PDA

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

νεοσσός
18/08/2020, 10:50
Να προσθέσω ότι ο τεχνικός πρέπει να είναι της προκοπής. Δεν είναι κάτι δύσκολο αν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Απλά επειδή πολλοί το παίζουν μάστορες μπορεί να καταστρέψει το σημείο και να μήν φτιάχνει μετά.
Το αναφέρω επειδή έτυχε σε κινητό συγγενή.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ο χρήστης επιμένει να φορτίζει τη συσκευή, πιέζοντας την υποδοχή φόρτισης. Σε τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να αποκολληθούν οι χάλκινοι αγωγοί πάνω από τη μητρική πλακέτα και να χρειάζεται ολόκληρη αντικατάσταση, όσο καλός και να είναι ο τεχνικός.

Οι διεπαφές φόρτισης που δεν κάνουν καλή επαφή, καλό είναι να επισκευάζονται χωρίς καθυστέρηση. Διαφορετικά το κόστος επισκευής μπορεί να γίνει πολλαπλάσιο.

Πιο σημαντικό βέβαια είναι να δίνεται προσοχή στην τοποθέτηση και αφαίρεση του βύσματος του φορτιστή. Με προσοχή, οι διεπαφές φόρτισης κρατάνε πολλά χρόνια. Χωρίς προσοχή, σπάνε ή χαλαρώνουν γρήγορα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/08/2020, 14:34
Υπάρχουν περιπτώσεις που ο χρήστης επιμένει να φορτίζει τη συσκευή, πιέζοντας την υποδοχή φόρτισης. Σε τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να αποκολληθούν οι χάλκινοι αγωγοί πάνω από τη μητρική πλακέτα και να χρειάζεται ολόκληρη αντικατάσταση, όσο καλός και να είναι ο τεχνικός.

Οι διεπαφές φόρτισης που δεν κάνουν καλή επαφή, καλό είναι να επισκευάζονται χωρίς καθυστέρηση. Διαφορετικά το κόστος επισκευής μπορεί να γίνει πολλαπλάσιο.

Πιο σημαντικό βέβαια είναι να δίνεται προσοχή στην τοποθέτηση και αφαίρεση του βύσματος του φορτιστή. Με προσοχή, οι διεπαφές φόρτισης κρατάνε πολλά χρόνια. Χωρίς προσοχή, σπάνε ή χαλαρώνουν γρήγορα.

Δείχνεις να ξέρεις. Μήπως να στο στείλω :lol:

Κοίταξε. Μιλάμε για παιδί πού όταν φορτίζει θέλει να παίζει κιόλας. Καταλαβαίνεις. Καμία προσοχή στις επαφές.

Πήρα την αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη. Μού είπε 35ευρώ και 5 τα μεταφορικά.
Πρέπει να είναι ταρίφα.
Δε ξέρω τι να κάνω.

Acacius
18/08/2020, 14:35
Ξέρεις κανένα ρε πατρίδα?

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά μου έχουν προτείνει το iRepair (Λ. Δημοκρατίας, δίπλα στον Κουμάκη, λίγο μετά το Πλαίσιο). Αν έχει άποψη κανείς θα με ενδιέφερε κι εμένα.

ΥΓ: Η αντιπροσωπεία δεν αποκλείεται να σου πει ότι θέλει αλλαγή όλη η μητρική, με το ανάλογο κόστος

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/08/2020, 14:38
Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά μου έχουν προτείνει το iRepair (Λ. Δημοκρατίας, δίπλα στον Κουμάκη, λίγο μετά το Πλαίσιο). Αν έχει άποψη κανείς θα με ενδιέφερε κι εμένα.

ΥΓ: Η αντιπροσωπεία δεν αποκλείεται να σου πει ότι θέλει αλλαγή όλη η μητρική, με το ανάλογο κόστος

Αυτό το είχα ξεχάσει. Παίρνω και ενημερώνω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/08/2020, 14:41
Μόλις πήρα. 35 με 40.Δε νομίζω να τα δώσω. Το ταμπλετ κάνει 70ευρώ.

AUFGEBRACHT
01/09/2020, 19:39
Ερώτηση προς γνώστες, ποιο από τα παρακάτω; Χρήση βασική, σερφάρισμα, word, excel... (δεκτές και αιτιολογημένες άλλες προτάσεις).

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/hp-notebook-15s-eq0010nv-amd-ryzen-7-3700u-16gb-512gb-ssd-radeon-rx-vega-10-full-hd/1493331
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/hp-notebook-15s-fq1008nv-intel-core-i7-1065g7-12gb-512gb-ssd-intel-iris-plus-graphics-full-hd/1435863
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/hp-notebook-15s-fq1005nv-intel-core-i5-1035g1-8gb-512gb-ssd-intel-uhd-graphics-full-hd/1498668
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/dell-inspiron-15-3593-intel-core-i5-1035g1-8gb-512gb-ssd-nvidia-geforce-mx230-2gb-full-hd/1530600

Κλίνω προς το Dell λόγω καλής πρότερης εμπειρίας, αν και οι οθόνες της σειράς Inspiron 3000 δεν είναι το δυνατό της σημείο, επίσης οι κριτικές είναι αντικρουόμενες... Για τα HP το ένα με τα 16GB RAM φαντάζει καλή πρόταση, δεν ξέρω όμως τι λένε σε σχέση με τα Dell, έχω διαβάσει ιστορίες τρόμου με ελαττωματικά κομμάτια και γενικά κακή ποιότητα...

vassat
01/09/2020, 20:21
Ερώτηση προς γνώστες, ποιο από τα παρακάτω; Χρήση βασική, σερφάρισμα, word, excel... (δεκτές και αιτιολογημένες άλλες προτάσεις).

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/hp-notebook-15s-eq0010nv-amd-ryzen-7-3700u-16gb-512gb-ssd-radeon-rx-vega-10-full-hd/1493331
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/hp-notebook-15s-fq1008nv-intel-core-i7-1065g7-12gb-512gb-ssd-intel-iris-plus-graphics-full-hd/1435863
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/hp-notebook-15s-fq1005nv-intel-core-i5-1035g1-8gb-512gb-ssd-intel-uhd-graphics-full-hd/1498668
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/dell-inspiron-15-3593-intel-core-i5-1035g1-8gb-512gb-ssd-nvidia-geforce-mx230-2gb-full-hd/1530600

Κλίνω προς το Dell λόγω καλής πρότερης εμπειρίας, αν και οι οθόνες της σειράς Inspiron 3000 δεν είναι το δυνατό της σημείο, επίσης οι κριτικές είναι αντικρουόμενες... Για τα HP το ένα με τα 16GB RAM φαντάζει καλή πρόταση, δεν ξέρω όμως τι λένε σε σχέση με τα Dell, έχω διαβάσει ιστορίες τρόμου με ελαττωματικά κομμάτια και γενικά κακή ποιότητα...

Ως κριτήριο σημαντικής βαρύτητας θα θεωρούσα την ανεξάτητη κάρτα γραφικών, άρα Dell.
Έχουν και καλή "υστεροφημία".
// B

BLiTzER
01/09/2020, 20:27
Τι να την κάνει την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για σερφάρισμα και office;!

Με μια γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά μόνο, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, μάλλον θα αγόραζα το πρώτο (για τη δική σου χρήση). Γενικά, όμως, θα προτιμούσα Dell.

Ελπίζω να βοήθησα. :lol:

AUFGEBRACHT
01/09/2020, 20:47
Τι να την κάνει την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για σερφάρισμα και office;!

Με μια γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά μόνο, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, μάλλον θα αγόραζα το πρώτο (για τη δική σου χρήση). Γενικά, όμως, θα προτιμούσα Dell.

Ελπίζω να βοήθησα. :lol:

Κοίτα, όπως είπα εξαρχής, κλίνω προς Dell κι εγώ... δεν ξέρω αν έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των HP, αλλά κι εγώ τον Dell προτιμώ... ευχαριστώ πάντως...

Vstrommer71
01/09/2020, 23:39
Δες και κανά Thinkpad.H Lenovo έβγαλε δυνατά μηχανήματα με AMD σε πολύ καλές τιμές.
Εγώ τα HP εκτός εξαιρέσεων,τα αποφεύγω.

Acacius
02/09/2020, 01:15
Δες και κανά Thinkpad.H Lenovo έβγαλε δυνατά μηχανήματα με AMD σε πολύ καλές τιμές.

+1, ειδικά για το vfm (αλλά όσα πήρε το μάτι μου είναι με χαμηλότερα specs από αυτά που κοιτάει ο Ihrkönntmichmal). Πήρα πρόσφατα ένα και είμαι ευχαριστημένος, αλλά:
α) δεν το έχω δουλέψει αρκετά για αποφανθώ με βεβαιότητα
β) αντιακατέστησα HP δωδεκαετίας, οπότε και καφετιέρα με οθόνη και πλήκτρα να έπαιρνα μάλλον ευχαριστημένος θα ήμουν.

Η αναβάθμιση μνήμης στο δικό μου είναι λίγο ηλίθια διότι τα 4GB φαίνεται ότι είναι κολλημένα στη μητρική και τα υπόλοιπα 4 αφαιρούμενα σε κανονικό slot

Vstrommer71
02/09/2020, 08:18
+1, ειδικά για το vfm (αλλά όσα πήρε το μάτι μου είναι με χαμηλότερα specs από αυτά που κοιτάει ο Ihrkönntmichmal). Πήρα πρόσφατα ένα και είμαι ευχαριστημένος, αλλά:
α) δεν το έχω δουλέψει αρκετά για αποφανθώ με βεβαιότητα
β) αντιακατέστησα HP δωδεκαετίας, οπότε και καφετιέρα με οθόνη και πλήκτρα να έπαιρνα μάλλον ευχαριστημένος θα ήμουν.

Η αναβάθμιση μνήμης στο δικό μου είναι λίγο ηλίθια διότι τα 4GB φαίνεται ότι είναι κολλημένα στη μητρική και τα υπόλοιπα 4 αφαιρούμενα σε κανονικό slot

Στα καινούργια μηχανήματα για να λεπτύνουν κόβουνε θύρες και slot επέκτασης μνήμης.
Η Lenovo ακόμη κρατάει τα περισσότερα Thinkpad με αρκετές θύρες κι όχι υπέρλεπτα.
Και 8GB είναι υπεραρκετά για μια normal χρήση.Ειδικά αν έχει και κάποιον PCIe M2 SSD είναι ακόμη πιο γρήγορο,δύσκολα θα σου λείψει μνήμη.

katsar
02/09/2020, 11:22
Κύριοι ( και Κυρίες) καλημέρα.
Έχει κανείς άποψη για αυτό το android tv box https://www.skroutz.gr/s/16594393/Xiaomi-Mi-Box-S-8GB.html ;
Ναι έχει πολλές κριτικές και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό αλλά με ενδιαφέρει και η άποψη κάποιου κατόχου.
Επίσης μήπως έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο δοκιμασμένο;
Ευχαριστώ.

DoctoR_k6
02/09/2020, 11:48
Κύριοι ( και Κυρίες) καλημέρα.
Έχει κανείς άποψη για αυτό το android tv box https://www.skroutz.gr/s/16594393/Xiaomi-Mi-Box-S-8GB.html ;
Ναι έχει πολλές κριτικές και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό αλλά με ενδιαφέρει και η άποψη κάποιου κατόχου.
Επίσης μήπως έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο δοκιμασμένο;
Ευχαριστώ.

Απλα τουμπανο.
Ειχα παρει ενα στον πατερα μου κ απλα μεταμορφωθηκε η τηλεοραση του (8 ετων) σε smart.
Συν οτι κουμπωνεις κ κανα cosmote tv app απανω κ το παιρνεις παντου.
Πηρα κ εγω ενα κ το ειχα κ στις διακοπες.

Κ αν θες να το κανεις το σετακι ακομα καλυτερο παιρνεις κ ενα usb hub κ κομπλαρεις πανω ενα usb to ethernet ωστε να εχεις αλλες 3 διαθεσιμες θυρες για ποντικι/σκληρο κλπ κλπ

katsar
02/09/2020, 11:51
Ευχαριστώ!Θα το παραγγείλω σε λίγο τότε!
Για το υπνοδωμάτιο το θέλω και εγώ,είμαι ανάμεσα σε αυτό ή μια φτηνή σμαρτ τβ,θα του δώσω πρώτα μια ευκαιρία λοιπόν .

nikos_abel
02/09/2020, 11:59
Ωωωω και το σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό για ένα tv box, καθώς ο media center που έχω σε μια προ-smart tv πλέον σέρνεται, για πείτε, για πείτε...

DoctoR_k6
02/09/2020, 12:09
Ευχαριστώ!Θα το παραγγείλω σε λίγο τότε!
Για το υπνοδωμάτιο το θέλω και εγώ,είμαι ανάμεσα σε αυτό ή μια φτηνή σμαρτ τβ,θα του δώσω πρώτα μια ευκαιρία λοιπόν .

Θα το δεις ειναι πολυ VFM αυτο που προσφερει σε σχεση με οτι θα πληρωσεις.
Για καποιον που θελει Νετφλιξ, σωληνα κ κανα αππ ειναι τελειο.
Κ γω στο δωματιο το εβαλα για να εχω κ cosmote tv κ εκει.

WebD
02/09/2020, 12:21
Θα συμφωνήσω. Έχω 2 της προηγούμενης σειράς (χωρίς το S) και για Netflix/Amazon/YouTube/Online κανάλια είναι τέλειο.
Το Kodi επίσης παίζει τέλεια για αναπαραγωγή από δικτυακό δίσκο ή USB, αλλά δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται αν αρχίσεις να βάζεις πρόσθετα στο Kodi για streaming.
Επίσης δεν ενδείκνυται για σερφάρισμα στο internet τουλάχιστον χωρίς πληκτρολόγιο/ποντίκι και προσθήκη με πλάγιο τρόπο κάποιου browser καθώς έχει Android TV και ο μοναδικός browser που έχει στο playstore δεν είναι και ότι καλύτερο

vforvendetta85
02/09/2020, 12:26
Το mi box s είναι η επιτομή του plug and play, με μεγάλο αρνητικό τα 8 GB αποθηκευτικό χώρο (5,3 περισσεύουν).
Πςραν των εφαρμογών που αναφέρετε, να προσθέσω και το built-in chromecast και το pure Android tv λογισμικό.

DoctoR_k6
02/09/2020, 12:34
Με ενα sideload λυνονται τα θεματα των εφαρμογων αλλα λογω χωρητικοτητας δεν ειναι για παρα πολλα.
Τα βασικα τα κανει τελεια ομως.
Το usb hub λυνει τα θεματα της μιας θυρας μονο που σε περιοριζει.
Αλλα με 14ε το λυνεις κ αυτο κ προχωρας.

katsar
02/09/2020, 12:47
Ευχαριστώ Κύριοι, το παράγγειλα ,χρήση του κατά 99% θα είναι νετφλιξ :wave2:

Vstrommer71
02/09/2020, 12:57
Λιώσατε ρε με το Netflix,τραβάτε καμμιά βόλτα με το μηχανάκι:cool:

katsar
02/09/2020, 13:15
happy wife = happy life ;)
εγώ κοπροσκύλιαζα 2ήμερο στην Αθήνα,ένα φτηνό δωράκι δικαιούται ;) :smokin:

vforvendetta85
02/09/2020, 20:57

Κατ εμέ το ιδανικό vfm για αυτή την δουλειά :βγάζει μέχρι 4Κ και drm certified.

Acacius
02/09/2020, 22:37
είχε το Media Markt προσφορά το Mi Box (όχι το S) 30€ τη μέρα που έψαχνα για αντικατάσταση για ένα κινέζικο που τα έφτυσε. Το παράγγειλα αλλά έχουν περάσει κοντά 14 μέρες και με έχουν ακόμα στο "περιμένουμε από τον προμηθευτή" ενώ δεν το έχουν καν στον κατάλογο σαν εξαντλημένο. Θέλω να δω μέχρι πότε θα το τραβήξουν.

420664

nikos_abel
03/09/2020, 08:23

Καπάκι πήγα χθες και το πήρα. Το έστησα πολύ γρήγορα και όλα φαίνονται κομπλέ! Ένα μικρό κουκλί είναι, φτου μη το ματιάσω :lol:

balakia
05/09/2020, 12:59
γνωριζει καποιος καμια εφαρμογη για backup για κινητο που να κανει backup τα παντα και να μπορω να τα ανεβασω οπου θελω εγω,ας ειναι και με πληρωμη,γιατι τα παιξε το κινητο μου κι εχασα τα παντα.

katsar
05/09/2020, 13:02
'Εφτασε και σε μένα χτες,όλα καλά.
Εκτός από την λειτουργία chromecast μπορείς να κάνεις και κανονικό mirror αν έχεις την εφαρμογή google home στο κινητό/τάμπλετ.

karateo
05/09/2020, 14:39
γνωριζει καποιος καμια εφαρμογη για backup για κινητο που να κανει backup τα παντα και να μπορω να τα ανεβασω οπου θελω εγω,ας ειναι και με πληρωμη,γιατι τα παιξε το κινητο μου κι εχασα τα παντα.

προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sentaroh.android.SMBSync2&hl=el

Κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα, αν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο wifi του σπιτιού μου αδειάζει το κινητό σε ένα συγκεκριμένο φάκελο.

Έχω βέβαια έναν σερβερ που δουλεύει 24χ7.
Μπορείς να το βάλεις τις ώρες που τον έχεις συνήθως ανοιχτό και όποτε το πετύχει.
Δεν είναι ανάγκη να δουλεύει κάθε μέρα

balakia
05/09/2020, 22:28
προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sentaroh.android.SMBSync2&hl=el

Κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα, αν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο wifi του σπιτιού μου αδειάζει το κινητό σε ένα συγκεκριμένο φάκελο.

Έχω βέβαια έναν σερβερ που δουλεύει 24χ7.
Μπορείς να το βάλεις τις ώρες που τον έχεις συνήθως ανοιχτό και όποτε το πετύχει.
Δεν είναι ανάγκη να δουλεύει κάθε μέρα

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το κατέβασα,ασχολήθηκα αλλά δεν έβγαλα άκρη,δεν κατάλαβα πως δουλεύει.
Θέλω να κάνω backup κάθε τόσο και να το ανεβάζω σ ένα cloud που έχω συνδρομή ούτως ώστε αν ξανακρασαρει το τηλεφωνο μου όπου είμαι ν αγοράσω μια συσκευή και να κατεβάσω τα πάντα.

karateo
05/09/2020, 23:21
σε ποιό cloud έχεις συνδρομή?

balakia
06/09/2020, 05:49
Asus web storage

Bowleno
06/09/2020, 18:38
Καπάκι πήγα χθες και το πήρα. Το έστησα πολύ γρήγορα και όλα φαίνονται κομπλέ! Ένα μικρό κουκλί είναι, φτου μη το ματιάσω :lol:

Το έβαλα παραγγελία κι εγώ σήμερα καθώς θέλει η γυναίκα νετφλιξ στο υπνοδωμάτιο.... Ελπίζω να μην φάω παντόφλα:lol:

nikos_abel
07/09/2020, 11:52
Το έβαλα παραγγελία κι εγώ σήμερα καθώς θέλει η γυναίκα νετφλιξ στο υπνοδωμάτιο.... Ελπίζω να μην φάω παντόφλα:lol:

Είναι μικρό και ελαφρύ. Πάρε γάντι του μπέιζμπολ και πείσε την να σου πετάξει αυτό :lol:

Bowleno
07/09/2020, 16:39
Είναι μικρό και ελαφρύ. Πάρε γάντι του μπέιζμπολ και πείσε την να σου πετάξει αυτό :lol:

Η παντόφλα πήγαινε στο αν θα κάνει δουλειά. Όντως μια σταλιά είναι, τοποθετήθηκε προ ολίγου και παίζει άριστα! Γλίτωσα μια 150αρα + που ήθελε μια σμαρτ.... η Τηλεόραση είναι δεν είναι 2 ετών....

contes di Zante
12/09/2020, 10:50
Καλημέρα συμφορουμίτες!! Έχω ένα πρόβλημα με το PC του σπιτιού όταν πάει να τρέξει Adobe Flash.....βγάζει μπλέ οθόνη με είδος προβλήματος/διακοπής VIDEO TDR FAILURE και στράβωσε το atimpag.sys (κάτι τέτοιο τέλος πάντων)

Καμία ιδέα από τους γνώστες?

νεοσσός
12/09/2020, 11:21
Καλημέρα συμφορουμίτες!! Έχω ένα πρόβλημα με το PC του σπιτιού όταν πάει να τρέξει Adobe Flash.....βγάζει μπλέ οθόνη με είδος προβλήματος/διακοπής VIDEO TDR FAILURE και στράβωσε το atimpag.sys (κάτι τέτοιο τέλος πάντων)

Καμία ιδέα από τους γνώστες?
Προτείνω απεγκατάσταση των drivers της κάρτας γραφικών και επανεγκατάσταση με τους πιο πρόσφατους (https://www.amd.com/en/support). Κατεβάζεις τους νέους drivers, βάσει του μοντέλου της κάρτας γραφικών σου και επιλέγεις clean installation (να αφαιρεθούν πρώτα οι παλαιοί).

AUFGEBRACHT
12/09/2020, 21:43
Καθαρά πληροφοριακά και για λόγους feedback, τελικά κατέληξα σε DELL πάλι, αποφάσισα να κάνω την (οικονομική) υπέρβαση τελευταία στιγμή, και να πάω σε κάτι καλύτερο, καθώς από έρευνα που έκανα, η σειρά Inspiron 3000 της Dell έχει μελανό σημείο την κακή οθόνη με τα θαμπά χρώματα. Ο HP απορρίφθηκε και λόγω λειτουργικού (Windows 10S και όχι Home) και λόγω ονόματος, κάτι Lenovo δεν μου γέμισαν το μάτι από άποψης ποιότητας κατασκευής κυρίως, οπότε λευκός καπνός και Dell σειρά 5.

contes di Zante
13/09/2020, 09:01
Ευχαριστώ νεοσσέ!! Μόλις έκανα επανεγκατάσταση από το link που μου έστειλες. Επέλεξα τον επεξεργαστή μου και ακολούθησα την διαδικασία "Auto-Detect and Install"...so far so good......αλήθεια, πως ήξερες ότι έχω AMD? Από τα error msgs που έστειλα προφανώς?

BLiTzER
13/09/2020, 09:03
ATI = AMD.

doctor_john
13/09/2020, 09:13
Καθαρά πληροφοριακά και για λόγους feedback, τελικά κατέληξα σε DELL πάλι, αποφάσισα να κάνω την (οικονομική) υπέρβαση τελευταία στιγμή, και να πάω σε κάτι καλύτερο, καθώς από έρευνα που έκανα, η σειρά Inspiron 3000 της Dell έχει μελανό σημείο την κακή οθόνη με τα θαμπά χρώματα. Ο HP απορρίφθηκε και λόγω λειτουργικού (ε και όχι Home) και λόγω ονόματος, κάτι Lenovo δεν μου γέμισαν το μάτι από άποψης ποιότητας κατασκευής κυρίως, οπότε λευκός καπνός και Dell σειρά 5.

Mε'γεια! αν σε εξυπηρετεί τρέχει osx χωρίς πρόβλημα.

AUFGEBRACHT
13/09/2020, 12:06
Mε'γεια! αν σε εξυπηρετεί τρέχει osx χωρίς πρόβλημα.

Για να τρέξει OSX, νομίζω ότι πρέπει να πάρω Smart, να κολλήσω αυτοκόλλητο με φαγωμένο μήλο και να ακούω Τερλέγκα στη διαπασών...

Σε ευχαριστώ πολύ, δεν το ήξερα να είμαι ειλικρινής, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και λόγος να κάνω κάτι τέτοιο.

ryk
15/09/2020, 09:27
Μπας και έχει κανείς κανά ζευγάρι Powerline ethernet που να μην τα χρειάζεται;

macdeath_s
15/09/2020, 15:04
Καιρό είχα :p Έχω δοκιμάσει ήδη serverfault, help ubuntu και stack overflow...

To λοιπόν... Έχω ένα Ubuntu Xenial Server (EC2) με 2 elastic interfaces και σto Ubuntu ΝΑΤ IP tables με τα εξής rules (η σύνταξη στο περίπου είναι) στο Prerouting chain:

to destination-anywhere tcp port 80 DNAT --to-destination 10.255.255.2:80
to destination-interface-eth1 tcp port 22 DNAT --to-destination 10.255.255.2:22
to ip (εδώ η IP private του eth1) port 22 DNAT --to-destination 10.255.255.2:22

Δουλεύει μόνο το http forwarding. Όταν κάνω list ta rules με verbose βλέπω ότι γίνονται matched πακέτα από τα δύο τελευταία rules αλλά δεν γίνεται το τρανλέιτ για να πάνε στο destination.

Ideas folks ?

Vstrommer71
15/09/2020, 15:35

To λοιπόν... Έχω ένα Ubuntu Xenial Server (EC2) με 2 elastic interfaces και σto Ubuntu ΝΑΤ IP tables με τα εξής rules (η σύνταξη στο περίπου είναι) στο Prerouting chain:

Δουλεύει μόνο το http forwarding. Όταν κάνω list ta rules με verbose βλέπω ότι γίνονται matched πακέτα από τα δύο τελευταία rules αλλά δεν γίνεται το τρανλέιτ για να πάνε στο destination.

Ideas folks ?

Στο πλυντήριο στους 80 βαθμούς χωρίς πρόπλυση.
Βάλε και μια χρωμοπαγίδα.
Μην βάλεις μαλακτικό.
(Διευκρίνησε παρακαλώ στο προηγούμενο πόστ στους άλλους χρήστες ότι δεν βρίζεις,να περάσει)

Bowleno
15/09/2020, 15:38

Ideas folks ?

Γιατί ρε φίλε μας βρίζεις; Τι σου κάναμε;:cry:

:lol:

(ανάθεμα αν καταλάβει κανένας, Χριστό....)

bros400pgm
15/09/2020, 16:17
Εαν δεν υπάρχει φόρουμ για εσάς, γιατί δεν φτιάχνεται ενα; :lol::lol::lol:

Vstrommer71
15/09/2020, 17:32
Γιατί ρε φίλε μας βρίζεις; Τι σου κάναμε;:cry:

:lol:

(ανάθεμα αν καταλάβει κανένα Χριστό....)
Κάνει drop τα πακέτα στο forwarding.
Τί δεν καταλαβαίνεις ρε φίλαι?:lol:

Volpad
15/09/2020, 18:09
Μόνο στο NAT table περνάς τα rules ή και στο MANGLE?

Δεν ξέρω καλά απο αυτά τα πράγματα, αλλα αν τα περνάς μόνο στο ΝΑΤ, δοκίμασε να τα βάλεις και στο MANGLE table.

borbos
16/09/2020, 17:57

Ideas folks ?

Ετσι οπως το γραφεις νομιζω οτι ο πρωτος κανονας αναιρει τους αλλους. Αν το καταλαβαινω καλα. Γραψε αν ειναι τα logs και το chain

toyar
17/09/2020, 04:46
Πακέτα λένε
Ντελιβεραδες θαναι
Λογικό να μιλάνε στο μοτό.γρ
Συνεχίστε παιδιά!!!

Vstrommer71
17/09/2020, 08:27
Πακέτα λένε
Ντελιβεραδες θαναι
Λογικό να μιλάνε στο μοτό.γρ
Συνεχίστε παιδιά!!!

420993

Δενέχωπιεικαικαφέγαμώτοφελέκιμουπρωϊπρωί:lol:

macdeath_s
17/09/2020, 10:45
Δε ξαναβάζω εδώ τέτοιες ερωτήσεις ΜΤΚ :bawl: Συνήθως ο Vaska τρόλαρε με τέτοια αλλά βλέπω πολλούς συνεχιστές. Πάντα επιθυμητό το χιούμορ.

Στο δια ταύτα:

@borbos: το πρώτο rule είναι για HTTP μόνο. Γιατί να αναιρεί τα άλλα ? Chain είναι PREROUTING και table NAT. Στα logs όταν κάνω verbose βλέπω ότι γίνονται match πακέτα αλλά δεν γίνονται forwarding. Με tcpdump ή tshark δεν βλέπω τπτ να φεύγει από το exit interface
@volpad: αν δεν τρολάρεις με πιάνεις αδιάβαστο. tables μόνο Filtering και ΝΑΤ ξέρω. Αυτό που λες τι είναι ?

Volpad
17/09/2020, 11:32
Δεν τρολάρω.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα όμως.

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/a-deep-dive-into-iptables-and-netfilter-architecture

Τα 3 iptables που έχουν prerouting είναι το nat, το mangle και το raw.
To filter πχ, δεν έχει prerouting.

Βέβαια, τώρα που διαβάζω λίγο, δεν μπυ φαίνεται οτι το iptable είναι το θέμα σου.

Δές εδώ:
https://unix.stackexchange.com/questions/322879/port-forward-why-is-iptables-with-postrouting-rule-required
Μήπως το θέμα είναι οτι πρέπει να κάνεις και postrouting για να φύγουν?

vforvendetta85
17/09/2020, 22:32
Πιστεύω είναι πρόβλημα του παρόχου σου. :p

macdeath_s
18/09/2020, 17:07
Δεν τρολάρω.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα όμως.

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/a-deep-dive-into-iptables-and-netfilter-architecture

Τα 3 iptables που έχουν prerouting είναι το nat, το mangle και το raw.
To filter πχ, δεν έχει prerouting.

Βέβαια, τώρα που διαβάζω λίγο, δεν μπυ φαίνεται οτι το iptable είναι το θέμα σου.

Δές εδώ:
https://unix.stackexchange.com/questions/322879/port-forward-why-is-iptables-with-postrouting-rule-required
Μήπως το θέμα είναι οτι πρέπει να κάνεις και postrouting για να φύγουν?

Έχω κάνει postrouting gia αυτό φέυγουν όλα τα άλλα πακέτα.

@vforvendetta85: Orange έχω FTTH 600

toyar
20/09/2020, 06:15
Με τρίτη στην κατηφόρα σκάει καθόλου η μπα;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/09/2020, 19:26
Με τρίτη στην κατηφόρα σκάει καθόλου η μπα;

:lol::lol::lol:ΑΞΗΜΕΡΩΤΕ!!!:p

AUFGEBRACHT
30/10/2020, 11:59
Τώρα τελευταία ο Firefox έχει πάρει την κατιούσα σε ταχύτητα κι έχει γίνει resource hog, ή είναι ιδέα μου; Άνοιγμα του γκούγκλη από 3 διαφορετικούς browsers που χρησιμοποιώ, o Firefox τα πρωτεία σε μνήμη... Χτες άνοιξα το facebook και χρησιμοποιούσε πάνω από 1GB μνήμη, εκαι πήγαινε και σέρνοντας, ενώ με τον Edge πήγαινε σφαίρα.

422251

karellen
30/10/2020, 12:13
Το ΦΒ από τότε που αναβαθμίστηκε σέρνεται και όταν κάνεις scroll τις σελίδες του σε δυνατό μηχάνημα,κρασσάρει.

νεοσσός
30/10/2020, 13:07
Γενικά έχουν γίνει βαριές οι ιστοσελίδες. Να ξέρετε πάντως ότι τα addons και ιδίως τα addblocking addons καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της μνήμης.

Ο Chrome στον υπολογιστή της δουλειάς καταλαμβάνει πάνω από 2 GByte RAM με λιγότερες από 10 ανοικτές καρτέλες.

Κάντε εκκαθάριση cache πού και πού.

Acacius
30/10/2020, 14:37
Το facebook τον ΜΠαίρνει, και εκτός αυτού, είναι και ασήκωτο. Όποιος αντέχει τη μειωμένη λειτουργικότητα μπορεί να μπαίνει από το m.facebook.com που εμφανίζει την έκδοση για κινητά. Τα περί addblocker δυστυχώς ισχύουν, αλλά χωρίς αυτό κάποιες σελίδες είναι ανυπόφορες.

SeniorCanardo
30/10/2020, 16:07
Γενικά έχουν γίνει βαριές οι ιστοσελίδες. Να ξέρετε πάντως ότι τα addons και ιδίως τα addblocking addons καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της μνήμης.

Ο Chrome στον υπολογιστή της δουλειάς καταλαμβάνει πάνω από 2 GByte RAM με λιγότερες από 10 ανοικτές καρτέλες.

Κάντε εκκαθάριση cache πού και πού.

Ξηλώστε τον Chrome και χρησιμοποιείται μόνο Firefox!

Ublock πολύ πιο ελαφρύς adblocker!

Κόψτε (για τους πιο προχωρημένους) τα δεκάδες script που τρέχουν από πίσω.

Clear cache on exit.

νεοσσός
06/11/2020, 22:39
Συστάσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπεύθυνη χρήση των ηλεκτρονικών υποδομών κατά την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων. (https://mindigital.gr/archives/1775)

teo_g7
16/11/2020, 19:49
Τα φώτα σας

Το λοιπό, έχουμε βάλει καλωδίωση ethernet σε όλο το σπίτι και έχουμε ενα "μαραφετι" δίπλα στο ρούτερ όπως θα δείτε και στη φωτογραφία.
Χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο μαραφετι, πως το ζητάμε κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε.

Καταλάβατε η τα έγραψα πολύ επιστημονικά;422813

Volpad
16/11/2020, 19:58
Switch λέγεται αυτό που θες.

teo_g7
16/11/2020, 20:06
Switch λέγεται αυτό που θες.

Τhank you sir!

Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο;
Είναι αλλά για αρχόντους κι άλλα για λινατσες; Η όλα την κάνουν τη δουλειά;

Επίσης είναι plugnplay η θέλει καμία δουλίτσα από το router;

Volpad
16/11/2020, 20:12
Πλαγκ εν πλέι είναι. Δεν ξέρω για τι χρήση το θες, αλλά απιτι κατάλαβα δεν έχεις file server πχ οπότε δεν έχεις ψηλες απαιτήσεις...
Κοίτα να πάρεις αυτό με την ψηλότερη ταχύτητα που μπορείς, στα λεφτά που διαθέτεις.

teo_g7
16/11/2020, 20:21
Πλαγκ εν πλέι είναι. Δεν ξέρω για τι χρήση το θες, αλλά απιτι κατάλαβα δεν έχεις file server πχ οπότε δεν έχεις ψηλες απαιτήσεις...
Κοίτα να πάρεις αυτό με την ψηλότερη ταχύτητα που μπορείς, στα λεφτά που διαθέτεις.

Thanks again!
Οικιακή χρήση τελείως, έχω βάλει ethernet σε όλα τα δωμάτια (μη φανταστείς κάνα μέγαρο) απλά είχε λάθος μέγεθος κι ένα περισσεύει οπότε χρειάζεται ένα με πιο πολλές θύρες. Τώρα που έμαθα τι χρειάζεται θα το παραγγείλω, απλά αυτό που μου είχε βάλει ο ηλεκτρολόγος είναι πολύ μικρό (φαντάζομαι κάνα τέρμα φθηνό θα είναι) σε σχέση με αυτά που βρίσκω.

George_Sp
16/11/2020, 20:24
αυτό θες
https://www.skroutz.gr/s/13988619/TP-LINK-TL-SG1008D-v8.html

teo_g7
16/11/2020, 20:35
αυτό θες
https://www.skroutz.gr/s/13988619/TP-LINK-TL-SG1008D-v8.html

Το τσεκαρα.

Έχει νόημα να ανέβω σε κάτι τέτοιο
https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/diktyaka/switches/switch-d-link-dgs-1100-08

Η τσαμπα λεφτά;

νεοσσός
16/11/2020, 20:40
Λέγεται switch και είναι plug 'n' play. Τώρα έχεις ένα 5 θυρών, οπότε χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο, 8 θυρών.

Καλή μάρκα, σε λογική τιμή, είναι η D-Link. Είναι καλύτερη από την TP-Link που προτάθηκε, χωρίς βέβαια να θεωρώ την TP-Link κακή. Για οικιακή χρήση είναι καλές αμφότερες, με τη D-Link λίγο καλύτερη και συνιστώ αυτό που πρότεινες παραπάνω. Μερικές παρατηρήσεις:

- Τα οικιακά δίκτυα σταδιακά περνάνε σε γραμμές internet 200 Mbps, οπότε καλό είναι να πάρεις Gigabit switch και όχι 100 Mbit που θα σου κόβει ταχύτητα. Τα νέα router έχουν ενσωματωμένο πλέον Gigabit switch. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή. Οπότε ένα D-Link 8 port GigaBit switch, είναι αυτό που θέλεις.

- Μπορείς να μην καταργήσεις το παλιό switch και να τοποθετήσεις ένα πεντάπορτο ή οκτάπορτο δίπλα του. Γενικά δεν συνιστάται να έχεις πολλές συσκευές, αλλά είναι η πιο οικονομική λύση.

- Το router που είναι δίπλα του (δεν το βλέπω φωτογραφία), συνήθως έχει ενσωματωμένο 100 Mbit 4port switch. Αν περισσεύει σε αυτό κενή κίτρινη θύρα (όχι μωβ ή κίτρινη-μωβ που είναι ρυθμισμένη συνήθως για video streaming), μπορείς να τοποθετήσεις σε αυτήν το περισσευούμενο καλώδιο και όχι πάνω στο switch.

Volpad
16/11/2020, 20:45
Προσωπικά δεν έχω ιδέα σε αυτό το επίπεδο τι παίζει...
Μάλλον θα επέλεγα ένα netgear αντίστοιχων χρημάτων.
Δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά ομως και μάλλον για τη χρήση που το θες εσύ, σου κάνει το φτηνότερο...

tzimidis
16/11/2020, 20:47
Κάπου πρέπει να έχω ένα τέτοιο που έχει περιπέσει σε αχρηστία
https://www.e-shop.gr/linksys-sd2008-8-port-10-100-1000-gigabit-switch-p-PER.615053
Αν μας πει κάποιος χακερ ότι κάνει για τη δουλειά που το θέλεις, να δω που το έχω και έρχεσαι το παίρνεις.

teo_g7
16/11/2020, 20:48
Λέγεται switch και είναι plug 'n' play. Τώρα έχεις ένα 5 θυρών, οπότε χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο, 8 θυρών.

Καλή μάρκα, σε λογική τιμή, είναι η D-Link. Είναι καλύτερη από την TP-Link που προτάθηκε, χωρίς βέβαια να θεωρώ την TP-Link κακή. Για οικιακή χρήση είναι καλές αμφότερες, με τη D-Link λίγο καλύτερη και συνιστώ αυτό που πρότεινες παραπάνω. Μερικές παρατηρήσεις:

- Τα οικιακά δίκτυα σταδιακά περνάνε σε γραμμές internet 200 Mbps, οπότε καλό είναι να πάρεις Gigabit switch και όχι 100 Mbit. Τα νέα router έχουν ενσωματωμένο πλέον Gigabit switch. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή. Οπότε ένα D-Link 5 port GigaBit switch, είναι αυτό που θέλεις.

- Μπορείς να μην καταργήσεις το παλιό switch και να τοποθετήσεις ένα πεντάπορτο ή οκτάπορτο δίπλα του. Γενικά δεν συνιστάται να έχεις πολλές συσκευές, αλλά είναι η πιο οικονομική λύση.

- Το router που είναι δίπλα του (δεν το βλέπω φωτογραφία), συνήθως έχει ενσωματωμένο 100 Mbit 4port switch. Αν περισσεύει σε αυτό κενή κίτρινη θύρα (όχι μωβ ή κίτρινη-μωβ που είναι ρυθμισμένη συνήθως για video streaming), μπορείς να τοποθετήσεις σε αυτήν το περισσευούμενο καλώδιο και όχι πάνω στο switch.

Ρε συ τελικά έχεις μυαλό και δε σου φαινόταν.

Θα το δοκιμάσω κι αν φτάνει αυτό θα κάνω αλλιώς θα τσιμπήσω το 8αρι που έβαλα πιο πάνω και θα πετάξω το παλιό.

Θενκς σε όλα τα παιδιά που απάντησαν!!! Moto.Gr power

νεοσσός
16/11/2020, 20:49
Κάπου πρέπει να έχω ένα τέτοιο που έχει περιπέσει σε αχρηστία
https://www.e-shop.gr/linksys-sd2008-8-port-10-100-1000-gigabit-switch-p-PER.615053
Αν μας πει κάποιος χακερ ότι κάνει για τη δουλειά που το θέλεις, να δω που το έχω και έρχεσαι το παίρνεις.
Ναι, αυτό είναι πολύ καλό για τη χρήση που θέλει να κάνει.

νεοσσός
16/11/2020, 20:50
Ρε συ τελικά έχεις μυαλό και δε σου φαινόταν.

Θα το δοκιμάσω κι αν φτάνει αυτό θα κάνω αλλιώς θα τσιμπήσω το 8αρι που έβαλα πιο πάνω και θα πετάξω το παλιό.

Θενκς σε όλα τα παιδιά που απάντησαν!!! Moto.Gr power
Αν δεν φθάνει αυτό, δοκίμασε ένα από τα άλλα καλώδια. Εξαιρείται το καλώδιο που από το router πάει στο switch, διότι μετά θα το κάνεις να πηγαίνει από το router ...ξανά στο router.

George_Sp
16/11/2020, 21:29
Το τσεκαρα.

Έχει νόημα να ανέβω σε κάτι τέτοιο
https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/diktyaka/switches/switch-d-link-dgs-1100-08

Η τσαμπα λεφτά;

μακριά από dlink. τα tplink δουλεύουν πολύ σταθερότερα στα μισά χρήματα. προσωπική εμπειρία από 100άδες εγκαταστάσεις εδώ και πολλά χρόνια λόγω επαγγέλματος.

macdeath_s
17/11/2020, 10:26
Πάρε Juniper λέω εγώ, εγγύηση! Τώρα που υπάρχει κόντρα με τη Cisco λόγω τηλεκπαίδευσης θα κάνουν καλύτερες τιμές.

Πάντως τα TP-Link θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ότι είναι αξιόπιστα. Τα έχουμε για management σε μικρές εγκαταστάσεις σε Ευρώπη και Ασία και δεν έχει σκάσει κανένα μέχρι στιγμής. Αμερική βάζουμε TrendNet στη θέση τους που ει΄ναι εξίσου αξιόπιστα.

Για την ιστορία και για να παραμείνουμε geek :ufo::rtr: η καλωδίωση δεν είναι Ethernet. Ethernet είναι ένα πρωτόκολο που μπορεί να μεταδοθεί και από οπτικές ίνες. Η καλωδίωση είναι UTP και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάφορα άλλα πέραν του Ethernet. Στα @@ μας θα πεις και θα χεις και δίκιο :D

Vstrommer71
17/11/2020, 11:49
Πάρε Juniper λέω εγώ, εγγύηση! Τώρα που υπάρχει κόντρα με τη Cisco λόγω τηλεκπαίδευσης θα κάνουν καλύτερες τιμές.

Πάντως τα TP-Link θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ότι είναι αξιόπιστα. Τα έχουμε για management σε μικρές εγκαταστάσεις σε Ευρώπη και Ασία και δεν έχει σκάσει κανένα μέχρι στιγμής. Αμερική βάζουμε TrendNet στη θέση τους που ει΄ναι εξίσου αξιόπιστα.

Για την ιστορία και για να παραμείνουμε geek :ufo::rtr: η καλωδίωση δεν είναι Ethernet. Ethernet είναι ένα πρωτόκολο που μπορεί να μεταδοθεί και από οπτικές ίνες. Η καλωδίωση είναι UTP και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάφορα άλλα πέραν του Ethernet. Στα @@ μας θα πεις και θα χεις και δίκιο :D
Άντε και για να επεκτείνουμε την nerd-o-συζήτηση τί να το κάνει ο άνθρωπος το Juniper στο σπίτι ωρέ?Ένα απλό 8πορτο Gigabit switchάκι θέλει ο άνθρωπΑς να κάνει την δουλειά του στο σπιτάκι του.
Επί της συζητήσεως να αναφέρω ότι δουλεύοντας τα τελαυταία χρόνια με τα Mikrotik μπορώ να πώ ότι στο οικονομικό κομμάτι της αγοράς είναι αξιοπρεπέστατα.Και με ωραίες δυνατότητες για τα λεφτά τους.
Ως προς την Juniper αν τα βρώ μπροστά μου σε μελλοντική εργασία θα ενδιαφερθώ για τις πιστοποιήσεις τους που είναι καλές κι ένα καράβι λεφτά οικονομικότερες από την Cisco(που με το νέο CCNA μας έχει ξεπατώσει ελαφρώς να το παρακολουθήσουμε)

toyar
17/11/2020, 12:45
να ρωτησω κι εγω σχετικα....
απο extender που βγαζει ενα port.....υπαρχει ανταπτορας να παρω 2;
η ταχυτητα δε με πολυνοιαζει
ευχαριστω!!

Volpad
17/11/2020, 12:49
ευχαριστω!!

Αυτό που θές, λέγεται switch.

νεοσσός
17/11/2020, 13:01
ευχαριστω!!
Μπορείς να πεις στον teo_g7 να σου δώσει το δικό του 5-θυρο switch, αν τελικά το αντικαταστήσει με 8-θυρο. Το switch είναι ενεργός εξοπλισμός, οπότε θα χρειαστείς και παροχή ρεύματος για να το τροφοδοτήσεις. Το ένα καλώδιο θα πάει από το extender στο switch και κατόπιν θα σου μένουν άλλες τέσσερις θύρες για άλλες συσκευές.

Έχε υπόψη ότι υπάρχουν extenders με ενσωματωμένο 4-θυρο switch, αν δεν έχεις ήδη αγοράσει.

toyar
17/11/2020, 13:06
υπαρχει ως ανταπτορακι η μονο συσκευη;
η συσκευη θελει και τροφοδοσια;
ωπ το ειδα μετα
ευχαριστω πολυ
εχη ηδη αγορασει ....
θα κοιταξω για switchακι λοιπον

teo_g7
17/11/2020, 21:30
Μπορείς να πεις στον teo_g7 να σου δώσει το δικό του 5-θυρο switch, αν τελικά το αντικαταστήσει με 8-θυρο. Το switch είναι ενεργός εξοπλισμός, οπότε θα χρειαστείς και παροχή ρεύματος για να το τροφοδοτήσεις. Το ένα καλώδιο θα πάει από το extender στο switch και κατόπιν θα σου μένουν άλλες τέσσερις θύρες για άλλες συσκευές.

Έχε υπόψη ότι υπάρχουν extenders με ενσωματωμένο 4-θυρο switch, αν δεν έχεις ήδη αγοράσει.

Δε πρόλαβα σήμερα αλλά μάλλον θα κάνω αυτό που μου είπες να βάλω το ένα κατευθείαν στο router.

Εκτός εάν.....

Με το να βάλω το άλλο switch θα κερδίσω κάτι σε ταχύτητα ή σταθερότητα ξέρω γω (όχι ότι τώρα έχω θέματα, αλλά λέμε)

νεοσσός
17/11/2020, 22:47
Με το να βάλω το άλλο switch θα κερδίσω κάτι σε ταχύτητα ή σταθερότητα ξέρω γω (όχι ότι τώρα έχω θέματα, αλλά λέμε)
Τι γραμμή έχεις για το internet; Αν είναι πάνω από 100 Mbps και εφόσον το router σου έχει θύρες 1 Gigabit και όχι 100 Mbit που έχουν τα περισσότερα, τότε καλό είναι το switch σου να είναι επίσης Gigabit. Έτσι, αν υποθέσουμε ότι κάποια χρονικά διαστήματα μία συσκευή θα ζητάει μεγάλη ταχύτητα, θα μπορεί να την αξιοποιήσει όλη. Διαφορετικά θα περιορίζεται στην ταχύτητα του switch.

Στην περίπτωση που έχεις γραμμή 200 Mbps, το πιθανότερο είναι να σου έχουν δώσει router με ενσωματωμένο Gigabit switch. Αν έχεις 24άρα ή 50άρα, μάλλον έχει 100Mbit switch το modem/router σου.

Πέρα από τη γραμμή του internet, αν έχεις εσωτερικό δίκτυο και κάνεις διαμοιρασμό αρχείων, θα δεις σημαντική διαφορά στα μεγάλα αρχεία ή γενικά σε διαμεταγωγή πολλών δεδομένων, αν χρησιμοποιείς μόνο Gigabit switch και Gigabit κάρτες δικτύου στις συσκευές σου, ακόμα κι αν η ταχύτητα στο internet είναι αργή. Δηλαδή να μη χρησιμοποιήσεις το παλιό σου switch αν είναι 100 Mbit, ούτε το ενσωματωμένο switch στο router αν κι αυτό είναι 100άρι.

Σε σταθερότητα δεν κερδίζεις. Μια χαρά είναι τώρα με την εγκατάσταση που έχεις. Όσο γλιτώνεις ασύρματο, τόσο το καλύτερο.

katsar
27/11/2020, 09:49
Καλημέρα.
Το παλιό ups βάρεσε μπιέλα οπότε κοιτάω αυτό https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html?from=best_sellers_tag
Χρήση σε γραφείο , 2 Pc,router και ένα plotter μάλλον.
Είναι οκ πιστεύετε ή μήπως είναι καλύτερα να επενδύσω σε κάποιο των 400-500 ε;
Με ενδιαφέρει κυρίως να μην κάνουν εκείνο το ''τσαφ'' τα μηχανήματα κάθε φορά που χαλάει ο καιρός και πέφτει το ρεύμα .

doctor_john
27/11/2020, 10:18
Θα εστίαζα περισσότερο στην λειτουργία ξεχωριστού σταθεροποιητή τάσης πριν το ups.
"Χαλάνε" σε συγκεκριμένες περιόδους με συγκεκριμένο χρόνο ζωής και η απάντηση είναι πάντα ίδια: αυξομειώσεις τάσης.
Σε σύστημα πολλών χιλιάδων που υποστήριζε 3 σταθμούς και 2 laser κλάσης 4 μας άλλαξαν σταθεροποιητή 2 ή 3 φορές στην εγγύηση
μέχρι που παραιτηθήκαμε και αποφασίσαμε ότι είναι πιο οικονομικό να έχουμε στοκ τροφοδοτικά και να ρισκάρουμε την εργασία
και τον χρόνο επανάληψης της την στιγμή της πτώσης.
Κάτι που δεν επαληθεύτηκε ποτέ γιατί οι ρουτίνες σωσίματος ήταν σύντομες και το λογισμικό μας έδινε την δυνατότητα
να συνεχίσουμε από εκεί που σταμάτησε.

Το μόνο που έχω δει να λειτουργεί απροβλημάτιστα για χρόνια, είναι συστάδα μπαταριών μόλυβδου με αντίστοιχο σταθμό
αφιερωμένο στην διαχείριση της και αντίστοιχο... δωμάτιο.

SeniorCanardo
27/11/2020, 12:04
Επίσης τα σύγχρονα ποιοτικά τροφοδοτικά ΥΗ, έχουν κάποιο είδος σταθεροποίησης από μόνα τους, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί μικρές αυξομοιώσεις τάσεις ικανοποιητικά.

νεοσσός
27/11/2020, 15:38
Το τροφοδοτικό που παρέθεσε ο katsar είναι line interactive. Αυτή είναι η μεσαία ας το πούμε κατηγορία UPS και βέβαια η προσιτή σε οικιακούς χρήστες και μικρά γραφεία. Οι περισσότεροι τέτοια παίρνουμε, αξίας από 60 έως 200€. Θεωρώ την προστασία που παρέχουν καλούτσικη και μάλιστα η APC είναι κορυφαία μάρκα. Απλά για τη συγκεκριμένη "φθηνή" σειρά της APC έχω ακούσει παράπονα ότι μυρίζει το πλαστικό άσχημα όταν ζεσταθεί. Οι μπαταρίες τους έχουν χρόνο ζωής περίπου 3 χρόνια και μετά αλλάζουν με κόστος περίπου όσο το μισό αρχικό κόστος του UPS. Γενικά δεν κάνει να εξαντλούμε το φορτίο τους. Αν πέσει το ρεύμα και έχουν π.χ. μέγιστη διάρκεια 10 λεπτά υπό φορτίο, σε λιγότερο από 5 λεπτά κλείνουμε τα πάντα και το UPS και τα βγάζουμε από την πρίζα, διότι η επαναφορά της τάσης καμιά φορά είναι απότομη τα πρώτα δευτερόλεπτα ή ασταθής τα πρώτα λεπτά.

Παρόλα αυτά, ένα καλό UPS είναι κατηγορίας "online", αλλά μιλάμε για 4ψήφια νούμερα κόστους για τη διάταξη που αναφέρθηκε. Χρησιμοποιούνται κυρίως από επιχειρήσεις, που μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα αυτά για να προστατέψουν ακριβό εξοπλισμό ή εξοπλισμό που πρέπει να λειτουργεί ασταμάτητα.

Πολύ σημαντικό είναι να προστατεύετε τη γραμμή του τηλεφώνου με surge protection ειδικά γι' αυτή. Διότι από το τηλεφωνικό καλώδιο περνάνε αιχμές κεραυνού προς το modem/router κι από εκεί μέσω των καλωδίων δικτύου προς του υπολογιστές, καίγοντας κάρτες δικτύου, μητρικές πλακέτες, switch, router και γενικά ότι έχει φυσική επαφή με αγώγιμα καλώδια, ακόμα κι αν όλες οι συσκευές και το modem είναι εκτός ρεύματος. Οι περισσότερες ζημιές από τη γραμμή του τηλεφώνου γίνονται. Ιδανικά πρέπει να βγαίνει το καλώδιο, όταν δεν υπάρχει λόγος να είναι συνδεδεμένο, σε περιόδους με κεραυνούς (καλοκαίρι συνήθως).

Ένα καλό UPS και ένα καλό τροφοδοτικό σε υπολογιστή (>100€) μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, αφού προστατεύουν από αιχμές και βυθίσεις τάσης.

katsar
27/11/2020, 17:12
Άρα μου κάνει, thanks !

karateo
27/11/2020, 17:56
Έχω ένα ups της APC και άλλαξα μπαταρίες με τη γνήσια πριν 4 μήνες.
https://www.skroutz.gr/s/420849/APC-BR900G-GR.html

Ε...Είναι δύο κλασσικές 12ν 7Αh ενωμένες με τα αυτοκόλλητα και ένα πλαστικό με τα φις για να μπαίνουν συρταρωτές και να κουμπώνουν.
Και τις βρήκα στο σκρουτζ με €15 τη μία οπότε €30 αντί για ~€80 που έκανε η γνήσια.

Κράτησα το πλαστικό και όταν έρθει η ώρα της θα τις αλλάξω με τις δύο μεμονωμένες φθηνές.

Αυτό ακριβώς εδώ
https://i.warosu.org/data/diy/img/0014/98/1542336617600.jpg

και είχε δύο τέτοιες
https://www.skroutz.gr/s/9078342/Vision-CP12-7.html

αντί για αυτή
https://www.skroutz.gr/s/8621616/APC-Replacement-Battery-Cartridge-123.html?o=APCRBC123

toyar
03/12/2020, 07:41
απορια....
αν περασω καλωδιο δικτυου στην ιδια σωληνα με ρευματος θα εχω παρεμβολες η πτωση ταχυτητας;
επιλογη για χωριστα δεν υπαρχει

Bowleno
03/12/2020, 08:21
απορια....
αν περασω καλωδιο δικτυου στην ιδια σωληνα με ρευματος θα εχω παρεμβολες η πτωση ταχυτητας;
επιλογη για χωριστα δεν υπαρχει

Αν η μόνωση που έχουν είναι της πλάκας, πιθανόν ναι... Πάρε καλής ποιότητας καλώδια

Vstrommer71
03/12/2020, 09:18
Αν η μόνωση που έχουν είναι της πλάκας, πιθανόν ναι... Πάρε καλής ποιότητας καλώδια

Και τα εξωτερικού χώρου είναι μια καλή λύση με το μειονέκτημα ότι είναι σκληρά και δύσχρηστα στην όδευση.
Μην αρχίσουμε τώρα τις αρχές της δομημένης καλωδίωσης και μας πιάσουν τα κλάματα με το πώς κατασκευάζονται οι υποδομές στα σπίτια εδώ,ακόμη και σε πολλά καινούργια:lol:

toyar
03/12/2020, 09:25
ο γιος εχει αμολησει 15μετρο δικτυου χυμα σε ολο το σπιτι γιατι με το wifi εχει packetloss λεει και λαγκαρουν τα παιχνιδια:cry:
powerline δεχεται μονο αν δεν εχει απωλειες
ειπα μηπως περασω δικτυου μεσα απο τον πινακα μεχρι το δωματιο του
εναλλακτικα περιμενω να παει 18 να σηκωθει να φυγει:look:

macdeath_s
03/12/2020, 09:38
Δύσκολο να χεις απώλειες που να τις καταλάβει στο παιχνίδι. Τι σύνδεση έχετε όμως γιατί το bottleneck εκεί να είναι... Σε καλώδια για μόνωση αν είναι να τα χεις κολητά με ρεύμα μπορείς να δεις για SFTP αλλά εγώ στο σπίτι που τα έχω κολλητά και ωραία με ρεύματος περνάνε μετά τα τέστ για Gigabit. Δεν νομίζω να ζητήσει πιστοποίηση BICSI ο γιός σου. Από μάρκες θα σου πρότεινα Panduit, Nexans ή Leviton. Powerline έχω και εγώ στο playstation και έφτανα πάντα 80mbps όταν δεν είχε θέμα ο σερβερ.

DoctoR_k6
03/12/2020, 09:44
Βαζεις ενα powerline κ τελειωσες.
Ουτε περασματα ουτε ανησυχιες για καλωδια διπλα διπλα κ αν η μονωση ειναι καλη κλπ κλπ.

Vstrommer71
03/12/2020, 09:53
Βαζεις ενα powerline κ τελειωσες.
Ουτε περασματα ουτε ανησυχιες για καλωδια διπλα διπλα κ αν η μονωση ειναι καλη κλπ κλπ.

Υπό την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση ότι όλο το σπίτι είναι στον ίδιο ηλεκτρολογικό πίνακα.Αν έχουμε κάποια περίπτωση π.χ που μένει κάποιος σε ξεχωριστό διαμέρισμα ή όροφο και έχουν ξεχωριστό πίνακα τότε τρώμε γλάρο.

Να το έχετε αυτό υπόψη σας με τα powerline για να μην βρεθείτε πρό απροόπτου.

sapila racing
03/12/2020, 09:56
ο γιος εχει αμολησει 15μετρο δικτυου χυμα σε ολο το σπιτι γιατι με το wifi εχει packetloss λεει και λαγκαρουν τα παιχνιδια:cry:
powerline δεχεται μονο αν δεν εχει απωλειες
ειπα μηπως περασω δικτυου μεσα απο τον πινακα μεχρι το δωματιο του
εναλλακτικα περιμενω να παει 18 να σηκωθει να φυγει:look:

Ημουν στην ίδια κατάσταση!
Πήρα αυτo τo powerline και ειναι όλα ΟΚ.
https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/181469-tp-link-tl-pa7010p-kit