View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
[
23]
24
:lol:
Δεν δοκιμάζεις σε κάποιο μικρό μαγαζάκι που κάνουν σέρβις σε κινητά, τάμπλετς κλπ;
George_Sp
22/02/2018, 14:30
Δικτυακό θέμα.
Ευχαριστώ.:wave2:
Θα συμφωνήσω με Μαρίνο. Δε χρειάζεται να τα μπλέξεις πολύ. Μοναδική προϋπόθεση να δεις το QNAP πόσο ζορίζεται όταν τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα και αν το δίκτυό σου σε load δε σέρνεται. Σε 1000άρι με σωστό σετάρισμα θα είσαι οκ αρκεί και η/οι IP-camera(s) να έχουν υποστήριξη h264- h264+, h265.
Ερωτηση για τα παιδια του χωρου..
Εχω ενα Ταμπλετ (SONY Z3 Compact) για ολα τα υπολοιπα.. Σερφαρισμα στο δικτυο και σκαιπ κτλ κτλ.. Ωστοσο μετα απο 3.5 χρονια εχει αρχισει και ζοριζεται...Απολυτα ικανοποιημενος, εξαιρετικη ποιοτητα, και απροβληματιστη λειτουργια ολα αυτα τα χρονια..
Ευχαριστω για τον χρονο σας..
To Tablet είναι θηριάκι και για αυτά που θες δε χρειάζεσαι καινούριο. Ένα rootαρισμα θέλεις με custom rom από XDA-developers.
Να ρωτήσω και εγώ τους σχετικούς...
Επειδή διεθέτω μέχρι ένα νεφρό για να επισκευάσω ένα iMac που έχω, δε με στέλνετε σε κανά πι εμ που δε θα
μου ζητήσουνε και το δεύτερο;
Άντε, γιατί το DIY έχει και τα όριά του....
Ακριβές μοντέλο και τί πρόβλημα έχει δε μας λες.
nikos_abel
22/02/2018, 14:30
DIY και απλ στο ίδιο ποστ. :lol: Τα μόνα που μπορείς να "κάνεις μόνος σου" σε απλ, είναι να τα ανάβεις και να τα σβήνεις.
Και να τα πετάς στα σκουπίδια, αλλά αυτό είναι μόνο για γνώστες.
Είστε εγκάθετοι και ειρωνικοί. Επίσης με επιφανειακή γνώση. Ου ρε, Ου και στους δυο. Έχει κάποιος άλλος να κάνει ουσιαστικό σχόλιο (όπως πχ ΠΟΙΟ μικρό μαγαζί; )
nikos_abel
22/02/2018, 14:40
Γιώργο, έχει πολλά και θέλω να το συνεφέρω, όπως επίσης και να το αναβαθμίσω κάπως.
Το πρόβλημα είναι από κάποια βλακεία που δε βρίσκω ως motherboard.
Το μοντέλο είναι το A1311 και τα προβλήματα ξεκίνησαν από υεπρθέρμανση (που δεν είχα πάρει χαμπάρι) και
άλλαξα τον ανεμιστήρα του σκληρού (η οποία έκδοσή του HDD είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία) και εν τέλη
σε κάποια από τις επεμβάσεις μου χάλασα και το βύσμα που συνδέεται η οθόνη στη logicboard.
Πιθανόν να έχει πεθάνει, αλλά θα ήθελα να το δει κάποιος σχετικότερος μπας και τη σώσω (και καμμιά 600ρια € μαζί)
George_Sp
22/02/2018, 15:01
Παίζουν 9 διαφορετικές εκδόσεις του Α1311.
Μοντέλο επεξεργαστή?
nikos_abel
22/02/2018, 18:17
Παίζουν 9 διαφορετικές εκδόσεις του Α1311.
Μοντέλο επεξεργαστή?
Εσύ προσπαθείς να βοηθήσεις και εγώ στα δίνω με το τσιγκέλι :lol:
Θα βρω τα ακριβή σπεκς και θα στα γράψω μάλλον αύριο.
:beer:
Ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σας.
Ναι για Layer 3 switch μιλούσα :lol:
Αρχίζω να πιστεύω μιλώντας με φίλους και διαβάζοντας ξανά τα "παλιά" του πανεπιστημίου ότι μάλλον τα VLAN δε μου χρειάζονται. Τα VLAN είναι κυρίως για security reasons και όχι για καλύτερο utilization του bandwidth. Έχω λάθος σε αυτό;
Οπότε έχω αρχίσει να προβληματίζομαι κατά πόσο θα τη παλεύει αρχικά το LAN με τις κάμερες, αφετέρου το QNAP.
Σκέφτομαι για το QNAP TS 251A -4G του οποίου τα specs είναι εδώ (https://www.qnap.com/en/product/ts-251a/specs/hardware) . Πιστεύετε θα αντέχει 8 κάμερες πάνω του και να streamάρει ταυτόχρονα μέσω plex πχ?
Μήπως να πάω σε έτοιμη λύση CCTV? Όμως έτσι πάω σε υψηλότερο κόστος από όσο έχω ψάξει. Αν κάποιος έχει να προτείνει μια ολοκληρωμένη λύση CCTV με POE cameras είμαι όλος αυτιά. Ψάχνω κάτι basic.
Επίσης για switch προσανατολίζομαι σε Ubiquity US-24-250W, αν και είναι αρκετά τσιμπημένο για τα δεδομένα μου.
Τέλος κάνα firewall? Sophos ή κάποιο άλλο software να τρέχει σε κάνα linuxακι; Αν όμως πάω σε linux μηχάνημα μήπως να στήσω και ένα NAS software να τελειώνω? Απλά στο σενάριο αυτό πιστεύω θα χάσω τη πρακτικότητα των τόσων πολλών διαφορετικών apps που παίζει το QNAP.
Τα έχω ακόμα αχταρμά στο μυαλό μου γαμώτ. :lol: :lol:
Λοιπόν;
macdeath_s
22/02/2018, 20:56
DIY και απλ στο ίδιο ποστ. :lol: Τα μόνα που μπορείς να "κάνεις μόνος σου" σε απλ, είναι να τα ανάβεις και να τα σβήνεις.
Και να τα πετάς στα σκουπίδια, αλλά αυτό είναι μόνο για γνώστες.
Mην τον ακούς αλλά πετυχημένο :D
Aθήνα είσαι ? Αν ναι έχω να προτείνω Χαλάνδρι ή Κολωνάκι. Τι θες και στέλνω pm.
macdeath_s
22/02/2018, 21:06
Αρχίζω να πιστεύω μιλώντας με φίλους και διαβάζοντας ξανά τα "παλιά" του πανεπιστημίου ότι μάλλον τα VLAN δε μου χρειάζονται. Τα VLAN είναι κυρίως για security reasons και όχι για καλύτερο utilization του bandwidth. Έχω λάθος σε αυτό;
Οπότε έχω αρχίσει να προβληματίζομαι κατά πόσο θα τη παλεύει αρχικά το LAN με τις κάμερες, αφετέρου το QNAP.
Σκέφτομαι για το QNAP TS 251A -4G του οποίου τα specs είναι εδώ (https://www.qnap.com/en/product/ts-251a/specs/hardware) . Πιστεύετε θα αντέχει 8 κάμερες πάνω του και να streamάρει ταυτόχρονα μέσω plex πχ?
Μήπως να πάω σε έτοιμη λύση CCTV? Όμως έτσι πάω σε υψηλότερο κόστος από όσο έχω ψάξει. Αν κάποιος έχει να προτείνει μια ολοκληρωμένη λύση CCTV με POE cameras είμαι όλος αυτιά. Ψάχνω κάτι basic.
Επίσης για switch προσανατολίζομαι σε Ubiquity US-24-250W, αν και είναι αρκετά τσιμπημένο για τα δεδομένα μου.
Τέλος κάνα firewall? Sophos ή κάποιο άλλο software να τρέχει σε κάνα linuxακι; Αν όμως πάω σε linux μηχάνημα μήπως να στήσω και ένα NAS software να τελειώνω? Απλά στο σενάριο αυτό πιστεύω θα χάσω τη πρακτικότητα των τόσων πολλών διαφορετικών apps που παίζει το QNAP.
Λοιπόν;
Πάμε λίγα λίγα τα θέματα μην χαωθεί. Αν θες switch καλύτερα σε αυτά που σου είπαμε λέω εγώ... Σχετικά με τα VLANs δεν ήταν άσχημη η ιδέα απλά σε ρώτησα για να δω τι έχεις στο μυαλό σου. Πέραν από security μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για bandwidth control, QoS ανά VLAN ενώ επίσης περιορίζεις και τα broadcasts.
Άλλο τώρα, αν θες firewall σε Unix το πιο διάσημο και εύκολο είναι PFsense. Το QNAP καλό μου φαίνεται αλλά αν βρεις κανέναν με 4 RJ45 ακόμη καλύτερα για μεγαλύτερο channel-group (NIC teaming το λέει η QNAP).
KernelPanic
22/02/2018, 21:12
Λοιπόν;
Budget?
Αν και οι επιλογές του macdeath_s είναι πολύ καλές ξεφεύγουν αρκετά από το home και πάμε στο small bussiness.
προτείνω :
1 managed switch με 24 ports (και poE για τι κάμερες? )
mini pc με 4 (ή περισσότερα ethernet ifaces) φορτωμένο με ipfire ή pfsense (υπάρχουν και έτοιμα ) για firewall/router
Του provider το router σε bridge mode όπως είπαν τα παιδιά
τουλάχιστον 2 vlans:
1 vlan που θα είναι προσβάσιμο μόνο απο το τοπικό lan (ισως και απο vpn) για το surveilance
1 (ή περισσότερα) vlan για τις υπόλοιπες συσκευές...
Φυσικά τα παραπάνω έχουν δουλίτσα (ίσως και διάβασμα για να φύγει ο αχταρμάς :D ) μην περιμένεις plug and play
macdeath_s
22/02/2018, 21:16
Budget?
Αν και οι επιλογές του macdeath_s είναι πολύ καλές ξεφεύγουν αρκετά από το home και πάμε στο small bussiness.
προτείνω :
1 managed switch με 24 ports (και poE για τι κάμερες? )
mini pc με 4 (ή περισσότερα ethernet ifaces) φορτωμένο με ipfire ή pfsense (υπάρχουν και έτοιμα ) για firewall/router
Του provider το router σε bridge mode όπως είπαν τα παιδιά
τουλάχιστον 2 vlans:
1 vlan που θα είναι προσβάσιμο μόνο απο το τοπικό lan (ισως και απο vpn) για το surveilance
1 (ή περισσότερα) vlan για τις υπόλοιπες συσκευές...
Φυσικά τα παραπάνω έχουν δουλίτσα (ίσως και διάβασμα για να φύγει ο αχταρμάς :D ) μην περιμένεις plug and play
Οι περισσότερες κάμερες που δν είναι του κάποτε POE έχουν.
KernelPanic
22/02/2018, 21:18
Πάμε λίγα λίγα τα θέματα μην χαωθεί. Αν θες switch καλύτερα σε αυτά που σου είπαμε λέω εγώ... Σχετικά με τα VLANs δεν ήταν άσχημη η ιδέα απλά σε ρώτησα για να δω τι έχεις στο μυαλό σου. Πέραν από security μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για bandwidth control, QoS ανά VLAN ενώ επίσης περιορίζεις και τα broadcasts.
Άλλο τώρα, αν θες firewall σε Unix το πιο διάσημο και εύκολο είναι PFsense. Το QNAP καλό μου φαίνεται αλλά αν βρεις κανέναν με 4 RJ45 ακόμη καλύτερα για μεγαλύτερο channel-group (NIC teaming το λέει η QNAP).
Τωρα το είδα... μέχρι να κάνω post.. too fast for me....
(κουλάδι και στο πληκτρολόγιο :lol: :p)
Σας ευχαριστώ και τους 2.
Το budget θα ήθελα να το κρατήσω χαμηλά, αν πχ με 500 κάνω δουλειά, βγάζω έξω το QNAP θα είμαι χαρούμενος.
Το surveillance θα πρέπει να έχει πρόσβαση από "έξω", όπως και το ΙοΤ όπου μάλλον καταλήγω σε VeraEdge συστημα.
POE σκέφτομαι για τις κάμερες, δε νομίζω ότι θα μου χρειαστεί κάπου αλλού, αντε σε κάνα AP εξωτερικού χώρου που λέω να βάλω.
Σαφώς αν κάποιος έχει δοκιμασμένη λύση για software nas το οποίο όμως να δίνει επιλογές σε εφαρμογές με ενδιαφέρει.
Αν κάποιος είναι Ηράκλειο Κρήτης και ψήνεται να "μουτζουρωθει" με τη συνοδεία των σχετικών μπινελικιων και αλκοολ θα ήταν σούπερ.
Το προτζεκτακι θα υλοποιηθεί κατά Μάιο με Ιουνίο, εξου και ψάχνομαι τώρα για να budgetαρω και να καταληξω σε σχεδιασμό.
Τα Vlans χρειάζονται και θα βελτιώσουν την απόδοση του δικτύου. Θα σε πείραζε να πας σε μτχ Cisco switch; Προτείνω το C3750G-24PS-24... Το modem σε bridge - όπως είπαν πιο πάνω - και τρέχουν όλα από το switch.
Τα Vlans χρειάζονται και θα βελτιώσουν την απόδοση του δικτύου. Θα σε πείραζε να πας σε μτχ Cisco switch; Προτείνω το C3750G-24PS-24...
Δδν έχω θέμα με μτχ ή refurbished, ίσα ίσα τα προτιμώ αφού θα μειώσω το κόστος, αρκεί να δουλεύουν σωστά.
Στα VLANs οπότε θα πρέπει να δώσω και QOS ή να γίνει alocate bandwidth?
Άρχιζει η άσκηση και σοβαρεύει..
Edit : στο ebay παίζουν αρκετά δε καλές τιμές..
macdeath_s
22/02/2018, 22:41
Το budget θα ήθελα να το κρατήσω χαμηλά, αν πχ με 500 κάνω δουλειά, βγάζω έξω το QNAP θα είμαι χαρούμενος.
Το surveillance θα πρέπει να έχει πρόσβαση από "έξω", όπως και το ΙοΤ όπου μάλλον καταλήγω σε VeraEdge συστημα.
POE σκέφτομαι για τις κάμερες, δε νομίζω ότι θα μου χρειαστεί κάπου αλλού, αντε σε κάνα AP εξωτερικού χώρου που λέω να βάλω.
Σαφώς αν κάποιος έχει δοκιμασμένη λύση για software nas το οποίο όμως να δίνει επιλογές σε εφαρμογές με ενδιαφέρει.
Αν κάποιος είναι Ηράκλειο Κρήτης και ψήνεται να "μουτζουρωθει" με τη συνοδεία των σχετικών μπινελικιων και αλκοολ θα ήταν σούπερ.
Το προτζεκτακι θα υλοποιηθεί κατά Μάιο με Ιουνίο, εξου και ψάχνομαι τώρα για να budgetαρω και να καταληξω σε σχεδιασμό.
Και του QNAP και Synology τα OS είναι καλά και σου δίνουν αρκετά services/features. Μη διανοηθείς να πειράξεις τπτ από το embeded Linux μέσω bash :D 500 για όλα νομίζω είναι λίγα πάντως. Μόνο το NAS μπορεί να πάει τόσα...
Δδν έχω θέμα με μτχ ή refurbished, ίσα ίσα τα προτιμώ αφού θα μειώσω το κόστος, αρκεί να δουλεύουν σωστά.
Ναι, έχει στο Ebay, προσοχή στο μοντέλο, υπάρχει και το 24TS που δεν έχει PoE. Το QoS δεν το βρίσκω απαραίτητο μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
macdeath_s
23/02/2018, 01:33
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να κάνεις τπτ αλλά ΑΝ χρειαστεί μελοντικά το QoS το βλέπεις... Αν βλέπεις πολλές άγνωστες λέξεις μην αγχώνεσαι - ασχολήσου αρχικά μόνο με ότι χρειάζεται για να "δουλεύει" η φάση. Για network εξοπλισμό ψάξε skroutz, hardware.com (http://store.hardware.group/hardware/), smartNS (http://www.smartns.gr/) και αμαζον ισπανικό και ιταλικό.
nikos_abel
23/02/2018, 09:26
Mην τον ακούς αλλά πετυχημένο :D
Aθήνα είσαι ? Αν ναι έχω να προτείνω Χαλάνδρι ή Κολωνάκι. Τι θες και στέλνω pm.
Δεν τον ακούω μωρέ :lol: Άντον να λέει, δεν ξέρει!
Χαλάνδρι βολεύει, για στείλε.
:beer:
Εγω μαστορα Ηρακλειο ειμαι. Αν ειμαι free τοτε που θες δεν εχω προβλημα.
Αλλα γιατι σε προβληματιζει το btw? Δες το δικο μου
393364
8 cams εχω και εγω με 44Mpbs traffic απο το 1G.
Ερωτηση.
Θελω να συνδεσω στο δικτυο μου ενα media player που θα παιζει αρχεια 4κ (αποθηκευμενα στον υπολογιστη μου) στην tv.
Media player και pc βρισκονται διπλα ,διπλα,το προβλημα ειναι οτι εχω μονο μια προσβαση στο δικτυο (ethernet)και αυτη ειναι καρφωμενη στο pc.
Αρα χρειαζομαι ενα switch( ; ) και αν ναι ποιο; Με μια προχειρη ματια βγαινουν εκατονταδες.
rainmike
25/02/2018, 23:57
Ερωτηση.
Θελω να συνδεσω στο δικτυο μου ενα media player που θα παιζει αρχεια 4κ (αποθηκευμενα στον υπολογιστη μου) στην tv.
Media player και pc βρισκονται διπλα ,διπλα,το προβλημα ειναι οτι εχω μονο μια προσβαση στο δικτυο (ethernet)και αυτη ειναι καρφωμενη στο pc.
Αρα χρειαζομαι ενα switch( ; ) και αν ναι ποιο; Με μια προχειρη ματια βγαινουν εκατονταδες.
Εχεις τηλεόραση 4κ ρε θηρίο?Βασικά γιατι δεν συνδέεις απλά τον media player sto router?Τα περισσότερα ρούτερ έχουν περισσότερες των μια θύρες Ethernet.
Δεν έχω 4κ τηλεόραση.
Μια 1080p έχω ,απλά τα αρχεία είναι 4κ και ο media player θα τα κάνει 1080.
Το πρόβλημα είναι ότι το ρούτερ είναι σε άλλο δωμάτιο από τα υπόλοιπα μηχανήματα (pc,player)
George_Sp
26/02/2018, 10:50
Ερωτηση.
Με ένα τέτοιο κουμπώνεις το καλώδιο ethernet που έρχεται από το router και σου μοιράζει σε έξτρα 4 θύρες πρόσβαση στο router.
https://www.skroutz.gr/s/7639405/TP-LINK-TL-SG1005D-v6.html
nikos_abel
27/02/2018, 09:10
Άργησα λίγο αλλά ορίστε:
Model:
- iMac (21.5-inch Late 2009) (CTO)
Codename:
- No codename assigned.
Build Country:
- This unit was built in Czech Republic, Pardubice Area.
Build Year:
- We could not verify the build year of this unit.
Build Week
- Your Mac was built in week 11 of that year (March).
Production Nr.:
- This unit was number 2028 to be built that week.
και όπως είχα αναφέρει, είχε υπερθέρμανση, φαινόταν να μη λειτουργεί ο ανεμιστήρας του σκληρού, πέταξε τον σκληρό (Dead)
και όταν άλλαξα ανεμιστήρα δεν λειτουργούσε πάλι.
Επίσης, έκανα μια μλκία και στράβωσα το βύσμα της σύνδεση της οθόνης στη motherboard.
Άργησα λίγο αλλά ορίστε:
Model:
Codename:
- No codename assigned.
Build Country:
Build Year:
Build Week
Production Nr.:
και όπως είχα αναφέρει, είχε υπερθέρμανση, φαινόταν να μη λειτουργεί ο ανεμιστήρας του σκληρού, πέταξε τον σκληρό (Dead)
Επίσης, έκανα μια μλκία και στράβωσα το βύσμα της σύνδεση της οθόνης στη motherboard.
Ο ορίζοντας των υπολογιστών......
:p
Στάνταρ πλήρωσε 30€ για να του παρέχει τις παραπάνω πληροφορίες η απλ. Με μόλις 120€ παίρνεις το premium πακέτο, με πλήρη στοιχεία.
nikos_abel
27/02/2018, 10:32
Στάνταρ πλήρωσε 30€ για να του παρέχει τις παραπάνω πληροφορίες η απλ. Με μόλις 120€ παίρνεις το premium πακέτο, με πλήρη στοιχεία.
90€, τσιγκουνιές δεν κάνω :p
90€, τσιγκουνιές δεν κάνω :p
Με 120€ σου δίνουν και πληροφορίες για την ποιότητα της συσκευασίας του προϊόντος......
George_Sp
27/02/2018, 12:17
Άργησα λίγο αλλά ορίστε:
Model:
Codename:
- No codename assigned.
Build Country:
Build Year:
Build Week
Production Nr.:
Να μη σε στεναχωρήσω αλλά για Core2Duo δεν υπάρχει λόγος να δώσεις χρήματα για επισκευή. Τα χρήματα της επισκευής αγγίζουν την αγορά ενός καινούριου desktop με εγγύηση.
π.χ.
https://www.mgmanager.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE% BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/57281-asus-a6420-aio-215-inch-fhdi3-41704gb500gbwifiw7-pro.html#/all_in_one-%CE%BD%CE%B1%CE%B9
Να μη σε στεναχωρήσω αλλά για Core2Duo δεν υπάρχει λόγος να δώσεις χρήματα για επισκευή. Τα χρήματα της επισκευής αγγίζουν την αγορά ενός καινούριου desktop με εγγύηση.
π.χ.
https://www.mgmanager.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE% BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/57281-asus-a6420-aio-215-inch-fhdi3-41704gb500gbwifiw7-pro.html#/all_in_one-%CE%BD%CE%B1%CE%B9
Εγώ θα του ζητούσα τουλάχιστον ένα 150ρι μόνο για την απάντηση.
:p
nikos_abel
27/02/2018, 12:51
π.χ.
Ναι βρε. δίκιο έχεις, αλλά δε θα είναι μακ και για χάκιντος θέλει πολύ χρόνο που δε διαθέτω.
Αυτό που οι χέιτερς (Τεό :moutza: ) δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι κάποια πράγματα θέλουμε να τα κάνουμε με συγκεκριμένο τρόπο.
Και λίνουξ μπορεί να βάλω και γουιν 10, αλλά ποιος θα κάτσει να μετατρέψει μια δουλειά χρόνων, που έχει φτιαχθεί
με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, με συγκεκριμένο σκεπτικό.
Δε μιλάμε για σερφάρισμα στο fb, ούτε για gaming.
Για την επισκευή το σκέφτομαι για να μην πάω σε άλλο μεταχειρισμένο που ΔΕΝ θα ξέρω τι θα μου βγάλει,
τα καινούρια δε είναι εκτός μπάτζετ κατά πολύ.
George_Sp
27/02/2018, 12:55
Ναι βρε. δίκιο έχεις, αλλά δε θα είναι μακ και για χάκιντος θέλει πολύ χρόνο που δε διαθέτω.
Αυτό που οι χέιτερς (Τεό :moutza: ) δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι κάποια πράγματα θέλουμε να τα κάνουμε με συγκεκριμένο τρόπο.
Και λίνουξ μπορεί να βάλω και γουιν 10, αλλά ποιος θα κάτσει να μετατρέψει μια δουλειά χρόνων, που έχει φτιαχθεί
με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, με συγκεκριμένο σκεπτικό.
Δε μιλάμε για σερφάρισμα στο fb, ούτε για gaming.
Για την επισκευή το σκέφτομαι για να μην πάω σε άλλο μεταχειρισμένο που ΔΕΝ θα ξέρω τι θα μου βγάλει,
τα καινούρια δε είναι εκτός μπάτζετ κατά πολύ.
Ίσως τελικά η σωστή ερώτηση αντί να ψάχνουμε την επισκευή της δεκαετίας I-Mac να είναι ποιο πρόγραμμα, ποιά δουλειά και πώς μπορούμε να την μεταφέρουμε αλλού.
nikos_abel
27/02/2018, 13:02
Ίσως τελικά η σωστή ερώτηση αντί να ψάχνουμε την επισκευή της δεκαετίας I-Mac να είναι ποιο πρόγραμμα, ποιά δουλειά και πώς μπορούμε να την μεταφέρουμε αλλού.
Έχεις ΠΜ σε λίγο...
bros400pgm
17/03/2018, 19:31
Kατεχει κανεις απο android φλασαρισμα και ΙΜΕΙ; Εχω κανει βλακεια :cry::cry::cry::cry:
Kατεχει κανεις απο android φλασαρισμα και ΙΜΕΙ; Εχω κανει βλακεια :cry::cry::cry::cry:
Εξομολογησου να δουμε
bros400pgm
18/03/2018, 07:56
Προσπαθησα να φλασαρω μια νεα ROM στο κινητο. Ακολουθησα τις οδηγιες που ελεγε αλλα καπου δεν πετυχε. Ισως καπου δεν εκανα κατι σωστα. Με τα πολλα, καταφερα να εγκαταστησω μια custom recovery σωστα (TWRP) και μια ROM και το κινητο δουλεψε (λογικα ειναι και rooted τωρα).
Δυστυχως ομως ειχαν χαθει τα ΙΜΕΙ. Μετα απο πολυ ψαξιμο και δοκιμες, καταφερα μεσω μιας εφαρμογης terminal στο κινητο να δωσω κατι εντολες που ειχα βρει και βουαλα, τουλαχιστον στα στοιχεια που διαβαζω, βλεπω να υπαρχουν και τα 2 ΙΜΕΙ.
Το προβλημα ομως ειναι οτι δουλευει μονο η μια SIM: αυτη που εχω επιλεξει για data :cry:. Εαν αλλαξω την ρυθμιση, δουλευει η αλλη. Και οι 2 SIM μολις ανοιγω το κινητο, ζητανε PIN και το κινητο βλεπει τον παροχο (vodafone και wind αντιστοιχα).
Μάλλον μιλάς για κάποιο samsung κινητό, σωστά; από που κατέβασες την ρομ; στο twrp έχει επιλογή να πάρεις backup to ΙΜΕΙ ακρβώς για τέτοιες στραβές....
Επίσης ΠΑΝΤΑ πριν φλασάρουμε οτιδήποτε, παίρνουμε backup όλη την τρέχουσα ρομ. Σου μιλάει άνθρωπος που τα τελευταία 3 κινητά του (S2, S4 και μέχρι στιγμής ελλείψει money, S6) τα έχω φλασάρει και ρουτάρει από κούτα χωρίς καν να τα πρωτοξεκινήσω :D
Καθώς και δεκάδες άλλα φίλων (Samsung, πάντα)
Πες μάρκα και μοντέλο να σε κατευθύνω να βάλεις την ερώτησή σου να σε βοηθήσουν (θέλει Αγγλικά όμως)
bros400pgm
18/03/2018, 08:54
Oχι δεν ειναι samsung. Κινεζικο elephone p8000.
Δεν γνωριζα και δεν ελεγε κατι για backup στο thread που ειχα διαβασει, οποτε "εμπλεξα".
Oχι δεν ειναι samsung. Κινεζικο elephone p8000.
Δεν γνωριζα και δεν ελεγε κατι για backup στο thread που ειχα διαβασει, οποτε "εμπλεξα".
Ρίξε μια ματιά και βάλε την ερώτησή σου ΕΔΩ (https://forum.xda-developers.com/elephone-p8000) θα σε βοηθήσουν λογικ.
Ασχέτως αν λέει η όχι για bakcup, (κα πολύ κακώς που δεν λέει, είναι γραψάρχης) εσύ σε επόμενα κινητά που θα επιχειρήσεις να ρουτάρεις η να βάλεις καστομιά, ΠΑΝΤΑ θα παίρνεις.
Καλή επιτυχια και πες μας το αποτέλεσμα.
manikcbr
24/03/2018, 12:40
Ψάχνω για tablet οικονομικό και λειτουργικό για χρήση στο internet και GPS εφαρμογές. Επομένως θέλω να έχει ποιοτική οθόνη γύρω στις 8", 3g χαρακτηριστικά, δυνατή μπαταρία.
Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον τα παρακάτω δύο: http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/huawei-mediapad-t3-80-4g-tablet-8-8gb-gkri/prod8831155pp/
http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/mls-iqtab-bliss-3g-tablet-8-3g-16gb-leyko/prod7853334pp/
Παρακαλώ αν έχετε να προτείνετε κι εσείς κάτι ή να σχολιάσετε αυτά τα δύο :)
Ψαχνω λαπτοπ 15ρι ΣΤΟΠ
Χρηση ιντερνετ και live tv ΣΤΟΠ
Τιμη εννοειται χαμηλη ΣΤΟΠ
Ακουω προτασεις.
Ευχαριστω.
George_Sp
09/04/2018, 13:47
Ψαχνω λαπτοπ 15ρι ΣΤΟΠ
Χρηση ιντερνετ και live tv ΣΤΟΠ
Τιμη εννοειται χαμηλη ΣΤΟΠ
Ακουω προτασεις.
Ευχαριστω.
https://www.skroutz.gr/s/10967236/Dell-Inspiron-3567-i3-6006U-4GB-1TB-Linux.html
τιμή πιο κάτω δε παίζει για κανούριο που να αξίζει τα λεφτά του
https://www.skroutz.gr/s/10967236/Dell-Inspiron-3567-i3-6006U-4GB-1TB-Linux.html
τιμή πιο κάτω δε παίζει για κανούριο που να αξίζει τα λεφτά του
George βλέπω 2 διαμορφώσεις στο ίδιο μηχάνημα.
Ξέρεις τις διαφορές τους;
https://www.mgmanager.gr/notebooks/66573-dell-inspiron-3567-i3-6006u156-led4gb1tb-hddwebcamdvd-rwubuntu-black.html
https://www.mgmanager.gr/notebooks/68912-dell-inspiron-3567-i3-6006u156-led4gb1tbdvd-rwwebcamlinux-black.html
George_Sp
09/04/2018, 14:47
George βλέπω 2 διαμορφώσεις στο ίδιο μηχάνημα.
Ξέρεις τις διαφορές τους;
https://www.mgmanager.gr/notebooks/66573-dell-inspiron-3567-i3-6006u156-led4gb1tb-hddwebcamdvd-rwubuntu-black.html
https://www.mgmanager.gr/notebooks/68912-dell-inspiron-3567-i3-6006u156-led4gb1tbdvd-rwwebcamlinux-black.html
το ένα έχει καλύτερο και πιο σύγχρονο wifi κεραιάκι AC ενώ το άλλο μόνο B/G/N
το φθηνότερο βλέπω και card reader για SD-MicroSD (με αντάπτορα) που δε βλέπω στο ακριβότερο να αναγράφεται.
αν είσαι σε απόλυτο budget πάρε και το φθηνότερο.
Vstrommer71
09/04/2018, 15:44
το ένα έχει καλύτερο και πιο σύγχρονο wifi κεραιάκι AC ενώ το άλλο μόνο B/G/N
το φθηνότερο βλέπω και card reader για SD-MicroSD (με αντάπτορα) που δε βλέπω στο ακριβότερο να αναγράφεται.
αν είσαι σε απόλυτο budget πάρε και το φθηνότερο.
Σημειωτεον να υπολογιζει στο κοστος κι εναν SSD οπωσδηποτε γιατι αυτη η σειρα της Dell με τους κανονικους δισκους παει πιο αργα κι απο την καθυστερηση.Μερικα μηχανηματα που εχουμε δωσει ειναι πραγματικα απελπιστικα,οπως βεβαια και κατι αντιστοιχα ΗΡ G5
George_Sp
09/04/2018, 16:21
Σημειωτεον να υπολογιζει στο κοστος κι εναν SSD οπωσδηποτε γιατι αυτη η σειρα της Dell με τους κανονικους δισκους παει πιο αργα κι απο την καθυστερηση.Μερικα μηχανηματα που εχουμε δωσει ειναι πραγματικα απελπιστικα,οπως βεβαια και κατι αντιστοιχα ΗΡ G5
είσαι σίγουρος οτι μιλάς για τη σειρά με τον i3 6000?
με τον celeron ναι συμφωνώ. δε μου χει τύχει ποτέ κάποιο με i3 και 4gb ram που ο σκληρός να ήταν διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο μηχανικό.
Αυριο που θα πάω μαγαζί θα δω κάποιες προσφορές που έβγαλε η Lenovo και θα σου πω κυρ Θόδωρα. Μπορεί να είναι κάποια ενδιαφέρουσα.
Vstrommer71
09/04/2018, 19:05
είσαι σίγουρος οτι μιλάς για τη σειρά με τον i3 6000?
με τον celeron ναι συμφωνώ. δε μου χει τύχει ποτέ κάποιο με i3 και 4gb ram που ο σκληρός να ήταν διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο μηχανικό.
Ναι,με i3-6006.Τωρα αν πεσαμε στην περιπτωση,να πω ΟΚ.Εντυπωσιακα αργα.Ουτε τολμω να σκεφτω πως θα πηγαινανε με Celeron
Να πηγαίνει ποιο αργά από το υπάρχον αποκλείεται.
Η σύζυγος έχει υπομονή Θιβετιανου μοναχού φανατικού θεατή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου,εγώ απλώς βαρέθηκα να το βλέπω να καίει ρεύμα απλά για να κάθεται και αποφάσισα να το πετάξω.
1) NB HP 250 G6 i3-6006U 2.00 GHz/15.6''/4GB/1TB/DVDRW/UMA/FREEDOS
Intel Core i3-6006U (2 GHz, μνήμη cache L3 3MB, 2C),15,6" (1.366 x 768) SVA WLED,4GB DDR4-2133 SDRAM (1 x 4 GB),1 TB 5.400 rpm SATA,DVD+/-RW, ενσωματωμένα γραφικά Intel HD 520,Ethernet 10/100/1000 GbE,wireless 802.11a/b/g/n/ac (1x1),BT,2x USB 3.1 1ης γενιάς, 1x USB 2.0,1x HDMI 1.4b,1x VGA, 1x RJ-45,1x σύνθετη υποδοχή ακουστικών/μικροφώνου,1x καλώδιο τροφοδοσίας AC,FREEDOS,Βάρος 2,10 kg, 1yr Warranty
266 + ΦΠΑ + ΜΤΦ
2) Lenovo V310-15IKB (W/ ONE-LINK)/15.6 FHD TN AG(SLIM)/I5-7200U/NO RAM,4G DDR4 2133 ONBOARD/1TB 9.5/7MM 5400RPM/INTEGRATED/FREE-DOS/N02_2YEAR_DEP_CI_IPSTD/9.0MM SUPER MULTI(TRAY IN)/WIFI 1X1 AC+BT4.1/FINGERPRINT/HD 720P WITH SINGLE MIC/
335 + ΦΠΑ +ΜΤΦ
ρίξε μια ματιά μπορεί να έχουν κάποιο ενδιαφέρον.
macdeath_s
02/05/2018, 20:09
Μάγκες, το έψαξα Google και stackoverflow και άκρη δεν έβγαλα. Θέλω να κάνω configure iOS με QR codes. Το ζητούμενο είναι ο όποιος κουλός - ανίδεος να μπορεί να κάνει hotspot το κινητό του σκανάροντας QR codes. Είναι για ώρα ανάγκης για υποστήριξη σε sites που είναι στου διάολου τη μάνα... π.χ. πρέπει να κάνεις troubleshoot firewall 03:30 am και δεν έχεις ούτε ssh ούτε κονσόλα μέσω AUX line. Oπότε ο λόκαλ μαν κάνει hotspot το κινητό του και μετά συνδέει στο 4G κάτι smartglasses και είναι το remote ανδροειδές σου.
Βρήκα μόνο πώς να κάνεις associate σε υπάρχον wifi.
KernelPanic
02/05/2018, 22:32
Μάγκες, το έψαξα Google και stackoverflow και άκρη δεν έβγαλα. Θέλω να κάνω configure iOS με QR codes. Το ζητούμενο είναι ο όποιος κουλός - ανίδεος να μπορεί να κάνει hotspot το κινητό του σκανάροντας QR codes. Είναι για ώρα ανάγκης για υποστήριξη σε sites που είναι στου διάολου τη μάνα... π.χ. πρέπει να κάνεις troubleshoot firewall 03:30 am και δεν έχεις ούτε ssh ούτε κονσόλα μέσω AUX line. Oπότε ο λόκαλ μαν κάνει hotspot το κινητό του και μετά συνδέει στο 4G κάτι smartglasses και είναι το remote ανδροειδές σου.
Βρήκα μόνο πώς να κάνεις associate σε υπάρχον wifi.
:hmm: Ξερω οτι η Apple χρησιμοποιεί xml files για να χρησιμοποιηθεί απο MDMs για αυτοματοποιηση τω ρυθμίσεων κτλ κτλ (νομίζω οτι έχει και free sdk )
Αυτο που μπορώ να σκεφτώ QR που να δείχνει σε συγκεκριμένο url με το xml (signed για μεγαλύτερη ασφάλεια ) το οποιο θα ρυθμίζει το wifi σε hotspot...
Just a though... δεν το έχω κάνει ποτέ οπότε μεγάλο παιδί είσαι κάντο με δικό σου ρισκο... :D :p
Για δες και εδώ https://developer.apple.com/library/content/featuredarticles/iPhoneConfigurationProfileRef/Introduction/Introduction.html#//apple_ref/doc/uid/TP40010206-CH1-SW30
macdeath_s
02/05/2018, 22:59
:hmm: Ξερω οτι η Apple χρησιμοποιεί xml files για να χρησιμοποιηθεί απο MDMs για αυτοματοποιηση τω ρυθμίσεων κτλ κτλ (νομίζω οτι έχει και free sdk )
Αυτο που μπορώ να σκεφτώ QR που να δείχνει σε συγκεκριμένο url με το xml (signed για μεγαλύτερη ασφάλεια ) το οποιο θα ρυθμίζει το wifi σε hotspot...
Just a though... δεν το έχω κάνει ποτέ οπότε μεγάλο παιδί είσαι κάντο με δικό σου ρισκο... :D :p
Για δες και εδώ https://developer.apple.com/library/content/featuredarticles/iPhoneConfigurationProfileRef/Introduction/Introduction.html#//apple_ref/doc/uid/TP40010206-CH1-SW30
Με το Meraki MDM είχα QRs για να γίνει register iOS ή Android στο fleet αλλά ουσιαστικά κατέβαζε το profile. Οπότε εσύ λες να έχω ένα xml σε κάποιο webpage (δεν χρειάζεται signed γιατί θα είναι σε S3 bucket εσωτερικό) και το iPhone απλά να το κατεβάζει kai να το εκτελεί. Τώρα κατάλαβα γιατί είπες ρίσκο :p
Αυτό που έστειλες βέβαια αναφέρει WiFi αλλά ;oxi 4G :(
KernelPanic
03/05/2018, 21:29
Με το Meraki MDM είχα QRs για να γίνει register iOS ή Android στο fleet αλλά ουσιαστικά κατέβαζε το profile. Οπότε εσύ λες να έχω ένα xml σε κάποιο webpage (δεν χρειάζεται signed γιατί θα είναι σε S3 bucket εσωτερικό) και το iPhone απλά να το κατεβάζει kai να το εκτελεί. Τώρα κατάλαβα γιατί είπες ρίσκο :p
Αυτό που έστειλες βέβαια αναφέρει WiFi αλλά ;oxi 4G :(
Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις enable/disable το "Personal Hotspot" μέσα απο το meraki και να κανεις export το config;
Λογικα είναι καποιο boolean value αλλα δεν είδα κάτι στο link που εβαλα παραπανω (sorry for that)
Επίσης λέω να σταματήσω εδω τις ιδεες γιατι βλέπω να με στέλνει για ΒΑΝιο ο sniper με αυτα που γράφω σε moto forum :lol: :lol:
macdeath_s
03/05/2018, 22:38
Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις enable/disable το "Personal Hotspot" μέσα απο το meraki και να κανεις export το config;
Λογικα είναι καποιο boolean value αλλα δεν είδα κάτι στο link που εβαλα παραπανω (sorry for that)
Επίσης λέω να σταματήσω εδω τις ιδεες γιατι βλέπω να με στέλνει για ΒΑΝιο ο sniper με αυτα που γράφω σε moto forum :lol: :lol:
Γιατί τι θα γράφουμε συνέχεια συμβουλές για αγορά λαπτοπ για μητρικές και σκληρούς :p
Το μεράκι που έγραψα είναι ουσιαστικά αυτό (https://meraki.cisco.com/solutions/mobile-device-management) το οποίο δουλεύει με profile που κάνει accept το κινητό που θες να κάνεις add στο managed fleet. Από κει και πέρα τι γίνεται ιδέα δεν έχω γιατί ουσιαστικά τις αλλαγές τις κάνεις στο dashboard το οποιό είναι είναι ένα front end interface και επικοινωνεί με το Cloud controller του Meraki. Το τελευταίο ουσιαστικά configurάρει.
Όπως και να χει μας ανακοίνωσαν 14 νέα data center μες στο καλοκαιράκι οπότε χαιρετά το άνωθεν project προς το παρόν :cry:
Γιατί τι θα γράφουμε συνέχεια συμβουλές για αγορά λαπτοπ για μητρικές και σκληρούς :p
Το μεράκι που έγραψα είναι ουσιαστικά αυτό (https://meraki.cisco.com/solutions/mobile-device-management) το οποίο δουλεύει με profile που κάνει accept το κινητό που θες να κάνεις add στο managed fleet. Από κει και πέρα τι γίνεται ιδέα δεν έχω γιατί ουσιαστικά τις αλλαγές τις κάνεις στο dashboard το οποιό είναι είναι ένα front end interface και επικοινωνεί με το Cloud controller του Meraki. Το τελευταίο ουσιαστικά configurάρει.
Όπως και να χει μας ανακοίνωσαν 14 νέα data center μες στο καλοκαιράκι οπότε χαιρετά το άνωθεν project προς το παρόν :cry:
Στην πράξη το μεράκι(sic) στέλνει ένα congig profile στο iphone. Νομίζω πως για να έχεις πρόσβαση στο personal hotspot, πρέπει να είναι jailbroken. Η Apple δεν θέλει apps που να ενεργοποιούν το hotspot γιατί μπορεί να παίζουν χρεώσεις κι ο χρήστης να μην το καταλάβει.
Γιατί δεν βάζεις στο QR ένα url που να έχει οδηγίες; :p
πάτα settings, πάτα personal hotspot, ενεργοποίησε το hotspot, άλλαξε το pass, πάτα done.. :cry: :lol:
KernelPanic
04/05/2018, 00:07
Στην πράξη το μεράκι(sic) στέλνει ένα congig profile στο iphone.
Yeap γι αυτο ρωτησα αν μπορει να κανει export to config ετσι ωστε να το βάλει στο QR σαν url..
Ψάχνωντας βεβαια βλέπω γκρίνια οτι δεν μπορουν να το απενεργοποιήσουν μεσω MDM οπότε μαλλον είσαι σωστός μιλωντας για jailbrake...
Δυστυχως δεν εχω πρόσβαση στο MDM που υπαρχει εγκατεστημενο σε εμας να δω τι επιλογες εχει :(
macdeath_s
04/05/2018, 01:27
Στην πράξη το μεράκι(sic) στέλνει ένα congig profile στο iphone. Νομίζω πως για να έχεις πρόσβαση στο personal hotspot, πρέπει να είναι jailbroken. Η Apple δεν θέλει apps που να ενεργοποιούν το hotspot γιατί μπορεί να παίζουν χρεώσεις κι ο χρήστης να μην το καταλάβει.
Γιατί δεν βάζεις στο QR ένα url που να έχει οδηγίες; :p
πάτα settings, πάτα personal hotspot, ενεργοποίησε το hotspot, άλλαξε το pass, πάτα done.. :cry: :lol:
Lol δεν το σκέφτηκα να βάλω QR που θα σε στέλνει σε βιντεάκι :beer:
AUFGEBRACHT
05/05/2018, 18:09
Σημερινή αναζήτηση στο google και το search advisor του Bitdefender μάλλον έκανε την δουλειά του μια χαρά, αναζήτηση σε virustotal και μόνο 3 "κοκκινίσματα"... :hmm:
395397
395398
Ερευνα αγοράς για τους επόμενους μήνες.Λαπτοπ,8gb ram,i7,ssd.Καρτα γραφικών κλάιν μάιν.Για μουσική θα δουλεύει και πρόγράμματα όπως DAW (cubasis etc etc),εξωτερική κάρτα ήχου για εγγραφή κιθάρας κτλ.Τυχόν μουσικοί ή ερασιτέχνες,τα φώτα σας.
Ερευνα αγοράς για τους επόμενους μήνες.Λαπτοπ,8gb ram,i7,ssd.Καρτα γραφικών κλάιν μάιν.Για μουσική θα δουλεύει και πρόγράμματα όπως DAW (cubasis etc etc),εξωτερική κάρτα ήχου για εγγραφή κιθάρας κτλ.Τυχόν μουσικοί ή ερασιτέχνες,τα φώτα σας.
Macbook pro 2015-6 μτχ.
nikos_abel
21/05/2018, 14:22
Μας βάζεις δύσκολα... Έχε υπόψιν ότι το cakewalk είναι πια δωρεάν, οπότε ότι σε win είναι καλά... τεχνικά σε άλλους.
Αλλά γιατί laptop?
Macbook pro 2015-6 μτχ.
Υπέροχο μεν, αλλά τα μπουρδέλα πλέον δεν παίρνουν ούτε εξτρά μνήμες - εκεί υπάρχει πρόβλημα αν θες να δουλέψεις μουσική σοβαρά.
Υπέροχο μεν, αλλά τα μπουρδέλα πλέον δεν παίρνουν ούτε εξτρά μνήμες - εκεί υπάρχει πρόβλημα αν θες να δουλέψεις μουσική σοβαρά.
Σωστό αυτό για τις μνήμες, παίρνεις από την αρχή ό,τι σου χρειάζεται. Αν δεν κάνω λάθος, τα 15" έχουν όλα 16GB και τα 13" έχουν 8 ή 16GB. Το cubase λέει minimum 4GB, 8 or more recommended, μια χαρά θα παίζει νομίζω..
εχω βρει αυτό https://support.apple.com/kb/sp700?locale=en_US και σε καλή τιμή.Εχει 256 δισκο.Δεν είμαι σίγουρος για τη ram αν ειναι 4 ή 8.Αν ram=4,πόσο πάει το μαλλί για 8;Του 14 μοντέλο είναι.
@nikos_abel λαπιτόπι για φορητότητα να εχω τον sweedish death metal ηχο μου παντού.
Vstrommer71
21/05/2018, 17:30
εχω βρει αυτό https://support.apple.com/kb/sp700?locale=en_US και σε καλή τιμή.Εχει 256 δισκο.Δεν είμαι σίγουρος για τη ram αν ειναι 4 ή 8.Αν ram=4,πόσο πάει το μαλλί για 8;Του 14 μοντέλο είναι.
@nikos_abel λαπιτόπι για φορητότητα να εχω τον sweedish death metal ηχο μου παντού.
Εχω την αμυδρα υποψια οτι απο το '13 και μετα τα Macbook εχουν τα παντα ενσωματωμενα στην μητρικη,οποτε επεξεργαστη και μνημη τα παντρευεσαι,οτι εχει απο την μαμα του.
Επισης κι ο SSD του ειναι εξειδικευμενος και λιγο τσιμπημενος να τον βρεις αν θες μεγαλυτερη χωρητικοτητα.
Πλην αυτων,τιμια και ανθεκτικα μηχανηματα,κι οπως παντα overpriced απο την εταιρια τους.
Απο Σουηδια που εχω αποψη,μτχ πωλουνται 13αρια του 15 με τις προδιαγραφες που θες γυρω στα 500-700 ευρω.Εδω Ελλαδα δεν τσουλαει γενικα το μεταχειρισμενο MacBook
Ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση για τις απαιτήσεις σου το Macbook Air, κυρίως λόγω CPU. Δες παραδείγματα:
MacBook Pro 13",2.9GHz Core i5, 8GB RAM, 256 SSD, 2015 με εγγύηση μέχρι 08/19 (https://www.ebay.com/itm/MINT-MacBook-Pro-13-2-9GHz-Core-i5-8GB-RAM-256-SSD-2015-M-O-2016-761/112895120072?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649)
MacBook Pro 13", 2.7GHz i5, 8GB RAM, 256GB SSD, 2015 (https://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-Pro-13-2-7GHz-i5-8GB-RAM-256GB-SSD-2015-Office-2016-661/352315396115?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649)
(έχουν και MS Office 2016) :touched:
Υποθέτω για windows να σταματήσω να το έχω ως προοπτική. Τα είδα τα λινκ. Σαφώς αυτό που έχω βρει, είναι κατά πολύ φτηνότερο.
Η μνήμη στο macbook air επίσης δεν αναβαθμίζεται, δες για κάποιο με 8GB, αν μπορείς να κάνεις την έκπτωση στον επεξεργαστή. Τα mac για τέτοιο software είναι καλύτερη ειλογή.
nikos_abel
21/05/2018, 21:34
Ram 8 για μουσική είναι λίγα. Εκτός αν μιλάτε για παρά πολύ ερασιτεχνικά.
Αλλιώς, μόνο τα τύμπανα να βάλεις (audio μιλάμε) θα σέρνεται.
Το λέω φυσικά εγώ που κάνω παραγωγή.
Ram 8 για μουσική είναι λίγα. Εκτός αν μιλάτε για παρά πολύ ερασιτεχνικά.
Προσωπικά, αυτό κατάλαβα ότι χρειάζεται..
Ναι παιδιά. Οικιακή ψυχαγωγία. Μη γράφω πάλι σε τετρακάναλο fostex.
nikos_abel
22/05/2018, 07:02
Μη γράφω πάλι σε τετρακάναλο fostex.
Γιατί; Μια χαρά είναι! Αναλογικούρα και ηχάκλα!
nikos_abel
22/05/2018, 07:13
Τόλη, αν επιμένεις για macbook ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω!
Επειδή έχω ένα 13" του 2008, που λόγω βλάβης του iMac μου έχει γίνει το βασικό μου εργαλείο,
το μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν παίρνει πάνω από 8Gb RAM και η πολύ μικρή οθόνη.
Έχεις καταλήξει με ποιο DAW θα παίξεις;
Δεν εχω καταλήξει σε daw ακόμη.Τωρα εχω αρχίσει το ψαξιμο του τι και πως και το γιατί!
nikos_abel
22/05/2018, 13:33
Δεν εχω καταλήξει σε daw ακόμη.Τωρα εχω αρχίσει το ψαξιμο του τι και πως και το γιατί!
Άρα, ας δούμε πρώτα το DAW, και μετά κοιτάμε τι χρειαζόμαστε για να το υποστηρίξει.
Π.χ. αν θες το Garageband, είναι πολύ εύκολο και free αλλά θες αποκλειστικά mac (μη σκεφτείς hackindos, η μελέτη που θέλουν είναι δραμματική).
Η εξέλιξη του είναι το Logic, το οποίο κάνει μεν 200 Έουρος, αλλά και μόνο με τους δικούς του ήχους και plugin, κάνεις παπάδες.
Από την άλλη, από οτι κατάλαβα έχεις ήδη κάποια plugin. Αυτά συνήθως πάνε σχεδόν παντού - έχουν αντίστοιχες εκδόσεις τέλος πάντων.
Έχε λοιπόν στο μυαλό σου ότι κυκλοφορούν πάρα πολλά free DAW, με λίγους ως πάρα πολλούς περιορισμούς, είτε σε trial, είτε σε εντελώς
free εκδόσεις.
Θα έλεγα να κάνεις μια αναζήτηση με βάση αυτό.
Πάντως, στα mac win τρέχεις -το ανάποδο δεν....
Μάλλον logic θα έχει το μενού μιας και έχω πρόσβαση στο να το μάθω. Μάλλον θα πάω για το Mac που έχω βρει τελικά. Και να μη μου κάνει, πωλείται εύκολα θεωρώ.
George_Sp
22/05/2018, 15:32
Μια παρένθεση, για ενημέρωση για το Mi A1.
Project Treble διαθέσιμο. Αυτό σημαίνει ακόμα καλύτερη υποστήριξη, αναβάθμιση και εκμετάλλευση του hardware (που είναι ικανό για πολύ πράμα) στο έπακρο. Προφανώς χρονικός ορίζοντας ζωής παρατείνεται κατά 2+ χρόνια μίνιμουμ από το προσδοκόμενο για να αξίζει η συσκευή να την κατέχει κάποιος.
Καθαρός κώδικας από το 0 ακόμα και για τα hardware features που σημαίνει οτι για την τιμή του το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη αγορά που μπορείτε να κάνετε, και χτυπάει στα ίσια και τις συσκευές με διπλάσιο budget.
Μια παρένθεση, για ενημέρωση για το Mi A1.
Project Treble διαθέσιμο. Αυτό σημαίνει ακόμα καλύτερη υποστήριξη, αναβάθμιση και εκμετάλλευση του hardware (που είναι ικανό για πολύ πράμα) στο έπακρο. Προφανώς χρονικός ορίζοντας ζωής παρατείνεται κατά 2+ χρόνια μίνιμουμ από το προσδοκόμενο για να αξίζει η συσκευή να την κατέχει κάποιος.
Καθαρός κώδικας από το 0 ακόμα και για τα hardware features που σημαίνει οτι για την τιμή του το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη αγορά που μπορείτε να κάνετε, και χτυπάει στα ίσια και τις συσκευές με διπλάσιο budget.
Μάλλον σε λάθος thread το έγραψες , Γιώργο.....
nikos_abel
22/05/2018, 16:25
Είδε απλ και μπηκε, για τηλέφωνα θα μιλάνε σκέφτηκε :lol:
George_Sp
22/05/2018, 16:25
Μάλλον σε λάθος thread το έγραψες , Γιώργο.....
/? τι έσπασε το θρεντ με τα τηλέφωνα; εγώ εδώ θυμάμαι ήτανε.
edit...ας μεταφερθεί. λάθος θέμα.
macdeath_s
25/05/2018, 08:08
Ρε admins, πάλι έληξε το TLS. Γιατί δν βάζετε κούτρα letsencrypt μα κάνει auto renewal?
devil's animal
25/05/2018, 16:12
Στην mobile έκδοση για οτιδήποτε φορτώνει στο φορουμ λέει ότι έχει λήξει το πιστοποιητικό ασφαλείας...και είναι πολύ εκνευριστικο....
Μάλλον το ίδιο έγραψε και ο macdeath_s αλλά με πιο κομπιουτεριστικους όρους...
Δε μας χαλάει να μείνει και χωρίς πιστοποιητικό, δουλεύουν τα cookies και βλέπουμε τα αναγνωσμένα.. :smokin:
macdeath_s
25/05/2018, 20:45
Δε μας χαλάει να μείνει και χωρίς πιστοποιητικό, δουλεύουν τα cookies και βλέπουμε τα αναγνωσμένα.. :smokin:
mlk με το Chrome σε κάθε κλικ μου πετάει warning!
mlk με το Chrome σε κάθε κλικ μου πετάει warning!
Κι εγώ με Chrome μπαίνω, προς το παρόν, αλλά στο mac δεν βγάζει τπτ εκτός από την αρχική προειδοποίηση.. :p
Ο Safari προειδοποιεί αλλά το δείχνει https αμάσητα! :bawl:
thunder ace
26/05/2018, 06:36
Αμα περασεις τα σαραντα........:D
Αγαπητα μου μαστορια
Υπαρχει κανεις που να μη θελει (δυσκολο) - πουλαει μια απο τις παρακατω tone-generators?
1. Fluke Pro3000
2. Fluke IntelliTone Pro 200 (ειναι και lan tester pin2pin)
macdeath_s
07/06/2018, 22:04
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει multiconnector για RJ45 που να περνάει πιστοποίηση 1000BASE-T ? Κάτι σαν το πράσινο το κονσολοκαλώδιο της Cisco που είναι για πολλές κονσόλες και έχει DB25 στην μία άκρη. Συνήθως για out of band access χρησιμοποιείται.
Y.Γ.: Το ξέρω ντροπή να δουλεύεις σε DCs και να ρωτάς στο μοτό :D :beer: απλά έχουμε και έναν πιο παλαίουρα από εμένα στα DCs με KTM κιόλας.
396257
Το pcαποθηκοκατεβαστηρι παρέδωσε δίσκο.
Ευτυχώς χτύπησε ο δίσκος του λειτουργικού και όχι ο storage με τις φωτογραφίες μου.
Πείτε μια λύση για μηχανάκι (τύπου server-nas?) όπου θα κάνει χρέη κατεβαστιριου και σέρβερ για ταινίες όπου και να χτυπήσει δίσκος απλά να τον αλλάζω και όλα καλά.
Τιμή προσγειωμένη.
George_Sp
12/06/2018, 12:03
Το pcαποθηκοκατεβαστηρι παρέδωσε δίσκο.
Ευτυχώς χτύπησε ο δίσκος του λειτουργικού και όχι ο storage με τις φωτογραφίες μου.
Πείτε μια λύση για μηχανάκι (τύπου server-nas?) όπου θα κάνει χρέη κατεβαστιριου και σέρβερ για ταινίες όπου και να χτυπήσει δίσκος απλά να τον αλλάζω και όλα καλά.
Τιμή προσγειωμένη.
Define προσγειωμένη? Αγγελόπουλος ή Γαβράς; :lol:
Define προσγειωμένη? Αγγελόπουλος ή Γαβράς; :lol:
:moutza:
:moutza:
θες να απαντήσεις ή θα μ@λ@κίζεσαι;
Να μην χρειάζεται να πουλήσω τον βασιλιά.
θες να απαντήσεις ή θα μ@λ@κίζεσαι;
Ότι πρέπει για πωλητής στα public είσαι βρε μπαγασα.
George_Sp
12/06/2018, 12:53
Να μην χρειάζεται να πουλήσω τον βασιλιά.
άμα δεν απαντήσεις στο budget μη περιμένεις να αρχίσω να κοπανάω προτάσεις :D
300?
Είναι καλά ή θα μας την πει πάλι ο πλασιέ;:p
George_Sp
12/06/2018, 13:08
300?
Είναι καλά ή θα μας την πει πάλι ο πλασιέ;:p
ξεκινάς με αυτό
https://www.skroutz.gr/s/10456310/QNap-TS-231P.html
οι δίσκοι ανάλογα τι του κουμπώσεις πάνε έξτρα στο κόστος. Σου προτείνω 2x2TB WD Red και βλέπεις