View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Τωρα τελευταια αυτος ο mozilla εχει γινει Godzilla ή ειναι ιδεα μου;
amyroukai
01/03/2017, 22:00
Τωρα τελευταια αυτος ο mozilla εχει γινει Godzilla ή ειναι ιδεα μου;
από την εποχή του Netscape τα ακούμε αυτά. Ναι αν και σε κάθε build υπόσχονται ελάφρυνση "χρέους" σε μνήμη.
έχω πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με αγοραπωλησία υλικών υπολογιστή!! πραγματικά θεωρείς ότι ακόμα και για αυτό το παλιό μοντέλο θα "κερδίσω" κάτι από μνήμες ή δίσκο???εγώ πάλι θα δοκίμαζα επισκευή με ρεφλόου της gpu, είναι σχετικά οικονομική και αν πετύχει θα έχεις πάλι το λαπτοπάκι σου με μικρό κόστος. Ακούω στην αγορά παίζουν κοντά στο 40άρι τέτοιου είδους επισκευές.
todoros78
02/03/2017, 06:23
εγώ πάλι θα δοκίμαζα επισκευή με ρεφλόου της gpu, είναι σχετικά οικονομική και αν πετύχει θα έχεις πάλι το λαπτοπάκι σου με μικρό κόστος. Ακούω στην αγορά παίζουν κοντά στο 40άρι τέτοιου είδους επισκευές.
επισκευή με ρεφλόου???? τι είν τούτο πάλι????
επισκευή με ρεφλόου???? τι είν τούτο πάλι????Γίνεται με 2 τρόπους α) ξηλώνεται η μητρική και θερμαίνεται η gpu με υπέρυθρες ή θερμό αέρα μέχρι τους 200βαθμούς περίπου β) ξηλώνεται η μητρική ξεκολλιέται η gpu και ή αντικαθίσταται με νέο τσιπάκι ή ξανακολλιέται. Η δεύτερη μέθοδος είναι πιο δαπανηρή αλλά πιο σίγουρη.
macdeath_s
02/03/2017, 18:37
Γίνεται με 2 τρόπους α) ξηλώνεται η μητρική και θερμαίνεται η gpu με υπέρυθρες ή θερμό αέρα μέχρι τους 200βαθμούς περίπου β) ξηλώνεται η μητρική ξεκολλιέται η gpu και ή αντικαθίσταται με νέο τσιπάκι ή ξανακολλιέται. Η δεύτερη μέθοδος είναι πιο δαπανηρή αλλά πιο σίγουρη.
Το δεύτερο που λες αν δεν απατώμαι λέγεται reboiling (που ξανακολάνε τις μπιλίτσες κάτω από το τσιπ). Πριν 3 χρόνια που χα ψάξει για να το κάνω σε DSP για ένα Juniper δεν υπήρχε κανένας Ελλάδα που να το έκανε. Ακόμη και για το PS είχα ακούσει πολλούς να λένε το reflow reboiling.
Μπορώ μέσω dropbox να κάνω back up όλο το υλικό του pc μου ωστε μετά απο format να το ξανακατεβάσω στο pc μου;
Αν όχι μέσω dropbox,υπάρχει κάποιος τρόπος;
zannisvel
02/03/2017, 21:21
Αν έχεις 2 TB σε αρχεία, ταινίες, κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέσω Dropbox, Google drive, etc. Το ποιο εύκολο είναι να τα περασεις σε ένα σκληρό και μετά η να τα μεταφέρεις η να τον ενσωματώσεις στο σύστημα σου.
Αν έχεις 2 TB σε αρχεία, ταινίες, :eyepop:
κι όλα αυτά σε έναν δίσκο μαζί με το λειτουργικό; :confused:
zannisvel
02/03/2017, 21:55
Τρόπος του λέγειν... Μη κολλάμε σε λεπτομέρειες, εννοώ ότι αν είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των δεδομένων, απλό λογαριασμό Dropbox, και ταχύτητες ADSL είναι ασύμφορη όλη αυτή η διαδικασία.
Πάντα έχουμε ένα partition με το λειτουργικό μόνο του, ώστε να χάνουμε μόνο αυτό με το format.
George_Sp
02/03/2017, 22:19
Πάντα έχουμε ένα partition με το λειτουργικό μόνο του, ώστε να χάνουμε μόνο αυτό με το format.
αυτό^^:)
zannisvel
02/03/2017, 22:24
+1
:beer:
macdeath_s
02/03/2017, 23:04
Τρόπος του λέγειν... Μη κολλάμε σε λεπτομέρειες, εννοώ ότι αν είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των δεδομένων, απλό λογαριασμό Dropbox, και ταχύτητες ADSL είναι ασύμφορη όλη αυτή η διαδικασία.
syn ότι δεν εγώ δεν θα έβαζα personal data στο Dropbox.
basilis_k6
02/03/2017, 23:07
Μπορώ μέσω dropbox να κάνω back up όλο το υλικό του pc μου ωστε μετά απο format να το ξανακατεβάσω στο pc μου;
Αν όχι μέσω dropbox,υπάρχει κάποιος τρόπος;
to google drive (τελικα πολύς κοσμος πιστευει οτι ειναι navigator και οχι αδικα...) δίνει 15γβ. Αφού θα το κάνεις καλύτερα να πάρεις ενα δισκο τοσο φθηνοι που ειναι για να μην ξαναβάλεις λειτουργικο με data μαζι.
Έτσι φτηνά που είναι τα GB, ένας-δυο εξωτερικοί σκληροί για backup πρέπει να υπάρχουν ούτως ή άλλως
Το δεύτερο που λες αν δεν απατώμαι λέγεται reboiling (που ξανακολάνε τις μπιλίτσες κάτω από το τσιπ). Πριν 3 χρόνια που χα ψάξει για να το κάνω σε DSP για ένα Juniper δεν υπήρχε κανένας Ελλάδα που να το έκανε. Ακόμη και για το PS είχα ακούσει πολλούς να λένε το reflow reboiling.Δίκιο έχεις, για το reflow ξεκίνησα να γράφω που είναι οικονομικό αλλά μετά είπα να δώσω περισσότερες πληροφορίες και ξέχασα να γυρίσω στην αρχή και να προσθέσω το όνομα της 2ης διαδικασίας. Ελλάδα πλέον το κάνουν αρκετοί (το κάνω κι εγώ) αλλά υπάρχει ένα θέμα με τα "τσιπάκια". Δύσκολα βρίσκεις καινούρια τα περισσότερα είναι μεταχειρισμένα που έχουν βγει από τελειωμένα μηχανήματα. Τις περισσότερες φορές λένε ψέματα ότι το αντικατέστησαν με καινούριο, το δικό σου είναι ξανακολλημένο.
macdeath_s
03/03/2017, 15:08
Δίκιο έχεις, για το reflow ξεκίνησα να γράφω που είναι οικονομικό αλλά μετά είπα να δώσω περισσότερες πληροφορίες και ξέχασα να γυρίσω στην αρχή και να προσθέσω το όνομα της 2ης διαδικασίας. Ελλάδα πλέον το κάνουν αρκετοί (το κάνω κι εγώ) αλλά υπάρχει ένα θέμα με τα "τσιπάκια". Δύσκολα βρίσκεις καινούρια τα περισσότερα είναι μεταχειρισμένα που έχουν βγει από τελειωμένα μηχανήματα. Τις περισσότερες φορές λένε ψέματα ότι το αντικατέστησαν με καινούριο, το δικό σου είναι ξανακολλημένο.
Reflow κάνεις ή reballing ? Ρωτάω γιατί ξέρω ότι το 2ο θέλει ειδικό μηχάνημα (infrared) με σένσορες. Προφανώς γίνεται και με άλλους τρόπους μπακαλέ :)
macdeath_s
03/03/2017, 18:08
To ΣΚ μου :beer:
379259
George_Sp
03/03/2017, 18:17
:beer: Τσίμπα μπύρες για κουράγιο και εύχομαι να σου τελειώσει έτσι.
379260
Εγω παντως με cardu κανω θαυματα.
Reflow κάνεις ή reballing ? Ρωτάω γιατί ξέρω ότι το 2ο θέλει ειδικό μηχάνημα (infrared) με σένσορες. Προφανώς γίνεται και με άλλους τρόπους μπακαλέ :)Reballing με τον σωστό και ουχί τον μπακαλέ τρόπο.
379259έχω δει και πολύ χειρότερα. Πιστεύω όμως σε σένα, θα τα καταφέρεις.:p
bros400pgm
04/03/2017, 08:00
Mια toshiba μητρικη netbook, την ειχα βαλει και εγω στον φουρνο, συμφωνα με κατι οδηγιες στο youtube και δουλεψε :D
Βασικα, ακομα δουλευει.:lol:
Mια toshiba μητρικη netbook, την ειχα βαλει και εγω στον φουρνο, συμφωνα με κατι οδηγιες στο youtube και δουλεψε :D
Βασικα, ακομα δουλευει.:lol:Κι ένας φίλος το έκανε μόνο που ο φούρνος ήταν μικροκυμάτων και η μητρική έγινε ήχος και φως
:bawl:
:beer: Τσίμπα μπύρες για κουράγιο και εύχομαι να σου τελειώσει έτσι.
Τι, δεν είναι το μετά αυτό? :confused:
:lol: :lol: :lol:
Kαλά κουράγια :beer:
Δεινόσαυρος
05/03/2017, 20:38
Αν έχεις 2 TB σε αρχεία, ταινίες, κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέσω Dropbox, Google drive, etc. Το ποιο εύκολο είναι να τα περασεις σε ένα σκληρό και μετά η να τα μεταφέρεις η να τον ενσωματώσεις στο σύστημα σου.
Συμφωνώ!
Γιατι να βασιστείς σε εξωτερική υπηρεσία ιντερνετ, να συμφορίζεις το δύκτυο, να είσαι ευάλωτος στην επίθεση του κάθε μακακα, και να είσαι εξαρτημένος από τα χούγια κάθε άγνωστης επιχείρησης; Χωριά οτι μέσω διαδύκτιου τρώς χρόνο τσάμπα.
Η υπόθεση μπακαπ είναι εντελώς ξέχωρη από την υπόθεση «ιντερνετ». Θα σου πρότεινα να κάνεις μπακάπ τοπικά με ένα απο τα πάμπολλα εξαιρετικά προγράματα μπακάπ/συμπύκνωσης, και μετά, αν ακόμα θες σώνει και καλά να το φυλάς αλλού, ανέβασε το παραγώμενο αρχείο και σε εξωτερκή υπηρεσία. Ίσως να σε συμφέρει να το «καψεις» σε κανα DVD αν σε ενδιαφέρει να υπάρχει μόνιμα.
Tο θεωρώ τεράστιο λάθος να εθιζόμαστε σε εξωτερικές υπηρεσίες σε βαθμό που να μην ξέρουμε πια τι ακριβώς κάνουμε.
Αν είσαι σε θέση να πεις δυο πράγματα ακόμα για την φύση αυτού του μπακάπ - είναι incremental, περιέχει ευαίσθητα δεδομένα που να θέλουν κρυπτογράφηση, γίνεται συχνά ή μια στις τόσες, κλπ, κλπ - είμαι σίγουρος οτι τα παιδιά θα σου προτείνουν ακριβώς ποιο προγραμα είναι το πιο κατάλληλο.
macdeath_s
07/03/2017, 14:54
379259
Θέλει ακόμα δουλειά από τον provider (repatch τα μαύρα καλώδια που είναι RJ11) αλλά τουλάχιστον έγινε λίγο πιο ανθρώπινο.
Y.Γ.: Η velcro της Panduit θαυματουργή.
379457
Εεεε, μ' αυτά τα mac/iphone, όλο ξαπλωμένες φωτό βάζεις!! :p
Τα switch είναι 2960 και 500 series;
Nice job!
Θέλει ακόμα δουλειά από τον provider (repatch τα μαύρα καλώδια που είναι RJ11) αλλά τουλάχιστον έγινε λίγο πιο ανθρώπινο.
379457well done. Εύγε νέε μου!!
ΥΓ
Αν δοκιμάσεις 3Μ θα την ερωτευτείς.
amyroukai
07/03/2017, 16:54
Ξέρω ήδη την απάντηση μέσα μου :lol: αλλά λέμε τώρα...
Λα καταστασιόν τρε απελπιστίκ: Μοτορολα MotoG 3rd gen 8GB. Καρτούλα SANDISK 32GB, γκρί κόκκινη "Ultra HC1 class10" γιατί δεν έχει χώρο ούτε για ζήτω το τηλέφωνο. Αν θυμάμαι καλά, πάνω κάτω ένα 10ευρο είχε.
Μερικές φορές τρώει σκαλώματα και χάνει αρχεία... Αυτή τη φορά σκάλωσε όταν έβγαζα τις φωτό της Φολόης, νομίζω μερικές χάθηκαν, ευτυχώς όχι όλες. Ναι ξέρω τα είπαμε, τις άλλες φορές με ένα φορμάτ έστρωνε και μετά λίγο καιρό τα ίδια... Ε αυτή τη φορά το φορμάτ πήρε 24 ώρες :lol: Και λέω το απόλυτο τεστ να γράψω 30GB δεδομένα να δω τι γίνεται:
379460
Το οποίο είναι αστείο φυσικά... Γιατί από τις 8 το πρωί γράφει :lol: Οπότε δοκιμάζω να την πάω στο μαγαζί που την αγόρασα μήπως και παίξει εγγύηση και την αλλάξουν ή πετάω τα λίγα ευρώ που είχε στα σκουπίδια και παίρνω μιά άλλη;
προτάσεις για την επόμενη;
προτάσεις για την επόμενη;
Κινητό με μεγαλυτερη εσωτερική μνήμη :P
Ακου 8gb
379457
μαστορα στην δομημένη αξίζει να χτενίσεις τα καλώδια με αυτό.
379462
Και αν δεν λυπηθείς και τα Velcro θα το κάνεις έργο τέχνης. Αξίζει τα λεφτά του. :):):)
amyroukai
07/03/2017, 18:23
Κινητό με μεγαλυτερη εσωτερική μνήμη :P
Ακου 8gb
8 και ένα (1) ραμ. Με pure android 5.1.1 και ενώ έχει βγει το 6 το σκέφτομαι να το βάλω ή όχι (όποιος καεί με αναβάθμιση...) γιατί δουλεύει μιά χαρά.
ίσως άξιζε τότε να δώσω ένα 20ρικο ακόμα να πάρω το 16/2 αλλά τέλος πάντων... Αδιάβροχο τηλέφωνο ήθελα, πήρα. Και βγήκε καλύτερο από ότι περίμενα για 120 ευρώ. Και δεν ξαναπαίρνω "συμβατικό" τηλέφωνο, μόνο αδιάβροχα από εδώ και πέρα :p και δεν το πήρα καν για τηλέφωνο, για GPS το πήρα αλλά μου άρεσε πιο πολύ από το LG G2 και τελικά κατέληξε κύρια συσκευή.
Πάντως και το LG G2 που είχε 16 εσωτερική προφανώς και ήταν/είναι ακόμα "άνετο" στην χρήση αλλά γέμιζε "εύκολα" σε φάση διακοπές κλπ και πρέπει να κουβαλάς το OTG στικάκι και και και.
Καμμιά αξιόπιστη κάρτα, ξερ'ς παλικάρι μ';
@μακθάνατε το εργόχειρο πολύ καλό, με είχε πιάσει απελπισία με το στραβοχυμένο σπαγκέτι που είχες ποστάρει.
Καμμιά αξιόπιστη κάρτα, ξερ'ς παλικάρι μ';
Δεν έχω χρειαστεί κάρτα μέχρι τώρα σε κινητό, αλλά όπου ειχα χρειαστεί δουλευα και εγώ με sandisk
μαστορα στην δομημένη αξίζει να χτενίσεις τα καλώδια με αυτό.
379462
Και αν δεν λυπηθείς και τα Velcro θα το κάνεις έργο τέχνης. Αξίζει τα λεφτά του. :):):)Το οποίο θα έρθει ο επόμενος άμπαλος από την τάδε εταιρία που συνεργάζεται με την δική σου και θα το κάνει μ@νι καλλιγραφίας.
Το οποίο θα έρθει ο επόμενος άμπαλος από την τάδε εταιρία που συνεργάζεται με την δική σου και θα το κάνει μ@νι καλλιγραφίας.
Δεν εχεις αδικο:)
macdeath_s
08/03/2017, 00:20
Το οποίο θα έρθει ο επόμενος άμπαλος από την τάδε εταιρία που συνεργάζεται με την δική σου και θα το κάνει μ@νι καλλιγραφίας.
Δεν έχει τέτοια εδώ (τουτέστιν ελληνικό γραφείο, internet cafe, τράπεζες κλπ). Εκεί μέσα μπαίνει μόνο τεχνικός δικός μου και ο manager του branch. Ουδείς άλλος χωρίς έγκριση. Και στην Ελλάδα ρε πούστη μου αυτό που βάζαν 100 άτομα χέρι και ο ένας σιχτίριζε τον άλλον μεγάλη μιζέρια. Όχι ότι δεν το χω κάνει και εγώ όταν φυσικά με ελάχιστα λεφτά περίμεναν να μαζέψω τα ασυμάζευτα.
Στο δια ταύτα:
@Borbos: Αν είχα χρόνο θα το έκανα αλλά έχω να πάω άλλα δυο ταξίδια στα καπάκια και ήταν κομάντο η αποστολή (25 ώρες σύνολο το ΣΚ). Γενικά παντού βάζω Panduit γιατί το μόνο μειονέκτημα της τιμής το ξεπερνάω με έκπτωση που έχουμε
@Vaska: Δεν την έχω δουλέψει τη 3M αλλά είναι κορυφαία εταιρεία. Σε Data cabling όμως η Panduit είναι ταβάνι οπότε δεν νομίζω να είναι ανταγωνιστικό αυτό της 3M. Αλλά λινκ δεν έβαλες.
Η αλήθεια είναι ότι είναι καλή η panduit, αλλά το έχει ψιλοκαβαλησει το καλάμι ιδιαίτερα με τα παρελκόμενα της. Και αν την πάρει και τηλ να σου κάνει και πιστοποίηση πρέπει κατά την εγκατάσταση να έχεις χρησιμοποιήσει και τα δικά της εργαλεία…
ότι να ναι…
@Vaska: Δεν την έχω δουλέψει τη 3M αλλά είναι κορυφαία εταιρεία. Σε Data cabling όμως η Panduit είναι ταβάνι οπότε δεν νομίζω να είναι ανταγωνιστικό αυτό της 3M. Αλλά λινκ δεν έβαλες.
έχει μπόλικο πράμα να χαζέψεις
http://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/All-3M-Products/Energy/Wire-Cable/Cable-Accessories-Management/Cable-Ties-and-Accessories/?N=5002385+8709319+8710679+8711017+8712748+8730567+3294857497&rt=r3#Nao48
προς το τέλος του καταλόγου είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν
επίσης έχει διάφορα καλούδια όπως λιπαντικά για όποιους ασχολούνται με αντικαταστάσεις καλωδίων ή στήνουν δομημένη
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Telecom/Home/Products/MoreOther/CableMgmt/ αυτό όμως που έχω λατρέψει είναι η ταινία βινυλίου (στην αγορά την λένε "λαστιχοταινία"). Έχει άπειρες εφαρμογές και το σημαντικότερο δεν έχει κόλλα να λερώνει τα καλώδια, εφαρμόζεται εύκολα - αρκεί λίγη πίεση στο δέσιμο και είναι σταθερότατη, κάνει στεγανοποίηση και είναι και μονωτική. Θυμάμαι έδενα καλώδια δικτύου πάνω σe κυματοδηγό Heliax, για αρκετά μέτρα κι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. 8 χρόνια μετά έγινε επιθεώρηση για αλλαγή καλωδίων αλλά τα καλώδια ήταν σαν καινούρια.
macdeath_s
08/03/2017, 10:43
Η αλήθεια είναι ότι είναι καλή η panduit, αλλά το έχει ψιλοκαβαλησει το καλάμι ιδιαίτερα με τα παρελκόμενα της. Και αν την πάρει και τηλ να σου κάνει και πιστοποίηση πρέπει κατά την εγκατάσταση να έχεις χρησιμοποιήσει και τα δικά της εργαλεία…
ότι να ναι…
Ντάξει όλες οι εταιρείες που σε τέτοιο χώρο γίνονται στάνταρ που λέμε έτσι λειτουργούνε.
macdeath_s
10/03/2017, 22:01
Access point με αλφάδι.
379556
χαχαχαχαχαχα κλασσική Cisco....
Προσωπικά το καλύτερο Velcro που δε καταλαβαίνει τπτ είναι αυτο για μένα http://multimedia.3m.com/mws/media/1285208O/new-3m-dual-lock-brochure2.pdf .Το δουλεύουμε στην εταιρεία με το σωρόοοοοοοοο και στις εγκαταστάσεις πάνω στα καράβια συνέχεια βάζουν.
Λογικό είναι, σου λέει μία που θα το βάλεις και μια που δεν θα ξανασχοληθείς μαζί του ας είναι τουλάχιστον ίσιο στον τοίχο
;)
xaotikos
11/03/2017, 11:53
Φοβερό το dual lock της 3m! Κρατάει απο πολύπριζο κάτω απο το γραφείο (σε συνδυασμό με sugru ως κόλλα) μέχρι την πλάτη στην αλουμινένια μπαγκαζιέρα που δεν ηθελα να ανοίξω τρύπες :)
macdeath_s
13/03/2017, 18:07
χαχαχαχαχαχα κλασσική Cisco....
Προσωπικά το καλύτερο Velcro που δε καταλαβαίνει τπτ είναι αυτο για μένα http://multimedia.3m.com/mws/media/1285208O/new-3m-dual-lock-brochure2.pdf .Το δουλεύουμε στην εταιρεία με το σωρόοοοοοοοο και στις εγκαταστάσεις πάνω στα καράβια συνέχεια βάζουν.
Δεν είναι ακριβώς Cisco αλλά η cloud managed θυγατρική της (Meraki (https://meraki.cisco.com/)). Η 3M που έβαλες είναι δύναμη αλλά δεν είναι για την ίδια δουλειά αν δεν απατώμαι. Πιο πολύ για να αντικαθιστάς μια διπλής όψεως με velcro βαντάζομαι.
macdeath_s
13/03/2017, 18:12
Εεεε, μ' αυτά τα mac/iphone, όλο ξαπλωμένες φωτό βάζεις!! :p
Τα switch είναι 2960 και 500 series;
Nice job!
Sorry το είδα λίγο αργά.
Τα switch βρίσκονται δύο συσκευές κάτω από το τελευταίο patch panel. Ακριβώς κάτω από το τελευταίο patch panel είναι ένα 2811 router (CPE του provider) μετά ένα firewall της Meraki (MX100) και μετά τα switches (φαίνονται από τα πολλά άσπρα καλώδια). Tα δύο πρώτα είναι Meraki MS22048 (Layer2) και το τρίτο γκρι-ασημένιο είναι το ίδιο μοντέλο αλλά με low power POE. Τέλος ένα μαύρο πριν τα αποσυνδεδεμένα μηχανήματα είναι ένα Catalyst C3650 που είναι το distribution switch ουσιαστικά (Layer 3 φυσικά). Αυτό είναι το μόνο Cisco με IOS.
Τα αποσυνδεδεμένα έιναι ένα SonicWall firewall της Dell και τα άλλα μλκιες της Netgear.
Πφφφ, άμα το ρουτέρι δεν πιάνει όλο το ρακ εγώ δεν ασχολούμαι, απαξιώ :cool:
:lol:
379684
macdeath_s
13/03/2017, 19:39
Καλά κατούρα (τα) :bawl::bawl::bawl:
Routers ή DSLAMs είναι αυτά ? Juniper έχετε ακόμα ?
Καλά κατούρα (τα) :bawl::bawl::bawl:
Routers ή DSLAMs είναι αυτά ? Juniper έχετε ακόμα ?
:bawl::bawl:
Core routers (cisco crs & asr 99000), δεν ασχολούμαι με dslam. Tα Juniper παροπλίζονται σιγά σιγά.
macdeath_s
13/03/2017, 19:55
Core routers (cisco crs & asr 99000), δεν ασχολούμαι με dslam. Tα Juniper παροπλίζονται σιγά σιγά.
Mπορείς να συνδέσεις ένα PC με teamviewer να δω λίγο κάτι. Linux αν γίνεται :p
To κόβω μην αρχίσουν να μας κόβουν και εδώ mod και θα είναι τραγικό.
George_Sp
13/03/2017, 22:23
Έχετε ωραία μπλιμπλίκια να παίζετε εσείς οι από πάνω....άντε να εγκριθεί και σε μένα κάνα κονδύλι μπας και στήσω κάνα αντίστοιχο να νοικοκυρευτούν τα πράγματα. Το υπάρχον rack tower δεν έχει χώρο να μπει ούτε κατσαβίδι.....:cry:
macdeath_s
14/03/2017, 01:03
Καλά μη νομίζεις ακόμη και στις μεγάλες παίζουν γυφτιές. Εγώ πάντα κατάφερα να τους πείθω όταν έφτιαχνα risk analysis και βλέπαν πώς ένα πιθανό downtime ρίχνει το "business availability". Τελικά Ελλάδα έμεινες έτσι ?
Sorry το είδα λίγο αργά.
Τα switch βρίσκονται δύο συσκευές κάτω από το τελευταίο patch panel. Ακριβώς κάτω από το τελευταίο patch panel είναι ένα 2811 router (CPE του provider) μετά ένα firewall της Meraki (MX100) και μετά τα switches (φαίνονται από τα πολλά άσπρα καλώδια). Tα δύο πρώτα είναι Meraki MS22048 (Layer2) και το τρίτο γκρι-ασημένιο είναι το ίδιο μοντέλο αλλά με low power POE. Τέλος ένα μαύρο πριν τα αποσυνδεδεμένα μηχανήματα είναι ένα Catalyst C3650 που είναι το distribution switch ουσιαστικά (Layer 3 φυσικά). Αυτό είναι το μόνο Cisco με IOS.
Τα αποσυνδεδεμένα έιναι ένα SonicWall firewall της Dell και τα άλλα μλκιες της Netgear.
Cool stuff!!! :lol:
George_Sp
14/03/2017, 11:35
Καλά μη νομίζεις ακόμη και στις μεγάλες παίζουν γυφτιές. Εγώ πάντα κατάφερα να τους πείθω όταν έφτιαχνα risk analysis και βλέπαν πώς ένα πιθανό downtime ρίχνει το "business availability". Τελικά Ελλάδα έμεινες έτσι ?
Ναι έμεινα τελικά. Όλα καλά πάνε. :beer:
Το θέμα είναι οτι προσπαθούν να κόψουν από όπου μπορούν αλλά δε κατανοούν οτι σε κάποιους τομείς απλά απαγορεύεται να κόψεις γιατί σε περίπτωση στραβής θα σου ανεβάσει το εξοδολόγιο στα υπόλοιπα σε δυσθεώρητα ύψη....
macdeath_s
14/03/2017, 14:31
Ναι έμεινα τελικά. Όλα καλά πάνε. :beer:
Το θέμα είναι οτι προσπαθούν να κόψουν από όπου μπορούν αλλά δε κατανοούν οτι σε κάποιους τομείς απλά απαγορεύεται να κόψεις γιατί σε περίπτωση στραβής θα σου ανεβάσει το εξοδολόγιο στα υπόλοιπα σε δυσθεώρητα ύψη....
Ωραίος. Πάντα καλά εύχομαι.
Νομίζω με το GDPR θα αρχίσουν όλοι (και στην Ελλάδα) να αναθεωρούν από πόυ κόβουν και τι κόβουν.
amyroukai
16/03/2017, 19:35
υπάρχουν μερικές απορίες για εσάς τους γνώστες...
379785
Μια χαρά μπορεί πες του φίλου σου και σαν cpu αλλά και σαν gpu και σαν gpt και σαν mbr. Διαλέγει ποιο του αρέσει καλύτερα και φτιάνει αυτοκόλλητο το οποίο το κολλάει πάνω στον εξωτερικό και βουαλά!!
macdeath_s
17/03/2017, 15:38
Μια χαρά μπορεί πες του φίλου σου και σαν cpu αλλά και σαν gpu και σαν gpt και σαν mbr. Διαλέγει ποιο του αρέσει καλύτερα και φτιάνει αυτοκόλλητο το οποίο το κολλάει πάνω στον εξωτερικό και βουαλά!!
xaxaxaxa :bawl::lol:
Τι τους λες μωρέ. Και για τροφοδοτικό κάνει νομίζω :beer:
Τι τους λες μωρέ. Και για τροφοδοτικό κάνει νομίζω :beer:
Μη παραπλανείς τον κόσμο με πράγματα που δεν ισχύουν, κάποια στιγμή τελιώνει η αποθηκευμένη ενέργειά του αρα είναι powerbank :P
KernelPanic
17/03/2017, 22:00
υπάρχουν μερικές απορίες για εσάς τους γνώστες...
379785
Οπως λέει και ο αρχηγός Vaska. Μόνο πες του αν το μονιτορ υποστηρίζει NUMA, να πάρει 2 απο αυτους και να τους καρφώσει πάνω (cpu pinnning) για καλύτερη απόδοση... :rolleyes:
Αν χρειαστεί βοήθεια εδω ειμαστε.
macdeath_s
17/03/2017, 23:43
o mod έκοψε αυτά που λέγαμε για τα SFP και εδώ μιλάμε για quadcore σκληρούς :bawl:
Το έχουμε κάψει, το έχετε καταλάβει νομίζω, ναι?
Άπαντες όμως. Εμείς εδώ τα δικά μας, ο άλλος στα τεχνικά πλέξιμο με βελόνες βελονάκι. Και θα γίνεται χειρότερο όσο η βενζίνη πλησιάζει το δίευρο.
macdeath_s
18/03/2017, 00:03
Το έχουμε κάψει, το έχετε καταλάβει νομίζω, ναι?
Άπαντες όμως. Εμείς εδώ τα δικά μας, ο άλλος στα τεχνικά πλέξιμο με βελόνες βελονάκι. Και θα γίνεται χειρότερο όσο η βενζίνη πλησιάζει το δίευρο.
1.3 ή 98άρα εδώ πέρα. 100άρα δεν έχω βρει ακόμα αλλά ακόμη και η απλή βγάζει πιο πολλά χλμ από την 100άρα στην ελλάδα. Λες να βάλω και γω κανάν SSD αντί για ECU στο SD ?
macdeath_s
20/03/2017, 21:36
Θέλω, επιτέλους, να πάρω καρέκλα γραφείου για το σπίτι. Το πότε δεν το ξέρω η αλήθεια είναι αλλά χρειάζεται γιατί δουλεύω και αρκετά από το σπίτι και αργά ή γρήγορα θα την πάθω.
Για προτείνεται καμιά μάρκα οικονομική. Please μη βάλατε links από ελληνικά μαγαζιά (φυσικά ή ηλεκτρονικά) γιατί δεν έχει νόημα.
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/markus-peristrefomeni-karekla-53399/70261150/ 5 χρόνια τώρα έχει φάει άπειρη ταλαιπώρια....και δεν έχει βγάλει κιχ ....
George_Sp
20/03/2017, 22:42
Θέλω, επιτέλους, να πάρω καρέκλα γραφείου για το σπίτι. Το πότε δεν το ξέρω η αλήθεια είναι αλλά χρειάζεται γιατί δουλεύω και αρκετά από το σπίτι και αργά ή γρήγορα θα την πάθω.
Για προτείνεται καμιά μάρκα οικονομική. Please μη βάλατε links από ελληνικά μαγαζιά (φυσικά ή ηλεκτρονικά) γιατί δεν έχει νόημα.
ότι καρέκλα έχω δοκιμάσει κάτω των 200ευρώ Ελλάδα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο.
Οι μόνες καρέκλες που ήταν πραγματικά άνετες μέχρι αυτά τα χρήματα ήταν gamer design όπως οι παρακάτω.
https://www.amazon.co.uk/DXRacer-OH-FD01-GN-Formula/dp/B00ZRVQBY6/
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00INS8FU8
https://www.amazon.co.uk/GT-OMEGA-RACING-OFFICE-FABRIC/dp/B00I8X6OAG/
macdeath_s
20/03/2017, 23:02
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/markus-peristrefomeni-karekla-53399/70261150/ 5 χρόνια τώρα έχει φάει άπειρη ταλαιπώρια....και δεν έχει βγάλει κιχ ....
thanks. Εδώ (http://www.ikea.com/es/es/catalog/products/20309729/?query=MARKUS#/40261142) είναι λίγο φτηνότερη αλλά νομίζω σε αυτά τα λεφτά θα παίζει τπτ καλύτερο.
macdeath_s
20/03/2017, 23:03
ότι καρέκλα έχω δοκιμάσει κάτω των 200ευρώ Ελλάδα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο.
Οι μόνες καρέκλες που ήταν πραγματικά άνετες μέχρι αυτά τα χρήματα ήταν gamer design όπως οι παρακάτω.
https://www.amazon.co.uk/DXRacer-OH-FD01-GN-Formula/dp/B00ZRVQBY6/
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00INS8FU8
https://www.amazon.co.uk/GT-OMEGA-RACING-OFFICE-FABRIC/dp/B00I8X6OAG/
Έχεις δοκιμάσει καμία από αυτές ?
George_Sp
21/03/2017, 00:27
Έχεις δοκιμάσει καμία από αυτές ?
έχω κάτσει στην DXRacer και ένας γνωστός έχει την GT Omega και πίνει νερό στο όνομά της.
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Γιώργο, αν δεν μπορείς να τα σκάσεις για καλή επώνυμη καρέκλα γραφείου πάρε απο αυτές για gamers. Συνήθως είναι πολύ καλές για τα $$ τους.
αναβάθμιση σε windows 10 από vista professional (νόμιμα)
θεωρητικά δεν μπορώ να τα κατεβάσω και να τα ενεργοποιήσω με το υπάρχον product key. πρακτικά;
zannisvel
22/03/2017, 09:48
Νομίζω έχει τελειώσει η περίοδος της δωρεάν αναβάθμισης. Επίσης νομίζω ότι ήταν από Win 7 και πάνω η δωρεάν αναβάθμιση.
Γράφω νομίζω γιατί δε ξέρω μήπως έχουν δώσει καμία παράταση από τη Microsoft (αν και δύσκολο).
Τα δωρεάν 10άρια δεν ισχύουν πια, όσο γνωρίζω. Επίσης ποτέ δεν έδινε free upgrade από Vista σε 10 η MS. Έπρεπε πρώτα να αναβαθμίσεις σε 7 ή 8.
σωστά είναι αυτά. λέω μήπως υπάρχει κανά bypass πριν ντυθώ Κοκκινογένης
Νόμιμο, όχι, αφού δεν υποστηρίζονται τα Vista λέμε. Αν είχες 7 ή 8, υπάρχουν τρόποι (ή τουλάχιστον υπήρχαν μέχρι πρόσφατα).
amyroukai
22/03/2017, 09:59
υπάρχει/υπήρχε ένα παραθυράκι, μιά έκδοση για ΑΜΕΑ των 10αριών η οποία είχε μείνει "ξεκλείδωτη" (το είχα διαβάσει σε σχετικό τεχνολογικό site) αλλά ισχύει αυτό που λένε οι άνωθεν πως η αναβάθμιση δωρεάν δεν συμπεριλάμβανε τα σβήστα. Οπότε για κλοπιράιτ θα πας, λογικά.
αναβάθμιση σε windows 10 από vista professional (νόμιμα)
θεωρητικά δεν μπορώ να τα κατεβάσω και να τα ενεργοποιήσω με το υπάρχον product key. πρακτικά;Δεν δικαιούσαι αναβάθμιση δωρεάν κατά την μικρομαλακή εταιρία. Όσο για αυτό που είπε ο Γιάννης για ΑΜΕΑ ισχύει ακόμα αλλά είναι άσχετο με το δικό σου λειτουργικό που απλά η μικρομαλακή θέλει να ξεχάσει. Δωρεάν αναβάθμιση δικαιούνται μόνο όσοι έχουν από Wi 8 και μεταγενέστερα.
amyroukai
22/03/2017, 10:51
Άσχετο/σχετικό: Τα svista μπορώ να τα βρω "μαμά" έξω από τορεντάδικα; Θυμάμαι πλέον δεν τα δίνει η MS για κατέβασμα. Χτυπημένος δίσκος που δεν μπουτάρει, ελπίζω ότι κάποιο αργαλείο υπάρχει (θα ψαχτώ με κάτι live disks με utilities) να μπορεί να διαβάσει το S/N από την υπάρχουσα εγκατάσταση γιατί το αΦτοκολλητάκι που ήταν στην βάση του λαπιτοπίου είναι φιτίλια και τρίμματα. Όχι, δεν μιλάω για το δικό μου φτουκακά.
Άσχετο/σχετικό: Τα svista μπορώ να τα βρω "μαμά" έξω από τορεντάδικα; Θυμάμαι πλέον δεν τα δίνει η MS για κατέβασμα. Χτυπημένος δίσκος που δεν μπουτάρει, ελπίζω ότι κάποιο αργαλείο υπάρχει (θα ψαχτώ με κάτι live disks με utilities) να μπορεί να διαβάσει το S/N από την υπάρχουσα εγκατάσταση γιατί το αΦτοκολλητάκι που ήταν στην βάση του λαπιτοπίου είναι φιτίλια και τρίμματα. Όχι, δεν μιλάω για το δικό μου φτουκακά.
Κάπου πρέπει να έχω τα γνήσια DVD (64 και 32άρια) και μου είναι άχρηστα. Να τα ψάξω το απόγευμα στο σπίτι;
amyroukai
22/03/2017, 14:01
αν δεν είναι πολύς κόπος, ευχαριστώ θερμά :)
+1 για τη μάρκους.τη λατρεύω.
amyroukai
22/03/2017, 18:39
απλά ενημερώνω, το πισιούτερ μπούταρε σε Live USB Ubuntu και δουλεύει και ο ήχος του κανονικά. Σοκ και δέος (μου το είχαν παρουσιάσει για προς ανακύκλωση...)
χαριτωμένο, είχα να μπω σε διανομή πολύ καιρό (και δεν το πίστευα ότι αναγνώρισε όλο το Hardware κανονικά, wifi και τα πάντα και τα κοάλα... όχι σαν παλιά με redhat και slackware που έπρεπε να τα κάνω compile όλα...) Ακόμα και torrent client έχει μέσα. Και "store" σαν τα W10...
απλά ενημερώνω, το πισιούτερ μπούταρε σε Live USB Ubuntu και δουλεύει και ο ήχος του κανονικά. Σοκ και δέος (μου το είχαν παρουσιάσει για προς ανακύκλωση...)
χαριτωμένο, είχα να μπω σε διανομή πολύ καιρό (και δεν το πίστευα ότι αναγνώρισε όλο το Hardware κανονικά, wifi και τα πάντα και τα κοάλα... όχι σαν παλιά με redhat και slackware που έπρεπε να τα κάνω compile όλα...) Ακόμα και torrent client έχει μέσα. Και "store" σαν τα W10...
Welcome to the bright side...
(αν και τα 10 μια χαρα ειναι)
amyroukai
22/03/2017, 19:36
ξες τώρα ένα σατανάκι λέει "βάλε dual boot στο δικό σου, ΒΑΑΑΑΛΕΕΕΕΕΕ" και μετά σκέφτομαι τον πανικό του να "χαθεί" κανένα recovery partition κλπ κλπ κλπ κλπ και λέω καλά δεν είσαι; Και από το USB drive μιά χαρά δουλεύει για να θυμηθείς την χαμένη τέχνη λέμε τώρα :lol:
αλλά στο netbook όμως... φρέσκα XP και dual boot... είναι πρότζεκτ για σαββατοκύριακο με κακό καιρό ;)
επίσης λιώνω στο γέλιο με το εικονάκι που δείχνει "ανθρωπάκι=πληκτρολόγιο" real men do it on keyboard only
επίσης θα πω (στον εαυτό μου) πόσο μα ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ το πορτάκι για τον σκληρό δίσκο (που δεν έχει το HP...)
Enjoy
https://youtu.be/gC6UUVo60jE
KernelPanic
23/03/2017, 18:01
αλλά στο netbook όμως... φρέσκα XP και dual boot...
Και γιατι να κρατήσεις τα XP?
Για τα security updates ? για την ταχύτητα? :evil:
Βάλε όποια διανομή Linux έχεις μεγαλύτερη εμπειρία/γνωριμία με LXDE/XFCE desktop και αναβαθμίζεις το netbook για καποια χρονακια ακομα (ειδικα οσον αφορα τον τομέα ασφάλειας)
Ας κρατήσει xp για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Ας κρατήσει xp για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
??????
Εννοώ πως ήταν ένα σταθερό λειτουργικό για έναν απλό - μέσο χρήστη.
KernelPanic
23/03/2017, 18:30
Εννοώ πως ήταν ένα σταθερό λειτουργικό για έναν απλό - μέσο χρήστη.
Καλά τα λές ήταν... :D
Δεν θα πρότεινα σε καποιον ο οποιος δεν έχει επαφή με τα λειτουργικα συστήματα να βάλει κατι αλλο απο αυτο που έχει αλλα οταν βλέπεις "dual boot" δεν τον λες και απλό χρήστη... :p
macdeath_s
23/03/2017, 18:56
Καλά τα λές ήταν... :D
Δεν θα πρότεινα σε καποιον ο οποιος δεν έχει επαφή με τα λειτουργικα συστήματα να βάλει κατι αλλο απο αυτο που έχει αλλα οταν βλέπεις "dual boot" δεν τον λες και απλό χρήστη... :p
Όχι XP ρε παιδιά... Τι έκραζα μερικά pages πριν :evil:
7Tolis Windows και σταθερότητα δεν πάνε παρεούλα :P
amyroukai
23/03/2017, 19:19
Και γιατι να κρατήσεις τα XP?
Για τα security updates ? για την ταχύτητα? :evil:
Θα σου πω.
Σε καμμία διανομή Linux δεν έχω εμπειρία πλέον. Κάποτε ναι, θεωρούσα εαυτόν "ψαγμένο" χρήστη linux, πλέον όχι, ούτε καν κοντά. Οπότε το Plug&play στικάκι του Ubuntu που κατέβασα δοκιμαστικά ήταν όαση...
Τα xp έχουν μία χρησιμότητα, ΑΝ χρειαστεί κανένα "χαζό" πρόγραμμα δουλειάς... πχ αυτό που βγάζει τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Θα μου πεις, Wine... Θα σου πω ότι το νέτμπουκ έχει 1GB μνήμης μόνο, αναβαθμίζεται στα 2 αλλά δεν έψαξα τότε που οι μνήμες ήταν "τσάμπα" να βρω τσιπάκι και πλέον "τσιγγουνεύομαι" τα λεφτά για κάτι που ως επί το πλείστον δουλεύει σαν τόρεντ μποξ. Επίσης η εγκατάσταση είναι... από τότε που το πήρα και δεν έχει κρασάρει ΠΟΤΕ και δούλευε 24/7 επί έτη. Το μόνο που χάλασε είναι το ανεμιστηράκι του, το βαρύ καλοκαίρι δηλαδή υποφέρει/σβήνει από θερμοκρασία αν πας να δεις ένα βίντεο ας πούμε. Οπότε σε αντίθεση με εσάς τους επαγγελματίες του χώρου, έχω μόνο καλά να πω για τα XP στο εν λόγω μηχάνημα και στην "τα πάντα όλα" χρήση που έχει κάνει.
Οπότε η σκέψη είναι: ένα παρτίσιον XP για "αν χρειαστεί", ένα linux για τόρεντ/browsing κλπ.
Θα βρω ένα ωραίο πακετάκι XP (ήταν προεγκατεστημένα, δεν έχω media), το οποίο θα πρέπει να "κάψω" σε USB disc και... αυτά.
Εν τω μεταξύ στο άλλο λάπτοπ έβαλα τα 64άρια Vista (Δήμο άπειρα ευχαριστώ) και μετά είδα... Δεν υπάρχουν drivers για τίποτα γιατί έβγαινε με 32άρια! Άντε πάλι format και από την αρχή :lol:
macdeath_s
23/03/2017, 19:31
Ρε σεις σόρυ που θα το πω έτσι αλλά τι δεν καταλαβαίνετε από το End Of Life που είναι πλέον τα XP. Πόσο μάλλον όταν τα θέλετε για επαγγελματική χρήση.
Το Ubuntu desktop νομίζω πλέον δεν θέλει καθόλου ειδικές γνώσεις.
Μανολης67
23/03/2017, 19:42
Ετσι,,,,,
Πολλά τζιμάνια έχουμε εδώ, οπότε κάτι θα μάθω...
Υπάρχουν και λειτουργούν απαρχαιωμένος σέρβερ και 2 επίσης απαραιωμένα πισιά... (10ετίας αμφότερα και με xp παρακαλώ).
Στον σέρβερ τρέχει εμπορικό πρόγραμμα Sinqular και τα 2 πισιά βρίσκονται σε άλλους χώρους (καταστήματα) και οι 2 σταθμοί εργασίας βλέπουν τον σέρβερ μέσω vpn δίκτυου με στατικές ip (έτσι γίνεται η διαδικτιακή τιμολόγηση).
Υπολογιστικές απαιτήσεις = το εμπορικό, κλασική σουίτα γραφείου, και κολοβάρεμα στο νετ στην αναδουλειά...
Επειδή το σύστημα είναι 10ετίας πάει για αναβάθμιση (κυρίως λόγω των XP και επειδή το 1 από τα 2 πισί πνέει τα λοίσθια).
Και λέω...
Αντι να στηθεί πάλι το κλασσικό σέρβερ + 2 σταθμοί, γίνεται το ένα pc να στηθεί κατάλληλα ώστε να παίξει ταυτόχρονα ΚΑΙ τον ρόλο του σέρβερ (εννοείται με ένα καλής ποιότητας τροφοδοτικό αφού όπως και ο σέρβερ σήμερα θα είναι αναμμένο 24/365) ?
Αν ναι, μπορεί να στηθεί σαν σέρβερ μόνο με σοφτγουερικό Raid 1 (mirror) και το Raid αυτό να υλοποιηθεί σε 2 πανομοιότυπους ssd 200-250 gb (χωρίς κλασικό σκληρό μιας και οι απαιτήσεις χώρου είναι αστείες - μόνο το εμπορικό και αρχεία office. Χαρακτηριστικά, σήμερα μετά από 5 χρόνια χρήσης τα files που είναι σωσμένα στον σέρβερ είναι δεν είναι 20 giga και αρκετά από αυτά αχρείαστη σαβούρα...) ?
Αν ναι, παίζει αυτό να γίνει με WIN10 home ή θέλουμε pro ?
Για πείτε καμιά γνώμη...
amyroukai
23/03/2017, 20:33
Ρε σεις σόρυ που θα το πω έτσι αλλά τι δεν καταλαβαίνετε από το End Of Life που είναι πλέον τα XP. Πόσο μάλλον όταν τα θέλετε για επαγγελματική χρήση.
Το είπα και πριν, η χρήση που εσύ εκλαμβάνεις ως "επαγγελματική" και αυτή που μπορεί να κάνω εγώ (CAD, word, excel) δεν έχει καμμία σχέση. Ακόμα και τα XP είναι υπέρ-αρκετά για αυτά τα πράγματα συν ταινίες/μουσική/τόρεντ.
Εξάλλου σοβαρά, θα τρέξω σε αυτό το νετμπουκ (http://www.e-shop.gr/asus-eee-pc-1101ha-black-p-PER.908637) 7άρια ή 8άρια; Η μόνη "επαγγελματική χρήση" που είδε ήταν ένα πρόγραμμα που είναι πιο ελαφρύ από Wordpad ας πούμε (αυτό για τα ενεργειακά πιστοποιητικά εννοώ), email και libre office που σημαίνει αστεία πράγματα.
Το άλλο laptop που ήρθε προ-αναβαθμισμένο σε 10άρια είναι το "επαγγελματικό" πάντως. Ένα χρόνο μετά το ευχαριστιέμαι... Αν και, παρατηρώ πως το "φτηνό" πληκτρολόγιο που έχει μου έχει "αδυνατίσει" τα χέρια και πλέον κουράζομαι όταν γράφω σε "κανονικό" πληκτρολόγιο ή σε άλλο πιο ποιοτικό λάπτοπ (πχ την επαγγελματική σειρά της ΗΡ), το trackpad μέτριας ακρίβειας και το σασί του γύρω από την οθόνη είναι αστεία εύκαμπτο. Η οθόνη όμως είναι αστέρι, ο ήχος του πολύ καλός, είναι αρκετά ήσυχο (εδώ στην εξοχή ακούς τα πάντα, το ψυγείο ας πούμε ακούγεται πιο πολύ από το Laptop) εκτός από όταν παίζω παιχνίδια, δεν το "περιμένω" ποτέ και γενικά η όλη εμπειρία χρήσης πολύ θετική και δεν είπα ούτε στιγμή "γαμώτ, πολλά ήταν τα λεφτά και πήγαν στράφι...".
Για linux μου είχε προτείνει παλιότερα ο DrEvil το mint και το είχα ξεχάσει, το ξαναείπε σήμερα ο Δήμος35 και το θυμήθηκα, θα κατεβάσω και αυτό να το δω σε στικάκι.
macdeath_s
23/03/2017, 21:45
Θα επαναδιατυπώσω.
Επαγγελματική δεν το θέτω βάσει των προγραμμάτων που τρέχεις (που το CAD είναι) αλλά του τι κάνεις. Πχ αυτό που είπες με τα φωτοβολταικά ή αν μπαίνεις σε e-banking κλπ.
Λοιπόν για να είμαι πιο σαφής, End Of Life σημαίνει ότι no more security updates. Το οποίο σημαίνει μηδέν patches updates για τυχόν ευπάθειες προκύψουν. Αν το χεις το PC για εκτός internet οκ αλλά επειδή είπες για μουσικές torrent κλπ θεωρώ ότι κυριολεκτικά θα πηγαίνεις ξεβράκωτος στα αγγούρια.
Δν θα μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες αλλά αν θες το συζητάμε pm να μην κουράσουμε/κάψουμε τους υπόλοιπους. Βασικά δεν νομίζω να χρειάζεσαι περαιτέρω εξηγήσεις αν διαβάσεις έναν σοφό (https://nakedsecurity.sophos.com/2016/04/11/millions-of-people-are-still-running-windows-xp/).
amyroukai
23/03/2017, 23:09
ο Σοφός και ο Νόρτον και ο κάθε ένας, βγάΝει λεφτά από τα πισιά. Και την ασφάλεια εντός και εκτός εισαγωγικών. Άμα μου χαρίζει πισί κάθε τρία τέσσερα χρόνια για να τρέχω το τελευταίο λειτουργικό κάθε φορά, να γίνω πελάτης. Αλλά δεν τον συμφέρει και δεν συμφέρει και εμένα πχ να πετάξω αυτό το netbook που κάνει αυτές τις χαζοδουλίτσες, για να δώσω τρία κατοστάρικα να πάρω ένα πιο νέο με 10άρια που θα είναι προφανώς πολύ καλύτερο hardware κλπ κλπ κλπ αλλά cost/benefit στον πάτο του βαρελιού...
Και σε αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, όπου πρέπει να αγοράζεις νέο hardware τακτικά για να ικανοποιείς την ανάγκη εσόδων των παραγωγών αυτού και του λογισμικού, παίζουν όλοι...
δεν ξεβράκωσε προσφάτως η google την MS ότι ξέρει για τρύπες στα W10 που δεν τις κλείνει; Μετά μου λες για XP... Αν ΘΕΛΕΙ κάποιος να σε κλέψει, έχει μυριάδες τρόπους.
macdeath_s
23/03/2017, 23:29
ο Σοφός και ο Νόρτον και ο κάθε ένας, βγάΝει λεφτά από τα πισιά. Και την ασφάλεια εντός και εκτός εισαγωγικών. Άμα μου χαρίζει πισί κάθε τρία τέσσερα χρόνια για να τρέχω το τελευταίο λειτουργικό κάθε φορά, να γίνω πελάτης. Αλλά δεν τον συμφέρει και δεν συμφέρει και εμένα πχ να πετάξω αυτό το netbook που κάνει αυτές τις χαζοδουλίτσες, για να δώσω τρία κατοστάρικα να πάρω ένα πιο νέο με 10άρια που θα είναι προφανώς πολύ καλύτερο hardware κλπ κλπ κλπ αλλά cost/benefit στον πάτο του βαρελιού...
Και σε αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, όπου πρέπει να αγοράζεις νέο hardware τακτικά για να ικανοποιείς την ανάγκη εσόδων των παραγωγών αυτού και του λογισμικού, παίζουν όλοι...
δεν ξεβράκωσε προσφάτως η google την MS ότι ξέρει για τρύπες στα W10 που δεν τις κλείνει; Μετά μου λες για XP... Αν ΘΕΛΕΙ κάποιος να σε κλέψει, έχει μυριάδες τρόπους.
Παραιτούμαι :):beer:
ναι μωρέ εκτός των windows όλα καλά είναι ...
@ΤΗΕΟD Νομίζω ότι θες ένα VM στο ένα μηχάνημα και θα είσαι οκ . Τώρα για τους SSD σε RAID 0 καλύτερα να βάλεις δύο HDD 500GB και είσαι οκ , άσε τα SSD από τα RAID δεν είναι γι αυτή τη δουλειά .
Αν κατάλαβα καλά , αντί για 3 pc θες να τα κάνεις 2 ... VM στο νέο , Windows εκεί για να τρέχει το πακέτο της Singular και εξυπηρέτηση των δύο πελατών όταν την χρειάζονται !