View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
20
21
22
23
24
macdeath_s
26/08/2017, 00:19
Λοιπόοον... Αρχικά το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κατάφερα και με χτύπησε ρέυμα από POE μέσω STP. Ήταν μικρή τάση φυσικά και ευτυχώς γιατί ήμουν στα 30μ ύψος.
Γιατί ανέβηκα εκεί πάνω όμως. Για ένα access point γίναν όλα, Aironet δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο το οποίο είχε την εξής συμπεριφορά. Βασικά δεν έπαιρνε καν ρεύμα οπότε άρχισε tshoot. Το switch configuration σωστό και όταν το access point συνδεότανε κατευθείαν στο switchport δούλευε κανονικά. Πιστοποίηση (όχι POE όμως) πέρναγε για CAT6 STP από την άκρη του AP μέχρι την πόρτα του patchpanel. Παρόλα αυτά συνδέοντας το AP δεν δούλευε αλλά μόνο αλλάζοντας καλώδιο. Καμιά ιδέα τι σκατά μπορεί να χει πάει στραβά στο καλώδιο ?
Το ρεύμα με χτύπησε γιατί μέτραγα τα ζευγάρια με πολύμετρο. :D
:confused:
Το patch cord??? :p
Το τηλ έπαιξε;
George_Sp
26/08/2017, 03:15
Σοβαρά συγκρίνεις Retina με οποιαδήποτε TN IPS ενός laptop κάτω των 700ευρώ :p
Νομίζω οτι θες ένα break. Με πολύμετρο στα 30m και αλλάζοντας καλώδια για να δεις τι φταίει; στραβά το πιασες :p
Λοιπόοον... Αρχικά το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κατάφερα και με χτύπησε ρέυμα από POE μέσω STP. Ήταν μικρή τάση φυσικά και ευτυχώς γιατί ήμουν στα 30μ ύψος.
Γιατί ανέβηκα εκεί πάνω όμως. Για ένα access point γίναν όλα, Aironet δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο το οποίο είχε την εξής συμπεριφορά. Βασικά δεν έπαιρνε καν ρεύμα οπότε άρχισε tshoot. Το switch configuration σωστό και όταν το access point συνδεότανε κατευθείαν στο switchport δούλευε κανονικά. Πιστοποίηση (όχι POE όμως) πέρναγε για CAT6 STP από την άκρη του AP μέχρι την πόρτα του patchpanel. Παρόλα αυτά συνδέοντας το AP δεν δούλευε αλλά μόνο αλλάζοντας καλώδιο. Καμιά ιδέα τι σκατά μπορεί να χει πάει στραβά στο καλώδιο ?
Το ρεύμα με χτύπησε γιατί μέτραγα τα ζευγάρια με πολύμετρο. :D
Κάτσε μισό να τα πάρουμε από την αρχή. Όλες οι συσκευές ΡΟΕ που ξέρω δουλεύουν με μικρή τάση max 20V και είναι από τροφοδοτικό που σημαίνει ρεύμα συνεχές. Και αυτό ψιλοείναι κανόνας μιας και παίζουν δίπλα δίπλα με ασθενή ρεύματα αυτά της ethernet. Πως διάολο κατάφερες να σε χτυπήσει συνεχές δηλ να γραπώσεις και τους 2 σωστούς ρευματοφόρους αγωγούς ταυτόχρονα, μόνο εσύ το ξέρεις.
Στο καλώδιο πολλά μπορεί να έχουν πάει στραβά πχ η μόνωση σε κάποιον από τους κλώνους να ήταν σε κάποιο σημείο ελλιπής ή γδαρμένη από κατασκευής και να έκανε βραχυκύκλωμα οπότε έκλεινε η συσκευή για προστασία ή ένα κάρο άλλες μικρο-μαλακίες που μπορούν να σε ταλαιπωρήσουν για πλάκα.
Κάτσε μισό να τα πάρουμε από την αρχή. Όλες οι συσκευές ΡΟΕ που ξέρω δουλεύουν με μικρή τάση max 20V και είναι από τροφοδοτικό που σημαίνει ρεύμα συνεχές. Και αυτό ψιλοείναι κανόνας μιας και παίζουν δίπλα δίπλα με ασθενή ρεύματα αυτά της ethernet. Πως διάολο κατάφερες να σε χτυπήσει συνεχές δηλ να γραπώσεις και τους 2 σωστούς ρευματοφόρους αγωγούς ταυτόχρονα, μόνο εσύ το ξέρεις.
Στο καλώδιο πολλά μπορεί να έχουν πάει στραβά πχ η μόνωση σε κάποιον από τους κλώνους να ήταν σε κάποιο σημείο ελλιπής ή γδαρμένη από κατασκευής και να έκανε βραχυκύκλωμα οπότε έκλεινε η συσκευή για προστασία ή ένα κάρο άλλες μικρο-μαλακίες που μπορούν να σε ταλαιπωρήσουν για πλάκα.
Παιζουν και 48ν οχι μονο 20. Αν εισαι και ιδρωμενος ευκολακι το τζιζ
Παιζουν και 48ν οχι μονο 20. Αν εισαι και ιδρωμενος ευκολακι το τζιζ
48 να μην πω ψέματα δεν έχω δει
αλλά ναι αν είναι λίγο ιδρωμένα τα χέρια σου τα 48 κάνουν τζιζ χαχαχαχα. Μλκια όμως στα 30 μέτρα ύψος να θέλει ο άλλος να μάθει ζεϊμπέκικο και σούστα.
:D
Vstrommer71
26/08/2017, 08:26
48 να μην πω ψέματα δεν έχω δει
αλλά ναι αν είναι λίγο ιδρωμένα τα χέρια σου τα 48 κάνουν τζιζ χαχαχαχα. Μλκια όμως στα 30 μέτρα ύψος να θέλει ο άλλος να μάθει ζεϊμπέκικο και σούστα.
Στα 48 παιζουν πολλα Air Live APs και ολα τα Mikrotik(το οποια παιζουν με ρευμα απο 24-48 αναλογα το injector ή το ρευμα απο το switch).
Nα διαβεβαιωσω οτι το 48αρι δινει καλο τζιζ,το δοκιμασα κι εγω,ευτυχως οχι στα 30μ:lol:
Vstrommer71
26/08/2017, 08:32
(...)
Είμαι λοιπόν ανάμεσα στα εξής (μου αρέσει η ιδέα tablet-φορητού):
- Inspiron 13 5000 2-in-1: i7 επεξεργαστής, 13" οθόνη, 256 SSD και 8G RAM
- XPS 13" 2-in1: i5 επεξεργαστής, 13" οθόνη, 128G σκληρός και 4G RAM
- Microsoft Surface Pro 256 GB 8 GB RAM Intel i5
Φυσικά το Inspiron είναι η πιο οικονομική λύση αλλά το XPS νομίζω έχει πιο καλή οθόνη.
Έχει δουλέψει κανείς με δαύτα ?
Εχω την αμυδρη εντυπωση-σχεδον βεβαιοτητα-οτι και αυτα τα παντρευεσαι,RAM και CPU ειναι κολλημενες στην μητρικη.Το XPS με την 4Κ εχει οντως φανταστικη οθονη,το μονο ψιλομειονεκτημα ειναι η καμερα που ειναι τοποθετημενη σε κουλο σημειο λογω ελλειψης χωρου να μπει στην κανονικη της θεση.Τιμη στρατοσφαιρικη,εγω θα το επαιρνα με την απλη HD που ειναι αρκετα οικονομικοτερη
Vstrommer71
26/08/2017, 08:40
Μλκια όμως στα 30 μέτρα ύψος να θέλει ο άλλος να μάθει ζεϊμπέκικο και σούστα.
Yπαρχουν και χειροτερα πχ να σε παρει πελατης και να σου πει κυριε Βασιλη μας χαλασε η κεραια του επομενου βιντεο,παρακαλω πηγαινετε να δειτε τι εχει και επισκευαστε στην :facepalm:
https://www.youtube.com/watch?v=f1BgzIZRfT8
macdeath_s
26/08/2017, 12:03
Σοβαρά συγκρίνεις Retina με οποιαδήποτε TN IPS ενός laptop κάτω των 700ευρώ :p
Νομίζω οτι θες ένα break. Με πολύμετρο στα 30m και αλλάζοντας καλώδια για να δεις τι φταίει; στραβά το πιασες :p
Κρίνοντας από εδώ (http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=hp+probook+640g3) νομίζω είναι άνω του χιλιάρικου μιας και έχει 256SSD, i5-7300 επεξεργαστή και 8G RAM. ΤΟ θέμα δεν είναι τόσο η ποιότητα αλλά ότι η γωνία θέασης είναι πολύ περιορισμένη.
Τεσπα...
George_Sp
26/08/2017, 12:14
Κρίνοντας από εδώ (http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=hp+probook+640g3) νομίζω είναι άνω του χιλιάρικου μιας και έχει 256SSD, i5-7300 επεξεργαστή και 8G RAM. ΤΟ θέμα δεν είναι τόσο η ποιότητα αλλά ότι η γωνία θέασης είναι πολύ περιορισμένη.
Τεσπα...
Μη κοιτάς cpu ssd ram. αυτά είναι οι μη σταθεροί παράγοντες και δεν εκφράζουν τη γενικότερη κατασκευή. Τα έξτρα χρήματα στις καλές σειρές τα πληρώνεις για οθόνη, σασί. Τα υπόλοιπα είναι κουμπωτά πάνω στα υπόλοιπα σταθερά components.
Στο χα πει πάντως οτι οι οθόνες λάπτοπ πέραν των MAC δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο και μας απάντησες κιόλας οτι δε σε πειράζει. τι θες τώρα :p
macdeath_s
26/08/2017, 12:16
Σχετικά με τη φάση του POE να τα πάρουμε από την αρχή.
@Vaska: Μήπως σου χει λήξει το CCNA ? :D :beer: Ξέρω ότι τα τελευταία 802.3xx φτάνουν μέχρι και κοντά στα 60. Η στάνταρ τάση που ξέρω είναι στα 48V (το θυμάμαι γιατί είναι και η ίδια τάση που θέλουν τα πυκνωτικά μικρόφωνα). Eπίσης το ρεύμα περνάει σε 2 ζεύγη άρα τέσσερα καλωδιάκια για να πιάσεις. Επίσης όπως προείπα το καλώδιο πέρασε την πιστοποίηση.
Λοιπόν στο πώς με χτύπησε τώρα φυσικά και φταίω εγώ. Είχα κόψει το βύσμα είχα γυμνώσει τη μόνωση από τα ζεύγη που χουν την τάση (μπλε και καφέ) και μέτραγα με το πολύμετρο. Ε... πάνω στον ανυψωτή που πήγαινε πέρα δώθε κάποια στιγμή τα ακούμπησα καταλάθος. Ζεμπέκικο δεν χόρεψα γιατί ακούμπησα ένα καλωδιάκι μόνο :p Καλά με χαβαλεδιάσατε αλλά τι στον π3œ φταίει ???
macdeath_s
26/08/2017, 12:52
Μη κοιτάς cpu ssd ram. αυτά είναι οι μη σταθεροί παράγοντες και δεν εκφράζουν τη γενικότερη κατασκευή. Τα έξτρα χρήματα στις καλές σειρές τα πληρώνεις για οθόνη, σασί. Τα υπόλοιπα είναι κουμπωτά πάνω στα υπόλοιπα σταθερά components.
Στο χα πει πάντως οτι οι οθόνες λάπτοπ πέραν των MAC δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο και μας απάντησες κιόλας οτι δε σε πειράζει. τι θες τώρα :p
xaxaxa... τέρμα μλκς όντως. Ε τώρα με πείραζει τόσο gtp που είναι. Δν είναι η ποιότητα είναι ότι δν βλέπω αλλά μλκια για άνω του 1000άρικου να μην είναι IPS. Ή είναι μάπα IPS. Τεσπα είμαι κομπλεξικός το ξέρω, μάλλον για προσωπικό πάλι σε Mac θα καταλήξω αλλά μετά θα γκρινιάζω πάλι. Το XPS είναι καλή εναλλακτική αλλά θέλω να μιλήσω με την Dell να δω πόσο επεκτάσιμο είναι.
George_Sp
26/08/2017, 13:21
xaxaxa... τέρμα μλκς όντως. Ε τώρα με πείραζει τόσο gtp που είναι. Δν είναι η ποιότητα είναι ότι δν βλέπω αλλά μλκια για άνω του 1000άρικου να μην είναι IPS. Ή είναι μάπα IPS. Τεσπα είμαι κομπλεξικός το ξέρω, μάλλον για προσωπικό πάλι σε Mac θα καταλήξω αλλά μετά θα γκρινιάζω πάλι. Το XPS είναι καλή εναλλακτική αλλά θέλω να μιλήσω με την Dell να δω πόσο επεκτάσιμο είναι.
θα σου πω τη συνταγή ενός φίλου αντίστοιχου γκρινιάρη που δεν ικανοποιείται με τίποτα. μου βγάζει το λάδι τι λάπτοπ να πάρει......σκέφτεται το οικονομικό, ανεβάζει μπατζετ κατεβάζει...ξαναψάχνεται...2μήνες μετά ακόμα ψάχνεται και τελικά παίρνει το ακριβότερο σουπερντουπεργουαου γιατί ξέρει οτι αν δε πάρει το καλύτερο θα έχει λόγο να γκρινιάζει πάλι. :lol:
κάνει το ίδιο και στα μηχανάκια του και γενικά σε ότι αγοράζει :D
Σχετικά με τη φάση του POE να τα πάρουμε από την αρχή.
@Vaska: Μήπως σου χει λήξει το CCNA ? :D :beer: Ξέρω ότι τα τελευταία 802.3xx φτάνουν μέχρι και κοντά στα 60. Η στάνταρ τάση που ξέρω είναι στα 48V (το θυμάμαι γιατί είναι και η ίδια τάση που θέλουν τα πυκνωτικά μικρόφωνα). Eπίσης το ρεύμα περνάει σε 2 ζεύγη άρα τέσσερα καλωδιάκια για να πιάσεις. Επίσης όπως προείπα το καλώδιο πέρασε την πιστοποίηση.
Λοιπόν στο πώς με χτύπησε τώρα φυσικά και φταίω εγώ. Είχα κόψει το βύσμα είχα γυμνώσει τη μόνωση από τα ζεύγη που χουν την τάση (μπλε και καφέ) και μέτραγα με το πολύμετρο. Ε... πάνω στον ανυψωτή που πήγαινε πέρα δώθε κάποια στιγμή τα ακούμπησα καταλάθος. Ζεμπέκικο δεν χόρεψα γιατί ακούμπησα ένα καλωδιάκι μόνο :p Καλά με χαβαλεδιάσατε αλλά τι στον π3œ φταίει ???
Η αλήθεια είναι πως έχω καιρό να πιάσω μεγάλο ΑΡ αλά και πάλι δεν το θυμόμουνα ότι ανεβάζουν τόσο ψηλά τάση τα τροφοδοτικά τους. Ανάποδα να με κρεμάσεις τα 20v θυμάμαι.
macdeath_s
26/08/2017, 22:40
θα σου πω τη συνταγή ενός φίλου αντίστοιχου γκρινιάρη που δεν ικανοποιείται με τίποτα. μου βγάζει το λάδι τι λάπτοπ να πάρει......σκέφτεται το οικονομικό, ανεβάζει μπατζετ κατεβάζει...ξαναψάχνεται...2μήνες μετά ακόμα ψάχνεται και τελικά παίρνει το ακριβότερο σουπερντουπεργουαου γιατί ξέρει οτι αν δε πάρει το καλύτερο θα έχει λόγο να γκρινιάζει πάλι. :lol:
Σε διάφορα πράγματα είμαι έτσι αλλά πχ τώρα δεν θα έσκαγα 2000 για να πάρω Mac με τη παπαριά το touchbar. Στο Probook παραήταν μάπα η οθόνη... Δν με πειράζει η ποιότητα αλλά το να πρέπει να κάθεσαι κλαρίνο για να βλέπεις μη και χάσεις τη γωνία δε λέει. Τα XPS θυμάμαι από ένα που είχα στην προηγούμενη δουλειά ότι είχαν καλύτερη οθόνη. Tεσπα με βλέπω να καταλήγω σε Mac που είναι σίγουρη λύση με όλες τις μλκιες της.
macdeath_s
26/08/2017, 22:41
Η αλήθεια είναι πως έχω καιρό να πιάσω μεγάλο ΑΡ αλά και πάλι δεν το θυμόμουνα ότι ανεβάζουν τόσο ψηλά τάση τα τροφοδοτικά τους. Ανάποδα να με κρεμάσεις τα 20v θυμάμαι.
Ρε συ, το AP δεν κολλάει πουθενά στην περίπτωση μου αλλά και πάλι όταν το τροφοδοτείς μέσω POE το τροφοδοτικό του δεν το συνδέεις. Στην περίπτωση που περιέγραφα πριν το AP δεν δούλευε οπότε το είχα αποσυνδέσει και το καλώδιο έπαιρνε ρεύμα κατευθείαν από το switch.
Vstrommer71
26/08/2017, 22:53
Σε διάφορα πράγματα είμαι έτσι αλλά πχ τώρα δεν θα έσκαγα 2000 για να πάρω Mac με τη παπαριά το touchbar. Στο Probook παραήταν μάπα η οθόνη... Δν με πειράζει η ποιότητα αλλά το να πρέπει να κάθεσαι κλαρίνο για να βλέπεις μη και χάσεις τη γωνία δε λέει. Τα XPS θυμάμαι από ένα που είχα στην προηγούμενη δουλειά ότι είχαν καλύτερη οθόνη. Tεσπα με βλέπω να καταλήγω σε Mac που είναι σίγουρη λύση με όλες τις μλκιες της.
Καλο το Mac το 13αρι χωρις το παπαροtouchbar που το ακριβαινει ανευ λογου,κι οχι σε καμμια περιπτωση το 15αρι με το touchpad σαν μικρη πισινα σε μεγεθος.ΜΕΓΑΛΗ χαζομαρα του η μονοετης εγγυηση,και αμφιλεγομενη η επιλογη να εχει μονο Thunderbolt εξοδους για να κουβαλας ενα σωρο ανταπτορες.
Για επαγγελματικη λυση θα σκεφτομουνα σοβαρα ενα XPS με απλη HD και καποιο τριετες ή πενταετες πακετακι εγγυησης,το οποιο η Dell το υποστηριζει σοβαρα.
Πολυ αξιολογη επιλογη,για desktop replacement,και το 15αρι XPS,εντυπωσιακα μαζεμενο για 15αρι
Εξακολουθω να επιμενω(με σοβαρη βεβαιοτητα) οτι ΔΕΝ ειναι κι αυτα αναθαθμιζομενα,built to order και τα παντρευεσαι.
Vstrommer71
26/08/2017, 23:01
Ρε συ, το AP δεν κολλάει πουθενά στην περίπτωση μου αλλά και πάλι όταν το τροφοδοτείς μέσω POE το τροφοδοτικό του δεν το συνδέεις. Στην περίπτωση που περιέγραφα πριν το AP δεν δούλευε οπότε το είχα αποσυνδέσει και το καλώδιο έπαιρνε ρεύμα κατευθείαν από το switch.
Να υποθεσω οτι το AP δουλευε με το παρον switch,δεν εγινε καποια αλλαγη και σταματησε για καποιο λογο να δουλευει,ετσι δεν ειναι?
Εντελως προσωπικη επιλογη,για περιπτωσεις που κατι μου μυριζει με το ρευμα στα POE και για να γλυτωσω σε πρωτη φαση το κοψιμο του καλωδιου και το ψαξιμο με το πολυμετρο,πηρα αυτο το παπαρακι το οποιο μου δινει μια γρηγορη απαντηση αν εχω θεμα ρευματος.
https://www.amazon.com/WS-PoE-Tester-Detector-ethernet-display-actively/dp/B00SCMTMVG/ref=sr_1_3?m=A2SZCFXJT89WME&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1503781203&sr=1-3
macdeath_s
27/08/2017, 19:43
Να υποθεσω οτι το AP δουλευε με το παρον switch,δεν εγινε καποια αλλαγη και σταματησε για καποιο λογο να δουλευει,ετσι δεν ειναι?
Εντελως προσωπικη επιλογη,για περιπτωσεις που κατι μου μυριζει με το ρευμα στα POE και για να γλυτωσω σε πρωτη φαση το κοψιμο του καλωδιου και το ψαξιμο με το πολυμετρο,πηρα αυτο το παπαρακι το οποιο μου δινει μια γρηγορη απαντηση αν εχω θεμα ρευματος.
https://www.amazon.com/WS-PoE-Tester-Detector-ethernet-display-actively/dp/B00SCMTMVG/ref=sr_1_3?m=A2SZCFXJT89WME&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1503781203&sr=1-3
Thanks για την απάντηση. Έχω τις αντίστοιχες λειτουργίες στο Linkrunner (Fluke) αλλά ήμουν σε άλλο project και δεν το χα μαζί.
Βασικά τώρα περνάμε καλώδια (όχι εμείς φυσικά αλλά οι contractors :p) και το AP όπως έγραψα δούλευε μόνο όταν το συνέδεες απευθείας πάνω στο switch. Το καλώδιο όμως πέρναγε κανονικά πιστοποίησης (Ideal Lantek κάτι ο πιστοποιητής)
thunder ace
27/08/2017, 19:56
Για τον Αμιρου λες,τσι; μη κρυβεσαι :cry:
George_Sp
27/08/2017, 20:14
Για τον Αμιρου λες,τσι; μη κρυβεσαι :cry:
τσου αλλά γράφει και εδώ μέσα μια στο τόσο :)
εγω στα ορθια μια χαρα τα θυμαμαι τα 220v :cry:
thunder ace
29/08/2017, 02:41
Για τον Αμιρου λες,ετσι; μη κρυβεσαι :cry::D:lol:
xaotikos
01/09/2017, 22:28
Καλησπέρα, ένα σεντονάκι με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω:
Έχω εδω και χρόνια ένα συστημάκι που αποτελείται από:
Asus Maximus formula x38
Intel Q6600 g0 ( ψύξη thermlright ultra extreme με 2x120άρια fans)
Xfx 8800gts
4x2gb sticks corsair dominator 8500
PSU seasonic 650W
3x sata HDD, 2x ssd, μια κάρτα usb3, 1 dvdrw
Το οποίο έτρεχε ικανοποιητικά από το 2008 με ελαφρό o/c με fsb 333 και λογικά ρεύματα/θερμοκρασίες. Τις προάλλες παρατήρησα πως οι θερμοκρασίες εχουν ανέβει σχετικά (CPU 45-50 idle, 65+ με load) μιας και χρόνο με το χρόνο όλο και κάτι προσέθετα (hdd, κάρτες κλπ) χωρίς να τακτοποιήσω το κουτί.
Ειπα να το συμμαζέψω, να καθαρίσω την θερμοαγωγιμη πάστα, να ξαναβάλω κλπ.
Αφού το συμμάζεψα λοιπόν, το ξαναστηνω και δεν έκανε post, δούλευε συνεχώς όλα τα fans στο φουλ κλπ. Μετά από clr cmos, μπαταρίες, συνδέσεις-αποσυνδέσεις έφτασα στο εξής:
παιζει ΜΟΝΟ με το ένα stick (οποιοδήποτε όμως απο τα 4) ΜΟΝΟ στη θέση B1 (το δεύτερο μπλε στην asus). Με το που βάλω άλλο stick πάνω (στη θέση A1 πχ οπως προτείνει η asus για ζεύγος) δεν κάνει post.
Αυτά που δοκίμασα ειναι τα παρακάτω:
1) BIOS Default ολα
2) bios default, ram στα 800 δηλωμένη
3) CPU default και ram στα 1066 με voltage 2.04-2.12 (true στο HWINFO απο 2.08 έως 2.16-τα στικάκια θέλουν 2.1)
4) το παλιό setup για o/c στα 3Ghz αλλά με NB ανεβασμένο στα 1.41 απο 1.37
5) διάφορα setup που βρήκα για ρεύματα κλπ στο net για 3.2-3.4 αλλά με το fsb στα 333 (ώστε να δω αν δεν επαρκούν πλεον τα ρεύματα)
6) εχω ξεμείνει απο ιδέες.....
Μόλις βάλω 2 dimms και πάνω, απλά ανοίγει, δουλεύουν οι ανεμιστήρες, ολα τα led πράσινα, το led hdd διαβάζει για λιγο και μετά σβήνει...και μένουν όλα ετσι χωρις post.
Υπόψην, με 1 stick στη θέση B1 παιζει μια χαρά, θερμοκρασίες idle 35/ max 60.
Plz ιδέες;;; ειναι ακόμα αξιόμαχο συστήματάκι για αυτα που κάνω και τα -6gb ram μου λείπουν...
George_Sp
02/09/2017, 01:18
3 σενάρια από το απλούστερο στο πιο σύνθετο
Σκόνη στο slot κατά το κούμπωμα ξεκούμπωμα των parts.
Ή παράσφιξες την ψύκτρα και στράβωσε η μητρική τραυματίζοντας τα pcb trails που πάνε στα dimms, ή ο Internal Memory Controller (IMC) του 6600 την άκουσε λόγω πολλών ετών με overclock και πειραγμένα ρεύματα. Ποντάρω περισσότερο στο 1ο.
Πάμε λοιπόν.
Ρίξε ένα φύσημα και στα memory slots. Αν εχεις και πινελάκι μαλακό προσεκτικά περνάς από πάνω χωρίς να κόψεις καμιά τρίχα μέσα στις χαρακιές.
Αν λύθηκε ez pez lemon squeezy. Αν όχι continue reading
Ξεκίνα να ξεσφίγγεις στροφή στροφή και σε διαγώνιο τις βίδες στην Thermalright προσεκτικά ενώ παράλληλα έχεις ανοιχτό στο bios τη καρτέλα θερμοκρασιών. Εντός bios έχεις ένα cpu load περί το 40-50% οπότε όταν ξεσφίξεις σε σημείο που η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει δυσανάλογα ξανασφίγγεις μισή στροφή κάθε βίδα μέχρι να πατήσει ξανά σωστά και να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία.
Αν μετά το παραπάνω σβήσεις το μηχάνημα και τα slot δουλέψουν σωστά τη γλίτωσες φθηνά και προσοχή από δω και πέρα στο σφίξιμο.
Αν πάλι δεν βγει άκρη ξήλωμα την UltraExtreme και προσεκτικό βγάλσιμο του επεξεργαστή. Παίζει να σου πέρασε θερμοαγώγιμη κάτω ή περιμετρικά από τα πινάκια ή να έκατσε ελάχιστη μέσα στο socket. Λίγο βαμβάκι σε ένα ψιλό τσιμπιδάκι για τα φρύδια και προσεκτικό καθαρισμό χωρίς να τραυματίσεις-λυγίσεις pins.
Τελευταίο σενάριο κατά την αλλαγή των parts να μην έκανες καθαρή δουλειά ώστε να αποκλείσεις στατικό ηλεκτρισμό ή καμιά κατσαβιδιά που δε φαίνεται πάνω στο pcb.
xaotikos
02/09/2017, 12:25
Thanks.
Για αρχή τον στατικό τον αποκλείω μιας και "γειωνομουνα" πάντα στο κουτί πριν πιάσω κάτι φυσικά αφού είχαν αποφορτίσει πυκνωτές κλπ.
Σκόνη στα slots λίγο δύσκολο μιας και το φύσηξα καλά και με το μάτι σε φως δεν φάνηκε κάτι, είναι όμως ένα ενδεχόμενο.
Θα δοκιμάσω το ξεσφίγμα της thermalright...
Για θερμοαγωγιμη στην CPU το βλέπω πολύ χλωμό καθώς έκανα την διαδικασία 2 φορές (καθάρισμα-πάστα) βάζοντας ποσότητα φασολιού και δεν είχε εκτός CPU.
Το άλλο που δεν είδα προσεκτικά και το σκέφτομαι είναι για κανένα στραβό pin στο socket.
Όποτε, πρώτα δοκιμή της ψύκτρας και μετά socket
Thanks.
Για αρχή τον στατικό τον αποκλείω μιας και "γειωνομουνα" πάντα στο κουτί πριν πιάσω κάτι φυσικά αφού είχαν αποφορτίσει πυκνωτές κλπ.
Σκόνη στα slots λίγο δύσκολο μιας και το φύσηξα καλά και με το μάτι σε φως δεν φάνηκε κάτι, είναι όμως ένα ενδεχόμενο.
Θα δοκιμάσω το ξεσφίγμα της thermalright...
Για θερμοαγωγιμη στην CPU το βλέπω πολύ χλωμό καθώς έκανα την διαδικασία 2 φορές (καθάρισμα-πάστα) βάζοντας ποσότητα φασολιού και δεν είχε εκτός CPU.
Το άλλο που δεν είδα προσεκτικά και το σκέφτομαι είναι για κανένα στραβό pin στο socket.
Όποτε, πρώτα δοκιμή της ψύκτρας και μετά socket
Δεν μπορείς να έχεις στραβό πιν στο σόκετ και να μπουτάρει το μηχάνημα με την μία μνήμη. Μάλλον γειά σας ο κοντρόλερ της μνήμης (αρκετά συνηθισμένο σε πολυετίας Asus.
Επίσης δεν γίνεται να παρασφίξεις οποιοδήποτε επώνυμο CPU Cooler γιατί έχουν τέρματα οι βίδες γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αν συμβαίνει με το σφίξιμο του cpu cooler να κάνει κουλά, υπάρχει σπάσιμο του κυκλώματος πάνω στο pcb. Στα 25+ χρόνια που είμαι στον χώρο μόνο μία φορά μου έχει τύχει και την πάθαινε όταν μοντάριζα το boar στο κουτί. Μόλις λασκάριζα μία βίδα όλα καλά, μόλις την έσφιγγα πέθαινε. Και είχε δημιουργηθεί από λαλακία του κατόχου που προσπάθησε να το παίξει μάστορας. Το PCB είναι αρκετά εύκαμπτο και οι πίστες αντέχουν αρκετή στρέβλωση
Εντός bios έχεις ένα cpu load περί το 40-50%
Αν και δεν το έχω μετρήσει ποτέ, το θεωρώ υπερβολή να φτάνει στο 50% η cpu σε κατάσταση σχεδόν idle. Κάτω από 10% θα έλεγα αν με ρωτούσαν. Και πάλι λέω δεν το έχω μετρήσει ποτέ, αν το ξέρεις σίγουρα, πάσο (θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι σχετικό)
Live2ride
02/09/2017, 13:28
Ξεσυνδεσε τα πάντα απο την μητρική, άσε μόνο πληκτρολόγιο πάνω και παιξε με τις μνήμες.
Στο slot που παίζει η μνήμη κανετες ολες memtest να δεις αν έχει κάποια πρόβλημα.
Αν πάλι δεν, δοκίμασε να ξανα φλασαρεις το bios η να βάλεις παλιότερη η νεότερη έκδοση.
George_Sp
02/09/2017, 14:42
Αν και δεν το έχω μετρήσει ποτέ, το θεωρώ υπερβολή να φτάνει στο 50% η cpu σε κατάσταση σχεδόν idle. Κάτω από 10% θα έλεγα αν με ρωτούσαν. Και πάλι λέω δεν το έχω μετρήσει ποτέ, αν το ξέρεις σίγουρα, πάσο (θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι σχετικό)
Έχει μετρηθεί με αισθητήρα θερμοκρασίας χωνευτό σε custom μπλοκ υδρόψυξης. Και λέω για 40-50% γιατί έγινε σύγκριση με την ίδια θερμοκρασία που έδινε ένα stress test εντός windows σε διαφορετικά πσοοστά loading. Οι θερμοκρασίες που ταυτίστηκαν ήταν για ποσοστό 40-50% cpu load. Δεν έχω κάτι σε λινκ να σε παραπέμψω αλλά λογικά σε overclocking fora θα βρεις αντίστοιχες αναφορές :)
agamoi-thytai
02/09/2017, 23:01
Windows 10, κάποιες φορές κολλάει το PC και το μόνο που κινείται είναι το ποντίκι.
Και format έκανα πάλι τα ίδια.
macdeath_s
03/09/2017, 00:55
Thanks για την απάντηση. Έχω τις αντίστοιχες λειτουργίες στο Linkrunner (Fluke) αλλά ήμουν σε άλλο project και δεν το χα μαζί.
Βασικά τώρα περνάμε καλώδια (όχι εμείς φυσικά αλλά οι contractors :p) και το AP όπως έγραψα δούλευε μόνο όταν το συνέδεες απευθείας πάνω στο switch. Το καλώδιο όμως πέρναγε κανονικά πιστοποίησης (Ideal Lantek κάτι ο πιστοποιητής)
Λύθηκε το μυστήριο. Δεν ήταν γειωμένο το συγκεκριμμένο ρακ και για αυτό δεν δούλευε το AP. Κουλό, πρώτη φορά που το βλέπω και ακόμη πιο περίεργο ήταν ότι το καλώδιο αυτό καθαυτό δεν ήταν STP... Τεσπα ελύθη πάμε παρακάτω...
Λύθηκε το μυστήριο. Δεν ήταν γειωμένο το συγκεκριμμένο ρακ και για αυτό δεν δούλευε το AP. Κουλό, πρώτη φορά που το βλέπω και ακόμη πιο περίεργο ήταν ότι το καλώδιο αυτό καθαυτό δεν ήταν STP... Τεσπα ελύθη πάμε παρακάτω...
Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο...
xaotikos
03/09/2017, 18:30
Update:
Δοκίμασα να κάνω 2-3 restart και μετά να βαλω άλλο ενα στικάκι στο A1 αλλα παλι δεν.
Τελικά ξαναεβγαλα ψύκτρα/CPU να τσεκάρω για pins.
Οπως φαινεται στα συνημμένα βρήκα ενα λιιγο στραβομένο και προσπάθησα να το φέρω κάπως.
Ξανά κούμπωσα, εβαλα πάστα. Δοκίμασα 1 στικάκι στο b1 για να βεβαιωθώ οτι δεν χάλασα κατι, οκ.
Εβαλα δεύτερο στο b2. ΟΚ.
Απο εκει και περα οτι και να βαλω σε a1/a2 δεν κανει post.
Τουλάχιστον τώρα εχω 4gb...
388075
George_Sp
03/09/2017, 18:51
Αν ήταν κάποιο ακριανό πιν δε θα σε επηρέαζε...δυστυχώς αυτά που είναι στο κέντρο αν δεν είναι όλα στη θέση τους σωστά έχεις τέτοια θέματα. Πολύ δύσκολη επέμβαση και που αρκετοί τεχνικοί δεν την αναλαμβάνουν. Ή το δουλεύεις όπως είναι ή προσπαθείς να το ισιώσεις διακινδυνεύοντας να το σπάσεις και να χαιρετίσεις τη μητρική.
xaotikos
03/09/2017, 18:58
Το έφερα λιγο, δεν ειμαι σίγουρος αν έρχεται περισσοτερο...αν ειχα ενα backup board και χρόνο ίσως δοκίμαζα περισσοτερο
Αν ξαναβγαλω το board θα δοκιμάσω να βαλω στο backplate της ψύκτρας πλαστικές/λαστιχιενες ροδέλες ώστε να αποκλεισω και τυχον επαφή που μπορει να επηρεάζει. Κάπου το διάβασα να εχει δουλέψει και αυτο..
Υπάρχει τρόπος να περάσω απο τον fireflox στον edge πχ τους κωδικους μου εκτός απο τους σελιδοδείκτες μου;
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω πως όχι. Το βασικό ερώτημα είναι: γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Γιατί ο ff κρασαρει συνέχεια οπότε πρέπει να αλλάξω. Γιατί τι έχει ο μαμά;
Για τον Edge δεν ξέρω αλλά μπορείς να τους περάσεις στον Chrome, αν σε βολεύει.
Όταν τον δοκίμασα τον βρήκα υποδεέστερο από chrome/ffox σχεδόν σε όλα, ειδικά στη διαχείριση μνήμης που ήλπιζα σε βελτίωση σε σχέση με τους άλλους. Έχω καιρό να τον χρησιμοποιήσω πάντως οπότε μπορεί να έχει βελτιωθεί μετά από κανένα update.
Το να κρασάρει ο ffox για τα δικά μου δεδομένα είναι ασύνηθες, μήπως φταίει κανένα plugin;
Ναι μπορεί ίσως δε ξέρω και πολλά από αυτά για να συγκρίνω. Έτσι και αλλιώς επιλογές υπάρχουν. Αν τα περνάει ο Chrome για να μη κάθομαι να γράφω ένα ένα, Chrome it is then.
AUFGEBRACHT
06/09/2017, 18:42
Γιατί ο ff κρασαρει συνέχεια οπότε πρέπει να αλλάξω. Γιατί τι έχει ο μαμά;
Μακράν ο πιο αργός και ασταθής browser, πολλές φορές κάνει λεπτό ολόκληρο να φορτώσει. Ο Edge και ο IE πολύ γρηγορότεροι...
πέτυχα το εξής εχθες.Ειναι φυσιολογικό;
388149
Να ειναι δλδ ο ff 4 φορες ενεργός;
Άλλο το εκτελέσιμο αρχείο κι άλλο τα background processes.
388150
πέτυχα το εξής εχθες.Ειναι φυσιολογικό;
388149
Να ειναι δλδ ο ff 4 φορες ενεργός;
Όπως είπε και ο Μπλίτζ είναι τα διάφορα background procs.
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Multiprocess_Firefox
Επίσης κάποιοι browsers (και ο ff πιθανά να μπορεί να το κάνει) σηκώνουν κάθε σελίδα σε διαφορετικό proccess
AristidisZ
07/09/2017, 19:14
Μια βοήθεια ρε παιδιά:
2 μέρες τώρα το pc στη δουλειά μου βγάζει το ακόλουθο μύνημα όταν πάω να μπω στο φόρουμ:
388165
Hint 1: ο admin δεν έχει μπλοκάρει το φόρουμ
Hint 2: μπαίνω τη πρώτη φορά που logάρω στο pc και είμαι οκ. Μόλις πάω να διαβάσω ένα thread, μου βγάζει αυτό το μύνημα
Hint 3: δοκίμασα να καθαρίσω τα μπισκότα - τζίφος
Hint 4: δοκίμασα και από chrome και από IE, παραμένει το πρόβλημα
George_Sp
07/09/2017, 19:16
κέρνα καμιά μπύρα τον IT σας να σε ξεκλειδώσει. Το αφεντικό του δωσε οδηγίες γιατί μάλλον η παραγωγικότητα κοιτάζει το πάτωμα. :)
edit: admin εννοείς;
Είναι ξεκάθαρα μπλοκαρισμένο από το panda, όπως φαίνεται στην εικόνα.
Πόσο καλός είναι ο αντμίν; Υπάρχουν πάντα τρόποι. :p
macdeath_s
07/09/2017, 22:12
Μια βοήθεια ρε παιδιά:
2 μέρες τώρα το pc στη δουλειά μου βγάζει το ακόλουθο μύνημα όταν πάω να μπω στο φόρουμ:
388165
Hint 2: μπαίνω τη πρώτη φορά που logάρω στο pc και είμαι οκ. Μόλις πάω να διαβάσω ένα thread, μου βγάζει αυτό το μύνημα
Πες του να στο κάνει whitelist στο Content Filtering γιατί δεν είναι για games το moto. Εδώ έχουμε και ενότητα με IT να ούμε. Αν δεν δοκίμασε να δεις αν είναι σεταρισμένο σε proxy το Panda. Αν θες βάζεις και ένα ΤΟΡ και καθαρίζεις αλλά μπορεί να σε απολύσουν :D
AristidisZ
08/09/2017, 06:57
Όπου admin = IT Manager, με τον οποίο τα λέμε καλά και τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν το έχει block το φόρουμ (αν το είχε κάνει block θα μου το έλεγε, είμαι σίγουρος)
Βασικά κανένα φόρουμ δεν είναι μπλοκαρισμένο από όσο έχω δει, fb & λοιπά είναι μπλοκαρισμένα, στοίχημα και φαντάζομαι τσοντοsite (δεν έχω δοκιμάσει όμως :D )
Αυτό που είπα είναι ότι όταν λογκάρω πρώτη φορά στο pc (π.χ. όταν θα το ανοίξω σήμερα το πρωί) την 1η φορά που θα μπω δεν μπλοκάρεται η σελίδα (αν π.χ. πάω να μπω fb, με την μία θα μου βγάλει αυτό το μύνημα, δεν θα με πάει καν στην αρχική σελίδα). Όταν πάω να ανοίξω κάποιο thread, ή τέλος πάντων κάνω κλικ σε κάποιο link σε thread ή ότιδήποτε, τότε μου το βγάζει
AristidisZ
08/09/2017, 08:08
Το λοιπόν, χτες καθάρισα cookies, αλλά δεν είχα κάνει login - logout στο pc account μου
Σήμερα δουλεύει κανονικά :beer:
AristidisZ
09/09/2017, 16:03
Update:
Τελικά μετά από λίγο, ενώ είχα στείλει ένα μύνημα και είχα κάνει browsing στο φόρουμ, μου το ξανάκοψε...
Καμιά ιδέα ρε παιδιά ;;;
Update:
Τελικά μετά από λίγο, ενώ είχα στείλει ένα μύνημα και είχα κάνει browsing στο φόρουμ, μου το ξανάκοψε...
Καμιά ιδέα ρε παιδιά ;;;
Προφανώς, έχετε άχρηστο admin....
:tooth:
headbanger
10/09/2017, 19:24
Μια βοήθεια ρε παιδιά:
388165
το μύνημα κάτω δεξιά το διάβασες;;;
τεσπα, ο αντμιν έχει αυτόματα φίλτρα που κατηγοριοποιει το Moto.gr σαν games.
το λοιπόν, θα πρέπει να ζητήσεις εξαίρεση, η το φορουμ μας να αλλάξει key words
Vstrommer71
10/09/2017, 21:44
Update:
Καμιά ιδέα ρε παιδιά ;;;
Να δουλευετε ρε ρεμπεσκεδες που θελετε να κωλοβαρατε στα ιντερνετς!
Με τιμη,
Ο Admin
:-))))))))
Live2ride
10/09/2017, 23:16
μπορείς να παρακάμψεις τους αποκλεισμούς και να ανοίγεις τις σελίδες που θες μέσω του google page translate. :p
atithasos2
11/09/2017, 21:47
βαλε το ultra surf κ παρακαμπτεις καθε φιλτρο....υπαρχει κ σε plugin για τον περιηγητη σου...
macdeath_s
13/09/2017, 20:35
αγαπητοί χρήστες των γ@%^# παράθυρων...
Η εξίσου αγαπητή με τα Windows Vodafone (ή Putafone όπως την λέω φιλικά στην καθομιλουμένη εδώ) σε κάθε κύκλωμα που παραδίδει tagάρει (και ταγάρι επίσης) το traffic με VLAN. Οπότε αν δεν ταγκάρεις εσύ τραφικ δεν περνά. Δεν πα να σαι από τους τοπ 5 πελάτες της στο Ευρώπη το ταγκ θα πέσει.
Εν ολίγοις στο θέμα μας... Μου λέει η network engineer στο τηλ "Could you please apply VLAN21 to your egress traffic?" Α μπεγ γιουρ μπαρντόν λέω είμαι σε Windows 10, δε μου λεγες καλύτερα να δω σε replay Μπογδάνο. Τεσπα, ψάχνομαι internet, διαπιστώνω ότι πρέπει να κατεβάσω έξτρα drivers από την Intel, το κάνω και ταγκάρω.
Και παίζει το εξής θέμα. Πρέπει να βάλω στατική IP και λόγω του VLAN tagging μπαίνει στο subinterface που φτιάχνουν τα Windows. Την παίρνει μια χαρά (και το σύστημα γενικότερα) αλλά όταν κάνω ipconfig βλέπω μια link-local στην IP αλλά μάσκα και gw να είναι σωστά.
Τρελή ανωμαλία αλλά επειδή έχω γράψει εδώ τα πιο κουλά αλ΄λα οι τσάκαλοι συνάδελφοι πετάνε κάτι ωραία ας δούμε και αυτό...
Δοκίμασε τις netsh interface ipv6 show address και route print μήπως σου δείξουν την στατική.
Edit: και ipconfig /all
macdeath_s
13/09/2017, 21:45
Δοκίμασε τις netsh interface ipv6 show address και route print μήπως σου δείξουν την στατική.
Edit: και ipconfig /all
IPv6 ???:eek: πιστεύω δν θα το ζ'ησουμε αυτό παρα τις φιλότιμες προσπάθειες παγκοσμίως
/all έκανα αλλά θα δοκιμάσω τα υπόλοιπα αύριο. Θενκς
Έγραψες link-local και μπερδεύτηκα.. :D
netsh interface ip show address
Δες κι εδώ (https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc731521(v=ws.10).aspx).
macdeath_s
13/09/2017, 22:28
Έγραψες link-local και μπερδεύτηκα.. :D
netsh interface ip show address
Δες κι εδώ (https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc731521(v=ws.10).aspx).
αααα. όχι την IPv4 link local (169.254.x.x)
αααα. όχι την IPv4 link local (169.254.x.x)
ααααα!! apipa! :bawl:
Edit: Παίρνει ip το interface ? Δουλεύει το tagging ?
macdeath_s
13/09/2017, 23:03
ναι λέγεται και έτσι indeed. Δεν είμαι στη δουλειά τέτοια ώρα (ευτυχώς). Θα σε πω αύριο τα νεότερα.
macdeath_s
14/09/2017, 09:34
πάπαλα
388300
Vstrommer71
14/09/2017, 09:39
Δεν παιρνω ip,δεν ειμαι στο Vlan ουτε πουθενα μας λεει το interface μουρλια...
Ενδιαφερον,λαπτοπακι με linux παιρνει κανονικα?
macdeath_s
14/09/2017, 09:54
Δεν παιρνω ip,δεν ειμαι στο Vlan ουτε πουθενα μας λεει το interface μουρλια...
Ενδιαφερον,λαπτοπακι με linux παιρνει κανονικα?
Δεν έχω εδώ κανένα Unix πέραν από ένα Mac που χει μονίμως meetings.
Στο VLAN είναι και IP παίρνει εν μέρει αλλά στο cmd δείχνει μόνο το gateway.
Vstrommer71
14/09/2017, 11:02
Δεν έχω εδώ κανένα Unix πέραν από ένα Mac που χει μονίμως meetings.
Στο VLAN είναι και IP παίρνει εν μέρει αλλά στο cmd δείχνει μόνο το gateway.
Υποθετω οτι στο ethernet 3 εχεις βαλει καρφωτες ip.
Εχεις ευχερεια να δοκιμασεις και στο wlan αν δουλευει ή βγαζει το ιδιο?
Υποθετοντας παντα οτι το VLAN ειναι σωστο ε!
(Δυστυχως ή ευτυχως χρειαζεται κι ενα αλλο μηχανημα να δοκιμασεις...)
πάπαλα
Gateway metric 256???
Δοκίμασες να δώσεις την στατική ip από cmd;
Δοκίμασες να κάνεις reset όλο το tcp/ip στα Windows:
netsh int ip reset
George_Sp
14/09/2017, 11:41
(Δυστυχως ή ευτυχως χρειαζεται κι ενα αλλο μηχανημα να δοκιμασεις...)
σας παρακολουθώ....προς το παρόν και γω συμφωνώ με το από πάνω
ευτυχώς θα πω...
Vstrommer71
14/09/2017, 12:36
Gateway metric 256???
Δοκίμασες να δώσεις την στατική ip από cmd;
Δοκίμασες να κάνεις reset όλο το tcp/ip στα Windows:
netsh int ip reset
Routing protocoll?Αρχιζουμε βαθυυυυυυύ σκαψιμο...
Vstrommer71
14/09/2017, 12:40
σας παρακολουθώ....προς το παρόν και γω συμφωνώ με το από πάνω
ευτυχώς θα πω...
Οπως καταλαβες ακομη ειμαστε στην μεθοδο της μαγικης σφαιρας,guestimation που λενε και στο χωριο μου.Απλα οταν εχω λιγο χρονο προσπαθω να δω αν μπορω να βοηθησω αν και το δικτυακο ειναι αρκετα φρεσκο για μενα.Βασικα παμε να γκρεμισουμε το φορουμ και να το κανουμε φορουμ τρελαμενων μοτοκομπιουτερακηδων:lol:
macdeath_s
14/09/2017, 13:40
Τι routing protocol ρε παιδιά τα μπλέξαμε. Ευτυχώς δεν έχουν ούτε καν RIP τα Windows.
@Vstormer: To WLan πού κολλάει ? Αυτό που έγραψα αρχικά είναι ότι προσπαθώ να δω τη σύνδεση σε ένα κύκλωμα που παρέδωσε ο πάροχος και συνδέομαι στο CPE του κατευθείαν με καλώδιο. Το Wlan μια χαρά δουλεύει.
Το Ethernet3 είναι σαν subinterface του Ethernet και δημιουργήται όταν ταγκάρω με VLAN. Αν απενεργοποιήσω το 802.1Q τότε το Ethernet μια χαρά τις παίρνει και τις δείχνει τις στατικές.
@Sek: θα μυο τηλ ο ISP (ευτυχώς από Αγγλία) σε καμιά ώρα, αν προλάβω θα δοκιμάσω το ρεσετ.
George_Sp
14/09/2017, 14:09
Τι routing protocol ρε παιδιά τα μπλέξαμε. Ευτυχώς δεν έχουν ούτε καν RIP τα Windows.
@Vstormer: To WLan πού κολλάει ? Αυτό που έγραψα αρχικά είναι ότι προσπαθώ να δω τη σύνδεση σε ένα κύκλωμα που παρέδωσε ο πάροχος και συνδέομαι στο CPE του κατευθείαν με καλώδιο. Το Wlan μια χαρά δουλεύει.
Το Ethernet3 είναι σαν subinterface του Ethernet και δημιουργήται όταν ταγκάρω με VLAN. Αν απενεργοποιήσω το 802.1Q τότε το Ethernet μια χαρά τις παίρνει και τις δείχνει τις στατικές.
@Sek: θα μυο τηλ ο ISP (ευτυχώς από Αγγλία) σε καμιά ώρα, αν προλάβω θα δοκιμάσω το ρεσετ.
μπορεί να πω και μπούρδα γιατί είναι από τα ευκόλως εννοούμενα που συνήθως όμως τα προσπερνάμε γι αυτό το λόγο:
τσέκαρε λίγο τα ethernet bindings σε κάθε στάδιο.....κάτι μου λέει οτι παίζει να έχει σεταριστεί για άλλη χρήση από αυτή που θες με αποτέλεσμα να σου κόβει αυτά που λες.
μου χει τύχει σε soho κατάσταση να βλέπει δίκτυο αλλά όχι ίντερνετ για αυτό το λόγο.
α...και κάτι ακόμα πιο τραβηγμένο..να είναι δικλείδα ασφαλείας του παρόχου (ΟΤΕ) λόγω ενεργοποίησης υπηρεσιών Wi-Fi outbound sharing. Απενεργοποιώντας το OTE WiFi Fon κατάφερα να ξαναδώ από VPN δικτυακά συσκευές που πριν δεν ήταν discoverable.
μπορεί να πω και μπούρδα γιατί είναι από τα ευκόλως εννοούμενα που συνήθως όμως τα προσπερνάμε γι αυτό το λόγο:
τσέκαρε λίγο τα ethernet bindings σε κάθε στάδιο.....κάτι μου λέει οτι παίζει να έχει σεταριστεί για άλλη χρήση από αυτή που θες με αποτέλεσμα να σου κόβει αυτά που λες.
μου χει τύχει σε soho κατάσταση να βλέπει δίκτυο αλλά όχι ίντερνετ για αυτό το λόγο.
α...και κάτι ακόμα πιο τραβηγμένο..να είναι δικλείδα ασφαλείας του παρόχου (ΟΤΕ) λόγω ενεργοποίησης υπηρεσιών Wi-Fi outbound sharing. Απενεργοποιώντας το OTE WiFi Fon κατάφερα να ξαναδώ από VPN δικτυακά συσκευές που πριν δεν ήταν discoverable.
Μαλλον το μοντεμακι του οτε ειχε κανει enable κανα "ap isolation"
George_Sp
14/09/2017, 15:44
Μαλλον το μοντεμακι του οτε ειχε κανει enable κανα "ap isolation"
nope... είναι ζήτημα port binding από τον provider. Έχει ειπωθεί από αρκετούς στο adslgr φορουμ και γω το ανακάλυψα τυχαία πριν 2 χρόνια όταν πρωτοφέρανε το OTE WifiFon.
Δε ξέρω αν είναι και η λύση στο πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση αλλά σίγουρα αξίζει τσεκαρίσματος.
Vstrommer71
14/09/2017, 16:35
Αναμενουμε την απαντηση(ειτε απο τον provider ειτα απο Βόδιαφον) γιατι ειναι ενδιαφερον το θεματακι.Για να δουμε...
Κι όμως τα Windows έχουν RIP!! :lol:
Ξέρεις τι σκέφτομαι; μήπως πρέπει να παίξεις λίγο με το φυσικό interface; Είναι ενεργό;
Vstrommer71
14/09/2017, 16:56
Κι όμως τα Windows έχουν RIP!! :lol:
Ξέρεις τι σκέφτομαι; μήπως πρέπει να παίξεις λίγο με το φυσικό interface; Είναι ενεργό;
Μολις εκανα μια βολτα στα ιντερνετς και ειδα οτι κι αλλοι με windows 10 εχουν θεματα στο σεταρισμα του vlan.Η μαμα μικρομαλακή λεει οτι η υποστηριξη σε vlan αποκατασταθηκε με την εκδοση creators update και μετα και φρεσκους drivers.My last penny που λενε και στο χωριο μου οτι κατι δεν παιζει σωστα τοπικα.Οποτε πρεπει να δουμε ΤΙ παιζει στο συγκεκριμενο μηχανημα κι αν εχει την τελευταια εκδοση και τους τελευταιους drivers.Και ου μπλεξεις δηλαδη,να τρως μερονυχτα να δεις ποιος driver παιζει,αλλιως βαλε καναν αλλον που θα παιζει καλυτερα.Τρεις λαλουν και δυο χορευουν δηλαδη!
Στην τελικη ενα wireshark στην καρτα δικτυου να δουμε τι γινεται στα πακετα και πανε στο διαστημα..
(Τωρα θα γινω κακος αμα πω οτι στα 7 ολα δουλευουν αψογα?:a52: )
I am running CU build 15063.413 with driver release 22.3 and both VLAN and Teaming are working perfectly for me. I have tried teaming on my desktop and VLAN on my laptop.
Από το forum της Intel (https://communities.intel.com/message/481831?tstart=0#481831).
Όπως λέει κι ο Vstrommer71...
Χρειάζεται η 22.3 του driver της Intel και τύχη με την έκδοση/update των Windows! :cry: :lol:
macdeath_s
14/09/2017, 22:51
Sek και Vstormer σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το input. Είχα βάλει ήδη driver της Intel μιας και χωρίς αυτό δεν μπορείς καν να ταγκάρεις. Τεσπα το θέμα ήταν με το MTU και κάτι άλλο proprietary στο CPE του παρόχου και μετά φυσικά το VLAN. Έπαιζε όμως κανονικά με το VLAN από το laptop και εν τέλει κατάφεραν Ινδοί, άγγλοι και ισπανοί να το βγάλουν.
Τώρα μένει να παίξε με το κτήνος (4500Ε Catalyst) αλλά εκεί παίζουμε στην έδρα μας ;)
:beer:
αλλά εκεί παίζουμε στην έδρα μας ;)
και με κερκίδα κιόλας! :wave2:
Vstrommer71
14/09/2017, 23:49
Sek και Vstormer σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το input. Είχα βάλει ήδη driver της Intel μιας και χωρίς αυτό δεν μπορείς καν να ταγκάρεις. Τεσπα το θέμα ήταν με το MTU και κάτι άλλο proprietary στο CPE του παρόχου και μετά φυσικά το VLAN. Έπαιζε όμως κανονικά με το VLAN από το laptop και εν τέλει κατάφεραν Ινδοί, άγγλοι και ισπανοί να το βγάλουν.
Τώρα μένει να παίξε με το κτήνος (4500Ε Catalyst) αλλά εκεί παίζουμε στην έδρα μας ;)
Καλως ηρθατε στον υπεροχο κοσμο του packet analysis χαχα.Τι ειχανε κανει οι λεβεντες με το MTU?
Φανταζομαι δεν θα παιξεις εσυ με το catalyst,αλλα αν το κανεις ειναι ωραιο case study.
Και με βαζεις στην πριζα να συνεχισω τα ευαγγελια του CCNA τα οποια τα εχω αφησει λιγο απο περυσι.
Οποτε εσυ φερνε μας προβληματα να συσκεπτομεθα και να βοηθουμε οπου μπορουμε!
macdeath_s
14/09/2017, 23:53
Καλως ηρθατε στον υπεροχο κοσμο του packet analysis χαχα.Τι ειχανε κανει οι λεβεντες με το MTU?
Φανταζομαι δεν θα παιξεις εσυ με το catalyst,αλλα αν το κανεις ειναι ωραιο case study.
Και με βαζεις στην πριζα να συνεχισω τα ευαγγελια του CCNA τα οποια τα εχω αφησει λιγο απο περυσι.
Οποτε εσυ φερνε μας προβληματα να συσκεπτομεθα και να βοηθουμε οπου μπορουμε!
Άμα πάρεις το CCNA σου χω και CCNP για EIGRP SIA routes σε GRE tunnels. :D
Subscribed!
:a014:
macdeath_s
15/09/2017, 00:21
Subscribed!
:a014:
OSPF δεν παίζεται εσείς ? Καλά δεν θυμάμαι ?
Vstrommer71
15/09/2017, 09:44
Τωρα ναι,μου λες παρε διπλωμα για παπακι και σου εχω μετα μια H2R Turbo για να οδηγησεις!:bawl:
(Υπομονη και βουδιστικη κατανυξη,αυτο μας μαθαινουν τα δικτυα!)
AUFGEBRACHT
22/09/2017, 20:26
Χρησιμοποιώ το Bitdefender Internet Security και πριν 2 εβδομάδες έγινε αυτόματα αναβάθμιση στην έκδοση 2018... έκτοτε, όταν πραγματοποιώ quick scan, εκεί που παλαιότερα η εργασία ολοκληρωνόταν σε 40-45 δευτερόλεπτα το πολύ, πλέον στον ίδιο χρόνο εμφανίζεται ειδοποίηση ότι το σύστημα είναι ασφαλές αλλά συνεχίζει να σκανάρει και μάλιστα συγκεκριμένο folder, το c\windows\assembly\nativeimages_v4.0.30319_32... Το σκανάρισμα συνεχίζεται για 7-8 λεπτά στον παραπάνω folder. Έκανα επανεγκατάσταση της εφαρμογής αλλά και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Καμιά ιδέα οι γνώστες του φόρουμ; (παρακαλώ μόνο απαντήσεις επί του ερωτήματος και όχι ερωτήσεις του στυλ γιατί το τάδε antivirus κι όχι το τάδε, τι το θες το antivirus κτλ). Ευχαριστώ!
388538
macdeath_s
22/09/2017, 22:33
Χρησιμοποιώ το Bitdefender Internet Security και πριν 2 εβδομάδες έγινε αυτόματα αναβάθμιση στην έκδοση 2018... έκτοτε, όταν πραγματοποιώ quick scan, εκεί που παλαιότερα η εργασία ολοκληρωνόταν σε 40-45 δευτερόλεπτα το πολύ, πλέον στον ίδιο χρόνο εμφανίζεται ειδοποίηση ότι το σύστημα είναι ασφαλές αλλά συνεχίζει να σκανάρει και μάλιστα συγκεκριμένο folder, το c\windows\assembly\nativeimages_v4.0.30319_32... Το σκανάρισμα συνεχίζεται για 7-8 λεπτά στον παραπάνω folder. Έκανα επανεγκατάσταση της εφαρμογής αλλά και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Καμιά ιδέα οι γνώστες του φόρουμ; (παρακαλώ μόνο απαντήσεις επί του ερωτήματος και όχι ερωτήσεις του στυλ γιατί το τάδε antivirus κι όχι το τάδε, τι το θες το antivirus κτλ). Ευχαριστώ!
388538
Σε πρώτη φάση googlαρε τι είναι αυτός ο φάκελος. Σε δεύτερη φάση κάνε manual scan και δες αν αργήσει εξίσου. Το auto-pilot το χεις ανοιχτό ?
AUFGEBRACHT
22/09/2017, 22:58
Σε πρώτη φάση googlαρε τι είναι αυτός ο φάκελος. Σε δεύτερη φάση κάνε manual scan και δες αν αργήσει εξίσου. Το auto-pilot το χεις ανοιχτό ?
Googlαρα και άκρη δεν βρήκα... Άλλος λέει είναι ιός, άλλος malware, άλλος rootkit, άλλος λέει διαγραφή, άλλος όχι... Αν κατάλαβα καλά είναι προσωρινά αρχεία του .net framework. Το auto pilot ανοιχτό είναι. Έκανα manual scan μόνο το συγκεκριμένο folder και ολοκληρώθηκε σε δέκατα του δευτερολέπτου... Μόλις κάνω quick scan πάλι τα ίδια, σκανάρει τον ίδιο φάκελο για 7-8 λεπτά...
Του .NET είναι ο φάκελος, αφού τον σκάναρες κ είναι οκ, εξαίρεσέ τον από το quick scan, λέω εγώ τώρα.. :wave2:
AUFGEBRACHT
22/09/2017, 23:30
Του .NET είναι ο φάκελος, αφού τον σκάναρες κ είναι οκ, εξαίρεσέ τον από το quick scan, λέω εγώ τώρα.. :wave2:
Αυτή ήταν κι εμένα η αρχική μου σκέψη... ΑΝ όμως τρυπώσει "κάτι" εκεί; Δεν παίζει αυτό;
Edit: Μόλις το δοκίμασα, τον εξαίρεσα, αλλά...συνεχίζει να τον σκανάρει.
Εδώ (https://malwaretips.com/threads/bitdefender-internet-security-quick-scan-issue.75611/) γράφει ότι παρουσιάστηκε και σε άλλους χρήστες μετά την αναβάθμιση, πιθανόν να είναι bug της νέας έκδοσης.
Από το user guide:
To add a folder to the Exclusions list:
1. Click the icon on the left sidebar of the Bitdefender interface.
2. Click the VIEW FEATURES link.
3. Click the icon in the lower-right corner of the ANTIVIRUS pane.
4. Click the EXCLUSIONS tab.
5. Click the List of files and folders excluded from scanning accordion menu,
and then the ADD button.
6. Click Browse, select the folder that you want to be excluded from scanning,
and then choose the type of scanning it should be excluded from.
7. Click Add to save the changes and close the window.
Μήπως είχε κάποια ρύθμιση που δεν πρόσεξες;
ΑΝ όμως τρυπώσει "κάτι" εκεί; Δεν παίζει αυτό;
Read with caution!!
Για να αποφύγουμε τις ανασφάλειες αυτές και για peace of mind αλλάζουμε λειτουργικό. :D
macdeath_s
23/09/2017, 03:59
Αυτή ήταν κι εμένα η αρχική μου σκέψη... ΑΝ όμως τρυπώσει "κάτι" εκεί; Δεν παίζει αυτό;
για τσεκαρέ το μία και με Malware bytes. (free edition)
Googlαρα και άκρη δεν βρήκα... Άλλος λέει είναι ιός, άλλος malware, άλλος rootkit, άλλος λέει διαγραφή, άλλος όχι... Αν κατάλαβα καλά είναι προσωρινά αρχεία του .net framework. Το auto pilot ανοιχτό είναι. Έκανα manual scan μόνο το συγκεκριμένο folder και ολοκληρώθηκε σε δέκατα του δευτερολέπτου... Μόλις κάνω quick scan πάλι τα ίδια, σκανάρει τον ίδιο φάκελο για 7-8 λεπτά...
Συνήθως αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο σκανάρισμα ενός φακέλου σημαίνει αρχή προβλημάτων στον δίσκο. Κάνε ένα τσεκάρισμα με κάποιο disk utility τον C σου.
macdeath_s
23/09/2017, 12:42
Σημαντική ερώτηση. Και στις δύο περιπτώσεις στο βγάζει clean το αρχείο έτσι ?
AUFGEBRACHT
23/09/2017, 14:55
Σημαντική ερώτηση. Και στις δύο περιπτώσεις στο βγάζει clean το αρχείο έτσι ?
Ναι, καθαρό το αρχείο σε αμφότερες τις περιπτώσεις, από ότι μπορώ να καταλάβω η έκδοση 2018 έχει αρκετά bugs τελικά...
macdeath_s
23/09/2017, 21:13
Ναι, καθαρό το αρχείο σε αμφότερε τις περιπτώσεις, από ότι μπορώ να καταλάβω η έκδοση 2018 έχει αρκετά bugs τελικά...
Δεν το χρησιμοποιώ πια σε enterprise περιβάλλον. Στη παλιά δουλειά το χαμε και ήταν άψογο. Πάντως έχουν πολύ καλό support στείλε mail και θα απαντήσουν σίγουρα. Να φανταστώ δεν το χεις σπασμένο εφόσον έκανε μόνο του update σωστά ?
Στο Mac που το χω πάντως είναι λες και δεν υπάρχει.