PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

νεοσσός
13/04/2020, 20:39
Για να γυρίσω στο θέμα με τον κορονιό, είδα μόλις το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού (https://www.youtube.com/watch?v=wBTOz9HSMHs). Στο τέλος αναφέρεται σε όσα προμήνυαν τις τελευταίες ημέρες οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων από τον επόμενο μήνα, αλλά την παράταση περιορισμού των ηλικιωμένων και τον εντοπισμό των φορέων. Για να δούμε πώς θα τα πάμε με την παρακολούθηση και τους διαγνωστικούς ελέγχους.

Θεωρώ ότι είναι καλό βήμα, ώστε να αρχίσει λίγο να κινείται η οικονομία.

νεοσσός
18/04/2020, 20:01
Βγήκα σήμερα βόλτα με το ποδήλατο και είδα ότι αρκετοί έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, ως προς την τήρηση αποστάσεων. Ομάδες ανθρώπων 5, 7 και 10 ατόμων, είχαν βγει για περπάτημα, ενώ οι αυλές ήταν μερικές φορές με μπόλικο κόσμο.

Αν συνεχίσει έτσι, θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων το Μάιο. Από την άλλη μεριά, δεν είναι απαραίτητα κακό, ώστε να αποκτά ο πληθυσμός σιγά-σιγά ανοσία, διότι με το ρυθμό που πηγαίνει τώρα η εξάπλωση του ιού, δε θα αποκτήσουμε ανοσία ούτε σε ένα χρόνο. Ούτε βέβαια αντέχει οικονομικά η όποια χώρα να μείνει σε καραντίνα για 1 χρόνο.

Έχουμε κερδίσει κάποιο χρόνο, οπότε το σύστημα υγείας έχει εξοπλιστεί και επανδρωθεί σαφώς καλύτερα από τον περασμένο μήνα. Το εμβόλιο έτσι κι αλλιώς θα αργήσει πολύ, οπότε ο μόνος λόγος για να καθυστερούμε έντονα τη διάδοση του ιού, είναι μήπως έχουμε θετικές εξελίξεις σε θεραπείες.

Βέβαια, αν τα κρούσματα αυξηθούν με την απειθαρχία του κόσμου, εννοείται ότι δε θα πρέπει να γίνει άρση των μέτρων περιορισμού το Μάιο.

typhoon
18/04/2020, 20:24
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί κάνα εδώ μέσα γιατί δεν το παρακολουθώ εξ αρχής.
Μια εντελώς κυνική αντιμετώπιση του πράγματος ήταν η αρχική στάση του Τζόνσον. Μαντρωνεις ευπαθης ομάδες κ τους υπολοιπους τους αμολάς. Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα νοσησουμε όλοι κ εδώ για την Ελλάδα μιλάω. Εφόσον δεν υπάρχει εμβόλιο κάποια στιγμή θα κολλήσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Αυτό σε πρώτη ανάγνωση δείχνει όπως είπα κυνικό κ απανθρωπο. Εν μέρει είναι κιόλας γιατί κανενα σύστημα υγείας δεν είναι σχεδιασμένο για καθολική μόλυνση κ πολύς κόσμος θα σβήσει άδικα.
Καθαρά οικονομικά κ μακροπροθεσμα όμως έχει κ τα θετικά του. Η οικονομία σου, παρόλο το διεθνές ντόμινο θα βρεθεί σε ισχυρότερη πλεονεκτικότερη θέση, ενώ ο πλυθησμος σου μετά την "εκκαθάριση" θα είναι ανθεκτικότερος, δυνατός κ μάλλον σημαντικά μικρότερο μέσο ηλικιακο όρο.

Για την Ελλάδα η καραντινα κ ο περιορισμος κυκλοφορίας δεν γίνεται να κρατήσουν για πάντα. Όποια στιγμή κ να μας αμολησουν, θες Μάιο, θες Ιούνιο, θες Ιουλίο κ ιός δεν έχει εξαλειφθεί ούτε αντιμετώπιση υπάρχει. Λίγο πες λόγω καιρού να έχεις δυνατότερο ανοσοποίητικο(παιρνοντας το παράδειγμα της γρίπης που τους θερινους μήνες υποχωρεί αισθητά, δεν εξαφανίζεται όμως).
Οι πιθανότητες ότι θα μολυνθουμε όλοι είναι μεγάλες μιας κ αυτός ο ιός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι ευπαθείς όμως χρειάζεται να προσέξουν κ οι ίδιοι αλλά όπως κάναμε μέχρι τώρα κ εμείς αυτούς

Eiver
18/04/2020, 20:40
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί κάνα εδώ μέσα γιατί δεν το παρακολουθώ εξ αρχής.
Μια εντελώς κυνική αντιμετώπιση του πράγματος ήταν η αρχική στάση του Τζόνσον. Μαντρωνεις ευπαθης ομάδες κ τους υπολοιπους τους αμολάς. Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα νοσησουμε όλοι κ εδώ για την Ελλάδα μιλάω. Εφόσον δεν υπάρχει εμβόλιο κάποια στιγμή θα κολλήσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Αυτό σε πρώτη ανάγνωση δείχνει όπως είπα κυνικό κ απανθρωπο. Εν μέρει είναι κιόλας γιατί κανενα σύστημα υγείας δεν είναι σχεδιασμένο για καθολική μόλυνση κ πολύς κόσμος θα σβήσει άδικα.
Καθαρά οικονομικά κ μακροπροθεσμα όμως έχει κ τα θετικά του. Η οικονομία σου, παρόλο το διεθνές ντόμινο θα βρεθεί σε ισχυρότερη πλεονεκτικότερη θέση, ενώ ο πλυθησμος σου μετά την "εκκαθάριση" θα είναι ανθεκτικότερος, δυνατός κ μάλλον σημαντικά μικρότερο μέσο ηλικιακο όρο.

Για την Ελλάδα η καραντινα κ ο περιορισμος κυκλοφορίας δεν γίνεται να κρατήσουν για πάντα. Όποια στιγμή κ να μας αμολησουν, θες Μάιο, θες Ιούνιο, θες Ιουλίο κ ιός δεν έχει εξαλειφθεί ούτε αντιμετώπιση υπάρχει. Λίγο πες λόγω καιρού να έχεις δυνατότερο ανοσοποίητικο(παιρνοντας το παράδειγμα της γρίπης που τους θερινους μήνες υποχωρεί αισθητά, δεν εξαφανίζεται όμως).
Οι πιθανότητες ότι θα μολυνθουμε όλοι είναι μεγάλες μιας κ αυτός ο ιός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι ευπαθείς όμως χρειάζεται να προσέξουν κ οι ίδιοι αλλά όπως κάναμε μέχρι τώρα κ εμείς αυτούς
παιζει πολυ πιο αισιοδοξο σεναριο απο το μοιρολατρικο του τζονσον που λεει αφου θα νοσησουμε που θα νοσησουμε να νοσησουμε τωρα
το αισιοδοξο σεναριο λοιπον λεει καθυστερω την διασπορα της νοσου ωσπου να δημιουργησω καλυτερες αμυνες για να αντιμετωπισω την νοσο
ηδη εχουν δημιουργηθει πολυ περισσοτερες ΜΕΘ αρα αν θα διασπαρει η νοσος θα εχουμε λιγοτερους νεκρους
ηδη στην αμερικη δοκιμαζεται με επιτυχια ενα φαρμακο πιστευω ειναι θεμα μερικων εβδομαδων να γενικευτει η χρηση του
αρα παιζει μεσα στον Μαιο να ληξει η καραντινα με ελαχιστους νεκρους και να εχει βρεθει και το φαρμακο...ουτε καν οικονομικη κριση δεν θα εχουμε πιστευω

stefanos
19/04/2020, 15:20

Θετικό στην περίπτωση μπανανίας με παραγωγή που βασίζεται σε χειρονακτική εργασία και όχι στην περίπτωση ανεπτυγμένων
χωρών όπου οι 60 + παίζουν στις καλύτερες θέσεις από μανατζαραίοι επιστήμονες πολιτικοί κλπ.

lleonidas
20/04/2020, 22:04
Πετρελαίου (https://m.naftemporiki.gr/story/1591370/petrelaio-skines-xaous-kai-boutia-upo-to-miden-gia-to-amerikaniko-argo) ... κατρακύλα

tuning
21/04/2020, 12:59
Πετρελαίου (https://m.naftemporiki.gr/story/1591370/petrelaio-skines-xaous-kai-boutia-upo-to-miden-gia-to-amerikaniko-argo) ... κατρακύλα

κακο,πολυ κακο αυτο για τις μερες που ερχονται.

lleonidas
21/04/2020, 13:21
417610

panavour
21/04/2020, 13:48
417610

Για δες καιρο που διαλεξε
η μηχανη να μεινει
τωρα π ανθιζουν τα κλαδια
κ ειναι φθηνη η βενζινη
417612

bulmont
21/04/2020, 14:00
Για δες καιρο που διαλεξε
η μηχανη να μεινει
τωρα π ανθιζουν τα κλαδια
κ ειναι φθηνη η βενζινη
417612

:bawl::bawl::bawl:

katsar
21/04/2020, 14:03
Λέτε από αρχές Μάη αν λήξει η καραντίνα να πάει ως δια μαγείας πάλι στα 1.6χχ ;

lleonidas
21/04/2020, 14:34
Εμείς εδώ στην Ελλάδα, όσο και να πέσει η διεθνής τιμή, δε θα πληρώνουμε φτηνή βενζίνη, με τα παρόντα δεδομένα (https://www.fpress.gr/katanalotis/story/64008/katarreei-to-petrelaio-diethnos-alla-dystyxos-i-timi-tis-venzinis-den-tha-meiothei-logo-foron) .

νεοσσός
21/04/2020, 19:11
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε την πιο έντονη αιχμή (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/) στα νέα διαπιστωμένα κρούσματα. 156 σε πλήθος.

panavour
21/04/2020, 19:48
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε την πιο έντονη αιχμή (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/) στα νέα διαπιστωμένα κρούσματα. 156 σε πλήθος.

οι 150 ειναι ασυμπτωματικοι στο κεντρο μεταναστων στο κρανιδι

νεοσσός
21/04/2020, 20:37
οι 150 ειναι ασυμπτωματικοι στο κεντρο μεταναστων στο κρανιδι

:a013:

thunder ace
21/04/2020, 22:47
Πήγα την γυναίκα μου στο κέντρο του Αγρινίου στον γιατρό.Χωρις υπερβολή πρέπει να είμασταν οι μόνοι που φοραγαμε μάσκες και γάντια.Λογικα πρέπει να έχει λήξει το όλο θέμα με τον κορονοιο. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια χαλαρότητα.Ενιωσα καί λίγο μαλακας.

doctor_john
21/04/2020, 23:08
Βιταμίνες αν προσπαθήσεις να πάρεις 40 μέρες, θα δεις αντίδραση.
Πόσο δε μάλλον μετά από γιορτές και Ηλιοφάνεια.

Κάνε λογικές σκέψεις, που είναι πιθανότερο να πετύχεις μια ίωση;

panavour
22/04/2020, 01:13
Βιταμίνες αν προσπαθήσεις να πάρεις 40 μέρες, θα δεις αντίδραση.
Πόσο δε μάλλον μετά από γιορτές και Ηλιοφάνεια.

Κάνε λογικές σκέψεις, που είναι πιθανότερο να πετύχεις μια ίωση;

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

doctor_john
22/04/2020, 08:37
Θέλω να πώ ότι είναι φυσιολογικό να αντιδρας σε μια συνηθεια - μέθοδο
όταν μάλιστα τα βλέπεις γυρω σου πως τα πράγματα πάνε καλά.

panavour
24/04/2020, 16:39
η χορωδια του κοκκινου στρατου τραγουδαει ιταλικες οπερες.

https://www.youtube.com/watch?
v=lGedRnJoMVI&fbclid=IwAR1lb2CJ4dEcAXfjsOvx_7XzTfjYGrWYDpOUXXXOrLmr23TSNhTtYRx8AKg

Δεινόσαυρος
26/04/2020, 14:45
@stefanos:
Νομίζω οτι παραβλέπεις οτι «μπανανίες» τύπου Αγγλίας Γερμανίας Σουηδίας (ξέρεις, εκεί που η «πολιτισμένη», «αναπτυγμένη» Ελλας προσεχώς θα πάει ζητιανεύοντας) έχουν και τεράστιους πληθυσμούς υπέργηρων που κρατιούνται με το ζόρι εν ζωη, γιατί κι αυτό είναι μεγάλη μπιζνες...

Αναμενόμενο σε πανδημία να υπάρχουν απώλειες, δεν φτάνουν για όλους οι μπανάνες.

stefanos
26/04/2020, 15:32
Αναμενόμενο σε πανδημία να υπάρχουν απώλειες, δεν φτάνουν για όλους οι μπανάνες.

Αναμενόμενο και αναπόφευκτο αλλά σε καμιά περίπτωση θετικό για την οικονομία.

Δεινόσαυρος
26/04/2020, 16:03
Το αρνητικό για την οικονομία ήταν οτι ο Τζονσον λάκισε (δεν ξέρω ακόμα γιατί - ακούγονται διάφορα περί πιέσεως από Μακρον) και με την καραντίνα έκανε ζημιά που θα πάρει χρόνια να καταλάβει ο κόσμος την έκτασή της.

Και όχι μόνο για την Αγγλιά, αλλά παλιές αποικίες της όπως Ινδία και Αφρική, που ακολούθησαν τον Βρετανικό σινιάλο έχουν ίσως πολλαπλάσιους θανάτους να αντιμετωπίσουν τώρα, απ' ο,τι θα είχαν απο έναν ιό, ναι μεν λίγο πιο σόβαρο από την κοινή γρίππη (maybe), αλλά ουτέ καν όσο βαρβάτο όσο, ξερωγώ, μια Ισπανική γρίππη του 1918, που πάλι δεν θα δικαιολογούσε το παγκόσμιο αίσχος της @καραντίνας@ που είδαμε.

stefanos
26/04/2020, 19:30
Το αρνητικό για την οικονομία ήταν οτι ο Τζονσον λάκισε (δεν ξέρω ακόμα γιατί - ακούγονται διάφορα περί πιέσεως από Μακρον) και με την καραντίνα έκανε ζημιά που θα πάρει χρόνια να καταλάβει ο κόσμος την έκτασή της.

Και όχι μόνο για την Αγγλιά, αλλά παλιές αποικίες της όπως Ινδία και Αφρική, που ακολούθησαν τον Βρετανικό σινιάλο έχουν ίσως πολλαπλάσιους θανάτους να αντιμετωπίσουν τώρα, απ' ο,τι θα είχαν απο έναν ιό, ναι μεν λίγο πιο σόβαρο από την κοινή γρίππη (maybe), αλλά ουτέ καν όσο βαρβάτο όσο, ξερωγώ, μια Ισπανική γρίππη του 1918, που πάλι δεν θα δικαιολογούσε το παγκόσμιο αίσχος της @καραντίνας@ που είδαμε.

Το κάθε κράτος τι θα κάνει δεν έχει και μεγάλη σημασία.
Καραντίνα ή χωρίς οι οικονομίες θα φάνε ξύλο γιατί ξαφνικά ο κόσμος βρέθηκε να αντιμετωπίζει
βασικά προβλήματα που αξιωματικά θεωρούσαμε λυμένα.
Ξαφνικά πεθαίνεις από απλή γρίπη γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι
ξαφνικά στην Αμερική ομαδικοί τάφοι για τα αζήτητα για 15 μέρες πτώματα...
Και όλα αυτά θα συνεχίσουν να απασχολούν αρκετό καιρό.

viper1
26/04/2020, 20:52
η χορωδια του κοκκινου στρατου τραγουδαει ιταλικες οπερες.

https://www.youtube.com/watch?
v=lGedRnJoMVI&fbclid=IwAR1lb2CJ4dEcAXfjsOvx_7XzTfjYGrWYDpOUXXXOrLmr23TSNhTtYRx8AKg

Έτσι όπως πάμε οι εβραίοι θα τραγουδούν γερμανικά τραγούδια :bawl:

Δεινόσαυρος
26/04/2020, 22:45
ξαφνικά ο κόσμος βρέθηκε να αντιμετωπίζει
βασικά προβλήματα που αξιωματικά θεωρούσαμε λυμένα.

Πράγματι αυτό που λες είναι μεγάλη αλήθεια.
Δεν θέλω να υποτιμίσω τον ιό. Εξ άλλου, έχοντας κάποια χρονάκια και κάποιες πνευμονιούλες στο παθητικό μου, φαντάζομαι πως θα με μετράνε στις ευάλωτες ομάδες... μπορεί αυτό να μου ακούγεται αστείο, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιός φεύγει αύριο.

Παρ' όλα αυτά, μένω με μια έντονη αίσθηση οτι ο κακός διαχειρισμός της κατάστασης έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον ιό. Μπροστά στο αναπάντεχο και το άγνωστο, πολλοί θα προτιμήσουν την αντίδραση που προτάσει γνώση και δύναμη, παρά την παραδοχή της άγνοιας και την ταπεινότητα που θα την συνόδευε.

Ίσως ξεσυνηθήσαμε τον θάνατο σαν μέρος της καθημερινότητάς μας, και την θέση του σαν "πνευματικό οδήγο" (ας το πούμε έτσι) και ξαφνικά δεχόμαστε ακόμα και τα πιο άρρωστα και παράλογα σενάρια, αρκεί να υπόσχονται κάποια - όποια - "προστασία".
Μιλάω για την κοινωνία γενικά. Ίσως σαν μοτοσικλετιστές να έχουμε μια έστω λίγο πιο οξεία συνείδηση των θυγατέρων της Ανάγκης, και ένα πνεύμα που να μην θεωρεί οτι "ζωη πάση θύσια" είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο.

Ίσως τελικά η μεγάλη κληρονομιά απο τον ιό (και όσους άλλους ιούς ακολουθήσουν) να είναι ο διχασμός των ανθρώπων σε δύο νέα στρατόπεδα, εντελώς διαφορετικά από τις μεχρί τώρα κοινωνικές και πολιτικές δομές.

KotsosDR
27/04/2020, 10:46
Ίσως σαν μοτοσικλετιστές να έχουμε μια έστω λίγο πιο οξεία συνείδηση των θυγατέρων της Ανάγκης, και ένα πνεύμα που να μην θεωρεί οτι "ζωη πάση θύσια" είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο.

Όταν μιλάμε για τον εαυτό μας , εύκολα υιοθετούμε την παραπάνω έκφραση και προσωπικά έχω θέσει τον εαυτό μου στο παρελθόν σε απίστευτους κινδύνους, όταν όμως μιλάμε για αγαπημένα μας πρόσωπα ;
Παιδιά μας , γυναίκες μας ;

Παράδειγμα : Το ίδιο είναι να τρέχεις με 250 μόνος , το ίδιο με ένα 4χρονο παιδί; Το πρώτο όλοι το κάναμε, το δεύτερο κανένας (ελπίζω).

Δεινόσαυρος
27/04/2020, 12:01
όταν όμως μιλάμε για αγαπημένα μας πρόσωπα ;
Παιδιά μας , γυναίκες μας ;

https://www.youtube.com/watch?v=3jFqhjaGh30

Φίλε νομίζω οτι αυτό που αναφέρεις είναι λογική πλάνη, συγκεκριμένα "επίκληση στο συναίσθημα".
Κανένας άνθρωπος πλην ψυχοπαθών δεν εκθέτει εσκεμένα τα αγαπημένα του πρόσωπα σε κίνδυνο. Το ένστινκτο είναι πάντα η προστασία.

Το να υπονοήσει κανείς κάτι τέτοιο για περάσει "το δικό του" είναι βδελυρό πολιτικό τέχνασμα και χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Δεν απέχει πολύ από τον ληστή που λέει "ξέρω οτι εσύ δεν φοβάσαι, αλλά αν δεν κάνεις ο,τι σου πω θα σκοτόσω τα παιδιά σου". (Ή, στην περίπτωση του πολιτικου - "θα πω οτι τα σκότωσες εσύ"). Όσοι χειρίζονται αυτό το κόλπο για να χειραγωγήσουν κόσμο ξέρουν καλά την αποτελεσματικότητά του.

Οι ηθικές αρχές που ισχύουν για το άτομο, πώς μπορεί να μην ισχύουν για το άμεσο περιβάλλον του;
Αν π.χ. πιστεύεις αληθινά οτι πρέπει να πάρεις την οικογένειά σου και να την πας κάπου αλλού, για το καλό όλων, ακόμα και αν υπάρχει ρίσκο, δεν το κάνεις, γιατί κάποιο κακό μπορεί να σε βρεί στο δρόμο; That's life, ρε man.

Αν πραγματικά πιστεύω οτι το όποιο καθεστώς κάνει κάτι κακό δεν πρέπει να αντιδράσω, γιατί θα εκθέσω τους δικούς μου; Πού λες να οδηγήσει αυτός ο δρόμος;

Τεσπα, συγνώμη κιόλας αν το χόντρυνα λιγάκι, αλλά τελευταία τάχω πάρει λίγο κατακούτελα, με τους εκ του ασφαλούς σωτήρες, και τις θείτσες που 'σκέφτονται τα παιδιά'.

Ο καθένας θα πράξει όπως καταλαβαίνει.
Αυτό ήθελα να πώ λέγοντας οτι βλέπω να επέρχεται κάποιος νέος κοινωνικός διχασμός (το σενάριο αργοεξελίσσεται εξάλλου εδώ και αρκετά χρόνια), δεν σκοπεύω να επεκτείνω το θέμα εδώ.

Επιστροφή στο θέμα μας... πού θα είναι η πρώτη βόλτα άμα λήξει η καραντίνα. :)

katsar
27/04/2020, 12:14
Κάπου σε μεγάλο υψόμετρο,με κακούς στενούς δρόμους,δέντρα ,ποτάμια :]
Αν και διαβάζω πως από 4 του μήνα ΔΕΝ θα επιτρέπεται να βγαίνουμε εκτός νομού :(

KotsosDR
27/04/2020, 12:32
https://www.youtube.com/watch?v=3jFqhjaGh30

Φίλε νομίζω οτι αυτό που αναφέρεις είναι λογική πλάνη, συγκεκριμένα "επίκληση στο συναίσθημα".
Κανένας άνθρωπος πλην ψυχοπαθών δεν εκθέτει εσκεμένα τα αγαπημένα του πρόσωπα σε κίνδυνο. Το ένστινκτο είναι πάντα η προστασία.

Το να υπονοήσει κανείς κάτι τέτοιο για περάσει "το δικό του" είναι βδελυρό πολιτικό τέχνασμα και χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Δεν απέχει πολύ από τον ληστή που λέει "ξέρω οτι εσύ δεν φοβάσαι, αλλά αν δεν κάνεις ο,τι σου πω θα σκοτόσω τα παιδιά σου". (Ή, στην περίπτωση του πολιτικου - "θα πω οτι τα σκότωσες εσύ"). Όσοι χειρίζονται αυτό το κόλπο για να χειραγωγήσουν κόσμο ξέρουν καλά την αποτελεσματικότητά του.

Οι ηθικές αρχές που ισχύουν για το άτομο, πώς μπορεί να μην ισχύουν για το άμεσο περιβάλλον του;
Αν π.χ. πιστεύεις αληθινά οτι πρέπει να πάρεις την οικογένειά σου και να την πας κάπου αλλού, για το καλό όλων, ακόμα και αν υπάρχει ρίσκο, δεν το κάνεις, γιατί κάποιο κακό μπορεί να σε βρεί στο δρόμο; That's life, ρε man.

Αν πραγματικά πιστεύω οτι το όποιο καθεστώς κάνει κάτι κακό δεν πρέπει να αντιδράσω, γιατί θα εκθέσω τους δικούς μου; Πού λες να οδηγήσει αυτός ο δρόμος;

Τεσπα, συγνώμη κιόλας αν το χόντρυνα λιγάκι, αλλά τελευταία τάχω πάρει λίγο κατακούτελα, με τους εκ του ασφαλούς σωτήρες, και τις θείτσες που 'σκέφτονται τα παιδιά'.

Ο καθένας θα πράξει όπως καταλαβαίνει.
Αυτό ήθελα να πώ λέγοντας οτι βλέπω να επέρχεται κάποιος νέος κοινωνικός διχασμός (το σενάριο αργοεξελίσσεται εξάλλου εδώ και αρκετά χρόνια), δεν σκοπεύω να επεκτείνω το θέμα εδώ.

Επιστροφή στο θέμα μας... πού θα είναι η πρώτη βόλτα άμα λήξει η καραντίνα. :)

Μη συγκρίνουμε ανθρώπους - πολιτικές - τακτικές με έναν ιό ... ο ιός δεν έχει ηθική , ούτε πολιτικά χρώματα

Όσο για το αν κάποιος εκθέτει τα παιδιά κτλ σε κίνδυνο λόγω μή σωστής πληροφόρησης ή ότι άλλο υπάρχουν τα καθημερινά παραδείγματα με τα παιδιά σε ρόλο αερόσακου σε παπιά και scooter , με τρικάβαλα σε λεωφόρους κτλ ....

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει οτι υπάρχει πανδημία , ακόμα και οτι δεν υπάρχει ιός ή οτι έχουμε να κάνουμε μια απλή γρίπη , δικαίωμα τους ... Για εμάς τους υπολοίπους που πιστεύουμε οτι υπάρχει πανδημία, η καραντίνα και η απομόνωση είναι πρακτικές αποδεκτές που έχουν έρθει με την πείρα των ειδικών ανά τους αιώνες.
Το αν θα χρησιμοποιηθεί μετέπειτα απο κακόβουλες κυβερνήσεις ή καθεστώτα είναι ένα άλλο κομμάτι και μία άλλη συζήτηση .
Για εμένα η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η υπέρτατη πράξη η αυτοθυσία .

lleonidas
27/04/2020, 19:45
Πώς θα γίνονται μαθήματα και εξετάσεις οδήγησης (https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1076450/koronoios-pos-tha-ginontai-ta-mathimata-kai-oi-exetaseis-odigisis) σε 4τροχα και 2τροχα εν μέσω covid...
Πιο συγκεκριμένα για τα 2τροχα: Όσον αφορά στις πρακτικές εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης δικύκλου, δεδομένου ότι αυτές γίνονται σε εξωτερικό χώρο, δεν τίθεται ζήτημα υγειονομικής προστασίας, ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη φάση κατά την οποία ο υποψήφιος ακολουθείται από τον εκπαιδευτή με άλλο όχημα. Ειδικά για τη θεωρητική εκπαίδευση, επί του παρόντος δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται εξ αποστάσεως. Ωστόσο εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

katsar
29/04/2020, 10:27
Η μάσκα δεν βοηθούσε πριν τις 4 μετά είναι υποχρεωτική και πρόστιμο. :lol:
Τελικά τι ισχύει από τις 4 του μήνα;Μετακίνηση μόνο εντός του νομού κατοικίας;Πότε σκέφτονται να γίνει ελεύθερη;
εντιτ το βρήκα οκ, από τις 18 κ βλέπουμε .

νεοσσός
29/04/2020, 10:51
Οι αντικρουόμενες απόψεις και επίσημες οδηγίες για τη χρήση μάσκας, πραγματικά με παραξενεύουν και κλονίζουν κάπως την εμπιστοσύνη μου σε εκείνους που φάσκουν και αντιφάσκουν μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Τι άλλαξε στα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα, ώστε να δοθεί αντίθετη οδηγία;

KotsosDR
29/04/2020, 11:00
Οι αντικρουόμενες απόψεις και επίσημες οδηγίες για τη χρήση μάσκας, πραγματικά με παραξενεύουν και κλονίζουν κάπως την εμπιστοσύνη μου σε εκείνους που φάσκουν και αντιφάσκουν μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Τι άλλαξε στα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα, ώστε να δοθεί αντίθετη οδηγία;

Μάλλον το ότι πλέον υπάρχουν σχετικά αποθέματα καθώς και εγχώρια παραγωγή.

Και εγώ θεωρούσα απαραίτητη τη μάσκα για κυκλοφορία , οχι μόνο για ατομική προστασία αλλά και (γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασυμπτωματικών) για προστασία των απέναντί μου , το θέμα ήταν οτι δεν υπήρχαν ... ούτε για ιατρικό προσωπικό

νεοσσός
29/04/2020, 11:07
Μάλλον το ότι πλέον υπάρχουν σχετικά αποθέματα καθώς και εγχώρια παραγωγή.

Και εγώ θεωρούσα απαραίτητη τη μάσκα για κυκλοφορία , οχι μόνο για ατομική προστασία αλλά και (γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασυμπτωματικών) για προστασία των απέναντί μου , το θέμα ήταν οτι δεν υπήρχαν ... ούτε για ιατρικό προσωπικό
Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ανέφεραν απλά να μην τις χρησιμοποιούμε, επειδή δεν υπάρχουν αποθέματα, αν και είχε ειπωθεί κι αυτό. Έλεγαν ότι κάνουν περισσότερο κακό, παρά ωφελούν τους απλούς πολίτες.

Προσωπικά αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ενδεχόμενη προσπάθεια χειραγώγησης της μάζας. Αν θέλουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, πρέπει να υπάρχει συνέπεια στις οδηγίες ή έστω επαρκής τεκμηρίωση των φαινομενικών αντιφάσεων.

KotsosDR
29/04/2020, 11:18
Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ανέφεραν απλά να μην τις χρησιμοποιούμε, επειδή δεν υπάρχουν αποθέματα, αν και είχε ειπωθεί κι αυτό. Έλεγαν ότι κάνουν περισσότερο κακό, παρά ωφελούν τους απλούς πολίτες.

Προσωπικά αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ενδεχόμενη προσπάθεια χειραγώγησης της μάζας. Αν θέλουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, πρέπει να υπάρχει συνέπεια στις οδηγίες ή έστω επαρκής τεκμηρίωση των φαινομενικών αντιφάσεων.

Χειραγώγηση μάζας πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει , είναι τεράστιο θέμα αυτό .

OldMan
29/04/2020, 11:21

Ανάμεσα το "επιστημονικα" και στο "κοινωνικά" περεμβληθη το "οικονομικά"..;)

Υ.Γ.
Αν μου επιτρέπεται (λογω επαγγελματικης ενασχολησης με το αντικείμενο):

Οι προσωπίδες (μασκες) χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες..
1. Του Ζορρό/Γκαϋ Φώκς/ κ.λ.π. που ειναι εγκεκριμένες μονο για καρναβαλια και ληστείες τραπεζων..
2. Της προστασίας προσωπικου (2016/425/EC - παλιοτερη 89/686/EEC) που αφορούν στην προστασία εισπνοής και μόνο..
(μπογιατζηδες, λαμαρινάδες, λουστραδόροι, εργαζομενοι σε χημικες βιομηχανίες, προσωπικο εργαστηρίων πτητικών υλικων κ.λ.π.)
3. Της υγειονομικού υλικου τοιαύτης (2017/746/EE - παλιοτερη αλλα ισχύουσα ετι 93/42/EEC, Class I, non-sterile & Class IIa..) που αφορούν στην προστασία εισπνοής ΚΑΙ εκπνοής (τρίτων απο εμάς)..

Άπασες οι ανωτέρω κατηγορίες οφείλουν να φερουν επίθεση σήματος καταλληλοτητας (CE), οι 2 μεν πρώτες χωρίς απαίτηση περαιτέρω δικαιολογητικών (με απλή σύνταξη Δήλωσης Συμμόρφωσης του κατασκευαστή) ή δε 3η με την συνοδεία 4ψηφιου αριθμού ακριβως διπλα και δεξιά της σήμανσης CE (είναι ο αριθμός του κοινοποιημένου φορέα πιστοποίησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων)

Ηλίου φαεινοτερον οτι οι μάσκες που ραβουν οι μαναδες μας απο παλιες μαξιλαροθήκες και κομματια βρακολαστιχου δεν εμπίπτουν σε καμια απο τις ανωτερω κατηγορίες..
(εν μερει και γιατί οι μαναδες μας δεν εχουν την δυνατότητα να εγγραφουν στα Μητρωα Κατασκευαστών ουτε του Υπουργείου Εμπορίου αλλα ουτε και του ΕΟΦ..)

g_m900
29/04/2020, 11:24
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι απο την στιγμη που ΔΕΝ τις διαθετεις δωρεαν τις μασκες...πως φτανεις να λες... Προστιμο σε οποιον δεν την φοραει σε κλειστο χωρο. Εγω δηλαδη αν δεν εχω τα γκαφρα να παρω μασκες...τι θα κανω? Μενω μονιμα Σπιτι?
Μιλαμε για φωστηρες

OldMan
29/04/2020, 11:26
Γιατι, διατίθενται δωρεαν τα κρανη μοτοσυκλετιστών..??

g_m900
29/04/2020, 11:28
Γιατι, διατίθενται δωρεαν τα κρανη μοτοσυκλετιστών..??
Νομιζω ειναι εντελως διαφορετικο στο μεγεθος. Μιλαμε για το συνολο του πληθυσμου.

OldMan
29/04/2020, 11:31
Αχααα... Αρα,, size DOES matter...!!

KotsosDR
29/04/2020, 11:31
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι απο την στιγμη που ΔΕΝ τις διαθετεις δωρεαν τις μασκες...πως φτανεις να λες... Προστιμο σε οποιον δεν την φοραει σε κλειστο χωρο. Εγω δηλαδη αν δεν εχω τα γκαφρα να παρω μασκες...τι θα κανω? Μενω μονιμα Σπιτι?
Μιλαμε για φωστηρες

Ξέρω , γελοία απάντηση αλλά ας κάνουμε και λίγο χιούμορ να σπάσει η γκρίνια ,

Αν με δεις στο δρόμο γυμνό και σου πώ δεν έχω γκαφρά να πάρω ρούχα , θα πάω για προσβολή δημοσίας αιδούς ; :look:

νεοσσός
29/04/2020, 11:36
...
Αν μου επιτρέπεται (λογω επαγγελματικης ενασχολησης με το αντικείμενο):

1. Του Ζορρό/Γκαϋ Φώκς/ κ.λ.π. που ειναι εγκεκριμένες μονο για καρναβαλια και ληστείες τραπεζων..
...
Άπασες οι ανωτέρω κατηγορίες οφείλουν να φερουν επίθεση σήματος καταλληλοτητας (CE), οι 2 μεν πρώτες χωρίς απαίτηση περαιτέρω δικαιολογητικών (με απλή σύνταξη Δήλωσης...
Δηλαδή, αν κάνεις ληστεία με μη εγκεκριμένη μάσκα, βεβαιώνεται πρόστιμο; :p

Όταν λες ότι είσαι του χώρου, εννοείς από την πλευρά του κατασκευαστή ή του ληστή; :p

katsar
29/04/2020, 11:45
Ξέχασες τις βυνιλ μάσκες φουλφεις :,-)

lleonidas
29/04/2020, 11:47
Μας καις

OldMan
29/04/2020, 12:25
Λαλακες, εγω σας τα λεω για να μη φορατε οτι νουμόπανο σας ερθει στη μουρη, φάτε πρόστιμο και μετα φωνάζετε..
(όπως γινοταν παλιότερα με τις νεροκολοκύθες αντι κρανους..)

νεοσσός
29/04/2020, 12:47
Λαλακες, εγω σας τα λεω για να μη φορατε οτι νουμόπανο σας ερθει στη μουρη, φάτε πρόστιμο και μετα φωνάζετε..
(όπως γινοταν παλιότερα με τις νεροκολοκύθες αντι κρανους..)
https://youtu.be/T9YbIQe7EyY

tzimidis
29/04/2020, 16:52
Ξέχασες τις βυνιλ μάσκες φουλφεις :,-)

Εσύ βγάζεις ωραία γούστα τελευταίως....

Με φερμουάρ η με απλό άνοιγμα σε μύτη στόμα αυτιά?

MikeG
29/04/2020, 16:56
Θα κυκλοφορώ με τη μάσκα που βάζω στο ράντισμα FFP3 να πέσει γέλιο.

417854

KotsosDR
29/04/2020, 17:18
Θα κυκλοφορώ με τη μάσκα που βάζω στο ράντισμα FFP3 να πέσει γέλιο.

417854

Και όμως , με συγκεκριμένα φίλτρα προτείνεται η χρήση τους αλλά είναι άβολες και θέλει προσοχή η αποστείρωση τους.
πχ:

"Ι'm from Hong Kong and there is a very distinct reason why we're not using the 3M 6000 series or any type of reusable-respirators for preventing viral infections.

Despite the surge in the usage of reusable-respirators during our social protest since June 2019, it has been advised numerously that citizens should continue with the use of single use-surgical face masks and N95 series respirators as preventative measures. The main reason being that reusable respirators, as seen in this video, requires frequent physical de-contamination if used daily. The Novel Corona-virus, as this video aims to address, is a virus that spreads-based on ex-cellular secretion and the recently discovered, human faeces. Our harsh lesson with the SARS pandemic has also taught us that droplets resulted from coughs and sneezing could be projected 6-8 meters from the individual and remain suspended in air for more than 10 minutes. Therefore, it is expected that these droplets will eventually land on any form of respirators through breathing. If the de-contamination process occurs at home, the user will actively bring contaminants back into the household.

The 3M 6000 series is also comprised of many other inner components which makes the sterilizing process much more difficult and inefficient. These factors contrast deeply with single-use mask and suggests a much better solution to separating contaminants from the household, as people just simply discard them publicly before entering back home.

There is a reason why Hong Kong and perhaps, the rest of Asia is running out of single-use surgical mask, N95 series 1860s, 9010s and 1870s, whereas the 6000 Series respirators are still very much in stock everywhere. I'm not trying to refute what you're trying to say in this video, the 6000 Series respirators are definitely an effective solution to preventing viral infections, but it is however, not the most efficient and logistically sustainable solution in the long run."

karateo
29/04/2020, 17:42
Τα μάτια ξεχάσατε.

Και ένα πρωτόκολλο όταν τα βάζετε/βγάζετε για να μήν τα κάνετε κ0λ0ς.

MikeG
29/04/2020, 17:47
Τα μάτια ξεχάσατε.

Και ένα πρωτόκολλο όταν τα βάζετε/βγάζετε για να μήν τα κάνετε κ0λ0ς.

Τα μάτια όταν βγάζουμε;

karateo
29/04/2020, 18:40
Ναί

o_gavros
29/04/2020, 20:16

να προσεχεις πως μιλας για το νομάρχη

νεοσσός
29/04/2020, 20:21
Νόσος Kawasaki; (https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/symptomata-spanias-flegmonodoys-nosoy-se-paidia-kai-stis-ipa/)

o_gavros
29/04/2020, 20:26
δεν αισθάνομαι καλά :D

Δε μου λετε,επειδή λόγω φόρτου δεν πολυενημερώνομαι επαρκώς, απο βδομάδα λέει παύουν οι περιορισμοί που απαιτούν χαρτι/sms; Επίσης, ανοίγουν ποιες επιχειρήσεις;

Kickstart
29/04/2020, 20:28
Νόσος Kawasaki; (https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/symptomata-spanias-flegmonodoys-nosoy-se-paidia-kai-stis-ipa/)

Εγώ από καβασακι είμαι τίγκα.

νεοσσός
29/04/2020, 20:44
Δε μου λετε,επειδή λόγω φόρτου δεν πολυενημερώνομαι επαρκώς, απο βδομάδα λέει παύουν οι περιορισμοί που απαιτούν χαρτι/sms; Επίσης, ανοίγουν ποιες επιχειρήσεις;
Από τη Δευτέρα θα μπορείς να κινείσαι χωρίς βεβαιώσεις, αλλά μόνο εντός νομού. Εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ατόμων.

Ανοίγουν πολλά καταστήματα λιανεμπορίου, αλλά οφείλουν να εφαρμόσουν ειδικούς περιορισμούς στο πλήθος των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα σε αυτά. Π.χ. ΚΤΕΟ και κομμωτήρια μόνο κατόπιν ραντεβού. Δεν ανοίγουν όμως ακόμα τα εμπορικά κέντρα, ούτε οι καφετέριες και τα πάρκα. Στα ΜΜΜ και σε κάποιους χώρους ακόμα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους.

panavour
29/04/2020, 20:58
μπανιο στην θαλασσα μπορεις να κανεις?

νεοσσός
29/04/2020, 21:09
μπανιο στην θαλασσα μπορεις να κανεις?
Ναι, από τη Δευτέρα και μετά. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστές.

Ο επόμενος παρακαλώ.

Για τα οχήματα ισχύει αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=90948&p=3045999&viewfull=1#post3045999). :p

Shinigami Ryuk
01/05/2020, 14:31

Ή και τακαμουρι,μπορει και οχι,προχωραμε

https://www.youtube.com/watch?v=cJioFS3qDU4

panavour
02/05/2020, 14:32
417930

νεοσσός
02/05/2020, 19:10

Πρακτικά, δεν είδα κάποια τεκμηρίωση στο συγκεκριμένο video.

"Οι τελικές αποφάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει."
"Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά."
"Δεν μπορούν να υπάρχουν καθολικές απαντήσεις..."

Νίκος Χαρδαλιάς: Πού πρέπει να φοράμε μάσκα (https://youtu.be/6cCyiZDuCN0?t=75)

Η δήλωση μερικής άγνοιας είναι ανωτερότητα και είναι βασικό στοιχείο της στάσης ενός επιστήμονα. Τώρα όμως που οι εκπρόσωποι είδαν την αβεβαιότητα και τις αντιφάσεις, θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι πιο μετριοπαθείς στις δηλώσεις τους και κυρίως στις οδηγίες. Εννοείται ότι αν βεβαιώσει πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και μετά από καιρό αποφασίσουν ότι τελικά δεν βοηθούσε η μάσκα, ας είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά και ηθικά τους "παραβάτες".

stefanos
02/05/2020, 20:27
Πρακτικά, δεν είδα κάποια τεκμηρίωση στο συγκεκριμένο video.

"Οι τελικές αποφάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει."
"Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά."
"Δεν μπορούν να υπάρχουν καθολικές απαντήσεις..."

Νίκος Χαρδαλιάς: Πού πρέπει να φοράμε μάσκα (https://youtu.be/6cCyiZDuCN0?t=75)

Η δήλωση μερικής άγνοιας είναι ανωτερότητα και είναι βασικό στοιχείο της στάσης ενός επιστήμονα. Τώρα όμως που οι εκπρόσωποι είδαν την αβεβαιότητα και τις αντιφάσεις, θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι πιο μετριοπαθείς στις δηλώσεις τους και κυρίως στις οδηγίες. Εννοείται ότι αν βεβαιώσει πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και μετά από καιρό αποφασίσουν ότι τελικά δεν βοηθούσε η μάσκα, ας είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά και ηθικά τους "παραβάτες".

Δεν υπάρχει καμιά άγνοια σχετικά με τη μάσκα στους επιστήμονες.
Η σωστή μάσκα είναι εγγύηση δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.
Το πρόβλημα είναι ότι η χρήση μαπ απαιτεί γνώση και απόλυτη προσήλωση στις διαδικασίες χρήσης.
Τα οποία είναι δύσκολο έως αδύνατο να έχει ο πληθυσμός.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν μαπ.
Επιπλέον κολλήσαμε στη μάσκα αλλά αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα.
Ρούχα ,παπούτσια, επιφάνειες σε δημόσιους χώρους.
Εκτός εάν φοράμε μάσκα 24/7.
Στο μόνο λοιπόν που διαφωνούν οι επιστήμονες είναι εάν τελικά η ΛΑΘΟΣ χρήση της μάσκας οδηγήσει σε περισσότερα ή λιγότερα κρούσματα.
Απλά δεν θέλουν να στο πουν κατάμουτρα.
Το καλύτερο κόλπο είναι η μη έκθεση σε κίνδυνο αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε κάποτε.

νεοσσός
02/05/2020, 20:33
Στο μόνο λοιπόν που διαφωνούν οι επιστήμονες είναι εάν τελικά η ΛΑΘΟΣ χρήση της μάσκας οδηγήσει σε περισσότερα ή λιγότερα κρούσματα.

Γι' αυτό συζητάμε, για τη χρήση τους από μεγάλο πλήθος απλών πολιτών. Πριν από μερικές εβδομάδες εξήγησαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες από τους απλούς πολίτες. Τώρα τις επιβάλλουν σε κάποιες περιπτώσεις, με την απειλή προστίμου όταν ο πολίτης δεν τις χρησιμοποιεί.

Όταν διαπιστώνεις ότι είσαι αβέβαιος για κάτι και πέφτεις σε αντιφάσεις, μέσα σε μερικές εβδομάδες, πώς θα ορίσεις πρόστιμο για τις νέες "αβέβαιες" οδηγίες; Για να το τραβήξω λίγο, φαντάσου το Μάιο να σου βεβαιωθεί πρόστιμο επειδή δε φορούσες μάσκα σε λεωφορείο και τον Ιούνιο να βεβαιωθεί άλλο ένα πρόστιμο επειδή φορούσες, ενώ οι οδηγίες είχαν πάλι αλλάξει.

Είμαι σύμφωνος με τις οδηγίες, κατά τα εκάστοτε συμπεράσματα της επιστημονικής κοινότητας, αλλά όχι στη θέσπιση αντίστοιχων διαταγμάτων και τις συνεπαγόμενες διοικητικές κυρώσεις, διότι η βάση σου δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη, αλλά ευμετάβλητη.

AUFGEBRACHT
02/05/2020, 20:45
Εγώ πάντως κατάφερα κι έκλεισα Τρίτη για κούρεμα, 2 μήνες ακούρευτος είχα αρχίσει να φέρνω στον Jim Morrison σε εξώφυλλο των Doors, όσο κρατήσουν γτ βλέπω να ξαναέχουμε lock down... με αυστηρά μέτρα τα κρούσματα καθημερινά ήταν 10-15 τώρα προς το τέλος, σήμερα νομίζω 8, εεεε η λογική λέει πως με άρση των περιορισμών θα αυξηθούν πάλι... σήμερα ας πούμε άνοιξα μετά από μέρες fb και διαπίστωσα πως άρχισαν τα post και οι φωτό 7-8 άτομα μαζί ο ένας δίπλα στον άλλο, να αγκαλλιάζονται και να πανηγυρίζουν σαν Ανατολικογερμανοί ότι έπεσε το Τείχος...

DriveR
02/05/2020, 20:55
γτ βλέπω να ξαναέχουμε lock down...

πες τα!

panavour
02/05/2020, 20:58
Οπως και να γινει αν δεν κολλησουμε ολοι δεν αποκταμε αντισωματα,σκληρο μεν,αναποφευκτο δε,και οποιος αντεξει,αλλιως καθε λιγο και λιγακι,θα εχουμε καραντινες ,και οτι προκυψει.

AUFGEBRACHT
02/05/2020, 21:09
Οπως και να γινει αν δεν κολλησουμε ολοι δεν αποκταμε αντισωματα,σκληρο μεν,αναποφευκτο δε,και οποιος αντεξει,αλλιως καθε λιγο και λιγακι,θα εχουμε καραντινες ,και οτι προκυψει.

Συζητήσιμο και το θέμα των αντισωμάτων και της θεωρίας της ανοσίας της αγέλης, αυτό που έχω αποκομίσει τόσο καιρό είναι ότι οι ειδήμονες βαδίζουν στα τυφλά και πιθανολογούν... τρανταχτό παράδειγμα ότι τα μικρά παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες, όπως είχαν χαρακτηριστεί, τώρα θεωρούν ότι δεν ισχύει αυτό κι ότι αρρωσταίνουν και μεταδίδουν το ιό δυσκολότερα απ' ότι οι ενήλικες...

νεοσσός
02/05/2020, 21:27
Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων (https://covid19.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/1.-Covid-19-%CE%93%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B7-28.04.20-FINAL-1.pdf)

stefanos
02/05/2020, 22:23
Γι' αυτό συζητάμε, για τη χρήση τους από μεγάλο πλήθος απλών πολιτών. Πριν από μερικές εβδομάδες εξήγησαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες από τους απλούς πολίτες. Τώρα τις επιβάλλουν σε κάποιες περιπτώσεις, με την απειλή προστίμου όταν ο πολίτης δεν τις χρησιμοποιεί.

Όταν διαπιστώνεις ότι είσαι αβέβαιος για κάτι και πέφτεις σε αντιφάσεις, μέσα σε μερικές εβδομάδες, πώς θα ορίσεις πρόστιμο για τις νέες "αβέβαιες" οδηγίες; Για να το τραβήξω λίγο, φαντάσου το Μάιο να σου βεβαιωθεί πρόστιμο επειδή δε φορούσες μάσκα σε λεωφορείο και τον Ιούνιο να βεβαιωθεί άλλο ένα πρόστιμο επειδή φορούσες, ενώ οι οδηγίες είχαν πάλι αλλάξει.

Είμαι σύμφωνος με τις οδηγίες, κατά τα εκάστοτε συμπεράσματα της επιστημονικής κοινότητας, αλλά όχι στη θέσπιση αντίστοιχων διαταγμάτων και τις συνεπαγόμενες διοικητικές κυρώσεις, διότι η βάση σου δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη, αλλά ευμετάβλητη.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Η διαφορά στις συνθήκες το Μάιο με τον Ιουνιο είναι χαοτική.
Τον Μάιο κυκλοφορούσαν λεωφορεία με 1 ή κανένα επιβάτη, και τον Ιούνιο θα είναι πάλι ο ένας αγκαλιά με τον άλλο.
Πώς είναι δυνατόν να ισχύουν τα ίδια μέτρα?
Θα ήταν απο ηλίθιο έως εγκληματικό.
Και δεν βλέπω καμία αλλαγή στις απόψεις μόνο στις προτεραιότητες.
Εφόσον δεν υπάρχει πολυκοσμία προστατεύουμε αυτούς που αναγκαστικά κινούνται από τη λάθος χρήση μάσκας.
Όταν υπάρχει πλέον πολυκοσμία κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και όποιος γλυτώσει, έτσι κι αλλιώς τα κρούσματα πλέον είναι λίγα.

viper1
02/05/2020, 22:36
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Η διαφορά στις συνθήκες το Μάιο με τον Ιουνιο είναι χαοτική.
Τον Μάιο κυκλοφορούσαν λεωφορεία με 1 ή κανένα επιβάτη, και τον Ιούνιο θα είναι πάλι ο ένας αγκαλιά με τον άλλο.
Πώς είναι δυνατόν να ισχύουν τα ίδια μέτρα?
Θα ήταν απο ηλίθιο έως εγκληματικό.
Και δεν βλέπω καμία αλλαγή στις απόψεις μόνο στις προτεραιότητες.
Εφόσον δεν υπάρχει πολυκοσμία προστατεύουμε αυτούς που αναγκαστικά κινούνται από τη λάθος χρήση μάσκας.
Όταν υπάρχει πλέον πολυκοσμία κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και όποιος γλυτώσει, έτσι κι αλλιώς τα κρούσματα πλέον είναι λίγα.

Αν το μόνο που έχει αλλάξει στο μυαλό μας είναι οι ημερομηνίες απαγόρευσης της κυκλοφορίας και η άρση αυτής τότε Ναι θα καταλήξουμε στα ιδια . Θέλω να ελπίζω όπως και αρκετός νοήμων κόσμος ότι από την επόμενη μέρα η διαχείριση της καθημερινότητας δεν θα είναι ποια η ίδια. Οι μάσκες γάντια αλλαγή στην προσωπική υγιεινή είναι το ένα μέρος μείωσης των πιθανοτήτων εξάπλωσης του ιού . Το άλλο μερος ειναι το οικονομικό impact που θα έχει ένα δεύτερο lockdown λόγω της απροσεξιας και της αδιαφορίας ορισμένων.

panavour
02/05/2020, 22:56
δευτερα 4/5/2020

417942

stefanos
02/05/2020, 23:14
Το άλλο μερος ειναι το οικονομικό impact που θα έχει ένα δεύτερο lockdown λόγω της απροσεξιας και της αδιαφορίας ορισμένων.

Οι επιπτώσεις στο οικονομικό έτσι και αλλιώς θα είναι μεγάλες.
Τα ΜΜΜ τα κλαίω από τώρα και πρίν και μετά την καραντίνα.
εστίαση διασκέδαση τουρισμός...
πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας.

g_m900
03/05/2020, 07:13
Το κρατος θα συνεχισει ακομα και με αύξηση των κρουσματων λογω αρσης των μετρων. Οτι ηταν να γινει εγινε ειναι η προσωπικη μου αποψη. Αλλιως κατεβαζουμε στορια σαν χωρα.
Ολο αυτο εγινε μπας και συγκινηθουνε οι απανταχου χαβαλεδες και ωχαδερφιστες.
Περα απο την υπαρξη του ιου πρεπει σιγα σιγα να μπούνε μπροστα επενδυσεις.
Με πρόσχημα βεβαια αυτο...θα παει το Fast track συννεφο

o_gavros
03/05/2020, 10:45
"επενδύσεις" όπως αυτή στις Σκουριές ή μήπως το σαν πνοή ανανέωσης εθνοσωτήριο έργο στο Ελληνικό (https://www.youtube.com/watch?v=7t_-om344OM);
Ας μην πάμε εκεί την κουβέντα παίδες γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί παρά να πάρει πολιτική χροιά η όποια κουβέντα και δεν είμαστε για τέτοια (παραμένοντας πολιτισμένοι ταυτόχρονα).
Σαφώς πρέπει να επανεκκινήσει το πράμα για να μην κλάψουν μανούλες(όπου δεν κλαίνε ήδη). Απλά πλέον δεν είναι η υγεία σε πρώτο κάδρο.
Κορωναβάιρους λοιπόν και βουρ στον πατσά της ανοσίας της αγέλης. Βοήθεια μας.

afric
03/05/2020, 14:29
μηπως επισης πρεπει να σταματησουμε την αποστειρωση? να σταματησουμε να πλενουμε τα χερια μας συνεχως?
ο ιος μενει αποδεδειγμενα (ετσι μας λενε) αρκετο καιρο σε επιφανειες, αλλα η ποσοτητα απο ενα πομολο η το κουμπι του ανσανσερ ειναι ελαχιστη για να σε κανει να νοσησεις(ετσι μας λενε)
Πως θα αποκτησουμε αντισωματα αν μενουμε αποστειρωμενοι? ξερω ατομα που δεν παιρνουν ψωμι απο το φουρνο..μονο τοστ συσκευασμενα.Τα ψωνια της λαικης τα αφηνουν 2 μερες στη βεραντα.Κοψανε κ τα πιτογυρα και τις πιτσες

νομιζω οι περισοτεροι θα κολλησουμε..θεμα χρονου ειναι, η αποστειρωση χειροτερο το κανει..
η υποχρεωτικη χρηση μασκας ειναι επισης παραλογη , γιατι σε σουπερ μαρκετ μπακαλικο- χασαπικο θα μπαινει ακριβως ο ιδιος κοσμος με τωρα..που περιμενουν εξω στην ουρα..παλι δυο δυο θα μπαινουν.

viper1
03/05/2020, 14:39
μηπως επισης πρεπει να σταματησουμε την αποστειρωση? να σταματησουμε να πλενουμε τα χερια μας συνεχως?
ο ιος μενει αποδεδειγμενα (ετσι μας λενε) αρκετο καιρο σε επιφανειες, αλλα η ποσοτητα απο ενα πομολο η το κουμπι του ανσανσερ ειναι ελαχιστη για να σε κανει να νοσησεις(ετσι μας λενε)
Πως θα αποκτησουμε αντισωματα αν μενουμε αποστειρωμενοι? ξερω ατομα που δεν παιρνουν ψωμι απο το φουρνο..μονο τοστ συσκευασμενα.Τα ψωνια της λαικης τα αφηνουν 2 μερες στη βεραντα.Κοψανε κ τα πιτογυρα και τις πιτσες

νομιζω οι περισοτεροι θα κολλησουμε..θεμα χρονου ειναι, η αποστειρωση χειροτερο το κανει..
η υποχρεωτικη χρηση μασκας ειναι επισης παραλογη , γιατι σε σουπερ μαρκετ μπακαλικο- χασαπικο θα μπαινει ακριβως ο ιδιος κοσμος με τωρα..που περιμενουν εξω στην ουρα..παλι δυο δυο θα μπαινουν.

Οι περισσότεροι από εμάς ίσως και να την έχουμε περάσει. Ότι θα την περάσουμε είναι σίγουρο. Τα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής είναι προσωπικό θέμα. Κοινωνικό έγινε με την πανδημία. Τα μέτρα λοιπόν ήρθαν για να μείνουν. Και Καλό είναι γιατί σκέψου πόσες φορές έπιαναν φραντζολες ψωμί με γυμνά χέρια ή τύλιξαν σουβλάκια χωρίς γάντια και προστασία από τρίχες κεφαλής και ιδρώτα προσώπου.....

o_gavros
03/05/2020, 14:49
Ξέρω τουλάχιστον δύο τυλιχτάδες σε δυο διαφορετικά μαγαζά όπου θεωρούσαν χρέος μαζί με το τζατζίκι να τινάξουν με την ίδια κίνηση και τον ιδρώτα του τιμίου μετώπου τους, μέσα στην πίτα...

Σε άλλα νέα, εγω αύριο αν θελήσω να φύγω απο Πειραιά και να φτάσω Σούνιο έχω πρόβλημα; δίπλα στο θρεντ του παναβούρη κάποιος μιλησε για περιφερειακές ενότητες. ρε τι τραβάμε οι άρρωστοι...

viper1
03/05/2020, 14:51
Ξέρω τουλάχιστον δύο τυλιχτάδες σε δυο διαφορετικά μαγαζά όπου θεωρούσαν χρέος μαζί με το τζατζίκι να τινάξουν με την ίδια κίνηση και τον ιδρώτα του τιμίου μετώπου τους, μέσα στην πίτα...

Σε άλλα νέα, εγω αύριο αν θελήσω να φύγω απο Πειραιά και να φτάσω Σούνιο έχω πρόβλημα; δίπλα στο θρεντ του παναβούρη κάποιος μιλησε για περιφερειακές ενότητες. ρε τι τραβάμε οι άρρωστοι...

Ρε το Σούνιο είναι στην Αττική. Αν δεν πας για δουλειά παρε με να κεράσω καφέ

wthanasis
03/05/2020, 14:56
Ξέρω τουλάχιστον δύο τυλιχτάδες σε δυο διαφορετικά μαγαζά όπου θεωρούσαν χρέος μαζί με το τζατζίκι να τινάξουν με την ίδια κίνηση και τον ιδρώτα του τιμίου μετώπου τους, μέσα στην πίτα......

Εκεί είναι όλη η γεύση ρε φίλε..... :lol:

o_gavros
03/05/2020, 14:57
καλά, προφανώς :D

BLiTzER
03/05/2020, 16:10
Και Καλό είναι γιατί σκέψου πόσες φορές έπιαναν φραντζολες ψωμί με γυμνά χέρια ή τύλιξαν σουβλάκια χωρίς γάντια και προστασία από τρίχες κεφαλής και ιδρώτα προσώπου.....

Ναι, παιδιά, αυτά θα αλλάξουν σίγουρα τώρα, ακριβώς αυτό θα συμβεί.

tzimidis
03/05/2020, 16:20
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155664&p=3039847&viewfull=1#post3039847

viper1
03/05/2020, 16:26
Ναι, παιδιά, αυτά θα αλλάξουν σίγουρα τώρα, ακριβώς αυτό θα συμβεί.

Όχι βέβαια. Αλλά θα βάλουν στα. Addon ιδρώτας +0,10

afric
03/05/2020, 20:52
[QUOTE=o_gavros;3047047]Ξέρω τουλάχιστον δύο τυλιχτάδες σε δυο διαφορετικά μαγαζά όπου θεωρούσαν χρέος μαζί με το τζατζίκι να τινάξουν με την ίδια κίνηση και τον ιδρώτα του τιμίου μετώπου τους, μέσα στην πίτα...

Σε άλλα νέα, εγω αύριο αν θελήσω να φύγω απο Πειραιά και να φτάσω Σούνιο έχω πρόβλημα; δίπλα στο θρεντ του παναβούρη κάποιος μιλησε για περιφερειακές ενότητες. ρε τι τραβάμε οι άρρωστοι...[/QUOTE

Αυτο ηταν μεχρι τωρα.Απο δευτερα πας οπου θες εντος αττικης

νεοσσός
03/05/2020, 21:14
Επιτρέψτε μου να θυμίσω το εξής (https://covid19.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/1.-Covid-19-%CE%93%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B7-28.04.20-FINAL-1.pdf):

Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12πμ έως τις 6πμ.

g_m900
03/05/2020, 21:42
Επιτρέψτε μου να θυμίσω το εξής (https://covid19.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/1.-Covid-19-%CE%93%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B7-28.04.20-FINAL-1.pdf):
Ειναι οτι λεει.
Συσταση.
Οχι απαγορευση.

νεοσσός
03/05/2020, 21:46
Ειναι οτι λεει.
Συσταση.
Οχι απαγορευση.
Τι εννοείς; Αδιαφορούμε για τη σύσταση, επειδή δεν συνιστά απαγόρευση με διοικητικές κυρώσεις;

Υπενθυμίζω ότι το Μάρτιο, μερικές μέρες πριν τα μέτρα απαγόρευσης, είχαν δοθεί συστάσεις περιορισμού της κυκλοφορίας. Ο κόσμος τις αγνόησε, γέμισε καφετέριες, παραλίες, παιδότοπους και λοιπούς χώρους. Κατά συνέπεια, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει η ωριμότητα από σημαντική μερίδα του λαού να ακολουθεί συστάσεις και θεσπίστηκαν απαγορεύσεις με πρόστιμα.

g_m900
03/05/2020, 22:19
Εχουν αποσυρθει τα περιοριστικα μετρα. Δεν υπαρχει προστιμο πλεον για ασκοπη μετακινηση εντος νομου. Μονο για εκτος απαγορευεται ακομα

doctoras
03/05/2020, 22:28
Εχουν αποσυρθει τα περιοριστικα μετρα. Δεν υπαρχει προστιμο πλεον για ασκοπη μετακινηση εντος νομου. Μονο για εκτος απαγορευεται ακομα

Καταλαβαίνεις ποσο γκαο ηταν αυτοι που εγραψαν τον παναβουρ σημερα

viper1
03/05/2020, 22:47
Καταλαβαίνεις ποσο γκαο ηταν αυτοι που εγραψαν τον παναβουρ σημερα

Τα μέτρα ήταν μέχρι και σήμερα. πχ. Όταν λήγει ενας λογαριασμός σε συγκεκριμένη ημερομηνία τον πληρώνεις μια μέρα μετά? Μην συνεχίσουμε μια συζήτηση που δεν έχει νόημα. Οι εντολές ήταν μέχρι και σήμερα. Καλώς τον έγραψαν

doctoras
03/05/2020, 23:43
Τα μέτρα ήταν μέχρι και σήμερα. πχ. Όταν λήγει ενας λογαριασμός σε συγκεκριμένη ημερομηνία τον πληρώνεις μια μέρα μετά? Μην συνεχίσουμε μια συζήτηση που δεν έχει νόημα. Οι εντολές ήταν μέχρι και σήμερα. Καλώς τον έγραψαν

Καλα το ειπες πιο πολυ φοροεισπρακτική ηταν η κληση παρα να το συνετισουν απο μια κατασταση που έληξε, καπουτ..
Ενω βεβαια οι κατευθύνσεις της επιστημονικής κοινότητας ειναι ξεκαθαρες, ξερει την τυφλα της, η ενημερωση ειναι η αναγγελία της ημερησιας στατιστικής κρουσματων. Και ενα σκορδαλια φασιστακι που δεν μπορει να συντονίσει επιχειρησιακά δυο ομαδες μεταξυ τους.
Αυτοι του τα πηραν τα 300εουρο

Και ας μη το παρεξηγήσει κανεις, μιλαω για σημερα μονο, οχι για ολη το διαστημα καραμπινας
Αλλα αντι του παναβουρη να ηταν κανας απο "τα παιδια τα δικα μας", θα τον εγραφε....αυτόγραφο

viper1
03/05/2020, 23:54
Καλα το ειπες πιο πολυ φοροεισπρακτική ηταν η κληση παρα να το συνετισουν απο μια κατασταση που έληξε, καπουτ..
Ενω βεβαια οι κατευθύνσεις της επιστημονικής κοινότητας ειναι ξεκαθαρες, ξερει την τυφλα της, η ενημερωση ειναι η αναγγελία της ημερησιας στατιστικής κρουσματων. Και ενα σκορδαλια φασιστακι που δεν μπορει να συντονίσει επιχειρησιακά δυο ομαδες μεταξυ τους.

Και ας μη το παρεξηγήσει κανεις, μιλαω για σημερα μονο, οχι για ολη το διαστημα καραμπινας
Αλλα αντι του παναβουρη να ηταν κανας απο "τα παιδια τα δικα μας", θα τον εγραφε....αυτόγραφο

Ok.

Pew
04/05/2020, 05:59
H κατασταση οταν τον εγραψαν ΔΕΝ ειχε ληξει, αλλα ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ να εληγε.

Εαν εσυ θες να συνετισεις το κράτος, να πληρωσεις τα τελη κυκλοφορίας σου, 00:01 την επομένη ακριβώς της δευτερης παράτασης. Εαν σου ζητησουν τα διπλά χρησιμοποίησε αντίστροφα το επιχειρημα που μας παραθέτεις.
Οτι να, μολις εληξε η προθεσμια, σιγα και τι εγινε?

toyar
04/05/2020, 07:47
τετοιες συζητησεις και διαφωνιες περι ελαστικης εφαρμογης απλων κανονων ταλαιπωρουν το ελληνικο εθνος τα τελευταια 200 χρονια τουλαχιστον

buckley
04/05/2020, 08:14

:facepalm::cry:

DrBig
04/05/2020, 09:00

Δεν εχεις δικιο ρε ντοκτορα. Το μετρο εληγε σημερα στις 6. Ουτε χτες, ουτε σημερα στις 5.30. Δεν εληγε περιπου το σαββατοκυριακο. Αν το παιδι σου δινει πανελλαδικες και θελει x μοναδες να περασει ιατρικη θα το εκανες θεμα επειδη συγκεντρωσε x-1 και δεν περασε? Το καλο με τους αριθμους ειναι πως δεν επιδεχονται υποκειμενικης ερμηνειας, ας μη το σκισουμε κι αυτο, εχουμε σκισει τοσα αλλα σε αυτη τη χωρα. Και μονο που ασχολουμαστε με το θεμα και δε το θεωρουμε ληξαν εν τη γενεσει του, δειχνει ποσο ανετοιμοι ειμαστε να εχουμε κρατος με νομους.

doctoras
04/05/2020, 09:27
τετοιες συζητησεις και διαφωνιες περι ελαστικης εφαρμογης απλων κανονων ταλαιπωρουν το ελληνικο εθνος τα τελευταια 200 χρονια τουλαχιστον

εγώ αυτό που θεωρώ είναι συγκεκριμένο, όχι αόριστο ούτε γενικό
δεν ζητώ καμία ελαστικότητα και μάλιστα είμαι αντίθετης αυτής της ιδεολογικής άποψης πάνω σε κάτι τέτοιο

επειδή ήθελα χθες να το κάνω μια βόλτα εντός του νομού με το μηχανάκι μου και είχαμε με την γυναικά διαφωνίες όπως τώρα καλή ώρα οτι παιζει να σε γράψει ο οργανος κλπ. Η διαφωνία μου είναι ακριβώς εκεί, οτι θεωρώ εντελώς γκάο το οργανο που θα εφαρμόσει το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης όταν αυτό καταργείται σε λίγες ώρες. Οταν ενώ είναι κυριακή (που ξέρεις οτι κυριακές λόγω αργίας βγαίνουν δίκυκλα για βόλτα), κάνω μοναχική βόλτα με τον εξοπλισμό χωρίς αποσκευές μου επειδή μπάφιασα, δεν σταματάω πουθενά, κανένα συνωστισμός κλπ κλπ, θα εφαρμόσει το γράμμα του νόμου? Αν το εφαρμόσει γιαυτή την περίπτωση , να το κάνει και σε 1000δες περιπτώσεις που ξετυλίγονται μπροστά του και κάνει την πάπια.

Στο περιστατικό με τον παναβούρη το ίδιο πάθος έδειξε ο μαλέας, τον έγραψε αντι Χαλάνδρι, αντί ψυχικό, το ίδιο συμπέρασμα βγάζω, δεν είναι ελαστικότητα, είναι κοινή λογική

Εδώ στην θεσσαλονίκη έχει μια εβδομάδα που άνοιξε η παραλιακή και έγινε της πουτ@νας (όχι σαν αυτή την παραλία που ζωγραφίζαν ανθρώπους και επαιζαν οι αρδ), αλλα μιλάμε για ασύλληπτα αδιαχώρητο γεμάτη παραλία στο ανατολικό κομμάτι απο άκρη σε άκρη. Ο συνωστισμός απαγορευόταν γιατί δεν πήγαν εκεί 10 κλιμάκια να κόβουν κλήσεις σε όλους αδιακρίτως? Μήπως γιατί φοβόντουσαν μην τους φυσήξουν και πέσουν στην θάλασσα..
Αλλά αν τσιμπήσεις έναν (όπως περιέγραφε στην ταινία ο ηλίας του 16ου "πεινάν και τα παιδακια 'σ είναι κι μανούλα 'σ άρρωστη") τον βγάζεις πιο εύκολα στον τάκο.
Αυτοί είμαστε αυτή την αξιοκρατία θα έχουμε

Μπακλί όχι μονο, και βάλε....
ο "έλεγχος" για την μετακίνηση απο σήμερα μεταλλάσσεται σε "μάσκα" ("αλεπου-αλεπού έλα δω γιατί δε φοράς μάσκα" που έλεγε ενα ανέκδοτο), η μάσκα σήμερα κοστίζει και πολλές οικογένειες δεν έχουν τα προς το ζην, πως οργανώνεις λοιπόν την κοινωνία να προστατευθεί και να προστατέψει..αστο...να στο πω εγώ.. κουτουρού, ας κόψουν τον λαιμό τους οι ανας γιοι να βρουν, ας πρόσεχαν.. και τα τι άυτα

g_m900
04/05/2020, 09:35
Στο... "θεωρω"...σταματησα να διαβαζω.