PDA

View Full Version : Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30

byron
18/06/2010, 08:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δεν είναι ΔΕΚΟ φίλε είναι εντελώς ιδιωτικός τομέας.
Εχει φτιαχτεί ειδικά έτσι, στο αττικό μετρό υπάρχει και μιά μετοχή σε ιδιώτη ώστε να μην μπορεί να θεωρηθεί με κανένα τρόπο δημόσιο η ΔΕΚΟ, και αυτά που σου λέω είναι και άποψη του ΝΣΚ όχι δική μου.

Η ΔΕΗ είναι ΔΕΚΟ ?

stefanos
18/06/2010, 08:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Προσωπικά με χάλασε η πρόκληση,να λέει δηλαδή ότι όλοι με μέσο μπήκαμε και δεν τρέχει κάστανο....Είναι κοινό μυστικό βέβαια αλλά με χαλάει η απάθεια των υπευθύνων την ώρα που γαμάνε το σύμπαν <<οι γνωστοί>> τους να βγαίνει αυτός και να λέει τέτοια πράγματα.....

ΥΓ Την δικαιοσύνη λέω ΔΕΚΟ :)

Μη σε χαλάει είναι η καραμέλα όλων ,έξω το Δημόσιο.
Εξάλου αυτή δεν είναι η διαδικασία στον ιδιωτικό τομέα?
Πόσα παίρνεις ποιόν ξέρεις δοκιμαστικό δίμηνο σύμβαση σύμβαση σύμβαση σύμβαση γειά.
Το θέμα είναι πόσο καλά μπορεί να ξέρουν την δουλειά τους αυτοί οι άνθρωποι και κατά πόσο μπορεί εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών με άσχετο προσωπικό συμβασιούχους του ενός χρόνου.

Cpt. Haddock
18/06/2010, 08:11
Απο "Καθημερινη"

Ειδικα η πρώτη παραγραφος ειναι ενδεικτικη της νοοτροπίας μας 30 χρονια τωρα...

Εγκλημα στο μετρό

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Στην προηγούμενη έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που βρήκε στην Τραμ Α.Ε. 154 προσλήψεις μέσα στο 2009 χωρίς διαγωνισμό και 62 προσλήψεις την προηγουμένη της προκήρυξης των εκλογών, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε υπερηφάνως στον τοπικό Τύπο της περιοχής του: «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να απολογηθώ εγώ γι’ αυτό, πρέπει να απολογηθεί το ελληνικό κράτος, που τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από τη Θράκη και τη Ροδόπη μέσα σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας. Εκεί δεν βλέπουν κάποιοι την αδικία και βλέπουν την αδικία στο γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε μια πολιτική φωνή από τη Ροδόπη να διεκδικεί και να δίνει τη δυνατότητα πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης και ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Αυτό είναι άδικο, ρατσιστικό, υπονομεύει αν θέλετε την προοπτική και την ανάπτυξη της περιοχής μας, και αδικεί τη νέα γενιά της περιοχής μας, η οποία αναζητά κάθε φορά, όταν της δίνεται η ευκαιρία, μια δυνατότητα για δουλειά στο αθηναϊκό κέντρο» (Συνέντευξη Ευρ. Στυλιανίδη, εφ. «Χρόνος Κομοτηνής», 28.4.2010).

Προφανώς και στην ΑΜΕΛ Α.Ε. (την εταιρεία που λειτουργεί το Αττικό Μετρό) δεν υπήρχε κανείς από τη Λάρισα ή και ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς έβαλε τα μεγάλα μέσα. Από το fax του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ έφυγαν σαράντα βιογραφικά για προσλήψεις στον οργανισμό! Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Ρακιντζή, «η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009»!

Το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει ότι «μέχρι 31/03/2004 στην εταιρεία απασχολούνταν 1.139 άτομα... Μέχρι 21/10/2009 το σύνολο του προσωπικού ανήλθε στα 1.688 άτομα. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση κατά 549 άτομα ή ποσοστό 50%... Ιδιαίτερα τη χρονική περίοδο 12/08/2009 - 04/09/2009 (σε 23 ημέρες) ελήφθησαν πέντε αποφάσεις Δ.Σ. για τη διενέργεια 210 συνολικά προσλήψεων». Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2009 προσλήφθηκαν 154 άτομα!

Το πρώτο ερώτημα είναι απλό. Γι’ αυτή την εγκληματική διαχείριση, εξαιτίας της οποίας για πρώτη φορά στην ιστορία του το μετρό έγινε ελλειμματικό (22 εκατομμύρια έλλειμμα το 2009) δεν θα πληρώσει κανείς; Βεβαίως, στο πόρισμά του ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει ότι «κάποιοι εξ αυτών (17) προσλαμβάνονται μολονότι αξιολογούνται αρνητικά από στελέχη της ΑΜΕΛ... ενώ κάποιοι έχουν ως εμπειρία τους την απασχόλησή τους σε γραφεία βουλευτών, γενικών γραμματέων και υπουργών», αλλά πάλι προσελήφθησαν. Οι διοικούντες την εταιρεία δεν πρέπει να εξηγήσουν ενώπιον κάποιου δικαστή γιατί, παρ’ ότι τους έκριναν αρνητικά, τους προσέλαβαν; Δεν πρέπει κάποιος δικαστής να φιλοτιμηθεί και να τους ρωτήσει πώς προσέλαβαν συμβασιούχους αφού, όπως γράφει η έκθεση, «τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις πολλές φορές έπονται της ημερομηνίας απόφασης του Δ.Σ. για την πρόσληψη»;

Το δεύτερο ερώτημα είναι τι ακριβώς υπερασπίζονται οι συνδικαλιστές του μετρό με τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες ταλαιπωρούν τους πολίτες και πελάτες του οργανισμού; Οι συμβάσεις αυτών που προσλήφθηκαν αντικανονικά έληξαν νομίμως και όπως είναι φυσικό δεν ανανεώνονται. Οι συνδικαλιστές, τι προτείνουν; Την επιβράβευση πράξεων που, αν τις έψαχνε η Δικαιοσύνη, θα τις τιμωρούσε ως παράνομες;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_81_18/06/2010_404930

:mad:

stefanos
18/06/2010, 08:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Η ΔΕΗ είναι ΔΕΚΟ ?

Ναι

byron
18/06/2010, 08:13
Ναι

Τι σχέση έχει η ύπαρξη μετοχής σε ιδιώτη για τον χαρακτηρισμό του Αττικό μετρό/Αμελ σε "ιδιωτική" τότε?

mats8282
18/06/2010, 08:18
Μη σε χαλάει είναι η καραμέλα όλων ,έξω το Δημόσιο.
Εξάλου αυτή δεν είναι η διαδικασία στον ιδιωτικό τομέα?
Πόσα παίρνεις ποιόν ξέρεις δοκιμαστικό δίμηνο σύμβαση σύμβαση σύμβαση σύμβαση γειά.
Το θέμα είναι πόσο καλά μπορεί να ξέρουν την δουλειά τους αυτοί οι άνθρωποι και κατά πόσο μπορεί εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών με άσχετο προσωπικό συμβασιούχους του ενός χρόνου.

Εγώ είμαι υπέρ του δημοσίου ρε φίλε....Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε τις μαϊμούδες του δεν βλέπω-δεν ακούω-δεν μιλάω....Επίσης έγραψα ότι ακόμα και αυτούς ας τους κρατήσουνε τώρα που τους εκπαίδευσαν....Αν είναι χρήσιμοι,χίλιες φορές να τους κρατήσουν από το να βάλουν άλλα κομματόσκυλα και να τα εκπαιδεύσουν από την αρχή...

stefanos
18/06/2010, 08:22
Τι σχέση έχει η ύπαρξη μετοχής σε ιδιώτη για τον χαρακτηρισμό του Αττικό μετρό/Αμελ σε "ιδιωτική" τότε?

Ιδέα δεν έχω απλά αναφέρω την άποψη του ΝΣΚ.
Οτι είναι ιδιωτικού δικαίου δεν το αμφισβητεί κανείς πάντως, γι αυτό και οι απολύσεις "αέρα" των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που εγώ ΔΕΝ νομίζω ότι είναι οι νεοπροσληφθέντες που αναφέρουν τα πορίσματα, αλλά παλαιότεροι.
Οι προσλήψεις που έγιναν υποπτα κατά το πόρισμα πρέπει να είναι αορίστου και να δουλεύουν ακόμα.

aris_n
18/06/2010, 08:24

Να σε ρωτήσω κάτι; Τέλος του μήνα θα πάω στο Berkeley στην California. Αν τους πω οτι στην Ελλάδα αυτός που κόβει εισιτήρια στο Μετρό (Όταν δεν έχεις ψιλά για να βγάλεις απο τα άπειρα αυτόματα μηχανήματα) παίρνει 1950 ευρώ μισθό, ήτοι με σημερινή ισοτιμία 2413$, και είναι και ο χαμηλότερα αμειβόμενος, ενώ αυτοί που έχουν πτυχία ΑΕΙ/ ΤΕΙ /Διδακτορικά/σκατά/φατά κτλ κτλ παίρνουν στην καλύτερη 700 με 1000 ευρώ τι νομίζεις οτι θα μου απαντήσουνε;;; Οτι το θέμα είναι να κάνουν καλά την δουλειά τους;;;;;Και τι ΣΚΑΤΑ συνεισφέρει η δουλειά του κοψοεισητηριά στο γ@μημένο το ΑΕΠ της χώρας για να δικαιολογεί αυτό το μισθό;;;;
Άντε γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα να πούμε........

stefanos
18/06/2010, 08:25
Επίσης έγραψα ότι ακόμα και αυτούς ας τους κρατήσουνε τώρα που τους εκπαίδευσαν....Αν είναι χρήσιμοι,χίλιες φορές να τους κρατήσουν από το να βάλουν άλλα κομματόσκυλα και να τα εκπαιδεύσουν από την αρχή...

Υπό την πίεση του χρόνου για να προλάβουν τις εκλογές δεν νομίζω να έγινε και πολύ επιλογή φίλε.

Boxer
18/06/2010, 08:30
ΔΕΚΟ ειναι οποιαδηποτε εταιρια , οποιου νομικου καθεστωτος , στην οποια κουμαντο κανει το κρατος...ητοι οριζει το ΔΣ....απλα....και κατανοητα.....

mats8282
18/06/2010, 08:32
Ενώ τώρα θα έκαναν φοβερές επιλογές....Πόσα χρόνια ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ :winka:

stefanos
18/06/2010, 08:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Να σε ρωτήσω κάτι; Τέλος του μήνα θα πάω στο Berkeley στην California. Αν τους πω οτι στην Ελλάδα αυτός που κόβει εισιτήρια στο Μετρό (Όταν δεν έχεις ψιλά για να βγάλεις απο τα άπειρα αυτόματα μηχανήματα) παίρνει 1950 ευρώ μισθό, ήτοι με σημερινή ισοτιμία 2413$, και είναι και ο χαμηλότερα αμειβόμενος, ενώ αυτοί που έχουν πτυχία ΑΕΙ/ ΤΕΙ /Διδακτορικά/σκατά/φατά κτλ κτλ παίρνουν στην καλύτερη 700 με 1000 ευρώ τι νομίζεις οτι θα μου απαντήσουνε;;; Οτι το θέμα είναι να κάνουν καλά την δουλειά τους;;;;;Και τι ΣΚΑΤΑ συνεισφέρει η δουλειά του κοψοεισητηριά στο γ@μημένο το ΑΕΠ της χώρας για να δικαιολογεί αυτό το μισθό;;;;
Άντε γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα να πούμε........

Το θέμα είναι ότι σε αυτή τη χώρα διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά έτσι και ζητήσεις έναν άνθρωπο μεροκάματο οικοδομή δεν υπάρχει ούτε ένας.
Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό στην ελεύθερη αγορά.
Προσωπικά ΔΕΝ θα δούλευα σε κουτάκι 8ωρο να κόβω εισητήρια με κανένα μισθό.

stefanos
18/06/2010, 08:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
ΔΕΚΟ ειναι οποιαδηποτε εταιρια , οποιου νομικου καθεστωτος , στην οποια κουμαντο κανει το κρατος...ητοι οριζει το ΔΣ....απλα....και κατανοητα.....

Κάνεις λάθος.
Οι ΔΕΚΟ υπάγονται σε ειδικό νομικό καθεστώς και σε αυτές δεν είναι η αττικό μετρό.

stefanos
18/06/2010, 08:39
Ενώ τώρα θα έκαναν φοβερές επιλογές....Πόσα χρόνια ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ :winka:

Δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να είσαι και στέλεχος.:p

aris_n
18/06/2010, 08:45
Το θέμα είναι ότι σε αυτή τη χώρα διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά έτσι και ζητήσεις έναν άνθρωπο μεροκάματο οικοδομή δεν υπάρχει ούτε ένας.
Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό στην ελεύθερη αγορά.
Προσωπικά ΔΕΝ θα δούλευα σε κουτάκι 8ωρο να κόβω εισητήρια με κανένα μισθό.

Μάλιστα φίλε Στέφανε. Διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά οικοδομή δεν πάει κανένας. Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή. Άλλη μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Και η ανάπτυξη της χώρας? Απο που θα έρθει; Απο αυτόν που θα αφήσει την οικοδομή και θα κάνει την δουλειά αυτού με το διδακτορικό; Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα.
Τα παιδιά που σπουδάσαν τόσα χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον και τώρα είναι με τα διαβατήρια στο χέρι τα άκουσε κανείς;
Θέλω να δώ αυτή την χώρα σε 10 χρόνια που δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός/μηχανικός/καθηγητής πως θα τα βγάλει πέρα. Διότι όλοι οι προηγούμενοι θα στηρίζουν με τις γνώσεις τους το ΑΕΠ μιας άλλης χώρας που δεν τους αντιμετωπίζει σαν μιάσματα και μαλάκες. Θα κάνουν καλά τα παιδιά μιας άλλης κοινωνίας και εδώ θα ψάχνεις γιατρό με το κιάλι, θα μορφώνουν τα παιδιά μιας άλλης χώρας και εδώ θα έχουμε διαλύσει κάθε έννοια μόρφωσης και παιδείας.....
Κρίμα ρε παιδιά κρίμα αλλά εδώ μας φέρανε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη.....

Boxer
18/06/2010, 08:56
Κάνεις λάθος.
Οι ΔΕΚΟ υπάγονται σε ειδικό νομικό καθεστώς και σε αυτές δεν είναι η αττικό μετρό.

Οταν εισαι μετοχος και οριζεις το ΔΣ κανεις οτι γουσταρεις.....τι κι αν λεγεσαι ΔΕΚΟ τι κι αν δεν λεγεσαι...ολα απο το γραφειο του υπουργου περνανε.....:wave2:

stefanos
18/06/2010, 08:58
Μάλιστα φίλε Στέφανε. Διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά οικοδομή δεν πάει κανένας. Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή. Άλλη μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Και η ανάπτυξη της χώρας? Απο που θα έρθει; Απο αυτόν που θα αφήσει την οικοδομή και θα κάνει την δουλειά αυτού με το διδακτορικό; Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα.
Τα παιδιά που σπουδάσαν τόσα χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον και τώρα είναι με τα διαβατήρια στο χέρι τα άκουσε κανείς;
Θέλω να δώ αυτή την χώρα σε 10 χρόνια που δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός/μηχανικός/καθηγητής πως θα τα βγάλει πέρα. Διότι όλοι οι προηγούμενοι θα στηρίζουν με τις γνώσεις τους το ΑΕΠ μιας άλλης χώρας που δεν τους αντιμετωπίζει σαν μιάσματα και μαλάκες. Θα κάνουν καλά τα παιδιά μιας άλλης κοινωνίας και εδώ θα ψάχνεις γιατρό με το κιάλι, θα μορφώνουν τα παιδιά μιας άλλης χώρας και εδώ θα έχουμε διαλύσει κάθε έννοια μόρφωσης και παιδείας.....
Κρίμα ρε παιδιά κρίμα αλλά εδώ μας φέρανε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη.....

Κρίμα ξεκρίμα και εγώ πτυχίο έχω και το παίζω αδικημένος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα παντού στον κόσμο.
Κανένας δεν σε πληρώνει από σεβασμό στην προσπάθειά που έκανες.
Σε πληρώνει επειδή σε έχει ανάγκη.
Πράγματι είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία.
Εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες σε χώρα χωρίς καμία παραγωγή.

stefanos
18/06/2010, 09:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Οταν εισαι μετοχος και οριζεις το ΔΣ κανεις οτι γουσταρεις.....τι κι αν λεγεσαι ΔΕΚΟ τι κι αν δεν λεγεσαι...ολα απο το γραφειο του υπουργου περνανε.....:wave2:

Αν λέγεσαι ΔΕΚΟ οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ υπάρχει μισθολόγιο σοβαροί μισθοί και μισθολόγια, προμήθειες και έργα με καθεστώς Δημοσίου.
Όταν είσαι ιδιώτης?
Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω, όλα από το γραφείο του υπουργού και μόνο. :p

Shaolin Monk
18/06/2010, 09:16
Αν λέγεσαι ΔΕΚΟ οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ υπάρχει μισθολόγιο σοβαροί μισθοί και μισθολόγια, προμήθειες και έργα με καθεστώς Δημοσίου.
Όταν είσαι ιδιώτης?
Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω, όλα από το γραφείο του υπουργού και μόνο. :p

Δακρυσα λεμε.....:rotflmao: :lol: :bawl: :bawl: :rotflmao: :bawl:

Το διαβασα και αυτο.... Αξιοκρατια τοσα χρονια στο δημοσιο και στις ΔΕΚΟ, γραφειο υπουργου για τον ιδιωτικο τομεα...:lol: :bawl: :bawl: :lol:

Zid
18/06/2010, 09:17
Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή. Άλλη μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Και η ανάπτυξη της χώρας? Απο που θα έρθει; Απο αυτόν που θα αφήσει την οικοδομή και θα κάνει την δουλειά αυτού με το διδακτορικό; Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα.

Οντως είναι άσχημο να συζητάμε για κόσμο που έχει φτάσει σε επίπεδο διδακτορικού και δεν βρίσκει εργασία.

Απο την άλλη όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δυστυχώς το πτυχίο η διδακτορικό σε κορεσμένο κλάδο δεν σου εξασφαλίζει την εργασία (ειδικά εντος Ελλάδας).

Τα παιδιά που σπούδασαν ας συμβιβαστούν οπως όλοι μας με αυτό που έχουμε... και όποιος δε μπορεί μπορεί να φύγει εκτός Ελλάδας... (that s life...) δεν θα είναι ουτε οι 1οι ουτε οι τελευταίοι...

Τώρα το οτι δεν έχουμε σωστές και αξιοκρατικές διαδικασίες ώστε κάποιος νέος να μπεί με το σπαθί του στο δημόσιο η οπουδήποτε αλλού είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο....

Zid
18/06/2010, 09:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk

Το διαβασα και αυτο.... Αξιοκρατια τοσα χρονια στο δημοσιο και στις ΔΕΚΟ, γραφειο υπουργου για τον ιδιωτικο τομεα...:lol: :bawl: :bawl: :lol:

Και ομως για κάποια χρόνια υπήρξε αξιοκρατία... και γενικά δούλεψε το ΑΣΕΠ ... μετά ομως...:sad:

aris_n
18/06/2010, 09:21
Κρίμα ξεκρίμα και εγώ πτυχίο έχω και το παίζω αδικημένος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα παντού στον κόσμο.
Κανένας δεν σε πληρώνει από σεβασμό στην προσπάθειά που έκανες.
Σε πληρώνει επειδή σε έχει ανάγκη.
Πράγματι είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία.
Εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες σε χώρα χωρίς καμία παραγωγή.

Στέφανε όσοι φωνάζουμε νομίζεις οτι απλά το "παίζουμε" αδικημένοι; Δεν είμαστε πραγματικά αδικημένοι;
Όχι δεν είναι αυτή η πραγματικότητα παντού στον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
Δεν είπαμε να πληρώνεται κανείς απο σεβασμό στην προσπάθεια που κατέβαλε ο καθένας. Ούτε ελεημοσύνη θα πάρει κανείς. Συμφωνώ οτι σε πληρώνει επειδή σε έχει ανάγκη. Αλλά δυστυχώς το Ελληνικό πρώην κράτος νυν Βαλκανική αποικία του ΔΝΤ δεν γνωρίζει ποιους στην πραγματικότητα έχει ανάγκη. Ή δεν θέλει να γνωρίζει. Γιατί απλά θέλει να έχει την ευημερούσα κομματική του πελατεία βολεμένη απο 1000 μεριές και οι υπόλοιποι....κατά το "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πα να γ@μηθούνε"
:wave2:

Εχετλαίος
18/06/2010, 09:22
Μάλιστα φίλε Στέφανε. Διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά οικοδομή δεν πάει κανένας. Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή.

Ίσως άσχετο με το συλλογισμό σου αλλά...ξέρεις πολλούς με διδακτορικό να αμείβονται με 70€ μεροκάματο και 10€ υπερωρία;
Ερωτώ διότι στην εταιρεία που εργάζομαι οι μάστορες μπετατζήδες/σοβατζήδες/μπογιατζήδες τόσα παίρνουν.
Σε διαβεβαιώ, αν στα 17 μου είχα κάποιον να μου πει ότι με το πτυχίο μου θα εργάζομαι ανασφάλιστος και με 35€ μεροκάματο ενώ σαν μπετατζής θα έβγαζα και 500€ την εβδομάζα θα το σκεφτόμουνα καλύτερα τι θα επέλεγα. Να μην πω για τεχνίτες σιδεράδες ή πετράδες πόσο κοστολογούν την εργατοώρα τους. Μα θα πας μια ζωή να σπας και να χτίζεις πέτρες, θα με ρωτήσεις...εκεί φανουν οι φιλοδοξίες σου; Ξέρεις, οι άνθρωποι αυτοί (τουλάχιστον εδώ που εργάζομαι) είναι πολλάκις πιο ευτυχισμένοι, οικονομικά άνετοι και λιγότερο αγχώδεις από εμένα το γραφιά με τα πτυχία και τα 35€ ανασφάλιστο μεροκάματο και το γκάζι με την εφορία και την πολεοδομία όλη ημέρα.
Ξανά ζητώ συγνώμη για το άσχετο (ίσως) του συλλογισμού μου, αλλά...μου ήλθε στο μυαλό και το ξεφούρνισα.

aris_n
18/06/2010, 09:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Οντως είναι άσχημο να συζητάμε για κόσμο που έχει φτάσει σε επίπεδο διδακτορικού και δεν βρίσκει εργασία.

Απο την άλλη όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δυστυχώς το πτυχίο η διδακτορικό σε κορεσμένο κλάδο δεν σου εξασφαλίζει την εργασία (ειδικά εντος Ελλάδας).

Τα παιδιά που σπούδασαν ας συμβιβαστούν οπως όλοι μας με αυτό που έχουμε... και όποιος δε μπορεί μπορεί να φύγει εκτός Ελλάδας... (that s life...) δεν θα είναι ουτε οι 1οι ουτε οι τελευταίοι...

Τώρα το οτι δεν έχουμε σωστές και αξιοκρατικές διαδικασίες ώστε κάποιος νέος να μπεί με το σπαθί του στο δημόσιο η οπουδήποτε αλλού είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο....

Μ'αρέσει φίλε Zid που έκανες quote μέχρι εκεί που γράφω τι θα συμβεί στην χώρα αν όλοι αυτοί που έγραφα φύγουν. Γι' αυτό δεν έχεις να πείς κάτι; Θα πεις πάλι "Έφυγαν όλοι εκτός Ελλάδος, η χώρα συνεχίζει να μην παράγει, μας γ@μησε το ΔΝΤ και πάλι χρεοκοπήσαμε. Thats life?????"

aris_n
18/06/2010, 09:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ίσως άσχετο με το συλλογισμό σου αλλά...ξέρεις πολλούς με διδακτορικό να αμείβονται με 70€ μεροκάματο και 10€ υπερωρία;
Ερωτώ διότι στην εταιρεία που εργάζομαι οι μάστορες μπετατζήδες/σοβατζήδες/μπογιατζήδες τόσα παίρνουν.
Σε διαβεβαιώ, αν στα 17 μου είχα κάποιον να μου πει ότι με το πτυχίο μου θα εργάζομαι ανασφάλιστος και με 35€ μεροκάματο ενώ σαν μπετατζής θα έβγαζα και 500€ την εβδομάζα θα το σκεφτόμουνα καλύτερα τι θα επέλεγα. Να μην πω για τεχνίτες σιδεράδες ή πετράδες πόσο κοστολογούν την εργατοώρα τους. Μα θα πας μια ζωή να σπας και να χτίζεις πέτρες, θα με ρωτήσεις...εκεί φανουν οι φιλοδοξίες σου; Ξέρεις, οι άνθρωποι αυτοί (τουλάχιστον εδώ που εργάζομαι) είναι πολλάκις πιο ευτυχισμένοι, οικονομικά άνετοι και λιγότερο αγχώδεις από εμένα το γραφιά με τα πτυχία και τα 35€ ανασφάλιστοπ μεροκάματο και το γκάζι με την εφορία και την πολεοδομία όλη ημέρα.
Ξανά ζητώ συγνώμη για το άσχετο (ίσως) του συλλογισμού μου, αλλά...μου ήλθε στο μυαλό και το ξεφούρνισα.

Καθόλου άσχετο ίσα ίσα που δεν έχεις καθόλου άδικο.
Ξέρεις τι μου θυμίζει όλη η κουβέντα που κάνουμε, για να ευθυμήσουμε και λίγο. Τους λεγεωνάριους στον Asterix οι οποίοι μόλις έχουν φάει της χρονιάς τους και μονολογούν "Καταταχθείτε μας λέγανε....Θα γνωρίσετε νέα μέρη μας λέγανε...."
Έτσι και εμείς
"Σπουδάστε μας λέγανε....Θα έχετε ένα καλύτερο μέλλον μας λέγανε...."
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εχετλαίος
18/06/2010, 09:34
"Σπουδάστε μας λέγανε....Θα έχετε ένα καλύτερο μέλλον μας λέγανε...."

Η αλήθεια είναι ότι σαν λύκειο ουδέποτε μας παρουσίασαν την οιαδήποτε εναλλακτική σαν υπαρκτή λύση του μονόδρομου "πανεπιστήμιο".
Ουδέποτε μας μίλησαν για την τεχνική κατεύθυνση, για την παραγωγή, για την εφαρμογή της όποιας καλής ιδέας. Όλος και όλος ο ζόρες ήταν "διαβάστε να μπείτε πανεπιστήμιο να κάνετε τη ζωή σας"
Μέγα σφάλμα, μέγα...
:sad:

Zid
18/06/2010, 09:38
Κ"Σπουδάστε μας λέγανε....Θα έχετε ένα καλύτερο μέλλον μας λέγανε...."
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αυτό ειναι το μέγιστο λάθος η άποψη που ισχύει και γενικά μας έχουν περάσει απο μικρά παιδιά στο μυαλό μας.. ..(σ αυτο εκανα σχόλιο).

Zid
18/06/2010, 09:42
Η αλήθεια είναι ότι σαν λύκειο ουδέποτε μας παρουσίασαν την οιαδήποτε εναλλακτική σαν υπαρκτή λύση του μονόδρομου "πανεπιστήμιο".
Ουδέποτε μας μίλησαν για την τεχνική κατεύθυνση, για την παραγωγή, για την εφαρμογή της όποιας καλής ιδέας. Όλος και όλος ο ζόρες ήταν "διαβάστε να μπείτε πανεπιστήμιο να κάνετε τη ζωή σας"
Μέγα σφάλμα, μέγα...
:sad: +1000 κανένας προσανατολισμός.

iosif
18/06/2010, 09:57
το μεγα σφαλμα ειναι η δεδομενη συνδεση παν/μιου-εργασιας αναλογης
μακαρι να ειχαμε πτυχιουχους οικοδομους που θα ηαταν περηφανοι που ειναι αποφοιτοι πχ παντειου

η κοινωνια θα ηταν πολυ καλυτερη

iosif
18/06/2010, 09:57
Σύμφωνα με τον εκδότη του, Αλφαγκιάρα, η υγεία του Σαραμάγκου είχε χειροτερέψει τελευταία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και σήμερα απεβίωσε στο σπίτι του στη νήσο Λανθαρότε, στα Κανάρια νησιά. Ζούσε εκεί από το 1997 και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας,το 1998, ήταν γόνος οικογένειας χωρικών. Στα πιο γνωστά του συγγράμματα περιλαμβάνονται το "Κατά Ιησούν Ευαγγέλιον" και το "Περί τυφλότητας". Σημειώνεται πως το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Κάιν" εκδόθηκε το Νοέμβριο.

:(((

stefanos
18/06/2010, 10:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk

Είδες φαντάζεσαι πράγματα που δεν υπάρχουν.
Γράφω πουθενά ότι απο τότε που αναγκάστηκαν οι ΔΕΚΟ να προσλαμβάνουν μέσω ΑΣΕΠ έγιναν και προσλήψεις?

Cpt. Haddock
18/06/2010, 10:03
Νέες τιμές κρίσης (http://www.carouzos.com/CategoryDisplay.aspx?catId=50) :wacko:

p@nos
18/06/2010, 10:22
john varvatos (http://www.carouzos.com/ProductDetails.aspx?proId=328)

:bawl: :rotflmao: :bawl:

stefanos
18/06/2010, 10:26

Ουδέποτε μας μίλησαν για την τεχνική κατεύθυνση, για την παραγωγή, :sad:

Δηλαδή τώρα εγώ μπορώ να στείλω τα παιδιά μου να μάθουν να σιδερώνουν πλάκα νομίζεις?

Εχετλαίος
18/06/2010, 11:14
Δηλαδή τώρα εγώ μπορώ να στείλω τα παιδιά μου να μάθουν να σιδερώνουν πλάκα νομίζεις?

Eγώ δε θα το αποκλείσω από τα δικά μου Στέφανε. Γνωρίζω μερικούς μάστορες που ψάχνουν σιδερωτές και πλερώνουν 40€ τον ανειδίκευτο και 15 οικοδομικά το μήνα. Δεν είναι και άσχημα. Το άσχημο είναι ότι και η οικοδομή έχει πάρει τον κατήφορο...
Αλλά δεν υπάρχει μονάχα η οικοδομή.
Γεωργία (συμβατική, οργανική, εναλλακτική), κτηνοτροφία (συμβατική, οργανική, εναλλακτική), αλιεία (ιχθυοκαλιέργεια)...πολλά θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά προπάντων να έχουμε και κάνα δυο πτυχία βρε παιδί μου. Προσθέτει στο πρεστίζ, πως να το κάνουμε.
:rolleyes:

Shaolin Monk
18/06/2010, 12:11
Eγώ δε θα το αποκλείσω από τα δικά μου Στέφανε. Γνωρίζω μερικούς μάστορες που ψάχνουν σιδερωτές και πλερώνουν 40€ τον ανειδίκευτο και 15 οικοδομικά το μήνα. Δεν είναι και άσχημα. Το άσχημο είναι ότι και η οικοδομή έχει πάρει τον κατήφορο...
Γεωργία (συμβατική, οργανική, εναλλακτική), κτηνοτροφία (συμβατική, οργανική, εναλλακτική), αλιεία (ιχθυοκαλιέργεια)...πολλά θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά προπάντων να έχουμε και κάνα δυο πτυχία βρε παιδί μου. Προσθέτει στο πρεστίζ, πως να το κάνουμε.

Γνωριζω αρκετα παιδια, με πτυχια και χωρις, που με ονειρα αποφασισαν την τυχη τους στην γεωργια ειτε συμβατικη, ειτε βιολογικες καλλιεργειες και καταστραφηκαν οικονομικα. Το προβλημα λοιπον δεν ειναι αν θελει καποιος να δημιουργησει κατι δικο του, αλλα ειναι τετοιες οι εποχες και τετοιο το κοστος παραγωγης τω βιολογικων, τοσοι οι μεσαζοντες, που στην τελικη με απολυτη σιγουρια οδηγήσε στη καταστροφη.

Shinji Ikari
18/06/2010, 12:15
"Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πα να γ@μηθούνε"

Φιλε αυτη η φραση εχει χαραχθει στη μνημη μου. Και δεν καταλαβαινω πως μπορει να ασχολειται καποιος σοβαρα με ποδοσφαιρο.

stefanos
18/06/2010, 13:44

Το βγάζω από τις επιλογές όχι για λόγους image αλλά γιατί απλά δεν υπάρχει τρόπος εκπαίδευσης, μόνο όπως λές σαν βοηθός η μεροκάματο και έτσι απλά δεν γίνεται δουλειά.
Τραγικό λάθος που συνεχίζεται χρόνια, και στην οικοδομή και σε πολλούς άλλους τομείς εκτός των παραπάνω.
Όχι μόνο στην Δημόσια εκπαίδευση αλλά και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

jimmis5
18/06/2010, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
john varvatos (http://www.carouzos.com/ProductDetails.aspx?proId=328)

:bawl: :rotflmao: :bawl:

Δεν πουλαει λεμε ο Βαρβατος ΧΑΡΙΖΕΙ!!!

Πας εκει και του λες ενα σετ ελαστικα για τα ποδια μου:cry: :cry: :cry: :cry:

blackrose
19/06/2010, 04:30

+1000...................................................:wave2:

Υ.Γ ''Μαθε τεχνη και αστηνε και αμα πεινασεις πιαστηνε''

blackrose
19/06/2010, 04:32
«Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τις ανατροπές»

Ανατροπή βασικών πυλώνων του εργατικού δικαίου, η οποία μάλιστα δεν προσφέρει αναπτυξιακές διεξόδους, διαπιστώνει ο καθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Κουζής. Μιλώντας στο tvxs.gr, αναλύει το προεδρικό διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, αναγνωρίζει «σημαντικό μερίδιο ευθύνης» των συνδικάτων και εστιάζει στο γεγονός ότι «η κοινωνία δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος των μέτρων».

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές μέσα από το διαβόητο προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εργασίας;

Αυτό που θα μπορούσε κανείς να συμπυκνώσει είναι η ανατροπή του περιεχομένου δύο πυλώνων του εργατικού δικαίου: Πρώτον, του πυλώνα που αφορά στο εργατικό δίκαιο και σχετίζεται με τις απολύσεις. Δεύτερον, του πυλώνα που αφορά στο συλλογικό εργατικό δίκαιο και αναφέρεται στον τρόπο διαμόρφωσης των μισθών και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, αίρεται η προστασία των εργαζόμενων ως προς τις ατομικές απολύσεις και συγκεκριμένα ως προς το περιεχόμενο των αποζημιώσεων, το οποίο με ένα εύσχημο τρόπο μειώνεται κατά 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται πλέον σε πολλές, μικρές και άτοκες δόσεις με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Στο σύστημα των ομαδικών απολύσεων, αυτό που καταγράφει κανείς είναι ότι αυξάνεται το όριο τόσο στις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (από 20 έως 150 άτομα) όσο και στις μεγαλύτερες, στις οποίες υπερδιπλασιάζεται το ποσοστό των ελεύθερων απολύσεων από 2 σε 5%. Αυτό σημαίνει ότι διευκολύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις να απολύουν. Κύρια θύματα θα είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι. Άλλωστε, για εκείνους λαμβάνεται το μέτρο, λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που θα έπρεπε να καταβάλλονται. Ως εκ τούτου, διογκώνεται το πρόβλημα της ανεργίας σε μία περίοδο γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας. Να σημειώσουμε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 130.000 περισσότερες απολύσεις σε σχέση με το 2008, και μάλιστα σε μια χώρα όπου η επιδότηση της ανεργίας βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα ως προς το ύψος και τη διάρκειά της.

Στο συλλογικό πεδίο και τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε συνέχιση των μέτρων που αναφέρονται στο Μνημόνιο (με την τρόικα) ουσιαστικά με στόχο την κατάργηση του κατώτατου μισθού. Ειδικότερα, διαβρώνεται η έννοια του κατώτατου μισθού με την παροχή της δυνατότητας στους εργοδότες να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους ηλικίας από 21 έως 25 ετών με το 85% του κατώτατου μισθού, από 18 έως 21 με το 80% του κατώτατου μισθού και από 15 έως 18 με σύμβαση μαθητείας και 70% του κατώτατου μισθού. Άρα, με έναν νόμο, παρακάμπτεται η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και υποχωρεί ακόμα περισσότερο το πλαίσιο προστασίας της εργασίας. Αυτό συνδέεται και με ένα άλλο μέτρο: καταργείται ουσιαστικά η διαιτησία, η οποία αποτελεί το έσχατο μέσο επίλυσης μιας διαφοράς σε περίπτωση που οι συλλογικές διαπραγματεύσεις καταλήγουν σε αδιέξοδο. Με αυτόν τον τρόπο, καταργείται η δυνατότητα του εργαζόμενου στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν κάνει δεκτή την πρόταση του μεσολαβητή που είναι σε ένα προηγούμενο στάδιο και δεν έχει δεσμευτική ισχύ. Από εδώ και στο εξής θα μπορούν τα δύο μέρη να απευθύνονται στη διαιτησία μόνο από κοινού. Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες θα αρνούνται να πηγαίνουν στη διαιτησία από κοινού με τους εργαζόμενους στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει λύση, με αποτέλεσμα να «παγώνουν» οι μισθοί, να μην υπάρχει συλλογική ρύθμιση και να συμπιέζονται οι αμοιβές. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν σήμερα ένα εφιαλτικό τοπίο στην ελληνική αγορά εργασίας.

Με ποιο τρόπο υποτίθεται ότι βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις;

Δεν μπορεί να βλέπει κανείς σε αυτές τις λύσεις διεξόδους τόσο σε οικονομικά όσο και σε κοινωνικά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτές τις ρυθμίσεις θα συνεχιστεί αυτό το οποίο γινόταν επί σειρά ετών στην Ελλάδα, όπου υπήρχε μια προσπάθεια μείωσης των δαπανών για την εργασία με την ανάπτυξη των διάφορων ρυθμών ευελιξίας της εργασίας και με την απορρύθμισή της, με σκοπό την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Βλέπαμε, όμως, μετά από μια τουλάχιστον 20ετή πορεία προς αυτή την κατεύθυνση, ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων όχι μόνο υποχωρεί ταυτόχρονα με τη μείωση των δαπανών για την εργασία, αλλά επιπλέον διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η ανεργία. Ασφαλώς, αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων η οποία δεν επενδύεται με παραγωγικούς όρους. Αυτό είναι κάτι το οποίο θεωρείται ως το πλέον πιθανό να προκύψει ως εξέλιξη και με πολύ δυσμενείς όρους για το κοινωνικό σύνολο. Χωρίς να αναμένει και να προσδοκά κανείς στοιχεία ανάπτυξης, η οποία, άλλωστε, δεν μπορεί να δημιουργείται με όρους συμπίεσης των δικαιωμάτων της εργασίας και με υποβάθμιση των όρων επιβίωσης της μεγαλύτερης μερίδας του κοινωνικού σώματος.

Πρακτικά, δεν απαξιώνονται πλέον οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδοτικούς φορείς;

Αυτό είναι δεδομένο. Επιπλέον, απαξιώνονται και τα συνδικάτα, μειώνεται ο ρόλος τους. Η άρνηση των εργοδοτών να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ήδη και με το ισχύον σύστημα, δημιουργεί την εξής εξέλιξη: όταν περάσει ένα 6μηνο από τότε που έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας και έχει πάψει να ισχύει, υπάρχουν οι μισθοί που διατηρούνται στο ίδιο επίπεδο, αλλά για τους νεοπροσλαμβανόμενους εξατομικεύονται οι όροι εργασίας και μπορούν οι εργοδότες να προσλαμβάνουν με οποιουσδήποτε διαφορετικούς όρους.

Τίθεται και ζήτημα αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων;

Τίθεται ζήτημα. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά την ουσιαστική κατάργηση της διαιτησίας και την υποβάθμιση του ρόλου των συλλογικών συμβάσεων οι οποίες είναι βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του περιεχομένου των εργασιακών σχέσεων. Αυτά προσβάλλουν και συνταγματικούς κανόνες και διεθνείς κανόνες εργασίας, όπως αυτοί έχουν επικυρωθεί από την Ελλάδα. Αυτοί είναι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε προσβολή συνταγματικότητας, αν και είμαστε σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλές ερμηνείες των συνταγματικών διατάξεων και είναι γεγονός ότι σήμερα η κοινομολογία, θα λέγαμε, δεν είναι τόσο επωφελής για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλάτε για πραγματικές ανατροπές στο πεδίο της εργασίας, χωρίς παράλληλα να διαφαίνεται η οποιαδήποτε προοπτική. Τηρουμένων των αναλογιών, δεν βλέπουμε έως τώρα αντίστοιχες κοινωνικές αντιδράσεις. Πώς ερμηνεύετε αυτό το στοιχείο και ποιος είναι ο ρόλος των συνδικάτων;

Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης και από την πλευρά των συνδικάτων. Ωστόσο, θεωρώ ότι η κοινωνία δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος των μέτρων. Για παράδειγμα, η ρύθμιση για τις απολύσεις θα προκαλέσει παρενέργειες τις οποίες δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι σε θέση να αντέξει η κοινωνία. Θεωρώ ότι τους άμεσα προσεχείς μήνες η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε τώρα. Νομίζω ότι τότε θα έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος το μέγεθος των ανατροπών οι οποίες έχουν συντελεστεί.

http://tvxs.gr/news/

blackrose
19/06/2010, 04:34
Έρχεται τυφώνας. Τι υπογράψαμε στο μνημόνιο με ΔΝΤ και ΕΕ

Στάθης Διομήδης

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί υπουργοί «προτάσσουν» τα στήθη τους για να μας σώσουν από τις παράλογες απαιτήσεις των κακών του ΔΝΤ και της ΕΕ…

Μετά από αυτή την αυτοθυσία των πολιτικών μας, είπα να μελετήσω προσεκτικά το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική Βουλή με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ και να σας μεταφέρω περιληπτικά τι μας περιμένει…

Ας δούμε τι υπέγραψαν οι υπουργάρες και οι βουλευταράδες μας στο μνημόνιο, γιατί πολύ ματώνουν για εμάς και ή δε θυμούνται τι υπέγραψαν και ψήφισαν ή δεν ξέρουν να διαβάζουν ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Και λίγα λέω…

Να λοιπόν τι περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψαν και δε θυμούνται οι «λωτοφάγοι» υπουργοί και βουλευτές…

ΦΕΚ 65 Α΄, Νόμος υπ΄ αριθ. 3845, 6 Μαΐου 2010

Η βασική φιλοσοφία του μνημονίου στήριξης για να βγει η Ελλάδα από την κρίση:
«Η ανάπτυξη είναι πιθανό να είναι δυναμική με την εφαρμογή μιας χρηματοπιστωτικής πολιτικής για τη διατήρηση της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος»… Σελ 1336

ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

- Αυξήσεις σε μέσα μεταφοράς, σιδηρόδρομο κ.τ.λ. … Σελ. 1347
- Μεταφορά έως το 2011, στο 23% ΦΠΑ, τουλάχιστον των μισών προϊόντων που εμπίπτουν στο χαμηλό ΦΠΑ 11% (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κ.τ.λ.)!!! …Σελ. 1360 και 1371
- Πάνω από 10,5 δισ. ευρώ «μη καθορισμένα μέτρα»!!! …Σελ. 1351-1353
- Ορθολογικοποίηση των τιμολογίων ρεύματος, κ.τ.λ. (Υπέρογκες αυξήσεις δηλαδή)
- Πράσινα τέλη, αύξηση καυσίμων ή αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και φόρων στην κατοικία

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ FLEXICURITY ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

- Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ελαστική εργασία, μερική απασχόληση, ευέλικτη συλλογική σύμβαση… Σελ. 1346
- Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για εισαγωγή μισθών κάτω από τον κατώτατο μισθό για ευάλωτες ομάδες (νέους, ανέργους κ.τ.λ.), Χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης… Σελ. 1367
- Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα που θα αποφέρει 600 εκατομμύρια ευρώ έως τον Σεπτέμβρη του 2011… Σελ. 1371 Δηλαδή πάνω από 30.000 απολύσεις
- Ελαχιστοποίηση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας… Σελ. 1371
- Μείωση του επιπέδου αποζημιώσεων για όλους τους εργαζομένους... Σελ. 1379

ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

- Ενιαίο όριο συνταξιοδότησης στα 65 έως το Δεκέμβρη του 2013 για τις γυναίκες και το 2015 για όλους…
- Πλήρη σύνταξη σε 40 έτη ως το 2015…
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης από το 2020 ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής!!!
- Υπολογισμός σύνταξης στο 48% (1,2% Χ40 χρόνια)... Όλα σελ. 1362

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 27 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!

- 17 δισ. ευρώ στις Τράπεζες για ενίσχυση και περαιτέρω επέκταση του πακέτου ενίσχυσης… σελ.1344
-Δημιουργία ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με σκοπό να διατηρήσει τη σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, με ποσό 10 δισ. ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση σελ. 1375

- Μείωση δημοσίων επενδύσεων πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για το 2010 και το 2011

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

- Απελευθέρωση ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ…σελ. 1369 Δηλαδή τους στρατηγικής σημασίας φορείς διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου τους ιδιωτικοποιούμε…

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΕΠΙΚΥΡΩΤΗ» ΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

- Το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση
- Το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τον προϋπολογισμό του 2011
- Η Βουλή δεν αλλάζει το συνολικό μέγεθος του προϋπολογισμού κατά το στάδιο της έγκρισης σ.ελ 1361 - 1365
Όλα αυτά σε συμφωνία με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί. Δεν δικαιούται η Βουλή δηλαδή να διαφωνήσει… Απλά θα επικυρώνει…

Στις εξήντα τέσσερις σελίδες του μνημονίου υπάρχουν άπειροι αριθμοί, αλλά πουθενά δεν συγκαταλέγονται η μείωση της ανεργίας, ούτε το ποσοστό φτώχειας, ούτε η αγοραστική δύναμη των πολιτών, ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε υγεία ούτε παιδεία.

Εδώ όλο το ΦΕΚ: http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/nomothesia/law/Documents/n3845_mhxanismos.pdf

Πολύ ενδιαφέρον βλέπω για κάθαρση. Για εντιμότητα. Για Διαφάνεια.

Για να γίνετε πιστευτοί, κύριοι και κυρίες του κοινοβουλευτισμού, αφήστε τα πολλά πολλά με εξεταστικές, προανακριτικές, καμπινέδες και επιπλοποιούς, και κάντε κάτι απλό, γρήγορο και πάνω από όλα έντιμο. Χωρίς τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες:

Απλά πράγματα. Για όλο το πολιτικό προσωπικό (βουλευτές, υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητές, προέδρους οργανισμών κ.τ.λ.) και τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού, ανοίξτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάρτε όλα τα φορολογικά στοιχεία κινητών, ακινήτων και τις φορολογικές δηλώσεις από τις ΔΟΥ από το 1996, συγκρίνετέ τα και με τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» που έχουν κάνει, και στείλτε τους επίορκους στον εισαγγελέα. Δε χρειάζεται κόπος και χρόνος. Μερικοί έμπειροι εφοριακοί θα τους ξετινάξουν σε χρόνο dt. Και όλα στη δημοσιότητα.

Θα πρέπει να καταλάβει το πολιτικό προσωπικό ότι, όταν φτάνει ο πρώην πρόεδρος της βουλής ο Κακλαμάνης, να μιλάει για 30 -40 καθάρματα μέσα στη βουλή, και όλοι οι βουλευτές να λένε, «δε λέει για μένα, για τους άλλους λέει», έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Άτσα ο Σημιτάκος. Ένοιωσε λέει έκπληξη και οργή που στενοί του συνεργάτες έπαιρναν χορηγίες από τη “Siemens”. Σώπα ρε. Θα διάβαζες και εσύ τότε και δεν πήρες χαμπάρι τίποτα…
Ξέρεις τι θα έλεγε η μακαρίτισσα η Μαλβίνα άμα ζούσε; «Κατάρα στο λαδέμπορα!!!»

«Το εύκολο την περίοδο του εκσυγχρονισμού ήταν να γίνεις πλούσιος. Το δύσκολο να παραμείνεις έντιμος». Μέσα σε δύο φράσεις ο Παναγιωτακόπουλος είπε ότι ακριβώς συνέβαινε επί εποχής, του αλήστου μνήμης εκσυγχρονισμού.

Άλλα. Και ο Άκης στο κάδρο; Ντροπή σου κύριε υπουργέ, παραλίγο να σε κάνουμε και πρωθυπουργό πανάθεμά σε.

Έτσι όπως πάμε στο τέλος θα βάλουμε αγγελία: «Ζητούνται τίμιοι για να γίνουν πολιτικοί».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=142711&cid=21

blackrose
19/06/2010, 04:52
Δανειακή Σύμβαση…

αποσπάσματα από τις σελίδες 21, 31 και 32 τηςΔανειακής Σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ

http://wp.me/pPn6Y-1qw

blackrose
19/06/2010, 04:56
Κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα το μνημόνιο

Την ίδια στιγμή που οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των Ελλήνων εργαζομένων, τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά το σεβασμό που δείχνει μνημόνιο που η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε με την τρόικα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, στα ανθρώπινα δικαιώματα, κρούει η «Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (ΕΕΔΑ).

Σε παρέμβαση της, η ΕΕΔΑ ως συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διατυπώνει την ανησυχία της για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την άσκηση της στρατηγικής εξόδου της οικονομίας και της κοινωνίας από την κρίση του εξωτερικού χρέους.

Η Επιτροπή εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδηγεί σε υπαρκτή διατάραξη των κοινωνικών ισορροπιών σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι «δεν πρέπει να τυγχάνει περιθωριακής ή ανύπαρκτης προσοχής στις διαδικασίες που αφορούν την στρατηγική εξόδου από την κρίση δανεισμού, πολύ περισσότερο αφού είναι θεμιτή και νομιμοποιημένη η πραγματική επίδραση και ωφέλεια των μέτρων υπέρ του κοινωνικού συνόλου και η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος με όρους οικονομικής βιωσιμότητας, κοινωνικής αποτελεσματικότητας και αειφορίας, που θα εγγυώνται την ανάκαμψη και την ανάπτυξη υπό όρους ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η ΕΕΔΑ εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης, στις έξεις υποχρεώσεις της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως επιτάσσουν τόσο οι εθνικοί όδο και οι διεθνείς νόμοι:

1. Στον απαρέγκλιτο σεβασμό της αρχής της αναλογικότητας κατά τη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ακόμα και όταν οι συνθήκες εν καιρώ ειρήνης είναι ιδιαιτέρως δυσχερείς ή/και έκτακτες, ώστε τα μέτρα, να μην είναι μονομερή, άνισα και δυσανάλογα επαχθή σε βάρος μερίδας του πληθυσμού και ειδικότερα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με σοβαρό και μόνιμο αντίκτυπο στην απόλαυση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων (άρθρο 25 § 1 Συντάγματος)

2. Στο σεβασμό της αρχής της αναγκαιότητας και της προσφορότητας του μέτρου σε μία δημοκρατική κοινωνία που σέβεται και θωρακίζει την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια και δεν παρεκκλίνει από την αρχή της ισότητας, ούτε από την αρχή συμβολής κάθε πολίτη στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του (άρθρο 4 §§ 1 και 5 Συντάγματος)

3. Στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης κατά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής με όρους διαφάνειας και μέσω του διαρκούς σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την έγκαιρη παρέμβαση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής (άρθρο 25 § 4 Συντάγματος)

4. Στο σεβασμό της αρχής της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη Δημόσια Διοίκηση, που αποτελεί συνισταμένη των αρχών του κοινωνικού κράτους δικαίου, της αναλογικότητας και της συντεταγμένης διακυβέρνησης (άρθρα 1 και 25 § 1 Συντάγματος)

5. Στην υποχρέωση του κράτους τόσο με δικές του προσπάθειες όσο και με τη διεθνή βοήθεια και συνεργασία, να εξασφαλίζει προοδευτικά, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, την πλήρη άσκηση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων (άρθρο 2 § 1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα – Ν. 1532/1985),την υλοποίηση, μέσω της διεθνούς συνεργασίας, των αμοιβαία αλληλοεξαρτώμενων στόχων για ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό που με έμφαση τονίζει η ΕΕΔΑ είναι το ότι οι διεθνείς υποχρεώσεις που βαρύνουν τη χώρα στο πεδίο της προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούνται στο ακέραιο και πως οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί με τους οποίους η χώρα μας συνεργάζεται για την έξοδό της από την κρίση του εξωτερικού χρέους, θα πρέπει επίσης να σέβονται τα διεθνώς κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως επιτάσσει ο ΟΗΕ για τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους και των διεθνών οικονομικών υποχρεώσεων των κρατών στο σύνολο των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Κατόπιν αυτών, δεν αποκλείεται με νομικό πάτημα την παρέμβαση της ΕΕΔΑ να δούμε το δρόμο των δικαστικών προσφυγών ενάντια στα νέα μέτρα να ανοίγει...

http://tvxs.gr/news/

blackrose
19/06/2010, 05:05
Και για να μην ξεχνιομαστε....................http://www.youtube.com/watch?v=6QCihEPvBok

the who
19/06/2010, 05:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Και για να μην ξεχνιομαστε....................http://www.youtube.com/watch?v=6QCihEPvBok

Για τους πουλημενους βολι δεν χαλαμε....

Τα λεει ολα νομιζω.

SVX
19/06/2010, 05:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose

:a10:

Shinji Ikari
19/06/2010, 09:43
Υπαρχει ενας αστεϊσμος στην Αμερικη. "Αν κερδισεις 100 εκατομμυρια στο λαχειο σου τα περνει η εφορια και χρωστας και 10 εκατομμυρια".

tai
20/06/2010, 10:37
Κάθε 30 δευτερόλεπτα και μία νέα θέση εργασίας στην Αυστραλία

Κάθε 30 δευτερόλεπτα δημιουργείται και μία νέο θέση εργασίας στην Αυστραλία. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους δημιουργήθηκαν συνολικά 140.000 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Μάιο έγιναν 26.900 προσλήψεις. Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία έπεσε σε 5,2% από 5,4% που ήταν τον Απρίλιο.

άιντε να κόψουμε κάνα δυο εισιτήρια:(

Εχετλαίος
20/06/2010, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
άιντε κόψουμε κάνα δυο εισιτήρια:(

Δεν παίζει, σκιάζομαι τση κροκοδείλους, διάλε τσ' αποθαμένοι του για μιαρό !!!

the who
20/06/2010, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Κάθε 30 δευτερόλεπτα και μία νέα θέση εργασίας στην Αυστραλία

Κάθε 30 δευτερόλεπτα δημιουργείται και μία νέο θέση εργασίας στην Αυστραλία. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους δημιουργήθηκαν συνολικά 140.000 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Μάιο έγιναν 26.900 προσλήψεις. Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία έπεσε σε 5,2% από 5,4% που ήταν τον Απρίλιο.

άιντε κόψουμε κάνα δυο εισιτήρια:(

Πες το ψεμματα.:sad:

MitsosNaked
20/06/2010, 14:05
Μέγα σφάλμα, μέγα...

Μπορει και να αποτελουσε εξαιρεση η περιπτωση μου, αλλα μεγαλωσα στα Τρικαλα, και θυμαμαι πως στο λυκειο καναμε ενα μαθημα που λεγοταν Σχολικος Επαγγελματικος Προσανατολισμος. Μας παρουσιαζαν ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ εναλλακτικες επιλογες και μας εξηγουσαν το καθετι, απλα ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητης δεν ενδιαφεροταν. Αποτελεσμα; Η ωρα του ΣΕΠ ηταν ελευθερη ωρα. Γιατι; Γιατι οι ιδιοι ιο γονεις των παιδιων ειχαν 'αποφασισει' τι θα κανουν προς το ζην τα παιδια τους, και μαλιστα πολλοι απο αυτους τους γονεις δινανε και 'κινητρα'(βλεπε αυτοκινητα κλπ) ωστε να γινει το δικο τους. Απο παιδια δηλαδη μαθαινουν με τα 'σωστα΄ ανταλλαγματα να μην σκεφτονται και να κανουν ο,τι τους ζητηθει.....

jimmis5
21/06/2010, 06:29
«Βόλευε» τα παιδιά του στη Βουλή ο Καρατζαφέρης εν μέσω κρίσης

Τα «δικά του παιδιά» φέρεται να διόριζε στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφάλισε το τελευταίο διάστημα θέσεις εργασίας για στενούς του συνεργάτες όπως στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δημοσιογράφοι του Τηλε-άστυ, του Ράδιο-άστυ και της εφημερίδας «Α1».

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%C2%AB%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B5%C2%BB-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82

Μπας και ξυπνησουν μερικοι:sad:

Οι μαγνητοσκοπημένες ομιλίες της πρωτοβουλίας «Παύση πληρωμών - Έξοδος από το ευρώ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας στις 17 Ιουνίου και μεταδόθηκε ζωντανά από το Tvxs, μέσω του ThePressProject.

Ομιλητές ήταν ο Κ. Λαπαβίτσας – οικονομολόγος πανεπιστημιακός, ο Στ. Κουβελάκης – πολιτικός επιστήμων πανεπιστημιακός, ο Λ. Βατικιώτης – οικονομολόγος, δημοσιογράφος, ο Σπ. Μαρκέτος – πανεπιστημιακός, ο Π. Παπακωνσταντίνου - δημοσιογράφος, συγγραφέας, ο Δ. Καζάκης – οικονομικός αναλυτής και ο Κ. Σαρρής - δημοσιογράφος.

http://tvxs.gr/webtv/video/%C2%AB%CF%80%CE%B1%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%C2%BB-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7

WebD
21/06/2010, 06:32
Ο Καρατζαφύρερ τέτοιο πράγμα; Αποκλείεται!!! Αυτός είναι "πατριώτης" :a13:

jimmis5
22/06/2010, 04:14
Ελλάδα: Zημία 18 ετών σε 55 ημέρες

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-z-18---55---2010061724668/

«Τρόικα» με δικαίωμα κατάσχεσης στο Δημόσιο!

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------2010062124815/

Ιznogood
22/06/2010, 04:53
Αυτο ειναι πιο εμδιαφερον...:
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/--a----goldman-sachs-fitch-moodys-sap--2010060824223/

SpineshankD
22/06/2010, 05:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
Αυτο ειναι πιο εμδιαφερον...:
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/--a----goldman-sachs-fitch-moodys-sap--2010060824223/

βρωμοπ@@@@ες rothchilds σας εβαλαν στο σπιτι μας για τα καλα....

SpineshankD
22/06/2010, 12:45
Γ.Παπανδρέου:"Στόχος μας η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης"

ποσο ξεδιαντροπος,ποσο απροκαλυπτα θα υποστηριζει τα σχεδια της παγκοσμιας τραπεζας σαν να μην τρεχει τιποτα αυτος ο τιποτενιος αναρωτιεμαι....

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_1169.html

zephyr1
22/06/2010, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpineshankD

ποσο ξεδιαντροπος,ποσο απροκαλυπτα θα υποστηριζει τα σχεδια της παγκοσμιας τραπεζας σαν να μην τρεχει τιποτα αυτος ο τιποτενιος αναρωτιεμαι....

Νομιζω οτι οι τιποτενιοι και ξεδιαντροποι ειμαστε εμεις που τον ανεχομαστε.

Εχουμε πορεια ακομα ομως γιατι ολοι φαινεται οτι ακομα βουταμε την μπουκιτσα μας.:winka: :beer:

SVX
23/06/2010, 04:51
αν γινει αυτο που εγινε σε χωρες της Λατ.Αμερικης.....τοτε το ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ δεν θα ειναι τροπος του λεγειν....Ειπαμε να τα πουλησουμε ολα .... αλλα και τους υδατινους πορους?!?!! :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

http://nonews-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_9203.html

H Green Attack θέτει ένα ρητορικό ερώτημα και απαντάει με σοβαρά επιχειρήματα...
[«Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», δήλωνε στις 14/9/2009 ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
9 μήνες αργότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εταιρείας «ομπρέλα», με την ονομασία «Ελληνικά Νερά Α.Ε.» κάτω από την οποία θα ενταχθούν η...

ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και άλλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας για να μπορέσουν να πουληθούν ως πακέτο στις πολυεθνικές του νερού SUEZ, VEOLIA και RWE.
Σε όλες τις χώρες όπου ο έλεγχος του νερού έχει περάσει σε ιδιώτες, η τιμή του έχει αυξηθεί δραματικά, η ποιότητά του έχει χειροτερεύσει, ενώ η πλημμελής συντήρηση των δικτύων ύδρευσης από τους νέους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαρροών και την κατασπατάληση αυτού του πολύτιμου και περιορισμένου φυσικού πόρου...]
Συνδεθείτε με την Green Attack για να διαβάσετε ολόκληρη της ανακοίνωση.
---------
Το νερό λέμε εμείς ανήκει σ΄ αυτούς που ανήκουν τα βουνά, οι ακτές, ο αέρας και όλα όσα απλόχερα μας προσφέρει η φύση... δηλαδή στον άνθρωπο και όχι σε εταιρείες που σκοπεύουν στο κέρδος και στην εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων...

Cpt. Haddock
23/06/2010, 05:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpineshankD

Έκατσα κι εψαξα όλη την ομιλία (καμμένος) και τη βρήκα. Αφ' ενός ειναι ομιλία στη συνοδο της "Σοσιαλιστικής" ( :rotflmao: ) διεθνους, οποτε τ' @@ μας κουνιούνται, αφ' ετέρου, εξ' ορισμού τετοιοι οργανισμοι αυτό το στόχο έχουν. Τα ίδια έλεγε κι η κομουνιστική διεθνης. Τριχες κατσαρες.

Πάντως, εαν τη διαβασετε όλη (καλα ενα σκαναρισμα εκανα), το νόημα ειναι άλλο απο αυτο που βγαζει μια απομονωμένη φράση (και μαλιστα μιση γιατι έχει και συνέχεια)

τεσπα, μη δινετε σημασία σε ομιλίες που γινονται για να γινονται :wave2:

Cpt. Haddock
23/06/2010, 05:05
(άσχετο)

το νέο προσωπο των ελλήνων ναυτικών

:lol:

202171

jimmis5
23/06/2010, 06:32

202189

Dumah
23/06/2010, 17:58
Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη

συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου,

Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι

φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος

των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη

έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την

TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

Εμείς ερωτάμε..... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96,

αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων

δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους

και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες

και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου

16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά

ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου

ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω.

εμπεριέχονται 48 εκατ. τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $

960.000.000.000.000.000

(τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ .... Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Δ Ι Α Δ Ω Σ Τ Ε Τ Ο ........

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ...... κατά την κρίση σας

SVX
23/06/2010, 18:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dumah

16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά

αδερφε ...και η Αλβανια ειχε πετρελαιο.... οπως και αλλα ανεκμεταλευτα ( ζουγκλα παρθενα ηταν σε σχεση με αλλα "αναπτυγμενα" κρατη)

Ειδες τους Αλβανους να λυσαν το οικονομικο τους προβλημα??

Εδω συζηταν για ιδιωτικοποιηση των υδατινων πορων κι εσυ μιλας για εκμεταλευση του ορυκτου πλουτου?

Σα να φωναζεις να φτιαξει ακρωτηρι Canaveral η NASA σε χωρα που δεν φτιαχνει ουτε ποδηλατα...

Dumah
23/06/2010, 18:10
"Για οσους δε γνωριζουν, η για οσους γνωρίζουν και κανουν το κοροιδο, οι Λετονοι πολίτες οδηγησαν την κυβερνησή τους στα Ευρωπαικα Δικαστηρια, που υπεγραψε συμφωνια με του ΔΝΤ και τους εκοψε μισθους και συνταξεις, και ΚΕΡΔΙΣΑΝ...Η κυβερνηση της χωρας αυτης ειναι...

υποχρεωμενη να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ ΔΝΤ επιπεδα... .!! Συμφωνα με την αποφαση ειναι αντισυνταγματικη η μειωση των συνταξεων και των μισθων διοτι ο μισθος αποτελει αδιαμφησβιτητο μερος του δικαιωματος ιδιοκτησίας ενος φυσικου προσωπου..και η μειωση αυτου του δικαιώματος αποτελει καταφωρη παραβαση εκ μερους του κρατους απεναντι στο μισθωτο η τον συνταξιούχο.
Το κρατος μπορει να επικαλεσθει αδυναμία πληρωμης..αλλα οχι αυθαιρετη μειωση μισθου η σύνταξης.

Καλα θα κανουν οσοι ασχολουνται οι κανουν οτι ασχολουνται με το δικαιο τω εργαζομενων, να ανοιξουν τα ματια τους. ΤΩΡΑ.!!!"

Dumah
23/06/2010, 18:14
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ασπρόπυργος, 25-3-2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ.

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ:-Τους ΠΟΛΙΤΕΣ του

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ταχ. Δ / νση: Λ. Δημοκρατίας 18

Ταχ. Κωδ.: 193 00 -Τα Μ.Μ.Ε.

Τηλέφωνο : 210-5572698

FAX: 210-5572276

e-mail :grafeiodimarxou@Ασπρόπυργος.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ,

του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ του 1821.

(Εκφωνήθηκε στην Πλατεία Ηρώων της Πόλης, στον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821)

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Ασπροπυργιώτισσες κι Ασπροπυργιώτες,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε τούτη την Πλατεία, που αφιερώσαμε στους ήρωες του Ελληνισμού, για να τιμήσουμε τη μνήμη, να παραδειγματιστούμε από τη θυσία, όλων εκείνων των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για να ελευθερωθεί, τούτος ο Τόπος, από ζυγό δουλείας, που διήρκεσε τέσσερις αιώνες!

Εκατόν ογδόντα εννιά χρόνια, από εκείνη την Άνοιξη, του 1821, στέκομαι απέναντί σας, με γνώμονα τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: «Το έθνος, πρέπει να μάθει, να θεωρεί εθνικό, ό, τι είναι αληθινό»!

Κι έχουμε υποχρέωση, αφού η κατεστημένη Πολιτεία, αφού η πνευματική μας ηγεσία, κρατούν αποστάσεις απ την αλήθεια, που ελευθερώνει, να την ψηλαφίσουμε μόνοι μας!

Για να μας χρησιμεύσει, ως οδηγός, ως άσβεστος φάρος, στην τρικυμία που ζούμε. Ως φάρμακο, για να αντιμετωπίσουμε την εθνική κατάθλιψη, που μας κατέλαβε, όλους τους Έλληνες!

Έλληνες του Ασπρόπυργου,

Πήρα την απόφαση, να σταθώ-σήμερα-μπροστά σας, όχι για να επαναλάβω, κάποια γνωστά λόγια, για το θαύμα του 1821!

Αλλά, για να σας προτρέψω, με απαρχή, τούτες τις κρίσιμες ώρες, που διέρχεται η Πατρίδα μας, να ξεκινήσουμε μια σταυροφορία, να προετοιμάσουμε, να εργαστούμε για την Έγερση, που έχει ανάγκη η Ελλάδα!

Γιατί είναι η ώρα, ο Τόπος μας, να εξορίσει διαπαντός, από τη συλλογική μας μνήμη, απ τη δημόσια ζωή, τις μισές αλήθειες, που είναι χειρότερες, και από τα μεγαλύτερα ψεύδη! Πρωτίστως, έχουμε υποχρέωση, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, τον πλήρη, τον απόλυτο σεβασμό, σε όλους εκείνους, τους αληθινούς ήρωες, που έταξαν την ψυχή τους,

στα ιδανικά της Πατρίδας και της Λευτεριάς, για να μην ζούμε-σήμερα-εμείς, υπόδουλοι στους Τούρκους!

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν: Πώς έφτασαν, οι πρόγονοί μας, στον ξεσηκωμό του 1821? Ποιές ήταν οι αφετηρίες τους? Για ποιά πράγματα αγωνίστηκαν? Και τί κέρδισαν? Ποιοί υπονόμευσαν, και πώς, Όσα κατέκτησαν με αίμα και θυσίες? Είχαν, εθνική συνείδηση? Ή μήπως την απέκτησαν εκ των υστέρων, κατασκευασμένη σε «εργαστήρια Ιστορίας», όπως προπαγανδίζουν κάποιοι, που πληρώνονται από τον ιδρώτα,

από το αίμα του ελληνικού Λαού?

Απαντά, στα ερωτήματα αυτά, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, από το Ιάσιο, στις 24 Φεβρουαρίου του 1821, με τούτα τα λόγια:

«... Ας καλέσουμε, ανδρείοι και μεγαλόψυχοι Έλληνες, την ελευθερία, στη γη της Ελλάδος! Ας πολεμήσουμε, στους τάφους των πατέρων μας, οι οποίοι, για να μας αφήσουν ελευθέρους, πολέμησαν και πέθαναν εκεί. ... Το αίμα των τυράννων, δεν είναι δεκτό, στη σκιά του Θηβαίου Επαμεινώνδα, του Αθηναίου Θρασύβουλου ... Στα όπλα, λοιπόν, η Πατρίδα, μας προσκαλεί! »

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, πού βρίσκουν το θράσος, όλοι αυτοί που αγωνίζονται να μας πείσουν, πως γίναμε εκ των υστέρων Έλληνες? Κι αφού υπηρετούν αλλότριους στόχους, εμείς, γιατί τους ανεχόμαστε? Γιατί τους επιτρέπουμε, να προσπαθούν, να διδάξουν στα παιδιά μας «ανάπηρη ιστορία»?

Γιατί αφήνουμε αναπάντητες, τις προκλήσεις κάποιων, που επιχειρούν να καπηλευτούν ήρωες του 1821? Να τους παρουσιάζουν, ως μη Έλληνες, ως πολέμαρχους άλλων Εθνών?

Στις 28 Ιουνίου, του 1821, ο Μάρκος Μπότσαρης κι ο Κίτσος Τζαβέλας, Σε προκήρυξη τους, προς τους κατοίκους της Πάργας, διακηρύσσουν:

«Είμεθα Έλληνες, πιστοί στον όρκο μας, σταθεροί στην απόφαση μας, και με το Σταυρό μπροστά, και τα όπλα στα χέρια, προτιμάμε να κατεβούμε στους τάφους, χριστιανοί και ελεύθεροι, παρά να ζήσουμε σκλάβοι, χωρίς θρησκεία, χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή» !

Πώς τολμούν, λοιπόν, όχι μόνο ξένοι προπαγανδιστές, αλλά και κάποιοι ελληνόφωνοι, δήθεν επιστήμονες, να αμφισβητούν την ελληνικότητα, των συγκεκριμένων, και άλλων πολλών καπεταναίων, που ήταν Αρβανίτες, Σαν κι εμάς, τους ιδρυτές αυτής της Πόλης?

Πώς τολμά, το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, να συνεχίζει το ίδιο, μονότονο, προκλητικό τροπάριο, περί Εθνικής Μειονότητας Αρβανιτών στην Ελλάδα? Πού βασίζεται ο διαρκής πόλεμος, σε βάρος της χώρας μας?

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

περιμένουμε χρόνια, από τους ταγούς μας, πολιτικούς και πνευματικούς, κοντά δύο αιώνες, να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, να δώσουν, αυτό σ 'το Λαό, τη δυνατότητα να αντιληφθεί, σε τί οφείλονται τα δεινά κι οι εθνικές καταστροφές, που βιώνει αυτός ο Τόπος.

Για να σηκωθούμε, επιτέλους! Να δικαιώσουμε, τους πόθους και τα οράματά μας!

Άκρα του Τάφου σιωπή!

Ε, λοιπόν, 189 χρόνια μετά, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία μας, για το μέλλον της Ελλάδας, υπερχρεωμένης και περίγελο όλης της οικουμένης, ας γίνουμε εμείς οι σταυροφόροι της αλήθειας!

Ας πούμε, ας αντιληφθούμε επιτέλους, ότι όσα διέσωσαν οι προγονοί μας, επί τέσσερις αιώνες, όσα θυσίασαν, οι Έλληνες Επαναστάτες, με απαρχή την άνοιξη του 1821, υποθηκεύτηκαν στο βωμό των δανειστών μας! Δύο δάνεια, του 1824 και του 1825, ύψους δύο εκατομμυρίων, οκτακοσίων χιλιάδων λιρών, ήταν αυτά που υποκίνησαν την εμφύλια διαμάχη, αυτή, που έθεσε σε κίνδυνο, την έκβαση της Επανάστασης του 1821.

«Όταν μιλάει ο χρυσός, τα πάντα είναι άχρηστα», έλεγε ο Γκούρας, που από θαρραλέος καπετάνιος, έγινε συνώνυμος της ψυχικής φθοράς που προκλήθηκε, με τα αργύρια των δανείων.

«Νόμος και ισχύς οι λίρες των δανείων»! Μ αυτές εξαγοράζονταν οι πάντες! Μ αυτές, οι δανειστές μας, διέφθειραν διαχρονικά, τον κοινοβουλευτισμό και τη διοίκηση! Και το 1825, κηρύχτηκε η πρώτη πτώχευση!

Όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση Ζαΐμη, στο ταμείο του αγώνα, βρήκε μόνο 16 γρόσια, δηλαδή, ούτε μια ακέραια λίρα! Χρωστούσαμε ήδη, 2,8 εκατομμύρια λίρες, από τις οποίες, «στο χέρι», οι Επαναστάτες είχαν πάρει μόνο τις 800 χιλιάδες!

Τα άλλα ήταν «έξοδα», «κρατήσεις», για το «κοινωνικό έργο» των Τραπεζιτών, αδελφών Ρικάρντο, από την Αγγλία, και Ρότσιλντ, από τη Γαλλία. Κι έκτοτε, η Ελλάδα πορεύεται, με εκείνη τη θηλιά στο λαιμό του έθνους!

Κρίμα στις θυσίες, των ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών, των άγνωστων ηρώων και των γνωστών καπεταναίων! Η λευτεριά μας, κατάντησε κλοτσοσκούφι των δανειστών μας! Τα οράματά μας, παιχνίδι στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων!

Δεύτερη χρεωκοπία, το 1843. Τρίτη χρεωκοπία, το 1893. Το 1898, η Ελλάδα, υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.

Από το 1824, ως σήμερα, πορευτήκαμε, με πάνω από 100, εξωτερικά δάνεια κάθε μορφής. Με ληστρική φορολογία στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα! Έρμαιο των δανειστών μας, που έγιναν οι κρυφοί, και καμιά φορά, οι φανεροί εξουσιαστές, αυτού του Τόπου, την ώρα που όλοι εμείς παριστάναμε, πως διαφεντεύουμε την Πατρίδα μας!

Σε ποια βαθμίδα της Εκπαίδευσης, τα διδάσκονται αυτά οι νέοι μας? Σε ποια συζήτηση, στα Μέσα Ενημέρωσης ή στο Ναό της Δημοκρατίας μας, αναλύθηκε ποτέ, αυτή, η γάγγραινα του έθνους μας?

Σε ποια επέτειο, οι ταγοί μας, μας μίλησαν ξεκάθαρα, για τους λόγους που διαιωνίζουν την ξενοδουλεία και την εξάρτηση? Πότε ξεκίνησε, μια σοβαρή προσπάθεια, να βγούμε από το βούρκο?

Ελληνίδες και Έλληνες,

Ασπροπυργιώτισσες και Ασπροπυργιώτες,

Αν δεν βάλουμε τέλος, στο φαύλο κύκλο, των θυσιών χωρίς ελπίδα, δε δικαιούμαστε να παριστάνουμε, πως τιμούμε την εξέγερση του 1821. Αυτή, θα παραμείνει αιώνιο σύμβολο, το οποίο θα διδάσκει, στους λαούς όλου του κόσμου, τη δύναμη που κρύβει μέσα του ο Έλληνας, αλλά και την εγκληματική μαεστρία, με την οποία, το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο, μας κρατά, φόρου και αίματος υποτελείς, για 189 Χρόνια!

Αν θέλουμε, λοιπόν, να λέμε, πως τιμούμε τους ήρωες, που δεν προσκύνησαν τον Τούρκο κατακτητή, για πάνω από τέσσερις αιώνες, έχουμε υποχρέωση να αντιληφθούμε, στις πραγματικές τους διαστάσεις, και το 1821, αλλά και όσα ακολούθησαν!

Σήμερα, που πολλαπλασιάζονται οι φόβοι μας για το μέλλον, επιβάλλεται να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! Να προχωρήσουμε ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα!

Τιμή στο 1821, σημαίνει πρώτα από όλα, απόφαση να εγερθούμε! Να αποθέσουμε, στο κατώφλι των δύσκολων χρόνων, που έρχονται, όλα τα ελαττώματα, που μας βοήθησαν να αποκτήσουμε!

Dumah
23/06/2010, 18:14
...συναίχεια...

Να εγερθούμε, όποιο κι αν είναι το κόστος! Να αντιμετωπίσουμε την οικονομική τρομοκρατία, που χτυπά την Ελλάδα και τους Έλληνες, που είναι χειρότερη κι από τη δεσποτεία του Σουλτάνου!

Η τιμή στου Ήρωες του 1821, επιβάλλει να πούμε «ΟΧΙ»! στην πτώχευση του Λαού μας! «Όχι »! στην εξαθλίωση, των πολλών νεόπτωχων, και στην προκλητική καλοπέραση των νεόπλουτων!

Τιμή στους Ήρωες, της εξέγερσης του 21, σημαίνει επιτέλους, να διαφεντέψουμε τον Τόπο μας! Αλλά, για να εγερθούμε, θα πρέπει πρώτα, να απαιτήσουμε, να γίνουν ευρύτατα γνωστά, συνείδηση όλων, όσα μας κρατούν στο χείλος του γκρεμού! Για να μας παραδειγματίσουν όλους, και κυρίως, τα παιδιά μας!

Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξοστρακίσουμε τους τοποτηρητές, τους εγγυητές των συμφερόντων, αυτών που ρουφούν, κάθε ικμάδα της Ελλάδας, και το αίμα του Ελληνικού Λαού! Αυτούς, που καλλιεργούν την πνευματική σύγχυση, που μας αποκόπτουν μεθοδικά από τις ρίζες μας, τους εθνομηδενιστές, τους υπαλλήλους της «νέας τάξης»!

Αδέλφια Ασπροπυργιώτες,

Έλληνες και Ελληνίδες,

Τούτη, τη μέρα της εθνεγερσίας, ας είναι η απαρχή, για να πάψουμε να αναλωνόμαστε, σε ζήτω και γεια μας! Αν τιμούμε, αυτούς που προετοίμασαν τον Εθνικό ξεσηκωμό, έχουμε υποχρέωση, να απαιτήσουμε μιαν άλλη Παιδεία! Να χτίσουμε μιαν άλλη Πολιτεία! Με θεμέλιο την αλήθεια, την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά! Να προασπισθούμε τις λαϊκές κατακτήσεις! Να υποχρεώσουμε, σε αναλογική συμμετοχή στις θυσίες, όλους αυτούς που θησαύρισαν, σε βάρος του απλού, του εργαζόμενου Έλληνα, ξεπουλώντας την ψυχή τους στο διάβολο, κι υπονομεύοντας την υπόσταση της Χώρας μας!

Τιμή στο ορόσημο του 1821, σημαίνει επίσης: Να αποδοκιμάσουμε, κάθε σχέδιο εξόντωσης του κοινοτισμού μας, κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της τοπικής Δημοκρατίας, κάθε προσπάθεια μετατροπής της, σε κακέκτυπο του σκληρού, του απάνθρωπου και απόμακρου κράτους μας! Να πολεμήσουμε, κάθε ψεύτικο άλλοθι, που επιχειρεί να δικαιολογήσει, να ρίξει αλλού τις ευθύνες, για το θάνατο της διοικητικής λειτουργίας της χώρας!

Να σταθούμε, μαχητικά, με αποφασιστικότητα και ορμή,

απέναντι στους αποδομητές της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας μας! Στους «πλασιέ της υποτέλειας»! Τους διαμορφωτές της παρακμής αυτού του τόπου, τους βιαστές της ψυχής του Λαού μας!

Χρόνια μας ποτίζουν δηλητήριο! Χρόνια εργάζονται, από το χώρο της Παιδείας, για να μην υπάρξει περίπτωση έγερσης, δικής μας ή των παιδιών μας! 189 χρόνια, ας αναλογιστούμε πού μας κατάντησαν, αυτοί που μας οδηγούν, κι εμείς που τους χειροκροτούμε: Οι κόποι κι οι θυσίες του Λαού μας, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά κάθε μέρα που περνά, οι οφειλές της Πατρίδας μας, γιγαντώνονται!

Αν πράγματι, λοιπόν, τα ινδάλματα μας είναι, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Τζαβέλας, ο δικός μας, ο Καπεταν-Μελέτης Βασιλείου, ο Μακρυγιάννης, ο Μπότσαρης, ας κάνουμε πράξη τις επιταγές τους! Ας διδαχτούμε, και από τα κατορθώματά τους, αλλά και από τα λάθη τους!

Την ώρα που οι δανειστές μας, μαζί με κάποιους ελληνώνυμους συνεργάτες τους, οραματίζονται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, με την Ελλάδα, φόρου υποτελή και επαρχία της, Την ώρα που ουδείς ταράζεται, ούτε στη θέα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, που εδώ και πολλούς μήνες, έφτασαν να «κόβουν βόλτες» έξω από το Σούνιο, εμείς, έχουμε υποχρέωση, να θυμηθούμε το «Γέρο του Μωριά», και να βροντοφωνάξουμε, να κάνουμε πράξη, το: «Φωτιά και τσεκούρι, στους προσκυνημένους»!

Μακάρι, αδέλφια Συμπατριώτες, να βρούμε τη δύναμη, μέσα από το διάλογο με τους Ήρωές μας, κι από σήμερα, να επαναλαμβάνουμε διαρκώς, να κάνουμε πράξη τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή, του Γιάννη Ρίτσου, δείχνοντας το στήθος μας: «Σε τούτα εδώ, τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει! Μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ αγεριού το πόδι »!

Το χρωστάμε στο γένος μας, στους αγωνιστές της Τουρκοκρατίας, στους Λευτερωτές μας, του 21, σε όλους όσους έπεσαν μαχόμενοι, στους αγώνες της Πατρίδας, και κυρίως, το χρωστάμε στα παιδιά μας!

Εμπρός, λοιπόν, Συμπατριώτες, ασυμβίβαστα, συνειδητά, με πάθος, εμπρός, για της γενιάς μας το 21! »

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

* ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ

* ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Dumah
23/06/2010, 18:19
Λαοί του κόσμου ξεσηκωθείτε!

Ξεσηκωμός ή θάνατος!

Γράφει: Ιωάννης (Ίων) Καρακώστας, συγγραφέας, στοχαστής

Ο «ακήρυκτος» τρίτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, ήδη κηρύχθηκε. Οι καρχαρίες της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, αποφάσισαν
να ρίξουν στο θάνατο, το 1/3 του πληθυσμού της γης, ήτοι περί τα δύο δισεκατομμύρια θα πεθάνουν από την πείνα, μέσα στην προσεχή πενταετία.

Για την Ελλάδα αντιστοιχεί να πεθάνουν τα 3.500.000 των Ελλήνων.

Απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις των παγκόσμιων στρατοκρατών επιβάλλεται οι λαοί του κόσμου να ξεσηκωθούν. Ο ξεσηκωμός, ας αρχίσει από την Ελλάδα, που υπήρξε το πρώτο θύμα των σκληρών και απάνθρωπων μέτρων της τρόϊκας και είναι η πρώτη που θα δεχθεί και νέα πιο σκληρά μέτρα.

Καλύτερος ένας περήφανος θάνατος ενός εξεγερμένου λαού, παρά ένας ταπεινωτικός θάνατος ενός πεινασμένου. Αν δεν ξεσηκωθούμε, ως λαοί, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μας γλιτώσουν από τον επερχόμενο βέβαιο θάνατό μας. Όλες οι κυβερνήσεις είναι πιόνια των ισχυρών και δεν εισακούονται απ’ αυτούς, οι οποίοι φοβούνται μόνο τους λαούς. Οι λαοί, έχουν χρέος να ξεσηκωθούν και από ρυάκια να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι,
που να παρασύρουν όλα τα καθάρματα που, δόλια και σκόπιμα, προκαλούν τη φτώχεια και την πείνα και σπείρουν το θάνατο στους λαούς.

Η εξέγερση των λαών, είναι καθήκον ιερό για να σωθεί η ανθρωπότητα από τους σατανικούς ιμπεριαλιστές της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας. Ο πλούτος των εθνών έχει συγκεντρωθεί στα χέρια των ολίγων, ήτοι στους τραπεζίτες, στις πολυεθνικές εταιρίες, στις βιομηχανίες που παράγουν και πωλούν όπλα και «έξυπνα» σύγχρονα οπλικά συστήματα, καθώς επίσης και σ’ εκείνες τις βιομηχανίες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν ναρκωτικά και φάρμακα, τα οποία προκαλούν συστηματικά τον αργό θάνατο στην ανθρωπότητα. Δεν κυκλοφορεί ζεστό χρήμα στην αγορά, το έχουν στις τράπεζες οι τραπεζίτες. Οι αγορές έχουν στεγνώσει. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας κόβονται στο μισό μέχρι πλήρους κατάργησής τους. Η φτώχεια κτυπά την πόρτα στους λαούς, η παγκόσμια πείνα γίνεται καθημερινό βίωμα και ο θάνατος της ανθρωπότητας είναι αναπόφευκτο γεγονός.

Ας μην περιμένουμε άπραγοι το θάνατό μας, κατά λεγόμενο: «Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω». Μπορούμε να ζήσουμε, αν θέλουμε.

Χρειάζεται να διώξουμε τα κνώδαλα της παγκόσμιας εξουσίας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Όταν ισχυροί παράγοντες της κοινωνίας προβάλλουν προσκόμματα και δημιουργούν αναχώματα, μπροστά στο κοινωνικο- οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, τότε, οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις είναι ιστορική αναγκαιότητα και κοινωνική νομοτέλεια. Τα πράγματα κινούνται αέναα και νομοτελειακά μπροστά, όπως παρατηρεί ο ογκόλιθος της φιλοσοφίας Ηράκλειτος: «Πάντα ρειν...είναι παγίως ουδέν». Ένας λαός, όταν καταπιέζεται και του αφαιρούνται κεκτημένα δικαιώματα από τις άνομες ολιγαρχίες και τις ανίκανες κυβερνήσεις του, η εξέγερσή του είναι καθήκον, διότι το Δίκαιο του καταπιεσμένου και πεινασμένου λαού είναι πιο ισχυρό από τους νόμους της καθεστηκυίας τάξης. Οι πεινασμένοι και μελλοθάνατοι λαοί, δε έχουν να χάσουν τίποτα.

Αν μεν μείνουν άπραγοι είναι βέβαιο πως θα πεθάνουν όλοι. Αν όμως ξεσηκωθούν είναι βέβαιο πως οι πιο πολλοί θα ζήσουν.
Κάποτε, εμείς οι Έλληνες είπαμε: «Λευτεριά ή θάνατος» και αποκτήσαμε τη Λευτεριά μας.

Τώρα, πρέπει να πούμε: «Ξεσηκωμός ή θάνατος», για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Αυτό είναι το σημερινό σύνθημά μας. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Το κομματικό σύστημα δεν έχει το κύρος να αντιταχθεί στο σκληρό και ανάλγητο προσωπείο της τρόϊκας, διότι είναι μέχρι μυελού οστών διεφθαρμένο. Το κομματοκρατικό σύστημα πρέπει να το αλλάξουμε εκ βάθρων και να το μετατρέψουμε σε πολιτικό, άμεσα Δημοκρατικό. Όχι εξουσία στα κόμματα. Η εξουσία ανήκει στο λαό, από το λαό και για το λαό. Έλληνες ξεσηκωθείτε, ν΄ αλλάξουμε το Σύνταγμα της Χώρας, μέσα από μια «Πανελλήνια λαϊκή συντακτική συνέλευση». Με την αλλαγή του Συντάγματος να ζητούμε:

1. Να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι επίορκοι πολιτικοί, που καταχράστηκαν την εξουσία του λαού, καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, έριξαν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό και οδήγησαν τη Χώρα στην υπερχρέωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό και την ανυποληψία. Τα εγκλήματά τους δεν έχουν παραγραφεί ή και, αν έχουν, κατά τους δικούς τους νόμους, ο λαός, που είναι πάνω από το Σύνταγμα, έχει την εξουσία να ανακαλεί την παραγραφή τους και να τους παραπέμπει σε δίκη.

2. Να επιστραφούν αμέσως τα κλεμμένα και να κατασχεθούν οι περιουσίες απ’ όλους εκείνους που αυτά τα χρόνια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρανόμως και καταχρηστικώς, πλούτισαν σε βάρος του λαού και του τόπου.

3. Να τεθούν σε αχρησία όλα τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης, διότι είναι αναξιόπιστα να διαχειριστούν, στο μέλλον, τη λαϊκή εξουσία και αδυνατούν να στείλουν τους ενόχους στη δικαιοσύνη, αφού αυτά, είτε ενέχονται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, είτε την ανέχθηκαν και, εκ ως

τούτου: «Ένοχος, ένοχο ού ποιεί». Αντί των κομμάτων, με τη μεσολάβηση των οποίων, διεξάγονται εκλογές φαρσοκωμωδία, οι βουλευτές, στη Βουλή των Ελλήνων, να αναδεικνύονται, μέσα από την καθιέρωση ενός καθαρά αντικειμενικού συστήματος κλήρωσης, ανάμεσα από όλους τους ενεργούς Έλληνες πολίτες, που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Χώρας και έχουν το συνταγματικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Οι κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνυόμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα της κλήρωσης ξανά, αν δεν κληρωθούν όλοι όσοι έχουν το προς κλήρωση δικαίωμα.

4. Να απαγορευθεί η εξαγγελθείσα μείωση και περικοπή των μισθών και συντάξεων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα και να εξασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Να επανέλθει το κοινωνικό κράτος και να βελτιωθεί στο καλύτερο και όχι στο χειρότερο, που το θέλει η τρόϊκα.

5. Να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, ως προϊόντος διαφθοράς, με βάση το διεθνές νομικό δόγμα: "Odious Debt"

( ειδεχθές χρέος). Η Χώρα τα χρέη της να πληρώσει από εκείνα που θα πάρει από εκείνους που τα έκλεψαν ή παράνομα και καταχρηστικά πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι άλλοι Έλληνες δεν οφείλουν να πληρώσουν τίποτα, αλλά μόνο όσοι έκλεψαν και πλούτισαν. Ο καθένας απ’ αυτούς να ελεγχθεί:
Τι είχες και τι έχεις; Που τα βρήκες και πως τα απέκτησες; Αν κλεμμένα, παράνομα και αδικαιολόγητα φέρ ‘τα πίσω.

6. Να ζητήσει το Ελληνικό δημόσιο, από την πλούσια σήμερα Γερμανία, να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τις καταστροφές που μας προκάλεσε στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης, να σταματήσει η Ελλάδα να αγοράζει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία και να ασκηθεί δίωξη και αγωγή σε βάρος της simens, για ηθική αυτουργία και συνέργια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια κυβέρνηση ενός εξεγερμένου λαού και όχι κυβερνήσεις, που προέρχονται από, τα υποταγμένα στο παγκόσμιο κατεστημένο, πολιτικά κόμματα.

7. Να στηριχθεί η Ελλάδα στα δικά της πόδια, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας (πετρέλαια, πολύτιμα μέταλλα, αιολική και ηλιακή ενέργεια κ.λ.π). Η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν. Οι πολιτικοί της Ελλάδας, δεν μπορούν, διότι είναι δούλοι της φιλαρχίας τους, υποτελείς και εξαρτημένοι στους ξένους και είναι μόνιμα ερωτευμένοι με την εξουσία, για την εξουσία, εξαπατώντας, μόνιμα και συνεχώς τον, ευκολόπιστο και πάντα προδομένο, λαό.

8. Ν’ αλλάξει η Ελλάδα πολιτική ρότα στο διεθνές πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και να παύσει να είναι η Χώρα του «ανήκομεν εις την Δυσιν», αλλά «Η Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες» και που να τα έχει καλά με όλον τον κόσμο, Δύση και Ανατολή, Βορρά και Νότο.

Αυτά τα λίγα, αφού δεν μπορούν να τα κάνουν οι πολιτικοί, τότε, οφείλουν να παραιτούνται και να αφήνουν άλλους Έλληνες πολίτες, που έχουν τη θέληση να τα κάνουν. Αν δεν παραιτούνται και κολλάνε, σαν στρείδια, στην εξουσία και κατατυραννούν ολόκληρο λαό, τότε, επιβάλλεται το χρέος του λαού να τους ανατρέπει και να καθιερώνει νέους θεσμούς. Διότι, όσο συντηρείται ένας παρακμασμένος θεσμός, όπως είναι τα πολιτικά κόμματα, τότε και το κράτος παρακμάζει και οι λαοί πτωχεύουν και δυστυχούν.

Μπροστά σε αυτή την κρίση, οικονομική και πολιτική, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ένα μάς σώζει: «Ξεσηκωμός ή θάνατος»!

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2010

...αυτά για τώρα.

byron
23/06/2010, 18:43
Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω.

εμπεριέχονται 48 εκατ. τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $

960.000.000.000.000.000

(τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ .... Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ...... κατά την κρίση σας

Στο τσάκ είμαι να το πιστέψω μεγάλε....

Υπάρχει ελπίδα δηλαδή? :confused:

SVX
23/06/2010, 18:55
Στο τσάκ είμαι να το πιστέψω μεγάλε....

Υπάρχει ελπίδα δηλαδή? :confused:

:uplate: :uplate: :uplate: σε ΠΟΣων ιντσΩΝ οθονη καταφερες και τα διαβασες !??!?!? :hypnotize :sick:

Μηπως και αυτοι στην Ανδρομεδα 7Γ - Νεφελωμα του Σειριου μας θελουν για τα ριβονια και τα ραδιονια ?? :alien: :alien: :alien:

byron
24/06/2010, 01:55

Επειδή το βράδυ δεν κοιμήθηκα, με λίγο search στο google είναι φανερή η προσπάθεια απόκρυψης της πρόσκρουσης αστεροειδούς μεγέθους Σαλαμίνας που αποτελείται από εμπλουτισμένο και έτοιμο προς χρήση ουρανίο 235 πριν λίγα χρόνια στη Μακεδονία μας.

Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει κουφάλες !!!!! :mad: :evil: :mad: :evil: :mad: :evil:

Υπάρχει περίπτωση να μην το κάνουμε ? :beer: :beer:

Cpt. Haddock
24/06/2010, 01:56
"Για οσους δε γνωριζουν, η για οσους γνωρίζουν και κανουν το κοροιδο, οι Λετονοι πολίτες οδηγησαν την κυβερνησή τους στα Ευρωπαικα Δικαστηρια, που υπεγραψε συμφωνια με του ΔΝΤ και τους εκοψε μισθους και συνταξεις, και ΚΕΡΔΙΣΑΝ...Η κυβερνηση της χωρας αυτης ειναι...

υποχρεωμενη να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ ΔΝΤ επιπεδα... .!! Συμφωνα με την αποφαση ειναι αντισυνταγματικη η μειωση των συνταξεων και των μισθων διοτι ο μισθος αποτελει αδιαμφησβιτητο μερος του δικαιωματος ιδιοκτησίας ενος φυσικου προσωπου..και η μειωση αυτου του δικαιώματος αποτελει καταφωρη παραβαση εκ μερους του κρατους απεναντι στο μισθωτο η τον συνταξιούχο.
Το κρατος μπορει να επικαλεσθει αδυναμία πληρωμης..αλλα οχι αυθαιρετη μειωση μισθου η σύνταξης.

Καλα θα κανουν οσοι ασχολουνται οι κανουν οτι ασχολουνται με το δικαιο τω εργαζομενων, να ανοιξουν τα ματια τους. ΤΩΡΑ.!!!"

Σταματήστε να αναπαράγετε ότι ανακρίβεια κυκλοφορεί στα μπλογκς...

Τουλάχιστον βάλτε την πηγή για να αποφεύγετε το ρεζίλεμα :wave2:

KaTaNaS
24/06/2010, 02:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
(άσχετο)

το νέο προσωπο των ελλήνων ναυτικών

:lol:

πολυ χαιρομαι... ειχα την εντυπωση πως η νεολαια δεν θελει να δουλεψει χειρονακτικα! :yuck:

mats8282
24/06/2010, 08:56
Σταματήστε να αναπαράγετε ότι ανακρίβεια κυκλοφορεί στα μπλογκς...

Τουλάχιστον βάλτε την πηγή για να αποφεύγετε το ρεζίλεμα :wave2:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=166995

Βασικά είναι το συνταγματικό δικαστήριο τους το οποίο έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα...Τι έγινε μετά δεν γνωρίζω...

Τώρα για τα υπόλοιπα.......

Dumah
24/06/2010, 18:01
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=166995

Βασικά είναι το συνταγματικό δικαστήριο τους το οποίο έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα...Τι έγινε μετά δεν γνωρίζω...

Τώρα για τα υπόλοιπα.......

:a013:

iosif
25/06/2010, 05:30
οτι ακριβως και δω

επειδη το συνταγματικο δικαστηριο θα εκρινε αμεσα αντισυνταγματικο το προεδρικο διαταγμα, επισυναψαν τον ασφλιστικο νομο στον εργατικο (δηλαδη πηγαν μεσω βουλης) οποτε θα παρει καμια τριετια να βγει αντισυνταγματικος ο νομος

αααα! στην εκθεση forbes 2000 αναλυονται τα ενεργητικα των τραπεζων της εε.
οι 5 μεγαλυτερες ελληνικες τραπεζες διαθεταν το 2009 ενεργητικο ισον με το 157% του ελληνικου αεπ (δηλαδη περιπου420 δις δολλαρια) αγγιζαν τα 500 με τις υτπολοιπες τραπεζες
το ενεργητικο των ευρωπαικων τραπεζων ηταν 3,5 φορες μεγαλυτερο απο το συνολικο αεπ της ευρωζωνης

iosif
25/06/2010, 05:37
Η Αργεντινή δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ήθελε να κάνει προκαταρκτικό έλεγχο στην κατάσταση της οικονομίας για να βρεθεί μια λύση για το χρέος της χώρας, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, προς τις χώρες της «Λέσχης των Παρισίων».
"Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος αυτό. Κάνουμε διάφορα σενάρια, αλλά σε κανένα δεν εμπλέκεται--προκαταρκτικά--το ΔΝΤ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Αμάδο Μπουντού.

Η Αργεντινή δεν βλέπει με καλό μάτι το ΔΝΤ έπειτα από την εμπλοκή του στα της χώρας όταν χρεοκόπησε το 2001.

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν σύζυγος της προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ, είχε διαγράψει μονομερώς χρέος 9,5 δισ. της Αργεντινής προς το ΔΝΤ.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

iosif
25/06/2010, 05:45
To κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, σύμφωνα με το CMA Datavision, παρόλο που το spread του ελληνικού ομολόγου διευρύνθηκε οριακά μόνο.

Το credit default swap (CDS) του πενταετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε στις 1.085 μονάδες βάσης από τις 934,2 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη.

Αυτό σημαίνει ότι κοστίζει τώρα 1.085 εκατ. ευρώ για την ασφάλιση κάθε 10 εκατ. ευρώ του ελληνικού χρέους, από 934.200 ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, oι traders είπαν ότι οι ανησυχίες για το χρέος της Ελλάδας πιθανώς οδηγεί σε άνοδο τα CDS, αν και οι ανησυχίες δεν αντικατοπτρίζονται στο spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, λόγω της στήριξης που παρέχει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Επίσης το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για την διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund αυξανόταν στις 802 μονάδες βάσης, από 790 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη.

τα νεα, σημερα

zephyr1
25/06/2010, 07:55
http://greekmacedonians.blogspot.com/2010/05/blog-post_640.html

jimmis5
25/06/2010, 08:39
http://news.fox.gr/drakoniani-adelfotis-ke-rothschild-family-tous-anikoume-pleon-ke-mas-odigoun-ston-3o-pagkosmio-telos.htm

zephyr1 +1

:beer: :wave2:

Cpt. Haddock
25/06/2010, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
http://news.fox.gr/drakoniani-adelfotis-ke-rothschild-family-tous-anikoume-pleon-ke-mas-odigoun-ston-3o-pagkosmio-telos.htm

zephyr1 +1

:beer: :wave2:

πολυ καλό site jimmy

http://news.fox.gr/studio-fylhs-104.htm

http://news.fox.gr/ke-i-kim-kardashian-sto-dromo-tis-tzoulias-me-skliro-porno-video.htm

http://news.fox.gr/i-3-pio-diasimes-ellinides-pornostar-pro-tzoulias.htm

Cpt. Haddock
25/06/2010, 09:04
Μια και ξαναήρθε η Αργεντινή στην επικαιρότητα, ας πουμε μερικά πράγματα γιατί υπάρχουν πολλές παρανοήσεις.

Το πρόβλημα του 90% των άρθρων σχετικά με την Αργεντινή που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στη χωρα μας) είναι η ωραιοποίηση (στα όρια της παραπληροφόρησης) σχετικά με τις κινήσεις της Αργεντινής μετά την κρίση του 2001-2.

Πράγματι η Αργεντινή πέτυχε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της και τη διαγραφή ενός σημαντικού ποσοστού της (κοντά στο 75%) αλλά όχι με τον ηρωικό τρόπο που παρουσιάζεται:

-Διέλυσε όλες τις δομές του κοινωνικού κράτους. Όταν μιλάμε για διάλυση εννοούμε διάλυση όχι περικοπή επιδομάτων και μισθών (54,7% κάτω από το όριο της φτώχειας το 2003 και ανεργία στο 21,5%)

-Ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε πολυεθνικές.

-Αποσύνδεση του πέσο από το δολλάριο (ισοτιμία 1-1) και συνεχείς υποτιμήσεις (έφτασε έως και 4πέσο -1 USD) με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγοραστική δύναμη ενός Αργεντίνου.

-Το ΔΝΤ ποτέ δεν εκδιώχτηκε από τη χώρα. Με δική του καθοδήγηση γίνεται η ανάκαμψη της αργεντίνικης οικονομίας με θεαματικούς ρυθμούς (ρυθμοί ανάπτυξης 8% και 9% από το 2004) χωρίς όμως αυτό να φαίνεται και στην ποιότητα ζωής του πληθυσμού.

Επίσης ποτέ δεν υπήρξε και αυτή η μεγάλη πολιτική "ανατροπή" στη χώρα, που διάφοροι στη χώρα μας ευαγγελίζονται.

Το κόμμα των justicialist που οδήγησε την Αργεντινή στην καταστροφή με την προεδρία του Menem (1989-1999) επανήλθε στην εξουσία μέσα στη κρίση (χωρίς εκλογές μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2001) με τον Duhalde - αντιπρόεδρο του Menem (αρχές 2002 - 2003) και έχει την εξουσία μέχρι σήμερα με τις διαδοχικές προεδρίες Kirchner (2003-2007) και της γυναίκας του (2007-σήμερα).

Μάλιστα ο Menem (μετά από αυτονόμηση τμήματος του κόμματος) είχε το θράσος να διεκδικήσει το 2003 και πάλι την προεδρία και σχεδόν τα κατάφερε (πρώτος στο Α'γύρο).

Ο "κακομοίρης" ο De la rua που φυγαδεύτηκε με ελικόπτερο τον Δεκέμβρη του 2001 ίσως φέρει και μικρότερη ευθύνη από τους υπόλοιπους καθώς παρέλαβε μια οικονομία κατεστραμμένη και υπερχρεωμένη και δεν κατάφερε να κάνει τίποτα.

:wave2: :wave2: :wave2:

OldMan
25/06/2010, 09:10
Τελικά ρε Λιάκο, να ανησυχήσω ή όχι ..??? :confused:

Cpt. Haddock
25/06/2010, 09:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τελικά ρε Λιάκο, να ανησυχήσω ή όχι ..??? :confused:

Να ανησυχείς.

Για ποιό λόγο ακριβώς, θα σε γελάσω... :sick:

OldMan
25/06/2010, 09:18
θα σε γελάσω... :sick:
και δεν το θέλεις, εε..?? :blush:

Cpt. Haddock
25/06/2010, 09:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
και δεν το θέλεις, εε..?? :blush:

για να ειμαι ελικρινής... :D

jimmis5
25/06/2010, 09:26
πολυ καλό site jimmy

Φιλε Cpt. Haddock δεν ειπα οτι ειναι πανεπιστημιακη εκθεση απλα διαβαζοντας που εκανε εντυπωσηαν ειδες και το βιντεο το γεγονος οτι η εταιρεια αυτων των Rothschilds ειναι πισω απο την πολλες 'ελληνικές' εταρειες ως μεγαλομετοχοι.Μπορει να ειναι κατι σαν τον Λιακοπουλο αυτος με αυτα που λεει, γι αυτο το βαζω καποιος που ισως γνωριζει περισοτερα (ισως εσυ) να το σχολιασουμε,ρε φιλε δυστυχως για μενα δεν ειμαι τις ανωτατης εκπαιδευσης ακουω οσα πιο πολλα μπορω ομως τα φιλτραρωκαι βγαζω καποια συμπερασματα πολλες φορες λαθος τα οποια ομως επαναπροσδιοριζω.

Cpt. Haddock
25/06/2010, 09:32
[...] δεν ειμαι τις ανωτατης εκπαιδευσης [...]

Ουτε εγώ είμαι, απλα ειμαι πιο δύσπιστος σε οτι κυκλοφορεί στο νετ απ' οτι ο πιο πολύς κοσμος. :winka: :beer:

Ας βάλουμε καποια στοιχεία απο "σοβαρο" site (εχει βγάλει κι αυτο πολλά φιδια κατα καιρους)

Source: Reporter.gr

H φρενήρης ζήτηση για χρυσό και χρυσές λίρες στην Ελλάδα προκαλεί τα πρώτα κρούσματα κερδοσκοπίας.

Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αγορά και στην πώληση για τις χρυσές λίρες (Ελισάβετ) που σχεδόν έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, καπέλα και μαύρη αγορά, αν κάποιος ενδιαφερόμενος απευθυνθεί εκτός της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, των μοναδικών παρόχων χρυσού και λίρας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πέρσι η κεντρική τράπεζα της χώρας αγόρασε τη χρυσή λίρα προς 158,07 ευρώ και την πουλούσε 187,61 ευρώ. Δηλαδή, η διαφορά διαμορφωνόταν στα 29,54 ευρώ. Φέτος τον Μάιο η διαφορά αυτή εκτινάχθηκε στα 44,42 ευρώ, αφού αγοράζει προς 224,88 ευρώ και πουλάει προς 269,30 ευρώ. Στην περίπτωση όμως, που κάποιος θέλει να κάνει αγορές αξίας άνω των 10 χιλιάδων ευρώ, τότε καλείται να πληρώσει καπέλο που αγγίζει ή και ξεπερνάει (σε περιόδους που η τιμή του βασιλιά των μετάλλων γράφει νέα ρεκόρ) τα 20 ευρώ ανά λίρα. Που σημαίνει δηλαδή ότι το κόστος απόκτησης λιρών ξεπερνάει και το 30%, πληρώνοντας στην ουσία –πρακτικά- σχεδόν μισή φορά επάνω τη μία λίρα!

Τα κρούσματα κερδοσκοπίας, στο μεταξύ, είναι γνωστά στους τραπεζικούς κύκλους της χώρας, αποδίδοντάς τα στην ανησυχία που διακατέχει τους Έλληνες για τις καταθέσεις τους, σε μία συγκυρία που τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας, ακόμα και μετά το παχυλό πακέτο στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ύψους 750 δις. ευρώ, δίνουν και παίρνουν. Παραδοσιακοί συλλέκτες νομισμάτων τονίζουν στις «Α» ότι, η Τράπεζα της Ελλάδος πουλά μία ουγγιά χρυσού έναντι τουλάχιστον 1.700 δολαρίων (δηλαδή 40% υψηλότερα από την spot τιμή, που διαμορφώνεται κοντά στα ιστορικά υψηλά των 1.218 δολαρίων ανά ουγγιά) και μάλιστα οι τιμές στη μαύρη αγορά είναι ακόμη υψηλότερες. Από το 1965, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στο trading της χρυσής λίρας Αγγλίας (περιεκτικότητας σε χρυσό 0,2354 ουγγιά). Παρά όμως αυτούς τους περιορισμούς, η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοινώνει ότι πουλά, σε μέσο όρο, περισσότερα από 700 νομίσματα την ημέρα στους πανικόβλητους Έλληνες. Κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010, η ΤτΕ πούλησε πάνω από 50.000 νομίσματα στο κεντρικό της κτίριο στην Αθήνα. Τραπεζίτες μάλιστα εκτιμούν ότι άλλα 100.000 νομίσματα τουλάχιστον, άλλαξαν χέρια στη μαύρη αγορά.

Όπως αναφέρεται, η Τράπεζα της Ελλάδα έχει λάβει μέχρι και 409 δολάρια ανά νόμισμα, δηλαδή πάνω από 1.700 δολάρια ανά ουγκιά χρυσού! Οι τιμές που καταβάλλονται για τη μαύρη αγορά υπολογίζεται ότι είναι ακόμη υψηλότερες.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα της Ελλάδος, το 2009, πουλήθηκαν περίπου 95 – 100 χιλιάδες λίρες. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (από το 1999) εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, δυνατότητα να πωλούν λίρες και χρυσά νομίσματα, έχουν πλέον όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Από τις εμπορικές τράπεζες όμως, μόνο η Τράπεζα Πειραιώς ασχολείται επισταμένα με την πώληση χρυσών λιρών, φτάνοντας στο σημείο, μαζί με την Ττ.Ε. να πραγματοποιήσουν στο πρώτο 5μηνο του 2010 το 70% της αγοράς στην Ελλάδα. Ο λόγος που οι υπόλοιπες τράπεζες δεν ακολούθησαν, ήταν, όπως σχολιάζουν τραπεζικές πηγές, το υψηλό κόστος φύλαξης, διαχείρισης και διαλογής χρυσών νομισμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τ.τ.Ε. στο πρώτο 4μηνο (για το οποίο υπάρχουν στοιχεία) πουλήθηκαν περίπου 50 χιλιάδες λίρες. Πρόκειται για μία φρενήρη αύξηση στο ρυθμό ζήτησης λιρών, κρίνοντας οι επενδυτές ότι αποτελεί το πιο ασφαλές καταφύγιο εκεί που οι Έλληνες αγόραζαν παραδοσιακά κάθε… Χριστούγεννα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή. Τέτοια έξαρση πρωτοπαρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Lehman Brothers. Τότε, η Τ.τ.Ε. διέθετε περί τις 500 – 600 λίρες την ημέρα. Τον Ιανουάριο του 2009 όταν και πρωτοξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τα μαύρα χάλια της ελληνικής οικονομίας η κεντρική τράπεζα της χώρας διέθετε περί τις 600 λίρες την ημέρα και στη συνέχεια η ζήτηση έπεσε στις 350 με 400 λίρες. Από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι και σήμερα ξεκίνησε και το… μεγάλο πάρτι.

Από τα στοιχεία της Τραπέζης Πειραιώς προκύπτει ότι το 4μηνο του 2009 διατέθηκαν περί τις 66.000 χρυσές λίρες. Η ζήτηση ήταν κατά 120% αυξημένη σε σύγκριση με το ίδιο περυσινό χρονικό διάστημα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει κανείς τις λίρες που θα αποκτήσει. Μία είναι η ασφαλής
επιλογή, σύμφωνα με την Τ.τ.Ε., να φυλαχθούν σε θυρίδα. Αν κάποιος δε, επιθυμεί συναλλαγή σε ράβδους χρυσού θα πρέπει να υποβάλει γραπτό αίτημα στην κεντρική τράπεζα της χώρας, μαζί με τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία (ΑΦΜ, εκκαθαριστικό κ.ά.).

Στο ερώτημα ως προς το ποιες ηλικίες ενδιαφέρονται για την απόκτηση χρυσών νομισμάτων, η απάντηση είναι ότι αφορά ηλικίες πάνω από 50 ετών. Οι νεαρότεροι πουλάνε (προφανώς τις λίρες που βρήκαν από τον… παππού ή τη γιαγιά!). Πρόκειται κυρίως για μεσαία εισοδηματικά στρώματα , τα οποία αν επιθυμούν να αποκτήσουν ράβδους χρυσού ξέρουν καλύτερα από τον καθένα που θα απευθυνθούν, κυρίως στο private banking των εμπορικών τραπεζών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι η έκρηξη του κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη θα κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον για τον «βασιλιά των μετάλλων», του οποίου όμως η τιμή διαμορφώνεται πρωτίστως από τα... στοιχήματα στις προθεσμιακές αγορές των παραγώγων όπου η κερδοσκοπία (ανατιμητική ή υποτιμητική) έχει εξέχοντα ρόλο. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του χρυσού το χαρακτηρίζουν «απόλυτο νόμισμα» μέσα στον κυκεώνα του πληθωριστικού χρήματος που αποτελεί... τεχνητό δημιούργημα. Οι λάτρεις του χρυσού γελούν όταν ακούν όσους προβληματίζονται τι θα κάνουν με τις οικονομίες τους και ως επενδυτική λύση επιλέγουν το δολάριο, δηλαδή το νόμισμα μίας χώρας που μέχρι το 2014 λήγουν περίπου 10 τρις. δολάρια σε ομόλογα! Το ολοένα και περισσότερο χρήμα που τυπώνεται δεν εκφράζει αξίες, αλλά χρέη, και το ουσιαστικό του αντίκρισμα είναι η... καλή πίστη των εκδοτών του. Μετά την κατάργηση του «χρυσού κανόνα» (Αύγουστος του 1971), δεν υπάρχει καμία δέσμευση να αντιστοιχεί το χρήμα που «κόβεται» σε ίσης αξίας χρυσό. Τι έχει συμβεί από τότε μέχρι σήμερα; Να θέλει κάποιος περίπου 30 δολάρια για να αγοράσει την ίδια ποσότητα χρυσού που το 1971 κόστιζε... ένα δολάριο!

Cpt. Haddock
25/06/2010, 09:35
Σας δινω και μια "αντιθετη" αποψη απο αυτές που ακούγονται εδω κατα καιρους. Η άλλη οψη του νομισματος

(μου ήρθε με email απο τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία" - το κομμα του Σ. Μανου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
24 Ιουνίου 2010

Το «κράτος πρόνοιας» αύξησε, αντί να μειώσει, την φτώχεια, διόγκωσε το κράτος και μεγάλωσε το χρέος του.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών γνωστοποίησε έρευνά του [λινκ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_23/06/2010_405556) ]
για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Στα πορίσματα της έρευνας «Κοινωνικό Πορτρέτο 2010» περιλαμβάνονται οι παρακάτω διαπιστώσεις:

·_______ Η αύξηση των κοινωνικών δαπανών, ως ποσοστό του ΑΕΠ, όλα αυτά τα χρόνια δεν μείωσε τη φτώχεια.

·_______ Οι υποτιθέμενες δράσεις για τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, επέφεραν αύξηση των εργαζομένων φτωχών από 12% το 2004 σε 14% το 2008 και αύξηση των ανέργων φτωχών από 31% το
2004 σε 33% το 2008.

·_______ Όλα αυτά τα χρόνια, πρώτη πολιτική επιλογή αποτελούσε η σύσταση επιτροπών, συμβουλίων και οργανισμών. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να υπάρχει πληθώρα ανενεργών ή υποβαθμισμένων επιτροπών και συμβουλίων που παραμένουν στα χαρτιά ή λειτουργούν χωρίς να αξιοποιούνται.

Αποδεικνύεται λοιπόν, και από την επιστημονική ανάλυση αυτής της μελέτης, ότι το «κράτος πρόνοιας» αύξησε, αντί να μειώσει, την φτώχεια, διόγκωσε το κράτος και μεγάλωσε το χρέος του.
_
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί το υποτιθέμενο «κράτος πρόνοιας» μια από τις μεγαλύτερες, και καλύτερα καλλιεργημένες, απάτες της μεταπολίτευσης. Σε αυτήν την απάτη οφείλει το πολιτικό σύστημα την επιβίωσή του και είναι αυτή η απάτη που συνέβαλε στην οικονομική κατάρρευση της χώρας. Έρευνες όπως αυτή του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, αλλά και σκάνδαλα που αποκαλύπτονται σε καθημερινή βάση, ρίχνουν φώς σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας αυτού του «κράτους πρόνοιας» και γνωστοποιούν τα ονοματεπώνυμα όλων αυτών των «προοδευτικών» που επωφελήθηκαν οικονομικά και πολιτικά από αυτό.
_
Από την κατάλυση αυτού του «κράτους πρόνοιας» θα ωφεληθούν, και δεν θα ζημιωθούν όπως παρουσιάζεται, οι φτωχοί συμπολίτες μας για τους οποίους –υποτίθεται- ότι δημιουργήθηκε. Ιδίως μάλιστα, εάν αυτό το «κράτος πρόνοιας» αντικατασταθεί από ένα νέο δίχτυ κοινωνικής ασφαλείας που θα περιλαμβάνει μέτρα όπως την απευθείας χορήγηση σε κάθε Έλληνα πολίτη, χωρίς την παρεμβολή ενδιάμεσων προσώπων ή οργανισμών, ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μιας ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης ανεξάρτητης από προηγούμενο εργάσιμο βίο και ασφαλιστικές εισφορές.

Gandalf dr685sm
25/06/2010, 09:37
Αντισυνταγματικά τα μέτρα για ασφαλιστικό - εργασιακό αποφάσισε το εφετείο.Είναι σε όλα τα ΜΜΕ.

Gandalf

Anty12
25/06/2010, 09:38
Φιλε Cpt. Haddock δεν ειπα οτι ειναι πανεπιστημιακη εκθεση απλα διαβαζοντας που εκανε εντυπωσηαν ειδες και το βιντεο το γεγονος οτι η εταιρεια αυτων των Rothschilds ειναι πισω απο την πολλες 'ελληνικές' εταρειες ως μεγαλομετοχοι.Μπορει να ειναι κατι σαν τον Λιακοπουλο αυτος με αυτα που λεει, γι αυτο το βαζω καποιος που ισως γνωριζει περισοτερα (ισως εσυ) να το σχολιασουμε,ρε φιλε δυστυχως για μενα δεν ειμαι τις ανωτατης εκπαιδευσης ακουω οσα πιο πολλα μπορω ομως τα φιλτραρωκαι βγαζω καποια συμπερασματα πολλες φορες λαθος τα οποια ομως επαναπροσδιοριζω.

Καλά ωρέ αδέρφια ...τώρα τα μάθατε για τους Rothschilds , για τους Dupont και τους άλλους...??

Οι άνθρωποι παζαρεύουν χρήμα 300 χρόνια τώρα....μέχρι και την δική μας τράπεζα (την Ελλάδος) έφτιαξαν, όταν ο Κωλοκοτρώνης έσφαζε (και) όσους Εβραίους δεν είχαν να πλερώσουν στη Τροπολιτσά, (τους άλλους τους άφηνε , αφού πρώτα περνούσαν από την σκηνή του με τα απαραίτητα).

Μπίζνες ιζ μπίζνες γιαυτούς ....πάντα ήταν, πάντα θα είναι ...είτε στην Ελλάδα είτε στο Σουρινάμ.....

Cpt. Haddock
25/06/2010, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Αντισυνταγματικά τα μέτρα για ασφαλιστικό - εργασιακό αποφάσισε το εφετείο.Είναι σε όλα τα ΜΜΕ.
Gandalf

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, όχι το Εφετείο (το τελευταίο ειναι αναρμόδιο για ζητήματα συνταγματικότητας). Επίσης οχι όλα τα μέτρα, αλλα εγείρει θέματα συγκεκριμένων διατάξεων (κυριως γιατι θιγουν τις συνταξεις δικαστικών :evil: )

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=176811

SVX
25/06/2010, 09:49
Σας δινω και μια "αντιθετη" αποψη απο αυτές που ακούγονται εδω κατα καιρους. Η άλλη οψη του νομισματος

(μου ήρθε με email απο τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία" - το κομμα του Σ. Μανου)

http://www.youtube.com/watch?v=WVdzVNv-MPI&feature=related

εχει τις θεσεις τους στο Tube .......:wacko: πολυ [προχω!!! :ninja:

jimmis5
25/06/2010, 09:55
Cpt. Haddock

Στο πρωτο κειμενο:eyepop: τελικα ποσοι ειμαστε Ελληνο"εβραιοι" ποσες λιρες επεσαν στο ανταρτικο και τις ξεπουλοανταλασουν τωρα..
Στο δευτερο το ειχα διαβασει μου ειχε σταλει με μαιλ,νομιζω οτι ο αρχηγος των ταυρων εχει χασει απο καιρο την σοβαροτητα και την βαρυτητα τον λεγομενων του στο κειμενο μονο που δεν μας λεει οτι ευτυχως ηρθε ο μεσσιας και θα σωθητε ολοι πλεον.Μια επισκεψη σε ενα νοσοκομειο (εκανα σημερα μια) και ολα φαινοντα ρεαλιστικα,γιατι καλη η αριθμοι αλλα οι ανθρωποι δεν ειναι αριθμοι(οι εβραιοι μας το εμαθαν αυτο εκει στην Γερμανια)

Anty12

Οφειλω να ομολογησω οτι εγω τωρα το εμαθα απο το παρακμιακο site και εντελως τυχαια ακομα και η ιστορια δεν τα πολυγραφη ολα αυτα,μονο γενικοτητες περι δανειων και Μεγαλων δυναμεων εφτασα 29 να μαθω ενα ονομα" Μεγαλων Δυναμεων".

zephyr1
25/06/2010, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Καλά ωρέ αδέρφια ...τώρα τα μάθατε για τους Rothschilds , για τους Dupont και τους άλλους...??

Οι άνθρωποι παζαρεύουν χρήμα 300 χρόνια τώρα....μέχρι και την δική μας τράπεζα (την Ελλάδος) έφτιαξαν, όταν ο Κωλοκοτρώνης έσφαζε (και) όσους Εβραίους δεν είχαν να πλερώσουν στη Τροπολιτσά, (τους άλλους τους άφηνε , αφού πρώτα περνούσαν από την σκηνή του με τα απαραίτητα).

Μπίζνες ιζ μπίζνες γιαυτούς ....πάντα ήταν, πάντα θα είναι ...είτε στην Ελλάδα είτε στο Σουρινάμ.....

Στην Ελλαδα και βεβαια ολοι τα ξερουμε ολα,γι'αυτο επιλεγουμε αυτους τους πολιτικους ,αυτη την παιδεια,αυτη τη ζωη,αυτη την εξελιξη.

Το κακο ειναι οτι εχουμε αποψη για τα παντα,στην πραξη ομως ..............αποψη.

Anty12
25/06/2010, 10:22

Anty12

Οφειλω να ομολογησω οτι εγω τωρα το εμαθα απο το παρακμιακο site και εντελως τυχαια ακομα και η ιστορια δεν τα πολυγραφη ολα αυτα,μονο γενικοτητες περι δανειων και Μεγαλων δυναμεων εφτασα 29 να μαθω ενα ονομα" Μεγαλων Δυναμεων".

Μιας και είσαι μικρότερος , και κυρίως επειδή καβαλάς KLE (:D ) ξεκίνα να ψάχνεις....
για αρχή βρες το βιβλίο του Σκαρίμπα για το 21.....η ιστορία από την απέναντι μεριά του ποταμιού...ανατρεπτική άποψη , αλλά πάντα μία άποψη....:beer:

Anty12
25/06/2010, 10:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Στην Ελλαδα και βεβαια ολοι τα ξερουμε ολα,γι'αυτο επιλεγουμε αυτους τους πολιτικους ,αυτη την παιδεια,αυτη τη ζωη,αυτη την εξελιξη.

Το κακο ειναι οτι εχουμε αποψη για τα παντα,στην πραξη ομως ..............αποψη.

Το εξηγείς λίγο μαθές, γιατί δεν σέχω....????

Cpt. Haddock
25/06/2010, 10:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
για αρχή βρες το βιβλίο του Σκαρίμπα για το 21.....η ιστορία από την απέναντι μεριά του ποταμιού...ανατρεπτική άποψη , αλλά πάντα μία άποψη....:beer:

:beer: :beer: :beer:

"To '21 και η αληθεια", εκπληκτικό βιβλιο

Το τί άκουσε ο Σκαρίμπας για αυτό δεν περιγράφεται

Anty12
25/06/2010, 10:28
:beer: :beer: :beer:

"To '21 και η αληθεια", εκπληκτικό βιβλιο

Το τί άκουσε ο Σκαρίμπας για αυτό δεν περιγράφεται

Ντάνκε σεν Καπιτάν......γερνάω και ξεχνάω βλέπεις....:(