PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53

doctoras
13/11/2021, 14:52
Ο ανεμβολιαστος ρισκαρει την ζωη του ειδικα αυτη την περιοδο. Δεν το καταλαβαίνει καποια στιγμη θα το αντιληφθεί.

Περα απο τοσες και τοσες μαλακιες που εχει κανει η κυβέρνηση με τον κοβιντ
Εχει μερικα θεματα τα οποια ειναι ξεκαθαρα υπεύθυνη για τον χαμό τόσων ψυχών.

1.δεν ανοιξαν νεες μεθ
2.δε στελεχωθηκαν ποτε με ειδικους ιατρους + νοσυλευτες για την ενίσχυση του υπάρχον προσωπικου.
3. Τον σεπτεμβριο που βγήκαν υγειονομικοι σε ανατολή, μέχρι και σημερα δεν αντικαταστάθηκαν με αποτελεσμα να κλείσουν πολλες μεθ περιφερειακών νοσοκομείων.
4.επιταξη γινεται στα λογια, μιας και από περσι τετοια εποχη κανένας ιδιωτης κλινικαρχης δε εχει παρει μεριδιο κοβιντ του δημοσίου, παρα μονο την πελατεία του δημοσίου νο κοβιντ περιστατικών
5. άφησαν το "οπιο του λαου" στο απυρόβλητο εκτος απο τις γραμμες προστασιας σε γηπεδα και εκκλησίες διατηρώντας τις πελατειακες σχεσεις.

*Χθες εχασα συγγενικό μου πρόσωπο το οποιο ενω μπήκε με χαμηλό οξυγόνο σε εφημερεύον νοσοκομείο "εφυγε" μετα απο μια εβδομαδα σε θάλαμο δεν ειχε καν την ευκαιρία να μπει σε μεθ λογω ανύπαρκτων υποδομών.

Dani_26
13/11/2021, 16:46
Ο ανεμβολιαστος ρισκαρει την ζωη του ειδικα αυτη την περιοδο. Δεν το καταλαβαίνει καποια στιγμη θα το αντιληφθεί.

Περα απο τοσες και τοσες μαλακιες που εχει κανει η κυβέρνηση με τον κοβιντ
Εχει μερικα θεματα τα οποια ειναι ξεκαθαρα υπεύθυνη για τον χαμό τόσων ψυχών.

1.δεν ανοιξαν νεες μεθ
2.δε στελεχωθηκαν ποτε με ειδικους ιατρους + νοσυλευτες για την ενίσχυση του υπάρχον προσωπικου.
3. Τον σεπτεμβριο που βγήκαν υγειονομικοι σε ανατολή, μέχρι και σημερα δεν αντικαταστάθηκαν με αποτελεσμα να κλείσουν πολλες μεθ περιφερειακών νοσοκομείων.
4.επιταξη γινεται στα λογια, μιας και από περσι τετοια εποχη κανένας ιδιωτης κλινικαρχης δε εχει παρει μεριδιο κοβιντ του δημοσίου, παρα μονο την πελατεία του δημοσίου νο κοβιντ περιστατικών
5. άφησαν το "οπιο του λαου" στο απυρόβλητο εκτος απο τις γραμμες προστασιας σε γηπεδα και εκκλησίες διατηρώντας τις πελατειακες σχεσεις.

*Χθες εχασα συγγενικό μου πρόσωπο το οποιο ενω μπήκε με χαμηλό οξυγόνο σε εφημερεύον νοσοκομείο "εφυγε" μετα απο μια εβδομαδα σε θάλαμο δεν ειχε καν την ευκαιρία να μπει σε μεθ λογω ανύπαρκτων υποδομών.

Φίλε doctora και ο 40χρονος ανεμβολιαστος ρισκαρει την ζωη του?

doctoras
13/11/2021, 17:23
Φίλε doctora και ο 40χρονος ανεμβολιαστος ρισκαρει την ζωη του?
Φιλε δε ειμαι επιστήμονας οι απαντήσεις σε ερωτηματα βρίσκονται σε χιλιαδες πηγες που μπορει να βρει καποιος ενδιαφερόμενος 2 χρονια τωρα

Προσωπικα, επειδη κανεις δε γνωρίζει τι κουβαλα μεσα του, ρισκάρει. Αν το ρισκο εχει μεγαλο κοστος ή μικρο η καθόλου κοστος θα φανει οταν νοσήσει

Dani_26
13/11/2021, 17:39
Να τονισω οτι το ερωτημα μου δεν περιεχει ειρωνια.

Ε νομιζω οτι με βαση τα στοιχεια φαινεται οτι δεν κινδυνευει ενα ατομο 40 ετων. Γενικα απο οτι εχω καταλαβει θα επρεπε να προστατευτουν με κάθε τρόπο,ολα τα μέσα και ανεξαρτήτου κόστους, οι ομαδες του πληθυσμου που διατρέχουν άμεσο κινδυο . Οχι δηλαδη να κυνηγαμε τους πάντες με κριτήριο τον εμβολιασμό.
Επισης να σημειωθει οτι τα λεγόμενα αυτων που παρουσίαζαν τον εμβολιασμό ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση του ζητήματος πρέπει να είναι πλέον σαφές ότι ήτανε λανθασμένη.

PaNick67
13/11/2021, 18:10
Προχθές πεθανε 22 χρονος ο οποίος είχε άσθμα.

Γνωστός 40ρης χωρίς γνωστά υποκείμενα είναι εκτός ΜΕΘ σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου και όλοι ελπίζουμε να αποφυγει τα χειρότερα. Έχει και δυο παιδια.

Το θέμα είναι να γλυτώσουν όσο περισσοτεροι γίνεται και αυτό μόνο με το εμβόλιο μπορεί να γίνει. &-

doctoras
13/11/2021, 18:40

Γνωστός 40ρης χωρίς γνωστά υποκείμενα είναι εκτός ΜΕΘ σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου και όλοι ελπίζουμε να αποφυγει τα χειρότερα. Έχει και δυο παιδια.

Το θέμα είναι να γλυτώσουν όσο περισσοτεροι γίνεται και αυτό μόνο με το εμβόλιο μπορεί να γίνει. &-

συμφωνώ γενικά στο μηνυμα σου
συγκεκριμένα στο σημειωμένο μια διόρθωση μονο, για να μη τσουβαλιαστεί υπάρχουν οργανισμοί που δεν ανταποκρίνονται θετικά στο εμβόλιο δηλαδή δεν τους πιάνει η προστασία του, γιαυτό και έχουμε κάποιες λίγες περιπτώσεις που χωρίς υποκείμενα νοσήματα, κάτω των 50, εμβολιασμένοι που έχουν καταλήξει απο κοβιντ

doctoras
13/11/2021, 18:49
Να τονισω οτι το ερωτημα μου δεν περιεχει ειρωνια.

Ε νομιζω οτι με βαση τα στοιχεια φαινεται οτι δεν κινδυνευει ενα ατομο 40 ετων. Γενικα απο οτι εχω καταλαβει θα επρεπε να προστατευτουν με κάθε τρόπο,ολα τα μέσα και ανεξαρτήτου κόστους, οι ομαδες του πληθυσμου που διατρέχουν άμεσο κινδυο . Οχι δηλαδη να κυνηγαμε τους πάντες με κριτήριο τον εμβολιασμό.
Επισης να σημειωθει οτι τα λεγόμενα αυτων που παρουσίαζαν τον εμβολιασμό ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση του ζητήματος πρέπει να είναι πλέον σαφές ότι ήτανε λανθασμένη.

φίλε ξαναλέω δεν είμαι επιστήμονας διατυπώνω γεγονότα που έχουν συμβεί.
είναι λάθος αυτό που προτείνεις, διότι δεν έχεις λάβει υποψη οτι παγκοσμίως έχουν καταγραφεί θάνατοι σε όλα τα φάσματα ηλικιών, και επειδή αυτοί διαβάζουν στατιστική, συνεπώς αν υπάρχει (που υπάρχει)ποσοστό θνησιμότητας κάτω απο 40 που λες θα πρέπει να τους συμπεριλάβουν.
Αν δεν υπήρχαν θάνατοι θα συμφωνούσα μαζί σου
είμαστε εντάξει?

basilis_k6
13/11/2021, 18:57

το εμβόλιο δεν ειναι πανάκεια. η καλύτερη αντιμετώπηση ειναι τα φαρμακα.
εμβόλια θες εκατομύρια και θέλουν απιστευτη οργάνωση πριν και μετα. θελουν συνεχως επαναλήψεις, χωριζουν τους ανθρώπους, σκοτωνουν μερικους, δημιουργουν παρενεργειες σε άλλους, δεν μπορούν να φτάσουν σε φτωχες χωρες και άλλα πολλα.
το φαρμακο (οταν ερθει επιτέλους) θα μετατρέψει τον πολύ επικύνδινο ιο σε απλη γριπη. θα το παιρνουν μονο οσοι κολλάνε και εμφανίζουν συμπτώματα χωρίς να πρεπει καν να πανε σε ειδική μονάδα. Το φάρμακο φτάνει σε μια μερα στα χερια ενος γιατρου στο ακρο της γης και το παιρνει μονο ο ασθενης. πολύ λιγότερες ποσότητες, πολύ ευκολη χρηση, μηδεν προγραμματισμος, ελαχιστο κοστος σε ζωες, κανενας περιορισμος σε ανθρώπους, κυκλοφορία κτλ.

Το εμβόλιο ειναι για να εξαφανίσει μια νοσο. αυτη η νοσος δεν θα εξαφανιστει γιατι εχει πολύ ευκολη διασπορα. Αν είχε θνησιμοτητα γριπης το εμβόλιο θα ήταν εποχικο και θα το έκαναν αυτοι που οντως κινδυνευουν απο γριπη. ο covid ειναι υπουλος, σκοτωνει και νεους και υγιεις. Στην απλη νοσο απλα περνας μια γριπουλα, εκει πρεπει να τον κοβουν τα φαρμακα να μην μπορει να σου κάνει σοβαρη νοσο. οταν βρεθει το φαρμακο τοτε θα τελειωσει η πανδημια. εκτος αν ερθει εμβόλιο που θα καλυπτει ολες τις μεταλλάξεις, θα κανει 3 δολλάρια και θα ειναι τοσο ευκολο να παραχθει που σε ενα ετος θα εχουμε 7δις δοσεις. δεν θα συμβει αυτο πριν γινει απο μονος του εποχικος η αναπτυξουμε αντισωματα σαν ανθρωπινο είδος με το κοστος να χασουμε το 1-2% του πληθυσμου καθε χωρας μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασία.

ορθογραφία νοτ τουντέι

AristidisZ
13/11/2021, 19:09
Δηλαδή ρε συ Βασίλη μας λες ότι τα εμβόλια δημιουργούν παρενέργειες σεκάποιους ανθρώπους αλλά προκρίνεις ως την ιδανική λύση τα φάρμακα. Άρα με την πολύ βαθιά ιατρική σου γνώση είσαι πεπεισμένος ότι τα φάρμακα θα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα εμβόλια για αυτούς τους κάποιους ανθρώπους

basilis_k6
13/11/2021, 19:11
Δηλαδή ρε συ Βασίλη μας λες ότι τα εμβόλια δημιουργούν παρενέργειες σεκάποιους ανθρώπους αλλά προκρίνεις ως την ιδανική λύση τα φάρμακα. Άρα με την πολύ βαθιά ιατρική σου γνώση είσαι πεπεισμένος ότι τα φάρμακα θα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα εμβόλια για αυτούς τους κάποιους ανθρώπους

μπορεί να έχουν τα φαρμακα παρενέργειες. παντα είχαν ολα τα φαρμακα. γιαυτο εγω δεν παιρνω φαρμακα για το αλτσχαιμερ, γιατι δεν εχω αλτσχαιμερ.

AristidisZ
13/11/2021, 19:22
μπορεί να έχουν τα φαρμακα παρενέργειες. παντα είχαν ολα τα φαρμακα. γιαυτο εγω δεν παιρνω φαρμακα για το αλτσχαιμερ, γιατι δεν εχω αλτσχαιμερ.

Το λέει με πολύ απλά λόγια, αν θες ψάξου να διαβάσεις περισσότερο

https://medicalpq.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Dani_26
13/11/2021, 19:24
φίλε ξαναλέω δεν είμαι επιστήμονας διατυπώνω γεγονότα που έχουν συμβεί.
είναι λάθος αυτό που προτείνεις, διότι δεν έχεις λάβει υποψη οτι παγκοσμίως έχουν καταγραφεί θάνατοι σε όλα τα φάσματα ηλικιών, και επειδή αυτοί διαβάζουν στατιστική, συνεπώς αν υπάρχει (που υπάρχει)ποσοστό θνησιμότητας κάτω απο 40 που λες θα πρέπει να τους συμπεριλάβουν.
Αν δεν υπήρχαν θάνατοι θα συμφωνούσα μαζί σου
είμαστε εντάξει?

Το να λες οτι υπάρχουν νεκροί κάτω των 40 ( που υπάρχουν ) , κάτω των 30 ( που υπάρχουν) δεν λέει κάτι.
Το θέμα είναι το κλάσμα των ανθρώπων που έφυγαν προς τα αντίστοιχα κρούσματα .
Ο ανθρωπος πέθαινε, πεθάινει και θα πεθαίνει.

Αυτοί όντως διαβάζουν τη στατιστική, ίσως θα έπρεπε και εσύ.
Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέχρι και σήμερα, στην ηλικιακή ομάδα εως 39 ετών έχουμε 298.628 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ και 129 ΘΑΝΑΤΟΥΣ το όποιο αντιστοιχεί σε 0.04 % .
Τα παραπάνω ισχύουν με βάση τα διεγνωσμένα κρούσματα. Λαμβάνοντας υπόψιν τους ασυμπωματικούς ίσως υπάρχει απόκλιση.

Η κουβέντα πρέπει να βασίζεται σε αυτά τα επίσημα στοιχεία και όχι στην Α,Β συγκεκριμένη περίπτωση.

Tallyban
13/11/2021, 19:49
Ακόμα να φτιάξει κάποιος καμιά εφαρμογή να εντοπίζει ψηφιακά ίχνη αρνητών του εμβολιασμού,κάτι σαν παιχνίδι θησαυρού,και ο παίκτης να τους παραδίδει στη Νεολαία ΕΟΔΥ για περαιτέρω "ενημέρωση".
Φυσικά για κάθε επιτυχία θα έχει ηθική αλλά και κλιμακωτή υλική επιβράβευση ανάλογα με την απόδοση του,πχ δυναμοκλειδο 1/4-3/8-1/2,Κιτ μετατροπής αλυσίδας για nc 520 σε 525,προσφορά εννιαήμερης νομικής προστασίας από το μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας,εισητηρια για τον Ελληνικό Υπόκοσμο,κλπ.Ακρως ενδιαφέρον θα ήταν και με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Dani_26
13/11/2021, 20:38
Ακόμα να φτιάξει κάποιος καμιά εφαρμογή να εντοπίζει ψηφιακά ίχνη αρνητών του εμβολιασμού,κάτι σαν παιχνίδι θησαυρού,και ο παίκτης να τους παραδίδει στη Νεολαία ΕΟΔΥ για περαιτέρω "ενημέρωση".
Φυσικά για κάθε επιτυχία θα έχει ηθική αλλά και κλιμακωτή υλική επιβράβευση ανάλογα με την απόδοση του,πχ δυναμοκλειδο 1/4-3/8-1/2,Κιτ μετατροπής αλυσίδας για nc 520 σε 525,προσφορά εννιαήμερης νομικής προστασίας από το μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας,εισητηρια για τον Ελληνικό Υπόκοσμο,κλπ.Ακρως ενδιαφέρον θα ήταν και με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν καταλαβαινω αν αναφερεσαι σε μένα, αλλά αν παρατηρήσεις μίλησα για τις ηλικίες των 40 και κάτω.
Ανώ των 40 αλλάζει σημαντικα η επικινδυνότητα. Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού.

stefanos
13/11/2021, 21:43
Το να λες οτι υπάρχουν νεκροί κάτω των 40 ( που υπάρχουν ) , κάτω των 30 ( που υπάρχουν) δεν λέει κάτι.
Το θέμα είναι το κλάσμα των ανθρώπων που έφυγαν προς τα αντίστοιχα κρούσματα .
Ο ανθρωπος πέθαινε, πεθάινει και θα πεθαίνει.

Αυτοί όντως διαβάζουν τη στατιστική, ίσως θα έπρεπε και εσύ.
Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέχρι και σήμερα, στην ηλικιακή ομάδα εως 39 ετών έχουμε 298.628 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ και 129 ΘΑΝΑΤΟΥΣ το όποιο αντιστοιχεί σε 0.04 % .
Τα παραπάνω ισχύουν με βάση τα διεγνωσμένα κρούσματα. Λαμβάνοντας υπόψιν τους ασυμπωματικούς ίσως υπάρχει απόκλιση.

Η κουβέντα πρέπει να βασίζεται σε αυτά τα επίσημα στοιχεία και όχι στην Α,Β συγκεκριμένη περίπτωση.

Και πόσοι από αυτούς που δεν πεθάναν θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή του με μισό πνευμόνι ή δεν ξέρω τι άλλο...
Και ναι 129 σε ένα σύστημα υγείας με 500 εντατικές και δεν ξέρω πόσες απλές κλίνες που δούλεψε οριακά.
Εάν υπάρξει κορεσμός στα νοσοκομεία και δεν υπάρχει πρόσβαση σε νοσηλεία που θα φτάσει το νούμερο?

Johny the Fox
13/11/2021, 21:49
Δεν καταλαβαινω αν αναφερεσαι σε μένα, αλλά αν παρατηρήσεις μίλησα για τις ηλικίες των 40 και κάτω.
Ανώ των 40 αλλάζει σημαντικα η επικινδυνότητα. Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού.

O εμβολιασμός «φρενάρει» και αναστέλλει τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων, ενώ μειώνει το ιικό φορτίο και τη διασπορά.

https://emvolio.gov.gr/enimerosi-diapisteymenon-syntakton-gia-ethniko-shedio-emvoliastikis-kalypsis-kata-tis-covid-19-20

peterTHErider
13/11/2021, 22:08

Αυτο που δεν θελεις να καταλαβεις ειναι αυτο που ειπες.πως ειναι ενας απιστευτα μεταδοτικος ιος που αν δεν τον 'πεθανουμε' με τα εμβολια και την ανοσια της αγελης θα κολλησουμε ΟΛΟΙ!απλα πολλοι θα το περασουν ασυμπτωματικα για αυτο δεν καταλαβαινεις το μεγεθος του θεματος και πιστευεις πως θα την γλυτωσεις.οποτε αν σου ελεγαν οτι ΣΙΓΟΥΡΑ θα παθεις αλτσχαιμερ νομιζω δεν θα περιμενες να το παθεις για να παρεις το φαρμακο αλλα θα πονταρες στην προληψη...

doctor_john
13/11/2021, 22:31
O εμβολιασμός «φρενάρει» και αναστέλλει τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων, ενώ μειώνει το ιικό φορτίο και τη διασπορά.

https://emvolio.gov.gr/enimerosi-diapisteymenon-syntakton-gia-ethniko-shedio-emvoliastikis-kalypsis-kata-tis-covid-19-20

Θετικό το ότι μειώνει το ιικό φορτίο και τη διασπορά, η καθυστέρηση των μεταλλάξεων μας εξυπηρετεί;
Υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε την εξέλιξη του πριν ολοκληρωθεί;
Έχουμε τέτοιο έλεγχο στον πλανήτη; Στην γειτονιά μου μόνο έχουμε στο "απυρόβλητο" 5% μετανάστες, 5% ξένους διπλωμάτες, αξιωματικούς αστυνομίας κ.λπ.

Ρωτάω γιατί διαβάζω πως και οι υπέρμαχοι και οι αρνητές συμφωνούν ότι θα κάνει τις μεταλλάξεις του και θα καταλήξει σε ένα σταθερό τύπο γρίπης
που πλέον θα μπορεί να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Johny the Fox
13/11/2021, 22:49
υπέρμαχοι και οι αρνητές συμφωνούν ότι θα κάνει τις μεταλλάξεις του και θα καταλήξει σε ένα σταθερό τύπο γρίπης
που πλέον θα μπορεί να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Ετσι εγινε και με την μαυρη πανωλη (1348 - 1353).Σημερα οι λοιμωξεις απο yersinia αντιμετωπιζονται σαν κοινες λοιμωξεις
Αυτο ομως γινεται αφου πρωτα σκοτωσε περιπου 200 εκατομμυρια ανθρωπους πρωτου φτασουμε στην θεραπεια.

Εδω μια βασικη ιδεα περι ιων.......https://eclass.uoa.gr/modules/document/file.php/MED833/%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91%20%CE%91%CE%9C%CE%A6%CE%99%CE%98%CE%95%CE%91%CE%A4% CE%A1%CE%9F%CE%A5/%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C_%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%20%CE%99%CF%8E%CE%BD_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%8 4%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85.pdf

g_m900
14/11/2021, 07:13
Παιδια οκ το εμβολιο οποιος θελει ας μην το κανει... Αφου το εχει κανει 3 δις πληθυσμος και ακομα μιλαμε για δοκιμες.
Δεκτο.
Εγω ειμαι για 3η δοση μεθαυριο.

Τουλαχιστον καντε το εμβολιο του Πνευμονιοκοκου που ειναι τερμα δοκιμασμένο για να εχετε μια εξτρα προστασια στα πνευμονια σας.

Εκανα Γριπης... Πνευμονιοκοκου... 3η δοση Pfizer.
Πλεον εχω ζωγραφισει εναν στοχο να μου τα πετανε σαν βελακια...

νεοσσός
14/11/2021, 08:30
Με την τρίτη δόση ξέρουμε ποιο είναι το συνιστώμενο χρονικό διάστημα; Υπάρχει κόσμος που έλαβε ειδοποίηση για αναμνηστική 3η δόση στους 4 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ προς το παρόν ο ΕΟΔΥ αναφέρει για 6 μήνες μεσοδιάστημα, με εισήγηση για 5,5 μήνες.

doctor_john
14/11/2021, 09:05
Έτσι είναι τα μεγάλα καταστήματα, στέλνουν στα ενδιάμεσα της σεζόν προσφορές.
Φαντάζομαι ότι η εξέταση για αντισώματα είναι ο μόνος τρόπος να δει κάποιος αν χρειάζεται αλλά τα όρια
τα βάζουν οι καταστηματάρχες και απο τους γιατρούς ποιόν να εμπιστευτείς;

20+ χρόνια γράφουν ότι να ναι στους πάντες για να παίρνουν laptop και πακέτα ταξιδιών, τώρα που έχουν ισοπεδωθεί
όλα και πολλοί χρωστάνε τα ανοίγματα που θεωρούσαν ότι τους αξίζουν..

Άσε που έχει γίνει πιπίλα το "ξέρουμε την παράταξή σας" λες και είμαστε στη μεταπολίτευση..
Δεν την ξέρω ο ίδιος και την ξέρει ο κάθε τελειωμένος που πούλησε τον εαυτό του στα πεθερικά του
και είναι σίγουρος ότι θα έδινα την ζωή μου γι' αυτή..

νεοσσός
14/11/2021, 09:11
Μιλάς με γρίφους γέροντα.

AristidisZ
14/11/2021, 09:35
Καλά μην ασχολείσαι με ασυναρτησίες
Αμερικανοί και άγγλοι λένε στο εξάμηνο οπότε προσωπικά αυτούς θα ακολουθήσω

Parking
14/11/2021, 10:10
Με την τρίτη δόση ξέρουμε ποιο είναι το συνιστώμενο χρονικό διάστημα; Υπάρχει κόσμος που έλαβε ειδοποίηση για αναμνηστική 3η δόση στους 4 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ προς το παρόν ο ΕΟΔΥ αναφέρει για 6 μήνες μεσοδιάστημα, με εισήγηση για 5,5 μήνες.

6 μήνες πολλοί συνάδελφοι με προβλήματα έκαναν αυτές τις μέρες 3η δόση
Πήραν ΣΜΣ

motojojo
14/11/2021, 10:14
Είναι απλό.
Θα κανεις την τρίτη δόση όταν λήξει το πιστοποιητικό της δευτερης.

Μας έχουν πρήξει τα ουμπαλα με το αν κολάς ή δεν κολάς με το εμβολιο, πεθαίνεις ή δεν πεθαίνεις, οπότε πως να ξέρεις αν πρέπει να το κάνεις πριν ή μετα το εξάμηνο.
Κι επειδη μεγαλύτερη σημασία έχει τι μέτρα παίρνουν αυτοι για σένα χωρίς εσένα παρά το τι λένε οι (πιο) αρμόδιοι επιστήμονες, κάνεις τη επαναληπτική δόση οπως οριστηκε από την αρχή: στο εξάμηνο.

Σαν τα τελη κυκλοφορίας ενα πράμα. Τα πληρώνεις Δεκεμβρη για την επόμενη χρονιά, δεν ψάχνεσαι να τα πληρώσεις από Αυγουστο για να εισαι σίγουρος! :lol:

doctor_john
14/11/2021, 10:22

Ε πως ρε συ; είναι μια δύσκολη κατάσταση με πολλά παρακλάδια σε βάθος χρόνου.
Προσπαθώ να κάνω μια συζήτηση, όταν με καταφέρνουν, με δεδομένα που υφίστανται, που τα βλέπουμε όλοι,
που μπορείς να τα δεις παντού κ.λπ.

Εμένα με ενδιαφέρει να καταλάβω περισσότερα για το τι συμβαίνει και αν είναι δυνατόν, να βρω στοιχεία για να αναιρέσω
καταστάσεις που μου έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ότι είναι ρεαλιστικές και τις βρίσκω εφιαλτικές κ.λπ.
Μιλάω με "αριστερούς", λίγο να πιεστούν απο τα δεδομένα: καταλάβαμε την παράταξή σας εννοώντας ότι είμαι δεξιός.
Μιλάω με "δεξιούς", τα ίδια και σταματά η κουβέντα λες και δεδομένα σαν την Πάρνηθα είναι αντικείμενα αποδοχής ή όχι
ανάλογα την "παράταξη"..

Με εχουν μουρλάνει! δεν φτάνουν οι δυσκολίες που μας επιβάλλουν μόνο και μόνο για να μπορούν να παίρνουν τα χρήματα μας
με οποιονδήποτε τρόπο, δεν φτάνουν τα σενάρια 90 ετών που επαληθεύουν κατα γράμμα απίστευτους εφιάλτες, βλέπω ένα μεγάλο
μέρος του πληθυσμού να λειτουργεί τελείως ανυπόστατα με μοναδικό κριτήριο τον εγωϊσμό..

Τον στείρο εγωϊσμό που δεν έχει υποστήριξη και προσφέρει ενάντια στα συμφέροντα τους!
Πως να το πω, να σου πει ένας όμορφος ότι "εμένα δεν με νοιάζουν οι γυναίκες" κ.λπ. λες είναι ρηχός, κάνει ζημιά αλλά καταλαβαίνεις γιατί, έχει την δυνατότητα
και ας πούμε ότι κινείται προς το "συμφέρον" του έτσι όπως το καταλαβαίνει ο ίδιος..
Να σου λέει ένας αποκρουστικός ότι "όχι μόνο δε με νοιάζουν αλλά διώχνω και αυτές που πλησιάζουν" είναι παραλογισμός..

husky21
14/11/2021, 11:02

Ελα νταξ τωρα με το επομενο ποστ του
τα εκανε φραγκοδιφραγκα
Δεν πιστευω να μην σε καλυψε;

Parking
14/11/2021, 11:09
Είναι απλό.

Μας έχουν πρήξει τα ουμπαλα με το αν κολάς ή δεν κολάς με το εμβολιο, πεθαίνεις ή δεν πεθαίνεις, οπότε πως να ξέρεις αν πρέπει να το κάνεις πριν ή μετα το εξάμηνο.

βιομηχανία ψεμάτων

doctor_john
14/11/2021, 11:32
Ελα νταξ τωρα με το επομενο ποστ του
τα εκανε φραγκοδιφραγκα
Δεν πιστευω να μην σε καλυψε;

Εγώ τα μπερδεύω; :)

Aν ήσουν εσύ στην διαχείριση της πανδημίας θα περιόριζες τις μεθ; θα δημιουργούσες υποστελεχωμένα νοσοκομεία;
όταν μιλάω γι' αυτά με λένε αριστερό..
Είναι παράλογο σε μια χώρα πύλη για την EU με την γεωπολιτική σημασία που έχει, να παρακολουθεί απο τους ανθρώπους που
μπαίνουν ανεξέλεγκτα, αυτούς που εκτίθενται απο μόνοι τους ότι είναι ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της;
Αν μιλήσω γι'αυτά με λένε δεξιό..

AristidisZ
14/11/2021, 11:52
https://youtu.be/e-G6Sc4o3mI

stefanos
14/11/2021, 14:41
Εγώ τα μπερδεύω; :)

Aν ήσουν εσύ στην διαχείριση της πανδημίας θα περιόριζες τις μεθ; θα δημιουργούσες υποστελεχωμένα νοσοκομεία;
όταν μιλάω γι' αυτά με λένε αριστερό..
Είναι παράλογο σε μια χώρα πύλη για την EU με την γεωπολιτική σημασία που έχει, να παρακολουθεί απο τους ανθρώπους που
μπαίνουν ανεξέλεγκτα, αυτούς που εκτίθενται απο μόνοι τους ότι είναι ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της;
Αν μιλήσω γι'αυτά με λένε δεξιό..

Δεξιές και αριστερές λύσεις δεν υπάρχουν.
ΜΕΘ δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη όπως και οι γιατροί και νοσηλευτές δεν φυτρώνουν.
Και οι άνθρωποι που μπαίνουν, και καλά κάνουν, μια καλύτερη ζωή ψάχνουν και δικαίωμά τους, ας
είχαμε μυαλό και οργάνωση να τους εντάξουμε και να τους κάνουμε χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας να προκόψουμε όλοι μαζί.
Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.
Ως προς τον covid έχουμε εμβόλιο θα έχουμε φάρμακο σε λίγο, έχουμε και αυτές τις εντατικές που υπάρχουν.
Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει, να μην κάνει ,να νοσηλευθεί ή όχι.
Μην κάνουμε τα απλά πράγματα περίπλοκα.

PaNick67
14/11/2021, 16:21
συμφωνώ γενικά στο μηνυμα σου
συγκεκριμένα στο σημειωμένο μια διόρθωση μονο, για να μη τσουβαλιαστεί υπάρχουν οργανισμοί που δεν ανταποκρίνονται θετικά στο εμβόλιο δηλαδή δεν τους πιάνει η προστασία του, γιαυτό και έχουμε κάποιες λίγες περιπτώσεις που χωρίς υποκείμενα νοσήματα, κάτω των 50, εμβολιασμένοι που έχουν καταλήξει απο κοβιντ

Όπως υπάρχουν και αυτοί που δεν πρεπει να κάνουν το εμβόλιο, γιατί είναι αλλεργικοί ή γιατί έχουν κάποια παθηση.
Αυτοί όμως είναι το 10% και αν του συνολικού πληθυσμού.

@ basilis_k6, καλυτερο το προλαμβανειν παρα το θεραπευειν.

Τα φάρμακα όταν έρθουν θα βοηθήσουν πρωτα αυτούς που είναι στις ΜΕΘ, μετά τους λίγο πριν την ΜΕΘ και αργότερα τους υπόλοιπους. Άσε που είναι πανάκριβα.
Το εμβόλιο σώζει ζωές.

basilis_k6
14/11/2021, 16:57
Όπως υπάρχουν και αυτοί που δεν πρεπει να κάνουν το εμβόλιο, γιατί είναι αλλεργικοί ή γιατί έχουν κάποια παθηση.
Αυτοί όμως είναι το 10% και αν του συνολικού πληθυσμού.

@ basilis_k6, καλυτερο το προλαμβανειν παρα το θεραπευειν.

Τα φάρμακα όταν έρθουν θα βοηθήσουν πρωτα αυτούς που είναι στις ΜΕΘ, μετά τους λίγο πριν την ΜΕΘ και αργότερα τους υπόλοιπους. Άσε που είναι πανάκριβα.
Το εμβόλιο σώζει ζωές.

να το κάνουν αυτοι που έχουν άμεσο κίνδυνο. οχι όλοι. εχουμε μπλέξει με τον 3μ@Λ4κα που μας κλέβει στεγνα κάθε εβδομάδα γιατι δεν θέλουμε να μπλέξουμε με παρενέργειες. αν δεν ήταν στη μέση η οικονομία ουτε μισο εμβόλιο δεν θα βλέπατε. καλό χρυσο το εμβόλιο και μπράβο τους που το εφτιαξαν. ας το κάνουν αυτοι που έχουν λόγο. εμβόλιο σε 20χρονα και αν δεν το κάνεις κοινωνικό αποκλεισμό γιατι έτσι. Βάλτε όλοι πρώτα την μάσκα σωστα και παντού και ελάτε μετα (αν ακομα εχουμε σοβαρό θέμα) να πλασάρετε εμβόλιο. Να θυμίσω μόνο οτι 3 απο τα 4 εμβόλιο έχουν ήδη απαγορευτει σχεδον. Ετσι για να θυμόμαστε και ποιος είχε δίκιο. Μακάρι να μην μάθουμε τιποτα για της pfizer που έχει κανει πλεον ολη η ελλάδα στο μέλλον. Τότε θα διαβάζουμε αυτα εδω μέσα και θα κλαίμε.

lleonidas
14/11/2021, 17:05
Όσες/όσοι έχετε νοσήσει, μετά από πόσον καιρό είχατε γεύση/όσφρηση στο 100% ;;
Νόσησα αρχές Σεπτεμβρίου(όντας εμβολιασμένος με Pfizer από το Μάιο) και για ένα μήνα είχα μηδενική όσφρηση-γεύση. Αρχές Οκτωβρίου άρχισαν να επανέρχονται και τώρα είμαι κάπου στο 30%(με μικρές αυξομειώσεις), αν μπορώ να το υπολογίσω σωστά. Δεν περίμενα ότι θα είναι τοοσο σπαστικό αυτό το πράγμα.

doctor_john
14/11/2021, 17:16
φιλικό ζευγάρι, πέρασαν το 4 μηνο και αν δεν κάνω λάθος ακόμα ο ένας γκρινιάζει για την όσφρηση.

AUFGEBRACHT
14/11/2021, 17:34
Προσοχή στα καλσόν κύριοι εισαγγελείς, σκίζονται εύκολα τα άτιμα...

432094

νεοσσός
14/11/2021, 18:17
Όσες/όσοι έχετε νοσήσει, μετά από πόσον καιρό είχατε γεύση/όσφρηση στο 100% ;;
Νόσησα αρχές Σεπτεμβρίου(όντας εμβολιασμένος με Pfizer από το Μάιο) και για ένα μήνα είχα μηδενική όσφρηση-γεύση. Αρχές Οκτωβρίου άρχισαν να επανέρχονται και τώρα είμαι κάπου στο 30%(με μικρές αυξομειώσεις), αν μπορώ να το υπολογίσω σωστά. Δεν περίμενα ότι θα είναι τοοσο σπαστικό αυτό το πράγμα.
Γνωστή μου, κάτω από 30 ετών, έλεγε ότι επί ένα μήνα είχε χάσει τελείως όσφρηση & γεύση, κατόπιν επανήλθαν για λίγους μήνες και μετά χάθηκαν ...μερικώς. "Έχω γίνει φυτοφάγος, διότι δεν μπορώ να γευτώ κρέας, παρά μόνο λαχανικά φρούτα", ήταν η πρότασή της.

lleonidas
14/11/2021, 18:20
φιλικό ζευγάρι, πέρασαν το 4 μηνο και αν δεν κάνω λάθος ακόμα ο ένας γκρινιάζει για την όσφρηση.

Γνωστή μου, κάτω από 30 ετών, έλεγε ότι επί ένα μήνα είχε χάσει τελείως όσφρηση & γεύση, κατόπιν επανήλθαν για λίγους μήνες και μετά χάθηκαν ...μερικώς. "Έχω γίνει φυτοφάγος, διότι δεν μπορώ να γευτώ κρέας, παρά μόνο λαχανικά φρούτα", ήταν η πρότασή της.

Στρίψτε κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή :facepalm:

doctor_john
14/11/2021, 19:04
έχε λίγο υπομονή, μικροί είχαμε δυσκολότερες συνθήκες όταν αρρωσταίναμε

AristidisZ
14/11/2021, 19:58
να το κάνουν αυτοι που έχουν άμεσο κίνδυνο. οχι όλοι. εχουμε μπλέξει με τον 3μ@Λ4κα που μας κλέβει στεγνα κάθε εβδομάδα γιατι δεν θέλουμε να μπλέξουμε με παρενέργειες. αν δεν ήταν στη μέση η οικονομία ουτε μισο εμβόλιο δεν θα βλέπατε. καλό χρυσο το εμβόλιο και μπράβο τους που το εφτιαξαν. ας το κάνουν αυτοι που έχουν λόγο. εμβόλιο σε 20χρονα και αν δεν το κάνεις κοινωνικό αποκλεισμό γιατι έτσι. Βάλτε όλοι πρώτα την μάσκα σωστα και παντού και ελάτε μετα (αν ακομα εχουμε σοβαρό θέμα) να πλασάρετε εμβόλιο. Να θυμίσω μόνο οτι 3 απο τα 4 εμβόλιο έχουν ήδη απαγορευτει σχεδον. Ετσι για να θυμόμαστε και ποιος είχε δίκιο. Μακάρι να μην μάθουμε τιποτα για της pfizer που έχει κανει πλεον ολη η ελλάδα στο μέλλον. Τότε θα διαβάζουμε αυτα εδω μέσα και θα κλαίμε.

ρε φίλε μας τα χετε κάνει τσουρέκια με τις παρένεργειες, φτάνει πια έλεος έλεος έλεος

ξέρεις κανέναν που πέθανε από εμβόλιο ;

έναν από τον προσωπικό σου κύκλο, όχι στην τηλεόραση

πες μου με ονοματεπώνυμο

εγώ πάντως δε ξέρω, αντιθέτως από covid ξέρω ονοματεπώνυμα διψήφιου αριθμού θανόντων

άιντε γιατί έχετε κουράσει, πραγματικά

τις μαλακίες περί μάσκας δε τις σχολιάζω καν, όλοι δηλαδή οι νοσηλευτές που έχουν κολλήσει δε φοράγαν μάσκα ή δε ξέραν να τη βάλουν, ή το παιδάκι που πάει σχολείο και είναι πυρηνική βόμβα μετάδοσης νομίζεις θα βάλει καλά την μάσκα και δε θα κολλήσει

ρε τα σκέφτεστε αυτά καθόλου αυτά που γράφετε ;

basilis_k6
14/11/2021, 20:07
ρε φίλε μας τα χετε κάνει τσουρέκια με τις παρένεργειες, φτάνει πια έλεος έλεος έλεος

πες μου με ονοματεπώνυμο

εγώ πάντως δε ξέρω, αντιθέτως από covid ξέρω ονοματεπώνυμα διψήφιου αριθμού θανόντων

τις μαλακίες περί μάσκας δε τις σχολιάζω καν, όλοι δηλαδή οι νοσηλευτές που έχουν κολλήσει δε φοράγαν μάσκα ή δε ξέραν να τη βάλουν, ή το παιδάκι που πάει σχολείο και είναι πυρηνική βόμβα μετάδοσης νομίζεις θα βάλει καλά την μάσκα και δε θα κολλήσει

ουτε απο covid ξερω. ασε το θανατο, παρενεργειες ξερω πολλους, σοβαρες απειροελάχιστους. ουτε κανεναν που να εχει παθει τιποτα απο covid ξερω προσωπικα, δεν λεω ομως οτι ειναι ακινδυνος. συγνώμη που σε κούρασα, δεν είχα τέτοια πρόθεση :lol:

sam4g
14/11/2021, 20:37

πες μου με ονοματεπώνυμο

Αν και εμβολιασμενος και εγώ και όλη η οικογένεια μου θα σου έλεγα να είσαι πιο φειδωλός στα σχόλια σου. Όντως δεν έχει αναφερθεί θάνατος από εμβόλιο καθώς και αυτοί που δημοσιεύτηκαν έγιναν γαργάρα γρήγορα.

Εσυ έχεις στο στενό σου κύκλο άτομα (εμβολιασμενα) που έφυγαν εντελώς ξαφνικά με αιτία θανάτου ανακοπή, έμφραγμα κλπ;

Εγώ προσωπικά έχω... δεν ξέρω αν είναι υπεύθυνο το εμβόλιο αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας. Σημειωτέων τα δυο από αυτά τα άτομα που αναφέρω ήταν 35 ετών και έφυγαν ξαφνικά από ανακοπή. Απ όσο γνωρίζω δεν είχαν υποκείμενες νόσους. Ονοματεπώνυμο για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να δώσω σ ένα δημόσιο απρόσωπο φόρουμ.

Μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι φταίει το εμβόλιο, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος ότι δεν έχει κάποια επίδραση.

AristidisZ
14/11/2021, 21:21
Αν και εμβολιασμενος και εγώ και όλη η οικογένεια μου θα σου έλεγα να είσαι πιο φειδωλός στα σχόλια σου. Όντως δεν έχει αναφερθεί θάνατος από εμβόλιο καθώς και αυτοί που δημοσιεύτηκαν έγιναν γαργάρα γρήγορα.

Εσυ έχεις στο στενό σου κύκλο άτομα (εμβολιασμενα) που έφυγαν εντελώς ξαφνικά με αιτία θανάτου ανακοπή, έμφραγμα κλπ;

Εγώ προσωπικά έχω... δεν ξέρω αν είναι υπεύθυνο το εμβόλιο αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας. Σημειωτέων τα δυο από αυτά τα άτομα που αναφέρω ήταν 35 ετών και έφυγαν ξαφνικά από ανακοπή. Απ όσο γνωρίζω δεν είχαν υποκείμενες νόσους. Ονοματεπώνυμο για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να δώσω σ ένα δημόσιο απρόσωπο φόρουμ.

Μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι φταίει το εμβόλιο, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος ότι δεν έχει κάποια επίδραση.

Όχι δεν έχω αλλά είναι δεδομένο ότι όσο θα κάνουμε εμβόλια κάποια στιγμή θα αποκτήσω, εφόσον 90% και πλέον στον κύκλο μου είναι εμβολισμένοι
Εκτός εάν θεωρούν κάποιοι ότι άμα κάνεις εμβόλιο δε πεθάνεις μετά από ανακοπή κλπ
Δεν σου κρύβω βέβαια ότι και εγώ αν είχα δύο τέτοια περιστατικά στην οικογένειά μου με ανθρώπους 35 ετών θα ήμουν πάρα πολύ προβληματισμένος
Στην παρούσα φάση ομως επειδή έχω έναν κύκλο (βάζω και την δουλειά μέσα, δηλαδή συναδέλφους και τις οικογένειές τους) που μπορεί να μιλάμε για πάνω από 200 τρακόσια άτομα εμβολιασμένα από όπου δεν έχω ακούσει το παραμικρό θεωρώ ότι αξίζει το όποιο ρίσκο

sam4g
14/11/2021, 21:43
Συμφωνώ απόλυτα σ αυτό που είπες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του να πάρει το ρίσκο. Και εφόσον δεν είμαστε ιολογοι-επιδημιολόγοι ερευνητές δεν μπορούμε παρα να σεβόμαστε την αντίληψη του καθενός.

Εγώ κι εσυ (και οι οικογένειες μας) πήραμε την απόφαση να εμβολιαστούμε πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι πράττουμε το σωστό. Άλλοι, έχουν διαφορετική αντίληψη (συμπεριλαμβανομένων και εξαίρετων ιατρών) τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό.

basilis_k6
14/11/2021, 21:54

μας έφτιαξες τη μερα :cry:

δυστυχως κανένας γιατρός δεν θα σου πει οτι φταιει. ολοι θα σου πουνε αποκλείεται να φταιει κτλ. δεν τους αφηνουν να πουνε τιποτα διαφορετικο, κυριολεκτικα κινδυνεύει η θεση τους. μεσα στο νοσοκομείο ειναι απαγορευμένη κάθε συνδεση του εμβολίου με θάνατο. καλα για επίσημη δηλωση δεν το συζητάμε καν. επειδη τα οφελη του εμβολιου στο συνολο του πλυθησμου ειναι μεγαλυτερα απο τις παρενεργειες κοιτανε το συνολο. να μην φοβησουν το συνολο. αυτος ομως που ειναι 35 τι έφταιγε να πεθανει για το σύνολο? στην χειρότερη θα πουνε οτι ειχε κατι και το εμβόλιο το έφερε στην επιφάνεια. το οποίο ειναι ακριβως το ίδιο με το να σου έλεγαν ξεκαθαρα φταιει το εμβόλιο. Θάνατος απο εμβόλιο δεν υπάρχει ουτε ενας. Θάνατοι μεσα στο 15ημερο απο το εμβόλιο υπαρχουν πολλοι δυστυχως. και μιλάμε για νεους ανθρωπους οχι 90φευγα.

AristidisZ
14/11/2021, 21:59
Συμφωνώ απόλυτα σ αυτό που είπες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του να πάρει το ρίσκο. Και εφόσον δεν είμαστε ιολογοι-επιδημιολόγοι ερευνητές δεν μπορούμε παρα να σεβόμαστε την αντίληψη του καθενός.

Εγώ κι εσυ (και οι οικογένειες μας) πήραμε την απόφαση να εμβολιαστούμε πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι πράττουμε το σωστό. Άλλοι, έχουν διαφορετική αντίληψη (συμπεριλαμβανομένων και εξαίρετων ιατρών) τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό.
Ναι αλλά, το ζήτημα είναι τι προκρίνουν ως λύση οι εξαίρετοι γιατροί που εκφράζουν αμφιβολίες

Εάν δεν θέλουμε εμβόλια με την παρούσα κατάσταση η λύση είναι πολύ απλή

Περνάμε παγκοσμίως ο καθένας στο σπίτι του 10 kg ρύζι τα κλείνουμε όλα και περιμένουμε να περάσει η μπόρα

Αλλά όταν λέμε όλα εννοούμε όλα ούτε ντελίβερι καφέ ούτε σουβλάκι ούτε να πάει ο άλλος να δουλέψει στον φούρνο να βγάλει ψωμί ούτε να πάει ο άλλος να ανοίξει το Σκλαβενίτη

Αυτή είναι η λύση που θα εξαφάνιζε το πρόβλημα

Αλλά δε φτάνει να γίνει μόνο στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη η άστο σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να γίνει συντονισμένα σε όλο τον πλανήτη

Γίνεται κάτι τέτοιο ;

KotsosDR
14/11/2021, 22:09

πες μου με ονοματεπώνυμο

το να λες δεν έχω γνωστούς που πάθανε παρενέργειες από το εμβόλιο είναι σαν κάποιους που δεν έχουν στο κύκλο τους άτομα που νόσησαν βαριά η πέθαναν από κορωνοιο και δεν πιστεύουν τίποτα .

Οι μαλακίες περί μάσκας που λες , έχουν προστατεύσει αρκετό κόσμο , μαζί και εμένα που ειμουν ο μοναδικός που δεν κόλλησε σε περιβάλλον "βόμβα" όπως λες . Ξέρεις πως με λέγανε ; Κομπλεξικο, γιατί δεν άφηνα κανένα να με πλησιάσει χωρίς μάσκα , και κλασικά τώρα που νόσησαν όλοι , εμβολιασμενοι και μη , πάλι τα ίδια ... Μάσκα μόνο αν φάνε κανένα μπινελικι .

AristidisZ
14/11/2021, 22:16
το να λες δεν έχω γνωστούς που πάθανε παρενέργειες από το εμβόλιο είναι σαν κάποιους που δεν έχουν στο κύκλο τους άτομα που νόσησαν βαριά η πέθανε από κορωνοιο και δεν πιστεύουν τίποτα .

Οι μαλακίες περί μάσκας που λες , έχουν προστατεύσει αρκετό κόσμο , μαζί και εμένα που ειμουν ο μοναδικός που δεν κόλλησε σε περιβάλλον "βόμβα" όπως λες . Ξέρεις πως με λέγανε ; Κομπλεξικο, γιατί δεν άφηνα κανένα συνάδελφο να με πλησιάσει χωρίς μάσκα , και κλασικά τώρα που νόσησαν όλοι , εμβολιασμενοι και μη , πάλι τα ίδια ... Μάσκα μόνο αν φάνε κανένα μπινελικι .
Εσυ πιστεύεις ότι το παιδάκι 5 χρόνων στο σχολείο ξέρει να φοράει μάσκα ;
Ή πιστεύεις ότι εάν εκτίθεσαι άπειρες ώρες σε χώρο φουλ του ιικού φορτίου θα σωθείς από τη μάσκα ;
Ή στη δουλειά θα παίρνω τον καφέ, το νερό και την τυρόπιτα να κατεβαίνω στο δρόμο να πιω μια τζούρα ή να φάω ένα σάντουιτς για να μη βγάλω την μάσκα ;
Προφανώς και η μάσκα προστατεύει, όπως προστατεύει και το εμβόλιο, όπως προστατεύει και το social distancing κτλ
Όπως βλέπεις όμως ακόμα και με αυτά τα όπλα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Άρα το να βγάλεις από την εξίσωση το εμβόλιο και να πεις ¨εγω καλυπτόμαι από τα υπολοιπα¨ είναι προφανώς καταστροφικό

tzimidis
14/11/2021, 22:18
αυτος ομως που ειναι 35 τι έφταιγε να πεθανει για το σύνολο?

One for all, all for one.

Έτσι είναι η ζωή, κάποιοι θα μείνουν πίσω/χαθουν/πεθάνουν, για το όφελος του συνόλου. Στην ιατρική, στον πόλεμο, σε ακραίες έκτακτες καταστάσεις,
παντού και πάντα έτσι ήταν και θα είναι.

Παλια, πολλοί ερευνητές έκαναν πρώτα δοκιμες τα φαρμακα και τα εμβόλια στον εαυτό τους, αυτοί τι έφταιγαν?

Εκαναν ότι έκαναν, και οφελουμαστε εμείς τώρα.

Από την άλλη, η ζωή είναι γεμάτη με αναγκαστικα διλήμματα.

Αν κάνεις το εμβόλιο, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να έχεις παρενέργειες.
Αν κολλήσεις covid, υπάρχει πάρα πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθεις ζημιά.

Διαλέγεις και παίρνεις, το ένστικτο αυτοσυντήρησης,
αλλά και η ΚΟΙΝΗ λογική λέει να διαλέξεις αυτό που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κάτι, εν προκειμενω και με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό δείγματος και για τις 2 περιπτώσεις, αν δεν είσαι γκάου διαλεγεις εμβόλιο.

Αν είσαι μπροστά σε 2 γκρεμούς, ο ένας 10 μέτρα βάθος και ο άλλος 15 μέτρα, ποιον θα διαλέξεις να πέσεις?
ΛΟΓΙΚΑ, θα διαλέξεις τον πιο μικρό.

Αν και προσωπικά γνωρίζω αρκετους που θα γινόταν αρνητές του γκρεμού και θα προσπαθούσαν να πετάξουν σαν τον superman.

sam4g
14/11/2021, 22:26
Ναι αλλά, το ζήτημα είναι τι προκρίνουν ως λύση οι εξαίρετοι γιατροί που εκφράζουν αμφιβολίες

Εάν δεν θέλουμε εμβόλια με την παρούσα κατάσταση η λύση είναι πολύ απλή

Περνάμε παγκοσμίως ο καθένας στο σπίτι του 10 kg ρύζι τα κλείνουμε όλα και περιμένουμε να περάσει η μπόρα

Αλλά όταν λέμε όλα εννοούμε όλα ούτε ντελίβερι καφέ ούτε σουβλάκι ούτε να πάει ο άλλος να δουλέψει στον φούρνο να βγάλει ψωμί ούτε να πάει ο άλλος να ανοίξει το Σκλαβενίτη

Αυτή είναι η λύση που θα εξαφάνιζε το πρόβλημα

Αλλά δε φτάνει να γίνει μόνο στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη η άστο σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να γίνει συντονισμένα σε όλο τον πλανήτη

Γίνεται κάτι τέτοιο ;

Προφανώς και δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Δεν είναι όμως και λύση η επιβολή ενός εμβολίου για το οποίο η ιατρική κοινότητα είναι διχασμένη.

Η μετάδοση μπορεί να περιοριστεί με τον εμβολιασμό αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά παράλληλα και με την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας καθολικά, ανεξάρτητα αν είσαι εμβολιασμενος ή όχι. Αν όλοι τηρούσαμε τα μέτρα (μάσκες σωστά φορεμενες σε κλειστούς χώρους, αποφυγή συνωστισμού, υγιεινή των χεριών και του στόματος) τότε θα είχε περιοριστεί η εξάπλωση. Τώρα ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων θεωρεί τον εαυτό του άτρωτο και δεν κάνει τπτ από τα παραπάνω. Επίσης, είναι και κάποιοι καφροι αρνητές της ύπαρξης του ιου που και αυτοί εννοείται δεν τηρούν τπτ.

Ε γι αυτό πάμε κατά διαόλου.

AristidisZ
14/11/2021, 22:40
Προφανώς και δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Δεν είναι όμως και λύση η επιβολή ενός εμβολίου για το οποίο η ιατρική κοινότητα είναι διχασμένη.

Η μετάδοση μπορεί να περιοριστεί με τον εμβολιασμό αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά παράλληλα και με την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας καθολικά, ανεξάρτητα αν είσαι εμβολιασμενος ή όχι. Αν όλοι τηρούσαμε τα μέτρα (μάσκες σωστά φορεμενες σε κλειστούς χώρους, αποφυγή συνωστισμού, υγιεινή των χεριών και του στόματος) τότε θα είχε περιοριστεί η εξάπλωση. Τώρα ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων θεωρεί τον εαυτό του άτρωτο και δεν κάνει τπτ από τα παραπάνω. Επίσης, είναι και κάποιοι καφροι αρνητές της ύπαρξης του ιου που και αυτοί εννοείται δεν τηρούν τπτ.

Ε γι αυτό πάμε κατά διαόλου.
Εγώ από τον κόσμο που συναναστρέφομαι δεν βλέπω διαφορά στο πως αντιμετώπισαν την κατάσταση προ εμβολίου και κατόπιν

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διασπορά είναι τα μικρά παιδιά και κατόπιν οι κοινωνικές συναθροίσεις, είτε μας αρέσει είτε όχι

Ο κουμπάρος μου κόλλησε πριν το Πάσχα. Είχαν βρεθεί στην ξαδέρφη του έξι άτομα. Από την ξαδέρφη κολλήσε η κουμπάρα μου η οποία κόλλησε τον κουμπάρο και η νύφη του κουμπάρου μου η οποία μετά κόλλησε τον άντρα της και τα δύο παιδιά της. Και σκέψου ευτυχώς ότι η ξαδέλφη είχε έντονα συμπτώματα την επόμενη μέρα και πήγε και εκανε τεστ. Σκέψου να μην το είχε πάρει χαμπάρι πόσους θα περνάνε μαζί τους όλοι αυτοί, και πόσο απλά μπορεί από έναν άνθρωπο να κολλήσουν καμία εικοσαριά άτομα για πλάκα

basilis_k6
14/11/2021, 23:04
Διαλέγεις και παίρνεις, το ένστικτο αυτοσυντήρησης,
αλλά και η ΚΟΙΝΗ λογική λέει να διαλέξεις αυτό που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κάτι, εν προκειμενω και με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό δείγματος και για τις 2 περιπτώσεις, αν δεν είσαι γκάου διαλεγεις εμβόλιο.

.δεν διαλέγω ομως. μου επιβάλουν να κανω εμβόλιο. αν διάλεγα θα ηταν καλα. δηλαδη εγω που δεν βλεπω ανθρωπο και φοραω παντου μασκα γιατι να πρεπει στα 20-25-30 να κανω εμβόλιο και να ρισκαρω ενω οι πιθανοτητα να κολλησω ειναι ελαχιστη, να νοσησω απειροελαχιστη και να πεθάνω (εφοσον ειμαι υγιής) 0.0000001%? Δεν καταλαβαίνω πως μπαινουμε ολες οι ηλικιες στο ιδιο καλαθι? Ουτε καταλαβαίνω γιατι φτάσαμε με τοσες παρενεργειες και πολλες -μεχρι θανατου- σε μικρες ηλικες να πιεζουμε τον κοσμο να εμβολιασει τα παιδια του.

Parking
14/11/2021, 23:16
δεν διαλέγω ομως. μου επιβάλουν να κανω εμβόλιο. αν διάλεγα θα ηταν καλα. δηλαδη εγω που δεν βλεπω ανθρωπο και φοραω παντου μασκα γιατι να πρεπει στα 20-25-30 να κανω εμβόλιο και να ρισκαρω ενω οι πιθανοτητα να κολλησω ειναι ελαχιστη, να νοσησω απειροελαχιστη και να πεθάνω (εφοσον ειμαι υγιής) 0.0000001%? Δεν καταλαβαίνω πως μπαινουμε ολες οι ηλικιες στο ιδιο καλαθι? Ουτε καταλαβαίνω γιατι φτάσαμε με τοσες παρενεργειες και πολλες -μεχρι θανατου- σε μικρες ηλικες να πιεζουμε τον κοσμο να εμβολιασει τα παιδια του.

432095
Για κοινωνική ευθύνη θα σου πω άλλη φορά

KotsosDR
14/11/2021, 23:18
Εσυ πιστεύεις ότι το παιδάκι 5 χρόνων στο σχολείο ξέρει να φοράει μάσκα ;
Ή πιστεύεις ότι εάν εκτίθεσαι άπειρες ώρες σε χώρο φουλ του ιικού φορτίου θα σωθείς από τη μάσκα ;
Ή στη δουλειά θα παίρνω τον καφέ, το νερό και την τυρόπιτα να κατεβαίνω στο δρόμο να πιω μια τζούρα ή να φάω ένα σάντουιτς για να μη βγάλω την μάσκα ;
Προφανώς και η μάσκα προστατεύει, όπως προστατεύει και το εμβόλιο, όπως προστατεύει και το social distancing κτλ
Όπως βλέπεις όμως ακόμα και με αυτά τα όπλα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Άρα το να βγάλεις από την εξίσωση το εμβόλιο και να πεις ¨εγω καλυπτόμαι από τα υπολοιπα¨ είναι προφανώς καταστροφικό

Καταρχήν πότε τηρήθηκαν αυτά τα "όπλα" όπως λες ; Σε άλλο πλανήτη ζω ; Δεύτερον ναι το εμβόλιο δεν πρέπει να βγει από την εξίσωση όπως λες αλλά μη παριστάνουμε ότι δεν έχει ρισκα , προσωπικά παλεύω μήνες με τους λεμφαδένες και το τέλειο εμβόλιο.

Συγνώμη αλλά όταν συζητάω με άτομα που υποστηρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με υψηλής μεταδοτικότητας και πολλές φορές θανατηφόρο ιό δεν μπορώ να ακούω κουβέντες για καφέδες και σάντουιτς στη δουλειά .

Μπορώ να τις ακούσω απο άτομα που πιστεύουν ότι ο ιός δεν είναι επικίνδυνος . Βγάζει νόημα σε αυτή τη περίπτωση η σκέψη τους .

stefanos
14/11/2021, 23:28
δεν διαλέγω ομως. μου επιβάλουν να κανω εμβόλιο. αν διάλεγα θα ηταν καλα. δηλαδη εγω που δεν βλεπω ανθρωπο και φοραω παντου μασκα γιατι να πρεπει στα 20-25-30 να κανω εμβόλιο και να ρισκαρω ενω οι πιθανοτητα να κολλησω ειναι ελαχιστη, να νοσησω απειροελαχιστη και να πεθάνω (εφοσον ειμαι υγιής) 0.0000001%? Δεν καταλαβαίνω πως μπαινουμε ολες οι ηλικιες στο ιδιο καλαθι? Ουτε καταλαβαίνω γιατι φτάσαμε με τοσες παρενεργειες και πολλες -μεχρι θανατου- σε μικρες ηλικες να πιεζουμε τον κοσμο να εμβολιασει τα παιδια του.

Φυσικά και διαλέγεις.
Εφόσον δεν βλέπεις άνθρωπο δεν υπάρχει λόγος ούτε εμβολιασμένος να είσαι ούτε πιστοποιητικό να έχεις ούτε μάσκα να φοράς.
Και εάν χρειαστεί να πας κάπου μια στο τόσο κάνεις ένα τεστ και είσαι οκ.
Εδώ στη δουλειά μου έχουμε 2 ανεμβολίαστους που πληρώνουν 2 τέστ την εβδομάδα για να δουλεύουν.
Οκ πες πως αυτοί πιέζονται να εμβολιαστούν που δεν είναι πίεση ένα κατοστάρικο το μήνα για το μισθό που παίρνουν...
και στο κάτω κάτω στη δουλειά μου ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και είναι κρίμα να στείλουμε κανένα αδιάβαστο.
Τα παιδιά αν μιλάμε για μικρά οκ δεν είναι υποχρεωτικό, κάνουν self test.

basilis_k6
14/11/2021, 23:33
Φυσικά και διαλέγεις.
Εφόσον δεν βλέπεις άνθρωπο δεν υπάρχει λόγος ούτε εμβολιασμένος να είσαι ούτε πιστοποιητικό να έχεις ούτε μάσκα να φοράς.
Και εάν χρειαστεί να πας κάπου μια στο τόσο κάνεις ένα τεστ και είσαι οκ.
Εδώ στη δουλειά μου έχουμε 2 ανεμβολίαστους που πληρώνουν 2 τέστ την εβδομάδα για να δουλεύουν.
Οκ πες πως αυτοί πιέζονται να εμβολιαστούν που δεν είναι πίεση ένα κατοστάρικο το μήνα για το μισθό που παίρνουν...
και στο κάτω κάτω στη δουλειά μου ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και είναι κρίμα να στείλουμε κανένα αδιάβαστο.
Τα παιδιά αν μιλάμε για μικρά οκ δεν είναι υποχρεωτικό, κάνουν self test.

τα τεστ ειναι υποχρεωτικα για τον δημοσιο και ιδιωτικο τομέα. ανεξαρτητα απο το αν ερχεσαι σε επαφη με κοσμο. επισης πλεον θελεις τεστ για να κατσεις σε τραπεζι εξω. μην κολλησεις ποιον? τον αερα?

stefanos
14/11/2021, 23:45
τα τεστ ειναι υποχρεωτικα για τον δημοσιο και ιδιωτικο τομέα. ανεξαρτητα απο το αν ερχεσαι σε επαφη με κοσμο. επισης πλεον θελεις τεστ για να κατσεις σε τραπεζι εξω. μην κολλησεις ποιον? τον αερα?

Αυτοί που δουλεύουν και πίνουν καφέδες σε τραπεζάκια εμφανώς έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Αν ο άλλος είναι τσοπάνης ας πάνε να δούνε αν έχει κάνει τέστ ,μα τι λέμε τώρα.
Αυτά είναι γι αυτούς που κυκλοφορούν και υπάρχει δυνατότητα ελέγχου μη κοροιδευόμαστε.

basilis_k6
15/11/2021, 00:46
Αυτοί που δουλεύουν και πίνουν καφέδες σε τραπεζάκια εμφανώς έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Αν ο άλλος είναι τσοπάνης ας πάνε να δούνε αν έχει κάνει τέστ ,μα τι λέμε τώρα.
Αυτά είναι γι αυτούς που κυκλοφορούν και υπάρχει δυνατότητα ελέγχου μη κοροιδευόμαστε.

ο ελεγχος ειναι αυτοματος απο την εργανη. δεν εχει σημασια που δουλευεις, ειναι για ολους.
πως ερχετε σε επαφη με κοσμο αυτος που καθεται ΕΞΩ σε ενα τραπεζι με τη γυναικα του?

sam4g
15/11/2021, 09:08
432095
Για κοινωνική ευθύνη θα σου πω άλλη φορά

Πολύ ωραίο διάγραμμα αλλά δεν λέει και τπτ το ιδιαίτερο. Βασικά, βλέπω την Ελλάδα να έχει ένα σχετικά καλό επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού αλλά έχει αρκετούς θανάτους. Αντίστοιχα, η Λιθουανία με υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών, έχει περισσότερους πεσόντες από Covid-19.

Επίσης, η Κύπρος με παρόμοιο ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού, έχει πολύ λιγότερους θανάτους. Το ίδιο και η Ελβετία. Για να μην αναφέρω και τη Βραζιλία, όπου με μικρότερο ποσοστό εμβολιασμού, οι θάνατοι από Covid-19 είναι ελάχιστοι (βέβαια εκεί δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος ότι δίνουν πραγματικά στοιχεία)

AristidisZ
15/11/2021, 09:09
Πολύ ωραίο διάγραμμα αλλά δεν λέει και τπτ το ιδιαίτερο. Βασικά, βλέπω την Ελλάδα να έχει ένα σχετικά καλό επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού αλλά έχει αρκετούς θανάτους. Αντίστοιχα, η Λιθουανία με υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών, έχει περισσότερους πεσόντες από Covid-19.

Επίσης, η Κύπρος με παρόμοιο ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού, έχει πολύ λιγότερους θανάτους. Το ίδιο και η Ελβετία. Για να μην αναφέρω και τη Βραζιλία, όπου με μικρότερο ποσοστό εμβολιασμού, οι θάνατοι από Covid-19 είναι ελάχιστοι (βέβαια εκεί δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος ότι δίνουν πραγματικά στοιχεία)

Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα από αυτό ττο γράφημα είναι ότι το σύστημα υγείας σε Λιθουανία και Ελλάδα είναι για κλωτσιές...

PaNick67
15/11/2021, 09:45
ο ελεγχος ειναι αυτοματος απο την εργανη. δεν εχει σημασια που δουλευεις, ειναι για ολους.
πως ερχετε σε επαφη με κοσμο αυτος που καθεται ΕΞΩ σε ενα τραπεζι με τη γυναικα του?
Βγαζοντας την μασκα διασπειρει σε ολους εκει γυρω, απο την σερβιτορα που θα τον εξυπηρετησει μεχρι τον διπλανο που επισης ειναι με βγαλμενη μασκα γιατι τρωει-πινει. Απο οσα μαγαζια εχω δει, κανενα δεν τηρει τις αποστασεις μεταξυ των τραπεζιων εκτος απο ενα. Το οποιο ειναι και το μονο που πηγαινω.
Αλλα επειδη ολα τα μαγαζια ειναι γεματα δεν προσεχουν ολοι που πανε και που καθονται.

Οσο για το μεγαλο παραμυθι της μη σοβαρης νοσησης απο υγιεις ανθρωπους. Αν εισαι 30 δεν ξερεις κατα πασα πιθανοτητα αν εισαι υγιης η αν εχεις καποια παθηση. Δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο οργανισμος σου, δεν ξερεις που θα σε χτυπησει. Φιλος ανακαλυψε στα 38 οτι ειχε χοληστερινη 320!! Λογω οικογενειακου ιστορικου εκανε στεφανιογραφια και βρηκε 2 σχεδον φραγμενες αρτηριες. Αν παθαινε εμφραγμα κι πεθαινε ολοι θα ελεγαν "κριμα νεος ανθρωπος και δεν ειχε τιποτα". Μονο που ειναι λαθος αυτο, ειχε αλλα δεν το ηξερε! Γιατι δεν το εψαξε. Προφανως δεν ειναι ολοι ετσι και οι περισσοτεροι νεοι την περνανε στο ποδι αλλα δεν το ξερεις πως θα την περασεις απο πριν.

Γνωστη οικογενεια ειναι σε απογνωση γιατι νοσησε ο πατερας στην δουλεια αν και εμβολιασμενος, κολλησε την γυναικα και τον γιο και ενω οι μεγαλοι την περασαν ελαφρια, ο ανεμβολιαστος γιος ετων 24 οχι. Περασε βαρια πνευμονια η οποια του αφησε κουσουρι στον πνευμονα και αν επανελθει θα επανελθει μετα απο χρονο πολυ. Ενα παλικαρι που δεν ειχε καποιο νοσημα, δεν ηταν αθλητης μεν αλλα δεν ηταν κι ολη μερα στην καρεκλα, ουτε παχυσαρκος ηταν. Ανηκε δηλαδη σε αυτους που δεν κινδυνευαν και ομως να που τελικα δεν ηταν ετσι.

Επειδη λοιπον αυτος ο διαολος ηρθε για να μεινει και θα φυγει μονο οταν κανει τον κυκλο του, σημερα η μονη επιλογη ειναι το εμβολιο. Οποιος δεν θελει δεν το κανει και ζει με την επιλογη του. Ευχομαι μονο να μην ειναι αργα για δακρυα οταν αλλαξει γνωμη.

Και κατι τελευταιο. Οταν εγινα γονιος πηρα ενα βιβλιαριο υγειας παιδιου απο την παιδιατρο με σημειωμενα επανω τα υποχρεωτικα εμβολια που επρεπε να κανει μεχρι τα 12-13 χρονια του. Πουθενα δεν ελεγε οτι πρεπει να συμφωνησω, οτι αν θελω δεν τα κανω, γιατι ηταν υποχρεωτικα. Σε καθε σχολειο που πηγε ζητηθηκε βεβαιωση απο την παιδιατρο οτι εχει κανει τα απαραιτητα για την ηλικια του και οχι μονο. Εκανε και τις δυο δοσεις του bexsero για τον μηνιγγιτιδιοκοκκο παρολο που δεν γραφονται και τα πληρωσα απο 110€ την δοση.

Ακριβως ετσι θα επρεπε να γινει και τωρα και μονο οποιος δεν πρεπει να το κανει για λογους υγειας να απαλλασεται.

DoctoR_k6
15/11/2021, 09:47
Εν τω μεταξυ μεγαλυτερο ''τεστ'' εμβολιων δεν πρεπει να εχει τρεξει στα χρονικα.
Καπου 7.5 δις εμβολιασμοι εως τωρα.

Αληθεια καπου ακουσα οτι οι αρνητες των εμβολιων ειναι κ αρνητες της απογραφης... Αφου δεν τους τσιπαρανε λενε προσπαθουνε να τους πιασουνε με την απογραφη. :lol:

AristidisZ
15/11/2021, 09:53
Εν τω μεταξυ μεγαλυτερο ''τεστ'' εμβολιων δεν πρεπει να εχει τρεξει στα χρονικα.
Καπου 7.5 δις εμβολιασμοι εως τωρα.

Αληθεια καπου ακουσα οτι οι αρνητες των εμβολιων ειναι κ αρνητες της απογραφης... Αφου δεν τους τσιπαρανε λενε προσπαθουνε να τους πιασουνε με την απογραφη. :lol:

Δυστυχώς δε το καταλαβαίνει ο κόσμος αυτό...

Αν αύριο βάλουνε όλο τον πλανήτη να φάει ένα βρώμικο από αυτά που εμείς χτυπάμε για πλάκα, παίζει να πεθάνουν καμιά 100ρια άνθρωποι από διαταραχές στο στομάχι κτλ :bawl:

karateo
15/11/2021, 10:02
Για το γράφημα δεν βλέπετε κάποιοι ότι όλες οι χώρες με <60% εμβολιασμένους έχουν >35 θανάτους/1εκ. πλυθησμού.

Παρακάτω δεν γράφω γιατί λυπάμαι τα πατήματα στο πληκτρολόγιο. :wave2:

sam4g
15/11/2021, 10:11
Άλλο πράγμα αρνητής των εμβολίων γενικά και άλλο κάποιος που έχει έναν σκεπτικισμό για τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του SARs Cov2. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Ο κόσμος έχει δεύτερες σκέψεις για το εμβόλιο το συγκεκριμένο γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν έχει πείσει για την ασφάλειά του, αλλά και για την πληθυσμιακή ομάδα που το χρειάζεται.

Το θετικό είναι πως οι νέες μεταλλάξεις του ιού είναι μεν πολύ πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες. Αυτό μας δείχνει ότι ο ιός τείνει να πάρει ενδημικό προφίλ. Δλδ να γίνει κάτι σαν τον ιό της γρίπης. Οπότε ναι θα τον έχουμε μαζί μας για πολλά χρόνια, αλλά θα χρειάζονται τα εμβόλια μόνο οι ευπαθείς ομάδες (όπως και το εμβόλιο της γρίπης).

Είναι από τους ιούς που θέλουν να "ζήσουν". Δεν τον συμφέρει να είναι θανατηφόρος γιατί αν πεθάνει ο ξενιστής (προσβεβλημένος) θα πεθάνει και ο ίδιος ο ιός. Γι αυτό και μεταλλάσσεται σε λιγότερο θανατηφόρες μορφές αλλά πιο μεταδοτικές.

Για κάποιον που διαβάζει ιστορία θα δει ότι κι άλλες εποχές υπήρχαν αντίστοιχοι ιοί. Βέβαια, υπήρξαν και πολύ πιο θανατηφόροι ιοί όπως ο MERs αλλά δεν κράτησαν πολύ. Ο λόγος, λοιπόν, που δεν έμειναν μαζί μας αυτοί οι ιοί είναι ακριβώς επειδή προκαλούσαν τον θάνατο στο σώμα που τους φιλοξενούσε.

(Προσπάθησα με απλά λόγια)

THEOD
15/11/2021, 10:26
Λόγω της εργασίας μου σε κατάστημα λιανικής, έρχομαι αντιμέτωπος με αρκετό κόσμο και προφανώς και με ανεμβολίαστους “αρνητές” - μάλιστα αρκετούς από αυτούς τους “γνωρίζω” χρόνια…
Δεν θέλω να θίξω κανέναν και σέβομαι απόλυτα την επιλογή του καθενός, αλλά δεν μπορώ και να μην αναφέρω αυτό που βλέπω…ότι δηλαδή μεγάλο μέρος των φανατικών αρνητών (πλειοψηφία ?) απλά “δεν πατάνε καλά” – και το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ. Ακόμα και σε χαλαρή κουβέντα είναι πασιφανές το πόσο ανοργάνωτη και προβληματική σκέψη έχουν. Επιχειρήματα που δεν στέκουν ούτε σε προσχολική ηλικία, πετάγονται από το ένα θέμα στο άλλο συνδέοντας απίστευτα πράγματα, κοινωνικά ή πολιτικά απωθημένα, ξερολιθίαση, άρνηση του προφανούς, θεωρίες παγκόσμιας συνομωσίας (που φυσικά μόνο αυτοί τις γνωρίζουν…), φαντασιώσεις, και πάει τρένο… Σε βαθμό που για κάποιους από αυτούς απορώ πως στο διάολο αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν τόσα χρόνια…Και μάλιστα αν “στριμωχτούν” κάποια στιγμή στην συζήτηση αντιδράνε άσχημα και έντονα…
Τι να πω… Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιον που θα εκθέσει με μια κάποια λογική σειρά επιχειρήματα και σκέψεις ακόμα και αν αυτά βασίζονται σε διαφορετική οπτική/θεώρηση, αλλά πιστέψτε με πολλοί από τους αρνητές είναι “να είχαμε να λέγαμε” και χαμένος κόπος η οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης…

rainmike
15/11/2021, 10:35
Λόγω της εργασίας μου σε κατάστημα λιανικής, έρχομαι αντιμέτωπος με αρκετό κόσμο και προφανώς και με ανεμβολίαστους “αρνητές” - μάλιστα αρκετούς από αυτούς τους “γνωρίζω” χρόνια…
Δεν θέλω να θίξω κανέναν και σέβομαι απόλυτα την επιλογή του καθενός, αλλά δεν μπορώ και να μην αναφέρω αυτό που βλέπω…ότι δηλαδή μεγάλο μέρος των φανατικών αρνητών (πλειοψηφία ?) απλά “δεν πατάνε καλά” – και το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ. Ακόμα και σε χαλαρή κουβέντα είναι πασιφανές το πόσο ανοργάνωτη και προβληματική σκέψη έχουν. Επιχειρήματα που δεν στέκουν ούτε σε προσχολική ηλικία, πετάγονται από το ένα θέμα στο άλλο συνδέοντας απίστευτα πράγματα, κοινωνικά ή πολιτικά απωθημένα, ξερολιθίαση, άρνηση του προφανούς, θεωρίες παγκόσμιας συνομωσίας (που φυσικά μόνο αυτοί τις γνωρίζουν…), φαντασιώσεις, και πάει τρένο… Σε βαθμό που για κάποιους από αυτούς απορώ πως στο διάολο αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν τόσα χρόνια…Και μάλιστα αν “στριμωχτούν” κάποια στιγμή στην συζήτηση αντιδράνε άσχημα και έντονα…
Τι να πω… Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιον που θα εκθέσει με μια κάποια λογική σειρά επιχειρήματα και σκέψεις ακόμα και αν αυτά βασίζονται σε διαφορετική οπτική/θεώρηση, αλλά πιστέψτε με πολλοί από τους αρνητές είναι “να είχαμε να λέγαμε” και χαμένος κόπος η οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης…

Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να επιχειρηματολογήσει κάποιος σχετικά με το αν θα εμβολιαστεί η όχι
Τα πραγματα είναι απλά.
Οι περισσοτεροι απο τους ανθρώπους που είναι ανεμβολιαστοι δεν εχουν πιστεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τηψ συγκεκριμένων εμβολίων.

THEOD
15/11/2021, 10:43
Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να επιχειρηματολογήσει κάποιος σχετικά με το αν θα εμβολιαστεί η όχι
Τα πραγματα είναι απλά.
Οι περισσοτεροι απο τους ανθρώπους που είναι ανεμβολιαστοι δεν εχουν πιστεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τηψ συγκεκριμένων εμβολίων.

Δεν "πρέπει"... Κουβεντούλα γίνεται κυρίως και με αφορμή τα μέτρα εισόδου κλπ.... Πίστεψέ με το τελευταίο που θέλω είναι να ανοίγω τέτοιες κουβέντες με πελάτες...

Zid
15/11/2021, 10:48

Χμμ αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο και τότε θα υπήρχε μια μικρή ελπίδα μέσω συζήτησης και ενημέρωσης να μπορέσει αυτό το κομμάτι κόσμου να αντιληφθεί την σημασία του εμβολιασμού σε μεγάλη κλιμακα και ισως να αλλάξει γνώμη.

Δυστυχώς όμως διαβάζοντας και παρακολουθόντας απόψεις στο διαδικτυο για τσιπάκια - NWO - 666 - Μασώνους - Μπιλ Γκειτς και διάφορα αλλα συνωμοσιολογικά δε νομίζω οτι ειναι απλά τα πράγματα....

sniper
15/11/2021, 11:31
Χμμ αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο και τότε θα υπήρχε μια μικρή ελπίδα μέσω συζήτησης και ενημέρωσης να μπορέσει αυτό το κομμάτι κόσμου να αντιληφθεί την σημασία του εμβολιασμού σε μεγάλη κλιμακα και ισως να αλλάξει γνώμη.

Δυστυχώς όμως διαβάζοντας και παρακολουθόντας απόψεις στο διαδικτυο για τσιπάκια - NWO - 666 - Μασώνους - Μπιλ Γκειτς και διάφορα αλλα συνωμοσιολογικά δε νομίζω οτι ειναι απλά τα πράγματα....

Υπάρχουν κι αυτοί, αλλά οι περισσότεροι απλά φοβούνται για την ασφάλειά τους. Αφού κανένας ειδικός δεν είναι 100% σίγουρος (και πως να είναι σε terra incognita). Δεν αναφέρουμε το ακαταδίωκτο, εκεί κλαίνε μανούλες.

karateo
15/11/2021, 11:43
Υπάρχουν κι αυτοί, αλλά οι περισσότεροι απλά φοβούνται για την ασφάλειά τους. Αφού κανένας ειδικός δεν είναι 100% σίγουρος (και πως να είναι σε terra incognita). Δεν αναφέρουμε το ακαταδίωκτο, εκεί κλαίνε μανούλες.

Δεν είναι αυτό. Βλακεία είναι. Οι πιθανότητες είναι πολύ υπέρ του εμβολίου.

Ποτέ κανείς δεν ήταν σίγουρος για όλα. Τώρα το πήραμε χαμπάρι.
Δίνει κανείς εγγύηση ότι ακόμα και το μπουκάλι νερό που αγοράζουμε είναι 100% ασφαλές?

Ούτε η ίδια η εταιρία δεν υπογράφει. Στατιστική είναι. Δειγματοληπτικό έλεγχος γίνεται και συχνά εμφανίζονται αποκλίσεις στο τελικό προιόν.

Οι ανακλήσεις ακόμα και στα φάρμακα είναι συχνές.

spyrval
15/11/2021, 11:47
Αφού λοιπόν λέμε τις προσωπικές μας εμπειρίες θα πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικών μου "γνωστών" που είναι ανεμβολιαστοι είναι κολλημένοι με την εκκλησία. Κάποιοι είναι μορφωμένοι, δε θα τους χαρακτήριζα μπάζα. Όταν η κουβεντα όμως πάει στη θρησκεία, μπετόν αρμέ.

sniper
15/11/2021, 12:54
Δεν είναι αυτό. Βλακεία είναι. Οι πιθανότητες είναι πολύ υπέρ του εμβολίου.

....

Tώρα καταλαβαίνεις ότι εφόσον δεν ήσουν στην ερευνητική ομάδα που έβγαλε τα εμβόλια ή στις κλινικές δοκιμές, το να είσαι τόσο σίγουρος για κάτι που δεν έχεις ιδέα (πόσο μάλιστα όταν οι ίδιοι λένε και κάτι καινούριο) είναι το ίδιο με αυτούς που αμφιβάλλουν.

Σκέψου τελικά να βγούν μετά από 1 χρόνο και να πουν "ναι, σορρυ, δεν ήταν για ένα χρόνο το εμβόλιο αλλά για 3/6/9/δεν ξέρω μήνες".

Μην ξεχνάμε και τι έγινε με κάποια απο τα εμβόλια, που στην αρχή ήταν για όλους και μετά αρχίσαμε τα όχι σε αυτούς κι όχι στους άλλους κλπ.

Δεν είμαι αντιεμβολιατής, και μόλις περάσυν οι 6 μήνες απο την νόσησή μου θα κάνω, αλλά με τον πανικό και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των "υπευθύνων" (τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί ένας που έχει το ακαταδίωκτο παύει να είναι και υπεύθυνος) το μπάχαλο στην ενημέρωση είναι εξωπραγματικό και δεν πείθεται εύκολα ο απλός κόσμος. Ή αυτοί που δεν δέχονται τα πάντα όπως τους τα λέει η τιβί.

CorpseAlive
15/11/2021, 13:31
Βασικά δεν είναι όλοι οι ανεμβολιάστοι ψέκια. Μην τσουβαλιάζουμε κόσμο. Απλά οι ανεμβολιάστοι που ακούγονται και φαίνονται περισσότερο είναι σούργελα.
Αυτή την παρατήρηση θα την κάνεις για οποιαδήποτε κοινωνική-πολιτική ομάδα.
Στο δια ταύτα, τα έχουν κάνει πουτάνα (συγνώμη για την έκφραση Admins) παντού στον κόσμο με την ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο.
Μην δίνουμε όμως ίδια ευθύνη στον παππού στα Σούρμενα και στον πολιτικό προιστάμενο για τα ποσοστά εμβολιασμού....δεν ειναι ούτε δίκαιο ούτε ακριβές.

Υ.γ. έχω κάνει μονοδοσικό του JJ και με έβγαλε OFF την επόμενη μέρα, σήμερα θα πάω για 2η δόση Pfizer. Λέτε να αναγκαστώ για άδεια αύριο ή δεν προκαλεί τίποτα?

sniper
15/11/2021, 13:39
Βασικά δεν είναι όλοι οι ανεμβολιάστοι ψέκια. Μην τσουβαλιάζουμε κόσμο. Απλά οι ανεμβολιάστοι που ακούγονται και φαίνονται περισσότερο είναι σούργελα.
Στο δια ταύτα, τα έχουν κάνει πουτάνα (συγνώμη για την έκφραση Admins) παντού στον κόσμο με την ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο.
Μην δίνουμε όμως ίδια ευθύνη στον παππού στα Σούρμενα και στον πολιτικό προιστάμενο για τα ποσοστά εμβολιασμού....δεν ειναι ούτε δίκαιο ούτε ακριβές.

Ορθόν.

Παλιότερα λέγαμε ότι ένας πολιτικός δεν είναι ικανός να διαχειριστεί περίπτερο, και γελούσαμε σαν μ@λ@κες (που πράγματι ήμαστε γιατί εμείς τους στέλνουμε στη Βουλή/Κυβέρνηση).

Τώρα έχουμε την απαίτηση οι ίδοι να διαχειριστούν κάτι πρωτοφανές που τελικά δεν είναι πρωτοφανές, έχει περάσει ο πλανήτης αρκετές πανημίες. Πανούκλα, ισπανική γρίπη κλπ κλπ. Χωρίς εμβόλια. Πέθανε κόσμος προφανώς, αλλά οι ασθένειες μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν, όπως ήρθαν. Ούτε εμβόλια, ούτε μάσκες, ούτε μέτρα υγειινής κλπ κλπ.

Απλά σήμερα, έχουμε μάθει να είμαστε ανυπόμονοι στα πάντα. Στη δουλειά, στη ζωή μας, στην υγεία, κοκ.

Ε, δεν δουλευει έτσι το πράγμα. Κι επειδή όλοι θα πεθάνουμε τελικά δεν καταλαβαίνουμε ότι απλά ζούμε στη φυλακή που οι ίδιοι έχουμε χτίσει.

Με τις υγείες μας. Κυριολεκτικά.

PaNick67
15/11/2021, 13:43

Φυσικα και δεν ειναι. Αλλα δεν εχω γνωρισει ουτε εναν που να παραμενει ανεμβολιαστος και να μην ειναι ειτε ψεκ, ειτε κολλημενος με την θρησκεια, ειτε να εχει σοβαρο θεμα υγειας.

Ολοι οσοι ηταν επιφυλακτικοι στον δικο μου περιγυρο εκαναν το εμβολιο εστω και αργοτερα. Γιατι μιλησαμε, συζητησαμε και πεισθηκαν.

Απο εκει και περα οι Αμερικανοι ενεκριναν το Pfizer για τις ηλικιες 5-11. Εδωσαν πληρη αδεια αντι την ειδικων συνθηκων που ειχαν τα Pfizer / Moderna.

Ο κοσμος δεν βρισκεται στην αρχη του 21 αλλα προς το τελος. Εχουν περασει 11 μηνες εμβολιασμων, εχουν γινει δισεκατομμυρια εμβολια και ακουμε ακομα την ιδια κασετα. Ενω δεν υπαρχουν σοβαρα στοιχεια θανατων απο εμβολια η εστω παρενεργειες

Ενταξει αν καποιος δεν θελει να πειστει θα πει για απαγορευμενα εμβολια, θανατους απο εμφραγμα κλπ

menelaos46
15/11/2021, 14:05
Παιδιά επειδή βλέπω 5.000 μηνύματα θέλω να το λύσω το θέμα για να τελειώνει και αυτή η κουβέντα.
ΝΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ από κόβιντ και έχουν πεθάνει και γνωστοί μου, ΟΧΙ ΔΕΝ θα ΠΕΘΑΝΕΙ όλος ο πληθυσμός οι περισσότεροι δε θα πάθουν τίποτα πέρα από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΝΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ και από τα εμβόλια και έχει πεθάνει γνωστός μου 25 ετών αθλητής και ΝΑΙ έχουν σοβαρές παρενέργειες που τις κάνουν ΓΑΡΓΑΡΑ τα κανάλια και το σύστημα γιατί πολύ απλά είναι μικρότερο το ποσοστό από ότι του κόβιντ.
Οι αρνητές, οι φαν της επίπεδης γης, του δεν έχουμε πάει στη σελίνη, του θα μας βάλουν τσιπάκια με τα εμβόλια είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν υπάρχει λόγος περεταίρω σχολιασμού και αντιπαράθεσης.
Βέβαια ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙΑ κάποια στιγμή αλλά όχι για αυτούς τους λόγους και με τέτοιο τρόπο.....
Τέλος ο καθένας κάνει ότι πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του και ακόμη πιο τέλος δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι αποκλειστικά οι ανεμβολίαστοι.
Αυτα...

OldMan
15/11/2021, 14:30
Παιδιά επειδή βλέπω 5.000 μηνύματα θέλω να το λύσω το θέμα για να τελειώνει και αυτή η κουβέντα.

Και γιατι δεν το 'λυνες απο την αρχη το θεμα ρε μορτη και μας αφησες να τρωμε τα μουστακια μας..?? :D

CorpseAlive
15/11/2021, 14:34
ΝΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ από κόβιντ και έχουν πεθάνει και γνωστοί μου, ΟΧΙ ΔΕΝ θα ΠΕΘΑΝΕΙ όλος ο πληθυσμός οι περισσότεροι δε θα πάθουν τίποτα πέρα από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΝΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ και από τα εμβόλια και έχει πεθάνει γνωστός μου 25 ετών αθλητής και ΝΑΙ έχουν σοβαρές παρενέργειες που τις κάνουν ΓΑΡΓΑΡΑ τα κανάλια και το σύστημα γιατί πολύ απλά είναι μικρότερο το ποσοστό από ότι του κόβιντ.
Οι αρνητές, οι φαν της επίπεδης γης, του δεν έχουμε πάει στη σελίνη, του θα μας βάλουν τσιπάκια με τα εμβόλια είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν υπάρχει λόγος περεταίρω σχολιασμού και αντιπαράθεσης.
Βέβαια ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙΑ κάποια στιγμή αλλά όχι για αυτούς τους λόγους και με τέτοιο τρόπο.....
Τέλος ο καθένας κάνει ότι πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του και ακόμη πιο τέλος δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι αποκλειστικά οι ανεμβολίαστοι.
Αυτα...

Φίλε ειλικρινά σε ευχαριστώ που έθεσες τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση και δεν επανέλαβες αυτά που λέμε εδώ και 4700 μηνύματα.
Νιώθω ντροπή και ηλίθιος τόσο καιρό και τώρα για πρώτη φορά ένιωσα το κλακ που ακούγεται όταν τα πράγματα μπαίνουν στην θέση τους.

sniper
15/11/2021, 15:13
Και γιατι δεν το 'λυνες απο την αρχη το θεμα ρε μορτη και μας αφησες να τρωμε τα μουστακια μας..?? :D

Λίγα με τα μουστάκια και τους μερακλήδες γιατί βλέπω τον Μιχαλάκη να αρπάζεται.

basilis_k6
15/11/2021, 15:26
αφηστε στην ακρη τους αρνητες. μιλαμε τωρα για αυτους που δεν πιστευουν οτι αξιζει να το κανουν και αυτους που φοβουνται. εχεις πραγματικα επιχειρήματα για καποιον που α) προσεχει β) ειναι απολύτως υγιης) γ) ειναι κάτω απο 40 να τον πεισεις οτι το εμβόλιο ειναι καλυτερο απο το να συνεχισει να προσεχει? εγω δεν εχω. κανενας δεν εχει μεχρι τωρα εκτός απο το "προστατευουμε τους γυρω μας". Ε σορρυ κιολας αλλα δεν θα μπλεξω με παρενεργειες για τους γυρω μου. Στον ιδανικο κοσμο ισως ημασταν ετσι αλλα στον κοσμο τον πραγματικο δεν δινει δεκαρα κανενας για κανεναν. ουτε καν αυτοι που πληρωνονται η εκλέγονται για να το κανουν. οποτε οχι, δεν θα δωσω εγω. κοιταω την παρτυ μου οταν αφορά την υγεια μου και πιστευω οτι εφοσον ισχυουν τα α,β,γ δεν εχω κανενα λογο να μπλεξω. απλο? ουτε θρησκειες ουτε θεωριες.

στατιστικά να το δεις δηλαδη για τους κατω των 30 δεν ξερω καν γιατι το συζηταμε ακομα το εμβόλιο. α και εχουμε ενα 15χρονο νεκρο απο εμβολιο χωρις υποκειμενα, απο covid δεν εχουμε.

daz
15/11/2021, 17:23
αφηστε στην ακρη τους αρνητες. μιλαμε τωρα για αυτους που δεν πιστευουν οτι αξιζει να το κανουν και αυτους που φοβουνται. εχεις πραγματικα επιχειρήματα για καποιον που α) προσεχει β) ειναι απολύτως υγιης) γ) ειναι κάτω απο 40 να τον πεισεις οτι το εμβόλιο ειναι καλυτερο απο το να συνεχισει να προσεχει? εγω δεν εχω. κανενας δεν εχει μεχρι τωρα εκτός απο το "προστατευουμε τους γυρω μας". Ε σορρυ κιολας αλλα δεν θα μπλεξω με παρενεργειες για τους γυρω μου. Στον ιδανικο κοσμο ισως ημασταν ετσι αλλα στον κοσμο τον πραγματικο δεν δινει δεκαρα κανενας για κανεναν. ουτε καν αυτοι που πληρωνονται η εκλέγονται για να το κανουν. οποτε οχι, δεν θα δωσω εγω. κοιταω την παρτυ μου οταν αφορά την υγεια μου και πιστευω οτι εφοσον ισχυουν τα α,β,γ δεν εχω κανενα λογο να μπλεξω. απλο? ουτε θρησκειες ουτε θεωριες.

στατιστικά να το δεις δηλαδη για τους κατω των 30 δεν ξερω καν γιατι το συζηταμε ακομα το εμβόλιο. α και εχουμε ενα 15χρονο νεκρο απο εμβολιο χωρις υποκειμενα, απο covid δεν εχουμε.

Οι παρενέργειες του κοβιντ σε υγιείς είναι περισσότερες από τις παρενέργειες του εμβολίου στους ίδιους ανθρώπους.

basilis_k6
15/11/2021, 17:36
Οι παρενέργειες του κοβιντ σε υγιείς είναι περισσότερες από τις παρενέργειες του εμβολίου στους ίδιους ανθρώπους.

που το μάθαμε αυτο? υπαρχουν επισημα στοιχεια για τις παρενεργειες κατω των 40? 30? 20? Πόσοι έχουν ανα 100 εμβολιασμούς? τι εχουν? ποτε τους περασε?

daz
15/11/2021, 17:42
που το μάθαμε αυτο? υπαρχουν επισημα στοιχεια για τις παρενεργειες κατω των 40? 30? 20? Πόσοι έχουν ανα 100 εμβολιασμούς? τι εχουν? ποτε τους περασε?

Μετά από τόσα εκ που πέρασαν τον ιό και τόσα εκ που εμβολιάστηκαν, λες να μην έχουμε?

Τα στοιχεία είναι εκεί έξω για όλους. Αυτός που δεν τα βλέπει είναι επειδή ψάχνει μονο τα στοιχεία που συμφωνούν με την άποψη που ήδη έχει.

AristidisZ
15/11/2021, 17:49

Ότι link και να σου δώσουμε είναι δεδομένο ότι θα το αμφισβητήσεις, άρα τι ρωτάς ;

Τους Αυστραλούς τους κόβεις σοβαρούς ή λένε μαλακίες και αυτοί ;

8 θάνατοι σε 32.7 εκατομμύρια εμβόλια

Έλα, καλό διάβασμα

https://www.tga.gov.au/periodic/covid-19-vaccine-weekly-safety-report-21-10-2021

afasias
15/11/2021, 17:50

Μπες στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. όλα εκεί είναι...

tzimidis
15/11/2021, 17:57
Ορθόν.

..... έχει περάσει ο πλανήτης αρκετές πανημίες. Πανούκλα, ισπανική γρίπη κλπ κλπ. Χωρίς εμβόλια. Πέθανε κόσμος προφανώς, αλλά οι ασθένειες μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν, όπως ήρθαν. Ούτε εμβόλια, ούτε μάσκες, ούτε μέτρα υγειινής κλπ κλπ....

Εξαφανίστηκαν, γιατί με την πανούκλα π.χ. μέχρι να φύγεις από το χωριό σου να πας να μολύνεις κάποιο άλλο χωριό, πιθανότατα θα είχες πεθανει στο δρομο.
Και είχαν και σκληροτατο lockdown, κλεινανε την πύλη στα τείχη και αναλογα αν εμενες μέσα ή έξω από τα τειχη, πέθαινες .
Απλά τα πράγματα.

thunder ace
15/11/2021, 18:26
Σωστός... σωστότερος.
σωστοτατος.
Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα.
Διαβάστε το απ' κάτω ποστ.

thunder ace
15/11/2021, 18:28

Σωστος είπαμε

doctoras
15/11/2021, 18:53
432114

yes-u
15/11/2021, 19:00
432114

Έτσι, απλά και κατανοητά...
Τώρα λύθηκε το θέμα των 4700 ποστς και τελειώνει η κουβέντα...

karateo
15/11/2021, 19:02
Tώρα καταλαβαίνεις ότι εφόσον δεν ήσουν στην ερευνητική ομάδα που έβγαλε τα εμβόλια ή στις κλινικές δοκιμές, το να είσαι τόσο σίγουρος για κάτι που δεν έχεις ιδέα (πόσο μάλιστα όταν οι ίδιοι λένε και κάτι καινούριο) είναι το ίδιο με αυτούς που αμφιβάλλουν.

Σκέψου τελικά να βγούν μετά από 1 χρόνο και να πουν "ναι, σορρυ, δεν ήταν για ένα χρόνο το εμβόλιο αλλά για 3/6/9/δεν ξέρω μήνες".

Μην ξεχνάμε και τι έγινε με κάποια απο τα εμβόλια, που στην αρχή ήταν για όλους και μετά αρχίσαμε τα όχι σε αυτούς κι όχι στους άλλους κλπ.

Δεν είμαι αντιεμβολιατής, και μόλις περάσυν οι 6 μήνες απο την νόσησή μου θα κάνω, αλλά με τον πανικό και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των "υπευθύνων" (τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί ένας που έχει το ακαταδίωκτο παύει να είναι και υπεύθυνος) το μπάχαλο στην ενημέρωση είναι εξωπραγματικό και δεν πείθεται εύκολα ο απλός κόσμος. Ή αυτοί που δεν δέχονται τα πάντα όπως τους τα λέει η τιβί.

Κρίνεις με βάση αυτά που ξέρεις τώρα.
Τώρα το εμβόλιο σε συμφέρει πολύ περισσότερο απο τον ιό.

Τί επιχείρημα είναι το τί μπορεί να βγάλει μετά απο 1 χρόνο?
Ξέρεις τί μπορεί να βγάλει ο ιός μετά απο 1 χρόνο?

Αν προκαλεί καρκίνο όπως άλλοι ιοί το ξέρεις?
Αυτοάνοσα που απο πέρυσι το ψάχνουν?

Για τα υπόλοιπα δεν θα απαντήσω γιατί δεν έχει νόημα.
Σωστό ήταν και το μή φοράτε μάσκα και το να φοράτε. Και το κάντε αστραζενεκα και το μήν το κάνετε.

ΥΓ. Και για την πλάκα μας...
Μου είπε ΨΕΚ ότι είναι σαν τα τουβλάκια και με κάθε δόση χτίζεται μέσα μας το τσιπάκι. :D

THEOD
15/11/2021, 19:02
432114

Το χειρότερο δεν είναι αυτά που γράφει. Αν ήταν μόνο αυτά το πιθανότερο να γελάγαμε χοντρά... Το χειρότερο είναι ότι (αν πιστέψουμε κάποια media) ότι αυτά τα έγραφε μια ψεκασμένη που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας λόγω του κορονωιου...Θέλημα Θεού βλέπεις...

thunder ace
15/11/2021, 19:04
432114

Και στο τέλος δώρο από ένα hupercar chaos....

stefanos
15/11/2021, 19:18
Το χειρότερο δεν είναι αυτά που γράφει. Αν ήταν μόνο αυτά το πιθανότερο να γελάγαμε χοντρά... Το χειρότερο είναι ότι (αν πιστέψουμε κάποια media) ότι αυτά τα έγραφε μια ψεκασμένη που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας λόγω του κορονωιου...Θέλημα Θεού βλέπεις...

Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αυτά τα πράγματα τα πιστεύει.

AUFGEBRACHT
15/11/2021, 19:26
Αφού λοιπόν λέμε τις προσωπικές μας εμπειρίες θα πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικών μου "γνωστών" που είναι ανεμβολιαστοι είναι κολλημένοι με την εκκλησία. Κάποιοι είναι μορφωμένοι, δε θα τους χαρακτήριζα μπάζα. Όταν η κουβεντα όμως πάει στη θρησκεία, μπετόν αρμέ.

Από δική μου προσωπική εμπειρία, από ανεμβολίαστους φίλους-γνωστούς-συναδέλφους, το 98% έχει να πατήσει σε εκκλησία από τα βαφτίσια τους...

AristidisZ
15/11/2021, 19:31
Από δική μου προσωπική εμπειρία, από ανεμβολίαστους φίλους-γνωστούς-συναδέλφους, το 98% έχει να πατήσει σε εκκλησία από τα βαφτίσια τους...

Οι δύο πιο φανατικοί αρνητές που έχω στον κύκλο μου πάντως είναι και φανατικοί της εκκλησίας

Και ο τρίτος αρνητής είναι απλά χέστης, λιποθυμάει άμα του κοπεί το δάχτυλο και δει αίμα, αλλά δεν είναι αρκετά άντρας να το παραδεχτεί :p

Οι άλλες δυο που ξέρω και δε πάνε να κάνουν εμβόλιο την εχουνε δει Σάρες, και θέλουν να κάνουν παιδί στα 45+, εκεί το καταλαβαίνω εν μέρει αν και θεωρώ γελοία την επιλογή τους, όχι τόσο λόγω της ηλικίας τους αλλά για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης

Tallyban
15/11/2021, 19:39
Τόσο καιρό συνεχίζω να απορώ.Αφου είναι τοοοσο καλά τα εμβόλια γιατί το κρατος δε τα "υιοθετεί" προμηθεύοντας τα με ευθύνη του και πετάει το μπαλάκι στο λαουτζίκο για να πάρει τη μεγάλη απόφαση;Γελάει ο κόσμος με τους καραγκιοζηδες του κρατους,σκουπίδια κανονικά.

AUFGEBRACHT
15/11/2021, 19:44
Οι δύο πιο φανατικοί αρνητές που έχω στον κύκλο μου πάντως είναι και φανατικοί της εκκλησίας

Και ο τρίτος αρνητής είναι απλά χέστης, λιποθυμάει άμα του κοπεί το δάχτυλο και δει αίμα, αλλά δεν είναι αρκετά άντρας να το παραδεχτεί :p

Δεν το αμφισβητώ, αλλά καταθέτω και τη δική μου εμπειρία... ας μην πιάσουμε πάλι κουβέντα περί θρησκείας και εκκλησίας και να γίνει άλλο ένα flaming post...