View Full Version : Κορωνοϊός...
AUFGEBRACHT
07/12/2020, 18:29
Το σεξ το εκοψε παντως εδω και χρονια.
Για να κόψει κάτι, πρέπει να το έχει αρχίσει πρώτα... κι αν κρίνω από τα νεύρα... δεν...
lleonidas
07/12/2020, 18:53
Θα μπορούσε να μπει και σε γειτονικό thread :D
423440
doctoras
07/12/2020, 22:16
Ειναι λογικο να συμβεί αυτο, αν δε παιξει το εμβολιο πιο σύντομα και με τοσους θανάτους, νεα κρούσματα παρα την καραντίνα υψηλά. Αν ανοίξουν και συμπέσει και η εποχική γρίπη Ιανουαρίου- Απριλίου σε σχεση με τον κοβιντ θα μετράμε διπλάσιους θανάτους απο αυτούς τωρα.
Πάντως τα στατιστικά πια μιλάνε μόνα τους
Μεχρι 20/Οκτ 500 θανάτους απο τον μαρτιο.
Σε ενάμιση μηνα 2500 θανατοι.
Πεσαν ολα τα προγνωστικά εξω. Παμε για 4000 θανάτους μεχρι 31/12.
doctor_john
08/12/2020, 07:26
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 δεν πρέπει
να καταστούν υποχρεωτικοί, εκτός από συγκεκριμένες επαγγελματικές περιστάσεις, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο
να εξηγηθούν καλύτερα τα «οφέλη» των εμβολίων παρά να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
https://www.lifo.gr/now/world/305622/o-poy-antithetos-me-ton-ypoxreotiko-emvoliasmo-kata-toy-koronoioy
Grafton 505
08/12/2020, 19:08
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 δεν πρέπει
να καταστούν υποχρεωτικοί, εκτός από συγκεκριμένες επαγγελματικές περιστάσεις, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο
να εξηγηθούν καλύτερα τα «οφέλη» των εμβολίων παρά να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
https://www.lifo.gr/now/world/305622/o-poy-antithetos-me-ton-ypoxreotiko-emvoliasmo-kata-toy-koronoioy
Δηλώσεις έλληνα υπουργού πριν μερικές μέρες : '' Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός'' συνεχίζοντας μετά από λίγο ''σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός μέχρι το τέλους του χρόνου''.
:whistle:
stefanos
08/12/2020, 19:17
Δηλώσεις έλληνα υπουργού πριν μερικές μέρες : '' Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός'' συνεχίζοντας μετά από λίγο ''σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός μέχρι το τέλους του χρόνου''.
:whistle:
Ποιανού χρόνου?
Grafton 505
08/12/2020, 19:28
Ποιανού χρόνου?
Αυτουνού που ζούμε.
Vstrommer71
08/12/2020, 22:05
Αυτουνού που ζούμε.
Προφανώς έως ώρας δεν έχουν παρατηρηθεί ενδείξεις ότι ωφελούνται από το εμβόλιο οι πεθαμένοι:lol:
Στο 3:15:00 μιλανε για αυτο το φαρμακο, συμμετεχει και ο αχιλλεας γκικας, μελος της επιτροπης επιστημονων για κορονοιο,
https://www.youtube.com/watch?v=aNQ94CoNATs&t=34s
τα συμπερασματα δικα σας
Εδώ και 3 μήνες υπάρχει το φάρμακο έτοιμο να σώσει ζωές.Και οι άλλοι δίνουν τα λεφτά μας στους "φίλους" τους για αμφιλεγόμενα έμβολια.
https://m.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w&t
Εδώ και 3 μήνες υπάρχει το φάρμακο έτοιμο να σώσει ζωές.Και οι άλλοι δίνουν τα λεφτά μας στους "φίλους" τους για αμφιλεγόμενα έμβολια.
https://m.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w&t
Μην το βλέπεις ως ανταγωνισμό συμφερόντων, τους γιατρούς τους νοιάζει να σώσουν τους ασθενείς τους. Φαίνεται πως έγιναν δοκιμές από νωρίς, δεν πρόκειται για συνωμοσία όπου "κρύβουν την αλήθεια". Ακόμα και στη wikipaedia έχει κάποιες (στοιχειώδεις) πληροφορίες γιατί, ενώ δοκιμάστηκε, τελικά δεν προτείνεται η χρήση της ινβερμεκτίνης (π.χ. διότι χρειάζεται δόση 10000 φορές μεγαλύτερη της κανονικής). Μακάρι με περισσότερη έρευνα να καταλήξουμε σε άλλο συμπέρασμα, στην επιστήμη μετράνε τα δεδομένα.
.... τους γιατρούς τους νοιάζει να σώσουν τους ασθενείς τους....
Ναι, αλλά καλά είναι και τα σεμινάρια με τα πάντα πληρωμένα από τις φαρμακοεταιρείες, μιά χαρά βολεύονται
και με τα φακελάκια,
Σίγουρα κάποιοι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματικά προσφέρουν και σκίζονται και πονάνε όταν τους πεθαίνει
ασθενής αλλά είναι μικρό το ποσοστό των εν' λόγω γιατρών...δυστυχώς.
panavour
09/12/2020, 08:56
Ναι, αλλά καλά είναι και τα σεμινάρια με τα πάντα πληρωμένα από τις φαρμακοεταιρείες, μιά χαρά βολεύονται
και με τα φακελάκια,
Σίγουρα κάποιοι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματικά προσφέρουν και σκίζονται και πονάνε όταν τους πεθαίνει
Αυτο που περιγραφεις ειναι επιχειρηματικη πρακτικη προωθησης ηδη εγκεκριμμενου φαρμακου ,και το κανουν ολες οι εταιρειες παγκοσμιως ,και οχι μονο στα φαρμακα.Οσον αφορα τα φακελακια που δινουν οι ασθενεις για εγχειρησεις -αν εννοεις αυτα- αυτο ειναι αλλο θεμα που αφορα την ηθικη καθενος γιατρου,και φυσικα ειναι κατακριτεο οταν συμβαινει,αλλα συμβαινει σε ολα τα επαγγελματα υψηλου συμφεροντος,-δικαστικους,δικηγορους,εφοριακους,αστυνομικους υπουργους,πολιτικους κλπ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ σημαινει οτι το κανουν ΟΛΟΙ ,αλλα γινεται.
Για πολύ πολύ λίγους...
https://www.facebook.com/kargio/posts/10157946416198031
Το άλλο που παρατήρησα είναι η τεράστια διαφορά απόψεων των μελών διαφορετικών φόρουμ.
Οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες, που σε κάποια διαβάζεις μόνο μλκίες και σε άλλα μόνο έγκυρα άρθρα χωρίς παραφωνίες!
Προφανώς και έχει να κάνει με το αντικείμενο που τους απασχολεί και μπαίνουν στο εκάστοτε φόρουμ.
lleonidas
09/12/2020, 11:15
Δύο άτομα, από τα πρώτα που εμβολιάστηκαν, στη Μ.Βρετανία παρουσίασαν ήδη αλλεργικές αντιδράσεις (https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1145320/emvolio-koronoioy-synagermos-sti-vretania-dyo-atoma-paroysiasan-allergiki-antidrasi) .
και με τα φακελάκια,
Δε λέω ότι δεν ισχύει, αλλά το βλέπεις λίγο μονόπλευρα, εγώ συμφωνώ γενικά με τον panavour. Ακόμα και ένας γιατρός-λαμόγιο δεν πρόκειται να ρισκάρει την υγεία ενός ασθενούς. Αυτό που θα κάνει είναι να τον φορτώσει με φάρμακα ή εξετάσεις που δε χρειάζεται, αλλά είναι απίθανο να έχουν σοβαρή αρνητική επίδραση στον οργανισμό του.
Ή, αν είναι παλιό πασοκ ορθόδοξο, θα γράψει σε συνεργασία με φαρμακοποιό ένα μάτσο φάρμακα που ούτε καν θα λάβει ο ασθενής
panavour
09/12/2020, 11:23
Δύο άτομα, από τα πρώτα που εμβολιάστηκαν, στη Μ.Βρετανία παρουσίασαν ήδη αλλεργικές αντιδράσεις (https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1145320/emvolio-koronoioy-synagermos-sti-vretania-dyo-atoma-paroysiasan-allergiki-antidrasi) .
ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ στ αλωνι,σε ολα τα εμβολια συμβαινει αυτο και απ ολες τις εταιρειες χορηγων ΗΔΗ εφαρμοσμενων υπαρχοντων εμβολιων αναφερονται παρενεργειες αλεργικων αντιδρασεων.π.χ εμβολιο πνευμονιοκκοκου.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/prevenar-13-epar-product-information_el.pdf
ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ στ αλωνι,σε ολα τα εμβολια συμβαινει αυτο και απ ολες τις εταιρειες χορηγων ΗΔΗ εφαρμοσμενων υπαρχοντων εμβολιων αναφερονται παρενεργειες αλεργικων αντιδρασεων.π.χ εμβολιο πνευμονιοκκοκου.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/prevenar-13-epar-product-information_el.pdf
Δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα αυτή...
Συμφωνούμε τουλάχιστον ότι είναι ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί όσο τα υπόλοιπα ώστε να ξέρουμε μακροπρόθεσμα τι μπορεί να επιφέρει; Μπορεί και τίποτα, μπορεί και πολλά. Ποιος το ξέρει; Εσύ;
panavour
09/12/2020, 11:55
Δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα αυτή...
Συμφωνούμε τουλάχιστον ότι είναι ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί όσο τα υπόλοιπα ώστε να ξέρουμε μακροπρόθεσμα τι μπορεί να επιφέρει; Μπορεί και τίποτα, μπορεί και πολλά. Ποιος το ξέρει; Εσύ;
Εγω σιγουρα οχι,διοτι δεν ειμαι του ιατρικου χωρου ,αλλα εμπιστευομαι τους ειδικούς,αν και καθ εξιν ρέπων προς την συνομωσιολογίαν.:D:D:lol:
:ufo:
tzimidis
09/12/2020, 12:07
423468
Εγω σιγουρα οχι,διοτι δεν ειμαι του ιατρικου χωρου ,αλλα εμπιστευομαι τους ειδικούς,αν και καθ εξιν ρέπων προς την συνομωσιολογίαν.:D:D:lol:
:ufo:
Το πίστευε και μη ερεύνα, δοκιμάστηκε κι απέτυχε.
Κι έχω μεγαλώσει πολύ πλέον για να εμπιστεύομαι την τύχη και την υγεία μου σε ακαδημαϊκούς και πολύ περισσότερο στο πολιτικό προσωπικό (οιουδήποτε κράτους).
Οπότε, υποθέτω θα πας το παιδί σου αύριο (όταν έρθει τελος πάντων) με χαρά το παιδί σου να το εμβολιάσεις με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ναι;
Το πίστευε και μη ερεύνα, δοκιμάστηκε κι απέτυχε.
Κι έχω μεγαλώσει πολύ πλέον για να εμπιστεύομαι την τύχη και την υγεία μου σε ακαδημαϊκούς
Οπότε τί? Θα γίνεις ειδικός ή θα εμπιστευτείς αυτόν που σου αρέσει?
Οπότε τί? Θα γίνεις ειδικός ή θα εμπιστευτείς αυτόν που σου αρέσει?
Αν ήμουν ειδικός, θα ήξερα το τι γίνεται. Ούτε εμπιστεύομαι αυτόν που μου αρέσει, προτιμώ να εμπιστεύομαι τις αποδείξεις και τις επιστημονικές αποδείξεις οι οποίες (αν δεν τα έχω ξεχάσει αυτά που σπούδασα) προέρχονται απο την παρατήρηση και το πείραμα.
Εδώ ούτε παρατήρηση έχουμε (ακόμα) αλλά για το πείραμα είμαι σίγουρος (ότι γίνεται πάνω μας).
Δες αυτό pου έβαλε κι ο panavour
Βλέπουμε αναλυτικά το τι γίνεται ανά ηλικιακή ομάδα κλπ, εδώ πότε πρόλαβαν και τα έκαναν όλα αυτά;
Δεν είμαι αρνητής, μ@λ@κας ή αφελής δεν είμαι.
Και κάτι άλλο, βγήκε ο πρωθυπουργός μας και είπε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός. Αλλά ότι η ελεύθερη αγορά θα το "επιβάλλει". Αλήθεια; Γελάνε και και τα κέρματα. Η ελευθερη αγορά υπεύθυνη ή θα βάλει το κανονιστικό πλαίσιο για την υγεία του πλυθησμού; Όσοι δουλέυουμε σε ιδιωτικές εταιρείες ξέρουμε πως δουλεύει αυτό.
Ακι δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις πχ... ΟΚ, ας μην πετάξουμε ή μπούμε σε πλοίο. Αλλά θα σου πούνε, από αύριο (ξαναλέω, μπορεί τελικά το συγκεκριμένο εμβόλιο να είναι τελικά ασφαλές) τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο θα πρέπει να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Ούτε τι τους γίνεται δεν ξέρουν. Ζουν σε άλλο πλανήτη, που αυτοί που ζούνε εκεί έχουν ανάγκη τον μισθό τους. Τόσο ανίδεοι είναι. Και καλούμαι να τους πιστέψω τυφλά....
Αν ήμουν ειδικός, θα ήξερα το τι γίνεται. Ούτε εμπιστεύομαι αυτόν που μου αρέσει, προτιμώ να εμπιστεύομαι τις αποδείξεις και τις επιστημονικές αποδείξεις οι οποίες (αν δεν τα έχω ξεχάσει αυτά που σπούδασα) προέρχονται απο την παρατήρηση και το πείραμα.
Εδώ ούτε παρατήρηση έχουμε (ακόμα) αλλά για το πείραμα είμαι σίγουρος (ότι γίνεται πάνω μας).
Δες αυτό pου έβαλε κι ο panavour
Βλέπουμε αναλυτικά το τι γίνεται ανά ηλικιακή ομάδα κλπ, εδώ πότε πρόλαβαν και τα έκαναν όλα αυτά;
Δεν είμαι αρνητής, μ@λ@κας ή αφελής δεν είμαι.
Ε αυτό σου λέω. Αν υπάρξει πρόβλημα θα αλλάξουν οι συστάσεις όπως και έγινε.
Πάμε και βλέπουμε.
Οι συστάσεις βγαίνουν απο τις αποδείξεις.
Το ότι είναι και λίγο πείραμα το ξέρουμε. Τα έχουμε πεί παραπάνω.
Δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο.
Απο την άλλη δε ξέρουμε αν ο covid προκαλεί καρκίνο όπως άλλοι ιοί. Οπότε και το να μήν το κάνει κάποιος είναι εξίσου ριψοκίνδυνο.
Ε αυτό σου λέω. Αν υπάρξει πρόβλημα θα αλλάξουν οι συστάσεις όπως και έγινε.
Πάμε και βλέπουμε.
Οι συστάσεις βγαίνουν απο τις αποδείξεις.
Το ότι είναι και λίγο πείραμα το ξέρουμε. Τα έχουμε πεί παραπάνω.
Δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο.
Απο την άλλη δε ξέρουμε αν ο covid προκαλεί καρκίνο όπως άλλοι ιοί. Οπότε και το να μήν το κάνει κάποιος είναι εξίσου ριψοκίνδυνο.
Και τι είναι ένα εμβόλιο; Βάλε αυτά τα λάδια κι αν ανεβάσεις θερμοκρασία τ' αλλάζουμε;
Κάτσε στα 400μ να σε σημαδέψω με πιστόλι, λογικά δεν θα σε πετύχω.
peterTHErider
09/12/2020, 15:13
423470
Και τι είναι ένα εμβόλιο; Βάλε αυτά τα λάδια κι αν ανεβάσεις θερμοκρασία τ' αλλάζουμε;
Κάτσε στα 400μ να σε σημαδέψω με πιστόλι, λογικά δεν θα σε πετύχω.
Για αυτό πρώτοι κάνουν όσοι κινδυνεύουν περισσότερο.
Διάβασε το λινκ που έβαλα πριν λίγα ποστ ;)
Για αυτό πρώτοι κάνουν όσοι κινδυνεύουν περισσότερο.
Διάβασε το λινκ που έβαλα πριν λίγα ποστ ;)
Ε μα αυτό είναι το θέμα, πως ξέρεις ποιος κινδυνεύει περισσότερο ή λιγότερο ή καθόλου αν δεν κάνεις τα απαραίτητα τέστ; Μην απαντάς, δεν το ξέρεις, υποθέτεις απλά. Και όπως λένε και στο χωριό μου, assumption is the mother of all fuck-ups.
Ε μα αυτό είναι το θέμα, πως ξέρεις ποιος κινδυνεύει περισσότερο ή λιγότερο ή καθόλου αν δεν κάνεις τα απαραίτητα τέστ; Μην απαντάς, δεν το ξέρεις, υποθέτεις απλά. Και όπως λένε και στο χωριό μου, assumption is the mother of all fuck-ups.
Ξέρεις. Δές τα στατιστικά με τους θανάτους στην Ελλάδα.
Εσύ το πάς ανάποδα μάλλον. Ποιός κινδυνεύει απο το εμβόλιο.
Αν απο το εμβόλιο έχεις 0.01% θανάτους (τεράστιο ποσοστό) και απο τον ιό 0.1% (αισιόδοξο με άδεια νοσοκομεία) τί διαλέγεις?
ΟΛΗ η ιατρική/φαρμακολογία είναι βάση στατιστικών.
Αν δεν θές assumptions τότε ανεβαίνεις σε ένα βουνό και όσο ζήσεις.
Σου ξαναλέω διάβασε το λινκ που έβαλα.
Ξέρεις. Δές τα στατιστικά με τους θανάτους στην Ελλάδα.
Εσύ το πάς ανάποδα μάλλον. Ποιός κινδυνεύει απο το εμβόλιο.
Αν απο το εμβόλιο έχεις 0.01% θανάτους (τεράστιο ποσοστό) και απο τον ιό 0.1% (αισιόδοξο με άδεια νοσοκομεία) τί διαλέγεις?
ΟΛΗ η ιατρική/φαρμακολογία είναι βάση στατιστικών.
Αν δεν θές assumptions τότε ανεβαίνεις σε ένα βουνό και όσο ζήσεις.
Σου ξαναλέω διάβασε το λινκ που έβαλα.
Με τι ασχολείσαι; Πάντως όχι με Crisis/Risk management. Είναι πασιφανές ότι δεν έχεις σχεση με το αντικείμενο. Και ναι, σπουδάζεται, δεν είναι κοινή λογική που προσπαθείς να εφαρμόσεις.
Ντάξει δεν πάει ακριβώς έτσι...
Άν κινδυνεύει το 0,1% απο το εμβόλιο αλλα στο υπόλοιπο 99,9% φυτρώνει ένα έξτρα χέρι στη πλάτη και ένα μάτι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού....
Δεν είναι κριτήριο επιλογής μόνο ο κίνδυνος.
... αλλα στο υπόλοιπο 99,9% φυτρώνει ένα έξτρα χέρι στη πλάτη και ένα μάτι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.....
Κέρατα, ξέρετε άν φυτρώνουν και κέρατα;;;;;;;;;;;;;;;
Είναι δύσκολο να διαχωριστούν οι περιπτώσεις που τα κέρατα εμφανίζονται απο το εμβόλιο ή απο άλλους λόγους, οπότε οι ερευνητές δεν έχουν επικεντρωθεί σε αυτή την παρενέργεια..
Με τι ασχολείσαι; Πάντως όχι με Crisis/Risk management. Είναι πασιφανές ότι δεν έχεις σχεση με το αντικείμενο. Και ναι, σπουδάζεται, δεν είναι κοινή λογική που προσπαθείς να εφαρμόσεις.
Και άλλο assumption. ;)
ΥΓ. Θυμάμαι κάτι modules στο θέμα που λές :p
Ένα ωραίο post (https://www.reddit.com/r/Koina/comments/k9i6fl/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%B1_%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1_mrna_%CE%B1%C F%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD_%CE%B2%CE% B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC) που προσωπικά μου έλυσε κάποιες απορίες σχετικά με τα εμβόλια mRNA. Συνοδεύεται κι από αρκετές πηγές.
Αξίζει τα λίγα λεπτά ανάγνωσης κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Και άλλο assumption. ;)
ΥΓ. Θυμάμαι κάτι modules στο θέμα που λές :p
Δεν υπέθεσα τίποτα :tooth:
Ένα ωραίο post (https://www.reddit.com/r/Koina/comments/k9i6fl/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%B1_%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1_mrna_%CE%B1%C F%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD_%CE%B2%CE% B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC) που προσωπικά μου έλυσε κάποιες απορίες σχετικά με τα εμβόλια mRNA. Συνοδεύεται κι από αρκετές πηγές.
Αξίζει τα λίγα λεπτά ανάγνωσης κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Το κακό με την διαθέσιμη πληροφορία είναι η πηγή και πόσο αξιόπιστη είναι.
Κάποιες ψυχολογικές επιχειρήσεις στηρίζονται πάνω σ' αυτό και τελικά εμείς που δεν έχουμε καμία σχέση με το αντικείμενο (το όποιο αντικείμενο) νοιώθουμε ότι επιτέλους μάθαμε την αλήθεια.
Στην δική μας περίπτωση, αυτό ισχύει και για τους υπέρμαχους του εμβολίου αλλά και για τους πολέμιους. Εμείς οι σκεπτικιστές, καθόμαστε με το ποπκορν κάτω απο την βελανιδιά και περιμένουμε.
Στο τέλος , θα διαβάσουμε τι ισχύει από τα βιβλία της ιστορίας, ή όχι... Ανάλογα ποιος τα γράφει.
Διαβαζεις εντυπωσιακα γρηγορα παντως. Μου πηρε κοντα στα 20 λεπτα να το διαβασω (μαζι με τις πηγες), εσυ το ειχες διαβασει και ειχες ηδη απαντησει σε λιγοτερο απο 8.
Ολοι κατω απ΄την ιδια βελανιδια θα ειμαστε και θα περιμενουμε παντως. Δεν κανεις κατι διαφορετικο απ΄τους υπολοιπους. Το προβλημα ειναι δυαδικης φυσης, δεν εχει μεση οδο. Εμβολιαζεσαι ή οχι. Καποιοι λοιπον θα ειναι κατω απ΄τη βελανιδια εμβολιασμενοι ("υπερμαχοι"), καποιοι οχι ("πολεμιοι" - "σκεπτικιστες" ). Η αναμονη θα ειναι κοινη για ολους.
Μεχρι τοτε -μιας και συντομα θα πρεπει να παρουμε την αποφαση για τον εμβολιασμο ολοι μας- μαζευουμε οσο γινεται πιο πολλες και πιο εγκυρες πληροφοριες. Αυτο ειναι και το νοημα του νηματος για μενα, αλλο αν για καποιους εγινε απλα ακομα ενα πεδιο κοντρας. Οποιος εχει ηδη καταληξει σε συμπερασμα μπορει να παει κατω απ΄τη βελανιδια και να περιμενει απο τωρα.
. Εμείς οι σκεπτικιστές, καθόμαστε με το ποπκορν κάτω απο την βελανιδιά και περιμένουμε.
Στο τέλος , θα διαβάσουμε τι ισχύει από τα βιβλία της ιστορίας, ή όχι... Ανάλογα ποιος τα γράφει.
Οι σκεπτικιστες(οσον αφορα το αντικειμενο ''πολιτης και εξουσια'') είναι με τους χαμένους.Ειδικα οι εξωστρεφεις.Ηταν ειναι και θα ειναι.Μονο καποιοι που τα εχουν ολα λυμενα και δεν εχουν αναγκη το χρημα πρεπει ν ασχοληθουν μεχρι ενα σημειο.Για τους υπολοιπους ειναι σπαταλη χρονου και κλεινει πορτες σε θεματα εργασιας.
doctor_john
09/12/2020, 20:38
Ιησούς Χριστός! με παρακολουθείς;! :lol:
Να σε ρωτήσω: το βρίσκεις φυσιολογικό να θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη "χαμένων" στην σύγχρονη κοινωνία;
Διαβαζεις εντυπωσιακα γρηγορα παντως. Μου πηρε κοντα στα 20 λεπτα να το διαβασω (μαζι με τις πηγες), εσυ το ειχες διαβασει και ειχες ηδη απαντησει σε λιγοτερο απο 8.
Ολοι κατω απ΄την ιδια βελανιδια θα ειμαστε και θα περιμενουμε παντως. Δεν κανεις κατι διαφορετικο απ΄τους υπολοιπους. Το προβλημα ειναι δυαδικης φυσης, δεν εχει μεση οδο. Εμβολιαζεσαι ή οχι. Καποιοι λοιπον θα ειναι κατω απ΄τη βελανιδια εμβολιασμενοι ("υπερμαχοι"), καποιοι οχι ("πολεμιοι" - "σκεπτικιστες" ). Η αναμονη θα ειναι κοινη για ολους.
Μεχρι τοτε -μιας και συντομα θα πρεπει να παρουμε την αποφαση για τον εμβολιασμο ολοι μας- μαζευουμε οσο γινεται πιο πολλες και πιο εγκυρες πληροφοριες. Αυτο ειναι και το νοημα του νηματος για μενα, αλλο αν για καποιους εγινε απλα ακομα ενα πεδιο κοντρας. Οποιος εχει ηδη καταληξει σε συμπερασμα μπορει να παει κατω απ΄τη βελανιδια και να περιμενει απο τωρα.
Διαβάζω διαγώνια και αρχίζω από αυτόν που το υπογράφει, και ένα απλο user name δεν μου λέει κάτι.
Να σου γράψω εγώ άρθρο με πηγές να σε πισω ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήταν απόγονος Βουλγάρων; :bawl:
Δεν υπέθεσα τίποτα :tooth:
Ωχ. Ακόμα χειρότερα. :facepalm:
Να σε ρωτήσω: το βρίσκεις φυσιολογικό να θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη "χαμένων" στην σύγχρονη κοινωνία;
Γιατι τι αλλαξε?Η τεχνολογια εκανε απλα τη ζωη λιγο πιο ευκολη η εξουσια ομως ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ιδια.Κλεφτες απατεωνες δολοφονοι με εγχειριδια χρησης και πλουτο που παει πισω στους αιωνες....απεναντι σε μια μαζα εκατονταδων/χιλιαδων/εκατομμυριων κτλ διαφορετικων αποψεων για το ''τι φταιει,τι πρεπει να κανουμε'' κτλ Οσο ευκολο ειναι για τον Πετρετζικη να βρασει 2 αυγα τοσο ευκολο ειναι και γι αυτους να σε πεισουν/διαταξουν να κανεις/δεχτεις κατι.Κι αν δε το κανεις εχουν πολλες σπεσιαλ συνταγες στον τσελεμεντε τους να το πετυχουν.
stefanos
10/12/2020, 00:21
Μου αρέσει που φτάσατε στο εμβόλιο.
Καθίστε να το δούμε πρώτα και μετά συζητάμε.
Μέχρι να φτάσει σε εμάς θα υπάρχει στατιστικό δείγμα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση από τις φάρμακο βιομηχανίες έχει γίνει risk analysis. Οτι εμφανιστεί μετά το εμβόλιο ονομάζεται calculated risk . Εφόσον είναι αποδεκτό από τον κάθε ΕΟΦ παίρνει έγκριση
Βιαζεσαι νεος! :lol:
Πριν 2000 χρονια η μιση ανθρωποτητα ζουσε σε σπηλιες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση από τις φάρμακο βιομηχανίες έχει γίνει risk analysis. Οτι εμφανιστεί μετά το εμβόλιο ονομάζεται calculated risk . Εφόσον είναι αποδεκτό από τον κάθε ΕΟΦ παίρνει έγκριση
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος, για να την κανεις θες δεδομένα. Και δείγμα αντιπροσωπευτικό. Τέσπα, θα δούμε.
Βλέπε ... ¨Ο Καποδίστριας και η πατάτα στην Ελλάδα¨
Δεν θα αλλαξει ποτε η Ελλάδα
Περαστικά μας
<<<<<Ο Καποδίστριας την είχε δοκιμάσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ευρώπη κι έκρινε ότι θα ήταν μία βασική και θρεπτική τροφή για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό των μετεπαναστικών χρόνων.
Όταν εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, προσπάθησε να δώσει πατάτες στους χωρικούς, που φιλύποπτοι και συντηρητικοί καθώς ήταν τις πέταξαν στα σκουπίδια. Ο Καποδίστριας, όμως, ήξερε πολύ καλά την ψυχολογία και τις διαθέσεις των συμπατριωτών του και μιμούμενος τον Φρειδερίκο τον Μέγα της Πρωσίας και τον Παρμαντιέ της Γαλλίας, που είχαν μεταχειριστεί παρόμοια κόλπα, περιέφραξε το μέρος όπου ήταν αποθηκευμένες οι πατάτες κι έβαλε σκοπούς να τις φυλάνε μέρα - νύχτα. Μέσα σε μια εβδομάδα δεν είχε μείνει ούτε μια...>>>>>>
Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/117
© SanSimera.gr
Δεν θα αλλάξουν ποτέ οι άνθρωποι, δεν είναι αποκλειστικά μας κατορθώματα αυτά.
Τι λέει μάλιστα και το απόσπασμα
Όλες οι χώρες της Ευρώπης ακολουθούν την ίδια λογική: δωρεάν και όχι υποχρεωτικός.
doctoras
11/12/2020, 14:28
Όλες οι χώρες της Ευρώπης ακολουθούν την ίδια λογική: δωρεάν και όχι υποχρεωτικός.
κρατάνε "πισινή" αν δεν "βγει" σε αυτή την φάση το εμβόλιο και πεθάνει κόσμος (απο το εμβόλιο) θα φάνε ομαδικές μηνύσεις οι κυβερνήσεις με συνυπολογισμένο το πολιτικό κόστος
αν "βγεί" αργά-γρηγορα θα έρθουν αναθεωρήσεις στην αρχική προτροπή
κρατάνε "πισινή" αν δεν "βγει" σε αυτή την φάση το εμβόλιο και πεθάνει κόσμος (απο το εμβόλιο) θα φάνε ομαδικές μηνύσεις οι κυβερνήσεις με συνυπολογισμένο το πολιτικό κόστος
αν "βγεί" αργά-γρηγορα θα έρθουν αναθεωρήσεις στην αρχική προτροπή
Γράφω τι ισχύει σήμερα.
Αν βγει ή αν, πιθανότατα, με το χρόνο βελτιωθεί ενδέχεται να ενταχθεί στα υποχρεωτικά που ήδη (και πολύ καλώς) υπάρχουν
Εγώ δεν ξέρω από εμβόλια αλλά αν δεν βγει κάτι σύντομα να λήξει η γκαραντίνα
πολύς κόσμος θα πεθάνει από πείνα
Λίγοι αντέχουν ακόμα οι πιο πολλοί έχουν βαρέσει μπιέλα
σε άλλα νέα ανοίγουν και οι εκκλησίες
και μπορείς να κάνεις θαυματουργό τεστ ντράιβ
κολλάει δεν κολλάει με Μητροπάνο
-Τι το θες το κουταλάκι κλπ
:moutza:
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 16:37
Εγώ δεν ξέρω από εμβόλια αλλά αν δεν βγει κάτι σύντομα να λήξει η γκαραντίνα
πολύς κόσμος θα πεθάνει από πείνα
Λίγοι αντέχουν ακόμα οι πιο πολλοί έχουν βαρέσει μπιέλα
σε άλλα νέα ανοίγουν και οι εκκλησίες
και μπορείς να κάνεις θαυματουργό τεστ ντράιβ
κολλάει δεν κολλάει με Μητροπάνο
-Τι το θες το κουταλάκι κλπ
:moutza:
Οι εκκλησίες ανοίγουν με μέγιστο αριθμό τα 9 άτομα και 25 αν πρόκειται για μητροπολιτικό ναό. Οπότε δεν πρόκειται για κανονικό άνοιγμα.
Πάντως ειλικρινά, πως τα καταφέρνετε εδώ μέσα και στο τέλος καταλήγετε στην εκκλησία... δεν το έχω καταλάβει... και ρωτάω καλοπροαίρετα...
panavour
11/12/2020, 16:50
Οι εκκλησίες ανοίγουν με μέγιστο αριθμό τα 9 άτομα και 25 αν πρόκειται για μητροπολιτικό ναό. Οπότε δεν πρόκειται για κανονικό άνοιγμα.
Πάντως ειλικρινά, πως τα καταφέρνετε εδώ μέσα και στο τέλος καταλήγετε στην εκκλησία... δεν το έχω καταλάβει... και ρωτάω καλοπροαίρετα...
γι αυτο,για να το καταλαβεις.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMg89GhgxAs
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 16:58
γι αυτο,για να το καταλαβεις.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMg89GhgxAs
Δεν θα καταλάβω κάτι από τους Ράδιο Αρβύλα, δεν έχω την καλύτερη γνώμη για αυτούς εδώ και πολλάάάά χρόνια (ιδίως για τον Κανάκη), οπότε δεν κάθησα να δω το βιντεάκι...
DoctoR_k6
11/12/2020, 17:06
Γράφω τι ισχύει σήμερα.
Αν βγει ή αν, πιθανότατα, με το χρόνο βελτιωθεί ενδέχεται να ενταχθεί στα υποχρεωτικά που ήδη (και πολύ καλώς) υπάρχουν
Καλα αλλη κουβεντα κ αυτη.
Οχι τπτ αλλο αλλα βγηκε κ αποφαση για κατι παιδακια οτι για να πανε παιδικο πρεπει να εχουνε κανει εμβολια που δεν θελανε οι γονεις τους (ενω τα υπολοιπα παιδια ειχανε εμβολιαστει).
Τελικα με τους Σουηδους μαθαμε τι γινεται κ τις αγελες κ τα προβατα? :a014:
Shinigami Ryuk
11/12/2020, 17:13
Γιατι δεν εχουμε δει αλλους μαγαζατορες να ανοιγουν τις επιχειρησεις τους ετσιθελικα εναντια στα μετρα χωρις να τρωνε προστιμα και με τα χαδακια της κυβερνησεως
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 17:14
Γιατι δεν εχουμε δει αλλους μαγαζατορες να ανοιγουν τις επιχειρησεις τους ετσιθελικα εναντια στα μετρα χωρις να τρωνε προστιμα και με τα χαδακια της κυβερνησεως
Ναι ΟΚ... μίλησα για καλοπροαίρετη συζήτηση... όχι για εξυπνάδες...
panavour
11/12/2020, 17:34
Δεν θα καταλάβω κάτι από τους Ράδιο Αρβύλα, δεν έχω την καλύτερη γνώμη για αυτούς εδώ και πολλάάάά χρόνια (ιδίως για τον Κανάκη), οπότε δεν κάθησα να δω το βιντεάκι...
Δες το και θα σου λυθει η απορια σχετικα με την σχεση του Ελληνα με τα θεία.Αρχαιόθεν.
Shinigami Ryuk
11/12/2020, 17:37
Ναι ΟΚ... μίλησα για καλοπροαίρετη συζήτηση... όχι για εξυπνάδες...
Αντιπαρερχομαι το "εξπναδες" και αφου θες καλοπροαιρετη συζητηση ας πουμε οτι δεν μπορει να γινει σοβαρη συζητηση για αυτο το θεμα
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 17:40
Δες το και θα σου λυθει η απορια σχετικα με την σχεση του Ελληνα με τα θεία.Αρχαιόθεν.
Δε με ενδιαφέρει η σχέση του Έλληνα με τα θεία αρχαιόθεν... τεσπα, μίλησα για διάθεση καλοπροαίρετης συζήτησης, βλέπω δεν υπάρχει γενικά, οπότε άκυρη η απορία...
(Να γλυτώσω και τη φάτσα του Κανάκη φίλτατε, σόρρυ αλλά δεν τον μπορώ...είναι η προσωποποίηση της σχέσης του Έλληνα με το χιούμορ αρχαιόθεν).
panavour
11/12/2020, 17:43
Αντιπαρερχομαι το "εξπναδες" και αφου θες καλοπροαιρετη συζητηση ας πουμε οτι δεν μπορει να γινει σοβαρη συζητηση για αυτο το θεμα
Εκ προ΄ι΄μίου δεν μπορει να γινει σοβαρη συζητηση σε θεματα πιστης και θρησκείας διοτι θρησκεία = δογμα=αξιωμα.Κατι σαν την γεωμετρια . Πρεπει πρωτα να δεχθεις το αξιωμα και μετα συζητας για τα θεωρηματα και την αποδειξη τους.
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 17:47
Το ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση, αν και λυπηρό, ναι είναι μια δεκτή απάντηση και τα είπες όλα. Το εξυπνάδες δεν ήταν μειωτικό προς το πρόσωπό σου, και λυπάμαι αν το εξέλαβες έτσι.
Κλείνω ακριβώς 14 χρόνια εδώ μέσα, και νομίζω πως έχω δώσει δείγματα γραφής στο κομμάτι αυτό. Αλλά όταν μιλάω για καλοπροαίρετη κουβέντα κι απαντάς με αυτό το στυλ, ΟΚ, το λιγότερο που μπορώ να το πω είναι "εξυπνάδα". Ούτε διάθεση καλοπροαίρετης κουβέντας άνευ προκαταλήψεων δείχνει, ούτε κάτι άλλο προς υγιή διάλογο. Κρατάμε το τελευταίο που είπες και συμφωνούμε αμφότεροι! :wave2:
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 17:57
Εκ προ΄ι΄μίου δεν μπορει να γινει σοβαρη συζητηση σε θεματα πιστης και θρησκείας διοτι θρησκεία = δογμα=αξιωμα.Κατι σαν την γεωμετρια . Πρεπει πρωτα να δεχθεις το αξιωμα και μετα συζητας για τα θεωρηματα και την αποδειξη τους.
Δεν νομίζω πως είναι θέματα προοιμίου, δόγματος, γεωμετρίας και τριγωνομετρίας... όταν χλευάζεις τον άλλο επειδή νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια και αυτό που πιστεύει ο άλλος είναι αντίθετο με τα δικά σου πιστεύω, εκεί έγκειται το πρόβλημα. Όταν ο άθεος ή ο αγνωστικιστής (αναφαίρετο διακαίωμά του) έχει άποψη περί θρησκείας και ο θρησκευόμενος (αναφαίρερο δικαίωμά του επίσης) έχει άποψη περί αθείας, χωρίς ποτέ ο ένας να έχει μελετήσει τα του αντιθέτου...είναι απλά για γέλια... να το πω μπας και γίνει κατανοητό στα καθ' υμάς, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάποιοι έχουν άποψη για το τάδε μηχανάκι, ή την τάδε εταιρεία, χωρίς να έχουν καβαλήσει ΠΟΤΕ μηχανάκι της τάδε εταιρείας...
Shinigami Ryuk
11/12/2020, 18:01
Δεν μιλησε κανεις για θεμα θρησκεια,για θεμα εκκλησιας μιλησαμε.Και σε βεβαιωνω πως δεν εχω κανενα απολυτως θεμα με τους θρησκευομενους ασχετα εαν εγω δεν ειμαι ενας απο αυτους.Το μονο μου προβλημα ειναι οταν πεφτουν θυματα της προπαγανδας των ποιμενων που θεωρουν,για δικους τους λογους,οτι η εκκλησια πρεπει να εμπλεκεται στα του κρατους και να ασκουν πολιτικη,οπως και στην προκειμενη περιπτωση.Εχουμε αναγει ενα θεμα της μειοψηφιας το οποιο θα μπορουσε να λυθει πολυ απλα,μεσω τηλελειτουργιας,σε μειζον ζητημα εν μεσω πανδημιας,οικονομικης καταρευσης και φλεγοντων ζητηματων εξωτερικης πολιτικης.Τι να κουβεντιασουμε?
panavour
11/12/2020, 18:04
Δεν νομίζω πως είναι θέματα προοιμίου...
Δες το βιντεο να γελασει λιγο το χειλάκι σου ,και ασε τα υπολοιπα βαρειά θεματα ,που δεν εχουν λυθει απο εμφανισης του ανθρωπου,περι πιστης ή οχι.:)
Δεν νομίζω πως είναι θέματα προοιμίου, δόγματος, γεωμετρίας και τριγωνομετρίας... όταν χλευάζεις τον άλλο επειδή νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια και αυτό που πιστεύει ο άλλος είναι αντίθετο με τα δικά σου πιστεύω, εκεί έγκειται το πρόβλημα. Όταν ο άθεος ή ο αγνωστικιστής (αναφαίρετο διακαίωμά του) έχει άποψη περί θρησκείας και ο θρησκευόμενος (αναφαίρερο δικαίωμά του επίσης) έχει άποψη περί αθείας, χωρίς ποτέ ο ένας να έχει μελετήσει τα του αντιθέτου...είναι απλά για γέλια... να το πω μπας και γίνει κατανοητό στα καθ' υμάς, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάποιοι έχουν άποψη για το τάδε μηχανάκι, ή την τάδε εταιρεία, χωρίς να έχουν καβαλήσει ΠΟΤΕ μηχανάκι της τάδε εταιρείας...
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μελετήσεις εις βάθος ένα παραμύθι για να το απορρίψεις. Πρέπει να μελετήσω τη θεωρία της "κούφιας Γης" για να την απορρίψω; Πρέπει να μελετήσω τη θεωρία της επίπεδης Γης για να την απορρίψω; Πρέπει να μελετήσω το παραμύθι του ΑΗΒΑΣΙΛΗ για να τον απορρίψω; Πρέπει να μελετήσω διπλωματούχους συνωμοσιολόγους για να απορρίψω τις αηδίες που ακούγονται από δω κι από κει; Αν μιλάμε για σοβαρά θέματα, ναι, σαφώς πρέπει να προηγηθεί μελέτη για να έχεις άποψη. Αλλά δε χρειάζεσαι τίποτα πέρα από απλή, καθαρή, κριτική σκέψη για να έχεις άποψη για θέματα που μπορεί να κατανοήσει ένα παιδάκι Δημοτικού.
Οπότε όχι.
Φιλικά. :D
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 18:13
Δεν μιλησε κανεις για θεμα θρησκεια,για θεμα εκκλησιας μιλησαμε.Και σε βεβαιωνω πως δεν εχω κανενα απολυτως θεμα με τους θρησκευομενους ασχετα εαν εγω δεν ειμαι ενας απο αυτους.Το μονο μου προβλημα ειναι οταν πεφτουν θυματα της προπαγανδας των ποιμενων που θεωρουν,για δικους τους λογους,οτι η εκκλησια πρεπει να εμπλεκεται στα του κρατους και να ασκουν πολιτικη,οπως και στην προκειμενη περιπτωση.Εχουμε αναγει ενα θεμα της μειοψηφιας το οποιο θα μπορουσε να λυθει πολυ απλα,μεσω τηλελειτουργιας,σε μειζον ζητημα εν μεσω πανδημιας,οικονομικης καταρευσης και φλεγοντων ζητηματων εξωτερικης πολιτικης.Τι να κουβεντιασουμε?
Δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις, αλλά (μιλάω για την ορθόδοξη θρησκεία που το γνωρίζω, δεν ξέρω για άλλες θρησκείες ή δόγματα) είναι βιωματική, τουτέστιν το τηλελειτουργία είναι απλά ανέκδοτο... κι εγώ έβλεπα χρόνια MotoGP από την τηλεόραση, αλλά μόλις πήγα σε αγώνα live (και τι αγώνα, στο αγώνα της Καταλονίας το 2009 με τη μονομαχία Χόρχε-Βάλε) κατάλαβα ότι άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όπως και η τηλεκπαίδευση... άλλο ανέκδοτο αυτό...όπως και να το κάνουμε, δεν αντικαθιστά το μάθημα στην τάξη... θα εμπιστευόσουν κάποιον που έχει σπουδάσει ιατρική ή είναι πιλότος σε επιβατικό δια τηλεκπαίδευσης; Ας μην κουβεντιάσουμε τίποτα άλλο για το θέμα, το αφήνουμε εδώ καλύτερα, συμφωνούμε;
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 18:14
Δες το βιντεο να γελασει λιγο το χειλάκι σου ,και ασε τα υπολοιπα βαρειά θεματα ,που δεν εχουν λυθει απο εμφανισης του ανθρωπου,περι πιστης ή οχι.:)
Γέλασε το χειλάκι μου ρε μάστορα, την άλλη Πέμπτη πάω για κούρεμα λέμε!!!!
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 18:16
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μελετήσεις εις βάθος ένα παραμύθι για να το απορρίψεις. Πρέπει να μελετήσω τη θεωρία της "κούφιας Γης" για να την απορρίψω; Πρέπει να μελετήσω τη θεωρία της επίπεδης Γης για να την απορρίψω; Πρέπει να μελετήσω το παραμύθι του ΑΗΒΑΣΙΛΗ για να τον απορρίψω; Πρέπει να μελετήσω διπλωματούχους συνωμοσιολόγους για να απορρίψω τις αηδίες που ακούγονται από δω κι από κει; Αν μιλάμε για σοβαρά θέματα, ναι, σαφώς πρέπει να προηγηθεί μελέτη για να έχεις άποψη. Αλλά δε χρειάζεσαι τίποτα πέρα από απλή, καθαρή, κριτική σκέψη για να έχεις άποψη για θέματα που μπορεί να κατανοήσει ένα παιδάκι Δημοτικού.
Οπότε όχι.
Φιλικά. :D
Είπα παραπάνω να το αφήσουμε εδώ, οπότε δεν θα απαντήσω, γιατί ήδη εκτροχιάστηκε το thread ευθύνη μου. Εδώ μιλάμε για κορωναϊό.
Ναι, λέμε πολλά καινούρια πράγματα για τον ιό. :D
Δεκτό, όμως. Όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Δεν υπάρχει νόημα.
Shinigami Ryuk
11/12/2020, 18:23
Δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις, αλλά (μιλάω για την ορθόδοξη θρησκεία που το γνωρίζω, δεν ξέρω για άλλες θρησκείες ή δόγματα) είναι βιωματική, τουτέστιν το τηλελειτουργία είναι απλά ανέκδοτο... κι εγώ έβλεπα χρόνια MotoGP από την τηλεόραση, αλλά μόλις πήγα σε αγώνα live (και τι αγώνα, στο αγώνα της Καταλονίας το 2009 με τη μονομαχία Χόρχε-Βάλε) κατάλαβα ότι άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όπως και η τηλεκπαίδευση... άλλο ανέκδοτο αυτό...όπως και να το κάνουμε, δεν αντικαθιστά το μάθημα στην τάξη... θα εμπιστευόσουν κάποιον που έχει σπουδάσει ιατρική ή είναι πιλότος σε επιβατικό δια τηλεκπαίδευσης; Ας μην κουβεντιάσουμε τίποτα άλλο για το θέμα, το αφήνουμε εδώ καλύτερα, συμφωνούμε;
Αυτη την στιγμη ενα απο τους πιο βασικους πυλωνες σε μια κοινωνια,η εκπαιδευση,γινεται εξ αποστασως και κανεις δεν διαμαρτυρηθηκε για την ουσια του μετρου,διαμαρτυριες υπαρχουν για τεχνικα θεματα,και καθομαστε και συζηταμε εαν η τηλελειτουργια ειναι ενα μετρο για γελια?Αληθεια?
Και σου ξαναλεω οτιδηποτε εχει σχεση με την πιστη καποιου αυτην την στιγμη,αν και για εμενα οποιαδηποτε στιγμη,ειναι τριτευουσας σημασιας
panavour
11/12/2020, 18:30
Αυτη την στιγμη ενα απο τους πιο βασικους πυλωνες σε μια κοινωνια,η εκπαιδευση,γινεται εξ αποστασως και κανεις δεν διαμαρτυρηθηκε για την ουσια του μετρου,διαμαρτυριες υπαρχουν για τεχνικα θεματα,και καθομαστε και συζηταμε εαν η τηλελειτουργια ειναι ενα μετρο για γελια?Αληθεια?
Και σου ξαναλεω οτιδηποτε εχει σχεση με την πιστη καποιου αυτην την στιγμη,αν και για εμενα οποιαδηποτε στιγμη,ειναι τριτευουσας σημασιας
σε καμμια 10ριά χρονια δεν θα ειναι.
... Πρέπει να μελετήσω το παραμύθι του ΑΗΒΑΣΙΛΗ για να τον απορρίψω; ....
E Σ Υ χάνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με έχασε εκεί που καβαλάει ιπτάμενο έλκυθρο. Ναι, ξέρω, πρέπει να το μελετήσω καλύτερα, μπορεί να είναι αλήθεια.
Ελπίζω να μου φέρει ένα ΚΤΜ φέτος παρ'όλα αυτά. :lol:
panavour
11/12/2020, 18:43
Με έχασε εκεί που καβαλάει ιπτάμενο έλκυθρο. Ναι, ξέρω, πρέπει να το μελετήσω καλύτερα, μπορεί να είναι αλήθεια.
το πουλαει και μονος του.:lol:
Ξερω ενα καλό 1190 στην Πάτρα που κάαααααθεται.....
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 18:51
Εσύ κάτι έχεις πάθει... έλκηθρο με ύψιλον;;;;;
Εσύ κάτι έχεις πάθει... έλκηθρο με ύψιλον;;;;;
.... μάλλον θα 'χε το μυαλό του στο δώρο του αιβασίλη......
Αυτά παθαίνεις όταν δεν πιστεύεις. :lol:
AUFGEBRACHT
11/12/2020, 19:27
Αυτά παθαίνεις όταν δεν πιστεύεις. :lol:
Ι πήστυ σόζοι!
lleonidas
12/12/2020, 01:13
Και εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε διαβάσει όλα...στην Κίνα (https://www.bbc.com/news/world-asia-china-55269969) η αρμόδια Αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας προτείνει στα πληρώματα καμπίνας των αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις τσάρτερ να φορούν πάνες ενηλίκων και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες. :smokin:
Grafton 505
12/12/2020, 18:29
Δηλαδής στα μαχητικά και στα διαστημόπλοια που τις φορούν τι πάθανε ;; Μια χαρά !!!! :evil:
Δηλαδής στα μαχητικά και στα διαστημόπλοια που τις φορούν τι πάθανε ;; Μια χαρά !!!! :evil:
Εκει ειναι ο ενας dude πανω στον αλλο dude
Kas_Tracer
12/12/2020, 19:37
Προσπαθώ να το κάνω εικόνα
Να έρχεται περνάει από δίπλα σου καμία από τις καλές, και αντί να παρατηρείς τι καμπύλες να βλέπεις μπροστά σου να φουσκώνει η πάνα
Grafton 505
12/12/2020, 20:06
Εκει ειναι ο ενας dude πανω στον αλλο dude
Ενώ στα airbus απλώνεσαι ε ;;;;; :lol:
panavour
12/12/2020, 21:51
423565
AUFGEBRACHT
13/12/2020, 16:27
Μετά την αποτυχημένη απορία περί εκκλησίας, επανέρχομαι με νεώτερη, επειδή γενικά είμαι της απορίας... Στα κανάλια, γιατί πρωί-μεσημέρι-βράδυ ωρύονται για την ατομική ευθύνη, στηλιτεύουν όσους δεν φορούν μάσκα, αλλά ΔΕΝ το κάνουν οι ίδιοι; Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να δείχνει τίμια... Δεν θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα οι δημόσιοι κατήγοροι της μάσκας; Δεν θα έπρεπε αυτοί πρώτοι να φορούν μάσκα; Γτ οι ρεπόρτερ Β και Γ διαλογής και οι τεχνικοί στο στούντιο είναι με μάσκες, και τα "ονόματα" είναι άνευ; Βάσει ποιας έρευνας ο κορωναϊός δεν κολλάει από δημοσιογράφο σε άλλον; Γιατί εξαιρούνται; Γτ δεν έχει πρόστιμο; (τι μαλακίες ρωτάω ε;..). Γιατί σε κάθε λογής reality-τηλεπαιχνίδια-εκπομπές ΟΛΟΙ είναι άνευ μάσκας; Προχτές βουλευτής της ΝΔ (Καλλιάνος εν προκειμένω) φωτογραφιζόταν φόρα-παρτίδα με τους συντελεστές εκπομπής καναλιού που ήταν καλεσμένος, 5 νοματαίοι ο ένας δίπλα στον άλλο, μάγουλο με μάγουλο και χωρίς μάσκα. Που είναι η γαμημένη η ατομική ευθύνη;
Απορία Νο 2... Από τη μια διαλαλούν να ξεχάσει ο κόσμος ρεβεγιόν και γιορτές και μετακινήσεις και από την άλλη ανοίγει κομμωτήρια, μανικιούρ-πεντικιούρ και σαλόνια ομορφιάς; Κι άντε και το κομμωτήρια να το καταλάβω, το μανικιούρ-πεντικιούρ από πότε είναι σημαίνων κλάδος της οικονομικής δραστηριότητας και υπηρεσία πρώτης ανάγκης; Εκτός αν εκεί την κυβέρνηση, έχουν ιδία πείρα τι ζημιά προκαλεί το ανελέητο ξύσιμο γεννητικών αδένων στην εμφάνιση των νυχιών...
Τα κανάλια πληρώνονται μερικά εκατομμύρια από την κυβέρνηση για να την υποστηρίζουν, οπότε ποιος ακριβώς θα τους τραβήξει το αυτί;
Kas_Tracer
13/12/2020, 18:05
Επίσης τα κομμωτήρια μαζί με τα ταξί είναι το λίκνο των επιστημών στην Ελλάδα. Κακώς είχαν κλειστά τα κομμωτήρια. Ίσως να είχε ανακαλύψει η Ελλαδα το αντίδοτο πολύ πριν από τους άλλους
AUFGEBRACHT
13/12/2020, 18:12
Τα κανάλια πληρώνονται μερικά εκατομμύρια από την κυβέρνηση για να την υποστηρίζουν, οπότε ποιος ακριβώς θα τους τραβήξει το αυτί;
Τι; Δεν είναι αδέσμευτα, ανεξάρτητα και αντικειμενικά;;;;
tzimidis
13/12/2020, 18:28
Τι; Δεν είναι αδέσμευτα, ανεξάρτητα και αντικειμενικά;;;;
Η ανεξαρτησία της δημοσιογραφιας πέθανε με την Αυριανή και την Ακρόπολις.
Ενώ στα airbus απλώνεσαι ε ;;;;; :lol:
Οι αεροσυνοδοι ναι. Εννιοτε ξαπλωνονται κιολας!
Grafton 505
13/12/2020, 19:54
Με αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ! :a013:
panavour
13/12/2020, 21:41
Με αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ! :a013:
O πεινασμενος κοκοροπουλα ονειρευεται λεει η παροιμια.:lol::bawl:
Kas_Tracer
13/12/2020, 21:49
Για να μαθαίνετε (υπάρχουν στα μεγάλα που κάνουν υπερατλαντικές πτήσεις)
https://www.youtube.com/watch?v=1venL93QmXA
Τώρα τι σχέση έχει αυτό με κορωνοιούς δεν ξέρω :p
Καλα αλλη κουβεντα κ αυτη.
Οχι τπτ αλλο αλλα βγηκε κ αποφαση για κατι παιδακια οτι για να πανε παιδικο πρεπει να εχουνε κανει εμβολια που δεν θελανε οι γονεις τους (ενω τα υπολοιπα παιδια ειχανε εμβολιαστει).
Τελικα με τους Σουηδους μαθαμε τι γινεται κ τις αγελες κ τα προβατα? :a014:
Για αυτό πολύ καλά κάνανε, μιλάμε για εμβόλια που γίνονται δεκαετίες και είχαμε ξεμπερδεύσει και ξαφνικά γεμίσαμε αντιεμβολιαστές επειδή ο τάδε ηθοποιός ή ο δείνα σελέμπριτι έγραψε σε τουίτ ότι κάνουν κακό.
Άλλο όμως να λες είμαι κατά τον εμβολίων γενικά κι αόριστα κι άλλο να έχεις ανησυχία για το αν το ολοκαίνουργιο είναι όσο αποτελεσματικό ή ασφαλές λένε.
doctor_john
13/12/2020, 23:58
Δεν είχαμε "ξεμπερδέψει" απλά όσοι δεν τα αγοράζουν ένα - ένα απο το εξωτερικό ρισκάρουν. Οι περιπτώσεις που παιδιά κτυπήθηκαν από εμβόλιο είναι τόσες
πολλές που οι περισσότεροι έχουμε κάποιο κοντά μας.
Αντίστοιχα παιδιά φίλων που αρνήθηκαν τα κοκτέιλ εμβολίων και έκαναν τα βασικά ένα - ένα είναι μια χαρά.
Μάλλον δεν έχεις υπόψιν σου τι γίνεται με την αγορά εμβολίων τα τελευταία 20 χρόνια γι' αυτό συμφωνείς με οδηγίες πέρα της ηθικής.
Γονείς πανε τριήμερα για αγορά εμβολίων στην ελβετία, φαρμακοποιοί στοκάρουν ανεξάρτητες εισαγωγές για 500ε το ένα.
Σε τυχαίο δείγμα δικών μου επαφών απο πληθώρα κοινωνικών στρωμάτων, μου δείχνει λιγότερους απο τους μισούς να έχουν ακολουθήσει
την πρόταση του υπουργείου.
Σε τυχαίο δείγμα δικών μου επαφών απο πληθώρα κοινωνικών στρωμάτων, μου δείχνει λιγότερους απο τους μισούς να έχουν ακολουθήσει
Τώρα αυτό το λές για καλό? ;) (και για αυτούς και για εσένα)
Δε ξέρω τί εμβολιαστική κάλυψη έχουν αλλά πάρε μία γεύση για τη μαλακία που δέρνει τον κόσμο.
Τα ίδια χάλια είναι όταν ο γιατρός/φαρμακοποιός/δικηγόρος κάνει το μηχανικό. Στατιστικά θα τα κάνει σκατά. Ε, το ίδιο ισχύει και για αυτούς τους γονείς.
Όμως ο ένας θα πληρώσει 5-10-20.000 για το όχημα του και θα ξεμπερδέψει. Ο άλλος?
Για να σε προλάβω. Δές τους θανάτους στην Ελλάδα απο γρίπη πόσοι είναι ανεμβολίαστοι.
Το ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά ακόμα την έχουν γλυτώσει είναι γιατί η ανοσία αγέλης τα προστατεύει. Όταν οι ανεγκέφαλοι αυξηθούν πάνω απο ένα ποσοστό τότε θα γίνει χαμός. Δές την ιστορία τί έχει δείξει - ΔΕΔΟΜΕΝΑ και όχι υποθέσεις.
Ο Dr. Bob γράφει στο βιβλίο του: «...επίσης συνιστώ στους γονείς που φοβούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με το MMR, να μην το πουν στους γείτονές τους. Γιατί, αν το κάνουν πολλοί αυτό, τότε οι ασθένειες θα επιστρέψουν». Δηλαδή, τους προτρέπει να υιοθετήσουν τη νοοτροπία του Free Rider, εκείνου που καβαλάει δωρεάν το τρενάκι της ανοσίας της κοινότητας, χωρίς να αναλαμβάνει το αναλογούν ρίσκο.
:lol:
https://clinicalpharmacist.gr/blog/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%b4%ce%b1
Σύμφωνα με στοιχεία του Public Health England, για κάθε ένα εκατομμύριο παιδιών που θα εμβολιαστούν με το MMR:
1.000 θα εμφανίσουν πυρετικούς σπασμούς
30 θα εμφανίσουν θρομβοκυττοπενία
10 θα εμφανίσουν σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση
1 θα εμφανίσει εγκεφαλίτιδα (ADEM)
Αντίστοιχα, αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αρρωστήσουν με ιλαρά στην Ευρώπη του 2014, τότε:
200 θα πεθάνουν.
100.000 θα χρειαστούν νοσηλεία στο νοσοκομείο.
90.000 θα εμφανίσουν μέση ωτίτιδα.
80.000 θα εμφανίσουν γαστρεντερίτιδα.
50.000 θα εμφανίσουν είτε ιογενή (πρωτοπαθή) είτε βακτηριακή (δευτεροπαθή) πνευμονία.
5.000 θα εμφανίσουν πυρετικούς σπασμούς.
1.000 θα εμφανίσουν εγκεφαλίτιδα (ADEM ή SPEE) από τους οποίους οι 100 θα πεθάνουν και άλλοι 2-300 θα αποκτήσουν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.
1.000 θα εμφανίσουν διάφορα άλλα προβλήματα, μεταξύ των οποίων ηπατίτιδα, μυοκαρδίτιδα, θρομβοκυττοπενία ή αποβολή, αν νοσήσει έγκυος.
Δεν είχαμε "ξεμπερδέψει" απλά όσοι δεν τα αγοράζουν ένα - ένα απο το εξωτερικό ρισκάρουν. Οι περιπτώσεις που παιδιά κτυπήθηκαν από εμβόλιο είναι τόσες
πολλές που οι περισσότεροι έχουμε κάποιο κοντά μας.
Αντίστοιχα παιδιά φίλων που αρνήθηκαν τα κοκτέιλ εμβολίων και έκαναν τα βασικά ένα - ένα είναι μια χαρά.
Μάλλον δεν έχεις υπόψιν σου τι γίνεται με την αγορά εμβολίων τα τελευταία 20 χρόνια γι' αυτό συμφωνείς με οδηγίες πέρα της ηθικής.
Γονείς πανε τριήμερα για αγορά εμβολίων στην ελβετία, φαρμακοποιοί στοκάρουν ανεξάρτητες εισαγωγές για 500ε το ένα.
Πρώτη φορά ακούω για τριήμερα εμβολιασμού κοκτέιλ και δεν συμμαζεύεται.
Τα ίδια εμβόλια και με τον ίδιο τρόπο που έκανα εγώ (44 είμαι) κάνουν τώρα οι κόρες μου.
Επίσης εγώ δεν ξέρω κανέναν που να χτυπήθηκε από εμβόλιο, ούτε παλιότερα ούτε τώρα που λόγω δικών μου παιδιών έχω μια κάποια εικόνα και για τα παιδιά άλλων.
DoctoR_k6
14/12/2020, 09:56
Πρώτη φορά ακούω για τριήμερα εμβολιασμού κοκτέιλ και δεν συμμαζεύεται.
Τα ίδια εμβόλια και με τον ίδιο τρόπο που έκανα εγώ (44 είμαι) κάνουν τώρα οι κόρες μου.
Επίσης εγώ δεν ξέρω κανέναν που να χτυπήθηκε από εμβόλιο, ούτε παλιότερα ούτε τώρα που λόγω δικών μου παιδιών έχω μια κάποια εικόνα και για τα παιδιά άλλων.
Επισης δεν εχω ακουσει παρομοια υποθεση.
Με 2 μικρα τα τελευταια 4.5 χρονια κ πολλα εμβολια ειναι η αληθεια δεν εχω καποιο κρουσμα γνωστο.
Τωρα πως γινεται να εχουμε ολοι κοντα μας δεν ξερω?
Συν παιδικους σταθμους που γνωριζεις κ πολλους αλλους γονεις κοκ.
Αυτο με την Ελβετια εν τω μεταξυ πρωτη φορα το ακουω.
Συν τοις αλλοις ποιος πληρωνει το εμβολιο του τοσο ακριβα?
Ολα γραφονται εκτος απο της μηνιγγίτιδας τύπου Β που κοστιζει 105 ευρω κ γινεται συνηθως σε 2 δοσεις.