View Full Version : Ο καφενές vol.2
doctoras
17/05/2023, 13:08
:bawl:
Rambo με NC!!
:lol:
:a23:
Rambo με NC!!
:lol:
:a23:
H αλήθεια είναι ότι έκλαψα λίγο με τον παραλληλισμό. Ας πούμε ότι οι δικοί μου Βιετκονγκ είναι τα τσοπανόσκυλα στα βουνά!:bawl:
nikos_abel
18/05/2023, 11:04
Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχα αν δεν το φορούσα...
έχω μια μικρή ένδειξη στο γόνατο που δεν φοράω επικαλαμίδες....
443372
443373
karellen
18/05/2023, 11:33
:eek:
Εσύ καλά Νίκο?
nikos_abel
18/05/2023, 11:47
:eek:
Εσύ καλά Νίκο?
Εκτός από ένα μικρό "κάψιμο" στο γόνατο και το στούμπιγμα που προβλέπεται λόγω της ηλικίας :D,
πληγώθηκε αφάνταστα ο εγωϊσμός μου.
Με δανεικό σκούτερ (λόγω σέρβις της κανονικής), τρόμαξα που είδα τον τύπο απέναντι να ανάβει φλας,
φοβήθηκα μη στρίψει μπροστά μου, τσίμπισα το μπροστινό φρένο (no ABS - χώματα στο δρόμο), το έχασα στη στιγμή
και από τα 30-40χλμ/ώρα, σούρθηκα κανά 15μετρο.
Πως το λένε στον ιδιοκτήτη τώρα...
nikos_abel
18/05/2023, 12:19
Εκτός από ένα μικρό "κάψιμο" στο γόνατο και το στούμπιγμα που προβλέπεται λόγω της ηλικίας :D,
πληγώθηκε αφάνταστα ο εγωϊσμός μου.
Με δανεικό σκούτερ (λόγω σέρβις της κανονικής), τρόμαξα που είδα τον τύπο απέναντι να ανάβει φλας,
φοβήθηκα μη στρίψει μπροστά μου, τσίμπισα το μπροστινό φρένο (no ABS - χώματα στο δρόμο), το έχασα στη στιγμή
και από τα 30-40χλμ/ώρα, σούρθηκα κανά 15μετρο.
Πως το λένε στον ιδιοκτήτη τώρα...
Ευχαριστώ δια τα βρουμ, ναι παιδιά, καλά είμαι.
Όπως (συνήθως τουλάχιστον) ευτυχώς δεν έτρεχε και όπως (σχεδόν πάντα)
ήμουν ντυμένος φουλ.
Και οι μπότες ψιλογδάρθηκαν, τίποτα σπουδαίο, αλλά αν φορούσα απλά
παπούτσια δεν ξέρω τι θα γινόταν...
Και αν φορούσα και επιγονατίδες (που σαν ηλίθιος δεν έχω πάρει, επειδή βαριέμαι
να τις φοράω) δεν θα είχα πάθει εντελώς τίποτα.
Συμπέρασμα: Φοράτε ΟΛΕΣ τις μλκς και για 10 μέτρα, δεν αξίζει τον κόπο...
443381
Δεν σε βλέπω να πηγαινεις απο χεσιμο, Νικόλα..;)
η διαδρομή είναι ακριβώς 1,5 λεπτό και χωρίς λάσπες https://www.youtube.com/watch?v=-tSQ4PCfvUU&t=96s !:lol:
1:00 & 1:12 Ο κόσμος σταματαει και βγαζει στην ακρη τα κοτρωνια μη περασει και κανενας ανυποψιαστος με μαστοδοντο και εχουμε την εποχη των δεινοσαυρων..
Επισης, 1:33 ΠΕΡΝΟΥΣΕΣ Μπίλλυ..!!!
(αλλα σαν να εγινες τρυφερό πόδι, μΕ φαίνεται..):p
nikos_abel
18/05/2023, 13:37
Δεν σε βλέπω να πηγαινεις απο χεσιμο, Νικόλα..;)
Τι μλκ είναι :lol:
DoctoR_k6
18/05/2023, 13:44
Αφου δεν χτυπησες αυτο μετραει.
Η μ@λακια ειναι οτι ειναι αλλου το σκουτερ...εκει νιωθεις 2 φορες μλκς.
Πες του κ εσυ...παρε ρε ενα σκουτερ με ABS. Εσυ φταις που εγινε ετσι το σκουτερ σου...
nikos_abel
18/05/2023, 14:04
Πες του κ εσυ...παρε ρε ενα σκουτερ με ABS. Εσυ φταις που εγινε ετσι το σκουτερ σου...
:lol::lol::lol:
1:00 & 1:12 Ο κόσμος σταματαει και βγαζει στην ακρη τα κοτρωνια μη περασει και κανενας ανυποψιαστος με μαστοδοντο και εχουμε την εποχη των δεινοσαυρων..
Επισης, 1:33 ΠΕΡΝΟΥΣΕΣ Μπίλλυ..!!!
(αλλα σαν να εγινες τρυφερό πόδι, μΕ φαίνεται..):p
Εν τω μεταξύ τα κοτρώνια πρέπει να ήταν σκόπιμα τοποθετημένα για να μην περάσει κάποιο αμάξι και τον πιει πατόκορφα μετά γιατί δεν έχει σημείο να κάνεις αναστροφή!:lol:
Οπότε καλά έκανα και τα άφησα. :D
Υ.Γ: Νίκο περαστικά και αγύριστα να είναι!
AUFGEBRACHT
18/05/2023, 17:52
ετήσιο σέρβις και έμεινα κόκκαλο με το πόσο πρόσεχαν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Με διαφορά ένα από τα καλύτερα συνεργεία-αντιπροσωπείες που έχω πατήσει
Γέρακα μεριά το συνεργείο;
CorpseAlive
18/05/2023, 19:49
Γέρακα μεριά το συνεργείο;
Φυσικά. Που αλλού?
panavour
18/05/2023, 20:37
Φάε κουμπάρε και ελιές.
Καλό είναι και το χαβιάρι
Καλό αλλά ακριβό κουμπάρε
Ακριβό αλλά τ αξίζει.
antoncbf
18/05/2023, 21:24
γελοία χώρα με ανύπαρκτους νόμους ....ελλαδα 2023
συνελήφθη για 51η φορά να κλέβει μοτο...https://www.zougla.gr/greece/article/xiropedes-gia-51i-fora-se-klefti-ix-ke-mixanon
γελοία χώρα με ανύπαρκτους νόμους ....ελλαδα 2023
συνελήφθη για 51η φορά να κλέβει μοτο...https://www.zougla.gr/greece/article/xiropedes-gia-51i-fora-se-klefti-ix-ke-mixanon
Και τι να του κάνουν; θα "φάει" 6 μήνες, στους 3 θα είναι έξω και ξανά μανά....
thunder ace
19/05/2023, 07:50
Αντε να γινω ο κακος μαλακας:αν του κοβανε το ενα χερακι ,,θα ξανακλεβε;
αν κλεβει λογω ουσιων θελει κλειστο προγραμμα απεξαρτησης μπας και σωθει
δεν ειναι κλεφτης ειναι αρρωστος
αν κλεβει απο συνηθεια δεν ξερω αν και πως μπορει να σταματησει
PaNick67
19/05/2023, 08:24
αν κλεβει λογω ουσιων θελει κλειστο προγραμμα απεξαρτησης μπας και σωθει
δεν ειναι κλεφτης ειναι αρρωστος
αν κλεβει απο συνηθεια δεν ξερω αν και πως μπορει να σταματησει
Η παραβατικοτητα ειναι κοινωνικο φαινομενο, θελει αλλη αντιμετωπιση ουτε σωφρονισμο ουτε βαρια τιμωρια.
Οταν λυθει το προβλημα που την δημιουργει θα μειωθει πολυ, δεν θα εξαφανιστει ομως
thunder ace
19/05/2023, 08:35
Δλδ οι αρχαιοι μας,ηταν λιγο λακαμαδες,που λεγανε:οπου δεν πιπτει............και ολοι καταλαβαινουμε οτι ρε φιλε..μια δυο τρεις..αρπαγε τωρα τις ψιλες σου και αν μαγκας ξανακαντο
Αντε να γινω ο κακος μαλακας:αν του κοβανε το ενα χερακι ,,θα ξανακλεβε;
Ευκαιρίας δοθείσης, μια μίνι ιστορία:
Κάποτε,περί τα τέλη του 1970 αρχές '80 βρέθηκε ο γέρος μου, όντας ναυτικός στην Σαουδική Αραβία να ξεφορτώσουν φορτίο. Βγήκε στο λιμάνι και πέριξ αυτού, στην τοπική αγορά, ένα είδος λαικής, να το πω έτσι. Είχε πάγκους με ρολόγια ακριβά, χρυσό, νομίσματα, φωνές, κακό.... σε μια δόση ακούγεται από τον παρακείμενο μιναρέ η φωνή του μουεζίνη. Λες και ένα μαγικό ραβδί χτύπησε την αγορά, τα παράτησαν όλα χύμα έτσι όπως ήταν και έφυγαν να....προσευχηθούν!!! Ψυχή στην αγορά! μετά από κάποια ώρα επέστρεψαν όλοι και συνέχισαν αυτό που κάνανε σαν να μην έγινε τίποτα.
Ποιος να τολμήσει να απλώσει χέρι στον οποιοδήποτε πάγκο;;;; όταν ξέρει ότι θα το χάσει επί τόπου, χωρίς δίκες και πολιτισμένες μ@λακείες......
προχθες μαζεψε η αστυνομια στη νικαια σε συμπλοκη εναν 17αρη με μαχαιρι
ο εισαγγελεας τον αφησε ελευθερο
ο μικρος το ιδιο βραδυ πηρε κρυφα το αμαξι της μανας του χωρις διπλωμα και το εριξε σε γκεμο με αλλους 3 μεσα
εγω αν ημουν αστυνομικος δεν θα ασχολιομουν ξανα..........
panavour
19/05/2023, 09:05
Ευκαιρίας δοθείσης, μια μίνι ιστορία:
Κάποτε,περί τα τέλη του 1970 αρχές '80 βρέθηκε ο γέρος μου, όντας ναυτικός στην Σαουδική Αραβία να ξεφορτώσουν φορτίο. Βγήκε στο λιμάνι και πέριξ αυτού, στην τοπική αγορά, ένα είδος λαικής, να το πω έτσι. Είχε πάγκους με ρολόγια ακριβά, χρυσό, νομίσματα, φωνές, κακό.... σε μια δόση ακούγεται από τον παρακείμενο μιναρέ η φωνή του μουεζίνη. Λες και ένα μαγικό ραβδί χτύπησε την αγορά, τα παράτησαν όλα χύμα έτσι όπως ήταν και έφυγαν να....προσευχηθούν!!! Ψυχή στην αγορά! μετά από κάποια ώρα επέστρεψαν όλοι και συνέχισαν αυτό που κάνανε σαν να μην έγινε τίποτα.
Ποιος να τολμήσει να απλώσει χέρι στον οποιοδήποτε πάγκο;;;; όταν ξέρει ότι θα το χάσει επί τόπου, χωρίς δίκες και πολιτισμένες μ@λακείες......
ρε αμα γινοταν αυτο ,δεν θα προλαβαινε το ΕΣΥ ,να εξυπηρετησει αυτους με τα κομενα χερια ,δεν θα υπηρχαν τεχνητα μελη,δεν θα ειχαμε χειρουργους,ορθοπεδικους κλπ,θα γινοταν χαμος στο συστημα ,και θα γινοταν μυλος στα πρωιναδικα για την ανεπαρκεια του συστηματος υγειας.Αστο καλυτερα ,λιγωτερη φασαρια εχουμε με το παρον συστημα.Δουλευει και τοσος κοσμος και τρωει ψωμακι.(αστυνομια,δικαστικοι,σωφρονιστικοι,δημοσιογρ φοι,πολιτικοι,και λοιπες παραγωγικες ταξεις.):cry::cry:
Δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και οι προεκτάσεις του αγγίζουν το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας με κάποιον τρόπο.
Για παράδειγμα, από τη νυν οδό Άλκη Καμπανού περνάω κάθε φορά που πηγαίνω σε έναν φίλο να δούμε ποδόσφαιρο καθώς μένει δυο στενά πιο πάνω. Στην κυριολεξία θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του αν περνούσα την ακατάλληλη στιγμή. Και τα μαχαιρώματα και λοιπά περιστατικά βίας μεταξύ και κατά πάντων συνεχίζονται σε μια πόλη που από τις κερκίδες του Χαριλάου βλέπεις τα φώτα στην Τούμπα να ανάβουν. Στην κυριολεξία γειτονιά! Και σε όλη την Ελλάδα φυσικά, ανεξαρτήτως ομαδικών προτιμήσεων...
Και αυτό είναι μόνο μία πτυχή του προβλήματος μίας κοινωνίας που εδώ και δεκαετίες αποθεώνει την εικόνα, το χρήμα, τη μαγκιά του να να είσαι "καλύτερος" με κάθε βρώμικο τρόπο γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα είσαι απλά μαλάκας.
Για μένα όλα ξεκινούν από τον πραγματικό σεβασμό για τον συνάνθρωπο, για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για αυτά που κατέχει, επιδεικνύει ή χρησιμοποιεί για να μπολιάσει τα παιδιά του με την ίδια αρρωστημένη νοοτροπία.
motojojo
19/05/2023, 11:17
Τα διόδια από σημερα τα μεσάνυχτα δεν ανοιγουν;
αύριο το πρωί μέχρι πρωί δευτέρας (νομιζω 8)
giorgosb
19/05/2023, 11:45
"Υπενθυμίζεται πως από τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαΐου (00:01) έως και το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου (08:00) οι διελεύσεις από τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας θα γίνεται χωρίς την καταβολή του εκάστοτε αντιτίμου στα διόδια"
https://www.tanea.gr/2023/05/18/greece/deite-poia-einai-i-diadikasia-gia-ti-dorean-dieleysi-apo-ta-diodia/
Και μιας και λέμε για διόδια, η Πολωνία καταργεί την καταβολή αντιτίμου στα διόδια που ανήκουν στο κράτος
https://gr.euronews.com/2023/05/18/katargountai-ta-diodia-stin-polonia
CorpseAlive
19/05/2023, 12:59
Σε τριτοκοσμικές χώρες έχουν τρομακτικές ποινές.
Όταν πάτε όμως με την μηχανή σας δεν σας βλέπω να εμπιστεύεστε τον νόμο της χώρας αυτής και ψάχνετε λαγούμι να την κρύψετε για να μην σας την φάνε.
Έτσι για να σας το κάνω εικόνα την νομική άποψη που λέει ότι η αυστηροποίηση των ποινών ΔΕΝ έχει επίδραση στο ποσοστό εγκληματικότητας.
Αν είμαι άρρωστος και θέλω να βιάσω , ΜΑΝΤΕΨΕ, θα το κάνω είτε η ποινή είναι 6 μήνες με αναστολή είτε κάθειρξη είτε θανατική, γιατί προφανώς για να θέλω να βιάσω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ A PRIORI ο πιο λογικός άνθρωπος.
Αντίστοιχα πάει για όλα τα εγκλήματα ΠΛΗΝ των οικονομικών.
Όταν πάτε όμως με την μηχανή σας δεν σας βλέπω να εμπιστεύεστε τον νόμο της χώρας αυτής και ψάχνετε λαγούμι να την κρύψετε για να μην σας την φάνε.
Έτσι για να σας το κάνω εικόνα την νομική άποψη που λέει ότι η αυστηροποίηση των ποινών ΔΕΝ έχει επίδραση στο ποσοστό εγκληματικότητας.
Αν είμαι άρρωστος και θέλω να βιάσω , ΜΑΝΤΕΨΕ, θα το κάνω είτε η ποινή είναι 6 μήνες με αναστολή είτε κάθειρξη είτε θανατική, γιατί προφανώς για να θέλω να βιάσω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ A PRIORI ο πιο λογικός άνθρωπος.
Βασικά αυτό που λες έχει βάση ΜΟΝΟ, όταν μιλάμε για κλοπές από άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση, μη επίγνωσης του τι κάνουν (είτε λόγω ψυχιατρικής νόσου είτε υπό επήρεια ουσιών). Στην πλειοψηφία των κλοπών στη χώρα μας (ειδικά οχημάτων), κάτι τέτοιο δεν ισχύει
Garfield
19/05/2023, 15:48
Για να το λες εσύ σαν νομικός κάτι θα ξέρεις παραπάνω από εμάς τους άσχετους. Αλλά όπως έλεγε και ο "συναδελφος" σου Denzel Washington στην ταινία Philadelphia "Explain This To Me Like I'm a Two Year Old". Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 100 εγκληματίες σε μια κοινωνία άσχετα με την αυστηρότητα των ποινών. Και ας υποθέσουμε ότι συλλαμβάνονται οι 40. Αν αυτοί οι 40 καταδικάζονταν σε 1 χρόνο φυλακή θα είχαμε στην κοινωνία να κυκλοφορούν ελεύθεροι για ένα χρόνο 60 εγκληματίες και μετά από αυτό το χρόνο θα είχαμε πάλι 100. Αν όμως αυτοί οι 40 καταδικάζονταν για 10 χρόνια φυλακή θα είχαμε στην κοινωνία να κυκλοφορούν ελεύθεροι για 10 χρόνια 60 εγκληματίες άρα και ο αριθμός των εγκλημάτων λιγότερα; Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και το αίσθημα δικαιοσύνης όταν κάποιος π.χ. του σκοτώνουν τον πατέρα ή τον αδελφό ή χειρότερο το παιδί να βλέπει τον δολοφόνο να βγαίνει σε 10-15 χρόνια έξω; Θα νιώθει καλύτερα;
CorpseAlive
19/05/2023, 16:01
Βασικά αυτό που λες έχει βάση ΜΟΝΟ, όταν μιλάμε για κλοπές από άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση, μη επίγνωσης του τι κάνουν (είτε λόγω ψυχιατρικής νόσου είτε υπό επήρεια ουσιών). Στην πλειοψηφία των κλοπών στη χώρα μας (ειδικά οχημάτων), κάτι τέτοιο δεν ισχύει
Έφερα τον βιασμό σαν ένα παράδειγμα που έχει απόλυτα όρια .
Η κλοπή π.χ. έχει και γκρίζες καταστάσεις. (προφανώς δεν τους βλέπω με κάποια συμπάθεια )
Η κλοπή για βιοπορισμό ,συνιστά κατεξοχήν και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ έγκλημα. (δεν κλέβω κάτι για ιδία χρήση ή άμεση ανάγκη αλλά το εμπορεύομαι και αναπτύσσω δίκτυο)
Αυτοί που το κάνουν αυτό , π.χ. κάποιος μαντράς δεν αντιμετωπίζόνται το ίδιο με ένα κοινό κλέφτη. Από πλημμέλημα πάει σε κακούργημα που όντως μπαίνει μέσα.
CorpseAlive
19/05/2023, 16:11
Για να το λες εσύ σαν νομικός κάτι θα ξέρεις παραπάνω από εμάς τους άσχετους. Αλλά όπως έλεγε και ο "συναδελφος" σου Denzel Washington στην ταινία Philadelphia "Explain This To Me Like I'm a Two Year Old". Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 100 εγκληματίες σε μια κοινωνία άσχετα με την αυστηρότητα των ποινών. Και ας υποθέσουμε ότι συλλαμβάνονται οι 40. Αν αυτοί οι 40 καταδικάζονταν σε 1 χρόνο φυλακή θα είχαμε στην κοινωνία να κυκλοφορούν ελεύθεροι για ένα χρόνο 60 εγκληματίες και μετά από αυτό το χρόνο θα είχαμε πάλι 100. Αν όμως αυτοί οι 40 καταδικάζονταν για 10 χρόνια φυλακή θα είχαμε στην κοινωνία να κυκλοφορούν ελεύθεροι για 10 χρόνια 60 εγκληματίες άρα και ο αριθμός των εγκλημάτων λιγότερα; Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και το αίσθημα δικαιοσύνης όταν κάποιος π.χ. του σκοτώνουν τον πατέρα ή τον αδελφό ή χειρότερο το παιδί να βλέπει τον δολοφόνο να βγαίνει σε 10-15 χρόνια έξω; Θα νιώθει καλύτερα;
Εδώ μπέρδεψες το ποσοστό εγκληματικότητας με το ΠΟΣΟΙ κλέφτες υπάρχουν εν δυνάμει ή εν ενεργεία.
Αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται .
Στην εγκληματολογία μας μάθαιναν πως τα ποσοστά εγκληματικότητας βγαίνουν εκ του αποτελέσματος( μετράμε αδικήματα)
Καμία έρευνα όμως δεν μπορεί να φωτίσει το σκοτεινό ποσοστό.
Εγκλήματα που δεν γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει ή τον ακριβή αριθμό δραστών (ένας μπορεί να κάνει 100 κλοπές και ο άλλος 1 , η έρευνα μετρά τις 101 κλοπές )
Επομένως και ολόκληρο χωριό από κλέφτες να μείνει μέσα στην μπουζού είναι αμφίβολο ότι θα έχει κάποια σοβαρή επίδραση στα ποσοστά κλοπών .
Επίδραση στις κλοπές θα έχει να χτυπήσεις το κύκλωμα , δηλαδή να κάνεις την κλοπή ασύμφορη.
Γιατί άραγε δεν κάνουν κάτι τέτοιο?
Αυτό το δεύτερο να ξέρεις είναι μεγάλη κουβέντα που δεν την ανοίγω γιατί θα κάνουμε τρελό ΣΠΑΜ. Έχω ενστάσεις αλλά κατά βάση συμφωνώ σε αυτό που λες όταν μιλάμε για κακουργήματα και ειδεχθή .
motojojo
19/05/2023, 16:20
Εώ σου διαφεύγει μια μικρήλεπτομέρεια. Συγχέεις την απόδοση δικαιοσύνης με την αστυνόμευση.
Οι 40 που λες θα συλληφθουν από αστυνομικά όργανα, όχι από τους δικαστικους.
Στη χωρα μας συμβαίνει το παράδοξο, να κάνουμε αυστηρότερους νόμους για να υπερκαλυψει την αδυναμία (ή αδιαφορία;) της αστυνόμευσης.
Τρανό παράδειγμα ο ΚΟΚ. Ποια η ποινη για παραβίαση κοκκινου σηματοδότη; Τσουχτερό πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Δεν ειναι και λίγο να χάσεις το δίπλωμα σου για ενα σεβαστό χρονικό διαστημα. Εδω όμως κρύβεται η λεπτομέρεια που ανέφερα παραπάνω: πρέπει πρώτα να σε πιάσουν!
Παρόλα αυτά εγώ βλέπω καθημερινά πολλούς να παραβιάζουν το κόκκινο, το λέω σαν πεζός που αρκετές φορές επιχείρησα να διασχίσω δρόμο με πράσσινο και ο άλλος πέρναγε ξυστά μπροστά μου!
Γιατί το κάνουν; Γιατί κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.
Έτσι και στο παραδειγμά σου, αν η αστυνομία συλλάβει σημερα 40 κακοποιούς αυριο θα συλλάβει άλλους 20 και μεθαύριο άλλους 10. Δεν θα συλλάβει ποτέ και τους 100, στο μεταξυ όσοι δεν (προλάβουν να) συλληφθουν θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν κανουν κάτι. Εδώ η πιθανότητα σύλληψης αρχίζει να προβληματίζει περισσότερο από την αυστηρότητα της ποινής.
CorpseAlive
19/05/2023, 16:26
Εώ σου διαφεύγει μια μικρήλεπτομέρεια. Συγχέεις την απόδοση δικαιοσύνης με την αστυνόμευση.
Οι 40 που λες θα συλληφθουν από αστυνομικά όργανα, όχι από τους δικαστικους.
Στη χωρα μας συμβαίνει το παράδοξο, να κάνουμε αυστηρότερους νόμους για να υπερκαλυψει την αδυναμία (ή αδιαφορία;) της αστυνόμευσης.
Τρανό παράδειγμα ο ΚΟΚ. Ποια η ποινη για παραβίαση κοκκινου σηματοδότη; Τσουχτερό πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Δεν ειναι και λίγο να χάσεις το δίπλωμα σου για ενα σεβαστό χρονικό διαστημα. Εδω όμως κρύβεται η λεπτομέρεια που ανέφερα παραπάνω: πρέπει πρώτα να σε πιάσουν!
Παρόλα αυτά εγώ βλέπω καθημερινά πολλούς να παραβιάζουν το κόκκινο, το λέω σαν πεζός που αρκετές φορές επιχείρησα να διασχίσω δρόμο με πράσσινο και ο άλλος πέρναγε ξυστά μπροστά μου!
Γιατί το κάνουν; Γιατί κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.
Έτσι και στο παραδειγμά σου, αν η αστυνομία συλλάβει σημερα 40 κακοποιούς αυριο θα συλλάβει άλλους 20 και μεθαύριο άλλους 10. Δεν θα συλλάβει ποτέ και τους 100, στο μεταξυ όσοι δεν (προλάβουν να) συλληφθουν θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν κανουν κάτι. Εδώ η πιθανότητα σύλληψης αρχίζει να προβληματίζει περισσότερο από την αυστηρότητα της ποινής.
Άλλου παπά ευάγγελιο και αυτό .
Μεγάλη κουβέντα .
Η απάντηση είναι παρεμφερής του έκανε το αβγό την κότα ή η κότα το αβγό?
(Και να τους πιάσουμε οι δικαστές και οι νόμοι τους , του αφήνουν ελεύθερους )
( Και να κάνουμε τους νόμους αυστηρούς , πρέπει κάποιος να τους επιβάλει και να τους εφαρμόζει ) Και το γαιτανάκι καλά κρατεί .
Περίτρανη απόδειξη είναι με τα αυθαίρετα, που οι νόμοι ήταν αυστηροί , κανείς δεν τους εφάρμοσε και στο τέλος βγήκαν οι νομιμοποιήσεις για να πούμε ότι υπάρχει έλεγχος. Για αυτό ενώ υπάρχει καθορισμός κατώτερης απόστασης από το αιγιαλό στα 200 μετρά, τρώμε ψαράκι σε τσιμεντένιες πλατφόρμες σε οποιοδήποτε παραθαλάσσιο μέρος της Ελλάδας.
Έφερα τον βιασμό σαν ένα παράδειγμα που έχει απόλυτα όρια .
Η κλοπή π.χ. έχει και γκρίζες καταστάσεις. (προφανώς δεν τους βλέπω με κάποια συμπάθεια )
Η κλοπή για βιοπορισμό ,συνιστά κατεξοχήν και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ έγκλημα. (δεν κλέβω κάτι για ιδία χρήση ή άμεση ανάγκη αλλά το εμπορεύομαι και αναπτύσσω δίκτυο)
Αυτοί που το κάνουν αυτό , π.χ. κάποιος μαντράς δεν αντιμετωπίζόνται το ίδιο με ένα κοινό κλέφτη. Από πλημμέλημα πάει σε κακούργημα που όντως μπαίνει μέσα.
Ρε συ Corpse, αρχικά, αναφέρεις ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν θα φέρει μείωση της εγκληματικότητας και φέρνεις σαν παράδειγμα έναν άρρωστο, ο οποίος όσο και αυστηρές να είναι οι ποινές δεν θα τον επηρεάσουν. Και λέω ότι αυτό ισχύει μόνο για αρρώστους.
Απαντάς το παραπάνω. Δηλαδή, από αυτό, πως συμπεραίνω ότι η αυστηροποίηση δεν έχει αντίκτυπο στο έγκλημα;
Δηλαδή, αν το κοινό κλεφτρόνι, αντί για 6 μήνες φυλάκα (κι αν), καθίσει 5 χρόνια και εφόσον το ξανακάνει μετά τα 5 έτη να έχει ακρωτηριασμό χειρός, θα το διαπράξει με την ίδια ευκολία;
Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πρέπει όλα να γίνονται υπό το πρίσμα της Δικαιοσύνης και αφού αναγνωριστούν όλα τα πιθανά ελαφρυντικά
Garfield
19/05/2023, 17:35
Εδώ μπέρδεψες το ποσοστό εγκληματικότητας με το ΠΟΣΟΙ κλέφτες υπάρχουν εν δυνάμει ή εν ενεργεία.
Αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται .
Στην εγκληματολογία μας μάθαιναν πως τα ποσοστά εγκληματικότητας βγαίνουν εκ του αποτελέσματος( μετράμε αδικήματα)
Καμία έρευνα όμως δεν μπορεί να φωτίσει το σκοτεινό ποσοστό.
Εγκλήματα που δεν γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει ή τον ακριβή αριθμό δραστών (ένας μπορεί να κάνει 100 κλοπές και ο άλλος 1 , η έρευνα μετρά τις 101 κλοπές )
Επομένως και ολόκληρο χωριό από κλέφτες να μείνει μέσα στην μπουζού είναι αμφίβολο ότι θα έχει κάποια σοβαρή επίδραση στα ποσοστά κλοπών .
Επίδραση στις κλοπές θα έχει να χτυπήσεις το κύκλωμα , δηλαδή να κάνεις την κλοπή ασύμφορη.
Γιατί άραγε δεν κάνουν κάτι τέτοιο?
Αυτό το δεύτερο να ξέρεις είναι μεγάλη κουβέντα που δεν την ανοίγω γιατί θα κάνουμε τρελό ΣΠΑΜ. Έχω ενστάσεις αλλά κατά βάση συμφωνώ σε αυτό που λες όταν μιλάμε για κακουργήματα και ειδεχθή .
Δυσκολεύομαι να το καταλάβω αλλά δέχομαι την άποψη σου καθώς είναι κάτι που το έχεις σπουδάσει και το ξέρεις καλύτερα. Παρόλα αυτά όταν πιάνεται ένας κλέφτης π.χ. ενός οχήματος και την άλλη μέρα αφήνεται ελεύθερος και κλέβει ακόμα ένα όχημα (ενώ αν είχε κρατηθεί δεν θα το έκλεβε) δεν περιορίστηκε έστω και προσωρινά το έγκλημα; Τι θα έλεγες/έλεγα αν το δεύτερο αυτό όχημα ήταν η μονάκριβη μηχανή σου/μου που με πολύ ιδρώτα μαζέψαμε τα λεφτά για να την αποκτήσουμε; Δεν πειράζει αφού και να τον χώναμε μέσα δεν θα περιοριζόταν η εγκληματικότητα;
Αν καθόταν μια γεμάτη 5τία στην φυλακή μετά τις πρώτες 20 κλοπές :rolleyes: ίσως την γλίτωναν τα οχήματα των υπολοίπων 30 το διάστημα που θα σωφρονιζόταν.
thunder ace
19/05/2023, 17:54
Επιμενω.........το χερακι,το χερακι.
CorpseAlive
19/05/2023, 18:11
Ρε συ Corpse, αρχικά, αναφέρεις ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν θα φέρει μείωση της εγκληματικότητας και φέρνεις σαν παράδειγμα έναν άρρωστο, ο οποίος όσο και αυστηρές να είναι οι ποινές δεν θα τον επηρεάσουν. Και λέω ότι αυτό ισχύει μόνο για αρρώστους.
Απαντάς το παραπάνω. Δηλαδή, από αυτό, πως συμπεραίνω ότι η αυστηροποίηση δεν έχει αντίκτυπο στο έγκλημα;
Δηλαδή, αν το κοινό κλεφτρόνι, αντί για 6 μήνες φυλάκα (κι αν), καθίσει 5 χρόνια και εφόσον το ξανακάνει μετά τα 5 έτη να έχει ακρωτηριασμό χειρός, θα το διαπράξει με την ίδια ευκολία;
Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πρέπει όλα να γίνονται υπό το πρίσμα της Δικαιοσύνης και αφού αναγνωριστούν όλα τα πιθανά ελαφρυντικά
Εσύ από τα 100 μηχανάκια που κλέβονται κάθε μέρα , πόσα πιστεύεις να κλέβονται από επαγγελματίες?
10?
Οι επαγγελματίες κλέφτες αντιμετωπίζονται πιο αυστηρά από τον νόμο ούτως ή άλλως.
Τα υπόλοιπα 90 που κλέβονται από πρεζάκια κλπ ομάδες όμως ανήκουν στην κατηγορία των άρρωστων.
Ουσιαστικά συμφωνούμε απλά ίσως να μην το εξέφρασα καθαρά.
(η αυστηροποίηση δεν θα έχει κάποια διαφορά για τους επαγγελματίες ήδη είναι στο μέγιστο ήτοι πραγματική φυλακή για 2-5 χρόνια )
antoncbf
19/05/2023, 19:05
πρέπει να εισαι μεγάλος ηρωας για να οδηγείς κ να κατέχεις μοτο στην ελλάδα ....
1) φοβασαι ανα πάσα στιγμή στο δρόμο κ κινδυνεύειη ζωή σου απο παραβιάσεις ,κόκκινου stop η προτεραιότητας ...
2) τα βενζινάδικα η σε κλέβουν στην ποσότητα η σου βάζουν στο ντεπόζιτο νοθευμένη βενζίνη (ξέροντας οτι αν φάνε πρόστιμο θα εχουν κερδίσει πολλά περισσότερα σε κέρδη)
3) εχεις στο τέλος κ τα κλεφτρόνια ερασιτέχνες η επαγγελματίες ...που φοβάσαι κιόλας να κοπανήσεις κάποιον κλέφτη αν τον πιάσεις την στιγμή που βάζει χέρι στην περιουσία σου ,σε ιχ η μοτο η στο σπίτι σου μέσα )
4) ζούγκλα καταντήσαμε ...
5) προσωπικά οταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις λέω καλά να πάθει ...τα ηθελε ο κώλο@ του ,και ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι λένε οι αλλοι ...https://www.huffingtonpost.gr/entry/peristeri-17chronos-eklepse-motosikleta-kai-liyo-meta-skototheke-se-trochaio-me-aetokineto_gr_6464716ce4b056fd46d65094
πρέπει να εισαι μεγάλος ηρωας για να οδηγείς κ να κατέχεις μοτο στην ελλάδα ....
1) φοβασαι ανα πάσα στιγμή στο δρόμο κ κινδυνεύειη ζωή σου απο παραβιάσεις ,κόκκινου stop η προτεραιότητας ...
2) τα βενζινάδικα η σε κλέβουν στην ποσότητα η σου βάζουν στο ντεπόζιτο νοθευμένη βενζίνη (ξέροντας οτι αν φάνε πρόστιμο θα εχουν κερδίσει πολλά περισσότερα σε κέρδη)
3) εχεις στο τέλος κ τα κλεφτρόνια ερασιτέχνες η επαγγελματίες ...που φοβάσαι κιόλας να κοπανήσεις κάποιον κλέφτη αν τον πιάσεις την στιγμή που βάζει χέρι στην περιουσία σου ,σε ιχ η μοτο η στο σπίτι σου μέσα )
4) ζούγκλα καταντήσαμε ...
5) προσωπικά οταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις λέω καλά να πάθει ...τα ηθελε ο κώλο@ του ,και ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι λένε οι αλλοι [ URL="https://www.huffingtonpost.gr/entry/peristeri-17chronos-eklepse-motosikleta-kai-liyo-meta-skototheke-se-trochaio-me-aetokineto_gr_6464716ce4b056fd46d65094"]https://www.huffingtonpost.gr/entry/peristeri-17chronos-eklepse-motosikleta-kai-liyo-meta-skototheke-se-trochaio-me-aetokineto_gr_6464716ce4b056fd46d65094[/URL]
Με συγχωρείς αλλά η ζούγκλα μια χαρά είναι, είναι αυτό που είναι, η επιβίωση του ισχυρού. Εμείς γιατί; Τι δικαιολογία έχουμε;
Έλα ρε συ, 1,5 λεπτό διαδρομή βάζεις και Goldwing! Άλλοι έχουν κατέβει στο Πανταβρέχει με χάρλευ!:lol:
https://www.instagram.com/reel/CrtVEXNsAnx/
https://www.instagram.com/reel/CrtVEXNsAnx/
Κάτι Γάλλοι οργανώνουν τέτοια τρελά! Θυμάμαι έναν αγώνα που σκαρφαλώνουν μια πλαγιά με τεράστια κλίση και οι περισσότεροι δε φτάνουν ποτέ πάνω, κατρακυλάνε τα μηχανάκια!:lol:
Ίσως να εννοείς το Andler Hillclimbing στο Βέλγιο :wave2:
edit :evil:
443436
Κάτι Γάλλοι οργανώνουν τέτοια τρελά! Θυμάμαι έναν αγώνα που σκαρφαλώνουν μια πλαγιά με τεράστια κλίση και οι περισσότεροι δε φτάνουν ποτέ πάνω, κατρακυλάνε τα μηχανάκια!:lol:
Μάλλον εννοείς αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=_W0kk5wTgpA)
Που να δεις εδώ τρέλα, εδώ κατρακυλάνε....άνθρωποι, δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν σπασμένα χέρια, πόδια...:lol: RollingCheese (https://www.youtube.com/watch?v=qjSUk9o-D6E)
doctoras
20/05/2023, 10:29
Που να δεις εδώ τρέλα, εδώ κατρακυλάνε....άνθρωποι, δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν σπασμένα χέρια, πόδια...:lol: RollingCheese (https://www.youtube.com/watch?v=qjSUk9o-D6E)
the musturbation goes cloud
karellen
20/05/2023, 11:19
Σα να βλέπω τα όρκ στον Άρχοντα...
Που να δεις εδώ τρέλα, εδώ κατρακυλάνε....άνθρωποι, δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν σπασμένα χέρια, πόδια...:lol: RollingCheese (https://www.youtube.com/watch?v=qjSUk9o-D6E)[/QUOTE]
Απίστευτο και μόνο άντρες συμμετέχοντες, ποιος θα το περίμενε;;;
:-)
Απίστευτο και μόνο άντρες συμμετέχοντες, ποιος θα το περίμενε;;;
:-)[/QUOTE]
Έχει και γυναικείο γκρουπ...
Ίσως να εννοείς το Andler Hillclimbing στο Βέλγιο :wave2:
edit :evil:
443436
Αυτό εννοώ ναι!:lol: Δε θυμόμουν ότι ήταν Βέλγιο! Φαντάσου τώρα πόσο βαριόντουσαν οι άνθρωποι και ανακάλυψαν έναν τέτοιο αγώνα!:bawl:
CorpseAlive
24/05/2023, 13:43
Ποσά χιλιόμετρα θέλουν να «στρώσει» το λάστιχο ;
440 χλμ και μου πετάει σε στροφές που πιέζω λίγο το πίσω , μπαίνει τρακτσιον αφήνω γκάζι αλλά χαλάω την κλίση μου για να το φέρω .
440 χλμ και μου πετάει σε στροφές που πιέζω λίγο το πίσω , μπαίνει τρακτσιον αφήνω γκάζι αλλά χαλάω την κλίση μου για να το φέρω .
Με το που τα έβαλα έφυγα επιτόπου για χωριό (~190km) μια χαρά τα είδα, μόλις έφτασα ήταν ήδη στρωμένα.
Εκεί που θέλει προσοχή είναι στα πλαγιάσματα. Δεν θέλει με το καλημέρα.
Μπορεί να έχουμε τα ίδια λάστιχα αλλά σε εντελώς διαφορετικά μηχανάκια, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τι μπορεί να συμβαίνει.
karellen
24/05/2023, 14:24
Έχει ήδη στρωθεί.Το γλύστρημα που αποπειράται να σου κάνει οφείλεται πλέον στον παλιόδρομο ή απλώς δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα λάστιχα.
CorpseAlive
24/05/2023, 16:17
Έχει ήδη στρωθεί.Το γλύστρημα που αποπειράται να σου κάνει οφείλεται πλέον στον παλιόδρομο ή απλώς δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα λάστιχα.
Ναι πιθανόν και τα δύο να ισχύουν στην περίπτωση μου.
lykourgi
24/05/2023, 17:00
Παίξε και με τις πιέσεις.
Λίγο - λίγο, όχι μεγάλες μεταβολές.
doctor_john
24/05/2023, 17:53
Μήπως είναι αρκετά σφικτή η ρύθμιση της πίσω ανάρτησης;
Γράφεις ότι κλείνεις το γκάζι μέσα στη στροφή;
Γι' αυτό το λόγο δεν ενεργοποιείται το traction, για να διαχειριστεί το γλίστρημα και να μην επέμβουμε εμείς;
Θα διαφωνήσω Νίκο. Το λάστιχο στρώνει γρήγορα στο κέντρο αλλά τα πλαϊνά θα στρώσουν όταν πατηθούν και αυτά επαρκώς. Κι αυτό ανάλογα με τη χρήση μπορεί να γίνει και μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, λάστιχο που κινείται μόνο στην πόλη όταν το βάζω πρώτη φορά πίστα στο τελείωμά του (υπό κλίση) κάνει γλυστρίματα γιατί μπαίνει σε κομμάτι που δεν έχει πατηθει ποτέ πριν. Δε πάει να έχει κάνει δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα το λάστιχο, τα μέρη που δεν έχουν πατηθει ποτέ εξακολουθούν να γλιστράνε.
Μια γρήγορη βόλτα σε διαδρομή με καλή άσφαλτο θα λύσει το πρόβλημα (εφόσον μιλάμε για κλίσεις πόλης).
CorpseAlive
24/05/2023, 19:05
Θα διαφωνήσω Νίκο. Το λάστιχο στρώνει γρήγορα στο κέντρο αλλά τα πλαϊνά θα στρώσουν όταν πατηθούν και αυτά επαρκώς. Κι αυτό ανάλογα με τη χρήση μπορεί να γίνει και μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, λάστιχο που κινείται μόνο στην πόλη όταν το βάζω πρώτη φορά πίστα στο τελείωμά του (υπό κλίση) κάνει γλυστρίματα γιατί μπαίνει σε κομμάτι που δεν έχει πατηθει ποτέ πριν. Δε πάει να έχει κάνει δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα το λάστιχο, τα μέρη που δεν έχουν πατηθει ποτέ εξακολουθούν να γλιστράνε.
Μια γρήγορη βόλτα σε διαδρομή με καλή άσφαλτο θα λύσει το πρόβλημα (εφόσον μιλάμε για κλίσεις πόλης).
Απλά είμαι ακόμα κουλομαρίας (μαξ κλίση οι 30 μοίρες αριστερά και 28 δεξία μέχρι τώρα) με το νέο μοτό και γίνεται και αυτό και ΞΕΝΕΡΩΝΩ γιατί νιώθω ακόμα ξένος.
Απλά είμαι ακόμα κουλομαρίας (μαξ κλίση οι 30 μοίρες αριστερά και 28 δεξία μέχρι τώρα) με το νέο μοτό και γίνεται και αυτό και ΞΕΝΕΡΩΝΩ γιατί νιώθω ακόμα ξένος.
Σε καταλαβαίνω. Ειδικά στην άσφαλτο της πόλης που έτσι κι αλλιώς δεν έχει καλή πρόσφυση η αίσθηση είναι πολύ άσχημη. Νιώθεις ένα σκαλοπάτι που σου δημιουργεί έξτρα ανασφάλεια. Γι αυτό προτείνω το στρώσιμο των πλευρών να γίνει σε καλή άσφαλτο. Αν πατηθει το λάστιχο μέχρι τις 35
ας πούμε μοίρες, μετά το ωφέλιμο εύρος θα σε καλύπτει απολύτως στην αστική μετακίνηση. Ρίξε λίγο και πίεση στη βόλτα αυτή, θα βοηθήσει.
Ισχύει απόλυτα αυτό. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να μην είναι τόσο καλό το λάστιχο όπως και να μπαίνει και λίγο ''κρεμασμένος'' ή και συνδυασμός όλων αυτών. Δύσκολη η τηλεδιάγνωση.
Corpse τα ίδια μας έλεγες και για το Transalp, ότι έχεις φθάσει τα όριά του, διότι σου γλιστράει όταν ανοίγεις το γκάζι στη στροφή. Νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό να είναι περισσότερο θέμα χειρισμού, σε συνδυασμό με άλλα που ειπώθηκαν (κρύα λάστιχα, άσφαλτος με χαμηλή πρόσφυση). Επίσης, ενδέχεται να μην είσαι εξοικειωμένος με την αυξημένη ροπή του νέου μοτοσακού σου.
CorpseAlive
24/05/2023, 19:31
Corpse τα ίδια μας έλεγες και για το Transalp, ότι έχεις φθάσει τα όριά του, διότι σου γλιστράει όταν ανοίγεις το γκάζι στη στροφή. Νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό να είναι περισσότερο θέμα χειρισμού, σε συνδυασμό με άλλα που ειπώθηκαν (κρύα λάστιχα, άσφαλτος με χαμηλή πρόσφυση). Επίσης, ενδέχεται να μην είσαι εξοικειωμένος με την αυξημένη ροπή του νέου μοτοσακού σου.
Όχι ρε για το τρανσαλπ έλεγα ότι δεν με τραβάει στην έξοδο της στροφής.
Μου γλίστραγε μόνο με τα Trailmax όταν είχαν ξεραθεί.
karellen
24/05/2023, 19:46
Πετράν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου έχεις δίκιο σ' αυτό,θεωρώ όμως ότι όποιες κλίσεις έδινε με το Τρανσάλπ ίδιες δίνει και με το γσ (ίσως και μεγαλύτερες λόγω εμπιστοσύνης-καλύτερη μηχανή) άρα ο corpse στα 440 χλμ που έχει διανύσει έχει πατήσει το λάστιχο όπως πάταγε και παλιότερα.
Όχι ρε για το τρανσαλπ έλεγα ότι δεν με τραβάει στην έξοδο της στροφής.
Μου γλίστραγε μόνο με τα Trailmax όταν είχαν ξεραθεί.
Αυτό εννοώ:
Εγώ με το χέρι στην καρδιά είμαι αρκετά μπερδεμένος σε αυτή την φάση.
Το μόνο που ξέρω πλέον σίγουρα είναι ότι θέλω κάτι πιο δυνατό, τιμονάτο και στριφτερό και το θέλω άμεσα.
Έκανα την μαλακία να πάω από παλ. εθνική , Αθηνών-Χαλκίδας, με λάστιχο περασμένο 500 χλμ και μου πέταγε πισινό στις στροφές με 70χλμ, κοφτές στροφές μεν αλλά όχι και πέταλο.
Νομίζω ότι το έχω φτάσει όρια το μηχανάκι μου.
Νομίζω , ή μπορεί απλά να είμαι κουλομαρία.
basilis_k6
24/05/2023, 20:21
εχεις πειραξει καθολου τις αναρτησεις? αν θυμαμαι καλα το τρως το φαι σου. ασχετα με το λάστιχο που αν ειναι πρωτης τοποθετησης ειναι κακο και με τοσα λιγα χλμ ακομα δεν εχει πατησει, οι αναρτησεις μπορει να φταινε εξισου για το προβλημα σου.
Έχει δίκιο ο Βασίλης.
Έχεις σεταρει sag για αρχή?
Τι πιέσεις έχεις?
Πετράν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου έχεις δίκιο σ' αυτό,θεωρώ όμως ότι όποιες κλίσεις έδινε με το Τρανσάλπ ίδιες δίνει και με το γσ (ίσως και μεγαλύτερες λόγω εμπιστοσύνης-καλύτερη μηχανή) άρα ο corpse στα 440 χλμ που έχει διανύσει έχει πατήσει το λάστιχο όπως πάταγε και παλιότερα.
Εχει μια λογικη κι αυτο που λες βεβαια. Απλα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι ο ορος στρωσιμο στο λαστιχο δεν ειναι κατι απολυτο που γινεται σε Χ χιλιομετρα και τελος. Εχει να κανει και με τον τροπο οδηγησης. Αν δειλα-δειλα αρχιζει να αποκτα μια ανεση με το νεο εργαλειο, μου φαινεται φυσικο να μπαινει σταδιακα σε απατητο λαστιχο και καθε φορα που αυτο συμβαινει να τον ξενιζει η αισθηση της μειωμενης προσφυσης σε ενα λαστιχο που στο μυαλο του θα επρεπε να εχει ηδη "πατηθει".
basilis_k6
24/05/2023, 21:32
βεβαια μπορει και το traction να ειναι στο super sensitive. δεν ειναι απαραιτητο οτι επειδη το λαστιχο σπινιαρει 5% θα γλυστραγε ανεξέλεγκτα. ουτε οτι πρεπει να κλεισεις γκαζι εφοσον το τρακτιον το κανει ηδη για σενα.
Πώς εννοείς το "πιέζω το πίσω" ? Για τι στροφές μιλάμε και για πόσο γκάζι?
AUFGEBRACHT
24/05/2023, 21:52
Εγώ προσωπικά, δεν παίρνω καν κλίση... ναι, ξενερώνω απίστευτα, κυρίως επειδή δεν μπορώ να ακολουθήσω άλλους σε βόλτα, αλλά πλέον έχω αποδεχτεί ότι αυτό είναι το προσωπικό μου στυλ.
I do it my wayyyyyyy που έλεγε κι ο Frank...
CorpseAlive
24/05/2023, 22:30
Έχει δίκιο ο Βασίλης.
Έχεις σεταρει sag για αρχή?
Τι πιέσεις έχεις?
Είναι ηλεκτρονική ανάρτηση , το έχω Set για 1 αναβάτη.
Πιέσεις 38 μπροστά 42 πίσω .
2,4 bar μπροστά και 2,8 πίσω.
CorpseAlive
24/05/2023, 22:35
Αυτό εννοώ:
Εντάξει το Transalp αν θυμάσαι και στην δική μας βόλτα (αν και με μπαγκαζιέρα τότε) το έριχνα αρκετά.
Αλλά τότε είχα τα Bridgestone λάστιχα και το εμπιστευόμουν.
Θεωρώ ότι το βασικό θέμα μου με την νέα είναι η γεωμετρία της και σίγουρα η διαφορετική απόκριση γκαζιου΄
Θέλω χιλιόμετρα πάνω της
Άσχετα με το θέμα του t.c 38 μπροστά πολύ δεν είναι ?
Γενικά, δεν γνωρίζω φυσικα την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.
CorpseAlive
24/05/2023, 22:42
Άσχετα με το θέμα του t.c 38 μπροστά πολύ δεν είναι ?
Γενικά, δεν γνωρίζω φυσικα την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.
Από αντιπροσωπεία έτσι το δώσανε.
basilis_k6
24/05/2023, 22:59
42??? :uplate:
CorpseAlive
24/05/2023, 23:08
42??? :uplate:
Ναι αν δεν κάνω λάθος τόσο μου το ρύθμισε η αντιπροσωπεία και ο λαστιχάς.
karellen
24/05/2023, 23:15
2,4 bar είναι 34,8 psi και 2,8 είναι 40.
Τόσο δίνει η bmw.
Το πίσω δεν με ξενίζει, αλλά το 38 μπροστά είναι σίγουρα πολύ.
Ρίξτο στο 35 τουλάχιστον. Ίσως και 33.
Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει στην ηλεκτρονική ανάρτηση...
Μπορείς να τα ρυθμίσεις ανεξάρτητα ή είναι φιξαρισμενα σετ?
Μετά, εξαρτάται από το τι σου κάνει ακριβώς.
Αν σπινιαρει η πίσω ρόδα, και μπορείς να τα πειράξεις ανεξάρτητα, μαλάκωσε τη προφορτιση του πίσω. Αν είναι μαλακή ήδη, μείωσε την απόσβεση συμπίεσης.
Μικρές αλλαγές. 1-2 clicks τη φορά.
Αν νοιώθεις στο μαλακό άνοιγμα του γκαζιού μέσα στη στροφή τον κωλο να παίζει, αλλά να κρατάει γραμμή, προσέθεσε λίγη απόσβεση επαναφοράς. Πάλι, 1-2 clicks.
Τόσο δίνει η bmw.
Σωστός...
35-40 είναι φυσιολογικά νούμερα.
peterTHErider
25/05/2023, 08:41
Ο 1 αναβάτης είναι με τον εξοπλισμό περίπου 85 κιλά το πολύ.
Αν εσύ τώρα με εξοπλισμό είσαι 115 έχει διαφορά.βάλε για αρχή προφόρτιση 1 ατομο+αποσκευές και αν δεν καταλάβεις διαφορά βλέπεις τις αποσβέσεις!
Απο πιέσεις καλά είναι το μπροστά,το πίσω ο κατασκευαστής στο δίνει λίγο παραπάνω γιατί μπορεί να βάλεις 2ο άτομο.αν καβαλάς μόνος δοκίμασε να κατεβάσεις στα 2.6 bar.
Κάπου μας μπέρδεψες λίγο , 2.4 bar είναι ~35 και όχι 38 psi ! :wave2:
Πώς εννοείς το "πιέζω το πίσω" ? Για τι στροφές μιλάμε και για πόσο γκάζι?
Αν μπαίνεις στις στροφές με αρκετό γκάζι και την ίδια στιγμή "σπρώχνεις" τη μηχανή να πλαγιάσει περισσότερο για να κλείσεις την ακτίνα είναι λογικό να χάνει πρόσφυση το πίσω. Σε συνδυασμό με τους χάλια δρόμους και το γεγονός ότι η μηχανή σου είναι ψηλή και εσύ ψηλός αν θυμάμαι σωστά το κέντρο βάρους είναι αρκετά ψηλά οπότε χειροτερεύει η κατάσταση. Προσπάθησε να μπαίνεις στις στροφές με λιγότερο γκάζι. Τόσο ώστε να κρατάει μια κλειστή πορεία χωρίς να χρειάζεται να την πιέζεις για να το κάνει.
Τόσο δίνει η bmw.
Νομίζω ίσως βρέθηκε το πρόβλημα. Με 2 psi παραπάνω πίσω από αυτό που προτείνει η BMW (που είναι ήδη αρκετό) είναι λογικό να μην νιώθει καλά στο πάτημα (σε συνδυασμό με τα σχεδόν όλα μέτρια ελαστικά της κατηγορίας να προσθέσω). Θα έλεγα να κατέβει πίσω 2 psi κάτω από αυτό που λέει η BMW και να δει τι γίνεται. 38 psi πίσω.
CorpseAlive
25/05/2023, 11:58
Νομίζω ίσως βρέθηκε το πρόβλημα. Με 2 psi παραπάνω πίσω από αυτό που προτείνει η BMW (που είναι ήδη αρκετό) είναι λογικό να μην νιώθει καλά στο πάτημα (σε συνδυασμό με τα σχεδόν όλα μέτρια ελαστικά της κατηγορίας να προσθέσω). Θα έλεγα να κατέβει πίσω 2 psi κάτω από αυτό που λέει η BMW και να δει τι γίνεται. 38 psi πίσω.
Θα δοκιμαστεί αυτό που λες + ότι θα δω και το SAG των αναρτήσεων.
karellen
25/05/2023, 12:07
Μπιλ πιστεύω οι πιέσεις του είναι κανονικές απλώς ο corpse μάλλον έκανε λάθος στη 'μετάφραση' ή του τις είπε λάθος ο λαστιχάς,
35-40 είναι και όχι 38-42.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο συμβάν ήταν ένα σύνηθες γλύστριμα,συμβαίνει παντού με τους δρόμους της πόλης,εγώ με το 1200 το αντιμετωπίζω συχνά ακόμα και με ζεστά λάστιχα.Λίγο παραπάνω να γκαζώσεις με μία 2α στην έξοδο και να το λαμπάκι του τράξιον να αναβοσβήνει.
CorpseAlive
25/05/2023, 12:14
Μπιλ πιστεύω οι πιέσεις του είναι κανονικές απλώς ο corpse μάλλον έκανε λάθος στη 'μετάφραση' ή του τις είπε λάθος ο λαστιχάς,
35-40 είναι και όχι 38-42.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο συμβάν ήταν ένα σύνηθες γλύστριμα,συμβαίνει παντού με τους δρόμους της πόλης,εγώ με το 1200 το αντιμετωπίζω συχνά ακόμα και με ζεστά λάστιχα.Λίγο παραπάνω να γκαζώσεις με μία 2α στην έξοδο και να το λαμπάκι του τράξιον να αναβοσβήνει.
από το App έχω τις ενδείξεις και το αναγράφει στην οθόνη.
(εκτός αν ο μετρητής πίεσης τα έχει παίξει)
Ναι με 2α-3η το παθαίνω στην μέση της στροφής όμως, όχι κατά την έξοδο.
Επειδή με έχει πιάσει το εγωιστικό μου κατά 99% φταίω εγώ που προσπαθώ να με πιέσω παραπάνω για να ''σπάσω τον πάγο'' και δίνω λάθος γκάζια.
karellen
25/05/2023, 12:39
1 (εκτός αν ο μετρητής πίεσης τα έχει παίξει)
2 Επειδή με έχει πιάσει το εγωιστικό μου κατά 99% φταίω εγώ που προσπαθώ να με πιέσω παραπάνω για να ''σπάσω τον πάγο'' και δίνω λάθος γκάζια.
1 Πληροφοριακά στο λέω ο μετρητής σου που έχει το gs είναι ακριβέστατος,αυτόν να εμπιστεύεσαι,ούτε τα βενζινάδικα ούτε και των λαστιχάδων.
2 Είσαι έτοιμος για σχολείο,βάλτο στο πρόγραμμα για ένα Χούντρα και θα δεις πως θα βελτιωθεί η τεχνική σου και η εμπιστοσύνη σου στη μοτοσυκλέττα.
CorpseAlive
25/05/2023, 12:41
1 Πληροφοριακά ο μετρητής σου που έχει το gs είναι ακριβέστατος να ξέρεις,αυτόν να εμπιστεύεσαι,ούτε τα βενζινάδικα ούτε και των λαστιχάδων.
2 Είσαι έτοιμος για σχολείο,βάλτο στο πρόγραμμα για ένα Χούντρα και θα δεις πως θα βελτιωθεί η τεχνική σου και η εμπιστοσύνη σου στη μοτοσυκλέττα.
Το σκέφτομαι καιρό , είχα κλείσει το 2021 να πάω , αλλά κόλλησα κορώνα και αναγκάστηκα να το ακυρώσω.
Από τότε όλο λέω να το κλείσω όλο κάτι συμβαίνει και δεν βγαίνω χρονικά.
Ευελπιστώ τον Ιούνιο-Ιούλιο αν γίνονται ακόμα μαθήματα να κλείσω το 1ο .
Κατά την άποψη μου, μην κοιτάς καθόλου τις κλίσεις. Το ξέρω ότι εφόσον σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα το καινούριο εργαλείο, είναι δελεαστικό. Αλλά, άθελα σου, πιέζεις τον εαυτό σου να καταφέρεις κάτι παραπάνω, που στην πράξη δεν έχει νόημα. Τώρα την αγόρασες τη μηχανή. Ο Ρόσι δεν είσαι, οπότε θέλει κάποιο διάστημα να βρεις τα πατήματά της.
Πιστεύω, πως σ ένα-δυο μήνες θα της έχεις πάρει τον αέρα. Τότε, κοίταξε ξανά τις κλίσεις που θα γράφεις (χωρίς να είναι αυτοσκοπός σου).
Αλήθεια, όμως, σε ποιό δρόμο εντός Αθήνας, η ταχύτητα είναι τέτοια που πρέπει να δώσεις πάνω από 30 μοίρες κλίση για να μπεις με ασφάλεια;
Και κάτι τελευταίο, γιατί μπορεί να διαβάζουν και νέοι στο χώρο. Πολλές φορές, η πίεση που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, μας οδηγεί σε λάθος τοποθέτηση στη στροφή, με περισσότερα χιλιόμετρα από αυτά που νιώθουμε ασφαλείς, κι εκεί αρχίζουν οι μύες να σφίγγουν αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα τα χέρια να μην είναι χαλαρά πάνω στο τιμόνι και οι κινήσεις μας να είναι κάπως απότομες. Και σ αυτή την περίπτωση μπορεί να έχουμε γλιστρήματα + ένας λόγος που χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στο λάστιχο (χωρίς να είναι ο υπαίτιος)
CorpseAlive
25/05/2023, 12:52
Κατά την άποψη μου, μην κοιτάς καθόλου τις κλίσεις. Το ξέρω ότι εφόσον σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα το καινούριο εργαλείο, είναι δελεαστικό. Αλλά, άθελα σου, πιέζεις τον εαυτό σου να καταφέρεις κάτι παραπάνω, που στην πράξη δεν έχει νόημα. Τώρα την αγόρασες τη μηχανή. Ο Ρόσι δεν είσαι, οπότε θέλει κάποιο διάστημα να βρεις τα πατήματά της.
Πιστεύω, πως σ ένα-δυο μήνες θα της έχεις πάρει τον αέρα. Τότε, κοίταξε ξανά τις κλίσεις που θα γράφεις (χωρίς να είναι αυτοσκοπός σου).
Αλήθεια, όμως, σε ποιό δρόμο εντός Αθήνας, η ταχύτητα είναι τέτοια που πρέπει να δώσεις πάνω από 30 μοίρες κλίση για να μπεις με ασφάλεια;
Και κάτι τελευταίο, γιατί μπορεί να διαβάζουν και νέοι στο χώρο. Πολλές φορές, η πίεση που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, μας οδηγεί σε λάθος τοποθέτηση στη στροφή, με περισσότερα χιλιόμετρα από αυτά που νιώθουμε ασφαλείς, κι εκεί αρχίζουν οι μύες να σφίγγουν αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα τα χέρια να μην είναι χαλαρά πάνω στο τιμόνι και οι κινήσεις μας να είναι κάπως απότομες. Και σ αυτή την περίπτωση μπορεί να έχουμε γλιστρήματα + ένας λόγος που χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στο λάστιχο (χωρίς να είναι ο υπαίτιος)
Από δρόμους θα σου πω ότι πηγαίνω για εξάσκηση μετά την δουλειά ακόμα στο Τρίτση για να κάνω μανούβρες με λίγα χλμ (σαν τις δοκιμασίες που κάναμε για δίπλωμα)
Μετά αφού είμαι ζεστός το έχω πάει κανά 2 φορές προς Πάρνηθα .
Τα γλιστρήματα μου τα έκανε στο Αττικό Άλσος στις στροφές πάνω και προς Γαλατσίου αλλά και στο κατέβασμα από Πάρνηθα.
Είχα αρκετή κλίση αλλά με λίγα χλμ ( 40-60)
Από δρόμους θα σου πω ότι πηγαίνω για εξάσκηση μετά την δουλειά ακόμα στο Τρίτση για να κάνω μανούβρες με λίγα χλμ (σαν τις δοκιμασίες που κάναμε για δίπλωμα)
Τα γλιστρήματα μου τα έκανε στο Αττικό Άλσος στις στροφές πάνω και προς Γαλατσίου αλλά και στο κατέβασμα από Πάρνηθα.
Στις φουρκέτες της Πάρνηθας? Αν ναι η άσφαλτος είναι κάτω του μετρίου και θέλει να είσαι ''γεμάτος'' εκεί. Όλα μπορεί να παίζουν ρόλο από το πολύ απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο. Ξεκινάμε από τα απλά όμως όπως η πίεση και το πόσο μαλακό είναι ένα λάστιχο και μετά πάμε στα πιο σύνθετα.
Α οκ, γιατί προσπαθούσα να βρω δρόμους εντός πόλεως. Βασικά, αν έχω καταλάβει καλά που ακριβός λες, εκεί ο δρόμος είναι γυαλί. Και στάνταρ δεν χρειάζεσαι να δώσεις παραπάνω κλίση.
Άποψη μου, δώσε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σου. Αφού το δουλεύεις κιόλας, το αποτέλεσμα θα έρθει. Οι μεγάλες κλίσεις, θέλουν καλή άσφαλτο και εννοείται ελεγχόμενο περιβάλλον.
CorpseAlive
25/05/2023, 13:05
Στις φουρκέτες της Πάρνηθας? Αν ναι η άσφαλτος είναι κάτω του μετρίου και θέλει να είσαι ''γεμάτος'' εκεί. Όλα μπορεί να παίζουν ρόλο από το πολύ απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο. Ξεκινάμε από τα απλά όμως όπως η πίεση και το πόσο μαλακό είναι ένα λάστιχο και μετά πάμε στα πιο σύνθετα.
Από λάστιχα έχω Scorpion Pirelli 2 και οι πιέσεις έχουν αναφερθεί παραπάνω.
karellen
25/05/2023, 14:08
Δίκιο σε όλα.
basilis_k6
25/05/2023, 14:08
(εκτός αν ο μετρητής πίεσης τα έχει παίξει)
Επειδή με έχει πιάσει το εγωιστικό μου κατά 99% φταίω εγώ που προσπαθώ να με πιέσω παραπάνω για να ''σπάσω τον πάγο'' και δίνω λάθος γκάζια.
Στη μέση της στροφής δινουμε λιγο γκαζι. Για να μπαινει το τρακτιον μαλλον δινεις παραπανω απο οσο μπορει να αντεξει το λαστιχο.
Κανω μια υποθεση οτι αν φτιαξεις το σαγκ και ερθει στα ισα της η μηχανη,γιατι τωρα κάθετε πισω, θα σταματησει.
DoctoR_k6
25/05/2023, 14:15
Aπο το ΤΑ στο GS ειναι μεγαλη η διαφορα σε ολα (αναρτησεις/γκαζι/πλαισιο κλπ κλπ)...δεδομενου οτι εισαι απειρος ακομα μην πιεζεσαι για το παραπανω.
Αυτο θα ερθει με τον καιρο κ μονο του οσο εισαι εξω κ βολταρεις.
Τα βασικα που θες ειναι sag / ρυθμιση αποσβεσεων κ σωστη πιεση στα ελαστικα.
Προφανως ενα σχολειο θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα (κ να παρεις εμπειρια που αποκταται στο δρομο κ με πολλα χλμ πανω στη σελα (η οχι για μερικους)) σε συντομοτερο χρονο.
motojojo
25/05/2023, 22:43
Τις μοιρες κλίσης πως τις μετράτε;