PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 [79] 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

CorpseAlive
31/03/2023, 17:08
Επειδή προ τριμήνου βρέθηκα στην ίδια θέση με εσένα, αλλά για να ψάξω τις καταβολές της "μικρότερης" 750, ο Σφακιανάκης δεν απάντησε καν στο mail που είχα στείλει για test ride, και τηλ που πήρα, λες και τους έκανα χάρη...

Προσωπικά πήγα Πάτρα, στον Παπανικολάου, και μάλιστα πήγα για test ride σε Moto Guzzi. Επιστρέφοντας την Guzzi, χωρίς να έχω κλείσει test ride ζήτησα να κάνω και την 750GS, εξυπηρετικότατοι, σε 5 λεπτά και λιγότερο μου την είχαν έτοιμη για δοκιμή...

Καλά δεν πεθαίνω ΚΑΙ ΤΟΣΟ για να φτάσω μέχρι Πάτρα.
Αλλά μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις.

AUFGEBRACHT
31/03/2023, 17:12
Καλά δεν πεθαίνω ΚΑΙ ΤΟΣΟ για να φτάσω μέχρι Πάτρα.
Αλλά μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Δεν το είπα για να πας Πάτρα, απλά ανέφερα την δική μου περίπτωση...αν και η Αθήνα είναι πιο κοντά, προτίμησα να πάω Πάτρα για βόλτα.

Tsber
31/03/2023, 19:03
Είναι σε επίπεδο φήμης από Κινέζους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου...αυτό ειπώθηκε...τώρα, πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η φήμη...

Δεν υπάρχει περίπτωση για μένα αφού ο κινητήρας του Versys είναι η retuned εκδοχή.

Και γενικά η Kawasaki ήταν πάντα η ειδική περίπτωση του big 4 με ατελείωτους μαιάνδρους βιομηχανικής γραφειοκρατίας που θα σκάζανε ακόμα και κινέζο μοναχό Σαολίν :D

AUFGEBRACHT
31/03/2023, 19:14
Δεν υπάρχει περίπτωση για μένα αφού ο κινητήρας του Versys είναι η retuned εκδοχή.

Και γενικά η Kawasaki ήταν πάντα η ειδική περίπτωση του big 4 με ατελείωτους μαιάνδρους βιομηχανικής γραφειοκρατίας που θα σκάζανε ακόμα και κινέζο μοναχό Σαολίν :D

Κι εγώ δεν το πιστεύω...ούτε ότι η CFM, ούτε η Loncin έφτιαξαν από λευκό χαρτί κινητήρες και τους πούλησαν σε Kawasaki και BMW αντίστοιχα. Μου φαίνεται από υπερβολικό έως απίθανο.

panavour
31/03/2023, 19:48
Κι εγώ δεν το πιστεύω...ούτε ότι η CFM, ούτε η Loncin έφτιαξαν από λευκό χαρτί κινητήρες και τους πούλησαν σε Kawasaki και BMW αντίστοιχα. Μου φαίνεται από υπερβολικό έως απίθανο.

κατσε σε λιγο καιρο ,που με την εξελιξη του κιτρινου δρακου, θα τριβεις και τα ματια σου και τ αυτια σου,και την μυτη σου.:lol:

AUFGEBRACHT
31/03/2023, 20:09
κατσε σε λιγο καιρο ,που με την εξελιξη του κιτρινου δρακου, θα τριβεις και τα ματια σου και τ αυτια σου,και την μυτη σου.:lol:

Αν σε λίγο καιρό ο κίτρινος δράκος εξελιχθεί τόσο που να προκαλεί τριψίματα, μπράβο του... πάντως αυτή τη στιγμή, και ακόμα πιο πριν, που ήταν κίτρινο σαμιαμίδι, δεν παίζει να σχεδίασαν κινητήρες και να τους πούλησαν σε Γιαπωνέζους και Γερμανούς. Απλά δεν στέκει...

panavour
31/03/2023, 20:56
Αν σε λίγο καιρό ο κίτρινος δράκος εξελιχθεί τόσο που να προκαλεί τριψίματα, μπράβο του... πάντως αυτή τη στιγμή, και ακόμα πιο πριν, που ήταν κίτρινο σαμιαμίδι, δεν παίζει να σχεδίασαν κινητήρες και να τους πούλησαν σε Γιαπωνέζους και Γερμανούς. Απλά δεν στέκει...

ολα στεκουν αν υπαρχει οικονομικο οφελος Δεν σχεδιασαν διαστημικο σταθμο (που κι αυτο μπορουν,εναν απλο κινητηρα σχεδιασαν και πουλησαν,)αν εγινε και δεν ειναι ραδιο αρβυλα.

AUFGEBRACHT
31/03/2023, 21:31
ολα στεκουν αν υπαρχει οικονομικο οφελος Δεν σχεδιασαν διαστημικο σταθμο (που κι αυτο μπορουν,εναν απλο κινητηρα σχεδιασαν και πουλησαν,)αν εγινε και δεν ειναι ραδιο αρβυλα.

Μα είναι δεδομένο κι αυτονόητο ότι όλα γίνονται για το οικονομικό όφελος. Το ότι η BMW πχ έχει εργοστάσια συναρμολόγησης σε Ταϊλάνδη και Βραζιλία, και κατασκευή βάσει συμβολαίων σε Ινδία και Κίνα, ακριβώς για το οικονομικό όφελος γίνεται...άλλο όμως παράγω βάσει κιτ και απαρτίων που μου έρχονται έτοιμα κι εγώ τα συναρμολογώ βάσει των προδιαγραφών του εντολέα-πελάτη, κι άλλο το έχω σχεδιάσει μόνος μου από την αρχή ως το τέλος, έχω την τεχνογνωσία και το πουλάω σε έναν καταξιωμένο κατασκευαστή.

Μιας και ανέφερες τον διαστημικό σταθμό...λόγω ερασιτεχνικής ενασχόλησης με τα αεροναυτικά, παρακολουθώ τους Κινέζους χρόνια...το αδύναμο σημείο των Κινέζων είναι ότι δεν μπορούν να σχεδιάσουν έναν ΔΙΚΟ τους κινητήρα αεροσκαφών από λευκό χαρτί...χρόνια προσπαθούν!!! έχουν κατασκευάσει stealth αεροσκάφη, αλλά βασίζονται ακόμα σε ρωσικούς κινητήρες που κατασκευάζουν είτε κατόπιν άδειας, ή με reverse engineering...οι δε Ινδοί, το αντίπαλον δέος τους, έτφαγαν κι αυτοί τα μούτρα τους και έκαναν φαραωνικές υπερβάσεις σε χρήμα, προσπαθώντας να αναπτύξουν 100% ινδικό κινητήρα για τα εγχώρια αεροσκάφη που κατασκευάζουν. Για να έρθω πιο κοντά μας, η Τουρκία έχει μια απίστευτη πολεμική βιομηχανία και μας έχουν βάλει τα γυαλιά και μπράβο τους, αλλά στα ελικόπτερα και στα άρματα που κατασκευάζουν, ακόμη στηρίζονται σε ιταλικούς, γερμανικούς και προσφάτως κορεάτικους κινητήρες, καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να αναπτύξουν εγχώριους κινητήρες αξιόπιστους και ικανούς.

panavour
31/03/2023, 22:57
θα το καταφερουνκαι αυτο οσονουπω,δεν υπαρχει φραγη στην γνωση,μην ξεχναμε οτι 9 στους 10 αριστουχους στα αμερικανικα πανεπιστημια ειναι ινδοι και κινεζοι.

stefanos
01/04/2023, 06:42
θα το καταφερουνκαι αυτο οσονουπω,δεν υπαρχει φραγη στην γνωση,μην ξεχναμε οτι 9 στους 10 αριστουχους στα αμερικανικα πανεπιστημια ειναι ινδοι και κινεζοι.

