View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
21
22
23
24
Όντως ανέφερες LVM στον άνθρωπο ? :bawl:
Τωρα στο UI σας και με wizard προς διευκολυνση...
Τι ψάχνεις......
Αφού την απόφαση θα την πάρει η παντόφλα.....
:p
Ένα δίκιο το έχεις.....:D
KernelPanic
28/11/2017, 21:26
Όντως ανέφερες LVM στον άνθρωπο ? :bawl:
Δηλαδή εγω που ήθελαν να απαντήσω με LVM over LUKS & software RAID να μην το πω ε????
:lol: :p
macdeath_s
29/11/2017, 10:17
Αναλόγως το είδος των φωτό το LUKS ίσως να είναι απαραίτητο. Σε CentOS πάντως δν το κατάφερα πότε αυτό.
George_Sp
29/11/2017, 10:57
ο τίτλος λέει μια βοήθεια (for dummies) από κομπιουτεράδες.
τι του λέτε του αθρΏπου :P
ουυυυυυ 666 λινουξαδες.....σαν τους παλαιοημερολογήτες που χτυπάνε τις πόρτες κάνετε :lol:
ουυυυυυ 666 λινουξαδες.....σαν τους παλαιοημερολογήτες που χτυπάνε τις πόρτες κάνετε :lol:
Can I talk to you about our lord and saviour Linus Torvalds? :p :p :p
George_Sp
29/11/2017, 12:32
Can I talk to you about our lord and saviour Linus Torvalds? :p :p :p
(με φωνή στοιχειωμένου πύργου)
GET OOOOUT
:lol:
Ίσως να καταλαβαίνεις τι παίζει αλλά just in case επειδή έγραψες τα γράμματα. Το NAS είναι δικτυακή συσκευή οπότε θα χεις πρόσβαση στους δίσκους μέσω Ethernet και SMB (Map network drive). Νομίζω δεν έχει νόημα να τους βλέπεις ξεχωριστά αλλά να τους κάνεις ένα RAID. Τα τροφοδοτικά και USB εννοείς εξωτερικούς σκληρούς?
Και οι 4 δίσκοι είναι εξωτερικοί και είναι backup των εσωτερικών. Ο λόγος που τους θέλω διαχωρισμένους, είναι ότι ο καθένας έχει και διαφορετικό ρόλο στο backup.
Αν καταλαβαίνω καλά και χρειάζεσαι και τους 4 δίσκους ακέραιους με τα δεδομένα τους, τότε μάλλον καλύτερα να φτιάξεις ένα pc με Linux.
:smokin:
Και οι 4 δίσκοι είναι εξωτερικοί και είναι backup των εσωτερικών. Ο λόγος που τους θέλω διαχωρισμένους, είναι ότι ο καθένας έχει και διαφορετικό ρόλο στο backup.
Κανε τον διαχωρισμο σε mount points/ directories/folders η οτι αλλο και οχι σε volumes.
Prob solved.
Κανε τον διαχωρισμο σε mount points/ directories/folders η οτι αλλο και οχι σε volumes.
Prob solved.
Ακριβώς όπως το λες. Έτσι ο χρήστης εκμεταλλεύεται και την ασφάλεια που δίνει η raid διάταξη.
Καταρχήν ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.
Linux, μάλλον δεν...
Για τα υπόλοιπα, κρατάω το "prob solved" και μόλις το πάρω θα επανέλθω για περισσότερη βοήθεια.
stefanos
01/12/2017, 20:47
Λοιπόν έχω ένα κομμένο καλώδια braided λέει 2χ2χ05 που ενώνει ένα μοτέρ (βηματικό , σέρβο θα σας γελάσω, έχει και ένα καλώδιο που στέλνει 40V) με μια κεντρική μονάδα που το ελέγχει (ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοτέρ που ταΐζει ηλεκτρόδιο)
Το μπάλωσε ηλεκτρολόγος (ταινίες κλπ) και έκτοτε η μονάδα βγάζει σφάλμα στον ελεκτή του μοτέρ:cry:) και λέω μπάς και φταίει το μπάλωμα
Παίζει κάνας τρόπος να μπαλώσουμε πιο επιστημονικά το καλώδιο περιμένοντας το ανταλλακτικό?
congate7
10/12/2017, 11:52
Εκεί που λέει δίσκος το έχω πετύχει με 1,8 mb/s και να μου λέει 100% όπως επίσης να γράφει 40 mb/s και να λέει 25%.
Τα έχει παίξει ο δίσκος;Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;
391244
Λοιπόν έχω ένα κομμένο καλώδια braided λέει 2χ2χ05 που ενώνει ένα μοτέρ (βηματικό , σέρβο θα σας γελάσω, έχει και ένα καλώδιο που στέλνει 40V) με μια κεντρική μονάδα που το ελέγχει (ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοτέρ που ταΐζει ηλεκτρόδιο)
Το μπάλωσε ηλεκτρολόγος (ταινίες κλπ) και έκτοτε η μονάδα βγάζει σφάλμα στον ελεκτή του μοτέρ:cry:) και λέω μπάς και φταίει το μπάλωμα
Παίζει κάνας τρόπος να μπαλώσουμε πιο επιστημονικά το καλώδιο περιμένοντας το ανταλλακτικό?
Ενωση με καλαι και θερμοσυστελομενο?
macdeath_s
10/12/2017, 13:07
Εκεί που λέει δίσκος το έχω πετύχει με 1,8 mb/s και να μου λέει 100% όπως επίσης να γράφει 40 mb/s και να λέει 25%.
Τα έχει παίξει ο δίσκος;Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;
391244
Τι SATA έχεις ?
congate7
10/12/2017, 13:28
Τι SATA έχεις ?
Τι είναι αυτό και που το βλέπω;
Vstrommer71
10/12/2017, 15:32
Τι SATA έχεις ?
Η πιθανοτητα να εχει windows 10 και καποιο μ@λακισμενο process του Windows Update(ή απο τον καλο μας τον Defender) να γονατιζει τον δισκο δινει 1,01 αποδοση:lol:
congate7
10/12/2017, 15:51
Τα 10 έχω. To defender που λες είναι antivirus; Κλείνει-διαγράφεται κάπως αυτό μιας και έχω το ρώσικο;
Vstrommer71
10/12/2017, 15:59
Τα 10 έχω. To defender που λες είναι antivirus; Κλείνει-διαγράφεται κάπως αυτό μιας και έχω το ρώσικο;
Στο πινακακι που παρεθεσες θα ηταν χρησιμο να παρατηρησεις στην αριστερη στηλη(που δεν φαινεται στην εικονα) ΠΟΙΑ διεργασια σου δημιουργει το θεμα και σου φερνει τον δισκο στα ορια του,παρατηρησε το και μετα μπορουμε να εξαγουμε ασφαλεστερο συμπερασμα.Πιθανοτατα καποια διεργασια των Windows ή καποιο rootkit scan που κανει το Kaspersky στο παρασκηνιο.Καλα κανεις κι εχεις τον Ρωσσο,κορυφαιο αλλα λιγο βαρυ για παλιοτερα συστηματα.
Στο πινακακι που παρεθεσες θα ηταν χρησιμο να παρατηρησεις στην αριστερη στηλη(που δεν φαινεται στην εικονα) ΠΟΙΑ διεργασια σου δημιουργει το θεμα και σου φερνει τον δισκο στα ορια του,παρατηρησε το και μετα μπορουμε να εξαγουμε ασφαλεστερο συμπερασμα.Πιθανοτατα καποια διεργασια των Windows ή καποιο rootkit scan που κανει το Kaspersky στο παρασκηνιο.Καλα κανεις κι εχεις τον Ρωσσο,κορυφαιο αλλα λιγο βαρυ για παλιοτερα συστηματα.
Ναι ένα δίκιο το έχεις, βγήκε μπόλικος στο ζύγισμα (1350 νομίζω), οπότε βάζω κάτι πιο ελαφρύ ή και καθόλου και είμαι οκ. :D Τα AV δεν τα κρίνουμε με ο κιλό αλλά με την αποτελεσματικότητά τους (νομίζω)
Ναι ένα δίκιο το έχεις, βγήκε μπόλικος στο ζύγισμα (1350 νομίζω), οπότε βάζω κάτι πιο ελαφρύ ή και καθόλου και είμαι οκ. :D Τα AV δεν τα κρίνουμε με ο κιλό αλλά με την αποτελεσματικότητά τους (νομίζω)
Μιλώντας για AV....εγώ έχω το AVAST (free) έχετε κανένα καλύτερο να προτείνετε; (free, πάντα, δεν παίζει φράγκο για paid....)
congate7
10/12/2017, 22:34
Στο ποια διεργασία η απάντηση είναι όλες με τη σειρά τους. Μπορεί να είναι από το Kaspersky, μπορεί από το chrome ή από το lol κάτι άλλο δε δουλεύει στο pc.
Το % δε θα έπρεπε να ανεβαίνει ανάλογα με τα mb/s; Όπως έγραψα και πριν το έχω πετύχει με 1,8 mb/s και να μου λέει 100% και 40 mb/s και να λέει 25%. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Και αφού μετά απο 10+ χρόνια επέστρεψα στα σιχαμερά γουίντοουζ αρχίσανε φυσικά και τα προβλήματα :a018: :a52: :devil:
Κάποια τα έλυσα και κάποια συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν.. Ρίχτε καμια ιδέα για ένα απο αυτά..
Χρησιμοποιώ την embeded GPU του επεξεργαστή, μιλάμε για μια Intel UHD Graphics 630 η οποία υποστηρίζει 3 οθόνες, 1 σε 4Κ και 2 με 1080p . H μητρική έχει 3 εξόδους, HDMI, DVI, VGA οι οποίες δουλεύουν κανονικά και δίνουν σήμα είτε μόνες είτε σε συνδιασμό όταν δοκιμάζω μία 4Κ οθόνη και μία 1080p.
Το πρόβλημα έρχεται όταν προσπαθώ να συνδέσω ένα προτζέκτορα είτε στην HDMI είτε στην DVI με converter σε HDMI (o οποίος είναι δοκιμασμένος και δουλεύει). Ο υπολογιστής αρνείται να αναγνωρίσει τον προτζέκτορα είτε τον συνδέσω μόνο του, είτε σε συνδιασμό με κάποιο άλλο μόνιτορ και δοκιμάζοντας άπειρες φορές να κάνω detect display ή το μαγικό win+p. Μόλις τον συνδέσω με το μάκ παίζει κανονικά..
Vstrommer71
11/12/2017, 12:06
Καμμια αντιρρηση,κι εγω οπως ξερεις αυτο χρησιμοποιω.Να μην τσακωνοτανε κιολας με τα προγραμματα της Epsilon Net που δουλευουμε θα ηταν ακομη πιο καλα:D
Vstrommer71
11/12/2017, 12:12
Και αφού μετά απο 10+ χρόνια επέστρεψα στα σιχαμερά γουίντοουζ αρχίσανε φυσικά και τα προβλήματα :a018: :a52: :devil:
Κάποια τα έλυσα και κάποια συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν.. Ρίχτε καμια ιδέα για ένα απο αυτά..
Χρησιμοποιώ την embeded GPU του επεξεργαστή, μιλάμε για μια Intel UHD Graphics 630 η οποία υποστηρίζει 3 οθόνες, 1 σε 4Κ και 2 με 1080p . H μητρική έχει 3 εξόδους, HDMI, DVI, VGA οι οποίες δουλεύουν κανονικά και δίνουν σήμα είτε μόνες είτε σε συνδιασμό όταν δοκιμάζω μία 4Κ οθόνη και μία 1080p.
Το πρόβλημα έρχεται όταν προσπαθώ να συνδέσω ένα προτζέκτορα είτε στην HDMI είτε στην DVI με converter σε HDMI (o οποίος είναι δοκιμασμένος και δουλεύει). Ο υπολογιστής αρνείται να αναγνωρίσει τον προτζέκτορα είτε τον συνδέσω μόνο του, είτε σε συνδιασμό με κάποιο άλλο μόνιτορ και δοκιμάζοντας άπειρες φορές να κάνω detect display ή το μαγικό win+p. Μόλις τον συνδέσω με το μάκ παίζει κανονικά..
Συνηθες προβλημα.Κατεβασε απο Intel τους τελευταιους drivers,οι default των Windows 10 αλλοτε παιζουν σωστα κι αλλοτε οχι
https://downloadcenter.intel.com/product/98909/Intel-HD-Graphics-630
Καμμια αντιρρηση,κι εγω οπως ξερεις αυτο χρησιμοποιω.Να μην τσακωνοτανε κιολας με τα προγραμματα της Epsilon Net που δουλευουμε θα ηταν ακομη πιο καλα:D
Μία απλή ρύθμιση στο fw αρκεί
Συνηθες προβλημα.Κατεβασε απο Intel τους τελευταιους drivers,οι default των Windows 10 αλλοτε παιζουν σωστα κι αλλοτε οχι
Γενικά μην αφήνετε συσκευές (εκτός αν δεν έχετε άλλες επιλογές) να τρεχουν με τους default drivers των Windows
Vstrommer71
11/12/2017, 12:21
Μία απλή ρύθμιση στο fw αρκεί
Tην ξερω.
Αλλα με καθε αναβαθμιση της Epsilon,φτου κι απο την αρχη,σφαζει το αρχειο και κανει διαφορα μουρλά το προγραμμα.
Παραπλευρη απωλεια βεβαιως.
Vstrommer71
11/12/2017, 12:24
Γενικά μην αφήνετε συσκευές (εκτός αν δεν έχετε άλλες επιλογές) να τρεχουν με τους default drivers των Windows
Και που να δεις τι ωραια που δουλευουν με τα wireless της Dell.Nα παει και να ερχεται πεντε φορες ενα λαπτοπ,στο εργαστηριο να λειτουργει μια χαρα και στον χωρο του πελατη να τον αποσυνδεει οποτε γουσταρει.Απολαυση!
Σόρρυ, ξέχασα να πω έχω ήδη βάλει τους latest intel drivers :/
Vstrommer71
11/12/2017, 12:30
Σόρρυ, ξέχασα να πω έχω ήδη βάλει τους latest intel drivers :/
Τοτε πηγαινε αναποδα.Απεγκατεστησε τους κι ασε τους default να δεις πως θα συμπεριφερθει και μας ενημερωνεις
George_Sp
11/12/2017, 12:57
περνάς το τελευταίο bios της μητρικής και ενεργοποιείς στο advanced menu την επιλογή για multi-monitor στο embedded graphics
Έχεις δοκιμάσει να μπεις στο control panel app της intel; Σε κάποιο λάπτοπ κάποτε είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και ήταν μια ηλίθια ρύθμιση, που δε θυμάμαι τώρα, αλλά αν ψάξω, θα τη βρω.
περνάς το τελευταίο bios της μητρικής και ενεργοποιείς στο advanced menu την επιλογή για multi-monitor στο embedded graphics
Έχει latest bios και ενεργοποιημένη την επιλογή λογικά καθώς το multimonitor παίζει με 2 σε όλες τις θύρες. Επίσης το πρόβλημα υπάρχει και με τον projectora μόνο του χωρίς άλλο μονιτορ επάνω
Έχεις δοκιμάσει να μπεις στο control panel app της intel; Σε κάποιο λάπτοπ κάποτε είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και ήταν μια ηλίθια ρύθμιση, που δε θυμάμαι τώρα, αλλά αν ψάξω, θα τη βρω.
Yeap, απ' οπου μπορούσα να βρώ σχετικά settings έκανα δοκιμές. Θα δοκιμάσω χωρίς driver να δώ τι θα κάνει.
Σόρρυ, είδα φως και μπήκα.
Εδώ και κάποιες ώρες, το μόνο που κάνει το pc μου είναι το παρακάτω. Win7, τα reboot δεν έκαναν κάτι.
Any suggestions?
391279
George_Sp
11/12/2017, 16:47
Έχει latest bios και ενεργοποιημένη την επιλογή λογικά καθώς το multimonitor παίζει με 2 σε όλες τις θύρες. Επίσης το πρόβλημα υπάρχει και με τον projectora μόνο του χωρίς άλλο μονιτορ επάνω
Yeap, απ' οπου μπορούσα να βρώ σχετικά settings έκανα δοκιμές. Θα δοκιμάσω χωρίς driver να δώ τι θα κάνει.
αν ο projector είναι από τους καινούριους που έχει και upgradeable firmware ρίξε και εκεί μια ματιά.
Vstrommer71
11/12/2017, 16:50
Σόρρυ, είδα φως και μπήκα.
Εδώ και κάποιες ώρες, το μόνο που κάνει το pc μου είναι το παρακάτω. Win7, τα reboot δεν έκαναν κάτι.
Any suggestions?
391279
Δοκιμασε F8 κατα την εκκινηση του υπολογιστη και ξεκινησε επιδιορθωση των Windows.Ισως χρειαστεις κι ενα DVD Windows 7.Μαλλον αυτο που εγκατεστησες τελευταια στον υπολογιστη σου ή καποιος ιος σε κυνηγαει.Εχω παντως δει και σπασμενα dll συστηματος σε προβληματα σκληρου δισκου.Οι πρωτες πιθανες αιτιες.
George_Sp
11/12/2017, 17:07
Mariner
Κάτι πολύ βασικό που δεν ανέφερες. Μοντέλο μητρικής και CPU.
Σε κάποια μοντέλα που ΔΕΝ είναι high end το ταυτόχρονο 3ple monitor δεν δουλεύει.
Δοκιμασε F8 κατα την εκκινηση του υπολογιστη και ξεκινησε επιδιορθωση των Windows.Ισως χρειαστεις κι ενα DVD Windows 7.Μαλλον αυτο που εγκατεστησες τελευταια στον υπολογιστη σου ή καποιος ιος σε κυνηγαει.Εχω παντως δει και σπασμενα dll συστηματος σε προβληματα σκληρου δισκου.Οι πρωτες πιθανες αιτιες.
Thanks.
Ξεκίνησε, και βγάζει τα παρακάτω. Ας ελπίσουμε πως θα επανέλθει.
391287
Thanks.
Ξεκίνησε, και βγάζει τα παρακάτω. Ας ελπίσουμε πως θα επανέλθει.
391287
Πάπαλα ο δίσκος "φίλαι" κατά πάσα πιθανότητα
AUFGEBRACHT
11/12/2017, 20:05
Μιλώντας για AV....εγώ έχω το AVAST (free) έχετε κανένα καλύτερο να προτείνετε; (free, πάντα, δεν παίζει φράγκο για paid....)
Ρίξε μια ματιά σε Bitdefender Antivirus free (μηχανή που χρησιμοποιούν πολλοί security vendors, χωρίς bloatware και διαφημίσεις) και Comodo Internet Security (antivirus, sandox, firewall, HIPS).
Antivirus; Wtf... ξύπνησα στο 1996;
AUFGEBRACHT
11/12/2017, 20:18
Antivirus; Wtf... ξύπνησα στο 1996;
Αν θες να το κάνεις πιο λιανά...Λόγω του όρου antivirus?
Χαχα όχι, απλά δε θεωρώ ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη πλέον. :p Εξάλλου κανένα antivirus δεν προστατεύει 100%, αν δε νιώθεις λίγο κι ο ίδιος (γενικώς, όχι εσύ προσωπικά).
AUFGEBRACHT
11/12/2017, 20:49
Χαχα όχι, απλά δε θεωρώ ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη πλέον. :p Εξάλλου κανένα antivirus δεν προστατεύει 100%, αν δε νιώθεις λίγο κι ο ίδιος (γενικώς, όχι εσύ προσωπικά).
Καλά, εννοείται ότι όλα ξεκινούν από το χρήστη, αν κάποιος κάνει απερίσκεπτα κλικ σε ό,τι κινείται στο διαδίκτυο δεν τον σώζει τίποτα... Απόλυτη προστασία 100% επίσης εννοείται πως δεν υπάρχει, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα antivirus-antimalware- όπως θες πέστα είναι αχρείαστα. Αν και ψιλοάκυρος ο παραλληλισμός, είναι σα να λέμε ότι επειδή κανένα κράνος δεν προστατεύει 100% δεν υπάρχει και λόγος να φοράει κάποιος κράνος. Είμαι σίγουρος πως ο υπολογιστής σου είναι 1000% ασφαλέστερος χωρίς κανένα antivirus συγκριτικά με κάποιον που έχει antivirus κι ό, τι άλλο θες, απλά η προσωπική μου γνώμη είναι ότι με τόσο ransomware, malware και το κακό συναπάντημα που υπάρχει εκεί έξω, δεν βλάπτει να υπάρχει κι ένα πρόγραμμα ασφαλείας. Ξανατονίζω το αυτονόητο, ότι η ύπαρξή του και μόνο δεν είναι πανάκεια κι ότι όπως είπες εσύ όλα είναι θέμα χρήστη.
αν ο projector είναι από τους καινούριους που έχει και upgradeable firmware ρίξε και εκεί μια ματιά.
Δεν είναι και πολύ καινούριος, ένας optoma hd30 και ήδη κοίταξα για firmware αλλά δεν βρήκα κάτι. Στο support της εταιρίας βάζοντας το serial num. μου ρίχνει άκυρο, μπορεί να τους στείλω κανα μέιλ..
Mariner
Κάτι πολύ βασικό που δεν ανέφερες. Μοντέλο μητρικής και CPU.
Σε κάποια μοντέλα που ΔΕΝ είναι high end το ταυτόχρονο 3ple monitor δεν δουλεύει.
i7 8700k σε μια asrock z370 extreme 4 (blame vaska για την επιλογή :p ) To πρόβλημά μου δεν είναι να το κάνω να πάιξει triple monitor όσο να το κάνω να παίξει γενικότερα έστω και με dual θα βολευτώ
Τα specs της μητρικής:
- Supports Intel® UHD Graphics Built-in Visuals : Intel® Quick Sync Video with AVC, MVC (S3D) and MPEG-2 Full HW Encode1, Intel® InTru™ 3D, Intel® Clear Video HD Technology, Intel® Insider™, Intel® UHD Graphics
- DirectX 12
- HWA Encode/Decode: VP9 8-bit, VP9 10-bit (Encode only), VP8, HEVC (MPEG-H Part2, h.265), AVC (MPEG4, h.264), MPEG2-Part2 (h.262), JPEG/MJPEG,VC-1
- Max. shared memory 1024MB**
- Three graphics output options: D-Sub, DVI-D and HDMI
- Supports Triple Monitor
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 30Hz
- Supports DVI-D with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI Port (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports HDCP with DVI-D and HDMI Ports
- Supports 4K Ultra HD (UHD) playback with HDMI Port
Μετά την αφαίρεση του ιντελ driver δεν μπορούσε να παίξει multimonitor αλλά ενώ στην hdmi δεν έβλεπε τίποτα όταν έβγαλα απο την dvi την οθόνη (που την είχε ρίξει φυσικά σει 1600χ1200) και έβαλα τον projector με αντάπτορα πήρα σήμα. Μετά όταν ξαναέβαλα τον intel driver συνέχισε να μην παιζει :/
Καλά, εννοείται ότι όλα ξεκινούν από το χρήστη, αν κάποιος κάνει απερίσκεπτα κλικ σε ό,τι κινείται στο διαδίκτυο δεν τον σώζει τίποτα... Απόλυτη προστασία 100% επίσης εννοείται πως δεν υπάρχει, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα antivirus-antimalware- όπως θες πέστα είναι αχρείαστα. Αν και ψιλοάκυρος ο παραλληλισμός, είναι σα να λέμε ότι επειδή κανένα κράνος δεν προστατεύει 100% δεν υπάρχει και λόγος να φοράει κάποιος κράνος.
Ναι, σαφώς, δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι, αλλά δεν μπορούσα να εμβαθύνω χωρίς να γράψω 2-3 παραγράφους. Με λίγα λόγια, πλέον ο κόσμος έχει πονηρευτεί, υπάρχει μια σχετική ενημέρωση, ακόμα και τα Windows παρέχουν δωρεάν av, το malwarebytes και κάνα 2 άλλα προγραμματάκια για έλεγχο μια στο τόσο είναι 2 κλικ μακριά, οπότε - θεωρώ - δεν υπάρχει η ανάγκη real-time προστασίας ή κάποιου super duper antivirus, που έχει περάσει 409654 τεστ και έχει τα περισσότερα αστέρια. Ή έτσι το βλέπω εγώ.
Ναι, σαφώς, δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι, αλλά δεν μπορούσα να εμβαθύνω χωρίς να γράψω 2-3 παραγράφους. Με λίγα λόγια, πλέον ο κόσμος έχει πονηρευτεί, υπάρχει μια σχετική ενημέρωση, ακόμα και τα Windows παρέχουν δωρεάν av, το malwarebytes και κάνα 2 άλλα προγραμματάκια για έλεγχο μια στο τόσο είναι 2 κλικ μακριά, οπότε - θεωρώ - δεν υπάρχει η ανάγκη real-time προστασίας ή κάποιου super duper antivirus, που έχει περάσει 409654 τεστ και έχει τα περισσότερα αστέρια. Ή έτσι το βλέπω εγώ.
Έλα να σε φιλοξενήσω μια βδομαδούλα Πάτρα και να πηγαίνουμε μαζί για δουλειά. Θα αλλάξεις άρδην άποψη. Επίσης μεταξύ ενός κακού AV και καθόλου AV προτιμώ το καθόλου AV. Το κακό AV το βάζεις μόνο για ψυχολογικούς λόγους.
Δεν είναι και πολύ καινούριος, ένας optoma hd30 και ήδη κοίταξα για firmware αλλά δεν βρήκα κάτι. Στο support της εταιρίας βάζοντας το serial num. μου ρίχνει άκυρο, μπορεί να τους στείλω κανα μέιλ..
i7 8700k σε μια asrock z370 extreme 4 (blame vaska για την επιλογή :p ) To πρόβλημά μου δεν είναι να το κάνω να πάιξει triple monitor όσο να το κάνω να παίξει γενικότερα έστω και με dual θα βολευτώ
Τα specs της μητρικής:
Μετά την αφαίρεση του ιντελ driver δεν μπορούσε να παίξει multimonitor αλλά ενώ στην hdmi δεν έβλεπε τίποτα όταν έβγαλα απο την dvi την οθόνη (που την είχε ρίξει φυσικά σει 1600χ1200) και έβαλα τον projector με αντάπτορα πήρα σήμα. Μετά όταν ξαναέβαλα τον intel driver συνέχισε να μην παιζει :/
Να φανταστώ έχεις επάνω τελευταίο BIOS. Πόση μνήμη έχεις πάνω στο σύστημα και πόση εκχωρείς στην κάρτα γραφικών?? Δίνεις το max 1024?? Ίσως να δοκίμαζες με κάτι λιγότερο?? Τελευταία και η Intel κάνει μαλακίες με τους drivers, σε Achi controller που είναι hot swap με έπρηξε, δεν δούλευε με τίποτα σωστά μέχρι που έκλεισα από την εκκίνηση το υποπρόγραμμα που εμφανίζει εικονίδιο για την κατάσταση και διαχείριση των δίσκων στην task bar. Από τότε όλα τρέχουν θαυμάσια.
Να φανταστώ έχεις επάνω τελευταίο BIOS. Πόση μνήμη έχεις πάνω στο σύστημα και πόση εκχωρείς στην κάρτα γραφικών?? Δίνεις το max 1024?? Ίσως να δοκίμαζες με κάτι λιγότερο?? Τελευταία και η Intel κάνει μαλακίες με τους drivers, σε Achi controller που είναι hot swap με έπρηξε, δεν δούλευε με τίποτα σωστά μέχρι που έκλεισα από την εκκίνηση το υποπρόγραμμα που εμφανίζει εικονίδιο για την κατάσταση και διαχείριση των δίσκων στην task bar. Από τότε όλα τρέχουν θαυμάσια.
Ναι όλα latest είναι. Το σύστημα έχει 32G μνήμη αλλά δεν μπορείς να κάνεις allocate συγκεκριμένο μέγεθος στην GPU, παίρνει όσο χρειάζεται κάθε φορά με max το 50% της συνολικής μνήμης σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέει εδώ (https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000020962/graphics-drivers.html). Αν δεν τρέχει τίποτα ιδιαίτερο βλέπω πως ξεκινάει με 128Μ πάντως. Το απόγευμα θα μπουτάρω σε ένα λινουξάκι να δω την συμπεριφορά εκεί..
Πάπαλα ο δίσκος "φίλαι" κατά πάσα πιθανότητα
φήλε έχεις δήκυο. Μου κούνυσε μαντήλη :(
φήλε έχεις δήκυο. Μου κούνυσε μαντήλη :(
Το είχα δει το όνειρο
George_Sp
12/12/2017, 11:25
- Supports Triple Monitor
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 30Hz
- Supports DVI-D with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
Τα παραπάνω δε σημαίνει οτι παίζουν όλα ταυτόχρονα. Υπάρχουν περιορισμοί
Δοκίμασε να χαμηλώσεις αναλύσεις προσωρινά και ξαναπροσπάθησε.
Θα βάλεις δηλαδή την native του projector και μια χαμηλότερη συμβατή στο monitor ή την native στο monitor και μια χαμηλότερη συμβατή στον projector.
Θα δοκίμαζα 1920x1080 monitor και 1280x720 στον projector.
macdeath_s
13/12/2017, 10:40
Κι όμως για πολύ κόσμο, βάζω και εμένα μέσα, η επίπτωση στην απόδοση παίζει ρόλο. Εξού και πρόσφατα κατέληξα στο BitDefender και παράτησα Symantec, Panda και Kaspersky.
Στη δουλεία έχουμε το Cyclance το οποίο δν το είχα ξανακούσει. Το ότι το βάλανε εδώ λέει πολλά βέβαια και η αλήθεια είναι ότι σε false positives και performance impact είναι πολύ χαμηλά και στα δύο.
macdeath_s
13/12/2017, 10:44
Τι μου θύμησες!!! Αυτό είχαμε όταν ήμουν Ελλάδα και κλασική απάντηση του support τους «Απενεργοποιήστε IPS και antivirus» Παραπονιόυαν συνέχεια το SEP γιατί πετάει exe όπου να ναι η μλκια.
macdeath_s
13/12/2017, 11:55
Επίσης επειδή διαβάζει και κόσμος που ίσως δν έχει τις γνώσεις σας το μη endpoint protection (AV) ή ακόμη χειρότερα σπασμένο νομίζω μόνο από ανθρώπους άνω των 60 δικαιολογείται. Πλέον έχουν εξελιχθεί πολύ και προστατεύουν ακόμη και από Phising
καλησπερα φιλοι!!ψαχνω ενα καλωδιο που απο τη μια θα χει usb και θα συνδεεται στο λαπτοπ και στην αλλη μερια θα μπορω να συνδεω ενα σκληρο δισκο για να μπορω να τον τσεκαρω με καποιο προγραμμα....πχ hd sentinel ή καποιο αλλο π εχετε να προτεινεται....το συγκεκριμενο κανει? http://www.cosmodata.gr/product/269877/
Κι όμως για πολύ κόσμο, βάζω και εμένα μέσα, η επίπτωση στην απόδοση παίζει ρόλο. Εξού και πρόσφατα κατέληξα στο BitDefender και παράτησα Symantec, Panda και Kaspersky.
Στη δουλεία έχουμε το Cyclance το οποίο δν το είχα ξανακούσει. Το ότι το βάλανε εδώ λέει πολλά βέβαια και η αλήθεια είναι ότι σε false positives και performance impact είναι πολύ χαμηλά και στα δύο.
όλα τα AV δημιουργούν μια καθυστέρηση και είναι λογικό γιατί παρεμβάλλονται ανάμεσα σε εκτελέσιμες εντολές. Της symantec που κατά καιρούς έχω δει σε μηχανήματα πελατών είναι όντως μεγάλη η καθυστέρηση και στο σύνολό του όντως ενοχλεί, το Kaspersky αρκεί να έχει τουλάχιστον 2GB RAM το μηχάνημα δεν δημιουργεί ενοχλητικά θέματα (η γνώμη μου) και όπως είπα προτιμώ μια κάποια καθυστέρηση αλλά να είμαι ασφαλής από το να μην έχω καθυστέρηση και να φοράω τρύπια προστασία.
Vstrommer71
13/12/2017, 21:08
καλησπερα φιλοι!!ψαχνω ενα καλωδιο που απο τη μια θα χει usb και θα συνδεεται στο λαπτοπ και στην αλλη μερια θα μπορω να συνδεω ενα σκληρο δισκο για να μπορω να τον τσεκαρω με καποιο προγραμμα....πχ hd sentinel ή καποιο αλλο π εχετε να προτεινεται....το συγκεκριμενο κανει? http://www.cosmodata.gr/product/269877/
To ανταπτορακι κανει,απλα λογω του οτι θα συνδεεται στο usb θα κανει αρκετη παραπανω ωρα απο αυτην που θα εκανε εαν ο δισκος συνδεοταν εσωτερικα στο μηχανημα
macdeath_s
14/12/2017, 00:51
όλα τα AV δημιουργούν μια καθυστέρηση και είναι λογικό γιατί παρεμβάλλονται ανάμεσα σε εκτελέσιμες εντολές. Της symantec που κατά καιρούς έχω δει σε μηχανήματα πελατών είναι όντως μεγάλη η καθυστέρηση και στο σύνολό του όντως ενοχλεί, το Kaspersky αρκεί να έχει τουλάχιστον 2GB RAM το μηχάνημα δεν δημιουργεί ενοχλητικά θέματα (η γνώμη μου) και όπως είπα προτιμώ μια κάποια καθυστέρηση αλλά να είμαι ασφαλής από το να μην έχω καθυστέρηση και να φοράω τρύπια προστασία.
Symantec to SEP cloud που είχαμε δεν είχε αισθητό αντίκτυπο. Ποιό λες εσύ ?
Τα παραπάνω δε σημαίνει οτι παίζουν όλα ταυτόχρονα. Υπάρχουν περιορισμοί
Δοκίμασε να χαμηλώσεις αναλύσεις προσωρινά και ξαναπροσπάθησε.
Θα βάλεις δηλαδή την native του projector και μια χαμηλότερη συμβατή στο monitor ή την native στο monitor και μια χαμηλότερη συμβατή στον projector.
Θα δοκίμαζα 1920x1080 monitor και 1280x720 στον projector.
Ρε, δεν τον βλέπει ούτε μόνο του χωρίς κανένα άλλο μόνιτορ επάνω.. Εκεί σκαλώνω :/
Symantec to SEP cloud που είχαμε δεν είχε αισθητό αντίκτυπο. Ποιό λες εσύ ?
Norton 360 νομίζω με αγανάκτησε
To ανταπτορακι κανει,απλα λογω του οτι θα συνδεεται στο usb θα κανει αρκετη παραπανω ωρα απο αυτην που θα εκανε εαν ο δισκος συνδεοταν εσωτερικα στο μηχανημα
μηπως ξερεις πως δουλευει και το hd sentinel?
George_Sp
14/12/2017, 13:59
Ρε, δεν τον βλέπει ούτε μόνο του χωρίς κανένα άλλο μόνιτορ επάνω.. Εκεί σκαλώνω :/
σε ποιες υποδοχές τον δοκίμασες μόνο του και δε παίζει;
Norton 360 νομίζω με αγανάκτησε
Ομοίως, σε μηχάνημα φίλου, αγανάκτησα μέχρι να καταλάβω ότι έφταιγε αυτό για το τρελό λαγκ που είχε...το ξήλωσα δοκιμαστικά, έβαλα προσωρινά το Avast και εγένετο φως...
Του είπα να το πετάξει και να μείνει με το δωρεάν (δεν έχει και τίποτα αναντικατάστατο μέσα) ;)
σε ποιες υποδοχές τον δοκίμασες μόνο του και δε παίζει;
στην HDMI και στην DVI με ανταπτορα που έχω. Στην DVI έπαιξε μόνος του μόνο όταν έβγαλα τον driver της intel αλλά δεν έπαιζε τίποτα άλλο μαζί του.
Vstrommer71
14/12/2017, 17:38
μηπως ξερεις πως δουλευει και το hd sentinel?
Ξεκιναω πρωτα απο την αναποδη ερωτηση:Tι ακριβως θες να κανεις και θα σου πω.Αν θες να δεις πληροφοριες για καποιον σκληρο δισκο υπαρχουν πολλα αντιστοιχα προγραμματα που κανουν αυτην την δουλεια
George_Sp
14/12/2017, 18:01
στην HDMI και στην DVI με ανταπτορα που έχω. Στην DVI έπαιξε μόνος του μόνο όταν έβγαλα τον driver της intel αλλά δεν έπαιζε τίποτα άλλο μαζί του.
έχω ξεμείνει από ιδέες. αν δε βγάλεις άκρη να έρθω μια μέρα με άλλα καλώδια-αντάπτορες να κάνουμε 2-3 δοκιμές.
Ξεκιναω πρωτα απο την αναποδη ερωτηση:Tι ακριβως θες να κανεις και θα σου πω.Αν θες να δεις πληροφοριες για καποιον σκληρο δισκο υπαρχουν πολλα αντιστοιχα προγραμματα που κανουν αυτην την δουλεια
το λαπτοπ τ αδερφου μ εχει τεζαρει...υποψιαζομαι οτι ειναι δισκος...ετσι λοιπον εβγαλα τον δισκο απο πανω και τον συνδεσα με το καλωδιο π πηρα με το δικο μ λαπτοπ ωστε να δει την κατασταση τ...ενω στο προγραμμα βγαζει ενα western digital στις μετρησεις εχει ολο ερωτηματικα...τον δικο μ δισκο τον βλεπει κανονικα
Vstrommer71
14/12/2017, 18:26
έχω ξεμείνει από ιδέες. αν δε βγάλεις άκρη να έρθω μια μέρα με άλλα καλώδια-αντάπτορες να κάνουμε 2-3 δοκιμές.
Παρε και καμμια καρτα γραφικων επισης μαζι.Καλη δυναμη με το να βρειτε ποιος driver τελικα θα παιξει.Εχω φαει ξενυχτια και ξερω:D
Vstrommer71
14/12/2017, 18:41
το λαπτοπ τ αδερφου μ εχει τεζαρει...υποψιαζομαι οτι ειναι δισκος...ετσι λοιπον εβγαλα τον δισκο απο πανω και τον συνδεσα με το καλωδιο π πηρα με το δικο μ λαπτοπ ωστε να δει την κατασταση τ...ενω στο προγραμμα βγαζει ενα western digital στις μετρησεις εχει ολο ερωτηματικα...τον δικο μ δισκο τον βλεπει κανονικα
Τα σημαδια δεν ειναι καλα οπως τα περιγραφεις.Σε παρομοια περιπτωση παντα προσπαθω να τραβηξω ει δυνατον την εγκατασταση απο τον παλιο δισκο και μετα να τον στειλω σε τοπο χλοερο.
Τα σημαδια δεν ειναι καλα οπως τα περιγραφεις.Σε παρομοια περιπτωση παντα προσπαθω να τραβηξω ει δυνατον την εγκατασταση απο τον παλιο δισκο και μετα να τον στειλω σε τοπο χλοερο.
το θεμα ειναι αν οντως εχει θεμα ο δισκος...μη παρω τσαμπα αλλον...μαλλον θα στραφω στη λυση τεχνικου
macdeath_s
19/12/2017, 23:23
To ψάρεψα στο fb (I.T. Support Confessions η σελίδα)
391465
Έχει πεθάνει ο δίσκος και δεν το ξέρει. HDD Sentinel προγραμματάκι που θα σου δώσει μια εικόνα της κατάστασης του δίσκου. Κατέβασε το demo του απλά για να επιβεβαιώσεις τις υποψίες.
391465
Αν δουλεύει, μια χαρά είναι και δεν το πειράζεις. Αξίωμα.
:bawl:
391465
Αν δουλεύει, μια χαρά είναι και δεν το πειράζεις. Αξίωμα.
:bawl:
Για εμάς τους αδαείς. τι ακριβώς βλέπουμε; (αν και το υποπτεύομαι....)
Για εμάς τους αδαείς. τι ακριβώς βλέπουμε; (αν και το υποπτεύομαι....)
καλώδια ατάκτως ερριμένα
και πολύ ξεβρακωμένα
Μια χαρά είναι τα καλώδια.
Ακόμα καλύτερα είναι εδώ (σε μια κολόνα κάπου στα επείγοντα του νοσοκομείου Χαλκίδας)
391470
Vstrommer71
20/12/2017, 10:01
391465
Patch Panel αερος εδαφους ενα πραγμα:lol:
Κι απο την σκονη που βλεπω μαζεμενη θα λειτουργουσε ετσι για καμμια δεκαετια.Οποτε τι το πειραζουνε αφου δουλευει μια χαρα?:a01:
Vstrommer71
20/12/2017, 10:02
Μια χαρά είναι τα καλώδια.
Ακόμα καλύτερα είναι εδώ (σε μια κολόνα κάπου στα επείγοντα του νοσοκομείου Χαλκίδας)
391470
Βασικα το μονο που λειπει ειναι καποιο αυτοκολλητο απο ντελιβεραδικο με μακαροναδες απο εξω με "ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ" να εβαζε κανας μερακλης τεχνικος:D
(Σε ενα σχεδον παρομοιας καταστασης καμπινακι θα μπω να συμμαζεψω μετα τις γιορτες.Ευτυχως δεν ειναι πολυ εμφανες οποτε δεν θα απολαυσει το ευρυ κοινο το πλουσιο λεξιλογιο μου σε μπινελικια!)
macdeath_s
20/12/2017, 10:34
391465
Επειδή πολλοί δεν καταλάβατε το μεγαλείο και μην το παίζω έξυπνος μου πήρε ώρα να το δω και είδα και τα σχόλια στη φώτο, στη δεύτερη οχτάδα τα χουν κάνει ταναπού και μερικά έχουν καρφωθεί δύο καλώδια στο ίδιο πιν.
Vstrommer71
20/12/2017, 11:18
Επειδή πολλοί δεν καταλάβατε το μεγαλείο και μην το παίζω έξυπνος μου πήρε ώρα να το δω και είδα και τα σχόλια στη φώτο, στη δεύτερη οχτάδα τα χουν κάνει ταναπού και μερικά έχουν καρφωθεί δύο καλώδια στο ίδιο πιν.
Χαρα στο κουραγιο σου να ψαχνεις στην μακαροναδα της φωτο να δεις ποιο γαμωκαλωδιο δεν εχει καρφωθει καλα στο πανελ(πληροφοριακα αν δεν μπορεις να κοιμηθεις το βραδυ,υπαρχει και η εναλλακτικη να μετρας προβατακια):lol:
Το εντυπωσιακο συνηθως σε τετοιες χαλια κατασκευες ειναι η απορια πως(αν τυχον λειτουργησει απο την αρχη) λειτουργει μετα απο τοσα χρονια χαχαχα
Δεν το είδες καλά, έχει κι ένα ζεύγος αντεστραμμένο.
:tooth:
Vstrommer71
20/12/2017, 11:22
Κανονικα το thread πρεπει να μετονομαστει αντι μια βοηθεια απο τους κομπιουτεραδες,μια βοηθεια απο κατι σαδομαζο τυπους που την βρισκουνε με πολυχρωμα καλωδιακια:bawl:
Vstrommer71
20/12/2017, 11:28
Κι εγω ειδα στην φωτο οτι καπου νομιζω δεν εχει μπει ενα καλωδιο σωστα σε ενα switch:hunter:
391471
καλά ρε είστε σοβαροί ????
:lol::lol:
George_Sp
20/12/2017, 12:23
Σε αυτές τις περιπτώσεις λούζεις με βενζίνη το room και αφού δε μείνει τίποτα τα ξαναφτιάχνεις από την αρχή σωστά
έτσι
391473
Σε αυτές τις περιπτώσεις λούζεις με βενζίνη το room και αφού δε μείνει τίποτα τα ξαναφτιάχνεις από την αρχή σωστά
έτσι
391473
Η μαλακία είναι σε αυτό το σεταπ πως αν χρειαστείς 1 αλλαγή ή χαλάσει κάτι πρέπει να το διαλύσεις όλο και να το φτιάξεις πάλι απο την αρχή. Σε εμάς που έχει συχνά αλλαγές είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοια ωραία ρακ μετά απο λίγο καιρό να είναι μπουρδέλο γιατί βάζουν πολλοί το χέρι τους και μετά χάνεται η μπάλα. Εγώ αποφεύγω τα δεματικά σαν το διάολο, προτιμώ ένα καλό βέλκρο.
George_Sp
20/12/2017, 12:37
Η μαλακία είναι σε αυτό το σεταπ πως αν χρειαστείς 1 αλλαγή ή χαλάσει κάτι πρέπει να το διαλύσεις όλο και να το φτιάξεις πάλι απο την αρχή. Σε εμάς που έχει συχνά αλλαγές είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοια ωραία ρακ μετά απο λίγο καιρό να είναι μπουρδέλο γιατί βάζουν πολλοί το χέρι τους και μετά χάνεται η μπάλα. Εγώ αποφεύγω τα δεματικά σαν το διάολο, προτιμώ ένα καλό βέλκρο.
