View Full Version : Ο καφενές vol.2
γιατι απαγορευεται να βγαλεις φωτο την αντλια;
kostaskk
07/06/2022, 13:24
γιατι απαγορευεται να βγαλεις φωτο την αντλια;
Η χρήση κινητού απαγορεύεται, μπορεί να προκαλέσει μπαμ, ανάφλεξη
CorpseAlive
07/06/2022, 13:24
Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα και θέλω τη γνώμη σας.
Σήμερα σταμάτησα για βενζίνη, ο υπάλληλος ήταν αγενέστατος, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Του είπα καλημέρα και του ζήτησα να μου το γεμίσει. Με έβαλε να αλλάξω αντλία για να μπορούν να μπουν και άλλα αυτοκίνητα και ξεκινάει το γέμισμα.
Άφησε την αντλία πάνω στο ντεπόζιτο της μηχανής κάνοντας μοχλό με όλο το βάρος της μάνικας και έφυγε για άλλο όχημα, οπότε πήρα τη πρωτοβουλία να κρατάω τη μάνικα για να μη γίνει καμιά ζημιά.
Ε, Δε του άρεσε καθόλου... Μου τη λέει με άσχημο τρόπο, αλλά δεν λέω τίποτα, είναι και πρωί και ήμουν και σε καλή διάθεση μόλις έχοντας ακούσει την κόρη μου να λέει το ποίημα της.
Anyway, βγάζω την κάρτα πληρώνω, μου δίνει μόνο το απόκομμά από το POS και βγάζω εγώ το κινητό για να βγάλω φωτογραφία τον ολικό χιλιομετρητή μου και την αντλία για να τα περάσω στο fuelly όταν φτάσω σε υπολογιστή. Συνήθως αν μου δώσουν απόδειξη δε τραβάω την αντλία γιατί γράφει τα λίτρα που μου έβαλαν.
Ε, όταν με είδε που τράβηξα τη φωτογραφία, ποιος είδε το θεό και δεν το φοβήθηκε.... Ξεκίνησε να φωνάζει και να μου λέει ότι παρανομώ και να σβήσω τη φωτογραφία και ότι θα με κλείσει μέσα και ότι έχει τους καλύτερους δικηγόρους και άλλα ωραία.
Εγώ ακόμα δεν έχω μιλήσει καν, δεν έχω βγάλει καν το κράνος. Του λέω ότι τη φωτογραφία την τράβηξα για δικούς μου λόγους και δεν φαίνεται κανένα πρόσωπο η οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο και αρνήθηκα να σβήσω τη φωτογραφία.
Για να μην πολυλογώ, κάλεσε την αστυνομία η οποία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να καταγράψει το περιστατικό σε ένα μπλοκάκι. Μία ώρα από τη ζωή μου.....
Έχω ήδη μιλήσει με το δικηγόρο και περιμένω να δω αν θα μου κάνουν μήνυση.
Η φωτογραφία από την Αντλία εννοείς τον μετρητή?
Στην αστυνομία τι ακριβώς κατήγγειλε?
zannisvel
07/06/2022, 15:51
Ναι μόνο τον μετρητή της αντλίας πήρα φωτογραφία.
Η αστυνομία έκανε καταγραφή πως πήρα μια φωτογραφία την αντλία και έγραψαν ότι δε φαινόταν κανένα προσωπικό στοιχείο η χαρακτηριστικό φυσικού προσώπου στη φωτογραφία.
Ακόμα πάντως δεν με έχει ενοχλήσει κανένας.
CorpseAlive
07/06/2022, 16:17
Ναι μόνο τον μετρητή της αντλίας πήρα φωτογραφία.
Η αστυνομία έκανε καταγραφή πως πήρα μια φωτογραφία την αντλία και έγραψαν ότι δε φαινόταν κανένα προσωπικό στοιχείο η χαρακτηριστικό φυσικού προσώπου στη φωτογραφία.
Ακόμα πάντως δεν με έχει ενοχλήσει κανένας.
Για να έκανε αυτή την καταγραφή η αστυνομία σημαίνει πως αυτός κατήγγειλε κάτι σχετικό με προσωπικά δεδομένα (Λογικά) , για να προβεί σε μήνυση έχει κάποιο χρόνο , άρα έχε τον νου σου.
Κατά την ταπεινή μου άποψη ,με το που σου κάνει μήνυση αν τελικά σου κάνει , τράβα του και εσύ μία για ψευδή καταμήνυση για να συνεκδικαστούν, να φάει την καμπάνα γιατί δεν είναι προσωπικό δεδομένο η ένδειξη μετρητη *(με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν το έχω ερευνήσει νομολογιακά.) * και μετά να ζητάς και αποζημιώσεις. Παράξενη ιστορία ωστόσο.
thunder ace
07/06/2022, 16:34
Σιδερολοστο δεν βασταγες προχειρα???????
doctor_john
07/06/2022, 16:45
Προσωπικά δεδομένα σε κοινή θέα; σε χώρο και θέση νόμιμου καταστήματος που έχει διαμορφωθεί για να το βλέπουν οι πελάτες;
Κατευθείαν αστυνομία και ζητάς να καλέσουν για έλεγχο της αντλίας. Ακου εκεί, κρατάει την απόδειξη για ποσοστά σε φίλο από εταιρεία;
Εγώ λέω να του κάνεις μήνυση για αποφυγή έκδοσης απόδειξης και άρνηση καταγραφής ποσότητας στον πελάτη.
Σήμερα σταμάτησα για βενζίνη, ο υπάλληλος ήταν αγενέστατος, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Του είπα καλημέρα και του ζήτησα να μου το γεμίσει. Με έβαλε να αλλάξω αντλία για να μπορούν να μπουν και άλλα αυτοκίνητα και ξεκινάει το γέμισμα.
Άφησε την αντλία πάνω στο ντεπόζιτο της μηχανής κάνοντας μοχλό με όλο το βάρος της μάνικας και έφυγε για άλλο όχημα, οπότε πήρα τη πρωτοβουλία να κρατάω τη μάνικα για να μη γίνει καμιά ζημιά.
Ε, Δε του άρεσε καθόλου... Μου τη λέει με άσχημο τρόπο, αλλά δεν λέω τίποτα, είναι και πρωί και ήμουν και σε καλή διάθεση μόλις έχοντας ακούσει την κόρη μου να λέει το ποίημα της.
Anyway, βγάζω την κάρτα πληρώνω, μου δίνει μόνο το απόκομμά από το POS και βγάζω εγώ το κινητό για να βγάλω φωτογραφία τον ολικό χιλιομετρητή μου και την αντλία για να τα περάσω στο fuelly όταν φτάσω σε υπολογιστή. Συνήθως αν μου δώσουν απόδειξη δε τραβάω την αντλία γιατί γράφει τα λίτρα που μου έβαλαν.
Ε, όταν με είδε που τράβηξα τη φωτογραφία, ποιος είδε το θεό και δεν το φοβήθηκε.... Ξεκίνησε να φωνάζει και να μου λέει ότι παρανομώ και να σβήσω τη φωτογραφία και ότι θα με κλείσει μέσα και ότι έχει τους καλύτερους δικηγόρους και άλλα ωραία.
Εγώ ακόμα δεν έχω μιλήσει καν, δεν έχω βγάλει καν το κράνος. Του λέω ότι τη φωτογραφία την τράβηξα για δικούς μου λόγους και δεν φαίνεται κανένα πρόσωπο η οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο και αρνήθηκα να σβήσω τη φωτογραφία.
Για να μην πολυλογώ, κάλεσε την αστυνομία η οποία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να καταγράψει το περιστατικό σε ένα μπλοκάκι. Μία ώρα από τη ζωή μου.....
Τουλάχιστον καραγκιόζης. Για στείλε το βενζινάδικο με vroom ή pm να ξέρω.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/06/2022, 17:32
Μπασταρδια!Επαγγελματίες!
zannisvel
07/06/2022, 18:22
Όπως έγραψα και παραπάνω, η αστυνομία κατέγραψε ότι στη φωτογραφία δε φαίνεται τίποτα άλλο εκτός από την αντλία.
Ήταν υπάλληλος και όχι ιδιοκτήτης, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Ας κάνει ότι θέλει, δεν έχω όρεξη ούτε να ασχοληθώ. Αν όντως κάνει μήνυση, που αμφιβάλω, θα το αναλάβει δικηγόρος.
Προσωπικά πιστεύω ότι του έθιξα τον εγωισμό του επειδή δεν ενέδωσα στα νεύρα του από την αρχή και όταν με απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία για τη φωτογραφία πάλι δεν έκανα πίσω, μπορεί στο τέλος να ήμουν και λίγο ειρωνικός γιατί δεν άντεξα τόση βλακεία.
Όπως έγραψα και παραπάνω, η αστυνομία κατέγραψε ότι στη φωτογραφία δε φαίνεται τίποτα άλλο εκτός από την αντλία.
Ήταν υπάλληλος και όχι ιδιοκτήτης, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Ας κάνει ότι θέλει, δεν έχω όρεξη ούτε να ασχοληθώ. Αν όντως κάνει μήνυση, που αμφιβάλω, θα το αναλάβει δικηγόρος.
Προσωπικά πιστεύω ότι του έθιξα τον εγωισμό του επειδή δεν ενέδωσα στα νεύρα του από την αρχή και όταν με απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία για τη φωτογραφία πάλι δεν έκανα πίσω, μπορεί στο τέλος να ήμουν και λίγο ειρωνικός γιατί δεν άντεξα τόση βλακεία.
Εγώ θα του είχα βάλει τα νεύρα στον λώκο....:a021:
Πες μου πως δεν αφορά κάποιο βενζινάδικο επί της Κηφισίας!
doctoras
07/06/2022, 23:47
Προσοχη εκει εξω οι βλαμμενοι ειναι πλειοψηφία και έτοιμοι για ολα
Πραγματικά.Που επεσες ρε φίλε?
Δεν θα κάνει τίποτα και μόνο που δεν έκοψε απόδειξη είσαι 1-0.
Μπράβο σου για την υπομονή κ την ψυχραιμία. Παίζει να του τα έσπαγα όλα, ειδικά αν ήμουν και ακαπνος και μετά να ήμουν εγώ υπολογος.
borgiriadis1
08/06/2022, 01:45
Καλά η απόδειξη βγαίνει αυτόματα από το σύστημα. Και αν κατάλαβες καλά και είναι υπάλληλος (και ειδικά μιας εκ των γνωστών εταιριών) όχι μόνο δεν θα σου κάνουν μήνυση αλλά θα φάει κ καμπάνα (πιθανά και απόλυση) εφόσον αυτά παρακολουθούνται. Βέβαια θα κέρδιζες την χαμένη ώρα σου που σίγουρα αξίζει παραπάνω από τον υπερτρομπα υπάλληλο αν έπαιρνες απλά την απόδειξη (που έτσι κι αλλιώς θα την πέταγε), αλλά οκ.
turogalos
08/06/2022, 03:00
Για αγοράκι 5 χρονών, τι διάμετρο ρολόι να του πάρω ;
Πιστεύω ότι το Casio f91w είναι η καλύτερη και φθηνότερη λύση. Το είχα πάρει στα δικά μου παιδιά όταν ήταν μικρότερα και λάτρεψαν τον χρονομετρητή όταν έπαιζαν, έτρεχαν κτλ. Μπαταρία που αντέχει ακόμη 5-6 χρόνια αργότερα. Ακόμη και να χαλάσει ή χαθεί, με 10-15€ παίρνεις καινούργιο.
doctor_john
08/06/2022, 08:14
Eίναι και δεν επηρεάζει το "γούστο" αργότερα. Έχουν ωραία σχέση με τα αναλογικά θα του αρέσουν και αυτά.
Εκανα μια αναζήτηση έτσι για τον καφέ, να δω αν υπάρχει κάποιο με "καθαρό", "εκπαιδευτικό" κ.λπ.
Μόνο της Lacoste στα 65ε κατάληξα να "εγκρίνω" :lol:
Απο ότι θυμάμαι πάντως, το ότι ήταν ηλεκτρονικό το πρώτο δικό μου και είχε φωτάκι με είχε ξετρελάνει.
SeniorCanardo
08/06/2022, 11:55
Πληροφοριακά και για όσους δεν το πήραν χαμπάρι τα 50άρια, εξαιρέθηκαν από το fuel pass, αν και αργότερα ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσουν νέα μέτρα που θα αντιμετωπίσουν το θέμα.
Μέχρι στιγμής ουδέν νεότερο.
Σχετικά εδώ (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/388333/fuel-pass-to-epidoma-venzinis-agnoeitai-para-tis-diavevaioseis-gia-xiliades-dikaioyxous).
doctor_john
09/06/2022, 09:31
Πρωϊνό quiz:
Χρειάζεται να μονώσω το φιλτροκούτι (er6n/10) από κάτω γιατί ζεσταίνεται εύκολα.
Είδα το παρακάτω υλικό που μοιάζει λογικό για χρήση εξωτερικού χώρου.
https://ican.gr/product/ctk-elastic-f10-10mm-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B7%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF/
Διατίθεται σε 6mm και 10mm με το ίδιο πάχος φύλου αλουμινίου εξωτερικά.
Λογικά σε εμένα την ίδια απόδοση δεν θα έχουν; σκέφτομαι πως για να ζεσταίνεται δεν θα έχει και πολύ χώρο ανάμεσα..
θα πήγαινα σε κάποιο από αυτά τα δυο υλικά.
https://www.v-p.gr/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82
https://www.v-p.gr/%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF
SeniorCanardo
09/06/2022, 13:07
Αυτό που κοιτάς είναι στη σωστή κατεύθυνση νομίζω, δες και αυτό (https://www.ioannidis.com.gr/ihofon-aluflex.el.aspx) ίσως να βγαίνει πιο φθηνά από το άλλο που είναι "αυτοκινητάδικο".
Κεραμοβάμβακας-Υαλοβάμαβακας θα διαλυθεί σε εξωτερικές συνθήκες.
Παίζει και αυτό (https://www.ioannidis.com.gr/oneflex.el.aspx)
Είναι να περάσω αυτές τις μέρες από εκεί, να ρωτήσω επί τόπου γιατί θα χρειαστώ κάτι παρόμοιο για σχετική εφαρμογή.
Αν δεν βιάζεσαι, σε ενημερώνω.
doctor_john
09/06/2022, 15:41
θα πήγαινα σε κάποιο από αυτά τα δυο υλικά.
https://www.v-p.gr/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82
https://www.v-p.gr/%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF
Nομίζω και αυτοί για εξ. χώρου αρμαφλεξ (https://www.v-p.gr/viomixaniki-monosi-item-22-rubber-%CE%B1) προτείνουν.
Senior θα πάρω το 6mm γιατί μου μοιάζει το πιο ανθεκτικό και το βιάζομαι λίγο για δικαιολογία να πιώ καφέ με φίλο που έχει ίδια μοτό το Σάββατο ;)
doctoras
09/06/2022, 17:41
το θέμα είναι το μονωτικό υλικό να είναι πυρανθεκτικό
Αυτό το αυτοκινητάδικο που έβαλες καλό φαίνεται με ενδιαφέρει και εμενα σε μια εφαρμογή στο σπίτι
thunder ace
12/06/2022, 21:10
Αν θέλετε (και φυσικά αν επιτρέπεται από το φόρουμ) μπείτε εδώ και κάνετε ένα follow.
Δεν κοστίζει τίποτα και θα βοηθήσετε την gia7 να πιάσει το στόχο των 100 followers.
Επαναλαμβάνω,αν επιτρέπεται.
https://www.twitch.tv/gia7
Αν θέλετε (και φυσικά αν επιτρέπεται από το φόρουμ) μπείτε εδώ και κάνετε ένα follow.
Δεν κοστίζει τίποτα και θα βοηθήσετε την gia7 να πιάσει το στόχο των 100 followers.
Επαναλαμβάνω,αν επιτρέπεται.
https://www.twitch.tv/gia7
Να την βοηθήσουμε αλλά τι θέλει να κάνει? Να μαζέψει followers ?
Twitch.
Η καταστροφή του gaming.
Χωρίς να θέλω να προΣβάλω συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
thunder ace
12/06/2022, 22:31
Ναι, ακριβώς.
Και έκανα λάθος....δεν πρέπει να φτάσει τους100.
Τους 50 πρέπει να φτάσει για να πετύχει τον στόχο της.
Ήδη έχει 46,οπότε μιλάμε για άλλους τέσσερις.
panavour
12/06/2022, 23:59
Άμα φτάσει τον στόχο τι γίνεται,πατριάρχης Αντιοχείας;
doctor_john
13/06/2022, 08:38
καλά μη νομίζεις, είναι και Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής..
thunder ace
13/06/2022, 10:53
Άμα φτάσει τον στόχο τι γίνεται,πατριάρχης Αντιοχείας;
Συνταγματαρχης στους Αεροπροσκοπους
panavour
13/06/2022, 15:39
αφου ειναι στους αερο-προσκοπους θα γινει σμηναρχος.
thunder ace
13/06/2022, 16:54
Το αυτο.
karellen
13/06/2022, 17:18
Ή στους Άλκιμους.:D
thunder ace
13/06/2022, 17:30
Ή στους Άλκιμους.:D
Μπα ...δεν τους προλαβε.
doctor_john
22/06/2022, 15:22
Έχει κανείς καθρέπτη - οθόνη στο αυτοκίνητο; ξέρει κάποιος αν είναι αξιόπιστοι;
π.χ:
https://www.amazon.co.uk/AUTO-VOX-Sepcial-Reversing-Parking-Tracking/dp/B081134XR2/ref=pd_lpo_1?pd_rd_i=B081134XR2&psc=1
giorgosb
24/06/2022, 14:16
"Ξεκίνησε στην Κύπρο το πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές"
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/xekinise-stin-kypro-programma-kratikis-epihorigisis-prostateytikoy-exoplismoy-gia
CorpseAlive
24/06/2022, 14:44
"Ξεκίνησε στην Κύπρο το πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές"
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/xekinise-stin-kypro-programma-kratikis-epihorigisis-prostateytikoy-exoplismoy-gia
Στην Κύπρο οι μοτοσυκλετιστές είναι μετρημένοι στα δάκτυλα.
Μόνο τα Delivery , αν και πολλά μαγαζιά κάνουν Delivery με μικρά αυτοκίνητα.
Επομένως είναι μια ''εύκολη '' επιδότηση.
Το λέω από πείρα καθώς ήμουν στο Νησί πήγαινε έλα για αρκετά χρόνια.
AristidisZ
24/06/2022, 15:10
Στην Κύπρο οι μοτοσυκλετιστές είναι μετρημένοι στα δάκτυλα.
Μόνο τα Delivery , αν και πολλά μαγαζιά κάνουν Delivery με μικρά αυτοκίνητα.
Επομένως είναι μια ''εύκολη '' επιδότηση.
Το λέω από πείρα καθώς ήμουν στο Νησί πήγαινε έλα για αρκετά χρόνια.
500€ επιδότηση για μπουφάν, με συνολικά επιδοτούμενο ποσόν 350,000€
Άρα 700 μπουφάν…
edit: thanks ptc, δε ξέρω γιατί κόλλησε ο εγκέφαλος :P
CorpseAlive
24/06/2022, 15:59
Μεγάλη προσοχή στην κάθοδο του Κηφισού. Μεσαια λωρίδα από 1η έξοδο για Περιστερί μέχρι την επόμενη έξοδο έχει πέσει άπειρο λάδι.Είδα 3 πτώσεις συντρόχων.
https://youtu.be/Dy7fc6wbINU
Ωραία ανακατασκευή, αξίζει την υπομονή σας.
doctoras
25/06/2022, 00:20
https://youtu.be/Dy7fc6wbINU
Ωραία ανακατασκευή, αξίζει την υπομονή σας.
Με τραβηξε το ρεζερβουάρ και το ειδα ολο.
Ένταξη απίστευτος ο τύπος, βεβαια το επιπεδο του ειναι R&D engineering, δεν ειναι δηλαδη να πει κάποιος ωραια ιδεα αλλο ενα dyi ανακατασκευή cb50. Συνδυάζει πολλαπλές κατασκευαστικές τεχνικες, με μεγαλη ευχέρεια εφαρμογης τους, που δείχνει εκτος της πολυ υψηλης γνωσης και εμπειρία.
Επίσης εντυπωσιακό ειναι οτι σε ενα συνολο πλήρως διαβρωμενο οι βιδες του, πασα, ροδελες ειναι ποιοτικα με επιφανειακή σκουρια και ευκολα αναστρέψιμη σε φυσικη κατασταση. Δείχνει οτι εκεινη την εποχη τα μεταλα δεν εχουν καμια σχεση με τα σημερινα φτηνιαρικα.
stefanos
25/06/2022, 01:33
Custom ναι, ανακατασκευή με τόσο τρίψιμο στοκάρισμα γυάλισμα ...
motojojo
28/06/2022, 20:49
Έτσι στα πολύ γρήγορα, άποψη για cb650 2018;
Πολύ όμορφο μοτοσακό. Απέχει όμως από την αίσθηση του Hornet, είναι πιο εκπολιτισμένο.
Ίσως κοίταζα σε κάποια από τα τελευταία Hornet, 2013 νομίζω.
motojojo
29/06/2022, 11:17
Δεν αξιζει να παω σε τοσο παλιά, έχω ήδη παλιά μηχανή.
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν σαν αντικαταστάτη του μπαντιτ αλλά τελικά δεν συμφέρει. 8200 κούτα το σιμπι καφε ρεισερ εδώ, 6500-7παρα το σιμπι ΜΥ 17-18 αγρατζουνιστο και με λιγα χλμ μεν, για 1500 ευρώ όμως δεν το συζητώ καν.
Επιπλέον θέλω κανα χιλιάρικο(αν οχι παραπάνω) να το φέρω Ελλάδα στο ενδεχόμενο να κατέβω οπότε το συνολικό ποσο φτανει πολύ κοντά στην τιμή κούτας απο ελληνική αντιπροσωπεία.
Οπότε ακυροι οι προβληματισμοί και επιστροφή στο αρχικό πλάνο, κρατάω το μπαντιτ και το βγάζω στο σφυρι αν και όταν οριστικοποιηθεί η επιστροφή. Αν πουληθεί πουλήθηκε αλλιως το φέρνω μαζί με την υπόλοιπη προίκα.
doctoras
30/06/2022, 08:20
Δεν αξιζει να παω σε τοσο παλιά, έχω ήδη παλιά μηχανή.
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν σαν αντικαταστάτη του μπαντιτ αλλά τελικά δεν συμφέρει. 8200 κούτα το σιμπι καφε ρεισερ εδώ, 6500-7παρα το σιμπι ΜΥ 17-18 αγρατζουνιστο και με λιγα χλμ μεν, για 1500 ευρώ όμως δεν το συζητώ καν.
Επιπλέον θέλω κανα χιλιάρικο(αν οχι παραπάνω) να το φέρω Ελλάδα στο ενδεχόμενο να κατέβω οπότε το συνολικό ποσο φτανει πολύ κοντά στην τιμή κούτας απο ελληνική αντιπροσωπεία.
Οπότε ακυροι οι προβληματισμοί και επιστροφή στο αρχικό πλάνο, κρατάω το μπαντιτ και το βγάζω στο σφυρι αν και όταν οριστικοποιηθεί η επιστροφή. Αν πουληθεί πουλήθηκε αλλιως το φέρνω μαζί με την υπόλοιπη προίκα.
μπαντιτάρα το στρογγυλοφάναρο που έχεις είναι κουκλα, αν είναι προσεγμένο το μηχανάκι δεν κερδίζεις τίποτα απο τα καινουργια. όπου ταξίδευες θα ταξιδεύεις το ίδιο. Τα μονα ακλόνητα επιχείρηματα ειναι αν σου αρέσει πιο πολύ είτε θέλεις ανανέωση
τα cb650 ήταν δύο το F (που ειναι λίγο κλαιν σε μουτρο & οργανα) και το R που είναι κουκλί
το πρώτο στην ελλάδα το βρίσκεις απο 6k και δέυτερο απο 7,5k και καινουργιο κάνει στα 8,8k. Και είναι το τελευταίο I4 στην κατηγορία, θα το γυρίσουν στα δικύλινδρα και εδώ
motojojo
30/06/2022, 16:09
Με το μπαντιτ ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος, δεν έχω παράπονο. Ειναι και η πρώτη μου.
Από τη μια λοιπόν μου αρέσει. Ναι τα σπάει το στρογγυλο φανάρι όπως και τα δυο στρογγυλά και αναλογικά (ψευτο)χρωμιωμένα ρολόγια. Βασικά κριτήρια επιλογής.
Απο την άλλη θα ήθελα να αλλάξω με κάτι ελαφρώς πιο σπορ μόνο που αυτό πρέπει να γίνει υπό προυποθέσεις. Αν ήμουν σίγουρος ότι θέλω να μείνω γερμανία θα έπαιρνα κάτι πιο σκληροπυρηνικό σε streetfighter, πχ street triple. Δεν χρειάζομαι πρακτικότητα εδω.
Για Ελλάδα όπου η πρακτικότητα όμως είναι πιο σημαντική καθώς το μηχανάκι θα χρησιμοποιείται καθημερινά (και με τελάρο πίσω από τη σέλα!), στο μπαντιτ βρίσκω 2-3 μειονεκτήματα. Το πιο σοβαρό, ο αερόψυκτος κινητήρας που θα βογκάει από τη ζέστη στο αθηναικό λιοπύρι μέσα στην κίνηση. Έπειτα ένα ψεκαστό θα είναι κατιτίς πιο οικονομικό (δεν ξέρω πόσο, υποθετικά μιλάω) και τέλος το μπαντιτ είναι λίγο βαρύ για ελιγμούς μέσα στην πόλη. Για αυτούς τους λόγους σκέφτόμουν την αντικατάσταση του.
Αρχικά σκεφτόμουν (και ακόμα το σκέφτομαι) για sv650 που πιστεύω τα κάνει όλα και συμφέρει (και έχει και στρογγυλό φανάρι!) αλλά φοβάμαι μην απογοητευτώ από την έλλειψη 2 κυλίνδρων.
Όμως δεν είμαι διατεθειμένος να δωσω 7.5κ για μηχανή 2-3 ετων με όσα χλμ έχει μαζέψει όταν με 1500 επιπλέον παίρνεις κουτα μηχανή με 0χλμ και εγγύηση.
Για την ώρα θα πορευτώ με το μπαντιτ και βλέπουμε.
doctor_john
30/06/2022, 21:04
Δε νομίζω να απογοητευτείς, σε μια δυο βόλτες θα συνηθίσεις να ανοίγεις το γκάζι πιο μαλακά.
Θα κοίταγα και τα raptor και S2R στην θέση σου. ;)
doctoras
01/07/2022, 07:57
Δεν ειναι βαρυ το μπαντιτ (συμβαλει οτι δεν ειναι υγροψυκτο), εχει πιο βαρια αίσθηση λογω σχεδιασμού και ηλικιας(για παράδειγμα το λιγο παλιαοτερο τοτε zr7 ειναι 20 κιλα παραπάνω, το naked cbf600n 225).
Σε απόλυτα νουμερα ειναι 220 γεματο και το cb650r με ολη την εξελιξη και διαφορα γενεών 205(φυσικα καλη επίδοση για I4).
Και εγω γουστάρω πολυκιλινδρα αλλα ενα καλο δικυλινδρο οπως το sv650 θα σου τα γεφυρώσει ολες της χρήσεις. Και θα παει συλλεκτικό και αυτο μιας και τα v2 & I4 καταργούνται απο τις επιλογες των κατασκευαστών απο το '23-'24
rainmike
01/07/2022, 15:36
Δηλαδή σοβαρά τώρα,ανεβαίνεται αυτο το πράγμα?
https://www.youtube.com/watch?v=_W0kk5wTgpA
CorpseAlive
01/07/2022, 15:57
Να κάνω μια χαζή ερώτηση , αν και εκτός θέματος.
Εγώ που είμαι ένα βαρύ αγόρι , αν ήθελα κάποια στιγμή να πάρω ένα φθηνό Motocross για να δοκιμάσω την φάση , σε τι μηχανάκι θα έπρεπε να κινηθώ.? Κυβικά/μοντέλο κλπ
sapila racing
01/07/2022, 16:08
Εγώ που είμαι ένα βαρύ αγόρι , αν ήθελα κάποια στιγμή να πάρω ένα φθηνό Motocross για να δοκιμάσω την φάση , σε τι μηχανάκι θα έπρεπε να κινηθώ.? Κυβικά/μοντέλο κλπ
Ξεκινα με ενα εντουράκι καλυτερα.
Τα Motocross μηχανακια ειναι πολύ πιο απαιτητικα και απόλυτα και θέλουν και πιο εμπειρο οδηγό.
CorpseAlive
01/07/2022, 17:35
Ξεκινα με ενα εντουράκι καλυτερα.
Τα Motocross μηχανακια ειναι πολύ πιο απαιτητικα και απόλυτα και θέλουν και πιο εμπειρο οδηγό.
Τι θα πρότεινες?
lykourgi
01/07/2022, 18:25
Θέλεις να δοκιμάσεις εντούρο ή βόλτες εκτός ασφαλτοστρωμένων δρόμων;
(Αν και πολλές φορές, το δεύτερο οδηγεί στο πρώτο)
Μην περνετε μοτοκρός μηχανάκια για εντουρο.Δεν κάνουν.Αποδιδουν πολυ διαφορετικά και δεν ταιριάζει στο εντουρο.Ειχα πολύ καιρό να οδηγησω χωμάτινο και πηρα βόλτα το εντουράκι το ΚΤΜ Exc 250(δίχρονο) ενός φίλου.Επαθα πλάκα με την συμπεριφορά της μοτό,δινει απίστευτη σιγουριά!Πολυ μου άρεσε
CorpseAlive
01/07/2022, 18:40
Θέλεις να δοκιμάσεις εντούρο ή βόλτες εκτός ασφαλτοστρωμένων δρόμων;
(Αν και πολλές φορές, το δεύτερο οδηγεί στο πρώτο)
Θέλω να ξεκινήσω τις πιο χωμάτινες διαδρομές , με κάτι φθηνό και συνάμα ανθεκτικό για το βάρος/ύψος μου.
Τώρα για φουλ εντουράδα δεν έχω εμπειρία ούτε την ανάλογη παρέα για να μπω με το καλήμερα.
CorpseAlive
01/07/2022, 18:46
Τι βάρος έχεις?
120 κιλά με τα υγρά και 185 ύψος.
Οτι και να παρεις θα χρειαστεί σίγουρα δουλειά στις αναρτήσεις καθως απ την μανα τους βγαίνουν για 75 κιλα αναβάτη.Θα προτεινα ενα δίχρονακι σαν αυτό που αναφερω ποιο πανω με την αντίστοιχη δουλειά στις αναρτήσεις για το βάρος σου
lykourgi
01/07/2022, 19:02
KLX250S.
Δεν υπάρχει θέμα αντοχής της μοτο
doctoras
01/07/2022, 20:05
Dt200wr με φρεσκο πιστονι-κυλινδρο
doctor_john
01/07/2022, 20:22
Eλα ρε παιδιά.. τα καλύτερα θέματα κλειδώνετε. Είκοσι λεξούλες ήθελα να γράψω και πάει..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/07/2022, 21:36
Eλα ρε παιδιά.. τα καλύτερα θέματα κλειδώνετε. Είκοσι λεξούλες ήθελα να γράψω και πάει..
Για πε...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/07/2022, 21:39
Ντιαρ 350!Παλιο αλλά σκύλος και αντέχει! Θα σε βοηθήσει πολύ για ξεκίνημα! Και έχει καλή αξία μεταπώλησης!
Δε θα πρότεινα δίχρονο για αρχή!
thunder ace
02/07/2022, 06:29
Παρε κατι που στο πλαι θα γραφει ........ regolarita competizione.
Θέλεις κάτι καθαρά για διασκέδαση λίγων ωρών ή κάτι που θα το φορτώσεις κιόλας κάποια στιγμή και θα εξαφανιστείς 3ήμερο στα βουνά;
Όπως και να έχει εγώ θα προτείνω ΚΤΜ 640 lc4 , το κανονικό το εντούρο ,με λίγο ψάξιμο.
Ξέρω ακούγονται διάφορα για αυτά αλλά είσαι ψηλό παιδί και από ότι έχω διαβάσει τυπικός στην συντήρηση του οχήματος σου.
Καλή επιλογή και κάποιο δίχρονο 200-250κε με φανάρι, ( DT,WR,KDX,CRM) αλλά μην νομίζεις πως και αυτά δεν είναι μπελαλίδικα ,θέλουν και αυτά τις επισκευές τους μια στο τόσο.
stefanos
02/07/2022, 07:52
Θέλω να ξεκινήσω τις πιο χωμάτινες διαδρομές , με κάτι φθηνό και συνάμα ανθεκτικό για το βάρος/ύψος μου.
Τώρα για φουλ εντουράδα δεν έχω εμπειρία ούτε την ανάλογη παρέα για να μπω με το καλήμερα.
Το νόημα να παιδεύεσαι στην άσφαλτο με το ΤΑ είναι για να κυκλοφορείς στο χώμα το ΣΚ, εκτός εάν παίζει πίστα στη γειτονιά σου οπότε οκ καλό είναι και ένα καθαρό.
PaNick67
02/07/2022, 09:02
120 κιλά με τα υγρά και 185 ύψος.
Αν θες βολτα σε χωματοδρομους πας και με το Τρανσαλπ, αν θες κατι πιο σοβαρο απο αυτο πολυ φοβαμαι οτι θα πρεπει να κανεις κατι με την αναλογια κιλων ανα ιππο :lol: Γυμναζεσαι; Αν οχι ξεκινα!
Το βουνο θελει προσοχη, καλη φυσικη κατασταση γιατι τα δυσκολα τα καταλαβαινεις οταν μπεις σε αυτα ειδικα οταν εισαι απειρος και το κορμι πρεπει να μπορει να βοηθησει.
Επισης σε οτιδηποτε περα απο χωματοδρομους, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ.
CorpseAlive
02/07/2022, 10:42
Αν θες βολτα σε χωματοδρομους πας και με το Τρανσαλπ, αν θες κατι πιο σοβαρο απο αυτο πολυ φοβαμαι οτι θα πρεπει να κανεις κατι με την αναλογια κιλων ανα ιππο :lol: Γυμναζεσαι; Αν οχι ξεκινα!
Το βουνο θελει προσοχη, καλη φυσικη κατασταση γιατι τα δυσκολα τα καταλαβαινεις οταν μπεις σε αυτα ειδικα οταν εισαι απειρος και το κορμι πρεπει να μπορει να βοηθησει.
Επισης σε οτιδηποτε περα απο χωματοδρομους, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ.
Είμαι body possitive.
(αστειεύομαι).
Κοιτάω όλες τις απαντήσεις και googlaρω.
CorpseAlive
02/07/2022, 10:55
Το νόημα να παιδεύεσαι στην άσφαλτο με το ΤΑ είναι για να κυκλοφορείς στο χώμα το ΣΚ, εκτός εάν παίζει πίστα στη γειτονιά σου οπότε οκ καλό είναι και ένα καθαρό.
Το ΤΑ το χρησιμοποιώ για την δουλειά και κανένα ταξίδι. Είναι βολικό για δικάβαλο και μέχρι τώρα είμαι σχετικά ευχαριστημένος.
Ωστόσο σε κάποια χρόνια θα φύγει και θα αντικατασταθεί με κάτι πιο ασφάλτινο και πιο μεγάλο . Δεν θέλω ένα μηχανάκι που να φοβάμαι να το ρίξω στο χώμα.
george.S
02/07/2022, 18:38
Ότι πάρεις να είναι ελαφρύ
Θες και εξοπλισμό όχι μόνο μηχανή
Θέλει φυσική κατάσταση ....θα αποκτήσεις
Η παρέα για το βουνό είναι ΤΟ ΘΕΜΑ
Κατά τα άλλα 300% να το κάνεις !!
CorpseAlive
02/07/2022, 21:55
Ότι πάρεις να είναι ελαφρύ
Θες και εξοπλισμό όχι μόνο μηχανή
Θέλει φυσική κατάσταση ....θα αποκτήσεις
Η παρέα για το βουνό είναι ΤΟ ΘΕΜΑ
Κατά τα άλλα 300% να το κάνεις !!
Κάτσε να καταλήξω στο Budget για το εν λόγω εγχείρημα και θα ανοιχτεί Post για την παρέα :D
SeniorCanardo
05/07/2022, 11:11
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μερικές εκτεταμένες βόλτες σε δασικούς κλπ χωματόδρομους, να δεις αν σου πάει η φάση και μετά προχώρα σε αγορά.
Το χώμα μπορεί να εύκολα να καταστρέψει τον "μοτοσυκλετιστικό" εγωισμό και την "ανδρική" αυτοπεποίθηση και ουκ ολίγοι "έμπειροι" και "ικανοί" "ασφάλτινοι" προτιμούν να μένουν μακριά του.
Κατά την διάρκεια της καραντίνας πετύχαινα σχεδόν κάθε φορά ένα παλικάρι με ένα TA650, να τριγυρνάει και φαίνονταν να περνάει καλά.
Βέβαια προφανώς και δεν τον πέτυχα να μπαίνει σε μονοπάτι άλλα σε κάνα δυο λόφους από ότι θυμάμαι σκαρφάλωνε.
Αρχάριος είμαι και εγώ και τα πρώτα βήματα τα έκανα με ένα klr650 με 17άρες ζάντες και ασφάλτινα λάστιχα,170 κιλά άδειο, μισή μερίδα άνθρωπος πλην όμως συστηματικά αθλούμενος.
Μετά αποφάσισα ότι δεν ήταν το κατάλληλο εργαλείο για την δουλειά όποτε προχώρησα σε αγορά.
Όταν αποφασίσεις, μπορούμε να μιλήσουμε για μοντέλα, αλλά κάτι DR,DT-WR,XR που διαβάζω συχνά πυκνά, πολύ δύσκολα να βρεθούν σε καλή κατάσταση και σε λογική τιμή.
CorpseAlive
05/07/2022, 11:21
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μερικές εκτεταμένες βόλτες σε δασικούς κλπ χωματόδρομους, να δεις αν σου πάει η φάση και μετά προχώρα σε αγορά.
Το χώμα μπορεί να εύκολα να καταστρέψει τον "μοτοσυκλετιστικό" εγωισμό και την "ανδρική" αυτοπεποίθηση και ουκ ολίγοι "έμπειροι" και "ικανοί" "ασφάλτινοι" προτιμούν να μένουν μακριά του.
Κατά την διάρκεια της καραντίνας πετύχαινα σχεδόν κάθε φορά ένα παλικάρι με ένα TA650, να τριγυρνάει και φαίνονταν να περνάει καλά.
Βέβαια προφανώς και δεν τον πέτυχα να μπαίνει σε μονοπάτι άλλα σε κάνα δυο λόφους από ότι θυμάμαι σκαρφάλωνε.
Αρχάριος είμαι και εγώ και τα πρώτα βήματα τα έκανα με ένα klr650 με 17άρες ζάντες και ασφάλτινα λάστιχα,170 κιλά άδειο, μισή μερίδα άνθρωπος πλην όμως συστηματικά αθλούμενος.
Μετά αποφάσισα ότι δεν ήταν το κατάλληλο εργαλείο για την δουλειά όποτε προχώρησα σε αγορά.
Όταν αποφασίσεις, μπορούμε να μιλήσουμε για μοντέλα, αλλά κάτι DR,DT-WR,XR που διαβάζω συχνά πυκνά, πολύ δύσκολα να βρεθούν σε καλή κατάσταση και σε λογική τιμή.
έκανα περίπου 100 χιλιόμετρα Χώμα στα άγραφα και από αυτά τα 30 ήταν απάτητο κοκκινόχωμα , μετά από καταιγίδα με θαμμένους βράχους.
Δεν έχω τρελή εμπειρία , αλλά απόλαυσα κάθε μέτρο της διαδρομής εκείνης . Το μόνο που με χάλασε ήταν το ABS και το βάρος της μηχανής. (Συν το άγχος μην μου πέσει και πληρώνω 300ρια στον Σαρακάκη)
motojojo
05/07/2022, 11:25
Ποια η διαφορα μοτοκρος και εντουρο;
CorpseAlive
05/07/2022, 11:30
Νομίζω τα εντούρο έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και είναι συνήθως περισσότερα κυβικά.
PaNick67
05/07/2022, 12:09
Κατα κυριο λογο εχουν εντελως αλλες σχεσεις, πολυ πιο κοντες. Επισης ειναι και σκληρα στις αναρτησεις για τα αλματα και δεν μαλακωνουν και πολυ με τις ρυθμισεις.
stefanos
05/07/2022, 12:10
Η βασική διαφορά είναι ότι τα mx πηδάνε οπότε οι αναρτήσεις είναι κούτσουρα σε συνθήκες βουνού
και έχουν πιο πιεσμένους κινητήρες από τα enduro, δεδομένου ότι οι αγώνες ΜΧ είναι πιο απαιτητικοί σε δύναμη και ροπή και με μικρότερη διάρκεια.
SeniorCanardo
05/07/2022, 12:13
Διαφορετικό setup στις αναρτήσεις, ηλεκτρονικές, πιο ελαφρά βολάν στα MX, μικρότερα ντεπόζιτα στα MX, διαφορετικά σασμάν, (Closed Ratio vs Wide Ratio, αριθμός σχέσεων), απουσία οποιουδήποτε εξοπλισμού δρόμου στα MX (φώτα, φλας, πινακίδα κλπ).
Το ΜΧ για να είσαι νόμιμος το φορτώνεις στο τρέιλερ το πας στην πίστα, το κατεβάζεις, κάνεις τις γύρες σου το φορτώνεις και πας σπίτι, πινακίδα δεν βγάζει. (Closed course που λένε).
Το εντούρο βγάζει πινακίδα, πληρώνει τέλη, ασφάλεια και πατάει άσφαλτο νόμιμα, άσχετα αν δεν είναι ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις.
Γενικά το ένα δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του άλλου χωρίς συμβιβασμούς, οι παρεμβάσεις.
Επίσης @Corpse το χωμάτινο θέλει προσωπική ενασχόληση μετά την βόλτα, άρα και χώρο. (εγώ τρώω μιάμιση ώρα τουλάχιστον μετά από κάθε βόλτα).
Έλεγχος για ζημιές από τις πτώσεις και αντικατάσταση-επιδιόρθωση, έλεγχος για βίδες που ξελασκάρισαν από το "γκάπα-γκούπα" και τις πτώσεις, έλεγχος και καθαρισμός φίλτρου αέρα, προσεκτικό πλύσιμο κλπ.
Βέβαια η φάση όπως λέει και ένας γνωστός είναι "The most fun you can have with your cloths on"
CorpseAlive
05/07/2022, 12:17
Διαφορετικό setup στις αναρτήσεις, ηλεκτρονικές, πιο ελαφρά βολάν στα MX, μικρότερα ντεπόζιτα στα MX, διαφορετικά σασμάν, (Closed Ratio vs Wide Ratio, αριθμός σχέσεων), απουσία οποιουδήποτε εξοπλισμού δρόμου στα MX (φώτα, φλας, πινακίδα κλπ).
Το ΜΧ για να είσαι νόμιμος το φορτώνεις στο τρέιλερ το πας στην πίστα, το κατεβάζεις, κάνεις τις γύρες σου το φορτώνεις και πας σπίτι, πινακίδα δεν βγάζει. (Closed course που λένε).
Το εντούρο βγάζει πινακίδα, πληρώνει τέλη, ασφάλεια και πατάει άσφαλτο νόμιμα, άσχετα αν δεν είναι ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις.
Γενικά το ένα δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του άλλου χωρίς συμβιβασμούς, οι παρεμβάσεις.
Επίσης @Corpse το χωμάτινο θέλει προσωπική ενασχόληση μετά την βόλτα, άρα και χώρο. (εγώ τρώω μιάμιση ώρα τουλάχιστον μετά από κάθε βόλτα).
Έλεγχος για ζημιές από τις πτώσεις και αντικατάσταση-επιδιόρθωση, έλεγχος για βίδες που ξελασκάρισαν από το "γκάπα-γκούπα" και τις πτώσεις, έλεγχος και καθαρισμός φίλτρου αέρα, προσεκτικό πλύσιμο κλπ.
Βέβαια η φάση όπως λέει και ένας γνωστός είναι "The most fun you can have with your cloths on"
Ήδη φτιάχνω το πάρκινγκ μου για σεταπ μηχανής.
Σκοπός μου είναι να αποκτήσω τα πρώτα εργαλεία για τα απλά πράγματα (αλλαγή φίλτρου λάδι κλπ) και σιγά σιγά να ασχοληθώ και με πιο τεχνικά.
Βέβαια όλα στην θεωρία γιατί από χρόνο είμαι μείον.
Μια γρηγορη ερωτηση, να μην ανοιγω τζαμπα νημα: Θελω να ασφαλισω σακ-βουαγιαζ στο πισω καθισμα. Η μπαγκαζιερα θα μεινει οποτε ο σακος θα ειναι αναμεσα σε μενα και τη βαλιτσα. Τι ιμαντα χρειαζεται να παρω (αυτους που ειναι με καστανια, χταποδι με γαντζους, κατι αλλο; ) και πώς ειναι προτιμοτερο να το ασφαλισω (κατω απο το καθισμα /καθετα ή σε σχεση με τη βαλιτσα / οριζοντια);
436783
borgiriadis1
07/07/2022, 11:35
Το μπροστά-πίσω έτσι κι αλλιώς δεν το φοβάσαι. Για το δεξιά αριστερά εγώ αν φοβόμουν πολύ θα έπαιρνα 2 ιμάντες με καστάνια και θα το έπιανα από τα σίδερα τις μπαγαζιέρας. Σε ταξίδι απο Ηγουμενίτσα μέχρι Λάρισα όμως το είχα πιάσει με χταπόδι και η αλήθεια είναι οτι δεν κουνήθηκε καθόλου (το είχα στο μυαλό μου βέβαια αλλά ακόμα και στις στροφές ήταν εντάξει)
karellen
07/07/2022, 11:39
Μια γρηγορη ερωτηση, να μην ανοιγω τζαμπα νημα: Θελω να ασφαλισω σακ-βουαγιαζ στο πισω καθισμα. Η μπαγκαζιερα θα μεινει οποτε ο σακος θα ειναι αναμεσα σε μενα και τη βαλιτσα. Τι ιμαντα χρειαζεται να παρω (αυτους που ειναι με καστανια, χταποδι με γαντζους, κατι αλλο; ) και πώς ειναι προτιμοτερο να το ασφαλισω (κατω απο το καθισμα /καθετα ή σε σχεση με τη βαλιτσα / οριζοντια);
436783
Αράχνη Πέτρο,το αγκαλιάζει από πολλές μεριές.
Δεν πάει πουθενά.
Πόσο μεγάλος σάκος;
Εγώ τον δικό μου τέρμα γεμάτο ( 50λ.) τον δένω με 2 ιμάντες καστάνιας χιαστί και από πάνω βάζω και άλλο μικρότερο σάκο με το δίχτυ (3+3 γάντζακια ).
Δεν είχα πρόβλημα και σε περίπτωση που είχα μόνο τον μεγάλο πιασμένο με το δίχτυ.
Επίσης θα έλεγα πως το συγκεκριμένο δίχτυ είναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο ( με χώμα τιμή ) που έχω, δένω άνετα και 3 σακούλες σ.μάρκετ στην σέλα πίσω :wave2:
Αραχνη λεμε αυτο το τετραγωνο διχτυ με τους γαντζους, ετσι; Ειναι το μονο που εχω ηδη και το κουβαλαω παντα μαζι μου. Λετε αρκει για να σταθεροποιηθει ο σακος και δε χρειαζεται και ιμαντας; Ο σακος δεν ειναι πολυ μεγαλος, θα προεξεχει καμια 20-30 ποντους απο καθε πλευρα του καθισματος.
Κοίτα αν θέλεις να είσαι 100% ξένοιαστος πάρε και 2 ιμάντες με απλή καστάνια κροκοδειλάκι ,είναι φτηνοί και θα σου μείνουν ,εγώ τους είχα πάρει από κατάστημα στυλ jumbo να φανταστείς .
Οντως τζαμπα (https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/ergaleia-eidi-aftokinitou/eidi-aftokinitou-axesouar/imantes-desimatos/imantas-desimatos-me-kastania-3-6-m_260188/) ειναι. Αρα αραχνη συν δυο ιμαντες και τα στερεωνω στις χειρολαβες της μηχανης. Θα τους πεταξω μετα τους ιμαντες και κατω απο το καθισμα να βρισκονται.
Σας ευχαριστω! :beer:
Αραχνη λεμε αυτο το τετραγωνο διχτυ με τους γαντζους, ετσι; Ειναι το μονο που εχω ηδη και το κουβαλαω παντα μαζι μου. Λετε αρκει για να σταθεροποιηθει ο σακος και δε χρειαζεται και ιμαντας; Ο σακος δεν ειναι πολυ μεγαλος, θα προεξεχει καμια 20-30 ποντους απο καθε πλευρα του καθισματος.
Με πλαστικούς γάντζους να μην σου γδαρει τα πλαστικά αν έρθει σε επαφή
doctoras
07/07/2022, 12:14
Εχω απο ολα οσα συζητάτε
Τελευταία προτιμώ ιμαντα με κορκοδειλακι χωρις καστανια(γιατι ο μηχανισμός καστανιας εχει πολυ μέταλλο ειναι δύσχρηστο στο μηχανάκι και παιζει να γρατζουνισει πλαστικο).
Αφετέρου σφίγγουν πιο καλα απο χταπόδι και αφαιρούνται πιο γρηγορα απο χταποδι / δίχτυ
Παρε κατι τετοιο
https://www.skroutz.gr/s/24216918/Autoline-%CE%99%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%8E%CE%BD-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-500cm-21412.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Μία τυχαία παλαιότερη φωτογραφία που είχα ανεβάσει στο θέμα με τα ταξιδιωτικά/βόλτες πχ
Χωρίς μπαγκαζιέρα πίσω, 2 σάκοι και ένα αντίσκηνο ,κράτησαν μια χαρά :wave2:
Κάτι ακόμα,πιθανότατα το γνωρίζεις αλλά το γράφω γενικά , καλό είναι όταν έχουμε πάνω από 1 σάκο να τα πιάνουμε ξεχωριστά και όχι μαζί σαν ένα σώμα .
Συμφωνώ και εγώ για την καστάνια,πολύ μπούγιο για το τίποτα ¨οχι πως δεν θα κάνεις την δουλειά σου φυσικά.
436785
CorpseAlive
07/07/2022, 12:58
Για να μην ανοίγω και εγώ θέμα.
Είχα προ μηνών ένα ηλίθιο(πάλι καλά) ατύχημα. Ουσιαστικά κοκκάλωσε ένας παλιατζής μπροστά μου , εγώ πήγαινα με 8 χλμ/ωρα και δεν έπιασε το ABS και καρφώθηκα πίσω του που για κακή μου τύχη είχε έναν μεταλλικό σωλήνα και διαπέρασε τον τότε GIVI ανεμοθώρακα.
Στο διαταύτα, από τότε κυκλοφορώ/ταξιδεύω/βολτάρω με τον μαμά ανεμοθώρακα της μηχανής που είναι στα 30 εκατοστά ύψος από τα 45 πυο ήταν ο αφτερμαρκετ και ενώ δνε έχω τους ενοχλητικούς στροβιλισμούς στο κράνος, έχω φουλ αέρα στον θώρακα , που μετά από κάποια χιλιόμετρα κουράζει.
Οι επιλογές μου έχουν ως εξής.
Να πάρω έναν μεσαίο ανεμοθώρακα περίπου στα 37-38 εκατοστά ώστε να μου φέρνει τον αέρα λαιμό-ώμους? Αυτό θα είναι προτιμότερο από το να μου τον φέρνει στήθος?
Να πάρω ένα πολύ ψηλό με αποτέλεσμα να οδηγώ ένα πολύ άσχημο σκούτερ-μοτοσυκλέτα και πιθανό να το τρώω στο κεφάλι ?
Να μην πάρω τίποτα και να κάνω man up?
doctor_john
07/07/2022, 13:10
Πάρε ψηλή. Όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο κράνος ο αέρας.
Είναι όμορφο το transalp δεν δείχνει άσχημα ακόμα και με την μεγάλη (https://motofox.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81/%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA/4199-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-25-%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%AD-honda-transalp-650-10cm.html). ;)
zannisvel
07/07/2022, 13:19
Ο corpse, αν θυμάμαι, καλά έχει το TA700.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλύτερα να με χτυπάει στο στήθος παρά στο λαιμό και κάτω από το κράνος.
Τo καλύτερο είναι να με πετυχαίνει στη ζελατίνα και πάνω.
Αλλά όπως είπα είναι πολύ σχετικό και υποκειμενικό γιατί υπάρχουν πολλές μεταβλητές.
Έχω πάρει ήδη 2-3 ζελατίνες και πάλι άκρη δεν έχω βρει...
DoctoR_k6
07/07/2022, 13:39
Ευτυχως πηγε το οργανο (https://www.gazzetta.gr/plus/2132166/mono-stin-ellada-ayta-anoixe-trypara-se-kentriko-dromo-sta-hania-kai-balane-plastiki)κ ελυσε το προβλημα... :bawl:
Οι τουριστες να ειναι καλα...κ ο κορωνας που ευτυχως εξαφανισθηκε κ δεν συζητιεται πλεον.
CorpseAlive
07/07/2022, 13:40
Πάρε ψηλή. Όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο κράνος ο αέρας.
Είναι όμορφο το transalp δεν δείχνει άσχημα ακόμα και με την μεγάλη (https://motofox.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81/%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA/4199-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-25-%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%AD-honda-transalp-650-10cm.html). ;)
Το 650 όντως φαίνεται όμορφο με ψηλές ζελατίνες γιατί έχει και πιο Bulky fairing και δένει.
Το 700 που έχω όμως φαίνεται σαν να έχει φάει φάπες στα μούτρα αν του βάλω ψηλή.
αν σε βόλευε πάρε την ίδια ή στις ίδιες διαστάσεις .
Κάτι άλλο , προσωπικά είδα μεγάλη διαφορά στην ενόχληση από τον αέρα με την αλλαγή κράνους.
Το να χτυπάει ο αέρας σε στήθος-λαιμό-ώμους είναι δύσκολο,με το ΧΤ εκεί ακριβώς με χτυπούσε ,σίγουρα περισσότερος αέρας από το ΤΑ
αλλά δεν παλεύεται γενικά.
panavour
07/07/2022, 14:26
Για να μην ανοίγω και εγώ θέμα.
Είχα προ μηνών ένα ηλίθιο(πάλι καλά) ατύχημα. Ουσιαστικά κοκκάλωσε ένας παλιατζής μπροστά μου , εγώ πήγαινα με 8 χλμ/ωρα και δεν έπιασε το ABS και καρφώθηκα πίσω του που για κακή μου τύχη είχε έναν μεταλλικό σωλήνα και διαπέρασε τον τότε GIVI ανεμοθώρακα.
Στο διαταύτα, από τότε κυκλοφορώ/ταξιδεύω/βολτάρω με τον μαμά ανεμοθώρακα της μηχανής που είναι στα 30 εκατοστά ύψος από τα 45 πυο ήταν ο αφτερμαρκετ και ενώ δνε έχω τους ενοχλητικούς στροβιλισμούς στο κράνος, έχω φουλ αέρα στον θώρακα , που μετά από κάποια χιλιόμετρα κουράζει.
Οι επιλογές μου έχουν ως εξής.
Να πάρω έναν μεσαίο ανεμοθώρακα περίπου στα 37-38 εκατοστά ώστε να μου φέρνει τον αέρα λαιμό-ώμους? Αυτό θα είναι προτιμότερο από το να μου τον φέρνει στήθος?
Να πάρω ένα πολύ ψηλό με αποτέλεσμα να οδηγώ ένα πολύ άσχημο σκούτερ-μοτοσυκλέτα και πιθανό να το τρώω στο κεφάλι ?
Να μην πάρω τίποτα και να κάνω man up?
να παρεις αυτον τον ιδιο που εγινε σουβλάκι.
CorpseAlive
07/07/2022, 14:36
να παρεις αυτον τον ιδιο που εγινε σουβλάκι.
μου έκανε στροβιλισμούς στο κράνος, Δεν με ψήνει