Σύνδεση

View Full Version : Κορωνοϊός...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

BLiTzER
05/03/2021, 15:40
Τα παραπάνω δεν είναι ελαφρυντικά για την ηλιθιότητα του κόσμου.

Όχι, αλλά ο κόσμος πάντα ήταν, είναι και θα είναι ηλίθιος. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους, να προλαμβάνει ή/και να αντιμετωπίζει την ηλιθιότητα, όχι να την κάνει επάγγελμα.

THEOD
05/03/2021, 16:13
Αυτό είναι σίγουρο. Όποιος πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση διαθέτει τον απαραίτητο εγκέφαλο για να δει πέρα από τη μύτη της, πόσο μάλλον να "ελέγξει τον κόσμο" λολ, δεν έχει ιδέα τι του γίνεται. Τα λάθος μέτρα δε στοχεύουν πουθενά. Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή. Είναι λάθος μέτρα γιατί είναι ανίκανοι.

Πάντως εδώ που τα λέμε δεν άκουσα από κανέναν ούτε είδα σε κανένα κράτος μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης εκ των προτέρων. Εκ των υστέρων και εκτός χορού πάντα όλοι "ξέραν καλύτερα τι θα έπρεπε να είχε γίνει"... :rolleyes:

BLiTzER
05/03/2021, 16:14
Δηλαδή η δική σου πρόταση αντιμετώπισης της πανδημίας θα ήταν να δώσεις 20.000.000€ στα ΜΜΕ;

THEOD
05/03/2021, 16:18
Οκ αν η κουβέντα φτάσει στο επίπεδο να απαντάμε σε τέτοια τότε καλύτερα να αλλάξω κανάλι... ;)

BLiTzER
05/03/2021, 16:23
Αλλά σε τι να φτάσει; Να σου φτιάξω πλήρες πλάνο αντιμετώπισης της κατάστασης; ΔΕΝ είναι δική μου δουλειά, υποτίθεται ότι υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα επιστημόνων και άλλων ειδικών που αμείβονται αδρά για να παίζουν το πουλί τους. Παρ'όλα αυτά, μπορώ να σκεφτώ για ακριβώς 9 δευτερόλεπτα και να τα καταφέρω πολύ καλύτερα από το να απαγορεύω την κυκλοφορία μετά τις 18:00 (κλάμα), να ανοιγοκλείνω τα σχολεία κάθε 2 βδομάδες, να απαγορεύω την είσοδο σε πάρκα, να κλείνω τα πάντα εκτός από τα κομμωτήρια την πρωτοχρονιά, τα ανθοπωλεία του αγ. βαλεντίνου, τα σουβλατζίδικα την τσικνοπέμπτη και τις πισίνες το 15αύγουστο. :lol:

stefanos
05/03/2021, 16:29
Δηλαδή η δική σου πρόταση αντιμετώπισης της πανδημίας θα ήταν να δώσεις 20.000.000€ στα ΜΜΕ;

Για μένα καλά κάναν να ενημερώσουν τον κόσμο.
Αμέσως μετά άλλα 20Μ υπερωρίες στα ΜΑΤ και τους Δ να συνεχίσουν την ενημέρωση σε αυτούς που προφανώς δεν καταλαβαίνουν.

PaNick67
05/03/2021, 16:43
Για μένα καλά κάναν να ενημερώσουν τον κόσμο.
Αμέσως μετά άλλα 20Μ υπερωρίες στα ΜΑΤ και τους Δ να συνεχίσουν την ενημέρωση σε αυτούς που προφανώς δεν καταλαβαίνουν.

Υπάρχει νομοθεσία για μηνύματα δωρεάν όταν αφορούν κοινό καλό.
Αντίθετα τους έδωσαν χρήματα για την ίδια δουλειά, τους χάρισαν το κόστος της ετήσιας άδειας λειτουργίας ως πλητομενες επιχειρήσεις , ενώ όλοι ήμασταν σπίτι βλέποντας τηλεόραση.

Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν να βλέπουμε ρεπορτάζ για την υπερκομψη Μαρέβα.

Αντί για γιατρούς και νοσηλευτές πηραν ειδικούς φρουρους. Έχουμε εκλογές το 21 βλέπεις και οι "αγαπη μόνο" δεν σκέφτονται...

nikos_abel
05/03/2021, 16:48
Έτερον εκάτερον.

Το μεγάλο πρόβλημα της κάλυψης της υγείας θα μπορούσε να λυθεί μια χαρά τώρα με αφορμή τον covid, χωρίς γκρίνια από τους εταίρους.

Αλλά η κονάμα είναι μεγάλο πράγμα...

bulmont
05/03/2021, 18:01

Αντί να πείτε κι' ευτυχώς που τους σπρώξανε ΜΟΝΟ 20 μύρρια, διαμαρτύρεστε κι΄από πάνω.....

Μιά ζωή αχάριστοι, κι' ανικανοποίητοι ρε πστη μου........................

BLiTzER
05/03/2021, 18:59
Δεν ήταν μόνο 20. :lol:

teo_g7
05/03/2021, 19:11
Τίποτα παιδιά , όλα τέλεια 426102

AUFGEBRACHT
05/03/2021, 19:46
Μπορεί να ξανακλάψει ο Κικίλιας από συγκίνηση και όλα θα διορθωθούν...

panavour
05/03/2021, 20:05
Εξαποανεκαθεν:lol: υπαρχει η παντογνωσία του Ελληνάρα.Δεν ειναι τωρινό φαινόμενο.Ταινια του 1965.

426103

billyka
05/03/2021, 20:16
Αντί για γιατρούς και νοσηλευτές πηραν ειδικούς φρουρους. Έχουμε εκλογές το 21 βλέπεις και οι "αγαπη μόνο" δεν σκέφτονται...

καλα δεν περιμεναμε τπτ αλλο απο την νδ..οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι..ετσι που το βλεπω,ο μισος πλυθυσμος θα ναι μπατσοι και ο αλλος μισος ανεργοι και χαμηλομισθοι..Και λογω ανεργιας και χαμηλων μισθων αιντε κι αλλοι μπατσοι..Να χουνε τομαρια να τους φυλανε,καταλαβες?

g_m900
06/03/2021, 03:51
Δηλαδη για να καταλαβω...
Τα καναλια δεν ειναι μαγαζια?
Οταν θες να περασεις μηνύματα για τον κορονοϊο θα στο κανουν τσαμπα σε ωρες καλης τηλεθεασης?

Τι λετε ρε παιδια?
Βλεπετε να παιζει τιποτα τωρα?
Γιαυτο και δεν πηρανε οσα στο 1ο lockdown.

teo_g7
06/03/2021, 03:56
Οταν θες να περασεις μηνύματα για τον κορονοϊο θα στο κανουν τσαμπα σε ωρες καλης τηλεθεασης?

Τι λετε ρε παιδια?

Ε όχι και υπερασπιστής των βοθροκαναλων δε θα το αντέξω

g_m900
06/03/2021, 03:56
καλα δεν περιμεναμε τπτ αλλο απο την νδ..οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι..ετσι που το βλεπω,ο μισος πλυθυσμος θα ναι μπατσοι και ο αλλος μισος ανεργοι και χαμηλομισθοι..Και λογω ανεργιας και χαμηλων μισθων αιντε κι αλλοι μπατσοι..Να χουνε τομαρια να τους φυλανε,καταλαβες?
Δεν θες απλα γιατρους.
Θες γιατρούς ΜΕΘ.
Ιδιαιτερη κατηγορια
Δεν πασχουμε απο νοσοκομες.
Επισης η περισταση ειναι ειδικη.
Ξαφνικα ολα τα ξεχνάνε οι νοσοκομειακοι αν πεσει κανα επιδομα. Τοτε ολα καλα. Δεν υπαρχει covid.
Ρε είμαστε καλα?

toyar
06/03/2021, 09:03
οι ανθρωποι κανουν αυτα που ολοι ξεραμε οτι θα κανουν
αλλωστε δεν εκρυψαν ποτε την ιδεολογια τους απλα της εβαλαν ωραιο περιτυλιγμα με εθνικοφροσυνη αριστους κλπ
αντι να τα βαζετε με αυτους λοιπον να κανετε αυτοκριτικη εσεις που επιλεξατε να μας κυβερνησει η κλειστη καστα του κολλεγιου ψυχικου
εγω παντως απο την επομενη των εκλογων που πηραν 40% ακομα δεν εχω βρει καποιον πον να παραδεχεται οτι τους ψηφισε

Shinigami Ryuk
06/03/2021, 09:27

Τι λετε ρε παιδια?

Τα καναλια δεν ειναι εταιρειες?Δεν εχουν εταιρικη και κοινωνικη ευθυνη?Θα επρεπε να πληρωθουν για μεταδοσουν τα μνμ που ειναι και καλα για το κοινο καλο?
Αληθεια θα δικαιολογησουμε τα καναλια τωρα?

Δεν θες απλα γιατρους.
Θες γιατρούς ΜΕΘ.
Ιδιαιτερη κατηγορια
Επισης η περισταση ειναι ειδικη.
Ξαφνικα ολα τα ξεχνάνε οι νοσοκομειακοι αν πεσει κανα επιδομα. Τοτε ολα καλα. Δεν υπαρχει covid.
Ρε είμαστε καλα?

Ολοι οι κλαδοι ξεχνανε οταν παρουν καποιο επιδομα.Αυτη δεν ειναι η ουσια των διαμαρτυριων?Να δικαιωθουν τα αιτηματα τους?
Αν ηταν ολα καλως καμωμενα και τα λεφτα πηγαιναν εκει που πραγματικα υπαρχει αναγκη δεν θα φωναζε κανεις.Σε μια πανδημια ενισχυεις το συστημα υγειας και οχι τις δυναμεις καταστολης.

Αυτα απο εμενα και το σταματαω εδω

nikos_abel
06/03/2021, 09:35

Υποτίθεται ότι είναι έκτακτη ανάγκη. Πως έκλεισαν τα άλλα μαγαζιά με τις ελάχιστες αποζημιώσεις που μας δίνουν;
Φυσικά και δεν έχω ερευνήσει τα ποσά που τους δόθηκαν, τι αληθεύει και τι όχι και με ποιες
αιτιολογίες, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν τα υποχρεώσουν να το κάνουν δωρεάν, με εκπτώσεις στο ρεύμα,
στη φορολογία κλπ.

Δεν θες απλα γιατρους.
Θες γιατρούς ΜΕΘ.
Ιδιαιτερη κατηγορια

Αν και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, θα προσπαθήσω να απαντήσω ψύχραιμα.

Αν και είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται γιατροί ΜΕΘ, και πολλοί μάλιστα από δαύτους, ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα
είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Να στο πω στεγνά. Ο δικός μου είχε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόταν διαρκή καθαριότητα
για να μην πεθάνει από τη βρώμα (κάτουρα και σιχάματα από τα σωληνάκια που του είχαν βάλει).
Όσο ήταν εκτός καραντίνας, στον όροφο υπήρχαν 2-3 νοσοκόμοι για 40 άτομα.
Εμείς (λόγω covid) απαγορευόταν να μένουμε ως συνοδοί, εκτός ΜΟΝΟ ενός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει έχει αρνητικό
μοριακό τεστ μιας εβδομάδας, ενώ αν έβγαινε από το νοσοκομείο, θα έπρεπε να ξανακάνει τεστ (μοριακό) για να ξαναμπεί.
Άρα ο συνοδός θα πρέπει για να αλλάξει ρούχα και να πλυθεί, να δίνει το 60άρι κάθε 2 - 3 μέρες.
Όταν βγήκε θετικός και μπήκε σε καραντίνα, η κατάσταση ξέφυγε. Ο αρμόδιος νοσηλευτής μπορούσε να μπει μόνο κάθε 2 ώρες.
Ο άνθρωπος με λίγα λόγια, χωρίς να έχει δυνατότητα να κινηθεί, με μάσκα με οξυγόνο ΜΟΝΙΜΑ στο πρόσωπό του,
ήταν ολομόναχος, περιμένοντας να τον σκουπίσουν από τα σκ..τά του 2 ΩΡΕΣ!

Θες κι άλλα; Ειλικρινά, εύχομαι να μην τα ζήσετε από πρώτο χέρι, ότι και μλκς αν λέτε.

stefanos
06/03/2021, 09:48
Μην τα περνάμε όλα από ιδεολογικό κόσκινο.
Ποια κυβέρνηση στην παρούσα κατάσταση θα προσλάμβανε γιατρούς?
Καμία.
Δεν γίνεται να προσλαμβάνεις προσωπικό σε έκτακτες καταστάσεις και μετά για 20 χρόνια να
τους πληρώνεις να κάθονται.
Όλοι φωνάζουμε για το τεράστιο Δημόσιο και τους τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους.

AristidisZ
06/03/2021, 09:51
Καμία.
Δεν γίνεται να προσλαμβάνεις προσωπικό σε έκτακτες καταστάσεις και μετά για 20 χρόνια να
Όλοι φωνάζουμε για το τεράστιο Δημόσιο και τους τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους.

Ενώ από μπάτσους έχουμε έλλειψη ε ;

afasias
06/03/2021, 09:57
Δεν τη συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά πάντα μου άρεσε η γραφή της. Κι εδώ τα λέει καλά https://www.news247.gr/gnomes/elena-akrita/i-atomiki-eythyni-tis-theias-soy.9162460.html

stefanos
06/03/2021, 10:00

Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν μας λείπουν οι μπάτσοι.
Αν και δεν νομίζω οι προσλήψεις να γίναν με αφορμή τον covid.

PaNick67
06/03/2021, 10:05
Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν μας λείπουν οι μπάτσοι.
Αν και δεν νομίζω οι προσλήψεις να γίναν με αφορμή τον covid.

Οι προσληψεις έγιναν για να βολέψουν δικά τους παιδια. Βρήκαν αφορμή την πανδημια που κάποια πράγματα γίνονται χωρίς διαγωνισμό.

Δεν θα με πειραζε αν έπαιρναν αστυνομικους από αυτούς που γράφουν 17 στις πανελληνιες και φοιτούν δυο χρόνια. Όχι στρατοκαυλους χαμηλής μόρφωσης με εκπαίδευση 3 μηνών που φέρουν όπλο.

g_m900
06/03/2021, 10:15
Οσο κι αν σου φαινεται περιεργο... Ναι.
Οχι επειδη φυλανε βουλευτές...δημοσιγραφους η εφοπλιστες...
Αλλα επειδη η χωρα που απολαμβανουμε δινει το δικαιωμα σε οποιονδηποτε να λέγεται αντιεξουσιαστης και στο ονομα αυτης της ιδεολογιας να γίνονται αισχη και να μην ανοιγει μυτη. Πορειες για Κουφοντινα καθε μερα και παει λεγοντας. Ολα αυτα χρειαζονται ατομα να κλεισουν δρομοι και να φυλαχτουν στοχοι.
Κατι αντιστοιχο εγινε προσφατα στην Γερμανια οπου κανανε κατι φυντανια δικα μας καταληψη σε πρεσβεια. Ακομα τρωνε ξυλο και ακομα τους ψαχνουν. Εκει δεν παιζουν.

Οσο για το νοσηλευτικό προσωπικο δεν γινανε προσληψεις μονιμου νοσηλευτικου αλλα 5μηνες συμβασεις. Ωραια στιγμη να εκβιασει η ΠΟΕΔΗΝ για να κερδισει ψηφους το σωμα τους.
Οπως και αστοχη ειναι η προσληψη Ειδικων Φρουρων για τα πανεπιστήμια. Δεν χρειαζεται. Αν τηρηθουν οι νομοι τα πανεπιστημια καθαριζουν σε μια μερα.

Πριν 20 μερες γεννηθηκε ο γιος μου στο ΜΗΤΕΡΑ.
Συνοδος εγω και θα εμενα μεσα με 48ωρο μοριακο τεστ. Κανονικα απαγορεύεται να βγεις.
1ο βραδυ με αφηνουν γιατι...ακουσον ακουσον με καλυπτει το 48ωρο και επειδη θα πηγαινα σπιτι μου βραδυ και θα επεστρεφα πρωι. Αφηνω μεχρι να επιστρεψω το πρωι...και τις επομενες μερες εμεινα μεσα κανονικα σεβομενος τους κανονες. Βεβαια δεν ηξερε κανεις αν εγω ας πουμε πηγαινα στην γκομενα αντι για σπιτι...η οπουδήποτε. Ο δε συζυγος μιας αλλης κυριας μπαινοβγαινε κανονικα με ανοχη προισταμενης διότι ειχανε παιδι στο σπιτι και επρεπε να φυγει η νταντα. Περιμενα να ειναι ολα καλα και να φυγουμε με τον μικρο. Μολις βγηκαμε...στην ρεσεψιον του 3ου οροφου απασφαλισα.
Το τι ειπα δεν λεγεται. Κοντεψε να καλεσει την ασφαλεια. Φερτην της λεω να βγουμε στα καναλια που ειστε να πεφτει το 60αρι και στα @@ σας ολα.
Τρελη εμπορευματοποιηση του κυριου Κορονοιου λοιπον.
Οσοι εχετε χασει ανθρωπο λυπαμαι... Λυπαμαι πραγματικα αλλα αυτο με τις ελλειψεις προσωπικου υπηρχε ανεκαθεν.
Και μενα ο πατερας καλης μου φιλης μπηκε ενταντικη με covid και πεθανε απο ενδονοσοκομειακη λοιμωξη.
Δηλαδη εκει ποιος φταιει?
Χρειαζεται ψυχραιμια και οσο μπορουμε τηρηση των βασικων.
Βγηκα προσφατα απογευμα για φαρμακα και δεν ειδα εναν να φοραει μασκα η να την φοραει σωστα.
Μετα απορουμε γιατι μας μαντρωνουν.

stefanos
06/03/2021, 10:18
Οι προσληψεις έγιναν για να βολέψουν δικά τους παιδια. Βρήκαν αφορμή την πανδημια που κάποια πράγματα γίνονται χωρίς διαγωνισμό.

Δεν θα με πειραζε αν έπαιρναν αστυνομικους από αυτούς που γράφουν 17 στις πανελληνιες και φοιτούν δυο χρόνια. Όχι στρατοκαυλους χαμηλής μόρφωσης με εκπαίδευση 3 μηνών που φέρουν όπλο.

Πες μου τώρα ότι δεν έχουν δικά τους παιδιά που γράφουν 17 στίς πανελλήνιες και φοιτούν 2 χρόνια.
Τσίπιδες είναι και όπως σε όλες τις προσλήψεις που γίνονται πρώτα απ όλα μπαίνει το μαρούλι.
Ενιαίο μισθολόγια βαθμολόγιο κύριοι.

nikos_abel
06/03/2021, 10:20
Καμία.

Θα τους προσλάβεις και θα κάθονται. Και; Τον στρατό και τα όπλα γιατί τα αγοράζουμε και τα συντηρούμε; Έχουμε πόλεμο;
Η ίδια φιλοσοφία είναι.

Και να προσθέσω και το σημαντικότερο, τους εκπαιδευτικούς.
Αν έχουμε παιδεία και υγεία, κανείς δε θα γκρινιάζει (εκτός από τους μλκς που κοιτάνε την πάρτυ τους και γκρινιάζουν έτσι κι αλλιώς - αν
και αυτό θα εκλείψει αν έχουμε παιδεία)

nikos_abel
06/03/2021, 10:22

Ε αυτό λέμε. Εδώ συμφωνούμε 100%.

Υ.Γ. να σου ζήσει!

AristidisZ
06/03/2021, 10:38
Οσο κι αν σου φαινεται περιεργο... Ναι.
Οχι επειδη φυλανε βουλευτές...δημοσιγραφους η εφοπλιστες...
Αλλα επειδη η χωρα που απολαμβανουμε δινει το δικαιωμα σε οποιονδηποτε να λέγεται αντιεξουσιαστης και στο ονομα αυτης της ιδεολογιας να γίνονται αισχη και να μην ανοιγει μυτη. Πορειες για Κουφοντινα καθε μερα και παει λεγοντας. Ολα αυτα χρειαζονται ατομα να κλεισουν δρομοι και να φυλαχτουν στοχοι.
Κατι αντιστοιχο εγινε προσφατα στην Γερμανια οπου κανανε κατι φυντανια δικα μας καταληψη σε πρεσβεια. Ακομα τρωνε ξυλο και ακομα τους ψαχνουν. Εκει δεν παιζουν.

Οσο για το νοσηλευτικό προσωπικο δεν γινανε προσληψεις μονιμου νοσηλευτικου αλλα 5μηνες συμβασεις. Ωραια στιγμη να εκβιασει η ΠΟΕΔΗΝ για να κερδισει ψηφους το σωμα τους.
Οπως και αστοχη ειναι η προσληψη Ειδικων Φρουρων για τα πανεπιστήμια. Δεν χρειαζεται. Αν τηρηθουν οι νομοι τα πανεπιστημια καθαριζουν σε μια μερα.

Πριν 20 μερες γεννηθηκε ο γιος μου στο ΜΗΤΕΡΑ.
Συνοδος εγω και θα εμενα μεσα με 48ωρο μοριακο τεστ. Κανονικα απαγορεύεται να βγεις.
1ο βραδυ με αφηνουν γιατι...ακουσον ακουσον με καλυπτει το 48ωρο και επειδη θα πηγαινα σπιτι μου βραδυ και θα επεστρεφα πρωι. Αφηνω μεχρι να επιστρεψω το πρωι...και τις επομενες μερες εμεινα μεσα κανονικα σεβομενος τους κανονες. Βεβαια δεν ηξερε κανεις αν εγω ας πουμε πηγαινα στην γκομενα αντι για σπιτι...η οπουδήποτε. Ο δε συζυγος μιας αλλης κυριας μπαινοβγαινε κανονικα με ανοχη προισταμενης διότι ειχανε παιδι στο σπιτι και επρεπε να φυγει η νταντα. Περιμενα να ειναι ολα καλα και να φυγουμε με τον μικρο. Μολις βγηκαμε...στην ρεσεψιον του 3ου οροφου απασφαλισα.
Το τι ειπα δεν λεγεται. Κοντεψε να καλεσει την ασφαλεια. Φερτην της λεω να βγουμε στα καναλια που ειστε να πεφτει το 60αρι και στα @@ σας ολα.
Τρελη εμπορευματοποιηση του κυριου Κορονοιου λοιπον.
Οσοι εχετε χασει ανθρωπο λυπαμαι... Λυπαμαι πραγματικα αλλα αυτο με τις ελλειψεις προσωπικου υπηρχε ανεκαθεν.
Και μενα ο πατερας καλης μου φιλης μπηκε ενταντικη με covid και πεθανε απο ενδονοσοκομειακη λοιμωξη.
Δηλαδη εκει ποιος φταιει?
Βγηκα προσφατα απογευμα για φαρμακα και δεν ειδα εναν να φοραει μασκα η να την φοραει σωστα.
Μετα απορουμε γιατι μας μαντρωνουν.

Bρήκαμε τώρα την καραμέλα του Κουφοντίνα...

Τεσπα, δε το συνεχίζω άλλο, θα πάμε για κλειδώματα

Να σου ζήσει ο μπέμπης

stefanos
06/03/2021, 10:38
Θα τους προσλάβεις και θα κάθονται. Και; Τον στρατό και τα όπλα γιατί τα αγοράζουμε και τα συντηρούμε; Έχουμε πόλεμο;
Η ίδια φιλοσοφία είναι.

Αν έχουμε παιδεία και υγεία, κανείς δε θα γκρινιάζει (εκτός από τους μλκς που κοιτάνε την πάρτυ τους και γκρινιάζουν έτσι κι αλλιώς - αν

Δεν διαφωνώ και μακάρι, είμαι στην ηλικία που σε λίγα χρόνια θα τους χρειάζομαι και δεν έχω και την οικονομική
δυνατότητα της ιδιωτικής υγείας (που έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτη σε επίπεδο νοσοκομείων).
Οι εκπαίδευση δεν έχει τα ίδια χάλια σε προσωπικό και υποδομές.
Εκεί το χάλι είναι οι γνώσεις που παρέχονται.

nikos_abel
06/03/2021, 10:43
Δεν διαφωνώ και μακάρι, είμαι στην ηλικία που σε λίγα χρόνια θα τους χρειάζομαι και δεν έχω και την οικονομική
δυνατότητα της ιδιωτικής υγείας (που έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτη σε επίπεδο νοσοκομείων).
Οι εκπαίδευση δεν έχει τα ίδια χάλια σε προσωπικό και υποδομές.
Εκεί το χάλι είναι οι γνώσεις που παρέχονται.

Αφού συμφωνούμε γιατί λέμε άλλα; :lol:

nikos_abel
06/03/2021, 10:45
Η ίδια φιλοσοφία είναι.

Ενημερώθηκα ότι ξέχασα τους πυροσβέστες, που τους πληρώνουμε για να παίζουν τάβλι :lol:

Να προσθέσω λοιπόν και τους παπάδες που φροντίζουν για την πνευματική μας ανύψωση :lol: x 2

g_m900
06/03/2021, 10:47
Bρήκαμε τώρα την καραμέλα του Κουφοντίνα...

Τεσπα, δε το συνεχίζω άλλο, θα πάμε για κλειδώματα

Να σου ζήσει ο μπέμπης

Ευχαριστω πολυ.
Ο Κουφοντινας και ο καθε Κουφοντινας ειναι παραδειγμα.
Προς αποφυγην η προς μίμηση είναι θεμα του καθενος.
Εγω βλεπω καθε μερα το κεντρο κλειστο λογω αυτου.
Εσυ το λες καραμελα εγω το λεω υπερβολικη ανοχη στη μαλακια.
Διαλεγεις και περνεις.
Φυσικα και δεν γραφω για να τσακωθουμε.
Οπως απαντω ηρεμα καλούνται ολοι να το πραξουν.

g_m900
06/03/2021, 10:49
Ε όχι και υπερασπιστής των βοθροκαναλων δε θα το αντέξω

Δεν ειμαι υπερασπιστης τους. Οχι βεβαια. Γραφω την αβολη αληθεια.

stefanos
06/03/2021, 10:54
Αφού συμφωνούμε γιατί λέμε άλλα; :lol:

Γιατί το "καλό" για εμένα (το μικρό εγωιστικό ανθρωπάκι) ΔΕΝ είναι και απαραίτητα καλό
για το κοινωνικό σύνολο.

stefanos
06/03/2021, 11:03
Ενημερώθηκα ότι ξέχασα τους πυροσβέστες, που τους πληρώνουμε για να παίζουν τάβλι :lol:

Να προσθέσω λοιπόν και τους παπάδες που φροντίζουν για την πνευματική μας ανύψωση :lol: x 2

Να ρωτήσω με τη σειρά μου.
Μήπως έχεις στρατό ή πυροσβεστική (το πνεύμα μου είναι αδιάφορο)?
Όσο έχεις και εκπαίδευση και υγεία.

g_m900
06/03/2021, 11:12
Πως μπορει να το ξερεις αυτο?
Χρειαστηκες τον στρατο και δεν ηταν εκει?
Πυροσβεστικη?
Κολλαμε στο οτι ειναι εποχιακο κυριως επαγγελμα και τραβανε ζορι το καλοκαιρι?

nikos_abel
06/03/2021, 11:21
Γιατί το "καλό" για εμένα (το μικρό εγωιστικό ανθρωπάκι) ΔΕΝ είναι και απαραίτητα καλό
για το κοινωνικό σύνολο.

Το κοινωνικό σύνολο αποτελείται από πολλούς μικρούς "εγώ".
Επίσης, το καλό του κοινωνικού συνόλου μπορεί να "απαιτεί" τη θυσία κάποιων μικρών "εγώ".
Αυτό δεν το θεωρώ αποδεκτό.

Ε ναι, δεν αμφιβάλω.

PaNick67
06/03/2021, 11:33
Δεν ειμαι υπερασπιστης τους. Οχι βεβαια. Γραφω την αβολη αληθεια.

Ποιά άβολη αλήθεια;
Υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τα κανάλια πανελλαδικης εμβέλειας να παίζουν δωρεάν μηνυματα κοινωνικού περιεχομένου, όπως για τα τροχαία, το αλκοόλ, την ενδοοικογενειακή βία, κλπ.

Εδώ βάφτισαν πληττομενες τις επιχειρήσεις κούριερ περσι τον Μάρτιο που δεν προλαβαιναν ούτε να φτυσουν με την δουλειά που είχαν.

THEOD
06/03/2021, 11:41
Πέρα από την γκρίνια που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει (και που σε τέτοιες περιπτώσεις/καταστάσεις είναι λογικό να είναι αυξημένη ) στο τέλος όταν θα κάνουμε την σούμα τότε θα βγουν τα συμπεράσματα.

Πάντως προς το παρόν και με συγκριτικά δεδομένα από όλο τον δυτικό κόσμο εγώ βλέπω ότι η μικρή Ελλάδα, με την γνωστή οικονομική κατάσταση, με την γνωστή δημόσια διοίκηση, με τις γνωστές χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, και με την γνωστή νοοτροπία των κατοίκων της δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα... Σε όλους σχεδόν τους δείκτες είναι σε καλύτερο σημείο απ' ότι χώρες που θεωρούνται (?) πιο προηγμένες και με σαφώς μεγαλύτερες υποδομές και δυνατότητες...

Δεν λέω φυσικά ότι δεν θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα ή ότι δεν έγιναν (και θα γίνουν) λάθη, αλλά θα ήταν ουτοπικό κάποιος να περιμένει σε μια τέτοια συγκυρία όλα να δουλέψουν σαν ελβετικό ρολόι... Εκτός φυσικά από τους μόνιμους "παντογνώστες" που νομίζουν ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας (και ειδικά σε τέτοιες έκτακτες/περίεργες συνθήκες) είναι ευκολάκι του καναπέ - σαν να γράφεις στα φόρουμ ένα πράγμα...

Κρατήστε λοιπόν "πισινές" για όσα λέτε και στο τέλος θα τον ξυρίσουμε μαζί τον παπά... :wave2:

DrBig
06/03/2021, 11:50
Πέρα από την γκρίνια που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει (και που σε τέτοιες περιπτώσεις/καταστάσεις είναι λογικό να είναι αυξημένη ) στο τέλος όταν θα κάνουμε την σούμα τότε θα βγουν τα συμπεράσματα.

Πάντως προς το παρόν και με συγκριτικά δεδομένα από όλο τον δυτικό κόσμο εγώ βλέπω ότι η μικρή Ελλάδα, με την γνωστή οικονομική κατάσταση, με την γνωστή δημόσια διοίκηση, με τις γνωστές χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, και με την γνωστή νοοτροπία των κατοίκων της δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα... Σε όλους σχεδόν τους δείκτες είναι σε καλύτερο σημείο απ' ότι χώρες που θεωρούνται (?) πιο προηγμένες και με σαφώς μεγαλύτερες υποδομές και δυνατότητες...

Δεν λέω φυσικά ότι δεν θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα ή ότι δεν έγιναν (και θα γίνουν) λάθη, αλλά θα ήταν ουτοπικό κάποιος να περιμένει σε μια τέτοια συγκυρία όλα να δουλέψουν σαν ελβετικό ρολόι... Εκτός φυσικά από τους μόνιμους "παντογνώστες" που νομίζουν ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας (και ειδικά σε τέτοιες έκτακτες/περίεργες συνθήκες) είναι ευκολάκι του καναπέ - σαν να γράφεις στα φόρουμ ένα πράγμα...

Κρατήστε λοιπόν "πισινές" για όσα λέτε και στο τέλος θα τον ξυρίσουμε μαζί τον παπά... :wave2:

Η ποιοτητα του κρατος και των υπηρεσιων που αυτο προσφερει ειναι δυσαναλογα υψηλα σε σχεση με την ποιοτητα των κατοικων.
Εγω παντως αυτο σκεφτομαι και χαιρομαι :D

Parking
06/03/2021, 11:58

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η χειρότερη θέση στην Ευρώπη στο θέμα της θνησιμότητας και χειρότερα από εμάς είναι
Νήσος του Μαν Τουρκία Κόσσοβο ΑΛβανία Β Μακεδονία κλπ
Είμαστε όμως μακράν 1οι στην οικονομική ύφεση
Άρα έχεις δίκιο για το ΤΕΛΟΣ και το ξύρισμα.
Οι τράπεζες το λένε κούρεμα αλλά μέσα είσαι !

Βασικά όμως έχουμε αντικειμενική δημοσιογραφία και γ....στερή στατιστική υπηρεσία
οπότε όλοι ξέρουμε εδώ μέσα ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ όσο λένε
παράδειγμα
426107

stefanos
06/03/2021, 12:00
Το κοινωνικό σύνολο αποτελείται από πολλούς μικρούς "εγώ".
Επίσης, το καλό του κοινωνικού συνόλου μπορεί να "απαιτεί" τη θυσία κάποιων μικρών "εγώ".
Αυτό δεν το θεωρώ αποδεκτό.

Θεωρητικά όλοι συμφωνούν μαζί σου, αλλά στην πράξη
αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία δεν προτίθεται να φορέσει μια μάσκα ή να στερηθεί την
"άθληση" ή να τηρήσει τους πιο απλούς κανόνες ή περιορισμούς προκειμένου να
την γλυτώσει κάποιο μικρό "εγώ".
Πόσο μάλλον να πολεμήσει ή να βοηθήσει εθελοντικά ή απλά να κάνει τη δουλειά του στην περίπτωση του δημοσίου υπαλλήλου.

nikos_abel
06/03/2021, 12:04
Θεωρητικά όλοι συμφωνούν μαζί σου, αλλά στην πράξη
αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία δεν προτίθεται να φορέσει μια μάσκα ή να στερηθεί την
"άθληση" ή να τηρήσει τους πιο απλούς κανόνες ή περιορισμούς προκειμένου να
την γλυτώσει κάποιο μικρό "εγώ".
Πόσο μάλλον να πολεμήσει ή να βοηθήσει εθελοντικά ή απλά να κάνει τη δουλειά του στην περίπτωση του δημοσίου υπαλλήλου.

...για αυτό η παιδεία έρχεται πρώτη...

george.S
06/03/2021, 12:05

Φίλε δεν είμαι πυροσβέστης
Αλλά προτιμώ να τον βλέπω να παίζει τάβλι πάρα δουλεύει
Γιατί όταν δουλεύει είναι γιατί συμβαίνει κάτι πολύ κακό δες φωτιά, πλημμύρα, σεισμούς, απεγκλωβισμό σε τροχαία κλπ

Σκέψου τι βλέπουν και τι περνάνε και μετά σχολίασε το τάβλι
Προσωπικά τους θεωρώ απαραίτητους και μακάρι να είναι αχρειαστοι

nikos_abel
06/03/2021, 12:16
Φίλε δεν είμαι πυροσβέστης
Αλλά προτιμώ να τον βλέπω να παίζει τάβλι πάρα δουλεύει
Γιατί όταν δουλεύει είναι γιατί συμβαίνει κάτι πολύ κακό δες φωτιά, πλημμύρα, σεισμούς, απεγκλωβισμό σε τροχαία κλπ

Σκέψου τι βλέπουν και τι περνάνε και μετά σχολίασε το τάβλι
Προσωπικά τους θεωρώ απαραίτητους και μακάρι να είναι αχρειαστοι

Ειρωνικά το είπα, εννοείται ότι είναι προτιμότερο να υπάρχουν και να κάθονται ;)

stefanos
06/03/2021, 12:19
Πως μπορει να το ξερεις αυτο?
Χρειαστηκες τον στρατο και δεν ηταν εκει?
Πυροσβεστικη?
Κολλαμε στο οτι ειναι εποχιακο κυριως επαγγελμα και τραβανε ζορι το καλοκαιρι?

Όχι κολλάω στο ότι τα κάναμε "επαγγέλματα" για καλύτερα και αποτελεσματικότερα
και μετά κάτσαμε στους χοντρούς κωλαράκους μας και περιμένουμε να κάνουν τη "δουλειά" τους.

THEOD
06/03/2021, 12:40
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η χειρότερη θέση στην Ευρώπη στο θέμα της θνησιμότητας και χειρότερα από εμάς είναι
Νήσος του Μαν Τουρκία Κόσσοβο ΑΛβανία Β Μακεδονία κλπ

Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό που λές...Αν θες μας το εξηγείς.

Τώρα που μιλάμε το WorldMeters https://www.worldometers.info/coronavirus/ δίνει για την Ελλάδα 641 νεκρους/μύριο και βρίσκεται σε καλύτερη θέση (και από μερικές σε σοβαρά καλύτερη θέση) από χώρες όπως uk, usa , Italy, Portugal, Spain, France, Sweden, Switzerland, Austria, Germany
Και βάζω μόνο χώρες δυτικές (και κυρίως Ευρωπαικές) από αυτές που θεωρούμε προηγμένες...

Parking
06/03/2021, 12:47
Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό που λές...Αν θες μας το εξηγείς.

Τώρα που μιλάμε το WorldMeters https://www.worldometers.info/coronavirus/ δίνει για την Ελλάδα 641 νεκρους/μύριο και βρίσκεται σε καλύτερη θέση (και από μερικές σε σοβαρά καλύτερη θέση) από χώρες όπως uk, usa , Italy, Portugal, Spain, France, Sweden, Switzerland, Austria, Germany
Και βάζω μόνο χώρες δυτικές (και κυρίως Ευρωπαικές) από αυτές που θεωρούμε προηγμένες...

Η θνησιμότητα δεν είναι αυτό που περιγράφεις.
Έχει να κάνει με το πόσους αρρώστησαν και πόσοι απ αυτούς κατέληξαν.
Πράγμα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς τι νοσοκομεία (δεν) διαθέτουμε.
Η ύφεση φυσικά θα φάει κι άλλους αλλά αυτοί
(δεν) θα μπουν σε άλλες στατιστικές

Ωραία πράγμα να αισιοδοξεί κανείς αλλά όπως πετύχαμε πολλά
ως τώρα, ΔΝΤ τρόικες κλπ θα πετύχουμε και σ αυτό.
Μια σκέψη ακόμα για τις χώρες που θεωρούμε προηγμένες.
Εκεί πάμε μετανάστες.
Εκεί στέλνουμε τους καλύτερους επιστήμονες.
Αυτοί το καλοκαιράκι σκάνε εδώ για λίγες μερούλες και χωρίς τεστ κόβιντ
γιατί είμαστε XL

Parking
06/03/2021, 12:51
ξέχασα

Δυστυχώς όλη η Ευρώπη έχει πρόβλημα πια με τους ΝΕΟΗΛΗΘΙΟΥΣ
που ψηφίζει για πολιτικούς.
Φαντάσου ας πούμε ότι στην Ιταλία εκεί που έγινε το μεγάλο μακελειό
είχε τοπική διοίκηση τη Λέγκα του Βορρά
Αυτό όμως δε λέει και πολλά για το τι τραβάμε εδώ

THEOD
06/03/2021, 12:57
Η θνησιμότητα δεν είναι αυτό που περιγράφεις.
Έχει να κάνει με το πόσους αρρώστησαν και πόσοι απ αυτούς κατέληξαν.
Πράγμα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς τι νοσοκομεία (δεν) διαθέτουμε.
Η ύφεση φυσικά θα φάει κι άλλους αλλά αυτοί
(δεν) θα μπουν σε άλλες στατιστικές

Κατά την γνώμη μου το πιο αξιόπιστο στοιχείο είναι το νεκροι/μύριο και αυτό σου παρέθεσα... ΟΛΑ τα άλλα, (πόσα κρούσματα, πόσοι "αρρώστησαν", πόσοι έγιναν καλά κλπ) είναι αναξιόπιστα νούμερα που έχουν να κάνουν στατιστικά με το πόσα τέστ κάνει κάθε χώρα, τι είδους, με ποια διαδικασία κλπ και δεν έιναι απολύτως συγκρίσιμα. Οι νεκροί όμως είναι νεκροί - δεν κρύβονται, το ίδιο και ο πληθυσμός που έχει κάθε χώρα.
Οπότε την στιγμή που στα πλαίσια της ΕΕ (και του δυτικού κόσμου γενικότερα) καταγράφουμε τους νεκρούς από covid ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο το ΜΟΝΟ πραγματικά αξιόπιστο και συγκριτικά αξιοποιήσιμο νούμερο είναι ο αριθμός θανάτων/μύριο πληθυσμού.
Από εκεί και πέρα η λογική του ανθρώπου είναι και ο δικηγόρος του - αναλαμβάνει να του αποδείξει αυτό που ήδη έχει προαποφασίσει να πιστέψει...

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 14:50

Ναι, έχουν τόσες ευαισθησίες και είναι τόσο προσεκτικοί και δεν θέλουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, που με αφορμή την πανδημία προσέλαβαν δικά τους παιδιά σαν αστυνομικούς...

Της πουτάνας το κάγκελο έχει γίνει με τις προσλήψεις ημετέρων (sic) ΠΑΝΤΟΥ!!! Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, όπου μπορείς να φανταστείς, της πρόσληψης και της μετάταξης το κάγκελο!!! Στην ΕΡΤ που τότε που την έκλεισαν επί Σαμαρά, και ζήταγαν να πάει ο κόσμος να συμπαρασταθεί για να μην... φιμωθεί ο δημόσιος τηλεοπτικός λόγος, και τρέχανε οι μαλάκες που όλοι μέρα έβλεπαν τη σαβούρα με τους τόνους στα ιδιωτικά κανάλια να συμπαρασταθούν, και να ακούσουν την Αλεξίου να κάνει την Πασιονάρια στη συναυλία-καταγγελία... Scripta manent, τα είχα γράψει τότε στο σχετικό νήμα και κάποιοι είχαν πέσει πάνω να με φάνε... και τώρα στην ΕΡΤ έχω χαθεί η μπάλα από τη γαλάζια πρόσληψη, έκαναν γνωστό μου που ήταν άνεργος γενικό διευθυντή σε ένα τμήμα, μέσα σε μία νύχτα.

Μια ζωή τα ίδια, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν! Κι ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια, σε πόλη της Πελοποννήσου, καθηγητής σε τεχνικό λύκειο βρέθηκε σε ένα βράδυ διευθυντής γενικού νοσοκομείου, και με τηλεφώνημα πολιτικού η άνεργη γυναίκα του προσελήφθη σε ιδιωτικό φαρμακείο που ήταν -εντελώς τυχαία- απέναντι από το νοσοκομείο. Μέσα σε μια νύχτα κι αυτή...

ΚΑΘΕ κυβέρνηση που έβγαινε, βγαίνει και θα βγαίνει στην Ψωροκώσταινα, έχει ένα πελατολόγιο και το πελατολόγιο έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση - το δημόσιο, τελεία και παύλα! Και το θέμα δεν είναι αν έχουμε 100.000 ή 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, το θέμα είναι η ποιότητα αυτών που έχουν διοριστεί και οι υπηρεσίες που -δεν- προσφέρουν... Αλλά τώρα πάμε σε άλλες ατραπούς...

panavour
06/03/2021, 16:31
η ποιοτητα του δημοσίου τομεα εν σχεσει με τον ιδιωτικο τομεα δεν ειναι τωρινο φαινομενο,ειναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ.Και η αιτια της χαμηλης ποιοτητας και παραγωγικοτητας,ηταν αποκλειστικα η ελλειψη ελεγχου,και αποδοσης ευθυνων.
Ο ιδιος υπαλληλος που προσλαμβανεται στο δημοσιο,αν προσληφθει στον ιδιωτικο τομεα,αντι να επαναπαυθει και ΑΡΑΞΕΙ κατα το κοινως λεγομενο,χωρις κανεναν ελεγχο αποδοτικοτητας και ποιοτητας εργασιας οπως εκανε στο δημοσιο,θα βαλει ΦΤΕΡΑ στα ποδια του,διοτι θα ελεγχεται και θα δινει λογο των πραξεων του ανα τακτα χρονικα διαστηματα επι ποινη απολυσεως αν κατι δεν κανει καλα.Επισης θα αμοιβεται σημαντικα λιγωτερο για να μην το ξεχασω.
Ειναι λοιπον θεμα υπαρχοντος συστηματος ,και οχι ανθρωπων.Εφ οσον στο δημοσιο ,κανεις δεν ελεγχεται και κανεις δεν δινει λογο και δεν τιμωρειται ,οτι και να κανει ,αυτο θα διαιωνιζεται.

doctor_john
06/03/2021, 17:18
Αυτό που περιγράφεις είναι το μικρό ποσοστό.
Η δική μου εικόνα είναι πως εκτός από χαμηλής παιδείας προσωπικό και χαμηλής νοημοσύνης βύσματα, οι υπόλοιποι
εργάζονται, βαθμολογούνται, προσπαθούν.

Η εικόνα που έχεις, οφείλεται κατά την γνώμη μου, στο γεγονός ότι τα κόμματα αποφασίζουν και δρουν ανεξέλεγκτα ενώ δεν θα έπρεπε
να είχαν δικαίωμα εμπλοκής καν.
Όταν η γενική διευθύντρια της τάδε υπηρεσίας απειλεί ξεδιάντροπα επιστήμονες και μη, ακυρώνοντας μελέτες και εργασίες ετών
για να δρομολογηθεί η ανάγκη της υπηρεσίας σε ιδιώτες φίλους του κόμματος της, εκεί τελειώνουν όλα.

Εμείς φταίμε, τους δεχόμαστε στην κοινωνία, τους δίνουμε άφεση και τους ζητάμε χάρες.

Εμείς βλέπουμε τους μηχανισμούς που αναπτύχθηκαν σε άλλα κράτη και δεχόμαστε το κάθε γελοίο υποκείμενο να μας παρουσιάζει
ότι εφεύρε τον τροχό σαν να μην υπήρχε πριν. Εμείς βλέπουμε να δημιουργούνται μηχανισμοί με μοναδικό σκοπό να μπερδέψουν και
να αποπροσανατολίσουν και λέμε "τι να κάνουμε.." Εμείς δεχόμαστε να καταπατούν το σύνταγμα και εμείς ελπίζουμε ότι θα μας πετάξουν
κάποιο κόκκαλο..

Το σύνταγμα μας ανήκει και το απαρτίζουμε, τα ουσιώδη είναι υποχρέωση μας και όχι απλά δικαίωμα που μπορούμε να αποποιηθούμε γιατί "είμαστε υπεράνω"
και τελοσπάντων παίζει και η Χ ομάδα σήμερα και δεν πάνε να γμθν οι αλήτες...

BLiTzER
06/03/2021, 17:49

Το ότι βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από πολλές προηγμένες χώρες όσον αφορά την πανδημία συμβαίνει λόγω καθαρής τύχης/εξωγενών παραγόντων, όχι διακυβέρνησης. Αυτό είναι ξεκάθαρο από όποιον ξέρει να διαβάζει τους αριθμούς και δεν ενημερώνεται από ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ.

Το ότι θα γίνουν λάθη είναι αναμενόμενο. Το να γίνονται μόνο "λάθη", και αυτά προμελετημένα, δεν είναι. Οποιαδήποτε απόφαση πάρθηκε μετά τον Μάιο του 2020 ήταν χειρότερη από απόφαση 5μελούς πιθήκων με λοβοτομή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια κυβέρνηση δεν κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα, το οποίο, όπως έγραψα ήδη, μπορεί να επηρεάζεται από 23424 παράγοντες, αλλά ΚΑΙ από τα ίδια τα μέτρα που επιβάλλει. Ναι, αν απαγορεύσω την κυκλοφορία στους δρόμους για 5 μήνες, θα έχω λύσει το πρόβλημα. Αυτό με κάνει καλή κυβέρνηση; Όχι. Καταλαβαίνω, φυσικά, ότι η μελέτη και το σχέδιο είναι δύσκολο πράγμα αν είσαι παντελώς ανίκανος, και ήσουν ολόκληρη τη ζωή σου. Οι απαγορεύσεις είναι πολύ πιο εύκολες. Αν τις συνδυάσεις με έλεγχο των μέσων μαζικής πλύσης εγκεφάλου και της τρομονομίας, είσαι νικητής.

Μιλάμε για την κυβέρνηση που πριν 1-2 μέρες ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός θα μπορεί να σε ρωτάει "πού πας" και "τι θα κάνεις" και, αν θέλει, να σε συνοδεύει έως εκεί. Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος αυτό θα ήταν λόγος παραίτησης ΧΤΕΣ. Εσείς αράξτε εδώ και απολαύστε τη Χούντα v2.0 που ψηφίσατε. Όλα καλά. Έχουμε καλύτερους αριθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη.

PaNick67
06/03/2021, 18:10
Στις 28/10/20 οι συνολικοί θάνατοι ήταν 603.
Σήμερα οι συνολικοί θάνατοι είναι 6.700.
6.100 νεκροί από την πανδημία σε 4 μήνες και 8 μέρες δεν το λες καλά.

Ήμασταν τυχεροί και φοβιτσιάρηδες την περασμένη άνοιξη και την γλυτώσαμε.

Η κυβέρνηση πάντως δεν δικαιούται να χαίρεται για τίποτα. Στην τελική μόνο απαγορεύσεις ξέρει να επιβάλει.

g_m900
06/03/2021, 18:17

Η κυβέρνηση πάντως δεν δικαιούται να χαίρεται για τίποτα. Στην τελική μόνο απαγορεύσεις ξέρει να επιβάλει.

Iσχυει για 2 λογους.

1. Το πολιτικο κοστος θανατων απο κοβιντ οπως πχ Ιταλια...δεν τους καθεται καλα...εξου και οτι δεν υπαρχει καμμια αντιπροταση απο την αντιπολιτευση. Μονο κραξιμο εκ του ασφαλους.
2. Ενα νεο μνημονιο μαλλον γιατι δεν βλεπω πως αλλιως θα βγει ο λογαριασμος.

Δεδομενο παντως ειναι οτι Απριλιο θα ανοιξει ο Τουρισμος γιατι απλα δεν γινεται αλλο ετσι.
Σου λεει εβαλα τα μετρα και τηρησε τα. Δεν γινεται να μην υπαρχει η Νο1 πηγη εσοδων του κρατους λογω αυτου.
Επισης Πασχα στα χωρια φετος και με τον ωμο... διοτι θα φανε ξυλο. Δεν καθεται αλλο ο Ελληνας και εχει και δικιο. Το αν θα το μετανοιωσει λογω εξαπλωσης μενει να φανει.
Το αφηνω εδω για screenshot για να δουμε αν επεσα μεσα.

AristidisZ
06/03/2021, 18:34
Iσχυει για 2 λογους.

1. Το πολιτικο κοστος θανατων απο κοβιντ οπως πχ Ιταλια...δεν τους καθεται καλα...εξου και οτι δεν υπαρχει καμμια αντιπροταση απο την αντιπολιτευση. Μονο κραξιμο εκ του ασφαλους.
2. Ενα νεο μνημονιο μαλλον γιατι δεν βλεπω πως αλλιως θα βγει ο λογαριασμος.

Δεδομενο παντως ειναι οτι Απριλιο θα ανοιξει ο Τουρισμος γιατι απλα δεν γινεται αλλο ετσι.
Σου λεει εβαλα τα μετρα και τηρησε τα. Δεν γινεται να μην υπαρχει η Νο1 πηγη εσοδων του κρατους λογω αυτου.
Επισης Πασχα στα χωρια...δεν υπαρχει περιπτωση διοτι θα φανε ξυλο. Δεν καθεται αλλο ο Ελληνας και εχει και δικιο. Το αν θα το μετανοιωσει λογω εξαπλωσης μενει να φανει.
Το αφηνω εδω για screenshot για να δουμε αν επεσα μεσα.

Στο τέλος θα ανοίξει ο τουρισμός, θα γίνεται εδώ το μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, και εμείς ακόμα θα στέλνουμε SMS με κωδικό 4 για να πάμε στη ζούλα να δούμε ένα ματς και να πιούμε μια μπύρα σε έναν φίλο

Και θα έχεις και τον Άρη με τον Μπάμπη να σου λένε τι καλώς που καμώθηκαν όλα

g_m900
06/03/2021, 18:49
Στο τέλος θα ανοίξει ο τουρισμός, θα γίνεται εδώ το μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, και εμείς ακόμα θα στέλνουμε SMS με κωδικό 4 για να πάμε στη ζούλα να δούμε ένα ματς και να πιούμε μια μπύρα σε έναν φίλο

Και θα έχεις και τον Άρη με τον Μπάμπη να σου λένε τι καλώς που καμώθηκαν όλα

Απο 17% προβαδισμα η ΝΔ πριν 1 μηνα...επεσε στα 13% χθες.
Κατσε και δες ποτε θα ανοιξει ο Τουρισμος και αν θα ανοιξει τελευταιος.
Γιαυτο κοπτεται ο Κουλης για πιστοποιητικα μεταξυ χωρων οσων εμβολιαστηκαν. Εμεις εξαγουμε λιγο τουρισμο ομως Αγγλια μερια και Ρωσια ειναι χαρτια που θες οπως και Γερμανια.

stefanos
06/03/2021, 18:52

Όχι δεν δικαιούται η κυβέρνηση να χαίρεται ,αλλά της αναγνωρίζω ότι πάει στη ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προσλαμβάνει μπάτσους.

Γιατί όπως σωστά είπες την γλυτώσαμε επειδή ήμασταν φοβητσιάρηδες.
Τώρα η ηλιθιότητα ξεπέρασε το φόβο και χρειάζεται να ΕΠΙΒΆΛΛΟΝΤΑΙ οι απαγορεύσεις.

g_m900
06/03/2021, 19:06
Όχι δεν δικαιούται η κυβέρνηση να χαίρεται ,αλλά της αναγνωρίζω ότι πάει στη ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προσλαμβάνει μπάτσους.

Ποτε βγηκε Μπατσοπροκυρηξη?
Που ειδες κατι τετοιο?

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 19:09
Απο 17% προβαδισμα η ΝΔ πριν 1 μηνα...επεσε στα 13% χθες.
Κατσε και δες ποτε θα ανοιξει ο Τουρισμος και αν θα ανοιξει τελευταιος.
Γιαυτο κοπτεται ο Κουλης για πιστοποιητικα μεταξυ χωρων οσων εμβολιαστηκαν. Εμεις εξαγουμε λιγο τουρισμο ομως Αγγλια μερια και Ρωσια ειναι χαρτια που θες οπως και Γερμανια.

Λαγός ο Κούλης για τα πιστοποιητικά... δική του -και καλά- ιδέα, που την ασπάστηκαν οι άλλοι ενθουσιασμένοι. Ωραία η φάση με το πιστοποιητικό, θα κυκλοφορείς και θα ταξιδεύεις ελεύθερος να κολλάς όποιον γουστάρεις στο διάβα σου... γτ οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ, αλλά μια χαρά ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ τον ιό σε άλλους... σήμερα διάβαζα, ότι ακόμα κάνουν λέει έρευνες για το κατά πόσον μεγάλη ή μικρή είναι η πιθανότητα διασποράς, αλλά είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάποιος που έχει εμβολιαστεί μπορεί να κολλήσει κάποιον...

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 19:10
Που ειδες κατι τετοιο?

Μάλλον την πανεπιστημιακή αστυνομία -ή πως θα την λένε- εννοούν...

billyka
06/03/2021, 19:14
Που ειδες κατι τετοιο?

εχουν προσλαβει ειδικους φρουρους και 2 φορες απ το καλοκαιρι μεχρι τωρα συνοριοφυλακες

stefanos
06/03/2021, 19:18
Λαγός ο Κούλης για τα πιστοποιητικά... δική του -και καλά- ιδέα, που την ασπάστηκαν οι άλλοι ενθουσιασμένοι. Ωραία η φάση με το πιστοποιητικό, θα κυκλοφορείς και θα ταξιδεύεις ελεύθερος να κολλάς όποιον γουστάρεις στο διάβα σου... γτ οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ, αλλά μια χαρά ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ τον ιό σε άλλους... σήμερα διάβαζα, ότι ακόμα κάνουν λέει έρευνες για το κατά πόσον μεγάλη ή μικρή είναι η πιθανότητα διασποράς, αλλά είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάποιος που έχει εμβολιαστεί μπορεί να κολλήσει κάποιον...

Θέλεις να πεις ότι εγώ που έκανα εμβόλιο γρίπης διασπείρω γρίπη στους γύρω μου?

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 19:27
Θέλεις να πεις ότι εγώ που έκανα εμβόλιο γρίπης διασπείρω γρίπη στους γύρω μου?

Κι εγώ έκανα... δεν ξέρω να σου απαντήσω... διάβασα συγκεκριμένα για τον κορωνοϊό, ότι ακόμα δεν είναι σίγουροι και δεν έχουν καταλήξει κάπου, αλλά προς το παρόν τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει κάποιον. Μάλιστα πρόσφατα έγινε μια συναυλία στο Ισραήλ, όπου συμμετείχαν μόνο εμβολιασμένοι ως θεατές, και ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες για λόγους μετάδοσης.

motojojo
06/03/2021, 19:27
Από σήμερα (ή πολύ πρόσφατα, σημερα μου το ειπαν) το Robert Koch Institute στη Γερμανία χαρακτήρισε την Ελλάδα επικίνδυνη περιοχή. Μέχρι πρότεινος ήταν από τις λίγες χώρες που ήταν συγκεκριμένες περιοχές χαρακτηρισμένες σαν "επικίνδυνες".

Θα πει κανείς χεστήκαμε τι λένε οι γερμανοι, έχουμε άλλα προβλήματα. Το θέμα είναι οτι αν δεν αλλάξει τους επόμενους μήνες, τουρισμός γιοκ. Ούτε οι μετανάστες δεν θα ερθουν. Το λέω γιατί ένα καλό ποσοστό των τουριστών ειναι γερμανοι. Δεν ξέρω τι οδηγίες ισχύουν σε άλλες χώρες, υποθέτω οι διαφορές δεν θα είναι μεγάλες οπότε και το ποσοστό απώλειας τουριστών θα μεγαλώσει ανάλογα.

Αυτά πληροφοριακά σε όσους ελπίζουν σε ξένους τουρίστες το καλοκαίρι. Πάντως αυτή τη στιγμή ακόμα και τα αεροπορικά είναι αμφίβολα (υπάρχουν πολλές ακυρώσεις πτησεων), πόσο μάλλον το να κλεισει κανείς (ειδικά τώρα!) ένα πακέτο διακοπών για Ελλάδα.

g_m900
06/03/2021, 19:29
εχουν προσλαβει ειδικους φρουρους και 2 φορες απ το καλοκαιρι μεχρι τωρα συνοριοφυλακες
Μια σειρα Ειδικων Φρουρων μπηκε το 2019.
Μια σειρα Συνοριοφυλακων. Για τα συνορα..οχι για την Λαμια οπως παλια. Δεν θυμαμαι αν πηρε και αλλη σειρα Συνοριακων.
Η Πανεπιστημιακη Αστυνομια δεν προκειται να περπατησει.
Οσοι προσληφθουν θα μπουνε κανονικα στο ενστολο προσωπικο μετα απο 5-6 περιπτωσεις που θα μαζεψουν ολο το ξυλο.Δεν παει ετσι αυτο . Στη σωστη κατευθυνση αλλα λαθος εκτελεση.

stefanos
06/03/2021, 19:41
Κι εγώ έκανα... δεν ξέρω να σου απαντήσω... διάβασα συγκεκριμένα για τον κορωνοϊό, ότι ακόμα δεν είναι σίγουροι και δεν έχουν καταλήξει κάπου, αλλά προς το παρόν τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει κάποιον. Μάλιστα πρόσφατα έγινε μια συναυλία στο Ισραήλ, όπου συμμετείχαν μόνο εμβολιασμένοι ως θεατές, και ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες για λόγους μετάδοσης.

Δεν παίζει ούτε στο εκατομμύριο.Αφενός τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν περιέχουν εξασθενημένο ιό ,όπως τα κλασικά που κάνουμε ώς τώρα.
Αφετέρου έχουμε ξανακάνει εμβόλια και δεν μεταδίδουν τίποτα.
Βέβαια το ότι ένα εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στον covid 19 δεν σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό απέναντι στις πιθανές μεταλλάξεις που υπάρχουν ή θα εμφανιστούν αργότερα.

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 19:41
Αυτό είναι ξεκάθαρο από όποιον ξέρει να διαβάζει τους αριθμούς και δεν ενημερώνεται από ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ.

Το Star μπροστά στον ΣΚΑΪ είναι φωτεινός φάρος αλήθειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας...

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 19:46
Δεν παίζει ούτε στο εκατομμύριο.Αφενός τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν περιέχουν εξασθενημένο ιό ,όπως τα κλασικά που κάνουμε ώς τώρα.
Αφετέρου έχουμε ξανακάνει εμβόλια και δεν μεταδίδουν τίποτα.
Βέβαια το ότι ένα εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στον covid 19 δεν σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό απέναντι στις πιθανές μεταλλάξεις που υπάρχουν ή θα εμφανιστούν αργότερα.

https://www.kathimerini.gr/world/561240181/kindynos-metadosis-toy-ioy-kai-apo-emvoliasmenoys/
https://www.ethnos.gr/ygeia/145410_mosialos-gia-embolio-meionei-iiko-fortio-abebaio-empodizei-ti-metadosi
https://www.athensvoice.gr/life/health/691889_emvolio-moderna-adieykrinisto-anakoptei-ti-metadosi-toy-ioy

Δεν είναι το άρθρο που είχα διαβάσει, εκείνο ήταν στα αγγλικά, δεν θυμάμαι που το είχα πετύχει, αν το βρω θα το βάλω...

stefanos
06/03/2021, 20:01
https://www.kathimerini.gr/world/561240181/kindynos-metadosis-toy-ioy-kai-apo-emvoliasmenoys/
https://www.ethnos.gr/ygeia/145410_mosialos-gia-embolio-meionei-iiko-fortio-abebaio-empodizei-ti-metadosi
https://www.athensvoice.gr/life/health/691889_emvolio-moderna-adieykrinisto-anakoptei-ti-metadosi-toy-ioy

Δεν είναι το άρθρο που είχα διαβάσει, εκείνο ήταν στα αγγλικά, δεν θυμάμαι που το είχα πετύχει, αν το βρω θα το βάλω...

ΟΚ εμφανώς εάν δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια και αν δεν αποκτήσεις ανοσία ουσιαστικά δηλαδή είσαι σαν να μην έχεις κάνει εμβόλιο,
μια χαρά θα αρρωστήσεις και θα μεταδόσεις.
Αλλά εάν έχεις αντισώματα και δεν αρρωστήσεις είναι αδύνατον να μεταδόσεις.

doctor_john
06/03/2021, 20:03
Κάτσε γιατί κάπου διάβασα (https://www.tovima.gr/2021/03/02/world/to-israil-prosferei-enallaktiki-stin-karantina-vraxioli-parakolouthisis/) για "πιλοτικά" βραχιόλια απο την αστείρευτη πηγή έμπνευσης του Κούλη.

AUFGEBRACHT
06/03/2021, 20:09
Κάτσε γιατί κάπου διάβασα για "πιλοτικά" βραχιόλια απο την αστείρευτη πηγή έμπνευσης του Κούλη.

Όπως αυτά που φοράνε οι θαμώνες στα all inclusive?....

g_m900
06/03/2021, 20:22
θα ειναι σαν τα LIVE STRONG βραχιολια που η μοδα της εποχης τα εκανε αναρπαστα και κοροιδευαμε οσους τα ειχανε λεγοντας οτι ειναι για τα Τσιμπουρια...:bawl::bawl::bawl:

bulmont
06/03/2021, 20:25
Μάλλον θα είναι σαν αυτά που φοράνε όσοι είναι σε κατ' οίκον περιορισμό............

BLiTzER
06/03/2021, 21:53
Το Star μπροστά στον ΣΚΑΪ είναι φωτεινός φάρος αλήθειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας...

Προχτές έτυχε και είδα "νέα" στο ΣΤΑΡ. Στο ένα κλιπάκι έγραφε "αποδίδουν τα μέτρα, ελάχιστος κόσμος στον Φλοίσβο", και στο αμέσως επόμενο μιλούσαν για το πόσο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. :lol: Γνωρίζαμε ήδη ότι γι'αυτήν την κυβέρνηση επιτυχία είναι να κλείνεται ο κόσμος στο σπίτι του, όχι να καταπολεμηθεί η πανδημία, αλλά λίγη ντροπή... :lol:

Όχι ότι διαφωνώ με αυτό που λες.

billyka
06/03/2021, 23:50
Ο κορωνοιος ειναι το πατημα-αφορμη για να περασουν πραματα που θελουν ευκολοτερα.Λεω ευκολοτερα γιατι περιπτωση για ξεσηκωμο δεν υπαρχει ειμαστε λοβοτωμημενοι..Και φταιμε και μεις..Ολοι μας φταιμε..Εμπρος λοιπον!!Για μια κοινωνια απολυτου ελεγχου!!

DoctoR_k6
07/03/2021, 00:18

Τα άρθρα δεν ανάφεραν πουθενά ότι μεταδίδει κάποιος τον ιό και ας έχει εμβολιαστεί.
Απλά δεν υπάρχει επαρκές δείγμα ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα, οπότε μέχρι να γνωρίζουμε καλό είναι να τηρούμε τα μέτρα.
Σίγουρα θα αποδειχθεί στο μέλλον αφού δεν είχανε γίνει μελέτες πάνω σε αυτό το κομμάτι για προφανείς λόγους.

The_Scientist
07/03/2021, 06:40
Με μηδενικές ιατρικές γνώσεις, βλέποντας τα ημερήσια New Cases του Ισραήλ (που έχει εμβολιασει αν δεν κάνω λάθος >70% του πληθυσμού) μάλλον και οι έμβολιασμενοι το μεταδίδουν.

Οκ υπάρχουν κάποιες υποθέσεις στον όλο συλλογισμό που μπορεί να είναι λάθος, αλλά νομίζω αν δεν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων + ευπαθείς ομάδες, δεν ξεμπερδευουμε.

doctor_john
07/03/2021, 18:00
Kαμαρώστε τους αλήτες που ταϊζουμε

https://thepressproject.gr/astynomokratia-prosagoges-kai-prostima-sti-nea-smyrni/

Shinigami Ryuk
07/03/2021, 18:11
Εντωμεταξυ ολα τα αρδοσαιτ εχουν τιτλο "30 νεαροι επιτεθηκαν σε αστυνομικους της Διας"

MikeG
07/03/2021, 18:23
Νέα Μπατσοκρατία-Τρομοκρατία

teo_g7
07/03/2021, 18:28
Μην τα παρεξηγησουμε αμέσως τα παιδιά, μπορεί να τους προκαλεσε

zannisvel
07/03/2021, 19:12
Όπως και να έχει αυτές οι εικόνες είναι ντροπή.
Από την στιγμή που τον έχουν ακινητοποιήσει δεν δικαιολογείται να τον χτυπάνε, ειδικά οταν δεν απειλεί με κάποιο τρόπο.
Ελπίζω το παιδί να έχει καλό δικηγόρο και όρεξη να το τραβήξει.

teo_g7
07/03/2021, 19:16
Από την στιγμή που τον έχουν ακινητοποιήσει δεν δικαιολογείται να τον χτυπάνε, ειδικά οταν δεν απειλεί με κάποιο τρόπο.

1312

Shinigami Ryuk
07/03/2021, 19:16

Με το μπαρδον αλλα νομιζω οτι χανεις το δασος

daz
07/03/2021, 19:33
To θέμα είναι ο κορωνοιός!

bulmont
07/03/2021, 19:36
To θέμα είναι ο κορωνοιός!

....και οι ''παρενέργειές'' του............

doctor_john
07/03/2021, 19:39
Ανήθικα καθαρματα μπροστα σε παιδια.. και μετά "ο καημένος" που "μας προστατεύει"..

Έτσι, όταν τους νοικιάζεις σπίτι, όταν τους δέχεσαι στο κατάστημα σου, τους δίνεις την κόρη σου..

υγ: daz με συγχωρείς αλλά χρησιμοποιούν τον κορωνοϊο για να κτυπάνε πολίτες και να τρομοκρατούν.
Είναι σαν να βιάζουν μπροστά μας.
Οι ψυχές που διαμορφώνονται να τρομοκρατούνται πως θα αλλάξουν;

daz
07/03/2021, 19:40
Δεν πρόκειται να κάτσω να σφουγγαρίσω, αλλά αφού μόλις έγραψα να επανέλθουμε στο θέμα μας, μη συνεχίζετε.

Δε θα έχουμε τίτλο τον κορωνοίο για να γίνεται πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση. Ο συντονισμός είναι χαλαρός γιατί οι προεκτάσεις είναι πολλές. Αλλά ξέρετε πότε το θέμα έχει εκτροχιαστεί.

doctor_john
07/03/2021, 19:44
Ποια πολιτική συζήτηση ρε συ, μπαίνουν στα σπίτια μας οπλισμένοι χωρίς ίχνος ηθικής! Αν δεν είναι αυτό εμφύλιος τι είναι;

daz
07/03/2021, 19:45
Ανήθικα καθαρματα μπροστα σε παιδια.. και μετά "ο καημένος" που "μας προστατεύει"..

Έτσι, όταν τους νοικιάζεις σπίτι, όταν τους δέχεσαι στο κατάστημα σου, τους δίνεις την κόρη σου..

υγ: daz με συγχωρείς αλλά χρησιμοποιούν τον κορωνοϊο για να κτυπάνε πολίτες και να τρομοκρατούν.
Είναι σαν να βιάζουν μπροστά μας.
Οι ψυχές που διαμορφώνονται να τρομοκρατούνται πως θα αλλάξουν;

:lol:

Doc στο διέγραψα και το ξαναέγραψες πριν προλάβω να απαντήσω.. :lol:

Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό που λες είναι άσχετο με τον κορωνοιό. Το ότι το αφήνουμε χαλαρό το θέμα, δε σημαίνει οτι πρέπει να ξεχάσουμε τα πλαίσια στα οποία γίνεται η συζήτηση.

daz
07/03/2021, 19:47
Ποια πολιτική συζήτηση ρε συ, μπαίνουν στα σπίτια μας οπλισμένοι χωρίς ίχνος ηθικής! Αν δεν είναι αυτό εμφύλιος τι είναι;

Ούτε ο εμφύλιος είναι το θέμα του θρεντ. Ξεκόλλα.

doctoras
07/03/2021, 21:08
:lol:

Doc στο διέγραψα και το ξαναέγραψες πριν προλάβω να απαντήσω.. :lol:

Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό που λες είναι άσχετο με τον κορωνοιό. Το ότι το αφήνουμε χαλαρό το θέμα, δε σημαίνει οτι πρέπει να ξεχάσουμε τα πλαίσια στα οποία γίνεται η συζήτηση.

Daz στο παρκο της νεας Σμύρνης εγινε πέσιμο απο διας σε οικογενεια για επιβολη μετρων κορονιου, φαγανε κράξιμο απο τους γύρω και καποιοι νταήδες απο διας με εντολή ή μη αρχισαν τις μπάτσες.
Η αστυνομική βια με επιχειρημα τον "ελεγχο των μέτρων" δε πρεπει να καταγγελθεί?

Στις συνειδήσεις των ανθρώπων (και με οτι επεκταση μπορει να παρει) επιβάλλεται να καταδικαστεί αλλιως είμαστε αξιοι της μοιρας μας

o_gavros
07/03/2021, 21:42
Δόκτωρες και λοιποί,
Πρέπει να καταλάβετε ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει εδώ, το φόρουμ τούτο, το πεδίο αντιπαράθεσης για αυτα τα πράγματι τόσο σοβαρά ζητήματα!
Όσο κι αν συμφωνώ με αυτά που λέτε, όσο κι αν η οργή με κατακλύζει και θέλω να αρχίσω να χώνω, όσο κι αν θέλω κάπου να εκτονώσω όλη αυτη τη σκατίλα που με περιβάλει χρόνια τώρα (και όχι απλά αυτη τη χρονιά του κορωνοϊού) :
α) δεν είναι ένα μοτοφόρουμ ο τόπος για αυτές τις τοποθετήσεις, γιατί το έχουμε δει στην πράξη ότι οδηγεί σε χαμούλη! Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λεμε! Επιτέλους καταλάβετε το.
β) όσο κι αν "γαυγίσω" ή επιχειρηματολογήσω για το πόσο αντίθετος είμαι σε όλη αυτη την φαρσοκωμωδία με εσάνς χούντας που ζούμε, απο τη στιγμή που μένει στο πληκτρολόγιο μου, κάνω μια τρύπα στο νερό. Βασικά ούτε καν αυτό. Το μόνο που θα καταφέρω πέραν απο την προσωπική μου εκτόνωση, είναι να προκαλέσω ενταση.
Και να πεις ότι υπάρχει και ένα σενάριο όπου αυτή γίνεται εποικοδομητική και μπορεί να πειστεί κανείς με όσα του παραθέτω, να πεις πάει στο διάολο.ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, γιατι δεν ακούει κανείς! Οπότε μας μένει μόνο να διαχειριστούμε το μαδομούνι και εδω χαλάει η ιστορία για το φορουμ.
γ) πολλοί συμπολίτες μας, ψήφισαν αυτά τα τσόλια για να κάνουν ότι ακριβώς έλεγαν ότι θα κάνουν. Επειδή αυτοί μάλλον είναι αδιάλλακτοι, εγω θα εστίαζα την ενέργεια μου να πείσω όσους δνε μπήκαν καν στον κόπο, για την επομενη. Με την αποχή του, κανείς δεν βοήθησε σε τίποτα.

Παίδες διαβάζω κι εγω ποστ απο χρήστες που με βγάζουν απο τα ρούχα μου και με εξοργίζουν σαν απόψεις. Λέω δε μπορεί τόση λοβοτομή.
Δεν γίνεται όμως να αφεθεί η φάση ανεξέλεγκτα. Δεν μπορούμε, ούτε και θέλουμε να πρέπει να διαχειριστούμε τέτοια σκηνικά πάλι.

Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα εχουνε ζορίσει πολύ για αυτό και δεν γράφω σε πιο επιθετικό ύφος ή/και μοιράζω κάρτες.
Για ακόμα μια φορά, σας παρακαλώ να δείξετε την δέουσα αυτοσυγκράτηση.

peterTHErider
07/03/2021, 21:53
γαύρε καλώς ή κακώς το moto.gr ήταν και τώρα ακόμα περισσότερο είναι η παρέα μας.εδώ είναι οι φίλοι που δεν βλέπουμε πιά και η εκτόνωση μας.εδώ λέμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας.Αν δεν εκφράσουμε εδώ την αγανάκτηση μας και τον τρόμο για αυτά τα δεινά,εμετικά και τρομακτίκα που αφορούν την ζωή όλων μας και τον βιασμό της δημοκρατίας μας και της ελευθερία μας τότε πού αλλού?
Ας πηγαίνουμε βόλτα στην πλατεία και ας μας κυνηγάνε...κλάιν...η ντουκάτι θα βγάλει νέο μηχανάκι...

υ.γ.πως το είπε ο χρυσοχοίδης?περνάνε οι αστυνομικοί από τις γειτονιές και τους χειροκροτεί ο κόσμος...

o_gavros
07/03/2021, 22:05
γαύρε καλώς ή κακώς το moto.gr ήταν και τώρα ακόμα περισσότερο είναι η παρέα μας.εδώ είναι οι φίλοι που δεν βλέπουμε πιά και η εκτόνωση μας.εδώ λέμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας.Αν δεν εκφράσουμε εδώ την αγανάκτηση μας και τον τρόμο για αυτά τα δεινά,εμετικά και τρομακτίκα που αφορούν την ζωή όλων μας και τον βιασμό της δημοκρατίας μας και της ελευθερία μας τότε πού αλλού?
Ας πηγαίνουμε βόλτα στην πλατεία και ας μας κυνηγάνε...κλάιν...η ντουκάτι θα βγάλει νέο μηχανάκι...

υ.γ.πως το είπε ο χρυσοχοίδης?περνάνε οι αστυνομικοί από τις γειτονιές και τους χειροκροτεί ο κόσμος...
φίλε, μαζί σου είμαι!

Θα βλέπεις ότι γενικά έχουμε χαλαρώσει επιπλέον το μοντεριλίκι (χωρίς να έχει γινει ειδική κουβέντα επι τούτου), ακριβως για αυτό.
Δεν μου αρέσει αλλά αυτά έχει το "πόστο".
Λυπάμαι αλλά δε γίνεται αλλιώς.
Σε εποχές ούτε καν κοντά στην δυσκολία της τωρινής, η φάση ξέφευγε για πλάκα.
Ξέρεις πόσο εύκολα μπουρλοτιάζεται η φάση τώρα; Αντιλαμβάνεσαι;
Αυτο λέω πως δεν θελουμε να συμβεί για αυτό και η επέμβαση.

AristidisZ
07/03/2021, 22:16
Πολλοί συμπολίτες μας, ψήφισαν αυτά τα τσόλια για να κάνουν ότι ακριβώς έλεγαν ότι θα κάνουν. Επειδή αυτοί μάλλον είναι αδιάλλακτοι, εγω θα εστίαζα την ενέργεια μου να πείσω όσους δνε μπήκαν καν στον κόπο, για την επομενη. Με την αποχή του, κανείς δεν βοήθησε σε τίποτα.

Το πιο σωστό πράγμα που έχω ακούσει

Κανένα νόημα να ανεβάζουμε σφυγμούς πίσω από ένα πληκτρολόγιο

Κουβέντα με τους δικούς μας ανθρώπους, με τους φίλους, στη δουλειά, για να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι τελικά ήταν μέγιστο σφάλμα να στηρίξουνε (σκοπίμως δε γράφω "στηρίξουμε", εγώ με αυτά που βλέπω έχω απόλυτα ήσυχη την συνείδησή μου, και ας με έβριζε τότε η γλαρίνα μου) τις όποιες ελπίδες στον νυν, γιατί ο πρώην βγήκε γιαλαντζί

Καλώς ή κακώς, ο λαός δε ξεχνά...