PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

PaNick67
16/07/2021, 17:41
Δεν είναι υποχρεωμένος να σου δείξει , δεν είσαι υποχρεωμένος να του πουλήσεις ! Οφείλεις να του την ζητήσεις όμως !
Ισχύει για τα πάντα αυτό!

Αυτο!

Οσο για το ξενοδοχειο, αν δωσεις την πιστωτικη/χρεωστικη σου καρτα δεν ζητανε ταυτοτητα. Την ταυτοτητα την ζητουν για να εξασφαλισουν οτι αν φυγεις χωρις να πληρωσεις, θα σε βρουν.

stefanos
16/07/2021, 17:56
Για πες τε μου λοιπόν εσείς ρε παλληκάρια, όταν βάσει νόμου πχ απαγορεύεται να δώσεις αλκοόλ ή είδη καπνού σε ανήλικο .

Που το πας αυτό το αντισυνταγματικό ρατσιστικό κλπ:yuck:

Tallyban
16/07/2021, 17:57
Αν κάποιος μου'λεγε ότι από αυτό το παγκόσμιο αχταρμα περισσότερα λεφτά έβγαλαν (και βγάζουν)οι εταιρείες πληροφορικής δε θα μου έκανε εντύπωση..

lleonidas
16/07/2021, 17:58
Λίγη ηρεμία και σύνεση παρακαλώ, τα πιθανά συμπτώματα (https://www.skai.gr/news/health/koronoios-pithano-symptomata-na-ksepernoun-200-anamesa-kai-syrriknosi-peous) δεν είναι αμελητέα.. :a25:

g_m900
16/07/2021, 17:59
Δεν μπορει να κανει ελεγχο ο καθε ιδιοκτητης η υπαλληλος καταστηματος εστιασης.
Για αυτο ειναι η αστυνομια.
Αν γινει ελεγχος δηλαδη και εχουν δηλωθει πλαστα πιστοποιητικα...
Ολο βλακειες...

basilis_k6
16/07/2021, 18:07
Αν κάποιος μου'λεγε ότι από αυτό το παγκόσμιο αχταρμα περισσότερα λεφτά έβγαλαν (και βγάζουν)οι εταιρείες πληροφορικής δε θα μου έκανε εντύπωση..

με τις τελευταιες ρυθμίσεις το χρημα ρεει αφθονο για τα rapid. πριν λίγο ειχε 30 άτομα ουρα εξω απο μια βιοιατρικη η κάτι τέτοιο τελος παντων και όλοι ηταν 20 χρονων. αυτοι πρεπει να βγαζουν σε ενα μηνα οσα δεν εβγαζαν στο χρονο.

patsavour
16/07/2021, 18:13

https://www.reuters.com/article/us-apple-stocks-idUSKCN25F1X9?fbclid=IwAR15VqPtu_27u0xK4vbrkiRsnh_dykYGxBiwe-ajbYYO4Jlo1FM8daJEF3Q

stefanos
16/07/2021, 18:17

Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και τα συνεργεία.
τρόμπα μπέκ φίλτρο ,μπετό όλα λόγω ακινησίας lockdown.

AristidisZ
16/07/2021, 19:50
με τις τελευταιες ρυθμίσεις το χρημα ρεει αφθονο για τα rapid. πριν λίγο ειχε 30 άτομα ουρα εξω απο μια βιοιατρικη η κάτι τέτοιο τελος παντων και όλοι ηταν 20 χρονων. αυτοι πρεπει να βγαζουν σε ενα μηνα οσα δεν εβγαζαν στο χρονο.

Δεν το λες και κακό πάντως που γίνονται τόσα τεστ
Όχι σαν πέρυσι το καλοκαίρι που γίνονταν της πουτανας και το κρύβαμε κάτω από το χαλάκι…

basilis_k6
16/07/2021, 20:29
Δεν το λες και κακό πάντως που γίνονται τόσα τεστ
Όχι σαν πέρυσι το καλοκαίρι που γίνονταν της πουτανας και το κρύβαμε κάτω από το χαλάκι…

κακό ειναι που πολλοί απο αυτους πληρώνουν κανονικα εισφορες για υγεια αλλα το υποχρεωτικό τεστ το ξαναπληρώνουν και μάλιστα σε ιδιωτη. ας ήταν τουλαχιστον το 20ρικο να πηγαινει στο κρατος παρα σε ξενες τσέπες.

kostasagk
16/07/2021, 20:32
Δηλαδή αφού σκοτώθηκαν εχθές δύο με μηχανή δεν πρέπει να ξανακαβαλησεις...τις φτιάξανε για να ξεπαστρεψουν το κοσμο

spyrval
16/07/2021, 20:58
κακό ειναι που πολλοί απο αυτους πληρώνουν κανονικα εισφορες για υγεια αλλα το υποχρεωτικό τεστ το ξαναπληρώνουν και μάλιστα σε ιδιωτη. ας ήταν τουλαχιστον το 20ρικο να πηγαινει στο κρατος παρα σε ξενες τσέπες.

Και γιατί δεν πάνε σε κέντρα υγείας ή νοσοκομεία; Υπάρχουν επίσης σημεία που γίνονται δωρεάν τεστ, πρέπει βέβαια να περιμένεις σε ουρά.

basilis_k6
16/07/2021, 20:59
Και γιατί δεν πάνε σε κέντρα υγείας ή νοσοκομεία; Υπάρχουν επίσης σημεία που γίνονται δωρεάν τεστ, πρέπει βέβαια να περιμένεις σε ουρά.

κάνουν δωρεάν ραπιντ στα νοσοκομεια?

AristidisZ
16/07/2021, 21:02
κάνουν δωρεάν ραπιντ στα νοσοκομεια?
Κάνουν σε όλους τους δήμους (για Αττική τουλάχιστον) και σε όλες τις περιφερειακές πόλεις

tzimidis
16/07/2021, 21:08
Moderna και Pfizer νομίζω ότι ήταν χρηματοδοτούμενα ΚΑΙ από γερμανία.

H Pfizer που είναι αμερικανική εταιρία και εχει Έλληνα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, έκανε σύμπραξη με την biontech, που είναι εταιρία γερμανική, με ιδρυτή και ceo εναν τουρκο, και βγάλανε μαζί το ομωνυμο εμβολιο

Αυτά.

basilis_k6
16/07/2021, 22:08
Κάνουν σε όλους τους δήμους (για Αττική τουλάχιστον) και σε όλες τις περιφερειακές πόλεις

που το ειδες αυτο? αττική αυριο λεει συνταγμα και γλυφαδα, πουθενα αλλου.

AristidisZ
16/07/2021, 22:37
που το ειδες αυτο? αττική αυριο λεει συνταγμα και γλυφαδα, πουθενα αλλου.
Ίσως λόγω Σαββάτου
Δες αυτά που είχε την Πέμπτη πχ
https://www.in.gr/2021/07/15/greece/eody-ta-simeia-ton-dorean-rapid-test-simera-pempti-15-iouliou/

o_gavros
16/07/2021, 22:40

την περασμένη βδομάδα θα έμπαινα σε πλοίο και χρειάστηκε να εχω ραπιντ τεστ αρνητικο. Πήγα ημέρα Τρίτη στο σημείο που τα κάνουν δωρεάν στο Πασαλιμάνι. Είχε καμιά 40αρια νοματαίους,λέω τον ήπιαμε. Μέσα σε 10-15 λεπτά είχα ξεμπερδέψει!Πολύ γρήγορη διαδικασία.
Απο το μεσημέρι μπορούσα να έχω ηλεκτρονικά και το πιστοποιητικό που ζήταγαν στο πλοίο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/07/2021, 07:08

Και εδώ Ηράκλειο κάνουν δωρεάν. Μεγάλη ουρά αλλά ξεμπερδεύεις πριν το καταλάβεις.

motojojo
17/07/2021, 09:06
Πριν 2 βδομαδες στο Ελ Βενίζελο η εμπειρια μου πολύ διαφορετική. Αρκετή ουρά και όχι δεν ξεμπέρδευες πριν το καταλάβεις. Επι πληρωμή φυσικά.

Πολύ χαρτούρα για ένα απλό τεστ.

Bowleno
17/07/2021, 11:25
Δεύτερη δόση άστρα χθες, λίγα δέκατα τα ξημερώματα και τέλος....

patsavour
17/07/2021, 11:30
Δεύτερη δόση άστρα χθες, λίγα δέκατα τα ξημερώματα και τέλος....

φανταζεσαι να σε πιασει παρενεργεια και ν αρχισεις να................................................................................................ .....................

:

ακους?????

να δω τι θα βρουνε να πουνε μετα,οι αρνητες.:D

doctor_john
17/07/2021, 12:16
Εχθές ενημερώθηκα ότι έφυγε μια κοπέλα 37 χρόνων στον ύπνο της και την απώλεια όρασης απο το ένα μάτι ενός άλλου.
Δεν υπάρχουν πλευρές παιδιά.

Παίζουμε σε ένα παιχνίδι που δεν είναι δικό μας.

AristidisZ
17/07/2021, 12:31
Εχθές ενημερώθηκα ότι έφυγε μια κοπέλα 37 χρόνων στον ύπνο της και την απώλεια όρασης απο το ένα μάτι ενός άλλου.
Δεν υπάρχουν πλευρές παιδιά.

Παίζουμε σε ένα παιχνίδι που δεν είναι δικό μας.
Από που ενημερώθηκες ρε μεγάλε για πες μας και μας για να διαβάσουμε
Από τα νέα του ψαροντούφεκου ;
Ή μήπως όποιος κάνει το εμβόλιο γίνεται και Highlander;

patsavour
17/07/2021, 13:00

το ενα το εγραψε το περιοδικο ''υπνος και στρωμα''
και το αλλο το περιοδικο των μονοφθαλμων ''ο πολυφημος''

Bowleno
17/07/2021, 13:04
φανταζεσαι να σε πιασει παρενεργεια και ν αρχισεις να................................................................................................ .....................

:

ακους?????

να δω τι θα βρουνε να πουνε μετα,οι αρνητες.:D

Καλά θα ήταν αλλά που τέτοια τύχη κουφάλογο γεννήθηκα, κουφάλογο θα πεθάνω:lol:

billyka
17/07/2021, 13:22
Το να πιστευεις συνωμωσιες και ''ψεκασμενες'' αντιληψεις σε οτι ακους ειναι το ενα ακρο,το να δεχεσαι παλι το οτιδηποτε και να αρνεισαι να πιστεψεις καποια γεγονοτα επειδη δεν τα γνωριζεις ειναι το αλλο ακρο.Πχ, το να μην πιστευεις οτι υπαρχει ο ιος επειδη δεν ετυχε να κολλησει καποιος που γνωριζεις και να καταληξει διασωληνωμενος ενα μηνα δεν παει να πει οτι δεν υπαρχει ο ιος,οπως επισης το να μην πιστευεις οτι εχουν φυγει ανθρωποι επειδη εμβολιαστηκαν και παρουσιαστηκε επιπλοκη επειδη παλι δεν γνωριζεις καποιον ειναι το αλλο ακρο..Αυτο που εχει καταφερει η πανδημια ειναι να διχασει και παλι την ετσι κι αλλιως διχασμενη σε χιλια δυο θεματα κοινωνια σε αυτους που τα δεχονται ολα αμασητα και στους αρνητες/ψεκασμενους..Προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει ο ιος αλλα και παραλληλα με αυτα που ακουω φοβαμαι να κανω το εμβολιο..Σε ποια κατηγορια με κατατασετε?

AristidisZ
17/07/2021, 13:33
Το να πιστευεις συνωμωσιες και ''ψεκασμενες'' αντιληψεις σε οτι ακους ειναι το ενα ακρο,το να δεχεσαι παλι το οτιδηποτε και να αρνεισαι να πιστεψεις καποια γεγονοτα επειδη δεν τα γνωριζεις ειναι το αλλο ακρο.Πχ, το να μην πιστευεις οτι υπαρχει ο ιος επειδη δεν ετυχε να κολλησει καποιος που γνωριζεις και να καταληξει διασωληνωμενος ενα μηνα δεν παει να πει οτι δεν υπαρχει ο ιος,οπως επισης το να μην πιστευεις οτι εχουν φυγει ανθρωποι επειδη εμβολιαστηκαν και παρουσιαστηκε επιπλοκη επειδη παλι δεν γνωριζεις καποιον ειναι το αλλο ακρο..Αυτο που εχει καταφερει η πανδημια ειναι να διχασει και παλι την ετσι κι αλλιως διχασμενη σε χιλια δυο θεματα κοινωνια σε αυτους που τα δεχονται ολα αμασητα και στους αρνητες/ψεκασμενους..Προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει ο ιος αλλα και παραλληλα με αυτα που ακουω φοβαμαι να κανω το εμβολιο..Σε ποια κατηγορια με κατατασετε?
Μαθηματικά είναι
Δες στο περιβάλλον σου τι έχει γίνει και κρίνε μόνος σου
Ξέρω τριψήφιο αριθμό ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί χωρίς παρενέργεια (δεν αναφέρομαι σε πυρετό δυο ημερών)
Ξέρω κόσμο που νόσησε και πήγε νοσοκομείο, ευτυχώς την γλίτωσαν, και μιλάμε για ηλικίες 35-50, όχι τίποτα παππούδες
Τέλος ξέρω από τη δουλειά και τη γειτονιά πέντε περιπτώσεις ανθρώπων που κατέληξαν, δυο εξ αυτών 60αρηδες υγιείς, οι άλλοι τρεις ήταν πιο μεγάλοι άνθρωποι, πράγματι
Νομίζω η επιλογή που έχουμε κάνει όλοι στην οικογένεια αποδείχθηκε σωστή…

doctor_john
17/07/2021, 13:35

το ενα το εγραψε το περιοδικο ''υπνος και στρωμα''
και το αλλο το περιοδικο των μονοφθαλμων ''ο πολυφημος''

Με άλλα λόγια, βγαίνω δημόσια και γράφω ψεύδη για τον θάνατο μιας κοπέλας και την βλάβη ενός άλλου που μου
μεταφέρθηκαν από τους άνθρωπο που έκανε παρέα με αυτήν και αυτόν που έτρεχε στα νοσοκομεία με τον υπάλληλο του.

Δεν σας κατηγορώ που προσπαθείτε να με ξεφτιλίσετε για να ικανοποιήσετε τον εγωϊσμό σας, δεν γνωριζόμαστε και είναι λογικό
να μην φαντάζεστε τι σημαίνει ηθική για εμένα.

Σας κατηγορώ ότι αρνείστε να δείτε όλα τα δεδομένα και προμοτάρετε τον διχασμό απέναντι στην λογική και την σύμπνοια.

AristidisZ
17/07/2021, 13:41
Με άλλα λόγια, βγαίνω δημόσια και γράφω ψεύδη για τον θάνατο μιας κοπέλας και την βλάβη ενός άλλου που μου
μεταφέρθηκαν από τους άνθρωπο που έκανε παρέα με αυτήν και αυτόν που έτρεχε στα νοσοκομεία με τον υπάλληλο του.

Δεν σας κατηγορώ που προσπαθείτε να με ξεφτιλίσετε για να ικανοποιήσετε τον εγωϊσμό σας, δεν γνωριζόμαστε και είναι λογικό

Σας κατηγορώ ότι αρνείστε να δείτε όλα τα δεδομένα και προμοτάρετε τον διχασμό απέναντι στην λογική και την σύμπνοια.

Βγήκε κάποιο πόρισμα ότι είχαν σχέση τα περιστατικά με τον εμβολιασμό ;
Αυτή την στιγμή έχει εμβολιαστεί πάνω από τον μισό πληθυσμό, κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν ή παθαίνουν κάτι, ότι και αν συμβεί πρέπει να σχετίζεται με τα εμβόλια ;
Δηλαδή πέρυσι δεν πέθανε κάποιος στον ύπνο του ;

patsavour
17/07/2021, 13:46

Ελα παρεξηγιαρη,και λιγο χιουμορ δεν βλαπτει,δεν σε ειπε κανεις ψευτη ,ουτε σε ξευτελισε κανεις,απλως το μου το ειπε 1)γνωστος του γνωστου και 2)αντε και εγινε ετσι,βγαλαμε την ιατρικη διαγνωση οτι το εμβολιο εφταιγε, ε πως να το κανουμε στερειται επιστημονικης τεκμηριωσης και σοβαροτητος.Μπορει αυτα οντως να συνεβησαν αλλα εχεις καμμια επισημη ιατροδικαστικη αποδειξη.?Ο καθε ενας εχει γινει λοιμωξιολογος,ιατροδικαστης,ιολογος,συνομωσιολογος (καμερα σε μενα) αλλιεν ερπετολογος,οπαδος της επιπεδης γης και δεν συμμαζευεται.Κουλαρετε λιγουλακι,καντε και κανα εμβολιακι (τουλαχιστον οι μεγαλυτεροι)και ευχηθειτε να μην ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ για να διαπιστωσετε ΑΝ υπαρχει ή οχι ο κορωνογιός.

Johny the Fox
17/07/2021, 13:47

ελεος ρε φιλε... μπαινω τοσο λιγο στο θρεντ για να φρικαρω τοσο..

billyka
17/07/2021, 13:49
Η κοπελα μου διαγνωστηκε θετικη τον ιανουαριο,αλλα με ραπιντ,οχι μοριακο,οποτε δεν ξερουμε αν οντως ηταν κοβιντ 19.Μια μερα εκανε 38 απο την επομενη περδικι.Και οι δυο μας μπηκαμε σε καραντινα 2 βδομαδων στο σπιτι.Ολη μερα ειμασταν διπλα διπλα στον καναπε,προσεχαμε βεβαια δεν ερχομασταν σε επαφη,φορουσαμε μασκα κτλ.Δεν διαγνωστηκα ποτε θετικος ουτε ειχα συπτωμα.Απ την αλλη φιλος μου 37 βρεθηκε θετικος και την ακουσε καλα,τον εριξε το οξυγονο και για καποιο διαστημα αφου αναρωσε τον ειχε αφησει κουσουρι στα πνευμονια αλλα πλεον ειναι καλα.Γειτονας μου 57 χρονων,ποτε καπνιστης,ποτε με αλκοολ,καθε μερα περματημα αλλα με αρκετα περιτα κιλα επαθε ζημια,εντατικη 28 μερες,αφου βγηκε εντατικη μπηκε κλινικη αποκαταστασης γτ μετα απο τοσες μερες κατακλιση οι μυες του ατροφησαν και σε συνδιασμο με τα περιτα κιλα περπατουσε με Π.Στο νοσοκομειο 2 νοσοκομες πεθαναν η μια νομιζω 47 ετων.Πολλοι φιλοι μου και γνωστοι μου εμβολιαστηκαν οπως επισης ο πατερας μου 61 ετων.Ο πατερας με αστραζενεκα.Κανεις δεν επαθε τιποτα περα απο τον πατερα μου που μια μερα τον ειχε ριξει καπως.Αλλα,εχουμε και περιστατικα οπου υπηρξαν σοβαρες παρενεργειες απο τα οποια ομως προσωπικα δεν γνωριζω κανενα περιστατικο μου τα εχουν ομως αναφερει συναδελφοι.Με ολα αυτα που ακουω ειναι παραλογο να διατηρω επιφυλαξη για το εμβολιο?Ειδικα εφοσον ηδη μιλανε για μεταλλαξεις δελτα κτλ το οποιο το πιθανοτερο σημαινει οτι ακομα και να εμβολιαστουμε του χρονου μαλλον θα πρεπει να ξαναεμβολιαστουμε.Δεν πιστευω σε συνωμωσιες και τσιπακια,δεν πιστευω σε θεους και δαιμονες,χριστους και 666 αλλα με ολα αυτα που ακουω και λογω αγνοιας/καμιας σχεσης με ιατρικη τρωω σκαλωμα πως να το κανουμε?Οι ιδιοι τους λενε για μυοκαρδιτιδες και κτλ..Για ποιον λογο να ρισκαρω να παθω κατι,35 χρονων υγιεστατος ανθρωπος,που δεν σταματησα στιγμη εν μεσω καραντινας να ερχομαι σε επαφη με ανθρωπους(τηρωντας βεβαια μετρα προφυλαξης οπως μασκα,αντισηπτικο κτλ) λογω δουλειας, ακομα και διεγνωσμενους με κοβιντ που κανανε παραγγελιες και πηγαινα στα σπιτια τους.Τι θελω να πω,εφοσον τηρωντας τα μετρα εχω καταφερει εναμιση χρονο τωρα,επισκεπτοντας καθημερινα 60-70 ανθρωπους,κανοντας καθε βδομαδα τεστ λογω δουλειας,δεν εχω νοσησει,για ποιον λογο να με υποχρεωνουνε να κανω εμβολιο,εφοσον δεν ειμαι ευπαθης ομαδα και εφοσον οι ιδιοι τους λενε για παρενεργειες μυοκαρδιτιδες κτλ και να μην περιμενω κανα χρονο μεχρι να βγει καποιο εμβολιο το οποιο θα ειναι ποιο ασφαλες και σιγουρο?

billyka
17/07/2021, 13:51
Βγήκε κάποιο πόρισμα ότι είχαν σχέση τα περιστατικά με τον εμβολιασμό ;
Αυτή την στιγμή έχει εμβολιαστεί πάνω από τον μισό πληθυσμό, κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν ή παθαίνουν κάτι, ότι και αν συμβεί πρέπει να σχετίζεται με τα εμβόλια ;
Δηλαδή πέρυσι δεν πέθανε κάποιος στον ύπνο του ;

Ολο αυτο που εγραψες το εχω ακουσει απο αρνητες του κορονοιου..Οτι καθε μερα ανθρωποι πεθαινουν και οτι οποιος πεθαινει τωρα τον βαφτιζουν θανατο απο κοβιντ.Δεν απεχει καθολου η λογικη σας απλα ειναι απο την απεναντι πλευρα

Johny the Fox
17/07/2021, 13:59
Η κοπελα μου διαγνωστηκε θετικη τον ιανουαριο,αλλα με ραπιντ,οχι μοριακο,οποτε δεν ξερουμε αν οντως ηταν κοβιντ 19.Μια μερα εκανε 38 απο την επομενη περδικι.Και οι δυο μας μπηκαμε σε καραντινα 2 βδομαδων στο σπιτι.Ολη μερα ειμασταν διπλα διπλα στον καναπε,προσεχαμε βεβαια δεν ερχομασταν σε επαφη,φορουσαμε μασκα κτλ.Δεν διαγνωστηκα ποτε θετικος ουτε ειχα συπτωμα.Απ την αλλη φιλος μου 37 βρεθηκε θετικος και την ακουσε καλα,τον εριξε το οξυγονο και για καποιο διαστημα αφου αναρωσε τον ειχε αφησει κουσουρι στα πνευμονια αλλα πλεον ειναι καλα.Γειτονας μου 57 χρονων,ποτε καπνιστης,ποτε με αλκοολ,καθε μερα περματημα αλλα με αρκετα περιτα κιλα επαθε ζημια,εντατικη 28 μερες,αφου βγηκε εντατικη μπηκε κλινικη αποκαταστασης γτ μετα απο τοσες μερες κατακλιση οι μυες του ατροφησαν και σε συνδιασμο με τα περιτα κιλα περπατουσε με Π.Στο νοσοκομειο 2 νοσοκομες πεθαναν η μια νομιζω 47 ετων.Πολλοι φιλοι μου και γνωστοι μου εμβολιαστηκαν οπως επισης ο πατερας μου 61 ετων.Ο πατερας με αστραζενεκα.Κανεις δεν επαθε τιποτα περα απο τον πατερα μου που μια μερα τον ειχε ριξει καπως.Αλλα,εχουμε και περιστατικα οπου υπηρξαν σοβαρες παρενεργειες απο τα οποια ομως προσωπικα δεν γνωριζω κανενα περιστατικο μου τα εχουν ομως αναφερει συναδελφοι.Με ολα αυτα που ακουω ειναι παραλογο να διατηρω επιφυλαξη για το εμβολιο?Ειδικα εφοσον ηδη μιλανε για μεταλλαξεις δελτα κτλ το οποιο το πιθανοτερο σημαινει οτι ακομα και να εμβολιαστουμε του χρονου μαλλον θα πρεπει να ξαναεμβολιαστουμε.Δεν πιστευω σε συνωμωσιες και τσιπακια,δεν πιστευω σε θεους και δαιμονες,χριστους και 666 αλλα με ολα αυτα που ακουω και λογω αγνοιας/καμιας σχεσης με ιατρικη τρωω σκαλωμα πως να το κανουμε?Οι ιδιοι τους λενε για μυοκαρδιτιδες και κτλ..Για ποιον λογο να ρισκαρω να παθω κατι,35 χρονων υγιεστατος ανθρωπος,που δεν σταματησα στιγμη εν μεσω καραντινας να ερχομαι σε επαφη με ανθρωπους(τηρωντας βεβαια μετρα προφυλαξης οπως μασκα,αντισηπτικο κτλ) λογω δουλειας, ακομα και διεγνωσμενους με κοβιντ που κανανε παραγγελιες και πηγαινα στα σπιτια τους.Τι θελω να πω,εφοσον τηρωντας τα μετρα εχω καταφερει εναμιση χρονο τωρα,επισκεπτοντας καθημερινα 60-70 ανθρωπους,κανοντας καθε βδομαδα τεστ λογω δουλειας,δεν εχω νοσησει,για ποιον λογο να με υποχρεωνουνε να κανω εμβολιο,εφοσον δεν ειμαι ευπαθης ομαδα και εφοσον οι ιδιοι τους λενε για παρενεργειες μυοκαρδιτιδες κτλ και να μην περιμενω κανα χρονο μεχρι να βγει καποιο εμβολιο το οποιο θα ειναι ποιο ασφαλες και σιγουρο?

Γραμματα ξερεις .Οι αποριες ειναι απαντημενες.

Είναι ασφαλής ο εμβολιασμός των εφήβων έναντι της νόσου COVID-19 με βάση το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό;

https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-schetika-me-ton-emvoliasmo-gia-ton-koronoio-sars-cov-2/?print=print

CorpseAlive
17/07/2021, 14:03
Ολο αυτο που εγραψες το εχω ακουσει απο αρνητες του κορονοιου..Οτι καθε μερα ανθρωποι πεθαινουν και οτι οποιος πεθαινει τωρα τον βαφτιζουν θανατο απο κοβιντ.Δεν απεχει καθολου η λογικη σας απλα ειναι απο την απεναντι πλευρα

Καταλαβαίνω τι λες ακριβώς και σέβομαι απόλυτα αυτό που λες καθώς είναι όντως λογικό!
Θεωρώ από την πλευρά μου πως
α) Μιλάμε για πιθανότητες Επομένως αντιστάθμισε τις πιθανότητες να κολλήσεις εσύ να μην πάθεις τίποτα ως νέος και να κολλήσεις κάποιον δικό σου και να πάθει κάτι σοβαρό
με τις πιθανότητες να πάθεις κάτι από εμβόλιο και θα δεις ότι στατιστικά το πρώτο σενάριο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες με αποτέλεσμα το 2ο να θεωρείται πιο ασφαλές.
β) Για να τελείωσουμε με όλη την ταλαιπωρία μια και καλή η ιστορία μας δείχνει ότι πανδημίες ξεπερνιούνται είτε με κάθαρση(σκοτώνουμε και καίμε τα πτώματα) είτε με εμβολιασμό είτε με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.
Ο εμβολιασμός είναι το πιο πολιτισμένο και λιγότερο θανατηφόρο από τα 3 .

CorpseAlive
17/07/2021, 14:06
Καταλαβαίνω τι λες ακριβώς και σέβομαι απόλυτα αυτό που λες καθώς είναι όντως λογικό!
Θεωρώ από την πλευρά μου πως
α) Μιλάμε για πιθανότητες Επομένως αντιστάθμισε τις πιθανότητες να κολλήσεις εσύ να μην πάθεις τίποτα ως νέος και να κολλήσεις κάποιον δικό σου και να πάθει κάτι σοβαρό
με τις πιθανότητες να πάθεις κάτι από εμβόλιο και θα δεις ότι στατιστικά το πρώτο σενάριο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες με αποτέλεσμα το 2ο να θεωρείται πιο ασφαλές.
β) Για να τελείωσουμε με όλη την ταλαιπωρία μια και καλή η ιστορία μας δείχνει ότι πανδημίες ξεπερνιούνται είτε με κάθαρση(σκοτώνουμε και καίμε τα πτώματα) είτε με εμβολιασμό είτε με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.
Ο εμβολιασμός είναι το πιο πολιτισμένο και λιγότερο θανατηφόρο από τα 3 .

Για να προλάβω,
αν ο εμβολιασμένος που έχει τον κορωνοιο ''εκπέμπει 10 σωματίδια ανά ώρα '' ο ανεμβολιάστος εκπέμπει 10 σωματίδια ανά λεπτό .Για να κολλήσεις θέλει ας πούμε 20 σωματίδια για να πιάσει το ένα.
Το λεγόμενο ι'ικό φορτίο απλουστευμένο όσο μπορώ και εγώ και βάση της δικής μου κατανοήσης.

billyka
17/07/2021, 14:14
Συμφωνω,αλλα εφοσον δεν ζω στην Αθηνα να συνωστιζομαι μες τα αστικα λεωφορεια αλλα ζω επαρχια οπου και να θελεις να βρεθεις αναμεσα σε κοσμο ειναι δυσκολο και εφοσον τηρωντας μετρα δεν εχω κολλησει και ενοψει της μεταλλαξης δελτα,γιατι να μην περιμενω μπας και βγει κανα ποιο ασφαλες εμβολιο και γιατι οχι και ποιο αποτελεσματικο.Δεν ειμαι αντιθετος στο να εμβολιαστω,ουτε ειμαι γενικα αντιεμβολιαστης ουτε ''θελουνε να μας ελεγξουνε να μας στειρωσουνε και και και'' απλα με οσα ακουγονται προβληματιζομαι.:)

CorpseAlive
17/07/2021, 14:17
Συμφωνω,αλλα εφοσον δεν ζω στην Αθηνα να συνωστιζομαι μες τα αστικα λεωφορεια αλλα ζω επαρχια οπου και να θελεις να βρεθεις αναμεσα σε κοσμο ειναι δυσκολο και εφοσον τηρωντας μετρα δεν εχω κολλησει και ενοψει της μεταλλαξης δελτα,γιατι να μην περιμενω μπας και βγει κανα ποιο ασφαλες εμβολιο και γιατι οχι και ποιο αποτελεσματικο.Δεν ειμαι αντιθετος στο να εμβολιαστω,ουτε ειμαι γενικα αντιεμβολιαστης ουτε ''θελουνε να μας ελεγξουνε να μας στειρωσουνε και και και'' απλα με οσα ακουγονται προβληματιζομαι.:)

Δεν έχω απάντηση σε αυτό, απλά το θεωρώ ακραία εγωιστικό όταν οι υπόλοιποι το κάνουμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άλλους.

AristidisZ
17/07/2021, 14:25
Καλά τα έγραφες μέχρι εδώ, αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει μπρος το φλιτ
Σου είπα κάτι για μαθηματικά
Πάμε πάλι
Αυτή τη στιγμή έχουμε περί τους 12-13 χιλιάδες θανάτους από COVID
Οι ετήσιοι θάνατοι στην Ελλάδα είναι αρκετά πάνω από 100000
Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 300 θανάτους ημερησίως, την στιγμή που από COVID έχουμε έναν μέσο όρο πες 30 απώλειες, ήτοι χοντρικά το 10%
Το υπόλοιπο 90% πεθαίνει από άλλες αιτίες, και θα συνεχίσει να πεθαίνει, καθώς όπως είπα και στον δόκτωρ Γιάννη το εμβόλιο δε σε κάνει αθάνατο
Από αυτούς τους 45000 θανάτους λοιπόν που θα εξακολουθούμε να έχουμε στο υπόλοιπο μισό του 21, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους ανθρώπους θα έχει κάνει και εμβόλιο
Να συνεχίσω ή το έπιασες ;

Johny the Fox
17/07/2021, 14:27
' απλα με οσα ακουγονται προβληματιζομαι.:)

προβληματησου και με το ακολουθο..
Οταν αρχισει να καταλαγιαζει το τηλεοπτικο κορονο- καρναβαλι ενθεν κακειθεν ,θα αρχισει να ανακοινωνεται το πολυσυστηματικο φλεγμονωδες συνδρομο και οι απωτερες επιπτωσεις στου στην υγεια ,που προς το παρον βρισκεται θαμενο καπου στην κοιλη γη .
https://www.cdc.gov/mis/about.html

motojojo
17/07/2021, 14:31

Το ίδιο μου έλεγε και η αδερφή μου, επέμενε να περιμένω λίγους μήνες να βγει η νέα βελτιωμένη γενιά εμβολίων, κυρίως από φόβο για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες που λέγεται ότι έχουν τα τωρινά αλλα ακόμα δεν έχει αποδειχτεί κάτι.

Παρόλα αυτά συμφωνώ με την παραπάνω άποψη. Αν προσέχεις γενικά θα δικαιολογούσα το ρίσκο, αν και το να κολήσεις δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ως ένα βαθμό θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν κόλησε.

Τελικά το έκανα για την ελευθερία που θα μου προσφέρει. Και στην τελική ελευθερο παιδί είμαι, θέλω να ανακατευτώ με κόσμο χωρίς να έχω αυτή την έγνοια. Ανοίγουν και τα κλαμπάκια όπου ναναι! :evil:

nikos_abel
17/07/2021, 15:02
προβληματησου και με το ακολουθο……βρισκεται θαμενο καπου στην κοιλη γη .
https://www.cdc.gov/mis/about.html

Ωχ.Προτιμούσα που δεν το ήξερα.
Ignorance is bliss :lol:

basilis_k6
17/07/2021, 15:02
Το ίδιο μου έλεγε και η αδερφή μου, επέμενε να περιμένω λίγους μήνες να βγει η νέα βελτιωμένη γενιά εμβολίων, κυρίως από φόβο για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες που λέγεται ότι έχουν τα τωρινά αλλα ακόμα δεν έχει αποδειχτεί κάτι.

Παρόλα αυτά συμφωνώ με την παραπάνω άποψη. Αν προσέχεις γενικά θα δικαιολογούσα το ρίσκο, αν και το να κολήσεις δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ως ένα βαθμό θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν κόλησε.

Τελικά το έκανα για την ελευθερία που θα μου προσφέρει. Και στην τελική ελευθερο παιδί είμαι, θέλω να ανακατευτώ με κόσμο χωρίς να έχω αυτή την έγνοια. Ανοίγουν και τα κλαμπάκια όπου ναναι! :evil:

η μυκονος τιγκα εμβολιασμένοι και πας μονο με πιστοποιητικά, τεστ, σφραγιδα, χαρτοσημο και τατουαζ το barcode στο λαιμο αλλα γιοκ τα κλαμπακια. lockdown απο τον πολύ εμβολιασμο έπαθαν.

billyka
17/07/2021, 15:16
Βρε μπορει να ειμαι και τερμα ακυρος ως προς την ανασφαλεια μου σχετικα με τα εμβολια λογω αγνοιας πχ. Απλα ηθελα να αναφερω αυτο,οτι λογω αγνοιας,λογω μη ερευνας περι του θεματος,λογω καμιας σχεσης με ιατρικη και με ολα αυτα που ακουγονται εχω προβληματιστει/φοβαμαι.Και ηθελα να το αναφερω θελοντας να δειξω οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοι που δεχονται το εμβολιο και οι συνωμοσιολογοι-ελοχιμ-κουφια γη-γιατι και πως ζουν αναμεσα μας οι δρακονιανοι αλλα και μια ενδιαμεση κατηγορια,αυτων που ναι μεν δεν εχουν κανενα θεμα να κανουν το εμβολιο η οποιοδηποτε εμβολιο αλλα με ολα αυτα που ακουνε εχουν φοβηθει.Η αγνοια ειναι φοβος.Και παει και σε αλλα θεματα εκτος κοβιντ

basilis_k6
17/07/2021, 15:31
Βρε μπορει να ειμαι και τερμα ακυρος ως προς την ανασφαλεια μου σχετικα με τα εμβολια λογω αγνοιας πχ. Απλα ηθελα να αναφερω αυτο,οτι λογω αγνοιας,λογω μη ερευνας περι του θεματος,λογω καμιας σχεσης με ιατρικη και με ολα αυτα που ακουγονται εχω προβληματιστει/φοβαμαι.Και ηθελα να το αναφερω θελοντας να δειξω οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοι που δεχονται το εμβολιο και οι συνωμοσιολογοι-ελοχιμ-κουφια γη-γιατι και πως ζουν αναμεσα μας οι δρακονιανοι αλλα και μια ενδιαμεση κατηγορια,αυτων που ναι μεν δεν εχουν κανενα θεμα να κανουν το εμβολιο η οποιοδηποτε εμβολιο αλλα με ολα αυτα που ακουνε εχουν φοβηθει.Η αγνοια ειναι φοβος.Και παει και σε αλλα θεματα εκτος κοβιντ

οχι φιλε οποιος δεν κανει εμβόλιο ειναι ψεκασμένος κουμμουνιστης αναρχικος που δεν ενδιαφέρεται για τον διπλανο του. μην χαλας την πιατσα με τον απλο φοβο σου.
Εγω περιμενω να ρεφάρει η κουλης να δωσει στην δικη μου ηλικια 300ε και δωρεαν κτεο.

spyrval
17/07/2021, 18:12

Φίλε μου η απόφαση είναι δική σου και μπορώ να καταλάβω τους προβληματισμούς σου. Αν άρχιζες τα πατριωτικά, τα αλλοιωμένα DNA κλπ δε θα άξιζες απάντησης. Κι εγώ που το έκανα κι εσύ που διστάζεις, από φόβο αποφασίζουμε.

PaNick67
17/07/2021, 18:31

Τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ. Επειδή ακόμα και να έβρισκα στοιχεία δεν θα μπορούσα να τα αξιολογήσω αφού γιατρός δεν είμαι, ουτε ειδικός βιολόγος αποφάσισα να ρωτήσω τον γιατρό μου. Ο οποίος μου έδωσε το πράσινο φως.
Ίδια φάση με κάθε επαγγελματική ειδικότητα που δεν μπορούμε λόγω άγνοιας να αξιολογήσουμε.

Ανησυχία φυσικά και είχα αλλά μία φίλη που νίκησε τον καρκίνο δυο φορές μου είπε μία κουβέντα, η ζωή δεν αξίζει αν φοβάσαι τόσο που δεν την ζεις.

Xlitos
17/07/2021, 18:36
Δεν έχω απάντηση σε αυτό, απλά το θεωρώ ακραία εγωιστικό όταν οι υπόλοιποι το κάνουμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άλλους.

Ετσι.Μαζι τα φαγαμε τοτε...μαζι θα τρυπηθουμε σημερα.

mikes
17/07/2021, 18:43
το βασικο προβλημα του ελληνα, ειναι οτι οταν εχει αγνοια για κατι, αντι να ακουσει τι λενε οι ειδικοι,
πιστευει τον καθε ασχετο ψεκασμενο κομπογιαννιτη που βρηκε ευκαιρια να ακουστει, και να το παιξει
"γνωστης" εκφεροντας αποψη για τα παντα παρουσιαζοντας διαστρεβλωμενα η και καθολου τεκμηρια..

κι αυτο δεν συμβαινει μονο σε οτι αφορα τον κορονοιο.. συμβαινει ΠΑΝΤΟΥ!!

και καπως ετσι εχουμε μια μεγαλη μεριδα αφελων που φοβουνται να κανουν το εμβολιο για ενα σκασμο
βλακωδεις λογους, και προτιμουν να ασθενησουν απο covid με οποιο κοστος...
ακομα κι αν στο περιβαλλον τους εχουν ατομα που ο ιος τα θερισε... καταντια :(

stefanos
17/07/2021, 19:54
Το εμβόλιο το έκανα για την πάρτη μου για να έχω κάποια προστασία.
Μέτρα και μάσκα θα συνεχίσω να παίρνω ανεξάρτητα από τι λέει το κράτος.
Ούτε για τους γύρω μου ούτε για βλακείες τοίχους ανοσίας.
Από τύχη γεννήθηκα σε χώρα πλούσια που έχει δυνατότητα να εμβολιάσει τους κατοίκους της
και έχει και νοσοκομεία και γιατρούς.
Δυστυχώς υπάρχουν δις άνθρωποι που δεν έχουν αυτή την τύχη.
Οπότε και μεταλλάξεις θα δούμε και θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.
Μακάρι να είμαι λάθος.

bulmont
17/07/2021, 20:15
Δυστυχώς η γελοία αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση δημιουργεί όλο αυτό το πρόβλημα.
Η ανακολουθία που δείχνουν μας κάνει επιφυλακτικούς ακόμα και αν πραγματικά πρέπει να εμβολιαστεί
όλος ο κόσμος.
Εχτές επέστρεφα από τα εξωτερικά. Στο αεροδρόμιο στις πύλες εισόδου γινόταν της κακομοίρας, στα
αεροπλάνα το ίδιο, στα λεωφορεία μεταφοράς πρός τα αεροπλάνα σαν σαρδέλες οι επιβάτες.....όπως και στα αστικά
λεωφορεία και στα υπεραστικά.

Γιατί επιτρέπεται όλο αυτό;;;;;;

Αν πραγματικά είχαν καταφέρει να τηρήσουν μέτρα προστασίας στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις αεροπορικές
συνδέσεις, στα πλοία, στα τραίνα, το ποσοστό των ανθρώπων που θα υπάκουαν και θα τηρούσαν τις κατευθυντήριες
οδηγίες των ειδικών (και όχι του εξαδαχτυλου και της παγώνη.....) πιστεύω πώς θα ήταν πολύ μεγάλο.

Αντιθέτως ακολουθούν την πεπατημένη πολλών ετών δηλαδή ο ευτελισμός όσων είναι αντίθετοι με τα γούστα
και τις ορέξεις της κυβέρνησης όπως κάνουν χρόνια τώρα....Απεργία οι λεωφορειατζήδες;;;; βάζουν τα παπαγαλάκια
να τους θάβουν συνεχώς -βγάζουν ένα σωρό λεφτά, έχουν προνόμια, είναι τεμπέληδες κλπ κλπ- τά ίδια με
λιμενεργάτες με ταξιτζήδες με γιατρούς μέ όλους.

Ετσι και τώρα, διαίρει και βασίλευε, βάζουν τον κόσμο να διχαστεί και να τσακώνεται στα εστιατόρια στα μπάρ
και παντού για τον εμβολιασμό και βγάζουν την ουρά τους απέξω. Θα σκίσουν τον εστιάτορα αν δεν κάνει το
κατάλληλο φέις-κοντρόλ στους πελάτες του αλλά στην AEGEAN στην RYANAIR κλπ δεν έχουν τ΄αρχίδια να τους
βάλουν χέρι που σε αεροπλάνο 180 θέσεων έχουν 180 επιβάτες εμβολιασμένους και μή.....

Δεν μπορούν να γαμήσουν τον υπουργό μεταφορών που στα λεωφορεία βάζει τον κόσμο σαρδελοποιημένο μέσα
(δεν κατάλαβα;;;; αυτός δεν είναι ο υπεύθυνος;;;;) αλλά θα γαμήσουν τον ταβερνιάρη αν ένα τραπέζι είναι στο
1.90 και όχι 2 μέτρα από το άλλο...

Θα γραφα κι' άλλα αλλά φεύγω πάω για φαγητό....

tzimidis
17/07/2021, 22:57
429645

basilis_k6
17/07/2021, 23:29
429645

κιόμως παρόμοιες ιδέες για εμβολιασμο μεσω των κουνουπιων ειναι υπο αναπτυξη.

AUFGEBRACHT
18/07/2021, 11:04
Θα αφήσω τα κουνούπια, και θα πιάσω τον καπνό... αφού ο ιός αυτός μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού και μέσω των σταγονιδίων που εκπνέουμε, όταν σε ανοιχτό χώρο ο δίπλα μου καπνίζει ή ατμίζει (ακόμα μεγαλύτερο ντουμάνι το δεύτερο...), δεν διασπείρει σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω του σταγονίδια; Εάν λοιπόν έχουμε κάποιον, ο οποίος είναι φορέας του ιού, με το να καπνίζει και να ατμίζει, δεν μεταδίδει ένα απίστευτο ιικό φορτίο στους γύρω του; Ε;;;; Δεν θα έπρεπε να απαγορευτεί το κάπνισμα δημοσίως δια ροπάλου; Ε;;;;

CorpseAlive
18/07/2021, 11:06
Θα αφήσω τα κουνούπια, και θα πιάσω τον καπνό... αφού ο ιός αυτός μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού και μέσω των σταγονιδίων που εκπνέουμε, όταν σε ανοιχτό χώρο ο δίπλα μου καπνίζει ή ατμίζει (ακόμα μεγαλύτερο ντουμάνι το δεύτερο...), δεν διασπείρει σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω του σταγονίδια; Εάν λοιπόν έχουμε κάποιον, ο οποίος είναι φορέας του ιού, με το να καπνίζει και να ατμίζει, δεν μεταδίδει ένα απίστευτο ιικό φορτίο στους γύρω του; Ε;;;; Δεν θα έπρεπε να απαγορευτεί το κάπνισμα δημοσίως δια ροπάλου; Ε;;;;

Η εκπνοή είναι η ίδια σε ποσότητα, καθώς μπορείς να πάρεις συγκεκριμένο όγκο αερίου στους πνεύμονες που έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα, απλά εσύ την βλέπεις πιο αισθητή λόγω διαφοράς πυκνότητας του ατμού από το απλό CO2 που ειναι άοσμο και άχρωμο.
Προσπαθείς να γράφεις τέτοια ή απλά σου έρχονται?

motojojo
18/07/2021, 11:09
Το χιουμορ ειναι πηγαίο.

AristidisZ
18/07/2021, 11:18

https://www.washingtonpost.com/health/2020/08/21/can-you-get-coronavirus-cigarette-smoke/

AUFGEBRACHT
18/07/2021, 11:22
Η εκπνοή είναι η ίδια σε ποσότητα, καθώς μπορείς να πάρεις συγκεκριμένο όγκο αερίου στους πνεύμονες που έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα, απλά εσύ την βλέπεις πιο αισθητή λόγω διαφοράς πυκνότητας του ατμού από το απλό CO2 που ειναι άοσμο και άχρωμο.
Προσπαθείς να γράφεις τέτοια ή απλά σου έρχονται?

Προσπαθείς πάντα να απαντάς έτσι, ή απλά σου έρχονται τέτοιες απαντήσεις; Τι όγκους αερίου, και διοξειδίου του άνθρακα, και διαφορές πυκνότητας μου λες; Επί της ουσίας ρωτάω, αφού οι συνθήκες επιβάλλουν πράξεις κοινωνικής ευθύνης, γιατί δεν έχει ειπωθεί κουβέντα για την μετάδοση από καπνιστές και ατμιστές;

AUFGEBRACHT
18/07/2021, 11:24
https://www.washingtonpost.com/health/2020/08/21/can-you-get-coronavirus-cigarette-smoke/

https://www.grtimes.gr/ellada/koronoios-metadosi-toy-ioy-meso-toy-kapnoy-apo
https://www.antismoking.gr/ta-nea-mas/item/129-koronoios-kai-kapnisma-sos-apo-toys-eidikous

kostasagk
18/07/2021, 11:29
Κάποιος είπε για την Ελλάδα το στριμοξιδι κλπ...ήρθα πριν μια βδομάδα από Σιγκαπούρη Άμστερνταμ έμεινα ένα βράδυ για τεστ ...σε πληροφω στο αεροδρόμιο τέτοιο στριμοξιδι ούτε στο μετρό δεν είδα.. βέβαια φτάει η κυβέρνηση της Ολλανδίας για αυτό και όχι ο κόσμος που δεν κρατούσε αποστάσεις... χαχα...η ουσία είναι είτε .ξέφυγε ο ιός είτε το κάνανε επίτηδες είτε οτιδήποτε .. πρέπει να εμβολιστουμε... γιατί καλά η θεωρίες αν ένας ανεβολιαστοι κολλήσει κόσμο...κλείσει τον χώρο εργασίας ή ακόμα πεθάνει κάποιος εξ αιτίας του ποιες νομικές συνέπειες θα έχει αφού το κράτος παρέχει δωρεάν φάρμακα;

kostasagk
18/07/2021, 11:32
Επίσης όταν αναφέρεστε σε θανάτους και τέτοια δημόσια καλό είναι να βιάζεται ονόματα διότι η απλή αναφορά θεωρείται ψευδή είδηση και παραπλάνηση κοινωνικού συνόλου... γιατί το ίντερνετ είναι γεμάτο από τέτοια αλλά στην πραγματικότητα πόσα έχουν βγει με ονόματα;η κοπέλα από την Ηλία ..ο κρητικός και δύο τρεις ακόμα..αν έχετε ονόματα γράψτε τα να το ψάξουμε

patsavour
18/07/2021, 11:33
Προσπαθείς πάντα να απαντάς έτσι, ή απλά σου έρχονται τέτοιες απαντήσεις; Τι όγκους αερίου, και διοξειδίου του άνθρακα, και διαφορές πυκνότητας μου λες; Επί της ουσίας ρωτάω, αφού οι συνθήκες επιβάλλουν πράξεις κοινωνικής ευθύνης, γιατί δεν έχει ειπωθεί κουβέντα για την μετάδοση από καπνιστές και ατμιστές;

αυτο που προσπαθει να σου πει ο δικηγορος ειναι οτι ειτε απλως αναπνεεις ειται καπνιζεις το ιδιο ειναι,απλως στην δευτερη περιπτωση βλεπεις την αναπνοη του αλλου γιατι ο καπνος ΦΑΙΝΕΤΑΙ.Αρα τι να απαγορευσεις την ΑΝΑΠΝΟΗ?

AUFGEBRACHT
18/07/2021, 11:42
αυτο που προσπαθει να σου πει ο δικηγορος ειναι οτι ειτε απλως αναπνεεις ειται καπνιζεις το ιδιο ειναι,απλως στην δευτερη περιπτωση βλεπεις την αναπνοη του αλλου γιατι ο καπνος ΦΑΙΝΕΤΑΙ.Αρα τι να απαγορευσεις την ΑΝΑΠΝΟΗ?

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ήθελε να πει ο δικηγόρος, από τα συμφραζόμενά του ΜΑΛΛΟΝ κατάλαβα ότι είτε καπνίζεις, είτε ατμίζεις, το ίδιο πράγμα είναι σαν ποσότητα εκπνοής...

Πάμε σε αυτό που λες εσύ... Δεν νομίζω ότι είτε απαπνέεις, είτε καπνίζεις είναι το ίδιο, δεν μπορεί να είναι το ίδιο, όσον αφορά το πόσο μακρυά θα φτάσουν τα εκπνεόμενα σταγονίδια.

AristidisZ
18/07/2021, 11:42
https://www.grtimes.gr/ellada/koronoios-metadosi-toy-ioy-meso-toy-kapnoy-apo
https://www.antismoking.gr/ta-nea-mas/item/129-koronoios-kai-kapnisma-sos-apo-toys-eidikous

Καταρχήν σίγουρα ο καπνιστής είναι πιο επιρρεπής σε λοίμωξη του αναπνευστικού, είναι προφανές αυτό
Δεύτερον, σίγουρα βήχει παραπάνω, και αυτό σίγουρα είναι επικίνδυνο
Τρίτον, μόνο και μόνο που βάζεις τα χέρια στο στόμα για να καπνίσεις, είναι επίσης επικίνδυνο

Προσωπικά π.χ., δε καπνίζω πλέον στο δρόμο, για αυτό τον λόγο ακριβώς

Μόνο στο σπίτι και στη δουλειά, και πριν στρίψω πλένω πάντα χέρια (στο γραφείο)

Από εκεί και πέρα, περί διάδοσης, όλα όσα λες απαντώνται με το παρακάτω:

smoke particles themselves are unlikely to be carrying a virus that could infect other people. This is partly because the heat from the cigarette would probably kill the virus, but also because “a large fraction of the smoke particulates go into your lungs, never hit anything, and then are exhaled,”

Αν δε σου αρέσει, τι να σε κάνω, δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω

AUFGEBRACHT
18/07/2021, 11:53
Καταρχήν σίγουρα ο καπνιστής είναι πιο επιρρεπής σε λοίμωξη του αναπνευστικού, είναι προφανές αυτό
Δεύτερον, σίγουρα βήχει παραπάνω, και αυτό σίγουρα είναι επικίνδυνο
Τρίτον, μόνο και μόνο που βάζεις τα χέρια στο στόμα για να καπνίσεις, είναι επίσης επικίνδυνο

Προσωπικά π.χ., δε καπνίζω πλέον στο δρόμο, για αυτό τον λόγο ακριβώς

Μόνο στο σπίτι και στη δουλειά, και πριν στρίψω πλένω πάντα χέρια (στο γραφείο)

Από εκεί και πέρα, περί διάδοσης, όλα όσα λες απαντώνται με το παρακάτω:

Αν δε σου αρέσει, τι να σε κάνω, δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω

Αριστείδη, δεν είναι μ΄αρέσει ή δεν μ΄αρέσει η απάντηση. Βαριέμαι τώρα να το ψάξω, αλλά είχα βρει παλαιότερα ένα ιατρικό άρθρο που έλεγε ότι η γρίπη, η κοινή γρίπη, μεταδίδεται από τον καπνό που εκπνέει ένας καπνιστής. Εκεί γιατί δεν την σκοτώνει η θερμοκρασία από το τσιγάρο; Επίσης, όντας μη καπνιστής, δεν καταλαβαίνω τον όρο "heat from the cigarette"... ποια θερμοκρασία; Της καύτρας;.. του καπνού;.... γτ δεν νομίζω να ταυτίζονται αυτές οι δύο... και γτ τα ρωτάω όλα αυτά; Χτες ήμασταν παραλία, στα 3-4 μέτρα από εμάς ήταν ένα ζευγάρι, ο ένας άτμιζε, ο άλλος κάπνιζε, έβλεπες τον καπνό να έρχεται προς το μέρος μας, και τον μύριζες κιόλας. Και ρωτάω το πολύ απλό και πολύ λογικό: Εάν αυτοί οι 2 ήταν δυνητικά φορείς... ο εκπνεόμενος καπνός μεταφέρει τον ιό ναι ή όχι; Γτ η λογική λέει ναι...

motojojo
18/07/2021, 12:08
Αααα εσυ το εννοεις!

Αν αποδεδειγμένα κολούσε με τον καπνό, δεν θα απαγόρευαν το κάπνισμα τόσο καιρό? Ή τουλάχιστον να εφιστουσαν την προσοχή.

Εδώ έγινε ντόρος με το κουταλάκι της μεταλαβιας, στο καπνισμα θα κολουσαν?

Johny the Fox
18/07/2021, 12:12
. ο εκπνεόμενος καπνός μεταφέρει τον ιό ναι ή όχι; όχι..;)

AUFGEBRACHT
18/07/2021, 12:14
Αααα εσυ το εννοεις!

Αν αποδεδειγμένα κολούσε με τον καπνό, δεν θα απαγόρευαν το κάπνισμα τόσο καιρό? Ή τουλάχιστον να εφιστουσαν την προσοχή.

Με το συνωστισμό πάντως αποδεδειγμένα κολλάει, αλλά δεν βλέπω να έχει γίνει κάτι σε προαστιακό-λεωφορεία-μετρό... Κι είναι και πολλά τα έσοδα από τους φόρους για τον καπνό...

patsavour
18/07/2021, 12:20
Αριστείδη, δεν είναι μ΄αρέσει ή δεν μ΄αρέσει η απάντηση. Βαριέμαι τώρα να το ψάξω, αλλά είχα βρει παλαιότερα ένα ιατρικό άρθρο που έλεγε ότι η γρίπη, η κοινή γρίπη, μεταδίδεται από τον καπνό που εκπνέει ένας καπνιστής. Εκεί γιατί δεν την σκοτώνει η θερμοκρασία από το τσιγάρο; Επίσης, όντας μη καπνιστής, δεν καταλαβαίνω τον όρο "heat from the cigarette"... ποια θερμοκρασία; Της καύτρας;.. του καπνού;.... γτ δεν νομίζω να ταυτίζονται αυτές οι δύο... και γτ τα ρωτάω όλα αυτά; Χτες ήμασταν παραλία, στα 3-4 μέτρα από εμάς ήταν ένα ζευγάρι, ο ένας άτμιζε, ο άλλος κάπνιζε, έβλεπες τον καπνό να έρχεται προς το μέρος μας, και τον μύριζες κιόλας. Και ρωτάω το πολύ απλό και πολύ λογικό: Εάν αυτοί οι 2 ήταν δυνητικά φορείς... ο εκπνεόμενος καπνός μεταφέρει τον ιό ναι ή όχι; Γτ η λογική λέει ναι...

Ο ιος μεταφερεται απο την αναπνοη,ειτε καπνιζεις ,ειτε δεν καπνιζεις,στην μια περιπτωση βλεπεις την αναπνοη,στην αλλη οχι.Η διαφορα στην ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ειναι αποκλειστικα στην ΑΠΟΣΤΑΣΗ που ο αλλος διπλα σου βρισκεται οταν αναπνεει.Επειδη τα μικρο*σταγονιδια του αερα ειναι ΒΑΡΥΤΕΡΑ του ΑΕΡΑ (ΛΟΓΩ του νερου που περιεχουν) σε μια μικρη αποσταση απο τον εκπνεοντα πεφτουν στο ΕΔΑΦΟΣ .Γι αυτο λενε οι γιατροι να κραταμε αποσταση.Αν εσυ μιλας με εναν ΑΓΝΩΣΤΟ σου απο αποσταση 2-3 μετρων κινδυνευεις λιγωτερο λογω ελαχιστων μικροσωματιδιων που θα φτασουν σε σενα,απο το να του μιλας λιγο πριν του δωσεις και ενα γλωσσοφιλο.Στην μεταδοτικοτητα του ιου ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρολο παιζει και το 'ι'ικο φορτιο που δεχομαστε καθημερινα.ΟΣΟ μεγαλυτερο λογω αποστασης (μικρης) δεχομαστε,τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες εχουμε να κολλησουμε.

PaNick67
18/07/2021, 12:22
Με το συνωστισμό πάντως αποδεδειγμένα κολλάει, αλλά δεν βλέπω να έχει γίνει κάτι σε προαστιακό-λεωφορεία-μετρό... Κι είναι και πολλά τα έσοδα από τους φόρους για τον καπνό...

Αυτό είναι πολιτικο ζήτημα. Όχι υγειονομικό. Σε άλλες χώρες τα ΜΜΜ άλλαξαν την λειτουργία τους για να προσαρμοστουν. Εδώ δίνουμε χρήμα στα κανάλια για να εξυμνούν την κυβέρνηση αντί να δοθούν στη κοινωνία.

CorpseAlive
18/07/2021, 15:43
Αααα εσυ το εννοεις!

Το χίουμορ είναι πηγαίο ε?

CorpseAlive
18/07/2021, 15:50
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ήθελε να πει ο δικηγόρος, από τα συμφραζόμενά του ΜΑΛΛΟΝ κατάλαβα ότι είτε καπνίζεις, είτε ατμίζεις, το ίδιο πράγμα είναι σαν ποσότητα εκπνοής...

Πάμε σε αυτό που λες εσύ... Δεν νομίζω ότι είτε απαπνέεις, είτε καπνίζεις είναι το ίδιο, δεν μπορεί να είναι το ίδιο, όσον αφορά το πόσο μακρυά θα φτάσουν τα εκπνεόμενα σταγονίδια.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να στο ζωγραφίσω . Θα το πάω μοτερικά όμως μπας και πιάσει το τσακμάκι.
Έχεις ένα ντεπόζιτο χωρητικότητας 18 λίτρα . Είτε βάλεις βενζίνη είτε βάλεις νερό ο όγκος που θα πιάσει είναι 18 λίτρα. Ο καπνός δεν πάει πιο μακριά από το CO2 που εκπνέεις απλά ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Το ίδιο ισχύει όταν έχει πάρα πολύ κρύο.

motojojo
18/07/2021, 16:28
Το χίουμορ είναι πηγαίο ε?

Πάντα πηγαίο είναι. Όμως δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση. Κάποιοι παρεξηγουνται εύκολα.

νεοσσός
18/07/2021, 17:14
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να στο ζωγραφίσω . Θα το πάω μοτερικά όμως μπας και πιάσει το τσακμάκι.
Έχεις ένα ντεπόζιτο χωρητικότητας 18 λίτρα . Είτε βάλεις βενζίνη είτε βάλεις νερό ο όγκος που θα πιάσει είναι 18 λίτρα. Ο καπνός δεν πάει πιο μακριά από το CO2 που εκπνέεις απλά ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Το ίδιο ισχύει όταν έχει πάρα πολύ κρύο.
Δεν θεωρώ το κάπνισμα υπαίτιο για τη μετάδοση του ιού, παρά μόνο για την ευαισθησία των καπνιστών σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Όμως, διυλίζοντας τον κώνωπα, θα έλεγα ότι η βεβιασμένη εκπνοή καπνού και ατμού γίνεται με μεγαλύτερη πίεση, σε σχέση με την αυθόρμητη αναπνοή, άρα και μεγαλύτερη ακτίνα δράσης. Κινδυνεύουμε όμως να γίνουμε γραφικοί, αν φθάσουμε σε τέτοιο σημείο ανάλυσης.

Φυσικά #1 με διαφορά σε εμβέλεια είναι το φτέρνισμα και #2 ο βήχας και λίγο πιο μετά το γέλιο. Ίσως είναι καλύτερα να καπνίζεις, παρά να γελάς δυνατά, με κριτήρια διάδοσης ιού πάντα. :p

Ξαναλέω βέβαια, ότι ως προς τον ιό, οι καπνιστές κάνουν κυρίως κακό στον εαυτό τους, όχι στους άλλους. Το παθητικό κάπνισμα, είναι άλλη ιστορία, με τη δική της σοβαρότητα.

nikos_abel
18/07/2021, 18:37
Το μόνο κακό που μπορεί να έχουν οι καπνιστές/ατμιστές, είναι όταν δεν σέβονται τους γύρω τους, όπως συμβαίνει πολύ συχνά δυστυχώς.

CorpseAlive
18/07/2021, 18:45
Το μόνο κακό που μπορεί να έχουν οι καπνιστές/ατμιστές, είναι όταν δεν σέβονται τους γύρω τους, όπως συμβαίνει πολύ συχνά δυστυχώς.

Συμφωνώ αλλά άσχετο με την κουβέντα!

nikos_abel
18/07/2021, 19:09
Συμφωνώ αλλά άσχετο με την κουβέντα!

Άσχετο όντως, απλά η νοοτροπία τους είναι πολλές φορές σταρχιδιστική, για αυτό το αναφέρω (αν και ατμιστής και occasionally καπνοσυριγγιστής)

karateo
19/07/2021, 08:33
Αν είχαμε 13000 απώλειες από την γρίπη θα μας ένοιαζε το τείχος ανοσίας, ας χρησιμοποιούμε την στοιχειώδη λογική στην επιχειρηματολογία μας

Ξέρεις τί συγκρίνεις?

1) Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/07/covid-gr-daily-report-20210718.pdf

2) Κάτω των 40 ετών είναι το 0.7% των θανάτων (δε ξέρω πόσοι είχαν και υποκείμενα απο αυτούς)

Και πάμε στα νούμερα (κάτω των 39 ετών)
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/FLU_etisia_ekthesi_2015.pdf
7 θάνατοι απο γρίπη το 2014-2015 (μιλάμε στην ουσία για 3 μήνες Ιαν-Φεβ-Μαρ που είναι η έξαρση της γρίπης)
92 θάνατοι απο Covid-19 απο 03-2020 έως 07-2021 περίπου σε 16 μήνες (κάποιοι μήνες με lockdown αλλά χωρίς εμβόλια τους ~13 μήνες και με πρωτόγονα θεραπευτικά πρωτόκολλα τους πρώτους μήνες)

Δε ξέρω για εσένα αλλά εγώ το πρόβλημα το βλέπω στους >40 (εδώ τσουβαλιάζουμε πολλούς αλλά τέλος πάντων).
Τότε δε μας ένοιαξαν οι ανοσοκατασταλμένοι κλποι που δεν μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο γρίπης για να τους προστατέψουμε. Τώρα μας νοιάζει.

Θα μου πείς μπορούσαν να κλειδωθούν 3 μήνες στα σπίτια τους. Τώρα δεν μπορούν να κλειδωθούν συνεχόμενα. ΟΚ το μόνο που δέχομαι.
Αλλά δεν πιστεύω επ' ουδενί ότι η υποχρεωτικότητα έρχεται για να προστατέψουμε αυτούς.

ΥΓ. Για τη γρίπη

Τα 99 (89,2%) από τα 111 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική
ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη,
σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Υ1/Γ.Π.οικ. 88649-13/10/2014.
(Πίνακας 1, Διάγραμμα 4)

Στη γρίπη το 90% των θανάτων ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου έναντι 95.1% στον Covid-19.
Που για τη γρίπη ανήκουν οι άνω των 60 ετών (για τον εμβολιασμό) και όχι οι άνω των 70 (για τους θανάτους)

tzimidis
19/07/2021, 17:00
Πριν από 4-5 χρόνια έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή ο φίλος μου ο Joe στην μακρινή Αυστραλία.
Ήταν σε μοτοβολτα, έπαθε έμφραγμα και χάνοντας τον έλεγχο πήγε και έπεσε επάνω σε ένα δέντρο.
Από τι πέθανε τελικά, τι έφταιγε?
Σκοτώθηκε επειδη χτύπησε στο δέντρο, όπου δεν θα είχε χτυπήσει αν δεν πάθαινε το έμφραγμα. Άρα???????
Πήγε από καρδιά ή από ατύχημα????

Το ίδιο και οι αποθνήσκοντες και πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα και σαναμητουσεφτανεαυτό νοσήσαντες απο covid.
Έχεις ενδοκαρδιτιδα, κολλάς κοβιντ και τέζα.
Αν ΔΕΝ είχες ενδοκαρδιτιδα, αλλα μόνο κοβιντ, θα ζούσες? Μπορεί.
Αν είχες μονο ενδοκαρδιτιδα αλλά ΧΩΡΙΣ κοβιντ, θα ζούσες? Μπορεί.

THEOD
20/07/2021, 09:54
Το από τι πεθαίνουν τελικά οι άνθρωποι που βρίσκονται θετικοί σε covid θέλει αρκετή ανάλυση...όταν θα βγουν τα στατιστικά θανάτων του 20 και 21 τότε θα τα συγκρίνουμε με αυτά του 18 και 19 και θα έχουμε καλύτερη άποψη. Το κρίσιμο μέγεθος είναι η "υπερβάλλουσα θνητότητα", δηλαδή πόσους παραπάνω θανάτους είχαμε το 20 και 21 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατά την γνώμη μου αυτοί οι επιπλέον θάνατοι θα είναι και το πραγματικό "αποτύπωμα του covid" όσο αφορά τους θανάτους...
Κατά μεγάλο ποσοστό οι θάνατοι των 75+ (και ειδικά αυτοί που ήταν ήδη επιβαρυμένοι με μπόλικα υποκείμενα νοσήματα ) καταγράφονται μεν ως θάνατοι covid αλλά στην ουσία είναι προαναγγελμένοι θάνατοι που με αφορμή τον covid ήρθαν λίγο νωρίτερα

karateo
20/07/2021, 10:00
Μήν ξεχνάτε ότι για να έχουμε αυτούς τους θανάτους κλειδωθήκαμε στα σπίτια μας τόσους μήνες, χάσαμε δουλειές και γενικά στο περίπου χάσαμε ~1 έτος απο τη ζωή μας τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Όχι όλοι φυσικά. Αλλά οι περισσότεροι.
Και πές κάποιος είχε δουλειές και το χάρηκε. Σκεφτείτε να συνεχισθεί άλλα 5 χρόνια το ίδιο βιολί χωρίς επιδόματα αλλά με κουπόνια για συσσίτια.

doctoras
20/07/2021, 20:39
Ολα δείχνουν οτι παμε για αναχαίτιση. Δε πονταρω σε νεα καραντινα με κλειστη αγορα με απαγορεύσεις μετακινησεις διαδημοτικες ή εκτος νομών.

Οσοι νεολαιοι νοσουν τωρα και το παιρνουν αναίμακτα θα διαθετουν ανοσία, μαζι με τους εμβολιασμενουν θα φαιρουν καλυτερη επιδημιολογική ασπιδα φετος τον χειμωνα απο το τιποτα που ειμασταν περσι.

Εκτος αν μαμηθει ο διας και εχουμε αδικαιολόγητα πολλούς θανατους

karateo
21/07/2021, 09:23
Αν εξαιρέσετε τους ηλίθιους τίτλους ο ιατρός τα λέει μια χαρά κατα τη γνώμη μου.

https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%99-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%94%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%97-%CE%A0%CE%9D%CE%95%CE%A5%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F/

AristidisZ
21/07/2021, 11:06
Αν εξαιρέσετε τους ηλίθιους τίτλους ο ιατρός τα λέει μια χαρά κατα τη γνώμη μου.

https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%99-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%94%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%97-%CE%A0%CE%9D%CE%95%CE%A5%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F/

Πάρα πολύ σοβαρός ο καθηγητής

Ο καθηγητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103.6, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο μίλησε για «άσκοπες καραντίνες» που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού μέσα στα σπίτια αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση προκαλώντας άγχος στους πολίτες.

Γιατί αν κολλήσει κάποιος πιτσιρικάς θα την βγάλει στο παγκάκι 15 μέρες, δε θα πάει σπίτι...

CorpseAlive
21/07/2021, 11:48
Πάρα πολύ σοβαρός ο καθηγητής

Ο καθηγητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103.6, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο μίλησε για «άσκοπες καραντίνες» που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού μέσα στα σπίτια αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση προκαλώντας άγχος στους πολίτες.

Γιατί αν κολλήσει κάποιος πιτσιρικάς θα την βγάλει στο παγκάκι 15 μέρες, δε θα πάει σπίτι...

ο αρχηγός Πετράκος κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές με το κόμμα του Τράγκα. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ολο το θέμα του αντι-εμβολιασμού να είναι πολιτική σπέκουλα.

AUFGEBRACHT
21/07/2021, 16:42
Makeleio... χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση;

doctoras
21/07/2021, 17:13
Εντωμεταξύ στον focus 103.6 παιρνει βημα ως παραγωγος, βελοπουλος, κωνσταντινίδης και λοιποι λιγοτερο επώνυμοι αντίστοιχης ιδεολογίας

Συμφωνώ οτι το πολιτικο πεπλο που σκεπάζεται ο αντιεμβολιασμος εχει ξεκαθαρα συγκεκριμένη παραταξη/ιδεολογια
Ειχε εργαλειοποιηθει απο την αρχη, τωρα κανει μπαμ
Βαση του παραπανω φαινεται οτι ο αντιεμβολιασμος ειναι το "μέσο" , που θελουν να παει δε ξερω..

AUFGEBRACHT
21/07/2021, 18:37
Εντωμεταξύ στον focus 103.6 παιρνει βημα ως παραγωγος, βελοπουλος, κωνσταντινίδης και λοιποι λιγοτερο επώνυμοι αντίστοιχης ιδεολογίας

Συμφωνώ οτι το πολιτικο πεπλο που σκεπάζεται ο αντιεμβολιασμος εχει ξεκαθαρα συγκεκριμένη παραταξη/ιδεολογια
Ειχε εργαλειοποιηθει απο την αρχη, τωρα κανει μπαμ
Βαση του παραπανω φαινεται οτι ο αντιεμβολιασμος ειναι το "μέσο" , που θελουν να παει δε ξερω..

Η πολιτική διάσταση είναι ότι η ανεπαρκής κυβέρνηση προσπαθεί να "εργαλιοποιήσει" τους ανεμβολίαστους για να καλύψει την ανικανότητά της... Είναι οι καβαφικοί βάρβαροί της.

basilis_k6
21/07/2021, 19:03
Η πολιτική διάσταση είναι ότι η ανεπαρκής κυβέρνηση προσπαθεί να "εργαλιοποιήσει" τους ανεμβολίαστους για να καλύψει την ανικανότητά της... Είναι οι καβαφικοί βάρβαροί της.

δυστυχώς εκει που οδεύουμε γενικως σαν χώρα, ασχετα με τον covid, δεν θα χρειάζεται να "εργαλειοποιήσει" και να καλύψει τίποτα. Θα σταματήσουν τα fake news, τα πληρωμένα αρθρα κτλ. πέφτουμε όλο και πιο χαμηλά και το πολύτεχνείο δεν θα έχει και φοιτητές για να μας "σώσει".

doctoras
21/07/2021, 19:24

Συμφωνώ και με αυτο, αλλο πραγμα ομως εκθειασα

Αν δειτε σημερα τη δευτερη μαζικη συγκέντρωση αρνητών σε αθηνα / θεσνικη θα καταλαβετε τι εννοούσα
Καπου παει αυτο

kostasagk
21/07/2021, 19:52
3500χιλ ήταν δεν σημαίνει και κάτι...αργά η γρήγορα όλα θα τελειώσουν και θα μείνει μόνο η αντίδραση όχι στην πολιτεία αλλά στο συνάνθρωπο μας

AUFGEBRACHT
21/07/2021, 20:12

Αν δειτε σημερα τη δευτερη μαζικη συγκέντρωση αρνητών σε αθηνα / θεσνικη θα καταλαβετε τι εννοούσα
Καπου παει αυτο

Κοίτα, δεν παρακολουθώ ειδήσεις και τηλεόραση γενικά, δεν ξέρω πόσο μαζική ή "μαζική" συγκέντρωση ήταν. Όσο όμως η κυβέρνηση τραβάει το σκοινί και γίνεται καθαρά εκδικητική, τόσο κι οι ακραίοι της άλλης πλευράς θα ριζοσπαστικοποιούνται...

doctor_john
21/07/2021, 20:15

Καπου παει αυτο

Αναφέρεσαι στο γεγονός ότι πολύ πιθανά εκμεταλλεύονται την κατάσταση ακροδεξιοί.
Χωρίς να αποδέχομαι σαν προσωπικότητες αυτούς που αναφέρεις, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τους θεωρείς ακροδεξιούς.
Αν ναι, θα ήθελα να με βοηθήσεις να διαχωρίσω τους όρους "ακροδεξιός" και "πατριώτης".

Δεν ειρωνεύομαι ούτε προσπαθώ να σου στήσω κάποια παγίδα
Προσπαθώ να καταλάβω και εγώ όπως όλοι.
Δεν είναι δυνατόν όμως να μην παρατηρώ ότι όλες* οι κινήσεις που γίνονται είναι εναντίον μας.

*Εκτός της εκστρατείας εμβολιασμού.
Την δέχεστε οι περισσότεροι; να την δεχθώ και εγώ στην προσπάθεια μου να στηρίξω την δημοκρατία
ανάμεσα στους ανθρώπους που συζητώ στο φορουμ.

Ακόμα όμως και γι'αυτό βλέπω ότι υπάρχουν ερωτήσεις που δεν γίνονται.
Οι άνθρωποι που φιλοξενούμε ως τι μετράνε; έχουν εμβολιαστεί;
Τον Μάϊο μας ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός στις δομές φιλοξενίας, τι εικόνα υπάρχει δύο μήνες μετά;

AUFGEBRACHT
21/07/2021, 20:20
3500χιλ ήταν δεν σημαίνει και κάτι...αργά η γρήγορα όλα θα τελειώσουν και θα μείνει μόνο η αντίδραση όχι στην πολιτεία αλλά στο συνάνθρωπο μας

Δεν νομίζω ότι είμαστε μια αλτρουϊστική κοινωνία όμορφα, αγγελικά πλασμένη... Το αντίθετο, διαχρονικά στην Ελλάδα κυριαρχεί ο παρτακισμός έναντι του κοινωνικού συνόλου.

Τώρα προσωπικά, βρίσκω αστείο το αφήγημα ότι όσοι εμβολιάζονται το κάνουν ως χρέος στο κοινωνικό σύνολο και ως μια... συλλογική μάχη ενάντια στην εξάλειψη του κορωνοϊού. Οι αντιεμβολιαστές πλασσάρονται και παρουσιάζονται ως οι ατομικιστές που σκέφτονται τον εαυτούλη τους μόνο και όχι το κοινωνικό σύνολο, ενώ οι εμβολιασθέντες ως οι ευσυνείδητοι πολίτες με βαθύ αίσθημα ευθύνης. Προσωπικά, όλοι όσους ξέρω κι έχουν κάνει το εμβόλιο, την ίδια απάντηση δίνουν: -Το έκανα γιατί φοβάμαι μην κολλήσω και διασωληνωθώ, -το έκανα γιατί βαρέθηκα αυτή την κατάσταση, -το έκανα για να κυκλοφορώ χωρίς περιορισμούς, -το έκανα για να μην έχω πρόβλημα με τη δουλειά... μέχρι και ατάκα "το έκανα τελευταία στιγμή γιατί ήθελα να πάω διακοπές σε νησί" άκουσα.

doctoras
21/07/2021, 20:21
Ουτε εγω παρακολουθώ, τα νεα διαδίδονται.

Αυτοι που τους οργανώνουν ειναι το θεμα και βρίσκονται απο ολους τους χωρους ολα τα οικονομικά στρώματα και δεν ξερουμε που θελουν να τους πανε..
Anyway παμπαρακατ

AUFGEBRACHT
21/07/2021, 20:29
Παρακάτ... τόσο καιρό λέγανε ότι για να χτιστεί τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστο το 80% του πληθυσμού. Αν δεν κάνω λάθος, περίπου ένα 40% έχει εμβολιαστεί. Χτες η δημιουργική λογιστική ανέλαβε δράση και το ποσοστό έγινε...80%. Πως; Αφαίρεσαν τα παιδιά κάτω από 15 χρονών από τον γενικό πληθυσμό, και στους ΠΛΗΡΩΣ εμβολιασθέντες πρόσθεσαν: όσους έχουν κάνει ήδη μια δόση, όσους έχουν ήδη νοσήσει και όσους ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ να νοσήσουν ελαφρά, και το ποσοστό έγινε δια μαγείας το επιθυμητό 80%... :cry:

doctoras
21/07/2021, 20:30
Παιδια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα που δεν μιξαρονται
Αλλο πραγμα η πανδημία και πως θα προφυλαχθούμε απο αυτη.
Και αλλο οι ερασιτεχνισμοι των κυβερνώντων και η κακοδιαχείριση τους.

Αν θυμώσω για το δεύτερο δε παει να πει πως θα πρεπει να καψω το πρωτο

AUFGEBRACHT
21/07/2021, 20:39
Παιδια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα που δεν μιξαρονται
Αλλο πραγμα η πανδημία και πως θα προφυλαχθούμε απο αυτη.
Και αλλο οι ερασιτεχνισμοι των κυβερνώντων και η κακοδιαχείριση τους.

Αν θυμώσω για το δεύτερο δε παει να πει πως θα πρεπει να καψω το πρωτο

Σαφώς άλλο το ένα και άλλο το άλλο, μόνο που η πανδημία φουντώνει από τους ερασιτεχνισμούς και την κακοδιαχείριση... όταν ο δεύτερος θέλει να το κάψει, όταν τον απειλείς και τον τιμωρείς, πιστεύεις ότι θα πειστεί και θα συνετιστεί; Το αντίθετο, θα στυλώσει τα πόδια και θα γίνει ακόμα πιο ακραίος, ιδιαίτερα αν είναι συνομοταξίας ΠετρακοΧιοΤραγκοΒελόπουλος.

Όταν στις ιδιωτικές μας συζητήσεις λέγαμε περίμενε να δεις τι έχει να γίνει μόλις ανοίξει ο τουρισμός και τι έχει να γίνει στη Μύκονο, δεν νομίζω ότι είχαμε το κληρονομικό χάρισμα... Βράζουν, λέει σήμερα, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Μήλος, Κρήτη, Κέρκυρα. Όλες οι τουριστικές ατραξιόν δηλαδή. Με την Μύκονο γελάνε και τα τσιμέντα, έκαναν ένα lock down του κώλου από τα Lidl και τώρα λέει θα καταργηθούν οι περιορισμοί, επειδή διαμαρτυρήθηκε ο Ρέμος και οι μοντελοβιζιτούδες...

basilis_k6
21/07/2021, 20:44
Όλες οι τουριστικές ατραξιόν δηλαδή. Με την Μύκονο γελάνε και τα τσιμέντα, έκαναν ένα lock down του κώλου από τα Lidl και τώρα λέει θα καταργηθούν οι περιορισμοί, επειδή διαμαρτυρήθηκε ο Ρέμος και οι μοντελοβιζιτούδες...οχι, φάγανε "ξύλο" ακομη και απο τους δικους τους συν τα πρωτοσέλιδα ξεφτίλας σε ολο τον κοσμο. θα το καταργήσουν νωριτερα απλα πρεπει να βρεθει το αφηγημα οτι δεν ηταν λαθος κινηση απλα τωρα ειναι ολα καλα. βέβαια στη μυκονο ηδη τους ειπαν να κανουν οτι θελουν μιας που οι ελεγχοι σταματησαν σιωπηρα.

Μητσοτάκης: Έχω πρόβλημα με την Μύκονο.
Τεχνικός ΙΤ: Δοκιμάσατε να την κλείσετε και να την ξανανοίξετε?
:lol: