PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Acacius
14/12/2020, 12:32
Οι περιπτώσεις που παιδιά κτυπήθηκαν από εμβόλιο είναι τόσες πολλές που οι περισσότεροι έχουμε κάποιο κοντά μας.

Ο μισός κύκλος της οικογένειάς μου είναι γιατροί, με δύο παιδιάτρους στενούς φίλους. Και εγώ και οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου έχουμε παιδιά σε ηλικίες που εμβολιάζονται ακόμα, ή τελείωσαν πρόσφατα. Δεν έχω ακούσει ούτε ένα περιστατικό παρενεργειών, τουλάχιστον τέτοιων που να αξίζει να το αναφέρει κάποιος παραπέρα. Βάλε και όλους τους γονείς συμμαθητών και τους δικούς τους κύκλους, διότι αυτά εννοείται ότι συζητιούνται. Αυτό που γράφεις είναι στην καλύτερη περίπτωση υπερβολή.

BLiTzER
14/12/2020, 13:17
Δεν υπάρχει ούτε μισή απόδειξη παγκοσμίως ότι οποιοδήποτε ευρέως διαδεδομένο εμβόλιο προκαλεί οποιαδήποτε σοβαρή παρενέργεια (τύπου αυτισμού και λοιπά που ακούγονται).

sniper
14/12/2020, 14:03
Δεν υπάρχει ούτε μισή απόδειξη παγκοσμίως ότι οποιοδήποτε ευρέως διαδεδομένο εμβόλιο προκαλεί οποιαδήποτε σοβαρή παρενέργεια (τύπου αυτισμού και λοιπά που ακούγονται).

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι ό,τι χειρότερο έχει βγάλει το ανθρώπινο γένος.

BLiTzER
14/12/2020, 14:07
Μετά τον χριστιανισμό και τις υπόλοιπες αβρααμικές θρησκείες, ναι, ίσως. :D

AUFGEBRACHT
14/12/2020, 16:24
Κόκα κόλα, πάει με όλα.

doctor_john
14/12/2020, 18:40
karateo παρασύρεις και τους άλλους. Δεν αναφέρθηκα σε απουσία εμβολιασμών αλλά σε διαχείριση τους εκτός των κοκτέϊλ εμβολίων
που μας διαθέτουν σαν τριτοκοσμική χώρα που είμαστε.

Acacius και Βlitzer ποτέ να μην ακούσετε αλλά αυτά που έχω δει δεν αλλάζουν ούτε με αποδείξεις παγκοσμίως, ούτε μέσω γιατρών.
Όταν θα δείτε φίλους σας να χάνουν τον κόσμο γιατί λίγο μετά το εμβόλιο το μωρό τους έχασε την επαφή και να τουμπάρουν την ζωή τους
για χρόνια μέχρι να βρεθεί ένας γιατρός που κατάλαβε την συγκέντρωση βαρέων στο φλοιό και την απλούστατη θεραπεία που χρειάζεται, το συζητάμε ξανά.

Για τελευταία φορά, δεν είμαι αντίθετος στα εμβόλια, έχω φίλο που κόλλησε πολιομυελίτιδα στα 13 παίζοντας μόνος του στην Νίκαια.
Είμαι αντίθετος στις τακτικές που αναπτύσσονται, ταχα για να δώσουν πρόσβαση στους φτωχούς.

wthanasis
14/12/2020, 23:59

Αυτά πείτε τα στους γονείς παιδιών που την έπαθαν από σχετικό εμβόλιο. Βίντεο των παιδιών τους πριν και μετά τους αρκούν για απόδειξη, κι ας μην είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη όπως θέλετε.
Αν και μερικοί τα ξέρετε όλα φυσικά, 1-2 πραγματάκια έχουν δεί πολλάκις κάποιοι άνθρωποι όπως η σύζυγος, κάποια χρόνια σε επιτροπές πιστοποίησης αναπηριών.

+++Για τελευταία φορά, δεν είμαι αντίθετος στα εμβόλια.
Είμαι αντίθετος στις τακτικές που αναπτύσσονται, ταχα για να δώσουν πρόσβαση στους φτωχούς.+++

stefanos
15/12/2020, 00:42
Ρε παιδιά υπάρχουν εμβόλια για φτωχούς και πλούσιους και τα έχασα?
Γιατί εγώ ξέρω για εμβόλια που πας στο φαρμακείο με τη συνταγή τα παίρνεις και τα κάνεις.

BLiTzER
15/12/2020, 00:53
Αυτά πείτε τα στους γονείς παιδιών που την έπαθαν από σχετικό εμβόλιο. Βίντεο των παιδιών τους πριν και μετά τους αρκούν για απόδειξη, κι ας μην είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη όπως θέλετε.

Είναι σίγουρο ότι δε θα με πείσει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα, αλλά θα με πείσουν μερικά βίντεο στο ίντερνετ.

Ρε παιδιά υπάρχουν εμβόλια για φτωχούς και πλούσιους και τα έχασα?
Γιατί εγώ ξέρω για εμβόλια που πας στο φαρμακείο με τη συνταγή τα παίρνεις και τα κάνεις.

Δεν έχω ιδέα. Κι εγώ πρώτη φορά εδώ το "ακούω".

cityfly
15/12/2020, 07:45
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/taksidiotes__paidia_embolia.pdf

Άρθρο με αφορμή τα εμβόλια σε περίπτωση ταξιδιών.
Αλλά και μια εξαιρετικά αναλυτική περιγραφή για ΟΛΑ τα εμβόλια.

DrBig
15/12/2020, 08:13

Εμενα μου αρεσει το αλλο με την τσαμπα ενεργεια.

PortisHead
15/12/2020, 08:18
Θα επιτρεπεται λεει Χριστουγεννα-Πρωτοχρονια μεχρι 9 ατομα συναθροιση συγγενων σε σπιτι.
ΟΚ, λογικο.Δεν ασχολουμαι με το πλήθος ατομων.
Μονο εγω δεν μενω στην ιδια πολυκατοικια με τους συγγενεις μου ?
Κανεις αλλος σε ολοκληρη τη χωρα δεν εχει αναρωτηθει πως μετακινουμαστε απο δήμο σε δημο για αυτη την περίπτωση ?

DrBig
15/12/2020, 08:23
Θα επιτρεπεται λεει Χριστουγεννα-Πρωτοχρονια μεχρι 9 ατομα συναθροιση συγγενων σε σπιτι.
ΟΚ, λογικο.Δεν ασχολουμαι με το πλήθος ατομων.
Μονο εγω δεν μενω στην ιδια πολυκατοικια με τους συγγενεις μου ?
Κανεις αλλος σε ολοκληρη τη χωρα δεν εχει αναρωτηθει πως μετακινουμαστε απο δήμο σε δημο για αυτη την περίπτωση ?

Αν απαγορευεται η μετακινηση απο δημο σε δημο πολυ απλα δε μπορει να πραγμοτοποιηθει η οικογενειακη φιεστα. Που ειναι το περιεργο?

Kas_Tracer
15/12/2020, 08:54
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/taksidiotes__paidia_embolia.pdf

Άρθρο με αφορμή τα εμβόλια σε περίπτωση ταξιδιών.
Αλλά και μια εξαιρετικά αναλυτική περιγραφή για ΟΛΑ τα εμβόλια.

Μάλιστα. Νεκρά κύτταρα ιού ωριμασμένα σε εγγέφαλο ποντικού.
Ταξιδεύοντας 28 χρόνια με διάφορες τεχνικές εταιρίες (εργαζόμενος και με άθλιες συνθήκες) σύμφωνα με αυτό που έβαλες θα έπρεπε να έχω πεθάνει περίπου 20 φορές μέχρι τώρα.
Από εμβόλια πρέπει να έχω κάνει 2 φορές , μία για τέτανο αν θυμάμαι . Στο κάτω-κάτω οι γιατροί δεν θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να με ενημερώσουν γιατί με τρύπησαν.
Επίσης πάντα (μα πάντα ) ο επόμενος γιατρός που ερχοταν στην εκάστωτε εταιρία κατηγορούσε τον προηγούμενο (σαν τους μηχανικούς- που πήγες σε αυτόν τον μαλάκα και σου κατέστρεψε το μηχανάκι ρε!)

Ψάχτηκα λίγο παραπάνω πριν 6 χράνια όταν έπεσα πάνω σε συναδέλφους που είχαν κάνει εμβόλια ή έπαιρναν χάπια για ελλονοσία.
Με αυτά που έλεγαν πραγματικά χέστηκα από τον φόβο μου. Για να ανακαλύψω ψάχνοντας στην wikipedia ότι πλέον τα περισσότερα φάρμακα για την ελλονοσία είναι ανενεργά , απλά γιατί
ισχυροποιείται ο ιός με τόσους ψεκασμούς και εμβόλια κια χάπια που έχουν βγει (μιλάμε για τις περιοχές οι οποίες έχουν πρόβλημα ελλονοσίας)

Σε λίγα χρόνια έτσι όπως πάμε , θα πρέπει να τρυπιόμαστε 2 φορές τον μήνα .

cityfly
15/12/2020, 09:08
Μάλιστα. Νεκρά κύτταρα ιού ωριμασμένα σε εγγέφαλο ποντικού.
Ταξιδεύοντας 28 χρόνια με διάφορες τεχνικές εταιρίες (εργαζόμενος και με άθλιες συνθήκες) σύμφωνα με αυτό που έβαλες θα έπρεπε να έχω πεθάνει περίπου 20 φορές μέχρι τώρα.
Από εμβόλια πρέπει να έχω κάνει 2 φορές , μία για τέτανο αν θυμάμαι . Στο κάτω-κάτω οι γιατροί δεν θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να με ενημερώσουν γιατί με τρύπησαν.
Επίσης πάντα (μα πάντα ) ο επόμενος γιατρός που ερχοταν στην εκάστωτε εταιρία κατηγορούσε τον προηγούμενο (σαν τους μηχανικούς- που πήγες σε αυτόν τον μαλάκα και σου κατέστρεψε το μηχανάκι ρε!)

Ψάχτηκα λίγο παραπάνω πριν 6 χράνια όταν έπεσα πάνω σε συναδέλφους που είχαν κάνει εμβόλια ή έπαιρναν χάπια για ελλονοσία.
Με αυτά που έλεγαν πραγματικά χέστηκα από τον φόβο μου. Για να ανακαλύψω ψάχνοντας στην wikipedia ότι πλέον τα περισσότερα φάρμακα για την ελλονοσία είναι ανενεργά , απλά γιατί
ισχυροποιείται ο ιός με τόσους ψεκασμούς και εμβόλια κια χάπια που έχουν βγει (μιλάμε για τις περιοχές οι οποίες έχουν πρόβλημα ελλονοσίας)

Σε λίγα χρόνια έτσι όπως πάμε , θα πρέπει να τρυπιόμαστε 2 φορές τον μήνα .

Είδες που τελικά βρίσκεις μια λέξη που αναφέρεται σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και το κάνεις σημαία για τα υπόλοιπα;

Πρώτον, αυτό με τα ποντίκια
Είναι το παρακάτω
« Υπάρχουν 2 εμβόλια κανένα από τα οποία δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Το πρώτο και παλαιότερο παρασκευάζεται στην Ιαπωνία και περιέχει κεκαθαρμένο νεκρό ιό που έχει πολλαπλασιαστεί σε εγκεφαλικά κύτταρα ποντικού. »
Και αφορά ένα πολύ συγκεκριμένο μη υποχρεωτικό εμβόλιο.
Δεύτερον επειδή λέει ποντίκια σε αηδιάζει; Οι βαλβίδες καρδιών από γουρούνια που χρησιμοποιούνται σε μετανοσχεύσεις σε ενοχλούν επίσης;
Ή νομίζεις ότι κυνηγάνε τα ποντίκια στους υπονόμους και τα βάζουν στον αποχυμωτή για να φτιάξουν εμβόλια;
Οτιδήποτε έμβιο ον υπάρχει στον πλανήτη σχετίζεται με κάποιον τρόπο με τα άλλα. Μια συλλογή από βακτήρια είμαστε.

Και τέλος το άρθρο που είναι από τον εοδυ δεν είναι καμιά φυλλάδα

karateo
15/12/2020, 09:12
karateo παρασύρεις και τους άλλους. Δεν αναφέρθηκα σε απουσία εμβολιασμών αλλά σε διαχείριση τους εκτός των κοκτέϊλ εμβολίων
που μας διαθέτουν σαν τριτοκοσμική χώρα που είμαστε.

Έχεις κάποια αξιόπιστη πηγή για αυτά που γράφεις?
Όχι youtube/facebook παρακαλώ.

Παιδί να "χάνει την επαφή" με εμβόλιο έχω δεί αλλά ήταν αλλεργία και με τις κατάλληλες κινήσεις απο μπλέ έγινε ξανά ροζουλί.

Για τα υπόλοιπα αν δεν έχεις πηγή δές την υπογραφή μου. ;)

AUFGEBRACHT
15/12/2020, 09:28
Μόλις πριν λεπτά πληροφορήθηκα ότι μια συνάδελφος έχασε τον πατέρα της από κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έμεινε 2 βδομάδες διασωληνωμένος, τελικά δεν άντεξε...

Ο ανιψιός του επίσης διασωληνωμένος, η γυναίκα του και η άλλη του κόρη σπίτι με υψηλό πυρετό, δεν έχρηζαν εισαγωγής σε νοσοκομείο. Πως κόλλησε; Από τον αδερφό του, πήγε να τον επισκεφθεί, ο μπάρμπας το είχε κολλήσει και δεν είχε συμπτώματα...

doctor_john
15/12/2020, 10:45
Έχεις κάποια αξιόπιστη πηγή για αυτά που γράφεις?
Όχι youtube/facebook παρακαλώ.

Παιδί να "χάνει την επαφή" με εμβόλιο έχω δεί αλλά ήταν αλλεργία και με τις κατάλληλες κινήσεις απο μπλέ έγινε ξανά ροζουλί.

Για τα υπόλοιπα αν δεν έχεις πηγή δές την υπογραφή μου. ;)

Tι εννοείς; να σου δώσω τηλέφωνα φίλων και συναδέλφων για να επαληθεύσεις τα λεγόμενα μου;
Έχω κάποιο κέρδος να αναφέρομαι εφόσον δεν έχω πρόβλημα με τους εμβολιασμούς γενικά;

Άλλη "αξιόπιστη" πηγή; ποιος θα εκθέσει κέρδη δισεκατομμυρίων και αποφάσεις κρατών με ρίσκο των πολιτών τους;
Και να το κάνει, πόσο καιρό θα κρατηθεί ζωντανός; "αξιόπιστος" κ.λπ.;
Μήπως ξέχασες τον δικαστικό αγώνα που έκανε η Γιουγκοσλαβία ενάντια στην εταιρεία που απέδειξαν ότι τους έστελνε
εμβόλια με ζωντανό στέλεχος του ιού; για να σε βοηθήσω "σταμάτησαν" το '99 πνιγμένοι στις βόμβες.

Σου μοιάζω να αρκούμαι στο ΑΙ που διαμορφώνει η πληροφορία που διατίθεται;

DrBig
15/12/2020, 10:53
Tι εννοείς; να σου δώσω τηλέφωνα φίλων και συναδέλφων για να επαληθεύσεις τα λεγόμενα μου;
Έχω κάποιο κέρδος να αναφέρομαι εφόσον δεν έχω πρόβλημα με τους εμβολιασμούς γενικά;

Άλλη "αξιόπιστη" πηγή; ποιος θα εκθέσει κέρδη δισεκατομμυρίων και αποφάσεις κρατών με ρίσκο των πολιτών τους;
Μήπως ξέχασες τον δικαστικό αγώνα που έκανε η Γιουγκοσλαβία ενάντια στην εταιρεία που απέδειξαν ότι τους έστελνε
εμβόλια με ζωντανό στέλεχος του ιού; για να σε βοηθήσω "σταμάτησαν" το '99 πνιγμένοι στις βόμβες.

Απο την στιγμη που βγαζεις συμπερασματα βασιζομενος σε λεγομενα φιλων και συναδελφων υπαρχει ενα θεμα παντως.
Εχω ξαναβαλει και καπου αλλου το συγκεκριμενο αποσπασμα, αλλα ταιριαζει κι εδω κουτι.
https://youtu.be/d1IzNKIHhp0

ΥΓ συνηθως οι πιο ευκολα παραπλανωμενοι ανθρωποι ειναι οι ευφυεις, το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται και τετοια.

GogosLux
15/12/2020, 10:59

Προσωπικά δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.

Οταν καναμε τα εμβολια στις μικρες αναρωτιώμασταν και εμείς, σε αυτο που καταλήξαμε ειναι να πληρώνουμε διπλες επισκέψεις ωστε να κανουμε ενα την φορά και οσο γινεται μονά (αν θυμαμαι καλα το τριπλο μπορουσες να το κανεις και 2 +1). Η διαφορα κόστους δεν ηταν δραματική.

Επισης ο παιδίατρος, ενώ αρχικά ηταν αρνητικος σε ενα εμβολιο μη υποχρεωτικό μιας και ήταν νεο, αλλαξε γνωμη οταν εχασε μεσα σε ενα 24ωρο παιδί που θα ηταν ΟΚ αν είχε εμβολιαστεί .

Τελος, σαν γενική παρατήρηση, καθε γνώμη εχει την αξια της εμπειρίας και των σπουδών του εκφέρονταν γνώμη.

Οπότε, αν θες, πες μας τις σπουδές και το αντικείμενο της εργασίας σου ωστε να δώσεις την αναγκαία εγκυρότητα στα λεγόμενα σου.
Αλλιως ειναι σαν να εχω μπει σε ταξί ;)

doctor_john
15/12/2020, 11:02
Απο την στιγμη που βγαζεις συμπερασματα βασιζομενος σε λεγομενα φιλων και συναδελφων υπαρχει ενα θεμα παντως.
Εχω ξαναβαλει και καπου αλλου το συγκεκριμενο αποσπασμα, αλλα ταιριαζει κι εδω κουτι.
https://youtu.be/d1IzNKIHhp0

ΥΓ συνηθως οι πιο ευκολα παραπλανωμενοι ανθρωποι ειναι οι ευφυεις, το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται και τετοια.

Είδα τους φίλους μου να ασπρίζουν και να χάνουν τον κόσμο για χρόνια
και βγάζω συμπεράσματα απο λεγόμενα;
Πρέπει να εκθέσω οικογένειες για να γίνω πιστευτός;
Μήπως να δημοσιεύσω ονόματα φαρμακοποιών που διακινούν εμβόλια καλής ποιότητας ένα - ένα;

Γιατί δεν με ρώτησε κανείς σας πως αυτά αναγράφονται στο βιβλίο εμβολίων;

patsavour
15/12/2020, 11:05
Αλλιως ειναι σαν να εχω μπει σε ταξί ;)

423633

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 11:42
Για να καταλαβω,η διαφωνια ειναι αν τα εμβολια μπορει να προκαλεσουν παρενεργειες ή αν ο doctor_john λεει αληθεια οτι εχει δει να συμβαινει?

cityfly
15/12/2020, 12:19
Μήπως να δημοσιεύσω ονόματα φαρμακοποιών που διακινούν εμβόλια καλής ποιότητας ένα - ένα;

Δεν έχω καταλάβει τελικά τι συζητάμε.
Λες δεν είσαι κατά των εμβολίων.
Λες ότι έχεις δει κάποια περιστατικά αλλά τι;
Παρενέργειες από απλό εμβόλιο; Παρενέργεια από ελαττωματικό εμβόλιο;

Αυτό το «διακινούν εμβόλια» τι εννοείς; Τα εμβόλια είναι εντελώς τυποποιημένα πράγματα αν κάποιος πάρει κάτι διαφορετικό από το εγκεκριμένο δεν φταίει ο «εμβολιασμός» ως ιδέα.
Δεν σε ρωτάω ειρωνικά πραγματικά δεν καταλαβαίνω την προσέγγισή σου.

Μπορεί να έχεις δει κάποια κακά περιστατικά αλλά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα.
Αυτά υπολογίζονται σε «δείγμα» εκατομυρίων ανθρώπων παγκοσμίως και τόσα χρόνια, δεν υπάρχει τίποτα που είναι 100% ασφαλές και σίγουρο αλλά αν πχ η πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό κάνοντας το εμβόλιο είναι 0,000001 και η πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό αν δεν κάνεις το εμβόλιο είναι 0,01 τότε προφανώς λες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.
Τώρα προφανώς είναι τραγικό να πεθάνει κάποιος από παρενέργεια αλλά είναι τραγικότερο να πεθάνουν περισσότεροι για να αποφύγεις να φύγει αυτός ο ένας.
Έτσι κυνικά είναι τα πράγματα.
Δεν είναι ότι υπάρχει το 100% και δεν το επιλέγουμε.

doctor_john
15/12/2020, 12:37
Ξαναδιάβασε απο την αρχή την προσέγγιση μου και τις προσπάθειες να μην δεχτώ να βάλουν οι υπόλοιποι κάτι που δεν είπα.
Απλά είναι τα πράγματα.

Εγκεκριμένο απο ποιόν; το ελληνικό κράτος;
Προτιμώ λοιπόν το εγκεκριμένο απο άλλο κράτος με το ίδιο σύνταγμα χωρίς αυτούς που χάλασαν του ελληνικού.
Παρενέργειες απο κοκτέιλ εμβολίων ή απο ελαττωματικό προφανώς.

Δεν αναφέρθηκα στον εμβολιασμό ώς ιδέα ή πρακτική. τα γράφω παραπάνω.

karateo
15/12/2020, 13:22

Μα τί λές? Αν τα διαβάσεις ξανά περιμένεις κάποιος (σοβαρός) να σε πάρει στα σοβαρά?
Ξέρω 5 άτομα που αρρώστησαν πρώτη φορά τη χρονιά που έκαναν για πρώτη φορά το εμβόλιο της γρίπης. Ε ΚΑΙ???????????????????????????????

Ευτυχώς που κρίθηκε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά
https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/271263_ste-ypohreotikos-o-emboliasmos-gia-mathites-paidikon-stathmon-kai-nipiagogeion

άντε να ξεκαθαρίζουμε.

Πηγή έχεις? Και 100 άτομα να ξέρεις μπροστά στα 100μύρια είναι ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Είδες γιατί σου είπα να δείς την υπογραφή?

Ρε τι διαβάζω!
Ποιός εκμεταλλεύεται ποιόν δεν ξέρω. Ο γιατρός, ο φαρμακοποιός ή και οι δύο μαζί?
Έχεις κανένα στοιχείο?

Εμβόλιο καλής ποιότητας :bawl:

Στοιχείο? Κάτι? Όνομα εμβολίου? Όνομα γιατρού? Όνομα φαρμακοποιού?
Τίποτα? Μόνο λόγια?

Αφού δε μπορείς να αποδείξεις ΤΙΠΟΤΑ γιατί μας τα λες?

Είναι σαν να σου λέω ότι μία φορά το χρόνο φιλοξενώ εξωγήινους και πίνουμε μπύρες βλέποντας τον ΕΤ.

Acacius
15/12/2020, 16:18
μέχρι να βρεθεί ένας γιατρός που κατάλαβε την συγκέντρωση βαρέων στο φλοιό και την απλούστατη θεραπεία που χρειάζεται, το συζητάμε ξανά.
...
Είμαι αντίθετος στις τακτικές που αναπτύσσονται, ταχα για να δώσουν πρόσβαση στους φτωχούς.

Αυτά τα δύο μπορείς να τα αναλύσεις λίγο; Όταν γράφεις "βαρέα στο φλοιό" εννοείς μέταλλα στο φλοιό του εγκεφάλου, και ποια; Και αν ναι, για ποια δεκαετία μιλάμε και πώς αντιμετωπίστηκε;

Johny the Fox
15/12/2020, 17:02
Μην την ψαχνετε παραπανω γιατι εχει αυλακι ο δρομος.Ολα ειναι δεκτα και ο καθε ενας ειναι πληρως ελευθερος στην αυτοδιαθεση. Να μπορει δλδ ο καθε ενας να μην εχει καμμια υποχρεωση να εμβολιαζεται,αλλα ομως να πληρωνει μεγαλυτερα ασφαλιστρα, η απο την στιγμη που νοσησει να αναλαβει ο ιδιος τα εξοδα της νοσηλειας του,τα δικα του καθως και οσων νοσησουν απο υπαιτιοτητα του ,οπως βεβαιως και να αναλαβει την αποζημιωση τους αναλογα με τις βλαβες που ενδεχομενα θα υποστουν .Αλλα ταυτοχρονα να αντιμετωπιζεται σαν προμελετημενο κακουργημα (εαν δεν ειναι ηδη) η παρεμποδιση στο προγραμμα του εθνικου εμβολιασμου ,των ανηλικων που εχει την κηδεμονια τους.423644

DrBig
15/12/2020, 17:04

Θα απαντησω με ενα ανεκδοτο.

Ηταν ενας χημικος, ενας φυσικος κι ενας μαθηματικος βολτα στο βουνο. Καποια στιγμη σταματανε να ξεκουραστουν και βλεπουν στην απεναντι πλαγια κατι ασπρα προβατα.
Λεει ο χημικος: "Τα προβατα σε κεινο το βουνο ειναι ασπρα."
Ο φυσικος: "Οχι, τα προβατα απο αυτην την πλευρα του βουνου ειναι ασπρα"
Και ο μαθηματικος λεει: "οχι, αυτη η πλευρα, αυτων των προβατων σε αυτην την πλαγια ειναι ασπρη"

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 17:10
Μην την ψαχνετε παραπανω γιατι εχει αυλακι ο δρομος.Ολα ειναι δεκτα και ο καθε ενας ειναι πληρως ελευθερος στην αυτοδιαθεση. Να μπορει δλδ ο καθε ενας να μην εχει καμμια υποχρεωση να εμβολιαζεται,αλλα ομως να πληρωνει μεγαλυτερα ασφαλιστρα, η απο την στιγμη που νοσησει να αναλαβει ο ιδιος τα εξοδα της νοσηλειας του,τα δικα του καθως και οσων νοσησουν απο υπαιτιοτητα του ,οπως βεβαιως και να αναλαβει την αποζημιωση τους αναλογα με τις βλαβες που ενδεχομενα θα υποστουν .Αλλα ταυτοχρονα να αντιμετωπιζεται σαν προμελετημενο κακουργημα (εαν δεν ειναι ηδη) η παρεμποδιση στο προγραμμα του εθνικου εμβολιασμου ,των ανηλικων που εχει την κηδεμονια τους.423644

Ρε συ γιατρε,το ξερεις οτι αυτο δεν μπορει να γινει.Να πουνε μετα επειδη εχουμε πολλα τροχαια και κατα συνεπεια πολλους τραυματισμους οποιος οδηγαει αυτοκινητονκαι τρακαρει θα πληρωνει τα νοσηλια του.Ομοιως για το τσιγαρο και τους καπνιστες,ομοιως και γι αυτους που τρωνε κρεας και τα εμφραγματα κοκ

Εντιτ: Ασε που ετσι οπως το παρουσιαζεις δεν ειναι δικη του αποφαση του καθενος αν θα εμβολιαστει ή οχι αλλα κεκαλυμμενη υποχρεωση εκ μερους του κρατους.Ειναι σαν το βιβλιαριο ταξιδιωτη που ακουστηκε οτι ισως εφαρμοστει.Δεν σε υποχρεωνω να εμβολιαστεις αλλα εαν δεν το κανεις δεν μπορεις να ταξιδεψεις

Johny the Fox
15/12/2020, 17:17
Ρε συ γιατρε,το ξερεις οτι αυτο δεν μπορει να γινει.Να πουνε μετα επειδη εχουμε πολλα τροχαια και κατα συνεπεια πολλους τραυματισμους οποιος οδηγαει αυτοκινητονκαι τρακαρει θα πληρωνει τα νοσηλια του.Ομοιως για το τσιγαρο και τους καπνιστες,ομοιως και γι αυτους που τρωνε κρεας και τα εμφραγματα κοκ

Αυτο ακριβως γινεται.Οσους μεγαλυτερους παραγοντες κινδυνου εχεις ,τοσα περισσοτερα ασφαλιστρα πληρωνεις.Γιατι γινονται εξονυχιστικες εξετασεις πριν την συντσξη ασφαλειας νομιζεις.Ουτε η ασφαλιστικη πληρωνει εαν οδηγεις μεθυσμενος ,δεν εχεις διπλωμα η δεν εχεις δηλωσει οτι ακολουθεις αγωγη με κατασταλτικα φαρμακα.Στην Αγγλια καποιες ασφαλιστικες εαν εισαι καπνιστης ,δεν σε ασφαλιζουν καν.Εαν εχεις ψυχωτικο νοσημα σου αφαιρειται η αδεια οδηγησης και ας ακολουθεις αγωγη και εισαι φυσιολογικος.

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 17:19
Αυτα στην ιδιωτικη αφαλιση,θελουμε ιδιωτικη ασφαλιση?

Θελουμε την υγεια των πολιτων στα χερια ιδιωτων?Με ενδιαφερει η απαντηση σου σαν γιατρος κυριως

Johny the Fox
15/12/2020, 17:25
Ασχετη ερωτηση αλλα την απαντω.Δεν εχω ιδιωτικη ασφαλιση,ειμαι κατα των ιδιωτων στον τομεα της υγειας και βρισκω οτι ποιο αισχρο την εμπορευματοποιηση του ανθρωπινου πονου στον 21 αιωνα.

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 17:37
Αυτο ακριβως γινεται.Οσους μεγαλυτερους παραγοντες κινδυνου εχεις ,τοσα περισσοτερα ασφαλιστρα πληρωνεις.Γιατι γινονται εξονυχιστικες εξετασεις πριν την συντσξη ασφαλειας νομιζεις.Ουτε η ασφαλιστικη πληρωνει εαν οδηγεις μεθυσμενος ,δεν εχεις διπλωμα η δεν εχεις δηλωσει οτι ακολουθεις αγωγη με κατασταλτικα φαρμακα.Στην Αγγλια καποιες ασφαλιστικες εαν εισαι καπνιστης ,δεν σε ασφαλιζουν καν.Εαν εχεις ψυχωτικο νοσημα σου αφαιρειται η αδεια οδηγησης και ας ακολουθεις αγωγη και εισαι φυσιολογικος.

Δεν ειναι ασχετη η ερωτηση.Αυτη ηταν η απαντηση σου σε αυτο που ειπα πιο πανω.Και αυτο το κανουν οι ιδιωτικες ασφαλιστικες.
Το κρατος δεν το ενδιαφερει σε τι κατασταση εισαι για να σε ασφαλισει και καλα κανει και δεν το ενδιαφερει.

Οποτε λεω παλι οτι δεν πρεπει να υποχρεωσει κανεναν να πληρωσει περισσοτερα ασφαλιστρα ή νοσηλεια αν δεν θελει να εμβολιαστει γτ διαφορετικα θα πρεπει να κανει το ιδιο με τον καπνιστη και με τον αλκοολικο και στο τελος τελος θα λειτουργει σαν ιδιωτικη ασφαλιστικη και δεν ειναι αυτη η ουσια.

Στο κατω κατω το οτι υπαρχουν αντιεμβολιαστες ειναι λαθος του ιδιου του κρατους-συστηματος που για να μπορει να ελεγχει παραγει πολιτες χωρις κριτικη σκεψη.

Johny the Fox
15/12/2020, 17:51
Sory αλλά δεν έχω πολύ ευχέρεια διαλόγου τώρα,αλλά μην συγχέεις τη ατομική υγεία ( χοληστερίνη) με την οικουμενική (πανδημία).

karateo
15/12/2020, 17:56
Δεν ειναι ασχετη η ερωτηση.Αυτη ηταν η απαντηση σου σε αυτο που ειπα πιο πανω.Και αυτο το κανουν οι ιδιωτικες ασφαλιστικες.
Το κρατος δεν το ενδιαφερει σε τι κατασταση εισαι για να σε ασφαλισει και καλα κανει και δεν το ενδιαφερει.

Οποτε λεω παλι οτι δεν πρεπει να υποχρεωσει κανεναν να πληρωσει περισσοτερα ασφαλιστρα ή νοσηλεια αν δεν θελει να εμβολιαστει γτ διαφορετικα θα πρεπει να κανει το ιδιο με τον καπνιστη και με τον αλκοολικο και στο τελος τελος θα λειτουργει σαν ιδιωτικη ασφαλιστικη και δεν ειναι αυτη η ουσια.

Στο κατω κατω το οτι υπαρχουν αντιεμβολιαστες ειναι λαθος του ιδιου του κρατους-συστηματος που για να μπορει να ελεγχει παραγει πολιτες χωρις κριτικη σκεψη.

Για μένα όσοι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ προβλήματα στην υγεία τους θα πρέπει ή να πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα ή να έχουν λιγότερες παροχές.
πχ. στα τσιγάρα φόρος 1-2-5€ ανα πακέτο που θα πηγαίνει στο σύστημα υγείας
φόρος στο ποτό πάλι για το σύστημα υγείας (αν και με ένα ποτήρι κρασί την ημέρα δεν υπάρχει θέμα)
φόρος στα επεξεργασμένα κρέατα και όπου αλλού ο ΠΟΥ έχει βάλει σε λίστα ως καρκινογόνα

Αντίστροφα σε φρούτα και λαχανικά ΜΗΔΕΝ φόρος.

THEOD
15/12/2020, 18:04
Για μένα όσοι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ προβλήματα στην υγεία τους θα πρέπει ή να πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα ή να έχουν λιγότερες παροχές.
φόρος στο ποτό πάλι για το σύστημα υγείας (αν και με ένα ποτήρι κρασί την ημέρα δεν υπάρχει θέμα)
φόρος στα επεξεργασμένα κρέατα και όπου αλλού ο ΠΟΥ έχει βάλει σε λίστα ως καρκινογόνα

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά εδώ και 10ετίες τόσο στα τσιγάρα όσο και στα ποτά οι φόροι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ και αντιστοιχούν σε πάνω από το 50% της τελικής λιανικής τιμής... :moutza:
Τώρα το που πάνε αυτά τα λεφτά είναι άλλο θέμα... :rolleyes:

patsavour
15/12/2020, 18:25
Στην Αγγλια Εαν εχεις ψυχωτικο νοσημα σου αφαιρειται η αδεια οδηγησης και ας ακολουθεις αγωγη και εισαι φυσιολογικος.

Tωρα που ειπες αυτο θυμηθηκα πριν καμμια 30-35 χρονια ειχε γινει μια μεγαλη διαδηλωση στα Προπυλαια γυρω στα 10000 ατομα,απο καποιους που ηταν αντιθετοι στην αφαιρεση των διπλωματων οδηγησης που ηθελε να επιβαλλει το κρατος ,σε αυτους που ειχαν παρει ΑΝΑΒΟΛΗ απο τον ΣΤΡΑΤΟ για ψυχιατρικους λογους.

Kas_Tracer
15/12/2020, 18:33
Στα 4 € που κοστίζει ένα πακέτο 3,45 πάνε σε φόρους.
Ανά 1lt βενζίνης επίσης το 60% και πάνω πάει σε φόρους.
Οποιοσδήποτε παίρνει πάνω από 1800e μικτά ο μισός το 1/4 πάει στην ασφάλιση και το άλλο 1/4 σε άμμεσους φόρους.
Ότι του μένει πάει μετά σε έμμεσους φόρους (γιατί οτιδήποτε αγοράζεις φορολογείται).

Κάποιοι πραγματικά δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και θεωρούν όλους τους διπλανούς τους κλέφτες και πλέον και δολοφόνους άμα φταρνιστούν

Johny the Fox
15/12/2020, 18:53
............ και πλέον και δολοφόνους άμα φταρνιστούν

καθως αισθανομαι οτι δυσκολευεσαι και εσυ με τα εμβολια , αναλυεις λιγο περισσοτερο το περι φταρνισματος ;

patsavour
15/12/2020, 18:58
Σημειωτεον ο νεκρος πεθανε απο κορωνοιό

https://www.skai.gr/news/greece/apisteytos-synostismos-se-kideia-roma-ston-volo

Kas_Tracer
15/12/2020, 19:05
καθως αισθανομαι οτι δυσκολευεσαι και εσυ με τα εμβολια , αναλυεις λιγο περισσοτερο το περι φταρνισματος ;

Δεν έχω να αναλύσω κάτι.
Μπορώ όμως να ακούσω και ότι θα πει κάποιος που έχει εμπειρία και επιχειρήματα (όπως εσύ πχ)
Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται ότι κάποιος καπνιστης λληρωνει λίγα
Να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι καπνιστης εδώ και 18 χρόνια.

karateo
15/12/2020, 19:21
Δεν έχω να αναλύσω κάτι.
Μπορώ όμως να ακούσω και ότι θα πει κάποιος που έχει εμπειρία και επιχειρήματα (όπως εσύ πχ)
Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται ότι κάποιος καπνιστης λληρωνει λίγα
Να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι καπνιστης εδώ και 18 χρόνια.

Πού το διάβασες αυτό? :cool:

gior-gos
15/12/2020, 19:31
και όπου αλλού ο ΠΟΥ έχει βάλει σε λίστα ως καρκινογόνα

Να συμπληρώσω ότι θα πρέπει να φορολογηθούμε ακόμα περισσότερο για τους ρύπους που προκαλούμε με τα οχήματά μας,
επίσης να φορολογηθούν περισσότερο οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν το οικοσύστημα και να φορολογηθούμε ακόμα περισσότερο για την καταναλωτική μας ασυνειδητότητα επειδή συμβάλουμε έτσι στην όλο και μεγαλύτερη παραγωγή άρα μόλυνση του πλανήτη, καρκινογόνες ουσίες κοκ.

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 19:38

Ρε karateo τι ειναι αυτα που λες?
Αμα ειναι να 10πλασιασουν τα ασφαλιστρα και τα νοσηλεια στους μοτοσυκλετιστες γιατι εχουν 10πλασιο κινδυνο σωματικων βλαβων σε σχεση με αυτους που χρησιμοποιουν αυτοκινητο και να τα μηδενισουν σε αυτους που κυκλοφορουν με τα ΜΜΜ.

Να την δεχτω την ενσταση του γιατρου για την ατομικη και την συλλογικη υγεια,αν και δεν συμφωνω απολυτα αλλα αυτη την αποψη που εκφραζεις δεν μπορω να την δεχτω.
Δεν λειτουργει ετσι ενα κρατος.

tzimidis
15/12/2020, 20:07
Αμα ειναι να 10πλασιασουν τα ασφαλιστρα και τα νοσηλεια στους μοτοσυκλετιστες γιατι εχουν 10πλασιο κινδυνο σωματικων βλαβων σε σχεση με αυτους που χρησιμοποιουν αυτοκινητο και να τα μηδενισουν σε αυτους που κυκλοφορουν με τα ΜΜΜ.

Να την δεχτω την ενσταση του γιατρου για την ατομικη και την συλλογικη υγεια,αν και δεν συμφωνω απολυτα αλλα αυτη την αποψη που εκφραζεις δεν μπορω να την δεχτω.

Εν προκειμένω στην Ελλάδα όχι έτσι δεν λειτουργεί, αλλά καθόλου.
Θεωρητικά τα σωστό θα ήτο το κράτος να περιθάλπτει απαξαπαντες, και μετά να ζητάει το λογαριασμό από όσους αποδεδειγμένα και εν γνώσει τους "προκάλεσαν" ή έστω "συνέδραμαν ενεργά" σε ό,τι έπαθαν.
Όπως και τα άλλα τα βλαμμενα που πάνε και χώνονται σε κάτι χαράδρες. Να στείλουμε την εμακ, αλλά να στείλουμε και το λογαριασμό.

Μαντολες με λίγα λόγια.

Αυτό το σύστημα θέλουμε, αυτό μας δίνουν.

cityfly
15/12/2020, 20:19
Να συμπληρώσω ότι θα πρέπει να φορολογηθούμε ακόμα περισσότερο για τους ρύπους που προκαλούμε με τα οχήματά μας,
επίσης να φορολογηθούν περισσότερο οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν το οικοσύστημα και να φορολογηθούμε ακόμα περισσότερο για την καταναλωτική μας ασυνειδητότητα επειδή συμβάλουμε έτσι στην όλο και μεγαλύτερη παραγωγή άρα μόλυνση του πλανήτη, καρκινογόνες ουσίες κοκ.

Το ότι τα τέλη κυκλοφορίας πλέον σε πάρα πολλές χώρες προκύπτουν από τους ρύπους αυτό δε σημαίνει;
Το ότι οι εταιρίες «αγοράζουν» ρύπους το ξέρεις;
https://people.ucsc.edu/~nuclear/econ1/hotnews/Carbon%20markets.htm

bulmont
15/12/2020, 20:22

Ε, τι μόνο εμείς θα 'χουμε 500 παραθυράκια σε κάθε νόμο;;;;;;;;;;

patsavour
15/12/2020, 20:27
Το ότι τα τέλη κυκλοφορίας πλέον σε πάρα πολλές χώρες προκύπτουν από τους ρύπους αυτό δε σημαίνει;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ολα πωλουνται και ολα αγοραζονται.Το βιοτικο επιπεδο του''πολιτισμενου'' κοσμου στηριζεται στην ανεχεια και αθλιοτητα του ''υπολοιπου''
Ο μεσος καταναλωτης καταναλωτης που στηνει αντισκοινο να παρει το ''νεο'' Ι-PHONE ΔΕΝ ξερει -ουτε και τον πολυνοιαζει,πως εγινε το τηλεφωνο και ποσα παιδακια πεθαναν στην Αφρικη για τα πολυτιμα μεταλλα που εχει το τηλεφωνο.

karateo
15/12/2020, 20:40

Είναι το ίδιο να οδηγώ με τη μηχανή μου τηρώντας τον ΚΟΚ με κάποιον που καπνίζει?

Οι παροχές του ΕΟΠΥΥ εξαρτώνται απο τα έσοδα και τα έξοδα.
Αν αυξήσεις τα έσοδα (οι φόροι που λέω) και μειώσεις τα έξοδα (κάποιοι θα κόψουν το κάπνισμα) τί έχεις καταφέρει?
Περισσότερα χρήματα για άλλους που δεν θα έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν καρκίνο μέσω του καπνίσματος.

Πώς να το κάνουμε? Οι υπηρεσίες υγείας βασίζονται στο κόστος.

Και επειδή άλλα διαβάζουν κάποιοι. Δεν είπα αυξηθούν οι φόροι. Δεν ξέρω καν πόσο κοστίζουν τα τσιγάρα. Είπα οι φόροι να είναι μεγάλοι (50% μου φαίνεται καλό ποσοστό) και να πηγαίνουν στο σύστημα υγείας.
Και επίσης είπα να μειωθούν οι φόροι για είδη ΠΟΛΥ πρώτης ανάγκης και να αυξηθούν (αν δεν είναι ήδη στο 24%) σε ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προκαλεί σωματικές βλάβες.

patsavour
15/12/2020, 20:42
και να αυξηθούν (αν δεν είναι ήδη στο 24%) σε ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προκαλεί σωματικές βλάβες.

ΩΧ παει η προβατινα:cry::cry:

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 20:43
Εν προκειμένω στην Ελλάδα όχι έτσι δεν λειτουργεί, αλλά καθόλου.
Θεωρητικά τα σωστό θα ήτο το κράτος να περιθάλπτει απαξαπαντες, και μετά να ζητάει το λογαριασμό από όσους αποδεδειγμένα και εν γνώσει τους "προκάλεσαν" ή έστω "συνέδραμαν ενεργά" σε ό,τι έπαθαν.
Όπως και τα άλλα τα βλαμμενα που πάνε και χώνονται σε κάτι χαράδρες. Να στείλουμε την εμακ, αλλά να στείλουμε και το λογαριασμό.

Μαντολες με λίγα λόγια.

Αυτό το σύστημα θέλουμε, αυτό μας δίνουν.

Δεν ειναι εταιρεια να ζηταει πισω τα λεφτα του επειδη εκανες κατι περα απο τα συμφωνημενα
Το Κρατος προνοει και εκπαιδευει προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις αυτος ειναι ο ρολος του.
Εαν το δουμε διαφορετικα το χανουμε την ουσια της λεξης Κρατος.

patsavour
15/12/2020, 20:48
Δεν ειναι εταιρεια να ζηταει πισω τα λεφτα του επειδη εκανες κατι περα απο τα συμφωνημενα
Το Κρατος προνοει και εκπαιδευει προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις αυτος ειναι ο ρολος του.
Εαν το δουμε διαφορετικα το χανουμε την ουσια της λεξης Κρατος.

Φυσικα και πρεπει να ζηταει τα λεφτα πισω γιατι η καθε συμφωνια ΠΡΕΠΕΙ να εχει ρητρες ΑΘΕΤΗΣΗΣ

daz
15/12/2020, 20:56
Είναι το ίδιο να οδηγώ με τη μηχανή μου τηρώντας τον ΚΟΚ με κάποιον που καπνίζει?

Αν αυξήσεις τα έσοδα (οι φόροι που λέω) και μειώσεις τα έξοδα (κάποιοι θα κόψουν το κάπνισμα) τί έχεις καταφέρει?
Περισσότερα χρήματα για άλλους που δεν θα έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν καρκίνο μέσω του καπνίσματος.

Και επειδή άλλα διαβάζουν κάποιοι. Δεν είπα αυξηθούν οι φόροι. Δεν ξέρω καν πόσο κοστίζουν τα τσιγάρα. Είπα οι φόροι να είναι μεγάλοι (50% μου φαίνεται καλό ποσοστό) και να πηγαίνουν στο σύστημα υγείας.
Και επίσης είπα να μειωθούν οι φόροι για είδη ΠΟΛΥ πρώτης ανάγκης και να αυξηθούν (αν δεν είναι ήδη στο 24%) σε ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προκαλεί σωματικές βλάβες.

Karateo ο καπνιστής την έχει πληρώσει τη νοσηλεία του. Και τη δική του και ενός παθητικού καπνιστή.
Όπου και αν πήγαν οι φόροι που πλήρωσε, το κράτος έχει την υποχρέωση να του παρέχει την νοσηλεία που χρειάζεται.

daz
15/12/2020, 21:00
ΩΧ παει η προβατινα:cry::cry:

Καλά διάβασε πρώτα τι περιέχουν τα τρόφιμα που πωλούνται στο σουπερ μάρκετ και τα ξαναλέμε. Το ψωμάκι του τοστ είναι ατομική βόμβα για το τον οργανισμό.

bulmont
15/12/2020, 21:06
Φυσικα και πρεπει να ζηταει τα λεφτα πισω γιατι η καθε συμφωνια ΠΡΕΠΕΙ να εχει ρητρες ΑΘΕΤΗΣΗΣ

Αμέ, κι' εγώ που ασφαλίστηκα πρώτη φορά το 1979 για να πάρω στα 58 μου κάποια σύνταξη
θέλω να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες αθέτησης μιάς και με πάνε στα 62 και με τα μισά λεφτά....
Αυτοί αθετούν την συμφωνία, όχι εγώ, εγώ ακόμα πληρώνω.

Αν δεν μπορείς να τηρήσεις τους όρους της τότε συμφωνίας, κράτα ότι έχεις χαλάσει για την περίθαλψή μου
όλα αυτά τα χρόνια και επέστρεψέ μου τα ρέστα.....
Τι πα να πει δεν τά 'χεις;;;;;

Α, όλα κι' όλα οι συμφωνίες είναι συμφωνίες, έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και μην ακούσω κανέναν να γελάει.......................................

azar41
15/12/2020, 21:51
Βγαίνουμε εκτος θέματος αλλά πονεμένη ιστορία το ασφαλιστικό .Στο σύγχρονο καπιταλισμό τα κράτη λειτουργούν σαν εταιρίες αρπακτικά,αναπροσαρμόζοντας μονομερώς τους όρους και αυξάνοντας ασφάλιστρα και ηλικιακά όρια.

MikeG
15/12/2020, 22:33
Έχει πολύ πλάκα που πλέον εμείς οι ίδιοι ζητάμε επίμονα να έρθει ο Μεσαίωνας.
Δουλεύει απόλυτα κούρδισμενα το έργο.

Μόνοι ζητάμε φόρους, περιορισμό ελευθεριών και γενικά μια σκατοζωη. Μπράβο μας.

p.s Τα παραπάνω ήταν γενικό σχόλιο και όχι περί Covid.

stefanos
15/12/2020, 22:53
Βγαίνουμε εκτος θέματος αλλά πονεμένη ιστορία το ασφαλιστικό .Στο σύγχρονο καπιταλισμό τα κράτη λειτουργούν σαν εταιρίες αρπακτικά,αναπροσαρμόζοντας μονομερώς τους όρους και αυξάνοντας ασφάλιστρα και ηλικιακά όρια.

Καπιταλισμός και κοινωνική ασφάλιση συντάξεις κλπ δεν πάνε μαζί με την καμία...
Και η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματός μας ήταν αναμενόμενη από όλους εδώ και 30 χρόνια.
Από μελέτες της ΓΕΣΕΕ πρό εικοσαετίας+ και από όλα τα κόμματα όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης από εποχής Ανδρέα.
Κανένας δεν είχε την πρόθεση να το εξηγήσει στον κόσμο.
Όλοι προτίμησαν να κοροϊδεύουν για να εξασφαλίσουν την ψήφο παρά να κάνουν τα αυτονόητα.

gior-gos
15/12/2020, 23:11

Αγαπητέ cityfly, μιάς και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την ατομική ευθύνη,
θα σου πω ότι, ναι, είμαι υπεύθυνος για τα τσιγάρα που καπνίζω, το αλκοόλ που πίνω, κάποιες επιλογές τροφών που τρώω.
Μέχρι εκεί εκτείνεται η ατομική μου ευθύνη.
Προσωπικα, δεν πουλάω κανένα ρύπο σε καμιά εταιρεία και δεν επωφελούμαι από κανένα τέλος που προκύπτει από τους ρύπους των οχημάτων. Εισπνέω όμως τον μολυσμένο αέρα που αυτά παράγουν.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ατομική ευθύνη: "δε φοράτε μάσκες, τριγυρνάτε άσκοπα, δεν προσέχετε τον εαυτό σας, είστε ανεύθυνοι" κτλ.
Αν όμως ζητήσω τον λόγο από τις κυβερνήσεις για την συστηματική καταστροφή του πλανήτη, τον καρκίνο, τις βλάβες που προκαλούν στον άνθρωπο οι ρύποι και η μόλυνση που οι μεγάλες εταιρίες προκαλούν, ποιός θα μου απαντήσει και τι; Ότι αυτά είναι νόμιμα;
Και αφού κανένας δεν ακουμπάει τα μεγάλα μεγέθη, η συζήτηση περιορίζεται στην ατομική ευθύνη. Μόνο στην ατομική ευθύνη. Και αν οι επιλογές κάποιου δεν είναι οι προβλεπόμενες, αυτός να μην έχει δικαίωμα περίθαλψης. Ή να φορολογείται ακόμα περισσότερο.

:beer:

Υγ: Να διευκρινήσω (επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν και φταίω εγώ γι αυτό) ότι το προηγούμενο ποστ μου για την φορολόγηση #2244 ήταν ειρωνικό (όπως και οι τελευταίες 4 γραμμές αυτού του ποστ). Συντάσσομαι με το πνεύμα του MikeG παραπάνω.

DrBig
15/12/2020, 23:19
θα σου πω ότι, ναι, είμαι υπεύθυνος για τα τσιγάρα που καπνίζω, το αλκοόλ που πίνω, κάποιες επιλογές τροφών που τρώω.
Προσωπικα, δεν πουλάω κανένα ρύπο σε καμιά εταιρεία και δεν επωφελούμαι από κανένα τέλος που προκύπτει από τους ρύπους των οχημάτων. Εισπνέω όμως τον μολυσμένο αέρα που αυτά παράγουν.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ατομική ευθύνη: "δε φοράτε μάσκες, τριγυρνάτε άσκοπα, δεν προσέχετε τον εαυτό σας, είστε ανεύθυνοι" κτλ.
Αν όμως ζητήσω τον λόγο από τις κυβερνήσεις για την συστηματική καταστροφή του πλανήτη, τον καρκίνο, τις βλάβες που προκαλούν στον άνθρωπο οι ρύποι και η μόλυνση που οι μεγάλες εταιρίες προκαλούν, ποιός θα μου απαντήσει και τι; Ότι αυτά είναι νόμιμα;
Και αφού κανένας δεν ακουμπάει τα μεγάλα μεγέθη, η συζήτηση περιορίζεται στην ατομική ευθύνη. Μόνο στην ατομική ευθύνη. Και αν οι επιλογές κάποιου δεν είναι οι προβλεπόμενες, αυτός να μην έχει δικαίωμα περίθαλψης. Ή να φορολογείται ακόμα περισσότερο.

Υγ: Να διευκρινήσω (επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν και φταίω εγώ γι αυτό) ότι το προηγούμενο ποστ μου για την φορολόγηση #2244 ήταν ειρωνικό (όπως και οι τελευταίες 4 γραμμές αυτού του ποστ). Συντάσσομαι με το πνεύμα του MikeG παραπάνω.

Σου εχω μια εναλλακτικη οπτικη για την ατομικη ευθυνη. Ευθυνεσαι για οσα ΔΕ κανεις ωστε ο κοσμος να γινει καλλιτερος ;)

gior-gos
15/12/2020, 23:24
Σου εχω μια εναλλακτικη οπτικη για την ατομικη ευθυνη. Ευθυνεσαι για οσα ΔΕ κανεις ωστε ο κοσμος να γινει καλλιτερος ;)

Κατά Καζαντζάκη, ευθύνομαι για όλα.

Shinigami Ryuk
15/12/2020, 23:25
Καπιταλισμός και κοινωνική ασφάλιση συντάξεις κλπ δεν πάνε μαζί με την καμία...
Και η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματός μας ήταν αναμενόμενη από όλους εδώ και 30 χρόνια.
Από μελέτες της ΓΕΣΕΕ πρό εικοσαετίας+ και από όλα τα κόμματα όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης από εποχής Ανδρέα.
Κανένας δεν είχε την πρόθεση να το εξηγήσει στον κόσμο.
Όλοι προτίμησαν να κοροϊδεύουν για να εξασφαλίσουν την ψήφο παρά να κάνουν τα αυτονόητα.

Διαφωνω.Το Obamacare εδωσε προσβαση στις υπηρεσιες υγειας σε 16εκ Αμερικανους οι οποιοι πριν απο αυτο ηταν ανασφαλιστοι.

Αλλου ειναι το προβλημα και μας φαινεται οτι δεν πανε παρεα αυτα τα δυο

DrBig
15/12/2020, 23:29
Κατά Καζαντζάκη, ευθύνομαι για όλα.

Και επι της ουσιας επισης.

cityfly
15/12/2020, 23:58

Πήρες προσωπικά αυτό που έγραψα ενώ δεν ήταν.
Αυτό με τους ρύπους είναι περιγραφή της πραγματικότητας και δεν αφορά άτομα αλλά εταιρείες ακόμα ενίοτε και κράτη, για μένα είναι υποκριτικό, αυτό έδειχνα.

Τώρα για τα άλλα δεν κατάλαβα γιατί η ατομική ευθύνη είναι κάτι κακό, ούτε είναι κάτι που καλύπτει τα λάθη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Εξάλλου είναι γνωστό το παραμύθι δεκαετίες τώρα,
«Βάλτε μάσκες» - ά το λέτε γιατί δεν έχετε μεθ
«Κόλλησε κάποιος από άλλον χωρίς μάσκα» - που είναι το κράτος να ελέγξει
Στο φινάλε αν εσύ δεν προσέχεις τον εαυτό σου δεν μπορεί να το κάνει άλλος, όταν όμως πολλοί δεν προσέχουν και τα πράγμαρα ξεφεύγουν και προσπαθούν οι κυβερνήσεις (και βάζω πληθυντικό για να βάλω και τις άλλες χώρες μέσα, τα ίδια κάνουν όλες εξάλλου) αρχίζουμε τα χούντα κλπ.

gior-gos
16/12/2020, 07:37
Πήρες προσωπικά αυτό που έγραψα ενώ δεν ήταν.
Αυτό με τους ρύπους είναι περιγραφή της πραγματικότητας και δεν αφορά άτομα αλλά εταιρείες ακόμα ενίοτε και κράτη, για μένα είναι υποκριτικό, αυτό έδειχνα.

Τώρα για τα άλλα δεν κατάλαβα γιατί η ατομική ευθύνη είναι κάτι κακό, ούτε είναι κάτι που καλύπτει τα λάθη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Εξάλλου είναι γνωστό το παραμύθι δεκαετίες τώρα,
«Βάλτε μάσκες» - ά το λέτε γιατί δεν έχετε μεθ
«Κόλλησε κάποιος από άλλον χωρίς μάσκα» - που είναι το κράτος να ελέγξει
Στο φινάλε αν εσύ δεν προσέχεις τον εαυτό σου δεν μπορεί να το κάνει άλλος, όταν όμως πολλοί δεν προσέχουν και τα πράγμαρα ξεφεύγουν και προσπαθούν οι κυβερνήσεις (και βάζω πληθυντικό για να βάλω και τις άλλες χώρες μέσα, τα ίδια κάνουν όλες εξάλλου) αρχίζουμε τα χούντα κλπ.

Δεν το πήρα προσωπικά, πιάστηκα απ το ποστ σου για να πω αυτά που ήθελα.
Γνώμη μου είναι ότι έτσι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη η κοινωνικοπολιτική κατάσταση, η δυναμική της ατομικής ευθύνης έχει όρια. Και αυτό είναι που με ενοχλεί το τελευταίο διάστημα. Ότι δηλαδή το βάρος πέφτει (εντέχνως) μόνο εκεί.
Αν η ατομική ευθύνη δούλευε 100% και όπως πρέπει, δεν θα χρειάζονταν καν κυβερνήσεις.

viper1
16/12/2020, 08:44
Δεν το πήρα προσωπικά, πιάστηκα απ το ποστ σου για να πω αυτά που ήθελα.
Γνώμη μου είναι ότι έτσι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη η κοινωνικοπολιτική κατάσταση, η δυναμική της ατομικής ευθύνης έχει όρια. Και αυτό είναι που με ενοχλεί το τελευταίο διάστημα. Ότι δηλαδή το βάρος πέφτει (εντέχνως) μόνο εκεί.
Αν η ατομική ευθύνη δούλευε 100% και όπως πρέπει, δεν θα χρειάζονταν καν κυβερνήσεις.

Τα όρια της ατομικής ευθύνης τα βάζει ο καθένας προσωπικά. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα έπρεπε να προσπαθούν να δείξουν ποια είναι τα οφέλη από την αυξημένη προσωπική ευθύνη.
Τα μέτρα καταστολής προστίμων περιορισμών κλπ έρχονται σε περίπτωση που αυτή η ατομική ευθύνη από τους πολλούς επηρεάζουν τους λίγους. Και αναφέρομαι γενικά. Όχι στην περίπτωση μόνο της πανδημίας.
Οπότε αν η ατομική ευθύνη δούλευε στο 100% απλά τα πράγματα θα κυλούσαν πολύ πιο ομαλά στην καθημερινοτητα . Όχι ότι δεν θα χρειάζονταν οι κυβερνήσεις.
Η ατομική ευθύνη περιλαμβάνει αυτοσεβασμό ενσυναισθηση αυτοεκτίμηση . Τσ μαθαίνουμε από παιδιά. Όχι όλοι βέβαια....

karateo
16/12/2020, 10:07
Karateo ο καπνιστής την έχει πληρώσει τη νοσηλεία του. Και τη δική του και ενός παθητικού καπνιστή.
Όπου και αν πήγαν οι φόροι που πλήρωσε, το κράτος έχει την υποχρέωση να του παρέχει την νοσηλεία που χρειάζεται.

Ενδιαφέρον.
Αν σε 10 χρόνια αποδειχθεί ότι ένα σύγχρονο προϊόν ευρείας κατανάλωσης προκαλεί καρκίνο παχέος εντέρου και οι μισοί Έλληνες χρειάζονται νοσηλεία
1) Θα έχουμε πληρώσει για τη νοσηλεία μας?
2) Θα έχει το κράτος χρήματα για να μας περιθάλψει όλους?
3) Θα έπρεπε να μπορούσε να μας περιθάλψει όλους?
4) Και αν απαιτείς να μας περιθάλψει όλους θα ήσουν διατεθειμένος να πάρεις την οικονομικότερη (και πιθανά ανεπαρκής) θεραπεία?

Βάλτε στο μυαλό σας ότι η περίθαλψη που έχουμε εξαρτάται απο το κόστος. Είτε πόσο κοστίζει είτε πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα.
Όλα τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία στην Ελλάδα παίρνουν τις καλύτερες θεραπείες του κόσμου?

Και δεν είναι θέμα κράτους. Είναι θέμα οικονομικών.

Επίσης με την τιμή των τσιγάρων στα €20/πακέτο για παράδειγμα κάποιοι θα το κόψουν. Εκεί θα έπρεπε να στοχεύει το κράτος. Πρόληψη.
Αν και για μένα εφόσον έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο δεν καταλαβαίνω τί διαφορά έχει απο το χασίσι που προκαλεί άλλες παθήσεις.
Απαγόρευση και τέλος. Μετά έχεις τα λαθραία βέβαια και είναι και τα λεφτά στη μέση οπότε μπερδεύει το πράγμα.

Αλλά απο την άλλη όσοι βγαίνουν στη σύνταξη κοστίζουν και βολεύει το κράτος να ρίχνουν το μέσο όρο ζωής τους.

Έχει πολύ πλάκα που πλέον εμείς οι ίδιοι ζητάμε επίμονα να έρθει ο Μεσαίωνας.
Δουλεύει απόλυτα κούρδισμενα το έργο.

Μόνοι ζητάμε φόρους, περιορισμό ελευθεριών και γενικά μια σκατοζωη. Μπράβο μας.

p.s Τα παραπάνω ήταν γενικό σχόλιο και όχι περί Covid.

Ο άνθρωπος γεννιέται ζώο. Το 99.9% μένουν ζώα για αυτό χρειάζονται οι φόροι, η καταστολή και γενικά το καλούπι στη ζωή τους.

Βλέπω χτές μία 35χρονη χωρίς μάσκα να τους έχει όλους γραμμένους και να λέει "μέτρα αυτοί, πάρτυ εμείς".
Ε φάε lockdown και σκάσε απο το κακό σου.

MikeG
16/12/2020, 10:12
Ο άνθρωπος γεννιέται ζώο. Το 99.9% μένουν ζώα για αυτό χρειάζονται οι φόροι, η καταστολή και γενικά το καλούπι στη ζωή τους.

Βλέπω χτές μία 35χρονη χωρίς μάσκα να τους έχει όλους γραμμένους και να λέει "μέτρα αυτοί, πάρτυ εμείς".

Ποιος φταίει και μένει ζώο;

karateo
16/12/2020, 10:24

Κυρίως οι γονείς, μετά το κράτος και στο τέλος ο ίδιος.

patsavour
16/12/2020, 10:31

Μερικοι τοχουν και μεσα τους .ΔΕΝ μπορουν οτι και να κανεις να εξελιχθουν,δυστυχως δεν ειναι ολα τα δαχτυλα ιδια.ΑΛΛΑ ειναι η εξαιρεση.ΣΥΝΗΘΩΣ το περιβαλλον διαμορφωνει τους ανθρωπους.Αμα παρεις ενα γυφτακι 6 μηνων ,και το μεγαλωσεις στα ανακτορα του Μπακιγκχαμ θα γινει μελαμψός Λορδος.ΑΝ παλι παρεις το αντιστοιχο 6 μηνων λορδάκι και το μεγαλωσεις στο ΖΕΦΥΡΙ θα γινει ξανθος γαλανοματτης γυφτος με ντάτσουν.

AUFGEBRACHT
16/12/2020, 10:59
Καλά διάβασε πρώτα τι περιέχουν τα τρόφιμα που πωλούνται στο σουπερ μάρκετ και τα ξαναλέμε. Το ψωμάκι του τοστ είναι ατομική βόμβα για το τον οργανισμό.

Θες να εξηγήσεις λίγο αυτό για το ψωμάκι του τοστ; Ή αν νομίζεις ότι θα βγούμε εκτός θέματος, με πμ αν δεν σου κάνει κόπο. Ρωτάω γτ μου το έχουν ξαναπεί αυτό, απλά θα ήθελα και το γιατί...

DoctoR_k6
16/12/2020, 11:05
Θες να εξηγήσεις λίγο αυτό για το ψωμάκι του τοστ; Ή αν νομίζεις ότι θα βγούμε εκτός θέματος, με πμ αν δεν σου κάνει κόπο. Ρωτάω γτ μου το έχουν ξαναπεί αυτό, απλά θα ήθελα και το γιατί...

Κ γω θελω να μαθω...
Ολα τα ψωμακια η συγκεκριμενα?
Να κοψω το πολυσπορο δηλαδη? :lol:

AUFGEBRACHT
16/12/2020, 11:20
Κ γω θελω να μαθω...

Κάποτε μου είχε πει κάποιος, αν μάθεις πως φτιάχνεται πλέον το ψωμί, δεν ξαναφας ποτέ στη ζωή σου... και μιλούσε για το ψωμί που αγοράζουμε στο φούρνο, όχι αυτά τα τυποποιημένα που πουλάνε σε super market κλπ. Θεωρώ πως εννοεί πως το ψωμί του τοστ έχει συντηρητικά, αν σκεφτώ πόσο κρατάει... Απλά το ατομική βόμβα με παραξένεψε, και θα ήθελα αν μπορούσε να το διευκρινίσει, γτ ο daz δεν είναι θεωρώ από τα άτομα που πετάει κάτι έτσι για εντυπωσιασμό ή για να πει κάτι...

viper1
16/12/2020, 11:27
Κ γω θελω να μαθω...

Να φτύνεις τσ σπόρια :lol:

sniper
16/12/2020, 11:31
Επειδή βλέπω ότι έχεις μείνει στα οράματα του Ιησού...

Ενδιαφέρον.
Αν σε 10 χρόνια αποδειχθεί ότι ένα σύγχρονο προϊόν ευρείας κατανάλωσης προκαλεί καρκίνο παχέος εντέρου και οι μισοί Έλληνες χρειάζονται νοσηλεία
1) Θα έχουμε πληρώσει για τη νοσηλεία μας?

Φυσικά, ό,τι ζητήθηκε το δώσαμε.

2) Θα έχει το κράτος χρήματα για να μας περιθάλψει όλους?

Φυσικά. Αλλά επειδή όπως καταλαβαίνω τα ξέρεις όλα, γνωρίζεις τη "διαχείρηση" των χρημάτων στο ΕΣΥ.

3) Θα έπρεπε να μπορούσε να μας περιθάλψει όλους?

Αν δεν μπορεί, γιατί πληρώνω;

4) Και αν απαιτείς να μας περιθάλψει όλους θα ήσουν διατεθειμένος να πάρεις την οικονομικότερη (και πιθανά ανεπαρκής) θεραπεία?

Όχι.

Βάλτε στο μυαλό σας ότι η περίθαλψη που έχουμε εξαρτάται απο το κόστος. Είτε πόσο κοστίζει είτε πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα.
Όλα τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία στην Ελλάδα παίρνουν τις καλύτερες θεραπείες του κόσμου?

Δεν καταλαβαίνω τι λες. Εκεί το λεφτά υπάρχουν που είπε ο άλλος, ισχύει. Για όλους δεν φτάνουν όμως.

Και δεν είναι θέμα κράτους. Είναι θέμα οικονομικών.

Και ποιος έχει τη διαχείρηση των οικονομικών; Οι εταιρείες φαρμάκων, παραιατρικών, μηχανημάτων κλπ;

Επίσης με την τιμή των τσιγάρων στα €20/πακέτο για παράδειγμα κάποιοι θα το κόψουν. Εκεί θα έπρεπε να στοχεύει το κράτος. Πρόληψη.

Μην είσαι αφελής. Αν κοπεί το τσιγάρο, και τα έσοδα απο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, τα διαφυγόντα κέρδη, θα τα φας εσύ με άλλους φόρους. και θα αρχίσεις το τσιγάρο μετά.

Αν και για μένα εφόσον έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο δεν καταλαβαίνω τί διαφορά έχει απο το χασίσι που προκαλεί άλλες παθήσεις.

ΓΙατί δεν εισαι γιατρός.

Απαγόρευση και τέλος. Μετά έχεις τα λαθραία βέβαια και είναι και τα λεφτά στη μέση οπότε μπερδεύει το πράγμα.

Αλλά απο την άλλη όσοι βγαίνουν στη σύνταξη κοστίζουν και βολεύει το κράτος να ρίχνουν το μέσο όρο ζωής τους.

Όχι ρε, τι λες τώρα. Εύρηκα;
Το δημογραφικό είναι το πρόβλημα, όχι πόσοι είναι απόλυτα οι συνταξιούχοι.

Κλαιω με την απλούστευση.
Το πρόβλημα το έχουν όσοι δεν είναι ζώα.

Ζώα, τι να πεις.

patsavour
16/12/2020, 11:51
Κάποτε μου είχε πει κάποιος, αν μάθεις πως φτιάχνεται πλέον το ψωμί, δεν ξαναφας ποτέ στη ζωή σου... και μιλούσε για το ψωμί που αγοράζουμε στο φούρνο, όχι αυτά τα τυποποιημένα που πουλάνε σε super market κλπ. Θεωρώ πως εννοεί πως το ψωμί του τοστ έχει συντηρητικά, αν σκεφτώ πόσο κρατάει... Απλά το ατομική βόμβα με παραξένεψε, και θα ήθελα αν μπορούσε να το διευκρινίσει, γτ ο daz δεν είναι θεωρώ από τα άτομα που πετάει κάτι έτσι για εντυπωσιασμό ή για να πει κάτι...

Οποιος δεν βαριεται το διαβαζει,θα του λυθουν καποιες αποριες και φοβιες.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bik838eAwbAJ:www.aegeas.edu.gr/en/i-sxoli/e-grammateia/doc_download/235-+&cd=5&hl=en&ct=clnk&gl=gr

Acacius
16/12/2020, 12:14
Μια που πιάσαμε το ψωμί του τοστ πάντως και επειδή έχω ένα κολληματάκι με το φοινικέλαιο, τα μόνα ψωμιά που είχα βρει χωρίς, ήταν του Καραμολέγκου και του Lidl. Το δεύτερο άλλαξε είτε προμηθευτή, είτε προδιαγραφές, οπότε πλέον μόνο ο Καραμολέγκος δεν έχει. Από συστατικά, αν εξαιρέσει κανείς την πολλή ζάχαρη, τα περισσότερα ψωμιά δεν έχουν τίποτε το τραγικό μέσα, νοιώθω μάλιστα ασφαλέστερος διότι μπορώ να τα διαβάσω στο πλάι, σε αντίθεση με το ψωμί από αρτοποιείο όπου δεν έχω καμία πληροφόρηση.

SeniorCanardo
16/12/2020, 12:35
Μεγάλη κουβέντα το ψωμί και ξεκινάει από το "φτωχό" αλεύρι.

Όταν κάποια στιγμή ζύμωνα και έκανα δικό μου ψωμί κατάλαβα ότι μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικά προϊόντα, συγκρινόμενο με αυτό του εμπορίου.
Γεύση, βάρος, υφή, διάρκεια, τελείως άλλο πράγμα.

Όταν δεν μπορώ να φτιάξω δικό μου, ψάχνω στο φούρνο ότι πιο κοντινό σε αυτό.
Ψωμί τοστ μόνο σε περίπτωση λιμού.:D

DrBig
16/12/2020, 12:46
Μια ψωμομηχανη κοστιζει κανα 100κο. Απορω γιατι ο κοσμος αγοραζει ψωμι απο το φουρνο.

BLiTzER
16/12/2020, 12:46
Εγώ απορώ γιατί ο κόσμος τρώει ψωμί. Όπως τη βρίσκει κανείς. :p

viper1
16/12/2020, 12:48
Μια ψωμομηχανη κοστιζει κανα 100κο. Απορω γιατι ο κοσμος αγοραζει ψωμι απο το φουρνο.

Για τον ίδιο λόγο που παραγγέλνει φαγητό απέξω ;)

viper1
16/12/2020, 12:53

Θα μας χαλάσεις την παπαρα στην χωριάτικη σαλάτα?

Acacius
16/12/2020, 13:10
Θα μας χαλάσεις την παπαρα στην χωριάτικη σαλάτα?

#JeSouisPapara :D

sniper
16/12/2020, 14:18

Γιατί αργεί ο κούριερ με το παντεσπάνι.

THEOD
17/12/2020, 09:56

Μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις...
Ο φόρος καπνού ετησίως είναι κάτι λιγότερο από 1 δις...
Στα 4,00 ευρώ του πακέτου τα 3 και κάτι είναι φόρος...
Ο μέσος καπνιστής του 1-1,5 πακέτου την ημέρα αποδίδει σε φόρους στο κράτος πάνω από 3,5-4 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ....
Αν αυτό το πολλαπλασιάσεις με 20-30-40 χρόνια καπνίσματος θα δεις ότι το ποσό που έχει πληρώσει είναι απίστευτα μεγάλο - τόσο που κανονικά όταν χρειαστεί νοσηλεία θα έπρεπε να τον είχαν σε μονόκλινο με 24ώρο αποκλειστικό γιατρό και μοντελονοσοκόμες ντυμένες από την Victoria Secret... :lol:

karateo
17/12/2020, 10:13
Μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις...
Ο φόρος καπνού ετησίως είναι κάτι λιγότερο από 1 δις...
Στα 4,00 ευρώ του πακέτου τα 3 και κάτι είναι φόρος...
Ο μέσος καπνιστής του 1-1,5 πακέτου την ημέρα αποδίδει σε φόρους στο κράτος πάνω από 3,5-4 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ....
Αν αυτό το πολλαπλασιάσεις με 20-30-40 χρόνια καπνίσματος θα δεις ότι το ποσό που έχει πληρώσει είναι απίστευτα μεγάλο - τόσο που κανονικά όταν χρειαστεί νοσηλεία θα έπρεπε να τον είχαν σε μονόκλινο με 24ώρο αποκλειστικό γιατρό και μοντελονοσοκόμες ντυμένες από την Victoria Secret... :lol:

Οι φόροι πάνε στο σύστημα υγείας?
Αυτό είπα. Αν ναί τότε όλα καλά.
Αν όχι, διαφωνεί κανείς ότι προτιμάει να πηγαίνει στο σύστημα υγείας?

Τί διαβάζετε?

Διαφωνείς κάπου?

Και όπως πρόσθεσα, αν ο φόρος διπλασιαστεί ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ κάποιοι θα το κόψουν. Μόνο κερδισμένοι θα βγούν.

doctor_john
17/12/2020, 10:17
Παιδιά διαβάστε ειδήσεις να δείτε τι παίζει συνολικά, πάρτυ στον κώλο μας οργανώνουν.
Απολύουν δημοσιογράφους, άρουν βουλευτική ασυλία για βουλευτές που εκθέτουν την αστυνομία, απειλούν ταξικά
προετοιμάζουν συνθήκες τάχα αναγκαίες για να δικαιολογήσουν αστυνόμευση, χλευάζουν υγειονομικούς κ.α.

viper1
17/12/2020, 10:20
Οι καπνοβιομηχανιες κερδίζουν εκατομμύρια σκοτώνοντας εκατομμύρια. Συνεχίστε να καπνίζετε και να τσακώνεστε που πάνε οι φόροι από τα τσιγάρα

Shinigami Ryuk
17/12/2020, 10:22
Karateo μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τι σου λεει.
Ο καπνιστης εχει πληρωσει τον φορο που του αναλογει για τον καρκινο που θα βγαλει και θα πρεπει να νοσηλευθει μεσω της υψηλης φορολογησεις στα τσιγαρα.
Τωρα αν αυτα τα λεφτα πανε στο συστημα υγειας,στην κατασκευη δρομων ή στην τσεπη του υπουργου ειναι αλλο θεμα στο οποιο ευθυνεται αναλογικα και ο καπνιστης.

Shinigami Ryuk
17/12/2020, 10:30
Παιδιά διαβάστε ειδήσεις να δείτε τι παίζει συνολικά, πάρτυ στον κώλο μας οργανώνουν.
Απολύουν δημοσιογράφους, άρουν βουλευτική ασυλία για βουλευτές που εκθέτουν την αστυνομία, απειλούν ταξικά
προετοιμάζουν συνθήκες τάχα αναγκαίες για να δικαιολογήσουν αστυνόμευση, χλευάζουν υγειονομικούς κ.α.

Αστα να πανε doctor_john.Αλλα ας μην το ξεκινησουμε γτ θα πολιτικοποιηθει πολυ η συζητηση και δεν λεει

DrBig
17/12/2020, 10:45
Οι φόροι πάνε στο σύστημα υγείας?
Αυτό είπα. Αν ναί τότε όλα καλά.
Αν όχι, διαφωνεί κανείς ότι προτιμάει να πηγαίνει στο σύστημα υγείας?

Τί διαβάζετε?

Διαφωνείς κάπου?

Και όπως πρόσθεσα, αν ο φόρος διπλασιαστεί ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ κάποιοι θα το κόψουν. Μόνο κερδισμένοι θα βγούν.

Καρατεο, σε ενα κρατος φτιαγμενο για τον πολιτη δε πρεπει να γινονται διακρισεις γιατι μετα μαυρο φιδι που μας εφαγε.
Πχ, ειναι ιδιο να καπνιζω ενα πακετο την ημερα και να ειμαι μαραθωνοδρομος με το να μη καπνιζω και να εχω bmi 40? (Για να σε προλαβω μπορεις να καπνιζεις ενα πακετο και να βγαζεις μαραθωνιο, αλλα με bmi 40 δε βγαζεις).
Και μετα οσοι εχουν ιστορικο καρκινων στην οικογενεια θα πληρωνουν περισσοτερο? Αυτα ειναι ακρως επικινδυνα πραμματα. Φτου κακα!

patsavour
17/12/2020, 11:02

βαλε κανα λινκ που να τα ψαχνουμε ολα

Parking
17/12/2020, 11:03
Αυτά που γράφεται με τους φόρους μου θυμίζουν αυτά που έλεγε ο παππούς μου
-Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.
Σιγά μη σας ρωτήσουν δηλαδή ή έστω ακούσουν τηη γνώμη σας
για το που θα φάνε τα λεφτά ΤΟΥΣ
Θέλετε λίστα με σκάνδαλα?
Γεμίζει η σελίδα άνετα

Απορώ πραγματικά μεγάλα παιδιά πως ανοίγεται τέτοιες κουβέντες.
Πως δεν έχετε καταλάβει δηλαδή ότι το κράτος, που ψηφίζει ο μέσος Έλληνας,
πρώτα θα βγάλει τις υποχρεώσεις που έχει σε συγγενείς και φίλους και μετά
θα ψάξει λεφτά για τον λογαριασμό
Πως δεν έχετε καταλάβει δηλαδή πως τα νοσοκομεία πχ ή ο στρατός
δεν φτιάχτηκαν για αν εξυπηρετούν εμάς αλλά αυτούς που δουλεύουν μέσα
και γύρο από αυτά.
Κατανοητό ή θέλετε κι άλλες εξηγήσεις?

Άκου οι φόροι για τα τσιγάρα....
να πάνε στη υγεία???
:lol:

Και κοτζάμ νοβάρτις ρε κλέφτες θα γίνουνε???
:D

karateo
17/12/2020, 11:04
Καρατεο, σε ενα κρατος φτιαγμενο για τον πολιτη δε πρεπει να γινονται διακρισεις γιατι μετα μαυρο φιδι που μας εφαγε.
Πχ, ειναι ιδιο να καπνιζω ενα πακετο την ημερα και να ειμαι μαραθωνοδρομος με το να μη καπνιζω και να εχω bmi 40? (Για να σε προλαβω μπορεις να καπνιζεις ενα πακετο και να βγαζεις μαραθωνιο, αλλα με bmi 40 δε βγαζεις).
Και μετα οσοι εχουν ιστορικο καρκινων στην οικογενεια θα πληρωνουν περισσοτερο? Αυτα ειναι ακρως επικινδυνα πραμματα. Φτου κακα!

Πρότεινα φόρο και σε άλλα εκτός του τσιγάρου.
Λαχανικά-φρούτα 0 φόρος.
Γλυκά, επεξεργασμένα κρέατα, fast-food (πχ. ΦΠΑ 30% και ένα μεγάλο ποσοστό να πηγαίνει στο σύστημα υγείας)

Όποιος έχει bmi40 πάλι θα έχει πληρώσει τον αντίστοιχο φόρο ;)

Με ένα πακέτο την ημέρα είτε είσαι μαραθωνοδρόμος είτε όχι, αλλάζουν οι πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα?

Μπορούμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και το κράτος να επιβραβεύει όσους έχουν υγιές σωματικό βάρος.

Για τα κληρονομικά δεν υπάρχει λογική στη διάκριση.

Μιλάω για το τί μπορεί να ελέγξει ένας πολίτης ;)

Bladerunner
17/12/2020, 11:16
Μπορούμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και το κράτος να επιβραβεύει όσους έχουν υγιές σωματικό βάρος.

Επικίνδυνα μονοπάτια...

daz
17/12/2020, 11:24
Δε λέμε και τίποτα για τον κορονοιό?

BLiTzER
17/12/2020, 11:25
Δε λέμε και τίποτα για τον κορονοιό?

Αμέ. Όποιος κολλάει, να πληρώνει έξτρα φόρο επειδή δεν πρόσεχε.

DrBig
17/12/2020, 11:26
Πρότεινα φόρο και σε άλλα εκτός του τσιγάρου.
Λαχανικά-φρούτα 0 φόρος.
Γλυκά, επεξεργασμένα κρέατα, fast-food (πχ. ΦΠΑ 30% και ένα μεγάλο ποσοστό να πηγαίνει στο σύστημα υγείας)

Όποιος έχει bmi40 πάλι θα έχει πληρώσει τον αντίστοιχο φόρο ;)

Με ένα πακέτο την ημέρα είτε είσαι μαραθωνοδρόμος είτε όχι, αλλάζουν οι πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα?

Για τα κληρονομικά δεν υπάρχει λογική στη διάκριση.

Μιλάω για το τί μπορεί να ελέγξει ένας πολίτης ;)

Δεν εχω θεμα με την φορολογηση κατα την οποια ο,τι πρεπει να παει στο συστημα υγιειας να πηγαινει κοκ.
Μια ομως καθολικη κατα καποιο τροπο αναπτυξη μιας τετοιας στατηγικης και ειναι ανεφαρμοστη και παλι θα υπαρχουν οσες "αδικιες" υπαρχουν και τωρα αλλα σε ενα ομως πολυ πιο περιπλοκο σχημα. Μπορει να βρει κανεις απειρα παραδειγματα γιατι.

Και στο κατω κατω τα οποια οικονομικα προβληματα εχει μια χωρα η και ο κοσμος ολοκληρος (και τα οποια τελικα επιρεαζουν και τα συστηματα υγειας) δεν οφειλονται ουτε σε ελλειψη πορων ουτε σε πολιτες που αρεσκονται στις καταχρησεις. Οφειλονται στη κακοδιαχειριση, την ανικανοτητα και την διαφθορα. Αν βγει λοιπον μια κυβερνηση και αρχισει το τροπαρι "δε ζεις ιδανικα αρα πληρωνε" ειναι σα να σου πεταει το μπαλακι εσενα υπονοοντας πως η ιδια ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις της.

ΥΓ οι ουσιαστικες αλλαγες ειναι παντα βαθιες. Πχ σε μια χωρα με προβλημα ανεργειας δε κανεις τιποτε δινοντας περισσοτερα χρηματα σε επιδοματα.

daz
17/12/2020, 11:28
Αμέ. Όποιος κολλάει, να πληρώνει έξτρα φόρο επειδή δεν πρόσεχε.

Ατομική ευθύνη κι έτς? :lol: