View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
macdeath_s
31/01/2017, 13:39
Πετάχτε τα ρε να γλυτώσετε.. :D
όλοι οι servers είναι Linux μόνο αυτό το γα@$#%#$ για μια κωλοτράπεζα στη γερμανία.
Μετά από πολλές ώρες trial and error βρέθηκε η λύση. Αν έβαζα το VPN settings σε Auto και άνοιγα την 443 (άσχετο!) θα έπαιζε με PPTP ακόμη και χωρίς shared key για το tunnel. Για να παίξει το L2TP με IPSec έπρεπε να αλλάξω μια τιμή στη registry!!! Mόνο στα 10 αυτό έτσι (ημαρτοοοοοον). Μετά ήθελε επίσης να κανω το network trusted για να δει το SMB share (βάζοντας την IP όχι για να το ανακαλύψει) πάλι μόνο στα 10.
Τεσπα...
OMG + 3 LOL
Θελω να μεταφέρω απο το παλιό android κινητό μου στο καινούργιο το αρχείο με τα SMS,ξέρουμε πως μπορει να γινει χωρίς τη διαμεσολάβηση pc? Εχει δοκιμάσει κανεις καποιο app?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=en
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=en
Το χεις δοκιμάσει? Δούλεψε ?
Ε ναι. Δοκίμασέ το και μετά διαγράφεις τα παλιά, για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος. ;)
Ε ναι. Δοκίμασέ το και μετά διαγράφεις τα παλιά, για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος. ;)
Thanks !!!
amyroukai
31/01/2017, 19:44
Το χεις δοκιμάσει? Δούλεψε ?
δουλεύει, το χρησιμοποιώ χρόνια. εννοείται δοκιμή και προσοχή στις οδηγίες.
bros400pgm
08/02/2017, 16:36
Μια βοήθεια παρακαλω.
Ανά τακτά διαστήματα έχω πτώση του συγχρονισμού της γραμμής ADSL, με αντίστοιχη πτώση και της ταχύτητας. Αιτία μπορεί να είναι διάφορες αναβαθμίσεις που βλέπω να κάνει ο ΟΤΕ στα καφαο (φτιάχνει νέα).
Η γραμμή που έχω είναι στην Vodafone και οπότε βλέπω χαμηλο συγχρονισμό, αφήνω να περάσει ένα δωδεκάωρο και μετά τους παίρνω τηλ.
Την πρώτη φορά, μετά το τηλεφώνημα μου, η γραμμή ήρθε στα ίσα. Τυχαίο λέω.
Την δευτερη, την ώρα του τηλεφωνήματος η γραμμή έφτιαξε παλι. Παλι τυχαίο;
Σήμερα, παλι τα ιδια, αμέσως μόλις έκλεισα το τηλεφωνο.
Είναι δυνατόν να κάνουν κάτι αυτοί; Πως δουλεύει περίπου το συστημα;
Υπόψιν, ήμουν ΟΤΕ, η γραμμή κλείδωνε στα 10000kbps περίπου, αλλά τότε δεν έφτιαχναν τίποτα στην περιοχή. Μετά πήγα Vodafone, όπου τον 1ο μήνα ήταν οκ, και μετά την μία κόπηκε το καλώδιο και ταυτόχρονα άρχισαν τις εργασίες για νέα καφαο.
Βάζω και μία φωτογραφία του ρούτερ με κάτι νούμερα που δεν ξέρω τι σημαίνουν ή εάν είναι καλά.
Απ'ο,τι βλέπω πάντως και τώρα στα 10Μ κλειδώνεις (Downstream) και είναι λογικό αφού τόσο κλείδωνες και στον ΟΤΕ. Όταν έχεις πρόβλημα και σου αποσυγχρωνίζει μετά αν καταλαβαίνω καλά συγχρονίζει και πάλι αλλά σε χαμηλώτερη ταχύτητα, έχεις μπει στο μοντεμ να δείς πόσο κλειδώνει τότε (καθώς και να παρατηρήσεις το Max rate, SNR kai Attenuation). Έχεις δοκιμάσει μόνος σου μετά να κάνεις ένα restart το μόντεμ ή απλά να βγάλεις το καλώδιο του τηλεφώνουν απο την μπρίζα και να το ξαναβάλεις για να δείς αν θα συγχρονίσει ξανά?
bros400pgm
08/02/2017, 17:03
Ναι, τώρα στην φώτο είναι οκ.
Όταν έχει πρόβλημα συγχρονίζει στα 800-1000.
Το line attenuation στο download, ανεβαίνει στο 45 σίγουρα όταν υπάρχει χαμηλός συγχρονισμός. Τα αλλά δεν είμαι σίγουρος/δεν τα έχω προσέξει. Ίσως και το snr margin να γίνεται μικρότερο, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
George_Sp
08/02/2017, 17:16
είσαι πολύ μακριά από το dslam. περίπου 2.5-3 χιλιόμετρα.
Είναι λάθος να σε κλειδώνουν σε 10άρι προφίλ με SNR 5dB.
Το μόνο που σε γλιτώνει είναι οτι ο χαλκός της περιοχής σου είναι σε καλή κατάσταση (γι αυτό και δε βλέπεις και errors)
ή πάρε modem με ρυθμιζόμενο SNR ώστε να το ανεβάζεις από το 5 στο 7-8και να κλειδώσεις στα 6-7000
ή πες τους να σε βάλουν σε προφίλ 4άρι mbps.
μοναδική σου ελπίδα αν δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω να φέρουν νέα mini dslam με οπτικές και μέχρι τότε υπομονή
Κατα πάσα πιθανότητα όπως τα λέει ο Γιώργος απο πάνω είναι.. Έχεις δοκιμάσει ξανα reboot του modem μετά απο χαμηλό κλειδωμα να δείς αν στρώνει (ωστε να μην χρειάζεται να τους πάρεις τηλέφωνο)?
Aν δεν παίζεις παιχνίδια ωστε να σε ενδιαφέρει το χαμηλό latency, ζήτα τους να σου βάλουν κάποιο interleaved profile μήπως σώσεις τίποτα.
~13db = 1km αρα εσύ είσαι πάνω από 3km (μήκος καλωδίου και οχι απόσταση απο το κέντρο οτε που σε παίζει), και υποθέτοντας οτι ο χαλκός σου ειναι καθαρός
Το λοιπόν κάνε οτι σου είπαν οι απο πάνω με το μοδεμ η την εταιρία σου.
Εναλλακτικά υπομονή για το FTTC που θα παίζεις 20+ (αν κάνει συμφωνία η vodafone με τον οτε για παραχώρηση).
edit: και το SNR σου να ειναι ΜΑΣΤ πανω απο 6.5
Εναλλακτικά υπομονή για το FTTC που θα παίζεις 20+ (αν κάνει συμφωνία η vodafone με τον οτε για παραχώρηση).
Είναι πολύ δύσκολο να δώσουν adsl απο την καμπίνα, μόνο αν κάνει αναβάθμιση σε vdsl αλλά και πάλι απο την ώρα που θα είναι έτοιμες οι καμπίνες μέχρι να δώσει το οκ στον οτε η ΕΕΤΤ συνήθως χρειάζεται να περάσει κανα 6μηνο.
bros400pgm
08/02/2017, 19:55
Nαι πρέπει να είναι πάνω από 2.5χλμ απόσταση.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν μπορούν στην Vodafone να πειράξουν κάτι κ η γραμμή να ανακάμπτει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Με τον ΟΤΕ, για αρκετά χρόνια κλειδωνα στα 10, με ίδια νούμερα και δεν είχα ποτέ θέμα με σκαμπανεβάσματα στο κλειδωμα. Πραγματικά ποτέ όμως.
Τώρα, αποτι έμαθα βάζουν οπτικές και αναβαθμίζουν τα καφαο στον ΟΤΕ, γι'αυτό και τα έργα. Δεν ξέρω όμως εάν επιδρά σε μένα και Vodafone υποστηρίζει ότι δεν την ενημερώνει ο ΟΤΕ για τις αναβαθμίσεις.
Είναι πολύ δύσκολο να δώσουν adsl απο την καμπίνα, μόνο αν κάνει αναβάθμιση σε vdsl αλλά και πάλι απο την ώρα που θα είναι έτοιμες οι καμπίνες μέχρι να δώσει το οκ στον οτε η ΕΕΤΤ συνήθως χρειάζεται να περάσει κανα 6μηνο.
Εδω ηρακλειο ο οτε δινει απο καμπινες κανα χρονο τωρα
Nαι πρέπει να είναι πάνω από 2.5χλμ απόσταση.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν μπορούν στην Vodafone να πειράξουν κάτι κ η γραμμή να ανακάμπτει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Με τον ΟΤΕ, για αρκετά χρόνια κλειδωνα στα 10, με ίδια νούμερα και δεν είχα ποτέ θέμα με σκαμπανεβάσματα στο κλειδωμα. Πραγματικά ποτέ όμως.
Τώρα, αποτι έμαθα βάζουν οπτικές και αναβαθμίζουν τα καφαο στον ΟΤΕ, γι'αυτό και τα έργα. Δεν ξέρω όμως εάν επιδρά σε μένα και Vodafone υποστηρίζει ότι δεν την ενημερώνει ο ΟΤΕ για τις αναβαθμίσεις.
Αν είσαι σε dslam της vodafone, ναι φυσικά και μπορούν να σου πειράξουν τις ρυθμίσεις.
Η αλλαγή στο καφάο ουσιαστικά θα σε πειράξει μία φορά, όταν θα κόψουν την γραμμή σου απο το παλιό για να την γυρίσουν στο νέο. Απο εκεί και πέρα δεν σε επηρεάζει σε κάτι άλλο (εκτός και αν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην νέα μικτονόμηση)
bros400pgm
09/02/2017, 10:18
Πως γνωριζω εαν βρισκομαι σε dslam της vodafone; Αυτο που θελω ειναι να μην με δουλευουν ψιλο γαζι, γιατι χθες το ξυπνοπουλι τεχνικος τους αρχισε να μου λεει για την καλωδιωση στο σπιτι και προσπαθουσα να του εξηγησω οτι δεν υπαρχει καλοδιωση αλλα αυτος τον χαβα του. Παιρνω νετ και τηλ απο την ιδια γραμμη, η οποια ειναι ολοκαινουρια, με φιλτρο φυσικα για το τηλ.
Σημερα το πρωι παλι τα ιδια. :rolleyes:
Ρε μαν, έχεις αυξομειώσεις σε SNR. Αυτό μοιραία οδηγεί το modem να κάνει disconnect και reconnect ξανά.
Ο τεχνικός της Vodafone σου μέτρησε την γραμμή ομικα? Πρέπει να έχεις Tip ring, Tip ground, Ring ground πάνω από 10MOhm?
Κοίτα αν δεν φταίει ΚΑΙ το modem σου μπορείς να τους πεις να σε βάλουν σε Gtmt να δεις αν θα στρώσει.
Αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι παροχοι, κατά περιόδους αν δουν ότι έχεις diconects, υπάρχουν scriptakia στα dslam που σου ανεβάζουν το SNR (για να κλειδώσεις πιο χαμηλά) μπας και σταθεροποιηθεί η γραμμή.
Τώρα στην ερώτηση σου αν εισαι σε DSLAM Vodafone, κατά 99% ναι γιαυτο και μπορούν να το πειράζουν. Αλλα αυτό το ξέρει μόνο η voda να στο πει.
bros400pgm
09/02/2017, 11:31
Ρε μαν, έχεις αυξομειώσεις σε SNR. Αυτό μοιραία οδηγεί το modem να κάνει disconnect και reconnect ξανά.
Ο τεχνικός της Vodafone σου μέτρησε την γραμμή ομικα? Πρέπει να έχεις Tip ring, Tip ground, Ring ground πάνω από 10MOhm?
Κοίτα αν δεν φταίει ΚΑΙ το modem σου μπορείς να τους πεις να σε βάλουν σε Gtmt να δεις αν θα στρώσει.
Αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι παροχοι, κατά περιόδους αν δουν ότι έχεις diconects, υπάρχουν scriptakia στα dslam που σου ανεβάζουν το SNR (για να κλειδώσεις πιο χαμηλά) μπας και σταθεροποιηθεί η γραμμή.
Τώρα στην ερώτηση σου αν εισαι σε DSLAM Vodafone, κατά 99% ναι γιαυτο και μπορούν να το πειράζουν. Αλλα αυτό το ξέρει μόνο η voda να στο πει.
Αν και μου φαινονται ακαταλαβιστικα τα tip :lol: η ευλογη απορια μου ως ασχετου, ειναι γιατι με τον ΟΤΕ δεν ειχα ποτε προβλημα 3 χρονια και συγχρονιζε στα 10000kbps ενω με αυτους εχω προβλημα; Και πως στο διαολο 3 φορες που τους εχω καλεσει, αμεσως κλειδωνει στα 10000kbps για ολη μερα και μετα αστοχει παλι.
Μην πω για τον καθε τρομπα τεχνικο της vodafone, ο οποιος εφοσον γνωριζει ας μου πει οπως εσεις τι να δεχτω να κανω.
Και πως στο διαολο 3 φορες που τους εχω καλεσει, αμεσως κλειδωνει στα 10000kbps για ολη μερα και μετα αστοχει παλι.
Σε ρώτησα ξανά πριν αλλά δεν μου απάντησες.. Όταν εχεις πρόβλημα, δοκίμασες να κάνεις εσύ μόνος σου ενα restart το ρουτερ για να τον αναγκάσεις να συγχρονίσει ξανά?
Το αμάξι μου έπαιρνε μπροστά χτες και σήμερα δεν παίρνει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής.
1. Έλεγχος σε κέντρο (συγχρονισμός diconects πορτας dslam)
2. Έλεγχος από το κέντρο ως το σπίτι σου (με όργανο, ωμικά κλπ κλπ)
3. Έλεγχος από το σπίτι σου προς το κέντρο (στην είσοδο της πολυκατοικίας συγχρονισμό, errors σνρ κλπ)
4. Έλεγχος ΜΕΣΑ στο σπίτι.
Τι απο ολα εγιναν?
bros400pgm
09/02/2017, 12:47
Σε ρώτησα ξανά πριν αλλά δεν μου απάντησες.. Όταν εχεις πρόβλημα, δοκίμασες να κάνεις εσύ μόνος σου ενα restart το ρουτερ για να τον αναγκάσεις να συγχρονίσει ξανά?
Έχεις δίκιο, κάπου το έγραψα αλλά χάθηκε το μύνημα και το ξαναεγραψα χωρίς να προσθέσω αυτό. Ναι έχει γίνει reboot μέσω του router, έχω βγάλει το ρεύμα για 2-3 λεπτά και έχω βγάλει εκτός και την γραμμή των τηλεφώνων ώστε να παίρνει μόνο το μόντεμ.
Το αμάξι μου έπαιρνε μπροστά χτες και σήμερα δεν παίρνει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής.
1. Έλεγχος σε κέντρο (συγχρονισμός diconects πορτας dslam)
2. Έλεγχος από το κέντρο ως το σπίτι σου (με όργανο, ωμικά κλπ κλπ)
3. Έλεγχος από το σπίτι σου προς το κέντρο (στην είσοδο της πολυκατοικίας συγχρονισμό, errors σνρ κλπ)
4. Έλεγχος ΜΕΣΑ στο σπίτι.
Τι απο ολα εγιναν?
Ναι καταλαβαίνω τι λες, αλλά ο προηγούμενος μάστορας το ειχε κανει να δουλεύει. Ο νέος μαστορας προφανώς είναι εξουσιοδοτημένου χαχαχαχχα.
Το 1,2 δεν ξέρω εαν έχουν γίνει.
Για το 3 και 4 έχει γίνει το εξής (δεν ξέρω εάν βοηθάει):
Από την κολώνα του ΟΤΕ, φεύγει ένα εναέριο καλώδιο (αυτά τα ειδικά) και πάει σε ένα φιλτρο/splitter όπου χωρίζει η γραμμή για την καλωδίωση του σπιτιού και η άλλη για το ρούτερ. Έχω βγάλει λοιπον το splitter και έχω βάλει "μουφα" για να ενώσω τα 2 καλώδια. Άρα έχουμε μία σύνδεση στην κολώνα του ΟΤΕ και ένα σύνδεσμο καλωδιων τηλεφωνου μέχρι το ρούτερ. ΚΑΜΙΑ αλλαγή, στο παραμικρό στις τιμές της adsl. Όλα αυτά τα έκανα εγω. :)
σκοπος δεν ειναι να τα κανεις εσυ, αλλα να γινουν ελεγχοι με οργανο(analyzer) εξω απο το σπιτι σου.
Απο κει και περα οτι και να λεμε ειναι υποθεσεις.
bros400pgm
09/02/2017, 16:11
σκοπος δεν ειναι να τα κανεις εσυ, αλλα να γινουν ελεγχοι με οργανο(analyzer) εξω απο το σπιτι σου.
Απο κει και περα οτι και να λεμε ειναι υποθεσεις.
Μολις μιλησα μαζι τους ξανα και μου ειπαν οτι θα στειλουν καποιον συνεργατη τους να κανει τους ελεγχους. Παντως εκαναν ενα reset στην γραμμη και ξανα ηρθε στα ισα του, δεν ξερω ομως για ποσο. Μου ειπαν πως κανει συνεχεις αποσυνδεσεις γιαυτο πεφτει η ταχυτητα.
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας:beer:
Ελπίζω να βγάλεις άκρη, καλή τύχη :)
Γεια σας ρε κομπιουτεραδες!
Εχω ενα λαπτοπ Acer εδω και 7 χρόνια και φτου μη το ματιασω δουλευει μια χαρα.Τον τελευταιο καιρό ομως καπου δεν κανει επαφη το καλώδιο φόρτισης (περιττο να πω οτι μπαταρια μας έχει αφήσει χρόνους προ πολλου).Το ανοιξε ενα ξαδερφακι μου που κατέει και μου ειπε οτι η βάση φόρτισης ειναι κολλημένη στη motherboard οποτε plug&play λύση απο Ebay δεν παίζει.Το μοντέλο είναι Aspire 5738z.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.
George_Sp
13/02/2017, 14:02
plug n play οχι αλλά με ψιλό κολλητήρι γίνεται η δουλειά.
http://www.skroutz.gr/c/1063/laptop-desktop-parts.html?keyphrase=dc+jack+acer
Ηλίθια απορία μάλλον, αλλά εγώ την ερώτηση θα τη κάνω :P
Μπορείς σε απλή CRT τηλεόραση να συνδέσεις κάποιο tv box/media player?
Απο συνδέσεις διαθέτει μόνο scart?
Θενξ
xaotikos
13/02/2017, 19:11
Το θέμα ειναι να βρεις κάποιο media player με scart...υπάρχουν βέβαια και converters από hdmi σε scart ώστε να παίξει media player->hdmi->converter->scart->TV
Πάνω σε αυτό, έχω μια plasma Panasonic 42" που μου έχουν χαλάσει οι hdmi είσοδοι (παρόλα αυτά αναγνωρίζει και παίζει απο το pc το dvi-hdmi καλώδιο που έχω :confused::confused: ). Γνωρίζετε κάπου που να μπορώ να τη φτιάξω με σχετικά χαμηλό κόστος; Και για το otetv που έχω τώρα με scary αλλά και για kodi box που θέλω να βάλω.
macdeath_s
14/02/2017, 14:56
Έχει δουλέψει κανείς Chromecast ? Αυτό το φασέικο hipster IT με Apple, Google, Meraki και σία ώρε ώρες είναι ενοχλητικότατο.
Το λοιπόν έχω δυο TV με Chromecast και σε πρώτη φάση θέλω να καταλάβω πώς δουλεύει το "auto-discovery" των υπολοίπων γιατί μου λέγαν κάτι κουλά ότι πρέπει να είναι στο ίδιο SSID για να δουλέψει το οποίο είναι τελείως άκυρο. Λογικά θα παίζει broadcast για να ανακαλύψει τους υπόλοιπους αλλά να είναι στο ίδιο vlan/subnet (broadcast domain πιο επιστημονικά) makes sense αλλά να ναι στο ίδιο SSID μάλλον ράδιο αρβύλα μου ακούγεται.
Τεσπά ρωτάω αν το χει σετάρει κανένας γιατί θέλω να το βλέπουν και άλλα VLANs οπότε θέλει ιστορία.
μαλλον αυτο θα θελλουν να πουν(για απλους χρηστες).
Δεν το εχω δοκιμασει ουτε εχω ακουσει τιποτα.
Λογικα δεν θα εχει prob.
George_Sp
14/02/2017, 20:47
Αφιερωμένο στα παιδιά ετούτου εδώ του θρεντάκιου που συμπάσχουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=mayU0ej6nog
macdeath_s
15/02/2017, 15:38
μαλλον αυτο θα θελλουν να πουν(για απλους χρηστες).
Δεν το εχω δοκιμασει ουτε εχω ακουσει τιποτα.
Λογικα δεν θα εχει prob.
Προς το παρόν δεν μπορώ να το setάρω οπότε έχει prob :(
Έμεινα από πληκτρολόγιο στο PC. Έχει κανένα εικονικό πληκτρολόγιο στα Windows 7;Αν ναι, που και πως;
Start -> All Programs -> Accessories -> Ease of Access -> On-Screen Keyboard.
Programs/Accessories ή Προγράμματα/Βοηθήματα
https://support.microsoft.com/en-us/help/10762/windows-use-on-screen-keyboard
thunder ace
18/02/2017, 10:33
εναρξη-ολα τα προγραματα-βοηθηματα-διευκολυνση προσβασης-και βουαλα.....το πληκτρολογιο
Χυθηκε καφές γμτ γμτ γμτ. Να του απλωσω Ρύζι και να το βάλω ανάποδα μπας και;
Φραπέ ή φρέντο;
Δεν του ρίχνεις ένα πλυσιματάκι πρώτα;
AristidisZ
18/02/2017, 11:43
να πας να πάρεις ένα με 5 ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου Τόλη...
Σε λαπτοπ ρε?
Αν όχι, ήταν ακριβό?
Υπάρχουν σπρέι πεπιεσμένου αέρα που βγαίνει σε υγρή μορφή και κάνουν καλή δουλειά.
Αν κολλάνε τα κουμπιά μπορείς να τα αφαιρέσεις και να τα καθαρίσεις. Αν έχει περάσει από κάτω, άνοιξέ το και ρίξε σπρέι.
Αν δεν είναι ακριβό δεν αξίζει τον κόπο ούτε τα χρήματα για το σπρέι.
*τα κουμπιά (αν δεν είναι από λαπτοπ) βγαίνουν με ένα κατσαβιδάκι. Λίγο προσοχή μόνο στο bar space.
amyroukai
18/02/2017, 13:49
Σε αντίστοιχη περίπτωση σε pc, κατσαβίδι, άνοιγμα, πλύσιμο τα πλήκτρα, με πανακι μία μεμβράνη με τυπωμένα κυκλώματα επάνω, στέγνωμα και δούλεψε.
karellen
18/02/2017, 15:49
Χυθηκε καφές γμτ γμτ γμτ. Να του απλωσω Ρύζι και να το βάλω ανάποδα μπας και;
Τι έβλεπες?
Τα κρύα μπρρρρ!
Νες σκέτος έπεσε.
Ασύρματο πλήκτρο/ιο είναι της hp. Το τυλιξα με ρυζι και το έβγαλα στον ήλιο γιατί Yolo ξέρω γω. Άμα δεν, ο, τι έγραψε ο Αριστείδης θα γίνει.
Επειδή έχω δεχτεί μερικά πμ σχετικά με τα πρωτόκολλα IDE και ACHI και ποιο τελικά είναι το καλύτερο αλλά και για προβλήματα που ανακύπτουν από την αλλαγή IDE σε ACHI, βάζω την απάντηση εδώ για να την δουν όσοι περισσότεροι γίνεται αλλά και για να υπάρχει για μελλοντικές αναζητήσεις. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Διαφορές και χρηστικότητα
Το πρωτόκολλο IDE είναι παλιότερο και έχει καθιερωθεί από την WD το υποστηρίζουν όλα τα μέχρι τώρα γνωστά λειτουργικά και πολλές φορές μπορούμε να το συναντήσουμε με το όνομα PATA (Parallel ATA), μπορεί να δει μέχρι δύο συσκευές ανά κανάλι την master και την slave, τις οποίες καθορίζουμε είτε με τζαμπεράκια (βραχυκυκλωτήρες) που υπάρχουν πάνω στην συσκευή είτε από την θέση που παίρνει στο καλώδιο σύνδεσης η συσκευή (cable select). Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που πολλοί την αγνοούν. Αν στο ίδιο καλώδιο συνδέσεις μία γρήγορη συσκευή πχ HDD και μία αργή συσκευή πχ DVD, λόγω παραλληλίας υποβιβάζεις την ταχύτητα της γρήγορης στην ταχύτητα της αργής, με λίγα λόγια η ταχύτητα του δίσκου θα γίνει μικρότερη απλά αν συνδεθεί στο ίδιο καλώδιο με ένα DVD.
Το πρωτόκολλο ACHI είναι νεότερο, σχεδιάστηκε και καθορίστηκε από την INTEL για της συσκευές SATA, υποστηρίζει μεταξύ άλλων μεγαλύτερες ταχύτητες, hot plugging, σύνδεση μόνο μίας συσκευής με τον κοντρόλερ κλπ που δεν είναι της παρούσης. Οι μητρικές συνήθως υποστηρίζουν και την συμβατότητα προς τα πίσω έτσι πολλές φορές βλέπουμε SATA δίσκους με εγκατεστημένο λειτουργικό να δουλεύουν με συμβατότητα IDE. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να αλλάξουμε το πρωτόκολλο σύνδεσης σε ACHI για να εκμεταλλευτούμε τις μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που μας δίνει το νεότερο πρωτόκολλο.
Εδώ λοιπόν θα έλεγε κανείς "ΟΚ μπαίνω στο BIOS αλλάζω το πρωτόκολλο του κοντρόλερ και είμαι άρχοντας". Αμ δε, αν γίνει έτσι η αλλαγή ειπράτεις μια ωραία μπλε οθόνη κατά την εκκίνηση που είναι όλη δικιά σου. Έχω ακούσει πολλούς που αναγκάστηκαν να ξανα κάνουν εγκατάσταση λειτουργικού, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χαμένες εργατοώρες, απλά και μόνο για να δουλέψουν με το πιο καινούριο πρωτόκολλο.
Θα δώσω λοιπόν ένα tip που μου έχει δουλέψει 99 στις 100 φορές και με έχει γλυτώσει από πολύ κόπο. Ισχύει για Windows Vista,7, 8, (και για 10 νομίζω είναι οκ αν δεν βρουν μ;oνα τους την αλλαγή και ψάξουν για drivers)
Έστω ότι έχουμε ένα σύστημα που υποστηρίζει και ACHI αλλά και IDE (όπως τα περισσότερα)
Έστω επίσης ότι από λάθος ή μετά από μια αποτυχία του συστήματος έγινε εγκατάσταση του λειτουργικού σε δίσκο με IDE mode.
Είμαστε λοιπόν στα Windows και λειτουργούμε το σύστημά μας κανονικά
Γράφουμε στο command την εντολή "regedit"
και πάμε HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci.
Στο πεδίο START αλλάζουμε την τιμή από 3 σε 0.
Κλείνουμε το παράθυρο του έντιτορ και κάνουμε επανεκκίνηση
Μπαίνουμε BIOS, αλλάζουμε το πρωτόκολλο από IDE σε ACHI, σώζουμε κι επανεκκινούμε
Τώρα κανονικά τα windows θα ανιχνεύσουν νέο υλικό και θα στήσουν τους οδηγούς του νέου κοντρόλερ.
Ελπίζω να βοήθησα.
zannisvel
21/02/2017, 12:25
Εστησα ενα PC για το σπιτι με τον pentium g4560 και εχω να πω τα καλυτερα, ακομα και streaming σε 4Κ χωρις κανενα προβλημα με τα integrated graphics.
Τον διαλεξα λογω κάποιων reviews που ειχα δει και επειδη το budget ηταν χαμηλο προτίμησα να επενδησω σε καλυτερη MoBo και RAM και σε μερικους μηνες να αναβαθμίσω τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων. Μαζι με μια Gigabyte RX 480, 8000MHz, 8GB δε νομιζω οτι τελικα θα χρειαστει ουτε επεξεργαστη ουτε να παω σε Nvidia. Την RX480 την ειχα στον προηγουμενο υπολογιστη που ειχε πανω τον 8320 και παρεδωσε πνευμα η Mobo πριν μερικες μερες. Κανενα drop σε FPS σε iRacing, rFactor 2, και Dirt. Ασε που σε σχεση με τον 8320 ειναι λες και δουλευει χωρις ρευμα.
Οποιος βρισκεται σε περιοδο αναζητης επεξεργαστη τον συστηνω ανεπιφυλακτα, με 60€ 2-πυρηνο επεξεργαστη με Hyper Threading στα 3.5Ghz :)
PortisHead
21/02/2017, 14:24
Νες σκέτος έπεσε.
Ασύρματο πλήκτρο/ιο είναι της hp. Το τυλιξα με ρυζι και το έβγαλα στον ήλιο γιατί Yolo ξέρω γω. Άμα δεν, ο, τι έγραψε ο Αριστείδης θα γίνει.
Δλδ. τελικά ισχυει αυτο το κολπο με το ρύζι ?
Οτι και καλα, προσελκύει το βράδυ κατι κινεζους και στο επισκευάζουν ?
:bawl:
Εστησα ενα PC για το σπιτι με τον pentium g4560 και εχω να πω τα καλυτερα, ακομα και streaming σε 4Κ χωρις κανενα προβλημα με τα integrated graphics.
Τον διαλεξα λογω κάποιων reviews που ειχα δει και επειδη το budget ηταν χαμηλο προτίμησα να επενδησω σε καλυτερη MoBo και RAM και σε μερικους μηνες να αναβαθμίσω τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων. Μαζι με μια Gigabyte RX 480, 8000MHz, 8GB δε νομιζω οτι τελικα θα χρειαστει ουτε επεξεργαστη ουτε να παω σε Nvidia. Την RX480 την ειχα στον προηγουμενο υπολογιστη που ειχε πανω τον 8320 και παρεδωσε πνευμα η Mobo πριν μερικες μερες. Κανενα drop σε FPS σε iRacing, rFactor 2, και Dirt. Ασε που σε σχεση με τον 8320 ειναι λες και δουλευει χωρις ρευμα.
Οποιος βρισκεται σε περιοδο αναζητης επεξεργαστη τον συστηνω ανεπιφυλακτα, με 60€ 2-πυρηνο επεξεργαστη με Hyper Threading στα 3.5Ghz :)
αριστος επεξεργαστης. στην τιμη του παιζει χωρις ανταγωνισμο. δεν εχει να ζηλεψει και πολλα ο i3 στα 160ε (αναλογα βεβαια και τι ακριβως ψαχνεις).
ποια μητρικη εβαλες και ποση ram?
παιζει cs:go? :lol: :lol: :lol:
zannisvel
22/02/2017, 12:08
αριστος επεξεργαστης. στην τιμη του παιζει χωρις ανταγωνισμο. δεν εχει να ζηλεψει και πολλα ο i3 στα 160ε (αναλογα βεβαια και τι ακριβως ψαχνεις).
ποια μητρικη εβαλες και ποση ram?
παιζει cs:go? :lol: :lol: :lol:
Μητρικη έβαλα την Asus Prime B250 Plus στα 100€. Ο λόγος που τη διαλεξα ειναι τα 4 RAM slots, type C, .M.2, και οτι ειναι full ATX για να εχω χωρο, Δε χρειαζοταν να παω σε κατι καλυτερο και μη σου πω και οτι ηταν και λιγο overkill για τη χρηση που του κανω αλλα ειναι και ο ψυχολογικος παραγωντας στη μεση. Εχει και LED:lol:
Απο RAM 2 x 4GB 2133MHz χωρις heat sink, spreader etc απο την Crusial στα 60€ (απλα και λειτουργικα) στο μελλον θα βαλω αλλα 8 για να ειμαστε λιγο πιο future proof.
CS go, καλα που μου το θυμησες να το κατεβασω στο steam να υπαρχει.
macdeath_s
24/02/2017, 11:58
Δεν ξέρω αν κολλάει εδώ ή μπορεί να μπει κάπου αλλού για να το δει περισσότερος κόσμος. Από το bug του Cloudbleed πέτυχα το car.gr που είχε το cloudflare. Οπότε όσοι έχουν accounts εκεί καλό θα ήταν να αλλάξουν passwords.
Αγόρασα ένα πληκτρολόγιο και τακτικά πλέον σκάει μπλέ οθόνη.Υπάρχει τρόπος να τη κάνω print screen μπας και βρούμε τι φταίει;
Γράψε σε ένα χαρτί το μήνυμα λάθους και τον κωδικό, ρε άνθρωπε. :p
Δεν το προλαβαίνω δυστυχώς.Συν οτι δε ξέρω κατά που πρέπει να κοιτάξω μπας και προλάβω.
Κάνει restart αμέσως;
Βγάλε το πληκτρολόγιο, αν όντως αυτό ευθύνεται για τη BSOD και, αφού μπεις Windows, πήγαινε My Computer -> Properties - Advanced System Settings -> Startup and Recovery Settings και κάνε uncheck το Automatically Restart. Shutdown, σύνδεσε το πληκτρολόγιο, άναψε, BSOD, σημείωσε ό,τι σου είπα, μπες στο αγαπημένο σου φόρουμ και πόσταρε.
Δεν το προλαβαίνω δυστυχώς.Συν οτι δε ξέρω κατά που πρέπει να κοιτάξω μπας και προλάβω.
Βγάλε μια φωτό με το κινητό.
Γράψε σε χαρτί λέει ο ποντικαρέας, λες και είμαστε στο 1821.
Είπε ο άνθρωπος που χτες χρησιμοποίησε τη φράση "γράψε ένα cd μουσικής για το αυτοκίνητο". :lol:
ΕΚΑΒίτης είναι ο άνθρωπος... Δε μιλάμε για μένα. :p
Είπε ο άνθρωπος που χτες χρησιμοποίησε τη φράση "γράψε ένα cd μουσικής για το αυτοκίνητο". :lol:
To είπα σε άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει απο τεχνολογίες, αλλά πετάχτηκες εσύ απο την τρύπα στον τοίχο, Jerry!
Ε αφού εμένα "έχωσε". :p
Ειδες; Το θεώρησε φυσικό...
Aς μην πεταγόσουν από την τρύπα. :tooth:
Αγόρασα ένα πληκτρολόγιο και τακτικά πλέον σκάει μπλέ οθόνη.Υπάρχει τρόπος να τη κάνω print screen μπας και βρούμε τι φταίει;Με τι λειτουργικό??? Ρωτάω γιατί υπάρχει τρόπος αναλόγως του λειτουργικού να μην κάνει επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος, οπότε να σου δώσει τον χρόνο να πάρεις τις χρήσιμες πληροφορίες από την μπλε οθόνη.
edit
το έγραψε ο μπλιτζ
Με τι λειτουργικό??? Ρωτάω γιατί υπάρχει τρόπος αναλόγως του λειτουργικού να μην κάνει επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος, οπότε να σου δώσει τον χρόνο να πάρεις τις χρήσιμες πληροφορίες από την μπλε οθόνη.
Εσύ ρε φιλος δλδ τώρα, είσαι γλήγορος;
Εσύ ρε φιλος δλδ τώρα, είσαι γλήγορος;από πάνω από το ΚΒ είσαι όλη μέρα ρπμ??
macdeath_s
24/02/2017, 13:19
Με τι λειτουργικό??? Ρωτάω γιατί υπάρχει τρόπος αναλόγως του λειτουργικού να μην κάνει επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος, οπότε να σου δώσει τον χρόνο να πάρεις τις χρήσιμες πληροφορίες από την μπλε οθόνη.
edit
το έγραψε ο μπλιτζ
Μπλε οθόνες μόνο ένα λειτουργικό έχει καταφέρει ακόμη και μπροστά στον CEO του :bawl: :bawl: :bawl:
Τo "Windows" είναι δεδομένο. Ρωτούσε απλά αν έχει XP, Vista, 7, 10. :p
δε ξέρω τι λέτε.
Λοιπον, κάνε οτι κάνεις, μολις βγει μπλε οθόνη, φωτό.
Μετά βλέπουμε.
macdeath_s
24/02/2017, 13:33
Τo "Windows" είναι δεδομένο. Ρωτούσε απλά αν έχει XP, Vista, 7, 10. :p
όποιος έχει τα 3 πρώτα (πχ ελληνικό δημόσιο και βενζινάδικα) είναι απλά τραγικός γιατί είναι EOL. :p Το κτλβα ότι ρωτούσε version απλά είπα να ρίξω χολή για Microsoft ακόμη μια φορά.
Σούπερ είναι τα λειτουργικά της MS γι'αυτό που είναι. Και με τις μπλε οθόνες τους και τα πάντα. Αν δεν είχαν και θέματα, θα είχαν το 99% της μερίδας, κρίμα είναι (για τους άλλους).
macdeath_s
24/02/2017, 13:38
Σούπερ είναι τα λειτουργικά της MS γι'αυτό που είναι. Και με τις μπλε οθόνες τους και τα πάντα. Αν δεν είχαν και θέματα, θα είχαν το 99% της μερίδας, κρίμα είναι (για τους άλλους).
Ντάξει για home user είναι σούπερ και έχουν μεγάλο ποσοστό της μερίδας. Ακόμη και σε enterprise οι end users έχουν Windows και παίζουν και servers Windows. Όταν όμως μιλάμε για κάτι πιο σοβαρό και απαιτητικό τότε η Microsoft είναι ένα αστείο συγκριτικά με διάφορα Unix όπως Red Hat (ή CentOs) και Debian.
Εξαρτάται από το τι εννοείς "σοβαρό και απαιτητικό". Ναι, προφανώς, δε θα τρέξεις web server σε Windows. Η ειδική χρήση θέλει και ειδικά εργαλεία. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία χρηστών είναι οι home users. Και εκεί τα Windows είναι βασιλιάς στα desktop/laptop και το Android στα mobile. Δεν είναι τυχαίο. Μιλάμε για ποσοστά 85-90% του συνόλου, όχι για μικρές διαφορές.
Τόλη, ακόμα να βγάλεις άκρη; Τι Win έχεις;
...
Τόλη, ακόμα να βγάλεις άκρη; Τι Win έχεις;
Θα πει τώρα κανένα Win95 lol
95 ας είναι. ΜΕ να μην είναι, που ήταν μπλε οθόνες με λίγο λειτουργικό μεταξύ τους.
!@!@##$$%$&#^
μπαναΐα μου μεσα.
7 ultimate και πλέον σερνεται.
Απλά περιμένω να βγάλει μπλέ οθόνη μπας και αλλά δε βγάζει.Random φάση είναι,απλά,ξεκίνησε με το που μπήκε το πληκτρολόγιο.Τώρα που παίζω στο premiere πάντως πάει σέρνοντας και ας έχω βάλει το 1/2 της αναλυσης για να επεξεργαστώ.Yolooooooooo!!!
Αν πετάξει μπλε οθόνη θα το ποστάρω παίδες ,οτι προλάβω.Νομίζω θέλει συμμάζεμα πάντως το μηχάνημα μου.
Άνοιξε task manager και δες τι σου τρώει τα resources.
O m1kes :tooth:
379064
O m1kes :tooth:
:bawl::lol::moutza:
Κλείσε και κάνα tab στον γκεϊζίλα. :p
95 ας είναι. ΜΕ να μην είναι, που ήταν μπλε οθόνες με λίγο λειτουργικό μεταξύ τους.XAXAXAXA Ότι καλύτερο έχω ακούσει για τα ΜΕ τόσα χρόνια που ασχολούμαι. Έχεις μπυροΐνη κέρασμα όταν βρεθούμε
Μπλε οθόνες μόνο ένα λειτουργικό έχει καταφέρει ακόμη και μπροστά στον CEO του :bawl: :bawl: :bawl:έχουμε και "κόλλημα" στην παρουσίαση από τον δημιουργό τους
έχουμε και "κόλλημα" στην παρουσίαση από την δημιουργό τους
Εδώ ρε μλκ ακόμα καβαλάνε μηχανάκια με μπόξερ κινητήρα το 2017, και μιλάς για ένα ατυχές περιστατικό σε ολοκαίνουριο λειτουργικό;
AristidisZ
24/02/2017, 14:58
!@!@##$$%$&#^
μπαναΐα μου μεσα.
7 ultimate και πλέον σερνεται.
Απλά περιμένω να βγάλει μπλέ οθόνη μπας και αλλά δε βγάζει.Random φάση είναι,απλά,ξεκίνησε με το που μπήκε το πληκτρολόγιο.Τώρα που παίζω στο premiere πάντως πάει σέρνοντας και ας έχω βάλει το 1/2 της αναλυσης για να επεξεργαστώ.Yolooooooooo!!!
Αν πετάξει μπλε οθόνη θα το ποστάρω παίδες ,οτι προλάβω.Νομίζω θέλει συμμάζεμα πάντως το μηχάνημα μου.
Ξανα αγόρασε πληκτρολόγιο :bawl:
Εδώ ρε μλκ ακόμα καβαλάνε μηχανάκια με μπόξερ κινητήρα το 2017, και μιλάς για ένα ατυχές περιστατικό σε ολοκαίνουριο λειτουργικό;Αν μιλάς για μένα σε πληροφορώ ότι το 17 δεν έχω καβαλήσει όχι μπόξερ αλλά τπτ άλλο πέραν του παπιού :cry::cry:
Μπλε οθόνες από πληκτρολόγιο κομμάτι απίθανο δεν είναι;
95 ας είναι. ΜΕ να μην είναι, που ήταν μπλε οθόνες με λίγο λειτουργικό μεταξύ τους.
Αχ, παλιές κακές εποχές... τις οποίες ξαναέζησα πρόσφατα διότι η microsoft τοΜΠαίζει, κυκλοφορεί λειτουργικά σε κατάσταση early beta για έτοιμα και μετά πρέπει να ψάχνει ο μαλάκας που αγόρασε 100% εργοστασιακό μηχάνημα να βρει τι φταίει. Αν είναι να τρώω το χρόνο μου για να δουλέψει βάζω και Gentoo. Και τα γράφω αυτά ως γενικά microsoftόφιλος από την εποχή των 3.11 for Workgroups.
macdeath_s
26/02/2017, 22:42
έχουμε και "κόλλημα" στην παρουσίαση από την δημιουργό τους
αυτό το επικό εννοούσα :D
macdeath_s
01/03/2017, 10:26
Και να θέλω να είμαι καλός μαζί τους δεν με αφήνουν :p Αφού δεν το χουν με τους browsers τι το βασανίζουν... 90days !
Google Shames Microsoft For Not Fixing Windows 10 Browser Bug
link (http://gizmodo.com/google-shames-microsoft-for-not-fixing-windows-10-brows-1792819255?utm_campaign=socialflow_gizmodo_twitter&utm_source=gizmodo_twitter&utm_medium=socialflow)
congate7
01/03/2017, 15:13
Τι είναι αυτό(το geforce); Γιατί το κάνει αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι;
379188
Δεν ξέρω ούτε τι είναι, ούτε τι κάνει απλά μου τη δίνει που δε μπορώ να το ανοίξω.
Drivers/software της κάρτας γραφικών. Δε βρίσκει σύνδεση για κάποιο λόγο. Δες αυτό: https://joshmccarty.com/fix-geforce-experience-unable-connect-nvidia-try-later-error/
congate7
01/03/2017, 15:20
Είναι το ίδιο; Εγώ με το που το ανοίξω με πάει στην εικόνα που έβαλα, όσες φορές και να πατήσω το κλείσιμο με γράφει κανονικά και κάποια στιγμή κολλάει τελείως.
Το ίδιο software είναι. Τώρα αν το θέμα σου προκύπτει για τον ίδιο λόγο, αυτό δεν το γνωρίζω. Δοκίμασε τη λύση που προτείνουν και δες μόνος σου. :p
congate7
01/03/2017, 15:26
Ο μπλίτζερ δίνει πάντα την τηλελύση!
Ο ΜΠΛΙΤΖΕΡ!!!
:beer::beer:
Ο μπλίτζερ δίνει πάντα την τηλελύση!
Ο ΜΠΛΙΤΖΕΡ!!!
:beer::beer:Ναι πάει να μας πάρει το ψωμί. Είναι κλίκα αφου και τα βλέπει πρώτος και τα απαντάει πρώτος. Έτσι ξέρω κι εγώ :p
todoros78
01/03/2017, 18:19
να ρωτήσω κι εγώ κάτι.....
έχω ένα λαπτοπ της MSI, (model: MS-6837D) και μέχρι σήμερα ήταν τούμπανο για τις δουλειές που το είχα (για να βλέπω ταινίες στη τηλεόραση κυρίως)... και ξαφνικα σήμερα, ενώ δείχνει (και ακούγεται) ότι δουλεύει, δεν δείχνει τπτ ούτε η οθόνη του, ούτε συνδεδεμένο στην τηλεόραση... ρεύμα παίρνει και από τη μπαταρία και από το καλώδιό του κανονικά. έχει κάποιος να προτείνει κάτι??
ευχαριστώωωωωω
George_Sp
01/03/2017, 18:21
προβληματικό AMD chipset + gpu.
todoros78
01/03/2017, 18:29
προβληματικό AMD chipset + gpu.
άρα προφανώς δεν αξίζει να το επισκευάσω, λόγω παλαιότητας.... R.I.P δλδ... τα έβγαλε επάξια τα λεφτά του...
ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης ;)
George_Sp
01/03/2017, 18:37
άρα προφανώς δεν αξίζει να το επισκευάσω, λόγω παλαιότητας.... R.I.P δλδ... τα έβγαλε επάξια τα λεφτά του...
ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης ;)
μπορείς να το πας σε κάποιο κατάστημα επισκευής για μια δωρεάν διάγνωση αν αξίζει να επισκευαστεί....αλλά ναι είναι όντως παλιό μοντέλο και πολύ άντεξε με αυτο το chipset τόσο καιρό. Συνήθως αυτές οι σειρές έσκαγαν στα 3-4-μαξ5 έτη.
Εγώ θα το στελνα για ανταλλακτικά. π.χ. οθόνη 17άρα μνήμες δίσκο αξίζουν ένα σεβαστο ποσό για να συμπληρώσεις για το επόμενο.
todoros78
01/03/2017, 18:49
έχω πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με αγοραπωλησία υλικών υπολογιστή!! πραγματικά θεωρείς ότι ακόμα και για αυτό το παλιό μοντέλο θα "κερδίσω" κάτι από μνήμες ή δίσκο???
George_Sp
01/03/2017, 21:13
μνήμες δίσκος οθόνη ένα 60-70ευρώ το πιάνουν σχετικά εύκολα.