Αυτό συμβαίνει δεκαετίες τώρα με αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι να κυριαρχούν:)
Επειδή δεν υπάρχει φραγή ή γνώση ξεγλιστράει από την Κίνα την Ινδία την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και πάει στην silicon valley για να κονομήσει.
Βέβαια μιλάμε απλά για μοτοσυκλέτες ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει, απλά δεν αξίζει τον κόπο η επένδυση φαντάζομαι σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με τόσο θεμελιωμένα ονόματα στην καταναλωτική συνείδηση του κόσμου.

panavour
01/04/2023, 08:50
Αυτό συμβαίνει δεκαετίες τώρα με αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι να κυριαρχούν:)
Επειδή δεν υπάρχει φραγή ή γνώση ξεγλιστράει από την Κίνα την Ινδία την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και πάει στην silicon valley για να κονομήσει.
Βέβαια μιλάμε απλά για μοτοσυκλέτες ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει, απλά δεν αξίζει τον κόπο η επένδυση φαντάζομαι σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον,
με τόσο θεμελιωμένα ονόματα στην καταναλωτική συνείδηση του κόσμου.

τα παντα ρει.οτι εγινε με τους γιαπωνεζους θα γινει και τωρα,τιποτα δεν ειναι παγιο πια.

doctoras
01/04/2023, 11:47
τα παντα ρει.οτι εγινε με τους γιαπωνεζους θα γινει και τωρα,τιποτα δεν ειναι παγιο πια.

Επειδή την έχεις ανακυκλώσει πολλές φορές αυτή τη φράση, μην εξισώνεις τις καινοτομίες και τα κατασκευαστικά επιτεύγματα του προηγούμενου αιώνα με την παρούσα έλευση των Κινέζων στον τομέα της μοτοσικλέτας.

Σε αλλο τομέα, στο αυτοκίνητο ως κοινή παραδοχή, μια εταιρεία και χώρα έφτασε να ανταγωνίζεται στα ίσα τις κατηγορίες με μόλις 40χρονια εμπειρία στις αγορές. Αυτή είναι οι Κορεάτες με την Hyundai. Αλλά έχει τεράστια δουλειά και εξέλιξη από πίσω, με δίκες της αυτούσιες κατασκευές, ακριβώς όπως των Ιαπώνων.

Όχι με δανεική τεχνολογία με αναπόφευκτες συνεργασίες των πάροδοσιακων κατασκευαστών και εμπορικές συμφωνίες λόγω ισχυρών κινεζικών κεφαλαίων στην παρούσα φάση της ιστορίας..

Αλλο το ένα, αλλο το αλλο

CorpseAlive
01/04/2023, 11:48
Ερώτηση σοβαρή.
Ενώ τους λέω ντούκου τα λεφτά γιατί προσπαθούν με διάφορα δώρα να με ψήσουν για Χρηματοδότηση?
Έχουμε φτάσει ξανά στις προ 2007 εποχές και ξαναφουσκώνουμε την φούσκα?

AUFGEBRACHT
01/04/2023, 11:54
Ερώτηση σοβαρή.
Ενώ τους λέω ντούκου τα λεφτά γιατί προσπαθούν με διάφορα δώρα να με ψήσουν για Χρηματοδότηση?

Αν μιλάμε για BMW, εμένα απλά με ρώτησαν μετρητά ή χρηματοδότηση και δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να με "ψήσουν" για χρηματοδότηση...

Όταν λες δώρα, τι ακριβώς αν επιτρέπεται; Γιατί συνήθως, επειδή το target group τους είναι δεδομένο και συγκεκριμένου βαλαντίου, υπάρχει μια αντιμετώπιση του στυλ "αυτό είναι, αν το θες πάρτο, αν δεν το θες δεν ασχολούμαι μαζί σου"...

CorpseAlive
01/04/2023, 12:01
Αν μιλάμε για BMW, εμένα απλά με ρώτησαν μετρητά ή χρηματοδότηση και δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να με "ψήσουν" για χρηματοδότηση...

Όταν λες δώρα, τι ακριβώς αν επιτρέπεται; Γιατί συνήθως, επειδή το target group τους είναι δεδομένο και συγκεκριμένου βαλαντίου, υπάρχει μια αντιμετώπιση του στυλ "αυτό είναι, αν το θες πάρτο, αν δεν το θες δεν ασχολούμαι μαζί σου"...

Επεκτάσεις σε Service και κάγκελα.
Που οκ. Απλά μου έκανε εντύπωση .

skritikos
01/04/2023, 12:12
Ερώτηση σοβαρή.

Υποθέτω με αυτό τον τρόπο παίρνουν καλύτερους όρους από τις Τράπεζες για άλλες δικές του συναλλαγές και συμβόλαια.

panavour
01/04/2023, 12:35
Επειδή την έχεις ανακυκλώσει πολλές φορές αυτή τη φράση, μην εξισώνεις τις καινοτομίες και τα κατασκευαστικά επιτεύγματα του προηγούμενου αιώνα με την παρούσα έλευση των Κινέζων στον τομέα της μοτοσικλέτας.

Σε αλλο τομέα, στο αυτοκίνητο ως κοινή παραδοχή, μια εταιρεία και χώρα έφτασε να ανταγωνίζεται στα ίσα τις κατηγορίες με μόλις 40χρονια εμπειρία στις αγορές. Αυτή είναι οι Κορεάτες με την Hyundai. Αλλά έχει τεράστια δουλειά και εξέλιξη από πίσω, με δίκες της αυτούσιες κατασκευές, ακριβώς όπως των Ιαπώνων.

Όχι με δανεική τεχνολογία με αναπόφευκτες συνεργασίες των πάροδοσιακων κατασκευαστών και εμπορικές συμφωνίες λόγω ισχυρών κινεζικών κεφαλαίων στην παρούσα φάση της ιστορίας..

Αλλο το ένα, αλλο το αλλο

Δεν εξισωνω τιποτα,διοτι για να γινει μια εξισωση πρεπει να ειναι ιδιες οι εποχες και ιδιες συνθηκες.ΑΛΛΕΣ εποχες τοτε ΑΛΛΕΣ τωρα. Τα πραγματα τρεχουν με απιστευτους ρυθμους.Ο δυτικος οπως τον ξεραμε κοσμος,γερναει και φυλετικα,και τεχνολογικα,το μελλον ειναι στην ΑΝΑΤΟΛΗ.:a3::a56:

CorpseAlive
01/04/2023, 12:44
Δεν εξισωνω τιποτα,διοτι για να γινει μια εξισωση πρεπει να ειναι ιδιες οι εποχες και ιδιες συνθηκες.ΑΛΛΕΣ εποχες τοτε ΑΛΛΕΣ τωρα. Τα πραγματα τρεχουν με απιστευτους ρυθμους.Ο δυτικος οπως τον ξεραμε κοσμος,γερναει και φυλετικα,και τεχνολογικα,το μελλον ειναι στην ΑΝΑΤΟΛΗ.:a3::a56:

Ο δυτικος οπως τον ξεραμε κοσμος,γερναει και φυλετικα,και τεχνολογικα,το μελλον ειναι στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
Αστειεύεσαι έτσι ?

Δηλαδή η τεχνολογική ανάπτυξη του Δυτικού Κόσμου ήρθε από τις πολλές γεννήσεις?
Επίσης τι ορίζεις ότι γερνάει φυλετικά? Πως γερνάει η φυλή? Ότι π.χ. οι Έλληνες έχουν δημογραφικό πρόβλημα?
Τεχνολογικά η Ανατολή με μικρή εξαίρεση τον Αραβικό κόσμο που παίζει σε άλλη κατηγορία από την υπόλοιπη Ασία , ήταν πάντα στο 0 μέχρι τις επενδύσεις των δυτικών.
Μπερδεύετε την βιομηχανοποίηση των άλλοτε αγροτικών οικονομιών με την τεχνολογική ανάπτυξη.
Είναι εντελώς ξεχωριστά.
Και στο Μπαγκλαντες και στο Βιετναμ έχει τρομερή ανάπτυξη η βιομηχανία τους , σημειωτέον ότι το δεύτερο έχει ίσως το μεγαλύτερο database της Microsoft πλέον, αλλά δεν έχω δει να βγαίνουν βιετναμέζικες εταιρείες Software ή Μπαγκλαντεσιανές μάρκες αθλητικών υποδημάτων.

panavour
01/04/2023, 13:02
Ο δυτικος οπως τον ξεραμε κοσμος,γερναει και φυλετικα,και τεχνολογικα,το μελλον ειναι στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
Αστειεύεσαι έτσι ?

Δηλαδή η τεχνολογική ανάπτυξη του Δυτικού Κόσμου ήρθε από τις πολλές γεννήσεις?
Επίσης τι ορίζεις ότι γερνάει φυλετικά? Πως γερνάει η φυλή? Ότι π.χ. οι Έλληνες έχουν δημογραφικό πρόβλημα?
Τεχνολογικά η Ανατολή με μικρή εξαίρεση τον Αραβικό κόσμο που παίζει σε άλλη κατηγορία από την υπόλοιπη Ασία , ήταν πάντα στο 0 μέχρι τις επενδύσεις των δυτικών.
Μπερδεύετε την βιομηχανοποίηση των άλλοτε αγροτικών οικονομιών με την τεχνολογική ανάπτυξη.
Είναι εντελώς ξεχωριστά.
Και στο Μπαγκλαντες και στο Βιετναμ έχει τρομερή ανάπτυξη η βιομηχανία τους , σημειωτέον ότι το δεύτερο έχει ίσως το μεγαλύτερο database της Microsoft πλέον, αλλά δεν έχω δει να βγαίνουν βιετναμέζικες εταιρείες Software ή Μπαγκλαντεσιανές μάρκες αθλητικών υποδημάτων.

Δεν αστειευομαι καθολου,εξ αλλου οποιος εχει ματια χωρις παρωπιδες βλεπει.Το φυλετικα ηταν ατυχες και μη δοκιμο,απλως δεν εβρισκα αλλον τροπο να το εκφρασω.Ο δυτικος λεγομενος πολιτισμος οπως αυτος εκφαιρετο απο τα δυτικα εθνη της ευρωπης και των αποικιων αυτης (αμερικη) πλεον λογω δημογραφικου προβληματος και σιγα σιγα τεχνολογικης υστερησης,μετατοπιζει το κεντρο του ανατολικωτερα.Αυτο φαινεται και χωρις κανεις να εχει ιδιαιτερες πανεπιστημιακες γνωσεις.Ολες οι εταιρειες μετατοπιζουν τις δραστηριοτητες και τα χρηματα τους εκει, με γνωστα αποτελεσματα.Μην ξεχναμε οτι οι νεοι καταναλωνουν οχι τα γεροντια (εμου μη εξαιρουμενου):cry:

CorpseAlive
01/04/2023, 13:06
Δεν αστειευομαι καθολου,εξ αλλου οποιος εχει ματια χωρις παρωπιδες βλεπει.Το φυλετικα ηταν ατυχες και μη δοκιμο,απλως δεν εβρισκα αλλον τροπο να το εκφρασω.Ο δυτικος λεγομενος πολιτισμος οπως αυτος εκφαιρετο απο τα δυτικα εθνη της ευρωπης και των αποικιων αυτης (αμερικη) πλεον λογω δημογραφικου προβληματος και σιγα σιγα τεχνολογικης υστερησης,μετατοπιζει το κεντρο του ανατολικωτερα.Αυτο φαινεται και χωρις κανεις να εχει ιδιαιτερες πανεπιστημιακες γνωσεις.Ολες οι εταιρειες μετατοπιζουν τις δραστηριοτητες και τα χρηματα τους εκει, με γνωστα αποτελεσματα.Μην ξεχναμε οτι οι νεοι καταναλωνουν οχι τα γεροντια (εμου μη εξαιρουμενου):cry:

Αν ο δυτικός πολιτισμός μετατοπίζει το κέντρο τεχνολογίας ανατολικότερα αυτό σημαίνει ότι στην ανατολή έχουν τεχνολογική ανάπτυξη ή ότι απλά ότι είναι πιο επικερδές να τα παράγουν εκεί που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για τον μέσο άνθρωπο και ουσιαστικά γίνεται μια νέα κορποραλ αποικιοκρατία?
Να στο κάνω πενηνταράκια , αν έχω εγώ μια βιοτεχνία γραναζιών και με συμφέρει να βάζω 12χρόνα στην γραμμή παραγωγής , σημαίνει ότι τα 12χρόνα εξελίχθηκαν τεχνολογικά ή μάθανε το know how των γραναζιών μου ?
Γιατί τότε στο Βιετναμ θα πρέπει να υπάρχουν ήδη άπειροι πλέον Software engineers με τόσα παιδάκια που δουλεύανε στην παραγωγή Apple/microsoft κλπ.

Ο καπιταλισμός θέλει σκλάβους για να δουλέψει. Είναι απλό.

toyar
01/04/2023, 13:17
μιλωντας για μοτοσυκλετες.....
οι κινεζοι δεν θα γινουν ποτε ιαπωνες γιατι δεν μπορουν και κυριως δεν θελουν
την αγορα πανε προς το φτηνο και αναλωσιμο προιον κατι το οποιο ειναι απεναντι στην ιαπωνικη φιλοσοφια
οι ιαπωνες ακολουθουν πλεον την ιδια ταση για να μεινουν ανταγωνιστικοι
χαμενος μακροπροθεσμα θα ειναι ο καταναλωτης γιατι αντι να πληρωσεις μια καλη μοτο για 20 χρονια θα πληρωνεις παραπανω συνολικα για 3 μετριες στο ιδιο διαστημα

panavour
01/04/2023, 13:25
Αν ο δυτικός πολιτισμός μετατοπίζει το κέντρο τεχνολογίας ανατολικότερα αυτό σημαίνει ότι στην ανατολή έχουν τεχνολογική ανάπτυξη ή ότι απλά ότι είναι πιο επικερδές να τα παράγουν εκεί που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για τον μέσο άνθρωπο και ουσιαστικά γίνεται μια νέα κορποραλ αποικιοκρατία?
Να στο κάνω πενηνταράκια , αν έχω εγώ μια βιοτεχνία γραναζιών και με συμφέρει να βάζω 12χρόνα στην γραμμή παραγωγής , σημαίνει ότι τα 12χρόνα εξελίχθηκαν τεχνολογικά ή μάθανε το know how των γραναζιών μου ?
Γιατί τότε στο Βιετναμ θα πρέπει να υπάρχουν ήδη άπειροι πλέον Software engineers με τόσα παιδάκια που δουλεύανε στην παραγωγή Apple/microsoft κλπ.

Ο καπιταλισμός θέλει σκλάβους για να δουλέψει. Είναι απλό.

Ετσι αναπτυχθηκε και ο δυτικος κοσμος,και σιγα σιγα εκει θα ξαναγυρισει λογω χρεοκοπιας.Ειναι οπως το κοπαδι που αποσυρεται το γερικο αρσενικο,και υποχωρει στον καινουργιο αρχηγο.Οι πρακτικες ειναι ιδιες τα μεσα αλλαζουν.Απλως τα πραγματα λογω τεχνολογιας αλλαζουν γρηγορα.Το νεο θα δωσει την θεση του στο παληο,οτι και να κανουμε.Το ποταμι ΔΕΝ γυριζει πισω.Οσο για την ηθικη του ανθρωπου θελω να ελπιζω οτι κι αυτη θα αλλαξει προς το καλυτερο,αν και δεν το βλεπω να γινεται,εκτος απ τους ηθικολογους κατακεραυνωτες του καναπεως.

CorpseAlive
01/04/2023, 13:29
Ετσι αναπτυχθηκε και ο δυτικος κοσμος,και σιγα σιγα εκει θα ξαναγυρισει λογω χρεοκοπιας.Ειναι οπως το κοπαδι που αποσυρεται το γερικο αρσενικο,και υποχωρει στον καινουργιο αρχηγο.Οι πρακτικες ειναι ιδιες τα μεσα αλλαζουν.Απλως τα πραγματα λογω τεχνολογιας αλλαζουν γρηγορα.Το νεο θα δωσει την θεση του στο παληο,οτι και να κανουμε.Το ποταμι ΔΕΝ γυριζει πισω.Οσο για την ηθικη του ανθρωπου θελω να ελπιζω οτι κι αυτη θα αλλαξει προς το καλυτερο,αν και δεν το βλεπω να γινεται,εκτος απ τους ηθικολογους κατακεραυνωτες του καναπεως.

Ναι απλά η αντιπαράθεση μου είναι ότι οι δυτικοί παραμένουν στο σύνολο τους μικροαστοί και ο σκλάβος απλά αλλάζει ήπειρο ανά τα χρόνια.
Π.χ. Δεν έχω δει 12χρόνα Δανεζάκια να φτιάχνουν κινητά για 18χρόνα Κινεζάκια ούτε το βλέπω σε βάθος 100 ετών.
Άρα πως άλλαξε ο κυνηγός? Που βασίζεις αυτά που λες?

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι υπέρμαχος του να γίνεται αυτό Quote ''Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε '' end quote.
Απλά μην λέμε ότι να ναι.
Η τεχνολογία είναι μονοπώλιο ακόμα.
Αν δεν ήταν , δεν θα κάναμε καν αυτή την κουβέντα.

panavour
01/04/2023, 13:47
Ναι απλά η αντιπαράθεση μου είναι ότι οι δυτικοί παραμένουν στο σύνολο τους μικροαστοί και ο σκλάβος απλά αλλάζει ήπειρο ανά τα χρόνια.
Π.χ. Δεν έχω δει 12χρόνα Δανεζάκια να φτιάχνουν κινητά για 18χρόνα Κινεζάκια ούτε το βλέπω σε βάθος 100 ετών.
Άρα πως άλλαξε ο κυνηγός? Που βασίζεις αυτά που λες?

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι υπέρμαχος του να γίνεται αυτό Quote ''Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε '' end quote.
Απλά μην λέμε ότι να ναι.
Η τεχνολογία είναι μονοπώλιο ακόμα.
Αν δεν ήταν , δεν θα κάναμε καν αυτή την κουβέντα.

Εδω κανεις λαθος,το χασμα κλεινει με απιστευτους ρυθμους.ΙΔΩΜΕΝ.Ο καιρος γαρ εγγυς.
Οσο για τα δανεζακια,φυσικα και δεν τα ειδες,γιατι αυτα πρωτα καταναλωσαν τον κοπο και τον μοχθο του κινεζακίου,που παρηγαγε.Ομως ο καιρος εχει γυρισματα.Θα ξαναγυρισει στο ψαρεμα ρεγγας.Οπως και ο σαουδαραβας (ο απλος οχι ο σειχης ) στην καμηλα.

CorpseAlive
01/04/2023, 13:49
Εδω κανεις λαθος,το χασμα κλεινει με απιστευτους ρυθμους.ΙΔΩΜΕΝ.Ο καιρος γαρ εγγυς.
Οσο για τα δανεζακια,φυσικα και δεν τα ειδες,γιατι αυτα πρωτα καταναλωσαν τον κοπο και τον μοχθο του κινεζακίου,που παρηγαγε.Ομως ο καιρος εχει γυρισματα.Θα ξαναγυρισει στο ψαρεμα ρεγγας.Οπως και ο σαουδαραβας (ο απλος οχι ο σειχης ) στην καμηλα.

Άρα το επιχείρημα σου είναι ότι ψυχανεμίζεσαι την αλλαγή.
Οκ!

panavour
01/04/2023, 13:58
Άρα το επιχείρημα σου είναι ότι ψυχανεμίζεσαι την αλλαγή.
Οκ!

δεν την ψυχανεμιζομαι,την βλεπω χωρις ταμπου και παρωπιδες.Βεβαια δεν θα προλαβω -ισως-λογω ηλικιας να την δω πληρως,και μεσα μου υπαρχει και ενας καποιος φοβος οτι αυτο μπορει να καταληξει και με τραγικο τροπο,διοτι ο δυτικος κοσμος που θα χασει την πρωτοκαθεδρια ,θα προτιμησει την καταστροφη απ την ηττα.Ο νοων νοητω.

CorpseAlive
01/04/2023, 14:13
δεν την ψυχανεμιζομαι,την βλεπω χωρις ταμπου και παρωπιδες.Βεβαια δεν θα προλαβω -ισως-λογω ηλικιας να την δω πληρως,και μεσα μου υπαρχει και ενας καποιος φοβος οτι αυτο μπορει να καταληξει και με τραγικο τροπο,διοτι ο δυτικος κοσμος που θα χασει την πρωτοκαθεδρια ,θα προτιμησει την καταστροφη απ την ηττα.Ο νοων νοητω.

Μα σε ρώτησα που το βασίζεις και μου απάντησες ο καιρός γαρ εγγύς.

panavour
01/04/2023, 14:49
Μα σε ρώτησα που το βασίζεις και μου απάντησες ο καιρός γαρ εγγύς.

Ο καθενας βλεπει ,κρινει,και συμπεραινει διαφορετικα,με διαφορετικες προσλαμβανουσες,και με διαφορετικες εγκεφαλικες διεργασιες.Ειναι οπως και οι μαρτυρες ,και οι ενορκοι ,οι δικαστες, και οι δικηγοροι στα δικαστηρια.
Απο κει και περα,κυριακη κοντη γιορτη που λεει κι ο λαος.
Παντως για να ελαφρυνουμε την συζητηση,αν σ αρεσει το bmw παρτο ,ειναι πολυ πιο χρηστικο και καταλληλο ,γι αυτο που το θελεις,απ τα προηγουμενα που τεσταρες και ηθελες.Και μην διστασεις ειτε το φτιαχνει η μπεμπα ειτε ο κινεζος.

peterTHErider
01/04/2023, 15:22
Ερώτηση σοβαρή.

