View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
το μιξ το δα απο κοντα η οθονη του δε μαρεσε...επισης 2gb ραμ δεν ειναι οτι καλυτερο για παραθυρια, γενικα σε win συσκευες με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα μονο κινα teclast onda κλπ...
Ελλάδα μπορώ να τα βρω αυτά?
Επίσης κάτι αντίστοιχο, αλλά dual boot (android/win) παιζει να βρούμε, ισως με λιγάκι αυξημένο budget?
Για τα κινεζικα δες μεταχειρισμενα insomnia...καποιοι τα φερνουν τα εχω πετυχει και σκρουτζ κατα καιρους...παντως νομιζω το θεμα με το τελωνειο εχει ψιλοχαλαρωσει παλι...
Επισης καλη επιλογη dual ειναι και το ταμπλετακι της χιαομι
Ελλάδα μπορώ να τα βρω αυτά?
Επίσης κάτι αντίστοιχο, αλλά dual boot (android/win) παιζει να βρούμε, ισως με λιγάκι αυξημένο budget?
Εχω πάρει στην μεγάλη μου ένα Asus t200 το οποίο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.
Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι το βάρος είναι όλο στην οθόνη (λογικό )και το πληκτρολόγιο είναι" φτερό " (παρόλο που του έχω βάλει σκληρό δίσκο μέσα )με αποτέλεσμα όταν το έχεις αγκαλιά να γερνει ολο προς τα πίσω .
Εχω πάρει στην μεγάλη μου ένα Asus t200 το οποίο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.
Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι το βάρος είναι όλο στην οθόνη (λογικό )και το πληκτρολόγιο είναι" φτερό " (παρόλο που του έχω βάλει σκληρό δίσκο μέσα )με αποτέλεσμα όταν το έχεις αγκαλιά να γερνει ολο προς τα πίσω .
+1.
karellen
20/01/2017, 10:01
Κανένα ελαφρύ antivirus γνωρίζετε να μου πείτε?
Είναι για το pc της δουλειάς,έχει winXP,ίσα να τρέχει το εμπορικό πρόγραμμα και δίσκο με το ζόρι 2GByte.
Αν μιλάμε για free έκδοση, προσωπικά δουλεύω με avast εδώ και χρόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
macdeath_s
20/01/2017, 11:30
Είναι για το pc της δουλειάς,έχει winXP,ίσα να τρέχει το εμπορικό πρόγραμμα και δίσκο με το ζόρι 2GByte.
Από τσαμπέ όσα έχω δουλέψει πιο ελαφρύ από όλα και με κανένα false positive μέχρι στιγμής είναι το BitDefender. Αν είναι πάντως για PC της δουλειάς πάρε κανένα κανονικό 30€ το χρόνο δεν είναι πολλά για αυτά που κερδίζεις.
Υ.Γ.: Δεν το λέω για σένα αλλά μιας και το ανέφερες... "ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ANTIVIRUS!!!"
Είναι για το pc της δουλειάς,έχει winXP,ίσα να τρέχει το εμπορικό πρόγραμμα και δίσκο με το ζόρι 2GByte.Αν έχεις μνήμη τουλάχιστον 2 γκίγκα βάλε κανονικά το KIS με 20 € την άδεια για έναν χρόνο κι έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο
amyroukai
21/01/2017, 11:40
ααααααααχ, μιά που λέμε για μνήμη, δεύτερη φορά CRC error η καρτούλα του μομπάιλ... Πάλι καλά που κάποιες φωτογραφίες είχαν ανέβει στο "σύννεφο" για μοίρασμα, κάποιες άλλες ευτυχώς δεν ήταν στις χαλασμένες και τώρα περιμένω να δω τι άλλο μπορεί να διασωθεί. Να θες να βάλεις φωτογραφία στο ενεργειακό πιστοποιητικό και να είναι χαλασμένη και να πρέπει να τρέχεις τελευταία στιγμή, ευτυχώς γλίτωσα.
δεν ξέρω και αν έχει νόημα να πάω να κάνω προσπάθεια αλλαγής στο μαγαζί. Αν την φορμάρω θα δουλέψει πάλι σωστά για λίγο καιρό, όπως έκανε πριν.
Εχω χαθει λιγο στις διαφορες προτασεις που τσεκαρω..εκεινο που μου ενδιαφερει είναι στην τιμη γυρω των 50 ευρω να βρω μια καθαρη αποδοση ηχου κυριως για ακροαση κλασσικης μουσικης και οπερας από το λαπτοτ μου..θελω δυνατο ηχο για δωματιο, με καλα μπασα και χωρις παραμορφώσεις στην παραπανω τιμη..
Το γραφω αυτό γιατι γυρω στην τιμη αυτή εχω βρει μαρκας genius μια-δυο προτασεις με ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα και πολύ καλες κριτικες από eshop και logitec..Επισης να προτιμησω 2+2 ηχεια( 1 σαμπγουφερ + 3 μικροτερα) η τα κλασσικα 2 ηχεια; δεν με ενδιαφερει το gaming αλλα η μουσικη καθαρη αποδοση ( οσο το δυνατον βεβαια) χωρις παραμορφώσεις ..
Επισης με τα ασυρματα ηχεια τι παιζει; αξιζουν;
Ευχαριστω ..
Με 1 σαμπγουφερ και 2 ηχεια θα εχεις την αποδοση που χρειαζεσαι...
Εχω κανει την συγκεκριμενη επιλογη και παιζει μια χαρα...
Βεβαια δεν εχει και την αποδοση home cinema!
2.1 είναι η σωστή επιλογή και από μάρκα θα σου προτείνω τα edifier. Ίσως ότι καλύτερο έχω ακούσει στα χρήματά τους. Ψάξε να τα βρεις και άκουσε τα
Άλλη μία ψήφο στα 2.1 αλλά χωρίς να μπορώ να σου προτείνω μάρκα. Και για budget home theatre φάση δεν είναι καθόλου άσχημα, εγώ τουλάχιστον δε χρειάζομαι περισσότερα.
Καλό είναι να μπορείς να ρυθμίζεις τη σχετική ένταση του subwoofer αυτόνομα. Στα φθηνά σετ δεν είναι πάντα δεδομένο νομίζω.
macdeath_s
23/01/2017, 01:15
Εχω χαθει λιγο στις διαφορες προτασεις που τσεκαρω..εκεινο που μου ενδιαφερει είναι στην τιμη γυρω των 50 ευρω να βρω μια καθαρη αποδοση ηχου κυριως για ακροαση κλασσικης μουσικης και οπερας από το λαπτοτ μου..θελω δυνατο ηχο για δωματιο, με καλα μπασα και χωρις παραμορφώσεις στην παραπανω τιμη..
Το γραφω αυτό γιατι γυρω στην τιμη αυτή εχω βρει μαρκας genius μια-δυο προτασεις με ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα και πολύ καλες κριτικες από eshop και logitec..Επισης να προτιμησω 2+2 ηχεια( 1 σαμπγουφερ + 3 μικροτερα) η τα κλασσικα 2 ηχεια; δεν με ενδιαφερει το gaming αλλα η μουσικη καθαρη αποδοση ( οσο το δυνατον βεβαια) χωρις παραμορφώσεις ..
Επισης με τα ασυρματα ηχεια τι παιζει; αξιζουν;
Ευχαριστω ..
Σόρυ που θα στη χαλάσω αλλά σε αυτά τα λεφτά ότι και να πάρεις .... Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε KRK ή M-Audio θα είσαι πολύ καλύτερα. Sub woofer σε μικρούς χώρους μόνο κακό κάνει!
(πρώην ηχολήπτης - προ κρίσης)
Λιγο ιδιαιτερη ερωτηση αλλα νομιζω πως καποιος του επαγγελματος θα μπορει να μου απαντησει καλυτερα.
Ειμαι στη διαδικασια να κανω ολικη ανακαινιση σε σπιτι στο οποιο θα μπω. Καθως θα αλλαχτει ολο το ηλεκτρολογικο δικτυο, εχω τη δυνατοτητα να βαλω μπριζες για usb σε ολα τα δωματια. Ειναι καλη ιδεα ή το usb ειναι κατι που δε θα ειναι μαζι μας για πολλα χρονια ακομα; Υπαρχει ηδη στα σχεδια καποιο αλλο στανταρ που θα αντικαταστησει το usb;
Μήπως εννοείς πρίζες δικτύου;
Δικτύου, ναι. USB για ποιο λόγο;! Άσε που δε "σηκώνει" μεγάλα μήκη.
Οχι δικτυου, usb. Επειδη ολες οι συσκευες πλεον φορτιζουν απο usb σκεφτηκα οτι θα ηταν βολικο. Μαλακια ειπα; :p
Κατι τετοιο δλδ.
377864
Ετσι μπορεις να φορτιζεις τη συσκευη σου χωρις να σου πιανει ο φορτιστης την κανονικη μπριζα.
Σχεδόν όλες οι συσκευές έχουν wifi. Υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά, εκτυπωτές κλπ, αλλά προσωπικά προτιμώ το utp οπότε θα σου έλεγα εφόσον μπορείς βάλε πρίζες δικτύου.
Δικτύου μόνο για φόρτιση; Μάλλον όχι.
Οχι δικτυου, usb. Επειδη ολες οι συσκευες πλεον φορτιζουν απο usb σκεφτηκα οτι θα ηταν βολικο. Μαλακια ειπα; :p
Ναι. :p
Δηλαδή θα φτιάξεις παροχή που δίνει ρεύμα μέσω usb βύσματος, αντί του κλασικού ρεύματος; Ποιο το νόημα; Να γλιτώσεις ένα επιπλέον εξάρτημα (πριζάκι);
Το σκεφτηκα καθαρα ως οικονομια χωρου. Πχ μια μπριζα σαν την παρακατω αν χρησιμοποιηθει για να φορτισει δυο ηλεκτρονικες συσκευες με usb στην ουσια γινεται πολυπριζο (3 πριζες σε μια). Λετε οχι δλδ ε; Απο αποψη πρακτικοτητας το βλεπετε ή επειδη θα γινει obsolete η τεχνολογια γρηγορα; (αυτο που ρωτησα στην αρχη δλδ)
377865
Δε θα ήταν κακό να το κάνεις σε 1-2 πρίζες, τις οποίες χρησιμοποιείς συχνά. Αλλά όχι για όλο το σπίτι. Ξαναλέω, το USB έχει σοβαρούς περιορισμούς μήκους.
Δε θα ήταν κακό να το κάνεις σε 1-2 πρίζες, τις οποίες χρησιμοποιείς συχνά. Αλλά όχι για όλο το σπίτι. Ξαναλέω, το USB έχει σοβαρούς περιορισμούς μήκους.
Θες να μου το εξηγησεις λιγο αυτο; Δεν καταλαβα σε ποιο μηκος αναφερεσαι.
Από την πηγή μέχρι τη συσκευή. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος μετασχηματιστής ΜΕΣΑ στον τοίχο; Σε κάθε πρίζα; Το'χεις συζητήσει με ηλεκτρολόγο; Θα γλιτώνεις το πριζάκι εξωτερικά, αλλά ουσιαστικά θα υπάρχει εσωτερικά.
Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, φυσικά. Απλά υποθέτω.
Εγω που σκέφτομαι να αντικαταστήσω μια 'απλή' με μια τέτοια με 2 θύρες usb εκει που φορτίζουν, μπορεί να γίνει απλά αλλαγή 'plug 'n play' ή θα χρειαστεί και δουλειά απο μέσα (καλωδιώσεις κτλ)
Από την πηγή μέχρι τη συσκευή. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος μετασχηματιστής ΜΕΣΑ στον τοίχο; Σε κάθε πρίζα; Το'χεις συζητήσει με ηλεκτρολόγο; Θα γλιτώνεις το πριζάκι εξωτερικά, αλλά ουσιαστικά θα υπάρχει εσωτερικά.
Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, φυσικά. Απλά υποθέτω.
Να πω την αληθεια ειπα να ρωτησω πρωτα εδω πριν πιασω τον ηλεκτρολογο γιατι με απασχολουσε το αρχικο ερωτημα που εθεσα, το κατα ποσο δλδ θα ειναι κατι που θα χασει τη χρηστικοτητα του σε 5-6 χρονια ή οχι.
Thanks παντως!
Δεν πρόκειται να καταργηθεί σε 5-6 χρόνια το usb. Απλά, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι κόπος χωρίς νόημα, δεδομένου ότι δεν είναι κάτι απλό, plug&play όπως λέει και ο Sapadak. Το usb βγάζει 5V, απαιτεί μετασχηματιστή.
Παντως με ενα γκουγκλαρισμα βρηκα πως υπαρχουν plug&play λυσεις. Ουσιαστικα οι μετασχηματιστες ειναι μερος της πριζας. (αυτο πιο πολυ ως απαντηση στον sapadak)
http://www.apartmenttherapy.com/how-to-give-your-wall-outlet-a-usb-upgrade-165394
OK, εγω θα την κανω την ερωτηση στον ηλεκτρολογο λοιπον και αναλογως τι θα μου πει προχωραω.
Να πω την αληθεια ειπα να ρωτησω πρωτα εδω πριν πιασω τον ηλεκτρολογο γιατι με απασχολουσε το αρχικο ερωτημα που εθεσα, το κατα ποσο δλδ θα ειναι κατι που θα χασει τη χρηστικοτητα του σε 5-6 χρονια ή οχι.
Thanks παντως!
Χάσει δε χάσει τη λειτουργικότητα του, τι σε ενοχλεί? Εκτός αν είναι 3πλάσιο το κόστος ξέρω ΄γώ
Αν για 1-2-5-10 χρόνια κάνεις τη δουλειά σου, ε μετά ας μείνει μια τρύπα, όπως αντίστοιχα έχουν μείνει οι διπλές πρίζες για κεραία tv και ράδιο!!!
Παντως με ενα γκουγκλαρισμα βρηκα πως υπαρχουν plug&play λυσεις. Ουσιαστικα οι μετασχηματιστες ειναι μερος της πριζας. (αυτο πιο πολυ ως απαντηση στον sapadak)
http://www.apartmenttherapy.com/how-to-give-your-wall-outlet-a-usb-upgrade-165394
OK, εγω θα την κανω την ερωτηση στον ηλεκτρολογο λοιπον και αναλογως τι θα μου πει προχωραω.
Άρα είναι ακριβώς αυτό που είπα. Γλιτώνεις τον μετασχηματιστή/πριζάκι εξωτερικά, επειδή υπάρχει εσωτερικά. Συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι πολύς κόπος για απειροελάχιστη ευκολία. :p
Άρα είναι ακριβώς αυτό που είπα. Γλιτώνεις τον μετασχηματιστή/πριζάκι εξωτερικά, επειδή υπάρχει εσωτερικά. Συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι πολύς κόπος για απειροελάχιστη ευκολία. :p
Γιατί κόπος μωρέ, αφου θα ανακαινήσει το σπίτι του.
Για μένα που απλά σκέφτομαι την αλλαγή μια πρίζας, ναι μάλλον ειναι τζάμπα κόπος
Γιατί είναι έξτρα κόπος, χρόνος, χώρος, θερμότητα, επιρρέπεια σε βλάβες. Για να γλιτώσει ένα εξωτερικό πριζάκι των 2€ (επί όσες συσκευές).
Πριζάκια δικτύου, ωστόσο, θα έβαζα σε κάθε δωμάτιο.
macdeath_s
23/01/2017, 16:46
Λιγο ιδιαιτερη ερωτηση αλλα νομιζω πως καποιος του επαγγελματος θα μπορει να μου απαντησει καλυτερα.
Ειμαι στη διαδικασια να κανω ολικη ανακαινιση σε σπιτι στο οποιο θα μπω. Καθως θα αλλαχτει ολο το ηλεκτρολογικο δικτυο, εχω τη δυνατοτητα να βαλω μπριζες για usb σε ολα τα δωματια. Ειναι καλη ιδεα ή το usb ειναι κατι που δε θα ειναι μαζι μας για πολλα χρονια ακομα; Υπαρχει ηδη στα σχεδια καποιο αλλο στανταρ που θα αντικαταστησει το usb;
Δεν το βρίσκω τόσο απαραίτητο το USB ούτε νομίζω θα γίνει obsolete σύντομα εκτός αν επικρατήσει η Apple με τις μλκιες της (C-type). Σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο για τα πάντα μες στο σπίτι σου (βλ. smart home) θα είναι να περάσεις καλώδια UTP CAT6 άμα σε παίρνει στην τσέπη σου και να βάλεις πριζάκια RJ45 επίσης Cat6 αν σε παίρνει στην τσέπη σου. Το USB περιττό μου φαίνεται. Αν περάσεις τέτοια καλώδια πάντως ζήτα να μην τα έχουν κολλητά με του ρεύματος.
Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα.
Δεν το βρίσκω τόσο απαραίτητο το USB ούτε νομίζω θα γίνει obsolete σύντομα εκτός αν επικρατήσει η Apple με τις μλκιες της (C-type). Σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο για τα πάντα μες στο σπίτι σου (βλ. smart home) θα είναι να περάσεις καλώδια UTP CAT6 άμα σε παίρνει στην τσέπη σου και να βάλεις πριζάκια RJ45 επίσης Cat6 αν σε παίρνει στην τσέπη σου. Το USB περιττό μου φαίνεται. Αν περάσεις τέτοια καλώδια πάντως ζήτα να μην τα έχουν κολλητά με του ρεύματος.
Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα.
Το πρωτο ειναι οι πριζες δικτυου που ηδη αναφερθηκαν σωστα; Τo αλλo θα μπορουσες να μου τo εξηγησεις;
Καλώδια δικτύου και πριζάκια δικτύου. Καλύτερης ποιότητας/μεγαλύτερης ταχύτητας από τα cat5.
macdeath_s
23/01/2017, 17:02
Το πρωτο ειναι οι πριζες δικτυου που ηδη αναφερθηκαν σωστα; Τo αλλo θα μπορουσες να μου τo εξηγησεις;
Αυτά που σου είπε ο Blitzer. Σε ταχύτητα δεν θα δεις διαφορά είτε CAT5e/6/6a γιατί παρότι έχουν διαφορά στο bandwidth το ίδιο πρωτόκολλο θα παίζεις από πάνω. Απλά εφόσον κάνεις κάτι από το μηδέν σου πρότεινα τι το καλύτερο μπορείς να κάνεις (σε λογικά πλαίσια) για να έχει διάρκεια στο χρόνο.
amyroukai
23/01/2017, 17:22
+1 στα δίκτυα, έχω βάλει τέτοια και βολεύουν (όχι όσα θα ήθελα, αλλά δεν έπαιρνα εγώ τις αποφάσεις τότε...).
Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα.Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
Αυτο πως μπορεις να το προβλεψεις;
Ειμαι και εγω σε φαση κατασκευης και με ενδιαφερει.
amyroukai
23/01/2017, 22:27
σε φάση κατασκευής ή σχεδιασμού; αν ξέρεις το πως θα είναι το σπίτι σου, το να βρεις ένα "κεντρικό" σημείο να βάλεις αφετηρία τα δίκτυα και το router δεν είναι δύσκολο.
Σε πολυεπιπεδο σπιτι μαλλον δυσκολο το wifi.
macdeath_s
23/01/2017, 22:43
Υπάρχουν softwares που μπορείς να κάνεις μετρήσεις με τις κάρτες δικτύου για να δεις κάλυψη. Αν μες στους τοίχους σου δεν υπάρχουν φύλλα μεταλλικά και δεν έχεις χοντρούς τοίχους, τα modems/routers/access points που δίνουν οι κατασκευαστές θα σε καλύπτουν. Αν έχεις τη δυνατότητα για 5G είναι καλύτερη επιλογή παρότι ως σήμα θα είναι πιο αδύνατο σε εμβέλεια. Ο λόγος είναι ότι παίζουν λιγότερες συσκευές σε αυτό το band οπότε λιγότερες παρεμβολές.
amyroukai
23/01/2017, 22:53
όταν μιλάει για "πολυεπίπεδο" αν μιλάμε για τρία επίπεδα μεζονέτα ας πούμε, το ρούτερ στο μεσαίο επίπεδο και σχετικά κεντρικά, αν δεν μιλάμε για το σπίτι των Κάρινγκτονς τότε λογικά ένα πΧιοτικό ρουτεράκι κάνει δουλειά. Στην χειρότερη βάζεις ένα ακόμα κάπου, είτε σαν ριπίτερ είτε όχι. Το βασικό σου εμπόδιο δεν θα είναι τόσο οι τοίχοι όσο το μπετόν με τον οπλισμό.
macdeath_s
23/01/2017, 22:55
όταν μιλάει για "πολυεπίπεδο" αν μιλάμε για τρία επίπεδα μεζονέτα ας πούμε, το ρούτερ στο μεσαίο επίπεδο και σχετικά κεντρικά, αν δεν μιλάμε για το σπίτι των Κάρινγκτονς τότε λογικά ένα πΧιοτικό ρουτεράκι κάνει δουλειά. Στην χειρότερη βάζεις ένα ακόμα κάπου, είτε σαν ριπίτερ είτε όχι. Το βασικό σου εμπόδιο δεν θα είναι τόσο οι τοίχοι όσο το μπετόν με τον οπλισμό.
Sorry ναι δεν το κατάλαβα αυτό. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να βάλεις παραπάνω access points σαν extenders και όχι repeaters αν όμως έχεις προνοήσει να περάσεις καλώδια δικτύου. Αν όχι σώζει την κατάσταση το powerline.
Καλωδιο δικτυου θα περαστει στο νεο σπιτι.
Στο wifi τι κανω.....στο τωρινο σπιτι μου στην κρεβατοκαμαρα,δεν περναει τιποτα!Ουτε το war room δεν εχει τετοια θωρακιση.Εχω repeater στα 2 μετρα και δεν ......
macdeath_s
23/01/2017, 23:37
Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
Aν είναι αμφότερα θωρακισμένα (SFTP για data) δεν υπάρχει πρόβλημα και δίπλα να είναι. Παρακάτω ένα πινακάκι που έχω μπούσουλα και βασίζεται πάνω σε στάνταρ που μου είχαν δώσει μηχανικοί για να περάσει ISΟ data center που φτιάξαμε στην Αγγλία πριν 5 χρόνια.
Η πρώτη απόσταση είναι με τα καλώδια χύμα, η 2η με αλουμινένιο κανάλι και η τελευταία με σιδερένιο (χάλυβα).
U electricity cable and UTP: 200mm : 100mm : 50mm
U electricity cable and STP/SFTP: 50mm : 20mm: 5mm
Screened electricity cable and UTP: 20mm : 10mm: 2mm
both shielded with screen: 0mm : 0mm : 0mm
Για ένα σπίτι πάντως μια χαρά θα παίζει Gigabit ακόμη και με πλαστικό κανάλι που είναι διαχωρισμένα τα καλώδια 3-4 δάχτυλα. Certification δεν θα πάρει αλλά δεν χρειάζεται κιόλας :) To ξεκώλιασμα τον καλωδίων δεν έχω δει σχεδόν κανέναν ηλεκτρολόγο που να μην το κάνει στην Ελλάδα.
macdeath_s
24/01/2017, 00:09
Στο wifi τι κανω.....στο τωρινο σπιτι μου στην κρεβατοκαμαρα,δεν περναει τιποτα!Ουτε το war room δεν εχει τετοια θωρακιση.Εχω repeater στα 2 μετρα και δεν ......
Πιο repeater έχεις και πόσα db μπορεί να παράγει η κεραία ?
Aν είναι αμφότερα θωρακισμένα (SFTP για data) δεν υπάρχει πρόβλημα και δίπλα να είναι. Παρακάτω ένα πινακάκι που έχω μπούσουλα και βασίζεται πάνω σε στάνταρ που μου είχαν δώσει μηχανικοί για να περάσει ISΟ data center που φτιάξαμε στην Αγγλία πριν 5 χρόνια.
Η πρώτη απόσταση είναι με τα καλώδια χύμα, η 2η με αλουμινένιο κανάλι και η τελευταία με σιδερένιο (χάλυβα).
U electricity cable and UTP: 200mm : 100mm : 50mm
U electricity cable and STP/SFTP: 50mm : 20mm: 5mm
Screened electricity cable and UTP: 20mm : 10mm: 2mm
both shielded with screen: 0mm : 0mm : 0mm
Για ένα σπίτι πάντως μια χαρά θα παίζει Gigabit ακόμη και με πλαστικό κανάλι που είναι διαχωρισμένα τα καλώδια 3-4 δάχτυλα. Certification δεν θα πάρει αλλά δεν χρειάζεται κιόλας :) To ξεκώλιασμα τον καλωδίων δεν έχω δει σχεδόν κανέναν ηλεκτρολόγο που να μην το κάνει στην Ελλάδα.Γιατί έχεις δει κανάλι αλουμινίου ή χάλυβα?? Εδώ το πληρώνεις, το απαιτείς και ο λεβέντης βάζει πάλι πλαστικό για δουλεύεται πιο εύκολα. Εγώ πάντως το έχω στάνταρ το 10άποντο απόσταση σε όποια εγκατάσταση επιβλέπω. Έχω δει απίστευτα κουφά πχ για πάνω από 100 μέτρα τα καλώδια ρεύματος μάτσο με τα δικτύου σε 568Β και όλα μια χαρά και σε άλλη εγκατάσταση σε διπλανά κανάλια κολλητά όμως για 4-5 μέτρα απόσταση και όλα τα μπριζάκια μετά το σμίξιμο των καλωδίων έκαναν κουλά. Άνοιξα το κανάλι, έντυσα όλα τα δικτυοκαλώδια με αλουμινόχαρτο τσαλακωμένο και ως δια μαγείας τα μπριζάκια δούλεψαν.
Στο wifi τι κανω.....στο τωρινο σπιτι μου στην κρεβατοκαμαρα,δεν περναει τιποτα!Ουτε το war room δεν εχει τετοια θωρακιση.Εχω repeater στα 2 μετρα και δεν ......βάλε power line αν και με αλλαγή καναλιού εκπομπής μπορεί να δεις σημαντική βελτίωση του σήματος. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για αντρόιντ που ανιχνεύουν δίκτυα και κανάλια εκπομπής πχ wifi analyzer. Ψάξε με το κινητό σου να βρεις ελεύθερη μπάντα ή αυτή με την μικρότερη επικάλυψη για να διευρύνεις την εμβέλεια του wifi σου
macdeath_s
24/01/2017, 01:00
Γιατί έχεις δει κανάλι αλουμινίου ή χάλυβα?? Εδώ το πληρώνεις, το απαιτείς και ο λεβέντης βάζει πάλι πλαστικό για δουλεύεται πιο εύκολα. Εγώ πάντως το έχω στάνταρ το 10άποντο απόσταση σε όποια εγκατάσταση επιβλέπω. Έχω δει απίστευτα κουφά πχ για πάνω από 100 μέτρα τα καλώδια ρεύματος μάτσο με τα δικτύου σε 568Β και όλα μια χαρά και σε άλλη εγκατάσταση σε διπλανά κανάλια κολλητά όμως για 4-5 μέτρα απόσταση και όλα τα μπριζάκια μετά το σμίξιμο των καλωδίων έκαναν κουλά. Άνοιξα το κανάλι, έντυσα όλα τα δικτυοκαλώδια με αλουμινόχαρτο τσαλακωμένο και ως δια μαγείας τα μπριζάκια δούλεψαν.
Ισχύει ότι το 100m είναι ενδεικτικό και θα σου λειτουργήσει και χωρίς προβλήματα το Ethernet. Σε VOIP όμως μπορεί αν έχεις σωστά τερματικά, εννοώντας ακριβά, να μην σου λειτουργήσουν. Χάλυβα κανάλι όχι δεν μου έχουν βάλει ποτέ Ελλάδα, νομίζω είναι πολύ ακριβό, αλλά αλουμινίου ναι.
Πάντως μην υπερβάλουμε για οικιακές εγκαταστάσεις, εδώ λέμε στον άλλον να βάλει powerline :p
Ισχύει ότι το 100m είναι ενδεικτικό και θα σου λειτουργήσει και χωρίς προβλήματα το Ethernet. Σε VOIP όμως μπορεί αν έχεις σωστά τερματικά, εννοώντας ακριβά, να μην σου λειτουργήσουν. Χάλυβα κανάλι όχι δεν μου έχουν βάλει ποτέ Ελλάδα, νομίζω είναι πολύ ακριβό, αλλά αλουμινίου ναι.
Πάντως μην υπερβάλουμε για οικιακές εγκαταστάσεις, εδώ λέμε στον άλλον να βάλει powerline :pΜια χαρά παίζει και δίνει λύση εκεί που ακριβότεροι εξοπλισμοί δεν μπορούν. Ειδικά τα τελευταίας γενιάς παίζουν άψογα. Δεν μιλάω για VOIP
macdeath_s
24/01/2017, 01:10
Μια χαρά παίζει και δίνει λύση εκεί που ακριβότεροι εξοπλισμοί δεν μπορούν. Ειδικά τα τελευταίας γενιάς παίζουν άψογα. Δεν μιλάω για VOIP
Δουλεύει μια χαρά δεν είπα το αντίθετο αλλά είναι ουσιαστικά το Εthernet πάνω από τις γραμμές του ρεύματος για αυτό και για πολύ καιρό δεν υποστήριζαν Gigabit τα περισσότερα. Έρχεται σε αντίφαση με τα κανάλια που λέγαμε :) Δεν θα βρεις "ακριβό εξοπλισμό" σε powerline καμία από τις μεγάλες δεν βγάζει τέτοια (Cisco, HP, Juniper κλπ).
Δουλεύει μια χαρά δεν είπα το αντίθετο αλλά είναι ουσιαστικά το Εthernet πάνω από τις γραμμές του ρεύματος για αυτό και για πολύ καιρό δεν υποστήριζαν Gigabit τα περισσότερα. Έρχεται σε αντίφαση με τα κανάλια που λέγαμε :) Δεν θα βρεις "ακριβό εξοπλισμό" σε powerline καμία από τις μεγάλες δεν βγάζει τέτοια (Cisco, HP, Juniper κλπ).Τελείως διαφορετικό πράγμα το να χρησιμοποιείς την συχνότητα του 220 ως φέρουσα και να κουβαλάς πληροφορία (το κάνει χρόνια τώρα η ΔΕΗ για να συνδέσει ασφαλώς εργοστάσια παραγωγής με κέντρα διανομής - μάλιστα περνάει και φωνή πάνω στην υψηλή τάση) και άλλο να τρως παρεμβολή από την συχνότητα του 220 στα καλώδια ασθενών ρευμάτων. Δεν το κάνει καμία από τις μεγάλες γιατί το σνομπάρισαν (και όχι άδικα) από την αρχή, το πράγμα όμως εξελίχθηκε και συνεχώς εξελίσσεται γιατί είναι είναι φτηνή τεχνολογία και την υλοποιούν πολλοί οπότε έχει χαμηλό κόστος. Εύκολα κλειδώνεις και τον παλμό για έξτρα ασφάλεια, οπότε θεωρώ είναι κοντά ο καιρός που θα μπούνε και αυτές στο παιχνίδι.
Σε πολυεπιπεδο σπιτι μαλλον δυσκολο το wifi.Ο παράς και ο βήχας δεν κρύβονται φιλαράκι
edit
Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις και να καταλάβεις μερικές τυπικές διατάξεις καθώς και τι μπορούν να κάνουν οι νεότεροι wifi routers
https://www.repeaterstore.com/pages/wifi-booster-repeater-extender-differences
2o edit στη σειρά
Πρέπει να ξέρεις ότι θεωρητικά κάθε τέτοια σύνδεση τύπου extender ή repeater (σχεδόν το ίδιο είναι) χρησιμοποιεί το μισό μπάντγουιθ για να εξυπηρετήσει της απομακρυσμένες από τον ρούτερ συσκευές και το άλλο μισό για να επικοινωνήσει προς τα πίσω με τον ρούτερ, με απλές κουβέντες θα έχεις την μισή ταχύτητα από εκείνη που μοιράζει το wifi του router. Η πιο σωστή λύση είναι APs
Μη χαλάσω το θέμα, αλλά μια που γίνεται συζήτησή περί καλωδίων, τι τηλε-διάγνωση βγάζετε για τηλεφωνική καλωδίωση όπου σε όποια πριζάκια (από τα 4 στο διαμέρισμα) και να βάλεις ρούτερ/τηλέφωνο πέφτει το ίντερνετ κάθε τρεις και λίγο; Ειδικά όταν έρχεται κλήση στο τηλέφωνο.
Ο παλιός ρούτερ αντί να ανακάμψει μάλιστα πάγωνε και ήθελε reset με το χέρι.
Λύση βρέθηκε αλλά δεν είναι ιδανική - φίλος μου μάτισε ρούτερ/τηλ στα καλώδια όπως έρχονται μέσα στο διαμέρισμα (κρέμονται από τον τοίχο), πριν διαμοιραστούν. Βράχος η σύνδεση έκτοτε.
macdeath_s
24/01/2017, 02:11
Τελείως διαφορετικό πράγμα το να χρησιμοποιείς την συχνότητα του 220 ως φέρουσα και να κουβαλάς πληροφορία (το κάνει χρόνια τώρα η ΔΕΗ για να συνδέσει ασφαλώς εργοστάσια παραγωγής με κέντρα διανομής - μάλιστα περνάει και φωνή πάνω στην υψηλή τάση) και άλλο να τρως παρεμβολή από την συχνότητα του 220 στα καλώδια ασθενών ρευμάτων. Δεν το κάνει καμία από τις μεγάλες γιατί το σνομπάρισαν (και όχι άδικα) από την αρχή, το πράγμα όμως εξελίχθηκε και συνεχώς εξελίσσεται γιατί είναι είναι φτηνή τεχνολογία και την υλοποιούν πολλοί οπότε έχει χαμηλό κόστος. Εύκολα κλειδώνεις και τον παλμό για έξτρα ασφάλεια, οπότε θεωρώ είναι κοντά ο καιρός που θα μπούνε και αυτές στο παιχνίδι.
Δεν πρόκειται να μπούνε αυτές οι εταιρείες :) Tουλάχιστον το τελευταίο Cisco Live δεν είχε καμιά αναφορά σε κάτι τέτοιο. Μέσα από powerline όσο και να προσπαθήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πιστοποιήσεις CAT6 και πάνω για κανένα λόγο. Είναι τελειώς διαφορετικό το Ethernet από ATM πχ που χει το xDSL με διαφορετικές ανοχές.
Το powerline δεν είναι επαγγελματική λύση αλλά οικιακή. Η ΔΕΗ ήξερα ότι έπαιζε MPLS με hub spoke από οπτικές ΟΤΕ τώρα μπορεί να έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο και να μην το γνωρίζω.
macdeath_s
24/01/2017, 02:19
Μη χαλάσω το θέμα, αλλά μια που γίνεται συζήτησή περί καλωδίων, τι τηλε-διάγνωση βγάζετε για τηλεφωνική καλωδίωση όπου σε όποια πριζάκια (από τα 4 στο διαμέρισμα) και να βάλεις ρούτερ/τηλέφωνο πέφτει το ίντερνετ κάθε τρεις και λίγο; Ειδικά όταν έρχεται κλήση στο τηλέφωνο.
Ο παλιός ρούτερ αντί να ανακάμψει μάλιστα πάγωνε και ήθελε reset με το χέρι.
Λύση βρέθηκε αλλά δεν είναι ιδανική - φίλος μου μάτισε ρούτερ/τηλ στα καλώδια όπως έρχονται μέσα στο διαμέρισμα (κρέμονται από τον τοίχο), πριν διαμοιραστούν. Βράχος η σύνδεση έκτοτε.
Την είπες μόνο σου την απάντηση και τηλεδιάγνωση δεν γίνεται σε τέτοια θέματα που απάντηση σου δίνουν μηχανήματα ακριβότατα. Είχες δει καθόλου στατιστικά στο μόντεμ σου για θόρυβο (S/N ratio) όταν ήταν συνδεδεμένο στα καλώδια που περνούσαν από τους τοίχους.
θα ηθελα μια γνωμη απο τους γνωστες σχετικα με αυτο https://www.skroutz.gr/s/6988853/TP-LINK-TL-WR940N-v3.html ?
θελω να βαλω ενα καταγραφικο και καμερες στο σπιτι αλλα εκει που θα μπει δεν ειναι ευκολη η συνδεση του με ethernet,υπαρχει τροπος να το συνδεσω με ασυρματα?
μιια φθηνη λυση,νομιζω,ειναι να βαλω powerline και να το συνδεσω με ethernet,ειναι σωστο?
macdeath_s
24/01/2017, 10:31
θα ηθελα μια γνωμη απο τους γνωστες σχετικα με αυτο https://www.skroutz.gr/s/6988853/TP-LINK-TL-WR940N-v3.html ?
θελω να βαλω ενα καταγραφικο και καμερες στο σπιτι αλλα εκει που θα μπει δεν ειναι ευκολη η συνδεση του με ethernet,υπαρχει τροπος να το συνδεσω με ασυρματα?
μιια φθηνη λυση,νομιζω,ειναι να βαλω powerline και να το συνδεσω με ethernet,ειναι σωστο?
Αν βάλεις ασύρματες κάμερες δεν θα καλύπτει η εμβέλεια του υπάρχον WiFi ? Aν όχι οκ είναι τα TP-Link τίμια απλά θα σου πρότεινα νεότερο μοντέλο που να υποστηρίζει και το ac πρωτόκολλο γιατί αυτό είναι μέχρι n. Eπίσης να κοιτάξεις το πορτ για το καλώδιο να μην είναι FastEthernet αλλά 1000mbps (Gigabit).
To powerline μια χαρά είναι, μην κοιτάς αυτά που λέω επάνω :beer: Διυλίζουμε τον κώνωπα.
macdeath_s
24/01/2017, 12:24
Συνάδελφοι "κομπιουτεράδες" (:bawl:)... Τσακαλάκια ήρθε η ώρα να ρωτήσω και εγώ... Δεν κατέω από Windows Server πέραν των πολύ βασικών και για αυτό δεν θέλω να αναλωθώ σε ψαχούλεμα ιντερνετικό. Έχω έναν 2012R2 στο cloud και θέλω να μην ανοίξω καμία πόρτα από έξω για RDP ή HTTP/S. Απεναντίας σκεφτόμουν το εξής αν γίνεται. Να κάνω install ένα VPN server ή να ενεργοποιήσω service αν υπάρχει ήδη και να ανοίξω τις πόρτες του VPN ώστε να συνδέονται μόνο όσοι μπορούν να σηκώσουν tunnel με τον server.
Γίνεται απλά και χωρίς μελλοντικούς πονοκέφαλους ?
Αν βάλεις ασύρματες κάμερες δεν θα καλύπτει η εμβέλεια του υπάρχον WiFi ? Aν όχι οκ είναι τα TP-Link τίμια απλά θα σου πρότεινα νεότερο μοντέλο που να υποστηρίζει και το ac πρωτόκολλο γιατί αυτό είναι μέχρι n. Eπίσης να κοιτάξεις το πορτ για το καλώδιο να μην είναι FastEthernet αλλά 1000mbps (Gigabit).
To powerline μια χαρά είναι, μην κοιτάς αυτά που λέω επάνω :beer: Διυλίζουμε τον κώνωπα.
οχι δεν θα βαλω ασυρματες καμερες,ενσυρματες.
το ρουτερ δεν εχει σχεση με της καμερες,εκανα 2 ερωτησης με οχι ξεκαθαρη διατυπωση.
το ρουτερακι απλα το βρηκα φθηνουτσικο και μιας αυτο που εχω κανα 2 χρονια τωρα αρχισε να μην μ αρεσει ειπα να το αντικαταστησω.
ευχαριστω.
George_Sp
24/01/2017, 15:42
Συνάδελφοι "κομπιουτεράδες" (:bawl:)... Τσακαλάκια ήρθε η ώρα να ρωτήσω και εγώ... Δεν κατέω από Windows Server πέραν των πολύ βασικών και για αυτό δεν θέλω να αναλωθώ σε ψαχούλεμα ιντερνετικό. Έχω έναν 2012R2 στο cloud και θέλω να μην ανοίξω καμία πόρτα από έξω για RDP ή HTTP/S. Απεναντίας σκεφτόμουν το εξής αν γίνεται. Να κάνω install ένα VPN server ή να ενεργοποιήσω service αν υπάρχει ήδη και να ανοίξω τις πόρτες του VPN ώστε να συνδέονται μόνο όσοι μπορούν να σηκώσουν tunnel με τον server.
Γίνεται απλά και χωρίς μελλοντικούς πονοκέφαλους ?
Εφόσον ο VPN στηθεί στο cloud WinServer 2012R2 και πάλι το "πραγματικό πέρασμα" θα γίνεται από τον ίδιο δρόμο, απλά το μασκάρεις. Εφόσον έχεις μπλοκαρισμένες πόρτες τότε και οι virtual τους θα έχουν πάρει τις ίδιες μπλοκαρισμένες ιδιότητες. Σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα ψάξει εναλλακτικές μοναδικός τρόπος ήταν με διαφορετικό router και domain server παράλληλα με το πρώτο.
thunder ace
24/01/2017, 16:26
Εφόσον ο VPN στηθεί στο cloud WinServer 2012R2 και πάλι το "πραγματικό πέρασμα" θα γίνεται από τον ίδιο δρόμο, απλά το μασκάρεις. Εφόσον έχεις μπλοκαρισμένες πόρτες τότε και οι virtual τους θα έχουν πάρει τις ίδιες μπλοκαρισμένες ιδιότητες. Σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα ψάξει εναλλακτικές μοναδικός τρόπος ήταν με διαφορετικό router και domain server παράλληλα με το πρώτο.
:eleison: θε μου.....τι παθανε οι σημερινοι νεοι και μιλανε ετσι;:tooth:
macdeath_s
24/01/2017, 19:07
Δεν κατάλαβες τι λέω μάλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα για διαφορετικό router στο AWS. Υπάρχει δυνατότητα να κάνω site to site VPN με το VPC της Amazon αλλά είναι πιο ακριβό από το να τερματίζει το tunnel πάνω στον server. Το tunnel θα τερματίζει πάνω στο interface του server οπότε μέχρι να φτάσει εκεί θα έχει περάσει και από το firewall του Amazon όπου εκεί θα έχω επιτρέψει μόνο τις πόρτες για το VPN. Oπότε το traffic θα γίνεται unencrypted μόνο "μέσα" στον server.
Βρήκα μια λύση internet και ευελπιστώ να δουλέψει.
mariner, sek ή vaska έχετε καμιά ιδέα μήπως ?
Γενικά δεν έχω επαφές με windows, επαγγελματικά δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά και σαν workstation τα έχω παρατήσει καμια 10ετία+ τώρα (απο τα XP). Yπάρχει άλλος τρόπος για απομακρυσμένο έλεγχο των windows πέρα απο rdp ή κάποιο vnc? Εγώ θα έβαζα ένα openvpn και θα επέτρεπα αccess μόνο απο αυτό και όχι απο όλο το internet. (μπορεί να λέω και μλκίες αλλά φαντάζομαι με καταλαβαίνεις.. ;D )
macdeath_s
24/01/2017, 19:30
Γενικά δεν έχω επαφές με windows, επαγγελματικά δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά και σαν workstation τα έχω παρατήσει καμια 10ετία+ τώρα (απο τα XP). Yπάρχει άλλος τρόπος για απομακρυσμένο έλεγχο των windows πέρα απο rdp ή κάποιο vnc? Εγώ θα έβαζα ένα openvpn και θα επέτρεπα αccess μόνο απο αυτό και όχι απο όλο το internet. (μπορεί να λέω και μλκίες αλλά φαντάζομαι με καταλαβαίνεις.. ;D )
Και εγώ αυτό σκέφτηκα για Open VPN σε CentOS και μετά πρόσβαση από κει αλλά για να μην τρέχω κι άλλο server είπα να το απλοποιήσω. Αν δεν βγάλω άκρη πάντως ή γίνει ταναπού η φάση θα παίξει αυτό που είπες.
Thanks που απάντησες :beer:
Υ.Γ. Kαλά δεν έχετε εκεί AD και όλα τα PCs σε domain σαν τους Αθηναίζους. Αθήνα μας τα χαν όλα domainιασμένα και μας το παιζε και ιστορία ο instructor, μη πω ονόματα τώρα εδώ μέσα :p
Μπορείς εύκολα να σετάρεις dial-up VPN στον server και να γίνεται σύνδεση με αντίστοιχο client, δες εδώ (http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/windows-server-2012/configure-vpn-windows-server-2012-r2.html).
edit: μακριά από το AD :lol:
edit2: μην κλείσεις τελείως το RDP, άλλαξε στην registry την πόρτα σε κάποια πάνω από την 40000 για να έχεις ένα back door.
edit3: αν έχεις domain, πρέπει να επιτρέψεις στον χρήστη σύνδεση μέσω dial-up.. Windows είναι λέμε..!
Μάλλον για open VPN σε βλέπω για πιο εύκολα αλλά και VPN over DialUp για point to point tunneling δεν ακούγεται άσχημο (αν κατάλαβα σωστά τι εννοείς).
Πάντως υπήρχε και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης στο ΙΤ τμήμα του φορουμ (αλλά και γενικότερα μεταξύ ΙΤ) αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα:bawl:
macdeath_s
24/01/2017, 20:53
Μπορείς εύκολα να σετάρεις dial-up VPN στον server και να γίνεται σύνδεση με αντίστοιχο client, δες εδώ (http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/windows-server-2012/configure-vpn-windows-server-2012-r2.html).
edit: μακριά από το AD :lol:
edit2: μην κλείσεις τελείως το RDP, άλλαξε στην registry την πόρτα σε κάποια πάνω από την 40000 για να έχεις ένα back door.
edit3: αν έχεις domain, πρέπει να επιτρέψεις στον χρήστη σύνδεση μέσω dial-up.. Windows είναι λέμε..!
Thanks man. Δεν έχω AD και το RDP δεν κλείνω το service αλλά την πόρτα που είναι στο firewall "μπροστά" από τον server (VPC-Security group είναι το προσωπικό firewall κάθε instance του Amazon. Δεν εμπλέκεται το λειτουργικό).
Τι dial-up ??? Tι μλκιες είναι αυτές ? :bawl:
Fingers crossed και ελπίζω να μην καταλήξουν στον κ#λ0 μου :beer:
377928
George_Sp
24/01/2017, 21:45
ακόμα η εγκατάσταση ρε? τσίπικος σέρβερ ένα Raid0 με SSD's δεν έχει? :P
HTTP(&S) αν δεν εγκαταστησεις τον IIS, δεν περνα ετσι κι αλλιως. Αν ναι, βαλε να δουλευει μονο 443 και αλλαξε το authentication. Η κοψτα ολα altogether.
RAS οπως το εκανες, με "βαρυ" πασγουορντ.
Να ρωτησω κι εγω κατι:
Pacemaker σε RHEL 7.x με Oracle 12.1. Ολα καλα και ολα ωραια. Μολις ομως εχει load στις CPU, totem και stonith κακαρωνουν και κανει evict το node.
Το support της RH μου λεει κατι παπαριες του τυπου να αλλαξω τo application ωστε να μην ζοριζει τις CPU.
Αφου για 6 ημερες καναμε φιλοσοφικη συζητηση με τα τυπακια, καθισα και τα εστησα ολα σε 6.8 με CMAN και ολα δουλευουν ρολοϊ. Αφου τους εστειλα τα logs τους ζητησα να με καθοδηγησουν ωστε να εχω τα ιδια αποτελεσματα με τον Pacemaker και απο τοτε εξαφανιζολ (2 ημερες τωρα).
Υπαρχει καμια ιδεα η να βαλω VCS και να παει στο καλο το ολο με τον βηματοδοτη;
macdeath_s
24/01/2017, 22:19
Λοιπόν δούλεψε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάω να το βάλω στο production όπου ως συνήθως δεν θα δουλεύει τπτ :cry:
@sek: thanks για το link αλλά έπρεπε να κάνω custom για να παίξει L2TP over IPSec.
@DrEvil: είπα πιο πάνω ότι είναι όλα κλειστά. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά μόνο τα ports για το VPN και τπτ άλλο. Οπότε κανείς δεν μπορεί να κάνει τπτ αν δεν μπει με VPN πρώτα. Ton IIS τον εγκατέστησε από μόνο του για κάποιο λόγο για να παίξει το VPN. Δεν χρειάζομαι πάντως web server. Για αυτό που ρωτάς πριν πας σε cluster μήπως να κοίταγες συμβατότητα ? H 12c (Τuxedo) δεν παίζει με RedHat 7 από ότι είδα.
@sek: thanks για το link αλλά έπρεπε να κάνω custom για να παίξει L2TP over IPSec.
Σωστός, δεν έγραψα για τα πρωτόκολλα authentication γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αντιλαμβάνεσαι :D
Το λινκ έχει έναν γενικό μπούσουλα και το στήνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Τα MS-CHAP κλπ είναι ξεπερασμένα και θα έπαιζε μόνο με MS client, έτσι θα παίζει κ με 3rd party.
Θα παίξει κ στο production άψογα!
:beer:
Λοιπόν δούλεψε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάω να το βάλω στο production όπου ως συνήθως δεν θα δουλεύει τπτ :cry:
@DrEvil: είπα πιο πάνω ότι είναι όλα κλειστά. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά μόνο τα ports για το VPN και τπτ άλλο. Οπότε κανείς δεν μπορεί να κάνει τπτ αν δεν μπει με VPN πρώτα. Ton IIS τον εγκατέστησε από μόνο του για κάποιο λόγο για να παίξει το VPN. Δεν χρειάζομαι πάντως web server. Για αυτό που ρωτάς πριν πας σε cluster μήπως να κοίταγες συμβατότητα ? H 12c (Τuxedo) δεν παίζει με RedHat 7 από ότι είδα.
Μια χαρα θα σου παιξει και παραγωγη. Μην το σκιαζεσαι!
Σε οτι αφορα το θεματακι μου, απο το LLD της Oracle:
"Operating systems used for all virtual machines (except Windows Upgrade desktop) is Red Hat Enterprise Linux Server release 7.2 (Maipo). CCB 2.4 SP3 and Oracle database 12c are certified to run on versions 7.x of Red Hat."
Η 7.3 δεν ειναι certified ακομα, αλλα δεν ειναι το θεμα μας.
Κι αντε, δεν ειχα δει το compatibility matrix ουτε εγω, ουτε η Oracle. Οταν τους εστειλα το sosreport, υποθετω οτι θα το βλεπανε.
Το ολο εχει να κανει με το totem και κατα ποσο μπορει να επικοινωνησει με τον(τους) αλλους nodes σε High CPU utilization σεναρια.
Αλλα αυτο το "ελυσα".
Ηρθε στο προσκηνιο ομως ο crmd, τον οποιο δεν εχω βρει τροπο να κανω tune αλλαζοντας intervals στο resource monitoring. Το οποιο υποθετικα θα ελυνε το θεμα μου.
εντιτ/ΥΓ: (να πω τον καημο μου). Αλλαξανε ενα καλο εργαλειο για HA (CMAN) με ενα αξιοπρεπεστατο νεο εργαλειο, το οποιο ομως ακομα δεν εχει τελειοποιηθει. Η συμπεριφορα του stonith οταν εχεις vmware_soap εχει τοσο πλακα, που η RHEL σε προτρεπει να το κανεις disable, οποτε παλι απο το quorum εξαρτασαι (υποθετικα, στο pacemaker δεν ειναι απαραιτητο, λογω stonith).
Σε λιγο καιρο θα ειναι σιγουρα αξιοπιστο και αυτο, ελα ομως που πρεπει να παραδωσω το εργο μεχρι το τελος του Φεβ.
macdeath_s
24/01/2017, 22:40
Σωστός, δεν έγραψα για τα πρωτόκολλα authentication γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αντιλαμβάνεσαι :D
Το λινκ έχει έναν γενικό μπούσουλα και το στήνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Τα MS-CHAP κλπ είναι ξεπερασμένα και θα έπαιζε μόνο με MS client, έτσι θα παίζει κ με 3rd party.
Θα παίξει κ στο production άψογα!
ναι η αλήθεια ήταν εύκολο με το custom αλλά στην αρχή έψαχνα που να βάλω shared-key σε αυτό που είχε to link.
Kάτι τελευταίο. Πα να κάνω SMB share και έχει ήδη το /system32/spool/drivers. Αυτό είναι by default shared με το που ξεκινάς το service ή κάποιος το έκανε πριν από εμένα ?
macdeath_s
24/01/2017, 22:45
Σε οτι αφορα το θεματακι μου, απο το LLD της Oracle:
"Operating systems used for all virtual machines (except Windows Upgrade desktop) is Red Hat Enterprise Linux Server release 7.2 (Maipo). CCB 2.4 SP3 and Oracle database 12c are certified to run on versions 7.x of Red Hat."
Η 7.3 δεν ειναι certified ακομα, αλλα δεν ειναι το θεμα μας.
Κι αντε, δεν ειχα δει το compatibility matrix ουτε εγω, ουτε η Oracle. Οταν τους εστειλα το sosreport, υποθετω οτι θα το βλεπανε.
Το ολο εχει να κανει με το totem και κατα ποσο μπορει να επικοινωνησει με τον(τους) αλλους nodes σε High CPU utilization σεναρια.
Αλλα αυτο το "ελυσα".
Ηρθε στο προσκηνιο ομως ο crmd, τον οποιο δεν εχω βρει τροπο να κανω tune αλλαζοντας intervals στο resource monitoring. Το οποιο υποθετικα θα ελυνε το θεμα μου.
εντιτ/ΥΓ: (να πω τον καημο μου). Αλλαξανε ενα καλο εργαλειο για HA (CMAN) με ενα αξιοπρεπεστατο νεο εργαλειο, το οποιο ομως ακομα δεν εχει τελειοποιηθει. Η συμπεριφορα του stonith οταν εχεις vmware_soap εχει τοσο πλακα, που η RHEL σε προτρεπει να το κανεις disable, οποτε παλι απο το quorum εξαρτασαι (υποθετικα, στο pacemaker δεν ειναι απαραιτητο, λογω stonith).
Σε λιγο καιρο θα ειναι σιγουρα αξιοπιστο και αυτο, ελα ομως που πρεπει να παραδωσω το εργο μεχρι το τελος του Φεβ.
πλάκα κάνω για το production και καλά επειδή είναι Windows :p
Το θέμα σου ξεπερνά το level μου σε sysadmin οπότε δεν κατέω.
ναι η αλήθεια ήταν εύκολο με το custom αλλά στην αρχή έψαχνα που να βάλω shared-key σε αυτό που είχε to link.
Kάτι τελευταίο. Πα να κάνω SMB share και έχει ήδη το /system32/spool/drivers. Αυτό είναι by default shared με το που ξεκινάς το service ή κάποιος το έκανε πριν από εμένα ?
Eιναι default share, λογω του File and Printer sharing των Windows.
Υποθετω οτι και τα αλλα admin shares θα ειναι ενεργα.
Κοψτα ειτε απο registry ειτε απο powershell.
Και θενκς για την απαντηση σου στο θεματακι μου.
(δεν εισαι πολυ των windows ε; forward slash σε file path :d)
Σίγουρα δεν είναι default share και υποψιάζομαι ότι ο server δεν έχει κάποιον κοινόχρηστο εκτυπωτή για να είναι shared ο φάκελος..
macdeath_s
24/01/2017, 23:12
Eιναι default share, λογω του File and Printer sharing των Windows.
Υποθετω οτι και τα αλλα admin shares θα ειναι ενεργα.
Κοψτα ειτε απο registry ειτε απο powershell.
Και θενκς για την απαντηση σου στο θεματακι μου.
(δεν εισαι πολυ των windows ε; forward slash σε file path :d)
όχι μόνο αυτό είναι είναι share. Ντάξει υπερβολή βαρέθηκα να κόβω :D
Γενικά δεν είμαι πολύ των συστημάτων αλλά ειδικά Windows μεδέν. Network engineer, αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο να κάνεις και πράγματα εκτός των νερών σου. Μαθαίνεις κι άλλα όμως :) Κάνεις και καμιά πατάτα πού και πού και όλα καλά :beer:
Κανε μου μια χαρουλα plz.
Απο cmd δωσε "net share"
Αλλα αφου δεν τα εχεις κανει share manually, ετσι κι αλλιως θα το κοψει το NTFS permissions, οποτε μην σκιαζεσαι χαρο.
Φιλε sek, C$, IPC$, admin$ & print$ ειναι default shares, εχει δεν εχει εκτυπωτη πανω (απ' οσο θυμαμαι oταν διαβαζα για MCSE, αλλα με εχουν παρει και τα χρονια οποτε δεν ειμαι απολυτος).
Συγκεκριμένα το print$ γίνεται shared όταν είναι και printer server, φαντάζομαι πως ένας server στο cloud δεν τρέχει print services. Btw, ακριβώς επειδή είναι administrative δεν είναι ορατά από τον Windows Explorer αλλά μόνο με την net share και από το shared folders στο computer management console. Αν στον windows explorer φαίνεται το 'χεράκι' σημαίνει ότι έχει γίνει shared εκ των υστέρων.
macdeath_s
24/01/2017, 23:51
Κανε μου μια χαρουλα plz.
Απο cmd δωσε "net share"
Αλλα αφου δεν τα εχεις κανει share manually, ετσι κι αλλιως θα το κοψει το NTFS permissions, οποτε μην σκιαζεσαι χαρο.
Φιλε sek, C$, IPC$, admin$ & print$ ειναι default shares, εχει δεν εχει εκτυπωτη πανω (απ' οσο θυμαμαι oταν διαβαζα για MCSE, αλλα με εχουν παρει και τα χρονια οποτε δεν ειμαι απολυτος).
377935
;)
Ολα καλα.
Εμπρος και μην σκιαζεσαι.:beer:
Να υποθεσω το Statements το εκανες εσυ share?
macdeath_s
24/01/2017, 23:55
Συγκεκριμένα το print$ γίνεται shared όταν είναι και printer server, φαντάζομαι πως ένας server στο cloud δεν τρέχει print services. Btw, ακριβώς επειδή είναι administrative δεν είναι ορατά από τον Windows Explorer αλλά μόνο με την net share και από το shared folders στο computer management console. Αν στον windows explorer φαίνεται το 'χεράκι' σημαίνει ότι έχει γίνει shared εκ των υστέρων.
Βασικά για το VPN και το SMB ενεργοποίησε πολλά services από μόνο του αλλά δεν νομίζω printer sharing. Ο server μην κολλάς που είναι στο cloud γιατί έχει default ρυθμίσεις από ένα image που δίνει η Amazon για 2012R2 οπότε δεν ξέρω τι τρέχει και τι όχι. Δεν με τρώει κιόλας μιας και όπως είπα έχει firewall μπροστά του που πλέον αφήνει μόνο το L2TP να περνά.
macdeath_s
24/01/2017, 23:56
;)
Ολα καλα.
Εμπρος και μην σκιαζεσαι.:beer:
Σκιάζομαι γιατί το φαγα το 12ωρο και σήμερα :( αλλά τουλάχιστον βγήκε μπόλικη δουλειά. Ευχαριστώ άπαντες για τη βοήθεια.
Από 2008 είναι αυτό:
377937
anyway, δεν επιμένω..
shut it down mate.
DrEvil :beer:
macdeath_s
25/01/2017, 19:56
Να δηλώσω ότι μπέρδεψα τον sek με τον Mariner εξού και τα σχόλια περί AD.
Να δηλώσω ότι μπέρδεψα τον sek με τον Mariner εξού και τα σχόλια περί AD.
Λεπτομέριες.. Όλοι στον ίδιο λάκο είμαστε.. :D
macdeath_s
26/01/2017, 02:27
Άσχετο αλλά έκλαψα λίγο, δεν θα σας το κρύψω...
Το νου σας όχι έχετε Android και χρησιμοποιείτε κάποιο app VPN. link (https://research.csiro.au/ng/wp-content/uploads/sites/106/2016/08/paper-1.pdf)
macdeath_s
30/01/2017, 13:51
Και φυσικά δεν έπαιξε γαμώ τη Microsoft!!! Δεν θα σας ρωτήσω τι μπορεί να φτάιει γιατί με OSX client και με Windows7 συνδέεται μαι χαρά. Με τα γαμημένα 10 όχι όμως. Θα σας ενημερώσω μόλις έχω νε΄τοερα. Πρέπει να στήσω guest Win10 στο Virtual Box τώρα.
Καλή βδομάδα να χουμε. :beer:
ρε παιδια ειπαμε to moto.gr να εχει ποικιλια θεματων αλλα εδω υπαρχει ενα σωρο κοσμος που δεν καταλαβαινει τιποτα:cry:
αμα το παμε ετσι να ανοιξω κι εγω ενα θεμα να μιλαω αγρινιωτικα να χαθει η μπαλα:bawl:
macdeath_s
30/01/2017, 14:41
ρε παιδια ειπαμε to moto.gr να εχει ποικιλια θεματων αλλα εδω υπαρχει ενα σωρο κοσμος που δεν καταλαβαινει τιποτα:cry:
αμα το παμε ετσι να ανοιξω κι εγω ενα θεμα να μιλαω αγρινιωτικα να χαθει η μπαλα:bawl:
LOL... Κι όμως έχουν βρεθεί λύσεις από εδώ. Αλλά σε καταλαβαίνω... Μη νομίζεις καμιά φορά δεν ξέρουμε τι κάνουμε και μεις οι ίδιοι :p
Δεινόσαυρος
30/01/2017, 16:52
Παιδάκια καλά, ασχολείται κανεις εδώ με microcontroller; STM32F, ESP8266, ESP32, άντε και κανα Arduino ή PIC (αν ζουν ακόμα αυτά τα τελευταία...λολ) Τι τρελή προόδος έχει γίνει εκεί όσο χάζευα;;!! Απο την άποψη χομπίστα ρωτάω, αν και έχω μια εφαρμογή ασφάλειας στο νου μου (Για 10η φορά κάναν τα τσογλάνια απόπειρα επί των μηχανακίων... νισάφι.)
Επίσης βλέπω βγαίνουν κιτ για CAN-BUS, αξίζει άραγε μια μικροεπενδυσούλα εκει; Ισα-ισα λίγο να δούμε τι παίζει. Σημερα Μπεμβέ και Ντούκι, αύριο ποιός ξέρει....;
(Λολ @ macdeath, "καμια φορά δεν ξέρουμε εμεις οι ίδιοι...")
thunder ace
30/01/2017, 17:14
Τωρα...............σκιαχτκα:D
Δεινόσαυρος
30/01/2017, 17:20
Γιατί; Τι έχουν τα Αγρινιώτικα; Κανονικά όλοι δεν θάπρεπε έστω λίγο να τα ξέρουν;
<ΟΚ, /οφτοπικ>
thunder ace
30/01/2017, 17:25
Γιατί; Τι έχουν τα Αγρινιώτικα; Κανονικά όλοι δεν θάπρεπε έστω λίγο να τα ξέρουν;
<ΟΚ, /οφτοπικ>
μη σου πω ,οτι θα γινει και υποχρεωτικο μαθημα στο Λυκειο.
Και θα περνεις διπλωμα γνωσης ξενης γλωσσας
macdeath_s
31/01/2017, 12:15
Και φυσικά δεν έπαιξε γαμώ τη Microsoft!!! Δεν θα σας ρωτήσω τι μπορεί να φτάιει γιατί με OSX client και με Windows7 συνδέεται μαι χαρά. Με τα γαμημένα 10 όχι όμως. Θα σας ενημερώσω μόλις έχω νε΄τοερα. Πρέπει να στήσω guest Win10 στο Virtual Box τώρα.
Καλή βδομάδα να χουμε. :beer:
Μετά από πολλές ώρες trial and error βρέθηκε η λύση. Αν έβαζα το VPN settings σε Auto και άνοιγα την 443 (άσχετο!) θα έπαιζε με PPTP ακόμη και χωρίς shared key για το tunnel. Για να παίξει το L2TP με IPSec έπρεπε να αλλάξω μια τιμή στη registry!!! Mόνο στα 10 αυτό έτσι (ημαρτοοοοοον). Μετά ήθελε επίσης να κανω το network trusted για να δει το SMB share (βάζοντας την IP όχι για να το ανακαλύψει) πάλι μόνο στα 10.
Τεσπα...
Πετάχτε τα ρε να γλυτώσετε.. :D