View Full Version : Ο καφενές vol.2
CorpseAlive
05/10/2023, 16:24
Εχμμμ, τοτε δεν ειναι δικος του κι ο ΕΝΦΙΑ ε;
Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα με τον ΕΝΦΙΑ που αναφέρεται και παραπάνω.
Όταν δανείζεσαι κάποια χρήματα για οτιδήποτε και η σύμβαση είναι είτε με παρακράτηση κυριότητας (αυτοκίνητα-μηχανές κλπ) είτε με προσημείωση/υποθήκη, σημαίνει ότι το ακίνητο φέρει ΒΑΡΗ και δεν είναι ανευ όρων δικό σου.
Επίσης , αυτός που σε δανείζει θέλει να εξασφαλίσει την επένδυση του κατά το μέρος που επένδυσε.
Τι ανήθικο υπάρχει σε αυτό? Που κολλάει το φορολογικό σε αυτό?
Το σπίτι είναι "δικό του" άρα και ο ΕΝΦΙΑ κλπ.
Χρωστάει όμως λεφτά στην τράπεζα με εγγύηση το σπίτι.
Επειδή αν πάρει φωτιά η τράπεζα θα χάσει την εγγύηση,
είτε βρίσκεις άλλον εγγυητή με μετρητά για παράδειγμα είτε πληρώνεις την ασφαλιστική και ότι άλλο προκύπτει.
Ότι είναι μπουρδέλο οι τράπεζες είναι.
πληθωρισμός >4% και επιτόκια <<1% σημαίνει ότι μας κλέβουν κανονικότατα
αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο
PaNick67
05/10/2023, 17:48
Τα πραγματα ειναι απλα. Ή το σπιτι ειναι δικο του οπως κι ο ΕΝΦΙΑ και θα επρεπε να ειναι και η ασφαλεια του ακινητου στο ονομα του, ειδικα αφου την πληρωνει ο ιδιος, ή το σπιτι δεν του ανηκει εφοσον το χρωσταει και τον ΕΝΦΙΑ οπως και την ασφαλεια του ακινητου τα πληρωνει η τραπεζα.
Ειναι ακριβως οπως αν τελικα δεν το ξοφλησει γιατι εχασε την δουλεια του, θα του το παρει μεν η τραπεζα αλλα αν στον πλειστηριασμο δεν καλυφθει το χρεος του δανειου, ο πρωην κατοχος συνεχιζει να χρωσταει για ενα σπιτι που δεν εχει πια!!!! (μοναδικο στον κοσμο αυτο νομιζω)
CorpseAlive
05/10/2023, 18:13
Τα πραγματα ειναι απλα. Ή το σπιτι ειναι δικο του οπως κι ο ΕΝΦΙΑ και θα επρεπε να ειναι και η ασφαλεια του ακινητου στο ονομα του, ειδικα αφου την πληρωνει ο ιδιος, ή το σπιτι δεν του ανηκει εφοσον το χρωσταει και τον ΕΝΦΙΑ οπως και την ασφαλεια του ακινητου τα πληρωνει η τραπεζα.
Ειναι ακριβως οπως αν τελικα δεν το ξοφλησει γιατι εχασε την δουλεια του, θα του το παρει μεν η τραπεζα αλλα αν στον πλειστηριασμο δεν καλυφθει το χρεος του δανειου, ο πρωην κατοχος συνεχιζει να χρωσταει για ενα σπιτι που δεν εχει πια!!!! (μοναδικο στον κοσμο αυτο νομιζω)
Από την τράπεζα δεν αγοράζεις σπίτι, χρήματα ''αγοράζεις''. Επομένως η τράπεζα δίνει 100 , θέλει να πάρει 105 σε 20 χρόνια ανεξάρτητα αν τα σπίτια έπεσαν κάηκαν ή έχασαν αξία.
Έχω σπίτι με δάνειο
Ο νόμος με υποχρεώνει να το ασφαλιζω με δικαιούχο της αποζημίωσης την τράπεζα
Η οποία τράπεζα έχει δική της ασφαλιστική
Η οποία ασφαλιστική μπορεί να εισπράττει και τα ασφάλιστρα και την αποζημίωση
Φυσικά τα έξοδα του σπιτιού από συντήρηση και ΕΝΦΙΑ είναι δικά μου
Νόμοι αγγελικά πλασμένοι...
Κι αν δεν καταφέρεις να το αποπληρώσεις, η τράπεζα θα σου πάρει το σπίτι και θα συνεχίσεις να χρωστάς πάνω-κάτω το ίδιο ποσό που δανείστηκες αρχικά, ενώ έχεις ήδη πληρώσει περίπου άλλο τόσο.
Κι αν η τράπεζα χρεωκοπήσει επειδή δανείζει όπου να'ναι με ληστρικούς όρους, δηλαδή δεν της βγει το ρίσκο στη high risk-high reward επένδυση, θα πάρει τα δικά σου λεφτά για να τα επενδύσει ξανά, με την ελπίδα να πλουτίσει αυτή τη φορά.
Νε, τι;
stefanos
05/10/2023, 18:52
Να υποθέσω ότι όλοι έχετε κάνει τις οικονομίες σας τραπεζικές μετοχές με την ελπίδα να πάρετε κομμάτι από τα κέρδη.:lol:
CorpseAlive
05/10/2023, 19:05
Κι αν δεν καταφέρεις να το αποπληρώσεις, η τράπεζα θα σου πάρει το σπίτι και θα συνεχίσεις να χρωστάς πάνω-κάτω το ίδιο ποσό που δανείστηκες αρχικά, ενώ έχεις ήδη πληρώσει περίπου άλλο τόσο.
Κι αν η τράπεζα χρεωκοπήσει επειδή δανείζει όπου να'ναι με ληστρικούς όρους, δηλαδή δεν της βγει το ρίσκο στη high risk-high reward επένδυση, θα πάρει τα δικά σου λεφτά για να τα επενδύσει ξανά, με την ελπίδα να πλουτίσει αυτή τη φορά.
Νε, τι;
Ε ναι ακριβώς αυτή είναι η ξεφτίλα της υπόθεσης.
Ούτε η ασφάλιση του σπιτιού ούτε το ποιος πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ.
Η ξεφτίλα είναι ότι ακόμα και σήμερα δίνουν δάνεια σε όποιον να ναι με καμία εξασφάλιση (δες δάνεια για μοτό) και μετά τρέχουν στο κράτος δηλαδή στους φόρους μας και τα ζητάν πίσω εκβιαστικά υπό την απειλή της κατάρευσης του τραπεζικού συστήματος και άρα των καταθέσεων.
Πονζι scheme για δυνατούς λύτες.
stefanos
05/10/2023, 19:14
Είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν επενδύσεις, ο μόνος τρόπος να κουνηθεί η αγορά, ο μόνος τρόπος να υπάρξει ανάπτυξη.
Εκτός εάν περιμένουμε με τις οικονομίες να αγοράσουμε σπίτι ή μηχανή ή αυτοκίνητο ή να επεκτείνουμε τη δουλειά μας.
doctor_john
05/10/2023, 19:29
Ναι γιατί το κόστος όλων αυτών το έχει ανεβάσει η τράπεζα με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα χρήματα μας..
CorpseAlive
05/10/2023, 19:30
Είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν επενδύσεις, ο μόνος τρόπος να κουνηθεί η αγορά, ο μόνος τρόπος να υπάρξει ανάπτυξη.
Εκτός εάν περιμένουμε με τις οικονομίες να αγοράσουμε σπίτι ή μηχανή ή αυτοκίνητο ή να επεκτείνουμε τη δουλειά μας.
Πολύ Debatable αυτό που λες.
Δεν με ενδιαφέρει να δώσουν επιχειρηματικά δάνεια ή έστω στεγαστικά .
Τα καταναλωτικά είναι και ήταν πάντα το πρόβλημα.
Νε, τι;
Aυτό θέλει πριντσκριν να του το χτυπάω γιά χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Βασικά το σπίτι ΔΕΝ είναι δικό σου κατά το μέρος του δανείου.
Προς θεού , μακάρι να καούν όλες οι τράπεζες, σιχάματα είναι. Αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.
Το ίδιο λέμε
Το σπίτι δεν είναι όλο δικό μου αλλά πληρώνω όλη την ασφάλεια το ΕΝΦΙΑ και τη συντήρηση του
Από την πρώτη μέρα και για όσες δεκαετίες πληρώνω το δάνειο
Κάποια στιγμή έκανα επίσημο ερώτημα να μειώσουν το ασφαλιζομενο κεφάλαιο άρα και τα ασφάλιστρα γιατί έχω αποπληρώσει το μισό δάνειο
Απάντηση δεν πήρα ποτε
CorpseAlive
05/10/2023, 22:21
Το ίδιο λέμε
Το σπίτι δεν είναι όλο δικό μου αλλά πληρώνω όλη την ασφάλεια το ΕΝΦΙΑ και τη συντήρηση του
Από την πρώτη μέρα και για όσες δεκαετίες πληρώνω το δάνειο
Κάποια στιγμή έκανα επίσημο ερώτημα να μειώσουν το ασφαλιζομενο κεφάλαιο άρα και τα ασφάλιστρα γιατί έχω αποπληρώσει το μισό δάνειο
Απάντηση δεν πήρα ποτε
Και πάλι σε συμφέρει αυτό κατά τρόπον τινά , καθώς αν κάτσει η στραβή , θα πάρεις τα χρήματα ακριβώς που αποπλήρωσες. Προφανώς η τράπεζα δεν θα λάβει περισσότερα από το υπόλοιπο του δανείου.
stefanos
05/10/2023, 22:55
Πολύ Debatable αυτό που λες.
Δεν με ενδιαφέρει να δώσουν επιχειρηματικά δάνεια ή έστω στεγαστικά .
Τα καταναλωτικά είναι και ήταν πάντα το πρόβλημα.
Δικηγόρος είσαι, πόσο συμφέρει ένα καταναλωτή να κοκκινήσει το δάνειό του?
Και πόσο την πονάει την τράπεζα αν ο Στέφανος την φεσώσει το καταναλωτικό του? Καθόλου.
Από την άλλη αν ρίξεις μια ματιά τι δανείζονται οι κατασκευαστικές ας πούμε για τα διάφορα έργα και επενδύσεις θα σε πιάσει ίλιγγος.
Μιλάμε για δάνεια ίσα με την αξία της Τράπεζα:lol: Εκεί έτσι και βαρέσει κανόνι καμιά μεγάλη επιχείρηση θα κλαίνε και οι Τράπεζες.
CorpseAlive
05/10/2023, 23:25
Και πόσο την πονάει την τράπεζα αν ο Στέφανος την φεσώσει το καταναλωτικό του? Καθόλου.
Από την άλλη αν ρίξεις μια ματιά τι δανείζονται οι κατασκευαστικές ας πούμε για τα διάφορα έργα και επενδύσεις θα σε πιάσει ίλιγγος.
Μιλάμε για δάνεια ίσα με την αξία της Τράπεζα:lol: Εκεί έτσι και βαρέσει κανόνι καμιά μεγάλη επιχείρηση θα κλαίνε και οι Τράπεζες.
Καλά στα επενδυτικά δεν τα δίνει η Πειραίως και η Eurobank... Funds ή εγγυημένο δάνειο μέσω κρατικών ομολόγων παίζει...
Μεμονωμένα όντως ένα καταναλωτικό είναι τίποτα ...μαζικά όμως είναι καλή γροθιά.
PaNick67
06/10/2023, 13:06
Και πάλι σε συμφέρει αυτό κατά τρόπον τινά , καθώς αν κάτσει η στραβή , θα πάρεις τα χρήματα ακριβώς που αποπλήρωσες. Προφανώς η τράπεζα δεν θα λάβει περισσότερα από το υπόλοιπο του δανείου.
Φαντασου λοιπον μια καταστροφη σαν αυτη που επληξε την Θεσσαλια και ξαφνικα χιλιαδες ιδιοκτησιες καταστραφηκαν, ζωικο κεφαλαιο πεθανε, αγροτικη παραγωγη καταστραφηκε. Φαντασου² οτι ολα αυτα ηταν ασφαλισμενα, οι ασφαλιστικες θα δηλωναν αδυναμια πληρωμης και θα συνεβαιναν δυο τινα: ή χρεοκοπια και δεν παιρνει κανεις τιποτα ή ερχεται το κρατος, τις διασωζει και μας δινουν τα δικα μας λεφτα ( φορους ) με τα οποια διασωθηκαν, κρατοντας κι ενα μερος αυτες για τα μπονους των στελεχαρων
Γαμω ε;
stefanos
06/10/2023, 13:19
Φαντασου λοιπον μια καταστροφη σαν αυτη που επληξε την Θεσσαλια και ξαφνικα χιλιαδες ιδιοκτησιες καταστραφηκαν, ζωικο κεφαλαιο πεθανε, αγροτικη παραγωγη καταστραφηκε. Φαντασου² οτι ολα αυτα ηταν ασφαλισμενα, οι ασφαλιστικες θα δηλωναν αδυναμια πληρωμης και θα συνεβαιναν δυο τινα: ή χρεοκοπια και δεν παιρνει κανεις τιποτα ή ερχεται το κρατος, τις διασωζει και μας δινουν τα δικα μας λεφτα ( φορους ) με τα οποια διασωθηκαν, κρατοντας κι ενα μερος αυτες για τα μπονους των στελεχαρων
Γαμω ε;
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να συμβεί κάτι τέτοιο. Καταστροφές συμβαίνουν παγκοσμίως σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και κανείς δεν δηλώνει αδυναμία πληρωμής.
Φαντάσου ότι καταστροφές τέτοιου είδους συμβαίνουν τοπικά και όχι σε όλη της χώρα μόνο κάθε 50 ή και 100 χρόνια. Ουσιαστικά ελάχιστο κόστος.
CorpseAlive
06/10/2023, 13:28
Γαμω ε;
Οι Ασφαλιστικές έχουν αντασφάλιση στα γνωστά τεράστια Funds και Venture Capitals τύπου Vanguard, Blackrock κλπ.
Δεν παίζει να συμβεί αυτό ή να το θέσω διαφορετικά αν συμβεί αυτό, το λιγότερο είναι να μην καλυφθούν οι Θεσσαλοί , γιατί θα χάσουν την πιστοληπτική τους ικανότητα περίπου το 60% της παγκόσμιας αγοράς, με άλλα λόγια θα πέσει και θα τσακιστεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε μία ώρα.
Γενικά καλό είναι όταν έχουμε ή όταν διαμορφώνουμε μια άποψη για το οτιδήποτε να το ψάχνουμε έστω και πάνω πάνω. ;)
PaNick67
06/10/2023, 13:28
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να συμβεί κάτι τέτοιο. Καταστροφές συμβαίνουν παγκοσμίως σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και κανείς δεν δηλώνει αδυναμία πληρωμής.
Φαντάσου ότι καταστροφές τέτοιου είδους συμβαίνουν τοπικά και όχι σε όλη της χώρα μόνο κάθε 50 ή και 100 χρόνια. Ουσιαστικά ελάχιστο κόστος.
Να το πουμε στους Βολιωτες αυτο που μεσα σε 20 μερες πνιγηκαν 2 φορες;
Στους ανθρωπους στην Βορεια Ευβοια που μπορει να καηκαν πριν δυο χρονια και πνιγηκαν φετος;
Καπου διαβασα οτι οι ζημιες στην Θεσσαλια ειναι πανω απο 4-5 δις και μπορει να φτασουν τα 6. Ποιες ασφαλιστικες μπορουν να καλυψουν τετοια ποσα;
@CorpseAlive οπως ακριβως επεσε και τσακιστηκε το συστημα με την Lehman Bros λιγες εβδομαδες μετα την αριστη αξιολογηση της;
Το σύστημα είναι φτιαγμένο να μη χάνει ποτέ
Για αυτό λέγεται σύστημα
Αν έχανε θα λεγόταν απλός κοσμος
Coyote.V
06/10/2023, 14:45
Δεν το λέω εγώ.
Ασφαλιστικές κλείνουν και κάποιες δεν κάνουν πλέον νέες ασφαλίσεις. Δεν αντέχουν, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι τυφώνες πολλαπλασιάζονται.
https://www.kathimerini.gr/economy/562607656/asfalistikes-kleinoyn-kai-kapoies-den-kanoyn-pleon-nees-asfaliseis/
basilis_k6
06/10/2023, 14:58
Δεν το λέω εγώ.
Ασφαλιστικές κλείνουν και κάποιες δεν κάνουν πλέον νέες ασφαλίσεις. Δεν αντέχουν, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι τυφώνες πολλαπλασιάζονται.
https://www.kathimerini.gr/economy/562607656/asfalistikes-kleinoyn-kai-kapoies-den-kanoyn-pleon-nees-asfaliseis/
πριφανως. οι ασφαλιστικες θελουν να παιρνουν 10 και να δινουν 5. τα κρατη τους δινουν το δικαιωμα να παιρνουν μηδενικο ρισκο. σου λενε δεν με συμφαιρει εκει δεν στο αφαλιζω καν. γαμάτοι? ειπαμε, συστημα.
Coyote.V
06/10/2023, 16:38
πριφανως. οι ασφαλιστικες θελουν να παιρνουν 10 και να δινουν 5. τα κρατη τους δινουν το δικαιωμα να παιρνουν μηδενικο ρισκο. σου λενε δεν με συμφαιρει εκει δεν στο αφαλιζω καν. γαμάτοι? ειπαμε, συστημα.
Ά... μπράβο.
Αναρωτιέμαι τώρα ποια ασφαλιστική θα ασφαλίσει σπίτια στην Θεσσαλία ή το δικό μου στην Αθήνα που βρίσκεται 23 μέτρα από την κοίτη του Κηφισού...
Ή θα με ασφαλίσουν και μετά θα μου πουν πως εκεί που έχτισα ήταν μεγάλη αμέλεια; Γιατί αυτό έγινε και με το αυτοκίνητο... για την άσχημη το ασφαλίζεις όχι για να δίνεις την δόση.
patsavour
06/10/2023, 19:54
Να το πουμε στους Βολιωτες αυτο που μεσα σε 20 μερες πνιγηκαν 2 φορες;
Στους ανθρωπους στην Βορεια Ευβοια που μπορει να καηκαν πριν δυο χρονια και πνιγηκαν φετος;
Καπου διαβασα οτι οι ζημιες στην Θεσσαλια ειναι πανω απο 4-5 δις και μπορει να φτασουν τα 6. Ποιες ασφαλιστικες μπορουν να καλυψουν τετοια ποσα;
@CorpseAlive οπως ακριβως επεσε και τσακιστηκε το συστημα με την Lehman Bros λιγες εβδομαδες μετα την αριστη αξιολογηση της;
Διότι ως γνωστόν οι αποζημιώσεις στην Θεσσαλία (θεωρητικά βέβαια διότι δεν νομίζω να ήταν ασφαλισμένοι οι τοπικοί αγρότες πάνω από το 1%) είναι αντίστοιχες με τα διαχειριζόμενα κεφάλαια της λιμάνι προδερς το 2008.
doctoras
06/10/2023, 20:21
https://youtu.be/1mgdUDRTsAU?si=9xVJ2CNOA4eMkeyi
Το skynet έρχεται….:lol:
stefanos
06/10/2023, 20:55
Διότι ως γνωστόν οι αποζημιώσεις στην Θεσσαλία (θεωρητικά βέβαια διότι δεν νομίζω να ήταν ασφαλισμένοι οι τοπικοί αγρότες πάνω από το 1%) είναι αντίστοιχες με τα διαχειριζόμενα κεφάλαια της λιμάνι προδερς το 2008.
Μα ασφάλιση θα υπάρξει μόνο εάν υπάρχουν αρκετοί πελάτες για να πληρώσουν την ζημιά των λίγων.
Η munich re που αναφέρει το άρθρο της καθη παραπάνω ασφαλίζει ουσιαστικά ασφαλιστικές σε όλο τον κόσμο και παρόλες τις καταστροφές σεισμοί καταποντισμοί στο 2ο τρίμηνο ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δις.
Είναι αστείο να υποθέτουμε ότι θα έχουν πρόβλημα οι ασφαλιστικές γιατί ακριβώς προβλέπουν το ρίσκο και τα περιθώρια κέρδους και βέβαια αναθεωρούν τα ασφάλιστρα όπως θέλουν.
Γι αυτό και πολύ λίγες ασφαλιστικές ασφαλίζουν μοτο για κλοπή.
Λίγοι αυτοί που προτίθενται να κάνουν ασφάλεια μεγάλο το ρίσκο δεν ασφαλίζουν.
peterTHErider
08/10/2023, 11:35
Άσχετο,
Ρε παιδια είμαι στη Ρόδο αυτές τις μέρες και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πως κανένας δεν φοράει κρανος!δηλαδή τι φάση?? Μεγάλες μηχανές , μικρές, σκούτερ ντελιβεραδες! Μα κανένας???
Και λέγαμε για την Κρήτη, εκεί σε σχέση με το χάλι εδώ είμαστε Γερμανοί!
RaGe_Raptor
08/10/2023, 11:41
Τροχαίας απούσης, όλοι κάνουν του κεφαλιού τους.
Σε όλη την υπερσαχάρια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ζούμε.
alexis72
08/10/2023, 14:06
Άσχετο,
Ρε παιδια είμαι στη Ρόδο αυτές τις μέρες και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πως κανένας δεν φοράει κρανος!δηλαδή τι φάση?? Μεγάλες μηχανές , μικρές, σκούτερ ντελιβεραδες! Μα κανένας???
οι τροχαίοι κ γενικά η αστυνομία ...στα παπάρι@ τους αν φοράς κράνος η οχι ,αυτοι ειχαν ανωθεν εντολές ΜΟΝΟ να κυνηγούν τον κόσμο που δεν εκανε εμβόλια για τον covid 19 ...κ να βάζουν προστίματα για να κονομάει το κράτος κ να το παίζει καλός ο κούλης οτι φροντίζει κ ενδιαφέρεται παρα πολύ για την υγεία των ελλήνων ...οπότε για να μην εχει δοθεί παρόμοια εντολή ,σκίστε τους κ για καθημερινούς 24ωρους ελέγχους για το κράνος σε ολη την ελλάδα ...αποδεικνύει στην πράξη οτι τον ενδιέφερε μόνο οι μίζες για τα εμβόλια...κ στα αρχί@ια του του οι θάνατοι σχεδόν καθημερινά νέων ανθρώπων που ισως ειχαν σωθεί αν φόραγαν κράνος...
οι τροχαίοι κ γενικά η αστυνομία ...στα παπάρι@ τους αν φοράς κράνος η οχι ,αυτοι ειχαν ανωθεν εντολές ΜΟΝΟ να κυνηγούν τον κόσμο που δεν εκανε εμβόλια για τον covid 19 ...κ να βάζουν προστίματα για να κονομάει το κράτος κ να το παίζει καλός ο κούλης οτι φροντίζει κ ενδιαφέρεται παρα πολύ για την υγεία των ελλήνων ...οπότε για να μην εχει δοθεί παρόμοια εντολή ,σκίστε τους κ για καθημερινούς 24ωρους ελέγχους για το κράνος σε ολη την ελλάδα ...αποδεικνύει στην πράξη οτι τον ενδιέφερε μόνο οι μίζες για τα εμβόλια...κ στα αρχί@ια του του οι θάνατοι σχεδόν καθημερινά νέων ανθρώπων που ισως ειχαν σωθεί αν φόραγαν κράνος...
Προχθές έπεσα πάνω σε αυτή την είδηση (https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/entatikoi-elegxoi-tis-troxaias-stin-attiki-afairethikan-37-adeies-kykloforias-kai-27-adeies-odigisis/) που αναφέρει ότι γίνονται έλεγχοι και βεβαιώσεις παραβάσεων. Αφορά στην Αττική βέβαια, όχι στη Ρόδο.
stefanos
08/10/2023, 14:15
Έχω πληρώσει δεκάδες πρόστιμα για κράνος στη ζωή μου.
Δεν με επηρέασαν καθόλου στην απόφαση μου να φορέσω όταν το έκανα.
Γενικά τα πρόστιμα δεν βοηθάνε ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με πιτσιρικάδες
motojojo
08/10/2023, 14:25
Κάποτε το πρόστιμο είχε 80 ευρω; Καπου εκεί. Εκείνη την εποχή βέβαια είχαμε και πασόκ.
Τωρα έχει 350 ευρω. Δεν ειναι το ίδιο. Ειδικά όταν το μηνιάτικο ειναι 2 φορές το πρόστιμο.
Αλλά πέρα από αυτό, δεν πιστεύω ότι είναι όλοι τόσο large για να σκάνε 300αρια κάθε βδομάδα. Ακόμα και εκείνη την εποχή.
Είμαι σίγουρος πως αν σε σταματουσαν συστηματικά μια χαρά θα επηρέαζε την αποφαση σου να το φοράς από τότε. Αλλά ποτέ δεν υπήρχε συστηματική αστυνόμευση.
Σε εμένα το πρόστιμο έπιασε πάντως , δύο 300ρες (150+150 καθαρά) σε μια βδομάδα πόνεσαν.
Πριν το 2010 .
Ειδικά στους πιτσιρικάδες 16-17 για φαντάσου ''μπαμπά με έγραψαν πάλι'',θα το φοράει θέλει δεν θέλει.
RaGe_Raptor
08/10/2023, 14:51
Τα πρόστιμα δουλεύουν. Σίγουρα. Αρκεί να επιβάλλονται.
Δεν θα μας σώσει η "παιδεία" , πάει περίπατο όταν περιφρονούνται/δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.
o_gavros
08/10/2023, 15:34
Κάποτε το πρόστιμο είχε 80 ευρω; Καπου εκεί. Εκείνη την εποχή βέβαια είχαμε και πασόκ.
Τωρα έχει 350 ευρω. Δεν ειναι το ίδιο. Ειδικά όταν το μηνιάτικο ειναι 2 φορές το πρόστιμο.
Αλλά πέρα από αυτό, δεν πιστεύω ότι είναι όλοι τόσο large για να σκάνε 300αρια κάθε βδομάδα. Ακόμα και εκείνη την εποχή.
Είμαι σίγουρος πως αν σε σταματουσαν συστηματικά μια χαρά θα επηρέαζε την αποφαση σου να το φοράς από τότε. Αλλά ποτέ δεν υπήρχε συστηματική αστυνόμευση.
Η ποινή για το κράνος τα τελευταία χρόνια δεν είναι μεγάλο χρηματικό προστιμο.
Είναι αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 2 μήνες, 5 ποντοι στο ποιντ συστεμ και κανα 40αρι €€ αν θυμάμαι καλα. Με είχαν γράψει πριν κανα δυο χρόνια και το λέω με βεβαιότητα γιατί ένιωθα ότι ήταν εξοντωτική η ποινη. Η επιλογή του να μην οδηγώ για δυο μήνες, δεν ήταν επιλογή.
Άσχετο,
Πάντως εδώ Πάτρα, όχι μόνο δεν φοράνε κράνος, αλλά δεν σταματάνε ούτε στο κόκκινο, και κινούνται
ανάποδα και σε μονόδρομους ιδιαίτερα οι ντιλιβεράδες.
Πρίν από δυό χρόνια περίπου αυτοκίνητο έσφαξε δυό-τρία κόκκινα σε κεντρικό δρόμο (Αγ. Ανδρέου)
δίπλα από περιπολικό και δεν έγινε τίποτα....
basilis_k6
08/10/2023, 18:49
Η ποινή για το κράνος τα τελευταία χρόνια δεν είναι μεγάλο χρηματικό προστιμο.
Είναι αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 2 μήνες, 5 ποντοι στο ποιντ συστεμ και κανα 40αρι €€ αν θυμάμαι καλα. Με είχαν γράψει πριν κανα δυο χρόνια και το λέω με βεβαιότητα γιατί ένιωθα ότι ήταν εξοντωτική η ποινη. Η επιλογή του να μην οδηγώ για δυο μήνες, δεν ήταν επιλογή.
εξοντωτικη ειναι μονο τα χρηματα για αυτον που ειναι ζμπουτσαμ και ουτως η αλλως θα κυκλοφορησει χωρις διπλωμα ΚΑΙ πινακιδα ειναι χαδι. εσυ τελικα τι εκανες αφου δεν ηταν επιλογη?
δευτερη κληση κράνους στι ίδιο ετος έπρεπε να σου παιρνουν το διπλωμα για 5ετια.
τεσπα το θεμα ειναι οτι δεν τρως κληση γιατι απλα δεν γινονται ελεγχοι. αυτες οι σαχλαμάρες που διαβαζω οτι εκαναν ελεγχο και κοψανε τοσες κλησεις ειναι αυτο ακριβως σαχλαμαρες. ειναι ειδηση οτι εκαναν τη δουλεια τους μια μερα. εχει αλλες 29 ο μήνας και κλαιν, δεν κανουν τιποτα.
motojojo
08/10/2023, 19:37
Κάτι λάθος θυμάσαι γαυρε, 40 ευρώ δεν ήταν ποτέ, ούτε επί εποχής ολυμπιακών αγώνων που πλήρωσα κι εγω καναδυο κλήσεις (ο πατερας μου δηλ) και ήταν 80 ευρώ έκαστη. 40 ευρώ δεν ήταν σιγουρα πριν 2 χρόνια.
https://drivingschool.gr/nomothesia/paravaseis/poines02.htm
Η αφαίρεση αδειας, διπλώματος κλπ για τετοιου είδους παραβάσεις είναι όχι απλά εξοντωτική, είναι απαράδεκτη. Όχι ότι και τα 350 ειναι νορμάλ πρόστιμο. Αλλά αυτη η νοοτροπία έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, πονάει χέρι κόβει χέρι. Καλύτπουν την ανεπάρκεια τους με υπερβολικά πρόστιμα. Αν επιβάλλονταν όπου έπρεπε, και το μισό να ήτανε θα έφερναν καλύτερα αποτελέσματα.
o_gavros
08/10/2023, 20:43
Μπιλυ εσυ τι λες να έκανα;;;
Αν δεν βγω για δουλειά, δεν θα φαμε. Τον "σταυρό" μου λοιπόν έκανα και όσο μπορουσα επέλεγα το αμάξι.
Μοτοτζοτζε δε θυμάμαι τίποτα λάθος σε ότι σου είπα. Ίσως να είχε βάλει και κάτι ακόμα στο μπιλιετο που να μου διαφεύγει. Τα 40€ τα έδωσα όπως και δίπλωμα πινακίδα αφαιρέθηκαν επιτόπου.
Η ένσταση μου δεν ήταν στο γιατί με έγραψε. Δε το φόραγα, με έγραψε, τέλος.
Ηταν στην αναλογικότητα της ποινης.
Αστείο να χρησιμοποιείται αυτή η λέξη βέβαια αλλά αυτό ήταν που με γονάτισε.
Οι μπεντζαμινς απέναντι λένε πως the punishment must fit the crime. Q
Ναι εσφαλα.
Χωρίς να θέτει το σφάλμα μου κάποιον σε κίνδυνο.
Γιατί να θες κ.κρατος να με εξοντωσεις; γιατί είσαι μπουρδελο θα μου πεις.
Τέσπα δεν βγαίνει άκρη.
Το κράτος μας από καιρό έχει παψει να τιμά το μέρος της συμφωνίας που του αναλογεί (αν το έκανε ποτέ)
kostaskk
08/10/2023, 20:47
Βλακείες νόμοι, περιορισμός ελευθερίας το κράνος ζώνη. Θα μπορούσε ο καθένας να διαλέγει αν θα φορέσει η όχι, και αν γίνει ατύχημα με τραυματισμό σε κεφάλι ενώ δεν φορούσε κράνος δεν τον βάζεις μέσα στο νοσοκομείο και παθαίνει στα παγκάκια απ' έξω η πληρώνει, το ίδιο και για ζώνη, φυσική επιλογή
στη ζώνη μπορεί να είναι και αρνητικό αποτελεσμα σε περίπτωση που πάρει φωτιά η πέσεις μέσα σε νερό.
Για τα κινητά,νοητική καθυστέρηση, ψυχολογικά προβλήματα, ακατάλληλοτητα για οδηγική δεν βλέπω γραψιματα
patsavour
08/10/2023, 20:51
Δικαιολογίες από τους παραβάτες ως συνήθως "του κώλου".
1) γιατί εμένα και όχι τον άλλο.
2)ναι αλλά και σεις καταπιέζετε τους μαύρους.
3)ναι αλλά οι Εβραίοι καταπιέζουν τους Παλαιστίνιους
4)όχι δεν πρέπει 350, γιατί δεν είναι είναι αναλογική η ποινή
5)ναι αλλά ο άλλος παραβίασε το κόκκινο
6)ναι αλλά έχω τριχόπτωση και δεν το φοράω.
7)μου χαλάει το μαλλί κυρ αστυνομε,
και πόσες άλλες παπαριές.
o_gavros
08/10/2023, 21:21
446840
strokt up
08/10/2023, 21:33
Ας γίνει προεραιτικό το κράνος και η ζώνη να τελειώνουμε. Βέβαια μετά θα μου πεις γιατί να μην γίνουν προεραιτικά τα φαναρια και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Αφού θα γίνουν αυτά γιατί να μην είναι προεραιτικός και ο ποινικος κώδικας. Ότι και να γίνει κάθε αρχή και δύσκολη και τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα.
Βλακείες νόμοι, περιορισμός ελευθερίας το κράνος ζώνη. Θα μπορούσε ο καθένας να διαλέγει αν θα φορέσει η όχι, και αν γίνει ατύχημα με τραυματισμό σε κεφάλι ενώ δεν φορούσε κράνος δεν τον βάζεις μέσα στο νοσοκομείο και παθαίνει στα παγκάκια απ' έξω η πληρώνει, το ίδιο και για ζώνη, φυσική επιλογή
στη ζώνη μπορεί να είναι και αρνητικό αποτελεσμα σε περίπτωση που πάρει φωτιά η πέσεις μέσα σε νερό.
Για τα κινητά,νοητική καθυστέρηση, ψυχολογικά προβλήματα, ακατάλληλοτητα για οδηγική δεν βλέπω γραψιματα
Ποιός πιστοποιεί αν το θύμα φορούσε κράνος?
Το πρόστιμο είναι μια χαρά. Το δίπλωμα είναι άκυρο.
Να αφαιρούσαν το δίπλωμα όπου υπάρχει κίνδυνος για τους άλλους.
Για το κράνος ας κάνουν το πρόστιμο να διπλασιάζεται κάθε επόμενη που πιάνουν κάποιον.
100, 200, 400, 800 κλπ
όποιος θέλει ας μή βάζει, δικαιολογίες δεν θα έχει
alexis72
09/10/2023, 00:43
για την ζώνη που γράφεις φίλε, συγγενικό μου ατομο ,πρίν 7 χρόνια οδηγούσε η κόρη 36 χρόνων κ φορούσε κανονικά ζώνη ,δίπλα της καθόταν η μητέρα της 65 χρόνων δεν φορούσε ζώνη αυτή ,οδηγούσε η κόρη μάνα 3 μικρών παιδιών ενα τεράστιο αγροτικό nissan 4x4 του συζύγου , κατέβαινε σε κατηφορικό δρόμο ενω εβρεχε αρκετά κ πήγε να αλλάξει cd στο stereo ,γλυστράει το αμάξι κ πέφτει με την δεξιά πλευρά σε γκρεμό 150 μέτρων ,αρχίζει να παίρνει τούμπες με το πλάι ,στην 2η τούμπα η μάνα πετάγεται εξω αφου δεν φορούσε ζώνη κ εσπασε το ενα πόδι της τίποτε αλλο ,το αμάξι σταμάτησε στα 100 μέτρα σε 3 τεράστια πλατάνια ,αποτέλεσμα η κόρη απο τόν λαιμό κ κάτω ειναι εντελώς ανάπηρη ,δεν μπορεί φυσικά να αυτοεξυπηρετηθεί καθόλου κ την φροντίζουν με πολύ δυσκολία γιατί ειναι υπέρβαρη οι γονείς της , ο ανδρας της τύπος γκομενιάρης τής ζήτησε διαζύγιο αμέσως κ το πήρε ,τα 3 παιδιά τα πήραν οι γονείς του ανδρα της ,η οδηγός ποτέ δεν φορούσε ζώνη κ φόρεσε για πρώτη φορά την ζώνη κ εγκλωβίστηκε μέσα στο 4χ4 ,που θέλω να καταλήξω ...ολα στη ζωή ειναι θέμα τύχης κ συγκυριών ...το αγροτικό κυριολεκτικά διαλυθηκε κ απορούσαν οι πυροσβέστες που την ανέβασαν στο δρόμο πως βγήκε ζωντανή απο το αμάξι ,ευχεται συνέχεια καλύτερα να ειχα πεθάνει...παρά το μαρτύριο που ζώ λέει συνέχεια ...
george.S
09/10/2023, 04:13
Κηφισίας άνοδος στο φανάρι του υγεία οδηγός γυναίκα χωρίς ζώνη με ένα nissan sunny καρφώνεται στην κολώνα δεκαετία τέλη 80
Αποτέλεσμα η γυναίκα να βγει από το παρμπρίζ
Δυστυχώς η υπόλοιπη οικογένεια φορούσε ζώνη και σκοτώθηκαν...η γυναίκα έζησε με όχι σοβαρά τραύματα (σωματικά γιατί φαντάζομαι ψυχικά πέθανε)
Πάντα υπάρχει η εξαίρεση στο κανόνα αλλά δεν πρέπει να πατάμε εκεί
Στατιστικά η ζώνη (και το κράνος)σώζει σε απίστευτα μεγαλύτερο ποσοστό
Το σύστημα είναι φτιαγμένο να μη χάνει ποτέ
Για αυτό λέγεται σύστημα
Αν έχανε θα λεγόταν απλός κοσμος
Άσχετο αλλά αυτή η τεράστια κουβέντα πρέπει να καρφιτσωθεί παντού και να διαβάζεται καθημερινά, σε περίπτωση που το ξεχάσει κάποιος. :beer:
patsavour
09/10/2023, 20:16
Και κάποιος άλλος που ήξερα, εκεί που καθόταν και φορούσε ζώνη,σταματημένος και άκουγε μουσική με την κοπέλα του δίπλα που δεν φορούσε,είδαν ένα μετεωρολιθο φλεγόμενο να έρχεται κατά πάνω τους από το διάστημα και προσπάθησαν να βγούνε από το αυτοκίνητο.Αυτος δεν πρόλαβε να βγει γιατί προσπαθούσε να λύσει την ζώνη και σκοτώθηκε,η κοπέλα πρόλαβε και γλύτωσε.Γι αυτό μην φοράτε ζώνη γιατί σκοτώνει.
PortisHead
10/10/2023, 07:06
Ζώνες ε ?
Τι μας λέτε ?
https://www.youtube.com/watch?v=EYBFDXpx9Fo
harris_x
12/10/2023, 10:28
Και κάποιος άλλος που ήξερα, εκεί που καθόταν και φορούσε ζώνη,σταματημένος και άκουγε μουσική με την κοπέλα του δίπλα που δεν φορούσε,είδαν ένα μετεωρολιθο φλεγόμενο να έρχεται κατά πάνω τους από το διάστημα και προσπάθησαν να βγούνε από το αυτοκίνητο.Αυτος δεν πρόλαβε να βγει γιατί προσπαθούσε να λύσει την ζώνη και σκοτώθηκε,η κοπέλα πρόλαβε και γλύτωσε.Γι αυτό μην φοράτε ζώνη γιατί σκοτώνει.
ρε 'συ θα χαλαρώσεις λιγάκι;
δε χρειάζεται τόση ειρωνεία
patsavour
12/10/2023, 10:40
ρε 'συ θα χαλαρώσεις λιγάκι;
δε χρειάζεται τόση ειρωνεία
Πιπεράτο χιούμορ λέγεται,και συνηθιζεται.Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν.
harris_x
12/10/2023, 10:42
Πιπεράτο χιούμορ λέγεται,και συνηθιζεται.Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν.
δες το λίγο όμως, γιατί το χιούμορ θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό, διαφορετικά δεν ορίζεται έτσι και αυτός που το κάνει κινδυνεύει να βρεθεί εκτός φόρουμ. :wave2:
patsavour
12/10/2023, 11:57
δες το λίγο όμως, γιατί το χιούμορ θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό, διαφορετικά δεν ορίζεται έτσι και αυτός που το κάνει κινδυνεύει να βρεθεί εκτός φόρουμ. :wave2:
Η αντιληπτικοτης είναι υποκειμενική,όπως εσύ το θεωρήσες ειρωνικό, κάποιος άλλος γέλασε με την ψυχή του.
harris_x
12/10/2023, 12:13
Η αντιληπτικοτης είναι υποκειμενική,όπως εσύ το θεωρήσες ειρωνικό, κάποιος άλλος γέλασε με την ψυχή του.
γι' αυτό το λόγω θα πρέπει να φροντίσεις να γίνει κάπως πιο αντιληπτό ;)
patsavour
12/10/2023, 12:25
γι' αυτό το λόγω θα πρέπει να φροντίσεις να γίνει κάπως πιο αντιληπτό ;)
Θα φροντίσω,αν και δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα.Διοτι οι γνώμες περί παντός επιστητού (μεταξύ αυτών και του χιούμορ ) είναι σαν την κ...............α.Ολοι έχουν από μία,όπως έχει ήδη λεχθεί εδώ και δεκαετίες.Ελπιζω να μην κριθώ αρνητικά και πάλι για αυτό που μόλις έγραψα.
harris_x
12/10/2023, 12:48
Θα φροντίσω,αν και δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα.Διοτι οι γνώμες περί παντός επιστητού (μεταξύ αυτών και του χιούμορ ) είναι σαν την κ...............α.Ολοι έχουν από μία,όπως έχει ήδη λεχθεί εδώ και δεκαετίες.Ελπιζω να μην κριθώ αρνητικά και πάλι για αυτό που μόλις έγραψα.
:lol:
Όχι, αυτό ήταν σαφές :beer:
doctor_john
12/10/2023, 23:58
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω πόσες μοίρες γυρνά η γκαζιέρα με διαφορετική διάμετρο της φωλιάς των συρματόσχοινων;
βλέπω σπορ με 2,6 °/mm και άλλες με 3,1 °/mm
Ξέρω πως η προηγούμενη έκανε 190° μέχρι τέλους.
Στην φωλιά των inj. μετράω 29mm μήκος συρματόσχοινου.
190° / 29mm = 6,5°
6,5° x 29mm = 190°
2,6° x 29mm = 75°
3,1° x 29mm = 90°
μπορεί να μου δώσει μια εικόνα με μικρό σφάλμα;
harris_x
13/10/2023, 13:49
Μη ξανακούσω είναι γυμνό δε πάω πάνω από 130km/h....
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/neo-rekor-telikis-tahytitas-37138-hlmora-gia-gymni-motosykleta-apo-stasi-me
o_gavros
13/10/2023, 13:58
Ποιος στα λέει αυτά τα φλωρικα Χαριλαε; :smokin:
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω πόσες μοίρες γυρνά η γκαζιέρα με διαφορετική διάμετρο της φωλιάς των συρματόσχοινων;
βλέπω σπορ με 2,6 °/mm και άλλες με 3,1 °/mm
Ξέρω πως η προηγούμενη έκανε 190° μέχρι τέλους.
Στην φωλιά των inj. μετράω 29mm μήκος συρματόσχοινου.
190° / 29mm = 6,5°
6,5° x 29mm = 190°
2,6° x 29mm = 75°
3,1° x 29mm = 90°
μπορεί να μου δώσει μια εικόνα με μικρό σφάλμα;
Εικόνα όχι..
Συνεφαπτομενη σφαλιαρα με εγγεγραμμένη τεμνουσα στα @@, ευχαρίστως..
Τράβα να ανοιξεις καμια γεωμετρία (την Ευκλείδειο του Κανέλλου, αν εισαι μαγκας..) :D και σταματα τις λαλακιες..
Coyote.V
13/10/2023, 14:00
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/neo-rekor-telikis-tahytitas-37138-hlmora-gia-gymni-motosykleta-apo-stasi-me
Ποιος είπε πως δεν πάει; Πάει! η αίσθηση αλλάζει, σαν να κρατιέσαι από φτερό αεροπλάνου όταν πετάει. :)
Σβέρκο ταύρου έχει αυτή, το δίχως άλλο....
DoctoR_k6
13/10/2023, 14:51
Αυτη πρεπει να εμπασε 3-4 ποντους με τοσο κοντρα που εφαγε. :lol:
Κ το ιντερκουλερ μπροστα ακριβως καθετα...ευτυχως ειχε μεγαλα οργανα!!
Το ανωτερο που εχω δει σε γυμνο οδηγωντας ηταν 272 (δεν σχολιαζουμε ακριβεια βεβαια :D) σε ενα Ζ750 αλλα επρεπε πραγματικα να ξαπλωσω. Δεν ξερω μηπως γυρισα κ το κεφαλι στο πλαι... :bawl:
Λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα το χιλιόμετρο. Πας δουλειά σε λίγα λεπτά. :p
Με το μοτοσακό του Χάρη, έχουν ανεβάσει μερικοί video με 299 km/h.
harris_x
13/10/2023, 15:03
δεν ξέρω τι κάνουν.... πάνω απο 126km/h δεν έχω δει :whistle:
Το ανωτερο που εχω δει σε γυμνο οδηγωντας ηταν 272 (δεν σχολιαζουμε ακριβεια βεβαια :D) σε ενα Ζ750 αλλα επρεπε πραγματικα να ξαπλωσω. Δεν ξερω μηπως γυρισα κ το κεφαλι στο πλαι... :bawl:
272 με z750 gen 1??
Πολλα μου φαινονται! Με το ζορι το ειχα παει (κοφτιαζοντας εννοειται τις προηγουμενες ταχυτητες) 250 αν θυμαμαι καλα...
Πρεπει να το ειχε γραναζόσει για να φτασει 272
harris_x
13/10/2023, 15:07
Ποιος στα λέει αυτά τα φλωρικα Χαριλαε; :smokin:
κάτι φλώροι νεανίες :smokin:
harris_x
13/10/2023, 15:08
εγω είχα δει 328 με VStrom 650, μαμα
:facepalm::bawl:
CorpseAlive
13/10/2023, 15:19
δεν ξέρω τι κάνουν.... πάνω απο 126km/h δεν έχω δει :whistle:
Πάτα το μωρε λιγάκι τόσα λεφτά έδωσες...
μέχρι 130 καλά είναι , νόμιμα κιόλας.
harris_x
13/10/2023, 15:35
Πάτα το μωρε λιγάκι τόσα λεφτά έδωσες...
μέχρι 130 καλά είναι , νόμιμα κιόλας.
όχι φίλε, για τη μούρη το πήρα και να για το χαζεύω στον Κρίκο.
Αφου και στην ετήσια με το kawa ninja 250 θα έρθω, το φοβάμαι το κτμ
DoctoR_k6
13/10/2023, 16:01
272 με z750 gen 1??
Πολλα μου φαινονται! Με το ζορι το ειχα παει (κοφτιαζοντας εννοειται τις προηγουμενες ταχυτητες) 250 αν θυμαμαι καλα...
Πρεπει να το ειχε γραναζόσει για να φτασει 272
Το μονο που δεν θυμαμαι ειναι αν ηταν πριν το κανει μετατροπη σε 1000 η 750αρι...1η γενια παντως Ζ που το ειχε το γκαζι του.
Το ειδα παντως με τα ματια μου...οχι μου εχουν πει κλπ κλπ.
Εισαι ψευτης...αυτο παει 310 μαμα. :lol:
harris_x
13/10/2023, 21:49
Το μονο που δεν θυμαμαι ειναι αν ηταν πριν το κανει μετατροπη σε 1000 η 750αρι...1η γενια παντως Ζ που το ειχε το γκαζι του.
Κοντερίσα ρε 'συ, αυτα που λες εσύ είναι τα πραγματικά
Σβέρκο ταύρου έχει αυτή, το δίχως άλλο....
56 χρονων που ειναι παιζει να εχει και αρθριτικα
Κοντερίσα ρε 'συ, αυτα που λες εσύ είναι τα πραγματικά
Είστε άσχετοι και εγκάθετοι και δύο, :moutza:
Είναι τοις πασι γνωστόν ότι το strom έχει τελική μεγαλύτερη από την χρονοδίνη του Enterpize.....:bawl:
harris_x
14/10/2023, 10:54
Είστε άσχετοι και εγκάθετοι και δύο, :moutza:
Είναι τοις πασι γνωστόν ότι το strom έχει τελική μεγαλύτερη από την χρονοδίνη του Enterpize.....:bawl:
Ναι ρε 'συ αλλά πρέπει να έχεις και τα κακαλα για να το πας τόσο.
Παραπάνω έγραψα πόσο κατάφερα να το πάω εγώ.
Φήμες λένε ότι η γκαζιέρα του V-Strom είναι ατέρμονη. Όσο και να τη στρίψεις, έχει κι άλλο να δώσει.
Λογικά στις 720° πιάνει τα 390 km/h με 7η ταχύτητα, για όποιον έχει τα κότσια να σηκώσει δυνατά το λεβιέ μετά την 6η.
doctor_john
15/10/2023, 15:28
Εικόνα όχι..
Συνεφαπτομενη σφαλιαρα με εγγεγραμμένη τεμνουσα στα @@, ευχαρίστως..
Τράβα να ανοιξεις καμια γεωμετρία (την Ευκλείδειο του Κανέλλου, αν εισαι μαγκας..) :D και σταματα τις λαλακιες..
Έχεις και εσύ τα δίκια σου αλλά όταν χρησιμοποιώ τα 29mm σύρματος που μέτρησα με τις μοίρες που ανακοινώνουν, επαληθεύω τις διαμέτρους που δείχνουν ότι έχουν οι φωλιές (44 και 40).
Μέτρησα την διάμετρο στην εργοστασιακή 37mm. Μου επαληθεύει τα 29mm τόξου στις 90° (1,57rad)
αντίστοιχα τα 40mm διάμετρος δίνουν 83° (1,45rad), στα 44mm, 75° (1,32rad)
πιο κοντά;
Η κατασταση εχει ξεφυγει...Μιλαμε για εξοργιστικες αποφασεις. Δεν ξερω το φυλο της συνθεσης του δικαστηριου αλλα οπως και να εχει ειναι αδιανοητα πραγματα.
Οικογενειακό δίκαιο: Πλήρης διατροφή στη σύζυγο αν ο άνδρας δεν θέλει να τεκνοποιήσει
https://www.protothema.gr/greece/article/1421680/oikogeneiako-dikaio-pliris-diatrofi-sti-suzugo-an-o-andras-den-thelei-na-teknopoiisei/
Η κατασταση εχει ξεφυγει...Μιλαμε για εξοργιστικες αποφασεις. Δεν ξερω το φυλο της συνθεσης του δικαστηριου αλλα οπως και να εχει ειναι αδιανοητα πραγματα.
Οικογενειακό δίκαιο: Πλήρης διατροφή στη σύζυγο αν ο άνδρας δεν θέλει να τεκνοποιήσει
https://www.protothema.gr/greece/article/1421680/oikogeneiako-dikaio-pliris-diatrofi-sti-suzugo-an-o-andras-den-thelei-na-teknopoiisei/
:uplate: Ότι νάναι...και αν υπάρχει παιδί όταν χωρίσεις πάλι διατροφή πληρώνεις.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Ρε τι πίνουν;;;;
Όχι στην πατριαρχία...
Ναι στη διατροφή....
harris_x
16/10/2023, 06:53
Όχι στην πατριαρχία...
Ναι στη διατροφή....
Βολεύει ;)
Δικηγόρος δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω η woke χιονονιφάδα της συζήτησης, αλλά εικάζω ότι η συγκεκριμένη είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Εάν είχε δεχθεί ο άντρας το συναινετικό διαζύγιο μάλλον δεν θα κατέληγε εκεί.
Επίσης κάποια πράγματα τα συζητάς, φαίνονται, τα ξεκαθαρίζεις από την αρχή.
Άλλη η διατροφή στον/στην σύζυγο και άλλη η διατροφή του παιδιού.
patsavour
16/10/2023, 10:32
Για αυτό αν είναι να χωρίσετε, φροντίσετε να χωρίσετε λίγο μετά τον γάμο, διότι όσο το καθυστερειτε,τόσο χοντραινει η γυναίκα,και αυξάνεται η διατροφή.
Επίσης κάποια πράγματα τα συζητάς, φαίνονται, τα ξεκαθαρίζεις από την αρχή.
Νταξει αυτα μπορει να αλλαξουν στην πορεια. Μπορει να ξεκινησες με μια προθεση να θελεις παιδια και μεσα στο γαμο με τα χρονια να σου βγηκε οτι δεν επιθυμεις κατι τετοιο. Αν αυτο ειναι deal breaker για την γυναικα, χωριζετε τα τσανακια σας και συνεχιζετε ο καθενας την πορεια του. Δεν μπορω να τον καταλαβω γιατι δεν δεχτηκε το συναιτετικο διαζυγιο, τι περιμενε δηλαδη αν αυτο ηταν πρωταρχικος στοχος για τη γυναικα; Απο την αλλη πληρης διατροφη σε ενα ατομο πιθανον ικανο να δουλεψει , μου φαινεται παραλογο οταν δεν υπαρχει παιδι.
CorpseAlive
16/10/2023, 12:04
Δεν παίρνει διατροφή επειδή αρνήθηκε να κάνει τέκνα...είναι ιντριγκαδόρικος ο τίτλος.
Ο σύζυγος οφείλει σε κάποιες περιπτώσεις διατροφή στον άλλον σύζυγο .
1. Είτε αν λόγω ηλικίας ή υγείας δεν μπορεί να εργαστεί.
2. Είτε αν ''χώρισαν '' σε περίοδο που σπούδαζε ή είχε αναλάβει να ολοκληρώσει κάποια πρακτική/σπουδές/εξειδίκευση.
Το ότι δεν ήθελε ο ένας να κάνει τέκνα έχει να κάνει με τον λόγο ισχυρού κλονισμού του έγγαμου βίου τους. Ήτοι ΠΟΙΟΣ φταίει για τον χωρισμό και άρα αφού δεν φταίει η γυναίκα , δικαιούται διατροφής.
Μπορεί να δικαιούται διατροφή όμως και για άλλους λόγους ισχυρού κλονισμού, με συνηθέστερο (δυστυχώς) την ενδοοικογενειακή βία
Shinigami Ryuk
16/10/2023, 12:10
Δεν παίρνει διατροφή επειδή αρνήθηκε να κάνει τέκνα...είναι ιντριγκαδόρικος ο τίτλος.
Ο σύζυγος οφείλει σε κάποιες περιπτώσεις διατροφή στον άλλον σύζυγο .
1. Είτε αν λόγω ηλικίας ή υγείας δεν μπορεί να εργαστεί.
2. Είτε αν ''χώρισαν '' σε περίοδο που σπούδαζε ή είχε αναλάβει να ολοκληρώσει κάποια πρακτική/σπουδές/εξειδίκευση.
Το ότι δεν ήθελε ο ένας να κάνει τέκνα έχει να κάνει με τον λόγο ισχυρού κλωνισμού του έγγαμου βίου τους. Ήτοι ΠΟΙΟΣ φταίει για τον χωρισμό και άρα αφού δεν φταίει η γυναίκα , δικαιούται διατροφής.
Μπορεί να δικαιούται διατροφή όμως και για άλλους λόγους ισχυρού κλωνισμού, με συνηθέστερο (δυστυχώς) την ενδοοικογενειακή βία
To αναποδο θα συνεβαινε?
CorpseAlive
16/10/2023, 12:12
To αναποδο θα συνεβαινε?
Ναι. Αν και δεν συνηθίζεται αλλά υπάρχουν αποφάσεις .
DoctoR_k6
16/10/2023, 13:15
Μαλλον ηθελε να της την σπασει και δεν της εδινε διαζυγιο οταν καταλαβε οτι μπορει να παιζει τιποτα αλλο με γκομενο...
Μπορει να του αρεσε το σπιτι...με πεθερα πο κατω μαλλον σωγαμπρος ηταν. :lol:
Η αλλη με το ζορι να τον βαλει να κανει εξετασεις να δει αν μπορει να κανει παιδι? Αν δεν θελει ο αλλος σπαστε το να τελειωνουμε.
Και οι 2 ειχανε τα θεματα τους φαινεται...
Γιατί όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι χωρίς παιδια να πρέπει να δωθεί διατροφή;
Γιατί όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι χωρίς παιδια να πρέπει να δωθεί διατροφή;
Για να βαλουν μυαλο και να μη ξανακανουν την λαλακια να παντρευτουν..!!!
DoctoR_k6
16/10/2023, 15:37
Για να βαλουν μυαλο και να μη ξανακανουν την λαλακια να παντρευτουν..!!!
Ναι αλλα ποιος να την δωσει, σε ποιον? :D
karellen
16/10/2023, 16:38
Αντε και του χρόνου.
447004
Κινέζικη μπίρα πίνετε; (https://www.in.gr/2023/10/24/go-fun/perierga/kina-ergazomenos-se-megali-zythopoiia-piastike-na-ourei-mesa-se-deksameni-mpiras/)
giorgosb
25/10/2023, 07:12
Κινέζικη μπίρα πίνετε; (https://www.in.gr/2023/10/24/go-fun/perierga/kina-ergazomenos-se-megali-zythopoiia-piastike-na-ourei-mesa-se-deksameni-mpiras/)
Κι αν αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας... ; :D
nikos_abel
25/10/2023, 09:21
"Ρε φίλε, αμάν, κατρουλιό την έφερες την μπύρα" :lol:
nikos_abel
25/10/2023, 09:24
Αμορτισέρ συνέχεια (για αυτοκίνητο τώρα)
Το ρημάδι μου ανακάλυψα προσφάτως ότι έχει πολύ ιδιαίτερα απορτισέρ (Honda Insight 2009).
Οι τιμές των γνήσιων είναι :uplate:.
Ξέρετε κάποιον που να έχει ή να βρίσκει ΟΕΜ σε σπάνια μοντέλα;
Για επισκευή προφανώς δεν παίζουν....
Αμορτισέρ συνέχεια (για αυτοκίνητο τώρα)
Το ρημάδι μου ανακάλυψα προσφάτως ότι έχει πολύ ιδιαίτερα απορτισέρ (Honda Insight 2009).
Οι τιμές των γνήσιων είναι :uplate:.
Ξέρετε κάποιον που να έχει ή να βρίσκει ΟΕΜ σε σπάνια μοντέλα;
Για επισκευή προφανώς δεν παίζουν....
τι τα θες ρε τα γνησια? να τα χρυσοπληρωσεις στον σαρακακη? βαλε ΚΥΒ η SACHS να βρεις την υγεια σου
και ασε τα ΟΕΜ...