View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
basilis_k6
01/10/2016, 20:33
ναι κανουν
thunder ace
01/10/2016, 20:58
ευχαριστω......θα τις παραγγειλω.
ευχαριστω......θα τις παραγγειλω.
έχε υπόψιν σου ότι δεν παίζουν συνδυαστικά με DDR II αν τυχόν έχεις και θέλεις να τις βάλεις μαζί, επίσης έχεις περιορισμό 2GB per channel δηλ 2χ2=4gb max.
Επίσης εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα kit 2χ2 αν ήθελα την max μνήμη που μπορεί να πάρει το σύστημά μου και θα προτιμούσα Kingston ή Corsair
thunder ace
01/10/2016, 23:15
δεν παιρνει DDR II αυτη η μητρικη.Και παιρνει μεχρι 8γιγα 4 χ 2.
δεν παιρνει DDR II αυτη η μητρικη.Και παιρνει μεχρι 8γιγα 4 χ 2.
έχεις δίκιο, με μπέρδεψε το @800 που έλεγε και μετά το 2gb /socket, οπότε και υπέθεσα ότι παίζει και ddrII και ddr3. Είναι όπως τα λες.
thunder ace
02/10/2016, 05:49
Καλημερα πρωινε Vaska.
To θεμα ειναι αυτες οι mushkin να κανουν να ξεμπερδευω.
thunder ace
02/10/2016, 05:51
Παντως ο basilis K6 λεει οτι κανουν(και γιατι οχι δλδ ; )
George_Sp
02/10/2016, 12:52
κάνουν. προχώρα. :)
thunder ace
03/10/2016, 04:02
κάνουν. προχώρα. :)
προχωραω:D
o_gavros
03/10/2016, 09:25
Τελευταία έχουν ξανακάνει την εμφανιση τους οι μπιεσοουντιζ (BSOD's) που σπάνε νεύρα και ενίοτε κάνουν συσκευές να ίπτανται.
Συνήθως μου αναφέρει σαν αιτία σφάλματος είτε το critical process died (που κακό ψόφο να'χει) είτε το unexpected store exception.
Το λειτουργικό ήταν ορίτζιναλ παραθυρα 8, που μετα γινήκαν 8.1 και μετά ξαναλλαξαν και γινήκαν 10 απο το εργοστάσιο απευθείας.
Σηκώνει γιατρειά ή το φορμάτ είναι μονόδρομος;
Αν δεν έχεις αλλάξει κάτι σε λειτουργικό και εφαρμογές πριν αρχίσει τα "μπλε", έλεγξε τις μνήμες σου πριν ασχοληθείς με κάτι πιο χρονοβόρο.
Υπ'όψιν ότι το memtest86+ δεν είναι 100℅ αξιόπιστο, άλλαξα μισό πισί πριν καταλήξω ότι τελικά ναι, ήταν οι μνήμες που το memtest τις έβγαζε ΟΚ.
o_gavros
03/10/2016, 19:18
τι ακριβως να ελέγξω δηλαδή στις μνήμες;
τον τρόπο δεν ξέρω.
Δεν έχω αλλάξει κάτι όχι,μόνο τις γαμωενημερώσεις που κάνει το ρημάδι μόνο του όποτε φυσάει ο μπάτης.
Α,να πω οτι ειναι λαπτοπ λενοβο.
George_Sp
03/10/2016, 20:03
αν το λάπτοπ έχει να φορμαριστεί καθαρά από την εποχή που είχε εγκατεστημένη αρχικά τα 8, κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και κέρασέ το ένα φρέσκο φορμάτ.
Ο πιο εύκολος τρόπος να ελέγξεις μνήμες στα win10 είναι αυτός (http://www.groovypost.com/howto/use-the-memory-diagnostics-tool-to-check-for-errors-in-windows-10/). Δεν θυμάμαι πώς ακριβώς λειτουργεί αλλά άσε το να τρέξει όλο το βράδυ και την επομένη βλέπεις.
Ένα φορμάτ και επανεγκατάσταση είναι όντως καλή ιδέα, υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα έχεις βρει γιατί σου πετάει μπλε οθόνες, ή τουλάχιστον έχεις αποκλείσει τα υπόλοιπα.
power hornet
04/10/2016, 09:35
Να κανω και εγω την ερωτηση μου;
λοιπον εχω στο δωματιο μου δυο ντεσκοπ και ενα ρουτερ Thompson 585 v7 αυτο εχει 4 θυρες εθενετ στηβ πρώτη εχω συνδεσει στο δικό μου υπολογιστή και εχω δωσει και σταθερη ip.
Στην τέταρτη θυρα απο το ρουτερ εχω βαλει της γυναικας,ερωτημα πολλες φορες η γυναικα δεν εχει ίντερνετ πρεπει και εκει στο δικο της να βαλω σταθερη ip;
αλλα τι δεν μπορω να βαλω την ιδια με της γυναίκας με την δικια μου, δεν θυμαμε κατι αλλαζεις εκει.,π.χ αμα η δικια μου ειναι 168. 192.1.254 στης γυναικας τι αλλαζεις; δεν θυμάμαι το ειχα βρει παλια αλλα τωρα δεν θυμάμαι
Πρέπει κάθε μηχάνημα να έχει μοναδική ip. Κρατάς τα 3 πρώτα μέρη ίδια, π.χ. 192.168.1.ΧΧΧ. Αλλάζεις μόνο τα ΧΧΧ, μεταξύ 0-255. Τα 3 πρώτα μέρη θα τα πάρεις από το router σου (το οποίο έχει συνήθως 192.168.1.1).
macdeath_s
04/10/2016, 12:22
λοιπον εχω στο δωματιο μου δυο ντεσκοπ και ενα ρουτερ Thompson 585 v7 αυτο εχει 4 θυρες εθενετ στηβ πρώτη εχω συνδεσει στο δικό μου υπολογιστή και εχω δωσει και σταθερη ip.
Στην τέταρτη θυρα απο το ρουτερ εχω βαλει της γυναικας,ερωτημα πολλες φορες η γυναικα δεν εχει ίντερνετ πρεπει και εκει στο δικο της να βαλω σταθερη ip;
αλλα τι δεν μπορω να βαλω την ιδια με της γυναίκας με την δικια μου, δεν θυμαμε κατι αλλαζεις εκει.,π.χ αμα η δικια μου ειναι 168. 192.1.254 στης γυναικας τι αλλαζεις; δεν θυμάμαι το ειχα βρει παλια αλλα τωρα δεν θυμάμαι
Γιατί βάζεις static (καρφωτές εν ελληνιστί) ? Το DHCP του router δεν δουλεύει ?
macdeath_s
04/10/2016, 12:24
Πρέπει κάθε μηχάνημα να έχει μοναδική ip. Κρατάς τα 3 πρώτα μέρη ίδια, π.χ. 192.168.1.ΧΧΧ. Αλλάζεις μόνο τα ΧΧΧ, μεταξύ 0-255. Τα 3 πρώτα μέρη θα τα πάρεις από το router σου (το οποίο έχει συνήθως 192.168.1.1).
Tο 0 (network) και το 255 (direct broadcast) δεν μπαίνουν ποτέ σε end-user/host.
Διευκρίνησε πρώτα, θέλεις να έχει ή να μην έχει ίντερνετ; :lol:
Αν βάλεις στατική, μην ξεχάσεις τον dns...
Tο 0 (network) και το 255 (direct broadcast) δεν μπαίνουν ποτέ σε end-user/host.
Δεν ισχύει ακριβώς. Όπως και να'χει, εγώ του έδωσα το πλήρες εύρος τιμών για το συγκεκριμένο πεδίο, χωρίς να το αναλύσω τεχνικά, κάτι το οποίο σίγουρα δεν τον ενδιαφέρει.
macdeath_s
04/10/2016, 12:50
Δεν ισχύει ακριβώς. Όπως και να'χει, εγώ του έδωσα το πλήρες εύρος τιμών για το συγκεκριμένο πεδίο, χωρίς να το αναλύσω τεχνικά, κάτι το οποίο σίγουρα δεν τον ενδιαφέρει.
Δοκίμασε να τα βάλεις σε windows και θα σου πετάξει error. Δεν είναι ανάλυση αλλά αν βάλει 0 ή 255 δεν θα το πάρει. :beer:
Επίσης χρειάζεται να κάνεις exclude την IP που έχεις δώσει στατικά απο τον dhcp του router σου για να μην πάει και την δώσει και σε άλλο μηχάνημα.
Δοκίμασε να τα βάλεις σε windows και θα σου πετάξει error. Δεν είναι ανάλυση αλλά αν βάλει 0 ή 255 δεν θα το πάρει. :beer:
Φφφφ... φυσικά μπορείς.
369523
macdeath_s
04/10/2016, 13:18
Φφφφ... φυσικά μπορείς.
369523
Βάλε 255 και στο τρίτο octet της μάσκας που είναι το subnet mask που έχει ο φίλος 99% και θα πάρεις το error. By default όλα τα σπιτικά έχουν 192.168.χ.χ με 24άρα μάσκα.
Και, όπως είπα, τώρα το αναλύουμε περισσότερο απ'όσο πρέπει. :p
Για τον φίλο, ισχύει, να μη χρησιμοποιήσει τις 2 ακραίες τιμές. Ορίστε!
macdeath_s
04/10/2016, 15:07
Και, όπως είπα, τώρα το αναλύουμε περισσότερο απ'όσο πρέπει. :p
Για τον φίλο, ισχύει, να μη χρησιμοποιήσει τις 2 ακραίες τιμές. Ορίστε!
Ε δεν μπήκαμε και μέσα στα πακέτα του DHCP οπότε δεν το χέσαμε :bawl:
χμμμ, μπορεί να βάλει το 192.168.1.0 με μάσκα /16 και gateway 192.168.1.1 και θα παίζει μια χαρά.. :p
macdeath_s
04/10/2016, 15:59
χμμμ, μπορεί να βάλει το 192.168.1.0 με μάσκα /16 και gateway 192.168.1.1 και θα παίζει μια χαρά.. :p
Αυτό είπαμε πιο πάνω που επέμενε κι ο άλλος. Απλά όπως του έγραψα οι ISPs κάνουν classful addressing οπότε στα 192.168.χ.χ έχουν 24άρα μάσκα.
George_Sp
04/10/2016, 16:31
Κάτι που παίζει να σας ξέφυγε.
Ορισμένα ρούτερ παρόχων όπως κάποια μοντέλα Thompson σε OTE στη Lan4 θέση έχουν ρυθμίσεις για υπηρεσία IPTV και δε δίνουν ίντερνετ αν δεν τα ρυθμίσεις.
369559
Και για μένα πάντως πλέον για χρήση σπιτιού είναι ψιλοάχρηστο το static ip configuration. Αφήστε το DHCP να κάνει τη δουλειά του αν δεν είστε του επαγγέλματος γιατί θα μπλεχτείτε χωρίς λόγο :)
Το σκέφτηκα, αλλά από τα γραφόμενά του κατάλαβα ότι συνήθως έχει ίντερνετ και απλά το χάνει κάποιες φορές. Όπως και να'χει, καλό είναι να χρησιμοποιήσει τις πρώτες 2 ports του router του, για να είναι σίγουρος. Νομίζω η "ειδική" θύρα έχει και διαφορετικό χρώμα συνήθως (μωβ; ).
George_Sp
04/10/2016, 16:46
Το σκέφτηκα, αλλά από τα γραφόμενά του κατάλαβα ότι συνήθως έχει ίντερνετ και απλά το χάνει κάποιες φορές. Όπως και να'χει, καλό είναι να χρησιμοποιήσει τις πρώτες 2 ports του router του, για να είναι σίγουρος. Νομίζω η "ειδική" θύρα έχει και διαφορετικό χρώμα συνήθως (μωβ; ).
έγραψε οτι έχει κοτσάρει το καλώδιο της γυναίκας στη θέση 4. Αν η LAN2,3 είναι ελεύθερες πιθανόν το μόνο που χρειάζεται είναι τα το καρφώσει εκεί. Αλλιώς εντός του router απενεργοποιεί το iptv service στη LAN4.
σε κάποια ρούτερ είχε διαφορετικό χρώμα. στα φετινά μοντέλα είναι όλα το ίδιο πλέον ή το γράφει με ψιλά γράμματα κάτω από το LAN4/IPTV
andreaspetr
04/10/2016, 23:01
βαλτο σε αλλη θυρα,η 4 ειναι για tv σε αυτα,εχω το ιδιο και το γραφει κιολας
Αυτό είπαμε πιο πάνω που επέμενε κι ο άλλος. Απλά όπως του έγραψα οι ISPs κάνουν classful addressing οπότε στα 192.168.χ.χ έχουν 24άρα μάσκα.
Με την 24άρα στο ρούτερ και την 16άρα στο pc θα παίζει..
macdeath_s
05/10/2016, 03:42
Με την 24άρα στο ρούτερ και την 16άρα στο pc θα παίζει..
Δεν είπε κανείς το αντίθετο, απλά αυτό που είπα, που καλύτερα να μην το έλεγα μάλλον :p είναι ότι το 0 και το 255 με την /24 δεν γίνεται να μπει και στην /16 που λες εσύ διαδοχικά 0 ή 255 στα octets του host πάλι δεν μπορούν να μπούν.
KernelPanic
05/10/2016, 09:01
Εδω ειναι που παραδίδονται μαθηματα CCNA? :D (sorry δεν αντεξα)
power hornet
05/10/2016, 10:08
Διευκρίνησε πρώτα, θέλεις να έχει ή να μην έχει ίντερνετ; :lol:
Αν βάλεις στατική, μην ξεχάσεις τον dns...
Σορυ βρρ παιδια αμα σας αναστατωσα ενοοειτε οτι θελει να εχει ίντερνετ. Οσο αφορα την στατική ip την βαζω διοτι παιδια στα τορενταδικα ζητανε στατικη ip στους private trackers που ειμαι γραμμένος
παιδια στα τορενταδικα ζητανε στατικη ip στους private trackers που ειμαι γραμμένος
Δε νομίζω ότι εννοούν αυτό που καταλαβαίνεις.
power hornet
05/10/2016, 10:18
Δε νομίζω ότι εννοούν αυτό που καταλαβαίνεις.
Και τι να εννουν αρα; τεσπα το θέμα λύθηκε αλλαξα και θυρα απο ρουτερ το εβαλα στην θυρα 2 εκανα και τις καταλληλες ρυθμίσεις που μου είπατε που αυτό στην ουσία ηθελα απλα ειχα ξεχάσει εκείνο το κοματι, διοτι το ειχα κανει πολλα χρονια πριν, απλα επειδη τωρα περασα στην γυναικα τα windows 10 32bita.
Μια αλλη ερώτηση που αυτά μονο στης γυναικας μου τον υπολογιστή γινοντε βρε παιδιά γιατι οταν κλεινω τον υπολογιστή της αυτο ανοιγει απο μονο του; που μπορώ να δω γιατι ανοιγει απο μονο του;
Διευκρίνηση κλεισιμο κανονικό κανω και οχι αυτο που το βαζεις σε ύπνο τον υπολογιστή και οταν κουνησεις το ποντίκι η κατι αλλο ανοίγει ξανα. Εχω παει στην διαχειρηση ενεργειας τα εχω ελεγξει ειναι σωστα.
macdeath_s
05/10/2016, 11:37
Εδω ειναι που παραδίδονται μαθηματα CCNA? :D (sorry δεν αντεξα)
Έχουμε έναν trainer στο forum αλλά δεν θα πω ποιός :bawl:
macdeath_s
05/10/2016, 11:38
Και τι να εννουν αρα; τεσπα το θέμα λύθηκε αλλαξα και θυρα απο ρουτερ το εβαλα στην θυρα 2 εκανα και τις καταλληλες ρυθμίσεις που μου είπατε που αυτό στην ουσία ηθελα απλα ειχα ξεχάσει εκείνο το κοματι, διοτι το ειχα κανει πολλα χρονια πριν, απλα επειδη τωρα περασα στην γυναικα τα windows 10 32bita.
Μια αλλη ερώτηση που αυτά μονο στης γυναικας μου τον υπολογιστή γινοντε βρε παιδιά γιατι οταν κλεινω τον υπολογιστή της αυτο ανοιγει απο μονο του; που μπορώ να δω γιατι ανοιγει απο μονο του;
Διευκρίνηση κλεισιμο κανονικό κανω και οχι αυτο που το βαζεις σε ύπνο τον υπολογιστή και οταν κουνησεις το ποντίκι η κατι αλλο ανοίγει ξανα. Εχω παει στην διαχειρηση ενεργειας τα εχω ελεγξει ειναι σωστα.
Την Public εννοούν λογικά να έχεις στατική αλλά δεν το ήξερα αυτό... Δλδ για να κάνεις seeding θέλει να χεις στατική public ?
power hornet
05/10/2016, 11:44
Την Public εννοούν λογικά να έχεις στατική αλλά δεν το ήξερα αυτό... Δλδ για να κάνεις seeding θέλει να χεις στατική public ?
Ναι πρεπει να εχεις στατικη ip αυτο αφορα τους private trackers το εχουν στους κανονισμούς ωστε μαλλον για να μην χανοντε τα πακετα οταν seedareis συν που σου λενε πως να ρυθμισεις το utorent η το azureus
macdeath_s
05/10/2016, 11:53
Ναι πρεπει να εχεις στατικη ip αυτο αφορα τους private trackers το εχουν στους κανονισμούς ωστε μαλλον για να μην χανοντε τα πακετα οταν seedareis συν που σου λενε πως να ρυθμισεις το utorent η το azureus
Και σου λένε να βάλεις την IP του υπολογιστή σου στατική ?
Για να κρατάνε το ratio. Όχι, προφανώς εννοούν την εξωτερική ip.
@power hornet: Αυτό που σου ζητάνε είναι άλλο πράγμα, δεν έχει σχέση με το τοπικό δίκτυό σου. Ξέχνα το. Αν λογκάρεις στον τράκερ, ώστε να ανανεώνει τη δυναμική ip σου κάθε φορά, δεν έχεις πρόβλημα.
George_Sp
05/10/2016, 14:45
ρυθμίσεις bios και κοιτάς τα wake on lan κλπ.
369710
επειδη απεχω απο τα τελευταια μοντελα αρκετα, φιλος ψαχνει σετ mobo/cpu/gpu/ram γυρω στα 400ε με εμφαση στο gaming
τιποτα να προτεινεται? τα υπολοιπα περιφεριακα υπαρχουν
George_Sp
05/10/2016, 16:12
επειδη απεχω απο τα τελευταια μοντελα αρκετα, φιλος ψαχνει σετ mobo/cpu/gpu/ram γυρω στα 400ε με εμφαση στο gaming
τιποτα να προτεινεται? τα υπολοιπα περιφεριακα υπαρχουν
Η 1η ερώτηση είναι πόσο παλιά είναι τα υπόλοιπα και ποια είναι. (τροφοδοτικό, κουτί, δίσκος)
Η 2η είναι ποιά είναι η native ανάλυση οθόνης και ποιούς τίτλους θέλει να παίζει.
Η 3η και τελευταία είναι αν στο budget των 400ευρώ έχει ορίσει και έναν ορίζοντα που θέλει να κάνει απόσβεση ή αν εντός 12μηνών μπορεί να χώσει έξτρα 100-200ευρώ.
Η 1η ερώτηση είναι πόσο παλιά είναι τα υπόλοιπα και ποια είναι. (τροφοδοτικό, κουτί, δίσκος)
Η 2η είναι ποιά είναι η native ανάλυση οθόνης και ποιούς τίτλους θέλει να παίζει.
Η 3η και τελευταία είναι αν στο budget των 400ευρώ έχει ορίσει και έναν ορίζοντα που θέλει να κάνει απόσβεση ή αν εντός 12μηνών μπορεί να χώσει έξτρα 100-200ευρώ.
δεν ειναι παλια τα πραγματα, τροφοδοτικο καλυπτει τις απαιτησεις, θα αγοραστει και ενας ssd ξεχωριστα...
αναλυση μαξ 1080, και αυτο σε τραβηγμενο σεναριο, απλα ψαχνει ποιο ειναι το καλυτερο πακετο που θα παρει με αυτα τα λεφτα...προς το παρον προοπτικη αναβαθμισης δεν υπαρχει στο αμεσο διαστημα
υπαρχει και μια σχετικη ευελιξια στο χρημα για ενα κατοσταρικο παραπανω μαξ
George_Sp
05/10/2016, 21:25
δεν ειναι παλια τα πραγματα, τροφοδοτικο καλυπτει τις απαιτησεις, θα αγοραστει και ενας ssd ξεχωριστα...
αναλυση μαξ 1080, και αυτο σε τραβηγμενο σεναριο, απλα ψαχνει ποιο ειναι το καλυτερο πακετο που θα παρει με αυτα τα λεφτα...προς το παρον προοπτικη αναβαθμισης δεν υπαρχει στο αμεσο διαστημα
παρότι με αφήνεις στα σκοτάδια αυτά από κάτω είναι μια σχετικά καλή λύση στο 400άρι.
http://www.skroutz.gr/s/7397988/Asus-Z170-P.html
http://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html
http://www.skroutz.gr/s/8731771/HyperX-Fury-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FB2K2-16.html
300ευρώ για την 3άδα που θα καλύψει και μελλοντικές απαιτήσεις.
μια κάρτα γραφικών της τάξης των 150ευρώ π.χ. σε ATI RX 460 2G για αρχή
http://www.skroutz.gr/s/9588718/Gigabyte-Radeon-RX460-2GB-Windforce-OC-GV-RX460WF2OC-2GD.html
και θα είναι κομπλέ μέχρι 1080p να παίξει με σχετική άνεση για τις επόμενες 2 χρονιές.
power hornet
06/10/2016, 07:38
Εγω θελω να ρωτησω κατι που τοσα χρονια ποτε δεν το έχω καταφέρει. Λοιπον καποια στιγμη θελω να κανω φορματ στον υπολογιστή μου γιατι απο windows 7 ultimate εκανα upgrade σε 8 και μετα σε 10 αρια χωρις clean install δεν αντιμετωπίζω κανενα πρόβλημα μια χαρα τρεχει ο υπολογιστής μου.
Κάποια στιγμή ομως θέλω να κανω ένα φορματ να παρει μεγαλη ανασα ο υπολογιστής μου.
Το θέμα μου τα παιχνιδια βρε παιδια τα save πως τα σωνεις; ποια είναι αυτη η ριμαδα διαδικασια; εγω τα παιχνιδια δεν τα βαζω στο program files αλλα σε εναν φάκελο που εχω ονομάσει games.
Λεω εγω π. Χ κανω φορματ, περναω λειτουργικά περναω τα παιχνιδια ξανα από την αρχη βέβαια πριν κάνω φορματ εχω βρει υομ φακελο με τα saves απο το καθε παιχνιδι αυτος που βρίσκετε συνήθως; αφου περασω τα παιχνιδια ξανα από την αρχή εκει τι κανω; παίζω λιγο μεχρι να κανει το πρωτο save και μετα αντικαταστω το φακελο save με τον παλιο απο εκει που ειχα μεινει; εκει το χάνω δεν ξερω τι να κανω η υπαρχει αλλη διαδικασια γιαυτο;
basilis_k6
06/10/2016, 13:32
fury 2133 8g
mobo h170 φθηνο
ι5 6400
1060 3gb
460-470 e
macdeath_s
06/10/2016, 15:58
Όποιος κατέει από VOIP ας πει καμιά γνώμη.
Πάμε για upgrade σε ένα branch το οποίο μέχρι στιγμής έχει έναν 2911 ISR (Cisco) και μερικά unmanagable SMB switches. Έχουν VOIP με κάτι παλιά Cisco SPA504G και μέσω cloud provider. Στο config του router πέραν από ένα βασικό ZBF και port forwarding για το SIP στα τηλέφωνα δεν βρήκα κάτι άλλο όπως TFPT server για τα τηλ. Το θέμα είναι ότι το τηλ δεν παίρνει με τπτ IP ούτε με DHCP ούτε με fixed assignment μέσω DHCP.
Καμιά ιδέα ? Τα settings στο switchport είναι 100% σωστά.
KernelPanic
06/10/2016, 16:54
Πάμε για upgrade σε ένα branch το οποίο μέχρι στιγμής έχει έναν 2911 ISR (Cisco) και μερικά unmanagable SMB switches. Έχουν VOIP με κάτι παλιά Cisco SPA504G και μέσω cloud provider. Στο config του router πέραν από ένα βασικό ZBF και port forwarding για το SIP στα τηλέφωνα δεν βρήκα κάτι άλλο όπως TFPT server για τα τηλ. Το θέμα είναι ότι το τηλ δεν παίρνει με τπτ IP ούτε με DHCP ούτε με fixed assignment μέσω DHCP.
Να ρωτήσω κατι χαζό :O DHCP ειναι στο ιδιο vlan/subnet με τα τηλεφωνα ναι? Γιατι αν οχι μήπως έχεις ξεχάσει την helper-address?
macdeath_s
06/10/2016, 17:51
Κάθε VLAN έχει δικό του DHCP server.
George_Sp
06/10/2016, 18:05
Αν είναι όντως σωστά σεταρισμένα τα μηχανήματα τσέκαρε το firewalling του provider με ένα τηλέφωνο στο support τους μήπως έχουν κλείσει καταλάθος πόρτες που δε πρέπει.
Μου χει τύχει να έχω ρίξει πρώτα τηλέφωνο στον provider, να μου λένε όλα οκ, να σπάω 2 βράδια τη κεφάλα μου γιατί δε δουλεύει και τελικά να ξαναπαίρνω τηλ να τους ρωτάω και να μου λένε, ωχ ξέρετε ναι λάθος.....Ελλάδα βέβαια και OTE helpdesk αυτά....Ισπανία δε ξέρω αν τους ξεφεύγουν αυτά.
Σε περίπτωση που ο provider είναι οκ τότε κάτι σου χει ξεφύγει στο modem-router config.
macdeath_s
06/10/2016, 18:29
Αν είναι όντως σωστά σεταρισμένα τα μηχανήματα τσέκαρε το firewalling του provider με ένα τηλέφωνο στο support τους μήπως έχουν κλείσει καταλάθος πόρτες που δε πρέπει.
Μου χει τύχει να έχω ρίξει πρώτα τηλέφωνο στον provider, να μου λένε όλα οκ, να σπάω 2 βράδια τη κεφάλα μου γιατί δε δουλεύει και τελικά να ξαναπαίρνω τηλ να τους ρωτάω και να μου λένε, ωχ ξέρετε ναι λάθος.....Ελλάδα βέβαια και OTE helpdesk αυτά....Ισπανία δε ξέρω αν τους ξεφεύγουν αυτά.
Σε περίπτωση που ο provider είναι οκ τότε κάτι σου χει ξεφύγει στο modem-router config.
Thanks για την απάντηση. Η φάση είναι στη Σουηδία και ο provider όπως είπα είναι cloud provider οπότε δεν έχει νόημα να πάρω τηλ στον ISP. Αν εννοείς firewall που βάζει ο ISP πάνω στη σύνδεσή σου (δεν μου χει τύχει ποτέ αλλά οκ) δεν υπάρχει πιθανότητα γιατί είναι μισθωμένη.
Αν μου χει ξεφύγει τι είναι το θέμα... αυ΄το ρωτάω...
Στον 2911 ποια τηλέφωνα κάνουν registration ? Τα SPA ?
macdeath_s
06/10/2016, 20:18
Στον 2911 ποια τηλέφωνα κάνουν registration ? Τα SPA ?
Nai αλλά όπως έγραψα παραπάνω δεν υπάρχει config για αυτά στο router. Μόνο ένα port forwarding.
Ο call manager τι version είναι; τα τηλέφωνα τι firmware έχουν;
'Εκανες debugging τον dhcp στον 2911; έρχονται requests από τα τηλ;
KernelPanic
06/10/2016, 22:58
Από την στιγμή που δεν παίρνει IP το πρόβλημα είναι σε L2 επίπεδο (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο είδος filtering access list/FW στον dhcp κτλ).
Όπως είπε και ο sek δες logs του dhcp όπως επίσης αν μπορείς να κάνεις capture το traffic με κάνα wireshark θα σε βοηθήσει να βρεις το πρόβλημά
...μέσω cloud provider...
Μήπως υπάρχει voip gateaway κ πρέπει να πάρουν ip από εκεί;
macdeath_s
07/10/2016, 01:06
Ο call manager τι version είναι; τα τηλέφωνα τι firmware έχουν;
'Εκανες debugging τον dhcp στον 2911; έρχονται requests από τα τηλ;
DHCP δεν παίρνουν πλέον από το 2911 αλλά από το firewall. Το 2911 πλέον κάνει μόνο NAT για όλο το traffic που πάει στο internet και τπτ παραπάνω. DHCP σκάνε κανονικά όλα τα μηνύματα μέχρι και ACK. To θέμα είναι ότι δεν το παίρνει το τηλ.
Call Manager δεν υπάρχει και για να δω το firmware των τηλ περιμένω από τον admin εκεί να βρει τον κωδικό.
macdeath_s
07/10/2016, 01:07
Από την στιγμή που δεν παίρνει IP το πρόβλημα είναι σε L2 επίπεδο (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο είδος filtering access list/FW στον dhcp κτλ).
Όπως είπε και ο sek δες logs του dhcp όπως επίσης αν μπορείς να κάνεις capture το traffic με κάνα wireshark θα σε βοηθήσει να βρεις το πρόβλημά
Δεν παίζει θέμα σε layer 2 μιας και CDP λειτουργεί κανονικότατα.
DHCP δεν παίρνουν πλέον από το 2911 αλλά από το firewall. Το 2911 πλέον κάνει μόνο NAT για όλο το traffic που πάει στο internet και τπτ παραπάνω. DHCP σκάνε κανονικά όλα τα μηνύματα μέχρι και ACK. To θέμα είναι ότι δεν το παίρνει το τηλ.
Call Manager δεν υπάρχει και για να δω το firmware των τηλ περιμένω από τον admin εκεί να βρει τον κωδικό.
Δούλευαν τα τηλέφωνα ή είναι πρώτη υλοποίηση; Τι άλλαξε στην τοπολογία κ σταμάτησαν να δουλεύουν; το fw τι είναι; asa;
macdeath_s
07/10/2016, 01:40
Δούλευαν τα τηλέφωνα ή είναι πρώτη υλοποίηση; Τι άλλαξε στην τοπολογία κ σταμάτησαν να δουλεύουν; το fw τι είναι; asa;
Άλλαξε όλο το addressing και μπήκε ένα firewall (Meraki MX) μετά από τον router. Στον DHCP πάντως στα bindings φαίνεται σαν έχει την IP το MAC του τηλ.
Αν βάλει ο admin άλλη συσκευή (pc) στην ίδια πόρτα, θα πάρει ip ? Factory reset στα τηλ;
Άλλαξε όλο το addressing και μπήκε ένα firewall (Meraki MX) μετά από τον router. Στον DHCP πάντως στα bindings φαίνεται σαν έχει την IP το MAC του τηλ.
Το πρόβλημα έγινε μετά την εγκατάσταση fw?
Έχουν φτιαχτεί (v) lans?
Τα( v) lans έχουν interface στο fw?
Έχουν ανοιχτεί οι πόρτες για Voip μεταξύ των (v) lans στο firewall? Συνήθως, 5000> αλλά έχει κι άλλες.
Έχουν φτιαχτεί routings στο fw?
Πριν, μήπως χρησιμοποιουσαν encapsulation? Πχ GRE
Αυτός που έβαλε το fw τι traffic βλέπει;
KernelPanic
07/10/2016, 16:06
Αν καταλαβα σωστά απο τα παραπάνω η τοπολογία σου είναι η παρακάτω:
internet <--> cisco <---> FW <--> Phone
Αν είναι έτσι μήπως ισχύει αυτο που είπα πριν?
(εκτός κι αν υπάρχει κάποιο είδος filtering access list/FW στον dhcp κτλ).
Από την στιγμη που παίρνει dhpc από FW δεν τα rules κυρίως στο outbound μεταξυ τηλ και FW (μιας και από ότι φαινεται στο τηλεφωνο δεν φτανει το ACK) για to dhcp .
Αν πάρει IP κοιταμε για το sip registration.
εχω παρει αυτο το μονιτορ..http://http://www.electroholic.gr/gr/computer/periferiaka/monitor/comsam00041/monitor-samsung-ls27e370ds-27 (http://www.electroholic.gr/gr/computer/periferiaka/monitor/comsam00041/monitor-samsung-ls27e370ds-27)
μπορει να μου πει καποιος..γιατι εχει τζακ απο ακουστικακια..απο πισω??
και το σημαντικοτερο πως τα κανω να δουλεψουν?
(ηχο εχω απο ηχεια που εχω συνδεσει στο κουτι του πισι..)
karellen
09/10/2016, 16:48
Υποθέτω ότι στα ακουστικάκια σου θα ακούς τον ήχο που θα προέρχεται αν συνδέσεις καλώδιο Hdmi και βλέπεις ταινίες,κλιπ, κλπ.
Grafton 505
09/10/2016, 19:51
μπορει να μου πει καποιος..γιατι εχει τζακ απο ακουστικακια..απο πισω??
και το σημαντικοτερο πως τα κανω να δουλεψουν?
(ηχο εχω απο ηχεια που εχω συνδεσει στο κουτι του πισι..)
Για να συνδέσεις την κάρτα ήχου του υπολογιστή σου με τα ηχεία (ενσωματωμένα) της οθόνης.
Θες ένα καλώδιο με 2 αρσενικά jacks.
369997
Δεν εχει ηχεια το μονιτορ.
Σιγουρος; νομιζω εχουμε την ιδια οθονη.
Χααχχα λες να ειμαι τοσοβαλακας...χαχαχα
..
Οχι οκ..δεν εχει στανταρ..το γραφει και στα χαρακτηριστικα
wthanasis
09/10/2016, 20:57
Γιατί αν το χρησιμοποιήσεις για monitor H/Y με VGA, κάπως θα πρέπει να ακούς και τον ήχο αν θες, σε ακουστικά ή εξωτερικά ηχεία. (επειδή το μόνιτορ δεν έχει ηχεία όπως αναγράφεται)
amyroukai
09/10/2016, 20:57
Υποθέτω ότι στα ακουστικάκια σου θα ακούς τον ήχο που θα προέρχεται αν συνδέσεις καλώδιο Hdmi και βλέπεις ταινίες,κλιπ, κλπ.
Δεν εχει ηχεια το μονιτορ.
ναι άλλο αυτό που λες, άλλο αυτό που σου είπε ο Καρέλεν. Τo hdmi μεταφέρει και εικόνα και ήχο. Προφανώς στην έξοδο αυτή μπορείς να βάλεις ακουστικά (ή ηχειάκια υπολογιστή) και να πάρεις στερεοφωνικό ήχο, αν δεν χρησιμοποιείς άλλη έξοδο όπως εσύ ή αν θέλεις να ακούσεις μέσω ακουστικών πχ ώρες που δεν μπορείς/δεν θέλεις να παίζεις τα ηχεία.
Το jack oμως το εχει και μου κανει εντυπωση.
Tv monitor εχεις;
Edit αστο τωρα το ειδα. Οχι δεν εχεις ηχεια.
George_Sp
09/10/2016, 21:05
Έξοδος ακουστικών είναι.
όπως γράφτηκε και πιο πάνω αν συνδέσεις με HDMI το monitor μπορείς να μεταφέρεις τον ήχο και στην tv ώστε να περάσει τον ήχο μέσω αυτής στη θύρα ακουστικών της.
κατ'εμέ μια μπούρδα μιας και ο οποιοσδήποτε υπολογιστής, media box, έχει έξοδο ήχου ή ακουστικών.
μοναδικό πλεονέκτημα (αν το τραβήξεις από τα μαλλιά)
να έχεις την πηγή πολύ μακριά με πάνω από 3μέτρα hdmi και να μην φτάνεις να κουμπώσεις τα ακουστικά στο tower/box/source. Οπότε αν είσαι δίπλα στην οθόνη και η πηγή μακριά σου φτάνουν και 60cm stereo jack ακουστικά.
γενικά samsung lg βάζουν μερικές σάλτσες σε ορισμένα μοντέλα είτε γιατί τους περίσσεψαν τα parts είτε γιατί βγάζουν generic parts για περισσότερα από ένα μοντέλα και εξυπηρετούν κι άλλους σκοπούς σε άλλες σειρές.
μην πονοκεφαλιάζετε τσάμπα.
macdeath_s
09/10/2016, 23:40
Το πρόβλημα έγινε μετά την εγκατάσταση fw?
Έχουν φτιαχτεί (v) lans?
Τα( v) lans έχουν interface στο fw?
Έχουν ανοιχτεί οι πόρτες για Voip μεταξύ των (v) lans στο firewall? Συνήθως, 5000> αλλά έχει κι άλλες.
Έχουν φτιαχτεί routings στο fw?
Πριν, μήπως χρησιμοποιουσαν encapsulation? Πχ GRE
Αυτός που έβαλε το fw τι traffic βλέπει;
Aν διαβάσεις παραπάνω τα έχω απαντήσει όλα. Αν υπάρχει VPN/GRE tunnel τι σχέση έχει με το DHCP ?
macdeath_s
09/10/2016, 23:41
Αν καταλαβα σωστά απο τα παραπάνω η τοπολογία σου είναι η παρακάτω:
internet <--> cisco <---> FW <--> Phone
Αν είναι έτσι μήπως ισχύει αυτο που είπα πριν?
Από την στιγμη που παίρνει dhpc από FW δεν τα rules κυρίως στο outbound μεταξυ τηλ και FW (μιας και από ότι φαινεται στο τηλεφωνο δεν φτανει το ACK) για to dhcp .
Αν πάρει IP κοιταμε για το sip registration.
DHCP είναι το firewall και όπως είπα τα πακέτα πηγαινοερχόντουσαν κανονικά και φαινόταν σαν να έπαιρνε DHCP το τηλ. Εν ολίγοις λύθηκε με factory reset αφότου βρήκα τον admin password σε παλιό config.
Εν ολίγοις λύθηκε με factory reset αφότου βρήκα τον admin password σε παλιό config.
:D:D
370048
bros400pgm
10/10/2016, 09:33
Μαι βοηθεια απο οποιον γνωριζει:
Εχω ενα Modem/router linksys td-w8970. Πανω σε αυτο εχω συνδεσει μεσω καλωδιου ενα router linksys tl-wr941n για να εχω νετ σε αλλο χωρο.
To προβλημα που εχω και ειναι μονο με το netbook και το tablet με win10, ειναι οτι με DHCP πανω στο ρουτερ 941 το βλεπει σαν public network και δεν εχω ιντερνετ. Με android ειμαι κομπλε, ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ;).
Tο modem εχει ip 192.168.1.1 και το router 192.168.3.1
Στο WAN του router εχω βαλει στατικη IP, με διευθυνση 192.168.1.10 και default getway 192.168.1.1
Το DHCP στο router ειναι ενεργοποιημενο με διευθυνσεις 192.168.3.50-55
ΕΑΝ βαλω καρφωτη ip δουλευουν αμφοτερα.
ΕΑΝ βαλω στο address reservation την MAC address για μονιμο leasing και ουσιαστικα παιρνει συγκεκριμενη ip (του εχω δωσει 192.168.3.56) δεν δουλευει.
Εχω δοκιμασει διαφορους τροπους να αλλαξω το public σε home network (βλεπωντας διαφορους οδηγους στο νετ), χωρις επιτυχια.
Σε laptop με win7 δουλευει μια χαρα (ισως ειχε χρειαστει να κανω το προφιλ απο public σε home, αλλα ηταν ευκολο).
macdeath_s
10/10/2016, 11:17
Μαι βοηθεια απο οποιον γνωριζει:
Εχω ενα Modem/router linksys td-w8970. Πανω σε αυτο εχω συνδεσει μεσω καλωδιου ενα router linksys tl-wr941n για να εχω νετ σε αλλο χωρο.
To προβλημα που εχω και ειναι μονο με το netbook και το tablet με win10, ειναι οτι με DHCP πανω στο ρουτερ 941 το βλεπει σαν public network και δεν εχω ιντερνετ. Με android ειμαι κομπλε, ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ;).
Tο modem εχει ip 192.168.1.1 και το router 192.168.3.1
Στο WAN του router εχω βαλει στατικη IP, με διευθυνση 192.168.1.10 και default getway 192.168.1.1
Το DHCP στο router ειναι ενεργοποιημενο με διευθυνσεις 192.168.3.50-55
ΕΑΝ βαλω καρφωτη ip δουλευουν αμφοτερα.
ΕΑΝ βαλω στο address reservation την MAC address για μονιμο leasing και ουσιαστικα παιρνει συγκεκριμενη ip (του εχω δωσει 192.168.3.56) δεν δουλευει.
Εχω δοκιμασει διαφορους τροπους να αλλαξω το public σε home network (βλεπωντας διαφορους οδηγους στο νετ), χωρις επιτυχια.
Σε laptop με win7 δουλευει μια χαρα (ισως ειχε χρειαστει να κανω το προφιλ απο public σε home, αλλα ηταν ευκολο).
Τo Public network που λές είναι μόνο στα devices που έχουν windows 10 σωστά ? Δεν δοκιμάζεις τα networks αυτά να τα κάνεις remove ώστε να τα ξαναπεράσεις ? http://www.digitalcitizen.life/how-delete-or-forget-wireless-network-profiles-windows-10
bros400pgm
10/10/2016, 11:47
Τo Public network που λές είναι μόνο στα devices που έχουν windows 10 σωστά ? Δεν δοκιμάζεις τα networks αυτά να τα κάνεις remove ώστε να τα ξαναπεράσεις ? http://www.digitalcitizen.life/how-delete-or-forget-wireless-network-profiles-windows-10
Nαι, σωστα, μονο στα win10 εχω το προβλημα με το συγκεκριμενο router.
Δεν δουλευει η παραπανω μεθοδος. Το ξαναβρισκει, βαζω κωδικο, και το βλεπει σαν public.
EDIT.
Ξεχασα να πω πως δοκιμασα μεσω του HOMEGROUP troubleshooter να κανω το δικτυο private, το οποιο πετυχαινει μεν (μου δινει σαν recommended fix να το κανει private) αλλα ενω δειχνει πλεον private, το εχει σαν Unidentified network και συνεχιζω να μην εχω ιντερνετ.
macdeath_s
10/10/2016, 11:50
Όταν το ξαναβρίσκει δεν σε ρωτάει τι είδους δίκτυο θέλεις να είναι ?
bros400pgm
10/10/2016, 11:54
Όταν το ξαναβρίσκει δεν σε ρωτάει τι είδους δίκτυο θέλεις να είναι ?
Οχι
macdeath_s
10/10/2016, 11:55
Οχι
Δεν κατέχω Windows πόσο μάλλον τα 10. Επιστρέφω στα Unix μου αλλά σίγουρα κάποιος θα σε βοηθήσει. ;)
Μπορείς να το κάνεις με λίγο διαφορετικό τρόπο. Θα καταργήσεις το subnet μεταξύ του μόντεμ κ του ρούτερ, θα δώσεις στον ρούτερ μια ip από το 192.168.1.x και θα κάνεις μια στατική εγγραφή να τα στέλνει όλα στο 192.168.1.1. Τα pools του dhcp διαχώρισέ τα, δηλ από 51-100 στο μόντεμ κι από 101-150 στο ρούτερ. Έτσι θα έχεις ένα ενιαίο δίκτυο.
bros400pgm
10/10/2016, 17:24
Αυτό το είχα κάνει πριν πολλά χρόνια και είχα κάτι προβλήματα πάλι (δεν θυμάμαι τίποτα ακριβώς όμως). Μου είχαν πει τότε να κάνω το προ αναφερθεν μου setup, το οποίο έχει πρόβλημα όμως μόνο με τα win10
Θα προτείνω κάτι μπακαλίστικο γιατί από win 10 δεν κατέχω. Βγάλε το καλώδιο από την wan πόρτα του ρούτερ και τότε βάλε τις συσκευές στο δίκτυο μήπως κ ξεγελάσεις το λειτουργικό κ δει το δίκτυο σαν private..
macdeath_s
10/10/2016, 18:28
Θα προτείνω κάτι μπακαλίστικο γιατί από win 10 δεν κατέχω. Βγάλε το καλώδιο από την wan πόρτα του ρούτερ και τότε βάλε τις συσκευές στο δίκτυο μήπως κ ξεγελάσεις το λειτουργικό κ δει το δίκτυο σαν private..
Νομίζω δεν έχει να κάνει με το αν υπάρχει internet connectivity. Aν κτλβα καλά αυτό που λέει ο μαν από πάνω είναι ότι του βγάζει public αντί για home ή work. Μλκιες των Windows εν ολίγοις. Όπως και να χει δεν χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις.
macdeath_s
10/10/2016, 18:36
Αυτό το είχα κάνει πριν πολλά χρόνια και είχα κάτι προβλήματα πάλι (δεν θυμάμαι τίποτα ακριβώς όμως). Μου είχαν πει τότε να κάνω το προ αναφερθεν μου setup, το οποίο έχει πρόβλημα όμως μόνο με τα win10
Mήπως γίνεται να καταργήσεις το "routing" του 941 και να συνδέσεις απλά ένα switchport του 941 (από αυτά που λένε LAN ή ETH) με ένα switchport του 8970 ? Εν ολίγοις σου προτείνω αυτό που είπε και ο Sek πιο πάνω με άλλο τρόπο. Απορώ αφού ήθελες να κάνεις αυτό γιατί δεν πήρες ένα switch αντί για 2ο router.
Το ίδιο ακβριβώς εννοούσα, η wan πόρτα δεν θα χρησιμοποιηθεί.. Αν χρησιμοποιηθεί η wan, πιθανόν να δουλέψει αν το βάλεις σε bridging mode - και αντίστροφα, αν το βάλεις σε bridging mode πρέπει να χρηιμοποιήσεις την wan.. Το routing δεν καταργείται με άλλο τρόπο από gui.
macdeath_s
10/10/2016, 19:37
Το ίδιο ακβριβώς εννοούσα, η wan πόρτα δεν θα χρησιμοποιηθεί.. Αν χρησιμοποιηθεί η wan, πιθανόν να δουλέψει αν το βάλεις σε bridging mode - και αντίστροφα, αν το βάλεις σε bridging mode πρέπει να χρηιμοποιήσεις την wan.. Το routing δεν καταργείται με άλλο τρόπο από gui.
Βασικά νομίζω θα δουλέψει αυτό που είπα αν κλείσει τον DHCP του 941.
amyroukai
10/10/2016, 20:07
ερώτηξη...
Το κινητό κουβαλάει επαφές από τότε που είχα το νόκια 6110. Είπα να κάνω εκκαθάριση... Πάω λογαριασμό google, επαφές, επιλέγω 170 που είτε δεν χρειάζονται είτε δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται.
Και τώρα σκέφτομαι....
Τις διαγράφω από εκεί και θα γίνει συγχρονισμός των διαγραφών στο τηλέφωνο;
Τις διαγράφω από εκεί και θα τις ξαναφορτώσει από το τηλέφωνο;
Τις διαγράφω από εκεί και θα τις αγνοήσει το τηλέφωνο ως το επόμενο format ή την επόμενη συσκευή;
Ξέρω ότι στην πρώτη εκκίνηση νέας συσκευής διαβάζει από το gmail αλλά κατά την χρήση τι παίζει, ποιός έχει προτεραιότητα;
ερώτηξη...
Το κινητό κουβαλάει επαφές από τότε που είχα το νόκια 6110. Είπα να κάνω εκκαθάριση... Πάω λογαριασμό google, επαφές, επιλέγω 170 που είτε δεν χρειάζονται είτε δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται.
Και τώρα σκέφτομαι....
Τις διαγράφω από εκεί και θα γίνει συγχρονισμός των διαγραφών στο τηλέφωνο;
Τις διαγράφω από εκεί και θα τις ξαναφορτώσει από το τηλέφωνο;
Τις διαγράφω από εκεί και θα τις αγνοήσει το τηλέφωνο ως το επόμενο format ή την επόμενη συσκευή;
Ξέρω ότι στην πρώτη εκκίνηση νέας συσκευής διαβάζει από το gmail αλλά κατά την χρήση τι παίζει, ποιός έχει προτεραιότητα;
Σβήσε αβάδιστα αβίαστα απο το gmail Contacts και εν τόπω χλοερό εν τόπο αναψύξεως μετά οι επαφές....στον επόμενο συγχρονισμό που θα κάνει θα είσαι κομπλέ.
amyroukai
10/10/2016, 20:14
Σβήσε αβάδιστα αβίαστα απο το gmail Contacts και εν τόπω χλοερό εν τόπο αναψύξεως μετά οι επαφές....στον επόμενο συγχρονισμό που θα κάνει θα είσαι κομπλέ.
ΟΚ και για λόγους "ασφαλείας" πάω στο τηλέφωνο "επαφές>εξαγωγή στο χώρο αποθήκευσης" και φτιάχνει ένα ωραίo vcf αρχείο με όλες τις επαφές πριν γίνει η εκκαθάριση...;
μαλακία τους που κατήργησαν την εξαγωγή και σου ζητάει να γυρίσεις σε παλιότερη έκδοση των επαφών στην ιστοσελίδα και μετά θα σου ξαναλέει "α γιατί έχεις το παλιό" κλπ
Ναι πάνε στην παλαιότερη έκδοση, απ οτι ειδα δεν είναι επαφών κάτι παίζει με την πλατφόρμα (βρήκα επαφές που τις καταχώρησα πριν 1 βδομάδα)...Export σε csv ή vcard και είσαι ωραίος !!!!
amyroukai
10/10/2016, 20:33
Ναι πάνε στην παλαιότερη έκδοση, απ οτι ειδα δεν είναι επαφών κάτι παίζει με την πλατφόρμα (βρήκα επαφές που τις καταχώρησα πριν 1 βδομάδα)...Export σε csv ή vcard και είσαι ωραίος !!!!
σβου και ότι βρέξει...
αυτό που αναρωτιέμαι τώρα είναι τι θα γίνει στο δεύτερο email account που έχει περασμένο, αλλά τέλος πάντων, είπαμε.