View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
20
21
22
23
24
https://www.usatoday.com/story/tech/2017/09/21/insidious-attack-within-attack-found-popular-ccleaner-program/688777001/
Για να έχουμε το νού μας βρήκαν τρούπα μάλλον......
George_Sp
23/09/2017, 21:26
https://www.usatoday.com/story/tech/2017/09/21/insidious-attack-within-attack-found-popular-ccleaner-program/688777001/
Για να έχουμε το νού μας βρήκαν τρούπα μάλλον......
ήταν για την έκδοση 5.32.6163 (μπορεί να κάνω και λάθος στα τελευταία).
Με την 5.34 όλα οκ.
Στην 5.32 βγάζει μήνυμα προστασίας και το microsoft defender.
AUFGEBRACHT
23/09/2017, 21:36
Δεν το χρησιμοποιώ πια σε enterprise περιβάλλον. Στη παλιά δουλειά το χαμε και ήταν άψογο. Πάντως έχουν πολύ καλό support στείλε mail και θα απαντήσουν σίγουρα. Να φανταστώ δεν το χεις σπασμένο εφόσον έκανε μόνο του update σωστά ?
Στο Mac που το χω πάντως είναι λες και δεν υπάρχει.
Σπασμένο και antivirus δεν συμβαδίζουν για εμένα, δεν είναι σπασμένο. Έστειλα ήδη mail στην τεχνική υποστήριξη και log file του quick scan.΄
AUFGEBRACHT
23/09/2017, 21:41
ήταν για την έκδοση 5.32.6163 (μπορεί να κάνω και λάθος στα τελευταία).
Με την 5.34 όλα οκ.
Στην 5.32 βγάζει μήνυμα προστασίας και το microsoft defender.
Στην ανακοίνωση της Piriform κάνουν λόγο για πρόβλημα μόνο στην έκδοση 32bit. Οι ερευνητές της Talos βρήκαν χτες και δεύτερο malware λογισμικό, μάλλον σκοπός της επίθεσης ήταν η κυβερνοκατασκοπεία και βιομηχανική κατασκοπεία και όχι οι μεμονωμένοι χρήστες...
H έκδοση με το πρόβλημα ήταν η 5.33.6162.
Α οκ θενξ.Δε το διευκρίνιζαν στο άρθρο
macdeath_s
24/09/2017, 03:22
Σπασμένο και antivirus δεν συμβαδίζουν για εμένα, δεν είναι σπασμένο. Έστειλα ήδη mail στην τεχνική υποστήριξη και log file του quick scan.΄
Very well said. Δυστυχώς ακόμη και για κάτι ταγάρια που δηλώνουν IT συμβαδίζουν. ΓΡάψε μας εδώ μόλις πάρεις reply.
nikos_abel
26/09/2017, 10:00
Ψάχνω να βρω παλαιότερες εκδόσεις του Chrome. Από τα site με παλιές εκδόσεις με redirectάρουν στη πιο πρόσφατη έκδοση.
Πρόκειται για εγκατάσταση σε mac mini με OS 10.6.8 και προσπαθώ να το κάνω να παίξει netflix αλλά με το safari του δεν παίζει.
Κάθε βοήθεια (ή εναλλακτική λύση) ευχαρίστως δεκτή (εκτός της αγοράς νέου υπολογιστή :D )
Έφτασε η εποχή που οι apple users ψάχνουν Chrome (του 2008, να ταιριάζει με την τεχνολογία τους) για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. :lol:
Για δες εδώ μήπως έχει την έκδοση που θέλεις.
https://google-chrome.en.uptodown.com/mac/old
Έφτασε η εποχή που οι apple users ψάχνουν Chrome (του 2008, να ταιριάζει με την τεχνολογία τους) για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. :lol:
ΟΚ.
Vstrommer71
26/09/2017, 12:26
Ψάχνω να βρω παλαιότερες εκδόσεις του Chrome. Από τα site με παλιές εκδόσεις με redirectάρουν στη πιο πρόσφατη έκδοση.
Πρόκειται για εγκατάσταση σε mac mini με OS 10.6.8 και προσπαθώ να το κάνω να παίξει netflix αλλά με το safari του δεν παίζει.
Κάθε βοήθεια (ή εναλλακτική λύση) ευχαρίστως δεκτή (εκτός της αγοράς νέου υπολογιστή :D )
Firefox?
AUFGEBRACHT
26/09/2017, 16:43
Very well said. Δυστυχώς ακόμη και για κάτι ταγάρια που δηλώνουν IT συμβαδίζουν. ΓΡάψε μας εδώ μόλις πάρεις reply.
Η επίσημη απάντηση:
The issue is known and currently working on a fix.
We apologize for any inconvenience.
The fix will be delivered via automatic update.
PortisHead
29/09/2017, 08:50
Σε Low Budget laptops, δλδ. μεχρι 300 euro
μεταξυ Lenovo , Dell, Acer, HP
που θα πηγαινατε ?
Specs, πανω κατω τα ιδια : Celeron , 4GB Ram , Sata δισκοι 500 κλπ.
που θα πηγαινατε ?
Στο ελαφρύτερο :)
Vstrommer71
29/09/2017, 11:01
που θα πηγαινατε ?
Κανενα απο ολα αυτα,ειναι πιο αργα κι απο την καθυστερηση.
Lenovo X230 με i5 refurbished που ΠΕΤΑΕΙ
Και μενεις και με λ7 στην τσεπη:D
(Το πηρα,ειναι μικρο,χωραει παντου και δουλευει απιστευτα ακομη και με τον κλασσικο HDD της μαμας του)
Αλλιως δες σε 15.6 αντιστοιχο
PortisHead
29/09/2017, 19:55
Αργα ως προς τι?
Ουτε για παιχνιδια το θελω ουτε για video editing.
Web development σε linux...αντε και καμια ταινια.Δεν θα ανταποκριθεί? Το επομενο level με φρεσκο i3 παει σχεδον 100+
thunder ace
13/10/2017, 07:43
Καλημερα.
Αυτο το τετραγωνο πλαστικο που εχει η συσκευασια της μητρικης (ASUS Z 170 A)τι κανει βρε παιδια ;
Οταν βαζουμε πχ εναν i5 η εναν ι7 ,βαζουμε υποχρεωτικα και αυτο η οχι;
Μιλαω για αυτο που ειναι αριστερα απο την πορτοκαλι γεφυρα στην εικονα.
Είναι "οδηγός" για να μπει σωστά η CPU.
Δες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=uFlBPyQbJZw
Δεν είναι "υποχρεωτικό". Είναι εκεί για να σε βοηθήσει να βάλεις τη cpu σωστά, χωρίς να καταστρέψεις τα pins της mobo.
thunder ace
13/10/2017, 08:51
Δεν είναι "υποχρεωτικό". Είναι εκεί για να σε βοηθήσει να βάλεις τη cpu σωστά, χωρίς να καταστρέψεις τα pins της mobo.
Και αφου σε οδηγησει να βαλεις σωστα τον επεξ,μετα την βγαζεις και κλειδωνεις το καπακι;
Όχι, το αφήνεις εκεί. Είναι προαιρετικό αν δε θες δεν το χρησιμοποιείς καθόλου.
Δες το βίντεο, τα εξηγεί.
Όχι. Κλείνεις το καπάκι με αυτό από κάτω. Το βίντεο, που έδωσε ο gkourv, έχει ακριβώς τη διαδικασία.
thunder ace
13/10/2017, 09:00
Ωπα...τωρα ειδα το βιντεο:σε βοηθαει να βαζεις σωστα τον επεξ,αλλα μετα το κλειδωνει και αυτο(δλδ το αφηνει "μεσα" μαζι με τον επεξ)........σωστα;
Ρωταω,επειδη αλλαξα την ψυκτρα/ανεμιστηρα της Ιντελ(με μια αλλη πιο "καλη") και το ειδα αυτο το πλαστικο ΜΕΣΑ μαζι με τον επεξ.
Φυσικα δεν το πειραξα ,αλλα αυριο αλλαζω επεξ και απο ι5 παω σε ι7 για αυτο ρωταω τι παιζει με αυτο το ριμαδι.
