PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

sniper
17/12/2020, 11:36
Δεν εχω θεμα με την φορολογηση κατα την οποια ο,τι πρεπει να παει στο συστημα υγιειας να πηγαινει κοκ.
Μια ομως καθολικη κατα καποιο τροπο αναπτυξη μιας τετοιας στατηγικης και ειναι ανεφαρμοστη και παλι θα υπαρχουν οσες "αδικιες" υπαρχουν και τωρα αλλα σε ενα ομως πολυ πιο περιπλοκο σχημα. Μπορει να βρει κανεις απειρα παραδειγματα γιατι.

Και στο κατω κατω τα οποια οικονομικα προβληματα εχει μια χωρα η και ο κοσμος ολοκληρος (και τα οποια τελικα επιρεαζουν και τα συστηματα υγειας) δεν οφειλονται ουτε σε ελλειψη πορων ουτε σε πολιτες που αρεσκονται στις καταχρησεις. Οφειλονται στη κακοδιαχειριση, την ανικανοτητα και την διαφθορα. Αν βγει λοιπον μια κυβερνηση και αρχισει το τροπαρι "δε ζεις ιδανικα αρα πληρωνε" ειναι σα να σου πεταει το μπαλακι εσενα υπονοοντας πως η ιδια ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις της.

Εντάξει είναι η κυβέρνηση.

Είναι τόσο εντάξει που πριν τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο δηλώνεις ότι ενημερώθηκες και γνωρίζεις τις πιθανές παρενέργειες (https://www.skai.gr/news/ygeia/koronoios-epixeirisi-eleytheria-ta-entypa-symplirosoume-prin-ethelontiko-emvoliasmo).

Κι επειδή σήμερα υπάρχει, αυριο το κατεβάζουν εδώ:
423698

Πότε ενημερωθήκαμε; Ποιος παππούς, μέσος άνθρωπος μη γιατρός ή παιδί (άνω των 16 - κι εδώ με επιφύλαξη γιατι 150κάτι μόνο ήταν οι εθελοντές 16-18) κλπ έχει τις απαραίτητες γνώσεις και μπορεί να ρωτήσει κάτι και να ξέρει τι να ρωτήσει και να το κατανοήσει;

- Είναι ασφαλές;
- Φυσικά, το λέει η εταιρεία και το FDA (δεν θυμάμαι τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό οργανισμό).

Δεν θυμάμαι να υπέγραψα κάτι για όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που έχω κάνει σε μένα ή στα παιδιά μου.

Parking
17/12/2020, 11:38
Πρότεινα φόρο και σε άλλα εκτός του τσιγάρου.
Λαχανικά-φρούτα 0 φόρος.
Γλυκά, επεξεργασμένα κρέατα, fast-food (πχ. ΦΠΑ 30% και ένα μεγάλο ποσοστό να πηγαίνει στο σύστημα υγείας)

Όποιος έχει bmi40 πάλι θα έχει πληρώσει τον αντίστοιχο φόρο ;)

Με ένα πακέτο την ημέρα είτε είσαι μαραθωνοδρόμος είτε όχι, αλλάζουν οι πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα?

Μπορούμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και το κράτος να επιβραβεύει όσους έχουν υγιές σωματικό βάρος.

Για τα κληρονομικά δεν υπάρχει λογική στη διάκριση.

Μιλάω για το τί μπορεί να ελέγξει ένας πολίτης ;)

Έχεις φοβερή φαντασία πάντως σε παραδέχομαι.
Αν ο πολίτης όμως μπορούσε να ελέγξει το κράτος θα είχαμε και δημοκρατία
Οπότε δες το παρακάτω βίδεο μπας και καταλάβεις που πάνε οι φόροι μας
:D

Από το 1,20 και μετά είναι η ουσία
:D
https://youtu.be/S9w57gmAjZY

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ
Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ !
:lol:

sniper
17/12/2020, 11:40
Επικίνδυνα μονοπάτια...

Μπα, δοκιμάστηκαν παλιότερα και για κακή τους τύχη απέτυχαν να τα υλοποήσουν, λόγω έλλειψης χρόνου. Μπορεί να θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Βλέπω ότι μας αρέσει κιόλας.

PaNick67
17/12/2020, 15:03
@karateo, όταν οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες αποφάσισαν κάποια στιγμή να πληρωνουν φόρους για το κοινό καλό και μάλιστα με αναλογικότητα. Κοινό καλό λέμε υποδομές, παιδεια, υγεία, ασφάλεια, κλπ.
Το κράτος υποτίθεται ότι φροντίζει γι' αυτά.
Αν κάτι είναι κακό πολυ το απαγορευει. Αν θέλει μπορεί να απαγορεύσει το τσιγάρο, το αλκοόλ, την πρατινα, τα μελομακάρονα, κλπ.
Το να φορολογείται ο πολίτης επιπλέον την αγοράς του προϊόντος και για την χρήση ή τις συνέπειες αυτής, είναι υποκρισία μέγιστου βαθμου.

sniper
17/12/2020, 15:36
@karateo, όταν οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες αποφάσισαν κάποια στιγμή να πληρωνουν φόρους για το κοινό καλό και μάλιστα με αναλογικότητα. Κοινό καλό λέμε υποδομές, παιδεια, υγεία, ασφάλεια, κλπ.
Το κράτος υποτίθεται ότι φροντίζει γι' αυτά.
Αν κάτι είναι κακό πολυ το απαγορευει. Αν θέλει μπορεί να απαγορεύσει το τσιγάρο, το αλκοόλ, την πρατινα, τα μελομακάρονα, κλπ.
Το να φορολογείται ο πολίτης επιπλέον την αγοράς του προϊόντος και για την χρήση ή τις συνέπειες αυτής, είναι υποκρισία μέγιστου βαθμου.

ΟΚ, οι φόροι υπήρχαν απο τον μεσαίωνα που ο πολίτης δεν είχε δικαιώματα αλλά άλλη ιστορία αυτή.

Η αφέλεια, με την καλή έννοια, δυστυχώς υπάρχει... Σου λέει η κυβέρνηση πχ (και για μείνουμε στο θέμα) ότι το εμβόλιο δεν ειναι υποχρεωτικό. Και η ελεύθερη αγορά θα το ρυθμίσει το θέμα.....
Δηλαδή έχουμε:
1. Η ελευθερη αγορά θα μου πει αν πρέπει να εμβολιαστώ ή όχι.
2. Αν ισχύει το 1 θα αποκλειστεί κάποιος που δεν το κάνει (είτε επειδή δεν θέλει είτε γιατί δεν πρέπει να το κάνε, βάσει των αντενδείξεων μέχρι τώρα) απο το να ταξιδεύει, εργαστεί κλπ
3. Η ελεύθερη αγορά θα μου πει αν θα πρέπει το παιδί μου να πάει σχολείο
4. κλπ

Αν ήταν ρε ζώα να μου ρυθμίζει τη ζωή κάποιος επιχειρηματίας γιατί σας έχω εκεί πάνω και σας λούζομαι;
Γιατί έχω υπ Υγείας κι όχι επιχειρηματίες του κλάδου;
Γιατί υπ. Αμυνας κι όχι την blackwater;

Αν το παμε έτσι, η ελευθερη αγορά θέλει να βγάλει κέρδος. Αυτή είναι η δουλειά της, κι όσο πιο ελεύθερη τόσο περισσότερα θέλει.

Για παράδειγμα, η αγορά των όπλων θέλει όλοι να αγοράζουμε όσα περισσότερα μπορούμε, και χωρίς έλεγχο ποιος το παιρνει και γιατί. Τι; Όχι; Γιατί όχι; Εδώ θα εμβολιαστούμε ή όχι επειδή το θέλει η αγορά. Τι το θέλουμε το κράτος, τους νόμους, τις ρυθμιστιές αρχές, τα δικαστήρια κλπ;

Δεν το πάνε καλά... Αλλά για να το πάνε πρέπει να έχουν μια σύνδεση με την πραγματικότητα. Και δεν το βλέπω. Όχι όσο κάποιοι από εμάς δουλεύουμε επειδή ορισμένοι έχουμε ανάγκη το μισθό μας.

MikeG
17/12/2020, 15:42
Πρότεινα φόρο και σε άλλα εκτός του τσιγάρου.
Λαχανικά-φρούτα 0 φόρος.
Γλυκά, επεξεργασμένα κρέατα, fast-food (πχ. ΦΠΑ 30% και ένα μεγάλο ποσοστό να πηγαίνει στο σύστημα υγείας)

Όποιος έχει bmi40 πάλι θα έχει πληρώσει τον αντίστοιχο φόρο ;)

Με ένα πακέτο την ημέρα είτε είσαι μαραθωνοδρόμος είτε όχι, αλλάζουν οι πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα?

Μπορούμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και το κράτος να επιβραβεύει όσους έχουν υγιές σωματικό βάρος.

Για τα κληρονομικά δεν υπάρχει λογική στη διάκριση.

Μιλάω για το τί μπορεί να ελέγξει ένας πολίτης ;)

Φίλε μου πρόσεχε γιατί οι σκέψεις σου πάνε σε επικίνδυνα για την ελευθερία σου μονοπάτια.
Μήπως όποιος δε τηρεί τους κανόνες "διατροφής" να μην έχει πρόσβαση σε περίθαλψη;

Γνωρίζεις νομίζω ότι για δεκαετίες πολίτες του USA πάνε στο Καναδά για παροχές υγείας; Αυτό γιατί οι ιδιωτικές ασφαλιστικές περίπου έλεγαν ότι λες.

Θα το ξαναγράψω, μας έχουν φτάσει σε σημείο να ζητάμε μόνοι μας τη χούντα...

Parking
17/12/2020, 15:46

Μα στην Ελλάδα δεν είμαστε ΚΑΤΑ της χούντας.
Μας αρέσει να την επιβάλουμε στους άλλους !!!!!

Περίεργα πράγματα διαβάζω σήμερα!

karateo
17/12/2020, 17:39
Φίλε μου πρόσεχε γιατί οι σκέψεις σου πάνε σε επικίνδυνα για την ελευθερία σου μονοπάτια.
Μήπως όποιος δε τηρεί τους κανόνες "διατροφής" να μην έχει πρόσβαση σε περίθαλψη;

Γνωρίζεις νομίζω ότι για δεκαετίες πολίτες του USA πάνε στο Καναδά για παροχές υγείας; Αυτό γιατί οι ιδιωτικές ασφαλιστικές περίπου έλεγαν ότι λες.

Εγώ λέω
1,2,3,4,5
και εσύ λές 98,99,100

Μέχρι εκεί υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Ας μείνουμε στο θέμα γιατί έχουμε διαφορετικές βάσεις και δε μπορούμε να συγχρονιστούμε ούτε στο τί λέμε και γιατί το λέμε.

Πήρε το αυτί μου επειδή δεν ασχολούμαι και καθόλου ότι υπάρχει και ένα εμβόλιο "συμβατικής" τεχνολογίας. Χωρίς να νανοτεχνολογίες και τις ανεπιθύμητες που η ιστορία έχει δείξει ότι έχει.
Όποιος έχει χρόνο ας το ψάξει γιατί εκείνο μάλλον δεν θα διαφέρει και καθόλου με τα εμβόλια που έχουμε τόσα χρόνια.

panavour
17/12/2020, 20:15
Εγώ λέω
1,2,3,4,5
και εσύ λές 98,99,100

Μέχρι εκεί υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Ας μείνουμε στο θέμα γιατί έχουμε διαφορετικές βάσεις και δε μπορούμε να συγχρονιστούμε ούτε στο τί λέμε και γιατί το λέμε.

Πήρε το αυτί μου επειδή δεν ασχολούμαι και καθόλου ότι υπάρχει και ένα εμβόλιο "συμβατικής" τεχνολογίας. Χωρίς να νανοτεχνολογίες και τις ανεπιθύμητες που η ιστορία έχει δείξει ότι έχει.
Όποιος έχει χρόνο ας το ψάξει γιατί εκείνο μάλλον δεν θα διαφέρει και καθόλου με τα εμβόλια που έχουμε τόσα χρόνια.

το ρωσικο ειναι .

doctor_john
17/12/2020, 20:24
Α, καλά, αυτοί οι ξεφτίλες είναι ικανοί να απορρίπτουν δωρεές για να μας κατακλέψουν.

Πάμε άλλη μία: τι θα σουτάρουν στο ισραήλ; αυτό θέλω!

karateo
18/12/2020, 08:32
το ρωσικο ειναι .

δε μιλάω για το ρώσικο, πρέπει να είναι και άλλο ένα

Βρήκα ένα απο την GSK και μία Κινέζικη
αποθήκευση
stable at 2-8o C for at least 6-months (longer-term stability studies are ongoing) and stable at room temperature and 40o C for at least one month,
https://www.precisionvaccinations.com/vaccines/covid-19-s-trimer-scb-2019-vaccine

πρέπει να είναι και άλλα
https://www.nytimes.com/interactive/2020/science/coronavirus-vaccine-tracker.html

AUFGEBRACHT
18/12/2020, 11:56
Πάμε άλλη μία: τι θα σουτάρουν στο ισραήλ; αυτό θέλω!

Pfizer ψωνίζουν, τι άλλο; Να μην στηρίξουν τον συμπατριώτη τους;

doctor_john
18/12/2020, 12:00
Δεν νομίζω :)

Ψάξε το λίγο, το έχω πετύχει σε οικονομικές εφημερίδες.

panavour
18/12/2020, 12:00
423790

Parking
18/12/2020, 12:58
Pfizer ψωνίζουν, τι άλλο; Να μην στηρίξουν τον συμπατριώτη τους;

Η πφφφφάιζερ είναι πολυεθνική και δεν έχει πατριώτη κανέναν
;)

Kas_Tracer
18/12/2020, 13:07
Εγώ είχα καταλάβει ότι αυτός ο μπουρλας ήταν Έλληνας.

Xlitos
18/12/2020, 13:28
Nurse faints after receiving COVID-19 vaccine

https://m.youtube.com/watch?v=sSD_g4vCwIg

:faint::faint:

sniper
18/12/2020, 13:41
;)
Ούτε αυτή ούτε καμία άλλη.

Μην αρχίσουμε τις αηδίες. Εβραϊκής καταγωγής από Θεσ/νίκη. Το τι είναι δεν έχει καμία σχέση με την καταγωγή του καθενός. Επίσης, υπάρχουν εξαιρετικοί μ@λάκες σε όλα τα έθνη.

Nurse faints after receiving COVID-19 vaccine

https://m.youtube.com/watch?v=sSD_g4vCwIg

:faint::faint:

Αυτό μπορει να είναι απο 100 λόγους, δεν λέει κάτι.

PaNick67
18/12/2020, 13:53
Μην αρχίσουμε τις αηδίες. Εβραϊκής καταγωγής από Θεσ/νίκη. Το τι είναι δεν έχει καμία σχέση με την καταγωγή του καθενός.

Γιατί αηδίες;
Αν οι γονείς του και αυτός γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι Έλληνας. Ακόμα και αν κατάγεται από τον Α του Κενταύρου.
Το "εβραϊκή" δεν εχει σχέση με καταγωγή, αφορά το θρήσκευμα και υπάρχουν Έλληνες διαφορετικου θρησκεύματος.

sniper
18/12/2020, 13:59
Γιατί αηδίες;
Αν οι γονείς του και αυτός γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι Έλληνας. Ακόμα και αν κατάγεται από τον Α του Κενταύρου.
Το "εβραϊκή" δεν εχει σχέση με καταγωγή, αφορά το θρήσκευμα και υπάρχουν Έλληνες διαφορετικου θρησκεύματος.

Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Αν και τεχνικά, ένας εβραίος είναι εβραίος, ένας φιλανδός ειναι φιλανδός κλπ.

Αν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αυτοι και 30 γενιές πίσω, είναι Έλληνες πολίτες. Τώρα το DNA test δεν ξέρω τι θα δείξει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κι εμείς (οι καταγώμενοι από τον Λεωνίδα και τον Περικλή ντε) αν το κάνουμε θα εκπλαγούμε.

Xlitos
18/12/2020, 14:25
Αυτό μπορει να είναι απο 100 λόγους, δεν λέει κάτι.

το ξερω ετσι για το κουτσομπολιο το βαλα κι εγω ειχα ζαλιστει απο το εμβολιο του στρατου

Parking
18/12/2020, 14:40
Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Αν και τεχνικά, ένας εβραίος είναι εβραίος, ένας φιλανδός ειναι φιλανδός κλπ..

Το Εβραίος αναφέρεται στο θρήσκευμα το Φιλανδός στο κράτος
Άρα κάποιος μπορεί να είναι και τα 2
Με μια διαφορά
ότι οι Φινλανδοί δεν είναι Σιωνιστές
(και δεν έχουν γ.... κανέναν φουκαρά αλλόθρησκο)
:(

panavour
18/12/2020, 16:23
Γιατί αηδίες;

Για ρωτησε τους μουσουλμανους της θρακης που ειναι Ελληνες,και τους εβραιους της αθηνας που ειναι ελληνες ,αμα γινει πολεμος ποιον θα υποστηριξουν.??

peterTHErider
18/12/2020, 16:40
Για ρωτησε τους μουσουλμανους της θρακης που ειναι Ελληνες,και τους εβραιους της αθηνας που ειναι ελληνες ,αμα γινει πολεμος ποιον θα υποστηριξουν.??

επειδη εχω καταγωγη απο την κομοτηνη και εχω κολλητους μουσουλμανους ελληνες και πομακους(οι οποιοι ειναι γηγενεις και γνησιοι θρακιωτες,πολλοι ειμαστε απο την μικρα ασια) νομιζω πως θα εκπλαγεις με το ποσοι θα ειναι με την χωρα που τους μεγαλωσε.

AUFGEBRACHT
18/12/2020, 16:46
;)

Η Pfizer είναι πολυεθνική, κατάλαβες πολύ καλά ότι αναφερόμουν στον CEO της...

DrBig
18/12/2020, 16:48
Μαλιστα πιασαμε τους εβραιους τωρα.
Θα προτεινα να δειτε οσοι δε γνωριζετε την ιστορια τους (και ιστορια γενικοτερα) μια γυρα τις ομιλιες της Μαριας Ευθυμιου.

AUFGEBRACHT
18/12/2020, 16:49
Δεν νομίζω :)

Ψάξε το λίγο, το έχω πετύχει σε οικονομικές εφημερίδες.

Εννοείται ότι πριν γράψω κάτι, το ψάχνω και πολύ...

423835

AUFGEBRACHT
18/12/2020, 16:52

Έλληνας είναι, το έγραψα εν είδη τρολαρίσματος, επειδή η εβραϊκή του καταγωγή είναι βούτυρο στο ψωμί για όσους πιστεύουν σε τσιπάκια, υποταγές, παγκόσμιο σχέδιο εξόντωσης κτλ...

AUFGEBRACHT
18/12/2020, 16:54
Μαλιστα πιασαμε τους εβραιους τωρα.
Θα προτεινα να δειτε οσοι δε γνωριζετε την ιστορια τους (και ιστορια γενικοτερα) μια γυρα τις ομιλιες της Μαριας Ευθυμιου.

Εδώ δεν ξέρουμε το δική μας ιστορία, θα ξέρουμε των Εβραίων ή των Γερμανών; Μόνο τη δική μάς έχουμε απαίτηση να ξέρουν οι άλλοι...

doctor_john
18/12/2020, 16:59
https://www.timesofisrael.com/israels-hadassah-vies-to-become-a-regional-hub-for-russias-covid-19-vaccine/

το έχω διαβάσει και στα ελληνικά αλλά δεν το βρίσκω..

katsar
19/12/2020, 12:47
Σχεδόν φτάσαμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο με 17-18 βαθμούς και ήλιο σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορούμε να πάμε καμιά καλή βόλτα.Εγώ κλαίω πάντως .:facepalm:

AUFGEBRACHT
19/12/2020, 13:00
Σχεδόν φτάσαμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο με 17-18 βαθμούς και ήλιο σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορούμε να πάμε καμιά καλή βόλτα.Εγώ κλαίω πάντως .:facepalm:

Η βιταμίνη D να δεις πως κλαίει...

panavour
21/12/2020, 13:15
423965

cityfly
21/12/2020, 13:17
423965

Πρόβλεψη ότι θα πάμε μέχρι Πάσχα είναι αυτό;

Και πέφτει και πολύ μακρυά φέτος

Shinigami Ryuk
21/12/2020, 13:27
ετσι οπως παει με τις μεταλλαξεις μαλλον ναι (https://m.tvxs.gr/mo/i/331366)

sniper
21/12/2020, 15:22
Πρόβλεψη ότι θα πάμε μέχρι Πάσχα είναι αυτό;

Και πέφτει και πολύ μακρυά φέτος

Το Πάσχα είναι κοντά, ας αναρωτηθούμε αν θα πάμε διακοπές το καλοκαίρι, ή αν θα έρθει κανένας τουρίστας.

cityfly
23/12/2020, 18:49
Το Πάσχα είναι κοντά, ας αναρωτηθούμε αν θα πάμε διακοπές το καλοκαίρι, ή αν θα έρθει κανένας τουρίστας.

2 Μαΐου πέφτει το 21

Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα το καλοκαίρι

Africaptan
27/12/2020, 06:09
Ως μίσος κρητικός (είμαι και μίσος Άραβας), γεννημένος εκεί και κάτοικος δυστυχώς έχεις δίκιο. Όχι ότι στο Ηράκλειο πάνε πίσω ή ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά
ως επί το πλείστον και ειδικά στα χωριά δε βλέπω να υπάρχει σωτηρία, στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον.

Γιαννη, εχεις μυνημα. (Ας τον ειδοποιησει καποιος αν θελει αφου δεν βλεπει τα πρωσοπικα του.)

bulmont
27/12/2020, 15:01
https://www.news247.gr/politiki/emvoliastike-sto-attikon-o-kyriakos-mitsotakis.9093170.html

Εαν αυτό έγινε για να νιώσουμε όλοι ''καλά'' ;;;; ασφαλείς ;;;;;;;; ίδιοι ή όμοιοι;;;;;;;;;

εχω να δηλώσω πώς με τον εμβολιαζόμενο πρωθυπουργό μας δεν έχουμε τίποτα κοινό. Ισα - ισα οι ζωές μας είναι τελείως αντίθετες.

Οταν αυτός ήταν εξόριστος στο Παρίσι εγώ τραγούδαγα στο δημοτικό ''των εχθρων τα φουσάτα περάσαν''.....κλπ κλπ
Οταν αυτός υπηρέτησε κάπου - μεταξύ μας δεν ξέρω που....- εγώ έκανα 8 μηνες να πάρω άδεια απο τον Εβρο...........
Οταν αυτός σπούδαζε στα εξωτερικά εγώ έγραφα εισαγωγικές στο γυμνάσιο, στο λύκειο, στο πανεπιστήμιο................
Οταν αυτός είχε (και έχει) εξασφαλισμένο ισόβιο μισθό, εγώ ακόμα κυνηγάω το μεροκάματο ανα την υφήλιο.............

Ασε που πληρώνω ακόμα και την τσίχλα που θ' αγοράσω γιατί η ζίμενς με γράφει στ' απαυτάρια της.........................

Οπότε Κούλη κουλάρισε. Ποτέ δεν είμαστε ίδιοι, ποτέ δεν είχαμε τίποτα κοινό, δεν είμαι αρνητής του κορονοϊού
και δεν με ψήνεις κάνοντας δημόσια εμβολιασμούς.
Αυτό για μένα είναι ένας παραπάνω λόγος για να το αποφύγω όσο μπορώ.

Γιατί ποτέ δεν νοιάστηκες για το καλό μου ούτε εσύ ούτε το σόϊ σου..........

Βαγγέλης

AUFGEBRACHT
27/12/2020, 15:13
O tempora, o mores... παλιά διέκοπταν το πρόγραμμα για να ανακοινώσουν ότι ο τάδε πολιτικός ψήφισε στο τάδε εκλογικό κέντρο, τώρα διακόπτουν για να ανακοινώσουν ότι ο δείνα πολιτικός, εμβολιάστηκε στο δείνα εμβολιαστικό κέντρο...

Kas_Tracer
27/12/2020, 16:41
Ένα σημερινό print screen από το τι βλέπεις στο κινητό σου σήμερα
424346

Xlitos
27/12/2020, 23:08
Οι δεξιοι(Κουλης,Τσιοδρας) καναν το εμβολιο στο δεξι χερι και οι αριστεροι(Μπαρουφακης,Αικατερινοβα) στο αριστερο?

Dr.Monty
28/12/2020, 10:12
Δεν εχω διαβασει το thread γιατι ειναι τεράστιο. Σιγουρα ομως κολλάει εδω.
Εξαιρετική εικόνα

Edit: και το λινκ γιατι μπορει να μην φαινεται τοσο καλα.
https://www.facebook.com/ScienceMagazine/photos/a.290927525588/10158419155840589/

424351

panavour
28/12/2020, 10:21
Οι δεξιοι(Κουλης,Τσιοδρας) καναν το εμβολιο στο δεξι χερι και οι αριστεροι(Μπαρουφακης,Αικατερινοβα) στο αριστερο?

τωρα ποιος ειναι δεξιος και ποιος αριστερος απ ολους αυτους θε:lol:λει υποενότητα στο φορουμ για να αναλυθει.

karateo
28/12/2020, 11:00
https://emvolio.gov.gr/diadikasia-emvoliasmou

έχει ένα ωραίο πινακάκι στη σελίδα 5

Παραλαβή από τις Παραγωγούς Εταιρείες
Η χώρα μας θα προμηθευτεί εμβόλια σταδιακά από έξι (6)
τουλάχιστον παραγωγούς, ξεκινώντας με την πρώτη
παραλαβή το Δεκέμβριο 2020 από την Pfizer/ BioNTech.
Παραγωγός
Εταιρεία Τεχνολογία Δόσεις/
ασθενή
Συνθήκες
Αποθ/σης
Πιθανή
ημερ/νία
έγκρισης
από τον
ΕΜΑ
Πιθανή
ημερ/νία
πρώτης
παράδοσης
Πιθανή
Ποσότητα
(εκατ.
δόσεις)

Pfizer/BioNTech mRNA 2 -70 έως

-80°C Εγκρίθηκε 26/12/2020 4,7

AstraZeneca/
Oxford

Non-
replicating

viral vector

2 2 έως 8°C 2/2021 Αναμένεται 7,1

Johnson &
Johnson

Non-
replicating

viral vector

1 2 έως 8°C 4/2021 Αναμένεται 4,7

Sanofi / GSK Protein

subunit 2 2 έως 8°C 4ο τρίμηνο

2021 Αναμένεται 4,7
Moderna mRNA 2 -20°C 1/2021 Αναμένεται 1,8
Curevac mRNA 2 2 έως 8°C 3/2021 ή

4/2021 Αναμένεται 5,3

Parking
28/12/2020, 12:34

Ποια είναι η ΑΙκατερίνοβα και γιατί κάνουν εμβόλιο αυτοί?
Είναι τίποτε γέροντες????
ή περισσεύουν τα εμβόλια?????

DrBig
28/12/2020, 12:57
Ποια είναι η ΑΙκατερίνοβα και γιατί κάνουν εμβόλιο αυτοί?
Είναι τίποτε γέροντες????
ή περισσεύουν τα εμβόλια?????

Ελα μου ντε.
Λιγο ξεφτιλα ο πολιτικος κοσμος να εμβολιαζεται πρωτος. Βεβαια αν ηταν τελευταιοι τοτε θα λεγαμε πως περιμενουν να δουν τα αποτελεσματα στη πλεμπα πρωτα.
Δε μας πιανεις απο πουθενα ρε πστμ.

motojojo
28/12/2020, 13:12
Εγω δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με τον εμβολιασμό των πολιτικών. Αν και θα μπορουσαν να το κανουν μονο αυτοί που θεωρούνται ευπαθείς. Πόσο ευπαθής ειναι ο Μητσοτάκης που τρέχει για ποδήλατο στην Παρνηθα ή ο Βαρουφάκης... Μην τρελαθουμε, αυτοι ειναι οι τελευταιοι που θα αρρωστήσουν.

Το προβλημα μου ειναι με τον εμβολιασμό του παπα:
https://www.kathimerini.gr/society/561208627/ekane-to-emvolio-o-mitropolitis-naypaktoy-ierotheos/

Τοσο καιρό τρώγονται οι παπαδες ότι δεν υπάρχει κορωνοιος, δεν κολαει κλπ. Τώρα τι?
Δεν θεωρω απίθανο να μαζευονται σιγα-σιγα να το κανουν κι αυτοι στα μουλωχτα..... Ρε ουστ

Parking
28/12/2020, 14:11
Ελα μου ντε.
Λιγο ξεφτιλα ο πολιτικος κοσμος να εμβολιαζεται πρωτος. Βεβαια αν ηταν τελευταιοι τοτε θα λεγαμε πως περιμενουν να δουν τα αποτελεσματα στη πλεμπα πρωτα.
Δε μας πιανεις απο πουθενα ρε πστμ.

Κι όμως μια χαρά λογική έχει
Φαντάσου μια φάμπρικα πχ
φαντάσου 40 άτομα σε μια αίθουσα για 8 ώρες
(κάποιος βήχει κάποιος φτερνίζεται κάποιος ρεύεται και πάει λέγοντας ε?)
Ένα μεγάλο μέρος αυτών λοιπόν που δεν έχει βγάλει ούτε τεχνική σχολή που λέει ο λόγος
και ζουν με την τηλεόραση αναμμένη όταν δεν τους ξ.... ζουν στη φάμπρικα
πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτε, ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι βλαβερό κλπ κλπ κλπ
Λίγο να κόβει το μυαλό σου όμως κλάνεις μέντες έτσι?

Πολύ βολικό για να είναι τυχαίο όλο αυτό
Για μένα είναι ντροπή να βλέπεις να φροντίζουν το τομαράκι τους
οι άνθρωποι αυτοί που θα έπρεπε να είναι... ηγέτες :cry: :lol:

Για γέλια και για κλάματα.

Kas_Tracer
28/12/2020, 22:44
τωρα ποιος ειναι δεξιος και ποιος αριστερος απ ολους αυτους θε:lol:λει υποενότητα στο φορουμ για να αναλυθει.

Έκπληξη. Ο Αλέκσης στο δεξί
https://www.zougla.gr/to-skitso-tis-imeras/article/to-skitso-tis-imeras---281220

doctor_john
28/12/2020, 23:45
Έκπληξη. Ο Αλέκσης στο δεξί
https://www.zougla.gr/to-skitso-tis-imeras/article/to-skitso-tis-imeras---281220

το ταμπελάκι πίσω δείχνει ανάποδα... :eyepop:

panos_zip
28/12/2020, 23:54
ναι γυρισμένη ειναι η φωτογραφία.
Κάπου το πέτυχα στο ιντερνετ και το βαράει στο αριστερό.
Με αφορμή το θρεντ τους κοιτάω όλους να δω σε ποιο χέρι το έκαναν!!

doctor_john
08/01/2021, 10:18
Για όσους διαβάζουν γερμανικά
https://www.fr.de/politik/gesundheit-und-datenschutzjagd-nach-den-daten-der-kranken-90156608.html

αναφορά στα ελληνικά, απο την εφημερίδα των συντακτών
https://www.efsyn.gr/tehnes/media/273281_kryfi-epi-8-mines-i-symbasi-tis-kybernisis-me-tin-palantir-gia-ti-diaheirisi

αναφορα απο the press project
https://thepressproject.gr/ektheti-i-kyvernisi-gia-ti-synergasia-me-ti-skoteini-palantir/

doctor_john
14/01/2021, 10:59
Ο "δικός μας" πρωθυπουργός, χωρίς να μας ρωτήσει, προτείνει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην EU.
O "δικός μας" υπουργός λέει:
"Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που πρότεινε η χώρα μας στην ΕΕ, δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα",
διευκρίνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

panavour
14/01/2021, 11:15
Ο "δικός μας" πρωθυπουργός, χωρίς να μας ρωτήσει, προτείνει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην EU.
"Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που πρότεινε η χώρα μας στην ΕΕ, δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα",

πενια τεχνας κατεργαζεται,αυτο μας ελειπε να κανουμε και τους μαγκες στον τουρισμο,εδω μαζευουμε την σαρα και την μαρα με 100 λιρες αγγλιας για μια βδομαδα ολα πληρωμενα στην κρητη,και ο ζημιες που κανουν ειναι 500 ευρω.

karateo
14/01/2021, 11:48

Μια χαρά είναι το πιστοποιητικό.
1000 φορές τουρίστες με πιστοποιητικό παρά χωρίς ούτε τεστ όπως πέρυσι.

doctor_john
14/01/2021, 11:53
θέλεις να διαβάσεις ξανά τι γράφω;

BLiTzER
14/01/2021, 11:59
Μην ανησυχείτε, παιδιά. Υπάρχει σχέδαχχαχααχαχαχαχαχαχαχα.

karateo
14/01/2021, 12:03
θέλεις να διαβάσεις ξανά τι γράφω;

ο πρωθυπουργός μας είπε να μή γελιόμαστε, οι ιδιωτικές εταιρίες θα το ζητάνε ;)

αν και πιστεύω ότι θα γίνει υποχρεωτικό και απο την ΕΕ σε κανένα 3μηνο, πιστοποιητικό ή τεστ (πιθανόν πολλαπλά)

θές να τα πεί όλα μαζί απο την αρχή να βγείτε όλοι στους δρόμους?

απο μένα έχουν το ελεύθερο πάντως, συμφωνώ απόλυτα

sniper
14/01/2021, 12:12
ο πρωθυπουργός μας είπε να μή γελιόμαστε, οι ιδιωτικές εταιρίες θα το ζητάνε ;)

Αυτές μπορεί να σου ζητήσουν κάποια στιγμή να μοιράζεσαι την γυναίκα σου με εμάς, γιατί μπορει να υπάρχει έλλειψη. :tooth:

Αν θέλουμε τι ιδιωτικές εταιρείες να θέτουν τους κανόνες, τις κυβερνήσεις γιατί τις χρειαζόμαστε;

αν και πιστεύω ότι θα γίνει υποχρεωτικό και απο την ΕΕ σε κανένα 3μηνο, πιστοποιητικό ή τεστ (πιθανόν πολλαπλά)

Φυσικά, ο λαγός τρέχει μπροστά ήδη. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν το κάνουν εξ αρχής. Και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπάρχει και Ευρωπαϊκή επιτροπή. Αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωλιά του φιδιού πρώτος;

θές να τα πεί όλα μαζί απο την αρχή να βγείτε όλοι στους δρόμους?

Γιατί να βγούμε; Βλέπεις κάτι μεμπτό; Αφού παρακάτω τα δέχεσαι αμάσητα.

απο μένα έχουν το ελεύθερο πάντως, συμφωνώ απόλυτα

stefanos
14/01/2021, 12:18
καθίστε να δούμε πρώτα εμβόλια και μετά συζητάμε για πιστοποιητικά :lol:

Shinigami Ryuk
14/01/2021, 12:24

Το κακο ειναι οτι δεν φαινεται να υπαρξει κατι που να μπορει να τον στειλει απο εκει που ηρθε τον Πρωθυπουργο στις επικειμενες εκλογες.Ο δευτερος σε δημοτικοτητα μετα απο τον Κουλη ειναι 25 μοναδες πισω και ειναι ο "Κανενας".Οποτε μαλλον θα τον φαμε για αρκετο καιρο ακομα στην μαπα

panavour
14/01/2021, 12:26
Το κακο ειναι οτι δεν φαινεται να υπαρξει κατι που να μπορει να τον στειλει απο εκει που ηρθε τον Πρωθυπουργο στις επικειμενες εκλογες.Ο δευτερος σε δημοτικοτητα μετα απο τον Κουλη ειναι 25 μοναδες πισω και ειναι ο "Κανενας".Οποτε μαλλον θα τον φαμε για αρκετο καιρο ακομα στην μαπα

Αυτα ειναι τα καλα και τα κακα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Δυστυχως ή ευτυχως δεν εχουμε ΑΛΛΗ λυση.

BLiTzER
14/01/2021, 12:27

Έτσι ακριβώς λειτουργεί η "Δημοκρατία". ;) Αν υπήρχαν πραγματικά επιλογές, θα ήταν παράνομη.

panavour
14/01/2021, 12:35
Έτσι ακριβώς λειτουργεί η "Δημοκρατία". ;) Αν υπήρχαν πραγματικά επιλογές, θα ήταν παράνομη.

ΑΝ....

stefanos
14/01/2021, 12:38

Ακριβώς όπως τα πάντα στη ζωή, όλες οι επιλογές είναι συμβιβασμός.

sniper
14/01/2021, 12:45
Ακριβώς όπως τα πάντα στη ζωή, όλες οι επιλογές είναι συμβιβασμός.

Μπορείς και να χωρίσεις. Η αυτοκτονία δεν είναι λύση :tooth:

panavour
14/01/2021, 12:47
Η πολιτικη ειναι η ''Τεχνη του εφικτού''

Otto von Bismarck

Shinigami Ryuk
14/01/2021, 12:49
Προφανως και ετσι λειτουργει η Δημοκρατια αλλα ηθελα να εστιασω στο γεγονος οτι παροτι ειναι κυβερνηση φαρσοκωμωδια,ισως και να ειναι η χειροτερη οσο θυμαμαι τον εαυτο μου,παρολαυτα,για πολλους λογους,δεν υπαρχει ενα αντιπαλο δεος.Και απο οτι φαινεται δεν θα υπαρχει για καιρο ακομα.

Το αντιπαλο δεος δεν σημαινει οτι ειναι και ιδανικη επιλογη ΟΜΩΣ οταν υπαρχει παντα επικρατει αυτοσυγκρατηση απο την κυβερνηση οσον αφορα τις αποφασεις λογω του κοστους των συνεπειων.Εδω πλεον η κατασταση ειναι ξεφραγο αμπελι και με ΠΘ γονο της γνωστης οικογενειας μπορει να γινει εως και επικινδυνη

stefanos
14/01/2021, 12:58
Το αντιπαλο δεος δεν σημαινει οτι ειναι και ιδανικη επιλογη ΟΜΩΣ οταν υπαρχει παντα επικρατει αυτοσυγκρατηση απο την κυβερνηση οσον αφορα τις αποφασεις λογω του κοστους των συνεπειων.

Πάντα υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις κυβερνήσεις γι αυτό δεν γίνεται και τίποτα επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος.
Συνήθως η κάθε αντιπολίτευση απλά λαϊκίζει για να μαζέψει κανα ψηφουλάκι παραπάνω.

Shinigami Ryuk
14/01/2021, 13:07
Πάντα υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις κυβερνήσεις γι αυτό δεν γίνεται και τίποτα επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος.
Συνήθως η κάθε αντιπολίτευση απλά λαϊκίζει για να μαζέψει κανα ψηφουλάκι παραπάνω.

Το πολιτικο κοστος εχει αμεση σχεση με την κριτικη που ασκουν τα ΜΜΕ στην εκαστοτε κυνβερνηση.Αυτο λοιπον δημιουργει και την αυτοσυγκρατηση ομως την δεδομενη στιγμη ειναι πληρως ελεγχομενα ολα τους(για τα συστημικα μιλαμε).Αν συνυπολογισεις και την ανυπαρξια της αντιπολιτευσης καταληγουμε στην τωρινη κατασταση.Ο λαος ειναι προβατα που οπου τους σφυριξει ο τσοπανης πανε.

panavour
14/01/2021, 13:15
Το πολιτικο κοστος εχει αμεση σχεση με την κριτικη που ασκουν τα ΜΜΕ στην εκαστοτε κυνβερνηση.Αυτο λοιπον δημιουργει και την αυτοσυγκρατηση ομως την δεδομενη στιγμη ειναι πληρως ελεγχομενα ολα τους(για τα συστημικα μιλαμε).Αν συνυπολογισεις και την ανυπαρξια της αντιπολιτευσης καταληγουμε στην τωρινη κατασταση.Ο λαος ειναι προβατα που οπου τους σφυριξει ο τσοπανης πανε.

τα προβατα εκλεγουν τον τσοπανη

sniper
14/01/2021, 13:19
Αν ζήσατε στην Ελλάδα απο το 2014 και μετά και δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται, έχουμε σοβαρό θέμα.

Shinigami Ryuk
14/01/2021, 13:23
Αν ζήσατε στην Ελλάδα απο το 2014 και μετά και δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται, έχουμε σοβαρό θέμα.

Εξπλειν γιορσελφ

sniper
14/01/2021, 13:25
Εξπλειν γιορσελφ

Τα είπε ο Στέφανος πιο πάνω. Απλά υπερθεμάτισα.

stefanos
14/01/2021, 13:32

Όχι.
Πολιτικό κόστος έχουν οι αποφάσεις που πονάνε τον καθένα μας προσωπικά (μισθοί συντάξεις ανεργία κλπ)
Μετά ίσως τα μμε αλλά αυτά πλέον δεν υπάρχουν και εκεί έχει γίνει το μπέρδεμα με τα FB και τα υπόλοιπα
κοινωνικά δίκτυα που είναι αχταρμάς παραπληροφόρησης.

karateo
14/01/2021, 14:38
Αυτές μπορεί να σου ζητήσουν κάποια στιγμή να μοιράζεσαι την γυναίκα σου με εμάς, γιατί μπορει να υπάρχει έλλειψη. :tooth:

Αν θέλουμε τι ιδιωτικές εταιρείες να θέτουν τους κανόνες, τις κυβερνήσεις γιατί τις χρειαζόμαστε;

Φυσικά, ο λαγός τρέχει μπροστά ήδη. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν το κάνουν εξ αρχής. Και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπάρχει και Ευρωπαϊκή επιτροπή. Αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωλιά του φιδιού πρώτος;

Γιατί να βγούμε; Βλέπεις κάτι μεμπτό; Αφού παρακάτω τα δέχεσαι αμάσητα.

Δεν τσιμπάω.
Έχει πολλούς εδώ μέσα να παίξεις.

sniper
14/01/2021, 14:47
Δεν τσιμπάω.
Έχει πολλούς εδώ μέσα να παίξεις.

Συζητάω, δεν ψαρεύω κανέναν, πολλώ δε εσένα που πάντα λες τι πιστεύεις.

kostas_1100gs
14/01/2021, 14:47

για πες..

sniper
14/01/2021, 15:07
για πες..

Τι να πω; Ότι ο ένας δεν ήξερε τι να κάνει (ή ήξερε αλλά τα μπέρδευε) και ο άλλος για να βγει έταζε τα πάντα, όταν βγήκε έκανε τα αντίθετα και τα οχι ναι, και ο άλλος μετά έλεγε ό,τι θέλαμε να ακουσουμε κι όταν βγήκε εκανε τη μέρα νύχτα, κι ο προηγούμενος κάνει αντιπολίτευση σε αυτά που έλεγε κι έκανε όταν ήταν κυβέρνηση.

Δεν βάζω ονόματα, δεν έχουν σημασία όπως φαίνεται από πιο πάνω.

viper1
14/01/2021, 21:59
Όλα άρχισαν όταν η ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποιήθηκε από την τότε κυβέρνηση δίνοντας ψευδή στοιχεία για το κρατικό χρέος προς την ευρωπαϊκή ένωση. Η συνέχεια ήταν ντόμινο από οποιαδήποτε κυβέρνηση ανέβηκε στην εξουσία. Το ίδιο (ίσως) συμβεί με αφορμή τον κορονοιο.

DrBig
14/01/2021, 22:08
Ολα αρχισαν οταν οι ελληνες εφτιαξαν κρατος

https://www.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=212

g_m900
15/01/2021, 10:17
Παιδια γιατι προτρεχετε?
Το Συνταγμα απαγορευει τον υποχρεωτικο εμβολιασμο.
Δεν μπαινω σε διαδικασια να πω τι αλλο ειναι αντισυνταγματικο αλλα οσο αφορα Δημοσιο Τομεα δεν γινεται. Λογω τουρισμου θελει να κανει τουλαχιστον αυτο για να σωθει η παρτιδα και αυτο δεν απαγορευεται. Ισα ισα. Σαν κυριαρχο κρατος λες οτι για να μπεις σε μας πρεπει να εισαι καθαρος απο Covid-19. Δεν μπορει να σου καταστησει υποχρεωτικο κατι που ακομα και οι δημιουργοι του λενε... Ισως βοηθησει σε τυχον μεταλλαξεις και τετοια. Λιγο ψυχραιμια με αυτο.
Τωρα αν ο ιδιωτικος τομεας ζηταει σαν υποχρεωτικη ενεργεια τον εμβολιασμο εκει αλλαζει το πραμα αλλα και παλι πεφτει επανω στην στερηση ελευθερης βουλησης.
Ναι ξερω θα πεσετε καποιοι να με φατε αλλα σας γραφω τι ισχυει.
Στην Νορβηγια νομιζω που πηγε να τον κανει υποχρεωτικο τον εμβολιασμο...το πηρε πίσω αρον αρον γιατι εφαγε τα μουτρα του ο Πρωθυπουργός τους. Ιδωμεν

BLiTzER
15/01/2021, 10:18
Το Σύνταγμα απαγόρευε και το Mall, αλλά βρέθηκε τρόπος. Θέληση να υπάρχει. ;)

nikos_abel
15/01/2021, 10:49
Ολα αρχισαν οταν οι ελληνες εφτιαξαν κρατος

https://www.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=212

'Ολα άρχισαν με το Big Bang...

(ας μην δούμε την ελλάδα ως κάτι μεμονωμένο ...)

kosni
15/01/2021, 10:54
Παιδια γιατι προτρεχετε?
Το Συνταγμα απαγορευει τον υποχρεωτικο εμβολιασμο.
Δεν μπαινω σε διαδικασια να πω τι αλλο ειναι αντισυνταγματικο αλλα οσο αφορα Δημοσιο Τομεα δεν γινεται. Λογω τουρισμου θελει να κανει τουλαχιστον αυτο για να σωθει η παρτιδα και αυτο δεν απαγορευεται. Ισα ισα. Σαν κυριαρχο κρατος λες οτι για να μπεις σε μας πρεπει να εισαι καθαρος απο Covid-19. Δεν μπορει να σου καταστησει υποχρεωτικο κατι που ακομα και οι δημιουργοι του λενε... Ισως βοηθησει σε τυχον μεταλλαξεις και τετοια. Λιγο ψυχραιμια με αυτο.
Τωρα αν ο ιδιωτικος τομεας ζηταει σαν υποχρεωτικη ενεργεια τον εμβολιασμο εκει αλλαζει το πραμα αλλα και παλι πεφτει επανω στην στερηση ελευθερης βουλησης.
Ναι ξερω θα πεσετε καποιοι να με φατε αλλα σας γραφω τι ισχυει.
Στην Νορβηγια νομιζω που πηγε να τον κανει υποχρεωτικο τον εμβολιασμο...το πηρε πίσω αρον αρον γιατι εφαγε τα μουτρα του ο Πρωθυπουργός τους. Ιδωμεν

Εσας δεν σας υποχρεωνουν στην υπηρεσια να κανετε εμβολιο?

o_gavros
15/01/2021, 10:58

Μωρη Πενάρα...:D

g_m900
15/01/2021, 11:55
Οχι δεν εχει βγει καποια εγκυκλιος και δεν μπορει να το κανει οπως προανεφερα. Διαταγες με την υγεία δεν υπογραφει κανεις να ξερεις...

DrBig
15/01/2021, 12:05

Και ποιοι νομιζεις ευθυνονται γι αυτο? :bawl:

kosni
15/01/2021, 12:10
Οχι δεν εχει βγει καποια εγκυκλιος και δεν μπορει να το κανει οπως προανεφερα. Διαταγες με την υγεία δεν υπογραφει κανεις να ξερεις...

Πιστευω οτι θα σε αναγκασουν οταν ερθει η ωρα, μακαρι να κανω λαθος

stefanos
15/01/2021, 12:14

Και πως ακριβώς θα το κάνουν αυτό?

BLiTzER
15/01/2021, 12:23
Με αεροπλάνα, όπως το κάνουν τόσα χρόνια.

nikos_abel
15/01/2021, 12:24
Και ποιοι νομιζεις ευθυνονται γι αυτο? :bawl:

Quantum causality :lol:

g_m900
15/01/2021, 12:24

Ξαναλεω. Δεν υπαρχει εντος συνορων νομος και ουτε μπορει να περασει για υποχρεωτικο εμβολιασμο. Ειδικα οταν οι παραγωγοι του εμβολιου δεν ειναι σιγουροι. Δεν το έκαναν με τους υγειονομικους.... Δεν θα το κανουν και με κανεναν. Οσο αφορα εισοδο και εξοδο χωρας μπορεις να το ζητησεις ως δικλειδα ασφαλειας και καλα.
Αν ήταν ετσι θα ηταν υποχρεωτικο και της γριπης.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Μενει να φανει τι θα παιχτει με τα εμβολια.
Μιλαω παντα για το ισχυον νομικο καθεστως βαση Συνταγματος.
Πχ... Λεγανε για Lockdown στους 65+ λογω μεγαλης θνησιμοτητας αλλα ουτε καν περασε για συζητηση γιατι ειναι στερηση ελευθεριας βαση Συνταγματος.
Για να περασουν υποχρεωτικο Εμβολιασμο ακομα και αν παει η αποτελεσματικότητα στο 100% με 0% παρενεργειες πρεπει να γινει αναθεωρηση του Συνταγματος. Ποτέ δηλαδη...

kosni
15/01/2021, 12:28
Και πως ακριβώς θα το κάνουν αυτό?

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/nomos-4675-2020-phek-54a-11-3-2020.html

αρ. 4 παρ 3.Α.iii.β

"β) Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια."

το μαρτη του 2020 το ψηφισανε αυτο

spyrval
15/01/2021, 13:09
Τα παιδικά εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά;

sniper
15/01/2021, 13:31
Τα παιδικά εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά;

Φυσικά. Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα εδώ. Το/τα συγκεκριμένα εμβόλια έγιναν με διαδικασίες fast track και δεν πείθουν (εδώ το παραδέχονται οι ίδιες οι εταιρείες) για την ασφάλειά μας.

Αυτό είναι το ζήτημα, κι όχι αν θα πρέπει να εμβολιάζεται ο κόσμος.

stefanos
15/01/2021, 13:59

αρ. 4 παρ 3.Α.iii.β

"β) Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια."

Ναι Νόμος.
Υποχρεωτική χρήση κράνους αν δεν συμφωνείς πρόστιμο.
Αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα συλλαμβάνονται και θα φυλακίζονται?
Θα πληρώνουν πρόστιμο?
Θα τους το κάνουν με τη βία?
Ποιός υπουργός θα πάρει το πολιτικό κόστος για μια τέτοια απόφαση?
Τι αποτέλεσμα θα έχει μια τέτοια απόφαση στην προσπάθεια να κάνει εμβόλια ο πληθυσμός θετική η αρνητική?

MikeG
15/01/2021, 14:02

αρ. 4 παρ 3.Α.iii.β

Όλα μελετημένα, από τους πιο αμελέτητους και ανεύθυνους της Ελλάδος (αναφέρομαι γενικά στους πολιτικούς και παρατρεχάμενους και όχι σε συγκεκριμένο χρώμα).
Προφανώς όμως μελετήθηκε από αλλού - άλλους.

p.s Όλα τα εμβόλια τα έκανα και του στρατού μαζί, αλλά ετούτο εδώ, παίζει χοντρό δούλεμα νομίζω.

stefanos
15/01/2021, 14:04
Φυσικά.

Έχεις κάνει εμβόλιο ιλαράς?:confused: