View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
[
21]
22
23
24
Να γιατί Fedora :D
Shit happens αλλά ελπίζω τουλάχιστον η lenovo να υποστηρίξει τυχον θύματα που δεν είχαν εγγύηση. Με lenovo δεν είχα ποτε εμπειρία για το support αλλά στην Dell πράγματι είναι άψογοι τόσο σε corporate support όσο και στο απλο retail.
Shit happens αλλά ελπίζω τουλάχιστον η lenovo να υποστηρίξει τυχον θύματα που δεν είχαν εγγύηση. Με lenovo δεν είχα ποτε εμπειρία για το support αλλά στην Dell πράγματι είναι άψογοι τόσο σε corporate support όσο και στο απλο retail.
Αυτό ελπίζω κι εγώ κι αυτό εννοούσα αλλά ο Γιάννης που έχει μετοχές στην Lenovo φοβήθηκε μην πάρουν κατρακύλα :lol:
Από την άλλη για να πω την αλήθεια ουδεμία υποχρέωση έχει να ακολουθήσει την πεπατημένη στον τρόπο κατασκευής του BIOS και δεν έχει και λόγο να υποστεί την όποια οικονομική συνέπεια λόγω τρίτου κατασκευαστή. Το πιο πιθανό είναι να τους υποστηρίξει δικαιώνοντας έτσι την καλή της φήμη στο άφτερ σέιλς. ίσως δλδ και να γίνεται απλά με κάποιον τρόπο να επαναπρογραμματιστεί το BIOS από bootable cd ας πούμε αφού δεν διαβάζει usb.
Vstrommer71
21/12/2017, 18:26
Αυτό ελπίζω κι εγώ κι αυτό εννοούσα αλλά ο Γιάννης που έχει μετοχές στην Lenovo φοβήθηκε μην πάρουν κατρακύλα :lol:
Εννοειται,τις εχω στην θυριδα μαζι με τις μετοχες της Τραπεζας της Ανατολης.Μην σου πω οτι ινγκογκνιτο με πηρε κι ο Σωρρας και μου ειπε να μου δωσει και καναδυο δισεκατομμυρια ακομη:a01:
Παρεμπιπτοντως σας ειπα οτι το Χ260 ειναι δυνατο εργαλειο ε?
KernelPanic
21/12/2017, 21:35
HP με τοσα που εχει κανει θα επρεπε να ειχε κλεισει και να ειχε παει στο πυρ το εξωτερον:yuck:
Που τέτοια τύχη... :evil:
'Οτι και να 'εβαζες (πλην Gentoo :rockon::D ) το ίδιο θα πάθαινες αφου:
Από την άλλη για να πω την αλήθεια ουδεμία υποχρέωση έχει να ακολουθήσει την πεπατημένη στον τρόπο κατασκευής του BIOS
Διάολε αυτο το UEFI πότε θα αποφασίσουν να το ακολουθήσουν οι κατασκευάστριες σωστά χωρίς μαιμουδιες.. Ο καθένας κάνει την δικιά του υλοποίηση :sick:
Θέλω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στο δίκτυο μέσω ethernet (για on demand υπηρεσίες Nova)
To modem εκεί που είναι δε κουνιέται, ώστε να το πάω κοντά του και να μην τρέχουν καλώδια σε όλο το σπίτι
Κάτι μου είπαν για access point (?) αν καταλαβα καλά.
Ρίξτε μια πρόταση για κάτι που θα δουλέψει σίγουρα, και δεν χρειάζεται μεταπτυχιακές σπουδές στο σετάρισμά του. Ιδανικά Plug n Play :D
Χρειάζεται access point που μπορεί να δουλέψει σε client mode, σετάρεται σαν μια απλή WiFi συσκευή, με το όνομα του δικτύου και τον κωδικό.
Παράδειγμα. (http://www.tp-link.com/us/faq-1074.html)
Θέλω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στο δίκτυο μέσω ethernet (για on demand υπηρεσίες Nova)
To modem εκεί που είναι δε κουνιέται, ώστε να το πάω κοντά του και να μην τρέχουν καλώδια σε όλο το σπίτι
Κάτι μου είπαν για access point (?) αν καταλαβα καλά.
Ρίξτε μια πρόταση για κάτι που θα δουλέψει σίγουρα, και δεν χρειάζεται μεταπτυχιακές σπουδές στο σετάρισμά του. Ιδανικά Plug n Play :D
power line είναι αυτό που χρειάζεσαι, δύο συσκευές που τις βάζεις στην πρίζα του 220 και μεταφέρουν το "Internet" όπου θες και υπάρχει πρίζα ρεύματος. Βασική προϋπόθεση να είναι μονοφασική η παροχή σου και να έχεις έναν ηλεκτρολογικό πίνακα μέσα στο σπίτι και όχι περισσότερους.
Κάτι τέτοιο είναι https://www.skroutz.gr/s/5420030/Devolo-dLAN-550-Duo-Kit.html
μικρού κόστους και κάνει δουλίτσα. Προτίμησε pass through για να μην αχρηστεύσεις (μα την έννοια της δέσμευσης) την πρίζα που θα το βάλεις.
Χρειάζεται access point που μπορεί να δουλέψει σε client mode, σετάρεται σαν μια απλή WiFi συσκευή, με το όνομα του δικτύου και τον κωδικό.
Υπάρχουν, βέβαια, πάντα κι αυτά, για τον παντελώς απαίδευτο: https://www.skroutz.gr/c/913/network-plc.html?from=catspan
Νταξ τον τελείωσες :bawl::bawl::bawl:
δεν θέλει λέει μεταπτυχιακό, έχει ήδη
Νταξ τον τελείωσες :bawl::bawl::bawl:
δεν θέλει λέει μεταπτυχιακό, έχει ήδη
:lol:
Οκ, πάσο!
:a014:
Vstrommer71
28/12/2017, 09:31
Να υποθεσουμε βεβαια οτι ειμαστε στον ιδιο ηλεκτρολογικο πινακα ετσι?Φανταζομαι εντος του ιδιου σπιτιου,αλλιως powerline καπουτ.Να το γνωριζει ο ανθρωπος.
Να υποθεσουμε βεβαια οτι ειμαστε στον ιδιο ηλεκτρολογικο πινακα ετσι?Φανταζομαι εντος του ιδιου σπιτιου,αλλιως powerline καπουτ.Να το γνωριζει ο ανθρωπος.
Δεν διαβάζεις με προσοχή και με στεναχωρείς. Δώσαμε όλα τα ίνφο ρε "φίλαι" και πάλι μας την λες. Ήμαρτο
:p
Vstrommer71
28/12/2017, 09:38
Δεν διαβάζεις με προσοχή και με στεναχωρείς. Δώσαμε όλα τα ίνφο ρε "φίλαι" και πάλι μας την λες. Ήμαρτο
Με τα powerline ειμαι πολυ επιφυλακτικος.Την εχω πατησει την μπανανοφλουδα(ναι,εχω πετυχει περιπτωση σπιτι διπατο με ξεχωριστο πινακα πανω-κατω) γι αυτο φυσαω και το γιαουρτι:rolleyes:
Δυστυχώς, είμαι τριφασικός :), το είχα σκεφτεί το powerline, αλλά δεν!
Ρε προτεινΤε κάποιο μωρέ για αγορά.
Διαφορετικά κερνάω, χυμό πολυβιταμινούχο, στο χώρο μου
Tα TP Link δουλεύουν μια χαρά. Άλλα όπως πχ τα Turbo X σου βγάζουν τον χειρότερο εαυτό σου κάποιες φορές.
macdeath_s
28/12/2017, 10:05
Αυτό που σου είπε ο sek αλλιώς τράβα κανά καλώδιο να ούμε
Ή σταμάτα να βλέπεις τηλεόραση. Με ένα σμπάρο...
Ή σταμάτα να βλέπεις τηλεόραση. Με ένα σμπάρο...
Νova λέει ο άνθρωπος. Δεν έχει ειδήσεις και τούρκικα σήριαλ εκεί.
Η TPLINK δεν έχει 10δες προϊόντα? (https://www.skroutz.gr/c/125/access_points/m/5702/TP-LINK.html?o=access+point)
Επίσης, αν θυμάμαι καλά την βιολογία της 2ας Γυμνασίου το 11ac, ειναι κανάλι wireless μετάδοσης?
Η TPLINK δεν έχει 10δες προϊόντα? (https://www.skroutz.gr/c/125/access_points/m/5702/TP-LINK.html?o=access+point)
Επίσης, αν θυμάμαι καλά την βιολογία της 2ας Γυμνασίου το 11ac, ειναι κανάλι wireless μετάδοσης?
Άντε πάλι... με οποιοδήποτε passthrough από αυτά (http://www.tp-link.com/la/products/list-18.html) θα είσαι οκ.
Δες αυτό (https://www.skroutz.gr/s/312259/D-Link-DAP-1360.html?from=most-popular&keyphrase=DAP-1360) σαν φθηνή λύση. Αν το μόντεμ σου υποστηρίζει τo πρωτόκολλο 802.11ac, δες και το DAP-1665.
Άντε πάλι... με οποιοδήποτε passthrough από αυτά (http://www.tp-link.com/la/products/list-18.html) θα είσαι οκ.
Δε πρέπει να είναι στην ίδια φάση το μοντεμ και αυτό το μαραφέτι? Αν ναι, ε δεν ειναι :)
Δες αυτό (https://www.skroutz.gr/s/312259/D-Link-DAP-1360.html?from=most-popular&keyphrase=DAP-1360) σαν φθηνή λύση. Αν το μόντεμ σου υποστηρίζει τo πρωτόκολλο 802.11ac, δες και το DAP-1665.
Έχω το κλασσικο, παλιο μοντεμ της forthnet.
391641
Την σύνδεση αυτού που προτείνεις ή οποιου αγοραστεί στο wifi του δίκτυο μου πως την κάνω? Που θα βλέπω το ιντερφεις του?
Δε πρέπει να είναι στην ίδια φάση το μοντεμ και αυτό το μαραφέτι? Αν ναι, ε δεν ειναι :)
Εγώ πάντως το κούμπωσα πάνω σε 3φασικο που τα TurboX δεν δουλεψαν ποτέ, και δουλεύει βελούδο, από την πρώτη στιγμή κι ανελλειπώς.
Έχω το κλασσικο, παλιο μοντεμ της forthnet.
391641
Την σύνδεση αυτού που προτείνεις ή οποιου αγοραστεί στο wifi του δίκτυο μου πως την κάνω? Που θα βλέπω το ιντερφεις του?
Καταλαβαίνεται τώρα ότι απευθύνεστε σε άνθρωπο που κανονικά θα έπρεπε να έχει iPhone.
Εγώ πάντως το κούμπωσα πάνω σε 3φασικο που τα TurboX δεν δουλεψαν ποτέ, και δουλεύει βελούδο, από την πρώτη στιγμή κι ανελλειπώς.
Αν είχα να δανειστώ, θα την έκανα την δοκιμή, αλλά να αγοράσω και να μην μου δουλέψει, δεν είναι λιγάκι μαλάκια?
Ειναι σε διαφορετικούς πίνακες, σε διαφορετικούς ορόφους. Πιθανολογώ ότι οι πρίζες/φώτα θα είναι στην ίδια φάση, αλλά πιθανολογώ!
Καταλαβαίνεται τώρα ότι απευθύνεστε σε άνθρωπο που κανονικά θα έπρεπε να έχει iPhone.
Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στον Αη Βασίλ, αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει :lol:
..
Ειναι σε διαφορετικούς πίνακες, σε διαφορετικούς ορόφους. Πιθανολογώ ότι οι πρίζες/φώτα θα είναι στην ίδια φάση, αλλά πιθανολογώ!
...
Άσε.... Καταλάβαμε. Τράβα καλώδιο από το ρούτερ.
Άσε.... Καταλάβαμε. Τράβα καλώδιο από το ρούτερ.
Περιμένα καλύτερη λύση, πχ κάνε ένα ρηστάρτ ή δυο φορές γρήγορα alt+ctrl+del :lol:
Vstrommer71
28/12/2017, 12:23
Οσο και να το περιφρονεις,καλωδιο απο το ρουτερ.Η καλυτερη,σταθεροτερη,γρηγοροτερη και φτηνοτερη λυση.Κι αν εισαι και μερακλης το περνας και χωρις να φαινεται.
Οσο και να το περιφρονεις,καλωδιο απο το ρουτερ.Η καλυτερη,σταθεροτερη,γρηγοροτερη και φτηνοτερη λυση.Κι αν εισαι και μερακλης το περνας και χωρις να φαινεται.
Το γνωρίζω αυτό, (οικιακή οικονομία 1ης γυμνασίου), πρέπει να περάσει απο 2 πλάκες όμως που δυστυχώς δεν γίνεται
Το γνωρίζω αυτό, (οικιακή οικονομία 1ης γυμνασίου), πρέπει να περάσει απο 2 πλάκες όμως που δυστυχώς δεν γίνεται
Ρε φίλος, δεν είπαμε να κάνεις εσύ την καλωδίωση. Μίλα με ηλεκτρολόγο.
Vstrommer71
28/12/2017, 12:46
Μπορει πιθανα ομως να παει γυρω-γυρω απο παραθυρα.Γενικη λυση,δεν τρυπαμε πλακες εννοειται.
stefanos
28/12/2017, 14:02
Με ένα πνευματικό δράπανο και το κατάλληλο τρυπάνι εύκολα.:)
Δηλαδή, σοβαρά.
καλύτερα να τρυπήσω τοίχους/πλάκες να ρίξω 20-30 μέτρα καλώδιο απο το να πάρω ένα AP? :eek:
Δηλαδή, σοβαρά.
καλύτερα να τρυπήσω τοίχους/πλάκες να ρίξω 20-30 μέτρα καλώδιο απο το να πάρω ένα AP? :eek:
Όχι αλλά είναι πιο εύκολο.
Δηλαδή, σοβαρά.
Εσύ ή γενικά ο μέσος άνθρωπος;
Άλλαξε σπίτι.
Κάποιος θα το έλεγε κάποια στιγμή...
Εσύ ή γενικά ο μέσος άνθρωπος;
Τον τοποθετείς πάνω ή κάτω του μέσου; Αναφορικά με την εγκατάσταση ενός ΑΡ.
Ok πάω να ρωτησω τον σουπιά τη αρίδα να χρησιμοποιήσω τότες :lol:
Έχει κάτι η έκφρασή μου; Ανησυχώ όταν ο σαρκασμός μου δεν είναι ξεκάθαρος.
Ή όχι. :p
Παίζεται ρε φίλος ,το σταντ τι χρώμα είναι ?
Ok πάω να ρωτησω τον σουπιά τη αρίδα να χρησιμοποιήσω τότες :lol:
Ξεκίνα με του Τριανταφυλλίδη.
Παίζεται ρε φίλος ,το σταντ τι χρώμα είναι ?
Λιλά.
Με τα powerline ειμαι πολυ επιφυλακτικος.Την εχω πατησει την μπανανοφλουδα(ναι,εχω πετυχει περιπτωση σπιτι διπατο με ξεχωριστο πινακα πανω-κατω) γι αυτο φυσαω και το γιαουρτι:rolleyes:
ήμουν ακριβέστατος σε αυτά που έγραψα
Αν είσαι τριφασικός απλά το ξεχνάς. Υπάρχουν κάποια που λένε ότι παίζουν πάνω στην κοινή γείωση αλλά δεν κατάφερα ποτέ κανένα να το κάνω να δουλέψει
Tα TP Link δουλεύουν μια χαρά. Άλλα όπως πχ τα Turbo X σου βγάζουν τον χειρότερο εαυτό σου κάποιες φορές.
Τα devolo που έβαλα είναι κλάσεις ανώτερα από τα TP Link.
Ότι είπε ο sek είναι το πιο σωστό με τα δεδομένα που έχουμε, αλλιώς καλώδιο και μακριά αρίδα και βουρ
....
Τα devolo που έβαλα είναι κλάσεις ανώτερα από τα TP Link.
Ότι είπε ο sek είναι το πιο σωστό με τα δεδομένα που έχουμε, αλλιώς καλώδιο και μακριά αρίδα και βουρ
Γνωστό, αλλά δεν δίνει νεφρό ο τύπος λέμε...
Ότι είπε ο sek είναι το πιο σωστό με τα δεδομένα που έχουμε
Ένα, όποιο, AP δηλαδης?
Κάποιο που έχει καλό reception δεν έχει disconections κτλ, γνωρίζουμε?
Όχι ένα, όποιο, πρέπει να υποστηρίζει client mode ή wireless client, το ίδιο έιναι, έβαλα 2 D-Link πιο πάνω.
Όχι ένα, όποιο, πρέπει να υποστηρίζει client mode ή wireless client, το ίδιο έιναι, έβαλα 2 D-Link πιο πάνω.
Θενξ
Στη χαζή απορία πως θα το ρυθμίσω, που θα βλέπω το ιντερφεις του ας πούμε να βάλω κωδικό πχ απο το ασύρματο δικτυο μου?
Σορρυ που σας πρήζω, αλλά δεν ειναι εποχές για αγορές trial&error
Vstrommer71
28/12/2017, 17:28
Ένα, όποιο, AP δηλαδης?
Κάποιο που έχει καλό reception δεν έχει disconections κτλ, γνωρίζουμε?
Αν το λαμβανω καλα αυτο που ανθιζομαι ειναι καποιου τυπου wireless repeater/extender.Το θεμα ειναι για να μην ψοφαει η ταχυτητα θελουμε καποιο MiMo εκτος αν δεν ενδιαφερομαστε οτι εκτος απο την αμφιβολια του σηματος εχουμε και μια πτωση μιση και βαλε στην ταχυτητα.Και το θεμα ειναι οτι out of the box δεν εχουμε καμμια σιγουρια τι θα πιασουμε τελικα.Μια πρωτη χοντρικη δοκιμη ειναι παρε το κινητο,πηγαινε στην θεση που σκοπευεις να το βαλεις το μαραφετι και δες τι σημα και ταχυτητα εχεις εκει σε σχεση με την θεση του κεντρικου.Μετα απο αυτο θα γινουν σχετικα ασφαλεστερες εκτιμησεις.
Αν το λαμβανω καλα αυτο που ανθιζομαι ειναι καποιου τυπου wireless repeater/extender.Το θεμα ειναι για να μην ψοφαει η ταχυτητα θελουμε καποιο mimo εκτος αν δεν ενδιαφερομαστε οτι εκτος απο την αμφιβολια του σηματος εχουμε και μια πτωση μιση και βαλε στην ταχυτητα.Και το θεμα ειναι οτι out of the box δεν εχουμε καμμια σιγουρια τι θα πιασουμε τελικα.Μια πρωτη χοντρικη δοκιμη ειναι παρε το κινητο,πηγαινε στην θεση που σκοπευεις να το βαλεις το μαραφετι και δες τι σημα και ταχυτητα εχεις εκει σε σχεση με την θεση του κεντρικου.Μετα απο αυτο θα γινουν σχετικα ασφαλεστερες εκτιμησεις.
Έχω δοκιμάσει με λαπτοπ σε αυτή τη θέση, και πχ τορρεντ κατέβαζε μέχρι 1.7 mb
Vstrommer71
28/12/2017, 17:38
Υποθετω εννοεις 1.7MΒps οποτε θεωρητικα στο σημειο εκεινο ειμαστε στα 13+ Μbps ταχυτητα,αρκετα ικανοποιητικα.Αν βαλουμε ενα απλο extender εκει θα παμε στην μιση ταχυτητα,δηλαδη 6 MBps λιγο οριακα για να στριμαρουμε περιεχομενο.Μια αλλη χρησιμη δοκιμη ειναι παρε το ρουτερ χωρις τα καλωδια δικτυου και βαλτο εκει.Μετα κανε μια δοκιμη σηματος στον χωρο που θες να καλυψεις.τι ψαρια πιανουμε απο σημα,αν καλυπτεται ικανοποιητικα.
Θενξ
Στη χαζή απορία πως θα το ρυθμίσω, που θα βλέπω το ιντερφεις του ας πούμε να βάλω κωδικό πχ απο το ασύρματο δικτυο μου?
Σορρυ που σας πρήζω, αλλά δεν ειναι εποχές για αγορές trial&error
Εισαι έτοιμος για μεταπτυχιακό ? :lol:
Υποθετω εννοεις 1.7MΒps οποτε θεωρητικα στο σημειο εκεινο ειμαστε στα 13+ Μbps ταχυτητα,αρκετα ικανοποιητικα.Αν βαλουμε ενα απλο extender εκει θα παμε στην μιση ταχυτητα,δηλαδη 6 MBps λιγο οριακα για να στριμαρουμε περιεχομενο.
Ναι σωστά μβπς
Μισή ταχύτητα? Why?
Μια αλλη χρησιμη δοκιμη ειναι παρε το ρουτερ χωρις το δικτυο και βαλτο εκει.Μετα κανε μια δοκιμη σηματος στον χωρο που θες να καλυψεις.τι ψαρια πιανουμε απο σημα
Ποιο ρουτερ? Αυτό που έχω της φορθεντ? Παίζει να το δοκιμάσω αυτό με κανα απλικέσο στο κινητό (android)
Και αν θες να κατεβάσεις μεγαλύτερα αρχεία, τι κάνεις; Ούτε 2 φλόπι δε γεμίζει αυτό. :lol:
:lol: :lol:
Τι να κάνω......εσω έτοιμος, τελικά
Και αν θες να κατεβάσεις μεγαλύτερα αρχεία, τι κάνεις; Ούτε 2 φλόπι δε γεμίζει αυτό. :lol:
Τι πρπς :lol:
Vstrommer71
28/12/2017, 17:45
Ναι σωστά μβπς
Μισή ταχύτητα? Why?
Ποιο ρουτερ? Αυτό που έχω της φορθεντ? Παίζει να το δοκιμάσω αυτό με κανα απλικέσο στο κινητό (android)
https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_repeater#Drawbacks
(Στην πραξη εγω με καποια παλιοτερα D-Link εχω δει και 60-70% πτωση στην ταχυτητα)
Προσωπικα χρησιμοποιω αρκετα το wifi analyzer
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=el
Το Forthnet εννοω,παρτο απο εκει που ειναι και δοκιμασε τι σημα δινει στο σημειο που θες να βαλεις το extender
(Θυμισε μου διευθυνση να σου στειλω τιμολογιο παροχης υπηρεσιων οταν τελειωσουμε :lol: )
Πρέπει να έχει καλό σήμα το wifi στο σημείο που θα το βάλεις, η ταχύτητα μειώνεται στο μισό μόνο αν είναι σε repeater mode, οπότε αυτό δεν σε απασχολεί. Το setup γίνεται από browser, πιθανό να έχει και κάποιο cd με οδηγό ρύθμισης.
Προσωπικα χρησιμοποιω αρκετα το wifi analyzer
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=el
Το Forthnet εννοω,παρτο απο εκει που ειναι και δοκιμασε τι σημα δινει στο σημειο που θες να βαλεις το extender
Απλά να το βάλω στην πρίζα εννοείς? Και τι θα μου δείξει?Που?Πως?
Πρέπει να έχει καλό σήμα το wifi στο σημείο που θα το βάλεις, η ταχύτητα μειώνεται στο μισό μόνο αν είναι σε repeater mode, οπότε αυτό δεν σε απασχολεί. Το setup γίνεται από browser, πιθανό να έχει και κάποιο cd με οδηγό ρύθμισης.
Αρα θα συνδεθεί και σε πισι το AP για να το σετάρω?
Ω Θεε μου :bawl:
Daz, τι αρίδα για 25 πόντους πλάκα?
Vstrommer71
28/12/2017, 18:33
Απλά να το βάλω στην πρίζα εννοείς? Και τι θα μου δείξει?Που?Πως?
Ακυρο,τωρα προσεξα οτι θες απλα στην αλλη ακρη να βαλεις τον αποκωδικοποιητη της Νοβα.Οποτε-οπως λεει κι ο Sek- πας σε λυση wireless client κι απο εκει με καλωδιο συνδεεις την Νοβα.Αν οι μετρησεις ειναι αυτες που ειπαμε προηγουμενως εισαι ΟΚ.Εγω ειχα καταλαβει οτι θες να επεκτεινεις και το ασυρματο δικτυο σου σε αλλο χωρο.Αυτα παθαινει οποιος διαβαζει απο το το πρωι στησιμο Active Directory σε server 2016:zzz:
Έχει δρόμο ακόμα αφεντικό, μην του χαρίζεσαι
:D
Ειστε παλιόπαιδα τελικά :lol:
macdeath_s
31/12/2017, 23:34
Καλή χρονιά σε όλους τους geeks εδώ μέσα. Υγεία και 0 downtime σε όλους. Εδώ έχουμε 20 λεπτά ακόμα από το 17.
George_Sp
01/01/2018, 01:35
Καλή χρονιά σε όλους τους geeks εδώ μέσα. Υγεία και 0 downtime σε όλους. Εδώ έχουμε 20 λεπτά ακόμα από το 17.
Καλή χρονιά ρε με υγεία, 0 bugs και 0 errors.
391739
Πρέπει να μεριμνήσει η διαχείριση να μπει κουμπάκι με donation ειδικά σε αυτό το νήμα έτσι ώστε όσοι ρωτάνε και παίρνουν σωστές απαντήσεις και λύνουν το πρόβλημά τους να δίνουν κάτι συμβολικό. Στο τέλος του χρόνου ότι έχει μαζευτεί θα το εξαργυρώνουμε σε λεξοτανίλ βάλιουμ και αταράξ τα οποία θα μοιράζονται στους ΙΤ για να την παλέψουν ακόμα έναν χρόνο. :lol:
Καλημέρες και χρόνια πολλά.
:beer:
Vstrommer71
01/01/2018, 10:59
Για το 2018 θα βαλω τους χρηστες στον σωστο δρομο:lol:
Καλη χρονια σόλους και σόλες
391746
Καλημέρες και Καλή Χρονιά!
Τις τελευταίες μέρες ένα ΗΡ all in one μηχάνημα έβγαζε το γνωστό μήνυμα για τη δημιουργία recovery cd, usb κτλ
Παίρνω λοιπόν ένα εξωτερικό σκληρό προσθέτω ένα partition στο μέγεθος του recovery αρχείου, δίνω destination το συγκεκριμένο partition για την εκτέλεση της διαδικασίας εγγραφής των αρχείων του recovery, εγγράφονται όλα καλά και πάω να ανοίξω τα υπόλοιπα partition...
... όπου...
ο λα λα που είναι τα υπόλοιπα partition οεο;;;
Από ένα δίσκο 1,5 τέρα βλέπει μόνο το συγκεκριμένο recovery partition.
Υπάρχει τρόπος επαναφοράς (δωρεάν εννοώ);
Τα υπόλοιπα αρχεία τα βλέπουν κάποιες εφαρμογές αλλά απαιτούν καταβολή κόστους για να προχωρήσουν τη διαδικασία.
/ Β
Vstrommer71
01/01/2018, 21:12
Καλημέρες και Καλή Χρονιά!
Τις τελευταίες μέρες ένα ΗΡ all in one μηχάνημα έβγαζε το γνωστό μήνυμα για τη δημιουργία recovery cd, usb κτλ
Παίρνω λοιπόν ένα εξωτερικό σκληρό προσθέτω ένα partition στο μέγεθος του recovery αρχείου, δίνω destination το συγκεκριμένο partition για την εκτέλεση της διαδικασίας εγγραφής των αρχείων του recovery, εγγράφονται όλα καλά και πάω να ανοίξω τα υπόλοιπα partition...
... όπου...
ο λα λα που είναι τα υπόλοιπα partition οεο;;;
Από ένα δίσκο 1,5 τέρα βλέπει μόνο το συγκεκριμένο recovery partition.
Υπάρχει τρόπος επαναφοράς (δωρεάν εννοώ);
Τα υπόλοιπα αρχεία τα βλέπουν κάποιες εφαρμογές αλλά απαιτούν καταβολή κόστους για να προχωρήσουν τη διαδικασία.
/ Β
Πρωτη και βασικη ερωτηση η επαναφορα με ΠΟΙΟΝ τροπο εγινε?Υποθετω καποιο προγραμμα αντιγραφων ασφαλειας της HP.
Eκανες backup στον εξωτερικο σκληρο και μετα?Εκανες επαναφορα στον αρχικο δισκο και δεν βλεπει ολα τα δεδομενα που υποτιθεται θα επρεπε να βλεπει?
Διευκρινησε το λιγο παραπανω για να εχουμε πιο πληρη εικονα.
Αν εννοεις οτι εγραψε καποιο αρχειο backup και πας να το ανοιξεις,δεν θα δεις τα περιεχομενα του γιατι γραφεται σε ενα σωρο διαφορετικες μορφες αναλογα με τον καθε κατασκευαστη.
Και επισης τι εννοεις καποιες εφαρμογες εχουν προσβαση επι πληρωμη?
Πρωτη και βασικη ερωτηση η επαναφορα με ΠΟΙΟΝ τροπο εγινε?Υποθετω καποιο προγραμμα αντιγραφων ασφαλειας της HP.
Eκανες backup στον εξωτερικο σκληρο και μετα?Εκανες επαναφορα στον αρχικο δισκο και δεν βλεπει ολα τα δεδομενα που υποτιθεται θα επρεπε να βλεπει?
Διευκρινησε το λιγο παραπανω για να εχουμε πιο πληρη εικονα.
Αν εννοεις οτι εγραψε καποιο αρχειο backup και πας να το ανοιξεις,δεν θα δεις τα περιεχομενα του γιατι γραφεται σε ενα σωρο διαφορετικες μορφες αναλογα με τον καθε κατασκευαστη.
Και επισης τι εννοεις καποιες εφαρμογες εχουν προσβαση επι πληρωμη?
Επαναφορά δεν έχει γίνει, αν είχε γίνει δεν θα αναζητούσα βοήθεια.
Όταν λέω recovery, εννοώ αυτό που ζητάει το λειτουργικό να "φτιάξει" ο χρήστης, όταν πρωτοενεργοποιήσει ένα καινούργιο μηχάνημα.
Οπότε,
μετά την εγγραφή των δεδομένων recovery στο partition του εξωτερικού σκληρού, τα υπόλοιπα partitions που υπήρχαν σε αυτόν (τον εξωτερικό σκληρό) εξαφανίστηκαν, εμφανίζεται μια μαύρη μπάρα στη γραφική απεικόνιση σε Win10, δηλαδή από 1,5TB φαίνονται μόνο τα 120MB που είναι το partition, που έγινε για να εγγραφούν τα δεδομένα του recovery.
Φαίνεται ότι όταν σε κάποιο μέσο(cd, usb, external HD κτλ) εγγράφονται δεδομένα recovery, η διαδικασία με κάποιο τρόπο "αδρανοποιεί" όλο τον υπόλοιπο διαθέσιμο χώρο που υφίσταται και τον καθιστά ανενεργό.
Όταν ο εξωτερικός σκληρός σκανάρεται από την εφαρμογή επαναφοράς των δεδομένων, νομίζω easeus λέγονταν, "βλέπει" τα δεδομένα, όμως για να προχωρήσει στην επαναφορά τους, ζητάει να αγοραστεί η εφαρμογή.
/ Β
Υποθέτω ότι το recovery χρειάζεται 120 MB, οπότε έκανε ένα partition των 120 MB. Προφανώς, και ο υπόλοιπος χώρος εκεί είναι, αλλά όχι διαθέσιμος πριν τον κάνεις διαθέσιμο. Αν πας στο disk management, θα τον δεις ολόκληρο.
Υποθέτω, ξαναλέω.
Όσον αφορά τα δεδομένα σου, αν ο σκληρός ουσιαστικά φορμαρίστηκε ολόκληρος και από πάνω συνέχισε να γίνεται εγγραφή δεδομένων (το recovery και ό,τι άλλο έχεις χρησιμοποιήσει ως τώρα), τα νέα μάλλον δεν είναι πολύ καλά. Αλλά ίσως καταφέρεις να επαναφέρεις κάποια αρχεία σου.
Vstrommer71
01/01/2018, 23:16
Επαναφορά δεν έχει γίνει, αν είχε γίνει δεν θα αναζητούσα βοήθεια.
Όταν λέω recovery, εννοώ αυτό που ζητάει το λειτουργικό να "φτιάξει" ο χρήστης, όταν πρωτοενεργοποιήσει ένα καινούργιο μηχάνημα.
Οπότε,
μετά την εγγραφή των δεδομένων recovery στο partition του εξωτερικού σκληρού, τα υπόλοιπα partitions που υπήρχαν σε αυτόν (τον εξωτερικό σκληρό) εξαφανίστηκαν, εμφανίζεται μια μαύρη μπάρα στη γραφική απεικόνιση σε Win10, δηλαδή από 1,5TB φαίνονται μόνο τα 120MB που είναι το partition, που έγινε για να εγγραφούν τα δεδομένα του recovery.
Φαίνεται ότι όταν σε κάποιο μέσο(cd, usb, external HD κτλ) εγγράφονται δεδομένα recovery, η διαδικασία με κάποιο τρόπο "αδρανοποιεί" όλο τον υπόλοιπο διαθέσιμο χώρο που υφίσταται και τον καθιστά ανενεργό.
Όταν ο εξωτερικός σκληρός σκανάρεται από την εφαρμογή επαναφοράς των δεδομένων, νομίζω easeus λέγονταν, "βλέπει" τα δεδομένα, όμως για να προχωρήσει στην επαναφορά τους, ζητάει να αγοραστεί η εφαρμογή.
/ Β
Λογικα εχει κανει καποιο ψηλου επιπεδου φορμαρισμα στον εξωτερικο.Μην πανικοβαλλεσαι.Βρες σε πρωτη φαση καποιο Get Data Back for NTFS ή βρες και κατεβασε το πολυεργαλειο Hirens Boot CD,καλυτερα η 10.4 εκδοση και καψε το σε ενα CD.Μπουταρεις τον υπολογιστη απο το CD,μπες στο μενου εργαλειων και στην ενοτητα Recovery Tools τρεξε το Get Data Back,βαλτο να ψαξει τον εξωτερικο σου με το προβλημα.Eχε καποιο αλλο αποθηκευτικο μεσο(αλλον USB δισκο πχ) συνδεδεμενο και στειλε οτι σωσει το προγραμμα στον αλλο εξωτερικο.Ξεκινα απο αυτην την λυση(θα παρει βεβαια καποιες αρκετες ωρες) και βλεπουμε.
Υπαρχει περιπτωση επισης αν ειναι πολυ καινουργιος ο υπολογιστης σου,μπορει να μην παιζει σωστα το boot cd.Αλλα ξεκινα το σαν πρωτη αποπειρα.
Κατά πάσα πιθανότητα είναι όπως τα λέει ο μπλιτζ. Αν εσύ έδωσες το συγκεκριμένο παρτίσιον ως ντεστινέισον και το πρόγραμμα το δέχτηκε, τα υπόλοιπα παρτισιονς είναι εκεί και θα φανούν με το ντισκ μανατζερ.
Υπάρχει πάντα όμως και η πιθανότητα να δέχτηκε ως ντεστινέισον μόνο τον δίσκο και να έκανε τα δικά του, οπότε μάλλον είναι μονόδρομος η ανάκτηση αρχείψν.
Εγώ θα ξεκινούσα πρώτα από τα απλά, δλδ θα προσπαθούσα να δω τα partitions με κάποιον partition manager πχ acronis και μετά θα αποφάσιζα.
macdeath_s
03/01/2018, 17:27
Για όσους δεν το πήρατε χαμπάρι https://gizmodo.com/report-all-intel-processors-made-in-the-last-decade-mi-1821728240
Από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Σε μας έχει βαρέσει συναγερμός και δεν με βλέπω να κοιμάμαι μέχρι το Σάββατο :cry:
George_Sp
03/01/2018, 17:41
Για όσους δεν το πήρατε χαμπάρι https://gizmodo.com/report-all-intel-processors-made-in-the-last-decade-mi-1821728240
Από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Σε μας έχει βαρέσει συναγερμός και δεν με βλέπω να κοιμάμαι μέχρι το Σάββατο :cry:
έλα μωρέ πως κάνεις έτσι......oh wait.....
391833
Τα καλύτερα picks σε οποιαδήποτε κατηγορία επεξεργαστών, εκτός των αυστηρώς budget, είναι Intel.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό να επηρεάζονται και AMD CPUs. Ακόμα δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες και μάλλον δε θα μάθουμε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Τα καλύτερα picks σε οποιαδήποτε κατηγορία επεξεργαστών, εκτός των αυστηρώς budget, είναι Intel.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό να επηρεάζονται και AMD CPUs. Ακόμα δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες και μάλλον δε θα μάθουμε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Δεν διαφωνώ για το ποιος είναι καλύτερος (σηκώνει αρκετή κουβέντα αυτό) αλλά προσωπικά εγώ προτιμώ έναν λίγο κατώτερο αλλά ασφαλή επεξεργαστή από τον τοπ και τρύπιο. Πάντως ναι πιθανά και οι AMD να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, θα το μάθουμε κάποια στιγμή.
macdeath_s
04/01/2018, 08:01
Δεν διαφωνώ για το ποιος είναι καλύτερος (σηκώνει αρκετή κουβέντα αυτό) αλλά προσωπικά εγώ προτιμώ έναν λίγο κατώτερο αλλά ασφαλή επεξεργαστή από τον τοπ και τρύπιο. Πάντως ναι πιθανά και οι AMD να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, θα το μάθουμε κάποια στιγμή.
Τώρα πάω για ύπνο! Άμα δουλεύεις για το σύννεφο κάτι τέτοιες μέρες τα καντήλια πάνε σε άλλο τόπο. Δν επιρρεάζει τους AMD σύμφωνα με την ενημέρωση που χαμε χτες και βάσει με όσα διάβασα στο νετ. https://lkml.org/lkml/2017/12/27/2
Και εκεί που πας σπίτι έτοιμος να ξεραθείς να σου και για το σπίτι δουλειά http://www.tomshardware.com/news/macos-flaw-full-system-compromise,36205.html
bros400pgm
04/01/2018, 08:33
Παίδες, κάτι γρηγορο. Έχω στο pc, 2 ίδια ram, των 4gb το καθένα. Τα windows (χ86) αναγνωρίζουν μόνο τα 3gb. Δεν θα έπρεπε να βλέπει 4gb; Εάν ναι, είναι θέμα ρύθμισης των windows ή από το motherboard;
Win x86 δεν αναγνωρίζουν περισσότερα από 4 GB μείον ό,τι χρησιμοποιείται για το σύστημα (συνήθως καταλήγεις στα 3-3,5).
bros400pgm
04/01/2018, 08:46
Win x86 δεν αναγνωρίζουν περισσότερα από 4 GB μείον ό,τι χρησιμοποιείται για το σύστημα (συνήθως καταλήγεις στα 3-3,5).
Δηλαδή δεν φαίνεται όντως το 1gb μέχρι τα 4; Εάν θυμάμαι καλά μέχρι 2.9 γράφει. Περίμενα ότι θα έγραφε 4.
Τσου, ανάλογα το hardware μπορεί να σου δείχνει και σημαντικά λιγότερα. Αν θες να δεις 4 γεμάτα (και περισσότερα), βάζεις x64.
bros400pgm
04/01/2018, 08:50
Τσου, ανάλογα το hardware μπορεί να σου δείχνει και σημαντικά λιγότερα. Αν θες να δεις 4 γεμάτα (και περισσότερα), βάζεις x64.
Ώρα του είναι λοιπον. Υπάρχει κάτι το οποίο είναι αρνητικό στα 64αρια; drivers, περιφερειακά, προγράμματα...
Όχι, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μη χρησιμοποιείς 64-bit λειτουργικό σήμερα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς 32-bit εφαρμογές, 99% θα παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θεωρώ δεδομένο ότι το πισί σου είναι έστω της τελευταίας 10ετίας ε. :p
EDIT: Για να μη σε πάρω στον λαιμό μου άδικα και να γίνω πιο συγκεκριμένος: τσέκαρε ότι η cpu σου υποστηρίζει 64-bit κι ότι υπάρχουν 64-bit drivers για το σύστημά σου. Το οποίο θα συμβαίνει, εκτός αν έχεις πολύ παλιό σύστημα.
Vstrommer71
04/01/2018, 09:13
Όχι, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μη χρησιμοποιείς 64-bit λειτουργικό σήμερα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς 32-bit εφαρμογές, 99% θα παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
EDIT: Για να μη σε πάρω στον λαιμό μου άδικα και να γίνω πιο συγκεκριμένος: τσέκαρε ότι η cpu σου υποστηρίζει 64-bit κι ότι υπάρχουν 64-bit drivers για το σύστημά σου. Το οποίο θα συμβαίνει, εκτός αν έχεις πολύ παλιό σύστημα.
Κι αν παιζει επισης τυχον με καποια παλια περιφερειακα(εκτυπωτες κλπ) να τσεκαρει αν εχουν drivers για 64bit.
bros400pgm
04/01/2018, 10:11
Tα παρακατω ειναι. Δεν νομιζω να εχω προβλημα.
CPU INTEL CORE I3-4160 3.60GHZ LGA1150
2 x RAM HYPERX HX316C10FB/4 4GB DDR3 1600MHZ HYPERX FURY BLACK SERIES
ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK H97 PERFORMANCE
Ευχαριστω για τις απαντησεις :beer:
Ps. Εχω ενα εκτυπωτη 10ετιας που ουτε drivers για τα 10αρια δεν πρεπει να εχει αλλα θα το παλεψω :lol:
Μια χαρά είσαι.
Δηλαδή τόσο καιρό είχες 8 GB RAM και δούλευες μόνο τα 3; ^^
bros400pgm
04/01/2018, 10:28
Μια χαρά είσαι.
Δηλαδή τόσο καιρό είχες 8 GB RAM και δούλευες μόνο τα 3; ^^
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Δουλευουν απροβληματιστα τα 10αρια απο το 2015 που πηρα τα πραματα :p:p:p:p:p
Και μετά εγώ αναρωτιέμαι γιατί η μικρομαλακή επιμένει να έχει προς πώληση ακόμα 32μπιτες εκδόσεις. Η απάντηση τελικά είναι απλή, αφού υπάρχουν ακόμα πελάτες
:bawl:
Μια απορία για εκτύπωση. Επιθυμώ να εκτυπώσω σε χαρτί χαλκομανιας σε laser εκτυπωτή. Χρειάζεται κάποιος ειδικός και καλά εκτυπωτής, υπάρχει κίνδυνος να λιώσει η ζελατίνα κατά την εκτύπωση κτλ; please advise.
Μια απορία για εκτύπωση. Επιθυμώ να εκτυπώσω σε χαρτί χαλκομανιας σε laser εκτυπωτή. Χρειάζεται κάποιος ειδικός και καλά εκτυπωτής, υπάρχει κίνδυνος να λιώσει η ζελατίνα κατά την εκτύπωση κτλ; please advise.
Υπάρχουν ειδικά χαρτιά για τέτοια χρήση και laser εκτυπωτή. Αν δεν λέει το χαρτί σου πάνω του κάπου ότι κάνει για χρήση laser μην το βάλεις, θα αχρηστευτεί ο εκτυπωτής σου
Ωραία. Άρα θέλει συγκεκριμένο χαρτί. Got it. Ευχαριστώ βασκα τέκνον μου.
KernelPanic
05/01/2018, 13:30
AMD φορέβα
:beer:
Τώρα πάω για ύπνο! Άμα δουλεύεις για το σύννεφο κάτι τέτοιες μέρες τα καντήλια πάνε σε άλλο τόπο. Δν επιρρεάζει τους AMD σύμφωνα με την ενημέρωση που χαμε χτες και βάσει με όσα διάβασα στο νετ. https://lkml.org/lkml/2017/12/27/2
Και εκεί που πας σπίτι έτοιμος να ξεραθείς να σου και για το σπίτι δουλειά http://www.tomshardware.com/news/macos-flaw-full-system-compromise,36205.html
Μιας και επηρεάζει AMD και ARM εκτός απο επεξεργαστές της Intel καθώς και όλα τα OSes παραθέτω τα παρακάτω links που έχουν περισσοτερη πληροφορία για τα Meltdown και Spectre vulnerabilities για οποιον ενδιαφέρεται...
https://meltdownattack.com/
https://www.kb.cert.org/vuls/id/584653
:a02:
George_Sp
06/01/2018, 00:17
η Dell ξεκίνησε να βγάζει bios updates για poweredge rack server systems για το συγκεκριμένο θέμα.
http://www.dell.com/support/home/en/us/debsdt1/drivers/driversdetails?driverId=78R68
λογικά βρήκαν την τρύπα και μέσα στις επόμενες μέρες θα μοιραστεί παντού το fix.
η Dell ξεκίνησε να βγάζει bios updates για poweredge rack server systems για το συγκεκριμένο θέμα.
http://www.dell.com/support/home/en/us/debsdt1/drivers/driversdetails?driverId=78R68
λογικά βρήκαν την τρύπα και μέσα στις επόμενες μέρες θα μοιραστεί παντού το fix.
Με βλέπω για μέρες κλεισμένο στο datacenter μόλις γυρίσω απο την άδεια..
Vstrommer71
06/01/2018, 13:25
Φανταζομαι οτι θα βγει κατι για mass deployment γιατι αλλιως θα σας φερνουμε φαγητο και νερο,και κανα ραντζο απο διπλα:lol:
Φανταζομαι οτι θα βγει κατι για mass deployment γιατι αλλιως θα σας φερνουμε φαγητο και νερο,και κανα ραντζο απο διπλα:lol:
Στα redhat/centos οπως το είδα στα γρήγορα (μιας κ το dakar προηγείται αυτές τις μέρες :D ) δεν θα είναι πρόβλημα, το ansible θα κάνει την δουλειά του. Στα υπόλοιπα (ουμπούντα, ντέμπιαν κλπ) που πιθανά θα πρέπει να σηκωθέι το σύστημα με κάποιο live centos εκεί θα φάμε χρόνο αλλά ευτυχώς δεν είναι πάρα πολλά..
https://www.engadget.com/2018/01/04/intel-patching-exploitable-processors/
Ενδιαφέρουσα η άμεση λύση
Εμείς να δείς μια τσαπού που μας περιμένει που έχουμε δώσει γύρω στους 600 R430-R230 poweredge ήδη κ πρέπει να βρούμε τρόπο να patch-αριστούν μηχανήματα πάνω σε βαπόρια...Ευτυχώς τα υπόλοιπα που είναι σε παραγωγή θα τα πατσάρουν λογικά απο δευτέρα...
macdeath_s
07/01/2018, 19:39
Από Linux σε εμάς το patching αφορούσε RedHat και Amazon Linux. Σε images που είναι διαθέσιμα για τα instances πελατών ξέρω ότι περιμένουν ακόμα patch της Microsoft. Επίσης το XEN3 που χουμε για hypervisor έβγαλε και αυτό patch. Σε kernel για τα περισσότερα Linux/BSD νομίζω αναμένεται patch για πολλά distributions αυτή την εβδομάδα από την Kaos. Από HP για τα Proliant που έχουμε δεν έχει έρθει ακόμη update.
macdeath_s
08/01/2018, 12:01
Καλημέρες. Το ψαξα αρκετά Google και εσωτερικά αλλά δεν...
Πώς μπορώ να δω στο Nagios τα childs ενός host μέσω CLI ? το χω σε RedHat 4.4
Μηπως θες να πεις τα childs του Nagios στο host?
macdeath_s
08/01/2018, 14:27
Μηπως θες να πεις τα childs του Nagios στο host?
Όχι :) Τα childs ενός host εννοώ. Πχ. ένα L3 swictch
Το nagios τρεχει σε ενα linuxaki, και βαραει snmp, icmp, etc πακετα στο καθε host που του εχεις πει.
Ολα αυτα ειναι στο configuration του (του καθε host που κανεις μονιτορ).
Ισως να μην καταλαβα κατι εγω καλα....
px sto δικο μου(CentOS) το εχω κανει compile και ειναι /usr/local/nagios/etc/objects/ ολα μου τα hosts και στο καθε host μεσα τι θελω να κανει monitor.