View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
20
21
22
23
24
παιδια μπορει καποιος να μου θυμισει πως μπαινω σε safe mode στα win 10pro.μου φαινετε πρεπει να τσιμπησα ιο δεν μου ανοιγει καν ο task manager και δεν μπορω να κανω εγκατασταση το malwabytes.
θελω να μπω σε safe mode μπας και εκει γινει η εγκατασταση
http://bfy.tw/EdGr
το πρωτοπέτυχα το 2008-2009 αν θυμάμαι καλά όταν παρουσιάστηκε ο πρώτος memory controller ενσωματωμένος σε επεξεργαστή. Από τότε όλες οι CPU σαν αρχιτεκτονική είχαν IMC και ήταν συνηθισμένο φαινόμενο αστάθειας στις λειτουργίας μητρικών να παρασφίγγεις την ψύκτρα και να χαλάνε Ram slots, ethernet, usb....ανάλογα τη μητρική ότι πέρναγε από το σημείο που γειτονίαζε με το σημείο σύσφιξης.
πάντως πολλά κουλά συμβαίνουν όταν η αρχική εγκατάσταση OS είναι λάθος στημένη.
δε μου χει τύχει σε κανένα υπολογιστή όσα χρόνια στήνω με καθαρό ISO του τρέχοντος μήνα να έχω software θέματα ή δυσλειτουργίες. Το χοντρό πακέτο το φάγαμε στα auto-updates από win7 win8 8.1 σε win10.
Ακόμα και μπλε οθόνες να μην σου τύχαιναν (πράγμα σπάνιο), η αίσθηση στην απόκριση με ένα clean installation ISO ήταν παραπάνω από εμφανής.
Για να πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει ως τώρα παρά μόνο μία φορά που είχε ρωγμή η μητρική από τον άσχετο ιδιοκτήτη και μόλις την έβαζα σε κουτί άνοιγε η ρωγμή. Την έβγαζα και την δούλευα στον πάγκο, όλα καλά, την έβαζα στο κουτί, παπαλα.
power hornet
23/10/2017, 21:14
μου βγαζει επιλογη μονο να κλεισει ο υπολογιστης φακ
Vstrommer71
23/10/2017, 21:41
Βγαλε τον δισκο,σαν πρωτο μετρο,και συνδεσε και ελεγξε τον για ιους σε ΚΑΘΑΡΟ μηχανημα.Εχεις σοβαρες πιθανοτητες να γλυτωσεις
power hornet
23/10/2017, 21:46
Βγαλε τον δισκο,σαν πρωτο μετρο,και συνδεσε και ελεγξε τον για ιους σε ΚΑΘΑΡΟ μηχανημα.Εχεις σοβαρες πιθανοτητες να γλυτωσεις
οπως το βλεπεις δηλαδη ειναι ιος?και τι σκατα σκαναρα με τον nod32 σε βαθυ σκαναρισμα δεν βρηκε κατι σκαναρα με τον adclawer πως λεγετε δεν βρηκε κατι.
Ρίξε ένα σκανάρισμα με malwarebytes. Αν δουλεύει προσωρινά και ξαφνικά σκάει το PC ενώ τα άλλα είναι οκ, αφού αποκλείσαμε καλωδιώσεις, ρούτερ, θύρες, το μόνο που μένει είναι software πρόβλημα.
ΦΤΟΥ να μη το ματιάξω , αλλά με βάλε βγάλε driver της on board LAN κάρτας έχω σχεδόν 4 ώρες χωρίς θέμα . Χλωμό το βλέπω να ήταν τόσο απλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις . Θα δείξει άυριο
Vstrommer71
24/10/2017, 11:18
οπως το βλεπεις δηλαδη ειναι ιος?και τι σκατα σκαναρα με τον nod32 σε βαθυ σκαναρισμα δεν βρηκε κατι σκαναρα με τον adclawer πως λεγετε δεν βρηκε κατι.
ΔΕΝ ειναι σιγουρο βεβαια οτι ειναι θεμα ιου ΑΛΛΑ το πρωτο μετρο σε υποψια μολυνσης ειναι αυτο,καθαρισμα του δισκου σε καθαρο μηχανημα.Και μετα προχωρουμε παρακατω.
Ενα επομενο τσεκαρισμα ειναι ο ελεγχος της υγειας του δισκου,γιατι ειναι συνηθες σε φυσικα προβληματα του δισκου να κανει κουλα του τυπου δεν ανοιγει,αργει παρα πολυ να φορτωσει κλπ
Μια καλη ερωτηση ειναι να θυμηθεις ποιο ηταν το τελευταιο πραγμα που εγινε στον υπολογιστη προτου παρουσιαστει το προβλημα.Ετσι ξαφνικα εγιναν ολα?Συνηθως οχι,κατι που δεν παρατηρουμε με την πρωτη ματια μπορει να μας οδηγησει στην λυση.
Αυτα!
ΦΤΟΥ να μη το ματιάξω , αλλά με βάλε βγάλε driver της on board LAN κάρτας έχω σχεδόν 4 ώρες χωρίς θέμα . Χλωμό το βλέπω να ήταν τόσο απλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις . Θα δείξει άυριο
Βιάστηκα να χαρώ . Το ανοιξα σήμερα κατα τίς 2 και και κατα τις 4 που κάθισα να δω τι παίζει είχε κρεμάσει . Πάω για φορμάτ .Αλλη λύση δεν βλέπω
389740
George_Sp
24/10/2017, 16:13
Malwarebytes scan έκανες;
Οχι . Το ψέχασα εντελώς αλλα να το κάνω μία αποβραδύς . Τι περιμένεις να βρω με αυτό ? Καποιου είδους malware? Δεν δείχνει κάτι τέτοιο
KernelPanic
24/10/2017, 21:04
ΟΚ αν και τα παραθύρια δεν είναι το δυνατό μου σημείο θα πω και εγω την μ@@κια μου...:D
Κατα 85% Firewall (κατα πάσα πιθανότητα απο AV)
5% θα πω κάτι extreme αλλα μου έχει κάτσει σε κανα 2 routerakia απο providers καθώς και από χαλασμένη κάρτα δικτύου. Με αποτέλεσμα να συγχρονίζει σε 100mbps αλλά με ένα σωρό λάθη στο interface.
Συγχρονίζοντας την κάρτα δικτύου σε 10Mbs όλα έπαιζαν καλά (αργά μεν αλλα καλα).
Δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου για αρχή ή doublecheck για firewall...
Μετά παίζουν σενάρια με IPV6 ή :alien: :lol:
Μετά παίζουν σενάρια με IPV6 ή :alien: :lol:
Και cosmic radiation.. μου έχει τύχει κανα 2 φορές σαν πιθανή απάντηση απο γνωστό vendor δικτυακών συσκευών σε support case που είχα ανοίξει.. :cry:
Λεπόν....θέλει η γυναίκα λάπτόπι (κλασικά. 15,6" ) με χρήση απλή, ίντερνετ, skype, καμιά ταινία.......ταβάνι 500 ευρωπούλια.
Ριχτε ιδέες
(Vaska και George_sp σε σας στηρίζομαι να αποφύγω την παντόφλα :lol: )
Από 14'' και πάνω, παύει να είναι λάπτοπ. :p
:moutza::moutza:
(Η γυναίκα με έβαλε να τις βάλω) :lol:
Για τούτο εδώ τι λέτε; (http://www.cosmodata.gr/product/303318/)
Μπορει να θελει δισκο σερβιρισματος.
:D
Μπορει να θελει δισκο σερβιρισματος.
:D
ναι για να σερβίρει τους καφέδες σου :tooth:
George_Sp
11/11/2017, 02:23
Λεπόν....θέλει η γυναίκα λάπτόπι (κλασικά. 15,6" ) με χρήση απλή, ίντερνετ, skype, καμιά ταινία.......ταβάνι 500 ευρωπούλια.
Ριχτε ιδέες
(Vaska και George_sp σε σας στηρίζομαι να αποφύγω την παντόφλα :lol: )
αυτό με ένα στικάκι 4gb ram ακόμα και ένα windows 10 πάει σφαίρα. το χω δώσει πρόσφατα σε πελάτη μου.
μοναδικό μειονέκτημα οτι το περίβλημα κάνει εύκολα δαχτυλιές που όμως αν το κρατάς σχετικά καθαρό με ένα πανάκι σκούπισμα τη βδομάδα θα είναι μια χαρά.
https://www.mgmanager.gr/notebooks/64255-dell-notebook-inspiron-3567-i3-6006u156-inch4gb1tbdvd-rwwebcamlinux-471382377.html#/μέγεθος_οθόνης-156/τύπος_επεξεργαστή-intel_core_i3
Vstrommer71
11/11/2017, 07:06
αυτό με ένα στικάκι 4gb ram ακόμα και ένα windows 10 πάει σφαίρα. το χω δώσει πρόσφατα σε πελάτη μου.
μοναδικό μειονέκτημα οτι το περίβλημα κάνει εύκολα δαχτυλιές που όμως αν το κρατάς σχετικά καθαρό με ένα πανάκι σκούπισμα τη βδομάδα θα είναι μια χαρά.
https://www.mgmanager.gr/notebooks/64255-dell-notebook-inspiron-3567-i3-6006u156-inch4gb1tbdvd-rwwebcamlinux-471382377.html#/μέγεθος_οθόνης-156/τύπος_επεξεργαστή-intel_core_i3
Στο σημειο αυτο να πω(παροτι για λογους ανωτερας βιας δεν μου επιτρεπεται) οτι ολα αυτα τα μηχανηματα(και ειδικα αυτα τα Dell καθως και πολλα ΗΡ G5) χαντακωνονται απο τους σκληρους δισκους τους και χωρις SSD δεν το κουνανε ρουπι.Με τον i3 κατι γινεται,τα αλλα με celeron ειναι πιο αργα κι απο την καθυστερηση.
Αυτα πληροφοριακα...
Vstrommer71
11/11/2017, 07:13
:moutza::moutza:
(Η γυναίκα με έβαλε να τις βάλω) :lol:
Για τούτο εδώ τι λέτε; (http://www.cosmodata.gr/product/303318/)
Ειναι παραπανω απο αυτα που χρειαζεται η κυρα σου.Βρες ενα φτηνοτερο και βαλε του εναν SSD για αξιοπρεπη ταχυτητα.Κι αυτο το Dell με SSD 256 και λειτουργικο δεν ειναι ασχημη η τιμη του στα 550.Ελεγξε μονο την εγγυηση του,αν σε καλυπτει στην Ελλαδα/με ποια διαδικασια(next business day ή το στελνεις εσυ αν παθει κατι) και δεν ειναι καμμια εισαγωγη απο την ακρη του πουθενα,αν και συνηθως η Dell ειναι καλη στο θεμα της καλυψης.
AUFGEBRACHT
11/11/2017, 07:33
Ελεγξε μονο την εγγυηση του,αν σε καλυπτει στην Ελλαδα/με ποια διαδικασια(next business day ή το στελνεις εσυ αν παθει κατι) και δεν ειναι καμμια εισαγωγη απο την ακρη του πουθενα,αν και συνηθως η Dell ειναι καλη στο θεμα της καλυψης.
Προσυπογράφω...Έχω 3 χρόνια ένα Dell 3542, αγορασμένος από ιντερνετομάγαζο στη Θεσσαλονίκη, όταν χρειάστηκε να μιλήσω με την υποστήριξη της Dell για κάποιο θέμα κι έδωσα το service tag, με ενημέρωσαν ότι ο υπολογιστής ήταν παραεισαγωγή και άμεσα μου έστειλαν ένα link για να μεταφέρω την εγγύηση από ΗΠΑ σε Ελλάδα και να είμαι καλυμμένος...
AUFGEBRACHT
11/11/2017, 07:37
Malwarebytes scan έκανες;
Χωρίς να πάω να μπω στα χωράφια σου, το συγκεκριμένο δεν είναι πλέον σκιά του εαυτού του; Νομίζω πως υπάρχουν άλλα second opinion scanners όπως Εmsisoft Emergency Kit, Zemana, HitmanPro που είναι ισάξια ή και καλύτερα από το MB.
Δεν έχει παραθύρια και θα πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά, επίσης έχει HDD αντι για SSD που έχει αυτό που έβαλα.
Πέρα από τα απαραίτητα προγράμματα δεν θα μπαίνει τίποτα άλλο μέσα, υπάρχουν 8 HDD των 250 gb τους οποίους θα μετατρέψω σε εξωτερικούς οπότε τα 256 του SSD είναι υπεραρκετά.
βεβαίως θα αγοραστεί και ένα στικάκι 4'αρι
Γ@μώ την apple και το G4 και τους δίσκους που χαλάνε. Αν σε ένα μηχάνημα πρέπει να ξεβιδώσεις 67564 βίδες διαφορετικών διαστάσεων για να βγάλεις έναν δίσκο, κανονικά αυτός ο δίσκος δεν πρέπει να χαλάει.
Ντουβρουτζά έπαθε ο άνθρωπος όταν του είπα το κόστος της εργασίας (όχι ότι ο δίσκος ήταν φθηνός 2,5" ΙDE 60GB).
Και όμως θέλει να το φτιάξει.
Έξοχα!
AUFGEBRACHT
11/11/2017, 12:24
Γ@μώ την apple και το G4 και τους δίσκους που χαλάνε. Αν σε ένα μηχάνημα πρέπει να ξεβιδώσεις 67564 βίδες διαφορετικών διαστάσεων για να βγάλεις έναν δίσκο, κανονικά αυτός ο δίσκος δεν πρέπει να χαλάει.
Ντουβρουτζά έπαθε ο άνθρωπος όταν του είπα το κόστος της εργασίας (όχι ότι ο δίσκος ήταν φθηνός 2,5" ΙDE 60GB).
Έξοχα!
Αυτοκολλητάκι με μισοφαγωμένο μήλο είχε κολλημένο στο αμάξι ο περήφανος ιδιοκτήτης;
Έξοχα!
Δεν πειράζει, γιατί έχει το πιο δυνατό και σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του!!
Oh wait...
Δεν πειράζει, γιατί έχει το πιο δυνατό και σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του!!
Oh wait...
:lol::lol::lol:
Χιουμοράκι?? Να στο στείλω να το στήσεις?? HDD IDE λέμε, τι δεν καταλαβαίνεις???
Ναι, αλλά δεν έχει μπλε οθόνες. :lol: :lol:
Έξοχα!
Αφού πλΕρώνει, τι σκας; έχεις και εργαλεία, σκάσε και.... ξεβίδωνε! :p
IDE 60αρης;;;; προ Χρηστού είναι το μηχάνημα; :bawl:
Αφού πλΕρώνει, τι σκας; έχεις και εργαλεία, σκάσε και.... ξεβίδωνε! :p
Μόνο αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει καταλήξει εκεί όπου ανήκει πραγματικά δλδ στα σκουπίδια. Αϊ στο δι@ολο με τον κάθε π@π@ρ@ που επειδή είναι mac είναι και εργαλείο
George_Sp
11/11/2017, 14:06
χαχαχαχα βαράτε στο ψαχνό τον βάσκα λέμε :lol:
τον φαντάζομαι εικόνα να βλαστημάει πιο νούμερο τορξ θέλει για τη κάθε βίδα να βγει ο δίσκος :D
τον φαντάζομαι εικόνα να βλαστημάει πιο νούμερο τορξ θέλει για τη κάθε βίδα να βγει ο δίσκος :D
Περάσαμε σε επόμενο στάδιο, ο παλιός βγήκε, ο νέος μπήκε αλλά δεν τον αναγνωρίζει ίσως επειδή είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον παλιό. Κάτσε να δεις που τελικά στα σκουπίδια θα καταλήξει.
btw στα παλιά με ένα τορξάκι κι ένα philips κάνεις την δουλειά σου, τα καινούρια είναι που θέλουν πένταλοπ και έφταλοπ και όλα τα σκ@τ@ μαζεμένα
Vstrommer71
11/11/2017, 16:37
btw στα παλιά με ένα τορξάκι κι ένα philips κάνεις την δουλειά σου, τα καινούρια είναι που θέλουν πένταλοπ και έφταλοπ και όλα τα σκ@τ@ μαζεμένα
Eτοιμο σ'εχω MacBook 2009,pentalobe τις βιδες του καπακιου και triwing για να βγει η μπαταρια απο το γ@μημενο.Για πολλα καντηλια μιλαμε!
Τωρα με το αλλο εμπλεξες,εκτος του οτι πρεπει να δει τον δισκο μπλεκεις και με τα ghost σε Mac που δεν ειναι και καθολου ευκολα.Ενος πελατη προ διετιας που τα ειχε κακαρωσει ο δισκος μετα δυσκολιας ειχα βρει ενα προγραμμα να κοπιαρω την εγκατασταση,κι ουτε που το θυμαμαι.Αν δεν εχει αντιγραφα ο πελατης σου σε κανα time machine μπλεξατε!
Vstrommer71
11/11/2017, 16:41
Μην το λες,η Apple εχει εξελιξει τον αυνανισμο σε αλλα επιπεδα με τα pentalobe και δεν συμμαζευεται.Μακαρι να ειχε μεινει στα torx.Mονο η ΗΡ τα εχει παντρευτει μεχρι ο θανατος να την χωρισει απο τα Torx!:D
Eτοιμο σ'εχω MacBook 2009,pentalobe τις βιδες του καπακιου και triwing για να βγει η μπαταρια απο το γ@μημενο.Για πολλα καντηλια μιλαμε!
Τωρα με το αλλο εμπλεξες,εκτος του οτι πρεπει να δει τον δισκο μπλεκεις και με τα ghost σε Mac που δεν ειναι και καθολου ευκολα.Ενος πελατη προ διετιας που τα ειχε κακαρωσει ο δισκος μετα δυσκολιας ειχα βρει ενα προγραμμα να κοπιαρω την εγκατασταση,κι ουτε που το θυμαμαι.Αν δεν εχει αντιγραφα ο πελατης σου σε κανα time machine μπλεξατε!
Βρε η εγκατάσταση είναι το λιγότερο, θα πάω σε νέα Mac OS 10.xx.x (αν δει τον δίσκο)
macdeath_s
11/11/2017, 18:44
Έξοχα!
ποιό G4 ρε φίλε ??? Σοβαρά τώρα υπάρχει άνθρωπος που σε πλήρωσε έστω και 5€ για να επισκευάσει G4 ? Ανάθεμα αν μπαίνει youtube χωρίς να λαχανιάσει αυτό πλέον :bawl:
macdeath_s
11/11/2017, 18:46
Βρε η εγκατάσταση είναι το λιγότερο, θα πάω σε νέα Mac OS 10.xx.x (αν δει τον δίσκο)
Πέραν από τη καζούρα,
θέλει αρκετές μόντες (modify kickstart file με single user mode) και αλλαγή κάρτας γραφικών για να τρέξει πρόσφατο OSX. Επειδή φαντάζομαι ότι δεν θα τα χεις ξανακάνει αυτά μην μπλέξεις καλύτερα :a014:
Πέραν από τη καζούρα,
θέλει αρκετές μόντες (modify kickstart file με single user mode) και αλλαγή κάρτας γραφικών για να τρέξει πρόσφατο OSX. Επειδή φαντάζομαι ότι δεν θα τα χεις ξανακάνει αυτά μην μπλέξεις καλύτερα :a014:
Λάθος φαντάζεσαι αλλά θα του βάλω το τελευταίο που παίρνει επίσημα. Αλλά όπως το είπες, δεν μπλέκω, βασικά δεν έχω καμία διάθεση να φάω τη μισή μου ζωή περιμένοντας να φορτώσει. Το θέλει και αφού το πληρώνει θα το έχει αλλά όπως ήταν πριν τα κακαρώσει ο δίσκος (αν και χλωμό το βλέπω λόγω περιορισμών στο μέγεθος του δίσκου που βλέπει, να παίξει με τον καινούριο)
Vaska όταν τελειώσεις με το mac, έχω έναν amstrad 6128 που δεν του δουλεύει το disk drive...
macdeath_s
12/11/2017, 01:52
Λάθος φαντάζεσαι αλλά θα του βάλω το τελευταίο που παίρνει επίσημα. Αλλά όπως το είπες, δεν μπλέκω, βασικά δεν έχω καμία διάθεση να φάω τη μισή μου ζωή περιμένοντας να φορτώσει. Το θέλει και αφού το πληρώνει θα το έχει αλλά όπως ήταν πριν τα κακαρώσει ο δίσκος (αν και χλωμό το βλέπω λόγω περιορισμών στο μέγεθος του δίσκου που βλέπει, να παίξει με τον καινούριο)
Ρε συ σοβαρά τώρα και το λέω με πολύ καλή πρόθεση (αυτό ελπίζω να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση). Γιατί δέχεσαι σε κάποιον να του περάσεις λειτουργικό που είναι πλέον non supported ? G4 με το ζόρι να πάρει Lion (10.7) τα οποία είναι non supported χρόνια τώρα... Ίσως τελικά έχεις παραπάνω γνώσεις/εμπειρία επί του θέματος από μένα και να ξες άλλο τρόπο για modified installation αλλά αυτό που σου έγραψα πάνω είναι για Mavericks.
Όπως και να έχει το να έχει κάποιος λειτουργικό που είναι non supported από την κατασκευάστρια το θεωρώ αφελές έως επικίνδυνο αν του κάνει χρήση που συμπεριλαμβάνει ευαίσθητα δεδομένα. Γιατί να μην του προτείνεις να χώσει ένα Ubuntu Desktop και ναι κύριος ?
Καινούργιο δίσκο SSD του έβαλες ? Γιατί λες για τον χώρο ?
George_Sp
12/11/2017, 02:56
θα συμφωνήσω με τον απου-πάνου .Ένα Ubuntu και τέλος με το G4. Τα βγαλε τα λεφτά του 10χρόνια τώρα
:)
Ρε συ σοβαρά τώρα και το λέω με πολύ καλή πρόθεση (αυτό ελπίζω να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση). Γιατί δέχεσαι σε κάποιον να του περάσεις λειτουργικό που είναι πλέον non supported ? G4 με το ζόρι να πάρει Lion (10.7) τα οποία είναι non supported χρόνια τώρα... Ίσως τελικά έχεις παραπάνω γνώσεις/εμπειρία επί του θέματος από μένα και να ξες άλλο τρόπο για modified installation αλλά αυτό που σου έγραψα πάνω είναι για Mavericks.
Όπως και να έχει το να έχει κάποιος λειτουργικό που είναι non supported από την κατασκευάστρια το θεωρώ αφελές έως επικίνδυνο αν του κάνει χρήση που συμπεριλαμβάνει ευαίσθητα δεδομένα. Γιατί να μην του προτείνεις να χώσει ένα Ubuntu Desktop και ναι κύριος ?
Καινούργιο δίσκο SSD του έβαλες ? Γιατί λες για τον χώρο ?
Όχι ρε τι να σε αμφισβητήσω ?? Πλάκα μου κάνεις??
Εγώ τις προτάσεις μου τις έκανα, έξω από το μαγαζί 10 βήματα υπάρχει κάδος. Το συγκεκριμένο (είναι και υλοποίηση της Acer) εκεί ανήκει. Άλλος όμως πληρώνει και στην τελική κάνω αυτό για το οποίο πληρώνομαι αφού έτσι θέλει ο πελάτης.
Για ποιον ssd μιλάμε :lol:?? Μάλλον δεν διάβασες καλά. Το εργαλείο φορούσε IDE 60 GB και μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα και του βρήκα καινούριο από Ιαπωνία 2.5" 250GB IDE και τον πλήρωσε έναν σκασμό λεφτά αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τον βλέπει το Mac λόγω περιορισμών στο open firmware (BIOS) αφού οι χωρητικότητες αυτές ήταν άγνωστες όταν κατασκευάστηκε το εργαλείο. Επίσης αντάπτορα IDE to Sata για το interface της μ@λακιας δεν βρήκα πουθενά. Σήμερα θα δοκιμάσω με μικρότερο δίσκο SSD sata μέσω Firewire και μετά τέλος από εμένα. Όλα αυτά του τα είχα πει αλλά επέμενε να δοκιμάσουμε με τον μεγάλο δίσκο να αναστήσει τον Λάζαρο.
Όσο για το λειτουργικό η μαμά λέει ότι μπορεί να πάρει το X leopard μιας και η τελευταία επίσημη αναβάθμιση που έδωσε η άπλ είναι η 10.5.8 . Κάπου διάβασα ότι με μικρή επιβάρυνση μπορεί να πάρει και το snow leopard δλδ το 10.6. Ο περιορισμός στο 10.5 είναι λόγω δικαιωμάτων και όχι λόγω συμβατότητας.
θα συμφωνήσω με τον απου-πάνου .Ένα Ubuntu και τέλος με το G4. Τα βγαλε τα λεφτά του 10χρόνια τώρα
:)
Μη φοβάσαι να πεις 13+ χρόνια, όσο για ubuntu ο πελάτης λέει ότι Mac χωρίς MacOS δεν είναι Mac. Ποιος είμαι εγώ που θα διαφωνήσω??
Σας αφήνω, πάω μαγαζί να παίξω τον άνθρωπο των σπηλαίων!
Vaska όταν τελειώσεις με το mac, έχω έναν amstrad 6128 που δεν του δουλεύει το disk drive...
Ευκολάκι. Σου στέλνω αυτό και κάνεις δουλειά σου
390240
Στείλε διεύθυνση μοναμί και την Τρίτη παραλαμβάνεις
AUFGEBRACHT
12/11/2017, 08:04
όσο για ubuntu ο πελάτης λέει ότι Mac χωρίς MacOS δεν είναι Mac.
Μου θύμισες στιχομυθία που είχα κάποτε με πελάτη (κάτοχο 1200GS...) που είδε το κράνος στο γραφείο και με ρώτησε τι μηχανή έχω. Όταν του απάντησα BMW 650GS, απάντησε απαξιωτικά "δεν έχεις BMW, οι αυθεντικές έχουν άξονα και κινητήρα μπόξερ"... :lol:
Μου θύμισες στιχομυθία που είχα κάποτε με πελάτη (κάτοχο 1200GS...) που είδε το κράνος στο γραφείο και με ρώτησε τι μηχανή έχω. Όταν του απάντησα BMW 650GS, απάντησε απαξιωτικά "δεν έχεις BMW, οι αυθεντικές έχουν άξονα και κινητήρα μπόξερ"... :lol:
εε ναι ίδια πετριά είναι μην αγχώνεσαι αλλά αυτοί με την μαλακία που έχουν στο κεφάλι τους κινούν την πεθαμένη αγορά να ξέρεις. Και άμα σου πέσει μπροστά σου τέτοιος δεν τον αφήνεις. Αγκαζέ τον παίρνεις και περπατάτε μαζί
:lol:
Λεπόν....το λαπτόπι αγοράστηκε, (ξέρω, μεγιά της κ.λ.π) αποφύγαμε την παντόφλα.
Τώρα, άλλο θέμα:
Το μηχάνημα (του κατα blitz, διαβόλου....) θθα μένει μόνιμα αραχτό σε ένα γραφείο με την πρίζα συνδεδεμένο επίσης μόνιμα.
Ποια είναι η καλύτερη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε στην μπαταρία του ωστε να μακροημερεύσει (και να αποφύγουμε έτερη παντόφλα :D ) ;;;
Το μηχάνημα θθα μένει μόνιμα αραχτό σε ένα γραφείο με την πρίζα συνδεδεμένο επίσης μόνιμα.
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είπα (βασικά, υπονόησα πολύ διακριτικά), αν θες λάπτοπ 14''+, δε θες λάπτοπ και δεν το ξέρεις. Ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες. :p
Καταλαβαίνεις ότι με τα ίδια λεφτά έπαιρνες ένα πολύ ανώτερο ντέσκτοπ, φαντάζομαι.
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είπα (βασικά, υπονόησα πολύ διακριτικά), αν θες λάπτοπ 14''+, δε θες λάπτοπ και δεν το ξέρεις. Ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες. :p
Καταλαβαίνεις ότι με τα ίδια λεφτά έπαιρνες ένα πολύ ανώτερο ντέσκτοπ, φαντάζομαι.
Βρε εσύ μάλλον δεν ξέρεις την γυναίκα :D
Δεν θα έπαιρνα, θα συναρμολογούσα ένα desktop, ήταν το χόμπι μου παλιά, έχω συναρμολογήσει αξίας από 350 € έως και 5.000 (αναλόγως αναγκών και χρήσης....)
H γυναίκα πλΕρώνει, η γυναίκα ήθελε λαπτόπι, τι δεν κατάλαβες; :p
Εγώ κατάλαβα :pantofla: ) :D
Ε καλά, εγώ για σένα και το πορτοφόλι σου το λέω. :p
Να αποφορτίζεις/φορτίζεις πλήρως τη μπαταρία μια στο τόσο, μια φορά τον μήνα ή κάτι.
Μεγειές. ^^
Ε καλά, εγώ για σένα και το πορτοφόλι σου το λέω. :p
Να αποφορτίζεις/φορτίζεις πλήρως τη μπαταρία μια στο τόσο, μια φορά τον μήνα ή κάτι.
Μεγειές. ^^
Το πορτοφόλι μου παρέμεινε κλειστό :D
Κάτι τέτοιο είχα φανταστεί, thanks :beer:
George_Sp
13/11/2017, 21:56
μεγειές.
1φορά το μήνα θα το βγάζεις από τη πρίζα να πιάνει 15% και ξανά στη πρίζα μέχρι τον επόμενο μήνα. :)
μεγειές.
1φορά το μήνα θα το βγάζεις από τη πρίζα να πιάνει 15% και ξανά στη πρίζα μέχρι τον επόμενο μήνα. :)
Δηλαδή η μπαταρία θα είναι μόνιμα πάνω στο λάπτοπ;
Δηλαδή η μπαταρία θα είναι μόνιμα πάνω στο λάπτοπ;
390273
Ρε Μ@λ..... πάει ο καφές :moutza::moutza:
:bawl::bawl:
kapetan amerika
15/11/2017, 00:02
Λεπόν....το λαπτόπι αγοράστηκε, (ξέρω, μεγιά της κ.λ.π) αποφύγαμε την παντόφλα.
Τώρα, άλλο θέμα:
Το μηχάνημα (του κατα blitz, διαβόλου....) θθα μένει μόνιμα αραχτό σε ένα γραφείο με την πρίζα συνδεδεμένο επίσης μόνιμα.
Ποια είναι η καλύτερη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε στην μπαταρία του ωστε να μακροημερεύσει (και να αποφύγουμε έτερη παντόφλα :D ) ;;;
Τη βγάζεις φορτισμένη στο 40% και τη φυλάς σε δροσερό μέρος. Αν την έχεις μόνιμα να φορτίζει, η μπαταρία φθείρεται.
http://batteryuniversity.com/learn/article/do_and_dont_battery_table
Κατ' αρχήν καλορίζικο και καλοτάξιδο στα ΧΧΧ κανάλια του online porn :D. Μην τους ακούς, μια χαρά βολεύει το 14σάρι στο κρεβάτι.
Γι' αυτό που ρώτησες τώρα
Υπάρχουν 2 τύποι ΝΒ, αυτοί που θεωρούν την μπαταρία αποσπώμενη και αυτά που την θέλουν μόνιμα συνδεδεμένη πάνω τους. Η διάκριση είναι εύκολη, αν η μπαταρία με 2 κλιπσάκια ξεκουμπώνει και βγαίνει από το κυρίως σώμα εύκολα, το μηχάνημα ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αν όμως η μπαταρία είναι είτε εσωτερικά του μηχανήματος (βλ. Acer κλπ) είτε συγκρατείται με 2 συνήθως βίδες πάνω στο σώμα και όταν την βγάλεις πρέπει πάλι να ρυθμίσεις ημερομηνία του συστήματος (βλ toshiba), τα μηχανήματα αυτά ανήκουν στην 2η κατηγορία. Για αυτά λοιπόν (της 2ης κατηγορίας) έχει κάνει την πρόβλεψή του ο κατασκευαστής και δεν σου επιτρέπει την χρήση του ΝΒ χωρίς μπαταρία. Εκεί δεν έχεις εναλλακτικές.
Στα της πρώτης κατηγορίας και για τους χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει η φορητότητα του ΝΒ εγώ στους πελάτες μου δίνω τις εξής οδηγίες.
α) μόλις αγοραστεί να γίνουν 3-4 πλήρεις κύκλοι φόρτισης αποφόρτισης για να αποκτήσει η μπαταρία την μέγιστη χωρητικότητά της
β) Βγάλσιμο της μπαταρίας από το ΝΒ όταν είναι περίπου στο 70% φορτισμένη και αποθήκευση
γ) Μια φορά τον μήνα (ή κάπου εκεί στο περίπου) να μπαίνει πάλι πάνω στο ΝΒ να κάνει 1-2 κύκλους φόρτισης αποφόρτισης και να ξαναβγαίνει πάλι στο 70% για να αποθηκευτεί έως τον επόμενο μήνα.
Έτσι έχω κρατήσει την μπαταρία του portege μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση 7 χρόνια τώρα.
Για τις μπαταρίες γενικά και για την αντοχή τους στον χρόνο παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο και πρώτα απ' όλα όπως σε όλα τα υλικά, η ποιότητα κατασκευής. Επίσης οι μπαταρίες των ΝΒ δεν είναι απλά στοιχεία λιθίου συνδεδεμένα, έχουν microcontroller που επικοινωνεί κατευθείαν με την cpu κι ελέγχει ρεύματα φόρτισης εκφόρτισης, δίνει ρεύμα όταν η cpu το ζητάει και γενικά εκτελεί πολλές ρουτίνες (ελέγχει ακόμα και την θερμοκρασία της μπαταρίας) που σε συνδυασμό με την κατάσταση του υπολογιστή αποφασίζει αν θα φορτίσει ή όχι την μπαταρία αν θα πέσει σε sleep mode κλπ. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές από τις ιμιτασιον μπαταρίες δεν φορτίζουν σωστά ή ζεσταίνονται πολύ ή έχουν πολύ μικρή διάρκεια όταν το ΝΒ δεν είναι στην πρίζα.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα και να σε βοήθησα.
ωραια ολα αυτα που διαβαζουμε και μαθαινουμε, αλλα το λαπιτοπι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Απο την στιγμη που περιηλθε στην κατοχη της δεν αγγιζουμε ουτε ακουμπαμε παρα μονον σε εξαιρετικη αναγκη κι οταν πραγματικα δεν υπαρχει αλλη ενναλακτικη :p
ωραια ολα αυτα που διαβαζουμε και μαθαινουμε, αλλα το λαπιτοπι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Απο την στιγμη που περιηλθε στην κατοχη της δεν αγγιζουμε ουτε ακουμπαμε παρα μονον σε εξαιρετικη αναγκη κι οταν πραγματικα δεν υπαρχει αλλη ενναλακτικη :p
Ένα δίκιο το έχεις. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα μπω εμπόδιο στην ευτυχία του???
Κατ' αρχήν καλορίζικο και καλοτάξιδο στα ΧΧΧ κανάλια του online porn :D. Μην τους ακούς, μια χαρά βολεύει το 14σάρι στο κρεβάτι.
Γι' αυτό που ρώτησες τώρα
Υπάρχουν 2 τύποι ΝΒ, αυτοί που θεωρούν την μπαταρία αποσπώμενη και αυτά που την θέλουν μόνιμα συνδεδεμένη πάνω τους. Η διάκριση είναι εύκολη, αν η μπαταρία με 2 κλιπσάκια ξεκουμπώνει και βγαίνει από το κυρίως σώμα εύκολα, το μηχάνημα ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αν όμως η μπαταρία είναι είτε εσωτερικά του μηχανήματος (βλ. Acer κλπ) είτε συγκρατείται με 2 συνήθως βίδες πάνω στο σώμα και όταν την βγάλεις πρέπει πάλι να ρυθμίσεις ημερομηνία του συστήματος (βλ toshiba), τα μηχανήματα αυτά ανήκουν στην 2η κατηγορία. Για αυτά λοιπόν (της 2ης κατηγορίας) έχει κάνει την πρόβλεψή του ο κατασκευαστής και δεν σου επιτρέπει την χρήση του ΝΒ χωρίς μπαταρία. Εκεί δεν έχεις εναλλακτικές.
Στα της πρώτης κατηγορίας και για τους χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει η φορητότητα του ΝΒ εγώ στους πελάτες μου δίνω τις εξής οδηγίες.
α) μόλις αγοραστεί να γίνουν 3-4 πλήρεις κύκλοι φόρτισης αποφόρτισης για να αποκτήσει η μπαταρία την μέγιστη χωρητικότητά της
β) Βγάλσιμο της μπαταρίας από το ΝΒ όταν είναι περίπου στο 70% φορτισμένη και αποθήκευση
γ) Μια φορά τον μήνα (ή κάπου εκεί στο περίπου) να μπαίνει πάλι πάνω στο ΝΒ να κάνει 1-2 κύκλους φόρτισης αποφόρτισης και να ξαναβγαίνει πάλι στο 70% για να αποθηκευτεί έως τον επόμενο μήνα.
Έτσι έχω κρατήσει την μπαταρία του portege μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση 7 χρόνια τώρα.
Για τις μπαταρίες γενικά και για την αντοχή τους στον χρόνο παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο και πρώτα απ' όλα όπως σε όλα τα υλικά, η ποιότητα κατασκευής. Επίσης οι μπαταρίες των ΝΒ δεν είναι απλά στοιχεία λιθίου συνδεδεμένα, έχουν microcontroller που επικοινωνεί κατευθείαν με την cpu κι ελέγχει ρεύματα φόρτισης εκφόρτισης, δίνει ρεύμα όταν η cpu το ζητάει και γενικά εκτελεί πολλές ρουτίνες (ελέγχει ακόμα και την θερμοκρασία της μπαταρίας) που σε συνδυασμό με την κατάσταση του υπολογιστή αποφασίζει αν θα φορτίσει ή όχι την μπαταρία αν θα πέσει σε sleep mode κλπ. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές από τις ιμιτασιον μπαταρίες δεν φορτίζουν σωστά ή ζεσταίνονται πολύ ή έχουν πολύ μικρή διάρκεια όταν το ΝΒ δεν είναι στην πρίζα.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα και να σε βοήθησα.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκει (αλλά μάλλον το ξέρεις ήδη :D )
κατατοπιστικότατος όπως πάντα, Βασίλη, thanks :beer:
Ένα δίκιο το έχεις. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα μπω εμπόδιο στην ευτυχία του???
Εννοείται δεν ακουμπάμε, δεν πλησιάζουμεσε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων μην τυχόν το ματιάσουμε :pantofla:
Την έχω βάλει στο μέσα δωμάτιο μαζί του κι εγώ στο σαλόνι με το δικό μου έχω βρει την απόλυτη ευτυχία :D
PortisHead
15/11/2017, 10:17
Δλδ. μια μ@λ@κι@ που μου ειχαν πει καποτε...δεν ισχυει να φανταστω ?
Οτι, έχε το laptop συνεχεια στο ρευμα οταν εισαι σπιτι,
γιατι σαν γεματο...δεν θα προσπαθει να τη φορτιζει συνεχως....οποτε και θα αντεξει περισσοτερα χρονια.
Το φορτισε-ξεφορτισε ειναι που δρα αρνητικα στη ζωη της.
Ακυρο ?
Δλδ. μια μ@λ@κι@ που μου ειχαν πει καποτε...δεν ισχυει να φανταστω ?
Οτι, έχε το laptop συνεχεια στο ρευμα οταν εισαι σπιτι,
γιατι σαν γεματο...δεν θα προσπαθει να τη φορτιζει συνεχως....οποτε και θα αντεξει περισσοτερα χρονια.
Το φορτισε-ξεφορτισε ειναι που δρα αρνητικα στη ζωη της.
Ακυρο ?
Από μ@λ@κίες έχω ακούσει τα πάντα από τους πάντες οπότε και δεν με εκπλήσσει αυτό που σου είπαν.
Ισχύει αυτό που ισχύει γενικά για τις μπαταρίες ότι δλδ έχουν συγκεκριμένους κύκλους στην ζωή τους. Το φόρτισε ξεφόρτισε της λιγοστεύει την ζωή σιγά σιγά αλλά το μείνε ακίνητη σε ένα ράφι την καταστρέφει πολύ πιο γρήγορα.
Ένα άλλο σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι να αφήνουν πεθαμένη μπαταρία πάνω στο ΝΒ. Εκεί την ακούει ο φορτιστής γιατί μονίμως στέλνει το μεγαλύτερο ρεύμα που μπορεί α) για να φορτίσει μία μπαταρία που δεν φορτίζει ποτέ και β) για να λειτουργεί το ΝΒ. Ο φορτιστής λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι συνέχεια στους "κόφτες" και θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι. Το πότε είναι λίγο τύχη αλλά το ότι θα το πάρουμε στο χέρι είναι δεδομένο.
nikos_abel
15/11/2017, 13:40
Περάσαμε σε επόμενο στάδιο, ο παλιός βγήκε, ο νέος μπήκε αλλά δεν τον αναγνωρίζει ίσως επειδή είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον παλιό. Κάτσε να δεις που τελικά στα σκουπίδια θα καταλήξει.
Ρε τον φορμάρισες το δίσκο σε journaled ή περιμένεις να τον δει σε ntfs πως τα λένε;
basilis_k6
15/11/2017, 13:50
Από μ@λ@κίες έχω ακούσει τα πάντα από τους πάντες οπότε και δεν με εκπλήσσει αυτό που σου είπαν.
Ισχύει αυτό που ισχύει γενικά για τις μπαταρίες ότι δλδ έχουν συγκεκριμένους κύκλους στην ζωή τους. Το φόρτισε ξεφόρτισε της λιγοστεύει την ζωή σιγά σιγά αλλά το μείνε ακίνητη σε ένα ράφι την καταστρέφει πολύ πιο γρήγορα.
Ένα άλλο σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι να αφήνουν πεθαμένη μπαταρία πάνω στο ΝΒ. Εκεί την ακούει ο φορτιστής γιατί μονίμως στέλνει το μεγαλύτερο ρεύμα που μπορεί α) για να φορτίσει μία μπαταρία που δεν φορτίζει ποτέ και β) για να λειτουργεί το ΝΒ. Ο φορτιστής λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι συνέχεια στους "κόφτες" και θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι. Το πότε είναι λίγο τύχη αλλά το ότι θα το πάρουμε στο χέρι είναι δεδομένο.
η μπαταρία βέβαια ειναι το λιγότερο κακο που μπορείς να πάθεις σε ενα λαπτοπ. Το κοστος δεν ειναι τραγικο. Το προβλημα με τα λαπτοπ ειναι η έλλειψη αερα κυρίως πάνω σε κρεβάτια,καναπεδες κτλ. Μια βάση ειναι πολύ πιο σημαντική απο την συντηρηση της μπαταριας.
η μπαταρία βέβαια ειναι το λιγότερο κακο που μπορείς να πάθεις σε ενα λαπτοπ. Το κοστος δεν ειναι τραγικο. Το προβλημα με τα λαπτοπ ειναι η έλλειψη αερα κυρίως πάνω σε κρεβάτια,καναπεδες κτλ. Μια βάση ειναι πολύ πιο σημαντική απο την συντηρηση της μπαταριας.
Η θέση του υπολογιστή είναι στο γραφείο έχω να πω σε αυτούς - τες που τον βάζουν στο κρεβάτι. Το κρεβάτι το γεμίζεις με άλλους τρόπους. ;)
nikos_abel
15/11/2017, 14:17
Το κρεβάτι το γεμίζεις με άλλους τρόπους. ;)
Όλοι έτσι θέλουμε, άλλους τρόπους, αλλά τελικά με λάπτοπ τη βγάζουμε :lol:
Η θέση του υπολογιστή είναι στο γραφείο έχω να πω σε αυτούς - τες που τον βάζουν στο κρεβάτι. Το κρεβάτι το γεμίζεις με άλλους τρόπους. ;)
Όλοι έτσι θέλουμε, άλλους τρόπους, αλλά τελικά με λάπτοπ τη βγάζουμε :lol:
Μπα, εγώ έχω την κινητάρα για το κρεβάτι :D
bros400pgm
19/11/2017, 08:30
Ερωτηση: Στο ms word, οταν γραφω ελληνικα, δεν μπορω να επιλεξω αρκετα απο τα fonts που εχει προεγκατεστημενα πχ δεν μπορω να επιλεξω font ALGERIAN. Αυτο δεν ισχυει για τις αγγλικες λεξεις, οπου αλλαζουν κανονικα τα fonts.
Υπαρχει καποιο limitation ή θελει κατι αλλο εγκατασταση;
Ερωτηση: Στο ms word, οταν γραφω ελληνικα, δεν μπορω να επιλεξω αρκετα απο τα fonts που εχει προεγκατεστημενα πχ δεν μπορω να επιλεξω font ALGERIAN. Αυτο δεν ισχυει για τις αγγλικες λεξεις, οπου αλλαζουν κανονικα τα fonts.
Κάποιες γραμματοσειρές δεν έχουν Ελληνικά, μεταξύ αυτών προφανώς είναι και αυτή που αναφέρεις
Κάποιες γραμματοσειρές δεν έχουν Ελληνικά, μεταξύ αυτών προφανώς είναι και αυτή που αναφέρεις
Οι περισσότερες, κιόλας.....(διαπιστωμένο) υπάρχουν πολύ ωραίες που δεν περιλαμβάνουν τους Ελληνικούς χαρακτήρες (και όχι Ελληνικά....)
bros400pgm
19/11/2017, 11:36
Οκ, ευχαριστω :beer:
Vstrommer71
19/11/2017, 15:54
Οι περισσότερες, κιόλας.....(διαπιστωμένο) υπάρχουν πολύ ωραίες που δεν περιλαμβάνουν τους Ελληνικούς χαρακτήρες (και όχι Ελληνικά....)
Για να ειμαστε ακριβεις δεν περιλαμβανουν unicode χαρακτηρες,ειδικους για γλωσσες οπως τα Ελληνικα.Συνηθες προβλημα και με τους Κυριλλικους χαρακτηρες.Το βρηκα κι εγω σε ασχετη φαση οταν με την tatoo artist μου προσπαθουσαμε σε μια ωραια γραμματοσειρα να βρουμε τα γραμματα για να γραψουμε το ονομα της συγχωρεμενης της γυναικας μου που εκανα στην πλατη.Τελικα αυτοσχεδιασε στο χερι για να φτιαξουμε τα γραμματα.Οποτε αν εχετε σχεση με tatoo ειναι προβλημα οι γραμματοσειρες με Ελληνικα!
Από χθες το βράδυ δεν μπορώ να μπω ιντερνέτ από το λάπτοπ και μου βγάζει ένα μήνυμα "δεν είναι δυνατή η σύνδεση στον διακομιστή μεσολάβησης" windows 10 έχω...στο σπίτι υπάρχει πρόσβαση στο ιντερνέτ (όλα από το ίδιο ρούτερ το οποίο έχω κάνει on off και reset μηπως και άλλα δεν..)από συσκευές κινητά,τάμπλετ,σταθερό υπολογιστή,τηλεόραση κτλπ εκτός του λάπτοπ(το οποίο δείχνει κανονικότατα ότι έχει και wifi και ethernet...)ρε κάτι περίεργα...
AUFGEBRACHT
26/11/2017, 12:33
Έχεις antivirus με firewall? (μικρή πιθανότητα να ΄ναι αυτό αλλά ποτέ δεν ξέρεις...)
Δεν έχει το λάπτοπ antivirus..
Vstrommer71
26/11/2017, 12:56
Από χθες το βράδυ δεν μπορώ να μπω ιντερνέτ από το λάπτοπ και μου βγάζει ένα μήνυμα "δεν είναι δυνατή η σύνδεση στον διακομιστή μεσολάβησης" windows 10 έχω...στο σπίτι υπάρχει πρόσβαση στο ιντερνέτ (όλα από το ίδιο ρούτερ το οποίο έχω κάνει on off και reset μηπως και άλλα δεν..)από συσκευές κινητά,τάμπλετ,σταθερό υπολογιστή,τηλεόραση κτλπ εκτός του λάπτοπ(το οποίο δείχνει κανονικότατα ότι έχει και wifi και ethernet...)ρε κάτι περίεργα...
Αν ειναι Dell και εχει Windows 10 πολυ πιθανο τα 10 να κατεβασαν κανα update και να εγαμευθη το συμπαν ως συνηθως.Βρισκεις σε αυτην την περιπτωση ενα Usb στικακι,κατεβαζεις drivers για την καρτα δικτυου σου απο το site του κατασκευαστη σου και προχωρας στην εγκατασταση τους στο μηχανημα σου.Πριν απο ολα αυτα αν εχεις δοκιμαζεις να παρεις ιντερνετ με καλωδιο αντι για ασυρματο,και κανεις την υπολοιπη διαδικασια
Lenovo είναι δεν έχει ιντερνέτ ούτε με καλώδιο ούτε ασύρματα αλλά δείχνει ότι λειτουργούν στο λαπτοπ απλά μόλις κάνω κλικ σε chrome,explorer κτλπ βγάζουν το μήνυμα για τον διακομιστή μεσολάβησης...καρτα δικτύου
realtek rtl8723be wireless lan 802.11n pci-e nic..
Υ.γ.τωρα που λες για update στο ιστορικό γράφει για 22 του μηνός ότι έκανε ενημέρωση δυνατοτήτων για τα windows 10 έκδοση 1709 αλλά είχε ιντερνέτ μέχρι χθες όμως..
Vstrommer71
26/11/2017, 14:08
Καπου το μπερδευουμε λιγο.Αν δεν ειναι συνδεδεμενος ουτε ασυρματα ουτε ενσυρματα προφανως και ΔΕΝ εχεις ιντερνετ γι'αυτο και οταν ανοιγεις οποιοδηποτε browser σου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να βρει την αρχικη σου σελιδα.Αν τωρα παιζει η περιπτωση να ησουνα συνδεδεμενος ασυρματα για καιρο και καποια στιγμη(ειτε γιατι το ρουτερ σου κατεβασε καποια αναβαθμιση ειτε γιατι το εκανες reset,ειτε γιατι τα windows εκαναν καποιο update) σταματησε να συνδεεται,τοτε ξανακοιτας το ασυρματο σου αν λειτουργει,αν βλεπεις το ασυρματο δικτυο σου κι αν μπορεις να συνδεθεις σε αυτο με τον κωδικο που συνδεοσουνα πριν.Κανεις αυτα τα τσεκαρισματα κι αναλογα κοιτας παρακατω
Δεν έχω πετύχει ποτέ τρύπιο torx σε servers, NAS/SAN ή ότι δικτυακό. Επίσης ούτε σε laptop Apple ή Dell. Σε PC που δουλεύεις εσύ πιθανός να έχει αλλά σε αυτά που θα την δουλεύω δν θα έχει. Και να χρειαστεί έχω εκτός κασετίνας. Όπως και έχει όντως είναι έλλειψη, ας βάζαν μόνο τρύπια δλδ. Αλλά έχει όλες τις μύτες pentalobe ;)
Mιας και μιλάς για NAS.... έχω μια τετράδα sata σκληρούς που μου έχουν ξεμείνει από υπολογιστές που έφτιαχνα κάποτε.
Στο σπίτι πλέον έχουμε 2 λαπτοπια, 2 ταμπλετ και 2 κνητά θέλω αυτούς τους δίσκους να τους κάνω κεντρικό μέσο αποθήκευσης αρχείων, φωτό κ.λ.π.
Και θεωρώ ότι ένα ΝΑS θθα ερχόταν κουτί (δεν θέλω να στήσω κανονικό desctop υπολογιστή) μπορείς να δώσεις κατευθύνσεις; (αγορά σχετικού κουτιού, σετάρισμα κ.λ.π) κα για να σε προλάβω, οι δίσκοι είναι πανομοιότυποι καθώς είχα αγοράσει καμια 25αριά κομμάτια τότε... (αν θέλεις απαντάς στο section με τους κομπιουτεράδες μην χαλάμε το παρόν)
Μπορείτε να ρίξετα μια ματιά εδώ (https://www.smallnetbuilder.com/). Δεν ξέρω αν είναι αρκετό, άλλωστε για νας δεν έχω κάνει ποτέ έρευνα.
Το εν λόγω σάιτ το εμπιστεύομαι για reviews σε router και απλά ξέρω ότι έχει και reviews για νας.
Συγγνώμη που δε μπορώ να προσφέρω περισσότερη βοήθεια.
George_Sp
26/11/2017, 21:49
τα QNAP είναι απίστευτα NAS αλλά κοστίζουν αρκετά. Αν είστε της λογικής 1 σωστή αγορά για να μείνει και να ξεμπερδεύετε, τότε το αγοράζετε και ξενοιάζετε.
https://www.skroutz.gr/s/5241927/QNap-TS-251.html
τα QNAP είναι απίστευτα NAS αλλά κοστίζουν αρκετά. Αν είστε της λογικής 1 σωστή αγορά για να μείνει και να ξεμπερδεύετε, τότε το αγοράζετε και ξενοιάζετε.
https://www.skroutz.gr/s/5241927/QNap-TS-251.html
Ρε Γιώργη αν είναι να δώσω τόσα στήνω έναν desktop με κάτι ρετάλια που μου έχουν περισσέψει και κάνω την ίδια δουλειά. ΄τιποτα μεταχείρω, πιο φτηνό δεν παίζει;
George_Sp
26/11/2017, 22:11
Ρε Γιώργη αν είναι να δώσω τόσα στήνω έναν desktop με κάτι ρετάλια που μου έχουν περισσέψει και κάνω την ίδια δουλειά. ΄τιποτα μεταχείρω, πιο φτηνό δεν παίζει;
https://www.skroutz.gr/s/4219633/Thecus-N2310.html#reviews
Με ορίζοντα 3ετίας παίρνεις αυτό.
Πιο φθηνα δεν έχει :)
Εγώ έχω εδώ και πολλά χρόνια ενα readynas της netgear και δεν έχω κανένα παράπονο. Η μαγκιά που έχουν τα συγκεκριμένα είναι πως παίζουν με ένα proprietary raid το οποίο δεν έχει ανάγκη να το στήσεις απο την αρχή αν δεν έχεις τους δίσκους. Δηλαδή βάζεις ένα δίσκο με τα αρχεία σου, παίζει κανονικά. Μόλις βάλεις 2ο δίσκο κάνει μόνο του rebuild σε mirror, μόλις βάλεις 3 κάνει rebuild σε raid5 κλπ το οποίο έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν χρειάζεται να αδειάζεις και να ξαναστήνεις αν θες να κάνεις κάποια αλλαγή. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά προτόκολα (smb,nfs,afp κλπ κλπ)
Εγώ έχω εδώ και πολλά χρόνια ενα readynas της netgear και δεν έχω κανένα παράπονο. Η μαγκιά που έχουν τα συγκεκριμένα είναι πως παίζουν με ένα proprietary raid το οποίο δεν έχει ανάγκη να το στήσεις απο την αρχή αν δεν έχεις τους δίσκους. Δηλαδή βάζεις ένα δίσκο με τα αρχεία σου, παίζει κανονικά. Μόλις βάλεις 2ο δίσκο κάνει μόνο του rebuild σε mirror, μόλις βάλεις 3 κάνει rebuild σε raid5 κλπ το οποίο έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν χρειάζεται να αδειάζεις και να ξαναστήνεις αν θες να κάνεις κάποια αλλαγή. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά προτόκολα (smb,nfs,afp κλπ κλπ)
Ρε συ αυτό είναι πιο ακριβό από αυτά που έβαλε ο Γιώργης πιο πάνω, :lol: το μΕχάνημα θα χρησιμοποιείται σχετικά σπάνια, θα μπαίνουν οι φωτό από τα κινητά και τα τάμπλετ και θα βλέπονται μια φορά τον χρόνο που λέει ο λόγος καλοβλέπω και τούτο εδώ (https://www.skroutz.gr/s/8474159/Zyxel-NAS326.html?from=recommendations) σε προσγειωμένες τμές αλλιώς παίρνω κάνα δυο θήκες εξωτερικών, τους κοτσάρω μέσα και όποτε χρειαστεί τους συνδέω στα λαπτόπια να κάνω την δουλειά μου αναίμακτα για την τσέπη μου :D (η οποία λόγω ανεργίας δεν πάει καθόλου καλά.... :( )
Ρε συ αυτό είναι πιο ακριβό από αυτά που έβαλε ο Γιώργης πιο πάνω, :lol: το μΕχάνημα θα χρησιμοποιείται σχετικά σπάνια, θα μπαίνουν οι φωτό από τα κινητά και τα τάμπλετ και θα βλέπονται μια φορά τον χρόνο που λέει ο λόγος καλοβλέπω και τούτο εδώ (https://www.skroutz.gr/s/8474159/Zyxel-NAS326.html?from=recommendations) σε προσγειωμένες τμές αλλιώς παίρνω κάνα δυο θήκες εξωτερικών, τους κοτσάρω μέσα και όποτε χρειαστεί τους συνδέω στα λαπτόπια να κάνω την δουλειά μου αναίμακτα για την τσέπη μου :D (η οποία λόγω ανεργίας δεν πάει καθόλου καλά.... :( )
Ναι σόρρυ, όταν έγραφα το post δεν είδα την απάντηση σου.. Για χαμηλή τιμή θα πρέπει να στήσεις κανα μικρό pc με κανα freenas και να πετάξεις τους δίσκους εκει πάνω..
macdeath_s
27/11/2017, 01:18
Θα συμφωνήσω με George και Mariner με τη διαφορά ότι τα QNAP έχουν πολύ ανώτερο OS σε σχέση με τα Netgear. Ακόμη και σε σχέση με Synology υπερέχουν. Τώρα αν θες κάτι πιο φτηνό:
- https://www.amazon.es/Cloud-EX2-Ultra-almacenamiento-multimedia/dp/B01BIGST2U/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1511741750&sr=8-6&keywords=NAS
- https://www.amazon.es/Synology-DiskStation-DS216se-Servidor-almacenamiento/dp/B014SKVQR8/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1511741750&sr=8-8&keywords=NAS
ρε σεις αφού λέει ότι έχει τετράδα δίσκους γιατί του βάζετε NAS με 2 Bay??
Εγώ δουλεύω αρκετά τους Synology και είμαι πολύ ευχαριστημενος, κατά καιρούς έχω στήσει και WD και Seagate πελατών που τους είχαν ήδη αγοράσει αλλά οι Synology είναι σαφώς ανώτεροι. Τώρα φτηνούς δεν τους λες.
Bowleno μπορώ να δω τιμές από τον προμηθευτή μόλις πάω μαγαζί και να σου πω
macdeath_s
27/11/2017, 09:33
Γιατί είπε πιο φθηνούς... δεν γίνεται να τα χουμε όλα :p
Γιατί είπε πιο φθηνούς... δεν γίνεται να τα χουμε όλα :p
Αλήθεια είναι, κοίταξα κι εγώ στον προμηθευτή μου αλλά δεν τόλμησα να του το γράψω 360+ΦΠΑ για αρχή να έχει να σκέφτεται και μετά το πρώτο λιποθυμικό επεισόδιο μιλάμε για κάτι καλύτερο
George_Sp
27/11/2017, 11:18
Εγώ δουλεύω αρκετά τους Synology και είμαι πολύ ευχαριστημενος, κατά καιρούς έχω στήσει και WD και Seagate πελατών που τους είχαν ήδη αγοράσει αλλά οι Synology είναι σαφώς ανώτεροι. Τώρα φτηνούς δεν τους λες.
Bowleno μπορώ να δω τιμές από τον προμηθευτή μόλις πάω μαγαζί και να σου πω
γιατί είπε οτι έχει μια 4άδα στην άκρη, και δε διευκρίνησε πόσους θα χρησιμοποιήσει και πόσα γίγα. Το επόμενο είναι αυτό που έγραψε ο (θάνατος στα μακ-μακντεθ) :P
πάντως καμιά σχέση η αξιοπιστία και απροβλημάτιστη λειτουργεία των QNAP Thecus με τα Netgear-Synology. Τα πρώτα αξίζουν το κάτι παραπάνω που χρεώνουν.
Αλήθεια είναι, κοίταξα κι εγώ στον προμηθευτή μου αλλά δεν τόλμησα να του το γράψω 360+ΦΠΑ για αρχή να έχει να σκέφτεται και μετά το πρώτο λιποθυμικό επεισόδιο μιλάμε για κάτι καλύτερο
κάπου εδώ λιποθύμισα :D
γιατί είπε οτι έχει μια 4άδα στην άκρη, και δε διευκρίνησε πόσους θα χρησιμοποιήσει και πόσα γίγα. Το επόμενο είναι αυτό που έγραψε ο (θάνατος στα μακ-μακντεθ) :P
πάντως καμιά σχέση η αξιοπιστία και απροβλημάτιστη λειτουργεία των QNAP Thecus με τα Netgear-Synology. Τα πρώτα αξίζουν το κάτι παραπάνω που χρεώνουν.
Όπως είπα, είναι παλιοί οι δίσκοι (αχρησιμοποίητοι πάντως) στα 250 γίγα έκαστος, ξέρω, για τα σημερινά δεδομένα είναι απλά αστείοι αλλά την εποχή που αγοράστηκαν.....
Οι χωρητικότητες πάντως εμένα προσωπικά μου υπεραρκούν εφόσον για την ώρα έχω μόνο καμιά 30αρια γίγα σε φωτό (δεν τραβάω και πολλές και κρατώ μόνο αυτές που αξίζουν αλλιώς χάνεται η μπάλα....) τις παλαιότερες του 2002 τις έχω σε φιλμ (ναι, μην βαράτε) :D
Τελικά μάλλον θα βολευτώ με 2 θήκες προς το παρόν και όταν (αν....) ξαναανθίσουν τα οικονομικά (βρω δουλειά δηλαδή) το ξανακοιτάμε.
Ευχαριστώ άπαντες που ασχολήθηκαν, δεν περίμενα τέτοια κόστη για οικιακό NAS
George_Sp
27/11/2017, 12:45
κάπου εδώ λιποθύμισα :D
Όπως είπα, είναι παλιοί οι δίσκοι (αχρησιμοποίητοι πάντως) στα 250 γίγα έκαστος, ξέρω, για τα σημερινά δεδομένα είναι απλά αστείοι αλλά την εποχή που αγοράστηκαν.....
Οι χωρητικότητες πάντως εμένα προσωπικά μου υπεραρκούν εφόσον για την ώρα έχω μόνο καμιά 30αρια γίγα σε φωτό (δεν τραβάω και πολλές και κρατώ μόνο αυτές που αξίζουν αλλιώς χάνεται η μπάλα....) τις παλαιότερες του 2002 τις έχω σε φιλμ (ναι, μην βαράτε) :D
Τελικά μάλλον θα βολευτώ με 2 θήκες προς το παρόν και όταν (αν....) ξαναανθίσουν τα οικονομικά (βρω δουλειά δηλαδή) το ξανακοιτάμε.
Ευχαριστώ άπαντες που ασχολήθηκαν, δεν περίμενα τέτοια κόστη για οικιακό NAS
βγάλε σε αγγελία τους 4 250άριδες στα 15ευρώ τον καθένα και πάρε έναν 500άρη καινούριο με εγγύηση και μια θήκη στα 10ευρώ να κάνεις πιο νοικοκυρεμένα τις δουλειές σου. :)
βγάλε σε αγγελία τους 4 250άριδες στα 15ευρώ τον καθένα και πάρε έναν 500άρη καινούριο με εγγύηση και μια θήκη στα 10ευρώ να κάνεις πιο νοικοκυρεμένα τις δουλειές σου. :)
Η αν εχεις κανα παλιο κουτι (κομπλε), καρφωσε τιυς δισκους πανω, βαλε linux και κανε οτι σου κατεβει στο κεφαλι.
10 εντολες να "μιλησεις" στον lvm ειναι.
Η αν εχεις κανα παλιο κουτι (κομπλε), καρφωσε τιυς δισκους πανω, βαλε linux και κανε οτι σου κατεβει στο κεφαλι.
Αν είχα, δεν θα κάναμε όλη αυτήν την συζήτηση :D
Αν είχα, δεν θα κάναμε όλη αυτήν την συζήτηση :D
Τι ψάχνεις......
Αφού την απόφαση θα την πάρει η παντόφλα.....
:p
Καπου το μπερδευουμε λιγο.Αν δεν ειναι συνδεδεμενος ουτε ασυρματα ουτε ενσυρματα προφανως και ΔΕΝ εχεις ιντερνετ γι'αυτο και οταν ανοιγεις οποιοδηποτε browser σου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να βρει την αρχικη σου σελιδα.Αν τωρα παιζει η περιπτωση να ησουνα συνδεδεμενος ασυρματα για καιρο και καποια στιγμη(ειτε γιατι το ρουτερ σου κατεβασε καποια αναβαθμιση ειτε γιατι το εκανες reset,ειτε γιατι τα windows εκαναν καποιο update) σταματησε να συνδεεται,τοτε ξανακοιτας το ασυρματο σου αν λειτουργει,αν βλεπεις το ασυρματο δικτυο σου κι αν μπορεις να συνδεθεις σε αυτο με τον κωδικο που συνδεοσουνα πριν.Κανεις αυτα τα τσεκαρισματα κι αναλογα κοιτας παρακατω
Τελικά το πρόβλημα είναι μόλις το συνδέω στην φόρτιση λειτουργεί το ιντερνετ μόλις το αφήσω με την μπαταρία παπαλα..
Τελικά το πρόβλημα είναι μόλις το συνδέω στην φόρτιση λειτουργεί το ιντερνετ μόλις το αφήσω με την μπαταρία παπαλα..
Μήπως είναι ρυθμισμένο το ΝΒ όταν είναι με μπαταρία αν κλείνει το wifi από προεπιλογή για να κάνει οικονομία στο ρεύμα?? Που σημαίνει θα πρέπει να το ανοίγεις χειροκίνητα πχ με σλάιντερ κάπου στο πλάι του μηχανήματος ή με κάποιον συνδυασμό πλήκτρων το Fn και κάποιο F συνήθως το F6 ή με κουμπάκι πάνω και κάπου δίπλα στο ΚΒ.
Λοιπόν, έχω 4 εξωτερικούς 3,5" (WD & Seagate) των 2-3 ΤΒ έκαστος, με κάποιες χιλιάδες φωτογραφίες. Αν πάρω ένα τέτοιο http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/apothikeusi/nas-storage-server/WD-Backup-My-Cloud-EX4100-WDBWZE0000NBK.htm, θα μπορώ να τους βλέπω, όχι μόνο ξεχωριστά (πχ G,H,I,J) αλλά και να γράφω αντίστοιχα;
Ο λόγος είναι ότι θέλω να ξεφορτωθώ όλα αυτά τα τροφοδοτικά και USB.
macdeath_s
27/11/2017, 23:21
Όντως ανέφερες LVM στον άνθρωπο ? :bawl:
macdeath_s
27/11/2017, 23:29
θα μπορώ να τους βλέπω, όχι μόνο ξεχωριστά (πχ G,H,I,J) αλλά και να γράφω αντίστοιχα;
Ίσως να καταλαβαίνεις τι παίζει αλλά just in case επειδή έγραψες τα γράμματα. Το NAS είναι δικτυακή συσκευή οπότε θα χεις πρόσβαση στους δίσκους μέσω Ethernet και SMB (Map network drive). Νομίζω δεν έχει νόημα να τους βλέπεις ξεχωριστά αλλά να τους κάνεις ένα RAID. Τα τροφοδοτικά και USB εννοείς εξωτερικούς σκληρούς?