Εχω αλλαξει παρα πολλους επεξ,αλλα πρωτη φορα το ειδα και "μπλοκαρισα"
bros400pgm
13/10/2017, 10:44
Mια μικρη βοηθεια απο τους γνωστε του excel.
Εχω μια λιστα με αθλητες (ονομα, επωνυμο, ηλικια, ομαδα με drop down list) στην πρωτη καρτελα. Εχω επισης ακομα 3 καρτελες, με τις 3 ομαδες. Θελω απο την αρχικη καρτελα με την λιστα των αθλητων, αναλογα με την επιλογη ομαδας που κανω, να μου αντιγραφει το ονομα-επωνυμο-ηλικια στην καταλληλη καρτελα ομαδας. Ειναι εφικτο κατι τετοιο;
Τα πάντα είναι εφικτά, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα από την περιγραφή σου. Screenshot.
V look up, δια πάσαν νόσο :D
bros400pgm
13/10/2017, 11:17
Τα πάντα είναι εφικτά, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα από την περιγραφή σου. Screenshot.
Στην πρωτη φωτο, φαινεται η λιστα μου. Τερμα δεξια, στο ΤΜΗΜΑ, ειναι που ανηκει καθε παιδι. Θελω με την εγγραφη ενος νεου αθλητη ή αλλαζοντας το ΤΜΗΜΑ καποιου υπαρχοντος, να μου εγγράφει το ονομα-επωνυμο-γεννηση στην αντιστοιχη καρτελα τμηματος. (φωτο 2 ειναι η αντιστοιχη των ΜΙΝΙ).
Το να φτιάξεις ένα macro που ελέγχει όλη τη στήλη Ε και αντιγράφει τα δεδομένα που θες στο αντίστοιχο sheet, δεν είναι κάτι τρομερό. Αλλά το να θες να το κάνει δυναμικά, δηλαδή αυτόματα όταν αλλάζεις τιμή στην Ε (ΤΜΗΜΑ), ε ναι, δεν είναι απλό.
Και με τους 2 τρόπους, θα έχεις θέματα, βέβαια. Θα πρέπει να διαγράφεις την παλιά εγγραφή από το αντίστοιχο ΤΜΗΜΑ. Αν θες να κάνει και αυτό, μιλάμε για κάτι ακόμα πιο πολύπλοκο.
bros400pgm
13/10/2017, 13:50
Ναι αυτό θέλω να κάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα πάντα γίνονται προγραμματιστικά. Αλλά δεν αρκεί μια απλή formula για κάτι τέτοιο. Ίσως βρεις κάτι γκουγκλάροντας ή ρωτώντας σε πιο σχετικά φόρουμ (εκεί σίγουρα, αν έχεις πρόσβαση). Είναι αρκετά πολύπλοκο για να βοηθήσω παραπάνω τώρα.
basilis_k6
13/10/2017, 14:27
δεν ξέρω πολλά αλλα νομίζω η access θα ήταν καλύτερη επιλογή.
bros400pgm
13/10/2017, 14:34
Κάποτε είχα μια ιδέα από access. Τώρα γέρασα και δεν έχω ελεύθερο χρόνο. Έψαχνα κάτι απλό στο excel αλλά δεν γίνεται.
100 ονόματα είναι όλα κι όλα, μέσω filter θα βρίσκω αυτά που θέλω και μετά copy paste.
Ευχαριστώ άπαντες
Μια και ο ένας φορητός "απαλλοτριώθηκε", δανείστηκα για λίγες μέρες το φορητό του αδελφού μου. Απλά πράγματα, DELL I3, με 128 gb ssd σκληρό. Όταν τον πήρα, μου είπε ότι ο δίσκος είναι ''γεμάτος''. Τον συνδέω στο δίκτυο του μαγαζιού, βάζω τρία τέσσερα προγράμματα της δουλειάς, και βλέπω το σκληρό : 400 mb ελεύθερα από 109 gb. Μάλιστα, κάνω εκκαθάριση δίσκου (που δεν νομίζω να έκανε ο αδελφός καμμία φορά), ξανά έλεγχο στο σκληρό : 30,4 gb ελεύθερα από 109 gb. Τέλος καλό ;
Αμ δε.... Τον βλέπω κάθε τόσο να ''γεμίζει'' το σκληρό, φτάνοντας μέχρι το 0 ... Στην εκκαθάριση δεν δείχνει τίποτε, 200 - 300 mb το πολύ να φεύγουν ....
Τι μπορεί να συμβαίνει ;
Ένας ''πρόχειρος'' έλεγχος με το avast, δεν έδειξε τίποτε ...
Μερσί ..
agamoi-thytai
13/10/2017, 20:51
https://www.jam-software.de/treesize_free/?language=EN
Κατέβασε το και δες σε ποιο φάκελο είναι το πρόβλημα.
https://www.jam-software.de/treesize_free/?language=EN
Κατέβασε το και δες σε ποιο φάκελο είναι το πρόβλημα.
Μερσί αγαπητέ, έδειξε τα temps στα 60 gb, έγινε συμπίεση (είπαμε ο φορητός είναι αλλουνού) και είμαστε στα 40 gb ελεύθερα από τα 110. Όλα καλά πιστεύω λοιπόν ...
Ευχαριστώ πάλι :beer:
Ερωτησούλα σχετικά με μητρική..
Μετά απο καμια 10ετία με mac επιστρέφω σε commodity hardware γιατί οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει. Πρόκειται να στήσω ένα σύστημα με i7 coffee lake (και 32Gb Ram για αρχή) οπότε αναγκαστικά Z370 μητρική. Αυτή τη στιγμή παίζουν τέτοιες (δυστυχώς ακριβές) απο Asus, Gigabyte, MSI και μία Asrock. Απο την εμπειρία σας έχουμε κάποια μάρκα που προτιμάμε ή αποφεύγουμε?
Μερσί μποκού :)
Μετά απο καμια 10ετία με mac επιστρέφω σε commodity hardware γιατί οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει.
:touched:
Δεν ξέρω ακριβώς τι ανάγκες έχεις (o/c κτλ), αλλά, προσωπικά, εδώ και αρκετά χρόνια, η GB είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή. Μετά, θα πήγαινα σε Asus.
Vstrommer71
14/10/2017, 13:10
Βρες εσυ μητρικη που θες κι ολες οι μαρκες ειναι καλες.Πλην μεμονωμενων μοντελων που εβγαζαν προβληματα,ολες καλες ειναι.Η Gigabyte προ καμποσων ετων οντως στεκοταν λιγο ψηλοτερα απο τις αλλες μαρκες,αλλα πλεον ειναι ολες σχεδον το ιδιο.Εξαρταται απο το μοντελο.
Τι θα στησουμε?Και ι7 καινουργιο?λ7 υπαρχουν!:lol:
:touched:
Έλα μην κλαίς.. Δεν είμαι fanboy apple αν και το OSX θα μου λείψει πρέπει να το ομολογήσω (εκτός και αν δεν βαρεθώ και γίνει hackintosh :D )
o/c για την ώρα δεν νομίζω καθώς λογικά θα είμαι καλυμένος απο την στοκ ισχύ. Αν στο μελλον χρειάζομαι περισσότερη ισχύ θα του κάνω ωστε να καθυστερήσω την αναβάθμιση.
Βρες εσυ μητρικη που θες κι ολες οι μαρκες ειναι καλες.Πλην μεμονωμενων μοντελων που εβγαζαν προβληματα,ολες καλες ειναι.Η Gigabyte προ καμποσων ετων οντως στεκοταν λιγο ψηλοτερα απο τις αλλες μαρκες,αλλα πλεον ειναι ολες σχεδον το ιδιο.Εξαρταται απο το μοντελο.
Τι θα στησουμε?Και ι7 καινουργιο?λ7 υπαρχουν!:lol:
λ7 δεν υπάρχουν και τόσα αλλά τι να κάνεις.. τα 6c/12t θα με βολέψουν πρεπει να ομολογήσω οπότε τρώω το αγκούρι και ευελπιστώ να μου κρατήσει τόσο το σύστημα ωστε να κάνω απόσβεση :)
Vstrommer71
14/10/2017, 13:27
λ7 δεν υπάρχουν και τόσα αλλά τι να κάνεις.. τα 6c/12t θα με βολέψουν πρεπει να ομολογήσω οπότε τρώω το αγκούρι και ευελπιστώ να μου κρατήσει τόσο το σύστημα ωστε να κάνω απόσβεση :)
Και γιατι πας σε τετοια λυση με εξαπυρηνο και ακριβο?Τρεχεις καποια εφαρμογη που το χρειαζεται αυτο?
(Αν εισαι gamer,OK)
Αν ναι,πως και δεν κοιτας σε καποιο μτχ workstation με δυο CPU?Μαλλον φτηνοτερα θα σου βγει,και δεδομενα καλυτερα θα παει.
Και γιατι πας σε τετοια λυση με εξαπυρηνο και ακριβο?Τρεχεις καποια εφαρμογη που το χρειαζεται αυτο?
(Αν εισαι gamer,OK)
Αν ναι,πως και δεν κοιτας σε καποιο μτχ workstation με δυο CPU?Μαλλον φτηνοτερα θα σου βγει,και δεδομενα καλυτερα θα παει.
τα cores χρειάζονται για διάφορα vms που θα τρέχουν και οι υψηλές συχνότητες για το image editing που θα παίζει έντονα, gaming δεν παίζει καθόλου..
Vstrommer71
14/10/2017, 15:32
τα cores χρειάζονται για διάφορα vms που θα τρέχουν και οι υψηλές συχνότητες για το image editing που θα παίζει έντονα, gaming δεν παίζει καθόλου..
Οποτε ισχυει και παλι η προηγουμενη προταση.Κοιτας καλυτερα σε καποιο WS με δυο CPU που θα πεταει.Απο εκει και μετα μην δινεις τοση βαση στον επεξεργαστη,αλλα στα αλλα δυο που επηρρεαζουν περισσοτερο τις επιδοσεις στην επεξεργασια εικονας,καρτα γραφικων και δισκο.Πας για καποια καλη Quadro και καποιον PCI-E ή ΝV γρηγορο δισκο.Μια που εισαι και σε σφιχτο μπατζετ,εξετασε κι αλλες προτασεις,σου δινω ιδεες.
Απο εκει και μετα μην δινεις τοση βαση στον επεξεργαστη,αλλα στα αλλα δυο που επηρρεαζουν περισσοτερο τις επιδοσεις στην επεξεργασια εικονας,καρτα γραφικων και δισκο.Πας για καποια καλη Quadro και καποιον PCI-E ή ΝV γρηγορο δισκο.Μια που εισαι και σε σφιχτο μπατζετ,εξετασε κι αλλες προτασεις,σου δινω ιδεες.
Σε αυτά που κάνω η GPU δεν χρησιμεύει σχεδόν καθόλου, χρειάζονται όμως καλά clocks στον επεξεργαστή. Οι δίσκοι όντως παίζουν ρόλο και έχουν υπολογιστεί κατάλληλα :)
Τhanks για την προθυμία πάντως :)
George_Sp
14/10/2017, 19:28
Σε αυτά που κάνω η GPU δεν χρησιμεύει σχεδόν καθόλου, χρειάζονται όμως καλά clocks στον επεξεργαστή. Οι δίσκοι όντως παίζουν ρόλο και έχουν υπολογιστεί κατάλληλα :)
Τhanks για την προθυμία πάντως :)
Μαρίνο τι budget έχεις να διαθέσεις; Έχεις μια πρόχειρη λίστα με τι σκέφτεσαι να παραγγείλεις;
Μαρίνο τι budget έχεις να διαθέσεις; Έχεις μια πρόχειρη λίστα με τι σκέφτεσαι να παραγγείλεις;
To budget οπως το βλέπω θα είναι γυρω στα 1000-1200 με τις τιμές που έχουν πάρει οι μνήμες και οι δίσκοι. Το θέμα μου ήταν απλά πως δεν ξέρω τι παίζει πλέον απο μητρικές σε αυτές τις κατηγορίες μηχανημάτων..
George_Sp
15/10/2017, 05:24
To budget οπως το βλέπω θα είναι γυρω στα 1000-1200 με τις τιμές που έχουν πάρει οι μνήμες και οι δίσκοι. Το θέμα μου ήταν απλά πως δεν ξέρω τι παίζει πλέον απο μητρικές σε αυτές τις κατηγορίες μηχανημάτων..
Με το συγκεκριμένο budget δε θα σου συνιστούσα να κυνηγήσεις το απόλυτα σύγχρονο socket 2066 της Intel γιατί οι τιμές είναι απλησίαστες χωρίς να προσφέρουν κάτι άξιο αναφοράς ως έξτρα σε σχέση με την τελευταία διετία και τα 1151-2011v3
Οπότε θα κοιτούσα για 2011 που δεν ξεφεύγει πολύ σε σχέση με 1151
https://www.mgmanager.gr/socket-2011/55921-asus-x99-a-ii-s2011-v3-intel-x99-8xddr4-10xsata3-sata-express-2xm2-usb31-atx.html
https://www.mgmanager.gr/cpu/55412-intel-core-i7-6800k-34ghz-15m-lga2011-3.html#/τύπος_επεξεργαστή-intel_core_i7/socket-2011_v3
https://www.mgmanager.gr/dimms-ddr4/56792-corsair-dominator-platinum-32gb-2x16gb-2800mhz-ddr4-c14-cmd32gx4m2b2800c14.html#/μέγεθος_μνήμης-2_x_16_gb
https://www.mgmanager.gr/solid-state-drive/58924-samsung-pm961-256gb-m2-pcie-ssd-mzvlw256hehp-00000.html#/σύνδεση-pcie/χωρητικότητα-256_gb
Υποψιάζομαι οτι τροφοδοτικό κουτί έχεις κάτι αξιόλογο που δε θέλουν αλλαγή;
Με το συγκεκριμένο budget δε θα σου συνιστούσα να κυνηγήσεις το απόλυτα σύγχρονο socket 2066 της Intel γιατί οι τιμές είναι απλησίαστες χωρίς να προσφέρουν κάτι άξιο αναφοράς ως έξτρα σε σχέση με την τελευταία διετία και τα 1151-2011v3
Οπότε θα κοιτούσα για 2011 που δεν ξεφεύγει πολύ σε σχέση με 1151
https://www.mgmanager.gr/socket-2011/55921-asus-x99-a-ii-s2011-v3-intel-x99-8xddr4-10xsata3-sata-express-2xm2-usb31-atx.html
https://www.mgmanager.gr/cpu/55412-intel-core-i7-6800k-34ghz-15m-lga2011-3.html#/τύπος_επεξεργαστή-intel_core_i7/socket-2011_v3
https://www.mgmanager.gr/dimms-ddr4/56792-corsair-dominator-platinum-32gb-2x16gb-2800mhz-ddr4-c14-cmd32gx4m2b2800c14.html#/μέγεθος_μνήμης-2_x_16_gb
https://www.mgmanager.gr/solid-state-drive/58924-samsung-pm961-256gb-m2-pcie-ssd-mzvlw256hehp-00000.html#/σύνδεση-pcie/χωρητικότητα-256_gb
Υποψιάζομαι οτι τροφοδοτικό κουτί έχεις κάτι αξιόλογο που δε θέλουν αλλαγή;
Δεν έχεις άδικο, ο 6800 είναι πολύ καλός επεξεργαστής, χανει λίγο στα turbo clocks αλλα έχει μεγαλύτερη cache όμως το βασικό του μειονέκτημα είναι πως σε αναγκάζει να αγοράσεις και κάρτα γραφικών ενώ με τον 8700 την γλυτώνεις :)
George_Sp
15/10/2017, 23:33
ναι τι? δε βλέπω κάτι. για πάρε το μηδέν και ξαναγράψε :P
ναι τι? δε βλέπω κάτι. για πάρε το μηδέν και ξαναγράψε :P
Νόμιζα πως ήταν αυτονόητα γι'αυτο δεν έγραψα τίποτα :P
Τo έχω σκευτεί και αυτό αλλά αν ο 6800 υπερτερει σε cache που εμένα δεν μου είναι τοσο πολύ απαραίτητη χάνει σε χρονισμό (ειδικά στο turbo) και έχει πολύ χειρότερο TDP και πρόκειται για μηχάνημα που θα παίζει 24/7
Vstrommer71
16/10/2017, 10:41
Νόμιζα πως ήταν αυτονόητα γι'αυτο δεν έγραψα τίποτα :P
Τo έχω σκευτεί και αυτό αλλά αν ο 6800 υπερτερει σε cache που εμένα δεν μου είναι τοσο πολύ απαραίτητη χάνει σε χρονισμό (ειδικά στο turbo) και έχει πολύ χειρότερο TDP και πρόκειται για μηχάνημα που θα παίζει 24/7
Συνεχιζεις να με επιβεβαιωνεις.Θες WS ή server.Πας ολιγον σαν τον καβουρα,θελοντας να καλυψεις την αναγκη σου 24/7 και καλο TDP με απλη desktop υλοποιηση.
O πληρωνων εχει βεβαια παντα δικιο,εγω απλα δινω τροφη για σκεψη:a013:
Ριξε κι ενα βλεφαρο κατα δω,τα δινουν συχνα με πενταετη NBD
http://i.dell.com/sites/doccontent/shared-content/data-sheets/en/Documents/Dell-Precision-Tower-3000-Series-3620-Spec-Sheet.pdf
Bασικά ένα R630 θέλω που τα έχω και μπόλικα με κάρτα γραφικών αλλά θα κάνει θόρυβο στο σαλόνι ;D
Τα ξέρω τα προϊόντα της dell αρκετά καλά αλλά επειδή ξέρω και τις ανάγκες που θα καλύψει πολύ πιο αναλύτικα απ'οσο γράφω εδω μέσα ξέρω και τα διάφορα + & - τον λύσεων που υπάρχουν. H απορία μου ήταν σχετικά με τις μητρικές για την οποία και πήρα κάποιες απαντήσεις :)
Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο να προβληματιστείτε κ να απαντήσετε :)
ps: το 24/7 δεν ειναι ακριβώς ανάγκη αλλά βίτσιο ;D
Bασικά ένα R630 θέλω που τα έχω και μπόλικα με κάρτα γραφικών αλλά θα κάνει θόρυβο στο σαλόνι ;D
Τα ξέρω τα προϊόντα της dell αρκετά καλά αλλά επειδή ξέρω και τις ανάγκες που θα καλύψει πολύ πιο αναλύτικα απ'οσο γράφω εδω μέσα ξέρω και τα διάφορα + & - τον λύσεων που υπάρχουν. H απορία μου ήταν σχετικά με τις μητρικές για την οποία και πήρα κάποιες απαντήσεις :)
Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο να προβληματιστείτε κ να απαντήσετε :)
ps: το 24/7 δεν ειναι ακριβώς ανάγκη αλλά βίτσιο ;D
Φιλαράκι θες ένα DIA Diverse ? Special Price for u.
:beer: :beer:
Φιλαράκι θες ένα DIA Diverse ? Special Price for u.
Για πες, καλό ακούγεται αυτό :lol:
Vstrommer71
16/10/2017, 12:48
Σιγα τον θορυβο,θα βαλεις δυο τρια σε ενα rack σε καποια ακρη,οπωσδηποτε θα το καλυψεις εξωτερικα με καποιο καλυμμα σε γηϊνα χρωματα που ταιριαζουν με τις κουρτινες και που φερνει καλο φεγκ σουϊ,και θα πεις στην γυναικα οτι ειναι η τελευταια μοδα στην επιπλωση και δεν πρεπει να μεινετε πισω απο τις εξελιξεις εννοειται.Θα κανει κι ενα χαλαρωτικο βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ σε καμμια 70αρια decibel,ονειρο:lol:
Σιγα τον θορυβο,θα βαλεις δυο τρια σε ενα rack σε καποια ακρη,οπωσδηποτε θα το καλυψεις εξωτερικα με καποιο καλυμμα σε γηϊνα χρωματα που ταιριαζουν με τις κουρτινες και που φερνει καλο φεγκ σουϊ,και θα πεις στην γυναικα οτι ειναι η τελευταια μοδα στην επιπλωση και δεν πρεπει να μεινετε πισω απο τις εξελιξεις εννοειται.Θα κανει κι ενα χαλαρωτικο βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ σε καμμια 70αρια decibel,ονειρο:lol:
Νομίζεις δεν το έχω σκευτεί? Δεν θα αργήσει πολύ... Ήδη παίζουν 3 μηχανάκια, με ενα ζευγαράκι ακουστικά για noise cancellation είσαι άρχοντας :D
macdeath_s
16/10/2017, 22:29
Παρότι σας έχω για σοβαρούς παίκτες και δεν θα παίζατε WPA2 εκτός οικείας το ρίχνω εδώ. Το enterprise den
https://www.krackattacks.com/
https://www.youtube.com/watch?v=Oh4WURZoR98
Y.Γ.: και το Enterprise το πούλο παρόλο το 802.1x μιας και το attack δεν έχει να κάνει με το PSK (με TKIP τα πράγματα είναι χειρότερα).
με τις υγείες μας :beer:
George_Sp
16/10/2017, 22:41
Παρότι σας έχω για σοβαρούς παίκτες και δεν θα παίζατε WPA2 εκτός οικείας το ρίχνω εδώ. Το enterprise den
https://www.krackattacks.com/
https://www.youtube.com/watch?v=Oh4WURZoR98
είμασταν που είμασταν ξέφραγο αμπέλι παντού στην Ελλάδα...κάτσε να δεις τι έχει να γίνει τώρα.
macdeath_s
16/10/2017, 23:08
Ερωτησούλα σχετικά με μητρική..
Μετά απο καμια 10ετία με mac επιστρέφω σε commodity hardware γιατί οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει.
Φτού σου! και έλεγα να σε δω τώρα που θα ρθω.
Φτού σου! και έλεγα να σε δω τώρα που θα ρθω.
Δεν μας καταδέχεσαι χωρις imac? Θα συνεχίσω να έχω το macbook pro πάντως αν χρειάζεται οπωςδήποτε μηλαράκι :lol: :lol:
Καταθέτω λοιπόν κι εγώ την άποψή μου έτσι για τον αντίλογο και βλέπεις και κάνεις.
Η Asrock ξεκίνησε σαν δεύτερη υπό την αιγίδα της Asus, όταν η μαμά Asus δεν ήθελε να έχει φτηνές μητρικές στην αγορά (είμαι τόσο παλιός που την Asus την θυμάμαι να κατασκευάζει στην Γερμανία - ήταν μάλιστα η τελευταία από τις μεγάλες που κατέβηκε στα βάθη της Ασίας και τότε ήταν που άρχισαν τα προβλήματα). Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και πολλά έχουν αλλάξει, η Asrock ανεξαρτητοποιήθηκε κι έγινε μεγάλη και τρανή με παντός είδους υλοποιήσεις και αρκετά προχωρημένο σχεδιασμό, δεν είναι πια καθόλου δεύτερη είναι αν όχι η πρώτη σίγουρα μέσα στις πρώτες.
Εδώ και αρκετά χρόνια την χρησιμοποιώ σαν κύρια επιλογή σε όλα τα συστήματα που στήνω κι εναλλακτικά σε πολύ μικρότερο βαθμό την MSI. Gigabyte σχεδόν καθόλου μετά από σειρά προβλημάτων που μου έφεραν σε μικρό διάστημα διαφορετικές παρτίδες οικονομικών αλλά και gaming board.
Οπότε για μένα πρώτη προτίμηση θα ήταν η Asrock και μετά η MSI. Σταμάτησε βλέπεις την παραγωγή η Abit που έβγαζε ΤΙΣ μητρικές με σχεδόν μηδενικό RMA.
Τώρα σχετικά με αυτό που είπε ο Vstrommer και αφού ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, αν ήμουν στην θέση σου θα κοίταζα και τον Z600 της HP.
screenshot του δικού μου Ζ600 με 2Χ Xeon 5650 @ 2.67 και 48 GB RAM
389430
Σταμάτησε βλέπεις την παραγωγή η Abit που έβγαζε ΤΙΣ μητρικές με σχεδόν μηδενικό RMA.
Και εγώ την λάτρευα την Abit.. :(
Ευχαριστώ Βασίλη αυτό ακριβώς έψαχνα.
agamoi-thytai
20/10/2017, 18:29
Abit. Έχω PC που λειτουργούν ακόμη. Τι μου θύμησες...
AUFGEBRACHT
21/10/2017, 06:48
Καταθέτω λοιπόν κι εγώ την άποψή μου έτσι για τον αντίλογο και βλέπεις και κάνεις.
Η Asrock ξεκίνησε σαν δεύτερη υπό την αιγίδα της Asus, όταν η μαμά Asus δεν ήθελε να έχει φτηνές μητρικές στην αγορά (είμαι τόσο παλιός που την Asus την θυμάμαι να κατασκευάζει στην Γερμανία - ήταν μάλιστα η τελευταία από τις μεγάλες που κατέβηκε στα βάθη της Ασίας και τότε ήταν που άρχισαν τα προβλήματα).
Η Asus ταϊβανέζικη εταιρεία δεν είναι;
Ρε σύντροφοι μια και τυχαία είδα το θέμα , και βλέπω εχουμε εδώ σύναξη μεγάλων επιστημόνων (καλοπροαίρετα το λέω ) για πέιτε μια γνώμη.
Εχω ενα PC με intel G3420 12 G Ram 256 solid σκληρό και win 7 x 64 . Εδώ και κάτι μέρες μου κάνει το εξής κουλό . Απο το άναμμα , μετά απο μισή με 2 ώρες το πολύ κρεμάνε οι browsers .Oύτε ο chrome , ούτε ο explorer μπορούν να κατεβάσουν σελίδα . Φορτώνουν , φορτώνουν και στο τέλος λένε πως δεν μπορεί να βρεθεί η σελιδα ελεγξτέ firewall , συνδεση το net κλπ . Με 192.168.1.1 που κανονικά μπαίνω στο web interface του tp link βλέπω το ιδιο πράμα σαν να μπαινω σε κάποια σελίδα Την ίδια ώρα το router συνδέεται κανονικά στο net , εχω ιντερνετ στο κινητό . Επιπλέον μπορεί να μην συνδέομαι στο tp link με web interface , σε ping απο command line απαντάει . Επίσης πρόσεξα πως την ώρα που κρεμάει , αν εχω το youtube σε παραθύρο μπορώ να ελιχθώ και να αλλάξω βίντεο . Να ανοίξω δευτέρο παράθυρο youtube οχι όμως . Για μένα είναι ξεκάθαρο κάποιο θέμα DNS . Δεν μπορεί να μεταγλωτίσει τις διευθύνσεις . Η μόνη λύση είναι η επανεκκίνηση . Μάλιστα όταν κάνω επανεκκίνηση γισα αυτό το λόγο αργέι αρκετά να σβήσει λες και κάτι κάνει .
Κάποιο ευκολο fix ? Εννοειται antivrus και firewall είναι off
Η Asus ταϊβανέζικη εταιρεία δεν είναι;
Ήταν Γερμανική και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις τιμές των άλλων που κατασκεύαζαν στην Κινεζία οπότε κατέβηκε κι αυτή. Τώρα τι και πως έγινε με τις μετοχές και ποιος την αγόρασε τελικά ή αν έμεινε ως είχε δεν ξέρω. Από τότε που ξεκίνησαν όλοι παραγωγή στα βάθη της ανατολής όλοι ίδιοι είναι.
Ρε σύντροφοι μια και τυχαία είδα το θέμα , και βλέπω εχουμε εδώ σύναξη μεγάλων επιστημόνων (καλοπροαίρετα το λέω ) για πέιτε μια γνώμη.
Εχω ενα PC με intel G3420 12 G Ram 256 solid σκληρό και win 7 x 64 . Εδώ και κάτι μέρες μου κάνει το εξής κουλό . Απο το άναμμα , μετά απο μισή με 2 ώρες το πολύ κρεμάνε οι browsers .Oύτε ο chrome , ούτε ο explorer μπορούν να κατεβάσουν σελίδα . Φορτώνουν , φορτώνουν και στο τέλος λένε πως δεν μπορεί να βρεθεί η σελιδα ελεγξτέ firewall , συνδεση το net κλπ . Με 192.168.1.1 που κανονικά μπαίνω στο web interface του tp link βλέπω το ιδιο πράμα σαν να μπαινω σε κάποια σελίδα Την ίδια ώρα το router συνδέεται κανονικά στο net , εχω ιντερνετ στο κινητό . Επιπλέον μπορεί να μην συνδέομαι στο tp link με web interface , σε ping απο command line απαντάει . Επίσης πρόσεξα πως την ώρα που κρεμάει , αν εχω το youtube σε παραθύρο μπορώ να ελιχθώ και να αλλάξω βίντεο . Να ανοίξω δευτέρο παράθυρο youtube οχι όμως . Για μένα είναι ξεκάθαρο κάποιο θέμα DNS . Δεν μπορεί να μεταγλωτίσει τις διευθύνσεις . Η μόνη λύση είναι η επανεκκίνηση . Μάλιστα όταν κάνω επανεκκίνηση γισα αυτό το λόγο αργέι αρκετά να σβήσει λες και κάτι κάνει .
Το tp link και ο router είναι η ίδια συσκευή ή δύο συσκευές; Για να δεις αν είναι θέμα dns, κάνε ping σε κάποιο url πχ www.google (https://www.google).com.
Το να τσεκάρεις αν είναι θέμα dns είναι εύκολο, όταν σου εμφανίσει ανοίγεις ένα terminal και κάνεις δοκιμές με την εντολή nslookup, πχ nslookup www.google.com.
Λογικά το pc σου χρησιμοποιεί σαν dns το ίδιο το modem που αυτό με τη σειρά του μιλάει με τους dns του παρόχου σου. Για να παρακάμψεις το modem πήγενε στις ιδιότητες τις κάρτας δικτύου σου και αν έχει σαν dns την 192.168.1.1 όρισε τους dns του παρόχου σου (πχ του ΟΤΕ είναι ο 212.205.212.205) αλλιώς βάλε του google που είναι 8.8.8.8
Το να τσεκάρεις αν είναι θέμα dns είναι εύκολο, όταν σου εμφανίσει ανοίγεις ένα terminal και κάνεις δοκιμές με την εντολή nslookup, πχ nslookup www.google.com (https://www.google.com).
Λογικά το pc σου χρησιμοποιεί σαν dns το ίδιο το modem που αυτό με τη σειρά του μιλάει με τους dns του παρόχου σου. Για να παρακάμψεις το modem πήγενε στις ιδιότητες τις κάρτας δικτύου σου και αν έχει σαν dns την 192.168.1.1 όρισε τους dns του παρόχου σου (πχ του ΟΤΕ είναι ο 212.205.212.205) αλλιώς βάλε του google που είναι 8.8.8.8
εύκολη κίνηση που δίνει άμεσες λύσεις, εγω αυτό θα δοκίμαζα σε πρώτη φάση αν και δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι θέμα DNS
Ευχαριστώ για τις προτάσεις .
Τp link είναι το modem router της wind . Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο . Αν είχε θέμα το router δεν θα μπορούσα ούτε με το κινητό , ουτε με το raspberry που έχω επάνω lλογικά να μπω .
Επίσης με επανεκκίνηση του υπολογιστή το πρόβλημα θα παρέμενε . Εδώ ισιωνει με restart του PC αλλά είναι θέμα χρόνου να ξανακρεμάσει . Σαν να μπουκώνει ένα πράμα . Αντίθετα με reboot του router δεν αλλάζει κάτι .
Την κάρτα την έχω στο αυτόματο και λογικά θα παίρνει dns απο τη wind . Ελεγά να την επεγκαταστήσω και να την ξαναβάλω αλλά δεν νομίζω νακερδίσω κάτι . Μπορεί να τους πάρω και κάνα τηλέφωνο στην wind . Αν είναι κάποιο γνωστό bug ισως μου προτείνουν κάτι .
Οπως είπα και πιο πάνω το modem/router απαντάει σαν ping με command line αλλά όχι σαν web interface με 192.168.1.1 στον browser .
Proxy enabled στον browser;
macdeath_s
22/10/2017, 21:10
Ευχαριστώ για τις προτάσεις .
Τp link είναι το modem router της wind . Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο . Αν είχε θέμα το router δεν θα μπορούσα ούτε με το κινητό , ουτε με το raspberry που έχω επάνω lλογικά να μπω .
Επίσης με επανεκκίνηση του υπολογιστή το πρόβλημα θα παρέμενε . Εδώ ισιωνει με restart του PC αλλά είναι θέμα χρόνου να ξανακρεμάσει . Σαν να μπουκώνει ένα πράμα . Αντίθετα με reboot του router δεν αλλάζει κάτι .
Την κάρτα την έχω στο αυτόματο και λογικά θα παίρνει dns απο τη wind . Ελεγά να την επεγκαταστήσω και να την ξαναβάλω αλλά δεν νομίζω νακερδίσω κάτι . Μπορεί να τους πάρω και κάνα τηλέφωνο στην wind . Αν είναι κάποιο γνωστό bug ισως μου προτείνουν κάτι .
Οπως είπα και πιο πάνω το modem/router απαντάει σαν ping με command line αλλά όχι σαν web interface με 192.168.1.1 στον browser .
κάνε traceroute πριν και μετά το "κρέμασμα" και δες διαφορές στο RTT. Επίσης για να δεις αν παίζει θέμα με τον DNS client κάνε nslookup (αν και το traceroute σε καλύπτει μιας και θα κάνει resolve αν γράψεις URL αντί IP π.χ. traceroute www.moto.gr)
Με nslookup wee.Google.com παίρνω DNS request timed out . Με πινγκ 8.8.8.8 έχω απάντηση 4/4 πακέτα. Πήγα στήν κάρτα και όρισαν SMS το 8.8.8.8 και επίσης απο το κρομ απενεργοποίησα στο προξυ το auto. Δεν είχε πρόξυ ούτως ή άλλως. Χώρίς restart βλέπω στις ιδιότητες έχει πάρει dns το 8.8.8.8 , πύλη και διακομιστής το 192.168.1.1 αλλά τζίφος. Αλλη πρόταση ?
κάνε traceroute πριν και μετά το "κρέμασμα" και δες διαφορές στο RTT. Επίσης για να δεις αν παίζει θέμα με τον DNS client κάνε nslookup (αν και το traceroute σε καλύπτει μιας και θα κάνει resolve αν γράψεις URL αντί IP π.χ. traceroute www.moto.gr)
Ειναι το ίδιο ακριβώς :
Παρακολούθηση της διαδρομής προς: moto.gr [176.58.107.249]
με μέγιστο πλήθος αναπηδήσεων 30:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 26 ms 38 ms 25 ms 62.169.255.45
3 27 ms 27 ms 34 ms 62.169.249.185
4 26 ms 25 ms 26 ms 62.169.249.170
5 70 ms 69 ms 71 ms tengig-0-1-0-7.br02.ath01.pccwbtn.net [63.218.17
3.157]
6 75 ms 71 ms 105 ms TenGE0-0-0-1.br01.frf08.pccwbtn.net [63.223.13.7
0]
7 70 ms 70 ms 70 ms be3072.agr41.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1
4.233]
8 68 ms 68 ms 68 ms be3187.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1
.118]
9 90 ms 90 ms 90 ms be2814.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.0
.141]
10 86 ms 113 ms 85 ms be12488.ccr42.lon13.atlas.cogentco.com [130.117.
51.41]
11 84 ms 84 ms 83 ms be2871.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com [154.54.58
.186]
12 85 ms 84 ms 84 ms 204.68.252.86
13 82 ms 81 ms 81 ms 109.74.207.11
14 81 ms 81 ms 82 ms moto.gr [176.58.107.249]
C:\Users\Spiros>nslookup www.google.com
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
─ώάΆΎΉώ≤Ϊ▐≥: UnKnown
Address: fe80::1
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Έληξε το χρονικό όριο για την αίτηση στο UnKnown
tracert τον dns της wind δειχνει να μην μπορεί . είναι λογικο ?
Η παρακολούθηση ολοκληρώθηκε.
C:\Users\Spiros>tracert 62.169.194.47
Παρακολούθηση της διαδρομής προς: dns3.tellas.gr [62.169.194.47]
2 26 ms 26 ms 28 ms 62.169.255.45
3 26 ms 25 ms 25 ms 62.169.249.189
4 27 ms 25 ms 26 ms 62.169.252.46
5 26 ms 26 ms 45 ms 62.169.249.150
6 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
7 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
8 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
9 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
10 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
11 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
12 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
13 * * * Εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης.
macdeath_s
22/10/2017, 22:25
Δοκιμάζεις να αλλάξεις τον DNS σου σε αυτόν της google ? (8.8.8.8 ή 8.8.4.4)
Δοκιμάζεις να αλλάξεις τον DNS σου σε αυτόν της google ? (8.8.8.8 ή 8.8.4.4)
Τα παραπάνω tracert ειναι με τον 8.8.8.8 . Είχα ήδη αλλάξει Τωρα εβαλα main και second της wind 62.169.194.47 και 62.169.194.48
Το tracert δεν βλέπω ν αλλάξε
Microsoft Windows [Έκδοση 6.1.7601]
Πνευματικά δικαιώματα (c) 2009 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου
δικαιώματος.
C:\Users\Spiros>tracert moto.gr
2 26 ms 29 ms 26 ms 62.169.255.45
3 26 ms 25 ms 37 ms 62.169.249.185
4 26 ms 26 ms 26 ms 62.169.249.170
5 69 ms 69 ms 69 ms tengig-0-1-0-7.br02.ath01.pccwbtn.net [63.218.17
3.157]
6 71 ms 70 ms 72 ms TenGE0-0-0-1.br01.frf08.pccwbtn.net [63.223.13.7
0]
7 71 ms 70 ms 70 ms be3072.agr41.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1
4.233]
8 68 ms 69 ms 69 ms be3187.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1
.118]
9 89 ms 89 ms 90 ms be2814.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.0
.141]
10 85 ms 85 ms 85 ms be12488.ccr42.lon13.atlas.cogentco.com [130.117.
51.41]
.186]
12 86 ms 85 ms 84 ms 204.68.252.86
13 81 ms 82 ms 82 ms 109.74.207.11
14 81 ms 81 ms 81 ms moto.gr [176.58.107.249]
C:\Users\Spiros>
Ξερνάω λίγο με τα ελληνικά σε cmd. Έπρεπε απλά να το πω. :p
macdeath_s
22/10/2017, 22:50
Τα παραπάνω tracert ειναι με τον 8.8.8.8 . Είχα ήδη αλλάξει Τωρα εβαλα main και second της wind 62.169.194.47 και 62.169.194.48
Το tracert δεν βλέπω ν αλλάξε
Microsoft Windows [Έκδοση 6.1.7601]
Πνευματικά δικαιώματα (c) 2009 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου
δικαιώματος.
C:\Users\Spiros>tracert moto.gr
2 26 ms 29 ms 26 ms 62.169.255.45
3 26 ms 25 ms 37 ms 62.169.249.185
4 26 ms 26 ms 26 ms 62.169.249.170
5 69 ms 69 ms 69 ms tengig-0-1-0-7.br02.ath01.pccwbtn.net [63.218.17
3.157]
6 71 ms 70 ms 72 ms TenGE0-0-0-1.br01.frf08.pccwbtn.net [63.223.13.7
0]
7 71 ms 70 ms 70 ms be3072.agr41.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1
4.233]
8 68 ms 69 ms 69 ms be3187.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1
.118]
9 89 ms 89 ms 90 ms be2814.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.0
.141]
10 85 ms 85 ms 85 ms be12488.ccr42.lon13.atlas.cogentco.com [130.117.
51.41]
.186]
12 86 ms 85 ms 84 ms 204.68.252.86
13 81 ms 82 ms 82 ms 109.74.207.11
14 81 ms 81 ms 81 ms moto.gr [176.58.107.249]
C:\Users\Spiros>
Συγνώμη τι Windows έχεις ?
macdeath_s
22/10/2017, 23:09
Win7.
Και γιατί λέει Έκδοση 6.1.7601 ρε δικέ μου ?
Επειδή αυτή είναι η έκδοση των 7, δικέ μου. "7" λέγονται γιατί άντε πες στο 90% των πελατών "φίλε, το σύστημά σου έχει windows 6.1.7601".
Τα Vista είναι 6.0.xxxx. Τα XP είναι 5.1.xxxx. Κοκ. :p
Στα 10, πήδηξαν μερικές εκδόσεις για ευκολία. Είναι όντως 10.0.
Το βλέπω το format να έρχεται . Καμία άλλη πρόταση ? Πήρα wind και μου ειπανε dns servers στο αυτόματο και θα με καλεσουν άυριο . Θα ριξω και κάνα CC cLeaner να περάσει ένα χέρι τη registry και βλέπουμε
macdeath_s
22/10/2017, 23:54
Επειδή αυτή είναι η έκδοση των 7, δικέ μου. "7" λέγονται γιατί άντε πες στο 90% των πελατών "φίλε, το σύστημά σου έχει windows 6.1.7601".
Τα Vista είναι 6.0.xxxx. Τα XP είναι 5.1.xxxx. Κοκ. :p
Στα 10, πήδηξαν μερικές εκδόσεις για ευκολία. Είναι όντως 10.0.
Ομορφιές που έλεγε κι αλογομούρης στον φερεντίνο
Αγάπη η πύλη σου είναι σίγουρα το 192.168.1.1? Αν και αυτό φαίνεται μου κάνει εντύπωση που δεν μπαίνεις στο. interface του router. Μάλλον κάτι εμποδίζει την επικοινωνία σου ή είναι βλαμμένος ο router
Δεν δοκιμαζεις μα κανα αλλο πατσ κορντ?μπορει να εχεις conecrivity αλλα να μην περναει δεδομενα απο πανω λεω εγω τωρα...
Αγάπη η πύλη σου είναι σίγουρα το 192.168.1.1? Αν και αυτό φαίνεται μου κάνει εντύπωση που δεν μπαίνεις στο. interface του router. Μάλλον κάτι εμποδίζει την επικοινωνία σου ή είναι βλαμμένος ο router
1000% αλλά να το ξαναδώ . Ούτως ή αλλως στο traceroute εκει πάει πρώτα στην 1.1 . Να είναι βλαμμένος ο ρουτερ . Πιθανό . Αλλά γιατι την ίδια ώρα με raspberry και κινητό μπαίνω κανονικά ? Χαλάσε το ethernet interface ? του άλλαξα μια φορά θέση . Τα ίδια . Κάνω restart το pc και πάιζει μέρχρι να ξανά "κρεμάσει"
Δεν δοκιμαζεις μα κανα αλλο πατσ κορντ?μπορει να εχεις conecrivity αλλα να μην περναει δεδομενα απο πανω λεω εγω τωρα...
Και καλώδίο θα αλλάξω , και ρουτερ και φορμάτ θα κάνω . Αλλά εφόσον στο restart του PC συνδέομαι για κάνα μισάωρο και "κρεμάει" αν είχε θέμα το καλώδιο θα το έβγαζε μια και έξω . Να εχω ledακια σύνδεσης , να απαντάει σε ping , και να πάιζει μέχρι να σταματήσει δεν νομίζω πως είναι το καλώδιο .
Μιλήσα με wind , έιχαν ελεγξει την γραμμή πρώτα και φυσικά δεν βρήκαν κάτι και εφόσον μου είπαν μπαίνω με το κινητο κάτι συμβαίνει στο PC . Εγώ καλού κακού έκανα ενα clean με το cc cleaner Και την registry , και έκανα και uninstall τους drivers της κάρτας . Στην επανεκκίνηση περιμένα να τους βρει αλλά δεν . Ενα realtek etheros κάτι . Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα ξαναβάλω τον driver απο το cd της μητρικής και θα πάρω μερικά screens απο τις ιδιοτήτες να τις βάλω μπας και δείτε κάτι αξιοπερίεργο . Η μητρική μια asus είναι Η87 προ αν αυτό σημαίνει κάτι
Ευχαριστώ όπως και να έχει .
George_Sp
23/10/2017, 16:04
Ποιο wind router έχεις; Σε ποιά LAN είναι κουμπωμένο; Δοκίμασε να το κάνεις τράμπα σε άλλη LAN port. Τσέκαρε μια το Bios της asus μήπως στο network adapter έχει ξερυθμιστεί τίποτα. Πολύ κουλά αυτά που σου γράφω ως σενάρια αλλά όταν τα προφανή δε δουλεύουν στρέφεσαι στα απόλυτα κουφά.
Ελαφρώς άσχετο, αλλά πριν λίγες μέρες, μετά από αλλαγή cpu cooler σε ένα μηχάνημα, δεν έβλεπα ίντερνετ. Τοπικό δίκτυο όλα οκ, αλλά ίντερνετ δεν (ξέρετε, εικονίδιο δικτύου με κίτρινο θαυμαστικό, όπως είναι ο επίσημος τεχνικός όρος). Αφού δοκιμάζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κάνω format και περνάω άλλη έκδοση 10. Ακριβώς τα ίδια. Ποτέ δε βρήκα λύση.
Απλά ενημερώνω. Μηχανήματα του Σατανά.
George_Sp
23/10/2017, 16:09
Ελαφρώς άσχετο, αλλά πριν λίγες μέρες, μετά από αλλαγή cpu cooler σε ένα μηχάνημα, δεν έβλεπα ίντερνετ. Τοπικό δίκτυο όλα οκ, αλλά ίντερνετ δεν (ξέρετε, εικονίδιο δικτύου με κίτρινο θαυμαστικό, όπως είναι ο επίσημος τεχνικός όρος). Αφού δοκιμάζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κάνω format και περνάω άλλη έκδοση 10. Ακριβώς τα ίδια. Ποτέ δε βρήκα λύση.
ξέσφιξε λίγο τις βίδες του κούλερ. Παράσφιξες και τσάκισε το PCB της motherboard αρκετά για να σου κόψει την ethernet.(εστω και εν μέρει)
Ποιες βίδες; Έχει βάση τύπου intel, με αυτά τα άθλια pins.
Ποιο wind router έχεις; Σε ποιά LAN είναι κουμπωμένο; Δοκίμασε να το κάνεις τράμπα σε άλλη LAN port. Τσέκαρε μια το Bios της asus μήπως στο network adapter έχει ξερυθμιστεί τίποτα. Πολύ κουλά αυτά που σου γράφω ως σενάρια αλλά όταν τα προφανή δε δουλεύουν στρέφεσαι στα απόλυτα κουφά.
Ενα μπλε με δύο κέρατα για κεραίες . Το έχω και στο σπίτι στην Αθήνα και στο ιατρείο της γυναικας . Των 19.90 αλλά γενικά απροβλημάτιστα . Lan θύρα άλλαξα μια φορά χωρις να αλλάξει κάτι . Στο bios τι να μπω να κάνω . Ποια ρυθμίσh σε αφήνει για μίσή ώρα και μετά σε αφήνει χωρίς dns ? Μπορεί να βγάλω την μπαταρία . Καμιά φορά συσσωρεύονται ηλεκχτρόνια και χρειάζεται ένα drain !!!
George_Sp
23/10/2017, 16:19
Ποιες βίδες; Έχει βάση τύπου intel, με αυτά τα άθλια pins.
μοντέλο μητρικής;
μοντέλος ψύκτρας;
ρίξε και ένα φύσημα στην ethernet στο backpanel I/O
George_Sp
23/10/2017, 16:24
1000% αλλά να το ξαναδώ . Ούτως ή αλλως στο traceroute εκει πάει πρώτα στην 1.1 . Να είναι βλαμμένος ο ρουτερ . Πιθανό . Αλλά γιατι την ίδια ώρα με raspberry και κινητό μπαίνω κανονικά ? Χαλάσε το ethernet interface ? του άλλαξα μια φορά θέση . Τα ίδια . Κάνω restart το pc και πάιζει μέρχρι να ξανά "κρεμάσει"
Και καλώδίο θα αλλάξω , και ρουτερ και φορμάτ θα κάνω . Αλλά εφόσον στο restart του PC συνδέομαι για κάνα μισάωρο και "κρεμάει" αν είχε θέμα το καλώδιο θα το έβγαζε μια και έξω . Να εχω ledακια σύνδεσης , να απαντάει σε ping , και να πάιζει μέχρι να σταματήσει δεν νομίζω πως είναι το καλώδιο .
Μιλήσα με wind , έιχαν ελεγξει την γραμμή πρώτα και φυσικά δεν βρήκαν κάτι και εφόσον μου είπαν μπαίνω με το κινητο κάτι συμβαίνει στο PC . Εγώ καλού κακού έκανα ενα clean με το cc cleaner Και την registry , και έκανα και uninstall τους drivers της κάρτας . Στην επανεκκίνηση περιμένα να τους βρει αλλά δεν . Ενα realtek etheros κάτι . Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα ξαναβάλω τον driver απο το cd της μητρικής και θα πάρω μερικά screens απο τις ιδιοτήτες να τις βάλω μπας και δείτε κάτι αξιοπερίεργο . Η μητρική μια asus είναι Η87 προ αν αυτό σημαίνει κάτι
Ευχαριστώ όπως και να έχει .
Ρίξε ένα σκανάρισμα με malwarebytes. Αν δουλεύει προσωρινά και ξαφνικά σκάει το PC ενώ τα άλλα είναι οκ, αφού αποκλείσαμε καλωδιώσεις, ρούτερ, θύρες, το μόνο που μένει είναι software πρόβλημα.
Πρόβλημα που έχω αντιμετωπισει σε πολλά 10αρια.
Κ η λύση:
Here’s how to fix the ‘No Internet Connection’ issue on Windows 10 Build 14393.479
by Sean Chan
Dec 10, 2016 at 19:46 GMT
Microsoft recently started rolling out a new update to Windows 10 devices, KB3201845 to users. The update bumped the OS build number to 14393.479 and it fixed a couple of issues. However, it also caused a major issue for some users by breaking their internet connection. According to a report from The Register and several other reports from around the web, the issue is caused by a problem with DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) on Windows. In addition to reports from users, Microsoft has confirmed the issue on its official forum and our own Editor in Chief’s laptop was also affected by the issue after installing KB3201845.
Thankfully, there are a couple of fixes available. Firstly, users can try running the following commands in the Command Prompt (CMD) one after another. You can do so by opening up CMD by hitting Win + R, typing “cmd.exe” and hitting enter. Once CMD is opened, trigger the following commands one after another:
netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log
If the above fix doesn’t work, users are also recommended to try renewing their PC’s IP address. To do so, open up CMD (Win +R, type in “cmd.exe” and hit enter) and type the following command in:
ipconfig /renew
Normally you have to execute this command twice.
If the above doesn’t fix the issue for you, please try following Microsoft’s official help guide here which has a handful of solutions available. Microsoft seems to be working on a fix, and we’ll let you know when that’s available.
Λοιπόν, μπαίνω σπίτι, ανοίγω cmd, τρέχω "netsh winsock reset catalog", μου ζητάει elevated cmd. Κλείνω, ξανανοίγω elevated και, πριν πληκτρολογήσω οτιδήποτε, ανοίγω ρυθμίσεις δικτύου για να ενεργοποιήσω την ethernet, την οποία - θυμάμαι ότι - είχα απενεργοποιήσει. Όχι μόνο ήταν ενεργοποιημένη, αλλά είχε πλήρη σύνδεση κανονικότατα, ενώ το wifi (είχα βάλει ένα usb wifi dongle) ήταν αποσυνδεδεμένο.
Wtf. Ίσως λειτουργούσε μέρες έτσι και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι (δεν είναι δικό μου το πισί, δεν το δουλεύω εγώ). Ίσως με κάποιο update, διορθώθηκε το bug.
Όπως και να'χει, σας ευχαριστώ όλους.
ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ΛΕΜΕ! Κανένα νόημα.
George_Sp
23/10/2017, 17:46
Λοιπόν, μπαίνω σπίτι, ανοίγω cmd, τρέχω "netsh winsock reset catalog", μου ζητάει elevated cmd. Κλείνω, ξανανοίγω elevated και, πριν πληκτρολογήσω οτιδήποτε, ανοίγω ρυθμίσεις δικτύου για να ενεργοποιήσω την ethernet, την οποία - θυμάμαι ότι - είχα απενεργοποιήσει. Όχι μόνο ήταν ενεργοποιημένη, αλλά είχε πλήρη σύνδεση κανονικότατα, ενώ το wifi (είχα βάλει ένα usb wifi dongle) ήταν αποσυνδεδεμένο.
Wtf. Ίσως λειτουργούσε μέρες έτσι και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι (δεν είναι δικό μου το πισί, δεν το δουλεύω εγώ). Ίσως με κάποιο update, διορθώθηκε το bug.
Όπως και να'χει, σας ευχαριστώ όλους.
ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ΛΕΜΕ! Κανένα νόημα.
μια χαρά είναι τα μηχανάκια. τα μυαλά σου είναι αλλού :P
ξέσφιξε λίγο τις βίδες του κούλερ. Παράσφιξες και τσάκισε το PCB της motherboard αρκετά για να σου κόψει την ethernet.(εστω και εν μέρει)
έχεις εμμονή με αυτό ε Γιώργη??? Θυμάμαι και αλλού το πρότεινες. Πρέπει να σου έχει συμβεί στο παρελθόν και να σε ταλαιπώρησε πολύ.
:D
George_Sp
23/10/2017, 18:51
έχεις εμμονή με αυτό ε Γιώργη??? Θυμάμαι και αλλού το πρότεινες. Πρέπει να σου έχει συμβεί στο παρελθόν και να σε ταλαιπώρησε πολύ.
:D
το πρωτοπέτυχα το 2008-2009 αν θυμάμαι καλά όταν παρουσιάστηκε ο πρώτος memory controller ενσωματωμένος σε επεξεργαστή. Από τότε όλες οι CPU σαν αρχιτεκτονική είχαν IMC και ήταν συνηθισμένο φαινόμενο αστάθειας στις λειτουργίας μητρικών να παρασφίγγεις την ψύκτρα και να χαλάνε Ram slots, ethernet, usb....ανάλογα τη μητρική ότι πέρναγε από το σημείο που γειτονίαζε με το σημείο σύσφιξης.
πάντως πολλά κουλά συμβαίνουν όταν η αρχική εγκατάσταση OS είναι λάθος στημένη.
δε μου χει τύχει σε κανένα υπολογιστή όσα χρόνια στήνω με καθαρό ISO του τρέχοντος μήνα να έχω software θέματα ή δυσλειτουργίες. Το χοντρό πακέτο το φάγαμε στα auto-updates από win7 win8 8.1 σε win10.
Ακόμα και μπλε οθόνες να μην σου τύχαιναν (πράγμα σπάνιο), η αίσθηση στην απόκριση με ένα clean installation ISO ήταν παραπάνω από εμφανής.
power hornet
23/10/2017, 19:49
παιδια μπορει καποιος να μου θυμισει πως μπαινω σε safe mode στα win 10pro.μου φαινετε πρεπει να τσιμπησα ιο δεν μου ανοιγει καν ο task manager και δεν μπορω να κανω εγκατασταση το malwabytes.
θελω να μπω σε safe mode μπας και εκει γινει η εγκατασταση
George_Sp
23/10/2017, 20:40
παιδια μπορει καποιος να μου θυμισει πως μπαινω σε safe mode στα win 10pro.μου φαινετε πρεπει να τσιμπησα ιο δεν μου ανοιγει καν ο task manager και δεν μπορω να κανω εγκατασταση το malwabytes.
θελω να μπω σε safe mode μπας και εκει γινει η εγκατασταση
F8 μόλις πάρει μπρος η Οθόνη