View Full Version : Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα
Akatanomastos
05/05/2010, 19:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα από την ΠΓΔΜ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=131736&cid=5
οχι ρ.π.μ.! μεγαλο πληγμα για τον τουρισμο μας!!!
δεν ειναι τοσο αστειο χυμ
μπορει να μη στηριζομαστε στην "μακεδονια"
αλλα δημιουργειτε ενα κλιμα που σιγουρα και αλλοι θα ακολουθησουν..
τελος παντων,
το τελευταιο μας προβλημα τωρα ειναι οι ταξιδιωτικη οδηγια του πγδμ..
AKIS BUSA
05/05/2010, 20:05
Οταν πεθαινει ενας στρατιωτης στον πολεμο
υπαρχει ενας λογος!! <<πεθανε για την Πατριδα>> ετσι λενε!!
και για τον στρατιωτη που πυροβολησε!! και σκοτωσε, παλι υπαρχει λογος!!
ειναι <<Ηρωας>> ετσι λενε!!
γι"αυτους τους 4!! συνανθρωπους μας...........ποιος ο λογος;;;
η Πατριδα;;........μπαααααα!! δεν νομιζω!!!
ο αναρχι...δος!! που εκαψε τους 4!! συνανθρωπους του!!........ποιος ο λογος;;;;
για να γινει "Ηρωας";;;;.............μπαααααααα!! δεν νομιζω!!!
το ιδιο συμβαινει και με τους επαναστατες!! οταν ειναι σε "αντιπαραθεση" με τα ολοκληρωτικα
καθεστωτα!! και μαχονται (οι επαναστατες) για την ελευθερια!! του εκαστοτε λαου!!
που ανηκουν!!υπαρχει δηλαδη και εδω οπως καταλαβαινετε ,σοβαρος!! λογος!!
τελικα θα μας πει καποιος!!.......αυτοι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ σημερα 05/05/2010 ποιος ο λογος που ΧΑΘΗΚΑΝ;;;
και ενα τελευταιο!! οι ανθρωποι χωριζονται σε 3 κατηγοριες!!
1η. σε αυτους που κανουν τα πραγματα να συμβαινουν
2η. σε αυτους που παρακολουθουν τα πραγματα να συμβαινουν
3η. σε αυτους που απλα αναρωτιουνται.....τι αυνεβει;;
ας αναρωτηθουμε πρωτα σε ποια κατηγορια ανηκουμε!!
και μετα αποφασιζουμε!! για το ποιος φταιει!!! για ολα αυτα!!
pilotos_xtreme
05/05/2010, 20:31
αντι να καθομαστε να βριζομαστε εδω μεσα και να ανταλλαζουμε διαδικτιακες αποψεις
εχω να προτεινω
να οργανωσουμε ,εφοσον το επιτρεπει η δεοντολογια και οι κανονες του φορουμ,
μια πορεια, διαδηλωση ας ειναι οτι θελει , εστω και να μαζευτουμε σε καποιο σταθμο να μοιρασουμε ενημερωτικα φυλαδια
για την κατασταση της χωρας μας .
να κανουμε μια προσπαθεια να ακουστουν οι φωνες κ οι αποψεις μας που γραφουμε εδω μεσα ,παντα με δημοκρατικο τροπο.
προσπαθουσα να βρω το θρεντ απο ενα παιδι που προτεινε κατι τετοιο αλλα δε το βρισκω,για αυτο να με συνγχωρεσετε αμα ανοιξα διπλο θεμα.
μπορουμε δηλαδη να οργανωσουμε μια πορεια,με μηχανακια η χωρις,νομιμη οπως οι αλλες
η μπορουμε να βρουμε πληροφοριες για το δντ και ολα τα παρελκομενα ,να τα τυπωσουμε και να τα μοιρασουμε στους πολιτες.
ακομα και σε μορφη σι ντι
παρακαλω αμα συμφωνουν κ οι μοντερατορς να περασει το θεμα σε νεο θρεντ με τον αντοιστιχο τιτλο.
Akatanomastos
05/05/2010, 20:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από pilotos_xtreme
αντι να καθομαστε να βριζομαστε εδω μεσα και να ανταλλαζουμε διαδικτιακες αποψεις
εχω να προτεινω
να οργανωσουμε ,εφοσον το επιτρεπει η δεοντολογια και οι κανονες του φορουμ,
μια πορεια, διαδηλωση ας ειναι οτι θελει , εστω και να μαζευτουμε σε καποιο σταθμο να μοιρασουμε ενημερωτικα φυλαδια
για την κατασταση της χωρας μας .
να κανουμε μια προσπαθεια να ακουστουν οι φωνες κ οι αποψεις μας που γραφουμε εδω μεσα ,παντα με δημοκρατικο τροπο.
προσπαθουσα να βρω το θρεντ απο ενα παιδι που προτεινε κατι τετοιο αλλα δε το βρισκω,για αυτο να με συνγχωρεσετε αμα ανοιξα διπλο θεμα.
μπορουμε δηλαδη να οργανωσουμε μια πορεια,με μηχανακια η χωρις,νομιμη οπως οι αλλες
η μπορουμε να βρουμε πληροφοριες για το δντ και ολα τα παρελκομενα ,να τα τυπωσουμε και να τα μοιρασουμε στους πολιτες.
ακομα και σε μορφη σι ντι
παρακαλω αμα συμφωνουν κ οι μοντερατορς να περασει το θεμα σε νεο θρεντ με τον αντοιστιχο τιτλο.
μα τι να τυπωσουμε και τι να μοιρασουμε?
εχουμε συμφωνησει σε κατι?
και εδω μεσα οπως ειναι λογικο, υπαρχουν 200.000 αντιθετες αποψεις
για ολα τα θεματα που απασχολουν..
pilotos_xtreme
05/05/2010, 20:45
θα τυπωσουμε και θα μοιρασουμε ενημερωτικο υλικο με θεμα τι ειναι το δντ , τι αποτελεσματα ειχε στις χωρες που το δεχτηκαν , ποιους σκοπους επιδιωκει κτλ κτλ
επισης μπορουμε να τυπωσουμε μια συγκεντρωτικη λιστα με τα σκανδαλα που περασαν στην ελλαδα, με τις μιζες των πολιτικων και γενικα με θεματα που κατα καιρους εχουνε περασει .
αυτο που θελω να πω ειναι πως αμα κατηγοροποιησουμε καποια γεγονοτα ,θα ειναι πολυ πιο απλο στους πολιτες να κατσουν κ να τα διαβασουν ,ισως συμφωνησουν ισως οχι, ισως αφυπνιστουν ισως οχι
απλα εχω βαρεθει τη προπαγανδα στα μμε και το καθε παπαρα να βγαινει κ να λεει το μακρυ του κ το κοντο του.
δε ζηταω να συμφωνησετε μαζι μου, απλα να το σκεφτειτε
Banana hammock*
06/05/2010, 01:13
θα τυπωσουμε και θα μοιρασουμε ενημερωτικο υλικο με θεμα τι ειναι το δντ , τι αποτελεσματα ειχε στις χωρες που το δεχτηκαν , ποιους σκοπους επιδιωκει κτλ κτλ
επισης μπορουμε να τυπωσουμε μια συγκεντρωτικη λιστα με τα σκανδαλα που περασαν στην ελλαδα, με τις μιζες των πολιτικων και γενικα με θεματα που κατα καιρους εχουνε περασει .
αυτο που θελω να πω ειναι πως αμα κατηγοροποιησουμε καποια γεγονοτα ,θα ειναι πολυ πιο απλο στους πολιτες να κατσουν κ να τα διαβασουν ,ισως συμφωνησουν ισως οχι, ισως αφυπνιστουν ισως οχι
απλα εχω βαρεθει τη προπαγανδα στα μμε και το καθε παπαρα να βγαινει κ να λεει το μακρυ του κ το κοντο του.
δε ζηταω να συμφωνησετε μαζι μου, απλα να το σκεφτειτε
Polli kali i idea sou synadelfe!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
μπορει να μη στηριζομαστε στην "μακεδονια"
Μου εχει κατσει πολυ ασχημα που το ειδα γραμμενο στο φορουμ αυτο, εστω και σε εισαγωγικα :(
Banana hammock*
06/05/2010, 01:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από AKIS BUSA
Οταν πεθαινει ενας στρατιωτης στον πολεμο
υπαρχει ενας λογος!! <<πεθανε για την Πατριδα>> ετσι λενε!!
και για τον στρατιωτη που πυροβολησε!! και σκοτωσε, παλι υπαρχει λογος!!
ειναι <<Ηρωας>> ετσι λενε!!
γι"αυτους τους 4!! συνανθρωπους μας...........ποιος ο λογος;;;
η Πατριδα;;........μπαααααα!! δεν νομιζω!!!
ο αναρχι...δος!! που εκαψε τους 4!! συνανθρωπους του!!........ποιος ο λογος;;;;
για να γινει "Ηρωας";;;;.............μπαααααααα!! δεν νομιζω!!!
το ιδιο συμβαινει και με τους επαναστατες!! οταν ειναι σε "αντιπαραθεση" με τα ολοκληρωτικα
καθεστωτα!! και μαχονται (οι επαναστατες) για την ελευθερια!! του εκαστοτε λαου!!
που ανηκουν!!υπαρχει δηλαδη και εδω οπως καταλαβαινετε ,σοβαρος!! λογος!!
τελικα θα μας πει καποιος!!.......αυτοι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ σημερα 05/05/2010 ποιος ο λογος που ΧΑΘΗΚΑΝ;;;
και ενα τελευταιο!! οι ανθρωποι χωριζονται σε 3 κατηγοριες!!
1η. σε αυτους που κανουν τα πραγματα να συμβαινουν
2η. σε αυτους που παρακολουθουν τα πραγματα να συμβαινουν
3η. σε αυτους που απλα αναρωτιουνται.....τι αυνεβει;;
ας αναρωτηθουμε πρωτα σε ποια κατηγορια ανηκουμε!!
και μετα αποφασιζουμε!! για το ποιος φταιει!!! για ολα αυτα!!
Akougontas tis dilwseis twn politikwn kai tou proedrou tis dimokratias, ekana tis idies skepseis me sena kai kati mou leei pws den eimaste oi monoi pou eniwsan pws tous koroideuoun katamoutra! Poly fovamai omws pws gia kapoio logo, pou twra de mporw na skeftw, mporei na epediwxan to na ehoume thymata kai na to ekmetaleutoun! :(
Banana hammock*
06/05/2010, 01:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Μου εχει κατσει πολυ ασχημα που το ειδα γραμμενο στο φορουμ αυτο, εστω και σε εισαγωγικα :(
Polla tha katareusoun apo dw kai pera. Elpizw na diapseustw.
Cpt. Haddock
06/05/2010, 01:43
Εγώ το βλέπω χρονια γραμμένο σε χαρτες, διεθνη εγγραφα, μηχανογραφικά συστήματα, χωρίς εισαγωγικά...
Αν καταφέρουμε και του κοτσάρουμε το "Βορεια" διπλα να 'μαστε κι ευχαριστημένοι (οτι σημασία κι αν εχει πλεον)
Όλοι έχουν σοκαριστεί και στεναχωρηθεί με τον φρικτό θάνατο 3 αθώων αλλά δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή. Δεν έχει σημασία αν ήταν κάποιος ανεγκέφαλος αναρχο-αριστερός ούτε αν ήταν ήταν προβοκάτσια ακροδεξιών. Σημασία έχει ότι χάθηκαν 3 ζωές!!!
Πρέπει όμως κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι και η δική μας ζωή κρέμεται από μια κλωστή. Ανεξάρτητα από το ποια πλευρά του νομίσματος είμαστε κινδυνεύουμε εξίσου το ίδιο. Είτε δεχτούμε επίθεση εν ώρα εργασίας από κάποιον που πλέον δεν έχει μέλλον, είτε βρεθούμε εμείς στη θέση του κι αρχίσουμε να διεκδικούμε ξανά το δικαίωμα στα όνειρα.
Ακροβατούμε οριακά σε ένα σκοινί.... καθημερινά έχουμε ανθρώπους να βάζουν τέλος στην ζωή τους γιατί βαρέθηκαν να κλαδεύουν το μέλλον τους και να το προσαρμόζουν στις διαταγές των κυβερνώντων. Δυστυχώς γι' αυτούς δεν θα μάθουμε ποτέ. Γιατί φύγαν μόνοι κάπου στα σκοτεινά.
Δεν είμαι αριστερός.... πάντα αντιπαθούσα τους αριστερούς ψευτοεπαναστάτες. Τώρα όμως είναι αλλιώς. Όχι μόνο δεν μπορώ να ζητήσω ευθύνες από έναν 20-25άρη που τα σπάει, γιατί δεν έχει καμιά ελπίδα να στήσει μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά οφείλω να ενώσω την φωνή μου και την οργή μου με τον χείμαρρο του.
Δεν υπάρχουν ταμπέλες και χρώματα. Εχθές έξω από την βουλή δεν ήταν κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές, αλλά απλοί καθημερινοί άνθρωποι με άδεια χέρια και ακάλυπτα πρόσωπα και μαζί τους έπρεπε να είμαστε κι εμείς!!!!
http://trainstorming.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
LiakosVstrom
06/05/2010, 03:18
το ξαναλέω... ειρηνική πορεία με μηχανές.
όχι στο κέντρο της Αθήνας... αλλά στα σπίτια βουλευτών. στις πλατείες που συχνάζουν.
χωρίς φωνές και επεισόδια. χωρίς καγκουριλίκια. όλοι με κρανάκι και ασπρα φανελάκια με βαμμένα κόκκινα γράμματα τα συνθήματα. όχι καθημερινή... Σάββατο! Κυριακή! που ο κόσμος κάθεται και θα μας δεί. από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. και όχι από τα κομματόσκυλα του ΠΑΜΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ.
να καταλάβουν πως κάτι τρέχει... πως δεν κοιμόμαστε.
pilotos_xtreme
06/05/2010, 03:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
όχι στο κέντρο της Αθήνας... αλλά στα σπίτια βουλευτών. στις πλατείες που συχνάζουν.
χωρίς φωνές και επεισόδια. χωρίς καγκουριλίκια. όλοι με κρανάκι και ασπρα φανελάκια με βαμμένα κόκκινα γράμματα τα συνθήματα. όχι καθημερινή... Σάββατο! Κυριακή! που ο κόσμος κάθεται και θα μας δεί. από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. και όχι από τα κομματόσκυλα του ΠΑΜΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ.
+600f4
pilotos_xtreme
06/05/2010, 03:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock*
Polli kali i idea sou synadelfe!
ara eisai mazi mou ?
1os pilotos
2os....
gia syblirwste opoioi einai
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Σιγά – σιγά κάποιοι θα πρέπει να συνηθίσουν να κυκλοφορούν με πολυάριθμη (και καλά εξοπλισμένη) παρέα ……
http://www.youtube.com/watch?v=hqJX0MFLHlw&feature=player_embedded
Να αγιάσει το χεράκι αυτού που έριξε την καρπαζιά....
Μακάρι να γίνονταν!!! Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πέσει ξύλο. Οι πολιτικοί πλέον πάνε τοίχο τοίχο και με μια διμοιρία ΜΑΤ για προστασία. Σίγουρα θα χαθεί ο έλεγχος από μερικούς θερμόαιμους και τότε θα γίνει πάλι μάχη.
Δυστυχώς η εποχή των ειρηνικών συλλαλητηρίων έχει περάσει.... έχουμε μπει στον φαύλο κύκλο της βίας.
lostmember
06/05/2010, 03:28
οταν φθανεις στο σημειο μηδεν θελει δραστικες λυσεις
Αυτη η κυβερνηση εχει σκοπο να προστατευσει αυτους που εφεραν την κατασταση εδω ξενους κι ντοπιους
χρησιμοποιει μμε κι τα ακρα του πολιτικου συστηματος σαν μαξιλαρια αποπροσανατολισμου
τη σταση πληρωμων δε τη γλυτωνουμε τη καθυστερουμε
η λυση βρισκεται εκει που κανεις δε ψαχνει
τα θερμα μου συλλυπητηρια στις οικογενειες των θυματων των αληταμπουρων
LiakosVstrom
06/05/2010, 03:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Μακάρι να γίνονταν!!! Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πέσει ξύλο. Οι πολιτικοί πλέον πάνε τοίχο τοίχο και με μια διμοιρία ΜΑΤ για προστασία. Σίγουρα θα χαθεί ο έλεγχος από μερικούς θερμόαιμους και τότε θα γίνει πάλι μάχη.
Δυστυχώς η εποχή των ειρηνικών συλλαλητηρίων έχει περάσει.... έχουμε μπει στον φαύλο κύκλο της βίας.
όλοι είμαστε τσιτωμένοι σίγουρα. αλλά δεν θα είναι αυτός ο σκοπός. και όταν έχεις και την περιουσία σου μαζί θα το σκεφτείς να κάνεις επεισόδια. γι αυτό το λόγο μηχανές χωρίς πινακίδες και ακράνωτοι θα τρώνε παντόφλα. λίγη οργάνωση θέλει πιστεύω...
και ας έχουν μια διμοιρία μαζί τους... όταν σκάσουν 20-30-40 μηχανές δεν θα φοβηθούν;
ο σκοπός δεν είναι να τους δείρουμε.. να φοβηθούν είναι. να μας δούνε ενώ δεν θα μας περιμένουν.
βαρέθηκα ρε παίδες αυτή την κατάσταση. καθόμαστε και γράφουμε γράφουμε γράφουμε....
εγώ δεν μπορώ να πάω σε πορείες γιατί παίζει απόλυση. τι άλλο μπορώ να κάνω;
σε 7 μέρες γίνομαι 30 και ούτε να κάνω οικογένεια δεν μπορώ με αυτή την κατάσταση.
αν δεν αρχίσουμε από κάπου δεν θα γίνει τί-πο-τα.
la_villa
06/05/2010, 03:59
http://www.sport24.gr/svc/npc/coverNew.asp?dtmDate=6/5/2010&cid=0
πόσο άτυχο εξώφυλλο....
πόσο πολύ αποπροσανατολίζει τον κόσμο και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.....
οι δίδυμοι πύργοι είναι το Δ.Ν.Τ-Ε.Ε και οι τρομοκράτες ο λαος (έστω και οι μολότοφ)
και εγώ που νόμιζα ότι τις βόμβες τις δεχόμαστε εμείς απο πολιτικούς και λοιποι μαφία.....
ευτυχώς με ξύπνησαν....πας να καταθέσω ότι μου απέμεινε στον αριθμό λογαριασμου για την διάσωση της ελλάδας...
μια χαρά τελικά τους εκατσε ο θάνατος τριών πολιτών. Όλο το πρωι στις ενημερωτικές εκπομπές για την πορεία και την ευθυνη των πολιτικών που έφτασε τον κόσμο στο σημείο που τον έφτασε δεν ακούστηκε κουβέντα.....
αν ανοίξει κάποιος σήμερα ΤV δεν θα μάθει ποτέ ότι χτες έγινε μια πορεία 150.000 ανθρωπων για την καθημερινη "δολοφονια" τους απο τους κυβερνώντες
Ιznogood
ara eisai mazi mou ?
1os pilotos
2os....
gia syblirwste opoioi einai
1os pilotos
2os Ιznogood
3os....
να ξεκινησουμε να μαζευουμε λεφτα για τα μπλουζακια...!
Υποψην..., αν μαζευτουν διπλα μας και κατι κωλοπαιδια που εχουν καλυμμενα τα προσωπα τους εγω τον πρωτο που θα βρεθει κοντα μου θα τον γδυσω πατοκορφα!
Gandalf dr685sm
Τι έκαναν κάποιοι άλλοι με το Δ.Ν.Τ. και τα μέτρα του.
Τουρκία
http://www.turkishgreeknews.org/erntogan-i-toyrkia-den-exei-anagki-gia-mia-symfonia-stand-me-dnt.html
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=10626975
Ισλανδία
http://axinosp.blogspot.com/2010/04/icesave.html
Ποιός είπε οτι δεν υπάρχουν επιλογές;
Gandalf
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:02
Καμία χώρα απο αυτες δεν είχε ευρω...
Αρα το παραπάνω option σημαινει να βγούμε και να γυρισουμε στη δραχμη. Αφού προηγουμένως εξηγήσουμε τι μεγεθος θα έχει το αγγούρι για όλους και όχι μονο για τους Δ.Υ. (που ειναι αυτοι που κυριως την πληρώνουν με τα τωρινα μετρα)
Να βγουμε. Να κηρύξουμε πτωχευση. Ειναι μια επιλογή. Το τί θα γίνει μετα, αφήστε το (δε φαντάζεστε...)
:wave2:
la_villa
06/05/2010, 04:11
ωραία και το να δεχτουμε τα μέτρα που θα οδηγήσει?
τι μπορείς να περιμένεις απο το αύριο...όταν σε 3 χρόνια το χρέος θα είναι στα 410+ δις ? ενω παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να συνέλθουμε με το χρέος των 300 δις ? και να ανταποκριθούμε σε αυτό....
άρα αυτομάτως παραδέχονται ότι η λύση του δανεισμού είναι ένα αδιέξοδο...μια τρυπα στο νερό...
ή μήπως θα πάρουν νέα μετρα τότε???!!!!!!!!!!
η λύση είναι μια......τα παίρνουν τα δις απο αυτούς που τα κλέψαν...και ΑΝ δεν φτασουν αυτα να είναι σίγουροι ότι ο λαός θα κανει το σκατο του παξιμάδι και θα το φάει για να βγούμε απο το εναπομείνων αδιέξοδο.....
αλλιώς ας τολμήσουν να δηλώσουν χρεωκοπία....και όποιος προλάβει να φυγει έφυγε....όποιοι μεινουν πίσω θα κρεμαστουν στις πλατείες οικογενειακώς
γιατι πολιτικός ούτως ή άλλως ξοφλήσαν οριστικά σε τέτοια περίπτωση και δεν τους κόβω να θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους
προσωπικά δεν δέχομαι άλλη λύση....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καμία χώρα δεν είχε ευρω...
Να βγούμε. Αφού προηγουμένως εξηγήσουμε τι μεγεθος θα έχει το αγγούρι για όλους και όχι μονο για τους Δ.Υ. (που ειναι αυτοι που κυριως την πληρώνουν με τα τωρινα μετρα)
Να βγουμε. Να κυρήξουμε πτωχευση. Ειναι μια επιλογή. Το τί θα γίνει μετα, αφήστε το (δε φαντάζεστε...)
Οι συνταξιούχοι δηλαδή δε μας χαλάει που θα πάρουν τ@@ τους και αυτοί;
Αφού εμένα που είμαι ΙΥ δε με σκίσανε παντόκορφα αλλά απλά μου τον ακουμπάνε λίγο
(το πόσο λίγο εξαρτάται και από το πόσα παίρνω, όσο πιο πολλά, τόσο πιο λίγο καθώς τα ρέστα φτάνουν)
ας ξεσκίσουν τους ΔΥ που έτσι κι αλλιώς θέλουν σκίσιμο αφού είναι πολλοί και κολοβαράνε
(όχι όλοι αλλά τί με νοιάζει...)
ας ξεσκίσουν και τους συνταξιούχους που τολμάνε και παίρνουν σύνταξη και δε ψοφάνε οι κολόγεροι!!!
και εμένα σκασίλα μου.
Όταν μετά θα γ@μ@νε και εμένα θα ψάχνω για παρέα, η οποία θα με γράφει στ@@@ της βέβαια...
Το αγγούρι ΠΡΕΠΕΙ να το φαμε όλοι!!!
και οι ΔΥ και οι ΙΥ και οι ΕΕ και οι φτωχοί και οι ΕΥΠΟΡΟΙ (δε γράφω πλούσιοι για να συμπεριλάβω περισσότερους)
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Να πάμε όλοι στο 0 και μετά να δούμε όντως!! αυτό θέλουμε
η απειλή "που να δείτε μετά"
όταν τώρα πάμε στο -3 για να μείουν στα + κάποιοι άλλοι,
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ!!!!!!
Gandalf dr685sm
06/05/2010, 04:14
οκ... να παραμείνουμε με το Δ.Ν.Τ.
Θα κάνουμε όμως οτι κάνει και η Σερβία φίλε;
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=131831&cid=8
Μέχρι σήμερα, η χώρα εκταμίευσε τα 2/3 του δανείου, χρησιμοποιώντας τα χρήματα για μεγάλα έργα υποδομής και για την ενίσχυση των επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς.
Είμαστε σίγουροι οτι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο;
Πάντως για να το φέρουμε και λίγο στο απλό και καθημερινό... πες μου πως θα αντιδρούσες αν πήγαινες να πιείς ενα καφέ και σου έλεγε οτι κάνει 2000δρχ (4,5 ευρώ)... ή πως θα αντιδρούσες αν ερχόταν και σου έλεγε κάποιος οτι για να πάρεις ενα κιλό ντομάτες πρέπει να δώσει 700-1000 δρχ. το κιλό (2-3 ευρώ)...Εκεί θα φαινόταν η αισχροκέρδεια κάποιων σίγουρα.
Εν πάση περιπτωση... εκείνο που λέω είναι πως υπάρχουν επιλογές. Στο θέμα της πτώχευσης όπως το αναφέρεις ποιές είναι ακριβώς οι διαφορές με το Δ.Ν.Τ εκτός του οτι θα έχουμε άλλα τόσα να πληρώσουμε ώς δάνειο στο μέλλον;
Gandalf
el_hymador
06/05/2010, 04:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
:a18: μεσα!
la_villa
06/05/2010, 04:18
εξαλλου χτες ο Παπαβλάκας (και ήμουν και υπερ του τρομάρα μου) προσπάθησε δειλά δειλά να τρομοκρατησει τον κόσμο....
"η άλλη λύση είναι η χρεωκοπία" είπε.....
πριν τις πορείες βγηκε μια συντονισμένη προσπάθεια να φοβησουν τον κόσμο με εκφράσεις Πεταλώτη "δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τιποτα" σχετικα με τον κινδυνο χρεωκοπίας....και άλλες τέτοιες παρόμοιες
πιστευω δεν είναι τυχαίο ότι βγηκαν ακριβως πριν τις πορείες
Gandalf dr685sm
06/05/2010, 04:21
αυτό που λέει ο La_Villa έχει απόλυτο δίκιο... και τό έχουν περάσει και στα "ψιλά"... το οτι το ΔΝΤ θα δώσει δάνειο δεν σημαίνει οτι στον επόμενο χρόνο μπορεί να γλυτώσουμε την πτώχευση. Μόνο το οτι θα χρωστάμε ακόμα περισσότερα. Και με δεδομένο οτι με τους παρόντες άρχοντες της κοινωνίας δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά επενδύσεις... λογικά παιδιά είστε .. σκεφτείτε το λίγο.
ίσως είναι και η τελευταία μπάζα τους , πριν την κάνουν απο εδώ. Να μαζέψουν δηλαδή ακόμα και τα λέπια απο το ψάρι , (δάνειο) και να πουν απλά πτωχεύσαμε.
Gandalf
Όταν έχεις μια δουλεία και μια σχετικά τακτοποιημένη ζωή, τότε ναι τα βάζεις στην ζυγαριά και λες ίσως αντέξω σε μια μείωση μισθού κ.λ.π. πάλι θα έχω κάτι να φάω. Όταν όμως δεν έχεις τίποτα, τότε δεν σε νοιάζει. Δεν κινδυνεύεις να χάσεις τίποτα, και το σενάριο της πτώχευσης σου φαίνεται πιο εφικτό. Κι αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση ξέρεις ότι δεν θα βγούμε ποτέ από το τούνελ και θα είσαι μια ζωή ο χαμένος, ενώ στην δεύτερη έστω και μακροπρόθεσμα έχεις μια μικρή ελπίδα να σηκώσεις κεφάλι.
Κι εγώ που τώρα φαινομενικά είμαι καλά κι έχω μια δουλεία, ξέρω ότι πολύ σύντομα με την ύφεση κι εγώ δεν θα έχω δουλεία, δεν θα έχω να πληρώσω το νοίκι ή και να φάω. Οπότε γιατί να περιμένω τον αργό θάνατο; Πόσο μάλλον οι νέοι 15-25 που δεν έχουν κανένα μέλλον.
Ή θα είμαστε στο πλευρό τους ή θα σταθούμε απέναντι τους!!!
Ήρθε η ώρα της πιο δύσκολης και σκληρής απόφασης. Θα συνεχίσουμε να τους γκρεμίζουμε το μέλλον προφυλάσσοντας το λιγοστό δικό μας; Ή θα παλέψουμε από κοινού για κάτι καλύτερο;
Εγώ θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τα ανίψια μου.
BELZEBOYLIS
06/05/2010, 04:25
Μια χώρα που δεν έχει αναλύσει τα αίτια της κρίσης και μια κυβέρνηση που εκτελεί εντολές τρίτων ,ανίκανη να κάνει το παραμικρό , καλούνται να εκτελέσουν και να ακολουθήσουν μια συνταγή μέτρων* χωρίς καμία εγγύηση οτι θα βγουν από την κρίση!
Οι πορείες ,οι διαδηλώσεις είναι το φυσικό επακόλουθο. Όποιος δεν το περίμενε ήταν ανόητος ! Η οργή και η έκφρασή, της είτε συμφωνούμε είτε όχι , ήταν αναμενόμενη !!
*την φύση των μέτρων ,την γνωρίζουμε....
LsKostas
06/05/2010, 04:26
Το λέω επειδή εχει την αντίθετη έννοια απο αυτη που (μάλλον) θες να πεις (εάν εχω καταλάβει καλά - μπορεί να κάνω και λαθος).
Πέραν τουτου, το σχόλιό μου ειναι μερικά ποστ πιο πάνω, έτερον ουδέν :wave2: α
Δεν θελουμε αλλα σχολια captain εχουμε καταλαβει καλα τι λες τοσο καιρο
Φταιει το ΚΚΕ και οχι οι τραπεζες και ο Βγενοπουλος
Φταιει το ΠΑΜΕ που κλεινει το λιμανι ...
ο Κοκκαλης δεν παλιωσε καθολου απλα ειναι πολυ ψηλα και δεν θες ουτε καν να τον ακουμπησεις
Προτιμας της ευκολη κριτικη στον Αλαβανο κ Παπαρηγα που απλα παιζουν και αυτοι το παιχνιδι τους και σε αυτο συμφωνουμε.
Απλα την επομενη φορα που ακουσεις απεργια , ριξε και μια ματια σε αυτους που ΑΠΕΙΛΟΥΝ (Κοκκαλης,Βγενο αλλα ισως και ο ιδιος ο εργοδοτης σου)
με απολυση οσους ασκησουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τους δικαιωμα να απεργησουν γιατι
οσοι κατεβηκαν και θα συνεχισουν να κατεβαινουν ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Και επιτελους η καραμελα οτι δεν αλλαζει κατι απ τον δρομο εχει παλιωσει.
Μονο με συνεχη προσπαθεια και πορειες ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ και στην Βουλη θα αλλαξει κατι
Και θα δουμε πολυ χειροτερα διοτι ο κοσμος πειναει ...
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Εν πάση περιπτωση... εκείνο που λέω είναι πως υπάρχουν επιλογές. Στο θέμα της πτώχευσης όπως το αναφέρεις ποιές είναι ακριβώς οι διαφορές με το Δ.Ν.Τ εκτός του οτι θα έχουμε άλλα τόσα να πληρώσουμε ώς δάνειο στο μέλλον;
Gandalf
Σαφώς υπάρχουν. Δύο είναι:
1. Τα ισχύοντα (απο αυριο και επισημα) μετρα.
2. Σταση πληρωμών και αίτηση αναδιαπραγματευσης του χρέους. Δε θα μας υποχρεώσει κανεις να βγουμε απο το ευρώ, αλλα θα πρέπει να το κάνουμε για να πεσει μια αναγκαια υποτιμηση και να τυπωθει πληθωριστικό χρήμα που θα το ρίξουμε στην αγορά.
Αυτές ειναι οι επιλογές. Η πρώτη σκιζει κυρίως τους Δ.Υ. η δεύτερη τους σκίζει όλους. Η στάση πληρωμών σημαινει οτι απο την επόμενη μερα δε θα υπάρχουν χρήματα για οποιαδήποτε κραιτκή πληρωμή (μισθοι, συνταξεις, πετρελαιο, φυσικο αέριο, προμηθευτές κλπ), εκτός εαν γυρίσουμε στη δραχμη (ή στο Φοινικα, στη Μνα, στο Τάλαντο) και αγοράζουμε το ενα αυγό 1 εκατομμύριο, όπως στην κατοχή - ο καφές δε φαντάζεσαι που θα παει - δες λιγο στην Τουρκια μια και την αναφέρεις...
Διαλέχτε και παρτε. Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα επιλέγοντας το πρώτο να καταλήξουμε τελικα μετα απο 2-3 χρονια στο δεύτερο, εαν δεν μπορέσουμε να τα φέρουμε βόλτα.
Δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα....
Αφου σε ένα τοσο σοβαρό θέμα μπορούμε να επιστευτούμε την κρίση του λαού, μεσα.
Μιλάμε για τον ίδιο λαό πάντως που τον κατηγορούμε οτι 40 χρονια τώρα ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους σαν προβατο. Μιλάμε για τον λαό που έχει 6-7 major επιλογες στις εκλογές και το 80% πάει στις γνωστές δύο.
Σε αυτόν τον λαό θα του δώσουμε να διαλέξει με δύο μονο επιλογές :lol:
Εγώ ξέρω και απο τώρα το αποτέλεσμα. 60%+ κατα του ΔΝΤ (διοτι το κριτήριο ψήφου δε θα είναι υπερ της μιας ή της άλλης επιλογής, αλλα κατα της μιας...)
Κι ενα παιδάκι να ρωτήσεις εαν θέλει να τρώει φασολάκια της γιαγιάς ή πατάτες goody's θα σου πεί το δεύτερο. Ασχετως τι είναι καλύτερο
Προσωπική επιλογή; Προτιμώ να παω στη δευτερη λύση εχοντας προσπαθήσει στην πρώτη, παρα κατ' ευθειαν στη δεύτερη αμαχητί
:wave2: :wave2: :wave2:
Ας οργανωθεί μια καθιστική διαμαρτυρία έξω από το σπίτι κάποιων βουλευτών.
Ο Αλογοσκούφης χτίζει 90 μεζονέτες στη Τήνο.
Αν δε νιώσουν να απειλείται η καθημερινότητα τους (οι βουλευτές, πεινασμένοι "επιχειρηματίες", λαμόγια της δικαστικής εξουσίας, χρηματιστές που παίζουν με τα λεφτά των ταμίων, κ.α ), δε τους καίγεται καρφάκι ακόμα και αν καεί όλη η Ελλάδα, τους συμφέρει.
Σπίτια τους, απέξω 1000 ατόμα, καθισμένοι στο δρόμο, χωρίς έκτροπα.
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Δεν θελουμε αλλα σχολια captain εχουμε καταλαβει καλα τι λες τοσο καιρο
Χαίρομαι, γι' αυτό σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου :wave2:
LsKostas
06/05/2010, 04:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Όταν έχεις μια δουλεία και μια σχετικά τακτοποιημένη ζωή, τότε ναι τα βάζεις στην ζυγαριά και λες ίσως αντέξω σε μια μείωση μισθού κ.λ.π. πάλι θα έχω κάτι να φάω. Όταν όμως δεν έχεις τίποτα, τότε δεν σε νοιάζει. Δεν κινδυνεύεις να χάσεις τίποτα, και το σενάριο της πτώχευσης σου φαίνεται πιο εφικτό. Κι αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση ξέρεις ότι δεν θα βγούμε ποτέ από το τούνελ και θα είσαι μια ζωή ο χαμένος, ενώ στην δεύτερη έστω και μακροπρόθεσμα έχεις μια μικρή ελπίδα να σηκώσεις κεφάλι.
Κι εγώ που τώρα φαινομενικά είμαι καλά κι έχω μια δουλεία, ξέρω ότι πολύ σύντομα με την ύφεση κι εγώ δεν θα έχω δουλεία, δεν θα έχω να πληρώσω το νοίκι ή και να φάω. Οπότε γιατί να περιμένω τον αργό θάνατο; Πόσο μάλλον οι νέοι 15-25 που δεν έχουν κανένα μέλλον.
Ή θα είμαστε στο πλευρό τους ή θα σταθούμε απέναντι τους!!!
Ήρθε η ώρα της πιο δύσκολης και σκληρής απόφασης. Θα συνεχίσουμε να τους γκρεμίζουμε το μέλλον προφυλάσσοντας το λιγοστό δικό μας; Ή θα παλέψουμε από κοινού για κάτι καλύτερο;
Εγώ θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τα ανίψια μου.
:wave2: Πολυ σωστα και ανθρωπινα οσα λες
LsKostas
06/05/2010, 04:32
Χαίρομαι, γι' αυτό σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου :wave2:
Κοιτα και παρακατω captain κανεις δεν προσπαθει να σε πεισει ουτε και εγω.
απλα εκτος απ το να χαιρεσαι προσπαθησε να καταλαβεις γιατι τα ακους κατα καιρους :wave2:
mats8282
06/05/2010, 04:35
Καμία χώρα απο αυτες δεν είχε ευρω...
Αρα το παραπάνω option σημαινει να βγούμε και να γυρισουμε στη δραχμη. Αφού προηγουμένως εξηγήσουμε τι μεγεθος θα έχει το αγγούρι για όλους και όχι μονο για τους Δ.Υ. (που ειναι αυτοι που κυριως την πληρώνουν με τα τωρινα μετρα)
Να βγουμε. Να κηρύξουμε πτωχευση. Ειναι μια επιλογή. Το τί θα γίνει μετα, αφήστε το (δε φαντάζεστε...)
Το κυρίως δεν ισχύει....Εκτός αν κολλήσουμε στις άμεσες μειώσεις εισοδήματος...Τότε ναι,πρώτα την πληρώνουν οι ΔΥ,συλλογικά όχι αυτοί που πρέπει,και μετά όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι-μικροί-μικρομεσαίοι-μεσαίοι ακολουθούν...
Αλλά βασικά την πληρώνουν εμμέσως ΟΛΟΙ και κυρίως θα την πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας...Διότι 4% ύφεση τι σημαίνει Κάπτεν;;Και 2.7% αν θυμάμαι καλά για του χρόνου κτλ...Πόσοι άνεργοι θα προστεθούν στους 700,000+ που ήδη έχουμε...Πόσες πιθανότητες έχουμε να μας ζητήσουν και άλλα μέτρα σε ένα εξάμηνο...Τι μισθό θα πέρνει ένας Ι.Υ. σε 2 χρόνια;;Τι θα βγάζει ο ελεύθερος επαγγελματίας και από ποιόν;;Τι φόρους και τι ΦΠΑ θα πέρνει το κράτος όταν θα έχουμε πολύ πάνω από 1,000,000 άνεργους και τους πιο πολλούς από το εργατικό δυναμικό να πέρνουν ψίχουλα,να δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα,να δουλεύουν 3 μέρες τη βδομάδα κτλ;;Ποιός θα έχει χρήματα να πληρώνει το στεγαστικό κτλ...
Τι διορθώνουν τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα;;Ποιόν ακούμπησε το φορολογικό νομοσχέδιο που πέρασαν;;
Πιστεύω ότι υπήρχαν λύσεις και τις έκαψαν οι φωστήρες,θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα λύσεις μέσα στην ΕΕ αλλά και μέσα στην Ελλάδα για το πρόβλημα....Αν δεν υπάρχουν τότε ΙΣΩΣ η έξοδος από το ευρώ να είναι μια κάποια λύση....Και δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν από τους υπόλοιπους αυτό το ενδεχόμενο...Εκτός αν αποφάσισαν ότι ήρθε το τέλος του ευρώ και το πάνε προς τα εκεί για όλους...
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
απλα εκτος απ το να χαιρεσαι προσπαθησε να καταλαβεις γιατι τα ακους κατα καιρους :wave2:
Πιστεύεις οτι με απασχολεί; :winka:
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
[...]
Είπαμε, πάμε για πτώχευση, μέσα!
Να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας (όσοι επιζήσουμε) :wave2:
mats8282
06/05/2010, 04:43
Το έχουμε ξαναπεράσει,δεν πάθαμε τίποτα το τραγικό....Που ξέρεις,ίσως βγούμε και σοφότεροι σαν λαός από το όλο θέμα...
Οικονομική στήριξη από την Εκκλησία της Κρήτης
Αγωνιώδης η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση -όσο το δυνατόν- των κρίσιμων οικονομικών συνθηκών που περνάει η χώρα μας. Μετά από μακρά συζήτηση των ιεραρχών της Κρήτης, όπου εκφράστηκε επανειλημμένα η αγωνία για την οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα και ο λαός, αποφασίστηκε εκτάκτως την ημέρα εορτασμού της Πεντηκοστής στις 23 Μαΐου να υπάρξει οικονομική συνδρομή των ιεραρχών, των ιερέων και των μοναστηριών καθώς και η διάθεση όλων των εσόδων των ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για μια ξεχωριστή και σημαντική απόφαση του σεβασμιότατου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των μητροπολιτών του νησιού μας, που συμμερίζονται απόλυτα τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις και τις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει η χώρα και των εκτάκτων οικονομικών μέτρων τα οποία ανακοινώθηκαν.
Στο ανακοινωθέν που εξεδόθη χθες το απόγευμα από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης υπογραμμίζονται τα εξής:
«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα 4 Μαΐου 2010 στο Ηράκλειο σε τακτική συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της.
Η Ιερά Σύνοδος συμμερίζεται απολύτως και συμμετέχει εις την αγωνία του λαού μας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας και των εκτάκτων οικονομικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί, εκφράζει δε, την αμέριστη κατανόηση και τη συμπαράστασή της σε όλους τους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι επηρεάζονται από τα νέα μέτρα.
Με αυτό το δεδομένο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης απευθύνει ολόθυμη έκκληση, προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, όλους τους ανθρώπους του τόπου μας, συλλογικά, συνειδητά και υπεύθυνα, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, να συμπορευθούμε και να συναγωνισθούμε από κοινού, με θάρρος, δύναμη και ελπίδα εις τον Αρχηγό της Εκκλησίας μας, τον Ιησού Χριστό, για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν αλώβητοι τις δύσκολες περιστάσεις των καιρών μας, οικονομικές, κοινωνικές, ηθικές και πνευματικές.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε εκτάκτως να συμβάλει, με την οικονομική συνδρομή των ιεραρχών, των ιερέων και των μοναστηριών καθώς και με τη διάθεση όλων των εσόδων των ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων.
Η μεγάλη αυτή κοινή προσπάθεια θα γίνει την ημέρα της Εορτής της Πεντηκοστής σε όλους τους ναούς της εκκλησίας μας, στη διάρκεια και στο πνεύμα της θείας λειτουργίας για την Ελλάδα και τον ευλογημένο λαό της».
Ο Κρήτης Ειρηναίος αλλά και οι αρχιερείς επισήμαναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την ανάγκη ότι η Εκκλησία Κρήτης αλλά και όλος ο λαός του νησιού πρέπει να συνεργαστούμε για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Την ίδια ώρα η Εκκλησία Κρήτης συνεχίζει αθόρυβα το προνοιακό της έργο, βοηθώντας εξειδικευμένα περιπτώσεις ανθρώπων που, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αυτές τις ώρες, αδυνατούν να επιβιώσουν με ιδίες δυνάμεις προσφέροντας φαγητό και αγοράζοντας φάρμακα σε συνανθρώπους μας. Παράλληλα, εξακολουθεί να παρεμβαίνει στις περιπτώσεις όπου εντοπίζεται, επίσης, οικονομική αδυναμία για την καταβολή ενοικίου αλλά και λογαριασμών ΔΕΚΟ, καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.
http://2810.gr/crete/index.php?option=com_content&view=article&id=4719:692147266660606548022-9800360905999sdf&catid=2:kriti-more&Itemid=86
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:49
Το έχουμε ξαναπεράσει,δεν πάθαμε τίποτα το τραγικό....Που ξέρεις,ίσως βγούμε και σοφότεροι σαν λαός από το όλο θέμα...
Πιθανον (αν και ήταν τελείως αλλες εποχές και οι συγκρίσεις δεν ειναι υπερ μας - απομονωμένες οικονομίες τότε vs παγκοσμιοποιημένες σήμερα). Το δεν πάθαμε το λες βέβαια με την ασφάλεια της αποστασης μια και δε ζουσες τότε :winka:
τεσπα
Χθες με ενα φιλο σκεφτήκαμε κι αλλο "αστείο" σεναριο: Συνεχιζομενη αναταραχη, παραίτηση και φυγη Παπανδρέου, ακυβερνησία, χουντα, και ξανα στο αεροδρόμιο μετα απο χρονια να υποδεχτούμε τον "σωτήρα" (Γιωργάκη ή Κωστάκη)
Εχει ξαναγίνει :lol: :wave2:
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Οικονομική στήριξη από την Εκκλησία της Κρήτης
[...] καθώς και με τη διάθεση όλων των εσόδων των ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων.[...]
δλδ με τα λεφτά που αφήνει ο λαός θα στηρίξει το λαό :rotflmao:
Ομορφα πραγματα :sun:
mats8282
06/05/2010, 04:56
Γιατί ακυβερνησία;;;
Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν χτες στο δρόμο νομίζεις ήταν αναρχικοί;;Αν παραιτηθεί η κυβέρνηση δεν πέφτει σε ακυβερνησία η χώρα....Υπάρχουν δημοκρατικοί μηχανισμοί που προστατεύουν τη χώρα από αυτό το ενδεχόμενο...Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει την πλειοψηφία,πιστεύω ότι υπάρχουν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι εκεί μέσα να συνεχίσουν σε άλλη κατεύθυνση ή να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας να αντιμετωπίσει την κρίση....
ΥΓ Θα ήταν το καλύτερο για τη χώρα να παραιτηθεί ο άχρηστος...
Cpt. Haddock
06/05/2010, 04:58
Γιατί ακυβερνησία;;;
σενάριο ήταν ρε μαστορα :wave2:
(αν και κολάει στην ερώτηση που είχα κάνει σε άλλο θρεντ με αφορμή την προτροπή να ανατραπεί το παν, να καεί η βουλή, να φύγουν οι 300 κλπ - ρώτησα απλά "και μετα;" )
τεσπα, εγώ απεργω σημερα :rolleyes:
super_toto
06/05/2010, 05:01
Βαρέθηκα να ακούω ότι έχουμ μια λύση μόνο, ότι η πορεία μας ειναι μονόδρομος.
Στην παρούσα φάση λοιπόν επιλέγουμε να πάμε στην βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ. Για να μην πτωχεύσουμε και υποστούμε τις συνέπειες όπως έχουν περιγραφεί.
Ποιός μας διασφαλίζει ότι σε 3 χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πράγματα? Ποίος μας διασφαλίζει ότι θα δανειστούμε άλλα 110 δις και θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε συν τα 300 που ήδη χρωστάμε και άλλα 100 απο τόκους?
Με λίγα λόγια αν τώρα έχουμε το δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ σε 3 χρόνια πιθανότατα θα έχουμε πραγματικό μονόδρομο την πτώχευση. Με τη διαφορά ότι τότε θα έχουμε χρέος 500 δις αντι 300 δις.
λοιπον
κατεβηκα στην πορεια πρωτομαγιας και της τριτης (την οποια πετυχα στα κουτουρου στο κεντρο)
1. πρωτη φορα -την τριτη- ειδα καταστηματα ανοιχτα οπως και τραπεζες με πορτες ανοιχτες ενω εξω ειχε πορεια και με καλο κοσμο. μπηκα σε γιουρομπανκ και ρωτησα γιατι εχουν πανω τα ρολλα και μου ειπε ο σεκιουριτας "εντολη απο πανω, αλλωστε ειναι ασφαλισμενη" κοινως στα ππρ τους οι πετρες και οι μολοτοφ και προπαντως οι πιθανοι τραυματισμοι και νεκροι
2. ψεκαστηκα εξ επαφης με φυσουνα το σαββατο ανευ λογου και αιτιας κυριολεκτικα. δεν γινοταν τιποτε παρα μονο συνθηματα. ο διπλα μου επεσε αναισθητος. αν τον ελεγαν γλέζο, κυρκο ή πως αλλιως θα ειχαν ξεσηκωθει οι παντες. εννοειτε οτι ευχομουν να ψοφησει ο ματας επιτοπου και εαν ειχα οπλο θα τον πυροβολουσα.
3. ειχα κατεβει για "κυριλε" δουλειες. και με εγκυρη ενημερωση μεσα απο το γενικο λογιστηριο (πιο εγκυρη ειλικρινα δεν γινεται) διαβεβαιωνω οτι : η τροικα ΠΟΤΕ δεν ζητησε καταργηση 13ου-14ου μισθου στον ιδιωτικο τομεα ουτε και καταργηση των συλλογικων συμβασεων. ζητησε απελευθερωση απολυσεων και περισσοτερες ευελικτες μορφες εργασιας. επισης δεν ζητησε αμεση καταργηση 13ου-14ου στο δημοσιο αλλα παυση προσληψεων και αναλογως της εξελιξης των μεγεθων καταργηση δωρων-επιδοματος.
Banana hammock*
06/05/2010, 05:04
Και τα έριχνε όλα στα τελυταία 5 χρόνια ο κάφρος! :mad: Και τα ζώα τον πίστεψαν!
Cpt. Haddock
06/05/2010, 05:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Βαρέθηκα να ακούω ότι έχουμ μια λύση μόνο, ότι η πορεία μας ειναι μονόδρομος.
Στην παρούσα φάση λοιπόν επιλέγουμε να πάμε στην βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ. Για να μην πτωχεύσουμε και υποστούμε τις συνέπειες όπως έχουν περιγραφεί.
Ποιός μας διασφαλίζει ότι σε 3 χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πράγματα? Ποίος μας διασφαλίζει ότι θα δανειστούμε άλλα 110 δις και θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε συν τα 300 που ήδη χρωστάμε και άλλα 100 απο τόκους?
Με λίγα λόγια αν τώρα έχουμε το δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ σε 3 χρόνια πιθανότατα θα έχουμε πραγματικό μονόδρομο την πτώχευση. Με τη διαφορά ότι τότε θα έχουμε χρέος 500 δις αντι 300 δις.
Αυτό λέω κι εγώ. Πάμε τωρα σε πτώχευση με όλες τις συνέπειες ή το παλεύουμε κι αν δε βγει παμε αργότερα ;
super_toto
06/05/2010, 05:07
Αυτό λέω κι εγώ. Πάμε τωρα σε πτώχευση με όλες τις συνέπειες ή το παλεύουμε κι αν δε βγει παμε αργότερα ;
Ναι αλλά το αργότερα σημαίνει και μεγαλύτερο αγγούρι.
Gandalf dr685sm
06/05/2010, 05:08
iosif... το τελευταίο (3) έχει ειπωθεί εδώ και πολύ καιρό.
Να το επαναλάβω αν μου επιτρέπεται μόνο για μένα και πως το σκέφτομαι. Το να πληρώσω την δική μου μαρμάγκα και ματσολιά το αποδέχομαι πλήρως στον βαθμό που μου αναλογεί.
Όμως για να το πάω στην πραγματικότητα και στο πνεύμα του forum...
Να έχουμε πάρει δάνεια ως εγγυητές όλοι μαζί για να αγοράσουμε μηχανές και εμένα να μου δόθηκε ενα μερίδιο να πάρω ενα παπί και αυτό με το ζόρι ενώ ο άλλος να έχει 10 μηχανές των 1000cc στο garaz του και μετά να λέει οτι δεν πληρώνει μία και πρέπει να τα δώσω όλα εγώ με το παπί που σημειωτέων δεν έχει καν εγγύηση και υποστήριξη.... σε κάνει να πας να του βάλεις φωτιά του μπούστη και να πάρεις τις μηχανές να τις μοιράσεις στους υπόλοιπους με παπιά...
Gandalf
Cpt. Haddock
06/05/2010, 05:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Ναι αλλά το αργότερα σημαίνει και μεγαλύτερο αγγούρι.
Πιθανον. Ρισκο παίρνουμε. Δεν έχουμε και πολλά περιθώρια να το συζητάμε πάντως, ληγουν καποια δις ομολόγων το Μάιο και εχουμε μισθους που τρέχουν :winka:
super_toto
06/05/2010, 05:13
Πιθανον. Ρισκο παίρνουμε. Δεν έχουμε και πολλά περιθώρια να το συζητάμε πάντως, ληγουν καποια δις ομολόγων το Μάιο και εχουμε μισθους που τρέχουν :winka:
Θεωρείς δηλαδή ότι υπάρχει εστω και μια απειροελάχιστη ελπίδα να μπει τάξη στο μπουρδέλο? Μέσα σε 3-4 χρόνια? Θεωρώ ότι είναι αδύνατο.
Νομίζω ότι αυτά τα 110 δις και η παράταση για λίγα χρόνια, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τελευταία γερή αρπαχτή από αυτούς που ήδη αρπάζουν χρόνια τώρα.
mats8282
Καλά ρε μη βαράς :)
Ελπίζω να ξαναδούμε τέτοια πορεία σύντομα....
196974
Gandalf dr685sm
Πτώχευση σημαίνει πως τα ομόλογα τα έχουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι Cpt... αφού θα είναι πλέον μόνο ζωγραφιστά χαρτιά.
Μισθοί Μαϊου είπες;...
Γιατί είσαι σίγουρος οτι θα τους δώσουν και τώρα;... με το σκεπτικό οτι ακόμα δάνειο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ και πιέζουν για να γίνει;
Gandalf
Akatanomastos
06/05/2010, 05:21
Εγώ το βλέπω χρονια γραμμένο σε χαρτες, διεθνη εγγραφα, μηχανογραφικά συστήματα, χωρίς εισαγωγικά...
Αν καταφέρουμε και του κοτσάρουμε το "Βορεια" διπλα να 'μαστε κι ευχαριστημένοι (οτι σημασία κι αν εχει πλεον)
:winka:
πρεπει να σταματησουμε να φοβομαστε και να κοροιδευουμε τους εαυτους μας για αυτα που συνεβησαν και ΔΕΝ αλλαζουν τωρα,
και να κοιταξουμε να τα βελτιωσουμε, οπως πχ λεει ο cpt
μας ποναει το μακεδονια,
αλλο ενα που χρεωνοντε οι εθνποπατερες
Banana hammock*
06/05/2010, 05:26
Α ρε ρουφιάνε Μεταξά, εσύ και το "όχι" σου.. :mad:
Cpt. Haddock
06/05/2010, 05:32
Πτώχευση σημαίνει πως τα ομόλογα τα έχουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι Cpt... αφού θα είναι πλέον μόνο ζωγραφιστά χαρτιά.[...]
Gandalf
Να μη μας ξεφεύγει οτι μιλάμε και για αποταμιεύσεις πολλών συμπολιτών μας (ειδικά μεγάλης ηλικιας), που επενδύουν παραδοσιακά σε ομολογα....
Ειναι μια παραπλευρη απώλεια της πτώχευσης :wave2:
la_villa
06/05/2010, 05:35
Μιλάμε για τον ίδιο λαό πάντως που τον κατηγορούμε οτι 40 χρονια τώρα ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους σαν προβατο. Μιλάμε για τον λαό που έχει 6-7 major επιλογες στις εκλογές και το 80% πάει στις γνωστές δύο.
ας το φερουμε τούμπα...
σε ένα τόσο σοβαρό θέμα (σε αυτο συμφωνούμε) θα εμπιστευτούμε τους πολιτικούς που μας φέραν εκει....εξω (προσωπικά)
μιλάμε για τους ίδιους πολιτικούς που 30 χρόνια τώρα ρημαζουν το δημόσιο χρήμα , αναπτύσσοντας πελατιακές σχέσεις με τους πολίτες,εκβιάζοντας τους πολίτες.
Συγχωρα με αλλά προτιμό να πάω απευθείας στο Β...και λόγω που σε αυτην την περιπτωση ελπίζω (και πιστευω) ότι ΑΥΤΟΙ οι πολιτικοί θα εξαφανιστουν όχι μόνο απο τον πολιτικό χάρτη αλλά και απο την ίδια την χώρα για αιώνες...
οπότε ελπίζω (και δεν γνωρίζω..απλά ελπίζω) ότι μπορει να γεννηθεί κάτι καινούργιο , να αλλάξει μια νοοτροπία ...κατι πιο ελπιδοφορο....
οι σημερινοί έχουν πεθάνει πολιτικά μαζί με την χώρα....αρνουμαι να βλέπω "πεθαμενους" να με κυβερνάνε....(και σε αυτο βαζω ΟΛΑ τα κομματα)....
Gandalf dr685sm
06/05/2010, 05:36
Ρε Cpt... αποταμιεύσεις σε ομόλογα απο υπερήλικες;... πλάκα μας κάνεις έτσι; Πόσο είναι το minimum για τέτοιες επενδύσεις;... 10-20-30.000 ευρώ; Μήπως ξεκινάνε απο 100.000 ευρώ;
Γιατί αυτό δεν το αποκαλώ αποταμίευση αλλά επένδυση ελεγχόμενου ρίσκου. Και σίγουρα δεν αφορά τους υπερήλικες με τις συντάξεις πείνας που ακούμε και γνωρίζουμε. Εκείνος που κάνει τέτοιες αποταμιεύσεις/επενδύσεις σίγουρα έχει και άλλες καβάτζες. Εκτός και αν έχουν ξεμείνει μερικοί απο την εποχή Χ.Α.Α όπου χτύπαγαν "μπάνκα" με όσα είχαν.
Δεν το λέω φυσικά για το οτι δεν τρέχει τίποτα αν τα χάσουν... αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερες περιπτώσεις απο ανθρώπους που δεν έχουν μία στις 10 του μήνα... και η χρεωκοπία δεν θα τους κάνει και διαφορά.
Gandalf
Cpt. Haddock
06/05/2010, 05:37
Ρε Cpt... αποταμιεύσεις σε ομόλογα απο υπερήλικες;... πλάκα μας κάνεις έτσι; Πόσο είναι το minimum για τέτοιες επενδύσεις;... 10-20-30.000 ευρώ; Μήπως ξεκινάνε απο 100.000 ευρώ;
[...]
Gandalf
Δεν κάνω πλάκα (και μάλλον κατι γνωρίζω) :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
σε ένα τόσο σοβαρό θέμα (σε αυτο συμφωνούμε) θα εμπιστευτούμε τους πολιτικούς που μας φέραν εκει....εξω (προσωπικά)
Δεκτό, οποτε το δίλλημα γίνεται ακομα πιο απλό: Θα εμπιστευτούμε τους πολιτκους ή το λαο που τους ψηφίζει;
(αρχίζει και κλεινει ο φαύλος κυκλος) :sick:
Akatanomastos
06/05/2010, 05:38
Διαλέχτε και παρτε. Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα επιλέγοντας το πρώτο να καταλήξουμε τελικα μετα απο 2-3 χρονια στο δεύτερο, εαν δεν μπορέσουμε να τα φέρουμε βόλτα.
Σε αυτόν τον λαό θα του δώσουμε να διαλέξει με δύο μονο επιλογές :lol:
Εγώ ξέρω και απο τώρα το αποτέλεσμα. 60%+ κατα του ΔΝΤ (διοτι το κριτήριο ψήφου δε θα είναι υπερ της μιας ή της άλλης επιλογής, αλλα κατα της μιας...)
Κι ενα παιδάκι να ρωτήσεις εαν θέλει να τρώει φασολάκια της γιαγιάς ή πατάτες goody's θα σου πεί το δεύτερο. Ασχετως τι είναι καλύτερο
Προσωπική επιλογή; Προτιμώ να παω στη δευτερη λύση εχοντας προσπαθήσει στην πρώτη, παρα κατ' ευθειαν στη δεύτερη αμαχητί
:wave2: :wave2: :wave2:
αυτα ακριβως σκεφτομουνα χτες..
ο λαος (και γω μεσα) ειμαστε πολυ ανεκπαιδευτοι
χωρις παιδεια,
μας εχουν κανει ανυμπορους να εχουμε κριση
μας εχουν αποκρυψει την αληθεια
και ΔΕΝ εχουμε μαθει να παιρνουμε σημαντικες αποφασεις..
εχουμε μαθει ΜΟΝΟ να πεταμε το μπαλακι στους πολιτικους
λες και ολη αυτη η διαδικασια ειναι ενα βαρος, που παμε 1 ωρα καθε 4 χρονια,
πεταμε μια ψηφο και μετα παμε να δουμε τι βι..
πολλοι διαβαζοντας με, θα πουν μεσα τους, εγω δεν ειμαι ετσι,
οπως λεμε οτι ΜΟΝΟ οι αλλοι κλεβουν
αλλα αμα το κοιταξεις εχουμε ολοι ενα μεριδιο,
ελεγε ενα παιδι(χωρις παρεξηγηση φιλε) προχτες για μια φιλη του που κανει ιδιαιτερα, και απορησε οταν το παιδακι της ειπε θελω να παω στο δημοσιο
καλως απορησε η κοπελα, αλλα τελικα και αυτη παιρνει παρανομα λεφτα(και καλα κανει, μην παρεξηγηθω, αφου δεν βρισκει αλλου δουλεια)
και το παιδακι καλα κανει, γιατι μπορει να μην μας αρεσει το "ονειρο" που εχει αλλα
ετσι ειναι η κατασταση της ελλαδας
και δεν αλλαζει ουτε με 1.000.000 πορειες,
ισως με περισσοτερες
ο λαος λοιπον ειναι ανυμπορος να παρει σοβαρες αποφασεις, γιατι δεν εχει δικια του κριση πλεον, απλα ΑΚΟΜΑ ακολουθει τασεις και "ηγετες"|
πρεπει πρωτα καποιος(ή καποιες καταστασεις) να μας μαθουν να χουμε κριση
και μετα θα ειμαστε ετοιμοι για αποφασεις..
μεχρι τοτε θα ψηφιζουμε νδ και πασοκ, και μετα θα πηγαινουμε στην πορεια
la_villa
06/05/2010, 05:42
γιατι ρε Καπταιν πεφτεις σε αυτην την παγίδα???
ουτε το ενα ούτε το άλλο.....
πρωτον ψαχνεις τα λεφτα που μας έλεγες προεκλογικά 30 δις ελεγες παπαβλάκα αλλά δεν άγγιξες
δευτερον κυνηγας όποιον πολιτικό έφαγε χρήματα...κατασχεση αδικαιολογητων περιουσιων κλπ κλπ
τριτον ζητας χρόνο γι αυτα και παράλληλα θετεις κάποια ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μετρα
και απο τα 2 πρώτα ότι δεν μπορεσει να μαζευτει και υπαρχει τρύπα θα ερθει ο λαός οικοιοθελως να την καλύψη...
για μενα ΜΟΝΟ αυτη η ΛΥΣΗ είναι αποδεκτη.....
αλλιώς ας τολμήσουν να βαρεσουν πτώχευση......μονο να τολμησουν...
τον μονοδρομο δεν τον εχουμε ΕΜΕΙΣ....τον μονοδρομο τον έχουν ΑΥΤΟΙ
la_villa
06/05/2010, 05:46
Δεκτό, οποτε το δίλλημα γίνεται ακομα πιο απλό: Θα εμπιστευτούμε τους πολιτκους ή το λαο που τους ψηφίζει;
(αρχίζει και κλεινει ο φαύλος κυκλος) :sick:
θεωρω πιο πραγματοποιήσημο να αλλάξει νοοτροπια ο κόσμος παρά οι πολιτικοί.....
αρα θα εμπιστευτω τον κόσμο ελπίζοντας να μάθει απο τα λάθη του και την κατάντια που ήρθε...
τα αποτελέσματα αυτης της νοοτροπίας τα ένοιωσε βαθεια μεσα του ΤΩΡΑ....
σε αντιθετη περίπτωση δεν βλέπω λόγω να αλλάξουν οι πολιτικοι....
σε τελική αμα δεν αλλάξουμε....αυτο που θα μας αξίζει είναι ο αφανισμός
ή ας μας δωσουν ενα μηνυμα ότι κάτι αλλάζει και για αυτούς....
ότι ισχύει το συνταγμα και για αυτούς
ότι είναι εκει εκλεγμένοι για εμας και όχι για αυτούς
ας μεταδώσουν ενα αίσθημα δικαιοσύνης στον λαό.....
Cpt. Haddock
06/05/2010, 05:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
γιατι ρε Καπταιν πεφτεις σε αυτην την παγίδα???
γιατί λόγω δουλειάς εχω καθημερινή ενημέρωση πάνω στα οικονομικά θέματα...
(φυσικά μπορεί να σφάλλω, απλά γραφω ό,τι ξέρω) :wave2:
Banana hammock*
06/05/2010, 05:56
Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα. (http://www.primeminister.gr/2010/04/29/1688)
Gandalf dr685sm
06/05/2010, 06:00
Εντάξει αυτό είναι γνωστό και χωρίς να το δηλώσει... κάθε είδους ελέγχου άλλωστε περνάει πρώτα απο την τσέπη όλων μας. Χωρίς χρήμα δεν μπορείς να ζήσεις σε κοινωνίες του σήμερα του Δ.Κόσμου.
Gandalf
Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα. (http://www.primeminister.gr/2010/04/29/1688)
Το έβαλα κι εγώ, αλλά δεν το έδωσε κανείς σημασία. Για δείτε όμως και αυτό...
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/04/blog-post_2731.html
Banana hammock*
06/05/2010, 06:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Πάρα πολύ ενδιαφέρον! Thanks! :beer:
super_toto
06/05/2010, 06:08
Θρασύς ο ΓΑΠ. Κατάμουτρα κατονομάζει τα αφεντικά του.
Να μη μας ξεφεύγει οτι μιλάμε και για αποταμιεύσεις πολλών συμπολιτών μας (ειδικά μεγάλης ηλικιας), που επενδύουν παραδοσιακά σε ομολογα....
Ειναι μια παραπλευρη απώλεια της πτώχευσης :wave2:
Έτσι κι αλλιώς σε ενδεχόμενο πτώχευσης δεν έχει σημασία σε τι μορφή υπάρχουν οι αποταμιεύσεις. Είτε σε ομόλογα αυτά δεν θα αξίζουν τίποτα, είτε σε καταθέσεις που αυτόματα θα δεσμευτούν για να μπορεί το κράτος να λειτουργεί υποτυποδώς μιας και δεν θα το δανείζει κανείς...
Akatanomastos
06/05/2010, 06:13
σε περιπτωση πτωχευσης
πιστευτε οτι αυτοι που εχουν τα λεφτα και την δυναμη σημερα
θα τα αφησουν ολα στην τυχη τους?
πριν κυρηχτει η πτωχευση(γιατι οι ιδιοι θα το κανουν, και θα ξερουν το ποτε) δεν θα φροντισουν με καταλληλες ενεργειες,
να εξασφαλισουν και την μετεπειτα δυναμη τους
και εξουσια τους?
αν ερχοταν ετσι ευκολα η καθαρση..
Cpt. Haddock
06/05/2010, 06:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Έτσι κι αλλιώς σε ενδεχόμενο πτώχευσης δεν έχει σημασία σε τι μορφή υπάρχουν οι αποταμιεύσεις. Είτε σε ομόλογα αυτά δεν θα αξίζουν τίποτα, είτε σε καταθέσεις που αυτόματα θα δεσμευτούν για να μπορεί το κράτος να λειτουργεί υποτυποδώς μιας και δεν θα το δανείζει κανείς...
Προφανώς...
Ειδικά δε εαν αυτες γινουν υποτιμημένες δραχμες :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
σε περιπτωση πτωχευσης
πιστευτε οτι αυτοι που εχουν τα λεφτα και την δυναμη σημερα
θα τα αφησουν ολα στην τυχη τους?
πριν κυρηχτει η πτωχευση(γιατι οι ιδιοι θα το κανουν, και θα ξερουν το ποτε) δεν θα φροντισουν με καταλληλες ενεργειες,
να εξασφαλισουν και την μετεπειτα δυναμη τους
και εξουσια τους?
αν ερχοταν ετσι ευκολα η καθαρση..
Σε περίπτωση πτώχευσης ο αδύναμος θα εξαθλιωθεί...
Οι ισχυροί τα έχουν κάνει τα κουμάντα τους...Έχουν μεταφέρει μπόλικα εκατομμυριάκια έξω και δεν έχουν κανένα θέμα...
Θα πάρουν ένα αεροπλανάκι, θα περάσουν 3-4 χρονάκια ζωή χαρισάμενη στο εξωτερικό και που ξέρεις...πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο μετά κάποιος να τους φωνάξει να επιστρέψουν ως εθνοσωτήρες (βλέπε 1974...) :wave2:
Σε περίπτωση πτώχευσης ο αδύναμος θα εξαθλιωθεί...
Γιατί?
Banana hammock*
06/05/2010, 06:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Παραθέτω το κομμάτι του άρθρου που μας αφορά:
Στο διεθνές δίκαιο υπάρχει πρόβλεψη για την μονομερή άρνηση μιας χώρας να πληρώσει τα χρέη της, όταν συντρέχουν τρεις λόγοι: (α) Ο δανεισμός έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο. (β) Τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας. (γ) Οι δανειστές γνώριζαν πολύ καλά ποιους δάνειζαν και για ποιο σκοπό. Αυτή η ρήτρα του διεθνούς δικαίου, αποκαλείται odious debt (http://en.wikipedia.org/wiki/Odious_debt). Τελευταίο παράδειγμα είναι το Εκουαδόρ, το οποίο τον Δεκέμβρη του 2008 ανακοίνωσε πλήρη παύση πληρωμών, χωρίς να κηρύξει πτώχευση, το οποίο αφού συγκρότησε μια διακομματική επιτροπή υπό τον γενικό εισαγγελέα της χώρας που εξέτασε το σύνολο των συμβάσεων δανεισμού της χώρας, ανακοίνωσε ότι το Εκουαδόρ δεν δεσμεύεται να πληρώσει ένα «ανήθικο και παράνομο» χρέος, που υπήρξε προϊόν ρεμούλας και κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού του. Απευθύνθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία στάθηκε στο πλευρό της χώρας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά της να μην πληρώσει χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις και έτσι δεν κουνήθηκε φύλλο εναντίον του Εκουαδόρ. Και μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό περί τα 13,6 εκατ. κατοίκους και με ΑΕΠ (2008) λίγο πάνω από το 16% του αντίστοιχου ΑΕΠ της Ελλάδας!
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Γιατί?
Μ'αρέσει που ρωτάς...
Δηλαδή όταν σε μια νύχτα βρεθείς με μια δραχμή που θα είναι στις 1500δρχ/€ (και αντίστοιχα με το δολλάριο...), με δεσμευμένες καταθέσεις-αποταμιεύσεις ετών, χωρίς να υπάρχουν αγαθά (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα είχες την αγοραστική δύναμη να τα πάρεις), με δελτίο καυσίμων γύρω στα 5 λίτρα το μήνα, και χωρίς δουλειά....τότε πως θα ζήσεις ???
Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα φτάσει να ανταλλάσει στην μαύρη αγορά (όπως στην κατοχή) χρυσαφικά, ακίνητα, γη, και οτιδήποτε έχει αξία, για να εξασφαλίσει το φαί της επόμενης ημέρας...
Η χαρά του μαυραγορίτη δηλαδή....Καταλαβαίνεις τώρα ποιοί θα βγουν χαμένοι και ποιοί κερδισμένοι στην πτώχευση ???? :sick:
Gandalf dr685sm
06/05/2010, 06:44
THEOD...
σε ενα τέτοιο σενάριο , το 50% των "Αθηναίων" και γενικά κατοίκων πόλης θα πάει πίσω στην επαρχία. Θα αρχίσει να φυτεύει και να σπέρνει... να εκτρέφει ζώα και πάλι... γενικά θα γυρίσει το βιοτικό επίπεδο 30 χρόνια πίσω.
Δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό αυτό.. ίσως τελικά να είναι και καλό. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Το ζητούμενο είναι οτι είτε Δ.Ν.Τ είτε πτώχευση θέλει ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ... βλέπετε κανέναν εσείς ρε παιδιά;... γιατί εγώ γαμώ το κέρατο μου δλδ, δεν βλέπω. Το μόνο που βλέπω είναι αγανακτησμένους και φοβισμένους ... πολιτικούς και πολίτες.
Gandalf
catmaster
06/05/2010, 06:49
γιατί λόγω δουλειάς εχω καθημερινή ενημέρωση πάνω στα οικονομικά θέματα...
(φυσικά μπορεί να σφάλλω, απλά γραφω ό,τι ξέρω) :wave2:
Μου κάνει εντύπωση που δεν παραδεχόμαστε ρε Ηλία ότι η πτώχευση έχει ήδη έχει συμβεί .... στασιμοπληθωρισμός και παγίδα ρευστότητας ... :sick: :sick:
με το Βύρωνα μιλούσα πριν κανα δυο χρόνια και λέγαμε ότι η ύφεση ήδη υφίσταται
(πολύ κοντά και χειρότερα από το 29 απλά τα συγχρονα εργαλεία του τραπεζικού συστήματος και η δυναμική μπορούν να το κουκουλο-μαζέψουν ... )
αλί όμως ... εμείς σαν χώρα που βασιζόμαστε σε παροχή υπηρεσιών (που σε περιόδους ανάπτυξης είνια καλό γιατί αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς η οικονομία ) σε περίοδο ύφεσης γονατίζουμε πρώτοι ...
σταση πληρωμων τωρα με τις αναγκαιες δομικες αλλαγες
και καταληψη εργοστασιων και κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης
λαικες συνελευσεις γειτονιας.
(ουτοπια? οχι κυριοι. ουτοπια ειναι να νομιζει κανεις οτι μετα την τροικα-αλλα και χωρις αυτη-και με τους επαγγελματιες πολιτικους/ λαμογια/ εξουσιολαγνους που εχουμε θα υφισταται ελλαδα σε λιγα χρονια. μονο κατ ονομα τοπου. και στην τελικη δοκιμασαμε χουντα, σοσιαλισμο, λαικισμο, νεοφιλελευθερισμο, θατερισμο, κεντροαριστερα τα παντα και απετυχαν ολα παντου, οχι μονο εδω. ε ας δοκιμασουμε αι την ουτοπια!)
υγ...... η πραγματικη ουτοπια ειναι που πιστευω οτι σε μερικα χρονια δεν θα μπορουν να κυκλοφορησουν ελευθεροι οι 300 και οι λοιποι εξωκοινοβουλευτικοι υπουργοι. διοτι και παλι οι ραγιαδες θα σκυβουν να φιλησουν τα χερια τους και τις ποδιες τους.και ειδικα αυτους τους βουλευτες που ειτε κατακεραυνωνουν τα μετρα αλλα τα ψηφιζουν (κουκουλοπουλος, παπουτσης) ειτε απουσιαζουν απο τη χωρα 2 βδομαδες-κατα δηλωσή τους- το μηνα για ...επαγγελματικες υποχρεωσεις (μαγια τσοκλη).
la_villa
06/05/2010, 07:01
συγχωρεστε το διάλλειμα αλλά ετσι επειδη μπουχτησαμε με όλα αυτά
http://www.youtube.com/watch?v=97OObeLcAXk
Cpt. Haddock
06/05/2010, 07:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
[...]και καταληψη εργοστασιων και κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης
λαικες συνελευσεις γειτονιας. [...]
Ax ρε Ιωσήφ... :rolleyes:
(δε θελω να σκεφτώ γιατί σε βάφτισαν έτσι :lol: )
Cpt. Haddock
06/05/2010, 07:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Μου κάνει εντύπωση που δεν παραδεχόμαστε ρε Ηλία ότι η πτώχευση έχει ήδη έχει συμβεί .... στασιμοπληθωρισμός και παγίδα ρευστότητας ... :sick: :sick:
με το Βύρωνα μιλούσα πριν κανα δυο χρόνια και λέγαμε ότι η ύφεση ήδη υφίσταται
(πολύ κοντά και χειρότερα από το 29 απλά τα συγχρονα εργαλεία του τραπεζικού συστήματος και η δυναμική μπορούν να το κουκουλο-μαζέψουν ... )
αλί όμως ... εμείς σαν χώρα που βασιζόμαστε σε παροχή υπηρεσιών (που σε περιόδους ανάπτυξης είνια καλό γιατί αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς η οικονομία ) σε περίοδο ύφεσης γονατίζουμε πρώτοι ...
Εδώ ακόμα δεν παραδεχόμαστε οτι έχουμε υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα...
el_hymador
06/05/2010, 07:04
Μ'αρέσει που ρωτάς...
Δηλαδή όταν σε μια νύχτα βρεθείς με μια δραχμή που θα είναι στις 1500δρχ/€ (και αντίστοιχα με το δολλάριο...), με δεσμευμένες καταθέσεις-αποταμιεύσεις ετών, χωρίς να υπάρχουν αγαθά (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα είχες την αγοραστική δύναμη να τα πάρεις), με δελτίο καυσίμων γύρω στα 5 λίτρα το μήνα, και χωρίς δουλειά....τότε πως θα ζήσεις ???
Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα φτάσει να ανταλλάσει στην μαύρη αγορά (όπως στην κατοχή) χρυσαφικά, ακίνητα, γη, και οτιδήποτε έχει αξία, για να εξασφαλίσει το φαί της επόμενης ημέρας...
Η χαρά του μαυραγορίτη δηλαδή....Καταλαβαίνεις τώρα ποιοί θα βγουν χαμένοι και ποιοί κερδισμένοι στην πτώχευση ???? :sick:
υποθέσεις...πολύ πιθανές, αλλά υποθέσεις...
με την ίδια λογική, εγώ υποθέτω πως σε κανα 6μηνο θα αρχλίσουν μαζικές απολύσεις με τους εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν...
και μετά θα βρίσκεις δουλεία μόνο με ημιαπασχόληση και 300 ευρώ αμοιβή το μήνα...έτσι πάλι πως θα ζήσεις;
σταση πληρωμων τωρα με τις αναγκαιες δομικες αλλαγες
και καταληψη εργοστασιων και κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης
Ρε φίλε ...σε ποιόν κόσμο ζεις ????
Για ποια εργοστάσια και ποιά μέσα παραγωγής μιλάς ??? Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι εδώ και καμιά 20ετία έχουμε συστηματικά ξηλώσει οποιαδήποτε (έστω και βιοτεχνική-μεταποιητική) παραγωγή είχαμε ???
Εδώ πλέον ούτε τα λεμονοπορτόκαλα από τα δέντρα δεν μαζεύουμε...
Ax ρε Ιωσήφ... :rolleyes:
(δε θελω να σκεφτώ γιατί σε βάφτισαν έτσι :lol: )
Μα γιατι ειμαι ποντιος!
και η πλακα ειναι οτι ο νονος μου ηταν ΟΝΤΩΣ πίτα!
:rotflmao:
λοιπον πλακα πλακα το σεναριο απαιτει: ολοι στο δρομο
οσον αφορα τη σταση πληρωμων σοβαρολογω, τοχω πει κατ επαναληψη και απο καιρο
υπαρχουν οι προυποθεσεις.
youpayyourcrisis για πιθανες ερωτησεις.
Ρε φίλε ...σε ποιόν κόσμο ζεις ????
Για ποια εργοστάσια και ποιά μέσα παραγωγής μιλάς ??? Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι εδώ και καμιά 20ετία έχουμε συστηματικά ξηλώσει οποιαδήποτε (έστω και βιοτεχνική-μεταποιητική) παραγωγή είχαμε ???
Εδώ πλέον ούτε τα λεμονοπορτόκαλα από τα δέντρα δεν μαζεύουμε...
και σορρυ φιλε αλλα επειδη ξερω σε τι κοσμο ζω για αυτο τα γραφω
για να ξαναδημιουργησουμε πλουτο
αυτον που κατεστρεψαν με την ανοχη μας
Μ'αρέσει που ρωτάς...
Το σενάριο σου βασίζεται στην υπόθεση ότι θα γυρίσουμε στην δραχμή.
Για 10000000στη φορά, στάση πληρωμών δεν σημαίνει έξοδο από το Ευρώ. Δεν προβλέπει ΚΑΝ η συνθήκη ΚΑΜΙΑ τέτοια διαδικασία για ΚΑΜΙΑ χώρα.
Οπότε ξαναρωτάω:
ΓΙΑΤΙ ???
catmaster
06/05/2010, 07:34
και σορρυ φιλε αλλα επειδη ξερω σε τι κοσμο ζω για αυτο τα γραφω
για να ξαναδημιουργησουμε πλουτο
αυτον που κατεστρεψαν με την ανοχη μας
το δύσκολο είνια να δημιουργηθεί πλούτος από το πουθενά και από λ7 που δεν έιναι δικά μας ....
πόσο εύκολο είναι άραγε να έρθουν μεγάλοι επενδυτές και να καταθέσουν τεχνογνωσία , χρήματα και δυναμική ανάπτυξης εν γένει, την στιγμή που θα υπάρξει μια ολική ανατροπή στο οικονομικό σύστημα ;;;
η λύση του προβλήματος εν μέρει (και ότι αποφεύγουν οι κυβερνήσεις αλλά δεν ξέρω το λόγο) εδώ και χρόνια είναι μία ...
ποτέ μα ποτέ δεν παγιώθηκε μια σταθερή φορολογική πολιτική που θα αποτελεί δέλεαρ για τους ξένους επενδυτές να έρθουν (και να παραμείνουν) εδώ ...με απλά λόγια να ψηφιστεί ένας κωλονόμος που να λέει "η φορολογία για τις εταιρείες εξωτερικού που θα επενδύσουν Χ ποσό θα είναι Ψ% και αυτό θα ισχύει ανεξαρτήτως κυβέρνησης και κόμματος" και αυτός ο νόμος να μην μπορεί να αλλάξει από κανέναν ....
από εκεί πρώτα ξεκινάμε να μπορούμε να έχουμε εισροή χρήματος και όχι δάνεια που μας βάζουν πιο μέσα τόσα χρόνια ...
Για 10000000στη φορά, στάση πληρωμών δεν σημαίνει έξοδο από το Ευρώ. Δεν προβλέπει ΚΑΝ η συνθήκη ΚΑΜΙΑ τέτοια διαδικασία για ΚΑΜΙΑ χώρα.
Οπότε ξαναρωτάω:
ΓΙΑΤΙ ???
Eσύ δηλαδή συνεχίζεις να πιστεύεις ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας οι ...."σύντροφοί μας" στην Ευρώπη δεν θα βρούν τρόπο να μας πετάξουν έξω ???
Χαλαρά με 2-3 βήματα μας οδηγούν στην έξοδο με συνοπτικές διαδικασίες αν κρίνουν ότι τους συμφέρει...
Έτσι για αρχή....
Μια πρόταση που ΗΔΗ θα κατατεθεί από την Γερμανία στην επόμενη σύνοδο κορυφής είναι η αναστολή του δικαιώματος ψήφου για χώρες που συστηματικά βρίσκονται εκτός των ορίων της συνθήκης...
Φυσικά μην σου περάσει από το μυαλό ότι εννοεί την Ελλάδα εεεε ??? :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
06/05/2010, 07:48
Οπότε ξαναρωτάω:
ΓΙΑΤΙ ???
Για τον απλούστατο λόγο οτι θα ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε για να μπορέσουμε να τυπώσουμε χρημα να κυκλοφορήσει στην αγορά και να το υποτιμήσουμε κιόλας...
Με το ευρώ αυτο δε γίνεται. :wave2:
@catmaster +1050 για το θεμα της φορολογίας... :sick:
κοιτα
αν θες μπορω να μιλησω στεγνα τεχνοκρατικα και επαγγελματικα αλλα το εχω κανει πολλακις και στο ιδιο θεμα
η προσφυγη στην τροικα εξασφαλιζει πωληση ολων των αξιολογων ή δυνητικα αξιολογων επιχειρησεων δημοσιου και του πλουτου μας (νερο, ακτες κλπ) σε φαντς.
και με κατα 80% χειροτερα δημοσιονομικα μεγεθη σε 6-7 χρονια
αλλα θα εχουν παρει την διαχειριση του πλουτου μας.
κατα τα αλλα διαβαστε την ανακοινωση του εβγαλε η πασκε (!) υπουργειου οικονομικων και οικονομιας και θα παθετε πλακα με τα στοιχεια-επισημα-που παραθετει.
με το που ειναι ο πλουτος, ποιος επωφελειται απο την προσφυγη κλπ
και κατι ακομα. στην περιπτωση-που δεν υπαρχει αλλα λεμε τωρα- που θα συζηταγα οποιαδηποτε μειωση μισθων υπαρχει κατι που δεν συζητειται. κοψιμο συνταξεων, επιδοματων συνταξιουχων κλπ. διοτι ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ. διοτι οι ανθρωποι τα εχουν πληρωσει ολα αυτα στα ασφαλιστικα ταμεια. τα εχουν πληρωσει ρε! και μην πει κανεις για το 2% συνταξιουχων δικαστικων κλπ. μιλαμε για το 80% που παιρνουν 400-1000 ευρω.
και μονο για αυτο επρεπε να υπαρχει εξεγερση.
που ειδα 70χρονο και μιλαγαμε και ο ανθρωπος παιρνει 1200 ευρω με 40 χρονια ενσημα βαρεα (ηταν φανοποιος σε πουλμαν) μενει στο νοικι και του κοβουν το δωρο χριστουγεννων . και μου ελεγε ¨ισα που εφτανε να πληρωσω λογαριασμους, τελη κυκλοφοριας και να δωσω απο 100 ευρω στα δυο εγγονακια και λενε θα μου δωσουν 500 ευρω. και πληρωνω τελη κυκλοφοριας 320!") και δεν εχει παει διακοπες ποτε του! και κατεβηκε στο δρομο ρε κεραταδες για να φαει φυσουνια! και τι μου ελεγε (παλιος πασοκος ε!) ¨μωρε καλα κανουν. καψιμο ολα να τα χτισουμε απο την αρχη. ολα μπορλοτο" αλλα δεν τον ελεγαν γλεζο για να γινουν δηλωσεις συμπονιας....
υγ να δω πως θα σωθουν απο τα πιτσιρικια που βλεπουν οχι μονο ανεργια αλλα να γλυφουν κλς για 500 ευρω που δεν φτανουν ουτε για νοικι και εξοδα σπιτιου....
Για τον απλούστατο λόγο οτι θα ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε για να μπορέσουμε να τυπώσουμε χρημα να κυκλοφορήσει στην αγορά και να το υποτιμήσουμε κιόλας...
Με το ευρώ αυτο δε γίνεται. :wave2:
@catmaster +1050 για το θεμα της φορολογίας... :sick:
κανεις λαθος
εχω παραθεσει στο παρελθον παραπομπες γιατι δεν ειναι αναγκαιο. αλλα και να γινει αντιμετωπιζεται. 45 δις εξοικονομηση ετησιως απο τοκοχρεωλυτικες δοσεις. 17% του αεπ
ειναι θεμα διαπραγματευσης και αποφασιστικοτητας
αλλωστε δεν θα μας αφησουν να βγουμε απο την ευρωζωνη
Cpt. Haddock
06/05/2010, 07:56
κανεις λαθος
Πιθανον, αν και τα νουμερα που είχες παραθέσει δεν έβγαιναν....
τεσπα :wave2:
(στα βαφτίσια σου έδωσαν και μεσαίο ονομα, απο "Β" ; :rotflmao: )
ωπα ρε φιλε
ποια νουμερα δεν εβγαιναν? τα δικα μου ή τα δικα σου που ειχες βαλει οτι η κεφαλαιοοιηση των τραπεζων ειναι 13 δις? εγω ελεγα οτι στην αρχη του 10 ηταν κοντα στα 500 που τοσο ηταν!
υγ μπα κομμουνια δεν εχουμε στο σοι! αλλα οι ποντιοι εχουμε κατι τετοια, μεχρι και αβεσαλωμ παιζει!
mats8282
06/05/2010, 08:15
<<Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της χώρας μας, θα είχε επικίνδυνες συνέπειες και η τρέχουσα κρίση θα μπορούσε να διαχυθεί σε άλλες χώρες, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. >>
Δεν μας αφήνουν να πτωχεύσουμε...Δεν τους συμφέρει...Απλά μας ληστεύουν με το επιτόκιο οι εταίροι μας και πηδάει τον κόσμο το ΔΝΤ χωρίς να αλλάζει κάτι από τις αιτίες που μας έφεραν εδώ....Αντί λοιπόν ο Γιωργάκης να είναι ο <<yes men>> θα μπορούσε πετύχει πολύ καλύτερους όρους δανεισμού και φυσικά να στοχεύσει σε δομικές δυσλειτουργίες αντί για το βασικό μισθό,τη σύνταξη των 500Ε και την μακροχρόνια ύφεση....
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=159257
TAxoyme pei apo palia
μας θελουν σε επιθανατιο ρυγχος για να μας πανε σε ελεγχομενη πτωχευση
χεζονται απο το φοβο εαν παμε σε σταση πληρωμων
mats8282
06/05/2010, 08:23
Τι είναι το επιθανάτιο ρύγχος;;
:smokin:
ενταξει ρε λαθος αμεσως κραξιμο!