Σύνδεση

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

teogtp
06/07/2016, 11:01
Εγω εχω το note edge.
Απιστευτη συσκευη.
Πανγρηγορο(απορω αν δεν το ειχε φορτωσει η sammy με ενα σκασμο bloatware ποσο ποιο σβελτο θα ηταν!)
Πολυ καλη καμερα (για τα ματια μου)
Και ολα τα λεφτα το πενακι ,οπου κανεις παπαδες.
Μπαταρια κλασσικη για smartphone.
1μιση μερα με ολα ανοικτα (wifi,4g,sync)
Στα μειον ,δεν βρισκεις θηκη ουτε ζελατινα που να προστατευει την πλαινη οθονη.
Οτι κυκλοφορει απο ζελατινα ειναι για πεταμα.

BLiTzER
06/07/2016, 11:33
Βαλε την επιδοτηση εκπτωση στα πάγια!Δεν υπαρχει λογος να πληρωσεις +200€

Ακριβώς αυτό.

7Tolis
06/07/2016, 12:17
Βαλε την επιδοτηση εκπτωση στα πάγια!Δεν υπαρχει λογος να πληρωσεις +200€ απο τιμη Skroutz σε Vodafone/Γερμανο γουατεβα

Ακριβώς αυτό.

άλλη ήταν η ερώτηση παιδιά.

Ohm
06/07/2016, 12:53
το ποιό θα σε βολέψει περισσότερο έχει να κάνει με το τι θες εσύ. Αν δεν τα δουλέψεις δεν μπορείς να ξέρεις από πριν οι ιδιοτροπίες του καθενός θα σε ενοχλούν άσε το τι μαλακίες θα σου κάνει μετά από κανα δυό μήνες και δεν θα ξέρεις από που σου ήρθε.

έχω ένα z ultra

σε ποιό review θα σου πούνε ότι έχει μια βλακεία που ανεβοκατεβάζει την φωτεινότητα ανάλογα με τα περιεχόμενα της οθόνης οπότε όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ή βλέπεις ένα βίντεο και έχει άσπρες και μαύρες περιοχές αυτό που βλέπεις, τότε η φωτεινότητα το παίζει φωτορυθμικό; Οκ, μπορούσες να το απενεργοποιήσεις... στην πρώτη έκδοση του λογισμικού. Με το πρώτο update δεν έχεις επιλογή να το απενεργοποιήσεις. Είναι μονίμως ενεργοποιημένο.

σε ποιό review θα σου πούνε ότι το windows remote shares μετά από κανα τέταρτο αδράνειας κολλάει και θέλει reboot το κινητό;

σε ποιό review θα σου πούνε ότι μετά από μερικούς μήνες θα αρχίσει να κάνει περίεργα... εκεί που ακούς μουσική μια χαρά στα καλά του καθουμένου θα σου μειώσει την ένταση και θα σου βγάλει παραθυράκι "τζιζ! όχι δυνατά τη μουσική!" ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΧΝΕΙΣ; Το ίδιο με την ενημέρωση ότι το youtube είναι fullscreen. Το ίδιο με το connected headset.

σε ποιό review θα σου πούνε ότι στο πρώτο update που κάνανε δεν μπορείς να κλειδώσεις το rotation σε landscape πια; (στην πρώτη έκδοση, μπορούσες... όχι πια)

σε ποιό review θα σου πούνε ότι αν ακούς μουσική και θες να κλείσεις την ένταση του χτυπήματος του τηλεφώνου (να το βάλεις στη σίγαση) θα πρέπει να *σταματήσεις* τη μουσική, να *περιμένεις* μέχρι να το καταλάβει, *τότε* να κλείσεις την ένταση του τηλεφώνο και μετά να ξαναβάλεις τη μουσική;

σε ποιό review θα σου πούνε ότι αν ακούς μουσική και θες να *ανοίξεις* την ένταση (να το βγάλεις από σίγαση) θα πρέπει πάλι να σταματήσεις τη μουσική, να περιμένεις κτλ κτλ κτλ...

σε ποιό review θα σου πούνε ότι το λογισμικό της sony είναι ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΎΤΣΟ ΚΑΒΆΛΑ και πολλά προγράμματα εμφανίζουν μικροπροβλήματα εδώ και κει που σε άλλες συσκευές με την ίδια έκδοση android και τα ίδια χαρακτηρηστικά δεν τα εμφανίζουν;

σε ποιό review θα σου πούνε ότι όταν βγάλεις τα ακουστικά, ο ήχος δεν σταματάει αμέσως αλλά αμολάει μια κλανιά από το ηχείο του πρώτα; (ενώ πρέπει να σταματάει πριν ακουστεί από το ηχείο του).

σε ποιό review θα σου πούνε ότι θα πατάς στην οθόνη και δεν θα κάνει τίποτα... και θα αναρωτιέσαι το πήρε ή να ξαναπατήσω; και κει που ξαναπατάς, βλέπεις να ξυπνάει και να σου δείχνει ότι ναι, το είχε δει, απλά είχε σκαλώσει και δεν σου έδειξε αμέσως ότι το πήρε... όμως τώρα έχεις ήδη πατήσει και δεύτερη φορά... που θα πάει το δεύτερο πάτημα, ο θεός κ η ψυχή του.

Και άλλα πολλάααααααα... Σκατά στο android. Ψόφος και τσάγια παντού.

άλλη ήταν η ερώτηση παιδιά.

σπαστικό δεν είναι να κάνεις μια ερώτηση και να σου λένε άσχετα;

7Tolis
06/07/2016, 12:54
όχι.

vaska
06/07/2016, 13:21
Vaska, ποιόν SSD να προτιμήσω? Έχω εναν 128 και έχει αρχίσει να τερματίζει απο χωρητικότητα.

σόρυ τώρα το είδα, samsung, Kingtone, Corsair και OCZ είναι αξιόπιστοι. Κοίτα τα οικονομικά σου και πράξε αναλόγως !!

vaska
06/07/2016, 13:25
Το λοιπόνε για να μην ανοίγω θέμα.Samsung note 4,huawei p8,htc one,samsung galxy note edge.Επιδότηση.Για πείτε.

Nokia 3310. Απίστευτο τηλέφωνο για να μην πω για Sony Ericsson T28s

amyroukai
06/07/2016, 13:26
HTC one... ποιό μοντέλο; Έχει τρία (τουλάχιστον) ones.

Αν είναι Μ9 ας πούμε, θα έπαιρνα αυτό λόγω software που θεωρητικά είναι ώριμο και απροβληματιστο (θεωρητικά λέω πάντα). Μιά ματιά στο myphone και στο XDA θα την έριχνα πρώτα.

Αλλιώς εμπιστεύομαι την γνώμη του καφετζή... και ας περάσει 10 φορές το android 6 πριν κάτσει σωστά :lol:

George_Sp
06/07/2016, 13:34
Βαλε την επιδοτηση εκπτωση στα πάγια!Δεν υπαρχει λογος να πληρωσεις +200€ απο τιμη Skroutz σε Vodafone/Γερμανο γουατεβα

το αυτό επίσης

Hayate
06/07/2016, 13:35
Έχω το P8Lite της Huawei! Τα σπάει ! Προτείνω P8 να δώσεις στον κινεζάρα μια ευκαιρία.Δυνατό κινητό καλή κατασκευή ωραία οθόνη.Specs δε θυμάμαι για να σου πω,πάντως το Lite που έχω 2GB Ram και 8-core δε βρίσκεις αλλού με τα 150 που παίζει στα σκρουτζομάγαζα αυτή τη στιγμή.

Για να λέει για επιδότηση μάλλον έκφτωση δε μπορεί να κάνει μάγκες...Κάτι σάπΧιο παίζει...

teogtp
06/07/2016, 13:54
HTC one... ποιό μοντέλο; Έχει τρία (τουλάχιστον) ones.

Αν είναι Μ9 ας πούμε, θα έπαιρνα αυτό λόγω software που θεωρητικά είναι ώριμο και απροβληματιστο (θεωρητικά λέω πάντα). Μιά ματιά στο myphone και στο XDA θα την έριχνα πρώτα.

Αλλιώς εμπιστεύομαι την γνώμη του καφετζή... και ας περάσει 10 φορές το android 6 πριν κάτσει σωστά :lol:

Ο ξαδερφος μου που εχει το 4ρι(note) δεν ειχε κανενα προβλημα με το update.
Αλλα ειπαμε....εγω ειμαι γνωστος γκαντεμης....

est
07/07/2016, 08:29
το ποιό θα σε βολέψει περισσότερο έχει να κάνει με το τι θες εσύ. Αν δεν τα δουλέψεις δεν μπορείς να ξέρεις από πριν οι ιδιοτροπίες του καθενός θα σε ενοχλούν άσε το τι μαλακίες θα σου κάνει μετά από κανα δυό μήνες και δεν θα ξέρεις από που σου ήρθε.

έχω ένα z ultra

σε ποιό review θα σου πούνε ότι έχει μια βλακεία που ανεβοκατεβάζει την φωτεινότητα ανάλογα με τα περιεχόμενα της οθόνης οπότε όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ή βλέπεις ένα βίντεο και έχει άσπρες και μαύρες περιοχές αυτό που βλέπεις, τότε η φωτεινότητα το παίζει φωτορυθμικό; Οκ, μπορούσες να το απενεργοποιήσεις... στην πρώτη έκδοση του λογισμικού. Με το πρώτο update δεν έχεις επιλογή να το απενεργοποιήσεις. Είναι μονίμως ενεργοποιημένο.

σε ποιό review θα σου πούνε ότι το windows remote shares μετά από κανα τέταρτο αδράνειας κολλάει και θέλει reboot το κινητό;

σε ποιό review θα σου πούνε ότι μετά από μερικούς μήνες θα αρχίσει να κάνει περίεργα... εκεί που ακούς μουσική μια χαρά στα καλά του καθουμένου θα σου μειώσει την ένταση και θα σου βγάλει παραθυράκι "τζιζ! όχι δυνατά τη μουσική!" ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΧΝΕΙΣ; Το ίδιο με την ενημέρωση ότι το youtube είναι fullscreen. Το ίδιο με το connected headset.

σε ποιό review θα σου πούνε ότι στο πρώτο update που κάνανε δεν μπορείς να κλειδώσεις το rotation σε landscape πια; (στην πρώτη έκδοση, μπορούσες... όχι πια)

σε ποιό review θα σου πούνε ότι αν ακούς μουσική και θες να κλείσεις την ένταση του χτυπήματος του τηλεφώνου (να το βάλεις στη σίγαση) θα πρέπει να *σταματήσεις* τη μουσική, να *περιμένεις* μέχρι να το καταλάβει, *τότε* να κλείσεις την ένταση του τηλεφώνο και μετά να ξαναβάλεις τη μουσική;

σε ποιό review θα σου πούνε ότι αν ακούς μουσική και θες να *ανοίξεις* την ένταση (να το βγάλεις από σίγαση) θα πρέπει πάλι να σταματήσεις τη μουσική, να περιμένεις κτλ κτλ κτλ...

σε ποιό review θα σου πούνε ότι το λογισμικό της sony είναι ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΎΤΣΟ ΚΑΒΆΛΑ και πολλά προγράμματα εμφανίζουν μικροπροβλήματα εδώ και κει που σε άλλες συσκευές με την ίδια έκδοση android και τα ίδια χαρακτηρηστικά δεν τα εμφανίζουν;

σε ποιό review θα σου πούνε ότι όταν βγάλεις τα ακουστικά, ο ήχος δεν σταματάει αμέσως αλλά αμολάει μια κλανιά από το ηχείο του πρώτα; (ενώ πρέπει να σταματάει πριν ακουστεί από το ηχείο του).

σε ποιό review θα σου πούνε ότι θα πατάς στην οθόνη και δεν θα κάνει τίποτα... και θα αναρωτιέσαι το πήρε ή να ξαναπατήσω; και κει που ξαναπατάς, βλέπεις να ξυπνάει και να σου δείχνει ότι ναι, το είχε δει, απλά είχε σκαλώσει και δεν σου έδειξε αμέσως ότι το πήρε... όμως τώρα έχεις ήδη πατήσει και δεύτερη φορά... που θα πάει το δεύτερο πάτημα, ο θεός κ η ψυχή του.

Και άλλα πολλάααααααα... Σκατά στο android.
Να γιατί iPhone..
:D

Ohm
07/07/2016, 12:00
Να γιατί iPhone..

καλά το είπες: :D ... "εδώ γελάμε"

όλες μου τις μούτζες και στα iphone.

300 ευρά για 4 ίντσες 1136*640, ούτε καν 1280*720 ? για 1gb ram και δύο πυρήνες? ας γελάσω... ούτε 100 ευρά δεν αξίζει.

zannisvel
08/07/2016, 12:23
Για να μην ανοιγω θεμα. Για ριξ' τε καμια ιδεα.
windows 10 updated απο windows 7.
Δουλευε μια χαρα μεχρι που ο χρηστης το εκανε shut down.
Οταν ξανα-ανοιξε δυστυχώς δεν κανει boot και βγαζει τη γνωστη μπλε οθονη BSOD και automatic repair δε κανει τιποτα.
Ο υπολογιστης δε μπορει να κανει boot ουτε σε safe mode with command prompt, συνεχεια το ιδιο μηνυμα.
Critical_Process_Died

Δοκιμασα sfc /scannow αλλα λεει Windows Resource Protection could not perform the requested operation

Clean Install πρεπει να ειναι η τελευταια λυση γιατι υπαρχουν καποια legacy προγραμματα τα οποια δε μπορουν να ξανα-εγκατασταθουν.

Ευχαριστω ρε παιδες.

vaska
08/07/2016, 12:46
Μάλλον δεν έχεις άλλη επιλογή από το clean Install. Για κάποιο λόγο μετά από άκυρο τερματισμό (πιθανά έκλεισε το pc πριν τερματίσει μόνο του - βοηθάει σε αυτό το ότι η μαλακισμένη η μικρομαλακή για να φαίνονται τα 10 πιο γρήγορα στο άνοιξε κλείσε, μαυρίζει αμέσως την οθόνη ενώ το πισι δεν έχει κάνει ακόμα τερματισμό) τα 10 φαίνεται να χάνουν το boot sector και κατ' επέκταση τον boot loader.

Τώρα που τα ξανασκέφτομαι θα δοκίμαζα μία εγκατάσταση από πάνω μήπως διορθώσει το πρόβλημα ή τουλάχιστον να βρει την προηγούμενη και να σε ρωτήσει αν θες να σώσεις εφαρμογές και αρχεία. Δεν το έχω ξανακάνει αλλά θα το δοκίμαζα, πόσο χειρότερα να γίνουν τα πράγματα.

Ohm
08/07/2016, 12:48
για δοκίμασε chkdsk /x /f /r

να εύχεσαι τα 10 να μην έχουν θέμα με τα legacy προγράμματα

μετά θα σκεφτόμανε vm για λύση

zannisvel
08/07/2016, 12:51
Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected
:(

zannisvel
08/07/2016, 12:54
Ετρεξα τωρα
chkdsk C: /x /f /r

Edit: Παλι τιποτα

vaska
08/07/2016, 13:31
εγώ θα έβγαζα τον δίσκο να τον τσεκάρω σε άλλο πισι, βρωμάει χαλασμένος δίσκος

zannisvel
08/07/2016, 13:43
εγώ θα έβγαζα τον δίσκο να τον τσεκάρω σε άλλο πισι, βρωμάει χαλασμένος δίσκος

Ειναι σε Raid 1. Δοκιμασα μια με τον εναν και μια με τον αλλον, αλλα παλι τιποτα.
Να χαλασαν και οι δυο?
Κατεβαζω τωρα τα WIN 10 μπας και καταφερω να κανω ενα refresh το συστημα.

Ohm
08/07/2016, 13:44
δεν είναι ανάγκη καν να τον αποσυνδέσει, κανα livecd με linux δεν παίζει;

amyroukai
08/07/2016, 14:02
βασικά αυτό που έπρεπε να παίξει θα ήταν να χαλάσει το raid πριν κάνει την εγκατάσταση για να έχει τον ένα δίσκο απείραχτο με το παλιό λειτουργικό και τα προγράμματα όπως δούλευαν...

zannisvel
08/07/2016, 14:12
Το PC δουλευε κανονικα με windows 10 για καμια 20αρια μερες.
Αν ειχε σπασει το raid απο τοτε, οτι δουλεια ειχε μπει απο τοτε εως σημερα θα ειχε χαθει. Εκτος αν τα ειχες ολα backup που στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ολα backed up. Anyway ο περισσοτεφρος κοσμος με το RAID 1 υποτιθεται οτι εχει το κεφαλι του ησυχο.
Ολη η ιστορια ειναι για καποια προγραμματα που ειναι αδυνατον πια να βρεις τα ΕΧΕ τους για να τα εγκαταστησεις.
Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε. Τα Windows 10 κατεβαινουν πιο αργα και απο το ΧΤ στην εθνικη... Ελπιζω το repair να φτιαξει τη κατασταση...

amyroukai
08/07/2016, 14:19
επειδή την φάση την πέρασα με ένα ACER φίλου, στο τέλος κάναμε φρέσκια εγκατάσταση και δούλεψε. Κάποια στιγμή θα ξαναπάω να δω πως θα περάσουμε κανένα εργαλείο να μπορέσει να δει και το recovery partition σωστά.

Και η μεγαλύτερη μαλακία είναι πως επειδή είναι ΟΕΜ τα παράθυρα, η MS δεν άφηνε να κατεβάσεις με το S/N στο αυτοκόλλητο τα W7Homeκάτι που φορούσε πριν...

George_Sp
08/07/2016, 14:32
Κατά πάσα πιθανότητα ο raid driver που δούλευε στα 7 κανονικά την άκουσε με το που πέρασαν τα 10.
Μοναδική λύση να σώσεις κάτι είναι επιδιόρθωση από στικάκι ή dvd που να έχει windows7 iso και τον σωστό raid driver.

zannisvel
08/07/2016, 14:42
Να γινουν repair τα 10 χωρις Raid δε θα κανει τιποτα?

amyroukai
08/07/2016, 14:46
καλά, 20 μέρες δούλευε ο ντράιβερ και την εικοστή πρώτη κατά τας γραφάς, αναπαύθηκε; :bawl:

καλά δεν το κοροϊδεύω πολύ γιατί αυτά τα μικρομαλακά μικρομαλακίες κάνουν εύκολα, αλλά τέλος πάντων, λέω τώρα, αστείο ακούγεται.

vaska
08/07/2016, 16:40
Ειναι σε Raid 1. Δοκιμασα μια με τον εναν και μια με τον αλλον, αλλα παλι τιποτα.
Να χαλασαν και οι δυο?
Κατεβαζω τωρα τα WIN 10 μπας και καταφερω να κανω ενα refresh το συστημα.

Αν είχε "σπάσει"ο raid θα έπαιρνες πιθανότατα το σφάλμα "Unmountable boot device" ή boot volume.

George_Sp
08/07/2016, 16:47
Εφόσον πρόσθεσες μετά το δούλευε τα windows 10 για 20ημέρες χωρίς πρόβλημα τότε δεν είναι ο raid driver. Είπαμε παίδες και σε άλλα ποστ. Κάντε σωστή περιγραφή με ημερομηνίες πότε έγινε ποιά αλλαγή και γιατί και θα σας δίνουμε πιο σωστές διαγνώσεις.

Εφόσον ήδη δούλευες λοιπόν 20 ημέρες windows 10 θα κάνεις repair με Windows 10 iso.
Αν το raid1 είναι σωστά στη θέση του και το βλέπεις στο bios αλλά και στο list disk του setup των 10 τότε μόνο αυτό σου απομένει.
Άλλη λύση δεν υπάρχει εφόσον το raid1 που έχει στηθεί το βλέπει κανονικά.

zannisvel
08/07/2016, 22:50
Τελικα πηγα και πηρα ενα HD και του ξαναπερασα τα Win 10 εγκατεστησα sql server 2012 και εκανα restore και ολες τις βασεις, τουλαχιστον να ειναι operational το σαββατοκυριακο.
Εχω κρατησει τους αλλους δυο δισκους μηπως και καταφερω τιποτα, αλλα με το iso των win 10 δε μπορεις να κανεις repair και να κρατησεις και τα προγραμματα σου, μονο τα αρχεια τα οποια εχουν γινει back up και στο nas και στην arebas ετσι και αλλιως.

Παντως ειμαι ενα πτωμα...

Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια, αν σας ερθει καμια ιδεα πεταξτε τη να τη δοκιμασω. Τωρα μου εχει μεινει μονο ο mysql 3 βασουλες και μετα υπνο....

DrEvil
09/07/2016, 00:42
Δοκιμασε εναν VMWare Standalone converter (το ειπε ο Οχμ νωριτερα, αλλα δικιο εχεις να μην το ειδες).
Καντο (αν σε αφησει) και κανε ολη την μαγεια εκει (στο VM).
Μεχρι και V2P, ΑΝ σε αφησει να κανεις το P2V.

Δευτερη επιλογη, Acronis σε trial (που λ7 για παπαργιες) και αν σου ζητησει license για recovery, ριψατε πμ. (Επισης αν σε αφησει).
Το αυτο και με Veritas System Recovery (το οποιο ειναι πι εξυπνο απο τον Acronis).

Την τριτη, δεν θα την πω λεπτομερως δημοσια. Μπορει και να μην την πω καθολου.
Αλλα recovery του boot sector των Windows γινεται in a blink με την χρηση linux.

Μιας και εσωσες τα data απο την αλλη, ολα καλα.
Αυτα ειναι ολα τα λ7.

Ohm
09/07/2016, 12:36
Αλλα recovery του boot sector των Windows γινεται in a blink με την χρηση linux.

γίνεται εύκολα σε raid με win10?

DrEvil
09/07/2016, 13:23
γίνεται εύκολα σε raid με win10?

Το οτι ειναι Win10 δεν ειναι θεμα.
Αν καταλαβα καλα, μιλαμε για software raid, οποτε ειναι η ιδια διαδικασια. Με την διαφορα του οτι πρεπει να γινει στον source ή disk0.
Αν μιλαμε για HW raid, τοτε οχι, δεν ειναι ευκολο, ισως να μην ειναι και εφικτο.

zannisvel
09/07/2016, 19:47
Ευχαριστω πολυ για τις ιδεες, προς το παρων το εχω και δουλευει το γραφειο κανονικα τα βασικα προγραμματα. Ξαναρυθμισα και scanners, printers, restored users, etc . Λιγο με το mysql μπερδευτηκα αλλα ενταξει. Απο Δευτερα θα προσπαθησω με τη σειρα αυτα που μου εγραψες. FYI SW ειναι το raid. To τριτο με το Linux δε το ξερω καθολου, βλεπεις ειναι η πρωτη φορα που ειχα τετοια καταστροφη και παλι καλα που δεν ειχαμε καθολου data loss. Και παλι ευχαριστω πολυ!!

vaska
10/07/2016, 00:10
Το οτι ειναι Win10 δεν ειναι θεμα.
Αν καταλαβα καλα, μιλαμε για software raid, οποτε ειναι η ιδια διαδικασια. Με την διαφορα του οτι πρεπει να γινει στον source ή disk0.
Αν μιλαμε για HW raid, τοτε οχι, δεν ειναι ευκολο, ισως να μην ειναι και εφικτο.

Software raid φαντάζομαι εννοείς την επιλογή που σου δίνουν οι νέες μητρικές για τους ενσωματωμένους κοντρόλερς μέσα από το bios. Μπαίνεις ορίζεις συστοιχία και μετά κάνεις εγκατάσταση. Αν εννοείς αυτό και οι 2 δίσκοι είναι πανομοιότυποι ακόμα και στους boot sectors (γι' αυτό το πισι ξεκινάει κανονικά ακόμα και αν ο πρωτος δίσκος της συστοιχίας είναι τελείως ψόφιος ακόμα κι εκτός ρεύματος), οπότε γιατί σώνει και ντε πρέπει η επαναφορά να γίνει στον disk 0?? Σε όσους raid έχω προσπαθήσει να επαναφέρω πάντα ξεκινούσα την προσπάθεια από αυτόν που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει. Άλλους τους ανάστησα άλλους όχι αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αυτοί που που αναστήθηκαν τι θέση είχαν στην αλυσίδα. Ρωτάω λοιπόν γιατί δεν μου φαίνεται λογικό. Μην παρεξηγηθώ δεν σου κάνω τον πονηρό.

DrEvil
10/07/2016, 00:35
Software raid φαντάζομαι εννοείς την επιλογή που σου δίνουν οι νέες μητρικές για τους ενσωματωμένους κοντρόλερς μέσα από το bios. Μπαίνεις ορίζεις συστοιχία και μετά κάνεις εγκατάσταση. Αν εννοείς αυτό και οι 2 δίσκοι είναι πανομοιότυποι ακόμα και στους boot sectors (γι' αυτό το πισι ξεκινάει κανονικά ακόμα και αν ο πρωτος δίσκος της συστοιχίας είναι τελείως ψόφιος ακόμα κι εκτός ρεύματος), οπότε γιατί σώνει και ντε πρέπει η επαναφορά να γίνει στον disk 0?? Σε όσους raid έχω προσπαθήσει να επαναφέρω πάντα ξεκινούσα την προσπάθεια από αυτόν που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει. Άλλους τους ανάστησα άλλους όχι αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αυτοί που που αναστήθηκαν τι θέση είχαν στην αλυσίδα. Ρωτάω λοιπόν γιατί δεν μου φαίνεται λογικό. Μην παρεξηγηθώ δεν σου κάνω τον πονηρό.
@vaska
Δεν παιζει - και ουτε προκειται ποτε να παιξει- παρεξηγηση.
Η απαντηση ειναι οχι. Δεν παιζει αυτο που λες.
Επισης δεν λεω αυτο που λες.
Αν ειναι απο κοντρολερ, δεν ειναι sw raid.

Στο sw raid δε, ο 0 ειναι ο γαμαω.
Ο 1 ο γαμιεμαι.
Μεχρι να πεις ατον 1 οτι δεν τον παιρνει πια, μα τον δινει, boot δεν παιζει στον πουστη τον απαντα.

Ζανη μ, γκουγκλαρε το.
Αν δε το βρεις, pm me.
Θα σου πω που να στειλεις τους δισκους και το κοστος.

Και μην με παρεξηγησετε, απο / και γι' αυτο πληρωνομαι την καθε μερα μου.

Και να με παρεξηγησετε, στα παπαρια μου.

vaska
10/07/2016, 06:23
@vaska
Δεν παιζει - και ουτε προκειται ποτε να παιξει- παρεξηγηση.
Η απαντηση ειναι οχι. Δεν παιζει αυτο που λες.
Επισης δεν λεω αυτο που λες.
Αν ειναι απο κοντρολερ, δεν ειναι sw raid.

Στο sw raid δε, ο 0 ειναι ο γαμαω.
Ο 1 ο γαμιεμαι.
Μεχρι να πεις ατον 1 οτι δεν τον παιρνει πια, μα τον δινει, boot δεν παιζει στον πουστη τον απαντα.

Ζανη μ, γκουγκλαρε το.
Αν δε το βρεις, pm me.
Θα σου πω που να στειλεις τους δισκους και το κοστος.

Και μην με παρεξηγησετε, απο / και γι' αυτο πληρωνομαι την καθε μερα μου.

Και να με παρεξηγησετε, στα παπαρια μου.

α) Τι εννοείς??? ότι οι δίσκοι δεν είναι πανομοιότυποι??

β) η δουλειά σου είναι να κάνεις ανακτήσεις από μέσα αποθήκευσης? Κατάλαβα καλά?? Αν ναι στείλε τηλ να επικοινωνήσω!

amyroukai
15/07/2016, 13:44
Λάπτοπ Τούρμποξ.

Χτες κατέβασε ενημερώσεις Windows10, η ιδιοκτήτρια το άφησε να τις κάνει φεύγοντας από την δουλειά της.

Σήμερα πάει να το ανοίξει, κολλάει στην μπλε εισαγωγική οθόνη πριν βγάλει το login. Δεν μπορεί να δουλέψει και την έχει πιάσει πανικός.

Το πάει πλάισιο, λένε δεν είναι θέμα hardware, θέλει επανεγκατάσταση windows όπου ζητάνε (μαζί με ένα backup) ένα 90άρι αν κατάλαβα καλά, για να ξαναπεράσουν τα παραθύρια... Και μάλιστα της είπαν ότι "α δεν μπορεί να σηκώσει τα 10 αυτό" λες και δεν τα έτρεχε τόσο καιρό... Το λάπτοπ είναι του 2012-2013 από ότι μου είπε.

Ιδέες για το πως μπορεί να αποφευχθεί η μλκία τούτη; Αν τελικά δεν το αποφασίσει να πληρώσει το πιάσιο, σκέφτομαι α) να δοκιμάσω να μπω safe mode αν με αφήσει να δω τι και πως και β) να μπουτάρω από USB είτε με δισκάκι Win10 και να δω αν υπάρχει εργαλείο επισκευής είτε με Linux τουλάχιστον να μαζέψουμε τα αρχεία της και να ξαναβάλουμε τα Win10 χωρίς να πληρώσει μαλλιοκέφαλα.

Hayate
15/07/2016, 13:47
Λάπτοπ Τούρμποξ.

Χτες κατέβασε ενημερώσεις Windows10, η ιδιοκτήτρια το άφησε να τις κάνει φεύγοντας από την δουλειά της.

Σήμερα πάει να το ανοίξει, κολλάει στην μπλε εισαγωγική οθόνη πριν βγάλει το login. Δεν μπορεί να δουλέψει και την έχει πιάσει πανικός.

Το πάει πλάισιο, λένε δεν είναι θέμα hardware, θέλει επανεγκατάσταση windows όπου ζητάνε (μαζί με ένα backup) ένα 90άρι αν κατάλαβα καλά, για να ξαναπεράσουν τα παραθύρια... Και μάλιστα της είπαν ότι "α δεν μπορεί να σηκώσει τα 10 αυτό" λες και δεν τα έτρεχε τόσο καιρό... Το λάπτοπ είναι του 2012-2013 από ότι μου είπε.

Ιδέες για το πως μπορεί να αποφευχθεί η μλκία τούτη; Αν τελικά δεν το αποφασίσει να πληρώσει το πιάσιο, σκέφτομαι α) να δοκιμάσω να μπω safe mode αν με αφήσει να δω τι και πως και β) να μπουτάρω από USB είτε με δισκάκι Win10 και να δω αν υπάρχει εργαλείο επισκευής είτε με Linux τουλάχιστον να μαζέψουμε τα αρχεία της και να ξαναβάλουμε τα Win10 χωρίς να πληρώσει μαλλιοκέφαλα.

Τι προτείνω εγώ....σκληρός όξω για backup απο το πισι σου και Refresh....δε θυμάμαι αν στο refresh σου σβήνει myDocuments κτλπ...Σίγουρα σβήνει τις εφαρμογές και τα προγράμματα,απ'όσο θυμάμαι δεν μου είχε πειράξει φωτογραφίες κτλπ που ήταν σε φάκελους στον C: . Δες και το λινκ που σου στειλα το ίδιο είναι για τα 8 κ τα 10.

Μη σκεφτείτε να δώσετε το 90 ευρω καλύτερα να το στείλεις στο βάσκα ή σε κάποιο παιδί απο δώ να στο φτιάξει αν ειναι να δώσεις 90αρι στο πλαίσιο...

Υ.Γ.Για αποφυγή παρεξηγήσεων και δυσφήμισης δούλευα 1μιση χρόνο στο Πλαίσιο κ ξέρω πόσο πήζουν τα παλουκάρια εκει μέσα απλά είναι υπερβολικό το ποσό.

George_Sp
15/07/2016, 13:59
Με στικάκι για repair και επαναφορά των 7 ίσως γίνει δουλειά. Λογικά κάποιος driver την άκουσε που κατέβηκε από το windows update. Αν υπάρχει recovery σε κοντινή ημερομηνία υπάρχει και αυτή η λύση για rollback.

Αλλιώς προφανώς σε τεχνικό εκτός πλαισίου στα μισά λεφτά.

KernelPanic
15/07/2016, 14:05
Τι προτείνω εγώ....σκληρός όξω για backup απο το πισι σου

Boot απο linux οπως είπες backup οτι μπορείς. Δεν βάζουμε δίσκους που δεν ξερουμε τι εχουν στο pc μας, αν εχει κανα ζουζουνι την πατησες και εσυ μετα.

Παρόμοια συμπτώματα είχε γνωστός και αποδείχθηκε οτι είχε τσιμπίσει cryptolocker (ευχομαι να είναι μόνο θέμα των παραθυρων)

amyroukai
15/07/2016, 14:12
Driver δεν ξέρω αν είναι, αφού το PC με τα 10άρια δουλεύει μήνα ή και περισσότερο.

ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, περιμένω να δω τι θ'αποφασίσει κιόλας.

Απο το μαγαζί όταν τους είπε "είναι πολλά και θα τον πάρω" θυμήθηκαν ότι μπορεί να γίνει απόπειρα διάσωσης χωρίς καταστροφή και θα προσπαθήσουν.

George_Sp
15/07/2016, 14:15
Driver δεν ξέρω αν είναι, αφού το PC με τα 10άρια δουλεύει μήνα ή και περισσότερο.

ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, περιμένω να δω τι θ'αποφασίσει κιόλας.

Απο το μαγαζί όταν τους είπε "είναι πολλά και θα τον πάρω" θυμήθηκαν ότι μπορεί να γίνει απόπειρα διάσωσης χωρίς καταστροφή και θα προσπαθήσουν.

αν βρήκε ενημέρωση μέσω windows update ο driver ειναι το πιθανότερο και δευτερευόντως κάποιο security patch π.χ. για flash player που βγήκε χθες

zannisvel
15/07/2016, 14:23
Πολυ γνωριμο μου ακουγεται...
Εγω παντως δε καταφερα να επαναφερω τα windows, παντως δεν εχασα τιποτα.
Tο refresh οντως δε κραταει κανενα προγραμμα, αλλα δε χανεις τιποτα απο αρχεια.

DrEvil
15/07/2016, 23:54
Βαριεμαι να γραφω και βρηκα ενα -σχετικα καλο- αρθρο.
Δοκιμασε το amyrou:
http://www.digitalcitizen.life/4-ways-boot-safe-mode-windows-10

Ζανη, τα εκανες refresh?
Αν οχι, στειλε πμ.

nik69
18/07/2016, 16:35
Έχω σύνδεση στην otenet η οποία φτάνει άνετα και σταθερά τα 20Kbps και το μοντεμ είναι κάποιο κινέζικο zteφα ή κάπως έτσι.
2 υπολογιστές και 1 κινητό συνδεδεμένα και πρόβλημα ουδέν
Πριν κανα 2μηνο έδωσα τον κωδικό σε έναν γείτονα για να παιζει ο εγγονός του όταν έρχεται.

Όταν μας επισκέπτεται ο μικρός το καταλαβαίνω αμέσως
Ανά διαστήματα η σύνδεση σέρνεται , διακόπτεται και φτου ξανά από την αρχή.
Τι μπορεί να κάνει ο μικρός και γίνεται αυτό?
Μπορώ να τον περιορίσω από κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το modem?
Μήπως απλώς φταίει το ότι είναι κάπως μακρυά από το modem?

Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευχαριστώ προκαταβολικά. όχι τίποτα άλλο αλλά έριξα πολύ βριδίσι στον αγώνα της βαρκελώνης.

BLiTzER
18/07/2016, 16:38
Αν ο μικρός κατεβάζει/ανεβάζει με πιο απαιτητικούς ρυθμούς, είναι λογικό να το καταλαβαίνεις. Ανάλογα το router σου, μπορεί να υπάρχει ρύθμιση ορίου bandwidth ανά συσκευή, μπορεί και όχι.

Mariner
18/07/2016, 18:25
O,τι είπε ο μπλίτζερ πως ο μικρός λιώνει στο κατέβασμα/ανέβασμα. Επίσης παίζει να ανοίγει πολύ μεγάλο αριθμό connections (πχ κάποιος κακά ρυθμισμένος torrent client) τα οποία το μοντεμάκι σου δεν μπορεί να διαχειριστεί (γι'αυτό και οι διακοπές). Στα ZTE δεν θυμάμαι να έχει επιλογή για bandwidth control. Καλύτερα να μιλήσεις στον γείτονα κ στον εγγονό να είναι λίγο πιο χαλαροί στη χρήση.

nikos_abel
05/08/2016, 18:28
Γνωρίζω ότι εδώ έχουμε αρχιμαστόρια που δεν παίζονται όταν αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αυτό που θα ήθελα είναι προτάσεις για οικονομικά καταστήματα εντός Αθηνών ή έστω Αττικής, για ανταλλακτικά.

Συγκεκριμένα ψάχνω για το παρακάτω fan, το οποίο δεν τολμώ να ζητήσω από τα appleμάγαζα (φωτό σε ολίγον διότι όπως θα καταλάβατε ποστάρω από κινητό).

nikos_abel
05/08/2016, 18:33
363784

nikos_abel
05/08/2016, 18:36
Το ανεμιστηράκι προέρχεται από το παρακάτω iMac :lol:

363785

George_Sp
05/08/2016, 18:44
δυστυχώς δεν βρήκα στα συρτάρια μου. αν δε βρεις από κάποιον άλλον εδώ μέσα θα σου γράψω 1-2 μαγαζιά που παίζει να το έχουν σε νορμάλ τιμές.

nikos_abel
05/08/2016, 18:48
Ναι ρε, στείλε πι εμ με μαγαζιά, θα πλερωσω!

Το βασικό μου θέμα δεν ειναι το φανάκι, ελπίζω να μην την εχει ακούσει ο σκληρός που δεν τον έψυχε εδώ και κανα μήνα!

Ευχαριστώ Γιώργο!

Ohm
05/08/2016, 22:37
ebay

ebay και τα μυαλά στα κάγκελα

vaska
06/08/2016, 06:28
Νικόλα βρήκα ένα περισσευούμενο, να στο στείλω????

363795

nikos_abel
06/08/2016, 11:02
Νικόλα βρήκα ένα περισσευούμενο, να στο στείλω????

363795

Είσαι πολύ κωλόπαιδο Κυριάκο.

tzimidis
06/08/2016, 19:45
Stathero pc, arxaio men, alla tin ekane ti douleia tou.
Chip Q6600.
Ksafnika arxise na svinei sta kala kathoumena.
pige etsi peripou 1 mina.
Mexri pou mia mera esvise,
kai tora otan paei na anoiksei isa pou pairnei to trofodotiko mpros gia 1 lepto kai kleinei .
dead. Kaputt. Papala.

oi anemistires leitourgousan kanonika kai ston epeksergasti kai stin karta grafikon kai sto trofodotiko.
thermal paste eixa allaksei perysi.
Skliros diskos peripou 4etias.

To mixanima einai peripou 7-8 eton kai epaize NONSTOP 24/7/365.
Xoris yperboli den prepei na eixe kleisei synolika pano apo 1 mina athroistika.

ti ston peoulo mporei na epathe ??

George_Sp
06/08/2016, 20:03
Chip Q6600.
kai tora otan paei na anoiksei isa pou pairnei to trofodotiko mpros gia 1 lepto kai kleinei .
dead. Kaputt. Papala.

oi anemistires leitourgousan kanonika kai ston epeksergasti kai stin karta grafikon kai sto trofodotiko.

τροφοδοτικό :)
o q6600 έτρωγε πολύ ρεύμα και αν έπαιζε 7χρόνια non stop και πολύ σου κράτησε το τροφοδοτικό. τόσο κρατάνε μόνο όσα είναι μέτρια προς καλά.

Ohm
07/08/2016, 00:52
99% αυτό που είπε ο george_sp
1% η μητρική
γω θα κοίταγα το τροφοδοτικό, οι πυκνωτές θα έχουνε ανθίσει

amyroukai
07/08/2016, 14:55
Μπήκε η αναβάθμιση του Ιουλίου στα 10άρια. Πέραν της οθόνης εισόδου και μερικά ακόμα στις ρυθμίσεις, δεν φαίνεται διαφορά στην χρήση.
Τα έχω συνηθίσει λιγάκι, η "ανάποδη" λειτουργία στο scrolling ακόμα μου σπάει τα νεύρα, το "έναρξη" είναι χαώδες και δεν συνηθίζεται... Αλλά τέλος πάντων.

nikos_abel
07/08/2016, 16:38
Η "ανάποδη" λειτουργία ειναι η "σωστή" σε touch screen.

Από τότε που άλλαξε στα Mac (εδώ και πολλά χρονια), προσπαθώ να καταλάβω γιατί το είχαμε τόσα χρονια ανάποδα.

Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα κύκλο φορησουν πολλά apps για να το αλλάξετε.

virus
07/08/2016, 17:07
... η "ανάποδη" λειτουργία στο scrolling ακόμα μου σπάει τα νεύρα...

επειδη εχω ubuntu ρωταω. το αναποδα ειναι πηγαινω προς τα πανω την ροδα και η σελιδα παει κατω; αν ειναι ετσι τοτε πραγματικα ειναι αβολο.

nikos_abel
07/08/2016, 19:48
επειδη εχω ubuntu ρωταω. το αναποδα ειναι πηγαινω προς τα πανω την ροδα και η σελιδα παει κατω; αν ειναι ετσι τοτε πραγματικα ειναι αβολο.

Σκέψου το ως εξής:

"Σπρώχνεις" την οθόνη προς την κατεύθυνση που θες να πάει.

Μπες στη λογική touch screen.

vaska
07/08/2016, 21:18
Δεν είμαι σίγουρος γιατί αυτόν τον καιρό παίζω με άλλα λειτουργικά αλλά νομίζω κάπου πήρε το μάτι μου την λειτουργία tablet. Κοιτάξτε μήπως αλλάζει από κει. Σίγουρα καπου θα υπάρχει ρύθμιση

vaska
07/08/2016, 21:20
Chip Q6600.
dead. Kaputt. Papala.

Πιθανότατα τροφοδοτικό

amyroukai
07/08/2016, 21:45
Σκέψου το ως εξής:

"Σπρώχνεις" την οθόνη προς την κατεύθυνση που θες να πάει.

Μπες στη λογική touch screen.
Ναι αλλά είναι αντίθετο από όλα τα άλλα windows. Συνηθίζεται αλλά πάντα ή το σκέφτομαι λίγη ώρα ή δοκιμαζω. Θα δω αυτό που λέει ο βασίλης

nikos_abel
07/08/2016, 23:06
Ναι αλλά είναι αντίθετο από όλα τα άλλα windows. Συνηθίζεται αλλά πάντα ή το σκέφτομαι λίγη ώρα ή δοκιμαζω. Θα δω αυτό που λέει ο βασίλης

Σου λέω ευγενικά ότι τόσα χρονια κανείς λάθος :D

amyroukai
08/08/2016, 00:04
Ναι είναι γιατί στο χωριό εδώ πάνω δεν είχαμε τάμπλετ με windows 3, ούτε με 3,1 ούτε με 95 ούτε με 98, xp, vista, 7, 8 κλπ. Φαντάσου ακόμα και σε κάτι χρέπια λειτουργικά slackware και redhat που στήναμε με δισκετούλες 3.5" xwindows και φτιάχναμε δικά μας κέρνελ πάλι λάθος ήταν. Ε, μάθαμε στραβά, τι να γίνει τώρα; Δεν έχουμε ακουμπότζαμο, δεν θέλουμε για την ώρα ακουμπότζαμο, στα παπάρια μας το ακουμπότζαμο γενικώς και όταν αλλάζεις πισί και δουλεύεις σε παλιότερα windows άντε πάλι από την αρχή.

@Βάσκα δεν είναι ενεργή η επιλογή ταμπλέτας.

εδιτ: εν τω μεταξύ θεωρητικά ΥΠΑΡΧΕΙ επιλογή να γυρίσεις στον παλιό τρόπο σκόρλινγκ που πλέον λογίζεται ο "ανάποδος" το σπιτάκι σας μέσα ηλίθιοι, αλλά η ΗΡ δεν τον έχει συμπεριλάβει στις προηγμένες επιλογές του μενού του πόντικα και της πινακίδας της συνάπτιΞ, άσε δε που ο οδηγός πλέον βγάζει σφάλμα ότι δεν είναι συμβατός με τον νέο πίνακα ελέγχου.

vaska
08/08/2016, 09:23
Ναι είναι γιατί στο χωριό εδώ πάνω δεν είχαμε τάμπλετ με windows 3, ούτε με 3,1 ούτε με 95 ούτε με 98, xp, vista, 7, 8 κλπ. Φαντάσου ακόμα και σε κάτι χρέπια λειτουργικά slackware και redhat που στήναμε με δισκετούλες 3.5" xwindows και φτιάχναμε δικά μας κέρνελ πάλι λάθος ήταν. Ε, μάθαμε στραβά, τι να γίνει τώρα; Δεν έχουμε ακουμπότζαμο, δεν θέλουμε για την ώρα ακουμπότζαμο, στα παπάρια μας το ακουμπότζαμο γενικώς και όταν αλλάζεις πισί και δουλεύεις σε παλιότερα windows άντε πάλι από την αρχή.

@Βάσκα δεν είναι ενεργή η επιλογή ταμπλέτας.

Θα το κοιτάξω ρε Γιάννη μιας και σήμερα θα φτιάξω του σπιτιού που το δουλεύει η μικρή. Η χαζομάρα αυτή είναι μόνο στην επετειακή έκδοση??

@Nikos_abel
Η λογική των πολλών είναι η επικρατέστερη μάστορα και τώρα που κι εσείς με τα mac γίνατε μέλη της μεγάλης παρέας (γιατί μέχρι πρότινος παίζατε μόνοι σας στη γωνία), μην περιμένετε να έχετε και άποψη. Σωστό είναι αυτό που λένε οι πολλοί.

amyroukai
08/08/2016, 09:45
σε ένα χάκιντος που είχα φτιάξει "κανονικά" ήταν το σκρολ, μαλακίες λέει ο εξωγήινος. σιγά μην έρχονται εν ειρήνη τα λαμόγια.

Ohm
08/08/2016, 12:21
κάτσε να κάνω ένα reboot να γελάσουμε

nikos_abel
08/08/2016, 12:48
σε ένα χάκιντος που είχα φτιάξει "κανονικά" ήταν το σκρολ, μαλακίες λέει ο εξωγήινος. σιγά μην έρχονται εν ειρήνη τα λαμόγια.

Τι OS έβαλες στο hackintosh?

Σε αυτό το ένα που έφτιαξες

amyroukai
08/08/2016, 12:50
εμ, εμ... OS 8 ήταν τότε; νομίζω. Δεν ήταν ανάποδο πάντως :)

nikos_abel
08/08/2016, 12:54
εμ, εμ... OS 8 ήταν τότε; νομίζω. Δεν ήταν ανάποδο πάντως :)

Κανονικά θα έπρεπε να ειρωνευτώ και να κοροϊδέψω, αλλά δεν είναι σωστόν!

Η αλλαγή ισχύει από τα Lion (μάλλον, 2010, 2011 ήτανε; ), παλιά δηλαδή. Παλιά.

amyroukai
08/08/2016, 12:58
αν ήταν ανάποδο πάντως θα το θυμόμανε, το πρόβλημα μου με το OS ήταν ότι δεν μπορούσα να κάνω να δουλέψουν οι κάρτες δικτύου κλπ, οπότε έπαιξα όσο έπαιξα και μετά ο δίσκος έφαγε φορμάτ και έγινε αποθήκη.

η μπάρα πότε κατέβηκε κάτω στα μακ; τι κακό και τούτο, όλα τα "καλά" τα αλλάζουνε οι άτιμοι.

nikos_abel
08/08/2016, 13:02
αν ήταν ανάποδο πάντως θα το θυμόμανε, το πρόβλημα μου με το OS ήταν ότι δεν μπορούσα να κάνω να δουλέψουν οι κάρτες δικτύου κλπ, οπότε έπαιξα όσο έπαιξα και μετά ο δίσκος έφαγε φορμάτ και έγινε αποθήκη.

η μπάρα πότε κατέβηκε κάτω στα μακ; τι κακό και τούτο, όλα τα "καλά" τα αλλάζουνε οι άτιμοι.

Ποια μπάρα; Πότε κατέβηκε;

Το dock εννοάς;

amyroukai
08/08/2016, 13:05
αυτό. και στα windows η πρώτη αλλαγή που κάνω είναι να το πάω επάνω.

εν τω μεταξύ, χτες μετά καιρό άνοιξα το netbook. το ότι δεν το εκπαραθύρωσα ήταν θαύμα. η ταχύτητα σε κακομαθαίνει σε απίθανο βαθμό. και ακόμα δεν αξιώθηκα να πάρω καλώδια να κάνω κλώνο του δίσκου στον SSD

vaska
09/08/2016, 09:29
ΕπειδήΣ τελικά της κόρης δούλεψε κανονικά με την υπάρχουσα εγκατάσταση κι επειδήΣ έχει dual boot με win και ubuntu, δεν έβαλα 10άρια. Σίγουρα η αντιστροφή του σκρολ γίνεται και από registry αλλά δες και το παρακάτω
http://www.windowscentral.com/how-reverse-scrolling-direction-windows-10

amyroukai
09/08/2016, 09:33
το 'χω δει ρε γμτ, ούτε εκεί ούτε στους οδηγούς synaptics το έχει. Δεν πειράζει.

vaska
09/08/2016, 10:31
το 'χω δει ρε γμτ, ούτε εκεί ούτε στους οδηγούς synaptics το έχει. Δεν πειράζει.

Θα σου βρω την αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη registry Γιάννη, προς το μεσημεράκι όμως, ναι?

amyroukai
09/08/2016, 11:35
Θα σου βρω την αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη registry Γιάννη, προς το μεσημεράκι όμως, ναι?

ευχαριστώ, πραγματικά μη σκας γιατί ΟΚ μαλακία-ξεμαλακία θα το συνηθίσω, μιά που παλιότερα winblows δεν με βλέπω να ξαναβάζω στο πισί μου.

Καλοδεχούμενο το trick πάντως όποτε και αν. :)

virus
09/08/2016, 15:24
το γυρνας σε ubuntu και παρατας τα παραθυρια;

vaska
09/08/2016, 15:55
ευχαριστώ, πραγματικά μη σκας γιατί ΟΚ μαλακία-ξεμαλακία θα το συνηθίσω, μιά που παλιότερα winblows δεν με βλέπω να ξαναβάζω στο πισί μου.

Καλοδεχούμενο το trick πάντως όποτε και αν. :)

όταν λέμε κάτι είμαστε άντρες και τον λόγο μας τον κρατάμε. Το λοιπό δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα με win10 αλλά έχω με 7άρια. Παρόμοια διαδικασία θα είναι, δεν βλέπω τον λόγο να την έχουν αλλάξει

με κάποιον registry editor ή στο command γράφεις regedit και μέσα στην registry αναζητάς το "flipflopwheel" και αλλάζεις την τιμή του REG_DWORD από 0 σε 1.
Κανονικά χρειάζεται επανεκκίνηση. Ακολουθεί παράδειγμα του δικού μου υπολογιστή:

363923

Ενημέρωσέ μας αν πέτυχε!

nikos_abel
09/08/2016, 16:32
το γυρνας σε ubuntu και παρατας τα παραθυρια;

Μωρε πες το ψέματα, εχει κάτι εκδόσεις λουκουμια!

virus
09/08/2016, 16:33
για πε τα λουκουμια; :D

macdeath_s
10/08/2016, 16:35
Μιας και ανακάλυψα αυτό το thread ας ποστάρω και εγώ κάτι μπααααας και... Το ξέρω ότι υπάρχουν πιο σχετικά φόρουμ αλλά αυτό αγαπώ εγώ :)

Ασχολείται κανείς με το άθλημα του sysadmin και συγκεκριμένα με web servers ? Αν ναι χρησιμοποιεί LetsEncrypt...

Σόρυ για όσους φαίνονται κάπως έτσι 二天你很彡所中來鑿

7Tolis
10/08/2016, 17:20
Παίδες ξέθαψα ενα aspire one της acer.Νetbook είναι με windows 7 starter.Το πρόβλημα μου ειναι το εξής.Δε φορτίζει τη μπαταρία.Ενω τη διαβάζει πότε ειναι κουμπωμένη και πότε όχι,δε τη φορτίζει.
Τι κάνουμε τώρα;

amyroukai
10/08/2016, 18:13
παίρνεις καινούργια μπαταρία, ας πούμε;

7Tolis
10/08/2016, 18:19
Μπα.Στην άβυσσο για πάντα το κόβω το netbook αμα θέλει μπαταρία.

amyroukai
10/08/2016, 18:32
τα φτύνουν, αφού.

δεν έχει κάτι απλικέισα για battery health κλπ;

virus
10/08/2016, 18:55
για καθαρισε τις επαφες μπαταριας και λαπτοπ με γομα η με σπρευ καθαρισμου επαφων.

επισης για κανε καμια βολτα σε ΔΗΣΣΙΟ να δεις ποσο κανουν τα στοιχεια. ειναι χαμηλοτερο το κοστος απο το να παρεις μπαταρια ετοιμη για το λαπτοπ σου.

teogtp
10/08/2016, 18:58
για καθαρισε τις επαφες μπαταριας και λαπτοπ με γομα η με σπρευ καθαρισμου επαφων.

επισης για κανε καμια βολτα σε ΔΗΣΣΙΟ να δεις ποσο κανουν τα στοιχεια. ειναι χαμηλοτερο το κοστος απο το να παρεις μπαταρια ετοιμη για το λαπτοπ σου.

Οτι εχω παρει απο τον συγκεκριμενο ,ειναι για τα σκουπιδια.......

7Tolis
10/08/2016, 19:31
Λοιπόν,εκανα το εξής μιας και σερνόταν ετδι και αλλιώς.Εκανα εγκατάσταση Lubuntu αλλά πλέον δεν ανοίγει καν.Η διαδικασία η γνωστή.Boot usb μπλα μπλα boot order μπλα μπλα,έκανε την εγκατάσταση,μου έγραψε τώρα μπορείτε να επανεκκινήσετε το σύστημά σας.Ε και το κάνω,ε και bootάρει αλλά δε μπαίνει στο σύστημα.Αναβοσβήνει ο κέρσορας.Λέω μάλλον θα θέλει κάποια ώρα.Πέρασαν 10 λεπτά δεν εγινε τίποτα.Κλείνω,ανοίγω ξανά,σκοτάδια.Ωραίο το λίνουξ παιδιά πολύ ωραίο μπράβο μπράβο.

Acacius
10/08/2016, 19:58
Λοιπόν,εκανα το εξής μιας και σερνόταν ετδι και αλλιώς.Εκανα εγκατάσταση Lubuntu αλλά πλέον δεν ανοίγει καν.Η διαδικασία η γνωστή.Boot usb μπλα μπλα boot order μπλα μπλα,έκανε την εγκατάσταση,μου έγραψε τώρα μπορείτε να επανεκκινήσετε το σύστημά σας.Ε και το κάνω,ε και bootάρει αλλά δε μπαίνει στο σύστημα.Αναβοσβήνει ο κέρσορας.Λέω μάλλον θα θέλει κάποια ώρα.Πέρασαν 10 λεπτά δεν εγινε τίποτα.Κλείνω,ανοίγω ξανά,σκοτάδια.Ωραίο το λίνουξ παιδιά πολύ ωραίο μπράβο μπράβο.

Μάλλον κολλάει μετά το POST και πριν βρει MBR/λειτουργικό. Μήπως έχεις ξεχάσει τίποτα σε καμιά θύρα USB/CD tray κλπ; Αν όχι μπες στο BIOS και άλλαξε τη σειρά στο bootάρισμα βάζοντας το σκληρό πρώτο να δεις αν αλλάζει κάτι.

Τα Lubuntu κάνουν υπολογιστές δεκαετίας πάλι αξιοπρεπείς - ειδικά με SSD και αρκετή RAM σχεδόν πετάνε. Οι πιθανότητες να σου αρέσουν (αν φορτώσουν...) είναι αρκετές.

7Tolis
10/08/2016, 20:04
Με αρκετή ραμ και ssd τα πάντα πετάνε.Oχι δεν έχω ξεχάσει κάτι απο αυτά που έγραψες.Μπήκα και boot menu,κομπλέ και εκεί αλλά τίποτα.Θα ασχοληθώ αργότερα πάλι.Πολύ καλο το λίνχαχαχαχχαχαχα out of the box τρέχει λέμε.

vaska
10/08/2016, 20:27
Οτι εχω παρει απο τον συγκεκριμενο ,ειναι για τα σκουπιδια.......

Μικρή διόρθωση, δεν είναι για τα σκουπίδια, σκουπίδια είναι.

Acacius
10/08/2016, 20:30
Με αρκετή ραμ και ssd τα πάντα πετάνε.Oχι δεν έχω ξεχάσει κάτι απο αυτά που έγραψες.Μπήκα και boot menu,κομπλέ και εκεί αλλά τίποτα.Θα ασχοληθώ αργότερα πάλι.Πολύ καλο το λίνχαχαχαχχαχαχα out of the box τρέχει λέμε.

Σύμφωνα με ένα παλιότερο απόφθεγμα "Linux is only free if your time has no value". Αυτό πλέον, και σε μεγάλο βαθμό χάρη στο Ubuntu, δεν ισχύει τόσο, αλλά το Linux εξακολουθεί να είναι πρώτα γι'αυτούς που τους αρέσει να βάζουν χέρι (ή τουλάχιστον θέλουν να μάθουν πώς).

Για πες λίγο πιο αναλυτικά πότε ακριβώς κολλάει: κατά το POST, ή φορτώνει GRUB και μένει μετά; Τον δίσκο τον καθάρισες και πέρασες μόνο Lubuntu ή έχει κι άλλα partitions, π.χ. με 7άρια;

vaska
10/08/2016, 20:30
τα φτύνουν, αφού.

δεν έχει κάτι απλικέισα για battery health κλπ;

Τι να τα κάνει τα απλικέισα μωρέ, είναι πάνω από 4ετίας το μηχανάκι, η μπαταρία σίγουρα είναι ψόφια.

@Εφτατόλης
Αν συνεχίσεις να το δουλεύεις να βγάλεις την μπαταρία από πάνω του γιατί το καημένο το φορτιστάκι θα προσπαθεί συνεχώς με μέγιστα ρεύματα να την φορτίση και αυτή θα το γράφει. Αποτέλεσμα τούτου είναι να συντομέψει πολύ η ζωή του φορτιστή.

7Tolis
10/08/2016, 21:48
Σύμφωνα με ένα παλιότερο απόφθεγμα "Linux is only free if your time has no value". Αυτό πλέον, και σε μεγάλο βαθμό χάρη στο Ubuntu, δεν ισχύει τόσο, αλλά το Linux εξακολουθεί να είναι πρώτα γι'αυτούς που τους αρέσει να βάζουν χέρι (ή τουλάχιστον θέλουν να μάθουν πώς).

Για πες λίγο πιο αναλυτικά πότε ακριβώς κολλάει: κατά το POST, ή φορτώνει GRUB και μένει μετά; Τον δίσκο τον καθάρισες και πέρασες μόνο Lubuntu ή έχει κι άλλα partitions, π.χ. με 7άρια;

Χέρι δε βάζω. Λοιπόν, πατάω κουμπί να ανοίξει. Δείχνει οθόνη έναρξης. Μετά δείχνει ένα κατεβατο με πολλά ok για 1 με 2 sec και μετά, μαύρο με έναν κέρσορα να αναβοσβήνει επάνω αριστερά. Το πληκτρολόγιο είναι νεκρό και έχω μάθει να βρίζω σε διάφορες γλώσσες ως τώρα.

@Βασκα δε το ήξερα αυτό, ευχαριστώ θα τη βγάλω.

Τώρα κάπου διάβασα ότι κάτι παίζει με τους οδηγούς της ιντελ μιας και το έχουν πάθει και άλλοι. Κρίμα πάντως για long support που λένε. Γκολ από τα αποδυτήρια το σύστημα τους.

Ohm
11/08/2016, 02:10
Με αρκετή ραμ και ssd τα πάντα πετάνε

όση ραμ και να του βάλεις, ό,τι σκληρό και να του βάλεις, με το ανέκδοτο που έχει για επεξεργαστή, δεν σώζεται

πριν το πετάξεις, φερ'το μία από δω μπας και γίνεται τίποτα