View Full Version : Κορωνοϊός...
patsavour
01/04/2021, 08:57
Δεν ειναι έτσι και νομίζω το ξέρεις.
Ο φιλελευθερισμός είναι ωραίο σύστημα και να είμαστε ειλικρινείς, το έχουμε δεί να δουλεύει.
Προφανώς και αναφέρομαι στον "κοινωνικό φιλελευθερισμό" με τον όρο "φιλελευθερισμός" όπως ακριβώς έχει υιοθετηθεί απο τις us.
Tα δεδομένα ότι σαν σύστημα χρειάζεται τις "σταθερές", τους νόμους που έχουν ορισθεί απο τους εμπνευστές του και την απουσία "τόκων"
μια γνώση τόσο παλιά που την συναντάμε σε βιβλία θρησκειών, είναι τα ουσιώδη που πρέπει να μας απασχολούν.
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ξεκίνησε ένας παράλληλος πόλεμος με την θεσμοθέτηση των τόκων δανεισμού.
Έτσι όπως το βλέπω, τελείωσε με την δολοφονία του Κένεντι.
αν ρίξεις μια ματια στα γεγονότα που συνέβησαν εκείνες τις δύο περιόδους είναι εύκολο να διακρίνεις τις συνθήκες που δημιουργούν
εναντια στις αρχές του φιλελευθερισμού.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%82
Kas_Tracer
03/04/2021, 20:39
Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί .
Τζίμης Πανούσης , προβλέποντας το μέλλον
https://www.youtube.com/watch?v=Z7tUp4xRymQ
tzimidis
03/04/2021, 20:55
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό???????
https://www.bikeit.gr/nea-kosmou/item/26429-apagorefsi-kykloforias-motosykleton-kinisi-mono-me-sms?m=1
https://www.bikeit.gr/nea-kosmou/item/26429-apagorefsi-kykloforias-motosykleton-kinisi-mono-me-sms?m=1
Έχει ημερομηνία 1η Απριλίου 2021. Επιπλέον κλείνει γράφοντας:
Μέσα σε όλα, μετά το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, εντύπωση μας κάνει πως ο κύριος Χαρδαλιάς παραδίδει στην κυκλοφορία τον νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης ο οποίος οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο και στον Παρθενώνα.Για την κίνηση σε αυτό το τμήμα, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται slick ελαστικά.
TONYBANDIT
03/04/2021, 20:59
Αν δεν ήταν πρωταπριλιά τους είχα ικανούς.
tzimidis
03/04/2021, 21:04
Έχει ημερομηνία 1η Απριλίου 2021. Επιπλέον κλείνει γράφοντας:
Αν δεν ήταν πρωταπριλιά τους είχα ικανούς.
Νταξ, σήμερα μου το πέταξε το άρθρο και δεν προσεξα ημερομηνία.
Τελευταία φορά την είχα πατήσει το 1993 που μου είχε πει ένα πιτσιρίκι- κυριε κύριε, τα μαγαζιά σας είναι ανοιχτά.
Από την άλλη, δεν το πήρα για πρωταπριλιάτικο, επειδή δεν με εκπλήσσει τίποτε πια από αυτούς.
Εδώ αναρωτιέμαι μερικές φορές αν τις κυβερνητικές δηλώσεις τις γράφει κάποιος λογογράφος ή το κουλούρι.
Βασικα... Μην τους βαζετε ιδεες.
Εδω ανοιξανε την Αττικη και κλεινουν Θεσσαλονίκη... Κοζάνη και Πατρα.
Επιστημονες κανονικοι!!!
Ε ρε ξυλοοοοοοο
peterTHErider
03/04/2021, 22:46
Το κλείσιμο αύξησε τα κρούσματα και ανοίγουν για να μειωθούν.Αλλα κάνουν συσκέψεις για το ποιες περιοχές θ'ανοιξουν,γιατί αν ανοιξουν τις κόκκινες θ'αυξηθουν τα κρούσματα και έτσι θα τις κρατήσουν κλειστές για να μειωθούν τα κρούσματα που αυξάνονταν απ'το κλείσιμο!!!
Αυτό και τίποτα άλλο...
doctor_john
03/04/2021, 22:53
Άλλη μια γρήγορη κουβέντα που δεν νομίζω να δούμε στην τηλεόραση
https://www.youtube.com/watch?v=6wnK77aiuDM&ab_channel=Mouxritsa
AUFGEBRACHT
04/04/2021, 15:42
Άλλη μια γρήγορη κουβέντα που δεν νομίζω να δούμε στην τηλεόραση
https://www.youtube.com/watch?v=6wnK77aiuDM&ab_channel=Mouxritsa
Το άνοιξα για να δω τι θα έλεγαν, μόλις είδα τη φάτσα του Άρη Σπίνου και σιγουρεύτηκα ότι ήταν αυτός, το έκλεισα αυτοστιγμεί...
doctor_john
04/04/2021, 17:44
Δεν τον ξέρω, η κυρία μιλά έτσι και αλλιώς. ;)
Grafton 505
07/04/2021, 16:17
Μια διευκρήνηση από όποιον ξέρει. Οι μετακινήσεις μέσα στον νομό επιτρέπονται μόνο σουκού ή και όλη την βδομάδα ; Δεν βγάζω νόημα από την σελίδα της πολιτικής προστασίας.
Α και δεν είμαι Αθήνα Σαλονίκη Κοζάνη Κρήτη.
Μια διευκρήνηση από όποιον ξέρει. Οι μετακινήσεις μέσα στον νομό επιτρέπονται μόνο σουκού ή και όλη την βδομάδα ; Δεν βγάζω νόημα από την σελίδα της πολιτικής προστασίας.
Α και δεν είμαι Αθήνα Σαλονίκη Κοζάνη Κρήτη.
για τον κωδικο 6 μονο σαββατοκυριακα κι εως 3 ατομα η μια οικογενεια
για τα ψωνια με 13032 και ραντεβου, ολη τη βδομαδα
KAWAMANRIDER
08/04/2021, 11:40
έρχονται 500.000 ρωσικά εμβόλια sputnik ? για να δούμε τι θα αποφασιστεί
Δεν μπορούν να έρθουν προς το παρόν γιατί το sputnik ΔΕΝ έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαικό οργανισμό φαρμάκων. Εκτός και αν θέλουμε να κάνουμε εμβόλια μη εγκεκριμένα στην Ευρώπη. και ο λόγος που δεν έχει εγκριθεί είναι ότι η εταιρία δεν έχει δώσει ακόμα τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα που απαιτούνται για να γίνει η μελέτη και πιθανή έγκριση. https://www.euronews.com/2021/02/20/sputnik-v-why-hasn-t-the-eu-approved-russia-s-covid-vaccine-yet
KAWAMANRIDER
08/04/2021, 13:55
Δεν μπορούν να έρθουν προς το παρόν γιατί το sputnik ΔΕΝ έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαικό οργανισμό φαρμάκων. Εκτός και αν θέλουμε να κάνουμε εμβόλια μη εγκεκριμένα στην Ευρώπη. και ο λόγος που δεν έχει εγκριθεί είναι ότι η εταιρία δεν έχει δώσει ακόμα τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα που απαιτούνται για να γίνει η μελέτη και πιθανή έγκριση. https://www.euronews.com/2021/02/20/sputnik-v-why-hasn-t-the-eu-approved-russia-s-covid-vaccine-yet
:a013: οπότε σε αναμονή της έγκρισης
Ανοίγουν τα Λύκεια, λέει. Για 10 ημέρες, αφού μετά είναι οι διακοπές του πάσχα. Ίσα-ίσα για να κολλήσουν όλοι και να μεταφέρουν τον ιό στα πασχαλινά τραπέζια, γιορτές κτλ. Υπάρχει σχέδιο.
Η ηλιθιότητα έχει ξεπεράσει τα κόκκινα και, εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι αστείο, είναι άκρως επικίνδυνο.
DoctoR_k6
08/04/2021, 15:11
Ναι αλλα δεν ανοιγουν τα δημοτικα κ τα γυμνασια...
Τι τους περασες τιποτα μ@λακες? :lol:
Ειπε ο κουλης ακουμε τους ειδικους.
Γι αυτο παμε τελεια.
Αν κατάλαβα καλά, σε αυτό δεν άκουσαν ούτε τους "ειδικούς".
DoctoR_k6
08/04/2021, 15:42
Αν κατάλαβα καλά, σε αυτό δεν άκουσαν ούτε τους "ειδικούς".
Σε ολα ακουσανε τους''ειδικους'' (αγνωστο αν υπαρχουν σαν οντοτητες) αλλα μετα βγαινουνε στα καναλια αλλοι ''ειδικοι'' με ονοματεπωνυμο (https://www.iefimerida.gr/ellada/exadaktylos-megali-deytera-epiptosi-anoihta-lykeia)τουλαχιστον κ λενε εγω δεν συμφωνω.
Manalishi
08/04/2021, 17:04
Ανοίγουν τα Λύκεια, λέει. Για 10 ημέρες, αφού μετά είναι οι διακοπές του πάσχα. Ίσα-ίσα για να κολλήσουν όλοι και να μεταφέρουν τον ιό στα πασχαλινά τραπέζια, γιορτές κτλ. Υπάρχει σχέδιο.
Η ηλιθιότητα έχει ξεπεράσει τα κόκκινα και, εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι αστείο, είναι άκρως επικίνδυνο.
Ηρεμα ρωτάω:
Αλήθεια πιστεύεις οτι υπάρχει σχέδιο; Τους συμφέρει να μαμηθεί το σύμπαν στα νοσοκομεία με εισαγωγές και θανάτους;
Ξαναλέω ήρεμα ρωτάω, γιατί αυτό που λές, για εμένα δεν έχει λογική. Αλλά και πάλι, ουτε να ανοίξουν τα σχολεία έχει λογική. Και αυτό που λες, είναι το λιγότερο παράλογο, και τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Τι σχέδιο όμως να υπάρχει?
Και μια απορία που έχω: Για ποιό λόγο έχουν φαγωθεί να ανοίξουν τα σχολεία; Εχει να κάνει με λεφτά; Εαν όχι, με τί;; Μήπως πιστεύουν οτι εαν έχουν τα παιδιά "μαντρωμένα" στα σχολεία, θα περιοριστεί η κυκλοφορία και η εξάπλωση?
motojojo
08/04/2021, 17:17
Υποθέτω τα μαθήματα με βιντεοκλήση δεν γίνονται τόσο σωστά όσο θα έπρεπε. Επιπλέον ειδικά για τις μικρές τάξεις εξυπηρετεί και το γονιο να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο, ειδικά όταν ο γονιός δεν (μπορεί να) κάνει home office.
bros 650
08/04/2021, 17:38
Να κάνω μια ερώτηση;. Στην τηλεόραση στις διάφορες εκπομπές λένε ότι κάνουν κάθε μέρα τεστ και γι'αυτό δεν φοράνε μάσκες. Τα παιδιά και οι καθηγητές που θα κάνουν τεστ γιατί πρέπει να φοράνε μάσκα; Επίσης τα σχολεία στην επαρχία χωριά και νησιά που εκ φύσεως είναι γεωγραφικά απομονωμένα γιατί να μην είναι ανοικτά;
Επίσης επειδή λόγω εργασίας κυκλοφορώ στην Θεσσαλονίκη εγώ διαπιστώνω ότι η κυκλοφορία στους δρόμους είναι κανονική . Υπάρχουν μποτιλιαρίσματα και η κίνηση από το ένα μέρος στο άλλο χρειάζεται τον συνηθισμένο χρόνο όπως παλιά. Επίσης στα πεζοδρόμια και στα πάρκα βλέπω κόσμο να περπατάει να κάθεται στα παγκάκια κτλπ. Κυρίως είναι μεγάλης ηλικίας κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδυ βγαίνουν στα πάρκα οι πιο νέοι. Όλη αυτή η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με πέρσι που ξεκίνησε η καραντίνα όπου Τούμπα κεντρο πήγαινες σε επτά λεπτά δεν συναντούσες αμάξια και πεζούς και μετά φυσικά δεν έβρισκες να παρκάρεις γιατί όλοι ήταν σπίτι τους και όλες οι θέσεις ήταν πιασμένες. Βλέποντας όλα αυτά νομίζω ότι τζάμπα είναι κλειστά τα καταστήματα αφού ο κόσμος κυκλοφορεί και αυτό φαίνεται και από το ότι ενώ όλα είναι κλειστά τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Αν ανοίξουν τα καταστήματα με τα μέτρα που προβλέπονται μάσκες κτλπ δεν νομίζω ότι θα επιβαρυνθεί τόσο πολύ η κυκλοφορία και η αύξηση των κρουσμάτων.
Ηρεμα ρωτάω:
Αλήθεια πιστεύεις οτι υπάρχει σχέδιο; Τους συμφέρει να μαμηθεί το σύμπαν στα νοσοκομεία με εισαγωγές και θανάτους;
Σαρκαστικό ήταν. Προφανώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο, ούτε υπήρξε ποτέ, είναι απλά ηλίθιοι. Εδώ και ένα χρόνο το λέω, δεν παρακολουθείς. :p
Βλέποντας όλα αυτά νομίζω ότι τζάμπα είναι κλειστά τα καταστήματα αφού ο κόσμος κυκλοφορεί και αυτό φαίνεται και από το ότι ενώ όλα είναι κλειστά τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Αν ανοίξουν τα καταστήματα με τα μέτρα που προβλέπονται μάσκες κτλπ δεν νομίζω ότι θα επιβαρυνθεί τόσο πολύ η κυκλοφορία και η αύξηση των κρουσμάτων.
ΦΙΛΑΙ, δε θα έρθεις εσύ εδώ με λογικά επιχειρήματα να τα καταστρέψεις όλα. Εδώ έχουμε ολόκληρη επιτροπή σπουδαγμένων ειδικών που διενεργούν μελέτες ασταμάτητα εδώ και 13 μήνες. :lol:
TONYBANDIT
08/04/2021, 18:44
Επειδή έχω γιο που πηγαίνει τρίτη λυκείου το θέμα είναι καθαρά για τις πανελλαδικές.
Μέσω τηλεδιάσκεψης δεν γίνεται σοβαρό μάθημα το ξέρω από πρώτο χέρι.
Απλά προσπαθούν να σώσουν την χρονιά αλλιώς θα πρέπει να ακυρωθεί.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην πραγματικότητα. Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τεστ και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος αυτής της ιστορίας. Ακόμα μια νίκη του κράτους και της διαφάνειας.
427019
doctor_john
08/04/2021, 19:20
Νομίζω αρκετοί είστε μηχανικοί softwαre, πως το πετυχαίνουν αυτό να έχουν λέξεις που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο;
Όλες οι παραπάνω υπάρχουν. Στο google translate. Τυπική δουλειά δημοσίου υπαλλήλου.
PaNick67
08/04/2021, 20:32
Ηρεμα ρωτάω:
Ξαναλέω ήρεμα ρωτάω, γιατί αυτό που λές, για εμένα δεν έχει λογική. Αλλά και πάλι, ουτε να ανοίξουν τα σχολεία έχει λογική. Και αυτό που λες, είναι το λιγότερο παράλογο, και τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Τι σχέδιο όμως να υπάρχει?
Και μια απορία που έχω: Για ποιό λόγο έχουν φαγωθεί να ανοίξουν τα σχολεία; Εχει να κάνει με λεφτά; Εαν όχι, με τί;; Μήπως πιστεύουν οτι εαν έχουν τα παιδιά "μαντρωμένα" στα σχολεία, θα περιοριστεί η κυκλοφορία και η εξάπλωση?
Σχέδιο; Τι είναι αυτό;
Έχουμε μία Επιτροπή που εισηγείται στην κυβέρνηση, όμως απαρτίζεται από λοιμωξιολογους μόνο, ενώ θα έπρεπε να έχει και άλλους γιατρους, κοινωνικούς λειτουργούς, κλπ. Έτσι η Επιτροπή αποφασίζει συμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις.
Τα σχολεία πρεπει να ανοίξουν γιατί δεν δουλευει η τηλεκπαιδευση και δεν γίνεται να χαθεί μία χρονιά. Είναι και οι πανελληνιες.
Αποδείχτηκε ότι ήταν μετάφραση από Ελληνικά σε Ελληνικά μέσω Google Translate. fake news δλδ. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα πια αν δεν περάσει καμιά βδομάδα και βγουν στο φως όλα τα δεδομένα. Δυστυχώς κανένας δημοσιογράφος δεν κάνει πια έστω μια βασική έρευνα. ότι σκουπίδι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το αναπαράγουν σε χρόνο dt
Manalishi
09/04/2021, 10:01
Σαρκαστικό ήταν. Προφανώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο, ούτε υπήρξε ποτέ, είναι απλά ηλίθιοι. Εδώ και ένα χρόνο το λέω, δεν παρακολουθείς. :p
Πλεον, με τόσα απίστευτα που γίνονται/ανακοινώνονται/αποφασίζονται, τα περιμένω όλα. Δηλαδι για παράδειγμα, ναι, ανοίξτε για λίγο για να κολλήσει και η ύπαιθρος, να αποκτήσουμε ανοσία αγέλης επιτέλους.
Παράλογο σου φαίνεται με αυτούς?
Σχεδιο υπηρξε στο 1ο lockdown και το εβλεπες στους δρομους.
Στο 2ο υπηρξε παλι αλλα πεσανε και πανω στον Ελληνα που τα ξέρει ολα μολις βρει το λινκ που τον εκφραζει στο διαδικτυο.
Πως να υπαρξει lockdown?
Εμενα το πρωην αφεντικο μου ειχε ολο το προσωπικο σε αναστολη και με κλειστο μαγαζι δουλευανε κανονικα ολοι για το διαδικτυακο καταστημα...και φυσικα τσαμπα για αυτον.
Μετα απο τον Φλεβαρη ξεφυγε η κατασταση. Η νεολαια δεν κρατιεται καθως χανει πολλα απο την εκτονωση της και φυσικα υπάρχει και το αντιπολιτευτικο κινημα που θα εκμεταλλευτει την οποια ευκαιρια δοθει.
Οποτε ανοιγει τα παντα και με τον εμβολιασμο να προχωραει κανουν το σταυρο τους.
Αποδείχτηκε ότι ήταν μετάφραση από Ελληνικά σε Ελληνικά μέσω Google Translate. fake news δλδ. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα πια αν δεν περάσει καμιά βδομάδα και βγουν στο φως όλα τα δεδομένα. Δυστυχώς κανένας δημοσιογράφος δεν κάνει πια έστω μια βασική έρευνα. ότι σκουπίδι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το αναπαράγουν σε χρόνο dt
Αυτό ισχύει, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι αστείο ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή θα μπορούσε να είναι αληθινό. Σκοιλ ελικικου κανείς; :lol:
Πλεον, με τόσα απίστευτα που γίνονται/ανακοινώνονται/αποφασίζονται, τα περιμένω όλα. Δηλαδι για παράδειγμα, ναι, ανοίξτε για λίγο για να κολλήσει και η ύπαιθρος, να αποκτήσουμε ανοσία αγέλης επιτέλους.
Παράλογο σου φαίνεται με αυτούς?
Το "παράλογο" είναι σχετικό όταν έχεις αυτήν την κυβέρνηση.
Σχεδιο υπηρξε στο 1ο lockdown και το εβλεπες στους δρομους.
Στο 2ο υπηρξε παλι αλλα πεσανε και πανω στον Ελληνα που τα ξέρει ολα μολις βρει το λινκ που τον εκφραζει στο διαδικτυο.
Πως να υπαρξει lockdown?
Εμενα το πρωην αφεντικο μου ειχε ολο το προσωπικο σε αναστολη και με κλειστο μαγαζι δουλευανε κανονικα ολοι για το διαδικτυακο καταστημα...και φυσικα τσαμπα για αυτον.
Μετα απο τον Φλεβαρη ξεφυγε η κατασταση. Η νεολαια δεν κρατιεται καθως χανει πολλα απο την εκτονωση της και φυσικα υπάρχει και το αντιπολιτευτικο κινημα που θα εκμεταλλευτει την οποια ευκαιρια δοθει.
Οποτε ανοιγει τα παντα και με τον εμβολιασμο να προχωραει κανουν το σταυρο τους.
Το να κλείνεις τα πάντα ανεξέλεγκτα, όπως ανεξέλεγκτα πετούν τον καθένα μέσα σε μια ΜΕΘ, δεν είναι σχέδιο. Τα σχέδια προϋποθέτουν σοβαρές μελέτες, υποδομές, ελέγχους και πράξεις. Κανένα από αυτά δεν υπήρξε ποτέ, ούτε πέρσι, ούτε τώρα. Το αφήγημα περί προσωπικής ευθύνης πάλιωσε. Να μην αρχίσω καν για τον εμβολιασμό, που διαφημίζουμε με περηφάνεια ότι φτάσαμε επιτέλους στο.... 6%. Σε 2 μήνες. Κάνε τα μαθηματικά.
Τυπική δουλειά δημοσίου υπαλλήλου.
Σε ιδιωτικές εταιρείες είναι όλες
Σε ιδιωτικές εταιρείες είναι όλες
Ναι. Που συνεργάζονται με το δημόσιο. Είναι μεταδοτικό. ;)
Φιλε μου καμμια κυβερνηση δεν φταει.
Καμμια δεν θα είχε το σχεδιο που θέλει ο καθενας ξεχωριστα απο εμας.
Εξου οτι και η αντιπολιτευση δεν προτείνει τιποτα.
Σε οτι οικονομικη ατασθαλια που θα φανει στο μελλον... Εκει ναι φταει διοτι οι πολιτικοι ειναι λαμογια. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ
Φιλε μου καμμια κυβερνηση δεν φταει.
Καμμια δεν θα είχε το σχεδιο που θέλει ο καθενας ξεχωριστα απο εμας.
Εξου οτι και η αντιπολιτευση δεν προτείνει τιποτα.
Σε οτι οικονομικη ατασθαλια που θα φανει στο μελλον... Εκει ναι φταει διοτι οι πολιτικοι ειναι λαμογια. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ
Φυσικά φταίει. Αν δε φταίει μια κυβέρνηση, τότε ποιος; Ο πολίτης; Και η αντιπολίτευση τραγική είναι και κάνει αισχρή δουλειά. Δεν είμαι συριζαίος, μην ανησυχείς. Μια χαρά μπορούσε να υπάρξει σχέδιο, όπως υπάρχει σε σοβαρές χώρες. Δεν υπήρξε από την αρχή, αλλά έμαθαν, αντί να επιλέξουν την εύκολη λύση του να καταστρέψουν τους πολίτες, ψυχολογικά και οικονομικά.
Σύμφωνα με αυτό (https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/), είμαστε στην 22η θέση της Ευρώπης σε εμβολιασμούς, έχοντας λιγότερο από το 1/3 αυτών του ΗΒ, που κάποιοι κορόιδευαν μερικές σελίδες πριν. Όχι ότι θα φτάσουμε ποτέ στα επίπεδα τέτοιου κρατικού μηχανισμού, αλλά κουβέντα να γίνεται.
doctoras
09/04/2021, 12:39
Αλλη μια γύμνια διαφαίνεται και σημερα.
Ενω εχουν θορυβήθει ολοι οι πολιτες για το αστρα ζενεκα, ενω η ιταλια τσεχια και αλλες ευρωπαικες χωρες πανε για σπουτνικ μεσα σε αυτες και η γερμανια(ναι καλα ακούσατε) με σημερινο δημοσίευμα
Ο ελλην πρωθυπουργός φοβαται για οικ.κυρώσεις μη τήρησης της συμβασης με την αστρα...
Και ενω ο μητσοτακης σου εβγαλε το σουπερ ανθρωπιστικό προσωπο με καταστολή και κλειστά ολα, τις κορόνες οτι κανενας παππούς απροστάτευτος
Την ιδια ωρα ρισκαρει με την αστρα για οσους παππουδες πάθουν εγκεφαλικές θρομβωσεις..
Επιμενω και δεν εχει να κάνει με πολιτικα φρονηματα. Δεν με ενδιαφερει τι ψηφιζει ο καθενας γιατι ο ιος δεν κανει διακρισεις.
Ολοι τραγικοι ειναι γιατι κανεις δεν εχει ιδεα τι του γινεται. Ο καθενας θελει οτι τον συμφερει και γινεται γενικος χαμος.
Για πειθαρχια ουτε λογος και απλα η ελπιδα παει στην ατομικη ευθυνη.
Αν παει να στο επιβαλλει η οποια κυβερνηση θα γινει αυτόματα δικτατορια.
Τεσπα ας ελπισουμε να ειναι κοντα η εξοδος γιατι πραγματικα δεν παλευεται αλλο.
doctor_john
09/04/2021, 12:55
Ποιες κυρώσεις γμ την τρέλα μου! Φρόντισε να διασφαλίσει τα συμφέροντα εταιρείας εκτός EU χωρίς να δει προϊόν;
Και αν δεν "είμαστε εντάξει" τι θα κάνουν δηλαδή; αϊσιχτιρ με το φερέφωνο ότι μλκ δεν τολμούν οι αλλοι την προτείνει αυτό..
stefanos
09/04/2021, 13:32
Αλλη μια γύμνια διαφαίνεται και σημερα.
Ενω εχουν θορυβήθει ολοι οι πολιτες για το αστρα ζενεκα,
ενω η ιταλια τσεχια και αλλες ευρωπαικες χωρες πανε για σπουτνικ μεσα σε αυτες και η γερμανια(ναι καλα ακούσατε)
Είναι όλα πολύ σοβαρά επιχειρήματα.
motojojo
09/04/2021, 14:44
Έχει ειπωθεί και προηγουμένως, αν το σπουτνικ δεν λάβει έγκριση καμία χώρα δεν το πάρει.
Απ'ότι κατάλαβα όσες χώρες πάνε για το σπούτνικ πρακτικά δεσμεύουν όσες δόσεις μπορούν (ή θέλουν, δεν ξέρω) ώστε να είναι πιο ψηλά στη λίστα παράδοσης μόλις το εμβόλιο πάρει έγκριση από την ευρώπη.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην πραγματικότητα. Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τεστ και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος αυτής της ιστορίας. Ακόμα μια νίκη του κράτους και της διαφάνειας.
427019
Όχι ότι δε θα μπορούσε να είναι αληθές ( σκοιλ ελικικου κανείς; ) αλλά φαίνεται ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι epiplasti (φέικ) (https://www.tanea.gr/2021/04/08/greece/i-platforma-ton-self-test-epathe-skoil-elikikou/).
Για τα εμβόλια διαβάζω ότι το Sputnik είναι παρεμφερούς τεχνολογίας με το Astra-Zeneca, οπότε δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα αποτελέσει ασφαλέστερη εναλλακτική. Εκτός αυτού τίθεται και ζήτημα έγκρισης εντός ΕΕ αλλά και ικανότητας της Ρωσίας για αυξημένη παραγωγή.
Μια πιο συνωμοσιολογική εκδοχή λέει ότι το θέμα με το Astra-Zeneca αποτελεί σε μεγάλο βαθμό πολιτική απόφαση της Γερμανίας, επειδή το εμβόλιο είναι Βρετανο-Σουηδικό. Για τους Άγγλους το καταλαβαίνω, αλλά όποιος ξέρει να μου πει τι έφταιξαν οι Σουηδοί ας μου πει κι εμένα.
Όχι ότι δε θα μπορούσε να είναι αληθές ( σκοιλ ελικικου κανείς; ) αλλά φαίνεται ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι epiplasti (φέικ) (https://www.tanea.gr/2021/04/08/greece/i-platforma-ton-self-test-epathe-skoil-elikikou/).
Για τα εμβόλια διαβάζω ότι το Sputnik είναι παρεμφερούς τεχνολογίας με το Astra-Zeneca, οπότε δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα αποτελέσει ασφαλέστερη εναλλακτική. Εκτός αυτού τίθεται και ζήτημα έγκρισης εντός ΕΕ αλλά και ικανότητας της Ρωσίας για αυξημένη παραγωγή.
Μια πιο συνωμοσιολογική εκδοχή λέει ότι το θέμα με το Astra-Zeneca αποτελεί σε μεγάλο βαθμό πολιτική απόφαση της Γερμανίας, επειδή το εμβόλιο είναι Βρετανο-Σουηδικό. Για τους Άγγλους το καταλαβαίνω, αλλά όποιος ξέρει να μου πει τι έφταιξαν οι Σουηδοί ας μου πει κι εμένα.
Πάντως εγώ ένα δεν μπορώ να καταλάβω....
Αφού όλοι στην Ελλάδα δεν θέλουν το άστρα γιατί δεν το δίνουν
στους εργάτες μας?
Που θέλουν και να μην πω τι μακελειό έγινε γιατί δεν κάνει
:rolleyes:
Α και κάτι για τις θεωρίες.
Τους βρίσκανε θετικούς στις φάμπρικες
ερχότανε ο διαστημάνθρωπος να απολυμάνει και το προσωπικό
τον έλεγε μλκ του τα φοράει όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει τίποτα!
Την ίδια στιγμή που λέγανε ότι οι μάσκες δεν χρειάζονται στην τηλεόραση
Κόστος δεν θες να ξέρεις!
Είμαι πολύ θυμωμένος με όλα αυτά
δεν θέλω ν αρχίσω να βρίζω δημόσια αλλά πραγματικά είμαι πολύ κοντά
Και κάτι που ξεχνάμε είναι ότι η ΓΕΣΕΕ..... Όφειλε να μας προστατέψει
Εδώ κλάψτε κι όλας
Εύχομαι τα καλύτερα σ εσάς και δεν θέλω να πω τι εύχομαι για αυτούς γιατί δεν κάνει
:moutza:
stefanos
10/04/2021, 09:40
Α και κάτι για τις θεωρίες.
Τους βρίσκανε θετικούς στις φάμπρικες
ερχότανε ο διαστημάνθρωπος να απολυμάνει και το προσωπικό
τον έλεγε μλκ του τα φοράει όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει τίποτα!
Την ίδια στιγμή που λέγανε ότι οι μάσκες δεν χρειάζονται στην τηλεόραση
Κόστος δεν θες να ξέρεις!
Αν τα ξεπεράσαμε αυτά μετά από ένα μόλις χρόνο είναι μεγάλη πρόοδος.:lol:
Αλλά είμαι σίγουρος ότι ακόμα πολύς κόσμος αυτά πιστεύει.
Μη κοιτάς που τώρα ασχολούμαστε με τα εμβόλια.
patsavour
10/04/2021, 12:11
Δεν με εκπλησσουν οι θεωριες συνομωσιας απο εναν λαο με 24% ποσοστο οργανικου αναλφαβητισμου συμφωνα με την ουνεσκο.
Με ανησυχουν ομως τα φαινομενα αυτα οταν προερχονται απο εγγραμματους και υψηλου μορφωτικου επιπεδου ανθρωπους.
doctor_john
10/04/2021, 12:23
χωρίς να παίρνω θέση: μήπως απο αυτούς ψιλοαναιρείται το θεωρίες;
patsavour
10/04/2021, 12:28
χωρίς να παίρνω θέση: μήπως απο αυτούς ψιλοαναιρείται το θεωρίες;
τι να αναιρειται καμαρι μου?
οταν συζηταω με δασκαλο ,και μου λεει για μπιλυ γκειτζ,για μικροτσιπ,και για θεωριες μειωσης του πληθυσμου,απο 8 δις ,σε 500 εκατομμυρια,και αυτος ο ανθρωπος διδασκει σε σχολειο ,τι να πω ,ν αρχισω να τραβαω τα μαλλια της κεφαλης μου (που δεν εχω) για να μακρυνουν??:bawl::a018::a02:
AristidisZ
10/04/2021, 13:19
Πάντως εγώ ένα δεν μπορώ να καταλάβω....
Αφού όλοι στην Ελλάδα δεν θέλουν το άστρα γιατί δεν το δίνουν
στους εργάτες μας?
Που θέλουν και να μην πω τι μακελειό έγινε γιατί δεν κάνει
:rolleyes:
Πες ντε...
Το θέατρο του παραλόγου
Διάβαζα χτες ότι
Τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Γιατί, εμβολιάζαμε κόσμο κάτω των 30 και δεν το είχα πάρει χαμπάρι ;
Αν έχω καταλάβει καλά, το zeneca δεν το έκαναν από μια ηλικία και πάνω, γιατί δε το χρησιμοποιούμε για τον "γενικό πληθυσμό" ;
Έκανα και ασφάλεια ζωής πρόσφατα, οπότε ένα zeneca το χτύπαγα :D
Πες ντε...
Το θέατρο του παραλόγου
Διάβαζα χτες ότι
Γιατί, εμβολιάζαμε κόσμο κάτω των 30 και δεν το είχα πάρει χαμπάρι ;
Αν έχω καταλάβει καλά, το zeneca δεν το έκαναν από μια ηλικία και πάνω, γιατί δε το χρησιμοποιούμε για τον "γενικό πληθυσμό" ;
Έκανα και ασφάλεια ζωής πρόσφατα, οπότε ένα zeneca το χτύπαγα :D
Το ζένεκα ήταν από 69 (ή 70 δεν είμαι σίγουρος ποιο ήταν το όριο) και κάτω.
Πορφανώς σε άλλες χώρες το έχουν πάρει και νεότεροι ή ενδεχομένως υγιεινομικοί ή άτομα με νοσήματα, το ότι αποφάσισν στην Ελλάδα να δωθεί από 30 και πάνω δε σημαίνε ότι έχουν φτάσει σε αυτήν την ηλικία, και προφανώς παραμένει το μέχρι 69 ή 70.
Shinigami Ryuk
10/04/2021, 14:34
Προσωπικα νομιζω οτι αυτη η παρωδια με τα Astra-Zeneca/Sputnik εχει να κανει με πολιτικη και brexit,και σχεσεις Γερμανιας-Ρωσιας και τετοια πραγματα
motojojo
10/04/2021, 15:23
Τη συμφωνία για το σπουτνικ δεν την εκανε η Γερμανία αλλά η Βαυαρία συγκεκριμένα, σαν κρατίδιο. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια.
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο η Βαυαρία από μόνη της μπορούσε να κάνει μια τέτοια ενέργεια. Η ουσία είναι ότι τα δυομιση εκατομύρια δόσεις προορίζονται μόνο για τη Βαυαρία.
Μια ακόμη λεπτομέρεια είναι ότι σύντομα έρχονται εκλογές για καγκελάριο και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ακούγεται για αντικαταστάτης της αγγελικούλας.
Kas_Tracer
10/04/2021, 15:25
Πολύ πριν ξεκινήσει η ιστρορία με το εμβόλιο της Αστρα , έχω γνωστούς που το έκαναν (3 ηλικίας 60 με 63) και οι 3 παρουσίασαν τα ίδια εντονα συμπτώματα για 1 μέρα (πυρετό και πόνους ).
Οι υπέργηροι γονείς μου που έκαναν της Pfizer δεν παρουσίασαν απολύτως τίποτα , όμως αυτό δεν λέει και πολλά γιατί 45χρονος που γνωρίζω , ευπαθή ομάδα που έκανε το ίδιο εμβόλιο είχε έντονα συμπτώματα (επίσης για 1 ημέρα)
Οι παρενέργειες των εμβολίων δεν είναι ζήτημα συνομωσιών αλλά μία πραγματκότητα που ισχύει για οποιοδήποτε φάρμακο ή εμβόλιο.
Στατιστικά με θανάτους ή έντονες παρενέργειες έχουν δημοσιευτεί από ότι ξέρω μόνο από την Βρετανία ( έχουν δημοσιευθεί και στην Ελλάδα από όλα τα μέσα αν θυμάμαι καλά). Το ερώτημα εδώ δεν είναι αν τα εμβόλια έχουν παρενέργειες , αλλά το αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα συγκεκριμένα εμβόλια .
Αυτή την στιγμή το ζήτημα των εμβολίων του κορωνοιού δεν είναι οι παρενέργειες του , αλλά το αν τα εμβόλια αυτά είναι όντως αποτελεσματικά και για πόσο.
Τα τσιπάκια δεν είναι επιστημονική φαντασία , αλλά τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί. Στην βιομηχανία τα συναντάς σαν ID tags που περιέχουν μπόλικες πληροφορίες για το παραγώμενο πρϊόν. Περνάνε από τις γραμμές παραγωγές , ανιχνεύονται σε συγκεκριμένα σημεία από τους κατάλληλους δέκτες και σε δέκατα του δευτερολέπτου στέλνουν τα data που αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων.
Το αν πρέπει να εφαρμοστούν στους ανθρώπους και για ποίον σκοπό ή όχι είναι άλλο ερώτημα.
tzimidis
10/04/2021, 15:47
Εμένα πάντως της Pfizer για 2 μέρες με πονούσε πάρα πολύ το χέρι που το έκανα.
Αν και μου είπαν κάμποσοι γιατροί ότι οι καλές παρενέργειες εμφανίζονται μετά τη 2η δόση.
Θα δουμε
Grafton 505
10/04/2021, 16:06
τι να αναιρειται καμαρι μου?
οταν συζηταω με δασκαλο ,και μου λεει για μπιλυ γκειτζ,για μικροτσιπ,και για θεωριες μειωσης του πληθυσμου,απο 8 δις ,σε 500 εκατομμυρια,και αυτος ο ανθρωπος διδασκει σε σχολειο ,τι να πω ,ν αρχισω να τραβαω τα μαλλια της κεφαλης μου (που δεν εχω) για να μακρυνουν??:bawl::a018::a02:
Άλλο σπουδαγμένος, άλλο μορφωμένος. Έχει διαφορά. ;)
doctoras
10/04/2021, 16:52
Παιδια απο το σύνολο των πληροφοριών που κατεβαίνουν σε εμας στους τροφίμους, το αστρα παρουσιαζει παρενέργειες σε μικρο ποσοστό, υπαρκτές δε. Ειναι γιατι ειναι λιγοτερο έτοιμο απο τα υπόλοιπα, ειναι γιατι εχουν καλυτερη τεχνογνωσία οι αλλοι, δεν γνωριζω...
Και ενω οπως διαφαίνεται οι περισσότερες ευρωπαικες κοινότητες εχουν θορυβήθει, κινητοποιούνται η πίεση αυτη λαμβάνεται απο τους θεσμικούς τους και κατι κάνουν.
Εδω ο μεγας ανθρωπιστης μητσοτακης που εκλεισε τους παντες μεσα για να τους προστατεύσει, δεν κουνάει βημα.
Αυτό λέω.
Ειμαι και εγω ενας απο αυτούς που δήλωσα να ακολουθήσω το (ανετοιμο)προγραμμα του εμβολιασμου τους. Αλλα αστρα δε βαζω, αν το φτιαξουν βλεπουμε
2 δοσεις Pfizer για εμενα και περαν του οτι υπήρχε μια ενοχληση στο χερι επειδή το τρυπησαν με βελονα.. Τιποτα αλλο.
Η πεθερα μου 1η δοση Αstra Zeneca και μια μερα 38.5 πυρετο.
AristidisZ
10/04/2021, 18:04
τυχερούλη...
The_Scientist
10/04/2021, 18:59
Στη δουλειά (εκτός Ελλάδας) κάναμε την πρώτη δόση Άστρα, περίπου 1.200 άτομα (χαμηλός σχετικά μέσος όρος ηλικίας).
Οι περισσότεροι που μίλησα είχαμε λίγο πυρετό και κόπωση την επόμενη μέρα του εμβολίου. Μας το είπαν εξαρχής και οι νοσοκομοι, είναι αναμενόμενες αυτές οι παρενέργειες.
Αυτό δεν είναι τιποτα ανησυχητικό. Οι θρομβωσεις και ο,τι άλλο πιθανά βγει στο μέλλον είναι τα σοβαρά.
Οκ ζαριά είναι η φάση γενικά. Παίρνουμε μια απόφαση χωρίς επαρκή δεδομένα, εγώ κατανοώ απόλυτα και όσους το κάνουν και όσους δε θέλουν να το κάνουν.
Tallyban
11/04/2021, 08:54
Σας υποχρέωσαν ή εθελοντικά;
2 δοσεις Pfizer για εμενα και περαν του οτι υπήρχε μια ενοχληση στο χερι επειδή το τρυπησαν με βελονα.. Τιποτα αλλο.
Αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Σε διαφορετικά άτομα ακόμα ακόμα και το ίδιο εμβόλιο μπορεί να έχει διαφορετικές παρενέργειες.
kostasagk
11/04/2021, 17:12
Στατιστικά το θέμα σε 150 εκ δόσεις πέθαναν 19..... Και καμμία εβομηνταρια στο νοσοκομείο.....ξέρετε κανένα φάρμακο που να σου λέει 100% ασφάλεια; Δεν είμαι γιατρός αλλά συστηχως υπάρχει μια πιθανότητα..αλήθεια πόσοι σκοτώνονται ανά 150 εκ;...η αλήθεια είναι ότι όλοι γίνανε γιατροί...σε τελική οποίος θέλει να μην το κάνει...όμως αν αρρώστησει δεν θα έπρεπε να πληρώσει την νοσηλεία ενώ το κράτος του παρέχει εμβόλιο;..ίσως θα έπρεπε να γίνει ότι πριν εκατό χρόνια με την ισπανική γρίπη...πεθάναμε 30-50 εκ κατά προσέγγιση και επήλθε η ανοσία ..είναι και αυτό που πήγε να κάνει η Σουηδία αλλά στο τέλος τα μάζεψε...αν ακούγαμε τους ειδικούς σίγουρα θα ήταν καλύτερη η κατάσταση...
Αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Σε διαφορετικά άτομα ακόμα ακόμα και το ίδιο εμβόλιο μπορεί να έχει διαφορετικές παρενέργειες.
Συμφωνώ.
Απλα το αναφερω σαν γεγονος.
Μητερα φιλου μου πηγε 3 μερες μετα απο 1η δοση Αστρα με συμπτώματα εμφραγματος.
Δημιουργήθηκαν θρομβωσεις και πλεον εφ ορου ζωης θα ειναι με αντιπηκτικη αγωγη.
The_Scientist
11/04/2021, 18:51
Σας υποχρέωσαν ή εθελοντικά;
Εθελοντικά.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός πουθενά στον κόσμο.
Ευνοϊκοτερες ρυθμίσεις για ταξίδια πιθανότατα θα υπάρξουν σύντομα για όσους κουμπωσουν και τις 2 δόσεις.
AUFGEBRACHT
11/04/2021, 21:13
Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός πουθενά στον κόσμο.
Νομίζεις, που τραγούδαγε κι ο Στράτος Διονυσίου... ήδη στην Ιταλία ετοιμάζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς, κι όπως αρνείται θα αποχαιρετά... στη δουλειά μια μέρα γυρνάει ο διευθυντής και πετάει "θεωρώ πως δεν θα υπάρξει εδώ μέσα άνθρωπος ο οποίος θα αρνηθεί να εμβολιαστεί"... κι άφησε την απειλή να αιωρείται...
The_Scientist
12/04/2021, 10:34
Καλημέρα!
Δεν κρίνω τι είναι σωστό ή λάθος.
Σίγουρα θα υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους εμβολιαστούν. Αλλά υποχρεωτικός εμβολιασμός δε νομίζω ότι μπορεί να επιβληθεί, εκτός από ηθικό νομίζω είναι και νομικό το θέμα.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός συνεπάγεται ευθύνες και δικαστικές ιστορίες σε οποιαδήποτε στραβή προκύψει.
Απλά η γνώμη μου, μπορεί να κάνω λάθος.
Έλεγε ο άλλος σήμερα να μην κάνουν σελφ τεστ στο παιδί και να πάει σχολείο έτσι
γιατί.... Ανοίγει ο δρόμος για το υποχρεωτικό μπλα μπλα μπλα
και είναι νομική πράξη η πλατφόρμα μπλα μπλα
Δηλαδή αν τον πετάξουν οι συνάδελφοι στο καζάνι με το σιρόπι για απολύμανση
θα χουν άδικο?
Καλημέρα! μπλα μπλα
Υποχρεωτικός εμβολιασμός συνεπάγεται ευθύνες και δικαστικές ιστορίες σε οποιαδήποτε στραβή προκύψει. .
Κατ αρχήν εμβόλια δεν έχει για όλους οπότε
δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μην κάνει θα το κάνει άλλος
Εγώ όμως πρέπει να του επιτρέψω να δουλεύει στην ομάδα μου
με άλλους 30? (στον ίδιο χώρο)
Και δεν είμαι το αφεντικό έτσι?
'Η εκείνοι έχουν άλλα.... δημοκρατικά δικαιώματα?
Πάντως το κουβεντιάζουμε ανοιχτά πια ευτυχώς
και του το είπαμε καθαρά.
Ή θα τηρείς μέτρα ή σπίτι σου!
-οι συνάδελφοι γιατί το αφεντικό θα τον πετάξει στη μαρμίτα άμα το μάθει-
kostasagk
12/04/2021, 11:39
Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ...εδώ και καμμία πενηταρια χρόνια έχουμε υποχρεωτικά βιβλιάριο εμβολιασμού κίτρινου πυρετού...στην δικιά μου δουλειά...πλοία...αν δεν το κάνεις δουλειά δεν έχει...δεν σε δέχονται χώρες σχεδόν όλες...εκτός αν έχεις απαλλαγή ιατρού λόγο κάποιας αγωγής που απαγορεύει το εμβόλιο...όποτε δεν σε υποχρεώνει να γίνεις ναυτικός...αν γίνεις ακολουθείς τους κανονες
kostasagk
12/04/2021, 11:41
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/na-emboliastei-kaneis-i-na-min-embolistei-me-astrazeneca
Και ένα πολύ καλό άρθρο από επιστήμονες..
Shinigami Ryuk
12/04/2021, 11:50
Δεν ξερω γιατι συζητατε για τον υποχρεωτικο εμβολιασμο.
Η εξουσια οταν το θελει εχει τον τροπο να σε κανει να κανεις αυτο που θελει.Γι αυτο την λενε και εξουσια αλλωστε
peterTHErider
12/04/2021, 12:04
Δεν ξερω γιατι συζητατε για τον υποχρεωτικο εμβολιασμο.
Η εξουσια οταν το θελει εχει τον τροπο να σε κανει να κανεις αυτο που θελει.Γι αυτο την λενε και εξουσια αλλωστε
φάνταζομαι όλοι εσείς που εναντιώνεστε στον "υποχρεωτικό" εμβολιασμό όταν παρουσιαστήκατε στρατιώτες στο κέντρο δεν κάνατε τα εμβόλια που σας είπανε και ζητήσατε μελέτες από το ΠΟΥ οτί είναι ασφαλή ε;
Shinigami Ryuk
12/04/2021, 12:11
Παρεννοησες,εγω απλα λεω οτι το κρατος μπορει να σου επιβαλλει εμμεσως τον εμβολιασμο οποτε δεν βρισκω λογο γτ συζητατε για τον υποχρεωτικο εμβολιασμο.
Εχει διαφορα εαν σου πει καντο αλλιως εχει προστιμο ή αν δεν θες δεν το κανεις απλα δεν θα μπορεις να ταξιδεψεις με πλοια-αεροπλανα-τρενα-λεωφορεια?
Αυτο ειπα.
DoctoR_k6
12/04/2021, 12:13
φάνταζομαι όλοι εσείς που εναντιώνεστε στον "υποχρεωτικό" εμβολιασμό όταν παρουσιαστήκατε στρατιώτες στο κέντρο δεν κάνατε τα εμβόλια που σας είπανε και ζητήσατε μελέτες από το ΠΟΥ οτί είναι ασφαλή ε;
Ειχανε βγει 3-4 μηνες τα εμβολια πριν παρουσιαστεις εσυ?
Αλλη κατασταση η μια, διαφορετικη η αλλη.
Ευλογα πολλοι αναρωτιουνται τι θα συμβει.
Δεν βοηθαει κ το κρατος με οσα συμβαινουν οποτε δεν θελει κ πολυ.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν βλέπω να εφαρμόζεται... Προκύπτουν πολλά "θέματα" και καμία κυβέρνηση δεν θέλει να μπλέξει με αυτά... Από την άλλη δεν χρειάζεται κιόλας. Αφού μπορούν εύκολα και με εύσχημους τρόπους να σου κάνουν την ζωή κόλαση αν δεν είσαι εμβολιασμένος (σε βαθμό που να παρακαλάς μόνος σου να στο κάνουν :D) γιατί να ρισκάρουν να μπλέξουν με τα σκατά της "υποχρεωτικότητας" ?
ΥΓ. Πάντως τον γιό μου που είναι φαντάρος δεν τον ρωτήσανε αν θέλει να το κάνει ή όχι - απλά τον στείλανε... (χωρίς όμως εκείνος να εκφράσει καμιά αντίρρηση)
AristidisZ
12/04/2021, 14:11
Πραγματικά εγώ δε βλέπω προς τι η φασαρία, το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε περισευούμενα εμβόλια και αρνείται κόσμος να τα κάνει ή ότι δεν υπάρχουν εμβόλια και σε 3+ μήνες εμβολιασμών έχει μπολιαστεί το 1/10 του πληθυσμού ; (και αν)
KAWAMANRIDER
12/04/2021, 15:24
δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι τις αμφιβολίες τους για το εμβόλιο
427085
kostasagk
12/04/2021, 17:39
2.1 εκ έχουν κάνει εμβόλιο και αυτοί με την μια δόση ακόμα κοντά στο 1.5 εκ προστατεύεται κατά 90% έτσι λένε οι επιστήμονες ...άρα το 20% του πληθυσμού..αν και πιστεύω ότι από 55 και κάτω θα λιγοστεύουν αυτοί που θα εμβολιάζονται...κατά το Μάιο θα μας παρακαλάνε ελάτε να κάνετε εμβόλια αλλιώς θα τα στέλνουν αλλού..και γιατί το λέω ..από όσους ξέρω 50-60 κάνα δυο θέλουμε εμβόλιο άλλοι δέκα όχι ...σκέψου οι σαρανταρηδες
..
Ειχανε βγει 3-4 μηνες τα εμβολια πριν παρουσιαστεις εσυ?
Αλλη κατασταση η μια, διαφορετικη η αλλη.
Ευλογα πολλοι αναρωτιουνται τι θα συμβει.
Δεν βοηθαει κ το κρατος με οσα συμβαινουν οποτε δεν θελει κ πολυ.
Βασικά δεν είναι και τόσο διαφορετική η μια κατάσταση με την άλλη. Ξέρεις πότε βγήκε αυτό που σου πατήσανε στο στρατό?
motojojo
12/04/2021, 20:27
Σωστή η παρατήρηση με το στρατό αλλά δεν είναι λίγο άκυρη η σύγκριση? Για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιοι αποφασιζουν και οι υπόλοιποι υπακούν. Θέλω να πω δεν έχεις πάντα την δυνατότητα να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου, ειδικά όταν πρόκειται για την ακεραιότητα σου.
lleonidas
13/04/2021, 14:46
Περιστατικά (https://www.liberal.gr/news/anastoli-chorigisis-stis-ipa-tou-emboliou-tis-johnson-johnson-logo-peristatikon-thromboseon/370400) θρομβώσεων και με το Johnson & Johnson και αναστολή χορήγησης στις Η.Π.Α.
Τα περιστατικά είναι πολύ λίγα και παρατηρήθηκαν σε γυναίκες 18-48 ετών.
DoctoR_k6
13/04/2021, 16:51
Βασικά δεν είναι και τόσο διαφορετική η μια κατάσταση με την άλλη. Ξέρεις πότε βγήκε αυτό που σου πατήσανε στο στρατό?
Δεν εψαξα να δω τι ειχα κανει εγω...αλλα με βαση αυτο (http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/iatrikeseksetaseis.asp)κανουνε/κανανε τα εν λογω.
Δεν τα λες κ οτι βγηκανε πριν 3-4 μηνες. Εχουν τρεξει καποια χρονια δοκιμων πανω μας :D σιγουρα.
doctor_john
13/04/2021, 17:36
Eίναι δυνατόν; τι συγκρίνετε; τα εμβόλια που έχουν 40-50 χρόνια σε παραγωγή;
Στον στρατό που δικαιολογεί συγκεκριμένο ποσοστό απώλειες;
Συγκρίνετε εμβόλια με νεκρούς ιούς έτσι ώστε να πάρουμε στοιχεία απο αυτούς με ένα σκεύασμα που προσποιείται τον ιό
έτσι ώστε αν πάρει είδηση ο οργανισμός να αναπτύξει κάποιες άμυνες;
Παρεννοησες,εγω απλα λεω οτι το κρατος μπορει να σου επιβαλλει εμμεσως τον εμβολιασμο οποτε δεν βρισκω λογο γτ συζητατε για τον υποχρεωτικο εμβολιασμο.
Εχει διαφορα εαν σου πει καντο αλλιως εχει προστιμο ή αν δεν θες δεν το κανεις απλα δεν θα μπορεις να ταξιδεψεις με πλοια-αεροπλανα-τρενα-λεωφορεια?
Αυτο ειπα.
Σωστή η παρατήρηση με το στρατό αλλά δεν είναι λίγο άκυρη η σύγκριση? Για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιοι αποφασιζουν και οι υπόλοιποι υπακούν. Θέλω να πω δεν έχεις πάντα την δυνατότητα να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου, ειδικά όταν πρόκειται για την ακεραιότητα σου.
Μια φιλελεύθερη κοινωνία μπορεί να ικανοποιήσει την απαίτηση σου να ψοφήσεις
και να σου χειώσει τη ζημιά που θα κάνεις
Έστειλες το παιδί σου σχολείο χωρίς σελφ τεστ και κόλλησε όλα τα παιδάκια?
Κανένα πρόβλημα.
Σου αφαιρούμε την κηδεμονία
Πληρώνεις τα νοσήλεια σε όσους κόλλησαν
και αν πεθάνει κάποιος σε κατηγορούμε για φόνο
Έκλεισε η φάμπρικα για 10 μέρες?
Πληρώνεις τη ζημιά.
(μισθούς 70 ανθρώπων που πάνε καραντίνα και τα κέρδη με τους φόρους μαζί)
Δεν χρειάζεται δηλαδή πάντα να σου λένε τι να κάνεις οι άλλοι.
Ελεύθερος άνθρωπος είσαι (όχι εσύ) ν αποφασίσεις ότι θες.
Κατ επέκταση όπως είσαι κι ελεύθερος στις αποφάσεις
είσαι και υπεύθυνος για τ αποτελέσματα ή τις συνέπειες των πράξεων σου
Κανένα πρόβλημα.
Πληρώνεις τη ζημιά.
Νομίζω πως είσαι υπερβολικός. Τέτοιοι συλλογισμοί, κατά την γνώμη μου, είναι σχεδόν φασιστικοί.
doctor_john
13/04/2021, 19:23
Σχεδόν; ωραίο!
Για να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα, ο φίλος υποθέτει πως έχουν ξεχωρίσει το στέλεχος του ιού και έχει αποδειχθεί η ύπαρξη του
και πως υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί αν κάποιος είναι ασυμπτωματικός φορέας χωρίς τους υπερβολικά πολλούς κύκλους
ανίχνευσης που ουσιαστικά προάγουν την δημιουργία των στοιχείων που αυτοί λένε δείγματα της ίωσης.
ακούστε την κα βιολόγο που πόσταρα σε προηγούμενο βίντεο.
Τα "κυριλέ" ΜΜΕ έχουν αποδείξει πόσο σάπιοι είναι και πόσο εύκολα θα ψευδορκούσαν ενάντια στους γονείς
τους για να έχουν μια καλή ζωή. Μην χαρακτηρίζετε το κανάλι γιατί δεν έχετε δει αρκετά τους παρουσιαστές ή γιατί
συζητάνε πράγματα που θα θέλατε να είναι ψέματα. ακούτε τι λένε και βγάζετε συμπεράσματα.
Κανένα πρόβλημα.
Πληρώνεις τη ζημιά.
Εισαι απαραδεκτος.
Τα γραφομενα σου βγαζουν αγνο, ποιοτικο, ΜΙΣΟΣ για τους συνανθρωπους σου. Δινεις την αισθηση, οτι θα πατησεις επι πτωματων για να ανελιχθεις.
Ντροπη και μονο.
Υ.γ. Η κυβερνηση θελει τετοιους σαν κι εσενα.
psomaras
13/04/2021, 19:36
Κανένα πρόβλημα.
Πληρώνεις τη ζημιά.
Μπράβο αδερφέ!! Έτσι! Να το κάνουμε και γι'αυτους που καπνίζουν και για τους υπέρβαρους... να μη μπορούν να πλησιάζουν κέντρο υγείας στα 50 μέτρα!!!
Και με το εμβόλιο καθυστερούν πολύ!! Κανονικά πρέπει ο Μητσοτάκης να φτιάξει μεγάλους θαλάμους να μπαίνουμε μαζικά και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και να ψεκάζετε μέσα το εμβόλιο σε αέρια μορφή!!
Αφού λύσεις, υπάρχουν γιατί δεν τις εφαρμόζουν;
Φυσικά και τρολάρω!
Και με στεναχωρεί γιατί τέτοια ακούω από αρκετό κόσμο!
thunder ace
13/04/2021, 19:38
Μη τυχων και δεν πιασαμε το νοημα αυτων που θελει να πει ο Parking ;
Λεω γω τωρα.
Μη τυχων και δεν πιασαμε το νοημα αυτων που θελει να πει ο Parking ;
Λεω γω τωρα.
Οντως, πρεπει να υπερθεματισμουμε τι θελει και τι μπορει να "ικανοποιησει" μια φιλελευθερη κοινωνια γιατι ως γνωστον, δεν ζουμε σε μια τετοια.
stefanos
13/04/2021, 20:24
Δεν καταλαβαίνω τι προβλημα υπάρχει με το εμβόλιο και το υποχρεωτικό του.
Όποιος δεν θέλει ας μην το κάνει με γειά του με χαρά του.
Ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του.
Το πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια
για να κάνουν αυτοί που θέλουν.
Το πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια
για να κάνουν αυτοί που θέλουν.
Καλά μην παίρνεις και όρκο... Κάτι μου λέει ότι σε 1-2 μήνες θα τους περισσεύουν τόσα εμβόλια που θα βάλουν λυτούς και δεμένους (βλέπε ΜΜΕ) στην απέλπιδα προσπάθεια να μην τους μείνουν στο ράφι... :a014:
stefanos
13/04/2021, 20:53
Καλά μην παίρνεις και όρκο... Κάτι μου λέει ότι σε 1-2 μήνες θα τους περισσεύουν τόσα εμβόλια που θα βάλουν λυτούς και δεμένους (βλέπε ΜΜΕ) στην απέλπιδα προσπάθεια να μην τους μείνουν στο ράφι... :a014:
Όταν με το καλό εμβολιαστούν οι "κατέχοντες" λαοί μετά θα χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για πολιτικούς λόγους
επιρροή στον τρίτο κόσμο , οπότε μη στεναχωριέσαι.
Εξάλλου η παραγωγή είναι κατώτερη των προσδοκιών και των περιστάσεων.
Μπράβο αδερφέ!! Έτσι! Να το κάνουμε και γι' αυτούς που καπνίζουν και για τους υπέρβαρους...
Απάντηση σε όλους μαζί
Το να είσαι χοντρός κάνεις κακό στον εαυτό σου
όπως και το να καπνίζεις
Το να αρνείσαι να κάνεις τεστ στο παιδί σου
πριν πάει σχολείο δεν κάνεις κακό στον εαυτό σου μόνο
αλλά σ ένα ανήλικο που δεν μπορεί να διαφωνήσει
+σε άλλα ανήλικα και στις οικογένειες τους
Καλή η τρελίτσα και οι θεωρίες αλλά στη ριμάδα τη ζωή υπάρχουν συνέπειες
Φυσικά στην Ελλάδα των Άγιων δικαιωμάτων και των ιερών προνομίων
όποιος μας ενοχλήσει και μας χαλάει τη χαλαρότητα γίνεται φασίστας εκλεκτός της κυβέρνησης κλπ
Εμένα η γνώμη μου αυτή είναι
Δεν έκανες εμβόλιο δεν μπαίνεις να δουλέψεις σε μια σάλα
με 70 νοματαίους που φτιάχνει τρόφιμα που θα φάνε μερικές χιλιάδες άνθρωποι
Δεν σ αρέσει?
Δεν με συμπαθείς?
Αδιάφορο!
Υπάρχουν τόσα άλλα να κάνεις !
doctor_john
13/04/2021, 21:41
Φσσσ! τα τεστ δείχνουν ότι να 'ναι και αυτα που λες εμβόλια δεν ξέρουμε τι κανουν.
Δεν αρνήθηκε κάποιος να κανει το εμβόλιο της ηπατίτιδας...
stefanos
13/04/2021, 21:42
Εμένα η γνώμη μου αυτή είναι
Δεν έκανες εμβόλιο δεν μπαίνεις να δουλέψεις σε μια σάλα
με 70 νοματαίους που φτιάχνει τρόφιμα που θα φάνε μερικές χιλιάδες άνθρωποι
!
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό.
Οι..... σοβαροί όλα τα αρνούνται
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό.
Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικό
Είπα ότι αν δεν θες να το κάνεις
εγώ δεν θέλω να δουλεύεις δίπλα μου
και δεν θέλω ν ανασαίνεις πάνω από το φαΐ
που τρώνε οι άλλοι άνθρωποι
stefanos
13/04/2021, 21:51
Φσσσ! τα τεστ δείχνουν ότι να 'ναι και αυτα που λες εμβόλια δεν ξέρουμε τι κανουν.
Μια χαρά δείχνουν τα τεστ doctor μην γελιέσαι.
Τα rapid μπορεί να μην βρίσκουν όλους τους θετικούς αλλά τα μοριακά μια χαρά βγαίνουν.
Τουλάχιστον οι νεκροί που ήξερα μια χαρά θετικό είχαν και κάποιοι που είναι στο νοσοκομείο επίσης.
Αυτό που με γ... ήταν όταν χάσαμε έναν συνάδελφο
και κατάλαβα ότι έφυγε μόνος
Πίστευα ότι θα έπρεπε να είχε γιατρούς ξέρω γω έστω την κόρη του
Τίποτε.
Σε ένα δωμάτιο ολομόναχος
peterTHErider
13/04/2021, 22:23
για να το παίξω συνωμοσιολόγος και να υπερτονίσω αυτό πού θέλω πω,ξέρεις τι έχουν μέσα τα εμβόλια που σου κάνουν οι ´στρατόκαυλοι´ και τι μπορεί να βάλανε για να σε ελένχουν?ή εσύ είσαι σίγουρος για το πότε βγήκανε τα συγκεκριμένα εμβόλια ή χρησιμοποιούν τους στρατιώτες ως πειραματόζωα για νέα εμβόλια που δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν?
Αν θέλουμε μπορούμε να είμαστε πάντα καχύποπτοι.
stefanos
13/04/2021, 22:35
για να το παίξω συνωμοσιολόγος και να υπερτονίσω αυτό πού θέλω πω,ξέρεις τι έχουν μέσα τα εμβόλια που σου κάνουν οι ´στρατόκαυλοι´ και τι μπορεί να βάλανε για να σε ελένχουν?ή εσύ είσαι σίγουρος για το πότε βγήκανε τα συγκεκριμένα εμβόλια ή χρησιμοποιούν τους στρατιώτες ως πειραματόζωα για νέα εμβόλια που δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν?
Αν θέλουμε μπορούμε να είμαστε πάντα καχύποπτοι.
Αν κρίνω από τα πάντα "ελαφρά" ληγμένα τυράκια κονσέρβα που σέρβιραν στην εποχή μου .... :lol: