Σύνδεση

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53]

menelaos46
05/12/2021, 14:40
Περαστικά αδερφέ μου μη μασάς, η μισή Ελλάδα το έχει...

Nostradamus
05/12/2021, 15:34
Περαστικά στην σύζυγο!

AUFGEBRACHT
10/12/2021, 19:43
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Moderna προέβη σε ανακοινώσεις - οι οποίες είχαν κι απρόσμενο μοτοσυκλετιστικό ενδιαφέρον...

432845

bulmont
11/12/2021, 08:14
Για την μαλακία πάντως, δεν βλέπω να νοιάζεται καμμιά μεγαλοφαρμακευτικη, να βγαλει εμβόλιο.......

νεοσσός
29/12/2021, 15:02
Στην επίσημη εφαρμογή Covid Free GR Wallet προστέθηκε η δυνατότητα για εισαγωγή στοιχείων ταυτοπροσωπίας, ώστε να μη χρειάζεται να δείχνουμε και κινητό και ταυτότητα κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Πολύ βολικό.

https://www.youtube.com/watch?v=P-2dhNUzdAc
(https://www.youtube.com/watch?v=P-2dhNUzdAc)

viper1
29/12/2021, 15:17
Για την μαλακία πάντως, δεν βλέπω να νοιάζεται καμμιά μεγαλοφαρμακευτικη, να βγαλει εμβόλιο.......

Αυτή είναι crowd control . Δεν το πειράζουν

DoctoR_k6
29/12/2021, 17:01
Στην επίσημη εφαρμογή Covid Free GR Wallet προστέθηκε η δυνατότητα για εισαγωγή στοιχείων ταυτοπροσωπίας, ώστε να μη χρειάζεται να δείχνουμε και κινητό και ταυτότητα κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Πολύ βολικό.

https://www.youtube.com/watch?v=P-2dhNUzdAc
(https://www.youtube.com/watch?v=P-2dhNUzdAc)

Σωστο.
Κ σε οσους δεν το εμφανιζει να κανουν ενημερωση την εφαρμογη.

gior-gos
29/12/2021, 17:07
Σκανάρω την ταυτοπροσωπία και μου βγάζει "Σφάλμα μορφοποίησης". Απ ό,τι διάβασα στα σχόλια έχουν κι άλλοι αυτό ή άλλα προβλήματα πχ δεν βρίσκει την φωτογραφία τους ή φορτώνει λάθος φωτογραφίες. Θέλει δουλίτσα ακόμα η εφαρμογή.

patsavour
29/12/2021, 18:31
Κάντο με κωδικούς taxisnet και σου βγάζει αυτόματα την φωτογραφία που έχεις στην αστυνομική ταυτότητα.

νεοσσός
29/12/2021, 18:39
Έχει δίκιο ο αποπάνος. Η εφαρμογή έχει ακόμα ασυμβατότητες και δυσλειτουργίες. Σε πολλούς δουλεύει καλά, σε άλλους όχι. Χρειάζεται λίγη υπομονή να βγει αναβάθμιση ή να διορθωθούν τα προβλήματα με τους server. Δεν έχει νόημα να το ψάξει κάποιος πολύ στην παρούσα φάση, αν δει και δεν του δουλεύει μετά από μερικές προσπάθειες, ιδίως σε ώρες μη αιχμής.

gior-gos
29/12/2021, 19:09
Κάντο με κωδικούς taxisnet και σου βγάζει αυτόματα την φωτογραφία που έχεις στην αστυνομική ταυτότητα.

Το έκανα και με κωδικούς ταξισνετ και με κωδικούς εθνικής και την φώτο την φορτώνει μια χαρά αλλά όταν σκανάρω την ταυτοπροσωπία μου βγάζει "Σφάλμα μορφοποίησης".

spyrval
29/12/2021, 20:19
Κι εμένα δε βρίσκει φωτο να ανεβάσει. Σκέφτηκα μήπως με είδε και τρόμαξε αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

karellen
29/12/2021, 20:32
Θέλει και πιστοποιημένο νούμερο κινητού τηλεφώνου.

OldMan
30/12/2021, 11:11
Μηπως θελει και καμια παστουλα..??:blush:
(clopyright Αστεριξ Μονομαχος)

THEOD
30/12/2021, 11:31
Θέλει και πιστοποιημένο νούμερο κινητού τηλεφώνου.

Η πιστοποίηση του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας έτσι κι αλλιώς είναι προαπαιτούμενη προυπόθεση για να λειτουργήσουν οι ταυτοπροσωπίες για αρκετές ψηφιακές υπηρεσίες (Δηλώσεις ν105, εξουσιοδοτήσεις κλπ). Και όσο περνάει ο καιρός θα διευρύνονται... Οπότε κάντε την :beer:

BLiTzER
30/12/2021, 11:37
Η πιστοποίηση του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας έτσι κι αλλιώς είναι προαπαιτούμενη προυπόθεση για να λειτουργήσουν οι ταυτοπροσωπίες για αρκετές ψηφιακές υπηρεσίες (Δηλώσεις ν105, εξουσιοδοτήσεις κλπ). Και όσο περνάει ο καιρός θα διευρύνονται... Οπότε κάντε την :beer:

Το ότι πρέπει να έχεις e-banking, βέβαια, για να κάνεις μια εξουσιοδότηση ηλεκτρονικά, μόνο στην Ελλαδάρα.

patsavour
30/12/2021, 11:40
Δεν χρειάζεται e banking,αρκεί η πιστοποίηση,εξακρίβωση των στοιχείων σου,μέσω taxisnet.Φανταζομαι ότι έχεις ΑΦΜ και κωδικούς taxisnet,αλλοίωσε πως κάνεις φορολογική δήλωση κάθε χρόνο;.

THEOD
30/12/2021, 11:55
Δεν χρειάζεται e banking,αρκεί η πιστοποίηση,εξακρίβωση των στοιχείων σου,μέσω taxisnet.Φανταζομαι ότι έχεις ΑΦΜ και κωδικούς taxisnet,αλλοίωσε πως κάνεις φορολογική δήλωση κάθε χρόνο;.

:a013::a013::a013:

BLiTzER
30/12/2021, 12:03

Προσπάθησα πρόσφατα να κάνω για τη μητέρα μου, και απαιτούσε σύνδεση με e-banking. Σε κάθε περίπτωση, ούτε πιστοποίηση θα έπρεπε να χρειάζεται, εφόσον συνδέεσαι με τον λογαριασμό του taxis.

Αλλά τι συζητάμε τώρα; Εδώ αλλάζεις όνομα και ταυτότητα και δεν ενημερώνεται καμία δημόσια υπηρεσία από την Ασφάλεια. Μπορείς να κρατήσεις τα παλιά σου στοιχεία για μήνες και κανείς δε δίνει δεκάρα.

