PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

o_gavros
30/06/2023, 14:32
Για να κάνεις τη σημερον μήνυση, το κοντέρ ξεκινάει από τα 100€ ουχί το 0.
Τζαστ σεην'...

thunder ace
30/06/2023, 14:37
οχι.....τιποτα δεν χρεωνουν

CorpseAlive
30/06/2023, 14:54
Για να κάνεις τη σημερον μήνυση, το κοντέρ ξεκινάει από τα 100€ ουχί το 0.
Τζαστ σεην'...

Το παράβολο για να κάνεις μήνυση έχει καταργηθεί.
Το παράβολο για παράσταση προς υποστήριξης της κατηγορίας και να λαμβάνεις έγγραφα κλπ δεν έχει καταργηθεί.
Επίσης άλλη μήνυση θα κάνεις μόνος σου και άλλη μήνυση θα κάνεις με δικηγόρο.
Για απλή μήνυση τύπου, σωματικές βλάβες από τροχαίο , κλοπής κατά αγνώστων είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις μόνος
Τώρα για απάτες , εξυβρίσεις, συκοφαντικές δυσφημίσεις κλπ θες , κατά την ταπεινή μου άποψη δικηγόρο , γιατί σίγουρα δεν θα μπορείς να στοιχειοθετήσεις σωστά τα αδικήματα.
Για τα πιο σοβαρά δεν το συζητώ καν...αν πας σκέτος σε τμήμα καλή τύχη.

o_gavros
30/06/2023, 15:31
Δεν ξέρω που τοποθετείται στην κλίμακα σοβαρότητας αυτό που συζητάμε εδώ με τα σμσ τα απατεωνιαρικα.
Αν είναι όντως δωρεάν, τότε στο επόμενο, θα κάνω.
Έτσι για να βαυκαλιζομαι ότι τους έκανα κι εγώ λίγο αέρα με τη βεντάλια μου

thunder ace
30/06/2023, 15:39
Τσακωθηκες με τον γειτονα; μηνυση.
Τσακωθηκες με τον μαγαζατορα; μηνυση.
Τσακωθηκες στον δρομο; μηνυση
Τζαμπα ειναι...ΟΡΜΑΤΕ:D

panavour
30/06/2023, 15:45

Η τελεσιδικη εκδικαση ολων αυτων θα υπερβει τα 15 χρονια.Δεν θα θυμασαι γιατι τσακωθηκες.:lol:

CorpseAlive
30/06/2023, 15:52
Δεν ξέρω που τοποθετείται στην κλίμακα σοβαρότητας αυτό που συζητάμε εδώ με τα σμσ τα απατεωνιαρικα.
Αν είναι όντως δωρεάν, τότε στο επόμενο, θα κάνω.
Έτσι για να βαυκαλιζομαι ότι τους έκανα κι εγώ λίγο αέρα με τη βεντάλια μου

Τα λινκ που σου στέλνουν δεν είναι περατωμένη απάτη. Μηνυτήρια αναφορά θα κάνεις και μετά απλά μπορεί να σε καλέσουν για κατάθεση και μετά ΑΝ γινει δικαστήριο ως μάρτυρα.

CorpseAlive
30/06/2023, 15:55

Βέβαια όλα αυτά που λες είναι εγκλήσεις όχι μηνύσεις.
Αν επίσης δεν υποστηριχθούν σωστά έχεις σοβαρό ,αν όχι σίγουρο , κίνδυνο να φας αντέγκληση για ψευδή καταμήνυση.
Τότε δεν είναι τζάμπα.
:beer:
Τώρα για τα 15 χρόνια είναι μεν μια υπερβολή αλλά ναι οπλιστείτε με υπομονή. Αν και έχουμε τους περισσότερους δικαστές ανά κάτοικο , οι δικαστές μας είναι ας πούμε ευγενικά λίγο πιο διεξοδικοί με τις υποθέσεις και τις κρατάνε για παραπάνω καιρό από ότι πρέπει.

o_gavros
30/06/2023, 16:06
Τα λινκ που σου στέλνουν δεν είναι περατωμένη απάτη. Μηνυτήρια αναφορά θα κάνεις και μετά απλά μπορεί να σε καλέσουν για κατάθεση και μετά ΑΝ γινει δικαστήριο ως μάρτυρα.

Πουτσες μπλέ σε μαυρο φόντο, σα να λέμε.
Σαξες στοριζ ολουθε

CorpseAlive
30/06/2023, 16:10
Πουτσες μπλέ σε μαυρο φόντο, σα να λέμε.
Σαξες στοριζ ολουθε

Πως θα γίνει δικαστήριο για κάποιον που π.χ. σου στέλνει από Νιγηρία ρε Γαύρε?
Θα στείλουν κλιμάκια της ΟΠΚΕ να τον συλλάβουν στην Νιγηρία να τον σύρουν Ελλάδα να δικαστεί και μετά να διαταχθεί διοικητική απέλαση πίσω στην Νιγηρία?
Και όλο αυτό για απόπειρα απάτης μέσω ηλεκτρονικού μέσου ήτοι Πλημμέλημα ήτοι μαξ 5 χρόνια ήτοι 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή?
Όπου Νιγηρία βάλε Ινδία-Πακιστάν κλπ Hotspots Scammer.

Volpad
30/06/2023, 16:19
@harris_x

Παίζει να σκουρύνει αυτή η μαλάκία γιατι εμάς που μας αρέσει το dark mode μας βγάζει τα μάτια?

444495

Bowleno
30/06/2023, 16:33
@harris_x

Παίζει να σκουρύνει αυτή η μαλάκία γιατι εμάς που μας αρέσει το dark mode μας βγάζει τα μάτια?

444495

Αυτός ήταν ο σκοπός αυτουνού του καταχθόνιου....:p

o_gavros
30/06/2023, 16:34
Πως θα γίνει δικαστήριο για κάποιον που π.χ. σου στέλνει από Νιγηρία ρε Γαύρε?
Θα στείλουν κλιμάκια της ΟΠΚΕ να τον συλλάβουν στην Νιγηρία να τον σύρουν Ελλάδα να δικαστεί και μετά να διαταχθεί διοικητική απέλαση πίσω στην Νιγηρία?
Και όλο αυτό για απόπειρα απάτης μέσω ηλεκτρονικού μέσου ήτοι Πλημμέλημα ήτοι μαξ 5 χρόνια ήτοι 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή?
Όπου Νιγηρία βάλε Ινδία-Πακιστάν κλπ Hotspots Scammer.

Με το μπαρδο αλλά το σχόλιο μου δεν σκόπευε σε τόσο βαθιά ανάλυση.
Πιο πολυ φιλοσοφικής φύσεως ήτο, τύπου "μπαμπά θα με σφάξεις; -οχι παιδι μου, θα σε θυσιασω"

Volpad
30/06/2023, 16:58
@harris_x

444495

Μπορεί να μπεί #d6c680 αντί για #FFEB90 που είναι τώρα?

444497

Πολύ πιο ήρεμο στο μάτι...

BLiTzER
30/06/2023, 17:24
Χαρούμενοι τώρα;

Το "θέμα" ήταν ένα χρώμα που δουλεύει και ξεχωρίζει και με light και dark ταυτόχρονα.

Volpad
30/06/2023, 17:28
Θενξ!!

harris_x
30/06/2023, 17:28
Αυτός ήταν ο σκοπός αυτουνού του καταχθόνιου....:p

:lol:

harris_x
30/06/2023, 17:29
@harris_x

444495

όχι :p

Dr.Monty
02/07/2023, 11:16
Συζήτηση καφενείου με ChatGPT. Πάντα στις συζητήσεις αναρωτιόμαστε αν μια μηχανή εχει ABS ή όχι. Προφανως εξελίσσονται, οπως τα παντα στην τεχνολογία. Δεν ειμαι ειδικός να ελέγξω την απάντηση, αλλα φαίνεται σωστή.

444542

444543

CorpseAlive
03/07/2023, 11:01
Χάρη θα πας Καμάρες για μπάνιο,δεν το συζητώ.Κολπίσκος με πεντακάθαρα νερά και λίγο κόσμο,μην μπλέξεις με πέριξ του Γυθείου δεν αξίζει.Από πάνω έχει ταβέρνα με τραπέζια κάτω από τους ευκάλυπτους για μεσημεριανό.
Αν το κάνεις ολοήμερο μπάνιο και φαγητό βραδάκι τότε θα πας στο ταβερνάκι της κυρά Μαρίας,ένα μαγαζί στη μέση του πουθενά,θυμίζει 70ς και Ελληνική ταινία.Από κεί ο δρόμος σε ξαναβγάζει προς Γύθειο.
Σου παραθέτω χάρτη. https://goo.gl/maps/SSfjVcATQ52jJPko8

Πήγαμε και στα δύο.
Το φαγητό ήταν τέλειο! Ευχαριστώ και πάλι Νίκο!

Υ.γ. Πρέπει να μετονομαστείς σε πρέσβης Πελοποννήσου .

karellen
03/07/2023, 12:30

billy84
03/07/2023, 13:36
Σήμερα τυχαία ανακάλυψα ότι στη χθεσινή εξόρμηση κάπου ρούφηξα μια πρόκα. Το λάστιχο έχασε μόλις 4psi μέχρι σήμερα.

444566

Σε ένα μήνα έχω πατήσει 2! Και τις δύο φορές εντός 5 λεπτών έβαλα κορδόνι στο γκαράζ. Αν είχα Τρανσαλπ, Τενερέ, Αφρικα κλπ θα ήμουν ακόμα πάνω στα βουνά! Tubeless for the win!:D

444565

karellen
03/07/2023, 14:59
Σε ένα μήνα έχω πατήσει 2! Και τις δύο φορές εντός 5 λεπτών έβαλα κορδόνι στο γκαράζ. Αν είχα Τρανσαλπ, Τενερέ, Αφρικα κλπ θα ήμουν ακόμα πάνω στα βουνά! Tubeless for the win!:D

Μη λες τέτοια Βασίλη, έχουμε που έχουμε τον πόλεμο στο άλλο θρεντ!

bulmont
03/07/2023, 15:43
.....στη χθεσινή εξόρμηση κάπου ρούφηξα μια πρόκα.....
Σε ένα μήνα έχω πατήσει 2!............

Η μία είναι πρόκα και το άλλο είναι κομμάτι από δομικό πλέγμα...

444575

billy84
03/07/2023, 17:56
Μη λες τέτοια Βασίλη, έχουμε που έχουμε τον πόλεμο στο άλλο θρεντ!

Οχι εντάξει δεν υπάρχει κανένας λόγος για διαμάχη. Όπως είχα γράψει και εκεί, το καθένα έχει τους συμβιβασμούς του. Τo Tubeless επιβάλλει αργό ρυθμό στο χώμα, με σαμπρέλα πας τάπα χωρίς να σε νοιάζει αν θα στραβώσει η ζάντα αλλά σε σκίσιμο ή καρφί κλπ έμεινες εκεί (αν φυσικά δεν ξέρεις να αλλάζεις και δεν έχεις εργαλεία, δηλαδή οι περισσότεροι όπως εγώ:D).

Υ.Γ: Βαγγέλη έχεις δίκιο! Αν και καινούργιο το λάστιχο κατάφερε και το ρούφηξε γαμώτο.:moutza:

akis_trevor
03/07/2023, 18:19
Σήμερα τυχαία ανακάλυψα ότι στη χθεσινή εξόρμηση κάπου ρούφηξα μια πρόκα. Το λάστιχο έχασε μόλις 4psi μέχρι σήμερα.

444566

444565

Τα e07+ είναι αυτά έτσι;
Ευχαριστημενος στην άσφαλτο;
Στο χώμα ξέρω ότι θα με καλύψει.

karellen
03/07/2023, 18:53
Οχι εντάξει δεν υπάρχει κανένας λόγος για διαμάχη. Όπως είχα γράψει και εκεί, το καθένα έχει τους συμβιβασμούς του

Εννοείται πως έκανα χιούμορ, δεν έβαλα και τη φατσουλα που γελάει!

billy84
03/07/2023, 20:11
Η μία είναι πρόκα και το άλλο είναι κομμάτι από δομικό πλέγμα...

444575

Πως φαίνεται ο γνώστης!!!!:D

Τα e07+ είναι αυτά έτσι;
Ευχαριστημενος στην άσφαλτο;
Στο χώμα ξέρω ότι θα με καλύψει.

Αυτά είναι τα Ε07 Dakar. Έχουν σκληρότερο σκελετό από τα απλά Ε07+. Τίμιο λάστιχο, ανθεκτικό που βγάζει km αλλά προφανώς με τους απαραίτητους συμβιβασμούς στην άσφαλτο. Δηλαδή δεν κρατάει σαν ένα σπορ λάστιχο αλλά είναι ικανοποιητικό. Και φυσικά στο βρεγμένο όπως όλα του είδους θέλει περισσότερη προσοχή. Κατά τα άλλα είμαι ικανοποιημένος για σχέση τιμής-απόδοσης. Το επόμενο που σκέφτομαι να δοκιμάσω ειναι το Dunlop Trailmax raid που μόλις βγήκε και είναι περίπου στο ίδιο στυλ αλλά ένα τσικ πιο ασφάλτινο.

Εννοείται πως έκανα χιούμορ, δεν έβαλα και τη φατσουλα που γελάει!

Ω ρε γαμώτο, δεν είχα παρακολουθήσει τα τελευταία ποστ και σκέφτηκα ότι όντως έγινε σφαγή!:lol:

katsar
04/07/2023, 12:52
Ακούω σιδερόκωλοι-ταξιδιάρηδες, το 'χουμε ; (οδηγός-όχημα).
Θα κάνω διανυκτέρευση στα Γρεβενά ψάχνοντας φυσιοθεραπευτή ; Θα τα καταφέρει το ''αρχαίο;'' Πόσο λάδι θα κάψει; :lol:
Έχει και Εγνατία γιατί αλλιώς δεν βγαίνει σερί.Αμφιλοχία-Γρεβενά είναι off the grid και μετά Πολύμυλος-Βέροια, Ασπροβάλτα-Καβάλα το ίδιο.
Αύριο το βράδυ θα ξέρω :wave2:
444587

o_gavros
04/07/2023, 14:13
Άνετα.
Νεράκι συχνά πυκνα και καλή βόλτα!

OldMan
04/07/2023, 16:01
Και κρατα καβαντζα στο φορτωμα για κανα-δυο σακια πατατες Πολυμυλου..!!!;)

katsar
04/07/2023, 16:09
Θα ανέβω Λεκάνη Καβάλας για πατάτες, τίποτα άλλο να φορτώσω από το δρόμο Γέροντα;
(μην πεις το μπ@@ρδ@λ σου σε οδική :bawl: )

billy84
04/07/2023, 16:28
Θα κάνω διανυκτέρευση στα Γρεβενά ψάχνοντας φυσιοθεραπευτή ; Θα τα καταφέρει το ''αρχαίο;'' Πόσο λάδι θα κάψει; :lol:
Έχει και Εγνατία γιατί αλλιώς δεν βγαίνει σερί.Αμφιλοχία-Γρεβενά είναι off the grid και μετά Πολύμυλος-Βέροια, Ασπροβάλτα-Καβάλα το ίδιο.
444587

700km τα βγάζεις άνετα με τόση εθνική!:a013:

bulmont
04/07/2023, 16:37
444587

Πιστεύω να 'χεις γυρίσει τον Οκτώβρη που 'χουμε την πανελλήνια.......................

Bowleno
04/07/2023, 17:28
Και κρατα καβαντζα στο φορτωμα για κανα-δυο σακια πατατες Πολυμυλου..!!!;)

Τόσο καλές είναι;

OldMan
05/07/2023, 16:57
Τόσο καλές είναι;

Εφαμιλλες των Ανω Βροντους και ανωτερες των Κατω Νευροκοπίου..;)

@katsar: Αμα ανεβεις Λεκανη, πεταξου διπλα στον Κεχρόκαμπο να φας αγριογουρουνο (original) στον Μωϋσή..;)

katsar
05/07/2023, 18:46
Θα περάσω σίγουρα,είναι τα μέρη μου εκεί πάνω,δήμος Ορεινού λέμε!:wave2:
Προς το παρών έφαγα βροχή με το τουλούμι,χαλάζι στα Γρεβενά-Κοζάνη και περιμένω οδική στο plaza Σαλόνικα ,με άφησε από μπαταρία μάλλον ο ματρακάς,έκανα βολτάρα όμως ,λεπτομέρειες later. :lol:

doctoras
05/07/2023, 20:13
Το δύσκολο στο εγχείρημα ειναι οι καιρικές συνθήκες και επειδή το πάει για καύσωνα το τίπ ειναι να ξεκινήσεις νωρις το πρωί, λέγοντας πρωι κατά τις 6πμ
ούτως ώστε όταν πιάσεις οδηγικό ρυθμό να ειναι 7πμ με εξωτερική θερμοκρασία συνήθως 23-25. Με ρύθμιση των αεραγωγών του εξοπλισμού σου θα διατηρηθείς δροσερός
Στις στάσεις, να εντοπίζεις από πριν σκιερά σημεία τοσο για σένα οσο και για το μηχανάκι

Απέφυγε περάσματα από φανάρια με άσκοπες στάσεις, διατήρησε οδηγικό ρυθμό και δεν νομίζω να κάψει τίποτα παραπάνω από αυτό που θα έκαιγε υπό κανονικές συνθήκες (το συγκεκριμένο μοντέλο).

katsar
05/07/2023, 22:20
doctora και λοιποί καρντάσηδες,μάστορα στην Θεσσαλονίκη έχουμε;Έμεινα τελικά και αύριο πρέπει να πάει συνεργείο :facepalm: Ονειρευόμουν Βουλγαρίες και γούστα :bawl:

doctoras
05/07/2023, 23:06
doctora και λοιποί καρντάσηδες,μάστορα στην Θεσσαλονίκη έχουμε;Έμεινα τελικά και αύριο πρέπει να πάει συνεργείο :facepalm: Ονειρευόμουν Βουλγαρίες και γούστα :bawl:

Έλα ρε τι έπαθε;

Για Yamaha συνιστώ τον Γιάννη το έχει και είναι ξηγημένος
https://maps.app.goo.gl/yARa4xUm7jWArGGY8?g_st=ic

Ότι αλλο θες πες μου

doctoras
05/07/2023, 23:38
Τώρα κατάλαβα ότι είχες ξεκινήσει ήδη…
Αν άνοιγες το αριστερό καπάκι μοτέρ, θα έβλεπες σε τι κατάσταση είναι τα πηνία και αν έχει αρπάξει κάτι στην περιέλιξη, να μετρούσες με ένα πολύμετρο την έξοδο των πηνίων, την έξοδο του ανορθωτή, και την τάση μπαταρίας χωρίς φορτίο με φορτίο και την τάση στις 5k rpm.

Διαφορετικά πήγαινε το στο μάστορα να στο επιληφθεί και ελπίζω η ζημιά να μπορεί να φτιαχτεί επιτόπου

Tsber
06/07/2023, 10:34

Όχι ρε φίλε, ο δικός μου δυστυχώς είναι στη Σκιάθο...

Σου στέλνω κινητό με πμ αν δε γίνει δουλειά με τον μάστορα του Χρήστου.

katsar
06/07/2023, 11:19
Παιδιά ευχαριστώ,δεν είναι κάτι σοβαρό λογικά,θα πάει για μπαταρία και τσεκ,λογικά κάτι βραχυκύκλωσε από το πολύ νερό,πάλι καλά να λέω που δεν έγινε 3-4 ώρες πριν.Όλα γκουντ,καλές βόλτες!!

katsar
06/07/2023, 11:29
Να πω ευχαριστώ στα παιδιά εδώ για τα pm's και όλο το support γενικά όπως και στον τύπο χτες που περίμενε και μου είπε " φίλε είμαι μηχανόβιος και εγώ,να σε κατεβάσω Θεσ. "

husky21
06/07/2023, 16:54
Έλα ρε τι έπαθε;

Για Yamaha συνιστώ τον Γιάννη το έχει και είναι ξηγημένος
https://maps.app.goo.gl/yARa4xUm7jWArGGY8?g_st=ic

Ότι αλλο θες πες μου

Ουτε απ εξω μην περασεις...

CorpseAlive
06/07/2023, 17:01
Ουτε απ εξω μην περασεις...

And so it begins

katsar
11/07/2023, 14:45
Καλησπέρα,λίγα νέα για το όχημα,έτσι για την κουβέντα.
Ο Σαλλονικιός μάστορας μας έλεγε ότι δεν γυρνάει το μοτέρ,σφίγγει , αφού κοίταξε μίζα,μπαταρίες κτλ ε και με ζώσανε τα μαύρα φίδια που λένε,
Tdm 850 με τέτοιο σύμπτωμα μπορεί να σημαίνει και σπασμένο μοτέρ ,κουζινέτα στροφάλου λίμπα κτλ, έχει γίνει.
Τέλος πάντων πήγε η μότο εκεί που έπρεπε,το μοτέρ γυρνάει κανονικά , έχει ηλεκτρολογικό θέμα θα ανέβω με ΚΤΕΛ να παραλάβω σε καμιά 10ρια μέρες.
Θα γίνει ένα καλό σέρβις ξανά,καινούργια μπαταρία,διάφορα.
Άντε γιατί είχα και για επιστροφή κάτι ωραία μέρη να δω,καλές βόλτες.:wave2:

εδιτ όχι ο μάστορας που γράφτηκε εδώ,ένας ''γνωστός'' μας ήταν ,γμστα.

Tsber
11/07/2023, 17:36
Ο Σαλλονικιός μάστορας μας έλεγε ότι δεν γυρνάει το μοτέρ,σφίγγει , αφού κοίταξε μίζα,μπαταρίες κτλ ε και με ζώσανε τα μαύρα φίδια που λένε,
Tdm 850 με τέτοιο σύμπτωμα μπορεί να σημαίνει και σπασμένο μοτέρ ,κουζινέτα στροφάλου λίμπα κτλ, έχει γίνει.
Τέλος πάντων πήγε η μότο εκεί που έπρεπε,το μοτέρ γυρνάει κανονικά , έχει ηλεκτρολογικό θέμα θα ανέβω με ΚΤΕΛ να παραλάβω σε καμιά 10ρια μέρες.

Άντε να κλείσει και ο κύκλος :)

husky21
11/07/2023, 18:03

Θα ηθελες να μας πεις ποιος ειναι αυτος ο υπεροχος επαγγελματιας εδω στην Σαλονικουλα;

billy84
11/07/2023, 20:28

Πω ρε φίλε τώρα το είδα. Έμπλεξες αλλά τουλάχιστον γλίτωσες από πολύ χειρότερο μπλέξιμο. Εύχομαι να είναι η τελευταία ταλαιπωρία!:cool:

Bowleno
11/07/2023, 22:01

444566

444565

Να σε δω άμα σου έρθει κάτι τέτοιο:
444718:p

Ο ορισμός της γνωστής και ως "γκαντεμοσαυρίαση" κατάστασης :cry::lol:

(μακριά μας!)

billy84
11/07/2023, 22:11
Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει αυτό το σενάριο και κάποιος το έκανε για χαβαλέ σε ήδη σκασμένο λάστιχο!:rolleyes:

Υ.Γ: Μην ξεχνάς ότι αυτά που βάζω πίσω είναι σαν runflat και γυρνάω αξιοπρεπώς από όπου και αν βρίσκομαι με μηδέν πίεση (εντάξει με υπομονή προφανώς). Θυμίζω τι μου είχε τύχει στην Πίνδο https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160763 και στην Εύβοια https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159698

Bowleno
11/07/2023, 23:50
Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει αυτό το σενάριο και κάποιος το έκανε για χαβαλέ σε ήδη σκασμένο λάστιχο!:rolleyes:

Υ.Γ: Μην ξεχνάς ότι αυτά που βάζω πίσω είναι σαν runflat και γυρνάω αξιοπρεπώς από όπου και αν βρίσκομαι με μηδέν πίεση (εντάξει με υπομονή προφανώς). Θυμίζω τι μου είχε τύχει στην Πίνδο https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160763 και στην Εύβοια https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159698

μΕ αρέσει που απαντάς σοβαρά ρε συ, και με 39 βαθμούς ζέστη κιόλας :lol:

Για τα υπόλοιπα, :beer:

billy84
12/07/2023, 16:23
μΕ αρέσει που απαντάς σοβαρά ρε συ, και με 39 βαθμούς ζέστη κιόλας :lol:

Για τα υπόλοιπα, :beer:

Ποιοι 39 βαθμοί? Εγώ 26 έχω εδώ που γράφω!:bawl:

azar41
12/07/2023, 16:56
Σε λίγο θα γυρνάς απο έξω και θα θες να μπείς κατάψυξη!
Ζητείται χωριό πάνω απο χίλια μέτρα!:)

doctor_john
12/07/2023, 19:31
Aν έχει δέντρα αλλιώς είσαι χίλια μέτρα πιο κοντά! :D

strokt up
12/07/2023, 20:36

Run flat δεν λες τίποτα. Δυο γομαρια και δεν μπορουσαμε να του κάνουμε τίποτα. Χωρίς ξεμονταριστη δεν κάνεις δουλειά. Δεν θέλω να ξέρω αν θες να αλλάξεις σαμπρέλα στο βουνό τι γίνεται.

billy84
12/07/2023, 20:44
Σε λίγο θα γυρνάς απο έξω και θα θες να μπείς κατάψυξη!
Ζητείται χωριό πάνω απο χίλια μέτρα!:)

Πάρη το aircondition είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον ηλεκτρισμό! Αν ζούσε αυτός που το εφηύρε θα πήγαινα να του φιλήσω το χέρι ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης! Δυστυχώς για εμάς τους τσιμεντάνθρωπους δεν υπάρχει άλλη λύση!:D

Run flat δεν λες τίποτα. Δυο γομαρια και δεν μπορουσαμε να του κάνουμε τίποτα. Χωρίς ξεμονταριστη δεν κάνεις δουλειά. Δεν θέλω να ξέρω αν θες να αλλάξεις σαμπρέλα στο βουνό τι γίνεται.

Και έχε υπόψιν ότι τα tubeless είναι ακόμη πιο τέρατα συγκριτικά με αυτά που προορίζονται για σαμπρέλα. Στην περίπτωσή μου βέβαια βοηθά και το υψηλότερο προφίλ εκτός από τα σκληρά πλαϊνά που ακόμα και με μηδέν πίεση το λάστιχο δεν είναι πίτα.

νεοσσός
12/07/2023, 21:01
Πάρη το aircondition είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον ηλεκτρισμό! Αν ζούσε αυτός που το εφηύρε θα πήγαινα να του φιλήσω το χέρι ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης! Δυστυχώς για εμάς τους τσιμεντάνθρωπους δεν υπάρχει άλλη λύση!:D
Το ηλεκτρικό κλιματιστικό εφευρέθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από μηχανικό που πήγε να δώσει λύση στη σταθεροποίηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε τυπογραφείο, όχι για την άνεση του προσωπικού, αλλά για τη σωστή λειτουργία των μηχανημάτων.

Επίσης έχουν ενδιαφέρον μελέτες που λένε ότι αυξήθηκε γρήγορα η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πληθυσμός σε θερμές περιοχές του πλανήτη, όταν επεκτάθηκε η χρήση κλιματιστικών. Περιοχές όπως το Ντουμπάι, δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη χωρίς το κλιματιστικό.

billy84
12/07/2023, 22:21
Το ηλεκτρικό κλιματιστικό εφευρέθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από μηχανικό που πήγε να δώσει λύση στη σταθεροποίηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε τυπογραφείο, όχι για την άνεση του προσωπικού, αλλά για τη σωστή λειτουργία των μηχανημάτων.

Επίσης έχουν ενδιαφέρον μελέτες που λένε ότι αυξήθηκε γρήγορα η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πληθυσμός σε θερμές περιοχές του πλανήτη, όταν επεκτάθηκε η χρήση κλιματιστικών. Περιοχές όπως το Ντουμπάι, δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη χωρίς το κλιματιστικό.

Πολύ ενδιαφέρον και λογικό φυσικά! Εννοείται σε περιοχές όπως το Ντουμπάι δε θα πάταγε κανένας δυτικός χωρίς κλιματιστικό, όσα λεφτά και να του έδιναν!:lol:

Acacius
12/07/2023, 23:07

Τιμή και δόξα στον Willis Carrier. Έχοντας μεγαλώσει σε διαμέρισμα χωρίς κλιματιστικό, πάντα τα θεωρούσα σχετική πολυτέλεια Μέχρι που έβαλα στο δικό μου σπίτι και άλλαξε η ποιότητα ζωής μου.

Διάβαζα σήμερα κατά τύχη για τον καύσωνα το 1987, πώς οι θάνατοι μπορεί τελικά να ήταν και πάνω από 3000. Εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αναρωτιέμαι πόσες ζωές ίσως έχουν γλυτώσει σε τέτοιες συνθήκες.

Bowleno
13/07/2023, 01:07
Τιμή και δόξα στον Willis Carrier. Έχοντας μεγαλώσει σε διαμέρισμα χωρίς κλιματιστικό, πάντα τα θεωρούσα σχετική πολυτέλεια Μέχρι που έβαλα στο δικό μου σπίτι και άλλαξε η ποιότητα ζωής μου.

Διάβαζα σήμερα κατά τύχη για τον καύσωνα το 1987, πώς οι θάνατοι μπορεί τελικά να ήταν και πάνω από 3000. Εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αναρωτιέμαι πόσες ζωές ίσως έχουν γλυτώσει σε τέτοιες συνθήκες.

1300 ήταν οι επιβεβαιωμένοι λόγω καύσωνα. 20 χρονών ήμουν, το θυμάμαι που το συζητούσαμε στην τότε δουλειά μου μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ανάσανε το ΙΚΑ από τις... Συντάξεις!
Εκείνη την εποχή τα κλιματιστικά ήταν κάτι παραπάνω από είδος πολυτελείας, εξ ου και οι τόσοι θάνατοι ηλικιωμένων....

doctoras
13/07/2023, 13:02
1300 ήταν οι επιβεβαιωμένοι λόγω καύσωνα. 20 χρονών ήμουν, το θυμάμαι που το συζητούσαμε στην τότε δουλειά μου μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ανάσανε το ΙΚΑ από τις... Συντάξεις!
Εκείνη την εποχή τα κλιματιστικά ήταν κάτι παραπάνω από είδος πολυτελείας, εξ ου και οι τόσοι θάνατοι ηλικιωμένων....

Να πούμε επίσης ενδεικτικά ένα ηχοσύστημα φέτες(ράδιο-κασσετα-ενισχυτής-πικαπ-ηχεία δαπέδου) επώνυμο όπως blaupunkt η grundig κόστιζε 400.000 δραχμές και αν αντιστοιχία με ευρώ σήμερα είναι περίπου 1100€ η αγοραστική δυνατότητα ήταν σαν να επρόκειτο για 4000€
Ομοίως και μια τηλεόραση 27ιντσων

Το κλιματιστικό ήταν για τους ευκατάστατους αστούς μόνο

panavour
13/07/2023, 13:12
Να πούμε επίσης ενδεικτικά ένα ηχοσύστημα φέτες(ράδιο-κασσετα-ενισχυτής-πικαπ-ηχεία δαπέδου) επώνυμο όπως blaupunkt η grundig κόστιζε 400.000 δραχμές και αν αντιστοιχία με ευρώ σήμερα είναι περίπου 1100€ η αγοραστική δυνατότητα ήταν σαν να επρόκειτο για 4000€

Οι ευκαταστατοι αγροτες τιποτα?????:lol:

doctoras
13/07/2023, 13:37
Οι ευκαταστατοι αγροτες τιποτα?????:lol:

Στην δημοτική τσιφλικάδες ναι και αυτοί

thunder ace
13/07/2023, 17:49
Θυμάμαι κάνω ένα μπάνιο,φοράω ένα πουκάμισο 3φορες μεγαλύτερο από το νούμερο μου, παίρνω το Cbx και βγαίνω Δημοσθένους (Καλλιθέα)με κατεύθυνση προς Τζιτζιφιές.
Ο αέρας καυτός,αλλά που να χαμπαριασω!!!!
25 χρόνων και 60 κιλά.

νεοσσός
13/07/2023, 17:59

Το κλιματιστικό πόσο κόστιζε;

doctoras
13/07/2023, 18:43

Δεν ήταν καν στο παλμαρέ του κύκλου μου οπότε δεν γνωρίζω αυτήν την απάντηση..
Ο ήχος ήταν χόμπι ήταν και η περίοδος που ακόμη υπήρχαν πειρατικοί σταθμοί οποτε υπήρχε ως προοπτική το hi-end. το κλιματιστικό ήταν πολυτέλεια κάποιος από τζάκι θα το απαντήσει :)

Κλασικά είχαμε ανεμιστήρες με περιστρεφόμενες κεφαλές και μεταλλικούς έλικες που «έκοβαν νύχια» αν διαπερνούσες το μεταλλικό πλέγμα

Tsber
13/07/2023, 20:45
Μην ξεχνάμε και το βίντεο, έτσι;

Μέχρι τα τέλη του '80 συνήθως μας το έφερνε μόνο ο θείος από την Αμερική ή τη Γερμανία!

Tsber
13/07/2023, 20:48

Τα πρώτα κλιματιστικά ήταν σαν αυτά που βλέπεις στα δημόσια κτήρια σε αμερικάνικες ταινίες, δηλαδή χωνευτά και ένα σώμα εξωτερική και εσωτερική μονάδα.

Γύρω στα δύο χιλιάρικα με σημερινές αναλογίες κόστιζαν, απλησίαστα δηλαδή.

Bowleno
13/07/2023, 20:49

Σε σημερινή αξία, πάνω από 6.000 ευρώ....
Και ήταν απίστευτα ενεργοβόρα και χαμηλής απόδοσης, τα "οικιακά" τουλάχιστον.
Στην τότε δουλειά μου (κάλτσες Πουρνάρα για όσους την θυμούνται....) είχαν βάλει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σύστημα του Φυρογένη, τέλειο μεν αλλά όταν σχόλαγες από την δουλειά....:cry::a021:

basilis_k6
13/07/2023, 21:09
Σε σημερινή αξία, πάνω από 6.000 ευρώ....
Και ήταν απίστευτα ενεργοβόρα και χαμηλής απόδοσης, τα "οικιακά" τουλάχιστον.
Στην τότε δουλειά μου (κάλτσες Πουρνάρα για όσους την θυμούνται....) είχαν βάλει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σύστημα του Φυρογένη, τέλειο μεν αλλά όταν σχόλαγες από την δουλειά....:cry::a021:

ακομα και σημερα ειναι οι καλυτερες καλτσες

Bowleno
13/07/2023, 21:40
ακομα και σημερα ειναι οι καλυτερες καλτσες

Καμία σχέση με τον Πουρνάρα....το όνομα μόνο, το οποίο πουλήθηκε εκεί, αρχές του ΄90, στην ΕΛΒΙΑΚ (δούλεψα και εκεί, για ένα φεγγάρι....)

Volpad
13/07/2023, 21:48
Οι κάλτσες του πουρνάρα δεν είναι οι καλύτερες κάλτσες πια, ούτε για πλάκα....
Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες...

Στην Ελλάδα οι καλύτερες παλιές κάλτσες (μερσεριζε) που έχω, είναι Venus Victoria.

Bowleno
13/07/2023, 22:52
Οι κάλτσες του πουρνάρα δεν είναι οι καλύτερες κάλτσες πια, ούτε για πλάκα....
Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες...

Στην Ελλάδα οι καλύτερες παλιές κάλτσες (μερσεριζε) που έχω, είναι Venus Victoria.

Ποσώς με ενδιέφερε τότε, ποσώς με ενδιαφέρει και τώρα αν είναι, ήταν η θα είναι ποτέ οι καλύτερες :lol:
Τότε τις έπαιρνα "τζάμπα" τώρα ψωνίζω από τα πανηγύρια :D

Το θέμα ήταν τα ερκοντίσιον και όχι οι κάλτσες :cry::p

Volpad
13/07/2023, 23:25
Εξαρτάται σε ποιον μιλάς...
Αμα μιλάς σε εμένα, οι κάλτσες είναι σημαντικότερες από τα ερκοντισιον...

:p

νεοσσός
14/07/2023, 00:18
Αν αποδίδει καλά το κλιματιστικό, θα χρειαστεί να βάλεις χοντρές κάλτσες! :p

Bowleno
14/07/2023, 00:34
Εξαρτάται σε ποιον μιλάς...
Αμα μιλάς σε εμένα, οι κάλτσες είναι σημαντικότερες από τα ερκοντισιον...

:p

Αν αποδίδει καλά το κλιματιστικό, θα χρειαστεί να βάλεις χοντρές κάλτσες! :p

Ειστε μλκς, κλαίω ρεεεεεε :moutza:

:bawl:

doctor_john
14/07/2023, 07:20
Πάνε καλά πάντως, έχουν ανοίξει αρκετά τα μάτια τους όσον αφορά το σχεδιασμό κάτι που τους χαμηλώνει λίγο
από το φινίρισμα που είχαν οι πολυτελείας.
Κοντράρουν εύκολα όμως τις κινέζικες και λιγότερο τις τούρκικες.
Τις φοράω μερικά χρόνια και δείχνουν καλά χαρακτηριστικά.

Volpad
14/07/2023, 08:00
Πάνε καλά πάντως, έχουν ανοίξει αρκετά τα μάτια τους όσον αφορά το σχεδιασμό κάτι που τους χαμηλώνει λίγο
από το φινίρισμα που είχαν οι πολυτελείας.
Κοντράρουν εύκολα όμως τις κινέζικες και λιγότερο τις τούρκικες.
Τις φοράω μερικά χρόνια και δείχνουν καλά χαρακτηριστικά.

Στη πιατσα ακούγεται πως εκτός από τις κλασσικές σειρές, όλες τις άλλες τις φέρνουν από Τουρκία έτοιμες και δεν τις κάνουν παραγωγή εδώ...

Η παραγωγή τους έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ.

Επίσης, όλες οι σειρές τους με τις casual κάλτσες, είναι αντιγραφές δικών μας.
Κακές αντιγραφές όμως...

doctor_john
14/07/2023, 08:04
:lol: καμάρωνα την τεχνολογία

McGyver
14/07/2023, 08:32
Για κάλτσες, δοκιμάστε τις bamboo της Walk (https://www.walk.gr).

Volpad
14/07/2023, 08:34
Για κάλτσες, δοκιμάστε τις bamboo της Walk (https://www.walk.gr).

Μπράβο αγόρι μου!!
Κανε μας και διαφήμιση!!!

McGyver
14/07/2023, 09:29
Μπράβο αγόρι μου!!
Κανε μας και διαφήμιση!!!

Εδώ και καιρό, μόνο Walk (bamboo) σε κάλτσες & boxer.

νεοσσός
14/07/2023, 09:56
Εάν ψωνίσουμε όλοι Walk, θα αγοράσει ο Volpad Ducati Panigale V4 Bautista. :p

panavour
14/07/2023, 10:10
οτι υπαρχει και μοδα στις καλτσες,σε κατι δηλαδη που δεν βλεπεις αφου ειναι μεσα στο παπουτσι και κατω απ το παντελονι.............................................

Bowleno
14/07/2023, 10:33
οτι υπαρχει και μοδα στις καλτσες,σε κατι δηλαδη που δεν βλεπεις αφου ειναι μεσα στο παπουτσι και κατω απ το παντελονι.............................................

Εσύ κι εγώ, μπορεί. Κάποιοι άλλοι τις δείχνουν με ψηλά ρεβέρ...

BLiTzER
14/07/2023, 10:41
Ή ζαρτιέρες, ανάλογα τις προτιμήσεις.

panavour
14/07/2023, 10:45
Ή ζαρτιέρες, ανάλογα τις προτιμήσεις.

η ζαρτιερα φοριεται με λεπτες ναυλον μεχρι το μπουτι ψηλα.

https://youtu.be/bavfT7WYfQA

spyrval
14/07/2023, 11:24
Κανονίστε, στην αναζήτηση "πώς φοριούνται οι ζαρτιέρες" να βγάζει το moto πρώτο-πρώτο...

BLiTzER
14/07/2023, 11:38
Κανονίστε, στην αναζήτηση "πώς φοριούνται οι ζαρτιέρες" να βγάζει το moto πρώτο-πρώτο...

Κανένα πρόβλημα. Θα μπει στην ίδια κατηγορία με το "πώς φοριέται το ρολόι" και "πώς φτιάχνεται ο φρέντο καπουτσίνο μπαγκέτ κρεπ τουρεφέλ*".

* ναι, ιταλογαλλική συμμαχία, για να σας προλάβω.

Volpad
14/07/2023, 11:56

444828

bulmont
14/07/2023, 12:06
444825

:bawl::bawl::bawl::bawl:

Volpad
14/07/2023, 12:10

Κάτσε γιατι είχα ξεχάσει το f12...
τώρα το έφτιαξα...

BLiTzER
14/07/2023, 12:13
Κάτσε γιατι είχα ξεχάσει το f12...
τώρα το έφτιαξα...

Το βλέπω ακόμα στο URL. :D

OldMan
14/07/2023, 12:15
Μαλακες, χειροτερευετε..
(να το ξερετε..)

Tsber
14/07/2023, 12:17

Το αυτό :lol:

Volpad
14/07/2023, 12:21
Το βλέπω ακόμα στο URL. :D

Hackerman!!! :bawl:

thunder ace
14/07/2023, 12:27
Πάμε σε κάτι πιο brutal : φυτέψετε μια αζαλέα.

McGyver
14/07/2023, 12:56
Μαλακες, χειροτερευετε..
(να το ξερετε..)

Λίγο ακόμα και σε φτάσαμε :a22: