PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53

Xlitos
21/11/2021, 14:44
https://www.reader.gr/koinonia/393139/koronoios-emboliasmos-o-hartis-ton-anemboliaston-poies-periohes-einai-kato-apo?utm_source=gazzetta&utm_medium=bolm&utm_campaign=best_of_liquidmedia

Εδω στην ουσια λεει οτι οι πλουσιες περιοχες της Ελλαδας(Μυκονος,Σαντορινη,Β.Π Αττικης) κανουν αβερτα εμβολια ενω οι φτωχοτερες αντιδρουν.

stefanos
21/11/2021, 16:17
Εδω στην ουσια λεει οτι οι πλουσιες περιοχες της Ελλαδας(Μυκονος,Σαντορινη,Β.Π Αττικης) κανουν αβερτα εμβολια ενω οι φτωχοτερες αντιδρουν.

Εδώ στην ουσία λέει ότι στη Μήλο εμβολιάστηκε το 109% του πληθυσμού.
Άρα τα στοιχεία δείχνουν που έκανε ο κόσμος εμβόλιο όχι που κατοικεί στην πραγματικότητα.

AristidisZ
21/11/2021, 17:32
Εδώ στην ουσία λέει ότι στη Μήλο εμβολιάστηκε το 109% του πληθυσμού.
Άρα τα στοιχεία δείχνουν που έκανε ο κόσμος εμβόλιο όχι που κατοικεί στην πραγματικότητα.

Ακριβώς
Εμένα η γυναίκα μου, η μάνα μου και αρκετοί γνωστοί μου έκαναν στο ελληνικό, ενώ όλοι μένουν περιφέρεια Πειραιά

Parking
21/11/2021, 18:32
https://www.reader.gr/koinonia/393139/koronoios-emboliasmos-o-hartis-ton-anemboliaston-poies-periohes-einai-kato-apo?utm_source=gazzetta&utm_medium=bolm&utm_campaign=best_of_liquidmedia

:(

Έτσι ήταν πάντα.
Όπως και ο ΜΜ 93
στα βρεμένα βρέχει

PaNick67
21/11/2021, 19:50
μεχρι το 2020 (κάπου εκει άλλξε ο νομος δεν ξερω ακριβως τι έγινε και αν εφαρμοστηκε ποτε) δεν υπηρχε υποχρέωση εμβολιασμου ουτε στα παιδια. πρακτικά δεν μπορούσε να παει σε δημοσιο σχολειο. στα ιδιωτικα νομίζω ηταν λίγο γκριζο τοπιο. Ηταν εμμέσως υποχρεωτικός επειδη ειναι υποχρεωτικη η εκπαίδευση αλλα δεν είχε κυρώσεις. ήταν πταισμα, μετα καταργηθηκε κτλ. Τελος παντων δεν εχει μεγάλη σημασια τι γινεται στα παιδια γιατι ειναι μια ηλικία που δεν εχεις πληρη ελευθερια στη ζωη σου αλλα τελείς υπο κηδεμονια η οποία αν αφαιρεθει απο τους γονεις περναει σε συγγενεις ή στο κρατος/μεριμνα κτλ. Αν δεν κάνω καποιο λάθος, μπορει δηλαδη να μου έχει ξεφυγει κατι, δεν υπαρχει καμια υποχρεωτική ιατρική πραξη σε ενήλικες, εμβόλιο ή οτιδήποτε άλλο. Τεσπα ξεφύγαμε, εγω σχολίασα τον υποχρεωτικό εμβολιασμο τύπου αυστρίας που ακομα δεν ξέρουμε πως θα γίνει νομος. Βέβαια δεν ξερουμε και το συνταγμα της αυστρίας αλλα σαν μέλος της εε σε περιπτωση προσφυγης στο ευρωπαικο δικαστήριο δεν νομιζω οτι μπορει να κάνει πολλα. Γενικα ολοι την ΕΕ περιμένουν στο θεμα αυτο.

Ο νόμος ισχύει τουλάχιστον από το 2008 περί υποχρεωτικου εμβολιασμού. Ο αποκλεισμός ενός παιδιου από την εκπαίδευση δεν είναι ποινη. Η ποινη αφορά τον γονιό που μπορεί να χάσει την κηδεμονία.
Υπάρχουν και άλλες κυρώσεις αρκεί να θέλει να ασχοληθεί κάποιος.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα ζώα βρίσκουν επίορκους γιατρούς που υπογράφουν ψευδείς βεβαιώσεις υγείας, το βιβλιάριο ως προσωπικο δεδομένο δεν προσκομιζεται στο σχολείο.

Ούτε εμένα μου αρέσει η υποχρεωτικοτητα του εμβολίου κατα της covid 19 και θεωρώ επικίνδυνη ατραπο να αποφασίζει άλλος για το τι υποχρεούται να κάνει ελεύθερος πολιτης.
Αυριο μπορεί να βρεθούν χωρίς ασφάλιση οι καπνιστές, οι υπέρβαροι, οι υπερτασικοι, γιατί δεν προσεχουν αρκετά τον εαυτό τους. Ή αυτοί που έχουν υψηλές τιμές σε τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ζάχαρο, κλπ.

Η περιθαλψη είναι δικαίωμα όλων.

tzimidis
21/11/2021, 22:31
Αυριο μπορεί να βρεθούν χωρίς ασφάλιση οι καπνιστές, οι υπέρβαροι, οι υπερτασικοι, γιατί δεν προσεχουν αρκετά τον εαυτό τους. Ή αυτοί που έχουν υψηλές τιμές σε τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ζάχαρο, κλπ.

Με γαμησες τώρα......

basilis_k6
22/11/2021, 19:07
112 νεκροι σήμερα και πάμε προς τα πάνω. ερχονται μέρες πιο κρύες αρα περισσότεροι μέσα σε σπίτια (ειδικά όσοι δεν μπορούνε να πανε εξω λογω εμβολίου), μαζικά ψώνια για τις γιορτες, περισσότερη κινηση στα μμμ και στο βάθος χριστούγεννα. Ετσι οπως παει ο ρανταπλαν θα είμαστε τυχεροι αν δεν πιάσουμε τους 300 νεκρούς ανα ημέρα μεσα στον δεκεμβρη. Φλερτάρουμε με νουμερα που δεν βλέπουν ουτε οι χωρες των 60εκ κατοίκων.

teo_g7
22/11/2021, 20:37
112 νεκροι σήμερα και πάμε προς τα πάνω. ερχονται μέρες πιο κρύες αρα περισσότεροι μέσα σε σπίτια (ειδικά όσοι δεν μπορούνε να πανε εξω λογω εμβολίου), μαζικά ψώνια για τις γιορτες, περισσότερη κινηση στα μμμ και στο βάθος χριστούγεννα. Ετσι οπως παει ο ρανταπλαν θα είμαστε τυχεροι αν δεν πιάσουμε τους 300 νεκρούς ανα ημέρα μεσα στον δεκεμβρη. Φλερτάρουμε με νουμερα που δεν βλέπουν ουτε οι χωρες των 60εκ κατοίκων.

Γι'αυτό φωνάζουμε να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται για να γλιτώσει κάβας άνθρωπος. Οι υπόλοιπες δυτικές χώρες έχουν σύστημα υγείας που ούτε κατά διάνοια μπορεί να συγκριθεί με το μνημονικό ελληνικό.
Και ο υπουργός υγείας της Γερμανίας δήλωσε σήμερα

"Στο τέλος του χειμώνα, σχεδόν ο καθένας από εμάς θα είναι είτε εμβολιασμενος, είτε ιαθείς, είτε νεκρός"

AUFGEBRACHT
22/11/2021, 21:10
Διάβασα χτες ότι από έρευνες που έγιναν στα εμβόλια των Pfizer και Moderna, η τρίτη δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 95%. Η ασήμαντη λεπτομέρεια είναι ότι οι έρευνες έγιναν... από τις ίδιες τις εταιρείες :cry: Σε παράλληλη εξέλιξη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκινά έρευνες για το εάν χρειάζεται δεύτερη δόση στο... μονοδοσικό (πως έλεγε ο Βαμβακούλας μια τριμελή επιτροπή με 4 μέλη) της Janssen, εδώ στο Ελλάντα ήδη έχουν σταλεί τα sms πάνω στο δίμηνο για 2η δόση...

Σήμερα στη δουλειά έσκασε νέο κρούσμα, πλήρως εμβολιασμένος κι αυτός, 38άρης, το περνάει με πυρετό και πόνους στα κόκαλα, το κακό είναι ότι κόλλησε και τους 2 γονείς του, οι οποίοι είναι 82 χρονών...

KotsosDR
23/11/2021, 11:00
Τελικά οι νεκροί πως υπολογίζονται , έχει καταλάβει κανένας ;

THEOD
23/11/2021, 11:05

Μέχρι στιγμής (ακούω ότι αυτό πιθανόν τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει) οποιοσδήποτε πεθαίνει από παθολογικά αίτια αν είναι θετικός στον covid καταγράφεται ως θύμα του κορωνοιού...
Λάθος προσέγγιση (γιαυτό και θα αλλάξει) αλλά στην αρχή της πανδημίας κάτι τέτοιο πρότεινε ο ΠΟΥ και οι περισσότερες δυτικές χώρες το ακολούθησαν...

tzimidis
23/11/2021, 11:25

Ένας νεκρός ανά θάνατο.

Αν και η κυβερνησαρα μας μπορεί να το βλέπει αλλιώς.

karateo
23/11/2021, 11:59
Μέχρι στιγμής (ακούω ότι αυτό πιθανόν τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει) οποιοσδήποτε πεθαίνει από παθολογικά αίτια αν είναι θετικός στον covid καταγράφεται ως θύμα του κορωνοιού...
Λάθος προσέγγιση (γιαυτό και θα αλλάξει) αλλά στην αρχή της πανδημίας κάτι τέτοιο πρότεινε ο ΠΟΥ και οι περισσότερες δυτικές χώρες το ακολούθησαν...

Αν κάποιος πεθάνει απο αλλεργικό σόκ σε τσίμπημα μέλισσας και είναι θετικός, ΟΚ είναι λάθος (πάλι με προϋποθέσεις πχ. τηρήθηκε σωστά το πρωτόκολλο και ένας υγιής 20χρονος έπαθε κοιλιακή μαρμαρυγή /καρδιακή ανακοπή)
Αν κάποιος πεθάνει απο έμφραγμα και είναι θετικός δεν είναι.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι συζήτηση για το Moto.gr/facebook.com κλπ

KotsosDR
23/11/2021, 12:05
Ένας νεκρός ανά θάνατο.

Μέχρι τώρα αν κατάλαβα καλά , αν πέθαινες από παθολογικά αίτια ακόμα και 4 μήνες αφού βγήκες θετικός (ακόμα και άν είσουν ασυμπτωματικός ) σε υπολόγιζαν σαν νεκρό απο covid , άσχετα αν μπορεί να έφυγες απο εγκεφαλική αιμορραγία για παράδειγμα όπως είχε πεί και ο Τσιόδρας (και αυτό γινόταν σύμφωνα με οδηγία του ΠΟΥ) και τώρα η κυβερνησάρα όπως λές πάει να το αλλάξει γιατί με αυτό τον τρόπο οι Θάνατοι φαινόταν παραπάνω από ότι ήταν στην πραγματικότητα , σωστά;

επίσης γράφει ο ΕΟΔΥ:

"Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 608 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (82.73%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (17.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.446 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 391 (ημερήσια μεταβολή +1.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 437 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)"

Ο μερικώς εμβολιασμένος πλέον είναι και αυτός που έκανε κανονικά 2 δόσεις astra ή ένα johnson εώς και πρίν απο 4-6 μήνες ;

sniper
23/11/2021, 12:09
Μέχρι τώρα αν κατάλαβα καλά , αν πέθαινες από παθολογικά αίτια ακόμα και 4 μήνες αφού βγήκες θετικός (ακόμα και άν είσουν ασυμπτωματικός ) σε υπολόγιζαν σαν νεκρό απο covid , άσχετα αν μπορεί να έφυγες απο εγκεφαλική αιμορραγία για παράδειγμα όπως είχε πεί και ο Τσιόδρας (και αυτό γινόταν σύμφωνα με οδηγία του ΠΟΥ) και τώρα η κυβερνησάρα όπως λές πάει να το αλλάξει γιατί με αυτό τον τρόπο οι Θάνατοι φαινόταν παραπάνω από ότι ήταν στην πραγματικότητα , σωστά;

επίσης γράφει ο ΕΟΔΥ:

"Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 608 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (82.73%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (17.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.446 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 391 (ημερήσια μεταβολή +1.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 437 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)"

Ο μερικώς εμβολιασμένος πλέον είναι και αυτός που έκανε κανονικά 2 δόσεις astra ή ένα johnson εώς και πρίν απο 4-6 μήνες ;

Ουδείς γνωρίζει. Εξού και το μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα.

Άμωμοι εν οδώ αλληλούια...

spyrval
23/11/2021, 13:15
Ένας νεκρός ανά θάνατο.

:lol::lol:

Parking
23/11/2021, 14:58
Ο νόμος ισχύει τουλάχιστον από το 2008 περί υποχρεωτικου εμβολιασμού. Ο αποκλεισμός ενός παιδιου από την εκπαίδευση δεν είναι ποινη. Η ποινη αφορά τον γονιό που μπορεί να χάσει την κηδεμονία.
Υπάρχουν και άλλες κυρώσεις αρκεί να θέλει να ασχοληθεί κάποιος.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα ζώα βρίσκουν επίορκους γιατρούς που υπογράφουν ψευδείς βεβαιώσεις υγείας, το βιβλιάριο ως προσωπικο δεδομένο δεν προσκομιζεται στο σχολείο.

Ούτε εμένα μου αρέσει η υποχρεωτικοτητα του εμβολίου κατα της covid 19 και θεωρώ επικίνδυνη ατραπο να αποφασίζει άλλος για το τι υποχρεούται να κάνει ελεύθερος πολιτης.

Η ελευθερία κάποιου σταματάει εκεί που.... κλπκλπ καραμπανάλ φράση

Όλα έχουν ένα όριο κλπ κλπ καραμπανάλ φράση 2

Όπου δεν πίπτει λόγος πέφτει φάπα καραμπανάλ φράση 3

Και τώρα η ορίτζιναλ σκέψη
Το να θεωρείς ότι η χώρα έχει σοσιαλισμό όταν μιλάμε για τα δικαιώματα σου
και καπιταλισμό όταν μιλάμε για τα δικαιώματα των άλλων είναι η κλασσική
π.... του νεοέλληνα ΤΕΡΜΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟΥ (με όλο το σεβασμό στους σκύλους)

Άρα ή έχουμε καπιταλισμό και η ΙΧ ασφάλεια είναι πιο ακριβή αν είσαι χοντρός και γούστο σου καπέλο σου
ή έχουμε σοσιαλισμό ΚΑΙ Γ>>>>>Ε συμμορφώνεσαι
Γιατί κύριε παρτάκια δεν είναι υποχρεωμένη μια κοινωνία να πληρώνει τα κερατιάτικα σου

Χωρίς να υπολογίσουμε φυσικά ότι το κάπνισμα το αλκοόλ κλπ έχουν ειδικούς φόρους και για αυτό κοστίζουν τα κέρατα τους
Το κράτος σε ασφαλίζει αν περάσεις με κόκκινο και σε γ....ουν αλλά αν σε πιάσει σου χώνει 700 και πόιντς στο σίστεμ

Τι άλλαξε τώρα?
Τίποτα
Απλά οι γνωστοί παρτάκιδες που για χρόνια στελεχώνουν το δημόσιο τις δέκο και τα σώματα ασφαλείας
κλάνουν μέντες και φυσικά δεν έχουν διάθεση να χαλάσουν τη ζαχαρένια τους για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ
στο κάτω κάτω ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ?
Μέχρι και κληρονομικό δικαίωμα στο διορισμό έχουν κατοχυρωμένο !! ! !

OldMan
23/11/2021, 15:08
Ένας νεκρός ανά θάνατο.

Κάπως "χαλαρο" κριτηριο δεν ειναι..??

sniper
23/11/2021, 15:41
...
Γιατί κύριε παρτάκια δεν είναι υποχρεωμένη μια κοινωνία να πληρώνει τα κερατιάτικα σου
...

Σιγά, στάξαμε αίμα και δάκρυα.

CorpseAlive
23/11/2021, 15:55

Δεν ξέρω για εσένα , ο κλάδος μου πάντως στα Lockdown είχε σοβαρό πρόβλημα, φίλος με παιδί νεογέννητο , σαν νέος ποινικολόγος , ζούσε με δανεικά . Επομένως τα σιγά στάξαμε αίμα και δάκρυα μην τα λες ελαφρά την καρδία.
Ένα ακόμα και θα έχουμε ανεπανόρθωτη ζημία και όχι μόνο οικονομική.

panavour
23/11/2021, 16:04
Ο καθείς ως συνήθως στο Ελλαντα κοιτάει την πάρτη του.Ολοι πρώτοι στα,
"σοσιαλιστικά" δικαιωματα,αλλά τελευταίοι στις "φασιστικες" υποχρεώσεις.

Parking
23/11/2021, 16:20

κάλα κάτσε να φέρω και τη γκόμενα μου να στάξεις και στα βιολογικά....

rainmike
23/11/2021, 16:35
Απο πότε το αγαθό της δημόσιας υγείας το οποιο το πληρώνουμε ολοι ανεξεραίτως είναι σοσιαλιστικό δικαίωμα?
Τι αλλο θα ακουσω ρε μαλακα
Πληρώνω υποχρεωτικά ασφάλεια ναι η ου?
Πληρώνω,ε ωραια αφού πληρώνω ειτε με χτυπησει κεραυνος ειτε δεχθώ επιθεση απο καρχαρία σε πισινα ξενοδοχειου
ειτε στουκάρω με τη μηχανή ακράνωτος με 200 ,το κράτος οφείλει να μεριμνήσει για μένα.
Δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα περιθαλπτονται μεχρι και οι αυτοχειρες

Parking
23/11/2021, 16:39
Δεν ξέρω για εσένα , ο κλάδος μου πάντως στα Lockdown είχε σοβαρό πρόβλημα, φίλος με παιδί νεογέννητο , σαν νέος ποινικολόγος , ζούσε με δανεικά . Επομένως τα σιγά στάξαμε αίμα και δάκρυα μην τα λες ελαφρά την καρδία.

Στο τουρισμό να δεις πόσος καλός κόσμος τον ήπιε!
Μιλάμε για δουλευταράδες, με προσόντα, γλώσσες κουλτούρα
χαρτιά από σχολές!
Να δεις κάτι ξεναγούς που χάζευες να τους ακούς
ανθρώπους που τα λέγανε σε 3 γλώσσες Αγγλικά Γαλλλικά Γερμανικά

Αστα να πάνε γ... το κέρατο μου μέσα

:evil:

Parking
23/11/2021, 16:57
Απο πότε το αγαθό της δημόσιας υγείας το οποιο το πληρώνουμε ολοι ανεξεραίτως είναι σοσιαλιστικό δικαίωμα?
Τι αλλο θα ακουσω ρε μαλακα
Πληρώνω υποχρεωτικά ασφάλεια ναι η ου?
Πληρώνω,ε ωραια αφού πληρώνω ειτε με χτυπησει κεραυνος ειτε δεχθώ επιθεση απο καρχαρία σε πισινα ξενοδοχειου
ειτε στουκάρω με τη μηχανή ακράνωτος με 200 ,το κράτος οφείλει να μεριμνήσει για μένα.

Η υγεία στα καπιταλιστικά συστήματα ΗΠΑ πχ δεν είναι αγαθό είναι εμπόρευμα.
Πας και κλείνεις μια συμφωνία.

Αυτό το υποχρεωτικό που λες, το δημόσιο δηλαδή, είναι... Σοσιαλιστικό μέτρο.
Τα λεφτά που πληρώνεις φυσικά, δεν αρκούν για αυτό το κράτος συνεισφέρει
πληρώνοντας τις συντάξεις πχ
Αυτά είναι μέτρα κοινωνικής στήριξης λοιπόν

(Δεν θα μιλήσουμε εδώ για το μπ... το κράτος που το καταλήστεψε γιατί θα πάμε μακριά :moutza:)

AUFGEBRACHT
23/11/2021, 18:56
Η υγεία στα καπιταλιστικά συστήματα ΗΠΑ πχ δεν είναι αγαθό είναι εμπόρευμα.

Δηλ η υγεία στο Ιατρικό Κέντρο ή στο Ιασώ δεν είναι εμπόρευμα;

Parking
23/11/2021, 19:28

Από περιέργεια μπορείς να μου εξηγήσεις πως έφτασες σ αυτό το συμπέρασμα????

AUFGEBRACHT
23/11/2021, 20:05
Από περιέργεια μπορείς να μου εξηγήσεις πως έφτασες σ αυτό το συμπέρασμα????

Δεν είναι συμπέρασμα, διευκρίνιση ζητάω για αυτό που έγραψες, επειδή δεν το κατάλαβα... με μπέρδεψε η αναφορά στις ΗΠΑ συγκεκριμένα. Γιατί αναφορά στις ΗΠΑ, κι όχι στην Ελλάδα ας πούμε...

menelaos46
23/11/2021, 21:03

Όλα στη ζωή είναι εμπόριο....

sniper
24/11/2021, 09:10

κάλα κάτσε να φέρω και τη γκόμενα μου να στάξεις και στα βιολογικά....

Eγώ που πληρώνω κάθε μήνα εδώ και 27 χρόνια τις ασφαλιστικές μου εισφορές, έχω πληρώσει και με το παραπάνω την όποια νοσηλεία μου στο ΕΣΥ, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα ποτέ.

Αφήστε λοιπόν τα έξυπνα ότι εσείς πληρώνετε την δική μου και την νοσηλεία του οποιουδήποτε.

Και είμαι και στην ανώτατη κλίμακα και τα 700ρια μου τα παίρνουν κάθε μήνα. Αν το πάμε έτσι, όλα ιδιωτικά, και νοσηλείες και συντάξεις. Και μετά να δούμε ποιος πληρώνει ποιου.

CorpseAlive
24/11/2021, 09:32
Eγώ που πληρώνω κάθε μήνα εδώ και 27 χρόνια τις ασφαλιστικές μου εισφορές, έχω πληρώσει και με το παραπάνω την όποια νοσηλεία μου στο ΕΣΥ, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα ποτέ.

Αφήστε λοιπόν τα έξυπνα ότι εσείς πληρώνετε την δική μου και την νοσηλεία του οποιουδήποτε.

Και είμαι και στην ανώτατη κλίμακα και τα 700ρια μου τα παίρνουν κάθε μήνα. Αν το πάμε έτσι, όλα ιδιωτικά, και νοσηλείες και συντάξεις. Και μετά να δούμε ποιος πληρώνει ποιου.

Άκυρη απάντηση.
Εγώ δεν μίλησα πουθενά για εισφορές κλπ είπα να μην λες έτσι στο χαλαρό και αν κλείσουμε (lockdown) τι θα πάθουμε?

rainmike
24/11/2021, 09:41
Καταρχας το lockdown το ανεφερες εσυ και κανένας αλλος.
Εκτος αυτού μικρή σημασία εχει τι θα πω εγω εσυ η ο καθένας εδώ μέσα.
Δεν παιρνουμε εμεις τις αποφάσεις η μάλλον τις παιρνουμε μια φορά στα 4 χρονια αλλά αυτο ειναι αλλη ιστορία

sniper
24/11/2021, 09:52
Άκυρη απάντηση.
Εγώ δεν μίλησα πουθενά για εισφορές κλπ είπα να μην λες έτσι στο χαλαρό και αν κλείσουμε (lockdown) τι θα πάθουμε?

Εσύ απάντησες σε εμένα που απάντησα σε άλλον.

Τι να γίνει δηλαδή, εφόσον έχουμε σαν υπέρτατο αγαθό την ανθρώπινη ζωή, εκεί πάμε. Είναι πολύ απλό.
Ας παραδεχτούμε τελικά ότι όλα τα κάνουμε για τα φράγκα πλέον να τελειώνουμε.

Παλιότερα, όχι πολύ παλιά, κάποιοι ήταν περήφανοι που τα παιδιά τους πέθαναν για την χώρα, σήμερα κλαίμε με το που θα πάνε φαντάροι.

Lockdown μέχρι να παγώσει η κόλαση, γιατί χρειαζόμαστε ένα reset, ας έρθει έτσι.

THEOD
24/11/2021, 09:54
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω στην σημερινή συγκυρία είναι ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέχρι τελευταίας ρανίδας να μην εφαρμόσει lockdown – όχι γιατί δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητά του, ούτε γιατί πολυπιστεύει σε παπαριές τύπου “δεν είναι δίκαιο να περιορίσουμε τους εμβολιασμένους”... Αυτά είναι δικαιολογίες που απλά εξυπηρετούν το αφήγημα της στιγμής.
Δεν θα το κάνει ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει σκληρά μέχρι τελευταία στιγμή να το αποφύγει γιατί δεν έχει τα χρήματα να το υποστηρίξει. Απλά δεν μπορεί να κλείσει μεγάλο μέρος της οικονομίας χωρίς να αποζημιώσει (ή χωρίς να εισπράξει – το ίδιο είναι) με κάποιον τρόπο.
Οπότε η γραμμή είναι ότι όλο το βάρος πέφτει στην “ατομική ευθύνη”, και βλέπουμε…
Φυσικά αν τα πράγματα πάνε εντελώς κατά διαόλου και δούμε +800 διασωληνωμένους ή/και +150 θανάτους/ημέρα (καθόλου απίθανο…) τότε η πίεση να “κάνει κάτι” θα είναι αφόρητη. Και τότε τα πράγματα και οικονομικά αλλά και πολιτικά θα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα ειδικά μετά τις τόσες διαβεβαιώσεις που με σιγουριά ξεστομίζει το τελευταίο διάστημα. Το μόνο που θα μπορεί να την σώσει τότε είναι να έχουν ήδη προηγηθεί στην κωλοτούμπα αρκετές Ευρωπαικές χώρες οπότε…ΤΙΝΑ…
Πάντως μέχρι τότε και επειδή η ατομική ευθύνη όντως υπάρχει (άσχετα αν την υπερτονίζουν συνεχώς επειδή βολεύει), αφήστε τις παπαριές και κάντε το ταχύτερο δυνατόν 1η, 2η, 3η, ΧΧΧΧΧΧ δόση, φοράτε και καμιά μασκούλα όπου χρειάζεται, γιατί ήδη με το φρακάρισμα των νοσοκομείων ψυχανεμίζομαι ότι η ποιότητα της περίθαλψης έχει πάρει την κατηφόρα. Ίσως και εκεί να οφείλεται - σε έναν βαθμό τουλάχιστον - το τραγικό ποσοστό θνησιμότητας των βαριά νοσούντων την τελευταία περίοδο…

Parking
24/11/2021, 09:58
Δεν είναι συμπέρασμα, διευκρίνιση ζητάω για αυτό που έγραψες, επειδή δεν το κατάλαβα... με μπέρδεψε η αναφορά στις ΗΠΑ συγκεκριμένα. Γιατί αναφορά στις ΗΠΑ, κι όχι στην Ελλάδα ας πούμε...

Η ΗΠΑ είναι το άκρο. Για αυτό το είπα.
Τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα ακολουθούν αυτό το παράδειγμα
και δυστυχώς και η κυβέρνηση κάνει συνεχείς αναφορές σε τέτοια μοντέλα.
Εγώ διαφωνώ κάθετα.
Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους αβοήθητους
Όταν το δεις τον άλλο ας πούμε με τη μηχανή στο δρόμο κομμάτια
ρωτάς αν έχει ασφάλεια????
:cry:

nikos_abel
24/11/2021, 09:59

Οι αυτόχειρες συνήθως έχουν ψυχιατρικά προβλήματα.

KotsosDR
24/11/2021, 10:08
Οι αυτόχειρες συνήθως έχουν ψυχιατρικά προβλήματα.

Όλοι έχουμε... αρρωστημένη κοινωνία είμαστε , άλλο θέμα αυτό όμως :lol:

CorpseAlive
24/11/2021, 10:18
Εσύ απάντησες σε εμένα που απάντησα σε άλλον.

Τι να γίνει δηλαδή, εφόσον έχουμε σαν υπέρτατο αγαθό την ανθρώπινη ζωή, εκεί πάμε. Είναι πολύ απλό.
Ας παραδεχτούμε τελικά ότι όλα τα κάνουμε για τα φράγκα πλέον να τελειώνουμε.

Παλιότερα, όχι πολύ παλιά, κάποιοι ήταν περήφανοι που τα παιδιά τους πέθαναν για την χώρα, σήμερα κλαίμε με το που θα πάνε φαντάροι.

Lockdown μέχρι να παγώσει η κόλαση, γιατί χρειαζόμαστε ένα reset, ας έρθει έτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=58hwWGsNUeM

sniper
24/11/2021, 10:35
https://www.youtube.com/watch?v=58hwWGsNUeM

Αναδουλειές;

CorpseAlive
24/11/2021, 10:36
Αναδουλειές;

Άρρωστος και πικραμένος στο σπίτι.

karateo
24/11/2021, 10:41
Το έχω ξαναγράψει.
Θυμάμαι στο περίπου το slide για το NHS που στο περίπου έγραφε ότι η περίθαλψη είναι συνάρτηση του κόστους.

Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει πουθενά στον πλανήτη ασφάλιση χωρίς όρια να το ψάξει μήν απογοητευθεί άν έρθει η ώρα.

Το "καλό" στη χώρα μας είναι ότι είτε δίνεις €700/μήνα είτε ΜΗΔΕΝ έχεις την ίδια περίθαλψη ;)

sniper
24/11/2021, 10:46
Άρρωστος και πικραμένος στο σπίτι.

