PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

Acacius
29/11/2022, 14:51
Κακός καιρός γενικά

Έλα μου έλεγαν, δεν κάνει κρυο στην Ελλάδα μου έλεγαν, εδώ ειναι ακόμα καλοκαιρι μου έλεγαν.... :lol:

Πάνω που είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα να κατεβάσω το μοτόρι Αθήνα και να κάνω βόλτες, ολα λένε βροχές για τις επόμενες 10 μέρες! :cry:

Δεκέμβριος μπαίνει ρε μαν, ακόμα και στην Κρήτη αναγκαστήκαμε αυτές τις μέρες να βάλουμε ένα φλησάκι πάνω από το κοντομάνικο (ζήηηλειααα :p)

Tsber
29/11/2022, 16:50
http://www.emy.gr/emy/el/

και πασοκάρα για πάντα :lol:

Δυο λέξεις μόνο:

Ανδρέας Λαζάνης

thunder ace
01/12/2022, 10:54
Μέχρι και δω ο ακατανομαστος!!!!!!!!
439754

rainmike
08/12/2022, 12:23
Μαγκες σκεφτομαι να κολλησω με κολλητική ταινία ενα δεμα γυρω στα 6 κιλα και μεγαλουτσικο ,στη σελα πισω της μηχανης.
Για μια αποσταση εντος πολης γυρω στα 7 χιλιομετρα.
Θα αντέξει λέτε η θα το κλαιω,ειναι ευθραυστο.

doctor_john
08/12/2022, 12:36
Κολλητική; την συσκευασίας λες; που κλίνουμε τα κιβώτια;
Μια χαρά θα αντέξει σε πολλές στρώσεις (3-4), αν έχεις μια σκληρή σακούλα
να το "δεσεις" με αυτή πρώτα, ακόμα καλύτερα.

μέγγενη με το μαλακό νάιλον που ασφαλίζουν τα κιβώτια στις παλέτες,
που τυλίγουν σάντουιτς κ.λπ. έχω κάνει πολλά δεσίματα, βροχες, πολλά χλμ, πολύ εύκολη και σταθερή λύση.

υγ: Stretch Film το λένε

karellen
08/12/2022, 12:36
Εξαρτάται,αν είναι μακρόστενο και το βάλεις κάθετα δεν θα αντέξει.Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς όσο πιο πολλή σέλλα γίνεται,κατά μήκος.
Το πολύ πολύ μόλις το στερεώσεις κάντου 2-3 σπρωξιές με το χέρι να δεις αν ταλαντώνεται και πράττεις ανάλογα.

giorgosb
08/12/2022, 12:47
Μαγκες σκεφτομαι να κολλησω με κολλητική ταινία ενα δεμα γυρω στα 6 κιλα και μεγαλουτσικο ,στη σελα πισω της μηχανης.

Τι διαστάσεις έχει το δέμα;

rainmike
08/12/2022, 12:53
Τι διαστάσεις έχει το δέμα;

Δεν το εχω παραλάβει ακομα ,περιμενω την dhl να μου το φερει ,αλλα θα ειναι ψιλομεγαλουτσικο.
Ενα κουτι για ενα μεγαλουτσικο UPS ας πουμε σε διαστασεις.

Tsber
08/12/2022, 13:01

Πρόσεχε να μη βάλεις κολλητική ταινία σε βαμμένα πλαστικά της μηχανής, μόνο η μπλε χαρτοταινία βγαίνει χωρίς να σου σπάσει τα νεύρα μετά...

katsar
08/12/2022, 13:03
μισό, δεν πιάνεται δηλαδή με ελαστικό δίχτυ;είναι τόσο μεγάλο;

rainmike
08/12/2022, 13:07
Κολλητική; την συσκευασίας λες; που κλίνουμε τα κιβώτια;
Μια χαρά θα αντέξει σε πολλές στρώσεις (3-4), αν έχεις μια σκληρή σακούλα
να το "δεσεις" με αυτή πρώτα, ακόμα καλύτερα.

μέγγενη με το μαλακό νάιλον που ασφαλίζουν τα κιβώτια στις παλέτες,
που τυλίγουν σάντουιτς κ.λπ. έχω κάνει πολλά δεσίματα, βροχες, πολλά χλμ, πολύ εύκολη και σταθερή λύση.

υγ: Stretch Film το λένε

439923
Αυτό έχω μόνο

sapila racing
08/12/2022, 13:24
Αυτό έχω μόνο

Δεν υπαρχει προβλημα, το εχω κανει απειρες φορες.
Απλά οταν φτασεις στον προορισμο σου βγαλε και την ταινια.

giorgosb
08/12/2022, 13:43
Λογικά δεν θα έχεις θέμα.. Αν έχει άνιση κατανομή βάρους το κουτί, θα κοίταζα το βαρύτερο μέρος να είναι από μέσα, να ακουμπάει εκεί η μέση σου δηλαδή. Με το μαλακό στις λακούβες..

karellen
08/12/2022, 14:36
Ένα καλό κόλπο για να μην πληγωθουν από την κόλλα τα ευαίσθητα πλαστικά είναι να βάλεις την ταινία ανάποδα. Της ρίχνεις ένα-δύο διπλώματα και μετά αν θέλεις τη στρίβεις και κολλάει πάλι κανονικά. Το έχω κάνει σε τζάμια για να μη μείνει λεκές.

rainmike
08/12/2022, 14:38
Ένα καλό κόλπο για να μην πληγωθουν από την κόλλα τα ευαίσθητα πλαστικά είναι να βάλεις την ταινία ανάποδα. Της ρίχνεις ένα-δύο διπλώματα και μετά αν θέλεις τη στρίβεις και κολλάει πάλι κανονικά. Το έχω κάνει σε τζάμια για να μη μείνει λεκές.

Σας ευχαριστώ πολυ παιδιά

rainmike
08/12/2022, 18:23
Το φέραμε άθικτο:D
439926

billyka
12/12/2022, 20:03
Γνωριζει κανείς που υπάρχει στην βόρεια Ελλάδα flowbench?

Panos76
16/12/2022, 07:38
Θα πάρουμε όλοι busa (https://www.capital.gr/arthra/3687690/i-istoria-tou-kosmou-proxthes-allaxe-kefalaio)* :D

________
*1000άρι και πάνω δηλ.

Bowleno
16/12/2022, 08:06
Θα πάρουμε όλοι busa (https://www.capital.gr/arthra/3687690/i-istoria-tou-kosmou-proxthes-allaxe-kefalaio)* :D

________
*1000άρι και πάνω δηλ.

Ηλεκτρικά όμως....:D

Panos76
16/12/2022, 08:36
Ηλεκτρικά όμως....:D

με ροπή όμως 2,5 MJoule :lol:

karellen
16/12/2022, 08:47
με ροπή όμως 2,5 MJoule :lol:

Πλάκα πλάκα (πλάκα²) σε λίγο θα αναθεωρήσουμε τις ορολογίες μας.Τέρμα οι βαλβίδες,οι στροφές,τα κυβικά..
Και το χειρότερο τέρμα τα άλογα,οι ακράπες,(συμπληρώστε ανάλογα).
Τι θα απογίνουν τα καγκούρια? :uplate:

katsar
16/12/2022, 09:25
Κομπιουτεράδες,το νέο σοφτγουερ που δίνει Χ-Ψ μπόνους.
Που το έβλεπα πρόσφατa πριν λίγες μέρες,ηλεκτρικό γνωστής μάρκας που έλεγε pay to unlock more power feature.

tzarot
16/12/2022, 09:32
Μην ανησυχείς, τα καγκούρια πάντα θα βρίσκουν "λύσεις", μπλέ φώτα και strobes, θα βάλουν μέχρι και ηχεία για τα απαραίτητα ηχητικά εφέ. Έχουμε να δούμε...

karellen
16/12/2022, 09:55
Ναι αλλά θα πρέπει να μάθουν καινούριους όρους ισχύος,η 'κιλοβατώρα' (!) θα πηγαίνει σύννεφο.

Nitse3
16/12/2022, 11:21
Μην ανησυχείς, τα καγκούρια πάντα θα βρίσκουν "λύσεις", μπλέ φώτα και strobes, θα βάλουν μέχρι και ηχεία για τα απαραίτητα ηχητικά εφέ. Έχουμε να δούμε...

Τα κάνουν ήδη στα ηλεκτρικά πατίνια:D

katsar
16/12/2022, 11:27
440136

karellen
16/12/2022, 11:36
440136

Μορφή.

lykourgi
16/12/2022, 16:29
Τι θα απογίνουν τα καγκούρια? :uplate:

Μάλλον, ηλεκτρολόγοι.

motojojo
20/12/2022, 17:54
Εχει πλυνει κανεις τα γαντια του; Καποιο κολπο/τιπ; Ή να τα πεταξω απλα στο πλυντηριο σε χαμηλή/μεση θερμοκρασια;

doctor_john
20/12/2022, 17:59
όχι! νιετ, βερμπότεν! τα φοράς και πλένεσαι με αντισηπτικό σαπούνι χωρίς ζεστό νερό. Με βουρτσάκι μαλακό επίσης αν χρειάζεται.

motojojo
20/12/2022, 19:08
:lol:

Κυριως από μέσα ήθελα να τα καθαρίσω. Νομίζω το σαπουνι θα ειναι αρκετό για το απέξω, ισα για το φρεσκαρισμα.

Για το μεσα σκέφτηκα να ριξω καθαριστικό αφρό που έχω για το εσωτερικό του κράνους αλλα τι ξεβγαλμα να γινει μετά;

Τα γαντια ειναι revit hydraκατι με δερμα μονο στην παλάμη.

doctor_john
20/12/2022, 19:15
Αν γυρίζουν ανάποδα είναι μια λύση ;) στεγνώνουν στην σκιά και βάζεις λίγο λίπος για δέρματα στα σημεία που έχει.

mikes
20/12/2022, 19:20
εγω ολον μου τον εξοπλισμο (κορντουρες μπουφαν παντελονι, επενδυση κρανους κτλ) τον πλενω στο πλυντηριο με κοινο υγρο απορρυπαντικο
στο γρηγορο προγραμμα των 15 λεπτων στους 30 βαθμους (εννοειται οτι πρωτα αφαιρω τις προστασιες)...
δεν εχουν παθει το παραμικρο! ολα αυτα για πλυσιματα στο χερι με ειδικα σαπουνια και τριψιμο απο χερι κινεζας μασερ μπλα μπλα μπλα,
τα ακουω βερεσε...

τις μποτες τις καθαριζω με μωρομαντηλα..

doctor_john
21/12/2022, 09:01
Μια από τις χαλαρές ειδήσεις που μας έχουν πρήξει απο εχθές είναι η ληστεία του καταστήματος της rolex.

Ότι έχει ακουστεί στα μέσα εκτός της περιγραφής της ληστείας είναι αντικείμενο φαντασίας των δημοσιογράφων.
Τίποτα απο αυτά δεν ισχύει, τα ρολόγια που βρίσκονται στο κατάστημα έχουν μέσο όρο τις 10-15Κ.

Ο μέσος όρος όπως εύκολα ξέρουμε και απο την ταχύτητα, είναι αντικείμενο του πλήθους των μετρήσεων.
Τα ρολόγια της rolex που ξεπερνούν τις 18Κ είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθούν σε κατάστημα μιας και ποτέ δεν είναι διαθέσιμα
για αγορά και πάντα γίνεται παραγγελία.
Σε ελάχιστα καταστήματα, astana, tokyo, bahrain, αγοράζονται για να υπάρχουν διαθέσιμα προς πώληση.
Ως εκ τούτου, 23 ρολόγια είναι αδύνατο να ξεπεράσουν τις 350Κ, το κάνω 500K αυθαίρετα.
Σε καμία περίπτωση όμως τα νούμερα του 1εκ που αναφέρουν.

Επίσης είναι αδύνατο να πωληθούν ως έχουν, ειδικά σε ανθρώπους που κάνουν συλλογή ή επενδύουν σε ρολόγια.

Είναι επίσης πολύ δύσκολο να διατεθούν σε ανθρώπους που επισκευάζουν ρολόγια γιατί όλα τα τμήματα τους είναι διαθέσιμα
στην αγορά σε οποιονδήποτε, σε καλύτερες τιμές από την τιμή που θα αγοραζόντουσαν μονταρισμένα από την rolex.

Ας έχουμε το νού μας για την πιθανή ποινικοποίηση γρήγορων μοτοσυκλετών που είναι από τα ελάχιστα που μπορεί
να δημιουργηθούν πέρα από ασφαλιστική κομπίνα και διαφήμιση της εταιρείας.

panavour
21/12/2022, 14:13
Το ξεχειλωσες.Με τι μηχανές διέφυγαν;μήπως ήταν χαγιαμπουζα; μήπως ήταν ντουκατι κορσα, μήπως ήταν ψευτοεντουρο ;

Panos76
21/12/2022, 14:22
Το ξεχειλωσες.Με τι μηχανές διέφυγαν;μήπως ήταν χαγιαμπουζα; μήπως ήταν ντουκατι κορσα, μήπως ήταν ψευτοεντουρο ;

Βρέθηκε η μία αλλά δεν κατάλαβα τι ήταν. Πάντως ένα καλό σκούτερ μέσα στην πόλη με ένα καλό πιλοτάκι, απλά δεν έχει αντίπαλο._

BLiTzER
21/12/2022, 14:25
Βρέθηκε η μία αλλά δεν κατάλαβα τι ήταν. Πάντως ένα καλό σκούτερ μέσα στην πόλη με ένα καλό πιλοτάκι, απλά δεν έχει αντίπαλο._

Εμ... τα SM είναι ό,τι γρηγορότερο, πιο ευέλικτο υπάρχει μέσα στην πόλη. Ούτε καν κοντά τα σκούτερ.

DoctoR_k6
21/12/2022, 14:34
Εμ... τα SM είναι ό,τι γρηγορότερο, πιο ευέλικτο υπάρχει μέσα στην πόλη. Ούτε καν κοντά τα σκούτερ.

Αυτο.
Κ κατα προτιμηση Γιαπωνεζικο γιατι κανα ευρωπαικο μπορει να κανει κανα τσαφ στο φαναρι κ μετα σε πιασανε!!! :bawl:

KotsosDR
21/12/2022, 14:50
Αυτο.
Κ κατα προτιμηση Γιαπωνεζικο γιατι κανα ευρωπαικο μπορει να κανει κανα τσαφ στο φαναρι κ μετα σε πιασανε!!! :bawl:

:evil:

https://rustsports.com/honda-cr500-sm-special/

440187

DoctoR_k6
21/12/2022, 14:52
:evil:

https://rustsports.com/honda-cr500-sm-special/

440187

Κατα προτιμηση (επισης) να εχει μιζα κ να μην παιζει να λαδωσει κανα μπουζι. Σκεφτεσαι να καθεσαι εξω απο το μαγαζι κ να σκας ξερογκαζιες?!! :lol:

katsar
21/12/2022, 15:10
καλοφάγωτα :beer:

Nostradamus
21/12/2022, 15:13
Πιο ευκολα βρισκεις ακριβο ρολεξ ετοιμοπαραδοτο παρα τα απλα "οικονομικα" ατσαλινα εδω και χρονια doctor_john.

Ακομη και στον μεσο ορο που εβαλες στα 10-15 το καθενα, με 23 που λεγεται οτι πηραν, μια χαρα βγαινουν τα νουμερα. Αυτα για τα ρολογια.. :D

AristidisZ
21/12/2022, 15:39
Πιο ευκολα βρισκεις ακριβο ρολεξ ετοιμοπαραδοτο παρα τα απλα "οικονομικα" ατσαλινα εδω και χρονια doctor_john.

Ακομη και στον μεσο ορο που εβαλες στα 10-15 το καθενα, με 23 που λεγεται οτι πηραν, μια χαρα βγαινουν τα νουμερα. Αυτα για τα ρολογια.. :D

Καλά Rolex κάτω από 7-8 χιλιάρικα δε ξέρω αν βρίσκεις καν πλέον...

doctor_john
21/12/2022, 20:06
Δεν έχω καημό με τα rolex, αναγνωρίζω την καλή κατασκευή, τον σχεδιασμό σε πολλά από αυτά και την αντοχή τους.
Ήμουν υποχρεωμένος να τα διαβάσω λόγω δουλειάς και γνωρίζω την επίσημη και την ανεπίσημη αγορά που διαμορφώνουν.
Tα χρήματα που αναφέρουν δεν βγαίνουν με τίποτα, απορώ πως το υποστηρίζεις.

Τι θα πεί "καλά" ποιος το ορίζει; πελάτες μου με εξαιρετικά μεγάλη άνεση αλλά και επιλογές, τρόπο ζωής κ.λπ. που δικαιολογούν να εμφανίζονται με rolex
δεν έχουν καν στις συλλογές τους κάποιο πάνω από 15Κ. Έχουν άλλες, ρεαλιστικά ψαγμένες δουλειές που αυξάνεται η αξία τους και όχι απλά διατηρούν
ένα επίπεδο κόστους χαμηλότερο από την αγορά αλλά, ναι, αναγνωρισμένα να λειτουργούν καλύτερα από πιστωτική παγκόσμια.

Τα κομμάτια που επιλέγονται ως "καλα" είναι καθημερινά, εύχρηστα, ρολόγια "εργαλεία" δουλειάς, με τις αρχές που σχεδιάστηκαν και διατηρούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ακριβότερα μετά την αγορά, είναι ρολόγια που ήταν σε παραγγελία απο κάποια επιχείρηση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Τέλος πάντων, δεν είναι τα rolex ο λόγος που αναφέρθηκα το πρωί. Είναι η διαρκής παραπληροφόρηση, η ψευτιά και η υποκρισία που παρουσιάζουν
οι δημοσιογράφοι και αμείβονται γι' αυτό.
Μόνο όταν εκτίθενται διαρκώς και σε κάθε θέμα, που οι ίδιοι επιλέγουν να εκμεταλλευτούν, είναι πιθανό να εκπαιδευτεί το κοινό και να πάψει να
εμπιστεύεται τον κάθε τιποτένιο νομίζοντας ότι μιλά για το καλό μας.

Έρχονται πολύ πιο δύσκολες μάχες από αυτές που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια.
Επιβάλλεται να αναιρεθεί η υποκρισία, η παραπληροφόρηση, το πατρονάρισμα κ.λπ. των δημοσιογράφων στην κοινή γνώμη για να έχουμε ελπίδες.
Τα rolex ήταν απλά μια πιασάρικη είδηση που με κούρασε γρήγορα και την χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα.

Panos76
22/12/2022, 10:40
Είναι η διαρκής παραπληροφόρηση, η ψευτιά και η υποκρισία που παρουσιάζουν
οι δημοσιογράφοι και αμείβονται γι' αυτό..

:a013: απλά δημιουργούν θέματα εκ του μη όντος για να έχουν να πουλήσουν.

Κατά τα λοιπά η άχρηστη ληστεία της ημέρας :bawl:

(Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος το είχε πει εδώ πέρα για τα ρολόγια, ''σαν να αγοράζεις ποτίστρα για τα άλογα'' :bawl: )

Bowleno
22/12/2022, 11:11
:a013: απλά δημιουργούν θέματα εκ του μη όντος για να έχουν να πουλήσουν.

Κατά τα λοιπά η άχρηστη ληστεία της ημέρας :bawl:

(Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος το είχε πει εδώ πέρα για τα ρολόγια, ''σαν να αγοράζεις ποτίστρα για τα άλογα'' :bawl: )

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αν ήταν του 500αρικου μια χαρά μεροκάματο θα έβγαζαν με αυτά όμως;
Δεν μπορούν να τα πουλήσουν πουθενά, αν χαλάσουν η θέλουν σέρβις θα τους τσακώσουν αμέσως.

peterTHErider
23/12/2022, 09:13
Δεν είναι ακριβώς έτσι, αν ήταν του 500αρικου μια χαρά μεροκάματο θα έβγαζαν με αυτά όμως;
Δεν μπορούν να τα πουλήσουν πουθενά, αν χαλάσουν η θέλουν σέρβις θα τους τσακώσουν αμέσως.

ούτε αυτό είναι ακριβώς έτσι.θα τα πουλήσουν σε χαμηλότερες τιμές(όχι φυσικά χαμηλότερες των retail αλλά χαμηλότερες της grey market) χωρίς χαρτιά,χωρίς κουτί.άρα ο αγοραστής θα ξέρει πως δεν πρέπει να το πάει σε ρολεξ για σέρβις.ή απλα θα πάρουν κουτία και πλαστά χαρτιά και θα τα πουλήσουν κανονικά στη grey market.και αν κάποτε πίασουν κάποιον που θα πάει για σέρβις θα κάνουν τις πάπιες.

peterTHErider
23/12/2022, 09:24

αυτό έχει να κάνει με τις τιμές καταλόγου.γιατί στην πράξη τα οικονομικά ατσάλινα για να τα βρείς(λίστες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα)θα τα πληρώσεις με καπέλο.και στο τέλος το φθηνότερο ατσάλινο είναι πολύ ακριβότερο από το ακριβό ολόχρυσο.αυτή είναι η πραγματικότητα.στα καταστήματα συνήθως βρίσκεις μικρά γυναικεία δίχρωμα των 10-14 χιλίαδων που όμως δεν έχουν μεγάλη εμπορικότητα και αναγκαστικά θα τα πουλήσουν το πολύ στην τιμή καταλόγου και ελάχιστα από τα εμπορικά 'καλά' τα οποία φεύγουν από την πίσω πόρτα...
βέβαια,στο κεντρικό κατάστημα της ρόλεξ έχουν μερικές φορές και καλά μοντέλα για δειγματισμό και ΟΧΙ για πώληση.

doctor_john
23/12/2022, 21:37
Πέτρο με κάθε σεβασμό, δεν μπορούν να πωληθούν τα συγκεκριμένα σε ανθρώπους που γνωρίζουν και ασχολούνται.
Όχι σαν ρολόγια, όχι με οποιονδήποτε τρόπο που θα δικαιολογούσε το απίστευτο ρίσκο που πήραν.
Αυτή η ληστεία δεν είναι απλά φιάσκο, είναι ένα ανέκδοτο από την πρώτη στιγμή που κάποιος το σκέφτηκε.

peterTHErider
23/12/2022, 22:21
Πέτρο με κάθε σεβασμό, δεν μπορούν να πωληθούν τα συγκεκριμένα σε ανθρώπους που γνωρίζουν και ασχολούνται.
Όχι σαν ρολόγια, όχι με οποιονδήποτε τρόπο που θα δικαιολογούσε το απίστευτο ρίσκο που πήραν.
Αυτή η ληστεία δεν είναι απλά φιάσκο, είναι ένα ανέκδοτο από την πρώτη στιγμή που κάποιος το σκέφτηκε.

Δόκτωρ φυσικά όχι σε ανθρώπους που ξέρουν και ασχολούνται αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που θα αγοράζανε ευχαρίστως ενα ρολεξάκι σε καλή τιμή χωρίς να το ψάξουν πολύ πολύ.γιατί απλά τους νοιάζει να είναι γνήσιο και η grey market που βασιλεύει και κάνει κουμάντο είναι γεμάτη από τέτοιους πελάτες.και δεν μπορείς να το τσεκάρεις και εύκολα.
Αυτό νομίζω πως ισχύει καθώς ψιλοασχουλούμαι με το θέμα ρολογίων και των ρόλεξ.

DoctoR_k6
24/12/2022, 01:08
Κοιτάξτε ένα θέμα (https://www.ft.com/content/a7cbc3b7-f3b3-445c-bf64-51cedd5e9a29) που έσκασε εκεί που χαζεύα στο δίκτυο...

PaNick67
24/12/2022, 08:42
.

Παιζει και να εχουν πουληθει ηδη σε ανθρωπους που τα θελουν για επιδειξη, φιγουρα, εχουν χρημα συνηθως μαυρο και φυσικα δεν θα πανε ποτε σε επισημο επισκευαστη για την συντηρηση που θελουν. Οταν ερθει η ωρα θα πανε σε εξειδικευμενο μαγαζι και θα πληρωσουν αδρα για την εχεμυθεια του μαγαζατορα. ;)

katsar
24/12/2022, 09:29
Κοιτάξτε ένα θέμα (https://www.ft.com/content/a7cbc3b7-f3b3-445c-bf64-51cedd5e9a29) που έσκασε εκεί που χαζεύα στο δίκτυο...

Τι τραβάνε και αυτοί οι φραγκάτοι :lol:

AristidisZ
24/12/2022, 09:35
Το πρόβλημα με το grey market ποιο είναι ακριβώς ;
Δε μιλάω για κλεμμένα, Που και εκεί στην τελική τα πράγματα είναι ψιλό θολά.
Αν αγοράσω έχω σήμερα ένα ρολόι από έναν ιδιώτη χωρίς χαρτιά (που υπάρχουν τέτοια, κυρίως μιλώντας για παλιότερα ρολόγια) πως μπορώ να ξέρω αν είναι κλεμμένο ή όχι;

peterTHErider
24/12/2022, 09:58
γενικά δεν μπορείς να ξέρεις και αυτό είναι το γκρίζο σημείο.το χωρίς χαρτιά.αλλά αν κλέψουν από μένα που έχω χαρτιά πάω στη ρόλεξ με τα αποδεικτικά ότι είναι δικό μου και δηλώνω την κλοπή.όταν και να πάει ποτέ σε επίσημη ρολεξ για σέρβις θα χτυπήσει στο σύστημα ότι είναι κλεμμένο.για αυτό δεν φυλάμε ποτέ το ρολόι με τα χαρτιά και το κουτί.
κανονικά πριν αγοράσεις το ρολόι αν είναι από grey market πριν πληρώσεις τσεκάρεις των κωδικό του σε μια ρόλεξ.αν σου πουν γιατί σου λέει αν θες ρολεξ να πάρεις απο την αντιπροσωπεία να είσαι σίγουρος.
για αυτό πριν λίγες μέρες η ρόλεξ ανακοίνωσε πως θα πουλάει σε λίγο καιρό επίσημα preowned από τους OD Με πιστοποιήσεις.για να βάλει και αυτή επίσημα πλέον το δακτυλάκι της στο μέλι της grey market.

peterTHErider
24/12/2022, 10:00
Το πρόβλημα με το grey market ποιο είναι ακριβώς ;
Δε μιλάω για κλεμμένα, Που και εκεί στην τελική τα πράγματα είναι ψιλό θολά.
Αν αγοράσω έχω σήμερα ένα ρολόι από έναν ιδιώτη χωρίς χαρτιά (που υπάρχουν τέτοια, κυρίως μιλώντας για παλιότερα ρολόγια) πως μπορώ να ξέρω αν είναι κλεμμένο ή όχι;

δεν αγοράζουμε πότε χωρίς χαρτιά.αν πάρουμε αποδεχόμαστε το ρίσκο του να είναι κλεμμένο.

panavour
24/12/2022, 10:36
Το τι τραβάμε κι εμείς που θέλουμε να πάρουμε, καί τό θέλουμε λίγο φθηνότερο δεν λέγεται.Που μας κατάντησαν ρε.Μητσοτακη γαμ............

doctor_john
24/12/2022, 10:49
Φοβάμαι πως δεν γίνομαι αντιληπτός και είναι πολύ λογικό γιατί πολύ φυσιολογικά δεν ασχολείται πολύς κόσμος με τα συγκεκριμένα.
Δεν μπορείς να κάνεις επίδειξη - φιγούρα κ.λπ. με ένα rolex, είναι χαρακτηρισμός επιλογών ζωής.
Είναι σαν να φορέσω κράνος βικινγκ με κέρατα! Μπορεί να περάσει σε κάποιο πάρτυ ή να βρεθεί κάποια καμένη που θα αναγνωρίσει
την επιλογή μου αλλά στο πλήθος γίνομαι ρεζίλι, κλείνουν πόρτες με την ίδια ευκολία που θα άνοιγαν αν ήμουν βικινγκ και ζούσα στα φιορδ.

Δεν είμαστε το '80 να περνάνε έτσι τα μηνύματα, αν θυμάστε ο Σκανδαλίδης αρχές '90ς φόραγε vacheron constantin..

Αν κυκλοφορώ με ένα fatboy οι εργοδότες, οι συνεργάτες, οι πελάτες κ.λπ. μπορεί να πουν "ο Γιάννης είναι λίγο γραφικός και του αρέσουν τα μεγάλα δικύλινδρα.."
περνάει. Αν με δουν όμως να φοράω γερμανικό κράνος οι πόρτες των πολλών δεν θα ανοίξουν καν και μόνο ανάμεσα σε συγκεκριμένους κύκλους θα είμαι αποδεκτός
ΑΝ και εφόσον υποστηρίζω όσα επικοινωνώ. Σε άλλη περίπτωση θα εκδιωχθώ.

Αν μιλάς για χρήση σε περιθωριοποιημένους εξαρχής, έμπορους ναρκωτικών, όπλων, σάρκας, κουμανταδόρους επαρχιών κ.λπ. νομίζω
είναι ξεκάθαρο εξαρχής ότι επικοινωνούνται ως λάβαρα, ως επίδειξη δύναμης, ανομίας κ.λπ.

Ρολόγια πολύ πιο σύγχρονα, ευρείας αποδοχής όπως τα richard mille έχουν πετάξει έξω στην κυριολεξία γυμναστές και θεωρητικούς των σπορ
που η υπόλοιπη ζωή τους δεν εναρμονίζονταν.
Γνωρίζω στρατιωτικό που εκτέθηκε στην απόσπαση του στο νατο γιατί φόραγε sinn.. έτυχε, οκ, συνέβη όμως και το "πλήρωσε".
Γιατρός ιδεολόγος που μας τιμά όλους, αναγκάστηκε να κρύψει την έκδοση bamford σε αποστολή των γιατρών χωρίς σύνορα.
Αξιωματούχος επικεφαλής αυτόχθονων προσβλήθηκε και ακύρωσε επαφές εκατομμυρίων όταν του χάρισαν τιμητικά tudor.

Μπορώ να γράφω μέρες παραδείγματα και πάλι θα έχω αφήσει τεράστια κενά.
Το βασικό είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα οπτικό ερέθισμα, έναν σχεδιασμό επικοινωνίας παρατηρώντας τον στο μικρόκοσμο που εμείς
έχουμε πρόσβαση.. θα έχουμε πάντα λάθος αντίληψη του μέσου.
Το ότι κάποια Μαιρούλα, εκτιμά την ασφάλεια ή την "προσωπικότητα" κάποιου που πλασάρεται με rolex είναι ένα κέρδος εποχικό
που θα προκαλέσει πρόβλημα και στους δύο κάποια στιγμή. Δεν είναι η γενική αντίληψη λόγο του ότι έτσι συμβαίνει στο χωριό μας.

Αυτός που εκτιμά ένα rolex σαν κατασκευή και το χρειάζεται έχει πλέον λύσεις, επίσημες και με τις ευχές της rolex σε πολύ καλύτερη τιμή.
Δεν αναγράφουν όμως rolex, είναι χρήσιμα σαν εύκολα μεταφερόμενο κεφάλαιο, άριστα στην αίσθηση κ.λπ.

Παιδιά χίλια συγνώμη που γράφω ακατάπαυστα, είναι τεράστιο θέμα και προσπαθώ να το κουβεντιάσω μέσω της αγάπης μου για τα ρολόγια
που θεωρώ θαύματα σχεδιασμού και μηχανουργίας υψηλού επιπέδου.
Μη με παρεξηγείτε, έχω να πω καλά πράγματα για όλες τις μάρκες που σέβονται τον εαυτό τους ενώ θεωρώ ότι θα φόραγα πολύ λίγα
και απο αυτά αντέχω να χρηματοδοτήσω ένα μικρό ποσοστό.

Χαίρομαι που πλέον υπάρχουν πάρα πολλά, εκτιμώ πολύ δημιουργούς που σχεδιάζουν από το μηδέν και ο τρόπος μου
να ξεχωρίζω ποια κομμάτια ξεπερνούν το όριο του θαυμασμού και γίνονται αντικείμενο δικού μου πόθου, είναι να αναλύω τα χαρακτηριστικά
τους όσον αφορά την χρήση που προορίζονται και να τα φιλτράρω με βάση την γκαρνταρόμπα μου και το που εμφανίζομαι.

AristidisZ
24/12/2022, 10:53
δεν αγοράζουμε πότε χωρίς χαρτιά.αν πάρουμε αποδεχόμαστε το ρίσκο του να είναι κλεμμένο.
Άλλο κομμάτι το gray market, άλλο κομμάτι η αγορά μεταξύ ιδιωτών…
Έχω φέρει από Ελβετία IWC σε φίλο αγορασμένο όχι από επίσημο dealer, φυσικά με τα χαρτιά του
Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα όταν το πήγε στην ελληνική αντιπροσωπεία

peterTHErider
24/12/2022, 11:33
Άλλο κομμάτι το gray market, άλλο κομμάτι η αγορά μεταξύ ιδιωτών…
Έχω φέρει από Ελβετία IWC σε φίλο αγορασμένο όχι από επίσημο dealer, φυσικά με τα χαρτιά του
Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα όταν το πήγε στην ελληνική αντιπροσωπεία

Ναι γιατί να υπάρξει πρόβλημα?με τα χαρτιά του και με τα όλα του.

PaNick67
24/12/2022, 11:36
Αν μιλάς για χρήση σε περιθωριοποιημένους εξαρχής, έμπορους ναρκωτικών, όπλων, σάρκας, κουμανταδόρους επαρχιών κ.λπ. νομίζω
είναι ξεκάθαρο εξαρχής ότι επικοινωνούνται ως λάβαρα, ως επίδειξη δύναμης, ανομίας κ.λπ.

Πιστευεις οτι αυτοι που εκαναν την ληστεια δεν θα απευθυνθουν σε ομοιους τους να τα δωσουν 2-3Κ το καθε ενα; θελω να πω οτι δεν εκαναν βλακεια οπως ειπες γιατι δεν μπορουν να τα δωσουν. Μια χαρα θα τα δωσουν, αν δεν τα εχουν δωσει ηδη, σε συγκεκριμενους τυπους ομως που ξερουν τα ρισκα.

Προσωπικα δεν μου αρεσουν αισθητικα τα Rolex, γουσταρω ομως πολυ τα Breitling και ειδικοτερα τα navitimer /aviator. Τα εχω δει στην Λωζανη τα πρωτα, προβαρα κιολας ενα και μαγευτηκα. Αλλα δεν θα τα αγορασω ποτε.

Οπως ονειρευομαι και ενα Grand Seiko αλλα κι αυτο μαλλον εκει θα μεινει.

peterTHErider
24/12/2022, 11:45
Ντόκτωρ κάπου το χάνεις νομίζω,το mille και το vacheron το γνωρίζουν ελάχιστοι.τα ρόλεξ η πλειοψηφία.έστω τα έχει ακούσει,όλος αυτός ο παραλληλισμός με τα κράνη κλπ είναι λίγο εως πολύ υπερβολικός.δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα φορώντας ρόλεξ. Ακόμα να ξέρεις πως έχω στο κύκλο μου ανθρώπους που έχουν από πατεκ εως λεκουτρ στην καθημερινότητα τους φοράνε ρόλεξ.με την ίδια λογική που όλες οι κυριες θέλουν να κυκλοφορούν με λουί βιτόν.πες το ψώνιο,πες το ματαιοδοξία πες το όπως θες.αλλά είναι ανθρώπινο συναίσθημα που το έχουμε ΟΛΟΙ απλά οι περισσότεροι δεν έχουμε το χρήμα να το στηρίξουμε και από έξω το κράζουμε.λάθος.
Και ίσως ακουστώ πολύ κάπως αλλά ένα ρολεξ πέρα από την μαιρούλα μπορεί να σου ανοίξει διάφορες πόρτες και ας ακούγομαι γραφικός.μετά είναι στο χέρι σου να τις κρατήσεις ανοιχτές.

doctor_john
24/12/2022, 12:13
Το ίδιο πράγμα λέμε και σε καμία περίπτωση δεν το κράζω. Το ότι δεν θα φόραγα ο ίδιος δεν με εμποδίζει να τα απολαμβάνω σε άλλους.
Οι πόρτες που θα ανοίξουν είναι δεδομένο αλλά όπως κάποιος θα δει προς τα μέσα και τι χρειάζεται για να κρατηθούν ανοικτές
έτσι και όσοι είναι μέσα θα δουν από που έρχεται.

Δεν είναι πράγματα που λέω εγώ, είναι τρόποι επικοινωνίας που ισχύουν και είναι δεδομένοι πλέον.

KotsosDR
24/12/2022, 12:44
Το ίδιο πράγμα λέμε και σε καμία περίπτωση δεν το κράζω. Το ότι δεν θα φόραγα ο ίδιος δεν με εμποδίζει να τα απολαμβάνω σε άλλους.
Οι πόρτες που θα ανοίξουν είναι δεδομένο αλλά όπως κάποιος θα δει προς τα μέσα και τι χρειάζεται για να κρατηθούν ανοικτές
έτσι και όσοι είναι μέσα θα δουν από που έρχεται.

Δεν είναι πράγματα που λέω εγώ, είναι τρόποι επικοινωνίας που ισχύουν και είναι δεδομένοι πλέον.

Όταν λες εκτέθηκε ο στρατιωτικός στην απόσπαση του τι εννοείς; Γιατί παπαντζα μυρίζομαι... Σορυ κιόλας :lol:

doctor_john
24/12/2022, 14:24
δικαιωμα σου, δεν τιθεται θεμα, αν πιστευεις οτι εχω γραψει και αλλες σε παρακαλω να μου το πεις
του την ειπαν για τις πολιτικες πεποιθησεις του ιδιοκτητη της εταιρειας σε συνδιασμο με την καταγωγη του

επισης αν οποιοσδηποτε θεωρει οτι γραφω παπατζες να μου το λεει και θα κανω οτι μπορω για να παρεχω αποδειξεις
για τα γραφομενα μου

KotsosDR
24/12/2022, 14:34
δικαιωμα σου, δεν τιθεται θεμα, αν πιστευεις οτι εχω γραψει και αλλες σε παρακαλω να μου το πεις
του την ειπαν για τις πολιτικες πεποιθησεις του ιδιοκτητη της εταιρειας σε συνδιασμο με την καταγωγη του

επισης αν οποιοσδηποτε θεωρει οτι γραφω παπατζες να μου το λεει και θα κανω οτι μπορω για να παρεχω αποδειξεις
για τα γραφομενα μου

Όχι δική σου παπατζα , παρανοήσες :lol: , των καραβαναδων και μιας που πέρασα αρκετά χρόνια της ζωής μου εκεί ξέρω πότε μπορεί να σου την πει κάποιος για το ρολόι ... Ποτέ! Άλλο αν πήρε κατάκαρδα ο πρώην συνάδελφος καμία κουβέντα σε φιλικό επίπεδο ,που είναι άσχετη με το επάγγελμα η τη θέση του .

Είναι σαν να του την είπαν γιατί είχε bmw η φόραγε άρωμα hugo boss

Bowleno
26/12/2022, 13:41
ευτυχώς που δεν κατάφερε να ανέβει και να την βάλει μπρος..... (https://www.in.gr/2022/12/26/greece/kriti-odigos-metaferthike-sto-nosokomeio-vrethike-pesmenos-dipla-stin-orthia-mixani-tou/)

Tsber
27/12/2022, 18:30
Παιδιά μήπως ξέρετε πότε φαίνονται οι συναλλαγές από POS στο e-banking (Εθνική Τράπεζα) μετά την αποστολή πακέτου;

Θέλει κάποια λεπτά ή ώρες;

doctoras
27/12/2022, 20:53
Παιδιά μήπως ξέρετε πότε φαίνονται οι συναλλαγές από POS στο e-banking (Εθνική Τράπεζα) μετά την αποστολή πακέτου;

Εμπειρία με άλφα, κατευθείαν, millisecond και με αποστολή sms
Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και με κάθε άλλη τράπεζα

DimisK
27/12/2022, 21:11
Respect

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11576491/More-1-000-bikers-escort-12-year-old-boy-final-journey.html

https://www.gazzetta.gr/plus/2182788/sygklonistiki-motoporia-stin-agglia-synodeyse-gia-25hlm-feretro-12hronoy-poy-latreye

sam4g
27/12/2022, 21:13

Εμπειρία με Πειραιώς... φαίνεται την επόμενη εργάσιμη μετά τις 8 το πρωί.

Tsber
27/12/2022, 23:25
Ευχαριστώ δόκτωρ και sam, η συναλλαγή φαίνεται στο Ζ αλλά όχι στην ηλεκτρονική.

Θα ξανατσεκάρω αύριο αλλά μάλλον έχει θέμα επικοινωνίας το POS.

doctoras
28/12/2022, 08:15
Ευχαριστώ δόκτωρ και sam, η συναλλαγή φαίνεται στο Ζ αλλά όχι στην ηλεκτρονική.

Θα ξανατσεκάρω αύριο αλλά μάλλον έχει θέμα επικοινωνίας το POS.

ξέχασα να αναφέρω πως οι συναλλαγές μου είναι με πιστωτική και όχι με χρεωστική, στην πρώτη τα δίνει η τράπεζα απευθείας, στην δεύτερη ο λογαριασμός σου απο την τράπεζα. Ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές.

PaNick67
28/12/2022, 08:19

Ως επαγγελματιας αν καταλαβαινω καλα; Την επομενη το μεσημερι, αν ειναι Παρασκευη- Σαββατο, την Δευτερα μετα τις 14:00 ολες μαζι

teogtp
28/12/2022, 09:12
Οι δικές μου (eurobank)φαίνονται μετά από περίπου 1 24ωρο

Tsber
28/12/2022, 10:03
Ευχαριστώ παίδες, τίποτα ακόμα, αν δεν φανούν μέχρι το απόγευμα θα καλέσω τον τεχνικό να ελέγξει τη σύνδεση.

Οι δύο αποδείξεις βγήκαν και τα χρήματα φαίνονται στο Ζ άρα μάλλον είναι τεχνικό το ζήτημα.

PaNick67
28/12/2022, 10:32
Ευχαριστώ παίδες, τίποτα ακόμα, αν δεν φανούν μέχρι το απόγευμα θα καλέσω τον τεχνικό να ελέγξει τη σύνδεση.

Οι δύο αποδείξεις βγήκαν και τα χρήματα φαίνονται στο Ζ άρα μάλλον είναι τεχνικό το ζήτημα.

Οταν εκανες "αποστολη πακετου" σου εβγαλε επιλογη αν θες αμεσα ή το βραδυ. Μετα αφου επιλεξεις το πρωτο βγαζει ενα μηνυμα στην ταινια 'ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ- ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΓΡΑΦΗ"

Αν στο εβγαλε, ολα καλα

Tsber
28/12/2022, 11:17
Οταν εκανες "αποστολη πακετου" σου εβγαλε επιλογη αν θες αμεσα ή το βραδυ. Μετα αφου επιλεξεις το πρωτο βγαζει ενα μηνυμα στην ταινια 'ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ- ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΓΡΑΦΗ"

Αν στο εβγαλε, ολα καλα

Ναι, αυτό ακριβώς γράφει :a013:

Shinigami Ryuk
29/12/2022, 21:56
...πες το ψώνιο,πες το ματαιοδοξία πες το όπως θες.αλλά είναι ανθρώπινο συναίσθημα που το έχουμε ΟΛΟΙ απλά οι περισσότεροι δεν έχουμε το χρήμα να το στηρίξουμε και από έξω το κράζουμε.λάθος....

Εισαι παρα πολυ λαθος.

peterTHErider
29/12/2022, 23:33
Εισαι παρα πολυ λαθος.

Change my mind λοιπόν...

BLiTzER
30/12/2022, 07:21
Γενικά το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που υποστηρίζει ότι κάτι συμβαίνει κι όχι το αντίθετο. Ειδικά, λολ, μου κάνει την ίδια εντύπωση κάποιος που φοράει ρόλεξ με κάποιον που φοράει μικρό μου πόνι.

doctor_john
30/12/2022, 08:40
Αν τους δεις στον ίδιο χώρο είσαι σε γερό πάρτυ..

peterTHErider
30/12/2022, 09:28
Γενικά το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που υποστηρίζει ότι κάτι συμβαίνει κι όχι το αντίθετο. Ειδικά, λολ, μου κάνει την ίδια εντύπωση κάποιος που φοράει ρόλεξ με κάποιον που φοράει μικρό μου πόνι.

Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι κούκλε.και δεν μιλάω μόνο για τα ρόλεξ αλλά γενικά για την ανθρώπινη φύση που έχει μέσα την απληστία και πως όλοι γουσταρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο.και ίσως και το εντυπωσιακότερο.
Να αποδείξω τι?οποιοσδήποτε από μας αν ξαφνικά γινόταν πολύ πολύ πλούσιος θα συνέχιζε να έχει τις ίδιες συνήθειες?θα οδηγούσε το ίδιο αμάξι?το ίδιο μηχανάκι?θα έμενε στο ιδιο σπίτι?θα φορούσε το ίδιο ρολόι και ρούχα?θα πήγαινε στα ίδια ξενοδοχεία και μέρη διακοπές??
Όποιος πει ναι λέει ψέμματα.το έχω δεί να συμβαίνει αργά ή γρήγορα.αντίθετα δεν έχω δεί ποτέ κάτι διαφορετικό.
Είναι πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε.

doctoras
30/12/2022, 09:41
Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι κούκλε.και δεν μιλάω μόνο για τα ρόλεξ αλλά γενικά για την ανθρώπινη φύση που έχει μέσα την απληστία και πως όλοι γουσταρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο.και ίσως και το εντυπωσιακότερο.
Να αποδείξω τι?οποιοσδήποτε από μας αν ξαφνικά γινόταν πολύ πολύ πλούσιος θα συνέχιζε να έχει τις ίδιες συνήθειες?θα οδηγούσε το ίδιο αμάξι?το ίδιο μηχανάκι?θα έμενε στο ιδιο σπίτι?θα φορούσε το ίδιο ρολόι και ρούχα?θα πήγαινε στα ίδια ξενοδοχεία και μέρη διακοπές??
Όποιος πει ναι λέει ψέμματα.το έχω δεί να συμβαίνει αργά ή γρήγορα.αντίθετα δεν έχω δεί ποτέ κάτι διαφορετικό.
Είναι πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε.

επειδή μιλάμε υποθετικά, εγώ πιστεύω πως ναι, ιδεολογικά θα υπήρχαν άνθρωποι που θα αντιδρούσαν αποτρεπτικά προς την απληστία / ασυδοσία και εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης που προάγει ο οικονομικός πλούτος
Τι ποσοστο ανα την γη δεν ξέρω, σίγουρα δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάσουμε. Ενώ θα ήταν αυτοί που θα έλαμπαν ως φάρος ελπίδας για τους υπόλοιπους.
IHMO
:wave2:

BLiTzER
30/12/2022, 09:50

Μμ άλλο η απληστία και το εντυπωσιακότερο, κι άλλο το "καλύτερο και ποιοτικότερο". Σαφώς το οικονομικό επηρεάζει τις συνήθειές μας και τον τρόπο ζωής μας, αλλά δεν αλλάζει - απαραίτητα - την προσωπικότητα κάποιου. Δε θα φοράω ρόλεξ και γκούτσι αν παίρνω περισσότερα χρήματα. Δε θα αγοράσω μπεμβέ ή απλ. Δεν απέχω από αυτά επειδή δεν μπορώ να τα αγοράσω, αλλά απλά επειδή δε μου αρέσουν και αυτό που αντιπροσωπεύουν. Φυσικά δε σκέφτονται όλοι έτσι, αλλά σίγουρα δεν είμαι ο μοναδικός. Και αυτό ακριβώς ήθελε να πει και ο Σινιγκάμης (θεωρώ).

Ναι, είναι "πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε", αλλά υπάρχουν άνθρωποι που απλά δε θα γούσταραν να το έχουν, δεν το ζηλεύουν, και το κατακρίνουν για πραγματικούς λόγους. ;)

stefanos
30/12/2022, 09:52

Πολύ σωστή η παρατήρηση για την ανθρώπινη φύση αλλά τα "θέλω" και το "καλύτερο" και το "ποιοτικότερο" του κάθε ανθρώπου διαφέρει ανάλογα με την παιδεία και την αντίληψη του.
Οπότε ουσιαστικά δεν μπορείς να ορίσεις τι ποθεί ο καθένας να αποκτήσει, ούτε πόσο εκτιμά ο καθένας συγκεκριμένες καταναλωτικές συνήθειες.

peterTHErider
30/12/2022, 10:22
επειδή μιλάμε υποθετικά, εγώ πιστεύω πως ναι, ιδεολογικά θα υπήρχαν άνθρωποι που θα αντιδρούσαν αποτρεπτικά προς την απληστία / ασυδοσία και εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης που προάγει ο οικονομικός πλούτος
Τι ποσοστο ανα την γη δεν ξέρω, σίγουρα δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάσουμε. Ενώ θα ήταν αυτοί που θα έλαμπαν ως φάρος ελπίδας για τους υπόλοιπους.
IHMO
:wave2:

Συμφωνούμε.

billyka
30/12/2022, 10:23
Σίγουρα όλοι μας αν γινόμασταν πλουσιότεροι θα μας άρεζε η περισσότερη άνεση και ευκολία στην ζωή μας.Προσωπικά όσα φράγκα και να είχα ρολεξ δεν θα έπερνα,διότι δεν φοράω καν ρολόι,πλεον το θεωρώ περιττό,βλέπω την ώρα στο κινητό μου

peterTHErider
30/12/2022, 10:25
Μμ άλλο η απληστία και το εντυπωσιακότερο, κι άλλο το "καλύτερο και ποιοτικότερο". Σαφώς το οικονομικό επηρεάζει τις συνήθειές μας και τον τρόπο ζωής μας, αλλά δεν αλλάζει - απαραίτητα - την προσωπικότητα κάποιου. Δε θα φοράω ρόλεξ και γκούτσι αν παίρνω περισσότερα χρήματα. Δε θα αγοράσω μπεμβέ ή απλ. Δεν απέχω από αυτά επειδή δεν μπορώ να τα αγοράσω, αλλά απλά επειδή δε μου αρέσουν και αυτό που αντιπροσωπεύουν. Φυσικά δε σκέφτονται όλοι έτσι, αλλά σίγουρα δεν είμαι ο μοναδικός. Και αυτό ακριβώς ήθελε να πει και ο Σινιγκάμης (θεωρώ).

Ναι, είναι "πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε", αλλά υπάρχουν άνθρωποι που απλά δε θα γούσταραν να το έχουν, δεν το ζηλεύουν, και το κατακρίνουν για πραγματικούς λόγους. ;)

Με όλο το θάρρος κολοκύθια τούμπανα.όλοι γουστάρουμε τη σπιτάρα με την κηπάρα και την πισίνα να γουστάρουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Ας τα είχες να σου τρέχουν και μετά από λίγο καιρό(ίσως όχι αμέσως) θα βλέπαμε.στη θεωρία όλοι επαναστάτες και ιδεολόγοι το παίζουμε.

Σας πειράζει που λέω την πικρή αλήθεια?

BLiTzER
30/12/2022, 10:26
Σίγουρα όλοι μας αν γινόμασταν πλουσιότεροι θα μας άρεζε η περισσότερη άνεση και ευκολία στην ζωή μας.Προσωπικά όσα φράγκα και να είχα ρολεξ δεν θα έπερνα,διότι δεν φοράω καν ρολόι,πλεον το θεωρώ περιττό,βλέπω την ώρα στο κινητό μου

Το ρολόι, φίλε μου, δεν είναι για να βλέπεις την ώρα. Είναι κόσμημα, όπως το κολιέ, το βραχιόλι και οι ψεύτικες βλεφαρίδες.

peterTHErider
30/12/2022, 10:28
Πολύ σωστή η παρατήρηση για την ανθρώπινη φύση αλλά τα "θέλω" και το "καλύτερο" και το "ποιοτικότερο" του κάθε ανθρώπου διαφέρει ανάλογα με την παιδεία και την αντίληψη του.
Οπότε ουσιαστικά δεν μπορείς να ορίσεις τι ποθεί ο καθένας να αποκτήσει, ούτε πόσο εκτιμά ο καθένας συγκεκριμένες καταναλωτικές συνήθειες.

Σύμφωνοι.απλά όταν αποκτάς μεγάλη οικονομική ευχέρεια αυξάνονται οι επιλογές.αλλάζουν πολλές συνήθειες και αργά ή γρήγορα με το μιμητισμό ανακαλύπτεις πως ξαφνικά σου αρέσουν και χαζεύεις πράγματα που παλιά πιθανά ούτε τα γνώριζες ούτε σε ενδιέφεραν γιατί ξαφνικά τα βλέπεις γύρω σου και μπορείς να τα αποκτήσεις.γνώμη μου.

peterTHErider
30/12/2022, 10:29
Το ρολόι, φίλε μου, δεν είναι για να βλέπεις την ώρα. Είναι κόσμημα, όπως το κολιέ, το βραχιόλι και οι ψεύτικες βλεφαρίδες.

Ακριβώς.το μοναδικό κόσμημα του άντρα.

KotsosDR
30/12/2022, 11:16

Εντάξει μη τα ισοπεδώνουμε και όλα , υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους , έχουν μία ολιγάρκεια στο χαρακτήρα τους και μόλις τα καταφέρουν μένουν εκεί και τα χαίρονται (είναι και οι ποιο ευτυχισμένοι) άσχετα αν μεγαλώνει η περιουσία τους και άλλο . Γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους . Επίσης γνωρίζω πολύ ισχυρούς ανθρώπους που αρέσκονται στα λίγα (τα πολλά έχουν και σκοτούρες)
Θα μου πείς σπανίζουν , θα συμφωνήσω .

peterTHErider
30/12/2022, 11:37
Εντάξει μη τα ισοπεδώνουμε και όλα , υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους , έχουν μία ολιγάρκεια στο χαρακτήρα τους και μόλις τα καταφέρουν μένουν εκεί και τα χαίρονται (είναι και οι ποιο ευτυχισμένοι) άσχετα αν μεγαλώνει η περιουσία τους και άλλο . Γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους . Επίσης γνωρίζω πολύ ισχυρούς ανθρώπους που αρέσκονται στα λίγα (τα πολλά έχουν και σκοτούρες)
Θα μου πείς σπανίζουν , θα συμφωνήσω .

ναί οκ,φυσικά και υπάρχουν,
οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Shinigami Ryuk
30/12/2022, 13:12
Change my mind λοιπόν...

Επαθα παλι το ιδιο πραγμα.

Εγραψα ενα ολοκληρο κατεβατο για να εκθεσω τις αποψεις μου αλλα μολις το τελειωσα το διεγραψα γιατι συνειδητοποιησα οτι εαν χρειαζεται να σου εξηγησω κατι για να το καταλαβεις τοτε και να στο εξηγησω δεν θα το καταλαβεις.Οποτε δεν εχει νοημα να σπαταλησω τον χρονο σου και τον δικο μου.

...Είναι πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε.

Μονο ενα πραμα.Κανε την χαρη στον εαυτο σου και μην χρησιμοποιησεις τετοιου ειδους επιχειρηματα για να πεισεις για την θεση σου.Νομιζω δεν συναδουν με την ηλικια σου.

peterTHErider
30/12/2022, 14:27
Μπορεί να γίνομαι ο κυνικός και ο κακός της παρέας αλλά δεν με πειράζει.
Όλοι μέσα μας ξέρουμε.μακάρι να έχω πέσει στη φωλιά των σαολίν μοναχών που έχουν καταφέρει να ανέβουν σε ανώτερα επίπεδα διαλογισμού και μεταφυσικού.
Τι να πώ...

440390

Αυτό ακριβώς!

Shinigami Ryuk
30/12/2022, 14:44
Με το να αναφερεσε σαν "σαολιν μοναχους" σε αυτους που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα μαλλον δεν ενισχυει το επιχειρημα σου οτι εισαι κυνικος αλλα το αποδυναμωνει χλευαζοντας κατι που δεν μπορεις να καταλαβεις.

Γινεσαι ερειστικος

Και χρησιμοποιοντας το "Μπορεί να γίνομαι ο κυνικός και ο κακός της παρέας αλλά δεν με πειράζει" μαζι με το "Όλοι μέσα μας ξέρουμε" προσπαθεις να αυτοθυματοποιηθεις εφενος με την πρωτη φραση(οποτε αυτοματα ο αναγνωστης να παρει το μερος του αδυναμου)και αφεταιρου με την δευτερη να περασεις στον αναγνωστη το συναισθημα οτι βαλεσαι αδικως απο ολους γιατι λες την αληθεια οσο σκληρη και αν ειναι.

Και το κανεις πολυ πολυ ασχημα.Τουλαχιστον στα δικα μου ματια.
Οποτε προσπαθησε περισσοτερο.

Σου ειπα τετοιου ειδους τεχνικες και επιχειρηματα δεν συναδουν με την ηλικια σου.Εκτος και αν εισαι 8 χρονων.

Νevermind που λενε και στο χωριο μου.

Καλη καρδια και ψυχη βαθια:beer:

ΥΓ:Με τον τροπο που επιχειρηματολογεις οριακα θα μπορουσες να χαρακτηριστεις και qanon

peterTHErider
30/12/2022, 14:59
Με το να αναφερεσε σαν "σαολιν μοναχους" σε αυτους που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα μαλλον δεν ενισχυει το επιχειρημα σου οτι εισαι κυνικος αλλα το αποδυναμωνει χλευαζοντας κατι που δεν μπορεις να καταλαβεις.

Τουτεστιν γινεσαι ερειστικος ;).

Οπως επισης χρησιμοποιοντας το "Μπορεί να γίνομαι ο κυνικός και ο κακός της παρέας αλλά δεν με πειράζει" μαζι με το "Όλοι μέσα μας ξέρουμε" δεν σε θυματοποιει,τουλαχιστον στα δικα μου ματια.Οποτε προσπαθησε περισσοτερο.Σου ειπα τετοιου ειδους τεχνικες και επιχειρηματα δεν συναδουν με την ηλικια σου.Εκτος και αν εισαι 8 χρονων.

Νevermind που λενε και στο χωριο μου.

Καλη καρδια και ψυχη βαθια:beer:

Άντε καλά που λένε και στο χωριό μου.
Εκτός από συνεχή άρνηση και ειρωνία σε αυτά που λέω έχεις να προσθέσεις κάτι?ή είσαι σαν το κκε που το μόνο που κάνει είναι να ψηφίζει όχι σε όλα χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση?
Και άσε την ηλικία στην άκρη και πες κάτι ουσιαστικό αν θες.τόση ώρα το μόνο που κάνεις είναι να κουοτάρεις αυτά που λέω και να μην κρίνεις την ουσία.
Όλοι κατηγορούμε τον καπιταλισμό μέχρι να καταφέρουμε να τον δαμάσουμε!
Ναί,θα πείς πάλι ότι γενικεύω.για να προλάβω πολλούς,σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις.ελάχιστες αλλά υπάρχουν!
Ας μπουν στο λογαριασμό σου μερικά εκατομύρια και να έχεις σταθερό πενταψήφιο μισθό και θα δούμε τη ζωή και επιλογές θα έκανες.
Δεν μιλάμε για απόψεις φίλε μου,αλλά για ανθρώπινη αδυναμία και ψυχολογία.δεν μιλάω σε θεωρητικό επίπεδο αλλά σε πραγματικό.
Βαφτίζουμε τα όρια μας επιλογή και το κάνουμε σημαία.

Καλή καρδιά και κρυφτείτε πίσω από το δακτυλάκι σας μερικοί...

Tropeas
30/12/2022, 15:00
Καλή χρονιά να έχουμε , αλήτες μηχανόβιοι...
να πάει στο διάλο το 2022 να μην ξαναγυρίσει μαζί με το 2021 και το 2020...

Shinigami Ryuk
30/12/2022, 15:23
Άντε καλά που λένε και στο χωριό μου.
Εκτός από συνεχή άρνηση και ειρωνία σε αυτά που λέω έχεις να προσθέσεις κάτι?ή είσαι σαν το κκε που το μόνο που κάνει είναι να ψηφίζει όχι σε όλα χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση?
Και άσε την ηλικία στην άκρη και πες κάτι ουσιαστικό αν θες.τόση ώρα το μόνο που κάνεις είναι να κουοτάρεις αυτά που λέω και να μην κρίνεις την ουσία.
Όλοι κατηγορούμε τον καπιταλισμό μέχρι να καταφέρουμε να τον δαμάσουμε!
Ναί,θα πείς πάλι ότι γενικεύω.για να προλάβω πολλούς,σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις.ελάχιστες αλλά υπάρχουν!
Ας μπουν στο λογαριασμό σου μερικά εκατομύρια και να έχεις σταθερό πενταψήφιο μισθό και θα δούμε τη ζωή και επιλογές θα έκανες.
Δεν μιλάμε για απόψεις φίλε μου,αλλά για ανθρώπινη αδυναμία και ψυχολογία.δεν μιλάω σε θεωρητικό επίπεδο αλλά σε πραγματικό.
Βαφτίζουμε τα όρια μας επιλογή και το κάνουμε σημαία.

Καλή καρδιά και κρυφτείτε πίσω από το δακτυλάκι σας μερικοί...

Στο ειπα πριν οτι δεν θα προσπαθησω να επιχειρηματολογησω υπερ των θεσεων μου γιατι απο αυτα που εχω διαβασει εως τωρα και τον τροπο που επιχειρηματολογεις υπερ των δικων σου θεσεων εκτιμω οτι εχω να κανω με καποιον ο οποιος εχει μια δικη του κοσμοθεωρια γυρω απο την οποια εχει χτισει τοιχους και δεν εχει αφησει περιθωρια για να εξερευνησει τις αποψεις των αλλων.Οποτε ειναι δωρο αδωρο.Θα σπαταλησω και τον δικο σου χρονο,και τον δικο μου και των ανθρωπων που επιβλεπουν τις συζητησεις για να κανουμε μια τρυπα στο νερο.

Επισης αν διαβασεις καλα καλα αυτα που εχω γραψει θα καταλαβεις οτι το μεγαλο μου θεμα δεν ειναι η αποψη σου αυτη καθαυτη.
Ειμαι μεγαλο παιδι και συνειδητοποιω σε ποιον κοσμο ζω και οτι υπαρχουν ανθρωπο διαφορετικοι απο εμενα.Ανθρωποι που εχουν τις ιδιες αποψεις με εσενα.Και ας μην καταλαβαινεις οτι υπαρχουν στον κοσμο ανθρωποι σαν εμενα.

Κουλ.

Το προβλημα μου ειναι ο τροπος που επιχειρηματολογεις υπερ της αποψης σου.

Οι γενικευσεις που κανεις και το οτι προσπαθεις να περασεις την αποψη σου σαν κανονα με επιχειρηματα και τεχνικες που δεν μπορουν να το υποστηριξουν.

Πετας κατι γενικοτητες οτι ειναι η φυση του ανθρωπου να ειναι απληστος,και αυτοι που λενε το αντιθετο κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους και μπλα μπλα μπλα.

Θες οντως να μιλησουμε για ανθρωπινα ενστικτα και αν ειναι νορμαλ να κανονικοποιουμε μια ενστικτωδη συμπεριφορα επειτα απο και εγω δεν ξερω ποσα χιλιαδες/εκατομμυρια χρονια εξελιξης?

Ολα αυτα λοιπον με κανουν να μην θελω να μπω στην διαδικασια ανταλλαγης επιχειρηματων(και με ολον τον σεβασμο στον προσωπο σου αλλα και στους ανθρωπους που καθαριζουν τα νηματα) γιατι δεν εχει να μου προσφερει τιποτα σαν ανθρωπος αυτη η αντιπαραθεση.

Επαναλαμβανω και κλεινω.Το προβλημα μου πρωτιστως ειναι ο τροπος που επιχειρηματολογεις και οχι η αποψη σου.