PDA

View Full Version : Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

WebD
24/04/2010, 12:41
φταίει κι ο Χατζηπετρής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λέω να το κάνουμε εθνικό ύμνο :) :)

Ακόμη και τώρα καθόμαστε και τους κοιτάμε να μας δουλεύουν (κλέβουν) κατάμουτρα!!!!!!!

Edit: Το κολπάκι με το σορτάρισμα και την εκκαθάριση θα το βγάλουν στην φόρα ή θα το πνίξουν κι αυτό το κουνέλι. Εμείς κάνουμε το σκατό παξιμάδι κι αυτοί πηδάνε πτώματα!!!!!!!!!

tai
24/04/2010, 14:11
.θα επρεπε να σκεπτόμαστε να κάνουμε κατι σαν και αυτο...............
" "Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη.""
.αλλα έχουμε πέσει τοσο χαμηλά ................
""Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο η καθοριστική σημασία που έχει για τη ζωή του καθενός η πολιτική. Κατά μία έννοια, η πολιτική μάς εκδικείται, επειδή πάψαμε να είμαστε επί της ουσίας πολίτες. Αρνηθήκαμε την ευθύνη μας για τα Κοινά. Εκφυλιστήκαμε σε ψηφοφόρους – πελάτες των κομμάτων, είτε κλειστήκαμε αυτάρεσκα στον κάθε μικρόκοσμό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήσαμε να καθορίζουν τις τύχες μας συνήθως θλιβεροί και ενίοτε άθλιοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, αρκετοί εκ των οποίων σήμερα ανερυθρίαστα κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία.""
που το αποτελεσμα ειναι ...........
""Σε κάθε περίπτωση, καλόν είναι να κρατά ο καθένας ένα μικρό ποσό στο σπίτι του, άμεσα διαθέσιμο, με το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις βασικές ανάγκες ενός ή δύο μηνών, στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί πέραν των προβλέψεων.
η περίοδος που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής θα χαρακτηρισθεί από ανασφάλεια, αναμονή για τα χειρότερα και απώλειες τόσο στο εισόδημα όσο και στις εργασιακές σχέσεις, την επιχειρηματική δράση και, βεβαίως, το επίπεδο ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας. ""

.αλλα δεν βλεπω να το εχουμε παρει και πολύ χαμπάρι :(

stefanos
24/04/2010, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Ηλεκτρονικός μηχανικός...μισθωτός ιδ.υπάλληλος.

Αλλο αισθάνομαι και άλλο είμαι, εσυ αισθάνεσαι ή είσαι;
Δεν νομίζω να είσαι γιατί αυτοί πάλι θα την βρούνε την άκρη ενώ εσυ τα έχεις πάρει.

Δουλεύει φουλ το δούλεμα και ο κοινωνικός αυτοματισμός. Φταίει ο δημόσιος, φταίει ο γιατρος που τα παίρνει και βάλτε τα με αυτούς. Τσουβαλοποίηση και δαιμονοποίηση...

Δηλαδή νομίζεις ότι το χάλι που είμαστε έγινε επειδή οι γιατροί ή οι πολιτικοί παίρνουν φακελάκια και οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες?
Φυσικά ευθύνομαι φίλε μου προσωπικά και εγώ και εσύ.
Ζώ ανάλογα με τον Ευρωπαίο που φτιάχνει ΚΤΜ και BMW και honda και yamaha, παράγω ανάλογα σαν λαός?
ΟΧΙ.

Pilgrimage
24/04/2010, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δηλαδή νομίζεις ότι το χάλι που είμαστε έγινε επειδή οι γιατροί ή οι πολιτικοί παίρνουν φακελάκια και οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες?
Ζώ ανάλογα με τον Ευρωπαίο που φτιάχνει ΚΤΜ και BMW και honda και yamaha, παράγω ανάλογα σαν λαός?
ΟΧΙ.

πως να παράγεις αν δεν βρίσκεις δουλειά?Πως να νιώσω ένοχος όταν της μίζες δεν της έπερνα εγώ...και αν τα κέρδη μου ήταν 10 χιλιάδες των πολιτικών είναι 10 κατομυρια...σταματιστε να ρίχνετε την ευθήνη στο εαυτό σας....ξεχάσατε τα βατοπαίδια,siemens,ομόλογα και άλλα τόσα?και εκεί έφτεγε ο λαός?Στο μόνο που φταίει ο λαός είναι το ότι πιστεύει εύκολα και φανατίζετε με χρώματα...(πράσινο-μπλε).Τώρα αν εσύ νιώθεις ένοχος κάτσε πλήρωνε...πολλοί από μας αρνούμαστε πάντως..

notakos600
24/04/2010, 17:29
Να φαγωθούμε μεταξύ μας θέλουνε κι αυτοί...

Banana hammock*
24/04/2010, 17:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Να φαγωθούμε μεταξύ μας θέλουνε κι αυτοί...

De tha tous kanoume omws ti hari! :mad:
Ektos an eisai pio nostimos me karota :rolleyes:

Gia
24/04/2010, 18:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
ΟΧΙ.

Οχι βέβαια το έφερα σαν παράδειγμα κοινωνικού αυτοματισμού, νόμιζα οτι είναι ξεκάθαρο.

Οσο για το δεύτερο σκέλος αν ζείς σαν τον Γερμανό ή τον Αυστριακό στην Ελλάδα νομίζω οτι είσαι απ΄τους λίγους...:wave2:

stefanos
24/04/2010, 19:02
Οσο για το δεύτερο σκέλος αν ζείς σαν τον Γερμανό ή τον Αυστριακό στην Ελλάδα νομίζω οτι είσαι απ΄τους λίγους...:wave2:

Μπορεί να μην βγάζουμε αναλογικά τα ίδια λεφτά αλλά από αυτοκίνητο και μοτο μιά χαρά στεκόμαστε, μιά και είναι αξίες ζωής για τον Ελληνα.
Γενικά έχουμε χάσει τη μπάλα σε αυτό τον τόπο.

Ιznogood
24/04/2010, 20:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
αντοχη υλικων εχει κανει κανεις;

η ελληνικη σουφρα τι ιδιοτητες παρουσιαζει; :lol: :lol: :lol:

ελαστικες ελπιζω γιατι αν ειναι ψαθυρες την κατσαμε...:sad:

notakos600
24/04/2010, 21:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock*
De tha tous kanoume omws ti hari! :mad:
Ektos an eisai pio nostimos me karota :rolleyes:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

super_toto
24/04/2010, 22:17
Καλά ρε παιδιά. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι δεν ευθύνονται όλοι για την κατάρευση της οικονομίας.
Τι θα γίνει με αυτή την καραμέλα? Ότι σας πασάρουν τα ΜΜΕ θα το τρώτε αμάσητο?

Από που κι ως πού φταιμε όλοι δηλαδή?
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι φταιω ούτε κατά το ελάχιστο. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ τα 2 μεγάλα κόμματα. Δεν έχω κρύψει ποτέ εισοδήματά μου από την εφορία. Δεν έχω κλέψει ή ζημιώσει ποτέ το κράτος με κανένα τρόπο. Δεν έχω πάρει επιδοτήσεις αέρα πατέρα. Μίζες δεν πήρα. Δεν επιβαρύνω το κράτος με την ζωή μου ούτε με τον τρόπο που ζω, ούτε με τον τρόπο που κινούμαι, ούτε με τον τρόπο που δουλεύω. Ακόμα και το περιβάλλον το σέβομαι απόλυτα και δεν το έχω βλάψει ποτέ.

Να δεχτώ εγώ ότι ένα κομμάτι του πληθυσμού φταίει γιατί έκανε κάτι από τα παραπάνω. Φταίνει δηλαδή όλοι ισόποσα? Το ίδιο φταίει δηλαδή ο καθηγητής που αποκρύπτει το επιπλέον εισόδημα που έχει απο τα ιδιαιτερα, με τον εργολάβο που τσεπώνει μερικά εκατομμύρια για να παραδώσει ένα δημόσιο έργο ακατάλληλο και ζημιώνει το κράτος? Το ίδιο φταίει ο σουβλατζής ο όποίος δεν κόβει αποδείξεις, με τον υπουργό ο οποίος αγοράζει υποβρύχια που γέρνουν και τσεπώνει και τη μίζα του?
Το ίδιο φταίει ο μικροεπιχειρηματίας ο οποίος πουλάει χωρίς τιμολόγιο μιά στο τόσο, με τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου ο οποίος κάθε μέρα εισπράτει μαύρο χρήμα πολλών χιλιάδων ευρώ? Το ίδιο φταίει ο περιπτεράς που δεν κόβει αποδείξεις με τον δικηγόρο που δηλώνει 10 χιλ, εισόδημα?

Ε συγγνώμη αλλά δεν είναι το ίδιο.

Να συμπληρώσω και το εξής. Σύμφωνα με το factbook της cia (όσοι δεν το γνωρίζετε google it), το οποίο θεωρώ αρκετά αξιόπιστο, το κατακεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είναι σχεδόν ίδιο με τον μέσο όρο κατακεφαλήν εισοδήματος της ΕΕ και με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και άλλες αντίστοιχες. Ενδεικτικά παραθέτω.

37 Germany $ 34,100 2009 est.
38 Spain $ 33,700 2009 est.
39 Macau $ 33,000 2009
40 France $ 32,800 2009 est.
41 European Union $ 32,600 2009 est.
42 Japan $ 32,600 2009 est.
43 Greece $ 32,100 2009 est.
44 Italy $ 30,300 2009 est.

Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράματα. Είτε οι Έλληνες έχουν παρόμοιους μισθούς με τους Γερμανούς, τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τους Ιάπωνες και τους υπόλοιπους της ΕΕ, είτε υπάρχει τραγική ανισοκατονομή του εισοδήματος στην Ελλάδα.
Πιο απλά στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες υπερπλουσίων οι οποίοι είναι τόσο φραγκάτοι που ανεβάζουν το μέσο όρο της χώρας ωστε να μοιάζει εξισωμένος με την ΕΕ.

Εφόσον λοιπόν μας λένε ότι φταίμε όλοι (εγώ δεν το χάφτω), ας πληρώσει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί.

Banana hammock*
25/04/2010, 11:30
Αυτό που λέμε δεν είναι πως είμαστε όλοι το ίδιο συνυπεύθυνοι, αλλά πως οι έχοντες την εξουσία (χωρίς να αναφέρομαι σε πολιτικούς, οι οποίοι ήταν απλά πιόνια που εξυπηρετούσαν διαχρονικά το παιχνίδι των νταβατζήδων της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στην καλύτερη έκδοση του SIM city που υπήρξε ποτέ) άφησαν να επικρατήσει ένα κλίμα αναρχίας, κατά βούλησιν και επιλεκτικής τήρησης του νόμου, με αποτέλεσμα όλοι κατά καιρούς να έχουμε παρεκλίνει από την comme il faut συμπεριφορά και κοινωνική ζωή, με αποτέλεσμα τώρα, όσοι διαθέτουν αυτοκριτική, να αισθάνονται συνυπεύθυνοι!

super_toto
25/04/2010, 12:56
Αυτό που λέμε δεν είναι πως είμαστε όλοι το ίδιο συνυπεύθυνοι, αλλά πως οι έχοντες την εξουσία (χωρίς να αναφέρομαι σε πολιτικούς, οι οποίοι ήταν απλά πιόνια που εξυπηρετούσαν διαχρονικά το παιχνίδι των νταβατζήδων της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στην καλύτερη έκδοση του SIM city που υπήρξε ποτέ) άφησαν να επικρατήσει ένα κλίμα αναρχίας, κατά βούλησιν και επιλεκτικής τήρησης του νόμου, με αποτέλεσμα όλοι κατά καιρούς να έχουμε παρεκλίνει από την comme il faut συμπεριφορά και κοινωνική ζωή, με αποτέλεσμα τώρα, όσοι διαθέτουν αυτοκριτική, να αισθάνονται συνυπεύθυνοι!

Ορθόν.

byron
25/04/2010, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Να συμπληρώσω και το εξής. Σύμφωνα με το factbook της cia (όσοι δεν το γνωρίζετε google it), το οποίο θεωρώ αρκετά αξιόπιστο, το κατακεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είναι σχεδόν ίδιο με τον μέσο όρο κατακεφαλήν εισοδήματος της ΕΕ και με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και άλλες αντίστοιχες. Ενδεικτικά παραθέτω.

37 Germany $ 34,100 2009 est.
38 Spain $ 33,700 2009 est.
39 Macau $ 33,000 2009
40 France $ 32,800 2009 est.
41 European Union $ 32,600 2009 est.
42 Japan $ 32,600 2009 est.
43 Greece $ 32,100 2009 est.
44 Italy $ 30,300 2009 est.

Η λίστα δεν είναι λάθος. Σύμφωνα με το ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη κατά άτομο που υπήρχε. Δεν λέει από που προέρχεται αυτό ο πλούτος (δανεια φυσικά)....

Αν τσεκαρεις τα νούμερα της wiki απ΄το IMF-World Bank-CIA Facktbook όλα στο περίπου συμφωνούν. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως τα νούμερα δεν κολλάνε. Όπως πχ της Ισλανδίας που είναι από την 10η μέχρι την 14η θέση ή της Ιρλανδίας που είναι ψηλότερα από από Ελβετία, Βρετανία, Κουβέιτ κλπ.
Και αν εμείς λέμε οτι δεν παράγουμε τίποτα, το ίδιο στο ² ισχύει για την Ιρλανδία.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

super_toto
25/04/2010, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Η λίστα δεν είναι λάθος. Σύμφωνα με το ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη κατά άτομο που υπήρχε. Δεν λέει από που προέρχεται αυτό ο πλούτος (δανεια φυσικά)....

Αν τσεκαρεις τα νούμερα της wiki απ΄το IMF-World Bank-CIA Facktbook όλα στο περίπου συμφωνούν. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως τα νούμερα δεν κολλάνε. Όπως πχ της Ισλανδίας που είναι από την 10η μέχρι την 14η θέση ή της Ιρλανδίας που είναι ψηλότερα από από Ελβετία, Βρετανία, Κουβέιτ κλπ.
Και αν εμείς λέμε οτι δεν παράγουμε τίποτα, το ίδιο στο ² ισχύει για την Ιρλανδία.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

Μια χαρά κολάνε. Δες εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_in_Europe) . Ο βασικός μισθός της Ιρλανδίας είναι διπλάσιος από αυτόν της Ελλάδος.
Η Ισλανδία είναι ιδιαίτερη περίπτωση καθώς εκεί δεν υπάρχει ενιαίος βασικός μισθός αλλά διαφέρει από επάγγελμα σε επάγγελμα.
Επίσης αφου το κατακεφελήν εισόδημα προκείπτει από το ΑΕΠ δια του πληθυσμού, σημαντικό ρόλο παίζει ο πληθυσμος. 6 εκ οι Ιρλανδοί 300 χιλ οι Ισλανδοί. Για αυτό και ανεβαίνουν ψηλά στη λίστα.

Gia
25/04/2010, 14:24

Να δεχτώ εγώ ότι ένα κομμάτι του πληθυσμού φταίει γιατί έκανε κάτι από τα παραπάνω. Φταίνει δηλαδή όλοι ισόποσα? Το ίδιο φταίει δηλαδή ο καθηγητής που αποκρύπτει το επιπλέον εισόδημα που έχει απο τα ιδιαιτερα, με τον εργολάβο που τσεπώνει μερικά εκατομμύρια για να παραδώσει ένα δημόσιο έργο ακατάλληλο και ζημιώνει το κράτος? Το ίδιο φταίει ο σουβλατζής ο όποίος δεν κόβει αποδείξεις, με τον υπουργό ο οποίος αγοράζει υποβρύχια που γέρνουν και τσεπώνει και τη μίζα του?
Το ίδιο φταίει ο μικροεπιχειρηματίας ο οποίος πουλάει χωρίς τιμολόγιο μιά στο τόσο, με τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου ο οποίος κάθε μέρα εισπράτει μαύρο χρήμα πολλών χιλιάδων ευρώ? Το ίδιο φταίει ο περιπτεράς που δεν κόβει αποδείξεις με τον δικηγόρο που δηλώνει 10 χιλ, εισόδημα?

Ε συγγνώμη αλλά δεν είναι το ίδιο.

Αυτό ακριβώς φίλε Στέφανε..

Τοτο:beer: :beer:

Αλλά εμφανίζεται ο Π'αγκαλος και ο κάθε παρόμοιος ξεφτίλας, συμμέτοχος δεκαετίες στη λαμογιά και στα στραβά μάτια και μου κουνάει το δάχτυλο γιατί "έτσι όπως τα κάνατε, ορίστε φτάσαμε στο ΔΝΤ και δεν υπάρχει άλλη λύση"..

Εμείς τα κάναμε καταλάβατε μάγκες;;και ήρθανε τα καθίκια να μας μαζέψουν..

Ένα καλό βλέπω μόνο. Η πελατειακή σχέση κομμάτων-δημοσίου πάπαλα. Ανίκανες κυβερνήσεις οι οποίες αφου δεν παρήγαγαν ποτέ έργο για τους πολλούς είχανε τη στάνταρ δεξαμενή του δημοσίου για να αντλούν ψηφοφόρους. Τώρα;;

Καλό απόγευμα :wave2: :beer:

notakos600
25/04/2010, 14:47
Η κοινωνία επί του προκειμένου πάντως βράζει, η δράση φέρνει αντίδραση και η συμπίεση με τους νόμους της φυσικής και της λογικής φέρνει εκτόνωση.

Πως να χαλιναγωγήσει η όποια κυβέρνηση ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων που το έμαθαν να ζει με δανεικά για να αγοράζει τα πάντα, από σπίτι μέχρι καφετιέρα ;

Και έτσι μια ωραία πρω'ί'α του σερβίρει το παραμύθι της ''χτυπημένης μπιέλας'' στο μοτέρ της οικονομίας, ενώ μέχρι εχθές όλα έβαιναν καλώς -κατά τα λεγόμενά τους.

Ποιός δεν θα λυτζάριζε στη πλατεία Συντάγματος τον καραμανλίκο, τον κινεζοσημίτη, τον αλογοσκούφη, τον παπαντωνίου, τον γιωργάκη και τους άλλους μαφιόζους ;

Γιατί ρε πστμ όπως διάβασα και παραπάνω τόσα χρόνια και τους φόρους μας πληρώναμε και όλα τα είδη τα αγοράζαμε στη διπλάσια τιμή από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Και άντε τώρα να εξηγήσεις στον πιτσιρικάκο που φάγαμε τα κλεμμένα που μας καταλογίζουν...
Προσωπικά ούτε τι χρώμα ήταν δεν πρόλαβα να δω.

Το ότι θα γίνει της πουτάνας είναι θέμα χρόνου γιατί είναι πολύ βαρύ και δεν χωνεύεται εύκολα όσο κι αν μας παραμυθιάζουν.

Για μένα όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν που βαδίζουμε και που θα καταλήξουμε κι αν αυτό δεν θεωρείται προδοσία, τότε δεν ξέρω τι θεωρείται.

Τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας...

Gia
25/04/2010, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600

Ποιός δεν θα λυτζάριζε στη πλατεία Συντάγματος τον καραμανλίκο, τον κινεζοσημίτη, τον αλογοσκούφη, τον παπαντωνίου, τον γιωργάκη και τους άλλους μαφιόζους ;

Αίντε και τους δείραμε..και χεστήκανε σου λέω εγώ και μεταμελήσανε:rotflmao:

Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι αδερφέ..:beer:

notakos600
25/04/2010, 15:21

Δεν αλλάζει σίγουρα αλλά τουλάχιστον θα ξεθυμάνουμε.

byron
25/04/2010, 15:33
Μια χαρά κολάνε. Δες εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_in_Europe) . Ο βασικός μισθός της Ιρλανδίας είναι διπλάσιος από αυτόν της Ελλάδος.
Η Ισλανδία είναι ιδιαίτερη περίπτωση καθώς εκεί δεν υπάρχει ενιαίος βασικός μισθός αλλά διαφέρει από επάγγελμα σε επάγγελμα.
Επίσης αφου το κατακεφελήν εισόδημα προκείπτει από το ΑΕΠ δια του πληθυσμού, σημαντικό ρόλο παίζει ο πληθυσμος. 6 εκ οι Ιρλανδοί 300 χιλ οι Ισλανδοί. Για αυτό και ανεβαίνουν ψηλά στη λίστα.

Δεν με κατάλαβες. Προφανώς και ο πληθυσμός παίζει ρόλο. Που τα βρήκαν τα λεφτά είναι το θέμα. :lol:

Η Ιρλανδία δεν έχει τίποτα αλλο εκτός από υπηρεσίες, και η Ισλανδία ψάρια. Το οτι και οι δύο (όπως και εμείς βέβαια) είμαστε καταχρεωμένοι μέχρι αηδίας είναι ο παράγοντας που δεν λαμβάνει υπ΄όψη του η στατιστική κατάταξη.

mikros boudas
25/04/2010, 17:33
Δεν με κατάλαβες. Προφανώς και ο πληθυσμός παίζει ρόλο. Που τα βρήκαν τα λεφτά είναι το θέμα. :lol:

Η Ιρλανδία δεν έχει τίποτα αλλο εκτός από υπηρεσίες, και η Ισλανδία ψάρια. Το οτι και οι δύο (όπως και εμείς βέβαια) είμαστε καταχρεωμένοι μέχρι αηδίας είναι ο παράγοντας που δεν λαμβάνει υπ΄όψη του η στατιστική κατάταξη. η ιρλανδια εχει και ποτα και τυρια(δε κανω πλακα βγαζει απο εξαγωγες)

the who
25/04/2010, 17:49
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
[B]Αυτό ακριβώς φίλε Στέφανε..

Αλλά εμφανίζεται ο Π'αγκαλος και ο κάθε παρόμοιος ξεφτίλας, συμμέτοχος δεκαετίες στη λαμογιά και στα στραβά μάτια και μου κουνάει το δάχτυλο γιατί "έτσι όπως τα κάνατε, ορίστε φτάσαμε στο ΔΝΤ και δεν υπάρχει άλλη λύση"..

edit:ακομα υπαρεχει το προβλημα με τις φωτο

Ιznogood
25/04/2010, 19:26

Ε! μηπως να τους ζητησουμε και συγνωμη που σκεφτομαστε ασχημα γιαυτους...:mad:

super_toto
25/04/2010, 19:50

Η Ιρλανδία δεν έχει τίποτα αλλο εκτός από υπηρεσίες, και η Ισλανδία ψάρια. Το οτι και οι δύο (όπως και εμείς βέβαια) είμαστε καταχρεωμένοι μέχρι αηδίας είναι ο παράγοντας που δεν λαμβάνει υπ΄όψη του η στατιστική κατάταξη.

Γιατί οι υπηρεσίες δεν σου κάνουν? Και δεν έχουν μονο αυτά οι Ιρλανδοί.

SVX
25/04/2010, 21:07
Ωραία... ετοιμαστείτε να γίνουμε οι Μεξικανοί της Ευρώπης ....

Εσυ ...Μας μάρανες.......! (http://www.youtube.com/watch?v=G6koD5wna84&feature=related)

Αχ Ευρώπη, αχ Ευρώπη
εσύ μας μάρανες, εσύ μας μάρανες
Μας τη φέραν οι βάρβαροι
Μας θαμπώσαν με δώρα
Με χαντρούλες πολύχρωμες
και κουτιά κόκα-κόλα

Μας τη φέραν οι βάρβαροι
μας φλομώσαν στο ψέμα
μας τρελάναν στα πέναλτι
και δεν έχουμε τέρμα

Δεν μπορώ δεν μπορώ δεν μπορώ να τη βρω
με κομπιούτερ και με κουμπάκια
New Wave, Jazz, Rοck, Sex, Drugs, Rοck 'n' Rοll
με τζατζίκι και με σουβλάκια

Αχ Ευρώπη, Αχ Ευρώπη
εσύ μας μάρανες, εσύ μας μάρανες
Γερμανίδες τουρίστριες
που διψάνε για σπέρμα
Γιαπωνέζοι βρικόλακες
με καλώδια στο αίμα
Ξεχυθήκαν στο Σύνταγμα
από Δούρειο Ίππο
με καπνούς και με λέιζερ
και μας πιάσαν στον ύπνο

Δεν μπορώ δεν μπορώ δεν μπορώ να τη βρω
με κομπιούτερ και με κουμπάκια
New Wave, Jazz, Rοck, Sex, Drugs, Rοck 'n' Rοll
με τζατζίκι και με σουβλάκια

Θανάση μαλάκα, Βαγγέλη μαλάκα
Μήτσο μαλάκα, Τάκη μαλάκα
Νικόλα μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα
Μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα
Τζιμάκο μαλάκα, Τζιμάκο μαλάκα

iosif
26/04/2010, 09:16
Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Κρις Χέτζες, αυτό ακριβώς πιστοποιεί και ο Νόαμ Τσόμσκι. «Η κατάσταση μοιάζει πάρα πολύ με τα τελευταία χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», λέει ο Αμερικανός διανοούμενος. «Οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές. Επικρατεί μια τρομακτική απογοήτευση από το κοινοβουλευτικό σύστημα. Το πιο αξιοπρόσεκτο με τη Βαϊμάρη δεν ήταν το ότι ο Χίτλερ κατόρθωσε να εξοντώσει τους σοσιαλδημοκράτες και τους κομμουνιστές, αλλά το ότι τα συντηρητικά και τα φιλελεύθερα κόμματα ήταν τόσο μισητά που εξαφανίστηκαν. Αφησαν πίσω τους ένα κενό που οι ναζί κατάφεραν να εκμεταλλευτούν πολύ έξυπνα». Υστερα από 81 χρόνια ζωής και 100 βιβλία, ο Νόαμ Τσόμσκι εξακολουθεί να καταρρίπτει τους μύθους και να αποκαλύπτει τα ψεύδη της εξουσίας. Κι αυτό μολονότι βρίσκεται ακόμη στη μαύρη λίστα των επίσημων μέσων ενημέρωσης και της κατεστημένης πανεπιστημιακής κοινότητας και μολονότι, όπως ομολογεί ο ίδιος, η εμμονή του στις απόψεις του συχνά γίνεται για κάποιους πληκτική. Ομως εξακολουθεί να απορρίπτει το δικομματικό σύστημα σαν μια οφθαλμαπάτη που είναι ενορχηστρωμένη από τον κόσμο των επιχειρήσεων, να καταγγέλλει τους διανοούμενους που έχουν καταντήσει αυλοκόλακες και να χαρακτηρίζει τα φληναφήματα των εμπορικών μέσων ενημέρωσης πλύση εγκεφάλου.

Με την επιβολή...
... του αχαλίνωτου καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης, προειδοποιεί ο Νόαμ Τσόμσκι, ο κόσμος έχει πάρει έναν δρόμο που απειλεί τη δημοκρατική ομαλότητα. «Ποτέ στη ζωή μου δεν ξαναείδα κάτι τέτοιο» λέει στον Κρις Χέτζες. «Και είμαι αρκετά γέρος για να θυμάμαι και να μπορώ να συγκρίνω με τη δεκαετία του 1930. Τότε, ολόκληρη η οικογένειά μου ήταν άνεργη. Οι συνθήκες ζωής ήταν πολύ πιο ανυπόφορες από όσο είναι σήμερα. Ομως υπήρχε ελπίδα. Οι άνθρωποι ήταν αισιόδοξοι. Τότε οργανώθηκε η μεγάλη εργατική ομοσπονδία. Κανείς δεν θέλει να το λέει πια, αλλά οι κομμουνιστές ήταν εκείνοι που βρέθηκαν επικεφαλής στη διεκδίκηση των εργατικών και των πολιτικών δικαιωμάτων. Ακόμη και οι άνεργοι δικαιούνταν μια εβδομάδα αναψυχής στην εξοχή. Ηταν μια ανάσα ζωής. Δεν υπάρχουν πια τέτοια». Οι διαθέσεις...
... του κόσμου είναι τρομακτικές, καταλήγει ο Τσόμσκι. Η οργή, η αγανάκτηση και το μίσος που νιώθουν οι άνθρωποι για τους θεσμούς δεν είναι οργανωμένα με έναν εποικοδομητικό τρόπο. Και η έκπτωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και στην αξία της ζωής έχουν γίνει ένα ανεξέλεγκτο όπλο μαζικής καχυποψίας που μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.-

αλλα απαιτει πολιτικους με αρ..ια λαο και οχι ραγιαδες και κοινη λογικη και οχι χαζοχαρουμενες απο την μα..κια με την τζουλια

(23.000 πηγαν ταξιδι να δουν μπαλλα, 800 πηγαν σε συγκεντρωση κατα των μετρων)

gollum
26/04/2010, 09:24
Τι ποιο ευκολο απο το να πουλησεις στον Ελληνα...?

Η ΕΚΤ εδινε αφθονο φθηνο χρημα στις ελληνικες τραπεζες και αυτες το πουλουσαν ακριβα στους Ελληναρες που πηραν αυτοκινητα, σπιτια, μεγαλες τηλεορασεις LCD...

Ανεβηκε το βιοτικο επιπεδο το Ελληνα, αυξηθηκαν οι εξαγωγες των "δυνατων ευρωπαιων", ολα καλα... μεχρι που καποια στιγμη οι τραπεζες ζητησαν πισω τα λεφτα τους.

Οι Ελληνες δεν ειχαν, η ΕΚΤ δεν εδινε πλεον φθηνο χρημα και ετσι το κρατος εσωσε τις τραπεζες.

Και τωρα εμεις θα σωσουμε το κρατος.

Τωρα, φταιει το κρατος που δεν φρεναρε τις τραπεζες η εμεις που δανειζομασταν ακομα και για μια καφετιερα..?

Εχετλαίος
26/04/2010, 09:47
Tι περίεργο, αλήθεια!
Πριν μπούμε στην Ευρωπαική Ένωση (αλήθεια, σας ερώτησε ποτέ κανένας; ) η χώρα είχε τον πληθωρισμό της, την ανωμαλία της, την κακομοιριά της αλλά είχε και παραγωγή. Μεγάλη παραγωγή για τα δεδομένα του ανάγλυφου του τοπίου της. Τεχνογνωσία μεγάλη δεν υπήρχε, σίγουρα, αλλά παραγωγή υπήρχε, ειδικά αγροτική! Στη μικρή πόλη που κατοικώ υπήρχε εργοστάσιο (του μάστρο Γιάννη του Μαλικούτη αν θυμάμαι καλά) που παρήγαγε ρουλεμάν και τα έκανε εξαγωγή!
Μπαίνουμε στην ΕΕ, αρχίζουν οι επιδοτήσεις, αρχίζουν να κλείνουν τα εργοστάσια, να πετάμε την παραγωγή στα βουνά (λυπηρό θέαμα μέχρι και πριν 10 χρόνια, τα βουνά πέριξ των Χανίων βαμμένα πορτοκαλί από τους χιλιάδες τόνουν πορτοκάλια και μανταρίνια που πετάγαμε ελέω επιδοτήσεων!!!!) και να εισάγουμε αυτά που μας πληρώναν να πετάμε στα βουνά!!!
Οι αγρότες έκαμαν πολλά χρήματα παύοντας να εργάζονται, οι βιομήχανοι πήγαν στο (πρώην) ανατολικό μπλοκ, και γεμίσαμε σουβλακερί, ντελιβερι και καφετέριες.
Παραγωγή 0 (μηδέν).
Μετά ήλθε το πλαστικό χρήμα και οι δόσεις. Α, ναι, και τα δάνεια...
Πως όμως; Με τι νεφρά;
Φημολογείται ότι είμαι απόγονος ηρώων και ανθρώπων που στάθηκαν στις Πάχνες της γνώσης και της σκέψης.
Το γεγονός είναι ότι, μπροστά στο ερώτημα του κοπελιού μου γιατί είναι τα πράματα έτσι όπως είναι, μάλλον θα πρέπει να απολογηθώ στείρα...Γιατί θα με φτύσει αν του πω την πάσα αλήθεια.
Δεν άλλαξε κάτι η δική μου γεννεά προς το καλύτερο. Υποθήκευσε το μέλλον της επόμενης ακόμα περισσότερο...
Τα λοιπά τα βλέπετε στον καθρέπτη και στο λουσάτο σας υαλί καθημερινά...
ΔΝΤ, ΟΝΕ, ΟΗΕ και π. μπλε!
Εβίβα της μεθιάς...

LiakosVstrom
26/04/2010, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Tι περίεργο, αλήθεια!
Πριν μπούμε στην Ευρωπαική Ένωση (αλήθεια, σας ερώτησε ποτέ κανένας; ) η χώρα είχε τον πληθωρισμό της, την ανωμαλία της, την κακομοιριά της αλλά είχε και παραγωγή. Μεγάλη παραγωγή για τα δεδομένα του ανάγλυφου του τοπίου της. Τεχνογνωσία μεγάλη δεν υπήρχε, σίγουρα, αλλά παραγωγή υπήρχε, ειδικά αγροτική! Στη μικρή πόλη που κατοικώ υπήρχε εργοστάσιο (του μάστρο Γιάννη του Μαλικούτη αν θυμάμαι καλά) που παρήγαγε ρουλεμάν και τα έκανε εξαγωγή!
Μπαίνουμε στην ΕΕ, αρχίζουν οι επιδοτήσεις, αρχίζουν να κλείνουν τα εργοστάσια, να πετάμε την παραγωγή στα βουνά (λυπηρό θέαμα μέχρι και πριν 10 χρόνια, τα βουνά πέριξ των Χανίων βαμμένα πορτοκαλί από τους χιλιάδες τόνουν πορτοκάλια και μανταρίνια που πετάγαμε ελέω επιδοτήσεων!!!!) και να εισάγουμε αυτά που μας πληρώναν να πετάμε στα βουνά!!!
Οι αγρότες έκαμαν πολλά χρήματα παύοντας να εργάζονται, οι βιομήχανοι πήγαν στο (πρώην) ανατολικό μπλοκ, και γεμίσαμε σουβλακερί, ντελιβερι και καφετέριες.
Παραγωγή 0 (μηδέν).
Μετά ήλθε το πλαστικό χρήμα και οι δόσεις. Α, ναι, και τα δάνεια...
Πως όμως; Με τι νεφρά;
Φημολογείται ότι είμαι απόγονος ηρώων και ανθρώπων που στάθηκαν στις Πάχνες της γνώσης και της σκέψης.
Το γεγονός είναι ότι, μπροστά στο ερώτημα του κοπελιού μου γιατί είναι τα πράματα έτσι όπως είναι, μάλλον θα πρέπει να απολογηθώ στείρα...Γιατί θα με φτύσει αν του πω την πάσα αλήθεια.
Δεν άλλαξε κάτι η δική μου γεννεά προς το καλύτερο. Υποθήκευσε το μέλλον της επόμενης ακόμα περισσότερο...
Τα λοιπά τα βλέπετε στον καθρέπτη και στο λουσάτο σας υαλί καθημερινά...
ΔΝΤ, ΟΝΕ, ΟΗΕ και π. μπλε!
Εβίβα της μεθιάς...

+όσα θες....

εσύ έχεις και κοπέλι..
η γενιά μου και από δω και μπρος ούτε σπίτι δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε, έτσι όπως είναι τα πράγματα, και να πούμε πως θα ζήσουμε αξιόλογα.

iosif
26/04/2010, 12:48
του Γιάνη Βαρουφάκη
Κάποιες φορές ο κόμπος φτάνει τόσο κοντά στο χτένι που απαιτεί καθαρές κουβέντες: Η "πτώχευση" του ελληνικού δημοσίου, έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα, είναι επιθυμητή επειδή είναι αναπόφευκτη. Δεν πρέπει να μας φοβίζει η προοπτική της άμεσης "πτώχευσης". Όχι επειδή είναι ανώδυνη αλλά επειδή είναι πολύ καλύτερη από μια "πτώχευση" σε δύο χρόνια. Κατ' αρχήν, ένα κράτος ποτέ δεν πτωχεύει όπως πτωχεύει μία επιχείρηση που κλείνει και χάνεται δια παντός στην ιστορική λήθη.

Ένα κράτος, όσο έχει μη ρευστοποιούμενους πολίτες, δεν μπορεί να πτωχεύσει πραγματικά. Απλά, κηρύσσει στάση πληρωμών και έτσι αρχίζει μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές του. Κι όταν χρωστά 300 δις ευρώ, η διαπραγματευτική του ισχύς δεν είναι αμελητέα.

Προφανώς το κόστος μιας στάσης πληρωμών είναι τεράστιο και μάλιστα δύσκολο να προβλεφτεί. Για να μην παρεξηγηθώ, αν δηλώνω ότι πρόκειται για "επιθυμητή" εξέλιξη το κάνω όχι επειδή μας υπόσχεται καλύτερες μέρες αλλά ακριβώς επειδή είναι αναπόφευκτη και συνεπώς θα μας φέρει ενώπιον χειρότερων ημερών αν συμβεί στο μέλλον. Να το πω πιο απλά: Από το να κηρυχθεί στάση πληρωμών σε δύο χρόνια, όταν το δημόσιο θα χρωστά πάνω από 400 δις, καλύτερα να γίνει σήμερα που το χρέος είναι 300 δις. Από τη στιγμή που στην περίπτωση "πτώχευσης" η ακολουθούσα διαπραγμάτευση συνήθως καταλήγει στην αποπληρωμή του 80% του χρέους, προτιμότερο είναι να επιστρέψουμε το 80% των 300 δις παρά το 80% των 400 δις και βάλε.

Γιατί όμως ισχυρίζομαι ότι ή "πτώχευση" είναι αναπόφευκτη; Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα: Για να αποφύγουμε την στάση πληρωμών τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να πληρώσουμε σε τόκους το ένα από αυτά τα πέντε ΑΕΠ! Και αυτό εφόσον οι επίσημες προβλέψεις για το ΑΕΠ βγουν, ανέλπιστα, ακριβείς. Όμως ήδη γνωρίζουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 20%, η οικοδομική δραστηριότητα ακόμα περισσότερο, η πραγματική ανεργία επιδίδεται σε πρωταθλητισμό και, γενικά, η πίτα μειώνεται πολύ πιο γοργά απ' ότι υπολογίζει τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΕ. Σε μια τέτοια κατάσταση βαθειάς ύφεσης, αν καταφέρει η κυβέρνηση να μετατρέψει ένα πρωτογενές έλλειμμα του 7% σε πρωτογενές πλεόνασμα του 6% θα αποτελεί πρωτόγνωρο θαύμα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία (με πιθανή εξαίρεση την Τζαμάϊκα της δεκαετίας του 1970, τότε που οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες οδήγησαν σε πλήρη κοινωνική κατάρρευση).

Και το πακέτο στήριξης του ΔΝΤ-ΕΖ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - Ευρωζώνης) δεν θα βοηθήσει; Όχι μόνο δεν θα βοηθήσει αλλά κινδυνεύει να αποβεί καταστροφικότερο από την άμεση πτώχευση. Κατ' αρχήν, το ΔΝΤ θα εξαντλήσει τις δυνατότητές του μέσα σε μερικούς μήνες, καθώς το Ταμείο δεν μπορεί να μας δανείσει πάνω από 15 δις σε μια χρονιά που μέχρι τα τέλη της χρειαζόμαστε μόνο για αποπληρωμές 20 δις. Μετά τι;

Αν συζητάμε σήμερα περί ΔΝΤ ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποί του ήρθαν έτοιμοι, με συγκεκριμένα ποσά, συμβόλαια και επιτόκια. Αντίθετα, η ΕΖ ακόμα συν-σκέπτεται για το αν, για τον ποσόν, για το επιτόκιο. Και δεδομένου ότι ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν τι και αν θέλουν να μας προσφέρουν ως αρωγή, το μεγάλο μέρος του πακέτου (30 δις) ακόμα υπάρχει μόνο στην συλλογική μας φαντασία. Αν μάλιστα οι εταίροι μας επιμείνουν στο επιτόκιο του 5%, καλύτερα να κατεβάσουμε τα ρολά σήμερα.

Το ΔΝΤ δεν με φοβίζει καθώς, υπό τον Στρος-Καν, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εξιλεωθεί για τα πρότερα εγκλήματά του στην Αφρική, στην Λ. Αμερική και στην Ν.Α. Ασία. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η ΕΖ παίζει στην περίπτωσή μας τον ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην Αργεντινή την περίοδο 1998-2002. Πράγματι, η ΕΖ επέλεξε να εμπλέξει το ΔΝΤ μόνο και μόνο για να μοιραστεί με αυτόν τον "στιγματισμένο" οργανισμό την ενοχή.

Ας δούμε λοιπόν τον ρόλο του ΔΝΤ πριν μια δεκαετία στην κρίση της Αργεντινής ώστε να αναδειχθεί ο λόγος που φοβάμαι ότι, σήμερα, αντίστοιχο ρόλο παίζει η ΕΖ στην περίπτωση της Ελλάδας: Εκείνη την εποχή η Αργεντινή πέρασε μια κρίση που κυριολεκτικά κατέστρεψε ολόκληρη την μεσαία τάξη, έφερε την απόλυτη φτώχεια στις λαϊκές τάξεις και συγκλόνισε την χώρα με τρόπο που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί. Πως ξεκίνησε αυτή η εξέλιξη;

Να θυμίσω ότι στην δεκαετία του 1980 η Αργεντινή, με σκοπό να υπερβεί το δυσάρεστο προηγούμενο του πληθωριστικού της παρελθόντος, "έδεσε" το νόμισμά της με το Αμερικανικό δολάριο επιβάλλοντας την ισοτιμία ένα-πέσος-προς-ένα δολάριο. Η φαεινή αυτή ιδέα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη στην Αργεντινή: της την πρότειναν οι "τεχνοκράτες" του ΔΝΤ.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός συγκρατήθηκε, τα επιτόκια έπεσαν και η χώρα άρχισε να αναπτύσσεται με 4% ετησίως, από το 1998 τα προϊόντα της Αργεντινής έδειχναν σημάδια μειωμένης ανταγωνιστικότητας απέναντι στα εισαγόμενα λόγω της σταθερής ισοτιμίας μεταξύ πέσος και δολαρίου (σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία. Όταν το εμπορικό ισοζύγιο μπήκε βαθειά στο κόκκινο και η εγχώρια οικονομία σε ύφεση, οι πλουσιότεροι Αργεντινοί και οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην χώρα φοβήθηκαν ότι η σταθερή ισοτιμία κινδυνεύει.

Άρχισαν λοιπόν να μετατρέπουν τα χρήματά τους σε δολάρια (με την σταθερή ισοτιμία ένα προς ένα) εξαφανίζοντας λίγο-λίγο τα αποθέματα δολαρίων του κράτους. Τότε, το ΔΝΤ, αντί να παραδεχτεί το σφάλμα του, προσέφερε το ένα δάνειο μετά το άλλο στην κυβέρνηση της Αργεντινής με σκοπό να προστατευτεί η ισοτιμία δολαρίου-πέσος. Την περίοδο 1998-2002 η Αργεντινή δανείστηκε το αστρονομικό ποσό των 50 δις δολαρίων για να διατηρήσει την ισοτιμία αυτή.

Το 2002, και αφού όλοι οι "έχοντες" είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία που τους έδινε η συγκεκριμένη ισοτιμία (που κρατιόταν εν ζωή με τα δάνεια του ΔΝΤ) για να εξάγουν τον πλούτο τους από την Αργεντινή (μετρητά και έσοδα από πωλήσεις ακινήτων) στην Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, η ισοτιμία κατέρρευσε. Σύντομα ένα δολάριο αντιστοιχούσε σε 4 πέσος, η ανεργία εκσφενδονίστηκε στα ουράνια και μεσοαστές κυρίες έβγαζαν τα έπιπλά τους στα πεζοδρόμια όπου τα προσέφεραν για μια πλαστική σακούλα λαχανικών. Όσο για το τεράστιο χρέος προς το ΔΝΤ, το κληρονόμησαν εκείνοι που δεν είχαν χρήματα να βγάλουν στο εξωτερικό όσο τα δολάρια του ΔΝΤ εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους.

Από το 2005 η Αργεντινή άρχισε να ανακάμπτει επωφελούμενη από την ραγδαία υποτίμηση του πέσος και, κυρίως, από την διογκούμενη ζήτηση των αγροτικών της προϊόντων στην ανερχόμενη Κίνα - ιδίως της σόγια. Πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης ήταν η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ έτσι ώστε η χώρα να μην χρειαστεί να ξαναδεί μπροστά της τους "τεχνοκράτες" του, ακόμα και αυτούς με το νέο image που προωθεί ο Στρος-Καν. Όμως, παρά την ανάκαμψη, το τραύμα της περιόδου 1998-2002 παραμένει νωπό.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, ο φόβος μου είναι ότι οδεύουμε στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή του 2002. Κάθε μέρα που περνά τα δάνεια που παίρνουμε, είτε από τις αγορές είτε αυτά που υποτίθεται ότι θα μας δώσει ο μηχανισμός ΔΝΤ-ΕΖ, μου θυμίζουν τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Αργεντινή της περιόδου 1998-2002: Δάνεια που μας κρατούν εντός του ευρώ προσωρινά αλλά τα οποία κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε. Και τότε;

Το 2002 η χώρα του τάνγκο (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι Ουρουγουανοί που το διεκδικούν) προέβη και σε στάση πληρωμών αλλά και σε απώλεια ενός (ουσιαστικά) κοινού νομίσματος δολαρίου-πέσος με τέσσερα χρόνια και 50 δις δολάρια μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο έπρεπε. Το 2012 τι επιφυλάσσει σε εμάς; Νομίζω ότι μας επιφυλάσσει ένα εκ των ακόλουθων δύο σεναρίων:

(1) Στάση πληρωμών που όμως θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω ενός απίστευτα αναποτελεσματικού δανεισμού δεκάδων δις ευρώ του οποίου η μόνη λογική εν τέλει είναι η καθυστέρηση της στάσης πληρωμών ώστε να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που εμείς "αγοράζουμε" (δανειζόμενοι) εκ μέρους τους ώστε να προλάβουν να πουλήσουν τα ομόλογά μας.

(2) Την συνειδητοποίηση εκ μέρους της Γερμανίας ότι, αν θέλουν να κρατήσουν το ευρώ ως έχει, δηλαδή να αποτρέψουν αλυσιδωτές κρίσεις τύπου Αργεντινής εντός της ευρωζώνης, θα πρέπει επί τέλους να κατανοήσουν ότι μία πραγματική οικονομική ενοποίηση, ιδίως μετά από μια παγκόσμια οικονομική κρίση τύπου 1929 ή 2008, απαιτεί ανακύκλωση των πλεονασμάτων - δηλαδή, πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση.

Αν κρίνουμε από τις έως τώρα συμπεριφορές των βορείων εταίρων μας, οδεύουμε ολοταχώς προς το πρώτο σενάριο. Και αν πραγματικά μας ενδιέφερε να συμβάλουμε προς την προώθηση του δεύτερου σεναρίου, η κυβέρνησή μας δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση με την κα Μέρκελ. Οι βέλτιστες υπηρεσίες του πρωθυπουργού τόσο στην ελληνική όσο και στην γερμανική κοινωνία, η οποία μακροπρόθεσμα θα θιγεί από την κατάργηση του ευρώ, θα προσφέρονταν αν έθετε την κα Μέρκελ προ ενός απλού διλήμματος: Άμεση στάση πληρωμών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ευρώ) ή πραγματική οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.

Δυστυχώς, αντί για αυτό, έχουμε εμπλακεί σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση που μας σέρνει όλο και κοντύτερα σε ένα Αργεντίνικο τάνγκο εντός της ευρωζώνης, με την υποχρεωτική συμμετοχή και άλλων δεινοπαθούντων χωρών (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία - ακόμα και Γαλλία), του οποίου η λογική κατάληξη είναι ο προαναγγελθείς θάνατος του ευρώ.

*Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ggs
26/04/2010, 17:02
βρε ,ολα καλα θα πανε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=11321006

notakos600
26/04/2010, 17:15
:eyepop: :eyepop: :eyepop:

zephyr1
26/04/2010, 17:56
http://tvxs.gr/users/video

Δεστε το 5ο βιντεο . Goldman Sachs κριση και γ@μηστε με.

Η τελευταια φραση ειναι το μονο σιγουρο, για τωρα και για πολλα χρονια ακομα.

tai
26/04/2010, 18:15
δλδ η θα τους "κάτσουμε" η θα μας πηδήξουν ε?:sick:

notakos600
26/04/2010, 18:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
δλδ η θα τους "κάτσουμε" η θα μας πηδήξουν ε?:sick:

Αφού θα μας πηδήξουν που θα μας πηδήξουν γιατί να αντισταθούμε ;

mats8282
26/04/2010, 18:50
Μια κλωτσιά στα απαυτά μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα :smokin:

tai
26/04/2010, 19:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μια κλωτσιά στα απαυτά μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα :smokin:
μ'αρέσεις:smokin:

sv9cvk
26/04/2010, 21:48
Και ενα επικαιρο σχετικο τραγουδακι :rotflmao:
http://www.youtube.com/watch?v=IA8kDuy2AN8

mats8282
27/04/2010, 09:25
<<Τα μέτρα που προκαλούν... δέος- και αναμένεται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερες αντιδράσεις- περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων όπως επίσης και την κατάργηση του ορίου 2% τον μήνα στις απολύσεις.>>

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4571853

:mad:

ΥΓ Αυτό που δεν ξέρω είναι αν τα ζήτησε συγκεκριμένα ή πάνε να ξεφορτωθούν οι δικοί μας τις ευθύνες τους..

Cpt. Haddock
27/04/2010, 09:32
Τουρισμό είχαμε, ε; :lol:

Σε λίγο, ούτε κι αυτό

Όμηροι 400 διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, παρέμειναν σήμερα για δώδεκα περίπου ώρες περισσότεροι από 970 επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου «Zenith», οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πλοίο στο σταθμό εξωτερικού του λιμένα Πειραιά καθώς οι είσοδοι είχαν αποκλειστεί από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Οι 970 και πλέον επιβάτες του πλοίου, κυρίως αμερικανοί τουρίστες, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους απεργούς για την στάση τους να αποκλείσουν τις εισόδους του λιμένα προς το κρουαζιερόπλοιο, ενώ κάποιοι από αυτούς διαπληκτήσθηκαν με μέλη του ΠΑΜΕ. Η γενίκευση των επεισοδίων αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφθασε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νίκος Κανελλόπουλος ο οποίος και παρενέβη χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού τα μέλη του ΠΑΜΕ αρνούνταν να επιτρέψουν στα 21 συνολικά πούλμαν που μετέφεραν τους 970 επιβάτες να εισέλθουν στο χώρο όπου παρέμενε το κρουαζιερόπλοιο.

Οι πράκτορες του πλοίου μετέφεραν τους επιβάτες σε ξενοδοχεία των Αθηνών προκειμένου να διανυκτερεύσουν. Το κρουαζιερόπλοιο Zenith δεν απέπλευσε στις 21.00 μ.μ. σήμερα για να εκτελέσει το προγραμματισμένο πλού του προς την Κροατία και παρέμεινε στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να αποπλεύσει στις 06.00 το πρωί, οπότε και θα έληγε η απεργία των ναυτεργατών και θα αποχωρούσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ από τις εισόδους στο τέρμιναλ εξωτερικού. [...]

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=328142&dt=26/04/2010

Με τις υγείες μας :lol:

KaTaNaS
27/04/2010, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

petama στο λιμανι μεσα θελανε και αναμα τις μηχανες...

mats8282
27/04/2010, 09:59
Η αλήθεια είναι πως το παρατράβηξαν....Σωστό,όπως φαίνεται,το μέτρο για το καμποτάζ....

iosif
27/04/2010, 11:40
διαθετουμε και ελευθερα μμε:!

«Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε σήμερα (σ.σ. χτες) από την εκπομπή του ότι "το ΚΚΕ είναι κόμμα που δεν σέβεται τη νομιμότητα, γι' αυτό και δεν πρόκειται να μεταδοθεί ξανά από την εκπομπή του ανακοίνωση του Κόμματος".

Banana hammock*
27/04/2010, 11:49
Ναι, ναι. Το ΣΚΑΪ φταίει για όλα! :mad: Μου άρεσε πάντως που η αφορμή για να διαπιστώσεις την ελευθερία, ανεξαρτησία και αμεροληψία των Μ.Μ.Ε. ήταν το γεγονός που περιέγραψες στο ΣΚΑΪ. Γυρίστε όλοι στο MEGA να μάθετε επιτέλους όλη την αλήθεια.. :rolleyes:

super_toto
27/04/2010, 12:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif

Μπάμπης Παπαδημητρίου

Δέσαμε...

iosif
27/04/2010, 12:45
ela ρε απλα πρωτη φορα διατυπωθηκε κατι τετοιο τοσο ωμα!

lostmember
27/04/2010, 12:50
μου φαινεται οτι κερδιζουν χρονο τα μεγαλια κεφαλια ντοπια κι ξενα με σκοπο να ελαχιστοποιησουν τις απωλειες απο το αναποφευκτο

οσο για τους γερμανους ........ οτιδηποτε θα αγορασω απ εδω κι μπρος δε θα ειναι απο κει (αν......αγορασω)

το κοινο ευρω απαιτουσε τελικα κι κοινη πολιτικη για λογους που εχουν αναφερθει παραπανω

φθηνες εισαγωγες ακριβες εξαγωγες σημαινουν αγοραζουμε πολλα πουλαμε ΤΙΠΟΤΑ

αντιο ευρω

Cpt. Haddock
27/04/2010, 12:50
Γιατί αγχώνεστε; :confused:

Υπάρχει ο 902 που προσφέρει έγκυρη και - πανω απ' όλα - αντικειμενική ενημέρωση επιτρέποντας να ακουγονται όλες οι απόψεις :wacko:

iosif
27/04/2010, 12:52
ELA RE!

ΜΟΝΟ ΚΚΕΣ δεν ειμαι αλλα να συγκρινεις σκαι με 902 ειναι σαν να συγκινεις σπορτντει με δικεφαλο!

Cpt. Haddock
27/04/2010, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ELA RE!
ΜΟΝΟ ΚΚΕΣ δεν ειμαι αλλα να συγκρινεις σκαι με 902 ειναι σαν να συγκινεις σπορτντει με δικεφαλο!

Συγγνώμη. Ο 902 και ο Σκάι ειναι ιδιωτικοι σταθμοι που ανήκουν ο ένας σε συγκεκριμένο κόμμα και ο άλλος σε συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Επίσης το πρόγραμμα του σκαι ειναι σαφώς καλύτερο απο τα telemarketing ραπτομηχανών που βάζει ο 902, πριν τις "βραδιές πρώιμου σοβιετικου κινηματογράφου"

:wave2:

Akatanomastos
27/04/2010, 13:05
εμενα μου φτανει να βλεπω Γκλετσο

ολα τα αλλα..:wave2:

mats8282
27/04/2010, 13:10
Ε καλά ρε συ κάπτεν,έχει και το ΚΚΕ ένα Ριζοσπάστη με,ούτε,2.000 φύλλα τη μέρα και ένα 902 που τον ακούνε/βλέπουν οι ίδιοι που αγοράζουν Ριζοσπάστη....

Σιγά τα αυγά...Η προπαγάνδα είναι αλλού,ο Ριζοσπάστης τουλάχιστον λέει στο εξώφυλλο <<όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ>> και ο 902 το ίδιο είναι....

Οι άλλοι οι <<ανεξάρτητοι>> είναι το θέμα,που τους ακούνε/διαβάζουν οι υπόλοιποι 10,998,000 Έλληνες....

ΥΓ
Συγγνώμη. Ο 902 και ο Σκάι ειναι ιδιωτικοι σταθμοι που ανήκουν ο ένας σε συγκεκριμένο κόμμα και ο άλλος σε συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά....

ΥΓ2 Επιπλέον δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται η απαγόρευση μετάδοσης θέσεων/ανακοινώσεων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος...Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό,ποιός μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις και με ποιά κριτήρια;

KaTaNaS
27/04/2010, 13:22
Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό,ποιός μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις και με ποιά κριτήρια;

οποιοσδήποτε ιδιώτης...

Cpt. Haddock
27/04/2010, 13:24
[...]ΥΓ2 Επιπλέον δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται η απαγόρευση μετάδοσης θέσεων/ανακοινώσεων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος...Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό,ποιός μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις και με ποιά κριτήρια;

Δεν τίθεται θέμα δημοκρατικότητας, ιδιώτης ειναι, οτι θέλει κάνει. Αν και όντως υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε προεκλογικές περιόδους, δεν ξέρω εαν επεκτείνονται στο υπόλοιπο διάστημα.

Αλλα έχουμε το ΕΣΡ να μας πει :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ιznogood
27/04/2010, 13:37
«...Καλεσμένος όθεν ως ο άνθρωπος της Ελλάδος σήμερον να κυβερνήσης το ΄Εθνος σου, δεν σου πρέπει κόμμα. Το κόμμα ήθελε σε καταβιβάσει. Δεν σου πρέπουν ρουσφέτια. Τα ρουσφέτια ήθελε σε αμαυρώσουν. Γνωρίζω, οτι κυβερνάς Ρωμηούς, οι οποίοι βάνουν όρον της υποστηρίξεώς των τα ρουσφέτια. Αλλ΄οι αδιαφορούντες άφινε να σε ρίχνουνε. Κάθε σου πτώση θέλ' είναι μάθημα δια το ανήλικον ΄Εθνος μας(...). Οι Ρωμηοί δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι. Είναι μεταξύ των και έντιμος εξαίρεσις. Σύ δε τώρα-πλέον με πείραν αρκετήν των συνεθνήτων σου-μπορείς εύκολα να εκλέξης όχι πλέον μεταξύ του πρώην κόμματος, αλλά μεταξύ των πολιτευομένων συνεθνήτων σου τους ικανωτέρους και τιμιωτέρους, οι οποίοι θέμενοι στην κυβερνητικήν σου μηχανήν, ήθελ΄ειναι ζωοδότειρο δρόσισμα στη μαραμένη και ταπεινωμένη Ελλάδα»
Ανδρέας Λασκαράτος, επιστολή στον Τρικούπη!

τι έχει αλλάξει από τότε ?????

kachius
27/04/2010, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
τι έχει αλλάξει από τότε ?????

Ότι πλέον δεν ανακοινώνουμε την πτώχευση ώστε -παρόλο που ο λαός θα τον πιεί έτσι κι αλλιώς-
να μη χάσουν κανά ευρώ οι δανειστές, ενώ παράλληλα θα αγοράσουν γη και επιχειρήσεις στο τσαμπέ

mats8282
27/04/2010, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
οποιοσδήποτε ιδιώτης...

Δεν τίθεται θέμα δημοκρατικότητας, ιδιώτης ειναι, οτι θέλει κάνει. Αν και όντως υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε προεκλογικές περιόδους, δεν ξέρω εαν επεκτείνονται στο υπόλοιπο διάστημα.

Αλλα έχουμε το ΕΣΡ να μας πει :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δηλαδή ο κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων και η ηθική τους επιτρέπει να κρίνουν και να λογοκρίνουν κοινοβουλευτικά κόμματα με βάση τα δικά τους πιστεύω...

Άλλο ιδιώτης,εγώ και εσείς,και άλλο δημοσιογράφος...Δεν είναι απλές επιχειρήσεις τα ΜΜΕ....Είναι εξουσία...

ΕΣΡ???χ0χ0χ0

el_hymador
27/04/2010, 13:55
Τουρισμό είχαμε, ε; :lol:

Σε λίγο, ούτε κι αυτό

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=328142&dt=26/04/2010

Παραδειγματα σαν και αυτο αποδεικνυουν ποσο γ.τ.π. ειμαστε!!!

Μια σωστη αποφαση πηρε ο σοσιαλιστης καπτιλαοδεξιοκεντροαριοστεροοικολογος φωτογραφος και ποδηλατης πρωθυπουργος μας και πεταχτηκαν οι τσουτσες του ΠΑΜΕ να τα κανουν πουτ@ν@ ολα...

δηλάδη ποσο μαλακας πρεπει να εισαι για να μην καταλαβαινεις οτι το καμποταζ στις κρουαζιερες εξυπηρετει μονο οσους καπηλευονται επι χρονια τις ακτοπλοϊκες γραμμες του εσωτερικου, μειωνοντας κατακορυφα τον αριθμο των τουριστων; τι κρετινοι και κατευθυνομενα πιονια ρε γαμω το κεφαλι τους γαμω!!! Με κατι τετοια γαμησαν την αριστερα οι ηλιθιοι!!!

CBRIDHS
27/04/2010, 14:07
Σιγά ρε παιδιά,σε λίγο θα μας πείτε ότι φοβηθήκατε κ τα αμερικανάκια......πολύ καλά πάθανε(κ λίγο τους κράτησαν...)στο κάτω κάτω για ποιόν τουρισμό μιλάτε?Τον κατευθυνόμενο??Οτι θέλουν τους κάνουν τους τουρίστες τα ΜΜΕ,μην ελπίζετε σ'αυτούς.Κατά την γνώμη μου πρέπει να καταλάβουμε κάτι που λέει ενα τραγούδι από Ωχρα Σπειροχαιτη:Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ........

υγ:από κριτικές χορτάσαμε,προτάσεις μας λείπουν......

HolyDiver
27/04/2010, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Ότι πλέον δεν ανακοινώνουμε την πτώχευση ώστε -παρόλο που ο λαός θα τον πιεί έτσι κι αλλιώς-
να μη χάσουν κανά ευρώ οι δανειστές, ενώ παράλληλα θα αγοράσουν γη και επιχειρήσεις στο τσαμπέ
:wave2: +667

Cpt. Haddock
27/04/2010, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από CBRIDHS
Σιγά ρε παιδιά,σε λίγο θα μας πείτε ότι φοβηθήκατε κ τα αμερικανάκια......πολύ καλά πάθανε(κ λίγο τους κράτησαν...)στο κάτω κάτω για ποιόν τουρισμό μιλάτε?Τον κατευθυνόμενο??Οτι θέλουν τους κάνουν τους τουρίστες τα ΜΜΕ,μην ελπίζετε σ'αυτούς.Κατά την γνώμη μου πρέπει να καταλάβουμε κάτι που λέει ενα τραγούδι από Ωχρα Σπειροχαιτη:Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ........

υγ:από κριτικές χορτάσαμε,προτάσεις μας λείπουν......

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ρε φίλε εχεις καταλάβει οτι μιλάμε για ανθρώπους που ΠΛΗΡΩΣΑΝ για να ερθουν εδώ;

Ποσο ΣΤΟΚΟΙ ειστε ορισμένοι πια...

Ακου καλά πάθανε... ενα πράγμα πουλάμε, να το γαμήσουμε κι αυτό.

route 66
27/04/2010, 15:12
Μαξ Κάιζερ
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαξ Κάιζερ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές, στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για «οικονομική μαφία» και «οικονομικούς τρομοκράτες» που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.
Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στρητ για περίπου 25 χρόνια, ο Μαξ Κάιζερ, που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας, ζητά την σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και προτρέπει τους Έλληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία το BBC, το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today, ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα θυσιαστεί από τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική.
Είναι το Δ.Ν.Τ μονόδρομος για την Ελλάδα, ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί;
Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην χάλκευση της ελληνικής οικονομίας το 2000, που μπήκατε στο ευρώ. Το επόμενο βήμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Ασκεί οικονομική τρομοκρατία. Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο, που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο.
Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ δεν είναι ο «κακός λύκος» αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα;
Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό; Αυτό ακριβώς έκανε και η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία. Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο. Είναι εξωφρενικό. Το Δ.Ν.Τ διεμήνυσε στην Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για βοήθεια. Τα επενδυτικά hedge funds της Γουόλ Στρητ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας για να κατευθύνουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Να αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Και το Δ.Ν.Τ θα πει, αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedge funds είναι οι εκτελεστές. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας. Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της Γερμανίας;
Η Γερμανία είναι στην πλευρά των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ. Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το ευρώ. Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της. Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο. Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ. Οι τραπεζιτικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στρητ, έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα, να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν. Η καταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό διεθνές νόμισμα, το μοναδικό «αποθεματικό νόμισμα». Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει χαλκό, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Γιατί αυτά και αρκετά ακόμα προϊόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι Η.Π.Α κερδίζουν διαρκώς. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια. Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου. Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ. Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες, όπως κάνανε οι Ισλανδοί.
Τι προτείνετε; Πώς θα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια από τις αγορές;
Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη. Πρέπει να παλέψετε, να αγωνιστείτε. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές. Να εθνικοποιήσετε άμεσα όλες τις τράπεζές σας, να δημιουργήσετε δύο ή τρεις κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας. Μην πάτε μακριά. Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993.
No Responses Yet to “«Οικονομική μαφία το ΔΝΤ»”

Akatanomastos
27/04/2010, 15:23
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ο τουρισμος στην ελλαδα εχει πεθανει εδω και χρονια και δεν μας το χουνε πει..

και μεταξυ μας, καλα κανουν οι τουριστες και δεν ερχοντε ελλαδα

υπηρεσιες 0
ασκοπη ταλαιπωρια
κοροιδια σε πολλες περιπτωσεις
τιμες εξωφρενικες

οπως και γω δεν θελω να με πιανουν μλκα οταν παω σε ενα ξενο τοπο
καταλαβαινω και τους αλλους

μλακας θα πιαστεις σιγουρα, το θεμα ειναι να μην το ξεσκισει ο αλλος..

el_hymador
27/04/2010, 15:58
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν από μια εβδομάδα ένα κρουαζερόπλοιο, "ξέρασε" καμία χιλιάρα κατευθυνόμενους από τα ΜΜΕ τουρίστες στη Κόρινθο...

τα μαγαζιά δούλεψαν στο φουλ για δύο ημέρες και έγινε θέμα στα τοπικά κανάλια...Αρπίλη μήνα...και να κινείται πολύ χρήμα από τον τουρισμό...που τα δε ξανά αυτά η Κόρινθος;

Να πείτε στους κρετίνους του ΠΑΜΕ να εμποδίσουν στη Κόρινθο την άλλη φορά τους τουρίστες...θα πέσει πολύ γέλιο... :lol:

STOYBI
27/04/2010, 16:13
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ρε φίλε εχεις καταλάβει οτι μιλάμε για ανθρώπους που ΠΛΗΡΩΣΑΝ για να ερθουν εδώ;

Οι τουριστες επρεπε να φυγουν !!!

Και οι 400 επρεπε να απομακρυνθουν ... Κολυμπωντας.......Περπατωντας... Σερνοντας...Αδιαφορο !

Τεσπα !!!!

( Αιντε γιατι για καμμια ζαρτινιερα , για κανα παλικαρακι που εχει τα μαλια του ραστα , και για να σερνουμε κανα συνταξιουχο στον δρομο ...... Καλοι ημαστε.)

Akatanomastos
27/04/2010, 16:14
ενας σημαντικος παραγοντας που δειχνει

ποσο σκοτωνουμε τον τουρισμο μας και το ονομα μας

ειναι οτι σε μια ξενη χωρα δεν διαφημιζομαστε και δεν φαινομαστε καθολου..

σε αντιθεση με αλλες ανατολικες χωρες, τουρκια μακεδονια και αλλες
δεν εχω δει κανενα "μαρκετινγκ" της ελλαδας

εκτος απο τα σουβλατζιδικα που δουλευουν αραβες:bigcry: :lol:

αυτη ειναι η εμπειρια μου απο γαλλια, μια χωρα που μεγαλος αριθμος των τουριστων μας, προερχετε απο εκει..

ας μας πουν και φιλοι απο αλλες χωρες τι γινετε εκει..
αν εχουν αντιληφθει καποιο ειδος προβολης της ελλαδας εκει..

CBRIDHS
27/04/2010, 17:42

Ο τουρισμός παντού πληρώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα.Οπότε όπου κ να πήγαιναν θα πλήρωναν.Δεν ήρθαν τυχαία εδώ,ούτε για την ψυχή της μάνας τους.
Ειλικρινά όμως κ εγώ απορώ με τους ΣΤΟΚΟΥΣ εδώ μέσα......ποιός είπε ότι το μόνο πράγμα που πουλάμε είναι ο τουρισμός?Κάντε εναν κόπο να δείτε τι παράγει η Ελλάδα κ δεν την αφήνουν να το εξάγει.Το έχετε ψάξει η όχι?Μη λέμε ότι μας κατέβει,είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες σε παραγωγή πάρα πολλών αγαθών.Αν κάποιους τους βολεύει ο καναπές κ η κριτική πίσω από ένα pc,τουλάχιστον να ξέρουν τι λένε γιατί διαβάζουν κ μικρά παιδιά!Οσοι φοβούνται να βαρέσουν γροθιά στο μαχαίρι,σπάνε τον αυχένα τους από το πολύ σκύψιμο.

mikros boudas
27/04/2010, 17:54
Ο τουρισμός παντού πληρώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα.Οπότε όπου κ να πήγαιναν θα πλήρωναν.Δεν ήρθαν τυχαία εδώ,ούτε για την ψυχή της μάνας τους.
Ειλικρινά όμως κ εγώ απορώ με τους ΣΤΟΚΟΥΣ εδώ μέσα......ποιός είπε ότι το μόνο πράγμα που πουλάμε είναι ο τουρισμός?Κάντε εναν κόπο να δείτε τι παράγει η Ελλάδα κ δεν την αφήνουν να το εξάγει.Το έχετε ψάξει η όχι?Μη λέμε ότι μας κατέβει,είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες σε παραγωγή πάρα πολλών αγαθών.Αν κάποιους τους βολεύει ο καναπές κ η κριτική πίσω από ένα pc,τουλάχιστον να ξέρουν τι λένε γιατί διαβάζουν κ μικρά παιδιά!Οσοι φοβούνται να βαρέσουν γροθιά στο μαχαίρι,σπάνε τον αυχένα τους από το πολύ σκύψιμο. τι παραγει δλδ?λαδι,φρουτα,λαχανικα και κρεας εξαγουμε.αυτα ξερω εγω αλλα και παλι σε ποσοτητες μετριες

ggs
27/04/2010, 17:57
Οι καημένοι οι τουρίστες (και οι πράκτορες τους ) που αιφνιδιαστήκαν από τους κομάντο-απεργους …
Σε συνδυασμό δε , με τις καθημερινές απεργίες στο κέντρο που απαγορεύουν την πρόσβαση χιλιάδων τουριστών στον ιερό χώρο του «ΘΑΝΑΣΗ» για να δοκιμάσουν κεμπάπ , αποτελεί την καταστροφή της βαριάς και τοοοοσοοο προσεγμένης βιομηχανίας μας …. Κουφάλες απεργοί….

Που είναι ρε οι καλές οι εποχές (1967 – 1974) που μόνο με την υποψήφια ότι παρενοχλούσες τουρίστα , σε έτρωγαν τα σίδερα …. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε την αλήστου μνήμης ταινία με τον Γιάννη Βόγλη που για ένα «ΣΤΑΑΑΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑΑΑΑΑ…» που φώναξε σε αθώα τουρίστρια ,τον έχωσαν στην ψειρού…

Όσο για την άρση του καμποτάζ , μακάρι να γίνει……
Θα γλιτώσουν οι τουρίστες από τα άθλια πλοία μας ,τις άθλιες ταβέρνες των νησιών μας και από τα άθλια καταλύματα μας …
να παίρνουν οι τουρίστες το ΞΕΝΟ πλοίο από τον Πειραιά , να τους κάνει βόλτα στα νησιά ΜΑΣ ,και να ΤΡΩΝΕ, να ΠΙΝΟΥΝ και να ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ στο ΞΕΝΟ πλοίο….

Τα λεφτουδάκια βέβαια θα τα μαζεύει ο ΞΕΝΟΣ πλοιοκτήτης και τα πουρμπουάρ θα τα παίρνει ο φιλιπινεζος γκαρσονης του πλοίου (που θα είναι ντυμένος τσολιάς για το φολκλόρ…)
Οι ιθαγενής των νησιών θα περικυκλώνουν τα πλοία με βαρκούλες και θα πουλανε χαλβαδόπιτες και τσολιαδακια και οι τουρίστες θα τους πετανε δολάρια από το κατάστρωμα ….

Η άρση του καμποταζ μπορει να είναι καλό(?) για τους τουρίστες ….. αν νομίζει κάνας Έλληνας ότι θα βγάλει λεφτά απ αυτό , μάλλον θα πάρει τα @@ του…
(εκτός και αν πουλαει χαλβαδόπιτες και τσολιαδακια με την βαρκούλα….)

ΥΓ : την ταμπέλα του …Κου Κου Ε που κάποιοι θα ετοιμαστούν να μου κωλύσουν , ας την ξεχάσουν γιατί αν εκείνοι έχουν δέκα λόγους να μισούν το ΚΚΕ , εγώ έχω ΧΙΛΙΟΥΣ (και μάλλον δεν θα έχουμε και κανένα κοινό…)

CBRIDHS
27/04/2010, 17:59
σπαραγγια,ροδακινα,σταφυλια,καπνα,βαμβακι,κερασια,λαδ ι,ελιες κ πάρα πολλά άλλα προιόντα που τα μεγάλα αφεντικά δεν την αφήνουν να τα εξάγει κ τζάμπα τα πετάμε...

ermiss
27/04/2010, 18:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν από μια εβδομάδα ένα κρουαζερόπλοιο, "ξέρασε" καμία χιλιάρα κατευθυνόμενους από τα ΜΜΕ τουρίστες στη Κόρινθο...

τα μαγαζιά δούλεψαν στο φουλ για δύο ημέρες και έγινε θέμα στα τοπικά κανάλια...Αρπίλη μήνα...και να κινείται πολύ χρήμα από τον τουρισμό...που τα δε ξανά αυτά η Κόρινθος;

Να πείτε στους κρετίνους του ΠΑΜΕ να εμποδίσουν στη Κόρινθο την άλλη φορά τους τουρίστες...θα πέσει πολύ γέλιο... :lol:

Ναι ρε, βάλε τους ιδέες... Τρόμαξε ο εμπορικός να συνηθίσει τους πεζοδρόμους, ικανοί είναι να αρχίσουν δεύτερο μέτωπο με τους τουρίστες :rotflmao:

ermiss
27/04/2010, 18:09
Ρε την παλεύεται, επιχειρηματολογείτε υπέρ της παρεμπόδισης τουριστών στο λιμάνι?

Ποιους τιμώρησαν? του πλοιοκτήτες και τους πράκτορες? στα @@ τους αυτοί. όσο πιο πολύ κάτσουν μέσα στο πλοίο τόσα πιο πολλά θα ξοδέψουν εντός.

Έχει κολλήσει το μυαλό σας απο κόκκινες παρωπίδες.... Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία των μικρομεσαίων. Τραβάτε καύτε την βουλή με τους 300 μέσα. Οικονομική ζημιά σε άλλες παραγωγικές ομάδες είναι ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ...

Αλλά τι περιμένεις απο το ΠΑΜΕ??? Δημόσιοι κουκουέδες...

granazi
27/04/2010, 18:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Ρε την παλεύεται, επιχειρηματολογείτε υπέρ της παρεμπόδισης τουριστών στο λιμάνι?

Ποιους τιμώρησαν? του πλοιοκτήτες και τους πράκτορες? στα @@ τους αυτοί. όσο πιο πολύ κάτσουν μέσα στο πλοίο τόσα πιο πολλά θα ξοδέψουν εντός.

Έχει κολλήσει το μυαλό σας απο κόκκινες παρωπίδες.... Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία των μικρομεσαίων. Τραβάτε καύτε την βουλή με τους 300 μέσα. Οικονομική ζημιά σε άλλες παραγωγικές ομάδες είναι ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ...

+1000

πρεπει καποια στιγμη ολοι να κανουμε την αυτοκριτικη μας.
ο κακος στειρος συνδικαλισμος και η φασαρια ετσι για την φασαρια εχουν κανει και αυτα με την σειρα τους ζημια.
δεν εχω διαβσει ολο το ποστ ουτε κ θα το κανω. δεν κατεχω το μυστικο της γνωσης για την οικονομια αλλα ξερω αυτα που βλεπω καθημερινα.

ggs
27/04/2010, 18:18

Ναι …
βασικά ο σκοπός των ΑΠΕΡΓΙΩΝ (που παρεμπιπτόντως είναι ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο μέσο διαμαρτυρίας ) δεν είναι να ταλαιπωρεί συνταξιούχους από το Αϊντάχο ή οδηγούς ΙΧ που δεν μπορούν να πάνε στο Σύνταγμα….
Αν νομίζουμε ότι τελικά αυτό μόνο κάνουν , τότε συμφωνούμε να τις απαγορεύσουμε , έτσι?

ermiss
27/04/2010, 18:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Ναι …
βασικά ο σκοπός των ΑΠΕΡΓΙΩΝ (που παρεμπιπτόντως είναι ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο μέσο διαμαρτυρίας ) δεν είναι να ταλαιπωρεί συνταξιούχους από το Αϊντάχο ή οδηγούς ΙΧ που δεν μπορούν να πάνε στο Σύνταγμα….
Αν νομίζουμε ότι τελικά αυτό μόνο κάνουν , τότε συμφωνούμε να τις απαγορεύσουμε , έτσι?

Αν θέλεις να συζητήσεις σοβαρά προσγειώσου στο θέμα και στην πραγματικότητα πρώτα...

CBRIDHS
27/04/2010, 18:27

ακομα κ οι 300 να πεθάνουν ταυτόχρονα,αν η κοινωνία δεν αλλάξει ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ δε μπορεί να γίνει τίποτα.Δυστυχως 'οπως θα ακούσουν κάποιοι στο τραγούδι παρακάτω,ο κόσμος (κ γενικά ότι έχει κερδηθεί μέχρι τώρα)δεν κερδήθηκε με προσευχές αλλά με αίμα.

στο 3:08 έχει μία φοβερή εικόνα....

http://www.youtube.com/watch?v=-InOcrH3l4Y

ggs
27/04/2010, 18:30
Αν θέλεις να συζητήσεις σοβαρά προσγειώσου στο θέμα και στην πραγματικότητα πρώτα...
:lol: :lol: :lol:

Είναι κι αυτές οι κόκκινες παρωπίδες (καθώς και η υψηλόμισθη θέση στο δημόσιο που έχω – βύσμα η Παπαρήγα - ) που δεν μ αφήνουν να δω το φως το αληθινό ….. (θα πάω για ιδιαίτερα στον Μίχαλο)

:beer: :beer: :beer:

CBRIDHS
27/04/2010, 18:32

Είναι κι αυτές οι κόκκινες παρωπίδες (καθώς και η υψηλόμισθη θέση στο δημόσιο που έχω – βύσμα η Παπαρήγα - ) που δεν μ αφήνουν να δω το φως το αληθινό ….. (θα πάω για ιδιαίτερα στον Μίχαλο)

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

ermiss
27/04/2010, 18:33
ακομα κ οι 300 να πεθάνουν ταυτόχρονα,αν η κοινωνία δεν αλλάξει ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ δε μπορεί να γίνει τίποτα.Δυστυχως 'οπως θα ακούσουν κάποιοι στο τραγούδι παρακάτω,ο κόσμος (κ γενικά ότι έχει κερδηθεί μέχρι τώρα)δεν κερδήθηκε με προσευχές αλλά με αίμα.

στο 3:08 έχει μία φοβερή εικόνα....

http://www.youtube.com/watch?v=-InOcrH3l4Y

Σαφώς. Η σημερινή αντίληψη , κλείνουμε το λιμάνι, την εθνική, τα μουσεία κλπ και στα @@ μας οι τσέπες των υπολοίπων μιας και οι δικές μας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, έχει ξευτιλίσει κάθε σταγόνα αίματος που έχει χυθεί.

Και φίλε, το να επικαλείται το ΠΑΜΕ σήμερα το αίμα των αγωνιστών που έχει χυθεί για να δικαιολογήσει αγώνες για επιδόματα, κλειστές εθνικές κλπ δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο τον Άδωνη που επικαλείται το αίμα των ηρώων εναντίων κατακτητών για να δικαιολογήσει τον ρατσισμό του και τον εθνικισμό του....

same shit, different side

ermiss
27/04/2010, 18:36

Οι όποιες παρωπίδες φοράς σε εμποδίζουν να δεις την διαφορετικότητα κάθε προβλήματος,τις συνέπειες.
Οταν συνδυάζεις την κριτική σε επιζήμιες απεργίες με την άποψη για γενική κατάργηση των απεργιών, τότε το πρόβλημα δεν το έχω εγώ που σε χαρακτηρίζω, το κερδίζεις με τις ανούσιες γενικεύσεις σου...

ggs
27/04/2010, 18:41
Οι όποιες παρωπίδες φοράς σε εμποδίζουν να δεις την διαφορετικότητα κάθε προβλήματος,τις συνέπειες.
Οταν συνδυάζεις την κριτική σε επιζήμιες απεργίες με την άποψη για γενική κατάργηση των απεργιών, τότε το πρόβλημα δεν το έχω εγώ που σε χαρακτηρίζω, το κερδίζεις με τις ανούσιες γενικεύσεις σου...

όμορφα…..
Και ποιος θα κρίνει αν μια απεργία θα είναι επιζήμια ? (Και Τι σημαίνει επιζήμια?)

:confused:

ermiss
27/04/2010, 18:43
όμορφα…..
Και ποιος θα κρίνει αν μια απεργία θα είναι επιζήμια ?
:D
Όταν υπερασπίζοντας την ΔΙΚΗ σου τσέπη αποκλειστικά, ζημιώνεις την ΔΙΚΗ μου, τότε είναι επιζήμια ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.

Αυτό απέχει έτη φωτός απο κάθε έννοια συλλογικότητας...

CBRIDHS
27/04/2010, 18:55
Σαφώς. Η σημερινή αντίληψη , κλείνουμε το λιμάνι, την εθνική, τα μουσεία κλπ και στα @@ μας οι τσέπες των υπολοίπων μιας και οι δικές μας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, έχει ξευτιλίσει κάθε σταγόνα αίματος που έχει χυθεί.

Και φίλε, το να επικαλείται το ΠΑΜΕ σήμερα το αίμα των αγωνιστών που έχει χυθεί για να δικαιολογήσει αγώνες για επιδόματα, κλειστές εθνικές κλπ δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο τον Άδωνη που επικαλείται το αίμα των ηρώων εναντίων κατακτητών για να δικαιολογήσει τον ρατσισμό του και τον εθνικισμό του....

same shit, different side

Δεν ειμαι εδω για να υπερασπιστώ το ΠΑΜΕ (ούτε μέλος του είμαι) αλλά μ'αυτά που γράφεις δε μπορώ να κάνω κ αλλιώς.ποιο το νόημα μιας πορείας στο βουνό?Τι να κάνει κάποιος εκει πανω κ πως να ακουστεί???Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει αλλο μέσο διαμαρτυρίας!!!!!!!Είναι ο μόνος τρόπος.Σκέφτηκαν όμως ποτέ (μιλάω για όσους κατακρίνουν κ βάζουν ταμπέλες του τύπου ΚΚΕ-κοκκινος-μαυρος)τι θα γινόταν αν αντί για κριτική,βοηθούσαν στην πορεία?Διάβασα ένα θρεντ πριν λιγο κ έλεγε για δημοψήφισμα σ'οτι αφορα το ΔΝΤ.Αυτό το πράγμα πως μπορείς να το διεκδικήσεις αλλιώς?

Σ'ότι αφορά τον Αδ.... δεν χρειάζεται καν να απαντησω......

ggs
27/04/2010, 18:55
Όταν υπερασπίζοντας την ΔΙΚΗ σου τσέπη αποκλειστικά, ζημιώνεις την ΔΙΚΗ μου, τότε είναι επιζήμια ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.

:eyepop:

εντάξει .....

την άλλη φορά να κάνουμε δημοψήφισμα πριν απο μια απεργία ή αν δώσεις εσύ το ΟΚ θα είμαστε εντάξει?

:lol:

...καληνυχτα αυντροφε....(πρπει να παω και στον Περισσο αυριο πρωι να παρω γραμμή):wave2:

Akatanomastos
27/04/2010, 18:58

εντάξει .....

την άλλη φορά να κάνουμε δημοψήφισμα πριν απο μια απεργία ή αν δώσεις εσύ το ΟΚ θα είμαστε εντάξει?

...καληνυχτα αυντροφε....(πρπει να παω και στον Περισσο αυριο πρωι να παρω γραμμή):wave2:

το θεμα δεν ειναι να ρωτησεις τον ερμη

το θεμα ειναι αν αυτοι που οργανωνουν οτι οργανωνουν και καποιοι ακολουθουν σα μοσχαρια,
σκεφτοντε οτι ετσι βλαπτουν αλλη μεριδα του λαου..

ermiss
27/04/2010, 19:12

εντάξει .....

Δεν θέλει δημοψήφισμα, λογική θέλει, απλή γαμημένη λογική που είναι ανύπαρκτη σε τέτοιους κομματικούς μηχανισμούς... Για αυτό και με τέτοιοι αναβρασμό και προβλήματα, τέτοιες τακτικές απωθούν τον κόσμο απο το δρόμο και τις πορείες...

Δεν ειμαι εδω για να υπερασπιστώ το ΠΑΜΕ (ούτε μέλος του είμαι) αλλά μ'αυτά που γράφεις δε μπορώ να κάνω κ αλλιώς.ποιο το νόημα μιας πορείας στο βουνό?Τι να κάνει κάποιος εκει πανω κ πως να ακουστεί???Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει αλλο μέσο διαμαρτυρίας!!!!!!!Είναι ο μόνος τρόπος.Σκέφτηκαν όμως ποτέ (μιλάω για όσους κατακρίνουν κ βάζουν ταμπέλες του τύπου ΚΚΕ-κοκκινος-μαυρος)τι θα γινόταν αν αντί για κριτική,βοηθούσαν στην πορεία?Διάβασα ένα θρεντ πριν λιγο κ έλεγε για δημοψήφισμα σ'οτι αφορα το ΔΝΤ.Αυτό το πράγμα πως μπορείς να το διεκδικήσεις αλλιώς?

Σ'ότι αφορά τον Αδ.... δεν χρειάζεται καν να απαντησω......

Ποιο το νόημα μιας πορείας όταν για να υπερασπιστείς ένα ανούσιο καμποτάζ αφαιρείς απο την αγορά μερικά εκατομμύρια ευρώ?? Από ποιόν θα λείψουν? απο τον Υπ.Οικ μόνο? ή και απο μερικές δεκάδες περίπτερα-φαγάδικα-μμμ-καταστήματα ρουχισμού κλπ???

Σαφώς και η απεργία είναι ένα μέσο διαμαρτυρίας σωστό. Ο λόγος όμως και ο τρόπος δεν είναι πέρα απο κριτική... Το να κλείσουν πχ οι εφορίες γιατι έχασαν οι υπάλληλοί τους μερικά απο τα τρελά, αφορολόγητα, αδικαιολόγητα επιδόματα ΔΕΝ είναι "σωστός" λόγος για απεργεία.
Το να κόψεις την μισή Ελλάδα στην μέση ζημιώνοντας μεταφορές, τουρισμό, εμπόριο κλπ για να υπερασπιστείς την ΔΙΚΗ σου τσέπη και στα @@ σου των άλλων ΔΕΝ είναι σωστός τρόπος.

ΑΠΛΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...

υγ. και για να μην αρχίσεις τους ανούσιους αφορισμούς και τις γενικεύσεις, κατεβαίνω σε πορείες, έχω φάει και δακρυγόνα κάργα, έχω ταξιδέψει και εξωτερικό για πορείες, αλλά επιλεκτικά, όταν με εκφράζουν και κυρίως όταν τις θεωρώ ΔΙΚΑΙΕΣ...

CBRIDHS
27/04/2010, 19:32
Δεν θέλει δημοψήφισμα, λογική θέλει, απλή γαμημένη λογική που είναι ανύπαρκτη σε τέτοιους κομματικούς μηχανισμούς... Για αυτό και με τέτοιοι αναβρασμό και προβλήματα, τέτοιες τακτικές απωθούν τον κόσμο απο το δρόμο και τις πορείες...

Ποιο το νόημα μιας πορείας όταν για να υπερασπιστείς ένα ανούσιο καμποτάζ αφαιρείς απο την αγορά μερικά εκατομμύρια ευρώ?? Από ποιόν θα λείψουν? απο τον Υπ.Οικ μόνο? ή και απο μερικές δεκάδες περίπτερα-φαγάδικα-μμμ-καταστήματα ρουχισμού κλπ???

Σαφώς και η απεργία είναι ένα μέσο διαμαρτυρίας σωστό. Ο λόγος όμως και ο τρόπος δεν είναι πέρα απο κριτική... Το να κλείσουν πχ οι εφορίες γιατι έχασαν οι υπάλληλοί τους μερικά απο τα τρελά, αφορολόγητα, αδικαιολόγητα επιδόματα ΔΕΝ είναι "σωστός" λόγος για απεργεία.
Το να κόψεις την μισή Ελλάδα στην μέση ζημιώνοντας μεταφορές, τουρισμό, εμπόριο κλπ για να υπερασπιστείς την ΔΙΚΗ σου τσέπη και στα @@ σου των άλλων ΔΕΝ είναι σωστός τρόπος.

ΑΠΛΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...

υγ. και για να μην αρχίσεις τους ανούσιους αφορισμούς και τις γενικεύσεις, κατεβαίνω σε πορείες, έχω φάει και δακρυγόνα κάργα, έχω ταξιδέψει και εξωτερικό για πορείες, αλλά επιλεκτικά, όταν με εκφράζουν και κυρίως όταν τις θεωρώ ΔΙΚΑΙΕΣ...

Τελευταία απάντηση που δίνω για τις πορείες γιατι κοντεύουμε να πάμε σε αντιπαραθέσεις κ έχουμε χάσει κ το θέμα.Δε χρειάζεται να εισαι κοκκινος-μπλε -πρασινος -μωβ η πορτοκαλί για να καταλάβεις ότι η λύση είναι στους δρόμους.(τουλάχιστον με την υπάρχουσα κατάσταση).Από εκεί κ πέρα, αυτή η ΑΠΛΗ Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ λεει πως αν εγώ(και ο κάθε ΕΓΩ) δεν έχω λεφτά να κινηθώ,αργά η γρήγορα θα επηρεάσω κ το δικό σου επάγγελμα αφού περιμένεις να πουλήσεις σε μένα(η οτιδηποτε παρομοιο).Ελα να με βοηθήσεις για να μπορέσω κ εγω να σε βοηθήσω μετά,όταν κ εσύ θα ψάχνεις το δίκιο σου εκει έξω.

Εχει ομορφιά ο αγώνας αλλά μας έχουν μάθει να φοβόμαστε τα ωραία πράγματα.....

http://www.youtube.com/watch?v=TpqyddCWGbU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=R7yGQGnfm9w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5d0Ma3bB6N0

fantacid
27/04/2010, 20:04
.

196119

Banana hammock*
27/04/2010, 23:47
O syndikalismos kai oi aristeres idees stin Ellada, mazi me ti dimosiografia einai mastiga! Ehoun hasei tin ennoia tous, einai kateythinomenes apo epidoxous ethnopateres pou den koitazoun para mono tin proswpiki tous anelixi kai apo plithos gidia pou hrisimopoioun stihous apo tragoudakia gia na peisoun kai tous ypoloipous gia to dikio tous :rolleyes:
O allos leei me ta kerasia tha vgaloume ta spasmena! Ti na pw re seis.. Krima pou ti diki sas ti gaidourosyni tin plirwnoun oloi.
Ki an tous pareis enan enan, kanenas tous den einai ergatis, alla oloi gi'autous koptontai! Oloi aristeroi me dexia tsepi!Hobbistes kommounistes!
Sihtir koproskyla :mad:

Banana hammock*
28/04/2010, 00:16
....Δε χρειάζεται να εισαι κοκκινος-μπλε -πρασινος -μωβ η πορτοκαλί για να καταλάβεις ότι η λύση είναι στους δρόμους.(τουλάχιστον με την υπάρχουσα κατάσταση).Από εκεί κ πέρα, αυτή η ΑΠΛΗ Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ λεει πως αν εγώ(και ο κάθε ΕΓΩ)
...
Eχει ομορφιά ο αγώνας αλλά μας έχουν μάθει να φοβόμαστε τα ωραία πράγματα.....

Pws??? Pws to na vgei ena tsourmo grafika skylia pou gavgizoun tis idies paparies pou akoume edw kai dekaeties, tha lysei opoiodipote provlima? Pws gamw to kerato mou kai pou sta skata einai i gamimeni i 'logiki'?

Oso gia tin omorfia, ti na pei kaneis.. St' alitheia zeite sto diko sas mikroskopiko kosmo! :rolleyes:

Banana hammock*
28/04/2010, 00:41

εντάξει .....

De hreiazetai dimopsifisma. Ligi logiki hreiazetai alla fainetai pws kai i diki mas einai elleimatiki, afou epimenoume na tin psahnoume se anthrwpous san ki esas. Ante kalinyhta. Emeis tha eimaste sto Ledra Marriott kai tha kanoume kontres sta makrovoutia. :rolleyes:

Cpt. Haddock
28/04/2010, 02:32
Ελάτε τώρα που ασχολείστε με τους επαγγελματίες απεργούς του ΠΑΜΕ

Μοσχάρια ήταν, μοσχάρια θα μείνουν. Λιμάνι φωναζει το κομμα, λιμάνι τρέχουν. Π.Αρεως φωναζει το κομμα, Π.Αρεως τρέχουν.

quasi-στρατός του κομματος, παίρνουν καθε πρωί το πίτουρο και τρέχουν

Ζώα! :mad:

ermiss
28/04/2010, 02:44
Τελευταία απάντηση που δίνω για τις πορείες γιατι κοντεύουμε να πάμε σε αντιπαραθέσεις κ έχουμε χάσει κ το θέμα.Δε χρειάζεται να εισαι κοκκινος-μπλε -πρασινος -μωβ η πορτοκαλί για να καταλάβεις ότι η λύση είναι στους δρόμους.(τουλάχιστον με την υπάρχουσα κατάσταση).Από εκεί κ πέρα, αυτή η ΑΠΛΗ Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ λεει πως αν εγώ(και ο κάθε ΕΓΩ) δεν έχω λεφτά να κινηθώ,αργά η γρήγορα θα επηρεάσω κ το δικό σου επάγγελμα αφού περιμένεις να πουλήσεις σε μένα(η οτιδηποτε παρομοιο).Ελα να με βοηθήσεις για να μπορέσω κ εγω να σε βοηθήσω μετά,όταν κ εσύ θα ψάχνεις το δίκιο σου εκει έξω.

Εχει ομορφιά ο αγώνας αλλά μας έχουν μάθει να φοβόμαστε τα ωραία πράγματα.....

http://www.youtube.com/watch?v=TpqyddCWGbU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=R7yGQGnfm9w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5d0Ma3bB6N0
Δεν έχεις καταλάβει κάτι, δεν διαφωνώ στο να γίνονται απεργίες.
ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ στο να γίνονται απεργίες για να υπερασπιστούν συντεχνιακά δικαιώματα...

Και είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό να επηρεάζει η κρίση της μίας οικονομικής ομάδας τις υπόλοιπες απο το να γίνεται αυτό με συνειδητή επιλογή....
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα κομματόσκυλα ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να δημιουργούν οικονομική πίεση σε λοιπές ομάδες (βλέπε αγρότες, λιμάνι κλπ) προκειμένου να πιέσουν....

Cpt. Haddock
28/04/2010, 02:48
Η λύση ειναι όντως στους δρόμους. Να βγει η μεσαία αστική τάξη (που ειναι και η πλειοψηφία) και να αρχίσει να γαμάει τους παμίτες εναν-εναν και στεγνά...

Η Zenith ακυρωσε τις κρουαζιερες στην Ελλάδα. Μπράβο στο ΠΑΜΕ για αλλη μια φορα για τη μαλακία που τους δέρνει.

CBRIDHS
28/04/2010, 02:49
Pws??? Pws to na vgei ena tsourmo grafika skylia pou gavgizoun tis idies paparies pou akoume edw kai dekaeties, tha lysei opoiodipote provlima? Pws gamw to kerato mou kai pou sta skata einai i gamimeni i 'logiki'?

Oso gia tin omorfia, ti na pei kaneis.. St' alitheia zeite sto diko sas mikroskopiko kosmo! :rolleyes:

Ειναι σαν να εξηγεις σε εναν ανθρωπο 80 χρονων για το biker spirit.Δε μπορεις να το δεις γιατι εισαι τυφλο καναπεδοφασιστακι.Δε πειραζει,ισως στην αλλη ζωη...χαχαχαχα

KaTaNaS
28/04/2010, 03:01
Ειναι σαν να εξηγεις σε εναν ανθρωπο 80 χρονων για το biker spirit.Δε μπορεις να το δεις γιατι εισαι τυφλο καναπεδοφασιστακι.Δε πειραζει,ισως στην αλλη ζωη...χαχαχαχα

φίλε... πας εκδρομουλα με την μηχαναρα σου και ξαφνικα πεινας, σταματας σε ταχυφαγείο παρκαρεις απ'έξω και μπαίνεις μεσα να ψωνισεις.

στην εξοδο ομως εχουν κλειδωσει τις πόρτες , δεν θα πας πουθενα αν δεν ληξει η σταση εργασιας των υπαλληλων ταχυφαγιου ... τι θα εκανες;

Οι δικοι σου καταφεραν τελικα απώλεια εσόδων 10 εκατομμυρίων ευρώ και 400 νέους άνεργους όπως υπολογιζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Cpt. Haddock
28/04/2010, 03:03

Ειναι ευκολο να το παίζεις κομμουνιστης εκ του ασφαλούς σε καπιταλιστική χώρα. Γιατι το CBR που απολαμβάνεις, ο καπιταλισμος στο έδωσε. Εαν είχαμε υπαρκτό θα καβαλούσες τ' @@ σου...

PortisHead
28/04/2010, 03:09
Ειναι ευκολο να το παίζεις κομμουνιστης εκ του ασφαλούς σε καπιταλιστική χώρα. Γιατι το CBR που απολαμβάνεις, ο καπιταλισμος στο έδωσε. Εαν είχαμε υπαρκτό θα καβαλούσες τ' @@ σου...

:beer:

super_toto
28/04/2010, 03:11
Σα να ξεφύγαμε λίγο...

WebD
28/04/2010, 03:14
Ενώ ξέρετε ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση... χωρίζεστε πάλι σε δύο μέτωπα για να κάνετε την δουλεία τους πιο εύκολη!!!

Γκόρτσος!!!!! Γκόρτσος!!!!! Γκόρτσος!!!!!

Μάντας!!!! Μάντας!!!! Μάντας!!!!

Περαστικά μας!!!!