Περαστικά.

sniper
24/11/2021, 10:46
Το έχω ξαναγράψει.
Θυμάμαι στο περίπου το slide για το NHS που στο περίπου έγραφε ότι η περίθαλψη είναι συνάρτηση του κόστους.

Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει πουθενά στον πλανήτη ασφάλιση χωρίς όρια να το ψάξει μήν απογοητευθεί άν έρθει η ώρα.

Το "καλό" στη χώρα μας είναι ότι είτε δίνεις €700/μήνα είτε ΜΗΔΕΝ έχεις την ίδια περίθαλψη ;)

Ισχύει. Ελλεϊνή.

Tsber
24/11/2021, 10:49
Και ποιος διάσημος σκηνοθέτης αντέχει χαλαρά και είκοσι καραντίνες;

Ο Τουέντι(ν) Καραντίνο :look:

Είπα να πετάξω ένα κρύο να ελαφρύνει λίγο το κλίμα :tooth:

karellen
24/11/2021, 10:51
Και ποιος διάσημος σκηνοθέτης αντέχει χαλαρά και είκοσι καραντίνες;

Ο Τουέντι(ν) Καραντίνο :look:

Είπα να πετάξω ένα κρύο να ελαφρύνει λίγο το κλίμα :tooth:

:bawl:

panavour
24/11/2021, 10:52
Το έχω ξαναγράψει.

Πραγμα που σημαινει οτι καποιοι πληρωνουν για την περιθαλψη των αλλων.Κλασσικο αναδιανεμητικο συστημα,το ιδιο και με τις συνταξεις.Αν ομως το συστημα ηταν κεφαλαιοποιητικο με αυτα τα 700/μηνα ,η και με πολυ λιγωτερα ακομα ,συμφωνα με τις τιμες στην ελευθερη αγορα ,θα σου ειχαν και 2-3 νοσοκομες να σου κανουν '' θεραπευτικο''μασαζ εκτος απο τα ρομποτικα χειρουργεια,με συστημα ντα βιντσι,αντι για τα ανοιχτα χειρουργεια συστηματος,συνοικιακου χασαπικου ,στην εποχη μας.

PaNick67
24/11/2021, 10:54
Φυσικά αν τα πράγματα πάνε εντελώς κατά διαόλου και δούμε +800 διασωληνωμένους ή/και +150 θανάτους/ημέρα (καθόλου απίθανο…) τότε η πίεση να “κάνει κάτι” θα είναι αφόρητη. Και τότε τα πράγματα και οικονομικά αλλά και πολιτικά θα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα ειδικά μετά τις τόσες διαβεβαιώσεις που με σιγουριά ξεστομίζει το τελευταίο διάστημα.

Πολυ σωστα ολα οσα γραφεις. Θα σταθω μονο στο κοουταρισμενο και θα προσθεσω οτι σε αυτο το σεναριο η καταρρευση του συστηματος υγειας ειναι ορατη και θα πρεπει να αποφευχθει παση θυσια. Γιατι τοτε δεν θα εχουμε θανατους μονο απο covid-19 αλλα και απο ατυχηματα, εγκεφαλικα, καρδιακα, κλπ γιατι δεν θα υπαρχουν γιατροι και μεσα να σωθουν.

rainmike
24/11/2021, 10:59
Πολυ σωστα ολα οσα γραφεις. Θα σταθω μονο στο κοουταρισμενο και θα προσθεσω οτι σε αυτο το σεναριο η καταρρευση του συστηματος υγειας ειναι ορατη και θα πρεπει να αποφευχθει παση θυσια. Γιατι τοτε δεν θα εχουμε θανατους μονο απο covid-19 αλλα και απο ατυχηματα, εγκεφαλικα, καρδιακα, κλπ γιατι δεν θα υπαρχουν γιατροι και μεσα να σωθουν.

Γιατί τώρα έχουμε θανάτους μόνο απο covid?

KotsosDR
24/11/2021, 11:08
Το έχω ξαναγράψει.

Ναι... δίνεις το ίδιο φακελάκι :lol:

karateo
24/11/2021, 15:09
Πραγμα που σημαινει οτι καποιοι πληρωνουν για την περιθαλψη των αλλων.Κλασσικο αναδιανεμητικο συστημα,το ιδιο και με τις συνταξεις.Αν ομως το συστημα ηταν κεφαλαιοποιητικο με αυτα τα 700/μηνα ,η και με πολυ λιγωτερα ακομα ,συμφωνα με τις τιμες στην ελευθερη αγορα ,θα σου ειχαν και 2-3 νοσοκομες να σου κανουν '' θεραπευτικο''μασαζ εκτος απο τα ρομποτικα χειρουργεια,με συστημα ντα βιντσι,αντι για τα ανοιχτα χειρουργεια συστηματος,συνοικιακου χασαπικου ,στην εποχη μας.

Σε ένα ιδανικό πλασμένο πλανήτη.
Γιατί εγώ βλέπω κάτι αποδείξεις $10.000 μόνο για διακομιδή με το "εκαβ" τους.
Είναι κλασσικό θέμα στο reddit να ανεβάζουν οι Αμερικάνοι αποδείξεις απο τα νοσοκομεία τους και να γελάνε οι Ευρωπαίοι ;)

Το κάθε σύστημα έχει τα καλά και τα κακά του. Τα οποία πολλαπλασιάζονται όταν δε δουλεύει σωστά.

karateo
24/11/2021, 15:09
Ναι... δίνεις το ίδιο φακελάκι :lol:

ξέρεις πόσους Άγγλους γνωρίζω που έχουν αγοράσει σπίτια Ελλάδα και προτιμούν το Ελληνικό σύστημα υγείας απο το NHS?
Έχει χίλια στραβά αλλά συγκριτικά με άλλων χωρών είμαστε πολύ καλά.

sniper
24/11/2021, 15:13
ξέρεις πόσους Άγγλους γνωρίζω που έχουν αγοράσει σπίτια Ελλάδα και προτιμούν το Ελληνικό σύστημα υγείας απο το NHS?
Έχει χίλια στραβά αλλά συγκριτικά με άλλων χωρών είμαστε πολύ καλά.

Έχοντας σπουδάσει, δουλέψει στο ΗΒ και νοσηλευτεί στο NHS (το 1991), να σας πληροφορήσω ότι ΗΤΑΝ εξαιρετικό, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν σαν το ΕΣΥ, λόγω οικονομικών λόγων (*).

(*) Όχι, δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, κάποιοι ιδιώτες ήθελαν κομμάτι της πίτας.

basilis_k6
24/11/2021, 15:24
Έχοντας σπουδάσει, δουλέψει στο ΗΒ και νοσηλευτεί στο NHS (το 1991), να σας πληροφορήσω ότι ΗΤΑΝ εξαιρετικό, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν σαν το ΕΣΥ, λόγω οικονομικών λόγων (*).

(*) Όχι, δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, κάποιοι ιδιώτες ήθελαν κομμάτι της πίτας.

το εσυ ειναι επισης εξαιρετικο σε συγκριση με άλλες χωρες. έχουμε πολυ καλο συστημα υγειας αλλα υπαρχει το ιδιο προβλημα. οι ιδιώτες θελουν να τους το χαρισει ο κουλης. θα το κάνει προφανως αλλα τον καθυστερει ο ιος.

DoctoR_k6
24/11/2021, 15:33
Καλα οποιος εχει κανει (δυστυχως) τιποτα καλες βολτες απο δημοσια κ ιδιωτικα νοσοκομεια θα καταλαβει πως το ιδιωτικο μονο ανεσεις προσφερει γιατι στα υπολοιπα κλαμα...
Οταν τα βρουν κ σκουρα σε στελνουν στο δημοσιο.
Μονο να χρεωνουν τις ασφαλιστικες ειναι καλα κ να γραφει ο λογαριασμος του καθενος απο την χρηση λογω ιδιωτικης ασφαλισης.
Γιατρους εχουμε κ αξιολογους αλλα απο υποδομες δεν...

Α δεν το μαθατε πηραμε κ αλλα αυτοκινητα για την αστυνομια (https://www.newsauto.gr/news/afta-ine-ta-nea-ochimata-tis-elas/?utm_source=Gazzetta%20Home%20News&utm_medium=boi&utm_campaign=best_of_internet).
Στολος λεμε καναμε...

Αλλα αν πας στο γεννηματας να κανεις μαγντικη εχει γυρω στις 4 ωρες αναμονη...τι να τα κανεις 2-3 μηχανηματα?

billyka
24/11/2021, 17:54
Ειχα νοσηλευτει στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονικη μια βδομαδα στην νευρολογικη κλινικη.Με κανανε κοσκινο σε εξετασεις!Γενικα μου αφησε εντυπωση πως δεν σε παρατανε σε μια γωνια αλλα ασχολουνται μαζι σου και με το προβλημα σου.Πανεπιστημιακο νοσοκομειο γαρ.

zannisvel
24/11/2021, 18:19
Καλέσαμε ασθενοφόρο στις 13:45 και ήρθε στις 19:15.
Καθόλου πιεσμένο το σύστημα υγείας μας.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

kostasagk
24/11/2021, 18:28
Η Αγγλία πριν 20χρονια είχε το καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας... γιατί άλλαξε;;;;;
Όσο για μας θυμάμαι εποχή 80που δούλευα διάφορες δουλειές από Πέραμα μέχρι οικοδομές ...το Σάββατο οι περισσότεροι λέγανε μάστορα δώσε όλα τα λεφτά δεν θέλω ΙΚΑ...εγώ έλεγα ΙΚΑ...σήμερα έχω 36χρονια στα 56που είμαι...τελικά είναι αυτοί οι χαμηλοσυνταξιουχοι...και τελικά παίρνω 400παραπανω από αυτούς ...να γιατί χρειάζεται το σύστημα ότι πληρώσεις παίρνεις...

stefanos
24/11/2021, 18:58
το εσυ ειναι επισης εξαιρετικο σε συγκριση με άλλες χωρες. έχουμε πολυ καλο συστημα υγειας αλλα υπαρχει το ιδιο προβλημα. οι ιδιώτες θελουν να τους το χαρισει ο κουλης. θα το κάνει προφανως αλλα τον καθυστερει ο ιος.

Ποιό ακριβώς είναι το ιδιωτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα γιατί μου διαφεύγει.
Οι 3-4 κλινικές στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με ανύπαρκτες υποδομές πραγματικής νοσηλείας
που τις χρησιμοποιούν οι μεγαλογιατροί για αισθητικές επεμβάσεις?
Ιδιώτες δεν υπάρχουν στην υγεία και φυσικά δεν πρόκειται να εμφανιστούν ποτέ γιατί
δεν υπάρχει κέρδος και το κόστος είναι τεράστιο.

afasias
24/11/2021, 19:41
Ποιό ακριβώς είναι το ιδιωτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα γιατί μου διαφεύγει.
Οι 3-4 κλινικές στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με ανύπαρκτες υποδομές πραγματικής νοσηλείας
που τις χρησιμοποιούν οι μεγαλογιατροί για αισθητικές επεμβάσεις?
Ιδιώτες δεν υπάρχουν στην υγεία και φυσικά δεν πρόκειται να εμφανιστούν ποτέ γιατί
δεν υπάρχει κέρδος και το κόστος είναι τεράστιο.

Αχ καημένε μου, κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν χρυσές δουλειές όπου υπάρχουν στην Ελλάδα. Αλλά επειδή βλέπουν τους ανθρώπους όχι ως ασθενείς αλλά ως πελάτες είναι γεμάτα κάθε μέρα τα δικαστήρια με υποθέσεις υπερχρεώσεων στα νοσήλια. Υπάρχει δικαστήριο που μια φορά την εβδομάδα, όλη την ημέρα, ασχολείται μόνο με μηνύσεις μιας συγκεκριμένης κλινικής προς τους πελάτες της. Μάντεψε ποιος κερδίζει τις υποθέσεις...

toyar
24/11/2021, 20:03
οι ιδιωτικες κλινικες κανουν χρυσες δουλειες προσφεροντας υπερτιμολογημενες αχρηστες ιατρικες υπηρεσιες σε περιστατικα ελαφριας η μετριας βαρυτητας
και ταυτοχρονα κυριλικι και γκλαμουρια......
πληρωνονται αδρα απο ασφαλιστικες η απο ασθενεις με αφθονο μαυρο χρημα
τα σοβαρα περιστατικα παλευονται μονο σε δημοσια νοσοκομεια με ολες τις παθογενειες που μπορει να εχουν αυτα
οποιος πιστευει οτι υπαρχει σοβαρη και επιστημονικη ιδιωτικη υγεια να σκεφτει απλα οτι τα φιρματα νοσοκομεια εδρευουν αποκλειστικα σε βορεια και νοτια προαστια της αθηνας
και να αναλογιστει ποια ηταν η συνδρομη τους στη μεγαλυτερη κριση της δημοσιας υγειας τα τελευταια 100 χρονια

stefanos
24/11/2021, 22:04
Αχ καημένε μου, κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν χρυσές δουλειές όπου υπάρχουν στην Ελλάδα. Αλλά επειδή βλέπουν τους ανθρώπους όχι ως ασθενείς αλλά ως πελάτες είναι γεμάτα κάθε μέρα τα δικαστήρια με υποθέσεις υπερχρεώσεων στα νοσήλια. Υπάρχει δικαστήριο που μια φορά την εβδομάδα, όλη την ημέρα, ασχολείται μόνο με μηνύσεις μιας συγκεκριμένης κλινικής προς τους πελάτες της. Μάντεψε ποιος κερδίζει τις υποθέσεις...

Κάνουν χρυσές δουλειές βάζοντας βυζιά και κάνοντας οποιοδήποτε εργαστηριακό τεστ υπάρχει στη βιβλιογραφία για να διαγνώσουν γρίπη.
Ουσιαστικά δουλεύουν στο περιθώριο του Δημοσίου συστήματος υγείας.
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ή να αντικαταστήσουν το δημόσιο νοσοκομείο.

afasias
25/11/2021, 05:55
Κάνουν χρυσές δουλειές βάζοντας βυζιά και κάνοντας οποιοδήποτε εργαστηριακό τεστ υπάρχει στη βιβλιογραφία για να διαγνώσουν γρίπη.
Ουσιαστικά δουλεύουν στο περιθώριο του Δημοσίου συστήματος υγείας.
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ή να αντικαταστήσουν το δημόσιο νοσοκομείο.

Συγνώμη, αλλά δεν έχεις ιδέα.

THEOD
25/11/2021, 08:50
Ως συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και όχι στους sex pistols (στους clash ίσως…:beer:).
Είναι γεγονός ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρεώνουν (ειδικά παλαιότερα – τώρα πια οι ασφαλιστικές έχουν ξυπνήσει και δεν τα καταπίνουν αμάσητα) αχρείαστες εξετάσεις προκειμένου να ανεβάσουν τα κέρδη/τζίρους τους. Όπως και είναι γεγονός ότι λειτουργούν μόνο προγραμματισμένα και κατόπιν συμφωνίας οπότε δεν θα περιθάλψουν το έκτακτο περιστατικό, ή τον τραυματία, ή τον άπορο.
Από την άλλη λόγω ευελιξίας (έστω και κινούμενα με κίνητρο το κέρδος – το δέχομαι αυτό) θα προσελκύσουν με καλύτερες αμοιβές τους γιατρούς που ήδη έχουν διακριθεί στο ΕΣΥ αλλά έχουν βαρεθεί να υποπληρώνονται και δεν θέλουν να λειτουργούν μόνιμα με την λογική του “φακέλλου”.
Όπως επίσης πάλι λόγω ευελιξίας θα πρωτοστατήσουν στην εισαγωγή νέων ιατρικών τεχνολογιών (πχ ρομποτική) άσχετα αν αυτή τελικά θα απευθυνθεί σε αυτούς που μπορούν να την πληρώσουν.

Κατά την γνώμη μου το βασικό σύστημα υγείας της χώρας πρέπει να είναι δημόσιο και ποτέ δεν μπορεί/πρέπει να υποκατασταθεί από το ιδιωτικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει να ρίξουμε στην πυρά το ιδιωτικό. Χρέος της πολιτείας είναι να βάλει και να επιβλέπει κανόνες που θα επιτρέπουν και στα 2 να λειτουργούν - το καθένα με τον ρόλο του και χωρίς το ένα να υποσκάπτει ή να κερδοσκοπεί εις βάρος του άλλου… Σκεφτείτε το σαν συγκοινωνούντα δοχεία αλλά με δικλείδες ασφαλείας σε κάθε άκρη… Δύσκολη εξίσωση το ξέρω, ειδικά σε μια χώρα σαν την δική μας…

CorpseAlive
25/11/2021, 09:02
Πάντως , προσωπική πείρα με δημόσιο και πιο συγκεκριμένα το Γεννηματά , ο πατέρας μου έκανε εγχείρηση για την αφαίρεση της χολής. Αφού του κάψανε τον χοληδόχο πόρο με αποτέλεσμα η χολή να χύνεται στα σπλάχνα του με κίνδυνο τόσο την σηψαιμία όσο και την παγκρεατίτιδα ο θεράπων γιατρός ήταν σε άδεια και μας έγραψε στα μεζέα του.
Με τα πολλά πήγε στο 401 και καλά για καλύτερα αλλά για 1 εβδομάδα περιμέναμε αποτελέσματα αξονικής και τελικά στην εβδομάδα πάνω που βγήκα , μαντέψτε , είχαν αλλάξει τα δεδομένα και έπρεπε να ξανακάνει με απόλυτη φυσικά αδιαφορία από όλο το προσωπικό.
Ο πατέρας μου θα πέθαινε επειδή κάποιοι ξύνουν τα μεζέα τους στο ΕΣΥ.
Αντιθέτως τα έσκασε μαζεμένα για 2 μήνες νοσηλεία και 3 χειρουργεία σε Ιδιωτικό και τον έχουμε ακόμα κοντά μας.
Δεν έφτιαξε βυζιά και λοιπες ασυναρτησίες που λένε κάποιοι παραπάνω.
Καταλήγω πως στην Ελλάδα νομίζουμε ότι έχουμε σύστημα υγείας, ουσιαστικά βασιζόμαστε στο φιλότιμο κάποιων υποπληρωμένων γιατρών και σε τίποτα παραπάνω.
Ειλικρινά ελπίζω να μην χρειαστεί να νιώσετε την απόγνωση σε ένα τέτοιο μέρος.

g_m900
25/11/2021, 09:13
Είναι γεγονός ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρεώνουν (ειδικά παλαιότερα – τώρα πια οι ασφαλιστικές έχουν ξυπνήσει και δεν τα καταπίνουν αμάσητα) αχρείαστες εξετάσεις προκειμένου να ανεβάσουν τα κέρδη/τζίρους τους

2 σκηνικα στο Υγεια και Μητερα με τον πατερα μου και τον 3 μηνων τοτε γιο μου.

Στον πατερα μου οκ σχετικα δεν χρεωσαν κατι υπερογκο λογω αμοιβης γιατρου για 4πλο bypass. Moνο 170€ που ομως δεν δικαιολογουσαν τι ηταν . Απλα γραψανε "υπολοιπο νοσηλειας" . Ουτε ποσοτητα ουτε χρεωση υπηρεσιας. Παρανομια κατευθειαν.

Στον γιο μου τον Μαιο που πηγα...μαλλον επειδη νομιζαν οτι ειχα ιδιωτικη δωρο απο αυτους χρεωσαν 800+ €.
Δεν αναγνωρισα τις επιπλεον μια και πηγαμε μονο για αιμα-ουρα-καλλιεργεια που ηταν 150€
Οταν πηγα στο λογιστηριο τους μου εκτυπωσε μια λιστα με την χρεωση μια και εμεινε μεσα απλα για παρακολουθηση το παιδι.
Υπογραφη για επιπλεον εξετασεις δεν βαλαμε ποτε ουτε εγινε ενημερωση.
Το λογιστηριο εκτυπωσε λιστα με ποσοτητα αλλα διπλα στο ειδος δεν εβαζε τιμη με φπα .Ηταν κενο.
Τους λεω οτι δεν ειναι νομιμο αυτο και θελω τιμες και μου λενε οτι ..."Ετσι κανουμε εμεις"
Τους απαντω οτι "ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ"

Εφυγα...τους κατεθεσα σε ενα RF που στειλανε 150€ οσο ηταν για τις εξετασεις και μου ειπανε οτι θα επιληφθει το νομικο τμημα.
Ευχαριστως τους απαντησα...ετσι θα παρω και αυτα που σας εδωσσα και περισσοτερα.

Μιλαμε για αλητες μεγαλους

Καλα απο τεστ κοβιντ και ελεγχο ποιος μπαινει...ουτε λογος. Απλα να πληρωνεις το 60αρι που ηταν τοτε το μοριακο τεστ

Parking
25/11/2021, 10:59
Ως συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και όχι στους sex pistols (στους clash ίσως…:beer:).
Είναι γεγονός ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρεώνουν (ειδικά παλαιότερα – τώρα πια οι ασφαλιστικές έχουν ξυπνήσει και δεν τα καταπίνουν αμάσητα) αχρείαστες εξετάσεις προκειμένου να ανεβάσουν τα κέρδη/τζίρους τους. Όπως και είναι γεγονός ότι λειτουργούν μόνο προγραμματισμένα και κατόπιν συμφωνίας οπότε δεν θα περιθάλψουν το έκτακτο περιστατικό, ή τον τραυματία, ή τον άπορο.
Από την άλλη λόγω ευελιξίας (έστω και κινούμενα με κίνητρο το κέρδος – το δέχομαι αυτό) θα προσελκύσουν με καλύτερες αμοιβές τους γιατρούς που ήδη έχουν διακριθεί στο ΕΣΥ αλλά έχουν βαρεθεί να υποπληρώνονται και δεν θέλουν να λειτουργούν μόνιμα με την λογική του “φακέλλου”.
Όπως επίσης πάλι λόγω ευελιξίας θα πρωτοστατήσουν στην εισαγωγή νέων ιατρικών τεχνολογιών (πχ ρομποτική) άσχετα αν αυτή τελικά θα απευθυνθεί σε αυτούς που μπορούν να την πληρώσουν.

Κατά την γνώμη μου το βασικό σύστημα υγείας της χώρας πρέπει να είναι δημόσιο και ποτέ δεν μπορεί/πρέπει να υποκατασταθεί από το ιδιωτικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει να ρίξουμε στην πυρά το ιδιωτικό. Χρέος της πολιτείας είναι να βάλει και να επιβλέπει κανόνες που θα επιτρέπουν και στα 2 να λειτουργούν - το καθένα με τον ρόλο του και χωρίς το ένα να υποσκάπτει ή να κερδοσκοπεί εις βάρος του άλλου… Σκεφτείτε το σαν συγκοινωνούντα δοχεία αλλά με δικλείδες ασφαλείας σε κάθε άκρη… Δύσκολη εξίσωση το ξέρω, ειδικά σε μια χώρα σαν την δική μας…

Η υγεία δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εξ ορισμού.
Ο ιδιώτης θέλει να βγάλει λεφτά. Αν γίνεις καλά ακόμα καλύτερα
κάνει και διαφήμιση
Ο πρώτος στόχος όμως είναι το κέρδος και το κομάντο το κάνει το λογιστήριο.

Τώρα για τις αμοιβές
Με δεδομένο ότι εγώ δεν πήγα πα.μιο
αλλά πληρώνω τις σπουδές του γιατρού που αν τις έκανε στην Αγγλία ήθελε ένα φορτηγάκι λεφτά
Κατανοώντας ότι διάβασε και σπούδασε τόσα χρόνια (κ εγώ όμως ως τώρα δεν διασκέδαζα δούλευα)
ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ θα έπρεπε να παίρνει για να είναι ικανοποιημένος?
10 μισθούς εργάτη? 20?
Πόσους?

Και πόσα νομίζει θα ήθελε να πληρώνει εφορεία?
(γιατί εμένα καλύτερα να μου δόσεις ρεπό παρά υπερωρία δηλωμένη)

Αυτά ξέρεις όλα δεν πάνε μαζί με την άσπρη μπλούζα
και το φακελάκι ο άλλος μπορεί να μην έχει να το σκάσει
όπως και την αμοιβή στο ιδιωτικό οπότε?
Εμένα η εμπειρία μου με το σύστημα υγείας
ως τώρα δεν ήταν καλή
Υπήρξαν όμως εξαιρέσεις το τονίζω αυτό
Υπάρχουν ΑΓΙΟΙ 'άνθρωποι εκεί μέσα δίπλα σε αλήτες
:evil::evil::evil::evil::evil:

THEOD
25/11/2021, 11:10
@Parking
Εγώ δεν κατάλαβα που ακριβώς διαφωνούμε... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

panavour
25/11/2021, 11:14
Σε ένα ιδανικό πλασμένο πλανήτη.
Γιατί εγώ βλέπω κάτι αποδείξεις $10.000 μόνο για διακομιδή με το "εκαβ" τους.
Είναι κλασσικό θέμα στο reddit να ανεβάζουν οι Αμερικάνοι αποδείξεις απο τα νοσοκομεία τους και να γελάνε οι Ευρωπαίοι ;)

Το κάθε σύστημα έχει τα καλά και τα κακά του. Τα οποία πολλαπλασιάζονται όταν δε δουλεύει σωστά.
Στην ιδιωτική ασφάλιση που έχω και πληρώνω 55 ευρώ το μήνα η κάλυψη μου ανεξαρτήτως περιστατικού είναι 500000 ανά περιστατικό,άρα στα @ μου αν βάλει το ασθενοφόρο 10000 ευρώ.Περισσευουν να φαει κι ο γιατρός και η νοσοκόμα και ο νεκροθαφτης του νοσοκομείου.

THEOD
25/11/2021, 11:18
Στην ιδιωτική ασφάλιση που έχω και πληρώνω 55 ευρώ το μήνα η κάλυψη μου ανεξαρτήτως περιστατικού είναι 500000 ανά περιστατικό,άρα στα @ μου αν βάλει το ασθενοφόρο 10000 ευρώ.Περισσευουν να φαει κι ο γιατρός και η νοσοκόμα και ο νεκροθαφτης του νοσοκομείου.

Δεν πάει έτσι... Οι υπερβολικές αμοιβές αργά ή γρήγορα νομοτελειακά καταλήγουν σε αναπροσαρμογές/αυξήσεις των ασφαλίστρων.... by the way - είσαι σίγουρος ότι η ασφάλειά σου καλύπτει στο 100% ΚΑΙ την μεταφορά ή/και ότι αυτή δεν εμπίπτει στο εκπιπτόμενο ποσό ή απλά το υποθέτεις ?

panavour
25/11/2021, 11:20
Δεν πάει έτσι... Οι υπερβολικές αμοιβές αργά ή γρήγορα νομοτελειακά καταλήγουν σε αναπροσαρμογές/αυξήσεις των ασφαλίστρων.... by the way - είσαι σίγουρος ότι η ασφάλειά σου καλύπτει στο 100% ΚΑΙ την μεταφορά ή/και ότι αυτή δεν εμπίπτει στο εκπιπτόμενο ποσό ή απλά το υποθέτεις ?
Τα καλύπτει ολα.ΑΠΛΩΣ όπως όλες οι ασφάλειες έχει εκπιπτομενο πόσον που στην περίπτωση μου είναι 3000 ευρώ.ΑΥτο σημαίνει ότι πληρώνεσαι από 3001 και πάνω.

AristidisZ
25/11/2021, 11:29
Τα καλύπτει ολα.ΑΠΛΩΣ όπως όλες οι ασφάλειες έχει εκπιπτομενο πόσον που στην περίπτωση μου είναι 3000 ευρώ.ΑΥτο σημαίνει ότι πληρώνεσαι από 3001 και πάνω.

ψιλοπράματα δηλαδή...

αν (μακριά από μας) πέσεις με το μηχανάκι και χρειαστείς έναν γύψο στο χέρι, στα @@@ σου λοιπόν αν σε χρεώσουν ένα ταληράκι, σιγά, εσύ ένα τριαράκι θα δώσεις μόνο

rainmike
25/11/2021, 11:33
@Parking
Εγώ δεν κατάλαβα που ακριβώς διαφωνούμε... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Πουθενά,ο καθένας τον πόνο του λεει εδώ μέσα.
Και που λες φιλαράκι χθες γυρνώντας απο τη δουλειά με εκλεισε ενα αμάξι.
Κοκκάλωσα το μπροστινο ,το μηχανάκι πηγε να φύγει δεξιά αλλά το κράτησα.
Στα διάλα με τα ζωάδια:lol:

panavour
25/11/2021, 11:37
ψιλοπράματα δηλαδή...

αν (μακριά από μας) πέσεις με το μηχανάκι και χρειαστείς έναν γύψο στο χέρι, στα @@@ σου λοιπόν αν σε χρεώσουν ένα ταληράκι, σιγά, εσύ ένα τριαράκι θα δώσεις μόνο

Τις ιδιωτικές ασφάλειες φίλε μου ειδικά στις μεγάλες ηλικίες όπως εγώ ΔΕΝ τις κάνεις για απλά περιστατικά όπως αυτά που αναφέρεις.Οταν μεγαλώσεις θα μάθεις.

karateo
25/11/2021, 11:38

μόνο για τα σεντόνια φτάνουν στην Αμερική :lol:
https://www.independent.co.uk/life-style/covid-cost-hospital-tiktok-bill-b1872148.html

πέρα απο την πλάκα είναι τεράστιο το θέμα και δεν υπάρχει μία απλή λύση
ανέβασε αν θέλεις το συμβόλαιο της ασφαλιστικής να το χαζέψω

panavour
25/11/2021, 11:50
μόνο για τα σεντόνια φτάνουν στην Αμερική :lol:
https://www.independent.co.uk/life-style/covid-cost-hospital-tiktok-bill-b1872148.html

πέρα απο την πλάκα είναι τεράστιο το θέμα και δεν υπάρχει μία απλή λύση
ανέβασε αν θέλεις το συμβόλαιο της ασφαλιστικής να το χαζέψω

Εδώ δεν είμαστε Αμερική.Επειδη το έχω χρησιμοποιήσει 1 σοβαρή φορα (το έχω ήδη 12 χρόνια) σου λέω απλώς ότι το έχω αποσβέσει και με το παραπάνω και με συνθήκες 7αστερου ξενοδοχείου.Μπορει στο ΕΣΥ να στοίχιζε λιγοτερο σαν ιατρικό κοστος αλλά σίγουρα κι εκεί με το φακελάκι θα ερχόταν μια η άλλη για μενα και σίγουρα οι συνθήκες νοσηλείας θα ήταν χειρότερες (θάλαμοι,νοσοκόμες,φασαρία, καθαριότητα κλπ.)

PaNick67
25/11/2021, 11:59
Τις ιδιωτικές ασφάλειες φίλε μου ειδικά στις μεγάλες ηλικίες όπως εγώ ΔΕΝ τις κάνεις για απλά περιστατικά όπως αυτά που αναφέρεις.Οταν μεγαλώσεις θα μάθεις.

Αν σου συμβει κατι σοβαρο οι καλοι γιατροι χειρουργουν σε δημοσια και ιδιωτικα νοσοκομεια και συνηθως θα σε μεταχειριστει με τον ιδιο τροπο, ο γιατρος, οποιο και να επιλεξεις. Παθων και μαθων αρκετες φορες.

Οι ιδιωτικες ασφαλειες ειναι οπως οι τραπεζες φιλε, Σου δινουν ομπρελλα στην λιακαδα και στην παιρνουν πισω μιλις αρχισει να βρεχει.

afasias
25/11/2021, 12:18
Εφυγα...τους κατεθεσα σε ενα RF που στειλανε 150€ οσο ηταν για τις εξετασεις και μου ειπανε οτι θα επιληφθει το νομικο τμημα.
Ευχαριστως τους απαντησα...ετσι θα παρω και αυτα που σας εδωσσα και περισσοτερα.

Ακριβώς αυτό που έλεγα παραπάνω στον φίλο stefano, ραντεβού στα δικαστήρια τώρα.

g_m900
25/11/2021, 12:34
Ακριβώς αυτό που έλεγα παραπάνω στον φίλο stefano, ραντεβού στα δικαστήρια τώρα.

Δεν νομιζω να το κανουν γιατι δεν υπαρχει υπογραφη πουθενα σε ποσό η εξετασεις οποτε θα ειχανε βγαλει διαταγη πληρωμης και δεν θα μπορουσα να κανω τιποτα.
Δικαστικα εξοδα για το υπολοιπο των 350€ που ζητανε ειναι πολυ παραπανω οποτε μαλλον δεν θα κανουν τιποτα.

CorpseAlive
25/11/2021, 13:15
Δεν νομιζω να το κανουν γιατι δεν υπαρχει υπογραφη πουθενα σε ποσό η εξετασεις οποτε θα ειχανε βγαλει διαταγη πληρωμης και δεν θα μπορουσα να κανω τιποτα.
Δικαστικα εξοδα για το υπολοιπο των 350€ που ζητανε ειναι πολυ παραπανω οποτε μαλλον δεν θα κανουν τιποτα.

Πριν πόσο καιρό είχε γίνει ?

BLiTzER
25/11/2021, 13:53
Η υγεία δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εξ ορισμού.
Ο ιδιώτης θέλει να βγάλει λεφτά. Αν γίνεις καλά ακόμα καλύτερα
κάνει και διαφήμιση
Ο πρώτος στόχος όμως είναι το κέρδος και το κομάντο το κάνει το λογιστήριο.

Ενώ στο Δημόσιο όλοι σκίζονται για την υγεία σου.

rainmike
25/11/2021, 14:55

Τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά:tooth:

basilis_k6
25/11/2021, 15:02
η ιδιωτική περίθαλψη δεν ειναι κακή. ισα ισα που θα έπρεπε να ειναι προσιτη για ομαδικες ασφαλισεις ειδικα απο εταιριες. πρεπει να υπαρχει και να λειτουργει σε συνεργασια με το δημοσιο. εδω ομως πεφτει φακελάκι για να κρατάνε χαλασμένα μηχανήματα στα νοσοκομεια ωστε να στελνουν κοσμο στο ιδιωτικο διαγνωστικο ακριβως απέναντι. ειναι παντα το ίδιο προβλημα σε αυτη τη χωρα. δεν υπαρχει ελεγχος, κανονες, νομοι, τιποτα...

menelaos46
25/11/2021, 17:24
Αγόρια η δημόσια περίθαλψη δεν υπάρχει καν, αν αρχίσω να λέω ιστορίες θα γράψω βιβλίο...
Μόνο να πω ότι πέρασα από τρεις διαφορετικούς γιατρούς του δημοσίου (σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και μονάδες) που λέγαν με την ακτίνα στο χέρι το μακρί τους και το κοντό τους και ο τέταρτος μετά από ένα μήνα μου είπε... "φίλε είχες σπασμένη κλείδα αλλά τώρα κόλλησε".....
Μόνο το φιλότιμο υπάρχει

afasias
25/11/2021, 17:31
Μια συμπαθητική ταινία που προτείνω να δείτε. https://www.youtube.com/watch?v=n9bPAojh59U

PaNick67
25/11/2021, 17:38
Αγόρια η δημόσια περίθαλψη δεν υπάρχει καν, αν αρχίσω να λέω ιστορίες θα γράψω βιβλίο...
Μόνο να πω ότι πέρασα από τρεις διαφορετικούς γιατρούς του δημοσίου (σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και μονάδες) που λέγαν με την ακτίνα στο χέρι το μακρί τους και το κοντό τους και ο τέταρτος μετά από ένα μήνα μου είπε... "φίλε είχες σπασμένη κλείδα αλλά τώρα κόλλησε".....
Μόνο το φιλότιμο υπάρχει

Σοβαρα το λες αυτο για την κλειδα; Μα δεν θελει καν ακτινογραφια για να φανει οτι εχει σπασει.

Η δικη μου προσωπικη και οικογενειακη εμπειρια λεει το αντιθετο. Κορυφαια παροχη υγειας, χωρις φακελακια, χωρις αναμονες και περιπετειες. Ναι υστερουν τα νοσοκομεια του ΕΣΥ σε ξενοδοχειακες υποδομες, αλλα απο γιατρους σκιζουν!
Σε εμενα μαλιστα οταν αποθεραπευτικα απο το συντριπτικο καταγμα κερκιδας- ωλενης και εξαρθρημα καρπου με φωναξαν απο το ΚΑΤ για αξιολογηση στα 2 χρονια! Μετρησαν γωνιες, δυναμη, κινητικοτητα τα κατεγραψαν και με αποχαιρετισαν.

g_m900
25/11/2021, 17:45
Πριν πόσο καιρό είχε γίνει ?
17/5/2021

karateo
25/11/2021, 18:37
Εδώ δεν είμαστε Αμερική.Επειδη το έχω χρησιμοποιήσει 1 σοβαρή φορα (το έχω ήδη 12 χρόνια) σου λέω απλώς ότι το έχω αποσβέσει και με το παραπάνω και με συνθήκες 7αστερου ξενοδοχείου.Μπορει στο ΕΣΥ να στοίχιζε λιγοτερο σαν ιατρικό κοστος αλλά σίγουρα κι εκεί με το φακελάκι θα ερχόταν μια η άλλη για μενα και σίγουρα οι συνθήκες νοσηλείας θα ήταν χειρότερες (θάλαμοι,νοσοκόμες,φασαρία, καθαριότητα κλπ.)

Μπορώ να γράψω πολλά και για το ιδιωτικό και για το δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας, αλλά ούτε το πτώμα μου δε θα βρεθεί μετά.

Ποιά είναι η ασφάλεια που έχεις?

Προσωπικά τη μία φορά που χρειάστηκα γιατρό για το γιό μου πήγα σε δύο πανεπιστημιακούς και δύο ιδιώτες μιας και άλλαζαν γνώμη (εκτός πρωτοκόλλου) και ο ένας αναιρούσε τον άλλο. Και μιλάμε για κάτι απλό.

Πολύ δύσκολα θα κάνω ιδιωτική ασφάλιση ώστε να περιορίζομαι μετά και στις επιλογές μου.

CorpseAlive
25/11/2021, 19:33
17/5/2021

έχουν ακόμα καιρό για να σε ενοχλήσουν.

tzimidis
25/11/2021, 19:38
1ον) Μετά από εγχείριση κήλης, περιμενα στο διάδρομο μα έρθουν οι δικοί μου να με πάρουν.
Στο Ερρικος Ντυναν, σφαδάζοντας από τους πόνους, και παρακάλεσα για ένα παυσίπονο, ένα ντεπόν, κατι.
Η απάντηση ήταν ότι έχω πάρει εξιτήριο, και δεν επιτρέπεται να μου δώσουν ούτε μια ασπιρίνη.
2ον) στο Ιασω, και αφού ήδη θα πληρώναμε κοντά στις 5000€ για τη γέννα, ζήτησε η γυναίκα μου παυσίπονο.
Της έφεραν ένα ντεπόν, ΕΝΑ ΧΑΠΙ, ΕΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ, το οποίο αργότερα στον αναλυτικό λογαριασμό είδα ότι το χρέωσαν 5,5€. Το τεμάχιο, ξαναλέω.

3ον) κόβω το δάχτυλο μου σε μια μηχανή, και πηγαίνω λόγω εργατικού αναγκαστικά στο ΙΚΑ.
Μου γράφει ο γαμώσπιτος γιατρός μια αλοιφή, η οποία δεν υπήρχε πια στην αγορά. Τον ρωτάω, γιατρέ το δάχτυλο θα ξαναφυτρώσει? Μου απαντάει: άκου να δεις παιδι μου, άκουσες ποτέ τον Σημίτη να λέει τσάμπα τυριά και σαλάμια? Όχι. Ε πως θέλεις να έχεις τσάμπα περίθαλψη? Πάρε την κάρτα μου και έλα ιδιωτικά στο ιατρείο μου να σε φτιάξω. ΙΚΑ Νέας Σμύρνης, Λαμπαδάριος το όνομα του πουστοπιάσματος.

Τελευταιο) μετά από την εγχείρηση στο Ερρίκος ντυναν, κάτι δεν πρόσεχα και μολύνθηκε η πληγή. Παίρνω το γιατρό τηλέφωνο, έλειπε στο εξωτερικό.
Τι νανκανω, πάω στο κρατικό Νίκαιας που εφημέρευε.
Αφού περίμενα 2-3 ώρες, έρχεται η σειρά μου και μου λέει η πουτάνα στην εφημερία, να κάνεις την επέμβαση ιδιωτικά ήξερες, ε? Φύγε από εδώ και τραβά να βρεις ιδιώτη να σε δει τώρα.
Είναι από τις λίγες φορές που μετάνιωσα που δεν της γαμησα το σπίτι, την οικογένεια, και τα πεθαμένα της.

Έχω κι άλλα, αλλά δε γαμιεται.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρωτίστως οι γιατροί (70%) που ΘΕΛΟΥΝ να διατηρηθεί το υπάρχον σύστημα, γιατί τους βολεύει.
Το δίλημμα δημοσιο ή ιδιωτικο είναι πέρα για πέρα πλασματικό.
Όλα για τον Πουτσο είναι.

g_m900
25/11/2021, 20:09
έχουν ακόμα καιρό για να σε ενοχλήσουν.

Για διαταγη πληρωμης?
Μακαρι να παμε δικαστήριο

menelaos46
25/11/2021, 20:20
Σοβαρα το λες αυτο για την κλειδα; Μα δεν θελει καν ακτινογραφια για να φανει οτι εχει σπασει.

Η δικη μου προσωπικη και οικογενειακη εμπειρια λεει το αντιθετο. Κορυφαια παροχη υγειας, χωρις φακελακια, χωρις αναμονες και περιπετειες. Ναι υστερουν τα νοσοκομεια του ΕΣΥ σε ξενοδοχειακες υποδομες, αλλα απο γιατρους σκιζουν!
Σε εμενα μαλιστα οταν αποθεραπευτικα απο το συντριπτικο καταγμα κερκιδας- ωλενης και εξαρθρημα καρπου με φωναξαν απο το ΚΑΤ για αξιολογηση στα 2 χρονια! Μετρησαν γωνιες, δυναμη, κινητικοτητα τα κατεγραψαν και με αποχαιρετισαν.

Το ΚΑΤ είναι εξειδικευμένο. Εγώ μιλάω για το Νοσοκομείο Σερρών που μου είπαν δεν έχω τίποτα ο πόνος είναι από το πέσιμο, τα πολυιατρεία της ΕΛ.ΑΣ. στην πέτρου ραλλη που μου είπαν ότι έχω εξάρθρωση όμου και θέλω χειρουργείο, και το νοσοκομείο στο Γουδί... (δε θυμάμαι ποιο είναι) όπου μου είπαν ότι έχω εξάρθρωση (μάλλον επηρρεασμένοι από την πρώτη διάγνωση).
Έχω και άλλη ιστορία στο 424 για όταν έσπασα το χέρι μου (κάταγμα Ρολάντο)... εκεί να δεις γέλιο...
Δε συζητώ για φακελάκια συγγενών και ιστορίες φίλων... άστο.
Τρεις καλές δέκα κακές.

Parking
25/11/2021, 20:32

Αν μιλάς για το Ελληνικό δημόσιο τότε να σου πω ότι δεν υπάρχει.
Το δημόσιο στην Ελλάδα είναι ιδιωτικό δημόσιο
αν μ εννοείς
Δεν ξέρω πως ήταν όταν το έφτιαξε ο Γεννηματάς αλλά τώρα δεν έχει
φτιαχτεί για ν εξυπηρετεί εσένα κι εμένα

Δημόσιο δηλαδή ναι, αυτό το δημόσιο να πα να γ....
Ότι λέει κι Τζιμίδης παραπάνω δηλαδή

basilis_k6
25/11/2021, 23:59
θερίζει η ξαφνικίτιδα
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8047097/serres-60chronos-pethane-dyo-ores-meta-ton-emvoliasmo-gia-ton-koronoio-apo-ti-proilthe-o-thanatos-tou

karateo
26/11/2021, 07:51
θερίζει η ξαφνικίτιδα
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8047097/serres-60chronos-pethane-dyo-ores-meta-ton-emvoliasmo-gia-ton-koronoio-apo-ti-proilthe-o-thanatos-tou

Μέσα στο πρόγραμμα είναι.
Μια χαρά πάμε.

DoctoR_k6
26/11/2021, 08:57
θερίζει η ξαφνικίτιδα

Συγκαλυψη μυριζει κ απο τον ιατροδικαστη.

rainmike
26/11/2021, 09:06
θερίζει η ξαφνικίτιδα

Αφού δεν επιβαρύνει πλέον το σύστημα υγείας δεν τους αφορά.
Για το μόνο που λυπούνται είναι ότι δεν προλαβαν να τον ξεζουμίσουν μέχρι τα 67.

alexis72
26/11/2021, 11:29
για οσους ΘΕΛΟΥΝ ενημερωση μονο απο τυπους σαν π.χ. ευαγγελατο κ τα αλλα χρυσοπληρωμενα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ τηλεοπτικα καναλια ...
παρακαλω ΜΗΝ το διαβασετε κ χασετε τον χρονο σας ...
οποιος ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεια ας διαβασει τα παρακάτω ....στο τελος ΖΗΤΑΕΙ ο καθηγητης να ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ καποιος εισαγγελέας ...
(ΣΙΓΟΥΡΑ εχει ορεξη για ΑΣΤΕΙΑ κ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ο καθηγητης ....ξεχασε σε ποια χωρα ΖΕΙ...) μα τα αργυρωμένα καναλια καθημερινα βομβαρδιζουν τον φοβισμενο λαουτζικο οτι ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ οι ανεμβολιαστοι ...μηπως ΚΡΥΒΟΥΝ την πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ ...https://www.pronews.gr/ygeia/1036811_striptiz-karvaniti-se-eody-triplasioi-thanatoi-covid-19-se-emvoliasmenoys-idoy-ta

CorpseAlive
26/11/2021, 12:01
για οσους ΘΕΛΟΥΝ ενημερωση μονο απο τυπους σαν π.χ. ευαγγελατο κ τα αλλα χρυσοπληρωμενα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ τηλεοπτικα καναλια ...
οποιος ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεια ας διαβασει τα παρακάτω ....στο τελος ΖΗΤΑΕΙ ο καθηγητης να ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ καποιος εισαγγελέας ...
(ΣΙΓΟΥΡΑ εχει ορεξη για ΑΣΤΕΙΑ κ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ο καθηγητης ....ξεχασε σε ποια χωρα ΖΕΙ...) μα τα αργυρωμένα καναλια καθημερινα βομβαρδιζουν τον φοβισμενο λαουτζικο οτι ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ οι ανεμβολιαστοι ...μηπως ΚΡΥΒΟΥΝ την πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ ...https://www.pronews.gr/ygeia/1036811_striptiz-karvaniti-se-eody-triplasioi-thanatoi-covid-19-se-emvoliasmenoys-idoy-ta

https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/10/08/arvanitis-phe-vaccinated-deaths-pseudoscience/
GG wp

AristidisZ
26/11/2021, 12:09

Πάμε πάλι, τα νούμερα διαβάζονται όπως θέλει ο καθένας

Αν δεν δεις τουλάχιστον ηλικιακή κατανομή θανάτων δεν έχουν το παραμικρό νόημα οι αναλύσεις

Εκτός αν βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον 85άρη που έχει τα μύρια όσα, και πιθανότατα θα τον έστελνε για πλάκα η οποιαδήποτε γρίπη, με έναν υγιή 35άρη - 40άρη

Επίσης αν ισχύουν τα νούμερα για τα εμβόλια, πάνω από 55 ετών έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη

85 και άνω 76,6%
80 - 84 ετών 75,5%
75 - 79 ετών 87,7%
70 - 74 ετών 82,3%
65 - 69 ετών 85%
60 - 64 ετών 82%
55 - 59 ετών 81%
50 - 54 ετών 78,4%
45 - 49 ετών 76,5%
40 - 44 ετών 73,2%
35 - 39 ετών 67,4%
30 - 34 ετών 68,5%
25 - 29 ετών 68,7%
18 - 24 ετών 65,7%
15 - 17 ετών 44%
12 - 14 ετών 27,8%

Πηγή (https://www.ethnos.gr/greece/article/183252/emboliogiakoronoiosepoioposostoanahlikiaexeigineiemboliasmos)

Ας πούμε ότι π.χ. στην ηλιακιακή κατηγορία 75-79 έχουμε 90% εμβολιασμένους και 10% ανεμβολίαστους, σε σύνολο 100.000 ατόμων

άρα 90000 εμβολιασμένους, 10000 ανεμβολίαστους

Και ας πούμε ότι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είχαμε διπλούς θανάτους εμβολιασμένων, έστω 2000 έναντι 1000

Άρα ποσοστό θνησιμότητας στη μία περίπτωση 2.2%, ενώ στην άλλη 10%

80% λοιπόν κάλυψη το εμβόλιο

Είδες πόσο ωραία μπορώ να επεξεργαστώ και εγώ την στατιστική ;

Διαβάστε καμιά ανάλυση από σοβαρά κράτη, το έχω πει 1000000 φορές, και ξεκολλήστε τα μυαλά σας

Parking
26/11/2021, 12:40
432439
ανακεφαλαίωση
:cool: