PDA

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

sek
23/11/2016, 11:36
Project:

Έστω ότι έχω 50 αρχεία pdf, με ονομασίες Α, Β, Γ, Δ κλπ κλπ

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να κάνω είτε doc είτε έστω rtf με ένα κουμπί

Προσοχή ότι θέλω να έχω αντίστοιχα 50 αρχεία με το ίδιο όνομα !!!

Adobe Acrobat pro.

Edit: Επίσης υπάρχουν on line converters αλλά δεν ξέρω αν έχουν κάποιους περιορισμούς, πχ αριθμό ή όγκο.

Acacius
24/11/2016, 02:04
Ψάξε για "batch convert pdf to word" ή κάτι αντίστοιχο. Στα αποτελέσματα βρήκα αυτό (http://www.flipbuilder.com/free-pdf-to-word/) το οποίο δεν ξέρω καθόλου για να σου πω αν είναι αξιόπιστο, αλλά ίσως σου κάνει.

vaska
24/11/2016, 07:04
Adobe Acrobat pro.

Edit: Επίσης υπάρχουν on line converters αλλά δεν ξέρω αν έχουν κάποιους περιορισμούς, πχ αριθμό ή όγκο.

Εγώ αξιόλογο από pdf to word δεν έχω βρει και online και μολάιν και ότι ψάξει. Από doc σε pdf πολλά προγραμματάκια το κάνουν σωστά, το ανάποδο όμως μόνο το adobe pro. Τα περισσότερα χαλάνε την μορφοποίηση είτε έχουν πρόβλημα με τα Ελληνικά. Οπότε για μένα προσανατολίσου στο της μαμάς adobe επέλεξε πολλά αρχεία μαζί κάνε δεξί κλικ και άνοιγμα με, υπέδειξε το adobe pro και θα τ' ανοίξει όλα διαδοχικά, μετά ένα ένα τα σώζεις στην μορφή που θες. Νταξ δεν το λές ακριβώς μπατς αλλά θα κάνεις δουλειά σου.

sek
24/11/2016, 10:12
Εγώ αξιόλογο από pdf to word δεν έχω βρει και online και μολάιν και ότι ψάξει. Από doc σε pdf πολλά προγραμματάκια το κάνουν σωστά, το ανάποδο όμως μόνο το adobe pro. Τα περισσότερα χαλάνε την μορφοποίηση είτε έχουν πρόβλημα με τα Ελληνικά. Οπότε για μένα προσανατολίσου στο της μαμάς adobe επέλεξε πολλά αρχεία μαζί κάνε δεξί κλικ και άνοιγμα με, υπέδειξε το adobe pro και θα τ' ανοίξει όλα διαδοχικά, μετά ένα ένα τα σώζεις στην μορφή που θες. Νταξ δεν το λές ακριβώς μπατς αλλά θα κάνεις δουλειά σου.

+1 για την μορφοποίηση.

Στο Acrobat στο μενού Tools, επιλογή Combine files, διαλέγεις όλα τα αρχεία που θέλεις και μπορείς να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις.
Για batch conversion, μενού Advanced --> Document processing --> Batch processing. Τα αρχεία πρέπει να είναι όλα στον ίδιο φάκελο.

vaska
24/11/2016, 10:47
+1 για την μορφοποίηση.

Στο Acrobat στο μενού Tools, επιλογή Combine files, διαλέγεις όλα τα αρχεία που θέλεις και μπορείς να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις.
Για batch conversion, μενού Advanced --> Document processing --> Batch processing. Τα αρχεία πρέπει να είναι όλα στον ίδιο φάκελο.δεν το έχω δουλέψει τόσο πολύ ώστε να ξέρω για το μπατς , αλλά για να το λες έτσι θα είναι
;)

antsoar
25/11/2016, 17:21
Έχω αρχείο word στον υπολογιστή, το επισυνάπτω στο yahoo.mail το ανοίγω στον ίδιο και σε άλλους υπολογιστές και είναι κινέζικα

Please help :confused:

macdeath_s
25/11/2016, 17:47
Ti text encoding έχεις και τι Fonts χρησιμοποιείς ? Αν και η ερώτηση για fonts με πάει κάμποσα χρόνια πίσω :yuck:

amyroukai
25/11/2016, 18:01
χαχα όντως προβλήματα εποχής windows XP ή και πιο πίσω που έπρεπε να διαλέξεις κωδικοσελίδα ελληνικών στην εγκατάσταση; Και γινόταν ο πάνικ με τις 437 και 737 αν δεν με γελάει η μνήμη;

antsoar
25/11/2016, 20:25
Ti text encoding έχεις και τι Fonts χρησιμοποιείς ? Αν και η ερώτηση για fonts με πάει κάμποσα χρόνια πίσω :yuck:

Μα δεν το διαβάζει ούτε ο υπολογιστής που το στέλνει. Επίσης δοκίμασα και δεν "χαλάει" κανένα άλλο αρχείο.

Το έστειλα και από άλλο πσ και πήγε πάλι κινέζικα. Κάτι παίζει με το αρχείο και δεν ξέρω τι. :confused: και είναι το βιογραφικό μου ρεπστμ

DrEvil
25/11/2016, 20:30
Μα δεν το διαβάζει ούτε ο υπολογιστής που το στέλνει. Επίσης δοκίμασα και δεν "χαλάει" κανένα άλλο αρχείο.

Το έστειλα και από άλλο πσ και πήγε πάλι κινέζικα. Κάτι παίζει με το αρχείο και δεν ξέρω τι. :confused: και είναι το βιογραφικό μου ρεπστμ
Word?

antsoar
25/11/2016, 20:40
Word?

Ναι Word, Τώρα είμαι στην δοκιμή #7, νομίζω πως για κάποιο λόγο χάνει την κατάληξη του ονόματος στην μεταφορά.

antsoar
25/11/2016, 20:47
Επιτέλους :a25: ασταδιάλα μλκ έφαγα τόση ώρα :a11::a26:

Για κάποιο λόγο δεν αναγνώριζε το όνομα αρχείου στα Ελληνικά, το έκανα γκρικλις και το στέλνει κανονικά

DrEvil
25/11/2016, 20:54
Επιτέλους :a25: ασταδιάλα μλκ έφαγα τόση ώρα :a11::a26:

Για κάποιο λόγο δεν αναγνώριζε το όνομα αρχείου στα Ελληνικά, το έκανα γκρικλις και το στέλνει κανονικά
:lol::lol::lol:

Sapadak
28/11/2016, 16:27
Θελω να συνδέσω ενα αποκοδικοποιητή (οtetv) με μια οθόνη που δεν έχει ομως HDMI.
Απο τον αποκωδικοποιητη βγαίνει scart και hdmi.
Παιζει να πάρω ανταπτορα HDMI->Display port και να γινει δουλεια μου?

George_Sp
28/11/2016, 17:03
Θελω να συνδέσω ενα αποκοδικοποιητή (οtetv) με μια οθόνη που δεν έχει ομως HDMI.

ναι γίνεται

noodles
28/11/2016, 20:11

κατι τετοιο χρειαζεσαι http://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors/f/565364/male.html?keyphrase=displayport+to+hdmi

sek
28/11/2016, 21:00
Νομίζω πως χρειάζεται το αντίστροφο, αντάπτορα HDMI male σε Displayport female κι ένα καλώδιο displayport.

George_Sp
28/11/2016, 21:06
και απευθείας καλώδιο hdmi male - displayport male κάνει

http://www.skroutz.gr/c/1944/kalodia_displayport.html?from=catspan&keyphrase=hdmi+to+displayport

Sapadak
29/11/2016, 08:08
Στη πάνω πλευρά ειναι ο αποκωδικοποιητής και κάτω η οθόνη.

374805

Θέλω απο Male HDMI(μεγάλο) σε Displayport male(μεγάλο).

Έχω ήδη καλώδιο HDMI male(μεγάλο)-->HDMI male (μεγάλο) και σκεφτόμανε ή έναν απλο αντάπτορα ή ένα καλώδιο όπως λεει ο george απο πάνω.

374806

Εφόσον δουλευει και με τους 2 τρόπους, θαααα κάνω τον φθηνότερο :lol:

George_Sp
29/11/2016, 10:31
λίγο προσοχή με τον adaptora αν οι θέσεις δεν είναι απόλυτα σταθερές και απομονωμένες από το να μπει χέρι ή γενικά να κουνιέται κάτι κοντά. Παίζει με τον καιρό να σου φθαρεί, να χαλαρώσει και να χάνεις το σήμα.

καλός ο αντάπτορας αλλά το καλώδιο πάντα είναι η ενδεδειγμένη λύση.

sek
29/11/2016, 11:23
Το έχεις δοκιμάσει μόνο με καλώδιο; θα παίξει; έχω τις αμφιβολίες μου...

GFawkes
29/11/2016, 12:02
Μια και πιασαμε τα...τηλεοπτικα

θελω να παρω το σημα απο τον αποκωδικοποιητη-σαλονι
για να βλεπω στο Υ/δωματιο

αγορασα προς...Χριστου ενα wireless scart κλπ το οποιο με 60μετρα εμβελεια, δεν επιανε καθολου στα 10.

Τι μπορουμε να κανουμε για να στειλουμε ασυρματα (ή με φερεσυχνο) το σημα παρακατ';

George_Sp
29/11/2016, 13:13
Μια και πιασαμε τα...τηλεοπτικα

θελω να παρω το σημα απο τον αποκωδικοποιητη-σαλονι
για να βλεπω στο Υ/δωματιο

αγορασα προς...Χριστου ενα wireless scart κλπ το οποιο με 60μετρα εμβελεια, δεν επιανε καθολου στα 10.

Τι μπορουμε να κανουμε για να στειλουμε ασυρματα (ή με φερεσυχνο) το σημα παρακατ';

Για να απαντήσουμε πρέπει να ξέρουμε τις συνδέσεις του αποκωδικοποιητή στο σαλόνι (διαθέσιμες και πιασμένες), τις συνδέσεις της τηλεόρασης στο σαλόνι και τις συνδέσεις της τηλεόρασης στο δωμάτιο.

vaska
29/11/2016, 13:26
Για να απαντήσουμε πρέπει να ξέρουμε τις συνδέσεις του αποκωδικοποιητή στο σαλόνι (διαθέσιμες και πιασμένες), τις συνδέσεις της τηλεόρασης στο σαλόνι και τις συνδέσεις της τηλεόρασης στο δωμάτιο.Όχι να μην απαντήσουμε. Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε 5-6. Να πληρώσει μάστορα να του τα φκιάσει. Τι διάολο θα πεινάσουν οι μάστοροι?

George_Sp
29/11/2016, 14:20
Όχι να μην απαντήσουμε. Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε 5-6. Να πληρώσει μάστορα να του τα φκιάσει. Τι διάολο θα πεινάσουν οι μάστοροι?

κατανοώ το point. απλώς σε ένα τέτοιο γενικό νήμα γράφουμε και γενικότητες του τι να επιλέξει κάποιος σαν λύση. προφανώς και δε θα κάνουμε την εγκατάσταση βήμα βήμα ιντερνετικά. και επίσης προφανώς δε ζητάει και αυτός που ρωτά τα ρέστα αν δε δουλέψει όπως θα ήθελε μια λύση που προτάθηκε.
οι οδηγίες μας προς ναυτιλλομένους είναι γενικές και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την λύση που θα έδινε ένας μάστορας από κοντά.

macdeath_s
29/11/2016, 14:25
κατανοώ το point. απλώς σε ένα τέτοιο γενικό νήμα γράφουμε και γενικότητες του τι να επιλέξει κάποιος σαν λύση. προφανώς και δε θα κάνουμε την εγκατάσταση βήμα βήμα ιντερνετικά. και επίσης προφανώς δε ζητάει και αυτός που ρωτά τα ρέστα αν δε δουλέψει όπως θα ήθελε μια λύση που προτάθηκε.
οι οδηγίες μας προς ναυτιλλομένους είναι γενικές και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την λύση που θα έδινε ένας μάστορας από κοντά.

Εξαρτάται τον μάστορα. Μην κρίνετε εξ ιδίων αγαπητοί.

George_Sp
29/11/2016, 14:30
Εξαρτάται τον μάστορα. Μην κρίνετε εξ ιδίων αγαπητοί.

δε βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι :)

DrEvil
29/11/2016, 15:29
Να ριξω κι εγω το ερωτημα μου, μην και εχει καποιος καποια ιδεα, κατι που δεν μου περασε απο το μυαλο.

Το περιβαλλον:
Flexpod (NetApp 3520 ONTAP 9.1, ESXi 5.5, FI 6248 UCSM 3.1, Cisco Blades B200M4).
RHEL 6.5, Cluster.
Τα παιδια που το υλοποιησαν (ορθως) χρησιμοποιησαν LVM, μα εκαναν ενα μεγαλο vg και κατοπιν "κοψανε" lvs (οχι best practice).
Το προβλημα:
Δεν μπορω να βρω τον τροπο να κανω σωστο alignment των volumes, εκτος και αν κανω 1:1 mapping αυτων απο το NetApp-->LVM.

Καμια ιδεα να αποφυγω το data migration σε νεα volumes τα οποια θα ειναι provisioned σωστα;

George_Sp
29/11/2016, 15:43
Να ριξω κι εγω το ερωτημα μου, μην και εχει καποιος καποια ιδεα, κατι που δεν μου περασε απο το μυαλο.

Το περιβαλλον:
Flexpod (NetApp 3520 ONTAP 9.1, ESXi 5.5, FI 6248 UCSM 3.1, Cisco Blades B200M4).
RHEL 6.5, Cluster.
Τα παιδια που το υλοποιησαν (ορθως) χρησιμοποιησαν LVM, μα εκαναν ενα μεγαλο vg και κατοπιν "κοψανε" lvs (οχι best practice).
Το προβλημα:
Δεν μπορω να βρω τον τροπο να κανω σωστο alignment των volumes, εκτος και αν κανω 1:1 mapping αυτων απο το NetApp-->LVM.

Καμια ιδεα να αποφυγω το data migration σε νεα volumes τα οποια θα ειναι provisioned σωστα;

το πρόβλημα σου για 1:1 είναι το overhead των LVs που δε μπορεί να "μεταφερθεί" λόγω διαφορετικών alignment policies?

AristidisZ
29/11/2016, 15:46
Ερώτηση προς τους κομπιουτεράδες μας:

Για NOVA GO, κάνα office, καμιά σειρά / ταινία, τι λέτε για το παρακάτω ;

https://www.digitec.ch/en/s1/product/lenovo-b70-80-1730-hd-intel-core-i3-5005u-8gb-hdd-notebooks-5924092?pcscpId=1

George_Sp
29/11/2016, 15:50
Ερώτηση προς τους κομπιουτεράδες μας:

Για NOVA GO, κάνα office, καμιά σειρά / ταινία, τι λέτε για το παρακάτω ;

https://www.digitec.ch/en/s1/product/lenovo-b70-80-1730-hd-intel-core-i3-5005u-8gb-hdd-notebooks-5924092?pcscpId=1

θα κάνει τα πάντα μέχρι 2K ανάλυση και μέχρι 4Κ με κάποιους περιορισμούς σε bitrate χωρίς να ιδρώσει.

λίγο προσοχή με το τσέχικο keyboard (δε θυμάμαι αν έχει en-us διάταξη ώστε να δουλέψουν σωστά τα ελληνικά σε αντιστοίχιση 100%)

κάπως παλιό μοντέλο πάντως και θα μπορούσες να κοιτάξεις και 6ης γενιάς με καμια usb3 θύρα έξτρα.

DrEvil
29/11/2016, 15:53
το πρόβλημα σου για 1:1 είναι το overhead των LVs που δε μπορεί να "μεταφερθεί" λόγω διαφορετικών alignment policies?
Η ορθη εκφραση θα ηταν
Δεν μπορω να βρω τον τροπο να κανω σωστο alignment των volumes, εκτος απο το να κανω 1:1 mapping αυτων απο το NetApp-->LVM
Γιατι εχοντας 2 logical volume mgmt processes (ONTAP & RHEL LVM), δεν βγαζει ακρη το καημενο.

Το θεμα μου λοιπον ειναι οτι θα πρεπει να ¨δωσω¨ 5.7ΤΒ χωρου για να κανω CPU enabled copy.
Τα οποια δεν τα εχω, μπορω να τα δημιουργησω, αλλα θα πρεπει απο Flashpool να παω σε SATA aggregate και μετα παλι πισω.
Αρα πολλες χαμενες ωρες.

zannisvel
29/11/2016, 16:25
Aristidi Μονο 17αρια κοιτας? Ο συγκεκριμενος ειναι 5ης γενιας επεξεργαστης, και χαμηλα στη λιστα, επισης δεν εχει καρτα γραφικων. Η τιμη βεβαια ειναι πολυ καλη.

BLiTzER
29/11/2016, 16:30
Γιατί να πάρεις laptop 17''; Δεν είναι "laptop" πλέον.

AristidisZ
29/11/2016, 16:37
Γιώργο (SP) ελβετικό είναι το πληκτρολόγιο (είναι ανάποδα νομίζω το Ε με το Ζ)

Ζαννή & Γιώργο (κροκόδειλε) 17άρι γιατί αφενός το nova go δεν τρέχει σε desktop, αφετέρου δεν θα το χρησιμοποιώ για δουλειά, άρα να το κουβαλάω κάθε μέρα...

BLiTzER
29/11/2016, 16:41
Δεν έχω ιδέα τι είναι το nova go, αλλά πώς γίνεται να τρέχει σε laptop και όχι σε desktop;!

Τέλος, δεν κατάλαβα αν χρειάζεται να το μεταφέρεις συχνά ή όχι. Αν δεν, προτίμησε desktop. Αν ναι, πάω πάσο, δεν έχεις επιλογή. Παρ'όλα αυτά εγώ θα προτιμούσα ένα με μικρότερη διαγώνιο, καθώς θεωρώ ότι, μετά τις 15'' και κάτι ψιλά, απλά χάνουν όλα τα πλεονεκτήματα (δηλαδή το ένα :lol: ) που προσφέρει ένας φορητός υπολογιστής.

zannisvel
29/11/2016, 16:46
Εχεις δικιο για το Nova Go, ειχα προσπαθησει και εγω ενα ολοκληρο απογευμα να το κανει να παιξει και αλλα δε τα καταφερα οτι και αν δοκιμασα.
Αν το πληκτρολογιο σε ενοχλησει το αλλαζεις πολυ ευκολα, το εκανα προσφατα σε κατι dell laptops που πηραμε στο γραφειο με αγγλικο keyboard.
Anyway, για 17αρι laptop δε νομιζω οτι θα βρεις κατι φθηνοτερο και αυτα που θελεις θα τα κανει και με το παραπανω.
:beer:

zannisvel
29/11/2016, 16:48
Δεν έχω ιδέα τι είναι το nova go, αλλά πώς γίνεται να τρέχει σε laptop και όχι σε desktop;!

Τέλος, δεν κατάλαβα αν χρειάζεται να το μεταφέρεις συχνά ή όχι. Αν δεν, προτίμησε desktop. Αν ναι, πάω πάσο, δεν έχεις επιλογή. Παρ'όλα αυτά εγώ θα προτιμούσα ένα με μικρότερη διαγώνιο, καθώς θεωρώ ότι, μετά τις 15'' και κάτι ψιλά, απλά χάνουν όλα τα πλεονεκτήματα (δηλαδή το ένα :lol: ) που προσφέρει ένας φορητός υπολογιστής.

Φαντασου οτι το Nova Go δε δουλευει ουτε οταν ενωνεις το laptop με TV μεσω hdmi, VGA, etc.

teogtp
29/11/2016, 16:51
Φαντασου οτι το Nova Go δε δουλευει ουτε οταν ενωνεις το laptop με TV μεσω hdmi, VGA, etc.

Ε βέβαια !
Μην χάσουν τη χρέωση του μουλτιβιου. .......:moutza:
Τους απατεώνες

zannisvel
29/11/2016, 16:54
Ε βέβαια !
Μην χάσουν τη χρέωση του μουλτιβιου. .......:moutza:
Τους απατεώνες

Σιγουρα θα εχει βγει καποιο exploit τωρα πια. Πανε χρονια απο τοτε που ειχα δοκιμασει. Με το που καταλαβαινε οτι αλλαζες οθονη κλειδωνε και δεν επαιζε.

AristidisZ
29/11/2016, 17:02
Βασικά σε αυτό το budget δε βρίσκω και καμιά υπερ ευκαιρία σε 15αρι...

macdeath_s
29/11/2016, 21:11

Το περιβαλλον:
RHEL 6.5, Cluster.
Το προβλημα:

Τo διαβάζω και το ξαναδιαβάζω αλλά δεν καταλαβαίνω το κομμένο lvs τι είναι ?

George_Sp
29/11/2016, 21:20

μάλλον εννοεί οτι δημιούργησε διαφορετικά partition στα LVM που δημιουργήθηκαν εντός του VG

DrEvil
30/11/2016, 00:52

Logical Volumes
"Κοβω" volumes απο ενα aggregate η volume group, αναλογως στο που αναφερεται κανεις, και τα "δινω" στο συστημα.
Αλλα και παλι δεν ειναι εκει το θεμα.
Παρακατω το ζουμι.

GFawkes
30/11/2016, 14:37
Όχι να μην απαντήσουμε. Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε 5-6. Να πληρώσει μάστορα να του τα φκιάσει. Τι διάολο θα πεινάσουν οι μάστοροι?
Billako δεν ξηγιεσαι ομορφα, και εχω φερει λουκανικα κορεατικα....
Ντεν τα σου δωσω...

Υ.Γ.

Την απαντηση την ξερω, και το αναφερω στην απεξω στο μηνυμα μου, κουβεντα να μαθουν και αλλοι πηγα να κανω.....κουφαλες....

thunder ace
06/12/2016, 10:06
Καλημερα.Παιδες,υπαρχει καποιος απο Αγρινιο(και τα περιξ)να εχει κανα σκληρο HSS 3,5 σε οτι gb να ειναι;
Ισα-ισα να τον βαλω να δουλεψει ενα pc.
Εγω δινω (επειδη ,λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν)καποιον CPU,καποια ΡΑΜ που πιθανα να χρειαζεται.

BLiTzER
06/12/2016, 10:12
Έχω να σου χαρίσω έναν 80άρη, αν θες, αλλά είμαι Αθήνα.

thunder ace
06/12/2016, 10:17
Γεια σου BLiTzER.
Sata ειναι η ide;
Ρωταω γιατι η μητρικη δεν εχει συνδεση ide μονο sata.

BLiTzER
06/12/2016, 10:30
Sata, 3.5''.

macdeath_s
08/12/2016, 18:23
Δουλεύει κανείς συνάδελφος σε AWS και με τα RDS του Amazon ? Αν όχι μην αρχίσω να γράφω πράγματα που δεν ενδιαφέρουν τους περισσότερους...

Tedvj23
11/12/2016, 16:51
Για πείτε καμιά γνώμη για Laptop μέχρι 300 ευρω..
Χρήση Internet(σερφαρισμα,μουσικη,βιντεακιa..)και καμιά τηλεόραση(με εξωτερική κάρτα που έχω δει συνδεσω..)/dvd που και που..

υ.γ.βασκα αυτό που ποσταρες από τιμη?

noodles
12/12/2016, 21:00
@karavidas δες αυτο http://www.skroutz.gr/s/10331893/HP-250-G5-i3-5005U-4GB-500GB-FHD-No-OS.html#specs ειναι λιγακι παραπανω απο το budget σου αλλα θα σε καλυψει πληρως. το πηρα για ενα φιλο πριν 10 μερες και ειναι πολυ ευχαριστημενος;)

amyroukai
13/12/2016, 12:11
Ναι ΟΚ, αλλά στην ίδια τιμή με SSD & windows http://www.skroutz.gr/s/8783137/Lenovo-B50-50-i3-5005U-4GB-128GB-W10.html

και με συμβατικό δίσκο και windows http://www.skroutz.gr/s/8725639/Lenovo-B50-50-i3-5005U-4GB-508GB-W10.html

Panos76
13/12/2016, 12:14
Αυτό λέει; http://www.skroutz.gr/s/9122920/Dell-Vostro-3558-i3-5005U-4GB-500GB-W10.html?from=recommendations

Γενικά είμαι του ''επώνυμου'' για διάφορους λόγους.

Αν μπορεί να κοπεί τιμολόγιο, γλυτώνεις το ΦΠΑ.

THEOD
13/12/2016, 12:25
Αν μπορεί να κοπεί τιμολόγιο, γλυτώνεις το ΦΠΑ.
Απλά να ενημερώσω για μια δυσάρεστη "παρενέργεια" του τιμολογίου.
Αν το προιόν έχει επισημη εγγύηση ενός έτους και έχει αγοραστεί με Απόδειξη Λιανικής, τότε αυτόματα λόγω Ευρωπαικής οδηγίας η εγγύησή του επεκτείνεται στα 2 έτη...Αν όμως έχει αγοραστεί με τιμολόγιο τότε ισχύει η αρχική ενός έτους... Παράλογο μεν αλλά εγώ την πάτησα και σας ενημερώνω...
Πρόσφατα σε τάμπλετ της ASUS που χάλασε στους 16 μήνες η asus ΔΕΝ με κάλυψε γιατί η αγορά του είχε γίνει με τιμολόγιο. Οι ίδιοι μου είπανε ότι αν το είχα πάρει με απόδειξη θα με καλύπτανε !!!
Και αυτό γιατί καλύπτονται (πρόφαση προφανώς) πίσω από την λέξη "καταναλωτής" της Ευρωπαικής οδηγίας και δεν θεωρούν "καταναλωτή" τον επαγγελματία χρήστη - θεωρούν ότι αφού έχει κοπεί τιμολόγιο αγοράς, εξ' ορισμού θα γίνει "επαγγελματική" χρήση και όχι "καταναλωτική"... Κουφό, παράλογο, αλλά έτσι έχουν αποφασίσει ότι θα κάνουν κι έτσι κάνουν...

Tedvj23
13/12/2016, 13:30
Ναι ΟΚ, αλλά στην ίδια τιμή με SSD & windows http://www.skroutz.gr/s/8783137/Lenovo-B50-50-i3-5005U-4GB-128GB-W10.html

και με συμβατικό δίσκο και windows http://www.skroutz.gr/s/8725639/Lenovo-B50-50-i3-5005U-4GB-508GB-W10.html

Ευχαριστω παιδια φιανεται καλη περιπτωση αυτο το lenovo με ssd..

Acacius
13/12/2016, 19:24
Ο HP έχει FullHD οθόνη, κάτι που για εμένα μετράει (και διότι δεν αναβαθμίζεται, σε αντίθεση με δίσκο/μνήμες). Επίσης είναι αρκετά ελαφρύτερος αν θέλεις να τον μετακινείς. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει λειτουργικό, αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε windows.

amyroukai
13/12/2016, 20:00
αναβαθμίζεται αλλά σίγουρα όχι τόσο φτηνά και εύκολα όπως ένας δίσκος ή οι μνήμες που γράφεις. Φυσικά στον HP δεν αναβαθμίζεται τίποτα από τα δύο εύκολα γιατί θέλει λύσιμο όλο το σασί, το λενόβο έχει πορτάκια.

εννοείται πως αν δεν ενοχλούν τα κλοπιράιτ παραθύρια ή αν υπάρχει ήδη μιά άδεια η FHD οθόνη μετράει. Για την χρήση που θέλει ο ερωτών, δεν ξέρω αν θα έχει κάποια διαφορά άξια λόγου.

Acacius
13/12/2016, 20:25
αναβαθμίζεται αλλά σίγουρα όχι τόσο φτηνά και εύκολα όπως ένας δίσκος ή οι μνήμες που γράφεις.
Εντάξει, θεωρητικά γίνεται αλλά πρέπει να είσαι ολίγον ισοβίτης. Τα άλλα με δυο βίδες τα έχεις αλλάξει - και με μικρότερο κόστος.

Φυσικά στον HP δεν αναβαθμίζεται τίποτα από τα δύο εύκολα γιατί θέλει λύσιμο όλο το σασί, το λενόβο έχει πορτάκια.
Μάλλον έχουν αλλάξει τα πράγματα από τον τελευταίο HP που πήρα το δυοχιλιαδεσγκούχου, ο δικός μου μια χαρά πορτάκια είχε.

Tedvj23
13/12/2016, 21:21
Αυτο με τα ξενα windows και πληκτρολογιο χωρις ελληνικα με τα μαγαζια που τα πουλανε στην ελλαδα δεν το καταλαβαινω...
Μονο αυτο με χαλαει σε αυτο που εβαλε ο amyroukai γιατι θα εχει προβλημα η γυναικα...
http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comlen00456/laptop-lenovo-b50-50-80s20009-15-6i3-5005u4gb-128gb-ssd-hd5500-win-10-uk-black

amyroukai
13/12/2016, 21:28
αμαν δεν το είχα προσέξει, έχεις δίκιο σε αυτό. τα φέρουν παραεισαγωγή... στα refurb έχει πιο πολύ γέλιο γιατί μερικά τα πουλάνε με σκανδιναβικά πληκτρολόγια.

υπάρχουν αυτοκόλλητα που μπαίνουν στα πλήκτρα για αυτή την δουλειά ακριβώς αλλά σε καινούρΓιο pc δείχνει κάπως.

BLiTzER
13/12/2016, 21:38
Θα πλήρωνα +50€ για λειτουργικό χωρίς ελληνική μετάφραση.

AristidisZ
14/12/2016, 06:53
Θα πλήρωνα +50€ για λειτουργικό χωρίς ελληνική μετάφραση.

:a10:

Έλληνικό λειτουργικό σε pc πρέπει να έχω να βάλω πάνω από 15 χρόνια...

amyroukai
14/12/2016, 09:43
συνηθίζεται. όχι εύκολα, αλλά συνηθίζεται. από τα Win7 ακόμα ψάχνω πως λέγονται μερικές επιλογές :bawl:

BLiTzER
14/12/2016, 14:13
Κάνας γνώστης Excel/VBA; :p

Έχω στήλες A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K και γραμμές 1, 2, 3, 4, 5...

Θέλω να τσεκάρω σε κάθε γραμμή αν κάποια εκ των G, H, I, J, K έχει τιμή. Αν υπάρχει τιμή σε περισσότερες από μια από αυτές τις στήλες, θέλω να κάνει copy τα κελιά των A, B, C, D, E, F + όποιο έχει τιμή (μετά του πρώτου) σε νέα γραμμή από κάτω. Δηλαδή αν στη γραμμή 4, έχουν τιμή τα H4 και J4, θέλω να δημιουργηθεί μία έξτρα γραμμή από κάτω, με τα περιεχόμενα των A4, B4, C4, D4, E4, F4, J4. Αν υπάρχει τιμή μόνο σε μία από αυτές τις στήλες, δε θέλω να κάνει τίποτα. Οι νέες γραμμές δηλαδή θα είναι πάντα x-1. Loop, φυσικά, μέχρι το τέλος του αρχείου.

Πάμε, προγραμματισταράδες του φόρουμ!

Panos76
14/12/2016, 14:26
Με μία γρήγορη σκέψη φοβάμαι ότι μόνο με μακροεντολή μπορεί να γίνει αυτό (να ανοίγει δηλ. αυτόματα νέα γραμμή), τις οποίες δυστυχώς δεν κατέχω.

Αύριο ίσως να έχω σίγουρη απάντηση (αν δεν βρεις άκρη).

Ζεύκας
16/12/2016, 22:30
πρόβλημα ήχου από το πουθενά.

τραγούδια/βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο pc δεν αναπαράγεται ο ήχος.
είτε με bs player, vlc ή τον default. και στο volume mixer δεν έχω κάνει κάποια φραγή.

ΑΛΛΑ στον browser βιντεάκια, ράδιο, youtube κτλ ο ήχος ακούγεται κανονικότατα. wtf.

(εννοείται πως έχω κάνει restart)

καμιά ιδέα; :a02:

macdeath_s
17/12/2016, 00:49

είτε με bs player, vlc ή τον default. και στο volume mixer δεν έχω κάνει κάποια φραγή.

ΑΛΛΑ στον browser βιντεάκια, ράδιο, youtube κτλ ο ήχος ακούγεται κανονικότατα. wtf.

καμιά ιδέα; :a02:

Κάρτα ήχου built in ?

Ζεύκας
17/12/2016, 02:32
οχι

sek
17/12/2016, 03:07
Κατάργηση της συσκευής κ επανεκκίνηση; Επανεγκατάσταση driver; Μήπως έγινε κανένα update πρόσφατα;

vaska
17/12/2016, 07:54

καμιά ιδέα; :a02:ΕπειδήΣ φίλαι στα νέα πισιά έχει ήχο και η κάρτα γραφικών σε πολλές περιπτώσεις αλλάζει από κάποια χαζομάρα η ντιφολτ έξοδος από αυτή της κάρτας ήχου σε αυτή της γραφικών. Δες μί τον μίκτη σου από που είναι ρυθμισμένο το πισι να δίνει έξοδο. Πιθνά θα δώσεις λύση στο πρόβλημα απλά εντόπισε ποια εφαρμογή στην κάνει.

5€ η τηλεδιάγνωση, περάστε παρακαλώ από το ταμείο
Και bitcoin παιρνουμε

Ζεύκας
17/12/2016, 13:10
Κατάργηση της συσκευής κ επανεκκίνηση; Επανεγκατάσταση driver; Μήπως έγινε κανένα update πρόσφατα;

έγινε ένα update πρόσφατα αλλά μέρες πριν εμφανιστεί το bug. θα επανεγκαταστήσω τους drivers

ΕπειδήΣ φίλαι στα νέα πισιά έχει ήχο και η κάρτα γραφικών σε πολλές περιπτώσεις αλλάζει από κάποια χαζομάρα η ντιφολτ έξοδος από αυτή της κάρτας ήχου σε αυτή της γραφικών. Δες μί τον μίκτη σου από που είναι ρυθμισμένο το πισι να δίνει έξοδο. Πιθνά θα δώσεις λύση στο πρόβλημα απλά εντόπισε ποια εφαρμογή στην κάνει.

5€ η τηλεδιάγνωση, περάστε παρακαλώ από το ταμείο
Και bitcoin παιρνουμε

είναι παλιό το πισί. 5+ ετών. ο μείκτης έτσι ξαφνικά να αλλάξει;
και να μου παίζει από browser ο ήχος κανονικά ενώ στα άλλα όχι; μυστήριο.

η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έγινε η μπινιά όταν έγινε το update στο viber for desktop και αυτή την εφαρμογή την έχω στο mute.
τώρα πως συνδέονται μεταξύ τους δεν ξέρω αλλά θα κάνω κάποιες δοκιμούλες όταν πάω σπίτι.

bitcoin μου τελειώσανε ρε αδερφάκι, σαπούνια δέχεσαι;

vaska
17/12/2016, 13:27
bitcoin μου τελειώσανε ρε αδερφάκι, σαπούνια δέχεσαι;Άμα είναι από τα καλά τα μοσχοβολιστά, ναι δέχομαι

Ζεύκας
17/12/2016, 17:39
η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έγινε η μπινιά όταν έγινε το update στο viber for desktop και αυτή την εφαρμογή την έχω στο mute.
τώρα πως συνδέονται μεταξύ τους δεν ξέρω αλλά θα κάνω κάποιες δοκιμούλες όταν πάω σπίτι.

yeap κουφό αλλά αυτό συνέβη. ξεμπλόκαρα τον ήχο του viber από τον volume mixer και ο ήχος από τα αρχεία μου αναστήθηκε.

vaska
17/12/2016, 17:50
yeap κουφό αλλά αυτό συνέβη. ξεμπλόκαρα τον ήχο του viber από τον volume mixer και ο ήχος από τα αρχεία μου αναστήθηκε.Να σου δώκω διεύθυνση για τα σαπούνια??:p

power hornet
19/12/2016, 08:05
καλημερες. μια ερώτηση λοιπόν εχω εναν παλιο υπολογιστή πανω απο 14 χρόνια.
δούλευε μια χαρά ξαφνικά μια μερα δεν ανάβει λέτε να τα έπαιξε το τροφοδοτικό του;
αλλα οταν βγάζω απο τον πύργο το κεντρικό καλώδιο τροφοδοσίας και το ξαναβάζω βλεπω στο πληκτρολόγιο ανάβουν στιγμιαία τα λαμπάκια και σβήνουν αρα κάπου δίνει ρεύμα.

η μητρικη μεσα έχει μια μικρή μπαταρία σαν ρολογιού αλλα απο τι θυμάμαι αυτη ειναι μόνο για να μην χάνετε η ωρα της μομπο ετσι δεν ειναι;

sek
19/12/2016, 08:23
Πως να ελέγξεις αν το τροφοδοτικό δίνει ρεύμα στην μητρική. (http://www.wikihow.com/Check-a-Power-Supply)

Καλημέρα!

vaska
19/12/2016, 09:09
Πως να ελέγξεις αν το τροφοδοτικό δίνει ρεύμα στην μητρική. (http://www.wikihow.com/Check-a-Power-Supply)

Καλημέρα!θέλει πολύμετρο καλό να δεις τις τάσεις +5, +3,3, +12, -12 γιατί απ' όσο κατάλαβα δεν κάνει καθόλου boot για να τρέξει οποιοδήποτε διαγνωστικό τύπου speedfan . Oπότε χοντρικά αν γυρίζει το ανεμιστηράκι κοιτάει για "πρησμένους" πυκνωτές γύρω από την cpu και τα slots της RAM. Μετά από 14 χρόνια μάλλον έχουν ταξιδέψει οι ηλεκτρολυτικοί.

power hornet
19/12/2016, 09:32
θέλει πολύμετρο καλό να δεις τις τάσεις +5, +3,3, +12, -12 γιατί απ' όσο κατάλαβα δεν κάνει καθόλου boot για να τρέξει οποιοδήποτε διαγνωστικό τύπου speedfan . Oπότε χοντρικά αν γυρίζει το ανεμιστηράκι κοιτάει για "πρησμένους" πυκνωτές γύρω από την cpu και τα slots της RAM. Μετά από 14 χρόνια μάλλον έχουν ταξιδέψει οι ηλεκτρολυτικοί.

ναι καλα καταλαβες καθολου boot δεν κανει ουτε ανεμιστήρες ουτε τίποτα γυρίζουν. νταξει αυτος ειναι ο δεύτερος που έχω.
αλλα μαλλον είναι τροφοδοτικό, θα παρω το πολυμετρο που εχω στην δουλειά να μετρήσω το τροφοδοτικό

sek
19/12/2016, 11:47
Το λινκ που έβαλα παραπάνω γράφει πως τσεκάρεις "χοντρικά" με συνδετήρα και λεπτομερώς με πολύμετρο.

power hornet
19/12/2016, 13:01
Το λινκ που έβαλα παραπάνω γράφει πως τσεκάρεις "χοντρικά" με συνδετήρα και λεπτομερώς με πολύμετρο.

οκ σε ευχαριστω θα το τσεκαρω και ετσι για ποιο ευκολια

Bladerunner
19/12/2016, 13:12
Ένα από τα τροφοδοτικά στο γραφείο πάντως ενώ είχε δύναμη να δουλέψει το ανεμιστηράκι του, (τεστ με το βραχυκύκλωμα), δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει επαρκώς. Άναβε ο υπολογιστής και μετά από μερικά δευτερόλεπτα έκλεινε.
Βγάζω έναν από άλλο κουτί, συνδέω και το πρόβλημα λύθηκε.

Το πολύμετρο θα επιβεβαιώσει κατά πάσα πιθανότητα το θάνατο του τροφοδοτικού.

George_Sp
19/12/2016, 13:28
υπάρχει και η περίπτωση το πολύμετρο να πει ψέμματα αν οι συνθήκες μέτρησης είναι χωρίς φορτίο. το οτι οι γραμμές είναι σταθερές χωρίς φορτίο δε σημαίνει οτι συμβαίνει το ίδιο και στα ζόρια. :)

vaska
19/12/2016, 17:50
υπάρχει και η περίπτωση το πολύμετρο να πει ψέμματα αν οι συνθήκες μέτρησης είναι χωρίς φορτίο. το οτι οι γραμμές είναι σταθερές χωρίς φορτίο δε σημαίνει οτι συμβαίνει το ίδιο και στα ζόρια. :)κι εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι κλασμένοι ηλεκτρολυτικοί.

AristidisZ
11/01/2017, 11:14
Καλημέρα

Για λάπτοπ που θα χρησιμοποιείται κυρίως για ταινίες και NOVA GO, μουσική, κάνα office άντε και κάνα light cad...

Με budget max 450 έχετε καμιά ιδέα ;;;

noodles
11/01/2017, 12:05
@AristidisZ για τσεκαρε αυτο http://www.skroutz.gr/s/10361979/Asus-X540LJ-XX550D-i3-5005U-6GB-1TB-GeForce-920M-No-OS.html καλο ειναι αλλα δεν εχει εγκατεστημενο λειτουργικο

AristidisZ
15/01/2017, 11:45
τελικά ψωνίσαμε...

Ξέρει τώρα κάποιος να μου πει τι αντάπτορα χρειάζομαι για να βάλω SSD στη θέση του DVD σε Lenovo V310-15ISK (http://support.lenovo.com/gr/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v310-15isk?beta=false)

vaska
15/01/2017, 12:46
τελικά ψωνίσαμε...

Ξέρει τώρα κάποιος να μου πει τι αντάπτορα χρειάζομαι για να βάλω SSD στη θέση του DVD σε Lenovo V310-15ISK (http://support.lenovo.com/gr/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v310-15isk?beta=false)

https://hddcaddy.eu/

AristidisZ
15/01/2017, 12:49
https://hddcaddy.eu/

Και εγώ γιατί δε βρίσκω το δικό μου ;; :p

WebD
15/01/2017, 13:06
Όλα το ίδιο ειναι. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι αν είναι κανονικό το πάχος ή slim.

Υπάρχουν κι από Ελλάδα σε πιο χαμηλές τιμές http://www.e-shop.gr/ypologistes-skliroi-diskoi-ssd-syrtaria-list?table=PER&category=HDD+TRAY

Ή από Κίνα σε πραγματικά χαμηλές τιμές
http://s.aliexpress.com/zmeMbM3y

Υ.Γ. βγάζεις τη πρόσοψη από το δικό σου DVD και τη βάζεις στη θήκη για να μη φαίνεται η διαφορά

Υ.Γ.2 Τον SSD βαλτον εσωτερικά ως βασικό δισκο και τον υπάρχον στη θήκη .

Tedvj23
15/01/2017, 13:34
Συμφωνώ βαλε τον ssd βασικο και τον άλλο στο dvd σαν δευτερο(αν και θα τρωει μπαταρια..)..Εγω πηρα λαπτοπ(Lenovo) πριν λιγες μερες και εχω ssd βασικο και τον δευτερο(1T hdd..) πηρα μια θηκη και τον εκανα εξωτερικο και αφησα το dvd όπως ηταν..

Παράδειγμα..
https://www.youtube.com/watch?v=J56yj8_QHVM

AristidisZ
15/01/2017, 13:38
Καλά τα λέτε

Θα μου πείτε τώρα και ποιο ακριβώς caddy να παραγγείλω για το προαναφερθέν μονδέλο ;;; :p

WebD
15/01/2017, 17:07
Αν κρίνω από τις φωτό, το νορμάλ θέλεις κι όχι το slim.

Στείλε ένα email στο eshop να το επιβεβαιώσεις.

R43
15/01/2017, 21:47
Πρόσφατα έβαλα σε 2 laptop. Tις θήκες τις πήρα από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Έχει δύο μοντέλα, αλλά συνήθως μπαίνει αυτό http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/thikes-hdd-cases/Turbo-X-Sata-HDD-Caddy-DH02-12-7mm.htm
Το μόνο που πρέπει να ξέρεις, είναι το εξωτερικό πλάτος του tray. Στα περισσότερα είναι 12,7mm
Η τοποθέτηση είναι εύκολη.

BLiTzER
15/01/2017, 22:11
Ή μπορείς να μην πετάξεις 4€ στα σκουπίδια και να τα πάρεις από εδώ: http://www.skroutz.gr/s/9282234/Powertech-PT-242.html?from=catspan

Sapadak
16/01/2017, 12:34
Μια γρήγορη βοήθεια αν κάποιος μπορείς.

Θέλω κάτι να είναι/γινεται και Laptop και ταμπλετ. Αποσπόμενη οθόνη κτλ δηλαδης
Αν ειναι dual boot, καλοδεχούμενο, διαφορετικά ας είναι win.
Να έχει τη δυνατότητα να συνδέω εξωτερικό σκληρό, γιατι συνήθως έχουν 32/64 gb αποθηκευτικό χώρο.

Η χρήση τελείως ερασιτεχνική, Internet, Social, ταινίες κτλ
Μπάτζετ 150-170 ευρώ μαξ

vaska
16/01/2017, 12:46
Μια γρήγορη βοήθεια αν κάποιος μπορείς.

Θέλω κάτι να είναι/γινεται και Laptop και ταμπλετ. Αποσπόμενη οθόνη κτλ δηλαδης
Αν ειναι dual boot, καλοδεχούμενο, διαφορετικά ας είναι win.
Να έχει τη δυνατότητα να συνδέω εξωτερικό σκληρό, γιατι συνήθως έχουν 32/64 gb αποθηκευτικό χώρο.

Η χρήση τελείως ερασιτεχνική, Internet, Social, ταινίες κτλ
Μπάτζετ 150-170 ευρώ μαξ

http://www.skroutz.gr/s/7900234/Lenovo-Miix-300-10-10-1-WiFi-32GB.html

http://www.skroutz.gr/s/7900191/Lenovo-Miix-300-10-10-1-WiFi-64GB.html

τα μηχανήματα δείχνω τα καταστήματα είναι ενδεικτικά

Μπορείς να βάλεις κάρτα μνημης και να πεις στα παράθυρα να εκτελούν ακόμα και τις εφαρμογές από εκεί.

Sapadak
16/01/2017, 12:57
http://www.skroutz.gr/s/7900234/Lenovo-Miix-300-10-10-1-WiFi-32GB.html

http://www.skroutz.gr/s/7900191/Lenovo-Miix-300-10-10-1-WiFi-64GB.html

τα μηχανήματα δείχνω τα καταστήματα είναι ενδεικτικά

Μπορείς να βάλεις κάρτα μνημης και να πεις στα παράθυρα να εκτελούν ακόμα και τις εφαρμογές από εκεί.

Θενξ Μπιλ
Αυτό είχα κατα νου μου, μου το σφυριξε κάποιος γνωστος που το 'δε σε καταστημα, και μιας και δε μπορεσα να βρω κάτι αντίστοιχο είπα να ζητήσω βοήθεια.

Εξωτερικό σκληρό μπορώ να συνδέσω σε αυτο?
Βλέπω οτι λεει usb βεβαια

vaska
16/01/2017, 17:28
Θενξ Μπιλ
Αυτό είχα κατα νου μου, μου το σφυριξε κάποιος γνωστος που το 'δε σε καταστημα, και μιας και δε μπορεσα να βρω κάτι αντίστοιχο είπα να ζητήσω βοήθεια.

Βλέπω οτι λεει usb βεβαιαΝαι κανονικά όταν έχει το ΚΒ τοποθετημένο, αλλιώς με OTG καλώδιο από την micro USB. Αν το αποφασίσεις πάρε από την αρχή κάρτα μαγαλούτσικη για να πεις σε όλες τις εφαρμογές ακόμα και το one drive να εγκατασταθούν εκεί για να μην έχεις θέμα χώρου.

p@nos
16/01/2017, 19:46
Θενξ Μπιλ

Βλέπω οτι λεει usb βεβαια

το μιξ το δα απο κοντα η οθονη του δε μαρεσε...επισης 2gb ραμ δεν ειναι οτι καλυτερο για παραθυρια, γενικα σε win συσκευες με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα μονο κινα teclast onda κλπ...