συμφωνώ. και γω με velcro-raps πλέον αν και κοστίζει αρκετά παραπάνω. τουλάχιστον γλιτώνεις το κόψε καθάρισε ξαναβάλε
καλώδια ατάκτως ερριμένα
και πολύ ξεβρακωμένα
Αυτό υποπτευόμουν :lol:
Το διάβαζα σήμερα και είπα να το βάλω εδώ μήπως γλυτώσει κανείς την πατάτα
https://cerebrux.net/2017/12/20/%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bios-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD-lenovo-laptop-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84/
macdeath_s
21/12/2017, 08:51
https://cerebrux.net/2017/12/20/%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bios-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD-lenovo-laptop-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84/
Vstrommer71
21/12/2017, 10:10
OK,shit happens.
Και ειναι κριμα να βγαινει αρνητικη γνωμη για την Lenovo που μαζι με την Dell υποστηριζουν ενεργα τις διανομες Linux.Nα πουμε βεβαια οτι αυτο το θεμα μπορει να απασχολησει το 1% των δυνητικων χρηστων.Δεν ειναι ασφαλως ευχαριστο,αλλα δεν ειναι και μια αστοχια που μπορει να της δοθει εκταση.
Τι τα θέλετε αυτά τα λίνουξ με τα μπαγκς τους;! Βάλτε μάικροσοφτ επιτέλους.
OK,shit happens.
Και ειναι κριμα να βγαινει αρνητικη γνωμη για την Lenovo που μαζι με την Dell υποστηριζουν ενεργα τις διανομες Linux.Nα πουμε βεβαια οτι αυτο το θεμα μπορει να απασχολησει το 1% των δυνητικων χρηστων.Δεν ειναι ασφαλως ευχαριστο,αλλα δεν ειναι και μια αστοχια που μπορει να της δοθει εκταση.
Γιάννη για να ξεκαθαρίσω την θέση μου εγώ δεν γνωρίζω ποσοστά, και δεν κριτικάρω άσχημα dell και lenovo. Το πρόβλημα διάβασα και το ανέφερα. Και είναι σοβαρό. Να μένεις χωρίς BIOS στα καλά καθούμενα με την εγκατάσταση μια διανομής όπως και να το δεις είναι θέμα.
Vstrommer71
21/12/2017, 10:26
Γιάννη για να ξεκαθαρίσω την θέση μου εγώ δεν γνωρίζω ποσοστά, και δεν κριτικάρω άσχημα dell και lenovo. Το πρόβλημα διάβασα και το ανέφερα. Και είναι σοβαρό. Να μένεις χωρίς BIOS στα καλά καθούμενα με την εγκατάσταση μια διανομής όπως και να το δεις είναι θέμα.
Δεν παει σε εσενα,αλλα στον συντακτη του αρθρου που θαβει ασυστολα.ΟΚ προβλημα υπαρχει,και η Lenovo προς τιμην της το ακουσε και προσπαθουν να το λυσουν με την Canonical.Περαν τουτου,το να θαβουμε την εταιρια για καποιο προβλημα ειναι ενα θεμα.Φανταζομαι η HP με τοσα που εχει κανει θα επρεπε να ειχε κλεισει και να ειχε παει στο πυρ το εξωτερον:yuck:
Δεν παει σε εσενα,αλλα στον συντακτη του αρθρου που θαβει ασυστολα.ΟΚ προβλημα υπαρχει,και η Lenovo προς τιμην της το ακουσε και προσπαθουν να το λυσουν με την Canonical.Περαν τουτου,το να θαβουμε την εταιρια για καποιο προβλημα ειναι ενα θεμα.Φανταζομαι η HP με τοσα που εχει κανει θα επρεπε να ειχε κλεισει και να ειχε παει στο πυρ το εξωτερον:yuck:
Κοίτα πλάκα, το ίδιο κείμενο διαβάσαμε αλλά εγώ δεν είδα πουθενά θάψιμο. Το άρθρο αναφέρει ότι βρέθηκε το πρόβλημα κι εντοπίζεται στο ότι η Lenovo δεν ακολουθεί τα γενικώς αποδεκτά πρότυπα στην κατασκευή του. Φαντάζομαι ούτε και η ίδια η lenovo θέλει να μείνει εκτός μερίδας αγοραστικού κοινού. Το δουλεύουν λέει αλλά όσοι την φάγανε απλά την μάμησαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ξέρεις από εμπειρία τι ακριβώς σημαίνει αντικατάσταση μητρικής από επίσημα σέρβις.
Ξέρεις από εμπειρία τι ακριβώς σημαίνει αντικατάσταση μητρικής από επίσημα σέρβις.
κάτι σαν :a021::a021::a021: ;
:D
Vstrommer71
21/12/2017, 10:54
Κοίτα πλάκα, το ίδιο κείμενο διαβάσαμε αλλά εγώ δεν είδα πουθενά θάψιμο. Το άρθρο αναφέρει ότι βρέθηκε το πρόβλημα κι εντοπίζεται στο ότι η Lenovo δεν ακολουθεί τα γενικώς αποδεκτά πρότυπα στην κατασκευή του. Φαντάζομαι ούτε και η ίδια η lenovo θέλει να μείνει εκτός μερίδας αγοραστικού κοινού. Το δουλεύουν λέει αλλά όσοι την φάγανε απλά την μάμησαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ξέρεις από εμπειρία τι ακριβώς σημαίνει αντικατάσταση μητρικής από επίσημα σέρβις.
Να σου πω την δικη μου εμπειρια τα τελευταια χρονια ειχα κανα τεσσαρι περιπτωσεις με Lenovo.Δυο περιπτωσεις πανομοιοτυπες στην Σουηδια που εβγαζε προβλημα αναγνωρισης στο Cpu Fan,ηρθε τεχνικος της Lenovo,ειδε το προβλημα και μετα απο μερικες μερες επανηλθε με ολοκληρη μητρικη και την αλλαξε ο ιδιος(Σημειωτεον και τα δυο μηχανηματα ηταν με πενταετη NBD).Εδω Ελλαδα περσι ενα μηχανημα με καμμενη μητρικη το εστειλα Αθηνα και μου ηρθε επισκευασμενο σε μια εβδομαδα(αλλαξανε μητρικη).Συνολικα εως ωρας,μονο καλα λογια εχω για το support της Lenovo.
Tωρα βεβαια αυτο ειναι καθαρα προσωπικη εμπειρια,δεν ξερω σε σενα αν εχει τυχει κατι αναποδο.Με χαρα παντως θα ακουγα κι αλλα παιδια απο εδω μεσα εαν ειχανε προβλημα με Lenovo(ή και Dell).Για Acer και HP δεν μιλαμε βεβαια,θου φυλακι τω στοματι μου...