View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Bob_o_mastoras
16/04/2017, 22:43
μπάτε σκύλοι δεν το λες, "αυθαιρεσία της Origin" και "συνέργεια της μικροσοφτ" το λες όμως. δεν ρώτησε ποτέ τι θα κάνει μόλις κατέβει το παιχνίδι...
A! Nομισα οτι πηρε πρωτοβουλια και το κατεβασε η Origin στο pc σου και μου εκανε τεραστια εντυπωση! :uplate:
Το κατεβασες εσυ και απλα το ετρεξε μολις ολοκληρωθηκε το install.. Οκ, νοου μπιγκ ντιαλ, που λενε στο χωριο μου! :)
macdeath_s
22/04/2017, 13:34
Έχει συνεργαστεί κανείς με κανέναν VOIP provider cloud based ? Βρήκα Grasshoper και ShoreTel αλλά το 2ο μου φάνηκε ψιλοακριβό.
macdeath_s
27/04/2017, 00:23
Μια φωτό από επίσκεψη στη Cisco... Τα εντόσθια από προ ISR routers.
381685
George_Sp
27/04/2017, 10:39
σιγά.....και του ΟΤΕ το speedport το ίδιο είναι μέσα αλλά πιο compact. :lol:
σιγά.....και του ΟΤΕ το speedport το ίδιο είναι μέσα αλλά πιο compact. :lol:του ΟΤΕ είναι καλύτερο έχει πιο πολύ πράμα μέσα οπότε και με το βάρος να το δεις αξίζει περισσότερο. Επίσης δεν υπάρχει καμία διαφορά στην πΧιότητα αφού τα υλικά του Ποτε είναι αγορασμένα με το κιλό από τα βάθη της Ανατολής.
George_Sp
27/04/2017, 11:23
του ΟΤΕ είναι καλύτερο έχει πιο πολύ πράμα μέσα οπότε και με το βάρος να το δεις αξίζει περισσότερο. Επίσης δεν υπάρχει καμία διαφορά στην πΧιότητα αφού τα υλικά του Ποτε είναι αγορασμένα με το κιλό από τα βάθη της Ανατολής.
αν σου πω τι έχω τραβήξει με το speedport που μου έδωσαν στο νεό σπίτι για να το κάνω με το ζόρι modem-router......γιατί το ArcherD2 που έχω δε δουλεύει με το PTM profile της VDSL (έτσι λένε αλλά θα το ψάξω σύντομα) ....
laptop στους 10 πόντους από το router και με καθαρό κανάλι στο wifi χωρίς καμιά παρεμβολή από τα 30mbps με το ζόρι 22.
Α ναι...μου δώσανε και ένα huawei τέλειο σήμα που 1 φορά την ημέρα θα χάσει το συγχρονισμό με το speedport και θέλει reset.....:cry:
Να ρωτήσω και γω κάτι .
Εχω VDSL και όταν συνδέω ένα laptop 10ετίας με windows 8.1 μέσω LAN πιάνω ταχύτητα 47MB , όταν συνδέομαι wifi πιάνω max 18MB. Τόσο μεγάλη διαφορά ?
Σύνδεσα και ένα xiaomi router πάνω στης Forthnet μπας και , αλλά μέχρι 20MB πήρα .
Τι φταίει ? Μήπως και το hardware tou laptop, που είναι λίγο παλιό ?
Λύση παίζει ? Για wifi εννοώ ..
Ευχαριστώ
Το ασύρματο δε θα πιάσει ποτέ τις ταχύτητες του καλωδίου. Αλλά, ναι, μπορείς να πιάσεις μεγαλύτερες ταχύτητες με wifi, με πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ειδικά από τη στιγμή που συνήθως το bottleneck το δημιουργεί η σύνδεση (από τον ISP) κι όχι το hardware μας.
Το ασύρματο δε θα πιάσει ποτέ τις ταχύτητες του καλωδίου. Αλλά, ναι, μπορείς να πιάσεις μεγαλύτερες ταχύτητες με wifi, με πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ειδικά από τη στιγμή που συνήθως το bottleneck το δημιουργεί η σύνδεση (από τον ISP) κι όχι το hardware μας.
Θα πάρω το Laptop ενός φίλου να δοκιμάσω . :beer:
Τσέκαρε αν το λάπτοπ του φίλου σου (και το δικό σου) υποστηρίζει 802.11ac ή 802.11n και, φυσικά, πρέπει να τα υποστηρίζει και το ρούτερ σου και να ρυθμιστεί καταλλήλως.
αν σου πω τι έχω τραβήξει με το speedport που μου έδωσαν στο νεό σπίτι για να το κάνω με το ζόρι modem-router......γιατί το ArcherD2 που έχω δε δουλεύει με το PTM profile της VDSL (έτσι λένε αλλά θα το ψάξω σύντομα) ....
laptop στους 10 πόντους από το router και με καθαρό κανάλι στο wifi χωρίς καμιά παρεμβολή από τα 30mbps με το ζόρι 22.
Α ναι...μου δώσανε και ένα huawei τέλειο σήμα που 1 φορά την ημέρα θα χάσει το συγχρονισμό με το speedport και θέλει reset.....:cry:στους 10 πόντους είναι κοντά και "μπουκώνει" ρε δεν το ξέρεις βάλτο στους 16 και θα είναι τζετ :lol:
AUFGEBRACHT
27/04/2017, 20:49
στους 10 πόντους είναι κοντά και "μπουκώνει" ρε δεν το ξέρεις βάλτο στους 16 και θα είναι τζετ :lol:
Μιλάτε ακόμα για κομπιούτερ, έτσι;...
Μιλάτε ακόμα για κομπιούτερ, έτσι;...Ναι σωστά για κομπιούτερ μιλάμε αλλά μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι :D
Stavrakos
27/04/2017, 22:08
Να ρωτησω και εγω ρε παλικαρια..εχω μια Go Pro session 4 και ενω ανεβαζα τα βιντεακια μου ομορφα και ωραια μια μερα αποφασισε το pc μου να κολαει μολις την συνδεα σε αυτον...Δοκιμασα να περασω βιντεο στο τηλεφωνο μου απο προγραμμα της Go Pro και μετα στον υπολογιστη παλι κολουσε καμια ιδεα καποιος?
basilis_k6
27/04/2017, 22:14
Να ρωτησω και εγω ρε παλικαρια..εχω μια Go Pro session 4 και ενω ανεβαζα τα βιντεακια μου ομορφα και ωραια μια μερα αποφασισε το pc μου να κολαει μολις την συνδεα σε αυτον...Δοκιμασα να περασω βιντεο στο τηλεφωνο μου απο προγραμμα της Go Pro και μετα στον υπολογιστη παλι κολουσε καμια ιδεα καποιος?
με το ίδιο καλώδιο πάντα?
Stavrakos
27/04/2017, 22:26
Με το ιδιο καλωδιο...μωρε λες να φταιει αυτο?Αν και τωρα που το σκεφτομαι οταν εβαζα το κινητο χωρις το βιντεο απο την καμερα δεν κολουσε ενω μολις περασα το βιντεο αρχισε να κολαει...Το βιντεο παιζει κανονικα στο τηλεφωνο να το πω και αυτο απλα για εναν ηλιθιο λογο δεν μπορω να το περασω στο pc
Stavrakos
28/04/2017, 16:10
Αγορινα μου :beer: Μολις αλαξα καλωδιο και ολα κομπλε
basilis_k6
28/04/2017, 20:25
Αγορινα μου :beer: Μολις αλαξα καλωδιο και ολα κομπλε
:beer:
ρε μαστορια να σας ρωτησω κατι.
Εχει δοκιμασει κανεις coax over ethernet?
Αν ναι τι μονδελα? netsys? moca?
Αξιοπιστια?
macdeath_s
03/05/2017, 00:51
Έχω στη Σουηδία νομίζω τέτοιο αλλά είναι του provider. Θα τους στείλω αύριο να μου πούνε μάρκα. Μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει ποτέ οπότε το θεωρώ αξιόπιστο.
macdeath_s
03/05/2017, 01:50
Τα φώτα σας από όποιον σχετικό...
Προσπαθώ να τερματίσω FTP CAT6Α (δοκίμασα και CAT6 αν και επί του θέματος δεν έχει απολύτως καμία διαφορά) στο πριζάκι που βλέπετε στη φωτό. Συνήθως χρησιμοποιώ το χάλκινο σιδεράκι για γείωση και φροντίζω να ακουμπάει στο RJ45 ή να το βιδώνω σε κάποια βίδα εφόσον μιλάμε για patch panel.
Στο συγκεκριμένο τώρα παρότι ακολούθησα τις οδηγίες που έχει μέσα (όπου έλεγε να βάζεις το foil στην αντίστοιχη υποδοχή που φαίνεται) η γείωση δεν περνάει το certification με τπτ. Δοκίμασα να βάλω το συρματάκι όπου κατέβασε η γκλάβα μου αλλά χωρίς απολύτως καμία τύχη.
381949
381950
381951
φανταζομαι ή το καλωδιο σου θα φταιει, ή το πριζακι.
Τι μαρκα ειναι και τα δυο?
Το patch κορντ που βλεπω εκει (το χειροποιητο) περναει το certification αν εχεις εκτος το πριζακι?
macdeath_s
03/05/2017, 11:32
φανταζομαι ή το καλωδιο σου θα φταιει, ή το πριζακι.
Τι μαρκα ειναι και τα δυο?
Το patch κορντ που βλεπω εκει (το χειροποιητο) περναει το certification αν εχεις εκτος το πριζακι?
Δεν ξέρω τι μάρκα είναι. Power green νομίζω... To θέμα δεν είανι το certification αλλά ότι δεν γειώνει στο πριζάκι με τπτ.
Δεν ξέρω τι μάρκα είναι. Power green νομίζω... To θέμα δεν είανι το certification αλλά ότι δεν γειώνει στο πριζάκι με τπτ.
Δοκίμασε με ενα πολύμετρο να δεις αν κλείνει κύκλωμα και μετά μέτρα αντίσταση μήπως έχει πουθενά οξείδωση και ανεβαίνει η αντίσταση οπότε και δεν περνάει στον πιστοποιητή.
macdeath_s
03/05/2017, 12:11
Δεν έχω πολύμετρο αλλά δοκίμασα και άλλα πριζάκια αλλά δεν.
George_Sp
03/05/2017, 12:44
Δεν έχω πολύμετρο αλλά δοκίμασα και άλλα πριζάκια αλλά δεν.
εφόσον δεν παίζει πολύμετρο δύσκολα τα πράγματα. μπορεί το θέμα σου να είναι και στην άλλη άκρη.
δε βάζεις μια γενικότερη φώτο της κατάστασης από point σε point και τί μεσολαβεί;
macdeath_s
03/05/2017, 14:57
εφόσον δεν παίζει πολύμετρο δύσκολα τα πράγματα. μπορεί το θέμα σου να είναι και στην άλλη άκρη.
δε βάζεις μια γενικότερη φώτο της κατάστασης από point σε point και τί μεσολαβεί;
Δεν μπορώ να βγάλω φωτό τώρα γιατί είναι δουλειά εξωτερική. Δεν έχει νόημα όμως νομίζω. Ποιά άλλη άκρη ?
Κάνω το εξής. Έχω καλώδιο patch να μου δείχνει ΟΚ γείωση. Τερματίζω μια μεριά άλλου καλωδίου στην πρίζα (με LSA) και την άλλη μεριά του σε RJ45 FTP και δεν δείχνει τη γείωση. Αν κάνω ακριβώς το ίδιο στο patch panel όλα είναι κομπλέ.
George_Sp
03/05/2017, 15:00
Δεν μπορώ να βγάλω φωτό τώρα γιατί είναι δουλειά εξωτερική. Δεν έχει νόημα όμως νομίζω. Ποιά άλλη άκρη ?
Κάνω το εξής. Έχω καλώδιο patch να μου δείχνει ΟΚ γείωση. Τερματίζω μια μεριά άλλου καλωδίου στην πρίζα (με LSA) και την άλλη μεριά του σε RJ45 FTP και δεν δείχνει τη γείωση. Αν κάνω ακριβώς το ίδιο στο patch panel όλα είναι κομπλέ.
προφανώς όχι στην άλλη άκρη του καλωδίου :p
τη γενικότερη φωτό τη λέω για να δούμε μήπως ξεφεύγει κάτι που είναι μπροστά στα μάτια σου. όλοι το χουμε πάθει.
macdeath_s
03/05/2017, 15:24
προφανώς όχι στην άλλη άκρη του καλωδίου :p
τη γενικότερη φωτό τη λέω για να δούμε μήπως ξεφεύγει κάτι που είναι μπροστά στα μάτια σου. όλοι το χουμε πάθει.
θα βάλω οκ αν και δεν νομίζω... Σκέψου ότι αυτό που θα βάλω ουσιαστικά είναι ένα καλώδιο που από τη μία θα τερματίζει σε RJ45 και από την άλλη στο πριζάκι με LSA. Και @@
Δεν έχω πολύμετρο αλλά δοκίμασα και άλλα πριζάκια αλλά δεν.άλλα μπριζάκια της ίδιας μάρκας και πιθανότατα της ίδιας παρτίδας?? Έχω φάει πριν χρόνια ήττα σοβαρή με μια παραλαβή Λεγκράντ. Δεν περνούσαν πιστοποίηση με τπτ, κόντεψα να πηδήξω από τον 3ο όροφο. Και πήραμε κάτι άλλες μαλ@κίες χύμα από καλάθι της "λαϊκής" και δούλεψαν άψογα. Νομίζω ακόμα αυτά δουλεύουν στο συγκεκριμένο κτήριο. Ξέρω 'γω δεν κάνεις μια απόπειρα με άλλα ??
macdeath_s
03/05/2017, 15:29
άλλα μπριζάκια της ίδιας μάρκας και πιθανότατα της ίδιας παρτίδας?? Έχω φάει πριν χρόνια ήττα σοβαρή με μια παραλαβή Λεγκράντ. Δεν περνούσαν πιστοποίηση με τπτ, κόντεψα να πηδήξω από τον 3ο όροφο. Και πήραμε κάτι άλλες μαλ@κίες χύμα από καλάθι της "λαϊκής" και δούλεψαν άψογα. Νομίζω ακόμα αυτά δουλεύουν στο συγκεκριμένο κτήριο. Ξέρω 'γω δεν κάνεις μια απόπειρα με άλλα ??
Το θέμα δεν είναι η πιστοποίηση, κακώς την ανέφερα, δεν έχω φτάσει καν εκεί. Η γείωση είναι που δεν φαίνεται στο πριζάκι ακόμη και με verifier αν τεστάρω και όχι με certifier. Αν κάνω την ίδια διαδικασία με το patch panel γειώνει κανονικά...
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον πάντως :beer:
George_Sp
03/05/2017, 15:33
Καμιά φορά η λύση είναι απλή και κοιτάμε το πιο απίθανο. Να φανταστώ οτι έχεις δοκιμάσει και με διαφορετικό καλώδιο cat6 αλλά και με άλλο σακουλάκι με RJ45. Μου χει τύχει να πάρω κάτι RJ45 κλιπακια από ένα μαγαζί σε ώρα ανάγκης και όταν πήγα να τα χρησιμοποιήσω δεν έσφιγγαν σωστά σε σημείο να λέω οτι έφταιγε το εργαλείο πρεσαρίσματος.
δεν αποκλείεται πάντως και η αστοχία υλικού στο πριζάκι της φωτογραφίας που έχεις ανεβάσει.
Το θέμα δεν είναι η πιστοποίηση, κακώς την ανέφερα, δεν έχω φτάσει καν εκεί. Η γείωση είναι που δεν φαίνεται στο πριζάκι ακόμη και με verifier αν τεστάρω και όχι με certifier. Αν κάνω την ίδια διαδικασία με το patch panel γειώνει κανονικά...
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον πάντως :beer:κάτσε ρε μισό, θες να τσεκάρεις γείωση και την μία συνδέεις καλώδιο με πατς πάνελ και μπριζάκι και βλέπεις γείωση, ενώ στην άλλη περίπτωση συνδέεις καλώδιο με μπριζάκι στον αέρα (?) και δεν βλέπεις γείωση. Αυτό λες??
George_Sp
03/05/2017, 15:37
κάτσε ρε μισό, θες να τσεκάρεις γείωση και την μία συνδέεις καλώδιο με πατς πάνελ και μπριζάκι και βλέπεις γείωση, ενώ στην άλλη περίπτωση συνδέεις καλώδιο με μπριζάκι στον αέρα (?) και δεν βλέπεις γείωση. Αυτό λες??
δεν τον έχω για τόσο ζαλισμένο να έχει το πριζάκι στον αέρα :P
macdeath_s
03/05/2017, 15:44
Καμιά φορά η λύση είναι απλή και κοιτάμε το πιο απίθανο. Να φανταστώ οτι έχεις δοκιμάσει και με διαφορετικό καλώδιο cat6 αλλά και με άλλο σακουλάκι με RJ45. Μου χει τύχει να πάρω κάτι RJ45 κλιπακια από ένα μαγαζί σε ώρα ανάγκης και όταν πήγα να τα χρησιμοποιήσω δεν έσφιγγαν σωστά σε σημείο να λέω οτι έφταιγε το εργαλείο πρεσαρίσματος.
δεν αποκλείεται πάντως και η αστοχία υλικού στο πριζάκι της φωτογραφίας που έχεις ανεβάσει.
Ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο.
macdeath_s
03/05/2017, 15:46
Και το πριζάκι και το patchpanel είναι ακριβώς στην ίδια επιφάνεια. Το πριζάκι του δείνω πιθανότητα να το δοκίμασα στον αέρα πάντως και ναι τα έκανα μετά από 9ωρο στο γραφείο. Αλλά το δοκίμασα πολλές φορές και τις περισσότερες δεν ήταν στον αέρα. Θα προσπαθήσω σήμερα να βγάλω και άλλες φωτό.
George_Sp
03/05/2017, 15:49
Και το πριζάκι και το patchpanel είναι ακριβώς στην ίδια επιφάνεια. Το πριζάκι του δείνω πιθανότητα να το δοκίμασα στον αέρα πάντως και ναι τα έκανα μετά από 9ωρο στο γραφείο. Αλλά το δοκίμασα πολλές φορές και τις περισσότερες δεν ήταν στον αέρα. Θα προσπαθήσω σήμερα να βγάλω και άλλες φωτό.
βούτα καφεδούμπα καρεκλίτσα βάλε μουσικούλα και ριλάξ. (αν και το γαμήδι το πολύμετρο θα βοηθούσε περισσότερο :lol: )
βούτα καφεδούμπα καρεκλίτσα βάλε μουσικούλα και ριλάξ. (αν και το γαμήδι το πολύμετρο θα βοηθούσε περισσότερο :lol: )
εναλλακτικά άλλαξε δουλειά, γίνε ψαράς ας πούμε. Αν ήξερες πόσες φορές το έχω πει αυτό..... και μάλιστα πολλές από αυτές μπροστά τον πελάτη που είναι από πάνω μου και κοιτάει με τα χέρια στις τσέπες.
Πάντως χωρίς πλάκα κάτι χαζό θα είναι που απλά δεν πάει το μυαλό σου, δες το αύριο με καθαρό μυαλό.
macdeath_s
04/05/2017, 15:20
Το ξαναείδα και δεν βρήκα τπτ καινούργιο οπότε το τερματίζω ως έχει κι ας μην γειώνει. Ο πελάτης είναι φίλος και ήδη μου έχει πει ότι έχω ασχοληθεί δίχως λόγο :p
και μόνο που ασχολιέσαι με certification πιστοποίηση είσαι άξιος.
Άδω ρε σεις εχω δει με lan tester του 5ευρου να λέει ο ηλ/γος σε πελάτη τώρα σου κάνω πιστοποίηση.
macdeath_s
04/05/2017, 15:54
και μόνο που ασχολιέσαι με certification πιστοποίηση είσαι άξιος.
Άδω ρε σεις εχω δει με lan tester του 5ευρου να λέει ο ηλ/γος σε πελάτη τώρα σου κάνω πιστοποίηση.
xaxaxa. Καλά στην Ελλάδα πολλοί λίγοι πληρώναν για πιστοποίηση ακόμη και εταιρείες. Εδώ τώρα αυτό που λέω πιο πάνω είναι για μεσιτικό γραφείο...
macdeath_s
05/05/2017, 12:45
Τελικά δούλεψε. Μην ρωτήσετε πώς και γιατί δεν ξέρω, έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα
382020
George_Sp
05/05/2017, 12:52
φόραγες λαστιχένια παπούτσια και είχες μαζέψει στατικό ηλεκτρισμό που παρεμπόδιζε τη γείωση :lol: :p
macdeath_s
05/05/2017, 13:28
φόραγες λαστιχένια παπούτσια και είχες μαζέψει στατικό ηλεκτρισμό που παρεμπόδιζε τη γείωση :lol: :p
Όντως φόραγα άλλα παπούτσια αλλά ούτε χτες ούτε προχτες άγγιζα το πριζάκι ή το μηχάνημα.
George_Sp
05/05/2017, 13:50
Όντως φόραγα άλλα παπούτσια αλλά ούτε χτες ούτε προχτες άγγιζα το πριζάκι ή το μηχάνημα.
προφανώς και τα γράφω με περιπαιχτική διάθεση σκεφτόμενος τα πιο κουλά πράγματα που μας συμβαίνουν στη δουλειά μας. θα μπορούσε αλλά είναι από τα πιο απίθανα που λες, φούστη Μέρφυ πάλι εδώ είσαι?!@!. :lol:
Πάντως αφού δούλεψε όλα καλά. Now don't touch it again :P :D
congate7
10/05/2017, 12:17
Την προσθαφαίρεση προγραμμάτων που τη βρίσκουμε στα windows 10;
macdeath_s
10/05/2017, 12:19
Την προσθαφαίρεση προγραμμάτων που τη βρίσκουμε στα windows 10;
Δεν είναι εκεί που ήταν και τα άλλα ? Control Panel κλπ ?
Epeidη είναι γαμάτη η Microsoft είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεις το Control Panel βέβαια. Πάτα start και search .
Εδώ: https://www.isunshare.com/windows-10/5-ways-to-open-programs-and-features-in-windows-10.html
Το παλιό Control Panel βρίσκεται εύκολα και με δεξί κλικ στο "Start" button.
congate7
10/05/2017, 13:06
Μακ ούτε με search δεν το 'βρισκα!
Τώρα για τον μπλίτζερ και τις τηλελύσεις του τα 'χουμε ξαναπεί! :beer:
στα 10άρια μας έχουν λίγο έως πολύ πηδήξει
εκτός από αυτό του blitz μπορείς και με πατημένο το Windows key + X
επίσης μετά την αναβάθμιση creators update ανοίγεις file explorer και πατάς δεξιά από το εικονίδιο στο βελάκι. (αυτό δουλεύει και στα 7άρια)
382259
congate7
10/05/2017, 14:59
Σωραίος, τσάκω και εσύ μία :beer:
Καναμεταχειρο λαπτοπακι 15" για φοιτητρια που η χρηση θαναι καμια εργασια/γραπτη , ταινιουλα και σερφαρισμα..?
George_Sp
10/05/2017, 16:06
Καναμεταχειρο λαπτοπακι 15" για φοιτητρια που η χρηση θαναι καμια εργασια/γραπτη , ταινιουλα και σερφαρισμα..?
https://www.mgmanager.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE% B1-laptop/60851-fujitsu-lifebook-e752-i3-2370m1564gb160gbw7-pro.html
Το πρόβλημα: στο λαπιτόπι έχω αρκετά μουσικά κομμάτια τα οποία αντιγράφηκαν από γνήσια cd ως .wma αντί κάποιας άλλης μορφής. Αυτό έχει ως συνέπεια τα αρχεία αυτά να μην μπορούν να παίξουν σε κανένα άλλο μηχάνημα. Επίσης το λαπιτόπι είναι στα τελευταία του και πρέπει να γίνει μεταμόσχευση των κομματιών.
Η ερώτηξη: Υπάρχει δυνατότητα να μετατρέψω τα .wma αυτά, ώστε να ξεκλειδωθούν και να παίζουν παντού; Σε άλλο υπολογιστή που δοκίμασα με κάποια προγράμματα που βρήκα με αναζήτηση δεν βρήκα χαΐρι. Αν προσπαθήσω τώρα (που γυρνάει το λάπιτοπ απ'το μάστορι) να κάνω τις μετατροπές στο ίδιο το λάπτοπ, υπάρχει περίπτωση να μπορώ να τα παίξω και αλλού, δηλαδή να γλιτώσω απ'την .wma-μάστιγα;
karellen
10/05/2017, 17:44
Δώσε μια αναζήτηση convert wma to mp3 online.Επίσης πολλοί players (VLC-BS κλπ) υποστηρίζουν τέτοια μετατροπή.
ΥΓ ακόμα και ο media player των Windows,άνοιξέ τον,κάνε δεξί κλικ επάνω του->περισσότερες επιλογές->αντιγραφή μουσικής από cd/dvd ->και στη μέση επίλεξε MP3
382267
Το έχω δοκιμάσει ήδη αυτό που λες... ακόμα και το vlc έβγαζε error, ή μάλλον φαινόταν να προσπαθεί να παίξει τα κομμάτια και έμπαινε σε loop ξανά και ξανά...
Υ.Γ.: Μακάρι να το ήξερα αυτό όταν πρωτο-έκανα τις μετατροπές, τα cd ήταν δανεικά και τώρα δύσκολα ξαναβρίσκονται.
All2mp3 (https://www.tresrrr.com/products-for-windows/all2mp3-for-windows/)
:beer:
Χμμμ το Avira το πιάνει ότι έχει ιό αυτό...
Το χρησιμοποιώ καιρό σε mac χωρίς πρόβλημα, sorry..
Super (http://www.erightsoft.com/SUPER.html)
Απο τα παντα ολα, σε τα παντα ολα.
Οπως το βλέπω το θέμα μάλλον για encoding με drm μου κάνει οπότε μάλλον οι απλοί converters δεν θα κάνουν δουλειά.
Ξεκίνα να ψάχνεις για drm removal πχ https://goo.gl/ZkDgyG
KernelPanic
11/05/2017, 22:02
Οπως το βλέπω το θέμα μάλλον για encoding με drm μου κάνει οπότε μάλλον οι απλοί converters δεν θα κάνουν δουλειά.
Ξεκίνα να ψάχνεις για drm removal πχ https://goo.gl/ZkDgyG
Χμμ αν και πάνε χρόνια που το είχα κάνει θυμάμαι ότι το ffmpeg (να γιατί open source κύριοι :evil: :p ) μου είχε κάνει σωστά convert και από wma με drm (δεν βάζω το χέρι στην φωτιά πάνε χρονιά ειπαμε) . Νομίζω τώρα πλέον έχει ονομαστεί σε avconv ή κάπως έτσι...
amyroukai
11/05/2017, 22:21
Η μάικροσοφτ θα παρέχει λίνουξ από το "παραθυρομαγαζί" !
Ubuntu, openSuSe, Fedora με ένα κλικ...
https://www.engadget.com/2017/05/11/microsoft-will-offer-3-flavors-of-linux-on-the-windows-store/
Έτσι για να χαρείτε λίγο με την χαρά μου. Σημερινή παραλαβή. Ήρθε για να υποστηρίξει το εργαστήριο.
382313
382314
382315
Τι θα την κάνεις τόση Ram ρε συ;
Τι θα την κάνεις τόση Ram ρε συ;
Δίνω πότε πότε σε έναν γείτονα όταν μου ζητάει κι επειδή είναι ξεχασιάρης είπα να έχω μπόλικη να μην ξεμένω
:D
KernelPanic
12/05/2017, 23:36
Αν και οι περισσοτεροι του χώρου θα είστε ανήμεροι...
NHS ransomware cyber attack spreads worldwide (http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/12/nhs-hit-major-cyber-attack-hackers-demanding-ransom/)
Δύσκολη νύχτα.... :sick: :a11:
macdeath_s
13/05/2017, 01:41
Έτσι για να χαρείτε λίγο με την χαρά μου. Σημερινή παραλαβή. Ήρθε για να υποστηρίξει το εργαστήριο.
382313
382314
382315
Από το task manager μόνο κτλβα γιατί χαίρεσαι :p
macdeath_s
13/05/2017, 01:43
Αν και οι περισσοτεροι του χώρου θα είστε ανήμεροι...
NHS ransomware cyber attack spreads worldwide (http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/12/nhs-hit-major-cyber-attack-hackers-demanding-ransom/)
Δύσκολη νύχτα.... :sick: :a11:
Ευτυχώς είμαι σε άδεια :p ΠΟλύ καφρίλα να κάνεις ζημιά σε νοσοκομεία όμως ρε γαμώ το @$@%^ τους.
macdeath_s
13/05/2017, 01:46
Eπίσης όσοι έχετε ή κάνετε admin Windows το νού σας
http://www.zdnet.com/article/microsoft-releases-emergency-patch-for-crazy-bad-windows-zero-day-bug/
thunder ace
13/05/2017, 10:23
Καλημερα .
Ρε κομπιουτεροπαιδα,μηπως υπαρχει καποια καρτουλα (πχ G 210 )που δεν την χρειαζεστε ;
Επειδη λεφτα δεν υπαρχουν, δινω ενα επεξεργαστη Ε7500 + μια μνημη 2 γιγα DDR3 για ανταλλαγμα.
Την εν λογω καρτουλα την θελω να μπει σε PC ,που το μονο παιχνιδι που θα παιζει (σχετικα ανετα) ειναι το LOL.
AristidisZ
13/05/2017, 15:26
Ηλεκτρολογικής φύσης ερώτηση βασικά...
Υπάρχει καλώδιο πλακέ για ηχεία ;
Θέλω να χωνέψω στο τοίχο ένα δίμετρο καλώδιο που να συνδέει πρίζα ηχείων με surround ηχεία για home cinema...
Κάτι τέτοιο? http://technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=329
AristidisZ
13/05/2017, 16:00
Ε όχι και 12 ευρώ το μέτρο...
Εξάλλου τα καλώδια του κατασκευαστή μέχρι την πρίζα τίποτα της πλάκας θα είναι, δεν έχει νόημα να πας σε κάτι τόσο ακριβό
Καλημερα .
Ρε κομπιουτεροπαιδα,μηπως υπαρχει καποια καρτουλα (πχ G 210 )που δεν την χρειαζεστε ;
Επειδη λεφτα δεν υπαρχουν, δινω ενα επεξεργαστη Ε7500 + μια μνημη 2 γιγα DDR3 για ανταλλαγμα.
Την εν λογω καρτουλα την θελω να μπει σε PC ,που το μονο παιχνιδι που θα παιζει (σχετικα ανετα) ειναι το LOL.
Μήπως σου κάνει μια τέτοια (https://www.cnet.com/products/prolink-pixelview-geforce-6600-ultimate-pv-n43et-256kd-graphics-card-gf-6600-256-mb/specs/);
thunder ace
13/05/2017, 17:04
Μήπως σου κάνει μια τέτοια (https://www.cnet.com/products/prolink-pixelview-geforce-6600-ultimate-pv-n43et-256kd-graphics-card-gf-6600-256-mb/specs/);
Καλησπερα,δυστυχως δεν κανει για να παιξει ενας υπολογιστης το ΛΟΛ.
Οπως και να χει ,ευχαριστω.
macdeath_s
13/05/2017, 21:09
Ηλεκτρολογικής φύσης ερώτηση βασικά...
Υπάρχει καλώδιο πλακέ για ηχεία ;
Θέλω να χωνέψω στο τοίχο ένα δίμετρο καλώδιο που να συνδέει πρίζα ηχείων με surround ηχεία για home cinema...
Περίμενε, τι καλώδιο για ηχεία θες ? Το καλώδιο για παθητικά ηχεία είναι πλακέ ή προς το πλακέ και θα σου κάνει άνετα. Για να λες πρίζα μάλλον αυτό λες.
Τώρα για XRL, TRS, TS μάλλον θα ναι ακριβό
AristidisZ
13/05/2017, 22:59
Παθητικά ;
Τα ηχεία είναι τα klipsch rs10
Σκέψου ότι στο σπίτι έχω δυο πρίζες εκατερωθεν και έχω δει τα καλώδια να καταλήγουν στον τοίχο που θα μπει ο ενισχυτής
Απλά επειδή θα βάψω σκέφτομαι ότι είναι ευκαιρία να χωνέψω καλώδιο τώρα ώστε να μη πάω σε λύση καναλιού
Αν είναι για μερεμέτι πάρε απλό ηχείου, δεν θα δείς μεγάλη διαφορά απο το πλακέ. Συνήθως στα περισσότερα το ζευγάρι είναι και κολλημένα μεταξύ του οπότε μπορείς να το βάλεις σαν πλακέ.
George_Sp
15/05/2017, 12:59
Πάπαλα το Netflix στις ρουταρισμένες συσκευές android.
Google και ψηφιακά δικαιώματα...για το καλό μας. μας νοιάζεται. :moutza:
Δεινόσαυρος
15/05/2017, 13:44
Ευτυχώς είμαι σε άδεια :p ΠΟλύ καφρίλα να κάνεις ζημιά σε νοσοκομεία όμως ρε γαμώ το @$@%^ τους.
Δεν βάλαν νοσοκομεία στο στόχαστρο. Τα πληγέντα ήταν Windows XP.
Τώρα αν τα μοσχοπληρωμένα παράσιτα του Συστήματος Υγείας του ακούν στο όνομα "μάνατζερζ", δεν είχαν αναβάθμησει ακόμα τα συστήματα τους, γιατί προφανώς προτιμούσαν να τσεπώνουν την διαφορά - ε, δεν φταίνε οι χάκερζ γι αυτό. Πόσον καιρό τώρα είναι end-of-life το XP;
Επίσης, δεν χρειάζεται το κομπιούτερ για να δεις αν έχει κρεβάτια το νοσοκομείο. Κανε μια βόλτα, ρε γιατρέ βλήμα, ΑΝ ακόμα θυμάσαι πώς να περπατάς, και ρίξε μια ματιά μόνος σου, αν μπορείς ακόμα να κρατάς τα μάτια σου ανοικτά, κοιμήση!
Τα μήντια απλώς πάνε να καλύψουν την αισχρή "νεοφιλ" κατάσταση των νοσοκομείων, εποφελούμενα την ευκαιρία μιας παγκόσμιας χακιάς, και τα συναισθήματα του κόσμου.
Κάτι το οποίο, κατα τη γνώμη μου, είναι ακόμα χειρότερο και από την ίδια την χακιά.
amyroukai
15/05/2017, 13:55
έλα, η μικρομαλακή είναι πίσω από όλο αυτό για να πουληθούν νέες άδειες και να τρομάξει ο κόσμος και να αφήσει XP και σβίστα.
αλλά για εμάς που αγαπάμε ΑΚΟΜΑ xp, να η λύση.... https://www.microsoft.com/el-GR/download/details.aspx?id=55245
SHOOTER045
15/05/2017, 13:57
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για android συσκευές να βάζω το λινκ απο βίντεο του you tube, και να το μετατρέπει σε αρχείο ηχου και να το κανει αποθήκευση στο abdroid smartphone?
KernelPanic
15/05/2017, 14:06
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για android συσκευές να βάζω το λινκ απο βίντεο του you tube, και να το μετατρέπει σε αρχείο ηχου και να το κανει αποθήκευση στο abdroid smartphone?
Για android δεν ξέρω σε linux (το ξερω εχω καταντήσει γραφικος. sorry. :rolleyes: ): youtube-dl
SHOOTER045
15/05/2017, 14:18
Έχω στο pc το
You tube on mp3
Αλλά για να περάσω τραγούδια στην κάρτα μνήμης του τηλ
Πρέπει να βγάλω την κάρτα μνήμης απο το τηλ
Να την βάλω στο pc και να φορτωσω τα τραγούδια που έχω κατεβάσει σε μορφή mp3.
Υπάρχει κάτι ποιο απλό για συσκευές android?
George_Sp
15/05/2017, 14:19
http://tubemate.net/
SHOOTER045
15/05/2017, 14:22
http://tubemate.net/
Και κάνω λήψη εκεί που λέει android freeeare?
George_Sp
15/05/2017, 14:42
Και κάνω λήψη εκεί που λέει android freeeare?
μπαινεις στο λινκ απο το κινητο και κατεβαζεις την εφαρμογη APK. ίσως να υπάρχει και στο android market.
SHOOTER045
15/05/2017, 14:50
Tο βρήκα και εκεί
Αλλά δεν δουλεύει (τουλαχιστον όπως θέλω)
Ζητάει να έχω κανει λήψη του βίντεο τραγουδιού
Και μετα να το κανει μετατροπή.
Εγώ θέλω(αν υπάρχει) όπως το you tube on mp3 που έχω.
Να βάζω το λινκ και να το κάνει μετατροπή το πρόγραμμα
George_Sp
15/05/2017, 14:55
Tο βρήκα και εκεί
Αλλά δεν δουλεύει (τουλαχιστον όπως θέλω)
Ζητάει να έχω κανει λήψη του βίντεο τραγουδιού
Και μετα να το κανει μετατροπή.
Εγώ θέλω(αν υπάρχει) όπως το you tube on mp3 που έχω.
Να βάζω το λινκ και να το κάνει μετατροπή το πρόγραμμα
δε νομιζω οτι υπάρχει το απευθείας που θες. το youtube ειναι μια εφαρμογη με αρκετά κλειδώματα. τα προγράμματα αυτά έτσι δουλεύουν γιατί μπορούν να επέμβουν μόνο στα δεδομένα που σώζονται προσωρινά τοπικά στη μνήμη της συσκευής σου. Αρα οποιαδήποτε μετατροπή δε μπορεί να γίνει realtime αλλά κατόπιν επεξεργασίας του συνόλου του αρχείου που έλαβες.
Δεινόσαυρος
15/05/2017, 14:58
Για android δεν ξέρω σε linux (το ξερω εχω καταντήσει γραφικος. sorry. :rolleyes: ): youtube-dl
Το youtube-dl αν δεν κάνω λάθος, είναι πρόγραμμσ Python, άρα τρέχει όπου υπάρχει Python, άρα και σε Android,φαντάζομαι.
Μετά όμως πρέπει να μετατρέψεις τα αρχεία από βίνδεο σε απλό ήχο. Υπάρχουν πολλά προγραματα γι αυτό, πχ AudioExtractor, MP3 Video Converter, κλπ
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outthinking.AudioExtractor
https://www.maketecheasier.com/convert-video-to-audio-android/
Γιατί όμως χρειάζεται να πηγαινοφέρνεις την κάρτα, δεν συνδέεται το τηλ σου στο κομπιούτερ σαν USB stick;
AristidisZ
15/05/2017, 14:59
Γνωστός μου ζήτησε να κάνω ένα βίντεο την ώρα που χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα για να μάθει πως το δουλεύω
Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείται για αυτή τη δουλειά ;
Πόσο πάει σε μέγεθος ένα βίντεο μιας ώρας π.χ. ;
George_Sp
15/05/2017, 15:05
Γνωστός μου ζήτησε να κάνω ένα βίντεο την ώρα που χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα για να μάθει πως το δουλεύω
Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείται για αυτή τη δουλειά ;
Πόσο πάει σε μέγεθος ένα βίντεο μιας ώρας π.χ. ;
obs-studio
το μέγεθος εξαρτάται από την ποιότητα ανάλυσης framerate κατά την εγγραφή και τον τύπο αρχείου που σώζεται.
1280x720 @30fps σε mp4 είναι μια σωστή ρύθμιση χωρίς να δημιουργεί τερατώδες αρχείο. 1ώρα σε αυτές τις ρυθμίσεις νομίζω πάει λίγο κάτω από 1gb
SHOOTER045
15/05/2017, 15:10
Τσου
Κανένα δεν δουλεύει απευθείας.
Θέλει κατέβασμα ,αποθήκευση του βίντεο.
Και μετα να το κανείς μετατροπή.
Απορρίπτονται όλα ως τώρα
George_Sp
15/05/2017, 15:42
Τσου
Απορρίπτονται όλα ως τώρα
δε νομίζω οτι θα βρεις κάποιο που το κάνει σε πραγματικό χρόνο. θα το κοιτάξω λίγο αναλυτικότερα μετά τη δουλειά αλλά χλωμό αυτο που θες.
Δεινόσαυρος
15/05/2017, 15:48
Τσου
Αυτονόητο. Πώς θα κάνει την μετατροπή αν δεν το κατεβάσει πρώτα;;;
Ίσως αυτό στο οποίο αναφέρεσαι να είναι ένας από τους ιστότοπους που κάνουν αυτή τη δουλειά αυτόματα για εσένα. Βολικά μεν, αλλά και αυτά πάλι ενέχουν δικά τους προβλήματα (δεν ξέρεις τι κατεβάζεις, κοκ). Επίσης δεν νομίζω να έχουν την δυνατότητα να τους δώσεις πχ 1000 λίνκς και να τα επεξεργαστουν με το πάσο τους, ξερωγώ, ένα βράδυ, και να τα έχεις το πρωί έτοιμα.
Άν γυρεύεις κάτι που να κάνει τα δύο (απαραίτητα) βήματα σε ένα (δλδ κατέβασμα και μετατροπή) ίσως μπορεις να στήσεις κάποια διαδικασία αυτοματοποίησης.
--
Επιμένω όμως - τι σε εμποδίζει να συνεσεις το κινητό σου στο πισι σου;
Δεινόσαυρος
15/05/2017, 15:53
δε νομίζω οτι θα βρεις κάποιο που το κάνει σε πραγματικό χρόνο. θα το κοιτάξω λίγο αναλυτικότερα μετά τη δουλειά αλλά χλωμό αυτο που θες.
Εξάρτάται και τι εννοείς "πραγματικό χρόνο". Όσπου να παίξει ένα τράγυδι στο γιουτούμπι, άνετα έχεις κατεβάσει το βίνδεο ΚΑΙ έχεις κάνειτην μετατροπή.
Έχω στο pc το
You tube on mp3
Αλλά για να περάσω τραγούδια στην κάρτα μνήμης του τηλ
Πρέπει να βγάλω την κάρτα μνήμης απο το τηλ
Να την βάλω στο pc και να φορτωσω τα τραγούδια που έχω κατεβάσει σε μορφή mp3.
Υπάρχει κάτι ποιο απλό για συσκευές android?
Δεν μπορείς να συνδέσεις το κινητό στο pc χωρίς να βγάλεις την κάρτα? Εναλλάκτικά χρησιμοποιείς κάποιο cloud drive (google drive, dropbox κλπ) βάζεις την εφαρμογή στο pc και στο κινητό, σώζεις το αρχείο που θές στον σχετικό φάκελο στο pc και σε λίγη ώρα το έχεις διαθέσιμο στο κινητό σου.
Εnjoy :)
SHOOTER045
15/05/2017, 20:14
Ναι
Με καλώδιο mini usb σε κανονικό usb
Αλλά πρέπει να είμαι κοντά στο pc.
Βασικά
Γίνεται
Αλλά χάριν ευκολίας είπα μήπως υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα για το κινητό, ώστε να μην χρειάζεται καλώδια, κάρτες κλπ