PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

karellen
25/10/2023, 18:27
Η τύχη επιτέλους μού χαμογέλασε,είμαι πλούσιος! :D

447362

doctor_john
25/10/2023, 18:50
Tι να πεις..

Εγώ Νίκο μου είχα πλατυποδία μικρός και με ανάγκαζαν να φοράω μόνο κίκερς μέχρι 8 ετών.
Γιο να μη σε ταλαιπωρώ με viber κ.λπ. να σου στείλω το λογαριασμό μου να τελειώνουμε; :sad:

karellen
25/10/2023, 19:16
:bawl:

nikos_abel
25/10/2023, 20:39
τι τα θες ρε τα γνησια? να τα χρυσοπληρωσεις στον σαρακακη? βαλε ΚΥΒ η SACHS να βρεις την υγεια σου
και ασε τα ΟΕΜ...

Θα συμφωνήσω. Που θα βρω;
(δεχόμεθα πμ)

nikos_abel
26/10/2023, 07:45
Αμορτισέρ συνέχεια (για αυτοκίνητο τώρα)

Το ρημάδι μου ανακάλυψα προσφάτως ότι έχει πολύ ιδιαίτερα απορτισέρ (Honda Insight 2009).
Οι τιμές των γνήσιων είναι :uplate:.

Ξέρετε κάποιον που να έχει ή να βρίσκει ΟΕΜ σε σπάνια μοντέλα;

Για επισκευή προφανώς δεν παίζουν....

Βρήκα! Φτιάχνει η OSRAV και είναι σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.
Από ποιότητα τι λέει, την ξέρετε;
Με την τιμή τους βέβαια αλλάζω 4 φορές σε σχέση με τα αυθεντικά....

Panos76
26/10/2023, 08:06

Πλάκα κάνεις έτσι;; Με εξήμισι ούτε δυάρι στη Ναβαρίνου δεν παίρνεις!

Πες της να βάλει ακόμα πεντακόΣα και το βλέπουμε.

karellen
26/10/2023, 08:29
Πλάκα κάνεις έτσι;; Με εξήμισι ούτε δυάρι στη Ναβαρίνου δεν παίρνεις!

Πες της να βάλει ακόμα πεντακόΣα και το βλέπουμε.

Τα θέλω για να πάρω το πενβέ το χίλιατρακόσα.

Bowleno
26/10/2023, 08:30

'Άσε ρε συ με την πλέμπα, να 'ούμε, εδώ με παρακαλάνε κάτι Νιγηριανοί πρίγκιπες να μου δώσουν 5 μύρια και δεν έχω καταδεχτεί ακόμα να ασχοληθώ....:lol:

pektis
26/10/2023, 08:33
Βρήκα! Φτιάχνει η OSRAV και είναι σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.
Από ποιότητα τι λέει, την ξέρετε;
Με την τιμή τους βέβαια αλλάζω 4 φορές σε σχέση με τα αυθεντικά....

Βαλε τα Kyb που ειναι πιο επωνυμα...(είναι λίγο πιο σκληρα σε σχεση με τα sachs)

nikos_abel
26/10/2023, 08:47
Βαλε τα Kyb που ειναι πιο επωνυμα...(είναι λίγο πιο σκληρα σε σχεση με τα sachs)

Αμ δε βγάζουν για το δικό μου...
Έχω φάει τον κόσμο...

PortisHead
26/10/2023, 08:49

447375

PaNick67
26/10/2023, 09:08
Αμ δε βγάζουν για το δικό μου...
Έχω φάει τον κόσμο...

Γνωριζεις τι μαρκα ειναι τα ΟΕΜ; Γιατι αν βγαζει μονο μια εταιρια παιζει να ειναι ιδια

nikos_abel
26/10/2023, 09:40
Γνωριζεις τι μαρκα ειναι τα ΟΕΜ; Γιατι αν βγαζει μονο μια εταιρια παιζει να ειναι ιδια

Δεν θα το αποκλείσω...
Αν και λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι made in japan, το θεωρώ απίθανο

viper1
26/10/2023, 10:26
447375

Ε ναι . Μην χάνουμε χρόνο :bawl:

S705
26/10/2023, 11:14

Μην χαίρεσαι!
Clio 2007 εργοστασιακά kyb, έβαζε ο κόσμος τα kyb excel - g και δεν είχαν καμία σχέση, βάρκα γιαλό το αμάξι.
Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι βγάζει και η monroe τα senca trac που τα έχω δοκιμάσει και είναι εξερετικα.

PaNick67
26/10/2023, 13:44
Μην χαίρεσαι!
Clio 2007 εργοστασιακά kyb, έβαζε ο κόσμος τα kyb excel - g και δεν είχαν καμία σχέση, βάρκα γιαλό το αμάξι.
Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι βγάζει και η monroe τα senca trac που τα έχω δοκιμάσει και είναι εξερετικα.

Στα γαλλικα βαζεις αυτο που βαζει ο κατασκευαστης αν θες να εχεις το ιδιο κρατημα. Σε Saxo του 98 μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι φορουσε Sachs και εβαλα τα ιδια. Στην Corolla μου δεν βρηκα ποτε τι ακριβως φορουσε και βαζω KYB, αλλα αυτο δεν εχει γαλλικο κρατημα οποτε δεν εχει σημασια ;)

RaGe_Raptor
26/10/2023, 14:31
Στα γαλλικα βαζεις αυτο που βαζει ο κατασκευαστης αν θες να εχεις το ιδιο κρατημα. Σε Saxo του 98 μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι φορουσε Sachs και εβαλα τα ιδια. Στην Corolla μου δεν βρηκα ποτε τι ακριβως φορουσε και βαζω KYB, αλλα αυτο δεν εχει γαλλικο κρατημα οποτε δεν εχει σημασια ;)

Βάλε Sachs στο Corolla.
mind:blown

S705
26/10/2023, 14:44

Δεν με καταλαβες πιθανών.
Το ότι από το εργοστάσιο φορούσε kyb δεν σημαίνει ότι το kyb του εμπορίου έχει τις ίδιες αποσβεσεις.
Και έτσι αποδείχτηκε.
Και στα clio για παράδειγμα το koni str δουλεύει τέλεια.
Ψάξε τους καταλόγους των εταιριών, βρες μια επώνυμη που έχει και βαλετα.
Προσωπικά θα εμένα μακριά από bilstein μαύρα και kyb excel-g.

giorgosb
26/10/2023, 14:52
Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας τοποθετήθηκαν στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης:

https://www.bikeit.gr/reportaz/item/36071-thessaloniki-bikan-kameres-ston-perifereiako-boroyn-na-vevaiosoun-prostima?m=1

"Σε πρώτη φάση, αναφέρεται ότι οι κάμερες υπάρχουν για την επιτήρηση της κυκλοφορίας και την μετάδοση της ανάλογης εικόνας στην Τροχαία, όμως δεν αποκλείεται η πιθανότητα χρήσης τους και για επιβολή προστίμων, στο μέλλον."

S705
26/10/2023, 15:20
Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας τοποθετήθηκαν στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης:

https://www.bikeit.gr/reportaz/item/36071-thessaloniki-bikan-kameres-ston-perifereiako-boroyn-na-vevaiosoun-prostima?m=1

"Σε πρώτη φάση, αναφέρεται ότι οι κάμερες υπάρχουν για την επιτήρηση της κυκλοφορίας και την μετάδοση της ανάλογης εικόνας στην Τροχαία, όμως δεν αποκλείεται η πιθανότητα χρήσης τους και για επιβολή προστίμων, στο μέλλον."

Και τις μας ενδιαφέρει εμάς????
Εμείς ούτε τρέχουμε, ούτε κάνουμε σφινες, ούτε σούζες.
Και όσοι κάνουν..... Κακα παιδιά.... Δεν έχουν πινακίδα!

Manalishi
26/10/2023, 15:50
Δεν με καταλαβες πιθανών.

Προσωπικά θα εμένα μακριά από bilstein μαύρα και kyb excel-g.

Συμφωνώ και επαυξάνω, απαράδεκτα, του κιλού παραγωγή.

DoctoR_k6
26/10/2023, 16:27
Δεν θα το αποκλείσω...
Αν και λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι made in japan, το θεωρώ απίθανο

Εχει ιδια βαση με το Jazz...? Αληθευει αυτο?
Μπορεις να δεις στην ουσια τι φοραει το Jazz.
Eνα Honda συνεργειο (οχι απαραιτητα επισημο) ευκολα μπορει να σου πει ποιο αμορτισερ να βαλεις.
Κουμπωνουν και απο αλλα μοντελα μεσα στην οικογενεια.

nikos_abel
26/10/2023, 17:04
Εχει ιδια βαση με το Jazz...? Αληθευει αυτο?
Μπορεις να δεις στην ουσια τι φοραει το Jazz.
Eνα Honda συνεργειο (οχι απαραιτητα επισημο) ευκολα μπορει να σου πει ποιο αμορτισερ να βαλεις.
Κουμπωνουν και απο αλλα μοντελα μεσα στην οικογενεια.

Ναι, ίδιο πάτωμα έχει, αλλά λόγω της μπαταρίας (τότε δεν είχαν υβριδικό jazz ακόμα)
έχει διαφορετικά.
Με μη επίσημο συνεργείο είμαι, και δεν έβρισκε άκρη. Ντρεπόταν να μου μιλήσει για τις τιμές...
Καμιά φορά απλά θέλει πολύ ψάξιμο από μόνοι μας...

Coyote.V
26/10/2023, 23:52
https://www.youtube.com/watch?v=wVbg0LYMIpc

Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα. Δεν χαμπαριάζουν τίποτα οι κουλαδοκλέφτες !

Bowleno
27/10/2023, 02:00

Και εντελώς άσχετοι κιόλας :tooth:

doctor_john
27/10/2023, 06:44
Μια είναι η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα ήταν να το σκεφτούμε και να το προβάρουμε για
να μην υπάρχουν σοκ και τέτοια όταν χρειαστεί.
Οτιδήποτε αιχμηρό, βαρύ κ.λπ. τους το πετάς στο κεφάλι.

Μην ανησυχούμε αν σπάσουμε κάτι στη μοτό.
Μην ανησυχούμε αν θα λειτουργήσουν όπως σε κάποιες ταινίες κ.λπ.
Είναι βιασμός και αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε αντίστοιχα.

motojojo
27/10/2023, 08:35
Τόσος κόσμος μερα μεσημερι ένας δεν σκεφτηκε να πάρει την αστυνομία;

DoctoR_k6
27/10/2023, 09:38
Διαφημιση για το λουκετο μου φαινεται... :lol:
Στο UK αυτα ειναι καθημερινοτητα.
Ας ειναι καλα οι ασφαλιστικες.

Panos76
27/10/2023, 10:50
Τόσος κόσμος μερα μεσημερι ένας δεν σκεφτηκε να πάρει την αστυνομία;

Είναι απασχολημένοι με το να τραβούν βίντεο.

viper1
27/10/2023, 11:44

447476

Panos76
27/10/2023, 13:04
ή που θα στο πάρουν το ρόπαλο - αν είναι 2-3 - και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου, ή που - αν τους χτυπήσεις χοντρά - πιστεύω θα σε τρέχουν στα δικαστήρια.

runner
27/10/2023, 13:48

Και μονο που το βλεπεις συγχυζεσαι. Ασχετως την καταληξη.

Manalishi
27/10/2023, 13:50
Σπάγγος, σχοινί, κορδόνι γενικά και μεγάλο παξιμάδι στην άκρη. Επίης, για το αμάξι, στα Jumbo πουλάνε κάτι σιδερένια κόκκαλα για τα παπούτσια σαν μασέτα. Και να σε σταματήσουν, δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό.

447483

Panos76
27/10/2023, 14:21
Καλύτερα μία λακ με αναπτήρα :lol: :cry:

husky21
27/10/2023, 14:46
Σπάγγος, σχοινί, κορδόνι γενικά και μεγάλο παξιμάδι στην άκρη. Επίης, για το αμάξι, στα Jumbo πουλάνε κάτι σιδερένια κόκκαλα για τα παπούτσια σαν μασέτα. Και να σε σταματήσουν, δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό.

447483

Αν σε σταματησουν ναι δεν θα βρουν κατι μεπτο
αν το χρησιμοποιησεις εναντιον καποιου ομως ??
πας κανονικα για οπλοφορια-οπλοχρησια

doctor_john
27/10/2023, 15:52
Ποιος να σε πιάσει; αν είναι αστυνομία εκεί δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Στην τελική τους πατάς με το αμάξι και μετά συγνώμη δεν είδα. Όπως κάνουν όλοι.

S705
27/10/2023, 15:58
Ποιος να σε πιάσει; αν είναι αστυνομία εκεί δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Στην τελική τους πατάς με το αμάξι και μετά συγνώμη δεν είδα. Όπως κάνουν όλοι.

Στεγνά με το κάρο τους παίρνεις σβάρνα!
"με απείλησαν κύριε όργανο με το σφυρί, τρόμαξα για την ζωή μου και το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω να σωθώ"

νεοσσός
27/10/2023, 18:07
Και μονο που το βλεπεις συγχυζεσαι. Ασχετως την καταληξη.
Μπράβο στους περαστικούς που ασχολήθηκαν με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Ειδικά η κυρία που φωνάζει.
Ο τύπος στο τέλος με τον πυροσβεστήρα, λίγο ριψοκίνδυνος. Οι κλέφτες θα κατηγορηθούν για σύσταση συμμορίας και απόπειρα κλοπής, ενώ αυτός για σωματικές βλάβες, που είναι πολύ χειρότερο.

Δυστυχώς η τύχη είναι με τους κλέφτες στην εποχή μας. Και που τους πιάνουν, δεν αλλάζει κάτι. Οπότε βαίνουν αυξανόμενα το πλήθος τους και η δράση τους. Πάντως είναι προσεκτικοί να μην ασκήσουν βία, διότι μετά θα τους κυνηγάει η αστυνομία.

Έχουν ανέβει τουλάχιστον άλλα δύο τέτοια βίντεο από το εξωτερικό, το ένα με κλέφτη που απειλούσε περαστικό με τον ηλεκτρικό τροχό που έκοβε το disk lock και ένα ακόμα έξω από καφετέρια. Μέρα, με κόσμο τριγύρω.

motojojo
28/10/2023, 09:54
Γι αυτο καλεις την αστυνομία και αν η αστυνομία είναι σοβαρή θα επέμβει σε λίγα μόλις λεπτά.

Βέβαια για να έχουν τα κλεφτρόνια τόσο θράσσος μάλλον και στην Αγγλία η αστυνομία δεν ειναι και πολύ σοβαρή...

Coyote.V
28/10/2023, 10:38
Γι αυτο καλεις την αστυνομία και αν η αστυνομία είναι σοβαρή θα επέμβει σε λίγα μόλις λεπτά.

Βέβαια για να έχουν τα κλεφτρόνια τόσο θράσσος μάλλον και στην Αγγλία η αστυνομία δεν ειναι και πολύ σοβαρή...

Η καταστολή είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να υπάρχει και όχι το πρώτο. Δεν το ζηλεύω σε καμία περίπτωση. Κάτι δεν κάνουμε σωστά ως άνθρωποι!

νεοσσός
28/10/2023, 10:43
Συμφωνώ για την αστυνομία, σε συνδυασμό με τις φωνές. Βέβαια αυτές οι κλοπές υποτίθεται ότι διαπράττονται μέσα σε 2 λεπτά, όπου η αστυνομία δεν προλαβαίνει να φθάσει.

Πρέπει να τους κολλήσεις κανένα airtag στο μοτοσακό διαφυγής για να τους εντοπίσει η αστυνομία. Φεύγουν τρικάβαλο, ακράνωτοι, θα φάνε και κλήση. :p

RaGe_Raptor
28/10/2023, 10:50
Σπάσιμο όλων των άκρων. Απλώς.

CorpseAlive
28/10/2023, 21:33
447500

Καλή ήταν η Οίτη. Αλλά με περίμενε μία εβδομάδα η κυρία με την σπανακόπιτα και όσο έχει καλό καιρό είπα να την ξανατιμήσω. |

DoctoR_k6
28/10/2023, 21:36
447500

Καλή ήταν η Οίτη. Αλλά με περίμενε μία εβδομάδα η κυρία με την σπανακόπιτα και όσο έχει καλό καιρό είπα να την ξανατιμήσω. |

Αμαξατος?

CorpseAlive
28/10/2023, 21:36
Αμαξατος?

Γιες σερ λόγω σκύλου!

DoctoR_k6
28/10/2023, 22:12
Γιες σερ λόγω σκύλου!

Καλή δικαιολογία δεν λέω...:lol:

RaGe_Raptor
28/10/2023, 22:40

Λύσεις υπάρχουν
(Αυτή η διαφήμιση δεν θα έβγαινε σήμερα)

https://youtu.be/CBvgI4RAutA?si=y_DS9-Q2iN_tri1m

νεοσσός
28/10/2023, 22:47
Την κλέβω άμεσα. :lol:

Παίζει να έρθω στο Σκίτσο με αμάξι ...λόγω σκύλου. Όχι δικού μου, αλλά του Χάρη. :p

CorpseAlive
28/10/2023, 22:59
Την κλέβω άμεσα. :lol:

Παίζει να έρθω στο Σκίτσο με αμάξι ...λόγω σκύλου. Όχι δικού μου, αλλά του Χάρη. :p

Εσύ έλα καβάλα στον σκύλο μου !

bulmont
29/10/2023, 12:39
447500

Καλόμαθε η γριά στο μέλι..................

karellen
31/10/2023, 16:49
Κοιτούσα χθες ένα ταξί Tesla που περνούσε και αναρωτιόμουν αν όντως συμφέρει στο συγκεκριμένο επάγγελμα.
Βγάζω στην άκρη,προς στιγμήν,το κόστος πετρελαίου καυσίμου/ρεύματος,δεν έχω κάνει τη μελέτη να δω ποιο συμφέρει σε αυτόν τον τομέα.Κατά τα υπόλοιπα όμως δεν έχεις να ασχοληθείς με σέρβις μηχανής-λάδια-αναλώσιμα ούτε μακροχρόνιες βλάβες πχ μπεκ ή δίσκο πλατώ.Ξενοιάζεις δηλαδή από όλα τα παρελκόμενα μιας ΜΕΚ.Δεν ξέρω πόσο κοστίζει σήμερα ούτε πόσο θα μειωθεί το κόστος για την αντικατάσταση της μπαταρίας αλλά φαντάζομαι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα έχει ήδη ισοσκελίσει τα κόστη συντήρησης της ντίζελ.

Μάλλον ναι,συμφέρει.

Bowleno
31/10/2023, 16:59
Κοιτούσα χθες ένα ταξί Tesla που περνούσε και αναρωτιόμουν αν όντως συμφέρει στο συγκεκριμένο επάγγελμα.
Βγάζω στην άκρη,προς στιγμήν,το κόστος πετρελαίου καυσίμου/ρεύματος,δεν έχω κάνει τη μελέτη να δω ποιο συμφέρει σε αυτόν τον τομέα.Κατά τα υπόλοιπα όμως δεν έχεις να σχοληθείς με σέρβις μηχανής-λάδια-αναλώσιμα ούτε μακροχρόνιες βλάβες πχ μπεκ ή δίσκο πλατώ.Ξενοιάζεις δηλαδή από όλα τα παρελκόμενα μιας ΜΕΚ.Δεν ξέρω πόσο κοστίζει σήμερα ούτε πόσο θα μειωθεί το κόστος για την αντικατάσταση της μπαταρίας αλλά φαντάζομαι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα έχει ήδη ισοσκελίσει τα κόστη συντήρησης της ντίζελ.

Μάλλον ναι,συμφέρει.

Συμφέρει αν το δουλεύει μόνο ένας, φαντάζομαι.....διότι πρέπει να συνυπολογιστούν και οι ώρες που το όχημα αναγκαστικά "κάθεται" (φόρτιση)

PaNick67
31/10/2023, 17:58
Βγάζω στην άκρη,προς στιγμήν,το κόστος πετρελαίου καυσίμου/ρεύματος,δεν έχω κάνει τη μελέτη να δω ποιο συμφέρει σε αυτόν τον τομέα.Κατά τα υπόλοιπα όμως δεν έχεις να ασχοληθείς με σέρβις μηχανής-λάδια-αναλώσιμα ούτε μακροχρόνιες βλάβες πχ μπεκ ή δίσκο πλατώ.Ξενοιάζεις δηλαδή από όλα τα παρελκόμενα μιας ΜΕΚ.Δεν ξέρω πόσο κοστίζει σήμερα ούτε πόσο θα μειωθεί το κόστος για την αντικατάσταση της μπαταρίας αλλά φαντάζομαι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα έχει ήδη ισοσκελίσει τα κόστη συντήρησης της ντίζελ.

Μάλλον ναι,συμφέρει.

Aν εχει τριφασικη παροχη σπιτι του μπορει να βαλει οικιακο φορτιστη 11kWh, που σημαινει οτι σε 7 ωρες εχει φορτισει απο αδειο την μεγαλη μπαταρια. Υπολογισε 20 λεπτα την kWh με ολα μεσα, 16kWh τα 100 χλμ καταναλωση και οχι μονο συμφερει, αλλα θα κοροιδευει τους συναδελφους του στις πιατσες.

Αλλα οπως λεει κι ο Bowleno μονο αν το δουλευει ενας ή μια οικογενεια.

runner
31/10/2023, 18:27
Aν εχει τριφασικη παροχη σπιτι του μπορει να βαλει οικιακο φορτιστη 11kWh, που σημαινει οτι σε 7 ωρες εχει φορτισει απο αδειο την μεγαλη μπαταρια. Υπολογισε 20 λεπτα την kWh με ολα μεσα, 16kWh τα 100 χλμ καταναλωση και οχι μονο συμφερει, αλλα θα κοροιδευει τους συναδελφους του στις πιατσες.

Αλλα οπως λεει κι ο Bowleno μονο αν το δουλευει ενας ή μια οικογενεια.

Δεν το εχω κοιταξει προσφατα αλλα υπολογισε αν καταναλωνεις καθημερινα γυρω στις 80 KWh μονο για να φορτισεις την μπαταρια, η τιμης της δεν θα ειναι 0,20€ αλλά παραπάνω πχ 0,25€. Και παλι φυσικά θα συμφερει ως προς την καταναλωση, απλα πρεπει να μπει και ο παραγοντας μπαταρια, ποσο κοστιζει και ποσες φορτισεις αντεχει.

toyar
31/10/2023, 18:40
Σημαντικός παράγοντας είναι το κόστος επισκευής σε περίπτωση τρακαρισματος που είναι όχι πιθανό αλλά σιγουρο
Εκεί πάμε σε τιμές διαστημοπλοιου

PaNick67
31/10/2023, 18:47
Δεν το εχω κοιταξει προσφατα αλλα υπολογισε αν καταναλωνεις καθημερινα γυρω στις 80 KWh μονο για να φορτισεις την μπαταρια, η τιμης της δεν θα ειναι 0,20€ αλλά παραπάνω πχ 0,25€. Και παλι φυσικά θα συμφερει ως προς την καταναλωση, απλα πρεπει να μπει και ο παραγοντας μπαταρια, ποσο κοστιζει και ποσες φορτισεις αντεχει.

Εχεις απολυτο δικιο για το κοστος. Ολα λυνονται ομως με προγραμματα των παροχων, net metering, κλπ κολπα. Αν μιλαμε για επαγγελματια δε υπαρχουν και φορολογικες αποσβεσεις περαν της επιδοτησης ( η οποια εχει ληξει τωρα αλλα περιμενουν το 3ο πακετο του "κινουμαι ηλεκτρικα" )

Οσο για την αντοχη της μπαταριας, στην Αμερικη που υπαρχουν πολλα Tesla εδω και χρονια υπαρχουν πολλα με 200+ χιλ μιλια που δεν εχουν χρειαστει αλλαγη.

Αν το ηλεκτρικο ειναι μπελας για καποιον που κανει ταξιδια διοτι θελει καλο προγραμματισμο στασεων, φορτισεων, υποδομων εκει που θα πας, για τις πολεις μεσα και με δεδομενο οτι υπαρχει χωρος φορτισης στο σπιτι ειναι ο,τι πρεπει.

Αρκει φυσικα να υπαρχουν τα χρηματα και να μην σε νοιαζει η απαξιωση λογω τεχνολογιας που ολο θα εξελισσεται.

Acacius
01/11/2023, 00:51
Έτυχε να διαβάσω πριν λίγες μέρες κάτι σχετικό. Η Hertz έχει ολόκληρο στόλο από Tesla και πολλά τα έχει ενοικιάσει στην Uber. Φαίνεται ότι βγάζουν/προκαλούνται περισσότερες ζημιές από όσες υπολόγιζαν με αποτέλεσμα να τους έχει δημιουργήσει προβλήματα λόγω κόστους επισκευών που είναι διπλάσιο από τα οχήματα με ΚΕΚ.

Το άρθρο (https://www.theverge.com/2023/10/27/23934691/hertz-tesla-uber-ev-plans-damage-repair-price-cuts)

[Edit] Αν υπάρχουν υποδομές, τα ηλεκτρικά ταξί δεν είναι απλά το μέλλον αλλά και το παρόν. Πήγα στην Κοπεγχάγη το καλοκαίρι και εκτός των πολλών ηλεκτρικών ΙΧ, η πλειοψηφία των ταξί ήταν επίσης ηλεκτρικά - μέχρι και Mustang ταξί είχε. Επειδή τα Tesla δε φημίζονται για την ποιότητα κατασκευής τους, ίσως να μην υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα με άλλους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων.

νεοσσός
01/11/2023, 23:26
Για το θέμα της ασφάλειας κλοπής που λέγαμε, βγήκε απόφαση μη αποζημίωσης και για καθυστερημένη δήλωση. Επίσης αναφέρεται πάλι το γεγονός της στάθμευσης του οχήματος σε μη ασφαλισμένο σημείο.

https://www.protothema.gr/greece/article/1430213/areios-pagos-den-apozimionetai-i-klopi-ohimatos-an-den-dilothei-amesa/

teogtp
02/11/2023, 12:06

Μάλλον ναι,συμφέρει.

Είναι μια δυσκολη εξίσωση προς επίλυση.
Το ψάχνει ο κουνιάδος μου για αντικατάσταση του δικού του ταξί και σκοντάφτει στην παράμετρο ασφαλείας (λόγω κόστους)αλλά και κόστους επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος.
Τώρα στα του Τέσλα, απλά το αυτοκίνητο είναι μια κατηγορία από μόνο του.
Δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής που να έχει καταφέρει (μέχρι στιγμής) τον βαθμό απόδοσης των συστημάτων ασφαλείας που φέρει. Όλα δουλεύουν τόσο ομαλά και η οδήγηση ανεβαίνει "επίπεδο".
Για τα περί ποιότητας,ναι τα μοντέλα που ερχόταν από το εργοστάσιο του Fremont ήταν μέτριας ποιότητας. Εδώ και καιρό τα μοντέλα που εισάγονται στην Ευρώπη έρχονται από το εργοστάσιο στην Shanghai όπου είναι κορυφαία.

νεοσσός
02/11/2023, 13:06
Τα Model 3 με την επιδότηση και την αφαίρεση φόρων από επιχειρηματίες, βγαίνουν στα 22K ευρώ περίπου. Σχεδόν τα μισά χρήματα από εκείνα που θα έδινε μισθωτός.

CorpseAlive
02/11/2023, 14:34
Για το θέμα της ασφάλειας κλοπής που λέγαμε, βγήκε απόφαση μη αποζημίωσης και για καθυστερημένη δήλωση. Επίσης αναφέρεται πάλι το γεγονός της στάθμευσης του οχήματος σε μη ασφαλισμένο σημείο.

https://www.protothema.gr/greece/article/1430213/areios-pagos-den-apozimionetai-i-klopi-ohimatos-an-den-dilothei-amesa/

Όταν λέω άνοιξε ο ασκός του αιόλου με την αμέλεια που έβγαλε η απόφαση εκείνη....
Καλή τύχη τώρα σε όλους μας.

toyar
02/11/2023, 14:42
προφανως αν η ασφαλιστικη εγραφε στους ορους δηλωση κλοπης εντος 48 ωρων ο ασφαλισμενος θα ειχε καθορισμενη υποχρεωση
τωρα η γενικοτητα επιδικαζεται υπερ του δυνατου
επισης αφηνεται να εννοηθει οτι ο ασφαλισμενος ειναι απατεωνας χωρις ομως να εχει την υποχρεωση η ασφαλιστικη να το αποδειξει

patsavour
02/11/2023, 14:57
προφανως αν η ασφαλιστικη εγραφε στους ορους δηλωση κλοπης εντος 48 ωρων ο ασφαλισμενος θα ειχε καθορισμενη υποχρεωση
τωρα η γενικοτητα επιδικαζεται υπερ του δυνατου
επισης αφηνεται να εννοηθει οτι ο ασφαλισμενος ειναι ''εν δυνάμει'' απατεωνας χωρις ομως να εχει την υποχρεωση η ασφαλιστικη να το αποδειξει

fixed

νεοσσός
02/11/2023, 15:13
Προσπαθώ να κατανοήσω την ουσία του όρου περί άμεσης ενημέρωσης, ώστε να καταλάβω γιατί λήφθηκε υπόψη ως κρίσιμος από το δικαστήριο.

Θα περίμενα να πουν ότι η καθυστέρηση στη δήλωση δεν αλλάζει την τροπή των πραγμάτων, οπότε ο όρος περί άμεσης δήλωσης δεν λαμβάνεται υπόψη.

Acacius
02/11/2023, 18:10
Είναι μια δυσκολη εξίσωση προς επίλυση. Το ψάχνει ο κουνιάδος μου για αντικατάσταση του δικού του ταξί

Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα αλλά νομίζω ότι με τα ελληνικά δεδομένα οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες για πλήρως ηλεκτρικό ταξί (και μάλιστα Tesla). Ίσως αξίζει να κοιτάξει σε υβριδικό με υποστήριξη από εύρωστη αντιπροσωπεία, τα Prius π.χ. φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλή.

motojojo
02/11/2023, 19:03
Διάβαζα ότι σε περίπτωση τράκου τα ηλεκτρικά έβγαιναν εύκολα ολική λόγω της μπαταρίας. Γενικά είναι σχετικά ευκολο να τραυματιστεί η μπαταρία και αν συμβεί αυτό πάει για αντικατάσταση, δεν επισκευάζεται. Το κόστος δεν ειναι μικρό, οπότε αν συνυπολογιστεί και το κόστος της (οποιας) λαμαρινοδουλειάς κάνει ασύμφορη τη συνολικη επισκευή.

Γι'αυτό πλέον τα ασφάλιστα για ηλεκτρικό είναι υψηλοτερα από εκείνα για συμβατικό.

νεοσσός
02/11/2023, 19:34
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε κάποια υβριδικά που έχουν ηλεκτρικά συστήματα στους τροχούς. Ένα σχετικά μικρό τρακάρισμα που σε συμβατικό όχημα θα κόστιζε 1000€, σε αυτά ανεβαίνει στις 7.000€. Πρακτικά χρειάζεσαι μικτή ασφάλιση σε τέτοια οχήματα για να μη ζημιωθείς μεγάλα ποσά.

doctor_john
08/11/2023, 08:20
Δεν του τό 'χα (του ninet) να κυκλοφορεί στο δρόμο..

447858

DoctoR_k6
09/11/2023, 00:06
Όταν βλέπεις σούζα από τα 220+ Ε τον λες και τον αυθεντικό...:lol:

https://youtu.be/falIjOa8aMA?si=KIi6wKBWunXyqY0K

Έχει και εργαλείο όμως...:D

nikos_abel
09/11/2023, 10:51
Ε, αν ήταν λίιιιγο πιο σωστά γραμμένο και είχα και λογαριασμό στην Εθνική, μπορεί και να με "αξιοποιούσανε" :lol:

447896

karellen
09/11/2023, 11:02
:lol:

Panos76
09/11/2023, 15:12
Όταν βλέπεις σούζα από τα 220+ Ε τον λες και τον αυθεντικό...

Σιγά, έτσι πάω εγώ και ο νεοσσός κάθε πρωϊ Κατεχάκη και μάλιστα υπό διήθηση. :bawl:

Acacius
09/11/2023, 15:49
Ε, αν ήταν λίιιιγο πιο σωστά γραμμένο και είχα και λογαριασμό στην Εθνική, μπορεί και να με "αξιοποιούσανε" :lol:

447896

Θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμα, αλλά έχουν βελτιωθεί πολύ τελευταία. Με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης προβλέπω να πέφτει πολύ κλάμα :cry:

motojojo
09/11/2023, 17:03

https://youtu.be/falIjOa8aMA?si=KIi6wKBWunXyqY0K

V Strom έχει;

νεοσσός
09/11/2023, 17:53
Σιγά, έτσι πάω εγώ και ο νεοσσός κάθε πρωϊ Κατεχάκη και μάλιστα υπό διήθηση. :bawl:
Δεν περνάω πια από Κατεχάκη. Άλλος είναι στο video. :p

congate7
10/11/2023, 07:04

Πλασάρει τον διάδοχο σιγά σιγά ο οποίος φαίνεται να κουβαλά την ίδια τρέλα.
[

Και είναι warm up...

Edit by bowleno: το βίντεο αφαιρέθηκε, καφρίλες σε δημόσιο δρόμο δεν έχουν θέση εδώ.

DoctoR_k6
10/11/2023, 08:23
Πλασάρει τον διάδοχο σιγά σιγά ο οποίος φαίνεται να κουβαλά την ίδια τρέλα.

Και είναι warm up...

Ναι το ειδα και αυτο... :lol:
Αλλα στους 4 τροχους...???
Καλα το πηγε και αυτος παντως!!

Edit by bowleno:
Όποιος θέλει μπορεί να το δει στον τούμπη....

george.S
10/11/2023, 08:52
Έχω μετανιώσει για όλες τις καφρίλες που έκανα και ντρέπομαι

Πως θα αντιδράσει ο γιος σου ή η κόρη σου που δεν έχουν εμπειρία στον δρόμο όταν θα περάσεις δίπλα τους με 120 χιλιόμετρα παραπάνω ? Ασυναίσθητα θα στρίψει το τιμόνι γιατί θα τρομάξει....και άμα δίπλα είναι άλλο αμάξι νταλίκα κλπ κλπ?
Αντί για κόρη, γιο βάλε την μάνα σου που έχει μέσα τα παιδιά σου στο αμάξι

Κάθε βίντεο σαν αυτό είναι απαράδεκτο και βρίσκει πολλές φορές άμυαλους και ανώριμους μιμητές

Δεν είναι μαγκιά μαλακια είναι ......

doctoras
11/11/2023, 07:52
συμφωνώ, διασχίζουν οχήματα με ανθρώπους μέσα λες και είναι κορίνες...

επιπροσθέτως πόσο μακρυά είναι η πίστα του nurburgring, όποιος απο τους εμπλεκόμενους αισθάνεται γΛήγορος να το αποδείξει με τον γύρο πίστας

Bowleno
11/11/2023, 09:28
Έχω μετανιώσει για όλες τις καφρίλες που έκανα και ντρέπομαι

Πως θα αντιδράσει ο γιος σου ή η κόρη σου που δεν έχουν εμπειρία στον δρόμο όταν θα περάσεις δίπλα τους με 120 χιλιόμετρα παραπάνω ? Ασυναίσθητα θα στρίψει το τιμόνι γιατί θα τρομάξει....και άμα δίπλα είναι άλλο αμάξι νταλίκα κλπ κλπ?
Αντί για κόρη, γιο βάλε την μάνα σου που έχει μέσα τα παιδιά σου στο αμάξι

Κάθε βίντεο σαν αυτό είναι απαράδεκτο και βρίσκει πολλές φορές άμυαλους και ανώριμους μιμητές

Δεν είναι μαγκιά μαλακια είναι ......

Εξ ου, διεγράφησαν τα βίντεο πιο πάνω. Θα παρακαλούσα να αποφεύγετε στον μέλλον να ανεβάζετε παρόμοια βίντεο. Το moto.gr προάγει την σωστή και ασφαλή για όλους μας, οδήγηση.

mikes
11/11/2023, 10:30
Το moto.gr προάγει την σωστή και ασφαλή για όλους μας, οδήγηση.
εαν οντως ισχυει αυτο, και το φορουμ ενδιαφερεται για την ασφαλεια των χρηστων του, εσυ ως μελος της ομαδας
συντονισμου, στην επομενη βολτα ΔΕΝ θα με αφησεις να συμμετασχω με ενα χρεπι 16ετιας χωρις abs και λοιπα
ηλεκτρονικα βοηθηματα.. θα μου δωσεις το μηχανακι σου!!!

και οταν αποκτησω χερια, θα παρω και του χαρη η του τεο..

motojojo
11/11/2023, 10:47
Εξ ου, διεγράφησαν τα βίντεο πιο πάνω. Θα παρακαλούσα να αποφεύγετε στον μέλλον να ανεβάζετε παρόμοια βίντεο. Το moto.gr προάγει την σωστή και ασφαλή για όλους μας, οδήγηση.

Έλεος ρε Δημήτρη, εντάξει....

Ταινιες επιτρέπονται τουλάχιστον; Με χαρακτηρισμο καταλληλότητας φυσικα.

doctor_john
11/11/2023, 11:39

Μας προσβάλεις όλους.

Bowleno
11/11/2023, 14:02
Μας προσβάλεις όλους.

Δεν νομίζω... Ίσως μόνο τους... Κάφρους :D
Μην ξεχνάμε, μπαίνουν και πιτσιρικάδες εδώ αν βλέπουν τέτοια εδώ, πόσο δύσκολο νομίζεις ότι είναι να τα"δοκιμάσουν"; άστο ρε συ... Υπάρχουν τόσα φορά για ανάλογα πράγματα ας τα βρουν εκεί. Εγώ κι εσύ κι ο Χάρης (π.χ.) θα κάνουμε την πλάκα μας με αυτά αλλά οι νιούμπες;

patsavour
11/11/2023, 15:28
Επίσης στις εκδρομές να αποκλείονται η μη κατέχοντες πινακίδες,η εχουσες αυτάς κεκλιμμενας.

DoctoR_k6
11/11/2023, 15:48
Παιδιά μην είμαστε υπερβολικοί.
Μοτοσυκλετιστικο φόρουμ είμαστε.
Όλοι ξέρουμε μεταξύ μας τι γίνεται και τι πρέπει να κάνουμε στο δρόμο η όχι.
Τώρα αν είδαμε βιντεάκι από καφριλες δεν λέει κάτι.
Λες και παρότρυνε κάνεις , κανέναν να το κάνει.
Όπως και αν είμαστε "παρθένες" δεν πρόκειται να συμβεί κάτι αντίστοιχο έξω...
Συμφωνώ να είμαστε όσο πιο πολιτικαλ κορεκτ αλλά κάπου χαλαρώστε.

Στην ουσία μην ξαναμπεί βίντεο από καμιά βόλτα με onboard κάμερα που ξεπερνάει το όριο ταχύτητας. Δεν είναι σωστό...

Billy έχεις να κατεβάσεις πολύ βιντεάκι...

νεοσσός
11/11/2023, 16:05
επιπροσθέτως πόσο μακρυά είναι η πίστα του nurburgring, όποιος απο τους εμπλεκόμενους αισθάνεται γΛήγορος να το αποδείξει με τον γύρο πίστας
Ναι, οι πίστες είναι καλή λύση για όσους θέλουν να τρέξουν. Στο Nurburgring μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να προκαλέσεις δυστύχημα, αλλά ζημιές σε αμάξια κάνουν μπόλικοι (https://www.youtube.com/watch?v=0gHUQczK3uc). Όταν εξερευνάς τα όρια, δεν έχεις πάντα την τύχη με το μέρος σου.

Σε δημόσιο δρόμο πρέπει να κινείσαι πολύ κάτω από τα όρια του εαυτού σου, του οχήματος, του δρόμου και των συνθηκών, ώστε να έχεις περιθώριο ελέγχου όταν κάτι πάει στραβά. Συνήθως τα δυστυχήματα γίνονται όταν υπάρχει συνδυασμός παραβάσεων, όπου ο καθένας πιστεύει ότι είναι ο μόνος που παραβαίνει το νόμο εκείνη τη στιγμή και έχει την απαίτηση όλοι οι άλλοι να τον τηρούν.

Για παράδειγμα, κάποιος που κάνει διήθηση δίχως αύριο, έχει την απαίτηση να μην ανοίξει κάποιος πόρτα ή να πατήσει τη διακεκομμένη γραμμή. Άλλος που τρέχει με 90 km/h μέσα στην πόλη απαιτεί να μην παραβιάσει κάποιος το Stop ή όταν τον δει να ξέρει ότι πηγαίνει πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα 50 km/h. Όταν τρέχει με 180 km/h σε επαρχιακό δρόμο, να μην υπάρχει τρακτέρ που να περνάει κάθετα το δρόμο ή βοσκός που να έχει το κοπάδι στη μέση του δρόμου. Αν ζήσουν, τρέχουν στα δικαστήρια να δουν ποιος είναι ο πιο παράνομος...

congate7
12/11/2023, 06:36
Billy έχεις να κατεβάσεις πολύ βιντεάκι...

Και ξεκίνα από της ετήσιας bowleno…

Επίσης να απαγορευτεί η είσοδος από κινητό γιατί μπορεί κάποιος πιτσιρικάς να δει ότι μπορεί να μπει από το κινητό του και διαβάζοντας το φόρουμ να δημιουργήσει ατύχημα με το τουτού.

Bowleno
12/11/2023, 09:19
Ρε σεις....την τρίχα τριχιά; καταλάβατε όλοι για τι πράγμα μιλάμε, πάμε παρακάτω.

Τι να μαγειρέψω σήμερα; :lol:

mikes
12/11/2023, 09:47
Ρε σεις....την τρίχα τριχιά; καταλάβατε όλοι για τι πράγμα μιλάμε, πάμε παρακάτω.

Τι να μαγειρέψω σήμερα; :lol:

σαλιγκαρια με μπαμιες

εν το μεταξυ το σχολιο μου πιο πανω που του λεω να μου δωσει το
μηχανακι του, το περαασε στο ντουκου.. δεν τον συμφερει εκει..

karellen
12/11/2023, 09:48
σαλιγκαρια με μπαμιες

μηχανακι του, το περαασε στο ντουκου.. δεν τον συμφερεςι εκει..

Τρελλός είναι;

Bowleno
12/11/2023, 10:31
σαλιγκαρια με μπαμιες

μηχανακι του, το περαασε στο ντουκου.. δεν τον συμφερει εκει..

Μπα, τις μπάμιες τις θέλω με κοτόπουλο και τα σαλιγκάρια τα προτιμώ σκέτα με σάλτσα :D
(κωφός είμαι, όχι χαζός):D

Τρελλός είναι;

κρύβε λόγια:lol:

karellen
12/11/2023, 12:50
448019

Μια χαλαρή εχθές στην Πάρνηθα.

Η μεγάλη απογοήτευση το Μπάφι... πολύς κόσμος, πάτα με να σε πατώ, δεν κάθισα, έφυγα τρέχοντας!
Μάχιμο το Ντερο με το χακί σακκίδιο. :beer:

Coyote.V
12/11/2023, 13:01
Μάχιμο το Ντερο με το χακί σακίδιο. :beer:

Μέσα έχω εργαλεία για επισκευές και δεξιά και αριστερά, επισκευάζω λάστιχα, σπασμένες ντίζες κλπ , παίζει να κάνω μεγάλο σέρβις στην άκρη του δρόμου... :lol: επίσης έχω πλήρη φαρμακείο, ακόμα και πριόνι που διπλώνει, σχοινιά, γυαλόχαρτα, κόλλες γρήγορης επισκευής, βίδες, τάι ραπ, λάδι για την αλυσίδα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ότι θα σου χρειαστεί σε μια δύσκολη.
Δεν είναι μόνο για εφέ όπως πολλοί τα βάζουν και τα γεμίζουν με υλικά συσκευασίας για να δείχνουν γεμάτα. :beer:

νεοσσός
12/11/2023, 13:16
448019

Μια χαλαρή εχθές στην Πάρνηθα.

Η μεγάλη απογοήτευση το Μπάφι... πολύς κόσμος, πάτα με να σε πατώ, δεν κάθισα, έφυγα τρέχοντας!

Ωραία βόλτα, μπράβο. Το Μπάφι πράγματι εδώ και 10 χρόνια έχει αλλάξει μορφή και έχει γίνει επιχείρηση μαζικής εστίασης. Είναι μία επιτυχία των επιχειρηματιών, που πέρασαν από 40 κύματα για να το φθάσουν εκεί. Ακόμα κι έτσι, είναι ωραία διέξοδος για να αποκτήσει επαφή κάποιος με το βουνό, να αποδράσει από τη μεγαλούπολη.

Για τους μυημένους στα βουνά, παραμένει ωραίος προορισμός, μόνο εκτός ημερών αιχμής. Για παράδειγμα, καθημερινές ακόμα και σούρουπο, είναι ωραία ή καλοκαίρι που πάνε λίγοι στα βουνά. Επίσης είναι ωραία φάση να πας Παρασκευή βράδυ, να διανυκτερεύσεις εκεί, να ξυπνήσεις το πρωί στο βουνό και να φύγεις πριν μαζευτεί ο κόσμος. Κυριακές με ωραίο καιρό, αργίες, ειδικά κάτι Πρωτομαγιές, πρέπει να το αποφύγεις. Θα φας ουρά χιλιομέτρων για να φθάσεις και θα εξυπηρετηθείς μετά από ώρες. Είμαστε πολλοί στην Αθήνα, πρέπει να σκέφτεσαι εναλλακτικά τέτοιες μέρες και όχι αυθόρμητα.

Υπάρχει και το Φλαμπούρι, που πλέον είναι μισθωμένο από τον ίδιο επχειρηματία, πιο ήσυχο.

Coyote.V
12/11/2023, 13:22
Ωραία βόλτα, μπράβο. Το Μπάφι πράγματι εδώ και 10 χρόνια έχει αλλάξει μορφή και έχει γίνει επιχείρηση μαζικής εστίασης. Είναι μία επιτυχία των επιχειρηματιών, που πέρασαν από 40 κύματα για να το φθάσουν εκεί. Ακόμα κι έτσι, είναι ωραία διέξοδος για να αποκτήσει επαφή κάποιος με το βουνό, να αποδράσει από τη μεγαλούπολη.

Για τους μυημένους στα βουνά, παραμένει ωραίος προορισμός, μόνο εκτός ημερών αιχμής. Για παράδειγμα, καθημερινές ακόμα και σούρουπο, είναι ωραία ή καλοκαίρι που πάνε λίγοι στα βουνά. Επίσης είναι ωραία φάση να πας Παρασκευή βράδυ, να διανυκτερεύσεις εκεί, να ξυπνήσεις το πρωί στο βουνό και να φύγεις πριν μαζευτεί ο κόσμος. Κυριακές με ωραίο καιρό, αργίες, ειδικά κάτι Πρωτομαγιές, πρέπει να το αποφύγεις. Θα φας ουρά χιλιομέτρων για να φθάσεις και θα εξυπηρετηθείς μετά από ώρες. Είμαστε πολλοί στην Αθήνα, πρέπει να σκέφτεσαι εναλλακτικά τέτοιες μέρες και όχι αυθόρμητα.

Υπάρχει και το Φλαμπούρι, που πλέον είναι μισθωμένο από τον ίδιο επχειρηματία, πιο ήσυχο.

Πιο παλιά πήγαινα χειμώνα με χιόνια και βράδυ με τζιπ βέβαια και καθόμουν με τους εθελοντές (υπάρχουν τώρα πια εθελοντές; )και κάποιυς ταξιδιώτες που το είχαν επιλέξει για διανυκτέρευση γύρω από το τζάκι, ωραία ήταν... και τώρα έτσι πιστεύω να είναι αλλά δεν υπάρχει πια το τζιπάκι.

Το Φλαμπούρι άνοιγε μόνο ΠΣΚ, ανοίγει και καθημερινές τώρα;

Coyote.V
12/11/2023, 13:52
Να προσέχετε τους καθρέπτες των αυτοκινήτων γιατί μπορεί να σας "βατέψει" κανένας!

https://www.protothema.gr/greece/article/1434587/glufada-heiropedes-stin-eui-vatidou-akolouthise-kai-emvolise-mihani/

νεοσσός
12/11/2023, 14:28
Πιο παλιά πήγαινα χειμώνα με χιόνια και βράδυ με τζιπ βέβαια και καθόμουν με τους εθελοντές (υπάρχουν τώρα πια εθελοντές; )και κάποιυς ταξιδιώτες που το είχαν επιλέξει για διανυκτέρευση γύρω από το τζάκι, ωραία ήταν... και τώρα έτσι πιστεύω να είναι αλλά δεν υπάρχει πια το τζιπάκι.

Το Φλαμπούρι άνοιγε μόνο ΠΣΚ, ανοίγει και καθημερινές τώρα;
Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει με τη νέα διοίκηση στο Φλαμπούρι, αλλά η ιστοσελίδα γράφει πλέον και για καθημερινές (https://www.mountparnitha.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%86%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b9/).

Επισκέπτομαι πολλά χρόνια το βουνό, κυρίως ως πεζοπόρος και ποδηλάτης, οπότε έχω δει την εξέλιξη των καταφυγίων. Πριν από 20 χρόνια το Φλαμπούρι ήταν σχεδόν σε αχρηστία, αλλά το ανέστησε ο προηγούμενος διαχειριστής και του έδωσε ωραία ζωή τα παρασκευοσαββατοκύριακα. Το Μπάφι ανέκαθεν ψιλολειτουργούσε, όμως με το πέρασμα των χρόνων η τρέχουσα διοίκηση κατάφερε να το απογειώσει επιχειρηματικά, με κόστος βέβαια να χαθεί η γλυκιά ηρεμία που παρέχουν άλλα καταφύγια. Δεν ήταν εύκολη η πορεία τους, αλλά είχαν πείσμα και επιμονή. Μέχρι είχε καεί ο πρώτος όροφος από φωτιά που προκάλεσε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα. Έκαναν σταδιακά επενδύσεις και δραστηριότητες και τους βγήκε σε καλό. Απλά αν θες ηρεμία, πρέπει να πηγαίνεις μέρες που δεν πάει ο κόσμος. Εσύ μπορείς και καθημερινές, ώστε να γλιτώνεις την πολυκοσμία του σαββατοκύριακου που αλλοιώνει τον χαρακτήρα του.

Και με χιόνια είναι καλή φάση, δεν χρειάζεται 4x4. Ανεβαίνεις με το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο και πας εύκολα με τα πόδια μετά. Παρεμπιπτόντως, το 2017 νομίζω που είχε ρίξει χιόνι με νότιο άνεμο, ενώ δεν είχε στρώσει χιόνι στο λεκανοπέδιο, στο Φλαμπούρι είχε στρώσει χιόνι ύψους 3 μέτρων. Περπατούσες στο χιόνι και έμπαινες κατευθείαν στον 1ο όροφο.

Bowleno
12/11/2023, 14:52
Να προσέχετε τους καθρέπτες των αυτοκινήτων γιατί μπορεί να σας "βατέψει" κανένας!

https://www.protothema.gr/greece/article/1434587/glufada-heiropedes-stin-eui-vatidou-akolouthise-kai-emvolise-mihani/

Πόσο κουλάδι ήταν πια αυτός ώστε να καταφέρει αυτή να τον ακολουθήσει; :cry::lol:

Coyote.V
12/11/2023, 15:34
Πόσο κουλάδι ήταν πια αυτός ώστε να καταφέρει αυτή να τον ακολουθήσει; :cry::lol:

Καλά εσύ πιο πάνω έσβησες βίνδεο με κάγκουρες και τώρα προτρέπεις σε εγκατάλειψη ατυχήματος; Πάρ' τα :moutza:

Σε τέτοιες περιπτώσεις σταματάς και αν έγινε ζημιά αποζημιώνεις... για αυτό μάλλον τα πήρε η Εύα και τον βάτεψε.