PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 [99] 100

CorpseAlive
04/04/2024, 14:32
Είναι εξαιρετικά ευκολοδήγητο και επιεικές (forgiving), οπότε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι δημοφιλές. Και η προπέλα μετράει.

Προσωπικά δε θα το αγόραζα ποτέ. Ούτε με το μισό κόστος.

Screensaved αυτό.

:bawl:

νεοσσός
04/04/2024, 14:44
Ένας είχε πει κάποτε στο forum ότι θα γελάνε και τα γαρμπίλια. :lol:

Ονόματα δεν λέμε, φήμες δεν θίγουμε. :p

harris_x
04/04/2024, 15:34
αν ήσουν στην πιάτσα για premium τουριστο ον οφφ τα κανω ολα και με ανεση θα έπρεπε να βρεις ενα καλο λογο για να παρεις οτιδηποτε αλλο. σαν αλλο δηλαδη εννοούμε τα το πολύ 2-3 μηχανακια που στέκονται δίπλα του.
υπάρχουν πολλοί λόγοι να πάρεις κάτι άλλο, και το νούμερο ένα είναι οι αναρτήσεις.

ΥΓ, έχω οδηγήσει το 1150, το 1200 και το 1250

basilis_k6
04/04/2024, 16:37
υπάρχουν πολλοί λόγοι να πάρεις κάτι άλλο, και το νούμερο ένα είναι οι αναρτήσεις.

ΥΓ, έχω οδηγήσει το 1150, το 1200 και το 1250

και για πολλους ο νο1 λογος να το παρεις ομως

doctor_john
04/04/2024, 18:29
Περιγράψτε το αποτέλεσμα των αναρτήσεων που δεν αρέσουν. Eίναι λογικό να το ακούμε κάπως όσοι τα καβαλάμε.

Νομίζω πως οι περισσότεροι που είδαμε τις γενιές των τετραβάλβιδων, ερχόμενοι από διβάλβιδα, κάποια στιγμή
τα πάμε τέρμα και δεν το γράφω να εντυπωσιάσει γιατί δεν είναι εντυπωσιακά τα νούμερα.
Δεν είναι όμως νουμεράκια, είναι μεγάλα και η αντίδραση των αναρτήσεων δεν προβληματίζει με εργοστασιακές ή aftermarket.

Έτσι όπως τις έχω δει, νομίζω πως οι εργοστασιακές επιτρέπουν μια ταχύτητα χειρισμών ενώ οι επώνυμες μεγαλύτερη κ.ο.κ.
Η ενημέρωση που παρέχουν για τον δρόμο εμένα μου φαίνεται αρκετή.

Αυτό που καταπίνει στη μοτό είναι ο 19" στα gs αλλά μέχρι εκεί. Συχνά τον καταλαβαίνεις ότι σε καθυστερεί στις αλλαγές κατεύθυνσης
όταν το σφίγγεις.

Προφανώς δεν είμαστε ίδιοι, άλλες επιδόσεις οι δικές σας, σίγουρα λιγότερο διαβασμένος και προπονημένος εγώ.
Πόσο διαφορετικά τα πιέζουμε όμως όταν πηγαίνουμε τέρμα μια διαδρομή; Γι' αυτό χρειάζομαι ένα παράδειγμα να καταλάβω :D

Lioulios
04/04/2024, 19:28
Εγω οπως ειπα δεν εχω οδηγησει αν και εχω την δυνατοτητα -απλα δεν θελω -δεν ξερω γιατι-Μην κολήσω ???
...αλλα αυτο που ακουω ειναι οτι εχει καταπληκτική ποιοτητα κύλησης .Για να γινει αυτο ,δεν πρεπει και οι αναρτησεις να λειτουργουν αψογα ?
Τί ; Δεν ;

BLiTzER
04/04/2024, 19:34
Άψογα λειτουργούν. Για αυτοκίνητο.

AUFGEBRACHT
04/04/2024, 19:36
Εγω που λεω πως δεν θα επαιρνα ΠΟΤΕ , δεν εχω οδηγήσει και ΠΟΤΕ

Βασικά, αυτός είναι κι ο κανόνας...έχουν άποψη για οδηγική συμπεριφορά - αξιοπιστία - συντήρηση - ανταλλακτικά, άνθρωποι οι οποίο δεν έχουν οδηγήσει ποτέ BMW.

Lioulios
04/04/2024, 19:40
Βασικά, αυτός είναι κι ο κανόνας...έχουν άποψη για οδηγική συμπεριφορά - αξιοπιστία - συντήρηση - ανταλλακτικά, άνθρωποι οι οποίο δεν έχουν οδηγήσει ποτέ BMW.

Eγω παντως δεν εχω καμια αποψη .
Απλα λεω πως δεν θα επαιρνα για πολλους διαφορετικους αλλους λογους .

AUFGEBRACHT
04/04/2024, 19:51
Eγω παντως δεν εχω καμια αποψη .
Απλα λεω πως δεν θα επαιρνα για πολλους διαφορετικους αλλους λογους .

Προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν ήταν "μομφή" εναντίον σου, απλά δραττόμενος από αυτό που έγραψες, υπερθεμάτισα...

Σεβαστό και θεμιτό να μην θες να πάρεις. Ισχύει όμως αυτό που έγραψα, να έχουν "εμπεριστατωμένη" άποψη, άνθρωποι που δεν υπήρξαν κάτοχοι, ή έστω περιστασιακοί αναβάτες μοτό BMW.

BLiTzER
04/04/2024, 19:58
Δηλαδή αν το αγοράσεις λειτουργούν διαφορετικά οι αναρτήσεις;

RaGe_Raptor
04/04/2024, 20:14
Λένε ότι αυτά τα εναλλακτικά μπροστινά πάσχουν από έλλειψη πληροφόρησης σε σχεση με τα κλασσικά τηλεσκοπικα.
Η bmw είχε πειραματιστει αρκετά στην εξέλιξη του νέου της τότε superbike, είχε αγοράσει ένα container K5 απευθείας από hamamatsu και,αναμεσα σε αλλα, δοκίμασε τα εναλλακτικά μπροστινά . Νωρίς-νωρίς πάρθηκε η απόφαση ότι το s1000rr θα είχε κλασσικό τηλεσκοπικό πιρούνι.

Disclaimer
1. δεν έχω ανέβει καν πάνω σε boxer GS
2. μη μου δώθει ευκαιρία αμέσως να χώσω κ το legendary στην κουβέντα

AUFGEBRACHT
04/04/2024, 20:20
Δηλαδή αν το αγοράσεις λειτουργούν διαφορετικά οι αναρτήσεις;

Αν ρωτάς εμένα, αφού επιμένεις συγκεκριμένα για τις αναρτήσεις...άλλο να μου πει κάποιος ότι καβάλησε BMW και δεν του άρεσαν οι αναρτήσεις, κι άλλο να μου πει κάποιος ότι δεν του αρέσουν οι αναρτήσεις στα BMW, χωρίς να έχει καβαλήσει ποτέ του μοντέλο της BMW. Θες συγκεκριμένα για το GS; Συγεκριμένα για το GS...

Από την άλλη, ναι, αν το αγοράσεις, παίζει να λειτουργούν διαφορετικά, γιατί το έχεις (χρυσο)πληρώσει ;) Προσωπική εμπειρία από γνωστό μου (ιδιοκτήτη Honda Bol d' Or).

AUFGEBRACHT
04/04/2024, 20:29
Η bmw είχε πειραματιστει αρκετά στην εξέλιξη του νέου της τότε superbike, είχε αγοράσει ένα container K5 απευθείας από hamamatsu

Γιατί το αγόρασε απευθείας από Hamamatsu; Φοβόταν μην τους πουλήσουν "μαϊμού";

RaGe_Raptor
04/04/2024, 20:33
Γιατί το αγόρασε απευθείας από Hamamatsu; Φοβόταν μην τους πουλήσουν "μαϊμού";

Έτσι έγραφε το άρθρο, ήθελαν να είναι "τίμιοι " να ξέρει ο ανταγωνισμός ότι έρχονται, ξερωγω :bawl:

AUFGEBRACHT
04/04/2024, 20:37
Έτσι έγραφε το άρθρο, ήθελαν να είναι "τίμιοι " να ξέρει ο ανταγωνισμός ότι έρχονται, ξερωγω :bawl:

Μάλλον αστικός μύθος, μεταξύ μας... αυτή η ιστορία με τα κονταίνερ από Hamamatsu κυκλοφορεί αρκετά χρόνια, με παραλλαγές... ολόκληρα Κ5, μοτέρ από Κ2...

Υπάρχει και ο αντίστροφος αστικός μύθος, ότι ρώτησαν κάποτε κάποιο μεγάλο κεφάλι της Suzuki τι στοιχειώνει τα όνειρά του τα βράδια, και αυτός απάντησε η BMW...

RaGe_Raptor
04/04/2024, 21:27
Μάλλον αστικός μύθος, μεταξύ μας... αυτή η ιστορία με τα κονταίνερ από Hamamatsu κυκλοφορεί αρκετά χρόνια, με παραλλαγές... ολόκληρα Κ5, μοτέρ από Κ2...

Υπάρχει και ο αντίστροφος αστικός μύθος, ότι ρώτησαν κάποτε κάποιο μεγάλο κεφάλι της Suzuki τι στοιχειώνει τα όνειρά του τα βράδια, και αυτός απάντησε η BMW...

Βασικά είναι άρθρα από fast bikes και άλλα βρετανικά περιοδικά αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν εδώ μέσα .
8 χρόνια μετά...
Το χαλουμι

Τα 2 παραπάνω θέματα έχουν κάποιες εικόνες

patsavour
04/04/2024, 22:13

το ιδιο συμβαινει και σε καποιους ,που δεν εχουν οδηγησει κινέζικα.

BLiTzER
04/04/2024, 23:17
Αν ρωτάς εμένα, αφού επιμένεις συγκεκριμένα για τις αναρτήσεις...άλλο να μου πει κάποιος ότι καβάλησε BMW και δεν του άρεσαν οι αναρτήσεις, κι άλλο να μου πει κάποιος ότι δεν του αρέσουν οι αναρτήσεις στα BMW, χωρίς να έχει καβαλήσει ποτέ του μοντέλο της BMW. Θες συγκεκριμένα για το GS; Συγεκριμένα για το GS...

Από την άλλη, ναι, αν το αγοράσεις, παίζει να λειτουργούν διαφορετικά, γιατί το έχεις (χρυσο)πληρώσει ;) Προσωπική εμπειρία από γνωστό μου (ιδιοκτήτη Honda Bol d' Or).

Το μηχανάκι (1200GS) το είχε κολλητός μου μέχρι πρόσφατα που το έβγαλε ολική. Μάντεψε γιατί.

Το πήρα μια βόλτα μια φορά από περιέργεια επειδή με είχε ζαλίσει. Όπως έγραψα, είναι εξαιρετικά ευκολοδήγητο, καταπίνει ό,τι βρει μπροστά του, σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε αδιαμαρτύρητα, είναι αυτό που λέμε "σε κάνει μάγκα" από το τίποτα, μπορείς να το κακομεταχειριστείς όσο γουστάρεις και πιθανότατα θα υπακούσει, συγχωρεί τα πάντα. Μέχρι να σε ρίξει κάτω. Απαιτεί ακριβώς 0 ικανότητες για να το οδηγήσεις αξιοπρεπώς. Μπορεί να το πάει μια χαρά ακόμα και άνθρωπος που δεν έχει ανέβει ούτε σε παπί. Μπορείς να πλακώνεσαι στα φρένα ή να το πετάς βίαια από τη μια και την άλλη, και θα σε κρατήσει όρθιο. Όλα αυτά είναι, προφανώς, πάρα πολύ θετικά για ένα τεράστιο μέρος κοινού.

Αλλά όχι για μένα. Για μένα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ αίσθηση μοτοσικλέτας. Αν θέλω απόλυτη άνεση και 0 αίσθηση του οδοστρώματος και αυτού που καβαλάω, παίρνω αυτοκίνητο. Τα ίδια χαρακτηριστικά που κάποιοι θεωρούν κορυφαία και μοναδικά, για μένα δεν ανήκουν στον μοτοσικλετισμό. Αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος. :D

PaNick67
05/04/2024, 08:24
Δεν μπορεις ομως να συμπεριφερεσαι σε ενα οχημα με τροπο που δεν σχεδιαστηκε γι' αυτο και να σε χαλαει που δεν ανταποκριθηκε.

Αλλιως οδηγεις ενα SM, αλλιως ενα SS,αλλιως ενα Commuter και αλλιως μια μεγαλη βαρια Adve μοτο.

Μονο και μονο το γεγονος οτι κανει αυτα που λες
είναι εξαιρετικά ευκολοδήγητο, καταπίνει ό,τι βρει μπροστά του, σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε αδιαμαρτύρητα, είναι αυτό που λέμε "σε κάνει μάγκα" από το τίποτα, μπορείς να το κακομεταχειριστείς όσο γουστάρεις και πιθανότατα θα υπακούσει, συγχωρεί τα πάντα. ειναι παρασημο για την μοτο οταν μαζι με αυτα μπορει να φορτωθει απιστευτα, να παρει δυο ατομα και να τα ταξιδεψει παντου με ανεση κι ασφαλεια

DoctoR_k6
05/04/2024, 08:29
Εχω πετυχει στο δρομο λιγους αλλα καλους αναβατες με GS που το πανε χμμμ... παραλογα γρηγορα γι αυτο που ειναι.
Κατι καλο θα εχει κανει για να πουλαει τοσο.

BLiTzER
05/04/2024, 08:32
Δεν μπορεις ομως να συμπεριφερεσαι σε ενα οχημα με τροπο που δεν σχεδιαστηκε γι' αυτο και να σε χαλαει που δεν ανταποκριθηκε.

Αλλιως οδηγεις ενα SM, αλλιως ενα SS,αλλιως ενα Commuter και αλλιως μια μεγαλη βαρια Adve μοτο.

Μονο και μονο το γεγονος οτι κανει αυτα που λες ειναι παρασημο για την μοτο οταν μαζι με αυτα μπορει να φορτωθει απιστευτα, να παρει δυο ατομα και να τα ταξιδεψει παντου με ανεση κι ασφαλεια

Σύμφωνοι. Αυτό ακριβώς είπα και εγώ. Κάνει εξαιρετικά κάποια πράγματα. Εμένα δε μου αρέσει ο τρόπος που τα κάνει, γιατί έχω στο μυαλό μου τη μοτοσικλέτα ως κάτι άλλο, όχι ως εργαλείο άνετου τουρισμού.

motojojo
05/04/2024, 08:55
Μπήκα χτες στο επισημο site της bmw motorrad μηπως νοικιαζα μια 1200gs να ζησω κι εγω την εμπειρία το 3ημερο των ευρωεκλογων.

Καλή χρυσή αλλά πολλά τα λεφτά Άρη. Κοντά 200 ευρώ τη μέρα.

Αν (ποτε) κερδίζω κανα τζόκερ (γιατι πλούσιο θειο στην Αμερική δεν έχω) θα πάρω μια. Αλλλιώς με το εφάπαξ, αν είναι τόσο εύκολη όσο λέτε λογικά θα μπορώ να παίρνω και το Π μαζί.

o_gavros
05/04/2024, 09:00
Ε ρε κάτι πλάκες.. εφάπαξ λέει...τα νεφρά μας ρεεεε

Tallyban
05/04/2024, 09:04
Με τελελεβερ σε βρεγμένο ή υγρασίες περνάς αερα πατέρα.

stefanos
05/04/2024, 09:06
Τα gs είναι ιδιαίτερα μηχανάκια με ιδιαίτερο μπροστινό με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Μηδενικές στατικές τριβές συγκριτικά με τα πιρούνια μικρό βάρος άλλη λειτουργία στο φρενάρισμα.
Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει μάθει να οδηγεί έτσι και αυτό είναι το μειονέκτημά του.
Πέρα από εκεί σαν σχεδιασμός boxer άξονας απουσία σκελετού έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που
δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σύνολο με χαμηλό κέντρο βάρους και χαμηλό βάρος συγκριτικά με ανάλογες "συμβατικές" κατασκευές
που πολλοί άνθρωποι εκτιμούν.
Και προπέλα bonus.

Tallyban
05/04/2024, 09:22
Με όλες αυτές τις αρθρώσεις και εδρασεις δε νομιζω οι εχει χαμηλότερο βάρος και μειωμένες τριβές

karellen
05/04/2024, 09:46
Κέντρο μάζας έχει όντως χαμηλό λόγω χαμηλής θέσης των κυλίνδρων,αυτό είναι μετρημένο και αδιαμφισβήτητο.
Οι τριβές (αν έχει) δεν παίζουν κανένα ρόλο.

AUFGEBRACHT
05/04/2024, 10:17
το ιδιο συμβαινει και σε καποιους ,που δεν εχουν οδηγησει κινέζικα.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου καθόλου, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Η προσωπική μου διαφωνία με τους κατόχους κινέζικων μοτό, είναι η στάση που έχουν, του στυλ "είσαστε κορόιδα που δώσατε τόσα λεφτά, εμείς πήραμε ίδιο -ή καλύτερο- μηχανάκι με πολύ λιγότερα"...ο καθένας αγοράζει ό,τι γουστάρε κι ότι τον φτιάχνει. Κανένας δεν χρειάζεται αυτόκλητο "μπάτσο" ή εισαγγελέα στην τσέπη του.

AUFGEBRACHT
05/04/2024, 10:27
Το μηχανάκι (1200GS) το είχε κολλητός μου μέχρι πρόσφατα που το έβγαλε ολική. Μάντεψε γιατί.

Το πήρα μια βόλτα μια φορά από περιέργεια επειδή με είχε ζαλίσει. Όπως έγραψα, είναι εξαιρετικά ευκολοδήγητο, καταπίνει ό,τι βρει μπροστά του, σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε αδιαμαρτύρητα, είναι αυτό που λέμε "σε κάνει μάγκα" από το τίποτα, μπορείς να το κακομεταχειριστείς όσο γουστάρεις και πιθανότατα θα υπακούσει, συγχωρεί τα πάντα. Μέχρι να σε ρίξει κάτω. Απαιτεί ακριβώς 0 ικανότητες για να το οδηγήσεις αξιοπρεπώς. Μπορεί να το πάει μια χαρά ακόμα και άνθρωπος που δεν έχει ανέβει ούτε σε παπί. Μπορείς να πλακώνεσαι στα φρένα ή να το πετάς βίαια από τη μια και την άλλη, και θα σε κρατήσει όρθιο. Όλα αυτά είναι, προφανώς, πάρα πολύ θετικά για ένα τεράστιο μέρος κοινού.

Αλλά όχι για μένα. Για μένα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ αίσθηση μοτοσικλέτας. Αν θέλω απόλυτη άνεση και 0 αίσθηση του οδοστρώματος και αυτού που καβαλάω, παίρνω αυτοκίνητο. Τα ίδια χαρακτηριστικά που κάποιοι θεωρούν κορυφαία και μοναδικά, για μένα δεν ανήκουν στον μοτοσικλετισμό. Αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος. :D

Δεν έχω όρεξη να κάνω τον μάντη, άσε που μου είναι κι αδιάφορο...ειλικρινά, δεν μου λέει τπτ ότι βγήκε ολική το μηχανάκι κάποιου, ούτε είναι στατιστικό δείγμα...ξέρω διπλάσιο αριθμό ιδιοκτητών BMW, κάποιοι έχουν οργώσει την υφήλιο, και ακόμα δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Εσύ το καβάλησες, κι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για το μηχανάκι, δεν σου άρεσε, δεν σου ταίριαξε, το θέμα είναι ότι το καβάλησες και σχημάτισες γνώμη. Άρα δικαιούσαι να έχεις προσωπική άποψη, εγώ μίλησα συγκεκριμένα για κάποιους οι οποίοι έχουν άποψη, χωρίς να έχουν αγγίξει ούτε μισό δευτερόλεπτο τη σέλα μιας GS ή μιας BMW. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, είναι θεμιτά και αυτονόητα...αυτό που λες εσύ, ότι δεν σου δίνει καμία αίσθηση μοτοσικλέτας, το έχω εγώ με SS και streetfighter, πάντα με άφηναν παγερά αδιάφορο, και μία φορά που οδήγησα ένα R6, στο πεντάλεπτο το είχα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη.

BLiTzER
05/04/2024, 10:41
Δεν έχω όρεξη να κάνω τον μάντη, άσε που μου είναι κι αδιάφορο...ειλικρινά, δεν μου λέει τπτ ότι βγήκε ολική το μηχανάκι κάποιου, ούτε είναι στατιστικό δείγμα...ξέρω διπλάσιο αριθμό ιδιοκτητών BMW, κάποιοι έχουν οργώσει την υφήλιο, και ακόμα δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Ναι, σαφώς, δε θεωρώ ότι είναι στατιστική απόδειξη κάποιου τεχνικού "προβλήματος" της μοτοσικλέτας, αλλά είναι δείγμα ακριβώς αυτού που περιγράφω. Αν δεν ήταν ξεκάθαρο, ο λόγος που το στούκαρε και το έβγαλε ολική ήταν επειδή ο άνθρωπος δεν είχε καμία σοβαρή επαφή με μοτοσικλέτες (είχε σκούτερ πριν), δεν είχε ιδέα πώς οδηγούν μία, πώς συμπεριφέρεται, πώς λειτουργεί, και της φερόταν σαν να ήταν καβάλα σε μαινόμενο ταύρο: απότομες, νευρικές κινήσεις, βίαιες αλλαγές κατεύθυνσης, γκάζι, φρένο, γκάζι, φρένο, τιμονιές από δω κι από κει... νόμιζε ότι οδηγεί bmx ή δεν ξέρω. Μια φορά ανέβηκα δικάβαλο μαζί του επειδή επέμενε και ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που είχα σε μηχανάκι έβερ. Ήξερα ακριβώς πού θα καταλήξει αυτό. Και δεν είχε ΙΔΕΑ τι έκανε στην πραγματικότητα γιατί το μηχανάκι δε δίνει απολύτως καμία αίσθηση, έχεις μηδαμινή πληροφόρηση. Χαιρόταν που το πλάγιαζε και έκανε ό,τι μαλακία του κατέβαινε και νόμιζε ότι κάνει κάτι και ότι είναι τιμονάρα. Αν τα έκανε αυτά σε SS, θα είχε φάει τα μούτρα του στα πρώτα φρένα και θα είχε μάθει. Και κάπως έτσι, λοιπόν, πήγε και έσκασε σε ένα κράσπεδο πάνω σε στροφή. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα ο ίδιος.

Κατά τ'άλλα, προφανώς αυτό που εγώ θεωρώ τεράστιο μειονέκτημα οι τουρίστες το θεωρούν τεράστιο πλεονέκτημα, αυτό ακριβώς ζητούν από μια μοτοσικλέτα και είναι σούπερ χαρούμενοι. To each his own.

motojojo
05/04/2024, 10:46
Ναι, σαφώς, δε θεωρώ ότι είναι στατιστική απόδειξη κάποιου τεχνικού "προβλήματος" της μοτοσικλέτας, αλλά είναι δείγμα ακριβώς αυτού που περιγράφω. Αν δεν ήταν ξεκάθαρο, ο λόγος που το στούκαρε και το έβγαλε ολική ήταν επειδή ο άνθρωπος δεν είχε καμία σοβαρή επαφή με μοτοσικλέτες (είχε σκούτερ πριν), δεν είχε ιδέα πώς οδηγούν μία, πώς συμπεριφέρεται, πώς λειτουργεί, και της φερόταν σαν να ήταν καβάλα σε μαινόμενο ταύρο: απότομες, νευρικές κινήσεις, βίαιες αλλαγές κατεύθυνσης, γκάζι, φρένο, γκάζι, φρένο, τιμονιές από δω κι από κει... νόμιζε ότι οδηγεί bmx ή δεν ξέρω. Μια φορά ανέβηκα δικάβαλο μαζί του επειδή επέμενε και ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που είχα σε μηχανάκι έβερ. Ήξερα ακριβώς πού θα καταλήξει αυτό. Και δεν είχε ΙΔΕΑ τι έκανε στην πραγματικότητα γιατί το μηχανάκι δε δίνει απολύτως καμία αίσθηση, έχεις μηδαμινή πληροφόρηση. Χαιρόταν που το πλάγιαζε και έκανε ό,τι μαλακία του κατέβαινε και νόμιζε ότι κάνει κάτι και ότι είναι τιμονάρα. Αν τα έκανε αυτά σε SS, θα είχε φάει τα μούτρα του στα πρώτα φρένα και θα είχε μάθει. Και κάπως έτσι, λοιπόν, πήγε και έσκασε σε ένα κράσπεδο πάνω σε στροφή. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα ο ίδιος.

Κάτι βραζιλιανάκια κάνουν αυτά (και σουζες) με σαγιονάρες.

Tallyban
05/04/2024, 11:25
Είναι αλήθεια ότι αμα σου φύγει ο μπροστά δεν διπλώνει το τιμονι; δηλαδή η δύναμη που βάζεις μπορεί να κοντραρει το δίπλωμα;

patsavour
05/04/2024, 11:44
Επίσης είναι αλήθεια ότι το εξ αιτίας του μπροστινού συστήματος είναι σχεδόν αδύνατο ( και επικίνδυνο) να οδηγηθεί το μηχανάκι ΧΩΡΙΣ ABS ?????

karellen
05/04/2024, 11:50
Όχι και στις 2 ερωτήσεις.
Ειδικά στη 2η αν έχεις απενεργοποιημένο το abs και μπλοκάρει ο μπροστινός τροχός η μοτοσυκλέτα σέρνει το μπροστινό όπως οποιαδήποτε άλλη,με μόνη διαφορά ότι δεν βυθίζονται τα πηρούνια.Τίποτε άλλο.
Δοκιμασμένο πολλάκις.

patsavour
05/04/2024, 11:52
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου καθόλου, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Η προσωπική μου διαφωνία με τους κατόχους κινέζικων μοτό, είναι η στάση που έχουν, του στυλ "είσαστε κορόιδα που δώσατε τόσα λεφτά, εμείς πήραμε ίδιο -ή καλύτερο- μηχανάκι με πολύ λιγότερα"...ο καθένας αγοράζει ό,τι γουστάρε κι ότι τον φτιάχνει. Κανένας δεν χρειάζεται αυτόκλητο "μπάτσο" ή εισαγγελέα στην τσέπη του.

Δεν το κάνουν όλοι,μην τσουβαλιαζεις.Οσοι το κάνουν,είναι στο στατιστικό δείγμα των ανθρώπων που θέλουν να επιβεβαιώνουν τις επιλογές τους.Αυτο είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση,και γίνεται σε όλες τις επιλογές,από το μικρότερο και ασημαντοτερο,μέχρι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο.

AUFGEBRACHT
05/04/2024, 11:58
Δεν το κάνουν όλοι,μην τσουβαλιαζεις.Οσοι το κάνουν,είναι στο στατιστικό δείγμα των ανθρώπων που θέλουν να επιβεβαιώνουν τις επιλογές τους.Αυτο είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση,και γίνεται σε όλες τις επιλογές,από το μικρότερο και ασημαντοτερο,μέχρι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο.

ΟΚ, άσε τους άλλους, ας μιλήσουμε για εσένα...εσύ προσωπικά το κάνεις;

peterTHErider
05/04/2024, 12:11
Επειδή έχω οδηγήσει το gs 1250 σχετικά αρκετά ώστε να έχω άποψη είναι μια χαρά μηχανάκι ευκολοδηγητο και άνετο αλλά μην ξεγελαστεις και το ζορισεις. Εκει αρχίζουν να κουράζονται τα φρένα και να συμπεριφερεται λίγο παράξενα.
Σαν κάτοχος multistrada v4s απλά θα πω ότι οι αναρτήσεις και τα φρένα του είναι σε άλλο πλανήτη σε σχέση με του gs. Διαβάζουν άριστα τα πάντα και η πληροφόρηση είναι τέλεια.
Καλά, Χρύσα τα gs αλλά συγνώμη που θα το πω έτσι, για μέτριους αναβάτες που δεν ζητάνε πολλά.
Δηλαδή εκεί που πουλάνε χιλιάδες.αναβατες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν χαλαρό ταξίδι.
Δεν γίνεται να ανέβεις στο ντουκατι και να έχεις λίγο νεύρο μέσα σου και μετά να συμβιβαστείς με gs.

patsavour
05/04/2024, 12:15
Όχι φυσικά.Και αν το έχω κάνει μέσα απ' τα γραπτά μου ,να μου το επισημάνεις να σου ζητήσω συγγνώμη.Παντα μιλάμε ΟΧΙ για απλή στήριξη της επιλογής με ήπιους τρόπους,άλλα για αυτό που ανέφερες,την καθυβριση των υπολοίπων για την επιλογή τους.Αν το βρεις ΑΥΤΌ,στα γραπτά μου στείλτο.

karellen
05/04/2024, 12:26
Επειδή έχω οδηγήσει το gs 1250 σχετικά αρκετά ώστε να έχω άποψη είναι μια χαρά μηχανάκι ευκολοδηγητο και άνετο αλλά μην ξεγελαστεις και το ζορισεις. Εκει αρχίζουν να κουράζονται τα φρένα και να συμπεριφερεται λίγο παράξενα.
Σαν κάτοχος multistrada v4s απλά θα πω ότι οι αναρτήσεις και τα φρένα του είναι σε άλλο πλανήτη σε σχέση με του gs. Διαβάζουν άριστα τα πάντα και η πληροφόρηση είναι τέλεια.
Καλά, Χρύσα τα gs αλλά συγνώμη που θα το πω έτσι, για μέτριους αναβάτες που δεν ζητάνε πολλά.
Δηλαδή εκεί που πουλάνε χιλιάδες.αναβατες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν χαλαρό ταξίδι.
Δεν γίνεται να ανέβεις στο ντουκατι και να έχεις λίγο νεύρο μέσα σου και μετά να συμβιβαστείς με gs.
Παράξενο μου φαίνεται αυτό,στα 1200 δεν συμβαίνει.
Υποψιάζομαι μήπως ήταν η πρώτη πρώτη παρτίδα με τα ελλειπή Brembo που αργότερα τα αντικατέστησε με τα Αμερικάνικα Hayes.

RaGe_Raptor
05/04/2024, 12:35
Παράξενο μου φαίνεται αυτό,στα 1200 δεν συμβαίνει.
Υποψιάζομαι μήπως ήταν η πρώτη πρώτη παρτίδα με τα ελλειπή Brembo που αργότερα τα αντικατέστησε με τα Αμερικάνικα Hayes.

είναι πολύ υποκειμενικό επειδή ο γρήγορος ρυθμός του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικός. δεν υπάρχει σημείο αναφοράς όπως θα ήταν πχ το 1.30 στις Σέρρες , που ακόμη κι αυτό έχει μεταβλητές.

AUFGEBRACHT
05/04/2024, 12:41
Όχι φυσικά.Και αν το έχω κάνει μέσα απ' τα γραπτά μου ,να μου το επισημάνεις να σου ζητήσω συγγνώμη.Παντα μιλάμε ΟΧΙ για απλή στήριξη της επιλογής με ήπιους τρόπους,άλλα για αυτό που ανέφερες,την καθυβριση των υπολοίπων για την επιλογή τους.Αν το βρεις ΑΥΤΌ,στα γραπτά μου στείλτο.

Βρε φίλτατε, δεν ανέφερα πουθενά καθύβριση. Ούτε έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ή έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου, για να μου ζητήσεις συγγνώμη, αλίμονο!!!

Όταν πχ σε συζήτηση για τα QJ SRT, αναφέρει κάποιος ότι δεν του άρεσε το βάρος, σχολιάζεις σκωπτικά ότι τα μαστόδοντα σου ελαφρώνουν την τσέπη, κι ότι το QJ είναι τσάμπα...και πολλές φορές έχεις αναφερθεί στα BMW με ειρωνική διάθεση για την τιμή τους, κι ότι με τα κινέζικα δεν πρέπει να πουλήσεις νεφρό για να τα αποκτήσεις...κι άλλοι στο έχουν επισημάνει ότι που θα πας, που θα το φέρεις, θα πετάξεις για τα BMW και πόσο παράλογα ακριβά είναι και τι φθηνά είναι τα κινέζικα και δεν σου πιάνουν τον κώλο...

karellen
05/04/2024, 12:41
είναι πολύ υποκειμενικό επειδή ο γρήγορος ρυθμός του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικός. δεν υπάρχει σημείο αναφοράς όπως θα ήταν πχ το 1.30 στις Σέρρες , που ακόμη κι αυτό έχει μεταβλητές.

Έτσι ναι.
Δικάβαλος με μπαγκαζιέρες και συνεχή φρεναρίσματα σε μένα και δεν είχε πρόβλημα.Μιλάμε κατάβαση από Άγ.Πέτρο Αρκαδία προς Άστρος,ο μεγαλύτερος σπάστης δρόμος.

peterTHErider
05/04/2024, 12:54
Έτσι ναι.
Δικάβαλος με μπαγκαζιέρες και συνεχή φρεναρίσματα σε μένα και δεν είχε πρόβλημα.Μιλάμε κατάβαση από Άγ.Πέτρο Αρκαδία προς Άστρος,ο μεγαλύτερος σπάστης δρόμος.

Εγώ για μένα μίλησα σε γρήγορο ρυθμό.
Που κατά τα άλλα το μηχανάκι ήταν μια χαρά.
Αλλα έχει κάποια όρια που δεν δικαιολογούν την σούπερ φήμη του.

stefanos
05/04/2024, 13:07
Με όλες αυτές τις αρθρώσεις και εδρασεις δε νομιζω οι εχει χαμηλότερο βάρος και μειωμένες τριβές

Φυσικά και έχει και μειωμένο βάρος και τραγικά λιγότερες τριβές.
Γλίστρες τσιμούχες ξύστρες που οδηγούν το καλάμι στη μπότα έχουν σοβαρή επιφάνεια ειδικά στα σύγχρονα μεγάλης διαμέτρου πιρούνια, όλη η αντίδραση στην κίνηση του καλαμιού λόγω τριβής περνάει στο πλαίσιο και τα χέρια. Αντίστοιχα στο αμορτισέρ η αντίστοιχη τριβή είναι μηδενική.

Tallyban
05/04/2024, 13:31
Αν είναι έτσι γιατί δεν το φοράνε τα SS της εταιρείας;

patsavour
05/04/2024, 13:53
Βρε φίλτατε, δεν ανέφερα πουθενά καθύβριση. Ούτε έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ή έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου, για να μου ζητήσεις συγγνώμη, αλίμονο!!!

Όταν πχ σε συζήτηση για τα QJ SRT, αναφέρει κάποιος ότι δεν του άρεσε το βάρος, σχολιάζεις σκωπτικά ότι τα μαστόδοντα σου ελαφρώνουν την τσέπη, κι ότι το QJ είναι τσάμπα...και πολλές φορές έχεις αναφερθεί στα BMW με ειρωνική διάθεση για την τιμή τους, κι ότι με τα κινέζικα δεν πρέπει να πουλήσεις νεφρό για να τα αποκτήσεις...κι άλλοι στο έχουν επισημάνει ότι που θα πας, που θα το φέρεις, θα πετάξεις για τα BMW και πόσο παράλογα ακριβά είναι και τι φθηνά είναι τα κινέζικα και δεν σου πιάνουν τον κώλο...

Η σκωπτικη διαθεση ειναι αυτη που κινει τις συζητησεις σε ολα τα φορα.Αν δεν υπηρχε το αμοιβαιο πειραγμα,οι γραφομενες σελιδες θα ηταν το 1/10.Αλλωστε αυτο γινεται οχι μονο απο μενα προς premium εταιρειες(και οχι μονο για BMW,) αλλα και το αντιθετο,δηλαδη απο κατοχους premium εταιρειων,προς τα νεοφερμενα κινέζικα.Γι αυτο σαν γενικη αρχη και συσταση θα σου ελεγα ,να μην δινεις τοσο μεγαλη σημασια στα γενικως γραφομενα απ ολους,σε θεματα αντιπαραθεσεων επιχειρηματων ή οχι ,για τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των εκαστοτε εταιρειων,αλλα με πιο χαλαρη διαθεση να απολαμβανεις τα πειραγματα ΕΝΘΕΝ και ΚΕΙΘΕΝ.Αλλωστε οπως εχω αναφερει και πραττω, θα ενημερωνεστε πρωτα απο μενα, και χωρις μεροληψια και παθος για την πορεια της κινεζούλας που εχω στην κατοχη μου,και για τα καλά της και για τα ελλατωματα της. Σ' αυτο τουλαχιστον δεν νομιζω να διαφωνεις.

husky21
05/04/2024, 13:55
Εγώ για μένα μίλησα σε γρήγορο ρυθμό.
Που κατά τα άλλα το μηχανάκι ήταν μια χαρά.
Αλλα έχει κάποια όρια που δεν δικαιολογούν την σούπερ φήμη του.

Καποιος που αγοραζει το GS για τον σκοπο που φτιαχτηκε
δεν θα κατσει να ασχοληθει που ειναι το οριο της μηχανης
θα παει ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ το ταξιδακι του σε ολη την Ευρωπη
δικαβαλος με ολα τα μπαγκαζια του και το βραδυ θα ειναι ατσαλακωτος κ ξεκουραστος κ αυτος κ ο συνεπιβατης
στα @@ του αν αλλο μηχανακι εχει καλυτερες αναρτησεις και καλυτερα φρενα
Αν παλι εισαι(οχι εσυ προσωπικα,τροπος του λεγειν)ο μεσος ελληνας που δεν ξερεις για ποιο λογο πηρες το μηχανακι που πηρες τοτε ξεκινανε αυτες οι συζητησεις

Κατ εμε καλως εχει σουπερ φημη
γιατι κανει τελεια αυτο για το οποιο φτιαχτηκε

Υ.Γ.Δεν θα το αγοραζα ποτε

stefanos
05/04/2024, 14:33
Αν είναι έτσι γιατί δεν το φοράνε τα SS της εταιρείας;

Δεν τα φορέσαν κανένα ss και κανένα αγωνιστικό καμιάς εταιρείας ποτέ (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα).
Υποθέτω, χωρίς να ξέρω, ότι οι αναβάτες εκμεταλλεύονται προς όφελός τους, τη μεταβολή της γεωμετρίας που προκύπτει από το βύθισμα του πιρουνιού στα φρένα για να κινηθούν γρηγορότερα.
Αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία βέβαια σε ένα τουριστικό.

CorpseAlive
05/04/2024, 14:40
Η σκωπτικη διαθεση ειναι αυτη που κινει τις συζητησεις σε ολα τα φορα.Αν δεν υπηρχε το αμοιβαιο πειραγμα,οι γραφομενες σελιδες θα ηταν το 1/10.Αλλωστε αυτο γινεται οχι μονο απο μενα προς premium εταιρειες(και οχι μονο για BMW,) αλλα και το αντιθετο,δηλαδη απο κατοχους premium εταιρειων,προς τα νεοφερμενα κινέζικα.Γι αυτο σαν γενικη αρχη και συσταση θα σου ελεγα ,να μην δινεις τοσο μεγαλη σημασια στα γενικως γραφομενα απ ολους,σε θεματα αντιπαραθεσεων επιχειρηματων ή οχι ,για τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των εκαστοτε εταιρειων,αλλα με πιο χαλαρη διαθεση να απολαμβανεις τα πειραγματα ΕΝΘΕΝ και ΚΕΙΘΕΝ.Αλλωστε οπως εχω αναφερει και πραττω, θα ενημερωνεστε πρωτα απο μενα, και χωρις μεροληψια και παθος για την πορεια της κινεζούλας που εχω στην κατοχη μου,και για τα καλά της και για τα ελλατωματα της. Σ' αυτο τουλαχιστον δεν νομιζω να διαφωνεις.

Παναβουρ μην ακούς κανέναν!
Όπως τα λες και όπως το πας , όλο ευθεία συνέχισε! :evil::devil:

peterTHErider
05/04/2024, 14:41
Καποιος που αγοραζει το GS για τον σκοπο που φτιαχτηκε
δεν θα κατσει να ασχοληθει που ειναι το οριο της μηχανης
θα παει ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ το ταξιδακι του σε ολη την Ευρωπη
δικαβαλος με ολα τα μπαγκαζια του και το βραδυ θα ειναι ατσαλακωτος κ ξεκουραστος κ αυτος κ ο συνεπιβατης
στα @@ του αν αλλο μηχανακι εχει καλυτερες αναρτησεις και καλυτερα φρενα
Αν παλι εισαι(οχι εσυ προσωπικα,τροπος του λεγειν)ο μεσος ελληνας που δεν ξερεις για ποιο λογο πηρες το μηχανακι που πηρες τοτε ξεκινανε αυτες οι συζητησεις

Κατ εμε καλως εχει σουπερ φημη
γιατι κανει τελεια αυτο για το οποιο φτιαχτηκε

Υ.Γ.Δεν θα το αγοραζα ποτε

Ναι οκ, αλλά αν ακούσεις ποτέ κάποιον ημιμαθη που τώρα βγήκε στην αγορά να πάρει μοτοσυκλέτα και κοιτάει προς μεγάλα ονοφ θα διαπιστώσεις πως το gs θεωρείται το κορυφαίο της κατηγορίας και το σούπερ ουαου που δεν έχει αντίπαλο από τίποτα και πουθενά.
Το έχω δει σε πολλές περιπτώσεις αυτό.
Και όταν αυτός ο ψιλόάσχετος το αποκτήσει θα πάθει σοκ(αφού δεν έχει μέτρο σύγκρισης) καθώς είναι πολύ πιο πάνω από τις ικανότητες του και θα θεωρήσει πως σωστά πίστευε για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Και μετά θα συνεχίσει να διατυμπανιζει πόσο σούπερ και κορυφαίο με διαφορά είναι.
Αυτά που λέω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αλλά τα έχω ζήσει.
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου πως είναι άριστο για τον σκοπό που σχεδιάστηκε.

AUFGEBRACHT
05/04/2024, 14:48

Κοίτα, ειλικρινά δεν ξέρω εάν η σκωπτική διάθεση είναι αυτή που κινεί τις συζητήσεις...προσωπικά θα προτιμούσα οι γραφόμενες σελίδες να ήταν το 1/10, το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, που μας έλεγαν και στο σχολείο, προτιμώ την ουσία. Σίγουρα χρειάζεται η σκωπτική διάθεση που κ που, δεν κολλάει όμως παντού και πάντα, και πολλές φορές γίνεται και κουραστική, όταν φτάνει σε σημείο εμμονής.

Από κει και πέρα, όσο κουραστικό είναι η καραμέλα ότι τα BMW είναι μπουρδέλα και πανάκριβα, άλλο τόσο κουραστική είναι κι η καραμέλα, ότι τα κινέζικα είναι χάρχαλα και διαλύονται.

patsavour
05/04/2024, 15:01
Κοίτα, ειλικρινά δεν ξέρω εάν η σκωπτική διάθεση είναι αυτή που κινεί τις συζητήσεις...προσωπικά θα προτιμούσα οι γραφόμενες σελίδες να ήταν το 1/10, το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, που μας έλεγαν και στο σχολείο, προτιμώ την ουσία. Σίγουρα χρειάζεται η σκωπτική διάθεση που κ που, δεν κολλάει όμως παντού και πάντα, και πολλές φορές γίνεται και κουραστική, όταν φτάνει σε σημείο εμμονής.

Από κει και πέρα, όσο κουραστικό είναι η καραμέλα ότι τα BMW είναι μπουρδέλα και πανάκριβα, άλλο τόσο κουραστική είναι κι η καραμέλα, ότι τα κινέζικα είναι χάρχαλα και διαλύονται.

Αν και ειμαι (εκ καταγωγης ΛΑΚΩΝ,και συμφωνω) ,θα σου επισημανω ομως οτι το λακωνιζειν ειναι επισης,και τελειως βαρετο,ειδικα στις παρεες,και στις φιλικες συναθροισεις και μουχαμπέτια.
Βεβαιως σε ΣΟΒΑΡΑ θεματα και Φόρα,επιβαλλεται,οπως και το ''σοφόν το σαφές''.
Ομως ολα αυτα τα ''ορθα και τελεια'' ειναι βαρετα,ρε παιδί μου,και ειδικα στην ηλικια μου,που εκ φυσεως ειναι βαρετή,ειδικα με το μηχανακι μου ,που ΔΕΝ εξαπτει τα παθη.(κινέζικη γαρ):lol::lol:

CorpseAlive
05/04/2024, 15:04
Αν και ειμαι (εκ καταγωγης ΛΑΚΩΝ,και συμφωνω) ,θα σου επισημανω ομως οτι το λακωνιζειν ειναι επισης,και τελειως βαρετο,ειδικα στις παρεες,και στις φιλικες συναθροισεις και μουχαμπέτια.
Βεβαιως σε ΣΟΒΑΡΑ θεματα και Φόρα,επιβαλλεται,οπως και το ''σοφόν το σαφές''.
Ομως ολα αυτα τα ''ορθα και τελεια'' ειναι βαρετα,ρε παιδί μου,και ειδικα στην ηλικια μου,που εκ φυσεως ειναι βαρετή,ειδικα με το μηχανακι μου ,που ΔΕΝ εξαπτει τα παθη.(κινέζικη γαρ):lol::lol:

Παναβούρη, πως λέμε στα αρχαία την φράση '' λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα''?

Bowleno
05/04/2024, 15:05
Εσείς οι δύο οι από πάνω ... Να σας βρω δωμάτιο ίσως; :D

CorpseAlive
05/04/2024, 15:06
Εσείς οι δύο οι από πάνω ... Να σας βρω δωμάτιο ίσως; :D

Ήσυχα εσύ συνάδελφε, έχω επιληφθεί της κλήσης.
Κωδικός Κόκκινο 1312.

karellen
05/04/2024, 15:07
Δεν τα φορέσαν κανένα ss και κανένα αγωνιστικό καμιάς εταιρείας ποτέ (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα).
Υποθέτω, χωρίς να ξέρω, ότι οι αναβάτες εκμεταλλεύονται προς όφελός τους, τη μεταβολή της γεωμετρίας που προκύπτει από το βύθισμα του πιρουνιού στα φρένα για να κινηθούν γρηγορότερα.
Αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία βέβαια σε ένα τουριστικό.

Στέφανε εκτός απ' αυτόν το λόγο υπάρχει και ένας ακόμα κυριότερος:Το τελελέβερ αυξάνει δραματικά το μεταξόνιο,πράγμα που δεν θέλουμε με τίποτα στα ss.

Tallyban
05/04/2024, 15:45
Ναι ,όταν φρενάρει αυξάνεται,και αυτό είναι το πρόβλημα όπως στα παλιά παπιά .

patsavour
05/04/2024, 15:49
Παναβούρη, πως λέμε στα αρχαία την φράση '' λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα''?

φιλοσοφουμεν τε γαρ μετα μαλακιας,ινα χρονος παρελθει..

Tallyban
05/04/2024, 16:06
O αξονας του τροχού στο τελελεβερ στο φρενάρισμα ή σε ανωμαλίες του δρόμου διαγράφει ένα τόξο από την άρθρωση του, βυθίζεται ευθύγραμμα στο φορέα του,το ψευδοπηρουνι,και ανεβοκατεβαίνει στο καθετο επίπεδο.
Στο παραλεβερ πισω ο άξονας του τροχού διαγράφει ένα τόξο από την έδραση του "ψαλιδιού",άλλο ένα διαφορετικό από την άρθρωση πίσω,και φυσικά κάνει και μια κίνηση στο κάθετο επίπεδο.
Πρακτικά όταν φρενάρεις η περνάς από ανωμαλίες οι άξονες κινούνται ακανόνιστα.

bulmont
05/04/2024, 16:14

The masturbation goes cloud.........

patsavour
05/04/2024, 16:16

Oh my dear.

CorpseAlive
05/04/2024, 16:29

Α εσύ είσαι μορφωμένος....

εσύ όμως παραμορφωμένος

O αξονας του τροχού στο τελελεβερ στο φρενάρισμα ή σε ανωμαλίες του δρόμου διαγράφει ένα τόξο από την άρθρωση του, βυθίζεται ευθύγραμμα στο φορέα του,το ψευδοπηρουνι,και ανεβοκατεβαίνει στο καθετο επίπεδο.
Στο παραλεβερ πισω ο άξονας του τροχού διαγράφει ένα τόξο από την έδραση του "ψαλιδιού",άλλο ένα διαφορετικό από την άρθρωση πίσω,και φυσικά κάνει και μια κίνηση στο κάθετο επίπεδο.
Πρακτικά όταν φρενάρεις η περνάς από ανωμαλίες οι άξονες κινούνται ακανόνιστα.
452039

Bowleno
05/04/2024, 18:41
Να θυμίσω ότι το χειροποίητο όλοι το αγαπάνε αλλά τον....χειροποιητή κανένας; :D

patsavour
05/04/2024, 18:48
Να θυμίσω ότι το χειροποίητο όλοι το αγαπάνε αλλά τον....χειροποιητή κανένας; :D

γιατι το λες αυτο???εγω αγαπουσα πολυ την γιαγιά μου,που μου ειχε πλεξει κατι φοβερες πλεκτες μπλουζες.

toyar
06/04/2024, 07:04
Τα gs είναι τα suv των μοτο
Φτιαγμένα για χρήση που το 90% των αναβατών τους τους δε ξέρει-θέλει-μπορεί να κάνει...
(Λάδι στη φωτιά)

doctoras
06/04/2024, 08:33
έχω καθημερινές συναλλαγές επαγγελματικά με κουριερ, όταν πάω στον γκισέ να παραλάβω, πετυχαίνω περιπτώσεις εξαπατημένων τύπων που έκανα αγορά απο σόσιαλ....όλες οι ηλικίες όχι μονο οι πιτσιρικάδες που χρησιμοποιούν κατα κόρον...

δε μπορώ να καταλάβω....έχει η ελλάδα χιλιάδες μικρά νομιμα eshops με φυσική τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας που δικτυώνονται μέσω μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών. Είτε ακόμη και με ασφαλή site εκτός ελλάδος. Και πάνε αγοράζουν απο όπου ναι χωρίς να καταλαβαίνουν οτι πέφτουν θύματα phishing

ε μετά δεν είναι να πεις......αυτοί είμαστε....

https://wire19.com/social-media-users-online-shopping-scams/

Tallyban
06/04/2024, 09:13
Στη περίπτωση μιας συμβατικής ανάρτησης με ένα usd μπροστά και αλυσίδα ή άξονα (χωρίς σύστημα τύπου παραλεβερ), μπροστά ο άξονας του τροχού ανεβοκατεβαίνει σε μια ευθεία που ορίζεται από το φορέα του ,το πηρουνι.
Πίσω κινείται σε τόξο αφού το ψαλίδι ιναι αρθρωμενο στο πλαίσιο ή στο Κάρτερ.
Καμιά σχέση με το συνδυασμό/συνεργασία(;) Τελελεβερ /παραλεβερ που οι άξονες των τροχών σε επιτάχυνση,ανωμαλίες και φρενάρισμα είναι "χαρούμενοι", ουσιαστικά πλέουν στο χώρο.
Εάν έχει κάποιος εμπειρία σε υψηλές ταχύτητες από μοντέλο με μονολεβερ/παραλεβερ (με 17" για αμεσότερη σύγκριση),και ένα αντίστοιχο με ανάποδο μπροστά και αλυσίδα πίσω θα χαρώ να την ακούσω.

viper1
06/04/2024, 09:32

Και μετα έρχεται το
Shit high and look

McGyver
06/04/2024, 09:47
Και μετα έρχεται το
Shit high and look

Shit high and gaze καλέ!

viper1
06/04/2024, 09:51
Shit high and gaze καλέ!

Μέχρι lower εφτασα sorry

McGyver
06/04/2024, 09:54
Μέχρι lower εφτασα sorry
Ενώ εγώ είμαι λόρδος :bawl:!
:beer:

CorpseAlive
06/04/2024, 10:10
Ενώ εγώ είμαι λόρδος :bawl:!
:beer:

452041

karellen
08/04/2024, 11:18
Ό,τι θέλετε για την πορεία της ΕΛΜΟΤΟ γράψτε το εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163387&p=3203357).

doctor_john
08/04/2024, 18:52
Για όποιον του αρέσουν τα αστεία που προκύπτουν από την "eu".

https://www.youtube.com/watch?v=jnIJRFiNMfQ&ab_channel=BrutIndia

https://www.politico.eu/article/madagascar-demands-eu-replace-ambassador-condemned-new-castration-law-child-rapists/

viper1
08/04/2024, 19:21
Για όποιον του αρέσουν τα αστεία που προκύπτουν από την "eu".

https://www.youtube.com/watch?v=jnIJRFiNMfQ&ab_channel=BrutIndia

https://www.politico.eu/article/madagascar-demands-eu-replace-ambassador-condemned-new-castration-law-child-rapists/

Θα έπρεπε το παράδειγμα της Μαδαγασκάρης να το ακολουθήσουν όλα τα κράτη παγκοσμίως

svaboda
08/04/2024, 20:59
Θα έπρεπε το παράδειγμα της Μαδαγασκάρης να το ακολουθήσουν όλα τα κράτη παγκοσμίως
Μήπως το παράδειγμα της ανθρώπινης σαρανταποδαρούσας να είναι πιο ηθικά σωστό;

CorpseAlive
08/04/2024, 21:32

Και αν κάνουν λάθος του τα κολλάνε με ταινία διπλή όψης?

Τέτοιες μόνιμες καταδίκες , Long run μόνο κακό θα κάνουν.
Εκτός αν είστε σίγουροι ότι το Δικαστικό Σύστημα δουλεύει ΤΕΛΕΙΑ , χωρίς διαφθορά, ανθρώπινα λάθη, υστεροβουλία κλπ κλπ.....
Εγώ προσωπικά δεν είμαι και τόσο...

viper1
09/04/2024, 02:17
Και αν κάνουν λάθος του τα κολλάνε με ταινία διπλή όψης?

Τέτοιες μόνιμες καταδίκες , Long run μόνο κακό θα κάνουν.
Εκτός αν είστε σίγουροι ότι το Δικαστικό Σύστημα δουλεύει ΤΕΛΕΙΑ , χωρίς διαφθορά, ανθρώπινα λάθη, υστεροβουλία κλπ κλπ.....
Εγώ προσωπικά δεν είμαι και τόσο...

Ενώ σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει τέτοιου είδους αδικήματα τους έχουν μέσα. :lol:

doctor_john
09/04/2024, 07:48
Μήπως το παράδειγμα της ανθρώπινης σαρανταποδαρούσας να είναι πιο ηθικά σωστό;

Καλημέρα, δεν καταφέρνω να δω το συσχετισμό.

Το ένα είναι ένα τραγικό αποκύημά φαντασίας και το άλλο ένας εγκληματίας που κατέστρεψε ανθρώπους στην πραγματικότητα.

Σαν να λέμε για το βαθυσκάφος που καταστράφηκε και κάποιος να λέει: ο Νέμο ήταν άνετος..

svaboda
10/04/2024, 10:10
Καλημέρα, δεν καταφέρνω να δω το συσχετισμό.

Το ένα είναι ένα τραγικό αποκύημά φαντασίας και το άλλο ένας εγκληματίας που κατέστρεψε ανθρώπους στην πραγματικότητα.

Σαν να λέμε για το βαθυσκάφος που καταστράφηκε και κάποιος να λέει: ο Νέμο ήταν άνετος..
Ο συσχετισμός ήταν μια ελαφριά ειρωνία, για να δείξει τον αποτροπιασμό μου σε αυτήν την πρόταση σωφρονισμού.

CorpseAlive
10/04/2024, 10:17
Ενώ σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει τέτοιου είδους αδικήματα τους έχουν μέσα. :lol:

Το αποδεδειγμένα είναι μεγάλη κουβέντα.
Από τις 100 καταδίκες πάντως βία οι μισές να έχουν ΑΠΟΔΕΙΔΕΓΜΕΝΑ διάπραξη εγκλήματος.
Στις υπόλοιπες τι κάνουμε?

doctor_john
10/04/2024, 11:33
Λες πως οι μισοί παιδεραστές που βρεθηκαν ένοχοι και φυλακίστηκαν ήταν χωρίς στοιχεία;

Φίλε svaboda γνωρίζεις περιπτώσεις σωφρονισμενων παιδεραστών;
Νόμιζα πως η υποστηρικτική γραμμή τους είναι πως δεν έχουν τον έλεγχο.

Και εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος προφύλαξης της κοινωνίας.
Όπως επίσης δεν μου αρέσει να καταστρέφονται ζωές παιδιών που σε ικανό ποσοστό "επιστρέφουν" στην κοινωνία την ανοχή της στους άρρωστους εγκληματίες.

Σορυ δεν το παλεύω, μου φάνηκε αστείο που η "eu" είναι έτοιμη να ασκήσει κυρώσεις τάχα μου σε μια χώρα, γιατι εφαρμόζει μια νομοθεσία που εφαρμόζουν και μέλη της και χώρες στις οποίες δεν εφαρμόζει δήθεν κυρώσεις που εξαρχής επιβαρύνουν τους πολίτες της eu.

Όσον αφορά τους παιδεραστές, έχουμε τρομακτικά πολλά αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση τους παγκόσμια, την ξεκάθαρη ανοχή πολλών κυβερνήσεων, δόγματα μέσα σε θρησκεία που λένε πως τα παιδιά κάτω από την τάδε ηλικία δεν παθαίνουν τίποτα κ.λπ.
Όπως καταλαβαίνεις μου είναι αδύνατον να θεωρήσω άρρωστους τα μέλη οργανώσεων με τόσο απεχθή κίνητρα. Και από την στιγμή που οι ίδιοι λένε (και δείχνουν με τις πράξεις τους) πώς το θεωρούν φυσιολογικη ενέργεια, παύει την πιθανότητα σωφρονισμού όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη.

CorpseAlive
10/04/2024, 11:37
Λες πως οι μισοί παιδεραστές που βρεθηκαν ένοχοι και φυλακίστηκαν ήταν χωρίς στοιχεία;

Φίλε svaboda γνωρίζεις περιπτώσεις σωφρονισμενων παιδεραστών;
Νόμιζα πως η υποστηρικτική γραμμή τους είναι πως δεν έχουν τον έλεγχο.

Και εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος προφύλαξης της κοινωνίας.
Όπως επίσης δεν μου αρέσει να καταστρέφονται ζωές παιδιών που σε ικανό ποσοστό "επιστρέφουν" στην κοινωνία την ανοχή της στους άρρωστους εγκληματίες.

Σορυ δεν το παλεύω, μου φάνηκε αστείο που η "eu" είναι έτοιμη να ασκήσει κυρώσεις τάχα μου σε μια χώρα, γιατι εφαρμόζει μια νομοθεσία που εφαρμόζουν και μέλη της και χώρες στις οποίες δεν εφαρμόζει δήθεν κυρώσεις που εξαρχής επιβαρύνουν τους πολίτες της eu.

Όσον αφορά τους παιδεραστές, έχουμε τρομακτικά πολλά αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση τους παγκόσμια, την ξεκάθαρη ανοχή πολλών κυβερνήσεων, δόγματα μέσα σε θρησκεία που λένε πως τα παιδιά κάτω από την τάδε ηλικία δεν παθαίνουν τίποτα κ.λπ.
Όπως καταλαβαίνεις μου είναι αδύνατον να θεωρήσω άρρωστους τα μέλη οργανώσεων με τόσο απεχθή κίνητρα. Και από την στιγμή που οι ίδιοι λένε (και δείχνουν με τις πράξεις τους) πώς το θεωρούν φυσιολογικη ενέργεια, παύει την πιθανότητα σωφρονισμού όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη.

Όχι μίλησα στατιστικά για τις καταδίκες .
Για την παιδεραστία έχει και αυτή επίπεδα.
Άλλο η παιδ. πορνογραφία και η κατοχή της , άλλο η ασέλγεια κατά ανηλικού άλλο ο βιασμός ανηλικού κλπ ...
Προφανώς όμως δεν συνηγορώ υπέρ για να προλάβω τους προβοκάτορες, απλά η θανατική ποινή ή ο χημικός ευνουχισμός και γενικά κάθε ''μόνιμη'' λύση , για εμένα είναι εξ αρχής λάθος σε οποιαδήποτε περίπτωση.

sam4g
10/04/2024, 13:01
Όχι μίλησα στατιστικά για τις καταδίκες .
Για την παιδεραστία έχει και αυτή επίπεδα.
Άλλο η παιδ. πορνογραφία και η κατοχή της , άλλο η ασέλγεια κατά ανηλικού άλλο ο βιασμός ανηλικού κλπ ...
Προφανώς όμως δεν συνηγορώ υπέρ για να προλάβω τους προβοκάτορες, απλά η θανατική ποινή ή ο χημικός ευνουχισμός και γενικά κάθε ''μόνιμη'' λύση , για εμένα είναι εξ αρχής λάθος σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Θα δεις τα πράγματα διαφορετικά όταν αποκτήσεις παιδί. Τώρα επικρατεί η λογική του νομικού σου επαγγέλματος. Η παιδεραστία έχει κατ΄εμέ και την πλειοψηφία ΜΟΝΟ μία ποινή. Την μόνιμη

CorpseAlive
10/04/2024, 13:10
Θα δεις τα πράγματα διαφορετικά όταν αποκτήσεις παιδί. Τώρα επικρατεί η λογική του νομικού σου επαγγέλματος. Η παιδεραστία έχει κατ΄εμέ και την πλειοψηφία ΜΟΝΟ μία ποινή. Την μόνιμη

Δεν θα το δω διαφορετικά.
Στα μάτια μου η παιδεραστία είναι από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα.
Μπερδεύετε την απαξίωση μίας πράξης με την τιμωρία αυτής.
Ωστόσο δεν είμαι υπέρ των Θανατικών Ποινών και των Χημικών ευνουχισμών για κανέναν και για τίποτα.
Είναι τραγελαφικά αστείο να καμπανιαστεί κάποιος είτε καταλάθως είτε από κακόβουλη άσκηση δίωξης .
Αν σας τρομάζει ο παιδεραστής , θα φρίξετε με την βρώμα που υπάρχει στο δικαστικό σύστημα.
Έ ένα τέτοιο σύστημα δεν το ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ να κρίνει ζωή και θάνατο ή μερικό ακρωτηριασμό.

sam4g
10/04/2024, 14:45
Δεν θα το δω διαφορετικά.
Στα μάτια μου η παιδεραστία είναι από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα.
Μπερδεύετε την απαξίωση μίας πράξης με την τιμωρία αυτής.
Ωστόσο δεν είμαι υπέρ των Θανατικών Ποινών και των Χημικών ευνουχισμών για κανέναν και για τίποτα.
Είναι τραγελαφικά αστείο να καμπανιαστεί κάποιος είτε καταλάθως είτε από κακόβουλη άσκηση δίωξης .
Αν σας τρομάζει ο παιδεραστής , θα φρίξετε με την βρώμα που υπάρχει στο δικαστικό σύστημα.
Έ ένα τέτοιο σύστημα δεν το ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ να κρίνει ζωή και θάνατο ή μερικό ακρωτηριασμό.

Εγώ αλλά και οι περισσότεροι όσοι πιστεύουμε στη μόνιμη λύση, μιλάμε για κατηγορουμένους με αποδείξεις κι όχι με ενδείξεις. Δεν μας τρομάζει ο παιδεραστής. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να σωφρονιστεί.

DoctoR_k6
10/04/2024, 14:51
Για επιβεβαιωμενο/αποδεδειγμενο παιδεραστη δεν θα ηθελα ουτε εγω να ανακατευτει το δικαστικο συστημα...

CorpseAlive
10/04/2024, 14:53
Ρε παίδες ξαναλέω, ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ κάποιον ως παιδέρα?
Εκτός αν θεωρείτε ότι τους πιάνουν στα πράσα κάθε φορά με ένα παιδάκι παραμάσκαλα.

DoctoR_k6
10/04/2024, 14:55
Ρε παίδες ξαναλέω, ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ κάποιον ως παιδέρα?
Εκτός αν θεωρείτε ότι τους πιάνουν στα πράσα κάθε φορά με ένα παιδάκι παραμάσκαλα.

Μερικοι το λενε και απο μονοι τους.
Στους αλλους θα πρεπει να αποδειχθει.

BLiTzER
10/04/2024, 14:56
Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι αυτοί ανήκουν είτε στην πολιτική, είτε στη θρησκεία, είτε στους κολλητούς τους, δεν έχετε πολλές ελπίδες να πάθουν οτιδήποτε.

harris_x
10/04/2024, 15:51
Πού μπήκα :hmm:

BLiTzER
10/04/2024, 15:59
Ελπίζω κάπου άνω των 18. :lol:

patsavour
10/04/2024, 19:34
Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι αυτοί ανήκουν είτε στην πολιτική, είτε στη θρησκεία, είτε στους κολλητούς τους, δεν έχετε πολλές ελπίδες να πάθουν οτιδήποτε.

Δεν νομιζω να υπαρχει επιβεβαιωμενη στατιστικη γι αυτο που λες.Οπως και για οποιεσδηποτε αλλες,παρεκτροπικες ψυχικες συμπεριφορες που χρηζουν ποινικης και φυχιατρικης αντιμετωπισης.Ο μεσος ορος ,ευρισκεται στο Ιδιο ποσοστο,ανεξαρτητως οικονομικου,κοινωνικου,και πολιτιστικου επιπεδου.Μιλαμε παντα για στατιστικες,συνηθως δυτικων κοινωνιων,με κοινα ηθικα και νομικα χαρακτηριστικα.
Αυτο το επισημαινω γιατι η ηθικη και νομικη αντιμετωπιση,διαφερουν απο κοινωνια σε κοινωνια για αρκετα θεματα γενετησιας συμπεριφορας και οικογενειακου δικαίου.Χαρακτηριστικο παραδειγμα οι γαμοι μεταξυ ανηλικων,η ανηλικου με ενηλικο,σε πολλες (κυριως)μουσουλμανικες χωρες,αλλα και σε κοινωνιες Ρομά.

harris_x
11/04/2024, 08:19
Ελπίζω κάπου άνω των 18. :lol:

κι εγώ :look:

Manalishi
11/04/2024, 10:43
Ζητείται κάτοχος με Speed Triple 1050 είτε νυν είτε πρώην, με εκτεταμένη γνώση, να μου δώσει το τηλέφωνο του να του πρήξω ευαίσθητα όργανα, ζωτικά και μή, στις ερωτήσεις απορίες.

Στείλατε προσωπικό μήνυμα και να έχετε 1-2 ώρες χρόνο μπροστά σας.

Ευχαριστώ.

harris_x
11/04/2024, 10:47
Ζητείται κάτοχος με Speed Triple 1050 είτε νυν είτε πρώην, με εκτεταμένη γνώση, να μου δώσει το τηλέφωνο του να του πρήξω ευαίσθητα όργανα, ζωτικά και μή, στις ερωτήσεις απορίες.

Ευχαριστώ.

να πούμε καλορίζικο, καλόβολτο και καλόστριφτο;

o_gavros
11/04/2024, 10:54
Καυλογκαζο το ρημαδι.
Με το καλό?

pektis
11/04/2024, 10:56

Ευχαριστώ.

Καλοταξιδι η εγγλεζα!!!:beer:

Manalishi
11/04/2024, 11:09
Όχι ακομα... απο τις απαντήσεις θα εξαρτηθεί η αγορά.
-Aναγνωρίζω οτι παώ για διαζύγιο και γάμο μετά (με χωρίζει η γυναίκα και παντρεύομαι το Triple...)
-ABS or not ABS? ( εγώ θέλω με....)
-ειναι πολύ "σκυφτό"?
-θα μπορώ να πάω μια βόλτα σαν άνθρωπος, αφού έχω συνηθίσει σε πιό όρθια θέση οδήγησης?
-Συντήρηση, κατανάλωση και τέτοια, δεν με νοιάζουν, θα χρησιμοποιείται ελάχιστα σε σχέση με τα προηγούμενα μηχανάκια που είχα, αλλά καλό είναι να μην μου βγάλει το λάδι και να μπορώ να παώ και μια βόλτα και να μην σταματάω για βενζίνη κάθε 120 χλμ...
-Και άλλες...