View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
σβου και ότι βρέξει...
αυτό που αναρωτιέμαι τώρα είναι τι θα γίνει στο δεύτερο email account που έχει περασμένο, αλλά τέλος πάντων, είπαμε.
Αν θα στις ξαναπερνάει εννοείς το 2ο account?E Προφανώς πρέπει πάλι να κάτσεις να κάνεις τον μπούσουλα
amyroukai
10/10/2016, 20:50
Αν θα στις ξαναπερνάει εννοείς το 2ο account?E Προφανώς πρέπει πάλι να κάτσεις να κάνεις τον μπούσουλα
Ναι αυτό φοβάμαι, ότι είναι περασμένες (νομίζω είναι mirror) στα δύο gmail που βλέπει η συσκευή και δεν ξέρω τι θα κάνει το δεύτερο... τεσπα, θα δείξει σε λίγες ώρες. θενκγιου και πάλι.
κι αφου τελειωσαμε με αυτο το θεμα να ρωτησω κι εγω :D
Φαση: παιρνω το λαπτοπ και παω στο χωριο μου. εκει δεν εχει ουτε τηλεφωνο ουτε wifi ουτε φιλος με ιντερνετ. οποτε κανω το εξης. το κινητο μου το κανω hot spot και ετσι εχω ιντερνετ στο λαπτοπ μεσω κινητου. ομως αυτη η λυση γονατιζει παρα πολυ την μπαταρια του κινητου.
και ρωταω τωρα. υπαρχει κανα μαραφετι που να του βαζω μια καρτα sim και μετα να την βαζω στο λαπτοπ ωστε να εχω κατευθειαν ιντερνετ με την καρτα sim.
λυσεις τυπου στικακια usb τις ξερω και δεν με συμφερει.
:beer:
amyroukai
10/10/2016, 21:12
μπορείς πάντα να έχεις το τηλέφωνο με ένα καλωδιάκι USB από το PC ώστε να παίρνει ρεύμα και να μην πέφτει η μπαταρία του.
κι αφου τελειωσαμε με αυτο το θεμα να ρωτησω κι εγω :D
Φαση: παιρνω το λαπτοπ και παω στο χωριο μου. εκει δεν εχει ουτε τηλεφωνο ουτε wifi ουτε φιλος με ιντερνετ. οποτε κανω το εξης. το κινητο μου το κανω hot spot και ετσι εχω ιντερνετ στο λαπτοπ μεσω κινητου. ομως αυτη η λυση γονατιζει παρα πολυ την μπαταρια του κινητου.
και ρωταω τωρα. υπαρχει κανα μαραφετι που να του βαζω μια καρτα sim και μετα να την βαζω στο λαπτοπ ωστε να εχω κατευθειαν ιντερνετ με την καρτα sim.
λυσεις τυπου στικακια usb τις ξερω και δεν με συμφερει.
Υπάρχει αυτό που λές και μπορεί να σου βγάλει η εταιρεία κινητής 2η σίμ για το ίδιο συμβόλαιο που πληρώνεις τώρα και να το έχεις για DATA μονο.π.χ. http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Vodafone-Mobile-Hotspot-R216
το πενηταρικακι δεν το γλυτωνω λογω καρτας κι οχι συμβολαιου αποτι βλεπω.
γιαυτο ρωταω αν υπαρχει κατι σαν αυτο που περιεγραψα. σιμ να μπαινει στο λαπτοπ.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου.Ακόμη και στη δουλειά οι τεχνικοί που έιναι συνέχεια εξωτερικό και χρειάζονται δεδομένα πάνω στα βαπόρια παίρνουν κάτι σαν αυτό που σου έστειλα ή κανουν το κινητό HotSpot όπως εσύ.
ενταξει το καταλαβα δεν υπαρχει κατι τετοιο. thanks :beer:
thunder ace
13/10/2016, 19:46
Παιδιά τι χρειάζομαι απο hardware για να μπορέσω να κάνω stream στο Twitch το League of Legends και ποιό είναι καλύτερο πρόγραμμα για μετάδοση; OBS ή XSplit;
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου:
Operating System
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
CPU
Intel Pentium G3420 @ 3.20GHz
Haswell 22nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (10-10-10-30)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. H97-PRO GAMER (SOCKET 1150)
Graphics
T24D390 (1920x1080@60Hz)
1024MB ATI AMD Radeon R7 200 Series (Sapphire/PCPartner)
H σύνδεσή μου είναι 30άρα (πραγματική 28άρα) και απο upload πιάνω 2.02 ταχύτητα maximum. (χωρίς να έχω κάτι άλλο ανοιχτό, πέραν του mozilla)
Καμία πρόταση, κάτι που πρέπει να αλλάξω;
Ρεμαλια ,μη γελατε....δεν ρωταω για μενα(σιγα μη παιζω LOL) για το γιο μου ειναι.
macdeath_s
13/10/2016, 19:51
Παιδιά τι χρειάζομαι απο hardware για να μπορέσω να κάνω stream στο Twitch το League of Legends και ποιό είναι καλύτερο πρόγραμμα για μετάδοση; OBS ή XSplit;
Ρεμαλια ,μη γελατε....δεν ρωταω για μενα(σιγα μη παιζω LOL) για το γιο μου ειναι.
Ναι ρε σίγουρα. :lol:
George_Sp
13/10/2016, 20:54
Για να στριμάρεις σωστά το βασικότερο είναι σταθερή σύνδεση ίντερνετ σε fastpath (ωστε να έχεις τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση με εξωτερικό) και να μην έχεις frame drops lag spikes λόγω αργού δίσκου ή οριακών fps αν σε σκηνές με πολύ δράση τα game detail settings είναι πολύ δυνατά για το hardware που έχεις.
Τρέχεις το fraps λοιπόν τεστάροντας διάφορα graphic settings και προσπαθείς να πετύχεις ομαλή ροή 60fps και πάνω. Αν δεις βουτιές στα 25-30-35 καλύτερα να ξαναδοκιμάσεις κατεβάζοντας τις λεπτομέρειες απεικόνισης.
Κατα τα άλλα το LoL έχει μικρές απαιτήσεις και στο σύστημά σου αν η εγκατάσταση είναι οκ θα τρέξει σωστά χωρίς προβλήματα ακόμα και στις υψηλότερες ρυθμίσεις.
macdeath_s
13/10/2016, 21:51
Για να στριμάρεις σωστά το βασικότερο είναι σταθερή σύνδεση ίντερνετ σε fastpath (ωστε να έχεις τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση με εξωτερικό) και να μην έχεις frame drops lag spikes λόγω αργού δίσκου ή οριακών fps αν σε σκηνές με πολύ δράση τα game detail settings είναι πολύ δυνατά για το hardware που έχεις.
Όσο ήμουν Ελλάδα θυμόμουν ότι οι πάροχοι δεν σου δίνουν fastpath by default αλλά το άλλο (νομίζω interleaved λέγεται). Επίσης νομίζω γίνεται μόνο αν δεν έχεις FTTC και παίζεις μόνο με χαλκό.
George_Sp
13/10/2016, 21:56
Όσο ήμουν Ελλάδα θυμόμουν ότι οι πάροχοι δεν σου δίνουν fastpath by default αλλά το άλλο (νομίζω interleaved λέγεται). Επίσης νομίζω γίνεται μόνο αν δεν έχεις FTTC και παίζεις μόνο με χαλκό.
στις περισσότερες περιοχές ειδικά με παλιό δίκτυο χαλκού έβαζαν interleaved για να γλιτώνουν τη γκρίνια του πελάτη από το packet loss και να τρώει το φορτίο του μοντεμάκι με ότι διορθώσεις μπορεί να κάνει.
συνήθως στα νέα ΚΑΦΑΟ με VDSL αν το ζητήσεις το κάνουν χωρίς γκρίνια.
η διαφορά στο stream-άρισμα ειδικά προς εξωτερικό είναι χαωτική.
macdeath_s
13/10/2016, 22:06
στις περισσότερες περιοχές ειδικά με παλιό δίκτυο χαλκού έβαζαν interleaved για να γλιτώνουν τη γκρίνια του πελάτη από το packet loss και να τρώει το φορτίο του μοντεμάκι με ότι διορθώσεις μπορεί να κάνει.
συνήθως στα νέα ΚΑΦΑΟ με VDSL αν το ζητήσεις το κάνουν χωρίς γκρίνια.
η διαφορά στο stream-άρισμα ειδικά προς εξωτερικό είναι χαωτική.
ΧΜ εγώ το αντίθετο ήξερα, ότι στο FTTC δεν το βάζουν. Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο βέβαια μιας και ο χαλκός είναι πιο επιρρεπής σε noise, errors κλπ. Καλή φάση αν το προσφέρουν γιατί παλιά λέγανε διάφορα κουλά. Όπως η HOL πχ που μου έβγαλε το VOIP γιατί δεν έπαιζε με VDSL άκουσον άκουσον!!!
Ευτυχώς πλέον έχουν πάψει να με απασχολούν αυτά :D Μπορεί να κάνεις 50 χρόνια να βάλεις σύνδεση γιατί είναι gtp το customer service/sales μπορεί αν έχεις πρόβλημα να έρχονται σε ένα μήνα αλλάαααα όταν παίζει!!! :beer:
370469
George_Sp
13/10/2016, 22:14
πέτα το MAC. αυτό φταίει και σου πέφτει η σύνδεση. :lol:
άκου 300-300......:moutza::cry:
macdeath_s
13/10/2016, 22:16
πέτα το MAC. αυτό φταίει και σου πέφτει η σύνδεση. :lol:
άκου 300-300......:moutza::cry:
Σπίτι το χω αυτό. Στη δουλειά πάλι οπτική αλλά dedicated οπότε 299 ακατέβατα συμμετρικό και ping 4-5ms.
George_Sp
13/10/2016, 22:20
Σπίτι το χω αυτό. Στη δουλειά πάλι οπτική αλλά dedicated οπότε 299 ακατέβατα συμμετρικό και ping 4-5ms.
πάω να κλάψω πάνω από το 56κ us robotics ακούγοντας να πιάνει γραμμή με παλμικό τόνο.
αυτές ήταν εποχές.
370471
macdeath_s
13/10/2016, 22:25
πάω να κλάψω πάνω από το 56κ us robotics ακούγοντας να πιάνει γραμμή με παλμικό τόνο.
αυτές ήταν εποχές.
370471
LOL... Σόρυ αλλά δεν έχω προλάβει κάτι πιο πρωτόγονο από ADSL.
LOL... Σόρυ αλλά δεν έχω προλάβει κάτι πιο πρωτόγονο από ADSL.
πως φαινονται τα πιτσιρικια :lol:
macdeath_s
13/10/2016, 22:43
πως φαινονται τα πιτσιρικια :lol:
πρώτο OS ήταν Windows XP. Παίζει στο γυμνάσιο να χαμε 98 αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
amyroukai
13/10/2016, 22:44
Λολ.
Δεν λέω τίποτα για αταρι και ζχ σπεκτρουμ με κασσέτες
macdeath_s
13/10/2016, 22:46
Πρέπει να ανοίξουμε άλλο thread με vintage ηλεκτρονικίλες. Ίσως βρω καμιά κασέτα από sega mega drive αλλά από PCs το πρώτο που ακούμπησα ήταν Pentium 3 οπότε 0 ενδιαφέρον.
τα μεγαλα παιχνιδια παιζανε στα 15 λεπτα LOAD. αλλες εποχες.
370474
αυτές ήταν εποχές.
370471
Πριν από κανα μήνα πέταξα 12 us robotics (2γραμμα για να έχεις 2χ56) και 24 scsi teac CD-RW X 4 και 4 Asus CD παρακαλώ, για να μην βλέπω πολλά λεφτά να κάθονται άπραγα. Τα Teac ήταν για προσωπική χρήση και είχαν αγοραστεί 90.000 δρχ έκαστο αν θυμάμαι καλά.
*** Παλμικός τόνος δεν υπάρχει ρε, ή παλμικό θα είναι το σήμα ή τονικό.
George_Sp
14/10/2016, 00:11
Πριν από κανα μήνα πέταξα 12 us robotics (2γραμμα για να έχεις 2χ56) και 24 scsi teac CD-RW X 4 και 4 Asus CD παρακαλώ, για να μην βλέπω πολλά λεφτά να κάθονται άπραγα. Τα Teac ήταν για προσωπική χρήση και είχαν αγοραστεί 90.000 δρχ έκαστο αν θυμάμαι καλά.
*** Παλμικός τόνος δεν υπάρχει ρε, ή παλμικό θα είναι το σήμα ή τονικό.
κάνα plextor άμα έχεις μη πετάξεις plz...
με τέτοιο κεφάλι καζάνι που έχω αυτές τις ημέρες πάλι καλά που δε το πα και γραμμικη Β :lol:
370474
Μπορούσες να ρυθμίσεις αζιμούθιο σε αυτό το κασσετοφωνάκι;
( σωστά θυμάμαι; )
με τέτοιο κεφάλι καζάνι που έχω αυτές τις ημέρες πάλι καλά που δε το πα και γραμμικη Β :lol:
Τα Plextor ta 8X έφυγαν στην ανακύκλωση κατά την μετακόμιση, τα περισσότερα με κατεστραμμένες κεφαλές. Και αυτά scsi. Και αυτά πληρωμένα έναν σκασμό λεφτά.
370474
Έχω ακόμα στο πατάρι τον Amstrad με την ενσωματωμένη υποδοχή για την κασσέτα και καμμια 7-άρα παιχνίδια...θέλω να δώ αν δουλεύει απο περιέργεια..
Λετ μι τσέκ πλήζ,νομίζω έχω κρατήσει το παλιό μου κάπου...
Μπορούσες να ρυθμίσεις αζιμούθιο σε αυτό το κασσετοφωνάκι;
( σωστά θυμάμαι; )
σωστα θυμασαι αλλα μονο τα καλα κασσετοφωνα. αυτο που βλεπεις ηταν της πλακας αλλα μια χαρα τα φορτωνε τα παιχνιδια.
@ΗΑΥΑΤΕ. καλα οταν βγηκε αυτο το μαραφετι ο amstrad με την δισκετα ομως, εκεινη την εποχη ηταν σαν να κανεις μεταβαση απο c50 σε χαγιαμπουσα :lol::lol:
σωστα θυμασαι αλλα μονο τα καλα κασσετοφωνα. αυτο που βλεπεις ηταν της πλακας αλλα μια χαρα τα φορτωνε τα παιχνιδια.
@ΗΑΥΑΤΕ. καλα οταν βγηκε αυτο το μαραφετι ο amstrad με την δισκετα ομως, εκεινη την εποχη ηταν σαν να κανεις μεταβαση απο c50 σε χαγιαμπουσα :lol::lol:
Τα έχω ζήσει....το κορυφαίο ήταν οτι φίλοι μου είχαν κανα Atari ST ή κανα 486 και εγώ πήγαινα βόλτα έπινα καφέ και γύριζα για να έχει τελειώσει το Loading...Τα έχω ζήσει και τα 2...
370523
αυτό εχω ακόμα στο μουσείο..
υ.γ. Ακόμα δε ξεχνώ χριστούγγενα του '90 που μου έφερε τότε ο παππούς το ΑΤΑΡΙ 2600....δάκρυα χαράς κύλησαν στο πρόσωπο λές και μου αγοράσανε το καλύτερο δώρο του κόσμου...πρέπει να είχα κατασκηνώσει στην τηλεόραση κανα 3ήμερο και να μην αφήνω κανέναν να δεί
υ.γ. Ακόμα δε ξεχνώ χριστούγγενα του '90 που μου έφερε τότε ο παππούς το ΑΤΑΡΙ 2600....δάκρυα χαράς κύλησαν στο πρόσωπο λές και μου αγοράσανε το καλύτερο δώρο του κόσμου...πρέπει να είχα κατασκηνώσει στην τηλεόραση κανα 3ήμερο και να μην αφήνω κανέναν να δεί
Έχω λειτουργικότατο Atari 2600 με 4 χειριστήρια και 18 παιχνίδια. ^^
Έχω λειτουργικότατο Atari 2600 με 4 χειριστήρια και 18 παιχνίδια. ^^
Ποιός σου είπε οτι το πέταξα; χαχαχαχαχα.Αυτό είναι κειμήλιο ρε,είναι το δώρο μου όταν ήμουν 6 χρονών...Θα το κρατήσω για πάντα.Θυμάται κανείς που αντιγράφανε πλακέτες τότε και βάζανε σε 1 δισκέτα για ATARI καμμια 20-αρα παιχνίδια; είχαμε ένα ηλεκτρονικό στη γειτονιά που κάνανε τέτοια πατέντα για να γλυτώσουμε να κατεβούμε στο Μινιόν να πάρουμε αυθεντικό παιχνίδι...
George_Sp
15/10/2016, 16:33
Ένα λινκ-άκι για τους κομπιουτεράδες....
http://www.gwan.com/blog/20160405.html
AUFGEBRACHT
15/10/2016, 19:30
Ερώτηση προς κομπιουτεράδες: Πριν λίγο καιρό στο ρούτερ της HOL (ένα ΖΤΕ) άλλαξα τους default κωδικούς με δικούς μου και δυστυχώς χάθηκε το χαρτάκι που τους είχα σημειώσει. Μπορεί να ανακτηθούν με κάποιον τρόπο ή πρέπει να κάνω reset το ρούτερ για να επανέλθει στους default κωδικούς και να αποκτήσω πάλι πρόσβαση; Ευχαριστώ.
Ήρθαν στα χέρια μου, από επαγγελματικά δώρα, δυο laptop. Καινούργια σφραγισμένα στα κουτιά τους.
Το ένα είναι αυτό: HP Notebook 14-am005nv http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-pavilion-14-am005nv-n3060-4gb-500gb-white-x5d30ea-1184661.html
Και το άλλο: Lenovo G40-30 N2840 http://www.skroutz.gr/s/6660045/Lenovo-G40-30-N2840-2GB-500GB-W8.html?from=catspan&keyphrase=Lenovo+G40-30
Σκέφτομαι λοιπόν μήπως τα πάω σε κάποιο μαγαζί για ανταλλαγή για ένα καλύτερο.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μπάτζετ για να πήγαινα σε κάτι πραγματικά καλύτερο. Το ερώτημα λοιπόν είναι, θα έχει ουσιαστική διαφορά ένα laptop που προέκυπτε από το κόστος αυτών των δυο, και αν ναι έχετε κάτι να προτείνετε. Ή οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο είναι μικρές, και καλύτερα να μείνω με δυο;
George_Sp
15/10/2016, 20:02
Ερώτηση προς κομπιουτεράδες: Πριν λίγο καιρό στο ρούτερ της HOL (ένα ΖΤΕ) άλλαξα τους default κωδικούς με δικούς μου και δυστυχώς χάθηκε το χαρτάκι που τους είχα σημειώσει. Μπορεί να ανακτηθούν με κάποιον τρόπο ή πρέπει να κάνω reset το ρούτερ για να επανέλθει στους default κωδικούς και να αποκτήσω πάλι πρόσβαση; Ευχαριστώ.
αναγκαστικά reset να επανέλθει στα default.
Ήρθαν στα χέρια μου, από επαγγελματικά δώρα, δυο laptop. Καινούργια σφραγισμένα στα κουτιά τους.
Το ένα είναι αυτό: HP Notebook 14-am005nv http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-pavilion-14-am005nv-n3060-4gb-500gb-white-x5d30ea-1184661.html
Και το άλλο: Lenovo G40-30 N2840 http://www.skroutz.gr/s/6660045/Lenovo-G40-30-N2840-2GB-500GB-W8.html?from=catspan&keyphrase=Lenovo+G40-30
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μπάτζετ για να πήγαινα σε κάτι πραγματικά καλύτερο. Το ερώτημα λοιπόν είναι, θα έχει ουσιαστική διαφορά ένα laptop που προέκυπτε από το κόστος αυτών των δυο, και αν ναι έχετε κάτι να προτείνετε. Ή οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο είναι μικρές, και καλύτερα να μείνω με δυο;
δυστυχώς και τα 2 καίνε κάρβουνο. οι επεξεργαστές Ν είναι κάκιστοι και δε τραβάνε.
τα πουλάς και τα 2 σφραγισμένα με τις αποδείξεις τους -50ευρώ έκαστο δηλαδή περίπου 450ευρώ και τσιμπάς ένα τέτοιο που είναι η μέρα με τη νύχτα.
http://www.mgmanager.gr/notebooks/56446-dell-vostro-15-3559-i5-6200u1564gb500gbw10-home-en-1y-30-days-mcafeems-office-trial.html
Inode: και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς :-)
https://github.com/torvalds/linux/blob/master/fs/inode.c
AUFGEBRACHT
15/10/2016, 20:13
αναγκαστικά reset να επανέλθει στα default.
Tο password όμως για το wifi παραμένει το ίδιο ε; Ή αλλάζει κι αυτό;
George_Sp
15/10/2016, 20:13
Tο password όμως για το wifi παραμένει το ίδιο ε; Ή αλλάζει κι αυτό;
γυρίζει κι αυτό στο default.
AUFGEBRACHT
15/10/2016, 20:16
γυρίζει κι αυτό στο default.
Ευχαριστώ :wave2:
Όπως σου είπε και ο Γιώργος είναι πολύ χαμηλών δυνατοτήτων και τα δύο ΝΒ, επίσης ένα μαγαζί για να δεχτεί να πάρει από ιδιώτη ανταλλαγή και όχι με τιμολόγιο που θα έχει και την ισχύ εγγύησης, θα πρέπει να έχει σημαντικό όφελος. Είναι πολλά αυτά που ρισκάρει. Υπολόγιζε ότι δεν θα πάρεις πολύ πάνω από την μισή αξία τους, οπότε το ποσό που συγκεντρώνεις και πάλι δεν φτάνει για κάτι αξιοπρεπές. Καλύτερα να τα πουλήσεις μόνος σου σαν καινούρια βάζοντας αγγελίες σε διάφορα σάιτς και όταν έχεις τον παρά κοιτάς για αγορά καινούριου.
thunder ace
15/10/2016, 22:05
ριξτα στο ινσομνια
macdeath_s
16/10/2016, 03:14
Lol στο σχόλιο του για την 7η ερώτηση :bawl: την οποία νομίζω του τη διατυπώσαν λάθος. Αν δώσεις την εντολή kill χωρίς attributes τότε όντως στέλνει το signal TERM αλλά δεν τον ρωτάει αυτό. Eπίσης σε κάποια σημεία, ο recruiter, ήταν δυσκοίλιος και αυστηρός με τις λέξεις αλλά στο 10 που τον ρωτάει ουσιαστικά πώς γίνεται establish TCP connection μιλάει για packets ενώ ο σωστός όρος είναι segments εφόσον μιλάμε για TCP (datagrams για UDP).
Ξέρω μετα βίας τις μισές ερωτήσεις από όσες τον ρώτησε αλλά μήπως τον ρώταγε ολίγον μαλακίες για Director Engineering στην Google ? :sick:
Lol στο σχόλιο του για την 7η ερώτηση :bawl: την οποία νομίζω του τη διατυπώσαν λάθος. Αν δώσεις την εντολή kill χωρίς attributes τότε όντως στέλνει το signal TERM αλλά δεν τον ρωτάει αυτό. Eπίσης σε κάποια σημεία, ο recruiter, ήταν δυσκοίλιος και αυστηρός με τις λέξεις αλλά στο 10 που τον ρωτάει ουσιαστικά πώς γίνεται establish TCP connection μιλάει για packets ενώ ο σωστός όρος είναι segments εφόσον μιλάμε για TCP (datagrams για UDP).
Ξέρω μετα βίας τις μισές ερωτήσεις από όσες τον ρώτησε αλλά μήπως τον ρώταγε ολίγον μαλακίες για Director Engineering στην Google ? :sick:
To θέμα δεν είναι μόνο πως τον ρώταγε μαλακίες αλλά το ο,τι δεν ήξερε να εκτιμήσει τις απαντήσεις που λάμβανε. Όταν υποτίθεται κάνεις τεχνική συνέντευξη και δεν μπορείς να κατανοήσεις τι είναι αυτά που ρωτάς και απλά στηρίζεσαι σε ένα χαρτί που σου έχουν δώσει τότε μάλλον το παιχνίδι έχει χαθεί.
Δεινόσαυρος
16/10/2016, 13:08
Όταν [] δεν μπορείς να κατανοήσεις τι είναι αυτά που ρωτάς και απλά στηρίζεσαι σε ένα χαρτί που σου έχουν δώσει τότε μάλλον το παιχνίδι έχει χαθεί.
« Μάλλον»...
Why is quicksort the best sorting method? :a018:
No it's not synchronize and acknowledge (0x02,0x10,0x12), it's SYN, ACK and SYN-ACK...
You should learn the Linux function calls, how the TCP/IP stack works, and what big-O means to eventually qualify if you are interviewed at a later time. Good luck, bye. :rotflmao:
Τα περίφημα λόγια του Τραμπάκουλα έρχονται στον νου... «Ανατρίχιασ'»
Δεινόσαυρος
16/10/2016, 13:43
Προτεινόμενες ανταπαντήσεις...
1) Thanks for calling Dave, though your name is not really Dave, is it? Be honest, Devasharmasurya!
2) Please confirm that your employer is not actually Google, but a call centre 50 km outside Bangalore, in the beautiful Indian countryside.
3) Is it true that you are being paid 20 Indian Rupees for every interview you conduct? *
4) Have you written at least one program in C to print "Hello World" when you were at school? **
* If not, raise it at a tribunal, you are being cheated
** If not, you are probably not qualified to conduct this interview, and got this job with a βυσμα you naughty boy.
macdeath_s
16/10/2016, 14:24
To θέμα δεν είναι μόνο πως τον ρώταγε μαλακίες αλλά το ο,τι δεν ήξερε να εκτιμήσει τις απαντήσεις που λάμβανε. Όταν υποτίθεται κάνεις τεχνική συνέντευξη και δεν μπορείς να κατανοήσεις τι είναι αυτά που ρωτάς και απλά στηρίζεσαι σε ένα χαρτί που σου έχουν δώσει τότε μάλλον το παιχνίδι έχει χαθεί.
Δυστυχώς έχω ακούσει κι από άλλους, για μεγάλες αντίστοιχες εταιρίες που τα πρώτα interviews τα κάνει κάποιος άσχετος από το HR. Είναι λίγο κρίμα η αλήθεια είναι.
George_Sp
16/10/2016, 20:17
golden arian
17/10/2016, 01:42
Επειδή στην δουλειά μας προμηθεύσανε πλέον με iPhone αντί για Samsung που είχαμε μέχρι πρότινος και η ασχετοσύνη μου από κινητά και γενικώς τεχνολογία τσακίζει κόκκαλα, γνωρίζει κανείς εάν είναι εφικτή η μεταφορά συνομιλιών και αρχείων whatsapp και viber από android σε ios?
George_Sp
17/10/2016, 01:54
Επειδή στην δουλειά μας προμηθεύσανε πλέον με iPhone αντί για Samsung που είχαμε μέχρι πρότινος και η ασχετοσύνη μου από κινητά και γενικώς τεχνολογία τσακίζει κόκκαλα, γνωρίζει κανείς εάν είναι εφικτή η μεταφορά συνομιλιών και αρχείων whatsapp και viber από android σε ios?
https://support.viber.com/customer/portal/articles/1334452-how-to-create-a-backup-file-of-your-messages
https://www.whatsapp.com/faq/en/android/20887921
golden arian
17/10/2016, 02:06
https://support.viber.com/customer/portal/articles/1334452-how-to-create-a-backup-file-of-your-messages
https://www.whatsapp.com/faq/en/android/20887921
Τα έχω δει αυτά αλλά δυστυχώς από αυτά που κατάλαβα και δοκίμασα είναι ότι δυστυχώς δεν γίνεται λόγω διαφορετικού λογισμικού (από android σε ios) και έλεγα μήπως κάποιος εδώ μέσα το έχει επιχειρήσει και έχει βρει λύση διότι εγώ δεν βγάζω άκρη.
ΧΜ εγώ το αντίθετο ήξερα, ότι στο FTTC δεν το βάζουν. Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο βέβαια μιας και ο χαλκός είναι πιο επιρρεπής σε noise, errors κλπ. Καλή φάση αν το προσφέρουν γιατί παλιά λέγανε διάφορα κουλά. Όπως η HOL πχ που μου έβγαλε το VOIP γιατί δεν έπαιζε με VDSL άκουσον άκουσον!!!
Ευτυχώς πλέον έχουν πάψει να με απασχολούν αυτά :D Μπορεί να κάνεις 50 χρόνια να βάλεις σύνδεση γιατί είναι gtp το customer service/sales μπορεί αν έχεις πρόβλημα να έρχονται σε ένα μήνα αλλάαααα όταν παίζει!!! :beer:
370469
Tώρα που το θυμήθηκα.. Σε έχω κουφάλα :cool:
371047
thunder ace
18/10/2016, 10:08
αδελφια,ποια απο τις δυο:
http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/768413-msi-gtx-650-2gb-oc-edition-gddr5/
http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/761125-gigabyte-gtx650-2gb-oc-edition/
εχουν διαφορα η ειναι ιδιες;
Ίδιο chipset, διαφορετικές εταιρείες. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, η GB φαίνεται ελαφρώς πιο υπερχρονισμένη.
macdeath_s
18/10/2016, 12:24
371047
Loool (για το κουφάλα). Τι είναι αυτό ? Photoshop ή Vectoring ? Έχουμε και gigabit εδώ ακόμη και σε FTTH αλλά είπα να μη το χέσω και (προς το παρόν) είμαι στα 300. Μήπως συνδέθηκες στο ίδιο switch με τον ping server ? :bawl::bawl::bawl:
George_Sp
18/10/2016, 12:28
αδελφια,ποια απο τις δυο:
http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/768413-msi-gtx-650-2gb-oc-edition-gddr5/
http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/761125-gigabyte-gtx650-2gb-oc-edition/
εχουν διαφορα η ειναι ιδιες;
ίδιες ουσιαστικά αλλά η υλοποίηση του συστήματος ψύξης είναι λίγο πιο καλή της Giga. Γενικά σαν Vendor θεωρείται και πιο αξιόπιστος η Gigabyte από την MSI.
Loool (για το κουφάλα). Τι είναι αυτό ? Photoshop ή Vectoring ? Έχουμε και gigabit εδώ ακόμη και σε FTTH αλλά είπα να μη το χέσω και (προς το παρόν) είμαι στα 300. Μήπως συνδέθηκες στο ίδιο switch με τον ping server ? :bawl::bawl::bawl:
Ουτε photoshop, ούτε vectoring, 4x10G και ο ookla server στα 15χμ απόσταση περίπου (γι'αυτό και το 1ms), το bottleneck είναι το PC :D (εντάξει, κλέβω λίγο γιατί είμαι στο γραφείο αλλά δεν έχει σημασία :P )
thunder ace
18/10/2016, 13:43
Ευχαριστω παιδια.
371047
Nταξ αυτές τις μλκίες ποστάρετε και μας έρχεται να πετάξουμε από μία βόμβα σε καθέναν σας να ησυχάσουμε. Άκου 1ms
thunder ace
19/10/2016, 08:43
Καλημερα. cpu i5 4460--i3 4170 ζηταω για να τελειωσει μια συνθεση.
Αν καποιος εχει εναν απο τους δυο και τον πουλαει,ας ριξει ενα μηνυμα.
bros400pgm
19/10/2016, 09:32
Για να επανελθω στο παρακατω με την λυση (ελπιζω να αντεξει :smokin:), εδωσα στο DHCP του router wr941 σαν default getaway την ip του (LAN 192.168.3.1) και σαν primary DNS την ip του modem router 192.168.1.1
Yποψιν, ειχα δοκιμασει πριν και ορισμενες λυσεις που προτειναν στο διαδικτυο (αλλαγη μιας τιμης στην registry για το δικτυο), χωρις επιτυχια ομως, οποτε μπορει να συνεβαλε και αυτο.
Μαι βοηθεια απο οποιον γνωριζει:
Εχω ενα Modem/router linksys td-w8970. Πανω σε αυτο εχω συνδεσει μεσω καλωδιου ενα router linksys tl-wr941n για να εχω νετ σε αλλο χωρο.
To προβλημα που εχω και ειναι μονο με το netbook και το tablet με win10, ειναι οτι με DHCP πανω στο ρουτερ 941 το βλεπει σαν public network και δεν εχω ιντερνετ. Με android ειμαι κομπλε, ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ;).
Tο modem εχει ip 192.168.1.1 και το router 192.168.3.1
Στο WAN του router εχω βαλει στατικη IP, με διευθυνση 192.168.1.10 και default getway 192.168.1.1
Το DHCP στο router ειναι ενεργοποιημενο με διευθυνσεις 192.168.3.50-55
ΕΑΝ βαλω καρφωτη ip δουλευουν αμφοτερα.
ΕΑΝ βαλω στο address reservation την MAC address για μονιμο leasing και ουσιαστικα παιρνει συγκεκριμενη ip (του εχω δωσει 192.168.3.56) δεν δουλευει.
Εχω δοκιμασει διαφορους τροπους να αλλαξω το public σε home network (βλεπωντας διαφορους οδηγους στο νετ), χωρις επιτυχια.
Σε laptop με win7 δουλευει μια χαρα (ισως ειχε χρειαστει να κανω το προφιλ απο public σε home, αλλα ηταν ευκολο).
thunder ace
21/10/2016, 17:28
Ρε παληκαρια,μηπως εχει καποιος καμμια καρτουλα γραφικων low profile,που να μπορει να παιζει μεχρι lol.
Επειδη λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν, δινω εναν cpu E6750 +Ψυκτρα +DDR2 1gb x 2τεμ.
thunder ace
22/10/2016, 10:51
Καλημερα.
Εχουμε συνδεση στον ΟΤΕ ,30αρα(τοσο δινει στην περιοχη,δεν εχει 50αρα).Κανω speedtest και μου δειχνει 28 download και 2 upload.
Yπαρχει περιπτωση να εχουμε μεγαλυτερο upload (το download δεν μας νοιαζει);
Μπορει να γινει κατι;
Σορρυ αν οι ερωτησεις ειναι λιγο ακυρες,αλλα δεν εχω και τοσες γνωσεις.
Καλημερα.
Εχουμε συνδεση στον ΟΤΕ ,30αρα(τοσο δινει στην περιοχη,δεν εχει 50αρα).Κανω speedtest και μου δειχνει 28 download και 2 upload.
Yπαρχει περιπτωση να εχουμε μεγαλυτερο upload (το download δεν μας νοιαζει);
Μπορει να γινει κατι;
Σορρυ αν οι ερωτησεις ειναι λιγο ακυρες,αλλα δεν εχω και τοσες γνωσεις.
Μια χαρά είναι το up σου. Σε 30αρι παίζει μαξ 2,5.
thunder ace
22/10/2016, 11:02
Μια χαρά είναι το up σου. Σε 30αρι παίζει μαξ 2,5.
Αμ δεν ειναι μια χαρα:(.Χρειαζεται περισσοτερο για να γινει σωστο streaming(απ οτι λεει ο υιος)
Αμ δεν ειναι μια χαρα:(.Χρειαζεται περισσοτερο για να γινει σωστο streaming(απ οτι λεει ο υιος)
Να βρει να κάνει κάτι άλλο ο υιος. Αλλιώς βάλε ένα 4αρι SHDSL με κανά 400αρι το μήνα.
Σορρυ που σου γράφω έτσι αλλά αφενός δε πρόκειται να παίξει παραπάνω το up αφετέρου υπάρχουν και άλλα πράγματα να κάνει κάποιος. Στη τελική ας παίζει αλλά ας μη στριμάρει τα games του. Δε το κατάλαβα ποτέ αυτό με τους "θεατές".
:wave2:
thunder ace
22/10/2016, 11:13
Να βρει να κάνει κάτι άλλο ο υιος. Αλλιώς βάλε ένα 4αρι SHDSL με κανά 400αρι το μήνα.
Σορρυ που σου γράφω έτσι αλλά αφενός δε πρόκειται να παίξει παραπάνω το up αφετέρου υπάρχουν και άλλα πράγματα να κάνει κάποιος. Στη τελική ας παίζει αλλά ας μη στριμάρει τα games του. Δε το κατάλαβα ποτέ αυτό με τους "θεατές".
:wave2:
ξερεις τι χρημα παιζει μεσω των games;
Θα μου πεις "εδω ειναι Ελλαδα"(και θαχεις και δικιο)αλλα μια προσπαθεια δεν ειναι κακο να γινει.
George_Sp
22/10/2016, 11:56
Να κάτσει να φτιάξει τις ρυθμίσεις με οδηγούς των παιχνιδιών πως να στριμάρει σωστά σε σύνδεση με αδύναμο upload. Είναι προτιμότερο να δώσει στριμ που δε θα κολλάει και ας χάνει λίγο σε ποιότητα μετάδοσης, παρά όλα τέρμα HD vid HD voice HD sound και να κολλάει η σύνδεση κάθε 20-30secs.
Η γραμμή γύρισε σε fastpath ή την αφήσατε interleaved?
Ο γιος όμως γενικά καλό είναι να μην έχει απαιτήσεις κορυφαίων Streamers. Ελλάδα δεν έχουμε υποδομές στο 90% των περιοχών για να ανταγωνιστεί σε ποιότητα ευρυζωνικής σύνδεσης κάποιον Γερμανό-Ολλανδό-Σουηδό κλπ.
thunder ace
22/10/2016, 12:05
Να κάτσει να φτιάξει τις ρυθμίσεις με οδηγούς των παιχνιδιών πως να στριμάρει σωστά σε σύνδεση με αδύναμο upload. Είναι προτιμότερο να δώσει στριμ που δε θα κολλάει και ας χάνει λίγο σε ποιότητα μετάδοσης, παρά όλα τέρμα HD vid HD voice HD sound και να κολλάει η σύνδεση κάθε 20-30secs.
Η γραμμή γύρισε σε fastpath ή την αφήσατε interleaved?
Ο γιος όμως γενικά καλό είναι να μην έχει απαιτήσεις κορυφαίων Streamers. Ελλάδα δεν έχουμε υποδομές στο 90% των περιοχών για να ανταγωνιστεί σε ποιότητα ευρυζωνικής σύνδεσης κάποιον Γερμανό-Ολλανδό-Σουηδό κλπ.
Ναι ,εχει κατεβασει την αναλυση για να μην εχει "κολληματα".
Τωρα αμα σου πω οτι ξερω τι ειναι το fastpath κλπ θα σε κοροιδεψω(αλλα μαθαινω ευκολα και θα το φτιαξω)
Το ξερω οτι ειμαστε πισω απο τους Ευρωπαιους,αλλα δεν το βαζουμε (ευκολα)κατω.
Ευχαριστω.
Τωρα αμα σου πω οτι ξερω τι ειναι το fastpath κλπ θα σε κοροιδεψω(αλλα μαθαινω ευκολα και θα το φτιαξω)
Interleave ειναι μια μέθοδος διόρθωσης λαθών της γραμμής που όμως επιφέρει ένα delay που ξεκινάει απο 5ms και μπορεί να φτάσει εώς και 30-40ms σε κάποιες περιπτώσεις. Πάρε τηλ στην εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σου και ζήτα να σου αλλάξουν το profil της γραμμής σου σε fastpath αν ειναι interleaved καθώς δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος. Αν όμως η γραμμή σου δεν έχει πολύ καλή ποιότητα μπορεί να έχεις απο packet loss μέχρι αποσυνδέσεις (αν και συνήθως με το vdsl τετοια προβλήματα έχουν μειωθεί αρκετά και συνήθως οφείλονται πλέον σε κακή εσωτερικη καλωδίωση του σπιτιού/πολυκατοικίας κλπ)
George_Sp
22/10/2016, 15:36
Interleave ειναι μια μέθοδος διόρθωσης λαθών της γραμμής που όμως επιφέρει ένα delay που ξεκινάει απο 5ms και μπορεί να φτάσει εώς και 30-40ms σε κάποιες περιπτώσεις. Πάρε τηλ στην εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σου και ζήτα να σου αλλάξουν το profil της γραμμής σου σε fastpath αν ειναι interleaved καθώς δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος. Αν όμως η γραμμή σου δεν έχει πολύ καλή ποιότητα μπορεί να έχεις απο packet loss μέχρι αποσυνδέσεις (αν και συνήθως με το vdsl τετοια προβλήματα έχουν μειωθεί αρκετά και συνήθως οφείλονται πλέον σε κακή εσωτερικη καλωδίωση του σπιτιού/πολυκατοικίας κλπ)
του το πρότεινα και είχα εξηγήσει τους λόγους όπως σωστά έγραψες γιατί σε κάποιο μήνυμα παλιότερα έγραψε οτι έχει VDSL και ψαχνότανε για streaming.
thunder ace
22/10/2016, 17:55
του το πρότεινα και είχα εξηγήσει τους λόγους όπως σωστά έγραψες γιατί σε κάποιο μήνυμα παλιότερα έγραψε οτι έχει VDSL και ψαχνότανε για streaming.
Εδω ενα δικιο το εχεις.
Δεν ξερω γιατι προσπερασα τα γραφομενα σου:a31:
George_Sp
22/10/2016, 19:45
δε πειράζει. και γω πολλές φορές από ταχύτητα ή κούραση άλλα διαβάζω εδώ μέσα και άλλα καταλαβαίνω.
τσεκάρετε το fastpath της γραμμής. κάντε και ένα fine tuning των ρυθμίσεων gaming και streaming και αν πάλι δε σηκώνει η κατάσταση κοιτάς για 2πλή γραμμή και router που να συνδυάζει 2 wan connections με line load balance.
thunder ace
23/10/2016, 11:53
δε πειράζει. και γω πολλές φορές από ταχύτητα ή κούραση άλλα διαβάζω εδώ μέσα και άλλα καταλαβαίνω.
τσεκάρετε το fastpath της γραμμής. κάντε και ένα fine tuning των ρυθμίσεων gaming και streaming και αν πάλι δε σηκώνει η κατάσταση κοιτάς για 2πλή γραμμή και router που να συνδυάζει 2 wan connections με line load balance.
Καλημερα ηδη απο εχθες καναμε τις απαραιτητες κινησεις.Ιδωμεν.
Για πείτε οι γνώστες, προτείνετε NAS σκληρό για κανονική, σπιτική χρήση;
Για πείτε οι γνώστες, προτείνετε NAS σκληρό για κανονική, σπιτική χρήση;
Απο την προσωπική μου εμπειρία και μόνο:
Για λόγους ταχύτητας, αν μπορείς να το έχεις με ethernet καθώς και την συσκευή/ες που θα το χρησιμοποιεί είναι καλά. Συμφέρει αν έχεις τουλάχιστον 2 συσκευές που να τον βλέπουν. Με wifi αρχίζουν τα δύσκολα, η χωρητικότητα του ασύρματου μοιράζεται από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, άρα άν κάποια συσκευή κάνει μεγάλη χρήση του NAS τότε οι άλλες θα έχουν χαμηλώτερη ταχύτητα.
Απο άποψη τιμής, ένας εξωτερικός usb περίπου στα 2TB πάει 100 ευρώ ένα αντοίστοιχο nas θα είναι στα 200 ευρώ. Για μεγάλα αρχεία το usb (αν είναι και usb3.0) θα έχει πολύ καλύτερη ταχύτητα.
Μάλλον δεν ήμουν σαφής. Δεν έχω NAS, δε με ενδιαφέρει. Θέλω να τον χρησιμοποιήσω στο desktop μου (εσωτερικό 3.5''). Ουσιαστικά θέλω έναν 3-4 TB σκληρό και, σε φυσιολογικές τιμές, βρίσκω μόνο NAS.
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει σε WD οι σειρές Purple και Blue σε 3.5 που έχουν 4-6TB, στις μεγάλες αλυσίδες ή στο skroutz.
Μάλλον δεν ήμουν σαφής. Δεν έχω NAS, δε με ενδιαφέρει. Θέλω να τον χρησιμοποιήσω στο desktop μου (εσωτερικό 3.5''). Ουσιαστικά θέλω έναν 3-4 TB σκληρό και, σε φυσιολογικές τιμές, βρίσκω μόνο NAS.
Θα μάθω και απο την δουλειά καμμια καλή οικονομική πρόταση γιατί έχει ο ΙΤ 1-2 που κάνει και τα backup εβδομάδας απο τον σέρβερ και θα σε πώ.
Δεν νομίζω να έχεις θέμα πέρα απο την ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση (σε σχέση με έναν απο τους σύχρονους οικονομικούς desktop) ίσα ίσα που οι NAS oriented έχουν θεωρητικά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Eπίσης χάνουν λίγο στις επιδώσεις σε σχέση με κάποια γρήγορα μοντέλα.
Μια βοήθεια κι εδώ....
Έχω τον dell Ν5110 εδώ και 6-7 χρόνια αν θυμάμαι καλά....του έκανα φορμάτ προχθές και του πέρασα "καθαρά" παράθυρα κατέβασα από το μητρικό site τους drivers και όλα οκ εκτός από τους USB drivers που παίζουν πουθενά.....μπορεί κάποιος ένα link;
Επίσης επειδή είναι αυτής της ηλικίας πλέον θέλει ένα καλό καθάρισμα στα σωθικά του (ενδεχομένως να έχει σταματήσει να λειτουργεί το ανεμιστηράκι καθώς δεν ακούω και πολλά :D ) γιατί ζεσταίνεται υπερβολικά μετά από λίγη ώρα και σβήνει για να προστατευτεί.
Επειδή μπικικίνια δεν παίζουν, (εδω δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω τον ρημάδι τον SSD....) για το άνοιγμά του από κάτω τι να προσέξω; κρύβει εκπλήξεις;
Έχω συναρμολογήσει αρκετά desktop αλλά πρώτη φορά θα προβώ σε άνοιγμα λαπτοπ.....
Thanks
Επίσης επειδή είναι αυτής της ηλικίας πλέον θέλει ένα καλό καθάρισμα στα σωθικά του (ενδεχομένως να έχει σταματήσει να λειτουργεί το ανεμιστηράκι καθώς δεν ακούω και πολλά :D ) γιατί ζεσταίνεται υπερβολικά μετά από λίγη ώρα και σβήνει για να προστατευτεί.
Επειδή μπικικίνια δεν παίζουν, (εδω δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω τον ρημάδι τον SSD....) για το άνοιγμά του από κάτω τι να προσέξω; κρύβει εκπλήξεις;
Thanks
Βρες ένα youtube video και ακολούθησέ το. Δεν είναι κάτι τρομερό, αν γνωρίζεις 2 βασικά πράγματα.
Βάλε μια τάξη στις βίδες που βγάζεις. Ξέρεις ότι έχεις κάνει λάθος, όταν έχεις κλείσει τα πάντα και έχουν περισσέψει 5-6. :p
amyroukai
24/10/2016, 14:58
https://www.youtube.com/results?search_query=dell+n5110+disassembly
https://www.youtube.com/results?search_query=dell+n5110+disassembly
Πρέπει να το κάνω φύλλο-φτερό για ένα απλό καθάρισμα; :uplate: ψιλομπελά το κόβω....
Για τους drivers μπορούμε να κάνουμε κάτι;
amyroukai
24/10/2016, 15:25
δεν ξέρω ρε μαν...
https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=dell%20n5110%20usb%20drivers
τίποτα δηλαδή δεν σου ταιριάζει; έχει και από την επίσημη dell αρχεία!
δεν ξέρω ρε μαν...
https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=dell%20n5110%20usb%20drivers
τίποτα δηλαδή δεν σου ταιριάζει; έχει και από την επίσημη dell αρχεία!
την γκαβομάρα μου μέσα....δεν το είχα δει, ευχαριστώ.
Θα το παλέψω κι οτι βγει.
Και νόμιζα ότι με ένα απλό άνοιγμα από κάτω και ένα καλό φύσημα θα ξεμπέρδευα.....
George_Sp
24/10/2016, 15:41
την γκαβομάρα μου μέσα....δεν το είχα δει, ευχαριστώ.
Θα το παλέψω κι οτι βγει.
Και νόμιζα ότι με ένα απλό άνοιγμα από κάτω και ένα καλό φύσημα θα ξεμπέρδευα.....
δεν αρκεί το φύσημα. θέλει και αλλαγή θερμοαγώγιμης αλοιφής. αυτή που έχει από το εργοστάσιο έχει τελειώσει σε απόδοση.
thunder ace
25/10/2016, 14:13
Καλημερα ηδη απο εχθες καναμε τις απαραιτητες κινησεις.Ιδωμεν.
Επιτελους :a18: εγιναν καποιες μαγικες κινησεις και εχουμε 40αρι download και 4.2 upload(που ηταν και το ζητουμενο).
Οποιος θελει να δει (και να μου πει πως τον βλεπει):https://www.twitch.tv/realkamikaz3
Παιχνιδι + χαβαλες.
macdeath_s
25/10/2016, 14:47
Ουτε photoshop, ούτε vectoring, 4x10G και ο ookla server στα 15χμ απόσταση περίπου (γι'αυτό και το 1ms), το bottleneck είναι το PC :D (εντάξει, κλέβω λίγο γιατί είμαι στο γραφείο αλλά δεν έχει σημασία :P )
4x10 Etherchannel/LACP ? Μες στον ΟΤΕ είσαι :P
Αφού ρωτάμε εδώ διάφορα...
Έχουμε OS Win10 και στο pc μας θέλουμε να κλωνοποιήσουμε το δίσκο, ώστε να κάτσουμε τον καινούριο πάνω, αφήνοντας τον παλιό στην άκρη. Ο καινούριος είναι ακριβώς ο ίδιος με τον παλιό δίσκο αλλά θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε και με έναν ssd.
1. Tα free AOMEI Backupper και CloneZilla κάνουνε καλή δουλειά;
2. Παίζει να γίνει η δουλειά καλύτερα από ένα linux live cd;
3. Ή τα σκάμε για το Acronis True Image;
Ποια κουρτίνα διαλέγουμε ;
(μη μας πεταχτεί και κανα Ζονκ)
Clonezilla live χρησιμοποιούσα για χρόνια στην προηγούμενη δουλειά μου. Είναι βασισμένο σε Linux.
δεν αρκεί το φύσημα. θέλει και αλλαγή θερμοαγώγιμης αλοιφής. αυτή που έχει από το εργοστάσιο έχει τελειώσει σε απόδοση.
Έχουμε και από δαύτο, χθες το έκανα τεύχη, καθαρίστηκε ωσαν καλύτερο από καινούργιο (περιέργως, δεν έσπασε τίποτα στο λύσιμο, ναναι καλά ο αι γιουτούμπης)
Σήμερα θα μονταριστεί και θα δείξει αν δουλέψει.... βίδες δεν νομίζω να περισσέψουν όπως τις έχω τακτοποιήσει :lol:
Έχουμε OS Win10 και στο pc μας θέλουμε να κλωνοποιήσουμε το δίσκο, ώστε να κάτσουμε τον καινούριο πάνω, αφήνοντας τον παλιό στην άκρη. Ο καινούριος είναι ακριβώς ο ίδιος με τον παλιό δίσκο αλλά θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε και με έναν ssd.
Αν την παλεύεις με τα βασικά του linux τότε σηκώνεις ένα live με τους 2 δίσκους πάνω και παίζεις με dd, για τα άλλα δεν έχω άποψη.
George_Sp
25/10/2016, 17:21
Παρότι η κλωνοποίηση από HDD σε SSD δουλεύει σε γενικές γραμμές, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο γιατί το fragmentation των system files δεν προχωρά με τον ίδιο τρόπο στους SSD όπως με τους HDD. Προς το παρόν λύση 100% απεικόνισης δεν υφίσταται και υπάρχουν αναφορές για χαζοπροβληματάκια.
Το ανάποδο...από SSD σε HDD δουλεύει σωστά στο 100%.
Δε λέω οτι δε θα δουλέψει, λέω οτι προς το παρόν είναι λύση ανάγκης και το σωστό είναι εκ νέου φρέσκια εγκατάσταση στον SSD από το μηδέν.
Με win10 μην εμπιστευτείς Acronis κλπ, μόνο cloneZilla
macdeath_s
25/10/2016, 19:58
Αν την παλεύεις με τα βασικά του linux τότε σηκώνεις ένα live με τους 2 δίσκους πάνω και παίζεις με dd, για τα άλλα δεν έχω άποψη.
Αντρίκια πράγματα.
BLiTzER, Mariner, George_Sp, vaska, macdeath_s σας ευχαριστώ πολύ !
Μένω και επικεντρώνομαι στα CloneZilla και dd από Linux.
:beer: για όλους !
Έχουμε και από δαύτο, χθες το έκανα τεύχη, καθαρίστηκε ωσαν καλύτερο από καινούργιο (περιέργως, δεν έσπασε τίποτα στο λύσιμο, ναναι καλά ο αι γιουτούμπης)
Σήμερα θα μονταριστεί και θα δείξει αν δουλέψει.... βίδες δεν νομίζω να περισσέψουν όπως τις έχω τακτοποιήσει :lol:
Επειδή το ζήτησε ο φίλος virus:
Εδω, χθες σε....τεύχη :lol:
372067
Κι εδώ, απόψε, έτοιμο :D
372068
thunder ace
27/10/2016, 06:31
:a18:
Red Rider
29/10/2016, 15:30
Μια ερώτηση και από εμένα.
Αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό 1tb WD.
Ο δίσκος παίζει κανονικότατα στον υπολογιστή.
Όταν τον βάζω στην τηλεόραση η το κινητο,δεν μπορεί να τον διαβάζει.
Να πω ότι έχω και έναν παρόμοιο Seagate 1tb,και δουλεύει κανονικά παντού.
Τι μπορεί να φταίει?