Γιατί τα μαγαζιά παίρνουν μπόνους(λεφτά) από την τράπεζα για κάθε δάνειο που θα πουλήσουν.ποσοστό από τους τόκους δηλαδή.

stefanos
01/04/2023, 15:43
Μοτοσυκλέτες βγάζαν οι Κινέζοι ανέκαθεν δεν ξεκινήσαν τώρα. Το ίδιο και αυτοκίνητα και φορτηγά και τρακτέρ και όπλα και φαντάζομαι οτιδήποτε χρειάζονταν.
Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο που να μην είναι αντίγραφο, με άδεια η χωρίς, από τα αντίγραφα των σοβιετικών αντίγραφων των BMW του 50 μέχρι τα ΚΤΜ του σήμερα.
Απλά την τελευταία εικοσαετία έχουν γίνει επενδύσεις από Δυτικούς προκειμένου να κερδοσκοπήσουν στην τοπική παρθένα και αναπτυσσόμενη αγορά,
προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα φτηνά εργατικά χέρια προκειμένου να παρακάμψουν την νομοθεσία για το περιβάλλον των ανεπτυγμένων χωρών κλπ.
Μέχρι εκεί καλά.
Υποθέτω ότι προκύπτουν κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις στον τομέα της μοτοσυκλέτας από όλα αυτά.
Αλλά κάτι που να μην είναι αντίγραφο δεν έχω δει ώς τώρα.
Και χωρίς να φτιάξουν κάτι πρωτότυπο, δικό τους, δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσουν καμιά πρωτοκαθεδρία κανενός.

karateo
01/04/2023, 16:40
Ερώτηση σοβαρή.

δεν φουσκώνουμε τη φούσκα απλά προσπαθούμε να επενδύσουμε τα μετρητά
με τέτοιο πληθωρισμό και τέτοια επιτόκια στις καταθέσεις το μετρητό δεν το θέλει κανείς
αμάν κάνω να πληρώσω μετρητά έστω με 1% έκπτωση στις αγορές μου
να μου δώσουν 3-6μηνη πίστωση να τα κάνω τί?

αφού τα έχεις κάνε τις πράξεις σου και δές τι σε συμφέρει περισσότερο
υπολόγισε και άνοδο στα επιτόκια των δανείων (δεν ξέρω αν σε αγγίζουν)
έχει καεί πολύς κόσμος που είχε δάνεια σε όλη την Ευρώπη

Nitse3
01/04/2023, 17:22
Έκλεισε δηλαδή το 850;; Και χωρίς test ride;

CorpseAlive
01/04/2023, 19:48
Όχι περιμένω απάντηση για το τεστ από αντιπροσωπεία . Αλλά χωρίς αυτό ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω .

lykourgi
01/04/2023, 20:13
Ερώτηση σοβαρή.

Γιατί τα μαγαζιά παίρνουν μπόνους(λεφτά) από την τράπεζα για κάθε δάνειο που θα πουλήσουν.ποσοστό από τους τόκους δηλαδή.
Επίσης,παλαιότερα (προ κρίσης), για κάθε δάνειο οχήματος έπαιρνε μπόνους από την τράπεζα και ο πωλητής. Όχι η επιχείρηση, ο υπάλληλος - πωλητής.
Οπότε τα μετρητά δεν είχαν αξία, τουλάχιστον στις αντιπροσωπείες και τις μεγάλες εκθέσεις.

AUFGEBRACHT
02/04/2023, 10:36
Παιδιά, ούτε ο πωλητής της αντιπροσωπείας παίρνει προμήθεια από την τράπεζα, ούτε κανένας υπάλληλος τράπεζας παίρνει προμήθεια για καταναλωτικό δάνειο...

Η τράπεζα γράφει καταναλωτικό δάνειο, μετράει στη συνολική ετήσια παραγωγή δανείων, κερδίζει τα αυτονόητα, ο έμπορος κερδίζει μια προμήθεια που μπαίνει συνήθως στα περιώνυμα "έξοδα φακέλου", παλαιότερα έπαιρναν μια συνολική προμήθεια ανάλογα με τον όγκο των δανείων που είχαν φέρει στην εκάστοτε τράπεζα. Τονίζω πάλι, η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, όχι ο υπάλληλος που 'χει κάνει την πώληση.

Bowleno
02/04/2023, 11:30
Παιδιά, ούτε ο πωλητής της αντιπροσωπείας παίρνει προμήθεια από την τράπεζα, ούτε κανένας υπάλληλος τράπεζας παίρνει προμήθεια για καταναλωτικό δάνειο...

Η τράπεζα γράφει καταναλωτικό δάνειο, μετράει στη συνολική ετήσια παραγωγή δανείων, κερδίζει τα αυτονόητα, ο έμπορος κερδίζει μια προμήθεια που μπαίνει συνήθως στα περιώνυμα "έξοδα φακέλου", παλαιότερα έπαιρναν μια συνολική προμήθεια ανάλογα με τον όγκο των δανείων που είχαν φέρει στην εκάστοτε τράπεζα. Τονίζω πάλι, η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, όχι ο υπάλληλος που 'χει κάνει την πώληση.

Εκεί που ήμουν, στην Isuzu, είναι ένας πωλητής που είναι ικανότατος στο....ψηστήρι :lol: για κάθε πώληση παίρνει μπόνους... Και μιλάμε για τον δύσκολο τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Κατάφερνε με τα άφθονα "παραθυράκια" να πουλάει και στην κουτσή Μαρία....:lol:

AUFGEBRACHT
02/04/2023, 11:37
Εκεί που ήμουν, στην Isuzu, είναι ένας πωλητής που είναι ικανότατος στο....ψηστήρι :lol: για κάθε πώληση παίρνει μπόνους... Και μιλάμε για τον δύσκολο τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Κατάφερνε με τα άφθονα "παραθυράκια" να πουλάει και στην κουτσή Μαρία....:lol:

Και στην τράπεζα ο ικανός πωλητής παίρνει μπόνους αν πωλήσει ασφάλειες και επενδυτικά προϊόντα... μίλησα συγκεκριμένα για αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, ότι σε περίπτωση καταναλωτικού δανείου, δεν υπάρχει άμεση προμήθεια από το δάνειο ούτε σε υπάλληλο της τράπεζας, ούτε σε υπάλληλο της αντιπροσωπείας. Μην πιάσουμε τις πωλήσεις, γιατί είναι πονεμένη ιστορία...

lykourgi
02/04/2023, 17:18
Επίσης,παλαιότερα (προ κρίσης), για κάθε δάνειο οχήματος έπαιρνε μπόνους από την τράπεζα και ο πωλητής. Όχι η επιχείρηση, ο υπάλληλος - πωλητής.
Οπότε τα μετρητά δεν είχαν αξία, τουλάχιστον στις αντιπροσωπείες και τις μεγάλες εκθέσεις.

Αυτό το περί " προμήθειας πωλητού από την τράπεζα" μου το είχε εξηγήσει πωλητής μεγάλης αντιπροσωπείας, προ κρίσης.
Δεν το έχω εξακριβώσει με κάποιον τρόπο, αλλά ο συγκεκριμένος δεν είχε κανένα συμφέρον, ώστε να μου πει ψέματα.

panavour
02/04/2023, 19:02
Πολύ κουβέντα για το τίποτα,οποίος έχει μετρητά κάνει μια μεταφορά μέσω e banking η τραπεζική επιταγή και τέλος.Οι υπόλοιποι στην δόση.

CorpseAlive
02/04/2023, 19:04
Πολύ κουβέντα για το τίποτα,οποίος έχει μετρητά κάνει μια μεταφορά μέσω e banking η τραπεζική επιταγή και τέλος.Οι υπόλοιποι στην δόση.

Ρε φίλε δεν βλέπεις τι γράφω?
Ώρες ώρες νιώθω ότι δεν καταλαβαίνεις.
Μου κάνουν δώρα με δόσεις που ΔΕΝ μου κάνουν με μετρητά.

motojojo
02/04/2023, 19:08
Η αξία των δώρων σε σχέση με τους συνολικούς τόκους (γιατί άτοκες δεν θα είναι οι δόσεις) είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη;

Θα μου φαινόταν λογικό να σε συμφέρει καλυτερα να "αγοράσεις" τα δωρα μόνος σου.

CorpseAlive
02/04/2023, 19:08
Η αξία των δώρων σε σχέση με τους συνολικούς τόκους (γιατί άτοκες δεν θα είναι οι δόσεις) είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη;

Θα μου φαινόταν λογικό να σε συμφέρει καλυτερα να "αγοράσεις" τα δωρα μόνος σου.

Σκεφτόμουν για δόσεις 5 μήνες και ''πρόωρη αποπληρωμή'' αύριο θα ξέρω.

RaGe_Raptor
02/04/2023, 19:59
Γιατί μου ζήτησαν 460€ για ένα ζευγάρι λάστιχα?:cry:

o_gavros
02/04/2023, 20:09
γιατί γαμιούνται; δεν ξερω, μια σκέψη κάνω

panavour
02/04/2023, 20:10
Γιατί έχεις premium μηχανάκι.

RaGe_Raptor
02/04/2023, 20:18

Δεν έχει ο λαός δικαίωμα στην καύλα? :bawl:

Παρεμπιπτόντως,έχω βρει με 370, τα οποία είναι και πάλι πολλά.
Η απορία παραμένει, όμως. Βασικά, πουλάει η pirelli κάνα ζευγάρι, με τέτοιο τιμοκατάλογο που έχουν?

panavour
02/04/2023, 20:53
Φυσικά και έχει δικαίωμα, αλλά η καύλα πληρώνεται.ΝΟΜΟΣ.

AUFGEBRACHT
02/04/2023, 21:05

Πλέον, ό,τι θέλουν ζητάνε... πήγα χτες να αγοράσω λάδια για το αυτοκίνητo, 5lt 5-30. Τιμή 04/21 €60, τιμή 04/22 €69, τιμή χτες...€80!!! Τον ρωτάω γιατί τόσο μεγάλη αύξηση, και μου απαντάει "όλα έχουν πάει πάνω, μην το ψάχνεις"... πέρυσι είχαν ακριβύνει λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία...Πριν 8 χρόνια είχε το ίδιο λάδι €55, και πλέον έχει €80!!!

ποπαϋ
02/04/2023, 22:30
τι λάστιχα;

RaGe_Raptor
02/04/2023, 22:33
τι λάστιχα;

Rosso Corsa 4
120/70 κ 200/55

DoctoR_k6
02/04/2023, 23:43

Βάλε ντανλοπ λέμε κ άσε τα πιρελια.

Σιγά το πριμιουμ να ουμε με την κιλότα...:bawl:
Δεν είναι κ ντουκατι.

ποπαϋ
03/04/2023, 07:12
Τα πιρελια ήταν πάντα πιο ακριβά από τα νταλοπ, αλλά πήγαν τόσο πάνω :eyepop::eyepop:

karateo
03/04/2023, 08:35
Σκεφτόμουν για δόσεις 5 μήνες και ''πρόωρη αποπληρωμή'' αύριο θα ξέρω.

Ρώτα αν επιτρέπεται και δες αν γλυτώνεις τίποτα ή οι τόκοι μπαίνουν στις πρώτες δόσεις.

Πάντως όταν βρείς test drive το bmw πήγαινε να ξανα δοκιμάσεις το v2 για να τα συγκρίνεις καλύτερα.

RaGe_Raptor
03/04/2023, 09:47
Βάλε ντανλοπ λέμε κ άσε τα πιρελια.

Σιγά το πριμιουμ να ουμε με την κιλότα...:bawl:
Δεν είναι κ ντουκατι.

Δεν το'χει η μοίρα μου να βάλω Dunlop κ το ήθελα αυτή τη φορά.
430€ τα d212 ,sportsmart tt δεν υπάρχουν, 350€ τα Michelin power GP.

DoctoR_k6
03/04/2023, 09:51
Δεν το'χει η μοίρα μου να βάλω Dunlop κ το ήθελα αυτή τη φορά.
430€ τα d212 ,sportsmart tt δεν υπάρχουν, 350€ τα Michelin power GP.

Εκει πανω τα ψαχνεις η παραγγελνεις κ απο αλλου (Αθηνα κλπ)?
Εντο με ταξι το 200αρι το ντανλοπ κ λιιιγο πιο χαμηλη πιεση στο δρομο οταν ζεσταθει νιωθεις οτι εχεις πατημα λαστιχοαυτοκινητου. :D

ποπαϋ
03/04/2023, 09:57
https://www.skroutz.gr/s/12890852/Dunlop-GP-Racer-D212-E-Rear-200-55-17-78W.html
200αρι endurance

RaGe_Raptor
03/04/2023, 09:59
Εκει πανω τα ψαχνεις η παραγγελνεις κ απο αλλου (Αθηνα κλπ)?
Εντο με ταξι το 200αρι το ντανλοπ κ λιιιγο πιο χαμηλη πιεση στο δρομο οταν ζεσταθει νιωθεις οτι εχεις πατημα λαστιχοαυτοκινητου. :D

Βασικά εδώ, τοπικά.
Άντε δώσε κάνα τιπ για παραγγελία από Αθήνα :D

CorpseAlive
03/04/2023, 19:13
Ρώτα αν επιτρέπεται και δες αν γλυτώνεις τίποτα ή οι τόκοι μπαίνουν στις πρώτες δόσεις.

Πάντως όταν βρείς test drive το bmw πήγαινε να ξανα δοκιμάσεις το v2 για να τα συγκρίνεις καλύτερα.

Ναι , ούτε το χρηματοδοτικό με ψήνει , πετάω λεφτά σε τόκους χωρίς ιδιαίτερο λόγο ενώ για κάποιο λόγο δεν μου δίνουν έστω την εγγύηση και τα 3 χρόνια που δίνανε μέχρι παρασκευή στα μετρητά.
Και οι τόκοι είναι ουσιαστικά τα ''δώρα''.
Επίσης λένε να περιμένω τουλάχιστον 3 μήνες για παράδοση ενώ για Test δεν παίζει να γίνει μέσα στο 2023.
Εγώ γουρούνι στο σακί για 16.500 χλρικα δεν παίρνω.
Αν δεν έχω Test Ride δεν αγοράζω μηχανάκι.
Σιχτήρια , με έχει τσαντίσει αυτή η κατάσταση.

Shinigami Ryuk
03/04/2023, 19:19
Ρε corpse,γιατι δεν πατε να τα πειτε στο νημα που εχεις ανοιξει?
Σορρυ για αυτο αλλα μπαινω στον καφενε να διαβασω ο,τι να'ναι και πεφτω πανω στις δοσεις σου και τα δωρα.
:ninja:

panavour
03/04/2023, 19:47
Απλώς το βάζει εδώ για να μας το φέρει σιγά σιγά ότι τελικά θα πάρει ετοιμοπαραδοτο κινέζικο.

CorpseAlive
03/04/2023, 20:25
Έχεις δίκιο ! Spam off

doctor_john
03/04/2023, 20:26
Ευτυχώς που ξέρω. Θα είχα αγχωθεί πάρα πολύ με αυτή τη φάση.. :a01:

panavour
03/04/2023, 21:41
Ευτυχώς που ξέρω. Θα είχα αγχωθεί πάρα πολύ με αυτή τη φάση.. :a01:

σκυψε ευλογημενε,και εξομολογησου μας τι ξερεις????:priest:

mikes
03/04/2023, 21:43

πριν ενα μηνα αλλαξα λαστιχα στο αμαξι. 205/50-17, τα συγκεκριμενα που εβαλα (θυγατρικα)
πριν δυο χρονια που ηταν να αλλαξω, τα παιρναμε ως μαγαζι στα 240€ (τελικα ειχα βαλει μια 4αδα
πολυ καλα μεταχειρισμενα που μας εκατσαν στο μαγαζι)... φετος που επρεπε να τα ξαναλλαξω, τα
ιδια λαστιχα που αγοραζαμε πριν 2 χρονια στα 240, τα πληρωσαμε 320.. 80€ πανω.. το κερδος του μαγαζιου
εν το μεταξυ οταν τα δινουμε λιανικη, δεν εχει αλλαξει, καθως η κοστολογηση γινεται τιμη αγορας + προμηθεια μαγαζιου
και αυτο δεν αλλαζει οποια μαρκα και να επιλεξει ο πελατης.. αν για παραδειγμα η προμηθεια του μαγαζιου για τη διασταση σου
εχει οριστει απο τον επιχειρηματια στα 50€, ειτε πιρελλι βαλεις, ειτε ντανλοπ, ειτε μισελεν, η κοστολογιση θα γινει τιμη αγορας απο
εισαγωγεα + 50€..
οι διαφορες στις τιμες απο μαγαζι σε μαγαζι, προκυπτουν κυριως απο το τι εκπτωσεις στον καταλογο χονδρικης κανουν οι εταιρειες
στο καθε μαγαζι, και αυτο εξαρταται απο τις αγορες που κανει το καθε μαγαζι απο τη καθε εταιρεια..

zpaf
04/04/2023, 11:25
Καλημέρα.
Φίλος με Ducati Hypermotard 950 SP πήγε για αλλαγή πρώτων ελαστικών και του έγδαραν τις Marchesini.
Τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους για να μην ξαναγίνουν τέτοιες ζημιές ;
Και ήμασταν πάνω από τον μάστορα κατά την αλλαγή.
Δεν έχουν τα σωστά κλειδιά ;
Δεν προσέχουν πάνω στην βιασύνη τους ;
Τι να πω ….

Manalishi
04/04/2023, 13:00
Ξέρουμε τί είναι αυτό το πράγμα σαν αράχνη , μηχανή CB1000

442428

kostaskk
04/04/2023, 13:11
Ίσως βάση ρότορα για κομπρεσορα η προστατευτικο-μανιταρι καπακιου

strokt up
08/04/2023, 20:50
Πως λέγεται στα ελληνικά το peak voltage adapter?

D3300
09/04/2023, 10:17
Πως λέγεται στα ελληνικά το peak voltage adapter?

Καταγραφέας κορυφών εναλλασσόμενης τάσης.

D3300
09/04/2023, 10:19
Ξέρουμε τί είναι αυτό το πράγμα σαν αράχνη , μηχανή CB1000

442428

Δεν βοηθάει η γωνία λήψης, αλλά εμένα μου κάνει για υποδοχή εξωτερικής εκκίνησης του μοτέρ.

Manalishi
09/04/2023, 17:52
έχει το ίδιο και απο την άλλη μεριά, μάλλον για μανιτάρια είναι, όχι βρώσιμα....

geioann
09/04/2023, 21:25
Ξέρετε αν μπορείς να βρεις να αγοράσεις την εσωτερική επένδυση (φοδρα) ολόσωμης δερμάτινης φόρμας? Φόρμα Dainese συγκεκριμένα.

D3300
10/04/2023, 06:25
έχει το ίδιο και απο την άλλη μεριά, μάλλον για μανιτάρια είναι, όχι βρώσιμα....

Οπότε είναι μανιτάρια, πολύπλοκα μεν και προεξέχουν πολύ, αλλά μανιτάρια. Βέβαια πιο πρακτικά θα ήταν τα κάγκελα για stunt bike αλλά οκ.

RaGe_Raptor
10/04/2023, 11:38
Ξέρετε αν μπορείς να βρεις να αγοράσεις την εσωτερική επένδυση (φοδρα) ολόσωμης δερμάτινης φόρμας? Φόρμα Dainese συγκεκριμένα.

Σίγουρα μπορείς να βρεις undersuit που το φοράς ξεχωριστά

OldMan
10/04/2023, 13:14
Καταγραφέας κορυφών εναλλασσόμενης τάσης.

'Οχι απαραίτητα εναλλασόμενης..;)

geioann
10/04/2023, 13:53
Σίγουρα μπορείς να βρεις undersuit που το φοράς ξεχωριστά

Έχω undersuit. Το θέμα είναι πως έχασα την φοδρα της φόρμας στην οποία είναι ραμμένες οι προστασίες των γοφών.

By the way, βρήκα και παρήγγειλα την φοδρα με τις προστασίες των γοφών οπότε λογικά το έλυσα το πρόβλημα!

Bowleno
10/04/2023, 13:59
Έχω undersuit. Το θέμα είναι πως έχασα την φοδρα της φόρμας στην οποία είναι ραμμένες οι προστασίες των γοφών.

By the way, βρήκα και παρήγγειλα την φοδρα με τις προστασίες των γοφών οπότε λογικά το έλυσα το πρόβλημα!

Πώς ακριβώς χάνεται η φοδρα; :confused:

geioann
10/04/2023, 16:01
Μόλις τελείωσα τους γύρους στην πίστα την έβγαλα για να την πλύνω μόλις γυρίσω στο σπίτι. Την ακούμπησα πρόχειρα πάνω στη μηχανή και πήγα τουαλέτα. Μόλις γύρισα έλειπε... Τώρα ποιος, γιατί και πώς δεν ξέρω. Δεν έβγαλα άκρη ούτε εγώ.

Tsber
11/04/2023, 09:57
Μόλις τελείωσα τους γύρους στην πίστα την έβγαλα για να την πλύνω μόλις γυρίσω στο σπίτι. Την ακούμπησα πρόχειρα πάνω στη μηχανή και πήγα τουαλέτα. Μόλις γύρισα έλειπε... Τώρα ποιος, γιατί και πώς δεν ξέρω. Δεν έβγαλα άκρη ούτε εγώ.

Ντάξει, άλλο επίπεδο :sick:

Bowleno
11/04/2023, 11:11
Ντάξει, άλλο επίπεδο :sick:

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ... Αν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, κάτι πάει ΠΟΛΥ στραβά....
Σαν να λέμε να πάνε να βάλουν χέρι στις μπάλες, παπούτσια κλπ εξοπλισμό, στις αίθουσες μπόουλινγκ....η απόλυτη ξεφτίλα!

panavour
11/04/2023, 11:32
Και πουστε ακόμα

Panos76
11/04/2023, 11:32
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ... Αν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, κάτι πάει ΠΟΛΥ στραβά....
Σαν να λέμε να πάνε να βάλουν χέρι στις μπάλες, παπούτσια κλπ εξοπλισμό, στις αίθουσες μπόουλινγκ....η απόλυτη ξεφτίλα!

Του ξαδέρφου μου του έκοψαν τα σχοινιά του kite στην παραλία με πέτρα! Τα χτυπούσε ο τύπος τάκα τούκα δέκα ώρες μέχρι που τα έκοψε.

Ο ξάδερφός μου τον έβλεπε από μακριά (ήταν μέσα στη θάλασσα με άλλο αετό) και όταν έφτασε έξω τράβαγε τα βυζιά του.

Έχει αρρωστήσει // χαζέψει ο κόσμος καιρό τώρα.

RaGe_Raptor
12/04/2023, 12:26
Εμπορικός κλάδος, άγιοι άνθρωποι.

Από 62€ στα 84€ η Taiwan Yuasa.
442596

panavour
12/04/2023, 19:10
Πότε είχε 62?

RaGe_Raptor
12/04/2023, 19:30
Πότε είχε 62?

Όταν μπήκε το από κάτω αυτοκόλλητο.
Φαίνεται αχνά κάτω από την τωρινή τιμή.

Panos76
19/04/2023, 13:02
Moto για τα πάντα, τώρα και για εντομολογία :D

Ξεσκαρτάροντας τα ξύλα στο χωριό προχθές, είδα αυτό το περίεργο έντομο:

442789

είχε περίεργη κίνηση, σαν να σερνόταν πρώτα αυτό και μετά το δέρμα του (όπως κοντεύω να γίνω και εγώ δηλ.) και ενώ έμοιαζε με αράχνη, δεν είναι γιατί είχε έξι πόδια.

Πριν χρόνια στην Κορινθία, είχα βρει μια αράχνη - πασχαλίτσα. Δεν ήξερα τι ήταν, την γκουκλάρισα και την βρήκα (και μάλιστα χωρίς lens). Τώρα τίποτα. Δεν το αναγνωρίζει ούτε ο παντογνώστης γούγλης.

panavour
19/04/2023, 13:09
Ζουν ανάμεσα μας.ΗΡΘΑΝ.

Nostradamus
19/04/2023, 13:16

είχε περίεργη κίνηση, σαν να σερνόταν πρώτα αυτό και μετά το δέρμα του (όπως κοντεύω να γίνω και εγώ δηλ.) και ενώ έμοιαζε με αράχνη, δεν είναι γιατί είχε έξι πόδια.

Εισαι σιγουρος οτι στο καφενειο τους δε παιζει διαλογος τυπου:

- Ρε σεις περνουσα απο την ρεματια και ειδα τον Μπαμπη τον κουτσο.. εμοιαζε πιωμενος και ειχε πεσει στο αλευρι παλι.. Τρομαξα να τον γνωρισω τον μ@λακα.. Σαν εξωγηινος μοιαζει. :lol:

(πολλα παιδικα παραμυθια διαβαζω τελευταια σχωρατε με)...

Panos76
19/04/2023, 13:25
Ζουν ανάμεσα μας.ΗΡΘΑΝ.

ναι πανάθεμάτα και ξεκίνησαν από Αρκαδία αντί να πάνε καμιά Πάτρα η Καλαμάτα :bawl:

Εισαι σιγουρος οτι στο καφενειο τους δε παιζει διαλογος τυπου:

- Ρε σεις περνουσα απο την ρεματια και ειδα τον Μπαμπη τον κουτσο.. εμοιαζε πιωμενος και ειχε πεσει στο αλευρι παλι.. Τρομαξα να τον γνωρισω τον μ@λακα.. Σαν εξωγηινος μοιαζει. :lol:

(πολλα παιδικα παραμυθια διαβαζω τελευταια σχωρατε με)...

Σε σαράκι πήγε και εμένα το μυαλό μου αλλά εκείνα είναι κάτι χιλιοστά, αυτό ήταν μεγάλο 2-3 εκατοστά τουλ. (ούτε τερμίτης είναι).

katsar
19/04/2023, 15:59
Πάλι καλά αφού δεν βρήκες κανα τέτοιο :lol:
442790

billy84
19/04/2023, 17:32
Πάλι καλά αφού δεν βρήκες κανα τέτοιο :lol:
442790

Δεν έχει στην Κορινθία τέτοια, πρέπει να πάει λίγο πιο μακριά στον LV-426. Μόνο 39 έτη φωτός απόσταση είναι!:lol:

thunder ace
19/04/2023, 17:33
Εγω επαθα το πιο μεγαλο σοκ: ξυπνησα και ειδα τη γυναικα μου.

spyrval
19/04/2023, 17:52

442789

Πριν χρόνια στην Κορινθία, είχα βρει μια αράχνη - πασχαλίτσα. Δεν ήξερα τι ήταν, την γκουκλάρισα και την βρήκα (και μάλιστα χωρίς lens). Τώρα τίποτα. Δεν το αναγνωρίζει ούτε ο παντογνώστης γούγλης.

Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι εξιτσίπουρους αρκάδιους; Κουνιόταν αυτό;

νεοσσός
19/04/2023, 19:32

442789

Πιθανώς πρόκειται για Reduvius personatus (https://www.google.com/search?q=reduvius+personatus&sxsrf=APwXEdeelTH4pHiXQYIuEYsnJq6KWHxK7w:1681925536186&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwigx_3wvLb-AhWl9bsIHcOSBogQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1580&bih=1013).

mikes
19/04/2023, 20:23
Πιθανώς πρόκειται για Reduvius personatus (https://www.google.com/search?q=reduvius+personatus&sxsrf=APwXEdeelTH4pHiXQYIuEYsnJq6KWHxK7w:1681925536186&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwigx_3wvLb-AhWl9bsIHcOSBogQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1580&bih=1013). Βασικός εχθρός του τα πουλιά, διότι τους μαζεύουν για να ταΐσουν νεοσσούς. :pκαι για πες... Ειναι νοστιμα;; Φουρνο η τηγανι;;

Panos76
20/04/2023, 09:06
Πιθανώς πρόκειται για Reduvius personatus (https://www.google.com/search?q=reduvius+personatus&sxsrf=APwXEdeelTH4pHiXQYIuEYsnJq6KWHxK7w:1681925536186&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwigx_3wvLb-AhWl9bsIHcOSBogQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1580&bih=1013). Βασικός εχθρός του τα πουλιά, διότι τους μαζεύουν για να ταΐσουν νεοσσούς. :p

Αυτό είναι! Καλύπτεται με σκόνη και δείχνει κάτι απόκοσμο. Άλλο ένα μυστήριο λύθηκε :lol:

:a20:

billy84
20/04/2023, 09:48
Παιδιά μπαίνει κανείς στο car.gr τακτικά? Μόνο σε μένα δουλεύει περίεργα τον τελευταίο καιρό? Αργεί, χρειάζεται refresh για να αλλάξει σελίδα και από ένα σημείο και κάτω στο scrolling οι φωτογραφίες των αγγελιών δεν εμφανίζονται. Καμιά ιδέα? Υ.Γ: Μπαίνω από υπολογιστή.

Manalishi
20/04/2023, 10:06
Παιδιά μπαίνει κανείς στο car.gr τακτικά? Μόνο σε μένα δουλεύει περίεργα τον τελευταίο καιρό? Αργεί, χρειάζεται refresh για να αλλάξει σελίδα και από ένα σημείο και κάτω στο scrolling οι φωτογραφίες των αγγελιών δεν εμφανίζονται. Καμιά ιδέα? Υ.Γ: Μπαίνω από υπολογιστή.

Εγώ μπαίνω κάθε μέρα, δεν είχα τέτοιο θέμα.

billy84
20/04/2023, 11:39
Εγώ μπαίνω κάθε μέρα, δεν είχα τέτοιο θέμα.

Βρήκα τι έφταιγε. Ένα dark reader extension που έχω μόνιμα. Μόλις το απενεργοποίησα δούλεψε κανονικά. Το παράξενο είναι ότι αυτό το extension το έχω χρόνια πάνω και το car δούλευε κανονικά. Ίσως έκαναν κάποια αναβάθμιση και δε συνεργάζεται

SeniorCanardo
20/04/2023, 11:49

Μπαίνω 5 φορές τη μέρα από κινητό και υπολογιστή, μπας και βρω κάνα "γιαπωνέζικο καλό με υψηλό προσδόκιμο", αλλά όλο πανάκριβα σκουπίδια έχει.:bawl:
Οι σελίδες πάντως φορτώνουν σωστά.