View Full Version : Κορωνοϊός...
Μάλλον έχασα κάτι , οι εκκλησίες δεν ήταν κλειστές αυτό το δίμηνο ;
Ναι, ήταν. Μάλλον, ξέρω γω. :lol:
KotsosDR
03/08/2020, 14:19
Ναι, ήταν. Μάλλον, ξέρω γω. :lol:
Εγώ πάντως δεν μπορούσα να πάω . Ουτε μου απαγόρευσε κανείς να φοράω μάσκα , απεναντίας ... https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-dekapentaygoystos-allios-me-maskes-ekklisies
Εγώ πάντως δεν μπορούσα να πάω . Ουτε μου απαγόρευσε κανείς να φοράω μάσκα , απεναντίας ... https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-dekapentaygoystos-allios-me-maskes-ekklisies
Ήσουν από τους τυχερούς τότε. Κάποιοι δεν ήταν τόσο: https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/eordaia-iereas-prosevalle-pisti-giati-foroyse-maska-prostasias/
Για όσους δε θέλουν να κλικάρουν:
"«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», φέρεται να είπε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για το κορονοϊό, κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας. Ο ναός της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας πανηγύριζε προς τιμήν της προστάτιδος Αγίας όταν συνέβη το περιστατικό.
Με προτροπή του επιτρόπου της εκκλησίας μάλιστα, ζητήθηκε στην 74χρονη να αποχωρήσει, η οποία και αρνήθηκε. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους πιστούς που ήταν παρόντες.
«Ο χώρος είναι ιερός και δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα οι πιστοί » δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιερομόναχος Ιγνάτιος."
Ξέρω, πέφτετε από τα σύννεφα. :lol:
KotsosDR
03/08/2020, 14:27
Ήσουν από τους τυχερούς τότε. Κάποιοι δεν ήταν τόσο: https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/eordaia-iereas-prosevalle-pisti-giati-foroyse-maska-prostasias/
Για όσους δε θέλουν να κλικάρουν:
"«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», φέρεται να είπε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για το κορονοϊό, κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας. Ο ναός της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας πανηγύριζε προς τιμήν της προστάτιδος Αγίας όταν συνέβη το περιστατικό.
Με προτροπή του επιτρόπου της εκκλησίας μάλιστα, ζητήθηκε στην 74χρονη να αποχωρήσει, η οποία και αρνήθηκε. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους πιστούς που ήταν παρόντες."
Μία περίπτωση στους 10.000 και πάνω ναούς δεν είναι ο κανόνας .
Πάντως να ξέρετε ότι τα παλιά τα χρόνια
ήταν γνωστό το θέμα της φυματίωσης στους παπάδες
Μόνο που τότε δεν υπήρχε ιντερνέτ να το μάθεις
υπήρχαν σανατόρια.
Μία περίπτωση στους 10.000 και πάνω ναούς δεν είναι ο κανόνας .
Και; Μιλάμε για ζωές ανθρώπων, τι σημασία έχει "ο κανόνας";
Άσε που σίγουρα δεν είναι μία περίπτωση, αλλά ας το βάλουμε στην άκρη αυτό, γιατί δεν έχει καμία σημασία. Μία είναι ήδη πολλή.
KotsosDR
03/08/2020, 14:52
Και; Μιλάμε για ζωές ανθρώπων, τι σημασία έχει "ο κανόνας";
Άσε που σίγουρα δεν είναι μία περίπτωση, αλλά ας το βάλουμε στην άκρη αυτό, γιατί δεν έχει καμία σημασία. Μία είναι ήδη πολλή.
Δεν παύει όμως να είναι μεμονωμένη περίπτωση που δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί . Εκτός αν θέλουμε να τσουβαλιάσουμε γενικά , τότε ναι μια είναι αρκετή.
Δεν παύει όμως να είναι μεμονωμένη περίπτωση που δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί . Εκτός αν θέλουμε να τσουβαλιάσουμε γενικά , τότε ναι μια είναι αρκετή.
Ε ναι. Αλλά αυτό είναι σαν να λες ότι ένας υπουργός που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ιός και η Γη είναι επίπεδη είναι οκ, αφού δεν είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης. Μιλάμε για ανθρώπους σε προνομιούχες θέσεις, που έχουν απήχηση σε εκατοντάδες, χιλιάδες κόσμο. Είναι λίγο αφελές να το θεωρούμε αποδεκτό επειδή είναι "μεμονωμένη περίπτωση". Όχι, δε θα έπρεπε να υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
Παρ'όλα αυτά, επειδή έπιασες την επίσημη θέση της εκκλησίας της Ελλάδος, ορίστε:
«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο.»
Η επίσημη θέση της εκκλησίας είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνωστίζονται και να τρώνε με το ίδιο κουτάλι, εν μέσω πανδημίας. Δε χρειάζεται καμία μεμονωμένη περίπτωση για να τονίσει την ηλιθιότητά τους.
KotsosDR
03/08/2020, 15:52
Ε ναι. Αλλά αυτό είναι σαν να λες ότι ένας υπουργός που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ιός και η Γη είναι επίπεδη είναι οκ, αφού δεν είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης. Μιλάμε για ανθρώπους σε προνομιούχες θέσεις, που έχουν απήχηση σε εκατοντάδες, χιλιάδες κόσμο. Είναι λίγο αφελές να το θεωρούμε αποδεκτό επειδή είναι "μεμονωμένη περίπτωση". Όχι, δε θα έπρεπε να υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
Ο ιερομόναχος δεν είναι υπουργός ...
Παρ'όλα αυτά, επειδή έπιασες την επίσημη θέση της εκκλησίας της Ελλάδος, ορίστε:
«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο.»
Η επίσημη θέση της εκκλησίας είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνωστίζονται και να τρώνε με το ίδιο κουτάλι, εν μέσω πανδημίας. Δε χρειάζεται καμία μεμονωμένη περίπτωση για να τονίσει την ηλιθιότητά τους.
Ολόκληρο το κείμενο που παραθέτεις :
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού, της εκκλησιαστικής κοινότητος, αλλά και όσων στέκονται με διάθεση κριτικής ή και αντίθεσης έναντι Αυτής, κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής συζήτησε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα του νέου κορωνοϊού (Covid-19), για το οποίο έγκαιρα απεστάλη ήδη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, με σκοπό την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός.
Η Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής απεφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό και πατρικά να προτρέψει και να επισημάνει τα εξής:
1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών (15-3-2020), να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.
2) Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού:
Τακτικό και καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι.
Χρησιμοποίηση αντισηπτικών με οινόπνευμα.
Τήρηση αποστάσεων από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα.
Να γίνεται επιμελής καθαριότητα των επιφανειών και σωστός αερισμός των Ιερών Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων.
Προτρέπονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, αλλά και όσοι ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ως και οι ανοσοκατεσταλμένοι, να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικία τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα, να αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους.
Όποιος παρουσιάζει συμπτώματα να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.
Προς τον σκοπό της ενημέρωσης του πιστού λαού, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την εκτύπωση ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου με τις παραπάνω οδηγίες και την διανομή του στους Ιερούς Ναούς.
KotsosDR
03/08/2020, 15:53
3) Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους.
Οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».
Όλοι αυτοί οι πιστοί, ο ευσεβής και γεμάτος αγάπη ορθόδοξος Λαός, και ο ευαγής Ιερός Κλήρος που μέσα από την θεία Κοινωνία εκφράζουν την αγάπη τους και την δίψα τους για ζωή και σχέση, το ελάχιστο που δικαιούνται από τους συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο είναι ο σεβασμός προς την πίστη τους και την επιλογή τους αυτή, να αγαπούν χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».
KotsosDR
03/08/2020, 15:55
Δε χρειάζεται καμία μεμονωμένη περίπτωση για να τονίσει την ηλιθιότητά τους.
Βάλε και εμένα μέσα στους ηλίθιους :heartpound:
Δε χρειαζόταν ολόκληρο το κείμενο.
Πιστεύεις ότι δεν κολλάς τον ιό αν γλείψεις κουτάλι εκκλησίας που πριν το έγλειψε φορέας; Κι ότι δε μεταδίδεται ιός μέσα στις εκκλησίες ασχέτως συνωστισμού;
Λογικά δεν έχεις παιδιά, αν είχες, θα έβαζες να κοινωνήσει το παιδί σου αμέσως μετά μετάληψη κάποιου με covid-19/σύφιλλη/κλπ;
KotsosDR
03/08/2020, 16:12
Δε χρειαζόταν ολόκληρο το κείμενο.
Πιστεύεις ότι δεν κολλάς τον ιό αν γλείψεις κουτάλι εκκλησίας που πριν το έγλειψε φορέας; Κι ότι δε μεταδίδεται ιός μέσα στις εκκλησίες ασχέτως συνωστισμού;
Είναι δύσκολο (αδύνατο) να μεταφέρω όλη τη Πίστη μου σε 2 γραμμές . Όταν υπάρχει Θεία Χάρη (μη μου ζητήσεις να εξηγήσω τι είναι αυτό.. δεν φτάνει ένα βιβλίο) κανένας "φυσικός" νόμος δεν ισχύει.
Πιστεύω ότι μεταδίδεται ιός μέσα στις εκκλησίες αν δεν υπάρχει Θεία Χάρη, πιστεύω επίσης στο Θεοσύστατο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και στην μετουσίωση του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού με ότι αυτό συνεπάγεται.
gior-gos
03/08/2020, 16:19
Ατομική ευθύνη και τρίχες κατσαρές
ποιά ήταν η κοινωνική ευθύνη του κράτους όταν άνοιξε τα σύνορα για να μπει το χρήμα των τουριστών; Τα γάμησε όλα 3 μήνες με το λόκνταουν, ανοίγει τα σύνορα - μπάτε σκύλοι αλέστε - και τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα (και λογικό είναι) φταίνε οι πολίτες που φάγανε την καραντίνα στη μαπα, ατομικές ευθύνες, μάσκες παντού και πάντα κι ένα κάρο μαλακίες.
Εγώ δεν αγνοώ τα δεδομένα ξέρω ότι δεν υπάρχουν δεδομένα
Κι εγώ οσμίζομαι ότι δεν διαβάζεις καν τι σου γράφω και καλά κάνεις και σταματάς γιατί
ο μονολογός σου είναι κουραστικός και.... αντιδιαλεκτικός.
Την υποτίμηση προς το πρόσωπο μου
επειδή δεν συμφωνώ με τα αυθαίρετα συμπεράσματα σου (πήγαμε καλά)
σου την επιστέφω
Εγώ λοιπόν οσμίζομαι κρατική προπαγάνδα (κοπής Νδ) οπότε σταματάω
Ελπίζω το και εύχομαι το μνημόνιο να μην σε (μας) πάρει σβάρνα
:cool:
δεδομένα υπάρχουν και εσύ θεωρείς ότι δεν υπάρχουν
όλος ο πλανήτης βγάζει συνεχώς νέα και όλοι προσαρμόζονται αλλά εσύ θεωρείς ότι δεν υπάρχουν
και για να καταλάβω απο το ένα άκρο "δεν υπάρχει ο ιός" εσύ έχεις φτάσει στο άλλο "ο ιός είναι παντού και έχει σκοτώσει πολλούς αλλά το κρύβουν" ???
Τα συμπεράσματα που λες δεν είναι δικά μου αλλά μεγάλων ειδησεογραφικών καναλιών ανα τον κόσμο!!!
ένα αποτέλεσμα του γκουγκλ τυχαίο
https://euobserver.com/opinion/148397
Εσύ διαφωνείς λοιπόν με όλον τον πλανήτη και αγνοείς τα δεδομένα αλλά εγώ κουράζω!!!!
Και τέλος μου λές και για προπαγάνδα! Φυσικό είναι να το πιστεύεις βέβαια αφού ισχύει η παραπάνω πρόταση!
ΝΔ δεν έχω ψηφίσει ποτέ και διαβάζω για τα εκτρώματα που περνάνε συνεχώς μέχρι τώρα.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως.
1 (covid) ή και 2 (μεταναστευτικό αν και με περίεργες μεθόδους) πράγματα απο τα 1000 που έχουν κάνει τα έκαναν σωστά.
Το μνημόνιο θα έρθει δυστυχώς και δυστυχώς θα βρούν πάτημα να περάσουν και άλλα δικά τους. Άλλο αυτό όμως!!!
KotsosDR
03/08/2020, 16:25
Λογικά δεν έχεις παιδιά, αν είχες, θα έβαζες να κοινωνήσει το παιδί σου αμέσως μετά μετάληψη κάποιου με covid-19/σύφιλλη/κλπ;
Δυστυχώς για εμένα (είμαι σίγουρος πως αυτό μεταφράζεται σε ευτυχώς για μερικούς :rolleyes:) δεν έχω παιδιά , αν είχα δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα , ειλικρινά.
Μπορώ να μιλήσω για εμένα μόνο και ναι φυσικά και θα Κοινωνούσα αν είμουν άξιος και μετά από λεπρό. Το πραγματικό πρόβλημα έρχεται όταν Κοινωνήσεις αναξίως αλλά που να εξηγώ τώρα ...
Άντε ρίξτε γιαούρτια τώρα :tomates:
Μιλάμε ακόμα για την ίδια κυβέρνηση που έστειλε τον κόσμο σπίτια τους, έκλεισε μαγαζιά, κατέστρεψε κόσμο για 2 μήνες, αλλά αφήνει παπάδες εντελώς ανενόχλητους να κάνουν τη δουλειά τους κανονικά υποστηρίζοντας ότι τους προστατεύει το άγιο πνεύμα και να απαγορεύουν στον κόσμο να φοράει μάσκες στις εκκλησίες; Μμμ. Οκ.
Αν γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να τα βάλει κανείς με την εκκλησία δεν θα το έγραφες καν αυτό.
Χρόνια τώρα το ίδιο πρόβλημα.
Είναι δύσκολο (αδύνατο) να μεταφέρω όλη τη Πίστη μου σε 2 γραμμές . Όταν υπάρχει Θεία Χάρη (μη μου ζητήσεις να εξηγήσω τι είναι αυτό.. δεν φτάνει ένα βιβλίο) κανένας "φυσικός" νόμος δεν ισχύει.
Πιστεύω ότι μεταδίδεται ιός μέσα στις εκκλησίες αν δεν υπάρχει Θεία Χάρη, πιστεύω επίσης στο Θεοσύστατο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και στην μετουσίωση του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού με ότι αυτό συνεπάγεται.
Βρε δεν έχει σημασία η πίστη σου, ούτε περιμένουμε να εξηγήσεις τίποτα. Δύο απλές ερωτήσεις ήταν.
Η απάντησή σου, όμως, είναι μια μη-απάντηση που δικαιολογεί τα πάντα, αφού δε δικαιολογεί τίποτα ουσιαστικά, και είναι τυπικό όπλο στο τσεπάκι των χριστιανών. "Όταν δουλεύει, είναι ο θεός, όταν δε δουλεύει, είναι ο άνθρωπος". Όταν ο παπάς τελεί κάποιο μυστήριο, φιλανθρωπεί, βοηθάει αστέγους είναι άγιος και άξιος εκπρόσωπος της εκκλησίας και της πίστης και ξέρω γω τι, αλλά όταν βιάζει το 7χρονο αγοράκι, είναι άνθρωπος με τις αδυναμίες του.
Δηλαδή ένας ιός, γενικά, δε μεταδίδεται μέσα στον χώρο μιας εκκλησίας, αλλά αν μεταδοθεί (που είναι σίγουρο, γιατί οι ιοί μεταδίδονται, αυτό κάνουν), το "ρίχνουμε" στο ότι δεν υπάρχει "θεία χάρη". Εντάξει!
Ε, λοιπόν, να λίγες ενδεικτικές περιπτώσεις όπου απουσίαζε η θεία χάρη:
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6920e2.htm
https://www.nytimes.com/2020/07/08/us/coronavirus-churches-outbreaks.html
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52157824
Ένα δείγμα, να περνάει η ώρα: "Among 92 attendees at a rural Arkansas church during March 6–11, 35 (38%) developed laboratory-confirmed COVID-19, and three persons died. Highest attack rates were in persons aged 19–64 years (59%) and ≥65 years (50%). An additional 26 cases linked to the church occurred in the community, including one death."
Αν γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να τα βάλει κανείς με την εκκλησία δεν θα το έγραφες καν αυτό.
Χρόνια τώρα το ίδιο πρόβλημα.
Ποτέ κανείς δε θα τα βάλει με την εκκλησία στην ΟΥΓΚάντα. Γι'αυτό είμαστε μονίμως δεκαετίες πίσω στα πάντα.
Δυστυχώς για εμένα (είμαι σίγουρος πως αυτό μεταφράζεται σε ευτυχώς για μερικούς :rolleyes:) δεν έχω παιδιά , αν είχα δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα , ειλικρινά.
Μπορώ να μιλήσω για εμένα μόνο και ναι φυσικά και θα Κοινωνούσα αν είμουν άξιος και μετά από λεπρό. Το πραγματικό πρόβλημα έρχεται όταν Κοινωνήσεις αναξίως αλλά που να εξηγώ τώρα ...
Άντε ρίξτε γιαούρτια τώρα :tomates:
Δεν θα διαφωνήσω εγώ με αυτό που πιστεύεις εσύ αλλά σκέψου ότι αν πχ κολλήσεις κάτι δεν θα πάς στην εκκλησία να σε γιατρέψει η πίστη αλλά στους γιατρούς με την επιστήμη τους η οποία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι ο ιός μεταφέρεται με το κουτάλι.
Καταλαβαίνω και σέβομαι την πίστη του καθενός αλλά αφού απέχουμε 2000 χρόνια απο τον "θαυματοποιό" και βασιζόμαστε σε >60 γενιές απο τότε για να ξέρουμε τί και πώς ας κρατάμε την πίστη για όσα δεν φτάνει η επιστήμη.
Ατομική ευθύνη και τρίχες κατσαρές
ποιά ήταν η κοινωνική ευθύνη του κράτους όταν άνοιξε τα σύνορα για να μπει το χρήμα των τουριστών; Τα γάμησε όλα 3 μήνες με το λόκνταουν, ανοίγει τα σύνορα - μπάτε σκύλοι αλέστε - και τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα (και λογικό είναι) φταίνε οι πολίτες που φάγανε την καραντίνα στη μαπα, ατομικές ευθύνες, μάσκες παντού και πάντα κι ένα κάρο μαλακίες.
Όταν έκλεισε τα σύνορα είχε κάποια δεδομένα. βλ. Ιταλία
Τα σύνορα αν μπορούσε δε θα τα άνοιγε ούτε και τώρα.
Οπότε με τα νέα δεδομένα δίνουν τις νεότερες οδηγίες.
Αν δεν κάναμε το λοκνταουν λογικά δεν θα μας έστελναν κάν τουρίστες τώρα και θα είχαμε και πολλούς νεκρούς. (δές Ισραήλ)
Ποτέ κανείς δε θα τα βάλει με την εκκλησία στην ΟΥΓΚάντα. Γι'αυτό είμαστε μονίμως δεκαετίες πίσω στα πάντα.
Μα γιατί εκπλήσσεται?
ΟΥΓΚαντιανούς δεν έχει αυτή η χώρα κατα ένα 95-99%?
Αυτή είναι η Ελλάδα. Και η τάση είναι να χειροτερεύει η κατάσταση.
Μα γιατί εκπλήσσεται?
ΟΥΓΚαντιανούς δεν έχει αυτή η χώρα κατα ένα 95-99%?
Αυτή είναι η Ελλάδα. Και η τάση είναι να χειροτερεύει η κατάσταση.
Με λίγη τύχη, θα τελούνται πολλά μυστήρια σε όλες τις εκκλησίες της χώρας αυτόν τον καιρό, οπότε θα ξεκαθαρίσει λίγο η φάση. :lol:
Με λίγη τύχη, θα τελούνται πολλά μυστήρια σε όλες τις εκκλησίες της χώρας αυτόν τον καιρό, οπότε θα ξεκαθαρίσει λίγο η φάση. :lol:
Θέλω να συμφωνήσω αλλά δεν είναι σωστό γιατί είμαι καλός άνθρωπος και πιστεύω στο "ότι εύχεσαι σου συμβαίνει" :p
Ας κάνουν όμως ότι τους φωτίσει ο Θεός τους :D
panavour
03/08/2020, 17:04
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1
δεδομένα υπάρχουν και εσύ θεωρείς ότι δεν υπάρχουν
όλος ο πλανήτης βγάζει συνεχώς νέα και όλοι προσαρμόζονται αλλά εσύ θεωρείς ότι δεν υπάρχουν
και για να καταλάβω απο το ένα άκρο "δεν υπάρχει ο ιός" εσύ έχεις φτάσει στο άλλο "ο ιός είναι παντού και έχει σκοτώσει πολλούς αλλά το κρύβουν" ???
Τα συμπεράσματα που λες δεν είναι δικά μου αλλά μεγάλων ειδησεογραφικών καναλιών ανα τον κόσμο!!!
ένα αποτέλεσμα του γκουγκλ τυχαίο
https://euobserver.com/opinion/148397
Εσύ διαφωνείς λοιπόν με όλον τον πλανήτη και αγνοείς τα δεδομένα αλλά εγώ κουράζω!!!!
Και τέλος μου λές και για προπαγάνδα! Φυσικό είναι να το πιστεύεις βέβαια αφού ισχύει η παραπάνω πρόταση!
ΝΔ δεν έχω ψηφίσει ποτέ και διαβάζω για τα εκτρώματα που περνάνε συνεχώς μέχρι τώρα.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως.
1 (covid) ή και 2 (μεταναστευτικό αν και με περίεργες μεθόδους) πράγματα απο τα 1000 που έχουν κάνει τα έκαναν σωστά.
Το μνημόνιο θα έρθει δυστυχώς και δυστυχώς θα βρούν πάτημα να περάσουν και άλλα δικά τους. Άλλο αυτό όμως!!!
Διάβασε πιο προσεκτικά τι γράφω. Δες και το βίντεο -αξίζει πραγματικά -
Στατιστική η Ελλάδα δεν είχε ούτε θα αποκτήσει ποτέ γιατί απλά η χώρα λειτουργεί
με λογικές προ-καπιταλισμού
Το ότι δεν ξέρω τι έγινε εσύ το εκλαμβάνεις με το ένα ή το άλλο άκρο
οκ τι να πω...
Ο υπόλοιπος κόσμος λειτούργησε με καπιταλιστική λογική, σαφώς αντιεπιστημονική
και πλήρωσε το τίμημα.
Ειδικά η Κίνα η οποία γράφει επικά στ @@ της τα πάντα όλα
Οικονομικά η Ελλάδα την πλήρωσε πιο βαριά απ όλους
δεδομένων των λογικών που λέω παραπάνω
(1οι στην ύφεση)
Η συνταγή γνωστή του τι θα γίνει και πάντα μονοδιάστατη.
Η ολιγαρχία δεν πληρώνει ο λογαριασμός στο μλκ
Δηλαδή σ εμένα
Πάλι...
Υπάρχει και ένα ακόμα βιντεάκι Ίσως λίγο ακραίο αλλά που δείχνει
το πρόβλημα ξεκάθαρα.
https://www.facebook.com/diamkoutoulas/videos/2545396929045540/
KotsosDR
03/08/2020, 17:37
Βρε δεν έχει σημασία η πίστη σου, ούτε περιμένουμε να εξηγήσεις τίποτα. Δύο απλές ερωτήσεις ήταν.
Η απάντησή σου, όμως, είναι μια μη-απάντηση που δικαιολογεί τα πάντα, αφού δε δικαιολογεί τίποτα ουσιαστικά, και είναι τυπικό όπλο στο τσεπάκι των χριστιανών. "Όταν δουλεύει, είναι ο θεός, όταν δε δουλεύει, είναι ο άνθρωπος". Όταν ο παπάς τελεί κάποιο μυστήριο, φιλανθρωπεί, βοηθάει αστέγους είναι άγιος και άξιος εκπρόσωπος της εκκλησίας και της πίστης και ξέρω γω τι, αλλά όταν βιάζει το 7χρονο αγοράκι, είναι άνθρωπος με τις αδυναμίες του.
Δηλαδή ένας ιός, γενικά, δε μεταδίδεται μέσα στον χώρο μιας εκκλησίας, αλλά αν μεταδοθεί (που είναι σίγουρο, γιατί οι ιοί μεταδίδονται, αυτό κάνουν), το "ρίχνουμε" στο ότι δεν υπάρχει "θεία χάρη". Εντάξει!
Ε, λοιπόν, να λίγες ενδεικτικές περιπτώσεις όπου απουσίαζε η θεία χάρη:
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6920e2.htm
https://www.nytimes.com/2020/07/08/us/coronavirus-churches-outbreaks.html
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52157824
Ένα δείγμα, να περνάει η ώρα: "Among 92 attendees at a rural Arkansas church during March 6–11, 35 (38%) developed laboratory-confirmed COVID-19, and three persons died. Highest attack rates were in persons aged 19–64 years (59%) and ≥65 years (50%). An additional 26 cases linked to the church occurred in the community, including one death."
Αν κατανοούσες τι σημαίνει Θεία Χάρη και πόσο σπάνια συναντάται στις μέρες μας δεν θα έγραφες όλο αυτό το κείμενο και θα καταλάβαινες αμέσως τι εννοώ . Για αυτό δεν θέλω να απαντάω "απλες" ερωτήσεις που αφορούν ολόκληρη κουβέντα.
Τα παραδείγματα που έστειλες για μία ακόμη φορά είναι άσχετα απο την Ορθοδοξία.
Για να μή κάνουμε και αυτό το νήμα Θρησκευτικό, και για να τελειώνω, συνέχισε να τα βάζεις με την εκκλησία και τους πιστούς της αν αυτό δίνει σκοπό στη ζωή σου πρόσεχε όμως να μή γίνεσαι ίδιος με αυτά που κατηγορείς καταπατώντας τις αρχές σου και τα ιδανικά που υπερασπίζεσαι αλλού. Αφού είσαι ωραίο τυπάκι , τί το θές και φανατίζεσαι;
Τελος πάντων :a15:
gior-gos
03/08/2020, 17:46
Όταν έκλεισε τα σύνορα είχε κάποια δεδομένα. βλ. Ιταλία
Τα σύνορα αν μπορούσε δε θα τα άνοιγε ούτε και τώρα.
Οπότε με τα νέα δεδομένα δίνουν τις νεότερες οδηγίες.
Αν δεν κάναμε το λοκνταουν λογικά δεν θα μας έστελναν κάν τουρίστες τώρα και θα είχαμε και πολλούς νεκρούς. (δές Ισραήλ)
Ό,τι καλό καταφέραμε, με μεγάλο αναλογικά στον καθένα μας κόστος (οικονομικό και όχι μόνο), πρέπει να διαφυλαχθεί· και όχι να τζογάρει να το γκρεμίσει εν μία νυκτί. Κι η κουτσή Μαρία ξέρει ότι αν ανοίξουν τα σύνορα τα κρούσματα θ αυξηθούν.
Το καλύτερο θα ήταν τα σύνορα να παραμείνουν κλειστά. Το κράτος όμως θέλει λεφτά, οπότε πρέπει να δουλέψει ο τουρισμός, οπότε ανοίγουμε τα σύνορα φόρα παρτίδα; με ελέγχους θερμοκρασίας στ αεροδρόμια και του κώλου τα 9μερα; Ποιός τον εμπόδισε ας πούμε να κάνει επιλεκτικό άνοιγμα των συνόρων; Πχ Ιταλοί γιόκ.
Και μετά φταίω εγώ ο ανεύθυνος που φταρνίστηκα ξεχνώντας να βάλω το χέρι μου
Τα παραδείγματα που έστειλες για μία ακόμη φορά είναι άσχετα απο την Ορθοδοξία.
Για να μή κάνουμε και αυτό το νήμα Θρησκευτικό, και για να τελειώνω, συνέχισε να τα βάζεις με την εκκλησία και τους πιστούς της αν αυτό δίνει σκοπό στη ζωή σου πρόσεχε όμως να μή γίνεσαι ίδιος με αυτά που κατηγορείς καταπατώντας τις αρχές σου και τα ιδανικά που υπερασπίζεσαι αλλού. Αφού είσαι ωραίο τυπάκι , τί το θές και φανατίζεσαι;
Α δεν είχα καταλάβει ότι μόνο ο ορθόδοξος χριστιανισμός προσφέρει θεία χάρη, οι υπόλοιποι κατουράνε στο πηγάδι, με συγχωρείς. :p
Δε φανατίζομαι με τίποτα απολύτως. Και σέβομαι την πίστη του καθενός, είναι πραγματικά αναφαίρετο δικαίωμά του. Όσο την κρατάει για τον εαυτό του και δεν υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
Αλλά τα βάζω με τα κακώς κείμενα. Όταν υποστηρίζεις δημοσίως (όχι εσύ ε, γενικά), εν μέσω πανδημίας με πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς έως τώρα, ότι ένας ιός δε μεταδίδεται σε συγκεκριμένους χώρους και παίρνεις ανθρώπους στον λαιμό σου, πρέπει να πάψεις με κάθε τρόπο. Επειδή, δυστυχώς, υπάρχουν αφελείς άνθρωποι εκεί έξω που θα σε πιστέψουν. Και έχουν παιδιά και γονείς και συγγενείς και παππούδες. Δε με ενδιαφέρει αν είσαι παπάς, υπουργός, ο Elon Musk ή ο Γκάντι, ειλικρινά. Απλά σκάσε (ξανά, όχι εσύ :D).
Κατά τ'άλλα :pink:
Ό,τι καλό καταφέραμε, με μεγάλο αναλογικά στον καθένα μας κόστος (οικονομικό και όχι μόνο), πρέπει να διαφυλαχθεί· και όχι να τζογάρει να το γκρεμίσει εν μία νυκτί. Κι η κουτσή Μαρία ξέρει ότι αν ανοίξουν τα σύνορα τα κρούσματα θ αυξηθούν.
Το καλύτερο θα ήταν τα σύνορα να παραμείνουν κλειστά. Το κράτος όμως θέλει λεφτά, οπότε πρέπει να δουλέψει ο τουρισμός, οπότε ανοίγουμε τα σύνορα φόρα παρτίδα; με ελέγχους θερμοκρασίας στ αεροδρόμια και του κώλου τα 9μερα; Ποιός τον εμπόδισε ας πούμε να κάνει επιλεκτικό άνοιγμα των συνόρων; Πχ Ιταλοί γιόκ.
Αυτό έγραψα κι εγώ μερικά posts πριν. Πρώτα θέτεις καραντίνα, καταστρέφοντας τον μισό πληθυσμό, και μετά τα αναιρείς όλα, γιατί είσαι ανίκανη κυβέρνηση, χωρίς κανένα σχέδιο ή πρόγραμμα. Απλά κάνεις ό,τι διαβάζεις ότι κάνουν οι άλλοι και προσεύχεσαι. Κυριολεκτικά.
Νομίζω ότι γίνεται προσπάθεια εξισορρόπησης της ανάγκης για οικονομική επιβίωση, με την ανάγκη διασφάλιση της υγείας. Κατά βάθος είναι βέβαια αλληλένδετες, αλλά σε πρώτη προσέγγιση πρέπει να γίνουν σχετικά διακριτές επιλογές.
Σαν τη γαζέλα ένα πράμα, που δεν πλησιάζει το λιβάδι με τη λίμνη για να μην την φάει ο γατόπαρδος. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να ρισκάρει προσεκτικά, ώστε να πιει νερό και να βγει στο λιβάδι να βοσκήσει, διαφορετικά θα πεθάνει από την αφυδάτωση και την πείνα. Τραβηγμένο παράδειγμα, αλλά δείχνει την απόπειρα εξισορρόπησης διαφορετικών αναγκών, απαραίτητων όμως όλων για την επιβίωση.
Δεν είναι το κράτος που θέλει χρήματα είναι και όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που δουλεύουν με τον τουρισμό. Οπότε θα έπαιζε το σενάριο κλειστών συνόρων αν μπορούσαμε να στηρίξουμε την οικονομία εσωτερικά. Καμμία πιθανότητα δηλαδή
KotsosDR
03/08/2020, 18:22
Και σέβομαι την πίστη του καθενός
:roflmao:
Καλό ,καλό ...
KotsosDR
03/08/2020, 18:38
Ας κάνω και εγώ μια ερώτηση , θα τρωγατε πιτογυρο η ότι σας κάνει κέφι απο τά χέρια ανθρώπου με covid ? Θα πίνατε καφέ που τον έφτιαξε άτομο με covid ?
Ας κάνω και εγώ μια ερώτηση , θα τρωγατε πιτογυρο η ότι σας κάνει κέφι απο τά χέρια ανθρώπου με covid ? Θα πίνατε καφέ που τον έφτιαξε άτομο με covid ?
Νομίζω ότι πρέπει να μπαίνει και λίγο η λογική στην θρησκεια. Άλλωστε ο Θεός είναι λογικός αφού είμαστε φτιαγμένοι καθ'εικονα και ομοίωση. Οπότε αν κινδυνεύω να κολλήσω αρρώστιες με κάτι που είναι έθιμο και δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στην Αγία γραφή Ε δεν θα το κάνω.
KotsosDR
03/08/2020, 18:46
Νομίζω ότι πρέπει να μπαίνει και λίγο η λογική στην θρησκεια. Άλλωστε ο Θεός είναι λογικός αφού είμαστε φτιαγμένοι καθ'εικονα και ομοίωση. Οπότε αν κινδυνεύω να κολλήσω αρρώστιες με κάτι που είναι έθιμο και δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στην Αγία γραφή Ε δεν θα το κάνω.
Δεν έχεις διαβάσει Αγία Γραφή ποτέ ε;
Όχι, βέβαια. Χαζοί είμαστε; :lol:
Δεν έχεις διαβάσει Αγία Γραφή ποτέ ε;
Για βάλε σε ποιο εδάφιο λέει να κοινωνεις και να φιλάς εικόνες
Διάβασε πιο προσεκτικά τι γράφω. Δες και το βίντεο -αξίζει πραγματικά -
Στατιστική η Ελλάδα δεν είχε ούτε θα αποκτήσει ποτέ γιατί απλά η χώρα λειτουργεί
με λογικές προ-καπιταλισμού
Το ότι δεν ξέρω τι έγινε εσύ το εκλαμβάνεις με το ένα ή το άλλο άκρο
οκ τι να πω...
Ο υπόλοιπος κόσμος λειτούργησε με καπιταλιστική λογική, σαφώς αντιεπιστημονική
και πλήρωσε το τίμημα.
Ειδικά η Κίνα η οποία γράφει επικά στ @@ της τα πάντα όλα
Οικονομικά η Ελλάδα την πλήρωσε πιο βαριά απ όλους
δεδομένων των λογικών που λέω παραπάνω
(1οι στην ύφεση)
Η συνταγή γνωστή του τι θα γίνει και πάντα μονοδιάστατη.
Η ολιγαρχία δεν πληρώνει ο λογαριασμός στο μλκ
Δηλαδή σ εμένα
Πάλι...
Υπάρχει και ένα ακόμα βιντεάκι Ίσως λίγο ακραίο αλλά που δείχνει
το πρόβλημα ξεκάθαρα.
https://www.facebook.com/diamkoutoulas/videos/2545396929045540/
Το προηγούμενο το βίντεο δε μου λέει κάτι καινούργιο. Τα γνωρίζω όλα αυτά απο όταν τα λέει η ιατρός τον Απρίλη 2020 και βασικά περίμενα τον χαμό απο τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο που είχα και ταξίδι και παρακολουθούσα την εξάπλωση.
Αν δείς το βίντεο προσεκτικά αναφέρει πολλά πάρα πολύ σωστά και δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να το δώ. Δεν είπα τίποτα διαφορετικό.
Επειδή δεν έχω χρόνο δεν θα δώ το επόμενο, να με συγχωρέσεις.
Αυτό ακριβώς που λέει κάνουμε.
Το είχα αναφέρει τον Μάιο αλλά έπεσα έξω για τους τουρίστες. Περίμενα να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα πολύ νωρίτερα.
Και ξαναείπα ότι προφανώς και ο καιρός-εποχικές ιώσεις-και άλλοι παράγοντες που τους μαθαίνουμε επηρεάζουν ΠΑΡΑ πολύ τη μεταδοτικότητα του ιού. ΣΥΝ ότι έχουμε πολύ καλύτερη αντιμετώπιση στα νοσοκομεία γιατί έχουμε μάθει πολλά και έχουν ωριμάσει αρκετά τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης. Βάλε και την εκπαίδευση του κόσμου.
...
Μέχρι να βγεί εμβόλιο θα πηγαίνουμε όπως μέχρι τώρα.
Lockdown - φάση 1 - φάση 2 - φάση 3 (όποια φάση φτάσουμε μέχρι να αυξηθούν τα νέα ημερήσια κρούσματα ~50 ) και ξανά lockdown.
Μετά τον πρώτο κύκλο υπολογίζω ότι αυτό θα γίνει ανα περιφέρεια ή νομό.
πχ. Η Κρήτη για >1 μήνα δεν έχει νέο κρούσμα. Αν δεν ανοίξουν τα καράβια και συνεχίσουμε έτσι θα μπορούσαν να επιτρέψουν μετά απο τη φάση 3 να μπορούμε να ταξιδέψουμε και σε κάποιο νησί που αντίστοιχα δεν έχει κρούσματα.
Τουρίστες δεν περιμένω γιατί υπολογίζω μόνοι μας να μολυνθούμε εκεί κοντά στη φάση 3.
Αυτά :)
Η Ελλάδα θα την πλήρωνε πολύ ακριβά έτσι και αλλιώς και το ξέραμε απο το Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Όταν ο Τουρισμός είναι το 1/3 με 1/4 του ΑΕΠ της χώρας τί περιμένεις. Μιλάμε για χώρα ξενοδοχείο...
Καταφέραμε και φέραμε τουρίστες και δεν γεμίσαμε τις ΜΕΘ (ακόμα)!!!
KotsosDR
03/08/2020, 19:01
Όχι, βέβαια. Χαζοί είμαστε; :lol:
Άρα με τόσους ασυμπτωματικους και τα γνωστά σε όλους μας " μέτρα προφύλαξης" δεν θα έπρεπε κανείς να τρώει από έξω , ούτε να πίνει καφέ από έξω , σωστά?
Άρα με τόσους ασυμπτωματικους και τα γνωστά σε όλους μας " μέτρα προφύλαξης" δεν θα έπρεπε κανείς να τρώει από έξω , ούτε να πίνει καφέ από έξω , σωστά?
Τα καταστήματα εστίασης - οφείλουν να - τηρούν κάποιους σοβαρούς κανόνες υγιεινής, ακόμα πιο αυστηρούς τώρα με τον ιό. Αν ένα κατάστημα δεν τηρεί έστω τα τυπικά, πίστεψέ με, δε θέλω να τρώω εκεί ούτε χωρίς ιό.
panavour
03/08/2020, 19:03
σωστα
Παιδιά δε ξέρω πού ζείτε αλλά δεν θέλει μόνο το κράτος λεφτά!
Ο κόσμος στις τουριστικές περιοχές φωνάζει να έρθουν οι τουρίστες γιατί αλλιώς θα πεθάνουν το χειμώνα απο ασιτία.
Και κόψε το 20-30% του ΑΕΠ για το 2020
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1614008/unicredit-ellada-poso-bathia-tha-einai-i-boutia-se-touristika-esoda-kai-aep
θα έχει λεφτά το κράτος να πληρώνει?
Ο στρατός θα βγεί να μοιράζει συσσίτιο αν αυτό συνεχιστεί το 2021. Ευτυχώς που πάρα πολλοί έχουν καλλιεργήσει κάτι μπας και παράξουν τίποτα μέσα στο έτος.
Και για αυτό το λόγο στην επαρχία ο κόσμος δεν θα υποφέρει τόσο. Αθήνα - Θεσσαλονίκη τί θα γίνει?
Εγώ είχα μειώσει στη 1/20 φορές τις ταβέρνες (1 φορά το μήνα) μέχρι και τα μέσα Ιούλη. Απο τότε δεν έχω ξαναπάει.
Καφέ στο χέρι 2 φορές το μήνα απο τις 30 που έπαιρνα.
Και πίνω καλύτερο καφέ (φτιάχνω σπίτι) και τρώω πιο υγιεινά, κάνουμε και τα BBQ σπίτι με πολύ κολλητούς και μένουν και χρήματα για επενδύσεις :D
KotsosDR
03/08/2020, 19:25
Για βάλε σε ποιο εδάφιο λέει να κοινωνεις και να φιλάς εικόνες
Διάβασε να μάθεις :lol: Δώσε έμφαση στο Μυστικό Δείπνο...
Διάβασε να μάθεις :lol: Δώσε έμφαση στο Μυστικό Δείπνο...
Εύκολη απάντηση Ε?
panavour
03/08/2020, 19:31
τα θεματα πιστης ειναι βιωματα ψυχης ,δεν εξηγουνται με την λογικη γι αυτο σταματειστε το γαιτανακι,δεν μπορειτε να πεισθειτε ενθεν και κειθεν.
KotsosDR
03/08/2020, 19:35
Εύκολη απάντηση Ε?
Πολύ , λες να μπώ σε αγγαρεία;
Λές να προσπαθήσω να σε πείσω;
Εχει κανένα νόημα;
Πολύ , λες να μπώ σε αγγαρεία;
Λές να προσπαθήσω να σε πείσω;
Εχει κανένα νόημα;
Θα μπορούσες αν είχες γραφή και ήξερες που να ψάξεις. :D
τα θεματα πιστης ειναι βιωματα ψυχης ,δεν εξηγουνται με την λογικη γι αυτο σταματειστε το γαιτανακι,δεν μπορειτε να πεισθειτε ενθεν και κειθεν.
Μάλλον θέλεις να πεις έτσι τα βρήκαμε έτσι τα συνεχίζουμε.
panavour
03/08/2020, 19:42
Μάλλον θέλεις να πεις έτσι τα βρήκαμε έτσι τα συνεχίζουμε.
οχι.
panavour
03/08/2020, 19:55
παντως οποιος δεν πιστευει ,και θελει να λυσει τις αποριες του, ο πιο συντομος τροπος να συναντησει να ρωτησει τον θεο ειναι ΑΥΤΟΣ
420027
οχι.
Η πίστη δεν είναι.ER5 ή Honda .περασα Χ χρόνια μαζί της αντιμετώπισα Χ προβλήματα και κατέληξα σε μια από τις 2.
Για να πιστέψεις ή να έχεις πίστη πρέπει να ερευνήσεις και να βεβαιωθείς ότι είναι αληθινό ότι εμπιστεύεσαι τα αποτελέσματα της έρευνας που έχεις εσύ κάνει και ότι μπορείς να στηρίξεις αυτό που έχεις καταλήξει να πιστεύεις.
Τα βιώματα είναι γεγονότα σε προσωπικό επίπεδο που έχουν καθορίσει αποφάσεις που έχεις πάρει όσον αφορά την ζωή σου την καριέρα σου τις σχέσεις σου
παντως οποιος δεν πιστευει ,και θελει να λυσει τις αποριες του, ο πιο συντομος τροπος να συναντησει να ρωτησει τον θεο ειναι ΑΥΤΟΣ
Δεν υπάρχει "δεν πιστεύω". Αυτό προϋποθέτει κάποια ύπαρξη. Δεν μπορείς να πεις πχ "δεν πιστεύω στα στρουμφάκια". :lol: ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι είναι στη φαντασία κάποιων, δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Αν κάτι υπάρχει και δεν το πιστεύεις, είσαι χαζός.
panavour
03/08/2020, 20:07
Οπως νομιζετε,δεν θα τα χαλασουμε.
Δεν υπάρχει "δεν πιστεύω". Αυτό προϋποθέτει κάποια ύπαρξη. Δεν μπορείς να πεις πχ "δεν πιστεύω στα στρουμφάκια". :lol: ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι είναι στη φαντασία κάποιων, δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Αν κάτι υπάρχει και δεν το πιστεύεις, είσαι χαζός.
Εγώ που κρυφά, πιστεύω στα στρουμφακια, αλλά φανερά το παίζω ότι δεν πιστεύω, μπορώ να λέω ότι δεν πιστεύω στα στρουμφακια;
Εγώ που κρυφά, πιστεύω στα στρουμφακια, αλλά φανερά το παίζω ότι δεν πιστεύω, μπορώ να λέω ότι δεν πιστεύω στα στρουμφακια;
Μπορείς, φυσικά, ό,τι θέλεις μπορείς να κάνεις, αλλά στη θέση σου θα ζητούσα τη βοήθεια ειδικού. :p
Μπορείς, φυσικά, ό,τι θέλεις μπορείς να κάνεις, αλλά στη θέση σου θα ζητούσα τη βοήθεια ειδικού. :p
Οκ. Θα μιλήσω με τον μπαμπαστρουμφ.
Θενξ.
Πώς ξεκινήσαμε από τον κορονιό και καταλήξαμε στα στρουμφάκια; :p
Έχεις δίκιο. Ας επιστρέψουμε στο θέμα.
420028
Για τον κοροναϊό;;
Για τη θρησκεία δεν συζητάγαμε σε αυτό το θεμα;
tzimidis
03/08/2020, 20:52
Οκ. Θα μιλήσω με τον μπαμπαστρουμφ.
Θενξ.
Τον Δρακουμελ να προσεχεις
Πάντως αν η εκκλησία είχε αληθινά την παραμικρή πρόθεση να βοηθήσει στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε να σπάσει κανένα φράγκο απο τα γεμάτα ταμεία της και να δωρίσει 1000 ΜΕΘ για παράδειγμα....στο παρελθόν και προ μνημονίων θα μπορούσε να ξεχρεώσει κ τη χώρα...αλλά δεν είναι θεού πράγματα αυτά....
gior-gos
03/08/2020, 21:29
Δεν είναι το κράτος που θέλει χρήματα είναι και όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που δουλεύουν με τον τουρισμό. Οπότε θα έπαιζε το σενάριο κλειστών συνόρων αν μπορούσαμε να στηρίξουμε την οικονομία εσωτερικά. Καμμία πιθανότητα δηλαδή
Παιδιά δε ξέρω πού ζείτε αλλά δεν θέλει μόνο το κράτος λεφτά!
Ο κόσμος στις τουριστικές περιοχές φωνάζει να έρθουν οι τουρίστες γιατί αλλιώς θα πεθάνουν το χειμώνα απο ασιτία.
Και κόψε το 20-30% του ΑΕΠ για το 2020
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1614008/unicredit-ellada-poso-bathia-tha-einai-i-boutia-se-touristika-esoda-kai-aep
θα έχει λεφτά το κράτος να πληρώνει?
Ο στρατός θα βγεί να μοιράζει συσσίτιο αν αυτό συνεχιστεί το 2021. Ευτυχώς που πάρα πολλοί έχουν καλλιεργήσει κάτι μπας και παράξουν τίποτα μέσα στο έτος.
Και για αυτό το λόγο στην επαρχία ο κόσμος δεν θα υποφέρει τόσο. Αθήνα - Θεσσαλονίκη τί θα γίνει?
Δεν είμαι υπέρ των εντελώς κλειστών συνόρων παρόλο που αυτό είναι το ασφαλέστερο σενάριο. Σαφώς και κατανοώ την ανάγκη του τουριστικού κόσμου να δουλέψει αλλά περισσότερο αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κράτους για λεφτά ;). Το κράτος χέστηκε αν εγώ δεν έχω να φάω αύριο. Αρκεί αυτό να έχει λεφτά. Όλα από κει ξεκινάνε. Και για να χει λεφτά πρέπει να δουλέψει ο τουρισμός.
Ανάμεσα στα 2 άκρα (τελείως κλειστά ή τελείως ανοιχτά σύνορα) υπάρχει και η μέση λύση.
Δεν είμαι υπέρ των εντελώς κλειστών συνόρων παρόλο που αυτό είναι το ασφαλέστερο σενάριο. Σαφώς και κατανοώ την ανάγκη του τουριστικού κόσμου να δουλέψει αλλά περισσότερο αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κράτους για λεφτά ;). Το κράτος χέστηκε αν εγώ δεν έχω να φάω αύριο. Αρκεί αυτό να έχει λεφτά. Όλα από κει ξεκινάνε. Και για να χει λεφτά πρέπει να δουλέψει ο τουρισμός.
Ανάμεσα στα 2 άκρα (τελείως κλειστά ή τελείως ανοιχτά σύνορα) υπάρχει και η μέση λύση.
Αφού το κράτος δεν παράγει τίποτα άλλο εκτός από τουρισμό από που να αντλήσει λ7?
Το κράτος χέστηκε αν εγώ δεν έχω να φάω αύριο. Αρκεί αυτό να έχει λεφτά. Όλα από κει ξεκινάνε. Και για να χει λεφτά πρέπει να δουλέψει ο τουρισμός.
Ναι, στα @@ τους αν έχει λεφτά το ταμείο ή όχι. Αυτοί έχουν. :lol:
420069
+μερικές δεκάδες εκατομμύρια ανανέωση εξαγοράς τηλεοπτικών καναλιών.
Έχει σχέδιο η κυβέρνηση, παιδιά. Μην ανησυχείτε. Οι εξαιρετικές ικανότητές της κρατάνε τα κρούσματα σταθερά χαμηλά.
Πάντως αν η εκκλησία είχε αληθινά την παραμικρή πρόθεση να βοηθήσει στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε να σπάσει κανένα φράγκο απο τα γεμάτα ταμεία της και να δωρίσει 1000 ΜΕΘ για παράδειγμα....στο παρελθόν και προ μνημονίων θα μπορούσε να ξεχρεώσει κ τη χώρα...αλλά δεν είναι θεού πράγματα αυτά....
Αυτό με τα "τεράστια ταμεία" της εκκλησίας παίζει να είναι και ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς μύθους εν Ελλάδι... :rolleyes:
''Στα 1.400 τα ακίνητα στο «περιουσιολόγιο» της Ελλαδικής Εκκλησίας''
''Μια παλιότερη καταγραφή και με βάση στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας''
Εχει ειπωθεί ότι η Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Ελλάδας, όμως ούτε αυτή δεν γνωρίζει την περιουσία της.
Οσες προσπάθειες έγιναν για να καταγραφούν τα ακίνητα στάθηκαν αδύνατες. Άλλη είναι η περιουσία της Εκκλησίας, άλλη των μοναστηριών, διαφορετική των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όπως της Κρήτης κ.λπ.
Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια 800 κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα.
Το «φιλέτο» έκτασης 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη που γειτονεύει με αυτό του Αστέρα
25.000 περίπου στρέμματα στην Πεντέλη που είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου
250 ακίνητα στην παραλιακή ζώνη (όπως τα 1.200 στρέμματα μεταξύ λίμνης Βουλιαγμένης και Βάρκιζας).
Το κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως που παλαιότερα στέγαζε το υπουργείο Παιδείας και τώρα είναι πολυτελές ξενοδοχείο.
Το παραλιακό κέντρο «Island» στη Βάρκιζα, το εστιατόριο «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη, το κέντρο αναψυχής «Ακρωτήρι» στον Άγιο Κοσμά και το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στο Σύνταγμα.
Σημαντική έκταση στο Κολωνάκι, στην οδό Σουηδίας όπου παλιότερα είχε γίνει προσπάθεια για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας.
Ακόμη, στην κατοχή της Εκκλησίας υπάρχουν και κτίρια που σήμερα λειτουργούν ως ξενοδοχεία. Για παράδειγμα ιδιοκτησίας της ΕΚΥΟ είναι το 4οροφο κτίριο που στεγάζει ξενοδοχείο στην οδό Κορνάρου 4, στο κάθετο στενάκι της Ερμού στο Κέντρο (Σύνταγμα). Άλλο ένα κτίριο το «Athens Lecabettus» στην οδό Βαλαωρίτου 6, στο Κολωνάκι ανήκει στην Αρχιεπισκοπή.
Ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι ακίνητο στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Ακόμη, το Αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος στην οδό Μιμνέρμου 6-8 είναι σε κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία.
και πολλά άλλα εδώ
https://www.in.gr/2018/11/07/economy/oikonomikes-eidiseis/ayta-einai-ta-iera-fileta-pou-exei-periousia-tis-ekklisias/
Σίγουρα είναι μύθος γιατί έχει περισσότερα.
Αχ, με πρόλαβε. Ναι, δεν υπάρχουν "τεράστια ταμεία", αφού έχουν γίνει ακίνητα σε όλη τη χώρα.
''Στα 1.400 τα ακίνητα στο «περιουσιολόγιο» της Ελλαδικής Εκκλησίας''
''Μια παλιότερη καταγραφή και με βάση στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας''
Εχει ειπωθεί ότι η Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Ελλάδας, όμως ούτε αυτή δεν γνωρίζει την περιουσία της.
Οσες προσπάθειες έγιναν για να καταγραφούν τα ακίνητα στάθηκαν αδύνατες. Άλλη είναι η περιουσία της Εκκλησίας, άλλη των μοναστηριών, διαφορετική των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όπως της Κρήτης κ.λπ.
Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια 800 κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα.
Το «φιλέτο» έκτασης 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη που γειτονεύει με αυτό του Αστέρα
25.000 περίπου στρέμματα στην Πεντέλη που είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου
250 ακίνητα στην παραλιακή ζώνη (όπως τα 1.200 στρέμματα μεταξύ λίμνης Βουλιαγμένης και Βάρκιζας).
Το κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως που παλαιότερα στέγαζε το υπουργείο Παιδείας και τώρα είναι πολυτελές ξενοδοχείο.
Το παραλιακό κέντρο «Island» στη Βάρκιζα, το εστιατόριο «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη, το κέντρο αναψυχής «Ακρωτήρι» στον Άγιο Κοσμά και το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στο Σύνταγμα.
Σημαντική έκταση στο Κολωνάκι, στην οδό Σουηδίας όπου παλιότερα είχε γίνει προσπάθεια για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας.
Ακόμη, στην κατοχή της Εκκλησίας υπάρχουν και κτίρια που σήμερα λειτουργούν ως ξενοδοχεία. Για παράδειγμα ιδιοκτησίας της ΕΚΥΟ είναι το 4οροφο κτίριο που στεγάζει ξενοδοχείο στην οδό Κορνάρου 4, στο κάθετο στενάκι της Ερμού στο Κέντρο (Σύνταγμα). Άλλο ένα κτίριο το «Athens Lecabettus» στην οδό Βαλαωρίτου 6, στο Κολωνάκι ανήκει στην Αρχιεπισκοπή.
Ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι ακίνητο στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Ακόμη, το Αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος στην οδό Μιμνέρμου 6-8 είναι σε κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία.
και πολλά άλλα εδώ
https://www.in.gr/2018/11/07/economy/oikonomikes-eidiseis/ayta-einai-ta-iera-fileta-pou-exei-periousia-tis-ekklisias/
Σίγουρα είναι μύθος γιατί έχει περισσότερα.
Ω ρε μάγκα μου ΕΝΦΙΑ που θα πληρώνει.....:lol:
Ο δικηγόρος του διαβόλου (νομίζω μεταφορικά): Όλα αυτα τα ακινητα προέρχονται από δωρεές και την εποχή των Οθομανών. Και πλέον ξέρουμε ότι το να κατέχεις ακίνητα δεν συνεπάγεται αυτομάτως γιούροΖ.
Δώσε μου μερικά ακίνητα αντί γιούροζ anytime. :p
Ρε σεις...άλλο τα assets και άλλο το "ταμείο".
Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι σε εκτάσεις, βοσκοτόπια, κτήματα, ακίνητα κλπ η Εκκλησία είναι ο 1ος ιδιοκτήτης στην Ελλάδα μετά το Δημόσιο.
Ναι, υπάρχει "περιουσία" αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το "χρήμα".
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιουσίας είναι είτε μη εκμεταλλεύσιμο, είτε (με ευθύνη και της Εκκλησίας) υποεκμεταλλεύεται...
Τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα μπορεί θεωρητικά να είναι περιουσία, στην πράξη είναι λευκό χαρτί - κάτι σαν τα χωραφάκια στο χωριό που είχε ο παππούς μας και παρ' όλο που μας ανήκουν ούτε καν ξέρουμε που βρίσκονται... :lol:
Πολύ μικρό μέρος της περιουσίας αυτής αποφέρει έσοδα - τα υπόλοιπα είναι απλά εγγραφές στα υποθηκοφυλάκια... Τα όποια "φιλέτα" είναι αυτά που αποφέρουν χρήμα (και αν η Εκκλησία λειτουργούσε με κριτήρια real estate εκμετάλλευσης σίγουρα θα μπορούσαν να αποφέρουν πολλά περισσότερα).
Σε κάθε περίπτωση η "τρομερή οικονομική ισχύς" της Εκκλησίας που αν ήθελε θα μπορούσε μέχρι και να "ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος" είναι μύθος...
Σε κάθε περίπτωση η "τρομερή οικονομική ισχύς" της Εκκλησίας που αν ήθελε θα μπορούσε μέχρι και να "ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος" είναι μύθος...
Σε αυτό δε διαφωνούμε. Ειδικά όταν αποτελεί μόνιμη καραμέλα κάποιων, κάτι σαν τη Μαρφίν. Μέχρι κι εμένα με εκνευρίζουν, που γενικά σιχαίνομαι την - κάθε - εκκλησία. :p
Από την άλλη, θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει κάπως.
Από την άλλη, θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει κάπως.
Εγώ με το παπαδαριό ποτέ δεν τα πήγα καλά... Ούτε έχω καμιά όρεξη κόντρα στο ρεύμα να υπερασπίζομαι έναν αναχρονιστικό (όπως πιστεύω) θεσμό όπως η Εκκλησία...
Η αλήθεια είναι όμως ότι προσφέρει αρκετά μεγάλο έργο άσχετα αν αυτό περνάει κάτω από τα ραντάρ...Οι δράσεις της σε συσσίτιια (πάνω από 30.000 ημερισίως πανελλαδικά !), απόρους, ορφανοτροφεία, οικους ευγηρίας κλπ είναι πάρα πολλές αναπληρώνοντας ένα εντελώς ανύπαρκτο κράτος σε αυτούς τους τομείς... Όποιος είναι καλοπροαίρετος και το ψάξει δεν μπορεί παρά να το παραδεχτεί...
Δεν λέω ότι όλα είναι καλώς καμωμένα αλλά μην τα τσουβαλιάζουμε επειδή και καλά πρέπει να είμαστε "απέναντι"...
Σωστά,το ότι μέχρι το 2010 ήταν ένας από τους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας δεν λέει κάτι.
Όποιος θέλει ψάχνει να βρει τι μετοχές και επενδύσεις έχει η εκκλησια αε.
Από τα ξενοδοχεία,γηροκομεία,ολόκληρες πολυκατοικίες + μισθους από το κράτος κερασμένους δεν βγάζουν.
Εγώ που βγάζω μηνιάτικο δηλαδή με 4 διαμερισματάκια πρέπει να είμαι μεγάλος μάγκας,αυτοί με ακίνητα φιλέτα- όχι οικόπεδα ή χωραφάκια- δεν βγάζουν.
Τώρα αν εσύ δέχεσαι δηλώσεις '' '' κ. Άνθιμος σημείωσε: «Ποια περιουσία; Εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό». Στράφηκε δε και εναντίον των καταληψιών που -όπως είπε- δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη μητρόπολη.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης και παραδέχθηκε ότι γενικά τα έσοδα των εκκλησιών, που προέρχονταν πρωτίστως από της κηροπωλησίες στους ναούς, μειώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. «Το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.''
Φυσικά δεν ζητάω παράλογα πράγματα όπως αποπληρωμή χρέους αλλά δεν έχουν ούτε το φιλότιμο να πληρώνουν τους εργαζόμενους παπάδες και τους παρατρεχάμενους από την τσέπη τους.
ΥΓ ο Κορλεόνε στο ΙΙΙ όταν άρχισε τα νταλαβέρια με τα δις για ακίνητα με την εκκλησία είχε πάρε δώσε.
Έργο θα μου πεις. Ναι οκ.
Τέλος πάντων,συγνώμη για τα οφτοπικ.
420069
+μερικές δεκάδες εκατομμύρια ανανέωση εξαγοράς τηλεοπτικών καναλιών.
Έχει σχέδιο η κυβέρνηση, παιδιά. Μην ανησυχείτε. Οι εξαιρετικές ικανότητές της κρατάνε τα κρούσματα σταθερά χαμηλά.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Η επιτυχία πάντως μέχρι και πριν 1-2 εβδομάδες είναι δεδομένη ότι και να λέτε :p
Τα σκάνδαλα είναι άλλο θέμα και συμφωνώ.
Ο δικηγόρος του διαβόλου (νομίζω μεταφορικά): Όλα αυτα τα ακινητα προέρχονται από δωρεές και την εποχή των Οθομανών. Και πλέον ξέρουμε ότι το να κατέχεις ακίνητα δεν συνεπάγεται αυτομάτως γιούροΖ.
Να κάνω κι εγώ τον εισαγγελέα?
Δεν είναι ακριβώς έτσι
Πολλά ακίνητα (γη πιο πολύ) είναι ιδιοκτησία απ την εποχή του Σουλτάνου.
Η εκκλησία όμως λειτουργεί σαν ένα τεράστιο μεσιτικό γραφείο.
Χαρίζει, πουλάει, αγοράζει και της χαρίζουν.
Αυτά όλα είναι πολύ εύκολα λόγω της απαλλαγής φόρου που έχει
αλλά και της νομικής ασυλίας.
Δυστυχώς σε μια χώρα που λέγεται καπιταλιστική
:facepalm:
και η κυβέρνηση δηλώνει φιλελεύθερη
:cry:
κάτι θεματάκια λυμένα απ την Αμερικάνικη επανάσταση
:lol:
δεν λέω τη γαλλική ούτε φυσικά τη Ρώσικη
παραμένουν όνειρα θερινής νυκτός
Λεφτά θα μπορούσαν να βρεθούν για τον κόβιτ αν κάποιος ήθελε να ψάξει
Να κάνω κι εγώ τον εισαγγελέα?
Δεν είναι ακριβώς έτσι
Πολλά ακίνητα (γη πιο πολύ) είναι ιδιοκτησία απ την εποχή του Σουλτάνου.
Η εκκλησία όμως λειτουργεί σαν ένα τεράστιο μεσιτικό γραφείο.
Χαρίζει, πουλάει, αγοράζει και της χαρίζουν.
Αυτά όλα είναι πολύ εύκολα λόγω της απαλλαγής φόρου που έχει
αλλά και της νομικής ασυλίας.
Δυστυχώς σε μια χώρα που λέγεται καπιταλιστική
:facepalm:
και η κυβέρνηση δηλώνει φιλελεύθερη
:cry:
κάτι θεματάκια λυμένα απ την Αμερικάνικη επανάσταση
:lol:
δεν λέω τη γαλλική ούτε φυσικά τη Ρώσικη
παραμένουν όνειρα θερινής νυκτός
Λεφτά θα μπορούσαν να βρεθούν για τον κόβιτ αν κάποιος ήθελε να ψάξει
Χαρίζει?:lol:
κατι οικοδομικοι συνεταιρισμοι σε ολοκληρες πλαγιες της πεντελης δημιουργηθηκαν με νομο σε μια νυχτα με εκκλησιαστικη γη
επι χουντας βεβαιως....
panavour
17/08/2020, 13:44
420222
Χαρίζει?:lol:
κατι οικοδομικοι συνεταιρισμοι σε ολοκληρες πλαγιες της πεντελης δημιουργηθηκαν με νομο σε μια νυχτα με εκκλησιαστικη γη
επι χουντας βεβαιως....
Ας πούμε ότι οι άνθρωποι τους δεν βγαίνουν ΠΟΤΕ χαμένοι
panavour
17/08/2020, 16:37
420223
panavour
20/08/2020, 03:42
420245
420245
Δεν ξέρω αν το από πάνω είναι μάλλον φωτοσοπιά, αλλά στη Μάλτα κυκλοφορεί μια maserati
https://timesofmalta.com/articles/view/a-maserati-hearse-for-a-souped-up-final-journey.725497
johnnybond
02/09/2020, 20:27
Καλησπέρα στο φόρουμ, σήμερα είμαι στη τσίτα όλη μέρα με αυτά που συμβαίνουν στο Ηράκλειο. Από ότι φαίνεται και πολλοί λένε γράφουν για μάσκα εδώ από χθες αμάξια/μηχανάκια.
Το πρωί πήρα δημοτική αστυνομία, αστυνομία, τροχαία και πολιτική προστασία και κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει με σιγουριά τι προβλέπεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις καθώς δεν υπάρχει διευκρίνιση και να διαβάσω το ΦΕΚ. Και πως να ξέρουν άλλωστε; Όταν οι οδηγίες του τελευταίου ΦΕΚ για συγκεκριμένες περιοχές είναι ελλιπείς;
Πώς είναι δυνατόν να βάζουν ένα απλό και αόριστο "υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς διευκρινίσεις και εξαιρέσεις; Στη μηχανή και στο αμάξι που είναι ιδιωτικά οχήματα κολλάω ή με κολλάει κανείς; Ή μήπως μπαίνει η μάσκα κάτω από full face χωρίς να βγεί ή να κατέβει;
Είναι δυνατόν αυτό ενώ στο εστιατόριο και καφετέριες δεν υπάρχει λόγος; Οκ κατανοώ ότι πρέπει να δουλέψουν τα μαγαζιά αλλά όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού κάνουν κάτι ας το κάνουν σωστά. Πώς όταν η ίδια η αστυνομία δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί το βλέπει καθαρά εισπρακτικά;
Δεν γίνεται να είναι το ίδιο για τους πεζούς σε συνωστισμό και το ίδιο για εμένα στη μηχανή καθώς επίσης πάλι το ίδιο όταν κάνω περπάτημα και βόλτα το σκύλο κοντά στο σπίτι μου σε μια περιοχή ερημική και μακριά των τειχών. Πραγματικά τι να πω, αύριο θα προσπαθήσω να φτάσω σε κάποιον ανώτερο της τροχαίας ή της πολιτικής προστασίας μήπως βγάλω άκρη.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/09/2020, 21:26
Καλησπέρα στο φόρουμ, σήμερα είμαι στη τσίτα όλη μέρα με αυτά που συμβαίνουν στο Ηράκλειο. Από ότι φαίνεται και πολλοί λένε γράφουν για μάσκα εδώ από χθες αμάξια/μηχανάκια.
Το πρωί πήρα δημοτική αστυνομία, αστυνομία, τροχαία και πολιτική προστασία και κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει με σιγουριά τι προβλέπεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις καθώς δεν υπάρχει διευκρίνιση και να διαβάσω το ΦΕΚ. Και πως να ξέρουν άλλωστε; Όταν οι οδηγίες του τελευταίου ΦΕΚ για συγκεκριμένες περιοχές είναι ελλιπείς;
Πώς είναι δυνατόν να βάζουν ένα απλό και αόριστο "υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς διευκρινίσεις και εξαιρέσεις; Στη μηχανή και στο αμάξι που είναι ιδιωτικά οχήματα κολλάω ή με κολλάει κανείς; Ή μήπως μπαίνει η μάσκα κάτω από full face χωρίς να βγεί ή να κατέβει;
Είναι δυνατόν αυτό ενώ στο εστιατόριο και καφετέριες δεν υπάρχει λόγος; Οκ κατανοώ ότι πρέπει να δουλέψουν τα μαγαζιά αλλά όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού κάνουν κάτι ας το κάνουν σωστά. Πώς όταν η ίδια η αστυνομία δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί το βλέπει καθαρά εισπρακτικά;
Δεν γίνεται να είναι το ίδιο για τους πεζούς σε συνωστισμό και το ίδιο για εμένα στη μηχανή καθώς επίσης πάλι το ίδιο όταν κάνω περπάτημα και βόλτα το σκύλο κοντά στο σπίτι μου σε μια περιοχή ερημική και μακριά των τειχών. Πραγματικά τι να πω, αύριο θα προσπαθήσω να φτάσω σε κάποιον ανώτερο της τροχαίας ή της πολιτικής προστασίας μήπως βγάλω άκρη.
Ξέχασες και τη θάλασσα. Εκεί τι γίνεται?
johnnybond
02/09/2020, 22:12
Δεν τη ξέχασα αλλά δεν ήθελα να εκνευριστώ περισσότερο καθώς ούτε και εκεί υπάρχουν διευκρινίσεις. Αυτό που ειπώθηκε από την αστυνομία Ηρακλείου είναι ότι μέσα στη θάλασσα όχι, έξω στην άμμο δεν γνωρίζουν ακόμα. Όποτε λογικά μπαίνεις με μάσκα και τη κρατάς στο ένα από τα δύο σου χέρια(τα οποία αλλάζεις εναλλάξ για να μη πιάνεσαι) εώς ότου βγεις. Τι να πεις πραγματικά..
Δε θυμάμαι πού το είδα, αλλά το αυτοκίνητο θεωρείται ιδιωτικός χώρος οπότε δε χρειάζεται μάσκα, αν και προτείνεται εφ'όσον υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα. Στη μηχανή λογικά δε θα είναι υποχρεωτική, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο στραβόξυλο είναι ο τροχονόμος που θα σε πετύχει. Το καλό( ;; ) είναι ότι είναι πιο εύκολο να πετύχεις Καρέτα-Καρέτα παρά τροχονόμο στο Ηράκλειο
johnnybond
02/09/2020, 22:33
Δε θυμάμαι πού το είδα, αλλά το αυτοκίνητο θεωρείται ιδιωτικός χώρος οπότε δε χρειάζεται μάσκα, αν και προτείνεται εφ'όσον υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα. Στη μηχανή λογικά δε θα είναι υποχρεωτική, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο στραβόξυλο είναι ο τροχονόμος που θα σε πετύχει. Το καλό( ;; ) είναι ότι είναι πιο εύκολο να πετύχεις Καρέτα-Καρέτα παρά τροχονόμο στο Ηράκλειο
Το διάβασα και γω στο nea kriti και γενικότερα συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα είναι ότι θέλω ένα επίσημο έγγραφο σε περίπτωση που χρειαστεί να υποστηρίξω τη θέση μου και όχι μόνο ένα δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο απλά ισχυρίζονται ότι μίλησαν με κάποιον/α από την πολιτική προστασία χωρίς κάποια επίσημη απόδειξη του λόγου τους.
Γιατί αν γίνει στραβή δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κρατήσω τη ψυχραιμία μου παρόλο που συγκριτικά με το παρελθόν τα τελευταία χρόνια είμαι ήρεμος, ψύχραιμος και τυπικός.
Ανάλογα το βάθος:
https://images.app.goo.gl/sbPadywSFm5W45EG9
ή
https://images.app.goo.gl/rhBiAtaNfh9tfzza6
:p
Στο νομό Ηρακλείου
Μαγαζί ύποπτο για κρούσματα πάει για τεστ σε όλο το προσωπικό
2 άτομα πάνε σε άλλο μαγαζί που παρέχει υπηρεσίες ενώ περιμένουν αποτελέσματα
κολλάει άτομο απο το μαγαζί και βγαίνει θετικό με πυρετό κλπ
η γκόμενα του ατόμου δουλεύει σε κατάστημα εστίασης ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ
Τώρα για τη μάσκα η ασάφεια είναι μέρος του μέτρου. Σου λέει βάζε μάσκα σε εξωτερικό χώρο όπου μπορείς. Δε νομίζω να πέσει πρόστιμο για τα οχήματα αν και άκουσα ομάδα ΔΙΑΣ μία μέρα πριν την εφαρμογή να λέει ότι για κράνος δε σε γράφω αλλά για μάσκα σε γράφω (σε άτομο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας...).
Στο ποδήλατο εγώ πάντως χτες δεν έβαλα.
Το απίστευτο μπουρδέλο!
Μερικές σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να γίνουμε Ιταλία να ξεκαθαρίσουμε λίγο αλλά επειδή ποτέ δεν εύχομαι κάτι κακό για άλλους το ξεχνάω.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/09/2020, 10:15
Σήμερα είδα αστυνομικό με ποδήλατο να κάνει περιπολία ΧΩΡΊΣ μασκα.
Vstrommer71
03/09/2020, 10:24
Εγώ πάντως αν έβλεπα όλα αυτά μαζί,αστυνομικό να κάνει περιπολία με ποδήλατο και να φοράει και μάσκα θα τσιμπιόμουνα να δω αν ζώ.
Και θα αναρωτιόμουνα μπας κι είχα κάνει κάνα μπάφο κι έβλεπα οπτασίες:bawl:
doctoras
03/09/2020, 10:56
Ήμουν χανια επαγγελματικό, βαση νομοθεσιας εισαι ανεύθυνος στο πεζοδρόμιο χωρις μασκα συνεπώς παραβάτης. Αν ομως βρεθείς στην εστίαση χωρις μασκα στο ιδιο τραπεζι με 4 νταγλαραδες που γελανε δυνατα ρευονται :) κλπ δεν τρεχει προμπλεμ, δε κολλάς..
Στραβα αρμενίζουμε..
Ήμουν χανια επαγγελματικό, βαση νομοθεσιας εισαι ανεύθυνος στο πεζοδρόμιο χωρις μασκα συνεπώς παραβάτης. Αν ομως βρεθείς στην εστίαση χωρις μασκα στο ιδιο τραπεζι με 4 νταγλαραδες που γελανε δυνατα ρευονται :) κλπ δεν τρεχει προμπλεμ, δε κολλάς..
Στραβα αρμενίζουμε..
Δεν ειναι και πολυ περιπλοκο ρε συ Χρηστο. Αν φορας μασκα στο δρομο μονο καλο κανεις σε ολους και δεν υπαρχει καμια ουσιαστικη αρνητικη συνεπεια (περα απ΄το οτι μπορει να ξεβολευεται καποιος). Αν επιβληθει μασκα σε χωρους εστιασης ουσιαστικα κλεινει ολος ο κλαδος, με τις οποιες συνεπειες σε εκτιναξη ανεργιας, απωλειες εσοδων για ιδιωτες και κρατος, κοκ. Εσυ με ποιο απο τα δυο διαφωνεις, με τις μασκες στο δρομο ή την απουσια τους στο εστιατοριο;
doctoras
03/09/2020, 12:04
Καταλαβα την ευαισθησία σου για το θεμα, το έθεσα ομως σαν αντίθεση ο ιδιος ανθρωπος απο την μια στιγμη στην αλλη ποσο οξύμωρο δειχνει.
Να στο θεσω διαφορετικα φοράω υποχρεωτικα μασκα μονος μου στο περίπατο μου αλλα εναν φουστη δεν θα διορίσουν σε καθε γραμμη των αστικών λεωφορείων να καθορίσει το ποσοι μπαίνουν και τι αποστάσεις θα κρατανε γιατι προφανως ο χρήστης ΜΜΜ δεν μπορει να καθορίσει. Οπως και στα αεροπορικά ολες οι θεσεις συμπληρωμένες χωρις καμια αποσταση γιατι εκει κανει τζιζ με τους μεγαλοεπιχειρηματίες
Υπαρχουν πολλα αντιστοιχα παραδειγματα.
Καταλαβα την ευαισθησία σου για το θεμα, το έθεσα ομως σαν αντίθεση ο ιδιος ανθρωπος απο την μια στιγμη στην αλλη ποσο οξύμωρο δειχνει.
Να στο θεσω διαφορετικα φοράω υποχρεωτικα μασκα μονος μου στο περίπατο μου αλλα εναν φουστη δεν θα διορίσουν σε καθε γραμμη των αστικών λεωφορείων να καθορίσει το ποσοι μπαίνουν και τι αποστάσεις θα κρατανε γιατι προφανως ο χρήστης ΜΜΜ δεν μπορει να καθορίσει. Οπως και στα αεροπορικά ολες οι θεσεις συμπληρωμένες χωρις καμια αποσταση γιατι εκει κανει τζιζ με τους μεγαλοεπιχειρηματίες
Υπαρχουν πολλα αντιστοιχα παραδειγματα.
Δεν εχει να κανει με καμια ευαισθησια, σου εξηγω τη διαφορα. Στη μια περιπτωση δεν υπαρχουν αρνητικες συνεπειες αν φορας μασκα, στην αλλη υπαρχουν. Οποτε αυτο που ειπες μου ακουστηκε πιο πολυ σαν whataboutism (γιατι να φοραω μασκα στο δρομο αφου στο εστιατοριο δε φορανε?).
Σε ξαναρωταω λοιπον, με ποιο απο τα δυο διαφωνεις; Με τη μασκα στο δρομο, με την απουσια μασκας στο εστιατοριο ή και με τα δυο;
Vstrommer71
03/09/2020, 12:42
Μάσκα είναι μόνο ΜΙΑ(και πήρα 3 τεμάχια,μην χαλάσει)
420667
+2 άλογα και λίγη ροπή στις 2.786 rpm