THEOD
30/12/2021, 12:05
Δεν είναι απαραίτητο να γίνει μέσω e-banking.
Μπορεί να γίνει μέσω του taxis.
Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε όταν το είχα κάνει εγώ...
Η τηλεφωνική πιστοποίηση είναι μια επιπλέον βαθμίδα ασφαλείας και κατά την γνώμη μου καλά κάνει και υπάρχει - τουλάχιστον για τις σημαντικές ενέργειες...Και απ'ότι φαίνεται το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί στα πάντα...

Αααα και κάνεις λάθος... Αν αλλάξεις ταυτότητα σε 1 εβδομάδα το ΤΑΧΙΣ έχει ενημερωθεί αυτόματα :a014:

BLiTzER
30/12/2021, 12:08
Δεν είναι απαραίτητο να γίνει μέσω e-banking.
Μπορεί να γίνει μέσω του taxis.
Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε όταν το είχα κάνει εγώ...
Η τηλεφωνική πιστοποίηση είναι μια επιπλέον βαθμίδα ασφαλείας και κατά την γνώμη μου καλά κάνει και υπάρχει - τουλάχιστον για τις σημαντικές ενέργειες...

Σαφώς καλά κάνει και υπάρχει, και σαφώς έχουν γίνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η προσέγγιση είναι κακή σε πολλά σημεία, και το ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ενημερώνονται αυτόματα είναι τουλάχιστον τραγικό.

THEOD
30/12/2021, 12:18
Σαφώς καλά κάνει και υπάρχει, και σαφώς έχουν γίνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η προσέγγιση είναι κακή σε πολλά σημεία, και το ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ενημερώνονται αυτόματα είναι τουλάχιστον τραγικό.

Στο ξαναγράφω... Αν αλλάξεις ταυτότητα σε 1 εβδομάδα περίπου το ΤΑΧΙΣ θα ενημερωθεί αυτόματα...

Και με ενημερωμένο το taxis οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες (που πλέον τραβάνε αυτόματα τα στοιχεία από αυτό) αλλά και οι τράπεζες (προς το παρόν όχι αυτόματα ) επίσης ενημερώνονται αυτόματα...
Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια αλλά η αλήθεια είναι ότι η ψηφιοποίηση του δημοσίου έχει κάνει άλματα το τελευταία χρόνια (Πιερρακάκης ? :beer:) :wave2:

patsavour
30/12/2021, 12:41
Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο καλό των μνημονίων,διότι η ψηφιοποίηση του δημοσίου ήταν μια από τις ισχυρές ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,εκσυγχρονισμού,που αξίωσαν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ.Ουδεν κακόν αμιγές καλού.

BLiTzER
30/12/2021, 12:42
Στο ξαναγράφω... Αν αλλάξεις ταυτότητα σε 1 εβδομάδα περίπου το ΤΑΧΙΣ θα ενημερωθεί αυτόματα...

Και με ενημερωμένο το taxis οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες (που πλέον τραβάνε αυτόματα τα στοιχεία από αυτό) αλλά και οι τράπεζες (προς το παρόν όχι αυτόματα ) επίσης ενημερώνονται αυτόματα...
Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια αλλά η αλήθεια είναι ότι η ψηφιοποίηση του δημοσίου έχει κάνει άλματα το τελευταία χρόνια (Πιερρακάκης ? :beer:) :wave2:

Αυτά τα γνωρίζεις ή τα έχεις διαβάσει κάπου; Γιατί εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία. Άλλαξα ταυτότητα πρόσφατα. Φυσικά καμία αλλαγή δεν έγινε πουθενά αυτόματα. Για να ενημερωθούν τα στοιχεία μου χρειάστηκε να επισκεφθώ τη ΔΟΥ, μετά από 3 εβδομάδες που είχαν διαθέσιμο ραντεβού (από το να ξύνουν τα παπάρια τους και να τρώνε τυρόπιτες στο κυλικείο), και μετά αιτήθηκα τις ενημερώσεις σε ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, τράπεζες και οπουδήποτε αλλού χρειαζόταν. Ευτυχώς 1-2 από αυτές έγιναν ηλεκτρονικά, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες έκλεισα ραντεβού και πήγα εκεί.

Εξαιρετικό είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ είχα αλλάξει τα στοιχεία μου σε ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες, όταν προσπάθησα να κλείσω ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου, στο emvolio.gov.gr έδειχνε τα παλιά μου στοιχεία. Δε συνεργάζονται ούτε καν οι υπηρεσίες του gov.gr μεταξύ τους, τραβάνε ούτε εγώ ξέρω από πόσες διαφορετικές βάσεις δεδομένων. Γενικά, όπως έγραψα, σωστή πρόθεση, κακή εκτέλεση.

THEOD
30/12/2021, 12:56
Αυτά τα γνωρίζεις ή τα έχεις διαβάσει κάπου; Γιατί εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία. Άλλαξα ταυτότητα πρόσφατα. Φυσικά καμία αλλαγή δεν έγινε πουθενά αυτόματα. Για να ενημερωθούν τα στοιχεία μου χρειάστηκε να επισκεφθώ τη ΔΟΥ, μετά από 3 εβδομάδες που είχαν διαθέσιμο ραντεβού (από το να ξύνουν τα παπάρια τους και να τρώνε τυρόπιτες στο κυλικείο), και μετά αιτήθηκα τις ενημερώσεις σε ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, τράπεζες και οπουδήποτε αλλού χρειαζόταν. Ευτυχώς 1-2 από αυτές έγιναν ηλεκτρονικά, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες έκλεισα ραντεβού και πήγα εκεί.

Εξαιρετικό είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ είχα αλλάξει τα στοιχεία μου σε ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες, όταν προσπάθησα να κλείσω ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου, στο emvolio.gov.gr έδειχνε τα παλιά μου στοιχεία. Δε συνεργάζονται ούτε καν οι υπηρεσίες του gov.gr μεταξύ τους, τραβάνε ούτε εγώ ξέρω από πόσες διαφορετικές βάσεις δεδομένων. Γενικά, όπως έγραψα, σωστή πρόθεση, κακή εκτέλεση.

Δεν ξέρω το πρόσφατα που γράφεις πόσο πρόσφατο είναι...
Το καλοκαίρι χρειάστηκε και εγώ και η γυναίκα μου να αλλάξουμε ταυτότητες.
Μου είπαν στην ασφάλεια ότι σε 7-15 ημέρες μετά θα ενημερωθεί αυτόματα η ΔΟΥ.
Δεν τους πίστεψα και έστειλα ηλεκτρονικά ερώτημα στο taxis
Μου επιβεβαίωσαν τα ίδια...
Όντως σε εβδομάδα το taxis είχε ενημερωθεί χωρίς καμία δική μου ενέργεια...
Με το ΤΑΧΙΣ ενημερωμένο ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά (όχι όλα αυτόματα όμως) τα υπόλοιπα.
Και φυσικά και η Εργάνη μέσω της οποίας δουλεύει ο εμβολιασμός - και ας είχα κάνει την 1η δόση με την παλιά ταυτότητα...
Οι Τράπεζες ΔΕΝ δέχονται ακόμα την πιστοποίηση της αλλαγής ταυτότητας μέσω του taxis και έτσι αναγκάστηκα να πάω αυτοπροσώπως και ήταν η μόνη περίπτωση που χρειάστηκε να γίνει κάτι τέτοιο. Κι αυτό γιατί η διαδικασία αλλαγής ταυτότητας είναι από τις ελάχιστες που ακόμα δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά για νομικούς λόγους (παίζονται χρήματα εκεί...). Κι αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα απ' ότι μου είπαν στην τράπεζα...(μπορεί και να έχει γίνει ήδη) :wave2:

basilis_k6
30/12/2021, 12:57

εγω άλλαξα ταυτότητα και δεν το είπα σε κανεναν. αμα θέλουν ας την ενημερώσουν. ζμπουτζαμ γενικα. νομιζω το taxis την ειδε. οι άλλοι δεν με νοιάζουν.

BLiTzER
30/12/2021, 13:07
Μου είπαν στην ασφάλεια ότι σε 7-15 ημέρες μετά θα ενημερωθεί αυτόματα η ΔΟΥ.
Δεν τους πίστεψα και έστειλα ερώτημα στο taxis
Μου επιβεβαίωσαν τα ίδια...
Όντως σε εβδομάδα το taxis είχε ενημερωθεί χωρίς καμία δική μου ενέργεια...
Με το ΤΑΧΙΣ ενημερωμένο ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά (όχι όλα αυτόματα όμως) τα υπόλοιπα.
Οι Τράπεζες ΔΕΝ δέχονται ακόμα την πιστοποίηση της αλλαγής ταυτότητας μέσω του taxis και έτσι αναγκάστηκα να πάω αυτοπροσώπως και ήταν η μόνη περίπτωση που χρειάστηκε να γίνει κάτι τέτοιο γιατί η διαδικασία αλλαγής ταυτότητας είναι από τις ελάχιστες που ακόμα δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά για νομικούς λόγους (παίζονται χρήματα εκεί...). Αυτό θα αλλάξει σύντομα απ' ότι μου είπαν όμως... :wave2:

Τον Αύγουστο. Και μένα έτσι μου είπαν στην Ασφάλεια, αλλά δεν έγινε ποτέ. Τρεις εβδομάδες μετά έβλεπα ακόμα τα παλιά στοιχεία μου στο taxis και αναγκάστηκα να πάω. Τι να πω, ίσως δουλεύει κατά περίπτωση. :lol: ΕΦΚΑ έστειλα email και μου έστειλαν απάντηση επιβεβαίωσης του ραντεβού. Όταν πήγα εκεί, με ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να γίνει και εξ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαν να μου το γράψουν στο email. Ίσως χρειάζονταν κάποιο έξτρα επίδομα για να μπουν σε τέτοιο κόπο. ΟΑΕΔ έγιναν όλα μέσω τηλεκλήσης, σούπερ. Ληξιαρχείο απαιτούσε φυσική παρουσία, πάλι με ραντεβού μετά από εβδομάδες. Γενικά κάνουν τη ζωή μας δύσκολη χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Και ευχαριστημένοι είμαστε δηλαδή, αφού τα πράγματα ήταν τρισχειρότερα μόλις πέρσι διότι Τρίτος Κόσμος. Τις τράπεζες δεν τις μετράω, αφού δεν είναι Δημόσιο, αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ποιο το νόημα της διασύνδεσης με taxis αν το 80% των στοιχείων (όλα τα σημαντικά δηλαδή) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Αυτά. :D

basilis_k6
30/12/2021, 13:17
Τον Αύγουστο. Και μένα έτσι μου είπαν στην Ασφάλεια, αλλά δεν έγινε ποτέ. Τρεις εβδομάδες μετά έβλεπα ακόμα τα παλιά στοιχεία μου στο taxis και αναγκάστηκα να πάω. Τι να πω, ίσως δουλεύει κατά περίπτωση. :lol: ΕΦΚΑ έστειλα email και μου έστειλαν απάντηση επιβεβαίωσης του ραντεβού. Όταν πήγα εκεί, με ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να γίνει και εξ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαν να μου το γράψουν στο email. Ίσως χρειάζονταν κάποιο έξτρα επίδομα για να μπουν σε τέτοιο κόπο. ΟΑΕΔ έγιναν όλα μέσω τηλεκλήσης, σούπερ. Ληξιαρχείο απαιτούσε φυσική παρουσία, πάλι με ραντεβού μετά από εβδομάδες. Γενικά κάνουν τη ζωή μας δύσκολη χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Και ευχαριστημένοι είμαστε δηλαδή, αφού τα πράγματα ήταν τρισχειρότερα μόλις πέρσι διότι Τρίτος Κόσμος. Τις τράπεζες δεν τις μετράω, αφού δεν είναι Δημόσιο, αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ποιο το νόημα της διασύνδεσης με taxis αν το 80% των στοιχείων (όλα τα σημαντικά δηλαδή) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Αυτά. :D

στη χωρα που με τον αμκα το ικα δεν σε βρισκει στα κιτάπια του και σου ζητάει το αμα εσυ θες διασύνδεση. :lol:

THEOD
30/12/2021, 13:17
Να ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ασφάλεια να μην ενημερώσει την ΔΟΥ… Τώρα αν κάποιος υπάλληλος της ΔΟΥ τον έπαιζε και με τα 2 χέρια αυτό είναι άλλη ιστορία – Ελληνικό Δημόσιο βλέπεις… :D
Πάντως πλέον με ενημερωμένο το ΤΑΧΙΣ δεν χρειάζεται να πας σε καμία δημόσια υπηρεσία για αλλαγή στοιχείων. Απλά ακόμα δεν γίνεται αυτόματα παντού και πρέπει να κάνεις εσύ ηλεκτρονικά την ενημέρωση. Σύντομα θα λυθεί κι αυτό… :wave2:

DoctoR_k6
30/12/2021, 13:36
Αλλαγη ταυτοτητας στις 1/12 κ στις 3/12 μηνυμα στο ΤAXIS που μου επιβεβαιωσε την αλλαγη των στοιχειων μου. :eek:
Σοκ σε 2 μερες...Ενημερωμενο το TAXIS.

thunder ace
30/12/2021, 13:55
Τα έχουν πει οι προφήτες αυτά.
Πράματα και θαματα

PaNick67
30/12/2021, 13:58
Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο καλό των μνημονίων,διότι η ψηφιοποίηση του δημοσίου ήταν μια από τις ισχυρές ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,εκσυγχρονισμού,που αξίωσαν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ.Ουδεν κακόν αμιγές καλού.

Μεγαλυτερη μουφα απο αυτο δεν ξερω ποια ειναι..
Δεν εχω ιδεα τι ζητησαν οι Γερμανοι αλλα ας ειναι καλα ο Πιερρακακης και ο πρωην υφυπουργος του που δουλευε στην Google παλιοτερα και τα εφτιαξαν ολα αυτα εξαιτιας της πανδημιας. Το μονο καλο σε αυτη την ιστορια που ζουμε. Το gov.gr πριν δυο χρονια σχεδον δεν ειχε τιποτα μεσα.

doctor_john
30/12/2021, 15:47
Tρελή μούφα! Τάχα μου ψηφιοποίηση με σοβαρά θέματα έτσι ώστε να έχουμε ανάγκη μέρος των εργασιών
που μπορεί να αναλάβει το δημόσιο να περνάνε σε εργολάβους έργων κ.λπ.

Βλέπουν πως δεν αντιδρά κανείς, εφαρμόζουν εικονικά το "σωστό", το "εκσυγχρονισμένο", για το "καλό του λαού"
και μιας και πέφτουν φράγκα, θεμελιώνουν καλύτερα τις ρουτίνες που τους επιτρέπουν να δίνουν δουλειές σε ιδιώτες.

patsavour
30/12/2021, 15:58
Μεγαλυτερη μουφα απο αυτο δεν ξερω ποια ειναι..
Δεν εχω ιδεα τι ζητησαν οι Γερμανοι αλλα ας ειναι καλα ο Πιερρακακης και ο πρωην υφυπουργος του που δουλευε στην Google παλιοτερα και τα εφτιαξαν ολα αυτα εξαιτιας της πανδημιας. Το μονο καλο σε αυτη την ιστορια που ζουμε. Το gov.gr πριν δυο χρονια σχεδον δεν ειχε τιποτα μεσα.
Δεν είναι μουφα,απλώς ο πιερρακακης(το ποιο πετυχημένο στέλεχος της παρούσας κυβέρνησης) το υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς,οι προηγούμενοι λόγω πολιτικών αγκυλώσεων για ευνόητους λόγους προσπαθούσαν να το καθυστερήσουν.

patsavour
30/12/2021, 16:08
Tρελή μούφα! Τάχα μου ψηφιοποίηση με σοβαρά θέματα έτσι ώστε να έχουμε ανάγκη μέρος των εργασιών
που μπορεί να αναλάβει το δημόσιο να περνάνε σε εργολάβους έργων κ.λπ.

Βλέπουν πως δεν αντιδρά κανείς, εφαρμόζουν εικονικά το "σωστό", το "εκσυγχρονισμένο", για το "καλό του λαού"
και μιας και πέφτουν φράγκα, θεμελιώνουν καλύτερα τις ρουτίνες που τους επιτρέπουν να δίνουν δουλειές σε ιδιώτες.

Αν το δημόσιο είναι ανίκανο,ας τα πάρει ο ιδιώτης.Εμενα σαν καταναλωτή και πολίτη αυτής της χώρας που δούλεψα 40 χρόνια στον σκληρό και αναλγητo ιδιωτικό τομέα με ενδιαφέρει να κάνω γρήγορα και αποτελεσματικά την δουλειά μου.Ας βρει τρόπο το κράτος να κάνει το δημόσιο να δουλέψει αποτελεσματικά με όποιον τρόπο νομίσει καλύτερα.Ουτως η άλλως σύμφωνα με όλες τις μελέτες το μέσο δημόσιο πληρώνεται 40% καλύτερα από τον μέσο ιδιωτικό τομέα,με το 25% της αποδοτικότητας αυτού.

Parking
30/12/2021, 16:41

Τα μνημόνια δεν έκαναν ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ
Κάθε άλλο θα έλεγα
διότι δεν έγινε για να βοηθήσουν εσένα αλλά για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους
και τους τόκους
Αν δεις το διάγραμμα του εξωτερικού χρέους που έχει βγάλει η τρόικα
θα δεις έχει πορεία παρόμια με το κ...βλι του Ρόκο
Η μόνη περίοδος που οριζοντιώνεται είναι τα 4 χρόνια του Τσακαλώτου.

Το που είμαστε τώρα πιο καλά να το ξεχάσουμε!

karateo
30/12/2021, 16:53
Τα μνημόνια δεν έκαναν ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ
Κάθε άλλο θα έλεγα
διότι δεν έγινε για να βοηθήσουν εσένα αλλά για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους
και τους τόκους
Αν δεις το διάγραμμα του εξωτερικού χρέους που έχει βγάλει η τρόικα
θα δεις έχει πορεία παρόμια με το κ...βλι του Ρόκο
Η μόνη περίοδος που οριζοντιώνεται είναι τα 4 χρόνια του Τσακαλώτου.

Το που είμαστε τώρα πιο καλά να το ξεχάσουμε!

για να γίνει αυτό πρέπει το δημόσιο να βγάλει λεφτά
δεν απαντάω στα υπόλοιπα απλά το αφήνω να αιωρείται :p

billyka
30/12/2021, 17:52
στη χωρα που με τον αμκα το ικα δεν σε βρισκει στα κιτάπια του και σου ζητάει το αμα εσυ θες διασύνδεση. :lol:

Και οταν ητανε να βγει ο ΑΜΚΑ λεγανε οτι με εναν μονο αριθμο και δεν θα χρειαζεται κανενα αλλο χαρτι και μπλα μπλα μπλα και απλα μας ζητανε ενα επιπλεον χαρτι απο τα υπολοιπα που ζητουσαν

νεοσσός
30/12/2021, 18:34
...Αλλά τι συζητάμε τώρα; Εδώ αλλάζεις όνομα και ταυτότητα και δεν ενημερώνεται καμία δημόσια υπηρεσία από την Ασφάλεια. Μπορείς να κρατήσεις τα παλιά σου στοιχεία για μήνες και κανείς δε δίνει δεκάρα.

...
Αααα και κάνεις λάθος... Αν αλλάξεις ταυτότητα σε 1 εβδομάδα το ΤΑΧΙΣ έχει ενημερωθεί αυτόματα :a014:

...

Αυτά τα γνωρίζεις ή τα έχεις διαβάσει κάπου; Γιατί εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία. Άλλαξα ταυτότητα πρόσφατα.

εγω άλλαξα ταυτότητα και δεν το είπα σε κανεναν. αμα θέλουν ας την ενημερώσουν. ζμπουτζαμ γενικα. νομιζω το taxis την ειδε. οι άλλοι δεν με νοιάζουν.

Αλλαγη ταυτοτητας στις 1/12 κ στις 3/12 μηνυμα στο ΤAXIS που μου επιβεβαιωσε την αλλαγη των στοιχειων μου. https://www.moto.gr/forums/images/motogr/smilies/eek2.gif
Σοκ σε 2 μερες...Ενημερωμενο το TAXIS.
Χάνω κάτι; Είναι κάποια μόδα και αλλάζετε όλοι ταυτότητες; :p

Parking
30/12/2021, 18:34
για να γίνει αυτό πρέπει το δημόσιο να βγάλει λεφτά
δεν απαντάω στα υπόλοιπα απλά το αφήνω να αιωρείται :p

κάτι δεν έχεις καταλάβει νομίζω....

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1809408/pote-apoplironoume-dnt-kai-doseis-a-mnimoniou

karellen
30/12/2021, 18:47
Χάνω κάτι; Είναι κάποια μόδα και αλλάζετε όλοι ταυτότητες; :p
Διακοπές στα εξωτερικά γαρ.

BLiTzER
30/12/2021, 18:55
Διακοπές στα εξωτερικά γαρ.

Για μένα ήταν άλλος ο λόγος. Είχα νέα ταυτότητα, αλλά άλλαξα και άλλα στοιχεία (εξ ου και το Ληξιαρχείο).

THEOD
30/12/2021, 21:13
Είχα νέα ταυτότητα, αλλά άλλαξα και άλλα στοιχεία (εξ ου και το Ληξιαρχείο).

Αλλαγή φύλου ? ? ? :lol::roflmao::p

BLiTzER
30/12/2021, 21:16
Προσωπικά δεδομένα. Αυτό αφορά μόνο εμένα και το αγόρι μου.

bulmont
30/12/2021, 21:32
Προσωπικά δεδομένα. Αυτό αφορά μόνο εμένα και το αγόρι μου.

Μαρτυριαρη.............σου 'πα να μην το πεις πουθενά!!!

doctor_john
30/12/2021, 21:34
Αν το δημόσιο είναι ανίκανο,ας τα πάρει ο ιδιώτης.Εμενα σαν καταναλωτή και πολίτη αυτής της χώρας που δούλεψα 40 χρόνια στον σκληρό και αναλγητo ιδιωτικό τομέα με ενδιαφέρει να κάνω γρήγορα και αποτελεσματικά την δουλειά μου.Ας βρει τρόπο το κράτος να κάνει το δημόσιο να δουλέψει αποτελεσματικά με όποιον τρόπο νομίσει καλύτερα.Ουτως η άλλως σύμφωνα με όλες τις μελέτες το μέσο δημόσιο πληρώνεται 40% καλύτερα από τον μέσο ιδιωτικό τομέα,με το 25% της αποδοτικότητας αυτού.

Πάνο γράφω ότι δημιουργούν ακολουθίες ενεργειών με σκοπό να καταστέλλουν το δημόσιο και έτσι να δίνουν εργολαβίες σε "ιδιωτικές υπηρεσίες"
έργων που μπορεί να καλύψει το δημόσιο. Και δεν διαμαρτύρεται κανείς..

Το ότι εμείς δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα που είναι πιο σκληρά τι ρόλο παίζει;

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να κάνεις την δουλειά σου όπως σε όλες τις χώρες, να μην σου χρεώνουν "ιδιωτικά" ΕΠΙΠΛΕΟΝ την εργασία αυτή
και να μην ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ με αφορμή την πληρωμή του ιδιώτη που ζητάει 5 του δίνω 10 κρατάει 6 και μου δίνει 4..

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πάρεις την σύνταξή σου ΌΠΩΣ ΟΛΟΙ στην ευρώπη και να κάνεις τα χόμπι σου με το εφάπαξ που έχεις πληρώσει και δικαιούσαι.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να έχεις δημόσια υγεία και ιδρύματα και όχι να σε κλέβει ο κάθε ένας με ιδιωτική κλινική, που προφανώς
θα είχε καλύτερες τιμές αν το κράτος δεν τον έκλεβε πρώτο με κάθε δυνατό τρόπο..

Το να εναντιώνεσαι απέναντι στο "δημόσιο" των βλαχαδερών που θυμάσαι στα 80ς και στο σημερινό δυσλειτουργικό σύστημα γιατί "εμείς στον ιδιωτικό τομέα.."

τι νόημα έχει; τιμή σου και καμάρι σου, οκ.

Το δημόσιο σου ανήκει, σε συμφέρει να λειτουργεί καλά, πληρώνεις τις υπηρεσίες του στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Δημιουργεί - συντηρεί κάποιες μισθολογικές σταθερές και στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν.

Ο ιδιώτης αποκλειστικός εργολάβος του δημοσίου τι δημιουργεί; σε τι προσβλέπει; ποιο το κέρδος της κοινωνίας από τον ρόλο του;

Shinigami Ryuk
30/12/2021, 23:50
Ο ιδιώτης αποκλειστικός εργολάβος του δημοσίου τι δημιουργεί; σε τι προσβλέπει; ποιο το κέρδος της κοινωνίας από τον ρόλο του;

Η αναπτυξη ειναι η απαντηση που ψαχνεις.

Κουραγιο που το χεις και συ ρε Δοκτορα...

patsavour
30/12/2021, 23:58
Πάνο γράφω ότι δημιουργούν ακολουθίες ενεργειών με σκοπό να καταστέλλουν το δημόσιο και έτσι να δίνουν εργολαβίες σε "ιδιωτικές υπηρεσίες"
έργων που μπορεί να καλύψει το δημόσιο. Και δεν διαμαρτύρεται κανείς..

Το ότι εμείς δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα που είναι πιο σκληρά τι ρόλο παίζει;

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να κάνεις την δουλειά σου όπως σε όλες τις χώρες, να μην σου χρεώνουν "ιδιωτικά" ΕΠΙΠΛΕΟΝ την εργασία αυτή
και να μην ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ με αφορμή την πληρωμή του ιδιώτη που ζητάει 5 του δίνω 10 κρατάει 6 και μου δίνει 4..

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πάρεις την σύνταξή σου ΌΠΩΣ ΟΛΟΙ στην ευρώπη και να κάνεις τα χόμπι σου με το εφάπαξ που έχεις πληρώσει και δικαιούσαι.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να έχεις δημόσια υγεία και ιδρύματα και όχι να σε κλέβει ο κάθε ένας με ιδιωτική κλινική, που προφανώς
θα είχε καλύτερες τιμές αν το κράτος δεν τον έκλεβε πρώτο με κάθε δυνατό τρόπο..

Το να εναντιώνεσαι απέναντι στο "δημόσιο" των βλαχαδερών που θυμάσαι στα 80ς και στο σημερινό δυσλειτουργικό σύστημα γιατί "εμείς στον ιδιωτικό τομέα.."

τι νόημα έχει; τιμή σου και καμάρι σου, οκ.

Το δημόσιο σου ανήκει, σε συμφέρει να λειτουργεί καλά, πληρώνεις τις υπηρεσίες του στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Δημιουργεί - συντηρεί κάποιες μισθολογικές σταθερές και στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις,που θέλει πολλές σελίδες.Εν ολίγοις αν το κράτος ΔΕΝ μπορεί η ΔΕΝ θέλει να κάνει παραγωγικό το ΔΗΜΟΣΙΟ ας το καταργήσει .Δεν το κάνει όμως,διότι από κει αντλούν όλες οι κυβερνήσεις,αριστερες-λεμε τωρα- και δεξιές,την εκλογική τους πελατεία,και χαϊδεύουν αυτιά.Βεβαια σιγά σιγά η τεχνολογία τελειώνει αυτά τα νοσηρα και εκτός σύγχρονης εποχής φαινόμενα,και ευελπιστούμε να δούμε ένα καλύτερο με ιδιωτικούς (στην παραγωγικότητα) όρους δημόσιο.Απολυτως βέβαια δεν μπορεί να καταργηθεί διότι είναι σαν κάποιος να καταργεί τον εαυτό του,πράγμα οξύμωρο.Ας ελαχιστοποιηθεί τουλάχιστον και αυτό που θα μείνει να δουλέψει με αυστηρά,τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

doctoras
31/12/2021, 08:59
τι να ελαχιστοποιηθεί ρε μαστορα?
υγεία,παιδεία δύο τεράστιοι τομείς, κοινωνικά αγαθά και έννοιες που πρέπει να παρέχονται χωρίς κερδοφόρες τεχνοκρατικές αηδίες δωρεάν(διαχειρίζοντας πόρους & φόρους των πολιτών). Τα έχουν βάλει στο μπλέντερ γιατί τα θεωρούν μη κερδοφόρα..αυτοί που λένε την υγειά μας να έχουμε...κλίνοντας το ματι στους ιδιωτικούς κλινικάρχες, ιεκ μιεκ κολέγια ιδιωτική πρωτοβάθμια κλπ άλλα.

την ίδια ώρα επιλέγουν να πετάξουν κρατικό χρήμα δηλαδή τα λεφτά των πολιτών φορολογούμενων σε οπλικά συστήματα φυσικά με όλες τις μίζες του, καλοπιάνοντας τους συντηρητικούς οτι αν δεν είμαστε προστατευμένοι (ξεπλένοντας όποιο μονοπώλιο όπλων δύσης και ανατολής) θα έρθει "ο μπαμπούλας" να μας φάει....

την ίδια ώρα πετάνε σπαταλάνε κρατικό χρήμα απο διαφυγόντα έσοδα απο την παραγόμενη ενέργεια προς υλοποίηση καπιταλιστικών προγραμμάτων κλιματικής αλλαγής, η οποία καπιταλιστική βιομηχανική ανάπτυξη δημιούργησε την κλιματική αλλαγή και μέχρι πριν 5 χρόνια σφύριζε αδιάφορα...

την ίδια ώρα που για τις κλιματικές αλλαγές που μας είπαν, ενώ θα έπρεπε να ενισχυθεί το κομμάτι της δασοπροστασίας στον προυπολογισμό του '22 δεν περιλαβάνεται ανάπτυξη περισσότερων μονάδων ανθρώπων, οχημάτων, υποδομών των δασοφυλάκων δασοπυροσβεστών & πυροσβεστων

Την ίδια ώρα που θα συνεχίσουν να πεθαίνουν πολίτες απο ανεπάρκεια ΜΕΘ με τα διαθέσιμα κρεββάτια (και προσωπικό) χειμώνα-καλοκαίρι στα 600

billyka
31/12/2021, 16:46
Ντοκτορες μου :beer::a23:

stefanos
31/12/2021, 19:12
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις,που θέλει πολλές σελίδες.Εν ολίγοις αν το κράτος ΔΕΝ μπορεί η ΔΕΝ θέλει να κάνει παραγωγικό το ΔΗΜΟΣΙΟ ας το καταργήσει .Δεν το κάνει όμως,διότι από κει αντλούν όλες οι κυβερνήσεις,αριστερες-λεμε τωρα- και δεξιές,την εκλογική τους πελατεία,και χαϊδεύουν αυτιά.Βεβαια σιγά σιγά η τεχνολογία τελειώνει αυτά τα νοσηρα και εκτός σύγχρονης εποχής φαινόμενα,και ευελπιστούμε να δούμε ένα καλύτερο με ιδιωτικούς (στην παραγωγικότητα) όρους δημόσιο.Απολυτως βέβαια δεν μπορεί να καταργηθεί διότι είναι σαν κάποιος να καταργεί τον εαυτό του,πράγμα οξύμωρο.Ας ελαχιστοποιηθεί τουλάχιστον και αυτό που θα μείνει να δουλέψει με αυστηρά,τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις τίποτα τέτοιο γιατί δεν υπάρχει και πουθενά.
Κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει ποτέ τα ποσά που χρειάζονται για την δημιουργία Δημόσιων υποδομών.
Σε όλα τα καπιταλιστικά καθεστώτα οι υποδομές δημιουργούνται με Δημόσιο χρήμα και παραχωρείται σε ιδιώτες
η εκμετάλλευση.Αλλά ακόμα και η εκμετάλλευση απαιτεί τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην οποία κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ που πλέον ανήκει στο Ιταλικό Δημόσιο.
Στην Ελλάδα βέβαια ο ιδιωτικός τομέας είναι μεγαλύτερο ανέκδοτο από το δημόσιο παρόλο που θέλουμε να πιστεύουμε το
αντίθετο και γι αυτό είμαστε και στα χάλια αυτά σαν οικονομία.
Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η έλλειψη Δημόσιων επενδύσεων.

AristidisZ
31/12/2021, 20:26
Στην Ελλάδα βέβαια ο ιδιωτικός τομέας είναι μεγαλύτερο ανέκδοτο από το δημόσιο παρόλο που θέλουμε να πιστεύουμε το
αντίθετο και γι αυτό είμαστε και στα χάλια αυτά σαν οικονομία.
Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η έλλειψη Δημόσιων επενδύσεων.

Αν και διαφωνώ σε πολλά πράγματα από αυτά που γράφεις, πραγματικά δε βρίσκω τρόπο να τονίσω το πόσο συμφωνώ με αυτό που λες…

Καλή χρόνια με υγεία σε όλους

kostasagk
31/12/2021, 21:07
Με 29φορους και μας πήρε τα λεφτά από το παντελόνι..τέτοια πολιτική είναι εύκολη..εδώ κόντεψε να πάρει και τις καταθέσεις το ξεχάσατε;

toyar
01/01/2022, 09:40
Σκοπος του δημοσιου δεν ειναι να ειναι κερδοφορο αλλα να παρεχει τις καλυτερες δυνατες υπηρεσιες με λελογισμενο κοστος
Αν το δημοσιο ειχε σκοπο το κερδος φως νερο τηλεφωνο σχολεια και νοσοκομεια θα ειχαν μονο οι 3 μεγαλυτερες πολεις της χωρας

cityfly
03/01/2022, 14:57
Σκοπός του δημοσίου είναι να παρέχει τις βασικές και σημαντικές υπηρεσίες ισότημα σε όλους, είτε μένουν στις 3 μεγάλες πόλεις είτε όχι.
ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται να προκύπτει και κέρδος και φυσικά, γράφτηκε σωστά ακριβώς από πάνω, δεν γίνεται να είναι η μηχανη που κόβει και σπαταλάει λεφτά.
Και μαντέψτε τι είναι, ήταν και μάλλον θα παραμείνει αν δεν αλλάξει αναγκαστικά εδώ και δεκαετίες.
Και το «σπαταλάει λεφτά» με δύο τρόπους γίνεται, είτε με «δικές μας» εργολαβίες είτε με προσλήψεις, προ μονιμότητας (πολλές δεκαετίες πίσω) δικών μας κι απολύσεων των άλλων (φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρουν για την πλατεία καυθμώνος) και μετά μονιμότητας «αγορασμένων» δικών μας ψήφων.
Μια φορά ένα μαγαζάκι με πολλές ψήφους είναι, κι έχει κι άλλα μαγαζάκια, πχ εκκλησία και ποδοσφαιρικές ομάδες.
Έτσι πορευόμαστε χρόνια τώρα

doctor_john
21/01/2022, 06:58
https://www.naftemporiki.gr/story/1823044/metra-telos-o-tzonson-katargei-tous-periorismous-stin-agglia

doctoras
21/01/2022, 07:34
https://www.naftemporiki.gr/story/1823044/metra-telos-o-tzonson-katargei-tous-periorismous-stin-agglia

Ε και?
Ειναι δεδομένο οτι αυτος ειναι πιο κατεστραμμένους απο τον δικο μας. Έχουμε ενα λογο να αισθανόμαστε καλύτεροι απο τους Αγγλοι

Panos76
21/01/2022, 07:55
Εγώ πιστεύω πως σε κάνα χρόνο και κορωνοιο να έχουμε θα ερχόμαστε στη δουλειά κανονικά.

motojojo
21/01/2022, 19:20
Πληροφοριακά μόνο, έτσι κουβέντα να γίνεται, μια τελευταία εξέλιξη στη Γερμανία (Βαυαρια συγκεκριμένα).

Σύντομα όσοι εμβολιασμένοι δεν έκαναν την 3η δόση θα θεωρουνται ανεμβολίαστοι. Από Φλεβάρη αν θυμάμαι καλά. Αναμενόμενο θα έλεγε κανείς αν δεν προχώρησε στην 3η δόση.

Επίσης όποιος έκανε J&J και πρόσφατα έκανε και την επόμενη booster δόση θεωρείται πάλι ανεμβολίαστος! Δηλ δεν παίζει ρόλο πόσο πρόσφατα έκανες το εμβόλιο αλλά πόσες δόσεις έχεις κανει συνολικά!
Σε πολλές περιοχές επίσης ισχύει πως όποιος για τους δικούς του λόγους έκανε το εμβόλιο πιο αργά, δηλ έχει τη δευτερη δόση πρόσφατη, πάλι θεωρείται ανεμβολίαστος σε σχέση με κάποιον που έληξε η δευτερη δόση και προχώρησε στην τρίτη!

Δηλαδη τι φάση; Πλέον δεν εχει σημασία αν έκανες εμβόλιο αλλά πόσες δόσεις έκανες. Ότι ναναι.

Οι ψέκες δικαιώνονται. Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι διαδηλώσεις κατά του εμβολιου είναι σχεδόν καθημερινες.

stefanos
21/01/2022, 19:34
Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι διαδηλώσεις κατά του εμβολιου είναι σχεδόν καθημερινες.

Αντίθετα προσωπικά το βλέπω απίστευτα και απερίγραπτα περίεργο λόγο για διαδήλωση.

doctor_john
21/01/2022, 19:40
Εγώ πιστεύω πως σε κάνα χρόνο και κορωνοιο να έχουμε θα ερχόμαστε στη δουλειά κανονικά.

Δεν νοιάζονται ρε Πάνο.. είχαν όλο το χρόνο να οργανώσουν οτιδήποτε και το μόνο που έκαναν πετυχημένα είναι επιχειρήσεις βιτρίνες
για προϊόντα κορωνοϊου.

Και ο ξανθούλης δεν το αποφάσισε μόνος, έχει προηγηθεί κατάθεση συγκεκριμένης μηνυτήριας επιστολής στα ατσυνομικά τμήματα μια - δυο εβδομάδες πριν.

Την συνέταξε κάποια φίρμα IC.. δεν το θυμάμαι και την κατέβαζαν από αυτήν.

Τελείωσε το προϊόν αυτό, παρακάτω στα ψυγεία τώρα, το μακράς διαρκείας "κλιματική αλλαγή" από το 1800 το παλεύουν.
Εδώ ονόμασαν το υπουργείο "κλιματικής κρίσης" χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και δεν άνοιξε μύτη..

Πληροφοριακά μόνο, έτσι κουβέντα να γίνεται, μια τελευταία εξέλιξη στη Γερμανία (Βαυαρια συγκεκριμένα).

Σύντομα όσοι εμβολιασμένοι δεν έκαναν την 3η δόση θα θεωρουνται ανεμβολίαστοι. Από Φλεβάρη αν θυμάμαι καλά. Αναμενόμενο θα έλεγε κανείς αν δεν προχώρησε στην 3η δόση.

Επίσης όποιος έκανε J&J και πρόσφατα έκανε και την επόμενη booster δόση θεωρείται πάλι ανεμβολίαστος! Δηλ δεν παίζει ρόλο πόσο πρόσφατα έκανες το εμβόλιο αλλά πόσες δόσεις έχεις κανει συνολικά!
Σε πολλές περιοχές επίσης ισχύει πως όποιος για τους δικούς του λόγους έκανε το εμβόλιο πιο αργά, δηλ έχει τη δευτερη δόση πρόσφατη, πάλι θεωρείται ανεμβολίαστος σε σχέση με κάποιον που έληξε η δευτερη δόση και προχώρησε στην τρίτη!

Δηλαδη τι φάση; Πλέον δεν εχει σημασία αν έκανες εμβόλιο αλλά πόσες δόσεις έκανες. Ότι ναναι.

Οι ψέκες δικαιώνονται. Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι διαδηλώσεις κατά του εμβολιου είναι σχεδόν καθημερινες.

Είναι προϊόν, έχουν επενδύσει, έχουν κέρδη και διαμορφώνουν επικερδείς συνθήκες για μελλοντικά προϊόντα.

AUFGEBRACHT
21/01/2022, 21:02
Ήδη στρώνουν το έδαφος για 4η δόση σε όλους... άρχισαν οι προκαταρκτικές "δηλώσεις" από κάτι "επίσημα ευρωπαϊκά χείλη"...

sam4g
21/01/2022, 22:06
Εγώ έχω ήδη παραγγείλει

433633

spyrval
22/01/2022, 07:38
Εσύ συνέχισε να ειρωνεύεσαι με αστεία πουκάμισα και θα μείνεις μια ζωή με το ίδιο nickname. Όταν όλοι θα έχουμε γίνει 5g και δε θα πιάνεις σήμα πουθενά θα παρακαλάς για δόση και θα έχουν τελειώσει...

doctoras
22/01/2022, 08:13
λέτε το skynet να είναι το εμβόλιο?? τιμαςκρυβουν??

νεοσσός
23/01/2022, 09:55
Σκανάρω την ταυτοπροσωπία και μου βγάζει "Σφάλμα μορφοποίησης". Απ ό,τι διάβασα στα σχόλια έχουν κι άλλοι αυτό ή άλλα προβλήματα πχ δεν βρίσκει την φωτογραφία τους ή φορτώνει λάθος φωτογραφίες. Θέλει δουλίτσα ακόμα η εφαρμογή.

Έχει δίκιο ο αποπάνος. Η εφαρμογή έχει ακόμα ασυμβατότητες και δυσλειτουργίες. Σε πολλούς δουλεύει καλά, σε άλλους όχι. Χρειάζεται λίγη υπομονή να βγει αναβάθμιση ή να διορθωθούν τα προβλήματα με τους server. Δεν έχει νόημα να το ψάξει κάποιος πολύ στην παρούσα φάση, αν δει και δεν του δουλεύει μετά από μερικές προσπάθειες, ιδίως σε ώρες μη αιχμής.

Το έκανα και με κωδικούς ταξισνετ και με κωδικούς εθνικής και την φώτο την φορτώνει μια χαρά αλλά όταν σκανάρω την ταυτοπροσωπία μου βγάζει "Σφάλμα μορφοποίησης".

Κι εμένα δε βρίσκει φωτο να ανεβάσει. Σκέφτηκα μήπως με είδε και τρόμαξε αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Ανέβηκε νέα έκδοση 2.2.1 του Covid Free GR Wallet στο Play Store, με διόρθωση των παραπάνω σφαλμάτων. Μπορείτε να ενημερώσετε την εφαρμογή και να ξαναδοκιμάσετε.

spyrval
23/01/2022, 12:03
Σωστός, ανέβασα και την ταυτότητα μου ενώ πριν δεν μπορούσε να ανεβάσει τη φωτογραφία.

basilis_k6
09/03/2022, 16:35
https://www.newsit.gr/kosmos/koronoios-telos-i-ypoxreotikotita-emvoliasmou-stin-aystria/3483557/

επιτελους καποιοι ξυπνησαν. εδω ακομα rapid...

Xlitos
10/03/2022, 13:00
Το να ζηταει στα δικαιολογητικα προσληψης μια εταιρεια πιστοποιητικο εμβολιασμου ειναι νομιμο?Καλα τι ρωταω τωρα προφανως θα ειναι.Απλα το λεω γιατι σε 2 προηγουμενες δουλειες που ημουν δεν ζητησαν πιστοποιητικο(αρκει να κανεις τα 2 ραπιντ)ν...Ενω σε μια τριτη δουλεια που εκανα αιτηση ζηταγαν(αλλιως προσληψη γιοκ)

KotsosDR
10/03/2022, 13:06
Το να ζηταει στα δικαιολογητικα προσληψης μια εταιρεια πιστοποιητικο εμβολιασμου ειναι νομιμο?Καλα τι ρωταω τωρα προφανως θα ειναι.Απλα το λεω γιατι σε 2 προηγουμενες δουλειες που ημουν δεν ζητησαν πιστοποιητικο(αρκει να κανεις τα 2 ραπιντ)ν...Ενω σε μια τριτη δουλεια που εκανα αιτηση ζηταγαν(αλλιως προσληψη γιοκ)

Το να ζητάει ακούγεται λογικό γιατί αν δεν έχεις πρέπει να ελέγχει ότι κάνεις τα ραπιντ τεστ όπως προβλέπεται αλλιώς υπάρχουν σοβαρά πρόστιμα και στην εταιρεία πέρα από τα δικά σου. Σε περίπτωση όμως που είναι προϋπόθεση το πιστοποιητικο για να εργαστεις δεν ξερω να σου απαντησω.

sniper
10/03/2022, 13:10

Δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλλει να είσαι εμβολιασμένος για covid-19 για να προσληφθείς σε μία εταιρεία, εξαιρούνται (αυτή τη στιγμή) οι υγειονομικοί.

Xlitos
10/03/2022, 14:27
Δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλλει να είσαι εμβολιασμένος για covid-19 για να προσληφθείς σε μία εταιρεία, εξαιρούνται (αυτή τη στιγμή) οι υγειονομικοί.

Αλλα ουτε υπαρχει και νομος να απαγορευει σε μια εταιρια να ζηταει πιστοποιητικο εμβολιασμου.Καποια στιγμη νομιζω ειχα διαβασει οτι στη Γερμανια θελαν να περασουν τετοιο νομο,δηλαδη να απαγορευει στις εταιριες να ζητανε/ρωτανε για πιστοποιητικο εμβολιασμου στην αιτηση προσληψης.

kachius
10/03/2022, 15:00
Το χρειάζονται για όλους προκειμένου να γνωρίζουν αν απαιτούνται Rapid Tests ή όχι.
Αυτό για να πάει ο εργαζόμενος στο γραφείο.
Ως προϋπόθεση πρόσληψης υποθέτω (χωρίς σιγουριά) ότι είναι ψιλο-χοντρο παράνομο, ίσως μια "ερώτηση" στην επιθεώρηση εργασίας ή στο σχετικό σωματείο σε κατατοπίσει πλήρως.

Nostradamus
10/03/2022, 20:38
Επειδή έκανα πρόσφατα πρόσληψη στην Ελλάδα, μου ζητήθηκε αλλά για να γνωρίζουν αν θα πρέπει να κάνω τεστ η όχι για να είμαι στα γραφεία. Μου είπαν ότι δεν είναι προϋπόθεση για πρόσληψη η όχι. Αλλά δεν θα με ξάφνιαζε να μην χρησιμοποιείται καταχρηστικά με τέτοιο τρόπο.

doctor_john
16/04/2022, 13:20
Κάτι σαν συνέντευξη με έντονα κατηγορώ κ.λπ. για το redemsivir που προσπαθούν να επιβάλουν για τα παιδιά.
Παίρνουν έντονα θέση και γίνονται δεικτικοί αν ενοχλεί κάποιον.

https://preview.vidalytics.com/video/vE5dqkr8UI8ZGZPW

AUFGEBRACHT
16/04/2022, 14:52
Κάτι σαν συνέντευξη με έντονα κατηγορώ κ.λπ. για το redemsivir που προσπαθούν να επιβάλουν για τα παιδιά.
Παίρνουν έντονα θέση και γίνονται δεικτικοί αν ενοχλεί κάποιον.

https://preview.vidalytics.com/video/vE5dqkr8UI8ZGZPW

Ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Δημήτρης Πόντικας των ΗΠΑ;