PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

thunder ace
21/04/2019, 09:33
Έχει πάει τόσο; :uplate: το 1997 που είχα πάει είχε κάπου 600 δραχμές την στιγμή που εδώ είχε 250 δραχμές....

Ειναι ακριβο το κρεας ταρανδου;

νεοσσός
21/04/2019, 09:41
Είναι δύσκολο να τον πιάσεις. Τρέχει γρήγορα ο κερατούκλης.

Bowleno
21/04/2019, 10:11

Έχω δοκιμάσει, στο Ελσίνκι, το 2002. Ακριβό χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο

thunder ace
21/04/2019, 10:13
Είναι δύσκολο να τον πιάσεις. Τρέχει γρήγορα.

Και μεις τι τα χουμε τα γληγορα μηχανακια;

GiorgosLa
21/04/2019, 10:32
Και μεις τι τα χουμε τα γληγορα μηχανακια;

Για να λέμε ότι έχουμε?

teogtp
21/04/2019, 11:32
Είναι δύσκολο να τον πιάσεις. Τρέχει γρήγορα.

Και οι γάτες είναι γρήγορες αλλά δεν είδα αύξηση σε κάτι βρώμικα.

lleonidas
21/04/2019, 14:32
Μήπως πηγαίνεις σε θέατρα και κινηματογράφους;Μήπως ακούς κοσμικά τραγούδια; :evil:

406170

Πηγή (https://www.tanea.gr/2019/04/19/greece/apisteyto-moirasan-odigo-amartion-se-paidakia-sti-lesvo/)

thunder ace
21/04/2019, 14:40
Εγω δεν παω θεατρα κλπ..αλλα κλωτσαω τους φιλους και τα αδελφια μου..(και πολλες φορες ΚΑΙ τα ξαδελφια μου)

spyrval
21/04/2019, 17:39
Στην αρχή σκέφτηκα ότι στις αμαρτίες των χεριών παράλειψαν την πιο διαδεδομένη. Μετά πρόσεξα καλύτερα τις "αισχρές χειρονομίες στον εαυτό σου". Χμμμμμμ.....

basilis_k6
21/04/2019, 17:46
αυτο που φαίνετε κατω ειναι "μήπως ντυνεσαι μαρκαράς τις απόκριες?" ???
Γιατι τα έχω πιάσει ολα ασσο και αυτο μου κάθετε διπλό και παω κουβα.

atom_smasher
21/04/2019, 19:03
Έχω δοκιμάσει, στο Ελσίνκι, το 2002. Ακριβό χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο

Δοκίμασα περισυ. Νόστιμο είναι. Αλλά δεν πληρωσα. Οπότε δεν ξέρω ακριβώς πόσο κοστίζει. Εδώ χοιρινό τρώμε.

karateo
22/04/2019, 09:45
Τα έλεγα εγώ.

Ρέθυμνο και Χανιά αυτή η κατάσταση.

https://www.cretalive.gr/polites/roz-chartaki-katepilogh-891587

sniper
22/04/2019, 09:59
Τα έλεγα εγώ.

Αφού δεν τα βρήκαν μέσα στη θάλασσα, πάλι καλά.

SONone
22/04/2019, 11:24
Τα έλεγα εγώ.

ενα καλό ειχαν παρα τον τοπικισμό τους ηταν φιλόξενοι, αμα το χάσουν και αυτο στην θάλασσα μαζι με τα αμάξια με ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ πινακίδες (https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY)

Panos76
22/04/2019, 11:48
Το ίδιο και Θεσσαλονίκη, γιατί αν σαν χώρα τα έχεις όλα λυμένα, μπορείς να ασχοληθείς και με σπάσιμο αμαξιών από άλλες πόλεις.

yes-u
22/04/2019, 11:52
ενα καλό ειχαν παρα τον τοπικισμό τους ηταν φιλόξενοι, αμα το χάσουν και αυτο στην θάλασσα μαζι με τα αμάξια με ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ πινακίδες (https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY)

..δε μιλάμε για τον κόσμο, αλλά για όργανα της τάξης..
προ 7ετίας, βράδυ χειμώνα στο Ρέθυμνο, ελάχιστα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και κίνηση ανύπαρκτη, περισσότερο έμοιαζε με πόλη φάντασμα. Αφήνω το αυτοκίνητο σε σημείο που εμφανώς δεν ενοχλούσε ούτε νταλίκα, ούτε διέλευση πεζών ή αμαξιδίων αναπήρων. Σήμανση απαγόρευση στάθμευσης υπήρχε για να εξυπηρετεί τις ώρες αιχμής. Περπάτησα αρκετά για να φτάσω στο κέντρο. Γυρίζοντας βρήκα κλήση, μόνο στο αυτοκίνητό μου, που είχε αθηναϊκές πινακίδες. Την επομένη πήγα το πλήρωσα, χωρίς να τους προσφέρω την ηδονή να βγω παραπονούμενος. Από αυτά που βλέπω, συνεχίζεται η παράδοση των οργάνων της θάλασσας στο Ρέθυμνο..

basilis_k6
22/04/2019, 12:01
το κάνουν σε αρκετα μέρη της επαρχίας και αν έχει αθηναικές αλλα τελικα ειναι ντοπιος την σβήνουν. κρητη ειναι ακόμη πιο τοπικιστές

thunder ace
22/04/2019, 12:02
..δε μιλάμε για τον κόσμο, αλλά για όργανα της τάξης..
προ 7ετίας, βράδυ χειμώνα στο Ρέθυμνο, ελάχιστα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και κίνηση ανύπαρκτη, περισσότερο έμοιαζε με πόλη φάντασμα. Αφήνω το αυτοκίνητο σε σημείο που εμφανώς δεν ενοχλούσε ούτε νταλίκα, ούτε διέλευση πεζών ή αμαξιδίων αναπήρων. Σήμανση απαγόρευση στάθμευσης υπήρχε για να εξυπηρετεί τις ώρες αιχμής. Περπάτησα αρκετά για να φτάσω στο κέντρο. Γυρίζοντας βρήκα κλήση, μόνο στο αυτοκίνητό μου, που είχε αθηναϊκές πινακίδες. Την επομένη πήγα το πλήρωσα, χωρίς να τους προσφέρω την ηδονή να βγω παραπονούμενος. Από αυτά που βλέπω, συνεχίζεται η παράδοση των οργάνων της θάλασσας στο Ρέθυμνο..
Σωστος ρε,πολυ σωστος.

basilis_k6
22/04/2019, 12:24
Σωστος ρε,πολυ σωστος.

λάθος ειναι. τραβά μια φωτο με τα υπόλοιπα που δεν εχουν χαρτάκι πας απευθειας στον υπέυθυνο του λες πες μου το ονοματάκι σου να κάνω μια μήνυση, αφήνεις τα στοιχεια σου και φεύγεις. δεν λες καν οτι θες να στην σβήσουν. σε παιρνουν τηλ οτι την έσβησαν 10 λεπτά αργότερα.

thunder ace
22/04/2019, 13:02
Λοιπον..το σωστο παει στο οτι ΔΕΝ παρακαλαμε τον καθε βλαχο πουστρομπατσο.
Δευτερον,μπορουν ανετα να σου πουν,οτι οταν γραφαμε το δικο σας αμαξι,δεν ηταν και τα αλλα εκει.
Γραψαμε,φυγαμε και ΜΕΤΑ ηρθαν και παρκαραν τα αλλα.

Acacius
22/04/2019, 14:04
Όσοι έρχεστε στην Κρήτη και έχετε πινακίδες από αλλού, πάρτε και βάλτε ένα μεγάλο αυτοκόλλητο το νησί, ή ακόμα χειρότερα, βάλτε δίπλα και τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Θα κάνει τον εκάστοτε ηλίθιο τοπικιστή τροχαίο να νομίζει ότι επιστρέψατε για να δείτε την οικογένεια και υπάρχει πιθανότητα να γλυτώσετε κάποια κλήση. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήνετε μούσι πριν έρθετε και φοράτε κατά προτίμηση μαύρα πουκάμισα.

sniper
22/04/2019, 14:07
Όσοι έρχεστε στην Κρήτη και έχετε πινακίδες από αλλού, πάρτε και βάλτε ένα μεγάλο αυτοκόλλητο το νησί, ή ακόμα χειρότερα, βάλτε δίπλα και τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Θα κάνει τον εκάστοτε ηλίθιο τοπικιστή τροχαίο να νομίζει ότι επιστρέψατε για να δείτε την οικογένεια και υπάρχει πιθανότητα να γλυτώσετε κάποια κλήση. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήνετε μούσι πριν έρθετε και φοράτε κατά προτίμηση μαύρα πουκάμισα.

Το σαρίκι στον καθρέφτη ξέχασες αλλά γενικά καλά τα λες. :tooth:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/04/2019, 21:50
Το σαρίκι στον καθρέφτη ξέχασες αλλά γενικά καλά τα λες. :tooth:

Και καμιά χρυσή αλυσιδα στο μπετη :lol:

lleonidas
23/04/2019, 11:14
Σπούδαζα στο Ρέθυμνο και έμεινα εκεί για 5 χρόνια... έχω να πω ότι όσα γράφετε, είναι ψέματα και κακοήθειες :D
406234

GogosLux
23/04/2019, 11:51

:lol::lol::lol: εδω δεν φτανει να εισαι απο Κρητη, πρέπει να ταιριάξεις και τις πινακίδες ανα νομο :rolleyes: :roflmao::roflmao:

Θα δω το καλοκαίρι που θα μενω Χανια με Ηρακλειώτικο νοικιάρικο :D

Panos76
23/04/2019, 12:01

Ένας φίλος μου Ηρακλειώτης μου έλεγε πάντα: ''Το Ρέθυμνο υπάρχει για να χωρίζει τους ανθρώπους από τα ζα (Χανιά)'', οπότε το βλέπω στον πάτο το αμαξάκι :bawl:

PaNick67
23/04/2019, 12:53
Ένας φίλος μου Ηρακλειώτης μου έλεγε πάντα: ''Το Ρέθυμνο υπάρχει για να χωρίζει τους ανθρώπους από τα ζα (Χανιά)'', οπότε το βλέπω στον πάτο το αμαξάκι :bawl:

Αυτο το λενε και οι Χανιωτες :lol::bawl:

GogosLux
23/04/2019, 13:01

Αυτο το λενε και οι Χανιωτες :lol::bawl:

Τελικά οι Χανιώτες και οι Ηρακλειώτες συμφωνουν σε κάτι :lol::lol::lol: αλλα αφορα το Ρεθυμνο :moutza:

teogtp
23/04/2019, 13:11
Και καμιά χρυσή αλυσιδα στο μπετη :lol:
Αυτός ο Μπετης τί είναι, Αλβανός ράπερ;

:p

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/04/2019, 16:08
:lol::lol::lol: εδω δεν φτανει να εισαι απο Κρητη, πρέπει να ταιριάξεις και τις πινακίδες ανα νομο :rolleyes: :roflmao::roflmao:

Σου λέω ότι πρόβλημα δε θα έχεις. Εμένα το μηχανάκι μου έχει χανιωτικες πινακίδες. Το πήρα από εκεί όταν είχα πάει διακοπές το καλοκαίρι. 4 Χρόνια δε συναντησα πότε και πουθενά πρόβλημα.Είμαι ηρακλειοτης.

Acacius
23/04/2019, 16:57
Αυτός ο Μπετης τί είναι, Αλβανός ράπερ;
Μπέτης είναι το στέρνο. Η λέξη υιοθετήθηκε στο νησί μετά 1913-14, όταν για τον εορτασμό της ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Ρεάλ Μπέτις έκανε περιοδεία στο νησί παίζοντας φιλικά με τοπικές ομάδες, όπως ο Κόρακας Πόμπιας, ο Φουρόκατος Σφακίων και ο Μπαλοτάρης Μεσοχωρίου. Η τότε φανέλα της Ρεάλ Μπ. είχε το ευμέγεθες έμβλημα τοποθετημένο στο θώρακα,κάτι που δεν έμεινε απαρατήρητο από τους ντόπιους. Σταδιακά η φθορά της λέξης έκανε το "φορεμένο στο 'Μπέτις'" (στο ύψους του εμβλήματος δηλαδή) σε "φορεμένο στο μπέτη" ή "στον πέτη".

ΠΗΓΗ (https://www.slang.gr/lemma/8505)

φαίνεται ότι βαριέμαι σήμερα;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/04/2019, 21:09
Μπέτης είναι το στέρνο. Η λέξη υιοθετήθηκε στο νησί μετά 1913-14, όταν για τον εορτασμό της ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Ρεάλ Μπέτις έκανε περιοδεία στο νησί παίζοντας φιλικά με τοπικές ομάδες, όπως ο Κόρακας Πόμπιας, ο Φουρόκατος Σφακίων και ο Μπαλοτάρης Μεσοχωρίου. Η τότε φανέλα της Ρεάλ Μπ. είχε το ευμέγεθες έμβλημα τοποθετημένο στο θώρακα,κάτι που δεν έμεινε απαρατήρητο από τους ντόπιους. Σταδιακά η φθορά της λέξης έκανε το "φορεμένο στο 'Μπέτις'" (στο ύψους του εμβλήματος δηλαδή) σε "φορεμένο στο μπέτη" ή "στον πέτη".

Δε το ήξερα. Απλά ήξερα τι λέξη όπως και όλες τις άλλες ντοπιες

lleonidas
23/04/2019, 23:01
Πέρασε κανείς από Κηφισό τώρα που γινόταν χαμούλης με την νταλίκα;Είχε γεμίσει όλος ο δρόμος ανανάδες και μύριζε παντού σαν μανάβικο!Βιαζόμουν και δεν πρόλαβα να δω πολλά, μόνο μια κυρία που συνομιλούσε με τον τροχοΜόΝο και πιο πάνω ένα vstromάκι(ίσως να ήταν από οδική βοήθεια).Έχετε το νου σας όσοι θα περάσετε γιατί γλιστρούσε.
Είναι στο ρεύμα προς Πειραιά, κοντά στο ύψος των ΚΤΕΛ.

Acacius
23/04/2019, 23:33
Ανανία γίναμε....

Εντάξει, φεύγω μόνος μου

danaos75
24/04/2019, 12:32

Απλά respect, καταγωγή απο Κρήτη, την λέξη την ακούω απο τα γενοφάσκια μου, πρώτη φορά ακούω αυτήν την ετυμολογία!
Απο φίλο που ξέρει ιταλικά μου είχε δώσει σας πιθανή ετυμολογία το [< petto (ιταλ.) < pector-is (λατιν.)].

spyrval
24/04/2019, 13:13
Βρε Ακάκιε θα αρχίζω να την πιστεύω την ετυμολογία της λέξης στο τέλος. Μόνο εγώ δηλαδή το πήρα για πλάκα;

Acacius
24/04/2019, 15:53
Ρε σεις πλάκα κάνω. Κάντε κλικ την πηγή.

Και το έλεγα αντί για "Μπαλοτάρης Μεσοχωρίου" να γράψω "Λαθροθήρας Ανωγείων"...

Fake news η ετυμολογία.

EDIT: Την πλάκα του teogtp πήγα να συνεχίσω, αλλά αυτός είχε βάλει και ένα emoticon που εγώ παρέλειψα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/04/2019, 17:16
Ρε σεις πλάκα κάνω. Κάντε κλικ την πηγή.

Και το έλεγα αντί για "Μπαλοτάρης Μεσοχωρίου" να γράψω "Λαθροθήρας Ανωγείων"...

Fake news η ετυμολογία.

EDIT: Την πλάκα του teogtp πήγα να συνεχίσω, αλλά αυτός είχε βάλει και ένα emoticon που εγώ παρέλειψα

Κατάλαβα. Κολισες Oldmanιτιτιδα :lol:

danaos75
24/04/2019, 20:23
:lol: να τι παθαίνεις όταν είσαι παντελώς άσχετος από ποδόσφαιρο :lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/04/2019, 22:32
:lol: να τι παθαίνεις όταν είσαι παντελώς άσχετος από ποδόσφαιρο :lol:

Τώρα που είπες ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έβαλε και 2ο γκολ η Σίτι στην γιουναιτεντ. Με αυτό το γκολ ουσιαστικά περνει προταθλημα.Εγώ είμαι Λίβερπουλ.

Bowleno
25/04/2019, 08:30
Τώρα που είπες ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έβαλε και 2ο γκολ η Σίτι στην γιουναιτεντ. Με αυτό το γκολ ουσιαστικά περνει προταθλημα.Εγώ είμαι Λίβερπουλ.

Εγώ.... Δεν είμαι τίποτα:lol:
Αφήστε τις μπάλες με αέρα και πιάστε τις μπάλες με πυρήνα λέμε:D

spyrval
25/04/2019, 09:40

Κι εγώ το ίδιο αλλά αυτή η καταραμένη η Σίτυ δε χάνει με τίποτα. Παίζει βέβαια πολύ ωραία μπάλα.

Panos76
25/04/2019, 10:54
Δεν είναι για καφενείο το θέμα αλλά δε ξέρω που αλλού https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Troxaia-Zhta-plhrofories-sxetika-me-thanathforo-troxaio_124990.asp

karellen
25/04/2019, 11:47

Και η Πελοπόννησος

406257

MAIK72
25/04/2019, 12:20
Τελικά καταλήξαμε σε ποιες πόλεις είναι τοπικιστές ή ανταγωνιστικοί με γειτονικές πόλεις; Tα παραδείγματα είναι άπειρα.
Μεσολόγγι- Αγρίνιο
Θεσσαλονίκη -Αθήνα
Θήβα- Λειβαδιά
Ληξουρίου και Αργοστολίου
Χανιά και Ηράκλειο
Άργους και Ναύπλιο
Αμαλιάδας – Πύργου
Βόλου-Λάρισας
και τελειωμό δεν έχει το εμείς και οι άλλοι https://www.argolikeseidhseis.gr/2013/10/blog-post_475.html

lleonidas
25/04/2019, 18:13
Τα ακριβότερα δεδομένα (https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-akrivotera-dedomena-kinetes-telefonias-sten-eerope-echei-e-ellada_gr_5cc1c50ee4b01b6b3efde2e9) κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη(και μέσα στα δέκα ακριβότερα παγκοσμίως) έχουμε στην Ελλάδα με μέσο όρο 29,2€/1GB... δεύτερη η Ελβετία με 18€/1GB.
Στην Ουκρανία 0,45€/1 GB!
O μέσος όρος στην Ευρώπη κυμαίνεται στα 5-6€ μηνιαίως.

νεοσσός
25/04/2019, 19:05
Σε εποχή 3G, πριν από μερικά χρόνια, η Wind είχε φθάσει να χρεώνει μέχρι 12,5€ το MByte, δηλαδή 12.500€ το GByte, σε καρτοκινητά (χρέωση εκτός πακέτου). Δεν αναφέρομαι σε εποχές GPRS, που τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ήταν ακόμα ακριβότερα, διότι τότε δεν υπήρχε το τεράστιο περιεχόμενο και οι εφαρμογές που υπάρχουν τώρα.

basilis_k6
25/04/2019, 20:04
Τα ακριβότερα δεδομένα (https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-akrivotera-dedomena-kinetes-telefonias-sten-eerope-echei-e-ellada_gr_5cc1c50ee4b01b6b3efde2e9) κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη(και μέσα στα δέκα ακριβότερα παγκοσμίως) έχουμε στην Ελλάδα με μέσο όρο 29,2€/1GB... δεύτερη η Ελβετία με 18€/1GB.

καρτελ χρονια τωρα. γιατι νομιζεις οτι η cosmote δηλώνει κέρδη που καμια αλλαη εταιρια δεν μπορει ουτε να φανταστει?

kons
25/04/2019, 20:31
καρτελ χρονια τωρα. γιατι νομιζεις οτι η cosmote δηλώνει κέρδη που καμια αλλαη εταιρια δεν μπορει ουτε να φανταστει?

Συμφωνώ 1000%. Πρόσφατα έληγε το συμβόλαιο στο σταθερό μου, ψάχνοντας σε όλες τις εταιρίες με μόνη διαφοροποίηση την Forthnet/Nova που εκεί υπάρχουν άλλα θέματα, εντόπισα ότι τα συμβόλαια είναι πάνω κάτω τα ίδια και με ελάχιστα διαφοροποιημένη τιμολόγηση. Με τον τρόπο αυτό που έχουν κάνει καρτέλ και με προσυνεννοημένα τιμολόγια σε αναγκάζουν να παίζεις στα ίδια ή να γυρίζεις γύρω γύρω χωρίς ουσιαστικό όφελος στην τσέπη σου. Η Forthnet/Nova πάλι ακολουθεί άλλη τακτική ακόμα και να βήξεις στο τηλέφωνο υποστήριξης σε χρεώνει και πολλά άλλα.
Φυσικά όλα αυτά με τις ευλογίες των αρχών....!!!

lleonidas
25/04/2019, 21:22
Υποτίθεται ότι υπάρχει μια επιτροπή ανταγωνισμού αλλά μάλλον δε θέλει(ή δεν μπορεί) να κάνει κάτι. Είναι απαράδεκτο σε σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία να πληρώνουμε με 30€ μια υπηρεσία της οποίας η μέση χρέωση στην Ευρώπη είναι τα 6€...5 φορές πάνω!

Grafton 505
25/04/2019, 22:05

Με ΦΠΑ ή χωρίς ;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/04/2019, 22:47
Υποτίθεται ότι υπάρχει μια επιτροπή ανταγωνισμού αλλά μάλλον δε θέλει(ή δεν μπορεί) να κάνει κάτι. Είναι απαράδεκτο σε σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία να πληρώνουμε με 30€ μια υπηρεσία της οποίας η μέση χρέωση στην Ευρώπη είναι τα 6€...5 φορές πάνω!

Ξεφτίλα. ...

katsar
02/05/2019, 14:15
Isle of Man https://www.youtube.com/watch?v=aEvar2FRhV0

DriveR
02/05/2019, 20:59
Ντοκιμαντέρ για το Μάτι Αττικής https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=op4xBowOEz0

Αν περιμένετε από αυτούς τους άχρηστους!!! Δεν έχω λόγια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ρε παιδιά δεν μαζευτήκατε μια ομάδα ατόμων και μόνοι σας δεν καθαρίζατε τον χώρο και τον επιβλέπατε για το καλοκαίρι; Τόσο δύσκολο είναι ρε γαμώτο να βοηθήσει ο ένας τον άλλο :facepalm:

νεοσσός
02/05/2019, 21:12
Το Μάτι είναι πολύ πικρή ιστορία για εμένα, μπορώ να πω ότι υπό μία έννοια "μεγάλωσα" εκεί και με τη φωτιά έχασα ένα κομμάτι της ψυχής μου (ευτυχώς οι φίλοι μου είναι καλά, αν και κάποιοι χωρίς σπίτια). Έχω κάνει εκεί ένα καλοκαίρι εθελοντική πυροπροστασία τις νύχτες. Γενικά ο κόσμος είχε ενεργή δράση στην πυροπροστασία. Ο συνδυασμός σπιτιών-δέντρων και η άναρχη δόμηση είναι μεγάλο κεφάλαιο.

Το βασικότερο πρόβλημα ήταν ο δυτικός άνεμος. Επειδή έχω κάνει πολλά χρόνια ιστιοπλοΐα και σαν αγωνιζόμενος, ξέρω πολύ καλά ότι ισχυρός δυτικός άνεμος στο Μάτι δεν παλεύεται. Μπορεί το "Μάτι του ανέμου", όπως είναι ο πλήρης όρος, να φημίζεται για το δυνατό βοριά του, αλλά ο δυτικός άνεμος είναι άλλη ιστορία. Είναι εξαιρετικά σπάνιος στην περιοχή, αλλά όταν εμφανίζεται δεν παλεύεται απλά. Αλλάζει έντονα και συνεχώς κατεύθυνση και ένταση, με απρόσμενες σπηλιάδες. Τόσα χρόνια οι Ματιώτες έβλεπαν τη φωτιά να καίει την πολύπαθη Πεντέλη (το αγαπημένο μου βουνό που έχει καεί πολλές φορές), να μένει στο βουνό, διότι ο βοριάς και ο νοτιάς κρατούσαν τη φωτιά στο δάσος. Ε, μία φορά έσκασε δυτικός άνεμος, κατέβασε τη φωτιά στον οικισμό και τα ρήμαξε όλα. Κρίμα για τους ανθρώπους, το δάσος και τα σπίτια... :(

Την παραμονή της φωτιάς ήμουν εκεί και την ώρα που καιγόταν ετοιμαζόμουν να πάω με τη μηχανή, μετά τη δουλειά, χωρίς να έχω μάθει ακόμα τα νέα. Όταν πήρα τηλέφωνο ένα φίλο άκουσα το "μην έρθεις, καιγόμαστε". Πολλοί είχαν κάνει τα εξοχικά μόνιμες κατοικίες και τώρα βλέπεις τους "τυχερούς" που επέζησαν, σε προχωρημένη ηλικία να μην μπορούν να ορθοποδίσουν.

DriveR
02/05/2019, 21:15
Το Μάτι είναι πολύ πικρή ιστορία για εμένα, μπορώ να πω ότι υπό μία έννοια "μεγάλωσα" εκεί και με τη φωτιά έχασα ένα κομμάτι της ψυχής μου (ευτυχώς οι φίλοι μου είναι καλά, αν και κάποιοι χωρίς σπίτια). Έχω κάνει εκεί ένα καλοκαίρι εθελοντική πυροπροστασία τις νύχτες. Γενικά ο κόσμος είχε ενεργή δράση στην πυροπροστασία. Ο συνδυασμός σπιτιών-δέντρων και η άναρχη δόμηση είναι μεγάλο κεφάλαιο.

Το βασικότερο πρόβλημα ήταν ο δυτικός άνεμος. Επειδή έχω κάνει πολλά χρόνια ιστιοπλοΐα και σαν αγωνιζόμενος, ξέρω πολύ καλά ότι ο ισχυρός δυτικός άνεμος στο Μάτι δεν παλεύεται. Μπορεί το "Μάτι του ανέμου", όπως είναι ο πλήρης όρος, να φημίζεται για το δυνατό βοριά του, αλλά ο δυτικός άνεμος είναι άλλη ιστορία. Δεν παλεύεται απλά. Αλλάζει έντονα και συνεχώς κατεύθυνση και ένταση, με απρόσμενες σπηλιάδες. Τόσα χρόνια οι Ματιώτες έβλεπαν τη φωτιά να καίει την πολύπαθη Πεντέλη που έχει καεί πολλές φορές, να μένει στο βουνό, διότι ο βοριάς και ο νοτιάς κρατούσαν τη φωτιά στο δάσος. Ε, μία φορά έσκασε δυτικός άνεμος και τα ρήμαξε όλα.

Γιατί δεν μαζεύαν τα χόρτα και όλα αυτά; Δεν θα βοηθούσε; Ισχύει ότι ο ηλικιωμένος φταίει ή έγινε εμπρησμός και το κρύβουν;

νεοσσός
02/05/2019, 21:28
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο σχετικά με τα αίτια, υπάρχουν διάφορες εκδοχές.

Ξερά χόρτα κάποιοι μάζευαν, κάποιοι όχι. Το κακό είναι με τα πεύκα (δυστυχώς "ποινικοποιήθηκαν" τα καημένα μετά το περιστατικό), που αρπάζουν εύκολα φωτιά.

Κάποιοι είπαν ότι κακώς τα σπίτια είναι κοντά στα δέντρα. Το θέμα είναι ότι τα δέντρα φυτεύτηκαν και πολλαπλασιάστηκαν γρήγορα μετά την ανάπτυξη του οικισμού. Είναι δέντρο που μεγαλώνει πολύ γρήγορα και διασπείρεται ταχύτατα μόνο του. Φτιάχνει δάσος σε τεράστιες εκτάσεις μέσα σε μερικές δεκαετίες. Και ποια είναι η λύση; Να ζει ο κόσμος στο τσιμέντο;

Δύναμη να έχουν οι άνθρωποι να αντέξουν την καταστροφή και κυρίως όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Πέρασα από εκεί την προηγούμενη εβδομάδα. Εξαφανίζεται σιγά-σιγά το τοπίο εμπόλεμης περιοχής που ήταν αρχικά, αλλά θα χρειαστούν πιστεύω μερικές δεκαετίες για να ξαναγίνει ο παράδεισος που ήταν.

tzimidis
02/05/2019, 21:45
Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στο μάτι.
Τίποτα δεν το αναιρεί αυτό.

ΟΜΩΣ, αυτοί που κλείσανε, χτισανε και αποκλείσανε είτε νόμιμα είτε παράνομα τις διεξόδους διαφυγής και τα σημεία προσβασης έχουν βρεθεί και τιμωρηθεί?
Το έχουμε δει το έργο πολλάκις, και στο μάτι και στη Μανδρα και στους σεισμούς αθηνας και Θεσσαλονίκης και παντού.
Μαντολες, δικαστήριο σε 100 χρόνια και θα φταίει ο στρατηγός άνεμος.
Εγώ αυτό που θυμάμαι, είναι ότι στη Λήμνο στα γεγονότα των Ιμίων, και ενω θα βγαίνανε τα ΤΟΜΠ από το 224τ.ε., είχαν αποκλειστεί 50 μέτρα μετά την πύλη επειδή είχε γεμίσει ο τόπος πάρανομους μαντροτοιχους από τους χωριαταραδες. Όπως τώρα δεν έβγαιναν τα άρματα, έτσι δεν θα έμπαιναν και τα πυροσβεστικά σε ώρα ανάγκης.
Η λαμογια των κατοίκων σε συνδυασμό με την αδιαφορία των στρ. Διοικητών και κοινοταρχών.

Στο μάτι, στη μάνδρα, οι δωροδοκίες των τοπικών αρχόντων και η ομερτά των περιοικων αφού έλα μωρέ όλοι το ίδιο κάνουνε, φερνουν τα αποτελέσματα που φέρνουν.

Στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, πλην Ελλάδας, Αλβανίας, Αφγανιστάν και υποσαχαριας Αφρικής,
όλοι είναι υποχρεωμένοι και ελέγχονται αν καθαρίζουν τα ξερά φύλλα από τις αυλές τους το καλοκαίρι και τα χιόνια το χειμώνα.

Αλλά σιγά ρε που θα σκουπισω ΕΓΩ το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπιτι μου, για να περπατάει ο ΑΛΛΟΣ!!!!

Τι τα πληρώνουμε τα τέλη και που είναι το κράτος και γαμώ την πουτανα μου ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΕ!

toyar
02/05/2019, 21:47
χωρις να θελω να μπλεξω τον ανθρωπινο πονο δεν θεωρω παραδεισο την περιφραγμενη παραλια και το κυμα που σκαει στον μαντροτοιχο
κι αν η ομορφια ειναι υποκειμενικη η συνταγματικοτητα δεν ειναι
ο βιασμος του φυσικου περιβαλλοντος σε συνδυασμο με την εγωκεντρικοτητα του ελληνα ''πολιτη'' εχουν κοστισει πολλες ανθρωπινες ζωες και θα συνεχισει να κοστιζει στο μελλον
δυστυχως ειναι θεματα πασιγνωστα και χιλιοειπωμενα....................

BLiTzER
02/05/2019, 21:48
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε φταίνε ούτε τα δέντρα, ούτε ο άνεμος.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/05/2019, 22:30
Να μπω μια σφήνα στην κουβέντα ?Συγνώμη κιόλας.
Λόγο οικονομικών προβλημάτων δε θα μπορέσω να πληρώσω ΟΤΕ τιβι αυτό το μήνα. Ξέρει κανείς πόσο είναι η επανασύνδεση όταν στο κόψουν? Στις 14 λήγει και εγώ θα το πληρώσω με την επόμενη πληρωμή. Μη μου πείτε ότι όταν περάσουν 15 μέρες δε στο κόβουν. Αυτό το ξέρω ήδη. Η καθυστέρηση θα είναι γύρω στο 2οημερο. Ευχαριστώ.

S705
02/05/2019, 22:39
Λόγο οικονομικών προβλημάτων δε θα μπορέσω να πληρώσω ΟΤΕ τιβι αυτό το μήνα. Ξέρει κανείς πόσο είναι η επανασύνδεση όταν στο κόψουν? Στις 14 λήγει και εγώ θα το πληρώσω με την επόμενη πληρωμή. Μη μου πείτε ότι όταν περάσουν 15 μέρες δε στο κόβουν. Αυτό το ξέρω ήδη. Η καθυστέρηση θα είναι γύρω στο 2οημερο. Ευχαριστώ.

Κοίτα να δεις έναν ανθρωπα. Εδώ καιγόμαστε και αυτός στον ΟΤΕ tv ο νους του.... Για αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι. :bawl:

tzimidis
02/05/2019, 23:24

Ego OTE plirona panta 2 logariasmous mazi.
Tora ekopsa to TV Kai Pali Ana 2 ta plirono.

Από την άλλη και χωρίς παρεξήγηση, αφού ζορίζεσαι οικονομικά, τι το θες το οτετιβι?
Κι εγώ γι'αυτο το έκοψα, επειδή άρχισα να ζορίζομαι.
Και δεν το λες και φτηνό........

tzimidis
02/05/2019, 23:27
Κοίτα να δεις έναν ανθρωπα. Εδώ καιγόμαστε και αυτός στον ΟΤΕ tv ο νους του.... Για αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι. :bawl:

Μα δεν καιγόμαστε τώρα.
Οταν, όχι αν, όταν πάρει φωτιά ο κωλος μας, κάπως θα τα βολεψουμε.

DriveR
03/05/2019, 01:46
Εδώ όλο το ντοκιμαντέρ http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mati-ta-ntokoumenta-miloun/2019-05-02-20

Είναι απίστευτο .. πραγματικά απίστευτο! Είναι αλήτες και εγκληματίες!

Θα πρέπει όλοι να το δούνε.

Γιατί μας έχετε ξεχάσει

Η πρόταση που τα λέει όλα . . . . . . . . . . . .

basilis_k6
03/05/2019, 02:18
Νωρις το έπαιξε αυτό το "χαρτί" ο σκαι. Δεν τους άρεσαν οι δημοσκοπήσεις?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 06:17
Ego OTE plirona panta 2 logariasmous mazi.
Tora ekopsa to TV Kai Pali Ana 2 ta plirono.

Από την άλλη και χωρίς παρεξήγηση, αφού ζορίζεσαι οικονομικά, τι το θες το οτετιβι?
Κι εγώ γι'αυτο το έκοψα, επειδή άρχισα να ζορίζομαι.
Και δεν το λες και φτηνό........

Θέλω να το κόψω αλλά Λυπάμαι τα παιδιά.

Bowleno
03/05/2019, 07:18

Κανόνισε με 2-3 φίλους η συγγενείς και βάλτε νετφλιξ.... Με σύνδεση των 12 ευρώ τον μήνα για 4 συσκευές την μοιράζομαι με την μάνα μου και την αδελφή μου (έχω κρατήσει τις 2 συσκευές) πληρώνω 6 ευρώ εγώ και από 3 οι μάνα και αδελφή....

karateo
03/05/2019, 07:48

αν λυπάσαι τα παιδιά κόψε το αμέσως!
εκτός αν τα άφηνες ήδη 2-3 ώρες/εβδομάδα συνολικά οπότε βγαίνει και πανάκριβο

όσο τα παιδιά είναι πίσω απο μία οθόνη 99% των περιπτώσεων γίνονται πιο χαζά και θύματα του μαρκετινγκ

thunder ace
03/05/2019, 08:00
Ενω εμεις δεν βλεπαμε καθολου ΤΒ στα νιατα μας
Εξ αλλου εμεις ειμαστε στο 1%

karateo
03/05/2019, 08:32
Ενω εμεις δεν βλεπαμε καθολου ΤΒ στα νιατα μας
Εξ αλλου εμεις ειμαστε στο 1%

δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ με θυμάμαι να περιμένω το ΣΚ να δώ 1-2 ώρες

Άσε που πολλά παιδικά της εποχής μου δε τα ξέρω καθόλου όταν τύχει και μιλάμε με φίλους.
Κήπος, γήπεδο στο σχολείο, ποδήλατα...

Ούτε κινητά ούτε ταμπλετ.

ΥΓ. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το τί είναι σωστό το λένε ένα σωρό έρευνες.

thunder ace
03/05/2019, 08:47
Φυσικα αν εισαι στην ηλικια μου περιμενες (οπως ολοι μας)να δουμε λιγο ΤΒ το Σαββατο.
Το οτι δεν ειχαμε κινητα κλπ ,δεν τα ειχαμε γιατι ΔΕΝ υπηρχαν.
Κατσε να τα ειχαμε και θα σου ελεγα τι κουμασια θα ειμασταν και εμεις.
Με ενοχλει αφανταστα να την ''λεμε" στους νεους: τσογλανια,με ενα κινητο ειστε συνεχεια,ολο F/B κλπ.....ενω εμεις μπλα μπλα μπλα..
Φιλε καρατεο, δεν τα γραφω αυτα για σενα,γενικα μιλαω,μη παρεξηγηθουμε κιολας

sniper
03/05/2019, 08:50
δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ με θυμάμαι να περιμένω το ΣΚ να δώ 1-2 ώρες

Άσε που πολλά παιδικά της εποχής μου δε τα ξέρω καθόλου όταν τύχει και μιλάμε με φίλους.
Κήπος, γήπεδο στο σχολείο, ποδήλατα...

Ούτε κινητά ούτε ταμπλετ.

ΥΓ. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το τί είναι σωστό το λένε ένα σωρό έρευνες.

Και πριν από εμάς, ίσα που πήγαιναν σχολείο, όσοι δεν είχαν δουλειά στα χωράφια, ζώα, δουλειά της οικογένειας κλπ.

Εμείς με τα σχολεία και την τιβί τα σουκου αποβλακωθήκαμε, οι φλώροι.

(Εδώ που τα λέμε, από μαλ@κία σε μ@λακία πάμε, οπότε παίζει και να είχαν δίκιο).

νεοσσός
03/05/2019, 09:02
Το οξύμωρο του θέματος συζήτησης, είναι ότι συζητάμε μέσα σε ένα forum, πίσω από μία οθόνη.

Panos76
03/05/2019, 09:08
Το οξύμωρο του θέματος συζήτησης, είναι ότι συζητάμε μέσα σε ένα forum, πίσω από μία οθόνη.

Αναγκαστικά, διότι κανονικά θα έπρεπε να ήμασταν μπροστά σε ένα κύμα και να παίζαμε τάβλι με φράπα, μέχρι να έρθει το ούζο με τον γαύρο.

νεοσσός
03/05/2019, 09:17
Αναγκαστικά, διότι κανονικά θα έπρεπε να ήμασταν μπροστά σε ένα κύμα και να παίζαμε τάβλι με φράπα, μέχρι να έρθει το ούζο με τον γαύρο.
Σερβιτόρος σε παραθαλάσσιο καφενείο είναι o_gavros;

Panos76
03/05/2019, 09:40
Νομίζω είναι Γενικώς Διευθυντής.. :D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 09:53
αν λυπάσαι τα παιδιά κόψε το αμέσως!
εκτός αν τα άφηνες ήδη 2-3 ώρες/εβδομάδα συνολικά οπότε βγαίνει και πανάκριβο

όσο τα παιδιά είναι πίσω απο μία οθόνη 99% των περιπτώσεων γίνονται πιο χαζά και θύματα του μαρκετινγκ

Ότανεγώ και οι γυναίκα μου λειπουμε και οι 2 στη δουλειά η μικρή κάθεται με τα αδέρφια της. Όταν για κάποιο λόγο δεν τα βρουν και ανάβουν τα αίματα η τηλεόραση είναι πάντα ανοιχτή και πέζει ντισνει τσανελ. Η μικρή θα πάει να δει κάνα δυο επεισόδια μέχρι να ξεχαστεί να ξαναπεξει με τα αδέρφια της.
Περα από αυτό σε μια συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά όταν τους το είπαμε πριν κάποιους μήνες μας είπαν να το ξεχάσουμε. Η μεγάλη θα κάτσει το απόγευμα να δει κανένα έργο από την ταινιοθήκη. Όταν θέλω να πάω κάπου με τη γυναίκα και θα είναι βράδυ θα τους ετοιμασουμε ποπ κορν και θα παραγγείλω μια ταινία 2.80 και τους κάνω βραδιά σινεμά. Δεν έχουμε όλοι γιαγιάδες:lol:

Τώρα. Στο θέμα μας. Ξέρει κανείς πόσο είναι τα τέλη επανασύνδεσης :D

Nostradamus
03/05/2019, 10:05
Πόσο είναι το μήνα το oteTV που αναφέρεις?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 10:20
Πόσο είναι το μήνα το oteTV που αναφέρεις?

Δίνω 51 το δίμηνο. Μόνο τηλεόραση. Γιατί κανονικα δίνω 101 με ίντερνετ και σταθερό μαζί.

teogtp
03/05/2019, 10:41
Ότανεγώ και οι γυναίκα μου λειπουμε και οι 2 στη δουλειά η μικρή κάθεται με τα αδέρφια της. Όταν για κάποιο λόγο δεν τα βρουν και ανάβουν τα αίματα η τηλεόραση είναι πάντα ανοιχτή και πέζει ντισνει τσανελ. Η μικρή θα πάει να δει κάνα δυο επεισόδια μέχρι να ξεχαστεί να ξαναπεξει με τα αδέρφια της.
Περα από αυτό σε μια συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά όταν τους το είπαμε πριν κάποιους μήνες μας είπαν να το ξεχάσουμε. Η μεγάλη θα κάτσει το απόγευμα να δει κανένα έργο από την ταινιοθήκη. Όταν θέλω να πάω κάπου με τη γυναίκα και θα είναι βράδυ θα τους ετοιμασουμε ποπ κορν και θα παραγγείλω μια ταινία 2.80 και τους κάνω βραδιά σινεμά. Δεν έχουμε όλοι γιαγιάδες:lol:

Τώρα. Στο θέμα μας. Ξέρει κανείς πόσο είναι τα τέλη επανασύνδεσης :D

Σορυ ρε παπ που επεμβαίνω, αλλά 600€ ετησίως για "πιπίλα"?
Δεν λυπάστε τον κόπο σας;
Δοκίμασε την λύση του νετφλιξ και του popcorn hour και κρατήστε τα χρήματα αυτά για τα δίδακτρα μιας ξένης γλώσσας.
Φιλικά.

νεοσσός
03/05/2019, 10:48
Σορυ ρε παπ που επεμβαίνω, αλλά 600€ ετησίως για "πιπίλα"?
6.000€ τη δεκαετία! Μέχρι να φθάσει 25 χρονώ να τη μπαντρέψεις, είναι 15 χιλιάρικα. Θα μπορούσες να τα κάνεις γαμήλιο δώρο στο γαμπρό, μία MV Agusta Rivale. :p

teogtp
03/05/2019, 10:51
6.000€ τη δεκαετία! Μέχρι να φθάσει 25 χρονώ να τη μπαντρέψεις, είναι 15 χιλιάρικα. Θα μπορούσες να τα κάνεις γαμήλιο δώρο στο γαμπρό, μία MV Agusta Rivale. :p

406588

Nostradamus
03/05/2019, 11:07
Είναι πάρα πολλά ρε συ! Γενικά όλο το πακέτο που πληρώνεις.

Δες την περίπτωση του Netflix.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 11:16
Έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση εδώ ρε παιδια. Δεν έχω ούτε υπολογιστη ούτε σμαρτ τιβι. Περα από αυτό βλέπω τσαμπιονς λινκ πρεμιερ λινκ πολες σειρές και μοτο τζιπι. Δε βγάζω την ουρά μου απέξω.

Στο θέμα μας. Ξέρει κανείς πόσο είναι τα τέλη επανασύνδεσης :lol:

spyrval
03/05/2019, 11:29
Αμάν με τα τέλη επανασύνδεσης! Είσαι εκτός θέματος:lol:

Δεν ξέρω πόσα είναι αλλά γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στο 13888; Αλήθεια αν αργήσεις 20 μέρες το κόβουν αμέσως;

Panos76
03/05/2019, 11:34

και να βάζει εκο 100άρα να κερδίσει και την πανιγκάλε :bawl:

karateo
03/05/2019, 11:40

Μόλις γύρισα απο βόλτα στη παραλία να φάμε και το φρούτο μας ενώ 10:30 είμασταν σε κούνιες :p

Λίγο να χαλαρώσουν τώρα, φαγητό, ύπνο και το απόγευμα κήπο λογικά για παιχνίδι με ποδήλατα και λάσπες!

Και τάμπλετ έχω (έχει να ανοίξει 3μηνο) και κινητά φυσικά.
Τα 2χ 4μιση χρονών παιδιά μου τα έχουν αγγίξει μέχρι τώρα στη ζωή τους λιγότερο απο μία ώρα.

Στη τηλεόραση προτιμώ να τους βάλω φωτογραφίες και βίντεο απο παλιά ταξίδια ή παιδικά ντοκιμαντέρ (βγάζω εκτός της disney) τύπου μαθαίνω το σώμα μου.
Είναι εντυπωσιακό που θυμούνται τί έτρωγαν επάνω στο θαλάσσιο ποδήλατο πέρυσι το καλοκαίρι ή πρόπερσι (τα Χριστούγεννα που ανέβηκε σε ένα παιχνίδι ελικόπτερο.

Δε λέω ότι τα κάνω όλα σωστά. Απλά προσπαθώ όσο μπορώ για το καλύτερο ειδικά αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους που είναι και τα πιο ευαίσθητα.

Το ότι έχουμε τα τάμπλετ δε σημαίνει ότι πρέπει να τα δίνουμε!

ΥΓ. Η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον κ. ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ :p

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 12:14
Αμάν με τα τέλη επανασύνδεσης! Είσαι εκτός θέματος:lol:

Δεν ξέρω πόσα είναι αλλά γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στο 13888; Αλήθεια αν αργήσεις 20 μέρες το κόβουν αμέσως;

Από τη στιγμή που λιγει μου σπάνε τα κλαμπανια πότε θα το πληρώσω. Τηλέφωνα. Μηνύματα. Αλη μια φορά είχα καθυστερήσει και μου είχαν πει ότι στις 15 μέρες θα το κόψουν. Πλήρωσα και δεν είδα αν θα μου το κοβανε. Αυτό μάλλον θα κάνω. Όταν μου κάνουν το πρώτο τηλέφωνο θα τους ρωτήσω πόσο είναι τα τέλη.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 12:16
και να βάζει εκο 100άρα να κερδίσει και την πανιγκάλε :bawl:

Περιμένουμε. Σιγά το όχημα. Προτιμώ το τενερε που ανακατασκευαζει ο φίλος εδώ μέσα. ...:smokin:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 12:24
Μόλις γύρισα απο βόλτα στη παραλία να φάμε και το φρούτο μας ενώ 10:30 είμασταν σε κούνιες :p

Λίγο να χαλαρώσουν τώρα, φαγητό, ύπνο και το απόγευμα κήπο λογικά για παιχνίδι με ποδήλατα και λάσπες!

Και τάμπλετ έχω (έχει να ανοίξει 3μηνο) και κινητά φυσικά.
Τα 2χ 4μιση χρονών παιδιά μου τα έχουν αγγίξει μέχρι τώρα στη ζωή τους λιγότερο απο μία ώρα.

Στη τηλεόραση προτιμώ να τους βάλω φωτογραφίες και βίντεο απο παλιά ταξίδια ή παιδικά ντοκιμαντέρ (βγάζω εκτός της disney) τύπου μαθαίνω το σώμα μου.
Είναι εντυπωσιακό που θυμούνται τί έτρωγαν επάνω στο θαλάσσιο ποδήλατο πέρυσι το καλοκαίρι ή πρόπερσι (τα Χριστούγεννα που ανέβηκε σε ένα παιχνίδι ελικόπτερο.

Δε λέω ότι τα κάνω όλα σωστά. Απλά προσπαθώ όσο μπορώ για το καλύτερο ειδικά αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους που είναι και τα πιο ευαίσθητα.

Το ότι έχουμε τα τάμπλετ δε σημαίνει ότι πρέπει να τα δίνουμε!

ΥΓ. Η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον κ. ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ :p

Φίλε καρατεο πίστεψε με. Είσαι η εξαίρεση στον κανόνα. Λυπάμαι που το λέω. Το κύμα τώρα είναι ταμπλετ κινητά και παιχνίδια ονλαιν στο πισι. Όταν είμαι σπίτι προσπαθώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου τώρα που ακόμα θέλουν και αυτά. Εχθές επεζα με τη μικρή μαντέψτε ποιος. Επιτραπέζιο. Πέρασε ο μικρος (13 χρονών )και μας είδε και τον ρώτησα αν θελει να παίξει μαζί μας και είπε όχι. Όσο μπορούμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί τους.

wthanasis
03/05/2019, 12:29
Τα λεφτά είναι εξωφρενικά πολλά Παπασούζα. Είναι κρίμα ακόμη και αν δεν σου έλειπαν.
Νομίζω ότι η λύση σου είναι απλά IPTV.
Το MAG που έχουμε πολλοί, με κάποια κΑλόπαιδα που ξεκλειδώνουν ΟΛΕΣ τις πλατφόρμες (OTE TV, NOVA και πολλές άλλες) σου στοιχίζει κανένα 20ρικο τον μήνα στη χειρότερη.
Κάνε μια ερώτηση γιατί βρωμάει ο τόπος.

Υ.Γ. εγώ με τέτοιους ''εγκληματίες'' δεν έχω καμία σχέση, ακουστά μόνο....... :whistle: :whistle:

tzimidis
03/05/2019, 12:31
Έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση εδώ ρε παιδια. Δεν έχω ούτε υπολογιστη ούτε σμαρτ τιβι. Περα από αυτό βλέπω τσαμπιονς λινκ πρεμιερ λινκ πολες σειρές και μοτο τζιπι. Δε βγάζω την ουρά μου απέξω.

Στο θέμα μας. Ξέρει κανείς πόσο είναι τα τέλη επανασύνδεσης :lol:

Nomizo 4 eyro αν θυμάμαι καλά.

tzimidis
03/05/2019, 12:43
2-3 κινητά σε κάθε οικογένεια,
Ίντερνετ,
Νόβα ή οτετιβί κλπ
Χαλαρά 1500 το χρονο.
2 φουλ μισθοί.......
1 φρεντο την ημέρα αλλά 50/μηνα - 600/ετος, ένας μισθός ακόμα.

Εντάξει, να μην πάμε να κλείσουμε σε τίποτα σπηλιές,
αλλά ρε φίλε, δεν γίνεται να δουλεύουμε για εναν φραπουτσινο και έναν γαμοπαροχο 3-4 μήνες το χρονο..........

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/05/2019, 12:52
2-3 κινητά σε κάθε οικογένεια,
Ίντερνετ,
Νόβα ή οτετιβί κλπ
Χαλαρά 1500 το χρονο.
2 φουλ μισθοί.......
1 φρεντο την ημέρα αλλά 50/μηνα - 600/ετος, ένας μισθός ακόμα.

Εντάξει, να μην πάμε να κλείσουμε σε τίποτα σπηλιές,
αλλά ρε φίλε, δεν γίνεται να δουλεύουμε για εναν φραπουτσινο και έναν γαμοπαροχο 3-4 μήνες το χρονο..........

Γαμησετα.

PaNick67
03/05/2019, 12:53

Nα σου ζησουν τα παιδακια σου συντεκνε! Αλλα ειναι μικρα ακομα. :lol: Κι εμενα ο γιος στα 4, στα 5, στα 6 ουτε που ειχε αγγιξει ταμπλετ και κινητο. Ακομα και με βροχη τον βγαζαμε εξω. Ελιωνε στην παιδικη χαρα, με πατινι και ποδηλατο

Πλεον ομως στα 11 ζηταει δικο του κινητο (που θα το παρει στην Α' γυμνασιου ΑΝ παει σε μουσικο σχολειο ) και αν τον αφησω λιωνει στο ταμπλετ.

Η λυση ειναι μετρο! Μια ωρα την ημερα ταμπλετ, αλλη μια τηλεοραση και τα ΣΚ απο αλλη μια ωρα Χ-ΒΟΧ. Πλεον εχει και αγαπη στο skateboard και λιωνει σε μια πιστα κοντα στο σπιτι παντα συνοδευομενος απο εμας.

Πολυ κουραση ομως ρε φιλε ( για εμας οχι γι' αυτον :lol: )

LOUKILOUK
03/05/2019, 18:51
"[QUOTE=Νίκος Παππάς;2991430]Nα σου ζησουν τα παιδακια σου συντεκνε! Αλλα ειναι μικρα ακομα. :lol: Κι εμενα ο γιος στα 4, στα 5, στα 6 ουτε που ειχε αγγιξει ταμπλετ και κινητο. Ακομα και με βροχη τον βγαζαμε εξω. Ελιωνε στην παιδικη χαρα, με πατινι και ποδηλατο

Πλεον ομως στα 11 ζηταει δικο του κινητο (που θα το παρει στην Α' γυμνασιου ΑΝ παει σε μουσικο σχολειο ) και αν τον αφησω λιωνει στο ταμπλετ.

Η λυση ειναι μετρο! Μια ωρα την ημερα ταμπλετ, αλλη μια τηλεοραση και τα ΣΚ απο αλλη μια ωρα Χ-ΒΟΧ. Πλεον εχει και αγαπη στο skateboard και λιωνει σε μια πιστα κοντα στο σπιτι παντα συνοδευομενος απο εμας. "

O "δρόμος της αρετής" φίλε είναι πάντα δύσκολος στην αρχή, ελπίζω μόνο να είναι αλήθεια ότι μετά στρώνει γιατί αλλιώς με τόση κούραση το κάψιμο το έχουμε στο τσεπάκι...
υ.γ. Αυτό το "ακόμα και με βροχή..." με έκανε και χαμογέλασα ρε φίλε, μένω Σκωτία...;):)
:beer::wave2:

viper1
03/05/2019, 19:05
Παπασουζα Κάνε λίγο υπομονή. Έρχεται η ΝΔ . Θα φτηνηνουν οι συνδρομές θα γεμίσουν οι παιδικές χαρές με παιδιά θα κανουμε περισσότερες βόλτες αφού θα πέσει η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί το αφορολόγητο θα τρώμε με χρυσά κουτάλια (παλι) κι εσύ ασχολείσαι με τα τέλη επανασύνδεσης. Πώς να πάει μπροστά αυτή η χώρα με τόσο κοντοφθαλμους....

νεοσσός
03/05/2019, 19:06
υ.γ. Αυτό το "ακόμα και με βροχή..." με έκανε και χαμογέλασα ρε φίλε, μένω Σκωτία...;):)
Θα βγάλει κι εκεί ήλιο, μη Σκωτίζεσαι... Το θέμα είναι ότι χωρίς ήλιο, δεν έχεις σκιά να ανταγωνιστείς. :p

thunder ace
03/05/2019, 19:41
Παπασουζα Κάνε λίγο υπομονή. Έρχεται η ΝΔ . Θα φτηνηνουν οι συνδρομές θα γεμίσουν οι παιδικές χαρές με παιδιά θα κανουμε περισσότερες βόλτες αφού θα πέσει η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί το αφορολόγητο θα τρώμε με χρυσά κουτάλια (παλι) κι εσύ ασχολείσαι με τα τέλη επανασύνδεσης. Πώς να πάει μπροστά αυτή η χώρα με τόσο κοντοφθαλμους....

Ξεχασες να γραψεις και για το πρωταθλημα που θα παρει ο ΧΟΧΕ