PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

BLiTzER
10/03/2021, 10:33
Κλισέ, αλλά... "όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια."

karateo
10/03/2021, 10:34
Ακριβώς για το πρώτο που λές μίλησα για ενότητα.

Να καθίσουν να βγάλουν 5-10 μέτρα όλοι μαζί να πάμε παρακάτω.
Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα όλο τον πλανήτη τον περιμένουν 5 μνημόνια και εμάς 15. Μήν περιμένεις καλύτερες μέρες (απο του 2010) σε αυτή τη ζωή. Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια..

Απο τη μία δε πιστεύεις ότι η ενότητα είναι το ζητούμενο και απο την άλλη προτείνεις εκλογές? Να έχουμε τους άλλους? Και τα ίδια περιστατικά ανάποδα? (βλ. Βόρεια Μακεδονία).

Αν είχε τα @@ να έλεγε συγκυβέρνηση τουλάχιστον στο θέμα της πανδημίας.
Αν γινόταν πόλεμος με την Τουρκία θα είχαμε αντιπολίτευση?
Δεν θέλω να το πάω στο κομματικά. Νομίζω συμφωνούμε ότι όλοι είναι σκατά.

Οι πολίτες ΔΕΝ κάνουμε αυτό που μας αναλογεί όταν εφαρμόζουμε τα μέτρα όπου υπάρχει έλεγχος.

Για μένα θα έπρεπε κάθε μέρα να ζορίζει περισσότερο τα μέτρα (πχ. κατάργηση του 6, μόνο για κατοικίδιο 50 μέτρα απο το σπίτι) με τη δικαιολογία ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα.
Έξω να μήν κυκλοφορεί κανείς.
Που ζώ σε ζώνη με "σκληρό" λοκνταουν ή βαθύ κόκκινο πώς το λένε και πραγματικά είναι όλοι έξω. Λές και έχει ανοίξει η σεζόν!

Αυτά τα κοπρόσκυλα στο τιμόνι, πότε επιτέλους θα δούνε και τις ευθύνες που έχουν ως συντεταγμένη διοίκηση;;;

1) Ούτε εμείς δεν τους τιμωρούμε (εκλογές)
2) Πότε έγινε για να γίνει και τώρα?

BLiTzER
10/03/2021, 10:37
Απο τη μία δε πιστεύεις ότι η ενότητα είναι το ζητούμενο και απο την άλλη προτείνεις εκλογές? Να έχουμε τους άλλους? Και τα ίδια περιστατικά ανάποδα? (βλ. Βόρεια Μακεδονία).

Πώς ακριβώς είναι τα ίδια περιστατικά το μακεδονικό με τη Χούντα;

Επίσης, πώς τα πάει ο Κούλης με τη συμφωνία των Πρεσπών; Έμαθα τους κατατρόπωσε όλους, ακριβώς όπως υποσχέθηκε.

Για μένα θα έπρεπε κάθε μέρα να ζορίζει περισσότερο τα μέτρα (πχ. κατάργηση του 6, μόνο για κατοικίδιο 50 μέτρα απο το σπίτι) με τη δικαιολογία ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα.
Έξω να μήν κυκλοφορεί κανείς.

Α εντάξει, τώρα κατάλαβα.

karateo
10/03/2021, 10:41
Δεν πάει άλλο.
Όποιος θέλει να προστατευθεί να λάβει τα μέτρα του και καλή τύχη σε όλους μας.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την εξόντωση και την υποδούλωση για να μην "νοσήσουμε".

Ε, τότε να κλείσουμε τις κλινικές covid. Ή να μπαίνει όποιος έχει "πιστοποιητικό τήρησης μέτρων"...

Και εγώ τι θα φταίω μετά αν ο πανηλίθιος δήθεν επαναστάτης της νεάς τάξης πραγμάτων μπεί στην επιχείρηση μου χωρίς μάσκα, κολλάει σε όλους τους υπόλοιπους πελάτες και βήχει?
Να πάνε όσοι διαφωνούν σε μία βραχονησίδα μέχρι να πεθάνουν όλοι ένας ένας.

Δεν έχει δεν πάει άλλο. Κατάλαβε το.
Αν δεν μπορείς άλλο πάρε τα βουνά. Βγές έξω απο την κοινωνία.

o_gavros
10/03/2021, 10:41
Καρατεο, δε αθροίζεις κουκιά όταν μιλάς για περιορισμό σε κάθε ελευθερία των ανθρώπων. Η στείρα λογιστική προσέγγιση, δεν έχει εφαρμογή με ουσία.

Κλισέ, αλλά... "όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια."

τάημλες, όχι κλισέ!

karateo
10/03/2021, 10:42

Επίσης, πώς τα πάει ο Κούλης με τη συμφωνία των Πρεσπών; Έμαθα τους κατατρόπωσε όλους, ακριβώς όπως υποσχέθηκε.

Α εντάξει, τώρα κατάλαβα.

Αντιπολίτευση λέγεται και απο κάτω τα πιόνια πετάνε μολότοφ.
Το ίδιο πράγμα ακριβώς.

Χαίρομαι που κατάλαβες ή όχι.

Shinigami Ryuk
10/03/2021, 10:43

Μαλλον ειναι απο αυτους που δεν εχουν καταλαβει οτι το μακεδονικο αργα ή γρηγορα,με συριζα ή νδ,με συναινεση της κοινωνιας ή οχι,σε 5 ή 10 χρονια θα λυνονταν γτ απλα ξεπερνουσε την εσωτερικη πολιτικη των δυο χωρων.Αν θελουμε να ψεξουμε καποιον για το μακεδονικο να ψεξουμε αυτον που το ξεκινησε και οχι αυτον που το ελυσε,με οποιαδηποτε λυση.Εκει ειναι η αιτια του κακου.Αν και προσωπικα μου ειναι αδιαφορο πως θα προσφωνουνται οι γειτονες

karateo
10/03/2021, 10:46
Καρατεο, δε αθροίζεις κουκιά όταν μιλάς για περιορισμό σε κάθε ελευθερία των ανθρώπων. Η στείρα λογιστική προσέγγιση, δεν έχει εφαρμογή με ουσία.

Μα έχετε ξεχάσει ότι ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης?
Επειδή δεν έχει μπουκώσει ΕΜΦΑΝΩΣ στο σύστημα υγείας και κουτσά στραβά προχωράμε το έχετε ξεχάσει?

Και η παρενέργεια της κατάστασης του >1% θετικότητας ή πιο χύμα >1000 νέα κρούσματα/ημέρα είναι να πάρει στο διάολο όλη την υπόλοιπη οικονομία (αφήνω τον τουρισμό έξω),
και προφανώς και την ψυχολογία μας.

doctor_john
10/03/2021, 10:47

Καθόλου κλισέ και απαραίτητο στο μυαλό όλων μας.
Πρώτα η ελευθερία λόγου, δεύτερο η δυνατότητα να την υποστηρίξεις.

Και ο εμπνευστής του καπιταλιστικού συστήματος (νομίζω ο Τζέφερσον) έχει ορίσει πολύ καλά πως αυτό λειτουργεί και προάγει τον εργατικό
τον φιλότιμο κ.λπ. Αυτό που πασάρουν ως καπιταλισμό είναι ένα ψέμα, μια τραπεζοκρατία που δημιουργεί ελλείματα.
Η ύπαρξη τόκου είναι η νούμερο ένα αυθαιρεσία που πρέπει να αποβάλουμε. Το λένε όλοι ανα τους αιώνες, το έχουμε αποδείξει.

BLiTzER
10/03/2021, 10:49
Αν και προσωπικα μου ειναι αδιαφορο πως θα προσφωνουνται οι γειτονες

Σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για εισβολή τώρα που είμαστε απασχολημένοι με τον ιό, ότι Ιστανμπούλ και Κύπρος είναι δικές μας και σύντομα θα μας επιστρέψουν όπως έχει προφητευθεί, δεν είναι. Είναι το ίδιο σημαντικό με την (κυρ-)παντελή παραβίαση κάθε προσωπικής, συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας. Anyway, προχωράμε.

karateo
10/03/2021, 10:49
Μαλλον ειναι απο αυτους που δεν εχουν καταλαβει οτι το μακεδονικο αργα ή γρηγορα,με συριζα ή νδ,με συναινεση της κοινωνιας ή οχι,σε 5 ή 10 χρονια θα λυνονταν γτ απλα ξεπερνουσε την εσωτερικη πολιτικη των δυο χωρων.Αν θελουμε να ψεξουμε καποιον για το μακεδονικο να ψεξουμε αυτον που το ξεκινησε και οχι αυτον που το ελυσε,με οποιαδηποτε λυση.Εκει ειναι η αιτια του κακου.Αν και προσωπικα μου ειναι αδιαφορο πως θα προσφωνουνται οι γειτονες

Και αυτό έχω σαν υπόθεση και μου είναι αδιάφορο.
Και πιστεύω ότι το τώρα είναι καλύτερα απο πρίν φυσικά!

doctor_john
10/03/2021, 11:17
Επειδή δεν έχει μπουκώσει ΕΜΦΑΝΩΣ στο σύστημα υγείας και κουτσά στραβά προχωράμε το έχετε ξεχάσει?

Και η παρενέργεια της κατάστασης του >1% θετικότητας ή πιο χύμα >1000 νέα κρούσματα/ημέρα είναι να πάρει στο διάολο όλη την υπόλοιπη οικονομία (αφήνω τον τουρισμό έξω),

Δεν ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγο του ιού.
Ζούμε σε ένταση που προκαλούν εσκεμμένα για να δρομολογήσουν ότι συμφέρει την κλίκα τους.

Δεν μπούκωσε το σύστημα υγείας, αυτοί κατασπαταλούν τους διαθέσιμους πόρους για να μας φέρουν προ τετελεσμένου τάχα μου
και να δεχθούμε τις νόρμες τους για υποδούλωση.

Μας έχουν στερήσει τόσα που πλέον η ζωή δεν έχει νόημα.
Και το ξέρουν, δεν είναι ηλίθιοι. Γνωρίζουν ότι ο κόσμος θα επιτεθεί μην έχοντας τίποτα να χάσει.
Γι'αυτό δημιουργούν προδότες, γι'αυτό είναι αδιάλλακτοι, σε αυτό στηρίζονται για να μας εξοντώσουν.

Διάβασε για τον Καλλέργη, το βιβλίο του Πανευρώπη, το ίδρυμα της Φρανκφούρτης.
Όχι τους ήρωες που μας τίμησαν, τον Ριχάρδο Νικόλαο Κουντενχόβε -Καλλέργη.

Και αν σου έρθει να με κατονομάσεις συνωμοσιολόγο ή ότι άλλο, δες σε παρακαλώ πρώτα αυτά που υφίστανται 90 χρόνια,
δες πως έχουν γίνει πράξη, ποιοι βραβεύονται με το βραβείο Καλλέργη σήμερα και βγάλε τα συμπεράσματα σου.

AristidisZ
10/03/2021, 11:24

Sorry, αλλά η αύξηση των θανάτων μάλλον μπούκωμα υποδηλώνει...

Το ζήτημα είναι ότι έχουμε την μαγική ικανότητα να αντιγράφουμε τους άλλους, αλλά πάντα να το κάνουμε λάθος

Το γεγονός ας πούμε ότι στον Σκλαβενίτη ή στα Lidl γίνεται χαμός τη στιγμή που δε μπορείς να αγοράσεις μια τοστιέρα, ένα σώβρακο ή λάστιχο για τη βεράντα σου από ένα μαγαζί στη γειτονιά σου, που θα είστε μέσα 2 άνθρωποι, εμένα με ξεπερνάει ως αντίληψη

Γιατί δε κλείνουν επιχειρήσεις ή καταστήματα υποχρεωτικά όταν δηλωθεί κρούσμα ;

karateo
10/03/2021, 11:46
Δεν ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγο του ιού.
Ζούμε σε ένταση που προκαλούν εσκεμμένα για να δρομολογήσουν ότι συμφέρει την κλίκα τους.

Ζούμε σε τελείως διαφορετικούς κόσμους.

Sorry, αλλά η αύξηση των θανάτων μάλλον μπούκωμα υποδηλώνει...

Το ζήτημα είναι ότι έχουμε την μαγική ικανότητα να αντιγράφουμε τους άλλους, αλλά πάντα να το κάνουμε λάθος

Το γεγονός ας πούμε ότι στον Σκλαβενίτη ή στα Lidl γίνεται χαμός τη στιγμή που δε μπορείς να αγοράσεις μια τοστιέρα, ένα σώβρακο ή λάστιχο για τη βεράντα σου από ένα μαγαζί στη γειτονιά σου, που θα είστε μέσα 2 άνθρωποι, εμένα με ξεπερνάει ως αντίληψη

Για αυτό έβαλα το εμφανώς δηλαδή να γίνεται ένας Ιταλικός χαμούλης. Ποσοστό που πεθαίνουν στα νοσοκομεία αντί για 6% που φτάσαμε το Νοέμβρη/Δεκέμβρη να ανέβει και άλλο.
Να αποκτήσει κάθε σπίτι απο έναν νεκρό μπας και φτάσουμε στο σημείο να πλακώνουμε στο ξύλο όσους δε φοράνε μάσκες για παράδειγμα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ 100%.

nikos_abel
10/03/2021, 11:51
Κυριολεκτικά κουράστηκα, όπως φαντάζομαι έχετε κουραστεί όλοι σας.

Και περισσότερο θα κουραστώ αν π.χ. πει εμμέσως η κυβέρνηση "άι σηχτίρ, ανοίξτε τα όλα να τελειώνουμε και ότι γίνει ας γίνει"
και θα πρέπει να πείσω τους κοντινούς μου ανθρώπους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις...

doctor_john
10/03/2021, 12:00
Ζούμε σε τελείως διαφορετικούς κόσμους....

Πως είναι δυνατόν όταν πατάμε το ίδιο χώμα, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τους ίδιους γείτονες;

Εγώ βλέπω τα όσα περιγράφεις, με ανησυχούν, προστατεύομαι και προστατεύω, αναγνωρίζω την ευθύνη μου.
Εσύ επιλέγεις να μην βλέπεις και τα υπόλοιπα. Αυτά που γράφω είναι πραγματικότητα, πέρα για πέρα επαληθευμένη.

Η άρνηση δεν είναι λύση, συναισθηματική αδυναμία είναι.

Δεν θα αλλάξει τίποτα απο τον κινητήρα μου που έχει πιθανότητες υπερθέρμανσης αν επιλέγω να μην βλέπω την θερμοκρασία.

PaNick67
10/03/2021, 12:14

Και; Θα απεμπολησουμε κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα, ελευθερίες, την δημοκρατία την ίδια λόγω του ιου;

Ποια ψυχολογία αδερφέ;
Είμαι κλειστός 4 μήνες με ένα διάλειμμα 12 ημερών.
Από τον Μάρτιο του 20 μέχρι τώρα έχω 6,5 μήνες χωρίς δουλειά, χωρίς να κυκλοφορώ, χωρίς να βλέπω φίλους.
Ασφυκτιω κλεισμένος μέσα. Σκέφτομαι αν αξίζει αυτό όλο, αν η επιλογή που έχω είναι να τρελαθώ, να φουνταρω από το μπαλκόνι ή να αρρωστήσω κορονοιο ή να πεθάνω από πεινα..

Και ξέρεις; Η πιθανότητα να νοσησω και να πεθανω είναι τάξεις μικρότερη από τις άλλες επιλογές..

THEOD
10/03/2021, 13:06

Ρε σεις τα σκέφτεστε καθόλου αυτά που γράφετε ή πετάτε κάτι στον αέρα και όποιον πάρει ο χάρος ? :rolleyes:

AristidisZ
10/03/2021, 13:12
Ρε σεις τα σκέφτεστε καθόλου αυτά που γράφετε ή πετάτε κάτι στον αέρα και όποιον πάρει ο χάρος ? :rolleyes:

Δηλαδή είναι παράλογο π.χ. αν έχει κρούσμα ένα μαγαζί του Σκλαβενίτη να το κλείσουν για 10 μέρες ε ;

Ή αν έχει κρούσμα σε ένα γραφείο να βάλουν υποχρεωτικά όλους τους υπαλλήλους για 2 βδομάδες τηλεεργασία ;

THEOD
10/03/2021, 13:13
Δηλαδή είναι παράλογο π.χ. αν έχει κρούσμα ένα μαγαζί του Σκλαβενίτη να το κλείσουν για 10 μέρες ε ;

Ή αν έχει κρούσμα σε ένα γραφείο να βάλουν υποχρεωτικά όλους τους υπαλλήλους για 2 βδομάδες τηλεεργασία ;

Βοήθα λίγο γιατί κόλλησα....
Στα σοβαρά ρωτάς αυτά ή κάνεις πλάκα ?

PaNick67
10/03/2021, 13:20

Το ξέρεις ότι με νόμο της κυβέρνησης δεν δικαιουται αναρρωτικης άδειας εργαζόμενος με θετικό τεστ covid?
Ότι για να δικαιουται άδεια πρεπει να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο;
Και πως για όσο διάστημα απουσιάσει πρεπει μετά να δουλευει μία ώρα παραπάνω μέχρι να συμπληρώσει τις χαμένες ώρες;

karateo
10/03/2021, 13:21
Και ξέρεις; Η πιθανότητα να νοσησω και να πεθανω είναι τάξεις μικρότερη από τις άλλες επιλογές..

Οπότε ας πάνε να γ@μηθούν οι υπόλοιποι?
Και έχεις καταλάβει ότι αν δεν καθαρίσουμε σαν περιφέρεια ή χώρα θα πρέπει να συνεχίσεις να ζείς έτσι?

Ε, με διεγνωσμένα >2000 νέα κρούσματα/ημέρα οπότε με >>>14.000 ενεργά κρούσματα έχουμε χάση την επαφή και αυτό που λές φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Το λογικό είναι η απομόνωση των διεγνωσμένων κρουσμάτων μπας και μπορούμε να κρατάμε το ισοζύγιο ελευθεριών/νέων κρουσμάτων προς το όφελος μας.

karateo
10/03/2021, 13:22
Το ξέρεις ότι με νόμο της κυβέρνησης δεν δικαιουται αναρρωτικης άδειας εργαζόμενος με θετικό τεστ covid?
Και πως για όσο διάστημα απουσιάσει πρεπει μετά να δουλευει μία ώρα παραπάνω μέχρι να συμπληρώσει τις χαμένες ώρες;

Ε αυτό είναι απο τις μλκίες της κυβέρνησης. Όχι ότι είναι λάθος αυτό που λέμε!

AristidisZ
10/03/2021, 13:23
Βοήθα λίγο γιατί κόλλησα....
Στα σοβαρά ρωτάς αυτά ή κάνεις πλάκα ?

Πολύ σοβαρά τα συζητάω

Προφανώς και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο παντού, θεωρώ όμως ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να γίνει, και σίγουρα θα βοηθούσε αρκετά την κατάσταση

Οι χώροι εργασίας είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος μετάδοσης, αυτό νομίζω είναι δεδομένο

nikos_abel
10/03/2021, 13:36
Και φυσικά, το πρόβλημα είναι...

...Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει η κυβέρνηση...

https://www.iefimerida.gr/ellada/pros-anaboli-anoigma-agoras-meta-ekrixi-kroysmaton

THEOD
10/03/2021, 13:37
Πολύ σοβαρά τα συζητάω

Προφανώς και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο παντού, θεωρώ όμως ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να γίνει, και σίγουρα θα βοηθούσε αρκετά την κατάσταση

Οι χώροι εργασίας είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος μετάδοσης, αυτό νομίζω είναι δεδομένο

Ρε συ έλα στα συγκαλά σου….
Με διαγνωσμένα πάνω από 15.000 ενεργά κρούσματα (που σημαίνει σχεδόν ένα 20 - 50πλάσιο νούμερο για τα αδιάγνωστα) αυτό σημαίνει ότι στην πράξη δεν υπάρχει επιχείρηση άνω των 10 ατόμων που σε κάποια χρονική κάποια στιγμή κάποιος δεν είναι θετικός…
Αν εφαρμοζόταν αυτό που λες σημαίνει ότι θα έπρεπε να κλείσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ… Όλοι οι Σκλαβενίτηδες, όλες οι επιχειρήσεις που τροφοδοτούν τους Σκλαβενίτιδες, καύσιμα, τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές κλπ… Και αναφέρω ΜΟΝΟ αυτά που θεωρούνται πρώτης ανάγκης ή επιβίωσης…. Πέρα από το προφανές ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με την αποκάλυψη των ζόμπι στις πόλεις (σε ένα χωριό μπορεί και να κουστοπαλευόταν η κατάσταση), επιπλέον μήπως πρέπει να αναρωτηθείς με τι χρήματα θα πληρωθούν όλοι αυτοί ώστε να επιβιώσουν (έστω και στο μαγικό σενάριο που θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς είδη 1ης ανάγκης) ?

BLiTzER
10/03/2021, 13:45
Και φυσικά, το πρόβλημα είναι...

https://www.iefimerida.gr/ellada/pros-anaboli-anoigma-agoras-meta-ekrixi-kroysmaton

«Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω όλων αυτών των συγκεντρώσεων»

αΑΧαχχααχΑΧαχΧΑαχαχαχΑΧαχχαΧΑ αχχαΑΧΑΧΑΧ αχ χαα χχααχΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑ ΧΧΑΑΧαχαχΑΧαχαχα. Κλαίω.

THEOD
10/03/2021, 13:48

Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζεις....

nikos_abel
10/03/2021, 13:51
«Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω όλων αυτών των συγκεντρώσεων»

αΑΧαχχααχΑΧαχΧΑαχαχαχΑΧαχχαΧΑ αχχαΑΧΑΧΑΧ αχ χαα χχααχΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑ ΧΧΑΑΧαχαχΑΧαχαχα. Κλαίω.

Ξέχασαν τον ανάδρομο Ερμή όμως...

Και εγω κλαίω, από τα κλάματα όμως...

basilis_k6
10/03/2021, 13:53

Κάνουν πορεία στην αθήνα και μετά πάνε κρυφά στην επαρχία για να τον μεταδώσουν. δεν ξερεις εσυ.

AristidisZ
10/03/2021, 13:59
εγώ πάντως βλέπω πρόοδο

από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, πάμε στο αφήγημα της κομματικής ευθύνης

στον επόμενο τόνο θα φταίει ο ΟΤΕ...

@theod, μια χαρά στα συγκαλά μου είμαι, όποιος δε θέλει να καταλάβει την πραγματική αιτία του προβλήματος απλά εθελοτυφλεί

αφού βλέπουμε ότι τα κλεισίματα δεν λειτουργούν

Ή που το παίρνεις απόφαση και αφήνεις τον κόσμο να ανασάνει ή αν θες αποτελέσματα, παίρνεις πραγματικά μέτρα, και όχι ημίμετρα για τις πλατείες

Όσο για τα χρήματα που λες, σκέψου πόσους μήνες είναι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε αναστολή, και κάνε τα μαθηματικά...

PaNick67
10/03/2021, 14:02
Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζεις....
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=219629

Αυτό διάβασα.

panavour
10/03/2021, 14:15

https://www.pwc.com/gr/el/payroll-greek/newsletters-dimosieuseis/anarwtikes-adeies-logw-covid.html

AristidisZ
10/03/2021, 14:20
https://www.pwc.com/gr/el/payroll-greek/newsletters-dimosieuseis/anarwtikes-adeies-logw-covid.html

Τέλεια

Δηλαδή αν κολλήσει η γυναίκα μου, εγώ δε δικαιούμαι αναρρωτική άδεια μέχρι να κολλήσω και εγώ αποδεδειγμένα, οπότε όταν με το καλό γίνει το "θαύμα" και κάτσω σπίτι, στο ενδιάμεσο παίζει να έχω πάρει μπάλλα και πόσους από τη δουλειά μου

Και μετά λέμε τις πταίει...

BLiTzER
10/03/2021, 14:27
Στη δουλειά και στα ΜΜΜ δεν κολλάει. Σε συγκεντρώσεις μόνο να μην πηγαίνεις.

THEOD
10/03/2021, 14:45
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=219629

Αυτό διάβασα.

Αυτό που διάβασες δεν λέει αυτά που έγραψες.... :cool:

Parking
10/03/2021, 14:55
εγώ πάντως βλέπω πρόοδο

από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, πάμε στο αφήγημα της κομματικής ευθύνης

στον επόμενο τόνο θα φταίει ο ΟΤΕ...

Δεν ξέρω τι λένε τα ΜΕΕ (και βασικά στα μπιμπ μου)
αλλά η εικόνα που έχω εγώ από τη δουλειά είναι ότι δεν πάμε καθόλου καλά.
(πόσοι λείπουν από εμάς και από άλλους που συνεργαζόμαστε)

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος θα έπρεπε να κάνουμε
κυβέρνηση εθνικής ανάγκης να σταματήσουν όλα
και ν ασχοληθούμε μόνο μ αυτό σε εθνικό επίπεδο.

Αντ αυτού κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για γίνει της Ιταλίας
και ίσως το πετύχουμε κι όλας.
Κρίμα για αυτούς που χάσαμε και για αυτούς που θα χάσουμε ακόμα.
Παίδες προσοχή και καλή τύχη σε όλους μας

axelpap
10/03/2021, 16:09
Για να τελειωνει καποτε το εκβιαστικο παραμυθι των κορεσμενων Μ.Ε.θ. (for coronavirus that is)

http://www.attikoicu.gr/1_METH/1_1/

Κατι αντιστοιχο συμβαινει και στα υπολοιπα νοσοκομεια που διαθετουν Μ.Ε.Θ.

Το κρυμμενο μηνυμα βρισκεται στην προ-τελευταια παραγραφο.-

ΤάκηςΜπ
10/03/2021, 16:35
Αυτή η καραμελίτσα με την έκτακτη ανάγκη λίγο ενοχλητική. Αν ήταν τόσο έκτακτη η ανάγκη να μην προσπαθούσαν να περάσουν νόμο 8, εκπαιδευτικό νόμο, "νόμο" κατά των συναθροίσεων κ.α. Δεν γίνεται να μας έχεις όλους κλεισμένους στα σπίτια μας και σαν άλλος ολιγάρχης να νομοθετείς κλεισμένος σε μια αίθουσα για το μέλλον μας. m2c

stefanos
10/03/2021, 16:42
Τέλεια

Δηλαδή αν κολλήσει η γυναίκα μου, εγώ δε δικαιούμαι αναρρωτική άδεια μέχρι να κολλήσω και εγώ αποδεδειγμένα, οπότε όταν με το καλό γίνει το "θαύμα" και κάτσω σπίτι, στο ενδιάμεσο παίζει να έχω πάρει μπάλλα και πόσους από τη δουλειά μου

Αν κολλήσει η γυναίκα σου είσαι καραντίνα, έτσι κι αλλιώς.

stefanos
10/03/2021, 16:51
Τέλεια

Αν κολλήσεις κάποιος στο σπίτι μπαίνουν όλοι καραντίνα.
Και αν είσαι καραντίνα πληρώνεσαι κανονικά και αναπληρώνεις με υπερωρίες όταν επιστρέψεις.

AUFGEBRACHT
10/03/2021, 16:57
Στο περιστατικό της Κυριακής, όχι μόνο βρήκαν ποιος ήταν ο άτυχος που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση από τον αστυνομικό, αλλά κυκλοφόρησε και non paper (και καλά...) με τα στοιχεία του φόρα παρτίδα στους βουλευτές. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του άτυχου αστυνομικού. Και στις 2 περιπτώσεις, τους βρήκαν σε χρόνο dt ανάμεσα σε δεκάδες και εκατοντάδες...

Την περασμένη Πέμπτη, στο στρατηγείο του ΕΟΔΥ είχαν στήσει γλέντι για την Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια, κρασί, χορό και χωρίς μάσκες εννοείται. 14 νοματαίοι σύνολο, δίπλα από εκεί που εμβολιαζόταν ο κόσμος, λίγα μέτρα από το γραφείο του Χαρδαλιά. Από τους 14 συμμετέχοντες, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία μόνο 4 (τεσσάρων ολογράφως...), οι οποίοι κατά τύχη ήταν ΟΛΟΙ συμβασιούχοι. Τα στοιχεία των υπολοίπων 10 αγνοούνται και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, καθώς δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν τελικά... Την πλήρωσαν οι αναλώσιμοι συμβασιούχοι...

stefanos
10/03/2021, 17:10
Την περασμένη Πέμπτη, στο στρατηγείο του ΕΟΔΥ είχαν στήσει γλέντι για την Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια, κρασί, χορό και χωρίς μάσκες εννοείται. 14 νοματαίοι σύνολο, δίπλα από εκεί που εμβολιαζόταν ο κόσμος, λίγα μέτρα από το γραφείο του Χαρδαλιά. Από τους 14 συμμετέχοντες, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία μόνο 4 (τεσσάρων ολογράφως...), οι οποίοι κατά τύχη ήταν ΟΛΟΙ συμβασιούχοι. Τα στοιχεία των υπολοίπων 10 αγνοούνται και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, καθώς δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν τελικά... Την πλήρωσαν οι αναλώσιμοι συμβασιούχοι...

Νομίζεις ότι είναι τυχαία η αύξηση των κρουσμάτων αυτές τις μέρες ή ότι μόνο εκεί γίναν ανάλογα κορονοτσικνίσματα?

doctor_john
10/03/2021, 17:22
Την ίδια λογική εκμεταλλεύονται και παρουσιάζουν τους αριθμούς που παρουσιάζουν Στέφανε.
Μπορούμε να ελέγξουμε τα λεγόμενα τους;

AristidisZ
10/03/2021, 17:37
Και αν είσαι καραντίνα πληρώνεσαι κανονικά και αναπληρώνεις με υπερωρίες όταν επιστρέψεις.

edit: οκ, κατάλαβα τι λες, δε το ήξερα...

bulmont
10/03/2021, 18:48
Στο περιστατικό της Κυριακής, όχι μόνο βρήκαν ποιος ήταν ο άτυχος που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση από τον αστυνομικό, αλλά κυκλοφόρησε και non paper (και καλά...) με τα στοιχεία του φόρα παρτίδα στους βουλευτές. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του άτυχου αστυνομικού. Και στις 2 περιπτώσεις, τους βρήκαν σε χρόνο dt ανάμεσα σε δεκάδες και εκατοντάδες......

Τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες εψαχναν και όλως τυχαίως έπιασαν κι' αυτούς.........

stefanos
10/03/2021, 18:56
Την ίδια λογική εκμεταλλεύονται και παρουσιάζουν τους αριθμούς που παρουσιάζουν Στέφανε.
Μπορούμε να ελέγξουμε τα λεγόμενα τους;

Έχω κρούσματα στη δουλειά οπότε δεν είναι ανάγκη να κοιτάω νούμερα άλλων ούτε να
ελέγχω λεγόμενα.Με μάσκα συνέχεια, μακρυά ο ένας από τον άλλο, πλύσιμο χέρια και αντισηπτικό συνέχεια....
Χθές μοριακό γιατί αρρώστησε συνάδελφος πρίν 5 μέρες.
Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να εντυπωσιαστώ ή να τρομάξω από τις ειδήσεις.

karateo
10/03/2021, 19:12
Στο περιστατικό της Κυριακής, όχι μόνο βρήκαν ποιος ήταν ο άτυχος που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση από τον αστυνομικό, αλλά κυκλοφόρησε και non paper (και καλά...) με τα στοιχεία του φόρα παρτίδα στους βουλευτές. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του άτυχου αστυνομικού. Και στις 2 περιπτώσεις, τους βρήκαν σε χρόνο dt ανάμεσα σε δεκάδες και εκατοντάδες...

Αν θέλουν βρίσκουν.
Μπράβο τους που βρήκαν και αυτόν
https://www.protothema.gr/greece/article/1103259/sunelifthi-o-andras-pou-gremise-apo-to-mihanaki-ton-astunomiko-sti-nea-smurni/

Βλέπω το μεγάλο βίντεο και σκέφτομαι τί ωραία που θα ήταν να μπορούσαμε να τους ψεκάσουμε όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους.
Τί προσφέρουν στην κοινωνία?
Σίγουρα σπέρνουν και τον ιό για να είμαστε ον-τοπικ....

doctor_john
10/03/2021, 19:22
Ε ναι, αρχισαν να λαδώνουν για ψήφους και την ομογένεια

Με τα νοσοκομεία της χώρας να έχουν γονατίσει εδώ και ένα χρόνο εξαιτίας της υποστελέχωσης, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να μην ξέρουν τί θα ξημερώσει μετά τα lockdown και τα ελληνικά πανεπιστήμια να υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση προχώρησε μέσα σε τρεις ημέρες στην απευθείας ανάθεση ύψους 2,6 εκατ. Ευρώ σε εταιρεία επικοινωνίας για την καμπάνια σχετικά με την ψήφο των αποδήμων και στη δωρεά 2 εκατ. Ευρώ προς την Ελληνική Ορθόδοξη Σχολή Θεολογίας του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

Shinigami Ryuk
10/03/2021, 19:45
Ε ναι, αρχισαν να λαδώνουν για ψήφους και την ομογένεια

Μπααα.Αυτο νομιζω ηταν δωρακι στην συγκεκριμενη εταιρεια η οποια θα παρει 3εκ ευρω με απευθειας αναθεση και ηταν υπευθυνη για την προεκλογικη καμπανια του Κουλη συμφωνα με στοιχεια που εδωσε ο Πολακης.(ναι ξερω ειναι ο Πολακης αλλα εβγαλε και στοιχεια για αυτα που λεει,οποτε αν ψευδεται φανταζομαι οτι θα κινηθει εισαγγελεας)
Οι Ελληνες του εξωτερικου δεν χρειαζονται ουτε καμπανια ουτε λαδωμα για να το ριξουν στη ΝΔ

infidel
10/03/2021, 19:46
Οσο κι αν σου φαινεται περιεργο... Ναι.
Οχι επειδη φυλανε βουλευτές...δημοσιγραφους η εφοπλιστες...
Αλλα επειδη η χωρα που απολαμβανουμε δινει το δικαιωμα σε οποιονδηποτε να λέγεται αντιεξουσιαστης και στο ονομα αυτης της ιδεολογιας να γίνονται αισχη και να μην ανοιγει μυτη. Πορειες για Κουφοντινα καθε μερα και παει λεγοντας. Ολα αυτα χρειαζονται ατομα να κλεισουν δρομοι και να φυλαχτουν στοχοι.
Κατι αντιστοιχο εγινε προσφατα στην Γερμανια οπου κανανε κατι φυντανια δικα μας καταληψη σε πρεσβεια. Ακομα τρωνε ξυλο και ακομα τους ψαχνουν. Εκει δεν παιζουν.

Οσο για το νοσηλευτικό προσωπικο δεν γινανε προσληψεις μονιμου νοσηλευτικου αλλα 5μηνες συμβασεις. Ωραια στιγμη να εκβιασει η ΠΟΕΔΗΝ για να κερδισει ψηφους το σωμα τους.
Οπως και αστοχη ειναι η προσληψη Ειδικων Φρουρων για τα πανεπιστήμια. Δεν χρειαζεται. Αν τηρηθουν οι νομοι τα πανεπιστημια καθαριζουν σε μια μερα.

Πριν 20 μερες γεννηθηκε ο γιος μου στο ΜΗΤΕΡΑ.
Συνοδος εγω και θα εμενα μεσα με 48ωρο μοριακο τεστ. Κανονικα απαγορεύεται να βγεις.
1ο βραδυ με αφηνουν γιατι...ακουσον ακουσον με καλυπτει το 48ωρο και επειδη θα πηγαινα σπιτι μου βραδυ και θα επεστρεφα πρωι. Αφηνω μεχρι να επιστρεψω το πρωι...και τις επομενες μερες εμεινα μεσα κανονικα σεβομενος τους κανονες. Βεβαια δεν ηξερε κανεις αν εγω ας πουμε πηγαινα στην γκομενα αντι για σπιτι...η οπουδήποτε. Ο δε συζυγος μιας αλλης κυριας μπαινοβγαινε κανονικα με ανοχη προισταμενης διότι ειχανε παιδι στο σπιτι και επρεπε να φυγει η νταντα. Περιμενα να ειναι ολα καλα και να φυγουμε με τον μικρο. Μολις βγηκαμε...στην ρεσεψιον του 3ου οροφου απασφαλισα.
Το τι ειπα δεν λεγεται. Κοντεψε να καλεσει την ασφαλεια. Φερτην της λεω να βγουμε στα καναλια που ειστε να πεφτει το 60αρι και στα @@ σας ολα.
Τρελη εμπορευματοποιηση του κυριου Κορονοιου λοιπον.
Οσοι εχετε χασει ανθρωπο λυπαμαι... Λυπαμαι πραγματικα αλλα αυτο με τις ελλειψεις προσωπικου υπηρχε ανεκαθεν.
Και μενα ο πατερας καλης μου φιλης μπηκε ενταντικη με covid και πεθανε απο ενδονοσοκομειακη λοιμωξη.
Δηλαδη εκει ποιος φταιει?
Χρειαζεται ψυχραιμια και οσο μπορουμε τηρηση των βασικων.
Βγηκα προσφατα απογευμα για φαρμακα και δεν ειδα εναν να φοραει μασκα η να την φοραει σωστα.
Μετα απορουμε γιατι μας μαντρωνουν.

Και εμείς πριν 30 μερες βγήκαμε από το Μητέρα με το γιό μας! Εκανα τεστ και έφυγα μονο 1 φορά για να κάνω ένα μπάνιο σπίτι. Στον πατέρα μου μίλησα από την κλειδαρότρυπα για να μην ερθω σε επαφή. Αλλά άνετα θα μπορούσα να μπαινοβγαίνω κάθε μέρα. τέλος πάντως όλα καλά.

tzimidis
10/03/2021, 20:14
ως συντεταγμένη διοίκηση;;;

A?? Συντεταγμενη? Μην τα πετάς αυτά έτσι σε παρακαλώ.

..... με συριζα ή ΝΔ

Να, αυτό το δίλημμα είναι που με γαμάει...

Λάθος σου τον είπαν το νόμο, προφανώς θα το άκουσες από κάναν λιγδιαρη νεοελληνοεπιχειρηματια, το"επιχειρηματίας" με εισαγωγικά. Ιδιοκτήτη καφέ σουβλατζιδικο, που έχει 3-4-5 αδηλωτους υποαμειβομενους φουκαράδες που τους τρώει δώρα επιδόματα πουρμπουαρ υπερωρίες, και τώρα θέλει προφανώς να τους φάει και την άδεια, το έκτακτο επίδομα και ο, τι άλλο μπορεί να τους αφαιμαξει.
Τι? Δεν υπάρχουν τέτοιοι????

Καραντίνα λόγω στενής επαφής με εποβεβαιωμενο κρούσμα κάθεσαι υποχρεωτικά και πληρώνεσαι υποχρεωτικά. Ο εοδδυ λέει 5 μέρες, και ξανά τεστ νομίζω.
Επισης οποίος επιβεβαιωμενα νοσεί, μπαίνει κανονικά ασθένεια και πληρώνεται από εργοδότη και ΙΚΑ.

Εχει ψηφιστει αυτό? Με τις απληρωτες υπερωρίες?
Γιατί σε πολυεθνική δουλεύω, με 15000 προσωπικό, και νομίζω αν ήταν νόμιμο θα μας το ζητούσαν κι εμάς.

Έχω κρούσματα στη δουλειά οπότε δεν είναι ανάγκη να κοιτάω νούμερα άλλων ούτε να
ελέγχω λεγόμενα.Με μάσκα συνέχεια, μακρυά ο ένας από τον άλλο, πλύσιμο χέρια και αντισηπτικό συνέχεια....
Χθές μοριακό γιατί αρρώστησε συνάδελφος πρίν 5 μέρες.
Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να εντυπωσιαστώ ή να τρομάξω από τις ειδήσεις.

Εγώ που ανήκω σε ΟΛΕΣ τις ευπαθείς ομάδες και είμαι όλη μέρα σε ένα σουπερμάρκετ από την πρώτη μέρα του covid μέχρι χτες, ΜΕ κρουσματα στο στενό μου εργασιακό περίγυρο, με τακτικό πλύσιμο χεριών αποστάσεις και μασκουλα, μια χαρά δεν κόλλησα τίποτα.
Σε αντίθεση με κάτι άλλα ζώα που πάνε από πάρτι σε πάρτι, τα δημοσιοποιουν κιόλας στο ινσταγκραμ και αλλού, και μετά κλαίνε γιατί κόλλησε όλη η οικογένεια.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες και έμπιστες μελέτες,
ακόμα κι εμείς με το θεϊκό μας DNA,
οι απόγονοι του Εχετλαιου και του Λεωνίδα,
ακόμα κι εμείς έχουμε τα ίδια ακριβώς ποσοστά θνησιμοτητας με όλον τον υπόλοιπο πλανήτη :

1 θάνατος ανά κάτοικο.

Shinigami Ryuk
10/03/2021, 20:32
Να, αυτό το δίλημμα είναι που με γαμάει...

Δεν ειναι αυτο που ποθω να δω αλλα με τις συνθηκες που επικρατουν το μη χειρον βελτιστον,δυστυχως

spyrval
10/03/2021, 20:36
Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες και έμπιστες μελέτες,
ακόμα κι εμείς με το θεϊκό μας DNA,
οι απόγονοι του Εχετλαιου και του Λεωνίδα,
ακόμα κι εμείς έχουμε τα ίδια ακριβώς ποσοστά θνησιμοτητας με όλον τον υπόλοιπο πλανήτη :

1 θάνατος ανά κάτοικο.

:tooth: Βάζεις και τους Μητσοτάκηδες μέσα;

BLiTzER
10/03/2021, 20:51
Καραντίνα λόγω στενής επαφής με εποβεβαιωμενο κρούσμα κάθεσαι υποχρεωτικά και πληρώνεσαι υποχρεωτικά. Ο εοδδυ λέει 5 μέρες, και ξανά τεστ νομίζω.
Επισης οποίος επιβεβαιωμενα νοσεί, μπαίνει κανονικά ασθένεια και πληρώνεται από εργοδότη και ΙΚΑ.

Δεν ξέρω πού τα διαβάζετε αυτά, αλλά σε ΔΥΟ (2) περιπτώσεις ΠΟΛΥ κοντινών μου προσώπων, υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα στα καταστήματά τους (2 υπεύθυνες στη μια περίπτωση, μία υπεύθυνη στην άλλη), και δεν υπήρξε καμία καραντίνα, καμία άδεια υπαλλήλου, ούτε καν απλή απολύμανση του χώρου, ενώ η γραμμή των εργοδοτών ήταν πάνω-κάτω η ίδια και στις δύο περιπτώσεις: "φοράτε μάσκες, δεν παθαίνετε τίποτα". Εννοείται ότι δε σταμάτησαν να δουλεύουν ούτε λεπτό, ενώ στη μία περίπτωση η υπεύθυνη ερχόταν στη δουλειά με μύξες κανονικότατα για αρκετές ημέρες μέχρι να φιλοτιμηθεί να κάνει το τεστ, στο οποίο φυσικά βγήκε θετική.

stefanos
10/03/2021, 21:06
Δεν ξέρω πού τα διαβάζετε αυτά, αλλά σε ΔΥΟ (2) περιπτώσεις ΠΟΛΥ κοντινών μου προσώπων, υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα στα καταστήματά τους (2 υπεύθυνες στη μια περίπτωση, μία υπεύθυνη στην άλλη), και δεν υπήρξε καμία καραντίνα, καμία άδεια υπαλλήλου, ούτε καν απλή απολύμανση του χώρου, ενώ η γραμμή των εργοδοτών ήταν πάνω-κάτω η ίδια και στις δύο περιπτώσεις: "φοράτε μάσκες, δεν παθαίνετε τίποτα". Εννοείται ότι δε σταμάτησαν να δουλεύουν ούτε λεπτό, ενώ στη μία περίπτωση η υπεύθυνη ερχόταν στη δουλειά με μύξες κανονικότατα για αρκετές ημέρες μέχρι να φιλοτιμηθεί να κάνει το τεστ, στο οποίο φυσικά βγήκε θετική.

Μάλλον έτσι γίνεσαι "υπεύθυνη" να υποθέσω...

tzimidis
10/03/2021, 21:52

Δεν ξέρω σε τι μαγαζί μπορεί να αναφέρεσαι.
Θέλω να πιστεύω ότι μιλάς για κανονική επιχείρηση και όχι για κάτι παρόμοιο με τα παραδείγματα που ανέφερα πιο πάνω.
Σε διπλανό με εμένα μαγαζί , ομόσταυλο, βγήκε το 60% σε καραντίνα, για 4 κρουσματα σε σύνολο 60 ατόμων.
Και μαζικά μοριακα τεστ επαναλαμβανόμενα όλοι, ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΊΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΏΤΑ και μετά η εταιρία.
Κάνεις δεν έχασε ούτε 1 € όσο έλειπε.
Τι να πω, μπορεί να μου έλαχε εμένα η πολυεθνική με τα φιλεργατικα αισθήματα.

Αλλά δε βαριέσαι, ο καθένας μας προφανώς κρίνει από αυτά που ζει και όχι από αυτά που ακούει.

BLiTzER
10/03/2021, 22:37
Η μία επιχείρηση είναι πιο "οικογενειακή", αλλά στην άλλη περίπτωση αναφέρομαι σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής στην Ελλάδα. Μάλλον σου έτυχε η πολυεθνική που έχει policies και ευθύνες*. Στο Ελλάντα δε λειτουργεί ακριβώς έτσι, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν αυτά.

* η δική μου εταιρεία μας έστειλε σπίτια μας και έκλεισε τα γραφεία μια βδομάδα ΠΡΙΝ ανακοινωθούν τα μέτρα πέρσι τον Μάρτιο.

gasto
10/03/2021, 23:41
Σε καταστημα πολλη μεγαλης αλυσιδας delivery pizza που υπηρχε επιβεβαιωμενο κρουσμα ουτε καμια απολυμανση εγινε ουτε σε καραντινα μπηκε καποιος ουτε εκλεισε εστω και για ενα λεπτο το καταστημα.Υποβληθηκαν ολοι σε τεστ ΜΙΑ ΦΟΡΑ μονο και συνεχισαν ολοι παλι να δουλευουν κανονικα.

BLiTzER
11/03/2021, 10:52
Το Star μπροστά στον ΣΚΑΪ είναι φωτεινός φάρος αλήθειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας...

To Star κυκλοφόρησε το γνωστό βίντεο από Ν. Σμύρνη, στο οποίο ξεκάθαρα τα ζώα με τα παπιά φωνάζουν "πάμε να τους γαμήσουμε, θα τους σκοτώσουμε", παραποιημένο, με υπότιτλο "θα τον σκοτώσουνε". :lol:

Απλά λέω.

Δεν υπάρχει καμία προστασία του πολίτη έναντι στον ιό (ή οτιδήποτε άλλο) από το κράτος, παίδες, μην κοροϊδεύεστε. Κανένα σοβαρό πλάνο, τίποτα. Δε νοιάστηκε ποτέ, δε θα νοιαστεί τώρα. Φυλάξτε τον εαυτό σας και τους δικούς σας όπως νομίζετε.

billyka
11/03/2021, 12:04
Για αλλη μια φορα εγκριτη και καθολου καθοδηγουμενη δημοσιογραφια..Και οι αποψεις και συνειδησεις(αν μπορουμε να το πουμε αυτο) του 90 τα εκατο των πολιτων αυτης της χωρας ειναι καθορισμενες απο τα μμε..Γεμισε το φουμπου απο σχολια ισαποστακηδων του ''καταδικαζουμε την βια απο οπου κι αν προερχεται'' και του ''ναι αλλα αν μπουνε στο σπιτι σου να σε κλεψουνε τοτε ποιον θα φωναξεις'' απο την ωρα που εφαγε ξυλο το οργανο..Λες και επειδη υπαρχει ο φοβος του να μπει καποιος στο σπιτι μας να μας κλεψει θα πρεπει να καθομαστε να μας σαπιζουνε στο ξυλο,επειδη ισως καποια μερα χρειαστει να βρουνε αυτον που μας εκλεψε,αν ειναι δυνατον..Δυο μερες πριν που τα οργανα εδωσαν ξυλο σε πολιτες ειχε γεμισει σχολια του τυπου ''ναι,αλλα δεν ειδαμε απο την αρχη στο βιντεο τι συνεβη'' και ''σιγουρα κατι θα εκανε για τον χτυπησουνε''...Αλλα τι περιμενεις απο μια κοινωνια στημενη στα τεσσερα που δεκατιες τωρα γλυφει και φυλαει κατουρημενες ποδιες,μια κοινωνια που την πηδανε και λεει κι ευχαριστω...

KAWAMANRIDER
11/03/2021, 12:30
Για αλλη μια φορα εγκριτη και καθολου καθοδηγουμενη δημοσιογραφια..Και οι αποψεις και συνειδησεις(αν μπορουμε να το πουμε αυτο) του 90 τα εκατο των πολιτων αυτης της χωρας ειναι καθορισμενες απο τα μμε..Γεμισε το φουμπου απο σχολια ισαποστακηδων του ''καταδικαζουμε την βια απο οπου κι αν προερχεται'' και του ''ναι αλλα αν μπουνε στο σπιτι σου να σε κλεψουνε τοτε ποιον θα φωναξεις'' απο την ωρα που εφαγε ξυλο το οργανο..Λες και επειδη υπαρχει ο φοβος του να μπει καποιος στο σπιτι μας να μας κλεψει θα πρεπει να καθομαστε να μας σαπιζουνε στο ξυλο,επειδη ισως καποια μερα χρειαστει να βρουνε αυτον που μας εκλεψε,αν ειναι δυνατον..Δυο μερες πριν που τα οργανα εδωσαν ξυλο σε πολιτες ειχε γεμισει σχολια του τυπου ''ναι,αλλα δεν ειδαμε απο την αρχη στο βιντεο τι συνεβη'' και ''σιγουρα κατι θα εκανε για τον χτυπησουνε''...Αλλα τι περιμενεις απο μια κοινωνια στημενη στα τεσσερα που δεκατιες τωρα γλυφει και φυλαει κατουρημενες ποδιες,μια κοινωνια που την πηδανε και λεει κι ευχαριστω...

καλό είναι όμως να μην δείχνουμε με το δάχτυλο την κοινωνία, αυτή έχουμε με αυτήν θα πορευτούμε, δεν φταίει όμως και η κοινωνία από μόνη της - που όσο κι αν κάποιες φορές σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να με βγάζει έξω από τα ρούχα μου - δεν έχει καμία άλλη ουσιαστική και σοβαρή πρόταση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο να ακολουθήσει σε ότι αφορά την πανδημία και τις επιπτώσεις της στον πληθυσμό

AUFGEBRACHT
11/03/2021, 13:04
426240

billyka
11/03/2021, 14:19
καλό είναι όμως να μην δείχνουμε με το δάχτυλο την κοινωνία, αυτή έχουμε με αυτήν θα πορευτούμε, δεν φταίει όμως και η κοινωνία από μόνη της - που όσο κι αν κάποιες φορές σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να με βγάζει έξω από τα ρούχα μου - δεν έχει καμία άλλη ουσιαστική και σοβαρή πρόταση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο να ακολουθήσει σε ότι αφορά την πανδημία και τις επιπτώσεις της στον πληθυσμό

Φταιει και η κοινωνια φιλε μου,ο ενας να φαει τον αλλο,ανταγωνισμος και οχι συνεργασια.Τους πολιτκους η κοινωνια τους εκλεγει και ειναι καθρεφτης της κοινωνιας οι πολιτικοι,γιατι δεν ερχονται ουρανοκατεβατοι,μεσα απο την κοινωνια μας βγαινουν και εκλεγονται.Ουτε οσον αφορα την πανδημια ουτε οσον αφορα το ιδιο το συστημα εχει καμια προταση η κοινωνια και πως να εχει δλδ οταν ειναι απλοι ανθρωποι.Για μενα ολοι μας φταιμε

BLiTzER
11/03/2021, 14:28
Τους πολιτκους η κοινωνια τους εκλεγει και ειναι καθρεφτης της κοινωνιας οι πολιτικοι

Ούτε καν κοντά. Κατά ένα συντριπτικό ποσοστό είναι καθρέπτης της τάξης τους, του 1%.

billyka
11/03/2021, 14:45
Μπλιτζερ διαφωνω γιατι τουλαχιστον εδω που κατοικω ενα μεγαλο ποσοστο ακομα και νεολαια εχει τουλαχιστον δεξια για να μην πω χουντικα-ακροδεξια σκεπτικα.Αλλα αυτο εχει να κανει με το μερος που ζω τωρα,οποτε ισως ειμαι λαθος

BLiTzER
11/03/2021, 15:03
Μπλιτζερ διαφωνω γιατι τουλαχιστον εδω που κατοικω ενα μεγαλο ποσοστο ακομα και νεολαια εχει τουλαχιστον δεξια για να μην πω χουντικα-ακροδεξια σκεπτικα.Αλλα αυτο εχει να κανει με το μερος που ζω τωρα,οποτε ισως ειμαι λαθος

Αν θεωρείς ότι ο Κούλης ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον μπαρμπα-Μήτσο επειδή και οι 2 πιστεύουν στο "πατρίς-θρησκεία", θα απογοητευτείς. Έτσι πιστεύει ο μπαρμπα-Μήτσος, ναι, αλλά ο μπαρμπα-Μήτσος είναι ηλίθιος, γιατί ο Κούλης δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να εργάζεσαι, να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ ή να περιμένεις να έρθει η σειρά σου για το εμβόλιο. Γενικά δεν έχει ιδέα, αφού αυτοί οι άνθρωποι, το 1%, ζουν στον δικό τους κόσμο. Όποιος πιστεύει ότι είναι δεξιός ενώ ανήκει στο ευρύτερο λαϊκό στρώμα είναι πιο ηλίθιος κι από ΔΡΑΣΗ.

billyka
11/03/2021, 15:30
σε αυτο συμφωνω,ο ενας ειναι απλα ηλιθιος και τον εχουνε κοροιδεψει και ο αλλος ειναι πονηρος και δεν ειναι μονο ο κουλης,για μενα ολοι αυτοι ειναι πονηροι,δεξιοι και αριστεροι.Ο λαος νομιζει ειναι ιδεολογοι ενω για τους πολιτικους ειναι μια δουλεια,απο την οποια εχουνε οφελος.Αυτοι παιζουνε εκει μεσα το θεατρο τους μπροστα στις καμερες,ο λαος βρισκει καποιον που ''καλα τα λεει'' και τον αντιπροσωπευει και θεωρει οτι πηγαινοντας καθε 4 χρονια στην καλπη και βαζοντας εναν σταυρο,αποφασισε για τον μελλον του και συμμετειχε στα της χωρας..Διαιρε και βασιλευε απο παλια της εξουσιας το ευαγγελιο...Οτι ειναι να γινει θα γινει,ειτε ειναι ο κουλης ειτε ο αλεξης ειτε ο οποιοσδηποτε

basilis_k6
11/03/2021, 15:34
Αν θεωρείς ότι ο Κούλης ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον μπαρμπα-Μήτσο επειδή και οι 2 πιστεύουν στο "πατρίς-θρησκεία", θα απογοητευτείς. Έτσι πιστεύει ο μπαρμπα-Μήτσος, ναι, αλλά ο μπαρμπα-Μήτσος είναι ηλίθιος, γιατί ο Κούλης δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να εργάζεσαι, να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ ή να περιμένεις να έρθει η σειρά σου για το εμβόλιο. Γενικά δεν έχει ιδέα, αφού αυτοί οι άνθρωποι, το 1%, ζουν στον δικό τους κόσμο. Όποιος πιστεύει ότι είναι δεξιός ενώ ανήκει στο ευρύτερο λαϊκό στρώμα είναι πιο ηλίθιος κι από ΔΡΑΣΗ.

+100000000

Το επίπεδο μας σαν λαός ομως ειναι αρκετά χαμηλό για να πιστεύουμε οτι "μας μοιάζει" αυτός που ψηφίζουμε. ΤΟ λέει άλλωστε και το κανάλι που βλέπουμε το αγαπημένο μας ρεάλιτι.

sniper
11/03/2021, 15:45
Αν θεωρείς ότι ο Κούλης ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον μπαρμπα-Μήτσο επειδή και οι 2 πιστεύουν στο "πατρίς-θρησκεία", θα απογοητευτείς. Ποιος σου είπε ότι ο εν λόγω έχει τέτοια πιστεύω; Αυτά είναι για τους ηλίθιους που ψηφίζουν. Έτσι πιστεύει ο μπαρμπα-Μήτσος, ναι, αλλά ο μπαρμπα-Μήτσος είναι ηλίθιος, γιατί ο Κούλης δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να εργάζεσαι, να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ ή να περιμένεις να έρθει η σειρά σου για το εμβόλιο. Εσύ, κι εγω κι όλοι μας δηλαδή, στην θέση του υποθέτω θα απαρνιόσουν όλα αυτα που έχει και θα εβγαινες γυμνός στον κόσμο να αποδείξεις από μόνος σου τι αξίζεις. Γενικά δεν έχει ιδέα, αφού αυτοί οι άνθρωποι, το 1%, ζουν στον δικό τους κόσμο. Όποιος πιστεύει ότι είναι δεξιός ενώ ανήκει στο ευρύτερο λαϊκό στρώμα είναι πιο ηλίθιος κι από ΔΡΑΣΗ. Βασικά, να πούμε©, δικέ μου©, η αλήθεια είναι στους sex pistols. Τα υπολοιπα είναι γι τους ηλίθιους που ψηφίζουν.

Κάποιες σημειώσεις inline γιατί κι εσύ είσαι ακόμα σε έκθεση της Β' Λυκείου (επί γης ειρήνη, καταδικάζεις τη βία απ' όπου προέρχεται κλπ) :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

BLiTzER
11/03/2021, 15:47
Εγώ δεν καταδικάζω τη βία απ'όπου προέρχεται, κάθε άλλο. :p Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ ακριβώς, αλλά είναι τεράστια κουβέντα και έγραψα απλά το ζουμί. :D Αλλά να, θα τα πιάσω ένα-ένα για σένα:

1. Κατά βάση αυτά πιστεύει. Κι αν δεν τα πιστεύει, αυτά διαφημίζει ότι πιστεύει, οπότε το νόημα ισχύει. Ναι, πάνω απ'όλα είναι το χρήμα, οι ιδεολογίες είναι καλές για τους ρομαντικούληδες, και αυτό ακριβώς είναι το νόημα όσων έγραψα.

2. Το τι θα έκανα στη θέση του εγώ είναι αδιάφορο και άσχετο με την κουβέντα. Μπορεί να έκανα το ίδιο. Μπορεί όχι. Τι σημασία έχει; Δε βρίσκομαι στη θέση του, όπως δε βρίσκεται κι αυτός στη δική μου και άρα είναι ανίκανος να με αντιπροσωπεύσει.

3. Ηλίθιους*. :D

axelpap
11/03/2021, 15:55
426240

Ποσο συμφωνω!!!

Μονο κλαυσιγελος απο τον ΒΟΘΡΟ.

ΟΙ ΜΕΘ ειναι πηγμενες απο; με ; χωρις; ασθενεις κορωνοιου......

Παρτε και μια τις στατιστικες που αφορουν τις ΜΕΘ απο το πανεπιστημιακο νοσοκομειο Ιωαννινων. ΠΟΛΥ πιο αναλυτικα απο αυτη του νοσοκομειου αττικης.

https://www.uhi.gr/hospital/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC.html

Ετσι, ρε φιλε (και δεν απευθυνομαι σε εσενα αγαπητε AUFGEBRACHT) να δουμε που μπορει να φτασει η υποκρισια και το ΑΙΣΧΡΟ ΨΕΜΑ.

Γιατι μπορει να "παιζουν" τους ηλικιωμενους απο τον ΒΟΘΡΟ τους αλλα οχι τους υπολοιπους......

......και κατι ακομα....οι επομενες δυο εβδομαδες ειναι κρισιμες....μεσα τα κεφαλια.-

sniper
11/03/2021, 15:58
....
3. Ηλίθιους*. :D

Αν και η λήθη τους κυριεύει. :moutza:

ΤάκηςΜπ
11/03/2021, 16:52
Να σημειωθεί ότι βία είναι κι η αυτοάμυνα ε.

billyka
11/03/2021, 17:52
''μη βιωσιμο το χρεος της Ελλαδας λογω covid-19 και lockdown,νεοι δανεισμοι,νεα μνημονια και παραχωρησαχαχαχαχαχα''

ΤάκηςΜπ
11/03/2021, 18:06
''μη βιωσιμο το χρεος της Ελλαδας λογω covid-19 και lockdown,νεοι δανεισμοι,νεα μνημονια και παραχωρησαχαχαχαχαχα''

Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης θα πάει σε βουλευτικές όσο πιο γρήγορα του το επιτρέψει η πανδημία πάντως. Γιατί μετά θα χαθεί η μπάλα εξαιτίας αυτών και άντε να ξαναβγεί.

billyka
11/03/2021, 18:28
Οποιος και να βγει δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα.Εφοσον ειμαστε ευρωπαικη ενωση και εφοσον εχουμε συμφωνιες που πανε πισω στο 1945, δεν περνουνε μονοι τους τις αποφασεις.Εξου και το οχι-ναι του αλεξακη.

BLiTzER
11/03/2021, 18:37
Αν η μόνη διαφορά είναι χούντα ή όχι χούντα, είναι ήδη πολύ μεγάλη διαφορά.

tzimidis
11/03/2021, 18:41
Ο πατέρας μου μέχρι που πέθανε, (μπορεί και μετά) γελούσε με κάτι οικογενειάρχες, που λέγανε "θα δείτε, κερδίσαμε, από αύριο είμαστε ΕΜΕΙΣ κυβέρνηση, χαχαχα μαλακες"
ενώ ήταν δίπλα του, όλοι μαζί, με ολόσωμη μπλε φόρμα χωμένοι μέχρι τα γόνατα σε καμμένα λάδια και πίσσα,
κάπου το 90,
σε ένα εργοστάσιο,
στη Γερμανία.

KAWAMANRIDER
11/03/2021, 18:47
Φταιει και η κοινωνια φιλε μου,ο ενας να φαει τον αλλο,ανταγωνισμος και οχι συνεργασια.Τους πολιτκους η κοινωνια τους εκλεγει και ειναι καθρεφτης της κοινωνιας οι πολιτικοι,γιατι δεν ερχονται ουρανοκατεβατοι,μεσα απο την κοινωνια μας βγαινουν και εκλεγονται.Ουτε οσον αφορα την πανδημια ουτε οσον αφορα το ιδιο το συστημα εχει καμια προταση η κοινωνια και πως να εχει δλδ οταν ειναι απλοι ανθρωποι.Για μενα ολοι μας φταιμε

εγώ δεν συμφωνώ ότι όλοι μας φταίμε, εντάξει δέχομαι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη έχει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για το λιγότερο ή το περισσότερο που έχει προσφέρει στο συνολικό καλό αλλά σίγουρα αυτό κρίνεται από δυνατότητες, ικανότητες, παιδεία, προσωπικό χαρακτήρα, βιώματα κλπ, πάντως εγώ θεωρώ ότι στο σύνολο της η κοινωνία μας στην Ελλάδα είναι καλοπροαίρετη και με καλή θέληση, όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πολύ καλά κάνουμε και δεν φταίμε όλοι, υπάρχει μερίδα της κοινωνίας, συνάνθρωποι μας που αγωνίζονται για πολλά πράγματα και άλλοι πάλι που και μόνο με την αγανάκτηση τους και την ανάγκη τους για δικαιοσύνη στρέφουν το βλέμμα στον συνάνθρωπο, δεν φταίει η πλειοψηφία της κοινωνίας ακόμα και αν τους ψήφισε για τoν τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την σημερινή κυβέρνηση, για να μείνουμε και στο θέμα, ο κόσμος ζητάει λύση και διέξοδο από τον εφιάλτη του κορωνοιού, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει πολλά πράγματα, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή και ουσιαστική πρόταση ώστε ο κόσμος να στραφεί προς τα εκεί, ίσως από την άλλη και αυτό να είναι καλό για να ακουστεί επιτέλους η φωνή της κοινωνίας και η ίδια η κοινωνία να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το καλό όλων μας

stefanos
11/03/2021, 19:03
Οποιος και να βγει δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα.Εφοσον ειμαστε ευρωπαικη ενωση και εφοσον εχουμε συμφωνιες που πανε πισω στο 1945, δεν περνουνε μονοι τους τις αποφασεις.Εξου και το οχι-ναι του αλεξακη.

Δεν φταίνε οι συμφωνίες γιατί πλέον αυτοί που μοίρασαν την πίτα δεν υπάρχουν πια.
Απλά δεν το έχουμε να γίνουμε Κούβα.
Δεν το λέω ώς κάτι κακό.
Το λέω ότι δεν έχουμε πλέον @ρχιdι@ να βάλουμε τις πραγματικές ανάγκες μας πρώτες.
Και αυτό ισχύει και ΤΩΡΑ μετά από τόσα χρόνια κρίση.
Ο Αλεξάκης είχε την αντίληψη και το κατάλαβε προς τιμή του.

ΤάκηςΜπ
11/03/2021, 19:29

Η διαφορά ξέρουμε ποια είναι. Εγώ απλά είπα ότι ένας οικονομολόγος, βουλευτής και αρχηγός κόμματος δήλωσε ότι είναι common knowledge ότι έρχεται πάλι λούτσος. Είναι αναπόφευκτο λοιπόν και το ξέρουν πολλοί. Και επειδή το ανέφερες ο Βαρουφάκης ήταν στην σωστή πλευρά της επόμενης ημέρας του όχι-ναι aka όχι στην κυβέρνηση.

billyka
11/03/2021, 19:33
Ο λουτσος φιλε μου ειναι το μονο σιγουρο...

basilis_k6
11/03/2021, 20:16
αυτοί φταίνε! εμείς τα κάναμε ολα καλα!!!

https://www.iefimerida.gr/kosmos/ereyna-oi-diadiloseis-epibarynoyn-tin-pandimia-binteo-pos-oi-poreies-syndeontai-me-tin

περιέχει βιντεο με αποδείξεις! :lol:

billyka
11/03/2021, 20:20
αυτοί φταίνε! εμείς τα κάναμε ολα καλα!!!

https://www.iefimerida.gr/kosmos/ereyna-oi-diadiloseis-epibarynoyn-tin-pandimia-binteo-pos-oi-poreies-syndeontai-me-tin

για αλλη μια φορα εγκριτη ανεξαρτητη δημοσιογραφια..εννοειται οτι φταιει η ευρητερη αριστερα,ποιος αλλος?Για τον εναν πανω στον αλλο στα σουπερ μαρκετ και στα ΜΜΜ?....εμετος

KAWAMANRIDER
11/03/2021, 20:30
για αλλη μια φορα εγκριτη ανεξαρτητη δημοσιογραφια..εννοειται οτι φταιει η ευρητερη αριστερα,ποιος αλλος?Για τον εναν πανω στον αλλο στα σουπερ μαρκετ και στα ΜΜΜ?....εμετος

ε όχι ρε φίλε δεν υπάρχουν :eyepop: , πάω να αυτοπυρποληθώ να φύγει και ο κορονωιός :a2:

stefanos
11/03/2021, 20:52
Γιατί το αποκλείεται?
Μπορεί στη Γερμανία να γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις και να αυξάνονται τα κρούσματα.
Όπως και να μην επηρεάζουν σε άλλες χώρες οι μετακινήσεις με ΜΜΜ.
Η να μην υπάρχουν ΜΜΜ, ή από την ανυπαρξία μέτρων περιορισμού τα κρούσματα από άλλες
δραστηριότητες να είναι πολύ περισσότερα, από αυτά που σχετιζονται με τα ΜΜΜ.

billyka
11/03/2021, 21:08
ναι αλλα αυτοι δεν χανουν ευκαιρια να κατηγορησουν την αριστερα..ακομα και αν παψει να υπαρχει αριστερα αυτοι ειναι τοσο τραγικοι που ακομα την αριστερα θα κατηγορουν..Δεν χανουν ευκαιρια να κατηγορουνε το συριζα,ενω κανεις δεν ασχολειται πλεον με το συριζα..Το κολπο το μαθαινουν στο πανεπιστημιο..Λεγεται αποπροσανατολισμος..

AUFGEBRACHT
12/03/2021, 09:20

Αυτό φταίει, ο covid-19, πριν ήταν και γαμλω τα βιώσιμα χρέη... πως έλεγε ένα κλασικό ανέκδοτο; "Πέντε λεπτά πριν να μας τον φέρνατε, θα τον προλαβαίναμε"...

THEOD
12/03/2021, 12:37
Αυτό φταίει, ο covid-19, πριν ήταν και γαμλω τα βιώσιμα χρέη... πως έλεγε ένα κλασικό ανέκδοτο; "Πέντε λεπτά πριν να μας τον φέρνατε, θα τον προλαβαίναμε"...

Το χρέος μπορεί να είναι "βιώσιμο" ΟΣΟ και να φτάσει γιατί εξαρτάται και σε ποιόν το χρωστάς... Το χρέος προς τον ESM (δηλαδή την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) ουσιαστικά θα μπει σε ένα συρτάρι και με διάφορες δικαιολογίες/παρατάσεις δεν θα ξαναδεί το φως του ήλιου... Το ίδιο συνέβαινε και πριν τον covid στην (ιδιαίτερη) Ελληνική περίπτωση γιαυτό το 2010 με χρέος 120% του ΑΕΠ οι αγορές έκλεισαν την πόρτα ενώ το 2019 με 170% του ΑΕΠ δάνειζαν με το χαμηλότερο επιτόκιο ever...
Ναι, θα χρωστάς πολλά, αλλά πρακτικά κανείς δεν θα σου ζητήσει την αποπληρωμή τους αρκεί να εξυπηρετείς τους (μικρούς) τόκους του... Πως νομίζετε ότι δημιουργούνται τα τρις τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ τα οποία "σκορπάνε" για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ?... :rolleyes:

Xlitos
12/03/2021, 14:14
Το χρέος μπορεί να είναι "βιώσιμο" ΟΣΟ και να φτάσει γιατί εξαρτάται και σε ποιόν το χρωστάς... Το χρέος προς τον ESM (δηλαδή την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) ουσιαστικά θα μπει σε ένα συρτάρι και με διάφορες δικαιολογίες/παρατάσεις δεν θα ξαναδεί το φως του ήλιου... Το ίδιο συνέβαινε και πριν τον covid στην (ιδιαίτερη) Ελληνική περίπτωση γι αυτό το 2010 με χρέος 120% του ΑΕΠ οι αγορές έκλεισαν την πόρτα ενώ το 2019 με 170% του ΑΕΠ δάνειζαν με το χαμηλότερο επιτόκιο ever...
Ναι, θα χρωστάς πολλά, αλλά πρακτικά κανείς δεν θα σου ζητήσει την αποπληρωμή τους αρκεί να εξυπηρετείς τους (μικρούς) τόκους του...

Πολυ απλοικα τα λες.Το θεμα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και γεωπολιτικο κυριως και οχι ποσοστα και τοκοι.Τα χρεη ειναι ελεγχος δεν ειναι μονο παρε 5 δωσε μου 10.Απο αρχαιοτατων χρονων.

sniper
12/03/2021, 14:31
Πολυ απλοικα τα λες.Το θεμα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και γεωπολιτικο κυριως και οχι ποσοστα και τοκοι.Τα χρεη ειναι ελεγχος δεν ειναι μονο παρε 5 δωσε μου 10.Απο αρχαιοτατων χρονων.

Very good. Γιατί αν ξαφνικά δεν κάνεις αυτό που σου λένε, ανοίγουν το ντουλάπι με το χρέος κι αρχίζεις μετά τα δημοψηφίσματα και τα διλήμματα.

Και ο καιρός γαρ εγγύς.

THEOD
12/03/2021, 14:57

Το έγραψα απλοικά γιατί ήθελα σε λίγες γραμμές να τονίσω ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα δεν πρέπει να μας απασχολεί η λόγω της πανδημίας αύξηση του χρέους που παρεμπιπτόντως θα υποστούν όλες οι χώρες της ΕΕ.
Από εκεί και πέρα δεν διαφωνώ ότι εκτός από το χρηματικό το χρέος έχει και μια πολιτική/στρατηγική/γεωπολιτική διάσταση. Αλλά σε αυτή έτσι κι αλλιώς ήμασταν από πριν μέχρι το λαιμό μέσα και δεν περιμέναμε όπως οι άλλοι τον κορωνοιο να μας χώσει… :D
Εξ’΄άλλου όπως διαφαίνεται και από τα γραφόμενά μου, οι "δικαιολογίες/προσχήματα" για την παράταση/εσαεί θάψιμο του χρέους στα συρτάρια της ΕΚΤ, έτσι κι αλλιώς είναι πολιτική απόφαση (άσχετα αν θα την παρουσιάσουν ως οικονομική/τεχνοκρατική) που θα την πάρουν οι ισχυροί της ΕΕ - και εν προκειμένω οι ΓερμανοΓάλλοι... Το καλό στην παρούσα περίπτωση είναι ότι δεν αφορά πλέον μόνο εμάς και κάποια άλλα γουρουνάκια του νότου, αλλά το σύνολο της ΕΕ. Το κακό είναι ότι σε κρατάνε από τα παπάρια και με τα 2 χέρια ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν το ενάμιση... :D

THEOD
12/03/2021, 15:04
Γιατί αν ξαφνικά δεν κάνεις αυτό που σου λένε, ανοίγουν το ντουλάπι με το χρέος κι αρχίζεις μετά τα δημοψηφίσματα και τα διλήμματα.

Αυτά αγαπητέ μας τελείωσαν... Φρόντισε ο Αlex για αυτό...

sniper
12/03/2021, 16:16
Αυτά αγαπητέ μας τελείωσαν... Φρόντισε ο Αlex για αυτό...

Φίλος του κακού το χειρότερο.

panavour
12/03/2021, 16:27
Φίλος του κακού το χειρότερο.

εχθρος του καλου ,το καλυτερο.

doctor_john
12/03/2021, 21:14
εχθρος του καλου ,το καλυτερο.

Από μια άποψη, το Καλό είναι άβολο.

panavour
12/03/2021, 22:28
το μη χειρον,βελτιστον.

tzimidis
12/03/2021, 23:02
Η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, βελτιούται συνεχώς.

Parking
13/03/2021, 10:33
Ξανακλείνουν τα σχολεία
που δεν υπήρχε πρόβλημα ν ανοίξουν

:devil:

Την ίδια στιγμή που ένας αποδεδειγμένα άχρηστος
διαφημίζει τον τουρισμό
-Θες Ελλάδα κλπ κλπ

Σε άλλο έργο ο αντιπρόεδρος βιβλιοπώλης
και νανογιλέκα πουλάω λέει ότι οι αριστεροί διασπείρουν το Ιό
και άλλα ακατανόητα με το γνωστό νεοελληνικό κόλπο για όλα φταιν οι προηγούμενοι

Θα γίνω θρήσκος γιατί όπως το κόβω...
Δε μας βλέπω καλά!
Αρχίζω τις προσευχές για φτηνό φάρμακο
:moutza: