View Full Version : Ο καφενές vol.2
Απορω τι σκεφτεσαι ακομα...Tracer 5,5 ετων με τα γνωστα θεματα που ειχε vs του NC του καινουριου???
Οδηγικα δεν νομιζω οτι δεν θα σε καλυπτει το NC...οποτε Honda.
Το είπε και ο άλλος δόκτορας. Αγοράζεις το καθένα για διαφορετικό λόγο.
Η πλέον οικονομική συμφέρουσα επιλογή είναι να κρατήσει το ήδη πολύ καλό MT-07 και να δίνει περιστασιακά τα λίγα χρήματα που θα χρειάζεται για τη συντήρηση και την αποκατάσταση οξειδωμένων επιφανειών. Η επόμενη λογική κίνηση, είναι να πάρει το NC750 DCT και να γεράσουν μαζί (Θωμάς ©).
Μετά φεύγεις από τη σφαίρα του ορθολογισμού και πας στο "μου περισσεύουν λεφτά και θέλω να διαθέσω για κάτι που θα με ενθουσιάσει, ακόμα κι αν δεν συμφέρει τόσο". Ε, αυτή τη βελτίωση θα στην προσφέρει το Tracer 900, αρκεί να ξέρεις ότι θα σπαταλήσεις κάποια ποσότητα χρήματος. Αν τα 19.000 χιλιόμετρα είναι πραγματικά και η μοτοσυκλέτας δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, θα μπορέσει να την κρατήσει καιρό.
Μήπως να ανοίξεις νέο νήμα Μαυροθόδωρε και να μεταφερθεί εκεί η όμορφη κουβέντα; Διότι θα πάει μακριά ο κουβάς η βαλίτσα.
Δεν ανοίγω θέμα για να μήν πάει μακριά :)
19.000 tracer 900 νομίζω το λές καινούργιο
οκ 5 χρόνια είναι αυτά αλλά αν έχουν αλλαχτεί στα σερβις τα προβλεπόμενα πάλι δεν νομίζω να χάνεις κάτι σε αξιοπιστία
Αν βρώ χρόνο θα πάω να δώ το NC και ακόμα καλύτερα να πάω τεστ drive γιατί φοβάμαι ότι τα άλογα θα μου φανούν πολύ λίγα.
Αν βρώ χρόνο θα πάω να δώ το NC και ακόμα καλύτερα να πάω τεστ drive γιατί φοβάμαι ότι τα άλογα θα μου φανούν πολύ λίγα.
Μη γκζεχάσεις και τη δοκιμή του μονού δισκόφρενου μπροστά. Για δει κάποιος αν είναι αρκετό, πρέπει να κάνει τρία απανωτά φρένα πανικού σε κατηφόρα μεγάλης κλίσης, από 150 km/h σε στάση, δικάβαλος με τριβάλιτσο τίγκα φορτωμένο. Γνωστή και ως δοκιμασία αποφυγής ταράνδου-αλεπούς-λαγού. :p
Παίζει παιχνίδια ο άνεμος. Πριν από μία ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε κατοίκους Βαρυμπόμπης και Αδαμών, να εκκενώσουν και να κινηθούν προς Θρακομακεδόνες. Τώρα άλλαξε κατεύθυνση ο άνεμος, έγινε ανατολικός, ξαναγύρισε προς το βουνό και απειλεί τους Θρακομακεδόνες, όπου λογικά θα έχει μαζευτεί ο κόσμος από τις γειτονικές περιοχές, λόγω της πρόσφατης εντολής εκκένωσης.
Το θέμα είναι ότι μόλις πέσει ο ήλιος, θα ενισχυθεί ο καταβατικός άνεμος (δυτικός στην περίπτωσή μας) και θα ξαναγυρίσει προς Μορτερό και Κρυονέρι.
Και μέσα σε όλα τα άλλα, οι φωτιές μαίνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τι να πρωτοσβήσουν;
Edit: Έστειλαν πριν από λίγο ειδοποίηση, όσοι είναι στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη, να πάνε στις Αχαρνές.
o_gavros
03/08/2021, 17:07
νέο Μάτι στον ορίζοντα...
το δάσος στη Βαρυμπόμπη και πέριξ, στους πρόποδες της Πάρνηθας, είναι πιο πυκνό απο ότι ήταν στο Μάτι.
και ο άνεμος δυναμώνει και το φως φεύγει...
κάψτε το όλο το βουνό,να ψοφολογήσουμε να πάμε στο γεροδιάολο.
ο χάπι τράβελερ αλήθεια απο ποια παραλία μας έστειλε σέλφι σημερα;
patsavour
03/08/2021, 17:08
Παίζει παιχνίδια ο άνεμος. Πριν από μία ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε κατοίκους Βαρυμπόμπης και Αδαμών, να εκκενώσουν και να κινηθούν προς Θρακομακεδόνες. Τώρα άλλαξε κατεύθυνση ο άνεμος, έγινε ανατολικός, ξαναγύρισε προς το βουνό και απειλεί τους Θρακομακεδόνες, όπου λογικά θα έχει μαζευτεί ο κόσμος από τις γειτονικές περιοχές, λόγω της πρόσφατης εντολής εκκένωσης.
Το θέμα είναι ότι μόλις πέσει ο ήλιος, θα ενισχυθεί ο καταβατικός άνεμος (δυτικός στην περίπτωσή μας) και θα ξαναγυρίσει προς Μορτερό και Κρυονέρι.
Και μέσα σε όλα τα άλλα, οι φωτιές μαίνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τι να πρωτοσβήσουν;
Οταν ταλεγε ο πολυδωρας το 7 (ο στρατηγος ανεμος) τον βριζαν ολοι, ομως,εκτοτε βεβαια καταλαβαν ποσο δικηο ειχε,και εχει διαχρονικα..
o_gavros
03/08/2021, 17:12
Παρακαλείστε να μην ταΐζετε τα τρολ.
Εάν συνεχίσουν έτσι, θα λάβουν αντιμετώπισης απο τη διαχείριση.
AristidisZ
03/08/2021, 17:18
νέο Μάτι στον ορίζοντα...
το δάσος στη Βαρυμπόμπη και πέριξ, στους πρόποδες της Πάρνηθας, είναι πιο πυκνό απο ότι ήταν στο Μάτι.
και ο άνεμος δυναμώνει και το φως φεύγει...
κάψτε το όλο το βουνό,να ψοφολογήσουμε να πάμε στο γεροδιάολο.
ο χάπι τράβελερ αλήθεια απο ποια παραλία μας έστειλε σέλφι σημερα;
Θα βγει σε λίγο να πει ότι παρέλαβε χάος από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ώρα του είναι
Ζήτω προκαταβολικά συγνώμη, δεν άντεξα, δεν ξαναγράφω για αυτό το θέμα
Οι Αχαρνές είναι ασφαλής τόπος στη μεγαλύτερή έκτασή του, διότι έχει ανοικτούς χώρους, αραιή δόμηση και λίγα δέντρα.
Όλα τα άλλα, ήτοι Πάρνηθα, Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Αδάμες, Μορτερό, Εκάλη, είναι στο έλεος του ανέμου.
Μακάρι να σβήσουν γρήγορα οι φωτιές.
Μόλις έβγαλε ανακοίνωση η πυροσβεστική (https://twitter.com/pyrosvestiki) για φωτιά στο Μαντούδι και τη Λίμνη Ευβοίας. Οι συμφορουμήτες είναι ακόμα εκεί;
o_gavros
03/08/2021, 17:20
Μωρε προφανώς μακάρι, αλλά όλοι ξέρουμε (και το έχουμε διαπιστώσει απειρες φορες) ότι δεν είναι ευχολόγια αυτα που σταματανε τη φωτια...
Η μετεωρολογική πρόβλεψη (https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=86) λέει για βορειοανατολικό άνεμο προς το βράδυ, άρα πάει προς Θρακομακεδόνες και βουνό. Αντιθέτως, τα μεσάνυχτα ανεβάζει λίγο ένταση (2 Beaufort) και γυρνάει προς Αδάμες.
o_gavros
03/08/2021, 17:29
σε δυο ώρες τα αεροπλάνα προσγειώνονται...
Η μετεωρολογική πρόβλεψη (https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=86) λέει για βορειοανατολικό άνεμο προς το βράδυ, άρα πάει προς Θρακομακεδόνες και βουνό. Αντιθέτως, τα μεσάνυχτα ανεβάζει λίγο ένταση (2 Beaufort) και γυρνάει προς Αδάμες.
Εδώ φαίνεται πιο καθαρά (https://poseidon.hcmr.gr/el/map?model=meteo¶m=w10&date=2021-08-03T21:00:00Z&coords=37.938,23.935,11). Μέχρι τις 12 θα καίει βουνό, Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και λίγο Μενίδι. 00:00 έως 03:00 γυρνάει δυτικός και θα πάει προς Αδάμες και μετά ξαναγυρνάει βόρειος και δυναμώνει αισθητά προς το μεσημέρι.
Μπορεί το Μενίδι να είναι ανοικτό σε χώρους, αλλά θα πνιγεί στον καπνό. Δεν ξέρω πόσο ασφαλές θα είναι κι αυτό που τους στέλνουν τώρα.
DoctoR_k6
03/08/2021, 17:34
Το κακο ειναι οτι αυριο (https://poseidon.hcmr.gr/map?model=meteo¶m=w10&date=2021-08-03T18:00:00Z&coords=38.133,23.893,11)θα εχει ενισχυση ανεμων κ αν δεν εχει ελεγχθει θα υπαρχει σοβαρο θεμα.
o_gavros
03/08/2021, 17:39
ας καεί και λίγο βουνό, όλο χωριά,πόλεις,διαμερίσματα καίγονται...:a018:
εγω είχα βίντεο της φωτιάς στο κινητό μου απο φίλο στο Καπανδρίτι, απο τις 13:30 ωρα.
Οι "αρμόδιοι" με τα κέντρα ελέγχου, βιτζιέη, και δεν ξέρω κι εγω τι, τι ακριβώς μύριζαν;
Σε μέρες που οι προειδοποιησεις για τον κίνδυνο πυρκαϊάς δεν σταματούν, το πρώτο αεροπλάνο φάνηκε μετά απο κάνα δίωρο.
τι κάνει νιάου νιάου άραγε στα κεραμίδια μας;
Χαίρετε κι αντίο.
Δεν πέφτω απο τα σύννεφα,απλά δε σταματά ποτέ να με εξοργίζει η νοοτροπία "για μια χούφτα οικόπεδα"
patsavour
03/08/2021, 17:49
Οπως λοιπον μπορουν πλεον να καταλαβουν ολοι,οσα και μεσα να εχεις,αμα εχεις τις καταλληλες μετεωρολογικες συνθηκες ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να σταματησει την φωτια.
Αυτο εχει αποδειχθει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και στην Ελλαδα,αλλα και αλλου (τουρκια,ιταλια,ισπανια,αυστραλια,πορτογαλια,καλιφορν ια,αλλα,και σιβηρια οπου καιγονται δασικες εκτασεις οσο η πελοπονησσος.) Ο πλανητης φλεγεται.
ΠΟΤΕ ειπαμε οτι βγαινει το καινουργιο ΚΤΜ με τα 180 αλογα?:wave2:
o_gavros
03/08/2021, 17:56
χτίζονται διαχρονικά, όπως ενοχλητικά επιδεικτικά αναφέρεις, οι καμμένες εκτάσεις στα υπόλοιπα κράτη; Φυτρώνουν κι αλλού ως εκ θαύματος ανεμογεννήτριες εκεί που κάηκαν δάση; Διαλύεται κι αλλού το Π.Σ. με πρόφαση τα μνημόνια, ενώ λεφτά για προσλήψεις μπάτσων υπάρχουν;
Εχεις δείξει τα χρώματα σου,σταμάτα να είσαι τόσο εριστικός επί παντός επί στητού. Κάνε μας τη χάρη και αυτη την ώρα,σιώπησε τουλάχιστον.
Το κακο ειναι οτι αυριο (https://poseidon.hcmr.gr/map?model=meteo¶m=w10&date=2021-08-03T18:00:00Z&coords=38.133,23.893,11)θα εχει ενισχυση ανεμων κ αν δεν εχει ελεγχθει θα υπαρχει σοβαρο θεμα.
Θεωρώ ότι το πιο κρίσιμο είναι το 00:00 - 06:00 με το δυτικό άνεμο που θα ανοίξει κατά πλάτος το μέτωπο.
Αν η φωτιά περάσει την Εθνική Οδό, μετά που θα γυρίσει σε μέτριο βοριά θα πάρει διαδοχικά τα βόρεια προάστια, αν συνεχίσει ανεξέλεγκτη.
o_gavros
03/08/2021, 18:03
Βλέπω τώρα ενα βιντεο απο Βαρυμπόμπη, που δείχνει πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών.
Εξοπλισμένοι με μπακπακς τυπου ηστπακ (ιδιωτικά δηλαδή) και χάρτινες μάσκες προσώπου!!!
το πεζοπόρο τμήμα...η αιχμή του δόρατος...με χάρτινες μάσκες...
Σε λίγο θα βγει η γλίτσα ο Πορδοσάλτε να μιλήσει για ασφάλειες κατά της πυρκαγιάς...
Δεν έχει πάτο το βαρελι μας.
patsavour
03/08/2021, 18:03
χτίζονται διαχρονικά, όπως ενοχλητικά επιδεικτικά αναφέρεις, οι καμμένες εκτάσεις στα υπόλοιπα κράτη; Φυτρώνουν κι αλλού ως εκ θαύματος ανεμογεννήτριες εκεί που κάηκαν δάση; Διαλύεται κι αλλού το Π.Σ. με πρόφαση τα μνημόνια, ενώ λεφτά για προσλήψεις μπάτσων υπάρχουν;
Εχεις δείξει τα χρώματα σου,σταμάτα να είσαι τόσο εριστικός επί παντός επί στητού. Κάνε μας τη χάρη και αυτη την ώρα,σιώπησε τουλάχιστον.
η αληθεια παντα θα ειναι πικρη και παντα θα ενοχλει.ειδικα τους παρωπιδοφορουντες.
o_gavros
03/08/2021, 18:06
Εγω είμαι ο φέρων παρωπίδες;;;
Βγήκες και πρωτη σου κουβέντα για τη φωτια ήταν το δίκιο του Πολύδωρα, ρε αχαρακτήριστε τύπε, αλλά εγώ φοράω παρωπίδες;
Πήγαινε στο καφενείο της γειτονιάς σου για σήμερα. Σπαταλάω χρόνο και μόνο που σου απευθυνομαι.
Μονο μη συνεχίσεις τις τρολιές, δεν είναι καλή ωρα.
patsavour
03/08/2021, 18:12
Εγω είμαι ο φέρων παρωπίδες;;;
Βγήκες και πρωτη σου κουβέντα για τη φωτια ήταν το δίκιο του Πολύδωρα, ρε αχαρακτήριστε τύπε, αλλά εγώ φοράω παρωπίδες;
Πήγαινε στο καφενείο της γειτονιάς σου για σήμερα. Σπαταλάω χρόνο και μόνο που σου απευθυνομαι.
Μονο μη συνεχίσεις τις τρολιές, δεν είναι καλή ωρα.
Σου επιστρεφω τους χαρακτηρισμους δεν με αφορουν
Οσο για τον χρονο μου εγω στον χαριζω.
Για τις τρολιες που λες,να απευθυνθεις αλλου.
Με αγαπη παντα,σταχω ξαναπει.
Δυστυχως ομως δεν εισακουομαι.:wave2:
Για εκεινο το ρωσικο το πυροσβεστικο ξερουμε κατι;
O ptc και οι άλλοι (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160312) είναι ακόμα στη Λίμνη Ευβοίας; Έχετε δει τι γίνεται εκεί (https://www.facebook.com/photo?fbid=4435137409870364);
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιδιώτη στο Twitter, επιχειρεί σήμερα στη Βαρυμπόμπη.
https://twitter.com/i/status/1422558372570845186
https://twitter.com/crispSV/status/1422571236316549130
patsavour
03/08/2021, 18:30
Επιχειρουσε μεχρι πριν 1 ωρα στην βαρυμπομπη.
Τα καναντερ 215 ΔΕΝ μπορουν να απογειωθουν με εξωτερικη θερμοκρασια πανω απο 38 βαθμους,γι αυτο επιχειρουν τα Πεζετελ και τα καινουργια τυπου πεζετελ αμφιβια που πηρε προσφατα η αεροπορια ,και τα ελικοπτερα.
https://proini.news/amfivia-aeroskafi-air-tractor-kai-drone/
AristidisZ
03/08/2021, 18:32
Αυτό μπορεί να ρίξει μόνο σε απομονωμένες περιοχές
Κατά τα αλλά τραγικό αυτό που συμβαίνει, μιλάμε για φωτιά σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας, με την πυροσβεστική όλου του λεκανοπεδίου διαθέσιμη, αστυνομία, υδροφόρες δήμων, στρατό κλπ, απειρες προσβασεις και περιμένουν από τα αεροπλάνα να τους σώσουν
ΓΤΠ καβάλα
Κατά τα αλλά τραγικό αυτό που συμβαίνει, μιλάμε για φωτιά σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας, με την πυροσβεστική όλου του λεκανοπεδίου διαθέσιμη, αστυνομία, υδροφόρες δήμων, στρατό κλπ, απειρες προσβασεις και περιμένουν από τα αεροπλάνα να τους σώσουν
ΓΤΠ καβάλα
Δεν έχουν καταλάβει τα αίτια που ξεκίνησε. Άλλοι λένε από το δίκτυο διανομής ρεύματος, άλλοι για σκουπίδια, άλλοι για εμπρησμό. Πάντως ήταν κοντά σε πυλώνες, αλλά σε σημείο δύσκολα προσπελάσιμο από επίγεια μέσα κατάσβεσης, παρόλο που εντοπίστηκε νωρίς και δε φυσούσε πολύ.
Τα Canadair δεν απογειώθηκαν άμεσα μάλλον για το λόγο που ανέφερε ο panavour (https://eleftherostypos.gr/ellada/111564-canadair-oi-talaiporimenoi-aggeloi-tis-pyrosvestikis-kai-i-istoria-tous/).
Είναι για μία ακόμη φορά πολύ κρίμα. Αλλάζει πολύ ο τρόπος αντιμετώπισης τα πρώτα λεπτά της φωτιάς. Στην αρχή σβήνει με ένα κουβά νερό, κατόπιν με ένα πυροσβεστήρα και καθώς περνάει η ώρα, δε φθάνει ούτε ένα αεροπλάνο.
Ε ας προσλαβει κι αλλους μπατσους ο γουρλοματης γιατι αυριο μεθαυριο που ολοι αυτοι θα ειναι αγανακτησμενοι καποιος θα πρεπει να τους δειρει και καποιος αλλος να τους συλλαβει
patsavour
03/08/2021, 18:40
ΓΤΠ καβάλα
Φιλε αμα δεν ξερεις μην πετας καρφοπεταλα,το θερμικο φορτιο σ αυτες τις συνθηκες ειναι τεραστιο και ουσιαστικα πλην αεροπλανων ΔΕΝ μπορεις να πλησιασεις την φωτια.Η φωτια σ αυτες τις περιπτωσεις μονο στην αρχη αντιμετωπιζεται ΜΟΝΟ αν εισαι πανω της και ΤΥΧΕΡΟΣ.ΔΕΝ ειναι χειμωνας ουτε στην ΑΡΚΤΙΚΗ εισαι.Το θερμικο 2000 βαθμων στο κεντρο του μετακινειται σ αυτες τις συνθηκες με ταχυτητα 120 χλμ την ωρα και δεν αντιμετωπιζεται με μανικες.ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ σε εκατονταδες πυρκαγιες εδω και 40 χρονια που θυμαμαι,και επι ολων των κυβερνησεων και διοικησεων πυροσβεστικης.
Τα υπολοιπα ειναι λογια για να λεγονται απο τον καναπε.
o_gavros
03/08/2021, 18:44
ΓΤΠ καβάλα
Πριν κανα διωρο ειδα ετούτο (https://www.youtube.com/watch?v=Bd7KoBSXX0M) οπότε μάλλον δεν πολυστέκει ο ισχυρισμός.
Δες πως,που και πόσο άνετα ρολάρει μέσα και πάνω απο λόφους. Ειδικός βέβαια δεν είμαι αλλά μου φαίνεται πως κάνει δουλίτσα.
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις απολυτα σύμφωνο, πιο καβάλα δεν εχει.
ολο το μεσημερι τα ρεπορτάζ δείχνουν πιονια της γΕΛ.ΑΣ να μην έχουν ιδέα του τι πρέπει να κάνουν και απλά σπασμωδικά να φωνάζουν.
Προφανώς οι παραπάνω τους στα "κέντρα ελέγχου" (γελάνε και οι καμμένες πέτρες) είναι ακόμα περισσότερο πεοπαλινδρομούντες.
Για αυτό νωρίτερα εγραψα ότι πάμε για νέο Μάτι.
Τώρα εκκενώνουν το Ολυμπιακό Χωριό αν και νομίζω ότι αυτό δεν κινδυνεύει τόσο, λόγω αραιής βλάστησης, δεν κινδυνεύει τόσο. Οι αναθυμιάσεις βέβαια είναι άλλο σοβαρό θέμα.
Η φωτιά φαίνεται να έχει πιάσει μεγάλο μέρος κατά μήκος της Εθνικής Οδού. Όταν γυρίσει ο άνεμος σε δυτικός, ίσως την περάσει.
AristidisZ
03/08/2021, 19:08
Φιλε αμα δεν ξερεις μην πετας καρφοπεταλα,το θερμικο φορτιο σ αυτες τις συνθηκες ειναι τεραστιο και ουσιαστικα πλην αεροπλανων ΔΕΝ μπορεις να πλησιασεις την φωτια.Η φωτια σ αυτες τις περιπτωσεις μονο στην αρχη αντιμετωπιζεται ΜΟΝΟ αν εισαι πανω της και ΤΥΧΕΡΟΣ.ΔΕΝ ειναι χειμωνας ουτε στην ΑΡΚΤΙΚΗ εισαι.Το θερμικο 2000 βαθμων στο κεντρο του μετακινειται σ αυτες τις συνθηκες με ταχυτητα 120 χλμ την ωρα και δεν αντιμετωπιζεται με μανικες.ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ σε εκατονταδες πυρκαγιες εδω και 40 χρονια που θυμαμαι,και επι ολων των κυβερνησεων και διοικησεων πυροσβεστικης.
Τα υπολοιπα ειναι λογια για να λεγονται απο τον καναπε.
Εντάξει οκ με δυο γονείς δασολόγους, δασάρχες (ο ένας στο Λαύριο σχεδόν δέκα χρόνια η άλλη στον Πειραιά πέντε), επι εποχών που μιλάγανε με νοήματα με τους ΡΩΣΟΥΣ πιλότους των 3-4 αεροπλάνων που είχαμε και η πυροσβεστική ήταν για να τραβάει νερά από υπόγεια, καθώς δεν πλησίαζε δασικές φωτιές, εγώ δε μπορώ να έχω άποψη
Μήπως να μείνεις στις απόψεις για κινεζικά μηχανάκια καλύτερα ;
patsavour
03/08/2021, 19:15
Εντάξει οκ με δυο γονείς δασολόγους, δασάρχες (ο ένας στο Λαύριο σχεδόν δέκα χρόνια η άλλη στον Πειραιά πέντε), επι εποχών που μιλάγανε με νοήματα με τους ΡΩΣΟΥΣ πιλότους των 3-4 αεροπλάνων που είχαμε και η πυροσβεστική ήταν για να τραβάει νερά από υπόγεια, καθώς δεν πλησίαζε δασικές φωτιές, εγώ δε μπορώ να έχω άποψη
Μήπως να μείνεις στις απόψεις για κινεζικά μηχανάκια καλύτερα ;
ΤΩΡΑ που δεν γινονται αυτα που λες,και υπαρχουν τα μεσα,εχεις δει αλλα αποτελεσματα ,σε ελληνικο ή παγκοσμιο επιπεδο αγαπητε μου?
Αν τα εχεις δει ελα να μου πεις.
Το αλλο περι ρωσων πιλοτων και τα νοηματα δεν το καταλαβα.
Έχουν σβήσει φωτιές από πυροσβέστες, τόσο με επίγεια, όσο και με εναέρια μέσα. Το γεγονός ότι δε γίνονται θαύματα, δε μειώνει την αξία του μηχανισμού ή των μέσων.
Για παράδειγμα, πριν από ένα μήνα πήρε φωτιά στην Πάρνηθα από κεραυνό. Πριν καλά-καλά αναμεταδοθει η είδηση, είχαν σπεύσει δύο ελικόπτερα και την έσβησαν.
Δε βοηθάει ο μηδενισμός, αλλά οδηγεί σε στρεβλά συμπεράσματα.
AristidisZ
03/08/2021, 19:34
ΤΩΡΑ που δεν γινονται αυτα που λες,και υπαρχουν τα μεσα,εχεις δει αλλα αποτελεσματα ,σε ελληνικο ή παγκοσμιο επιπεδο αγαπητε μου?
Αν τα εχεις δει ελα να μου πεις.
Το αλλο περι ρωσων πιλοτων και τα νοηματα δεν το καταλαβα.
Εδώ μιλάμε για πυρκαγιά είκοσι χιλιόμετρα από το Σύνταγμα, σε περίπτωση που δε το έχεις καταλάβει, δε σου είπα για την πυρκαγιά στα Ζήρεια πχ που την έβλεπα να καίει μέχρι και εχθές από τη Ναυπακτο που είμαι
Αυτό που λέμε είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός στην δασοπυρόσβεση, σηκώνουν όλα τα εναέρια μέσα και κάνουν τον σταυρό τους να σταματήσει η φωτιά κάπου
Αυτό λοιπόν που σου εξηγώ είναι ότι σε μέρη με τόσες προσβάσεις και τεράστιες διαθέσιμες δυνάμεις δεν υπάρχει το παραμικρό επιχειρησιακό σχέδιο για αναχαίτιση της φωτιάς με επιτόπου αντιπυρικές ζώνες, διαχείριση πεζοπόρων τμημάτων, μέσων που έχουν οι δήμοι κλπ
Προφανώς και φωτιές πάντα είχαμε, αλλά αν επι εποχών που είχαμε ανύπαρκτα μέσα (βλέπε σχόλιο για Ρώσους πιλότους) υπήρχε η ίδια ανικανότητα, θα είχε κυρηχθει αναδασωτέα περιοχή μέχρι και το άλσος Βεικου από τα 80s…
patsavour
03/08/2021, 19:47
Έχουν σβήσει φωτιές από πυροσβέστες, τόσο με επίγεια, όσο και με εναέρια μέσα. Το γεγονός ότι δε γίνονται θαύματα, δε μειώνει την αξία του μηχανισμού ή των μέσων.
Για παράδειγμα, πριν από ένα μήνα πήρε φωτιά στην Πάρνηθα από κεραυνό. Πριν καλά-καλά αναμεταδοθει η είδηση, είχαν σπεύσει δύο ελικόπτερα και την έσβησαν.
Δε βοηθάει ο μηδενισμός, αλλά οδηγεί σε στρεβλά συμπεράσματα.
Δεν μειωσαμε ουτε μηδενισαμε τιποτα.
Εκεινο που κανει το μεγαλυτερο κακο ειναι η επαρση, ο εγωισμος ,η παντογνωσια,και η συνεχης αποδοση ευθυνων σε ολους τους αλλους ,εκτος απο μας τους ιδιους.
Οταν βλεπουμε οτι ,ανεξαρτητα απο πολιτικες εξουσιες,τα αποτελεσματα ειναι ΙΔΙΑ σε παρομοιες ακραιες ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ και ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ συνθηκες,τοτε πρεπει να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ τι δεν κανουμε καλα,και ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ κατι να το κανουμε καλυτερα.Γιατι μπορει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Και κατι αντιλα'ι'κο και οχι τοσο δημοφιλες.
Ολοι αυτοι που εχουν τα σπιτια τους μεσα σ αυτες τις πλουσιες σε ΧΛΩΡΙΔΑ περιοχες,ΤΙ ΜΕΤΡΑ αυτοπυρο-προστασιας εχουν παρει για τις περιουσιες τους ,οπως ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ απο την πολεοδομια,το δασαρχειο την πυροσβεστικη και την πολιτικη προστασια?
ΜΗΝ τα ζηταμε ολα απο το ΚΡΑΤΟΣ διοτι ΔΕΝ εχει την δυνατοτητα να εχει και απο εναν αστυνομικο,πυροσβεστη για τον καθενα μας.ΛΥΠΗΡΟΝ ΜΕΝ ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕ.
ΑΥΤΑ και ΤΕΛΟΣ απο μενα.
AristidisZ
03/08/2021, 20:01
Άρα για να συνοψίσουμε, πυρκαγιές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, ευθύνη όταν καίγονται σπίτια έχουν:
1. Ο αέρας
2. Οι πολίτες που χτίζουν μέσα στα δαση και δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα
3. Οι κυβερνώντες, όταν είναι αριστεροί, όταν είναι δεξιοί, δεν γίνεται κανένα λάθος, παμε πρωτιστωσ στην ατομικη ευθύνη, και κατόπιν φταίει η ζέστη, ο αέρας, και το κακό μας συναπάντημα
Επίσης στο 90% των περιπτώσεων οι φωτιές ξεκινούν από αριστερούς, πιθανότατα με μολότοφ.
o_gavros
03/08/2021, 20:11
βγαινει τωρα ο γελοίος ο Χρυσοχουντίδης και λέει επί λεξει: οι δύσκολες καιρικές συνθήκες ΔΕΝ μας βρίσκουν απροετοίμαστους!!!
με μηδέν σχεδόν μποφόρ! Με τους πρόποδες του μοναδικού πνεύμονα του λεκανοπεδίου να έχουν γίνει κάρβουνο, ο Χρυσοχουντίδης βγαίνει και αυτοαποθεώνεται!
Νομίζω ότι όταν θα φτάσω στο σημείο να μη σηκώνω πίεση απο τέτοια σκηνικά, θα έχω πετύχει την αυτοαιώρηση...
doctoras
03/08/2021, 20:29
Παντως ειναι αλήθεια οτι η φωτια εντος δημιουργεί μικροκλίμα με αμφίδρομες εναλλαγές ταχυτητας και πορειας. Ασχετα με την γενικότερη πορεια του ανεμου της περιοχης που εννοείται όμως οτι επιρεαζει οσο ταχυτερη ειναι
Σιγουρα εχουμε μπαρουτοκαπνισμενους πυροσβεστες αλλα (δεν ειδα) αν εχουμε την εικονα που περιγραφει ο γαυρος σιγουρα απογοητεύει.
Σίγουρα ομως θα δώσουν τα παντα για την αντιμετώπιση της.
Υπαρχει διασπορα των δυναμεων γιατι βρίσκονται παραλληλα φωτιές σε εξέλιξη σε 4 τουλαχιστο γεωγραφικα διαμερισματα
Για να αποφευχθεί καθε υποψια συνωμοσιολογιας, αν θελουνε οι πολιτικοί για καθε φωτια σε δασική περιοχή άμεσος νομος για αμεση δεντροφύτευση και αποτροπη περιπτωσης απαλλοτρίωσης για 30 χρονια.
o_gavros
03/08/2021, 20:40
ρε ντοκτορ, εννοείται πως δε τα βάζω με τους πυροσβέστες! Οι μάγκες είναι τεράστια αλάνια αλλά πάνε με σφεντόνες να αντιμετωπίσουν τανκς.
Αν πετυχεις σε κανα βίντεο, πλάνα που ήταν σα εκδρομή προσκόπων με τα μπακπακ,θα σε πιάσει θλίψη. Θα περίμενες να τους δίνανε έστω μάσκες καταλληλες!
Τις καιρικες συνθήκες δε τις λέω εγω, όπου και να κοιτάξεις στα σάιτ ή στα ρεπορτάζ, διαπιστώνεις ότι σήμερα δεν φύσαγε.
Τότε στο Μάτι, φυσαγε αέρας με 8 και 9 μποφόρ αν δε θυμάμαι λάθος.
Ακούω συνέχεια στα ρεπορτάζ (ερτ κυριως) να αναφέρονται στο ρώσικο, το Beriev, στον ενικό. Ένα τέτοιο μόνο έχουμε απο ότι καταλαβαίνω.
Διαβάζω (https://www.aircraft24.com/jet/beriev/be-200-amphibious-aircraft--xi131708.htm) απο πεταχτή έρευνα στο γουγλη ότι κοστίζει 70 μύρια.
Πόσο είπαμε ότι κόστισαν τα ραφάλ;Οι φρεγάτες;
Για να αποφευχθεί καθε υποψια συνωμοσιολογιας, αν θελουνε οι πολιτικοί για καθε φωτια σε δασική περιοχή άμεσος νομος για αμεση δεντροφύτευση και αποτροπη περιπτωσης απαλλοτρίωσης για 30 χρονια.
εδω ακριβως είναι η αιτία της οργής!
για μια χούφτα οικόπεδα...
basilis_k6
03/08/2021, 20:44
στην ελλαδα λογω δομησης και μορφολογίας θα καιγόμαστε κάθε χρονο. δεν αλλάζει αυτο. η φωτιά οταν εχει αέρα απλα την πολεμάνε μέχρι να μην βρίσκει κατι να κάψει, δεν την σβήνουν τα δικα μας χέρια. σημερα αν είχε αέρα θα καιγότανε και το μαρούσι, ευτυχως δεν ειχε. όλες οι μεγάλες φωτιές απο ολιγωρία ή τρελλο αέρα γίνονται. σήμερα ηταν το πρώτο προφανώς, ασχετα με τις βλάκειες που λεει ο ανικανος υπουργος προπο. τα σπίτια κάηκαν μονο, καλο αυτο, βέβαια δεν ξαναλεω με τον αερα που δεν ειχε και πολύ ήταν που κάηκαν και αυτα. τυχεροι οι άριστοι, ευτυχως για τον κοσμο δηλαδη.
Ακούω συνέχεια στα ρεπορτάζ (ερτ κυριως) να αναφέρονται στο ρώσικο, το Beriev, στον ενικό. Ένα τέτοιο μόνο έχουμε απο ότι καταλαβαίνω.
Διαβάζω (https://www.aircraft24.com/jet/beriev/be-200-amphibious-aircraft--xi131708.htm) απο πεταχτή έρευνα στο γουγλη ότι κοστίζει 70 μύρια.
Πόσο είπαμε ότι κόστισαν τα ραφάλ;Οι φρεγάτες;
.
δεν κανει τιποτα αυτο. μονο θερμοκρασία κατεβαζει, δεν κανει για ελλάδα, το πηραμε για τα ματια του κοσμου. αν υπηρχαν καναντερ θα παιρνανε. δυστυχως αυτο ειναι το μονο που δεν φταίνε οι κυβερνησεις.
btw τις φωτίες δεν τις σβηνει η κυβερνηση, ουτε καν βοηθαει. η πυροσβεστικη τις σβηνει και αναλογα το ποσο γκασμας ειναι ο επικεφαλης μπορεί να γινει απο φωτιτσα...ματι. Αν και ειναι χαζο να συγκρινουμε το ματι με οποιαδηποτε άλλη φωτια της ελλαδας. Ηταν η χειροτερη φωτια που εχουμε δει ίσως στην ευρώπη. Παντως εμαθαν κατι απο εκει, κάνουν πλεον εκκενώσεις ακομη και προληπτικα στα 2-3χλμ μακρια. Οταν καεις απο το χυλό φυσας και το γιαουρτι που λενε.
Η φωτιά δεν έχει σβήσει. Δεν μπορούμε ακόμα να εκτιμήσουμε τις ζημιές. Ξαναλέω, σε λίγες ώρες που γυρνάει ο άνεμος σε δυτικό, θα ανοίξει το μέτωπο.
Ήδη έστειλαν οδηγίες προστασίας σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά.
doctor_john
04/08/2021, 08:28
429972
https://www.protothema.gr/culture/article/1127432/ktima-tatoiou-to-shedio-thorakisis-tou-apenadi-stis-purkagies/
429971
https://www.in.gr/2021/02/09/economy/oikonomikes-eidiseis/magnitis-tatoi-gia-ependyseis-sxedio-anaplasis/
o_gavros
04/08/2021, 08:48
Ενα συννεφάκι να πέσουμε απο πάνω του ρε παιδιά...
κρέμασμα θέλουν οι ξεφτίλες.
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 09:07
https://www.youtube.com/watch?v=HgC74xEMjUw
ΟΚ τώρα;...
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 09:18
Σε λίγο θα βγει η γλίτσα ο Πορδοσάλτε να μιλήσει για ασφάλειες κατά της πυρκαγιάς...
Δεν έχει πάτο το βαρελι μας.
Είσαι εγκάθετος, που έλεγε και ο Λεβέντης... ο Πορδοσάλτε είπε το προφανές, εντάξει, θα καούν και μερικά σπίτια, δεν γίνεται να έχουμε ένα πυροσβεστικό όχημα έξω από κάθε σπίτι. Ο δε Οικονόμου με την άλλη την ξανθόψειρα με τη μυτόγκα και την ξινή φάτσα, μίλησε για μια εικόνα νίκης του κρατικού μηχανισμού. Κι έρχεσαι εσύ, ο ποιος, ο ελεεινός εγκάθετος, να αμφισβητήσεις ολόκληρο θεματοφύλακα της ανεξάρτητης και έγκυρης ενημέρωσης... I fart in your general direction!!!
o_gavros
04/08/2021, 09:38
το πρόβλημα μου ξέρεις ποιο είναι;
οχι η κάθε γλίτσα αυτη καθαυτή (που σαφως και τον φτυνω).
Αυτούς τους ανήθικους αληταράδες με την προβιά των "αρίστων" κάποιοι τους ψήφισαν και αυτοί δεν ήταν μόνο οι κάτοικοι Εκάλης και λοιπών ευαγών προαστίων.
Ήταν τύποι με ίδιες ή και μεγαλύτερες ανάγκες απο μένα και σένα που έτσι χαλαρά δώσανε άδεια στη συμμορία να λεηλατήσει.
Τεσπα, είναι πολύ φορτισμένες οι μέρες, μπορούμε να κατηγορούμε για δυο ζώες και πάλι να μην κάνουμε τίποτα.
Θέλω/προσπαθω να βλέπω πως σκατά θα βγούμε απο αυτο το φαύλο κύκλο της κακοδιαχείρισης, αλλά δεν βρίσκω κάπου να πιαστώ.
Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος.
οντας πολιτικα ενεργος πανω απο 30 χρονια πρωτη φορα συναντησα το φαινομενο την επομενη που πηραν 40% να μην βρισκω κανεναν οχι να πανηγυριζει αλλα εστω να παραδεχεται οτι τους ψηφισε
στο πιο πανω βιντεακι φαινεται ξεκαθαρα οτι ο τυπος δεν ειναι σε θεση να συνταξει και να αρθρωσει μια απλη προταση αν δεν του το εχουν γραψει
Αυτό που λες το βλέπω στο Βόλο με την δημαρχάρα. Κοντά στο 60% αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι τον ψήφισε.
Καμία σωτηρία.
rainmike
04/08/2021, 10:06
https://www.youtube.com/watch?v=HgC74xEMjUw
ΟΚ τώρα;...
Πω ρε φιλε τι ειναι τουτος καλυτερα να ειχαμε πρωθυπουργο τον προεδρο του Εδεσσαικου.Ειπε το <καποια στιγμή> 9 φορες.
o_gavros
04/08/2021, 10:14
μου εστειλαν ενα βιντεο απο εναν γνωστό φωτογράφο, όπου δείχνει έναν κάτοικο Βαρυμπόμπης να ζητά με απογνωση απο κάποιο μπατσικό να καλέσουν ενα πυροσβεστικό, γιατι βλέπει μονο περιπολικά.
Και λέει στη λεζάντα, ότι περιπολικά έχουμε, περιπολικά στέλνουμε.
Αν είχαμε αεροπλάνα,θα τα στέλναμε. ο χαπι τράβελερ όμως έκρινε ότι είχαμε ανάγκη περισσότερη αστυνομία. Οχι γιατρούς, όχι δασκάλους, όχι πυροσβέστες,κλπ, αλλά περισσότερη αστυνομία.
Ακουσα νωρίτερα κάποιον αντιπεριφερειάρχη της Ευβοιας στην Ερτ να λέει ότι συνδράμουν κι αυτοί ως περιφέρεια με μηχανήματα και υδροφόρες, στο να ανοιχτούν αντιπυρικές ζώνες. Τωρα, αρχές Αυγούστου, εν μέσω πύρινου εφιάλτη...
Εχθες το βράδυ διάβαζα ότι πολλά απο τα λίγα αεροπλάνα πυρόσβεσης είναι καθηλωμένα με βλάβες γιατί είναι και 50 χρονών μηχανάκια!
Για όλη αυτή την διαχρονική ανοργανωσιά κάποιοι σε καρέκλα, ευθύνονται.
Κανένας όμως δεν λογοδοτεί, ποτέ.
KotsosDR
04/08/2021, 10:32
μου εστειλαν ενα βιντεο απο εναν γνωστό φωτογράφο, όπου δείχνει έναν κάτοικο Βαρυμπόμπης να ζητά με απογνωση απο κάποιο μπατσικό να καλέσουν ενα πυροσβεστικό, γιατι βλέπει μονο περιπολικά.
Και λέει στη λεζάντα, ότι περιπολικά έχουμε, περιπολικά στέλνουμε.
Αν είχαμε αεροπλάνα,θα τα στέλναμε. ο χαπι τράβελερ όμως έκρινε ότι είχαμε ανάγκη περισσότερη αστυνομία. Οχι γιατρούς, όχι δασκάλους, όχι πυροσβέστες,κλπ, αλλά περισσότερη αστυνομία.
Ακουσα νωρίτερα κάποιον αντιπεριφερειάρχη της Ευβοιας στην Ερτ να λέει ότι συνδράμουν κι αυτοί ως περιφέρεια με μηχανήματα και υδροφόρες, στο να ανοιχτούν αντιπυρικές ζώνες. Τωρα, αρχές Αυγούστου, εν μέσω πύρινου εφιάλτη...
Εχθες το βράδυ διάβαζα ότι πολλά απο τα λίγα αεροπλάνα πυρόσβεσης είναι καθηλωμένα με βλάβες γιατί είναι και 50 χρονών μηχανάκια!
Για όλη αυτή την διαχρονική ανοργανωσιά κάποιοι σε καρέκλα, ευθύνονται.
Κανένας όμως δεν λογοδοτεί, ποτέ.
Ενα άρθρο που θα λύσει πολλές απορίες οσο αφορά τα αεροπλάνα (και μόνο...)
https://www.cnn.gr/focus/explainers/story/187505/giati-den-agorazei-i-ellada-perissotera-pyrosvestika-aeroskafi
Είναι δύσκολη η διαχείριση δημοσίου χρήματος σε ένα κράτος γεμάτο τρύπες για να μπαλωθούν. Πού θα πρωτοδιαθέσεις χρήματα; Στους πληγέντες επιχειρηματίες και εργαζόμενους από τον κορωνοϊό, στην αστυνόμευση πόλεων με διαρκώς αυξανόμενο έγκλημα; Στη διαφύλαξη των συνόρων, στην υγεία; Έχεις και το πρόβλημα της διεθνούς διπλωματίας, ως μικρή χώρα, που αν δεν πληρώσει κάποια κονδύλια (αμυντική βιομηχανία) ή δεν υποκύψει σε κάποια θέματα, κινδυνεύει να της επιτεθούν από παντού.
Όταν είσαι σε συνεχή κρίση, μπαλώνεις ό,τι σε καίει περισσότερο, μόλις μεγαλώσει η τρύπα.
Θαύματα δε γίνονται, όταν δεν υπάρχει πλεόνασμα χρημάτων. Ας είμαστε κι εμείς πιο ώριμοι, ώστε να μην απαιτούμε τελειότητα από τις κυβερνήσεις, διαφορετικά θα μας πουλάνε κι αυτές φούμαρα ότι "ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα".
Από τα 4 μέτωπα της Βαρυμπόμπης, τα 3 είναι σε ύφεση. Ευτυχώς δε φυσάει πολύ, αλλά χρειάζεται προσοχή για τις αναζωπυρώσεις λόγω του καύσωνα, καθώς και για νέες εστίες φωτιάς.
Η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας παραμένει στο έλεος της φωτιάς και του καιρού. Υποθέτω ότι αξιολογήθηκε πιο σημαντική η διάσωση του λεκανοπεδίου (η στυγνή σκληρότητα των αριθμών) και εστάλησαν οι περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βαρυμπόμπη.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί παλαιότερα δεν είχαμε τόσες φωτιές. Δεν είχαν επεκταθεί τα πευκοδάση τόσο και ήταν αγροτικές εκτάσεις; Δεν υπήρχαν τόσα συμφέροντα για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων; Αν και πολλοί κολλάνε στο τελευταίο, νομίζω ότι ο κύριος παράγοντας είναι ότι έχει αυξηθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ανάφλεξης. Είτε από σκουπίδια, τσιγάρα, καύσεις κλαδιών, ψησίματα, διάφορες εργασίες. Για την τελευταία, κάποιοι λένε για μετασχηματιστή που εξερράγη.
giorgosb
04/08/2021, 10:43
Γι αυτό λοιπόν, τα δίνεις στα ΜΜΕ και ξεμπερδεύεις..
o_gavros
04/08/2021, 10:44
Ενα άρθρο που θα λύσει πολλές απορίες οσο αφορά τα αεροπλάνα (και μόνο...)
https://www.cnn.gr/focus/explainers/story/187505/giati-den-agorazei-i-ellada-perissotera-pyrosvestika-aeroskafi
Ναι σίγουρα ρίχνει λίγο φως αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι έστω και μόνοι μας ως χώρα, δεν μπορούμε να δωσουμε καπάρο για τα τουλάχιστον 25 που ζητάει αυτη η νέα εταιρεία.
Όσο κοστίζει ένα ραφάλ ή μια φρεγάτα, φτάνουν και περισσεύουν ίσως για να πάρεις εργαλεία που κυριολεκτικά κάθε ωρα που δουλεύουν σώζουν ζωές και τη χώρα την ίδια!
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 10:47
το πρόβλημα μου ξέρεις ποιο είναι;
οχι η κάθε γλίτσα αυτη καθαυτή (που σαφως και τον φτυνω).
Αυτούς τους ανήθικους αληταράδες με την προβιά των "αρίστων" κάποιοι τους ψήφισαν και αυτοί δεν ήταν μόνο οι κάτοικοι Εκάλης και λοιπών ευαγών προαστίων.
Ήταν τύποι με ίδιες ή και μεγαλύτερες ανάγκες απο μένα και σένα που έτσι χαλαρά δώσανε άδεια στη συμμορία να λεηλατήσει.
Τεσπα, είναι πολύ φορτισμένες οι μέρες, μπορούμε να κατηγορούμε για δυο ζώες και πάλι να μην κάνουμε τίποτα.
Θέλω/προσπαθω να βλέπω πως σκατά θα βγούμε απο αυτο το φαύλο κύκλο της κακοδιαχείρισης, αλλά δεν βρίσκω κάπου να πιαστώ.
Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος.
Ρε φίλε, γράφω, σβήνω, ξαναγράφω, ξανασβήνω... τι να σου πω; Το ξέρουμε πολύ καλά και οι 2 μας ότι έξοδος από αυτό το μαύρο χάλι ΔΕΝ θα υπάρξει, στον αιώνα τον άπαντα, όσο αυτή η χώρα κατοικείται από Έλληνες... Κι εννοείται ότι δεν είσαι ο μόνος, μόνο που υπάρχουν μόνοι και "μόνοι"... χτες είχα πάει για μπάνιο στη λίμνη Βουλιαγμένης, πάνω από το Λουτράκι. Δεν θα σου αναφέρω το τι σκουπίδι είχε ο βυθός και το τι κουτάκια αναψυκτικού. Πες μου πως να αντιδράσεις όταν ο άλλος συζητάει για τις φωτιές και ανησυχεί για το περιβάλλον, και την ΙΔΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, έχει πετάξει το βρωμερό του αποτσίγαρο με τα ελεεινά σάλια του στην παραλία, κι επειδή ο κάδος ήταν φουλ γεμάτος, τα μπουκαλάκια με το νερό στα αρμυρίκια... Ήμουν στο τσακ να τους αρχίσω στα γαμίδια και μετά να αρχίσω να λαλάω κικιρίκου σαν τον Κωνσταντίνου στην ταινία...
thunder ace
04/08/2021, 10:57
Ρε φίλε, γράφω, σβήνω, ξαναγράφω, ξανασβήνω... τι να σου πω; Το ξέρουμε πολύ καλά και οι 2 μας ότι έξοδος από αυτό το μαύρο χάλι ΔΕΝ θα υπάρξει, στον αιώνα τον άπαντα, όσο αυτή η χώρα κατοικείται από Έλληνες... Κι εννοείται ότι δεν είσαι ο μόνος, μόνο που υπάρχουν μόνοι και "μόνοι"... χτες είχα πάει για μπάνιο στη λίμνη Βουλιαγμένης, πάνω από το Λουτράκι. Δεν θα σου αναφέρω το τι σκουπίδι είχε ο βυθός και το τι κουτάκια αναψυκτικού. Πες μου πως να αντιδράσεις όταν ο άλλος συζητάει για τις φωτιές και ανησυχεί για το περιβάλλον, και την ΙΔΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, έχει πετάξει το βρωμερό του αποτσίγαρο με τα ελεεινά σάλια του στην παραλία, κι επειδή ο κάδος ήταν φουλ γεμάτος, τα μπουκαλάκια με το νερό στα αρμυρίκια... Ήμουν στο τσακ να τους αρχίσω στα γαμίδια και μετά να αρχίσω να λαλάω κικιρίκου σαν τον Κωνσταντίνου στην ταινία...
Ειμουν νιος και γερασα...................................
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 10:57
Ρε παιδιά, το θέμα είναι η πρόληψη, ΠΡΟ-ΛΗ-ΨΗ!!! 250 πυροσβεστικά να έχουμε, αν ο τάδε επιχειρηματικός όμιλος έχει βάλει στο μάτι το φιλέτο, ή θέλει να φτιάξει ανεμογεννήτριες, και πάλι δεν θα φτάνουν...
Έχω κάνει σεμινάριο πυρόσβεσης και έχω πάρει και πιστοποιητικό, ξέρετε πόσο χρόνο έχεις στο ίδιο σου το σπίτι για να περιορίσεις μια φωτιά από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πχ;...δεν μιλάμε για δάσος και απέραντες εκτάσεις, μιλάμε για ένα σαλόνι 50 τετραγωνικά... Στο 1,5 λεπτό έχει ήδη χαθεί το παιχνίδι, έχουν λαμπαδιάσει όλα... για ποια πυροσβεστικά μιλάμε, όταν ο άλλος ανερυθρίαστα αναφέρει ότι αρχές Αυγούστου ΘΑ κάνουν αντιπυρικές ζώνες, για ποια Canadair μιλάμε όταν μαλώνουν Δήμος-Περιφέρεια-Υπουργείο Εσωτερικών-Πυροσβεστική-Δασαρχείο, ποιανού ευθύνη είναι να καθαριστούν τα ξερόχορτα και οι κλάρες των πεύκων... τι να σου κάνουν όλα τα πυροσβεστικά του κόσμου, όταν η φωτιά καίει ήδη 1-2 ώρες κι εσύ ενημερώνεις ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει ανησυχία...
AristidisZ
04/08/2021, 10:58
Για το καλό της ψυχικής σου υγείας, μείνε στην ανάμνηση της μιλφαρας από την παραλία
o_gavros
04/08/2021, 10:58
Σε αυτα τα καθημερινά, μπορείς (σε κάποιο εστω βαθμό) να αντιδρασεις και με το παράδειγμα που θα δώσεις αλλά και με τη στάση σου.
Στο χωριό μου στη Σαλαμίνα, η παραλία είναι πολύ μικρή σχετικά αλλά επειδή ειναι όμορφα, τα ΣΚ πήζει.
Στις αρχές του Ιούνη που ξεκινάω τα μπάνια και ακόμα δεν έχει πλακώσει πολύς κόσμος, ξεκινάω με τη μάσκα και κάνω γόπιν αλλά αντί για γόπες τσιγάρων, μαζεύω αχινούς. Τους μαζεύω και τους μεταφέρω πιο βαθιά, μπας και σωθούνε. Γιατι οι Ούνοι και τα τέκνα τους θα τους πετάξουν στη στεριά να ψοφήσουν.
Περσι έκανα με ωραίο τρόπο παρατήρηση, σε κάτι πιτσιρίκια που τα είδα να τους βγάζουν έξω. Οι γονείς παραδίπλα κοιτάζαν σα το γύλο. Τα παιδάκια εκτίμησαν αυτά που τους είπα και δεν τα είδα να ξαναβγάζουν αχινούς εξω να πεθάνουν.
Αλλο παράδειγμα.
Πάλι με τη μάσκα μου, βουτάω που βουτάω, αν δω κανα μπουκαλι ή σκοιυπίδι στο βυθό το μαζεύω. Φαίνομαι σε όλη αυτη τη διαδικασία. Με βλέπουν όσοι είναι γύρω.
Ελπίζω να τους παρακινεί τουλάχιστον να μην πετάξουν νέα σκουπίδια.
Δεν τρέφω αυταπάτες, ξέρω τι αρκουδέηδες είμαστε σα λαός, αλλά για σκέψου να δίναμε πολλοί το παράδειγμα;
Στα μεγαλύτερης κλίμακας όμως όπως είναι οι φωτιές, εκεί δεν φτουράει το τι κανω εγω,εσύ,ο σύλλογος εθελοντών.
Εκεί ή δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός ή καίγεσαι.
Το τι απο τα δύο συμβαίνει, το βλέπουμε δεκαετίες τωρα.
KotsosDR
04/08/2021, 11:00
Ναι σίγουρα ρίχνει λίγο φως αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι έστω και μόνοι μας ως χώρα, δεν μπορούμε να δωσουμε καπάρο για τα τουλάχιστον 25 που ζητάει αυτη η νέα εταιρεία.
Όσο κοστίζει ένα ραφάλ ή μια φρεγάτα, φτάνουν και περισσεύουν ίσως για να πάρεις εργαλεία που κυριολεκτικά κάθε ωρα που δουλεύουν σώζουν ζωές και τη χώρα την ίδια!
δυστυχώς δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα , το θετικό είναι πως αρχίζουν να βγαίνουν λύσεις αναβάθμισης (πανακριβες βεβαια) που μπορεί να είναι πιθανές επιλογές στο μέλλον , όσο αφορά τα rafale και τις φρεγάτες, μη έχουμε λάθος εικόνα ... και εκεί τα ίδια και χειρότερα είναι .
Βάζω και αυτό εδω: https://neologosattikis.gr/eidiseis/politiki/diefkriniseis-zita-to-kinal-apo-tin-kyvernisi-gia-tin-aifnidiastiki-promitheia-okto-pyrosvestikon-aeroskafon/
o_gavros
04/08/2021, 11:04
Ρε παιδί μου προφανως εδω το λέμε μπακαλίστικα. Σαφως και δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα.
Αλλά επειδή είμαστε στο ίδιο εργο θεατές εδω και δεκαετίες, με τη διαφορά ότι τωρα πλέον αρχίζουμε και ζούμε και τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών μας, δεν πρέπει καπως κάποτε να τα σταθμίσουμε διαφορετικά και να αλλάξουμε προσέγγιση;
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 11:12
Ρε παιδί μου προφανως εδω το λέμε μπακαλίστικα. Σαφως και δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα.
Αλλά επειδή είμαστε στο ίδιο εργο θεατές εδω και δεκαετίες, με τη διαφορά ότι τωρα πλέον αρχίζουμε και ζούμε και τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών μας, δεν πρέπει καπως κάποτε να τα σταθμίσουμε διαφορετικά και να αλλάξουμε προσέγγιση;
Ποιες είναι οι συνέπειες των καταστροφικών επιλογών μας; ΟΚ, έχουν λυώσει κάτι αιώνιοι παγετώνες στην Ανταρκτική, έγιναν κάτι πρωτόγνωρες πλημμύρες στη Γερμανία και στο Βέλγιο, έγιναν κάτι καύσωνες 46 βαθμών Κελσίου σε Σιβηρία και Αλάσκα, έχουμε 3 βδομάδες αφρικανικό καύσωνα στην Ελλάδα -με προοπτική να γίνει πλέον η ετήσια σταθερά κάθε θέρους, ανεβαίνει και το επίπεδο της θάλασσας κάτι χιλιοστά μωρέ... αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία φίλε, την πανδημία, αυτή απειλεί τον κόσμο μας, τα δάση γίνονται μωρέ, και τα σπίτια ξαναφτάχνονται μωρέ, και 80-100-200-300 νεκροί από πυρκαγιές είναι αμελητέα ποσότητα σε σχέση με τους χιλιάάάάδες διασωληνωμένους...
KotsosDR
04/08/2021, 11:14
Έτσι είναι , άλλα είναι όλα θέμα παιδείας και νοοτροπίας (οχι εκπαίδευσης , το τονίζω) και θα χρειαστεί να περάσουν πολλές γενεές για να αλλάξουν πράγματα , το έχω δεχθεί γιατί αλλιώς θα είμουν στο Δαφνί και απο πλευράς μου κάνω οτι είναι δυνατό ώστε να βάλω το λιθαράκι μου στο κομμάτι που μπορώ να αλλάξω . Με τη γκρίνια δεν καταφέρνει κανείς τίποτα , μόνο απόγνωση έρχεται στο τέλος. Το θέμα πάντα είναι η δράση (όχι η αντίδραση).
KotsosDR
04/08/2021, 11:20
Ποιες είναι οι συνέπειες των καταστροφικών επιλογών μας; ΟΚ, έχουν λυώσει κάτι αιώνιοι παγετώνες στην Ανταρκτική, έγιναν κάτι πρωτόγνωρες πλημμύρες στη Γερμανία και στο Βέλγιο, έγιναν κάτι καύσωνες 46 βαθμών Κελσίου σε Σιβηρία και Αλάσκα, έχουμε 3 βδομάδες αφρικανικό καύσωνα στην Ελλάδα -με προοπτική να γίνει πλέον η ετήσια σταθερά κάθε θέρους, ανεβαίνει και το επίπεδο της θάλασσας κάτι χιλιοστά μωρέ... αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία φίλε, την πανδημία, αυτή απειλεί τον κόσμο μας, τα δάση γίνονται μωρέ, και τα σπίτια ξαναφτάχνονται μωρέ, και 80-100-200-300 νεκροί από πυρκαγιές είναι αμελητέα ποσότητα σε σχέση με τους χιλιάάάάδες διασωληνωμένους...
Εσύ είσαι κίτρινη κάρτα !
Με αναγκάζεις να βάζω συνέντευξη του Καραϊωσηφίδη ενώ εσύ είσαι η "Πτήση" του forum ! Η απουσία σου στο άλλο νήμα χρεώνεται να ξέρεις...:lol:
... απο πλευράς μου κάνω οτι είναι δυνατό ώστε να βάλω το λιθαράκι μου στο κομμάτι που μπορώ να αλλάξω . Με τη γκρίνια δεν καταφέρνει κανείς τίποτα , μόνο απόγνωση έρχεται στο τέλος. Το θέμα πάντα είναι η δράση (όχι η αντίδραση).
Εδώ είναι το ζουμί.
Προβλήματα θα υπάρχουν. Επίσης, σχεδόν πάντα, δε θα υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Σκοπός είναι να μπορεί να βρεις συμβιβαστικές λύσεις μέσα στα προβλήματα, να μειώσεις τις αρνητικές συνέπειες και να βελτιώσεις αυτό που παρέλαβες ή έστω να φροντίσεις να το παραδώσεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Ο καθένας μας, σχεδόν καθημερινά έχει την επιλογή να κάνει σχετικά μεγάλη ζημιά ή πολύ μικρή βελτίωση. Είτε να γκρεμίσει ένα τοίχο, είτε να βάλει μισό τούβλο. Τονίζω το "μισό" διότι σε πρώτη άποψη, αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε φαίνεται μικρό. Έχει όμως την αξία του.
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 11:21
Έτσι είναι , άλλα είναι όλα θέμα παιδείας και νοοτροπίας (οχι εκπαίδευσης , το τονίζω) και θα χρειαστεί να περάσουν πολλές γενεές για να αλλάξουν πράγματα , το έχω δεχθεί γιατί αλλιώς θα είμουν στο Δαφνί και απο πλευράς μου κάνω οτι είναι δυνατό ώστε να βάλω το λιθαράκι μου στο κομμάτι που μπορώ να αλλάξω . Με τη γκρίνια δεν καταφέρνει κανείς τίποτα , μόνο απόγνωση έρχεται στο τέλος. Το θέμα πάντα είναι η δράση (όχι η αντίδραση).
Μόνο που στο Ελλαδιστάν παιδεία και νοοτροπία ΔΕΝ διαθέτουμε, άρα πως να αλλάξουν τα πράγματα... ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη ως γνωστόν, και για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή...
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 11:26
Εσύ είσαι κίτρινη κάρτα !
Με αναγκάζεις να βάζω συνέντευξη του Καραϊωσηφίδη ενώ εσύ είσαι η "Πτήση" του forum ! Η απουσία σου στο άλλο νήμα χρεώνεται να ξέρεις...:lol:
Ο Καραϊωσηφίδης είναι αεροναυπηγός και εκδότης περιοδικού, εγώ απλά ένας ερασιτέχνης θιασώτης των αεροπλάνων... άρα η γνώμη του έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος και ορθώς την παράθεσες, έστω κι αν τώρα τελευταία η ΠΤΗΣΗ έχει διολισθήσει σε ακροδεξιές ατραπούς προς άγραν ακροατηρίου...
'Ηθελα καιρό να μπω στο άλλο νήμα, αλλά κι εκεί θα γκρίνιαζα για κάτι συγκεκριμένο.... οπότε....
Αυτό που λες το βλέπω στο Βόλο με την δημαρχάρα. Κοντά στο 60% αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι τον ψήφισε.
Καμία σωτηρία.
Το ιδιο και εδω στα βορεια.Ολοι κραζουν,εχει γινει την τελευταια δεκατια της μοδας να κραζουν ολοι τους πολιτικους,ακομα και αυτοι που πανε και τους γλυφουνε τις κατουρημενες ποδιες για να βλεφτει ο γιοκας τους.Τι περιμενετε ρε παιδια οταν η πλειοψηφια ειναι σκατα?Ενω καιγεται η ελλαδα,οι αλλοι μπαινουν σε ειδησεις για την φωτια στην τουρκια και ευχονται ψοφο!Την ιδια στιγμη που και εδω γινεται το ιδιο!Πραγματικα τι σκατιλα ειναι αυτη?
DoctoR_k6
04/08/2021, 11:38
Αν πω τι μου ελεγε συμμαθητης μου απο το σχολειο που πεταει τα Canadair θα φριξετε...
Το μονο θετικο που εβλεπε οταν πεταγε με τα αυτα τα αεροπλανα ειναι οτι ηταν μια περιπετεια καθε πτηση...κατι exciting για τους πιλοτους.
Εισαι βλαμμενος του λεω αλλα το ξερεις. :lol:
Κριμα να μην εχουμε εξοπλισμο κ να μην μπορουν να βοηθησουν ενω το θελουνε. Δανεικα αεροπλανα για πυροσβεση...
Ελλαδαρα!!
Όσο υπάρχουν αεροπλάνα για να μεταφέρουν το άγιο φως, είμαστε καλά.
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 12:19
Αν πω τι μου ελεγε συμμαθητης μου απο το σχολειο που πεταει τα Canadair θα φριξετε...
Το μονο θετικο που εβλεπε οταν πεταγε με τα αυτα τα αεροπλανα ειναι οτι ηταν μια περιπετεια καθε πτηση...κατι exciting για τους πιλοτους.
Εισαι βλαμμενος του λεω αλλα το ξερεις. :lol:
Κριμα να μην εχουμε εξοπλισμο κ να μην μπορουν να βοηθησουν ενω το θελουνε. Δανεικα αεροπλανα για πυροσβεση...
Ελλαδαρα!!
Κι όμως, παγκοσμίως έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους αεροπυρόσβεσης. Και η λογική του leasing και της μίσθωσης ιπτάμενων μέσων είναι και διαδεδομένη, και θεμιτή, και λογική. Από ΄κει και πέρα, άλλα είναι τα κακώς κείμενα, και όχι τόσο ο στόλος ο ίδιος αριθμητικώς...
Δεν υπάρχουν μόνο μοτοσακά λαδιέρες, υπάρχουν και αεροπλάνα. Ο κινητήρας των παλαιών Canadair, των αρχικών, είναι από την εποχή των βομβαρδιστικών του Β' Π.Π., ένας αστεροειδής κινητήρας, λογικά πολλά από αυτά που σου έχει πει ο παλιός σου συμμαθητής, αφορούν το κινητήρα. Όποιος έχει πάει σε γιορτή της Π.Α. στην Ελευσίνα, ίσως και να 'χει παρατηρήσει τα CL-215 σε στατική έκθεση, κι από κάτω τεράστια πλαστικά για το λάδι που στάζει, μαζί με βαριεστημένους σμηνίτες να προειδοποιούν "κυρία μην περνάτε από κάτω, θα λερωθεί το παλτό σας" :lol: Κλιματισμός πιλοτηρίου άγνωστη λέξη, κυκλοφορούν φωτό με πατέντες ανεμιστηράκια κολλημένα στο κόκπιτ, θόρυβος που σε ξεκουφαίνει, τρανταγμοί, και το σοκ της προσθαλάσσωσης για τη λήψη νερού...
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 12:27
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ευτυχώς τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού υπήρξαν ακαριαία, και σήμερα οι Δ.Ο.Υ., τα Τελωνεία, τα Χημεία και το κέντρο τηλεφωνικής (της όποιας τέλος πάντων) εξυπηρέτησης στην Αττική λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας. Τουτέστιν, δεν έβρισκες άνθρωπο... Ο λόγος της απόλυτα λογικής αυτής κίνησης, ήταν πως λόγω του καύσωνα και των εκτάκτων συνθηκών (sic) από την πυρκαγιά στη Βαρυπόμπη, κινδύνευε η υγεία των εργαζομένων. Ιδιωτικοί υπάλληλοι και λοιποί εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν αντοχές και γερή κράση...
Στο FIRMS της νάσας μπορεί να δει κανείς την έκταση που πήρε η φωτιά.
Αττική (https://firms2.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:2021-08-03..2021-08-04;l:country-outline;@23.8,38.1,13z)
Εύβοια
(https://firms2.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:2021-08-03..2021-08-04;l:country-outline;@23.4,38.8,12z)Αν κάμετε ζουμάουτ, θα δείτε ότι η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι πολλαπλάσια.
Νεοσσε επαθα πλακα.Εκανα πολυ ζουμ αουτ και ειδα αυτο..429974 Τι γινεται ρε παιδια?
Κι οσο κανω ζουμ αουτ χειροτερευει... 429975
Στην Αφρική γίνεται χαμός. Μόνο η Σαχάρα δεν έχει φωτιά.
Στο FIRMS της νάσας μπορεί να δει κανείς την έκταση που πήρε η φωτιά.
Αττική (https://firms2.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:2021-08-03..2021-08-04;l:country-outline;@23.8,38.1,13z)
Εύβοια
(https://firms2.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:2021-08-03..2021-08-04;l:country-outline;@23.4,38.8,12z)Αν κάμετε ζουμάουτ, θα δείτε ότι η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι πολλαπλάσια.
H Εύβοια πρέπει να γεμίσει ανεμμογεννήτριες. Είναι ένα project που τρέχει από όταν πρωθπ ήταν ο Πλεηστασιο.
Βίντεο από Ροβιές Εύβοιας. (https://www.facebook.com/watch/?v=167837795442800)
Shinigami Ryuk
04/08/2021, 21:43
Βίντεο από Ροβιές Εύβοιας. (https://www.facebook.com/watch/?v=167837795442800)
Και αλλο βιντεο απο Ροβιες Ευβοιας (https://www.youtube.com/watch?v=DSfVb1BONcA)
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 21:45
Φωτό από Βαρυπόμπη, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις, και με τι να κλάψεις ή να γελάσεις. Με τη Φωφή που με τη δύναμη του 8,1% και με τη δύναμη της απλής αντιπολίτευσης υπόσχεται αποκατάσταση, ή με τον μπάρμπα με το καπελάκι του ΠΑΣΟΚ που πήγε να την υποδεχτεί για να της δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, δυνωμένο, ενατό!!!
429989
patsavour
04/08/2021, 21:53
παληο αλλα ενδεικτικο
https://www.newscenter.gr/politiki/985562/empeirognomonas-pyrosvestikis-apo-kalodio-reymatoklopis-i-pyrkagia-stis-mykines/?fbclid=IwAR2m9Y4nXE2KCTxLKehwBCdkBdapbTSlI9bkOKqbSvq9X6B-GFo5FVfqoW0#
doctor_john
04/08/2021, 22:48
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται λαϊκισμός να μιλήσεις ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές.
Λένε ένα κάρο παπαριές και εκνευρίζουν και αυτούς που είναι μαζί τους, όλοι.
Τι γίνεται ρε γμτ. Εδώ στο φόρουμ αν έγραφα κάθε μέρα "εσείς φταίτε" για οποιοδήποτε θέμα, θα έφτανα σε σημείο
να έχω υπόψιν μου ότι μπορεί να αρπάξω μάπες, ενοχλώ!
Αυτοί πως γελάνε μες τα μούτρα μας, πως είναι τόσο σίγουροι ότι δεν θα τους την κάνει κάποιος;
Τόσο πια βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο; Πάνε για πρωτάθλημα;
o_gavros
04/08/2021, 23:02
Δεν πάνε.
Στο τσεπάκι το έχουν.
Εχουν φροντίσει να μην μπορούμε να τους φτάσουμε για "μάπες".
Συμφωνω.Ηδη εχουνε στησει εναν ολοκληρο στρατο γυρω τους και δεν μπορεις να τους αγγιξεις.Απο αστυνομια που και καλα ειναι για την προστασια του πολιτη,ενω στην πραγματικοτητα ειναι οι σωματοφυλακες των κακοποιων της βουλης, μεχρι ΜΜΕ τα οποια τους σιγονταρουν και κανουν πλυση εγκεφαλου διαμορφωνοντας συνειδησεις.Επισης μεγαλη μεριδα του κοσμου μεγαλωνει τα παιδια του με το σκεπτικο ''μπες αστυνομια,μηνας μπαινει μηνας βγαινει να πεφτει ο μισθος''..Και μετα στις συζητησεις τους και στο φεισμπουκ,μιλανε για ενδοξους προγονους που δεν σκυβανε κεφαλι και συνεχεια επαινουν τον εαυτο τους που απλα ειναι απογονοι αυτων των προγονων,ασχετα αν οι ιδιοι τους ειναι αχρηστα τομαρια.Ετοιμοι να πανε να πεθανουν στο καλεσμα εκεινων που τους εχουν στημενους στα 4 και τους πηδανε καθε μερα..Πετανε και παπαριες του στυλ αγαπω την πατριδα μου,ενω στην πραγματικοτητα απλα μισουνε τους ''αλλους'' απο απεναντι.Μιλανε ελληνικα χωρις καν να γνωριζουν τι σημαινουν οι λεξεις που λενε..Ζωντανα παραδειγματα απο την πολη μου,τα τελευταια φιντανια που πηρε ο κουλης για συνοριοφυλακες..Ενας και ενας ειναι κωλοπαιδα
AUFGEBRACHT
05/08/2021, 10:16
Συμφωνω.Ηδη εχουνε στησει εναν ολοκληρο στρατο γυρω τους και δεν μπορεις να τους αγγιξεις.Απο αστυνομια που και καλα ειναι για την προστασια του πολιτη,ενω στην πραγματικοτητα ειναι οι σωματοφυλακες των κακοποιων της βουλης, μεχρι ΜΜΕ τα οποια τους σιγονταρουν και κανουν πλυση εγκεφαλου διαμορφωνοντας συνειδησεις.Επισης μεγαλη μεριδα του κοσμου μεγαλωνει τα παιδια του με το σκεπτικο ''μπες αστυνομια,μηνας μπαινει μηνας βγαινει να πεφτει ο μισθος''..Και μετα στις συζητησεις τους και στο φεισμπουκ,μιλανε για ενδοξους προγονους που δεν σκυβανε κεφαλι και συνεχεια επαινουν τον εαυτο τους που απλα ειναι απογονοι αυτων των προγονων,ασχετα αν οι ιδιοι τους ειναι αχρηστα τομαρια.Ετοιμοι να πανε να πεθανουν στο καλεσμα εκεινων που τους εχουν στημενους στα 4 και τους πηδανε καθε μερα..Πετανε και παπαριες του στυλ αγαπω την πατριδα μου,ενω στην πραγματικοτητα απλα μισουνε τους ''αλλους'' απο απεναντι.Μιλανε ελληνικα χωρις καν να γνωριζουν τι σημαινουν οι λεξεις που λενε..Ζωντανα παραδειγματα απο την πολη μου,τα τελευταια φιντανια που πηρε ο κουλης για συνοριοφυλακες..Ενας και ενας ειναι κωλοπαιδα
Τι στρατό μωρέ και αστυνομίες έχουν στήσει... από ποιον να κινδυνεύσουν, από εμάς που ξεσπάμε μέσω πληκτρολογίου και κάτι τρέχει στα γύφτικα; Ποιος τους ψηφίζει; Ποιος πάει και τους φιλάει τα χέρια;
Στην πόλη μου εδώ και 2 χρόνια υπήρχε ένσταση 2 υποψηφίων στο εκλογοδικείο, αυτός που είχε "πεταχτεί" έξω, ένα κοντοπίθαρο ρεμάλι κλασικός τύπος ΔΥ που έγινε βουλευτής κι έκανε η μύγα κώλο, μια φορά με είχε κλείσει με τη βουλευτική Μερσέντα σε φανάρι με τη μηχανή για να ξεκινήσει πρώτος... εν τέλει δικαιώθηκε μετά από 2 χρόνια, έγινε επανακαταμέτρηση των ψήφων (μετά από 2 χρόνια....) και αυτή που έχασε την έδρα άρχισε να βγάζει πύρινες ανακοινώσεις για σκοτεινές δυνάμεις, για βρώμικο πόλεμο εναντίον της και λοιπά χαριτωμένα. Εν μέσω πυρκαγιών, εν μέσω καταστροφών, εν μέσω της πουτάνας το κάγκελο, τσουπ, της έφτιαξαν μια θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού ως ειδική σύμβουλος του γραφείου του... Η τύπισσσα όσο ήταν βουλευτίνα άντε να είχε μιλήσει μισή φορά στο κοινοβούλιο, έβγαζε κάτι ανακοινώσεις που γελάγαν και τα τσιμέντα του στυλ "λόγω κορωνοιού και σεβόμενη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σας ενημερώνω πως αναστέλλω τη δράση μου για το καλό του τόπου μας"... έστελνε κάτι δελτία τύπου "σήμερα επισκέφτηκα τον Μητροπολίτη, αύριο θα συναντήσω τον διοικητή της αστυνομίας" και αυτό ήταν όλο.
Για να μην υπάρξει εσωκομματική φαγωμάρα, ο Κούλης την βόλεψε σε μια θέση άνευ αντικειμένου, επειδή έχασε την έδρα και πήγε να δημιουργήσει αντάρτικο... Εννοείται ότι η ατυχήσασα βουλευτής έβγαλε άμεσα ανακοίνωση "ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε, αναγνωρίζοντας την αξία μου"... Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι με το που πήρε την καρεκλίτσα, γέμισε το fb με κοινοποιήσεις και συγχαρητήρια, "μπράβο το αξίζεις", "οι άξιοι πάντα πάνε μπροστά", "ο τόπος μας χρειάζεται νέους κι άφθαρτους σαν εσένα", "μπράβο στον πρωθυπουργό που εμπιστεύεται γυναίκες σαν εσένα" (γραμμένο όχι από καμιά φεμινίστρια από τα Lidl, αλλά από άντρα και συμμαθητή μου), "με γυναίκες σαν εσένα η χώρα αλλάζει και πάει μπροστά"... Κι όταν έγραψα εγώ ειρωνικά σε κάποιον "κανείς δεν χάνεται τελικά σ' αυτή τη ζωή" πέσανε να με φάνε...
Βρίσκουν και τα κάνουν, έχουμε ακριβώς την ηγεσία που μας αξίζει... είμαστε ένας κωλολαός και μισός, που ζει ακόμα με το μύθο του περιούσιου λαού που είναι ο εκλεκτός και όταν χτίζαμε ακροπόλεις οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια και λοιπές γνωστές παπαριές περί δημοκρατίας και φώτων στον πολιτισμό και στην οικουμένη... τράβα μια βόλτα σε παραλία ένα απόγευμα να δεις το σκουπιδαριό, τράβα σε οποιοδήποτε επαρχιακό δρόμο να δεις τα πεταμένα μπουκάλια και πλαστικά και καφέδες και τσιγάρα και καπότες και σερβιέτες, και μετά έλα να μου πεις πάλι για το στρατό που τους προστατεύει... ο μοναδικός προστάτης τους, είναι όσοι τους εκλέγουν... τελεία και παύλα φίλε!
Βαρυμπόμπη. Η επόμενη ημέρα μίας ασύλληπτης καταστροφής Up'ο ψηλά.
(https://www.youtube.com/watch?v=TLRBBOTq5tA)
Σχετικά με το μικροκλίμα, προσωπικά πιστεύω τις ανακοινώσεις του αστεροσκοπείου (https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1856). Εδώ οι windsurfers βασίζονται στο θερμικό άνεμο που δημιουργεί η στεριά κοντά στη θάλασσα, από τη θέρμανση του ήλιου μέσα σε μερικές ώρες και δεν θα δημιουργήσει μικροκλίμα μεγάλη εστία φωτιάς με εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου;
Στην Εύβοια η φωτιά πάει πολύ χειρότερα, αλλά τουλάχιστον ενισχύθηκε η δύναμη της πυροσβεστικής με κλιμάκια που έφυγαν από τη Βαρυμπόμπη.
doctor_john
05/08/2021, 13:05
Ξανα στο Κρυονερι;
CorpseAlive
05/08/2021, 13:07
Τι στρατό μωρέ και αστυνομίες έχουν στήσει... από ποιον να κινδυνεύσουν, από εμάς που ξεσπάμε μέσω πληκτρολογίου και κάτι τρέχει στα γύφτικα; Ποιος τους ψηφίζει; Ποιος πάει και τους φιλάει τα χέρια;
Στην πόλη μου εδώ και 2 χρόνια υπήρχε ένσταση 2 υποψηφίων στο εκλογοδικείο, αυτός που είχε "πεταχτεί" έξω, ένα κοντοπίθαρο ρεμάλι κλασικός τύπος ΔΥ που έγινε βουλευτής κι έκανε η μύγα κώλο, μια φορά με είχε κλείσει με τη βουλευτική Μερσέντα σε φανάρι με τη μηχανή για να ξεκινήσει πρώτος... εν τέλει δικαιώθηκε μετά από 2 χρόνια, έγινε επανακαταμέτρηση των ψήφων (μετά από 2 χρόνια....) και αυτή που έχασε την έδρα άρχισε να βγάζει πύρινες ανακοινώσεις για σκοτεινές δυνάμεις, για βρώμικο πόλεμο εναντίον της και λοιπά χαριτωμένα. Εν μέσω πυρκαγιών, εν μέσω καταστροφών, εν μέσω της πουτάνας το κάγκελο, τσουπ, της έφτιαξαν μια θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού ως ειδική σύμβουλος του γραφείου του... Η τύπισσσα όσο ήταν βουλευτίνα άντε να είχε μιλήσει μισή φορά στο κοινοβούλιο, έβγαζε κάτι ανακοινώσεις που γελάγαν και τα τσιμέντα του στυλ "λόγω κορωνοιού και σεβόμενη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σας ενημερώνω πως αναστέλλω τη δράση μου για το καλό του τόπου μας"... έστελνε κάτι δελτία τύπου "σήμερα επισκέφτηκα τον Μητροπολίτη, αύριο θα συναντήσω τον διοικητή της αστυνομίας" και αυτό ήταν όλο.
Για να μην υπάρξει εσωκομματική φαγωμάρα, ο Κούλης την βόλεψε σε μια θέση άνευ αντικειμένου, επειδή έχασε την έδρα και πήγε να δημιουργήσει αντάρτικο... Εννοείται ότι η ατυχήσασα βουλευτής έβγαλε άμεσα ανακοίνωση "ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε, αναγνωρίζοντας την αξία μου"... Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι με το που πήρε την καρεκλίτσα, γέμισε το fb με κοινοποιήσεις και συγχαρητήρια, "μπράβο το αξίζεις", "οι άξιοι πάντα πάνε μπροστά", "ο τόπος μας χρειάζεται νέους κι άφθαρτους σαν εσένα", "μπράβο στον πρωθυπουργό που εμπιστεύεται γυναίκες σαν εσένα" (γραμμένο όχι από καμιά φεμινίστρια από τα Lidl, αλλά από άντρα και συμμαθητή μου), "με γυναίκες σαν εσένα η χώρα αλλάζει και πάει μπροστά"... Κι όταν έγραψα εγώ ειρωνικά σε κάποιον "κανείς δεν χάνεται τελικά σ' αυτή τη ζωή" πέσανε να με φάνε...
Βρίσκουν και τα κάνουν, έχουμε ακριβώς την ηγεσία που μας αξίζει... είμαστε ένας κωλολαός και μισός, που ζει ακόμα με το μύθο του περιούσιου λαού που είναι ο εκλεκτός και όταν χτίζαμε ακροπόλεις οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια και λοιπές γνωστές παπαριές περί δημοκρατίας και φώτων στον πολιτισμό και στην οικουμένη... τράβα μια βόλτα σε παραλία ένα απόγευμα να δεις το σκουπιδαριό, τράβα σε οποιοδήποτε επαρχιακό δρόμο να δεις τα πεταμένα μπουκάλια και πλαστικά και καφέδες και τσιγάρα και καπότες και σερβιέτες, και μετά έλα να μου πεις πάλι για το στρατό που τους προστατεύει... ο μοναδικός προστάτης τους, είναι όσοι τους εκλέγουν... τελεία και παύλα φίλε!
Το πρόβλημα βρίσκεται στην ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε μετά τον διαφωτισμό ότι μπορεί να υπάρξει δημοκρατία σε μια κοινωνία χωρίς σκλάβους , η ψευδαίσθηση αυτή μας κάνει να αγανακτούμε για την έλλειψη δημοκρατίας σε μια χώρα που ουδέποτε είχε δημοκρατία χωρίς σκλάβους.
Όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας μη σκλάβο και μέτοχο στην δημοκρατία , αλλά οι πραγματικοί κοινωνοί της είναι αυτοί που αγάπαμε να μισούμε , ήτοι τα τζάκια , οι εφοπλιστές , οι συνδικαλιστές (δεσμώτες των σκλάβων) κλπ κλπ.
Όσο πιο νωρίς κάποιος το καταλάβει τόσο καλύτερα για την ψυχική του ηρεμία.
Δεν έχουμε δημοκρατία.
Ποτέ δεν είχαμε.
Δεν υπάρχει πουθένα δημοκρατία.
Αυτά τα λίγα και αισιόδοξα από εμένα.
patsavour
05/08/2021, 13:16
Το πρόβλημα βρίσκεται στην ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε μετά τον διαφωτισμό ότι μπορεί να υπάρξει δημοκρατία σε μια κοινωνία χωρίς σκλάβους , η ψευδαίσθηση αυτή μας κάνει να αγανακτούμε για την έλλειψη δημοκρατίας σε μια χώρα που ουδέποτε είχε δημοκρατία χωρίς σκλάβους.
Όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας μη σκλάβο και μέτοχο στην δημοκρατία , αλλά οι πραγματικοί κοινωνοί της είναι αυτοί που αγάπαμε να μισούμε , ήτοι τα τζάκια , οι εφοπλιστές , οι συνδικαλιστές (δεσμώτες των σκλάβων) κλπ κλπ.
Όσο πιο νωρίς κάποιος το καταλάβει τόσο καλύτερα για την ψυχική του ηρεμία.
Δεν έχουμε δημοκρατία.
Ποτέ δεν είχαμε.
Δεν υπάρχει πουθένα πραγματικη δημοκρατία.
Αυτά τα λίγα και αισιόδοξα από εμένα.
fixed
Ξανα στο Κρυονερι;
Είναι μισή ώρα περίπου που υπάρχει μεγάλης έκτασης αναζωπύρωση στις Αδάμες στο ρέμα Χελιδονούς. Έχουν στείλει 6 ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, καθώς και πολλά επίγεια μέσα πυρόσβεσης.
https://www.naftemporiki.gr/story/1758289/anazopurothike-i-fotia-stis-adames
https://www.koutipandoras.gr/article/nea-anazopyrosi-sti-barympompi
CorpseAlive
05/08/2021, 13:28
fixed
Δεν υπάρχει πραγματική και μη πραγματική
Δεν μιλάω για άμεση ή έμμεση δημοκρατία .
Μιλάω για την απόλυτη έννοια αυτής .
Δεν έχουμε ούτε άμεση ούτε έμμεση.
Προσωπικά ψήφισα τελευταία φορά το 2016.
Το 2019 δεν ψήφισα όχι επειδή δεν βρίσκω νόημα κλπ απλά δεν ήξερα τι να ψηφίσω. Δεν είχα ΤΙ να ψηφίσω ρε φίλε.
Οι επιλογές που μας δίνονται είναι τσάτσοι του συστήματος καλώς ή κακώς. Και προς θεου δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξίος. Κεντρώος και κοινωνικά φιλελευθέρος δηλώνω. (όχι φιλελε οικονομικά )
basilis_k6
05/08/2021, 13:32
κλαινε τα τρολλάκια του πέτσα που δεν μπορούνε να κάνουνε fake news στη φωτια γιατι ουτε μονταζ παιρνει ουτε κρύβετε η άτιμη. δεν βοηθάνε και οι κυβερνώντες που πετάνε τη μια μαλακία μετά την άλλη σε Live μετάδοση. το σταρ δεν μπορεί να ντουμπλάρει τους πολίτες όπως έκανε με τους μπάτσους στη νέα σμυρνη και αντι να λένε γαμ#% ο μητσοτάκης να λένε αγαπάμε την κυβέρνηση... δράμα ζούνε. πουλήσανε λίγο σανο με φωτιες τουρκίας αλλα δεν έπιασε.
https://twitter.com/anomounys/status/1422612733435039745
το μαζέψανε αργότερα στο σκαι, η άπνοια είπαν βοηθάει τη φωτια :cry:
ξαναχτύπησε ο τηλεπωλητης ασφαλειών. κάτι μου λέει οτι το μέτρο θα πιάνει και τις βίλες στη μυκονο που δεν φυτρώνει ουτε ρίγανη.
https://twitter.com/MariaLykoura/status/1423170701423427585
οι φωτιές ειναι απο τα λιγα πράγματα που κάθε κυβέρνηση πραγματικά εχει μικρη ευθύνη γιατι μονο η πυροσβεστική έχει την γνώση και τα μέσα να την περιορίσει. η πολιτική προστασία δεν μπορεί να κάνει θαύματα μεσα σε 2-3 χρόνια που κάθεται εκει καθε υπουργός. τα προβλήματα είναι διαχρονικα, δεν φταίει ο πθ περισσότερο απο όλους τους προηγούμενους για αυτη την κατάσταση, φταίει ομως για αυτή τη σαπίλα των μμε της άμεσης ενημέρωσης και κυρίως της τηλεόρασης.
patsavour
05/08/2021, 13:41
Δεν υπάρχει πραγματική και μη πραγματική
Δεν μιλάω για άμεση ή έμμεση δημοκρατία .
Μιλάω για την απόλυτη έννοια αυτής .
Δεν έχουμε ούτε άμεση ούτε έμμεση.
Προσωπικά ψήφισα τελευταία φορά το 2016.
Το 2019 δεν ψήφισα όχι επειδή δεν βρίσκω νόημα κλπ απλά δεν ήξερα τι να ψηφίσω. Δεν είχα ΤΙ να ψηφίσω ρε φίλε.
Οι επιλογές που μας δίνονται είναι τσάτσοι του συστήματος καλώς ή κακώς. Και προς θεου δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξίος. Κεντρώος και κοινωνικά φιλελευθέρος δηλώνω. (όχι φιλελε οικονομικά )
1)ΑΜΕΣΗ ισον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΕΜΜΕΣΗ ισον με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Στο παρον με την τοση εξιδεικευση και με τοσο πληθυσμο δεν μπορουμε να εχουμε ΑΜΕΣΗ.Στην εποχη του Περικλεους και της ψηφου δι ανατασεως της χειρος ΙΣΩΣ.
2)Απολυτες εννοιες υφιστανται μονο σε καποιο ιδανικο παραλληλο συμπαν,η πολιτικη ειναι η τεχνη του ΕΦΙΚΤΟΥ
3)Εχουμε αυτο που μπορουμε και μας αξιζει να εχουμε.ΑΝ μπορουσαμε, και αξιζαμε , θα ειχαμε κατι καλυτερο.
Είναι μισή ώρα περίπου που υπάρχει μεγάλης έκτασης αναζωπύρωση στις Αδάμες στο ρέμα Χελιδονούς. Έχουν στείλει 6 ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, καθώς και πολλά επίγεια μέσα πυρόσβεσης.
https://www.naftemporiki.gr/story/1758289/anazopurothike-i-fotia-stis-adames
https://www.koutipandoras.gr/article/nea-anazopyrosi-sti-barympompi
Στο Twitter κάνουν πάντως διόρθωση οι πολίτες και λένε ότι είναι μεταξύ Κρυονερίου και Τατοΐου. Τείνω να το πιστεύω διότι είδα φωτογραφία από την ταράτσα γνωστού μου που μένει στις Αδάμες.
Οι άνεμοι, ακόμα ασθενείς, από βορειοανατολικοί, θα γυρίσουν σε νοτιοανατολικοί και κατόπιν μέτριοι νότιοι. Ήδη εκκενώνουν την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Θεωρώ ότι κινδυνεύουν έντονα και οι Αφίδνες, αν θεωρήσουμε ότι η φωτιά θα ακολουθήσει τη φορά του ανέμου (https://poseidon.hcmr.gr/el/map?model=meteo¶m=w10&date=2021-08-05T18:00:00Z&coords=38.083,23.792,11) τις επόμενες ώρες.
basilis_k6
05/08/2021, 15:11
εντωμεταξύ τοσα χρονια φωτιές και ακομα ακους υπευθυνους ανθρώπους να μιλάνε για μποφορ λες και η φωτιά ειναι μεσοπέλαγα. ακομα δεν εχουμε μαθει τις σωστες μονάδες μετρησης ανέμου.
CorpseAlive
05/08/2021, 15:19
1)ΑΜΕΣΗ ισον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΕΜΜΕΣΗ ισον με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Στο παρον με την τοση εξιδεικευση και με τοσο πληθυσμο δεν μπορουμε να εχουμε ΑΜΕΣΗ.Στην εποχη του Περικλεους και της ψηφου δι ανατασεως της χειρος ΙΣΩΣ.
2)Απολυτες εννοιες υφιστανται μονο σε καποιο ιδανικο παραλληλο συμπαν,η πολιτικη ειναι η τεχνη του ΕΦΙΚΤΟΥ
3)Εχουμε αυτο που μπορουμε και μας αξιζει να εχουμε.ΑΝ μπορουσαμε, και αξιζαμε , θα ειχαμε κατι καλυτερο.
Μα δεν μιλάω για άμεση ή έμμεση αυτό σου εξηγώ . Προφανώς δεν είναι εφικτή η άμεση και πλέον δεν θα ήταν και ιδιαίτερα χρήσιμη.
Δεν κρίνω το τι έχουμε , διαπιστώνω ότι είναι μάταιο να γκρινιάζουμε εγώ και εσύ και ο παντελής πιο κάτω γιατί απλά δεν είμαστε παράγοντες στο θέμα . Δεν νιώθω ότι αξίζουμε κάτι ή όχι . Τα πράγματα δεν έρχονται επειδή τα αξίζουμε, έρχονται γιατί είναι πιο πρακτικά.
Με άλλα λόγια συμφωνούμε απλά έστριψες σε λάθος έξοδο στην κουβέντα μας.
AUFGEBRACHT
05/08/2021, 15:20
κλαινε τα τρολλάκια του πέτσα που δεν μπορούνε να κάνουνε fake news στη φωτια γιατι ουτε μονταζ παιρνει ουτε κρύβετε η άτιμη. δεν βοηθάνε και οι κυβερνώντες που πετάνε τη μια μαλακία μετά την άλλη σε Live μετάδοση. το σταρ δεν μπορεί να ντουμπλάρει τους πολίτες όπως έκανε με τους μπάτσους στη νέα σμυρνη και αντι να λένε γαμ#% ο μητσοτάκης να λένε αγαπάμε την κυβέρνηση... δράμα ζούνε. πουλήσανε λίγο σανο με φωτιες τουρκίας αλλα δεν έπιασε.
https://twitter.com/anomounys/status/1422612733435039745
το μαζέψανε αργότερα στο σκαι, η άπνοια είπαν βοηθάει τη φωτια :cry:
ξαναχτύπησε ο τηλεπωλητης ασφαλειών. κάτι μου λέει οτι το μέτρο θα πιάνει και τις βίλες στη μυκονο που δεν φυτρώνει ουτε ρίγανη.
https://twitter.com/MariaLykoura/status/1423170701423427585
οι φωτιές ειναι απο τα λιγα πράγματα που κάθε κυβέρνηση πραγματικά εχει μικρη ευθύνη γιατι μονο η πυροσβεστική έχει την γνώση και τα μέσα να την περιορίσει. η πολιτική προστασία δεν μπορεί να κάνει θαύματα μεσα σε 2-3 χρόνια που κάθεται εκει καθε υπουργός. τα προβλήματα είναι διαχρονικα, δεν φταίει ο πθ περισσότερο απο όλους τους προηγούμενους για αυτη την κατάσταση, φταίει ομως για αυτή τη σαπίλα των μμε της άμεσης ενημέρωσης και κυρίως της τηλεόρασης.
Το άλλο με την ΕΡΤ και τον πολίτη που φώναξε μέσα σε ένα καμένο κατάστημα "γαμιέσαι μαλάκα Μητσοτάκη";... μέσα σε λίγη ώρα είχε διαρρεύσει το όνομά του, το επάγγελμά του, οι πολιτικές του πεποιθήσεις και μοιράστηκε σε όλα τα ΜΜΕ το πόρισμα πως πρόκειται για δήθεν αγανακτισμένο πολίτη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν σε διατεταγμένη αποστολή, με σκοπό να σπιλώσει το όνομά Του.
Να υπενθυμίσω πως και στα επεισόδια με τους μπάτσους στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, είχε γίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα: αποκάλυψη ονοματεπώνυμου και διαρροή πολιτικών πεποιθήσεων...
εντωμεταξύ τοσα χρονια φωτιές και ακομα ακους υπευθυνους ανθρώπους να μιλάνε για μποφορ λες και η φωτιά ειναι μεσοπέλαγα. ακομα δεν εχουμε μαθει τις σωστες μονάδες μετρησης ανέμου.
Η κλίμακα μποφόρ είναι εμπειρική, αλλά είναι περασμένη χρόνια στη συνείδηση των ανθρώπων. Επιπλέον είναι αρκετά χονδροειδής και σχεδόν λογαριθμικής μορφής, κάτι το οποίο ακολουθεί τις ανθρώπινες αισθήσεις, που αντιλαμβάνονται το "διπλασιασμό" λογαριθμικά. Όπως για παράδειγμα τα dB του ήχου ή τα ρίχτερ του σεισμού.
Κατά τη γνώμη μου είναι σωστή για την απλή επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, αντί να προσπαθούν να καταλάβουν πόσους κόμβους είναι ο άνεμος ή πόσα m/sec. Εδώ ακόμα και στην ιστιοπλοΐα, είναι τόσο ευμετάβλητα τα δεδομένα, που τριμάρουμε πανιά ανάλογα με τα Beaufort και τροποποιούμε αργότερα. Δε χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ακρίβεια σε πολλές περιπτώσεις.
Στην αεροπλοΐα, στα ρεκόρ αγώνων στίβου και όπου αλλού χρειάζεται ακρίβεια, μετρούν και παίρνουν αποφάσεις με πιο ακριβείς κλίμακες.
Ένα ενδιαφέρον μέσο παρατήρησης της πυρόσβεσης είναι το Flightradar24 (https://www.flightradar24.com/N243AC/28a9adbc). Πέρα από τα πολιτικά αεροσκάφη, μπορείς να κάποια από τα αεροσκάφη που επιχειρούν σε μία περιοχή και από πού κάνουν ανεφοδιασμό. Αν κάνεις κλικ πάνω σε κάποιο φαίνεται το ιστορικό της τροχιάς του. Π.χ. τα ελικόπτερα φαίνεται παίρνουν νερό από τη λίμνη Μαραθώνα και κάποια άκουσα για λίμνη Μπελέτσι.
Ανανεώθηκε και η δορυφορική εικόνα (https://firms2.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#t:adv;d:2021-08-05;l:country-outline;@23.8,38.1,13z) από τους αισθητήρες MODIS. Φαίνεται ότι η φωτιά είναι πλέον πιο βορειοδυτικά. Αργότερα θα εμφανιστεί online και του VIRS.