PDA

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

BLiTzER
29/10/2016, 15:42
Filesystem;

vaska
29/10/2016, 16:18
Μια ερώτηση και από εμένα.
Αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό 1tb WD.
Ο δίσκος παίζει κανονικότατα στον υπολογιστή.
Όταν τον βάζω στην τηλεόραση η το κινητο,δεν μπορεί να τον διαβάζει.
Να πω ότι έχω και έναν παρόμοιο Seagate 1tb,και δουλεύει κανονικά παντού.
Τι μπορεί να φταίει?

το πιθανότερο είναι να φταίει το NTFS,μάλλον πρέπει να τον φορμάρεις σε FAT32

Red Rider
29/10/2016, 18:33
Καλησπέρα στα παιδια!
Βασίλη,απ' ότι είδα και οι 2 είναι ΝTFS ,οπότε δεν είναι αυτο,αφού παίζει τον ενα.
Γιώργο με το μαλακό,μην με ρίχνεις στα βαριά:lol:
Είμαι λίγο άσχετος, οπότε σαν να μιλάς σε 10χρονο:D

nikos_abel
29/10/2016, 18:40
το πιθανότερο είναι να φταίει το NTFS,μάλλον πρέπει να τον φορμάρεις σε FAT32

Και πως θα βλέπει ο άνθρωπος τις 3D τσόντες του που ειναι 16 Gb η κάθε μια;

BLiTzER
29/10/2016, 18:40
Γιώργο με το μαλακό,μην με ρίχνεις στα βαριά:lol:
Είμαι λίγο άσχετος, οπότε σαν να μιλάς σε 10χρονο:D

Αυτό που είπε και ο Βασίλης, με λιγότερες λέξεις. :p

Δε μας ξεκαθαρίζεις αν "βλέπουν" τον σκληρό, αλλά τον δείχνουν κενό/unreadable ή δεν τον ανιχνεύουν καν. Δηλαδή αν είναι θέμα σύνδεσης/usb ή σκληρού (πιθανότατα filesystem). Δες αυτά. Αν αποκλείσεις το σφάλμα σύνδεσης, ξαναφόρμαρέ τους σε ntfs, με τον ίδιο τρόπο και τους 2 και ξαναδοκίμασε.

Mariner
29/10/2016, 18:47
Κάποιοι δίσκοι έχουν περισσότερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Πολλές τηλεοράσεις βγάζουν διαφορετικό ρεύμε σε κάποιες θύρες (πχ 0.5Α στην μιά και 1Α στην άλλη) κοίτα αν έχεις κάποια που δίνει περισσότερο ρεύμα και δοκίμασε. Υπάρχουν και καλώδια που πέρνουν παροχή απο 2 usb (Υ cables) για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τροφοδοσίας μιας συσκευής.

Σε κάθε περίπτωση αφού είναι καινούριος δίσκος ένα νέο φορμάτ όπως είπε και ο μπλίτζερ μόνο καλό μπορεί να κάνει :)

basilis_k6
29/10/2016, 18:49
εχω ενα συγκεκριμένο στικάκι που δεν το διαβάζει μια συγκεκριμένη τηλεοραση. Επειδη τυχαινει να εχει λαμπακι πανω του, μολις το κουμπωνω αναβει 4 φορες και σβυνει. Δεν βρηκα λυση ποτε αλλα ηταν απλα ενα στικακι. Μόνο αγιασμο δεν του κανα απλα και μονο για το γαμωτο να λυσω το προβλημα. Τελικα με κερδισε... Καλη τυχη με το δισκο.

Red Rider
29/10/2016, 19:45
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντησεις!
Η πρωτη τηλεόραση δεν τον βλέπει καν,η δεύτερη τον βλέπει αλλα λέει πως ο δίσκος έχει προβλημα,το κινητό τον βλέπει αλλά δεν τον ανοίγει.Θα τον φορμαρω αύριο και θα δω.

vaska
29/10/2016, 20:04
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντησεις!
Η πρωτη τηλεόραση δεν τον βλέπει καν,η δεύτερη τον βλέπει αλλα λέει πως ο δίσκος έχει προβλημα,το κινητό τον βλέπει αλλά δεν τον ανοίγει.Θα τον φορμαρω αύριο και θα δω.

σχεδόν όλοι οι καινούριοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι φτιαγμένοι έτσι που να ικανοποιούν το πρωτόκολλο USB δηλ να μην έχουν απαιτήσεις για περισσότερα από 500 mA ρεύματος για την σωστή λειτουργία τους, όσα δλδ μπορεί να δώσει μια τυπική θύρα USB. Οι παλιότεροι δίσκοι καθώς και κουτιά εξωτερικών (που βάζεις μόνος σου τον δίσκο μέσα) διαφόρων κατασκευαστών, απαιτούν περισσότερο ρεύμα και δεν δουλεύουν με τις τυπικές usb. Εκεί χρειάζεσαι το διπλό καλώδιο που αναφέρθηκε πιο πάνω. Αν οι δίσκοι σου είναι σχετικά καινούριοι και δεν έχουν προέλθει από πχ κάποια αναβάθμιση Ν/Β, στην θέση σου θα έκανα με κάποιο παρτίσιον μάνατζερ, ένα παρτίσιον 1GB σε FAT32 και θα δοκίμαζα.

DAN_DAN
29/10/2016, 20:38
Εξωτερικος δισκος 2Gb, τον έβγαλα χωρίς ασφαλή κατάργηση και απο τότε κάποιοι φάκελοι (με φωτογραφίες, μουσική και ταινίες) δεν ανοίγουν. Υπάρχει κάτι τέτοιο (http://www.eassos.com/)σε free?

basilis_k6
29/10/2016, 20:42
recuva για αρχεια που εσβησες εσυ. Ισως δουλευει και σε αυτα

daz
29/10/2016, 23:02
Εξωτερικος δισκος 2Gb, τον έβγαλα χωρίς ασφαλή κατάργηση και απο τότε κάποιοι φάκελοι (με φωτογραφίες, μουσική και ταινίες) δεν ανοίγουν. Υπάρχει κάτι τέτοιο (http://www.eassos.com/)σε free?

To σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το ότι τον έβγαλες χωρίς ασφαλή κατάργηση. Οι συσκευές που είναι hot swappable δεν προκαλούν προβλήματα στα δεδομενα που υπάρχουν στο δίσκο κατά την σύνδεση αποσύνδεση. Μόνο σε αυτά της τελευταίες διεργασίας και μόνο αν δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αν οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί δεν χρειάζεται ασφαλή κατάργηση.
Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί και θέλουμε να τον αποσυνδέσουμε κάνουμε ασφαλή κατάργηση αλλιώς διακινδυνεύουμε τα δεδομένα που γράφονται εκείνη τη στιγμή μαζί με αυτά που έχουν γραφτεί, όχι όμως αυτά που υπήρχαν στο δίσκο. Παλιότερες εκδόσεις των windows μπορεί να χρειάζονταν επανεκκίνηση για να αναγνωρίσουν και πάλι σωστά το δίσκο.
Σε σπάνιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται να κάνουμε κατάργηση της συσκευής απ' το σύστημα (πίνακας ελέγχου, διαχείριση συσκευών) και επανεκκίνηση ώστε να την αναγνωρίσει σωστά. Αυτό όμως μόνο σε παλιότερα λειτουργικά (xp και πίσω νομίζω).

Λες δίσκος! Σκληρός δύσκος είναι ή κάποιο φλασάκι? Αν είναι δίσκος πιθανότατα να πνέει τα λοίσθια (2gb είπες ότι είναι?) ή να υπάρχει κάποια διένεξη (conflict) στους drivers. Δοκίμασες να δεις αν σου κάνει το ίδιο όταν τον βάζεις και σε άλλον υπολογιστή?

vaska
30/10/2016, 00:31
To σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το ότι τον έβγαλες χωρίς ασφαλή κατάργηση. Οι συσκευές που είναι hot swappable δεν προκαλούν προβλήματα στα δεδομενα που υπάρχουν στο δίσκο κατά την σύνδεση αποσύνδεση. Μόνο σε αυτά της τελευταίες διεργασίας και μόνο αν δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αν οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί δεν χρειάζεται ασφαλή κατάργηση.
Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί και θέλουμε να τον αποσυνδέσουμε κάνουμε ασφαλή κατάργηση αλλιώς διακινδυνεύουμε τα δεδομένα που γράφονται εκείνη τη στιγμή μαζί με αυτά που έχουν γραφτεί, όχι όμως αυτά που υπήρχαν στο δίσκο. Παλιότερες εκδόσεις των windows μπορεί να χρειάζονταν επανεκκίνηση για να αναγνωρίσουν και πάλι σωστά το δίσκο.
Σε σπάνιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται να κάνουμε κατάργηση της συσκευής απ' το σύστημα (πίνακας ελέγχου, διαχείριση συσκευών) και επανεκκίνηση ώστε να την αναγνωρίσει σωστά. Αυτό όμως μόνο σε παλιότερα λειτουργικά (xp και πίσω νομίζω).

Λες δίσκος! Σκληρός δύσκος είναι ή κάποιο φλασάκι? Αν είναι δίσκος πιθανότατα να πνέει τα λοίσθια (2gb είπες ότι είναι?) ή να υπάρχει κάποια διένεξη (conflict) στους drivers. Δοκίμασες να δεις αν σου κάνει το ίδιο όταν τον βάζεις και σε άλλον υπολογιστή?

Βρε Γιαβρί μ' κάτσε φρόνημα.
Όταν δίνουμε την εντολή να αποσυνδεθεί μια συσκευή αποθήκευσης από την USB ουσιαστικά της λέμε να εκτελέσει κλείσιμο ανοικτών αρχείων, να μετακινήσει κεφαλές στην θέση park (η οποία βρίσκεται εκτός εγγράψιμης περιοχής) και να ενημερώσει το σύστημα όταν αυτά εκτελεστούν.
Έχει παρατηρηθεί ότι όταν δίνουμε ρεύμα σε αυτές τις συσκευές, για κάποιον λόγο που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε μπορεί (λέω μπορεί) οι κεφαλές να κινηθούν "ubnormal or deviation of standard", και αν έχει προηγηθεί διακοπή της τροφοδοσίας του δίσκου και αυτές έχουν σταματήσει σε περιοχή που γράφονται δεδομένα, μπορεί να προκληθεί ζημιά οπουδήποτε. Οι σύγχρονοι σκληροί δίσκοι έχουν ενσωματωμένη την εντολή auto park αλλά αυτή ενεργοποιείται όταν ο δίσκος μένει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν δώσει εντολή sleep το OS. Όλα αυτά ισχύουν για συμβατικά μέσα αποθήκευσης με κινούμενα μέρη και φυσικά όχι για ssd ή flash disks.
Αν ο φίλος δεν έχει κάνει λάθος και δεν εννοεί ΤB αντί GB που γράφει δεν εμπίπτει στην κατηγορία που ανέφερα, αλλά τα έγραψα για την αποκατάσταση της τάξης :p.
Το πιο πιθανό βέβαια είναι να έχει κάνει λάθος και να εννοεί 2ΤΒ.

daz
30/10/2016, 02:02
Θα σε βαρέσω ρε! Για ide μιλάμε? Όλοι οι δίσκοι sata είναι hot swap είτε τους βάλεις σε usb είτε κατευθείαν στην μητρική. Με λίγα λόγια οι κεφαλές θα σηκωθούν και θα πάνε στη θέση τους, δε θα δημιουργηθεί ευρετήριο για τα δεδομένα που είδη γράφτηκαν οπότε ο δίσκος θεωρεί ότι δεν έγραψε τίποτα γιατί δε θα τα βλέπει. Με ασφαλή κατάργηση σε περίπτωση που δουλεύει, το μόνο παραπάνω που θα κάνει είναι να γράψει και τα δεδομένα που έχει στη cache.

Την auto park τι να την κάνει όταν είναι παρκαρισμένες οι κεφαλές? (δίσκος σε αδράνεια)

Το πρόβλημα που λες μπορεί να δημιουργηθεί μόνο σε πολύ παλιούς δίσκους. (αν είναι 2gb όμως o δίσκος, δεν έχεις άδικο). Το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι δίσκοι συστήματος όταν έσβηνες τον υπολογιστή απ' το κουμπί.

DAN_DAN
30/10/2016, 04:46
Λάθος έκανα παιδες 2Τ είναι ο δίσκος. Δοκίμασα με trial έκδοση του eassos και βλέπει κανονικα τα αρχεία, αλλά για να τα αντιγραψω σε άλλο δίσκο θέλει την κανονική έκδοση. Γι αυτό ψάχνω κάτι σε free, θα δοκιμάσω με αυτό που πρότεινε ο Βασίλης πιο πάνω.
Έβαλα τον δίσκο για πρώτη φορά σε pc με win 10, και κόλλησε ένα παραθυράκι που έλεγε εγκατάσταση νέων συσκευών. Μετά από κανα μισάωρο, βαρέθηκα και τον έβγαλα . Από τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τους φακελους.

DrEvil
30/10/2016, 06:12
Το ξερω οτι εχω ξεπερασει τα ορια του γραφικου.
Ubuntu LiveCD και το πιθανοτερο ειναι οτι λυθηκαν τα θεματα σου.

Το πως και τι, ο γκουγκλης ειναι φιλος σου.

vaska
30/10/2016, 06:35
Θα σε βαρέσω ρε! Για ide μιλάμε? Όλοι οι δίσκοι sata είναι hot swap είτε τους βάλεις σε usb είτε κατευθείαν στην μητρική. Με λίγα λόγια οι κεφαλές θα σηκωθούν και θα πάνε στη θέση τους, δε θα δημιουργηθεί ευρετήριο για τα δεδομένα που είδη γράφτηκαν οπότε ο δίσκος θεωρεί ότι δεν έγραψε τίποτα γιατί δε θα τα βλέπει. Με ασφαλή κατάργηση σε περίπτωση που δουλεύει, το μόνο παραπάνω που θα κάνει είναι να γράψει και τα δεδομένα που έχει στη cache.

Την auto park τι να την κάνει όταν είναι παρκαρισμένες οι κεφαλές? (δίσκος σε αδράνεια)

Το πρόβλημα που λες μπορεί να δημιουργηθεί μόνο σε πολύ παλιούς δίσκους. (αν είναι 2gb όμως o δίσκος, δεν έχεις άδικο). Το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι δίσκοι συστήματος όταν έσβηνες τον υπολογιστή απ' το κουμπί.

Ξαναδιάβασε κι έλα με τον κηδεμόνα σου την Δευτέρα, βαριέμαι να εξηγώ τα ίδια που γράφω, πρωί πρωί. Δεν έχει να κάνει με το αν ο δίσκος είναι ή όχι hot swap (που παρεμπιπτόντως hot swap είναι ο controller και όχι ο δίσκος) ούτε με το αν είναι IDE ή Sata. Αν του κόψεις το ρεύμα την ώρα που λειτουργεί που θα βρει την ενέργεια να τραβήξει τις κεφαλές σε ασφαλές σημείο?? Τις αφήνει όπου να 'ναι γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Οπότε με το που του δίνεις τάση είναι εύκολο να γίνει η ζημιά.

@Dan Dan
Πριν αρχίσεις να ψάχνεις να κατεβάζεις προγράμματα κάνε του έναν έλεγχο με τα εργαλεία των windows. Αφού υπάρχουν τ' αρχεία επάνω του και δεν μπορείς να τα δεις πιθανότατα έχει χαλάσει το table of contents οπότε θα το διορθώσουν τα windows από μόνα τους με την εξής διαδικασία

βάζεις πάνω τον δίσκο και στο εικονίδιο που θα δημιουργηθεί στον explorer κάνεις δεξί κλικ και πας ιδιότητες, εργαλεία, έλεγχος. Αφήνεις ατσεκάριστο το τικάκι που λέει να ελέγξει για κατεστραμμένους τομείς και πατάς οκ. Αφήνεις την διαδικασία να ολοκληρωθεί και μάλλον έχεις τ' αρχεία σου πίσω. Αλλιώς ότι λέει ο DrEvil.

Acacius
30/10/2016, 16:44
Για δώστε τα φώτα σας οι πιο γνώστες...

Desktop (περίπου δεκαετίας, Pentium E2160 με μονό στικάκι DDR) αρνείται να κάνει POST, ούτε εικόνα στην οθόνη ούτε τίποτα, αλλά δίνοντας ρεύμα στα περιφερειακά. Βγάλσιμο από την πρίζα, πέντε μέρες μετά το ξαναβάζω για να ρίξω μια πρώτη ματιά με ανοιχτό κουτί. Ξεκινάει να κάνει post, παγώνει κατά τη διάρκεια (σχεδόν αμέσως) πετώντας κίτρινα pixel σαν διακεκομμένες οριζόντιες γραμμές. Πατάω το κουμπί restart, μπουτάρει κανονικά, μπαίνει στο λειτουργικό, κάνω log in. Τον αφήνω κανένα τέταρτο, μπαίνω με ssh από το laptop, κάνω apt-get update (debian γαρ) και μου ψοφάει.

Τι θεωρείτε ότι είναι λογικότερο να πρωτοκοιτάξω; Επειδή πριν δεν postαρε καθόλου υποθέτω μητρική. Υπάρχουν 3-4 ελαφρά φουσκωμένοι πυκνωτές αλλά κανένας σκασμένος. Test για τη μνήμη δεν έχω κάνει, από ρεύμα φαίνεται να δουλεύουν όλα (δίσκοι x2, DVD, ανεμιστήρες).

Μιλ μερσί.

George_Sp
30/10/2016, 16:52

Desktop (περίπου δεκαετίας, Pentium E2160 με μονό στικάκι DDR) αρνείται να κάνει POST, ούτε εικόνα στην οθόνη ούτε τίποτα, αλλά δίνοντας ρεύμα στα περιφερειακά. Βγάλσιμο από την πρίζα, πέντε μέρες μετά το ξαναβάζω για να ρίξω μια πρώτη ματιά με ανοιχτό κουτί. Ξεκινάει να κάνει post, παγώνει κατά τη διάρκεια (σχεδόν αμέσως) πετώντας κίτρινα pixel σαν διακεκομμένες οριζόντιες γραμμές. Πατάω το κουμπί restart, μπουτάρει κανονικά, μπαίνει στο λειτουργικό, κάνω log in. Τον αφήνω κανένα τέταρτο, μπαίνω με ssh από το laptop, κάνω apt-get update (debian γαρ) και μου ψωφάει.

Τι θεωρείτε ότι είναι λογικότερο να πρωτοκοιτάξω; Επειδή πριν δεν postαρε καθόλου υποθέτω μητρική. Υπάρχουν 3-4 ελαφρά φουσκωμένοι πυκνωτές αλλά κανένας σκασμένος. Test για τη μνήμη δεν έχω κάνει, από ρεύμα φαίνεται να δουλεύουν όλα (δίσκοι x2, DVD, ανεμιστήρες).

Μιλ μερσί.

με 3-4 φουσκωμένους πυκνωτές τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. προφανώς με τέτοιους πυκνωτές θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα και στα υπόλοιπα που είναι κουμπωμένα πάνω της.
κατά τη γνώμη μου παίζει να έχει αρπάξει και η μνήμη αλλά προφανώς θέλει τεστάρισμα.

vaska
30/10/2016, 18:08

Desktop (περίπου δεκαετίας, Pentium E2160 με μονό στικάκι DDR) αρνείται να κάνει POST, ούτε εικόνα στην οθόνη ούτε τίποτα, αλλά δίνοντας ρεύμα στα περιφερειακά. Βγάλσιμο από την πρίζα, πέντε μέρες μετά το ξαναβάζω για να ρίξω μια πρώτη ματιά με ανοιχτό κουτί. Ξεκινάει να κάνει post, παγώνει κατά τη διάρκεια (σχεδόν αμέσως) πετώντας κίτρινα pixel σαν διακεκομμένες οριζόντιες γραμμές. Πατάω το κουμπί restart, μπουτάρει κανονικά, μπαίνει στο λειτουργικό, κάνω log in. Τον αφήνω κανένα τέταρτο, μπαίνω με ssh από το laptop, κάνω apt-get update (debian γαρ) και μου ψωφάει.

Μιλ μερσί.

άλλαξε μωρέ τους γκαστρωμένους πυκνωτές που περιμένεις πρώτα να γεννήσουν αν και κανονικά θα έπρεπε ν' αλλάξεις και όλους τους γύρω γύρω. Την ίδια ηλικία έχουν με αυτούς που είναι πρησμένοι και από τα ίδια ρεύματα για τον ίδιο χρόνο διαρρέονταν οπότε είναι απλά θέμα χρόνου να χαιρετίσουν κι αυτοί τον μάταιο τούτο κόσμο.

Acacius
30/10/2016, 18:25
Όχι ότι δεν το περίμενα, αλλά φαίνεται ότι θα αγγαρευτώ (βίδωνε-ξεβίδωνε, κόλλα-ξεκόλλα) και οι εποχές που υπήρχε χρόνος έχουν περάσει... τουλάχιστον θα το διαακεδάσω, καιρό έχω να πιάσω κολλητήρι.

Αν πάντως βρείτε λύση "κοίτα το κουτί αυστηρά και πες του να στρώσει", την προτιμώ

virus
30/10/2016, 18:34
καιρό έχω να πιάσω κολλητήρι.

την σολντερινη μην ξεχασεις :D

Red Rider
30/10/2016, 20:38
Μια ερώτηση και από εμένα.
Αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό 1tb WD.
Ο δίσκος παίζει κανονικότατα στον υπολογιστή.
Όταν τον βάζω στην τηλεόραση η το κινητο,δεν μπορεί να τον διαβάζει.
Να πω ότι έχω και έναν παρόμοιο Seagate 1tb,και δουλεύει κανονικά παντού.
Τι μπορεί να φταίει?

Λοιπον,τον φορμαρισα σε exFAT (δεν είχε επιλογή για fat32) και πλέον τον βλέπει το κινητό κανονικα,αλλά οι τηλεοράσεις τον βλεπουν,αλλα βγάζουν μήνυμα πως υπάρχει πρόβλημα με τον δίσκο.

vaska
30/10/2016, 21:08
Λοιπον,τον φορμαρισα σε exFAT (δεν είχε επιλογή για fat32) και πλέον τον βλέπει το κινητό κανονικα,αλλά οι τηλεοράσεις τον βλεπουν,αλλα βγάζουν μήνυμα πως υπάρχει πρόβλημα με τον δίσκο.

Με ποιο πρόγραμμα φορμάρισες και δεν είχε επιλογή FAT32??

Acacius
30/10/2016, 22:47
την σολντερινη μην ξεχασεις :D

Έχω ξεμείνει. Σουπερμαντολίνη κάνει; :p

amyroukai
02/11/2016, 20:00
Λεπόν...

Θέλω να περάσω φρέσκια εγκατάσταση Windows 7 home premium στο λαπιτόπι της καλής μου. Πάω στο σάιτ της μικρομαλακής να κατεβάσω την εικόνα και εισάγω το κλειδί και τρώω άκυρο διότι και καθότι είναι OEM εγκατάσταση και καλά οπότε... θεωρητικά επικοινωνήστε με την HP αλλά η ΗΡ δεν έχει εικόνα παραθυριών για κατέβασμα. Αρκετά σκεπτικός στο να κατεβάσω "πειρατική" εικόνα από τορεντάδικο, δεν ξέρω και αν υπάρχει λόγος αφού έχω νόμιμο κλειδί και δεν έχω και πολλή εμπιστοσύνη στο τι μπορεί να έχει προστεθεί... :)

που στο καλό βρίσκουμε την αυθεντική απείραχτη μικρομαλακή εικόνα...;

George_Sp
02/11/2016, 20:16
γιατί να βάλεις 7 και όχι 10?

DrEvil
02/11/2016, 20:19
Στο θεμα σου δεν μπορω να βοηθησω, ακριβως.
Δηλαδη, να χρησιμοποιησεις το win key που εχεις. Μα μπορω, αν δεν βγαλεις ακρη, να σου βρω την αντιστοιχη εκδοση με αλλο key να εγκαταστησεις.
Μα οχι ΗΡ ΟΕΜ.
Νομιμοτατο και ουχι κλεψιμεϊκο.

ΥΓ. Για το ελεος του Θεου..... "εικονα";

amyroukai
02/11/2016, 20:50
γιατί να βάλεις 7 και όχι 10? γιατί ΑΥΤΑ ξέρουμε, αυτά θέλουμε. Άντε να της μάθεις που θα είναι τι στα 10άρια. Ακόμα και εγώ εκνευρίζομαι που δεν βρίσκω μερικά πράγματα εύκολα. Κάθε αλλαγή του γνωστού περιβάλλοντος εργασίας θα αντιμετωπίζει την οργή των θεών :lol:
Α επίσης, δεν έχει περάσει ο καιρός για δωρεάν αναβάθμιση; κάπου είχα δει ότ ιμπορείς να κατεβάσεις κάποια έκδοση για ΑΜΕΑ κάτι τέτοιο και να το παρακάμψεις το πράγμα, αλλά...

