Σύνδεση

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

teogtp
14/07/2017, 10:27
Οι κάτοχοι MAC θα πληρώνουν 15%. .....

:tooth:

nikos_abel
14/07/2017, 10:40
Οι κάτοχοι MAC θα πληρώνουν 15%. .....

:tooth:

AGAMISOYKWLOPAIDO

BLiTzER
14/07/2017, 10:40
Οι κάτοχοι apple έχουν πληρώσει ήδη φόρο, το 70% της τελικής τιμής. :lol:

AristidisZ
14/07/2017, 10:54
Εν κατακλείδι, πλέον πληρώνω για να κατεβάζω ότι θέλω και δεν είναι παράνομο.

Σωστά;

http://www.naftemporiki.gr/story/1258449/epibarunsi-2-sta-tablet-uper-pneumatikon-dimiourgon

Το διάβασα και εγώ και έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη

Δηλαδή αν με κατηγορήσουν για πειρατεία, δε μπορώ να ισχυριστώ ότι βάσει νόμου έχω πληρώσει ήδη πνευματικά δικαιώματα ;

teogtp
14/07/2017, 11:03
Απίστευτη λογική. (Δεν αναφέρομαι σε εσένα Αριστείδη )
Με την ίδια πρόφαση μπορώ να ζητήσω από όλους από ένα 100ρικο που μου πηδηξαν την γυναίκα.
Εδώ ήταν ας την πηδουσατε. .....σαν το ανέκδοτο.

BLiTzER
14/07/2017, 11:05
Το διάβασα και εγώ και έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη

Δηλαδή αν με κατηγορήσουν για πειρατεία, δε μπορώ να ισχυριστώ ότι βάσει νόμου έχω πληρώσει ήδη πνευματικά δικαιώματα ;

Μπορείς, αλλά δε θα γλιτώσεις το να πληρώσεις ακόμα περισσότερα λεφτά. Αλήθεια, ψάχνετε κάποια λογική; Δεν έχει συζητηθεί ήδη άπειρες φορές αυτό;

AristidisZ
14/07/2017, 11:06
Έλα ντε...

Αυτό που δεν έκατσα να ψάξω είναι αν αυτή η εξυπνάδα αποτελεί ντιρεκτίβα της Ε.Ε. (έχουνε κάτι τέτοιες ωραίες ιδέες συχνά τα τσακάλια) ή είναι δική μας πατέντα...

BLiTzER
14/07/2017, 11:09
Υπάρχει εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες, αλλά εδώ αποτελεί ακόμα ένα εισπρακτικό μέτρο. Ό,τι αρπάξουμε σήμερα, αύριο βλέπουμε.

https://en.wikipedia.org/wiki/Private_copying_levy

nikos_abel
14/07/2017, 11:09
https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_aspects_of_file_sharing#Spain

Οι ισπανικές πάντα μου αρέΖανε....οι νομοθεσίες εννοώ :p

Acacius
14/07/2017, 11:17
Ημίμετρα... έπρεπε να σου δίνουν την επιλογή αν δε θέλεις να πληρώσεις, να σε ρίχνουν 2-3 μέρες το χρόνο στη μπουζού.

harris_x
14/07/2017, 13:30
Οι κάτοχοι apple έχουν πληρώσει ήδη φόρο, το 70% της τελικής τιμής. :lol:

:lol::lol::lol::lol:

vaska
14/07/2017, 14:01
Έτσι ακριβώς. Είναι πιθανό να κάνεις κάτι παράνομο, άρα το πληρώνεις προκαταβολικά. Αφού κανείς δε διαμαρτύρεται και δεν τους έχουμε σπάσει τα κεφάλια ακόμα, καλά να πάθουμε.

έγινε πρόσφατα με τα ανασφάλιστα και μάλιστα εδώ καταργήθηκε και το τεκμήριο της αθωότητας που δικαιούσαι να έχεις σαν Έλληνας πολίτης, όπως και σε όλες τις τέτοιου τύπου εισπρακτικές μαγκιές. Παρ' όλο που είσαι εν δυνάμει και όχι βεβαιωμένα παραβάτης , αντιμετωπίζεσαι ως παραβάτης και δεν σου αναγνωρίζει κανείς το δικαίωμα να είσαι αθώος. Και αντισυνταγματικό δλδ το μέτρο.
Τώρα η απάντηση στην ερώτηση "γιατί το κάνουν??" είναι απλή, γιατί μπορούν.

amyroukai
15/07/2017, 10:05
Η επιβάρυνση περί πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ αηδιων τέτοια αγγίζει και εκτυπωτές, σκληρούς δίσκους άνω του 1ΤΒ και.... Το χαρτί φωτοτυπίας, δηλαδή όλα τα εκτυπώσιμα χαρτιά. Δεν ξέρω πλέον τι να πω.

*Τα κινητά την γλίτωσαν γιατί εκκρεμούν δίκες με τις εταιρείες κινητών... Έλεος.

bulmont
15/07/2017, 10:31
Με την ίδια πρόφαση μπορώ να ζητήσω από όλους από ένα 100ρικο που μου πηδηξαν την γυναίκα......

Πολλά δεν είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:roflmao::roflmao::roflmao:

teogtp
15/07/2017, 10:35
Πολλά δεν είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:roflmao::roflmao::roflmao:

Είμαι στα μάρμαρα και τα κουφώματα, οπότε καταλαβαινεις. ......

nikos_abel
15/07/2017, 13:17
Το χαρτί φωτοτυπίας, δηλαδή όλα τα εκτυπώσιμα χαρτιά.

Αυτό είναι για να καταπολεμήσουν τα σκονάκια. Αμ πως.

amyroukai
17/07/2017, 17:54
16χρονοι πετούσαν οξύ στο πρόσωπο μοτοσικλετιστών για να τους κλέψουν τα οχήματα, δύο κλοπές έξι θύματα. Έχουμε τρελαθεί τελείως;;;

http://www.visordown.com/motorcycle-news-general-news/scooter-riders-targeted-series-london-acid-attacks

Acacius
17/07/2017, 19:41
16χρονοι πετούσαν οξύ στο πρόσωπο μοτοσικλετιστών για να τους κλέψουν τα οχήματα, δύο κλοπές έξι θύματα. Έχουμε τρελαθεί τελείως;;;

http://www.visordown.com/motorcycle-news-general-news/scooter-riders-targeted-series-london-acid-attacks

Οι επιθέσεις με οξύ είναι η νέα μόδα στην Αγγλία, μάλλον είδαν τι ωραία που δουλεύουν στο Πακιστάν και είπαν να τους μιμηθούν. Το βασικό νομίζω είναι ότι η κατηγορία, άρα και οι αντίστοιχες ποινές είναι μικρότερες από π.χ. επίθεση με μαχαίρι οπότε αν είσαι και ανήλικος βγαίνεις στο άψε-σβήσε για να συνεχίσεις.

Δεινόσαυρος
17/07/2017, 22:41

Αφου θέλουμε να τα νταντεύουμε...
Κι αυτά το κατάλαβαν.

Ευτυχώς έχουν αγριέψει λιγάκι οι ίδιοι οι μοτοσυκλετιστές, κι έτσι κάααατι ίιιιισως να γίνει.... Σε 100 χρόνια. Ποιά η βιασύνη, θα μου πείς...

amyroukai
17/07/2017, 22:53
Είδα ένα βίντεο (πιο σωστά είδα ότι υπάρχει ένα βίντεο) στο οποίο ο ιδιοκτήτης σκούτερ κυνηγάει με σφυρί κλέφτες. Έχουμε ξεφύγει. Άσχημα.

Δεινόσαυρος
18/07/2017, 00:12
Μάλλον είδες λάθος, αν μιλάμε για το ίδιο βίντεο. Ο ιδιοκτήτης ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ σε 4 τσογλάνια (επέβαιναν 2 σκούτερ) που του επιτέθηκαν με μαχαίρι και φορητό τροχό μπαταρίας. Όταν είδαν οτι δεν έκανε πίσω, ανέβηκαν στα σκούτερ και τον πούλο.

Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει οτι είχε "ξεφύγει" ο ιδιοκτήτης;;;;
Θα του τα χώσουμε γιατί έκανε το αυτονόητο;

Α, ναι, παρεμπιτόντως, πρίν εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης με τοο σφυρί, όλη η γειτωνιά τους είχε δει (και τους είχε ακούσει) τους τσογλαναράδες καθώς προσπαθούσαν να κλέψουν την μηχανή, αλλά κανείς δεν κοτούσε να κάνει τίποτα. Η μπορεί να το είχαν δει "πολιτικά ορθώς" το πράγμα - μόδα πού 'ναι - και να μην θέλαν να προκαλέσουν κανα ψυχικό τραύμα στα φτωχά παιδάκια.

PortisHead
18/07/2017, 07:18
Ότι λεει ο τιτλος :)

Ψαχνω κατι που να βιδωνει απευθειας πανω στη βρυση,
οχι κατω απο παγκους ή μεγαλες συσκευες.
Κυριως λόγος που ρωταω δεν ειναι οτι δεν βρηκα κατι στο google,
αλλα θέλω γνωμες για μοντέλα όσον αφορά την ευκολη ευρεση
ανταλλακτικών φιλτρων.
Μην πάρω κάτι και μόλις χρειαστώ φίλτρο,να πρεπει να το παραγγείλω απο
την Αμερική/Ιταλια κ.λ.π.

thanx

amyroukai
18/07/2017, 07:41
Σαύρα όπως έγραψα, δεν είδα το βίντεο. Προφανώς και το ότι υπερασπίζεται την περιουσία του θεμιτό, το ότι έχουν φτάσει να γίνουν Φαρ Ουέστ είναι τραγικό. Και όπως συμβαίνει συνήθως με όλα τα κακά, "σύντομα κοντά σας".

spyrval
18/07/2017, 09:21
Portishead εγώ έχω ένα της Alarco που μου είχαν δώσει δωρεάν, ενώ έκανε και καλά κάπου 2.000 ευρώ :lol: και αλλάζω 2 φορές το χρόνο το φίλτρο (από 50-60 ευρώ τη φορά). Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι τέτοιο, παίζουν κι άλλα με το ίδιο σύστημα.

daz
18/07/2017, 10:02
Σαύρα όπως.....

:moutza:

:bawl::lol:

Δεινόσαυρος
18/07/2017, 10:12
Amy, το θέμα είναι πώς φτάσαν τα πράγματα σε κατάσταση Φαρ Ουεστ.

Όταν η επίσημη δήλωση των αστυνομικών αρχών (χωρίς ίχνος ντροπής) είναι...
«Όχι, το γεγονός οτι γνωρίζουν οι κλέφτες πως επ' ουδενι δεν πρόκειται να τους κυνηγήσουμε δεν επιρεάζει καθόλου την δραστηριότητά τους», ενώ παράλληλα ο μπάτσος στον δρόμο τραβάει τα μαλλιά του απο την απελπησία του, τι μας λέει;

Δεν είναι μόνο η υπερβολική αγριότητα που οδηγεί στο Φαρ Ούεστ. Κι η υπερβολική μαλθακότητα μια χαρά την ίδια δουλειά κάνει. Η παρούσα κατάσταση (προσεχώς κοντά σας, όπως είπες) οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική ορθότητα.

buckley
18/07/2017, 10:42
Amy, το θέμα είναι πώς φτάσαν τα πράγματα σε κατάσταση Φαρ Ουεστ.

Όταν η επίσημη δήλωση των αστυνομικών αρχών (χωρίς ίχνος ντροπής) είναι...
«Όχι, το γεγονός οτι γνωρίζουν οι κλέφτες πως επ' ουδενι δεν πρόκειται να τους κυνηγήσουμε δεν επιρεάζει καθόλου την δραστηριότητά τους», ενώ παράλληλα ο μπάτσος στον δρόμο τραβάει τα μαλλιά του απο την απελπησία του, τι μας λέει;

Δεν είναι μόνο η υπερβολική αγριότητα που οδηγεί στο Φαρ Ούεστ. Κι η υπερβολική μαλθακότητα μια χαρά την ίδια δουλειά κάνει. Η παρούσα κατάσταση (προσεχώς κοντά σας, όπως είπες) οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική ορθότητα.

Αγόρι είναι, δεν ξέρω τι έχεις καταλάβει ,μην βλέπεις που τον λέμε μοδίστρα...

amyroukai
18/07/2017, 11:17
Η παρούσα κατάσταση (προσεχώς κοντά σας, όπως είπες) οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική ορθότητα.

Τι εννοείς "πολιτική ορθότητα" στο θέμα κλοπής; "Παρακαλώ κύριε κλέΠτη, περάστε, να σας τρατάρω ένα περγαμόντο όσο μου κόβετε την άλυσο ασφαλείας και λάβετε και το κλειδί δια να μην μου ζημιώσετε το μάνδαλο του τιμονιού" ας πούμε;

Το ότι οι κλέφτες είναι τα ξερά που ποτίστηκαν μετά των χλωρών σε ότι αφορά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποσυμφόρηση των σωφρωνιστικών ιδρυμάτων (στην χώρα μας, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει εις τας Λόνδρας) είναι ένα γεγονός, το ότι πιθανότατα η αστυνομία δεν έχει διάθεση να ματαιοπονεί για να μαζέψει αυτούς που θα είναι πάλι ελεύθεροι σε μιά-δυό μέρες είναι γεγονός, αλλά το ότι έχουμε αποδεχτεί την κλοπή σαν "φυσικό γεγονός" δεν είναι -ακόμα- πραγματικότητα.

Δεινόσαυρος
18/07/2017, 11:51
Η αστυνομία δεν είναι ιδιαίτερα φυγόπονη, ακόμα κι αν ματαιοπονεί - το θέμα είναι οτι έχει ρητές εντολές, εκ των άνωθεν, να ΜΗΝ κυνηγάει κλέφτες. Για να μήν πάθουν τίποτα, τα μπουμπούκια, καταλαβαίνεις... (Τα μπουμπούκια οι κλέφτες, όχι η αστυνομία, διευκρινίζω)

Αυτό είναι η πολιτική ορθότητα, τόσο δυσνόητο είναι;;;

amyroukai
18/07/2017, 11:55
Ε όχι, δεν είναι πολιτική ορθότητα αυτό.

από την γουήκη πήντια
(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1)

Πολιτική ορθότητα είναι η χρήση λέξεων ή συμπεριφορών που δεν θεωρούνται προσβλητικές για καμία ομάδα ανθρώπων. Σε γενική εκτίμηση θεωρείται σημαντικό να έχουν όλοι ίση, δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείριση. Ορισμένες λέξεις ή εκφράσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια με τρόπους που ενδέχεται να ήταν προσβλητικοί για κάποια άτομα. Κάποιες από αυτές έχουν πια αντικατασταθεί με άλλες που δεν είναι προσβλητικές. Τέτοιες λέξεις / εκφράσεις ονομάζονται πολιτικά ορθές.

ggs
18/07/2017, 11:57
το θέμα είναι οτι έχει ρητές εντολές, εκ των άνωθεν, να ΜΗΝ κυνηγάει κλέφτες.

αυτο το ξερεις σιγουρα ή το υποθετεις?

Δεινόσαυρος
18/07/2017, 12:09
αυτο το ξερεις σιγουρα ή το υποθετεις?

1000% standard, και γνωστό τοις πάσι, απαγορεύεται η καταδίωξη για να μην προκληθεί τραυματισμός στον καταδιωκούμενο.*
Τι λέμε τόσην ώρα;

Βέβαια σύμφωνα με το λεξικό του Αμυ αυτό δεν είναι πολιτική ορθότητα, πώς να το βγάλουμε άραγε, για να συνεννοούμαστε όλοι;

amyroukai
18/07/2017, 12:11
Να το λες αυτό που είναι; Αστυνομική διαταγή; Η οποία δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, ισχύει και σε άλλες χώρες και όχι μόνον για κλέφτες.

BLiTzER
18/07/2017, 12:12
Σε καταδιώξεις της αστυνομίας, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες αθώοι περαστικοί, δεν τραυματίζονται μόνο εγκληματίες. Οπότε ξέρω γω... ας το πούμε "ανθρώπινα δικαιώματα".

Δεινόσαυρος
18/07/2017, 12:32
Να το λες αυτό που είναι.

Πολιτική ορθότητα είναι η χρήση συμπεριφορών που θεωρούνται προσβλητικές για καποιά ομάδα ανθρώπων.
πχ. Η καταδίωξη είναι απαξιωτική προς τον κλέφτη

Σε γενική εκτίμηση θεωρείται σημαντικό να έχουν όλοι ίση, δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείριση.
Ε, ναί, αν κυνηγάει η αστυνομία τους κλέφτες δεν μπορεί να μην κυνηγάει και τους νοικοκύριδες. Ισότητα, να 'ουμ.

Χώρια η πλάκα, η παρούσα φάση ξεκίνησε όταν η αστυνομία έριξε έναν πιτσιρικά κατα την καταδίωξή, και αυτός πέθανε (νομίζω δεν φορούσε κρονος).
Από εκεί άρχισε η κατακραυγή (που δεν είχε καμμία, καμμία επαναλαμβάνω σχέση με πολιτική ορθότητα :moutza: ) οτι οι καταδιώξεις παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κλεφτρονίων.
Και έτσι βρεθήκαμε εδώ που είμαστε.

Ποτηράκι θεικό, anyone?

pipe_smoker
18/07/2017, 12:41
Οπότε ξέρω γω... ας το πούμε "ανθρώπινα δικαιώματα".

Κακές κουβέντες.
Στο τέλος θα μας πεις να κλείσει και το Γκίτμο και να ξαμοληθούν όλοι οι τρομοκραταίοι στους δρόμους.

Σε δεν ντρέπεστε λιγάκι.

sek
18/07/2017, 12:42
Ότι λεει ο τιτλος :)

Ψαχνω κατι που να βιδωνει απευθειας πανω στη βρυση,
οχι κατω απο παγκους ή μεγαλες συσκευες.
Κυριως λόγος που ρωταω δεν ειναι οτι δεν βρηκα κατι στο google,
αλλα θέλω γνωμες για μοντέλα όσον αφορά την ευκολη ευρεση
ανταλλακτικών φιλτρων.
Μην πάρω κάτι και μόλις χρειαστώ φίλτρο,να πρεπει να το παραγγείλω απο
την Αμερική/Ιταλια κ.λ.π.

thanx

Έχω της Camelot, μια φορά το χρόνο αλλαγή φίλτρου από 119€, έχει 3 επιλογές στα φίλτρα. Παλιότερα είχα της Eclipse..

amyroukai
18/07/2017, 12:42
3κυμία.

έχουν χαθεί ή και τραυματιστεί και ένστολοι ενώ οι διωκόμενοι ξέφυγαν.

έχουν εμπλακεί και αθώοι περαστικοί σε καταδιώξεις.

οπότε το γενικότερο καλό είναι να μην ζούμε φάσεις κάλαχαν και φαστ ανδ δε φιούριους μέσα στις πόλεις.

αλλά εσύ το βλέπεις ως μη απαξίωση των θυμάτων αυτό και όχι πρόληψη.

δεν μιλάμε ίδια ελληνικά. δεν σου λέω πως τα δικά σου είναι λάθος, απλά δεν μιλάμε ίδια. και δεν συζητάω άλλο λόγω αυτού και μόνο, χωρίς να σε απαξιώνω απαραιτήτως ως συνομιλητή.

ggs
18/07/2017, 12:44
Πολιτική ορθότητα είναι η χρήση συμπεριφορών που θεωρούνται προσβλητικές για καποιά ομάδα ανθρώπων.
πχ. Η καταδίωξη είναι απαξιωτική προς τον κλέφτη

Σε γενική εκτίμηση θεωρείται σημαντικό να έχουν όλοι ίση, δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείριση.
Ε, ναί, αν κυνηγάει η αστυνομία τους κλέφτες δεν μπορεί να μην κυνηγάει και τους νοικοκύριδες. Ισότητα, να 'ουμ.

Χώρια η πλάκα, η παρούσα φάση ξεκίνησε όταν η αστυνομία έριξε έναν πιτσιρικά κατα την καταδίωξή, και αυτός πέθανε (νομίζω δεν φορούσε κρονος).
Από εκεί άρχισε η κατακραυγή (που δεν είχε καμμία, καμμία επαναλαμβάνω σχέση με πολιτική ορθότητα :moutza: ) οτι οι καταδιώξεις παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κλεφτρονίων.

Ποτηράκι θεικό, anyone?

μαλλον , εχεις μπερδεψει (κι εσυ και η αστυνομια ) τους κανονες εμπλοκης (που ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν για να μην γεμισουμε σεριφηδες) με το "δεν κανω τιποτα".

και αφου μας καινε ολους οι κλοπες , στα @@ μου η καταδιωξη του κλεφτρονιου... ας ασχοληθουν με τα μεγαλα ψαρια του κυκλωματος , γιατι ετσι χτυπας το προβλημα..
ισως, και για αυτο να εχουν εντολες ανωθεν?

sniper
18/07/2017, 12:46
μαλλον , εχεις μπερδεψει (κι εσυ και η αστυνομια ) τους κανονες εμπλοκης (που ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν για να μην γεμισουμε σεριφηδες) με το "δεν κανω τιποτα".

και αφου μας καινε ολους οι κλοπες , στα @@ μου η καταδιωξη του κλεφτρονιου... ας ασχοληθουν με τα μεγαλα ψαρια του κυκλωματος , γιατι ετσι χτυπας το προβλημα..
ισως, και για αυτο να εχουν εντολες ανωθεν?

Για να έχεις κανόνες εμπλοκής, θα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή.
Χωρίς αυτή, οι κανόνες είναι θεωρητικοί.

pipe_smoker
18/07/2017, 12:48

Ποτηράκι θεικό, anyone?

Για το πώς βρεθήκαμε εδώ που είμαστε μπορούμε να κάνουμε άπειρες συζητήσεις/υποθέσεις κι ο καθένας να λέει το κοντό και το μακρύ του.

Γι'άλλους βρεθήκαμε εδώ που είμαστε γιατί η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και αν δεν είχε πέσει ο Παπαδόπουλος από τους κομμουνιστάς τώρα θα είχαμε τα σύνορά μας εκεί που τα είχε φτάσει ο Μεγαλέκος.

Αν εσύ νομίζεις ότι φτάσαμε εδώ που είμαστε γιατί οι μπάτσοι δεν κυνηγάνε τους κλέφτες όπως ο Μέρτω κι ο Ριγκς suit yourself.

ΥΓ. Η παρένθεση με το υπονοούμενο για το κράνος γ@μησε btw.

ggs
18/07/2017, 12:49
Για να έχεις κανόνες εμπλοκής, θα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή.

386603

:lol::lol:

sniper
18/07/2017, 12:50
386603

:lol::lol:

Εμ...

Ζεύκας
18/07/2017, 12:52
εμμμμμ Δεινόσαυρε δεν μένεις Αγγλία; μιλάς πάντα για τη βρετανική πολιτική καταδιώξεων σωστά;

Δεινόσαυρος
18/07/2017, 13:04
Όπως λέει κι ο Άμυ μάλλον μιλάμε εντελώς διαφορετικές γλώσσες, οπότε άσε το ποιός έχει μπερδέψει και τι.
Αν σε ενδιαφέρει, να και μια άποψη πρώην υψηλόβαθμου μπάτσου (http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/moped-crime-theft-overzealous-police-even-kills-them-former-senior-police-officer-david-videcette-a7843336.html), που τα λέει, έτσι, με λιγότερο απόλυτους όρους.

Κατα τα άλλα τέρμα κι από εμένα η συζήτηση, καταντάει κουραστικό να βλέπεις να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα, για να μη θιγεί η οπτασία κάποιου αστικού ειδυλλίου.

TROOPER
18/07/2017, 13:06
....ιδυλλείου.

Θα περασετε εξω μονος σας η θα παρετε τη βοηθεια του κοινου; :facepalm:

BLiTzER
18/07/2017, 13:31
Αν σε ενδιαφέρει, να και μια άποψη πρώην υψηλόβαθμου μπάτσου (http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/moped-crime-theft-overzealous-police-even-kills-them-former-senior-police-officer-david-videcette-a7843336.html), που τα λέει, έτσι, με λιγότερο απόλυτους όρους.

Ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός που ζητάει περισσότερη εξουσία στα χέρια του. Ουάου, δεν ξανάγινε!

Δεινόσαυρε, όλα καλά κι όλα ωραία εκεί στην ουτοπία. Εγκληματίες, ληστές, δολοφόνοι, βιαστές, ας πεθαίνουν στην πορεία, δε θα λείψουν σε κανέναν. Εξάλλου επιλογή τους είναι να είναι εγκληματίες. Ας πούμε ότι συμφωνώ. Όμως, αν δώσεις τη δύναμη σε κάποιον να σκοτώνει, σύντομα θα τη χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει και το κοριτσάκι που έκλεψε 2 μπύρες από το περίπτερο. Ή τον πιτσιρικά που είχε μαλλιά και σκουλαρίκια και δεν του άρεσε η φάτσα του. Πιάνεις το νόημα, πιστεύω. Μη μου πεις ότι δεν τα έχεις δει να συμβαίνουν ΗΔΗ. Κι όχι μία ή δύο φορές. Και δεν αναφέρω καν τον αθώο, περαστικό κόσμο που παίρνει η μπάλα πολύ συχνά.

Κανείς μας δε θέλει όλα αυτά τα παράσιτα εκεί έξω, πίστεψέ με. Αλλά δε θα θυσιάσουμε κάθε ατομική ελευθερία και ανθρώπινο δικαίωμα γι'αυτό.

7Tolis
18/07/2017, 13:41
Νομίζω το πιάνετε λάθος.Κλέφτης και δικαιώματα δε στέκει.

nikos_abel
18/07/2017, 13:58
Νομίζω το πιάνετε λάθος.Κλέφτης και δικαιώματα δε στέκει.

Γιάννης Αγιάννης. Σχετικά όλα Τόλη.....

(είναι από τους Βικτώριους, του Άθλιου Ουγκώ :roflmao: )

sniper
18/07/2017, 14:00
Γιάννης Αγιάννης. Σχετικά όλα Τόλη.....

(είναι από τους Βικτώριους, του Άθλιου Ουγκώ :roflmao: )

Αν έβρισκα αυτόν που μου έφαγε το 954, θα του έκοβα το χέρι με μπαλτά από τον ώμο. Ξεκάθαρα.

Αλλά εγώ δεν είμαι νομικός.

nikos_abel
18/07/2017, 14:06
Αν έβρισκα αυτόν που μου έφαγε το 954, θα του έκοβα το χέρι με μπαλτά από τον ώμο. Ξεκάθαρα.

Ναι βρε, το σου μπου ρου δεν είναι ακριβώς αναγκαίο για την επιβίωση, στο τσουβάλιασμα "ολοι οι κλέφτες" αναφέρθηκα.

Και γνωρίζεις ότι ενδεχομένως να του έσκαγες (και δικαιολογημένα) κανά γερό μπουκέτο, αλλά δεν θα του έκοβες στα αλήθεια
το χέρι.

Πόσο μάλλον αν επρόκειτο για θέμα επιβίωσης.

sniper
18/07/2017, 14:23
Ναι βρε, το σου μπου ρου δεν είναι ακριβώς αναγκαίο για την επιβίωση, στο τσουβάλιασμα "ολοι οι κλέφτες" αναφέρθηκα.

Και γνωρίζεις ότι ενδεχομένως να του έσκαγες (και δικαιολογημένα) κανά γερό μπουκέτο, αλλά δεν θα του έκοβες στα αλήθεια
το χέρι.

Πόσο μάλλον αν επρόκειτο για θέμα επιβίωσης.

Δεν μίλησα για επιβίωση. Μιλησα για το CBR.

pipe_smoker
18/07/2017, 15:06

Κι εδώ είναι όλο το ζουμί.

Άλλο το τί θα έκανα εγώ αν έβλεπα κάποιον να μου σκοτώνει τη μάνα, κι άλλο τί πρέπει να κάνει το δικαστήριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που αν ήμουν δικαστής δε θα άφηναν εμένα να δικάσω για το φόνο της μάνας μου, αλλά θα έβαζαν άλλο.

o teos
18/07/2017, 15:13
Κι εδώ είναι όλο το ζουμί.

Άλλο το τί θα έκανα εγώ αν έβλεπα κάποιον να μου σκοτώνει τη μάνα, κι άλλο τί πρέπει να κάνει το δικαστήριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που αν ήμουν δικαστής δε θα άφηναν εμένα να δικάσω για το φόνο της μάνας μου, αλλά θα έβαζαν άλλο.

Aν το θέτεις ετσι....δε θα εφτανε καν στο δικαστήριο...το συστημα αυτο ειναι σαπιο απ τα θεμελια..βιαστες λογο εντιμου βιου και μαλακιες βγαινουν ενω θα πρεπε να σαπιζουν για ολη τη ζωη τους σε 1 χ 1 με μονη παρεα τις κατσαριδες η απλα ευνουχισμος κυριε..τι?εχει ψυχολογικα και πρασσινα αλογα??οκ κοφτεεεε το και ο επόμενος παρακαλω.....και επειδη το πηγα στο αλλο ακρο....εχει παει κανεις σε χωρα της ανατολης που ισχύει το εκλεψες = μειον ενα ακρο...??ναι extreme αλλα δεν μπαινει καν η σκεψη να το κανεις οχι καντο μωρε και αν μας πιασουν σιγα τι ειναι 2-3 χρονακια με αναστολη...:rolleyes:

ionized
18/07/2017, 15:18
αν η αστυνομια παψει να ειναι πολιτικο οργανο (ως ενα σημειο) τον οποιον ειναι στην εξουσια ισως κατι αλλαξει..και δεν μιλαω μονο για τωρα για να μην θιξω καποιους,μιλαω για αρκετα χρονια πισω
ποσες λαθος αποφασεις με αντικτυπο στην κοινη γνωμη,την ασφαλεια του πολιτη αλλα και στους ιδιους τους αστυνομικους αλλα με πολιτικο οφελος απο τον εκαστοτε ασχετο με το αντικειμενο υπουργο δεν μπορεις να φανταστεις
και κατι αλλο.η αστυνομια δεν αποδιδει δικαιοσυνη,αλλα τα δικαστηρια να πιασεις τον ιδιο κλεφτη δεκα φορες και να τον βλεπεις παλι εξω..αξια ανεκτιμητη :lol:

pipe_smoker
18/07/2017, 15:26
Aν το θέτεις ετσι....δε θα εφτανε καν στο δικαστήριο...το συστημα αυτο ειναι σαπιο απ τα θεμελια..βιαστες λογο εντιμου βιου και μαλακιες βγαινουν ενω θα πρεπε να σαπιζουν για ολη τη ζωη τους σε 1 χ 1 με μονη παρεα τις κατσαριδες η απλα ευνουχισμος κυριε..τι?εχει ψυχολογικα και πρασσινα αλογα??οκ κοφτεεεε το και ο επόμενος παρακαλω.....και επειδη το πηγα στο αλλο ακρο....εχει παει κανεις σε χωρα της ανατολης που ισχύει το εκλεψες = μειον ενα ακρο...??ναι extreme αλλα δεν μπαινει καν η σκεψη να το κανεις οχι καντο μωρε και αν μας πιασουν σιγα τι ειναι 2-3 χρονακια με αναστολη...:rolleyes:

Με το μπαρδόν, αλλά αυτά που γράφεις είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που δε χωράει καν αντίλογος.

Ο χημικός ευνουχισμός είναι ένα τεράστιο ζήτημα με τρομερές επεκτάσεις που προβληματίζει επιστήμονες και νομικούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Αν εσύ πιστεύεις ότι βρήκες τη λύση, πες τους τη να τους βγάλεις κι από τον κόπο.
Επίσης η εγκληματικότητα στις χώρες που περιγράφεις μάλλον δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι.
Και χώρια από αυτό, αυτές οι τακτικές δεν πάνε μόνες τους. Αν γουστάρεις να ζεις σε κουλτούρα που κόβει το χέρι του κλέφτη, να δεχτείς ότι θα κόψει και την κλειτορίδα της κόρης/μάνας/αδερφής σου/μου/του επειδή οι γυναίκες είναι μόνο για αναπαραγωγή και δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστιούνται κιόλας.

Και τέλος, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.
Κάθε περιπτωση είναι και διαφορετική.
Αλλιώς δε θα υπήρχαν και δικηγόροι και δικαστήρια.
Θα άνοιγες τον ΚΠΔ θα έβλεπες τί γράφει και θα εφάρμοζες την τιμωρία μπαμ μπαμ.
Και σου εύχομαι να μη βρεθείς ποτέ στο γκρι, και σου κόψουνε κανά χέρι ή κανά πουλί κι απορείς γιατί σου το φύλαγε εσένα η μοίρα :)

Ζεύκας
18/07/2017, 15:39
Και σένα σου εύχομαι να μη μάθεις ποτέ ότι σου βιάσαν μάνα, γυναίκα ή αδερφή

pipe_smoker
18/07/2017, 15:42

Να, είσαι καλά. Επίσης.
Όπως και να μη σε πυροβολήσουν ποτέ, να μη σε μαχαιρώσουν, να μη γίνει πόλεμος και άλλα πολλά.
Πού θες να καταλήξεις?

sniper
18/07/2017, 15:43

Επίσης να μην βιάσουν εμάς.

Ζεύκας
18/07/2017, 15:52
Να, είσαι καλά. Επίσης.
Όπως και να μη σε πυροβολήσουν ποτέ, να μη σε μαχαιρώσουν, να μη γίνει πόλεμος και άλλα πολλά.
Πού θες να καταλήξεις?

Δυστυχώς το "επίσης" δεν πιάνει. γι'αυτό σου λέω άστο!

Από λόγια σε φόρα και καφενεία καλά τα λέμε. μέχρι να σου συμβεί.
μετά όχι χημικός ευνουχισμός, κόψιμο τ'αρχιδια με σκουριασμένο μαχαίρι για βούτυρο.

bulmont
18/07/2017, 15:53

Να μιλάς μόνο γιά την πάρτη σου, καλέ...........

Ζεύκας

ρε Νικόλα ποιος να βιάσει εμένα και σένα με τέτοιες σκατόφατσες που έχουμε;

είμαστε αντισεξουαλικοί

RaGe_Raptor
καλησπέρα.

εδώ γαμ@με?

pipe_smoker
18/07/2017, 15:55
Δυστυχώς το "επίσης" δεν πιάνει. γι'αυτό σου λέω άστο!

Από λόγια σε φόρα και καφενεία καλά τα λέμε. μέχρι να σου συμβεί.
μετά όχι χημικός ευνουχισμός, κόψιμο τ'αρχιδια με σκουριασμένο μαχαίρι για βούτυρο.

Γι'αυτό κι έγραψα πιο πάνω ότι αν μου βιάσουν την αδερφή είναι λογικό κι επόμενο να θέλω να του κόψω τα αρχίδια και να του τα δώσω να τα φάει.
Και μπορεί και να το κάνω.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να θεσπιστεί αντίστοιχος νόμος.

Άλλο το τί πρέπει να ισχύει νομικά, κι άλλο το πώς θα νιώσει ο καθένας μας αν τυχόν του τύχει το οτιδήποτε.

Ζεύκας
18/07/2017, 15:57
καλησπέρα.

εδώ γαμ@με?

εδώ γαμιόμαστε.

στο "κορίνθου-πατρών" γαμάμε

o teos
18/07/2017, 15:59
εδώ γαμιόμαστε.

:bawl::lol::moutza:

και δερνουμε να ουμ:smokin:

Προφανώς και δε θα μπω στο διάλογο για τα παραπάνω ρε pipe γιατι ειπα...ειναι το extreme σεναριο..αλλα.......ΑΛΛΑ.....:rolleyes:

Οσο για τα υπολοιπα πηγες μακρια..μιλαμε σε απόδοση δικαιοσύνης εδω..που κολλανε μανες κλειτοριδες κλπ....οκκκκ...αν εσυ πιστευεις οτι μιλαμε για καποια μακρινη ζιμπαμπουε δες τον τυπο που ασελγουσε σε κοριτσια στα ιδια τους τα ασανσερ και τον πιασανε τωρα προσφατα και βγαλανε τη μαπα του στη δημοσιοτητα......για σκεψου να ταν η κορη σου και ξαφνου για ψυχολογικα αιτια να τον δεις μετα εξω να κοβει βολτες...

Τελος παντων φακ ιτ και παμε στην Κορινθου-πατρων..:wave2:

fixed ρε:D

RaGe_Raptor
18/07/2017, 16:03
εδώ γαμιόμαστε.

Α,συγγνώμη για την ενόχληση,πάω από κει...

Σοβαρά τώρα, η αλήθεια (όπως σε όλα) είναι κάπου στη μέση. Η χρυσή τομή. Δεν γίνεται να είναι η κατάσταση "πουτάνα όλα" αλλά ούτε και "χούντα" (κάτι σαν τους μοντερέιτορΖ του μοτοτζιάρ :D ) . Άσπρο -μαύρο δεν είναι τα μόνα χρώματα και υπάρχουν πολύ παραπάνω από 50 αποχρώσεις του γκρι.

Συμφωνώ με πάιπ.

pipe_smoker
18/07/2017, 16:12
Οσο για τα υπολοιπα πηγες μακρια..μιλαμε σε απόδοση δικαιοσύνης εδω..που κολλανε μανες κλειτοριδες κλπ....οκκκκ...αν εσυ πιστευεις οτι μιλαμε για καποια μακρινη ζιμπαμπουε δες τον τυπο που ασελγουσε σε κοριτσια στα ιδια τους τα ασανσερ και τον πιασανε τωρα προσφατα και βγαλανε τη μαπα του στη δημοσιοτητα......για σκεψου να ταν η κορη σου και ξαφνου για ψυχολογικα αιτια να τον δεις μετα εξω να κοβει βολτες...

Δεν πήγα καθόλου μακριά.
Η απόδοση δικαιοσύνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την κουλτούρα κάθε χώρας/περιοχής κλπ.
Συνήθως οι υπεραπλουστεύσεις "όποιος κλέβει του κόβουμε το χέρι, μην το ψάχνουμε παραπάνω" πάνε παρέα με άλλες υπεραπλουστεύσεις όπως "άμα το είπε ο Μωάμεθ έτσι θα είναι, μην το ψάξουμε και παραπάνω".

Και για πολλοστή φορά.
Άλλο πράγμα το τί πρέπει να ισχύει, κι άλλο το τί θα ήθελα να κάνω εγώ αν βρισκόμουν στη Χ Ψ θέση.
Γι'αυτό και υπάρχουν νόμοι. Αλλιώς θα μέναμε στο τί θα ήθελα να κάνω εγώ/εσύ/αυτός σε κάθε περίπτωση, θα το κάναμε και θα πηγαίναμε παρακάτω.
Και το πράγμα θα ήταν πολύ χειρότερο (δε λέω ότι τώρα είναι καλό. Αλλά υπάρχει και πολύ πολύ χειρότερο.)

TROOPER
18/07/2017, 16:28
...ρε pap γιατι ειπα...

Τα χετε γαμησ' ολα!

Άλλος ο pap, αλλος ο pipe!

Αιντε ματιαγμενοι ολοι!!! :lol:

pipe_smoker
18/07/2017, 16:42
Τα χετε γαμησ' ολα!

Άλλος ο pap, αλλος ο pipe!

Αιντε ματιαγμενοι ολοι!!! :lol:

Εμάς τους χεράδες μας μπερδεύουνε, λογικό είναι :smokin:

sniper
18/07/2017, 16:50
Εμάς τους χεράδες μας μπερδεύουνε, λογικό είναι :smokin:

ομιτΣι και 7 λολ :tooth:

pipe_smoker
18/07/2017, 16:58
ομιτΣι και 7 λολ :tooth:

Οκ ο παπ είναι αργός, πρέπει να το κάνεις θέμα?
Γιατί του το χαλάς?
:lol::lol::lol:

skylaros
18/07/2017, 17:47
Δεν πήγα καθόλου μακριά.
Η απόδοση δικαιοσύνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την κουλτούρα κάθε χώρας/περιοχής κλπ.
Συνήθως οι υπεραπλουστεύσεις "όποιος κλέβει του κόβουμε το χέρι, μην το ψάχνουμε παραπάνω" πάνε παρέα με άλλες υπεραπλουστεύσεις όπως "άμα το είπε ο Μωάμεθ έτσι θα είναι, μην το ψάξουμε και παραπάνω".

Και για πολλοστή φορά.
Άλλο πράγμα το τί πρέπει να ισχύει, κι άλλο το τί θα ήθελα να κάνω εγώ αν βρισκόμουν στη Χ Ψ θέση.
Γι'αυτό και υπάρχουν νόμοι. Αλλιώς θα μέναμε στο τί θα ήθελα να κάνω εγώ/εσύ/αυτός σε κάθε περίπτωση, θα το κάναμε και θα πηγαίναμε παρακάτω.
Και το πράγμα θα ήταν πολύ χειρότερο (δε λέω ότι τώρα είναι καλό. Αλλά υπάρχει και πολύ πολύ χειρότερο.)

Καλά τα λες,

όμως θα ήθελα ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα έχει λόγο και το θύμα στην "τιμωρία- σωφρονισμό" του θύτη. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλύπτεται και η ανάγκη του θύματος.

υγ. Στα παπάρια μου οι κλέφτες, ναι μπορεί να με πονέσει αν μου κλέψουν κάτι αξίας αλλά θα μπορέσω να την παλέψω. Το αρχίδι που ρίχνει οξύ και καταστρέφει έναν άνθρωπο για να του πάρει το μηχανάκι, για λεφτά δηλαδή. Τον κ@ργιόλη που μπορεί και έχει στύση την ώρα που πάει να βιάσει το θύμα του, ρε φίλε θέλω να έχει άποψη για την τιμωρία του και το θύμα, μέχρι που θα το αφήσουν να φτάσει, εκεί ας υπάρξει η λογική των "ειδικών" αλλά κάπου πρέπει και το θύμα να εκφράσει την οργή του σε τέτοια εγκλήματα. Στην τελική πρέπει να υπάρχει και μια δικαιοσύνη για το ίδιο το θύμα. Δε μιλάω για το κλέψει χέρι-κόψει χέρι είναι προφανές νομίζω.

amyroukai
18/07/2017, 17:49
Καμμιά φορά απορώ, για την "αναλογικότητα" που προβλέπεται ανάμεσα στο έγκλημα και την τιμωρία, δεν έχει ακούσει κανείς σας;

daz
18/07/2017, 17:58
Η σύλληψη των ενόχων και η δίκαιη τιμωρία τους πρέπει να είναι αρκετή. Σε κάποια εγκλήματα προβλέπεται και η δημόσια διαπόμπευση που δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Το πως μεταφράζεται σε δικαιοσύνη, όταν το θύμα θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει την οργή του στην τιμωρία του ενόχου, δεν το καταλαβαίνω! Αντί αυτού για το θύμα ας υπάρξει (αν δεν υπάρχει) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη. Ψυχοθεραπεία μέσω της τιμωρίας θα κάνουμε?

skylaros
18/07/2017, 18:02
Καμμιά φορά απορώ, για την "αναλογικότητα" που προβλέπεται ανάμεσα στο έγκλημα και την τιμωρία, δεν έχει ακούσει κανείς σας;

Η λογική της καταδίκης γενικά είναι ο σωφρονισμός και η αποτροπή άλλων να κάνουν αντίστοιχες ενέργειες. Είναι εγκλήματα τόσο ειδεχθή που επειδή δεν έχω γίνει άγιος ακόμα ή έστω ακόμα φέρω καθαρά ένστικτα και σκέψεις εγωιστικές που δε μπορώ να τα διαχειριστώ. Είναι εγκλήματα για εμένα που όχι δε τα κάνουν άνθρωποι. Μπορώ να δικαιολογήσω ή να βρω ελαφρυντικά σχεδόν στα πάντα αλλά είναι μερικά πράγματα που εγώ δε τα αντέχω.

pipe_smoker
18/07/2017, 18:02
Καλά τα λες,

όμως θα ήθελα ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα έχει λόγο και το θύμα στην "τιμωρία- σωφρονισμό" του θύτη. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλύπτεται και η ανάγκη του θύματος.

υγ. Στα παπάρια μου οι κλέφτες, ναι μπορεί να με πονέσει αν μου κλέψουν κάτι αξίας αλλά θα μπορέσω να την παλέψω. Το αρχίδι που ρίχνει οξύ και καταστρέφει έναν άνθρωπο για να του πάρει το μηχανάκι, για λεφτά δηλαδή. Τον κ@ργιόλη που μπορεί και έχει στύση την ώρα που πάει να βιάσει το θύμα του, ρε φίλε θέλω να έχει άποψη για την τιμωρία του και το θύμα, μέχρι που θα το αφήσουν να φτάσει, εκεί ας υπάρξει η λογική των "ειδικών" αλλά κάπου πρέπει και το θύμα να εκφράσει την οργή του σε τέτοια εγκλήματα. Στην τελική πρέπει να υπάρχει και μια δικαιοσύνη για το ίδιο το θύμα. Δε μιλάω για το κλέψει χέρι-κόψει χέρι είναι προφανές νομίζω.

Εσύ μπορεί να μη μιλάς γι'αυτό, αλλά αν γίνει αυτό που λες σύντομα κάποιος θα μιλήσει και γι'αυτό και για πολλά άλλα.

Εσένα στα παπάρια σου οι κλέφτες, αλλά άλλος θα απαιτήσει να του κόψουνε το χέρι για να νιώσει δικαιωμένος.
Κι εκεί αρχίζει μια παράξενη ζυγαριά.

Ο Χ ληστής σου κλέβει εσένα το μηχανάκι και ζητάς να του κόψουν το πουλί.
Ο Ψ ληστής μου κλέβει εμένα το μηχανάκι και είμαι οκ με το να του δώσουν απλά μια κλωτσά στα @@ίδια.

Έχουμε το ίδιο έγκλημα, με τιμωρία τελείως διαφορετική.
Και οι δυο μηχανάκι έκλεψαν, αλλά ο ένας θα τη βγάλει με μια κλωτσά κι ο άλλος θα κατουράει καθιστός για την υπόλοιπη ζωή του.

Καταλαβαίνεις τί λέω νομίζω, και μπορείς να δεις πού θα οδηγήσει μια τέτοια κατάσταση σε πιο σοβαρά εγκλήματα.
Παράδειγμα είναι τα μηχανάκια και τα @@ίδια, μη σταθούμε εκεί.

Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από το τί θέλω εγώ ή εσύ.
Για πάρα πολλούς λόγους απλούς και σύνθετους, αλλά και γιατί στο φινάλε οφείλει να προστατεύει κι εμένα κι εσένα.
Είναι γνωστό το τί απειλές και χαμός μπορεί να γίνει αν κάποιος είναι να πάει μάρτυρας σε μια δίκη για κακούργημα κλπ.
Μάρτυρας.
Σκέψου τί θα γινόταν, αν οι κολλητοί του κλέφτη ήξεραν ότι το αν θα του κόψουν το πουλί εξαρτάται από το τί θα ζητήσεις εσύ από το δικαστή.
Και θα ξύπναγες ένα βράδυ με ένα μαχαίρι στο λαιμό και την προειδοποίηση "Κοίτα μη ζητήσεις τίποτα άλλο εκτός από συγγνώμη για την ταλαιπωρία, γιατί αλλιώς θα τα ξαναπούμε".

Μπάζει από παντού.

pipe_smoker
18/07/2017, 18:03
Η σύλληψη των ενόχων και η δίκαιη τιμωρία τους πρέπει να είναι αρκετή. Σε κάποια εγκλήματα προβλέπεται και η δημόσια διαπόμπευση που δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Το πως μεταφράζεται σε δικαιοσύνη, όταν το θύμα θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει την οργή του στην τιμωρία του ενόχου, δεν το καταλαβαίνω! Αντί αυτού για το θύμα ας υπάρξει (αν δεν υπάρχει) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη. Ψυχοθεραπεία μέσω της τιμωρίας θα κάνουμε?

+όσα θες

skylaros
18/07/2017, 18:03

Δηλαδή έρχεται κάποιος και σε πηδάει και θα σου πουν μετά, φίλε κάνε ψυχανάλυση να λύσεις τα προβλήματα σου;

amyroukai
18/07/2017, 18:05
Δηλαδή έρχεται κάποιος και σε πηδάει και θα σου πουν μετά, φίλε κάνε ψυχανάλυση να λύσεις τα προβλήματα σου;

ότι γίνεται με θύματα βιασμού σε κάθε χώρα που έχει υποδομές δηλαδή, εδώ και δεκάδες χρόνια.

pipe_smoker
18/07/2017, 18:09

Γιατί υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να λυθούν?

bulmont
18/07/2017, 18:17
ότι γίνεται με θύματα βιασμού σε κάθε χώρα που έχει υποδομές δηλαδή, εδώ και δεκάδες χρόνια.

Γιατί όμως αυτές οι χώρες έχουν ακόμα βιαστές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

pipe_smoker
18/07/2017, 18:23
Γιατί όμως αυτές οι χώρες έχουν ακόμα βιαστές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γιατί βιαστές υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Και στις χώρες που υπάρχουν υποδομές υποστήριξης των θυμάτων, και στις χώρες που κόβουν το πουλί του βιαστή.

Δε θα σταματήσουν οι βιασμοί.
Απλά στην πρώτη περίπτωση μπορεί να μην καταστραφεί η ζωή του θύματος, ενώ στη δεύτερη είναι βέβαιο ότι θα καατστραφεί, και το μόνο πράγμα που θα του μείνει θα είναι το πουλί του βιαστή σε ένα βάζο στο σαλόνι.

skylaros
18/07/2017, 18:24
Υπάρχει, να έχει συμμετοχή και το θύμα στην τιμωρία. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις μέχρι και συγχώρεσης του θύτη από το θύμα.

Σε όλα αυτά τα διαδικαστικά που αναφέρει ο pipe έχει απόλυτο δίκιο, έτσι είναι αυτή η κοινωνία και προφανώς εκεί θα έφτανε. Όμως σε μια άλλη κοινωνία και οι άνθρωποι δε θα έκαναν τέτοιες πράξεις αλλά και αν κάποιος έκανε, το θύμα θα μπορούσε να έχει συμμετοχή και αυτό θα του έδινε ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Είπα το μέχρι που θα μπορούσε να το καθορίζει κάποιου είδους σύστημα. Δεν είναι απαραίτητο να απαντήσει με βία κάποιος. Δε πάει να πει πως αν κάποια γυναίκα βιαστεί θα ζητήσει το θάνατο ή τον ευνουχισμό κάποιου. Μπορεί να ζητήσει εκτός της ποινής που θα του επιβληθεί να επισκέπτεται συνεδρίες θυμάτων βιασμού για να βλέπει τι έκανε και χίλια δύο άλλα...

Καλά εγώ ειδικά για βιασμούς δεν έχω θέμα, χημικός ευνουχισμός είναι το λιγότερο.

pipe_smoker
18/07/2017, 18:31
Σε όλα αυτά τα διαδικαστικά που αναφέρει ο pipe έχει απόλυτο δίκιο, έτσι είναι αυτή η κοινωνία και προφανώς εκεί θα έφτανε. Όμως σε μια άλλη κοινωνία και οι άνθρωποι δε θα έκαναν τέτοιες πράξεις αλλά και αν κάποιος έκανε, το θύμα θα μπορούσε να έχει συμμετοχή...

Μιλάμε σε μία ρεαλιστική βάση με κριτήρια του σήμερα κλπ, ή στο τί θα γινόταν σε μια άλλη κοινωνία υποθετικά?

Εγώ απάντησα στο πρώτο σενάριο.
Δεν έχω πρόβλημα να πιάσουμε και το δεύτερο αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι όλα ρευστά.

Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, δε θα χρειάζονταν ούτε δικαστές ούτε αστυνομίες ούτε στρατοί και σύνορα ξέρω γω.

Αλλά αυτό το "υπο τις κατάλληλες συνθήκες" είναι μια προϋπόθεση που χέσε μέσα πώς την εννοεί ο καθένας μας, και πόσο πιο ουτοπικός είμαι εγώ από σένα ή εσύ από μένα και πάει λέγοντας.

buckley
18/07/2017, 18:42
Τελικά κάθε τόπος - που γεννάει μεγαλώνει με τις εκεί ιδέες τον πληθυσμό του κρίνει διαφορετικά ,χοντρικά όσο πιο βόρεια τόσο πιο ψύχραιμα-ψυχρά.
Πριν 15 μέρες πίναμε μπύρες (πολλές) σ ένα ουζερί στους Ωρεούς με ένα ζευγάρι φίλων.Η γυναίκα Νορβηγοελληνίδα στην Ελλάδα εδώ 30 χρόνια γεμάτα.Σε κάποια φάση δεν ξέρω πως η κουβέντα πήγε σ' εκείνο το τομάρι που πριν χρόνια εκτέλεσε κοντά στους 100 ανθρώπους γυναίκες παιδιά και τώρα διαμαρτύρεται γιατί ξέρω γω δεν έχει στη φυλακή στη Νορβηγία vdsl...
H γυναίκα του φίλου απερίφραστα : βρίσκεται εκεί που του αξίζει παιδιά οκ, άνθρωπος είναι κι αυτός...

daz
18/07/2017, 19:27
Την στέρηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, την έχουμε πάρει πολύ ανάλαφρα σήμερα. Μερικοί μπορεί να μην την θεωρούν καν τιμωρία.

pipe_smoker
18/07/2017, 19:39
Την στέρηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, την έχουμε πάρει πολύ ανάλαφρα σήμερα. Μερικοί μπορεί να μην την θεωρούν καν τιμωρία.

Μη βάζεις φυτιλιές τώρα κι αρχίσουν τα ποστ "Γιατί ψέματα είναι? Τους μαζεύουν εκεί μέσα, τους κοιμίζουν τους ποτίζουν τους ταΐζουν. Τα είχαν και στη χώρα τους αυτά? Χάρη τους κάνουν. Κρέμασμα θέλουν!" κλπ κλπ κλπ....

bulmont
18/07/2017, 19:54
Μη βάζεις φυτιλιές τώρα κι αρχίσουν τα ποστ "Γιατί ψέματα είναι? Τους μαζεύουν εκεί μέσα, τους κοιμίζουν τους ποτίζουν τους ταΐζουν. Τα είχαν και στη χώρα τους αυτά? Χάρη τους κάνουν. Κρέμασμα θέλουν!" κλπ κλπ κλπ....

Σου ξέφυγε πώς κάνουν και σεξ...........................

pipe_smoker
18/07/2017, 19:56
Σου ξέφυγε πώς κάνουν και σεξ...........................

Το σκέφτηκα να το γράψω αλλά μετά θα πήγαινε αλλού η κουβέντα και πρότιμησα να το παραλείψω :D

buckley
18/07/2017, 19:57
Καθένας με την άποψή του δεν το βλέπω απαραίτητο να υπάρχει ομογνωμία.
Για τα φυτίλια και τη στέρηση πάει αυτό ...

nikos_abel
18/07/2017, 22:39
Όσο μιλούμε για τιμωρία και εκδίκηση απλα χάνουμε την ουσία.

Panos76
19/07/2017, 09:18
Ζόπας φάγαμε γκολ φοβάμαι. Με 4 χιλιάρικα που πας;;

https://mototriti.gr/data/news/preview_news/Honda-SH-150i-ABS-Top-BoxSygxronh-astikh-koyltoyra_116267_10300.asp

5 δεν έχει το 300άρι;

amyroukai
19/07/2017, 09:33
τέσσερα έχει η 300άρα βέσπα με δώρα σε εξοπλισμό και τόσα έχει και το μπέβερλι 300 με μιά προσφορά που είχα δει...

o teos
19/07/2017, 09:36
Ρε εχει ξεφυγει η φαση με τα σκουτερ και τις τιμες των 250-300 cc moto η ειναι η ιδεα μου???....με 3000-4000 ευρωπουλα παιρνεις πολυ καλα μηχανακια μεταχειρισμενα ολων των ειδων..:rolleyes:

BLiTzER
19/07/2017, 09:40
Μη λέμε πάλι τα ίδια. Τα μικρά μηχανάκια είναι ακριβά, επειδή το κοινό στο οποίο απευθύνονται (Α2) ΔΕΝ έχει επιλογές.

sniper
19/07/2017, 09:43
Μη λέμε πάλι τα ίδια. Τα μικρά μηχανάκια είναι ακριβά, επειδή το κοινό στο οποίο απευθύνονται (Α2) ΔΕΝ έχει επιλογές.

Δεν τους καλύπτει κανένα μικρό μηχανάκι με ταχύτητες; Κανένα ΜΤ07 ξέρω γω..

amyroukai
19/07/2017, 09:43
και γιατί το κόστος παραγωγής δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό από τα μεγάλα.

Panos76
19/07/2017, 09:50
1.800 είχε πάει το κυλινδροπίστονο όμως σε 300άρα Gts ενός γνωστού οπότε πας στα 5.800

386744

Δεινόσαυρος
19/07/2017, 09:51
Δεν είμαι απο αυτούς που κράζουν τις μπεμβε, απεναντίας μου αρέσουν σαν μηχανές, αλλά τι γίνεται ρε γμτ με αυτές τις ανακλήσεις;;;

http://www.motorcyclenews.com/news/2017/july/bmw-r1200gs-recall-suspension/

Μήπως θάπρεπε να επιστρέψουν στα telelever, μια που με τα συμβατικά δεν φαίνεται να το έχουν....