View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Μιας και ανακάλυψα αυτό το thread ας ποστάρω και εγώ κάτι μπααααας και... Το ξέρω ότι υπάρχουν πιο σχετικά φόρουμ αλλά αυτό αγαπώ εγώ :)
Ασχολείται κανείς με το άθλημα του sysadmin και συγκεκριμένα με web servers ? Αν ναι χρησιμοποιεί LetsEncrypt...
Σόρυ για όσους φαίνονται κάπως έτσι 二天你很彡��所中來鑿
Δεν έχω παίξει ακόμα σοβαρά μιας και στη δουλειά έχουμε απο symantec (ex verisign), έλεγα να στήσω σπίτι ένα που ήθελα συντομα οπότε για πες τι θέμα έχεις, μπορεί να ξέρει κ κανείς άλλος στο γραφείο οπότε να βγάλουμε άκρη :)
macdeath_s
11/08/2016, 11:48
Δεν έχω παίξει ακόμα σοβαρά μιας και στη δουλειά έχουμε απο symantec (ex verisign), έλεγα να στήσω σπίτι ένα που ήθελα συντομα οπότε για πες τι θέμα έχεις, μπορεί να ξέρει κ κανείς άλλος στο γραφείο οπότε να βγάλουμε άκρη :)
Πετάει error όταν πάνω να αλλάξω το e-mail για account recovery και expiry notification. Συγκεκριμένα λέει ότι ένα agreement (pdf) δεν είναι στη σωστή έκδοση. Το client είναι updated και δοκίμασα ακόμη και να κάνω revoke το certificate all;a με΄τα πάλι δεν με ρώτησε για e-mail.
Πετάει error όταν πάνω να αλλάξω το e-mail για account recovery και expiry notification. Συγκεκριμένα λέει ότι ένα agreement (pdf) δεν είναι στη σωστή έκδοση. Το client είναι updated και δοκίμασα ακόμη και να κάνω revoke το certificate all;a με΄τα πάλι δεν με ρώτησε για e-mail.
Δεν έχει τύχει σε κανέναν εδώ τριγύρω αυτό... Φαντάζομαι θα το έχεις δει αυτο αλλα αν όχι ρίξε μια ματιά σ'αυτα που λεει στο 3ο ποστ https://github.com/certbot/certbot/issues/1215
όση ραμ και να του βάλεις, ό,τι σκληρό και να του βάλεις, με το ανέκδοτο που έχει για επεξεργαστή, δεν σώζεται
πριν το πετάξεις, φερ'το μία από δω μπας και γίνεται τίποτα
Μπήκα ρουτ που έγραφε, πάτησα εκεί κάτι χαζομάρες έκανε Update σε έκδοση 16 λέει και δούλεψε. Σέρνεται πάλι όμως οπότε μπήκε σε ντουλάπι πάλι.
macdeath_s
11/08/2016, 13:18
Δεν έχει τύχει σε κανέναν εδώ τριγύρω αυτό... Φαντάζομαι θα το έχεις δει αυτο αλλα αν όχι ρίξε μια ματιά σ'αυτα που λεει στο 3ο ποστ https://github.com/certbot/certbot/issues/1215
Όχι δεν το είχα δει αυτό, αλλά αναφέρεται στο παλιό client του letsencrypt όχι στο certbot. Με το certbot υπάρχει command για να αλλάζεις mail απλά πετάει error για το κωλοpdf.
Όχι δεν το είχα δει αυτό, αλλά αναφέρεται στο παλιό client του letsencrypt όχι στο certbot. Με το certbot υπάρχει command για να αλλάζεις mail απλά πετάει error για το κωλοpdf.
Μήπως το error είναι αυτό: Provided agreement URL [https.//letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.0.1-July-27-2015.pdf] does not match current agreement URL [https.//letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.1.1-August-1-2016.pdf]
macdeath_s
12/08/2016, 00:47
ναι αυτό είναι
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το chat (https://paste.topfreelancer.co.uk/?9168cf20aeabcc04#A8dFiFGMckHicDwuh5ePuLBkZOpZjTyR3jeI087sbH0=) δίνει μια λύση.
edit:
Το αρχικό ποστ είναι αυτό (https://www.virtualmin.com/node/41565).
macdeath_s
12/08/2016, 01:05
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το chat (https://paste.topfreelancer.co.uk/?9168cf20aeabcc04#A8dFiFGMckHicDwuh5ePuLBkZOpZjTyR3jeI087sbH0=) δίνει μια λύση.
edit:
Το χω βρει και αλλού το ίδιο. Δεν έχω το directory που λέει ούτε κάτι παρόμοιο.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :beer:
edit:
Διαβάζοντας αυτό και το post (https://github.com/webmin/webmin/commit/ee373ab2bed5e67be7c7180ddc6147e8112e19cd) που αναφέρεται στο thread, δοκιμασες να κανεις ενα grep με το ονομα του pdf στα files σου, να δεις που χρησιμοποιειται και να το αλλαξεις με το νεοτερο?
macdeath_s
12/08/2016, 12:17
Διαβάζοντας αυτό και το post (https://github.com/webmin/webmin/commit/ee373ab2bed5e67be7c7180ddc6147e8112e19cd) που αναφέρεται στο thread, δοκιμασες να κανεις ενα grep με το ονομα του pdf στα files σου, να δεις που χρησιμοποιειται και να το αλλαξεις με το νεοτερο?
Ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω ξέρω που υπάρχει το link απλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει αν θα το αλλάξω χεράτα. Επανέρχομαι με το αποτέλεσμα.
macdeath_s
12/08/2016, 12:26
Μόλις μου απάντησαν το ίδιο από το github του certbot.
This is an instance of letsencrypt/boulder#2102 which is on the server side. There's an open PR for the issue and it should be resolved soon.
In the meantime, you should be able to work around the problem by changing the https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.0.1-July-27-2015.pdf URLs in:
/etc/letsencrypt/account/acme-v01.api.letsencrypt.org/directory/<hash>/regr.json
to the https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.1.1-August-1-2016.pdf URL.
In the meantime, you should be able to work around the problem by changing the https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.0.1-July-27-2015.pdf URLs in:
/etc/letsencrypt/account/acme-v01.api.letsencrypt.org/directory/<hash>/regr.json
to the https://letsencrypt.org/documents/LE-SA-v1.1.1-August-1-2016.pdf URL.
Works every Fing time.. :D
macdeath_s
12/08/2016, 12:42
Works every Fing time.. :D
κάτσε να δούμε :p
macdeath_s
12/08/2016, 13:11
κάτσε να δούμε :p
Like a boss :beer:
Μερικές παναγίες φύγανε γιατί δεν έπαιζε σε ένα server λόγω ενός κενού στο url.
macdeath_s
13/08/2016, 01:48
Cool! :beer:
Έχεις pm
να κανω μια ερωτηξης εδω,για να μην ανοιγω αλλο θεμα.
αυτα τα miracast dongle ειναι συσκευουλα που συνδεεις ας πουμε το zenfone 2 που εχω με την τηλεοραση μεσω hdmi και βλεπεις οτι δειχνη το κινητο,παραδειγμα βιντεο του youtube.
θελω απο καμια φορα να βλεπω καμια ταινια απο το youtube στην τηλεοραση και βρηκα μερικα στο ebay φθηνα.
θα κανω δουλεια με κανα τετοιο?
Βρεθηκε ο υπαίτιος για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του τηλεφώνου μου.
Η κάρτα μνήμης απεβίωσε και προκαλούσε τρελά πράγματα στην συσκευή.
Αφαιρεθηκε και επιτέλους χαίρομαι την τηλεφωναρα μου.
Manalishi
19/08/2016, 14:08
Dell XPS 13
or
Microsoft Surface Book
or
Macbook Air?
George_Sp
19/08/2016, 14:11
Dell.
θα διαφωνησω με τον απανου παροτι το γνωριζει πιο καλα το θεμα και ξερει περισσοτερα απο εμενα
surface διοτι το εχω δει σε φιλο μου και η οθονη ειναι αποσπωμενη και γινεται ταμπλετ.
George_Sp
19/08/2016, 14:58
θα διαφωνησω με τον απανου παροτι το γνωριζει πιο καλα το θεμα και ξερει περισσοτερα απο εμενα
surface διοτι το εχω δει σε φιλο μου και η οθονη ειναι αποσπωμενη και γινεται ταμπλετ.
σε ποιότητα και αντοχή το xps τα πατάει τα άλλα 2. σε χρηστικότητα ναι δε κάνει τα κολπάκια τους ούτε έχει το WOW factor του Macbook....αλλά το θέμα είναι αν θες να αγοράσεις κάτι για να φαίνεται οτι το έχεις ή για να το ξεζουμίσεις χωρίς να αγχώνεσαι. ;)
δεν διαφωνω καθολου κι ειμαι και fun της dell. αλλα μαρεσε το ρημαδι.
Manalishi
19/08/2016, 15:27
Σε πολλά youtube comparison videos, εκθειάζεται η ποιότητα των Mac, αλλά το Dell τελικά κερδίζει σε αρκετά σημεία....Θα περιμένω κάτι προσφορές απο refurbished, και τα πράξω ανάλογα...
+1 στο macbook air γιατί το λειτουργικό το βρίσκω πιο "user friendly".
Λοιπόν. .....
Το λαπτοπακι, σταμάτησε να σέρνεται και έχει μπει σε φάση υπερβραδυτητας.
Θα γίνει ωραιότατο σταντακι για το μοτοσακο μου.
Δώστε μου προτάσεις για ιντερνετομηχανακι.
Σωλήνα, στρημαρισμα βίντεο από νετ, σερφαρισμα κλπ.
Τιμή εννοείται χαμηλή.
George_Sp
22/08/2016, 19:24
Δε το στέλνεις στην Αθήνα να δούμε τι παίζει? Είναι κρίμα να το παροπλίσεις και να τα σκάσεις για καινούριο αν δε το δει τεχνικός πρώτα. Μπορεί κάτι να σου ξεφεύγει.
Ρε Γιώργη, για να το στείλω σε σωστή κατάσταση πρέπει να δώσω κανένα 20ρι.
Βάλε αλλά τόσα για το γύρνα, συν τα έξοδα του τεχνικού κανένα 50ρι,πάμε στο 100ρικο.
5 ευρω εχει το κτελ που θα βαλεις και κουριερ ρε τεο ;)
George_Sp
22/08/2016, 19:55
Ρε Γιώργη, για να το στείλω σε σωστή κατάσταση πρέπει να δώσω κανένα 20ρι.
Βάλε αλλά τόσα για το γύρνα, συν τα έξοδα του τεχνικού κανένα 50ρι,πάμε στο 100ρικο.
14ευρώ πηγαινέλα με το ΚΤΕΛ.
δωρεάν έλεγχος και αν νιώθεις τόσο άσχημα στείλε κάνα καφεδάκι :P
macdeath_s
22/08/2016, 21:06
Dell XPS 13
or
Microsoft Surface Book
or
Macbook Air?
Παρότι υπέρμαχος των Mac, κυρίως λόγω λειτουργικού πλέον, τα air είναι πολύ ακριβά για αυτό που είναι συγκριτικά ειδικά με το DEll που έβαλες το οποίο γ@±3!
macdeath_s
22/08/2016, 21:09
Σε πολλά youtube comparison videos, εκθειάζεται η ποιότητα των Mac, αλλά το Dell τελικά κερδίζει σε αρκετά σημεία....Θα περιμένω κάτι προσφορές απο refurbished, και τα πράξω ανάλογα...
@@ ποιότητα έχουν πλέον. Κάθε χρόνο στην εταιρεία έχουμε περίπου 20-30 καινούργια στην νότια ευρώπη και άλλα τόσα αγγλία. Μίνιμουμ 10 βγάζουν πρόβλημα motherboard, κάρτα γραφικών, keyboard ή τροφοδοτικό. Τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς υπερβολές...
Για οσους ασχολουνται με το Real Racing 3
Bρηκα ενα apk για android του real racing 3 το οποιο εχει unlimited τα παντα, ξεκλειδωνω οτι ηθελα, το εκανα upload στο cloud για να ματσαριστει με το προφιλ που ειχα και ηταν 47 level και να το γυρισω στο κανονικο και να μπω online. Οταν μπηκα ηταν ολα οκ εκτος απο το gold που ηταν -170000 :lol: και τα λεφτα που ηταν +24 μυρια. Λεω δε γαμιεται και παιζω κανονικα.... σε 2 ωρες με εκανε ban για 8 μερες. Το cloud σωζει κανονικα και κανει και restore. Εκανα καποιες κινησεις με καποια αρχεια που βρηκα απο XDA απο το 2014 αλλα λογικα και οπως περιμενα δεν εγινε τιποτα γιατι τα μισα ειχαν αλλαξει ονομα και τα αλλα μισα δεν υπηρχαν. Παρολαυτα το προσπαθησα αλλα δε το πιεσα πολυ. Εβαλα παλι το χακαρισμενο apk και εκανα restore και ολα κομπλε...
Ασχολειται καποιος που εχει μπει σε τετοια διαδικασια και μπορεσε να μπει στο multiplayer?
υ.γ.: Παρα τα απειρα χακς που κυκλοφορουν και υποσχονται πολλα κανενα δε δουλευει... αλλα καποιοι απο οτι εχω δει μεσα εχουν καταφερει απιστευτα πραγματα, οποτε γινεται!
amyroukai
26/08/2016, 17:51
Αφήνω τα λάπτοπς για μιά βδομαδα κλειστά, καλά, ένα 5ήμερο σκάρτο. Shutdown όχι απλά να κλείσω το καπάκι.
Το Netbook (που δεν θυμάμαι αν ήταν πλήρως φορτισμένο πριν το κλείσω) ήταν στο 74%. Αυτό βέβαια είναι και... 5ετίας; 6ετίας; Ούτε θυμάμαι, οπότε κάποιο drain ή τέλος πάντων "πέσιμο" της μπαταρίας το περιμένω.
Το HP το έκανα shutdown και για να μην μείνει με το καλώδιο συνδεδεμένο "στη φόρτιση" το έβγαλα από επάνω. Και ανάβει στο 36%... Εμ... Ναι. Δεν θα έπρεπε να είναι γεμάτο ή τέλος πάντων στο...9Χ% ας πούμε; Υπάρχει κάτι που να τραβάει ρεύμα όσο είναι "κλειστό" και να αδειάζει την μπαταρία σλόουλι;
Επίσης, είχε επάνω ένα McAfee Livesafe που έληξε και ένα Avast Secureline που έληξε. Το πρώτο αντιβάΡΙους που λέει πολύς κόσμος και φιρεγουόλ μαζί, το δεύτερο είναι... VPN από ότι κατάλαβα καλή μαγκιά για τόρεντινγκ και για σχετικά ανώνυμο browsing. Το μικρομαλακό το ενσωματωμένο αντιβιοτικό δεν είναι τσι προκοπάουας; Το McFirewall πάντως μου άρεσε γιατί είχα μπλοκάρει συγκεκριμένα σκατολοΐδια που δεν ήθελα να μπαίνουν ονλάιν και το μικρομαλακό δεν ανοίγει να δω αν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, διότι "έχετε άλλο μίστερ, τι θέτε από εμάς" δημόσιο στάιλ.
Αντικαταστάτες; Στο νετμπουκ τρέχει το Bitdefender free. Δεν είχα θεματάκια.
Αν δεν είσαι χαζός, το των Windows αρκεί. Πού και πού, τρέχεις κι ένα antimalware και είσαι αρχηγός.
Αν δεν είσαι χαζός, το των Windows αρκεί. Πού και πού, τρέχεις κι ένα antimalware και είσαι αρχηγός.
Ακριβως.
για antimalware το Malwarebytes ειναι απο τα πολυ καλα και ελαφρια. Πολυ καλο και με τα διαφορα τοτρεντ που μπλοκαρει στο λεπτο. Το τρεχεις και μια φορα τη βδομαδα και εισαι αρχηγοπουλο!
AUFGEBRACHT
26/08/2016, 20:31
Το HP το έκανα shutdown και για να μην μείνει με το καλώδιο συνδεδεμένο "στη φόρτιση" το έβγαλα από επάνω. Και ανάβει στο 36%... Εμ... Ναι. Δεν θα έπρεπε να είναι γεμάτο ή τέλος πάντων στο...9Χ% ας πούμε; Υπάρχει κάτι που να τραβάει ρεύμα όσο είναι "κλειστό" και να αδειάζει την μπαταρία σλόουλι;
Στο είχα πει αν θυμάσαι ότι η μπαταρία δεν είναι το δυνατό σημείο των ΗΡ...
amyroukai
26/08/2016, 20:50
Στο είχα πει αν θυμάσαι ότι η μπαταρία δεν είναι το δυνατό σημείο των ΗΡ...
η μπαταρία βγάζει σχεδόν 5ωρο με τόρεντ στο παρασκήνιο και σχεδιαστικό/μουσική/20+ καρτέλες στον κρόμ που δεν είναι και ο πιο ενεργοφιλικός φυλλομετρητής και τον φωτισμό των πλήκτρων ενεργό. Σε εσωτερικούς χώρους η οθόνη είναι καθαρά ορατή με την χαμηλότερη φωτεινότητα, σπάνια θέλει ανεβάζω κοντά στο μισό (παράθυρα ανοιχτά μεσημέρι) και κάνει και αυτόματη προσαρμογή στην εικόνα που παίζει, φωτίζει παραπάνω όταν έχεις σκούρο φόντο και χαμηλώνει όταν έχεις λευκό, δεν πρόσεξα αν το κάνει και σε εναλλαγές φωτεινότητας χώρου όπως τα κινητά.
ΠΧ, την έβγαλα από το ρεύμα στις 19:53 σήμερα είναι δύο ώρες τώρα σε χρήση και απομένουν άλλες τρεις λέει, δεν δούλεψα σχεδιαστικό αλλά είδα μισή ταινία (βαρετή) και τώρα θα βάλω μίστερ ρόμποτ. Α, πέρασε και κάτι ενημερώσεις και μιά επανεκκίνηση. Κάπου 5ωρο βγάζει το απίθανα χαμηλότερων σπεκΖ έτερο φορητό ζορισμένο, έξι αν δεν τρέχει τίποτα στο παρασκήνιο όσο χαζεύεις στο ίντερνετΣ, όταν ήταν νέο έφτανε 7+. Την θεωρώ ικανοποιητική σαν διάρκεια, το αν "έπρεπε" να σπαταλείται στο σβησμένο με προβληματίζει αλλά θα ξαναπειραματιστώ με το θέμα.
Τα μόνα παράπονα που έχω από το μαραφέτι είναι από το σασί, δεν είναι τόσο στιβαρό όσο τα business (να μην πω είναι λίγο ψεύτικο σε σχέση) αλλά αυτό αντικατοπτρίζεται και στο βάρος που είναι πολύ χαμηλότερο. Και λεπτομέρειες συναρμογής του που εγώ θα σχεδίαζα διαφορετικά στην παραγωγή, αλλά γενικά να μην το ξαναπώ ότι είμαι "περίεργος" με τέτοια.
Αφήνω τα λάπτοπς για μιά βδομαδα κλειστά, καλά, ένα 5ήμερο σκάρτο. Shutdown όχι απλά να κλείσω το καπάκι.
Το Netbook (που δεν θυμάμαι αν ήταν πλήρως φορτισμένο πριν το κλείσω) ήταν στο 74%. Αυτό βέβαια είναι και... 5ετίας; 6ετίας; Ούτε θυμάμαι, οπότε κάποιο drain ή τέλος πάντων "πέσιμο" της μπαταρίας το περιμένω.
Επίσης, είχε επάνω ένα McAfee Livesafe που έληξε και ένα Avast Secureline που έληξε. Το πρώτο αντιβάΡΙους που λέει πολύς κόσμος και φιρεγουόλ μαζί, το δεύτερο είναι... VPN από ότι κατάλαβα καλή μαγκιά για τόρεντινγκ και για σχετικά ανώνυμο browsing. Το μικρομαλακό το ενσωματωμένο αντιβιοτικό δεν είναι τσι προκοπάουας; Το McFirewall πάντως μου άρεσε γιατί είχα μπλοκάρει συγκεκριμένα σκατολοΐδια που δεν ήθελα να μπαίνουν ονλάιν και το μικρομαλακό δεν ανοίγει να δω αν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, διότι "έχετε άλλο μίστερ, τι θέτε από εμάς" δημόσιο στάιλ.
Μία γρήγορη απάντηση γιατί πρέπει να φύγω να πάω ν' ανοίξω το μαγαζί
α) στους καινούριους υπολογιστές κι επειδήΣ αυξήθηκαν οι ανάγκες των χρηστών για φόρτιση συσκευών από την θύρα USB υπάρχουν εφαρμογές (διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή) που αφήνουν ενεργές μία ή περισσότερες θύρες USB (ουζμπ κατά την λαϊκή επιταγή) για να συνδέσεις κάποια συσκευή και να φορτίσει ακόμα και αν ο υπολογιστής είναι κλειστός
β) Οι μπαταρίες των Ν/Β έχουν αρκετά μεγάλη εσωτερική κατανάλωση λόγω κατασκευής.
Αν κάποιος ξέρει να διαχειριστεί τοποθέτηση,συνεννόηση, διαφημίσεων στο facebook και λοιπά σόσιαλ μύδια,ας μου στείλει pm.
macdeath_s
01/09/2016, 21:38
Το VPN δεν είναι πανάκια. Μην εμπιστεύεστε ότι βρείτε χωρίς να γνωρίζεται το άλλο άκρο του τουνελ. Επίσης τρώει από μπαντγουιντθ σου και έχει εξτρα delay. Δες το Tor για ανώνυμο browsing αλλά με όλα αυτά μην έχεις ποτέ 100% εμπιστοσύνη αν δεν ξέρεις καλά το εργαλείο που χρησιμοποιείς.
Επίσης στο ελλάντα ακόμη δεν παίζει θέμα με torrents.
https://antivirus.comodo.com/antivirus-for-windows-10/
Για τους χαζους. Και τους αλλους.
Το VPN δεν είναι πανάκια. Μην εμπιστεύεστε ότι βρείτε χωρίς να γνωρίζεται το άλλο άκρο του τουνελ. Επίσης τρώει από μπαντγουιντθ σου και έχει εξτρα delay. Δες το Tor για ανώνυμο browsing αλλά με όλα αυτά μην έχεις ποτέ 100% εμπιστοσύνη αν δεν ξέρεις καλά το εργαλείο που χρησιμοποιείς.
Επίσης στο ελλάντα ακόμη δεν παίζει θέμα με torrents.
+1
Μια και το S3 είχε παλιώσει και έπεσε κάτω και διαλύθηκε η οθόνη αποφάσησα να πάρω το LG g5.
Η σύνδεση είναι εταιρική και δεν περιλαμβάνει κάποιο πακέτο για Data.
Και κάθε μέρα μου έρχεται μήνυμα <<χθες κάνατε 0.01ΜΒ χρ΄ση internet και χρεωθήκατε 1.5€.
Τα mobile data στις ρυθμίσεις είναι OFF
Το location έχει ρύθμιση για χρήση μόνο των αισθητήρων GPS του κινητού .
Στις ρυθμίσεις επίσης έχουν γίνει restricted τα background data.
Κάποια ιδέα πρωτού φύγουν 380€ και διαλυθούν σε κανά τοίχο?
George_Sp
02/09/2016, 14:15
Παίζει να γράψεις μια λίστα με τις εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες και τρέχουν?
Παίζει να γράψεις μια λίστα με τις εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες και τρέχουν?
Μέχρι το βράδυ κάτι θα γίνει.
Αλλά υπάρχει περίπτωση να το κάνει κάποια εφαρμογή ενώ τα mobile data είναι OFF?
George_Sp
02/09/2016, 14:30
Μέχρι το βράδυ κάτι θα γίνει.
Αλλά υπάρχει περίπτωση να το κάνει κάποια εφαρμογή ενώ τα mobile data είναι OFF?
ναι. ειδικα σε τηλέφωνο με stock λογισμικό και όχι custom με supersu δικαιώματα που σε ρωτάει τι να κόψει και τι να περάσει.
Μια και το S3 είχε παλιώσει και έπεσε κάτω και διαλύθηκε η οθόνη αποφάσησα να πάρω το LG g5.
Η σύνδεση είναι εταιρική και δεν περιλαμβάνει κάποιο πακέτο για Data.
Και κάθε μέρα μου έρχεται μήνυμα <<χθες κάνατε 0.01ΜΒ χρ΄ση internet και χρεωθήκατε 1.5€.
Τα mobile data στις ρυθμίσεις είναι OFF
Το location έχει ρύθμιση για χρήση μόνο των αισθητήρων GPS του κινητού .
Στις ρυθμίσεις επίσης έχουν γίνει restricted τα background data.
Κάποια ιδέα πρωτού φύγουν 380€ και διαλυθούν σε κανά τοίχο?
Περίεργο να έχεις βγάλει τα background data και να συνεχίζει. Μήπως υπάρχει κάποια extra ρύθμιση; Στο δικό μου τηλέφωνο την αναφέρει ως Data usage notifications.
Επίσης συνήθως αυτά τα ελάχιστα kbytes τα τρώνε οι εφαρμογές του καιρού. Μήπως υπάρχει ρύθμιση σε αυτήν;
Περίεργο να έχεις βγάλει τα background data και να συνεχίζει. Μήπως υπάρχει κάποια extra ρύθμιση; Στο δικό μου τηλέφωνο την αναφέρει ως Data usage notifications.
Επίσης συνήθως αυτά τα ελάχιστα kbytes τα τρώνε οι εφαρμογές του καιρού. Μήπως υπάρχει ρύθμιση σε αυτήν;
Μάλλον έχεις πέσει μέσα. Το accuweather μου είχε σαν current location την αγία παρασκευή στην αττική στην οποία
βρέθηκα εκτάκτως χθες το βράδυ.
Κατέβασα μια εφαρμογή (netguard) που υποτίθεται μπορεί να τα κόψει όλα και μεθαύριο βλέπουμε.
amyroukai
02/09/2016, 18:17
σόρι ρε μαν, ντάξει, ψώνισες.
Δεν κοίταξες κανένα φορουμάκι πιο πριν; Να διαβάσεις κριτικές από οργισμένους κατόχους για τα προβληματάκια σοφτγουερικής φύσεως που έχουν κάνει ανθρώπους "τρελλούς"...
περαστικά, χωρίς πλάκα.
Δεν κοίταξες κανένα φορουμάκι πιο πριν; Να διαβάσεις κριτικές από οργισμένους κατόχους για τα προβληματάκια σοφτγουερικής φύσεως που έχουν κάνει ανθρώπους "τρελλούς"...
περαστικά, χωρίς πλάκα.
Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω :D
amyroukai
02/09/2016, 19:11
Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω :D
χαχα σίγουρα κάποια αναβάθμιση θα βγάλει η LG να τα διορθώσει, αλλά ξέρω δύο κατόχους που τα γύρισαν πίσω βρίζοντας. μία αυτό, μία η πατάτα της Sam με το Note7, μάλλον ο ανταγωνισμός τους έχει ζαλίσει πλέον και τα βγάζουν απλώς γρήγορα...
Από το λίγο που το έπιασα πάντως, είναι πολύ ωραίο στο χέρι και σαν λειτουργία. Η μπαταρία είναι ΟΚ; Μετά το G2 που είχα πάρει, τα G3&G4 είχαν πάρει την κάτω βόλτα σε διάρκεια.
Σε σχέση με το s3 η μπαταρία είναι καλύτερη. Έχει κάτι παραξενιές μετα απο 3.5 χρόνια με samsung αλλά το συνήθισα ήδη και πάει και σφαίρα . Οπου να'ναι βγαίνει λογικά αναβάθμιση για το a droid.
AUFGEBRACHT
03/09/2016, 12:39
περαστικά, χωρίς πλάκα.
Είδα κι εγώ που διάβασα και πήρα Lumia...
Μαστορια ερωτηση.
Σε Fedora 8 υπαρχει ενα app που τρεχει (μονο σε Fedora8) στο οποιο δεχετε ενα remote desktop connection με VNC. Ολα καλα μεχρι εδω. παιζει.
Πως μπορω να παρω ΚΑΙ ηχο απο το απεναντι μηχανακι που τρεχει το fedora8 με το app?
δηλαδη να κανει ενα "μπιπ" το app και να το παρω το μπιπ στο pc μου?
Η λυση θα πρεπει να ειναι δοκιμασμενη καθως δεν εχει ιντερνετ το fedora παρα μονο lan και γινετε επι τοπου. (το αλλο πισι ας πουμε εναι σε αλλο οροφο ιδιο lan)
To pulseaudio είναι ο φίλος σου μάλλον. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω αρθάκια μήπως σε βοηθήσουν να κάνεις αυτό που θές.
https://www.linux.com/learn/weekend-project-using-pulseaudio-share-sound-across-all-your-computers
https://razor.occams.info/blog/2009/02/11/pulseaudio-sound-forwarding-across-a-network/
Δοκιμασμένο δυστυχώς δεν έχω κάτι απο τα παραπάνω. Σε κάτι αντίστοιχο παλιότερα που ήθελα ένα πρόγραμμα να στέλνει ένα ηχητικό σε απομακρυσμένο υπολογιστή απλά το έκανα με command over ssh. πχ έτρεχα κάτι του στυλ
ssh user@remote_machine 'mpg123 /path/to/notification.mp3'
To pulseaudio είναι ο φίλος σου μάλλον. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω αρθάκια μήπως σε βοηθήσουν να κάνεις αυτό που θές.
https://www.linux.com/learn/weekend-project-using-pulseaudio-share-sound-across-all-your-computers
https://razor.occams.info/blog/2009/02/11/pulseaudio-sound-forwarding-across-a-network/
Δοκιμασμένο δυστυχώς δεν έχω κάτι απο τα παραπάνω. Σε κάτι αντίστοιχο παλιότερα που ήθελα ένα πρόγραμμα να στέλνει ένα ηχητικό σε απομακρυσμένο υπολογιστή απλά το έκανα με command over ssh. πχ έτρεχα κάτι του στυλ
ssh user@remote_machine 'mpg123 /path/to/notification.mp3'
Αυτο που λες μαν το εχω κανει και παιζει. Εγω θελω το app να μου επιστρεψει το audio και οχι να το παιξω εγω.
Το PulseAudio απο οτι ειδα μπορει να το κανει αλλα θελει και ssh ανοιχτο μαζι με το remote.
Θα το δω και θα σας πω.
βρηκαμε 2 λυσεις και η μια ήρθε πίνοντας μπύρες...
1. X2GO πολυ καλο...επαιξε σφαιρα...
...::: και αφου τελειώσαμε γρήγορα πιάσαμε μπυράκια και λεμε δεν του κάνουμε ενα VM? :::...
2. (με τις μπυρες) VM το Fedora8 αλλο pc (εκει που θελαμε το μπιιιιιιπ)
macdeath_s
09/09/2016, 01:04
Μαστορια ερωτηση.
Σε Fedora 8 υπαρχει ενα app που τρεχει (μονο σε Fedora8) στο οποιο δεχετε ενα remote desktop connection με VNC. Ολα καλα μεχρι εδω. παιζει.
Πως μπορω να παρω ΚΑΙ ηχο απο το απεναντι μηχανακι που τρεχει το fedora8 με το app?
δηλαδη να κανει ενα "μπιπ" το app και να το παρω το μπιπ στο pc μου?
Η λυση θα πρεπει να ειναι δοκιμασμενη καθως δεν εχει ιντερνετ το fedora παρα μονο lan και γινετε επι τοπου. (το αλλο πισι ας πουμε εναι σε αλλο οροφο ιδιο lan)
Εγώ με αυτό (http://www.jackaudio.org/applications/) είχα κάνει κάτι αντίστοιχο με ένα απλό script python.
thunder ace
23/09/2016, 19:00
καλησπερα.Σε αυτη την μητρικη
https://www.asus.com/Motherboards/Z170-P/overview/ με αυτον τον επεξεργαστηIntel® Pentium® Processor G4520 (3M Cache, 3.60 GHz) Specifications
ταιριαζουν αυτες οι μνημες;http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx421c14fb-4-4gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fury-p-PER.557303
Ρωταω γιατι: ο επεξεργαστης λεει 1.35V και μεχρι 2133.
Ομως οποιες 2133 αρες βρισκω ειναι 1.2V
θΑ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ;
George_Sp
23/09/2016, 19:17
Η συγκεκριμένη μητρική ανάλογα το bios που φοράει έχει και συγκεκριμένη λίστα συμβατότητας. Συνήθως η νέα λίστα προσθέτει νέες μνήμες μοντέλα υψηλότερα χρονισμένα που δεν είχαν υλοποιηθεί από τους κατασκευαστές μνημών όταν πρωτοβγήκε η μητρική.
στη σελίδα με τις εκδόσεις bios αναφέρει 1 αναβάθμιση σε συμβατότητα μνημών με το bios 0407. αν η μητρική σου έρθει με αυτό ή νεώτερο δεν έχεις θέμα 100%.
99% όμως ούτε με τα πρώτα bios-es γιατί οι 2133 είναι πάντα συμβατές λόγω της πιο αργής ταχύτητας που έχουν και οι ddr4 μητρικές από 2133 ξεκίνησαν.
Για μένα η διαφορά τιμής με μνήμη 2400Mhz δεν υφίσταται και να προτιμήσεις τις 2400. Ζευγαρώνουν και σωστότερα με το bus του επεξεργαστή (συγχρονίζονται) και άρα θα κερδίσεις σε λειτουργία και αίσθηση οπότε πας εδώ και τέλος
http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c12sb2-4-4gb-2400mhz-ddr4-cl12-xmp-hyperx-savage-black-p-PER.557833
Η μητρική δέχεται από 1.2 έως 1.5V DDR4
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/Z170-K/Z170_DDR4_4DIMM_memory_QVL_report160829.pdf
thunder ace
23/09/2016, 20:12
γεια σου φιλε George (με ειχες βοηθησει και πιο παλια)
Απο τη μερια της μητρικης ας πουμε οτι δεν εχουμε θεμα.
Ομως αν παρω αυτες που εβαλες,ο επεξ θα δουλεψει με ραμ στα 2400;
Οπως βλεπω παει : DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V(εμενα με ενδιαφερει αυτο που γραφει στα ddr4)δλδ μας λεει ΔΕΝ δουλευει με 2400αρες.
Τι γινετε ρε γαμωτο;
γιατι την μητρικη και τον επεξ τα εχω.
macdeath_s
23/09/2016, 21:32
Από UPS για servers, NAS, SAN, switches κλπ ποιός κατέει ? Είμαι ανάμεσα σε APC και Schneider αλλά μου φαίνεται το ίδιο και το αυτό.
γεια σου φιλε George (με ειχες βοηθησει και πιο παλια)
Απο τη μερια της μητρικης ας πουμε οτι δεν εχουμε θεμα.
Ομως αν παρω αυτες που εβαλες,ο επεξ θα δουλεψει με ραμ στα 2400;
Οπως βλεπω παει : DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V(εμενα με ενδιαφερει αυτο που γραφει στα ddr4)δλδ μας λεει ΔΕΝ δουλευει με 2400αρες.
Τι γινετε ρε γαμωτο;
γιατι την μητρικη και τον επεξ τα εχω.
Δε λέει ότι ΔΕ δουλεύει με 2400. Λέει ότι υποστηρίζει μέγιστη 2133 o/c. Θα δουλέψουν και οι γρηγορότερες μνήμες, σε χαμηλότερη συχνότητα. Οπότε ίσως δεν αξίζει να τις αγοράσεις, εκτός αν σκοπεύεις να τις κρατήσεις σε μελλοντική αναβάθμιση.
George_Sp
23/09/2016, 22:21
Από UPS για servers, NAS, SAN, switches κλπ ποιός κατέει ? Είμαι ανάμεσα σε APC και Schneider αλλά μου φαίνεται το ίδιο και το αυτό.
APC και τελείωσες με UPS. Τα πληρώνεις παραπάνω από τα υπόλοιπα αλλά δε ξανασχολείσαι μαζί τους πριν τη 10ετία για να αλλάξεις μπαταρίες.
George_Sp
23/09/2016, 22:25
Δε λέει ότι ΔΕ δουλεύει με 2400. Λέει ότι υποστηρίζει μέγιστη 2133 o/c. Θα δουλέψουν και οι γρηγορότερες μνήμες, σε χαμηλότερη συχνότητα. Οπότε ίσως δεν αξίζει να τις αγοράσεις, εκτός αν σκοπεύεις να τις κρατήσεις σε μελλοντική αναβάθμιση.
οι μητρικές Ζ170 είναι φετινά μοντέλα μητρικών και υποστηρίζουν όλες τις DDR4 συχνότητες μνημών και με αναβαθμίσεις bios θα υποστηρίζουν και ακόμα περισσότερες. Δεν υπάρχει λόγος για 3ευρώ να μην πάρεις τις 2400 από τις 2133. OC δε σημαίνει απαραίτητα overclocking πουσάρωντας τα πάντα.
Μπορείς απλά να τρέξεις συγχρονισμένα cpu bus και memory clock 1:1 ώστε να πάρεις το μέγιστο διαμεταγωγής μεταξύ τους από ότι αν αφήσεις το σύστημα στη default ρύθμιση asynchronous.
Για να μη σας μπερδεύω όμως απλά μην αγνοήσεις αυτό που λέω. Πάρε τις 2400 με 3ευρώ παραπάνω. Θα κρατήσουν καλύτερα και σε μελλοντική αναβάθμιση έξτρα μνημών ή αλλαγή επεξεργαστή. :)
H Schneider είναι η "μαμά" εταιρεία φαντάσου...στα APC 3ΚVA που χρησιμοποιούμε στη δουλειά οι κάρτες τους είναι Schneider Electric
George_Sp
23/09/2016, 22:37
H Schneider είναι η "μαμά" εταιρεία φαντάσου...στα APC 3ΚVA που χρησιμοποιούμε στη δουλειά οι κάρτες τους είναι Schneider Electric
παρότι είναι σωστή η παρατήρησή σου να προσθέσω οτι συνήθως στο χώρο του hardware την καλύτερη φήμη υλικών και αξιοπιστία την μετράμε με το πόσα parts φτιάχνει η ίδια η εταιρία για το προϊόν της παρά με τα υποσυστήματα που φεύγουν από άλλες εταιρίες.
Δεν απαξιώ σε καμία περίπτωση τις πλακέτες της Schneider Electric. Απλά έχοντας ανοίξει και τεμαχίσει αρκετά UPS και των 2 εταιριών τα αμιγώς APC είναι άψογα και με εξαιρετική εγγύηση Ελλάδα.
Και η LG είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές panel εικόνας αλλά στις άλλες εταιρίες δίνει και κακής ποιότητας panel.
thunder ace
24/09/2016, 05:09
οι μητρικές Ζ170 είναι φετινά μοντέλα μητρικών και υποστηρίζουν όλες τις DDR4 συχνότητες μνημών και με αναβαθμίσεις bios θα υποστηρίζουν και ακόμα περισσότερες. Δεν υπάρχει λόγος για 3ευρώ να μην πάρεις τις 2400 από τις 2133. OC δε σημαίνει απαραίτητα overclocking πουσάρωντας τα πάντα.
Μπορείς απλά να τρέξεις συγχρονισμένα cpu bus και memory clock 1:1 ώστε να πάρεις το μέγιστο διαμεταγωγής μεταξύ τους από ότι αν αφήσεις το σύστημα στη default ρύθμιση asynchronous.
Για να μη σας μπερδεύω όμως απλά μην αγνοήσεις αυτό που λέω. Πάρε τις 2400 με 3ευρώ παραπάνω. Θα κρατήσουν καλύτερα και σε μελλοντική αναβάθμιση έξτρα μνημών ή αλλαγή επεξεργαστή. :)
Καλημερα.Οποτε (για να μη σας κουραζω)περνω αυτες http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c12sb2-4-4gb-2400mhz-ddr4-cl12-xmp-hyperx-savage-black-p-PER.557833 τις βαζω επανω και πορευομαι ευτυχισμενος ,ετσι;
George_Sp
24/09/2016, 08:16
yes:)
Καλημερα.Οποτε (για να μη σας κουραζω)περνω αυτες http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c12sb2-4-4gb-2400mhz-ddr4-cl12-xmp-hyperx-savage-black-p-PER.557833 τις βαζω επανω και πορευομαι ευτυχισμενος ,ετσι;
Ναι ρε ....μην μασάς. ...
368364
Στοχεύεις στην βάση ετσι;
:p
thunder ace
24/09/2016, 09:37
απο τη μια εγω με το πισι, απο την αλλη ο γειτονας με το σαμσουνκ το 7αρι,παει την καψαμε την γειτονια
macdeath_s
28/09/2016, 02:35
Καλησπέρα άπαντες.
Kοιτάω για εναλλακτική λύση για backup σε cloud servers. Γενικά δουλεύω πολύ AWS οπότε κυρίως με ενδιαφέρει να στήσω Backup εκτός Amazon. Το 99% των instances είναι Linux (ευτυχώς) οπότε στα @@ μου τα Windows. Προς το παρών δουλεύω το Backuppc αλλά πιστεύω σίγουρα υπάρχουν καλύτερα σε proprietary-enterprise λύσεις. Βρήκα τα εξής αλλά κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη:
- Veritas BackupExec: Ωραία λύση δοκιμασμένη από Symantec αλλά το μείον ότι τρέχει σε Windows Server μόνο
- Acronis Backup12: Νομίζω είναι το φτηνότερο και αρκετά εύχρηστο επίσης
- Veam: είναι ακόμα σε beta για Linux
Δεν ξέρω το σετάπ σας, αλλά εμείς που δεν έχουμε ανάγκη να πάρουμε βακαπ ολο το σερβερ γιατι στήνονται εύκολα απο την αρχη με ansible αν γινει καμια βλακεία, για τα επιμέρους πράγματα που θέλουμε backup χρησιμοποιούμε το bacula. Θέλει client στον κάθε server αλλα παίζει πολύ εύκολα, ρίχτου μια ματιά αν σου κάνει.
macdeath_s
28/09/2016, 12:02
Δεν ξέρω το σετάπ σας, αλλά εμείς που δεν έχουμε ανάγκη να πάρουμε βακαπ ολο το σερβερ γιατι στήνονται εύκολα απο την αρχη με ansible αν γινει καμια βλακεία, για τα επιμέρους πράγματα που θέλουμε backup χρησιμοποιούμε το bacula. Θέλει client στον κάθε server αλλα παίζει πολύ εύκολα, ρίχτου μια ματιά αν σου κάνει.
Thanks για την απάντηση. Το χα δει πιο παλιά μιας και είναι η πιο εγγυημένη λύση αλλά για full recovery δεν έχει support για EC2 (Amazon) οπότε δύσκολο για τη δύσκολη :)
Σε ευχαριστώ πάντως :beer:
Επειδή η ολμοβολημένη (sic) γυναίκα μου διέγραψε κατα λάθος αρκετές φωτό των διακοπών στην Κρήτη από την microsD του κινητού 9χωρίς ευτυχώς να έχει προλάβει να γράψει κάτι άλλο επάνω στην κάρτα)
Θα προτείνει κανείς κανένα καλό προγραμματάκι επαναφοράς; (με link κατεβάσματος ει δυνατόν)
Vaska και George_SP ακούν; (διαβάζουν.....) :D
macdeath_s
29/09/2016, 15:13
Επειδή η ολμοβολημένη (sic) γυναίκα μου διέγραψε κατα λάθος αρκετές φωτό των διακοπών στην Κρήτη από την microsD του κινητού 9χωρίς ευτυχώς να έχει προλάβει να γράψει κάτι άλλο επάνω στην κάρτα)
Θα προτείνει κανείς κανένα καλό προγραμματάκι επαναφοράς; (με link κατεβάσματος ει δυνατόν)
http://www.stellarinfo.com/ σε Mac μου χει βρει αρκετές φορές πράγματα.
Ωραίος...το κατέβασα και το τρέχω τώρα, για να δούμε τι θα βρει :)
KernelPanic
29/09/2016, 16:58
Καλησπέρα άπαντες.
Kοιτάω για εναλλακτική λύση για backup σε cloud servers. Γενικά δουλεύω πολύ AWS οπότε κυρίως με ενδιαφέρει να στήσω Backup εκτός Amazon. Το 99% των instances είναι Linux (ευτυχώς) οπότε στα @@ μου τα Windows. Προς το παρών δουλεύω το Backuppc αλλά πιστεύω σίγουρα υπάρχουν καλύτερα σε proprietary-enterprise λύσεις. Βρήκα τα εξής αλλά κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη:
- Veritas BackupExec: Ωραία λύση δοκιμασμένη από Symantec αλλά το μείον ότι τρέχει σε Windows Server μόνο
Μπορείς να τσεκάρεις και το EMC networker (πρώην Legato Networker) αλλά δεν ξέρω τι ROI θα έχεις…
Αν δεν εχεις πολλα ΤΒ data είμαι και εγω της γνώμης για κάποιο CM (ansible, puppet, chef, whatever) κάτω από version control και τα υπολοιπα με bacula ή custom scripts. Και μιας και χρησιμοποιεις linux φτιαχνεις και το αντιστοιχο kickstart/preseed file για την διανομή σου και έχεις τον server fresh install σε χρονο dt…
Τωρα παλί ότι backup λυση ακολουθησεις κανε συχνα 1 restore να δεις τι γίνεται γιατι όπως λέει και 1 παλιο ρητό: “Backups are like aliens. Many believe they exist, but there hasn't been concrete evidence to substantiate that claim.” :D
Τελικά....μετά το σκανάρισμα, το εν λόγω πρόγραμμα ζήτησε 100 ευρώ για να επαναφέρει τα αρχεία! :rolleyes:
Φυσικά έφαγε σουτ και πόρτα :D
κανένα άλλο; δωρεάν, έχουμε κρίση είπαμε :D
O Vaska μόλις τώρα άκουσε. Αν δεν έκανες ήδη δουλειά με αυτό που σου πρότειναν παίζουν αρκετά καλά το κλασσικό Getdataback, το EasyUS data recovery, για φωτο, μουσική, docs, video το Recuva, βάλε και το Acronis recovery expert, στα καλά προγρ. ανάκτησης Υπάρχουν και άλλα, αλλά θένε εκκίνηση είτε από Linux είτε FreeDos. Συμβουλή μου ξεκίνα με το Recuva σε πρώτη φάση για γρήγορα αποτελέσματα και αν δεν έχεις αυτά που θες περνάς σε κάποιο άλλο.
KernelPanic
30/09/2016, 11:26
Τελικά....μετά το σκανάρισμα, το εν λόγω πρόγραμμα ζήτησε 100 ευρώ για να επαναφέρει τα αρχεία! :rolleyes:
Φυσικά έφαγε σουτ και πόρτα :D
κανένα άλλο; δωρεάν, έχουμε κρίση είπαμε :D
Υπάρχουν και άλλα, αλλά θένε εκκίνηση είτε από Linux
Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτο που προτεινει ο vaska τότε προτείνω testdisk ή/και photorec. Ειδικά το πρώτο με έχει σώσει απειρες φορές...
Η καλύτερη τακτική σε αυτες τις περιπτώσεις: image sector by sector με (dd ή dd_rescue ή κάτι παρόμοιο) mount το image και δουλέυοουμε εκει.
live linux cd για τετοιες δουλειες : SystemRescueCd (https://www.system-rescue-cd.org/SystemRescueCd_Homepage)
macdeath_s
30/09/2016, 11:42
Den μπορείς να το κατεβασείς σπασμένο ?
O Vaska μόλις τώρα άκουσε. Αν δεν έκανες ήδη δουλειά με αυτό που σου πρότειναν παίζουν αρκετά καλά το κλασσικό Getdataback, το EasyUS data recovery, για φωτο, μουσική, docs, video το Recuva, βάλε και το Acronis recovery expert, στα καλά προγρ. ανάκτησης Υπάρχουν και άλλα, αλλά θένε εκκίνηση είτε από Linux είτε FreeDos. Συμβουλή μου ξεκίνα με το Recuva σε πρώτη φάση για γρήγορα αποτελέσματα και αν δεν έχεις αυτά που θες περνάς σε κάποιο άλλο.
Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτο που προτεινει ο vaska τότε προτείνω testdisk ή/και photorec. Ειδικά το πρώτο με έχει σώσει απειρες φορές...
Η καλύτερη τακτική σε αυτες τις περιπτώσεις: image sector by sector με (dd ή dd_rescue ή κάτι παρόμοιο) mount το image και δουλέυοουμε εκει.
live linux cd για τετοιες δουλειες : SystemRescueCd (https://www.system-rescue-cd.org/SystemRescueCd_Homepage)
Ευχαριστώ για τα infos. θα τα δοκιμάσω. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι να τα επαναφέρω, ήδη κατάφερα να επαναφέρω τις μισές με το minitool data revovery δυστυχώς επιτρέπει έως 1 γίγα (εξ ου και οι μισές φωτό) και ζητάει πλΕρωμή μετά.....
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μην έχει περιορισμούς το πρόγραμμα (δεχόμεθα και "ραγισμένα" με pm :D )
Den μπορείς να το κατεβασείς σπασμένο ?
Υπάρχουν τέτοια?? :confused::confused: Πρώτη φορά το ακούω.
Τελικά η δουλειά μου έγινε με το Recuva, επαναφέρθηκαν 552 φωτό! δεν χάθηκε ούτε μια!
Thanks για ακόμα μια φορά, Vaska!
Τελικά η δουλειά μου έγινε με το Recuva, επαναφέρθηκαν 552 φωτό! δεν χάθηκε ούτε μια!
Thanks για ακόμα μια φορά, Vaska!
όμορφα
:beer:
Το recuva κάνει και για χτυπημένο σκληρό; γιατί μόλις απολέσαμε δυο :cry:
Το recuva κάνει και για χτυπημένο σκληρό; γιατί μόλις απολέσαμε δυο :cry:
τσου
τσου
φτού :(
Σοβαρά τώρα χάσαμε δύο σκληρούς με φωτογραφίες υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω, ή πρέπει να τους πάω σε τεχνικό;
basilis_k6
30/09/2016, 21:45
Τι έπαθε ο δισκος? επεσε κατω η απλα δεν λειτουργει?
φτού :(
Σοβαρά τώρα χάσαμε δύο σκληρούς με φωτογραφίες υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω, ή πρέπει να τους πάω σε τεχνικό;
Σορυ ρε Αντώνη για την μονολεκτική απάντηση αλλά όπως κάθε φορά πριν από βόλτα έτσι και σήμερα πηδιέμαι και αύριο θα πηδιέμαι στο μαγαζί για να καταφέρω να κλέψω μερικές ώρες για να βγω για την ετήσια.
Αργότερα μόλις ξεμπλέξω λίγο θα σου γράψω μερικά πράγματα (προς τα ξημερώματα το κόβω)
:beer:
Δεν βιάζει, ξεκουράσου ;) :beer::beer:
Εξάλλου δεν είναι σημερινό. Κανά μήνα τους έχω εκεί και τους κοιτάζω, απελπίστηκα τόσο που δεν το έχω πάρει απόφαση να κάνω κάτι :lol:
Ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχουν 1-2 κόλπα που υποτίθεται ότι πιάνουν, αν έχει κολλήσει ο βραχίονας πάνω στο δίσκο μπορείς να ρίξεις ένα γερό σκαμπίλι μπας και ξεκολλήσει, αν είναι θέμα πλακέτας μπορείς να κάνεις "μεταμόσχευση" από ίδιο μοντέλο. Σε κάποιες περιπτώσεις λέγεται ότιβοηθάει αν βάλεις το δίσκο στην κατάψυξη. Έχει σχετικά βιντεάκια στο youtube για τέτοια ζητήματα, νομίζω πάντως ότι έχει λόγο που υπάρχει επαγγελματικό recovery και μάλιστα με υψηλό κόστος...
Σχετικό: Είναι πια τόσο φθηνοί οι σκληροί και οι κάρτες μνήμης που το να έχεις όχι ένα, αλλά δύο ή τρία αντίγραφα ασφαλείας αξίζει εύκολα τα χρήματα. Τα μόνα προβλήματα είναι ότι όσο περισσότερα αντίγραφα έχεις τόσο πιο εύκολα μπορούν να πέσουν και σε ξένα χέρια, ενώ σπαστικός μπορεί να είναι και ο συγχρονισμός.
Ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχουν 1-2 κόλπα που υποτίθεται ότι πιάνουν, αν έχει κολλήσει ο βραχίονας πάνω στο δίσκο μπορείς να ρίξεις ένα γερό σκαμπίλι μπας και ξεκολλήσει, αν είναι θέμα πλακέτας μπορείς να κάνεις "μεταμόσχευση" από ίδιο μοντέλο. Σε κάποιες περιπτώσεις λέγεται ότιβοηθάει αν βάλεις το δίσκο στην κατάψυξη. Έχει σχετικά βιντεάκια στο youtube για τέτοια ζητήματα, νομίζω πάντως ότι έχει λόγο που υπάρχει επαγγελματικό recovery και μάλιστα με υψηλό κόστος...
Σχετικό: Είναι πια τόσο φθηνοί οι σκληροί και οι κάρτες μνήμης που το να έχεις όχι ένα, αλλά δύο ή τρία αντίγραφα ασφαλείας αξίζει εύκολα τα χρήματα. Τα μόνα προβλήματα είναι ότι όσο περισσότερα αντίγραφα έχεις τόσο πιο εύκολα μπορούν να πέσουν και σε ξένα χέρια, ενώ σπαστικός μπορεί να είναι και ο συγχρονισμός.
Και να μην έχουν πρόβλημα οι κεφαλές αλλά με το γερό σκαμπίλι να δημιουργήσεις εσύ, αμ το άλλο με την κατάψυξη αν δεν πιάσει τότε να τον βάλουμε στον φούρνο, επίσης η μεταμόσχευση μπορεί να γίνει μόνο από κατάλληλο δότη. Δίσκοι ίδιας χωρητικότητας, ίδιας εταιρίας με διαφορετική ημερομηνία κατασκευής μπορεί να έχουν άλλο κύκλωμα ή να έχει αλλάξει η revision που συνήθως γράφουν επάνω τους τα pcb και να κάνεις χειρότερη ζημιά.
Μάγκες όλα αυτά τα βίντεο που κυκλοφορούν στον σωλήνα δεν είναι όλα σωστά. Η κουτσή μαρία κάνει τουτόριαλ σήμερα, ο κάθε πιτσιρικάς που νομίζει πως ξέρει το παίζει επαΐων. Είναι σαν να έχεις κολικό του νεφρού και να περιμένεις να γίνεις καλά από το ξεμάτιασμα της Κυρα Μαμής. Χθες τα έχωνα σε κάποιον που έδειχνε πως ανοίγουν ένα pavilion dv 8000 και τραβούσε τις καλωδιοταινίες από τους κονέκτορες χωρίς ν' ανοίγει τις ασφάλειες. Η απάντησή του ήταν ότι έτσι κι αλλιώς χαλασμένο ήταν δεν μπορούσε να κάνει χειρότερη ζημιά.
Κάθε πρόβλημα μπορεί να μοιάζει με κάποιο άλλο αλλά είναι ξεχωριστή περίπτωση και αυτοί που κάνουν ανάκτηση δεν ζητάνε τόσα λεφτά άδικα.
Μην κανετε οτι ναναι στους δισκους. Μονο περισοτερη ζημια θα κανετε. Και προς θεου μην τους ανοιγετε. Πρεπει να γινετε με παρα πολυ εξιδικευμενα εργαλεια και εξοπλισμο.
Καλησπέρα άπαντες.
- Veritas BackupExec: Εχει agents για linux, μα πραγματικα δεν ειναι τι καλυτερο. Ασε που δεν ειναι για enterprise καταστασεις.
- Veritas NetBackup: Γαμει και δερνει. Σε αποδοση αλλα και στην τιμη. Πολυ ακριβο, τα κανει ολα πολυ καλα.
- EMC Networker: Κανει οτι και ο NetBackup με λιγο χαμηλοτερο κοστος. Αγαπω Networker.
- Arcserve: Κανει οτι θες, με πολυ χαμηλοτερο κοστος απο τους δυο απο πανω, ο server καθεται σε ολα τα λειτουργικα, ειναι αξιοπρεπες, αλλα το support ειναι λιγο για τον πουτσο
thunder ace
01/10/2016, 20:16
http://www.ascendtech.us/intel-lga775-g43-ddr3-sata-motherboard_i_mbit775ipiella3.aspx βοηθεια χωριανοι......σε αυτη την μητρικη,αυτες οι μνημες κανουν;http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-991573-2gb-ddr3-pc3-8500-1066mhz-p-PER.553473
thunder ace
01/10/2016, 20:18
το πι σι ειναι αυτο https://www.mrmemory.co.uk/downloads/memory-configurations/63573.pdf
thunder ace
01/10/2016, 20:19
με τον Ε 7500 επανω