PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53

bulmont
23/08/2021, 14:16
Tι καλά που όταν έσκασε μύτη το AIDS δεν υπήρχε ίντερνετ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SeniorCanardo
23/08/2021, 14:46
Εγώ έχω μια σχετική, άσχετη απορία...

Μπορεί κάποιος να περιγράψει εν συντομία την τυπική διαδικασία αδειοδότησης ενός "νέου" φαρμάκου (δηλαδή με καινούργια σύνθεση και νέα δραστική ουσία), ας πούμε υποθετικά ένα αντιφλεγμονώδες.
Πόσες και ποιες κλινικές δοκιμές πρέπει να συμπεριληφθούν, μετά από πόσο καιρό μπορεί να καταθέσει αίτηση άδειας, προηγείται δημοσίευση κάπου;

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι πολύ γνωστό φάρμακο για τις καούρες δεν έχει διεξάγει καμία έρευνα για άτομα κάτω των 13 ετών!

Επίσης τι γίνεται με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα με σημείωση "Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης", βλ. βιταμίνες, συμπλέγματα βιταμίνων και άλλα συμπληρώματα διατροφής.

rainmike
23/08/2021, 15:38
Εγώ έχω μια σχετική, άσχετη απορία...

Μπορεί κάποιος να περιγράψει εν συντομία την τυπική διαδικασία αδειοδότησης ενός "νέου" φαρμάκου (δηλαδή με καινούργια σύνθεση και νέα δραστική ουσία), ας πούμε υποθετικά ένα αντιφλεγμονώδες.
Πόσες και ποιες κλινικές δοκιμές πρέπει να συμπεριληφθούν, μετά από πόσο καιρό μπορεί να καταθέσει αίτηση άδειας, προηγείται δημοσίευση κάπου;

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι πολύ γνωστό φάρμακο για τις καούρες δεν έχει διεξάγει καμία έρευνα για άτομα κάτω των 13 ετών!

Επίσης τι γίνεται με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα με σημείωση "Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης", βλ. βιταμίνες, συμπλέγματα βιταμίνων και άλλα συμπληρώματα διατροφής.

Μάλλον είσαι σε λάθος forum

basilis_k6
23/08/2021, 15:54
κοιταμε το δεντρο και χανουμε το δασος. πιεση να εμβολιαστουν ολοι καθε μερα σε καθε μεσο. ο σκοπος ειναι η εξαλειψη της πανδημιας και τα εμβόλια δεν μας βοηθανε οσο θελαμε. αντε και εμβολιαστηκαν αρκετοι, το εκαναν ηδη στο ισραηλ. μειωνεται γρηγορα η ανοσια που προσφερει και θελει 3η 4η 5η δοση κτλ. καλο το εμβόλιο αλλα για να πιεσουν να εμβολιαστει ο κοσμος χασανε το δασος. η μασκα, τα τεστ και οι περιορισμοι δεν πρεπει να μειωνονται για οποιον εκανε εμβολιο. δινουν κινητρα και αντικινητρα αντιθετα στις δικες τους ερευνες και δεδομενα. τα self πρεπει να μεινουν για ολους ανεξαιρέτως, ενα rapid ανα 15 μερες για ολους, καραντινα μετα απο στενη επαφη για ολους. μασκα παντου προφανως. οσοι εκαναν εμβόλιο ας μπαινουν σε κλειστους χωρους αλλα και παλι εγω δεν θα εμπαινα. οι εμβολιασμενοι αυτη τη στιγμη κολλανε και νοσουνε, κολλανε αλλους και νοσουνε και αυτοι. τα δεδομενα λενε τωρα οτι το περνανε ελαφρια σχεδον ολοι αλλα καποιοι οχι, κι ας εκαναν εμβολιο. σε μερικους μηνες η ανοσια παει περιπατο, της pfizer σε 8 μήνες ειναι στο 50-60%, ηδη δηλαδη οι πρωτοι ειναι σε επικινδυνη ζωνη. Η μανια με το εμβόλιο θα μας παει πισω στο 2020. Αν ειχαν παει στην λογική επιλογη να πιεσουν μονο τους 40+ να κανουν εμβόλιο και να κρατησουν περισσοτερους περιορισμους και πολλα ΠΟΛΛΑ τεστ για ολους θα ειχαμε λιγοτερα κρουσματα και αρα λιγοτερους σε μεθ. βαζουμε τα χερια μας και βγαζουμε τα ματια μας. Σεπτέβρη θα βαράμε 5-6 χιλιαδες κρουσματα με 5 εκατομμυρια εμβολιασμένους γιατι πετάμε χαρταετο. Ενταξει βγηκανε στα κανάλια ηδη 5.869 φορες να μας πρηξουν το π@π@Ρ! να κανουμε εμβόλιο το εμπεδωσαμε. Κατι άλλο θα κανουν η θα παμε στα 10 χιλιαδες και θα φταινε οι ανεμβολιαστοι που ειναι ουτε ο μισος πλυθησμος πλεον?

SeniorCanardo
23/08/2021, 16:28
Μάλλον είσαι σε λάθος forum

Και εγώ το σκέφτομαι τελευταία, μάλλον δίκιο έχεις.:bawl:
:beer:

BLiTzER
23/08/2021, 17:29
Tα self tests είναι επιεικώς άχρηστα.

peterTHErider
23/08/2021, 19:45
για ολους εσας που λετε οτι ειστε νεοι και δεν θα παθετε τπτ γελιεστε.
σημερα φιλος γνωστου μου μηχανοβιος 38 ετων χωρις κανενα υποκειμενο νοσημα με 3 μικρα παιδακια πεθανε.ανεμβολιαστος.
συνεχιστε αν θελετε την κουβεντα τωρα...

πυξιδας990
24/08/2021, 08:51
για ολους εσας που λετε οτι ειστε νεοι και δεν θα παθετε τπτ γελιεστε.
σημερα φιλος γνωστου μου μηχανοβιος 38 ετων χωρις κανενα υποκειμενο νοσημα με 3 μικρα παιδακια πεθανε.ανεμβολιαστος.
συνεχιστε αν θελετε την κουβεντα τωρα...

παει ο σπυρος,ελαφρυ το χωμα

freco
24/08/2021, 11:38
"Χα. Τα βλέπεις; Ένα βέλος σε πέτυχε ούτως ή άλλως. Φαίνεται πως δεν χρειάζεσαι την πανοπλία τελικά."

430294

lleonidas
24/08/2021, 11:51
Μπερδεύτηκε (https://m.youtube.com/watch?v=TKgvklOTBfk) ο υπουργός :D

Ευτυχώς δεν επανέφεραν το γελοίο μέτρο της χρήσης μάσκας παντού σε εξωτερικούς χώρους, όπως με σιγουριά ανέφεραν τα περισσότερα Μέσα τις προηγούμενες μέρες.
Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μόνο όπου υπάρχει συνάθροιση.
Κατά τα λοιπά, οι ανεμβολίαστοι πια φανερά στο στόχαστρο.
Ακόμα και σε δημόσιες δομές υγείας θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί...οι ανεμβολίαστοι πρέπει να πληρώσουν τα 10€ του rapid test.

OldMan
24/08/2021, 13:39
Tα self tests είναι επιεικώς άχρηστα.

Προφανως, γιατι απλα ΔΕΝ ειναι "Self"..
(for professional use only..)

Εχουν γινει απειρες καταγγελιες/γνωμοδοτησεις στον Ε.Ο.Φ. (ημετερας συμπαριλαμβανομενης) και εχουμε αραξει στις καλενδες και περιμενουμε..

Υ.Γ.
In brief:

Οποιοδηποτε διαγνωστικο τεστ απαιτει κατι παραπανω απο ΑΠΛΗ και ΑΜΕΣΗ τοποθετηση του δειγματος στην συσκευη εξετασης, ΔΕΝ μπορει να κατηγοριοποιηθει σαν αυτοδιαγνωστικο.!!!
ΕΕ 2017/745 (πρωην 93/42/ΕΟΚ) και ΕΕ 2017/746 (πρωην 98/79/ΕΚ)

basilis_k6
24/08/2021, 14:07

Ευτυχώς δεν επανέφεραν το γελοίο μέτρο της χρήσης μάσκας παντού σε εξωτερικούς χώρους, όπως με σιγουριά ανέφεραν τα περισσότερα Μέσα τις προηγούμενες μέρες.
Ακόμα και σε δημόσιες δομές υγείας θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί...οι ανεμβολίαστοι πρέπει να πληρώσουν τα 10€ του rapid test.

αυτο ειναι το πιο σημαντικο μετρο. απο την πρωτη μερα λέγανε οτι η μασκα ειναι η καλυτερη προστασια.

anyway, καλή χουντα να έχουμε, κάντε εμβόλιο "εθελοντικό" γιατι σε ενα μήνα λήγουν 1εκ δοσεις.

stefanos
24/08/2021, 14:19
Προφανως, γιατι απλα ΔΕΝ ειναι "Self"..
(for profesianal use only..)

Εχουν γινει απειρες καταγγελιες/γνωμοδοτησεις στον Ε.Ο.Φ. (ημετερας συμπαριλαμβανομενης) και εχουμε αραξει στις καλενδες και περιμενουμε..

Υ.Γ.
In brief:

Οποιοδηποτε διαγνωστικο τεστ απαιτει κατι παραπανω απο ΑΠΛΗ και ΑΜΕΣΗ τοποθετηση του δειγματος στην συσκευη εξετασης, ΔΕΝ μπορει να κατηγοριοποιηθει σαν αυτοδιαγνωστικο.!!!
ΕΕ 2017/745 (πρωην 93/42/ΕΟΚ) και ΕΕ 2017/746 (πρωην 98/79/ΕΚ)

Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι κάθε φορά που έκανα στο γιό μου έβγαινε θετικός και μετά στο Νοσοκομείο έβγαινε αρνητικός?

AristidisZ
24/08/2021, 14:26
αυτο ειναι το πιο σημαντικο μετρο. απο την πρωτη μερα λέγανε οτι η μασκα ειναι η καλυτερη προστασια.

Η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους έχει νόημα μόνο κατά περίπτωση

Όταν περπατάς μόνος σου δεν προσφέρει απολύτως τίποτα

Parking
24/08/2021, 14:32
Εγώ πάντως γουστάρω που τερμάτισε το τσάμπα σελφ τεστ
και ακόμα πιο πολύ γουστάρω ότι σε λίγο δεν θα είμαστε ούτε συνάδελφοι
θα πάνε σε μαγαζιά χωρίς μπόλι να δουλέψουν άκουσα
:D

McGyver
24/08/2021, 14:38
Ακούω στοιχήματα: τα €10,00/rapid test περιλαμβάνουν και το κόστος της δειγματοληψίας ή όχι;

basilis_k6
24/08/2021, 14:40
Η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους έχει νόημα μόνο κατά περίπτωση

Όταν περπατάς μόνος σου δεν προσφέρει απολύτως τίποτα

χανεις το νοημα. πρωτον, οταν λες βαλτε μασκα οταν εχει κοσμο γυρω σου ουσιαστικα δεν θα την βαλει ποτε κανενας, δεν ειναι υποχρεωτική απλα. Δεν ειναι μετρήσιμη ποσοτητα ο συγχρωτισμος. Δευτερον, τη μασκα σε εσωτερικους χωρους την φοραγαν ολοι και σωστα μονο οταν ηταν υποχρεωτική εξω. Ειναι το γνωστο "ζηταω δεκα να παρω πεντε". Τωρα που ειναι υποχρεωτική μονο σε εσωτερικους δεν την φοράει κανενας σωστα και μερικοι καθόλου. Ουτε καν ο τυπος που σου φτιαχνει το σουβλακι δεν την φοράει. Ασχετα με τις αηδιες του πουλημένου πολιτικου συστήματος, η μασκα οταν φοριέται σωστα ειναι το καλύτερο μεσο προστασίας μιας κοινοτητας απεναντι σε οποιαδήποτε αναπνευστική λοιμωξη. Πριν το εμβόλιο το λέγανε συνεχως, τωρα γαργαρα. Θα φτάσουμε σε επιπεδα ισραηλ στα εμβόλια και παλι θα κολλάμε και παλι θα πεθαινει κοσμος γιατι ειμαστε γτπ. Σε 6-12 μήνες θα σκασει απο χωρες του 3ου κοσμου (δεν εχουν εμβόλια) άλλη μετάλλαξη και τα εμβόλια θα ειναι άχρηστα. Ηδη ειναι στο 60% προστασια για τους πρωτους που το έκαναν και ειναι σε ηλικια 65+. Αν ήταν να επιλέξουμε ανάμεσα σε εμβόλιο η μάσκα, η μασκα κερδιζει γιατι δεν μασαει απο μεταλλάξεις. Αρκει να τηρουμε οντως το μετρο της μασκας. Εδω θα ειμαστε με 75% εμβολιασμένους να μιλάμε για 5ο κύμα και η κυβερνηση θα μας λεει για τους "λίγους" παλι που χαλανε τη σουπα. Να βγάλουμε τελειώς τη μασκα για ενα μήνα να δεις γέλιο.

Xlitos
24/08/2021, 14:41
Γυρισα πριν μια βδομαδα απο νησι.Με το που εφτασα Πειραια δεκατα,συναχι κτλ.Θετικος στο ραπιντ τεστ...Λιγες μερες μετα θετικα και αλλα 4 ατομα της παρεας.Ημουν ο μονος ανεμβολιαστος,οι αλλοι full εμβολιασμενοι.Ολοι τα ιδια συμπτωματα αλλα τον καθεναν τον επιασε σε διαφορετικο χρονο,εμενα τον ανεμβολιαστο με επιασε πρωτο,μπορει τυχαιο μπορει οχι.Σημερα εκανα σελφ τεστ το εβγαλε αρνητικο και ειμαι πολυ καλυτερα,οι εμβολιασμενοι της παρεας τωρα το περνανε.
Απο βδομαδα θα παω για τεστ αντισωματων να δουμε τι θα δουμε.
να πω οτι οταν φτασαμε στο νησι ενα αλλο μελος της παρεας(εμβολιασμενο) που πηγε νωριτερα,είχε συναχι για 2-3 μερες.Στα νησια γινεται της Ποπης αλλα βγηκανε πολλα δις απο τουρισμο διαβασα σημερα.

nickald
24/08/2021, 14:49

Απο 13/09 μασκα παντου διαβαζω....

Αντε πες στον εργατη που σκαβει και στον οικοδομο οτι πρεπει να φοραει μασκα.... ειναι γελοιο

AristidisZ
24/08/2021, 15:02
χανεις το νοημα. πρωτον, οταν λες βαλτε μασκα οταν εχει κοσμο γυρω σου ουσιαστικα δεν θα την βαλει ποτε κανενας, δεν ειναι υποχρεωτική απλα. Δεν ειναι μετρήσιμη ποσοτητα ο συγχρωτισμος. Δευτερον, τη μασκα σε εσωτερικους χωρους την φοραγαν ολοι και σωστα μονο οταν ηταν υποχρεωτική εξω. Ειναι το γνωστο "ζηταω δεκα να παρω πεντε". Τωρα που ειναι υποχρεωτική μονο σε εσωτερικους δεν την φοράει κανενας σωστα και μερικοι καθόλου. Ουτε καν ο τυπος που σου φτιαχνει το σουβλακι δεν την φοράει. Ασχετα με τις αηδιες του πουλημένου πολιτικου συστήματος, η μασκα οταν φοριέται σωστα ειναι το καλύτερο μεσο προστασίας μιας κοινοτητας απεναντι σε οποιαδήποτε αναπνευστική λοιμωξη. Πριν το εμβόλιο το λέγανε συνεχως, τωρα γαργαρα. Θα φτάσουμε σε επιπεδα ισραηλ στα εμβόλια και παλι θα κολλάμε και παλι θα πεθαινει κοσμος γιατι ειμαστε γτπ. Σε 6-12 μήνες θα σκασει απο χωρες του 3ου κοσμου (δεν εχουν εμβόλια) άλλη μετάλλαξη και τα εμβόλια θα ειναι άχρηστα. Ηδη ειναι στο 60% προστασια για τους πρωτους που το έκαναν και ειναι σε ηλικια 65+. Αν ήταν να επιλέξουμε ανάμεσα σε εμβόλιο η μάσκα, η μασκα κερδιζει γιατι δεν μασαει απο μεταλλάξεις. Αρκει να τηρουμε οντως το μετρο της μασκας. Εδω θα ειμαστε με 75% εμβολιασμένους να μιλάμε για 5ο κύμα και η κυβερνηση θα μας λεει για τους "λίγους" παλι που χαλανε τη σουπα. Να βγάλουμε τελειώς τη μασκα για ενα μήνα να δεις γέλιο.

Εσύ έχεις χάσει το νόημα, εγώ κάθε πρωί που περνάω από στάσεις λεωφορείων βλέπω ότι σχεδόν όλοι φοράνε μάσκες

Το ίδιο και όσοι περπατάνε γύρω από τον ηλεκτρικό (του Πειραιά)

Όποιος βγάζει βόλτα το σκύλο του 10 το βράδυ στη γειτονιά του, ούτε πριν φόραγε (που ήταν υποχρεωτική), ούτε τώρα φοράει (που δεν είναι), ούτε στο μέλλον θα φοράει (αν ξαναγίνει)

Ο σουβλατζής που δε φοράει τώρα, δε θα τη φόραγε αν γινόταν υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό

Συμφωνώ μαζί σου ότι θα έπρεπε να είναι αυστηρά τα πράγματα σχετικά με τη χρήση μάσκας, αλλά αυτό θέλει σοβαρό έλεγχο από το κράτος, κάτι το οποίο προφανώς δε γίνεται

Μια βόλτα αστυνομικών με πολιτικά (ή υγεινομικού) σε 100 μαγαζιά και θα σου πω εγώ πως συμμορφώνονται όλοι

Πάντως το εμβόλιο κάνει τεράστια διαφορά, είτε θέλετε μερικοί να το πιστεύετε είτε όχι

Δες δεδομένα από Winsconsin (πολιτεία με 54% πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένου), ούτε ΣΚΑΙ, ούτε Χαρδαλιάδες

430295

Όπως βλέπεις τα κρούσματα σε ανεμβολιάστους είναι 3πλάσια

Άρα είναι προφανές ότι το εμβόλιο προστατεύει ακόμα και στο να κολλήσεις

Όχι με απόλυτη επιτυχία, αλλά δε τα πάει και άσχημα

Στους θανάτους δε και στις νοσηλείες, φαντάζομαι ότι δε χρείαζεται να αναλύσω την διαφορά στα νούμερα

basilis_k6
24/08/2021, 15:32
Εσύ έχεις χάσει το νόημα, εγώ κάθε πρωί που περνάω από στάσεις λεωφορείων βλέπω ότι σχεδόν όλοι φοράνε μάσκες

Το ίδιο και όσοι περπατάνε γύρω από τον ηλεκτρικό (του Πειραιά)

Όποιος βγάζει βόλτα το σκύλο του 10 το βράδυ στη γειτονιά του, ούτε πριν φόραγε (που ήταν υποχρεωτική), ούτε τώρα φοράει (που δεν είναι), ούτε στο μέλλον θα φοράει (αν ξαναγίνει)

Ο σουβλατζής που δε φοράει τώρα, δε θα τη φόραγε αν γινόταν υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό

Συμφωνώ μαζί σου ότι θα έπρεπε να είναι αυστηρά τα πράγματα σχετικά με τη χρήση μάσκας, αλλά αυτό θέλει σοβαρό έλεγχο από το κράτος, κάτι το οποίο προφανώς δε γίνεται

Μια βόλτα αστυνομικών με πολιτικά (ή υγεινομικού) σε 100 μαγαζιά και θα σου πω εγώ πως συμμορφώνονται όλοι

Πάντως το εμβόλιο κάνει τεράστια διαφορά, είτε θέλετε μερικοί να το πιστεύετε είτε όχι

Δες δεδομένα από Winsconsin (πολιτεία με 54% πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένου), ούτε ΣΚΑΙ, ούτε Χαρδαλιάδες

430295

Όπως βλέπεις τα κρούσματα σε ανεμβολιάστους είναι 3πλάσια

Άρα είναι προφανές ότι το εμβόλιο προστατεύει ακόμα και στο να κολλήσεις

Στους θανάτους δε και στις νοσηλείες, φαντάζομαι ότι δε χρείαζεται να αναλύσω την διαφορά στα νούμερα

υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. οι εμβολιασμένοι που βγαινουν θετικοι με σελφ δεν πανε να δηλωσουν τιποτα στον εοδδυ για να μην κατσουν σπιτι*. αρα λειπουν δεδομένα απο εκει. Το ίδιο και στο hospitalization αφου τους εμβολιασμένους τους στέλνουν σπιτι. Το έγραψα και πιο πανω οτι κρουσμα pcr καραθετικο με συμπτωμα ο εοδδυ ΔΕΝ βαζει καραντίνα τις στενες επαφες με εμβολιο αλλα τους λέει πας κανονικά στην δουλεια σου. τωρα ειναι σπιτι με πυρετο ενω ο άλλος που θα κολλησει χωρις εμβόλιο θα τον κρατησουν μεσα αρα θα προσθεθεί στο γράφημα σου. το εμβόλιο προστατευει -τωρα- απο τη νοσηση, δεν το αμφισβητει κανένας αυτο. Κάνει ομως μιση δουλεια στην εξάπλωση, η μασκα κάνει πολύ καλύτερη. η σωστη χρηση μασκας απο ολους μειώνει κατω απο 10% την εξαπλωση. Εγω δεν βλεπω τοσο κοσμο με μασκα, εδω στα δυτικα που κινουμαι δεν την φοράει κανένας σωστα. με τη μυτη εξω ειναι σαν να μην φοράς. Ξαναλεω, σωστα δεν την φοράει κανένας, στο περιπου την φοράνε ολοι.

Λόγω εξαναγκασμου έκλεισα και εγω ραντεβου, δεν ξερω αν θα παω, εξαρταται απο το κοστος γιατι φοβαμαι οτι θα γινει οπως λεει ο McGyver. όπως γινετε ηδη δηλαδη....

Τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test): 20€

Τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (COVID 19 Ag Rapid test) 10€

Δειγματοληψία για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (COVID 19 Ag Rapid test) 10€

γελάνε και οι πετρες...

Ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων απο τα δωρεαν τεστ του εοδδυ ειναι εγκληματική ενέργεια. Αλλα και τι έγινε? Το καθεστώς αποφασίζει.

edit: δεν θα τους στείλει σπιτι ο εοδδυ αλλα οι φίλοι και οι συνάδελφοι μολις το μάθουν.

AristidisZ
24/08/2021, 15:37
υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. οι εμβολιασμένοι που βγαινουν θετικοι με σελφ δεν πανε να δηλωσουν τιποτα στον εοδδυ για να μην κατσουν σπιτι. αρα λειπουν δεδομένα απο εκει. Το ίδιο και στο hospitalization αφου τους εμβολιασμένους τους στέλνουν σπιτι. Το έγραψα και πιο πανω οτι κρουσμα pcr καραθετικο με συμπτωμα ο εοδδυ ΔΕΝ το βαζει καραντίνα αλλα του λέει πας κανονικά στην δουλεια σου. τωρα ειναι σπιτι με πυρετο ενω ο άλλος που θα κολλησει χωρις εμβόλιο θα τον κρατησουν μεσα αρα θα προσθεθεί στο γράφημα σου. το εμβόλιο προστατευει -τωρα- απο τη νοσηση, δεν το αμφισβητει κανένας αυτο. Κάνει ομως μιση δουλεια στην εξάπλωση, η μασκα κάνει πολύ καλύτερη. η σωστη χρηση μασκας απο ολους μειώνει κατω απο 10% την εξαπλωση. Εγω δεν βλεπω τοσο κοσμο με μασκα, εδω στα δυτικα που κινουμαι δεν την φοράει κανένας σωστα. με τη μυτη εξω ειναι σαν να μην φοράς. Ξαναλεω, σωστα δεν την φοράει κανένας, στο περιπου την φοράνε ολοι.

Ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων απο τα δωρεαν τεστ του εοδδυ ειναι εγκληματική ενέργεια. Αλλα και τι έγινε? Το καθεστώς αποφασίζει.

Ρε πατρίδα σύνελθε, δεδομένα από τις ΗΠΑ είναι, ούτε από το στομάχι μου τα έχω βγάλει, ούτε ο Κικίλιας μου τα έδωσε ούτε τα πήρα από τον ΣΚΑΙ

Πλήρως εμβολιασμένος πάντως που κόλλησε στη δουλειά, είναι στο σπίτι του καραντίνα

basilis_k6
24/08/2021, 15:43
Ρε πατρίδα σύνελθε, δεδομένα από τις ΗΠΑ είναι, ούτε από το στομάχι μου τα έχω βγάλει, ούτε ο Κικίλιας μου τα έδωσε ούτε τα πήρα από τον ΣΚΑΙ

Πλήρως εμβολιασμένος πάντως που κόλλησε στη δουλειά, είναι στο σπίτι του καραντίνα

σωστα δεδομένα ειναι δεν σου ειπα οτι ειναι ψευδη.
σωστα ο ασθενής μπαίνει καραντίνα, για την στενή επαφή ηθελα να γράψω.

AristidisZ
24/08/2021, 15:51

Ε, δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τι άλλο θες δηλαδή ;

Parking
24/08/2021, 16:09

Είχανε πει αυτοί που ξέρουν ότι για να χτίσουμε τοίχος ανοσίας
πρέπει να φτάσουμε στο 75 80% των εμβολιασμένων.
Σωστά?

Τώρα κάποιοι όλη μέρα σκούζουν για το δικαίωμα τους να μην κάνουν εμβόλιο
(γιατί η μπιγκ φαρμα ξέρω γω κι ο Μητσοτάκης που γ... και άλλα ωραία)

Το δικαίωμα τους δηλαδή να κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει
από τη χώρα.
Μια χώρα μάλιστα που ελπίζει στον τουρισμό.

100 έπρεπε να κάνει το σελφ τεστ
10 στη βιοϊατρική
40 στον εοπή
40 στα νοσοκομεία
10 στο ταμείο ανεργίας

:moutza:

PaNick67
24/08/2021, 16:52
σωστα ο ασθενής μπαίνει καραντίνα, για την στενή επαφή ηθελα να γράψω.

Η στενή επαφή εφόσον είναι εμβολιασμένη θα φορέσει μάσκα ΚΝ95, θα παρει όσα μέτρα μπορεί για να μην διασπείρει.
Ο ανεμβολιαστος εξαρτάται από την επιμέρους κατηγορία του. Είναι άνθρωπος που δεν πρεπει λόγω πάθησης να εμβολιαστει; Θα κάνει ότι και ο πρωτος.
Είναι αρνητής, ψεκ, κλπ; Στην κοσμάρα του όπως ήταν μεχρι τωρα. Κι αν το περάσει ελαφρά θα λέει ότι δίκιο είχε, γριπουλα ήταν.
Αν το περάσει βαριά βέβαια θα είναι αργά για δάκρυα, αλλά τι να κάνεις..

Καταλάβετε το επιτέλους ο εμβολιασμένος ή αυτος που δεν μπορεί για λόγους υγείας είναι αυτοί που δείχνουν κοινωνική ευθύνη. Γιατί ρισκαραν για αυτους, τους συγγενείς, φίλους, την κοινωνία την ίδια. Γι'αυτό προσεχαν, προσεχουν και θα προσεχουν...

OldMan
24/08/2021, 17:04
μάσκα ΚΝ95,

Και FFP2 μια χαρα ειναι..;)

OldMan
24/08/2021, 17:15
Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι κάθε φορά που έκανα στο γιό μου έβγαινε θετικός και μετά στο Νοσοκομείο έβγαινε αρνητικός?

Μη συγχίζεσαι ρε Πατερα..;)
(αυτο συμβαινει με το 35% περιπου των περιπτωσεων..)

Το τεστ εδειχνε θετικο γιατι "διαβαζε" οτιδηποτε εμοιαζε με CoVid..
(ακομη και μια "αθωα" ιωση μπορει να βγαλει ψευδως θετικο αποτελεσμα..)

Αν το ιδιο τεστ το διενεργουσε επαγγελματιας της υγειας, θα επαιρνε διαφορα πραγματα υποψιν του πριν ανακοινωσει το "θετικο" αποτελεσμα..
(κλινικη εκτιμηση λεγεται αυτο στα μπαρμπουταδικα και τα χαμαιτυπεια..);)

Υ.Γ.
Δεν υπερασπιζομαι, επ ουδενι, την ακριβεια/επαναληψιμοτητα των εν λογω τεστς..
(δεν ειναι, εξ αλλου αυτη, η δουλεια μου..)
Απλα ισχυριζομαι οτι τα συγκεκριμενου τυπου τεστς ΔΕΝ μπορουν (και δεν πρειπει να χαρακτηριστουν Αυτοδιαγνωστικα..
(για πολλους και διαφορους λογους, εκ των οποιων οι περισσοτεροι ειναι δουλεια μου..)

THEOD
24/08/2021, 17:23
Το σημαντικότερο νούμερο είναι ο αριθμός των βαριά νοσούντων (δηλαδή αυτών που χρειάζονται νοσηλεία) και ακόμα περισσότερο των διασωληνωμένων.
Εκεί τα νούμερα υπέρ των εμβολιασμένων είναι συντριπτικά - κάτι περί του 2% διαβάζω... Και μόνο αυτό θα έπρεπε να είναι ικανό να σταματήσει κάθε κουβέντα γύρω από τις επιφυλάξεις και τους αρνητές, αλλά ζούμε στην εποχή των social που η λαλακία πάει σύννεφο...
Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση (και άργησε κιόλας...) και σταματά τα δωρεάν τεστ. Την στιγμή που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επιβάλει άμεση υποχρεωτικότητα ο μόνος τρόπος να αναγκαστεί ο δήθεν "επαναστάτης" Ελληναράς να κάνει αυτό που πρέπει είναι να τον πονέσεις στην τσέπη. Όταν είναι να βγει το 20ευρω από το πορτοφόλι τότε οι ιδεολογίες και οι τσάμπα μαγκιές ως δια μαγείας εξαφανίζονται...

basilis_k6
24/08/2021, 17:32
Το σημαντικότερο νούμερο είναι ο αριθμός των βαριά νοσούντων (δηλαδή αυτών που χρειάζονται νοσηλεία) και ακόμα περισσότερο των διασωληνωμένων.
Εκεί τα νούμερα υπέρ των εμβολιασμένων είναι συντριπτικά - κάτι περί του 2% διαβάζω... Και μόνο αυτό θα έπρεπε να είναι ικανό να σταματήσει κάθε κουβέντα γύρω από τις επιφυλάξεις και τους αρνητές, αλλά ζούμε στην εποχή των social που η λαλακία πάει σύννεφο...
Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση (και άργησε κιόλας...) και σταματά τα δωρεάν τεστ. Την στιγμή που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επιβάλει άμεση υποχρεωτικότητα ο μόνος τρόπος να αναγκαστεί ο δήθεν "επαναστάτης" Ελληναράς να κάνει αυτό που πρέπει είναι να τον πονέσεις στην τσέπη. Όταν είναι να βγει το 20ευρω από το πορτοφόλι τότε οι ιδεολογίες και οι τσάμπα μαγκιές ως δια μαγείας εξαφανίζονται...

οι διάφοροι λόγοι λέγονται δημοκρατία. να μαθαινουμε και κατι

THEOD
24/08/2021, 17:37
Ευχαριστώ για το τσάμπα μάθημα δημοκρατίας... :lol:

PaNick67
24/08/2021, 18:54
Υπάρχουν μία σειρά εμβολίων που είναι υποχρεωτικά για τα μικρά παιδιά.
Γίνονται από νήπια μεχρι τα 12 χρόνια τους.
Είναι δε υποχρεωτικα για εγγραφή σε σχολείο κάθε βαθμίδας.

Υπάρχουν επίσης εμβόλια υποχρεωτικά αν θες να ταξιδέψεις σε Αφρική, Ασία, Κεντρική ή Νότια Αμερική.

Εκεί η δημοκρατία δεν ισχύει;
Ή μήπως υπερτερεί η ασφάλεια των παιδιων, ταξιδιωτών;

karateo
24/08/2021, 20:38
Το τεστ εδειχνε θετικο γιατι "διαβαζε" οτιδηποτε εμοιαζε με CoVid..
(ακομη και μια "αθωα" ιωση μπορει να βγαλει ψευδως θετικο αποτελεσμα..)

https://covid-19-diagnostics.jrc.ec.europa.eu/devices/detail/1764

βαριέμαι να ψάξω το σωστό τεστ τώρα

αυτό γράφει σάλιου αλλά φαίνεται ολόιδιο με τα δωρεάν σελφ τεστ
https://en.joysbio.com/wp-content/uploads/2021/01/JOYSBIO-SARS-COV-2-Antigen-Rapid-Test-Kit-Saliva-IFU-EN.pdf

2. Assay Cross-Reactivity Cross-Reactivity: There was no cross-reaction with potential cross-reactive substances except SARS-coronavirus.

Δεν θα έπρεπε να βγάζουν ψευδή θετικά.

Πιο πιθανό θεωρώ να τα πασαλείβουν στα σπίτια απο το να βγάλει θετικό με σκέτο υγρό απο τη μύτη σε κάποιον που δεν έχει τον ιό.

Έχουμε κάνει σπίτι >100 τεστ και όλα ήταν αρνητικά. Και τα κάνουμε ολόσωστα :p

EDIT:
Το βρήκα
https://en.joysbio.com/covid-19-antigen-rapid-test-kit/

The kit showed 98.13% of sensitivity and 99.22% of specificity.

karateo
24/08/2021, 20:58
οι διάφοροι λόγοι λέγονται δημοκρατία. να μαθαινουμε και κατι

θα θέλατε :)

υπομονή 1-2 μήνες

δημοκρατικά πρέπει να γίνει υποχρεωτικό να τελειώνουμε με τον ιό
Αφού είμαστε και η πλειοψηφία :lol: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!

stefanos
24/08/2021, 21:13
Υπάρχουν μία σειρά εμβολίων που είναι υποχρεωτικά για τα μικρά παιδιά.
Γίνονται από νήπια μεχρι τα 12 χρόνια τους.
Είναι δε υποχρεωτικα για εγγραφή σε σχολείο κάθε βαθμίδας.

Υπάρχουν επίσης εμβόλια υποχρεωτικά αν θες να ταξιδέψεις σε Αφρική, Ασία, Κεντρική ή Νότια Αμερική.

Εκεί η δημοκρατία δεν ισχύει;
Ή μήπως υπερτερεί η ασφάλεια των παιδιων, ταξιδιωτών;

Καλά μη φανταστείς ότι επειδή είναι υποχρεωτικά τα "παιδικά" τα έχουν κάνει όλα τα παιδιά που πάνε σχολείο.
Οι αντιεμβολιαστές δεν είναι νέο φρούτο.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν στα παιδιά τους εμβόλια.
Τα επιχειρήματα είναι ακριβώς τα ίδια.
Χώρια που και παιδιά 18+ τρώνε bullying από τους γονείς τους να μην κάνουν εμβόλιο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/08/2021, 05:01
Μάλιστα. Σού διαθέτει δωρεάν το εμβόλιο αλλά θα πρέπει να πληρώνεις τα ραπιντ!!!!
Μυρίζει τίποτα?

Υπόψιν δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά δεν είμαι αντιεμβολιαστης!

doctoras
25/08/2021, 07:37
Εισαι αλλη κατηγορία αλλη κλάση που λέμε :)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/08/2021, 08:37
Εισαι αλλη κατηγορία αλλη κλάση που λέμε :)

Α' ενεργειακή :lol:

PaNick67
25/08/2021, 08:48
Καλά μη φανταστείς ότι επειδή είναι υποχρεωτικά τα "παιδικά" τα έχουν κάνει όλα τα παιδιά που πάνε σχολείο.
Οι αντιεμβολιαστές δεν είναι νέο φρούτο.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν στα παιδιά τους εμβόλια.
Τα επιχειρήματα είναι ακριβώς τα ίδια.
Χώρια που και παιδιά 18+ τρώνε bullying από τους γονείς τους να μην κάνουν εμβόλιο.

Το ξερω, εχω αντιεμβολιαστη στην ευρυτερη οικογενεια και μαλιστα οδοντιατρο. Οπως εχω ακουσει και ιστοριες για γιατρους που υπογραφουν πλαστες βεβαιωσεις εμβολιασμου ( μιας και το βιβλιαριο υγειας του παιδιου ειναι προσωπικο δεδομενο ). Σε αυτες τις περιπτωσεις πονταρουν στην γενικη ανοσια του πληθυσμου αφου αυτες οι ασθενειες εχουν εκλειψει πια. Τι θα γινει ομως αν αυξηθουν αυτοι ή αν μεγαλωνοντας το παιδι επισκεφθει χωρες που δεν υπαρχει γενικος εμβολιασμος; Πως ακριβως γνωριζεις που θα βρισκεται το παιδι σου σε 20-30 χρονια;

THEOD
25/08/2021, 11:28
Μάλιστα. Σού διαθέτει δωρεάν το εμβόλιο αλλά θα πρέπει να πληρώνεις τα ραπιντ!!!!
Μυρίζει τίποτα?

ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή σου διαθέτει δωρεάν το εμβόλιο πρέπει να πληρώνεις το τεστ....
Την στιγμή που το (τα) εμβόλια είναι δωρεάν, άμεσα διαθέσιμα, και παντού, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να επιβαρύνεται οικονομικά το κράτος με χιλιάδες επί χιλιάδων δωρεάν τεστ σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν την "επαναστατική - αντιεξουσιαστική" γυμναστική τους... Όσοι επιμένουν ας βάλουν το χέρι στην τσέπη...

basilis_k6
25/08/2021, 11:56
Μυρίζει τίποτα?

πρέπει να πληρώνεις για να δουλευεις ουσιαστικά. αυτος που δεν δουλευει και δεν πληρωνει εισφορες μπορει να μην κάνει ραπιντ. αυτος που δουλευει και πληρωνει εισφορες πρεπει να πληρωνει ραπιντ. γαματο? θα βγει και συνταγματικό σε κανα μήνα.

kachius
25/08/2021, 12:04
https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

Today, the U.S. Food and Drug Administration approved the first COVID-19 vaccine. The vaccine has been known as the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine, and will now be marketed as Comirnaty (koe-mir’-na-tee), for the prevention of COVID-19 disease in individuals 16 years of age and older. The vaccine also continues to be available under emergency use authorization (EUA), including for individuals 12 through 15 years of age and for the administration of a third dose in certain immunocompromised individuals.

“The FDA’s approval of this vaccine is a milestone as we continue to battle the COVID-19 pandemic. While this and other vaccines have met the FDA’s rigorous, scientific standards for emergency use authorization, as the first FDA-approved COVID-19 vaccine, the public can be very confident that this vaccine meets the high standards for safety, effectiveness, and manufacturing quality the FDA requires of an approved product,” said Acting FDA Commissioner Janet Woodcock, M.D. “While millions of people have already safely received COVID-19 vaccines, we recognize that for some, the FDA approval of a vaccine may now instill additional confidence to get vaccinated. Today’s milestone puts us one step closer to altering the course of this pandemic in the U.S.”

Οπότε έχουμε ήδη ένα πλήρως εγκεκριμένο εμβόλιο -για τους σκεπτικούς, δεν είναι πλέον "μόνο κατ'επείγον".

BLiTzER
25/08/2021, 12:30
Την στιγμή που το (τα) εμβόλια είναι δωρεάν, άμεσα διαθέσιμα, και παντού, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να επιβαρύνεται οικονομικά το κράτος με χιλιάδες επί χιλιάδων δωρεάν τεστ σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν την "επαναστατική - αντιεξουσιαστική" γυμναστική τους... Όσοι επιμένουν ας βάλουν το χέρι στην τσέπη...

Και οι μεν και οι δε πληρώνουν προκαταβολικά (και αδρά) για παροχές που δεν έχουν. Ασχέτως αν είναι κάποιος υπέρ ή κατά του εμβολίου, αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά για ΝΔ μιλάμε, δεν περιμέναμε κάτι άλλο.

OldMan
25/08/2021, 13:19
Assay Cross-Reactivity Cross-Reactivity: There was no cross-reaction with potential cross-reactive substances except SARS-coronavirus.
Δεν θα έπρεπε να βγάζουν ψευδή θετικά.

Ξερεις ποσους διαφορετικους ιους περιλαμβανει η οικογένεια SARS-CoVid..?? ;)

Xlitos
25/08/2021, 14:12
;););)

basilis_k6
25/08/2021, 14:41
https://www.reporter.gr/Oles-oi-eidhseis/491937-Anakaloyntai-oi-adeies-twn-ygeionomikwn-apo-thn-1h-Septembrioy

Ανακαλούνται οι άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου

αντε με τους τεμπέληδες που θέλουν και άδεια. τι έκαναν ολη τη χρονια? τιποτα!

τελικά έχει πατο αυτο το βαρέλι?

jimpap
25/08/2021, 22:06
https://www.reporter.gr/Oles-oi-eidhseis/491937-Anakaloyntai-oi-adeies-twn-ygeionomikwn-apo-thn-1h-Septembrioy

Ανακαλούνται οι άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου

αντε με τους τεμπέληδες που θέλουν και άδεια. τι έκαναν ολη τη χρονια? τιποτα!

τελικά έχει πατο αυτο το βαρέλι?

Οι άδειες ανακαλούνται γιατί θα βγούνε σε αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Θα υπάρξουν ελλείψεις σε προσωπικό.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/08/2021, 06:14

Και ποιό είναι πιο ακριβό?Το φάρμακο που θα σου σώσει τη ζωή και που η πολιτεία στο παρέχει εντελώς δωρεάν ή το τεστ?
Και απο 20 ευρω το ραπιντ ποσό εύκολα έπεσε στα 10!

Οσο και να ψάξουμε δε θα βρούμε πάτο σε αυτό το βαρέλι που ειπε κι ο φιλος απο πάνω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/08/2021, 06:37
Και βεβαίως ας μην επιβαρυνουμε το κράτος τι στιγμή που το κράτος πληρώνει 150ευρώ τον πιτσιρικά που θα του σώσει τη ζωή!
Ολο το πράγμα βρωμάει!

doctoras
26/08/2021, 07:54
πάντως σε αυτή την χώρα δε βαριέσαι ποτέ, πάντα θα έχεις με κάτι να ασχολείσαι

θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει τους επόμενους μήνες (πχ Δεκέμβριο) απο την αναστολή μεριδας νοσοκομειακων υπαλλήλων και υγειονομικών, πως θα αντικατασταθούν, ποσο γρήγορα θα συντονιστούν οι συνθήκες αντικατάστασης και πως θα μπορέσουν τα περιφερειακά κυρίως νοσοκομεία να λειτουργήσουν σε πλήρη φόρτο θαλάμων και μεθ κοβιντ..υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει τσιποτ@νας σε όλα τα επίπεδα... :a016:

το σίγουρο είναι ένα, οι καναλάρχες θα χεστούν στο χρήμα.. το κουσκουσ ο διάλογος και η "δημιουργική ασάφεια" σε άλλη διάσταση... :hunter:

Parking
26/08/2021, 07:57
Οι άδειες ανακαλούνται γιατί θα βγούνε σε αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Θα υπάρξουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Κακώς....
Έπρεπε να πει και μπράβο στον κάθε ψέκα
που πιστεύει ότι μπορεί να είναι κοντά σε ασθενείς
χωρίς εμβόλιο.
Να του δώσει και μπόνους μήπως?

Αν γίνει κι άλλο λοκ ντάουν
δεν ξέρω τι θα γίνει με τους δημόσιους
αλλά από δω που είμαι εγώ οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο.

Για μένα απόλυση.
Ας μείνουν αυτοί στο δρόμο στην τελική ρε αδερφέ.
:moutza:

THEOD
26/08/2021, 08:53
Και ποιό είναι πιο ακριβό?Το φάρμακο που θα σου σώσει τη ζωή και που η πολιτεία στο παρέχει εντελώς δωρεάν ή το τεστ?

Λογική που δεν στέκει ούτε σε επίπεδο δημοτικού...

Κατ' αρχάς το εμβόλιο είναι μια προληπτική ιατρική ενέργεια με σκοπό την μείωση βαρύτερων ιατρικών επιπτώσεων στο σύνολο του πληθυσμού και ως τέτοια το κράτος είναι υποχρεωμένο να το παρέχει δωρεάν σε όλους (ασχέτως κόστους) - και το κάνει. Αφού όμως το θέτεις σε αυτήν την βάση, το κόστος του είναι μικρό μιας και γίνεται 1-2 φορές εφ' άπαξ, ενώ επιπλέον το όποιο κόστος του είναι μηδαμινό μπροστά στο τεράστιο κόστος των νοσηλειών και των διασωληνώσεων που μπορεί να προλάβει/μειώσει...

Από την άλλη το τεστ είναι μια διαγνωστική διαδικασία, αμφιλεγόμενης απόδοσης, που είναι αχρείαστη στο 95% των περιπτώσεων αν έχεις εμβολιαστεί, και για να έχει έστω μια κάποια διαχειριστική αξία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές τον μήνα - και άρα σε βάθος χρόνου καταλήγει πολύ ακριβότερο... Και αντίθετα με το εμβόλιο δεν προσφέρει καμία βελτίωση στις πιθανότητες να επιβαρύνεις και με ένα μεγάλο κόστος νοσηλείας στην πορεία...

Το πως αυτά τα 2 μπαίνουν στην ίδα ζυγαριά στο μυαλό σου είναι πράγματι εντυπωσιακό...

karateo
26/08/2021, 09:14
Ξερεις ποσους διαφορετικους ιους περιλαμβανει η οικογένεια SARS-CoVid..?? ;)

Human coronavirus HKU1 1.6 x105 TCID50/mL NO
Human coronavirus OC43 1.6 x105 TCID50/mL NO
Haemophilus influenzae 2.2x 105 TCID50/mL NO
MERS-coronavirus 2.1 x 105 TCID50/mL NO
SARS-coronavirus 3.2 x 105PFU/mL YES

The kit showed 98.13% of sensitivity and 99.22% of specificity.

Βάλε και ότι τους καλοκαιρινούς μήνες τα άλλα στελέχη δεν έδιναν ιώσεις.

Για δωρεάν ή <€5 το βρίσκω τέλειο.

PaNick67
26/08/2021, 10:20
Και απο 20 ευρω το ραπιντ ποσό εύκολα έπεσε στα 10!

Οσο και να ψάξουμε δε θα βρούμε πάτο σε αυτό το βαρέλι που ειπε κι ο φιλος απο πάνω.

https://bioiatriki.gr/times-test-koronoiou

Οπως θα δεις στο λινκ
Τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (COVID 19 Ag Rapid test)

10€

Δειγματοληψία για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (COVID 19 Ag Rapid test)

10€

και..

Τεστ ανίχνευσης κορωνοιού με την μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR

40€

Δειγματοληψία για το τεστ ανίχνευσης κορωνοιού με την μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR

20€

Τα self test θα δινονται μονο σε μαθητες.

karateo
26/08/2021, 10:52
Το self rapid test είναι ίδιο με το rapid test.
Η διαφορά είναι ότι το κάνει επαγγελματίας υγείας και το πιστοποιεί ότι έγινε σωστά.

Το κόστος είναι το τεστ ~€2 στο 0% ΦΠΑ
και η διενέργεια που θα μπορούσε να είναι και €0 αν κάποιος γιατρός θέλει να το κάνει δώρο σε γνωστό του.
Είναι παροχή υπηρεσιών στο 24% ΦΠΑ και η κάθε επιχείρηση έχει άλλα έξοδα.

Και διαφορετικό κόστος θα έχει σε μία επιχείρηση τα 2 με τα 20 τεστ ανα ημέρα.

Το κράτος όπως και τώρα βάζει το ανώτερο όριο τιμής (καλοδεχούμενο).
Αφού αυξάνει υποχρεωτικά τον αριθμό των τεστ μειώνει τη μέγιστη τιμή.
Κανένας επαγγελματίας υγείας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τα τεστ.

Αν θέλει δουλεύει με τα €8 απο τα οποία πρέπει να βγει ο ΦΠΑ 24% και ο φόρος των κερδών ο οποίος πρέπει να είναι αν δεν κάνω λάθος άλλο ένα 22% (τουλάχιστον).

Ο χρόνος για το ραπιντ που χρειάζεται πέρα απο τη διενέργεια είναι άλλο ένα λεπτό να περάσει στην πλατφόρμα και ανάλογα 2-3' για να βγάλει το πιστοποιητικό γιατί η ηλίθεια πλατφόρμα δεν έχει δυνατότητα εκτύπωσης!!!

Στα έξοδα βάλτε όλα τα προφανή (γάντια κλπ) και το ρίσκο να κολλήσουν και το χρόνο που μπορεί να χάνουν απο άλλες δραστηριότητες. Ανάλογα την επιχείρηση αυτά.

Parking
26/08/2021, 10:55
Πήγαν στο δικαστήριο στο Στρασβούργο για να καταργηθεί ο νόμος
της Γαλλίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμών γιατρών πυροσβεστών κλπ
και πήραν ένα @

Τελικά δεν είναι ΟΛΟΙ τρελοί σ αυτόν τον πλανήτη

:wave2:

rainmike
26/08/2021, 11:58
Πήγαν στο δικαστήριο στο Στρασβούργο για να καταργηθεί ο νόμος
της Γαλλίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμών γιατρών πυροσβεστών κλπ
και πήραν ένα @

Τελικά δεν είναι ΟΛΟΙ τρελοί σ αυτόν τον πλανήτη

Και πολυ καλά τους κάναν αυτοί οι άγιοι ,σοφοί, καλοσυνάτοι , τίμιοι και με ακεραιότητα δικαστές και εισαγγελείς.
Κανονικά θα έπρεπε να τους κάνουν λοβοτομή και στείρωση να τους πετάξουν πίσσα και πούπουλα και
να τους κρεμάσουν πάνω απο τον πύργο του αιφελ σαν αξιοθέατο.

PaNick67
26/08/2021, 12:37
Το self rapid test είναι ίδιο με το rapid test.
Η διαφορά είναι ότι το κάνει επαγγελματίας υγείας και το πιστοποιεί ότι έγινε σωστά.

Το κόστος είναι το τεστ ~€2 στο 0% ΦΠΑ
και η διενέργεια που θα μπορούσε να είναι και €0 αν κάποιος γιατρός θέλει να το κάνει δώρο σε γνωστό του.
Είναι παροχή υπηρεσιών στο 24% ΦΠΑ και η κάθε επιχείρηση έχει άλλα έξοδα.

Και διαφορετικό κόστος θα έχει σε μία επιχείρηση τα 2 με τα 20 τεστ ανα ημέρα.

Το κράτος όπως και τώρα βάζει το ανώτερο όριο τιμής (καλοδεχούμενο).
Αφού αυξάνει υποχρεωτικά τον αριθμό των τεστ μειώνει τη μέγιστη τιμή.
Κανένας επαγγελματίας υγείας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τα τεστ.

Αν θέλει δουλεύει με τα €8 απο τα οποία πρέπει να βγει ο ΦΠΑ 24% και ο φόρος των κερδών ο οποίος πρέπει να είναι αν δεν κάνω λάθος άλλο ένα 22% (τουλάχιστον).

Ο χρόνος για το ραπιντ που χρειάζεται πέρα απο τη διενέργεια είναι άλλο ένα λεπτό να περάσει στην πλατφόρμα και ανάλογα 2-3' για να βγάλει το πιστοποιητικό γιατί η ηλίθεια πλατφόρμα δεν έχει δυνατότητα εκτύπωσης!!!

Στα έξοδα βάλτε όλα τα προφανή (γάντια κλπ) και το ρίσκο να κολλήσουν και το χρόνο που μπορεί να χάνουν απο άλλες δραστηριότητες. Ανάλογα την επιχείρηση αυτά.

Δεν ξερω αν ειναι ιδια, ξερω οτι τα πρωτα δεν θεωρουνται πολυ αξιοπιστα ενω τα δευτερα οχι.

Επισης τα self test δινονται δωρεαν, ενω τα δευτερα τα πληρωνεις. Αν οπως λες κοστιζει 2€ + ΦΠΑ και το χρεωνουν 10 ειναι αισχροκερδεια! Σε καμια επιχειρηση δεν υπαρχει κεδρος 400%. Οπως και καμια επιχειρηση δεν χρεωνει την ιδια δουλεια επι δυο, αφου πως διαολο θα κανεις εξεταση χωρις δειγματοληψια;

Τα υπολοιπα που λες ισχυουν για καθε επιχειρηση αλλα εκει ακουμε συχνα "ουυυυ οι κλεφτες το βρηκα στην Κινα στα μισα λεφτα"

ΥΓ
Α, αν ηταν ετσι δεν θα ειχε γεμισει ο τοπος με διαγνωστικα κεντρα. Βγαζουν χρημα, πολυ χρημα, δεν ειναι για λυπηση ( γιατι το ποστο σου αυτο βγαζει ). Σιγα μην τους λυπηθω δηλαδη, που χρεωνουν ο,τι θελουν και οσο θελουν

OldMan
26/08/2021, 12:50
Δεν ξερω αν ειναι ιδια,

Ειναι ακριβως τα ίδια..
Οχι μονο οπτικα αλλα και λειτουργικά..

Αυτο που λεω (και ο karateo, επισης..) ειναι οτι αυτου του τυπου οι εξετασεις πρεπει να διενεργούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο επαγγελματιες της υγειας, αρα δεν μπορουν να χαρακτηριστουν "SelfTest"..!!

basilis_k6
26/08/2021, 13:04
Ειναι ακριβως τα ίδια..

Αυτο που λεω (και ο karateo, επισης..) ειναι οτι αυτου του τυπου οι εξετασεις πρεπει να διενεργούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο επαγγελματιες της υγειας, αρα δεν μπορουν να χαρακτηριστουν "SelfTest"..!!

μπορει να εχουν πιο υψηλα στανταρτς ποιοτητας κατα την παραγωγη τα ραπιντ. anyway το κοστος ειναι αστειο οπως και αστειο ειναιν να λες 10 το ραπιντ και 10 το δειγμα αλλα κουλισταν, στα φρυδια τους.

PaNick67
26/08/2021, 13:28
Ειναι ακριβως τα ίδια..

Δεν διαφωνω. Μαλιστα το γραφει κιολας στις οδηγιες, in vitro. Ομως αγορασα για ιδια χρηση self test απο το φαρμακειο με τιμες 3,5€ το ρινικο και 4,5€ σαλιου, που σημαινει οτι κερδιζει το ενα αλλο ενα ο φαρμακοποιος.

Α, τελικα δεν βγαινουν τα ιδιωτικα με το 10ρικο της κυβερνησης.

https://www.news247.gr/ygeia/fpfy-anefikto-na-ginei-exetasi-me-rapid-test-sta-10-eyro.9334288.html?utm_source=News247&utm_medium=Covid_hp_mob&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos4

:lol::lol:

basilis_k6
26/08/2021, 13:50
Δεν διαφωνω. Μαλιστα το γραφει κιολας στις οδηγιες, in vitro. Ομως αγορασα για ιδια χρηση self test απο το φαρμακειο με τιμες 3,5€ το ρινικο και 4,5€ σαλιου, που σημαινει οτι κερδιζει το ενα αλλο ενα ο φαρμακοποιος.

Α, τελικα δεν βγαινουν τα ιδιωτικα με το 10ρικο της κυβερνησης.

https://www.news247.gr/ygeia/fpfy-anefikto-na-ginei-exetasi-me-rapid-test-sta-10-eyro.9334288.html?utm_source=News247&utm_medium=Covid_hp_mob&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos4

:lol::lol:

θα γινει αναπροσαρμογη στα 15 απλα δεν θα το πει η τηλεοραση οπότε θα ειναι σαν να μην το έκανε η κυβερνηση αλλα μονοι τους.

CorpseAlive
26/08/2021, 15:13
Η συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό είναι πολύ ευαίσθητο νεύρο νομικά και υπάρχουν επιχειρήματα τόσο υπέρ όσο και κατά.
Είμαι πολύ λίγος νομικά ακόμα για να έχω σοβαρή άποψη στο θέμα και ας είμαι δικηγόρος. Επομένως σας καλώ να μην πετάτε πυροτεχνήματα βλακείας είτε υπέρ είτε κατά όταν συζητείται κάτι τέτοιο γιατί δεν γνωρίζουμε τι μπορεί παράγει ''νομικά'' ως αποτέλεσμα στο μέλλον.
Η βιοηθική είναι το πλέον φλέγον νομικό ζήτημα σε όλα τα κράτη της Δύσης και δεν είναι κάτι που μπορείς να παίξεις με αυτό.
Το πρόβλημα δεν είναι το εμβόλιο, όσους ξέρω το έχουν κάνει , εκτός ανθρώπων που ούτως ή άλλως η στάση ζωής τους και πριν την πανδημία δεν είχε λογική.
Το πρόβλημα είναι μερικοί ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΦΗΣΑΝ επίτηδες αμφιβολίες για το θέμα και έχει προκληθεί όλο αυτό.
Οι επιδημιολόγοι δε της χώρας μας είναι αστείοι σε ότι αφορά την διαχείριση του PR της πανδημίας.
Τσιόδρας ψάλτης-δεν κολλάει στην θεία κοινωνία και άλλες αντιεπιστημονικές μ@λ@κίες.
Προφανώς δώσανε ψωμάκι αφού αυτοαμφισβήτησαν το κύρος των λεγόμενων τους με την στάση που τήρησαν. Κοινώς συμπεφέρθηκαν σαν σούργελα και όχι σαν επιστήμονες.
Τώρα τα λοιπά είναι βερεσέ , ο FDA ίσως μαζέψει κάποιους γιατρούς από το να λένε ηλιθιότητες.

OldMan
26/08/2021, 16:09
ο FDA ίσως μαζέψει κάποιους γιατρούς από το να λένε ηλιθιότητες.

Χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης, ειλικρινα..

Ο FDA δεν κανει απολυτως τιποτε αν δεν του πούνε να κανει (ή να μην κανει) κατι..;)

Nostradamus
26/08/2021, 16:25
....
Το πρόβλημα είναι μερικοί ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΦΗΣΑΝ επίτηδες αμφιβολίες για το θέμα και έχει προκληθεί όλο αυτό.
Οι επιδημιολόγοι δε της χώρας μας είναι αστείοι σε ότι αφορά την διαχείριση του PR της πανδημίας.
Τσιόδρας ψάλτης-δεν κολλάει στην θεία κοινωνία και άλλες αντιεπιστημονικές μ@λ@κίες.
Προφανώς δώσανε ψωμάκι αφού αυτοαμφισβήτησαν το κύρος των λεγόμενων τους με την στάση που τήρησαν. Κοινώς συμπεφέρθηκαν σαν σούργελα και όχι σαν επιστήμονες.
Τώρα τα λοιπά είναι βερεσέ , ο FDA ίσως μαζέψει κάποιους γιατρούς από το να λένε ηλιθιότητες.

Ειδαμε και αλλες χωρες που δεν ειχαν να "γλυκανουν" το παπαδαριο τι καταφεραν.. Στα ιδια πανω κατω επιπεδα βρισκονται σε απολυτα ποσοστα εμβολιασμου.. Αν θες υψηλα ποσοστα "συνεργασιας" απο τον λαο, θα πας σε αντιδημοκρατικα μετρα, αλλιως μην περιμενεις πολλα.

Οσο για τους υγειονομικους που ειναι κατα, δεν ξερω πραγματικα πως να το σχολιασω. Με τρομαζει οτι συντεταγμενα οι ιατρικοι συλλογοι Ελλαδας δεν βγαινουν ξεκαθαρα να παρουν θεση και να ασχοληθουν με οποιες φωνες ειναι "παραλογες" . Δεν μιλαω φυσικα γι αυτους που εκφραζουν αμφιβολιες και μπορουν με επιχειρηματα να τοποθετηθουν. Μιλαω για τις ακροτητες.

basilis_k6
26/08/2021, 17:38
Ειδαμε και αλλες χωρες που δεν ειχαν να "γλυκανουν" το παπαδαριο τι καταφεραν.. Στα ιδια πανω κατω επιπεδα βρισκονται σε απολυτα ποσοστα εμβολιασμου.. Αν θες υψηλα ποσοστα "συνεργασιας" απο τον λαο, θα πας σε αντιδημοκρατικα μετρα, αλλιως μην περιμενεις πολλα.

Οσο για τους υγειονομικους που ειναι κατα, δεν ξερω πραγματικα πως να το σχολιασω. Με τρομαζει οτι συντεταγμενα οι ιατρικοι συλλογοι Ελλαδας δεν βγαινουν ξεκαθαρα να παρουν θεση και να ασχοληθουν με οποιες φωνες ειναι "παραλογες" . Δεν μιλαω φυσικα γι αυτους που εκφραζουν αμφιβολιες και μπορουν με επιχειρηματα να τοποθετηθουν. Μιλαω για τις ακροτητες.

να παρουν θεση να πουνε τι? η επιστημονική κοινότητα προτείνει το εμβόλιο. τι άλλο να πουνε δηλαδη?

nikos_abel
26/08/2021, 18:14
Έτοιμοι.
430324

karellen
26/08/2021, 19:09
Πσσσσσσσσ!!!

KotsosDR
26/08/2021, 19:43
Γνωριζει κανένας αν χορηγείται το μονοδοσικο της johnson οπουδήποτε στην Αττική ;

basilis_k6
26/08/2021, 21:25
Γνωριζει κανένας αν χορηγείται το μονοδοσικο της johnson οπουδήποτε στην Αττική ;

ρωτα στον αγιο παντελεημονα Γενικο κρατικο νίκαιας.

σε άλλα νεα
https://www.newsit.gr/kosmos/freno-komision-stin-triti-dosi-emvoliou-nomikos-kindynos-xoris-tin-egkrisi-tou-EMA/3351294/

ενδιαφέρον αλλα έχουμε ακαταδίωκτο οπότε κλαιν

https://www.protothema.gr/world/article/1155348/lisa-shaw-apo-epiplokes-tou-emvoliou-tis-astrazeneca-pethane-i-radiofoniki-paragogos-tou-bbc/

οι άγγλοι δεν φοβούνται να πουνε οτι έστω ενας πεθανε απο παρενεργεια. εδω ακομα τιποτα...

και τέλος https://www.iatronet.gr/article/103272/milaei-sto-iatronet-mia-arnhtria-emvoliasmoy-poy-mphke-se-anastolh-ergasias

ενα δίκιο για αυτο της το δίνω

Επιβάλλουν την αναστολή εργασίας και μισθοδοσίας στους ίδιους ανθρώπους που με κίνδυνο για τη δική τους ζωή περιέθαλψαν και φρόντισαν ευάλωτους αρρώστους, θετικούς στον κορωνοϊό, λέει αρχικά και θυμάται τη δύσκολη περίοδο του περσινού χειμώνα, όταν η ίδια και άλλοι συνάδελφοί της φρόντιζαν περιθαλπόμενους που είχαν νοσήσει. «Είχαμε θετικούς, που τους συνοδεύαμε στο νοσοκομείο και επιστρέφανε μετά τη νοσηλεία τους. Υπήρχε ένας χώρος απομόνωσης και φυσικά το προσωπικό έπρεπε να τους περιθάλπει, να τους λούζει, να τους ταϊζει με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μέναμε για ώρες σε χώρους μαζί με θετικούς και το κάναμε με ευσυνειδησία, παρόλο που δεν πληρούνταν οι προδιαγραφές για το πώς έπρεπε να είναι οι θάλαμοι απομόνωσης κα τα μέσα προστασίας".

Τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο που θα προστάτευε προσωπικό και περιθαλπόμενους. Τώρα που υπάρχει γιατί αρνείται να το κάνει;

"Οι ευπαθείς ομάδες στην προκειμένη είναι οι περιθαλπόμενοι, όχι εγώ. Αλλά το κράτος επιβάλλει τον εμβολιασμό σε μένα και όχι στους ευάλωτους"

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/08/2021, 21:47
Λογική που δεν στέκει ούτε σε επίπεδο δημοτικού...

Κατ' αρχάς το εμβόλιο είναι μια προληπτική ιατρική ενέργεια με σκοπό την μείωση βαρύτερων ιατρικών επιπτώσεων στο σύνολο του πληθυσμού και ως τέτοια το κράτος είναι υποχρεωμένο να το παρέχει δωρεάν σε όλους (ασχέτως κόστους) - και το κάνει. Αφού όμως το θέτεις σε αυτήν την βάση, το κόστος του είναι μικρό μιας και γίνεται 1-2 φορές εφ' άπαξ, ενώ επιπλέον το όποιο κόστος του είναι μηδαμινό μπροστά στο τεράστιο κόστος των νοσηλειών και των διασωληνώσεων που μπορεί να προλάβει/μειώσει...

Από την άλλη το τεστ είναι μια διαγνωστική διαδικασία, αμφιλεγόμενης απόδοσης, που είναι αχρείαστη στο 95% των περιπτώσεων αν έχεις εμβολιαστεί, και για να έχει έστω μια κάποια διαχειριστική αξία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές τον μήνα - και άρα σε βάθος χρόνου καταλήγει πολύ ακριβότερο... Και αντίθετα με το εμβόλιο δεν προσφέρει καμία βελτίωση στις πιθανότητες να επιβαρύνεις και με ένα μεγάλο κόστος νοσηλείας στην πορεία...

Το πως αυτά τα 2 μπαίνουν στην ίδα ζυγαριά στο μυαλό σου είναι πράγματι εντυπωσιακό...

Καταρχάς σε ευχαριστώ πού μπήκες στον κοπο να μου απαντήσεις μίας κι εγώ δεν έχω μυαλό ούτε δημοτικού!

Κατα δεύτερον σου λέω απλά ότι "εμβολιαστείτε Τώρα για να σας σωσουμε"
το "παρτε 150 ευρώ για να εμβολιαστείτε "
το "οι εμβολοιασμενοι θα έχουν προνόμια που δε θα έχουν οι υπόλοιποι"
και άλλα πολλά τέτοια που διχάζουν τους πολίτες και έχουν ξεκινήσει στρατόπεδα εμβολοιασμενων και μη έμενα δε μου ακούγονται καθαρά!
Ίσως και να έχουν δίκιο αλλά δε το σερβίρουν ωραία και γι'αυτό έχουν σκαλώσει και προσπαθούν με μέσα εξευτελιστικά να κάνουν το κόσμο να εμβολιαστεί.
Τι δε καταλαβαίνεις?Είσαι και του Πανεπιστημίου!!!

nikos_abel
26/08/2021, 21:56
... και φυσικά το προσωπικό έπρεπε να τους περιθάλπει, να τους λούζει, να τους ταϊζει με ό,τι συνεπάγεται αυτό...

Για την συγκεκριμένη δεν ξέρω αν έλουζε και τάιζε, με τον πατέρα μου πάντως όταν νοσηλευόταν θετικός, αρχ@δια καθάριζαν.

Και πέθανε μόνος του, άπλυτος και χωρίς να μπορέσουμε να του πούμε ένα σ' αγαπώ, επειδή δεν "επιτρεπόταν" να έχουν επαφές πάνω από
λίγα λεπτά ανά πολλές ώρες.

Να μην συνεχίσω.

PaNick67
27/08/2021, 09:53
Καταρχάς σε ευχαριστώ πού μπήκες στον κοπο να μου απαντήσεις μίας κι εγώ δεν έχω μυαλό ούτε δημοτικού!

και άλλα πολλά τέτοια που διχάζουν τους πολίτες και έχουν ξεκινήσει στρατόπεδα εμβολοιασμενων και μη έμενα δε μου ακούγονται καθαρά!
Ίσως και να έχουν δίκιο αλλά δε το σερβίρουν ωραία και γι'αυτό έχουν σκαλώσει και προσπαθούν με μέσα εξευτελιστικά να κάνουν το κόσμο να εμβολιαστεί.

Περα απο την εντελως λαθος διαχειρηση της καταστασης απο τους αρμοδιους, εσυ τι παραπανω χρειαζεσαι για να εμβολιαστεις;
Γιατι δεν βλεπεις τα εκατομμυρια που εμβολιαστηκαν και δεν επαθαν τιιποτα απολυτως και βλεπεις αυτους τους λιγους που εμφανισαν παρενεργειες;

Αν σε κολλησουν τα παιδια σου που λογω ηλικιας και κοινωνικοτητας ειναι πιθανοτερο, εισαι σιγουρος οτι θα την βγαλεις χαλαρα; Αν εισαι 50ρης, υπερβαρος, καπνιστης, αγυμναστος, προσθετεις βαριδια στον οργανισμο σου και την προσπαθεια να αναρρωσει.
Ακομα και να συμβει αυτο ομως ακουω συνεχεια για ανθρωπους που την περασαν στο ποδι και μηνες μετα δεν εχουν συνελεθει ακομα. Κουραζονται με το παραμικρο, δεν εχουν αντοχες καθολου. Long covid το λενε. Θες να το περασεις αυτο; Θες να το ρισκρεις;

Προσωπικα φιλε παπασουζα, δεν το ρισκαρα. Εμβολιαστηκα γιατι στα 54, πρωην καπνιστης και αγυμναστος απο τα 18 και με ενα παιδι στα 13, ειπα να ειμαι οσο ασφαλης μπορω. Μαλιστα θα εμβολιασω κι τον μικρο σε λιγες μερες γαιτι το long covid χτυπαει κι παιδια μεχρι και με νευρολογικες βλαβες λενε οι Αμερικανοι. Τους Ελληνες που βγαινουν στα καναλια δεν τους ακουω. Αυτοι ασκουν πολιτικη οχι ιατρικη

THEOD
27/08/2021, 10:28

Όταν τα επιχειρήματα γκρεμίζονται τότε το ρίχνουμε στο "ωραίο σερβίρισμα" και στον τάχα μου "διχασμό"... Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Δεν χρειάζεται να είσαι του Πανεπιστημίου για το αυτονόητο φίλε μου... Την στιγμή που η κυβέρνηση (όπως και όλες στον κόσμο για να μην ξεχνιόμαστε) θεωρεί και έχει αποφασίσει ότι ο μαζικός εμβολιασμός είναι το καλύτερο μέχρι αυτή την στιγμή όπλο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, είναι λογικό να κάνει ότι μπορεί για να "σπρώξει" τους πολίτες προς τα εκεί. Και αφού δεν θέλει/μπορεί να το κάνει υποχρεωτικό νομοθετικά (που κι αυτό είναι μια επιλογή αν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο) αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει τακτικές καρότου (πχ 150άρι στους νέους) και μαστιγίου (κάνω την ζωή πατίνι στους ανεμβολίαστους) για να το πετύχει...
Μετά από από 8 μήνες άπλετης διαθεσιμότητας των εμβολίων, εμφανούς προσπάθειας πειθούς σε όλους τους τόνους, και πια με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να σκαρφαλώνουν πάλι επικίνδυνα ψηλά, πόσο άλλο πρέπει να προσπαθήσει να πείσει, ποιους να πείσει, και με ποιόν άλλο "κομψό" και "μη εξευτελιστικό" τρόπο να το κάνει ? Θα περάσουν 3 χρόνια και ακόμα θα συζητάμε άρες-μάρες κουκουνάρες πχ με την άλλη την ηλίθια που έκανε κατάληψη σε σχολείο επειδή θεωρούσε συνωμοσιολογικό, επικίνδυνο, και "αντιδημοκρατικό" να μπει η μπατονέτα με το βαμβάκι του self test 3 εκατοστά στο ρουθούνι του βλασταριού της ? ... Κάποια στιγμή όλα έχουν ένα όριο...

Προσωπικά πιστεύω ότι όσοι μέχρι τώρα δεν έχουν πειστεί καλοπροαίρετα, δεν πρόκειται να το κάνουν...Ο μόνος πια τρόπος είναι ο δια της πλαγίας οδού "εξαναγκασμός" τους είτε αυτός είναι στην τσέπη τους, είτε στην καθημερινή τους δυσκολία.... Και άργησε κιόλας - έπρεπε να είχε σκληρύνει την στάση της εδώ και κανένα 2-3μηνο που παρουσιάστηκε σοβαρή κάμψη στον ρυθμό εμβολιασμού αλλά ας όψεται η τουριστική περίοδος και το πολιτικό κόστος...

Parking
27/08/2021, 10:53
Όταν τα επιχειρήματα γκρεμίζονται τότε το ρίχνουμε στο "ωραίο σερβίρισμα" και στον τάχα μου "διχασμό"... Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....

Την έννοια αυτή του διχασμού την κατάλαβα κάπως έτσι:

-ΕΓΩ (το ε τεράστιο) θα κάνω ότι γουστάρω γιατί είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα
εσύ θα υποστείς τις συνέπειες των επιλογών μου, χωρίς να έχεις κανένα δικαίωμα να τις αποφύγεις,
αλλιώς θα διχαστούμε και θυμίζεις ναζιστικό καθεστώς.
(Η Ελλάδα τώρα ίδια με εκείνους εκεί που σκότωσαν κάτι εκατομμύρια ε?)

Τώρα δεν ξέρω ποιος ή πως τα σκέφτεται όλα αυτά αλλά φίλε θα διχαστούμε γιατί
δε γουστάρω να δουλεύεις στον ίδιο χώρο με μένα, δεν γουστάρω να μου κλείσεις
την παραγωγή και να μείνω άνεργος, δεν αντέχω άλλο λοκ ντάουν οικονομικά
δε γουστάρω να έρχεσαι σ επαφή με τη μανούλα μου ή το θειούλη μου και να τους χάσω
δε γουστάρω να κυκλοφορείς στο νοσοκομείο
που πληρώνω με τα ασφάλιστρα μου (και είναι πάρα πολλά)

Κατανοώ ότι διαφωνείς αλλά δεν μ ενδιαφέρει.
Άρα επειδή δεν πρόκειται να προσαρμοστώ στις δικές σου ιδέες
θα πάρω μέτρα.
Σαν κράτος, σαν ιδιώτης και σαν άνθρωπος

Δεν σου αρέσει?
Υπάρχουν ένα κάρο βουνά να πας να ζήσεις και ένα κάρο βραχονησίδες.
να βοσκάς πρόβατα μακριά από τους άλλους ανθρώπους που δεν σου έκαναν
τίποτε και μάντεψε....

ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Για την ελευθερία του ανθρώπου και για τα δημοκρατικά δικαιώματα
ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα

Οι ίδιες εφημερίδες που σκίζουν τα ρούχα τους για τα εμβόλια και αναφέρονται
μάλιστα και στο σύνταγμα βρίζουν χυδαία γκέι, γυναίκες και όποιον γενικά τους κάνει κέφι.
Όταν είναι λοιπόν να μιλήσουμε για το γάμο τα κληρονομικά ή την ασφάλεια των γκέι
τότε έχουμε βρισιές.
Όταν μιλάμε για τα δικά μας δικαιώματα έχουμε πάλι βρισιές... Στους άλλους και διχασμό
:lol:
στα μούτρα του συντάγματος και της ελευθερίας των άλλων

rainmike
27/08/2021, 11:10
430332
Φαρμάκι έχω στην Ψυχή
Φέρνει μαυρίλα θολερή
Στα στήθια μου
Νύχτα αξημέρωτη ξανά
Με το πιοτό της με κερνά
Εβίβα μου
Σκοτάδι πίνω για πιοτό
Πω πω πω πω
πω πω πω πω
Ντέφι της λύσσας μου κρατώ
Πω πω πω πω
πω πω πω πω
Και το μυαλό μου είναι θολό
Πω πω πω πω
πω πω πω πω…..
Πω

basilis_k6
27/08/2021, 11:28
Τα φασιστοειδή δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα πλεον. Έχει και τα καλα της η πανδημία, να ξερουμε που ειναι τα σκατα μην τα πατησουμε.

nikos_abel
27/08/2021, 12:19
Δεν σου αρέσει?
Υπάρχουν ένα κάρο βουνά να πας να ζήσεις και ένα κάρο βραχονησίδες.
να βοσκάς πρόβατα μακριά από τους άλλους ανθρώπους που δεν σου έκαναν
τίποτε και μάντεψε....

Να λέμε και την αλήθεια, το σύστημα όπως είναι και γίνεται τώρα, δεν σου αφήνει περιθώρια να φύγεις. Και φαίνεται πως ο σκοπός είναι να μην υπάρχει καμμία επιλογή.

Οι ίδιες εφημερίδες που σκίζουν τα ρούχα τους για τα εμβόλια και αναφέρονται
μάλιστα και στο σύνταγμα βρίζουν χυδαία γκέι, γυναίκες και όποιον γενικά τους κάνει κέφι.
Όταν είναι λοιπόν να μιλήσουμε για το γάμο τα κληρονομικά ή την ασφάλεια των γκέι
τότε έχουμε βρισιές.
Όταν μιλάμε για τα δικά μας δικαιώματα έχουμε πάλι βρισιές... Στους άλλους και διχασμό
στα μούτρα του συντάγματος και της ελευθερίας των άλλων

Αυτό είναι βέβαια το πλέον τραγελαφικό. Φυσικά και θέλουν να έχουν δικαιώματα στο να πιστεύουν ότι θέλουν, αλλά φυσικά καμμία υποχρέωση στο να αφήνουν στους άλλους ανάλογη ελευθερία.

Τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας δικά μας.

ratamahatta
27/08/2021, 13:41
Σαν να βλέπω καπνούς να βγαίνουν από το φουγάρα του Νταχάου- και Αουσβιτς.

kostasagk
27/08/2021, 17:06
Αυτό με το διχασμό παίζει από τον εμφύλιο...δυστυχώς είναι μια καραμέλα που συνεχιζεται ακόμα και το χειρότερο την τρώνε οι νέοι....δηλ το ίδιο πρέπει να λένε οι Γερμανοί όπως και άλλες χώρες που έχουν ανάλογα μέτρα;το κακό είναι μήπως τελικά για τους λίγους την πληρώσουν οι πολλοί και η ειναι δεν είναι Ελβετία να έχει απεριόριστο χρήμα να σκορπάει

jimpap
27/08/2021, 19:23
Ένα υπέροχο βίντεο που εξηγεί με πολλές λεπτομέρειες, το γιατί και το πως κατάφεραν να βγάλουν γρήγορα τα εμβόλια και έχει επίσης αρκετές πληροφορίες για το πως λειτουργεί η τεχνολογία mRNA.

https://www.youtube.com/watch?v=XPeeCyJReZw

stefanos
27/08/2021, 20:04
Ένα υπέροχο βίντεο που εξηγεί με πολλές λεπτομέρειες, το γιατί και το πως κατάφεραν να βγάλουν γρήγορα τα εμβόλια και έχει επίσης αρκετές πληροφορίες για το πως λειτουργεί η τεχνολογία mRNA.

https://www.youtube.com/watch?v=XPeeCyJReZw

Δεν βλέπω κανένα λόγο να κατανοήσω την τεχνολογία mRna εφόσον δεν είμαι γιατρός.
Αντίθετα πήγα στο γιατρό μου τον ρώτησα μου είπε να το κάνω και το έκανα.
Ο άνθρωπος κάνει αυτή τη δουλειά κατανοεί τι είναι καλύτερο και προτείνει.
Πάντα υπάρχει η περίπτωση λάθους αλλά οπωσδήποτε ο γιατρός έχει μικρότερη πιθανότητα να κάνει λάθος από εμένα.
Δεν είναι φιλοσοφικά ζητήματα ούτε πολιτική.
Μπορούμε να συζητάμε την πολιτική διάσταση του υποχρεωτικού ή οτιδήποτε μπορεί ακόμα αφού εμβολιαστούμε
σε ένδειξη αντίθεσης με την υποχρεωτικότητα να μην καταθέσουμε το πιστοποιητικό... οτιδήποτε.
Αλλά να αντιληφθούμε πως λειτουργεί η τεχνολογία mrna και ίσως να σχολιάσουμε είναι 'οπως και να το κάνουμε παρατραβηγμένο:lol:

jimpap
27/08/2021, 20:58
Ορολογίες βιολογίας σχολείου χρησιμοποιεί το βίντεο.
Αν θυμόμαστε 5 πράγματα από τότε μια χαρά θα το καταλάβουμε. Και φυσικά θέλω να ξέρω πως δουλεύει η τεχνολογία αυτή, θα χρησιμοποιηθεί για να πολεμήσει τον καρκίνο!

Υπόψιν είμαι εμβολιασμένος (και με άστρα κιόλας - σκληρός μαδαφάκα) και υπέρ του εμβολιασμού, ό,τι μπορεί να μειώσει τους φόβους κάποιου ανθρώπου προς τα εμβόλια (και να τον/την γλιτώσει από την εντατική) είναι καλοδεχούμενο.

stefanos
27/08/2021, 21:25
ό,τι μπορεί να μειώσει τους φόβους κάποιου ανθρώπου είναι καλοδεχούμενο.

Η γνώση μειώνει τον φόβο του ανθρώπου?
Νομίζω όχι.
Η άγνοια είναι το καλύτερο φάρμακο.

granazi
28/08/2021, 00:58
Δεν βλέπω κανένα λόγο να κατανοήσω την τεχνολογία mRna εφόσον δεν είμαι γιατρός.
Αντίθετα πήγα στο γιατρό μου τον ρώτησα μου είπε να το κάνω και το έκανα.
Ο άνθρωπος κάνει αυτή τη δουλειά κατανοεί τι είναι καλύτερο και προτείνει.
Πάντα υπάρχει η περίπτωση λάθους αλλά οπωσδήποτε ο γιατρός έχει μικρότερη πιθανότητα να κάνει λάθος από εμένα.
Δεν είναι φιλοσοφικά ζητήματα ούτε πολιτική.
Μπορούμε να συζητάμε την πολιτική διάσταση του υποχρεωτικού ή οτιδήποτε μπορεί ακόμα αφού εμβολιαστούμε
σε ένδειξη αντίθεσης με την υποχρεωτικότητα να μην καταθέσουμε το πιστοποιητικό... οτιδήποτε.
Αλλά να αντιληφθούμε πως λειτουργεί η τεχνολογία mrna και ίσως να σχολιάσουμε είναι 'οπως και να το κάνουμε παρατραβηγμένο:lol:

Αυτό

karateo
28/08/2021, 09:53
Να ξεκαθαρίσω ότι ο γιατρός σας το μόνο που κάνει είναι να ελέγξει αν έχετε κάποιο πρόβλημα που είναι στις αντενδείξεις του εμβολίου.
Ούτε ο γιατρός σας έχει τις γνώσεις για να κρίνει αν χρειάζεστε ή όχι το εμβόλιο.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βγαίνουν απο επιτροπές. Με βάση αυτές παίρνει τις αποφάσεις ο γιατρός.

zephyr1
28/08/2021, 14:49
Σκεφτόμουν άμα γινόταν σε ένα φανάρι να μου βαρεσουν το εμβόλιο και να φύγω θα το κάνα,έτσι ένα Σαββάτο κατά της 12 μπήκα για ραντεβού και 16:00 της ίδιας μέρας είχε διαθεσιμο,το κάνα πιο πολύ για να ξαλαφρώσω από όλη αυτή τη βαβουρα,δεν κατάλαβα γενικά τπτ και το Σάββατο έχω τη δεύτερη δόση.

Είμαι ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά απαιτώ το κράτος να έχει Μεθ ,ώστε να μπορεί να αναρρώσει ο οποιοσδήποτε,αυτό ταυτόχρονα με της στατιστικές εμβολιασμενων και μη θα έπειθε τον κόσμο να το κάνει.

kostasagk
28/08/2021, 23:34
Οι στατιστικές υπάρχουν και εδώ και έξω ...απλά θέλουμε να αποριπτουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε την θέση μας....ακόμα και μόνοι μας αν θυμηθούμε το Νοέμβριο με τα ίδια κρούσματα πόσοι ήταν οι νεκροί θα καταλάβουμε...αν θέλουμε...ότι το εμβόλιο κάτι κάνει...και φυσικά και εμβολιασμενοι θα νοσήσουν θα πεθάνουν...100/% δεν νομίζω κανένα φάρμακο ηεμβολιο να εγγυάται

lleonidas
29/08/2021, 00:13
300 σελίδες εδώ και έναμισι έτος παρέα μ'αυτό το δαίμονα και ποιος ξέρει πόσο ακόμα...

Dr.Monty
29/08/2021, 10:40
300 σελίδες εδώ και έναμισι έτος παρέα μ'αυτό το δαίμονα και ποιος ξέρει πόσο ακόμα...

Ξυπνησα το πρωι και παλι δημοσιογράφοι λεγαν τα ιδια, κοβιντ-επιδημιολογικα δεδομένα κτλ κτλ κτλ. Και σκεφτομαι: Δεν εχουν καρκινάσει εδω και 1,5 χρόνο να λενε τα ιδια και τα ιδια, όλη τη μερα?

lleonidas
29/08/2021, 13:22
Ξυπνησα το πρωι και παλι δημοσιογράφοι λεγαν τα ιδια, κοβιντ-επιδημιολογικα δεδομένα κτλ κτλ κτλ. Και σκεφτομαι: Δεν εχουν καρκινάσει εδω και 1,5 χρόνο να λενε τα ιδια και τα ιδια, όλη τη μερα?

Ένας από τους λόγους που επέλεξα να κάνω το εμβόλιο το Μάιο ήταν και αυτός, είχα βαρεθεί να συλλέγω καθημερινά διφορούμενες πληροφορίες... μιλάμε για άπειρη πληροφορία από Ελλάδα και εξωτερικό.
Ε κάποια στιγμή όλο αυτό σε αγχωνει τόσο που πρέπει να βρεις μια λύση...
Πλέον ασχολούμαι πολύ λιγότερο και έχω κάπως ησυχάσει...
Υ.Γ:Απλώς πρέπει να καλλωπιζω αραιά και πού την ουρά που έχω βγάλει :D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/08/2021, 13:22

Όταν ήταν οι φωτιές όλη μέρα πουλούσαν αυτο!
Οτι πουλάει καλύτερα!!!

Τα πιο μ@υνοπανα εβερ!

AUFGEBRACHT
29/08/2021, 19:53

Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, ήταν ο βασικός όρος για τα 20 εκατομμύρια...

BLiTzER
29/08/2021, 20:33
Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, ήταν ο βασικός όρος για τα 20 εκατομμύρια...

Ποια 20; Τα πρώτα ή τα δεύτερα;

giannis21
31/08/2021, 09:25
https://www.google.com/amp/s/www.newsit.gr/topikes-eidhseis/thessaloniki-pethane-apo-koronoio-o-meletis-karatekidis-exase-ti-maxi-sta-38-tou-xronia/3354302/amp/

"Έφυγε" σε ηλικία 38 χρόνων ο Μελέτης Καρατεκιδης.. δεν τον γνώριζα, αλλά μιλάμε για έναν εξαιρετικό μηχανικό αυτοκινήτων με αναγνώριση και από οδηγούς αγώνων παγκόσμιας κλάσης.Δεν ήξερα ότι έχουμε τέτοια "χέρια" στη χώρα μας

karateo
31/08/2021, 10:15
Προλαβαίνετε να εμβολιαστείτε όσοι δεν το έχετε κάνει.
Και ξεκινήστε σκόρδα, κρεμμύδια, φρούτα και σαλάτες....

3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/354108/anasximatismos-se-ekseliksi-epesan-ta-prota-tilefona

basilis_k6
31/08/2021, 13:03
Προλαβαίνετε να εμβολιαστείτε όσοι δεν το έχετε κάνει.
Και ξεκινήστε σκόρδα, κρεμμύδια, φρούτα και σαλάτες....

3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/354108/anasximatismos-se-ekseliksi-epesan-ta-prota-tilefona

δεν εχω ξαναγελάσει τοσο με την κατάντια καμίας κυβέρνησης. πλεον θελω να συνεχισει να κυβρναει γιατι θα δουμε ακομα καλύτερο σοου.
https://www.youtube.com/watch?v=2-g8cVPG7f8

BLiTzER
31/08/2021, 13:22
δεν εχω ξαναγελάσει τοσο με την κατάντια καμίας κυβέρνησης.

Δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια στα χρονικά της χώρας. Πιθανότατα του πλανήτη.

OldMan
31/08/2021, 13:24
Απλα περιμενετε την επομενη..:(

thunder ace
31/08/2021, 16:37
https://www.protothema.gr/world/article/1156633/italia-oi-adiemvoliastes-na-plironoun-monoi-tous-ta-exoda-nosileias-tous-leei-o-upeuthunos-ugeias-sti-romi/
Πληρωστε μονοι σας.......