View Full Version : Κορωνοϊός...
Ναι εχει ημερομηνια ληξεως.Περιπου σαν το ηδη υπαρχον εμβολιο της γριππης.Ετησια επαναληψη για παραγωγη τιτλου αντισωματων ικανου να προστατευει.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ Τ ΛΕΜΦΟ... θα δειξει ..
Αυτό το "θα δείξει" δεν θα έπρεπε να το εξετάσουμε ενδελεχώς πριν τα κάνουμε τα εμβόλια, μήπως και αρχίζουμε και φωσφορίζουμε το βράδυ;
Ρητορική η ερώτηση φυσικά.
Είχα μια προκαριωτικη γκομενα, καποτε..
Ήταν και αναερόβια, μαμησε τα..
(αμα δεν ειχα μαζι χρωστικη Gram, χαμπαρι δεν την επαιρνα..)
Johny the Fox
20/11/2020, 16:09
Αυτό το "θα δείξει" δεν θα έπρεπε να το εξετάσουμε ενδελεχώς πριν τα κάνουμε τα εμβόλια, μήπως και αρχίζουμε και φωσφορίζουμε το βράδυ;
Ρητορική η ερώτηση φυσικά.
Τεραστια συζητηση,τεραστια τα συμφεροντα,πιεσμενες παραγωγες εμβολιων με ανυπαρκτες μακροχρονιες μελετες,εισαγγελεας με δυσκοιλιοτητα.
Που να ξερω παληκαρι μου,εγω τα προβατα βοσκω εδω απο κατω..
Είχα μια προκαριωτικη γκομενα, καποτε..
Ήταν και αναερόβια, μαμησε τα..
(αμα δεν ειχα μαζι χρωστικη Gram, χαμπαρι δεν την επαιρνα..)
Ειδαμε το σχετικό ντοκυμαντέρ στο history Channel.
Τεραστια συζητηση,τεραστια τα συμφεροντα,πιεσμενες παραγωγες εμβολιων με ανυπαρκτες μακροχρονιες μελετες,εισαγγελεας με δυσκοιλιοτητα.
Που να ξερω παληκαρι μου,εγω τα προβατα βοσκω εδω απο κατω..
Προφανώς, αλλά αν τα πεις αρχίζουν τα περί συνομωσιολογίας κλπ
Η αλήθεια μπορεί να βρίσκεται τελικά στους Sex pistols.
Kas_Tracer
20/11/2020, 16:15
Τι λέτε καλέ.
Τα εμβόλια είναι η σωτηρία μας .
Το λέει ο ευαγγελάτος
Johny the Fox
20/11/2020, 16:18
Η επιστημονικη παρατηρηση παντως του συγκεκριμενου ιου δεν εχει ακομη χρονισει,δεδομενου οτι χρειαζεται το ελαχιστο μια πενταετια η πληρης βιβλιογραφικη του περιγραφη ,να ξερουμε δλδ τι περιπου κρυβει πισω απο την κουρτινα.Εχουν αρχισει να περιγραφονται -και θα βγουν αρκετα περισσοτερα-στην επιφανεια περιεργα συνδρομα που εχουν την ριζα τους στον ιο covid19 ,οπως ενα φλεγμονωδες συνδρομο που αφορα παιδια το'' Pediatric Multi-System Inflammatory Syndrome Potentially Associated with COVID-19" οπου μεσα παιζει συνδρομο KAWASAKI.
tzimidis
20/11/2020, 16:24
... ειτε γαμετες...
.... Οπου μεσα παιζει συνδρομο KAWASAKI.
Ευρωπαϊκά μόνο κι εσύ?
Κριτήριο θα μπορούσε να είναι μόνο στην περίπτωση έγγραφης δήλωσης ότι δεν επιθυμεί βοήθεια.Απλό.
Αν και περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο βρίσκεις μυριάδες περιπτώσεων από πρώην αρνητές(ή απλά αμφιβάλλοντες) που μόλις την πάτησαν κι αρρώστησαν και φάγανε το αγγούρι,ανέκρουσαν πρύμναν.
Νομίζω δεν κατάλαβες σε ποια περίπτωση αναφέρομαι, δεν μιλάμε για περίπτωση που μπορείς να βοηθήσεις και επιλέγεις να μην το κάνεις, μιλάμε για περίπτωση που ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να θέσεις προτεραιότητα, είτε πχ υπάρχει μία μεθ και έχεις δύο ασθενείς που τη χρειάζονται είτε σε ποιον θα πας πρώτα είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Φαντάζομαι πώς ξέρεις πολύ καλά πώς αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασία.
Στο Μπέργκαμο δεν βγάζανε ηλικιωμένους για να βάλουν νέους; Γιατί το κάνανε επειδή είχαν κάποιο θέμα με τους γέρους; Δεν θα προτιμούσαν να τους περιθάλψουν όλους; Αν ο γέρος ήταν παππούς σου που πρόσεχε όσο μπορούσε κι ο νέος που βάλανε στη θέση του ήταν τύπου yolo άσε που δεν υπάρχει ιός θα το θεωρούσες σωστό; Εγώ όχι, ήταν δεν ήταν παππούς μου.
Αυτό λέει κι ο Ελβετός, δεν λέει μην περάσεις από το νοσοκομείο θα φας πόρτα, λέει ότι αν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να επιλέξουμε το να είσαι αρνητής και συνειδητά να μην παίρνεις μέτρα προστασία πρέπει να μετρήσει εις βάρος σου
motojojo
20/11/2020, 20:05
Η περίπτωση που περιγράφεις είναι μόνο ΜΙΑ από τις πολλές που μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν καθημερινά, όχι μόνο τώρα λόγω της κατάστασης.
ΕΉμουνα σε μια παρόμοια κουβέντα με γιατρό και νοσηλεύτρια. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο γιατρός κανονικά και το νοσηλευτικό προσωπικό οφείλει να ζητήσει τη γνώμη του γιατρού αλλά πολλές φορές ο γιατρός δεν είναι διαθέσιμος, οπότε ο νοσηλευτής πρέπει να πάρει πρωτοβουλία ενώ κανονικά δεν πρέπει. Επίσης είναι πιθανό ο νοσηλευτής να αντιληφθεί ότι ο γιατρός κάνει λάθος. Τί γίνεται εκει?
Πολύ λεπτές ισορροπίες που έχουν να κάνουν με ψυχολογία και σωστή αντίληψη του τι γίνεται για να λαμβάνεται γρήγορα μια απόφαση με τις μικρότερες συνέπειες.
Κάπως έτσι το αντιλήφθηκα εγω τότε.
panavour
20/11/2020, 20:11
Νομίζω δεν κατάλαβες σε ποια περίπτωση αναφέρομαι, δεν μιλάμε για περίπτωση που μπορείς να βοηθήσεις και επιλέγεις να μην το κάνεις, μιλάμε για περίπτωση που ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να θέσεις προτεραιότητα, είτε πχ υπάρχει μία μεθ και έχεις δύο ασθενείς που τη χρειάζονται είτε σε ποιον θα πας πρώτα είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Φαντάζομαι πώς ξέρεις πολύ καλά πώς αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασία.
Στο Μπέργκαμο δεν βγάζανε ηλικιωμένους για να βάλουν νέους; Γιατί το κάνανε επειδή είχαν κάποιο θέμα με τους γέρους; Δεν θα προτιμούσαν να τους περιθάλψουν όλους; Αν ο γέρος ήταν παππούς σου που πρόσεχε όσο μπορούσε κι ο νέος που βάλανε στη θέση του ήταν τύπου yolo άσε που δεν υπάρχει ιός θα το θεωρούσες σωστό; Εγώ όχι, ήταν δεν ήταν παππούς μου.
Αυτό λέει κι ο Ελβετός, δεν λέει μην περάσεις από το νοσοκομείο θα φας πόρτα, λέει ότι αν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να επιλέξουμε το να είσαι αρνητής και συνειδητά να μην παίρνεις μέτρα προστασία πρέπει να μετρήσει εις βάρος σου
Παω στοιχημα,αν και δεν ειναι δυνατον να το ελεγξουμε,οτι η πλειοψηφια των νοσηλευομενων σε εντατικες απο 30-60 θα ειναι σιγουρα ΑΡΝΗΤΕΣ.Το οτι θα τους εχει παει βεβαια το σκατο στην καλτσα,αυτο θα το θυμουνται οταν και ΕΑΝ βγουν ζωντανοι απο κει μεσα.(τους το ευχομαι)
Johny the Fox
20/11/2020, 20:32
Παιδες τετοιου ειδους προβληματα ανεπαρκειας εξοπλισμου /υλικων,ειταν, ειναι και θα ειναι ενα καθημερινο φαινομενο ακομη και στα καλυτερα νοσοκομεια.Μην φανταζεστε οτι υπαρχουν τιποτα πρωτοκολλημενες οδηγιες επιβιωσης, αναμεσα σε μοναδιστες η γενικοτερους εφημερευοντες ,ουτε γινονται (σε περιοδο ειρηνης) επιλογες και διαχωρισμοι.Εαν υποθεσουμε οτι ισχυσουν οι περιγραφομενες συνθηκες τυπου Μπεργκαμο,την ευθυνη της υποτιθεμενης επιλογης δεν την εχει ο εφημερευων γιατρος,αλλα ο διοικητικος συντονιστης της εφημεριας ο οποιος ειναι εντεταλμενος για την ομαλη και απροσκοπτη λειτουργια του νοσοκομειου.Αυτος θα ψαξει στην επικρατεια και θα συντονισει την διεκπαιρεωση του προβληματος,, πρωτου καν εκδηλωθει σαν προβλημα κορεσμου μιας κλινικης ,μιας μοναδας αυξημενης φροντιδας,ενος εργαστηριου ,μιας ΜΕΘ,ενος χειρουργικου η παθολογικου τομεα.Και εαν δεν εχει την δυνατοτητα να συνεχιστει απροσκοπτα η εφημερια,τοτε σαν εσχατο μετρο την κλεινει και οι διακομιδες των επειγοντων διαμοιραζονται στα υπολοιπα εφημερευοντα η μπορει ακομη και να ανοιξει τα επειγοντα τμηματα των νοσοκομειων που βρισκωνται σε εφημερια ετοιμοτητας.
AUFGEBRACHT
20/11/2020, 20:50
Στον πολιτισμένο κόσμο είναι κάπως ετσι
422920
Καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, η εν λόγω φωτό δεν είναι πραγματική, αλλά φωτογραφία από διαφημιστική καμπάνια σε αυστραλέζικο περιοδικό.
tzimidis
20/11/2020, 20:57
Καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, η εν λόγω φωτό δεν είναι πραγματική, αλλά φωτογραφία από διαφημιστική καμπάνια σε αυστραλέζικο περιοδικό.
Ναι, αλλά ο τίτλος της καμπάνιας ηταν
"People That Think Bigger Than They Are."
AUFGEBRACHT
20/11/2020, 21:06
Ναι, αλλά ο τίτλος της καμπάνιας ηταν
"People That Think Bigger Than They Are."
Προτιμώ τα ζωντανά παραδείγματα από τις καμπάνιες, όπως τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά έφυγαν από Κρήτη, Άργος κτλ για να πάνε Θεσσαλονίκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους-αν όντως έγινε έτσι.
Όσο για την καμπάνια, ναι, αυτός ήταν ο τίτλος, απλά έκανα την διευκρίνιση όπως είπα καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, πως δεν πρόκειται για ιστορική φωτό, όπως άφηνε να εννοηθεί η λεζάντα (όχι η δική σου, της φωτό).
Άκυρο μή βρώ και το μπελά μου!
Κάντε τα πάντα για να μή μπείτε σε νοσοκομείο...
AUFGEBRACHT
21/11/2020, 00:46
Έχω συγγενικό πρόσωπο που εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ. Παίρνει σήμερα τηλ κάποιος πολίτης, ο οποίος μπερδεύτηκε και νόμιζε πως ο ΕΟΠΥΥ είναι το ίδιο με τον ΕΟΔΥ. Πήρε για να πει ότι εδώ και 14 μέρες είναι θετικός στον κορωναϊό και σε κατ΄οίκον περιορισμό, λόγω ήπιων συμπτωμάτων, κι ότι έκανε και νέο τεστ που βγήκε κι αυτό θετικό. Και τι ήθελε; Είχε βαρεθεί, είπε, κλεισμένος μέσα στο σπίτι τόσο καιρό, και θεωρούσε πως αφού πέρασαν οι 14 μέρες, έπρεπε να βγει από την καραντίνα. Του εξήγησαν ότι είχε κάνει λάθος κι έπρεπε να απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ. Ο τύπος αμετακίνητος, εγώ θα βγω έξω, δεν αντέχω άλλο, μέχρι την παραλία θα πάω, δεν έχει κόσμο... Του εξήγησαν πάλι το λάθος, του έδωσαν το τηλ του ΕΟΔΥ, αλλά του είπαν το αυτονόητο: Εφόσον εξακολουθούσε να είναι ακόμα θετικός, ήταν ανεύθυνο να σπάσει την καραντίνα επειδή βαρέθηκε κι ήθελε να βγει έξω... Ο δε τύπος, αμετακίνητος: Πέρασαν οι 14 μέρες, εγώ θέλω να πάω μέχρι την παραλία, δεν έχει κόσμο το πρωί...
Εδώ και 2 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω για περπάτημα 4-5 χιλιόμετρα στην πόλη μου. Συνήθως πηγαίνω κατά τις 6.30 το απόγευμα. Προ καραντίνας, άντε να συναντούσα 15-20 άτομα να τρέχουν ή να περπατούν. Με το που έγινε η καραντίνα, ο κακός χαμός. Προχτές ειλικρινά φοβήθηκα, πρέπει να ήταν χωρίς υπερβολή 200-300 νοματαίοι που είχαν βγει για "σωματική άσκηση"... Οι περισσότεροι με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι, ο ένας δίπλα στον άλλο, αγκαλιασμένοι, παρέες και πηγαδάκια 4-5 μαζί, να σουλατσάρουν αργά τάχα ότι γυμνάζονταν... Το 90% χωρίς μάσκα, ή η μάσκα κατεβασμένη στο λαιμό, δηλ χωρίς μάσκα... Κάθε τόσο, ακούγονταν κλασικά τα Smart και τα Punto με τον Σφακιανάκη και τον Ρέμο στο τέρμα να κόβουν βόλτες... Προ καραντίνας, τα κρούσματα ημερησίως ήταν 8-10, σήμερα ξεπέρασαν τα 30 ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ υποτίθεται...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/11/2020, 06:43
Εδώ και 2 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω για περπάτημα 4-5 χιλιόμετρα στην πόλη μου. Συνήθως πηγαίνω κατά τις 6.30 το απόγευμα. Προ καραντίνας, άντε να συναντούσα 15-20 άτομα να τρέχουν ή να περπατούν. Με το που έγινε η καραντίνα, ο κακός χαμός. Προχτές ειλικρινά φοβήθηκα, πρέπει να ήταν χωρίς υπερβολή 200-300 νοματαίοι που είχαν βγει για "σωματική άσκηση"... Οι περισσότεροι με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι, ο ένας δίπλα στον άλλο, αγκαλιασμένοι, παρέες και πηγαδάκια 4-5 μαζί, να σουλατσάρουν αργά τάχα ότι γυμνάζονταν... Το 90% χωρίς μάσκα, ή η μάσκα κατεβασμένη στο λαιμό, δηλ χωρίς μάσκα... Κάθε τόσο, ακούγονταν κλασικά τα Smart και τα Punto με τον Σφακιανάκη και τον Ρέμο στο τέρμα να κόβουν βόλτες... Προ καραντίνας, τα κρούσματα ημερησίως ήταν 8-10, σήμερα ξεπέρασαν τα 30 ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ υποτίθεται...
Ξεφτίλα ρε πστ μου.
αυτη η καραντινα δεν εχει καμμια σχεση με την προηγουμενη
αν βαλεις εξω καποιον που θεωρητικα δεν ξερει δεν θα καταλαβει οτι υπαρχει καραντινα
μιλαω για αθηνα....επαρχια δεν πολυ πηραν χαμπαρι ουτε στην πρωτη
o_gavros
21/11/2020, 08:27
Εγω πιστευω οτι το συγκεκριμενο κειμενο εαν το βαλουν στα τεχνικα να μας το σπασει και αλλο ο λασπογερος ..... Κατι θα καταλαβουμε....!:)
I second the motion!
Παιδες τετοιου ειδους προβληματα ανεπαρκειας εξοπλισμου /υλικων,ειταν, ειναι και θα ειναι ενα καθημερινο φαινομενο ακομη και στα καλυτερα νοσοκομεια.Μην φανταζεστε οτι υπαρχουν τιποτα πρωτοκολλημενες οδηγιες επιβιωσης, αναμεσα σε μοναδιστες η γενικοτερους εφημερευοντες ,ουτε γινονται (σε περιοδο ειρηνης) επιλογες και διαχωρισμοι.Εαν υποθεσουμε οτι ισχυσουν οι περιγραφομενες συνθηκες τυπου Μπεργκαμο,την ευθυνη της υποτιθεμενης επιλογης δεν την εχει ο εφημερευων γιατρος,αλλα ο διοικητικος συντονιστης της εφημεριας ο οποιος ειναι εντεταλμενος για την ομαλη και απροσκοπτη λειτουργια του νοσοκομειου.Αυτος θα ψαξει στην επικρατεια και θα συντονισει την διεκπαιρεωση του προβληματος,, πρωτου καν εκδηλωθει σαν προβλημα κορεσμου μιας κλινικης ,μιας μοναδας αυξημενης φροντιδας,ενος εργαστηριου ,μιας ΜΕΘ,ενος χειρουργικου η παθολογικου τομεα.Και εαν δεν εχει την δυνατοτητα να συνεχιστει απροσκοπτα η εφημερια,τοτε σαν εσχατο μετρο την κλεινει και οι διακομιδες των επειγοντων διαμοιραζονται στα υπολοιπα εφημερευοντα η μπορει ακομη και να ανοιξει τα επειγοντα τμηματα των νοσοκομειων που βρισκωνται σε εφημερια ετοιμοτητας.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν οδηγίες ή συμβουλές ή και τίποτα, ξέρω ότι κάποτε στην Αγγλία είχα συμμετάσχει (εγώ και κάτι χιλιάδες άλλοι) εθελοντικά σε μια έρευνα σχετική με νοσοκομεία, τώρα δε θυμάμαι αναλυτικά αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε μια σειρά ερωτήσεων και σεναρίων που είχαν να κάνουν ακριβώς με αυτό: πού δίνεις προτεραιότητα. Το οποίο σημαίνει ότι αν ο στόχος δεν ήταν να προκύψουν οδηγίες σίγουρα πρόκειται για υπαρκτό θέμα κι όχι κάτι θεωρητικό
αυτη η καραντινα δεν εχει καμμια σχεση με την προηγουμενη
αν βαλεις εξω καποιον που θεωρητικα δεν ξερει δεν θα καταλαβει οτι υπαρχει καραντινα
μιλαω για αθηνα....επαρχια δεν πολυ πηραν χαμπαρι ουτε στην πρωτη
Συμφωνώ κι επ' αυξάνω....
Επειδή και το προηγούμενο lockdown και στο τωρινό την βγάζω σε μαγαζί λιανικής που παραμένει ανοικτό βαρώντας μύγες και χαζεύοντας έξω, η αίσθησή μου αυτή την φορά είναι ότι ο δρόμος έχει περισσότερη κίνηση και κυκλοφορία απ' ότι πχ τον Αύγουστο - ειδικά τις πρωινές ώρες. Μόνο μετά τις 6.00 το απόγευμα ερημώνει αισθητά και (πάλι τραβώντας το από τα μαλλιά) μπορεί να ψυλλιαστείς για καραντίνα.
Κάτι αντίστοιχο είχα παρατηρήσει και τον Μάρτη μετά όμως το 1ο 15νθήμερο του κλειδώματος...Τότε όντως στην αρχή και για περίπου 10-15 ημέρες ένιωθες την "μη κανονικότητα". Αμάξια ελάχιστα (κάποια στιγμή μέτραγα 1 κάθε 30-40 δευτερόλεπτα), κόσμος ελάχιστος (άκουγες ή αισθανόσουν κάποιον να περπατά πίσω σου και...τρόμαζες:lol:). Μετά το 15νθήμερο ξεθάρρεψαν...
Αυτό όμως που βλέπω τώρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μάρτη, ούτε φυσικά με κάτι που έχει σχέση με καραντίνα....
Shinigami Ryuk
21/11/2020, 13:02
Γιατι το εχουμε κανει τοσο μεγαλο ζητημα οτι αρκετοι συμπολιτες μας το εριξαν στην σωματικη ασκηση κατα την διαρκεια της καραντινας?
Η ψυχικη υγεια ειναι εξισου σημαντικη με την σωματικη και εαν καποιος δεν δουλευει μου φαινεται καλυτερη ιδεα να παει να περπατησει παρα να παει να παρει μισο κιλο φετα για να παρει λιγο αερα.Τουλαχιστον με το περπατημα δεν στριμωχνεται σε κλειστο χωρο.
Ας μην αναπαραγουμε την τρομολαγνικη προπαγανδα των ΜΜΕ που το κανουν για να ριξουν την ευθυνη για την κατασταση στους "ατακτους" πολιτες και οχι στην ανικανοτητα της κυβερνησης.
Το θεμα ειναι αν φορανε μασκες και τηρουν τις αποστασεις οταν πανε για "σωματικη ασκηση" και οχι το αν εγιναν αθλητες λογω καραντινας.
Εγω αυτο που βλεπω εκει που παω για τρεξιμο ειναι οτι ολοι τηρουν τα μετρα
Παντως σημερα σε γνωστη αλυσιδα σουπερ μαρκετ γινοταν της κακομοιρας απο κοσμο, κανονικα επρεπε να χω παρει τηλ για καταγγελια.
sad post alert :(
ο γνωστος μου και αδερφικος φιλος του αδερφου μου που ανεφερα σε προηγουμενα σχολια μου
οτι νοσηλευονταν διασωληνωμενος, δυστυχως δεν τα καταφερε.. πριν χτυπηθει απ'τον ιο, ηταν
υγειεστατος και προσεχε παρα πολυ καθως ηταν πατερας δυο βρεφων το ενα εκ' των οποιων
νεογεννητο..
τρανη αποδειξη οτι τελικα ο ιος δε θεριζει μονο τους αδυναμους.. οποτε καντε μου τη χαρη ορισμενοι
να βαλτε μυαλο και σταματηστε να φωναζετε και να προσπαθειτε να πεισετε τους υπολοιπους οτι
ο covid ειναι "μια απλη γριπουλα και μαλιστα λιγοτερο επικινδυνη απο την εποχικη.."
ας αναπαυθει εν ειρηνη και καλη δυναμη στους οικειους του :( :(
παιδες προσεχετε οσο μπορειτε.. τα πραγμματα εκει εξω ειναι πολυ ζορικα..
https://www.in.gr/2020/11/21/greece/koronaios-pethane-39xronos-ellinas-dj/
AUFGEBRACHT
21/11/2020, 20:36
Γιατι το εχουμε κανει τοσο μεγαλο ζητημα οτι αρκετοι συμπολιτες μας το εριξαν στην σωματικη ασκηση κατα την διαρκεια της καραντινας?
Η ψυχικη υγεια ειναι εξισου σημαντικη με την σωματικη και εαν καποιος δεν δουλευει μου φαινεται καλυτερη ιδεα να παει να περπατησει παρα να παει να παρει μισο κιλο φετα για να παρει λιγο αερα.Τουλαχιστον με το περπατημα δεν στριμωχνεται σε κλειστο χωρο.
Ας μην αναπαραγουμε την τρομολαγνικη προπαγανδα των ΜΜΕ που το κανουν για να ριξουν την ευθυνη για την κατασταση στους "ατακτους" πολιτες και οχι στην ανικανοτητα της κυβερνησης.
Το θεμα ειναι αν φορανε μασκες και τηρουν τις αποστασεις οταν πανε για "σωματικη ασκηση" και οχι το αν εγιναν αθλητες λογω καραντινας.
Εγω αυτο που βλεπω εκει που παω για τρεξιμο ειναι οτι ολοι τηρουν τα μετρα
Δεν μιλάμε για σωματική άσκηση, αλλά για "σωματική άσκηση" εντός πολλών εισαγωγικών. Καταρχάς, δεν αναπαράγω καμία τρομολαγνική προπαγάνδα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν παρακολουθώ τηλεόραση και την εφημερίδα την έχω κόψει εδώ και χρόνια, αυτά που αναφέρω προέρχονται από αυτά που βλέπω και βιώνω. Αναμφισβήτητα, η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική, και μακάρι να το είχαν ρίξει όλοι στη σωματική άσκηση, μόνο που εδώ μιλάμε για παραθυράκι sms B6 για να τα λέμε με τους κολλητούς μας, εγώ αυτό βλέπω.
Το περιώνυμο Β6 (που μαζί με το Β4) το έχουν ξεχειλώσει, αναφέρει ΑΤΟΜΙΚΗ σωματική άσκηση. Τώρα πως συνδυάζεται η ατομική άσκηση με άλλους 5-6 μαζί δεν ξέρω... σωματική άσκηση με τον καφέ στο ένα χέρι, το τσιγάρο στο άλλο και ρυθμό ανάπηρης νεκρής χελώνας, δεν ξέρω πως μπορείς να την επιτύχεις και να την συνδυάσεις... σωματική άσκηση 4 μαζί στο παγκάκι 1 ώρα καθισμένοι, δεν ξέρω τι ακριβώς γυμνάζει... σωματική άσκηση με τζινάκι, παπουτσάκι σένιο και μπουφανάκι γυπαετού, ή με καλό παντελόνι και γραβάτα που είδα τις προάλλες, δεν ξέρω πως συνδυάζεται... από τα 300 άτομα που έκοβαν βόλτα πέρα-δώθε, με το ζόρι οι 40-50 να έκαναν πράγματι σωματική άσκηση. Πόσες φορές έχει αναφερθεί εδώ μέσα το φαινόμενο του καλοκαιριού, που ο καθένας καβαλάει για ευκολία ένα μηχανάκι για 2-3 μήνες ευκαιριακά επειδή βολεύει... όπως μπορεί κανείς να διακρίνει τον εποχιακό "αναβάτη", άλλο τόσο εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς αυτόν που έχει μεταφέρει την καφετέρια στον ανοιχτό χώρο και πραγματοποιεί "σωματική άσκηση"... και το ειρωνικό και τραγελαφικό ξέρεις ποιο είναι; Ακούς κάθε τόσο να σχολιάζουν όλοι: "σιγά μην λήξει το lockdown, μέσα θα μας έχουν, αφού ο κόσμος δεν βάζει μυαλό"... όπου κόσμος, ο νεοέλληνας εννοεί ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους εκτός από τον ίδιο.
Σήμερα που πήγα για την καθημερινή άσκηση, ήμασταν 10 μετρημένοι και δεν υπερβάλλω, 10 μετρημένοι που περπάταγαν ή έτρεχαν. Γιατί; Γιατί φύσαγε και δεν βολεύει, σου παίρνει το μαλλί, σου σβήνει το τσιγάρο, σου χαλάει τον καφέ με τους κολλητούς στο παγκάκι... Η κυβερνητική ανικανότητα έχει να κάνει με το χώρο της υγείας, με τις παλινδρομήσεις με τα σχολεία, με το βεβιασμένο άνοιγμα των συνόρων, με χίλια άλλα. Όταν κανονίζεις με άλλες 5 να πάτε στο σπίτι της μανικιουρίστας, όταν κανονίζεις να έρθει ο κουρέας κι η κομμώτρια σπίτι σου να σε καλλωπίσει, όταν πας για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο για να δεις Netflix στην 50άρα που πήρε ο κολλητός, όταν πας για να δεις το παιδί επειδή είσαι σε διάσταση, αλλά πας να πηδήξεις το νέο αμόρε, τότε ΝΑΙ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ υπάρχει ατομική ευθύνη. Και τα παραδείγματα δεν είναι από το μυαλό μου, είναι όλα πραγματικά γτ είμαστε και μικρή κοινωνία και είναι νεοελληνική μαγκιά να κορδώνεσαι για το τι κάνεις για να σπάσεις την καραντίνα...
AUFGEBRACHT
21/11/2020, 20:55
ο γνωστος μου και αδερφικος φιλος του αδερφου μου που ανεφερα σε προηγουμενα σχολια μου
οτι νοσηλευονταν διασωληνωμενος, δυστυχως δεν τα καταφερε.. πριν χτυπηθει απ'τον ιο, ηταν
υγειεστατος και προσεχε παρα πολυ καθως ηταν πατερας δυο βρεφων το ενα εκ' των οποιων
νεογεννητο..
τρανη αποδειξη οτι τελικα ο ιος δε θεριζει μονο τους αδυναμους.. οποτε καντε μου τη χαρη ορισμενοι
να βαλτε μυαλο και σταματηστε να φωναζετε και να προσπαθειτε να πεισετε τους υπολοιπους οτι
ο covid ειναι "μια απλη γριπουλα και μαλιστα λιγοτερο επικινδυνη απο την εποχικη.."
ας αναπαυθει εν ειρηνη και καλη δυναμη στους οικειους του :( :(
παιδες προσεχετε οσο μπορειτε.. τα πραγμματα εκει εξω ειναι πολυ ζορικα..
Δυστυχώς, όσοι έχουν σκατά και σανό μέσα στο κεφάλι τους, μυαλό δεν θα βάλουν... Λυπηρό, τι να σχολιάσεις για έναν νέο άνθρωπο και τι να πεις σ' αυτούς τους ανθρώπους που άφησε πίσω του;
Όλο και πιο συχνά ακούω περιπτώσεις ανθρώπων που κόλλησαν το χτικιό, και το ανησυχητικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι χτυπιόνται ότι πρόσεχαν όσο τίποτα!!! Το φτωχό μου μυαλό λέει, αυτό που είχα διαβάσει κάπου πριν πολλούς μήνες, ίσως και στην αρχή όλης αυτής της παράνοιας... ότι η χρήση μάσκας κυρίως προστατεύει να μην διασπείρουν τον ιό όσοι τον κουβαλάνε εν γνώσει ή αγνοία, κι όχι τόσο για να μην το κολλήσεις από άλλον. Απλά αν την φοράει ΣΩΣΤΑ κάποιος, βοηθά στο να μειωθεί το ιικό φορτίο που θα εισπνεύσει... όσο όμως οι μάσκες είναι στους λαιμούς ή απούσες, θα αυξάνονται δυστυχώς οι περιπτώσεις όπως του παιδιού που χάθηκε έτσι. Προχτές στη δουλειά, μπαίνει μέσα ένας πελάτης και μετά από 2-3 λεπτά αρχίζει να βήχει με γαϊδουρόβηχα. Οι κλώσσες συνάδελφοι, το μόνο που έκαναν ήταν να είναι απαθέστατες, ή να χαζογελάνε η μία στην άλλη. Πετάχτηκα πάνω, και βλέπω ότι ο γέρος όχι μόνο έβηχε επίμονα, είχε βγάλει και τη μάσκα, όπως είχε κάνει το ίδιο και η συνάδελφος που τον εξυπηρετούσε. Αν δεν έκανα εγώ φασαρία, θα ήταν ακόμα εκεί να βήχει χωρίς μάσκα... μόλις έφυγε, τους έριξα τα απαραίτητα γαμήδια, που έγιναν μεγαλύτερα γαμήδια όταν άκουσα την απάντηση "έλα μωρέ, τι να του λέγαμε, ντραπήκαμε γέρος άνθρωπος"... Το κερασάκι; Η συνάδελφος άνευ μάσκας το μεσημέρι μου ζήτησε να την πάω σπίτι της κι όταν της είπα ότι αν την πάω θα πρέπει να φορέσει μάσκα, γυρνάει και μου λέει "είσαι υπερβολικός, σιγά μη φορέσω μάσκα και μέσα στο αμάξι, τι φοβάσαι μωρέ, τόσο καιρό δεν έχω πετύχει αστυνομία, και να έχει θα τους δούμε και θα προλάβουμε να βάλουμε"... Στο σπίτι δεν την πέταξα, κόντεψα όμως να την πετάξω από το παράθυρο...
Ενταξει καθε μερα τα ιδια βλεπουμε. Δεν αλλαζουν μυαλα. Απλα το θεμα ειναι οτι οι δικες τους επιλογες επηρεάζουν και εμας τους υπολοιπους. Και θα αρχισουν να πεφτουν φαπες στον δρομο αν και ειμαι σιγουρος οτι ηδη εχουν πεσει.
doctoras
21/11/2020, 21:37
Να προσθέσω και εγω κατι, ως επαγγελματική ιδιότητα μπαινω βγαίνω στα νοσοκομεία κλινικές, μπορω να σας πω οτι αυτη την περίοδο τα τηλεοπτικα κανάλια αντι να μεγενθυνουν τα δρώμενα..λιγα λενε οσο αναφορα την τραγικη κατάσταση των νοσοκομείων, ενδεχομένως να καλύψουν λιγο απο την ανεπάρκεια προετοιμασιας της κυβέρνησης, ομως δεν θελω να θίξω αυτο δεν ειναι της ωρας.
Κρατήστε οτι αυτο που συμβαίνει μεσα στα νοσοκομεία δε περιγράφεται...οι απεξω ειμαστε "αλλού" συγκριτικά με αυτο που βιώνουν εκει μεσα..
Σημερα πιασαμε 108 νεκρούς εν μεσω 14ημερης ηδη καραντίνας.
Στην Θεσσαλονίκη ειναι ακόμη πιο τραγικη η κατάσταση μιας και ειναι ηδη "sold out" οι κλίνες μεθ και ενω εχει περιπου 5μερες νωρίτερα καραντινα, τα κρούσματα ανεβαίνουν αντι να πεφτουν..
Πλέον "δεν γυρνάει"...ανοίξει δεν ανοίξει η αγορά θα πεθάνει πολύς κοσμος..
Το νου σας να μαστε εδω να συζητάμε..
basilis_k6
21/11/2020, 21:40
Να προσθέσω και εγω κατι, ως επαγγελματική ιδιότητα μπαινω βγαίνω στα νοσοκομεία κλινικές, μπορω να σας πω οτι αυτη την περίοδο τα τηλεοπτικα κανάλια αντι να μεγενθυνουν τα δρώμενα..λιγα λενε οσο αναφορα την τραγικη κατάσταση των νοσοκομείων, ενδεχομένως να καλύψουν λιγο απο την ανεπάρκεια προετοιμασιας της κυβέρνησης, ομως δεν θελω να θίξω αυτο δεν ειναι της ωρας.
Κρατήστε οτι αυτο που συμβαίνει μεσα στα νοσοκομεία δε περιγράφεται...οι απεξω ειμαστε "αλλού" συγκριτικά με αυτο που βιώνουν εκει μεσα..
Σημερα πιασαμε 108 νεκρούς εν μεσω 14ημερης ηδη καραντίνας.
Στην Θεσσαλονίκη ειναι ακόμη πιο τραγικη η κατάσταση μιας και ειναι ηδη "sold out" οι κλίνες μεθ και ενω εχει περιπου 5μερες νωρίτερα καραντινα, τα κρούσματα ανεβαίνουν αντι να πεφτουν..
Πλέον "δεν γυρνάει"...ανοίξει δεν ανοίξει η αγορά θα πεθάνει πολύς κοσμος..
Το νου σας να μαστε εδω να συζητάμε..
αν ξεφύγουν οι νεκροι θα βρουνε μια χωρα με περισσοτερους να μας βγαλουν πρωτη ειδηση. και καπάκι μια δημοσκόπηση. γενικα τα μμε αυτη την εποχη θυμίζουν εντονα μερες δημοψηφίσματος.
Δυστυχώς, όσοι έχουν σκατά και σανό μέσα στο κεφάλι τους, μυαλό δεν θα βάλουν... Λυπηρό, τι να σχολιάσεις για έναν νέο άνθρωπο και τι να πεις σ' αυτούς τους ανθρώπους που άφησε πίσω του;
Όλο και πιο συχνά ακούω περιπτώσεις ανθρώπων που κόλλησαν το χτικιό, και το ανησυχητικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι χτυπιόνται ότι πρόσεχαν όσο τίποτα!!! Το φτωχό μου μυαλό λέει, αυτό που είχα διαβάσει κάπου πριν πολλούς μήνες, ίσως και στην αρχή όλης αυτής της παράνοιας... ότι η χρήση μάσκας κυρίως προστατεύει να μην διασπείρουν τον ιό όσοι τον κουβαλάνε εν γνώσει ή αγνοία, κι όχι τόσο για να μην το κολλήσεις από άλλον. Απλά αν την φοράει ΣΩΣΤΑ κάποιος, βοηθά στο να μειωθεί το ιικό φορτίο που θα εισπνεύσει... όσο όμως οι μάσκες είναι στους λαιμούς ή απούσες, θα αυξάνονται δυστυχώς οι περιπτώσεις όπως του παιδιού που χάθηκε έτσι. Προχτές στη δουλειά, μπαίνει μέσα ένας πελάτης και μετά από 2-3 λεπτά αρχίζει να βήχει με γαϊδουρόβηχα. Οι κλώσσες συνάδελφοι, το μόνο που έκαναν ήταν να είναι απαθέστατες, ή να χαζογελάνε η μία στην άλλη. Πετάχτηκα πάνω, και βλέπω ότι ο γέρος όχι μόνο έβηχε επίμονα, είχε βγάλει και τη μάσκα, όπως είχε κάνει το ίδιο και η συνάδελφος που τον εξυπηρετούσε. Αν δεν έκανα εγώ φασαρία, θα ήταν ακόμα εκεί να βήχει χωρίς μάσκα... μόλις έφυγε, τους έριξα τα απαραίτητα γαμήδια, που έγιναν μεγαλύτερα γαμήδια όταν άκουσα την απάντηση "έλα μωρέ, τι να του λέγαμε, ντραπήκαμε γέρος άνθρωπος"... Το κερασάκι; Η συνάδελφος άνευ μάσκας το μεσημέρι μου ζήτησε να την πάω σπίτι της κι όταν της είπα ότι αν την πάω θα πρέπει να φορέσει μάσκα, γυρνάει και μου λέει "είσαι υπερβολικός, σιγά μη φορέσω μάσκα και μέσα στο αμάξι, τι φοβάσαι μωρέ, τόσο καιρό δεν έχω πετύχει αστυνομία, και να έχει θα τους δούμε και θα προλάβουμε να βάλουμε"... Στο σπίτι δεν την πέταξα, κόντεψα όμως να την πετάξω από το παράθυρο...
''Καλή'' η συνάδελφος;;;;;;;;;;;;
Ποιος εχει δίκιο?
1.Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας. 19/7/2020
«Δεν υπάρχει εμβόλιο για κανέναν άλλο κορωνοϊό και δεν υπάρχει ούτε για το AIDS ούτε για τον Έμπολα. Γιατί φανταζόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει για αυτόν τον κορωνοϊό; Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό γιατί δεν μπαίνει μόνιμη ανοσία. Δεν μας σκοτώνει ο ίδιος ο ιός. Πεθαίνουμε από μία έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού. Εάν εγώ το ενισχύσω σε έναν ασθενή τότε θα πεθάνει από το εμβόλιο. Είναι κοινή λογική», υποστήριξε ο κ. Καθηγητής.
https://www.thestival.gr/eidiseis/ygeia/535783-dimitris-koubelas-embolio-gia-tin-covid19-de-tha-kataskeuastei-pote/?fbclid=IwAR3h-1cxvPIifPPeAY8_qe3Zvwyj4w_5H25X1dVpXB8RSrntgKu6FeBO2Yg
2. ή αυτοι που αποφάσισαν με τα λεφτα μας οτι αυτο το εμβολιο ειναι λύση
https://www.skai.gr/news/ygeia/pano-apo-10-dis-mporei-na-kostisoun-stin-ee-ta-emvolia-pfizer-kai-curevac?fbclid=IwAR0E75tsl89zbSL0Z7VqEJq-zbEHKkzAeL-LvzCPHSkoJa9TgYqbhpFQDh8
Δεν μπορει να εχουν και οι δυο δίκιο.Αναμενουμε.
AUFGEBRACHT
22/11/2020, 00:53
Ποιος εχει δίκιο?
Έλα ντε... αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα με αυτο το χτικιό που έσκασε ξαφνικά, ότι ο κόσμος έχει μπερδευτεί από τις αντικρουόμενες απόψεις, αυτών οι οποίοι υποτίθεται πως είναι οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι να μιλήσουν και να δώσουν κατευθύνσεις. Γενικά με αυτή την πανδημία, έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παλινωδούν από τη μια θεωρία στην άλλη οι επιστήμονες... στην αρχή τα παιδιά και οι μαθητές χαρακτηρίστηκαν βραδυφλεγής υγειονομική βόμβα, τώρα αποφάνθηκαν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, και το ποσοστό μόλυνσης είναι της τάξης του 0,1%... στην αρχή έλεγαν μεταδίδεται με τη χειραψία και από τα τρόφιμα, τώρα υποστηρίζουν ότι δεν μεταδίδεται με τη χειραψία... στην αρχή έλεγαν γάντια, μετά τα γάντια είναι άχρηστη πρόληψη και δεν προσφέρει κάτι... στην αρχή έλεγαν μεταδίδεται με το σάλιο, τώρα δεν μεταδίδεται με το σάλιο, αλλά μόνο αεροβίως... μην αναφέρουμε τη Θεία Κοινωνία... άλλος λέει κολλάει, άλλος δεν κολλάει, άλλος εξαρτάται από την πίστη του καθενός, άλλος ανάλογα με την ομάδα αίματος... όταν οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλήξουν και να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση, άντε να βγάλεις άκρη και τι να πιστέψεις...
Για το εμβόλιο εν προκειμένω, έχω ακούσει στο ραδιόφωνο πηγαίνοντας στη δουλειά το πρωί (γτ δεν βλέπω τηλεόραση, ούτε διαβάζω εφημερίδες και ίντερνετ) καθηγητές φαρμακολογίας να υποστηρίζουν τα πάντα, ένα ιατρικό ποτ πουρί επίσης: άλλος λέει το εμβόλιο θα έχει αποτελεσματικότητα, άλλος λέει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ εμβόλιο, άλλος λέει ότι δεν έχει αρκετά δεδομένα να δώσει απάντηση... και μιας κι ανέφερες το AIDS, συζήταγα το καλοκαίρι με κάποιον που είχε κάνει μεταπτυχιακό στη γενετική και είχε καθηγητή κάποιον από αυτούς που βγαίνουν κατά καιρούς στην τηλεόραση και είναι στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Αυτός υποστήριζε, ότι ο Covid-19 είναι στην ουσία AIDS, γιαυτό και οι πολυοργανικές βλάβες και η εξασθένηση του ανοποιητικού και όλο αυτό προέκυψε από Κίνα μεριά, όταν από λάθος διέρρευσε ιός απο εργαστήριο, στο οποίο προσπαθούσαν να βρουν εμβόλιο κατά του AIDS... Ι took it with a grain of salt, καθώς δεν έχω ακούσει αυτή τη θεωρία να κυκλοφορεί, και θεωρώ απίθανο να την έχει σαν πληροφορία ένας Έλληνας επιστήμονας μόνο... η επίσημη εξήγηση ήταν πως υπάρχει συμφωνημένη ομερτά από την επιστημονική κοινότητα και ξέρουν περί τίνος πρόκειται...
stefanos
22/11/2020, 01:54
Οι επιστήμονες λένε τα δικά τους, ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει και είναι εντελώς φυσικό να υπάρχουν δεκάδες απόψεις
αλλά και εκατοντάδες διατυπώσεις της ίδια άποψης.
Και βέβαια αν δεν περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια μην περιμένετε "επιστημονική αλήθεια".
Πρώτα παρατήρηση μετά υποθέσεις μετά πειράματα ....
Η ουσία είναι ότι κάτι υπάρχει και κάποιους τους σκοτώνει άσχετα τι είναι αυτό και που βγήκε και γιατί.
Από το αυτό άνθρωποι πεθαίνουν, άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν να θρέψουν τα παιδιά τους και γενικά η ψυχολογία είναι στον πάτο.
Γι αυτό το σωστό είναι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υποχωρήσει γρήγορα,
να μην έχουμε νεκρούς και να μην πεθάνουμε από πείνα.
Λοιπόν το να φοράμε μια μάσκα και να πλένουμε τα χεράκια μας να μη τρώμε τα νύχια μας και να κρατάμε μια απόσταση μεταξύ μας
είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε.
Δεν υπάρχει ΕΓΓΥΗΣΗ ότι είναι αποτελεσματικά τα παραπάνω αλλά αυτά μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Ας περιοριστούμε σε αυτά και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στους επιστήμονες που είναι η δουλειά τους και στις μυστικές υπηρεσίες.
Σίγουρος δε μπορεί να είναι κανείς, αλλά υπολογίζοντας τις πιθανότητες:
Αν ο ιός είχε όντως βγει από εργαστήριο των Κινέζων, οι Αμερικάνοι θα τους είχαν ανοίξει δεύτερη κ*λότρυπα. Και σίγουρα προσπάθησαν.
Αν Αμερικανοευρωπαίοι, Ρώσοι και Κινέζοι προσπαθούν να βγάλουν εμβόλιο (επιτυχώς, όπως φαίνεται), θα τους εμπιστευθώ περισσότερο από έναν επιστήμονα, μέχρι να αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος.
Χωρίς να ξέρω, υπολογίζω ότι εμβόλιο για άλλο κορωνοϊό δεν έχει βγει, επειδή η δυσκολία εξέλιξης συνδυάζεται με έναν άλλο παράγοντα: οι ιοί αυτοί δεν προκαλούν ανεξέλεγκτες πανδημίες, οπότε τα χρήματα που πέφτουν στην έρευνα είναι πολύ λιγότερα. Με τον covid έπεσαν πολλά χρήματα διότι λόγω πανδημίας, εκτός του ότι καίγεται το σπίτι μας, όποιος φτάσει πρώτος στον τερματισμό κερδίζει το τζακ-ποτ. Πέραν αυτού και ακριβώς λόγω του επείγοντος της κατάστασης, το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του εμβολίου έχει συμπτυχθεί σημαντικά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Αν ήθελαν να μας βάλουν μάσκα, τσπάκι, Λουσιφεράση 666 ή να τα μασήσουν, μπορούσαν να το είχαν κάνει και με τις όχι και τόσο παλιές εξάρσεις SARS και MERS. Δε βλέπω γιατί να το κάνουν μόνο τώρα αν δεν είναι όντως χειρότερα τα πράγματα.
stefanos
22/11/2020, 02:20
Αν ήθελαν να μας βάλουν μάσκα, τσπάκι, Λουσιφεράση 666 ή να τα μασήσουν, μπορούσαν να το είχαν κάνει και με τις όχι και τόσο παλιές εξάρσεις SARS και MERS. Δε βλέπω γιατί να το κάνουν μόνο τώρα αν δεν είναι όντως χειρότερα τα πράγματα.
Τσιπάκι δεν χρειάζεται έχουμε οκταπύρηνο επεξεργαστή.
Συμφωνουμε αλλα γιατι το πας εκει?Τα απειρα λεφτα που δινονται οχι μονο για τα εμβολια αλλα κυριως για τα lockdown ποιος θα τα πληρωσει?Τα δις των αποζημιωσεων που τα μοιραζουν λες και ειναι στραγαλια ποσους χρεωκοπημενους μεγιστανες θα σωσουν?Δε λεω οτι ηταν σχεδιο απο την αρχη,λεω οτι βρηκαν την ευκαιρια και κανουν το κλεψιμο της δεκαετιας και οι πολιτικοι υπακουουν στις εντολες τους.Τραπεζιτες,πολυεθνικες,χρηματιστηριο..Εχουν παρει φωτια οι ιδιωτικες τραπεζες και κοβουν χρημα και μοιραζουν απο δω κι απο εκει εις το ονομα του ''θανατηφορου ιου''.Αυτα πιστεψε με δε θα τα πληρωσουν εξωγηινοι.Τα 666 ειναι για να ασχολουμαστε με αυτα και οχι με τις λαμογιες.Κι εγω αν ημουν ο Μπιλ Γκειτς θα πληρωνα ατομα να βγαινουν στο ιντερνετ να λενε οτι ειμαι σατανιστης και θελω να τους βαλω τσιπακι.Να με κατηγορουν για αστεια θεματα οσο θα μαζευω ολα τα φραγκα στην υγεια των κοροιδων.Γιατι το τελος του κορονοου παλι με 500 ευρω θα σε βρει και φυσικα να χρωστας τα διπλασια απο πριν σε κατι ξενους ιδιωτες που θα κανουν τους πολιτικους σου να σε χορευουν στο ταψι.Και πανε ψηφισε οποιον θες,απο τα χρεη δεν ξεφυγε κανεις.Θα παρακαλαμε να ηταν αληθεια τα τσιπακια και ο 666 σε σχεση με αυτα που ερχονται.
panavour
22/11/2020, 03:10
Συμφωνουμε αλλα γιατι το πας εκει?Τα απειρα λεφτα που δινονται οχι μονο για τα εμβολια αλλα κυριως για τα lockdown ποιος θα τα πληρωσει?Τα δις των αποζημιωσεων που τα μοιραζουν λες και ειναι στραγαλια ποσους χρεωκοπημενους μεγιστανες θα σωσουν?Δε λεω οτι ηταν σχεδιο απο την αρχη,λεω οτι βρηκαν την ευκαιρια και κανουν το κλεψιμο της δεκαετιας και οι πολιτικοι υπακουουν στις εντολες τους.Τραπεζιτες,πολυεθνικες,χρηματιστηριο..Εχουν παρει φωτια οι ιδιωτικες τραπεζες και κοβουν χρημα και μοιραζουν απο δω κι απο εκει εις το ονομα του ''θανατηφορου ιου''.Αυτα πιστεψε με δε θα τα πληρωσουν εξωγηινοι.Τα 666 ειναι για να ασχολουμαστε με αυτα και οχι με τις λαμογιες.Κι εγω αν ημουν ο Μπιλ Γκειτς θα πληρωνα ατομα να βγαινουν στο ιντερνετ να λενε οτι ειμαι σατανιστης και θελω να τους βαλω τσιπακι.Να με κατηγορουν για αστεια θεματα οσο θα μαζευω ολα τα φραγκα στην υγεια των κοροιδων.Γιατι το τελος του κορονοου παλι με 500 ευρω θα σε βρει και φυσικα να χρωστας τα διπλασια απο πριν σε κατι ξενους ιδιωτες που θα κανουν τους πολιτικους σου να σε χορευουν στο ταψι.Και πανε ψηφισε οποιον θες,απο τα χρεη δεν ξεφυγε κανεις.Θα παρακαλαμε να ηταν αληθεια τα τσιπακια και ο 666 σε σχεση με αυτα που ερχονται.
Aπο που προκυπτει αυτο γιατι δεν τοπιασα,μπορεις να μου το εξηγησεις?
AUFGEBRACHT
22/11/2020, 09:28
Άστο, δεν εξηγείται... όταν διαβάζουμε ότι οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες κόβουν χρήμα και το μοιράζουν και ο θανατηφόρος ιός μπαίνει εντός εισαγωγικών...
o_gavros
22/11/2020, 09:37
Χλιτο,αντιλαμβάνεσαι ότι ΔΕΝ είναι εδώ ο χώρος για να μας αναλύσεις τις θεωρίες συνωμοσίας που ασπαζεσαι;
Βλέπετε ότι υπάρχει μια ανοχή στο πόσο ανοίγει η κουβέντα λόγω φυσικά της πολύ ιδιαίτερης φύσης του ζητήματος.
Αλλά μην το καπιλευεστε αυτό.
Νιώστε επιτέλους ότι δεν είστε στο καφενείο του χωριού και βοηθήστε με τη στάση σας.
Σε κανένα δεν αρέσει να το παίζει φορουμομπατσος αλλά αν ξαναπάει η φάση στο μαδομουνι,θα αναγκαστούμε.
Αυτό το ποστ είναι με αφορμή αυτό που έγραψες ο χλιτος.δεν είναι ο μοναδικός που ξεφεύγει.
Μπορείτε να καταλάβετε ότι μπορεί σήμερα να πεί κάποιος κάτι που να είναι σωστό ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και αύριο κάτι αντίθετο και να είναι πάλι σωστό και να αποδειχθεί το σημερινό λάθος?
Αφού μπήκατε στο τρυπάκι να διαβάζετε τα πάντα τουλάχιστον καταλάβετε το παραπάνω.
tzimidis
22/11/2020, 12:28
Εγώ από χωριό είμαι, αλλά εμείς εκεί όταν πιάνει φωτιά το σπίτι μας, πρώτα κοιτάμε να σβήσουμε τη φωτιά να σώσουμε το σπίτι, και ΜΕΤΑ κοιτάμε από που ξεκίνησε.
PaNick67
22/11/2020, 14:26
Αν αληθευει η εικόνα που είδα από το νοσοκομείο Βόλου με μπλε σακούλες πτωματων στοιβαγμένες σε θάλαμο γιατί δεν υπάρχουν θέσεις στο ψυγείο...... θα χειροτερεψουν πολύ τα πράγματα
θα επανελθουμε στο μελλον,τωρα συμφωνω οτι πρεπει να συγκεντρωθουμε στον κορονοιο,απο δω και περα ποστ μονο γι αυτο
>>>Οι επιστήμονες εγείρουν πλέον σημαντικές αμφιβολίες τι είναι αυτό που προκαλεί την λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», μια αυτοκαταστροφική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που επιδεινώνει σοβαρά την κατάσταση αρκετών ασθενών με Covid-19.
Η αμφιβολία εστιάζεται σε μια κυτταροκίνη (ή κυττοκίνη), την ιντερλευκίνη-6 (IL-6), η οποία έχει θεωρηθεί κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για την αντίδραση-μπούμερανγκ της άμυνας του οργανισμού κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνουν οι νεότερες έρευνες. Αυτό, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», δημιουργεί αναπόφευκτα αμφιβολίες και για την αποτελεσματικότητα των θεραπειών για τον κορονοϊό, οι οποίες εστιάζουν στην ιντερλευκίνη-6, προκειμένου να καταλαγιάσουν την «καταιγίδα». Επίσης συντηρεί το μυστήριο σχετικά με το τι τελικά προκαλεί ορισμένους θανάτους από Covid-19 και πώς αυτοί μπορεί να αποτραπούν.
Η «καταιγίδα κυτταροκινών», ως εξήγηση για ορισμένους θανάτους ασθενών με κορονοϊό, ξεκίνησε με πρώιμες αναφορές από την Κίνα, όπου πρωτοδοκιμάστηκαν φάρμακα που μπλοκάρουν την IL-6, ενώ ακολούθησαν παρόμοιες αναφορές από την Ιταλία. Η εν λόγω ανοσιακή υπεραντίδραση παρατηρείται μερικές φορές σε σοβαρές λοιμώξεις, ακόμη κι αν οι ασθενείς εμφανίζουν λίγη έως μηδαμινή ποσότητα του κορονοϊού, κάτι που δείχνει ότι ο οργανισμός τους τον «ξεφορτώθηκε». Όμως -σύμφωνα με τη θεωρία της «καταιγίδας» – οι άμυνες του οργανισμού μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες, απελευθερώνοντας μαζικά κυτταροκίνες, που κάνουν σοβαρή ζημιά στους ιστούς και στα όργανα.
Ορισμένα φάρμακα που μπλοκάρουν την ιντερλευκίνη-6 και ήδη χρησιμοποιούνται (π.χ. για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας), αξιοποιήθηκαν σε πολλά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο στη θεραπεία των ασθενών με Covid-19. Όμως νεότερες μελέτες, υποστηρίζουν μερικοί επιστήμονες (δεν συμφωνούν όλοι), δείχνουν ότι η IL-6 δεν είναι ο κύριος ένοχος των «καταιγίδων», ούτε οι τελευταίες συμβαίνουν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Οι νέες έρευνες έχουν αποτύχει να δείξουν ότι όντως τα φάρμακα κατά της ιντερλευκίνης-6 είναι αποτελεσματικά στην Covid-19, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα επίπεδα της IL-6 δεν είναι καν περισσότερο αυξημένα στους ασθενείς με κορονοϊό, σε σχέση με άλλους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση για άλλο λόγο.
Τρεις μελέτες σε αμερικανικά ιατρικά περιοδικά (δύο στο JAMA Internal Medicine και μία στο New England Journal of Medicine) δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ένα κοινό φάρμακο κατά της IL-6, το tocilizumab κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών με Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση. Η ίδια η εταιρεία Roche που παράγει το φάρμακο, έκανε δικές της δοκιμές και βρήκε ότι αυτό δεν βοηθά ουσιαστικά στην περίπτωση της Covid-19.''
συνεχεια εδω https://www.ert.gr/eidiseis/epistimi/ti-einai-i-kataigida-kyttarokinon-poy-chtypaei-to-anosopoiitiko-ton-athenon-me-covid-19/
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ<<<
νεογεννητο..
τρανη αποδειξη οτι τελικα ο ιος δε θεριζει μονο τους αδυναμους...
Εμ, όχι ότι έχει σημασία για το συμβάν πλέον, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν υπόδειγμα υγιή οργανισμού.
Πολύ δυσάρεστα νέα, νέος άνθρωπος με 2 μωρά. Έμενε 2 σπίτια δίπλα μου...
Εμ, όχι ότι έχει σημασία για το συμβάν πλέον, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν υπόδειγμα υγιή οργανισμού.
Πολύ δυσάρεστα νέα, νέος άνθρωπος με 2 μωρά. Έμενε 2 σπίτια δίπλα μου... ε νταξ, δεν ειμαι και ο γιατρος του για να ξερω, σε οτι μας ειπαν οι οικειοι του βασιζομαι..
αλλα σιγουρα δεν ειχε καποιο σοβαρο υποκειμενο νοσημα που να δικαιολογει το θανατο του :(
Είχε εγχείρηση στο παρελθόν για κάποια πάθηση. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ακόμα και νέοι άνθρωποι πεθαίνουν, επειδή ελάχιστοι έχουν σήμερα 100% υγιείς και ισχυρούς οργανισμούς. Μη στοιχηματίζετε και πολύ στην ηλικία σας.
Είχε εγχείρηση στο παρελθόν για κάποια πάθηση. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ακόμα και νέοι άνθρωποι πεθαίνουν, επειδή ελάχιστοι έχουν σήμερα 100% υγιείς και ισχυρούς οργανισμούς. Μη στοιχηματίζετε και πολύ στην ηλικία σας.
ναι το γνωριζω αυτο για το χειρουργειο (τι ειχε δε γνωριζω), αλλα απο τοτε απ'οσο ξερω τουλαχιστον δεν ειχε καποιο αλλο θεμα..
αλλα και απο την αλλη και ΠΟΤΕ να μην ειχε καποιος θεμα και γενικα να ζουσε υγιεινα, δε μπορεις να ξερεις τι ιικο φορτιο θα παρει
ο οργανισμος του και πως θα αντιδρασει..
ναι το γνωριζω αυτο για το χειρουργειο (τι ειχε δε γνωριζω), αλλα απο τοτε απ'οσο ξερω τουλαχιστον δεν ειχε καποιο αλλο θεμα..
αλλα και απο την αλλη και ΠΟΤΕ να μην ειχε καποιος θεμα και γενικα να ζουσε υγιεινα, δε μπορεις να ξερεις τι ιικο φορτιο θα παρει
ο οργανισμος του και πως θα αντιδρασει..
Ακριβώς για την τελευταία παράγραφο και μόνο... Προσέχετε, μάγκες!
panavour
22/11/2020, 22:45
Ο ιος και οι παρενεργειες του ειναι ακομα υπο διερευνησιν.Πολλα εχουν να μαθουν οι γιατροι,και γι αυτο ας ειμαστε ακομα επιφυλακτικοι.Ο γενικος κανων ειναι οτι ,οι μεγαλυτεροι,ασθενεστεροι,με υποκειμενα νοσηματα ειμαστε πιο ευαλωτοι,οι νεοτεροι εχουν μεγαλυτερη αντοχη και ανοσια.Οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον ωστε οι νεοτεροι να μην ''σκοτωσουν'' τους μεγαλυτερους.
Πολύ κατατοπιστικό βίντεο σχετικά με τον αριθμό θανόντων από ή με covid...
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=eDudQx1a7IY&fbclid=IwAR20ccSAegcXjpeUWb_XdQ4ze16-fpkk96QoJlIsGrzxbWYzN3OixKIYtlY
....Περαιτέρω όξυνση στην αντιπαράθεση των επιστημόνων πυροδοτεί η αιφνίδια παραίτηση για λόγους «δεοντολογίας και ηθικής» του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κου Πλωμαρίτη...
Πολύ κατατοπιστικό βίντεο σχετικά με τον αριθμό θανόντων από ή με covid...
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=eDudQx1a7IY&fbclid=IwAR20ccSAegcXjpeUWb_XdQ4ze16-fpkk96QoJlIsGrzxbWYzN3OixKIYtlY
Τί να το κάνεις όμως αν δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.
Ξανα-αναφέρω το παρακάτω περιστατικό.
Δηλαδή τί θέλετε? Όταν ξεψυχάει να φωνάζει κόβιντ?
Να βγαίνει φωσφόριζε σκατό και πράσινα κάτουρα?
Έλεος!
https://www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1571994/protos-thanatos-stin-kriti-apo-koronoio/
ΥΓ. Πηγαίνει γιατρός να βγάλει ομιλία με την ποδιά και το στηθοσκόπιο?
Και τη βλέπετε/ακούτε?
ΥΓ2. Μου υπενθυμίζω να μήν ξαναπατήσω σε λινκ ειδικά απο αυτό το θέμα του youtube!
Περαιτέρω όξυνση στην αντιπαράθεση των επιστημόνων πυροδοτεί η αιφνίδια παραίτηση για λόγους «δεοντολογίας και ηθικής» του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κου Πλωμαρίτη...
:bawl:
Η παραιτηση Πλωμαριτη εγινε πριν 11 χρονια και αφορουσε τον εμβολιασμο για την τοτε "νεα γριπη" (Η1Ν1). :facepalm:
https://www.tanea.gr/2009/11/16/health/paraitithike-o-proedros-tis-epitropis-gripis-toy-agioy-payloy/
Ξέρετε όλοι φαντάζομαι τι λένε για τις απόψεις και τις κ#^τ&πίδες....Πως όλοι έχουν από μια....Κανείς δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν ούτε να του αλλάξει την άποψη.Σχόλια κάνουμε όλοι από τη σκοπιά που το βλέπουμε κι αυτό σίγουρα δεν είναι κατακριτέο .(Είναι όμως karateo, ωωεεοοο.....έκανα και ρήμα ο μπούστης!!).Προτείνω λοιπόν να γράφουμε την άποψή μας κι ας μην είναι αρεστή από κάποιους χωρίς να δυναμιτίζουμε το κλίμα.
Ξέρετε όλοι φαντάζομαι τι λένε για τις απόψεις και τις κ#^τ&πίδες....Πως όλοι έχουν από μια....Κανείς δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν ούτε να του αλλάξει την άποψη.Σχόλια κάνουμε όλοι από τη σκοπιά που το βλέπουμε κι αυτό σίγουρα δεν είναι κατακριτέο .(Είναι όμως karateo, ωωεεοοο.....έκανα και ρήμα ο μπούστης!!).Προτείνω λοιπόν να γράφουμε την άποψή μας κι ας μην είναι αρεστή από κάποιους χωρίς να δυναμιτίζουμε το κλίμα.
ρίμα............
ρίμα............
Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και το ριμα
Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ πάντως σε αναμονή για το εμβόλιο ετοιμάζω εμβόλιο κατά της μουρμούρας, το kopsilemo-20....
423023:D
panavour
23/11/2020, 21:14
Κοιτα να σε δουμε στα δελτια ειδησεων οπως τον αλλον στην Μανη.
Κοιτα να σε δουμε στα δελτια ειδησεων οπως τον αλλον στην Μανη.
Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω, αρκεί που με βλέπει να το ετοιμάζω....:D
Εγώ ξέρω ότι κάποιοι έχουν και μία δεύτερη κ#^τ&πίδα αλλά ας μή το αναλύσουμε.
Απο εκεί λάθος μου που τα βάζω με το ΑΙ της Google/Facebook/Twitter/...
Ας αφήσω τη φύση να κάνει της δουλειά της.
DoctoR_k6
24/11/2020, 00:55
:bawl:
Η παραιτηση Πλωμαριτη εγινε πριν 11 χρονια και αφορουσε τον εμβολιασμο για την τοτε "νεα γριπη" (Η1Ν1). :facepalm:
https://www.tanea.gr/2009/11/16/health/paraitithike-o-proedros-tis-epitropis-gripis-toy-agioy-payloy/
Αυτό κολλούσε με τα εμβόλια τι να κάνουμε δηλαδή...ωωω κάτι περίεργοι.
Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ πάντως σε αναμονή για το εμβόλιο ετοιμάζω εμβόλιο κατά της μουρμούρας, το kopsilemo-20....
423023:D
Άσε τα μαχαίρια για τους άλλους ρε μαν, εσύ για να γλυτώσεις τη μουρμούρα χρειάζεται απλά να κλείσεις τα μάτια σου :cool:
doctoras
24/11/2020, 01:32
Να προσθέσω 2 προσφατα συμπεράσματα μου.
Με ολα αυτα που γίνονται μολις πριν καμια 20ημερες μου εγινε αντιληπτό και ξεκαθαρο στο μυαλο μου οτι ο τροπος μετάδοσης δεν ειναι μονο μεσω σταγονιδίων(υγρα σωματίδια απο τον εναν στον άλλον μεσω αναπνευστικής οδου).
Αλλα και μεσω ιικου φορτίου που θα εισπνευσεις σε ενα κλειστο χωρο/ αιθουσα / δωμάτιο απο τον μολυσμένο αερα του χωρου αυτού
Αερα κοπανιστό δηλαδη...εγω αυτο το πηρα χαμπαρι τωρα, εσεις αυτο το γνωριζατε?παίρνατε τα μετρα σας ?
Θεωρω οτι δεν υπαρχει ξεκάθαρη γραμμμη και ενημέρωση αλλα αποπροσανατολισμός ενδεχομένως απο τη παραπληροφόρηση..
Δεύτερο, εχουμε πια νομιζω οι περισσότεροι γνωστους απο τους κυκλους μας οπου εχουν νοσήσει.
Εχω γνωστο που εχει "χαιρετίσει" λογω υποκείμενων, λιγους που χρειάστηκαν νοσοκομειακή υποστήριξη και αρκετούς που το πέρασαν.
Μας λενε, οτι ο καθε οργανισμός μπορει να αντιδράσει διαφορετικά στο ιο.
Η κοινότητα βγαζει συμπεράσμα οτι εξαρτατε στον οργανισμό σου.
Ομως υπαρχει κιαλλος παράγοντας απο τους πρόσφατους θανατους κατω των 50ετων χωρις να τεκμηριώνονται υποκεινενα νοσήματα.
"Τι ποσότητα ιικου φορτίου εσεπνευσες.."
Δεν εχω ακουσει καν αν αυτο ειναι μετρήσιμο...αν εχουν γινει μελετες εστω σε διαφορους οργανισνους βαζοντας στο ιδιο οργανισμό διαφορετικη ποσότητα ιου.
Ξαναλεω, αυτο βγαζει στην κοινότητα λανθασμενα συμπεράσματα τα οποια θα θεωρούν οτι ειναι θεμα οργανισμού ανοσίας η μη. Ενω στην πραγματικοτητα δε γνωρίζουν οι ειδικοί απο τι ποσοστο και πανω γίνεται φονικος ο ιος ανεξαρτητου οργανισμού
Τροφη για σκεψη..
οποιος εχει κατι ας το προσκομίσει γιατι νομιζω οτι παμε στα τυφλα..
doctor_john
24/11/2020, 08:24
Εχω τρεις παιδικούς φίλους οδηγούς σε λεωφορεία, οι δύο άκαπνοι ερασιτέχνες αθλητές, ο τρίτος το αντίθετο.
Εργάζονται χωρίς αύριο όλο το διάστημα στα βόρεια - κέντρο - δυτικά, οι δύο εργάζονται και σαν ξυλουργοί εγκαταστάτες, ο τρίτος με ομάδα
που κάνουν μάθημα ιστορίας, θεατρικό παιχνίδι κ.λπ. σε παιδιά.
Και οι τρεις έχουν τις οικογένειες τους με ότι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά επαφές κ.λπ.
Αν αρρωστήσουν ΜΕΤΑ το εμβόλιο τι θα πούμε; αχου δεν το πρόλαβαν, η κακιά η στιγμή;
Δείτε το λογικά: πιστεύουμε ανθρώπους χωρίς ιατρική εκπαίδευση, που επανειλημμένα μας έχουν κοροϊδέψει, πέρα από κάθε ηθική, δεν κρύβονται και συνεχίζουν
ενώ ξεκάθαρα έχουν κέρδος.
Αναιρούμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σαν γιατροί, που εκτίθενται και ρισκάρουν την ζωή τους και της οικογένειας τους, χωρίς να έχουν κέρδος.
Το εμβόλιο βγήκε σε ένα χρόνο αντί για δέκα.
ΕΜΕΙΣ το ζητήσαμε και μας το έδωσαν.
Εκτός αν κάποιος προτιμάει να πηγαίνουμε με κυλιόμενα lockdown για τα επόμενα 9 χρόνια.
Έπειτα δεν πιστεύεις τον Χαρδαλιά αλλά αυτούς πίσω απο τον Χαρδαλιά που είναι γιατροί και η δουλειά τους είναι ο covid.
Απο την άλλη, δεν πιστεύουμε τις επιτροπές των γιατρών που ασχολούνται με τον covid και πιστεύουμε τα βιντεάκια του youtube?
@doctoras Μέσω του αέρα μέσα σε σταγονίδια.
Ήταν απο την αρχή ξεκάθαρο οπότε κάπου το έχασες. Όπως και στη γρίπη. Αυτός είναι και ο λόγος των δύο μέτρων απόσταση συν μάσκα.
Η ποσότητα του ιικού φορτίου στην πρώτη μας επαφή με τον ιό μάλλον έχει κάποια σημασία όπως θα ήταν λογικό αλλά με τον covid είναι πολύ πιο πολύπλοκα τα πράγματα γιατί εμπλέκονται και άλλοι μηχανισμοί.
Άλλο βέβαια να κολλήσεις απο μία σταγονίτσα και άλλο να κάνεις σεξ όλο το βράδυ με τη γκόμενα σου που έχει 38 πυρετό και είναι μέσα στις μύξες γιατί είχες να τη δείς ένα μήνα λόγο lockdown :D
Εχω τρεις παιδικούς φίλους οδηγούς σε λεωφορεία, οι δύο άκαπνοι ερασιτέχνες αθλητές, ο τρίτος το αντίθετο.
Εργάζονται χωρίς αύριο όλο το διάστημα στα βόρεια - κέντρο - δυτικά, οι δύο εργάζονται και σαν ξυλουργοί εγκαταστάτες, ο τρίτος με ομάδα
που κάνουν μάθημα ιστορίας, θεατρικό παιχνίδι κ.λπ. σε παιδιά.
Και οι τρεις έχουν τις οικογένειες τους με ότι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά επαφές κ.λπ.
Αν αρρωστήσουν ΜΕΤΑ το εμβόλιο τι θα πούμε; αχου δεν το πρόλαβαν, η κακιά η στιγμή;
Δείτε το λογικά: πιστεύουμε ανθρώπους χωρίς ιατρική εκπαίδευση, που επανειλημμένα μας έχουν κοροϊδέψει, πέρα από κάθε ηθική, δεν κρύβονται και συνεχίζουν
ενώ ξεκάθαρα έχουν κέρδος.
Αναιρούμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σαν γιατροί, που εκτίθενται και ρισκάρουν την ζωή τους και της οικογένειας τους, χωρίς να έχουν κέρδος.
Είναι στην φύση του ανθρώπου να πιστέψει αυτό που, ενδόμυχα, θέλει και ας ξέρει ότι είναι λάθος. ;)
Πισω απ το χαρδαλια ειναι και η γιαμαρελου. Και γω πολυ θελω να τους εμπιστευτω αλλα ειναι σαν να προσπαθουν για το αντιθετο
Εκτός αν κάποιος προτιμάει να πηγαίνουμε με κυλιόμενα lockdown για τα επόμενα 9 χρόνια.
....
1. Βγήκε πολύ γρήγορα και ταυτόχρονα απο τις 2 (από αυτά που μας αφήνουν να γνωρίζουμε) ερευνητικές ομάδες. Σύμπτωση θα μου πεις. Αν και οι συμπτώσεις είναι σπάνιες τουλάχιστον σε τόσο σοβαρά θέματα.
2. Το ότι το εμβόλιο βγαίνει στην παραγωγή και εφαρμόζεται στον ευρύ πληθυσμό σε λιγότερο από ένα χρόνο, είναι σχετικά όχι σύνηθες πάντως.
3. Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε λοκντάουν ούτε να ζήσουμε για πάντα, αλλά όχι και να πεθάνουμε νέοι.
Βέβαια, αν/όταν εγκριθούν θα περάσοουν 3-6 μήνες μέχρι να αρχίσουν να είναι διαθέσιμα. Το ποιοι θα το κάνουν (όχι μόνο ηλικιακά) είναι άλλο ζήτημα.
1. Βγήκε πολύ γρήγορα και ταυτόχρονα απο τις 2 (από αυτά που μας αφήνουν να γνωρίζουμε) ερευνητικές ομάδες. Σύμπτωση θα μου πεις. Αν και οι συμπτώσεις είναι σπάνιες τουλάχιστον σε τόσο σοβαρά θέματα.
2. Το ότι το εμβόλιο βγαίνει στην παραγωγή και εφαρμόζεται στον ευρύ πληθυσμό σε λιγότερο από ένα χρόνο, είναι σχετικά όχι σύνηθες πάντως.
3. Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε λοκντάουν ούτε να ζήσουμε για πάντα, αλλά όχι και να πεθάνουμε νέοι.
Βέβαια, αν/όταν εγκριθούν θα περάσοουν 3-6 μήνες μέχρι να αρχίσουν να είναι διαθέσιμα. Το ποιοι θα το κάνουν (όχι μόνο ηλικιακά) είναι άλλο ζήτημα.
Μπορεί το εμβόλιο να το είχαν ήδη και κατόπιν άφησαν να ξεφύγει .
Πιθανών ή νέα μέθοδος κατασκευής εμβολίου (mRNA) που μας ανέλυσε ο γιατρός πιο πάνω να επιτάχυνε την κατασκευή. Πότε δεν θα μάθουμε την αλήθεια. Το θεμα είναι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε την (αληθινή) προέλευση ούτε την διαδικασία διασποράς αντιμετώπισης μέτρων πρόληψης κλπ .
Αυτο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο τρόπος σκέψης, η συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους μας (δικούς μας ή μη) και ότι και να είναι αυτο εκεί έξω είναι πολύ πιο επιθετικό από την κοινή γρίπη Η1Ν1 κλπ
Και όχι μόνο δεν θέλει κανείς να πεθάνει νέος αλλά να πεθάνει γενικώς
Μπορεί το εμβόλιο να το είχαν ήδη και κατόπιν άφησαν να ξεφύγει .
Σωστό.
Πιθανών ή νέα μέθοδος κατασκευής εμβολίου (mRNA) που μας ανέλυσε ο γιατρός πιο πάνω να επιτάχυνε την κατασκευή. Πότε δεν θα μάθουμε την αλήθεια. Το θεμα είναι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε την (αληθινή) προέλευση ούτε την διαδικασία διασποράς αντιμετώπισης μέτρων πρόληψης κλπ .
Αν την ξέραμε την αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν να είμαστε σκεπτικοί (κι όχι συνωμοσιολόγοι).
Αυτο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο τρόπος σκέψης, η συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους μας (δικούς μας ή μη) και ότι και να είναι αυτο εκεί έξω είναι πολύ πιο επιθετικό από την κοινή γρίπη Η1Ν1 κλπ
Και όχι μόνο δεν θέλει κανείς να πεθάνει νέος αλλά να πεθάνει γενικώς
Σωστό κι αυτό. Αλλά δεν μπορείς να μην πάρεις υπόψιν σου κι άλλους παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία (είτε χρηματοοικονομικά, είτε δημογραφικά κλπ) ώστε να δεις τον ιό σαν απομονωμένο γεγονός. Φυσικά και κάποιοι δυσπιστούν, δεν ζούμε στο 1918 όπου οι πληροφορίες ήταν ελάχιστα διαθέσιμες ούτε είμαστε βοσκοί και γεωργοί.
Το θέμα είναι να τελειώνουμε μπας και ζήσουμε, αλλά να δούμε και πως από εκεί και μετά.
"Εμεις"... εισαι σιγουρος; Με θυμασαι κι εμενα να ζηταω διακαως εμβολιο για κορωνοιο; ή μηπως διαδιδεις εσυ ψευδεις ειδησεις;
Μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι εγω και πολλοι αλλοι δεν έχουμε ζητησει τιποτα. Πολλω δε μαλλον εμβολιο σε 3 μηνες και ουτε 3....
Αν εσυ ζητησες....δικαιωμα σου.
κι επειδη εχεις καπως επιθετικο τροπο γραφης διαβασε το παρακατω link του Reuters....ποιο χρονο πλακα μας κανεις;
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-safrica-vaccine-idUSKBN2426RY
Για τα 9 χρονια....ξερεις κατι που δεν ξερουμε;
Το θέμα είναι να τελειώνουμε μπας και ζήσουμε, αλλά να δούμε και πως από εκεί και μετά.
Αυτό και μόνο αυτό.
Για εμένα δεν έχει καμία σημασία από που ξεφύτρωσε (κινέζοι, αμερικάνοι, νυχτερίδες και αράχνες), αλλά σίγουρα προβληματίζομαι με πόση ευκολία τελικά καθοδηγείς τα δις κόσμου στον πλανήτη.
Σωστό.
Αν την ξέραμε την αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν να είμαστε σκεπτικοί (κι όχι συνωμοσιολόγοι).
Σωστό κι αυτό. Αλλά δεν μπορείς να μην πάρεις υπόψιν σου κι άλλους παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία (είτε χρηματοοικονομικά, είτε δημογραφικά κλπ) ώστε να δεις τον ιό σαν απομονωμένο γεγονός. Φυσικά και κάποιοι δυσπιστούν, δεν ζούμε στο 1918 όπου οι πληροφορίες ήταν ελάχιστα διαθέσιμες ούτε είμαστε βοσκοί και γεωργοί.
Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομια και καλώς το αναφέρεις, θα είναι ένα παγκόσμιο restart με προεκτάσεις που εμείς οι κοινοί θνητοί μπορούμε να φανταστούμε..... Δυστυχώς
panavour
24/11/2020, 13:56
Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομια και καλώς το αναφέρεις, θα είναι ένα παγκόσμιο restart με προεκτάσεις που εμείς οι κοινοί θνητοί ΔΕΝ μπορούμε να φανταστούμε..... Δυστυχώς
fixed
fixed
Δεν ειμαι συνταξιούχος
panavour
24/11/2020, 14:32
Δεν ειμαι συνταξιούχος
:confused:
https://www.youtube.com/watch?v=PipazncthMY&feature=emb_title
για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα
Kas_Tracer
24/11/2020, 15:36
https://www.youtube.com/watch?v=PipazncthMY&feature=emb_title
για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα
Επειδή είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να βάλω ήχο τι ακριβώς λέει ο ειδικός?
Ότι στις ΜΕΘ τους σκοτώνουν?
Ή απλώς εννοεί κάτι σαν το "αν δεν έχουμε συνεργεία τα μηχανάκια δεν χαλάνε" ???? :confused:
Δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συνέντευξη και συνήθως τα αποσπάσματα αδικούν ή παραπλανούν. Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι θέλει να πει ότι πρέπει να εστιάσουμε περισσότερη προσοχή στην πρόληψη με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, παρά στην καταστολή με περισσότερες ΜΕΘ.
Βέβαια το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αφού μπορείς να φροντίσεις σαν κράτος και για τα δύο. Εκτός αν εννοεί ότι δίνεται μέρος του προϋπολογισμού για τη διατήρηση της αποστασιοποίησης (μέτρα ενίσχυσης; δεν ξέρω), παρά για αύξηση των ΜΕΘ. Άρα τίθεται θέμα προτεραιοτήτων και σου λέει ότι με την αποστασιοποίηση σώζεις σίγουρα κόσμο, ενώ αν καταλήξουν στις ΜΕΘ, το 45-50% πεθαίνει εκεί.
Λέει οτι είναι καλύτερο να προσπαθήσουμε να προστατευτούμε απο το να χρειαστεί να φτιάξουμε περισσότερες ΜΕΘ, γιατι άν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα σήμαινε οτι θα έχουμε και περισσότερους νεκρούς, μίας και στατιστικά, το 50% αυτών που μπαίνουν σε ΜΕΘ, δεν τα καταφέρνουν.
Δεν το λέει με αυτά τα λόγια αλλα αυτό αφήνει να εννοηθεί.
Δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συνέντευξη και συνήθως τα αποσπάσματα αδικούν ή παραπλανούν. Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι θέλει να πει ότι πρέπει να εστιάσουμε περισσότερη προσοχή στην πρόληψη με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, παρά στην καταστολή με περισσότερες ΜΕΘ.
Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Αυτόν περιμάναμε να μας το πει...
Βέβαια το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αφού μπορείς να φροντίσεις σαν κράτος και για τα δύο.
Κανένα κράτος δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοια νούμερα ασθενών. Αν ήταν το σύνηθες τότε θα είχαμε πεθάνει όλοι εδώ κι αιώνες.
Εκτός αν εννοεί ότι δίνεται μέρος του προϋπολογισμού για τη διατήρηση της αποστασιοποίησης (μέτρα ενίσχυσης; δεν ξέρω), παρά για αύξηση των ΜΕΘ.
Ούτε αυτό λέει, πως να το πει άλλωστε; Το μοναδικό που έγινε παγκοσμίως είναι να μας κλείσουν στα σπιτια μας, κι αυτό δεν κοστίζει (παρά μόνο σε διαφυγόντες φόρους, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρουν τρόπο να τα εισπράξουν αργότερα).
Άρα τίθεται θέμα προτεραιοτήτων και σου λέει ότι με την αποστασιοποίηση σώζεις σίγουρα κόσμο, ενώ αν καταλήξουν στις ΜΕΘ, το 45-50% πεθαίνει εκεί.
Οπότε, για το καλό μας πάντα, απαγορεύεται να κυκλοφορείτε. Γιατί δεν έχουμε (εμείς της εξουσίας) ιδέα του τι μας γίνεται, δεν είχαμε (ούτε φτιάξαμε μετά) κανένα σχέδιο αντιμετώπισης ΡΒΧ (ή άλλως ασυμμετρων) απειλών, σ' επίπεδο πολιτικής προστασίας, και οι άριστοι ανεπάγγελτοι τρέχουν σαν αποκεφαλισμένες κότες.
Λέει οτι είναι καλύτερο να προσπαθήσουμε να προστατευτούμε απο το να χρειαστεί να φτιάξουμε περισσότερες ΜΕΘ, γιατι άν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα σήμαινε οτι θα έχουμε και περισσότερους νεκρούς, μίας και στατιστικά, το 50% αυτών που μπαίνουν σε ΜΕΘ, δεν τα καταφέρνουν.
Οπότε, στατιστικά, το 50% αυτών που μπαίνουν σε ΜΕΘ τα καταφέρνουν. Ενώ αν δεν υπάρχουν περισσότερες ΜΕΘ, το 100% όσων ήταν να μπουν στις ΜΕΘ (που δεν υπάρχουν) πεθαίνουν.
Maths, bitches.
Οπότε, στατιστικά, το 50% αυτών που μπαίνουν σε ΜΕΘ τα καταφέρνουν. Ενώ αν δεν υπάρχουν περισσότερες ΜΕΘ, το 100% όσων ήταν να μπουν στις ΜΕΘ (που δεν υπάρχουν) πεθαίνουν.
Maths, bitches.
Κι αν δεν κάνεις τεστ, δεν έχεις κρούσματα. 0%
Αν πας σε νεκροταφείο, όλοι είναι πεθαμένοι, 100%
Αριθμητική αρίστων.
Είναι αστείο οι άνθρωποι που για την αντιμετώπιση της πανδημίας έδωσαν δεκάδες εκατομμύρια σε τηλεοπτικά κανάλια και σκόιλ ελικικού, ενώ έκλεισαν επιχειρήσεις και σχολεία, αλλά κράτησαν ανοιχτές τις εκκλησίες, να μιλούν για πρόληψη, ατομική ευθύνη και να πιάνουν τα μαθηματικά στο στόμα τους γενικότερα.
Βέβαια δεν περιμένεις κάτι καλύτερο από ένα κράτος στο οποίο συμβαίνει αυτό:
423095
Εύχομαι να πεθάνουμε όλοι και να εξαφανιστεί η χώρα από τον πλανήτη. Για το καλό της ανθρωπότητας.
PaNick67
24/11/2020, 16:19
Δηλαδή με λιγότερες ΜΕΘ θα έχουμε λιγότερους νεκρούς.
Καλά, αυτός είναι διάνοια!
Βρήκε την λυση ο τεράστιος!!
Ρε παιδιά θα με τρελάνετε?
Λέει οτι στατιστικά το 50% αυτών που μπαίνουν σε ΜΕΘ πεθαίνουν, άν υπήρχε η ανάγκη για 5000 ΜΕΘ, θα σήμαινε οτι περιμένεις 5000 ανθρώπους να τις χρησιμοποιήσουν απο τους οποίους οι 2500 στατιστικά θα πεθάνουν.
Είναι σωστότερο λοιπόν να λάβεις μέτρα και να προσέχεις ωστε να μην χρειάζεσαι 5000 ΜΕΘ...
Πού είναι το λάθος σε αυτό?
Edit:
Δεν θέλω να ανακατευτώ σε πολιτική κουβέντα, ούτε να υποστηρίξω τη κυβέρνηση. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δήλωση απευθυνόταν (αποτυχημένα, λόγω κακής, κατα τη γνώμη μου, φρασεολογίας) σε αυτούς που δεν λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας (πχ δεν φορούν μάσκα, πηγαίνουν κάθε μέρα σε άλλο φίλο τους κλπ) και σε αυτους που ζητούν απο το κράτος να φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ.
Λέει οτι η λύση δεν είναι να φτιάξουν περισσότερες ΜΕΘ, αλλα να προσέχει ο κόσμος παραπάνω...
Δεν λέει ούτε οτι δεν θα φτιάξουν ΜΕΘ αν χρειαστεί, ούτε οτι ο αριθμός των νεκρών εξαρτάται μόνο απο τον αριθμό των ΜΕΘ...
Δεν ειμαι συνταξιούχος
Αν δεν μπορείς να φανταστείς τι αλλαγές έρχονται μετά εποχής κορονοιου ή συνταξιούχος είσαι ή άνεργος ή εισοδηματίας. Ή brain damaged. Όχι εσύ. Generally speaking
telegonos
24/11/2020, 17:53
Βγαίνει ο Μπόνο και λέει σε συναυλία ''σε κάθε παλαμάκι που βαράω, πεθαίνει κι ένα βρέφος στην Αφρική''.
Κι ακούγεται ένας από κάτω ''ε σταμάτα τα παλαμάκια τότε ρεεεε''.
Φήμες λένε ότι ήταν ο ίδιος, που είπε το ΙΔΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ πράγμα για τις ΜΕΘ.
Βοήθειά μας....
1. Όταν όλες οι ερευνητικές ομάδες εστιάζουν σε ένα στόχο δεν είναι ΠΟΛΥ πιθανό να βρούν ταυτόχρονα το εμβόλιο ειδικά όταν τα λεφτά είναι ΠΑΡΑ πολλά? Να μου πείς για το aids ότι μέσα σε ένα μήνα δύο ομάδες βρήκα εμβόλιο να δεχτώ ότι κάτι βρομάει.
3. Αν δε θές να έχεις αυξημένες πιθανότητες να πεθάνεις τότε θές διαθέσιμα κρεβάτια στα νοσοκομεία οπότε μέτρα και πού και πού lockdown. Οπότε το ζητήσατε γιατί πολύ απλά δεν έχετε εναλλακτική. (και εγώ μέσα)
....
Είμαι σίγουρος.
Δές το λινκ γιατί μάλλον έβαλες λάθος.
https://www.historyofvaccines.org/content/articles/vaccine-development-testing-and-regulation
Vaccine development is a long, complex process, often lasting 10-15 years and involving a combination of public and private involvement.
https://www.weforum.org/agenda/2020/06/vaccine-development-barriers-coronavirus/
Αυτό έχει ωραία φωτογραφία με μεγάλα γράμματα.
Και εδώ η ιστορία που βέβαια η τεχνολογία προχωράει. Υπομονή και θα δούμε πόσο καλά είναι τα εμβόλια :p
https://www.historyofvaccines.org/timeline/all
]
Κανενα λινκ δεν μπηκε λαθος.... Μαλλον βιαζεσαι και κανεις επιλεκτικη αναγνωση ή δεν παρατηρεις καθολου το αρθρο. Ουτε την ημερομηνια του.
panavour
24/11/2020, 18:40
Αν δεν μπορείς να φανταστείς τι αλλαγές έρχονται μετά εποχής κορονοιου ή συνταξιούχος είσαι ή άνεργος ή εισοδηματίας. Ή brain damaged. Όχι εσύ. Generally speaking
Το σχολιο το θεωρω υπεραπλουστευμενο και ατυχες.Η επισημανση μου ειχε την εννοια οτι οι επιπτωσεις του κορωνοιου ΔΕΝ μπορει να ειναι ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ απο το μεγαλο μερος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ πληθυσμου,και δεν περιοριζονται μονο στίς κακες αλλα και στις καλες επιπτωσεις.ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ λεγαν οι προγονοι μας.
Κανενα λινκ δεν μπηκε λαθος.... Μαλλον βιαζεσαι και κανεις επιλεκτικη αναγνωση ή δεν παρατηρεις καθολου το αρθρο. Ουτε την ημερομηνια του.
JULY 1, 2020
for a potential coronavirus vaccine.
Ε καί?
423095
.
Φάτνη κι' αγγελάκια έπρεπε να βάλουν.............
JULY 1, 2020
for a potential coronavirus vaccine.
Ε καί?
Ε και με την σωματικη ακαιρεοτητα του κοσμου .....δεν εχει.-
Μεσα σε ΟΥΤΕ 3 μηνες πηραν αδειες, παρηγαγαν, μετεφεραν δοκιμασαν σε "εθελοντες" παντα,¨κανα 2 χιλιαδες..... εμβολια (αν και στην σελιδα που παρεθεσες historyofvaccines), στο τελος σε τεστ που εχει, λεει οτι ΠΑΝΤΑ δοκιμαζονται τα εμβολια ΠΡΩΤΑ σε ζωα αλλα αυτα ειναι ψιλα γρμματα. Δοκιμαστηκαν σε ζωα; Αποτελεσματα;
Τα ιδια και με καποιους αλλους στην νιγηρια.
Το world economic forum μιλαει για εμβολια..... μαλιστα. Το world economic forum μιλαει κυριως για τις οικονομικες προεκτασεις της 10 ετους δοκιμης εμβολιων. Με απλα λογια δε φαστερ δε μπετερ. Money is our god
Κατα τ αλλα κοπτεται ο bono για τα παιδακια στην αφρικη!
Το βλεπω του χρονου θα ειμαστε ολοι παλι αγκαλια και θα τραγουδαμε USA for africa 2021 revisited.
Ε και με την σωματικη ακαιρεοτητα του κοσμου .....δεν εχει.-
Μεσα σε ΟΥΤΕ 3 μηνες πηραν αδειες, παρηγαγαν, μετεφεραν δοκιμασαν σε "εθελοντες" παντα,¨κανα 2 χιλιαδες..... εμβολια (αν και στην σελιδα που παρεθεσες historyofvaccines), στο τελος σε τεστ που εχει, λεει οτι ΠΑΝΤΑ δοκιμαζονται τα εμβολια ΠΡΩΤΑ σε ζωα αλλα αυτα ειναι ψιλα γρμματα. Δοκιμαστηκαν σε ζωα; Αποτελεσματα;
Τα ιδια και με καποιους αλλους στην νιγηρια.
Το world economic forum μιλαει για εμβολια..... μαλιστα. Το world economic forum μιλαει κυριως για τις οικονομικες προεκτασεις της 10 ετους δοκιμης εμβολιων. Με απλα λογια δε φαστερ δε μπετερ. Money is our god
Κατα τ αλλα κοπτεται ο bono για τα παιδακια στην αφρικη!
Το βλεπω του χρονου θα ειμαστε ολοι παλι αγκαλια και θα τραγουδαμε USA for africa 2021 revisited.
Αδυνατώ να σε ακολουθήσω γιατί δε το κάνω και με χαρά.
Αλλά ναί, αυτό λέω.
Οπότε μήν περιμένουμε να είναι το ίδιο ασφαλές και αποτελεσματικό με τα υπόλοιπα που ξέρουμε.
KotsosDR
25/11/2020, 10:29
Είναι αστείο οι άνθρωποι που για την αντιμετώπιση της πανδημίας έδωσαν δεκάδες εκατομμύρια σε τηλεοπτικά κανάλια και σκόιλ ελικικού, ενώ έκλεισαν επιχειρήσεις και σχολεία, αλλά κράτησαν ανοιχτές τις εκκλησίες, να μιλούν για πρόληψη, ατομική ευθύνη και να πιάνουν τα μαθηματικά στο στόμα τους γενικότερα.
423095
Εύχομαι να πεθάνουμε όλοι και να εξαφανιστεί η χώρα από τον πλανήτη. Για το καλό της ανθρωπότητας.
Ειλικρινά δέ μπορώ να καταλάβω. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται έτσι άνετα , ούτε για αστείο. Μεγάλο λάθος και κατάντια...
Ελπίζω να μη πάθεις ούτε εσύ, ούτε η οικογένεια σου, ούτε κανένας γενικότερα αυτά που εύχεσαι , ειλικρινά και μέσα από την καρδία μου το εύχομαι.
Σε ενοχλεί η εκκλησία , σε ενοχλεί ο λαός , σε ενοχλεί η χώρα ... με το συμπάθιο κιόλας αλλά τι κάνεις σε αυτόν εδώ τον τόπο;
Είσαι αρκετά μεγάλος και είμαι αρκετά μικρός για να σου δώσω συμβουλή , παρόλα αυτά θα το κάνω (και ας πάει χαμένη). Βρες την υπομονή να δέχεσαι τα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις , βρες το κουράγιο να αλλάζεις αυτά που μπορείς και απέκτησε σοφία να γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ τους. Ίσως έτσι ζήσεις λίγο καλύτερα.
Σε ενοχλεί η εκκλησία , σε ενοχλεί ο λαός , σε ενοχλεί η χώρα ... με το συμπάθιο κιόλας αλλά τι κάνεις σε αυτόν εδώ τον τόπο;
Υπομονή. :lol:
telegonos
25/11/2020, 10:54
Κι αυτός ο Skynet πόσο ακόμα θέλει για να αποκτήσει συνείδηση, πια;
panavour
25/11/2020, 11:13
Νομιζω ολη αυτη η νευρικοτης και κριτικη προερχεται απο την αδυναμια σου λογω περιορισμων μετακινησης και συναφων απαγορευσεων να αγορασεις και να πουλησεις ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ .:lol:
Κανε υπομονη κι ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος
https://www.youtube.com/watch?v=35QX2Z14hU4