PDA

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

McGyver
13/07/2021, 17:57
Αν διαβάζεις Μακελείο παίρνεις 3.....

Λαχνούς.

Ενίσταμαι κύριε πρόεδρε!

Pun intended :winka:

panavour
13/07/2021, 18:16
καθε κινητρο αναλογο με την κοινωνικη ομαδα
ξερεις ποσοι αρνητες εδω μεσα θα το εκαναν αμα τους εδινες δωρο ενα ζευγαρι λαστιχα για το παπι,ή ενα σετακι 54χιλιοστα κυλινδροπιστονο?:lol:

CorpseAlive
13/07/2021, 18:18
καθε κινητρο αναλογο με την κοινωνικη ομαδα
ξερεις ποσοι αρνητες εδω μεσα θα το εκαναν αμα τους εδινες δωρο ενα ζυγαρι λαστιχα για το παπι,ή ενα σετακι 54χιλιοστα κυλινδροπιστονο?:lol:

Εγώ για ένα Street box hyperpro αναρτήσεις πάταγα δύο στο κούτελο πάντως.

basilis_k6
13/07/2021, 18:26
Λοιπόν για να μη μακρυγορώ. (EDIT: τελικά μακρηγόρησα )

Η σύζυγος μου πάσχει απο αυτοάνοσο νόσημα που πιθανή μεγάλη έξαρση (είναι σχεδον αγνωστα μεχρι σήμερα τα αίτια ) σημαίνει ακόμα και θανατο .
Πιστεύει κανένας γιατρός η μή οτι δεν θα έπρεπε να είμαστε 2 και 3 φορες σκεπτικοί για το αν θα έπρεπε να εμβολιαστεί η όχι ;
Πιστεύει κανένας γιατρός οτι υπάρχουν αρκετά δεδομένα για τα αυτοάνοσα (ειδικά για τον Σ.Ε.Λ.) ωστε να έχουμε κατα συνέπεια αρκετα δεδομένα για τον εμβολιασμό; Αν ναι να του κάνουμε ευχαρίστως μια επίσκεψη.
Αναλαμβάνει κάποιος γιατρος να υπογράψει χαρτί οτι εχει ευθύνη αν πάθει κάτι η συζυγός μου μετα τον εμβολιασμό ; όχι.
Υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν οτι μακροχρόνια δεν θα επηρεαστεί η σύζυγός μου από το εμβόλιο ; Όχι (υπάρχει για αλλα εμβόλια που δεν εχουν καμία σχέση με τα συγκεκριμένα και φυσικά τα κάναμε όλα) .
Υπάρχει μελέτη για το πόσα άτομα με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο χειροτέρευσαν μετά τον εμβολιασμό ; Οχι.
Υπάρχουν γιατροι που επισημα ή ανεπίσημα μας εχουν συστήσει να μη κάνουμε το εμβόλιο ;Ναι(οι περισσότεροι ανεπίσημα).
Νομίζει κανένας οτι δεν πληρώσαμε ακριβά λάθος επιλογές προηγούμενων γιατρών γιατι τότε δεν πέρναμε δευτερη ,τριτη ή και τέταρτη γνώμη?
Νομίζει κανένας πως οτι νέο φάρμακο προτείνεται δεν μας ζητείται να το σκεφτούμε πολυ καλά απο τους ίδιους τους γιατρούς πρίν προχωρήσουμε;

Υπαρχει φυσικα η οδηγία να εμβολιαστεί , με διακοπή της ανοσοκαταστολής (που την προκαλούν μεχρι στιγμής για να καταπολεμήσουν την έξαρση της ασθένειας) και φυσικα σου λένε πως σύμφωνα με τους ειδικούς το ενδεχόμενο σοβαρης εξαρσης είναι μεν υπαρκτό (που μπορεί να σημαίνει βλαβες σε όργανα , μεταμοσχευση , άλλες επιπλοκες , θανατος κτλ..) , αλλα αυτο δεν πρεπει να μας απασχολει :eyepop: γιατι τα ωφελη απο τον εμβολιασμο είναι μεγαλυτερα...

Απο εκει και πέρα είχα την μητέρα μου με καρκίνο που της διαγνώσθηκε πέρυσι μεσα στο πρωτο lockdown και την χάσαμε πριν απο 3 μήνες , μπορεί ευκολα να καταλάβει κανείς τι τραβήξαμε τόσο καιρό (και ακόμα τραβαμε ) ωστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος και με τη σειρά του το μεταφέρει στη συζυγό μου ή στη μητέρα μου, δεν χρειαζεται να μπω σε λεπτομέρειες αλλα φανταστείτε πως ένιωθα κάθε φορά που εβλεπα συνοστισμό με μηδενικά μετρα χωρίς αυριο... (αναφέρομαι μόνο στα του covid , και όχι στο προσωπικό δράμα..)

Και φυσικά αρκετοί (που γνωρίζω) που εμβολιάστηκαν και όλο αυτο το διάστημα ζούσαν σαν να μη υπάρχουν μέτρα η κορωνοιος (αρκετοί ελεγαν φυσικά οτι προκειται για απλη γρίπη....) , τώρα κουνανε το δάχτυλο επιδεικτικά στους ανεμβολίαστους ... αυτοι που μαζευονταν ο ενας πανω στον αλλον σε πλατείες και παραλίες όσο είχαμε lockdown.

Πρίν πει κάποιος οτι είναι ειδική περίπτωση η σύζυγός μου , του προτείνω να μάθει πόσους ανθρώπους έχει η χώρα μας που έχουν κάποιο σοβαρό αυτοάνοσο , πόσους καρκινοπαθής , και πόσους άλλους που είναι "ειδικές περιπτωσεις" ...θα εκπλαγείτε απο τα νούμερα. Πιστέψτε με παρακαλανε για μία λυση οσο αφορά την πανδημία που δεν θα τους κάνει όμως να φύγουν απο αυτο που υποφέρουν ήδη...

Εχετε ακούσει την έκφραση μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα ; Αυτό σκέφτονται όλοι αυτοί και μαζί τους και εμείς . Καλό απόγευμα !

δυστυχως τα αυτοάνοσα η κυβέρηση τα έγραψε στην ....... της και η καραμέλα ειναι η ιδια " τα οφελη ξεπερνουν τους κινδυνους". γιατι απλα βλέπουν το συνολο και μιλανε με κλειστα ματια. τι κι'αν πεθανεις εσυ? τα οφέλη του συνολου ειναι πιο σημαντικα απο τον κινδυνο σου. η πλακα ειναι οτι γράφουν λεει νέες οδηγιες πανω στο εμβολιο. αφου ρε ειναι -σχεδον- υποχρεωτικό και μας λετε να το κανουμε ολοι, τι τις γράφετε?

g_m900
13/07/2021, 19:31
Δεν εχω διαβασει τα παντα που γραφτηκαν...
Θα πω απλα οτι αν και εχω κανει το εμβολιο...με τοσο μαλακια που πέφτει καθε μερα στα καναλια και τοσο μεγαλοποιηση ακομα και κλανιας νοσουντων με Covid-19...θα γινομουν και γω αρνητης!!
Πραγματικα εχω σιχαθει.

Επισης το εχουν παραγ@μ@σει με την εστιαση.
1η Αυγουστου βαπτιζω τον Μπεμπη και μου φαινεται θα παω σε κανα ποταμι με 2-3 φιλους να κανω το μυστηριο.
Σιχτηρ πια μαλακες...

thunder ace
13/07/2021, 20:18
Ερώτηση: πώς βγάζει κάποιος πιστοποιητικό ότι είναι εμβολιασμενος ενώ ΔΕΝ έχει κωδικούς τάξις;
Δλδ...η γυναίκα μου όλα τα χρόνια την είχα στη δική μου δήλωση και φυσικά ποτέ δεν έβγαλε κωδικούς.
Πώς θα βγάλει πιστοποιητικό;

McGyver
13/07/2021, 20:21
Ερώτηση: πώς βγάζει κάποιος πιστοποιητικό ότι είναι εμβολιασμενος ενώ ΔΕΝ έχει κωδικούς τάξις;
Δλδ...η γυναίκα μου όλα τα χρόνια την είχα στη δική μου δήλωση και φυσικά ποτέ δεν έβγαλε κωδικούς.
Πώς θα βγάλει πιστοποιητικό;

Σε ΚΕΠ.

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/greencertificate

thunder ace
13/07/2021, 20:22
Θενκς.

tzimidis
13/07/2021, 21:05
Πάντως αυτό με την υπογραφή που ζητάτε από το γιατρό με ξεπερνά.
Ζητάτε υπογραφή από τον μάστορα ότι δεν θα ξαναχαλασει το μηχανάκι?
Όταν τρώτε σε ταβέρνα, ζητάτε υπογραφή από το μάγειρα ότι δεν θα πάθετε τίποτα?
Στο αεροπλάνο, ζητάς υπεύθυνη δήλωση από τον πιλότο ότι δεν θα πέσει το αεροπλάνο?

Δεν είναι θεοι οι γιατροί, να σου εγγυώνται 100% αποτέλεσμα , άσχετα αν στην Ελλάδα αποφοιτώντας απο την ιατρική σχολη το παίρνεις για 2η ειδικοτητα.

Ο γιατρός θα σε ανοίξει, θα κόψει ράψει, θα σου πει ότι έκανα αυτό κι αυτό, βάσει της κοινά αποδέκτης πρακτικής και εκπαίδευσης που έλαβε.

Αν δεν σου αρέσει, άνοιξε το google και δοκίμασε την τύχη σου.

Και το γράφω εγώ αυτό, με πολλάκις ξεκάθαρα εκπεφρασμενη την απέχθεια που αισθάνομαι για το 85% των ιατρών νοσοκομων νοσοκομείων φάρμακοτριφτών κλπ κλπ της Ελλάδος

KotsosDR
13/07/2021, 21:37
Αν η πλειοψηφία των "αρνητών" είχε ανάλογα επιχειρήματα, δεν θα κάναμε αυτή τη κουβέντα. Θα είχαμε εμβολιαστεί αυτοί που μπορούμε
και έτσι θα προστατεύαμε αυτούς που δεν μπορούνε.

Τα ειλικρινά μου σέβη.

Μπήκα στη διαδικασία να γράψω όλα τα παραπάνω (ενώ όλο μου το είναι έλεγε να μη το κάνω ) με μοναδικό κίνητρο να εξηγήσω ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο , αρνητές και εμβολιασμενοι , και σίγουρα δεν θα χαρακτήριζα τη σύζυγό μου αρνητή η ψεκασμενη , είναι όμως και λίγο ενοχλητικό να πρέπει να εξηγουμε όλα τα παραπάνω όταν μας ρωτάνε "κάνατε το εμβόλιο;" Γιατί αν πεις ένα ξερό όχι η ένα δεν σου απαντώ τότε ΜΠΑΜ , άρπα την ταμπέλα ... Αρνητής , ψηφοφόρος του βελοπουλου η του Πολακη ,χριστιανοταλιμπαν , φασίστας κτλ κτλ ...

Ψοφαμε για ταμπέλες κατάκριση και χαρακτηρισμούς στην εποχή μας ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα) ...
Κακό πράγμα αυτό , ο ναρκισσισμος στα καλύτερα του. Αυτός ειναι η αιτία που πολύς κόσμος πλανάται εύκολα .

Τέλος πάντων :beer:

KotsosDR
13/07/2021, 21:53
Πάντως αυτό με την υπογραφή που ζητάτε από το γιατρό με ξεπερνά.
Ζητάτε υπογραφή από τον μάστορα ότι δεν θα ξαναχαλασει το μηχανάκι?
Όταν τρώτε σε ταβέρνα, ζητάτε υπογραφή από το μάγειρα ότι δεν θα πάθετε τίποτα?
Στο αεροπλάνο, ζητάς υπεύθυνη δήλωση από τον πιλότο ότι δεν θα πέσει το αεροπλάνο?

Δεν είναι θεοι οι γιατροί, να σου εγγυώνται 100% αποτέλεσμα , άσχετα αν στην Ελλάδα αποφοιτώντας απο την ιατρική σχολη το παίρνεις για 2η ειδικοτητα.

Ο γιατρός θα σε ανοίξει, θα κόψει ράψει, θα σου πει ότι έκανα αυτό κι αυτό, βάσει της κοινά αποδέκτης πρακτικής και εκπαίδευσης που έλαβε.

Αν δεν σου αρέσει, άνοιξε το google και δοκίμασε την τύχη σου.

Και το γράφω εγώ αυτό, με πολλάκις ξεκάθαρα εκπεφρασμενη την απέχθεια που αισθάνομαι για το 85% των ιατρών νοσοκομων νοσοκομείων φάρμακοτριφτών κλπ κλπ της Ελλάδος

Ναι , οκ , συμφωνω , εν μέρη ... Αλλάζει κάτι ;

tzimidis
13/07/2021, 22:26
Μπήκα στη διαδικασία να γράψω όλα τα παραπάνω (ενώ όλο μου το είναι έλεγε να μη το κάνω ) με μοναδικό κίνητρο να εξηγήσω ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο , αρνητές και εμβολιασμενοι , και σίγουρα δεν θα χαρακτήριζα τη σύζυγό μου αρνητή η ψεκασμενη , είναι όμως και λίγο ενοχλητικό να πρέπει να εξηγουμε όλα τα παραπάνω όταν μας ρωτάνε "κάνατε το εμβόλιο;" Γιατί αν πεις ένα ξερό όχι η ένα δεν σου απαντώ τότε ΜΠΑΜ , άρπα την ταμπέλα ... Αρνητής , ψηφοφόρος του βελοπουλου η του Πολακη ,χριστιανοταλιμπαν , φασίστας κτλ κτλ ...

Ψοφαμε για ταμπέλες κατάκριση και χαρακτηρισμούς στην εποχή μας ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα) ...
Κακό πράγμα αυτό , ο ναρκισσισμος στα καλύτερα του. Αυτός ειναι η αιτία που πολύς κόσμος πλανάται εύκολα .

Ενδέχεται να έχασα επεισόδια επειδη δεν παρακολούθησα όλες τις τελευταίες αναρτήσεις.
Σαφώς και δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο.
Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου εκτός από την υπογραφή.

Ναι , οκ , συμφωνω , εν μέρη ... Αλλάζει κάτι ;

Δεν αλλάζει τίποτα.
Εσύ είσαι εσύ,
εγώ είμαι εγώ,
Ο ψεκασμενος/αρνητης/τηλεθεατηςτουσκάϊ
είναι αυτός που ειναι
και η ζωή συνεχίζεται.

Έχει ο γιος μου αυτοάνοσο, 19 ετών.
Ρώτησα τον αδερφό μου που τυγχάνει να είναι γιατρός,
και μου είπε ότι επί της αρχής συμφωνώ στον εμβολιασμό, αλλα κάτσε να ρωτήσω καναδυο ειδικους συναδέλφους εδώ στο Βερολίνο, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.

Μέχρι να μου απαντήσει, πήγαμε κι εδώ σε έναν ρευματολογο, κάναμε κάποιες εξετάσεις, και μόλις πήραμε το οκ και από τους δύο, κάναμε το εμβόλιο και όλα καλά μέχρι τώρα.

Τώρα εδώ σε εμάς πως έχει άποψη ο γαστρεντερολογος, ο μαιευτήρας, ο ακτινολόγος και ο ορθοπεδικος για τα πάντα όλα, δεν γνωρίζω.

Χάζευα στο ψιλικατζιδικο σήμερα, και ήρθε μια γνωστη που ήθελε να πιάσει κουβέντα, και έλεγε φωναχτά ότι ο της είπε ο γαμπρός της που είναι στο νοσοκομείο στη
ΧΧΧΧΧ, διευθυντής διασωληνωσεων (!) ότι την παραλλαξη Δ δεν την πιάνει κανένα εμβόλιο, και να σταματήσει ο κόσμος να εμβολιάζεται για αυτό το λόγο.

κλαυσίγελος μόνο.

Πάντως εμένα όταν με ρωτάνε αν έκανα το εμβόλιο και τι παρενέργειες είχα,
τους λέω ότι η σημαντικότερο παρενέργεια είναι ότι έχασα το βασίλειο των ουρανών.
Κι ενώ θα έλεγες ότι εκεί σταματάει η κουβέντα, όχι, μερικοί συνεχίζουν

KotsosDR
14/07/2021, 00:26
Ενδέχεται να έχασα επεισόδια επειδη δεν παρακολούθησα όλες τις τελευταίες αναρτήσεις.
Σαφώς και δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο.
Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου εκτός από την υπογραφή.

Δεν αλλάζει τίποτα.
Εσύ είσαι εσύ,
εγώ είμαι εγώ,
Ο ψεκασμενος/αρνητης/τηλεθεατηςτουσκάϊ
είναι αυτός που ειναι
και η ζωή συνεχίζεται.

Έχει ο γιος μου αυτοάνοσο, 19 ετών.
Ρώτησα τον αδερφό μου που τυγχάνει να είναι γιατρός,
και μου είπε ότι επί της αρχής συμφωνώ στον εμβολιασμό, αλλα κάτσε να ρωτήσω καναδυο ειδικους συναδέλφους εδώ στο Βερολίνο, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.

Μέχρι να μου απαντήσει, πήγαμε κι εδώ σε έναν ρευματολογο, κάναμε κάποιες εξετάσεις, και μόλις πήραμε το οκ και από τους δύο, κάναμε το εμβόλιο και όλα καλά μέχρι τώρα.

Τώρα εδώ σε εμάς πως έχει άποψη ο γαστρεντερολογος, ο μαιευτήρας, ο ακτινολόγος και ο ορθοπεδικος για τα πάντα όλα, δεν γνωρίζω.

Χάζευα στο ψιλικατζιδικο σήμερα, και ήρθε μια γνωστη που ήθελε να πιάσει κουβέντα, και έλεγε φωναχτά ότι ο της είπε ο γαμπρός της που είναι στο νοσοκομείο στη
ΧΧΧΧΧ, διευθυντής διασωληνωσεων (!) ότι την παραλλαξη Δ δεν την πιάνει κανένα εμβόλιο, και να σταματήσει ο κόσμος να εμβολιάζεται για αυτό το λόγο.

κλαυσίγελος μόνο.

Πάντως εμένα όταν με ρωτάνε αν έκανα το εμβόλιο και τι παρενέργειες είχα,
τους λέω ότι η σημαντικότερο παρενέργεια είναι ότι έχασα το βασίλειο των ουρανών.
Κι ενώ θα έλεγες ότι εκεί σταματάει η κουβέντα, όχι, μερικοί συνεχίζουν

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική , εύχομαι ότι καλύτερο στο γιο σου . :beer:

PaNick67
14/07/2021, 08:45

Αισθανομαι την αναγκη να απολογηθω γιατι σε τσουβαλιασα και δεν το συνηθιζω. Σε τσουβαλιασα χωρις να σε ξερω βασιζομενος σε αυτα που βλεπω στα κοινωνικα δικτυα απο γνωστους και συγγενεις, ενω ξερω οτι δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Συγγνωμη σε εσενα κι οποιον αλλον τσουβλιασα με τους χαρακτηρισμους. :beer:

Οι ανθρωποι με σοβαρα προβληματα υγειας προφανως και δεν ειναι ψεκασμενοι ουτε Βελοπουλοι η αρνητες. Προφανως και πρεπει να συμβουλευτουν τον γιατρο τους και αν δεν παρουν μια αξιοπιστη απαντηση περιιμενουν μεχρι να παρουν. Οπως εκανε και η συζυγος που εχει αυτοανοσο και εγω με βαλβιδοπαθεια και υπερταση.

DrBig
14/07/2021, 09:03
https://ugetube.com/watch/full-interview-there-is-no-variant-not-novel-no-pandemic-dr-david-martin-with-reiner-fuellmich_TGkKMeYT9bfENEO.html?__cf_chl_jschl_tk__=7d31e3541331f59d5bc37266dfb5e97dbc0be541-1626244932-0-AWJ41JTR3cds8A65jFnCRQjPVOlWOi6yyY-W8WGUL98BllSmfh2a7uk1_WqVee8dynLHjenJijhJyaRK5mMM7vuOn-eGp8Hhla-lhaUnnpGgVmZ1snHlAVTW_q2j5778l7dCuYvgqNkP9GKWOED9poRoGjsi4jhpYVAhM6nc-L0-LARhRhAANuhOqZNcIRE2ZOkW3y4t6o5wHbmrL2RoF8a55uUnXZij_tAFu2xcnnnDXg2GemJq3vmC8tBvXi1qfA9VlKydkKEt4P3W 44q9bt8BTY1ejvO0L40o1Smm48zb1i2b6ro99Mx3kr7E_9KUIMx5xmD8_N9d598Bs1hyNcp014bymDe0GfsZBBhUAtzGJrudIfLB z17SCckBVvfMVQbIgLs6jA9huQlD_NOlOVINbgPO_Tp6uyexttxSkJ69zKkU7BveBihlUmA8souJLgnj0z1ZulbW3Qgg4AXsR2w1 1RyQcB52iltHXg2W_Olgx3YSWkshXK9Vel0DwsmIouskWUS9LMiX7KjAiqK5cLmF0-_VGOGPl8vsLWbVDtSQ3YftQbD5w5dq3ftCTGBvoabRnIvjou1xam352HaAVdpBA3zT9oA-7HklE_4nK-Mx

KotsosDR
14/07/2021, 09:52
Αισθανομαι την αναγκη να απολογηθω γιατι σε τσουβαλιασα και δεν το συνηθιζω. Σε τσουβαλιασα χωρις να σε ξερω βασιζομενος σε αυτα που βλεπω στα κοινωνικα δικτυα απο γνωστους και συγγενεις, ενω ξερω οτι δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Συγγνωμη σε εσενα κι οποιον αλλον τσουβλιασα με τους χαρακτηρισμους. :beer:

Οι ανθρωποι με σοβαρα προβληματα υγειας προφανως και δεν ειναι ψεκασμενοι ουτε Βελοπουλοι η αρνητες. Προφανως και πρεπει να συμβουλευτουν τον γιατρο τους και αν δεν παρουν μια αξιοπιστη απαντηση περιιμενουν μεχρι να παρουν. Οπως εκανε και η συζυγος που εχει αυτοανοσο και εγω με βαλβιδοπαθεια και υπερταση.

No worries !:beer:

kosni
14/07/2021, 09:55
Tα λεει και ο τρακης πολυ εμπεριστατωμενα

https://www.youtube.com/watch?v=wppMlJyf8qs&ab_channel=PronewsTV

εκλαψα

panavour
14/07/2021, 10:04

εκλαψα

οταν καπνιζει ο λουλάς..........................

tzimidis
14/07/2021, 10:56
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική , εύχομαι ότι καλύτερο στο γιο σου . :beer:

Ευχαριστώ.
Και στη γυναίκα σου επίσης τα καλύτερα εύχομαι.

CorpseAlive
14/07/2021, 11:13

εκλαψα

Είναι το τέλειο παράδειγμα πως η βλακεία/αμαθεία/ψεκασμός δεν είναι ταξική

doctor_john
14/07/2021, 11:29
https://ugetube.com/watch/full-interview-there-is-no-variant-not-novel-no-pandemic-dr-david-martin-with-reiner-fuellmich_TGkKMeYT9bfENEO.html?__cf_chl_jschl_tk__=7d31e3541331f59d5bc37266dfb5e97dbc0be541-1626244932-0-AWJ41JTR3cds8A65jFnCRQjPVOlWOi6yyY-W8WGUL98BllSmfh2a7uk1_WqVee8dynLHjenJijhJyaRK5mMM7vuOn-eGp8Hhla-lhaUnnpGgVmZ1snHlAVTW_q2j5778l7dCuYvgqNkP9GKWOED9poRoGjsi4jhpYVAhM6nc-L0-LARhRhAANuhOqZNcIRE2ZOkW3y4t6o5wHbmrL2RoF8a55uUnXZij_tAFu2xcnnnDXg2GemJq3vmC8tBvXi1qfA9VlKydkKEt4P3W 44q9bt8BTY1ejvO0L40o1Smm48zb1i2b6ro99Mx3kr7E_9KUIMx5xmD8_N9d598Bs1hyNcp014bymDe0GfsZBBhUAtzGJrudIfLB z17SCckBVvfMVQbIgLs6jA9huQlD_NOlOVINbgPO_Tp6uyexttxSkJ69zKkU7BveBihlUmA8souJLgnj0z1ZulbW3Qgg4AXsR2w1 1RyQcB52iltHXg2W_Olgx3YSWkshXK9Vel0DwsmIouskWUS9LMiX7KjAiqK5cLmF0-_VGOGPl8vsLWbVDtSQ3YftQbD5w5dq3ftCTGBvoabRnIvjou1xam352HaAVdpBA3zT9oA-7HklE_4nK-Mx

Eίναι παράλογο να ζητήσουμε μετάφραση στα ελληνικά; τόσοι άνθρωποι μεταφράζουν ταινίες καθημερινά.

DrBig σε ευχαριστώ πολύ για το ρίσκο που ανέλαβες να το δημοσιεύσεις.

CorpseAlive
14/07/2021, 11:46
Eίναι παράλογο να ζητήσουμε μετάφραση στα ελληνικά; τόσοι άνθρωποι μεταφράζουν ταινίες καθημερινά.

DrBig σε ευχαριστώ πολύ για το ρίσκο που ανέλαβες να το δημοσιεύσεις.

https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-covid-vaccine-idUSKBN2AM0SS

Και ο Dr David E Martin είναι ο πρόεδρος της εταιρείας αυτής https://www.m-cam.com/about-us/
Από όσο βλέπω το Dr είναι λόγω PHD σε MBA σπουδές αλλά το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν το τσέκαρα αρκετά.

karateo
14/07/2021, 11:53

Δεν το είδα όλο ή καλύτερα είδα μόνο 5' και αυτό γιατί καιρό είχα να δώ κάποιο βίντεο μιας και τα θεωρώ όλα σκουπίδια.

Καμία απόδειξη για ότι είπε το πρώτο 5' υπάρχει κάπου?

Ότι απο το 2000 γνωρίζουν για την πρωτεΐνη-ακίδα και η Pfizer ετοίμαζε εμβόλια δηλαδή.
Όχι κάτι σημαντικό :lol:

ΥΓ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι μιλάμε για σούπερ ασφαλές εμβόλιο με τόσα χρόνια ερευνών και τόσες δόσεις παγκοσμίως :lol:

doctor_john
14/07/2021, 12:31
https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-covid-vaccine-idUSKBN2AM0SS

Και ο Dr David E Martin είναι ο πρόεδρος της εταιρείας αυτής https://www.m-cam.com/about-us/
Από όσο βλέπω το Dr είναι λόγω PHD σε MBA σπουδές αλλά το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν το τσέκαρα αρκετά.

Δεν σε ενδιαφέρει να ελέγξεις αυτά που λέει; Οι αποδείξεις που παρουσιάζει; Λέει που είναι κατατεθειμένες και δίνει αριθμούς πρωτοκόλλου.
Θα πρέπει να εστιάσουμε στο ποιόν του; και αν ναι τι συμπέρασμα βγάζεις;

Βγαίνει ο ιδιοκτήτης μιας τεράστιας φαρμακευτικής και τον χαρακτηρίζουμε για τις προσωπικές του επιλογές που και νόμιμες είναι
και δικαίωμα του, ενώ προσκαλούμε καθημερινά στα σπίτια μας, να κάνουν παρέα με τα παιδιά μας, άνθρωποι κατάπτυστοι με ξεκάθαρα
ασύδοτη ζωή που παρακολουθούμε 30 χρόνια. Που γνωρίζουμε ότι την υποτιθέμενη κρίσιμη ώρα για την υγεία του κόσμου τους έλουσαν
με χρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του κοινού.

Σου λέει μεταξύ άλλων ότι 73 πατέντες για την ακολουθία των πρωτεϊνών των εμβολίων είναι κατατεθειμένες από το 2008
χωρίς την ύπαρξη του ιού, πως στην ουσία είναι μια συνθετική χίμαιρα και δίνει όλες τις αποδείξεις, πως εδώ και 20 χρόνια αυτοί
που τολμάνε να σου λένε "θα χρησιμοποιήσεις θες δεν θες το προϊόν μου" καθησυχάζονται ότι οι επενδυτές θα ακολουθήσουν μόλις δουν τις προοπτικές..

Και εσύ εμπιστεύεσαι ποιόν;
Τον πρωθυπουργό σου που δηλώνει επίσημα στην κατάμεστη βουλή μιας άλλης χώρας, πως θα πατάξει τον ιθαγενισμό στην δική του;

CorpseAlive
14/07/2021, 12:39
Δεν σε ενδιαφέρει να ελέγξεις αυτά που λέει; Οι αποδείξεις που παρουσιάζει; Λέει που είναι κατατεθειμένες και δίνει αριθμούς πρωτοκόλλου.
Θα πρέπει να εστιάσουμε στο ποιόν του; και αν ναι τι συμπέρασμα βγάζεις;

Βγαίνει ο ιδιοκτήτης μιας τεράστιας φαρμακευτικής και τον χαρακτηρίζουμε για τις προσωπικές του επιλογές που και νόμιμες είναι
και δικαίωμα του, ενώ προσκαλούμε καθημερινά στα σπίτια μας, να κάνουν παρέα με τα παιδιά μας, άνθρωποι κατάπτυστοι με ξεκάθαρα
ασύδοτη ζωή που παρακολουθούμε 30 χρόνια. Που γνωρίζουμε ότι την υποτιθέμενη κρίσιμη ώρα για την υγεία του κόσμου τους έλουσαν
με χρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του κοινού.

Σου λέει μεταξύ άλλων ότι 73 πατέντες για την ακολουθία των πρωτεϊνών των εμβολίων είναι κατατεθειμένες από το 2008
χωρίς την ύπαρξη του ιού, πως στην ουσία είναι μια συνθετική χίμαιρα και δίνει όλες τις αποδείξεις, πως εδώ και 20 χρόνια αυτοί
που τολμάνε να σου λένε "θα χρησιμοποιήσεις θες δεν θες το προϊόν μου" καθησυχάζονται ότι οι επενδυτές θα ακολουθήσουν μόλις δουν τις προοπτικές..

Και εσύ εμπιστεύεσαι ποιόν;
Τον πρωθυπουργό σου που δηλώνει επίσημα στην κατάμεστη βουλή μιας άλλης χώρας, πως θα πατάξει τον ιθαγενισμό στην δική του;

???
Σου έστειλα ένα Fact check άρθρο από το Reuters και είπα απλά ότι δεν είναι γιατρός και να μην μπερδευτούμε από το DR στον τίτλο του.
Δεν είπα αν είναι καλός ή κακός ούτε τον έκρινα γιατί δεν γνωρίζω κάτι για αυτόν ιδιαίτερο.
''γαίνει ο ιδιοκτήτης μιας τεράστιας φαρμακευτικής και τον χαρακτηρίζουμε για τις προσωπικές του επιλογές που και νόμιμες είναι
ασύδοτη ζωή που παρακολουθούμε 30 χρόνια.''
Αν με αυτό εννοείς τον DPG δεν ξέρω τι να πω πλέον .Αν αλήθεια θεωρείς οκ να ενημερώνεσαι από έναν πλούσιο απόγονο και όχι διαχειριστή της φαρμακευτικής ''του'' εταιρείας (γιατί άραγε) που όλη του την ζωή ήταν ακραίος και πιθανολογείται και ναρκωμανής χωρίς να φέρω άποψη επ' αυτού είναι δικό σου πρόβλημα και κανενός άλλου.
Πάντως σίγουρα δεν θα τον έβαζα με τα παιδιά μου όταν με το καλό κάνω αν κάνω.

rainmike
14/07/2021, 13:03
429476

doctor_john
14/07/2021, 13:25
???
Σου έστειλα ένα Fact check άρθρο από το Reuters και είπα απλά ότι δεν είναι γιατρός και να μην μπερδευτούμε από το DR στον τίτλο του.
Δεν είπα αν είναι καλός ή κακός ούτε τον έκρινα γιατί δεν γνωρίζω κάτι για αυτόν ιδιαίτερο.
''γαίνει ο ιδιοκτήτης μιας τεράστιας φαρμακευτικής και τον χαρακτηρίζουμε για τις προσωπικές του επιλογές που και νόμιμες είναι
ασύδοτη ζωή που παρακολουθούμε 30 χρόνια.''
Αν με αυτό εννοείς τον DPG δεν ξέρω τι να πω πλέον .Αν αλήθεια θεωρείς οκ να ενημερώνεσαι από έναν πλούσιο απόγονο και όχι διαχειριστή της φαρμακευτικής ''του'' εταιρείας (γιατί άραγε) που όλη του την ζωή ήταν ακραίος και πιθανολογείται και ναρκωμανής χωρίς να φέρω άποψη επ' αυτού είναι δικό σου πρόβλημα και κανενός άλλου.
Πάντως σίγουρα δεν θα τον έβαζα με τα παιδιά μου όταν με το καλό κάνω αν κάνω.

Σου είπε πάρε ναρκωτικά; σου είπε κάπνισε ή κουρέψου όπως εγώ; ότι γράφει το σύνταγμα σου λέει, έχεις αντίρρηση;

Δεν ενημέρωσε για κάτι.

Ο Martin σου είπε την ιατρική του άποψη; Δεν εξηγεί ξεκάθαρα απο την αρχή τον οικονομοτεχνικό του ρόλο και σου παρουσιάζει στοιχεία;
Ανησύχησες μήπως παρασυρθεί κάποιος από τον τίτλο σπουδών του ενώ δεν έκανες τον κόπο να ακούσεις τι λέει;
Έχεις ανησυχήσει αντίστοιχα για αυτούς που στελεχώνουν την βουλή, το υπ. υγείας κ.λπ.;

karateo
14/07/2021, 18:26
@απο πάνω

βρήκες κάποιο αποδεικτικό για αυτά που λέει?

CorpseAlive
14/07/2021, 19:57
Σου είπε πάρε ναρκωτικά; σου είπε κάπνισε ή κουρέψου όπως εγώ; ότι γράφει το σύνταγμα σου λέει, έχεις αντίρρηση;

Δεν ενημέρωσε για κάτι.

Ο Martin σου είπε την ιατρική του άποψη; Δεν εξηγεί ξεκάθαρα απο την αρχή τον οικονομοτεχνικό του ρόλο και σου παρουσιάζει στοιχεία;
Ανησύχησες μήπως παρασυρθεί κάποιος από τον τίτλο σπουδών του ενώ δεν έκανες τον κόπο να ακούσεις τι λέει;
Έχεις ανησυχήσει αντίστοιχα για αυτούς που στελεχώνουν την βουλή, το υπ. υγείας κ.λπ.;

Άρα ένας οικονομολόγος θεωρεί την φάση στημένη επειδή σε μια πανδημία βγάζουν λεφτά οι φαρμακευτικές?
Άρα και το ότι δεν μας σηκώνεται μετά τα 50 εύκολα (όχι στους 50ριδες του φορουμ αυτοί είναι ντούροι) είναι και αυτό στημένο κόλπο της Pfizer να πουλάει μπλε όνειρο σε χάπι.
ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ στην βουλή πολύ . Σχεδόν δεν κοιμάμαι την νύχτα αλλά αγοράζω ένα αποκοιμηστικόν και κοιμάμαι σαν πουλακι.
Πέρα από την πλάκα , δεν βρίσκω λόγο να απαντήσω σε κάτι από αυτά που λες γιατί τα θεωρώ άκυρα προσωπικά. Μπορεί να είσαι και σωστός και να είμαι εγώ ο ηλίθιος της παρέας. Άλλωστε ο ηλίθιος σε μια παρέα δεν καταλαβαίνει ποτέ ότι είναι ο ηλίθιος.

doctor_john
14/07/2021, 20:40
Γιατί ρε συ χρειάζεται να ομαδοποιήσεις την πληροφορία με κάποιον που έχει ήδη άσχημη εικόνα; Δεν την δέχεσαι ούτε ως ελάχιστη πιθανότητα. Οκ.
Όσα έχεις δει μέχρι τώρα συμφωνούν απόλυτα με αυτό που πίστευες ότι ήταν;
Φαντάζεσαι ότι το να συμφωνούν οι πολυεθνικές με τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ και τα δημοφιλή σημεία ενημέρωσης προς όφελος των πολιτών, είναι κάτι που θα με ενοχλούσε;

Αυτό που λες περί σωστού και ηλίθιου σε μια κουβέντα σαν αυτή δεν μπορώ να το δεχθώ. Πρωτίστως γιατί σέβομαι αλλά και γιατί πόσο "σωστός" μπορεί να είναι κάποιος που πιάνει κουβέντα με ηλίθιους..

CorpseAlive
14/07/2021, 20:51
Γιατί ρε συ χρειάζεται να ομαδοποιήσεις την πληροφορία με κάποιον που έχει ήδη άσχημη εικόνα; Δεν την δέχεσαι ούτε ως ελάχιστη πιθανότητα. Οκ.
Όσα έχεις δει μέχρι τώρα συμφωνούν απόλυτα με αυτό που πίστευες ότι ήταν;
Φαντάζεσαι ότι το να συμφωνούν οι πολυεθνικές με τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ και τα δημοφιλή σημεία ενημέρωσης προς όφελος των πολιτών, είναι κάτι που θα με ενοχλούσε;

Αυτό που λες περί σωστού και ηλίθιου σε μια κουβέντα σαν αυτή δεν μπορώ να το δεχθώ. Πρωτίστως γιατί σέβομαι αλλά και γιατί πόσο "σωστός" μπορεί να είναι κάποιος που πιάνει κουβέντα με ηλίθιους..

Δεν φαντάζομαι κάτι για σένα ούτε σε όρισα ως ηλίθιο. αμφισβήτησα εμένα κυρίως.
Σχετικά με ''Αυτό που λες περί σωστού και ηλίθιου σε μια κουβέντα σαν αυτή δεν μπορώ να το δεχθώ. Πρωτίστως γιατί σέβομαι αλλά και γιατί πόσο "σωστός" μπορεί να είναι κάποιος που πιάνει κουβέντα με ηλίθιους..''

stefanos
14/07/2021, 21:40
Ο ηλίθιος πρέπει να είμαι εγώ στην ιστορία γιατί δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο προβληματισμός ή τί νέο προέκυψε από το
συγκεκριμένο βιντεάκι.
Ότι η τεχνολογία των συγκεκριμένων εμβολίων υπήρχε από παλιά?
Ότι τα ερευνητικά κέντρα πατεντάρουν γονιδιώματα και θεραπείες από οτιδήποτε προκειμένου
να βγάλουν κέρδη μελλοντικά?
Ότι υπάρχουν πατενταρισμένες θεραπείες για αρρώστιες που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα?
:confused:

bulmont
14/07/2021, 21:54
.... έχω αρκετά παραδείγματα γνωστών που ξαφνικά θυμηθήκαν την δημοκρατία και το σύνταγμα...

https://www.youtube.com/watch?v=Oth6rCbXuKs

bulmont
14/07/2021, 22:05
ξερεις ποσοι αρνητες εδω μεσα θα το εκαναν αμα τους εδινες δωρο ενα ζευγαρι λαστιχα για το παπι,ή ενα σετακι 54χιλιοστα κυλινδροπιστονο?:lol:

Ειδικά άμα είναι takegawa...........

AUFGEBRACHT
14/07/2021, 22:06
Ειδικά άμα είναι takegawa...........

Τι; Βγήκε και ιαπωνική μετάλλαξη;....

doctoras
15/07/2021, 07:32
https://www.flash.gr/greece/1832038/syntagma-diadilosi-rasoforos-arnitis-tou-emvoliou-ta-epsale-on-air-vid

tzimidis
15/07/2021, 08:20
https://www.flash.gr/greece/1832038/syntagma-diadilosi-rasoforos-arnitis-tou-emvoliou-ta-epsale-on-air-vid

Δικός μας, από εδώ μέσα?

CorpseAlive
15/07/2021, 08:49
Δικός μας, από εδώ μέσα?

Οι δικοί μας είναι στο μαγνητικό κίνημα.
Αυτός έχει ξεμείνει από το κίνημα του χριστόδουλου

PaNick67
15/07/2021, 08:52
Στον καπιταλισμο ο στοχος ειναι να βγουν λεφτα και το "καθε κριση ειναι ευκαιρια" ειναι παγκοσμια σταθερα εδω και πολλα χρονια.
Βγαλανε δις ανθρωποι οπως ο Τζεφ Μπεζος γιατι η πανδημια απογειωσε τις ηλεκτρονικες αγορες, δεν θα βγαζανε οι φαρμακευτικες;

Ξερεις οτι απο οσους μιλανε στα καναλια δεν εχω δει εναν ανοσολογο; Εναν μοριακο βιολογο; Ανθρωπους που εχουν ειδικευθει σε αυτο που ψαχνουμε. Μιλανε ολοι οι αλλοι και εχουν αποψη, δικαιωμα τους αλλα ποια η βαρυτητα της, που δεν γνωριζουν τα βασικα γυρω απο το RNA και τι διαολο σημαινει το 'μ' μπροστα;

Βγαινει γιατρος, επικεφαλης ολης αυτης της ιστοριας ενημερωσης, και λεει "με ματιασανε" και αντι να της κλεισουν το τηλεφωνο στη μουρη, μιλανε μαζι της.

Οπως η αλλη που δηλωνε οτι δεν κολλας με την μεταληψη γιατι ειναι "σωμα και αιμα κυριου". Τον συμβολισμο δεν τον εμαθε ποτε της;

CorpseAlive
15/07/2021, 08:56
Στον καπιταλισμο ο στοχος ειναι να βγουν λεφτα και το "καθε κριση ειναι ευκαιρια" ειναι παγκοσμια σταθερα εδω και πολλα χρονια.
Βγαλανε δις ανθρωποι οπως ο Τζεφ Μπεζος γιατι η πανδημια απογειωσε τις ηλεκτρονικες αγορες, δεν θα βγαζανε οι φαρμακευτικες;

Ξερεις οτι απο οσους μιλανε στα καναλια δεν εχω δει εναν ανοσολογο; Εναν μοριακο βιολογο; Ανθρωπους που εχουν ειδικευθει σε αυτο που ψαχνουμε. Μιλανε ολοι οι αλλοι και εχουν αποψη, δικαιωμα τους αλλα ποια η βαρυτητα της, που δεν γνωριζουν τα βασικα γυρω απο το RNA και τι διαολο σημαινει το 'μ' μπροστα;

Βγαινει γιατρος, επικεφαλης ολης αυτης της ιστοριας ενημερωσης, και λεει "με ματιασανε" και αντι να της κλεισουν το τηλεφωνο στη μουρη, μιλανε μαζι της.

Οπως η αλλη που δηλωνε οτι δεν κολλας με την μεταληψη γιατι ειναι "σωμα και αιμα κυριου". Τον συμβολισμο δεν τον εμαθε ποτε της;

Μερικοί γιατροί-συνδικαλιστές έμαθαν με τον δύσκολο τρόπο πως ανεβαίνεις μέσω κάποιου ή κάτι. Αν θυμάσαι στον στρατό λέγανε το καλύτερο βύσμα είναι οι παπάδες μετά οι υπουργοί και μετά οι στρατιωτικοί. Επομένως κάτι τέτοιοι ''πιστεύουν λίγο παραπάνω από όλους μας για δικούς τους λόγους'' μην θεωρείς ότι έιναι τόσο χαζοί .

KotsosDR
15/07/2021, 10:06
Συγνώμη , για βοηθήστε με λιγο γιατι κατι δεν καταλαβαίνω,
πως διαβαζονται τα παρακάτω νουμερα ;

429484

1)Τι πληθυσμό έχουμε σαν χώρα (έχω μέινει στο 10,72 εκατομμύρια - 2019);
2)Πόσα ειναι τα άτομα κάτω των 18;
3)Ποσα ειναι τα άτομα που νοσησαν το τελευταιο 6μηνο , εχουν αντισώματα και κατα συνέπεια δεν εμβολιάζονται;
4)Εσεις τι ποσοστό του πληθυσμού διαβάζετε απο τα παραπάνω οτι εχει εμβολιαστεί πλήρως και τι ποσοστό εχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση;

Τέλος ποιο το ποσοστό και το σύνολο των ανθρώπων που περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 , άτομα που έχουν αντισώματα γιατι βρεθήκαν θετικοί το τελευταίο 6μηνο , άτομα που έχουν κάνει μια τουλάχιστον δόση και άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό;

CorpseAlive
15/07/2021, 10:25

429484

3)Ποσα ειναι τα άτομα που νοσησαν το τελευταιο 6μηνο , εχουν αντισώματα και κατα συνέπεια δεν εμβολιάζονται;
4)Εσεις τι ποσοστό του πληθυσμού διαβάζετε απο τα παραπάνω οτι εχει εμβολιαστεί πλήρως και τι ποσοστό εχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση;

Τέλος ποιο το ποσοστό και το σύνολο των ανθρώπων που περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 , άτομα που έχουν αντισώματα γιατι βρεθήκαν θετικοί το τελευταίο 6μηνο , άτομα που έχουν κάνει μια τουλάχιστον δόση και άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό;

To Πράσινο πινακάκι και εμένα με μπερδεύει.

PaNick67
15/07/2021, 10:31

429484

Πιστευω οτι αθροιζουν την πρωτη με την δευτερη δοση εμβολιων και ο αριθμος που υπολειπεται ειναι οσοι εκαναν το μονοδοσικο JJ :hmm:

AristidisZ
15/07/2021, 10:35
Πιστευω οτι αθροιζουν την πρωτη με την δευτερη δοση εμβολιων και ο αριθμος που υπολειπεται ειναι οσοι εκαναν το μονοδοσικο JJ :hmm:

αυτό ακριβώς

Δηλαδή σου λέει χτες είχε 76000 εμβόλια, 30 χιλιάδες εκ των οποίων ήταν 1η δόση

Άρα 46 ήταν 2η δόση, αλλά το γράφουν ολοκληρωμένοι 50000, γιατί γίναι και 4000 μονοδοσικά

άρα 46 χιλιάδες 2ες δόσεις, 30 χιλιάδες πρώτες, αλλά ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί χθες 46 + 4 = 50

Parking
15/07/2021, 10:35
Δεξιά είναι όλοι όσοι κάνει και τις 2 δώσεις
Κέντρο όσοι έχουν κάνει 1 δόση
Αριστερά το σύνολο των δόσεων (ή των εμβολίων)
που έχει χορηγήσει το κράτος

KotsosDR
15/07/2021, 10:43
ναι κανενας ομως δεν με βοηθαει να απαντησω τα ερωτηματα που έθεσα

axelpap
15/07/2021, 10:47
Αυτο που συμπεραινει καποιος ειναι οτι, το 9.485.402 παραπεμπει σε βελονιες - δοσεις και οχι σε ατομα.

AristidisZ
15/07/2021, 10:57

Αν πούμε ότι είμαστε 10.7 εκατομμύρια, έχει πλήρως εμβολιαστεί το 41%, ενώ με μία δόση είναι περίπου το 50%

0-18 πες είναι χοντρικά γύρω στα 1.7 μύρια, άρα 18+ είναι περίπου τα 9 εκατομμύρια

429485

Για τα άλλα που ρωτάς δε μπορώ να σε βοηθήσω

Ξέρω άτομα που έχουν περάσει covid αλλά έχουν κάνει 2 εμβόλια, ξέρω άτομα που έχουν περάσει και έκαναν μόνο 1, ξέρω και άτομα που έχουν περάσει και δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Αν πούμε ότι έχουμε 380k κρούσματα σε ηλικίες 18+, πες ότι τα 2/3 είναι στο τελευταίο εξάμηνο, άρα μιλάμε για 250 χιλιάδες ενήλικους που έχουν αντισώματα

Επειδή βλέπω που το πας, να ξέρεις ότι όταν λέμε για τείχος ανοσίας στο 70%, μιλάμε για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, μετρώντας από τα μωρά ημερών, μέχρι και τους παππούδες 100+

Τα υπόλοιπα μαθηματικά δικά σου

Parking
15/07/2021, 10:58

αυτά που ρωτάς δεν αναφέρονται εκεί μέσα

Parking
15/07/2021, 11:00
Σε άλλα νέα σκηνές ροκ στο κέντρο της ΑΘήνας
Το ελεύθερο κομμάτι της ΧΑ διαδήλωσε
για το συνταγματικό του δικαίωμα να μην εμβολιαστεί
:lol:

Παπάδες λάβαρα κι όλα τ αποκριάτικα
στη φόρα φυσικά
:lol:

PaNick67
15/07/2021, 11:08

Τελευταια απογραφη πληθυσμου ηταν το 2011 και θα γινει το 2021 ξανα. Η του 2019 αφορουσε δημοσιους υπαλληλους αν δεν κανω λαθος

Εδω, https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SAM03/2011 στον πινακα Α01 πιθανα να βρεις αυτο που ψαχνεις. θελει προσθεσεις γιατι τα νουμερα για το συνολο της χωρας ειναι ετσι #####

doctor_john
15/07/2021, 11:08
Βγαλανε δις ανθρωποι οπως ο Τζεφ Μπεζος γιατι η πα νδημια απογειωσε τις ηλεκτρονικες αγορες, δεν θα βγαζανε οι φαρμακευτικες;

Δεν λέει ότι βγάζουν χρήματα οι φαρμακευτικές, λέει ότι το δημιούργησαν και παρουσιάζει την προσπάθεια τους από τις αρχές του 2000
να κατοχυρώσουν την πατέντα των εμβολίων.

Αυτό που λες για τον συμβολισμό με δυσκολεύει λίγο, η εκκλησία λέει ότι "δεν είναι παρών τυπικά και εικονικά ή με το πλήρωμα της θείας χάριτος, όπως
στα υπόλοιπα έξι μυστήρια της Εκκλησίας. αλλά βρίσκεται ο ίδιος πραγματικά παρών"..
Εγώ βλέπω τον συνδυασμό δύο ζυμώσεων που δίνονται συμβολικά και αν είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός
ότι σε άλλη θρησκεία αυτές απαγορεύονται σε βαθμό να οργανώνεται η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς αυτές.

Μέχρι εκεί όμως. Δεν έχω ιδέα γιατί μπορεί να το επιλέγει η μία και να το αποφεύγει η άλλη.

KotsosDR
15/07/2021, 11:10
Αυτο που συμπεραινει καποιος ειναι οτι, το 9.485.402 παραπεμπει σε βελονιες - δοσεις και οχι σε ατομα.

δεν στεκει ομως , γιατι σου λεει 5.332.580 κανανε μια "βελονια" και απο την άλλη 4.438.726 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί , με το σκεπτικό σου έχουμε 2.219.363 άτομα στους ολοκληρωμενους εμβολιασμούς

AristidisZ
15/07/2021, 11:16
δεν στεκει ομως , γιατι σου λεει 5.332.580 κανανε μια "βελονια" και απο την άλλη 4.438.726 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί , με το σκεπτικό σου έχουμε 2.219.363 άτομα στους ολοκληρωμενους εμβολιασμούς

5332580 έχουν κάνει τουλάχιστον ένα 4438726 είτε έχουν κάνει και τα 2 είτε έχουν κάνει το Johnson (άρα θεωρείται ολοκληρωμένος εμβολιασμός με 1 δόση)

KotsosDR
15/07/2021, 11:16
Αν πούμε ότι είμαστε 10.7 εκατομμύρια, έχει πλήρως εμβολιαστεί το 41%, ενώ με μία δόση είναι περίπου το 50%

0-18 πες είναι χοντρικά γύρω στα 1.7 μύρια, άρα 18+ είναι περίπου τα 9 εκατομμύρια

429485

Για τα άλλα που ρωτάς δε μπορώ να σε βοηθήσω

Ξέρω άτομα που έχουν περάσει covid αλλά έχουν κάνει 2 εμβόλια, ξέρω άτομα που έχουν περάσει και έκαναν μόνο 1, ξέρω και άτομα που έχουν περάσει και δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Αν πούμε ότι έχουμε 380k κρούσματα σε ηλικίες 18+, πες ότι τα 2/3 είναι στο τελευταίο εξάμηνο, άρα μιλάμε για 250 χιλιάδες ενήλικους που έχουν αντισώματα

Επειδή βλέπω που το πας, να ξέρεις ότι όταν λέμε για τείχος ανοσίας στο 70%, μιλάμε για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, μετρώντας από τα μωρά ημερών, μέχρι και τους παππούδες 100+

Τα υπόλοιπα μαθηματικά δικά σου

Δεν το πάω πουθενα , προσπαθώ να μάθω σύνολο των ανθρώπων που περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 , άτομα που έχουν αντισώματα γιατι βρεθήκαν θετικοί το τελευταίο 6μηνο , άτομα που έχουν κάνει μια τουλάχιστον δόση και άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Γιατι μου φαινεται πως απο τα παραπανω νουμερα θα βγεί ενα νουμερο σχεδον ίσο με τον πληθυσμό της χώρας (αντε βγάλε τα κρούσματα)...

KotsosDR
15/07/2021, 11:19
5332580 έχουν κάνει τουλάχιστον ένα 4438726 είτε έχουν κάνει και τα 2 είτε έχουν κάνει το Johnson (άρα θεωρείται ολοκληρωμένος εμβολιασμός με 1 δόση)

άρα συνολο 9.771.306 άτομα έχουν κανει "πληρες πακετο" ή έστω μια δόση σωστα;

AristidisZ
15/07/2021, 11:20
Δεν το πάω πουθενα , προσπαθώ να μάθω σύνολο των ανθρώπων που περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 , άτομα που έχουν αντισώματα γιατι βρεθήκαν θετικοί το τελευταίο 6μηνο , άτομα που έχουν κάνει μια τουλάχιστον δόση και άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό; Γιατι μου φαινεται πως απο τα παραπανω νουμερα θα βγεί ενα νουμερο σχεδον ίσο με τον πληθυσμό της χώρας (αντε βγάλε τα κρούσματα)...

Δεν στα είπα τα νούμερα ;

9 μύρια άνω των 18, εμβόλιο + νόσηση τελευταίου εξαμήνου 5.5 ~ 5.6 μύρια το πολύ

axelpap
15/07/2021, 11:20
@ kotsosDR

Εκανα μια προσπαθεια, να ερμηνευσω καποια νουμερα. Νουμερα, τα οποια αυτος/οι που τα εβαλαν εχουν ως στοχο την συγχιση και τον αποπροσανατολισμο.

KotsosDR
15/07/2021, 11:21
Τελευταια απογραφη πληθυσμου ηταν το 2011 και θα γινει το 2021 ξανα. Η του 2019 αφορουσε δημοσιους υπαλληλους αν δεν κανω λαθος

Εδω, https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SAM03/2011 στον πινακα Α01 πιθανα να βρεις αυτο που ψαχνεις. θελει προσθεσεις γιατι τα νουμερα για το συνολο της χωρας ειναι ετσι #####

https://www.ethnos.gr/ellada/139642_elstat-meiothike-oriaka-o-plithysmos-tis-elladas-2020

AristidisZ
15/07/2021, 11:21
άρα συνολο 9.771.306 άτομα έχουν κανει "πληρες πακετο" ή έστω μια δόση σωστα;

όχι βέβαια

αν κάνει κάποιος 2 εμβόλια, τον μετράνε 2 φορές

9.771.306 είναι τα "τσιμπήματα" που σου είπαν και παραπάνω...

Eίτε κομπλέ, είτε με μία δόση είναι 5.332.580

KotsosDR
15/07/2021, 11:25
Δεν στα είπα τα νούμερα ;

9 μύρια άνω των 18, εμβόλιο + νόσηση τελευταίου εξαμήνου 5.5 ~ 5.6 μύρια το πολύ

σε εχασα..

KotsosDR
15/07/2021, 11:28
όχι βέβαια

αν κάνει κάποιος 2 εμβόλια, τον μετράνε 2 φορές

9.771.306 είναι τα "τσιμπήματα" που σου είπαν και παραπάνω...

Eίτε κομπλέ, είτε με μία δόση είναι 5.332.580
5.332.580 ειναι τα ατομα που κανανε μια δοση

AristidisZ
15/07/2021, 11:29
σε εχασα..

Αυτό δε ρώτησες ;

Χοντρικά το ποσοστό του πληθυσμού που περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 είναι το 16% του συνολικού πληθυσμού (έστω αμετάβλητο από πέρυσι, στα 10.7 μύρια), που αντιστοιχεί σε 1.7 εκατομμύρια

Αν πούμε ότι τα 2/3 των συνολικών κρουσμάτων είναι το τελευταίο 6μηνο (άρα έχουν αντισώματα), μιλάμε περίπου για 29500 άτομα

Μία δόση τουλάχιστον έχουν κάνει 5.332.580 άτομα, τον εμβολιασμό τον έχουν ολοκληρώσει τα 4.438.726 (από το σύνολο των 5.332.580)

PaNick67
15/07/2021, 11:31
5.332.580 ειναι τα ατομα που κανανε μια δοση

Ναι, και απο αυτους τα 4,3 εκατομμυρια εχουν κανει ΚΑΙ τις δυο. Εχουν γινει 9,4 εκατομυρια εμβολια σε 5,3 εκ ατομα

ΥΓ. Η απογραφη του 19 δεν ειναι επισημη. Οι επισημες γινονται καθε 10 χρονια

BLiTzER
15/07/2021, 11:37

Αυτό ακριβώς. Γι'αυτό έχουν επιλέξει πολύ προσεκτικά τη λέξη "εμβολιασμοί".

4.438.726 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ περίπου 900.000 δεν έχουν κάνει ακόμα τη 2η δόση.

AristidisZ
15/07/2021, 11:39
Αυτό ακριβώς. Γι'αυτό έχουν επιλέξει πολύ προσεκτικά τη λέξη "εμβολιασμοί".

4.438.726 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ περίπου 900.000 δεν έχουν κάνει ακόμα τη 2η δόση.

Nομίζω σε παγκόσμια κλίμακα έτσι τα μετράνε, δεν είναι ελληνική πατέντα...

BLiTzER
15/07/2021, 11:40

Δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ.

Η ουσία είναι ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 40% του πληθυσμού. Γύρω στον Δεκέμβρη θα έχουμε φτάσει το 70%. Εντός πλάνου. :lol:

KotsosDR
15/07/2021, 11:46

Τοσο δύσκολο ηταν να αναφέρονται σε άτομα;
Αρα έχουμε χονδρικά 10,7 -1,7 (ανηλικοι) 9.000.000 και απο αυτους τα 5,3 εκ άτομα εχουν τελειωσει η βρίσκονται σε διαδικασία εμβολίου σωστα;

KotsosDR
15/07/2021, 11:47
Ναι, και απο αυτους τα 4,3 εκατομμυρια εχουν κανει ΚΑΙ τις δυο. Εχουν γινει 9,4 εκατομυρια εμβολια σε 5,3 εκ ατομα

ΥΓ. Η απογραφη του 19 δεν ειναι επισημη. Οι επισημες γινονται καθε 10 χρονια

ναι , απο οτι βλέπω το 10,7 δεν πρεπει να εχει και μεγαλη αποκλιση συμφωνα με τα στοιχεια που εδωσε και ο Αριστίδης

AristidisZ
15/07/2021, 11:49
Τοσο δύσκολο ηταν να αναφέρονται σε άτομα;
Αρα έχουμε χονδρικά 10,7 -1,7 (ανηλικοι) 9.000.000 και απο αυτους τα 5,3 εκ άτομα εχουν τελειωσει η βρίσκονται σε διαδικασία εμβολίου σωστα;

Σωστό !

g_m900
15/07/2021, 11:55
429486

sam4g
15/07/2021, 11:59
Το Israel είναι από τις λίγες χώρες που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της. Παρ'όλα αυτά φαίνεται να υπάρχει μία αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης, ο παρακάτω πίνακας (από το επίσημο site του υπουργείου υγείας του Ισραηλ) δείχνει, μάλιστα, μια επιλεκτικότητα του ιού ως προς τους εμβολιασθέντες (βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν είναι τόσο προσεκτικοί όσο οι μη εμβολιασθέντες).

Πραγματικά ελπίζω ότι αν αυτό ισχύει, τουλάχιστον, η νόσος να είναι πολύ πιο ήπια σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, αλλιώς δεν μας βλέπω καλά από Σεπτέμβρη, όπου όπως όλα δείχνουν η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει και εδώ.

429487

AristidisZ
15/07/2021, 12:02
Το Israel είναι από τις λίγες χώρες που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της. Παρ'όλα αυτά φαίνεται να υπάρχει μία αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης, ο παρακάτω πίνακας (από το επίσημο site του υπουργείου υγείας του Ισραηλ) δείχνει, μάλιστα, μια επιλεκτικότητα του ιού ως προς τους εμβολιασθέντες (βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν είναι τόσο προσεκτικοί όσο οι μη εμβολιασθέντες).

Πραγματικά ελπίζω ότι αν αυτό ισχύει, τουλάχιστον, η νόσος να είναι πολύ πιο ήπια σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, αλλιώς δεν μας βλέπω καλά από Σεπτέμβρη, όπου όπως όλα δείχνουν η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει και εδώ.

429487

Με ποσοστά στο 90%, προφανώς οι ανεμβολίαστοι είτε είναι σε τίποτα χωριά στην άκρη του πουθενά, είτε έχουν ιατρικό λόγο να μη το κάνουν, άρα πιθανόν όπως λες να είναι 10 φορές πιο προσεκτικοί από άλλους

Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι έκβαση θα έχουν αυτά τα κρούσματα

karateo
15/07/2021, 12:21
https://eody.gov.gr/enimerosi-diapisteymenon-syntakton-gia-to-ethniko-schedio-emvoliastikis-kalypsis-kata-tis-covid-19-apo-tin-proedro-tis-ethnikis-epitropis-emvoliasmon-maria-theodoridoy-kai-ton-g-g-protovathmias-fron-3/
Επίσης, περισσότεροι από 4.300.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 41% στο γενικό πληθυσμό και 48% στον ενήλικο πληθυσμό.
Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεπεράσαμε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού, συγκεκριμένα 78,9%.
Αναλυτικά, τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα είναι τα εξής.
Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 70% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 70,5%
Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 71% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 71,5%.
Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 82,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 83,3%.
Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 77% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 78%.
Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 78% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 79%.
Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 73% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 74%.
Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 69% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 70,5%.
Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 65% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 66%.
Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 61% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 62%.
Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 54% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 56%.
Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 46% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 48%.
Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 42% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 45%.
Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%.
Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.
Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer θα ανοίξει την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

sam4g
15/07/2021, 12:22
Με ποσοστά στο 90%, προφανώς οι ανεμβολίαστοι είτε είναι σε τίποτα χωριά στην άκρη του πουθενά, είτε έχουν ιατρικό λόγο να μη το κάνουν, άρα πιθανόν όπως λες να είναι 10 φορές πιο προσεκτικοί από άλλους

Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι έκβαση θα έχουν αυτά τα κρούσματα

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είτε έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο είτε όχι, οφείλουμε να τηρούμε τουλάχιστον κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης. Μπορεί, όντως, ένας εμβολιασμένος να μην έχει έντονη συμπτωματολογία και να μην κινδυνεύει, αλλά το θέμα είναι ότι όσο περισσότεροι προσβάλλονται τόσες περισσότερες μεταλλάξεις του ιου θα βλέπουμε.

nikos_abel
15/07/2021, 12:23
Με απλή παρατήρηση, τα κρούσματα μεν ανεβαίνουν, όχι όμως αναλογικά με τις διασωληνώσεις και τους θανάτους.
Στα πολύ πρόχειρα αυτό καταλαβαίνω.
Αν πάει έτσι, ίσως να μην έχουμε πάλι πρόβλημα.

Εκεί θα παίξει το παιχνίδι...

nikos_abel
15/07/2021, 12:24
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είτε έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο είτε όχι, οφείλουμε να τηρούμε τουλάχιστον κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης. Μπορεί, όντως, ένας εμβολιασμένος να μην έχει έντονη συμπτωματολογία και να μην κινδυνεύει, αλλά το θέμα είναι ότι όσο περισσότεροι προσβάλλονται τόσες περισσότερες μεταλλάξεις του ιου θα βλέπουμε.

Σωστά, όσο υπάρχει διασπορά, τόσες περισσότερες μεταλλάξεις. και αν κάτσει η μπίλια σε μια καλή, τόμπολα.

AristidisZ
15/07/2021, 12:25
Με απλή παρατήρηση, τα κρούσματα μεν ανεβαίνουν, όχι όμως αναλογικά με τις διασωληνώσεις και τους θανάτους.

Άσε να περάσει κάνα 10ήμερο και θα δούμε

Το μόνο "παρήγορο" είναι ότι τώρα κολλάνε αβέρτα πιτσιρικάδες, αλλά θα πάρει η μπάλλα και μεγαλύτερες ηλικίες...

KotsosDR
15/07/2021, 12:26

Είναι και καλοκαίρι βέβαια...

THEOD
15/07/2021, 12:39

Ισχύει μεν αλλά...
- Χρειάζεται χρόνος (πάνω από 10 μέρες) μέχρι τα νέα κρούσματα να φανούν στις νοσηλείες και στις ΜΕΘ. Με δεδομένο ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων είναι την τελευταία εβδομάδα, την επίπτωσή τους μένει να την δούμε.
- Την στιγμή που οι ηλικίες στις οποίες ανιχνεύονται τα νέα κρούσματα βαίνει σοβαρά μειούμενη (βοηθάει εδώ και ότι η πλειοψηφία των μεγάλης ηλικίας και ευπαθών έχει ήδη εμβολιαστεί) είναι λογικό πολύ μικρό ποσοστό εξ' αυτών τελικά να χρειαστεί νοσηλεία

Πάντως και εγώ θεωρώ ότι αν καταφέρουμε ένα ποσοστό εμβολιασμών των +50 σε μεγάλα ποσοστά (της τάξης του 90%), τότε ο αριθμός των κρουσμάτων που ανιχνεύονται θα έχει σχεδόν μηδενική αξία όσο αφορά το σύστημα υγείας...

Το μεγάλο πρόβλημα θα προκύψει αν και εφ' όσον παρουσιαστούν μεταλλάξεις που δεν θα καλύπτονται αποτελεσματικά από τα εμβόλια - τότε "τον ήπιαμε"...
Αυτή είναι και η λογική που πιέζονται οι κυβερνήσεις να εμβολιάσουν και τις μικρές ηλικίες που όντως δεν κινδυνεύουν.
Ο μαζικός σε συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμός όλου του πληθυσμού είναι ο μόνος τρόπος να "ξεριζωθεί" ο ιός. Αλλιώς, όσο υπάρχει και "κυκλοφορεί" γύρω μας τόσο θα μεταλλάσσεται και θα μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις...

sam4g
15/07/2021, 12:53
Με αυτή την λογική πιέζονται οι κυβερνήσεις να εμβολιάσουν και τις μικρές ηλικίες που όντως δεν κινδυνεύουν. Ο μαζικός σε συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμός όλου του πληθυσμού είναι ο μόνος τρόπος να "ξεριζωθεί" ο ιός. Αλλιώς, όσο υπάρχει και "κυκλοφορεί" γύρω μας τόσο θα μεταλλάσσεται και θα μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις...

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Αλλά,

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εμβολιστούν μαζικά οι νέοι, και ειδικότερα οι έφηβοι.

Εξαίρεση, βέβαια, αποτελούν αυτοί που όντως χρειάζονται την προστασία του εμβολιασμού, λόγω υποκείμενης νόσου.

Τα εμβόλια αυτά μας προστατεύουν μόνο εμάς τους ίδιους απ το να μη νοσήσουμε βαριά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για τοίχος προστασίας. Δεν μας προστατεύουν απ το να μην κολλήσουμε ή να μεταδωσουμε (όπως αποδείχθηκε στο Ισραήλ)

Ο νέος δεν θα νοσήσει βαριά, βάσει των στατιστικών που το αποδεικνύουν.

AristidisZ
15/07/2021, 12:58
Τα εμβόλια αυτά μας προστατεύουν μόνο εμάς τους ίδιους απ το να μη νοσήσουμε βαριά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για τοίχος προστασίας. Δεν μας προστατεύουν απ το να μην κολλήσουμε ή να μεταδωσουμε (όπως αποδείχθηκε στο Ισραήλ)

Xώρα με πλυθησμό παρόμοιο με την Ελλάδα (9 vs 10.7), είχε 900 κρούσματα σε μια βδομάδα, πως λες τόσο "ελαφρά τη καρδία" ότι δεν προστατεύουν από το να κολλήσεις ή να μεταδώσεις ;

sam4g
15/07/2021, 13:00
Xώρα με πλυθησμό παρόμοιο με την Ελλάδα (9 vs 10.7), είχε 900 κρούσματα σε μια βδομάδα, πως λες τόσο "ελαφρά τη καρδία" ότι δεν προστατεύουν από το να κολλήσεις ή να μεταδώσεις ;

Δεν το λέω εγώ. Ο ΠΟΥ το λέει

THEOD
15/07/2021, 13:01
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εμβολιστούν μαζικά οι νέοι, και ειδικότερα οι έφηβοι.

Εξαίρεση, βέβαια, αποτελούν αυτοί που όντως χρειάζονται την προστασία του εμβολιασμού, λόγω υποκείμενης νόσου.

Ο νέος δεν θα νοσήσει βαριά, βάσει των στατιστικών που το αποδεικνύουν.

Σου εξήγησα το σκεπτικό...
Οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν όχι τόσο γιατί κινδυνεύουν άμεσα οι ίδιοι αλλά γιατί όσο ο ιός "κυκλοφορεί" ανάμεσά τους τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες μετάλλαξής του και αν αυτό συνεχιστεί είναι βέβαιο ότι τελικά κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στελέχη του που δεν θα καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια - και τότε θα έχουν πρόβλημα όλοι.
Αυτή είναι η λογική πίσω από τους εμβολιασμούς των νέων. Τώρα αν την δέχεσαι ή όχι είναι άλλη ιστορία...

Parking
15/07/2021, 13:13
. Τώρα αν την δέχεσαι ή όχι είναι άλλη ιστορία...

Υπάρχει και φυσική επιλογή πάντως που λειτουργεί εδώ και καιρό
είτε το δέχεται είτε όχι

Δυστυχώς όμως γιατί ο πολιτισμένος άνθρωπος υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε
να επιτρέπει τον άδικο χαμό των ομοίων του

sam4g
15/07/2021, 13:16
Σου εξήγησα το σκεπτικό...
Οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν όχι τόσο γιατί κινδυνεύουν άμεσα οι ίδιοι αλλά γιατί όσο ο ιός "κυκλοφορεί" ανάμεσά τους τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες μετάλλαξής του και αν αυτό συνεχιστεί είναι βέβαιο ότι τελικά κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στελέχη του που δεν θα καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια - και τότε θα έχουν πρόβλημα όλοι.
Αυτή είναι η λογική πίσω από τους εμβολιασμούς των νέων. Τώρα αν την δέχεσαι ή όχι είναι άλλη ιστορία...

Όλες τις λογικές τις δέχομαι. Δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης
Απλά παρέθεσα τη δίκη μου

Fixxer
15/07/2021, 13:17
Στη Σουηδία που δεν είχε κλεισιματα και φασαρίες, τί έχει συμβεί μέχρι τώρα με θανάτους κλπ; Ποιός είναι ο απολογισμός;
Περιέργως, δεν ακούω να αναφέρεται πολύ πια... Έχουν πέσει τα φώτα στο Ισραήλ...

AristidisZ
15/07/2021, 13:42
Δεν το λέω εγώ. Ο ΠΟΥ το λέει

https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/vaccine-efficacy-effectiveness-and-protection

429488

Xτεσινό το παραπάνω άρθρο

Αν κάπου αλλού στο site του ΠΟΥ λέει κάτι άλλο, δεκτό αυτό που λες...

nikos_abel
15/07/2021, 13:57
Αυτό με τις πιθανότητες στα στατιστικά είναι ένα θέμα που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος δυστυχώς.

Όταν λέμε εδώ 80%, σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς έχει πιθανότητα 80% να μην κολλήσει π.χ.
Μπορεί ΟΛΟΙ να μην κολλήσουν. Μπορεί και ΟΛΟΙ να κολλήσουν.
Στατιστικά μόνο, συνήθως απολογιστικά το 80% κολλάει και το 20% δεν κολλάει.

AristidisZ
15/07/2021, 13:59
Αυτό με τις πιθανότητες στα στατιστικά είναι ένα θέμα που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος δυστυχώς.

Όταν λέμε εδώ 80%, σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς έχει πιθανότητα 80% να μην κολλήσει π.χ.
Μπορεί ΟΛΟΙ να μην κολλήσουν. Μπορεί και ΟΛΟΙ να κολλήσουν.
Στατιστικά μόνο, συνήθως απολογιστικά το 80% κολλάει και το 20% δεν κολλάει.

Ανάποδα το έγραψες βέβαια

OldMan
15/07/2021, 13:59
Μαλακες, δεν σοβαρευεστε με τπτ, εεεε..??? :D

sam4g
15/07/2021, 14:06
https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/vaccine-efficacy-effectiveness-and-protection

429488

Xτεσινό το παραπάνω άρθρο

Αν κάπου αλλού στο site του ΠΟΥ λέει κάτι άλλο, δεκτό αυτό που λες...

ΑχΧαχα το ίδιο άρθρο διαβάζουμε αλλά εστιάζουμε σε διαφορετικό σημείο

“ COVID-19 vaccines have proven to be safe, effective and life-saving. Like all vaccines, they do not fully protect everyone who is vaccinated, and we do not yet know how well they can prevent people from transmitting the virus to others. ”

nikos_abel
15/07/2021, 14:08
Ανάποδα το έγραψες βέβαια

Ανάποδος είσαι εσύ ρε :lol:

Ναι, σωστά, ανάποδα το έγραψα.

spyrval
15/07/2021, 18:55
Επειδή έχω κόρη 16 χρονώνε, τί λένε αυτοί που βρίσκονται στην ίδια θέση;
Δεκτοί και γιοί ίδιας ηλικίας.

THEOD
15/07/2021, 19:17
Επειδή έχω κόρη 16 χρονώνε, τί λένε αυτοί που βρίσκονται στην ίδια θέση;
Δεκτοί και γιοί ίδιας ηλικίας.

Στα 16 δεν ξέρω αλλά θα σου αναφέρω για λίγο πιο πάνω...
- Ο γιος μου στα 23 του έκανε Pfizer στον στρατό κατά την θητεία του και μάλιστα από τότε που πρωτογίναν διαθέσιμα στις αρχές του 2021. Δεν τον ρώτησαν (τους στείλαν μαζικά) αλλά δεν εξέφρασε και αντίθεση...
- Η κόρη μου στα 21 έχει ήδη κάνει 1η δόση Pfizer και σε λίγες ημέρες χτυπάει και την 2η. Δεν το πολυήθελε αλλά τελικά αποφάσισε να το κάνει έστω και με βαριά καρδιά (εννοείται ότι το αποφάσισε μόνη της χωρίς επηρεασμό/πίεση από γονείς κλπ - δεν το παραδέχεται αλλά υποψιάζομαι ότι το 150άρι που θα εξαργυρώσει στις διακοπές βοήθησε... :D)

kostasagk
15/07/2021, 20:27
Με στεναχώρησε σήμερα που πήγα στο Συγγρού για εμβόλιο πρώτη δόση σε μια ώρα που ήμουν εκεί υπήρχαν 3 δωμάτια εμβολιασμόν και κάποια κλειστά ...στην μια ώρα περάσαμε 6 ...ένα ζευγάρι ηλικίας άνω 75 ...τώρα θυμήθηκαν να το κάνουν...μια νοσηλεύτρια και εμείς οι θνητοί.ακουω επειδή ήμουν εκτός χώρας ότι κάνουμε λίγα εμβόλια..αν αφού δεν πάνε..από ότι φαίνονται...τώρα αν θα γίνει υποχρεωτικά...τι να πούμε ας κοιτάξουμε και την αριστερή Κίνα που αν δεν έχεις εμβόλιο δεν πας σχολείο πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ κλπ...τώρα αν θέλουν να μας ξεπαστρεψουν μάλλον θα βγάζαμε ποιο θανατηφόρο ιό...ίσως..ο χρόνος θα δείξει

alexis72
15/07/2021, 22:18
Με στεναχώρησε σήμερα που πήγα στο Συγγρού για εμβόλιο πρώτη δόση σε μια ώρα που ήμουν εκεί υπήρχαν 3 δωμάτια εμβολιασμόν και κάποια κλειστά ...στην μια ώρα περάσαμε 6 ...ένα ζευγάρι ηλικίας άνω 75 ...τώρα θυμήθηκαν να το κάνουν...μια νοσηλεύτρια και εμείς οι θνητοί.ακουω επειδή ήμουν εκτός χώρας ότι κάνουμε λίγα εμβόλια..αν αφού δεν πάνε..από ότι φαίνονται...τώρα αν θα γίνει υποχρεωτικά...τι να πούμε ας κοιτάξουμε και την αριστερή Κίνα που αν δεν έχεις εμβόλιο δεν πας σχολείο πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ κλπ...τώρα αν θέλουν να μας ξεπαστρεψουν μάλλον θα βγάζαμε ποιο θανατηφόρο ιό...ίσως..ο χρόνος θα δείξει

εισαγγελέας εφετών κύριος γεώργιος τσιρώνης εμεινε ΦΥΤΟ ...αφου εκανε το astrazeneca ...
οποτε μαλλον θελουν να μας ξεπαστρεψουν...
ΔΕΝ θα ακουσετε την ειδηση αυτη ΠΟΥΘΕΝΑ στην tv η στις εφημεριδες η στα sites του κυριου κούλη...

stefanos
15/07/2021, 22:49
εισαγγελέας εφετών κύριος γεώργιος τσιρώνης εμεινε ΦΥΤΟ ...αφου εκανε το astrazeneca ...
οποτε μαλλον θελουν να μας ξεπαστρεψουν...
ΔΕΝ θα ακουσετε την ειδηση αυτη ΠΟΥΘΕΝΑ στην tv η στις εφημεριδες η στα sites του κυριου κούλη...

Και που ακριβώς φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί για τις παρενέργειες του astra?:confused:

sam4g
15/07/2021, 22:49
Ειλικρινά ρε παιδιά, άσχετα με το τι άποψη έχει ο καθένας, για το αν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι, δεν τρελαίνεστε με αυτή την επιβολή που γίνεται; Δεν είναι αυτό κατάλυση της δημοκρατίας;

Για να μην θεωρηθώ αρνητής/ψεκασμένος/συνωμοσιολογος να πω ότι εγώ έχω ήδη εμβολιαστεί. Αλλά δεν το δέχομαι να επιβάλλεις στον άλλο να βάλει ένα φάρμακο στον οργανισμό του. Το οποίο κιόλας φάρμακο δεν γνωρίζεις απόλυτα ότι μακροπρόθεσμα θα είναι ασφαλές.

Όσοι θέλαμε το κάναμε για τους δικούς μας λόγους και τα δικά μας πιστεύω.

Πραγματικά δλδ τι στο ... γίνεται; Για να πας για ένα καφέ λέει από αύριο θα πρέπει να έχεις πιστοποιητικό ή rapid test ή μοριακό test. Κι αυτά ισχύουν και για εξωτερικούς χώρους; Ρε πάμε καλά; Δλδ ένας που δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να δώσει 20-30€ να κάνει τεστ για να πάει για ένα καφέ;

Που στον κόσμο γίνεται κάτι τέτοιο;

stefanos
15/07/2021, 22:56
Πραγματικά δλδ τι στο ... γίνεται; Για να πας για ένα καφέ λέει από αύριο θα πρέπει να έχεις πιστοποιητικό ή rapid test ή μοριακό test. Κι αυτά ισχύουν και για εξωτερικούς χώρους; Ρε πάμε καλά; Δλδ ένας που δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να δώσει 20-30€ να κάνει τεστ για να πάει για ένα καφέ;

Που στον κόσμο γίνεται κάτι τέτοιο;

Από το λέει ο καθένας μέχρι να γίνει και πως θα γίνει..