ΥΓ. Για το ελεος του Θεου..... "εικονα";
ναι ρε, windows image. Μα καλά και αυτοί οι γαμιόληδες με τα refurbs χάθηκε ο μεγαλοαποτέτοιος να έχουν και ένα recovery όπως οι fuckτορυ εγκαταστάσεις; Τα ίδια τράβηξα με ένα γαμημένο lenovo του κουμπάρου που χάλασε ο άτιμος το κύριο παρτίσιον και δεν μπορούσα να πάρω την εικόνα από το recovery...

vaska
02/11/2016, 21:10
γιατί ΑΥΤΑ ξέρουμε, αυτά θέλουμε. Άντε να της μάθεις που θα είναι τι στα 10άρια. Ακόμα και εγώ εκνευρίζομαι που δεν βρίσκω μερικά πράγματα εύκολα. Κάθε αλλαγή του γνωστού περιβάλλοντος εργασίας θα αντιμετωπίζει την οργή των θεών :lol:
Α επίσης, δεν έχει περάσει ο καιρός για δωρεάν αναβάθμιση; κάπου είχα δει ότ ιμπορείς να κατεβάσεις κάποια έκδοση για ΑΜΕΑ κάτι τέτοιο και να το παρακάμψεις το πράγμα, αλλά...

ναι ρε, windows image. Μα καλά και αυτοί οι γαμιόληδες με τα refurbs χάθηκε ο μεγαλοαποτέτοιος να έχουν και ένα recovery όπως οι fuckτορυ εγκαταστάσεις; Τα ίδια τράβηξα με ένα γαμημένο lenovo του κουμπάρου που χάλασε ο άτιμος το κύριο παρτίσιον και δεν μπορούσα να πάρω την εικόνα από το recovery...

Ρε άι φκιάσε κανέναν τοίχο και ρίξε καμία πλάκα που θες να μας πάρεις και την δουλειά. Ήρθαμε εμείς φίλος στην οικοδομή να δούμε αν πάει στραβά το ράμα??
:p

foogr01
02/11/2016, 21:14
Για την ιστορία (μερικές σελίδες πιο πίσω και μερικά ποστάκια παραπάνω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=100378&p=2817154&viewfull=1#post2817154)) το clone disk έγινε επιτυχημένα με CloneZilla. Ήταν για δίσκο φίλου και το πήρε αυτός πάνω του γιατί εγώ του πρότεινα dd και linux :p Φοβήθηκε πως θα μπλέξει με το linux και τελικά κάναμε τη δουλειά με το CloneZilla κι όλα καλά.
Ευχαριστώ όλους :beer:

amyroukai
02/11/2016, 21:25
Ρε άι φκιάσε κανέναν τοίχο και ρίξε καμία πλάκα που θες να μας πάρεις και την δουλειά. Ήρθαμε εμείς φίλος στην οικοδομή να δούμε αν πάει στραβά το ράμα??

ρε μην μιλάς για τα θρυλικά όντα του παρελθόντος που η λήθη έχει γίνει ο καλύτερός τους φίλος και η μόνη παρηγορΓιά.

άσχετο, το sausage party απλά θεϊκό :D

προσθήκη: Ευρέθη εργαλείο κατεβάΖματος. Θα φέρω την ΟΕΜ έκδοση. Το αστείο είναι ότι έχει "απλή" έκδοση ΟΕΜ και το "get genuine kit with optional 3rd party media and messaging software"

ωραία. WTF.

προσθήκη 2: η δεύτερη έχει μόνο τσέχικα :lol: και δεν υπάρχει ελληνικό ISO για την πρώτη :lol: Θα μου πεις πάρε Αγγλικό και αλλάζεις γλώσσα μετά, νομίζω γινόταν.

George_Sp
02/11/2016, 22:07
αλλαγή γλώσσας σε 7 μετά το setup μόνο αν έχεις τα ultimate.

amyroukai
02/11/2016, 22:21
Home pro. Αλλά βρήκα μία σελίδα που λέει πως με ένα εργαλείο που λέγεται vistalizator (έχει και τις οδηγίες) αλλαζεις γλώσσα κανονικά.

Βέβαια τώρα είδα ότι προ αμνημονεύτων είχα κατεβάσει μία έκδοση ελληνικών w7... Αλλά δεν ξέρω αν θα δεχτούν το s/n του αυτοκολλητου. Θα ήταν πιο απλή η αναβάθμιση σε 10αρια και μετά φρέσκια εγκατάσταση :lol:

George_Sp
02/11/2016, 22:38
μακρια απο εργαλεια τυπου vistalizator. τα κανουν σαλατα ειδικα σε θεματα με fonts σε αλλες γλωσσες και θα εχεις θεμα στο ιντερνετ και σε προγραμματα προς εγκατασταση.

για να δεχτουν τα ελληνικα w7 το σειριακο θα πρεπει να ειναι ιδια εκδοση ελληνικων επακριβώς. π.χ. αλλο dsp αλλο oem αλλο retail. και αλλο 32bit αλλο 64bit. τα κλειδια ειναι διαφορετικα.

amyroukai
03/11/2016, 08:00
Καλά, υπάρχει κάτι άλλη λύση. Πάω εκεί που το αγόρασα και τους λέω κοψτε τον κώλο σας και δώστε ένα dvd.

vaska
03/11/2016, 08:10
Καλά, υπάρχει κάτι άλλη λύση. Πάω εκεί που το αγόρασα και τους λέω κοψτε τον κώλο σας και δώστε ένα dvd.

Βρε Γιάννη τι λες?? Τι να σου δώσει ο πωλητής όταν δεν σου δίνει ο κατασκευαστής??

Μέιλ στην μικρομαλακή με sn του μηχανήματος ή στον κατασκευαστή

Sapadak
03/11/2016, 08:16

Το αυτό
Καλύτερα μαιλ στην HP

amyroukai
03/11/2016, 09:50
Βρε Γιάννη τι λες?? Τι να σου δώσει ο πωλητής όταν δεν σου δίνει ο κατασκευαστής??

θα σε πω. Ο πωλητής θεωρητικά έχει κάνει κάποια εγκατάσταση "batch" γιατί πχ όταν το ανοίξαμε πρώτη φορά είχε ακόμα και κάποιον λογαριασμό περασμένο στο Skype, ενεργό.
είχα ρωτήσει σχετικά και μου είπαν "κάνουμε αυτό διότι είναι απίθανα πιο γρήγορο από μιά κανονική εγκατάσταση". ΟΚ δεκτό. Έλα όμως τώρα που τα θέλω "φρέσκα", όχι πάλι την όποια εικόνα κάνουν mirroring γιατί βολεύει. Δεν θα πρέπει να διευκολύνει; Λέω τώρα, ξέρω και 'γω... Δεν ζητάω κάτι τόσο τραγικό, σε τελική ανάλυση πελάτης κανονικά με τιμολόγιο και ορίτζιναλ παραθύρια είμαι, όχι κάποιος άσχετος "φιλαράκι μήπως σου βρίσκεται κανένα δισκάκι, έχω να μπουτάρω τρεις μέρες" :lol:

Το email στην μικρομαλακή πιθανώς να είναι σωστή λύση. Αν κρίνω από την Λενόβο που ζητάει ένα 40άρι αν θυμάμαι σωστά για το δισκάκι με τα windows της, οι ελπίδες για να έχει κάτι αντίστοιχο δωρεάν η HP είναι χαμηλές... Αλλά μιά προσπάθεια θα την κάνω επίσης.

Acacius
03/11/2016, 14:02
Καταλαβαίνω ότι θέλεις να αποφύγεις το κατέβασμα από torrent αλλα για να ξεμπερδεύεις είναι η ευκολότερη λύση. Κατεβάζεις OEM image από πειρατόκολπο, βάζεις το σειριακό σου μετά την εγκατάσταση και είσαι κύριος και νόμιμος. Αν θα βρεις ελληνικά τώρα δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά δε βλέπω το λόγο αν ο/η χρήστης ξέρει αγγλικά.

Εναλλακτικά.... Linux :p

vaska
03/11/2016, 14:13
θα σε πω. Ο πωλητής θεωρητικά έχει κάνει κάποια εγκατάσταση "batch" γιατί πχ όταν το ανοίξαμε πρώτη φορά είχε ακόμα και κάποιον λογαριασμό περασμένο στο Skype, ενεργό.
είχα ρωτήσει σχετικά και μου είπαν "κάνουμε αυτό διότι είναι απίθανα πιο γρήγορο από μιά κανονική εγκατάσταση". ΟΚ δεκτό. Έλα όμως τώρα που τα θέλω "φρέσκα", όχι πάλι την όποια εικόνα κάνουν mirroring γιατί βολεύει. Δεν θα πρέπει να διευκολύνει; Λέω τώρα, ξέρω και 'γω... Δεν ζητάω κάτι τόσο τραγικό, σε τελική ανάλυση πελάτης κανονικά με τιμολόγιο και ορίτζιναλ παραθύρια είμαι, όχι κάποιος άσχετος "φιλαράκι μήπως σου βρίσκεται κανένα δισκάκι, έχω να μπουτάρω τρεις μέρες" :lol:

Το email στην μικρομαλακή πιθανώς να είναι σωστή λύση. Αν κρίνω από την Λενόβο που ζητάει ένα 40άρι αν θυμάμαι σωστά για το δισκάκι με τα windows της, οι ελπίδες για να έχει κάτι αντίστοιχο δωρεάν η HP είναι χαμηλές... Αλλά μιά προσπάθεια θα την κάνω επίσης.μέιλ στην μικρομαλακή ή τηλ στη υποστίρηξη αφού έχεις κάνει εγκατάσταση την έκδοση που είχες (home premium ή pro) 32-64 αδιάφορο και με τον σειριακό του πισιού θα πάρεις νέο κλειδί ενεργοποίησης. Αν σου πουν να τηλεφωνήσεις στο σαπόρτ της κατασκευάστριας να πεις δεν θέλω, θέλω κωδικό από εσάς, δικό σας είναι το προϊόν που επιθυμώ να ενεργοποιήσω. Και στην ΗΡ αν τελικά τηλεφωνήσεις εκεί να πεις δεν θέλω την εικόνα σας, τον κωδικό ενεργοποίησης του αντιγράφου μου θέλω.

amyroukai
08/11/2016, 19:59
και που λες, σκάει ένα SMS από εκείνα τα γαμιστερά που δεν ξέρεις αν είναι τρολιά "σου τρώω τα γκαφρά κορόιδο" όπως τα παλαιότερα αναφερθέντα ή όχι.

Ένα ξερό "παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου, ευχαριστώ".

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΕΑ που θα σε πάρω και τηλέφωνο :lol:

το whitepages δεν το βγάζει ανάστροφη αναζήτηση και προφανώς και σαφώς δεν θα πληρώσω για να μάθω, το πολύ πολύ θα τον γράψω κανονικά τον τσιπη τον ανώνυμο τον ταλΑροφονιά. Ιδέες για το πως (αν) γίνεται να μάθουμε WTF είναι ο αποστολέας;

ggs
08/11/2016, 20:20
και που λες, σκάει ένα SMS από εκείνα τα γαμιστερά που δεν ξέρεις αν είναι τρολιά "σου τρώω τα γκαφρά κορόιδο" όπως τα παλαιότερα αναφερθέντα ή όχι.

το whitepages δεν το βγάζει ανάστροφη αναζήτηση και προφανώς και σαφώς δεν θα πληρώσω για να μάθω, το πολύ πολύ θα τον γράψω κανονικά τον τσιπη τον ανώνυμο τον ταλΑροφονιά. Ιδέες για το πως (αν) γίνεται να μάθουμε WTF είναι ο αποστολέας;

Στειλτου το ιδιο

amyroukai
08/11/2016, 20:30
Νομίζεις δεν το σκέφτηκα; αλλά χρεώνεσαι 2 ευρώ το SMS αν είναι απάτη.

Acacius
08/11/2016, 21:39

Αντιγράφω (http://www.vodafonecu.gr/gr/upiresies-cu/eidikes-upiresies/upiresies-diktuou/): Η υπηρεσία Call me Back στέλνει εκ μέρους σου δωρεάν SMS σε Vodafone συνδρομητή, για να τον ειδοποιήσει να σε πάρει εκείνος!
Πληκτρολόγησε δίεση (#) και τον αριθμό του κινητού Vodafone που θέλεις, κάνε κλήση.
Ο συνδρομητής που κάλεσες θα λάβει αυτόματα sms: "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ."

Αν πρόκειται για κανονικό αριθμό κινητού 69ΧΧΧΧΧΧΧΧ τότε λογικά δε μπορείς να χρεωθείς παραπάνω (υποθέτω, αλλά επιφυλάσσομαι), αλλιώς παίρνεις τη βόδια-φων και ρωτάς αν είναι λετζίτ (τσσσς) ο νούμερος.

amyroukai
08/11/2016, 22:05
Ωπα, ωραία πληροφορία...

ΟΚ, αύριο με την ησυχία μου θα πάρω τον άγνωστο τσίπη τηλέφωνο. Μα πραγματικά... Έτσι και είναι για δουλειά θα γελάσω πολύ.

Hayate
08/11/2016, 22:16
Ωπα, ωραία πληροφορία...

ΟΚ, αύριο με την ησυχία μου θα πάρω τον άγνωστο τσίπη τηλέφωνο. Μα πραγματικά... Έτσι και είναι για δουλειά θα γελάσω πολύ.

Μου το έχουν κάνει όταν πούλαγα το 250....Πως σου φάνηκε;

amyroukai
08/11/2016, 22:21
Μου το έχουν κάνει όταν πούλαγα το 250....Πως σου φάνηκε;

κωμικό αλλά αγγελία με το τηλέφωνο που χρησιμοποιώ κάθε μέρα δεν θα βάλω :)

κάθε φορά παίρνω μιά καρτοσιμ (αν έχει λήξει αυτή που έχω κάβα, όπως τώρα ας πούμε). Και εννοείται πως δεν θα πάρω πίσω για τέτοια ιστορία. Αν δεν έχεις λεφτά να πάρεις τηλέφωνο, σιγά μην έχεις να αγοράσεις μηχανάκι/αυτοκίνητο/οτιδήποτε.

lykourgi
08/11/2016, 23:09
Αν δεν έχεις λεφτά να πάρεις τηλέφωνο, σιγά μην έχεις να αγοράσεις μηχανάκι/αυτοκίνητο/οτιδήποτε.
Ομοίως, σιγά μην έχεις να πληρώσεις για τη δουλειά.
Μην ασχολείσαι.

amyroukai
08/11/2016, 23:28
ναι αυτό ήταν μέσα στα οτιδήποτε. και να πω ότι είναι γνωστό το νούμερο και κάποιος ξέμεινε...

lykourgi
08/11/2016, 23:38
Αν έχω καταλάβει σωστά το επάγγελμά σου και αν υποθέσουμε ότι σε θέλει για δουλειά, τότε θα έχει στείλει το ίδιο σε όσους συναδέλφους σου βρήκε, για να πάρει προσφορές.
Η θεωρία είναι γνωστή. "Υπάρχει αναδουλειά, πεινάνε, ας με κυνηγήσουν αυτοί."

Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά το παραπάνω "έργο" το έχω δει πολλάκις.

vaska
09/11/2016, 04:56
Ωπα, ωραία πληροφορία...

ΟΚ, αύριο με την ησυχία μου θα πάρω τον άγνωστο τσίπη τηλέφωνο. Μα πραγματικά... Έτσι και είναι για δουλειά θα γελάσω πολύ.Κάτσε και θα δεις θα είναι υποψήφιος πελάτης που πήρε Iφώνι και δεν έχει 10ευρώ για κάρτα χαχαχαχα

vaska
09/11/2016, 18:05
δεν αρκεί το φύσημα. θέλει και αλλαγή θερμοαγώγιμης αλοιφής. αυτή που έχει από το εργοστάσιο έχει τελειώσει σε απόδοση.Με αφορμή την κουβέντα που είχα με πελάτη σήμερα θυμήθηκα και την απάντηση του Γιώργου εδώ και καθώς είχα άλλη άποψη από αυτά που έχω διαβάσει αλλά και γνωρίζοντας (σχεδόν) το περιεχόμενο των θερμοαγώγιμων παστών, μπήκα σε διαδικασίες αναζήτησης της αλήθειας.

Στο Tom's Hardware το θέμα έχει τεθεί κι έχουν υπάρξει πολλές και διαφορετικές απόψεις, οπότε άκρη δεν βγήκε
http://www.tomshardware.co.uk/forum/186756-29-does-thermal-paste-lose-efficiency-time

Αλλού έλεγαν ότι η ρευστή έχει ημερομηνία λήξης ενώ αυτή που βάζουν οι κατασκευαστές (τύπου πλαστελίνης) όχι

Και αφού είχα όρεξη έκανα ερώτημα στον κορυφαίο ίσως κατασκευαστή thermal Paste παγκοσμίως την Arctic Silver
η απάντησή τους

"Hello Avia,

Thank you for the inquiry. Once our the thermal paste has been applied there is
typically no need to reapply our thermal compounds unless the thermal interface
has been physically disturbed.

Let us know if you have any additional questions.

Best Regards,
Daniel Young"

Οπότε για την αποκατάσταση της τάξης και μιας κι εδώ σε αυτό το θρεντάκι γράφονται ωραία πράγματα, σας την παραθέτω.

Επίσης είδα κι έναν οδηγό τοποθέτησης της πάστας αναλόγως CPU. Χρήσιμος κι αυτός, οπότε πάρτε τον http://www.arcticsilver.com/methods.html

amyroukai
09/11/2016, 19:40
Κάτσε και θα δεις θα είναι υποψήφιος πελάτης που πήρε Iφώνι και δεν έχει 10ευρώ για κάρτα χαχαχαχα

λοιπόν, πήρα το πρωί, κλειστό. αφήνω μήνυμα στον τηλεφωνητή. ξανά το ίδιο μήνυμα πριν λίγο. παίρνω πάλι, ένας νεαρός ψιθυρίζει "ναι;" του λέω καλησπέρα με ειδοποιήσατε να σας πάρω "μα όχι εσείς με πήρατε", βρε άνθρωπε πλάκα μου κάνεις, χτες ίδια ώρα έστειλες το ίδιο μήνυμα. "α μάλλον έκανα λάθος". :lol:

τουλάχιστον μάθαμε για την υπηρεσία...

Hayate
09/11/2016, 19:44
Ατύχησε μάλλον ο μόρτης ....το Κομενάκιε του έδωκε λάθος τηλέφωνο! :lol:

vaska
09/11/2016, 19:47
λοιπόν, πήρα το πρωί, κλειστό. αφήνω μήνυμα στον τηλεφωνητή. ξανά το ίδιο μήνυμα πριν λίγο. παίρνω πάλι, ένας νεαρός ψιθυρίζει "ναι;" του λέω καλησπέρα με ειδοποιήσατε να σας πάρω "μα όχι εσείς με πήρατε", βρε άνθρωπε πλάκα μου κάνεις, χτες ίδια ώρα έστειλες το ίδιο μήνυμα. "α μάλλον έκανα λάθος". :lol:

τουλάχιστον μάθαμε για την υπηρεσία...

Προφανώς και δεν πληρούσες τας προδιαγραφάς, θα ήσουν και αξύριστος δεν θα είχες πιει και καφέ. Όλα μαζί αυτά συνάδουν με την απόρριψη
:bawl:

amyroukai
09/11/2016, 19:49
Ατύχησε μάλλον ο μόρτης ....το Κομενάκιε του έδωκε λάθος τηλέφωνο! :lol:
και άντε ήταν σωστό. θα τον πάρει σοβαρά με κίνηση "πάρε με να σε ψήσω να μου κάτσεις;"

Προφανώς και δεν πληρούσες τας προδιαγραφάς, θα ήσουν και αξύριστος δεν θα είχες πιει και καφέ. Όλα μαζί αυτά συνάδουν με την απόρριψη
:bawl:

χυλόπιτα; :lol:

Hayate
09/11/2016, 19:51
και άντε ήταν σωστό. θα τον πάρει σοβαρά με κίνηση "πάρε με να σε ψήσω να μου κάτσεις;"

χυλόπιτα; :lol:

Νεο-λέρα αγόρι μου τι περμένς! Είδες κάτι παρόμοιο σου είπε κ ο Μπίλ!

George_Sp
09/11/2016, 20:12
Με αφορμή την κουβέντα που είχα με πελάτη σήμερα θυμήθηκα και την απάντηση του Γιώργου εδώ και καθώς είχα άλλη άποψη από αυτά που έχω διαβάσει αλλά και γνωρίζοντας (σχεδόν) το περιεχόμενο των θερμοαγώγιμων παστών, μπήκα σε διαδικασίες αναζήτησης της αλήθειας.

Στο Tom's Hardware το θέμα έχει τεθεί κι έχουν υπάρξει πολλές και διαφορετικές απόψεις, οπότε άκρη δεν βγήκε
http://www.tomshardware.co.uk/forum/186756-29-does-thermal-paste-lose-efficiency-time

Αλλού έλεγαν ότι η ρευστή έχει ημερομηνία λήξης ενώ αυτή που βάζουν οι κατασκευαστές (τύπου πλαστελίνης) όχι

Και αφού είχα όρεξη έκανα ερώτημα στον κορυφαίο ίσως κατασκευαστή thermal Paste παγκοσμίως την Arctic Silver
η απάντησή τους

"Hello Avia,

Best Regards,
Daniel Young"

Οπότε για την αποκατάσταση της τάξης και μιας κι εδώ σε αυτό το θρεντάκι γράφονται ωραία πράγματα, σας την παραθέτω.

Επίσης είδα κι έναν οδηγό τοποθέτησης της πάστας αναλόγως CPU. Χρήσιμος κι αυτός, οπότε πάρτε τον http://www.arcticsilver.com/methods.html

Η πάστα και τα thermal pads από το εργοστάσιο όμως δεν είναι της Arctic Silver αλλά του κιλού απλά για να υπάρχει επαφή με πολύ χειρότερη απόδοση θερμοαπαγωγής. :D

Επίσης αν έχει ξαναμπεί after market επώνυμη thermal paste και για να καθαρίσεις σωστά το σύστημα ψύξης πρέπει τις περισσότερες φορές να ξηλώσεις όλο το μεταλλικό σύστημα ψύξης. επομένως η πάστα θα φύγει από τη θέση της και θα δημιουργηθούν κενά όταν πας να το φέρεις ξανά σε επαφή. Το κόστος είναι τόσο χαμηλό που 1φορά στα 2χρόνια να χαλάσεις και 0.2gram θερμοαγώγιμης δε κοστίζει κάτι. Ολόκληρο το σωληνάριο 12γραμμαρίων (για 30αλλαγές) κοστίζει 10ευρώ.

teogtp
09/11/2016, 20:26
Με αφορμή την κουβέντα που είχα με πελάτη σήμερα θυμήθηκα και την απάντηση του Γιώργου εδώ και καθώς είχα άλλη άποψη από αυτά που έχω διαβάσει αλλά και γνωρίζοντας (σχεδόν) το περιεχόμενο των θερμοαγώγιμων παστών, μπήκα σε διαδικασίες αναζήτησης της αλήθειας.

η απάντησή τους

"Hello Avia,

Best Regards,
Daniel Young"

Η σωστη αποκατασταση της ταξης ειναι οτι στους συνεργατες σου πλασαρεσαι σαν Αβια και ουχι σαν Βασιλης...........
:D

vaska
09/11/2016, 22:33
Η σωστη αποκατασταση της ταξης ειναι οτι στους συνεργατες σου πλασαρεσαι σαν Αβια και ουχι σαν Βασιλης...........
:D

Αφού AVIA ELECTRONICS είναι ο εμπορικός τίτλος της επιχείρησης ρε μουτρο τι να γράψω? Ταβέρνα τα 3 αδέρφια?

Bowleno
10/11/2016, 12:03
Αφού AVIA ELECTRONICS είναι ο εμπορικός τίτλος της επιχείρησης ρε μουτρο τι να γράψω? κομπιουτεράδικο τα 3 αδέρφια?

fixed :p

Bowleno
10/11/2016, 12:16

η απάντησή τους

"Hello Avia,

Best Regards,
Daniel Young"

Η πάστα και τα thermal pads από το εργοστάσιο όμως δεν είναι της Arctic Silver αλλά του κιλού απλά για να υπάρχει επαφή με πολύ χειρότερη απόδοση θερμοαπαγωγής. :D

Επίσης αν έχει ξαναμπεί after market επώνυμη thermal paste και για να καθαρίσεις σωστά το σύστημα ψύξης πρέπει τις περισσότερες φορές να ξηλώσεις όλο το μεταλλικό σύστημα ψύξης. επομένως η πάστα θα φύγει από τη θέση της και θα δημιουργηθούν κενά όταν πας να το φέρεις ξανά σε επαφή. Το κόστος είναι τόσο χαμηλό που 1φορά στα 2χρόνια να χαλάσεις και 0.2gram θερμοαγώγιμης δε κοστίζει κάτι. Ολόκληρο το σωληνάριο 12γραμμαρίων (για 30αλλαγές) κοστίζει 10ευρώ.

Έχω ένα σωληνάριο arctic silver 3 κάπου 10 με 12 χρόνια, είχε χρησιμοποιηθεί σε 7 υπολογιστές που έστησα έως το 2007 οπότε και παραπετάχθηκε με άλλα παρελκόμενα σε μια βαθιά (ΠΟΛΥ βαθιά όμως....) αποθήκη και την θυμήθηκα πρόσφατα που χρειάστηκε να καθαρίσω το λάπτοπ (γράφω σχετικά σε κάποιες πιο πίσω σελίδες) ε, το υλικό στο σωληνάριο είχε μείνει ρευστό και εργάσιμο όπως την πρώτη μέρα που το άνοιξα.
Επίσης το σουκου που μας πέρασε είπα να αλλάξω την πάστα στον μεγάλο που έχω στο σπίτι και μεταχειρίζεται ο γιος μου μιας και μετράει 12 χρόνια παρακαλώ, με μόνη παραφωνία την αλλαγή πριν 2 χρόνια της κάρτας γραφικών με δυνατότερη (τα παιχνίδια του υιού....) μου έκανε εντύπωση το ότι το υλικό παρά τα χρόνια παραμονής σε τόσο θερμό περιβάλλον ανάμεσα σε ψύκτρα και επεξεργαστή παρέμενε ρευστό εν αντιθέσει με του λάπτοπ που ήταν ένα θεόξερο πράγμα.
Αν είχε βάλει το μήνυμα της arctic νωρίτερα ο Βασίλης δεν θα έμπαινα στην διαδικασία του βάλε βγάλε.
Αυτά από μένα.

George_Sp
10/11/2016, 12:49
:beer:

macdeath_s
10/11/2016, 12:59
Για την ιστορία (μερικές σελίδες πιο πίσω και μερικά ποστάκια παραπάνω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=100378&p=2817154&viewfull=1#post2817154)) το clone disk έγινε επιτυχημένα με CloneZilla. Ήταν για δίσκο φίλου και το πήρε αυτός πάνω του γιατί εγώ του πρότεινα dd και linux :p Φοβήθηκε πως θα μπλέξει με το linux και τελικά κάναμε τη δουλειά με το CloneZilla κι όλα καλά.
Ευχαριστώ όλους :beer:

:beer:

vaska
10/11/2016, 22:33
Έχω ένα σωληνάριο arctic silver 3 κάπου 10 με 12 χρόνια, είχε χρησιμοποιηθεί σε 7 υπολογιστές που έστησα έως το 2007 οπότε και παραπετάχθηκε με άλλα παρελκόμενα σε μια βαθιά (ΠΟΛΥ βαθιά όμως....) αποθήκη και την θυμήθηκα πρόσφατα που χρειάστηκε να καθαρίσω το λάπτοπ (γράφω σχετικά σε κάποιες πιο πίσω σελίδες) ε, το υλικό στο σωληνάριο είχε μείνει ρευστό και εργάσιμο όπως την πρώτη μέρα που το άνοιξα.
Επίσης το σουκου που μας πέρασε είπα να αλλάξω την πάστα στον μεγάλο που έχω στο σπίτι και μεταχειρίζεται ο γιος μου μιας και μετράει 12 χρόνια παρακαλώ, με μόνη παραφωνία την αλλαγή πριν 2 χρόνια της κάρτας γραφικών με δυνατότερη (τα παιχνίδια του υιού....) μου έκανε εντύπωση το ότι το υλικό παρά τα χρόνια παραμονής σε τόσο θερμό περιβάλλον ανάμεσα σε ψύκτρα και επεξεργαστή παρέμενε ρευστό εν αντιθέσει με του λάπτοπ που ήταν ένα θεόξερο πράγμα.
Αν είχε βάλει το μήνυμα της arctic νωρίτερα ο Βασίλης δεν θα έμπαινα στην διαδικασία του βάλε βγάλε.
Αυτά από μένα.Αν κάποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τα pdf που έβαλα θα δει ότι η εταιρεία εκτός από τον σωστό τρόπο εφαρμογής της πάστας για κάθε επεξεργαστή (και δεν είναι τυχαίο αυτό, έχει να κάνει με την δομή του επεξεργαστή και τις "θερμές ζώνες" όπως λέγονται), γράφει και τον σωστό τρόπο αποθήκευσης. Είναι σημαντικός γιατί η πάστα αποτελείται από υλικά διαφορετικού βάρους και με τον καιρό τα πιο βαριά καθιζάνουν.
Επίσης δεν έχει να κάνει με το αν είναι φτηνό ή ακριβό το να αλλάζεις πάστα κάθε τόσο, έχει να κάνει με το αν είναι απαραίτητο. Στα 15 χρόνια που είμαι στην δουλειά έχω δει πάμπολλες φορές ειδικά AMD να μην ξεκολλάνε από την ψύκτρα με τίποτα, να τραβάς την ψύκτρα με κλειδωμένο το λέβερ του σόκετ και να έρχεται έξω και ο επεξεργαστής. Ένα σώμα είχαν γίνει και δεν είχαν πρόβλημα θερμοκρασίας. Βεβαίως όταν "σπάσει"η σύνδεση μεταξύ τους πρέπει να αλλάζεται. Ένα άλλο θέμα που έχω δει κατά καιρούς είναι η τοποθέτηση πάστας πάνω στα Thermal Pads. Τα Thermal Pads είναι φτιαγμένα για να γεμίζουν μεγάλα κενά που μπορεί να υπάρχουν στην κατασκευή της ψύκτρας λόγω χωροταξικού. πχ έχεις μία κάρτα γραφικών που εξ ορισμού ψήνεται και φτιάχνεις ψύκτρα με heat Pipe, έχεις όμως και κάποια τρανζίστορ ισχύος πάνω στην κάρτα που ζεματιούνται και αυτά αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις νέα ψύκτρα ή να καμπυλώσεις την υπάρχουσα για να τα ακουμπήσει και να τους πάρει την θερμοκρασία. Eκεί βάζεις Thermal PAd. Αν για κάποιο λόγο χαλάσεις το thermal pad (συνήθως σχίζονται κομμάτια του στην προσπάθεια αποκόλλησης) δεν πλακώνεις την περιοχή στην πάστα. Τα Thermal Pads είναι πορώδη από κατασκευής τους και οι πόροι βοηθούν (επιταχύνουν) την απομάκρυνση της θερμοκρασίας. Αν πας εσύ και τα παστώσεις με πάστα δουλεύουν πολύ χειρότερα.

Αυτάγιασήμερα(αυτότογ@μημενοπροβλημαμετοspacebarμουτηνδ ίνει)

camen
11/11/2016, 19:42
Ταβέρνα τα 3 αδέρφια?

Τα αλλα δυο τα καταπιες ρε μπαγάσα ? :smokin:

antsoar
11/11/2016, 23:07
Ρε παιδιά τι έκανα και δείχνει έτσι το moto :confused::eek:

373600

BLiTzER
11/11/2016, 23:12
Refresh/restart και ξαναδοκίμασε.

antsoar
11/11/2016, 23:15
Έκανα επανεκίνηση αλλά το ακόμα τα ίδια. Να εδώ ίσως φαίνεται καλύτερα

373601

BLiTzER
11/11/2016, 23:22
Refresh τη σελίδα, restart τον browser βρε. :p Καθάρισε cache/cookies, δοκίμασε άλλον browser. Λογικά, κάτι στον chrome σου είναι.

antsoar
11/11/2016, 23:39
Έστρωσε με την διαγραφή των cookies, ουφ τι βλακεία, ζαλίστηκα για να διαβάσω δυο γραμμές :sick:

teogtp
11/11/2016, 23:48
Έστρωσε με την διαγραφή των cookies, ουφ τι βλακεία, ζαλίστηκα για να διαβάσω δυο γραμμές :sick:

373603

Ειναι ξεκαθαρο οτι ο browser σου τα εκανε μ@υνι..........................

macdeath_s
16/11/2016, 12:18
373603

Ειναι ξεκαθαρο οτι ο browser σου τα εκανε μ@υνι..........................

Αν δεν καθαρίζουν τα cookies φάτα (σόρυ ήθελα να το πω... κάνει κρύο σήμερα στη Βαρκελώνη).

virus
16/11/2016, 18:37
Αφού AVIA ELECTRONICS είναι ο εμπορικός τίτλος της επιχείρησης ρε μουτρο τι να γράψω? Ταβέρνα τα 3 αδέρφια?

πως λεμε αβιαστα κι αβασανιστα; :D

vaska
16/11/2016, 21:50
πως λεμε αβιαστα κι αβασανιστα; :DΈχουμε ορεξούλες βλέπω σήμερα το βράδυ Γιαννάκη ε??

amyroukai
17/11/2016, 08:32
παίρνω προ μηνός μιά καρτούλα για το μομπάιλ λόγω του ότι είναι μόλις 8GB η μνήμη και άρα πριν το αγγίξεις γεμίζει. Βασικό πρόβλημα οι φωτό και τα βίδεο που τραβάει η κάμερα, Mp3 κλπ δεν έχω μέσα ως τώρα, παιχνίδια κλπ επίσης όχι.

Πάω χτες να τραβήξω τις φωτό της βόλτας στο PC, επιτυχία. Λέω δεν μεταφέρω και κάτι άλλα που δεν έχουν λόγο να είναι στο κινητό; Άντε πάμε. Κολλάει και δείχνει να χάνει την κάρτα... reboot το κινητό, όλα οκ, λέω ας βάλω το USB-OTG να τα περάσει εκεί. Το αυτό. reboot το κινητό, λέω ας βγάλω την κάρτα, να την βάλω σε αντάπτορα, να το βάλω στο PC και παίρνω το έρορ 0x8007045d το οποίο το έψαξα, βρήκα κάποιες λύσεις, τέλος πάντων τα σημαντικά αρχεία τα πήρα (δηλαδή τις φωτό μου), αντέγραψα και ότι άλλο επέτρεπε να αντιγραφεί και τώρα το κάνω φορμάτ από το PC.

To εν λόγω σφάλμα να το θεωρήσω τυχαίο ή σημαίνει πως το φρέσκο μνημάκι μικροεσντί είναι υποψήφιο για θάνατο ακόμα δεν το πήρα και οφείλει να πάει πίσω στο μαγαζί για αλλαγή;

vaska
17/11/2016, 09:16
παίρνω προ μηνός μιά καρτούλα για το μομπάιλ λόγω του ότι είναι μόλις 8GB η μνήμη και άρα πριν το αγγίξεις γεμίζει. Βασικό πρόβλημα οι φωτό και τα βίδεο που τραβάει η κάμερα, Mp3 κλπ δεν έχω μέσα ως τώρα, παιχνίδια κλπ επίσης όχι.

Πάω χτες να τραβήξω τις φωτό της βόλτας στο PC, επιτυχία. Λέω δεν μεταφέρω και κάτι άλλα που δεν έχουν λόγο να είναι στο κινητό; Άντε πάμε. Κολλάει και δείχνει να χάνει την κάρτα... reboot το κινητό, όλα οκ, λέω ας βάλω το USB-OTG να τα περάσει εκεί. Το αυτό. reboot το κινητό, λέω ας βγάλω την κάρτα, να την βάλω σε αντάπτορα, να το βάλω στο PC και παίρνω το έρορ 0x8007045d το οποίο το έψαξα, βρήκα κάποιες λύσεις, τέλος πάντων τα σημαντικά αρχεία τα πήρα (δηλαδή τις φωτό μου), αντέγραψα και ότι άλλο επέτρεπε να αντιγραφεί και τώρα το κάνω φορμάτ από το PC.

To εν λόγω σφάλμα να το θεωρήσω τυχαίο ή σημαίνει πως το φρέσκο μνημάκι μικροεσντί είναι υποψήφιο για θάνατο ακόμα δεν το πήρα και οφείλει να πάει πίσω στο μαγαζί για αλλαγή;
Αν και μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα σπίτια θα βοηθούσε να γράψεις μάρκα και χωρητικότητα. Πάντως υπάρχουν δωρεάν προγραμματάκια που ελέγχουν την κατάσταση του μέσου. (ουσιαστικά γράφουν, διαβάζουν και σβήνουν για να εξάγουν συμπεράσματα). Θα το περνούσα λοιπόν το μνημάκι από ένα τέτοιο διαγνωστικό και θα ήμουν επιφυλακτικός για κάμποσο ακόμα κι αν το έβγαζε ΟΚ.

amyroukai
17/11/2016, 09:20
sandisk 32GB, δεν έχω πρόχειρο το κουτί του τώρα για να σου πω περισσότερα, class 10 είναι.

vaska
17/11/2016, 11:57
sandisk 32GB, δεν έχω πρόχειρο το κουτί του τώρα για να σου πω περισσότερα, class 10 είναι.Γενικά μιλώντας η σανδισκ είναι αξιοπρεπής εταιρία και τα 32 gb δεν είναι καμιά τρελή χωρητικότητα. Οπότε έπεσες ή σε σφάλμα υλικού ή απλά ήταν τυχαίο.
Κάνε έναν έλεγχο είτε με τα εργαλεία των παραθύρων είτε με 3ου κατασκευαστή. Αν θες περισσότερη πλεροφορία πμ

amyroukai
17/11/2016, 12:08
τα εργαλεία των windoze δεν βρήκαν κάτι κακό. έγινε πλήρες φορμάτ (όχι quick εννοώ) που δεν έβγαλε σφάλμα και ξαναμπήκε στο τηλέφωνο. Θα το παρακολουθώ. ευχαριστώ :)

AristidisZ
17/11/2016, 12:38
Λοιπόν, θέλω να κάνω μια πλάκα σε ένα φίλο, που έχει βάλει μια αγγελία στο car

Παρατήρησα ότι εάν κάνω "refresh" στη σελίδα ανεβαίνει το view counter της αγγελίας

Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό αυτόματα ; :D

BLiTzER
17/11/2016, 12:42
Script it.

AristidisZ
17/11/2016, 12:43
Ναι, και εμένα μου αρέσει η προβατίνα

Πότε θα κανονίσουμε ;

BLiTzER
17/11/2016, 12:44
Για ΝΟΥΜΠΑΔΕΣ, υπάρχουν έτοιμα τέτοια extensions. Τι browser;

Bladerunner
17/11/2016, 12:44
Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό αυτόματα ; :D

Υπάρχει επέκταση για τον chrome (https://chrome.google.com/webstore/detail/easy-auto-refresh/aabcgdmkeabbnleenpncegpcngjpnjkc)

AristidisZ
17/11/2016, 12:47
Για ΝΟΥΜΠΑΔΕΣ, υπάρχουν έτοιμα τέτοια extensions. Τι browser;

Υπάρχει επέκταση για τον chrome (https://chrome.google.com/webstore/detail/easy-auto-refresh/aabcgdmkeabbnleenpncegpcngjpnjkc)

problem solved (μάλλον)

Στο μισό εκατομμύριο views θα σταματήσω :bawl:

Ευχαριστώ !!!

ggs
17/11/2016, 12:51
problem solved (μάλλον)

Στο μισό εκατομμύριο views θα σταματήσω :bawl:

Ευχαριστώ !!!
:lol:

ξερεις οτι του γ@μεις την αγγελια ,ετσι ?

BLiTzER
17/11/2016, 12:52
Εκτός αν δουν το flood οι του car.gr και του ρίξουν ένα blacklist όλο δικό του. :p

basilis_k6
17/11/2016, 12:56
υπαρχει και αυτη η λυση που χρησημοποιω οταν περιμενω να ανοιξει καποια προσφορα. Δεν μου αρεσουν τα πολλα addons στον browser.

http://www.refreshthis.com/

vaska
17/11/2016, 13:04
Υπάρχει επέκταση για τον chrome (https://chrome.google.com/webstore/detail/easy-auto-refresh/aabcgdmkeabbnleenpncegpcngjpnjkc)Νταξ πιο γρήγορος κι από την σκιά σου

vaska
17/11/2016, 13:11
Εκτός αν δουν το flood οι του car.gr και του ρίξουν ένα blacklist όλο δικό του. :pΑν το ρυθμίσει σε νορμάλ χρόνο πχ /5 mins δεν θα καταλάβουν τπτ

BLiTzER
17/11/2016, 13:20
Για να φτάσει το μισό εκατομμύριο hits πριν τους επόμενους Ολυμπιακούς, φαντάζομαι θα το ρυθμίσει λίγο πιο συχνά. :p

vaska
17/11/2016, 13:31
Για να φτάσει το μισό εκατομμύριο hits πριν τους επόμενους Ολυμπιακούς, φαντάζομαι θα το ρυθμίσει λίγο πιο συχνά. :pεε ας το βάλει κάθε 4:50, δεν χάθηκε δα κι ο κόσμος

Αυτήτημαλακίαμετακενάθ'ασχοληθείκαποιοςνατηνγκιάσε ήμπαα??

AristidisZ
17/11/2016, 13:35
Προς το παρόν το έχω στα 60 δευτερόλεπτα

basilis_k6
17/11/2016, 13:41
Προς το παρόν το έχω στα 60 δευτερόλεπτα

αμα εχεις τετοιους φίλους....

virus
17/11/2016, 15:13
ετσι και πειραξεις την αγγελια μου θα σου κοψω τις τσιμουχες :confused:

AristidisZ
23/11/2016, 11:10
Project:

Έστω ότι έχω 50 αρχεία pdf, με ονομασίες Α, Β, Γ, Δ κλπ κλπ

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να κάνω είτε doc είτε έστω rtf με ένα κουμπί

Προσοχή ότι θέλω να έχω αντίστοιχα 50 αρχεία με το ίδιο όνομα !!!

BLiTzER
23/11/2016, 11:18
Πολλαπλά αρχεία με το ίδιο filename, δε γίνεται. :p

AristidisZ
23/11/2016, 11:35
Αφού είναι πολλαπλά τα input αρχεία βρε