View Full Version : Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα
ktman710
17/04/2010, 13:58
καλα τα λετε ρε παιδια για την φορολογηση της εκκλησιας και δεν διαφωνουμε για το τσεκουρωμα αφου οπως ολοι, ετσι κι αυτοι, αλλα γιατι να της παρουμε την περιουσια? Κρατος κι εκκλησια δεν ειναι το ιδιο εχουν διαχωριστει απο χρονια.. Η εκκλησια ειναι μια επιχειρηση "κολοσος" αφου η περιουσια της ειναι μεγαλυτερη κι απ αυτη του... Αμπραμοβιτς! Το γιατι ομως δεν φορολογειται ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο :lol: :lol: . Και το ευαγγελιο αυτο λεγεται πολιτικο κοστος, μια εννοια-εφιαλτης για τους Ελληνες πουλημενους πολιτικους. To παπαδαριο και ολο το συναφη τους, δηλαδη οι οικογενειες τους και οι μαζες που επηρεαζουν ειναι μια σημαντικα υπολογισιμη δυναμη, με την οποια καμια κυβερνηση δεν θελει να τα βαλει.. Για να δουμε.....
sakis1098
17/04/2010, 14:04
φίλοι μου τα πράγματα είναι πολύ απλά
"η δημοκρατία είναι το μοναδικό πολίτευμα που σου εγγυάτε ότι δεν θα σε κυβερνήσει κανένας
καλύτερος από αυτόν που σου αξίζει" είπε ο φίλος μου ο Βολταίρος :).
και ναι είμαι κι εγώ ένας από εσάς,ίδιος με εσάς θα έλεγα απλώς δεν μου αρέσει το δούλεμα το
δήθεν και τα παραμύθια.είπαμε ολίγον έγγυος δεν υπάρχει παιδιά,αφού το τραπέζι το αδειάσαμε
κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να πληρώσουμε και τον λογαριασμό?????:evil:
Ακομα και 5μυρια ΔΥ να ειχαμε παλι δεν θα μπορουσαμε να φτασουμε αυτο το αστρονομικο ποσο(οι ΗΠΑ ΜΕ ΠΛΥΘΗΣΜΟ 35 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 200 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ).
Το τι εγιναν τοσα δανεικα ειναι ευκολο να το βρει καποιος αρκει να μελετησει λιγο καποιες περιοχες στην ελλαδα με το google earth και να κανει μια βολτιτσα απο τα in γκλαμουρογκετο των μεγαλουπολεων.
Και σταματηστε αυτην την πιπιλα με τα τραπεζικα δανεια.Κανενας μισθωτος των 1000-1500 ευρω τον μηνα(που αποτελουν και την πλειοψηφια του συνολου του απασχολουμενου δυναμικου)δεν μπορει να παρει τοσα καταναλωτικα δανεια και να εχει στην κατοχη του τοσες πιστωτικες.Οι τραπεζες δεν ειναι χαζες να τα μοιραζουν απλοχερα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakis1098
φίλοι μου τα πράγματα είναι πολύ απλά
"η δημοκρατία είναι το μοναδικό πολίτευμα που σου εγγυάτε ότι δεν θα σε κυβερνήσει κανένας
καλύτερος από αυτόν που σου αξίζει" είπε ο φίλος μου ο Βολταίρος :).
και ναι είμαι κι εγώ ένας από εσάς,ίδιος με εσάς θα έλεγα απλώς δεν μου αρέσει το δούλεμα το
δήθεν και τα παραμύθια.είπαμε ολίγον έγγυος δεν υπάρχει παιδιά,αφού το τραπέζι το αδειάσαμε
κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να πληρώσουμε και τον λογαριασμό?????:evil:
Και γιατι θα πρεπει να πληρωσω εγω και εσυ το λογαριαμο και οχι οι μεγαλοεργολαβοι που διαχειριστηκαν ολα τα μεγαλα εργα των τελευταιων και βαλε ετων και βγαλανε αντερα απο την υπερκοστολογηση?
Γιατι να μην πληρωσουν οι μεγαλοβιομηχανοι που αρπαξαν δις σε μορφη επιδοτησεων για αναπτυξη και τα "επενδυσαν" στα κοτερα?
Γιατι να μην πληρωσουν οι διαφοροι μεγαλογιατροι,μεγαλοδικηγοροι ,μεγαλοδημοσιογραφοι κτλ που εχουν κανει την φοροδιαφυγη επαγγελμα?
Γιατι να μην πληρωσουν τα διαφορα ανικανα λαμογια-κομματοσκυλα που τοποθετει η καθε κυβερνηση ως διευθυντες σε ΔΕΚΟ,ΟΤΑ,νοσοκομεια ,εφοριες και φροντιζουν να πλουτισουν ριμαζοντας το δημοσιο χρημα?
Γιατι να μην πληρωσουν οι διπλο-τριθεσητες του δημοσιου που το αρμεγουν με τους παχυλους μισθους τους απο δυο και τρεις μεριες κανοντας το απολυτο τιποτα?
Γιατι να μην πληρωσουν τελος και οι διαφοροι εθνοσωτηρες πολιτικοι που φροντιζαν και φροντιζουν επιμελως τα κεκτημενα των κολλητων τους αφηνοντας παραλληλα και κανενα ψιχουλακι να πεσει κατω απο τραπεζι.
el patron
17/04/2010, 14:57
Παρτε το χαμπαρι οσο αυτοι οι ξεφτιλισμενοι οι βλακες οι μαλακες και τα κοματοσκυλα πηγαινουν κατα χιλιαδες στις προεκλογικες συγκεντωσεις κουνωντας σημαιες και πανο , χτυπωντας παλαμακια,εκστασιασμενοι απο την απυθμενη μαλακεια που τους αμολαει ο καθε μαλακας πολιτικατζης ,ο τοπος δεν θα παει μπροστα.
el patron
17/04/2010, 15:03
Ακους 2 εκατομμυρια πληθυσμος σε συγκεντρωση σε Αθηνα και θεσαλονικη!!!!! Μπουρλοτο σε ολους να ξεβρομιση ο τοπος..
notakos600
17/04/2010, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
Ακους 2 εκατομμυρια πληθυσμος σε συγκεντρωση σε Αθηνα και θεσαλονικη!!!!! Μπουρλοτο σε ολους να ξεβρομιση ο τοπος..
Και μετά τι ?
Θα γίνουμε σοβιέτ και θα κυβερνάει ο λαός ?
Που είσαι ρε Μάρξ να δεις τη θεωρία σου στη πράξη.
Αλλά τι λέω, ολόκληρη Σοβιετική ένωση έγινε χαρτοπόλεμος...
Μόνο με την Αλέκα θα δούμε άσπρη μέρα, τέλος.
Βρέχει φταίνε οι αμερικάνοι, έχει μποτιλιάρισμα στη Κατεχάκη φταίνε οι αμερικάνοι.
el patron
17/04/2010, 15:17
Που κολαει αυτο;ο λαος και η μαζα δεν ξερει τι του γινεται γιατι τον εχουν κανει προβατο,στις πιο πολλες περιπτωσεις ο λαος κρινει λανθασμενα και πρατει λαθος , δεν τα ριχνω στους αμερικανους και στις εξωτερικες δυναμεις τα ριχνω σε αυτον που κοιτιεται το πρωι στον καθρεφτη.
notakos600
17/04/2010, 15:19
Κολλάει στο μπουρλότο σε όλους.
el patron
17/04/2010, 15:23
Αυτο ειναι μεταφορικο Φιλε μου ,αυτοι που πανε και ζητοκραυγαζουν σε καθε μαλακα πολιτικο κατα χιλιαδες ειναι υπευθυνοι σε αυτο που συμβαινει τωρα,τι θελεις να κανω να τους χαιδευω το αυτι;
Gandalf dr685sm
17/04/2010, 15:35
Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σε λίγο...
madox... 2,500.000 Έλληνες είναι δηλωμένοι στον Τειρεσία με αργίες και διακοπές δανείων. Όλοι είναι κατέχοντες; Μια χαρα τα έδιναν τα δάνεια χωρίς σχεδόν τίποτα μέχρι και τις αρχές της κρίσης.
ggs... ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Όσο και αν στριμώξουν εμένα ή εσένα κάποια στιγμή θα τους δώσουμε τα @@ μας... Υπόψη επίσης οτι οι μεγαλοκλέφτες του Δ.Ν.Τ. δεν καταλαβαίνουν απο τους δικούς μας ψιλικατζήδες που μάζεψαν όλο το ρευστό της χώρας και το έκαναν offshore , πλοία με ξένες σημαίες κοκ... Θα τους βαρέσουν αλύπητα κυρίως γιατί αυτοί είναι που ελέγχουν και τις offshore και τα ξένα πλοία. Και είπα και πριν... οχι για να κάνουν καλό στους φτωχούς Έλληνες και στην Ελλάδα, αλλά επειδή 350δις ευρώ , πρέπει να επιστραφούν. Οπότε όποιος έχει μετάσχει σε αυτό το τσιμπούσι , θα πληρώσει. Πρώτοι οι μέσοι Έλληνες γιατί είναι ο έυκολος τρόπος.. αμέσως μετά και οι υπόλοιποι. Εκτός αν θεωρείς οτι θα τα χαρίσουν οι του Δ.Ν.Τ γιατί είναι της όμοιας τάξης και τα δικά μας αρπακτικά.
Υπάρχει και ιστορικό παράδειγμα. Αμέσως μετά τον Καποδίστρια όταν ειπώθηκε πως το ταμείο είναι μείον, οι έξω δανειστές υποθήκευσαν τις περιουσίες των κατέχοντων της Ελλάδος , για να καλύψουν τα εξωτερικά χρέη της χώρας. Στο ξαναλέω δεν θα είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν είναι και οτι καλύτερο για εμάς.
super_toto... οικονομολόγος δεν είμαι.. αντίθετα θα έλεγα πως με το ζόρι κατέχω τα βασικά. Αλλά έχω λογική. Και όταν έχεις λογική αναρρωτιέσαι πως το 95% του πληθυσμού της Ελλάδος είναι σε ιδιοκατοίκηση,... πως στο καλό γίνονται 180.000 πωλήσεις CAYENE (30% πιο πάνω απο την Γερμανία!!!) σε μια χώρα με τον υπο-πενταπλάσιο πληθυσμό...
Πως στο καλό μια χώρα που παράγει τεμπελίκι και ψευτομαγκιά, μπορεί και έχει μέση οικογένεια με 3-4 Ι.Χ., 2 μοτό, δικό της σπίτι, και γενικά επίπεδο ζωής που δεν συνάδει με το ΑΕΠ της...
Πολύ παραοικονομία και δανεικά είναι η απάντηση για μένα. Με την απλή λογική.
Αν λοιπόν το παραπάνω ισχύει και το κατανοεί ενας άσχετος σαν και μένα με τα οικονομικά , αλλά έχοντας μια στοιχειώδη λογική... πως είναι δυνατόν να ψάχνουμε δικαιολογία δήθεν οτι μας έλεγαν και μας έκαναν;;;;
Εθελοτυφλούμε;...
Μου θυμίζει την ιστορία με το Χ.Α.Α. όπου βγαίνει ο Σημίτης (που ξεκίνησε τα πάντα , έτσι; ) και λέει οτι το Χ.Α.Α είναι ενας ασφαλής δομημένος οργανισμός και μπορεί να ελέγχει και να προστατεύει τις συναλλαγές...
Σε λίγες μέρες μέχρι και ο Μήτσος ο τσαγκάρης που λέει και ο ggs, αγοράζει ΝΥ times και Financial για να πάρει blue chips ή limited time stocks. Όλοι ξαφνικά γίνονται πλούσιοι σε χαρτιά και πλασματικά νούμερα με 100.000 δρχ. αρχικό κεφάλαιο κτλ..
Μέσα σε 3 μήνες όλο το ρευστό της αγοράς είναι εκεί και ..... ΜΠΑΜ... το μάζεψαν ώς άλλο "αεροπλανάκι". Τους υποχρέωσε κανείς;... οχι.. κανείς δεν είπε βάλτε χρήματα.
Και δεν είναι δικαιολογία το μου είπαν, τους είπαν... και εγώ σου λέω πως αν πηδήξεις πάνω απο την μηχανή ενώ πάει με 100ΚΜ την ώρα θα πετάξεις... σίγουρα θα πετάξεις βέβαια.. το που και πως θα προσγειωθείς είναι όμως το ζήτημα.
Σε μια χώρα λοιπόν που απο την μεταπολίτευση και δώθε όλοι γνωρίζαμε οτι οι πολιτικοί κλέβουν... ακόμα και οι γιαγιάδες στα χωριά με την φωτό του "Βασιλιά" πάνω απο το τζάκι, ... είναι χαζό και ιλλαρώδες να λέμε πως το "κακό κράτος" δεν μας προφύλαξε. Ειδικά όταν μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.
Και γυρνώντας στο κλασσικό και τετριμένο.. όλοι θα πληρώσουν... μα όλοι... ανεξαρτήτως ποσόστωσης ευθύνης για την κατάσταση... γιατί;
Μα είναι απλό. Το φίλτρο θα το έβαζε μια υγιής κυβέρνηση με άρτια κρίση για το ποιός και τι πρέπει να δώσει. Το Δ.Ν.Τ θα μπεί μέσα , θα πεί ξεβρακωθείτε , και αφού έχει ξεσκίσει τους εύκολους πρώτα (μισθωτούς, συνταξιούχους κτλ. ) θα πιάσει και τους δύσκολους μετά (κατέχοντες γιατρούς, δικηγόρους, μεγαλο-επιχειρηματίες κτλ. ) και θα τους ξεβρακώσει και αυτούς.
Γιατί ειδικά θα μπορέσει να το κάνει στους τελευταίους;... γιατί ακόμα και αν τα κάνουν funds, stocks, κτλ... θα πάνε σε τράπεζες που συνεργάζονται με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ .. και εκεί θα πέσει καταχέριασμα. Εξού και οι "αγωνιώδεις" δηλώσεις του ΣΕΒ (κάτι κερατάδες δες ρε ) όπου ζητάνε απο το κράτος να δοθούν προϋποθέσεις και μέτρα ανάπτυξης. Για να επενδύσουν έστω και αργά και να μην χάσουν τα κεφάλαια τους.
Gandalf
billanti
17/04/2010, 16:48
Αυτοί του Δ.Ν.Τ. άνθρωποι δεν είναι;Ε, ρε ρεμούλα που θα στήσουν με τα δικά μας
τα λαμόγια!Όλοι έχουν την τιμή τους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Οχι (άλλος; )
Το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Θα με σκάσεις εσύ !
Cpt. Haddock
17/04/2010, 18:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από andgeo
Το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Θα με σκάσεις εσύ !
το νόμισμα βρε κουτά :p
μια φορά και ενα καιρό......
κάτσαμε σε ενα τραπέζι γεμάτο....
όσοι ήταν πιο γρήγοροι η είχαν γνωστό στο μαγαζί ή ήταν τυχεροί, κάτσανε σε καρέκλα που ήταν κοντά στην ποικιλία.
Εμείς δεν μιλάγαμε όσο είχε μεζέδες η ποικιλία και ήταν το στόμα απασχολημένο
η ποικιλία φαγώθηκε
όσοι φάγανε πολύ γιατι ηταν κοντά και έφταναν, σηκωθήκανε, να κάνουν καμιά βόλτα για να χωνέψουν και καλά......
οι υπόλοιποι τσακωνόμαστε να πιάσουμε την κοντινότερη καρέκλα που άδειασε
Το πιατο ειχε αποφάγια μονο, και αρχίσαμε να γκρινιάζουμε
ενας απο τους χορτάτους μας φώναξε "καθίστε στης θέσεις που είχατε και θα έρθει και άλλη ποικιλία"
σαν καλά παιδιά λοιπόν , ελπίζοντας σε καλύτερο μοίρασμα, κάτσαμε στης θέσεις που δεν έφταναν στην ποικιλία.
όταν ηρθε η επόμενη ποικιλία, ήταν ΠΑΛΙ οι ίδιοι στην βολική θεση τους και ξανα'φαγαν το ιδιο
Ε και μετα.....ήρθε ο λογαριασμός.
φταίμε???:p
Cpt. Haddock
17/04/2010, 19:27
Ασε μας ρε παππού με τις παραβολές σου :lol:
megalexandros
17/04/2010, 19:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από andgeo
ΌΤι οι άλλες χώρες παράγουν έστω κάτι ενώ εμείς τπτ ; Η Ελλαδα παραγει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε κοριφαια ποιοτιτα το κοστος ομως μας κανει να τα εισαγουμε πχ:
Αιγυπτιακη πατατα:uplate: . λεμονια Αργεντινης:hypnotize , Ισπανικα πορτοκαλια:sick: .
Εισαγουμε τεχνολογια που την εχουν αναπτηξη ....εξαγωμενοι φοιτητες αφου η Ελλαδα ειναι τριτη χωρα, μετα τη Κινα και την Ινδια και φυσικα μακραν πρωτη αναλογικα με το πληθισμο της, σε εξαγωγη φοιτητων
poleitai arristero papoytsi nike air max no 43
giati opos fenete tha valo k ta dyo sto dexi..
plirofories me pm.
megalexandros
17/04/2010, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
σκοπος μου ηταν να σας κανω να παψετε να μαλωνετε για το ποιος φταιει περισσοτερο μεταξυ μας...:smokin: Ιζνογκουντ ουτε εσυ ουτε εγω καναμε κατι.Δεν αξιζει να ασχολιθουμε αλλο:(
Cpt. Haddock
17/04/2010, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από megalexandros
Δεν αξιζει να ασχολιθουμε αλλο:(
Να 'σαι καλα και καλό δρόμο :wave2:
Τ_Ε_Λ_Ο_Σ_! (http://www.youtube.com/watch?v=QHFK1yKfiGo&feature=related)
:a47:
konsttanttinos
17/04/2010, 20:51
Κανεις δεν θελει να περιμενει για να δουμε ολοι τι θα γινει?
Ολοι μας εχουμε ξεφυγει γιατι τα κωλοΜΜΕ μας εχουν πηδηξει την παρεγκεφαλιδα.
Ακουστηκε οτι το ΔΝΤ θα κοψει μισθους στον ιδιωτικο τομεα.Αυτο δεν μπορει να γινει με την καμμια , δηλαδη να αλλαξει κατι κατι απο τις συλλογικες συμβασεις, παρα μονον οτι εχει σχεση με το κρατος, δηλαδη το ασφαλιστικο, που ουτως ή αλλως γαμηθηκε.Τα ΜΜΕ ομως το εχουν δεδομενο και ο κοσμακης εχει πανικοβληθει και με αυτο και με αλλες μπουρδες των γελοιων δημοσιογραφισκων.
Μην προτρεχετε με εικασιες, παραφιλολογιες, αποφευγματα και φουσκωμενα λογια.Αφου το ξερουμε οτι θα την φαμε, και δεν θα κανουμε και τιποτα γιατι μας εχουν ευνουχισει, ας δουμε τουλαχιστον με οση ψυχραιμια διαθετουμε τι θα γινει στο τελος, ωστε να σκεφτουμε τι θα κανουμε.
Ψυχραιμια και υπομονη.Τα υπολοιπα ειναι περιττα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Κανεις δεν θελει να περιμενει για να δουμε ολοι τι θα γινει?
Ψυχραιμια και υπομονη.Τα υπολοιπα ειναι περιττα.
Επίσης , η προσευχή , η νηστεία καθώς και το «πάτερ ημών…» τρεις φορές το πρωί θα βοηθούσαν την κατάσταση…
Για οσους δεν πιστεύουν στα θεια , μια καρτέλα XANAX,ZOLOFT ή VALIUM θα εχει κι αυτή θετικά αποτελέσματα…
ψυχραιμία λοιπόν να δείτε αν σας αρέσει , κι αν δεν σας αρέσει φεύγετε βρε αδερφε…
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Για οσους δεν πιστεύουν στα θεια , μια καρτέλα XANAX,ZOLOFT ή VALIUM θα εχει κι αυτή θετικά αποτελέσματα…
αυτη η χημεία θα σε χαλασει εσενα:rolleyes:
konsttanttinos
17/04/2010, 22:09
Επίσης , η προσευχή , η νηστεία καθώς και το «πάτερ ημών…» τρεις φορές το πρωί θα βοηθούσαν την κατάσταση…
ψυχραιμία λοιπόν να δείτε αν σας αρέσει , κι αν δεν σας αρέσει φεύγετε βρε αδερφε…
Eσενα σου προτεινω ενα χειρογλυκανο την ημερα γιατι τα κουμπια σου ειναι ληγμενα.:winka:
super_toto
17/04/2010, 23:00
Gandalf,
Δεν μπορώ να καταλάβω από που αντλείς την αισιοδοξία ότι το ΔΝΤ θα τα πάρει από τους φοροδιαφεύγοντες δικηγόρους, γιατρούς κτλ, ή από τους επιχειρηματίες.
Η απο που προκείπτει ότι εφόσον το κουμάντο θα το κάνει κάποιος ξένος και όχι Έλληνας, η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Νομίζεις ότι η λαμογιά είναι ελληνικό προνόμιο? Δεν το παράδειγμα της Siemens. Γερμανοί δεν ήταν αυτοί? Δεν λάδωναν όλο τον κόσμο? Τώρα βγαίνουν στη φόρα αντίστοιχες λαμογιές για θηγατρική φαρμακευτική της JJ. Ούτε αυτοί είναι Έλληνες.
Όπως είπε σωστά πιο πάνω ο brillanti, όταν με το καλό εγκατασταθούν εδώ οι του ΔΝΤ θα στησουν και αυτοί το μαγαζάκι τους.
Θα φάνε με χρυσά κουτάλια μαζί με τους δικούς μας επιχειρηματίες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους κτλ. Αφού έχει στηθεί ένα τόσο καλό μαγαζί , μαλάκες είναι να το τινάξουν στον αέρα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Eσενα σου προτεινω ενα χειρογλυκανο την ημερα
Κανει δουλεια ????:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
αυτη η χημεία θα σε χαλασει εσενα:rolleyes:
αγαπητε μου .... αυτα ειναι τα χαπια της εποχης μας... που εχεις μεινει ? στο ξεματιασμα ?:D
Gandalf dr685sm
18/04/2010, 10:07
super_toto...
1. Δες τι έχει γίνει στην Ουκρανία... δεν υπάρχει φτωχός και πλούσιος .. μόνο φτωχοί. Δες τι έγινε στην Αργεντινή.. και εκεί τα ίδια. Δεν διαχωρίζει το Δ.Ν.Τ.
2. Όπως είπες σωστά θα κοιτάξουν να αρπάξουν. Σιγά λοιπόν μην θέλουν και "συνέταιρους"... ειδικά μάλιστα εκείνους που τα πήραν στην αρχή. Μόνοι τους τα θέλουν.
Και δεν είμαι αισιόδοξος .. .μια χαρά δυσαρεστημένος και απαισιόδοξος είμαι. Εκείνο που αναφέρω απλά είναι πως όλοι θα πληρώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για τους πετάξουμε απο την πλάτη μας. Έστω και σε βάθος 5ετιας.
Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως και τι κάναμε όλοι μας λάθος, ίσως έχουμε ελπίδα... αν δεν το κάνουμε και επιμείνουμε πως για όλα φταίνε οι μεγάλοι και εμείς είμαστε τα αφελή και αθώα θύματα.. θα έχουμε και πάλι αυτούς που μας αξίζουν και αυτούς θα μας κλέψουν ακόμα μια φορά.
Δεν μπορείς να ζητάς να έχεις κάτι νέο χωρίς να αλλάξεις εσύ πρώτα.
Gandalf
mikros boudas
18/04/2010, 13:50
Ελλαδα ε?Ωραιο μερος με καλο κλιμα,μεσογειακο.Θαλασσα και ακτες απο τις ομορφοτερες του κοσμου,χωρις αερηδες πολλους,χωρις καρχαριες να φοβασαι,με φυσικες εξοδους-εισοδους για να μεγαλωνουν ψαρια γευστικα.Χωμα που βγαζει τα παντα,φρουτα και λαχανικα ζηλευτα.Ελαιολαδο το καλυτερο του κοσμου,κρεατα,κρασια.Το νερο της πινεται σχεδον παντου.Ποικιλια τοπιου απο βραχωδες παραθαλασσιο μεχρι δαση με χιονοσκεπαστες κορυφες.
Ερχεται ο Adam απο το Liverpool για διακοπες.Του αρεσει πολυ ο καιρος,η θαλασσα,η διασκεδαση.Τρωει τον αγλεορα απο σουβλακια,αγοραζει και 2-3 αγαλαμτα να παρει μαζι του στο αεροπλανο.Ομως,ενω ειχε παραγγειλει ψαρι 50ευρω το κιλο,φαγγρι απο νοτιες κυκλαδες,του το φερανε μαζι προτηγανισμενες πατατες και η σαλατα ειχε μεσα ραφιναρισμενο ελαιολαδο...Ο σερβιτορος πηγε να τον κλεψει 3 ευρω για μια εξτρα μπυρα...
Η Lilly απο την Φρανκφουρτη,ηρθε να δει την Ακροπολη...Στην Πλακα αρχισε να διψαει,με τα λιγα αγγλικα προσπαθησε να αγορασει ενα μπουκαλακι νερο απο τα καινοτομα περιπτερα της Ελλαδας.2 ευρω της ζητησαν.Ο θειος της εχει αγορασει στην Μεσσηνια, 6 στρεμματα με ελιες, και εχει κανει και ενα σπιτι.Κατεβαινει καθε καλοκαιρι και της ειπε να τον επισκεφθει.Βεβαια ολα αυτα ειναι πολυ δυσκολα γιατι το τρενο δε παει μεχρι εκει και ο οδηγος του Κτελ απο αγγλικα δεν...
Πολλες ακομα ιστοριες...Πολλοι ανεκμεταλευτοι ποροι...Τουρισμος,λαδι,φρουτα και λαχανικα...Αντε και κανενα αρνι...Ισως και ναυτιλια...Αυτα μπορει να εξαγει η Ελλαδα...Αυτα να πουλησει...Οταν μας δωσανε επιδοτησεις για αγροτικη αναπτυξη,εμεις αγορασαμε αυτοκινητα...Οι συναιτερισμοι παραπαιουν...Ο τουρισμος παραπαει εξαιτιας αυτων που δουλευουν εκει...Θελει δουλεια απο εδω και περα...Ας μας κανουν κουμαντο(αμμεσα) και οι ξενοι για λιγο,απο τους δικους μας προκοπη δεν ειδαμε...Οσο για μεταναστευση,μην λετε μεγαλα λογια...Ειναι δυσκολα εξω,παντα ηταν...:wave2:
Κανει δουλεια ????:lol:
Καλα τολμας και τον αμφισβητεις?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ιznogood
18/04/2010, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από megalexandros
Ιζνογκουντ ουτε εσυ ουτε εγω καναμε κατι.Δεν αξιζει να ασχολιθουμε αλλο:(
Δε βαριεσαι Αλεξ., εδω οι περισσοτεροι γραφουν τα ιδια και τα ιδια, κουβεντα να γινετε και να μαζεψουν ποστ για το πρωταθλημα :lol:
Pilgrimage
18/04/2010, 15:59
Καλά,να δείτε που στης επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν πάλι ΝΔ(αν υπάρχει ακόμα κράτος).
Και αν γίνόταν η ελλάδα σοβιέτ δεν θα είχε πολλές ελπίδες λόγο αντεπανάστασης απο πολλούς που τάχα μου θέλουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ και κάτι άλλες τέτοιες π@π@ρίτσες υπό τον καπιταλιστκό τρόπο σκέψης.(χώρια τα συμφέροντα άλλων κρατών, εμπάργκο ,η μόνη χώρα στα βαλκάνια σοσιαλιστική και κάνα Τίτο ή κρουτσέφ να δείξει τον δρόμο στον σωστό σοσιαλισμό).Άντε ετοιμάστε την βαζελίνη έρχετε μιά σαμπάνια για τον καθένα μας.
Βγήκα λίγο Off Topic :beer:
Ιznogood
18/04/2010, 17:25
Παρτε το χαμπαρι..., οσο υπαρχει αυτο το τραπεζικο συστημα (αυτοι κυβερνουν ΕΚΤ, ΔΝΤ, κτλ) ετσι θα ειμαστε και χειροτερα. Δεν τιθεται θεμα δεξιας-αριστερας..., θεμα τραπεζικου συστηματος τιθεται.
Οσο θα με δανειζουν με τοκο απο χρημα που δημιουργησε ενα κωλοπαιδο που φοραει γραβατα εμενα που παραγω δε θα αλλαξει τπτ.
Να παει να γαμηθει και το ΔΝΤ, η Διεθνεις τραπεζα και η Ευρωπαικη Κεντρικη τραπεζα. Να βαλουν τα "χρεη" μας στον κωλο τους!
Pilgrimage
18/04/2010, 17:39
μα είναι θέμα συστήματος ....του καπιταλιστικού.το ίδιο λέμε.
super_toto
18/04/2010, 17:56
Δε βαριεσαι Αλεξ., εδω οι περισσοτεροι γραφουν τα ιδια και τα ιδια, κουβεντα να γινετε και να μαζεψουν ποστ για το πρωταθλημα :lol:
Κάτσε ρε Ιζνο,
δηλαδή είδες εσύ ένα ντοκυμαντέρ και διαφωτίστηκες πλήρως, έμαθες την απόκρυφη αλήθεια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι γράφουν μόνο και μόνο για να κάνουν κουβέντα και να μαζέψουν ποστ?
Να σε ρωτήσω κάτι όμως. Το ΔΝΤ, η παγκόσμια τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα γενικότερα υπάρχουν μόνο για την Έλλάδα? Πρόφανώς όχι. Γιατί στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί η Ελλάδα τότε και δεν έχουν βρεθεί ή Φινλανδία, το Βέλγιο, η Αγγλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και δεκάδες άλλες χώρες?
Μήπως γιατι εκεί υπάρχουν σοβαρά κράτη που θωρακίζουν τους πολίτες τους από τέτοιες παγίδες? Είναι πολυ μοιρολατρικό να λες ότι αφού το σύστημα είναι τέτοιο έμαστε χαμένοι απο χέρι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Όπως μου λέει και ένα συνάδερφος, αναφερόμενος στην κρίση,
"Έξω μπορεί να βρέχει, αλλά εγώ δεν θα κάτσω μέσα ούτε θα βραχώ. Θα πάρω ομπρέλα".
Ιznogood
18/04/2010, 18:49
Στο ματι του κυκλωνα οπως αναφερεις Θοδωρε δεν ειναι μονο η Ελλαδα, απλα στη προκειμενη ασχολουμαστε με τη χωρα μας και καλα κανουμε. Τα ντοκυμαντερ οπως μου ειπε και καποιος αλλος (ορθα) τα ξερετε ολοι, απλα τωρα ειναι στην επικαιροτητα οσον αφορα εμας και βλεποντας τα παιχνιδακια των μιντια, των δημοσιογραφων και των πολιτικων αποκτουν πλεον ενδιαφερον. Τωρα οσον αφορα το παιχνιδι των ποστ αναφερομαι στην πλειαδα των δημοσιευσεων που κουραζουν και αποτρεπουν το διαβασμα ενος τοσο σοβαρου θεματος.
Η Ελλαδα κατα τη γνωμη μου μπηκε στο στοχαστρο εδω και 14~15 χρονια οταν ξεκινησαν τα "ελευθερα" δανεια. Χρεωστε τους και μετα απαιτηστε..., με το συμπαθειο δηλ. αλλα κανεις δε βλεπει ομοιοτητες με τα εν λογω ντοκυμαντερ που γυριστηκαν το 1996? Κανεις σας δε βλεπει οτι ο βασικος στοχος ειναι "παιχτε με καποια χωρα". Τωρα ειναι η Ελλαδα, αυριο θα ειναι η Ισπανια...η Πορτογαλια και παει λεγοντας.
super_toto
18/04/2010, 19:00
Στο ματι του κυκλωνα οπως αναφερεις Θοδωρε δεν ειναι μονο η Ελλαδα, απλα στη προκειμενη ασχολουμαστε με τη χωρα μας και καλα κανουμε. Τα ντοκυμαντερ οπως μου ειπε και καποιος αλλος (ορθα) τα ξερετε ολοι, απλα τωρα ειναι στην επικαιροτητα οσον αφορα εμας και βλεποντας τα παιχνιδακια των μιντια, των δημοσιογραφων και των πολιτικων αποκτουν πλεον ενδιαφερον. Τωρα οσον αφορα το παιχνιδι των ποστ αναφερομαι στην πλειαδα των δημοσιευσεων που κουραζουν και αποτρεπουν το διαβασμα ενος τοσο σοβαρου θεματος.
Η Ελλαδα κατα τη γνωμη μου μπηκε στο στοχαστρο εδω και 14~15 χρονια οταν ξεκινησαν τα "ελευθερα" δανεια. Χρεωστε τους και μετα απαιτηστε..., με το συμπαθειο δηλ. αλλα κανεις δε βλεπει ομοιοτητες με τα εν λογω ντοκυμαντερ που γυριστηκαν το 1996? Κανεις σας δε βλεπει οτι ο βασικος στοχος ειναι "παιχτε με καποια χωρα". Τωρα ειναι η Ελλαδα, αυριο θα ειναι η Ισπανια...η Πορτογαλια και παει λεγοντας.
Δεν διαφωνώ ρε Αλέξη με αυτά που γράφεις. Εγω λέω το εξής απλό. Ότι εφόσον το παιχνίδι ειναι στημένο με τέτοιους όρους, οφείλουμε σαν χώρα να προστατευθούμε. Κάτι που δεν το κάναμε και για αυτό βρισκόμαστε εδώ τώρα. Οι τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Δεν μπορούν να χτυπήσουν μια σοβαρή χώρα. Θα χτυπήσουν την Ελλάδα που είναι παρωδία χώρας. Και μαλιστα θα πείσουν και τους κατοίκους της ότι φταίνε και καλώς πληρώνουν την νύφη.
Ιznogood
18/04/2010, 19:21
Πλακα μου κανεις Θοδωρε? Η Αμερικανικη οικονομια που χτυπηθηκε προπερσι ειναι παρωδια χωρας?
Το παιχνιδι ειναι χαλαρα στημενο και ραμμενο απο χαρτογιακαδες για χαρτογιακαδες που δεν παραγουν παρα μονο καρπωνονται. Εφοσον ο πληθωρισμος και αποπληθωρισμος εξαρτατε απο τη παροχη χρηματος που το χρηματοπιστωτικο συστημα ελεγχει για μενα πλεον ειναι γνωστος ο εχθρος!
αγαπητε μου .... αυτα ειναι τα χαπια της εποχης μας... που εχεις μεινει ? στο ξεματιασμα ?:D
οχι ρε συ απλά ειμαι φυσιολάτρης:D
super_toto
18/04/2010, 21:34
Πλακα μου κανεις Θοδωρε? Η Αμερικανικη οικονομια που χτυπηθηκε προπερσι ειναι παρωδια χωρας?
Το παιχνιδι ειναι χαλαρα στημενο και ραμμενο απο χαρτογιακαδες για χαρτογιακαδες που δεν παραγουν παρα μονο καρπωνονται. Εφοσον ο πληθωρισμος και αποπληθωρισμος εξαρτατε απο τη παροχη χρηματος που το χρηματοπιστωτικο συστημα ελεγχει για μενα πλεον ειναι γνωστος ο εχθρος!
Η αμερικανική οικονομία και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το ίδιο και το αυτό. Η κρίση που ξεκίνησε από την Αμερική, γρήγορα ξεπεράστικε, και η οικονομία της βγήκε ωφελημένη.
Cpt. Haddock
18/04/2010, 21:43
Δε πας με τον μεγαλεξανδρο σε κανενα πιο σοβαρό φόρουμ; Εδω δεν είμαστε για πολλά πολλά όπως λέτε :wave2:
Επι του θέματος. Αρθρο του Μανδραβέλη απο την "Καθημερινή"
Η καθολική κρίση της χώρας
Xρεοκόπησε ένα ολόκληρο πλέγμα αντιλήψεων για την κοινωνία και την οικονομία, ένα οικονομικό μοντέλο που είχε στο κέντρο του το κράτος.
Το μεγαλύτερο ίσως λάθος που κάνουμε αυτόν τον καιρό είναι να μιλάμε για «οικονομική κρίση της χώρας». Οχι πως αυτή δεν είναι υπαρκτή, αλλά η οικονομία είναι μόνο μέρος του προβλήματός μας και το πιο εμφανές σύμπτωμα της καθολικής κρίσης που αντιμετωπίζει το πολιτικοκοινωνικό σύστημα από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Δυστυχώς όμως η συζήτηση για τα spreads, για τον ρόλο του ΔΝΤ, για την Κομισιόν και τον Ολι Ρεν παραμερίζει τη μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει και αφορά τη συνολική αναδιάρθρωση της χώρας μας. Οχι μόνο στην οικονομία, αλλά σε κάθε επίπεδο. Από το κράτος και τη διαφθορά μέχρι το ασφαλιστικό και την καθημερινότητά μας. Αυτή η συζήτηση έπρεπε να γίνει την εποχή των παχειών αγελάδων, τότε που οι αναδιαρθρώσεις θα είχαν μεν κόστος αλλά υπήρχαν και τα λεφτά για να αντιμετωπίσουμε τις περιστασιακές παρενέργειές τους.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι χρεοκόπησε ένα ολόκληρο πλέγμα αντιλήψεων για την κοινωνία και την οικονομία, ένα οικονομικό μοντέλο που είχε στο κέντρο του το κράτος. Με πρόσχημα την κοινωνική δικαιοσύνη και με ιαχές για τα κεκτημένα, το κράτος στην Ελλάδα κατέληξε μια μαύρη τρύπα που απορροφά χρήματα, ανθρώπους και δεξιότητες. Κάθε ζήτημα είχε αναφορά στον σύγχρονο θεό της Ελλάδας. Διά πάσαν νόσον, το ερώτημα ήταν «μα, πού είναι το κράτος;». Και η απάντηση δινόταν πάντα με κάποια κονδύλια, τα οποία με περισσή χαρά σκόρπιζαν οι πολιτικοί για να αποδείξουν ότι το κράτος είναι παντού: από τα αεροδρόμια που βρίσκονται σε κάθε επαρχιακή πόλη (για να ενισχυθεί η παραγωγική δομή της περιφέρειας), μέχρι τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» σε κάθε χωριό που αφειδώς πληρώνοναν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο φαντασιακό του Ελληνα, το κράτος ήταν ένα μηχάνημα που παρήγαγε πλούτο και το μόνο που χρειαζόταν ήταν κάποιος να τον μοιράζει.
Η αριστερογενής αυτή αντίληψη βόλεψε πολλούς επί μακρόν. Στις πραγματικές ανάγκες που έπρεπε να καλύψει το κράτος κόλλησαν διάφορα αιτήματα που η εκπλήρωσή τους είχε μικρό κοινωνικό όφελος και μεγάλες απολαβές για λίγους. Οι συντεχνίες κατάφερναν να αποσπούν τρελά επιδόματα, οι πολιτικοί παράγοντες προωθούσαν έργα που δεν είχαν λόγο ύπαρξης για να επιδείξουν το «ενδιαφέρον» τους για την εκλογική τους περιφέρεια, οι επιχειρηματίες πετύχαιναν σκανδαλώδεις συμβάσεις κ. ο. κ., μέχρι την «Ολυμπιακή» που κρατούσαμε ζημιογόνο επί χρόνια επειδή ήταν το εθνικό μας καμάρι.
Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και δυστυχώς είναι πικρός. Οσα δεν κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να γίνουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η αποτοξίνωση από τον κρατισμό που θα μπορούσε να γίνει σταδιακά και με μικρούς κοινωνικούς τριγμούς, τώρα θα γίνει ταχύτατα και χωρίς χρήματα για να απαλυνθούν οι όποιες επιπτώσεις της συρρίκνωσης. Αφού αποφύγαμε για πολλά χρόνια τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τώρα βαδίζουμε σε θεραπεία σοκ. Αυτή θα είναι μεν ηπιότερη από άλλες χώρες -επειδή καταφέραμε να πετύχουμε και τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πακέτο στήριξης- αλλά δεν παύει να είναι δύσκολη. Πρέπει να βγάλουμε τη χώρα από τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και των χρεών. Κυρίως πρέπει να αλλάξουμε θεωρία. Το κράτος δεν είναι η λύση για τα προβλήματα της χώρας. Είναι το πρόβλημα της χώρας.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 18.4.2010
Πηγή (http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3497:2010-04-18-07-37-45&catid=63:2008-09-01-08-34-41&Itemid=85)
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
το ερώτημα ήταν «μα, πού είναι το κράτος;». Και η απάντηση δινόταν πάντα με κάποια κονδύλια, τα οποία με περισσή χαρά σκόρπιζαν οι πολιτικοί για να αποδείξουν ότι το κράτος είναι παντού: από τα αεροδρόμια που βρίσκονται σε κάθε επαρχιακή πόλη (για να ενισχυθεί η παραγωγική δομή της περιφέρειας), μέχρι τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» σε κάθε χωριό που αφειδώς πληρώνοναν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο φαντασιακό του Ελληνα, το κράτος ήταν ένα μηχάνημα που παρήγαγε πλούτο και το μόνο που χρειαζόταν ήταν κάποιος να τον μοιράζει.
Η αριστερογενής αυτή αντίληψη βόλεψε πολλούς επί μακρόν. Στις πραγματικές ανάγκες που έπρεπε να καλύψει το κράτος κόλλησαν διάφορα αιτήματα που η εκπλήρωσή τους είχε μικρό κοινωνικό όφελος και μεγάλες απολαβές για λίγους. Οι συντεχνίες κατάφερναν να αποσπούν τρελά επιδόματα, οι πολιτικοί παράγοντες προωθούσαν έργα που δεν είχαν λόγο ύπαρξης για να επιδείξουν το «ενδιαφέρον» τους για την εκλογική τους περιφέρεια, οι επιχειρηματίες πετύχαιναν σκανδαλώδεις συμβάσεις κ. ο. κ., μέχρι την «Ολυμπιακή» που κρατούσαμε ζημιογόνο επί χρόνια επειδή ήταν το εθνικό μας καμάρι.
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Μπράβο ρε μάγκα πασχο ….. το εντόπισες το πρόβλημα…
:a31: :a31:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οχι ρε συ απλά ειμαι φυσιολάτρης:D
....στο κελάηδημα των πουλιών και στο θρόισμα των φύλων αναφέρεσαι , έτσι?:smokin: :lol:
Ιznogood
19/04/2010, 06:39
Δε πας με τον μεγαλεξανδρο σε κανενα πιο σοβαρό φόρουμ; Εδω δεν είμαστε για πολλά πολλά όπως λέτε :wave2:
Μη το περνεις προσωπικα! Χαλαρωσε...:wave2:
super_toto
19/04/2010, 13:30
Καλά τα λέει ο Πάσχος από την πλευρά του, ως νεοφιλελεύθερος. Μόνο που δεν τα λέει όλα.
Cpt. Haddock
19/04/2010, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Καλά τα λέει ο Πάσχος από την πλευρά του, ως νεοφιλελεύθερος. Μόνο που δεν τα λέει όλα.
Πες τα υπόλοιπα :beer:
super_toto
19/04/2010, 13:43
Πες τα υπόλοιπα :beer:
Δεν είναι δουλειά μου να πω τα υπόλοιπα. Απλά λέω ότι ο Πάσχος μιλάει σαν οπαδός του καπιταλισμου (δεν λεω ότι έχει άδικο σε αυτά που γράφει), αλλά αφήνει απ έξω κάθε άλλη πτυχή του προβλήματος.
Banana hammock*
19/04/2010, 16:56
Πάσχος! Όνομα κι αυτός.. :rolleyes: Τον χάλασε το Πασχάλης; Ή έστω Παράσχος; Άκου Πάσχος!
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1806773
Την πατησε την σκανδαλη ο Πρωθυπουργος.
Που σημαδευει δεν μας ειπε
:rolleyes:
:yuck:
:look:
Cpt. Haddock
23/04/2010, 12:10
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1735509#post1735509
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
[url]...Που σημαδευει δεν μας ειπε...
Τις τσέπες μας μήπως; :cry:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1735509#post1735509
Αργησα ε ?
:lol:
:wave2:
Cpt. Haddock
23/04/2010, 12:14
Λιγο :p
Μαγκες, τέρμα η Ελλαδα που ξέραμε (για καλό ή για κακό...)
http://www.naftemporiki.gr/podcast/listenclip.asp?id=25319 (στο 5' 10'' ακουγεται η κορνα απο ενα καραβι :rotflmao: )
Gandalf dr685sm
23/04/2010, 12:16
Δεύτερη φορά που ακούγεται και επίσημα πλέον το ....
"Κύριοι ... δυστυχώς....Επτωχεύσαμεν". 1893
Την τελευταία φορά η Ελλάδα επανήρθε μέσω πολέμου. Ελπίζω να μην ξαναγίνει το ίδιο.
Gandalf
Gandalf dr685sm
23/04/2010, 12:18
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=128551
H ιστορία επαναλαμβάνεται... και κολλάμε και άλλα 36 χρόνια μεταπολίτευσης στο βιβλίο αυτό.
Gandalf
Pilgrimage
23/04/2010, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Δεύτερη φορά που ακούγεται και επίσημα πλέον το ....
"Κύριοι ... Επτωχεύσαμεν".
Την τελευταία φορά η Ελλάδα επανήρθε μέσω πολέμου. Ελπίζω να μην ξαναγίνει το ίδιο.
Gandalf
διώρθωσέ με αλλά νωμίζω είναι η τρίτη
τρικούπης,βενιζέλος οι 2 πρώτοι σωστά?
Cpt. Haddock
23/04/2010, 12:20
Λιγο κρασί, λιγο θαλασσα και το ταμείο μου
http://assets.tanea.gr/files/2010-04-23/thumbs/papandrkastelorizo_450x.jpg
Gandalf dr685sm
23/04/2010, 12:25
Πήραν ανάσα οι αγορές λέει τώρα στον ΣΚΑΙ TV....
Εμείς παίρνουμε ανάσα για να περάσει το παλούκι τώρα και για την αντοχή στον πόνο...
Gandalf
Gandalf dr685sm
23/04/2010, 12:27
διώρθωσέ με αλλά νωμίζω είναι η τρίτη
τρικούπης,βενιζέλος οι 2 πρώτοι σωστά?
Σωστά... 1893 & 1932... και στις δύο περιπτώσεις η διαφυγή ήταν με τον ίδιο τρόπο.
Το τι ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ δεν λέγονται... λες και θα γίνουν όλα ρόδινα και παραδεισένια στην Ελλάδα τώρα.
Ειλικρινά είναι να τους κοπανάς με μαδέρια... ggs ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ.. .ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Gandalf
Pilgrimage
23/04/2010, 12:34
ποιό πιστό σκυλί θα δαγκώσει το αφεντικό του?
Cpt. Haddock
23/04/2010, 12:34
Μονο μην μπερδεύουμε τις έννοιες.
Πτώχευση = σταση πληρωμών και χρέους αλλα και εσωτερικού. Μπορούσαμε ακόμα να δανειστούμε, αλλα με μεγάλο κόστος, το 1893 ΔΕΝ μπορούσαμε να δανειστούμε.
Ο κύριος κερδοσκόπος τότε ήταν ο Βασιλιάς Γεώργιος Α' που είχε αγοράσει ελληνικά χρεώγραφα απο το Λονδίνο ( αμα έχεις τέτοιους ηγέτες...)
Τεσπα, μας αρέσει ή όχι δεν υπήρχε άλλη λυση παρα τα αστεία που ακουγονται απο διάφορες πλευρές, όπως του Κεφαλογιάννη που είπε "να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας"
1827,1843,1893,1932
και οχι γκανταλφ αλλο η πτωχευση αλλο η σταση πληρωμων
μην μπερδευομαστε.
Gandalf dr685sm
23/04/2010, 12:39
έχω βάλει το link με την ιστορία Cpt...
αυτή την στιγμή δείχνει ομιλία του Παπανδρέου στον ΣΚΑΙ.
Όσον αφορά την στάση πληρωμών φίλε... τα δανεικά κάποτε ξεπληρώνονται... ακόμα και αν είναι απο το Δ.Ν.Τ
Και εκεί δεν μπορείς να κάνεις στάση πληρωμών ούτε μέσα ούτε έξω... μπορείς να πείς σε τοκογλύφο δεν σου δίνω τα χρήματα σου;
Όπως είπες... τέρμα η Ελλάδα που γνωρίζαμε.
μου αρέσει που στα ΜΜΕ θριαμβολογούν...
Gandalf
Gandalf dr685sm
23/04/2010, 12:41
iosif... Κατά ουσία είναι το ίδιο πράγμα... στο ένα σημαίνει οτι δεν έχουμε να πληρώσουμε... και στο άλλο οτι δανειζόμαστε γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Το τι ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ δεν λέγονται... λες και θα γίνουν όλα ρόδινα και παραδεισένια στην Ελλάδα τώρα.
Ειλικρινά είναι να τους κοπανάς με μαδέρια... ggs ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ.. .ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Gandalf
Τώρα θα αρχίσουν την εκστρατεια ωραιοποίησης πάντα σε συννενόηση με την εξουσία και τους πολιτικούς (που υποτίθεται ότι κατηγορούν στα παράθυρα....).
ίδια φάρα είναι...Το ματς ήταν πουλημένο από την αρχή απλά έπρεπε να υπάρχουν και θεατές στην εξέδρα...
Πατριώτες ερχονται ΠΟΛΥ δύσκολα χρόνια άσχετα αν δεν μας τα λένε... Καλά του ξέφυγε του Ολι Ρεν...ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Μάγε , μαζί είμαστε ρε φίλε … στο «ίδιο καζάνι βράζουμε» …
Κατά βάση, όλοι θέλουμε την ηρεμία και την προκοπή μας … όλοι θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμας και τα παιδιά μας … (το ίδιο θελαν και οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας ) … και εσύ , όπως κι εγώ , θέλουμε αυτό να εφαρμοστεί μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας … θέλουμε ο άνθρωπος να είναι πάνω από ένα λογαριασμό καταθέσεων ή ένα …spread…
Και , πίστεψε με , αυτό θέλει η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας …
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ μπορούμε να οργανώσουμε τα θέλω μας και να τα διεκδικήσουμε … έχουμε απέναντι μας τα ΜΜΕ , τα κόμματα ,τις αγορες , τις διαφημιστικές κ.λ.π που μας έχουν κάνει το μυαλό σάλτσα και από το δάσος δεν βλέπουμε πια ΟΥΤΕ το δέντρο … κατι χαμόκλαδα μόνο….
για αυτο δεν πας στο δντ
επρεπε ναχαμε παιξει τη σταση πληρωμων απο καιρο
δεν κανεις παυση πληρωμων απο τη μια στιγμη στην αλλη.
και τα λεφτα για τις συνταξεις και τους μισθους πολυ απλα θα τα βρισκαμε διοτι ΤΟ 17% ΤΟΥ ΑΕΠ ΠΑΕΙ ΣΕ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ. 45 ΔΙΣ ΠΕΡΣΙ!!!
και περισσευουν και λεφτα για παιδεια, υγεια
τα τοκοχρεολυσια υπονομευουν την υπαρξη μας.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ
23/04/2010, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
[...]ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ
μα τόσο απλά ρε παιδάκι μου, τόσο;
πάντως η έννοια του "μίλησε ένας υπουργός και ξαφνικά λόγω αύξησης των spreads ένας ολόκληρος λαός μέσα σε μια μέρα οφείλει στους δανειστές του 2 Δις ερώ παραπάνω απο ότι εχτές" δεν μπορεί να είναι λογικό φαινόμενο στο οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με λογικά μέσα.
Η εξωφρενικότητα της όλης ιστορίας δεν αντιμετωπίζεται με καθωσπρέπει συζητήσεις και λογικούς μηχανισμούς.
Δέν μπορεί να γυρίσεις και να πέις σε έναν εργαζόμενο οτι αντι να πάρεις 650 ευρώ σύνταξη θα πάρεις 370 ευρώ γιατί πρίν απο "ταδε" χρόνια κάποια κουβέντα ενός στελέχους αύξησε το κόστος δανεισμού κατά "ταδε" % οπότε για να το αποπληρώσουμε θα πρέπει να πάρεις λιγότερα
ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!!
ΑΠΛΑ
Για μένα μια είναι η λύση είναι: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ...... ΤΕΛΟΣ......... με πλήρη συνείδηση του τι συνεπάγεται αυτο
super_toto
23/04/2010, 12:57
Γιατί πήγε στο Καστελλόριζο ο ΓΑΠ, να ανακοινώσει την πίπα?
Pilgrimage
23/04/2010, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
Για μένα μια είναι η λύση είναι: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ...... ΤΕΛΟΣ......... με πλήρη συνείδηση του τι συνεπάγεται αυτο [/B]
Για μένα η λύση είναι να τα πάρουμε από αυτούς που τα φάγανε και από αυτούς που έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και δεν θα τους πειράξει....:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pilgrimage
Για μένα η λύση είναι να τα πάρουμε από αυτούς που τα φάγανε και από αυτούς που έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και δεν θα τους πειράξει....:smokin:
φιλε μου δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει κανεις απο αυτούς
ξέχασε το...
μεχρι τότε κοίταξε να βρεις τον τρόπο να σώσεις έναν λαο ο οποιος θα επωμιστεί τα βάρη τους με περισσότερα βάρη
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ --------- ΤΕΛΟΣ
απο κοντά μπορω να εξηγήσω σε οποιονδήποτε φοβάται οτι θα τον φάει ο μπαμπουλας ή θα του πάρουν τις αποταμιεύσεις της γιαγιάς του για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοβάται την έννοια του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σαν ΚΡΑΤΟΣ
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
δεν κανεις παυση πληρωμων απο τη μια στιγμη στην αλλη.
και τα λεφτα για τις συνταξεις και τους μισθους πολυ απλα θα τα βρισκαμε διοτι ΤΟ 17% ΤΟΥ ΑΕΠ ΠΑΕΙ ΣΕ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ. 45 ΔΙΣ ΠΕΡΣΙ!!!
και περισσευουν και λεφτα για παιδεια, υγεια
τα τοκοχρεολυσια υπονομευουν την υπαρξη μας.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ
Για ρώτα πόσες ώρες ηλεκτρικό έχει η Βενεζουέλα (5η χώρα σε αποθέματα πετρελαίου) και η Αργεντινή με τις φαεινές ιδέες των πειραματισμών στο χρέος τους.
Η Ρωσία μετά την χρεωκοπία του 1998, μόλις εχθές τόλμησε να βγει στις αγορές να ζητήσει 5.5 δις $....και μιλάμε για τη Ρωσία που ο φυσικός της πλούτος είναι 1 δις φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας.
Τι θα τρώει ρε iosif ο κοσμάκης μετά την παύση πληρωμών του εξωτερικού χρέους μας, και σε τι νόμισμα?
Εκτός και πιστεύεις ότι με την στάση πληρωμών των 300 δις ? που χρωστάμε, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως κράτος.
Ότι να ΄ναι πραγματικά....και πως μπορεί να είναι διαφορετικά όταν το κόμμα της αντιπολίτευσης - που βρήκε φθηνό χρήμα με spreads 25 ποντάκια δανείστηκε με τέτοιους ρυθμούς που έφερε την αύξηση των δημοσίων δαπανών στο 36% για την τριετία 2006-2009, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 12% - βγαίνει και καταγγείλει την προσφυγή στο ΔΝΤ. :lol: :bawl: :rotflmao:
Pilgrimage
23/04/2010, 13:25
ξέχασε το...
μεχρι τότε κοίταξε να βρεις τον τρόπο να σώσεις έναν λαο ο οποιος θα επωμιστεί τα βάρη τους με περισσότερα βάρη
απο κοντά μπορω να εξηγήσω σε οποιονδήποτε φοβάται οτι θα τον φάει ο μπαμπουλας ή θα του πάρουν τις αποταμιεύσεις της γιαγιάς του για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοβάται την έννοια του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σαν ΚΡΑΤΟΣ
όχι..αρνούμαι....όπως θα έπρεπε όλοι μας να πληρώσουμε έστω και 1 ευρώ σε αυτούς που και σήμερα κερδίζουν και μας λένε ότι υπάρχει κρίση...γιατί να υπάρχει συντονισμένη πληρωμή στο κράτος και όχι συντονισμένη εκλαϊκευση της περιουσίας αυτών των Ωνάσιδων....ο λαος έχει τρομερή δύναμη όταν ξυπνάει....(το έχουμε δει πολλές φορές το σκηνικό)
Εχετλαίος
23/04/2010, 13:25
Παγκόσμια Σεισάχθεια.
Τόσο απλό, τόσο προφανές, τόσο μη αρεστό στις ελίτ...
Καληνύχτα μας.
Έπονται δεινά...
θα ήθελα κάποια στιγμή να μου πεις....
Να επιστρέψουμε στην εμπράγματη οικονομία πχ όπως κάνουν στην Αργεντινή για να τα βγάλουν πέρα, ή να γυρίσουμε στα χωριά μας να καλλιεργούμε ζαρζαβατικά έχοντας και ένα κοτέτσι?
Εχετλαίος
23/04/2010, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
εμπράγματη οικονομία
Παρακαλώ διευκρινείστε
Cpt. Haddock
23/04/2010, 13:32
iosif.....
Τι θα τρώει ρε iosif ο κοσμάκης μετά την παύση πληρωμών του εξωτερικού χρέους μας, και σε τι νόμισμα?
Με κουπόνια και δελτίο ρε μαστορα, όπως επι "υπαρκτού", αφου είπαμε, ειναι απλά τα πράγματα.
Ωχου κι εσυ....
Σαν τον άλλο του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε χθες στην "Ελευθεροτυπία" οτι πρέπει να εθνικοιπήσουμε τα στρατηγικά τμήματα της οικονομίας :rotflmao:
Τα ποια; :bawl:
Εδώ λέμε οτι εχουμε τεράστιο κράτος και ο αλλος ζητάει να το κανουμε μεγαλύτερο
Ελα, θα ξανατυπώσουμε τους "Φοινικες" του Καποδίστρια :wave2:
ξέχασε το...
Παυση πληρωμων και επαναδιαπρεγματεση χρεους με spread στο 510?
Ουτε σαν αστειο δε στεκει αυτο!
ante kai se anotera.... lol
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Παρακαλώ διευκρινείστε
μήπως καλύτερα να διευκρινήσω εγώ το τι σημαίνει "εμπράγματη Αργεντινο-ΔΝΤ οικονομία ?
:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Παυση πληρωμων και επαναδιαπρεγματεση χρεους με spread στο 510?
Ουτε σαν αστειο δε στεκει αυτο!
ποιος μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση με spread 510bp ρε συ φίλος?
:confused:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ
Δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά είναι η μόνη λύση
Οσοι πιστεύεται οτι το ΔΝΤ θα είναι η μονη ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε απο τα λαμόγια και τους κλέφτες είστε πολλοί γελασμένοι. Τα μισά λαμόγια και οι κλέφτες είναι απο το εξωτερικό και τα άλλα μισά είναι ήδη στα επιτελεία που προσαρμόζουν τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ
Δηλαδή: αυτοι που κατηγορείται εσείς οτι πρέπει να δώσουν τα κλεμένα πίσω και οτι θα γλυτώσουμε εαν έρθει το ΔΝΤ (όταν και καλά μας οργανώσει) είναι ήδη σε καίριες θέσεις για την διαχείριση της κρίσης ..... πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε πια
Εχετλαίος
23/04/2010, 13:56
μήπως καλύτερα να διευκρινήσω εγώ το τι σημαίνει "εμπράγματη Αργεντινο-ΔΝΤ οικονομία ?
:D
Γι' αυτό ζητώ, ίσως, μια επεξήγηση. Και εμένα εκεί πήγε το πτωχό μυαλό μου...
Akatanomastos
23/04/2010, 13:57
τουλαχιστον τα λαμογια που κατεστρεψαν την Ελλαδα
μετα απο 30 χρονια μην τους λεμε εθναρχες
οπως τοσους αλλους..
Cpt. Haddock
23/04/2010, 13:59
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ
Ωραία και αφού δε θα πληρώσουμε (ουτε θα ζητησουμε επαναδιαπραγματευση), κανεις δε θα μας δανείσει, σωστά;
Θα απαιτήσουν βέβαια τα λεφτά τους, αλλα αντε πες και το γλυτώνουμε σε πρώτο χρονο.
Παράγουμε ως ΑΕΠ ικανο πλουτο να θρέψει το μυριο+ δημοσίων υπαλλήλων, το μυριο+ συνταξιούχων καθώς και να κινήσει τις κρατικές υπήρεσίες και υποδομές που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινα; Δεν ειναι μονο μισθοι. Πετρέλαιο και ρεύμα για να κινηθουν οι συγκοινωνίες; Πως θα επιδοτηθεί το εισιτήριο του ΟΑΣΑ;
Τρίχες, μονο τουρισμο παράγουμε και εαν βγουμε και πουμε στον γερμανο/αγγλο/γαλλο φορολογούμενο οτι δεν του δίνουμε τα δανεικά του δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του εδώ σαν τουρίστας; Μυγες θα βαράμε το καλοκαίρι...
Δε μπορεί 5+ χρονια να δανειζόμαστε με τους ρυθμους που ανέφερε ο Βυρωνας πιο πάνω χορεύοντας και πινονταις και μια μέρα να κάνουμε την πάπια και να μιμηθούμε τον Ντάριο Φο...
ο κόσμος λανθασμένα πιστεύει οτι "φάγωμα χρημάτων" σημαίνει οτι υπάρχει ζεστό ρευστό κάπου και "κάποιοι" πάνε και το τραβάνε για δική τους χρήση
ΛΑΘΟΣ
"φάγωμα" Δημοσίου Χρήματος σημαίνει έχω κατασπαταλήσει μέσω καθόλα Νόμιμων Οδών και Πράξεων χρήμα που δεν Απέδωσε ή δεν επανακυκλοφόρησε στην αγορά για ανταποδοτικές επενδύσεις.
Άντε πάρτε εσείς τα λεφτά απο τις Συμβάσεις με την SIEMENS :p
Άντε να αποδείξεις εσυ οτι κάποιοι πήραν λεφτα για δώσουν τα έργα στην SEIMENS μέσω δικαστικής οδού
Άντε εσυ να περιμένεις οτι κυβερνητικά και βουλευτικά στελέχη διορισμένα απο το ΔΝΤ τα οποία έχουν πάρει λεφτά για να δώσουν τις συμβάσεις στην SIEMENS θα λογοδώσουν για τις "υποτιθέμενες πράξεις τους" ενώ παράλληλα θα ελέγχουν αν τα μέτρα του ΔΝΤ υλοποιούνται
Αντε γεια
Akatanomastos
23/04/2010, 14:04
:rotflmao:
σιγα μην κατσουν οι δανειστες να τους μαμησουμε κιολας:bawl:
δεν εχετε καταλαβει μερικοι οτι τα χουν παρει ολοι με την παρτι μας
και τωρα που μας βρηκαν σε αυτην την κατασταση θα μας μαμησουν?
νομιζετε ο γαλλος ο γερμανος και δεν ξερω ποιος αλλος πολιτης γουσταρει που οι φοροι του πανε σε μας ως δανειο-βοηθεια?
απο κατω ειμαστε μαγκες
μην μπερδευομαστε..
[
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ
[/B]
Δηλαδη τοσα χρονια εσεις κουτοφραγκοι μας δινατε λεφτα ( επιδοτησεις , δανεια η οτι αλλο σας ζητουσαμε) κι εμεις σε ενδειξη εκτιμησης ' μαγειρευαμε' τα βιβλια μας για να μας δινετε κι αλλα,μιας και δεν εχουμε και τιποτα σπουδαιες παραγωγικες δυνατοτητες καθοτι φτωχαδακια του νοτου, και τωρα λυπουμαστε αλλα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατι ειστε λαμογια, κλεφτες, εκμεταλευτες, ΔΝΤ?
Καλα καταλαβα?
Δε λεω. Hardcore αποψη.
Εχετλαίος
23/04/2010, 14:07
Τρίχες, μονο τουρισμο παράγουμε και εαν βγουμε και πουμε στον γερμανο/αγγλο/γαλλο φορολογούμενο οτι δεν του δίνουμε τα δανεικά του δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του εδώ σαν τουρίστας; Μυγες θα βαράμε το καλοκαίρι...
Μην είσαι απόλυτος...
Και η αμερικλανική ηγεσία εμπάργκο έχει κυρήξει στην Κούβα αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών της Κούβας είναι αμερικάνοι που πάνε και ξαναπάνε και ξαναπάνε...
ποιος μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση με spread 510bp ρε συ φίλος?
:confused:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ
Δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά είναι η μόνη λύση
Οσοι πιστεύεται οτι το ΔΝΤ θα είναι η μονη ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε απο τα λαμόγια και τους κλέφτες είστε πολλοί γελασμένοι. Τα μισά λαμόγια και οι κλέφτες είναι απο το εξωτερικό και τα άλλα μισά είναι ήδη στα επιτελεία που προσαρμόζουν τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ
Δηλαδή: αυτοι που κατηγορείται εσείς οτι πρέπει να δώσουν τα κλεμένα πίσω και οτι θα γλυτώσουμε εαν έρθει το ΔΝΤ (όταν και καλά μας οργανώσει) είναι ήδη σε καίριες θέσεις για την διαχείριση της κρίσης ..... πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε πια
Και για πε.....μετά τι θα γίνει?
Επαναφέρεις τη δραχμή και τυπώνεις χρήμα για να καλύψεις τα ελλείματα ?
Και αφού φέρεις (προφανώς) τη δραχμή, πως θα καλύπτεις τις εισαγωγές σου σε είδη ΠΡΩΤΗΣ ανάγκης (τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα κλπ)?
Με την αστραπιαία δημιουργία εγχώριας βιομηχανίας που θα παράγει ότι χρειάζεται ?
Cpt. Haddock
23/04/2010, 14:09
Μην είσαι απόλυτος...
Και η αμερικλανική ηγεσία εμπάργκο έχει κυρήξει στην Κούβα αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών της Κούβας είναι αμερικάνοι που πάνε και ξαναπάνε και ξαναπάνε...
Γιατί για αυτούς ειναι τζάμπα και πληρώνουνε σε - μαυρα - pesos convertibles που τα τσεπώνει ο κοσμακης και το καθεστώς κανει τα στραβα ματια.
Ασε που έχει τις καλυτερες και φτηνοτερες πόρνες της Καραϊβικής :wave2:
Pilgrimage
23/04/2010, 14:09
σοβιετικό σύστημα όσο αναφορά την βιομηχανία?:p
Cpt. Haddock
23/04/2010, 14:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pilgrimage
σοβιετικό σύστημα όσο αναφορά την βιομηχανία?
Καλή ιδέα. Μια και πέτυχε εκεί που εφαρμοστηκε :lol:
(προϋποθέτει να έχεις βιομηχανία βέβαια, αλλα αυτά ειναι λεπτομέρειες)
Εχετλαίος
23/04/2010, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
μιας και δεν εχουμε και τιποτα σπουδαιες παραγωγικες δυνατοτητες καθοτι φτωχαδακια του νοτου
Μια χαρά τα πηγαίναμε πριν το Τσοβόλα δώστα όλα!
Υπήρχε παραγωγή ακόμα και στα χωριά.
Δρόμο δεν είχαν τα χωριά αλλά ακόμη και φάμπρικες χτίζανε.
Υπήρχε και μια Νισσάν και μια Γκουντγίαρ που τόλμησαν να νομίσουν ότι το πράσινο κωλόκρατος θα τις άφηνε να δουλέψουν στην Ελλάδα.
Αλλά μετά το Τσοβόλα δώστα όλα και τον κάθε καρεκλοκένταυρο δημόσιο βλάκα που ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (κατ ουσίαν να πλερώνεται χωρίς να κάνει και τίποτε) η αυτή νοοτροπία πέρασε και στον ιδιωτικό τομέα...
Αποτέλεσμα το ασυμμάζευτο κωλάδικο που βλέπουμε σήμερα. Κλείνουν εργοστάσια ζάχαρης για να εισάγουμε ζάχαρη απ τη Σερβία. Κλείνουν τα κλωστήρια για να αγοράζουμε έτοιμα κινέζικα, και τα λοιπά και τα λοιπά...
Εύκολα ξεχνάμε φαίνεται...
Μην είσαι απόλυτος...
Και έχουν χεστεί στο $$$$$$$$ οι Κουβανοί....
Δεν βλεπεις επίπεδο ζωής που έχουν? Γαμάτο λέμε :rotflmao: :rotflmao:
Εχετλαίος
23/04/2010, 14:15
Και έχουν χεστεί στο $$$$$$$$ οι Κουβανοί....
Δεν βλεπεις επίπεδο ζωής που έχουν? Γαμάτο λέμε :rotflmao: :rotflmao:
Κακή διαχείρηση. Το (μαύρο-μη μαύρο) χρήμα πάντως ρέεει προς τα μέσα. Νο?
Pilgrimage
23/04/2010, 14:15
Καλή ιδέα. Μια και πέτυχε εκεί που εφαρμοστηκε :lol:
(προϋποθέτει να έχεις βιομηχανία βέβαια, αλλα αυτά ειναι λεπτομέρειες)
χαχα φυσικά και δούλεψε..μέχρι τον ρεβιζιονισμο του κρουτσεφ...δες την ρωσία του 1922 και δες την ρωσία το 1945...
αλλάζουν βέβαια πολλά αλλά εντάξει...από τώρα καλήτερα θα ναι...