PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 100

CorpseAlive
19/01/2024, 16:02
Αλλαγη του σκουτερ με NC θα μπορουσε.
Το Κ θα μεινει εκει να το βλεπω μεχρι να μην μπορω να το καβαλαω.

Ναι όμως στις κόντρες χαμηλής κατανάλωσης με το GSXR δεν σε βλέπω καλά.
Εκτός αν του βάλεις υγραέριο.

Volpad
19/01/2024, 16:16
Θα σβήνει στις κατηφόρες ρε...

Bowleno
19/01/2024, 16:49
1ον κανείς δεν θα ρωτήσει κάτι τέτοιο, είναι πλέον ανούσιο, οπουδήποτε θα μπορούσε να το έχει δει .
2ον δεν είπε κανείς να τρώμε σπαμ για βίντεο του Ghοst και άλλα τέτοια κιτσαριά.
3ον Είναι πλέον απιστευτα απίθανο να μείνει κάποιος πιτσιρικάς σε φόρουμ , ο γραπτός λόγος και η αργή διαδραστικότητα μας προφυλάσσουν από ανθρώπους με Attention Span 10 δευτερολέπτων.

Αυτό που είπα έιναι ότι το να λες ΜΗ δεν οδηγεί κάπου . Καλύτερα να μένει εδώ και να τρώει ο οποιοσδήποτε ένα όμορφο και σεμνό κράξιμο παρά να αισθάνεται επαναστάτης που το ανέβασε και κάποιος boomer mod του το κατέβασε
Αν με εννοείς.

Βρουμ και για τα 3 αλλά όχι για την τελευταία παράγραφο :lol:

Σε ότι αφορά αυτήν, (την τελευταία παράγραφο) πιθανώς να μην έχεις άδικο, μάλλον εγώ μεγάλωσα για τέτοια, μάλλον είμαι (μεχρι ενός σημείου) συντηρητικός, δεν ξέρω.
Αυτό που όμως ξερω, είναι ότι βαρέθηκα να βλέπω τριγύρω μου παιδιά να σακατεύονται, να περνούν την υπόλοιπη ζωή τους σε ένα καροτσάκι για 2 στιγμές αδρεναλίνης η δόξας στα social....διότι το να σκοτωθούν είναι το εύκολο, άλλοι θα τους κλαίνε.
Αν μπορώ, έστω κι έτσι, να κόψω κάτι, θα το κάνω.

My 2 cents :beer:

o_gavros
19/01/2024, 17:16
Σιγά την επίδραση,αυτό είναι το ρεζουμε της αντίθεσης ρε μπολενε.
Κι αν μου επιτρέπεις, κακώς μπαίνεις στο ρόλο του ηθικοπλαστη διαμορφωτή.
Όποιος θα επηρεάζονταν να αντιγράψει τέτοια, σε/με/μας γράφει ήδη στα τρυφερά του.
Οπότε και μας μένει η πολιτικοκορεκτιλα που νομίζω αυτό είναι που έκανε ορισμένους (κι εγώ μαζί) να τσινισουν με τα μη.

harris_x
19/01/2024, 18:15
Εγω λεω να βαζουμε βιντεακια με τις χαμηλοτερες καταναλωσεις.
Να μας μιμουνται και να πανε οσο πιο αργα γινεται ωστε να βγαλουν ακομα χαμηλοτερη.

:tooth:

και χωρίς φρένα, για να μη ρυπαίνουμε το περιβάλον

harris_x
19/01/2024, 18:18
Βρουμ και για τα 3 αλλά όχι για την τελευταία παράγραφο :lol:

Σε ότι αφορά αυτήν, (την τελευταία παράγραφο) πιθανώς να μην έχεις άδικο, μάλλον εγώ μεγάλωσα για τέτοια, μάλλον είμαι (μεχρι ενός σημείου) συντηρητικός, δεν ξέρω.
Αυτό που όμως ξερω, είναι ότι βαρέθηκα να βλέπω τριγύρω μου παιδιά να σακατεύονται, να περνούν την υπόλοιπη ζωή τους σε ένα καροτσάκι για 2 στιγμές αδρεναλίνης η δόξας στα social....διότι το να σκοτωθούν είναι το εύκολο, άλλοι θα τους κλαίνε.
Αν μπορώ, έστω κι έτσι, να κόψω κάτι, θα το κάνω.

My 2 cents :beer:

αμα είσαι συντηρητικός να πάρεις κουτί.

panavour
19/01/2024, 19:10

Σιγά ρε Τσε Γκεβάρα,κόψε κάτι.

congate7
19/01/2024, 19:19

Καπελάκι και μπλοκ κλήσεων είναι πιο φθηνό.
Παιδιά αφού η τροχαία το μπαίζει και οι διες σταματάνε μόνο γύφτους μην περιορίζετε την κοινωνική σας προσφορά γράφοντας μόνο σε ένα φόρουμ.
Βγείτε να εφαρμόσετε τον κοκ.
Φορέστε και μια μπέρτα να ξεχωρίζετε.

Και για λύστε μου μια απορία ρε παιδιά. Πόσους έχετε δει να κάνουν κάτι τέτοιο live;

asxetost
19/01/2024, 21:19
Καπελάκι και μπλοκ κλήσεων είναι πιο φθηνό.
Παιδιά αφού η τροχαία το μπαίζει και οι διες σταματάνε μόνο γύφτους μην περιορίζετε την κοινωνική σας προσφορά γράφοντας μόνο σε ένα φόρουμ.
Βγείτε να εφαρμόσετε τον κοκ.
Φορέστε και μια μπέρτα να ξεχωρίζετε.

Και για λύστε μου μια απορία ρε παιδιά. Πόσους έχετε δει να κάνουν κάτι τέτοιο live;

Δεν είναι τόσο βαθύ αν ρωτάς και εμένα, η αλήθεια είναι πως και εγώ που σου γράφω μπορεί να είμαι ο πιο ακατάλληλος οδηγός που έχει δει η καημένη πλάση.
Η διαφορά είναι στο να προβάλλεις αυτό το πράγμα δημόσια.

CorpseAlive
19/01/2024, 22:17
Δεν είναι τόσο βαθύ αν ρωτάς και εμένα, η αλήθεια είναι πως και εγώ που σου γράφω μπορεί να είμαι ο πιο ακατάλληλος οδηγός που έχει δει η καημένη πλάση.
Η διαφορά είναι στο να προβάλλεις αυτό το πράγμα δημόσια.

Οι γύρω το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι?
Έχει τύχει και έχω γράψει και προσωπικά εδώ ότι σε περιόδους έντονου στρες και πίεσης κυρίως από την δουλειά με έχω πιάσει να κάνω και εγώ μαλακίες στον δρόμο.
Δεν είμαι το πρώτο τιμόνι ούτε ο μεγαλύτερος χεράς και δεν το γράφω με αυτόν το τρόπο.
Αλλά έχω κάνει και απλά στάθηκα τυχερός.
Δεν θα το έβγαζα βίντεο , αλλά παράλληλα αντιλαμβάνομαι σχεδόν πλήρως την ψυχοσύνθεση όσων το κάνουν.
Πριν έκραζα και ήμανε πολιτικαλι κορεκτ.
Πλέον το βουλώνω γιατί ξέρω.

Bowleno
20/01/2024, 00:44
Τράβηξε πολύ το πράγμα, ότι σκέψεις είχα τις είπα.
Κάντε ότι θέτε, εγώ πάω πάσο....

viper1
20/01/2024, 01:49
Το καλύτερο το έχω δει στο Ιράν. Στην Τεχεράνη όταν βρέθηκα για δουλειά πριν το εμπάργκο έμαθα ότι απαγορευόταν οι μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες διότι η αστυνομία διέθετε μικρού κυβισμού. Οποτε ότι δίκυκλο υπήρχε στήν αγορά δεν θα έπρεπε να έχει περισσότερα κυβικά ή ιπποδύναμη από αυτά της αστυνομίας.
Βέβαια αυτοί αν τους δείτε πως οδηγούν δεν έχει σημασία αν έχεις 2 ή 4 ρόδες. Μελοθανατος είσαι ούτως η άλλως.

Tsber
20/01/2024, 12:22
Το καλύτερο το έχω δει στο Ιράν. Στην Τεχεράνη όταν βρέθηκα για δουλειά πριν το εμπάργκο έμαθα ότι απαγορευόταν οι μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες διότι η αστυνομία διέθετε μικρού κυβισμού. Οποτε ότι δίκυκλο υπήρχε στήν αγορά δεν θα έπρεπε να έχει περισσότερα κυβικά ή ιπποδύναμη από αυτά της αστυνομίας.
Βέβαια αυτοί αν τους δείτε πως οδηγούν δεν έχει σημασία αν έχεις 2 ή 4 ρόδες. Μελοθανατος είσαι ούτως η άλλως.

Χα χα, να 'σαι καλά, δεν το είχα ξανακούσει αυτό!

Πρόσφατα σε ένα επεισόδιο σε αφρικανική χώρα, απαγορευόταν η κυκλοφορία αποκλειστικά μικρού κυβισμού δικύκλων στην πιο πλούσια γειτονιά της πρωτεύουσας και η Itchy Boots, ως Ολλανδή, αναρωτιόταν γιατί :lol:

Που να πάει το μυαλό της ότι έτσι διαχώριζαν την πλέμπα από την upper class....

stefanos
20/01/2024, 12:42
Το τελικό συμπέρασμα στο dakar είναι ότι οι Ινδοί σπέρνουν.
Με ένα μηχανάκι ουσιαστικά, στη δεύτερη θέση.

harris_x
20/01/2024, 13:52
Σιγά ρε Τσε Γκεβάρα,κόψε κάτι.

ε τι να πάρει;
τρίκυκλο;

CorpseAlive
22/01/2024, 10:46
Καλημέρα με μια σκέψη μου,
εσείς πήγατε σε καμιά κοπή τη πίτα από μοτοπαρέα(Facebook Groups)_ (συνήθως Τάδε Riders) να χορέψετε τσιφτετέλι και να πιείτε τον πάτο σας πριν ξανακαβαλήσετε μηχανή για να γυρίσετε(!?) σπίτι σας ή κατουράτε καθιστοί?

Προσπαθώ να βγάλω την λιγότερη δυνατή χολή , αλλά βλέπω κάτι τέτοια και μου προκαλούν σοβαρή αναγούλα. Με πρόφαση την μηχανή γεμίσαμε καφενεία για τους μοναχικούς λούμπεναριους.

Rant Off.

giorgosb
22/01/2024, 10:49
εσείς πήγατε σε καμιά κοπή τη πίτα από μοτοπαρέα(Facebook Groups)_ (συνήθως Τάδε Riders) να χορέψετε τσιφτετέλι και να πιείτε τον πάτο σας πριν ξανακαβαλήσετε μηχανή για να γυρίσετε(!?) σπίτι σας ή κατουράτε καθιστοί?

Προσπαθώ να βγάλω την λιγότερη δυνατή χολή , αλλά βλέπω κάτι τέτοια και μου προκαλούν σοβαρή αναγούλα. Με πρόφαση την μηχανή γεμίσαμε καφενεία για τους μοναχικούς λούμπεναριους.

Rant Off.

Να γιατί moto.gr....

RaGe_Raptor
22/01/2024, 10:51

Rant Off.

Έτσι ήταν πάντα, αν βγάλεις τη μοτοσικλέτα από την εξίσωση ο καθένας μας δεν θα είχε ποτέ κανένα ιντεράκσιο με τους περισσότερους.

panavour
22/01/2024, 11:21

Rant Off.

Τι έγινε ακριβώς;;;;;;;πες μας.

asxetost
22/01/2024, 11:46
Σορρυ μπραδερ αν πάει για το οτι εκραξα γκοστ ράιντερ και όλους τους επίδοξους τιμονιερηδες με μια κάμερα στο μέτωπο να κάνουν τσίρκο το δρόμο για views ανακαλώ.
Με την πρωτη ευκαιρία θα ανεβάσω στορυ να κολλάω τάληρο σε κουτελο γριάς που περιμένει λεωφορείο στον αγ. Δημητριο ενώ ξυνω δεξί αγκώνα σε αριστερη στροφή.
Αν δεν πάει για μενα λάθος μανουριασμα.

SeniorCanardo
22/01/2024, 11:49
Η μοτοσυκλέτα είναι ο "ελάχιστος κοινός παρονομαστής"... και είναι "ελάχιστος".

Σιγά μη στηρίζαμε τις κοινωνικές επαφές μας, σχέσεις και φιλίες, στο γεγονός ότι μας αρέσουν όλους, οι 2 τροχοί, ή η ίδια ομάδα, ή ίδια μουσική κλπ κλπ

Αυτά είναι αφορμές και πιθανόν να προκύψουν φιλικές σχέσεις, αλλά κατά το μεγαλύτερο κομμάτι, μάλλον όχι.
Το υπόλοιπο είναι φολκλόρ και τροφή για το ατομικό και το συλλογικό φαντασιακό.

CorpseAlive
22/01/2024, 11:57
Σορρυ μπραδερ αν πάει για το οτι εκραξα γκοστ ράιντερ και όλους τους επίδοξους τιμονιερηδες με μια κάμερα στο μέτωπο να κάνουν τσίρκο το δρόμο για views ανακαλώ.
Με την πρωτη ευκαιρία θα ανεβάσω στορυ να κολλάω τάληρο σε κουτελο γριάς που περιμένει λεωφορείο στον αγ. Δημητριο ενώ ξυνω δεξί αγκώνα σε αριστερη στροφή.
Αν δεν πάει για μενα λάθος μανουριασμα.

Δεν ξέρω πως συνδέεται το κράξιμο που έριξα στα Facebook Moto-Riders Group -Καφενεία και ενίοτε οριακά κωλόμπαρα αισθητικής Βιετνάμ χωρίς τον Ηλία με εσένα και τον Ghost Rider ...

CorpseAlive
22/01/2024, 12:01
Να γιατί moto.gr....

Προφανώς...

Έτσι ήταν πάντα, αν βγάλεις τη μοτοσικλέτα από την εξίσωση ο καθένας μας δεν θα είχε ποτέ κανένα ιντεράκσιο με τους περισσότερους.

Διαφωνώ , με πολλά από τα παιδιά από εδώ, ανεξάρτητώς μηχανής ή αμηχανίας εύκολα θα έπινα μια μπύρα συζητώντας για τα δεινά του Καπιταλισμού και την θέση του σοσιαλισμού σε μια τεχνολαγνική φεουδαρχία.

Τι έγινε ακριβώς;;;;;;;πες μας.

Έγινε ένα λάθος σκρολ σε μια λάθος μέρα στο Facebook και ξέρασα χολή για τα τα μοτογκρουπς/καφενέδες/ Κέντρα Λουμπενοποίησης Μηχανόβιων.
Δεν θα αναφερθώ συγκεκριμένα ούτε όλοι οι συμμετέχοντες είναι γτπ.
Απλά το στήσιμο είναι πολύ λάθος.
(Κατά την γνώμη και σύμφωνα με την αισθητική μου φυσικά )

RaGe_Raptor
22/01/2024, 12:29
Προφανώς...

Διαφωνώ , με πολλά από τα παιδιά από εδώ, ανεξάρτητώς μηχανής ή αμηχανίας εύκολα θα έπινα μια μπύρα συζητώντας για τα δεινά του Καπιταλισμού και την θέση του σοσιαλισμού σε μια τεχνολαγνική φεουδαρχία.

)

Εγώ πάντως είμαι ψυχολογικά έτοιμος για τον τεχνο-μετα- κομμουνισμό όπου το ai θα αναλάβει τα πάντα κι εμείς απλώς θα σπάμε το ένα προσωπικό ρεκόρ μετά το άλλο στις ονειρικές πίστες που θα μας κατασκευάσουν τα ρομπότ/υπηρέτες

asxetost
22/01/2024, 12:38
Δεν ξέρω πως συνδέεται το κράξιμο που έριξα στα Facebook Moto-Riders Group -Καφενεία και ενίοτε οριακά κωλόμπαρα αισθητικής Βιετνάμ χωρίς τον Ηλία με εσένα και τον Ghost Rider ...

Δεν ήπια καφέ σήμερα, γράψε λάθος
Και οφείλω και ένα συγγνώμη, σε πήρα από τα μούτρα

Bowleno
22/01/2024, 13:48

Rant Off.

Εγώ όταν βγαίνω με την μηχανή ασχέτως που πάω και γιατί, ΔΕΝ πίνω (ξέρουν κιόλας κάποια άτομα εδώ μέσα) βία μια μικρή μπύρα αν δεν υπάρχει καφές.
Θα πιω (γερά όμως....) Αν βγω με το αμάξι και έχω μαζί την γυναίκα να με γυρίσει πίσω....

panavour
22/01/2024, 14:49
Εγώ όταν βγαίνω με την μηχανή ασχέτως που πάω και γιατί, ΔΕΝ πίνω (ξέρουν κιόλας κάποια άτομα εδώ μέσα) βία μια μικρή μπύρα αν δεν υπάρχει καφές.
Θα πιω (γερά όμως....) Αν βγω με το αμάξι και έχω μαζί την γυναίκα να με γυρίσει πίσω....

Εσύ όμως ΔΕΝ ακούς και την γκρίνια της.

Bowleno
22/01/2024, 15:02

:moutza::moutza: Νομίζεις....:moutza::cry:

:bawl:

harris_x
23/01/2024, 08:30

:lol::lol::lol:

Tsber
23/01/2024, 15:18
Έγινε η ζημιά δυστυχώς κατά τη μεταφορά στη λάθος εποχή :(

450034

Ξέρει κανείς κανέναν μαγικό ζωμό μήπως και τη σώσουμε;

george.S
23/01/2024, 15:25
Ζελατίνα?
Κόλα στιγμής και συρματακια από συνδετήρα φτιαγμένο 8 με ένα μικρό μυτοτσιμπιδο
Με κολλητήρι αφού ακουμπήσεις το σύρμα σε σχήμα 8 ή ζικ ζακ το ακουμπάς πάνω του και όπως ζεσταίνεται μπαίνει μέσα στο πλαστικό .....περίμενε να βυθιστεί όλο και μετά με το κολλητήρι χαϊδεύεις από πάνω και το σφραγίζει χωρίς να προεξέχει τίποτα
Βάλε σε 3 σημεία

Εύκολο και ανθεκτικό
Θέλει να κολλήσεις σωστά την ζελατίνα στην αρχή με κόλα

Tsber
23/01/2024, 19:21
Ζελατίνα?
Κόλα στιγμής και συρματακια από συνδετήρα φτιαγμένο 8 με ένα μικρό μυτοτσιμπιδο
Με κολλητήρι αφού ακουμπήσεις το σύρμα σε σχήμα 8 ή ζικ ζακ το ακουμπάς πάνω του και όπως ζεσταίνεται μπαίνει μέσα στο πλαστικό .....περίμενε να βυθιστεί όλο και μετά με το κολλητήρι χαϊδεύεις από πάνω και το σφραγίζει χωρίς να προεξέχει τίποτα
Βάλε σε 3 σημεία

Εύκολο και ανθεκτικό
Θέλει να κολλήσεις σωστά την ζελατίνα στην αρχή με κόλα

Ναι ζελατίνα, πολύ καλή ιδέα να μπει και έξτρα στήριξη πέρα από την κόλλα!

Το καλό είναι ότι θέλει αρκετή πίεση για να κουμπώσει αλλά μετά κινείται ελεύθερα, οπότε αν "θηλυκώσει" σωστά τον Ιούνιο θα ξαναβγεί τον Οκτώβριο.

Τι κόλλα θα πρότεινες, στιγμής ή κάτι πιο εξειδικευμένο;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση :beer:

giorgosb
23/01/2024, 19:32
Έγινε η ζημιά δυστυχώς κατά τη μεταφορά στη λάθος εποχή :(

450034

Ξέρει κανείς κανέναν μαγικό ζωμό μήπως και τη σώσουμε;

Δες κι αυτό (https://www.skroutz.gr/s/31304367/StapleMaster-5972-Kollitiri-Reymatos-50W-me-THiki.html) το κολλητήρι πλαστικών. Στην θήκη έχει τα συρματάκια που θα χρειαστείς και μετά θα σου μείνει κιόλας.. Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο, αν κάποιος το χει δουλέψει, να μας πει..

george.S
23/01/2024, 19:56
Δες κι αυτό (https://www.skroutz.gr/s/31304367/StapleMaster-5972-Kollitiri-Reymatos-50W-me-THiki.html) το κολλητήρι πλαστικών. Στην θήκη έχει τα συρματάκια που θα χρειαστείς και μετά θα σου μείνει κιόλας.. Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο, αν κάποιος το χει δουλέψει, να μας πει..
αυτό είναι το ιδανικό

μια χαρά τσιμέντο θα γίνει έχω φτιάξει από φτερό μηχανής ,πόρτα πλυντηρίου ,τα γυαλιά του γιου μου κλπ κλπ
κυανοακρυλικη καλής μάρκας(πρόσεξε πως θα την κρατάς όταν το κολλάς ώστε αν τρέξει κόλλα να πάει προς την μεριά που κουμπώνει και όχι προς το πεδίο/επιφάνεια που βλέπεις)

motojojo
23/01/2024, 20:21
Εντελώς συμπτωματικά έχω κι εγώ ένα παρόμοιο σπάσιμο σε ζελατίνα με τη διαφορά ότι εμένα είναι σαν κρίκος αυτό το κομάτι που πιάνει επάνω στο κράνος.
Δυστηχώς το σημείο είναι αρκετά λεπτό, δεν ξέρω αν θα φτουρήσει κόλλα και σκέφτηκα να κάνω 2 τρύπες εκατέρωθεν και να σφίξω συρματακι σε σχήμα Π (σαν συραπτικό).

Tsber
23/01/2024, 22:59

Έλα ρε, plastic welder!

Τώρα με τσιγκλάς να το δοκιμάσω αλλά επειδή έχω ήδη κόλλα πρόχειρη και κολλητήρι ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι θα προσπαθήσω την DIY προσέγγιση :D

Tsber
23/01/2024, 23:01
αυτό είναι το ιδανικό

μια χαρά τσιμέντο θα γίνει έχω φτιάξει από φτερό μηχανής ,πόρτα πλυντηρίου ,τα γυαλιά του γιου μου κλπ κλπ
κυανοακρυλικη καλής μάρκας(πρόσεξε πως θα την κρατάς όταν το κολλάς ώστε αν τρέξει κόλλα να πάει προς την μεριά που κουμπώνει και όχι προς το πεδίο/επιφάνεια που βλέπεις)

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες, ελπίζω να το πετύχω!

SeniorCanardo
24/01/2024, 10:06
Παντελή κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο @ george.S κάνω για να κολλάω τα σπασμένα πλαστικά από το εντουράκι.
Αντι για κόλλα χρησιμοποιώ λιωμένο πλαστικό ίδιου τύπου.
Δουλεύει, αλλά σε νέο ενδεχόμενο ζόρι θα ξανά σπάσει σε εκείνο το σημείο.

Το plastic welder κάνει πιο συμμαζεμένη δουλειά και έχω δει να το χρησιμοποιούν, εντουράδες με καλά αποτελέσματα.
Αυτά τα πλαστικά όμως έχουν μια ελαστικότητα (PP5), δεν ξέρω πως είναι το δικό σου.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει @ motojojo, το έκανα σε χούφτες και βαστάνε ακόμα.
Δυο μικρές τρυπούλες, περνάω συρματάκι (Π σαν συνδετήρας) και το στρίβω στην πίσω μεριά.
It ain't pretty though.

Tsber
24/01/2024, 13:20
Παντελή κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο @ george.S κάνω για να κολλάω τα σπασμένα πλαστικά από το εντουράκι.
Αντι για κόλλα χρησιμοποιώ λιωμένο πλαστικό ίδιου τύπου.
Δουλεύει, αλλά σε νέο ενδεχόμενο ζόρι θα ξανά σπάσει σε εκείνο το σημείο.

Το plastic welder κάνει πιο συμμαζεμένη δουλειά και έχω δει να το χρησιμοποιούν, εντουράδες με καλά αποτελέσματα.
Αυτά τα πλαστικά όμως έχουν μια ελαστικότητα (PP5), δεν ξέρω πως είναι το δικό σου.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει @ motojojo, το έκανα σε χούφτες και βαστάνε ακόμα.
Δυο μικρές τρυπούλες, περνάω συρματάκι (Π σαν συνδετήρας) και το στρίβω στην πίσω μεριά.
It ain't pretty though.

Να είσαι καλά Κώστα, το σημείο του σπασίματος δεν φαίνεται καν οπότε δεν με ενδιαφέρει πολύ το αισθητικό του θέματος αλλά πρέπει να κάνω καλή δουλειά για να μην εξέχει τίποτα που να εμποδίζει την ομαλή κίνηση της ζελατίνας.

Volpad
24/01/2024, 13:22
Δεν είναι μόνο η ομαλή κίνηση της ζελατίνας που πρέπει να σε απασχολεί.

Αν δέσει στραβά, τότε η ζελατίνα δεν θα εφάπτεται στο λάστιχο του κράνους και θα μπάζει αέρα.

Tsber
24/01/2024, 16:22
Δεν είναι μόνο η ομαλή κίνηση της ζελατίνας που πρέπει να σε απασχολεί.

Αν δέσει στραβά, τότε η ζελατίνα δεν θα εφάπτεται στο λάστιχο του κράνους και θα μπάζει αέρα.

Πιθανότητα αλλά είναι τέτοια η φύση του μηχανισμού (κουμπωτός) που αν κλειδώσει με τη μία χωρίς να σπάσει έρχεται στα ίσα από μόνη της, το μεγάλο στοίχημα δηλαδή είναι στην αρχική τοποθέτηση.

Αν δεν τα καταφέρω πάντως θα αγοράσω καινούρια γιατί είναι εξαιρετική, φοβερή πυκνότητα και εφαρμογή, άλλη αίσθηση - τα γράφω γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν οι φιμέ!

dumutrus
24/01/2024, 16:47
Παντελή κόλλα στιγμής και σόδα ή καρβουνόσκονη μιας που είναι μαύρο απλά πρώτα θα πάρεις μία λίμα και τα δύο κομμάτια στο σημείο που εφάπτονται θα τα ξύσεις να σχηματίσουν "ν" ώστε η κόλλα να πιάσει σε αρκετή επιφάνια μη σε αγχώσει ο όγκος που θα διμιουργηθεί μετά μπορείς να το λιάνεις όχι αρκετά να αφήσεις υλικό.Επείσεις για μεγαλύτερη αντοχή πάρε συνδετήρα κάψτον στο γκαζάκι να ζεσταθεί καλά και ένωσε τα κομμάτια όπως θα έκανες με το κολλητήρι πιο πάνω απλά χωρίς το κολλητήρι.

motojojo
27/01/2024, 20:01
Γιατι εγκαταλείπονται οι 4κυλινδροι.....και γιατι οι 270° είναι λάθος! (https://www.youtube.com/watch?v=Qn9JrN1JERI)

νεοσσός
28/01/2024, 20:29
Ανακοίνωσε η Αστυνομία (https://www.astynomia.gr/2024/01/28/28-01-2024-anakoinosi-archigeiou-ellinikis-astynomias-schetika-me-kykloforiakes-rythmiseis-logo-dysmenon-kairikon-fainomenon/) ότι από αύριο το βράδυ είναι υποχρεωτικό να βρίσκονται στα οχήματα που κινούνται στον Νομό Αττικής αντιολισθητικές αλυσίδες και ο οδηγός να γνωρίζει την τοποθέτησή τους.

Επιπλέον, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 22.00΄ώρα αύριο Δευτέρα 29-01-2024 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

motojojo
28/01/2024, 21:28
Επιβάλλεται να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν

Δηλαδή αυτό τωρα πως θα το επιβεβαιώνουν; Θα σε βαζουν ασκησουλα επιτόπου;

Εν τω μεταξύ (για μια ακόμα φορά) δεν θα συμβεί τίποτα...

νεοσσός
28/01/2024, 21:30
Το αναφέρουν διότι υπάρχει κόσμος που έχει μαζί του αλυσίδες, αλλά δεν γνωρίζει πώς να τις τοποθετήσει και παρακωλύει την κυκλοφορία. Κάποιοι οδηγοί δεν θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να γνωρίζουν πώς να τοποθετούν τις αλυσίδες που έχουν στον χώρο αποσκευών τους.

Οπότε με την επίσημη οδηγία κάποιοι θα πιεστούν να μάθουν τον τρόπο τοποθέτησης, αφού, όταν με το καλό κολλήσει το αμάξι στο χιόνι και δεν έχεις βάλει τις αλυσίδες, δεν θα στέκει ως απάντηση στο όργανο: "Τις έχω κυρ αστυνόμε, να 'τες. Αλλά δεν ξέρω να τις βάζω."

Είναι προφανές ότι η αστυνομία έχει καταλήξει να αποσαφηνίζει τα αυτονόητα, διότι φαντάζομαι ότι έχει ακούσει άπειρες δικαιολογίες.

Αρχικά έλεγαν να έχεις αλυσίδες.
Μετά το διευκρίνισαν ότι πρέπει να τις έχεις στο όχημα (όχι στο σπίτι :lol:).
Κατόπιν ότι πρέπει να είναι κατάλληλες για το όχημά σου, ώστε να μην είναι μικρότερες και δεν χωράνε να τοποθετηθούν. Δεν αναφέρουν όμως ότι θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, οπότε όλο και κάποιος θα ισχυριστεί ότι είναι νόμιμος, παρόλο που θα έχει σπασμένες αλυσίδες.
Ε, τώρα λένε και ότι πρέπει να ξέρεις να τις βάζεις κι όχι να περιμένεις να έρθει κάποιος από τους πίσω οδηγούς στην ουρά χιλιομέτρων που έφτιαξες επειδή έχεις κολλήσει.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινίσει ότι ο οδηγός πρέπει να έχει την ικανότητα να τις τοποθετεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας (https://www.astynomia.gr/file/2024/01/28012024kairika22.00.pdf) σχετικά με την κατάσταση στους δρόμους (γραμματοσειρά Comic Sans; ).

giorgosb
28/01/2024, 21:39
Οπότε με την επίσημη οδηγία κάποιοι θα πιεστούν να μάθουν τον τρόπο τοποθέτησης

Ε ναι, μην πιεστούν οι εργολάβοι να έχουν καθαρούς τους δρόμους.. Μλκια.. Ας πετάξουμε το μπαλάκι στους οδηγούς. Μη μοιράζουμε και φέτος διχίλιαρα..

panavour
28/01/2024, 21:45
Δεν φτάνουν τα εκχιονιστικα,για όλους τους δρόμους.Οσο και καλή πρόθεση να έχουν οι εργολάβοι Όπως και τα πυροσβεστικα αεροπλάνα,όπως και τα καλάθια των αχρήστων.Γενικα δεν φτάνει για τον καθένα μας,να έχει κάποιον δίπλα του να τον προσέχει.

νεοσσός
28/01/2024, 21:49
Ε ναι, μην πιεστούν οι εργολάβοι να έχουν καθαρούς τους δρόμους.. Μλκια.. Ας πετάξουμε το μπαλάκι στους οδηγούς. Μη μοιράζουμε και φέτος διχίλιαρα..
Αυτό έχει να κάνει με την εκάστοτε περιφέρεια. Για παράδειγμα με το χοντρό χιόνι πρόπερσι, υπήρχαν δήμοι στα νότια προάστια της Αθήνας που δεν είχαν πρόβλημα, ούτε καν στα στενά.

Την παραμονή της χιονόπτωσης είχα περάσει με το ποδήλατο από τον Διόνυσο. Ο Δήμαρχος είχε φέρει τους υπαλλήλους Κυριακή στο Δημαρχείο για να ετοιμάσουν τα εκχιονιστικά με αλυσίδες και να τα δοκιμάσουν, ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα που είχε ανακοινώσει μεγάλη χιονόστρωση η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Θέμα πολιτική βούλησης είναι.

giorgosb
28/01/2024, 21:53
Γενικα δεν φτάνει για τον καθένα μας,να έχει κάποιον δίπλα του να τον προσέχει.

Βλέπεις να έγραψα κάπου κάτι τέτοιο; Προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να αποκλειστεί από χιόνια/πλημμύρες μέσα στην Αθήνα. Δεν μιλάω για την επαρχία. Εδώ σε μας, αυτοί που είναι υποχρεωμένοι και έχουν την ευθύνη, θα πρέπει να έχουν τους δρόμους καθαρούς. Είναι κάτι αυτονόητο. Αν εσύ έχεις παραιτηθεί των δικαιωμάτων σου για τα οποία πληρώνεις κιόλας, είναι άλλο θέμα.

νεοσσός
28/01/2024, 21:58
Οπότε έχεις την απαίτηση να πληρώνονται εκατοντάδες συνεργεία εργολάβων με εκχιονιστικά, ώστε να κινείσαι με καλοκαιρινά λάστιχα και χωρίς αλυσίδες τις μέρες της χιονόστρωσης;

Καταλαβαίνω αν ρίξει πολύ χιόνι το βράδυ, π.χ. 40 εκατοστά, να πρέπει να καθαριστούν οι δρόμοι. Αλλά μέσα στη μέρα, εφόσον υπάρχουν αμάξια με χειμερινά ελαστικά ή αντιολισθητικές αλυσίδες, οι δρόμοι δεν γεμίζουν χιόνι. Εάν είχαν όλοι οι οδηγοί τέτοια προετοιμασία πρόπερσι, δεν θα είχε πήξει η Αθήνα. Θα ήταν σχετικά καθαροί οι δρόμοι, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν τα αμάξια με αργό ρυθμό με τις αλυσίδες τους.

panavour
28/01/2024, 22:00
Δεν είναι θέμα παραίτησης δικαιωμάτων,είναι θέμα κοινής λογικής και ατομικής υπευθυνότητας.Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να σου καθαρίσουν το κάθε στενό,και το πεζοδρόμιο μπροστά απ' το σπίτι σου.Στην Γερμανία αν δεν το έχεις καθαρό σε γ@@@@@νε.

CorpseAlive
28/01/2024, 22:02
Καλά ο Γιώργος φαντάζομαι εννοεί να είναι καθαροί δρόμοι όπως η ΠΑΘΕ και ΑΟ και κεντρικοί δρόμοι π.χ. Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως, Μεσογείων Κηφισίας Αλεξάνδρας κλπ κλπ. Όχι το Αμυντορος 152 στο Περιστέρι.

Που μάντεψε, ΦΥΣΙΚΑ και είναι υποχρέωση τους να τους έχουν καθαρούς ανεξάρτητα αλυσίδων χιοκουβερτών και τζετ σκι χιονιού που σου λένε να έχεις στο αμάξι.

BLiTzER
28/01/2024, 22:03
Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να σου καθαρίσουν το κάθε στενό,και το πεζοδρόμιο μπροστά απ' το σπίτι σουΣτην Γερμανία αν δεν το έχεις καθαρό σε γ@@@@@νε.

Στη Γερμανία, επίσης, έχουν κράτος και ανταποδόσεις για τους φόρους τους. Αλλά τι λέμε τώρα. :lol:

νεοσσός
28/01/2024, 22:06
Καλό είναι να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Αλλά αν συνδράμουν οι πολίτες με μικρή προσπάθεια, το έργο του κράτους γίνεται σαφώς πιο εύκολο.

Εδώ θα βάλω και την ευθύνη των εργοδοτών. Ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα υπάρχει μεγάλη χιονόστρωση, υπήρχαν εργοδότες που έλεγαν σε υπαλλήλους να μην τηλεργαστούν, αλλά να πάνε κανονικά στα γραφεία. Τελικά και η δουλειά δεν έγινε, αφού ήταν κολλημένοι στους δρόμους και όλοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ περισσότερο, με οχήματα ασφαλείας να μην μπορούν να μετακινηθούν.

giorgosb
28/01/2024, 22:06
Οπότε έχεις την απαίτηση να πληρώνονται εκατοντάδες συνεργεία εργολάβων με εκχιονιστικά, ώστε να κινείσαι με καλοκαιρινά λάστιχα και χωρίς αλυσίδες τις μέρες της χιονόστρωσης;

Καταλαβαίνω αν ρίξει πολύ χιόνι το βράδυ, π.χ. 40 εκατοστά, να πρέπει να καθαριστούν οι δρόμοι. Αλλά μέσα στη μέρα, εφόσον υπάρχουν αμάξια με χειμερινά ελαστικά ή αντιολισθητικές αλυσίδες, οι δρόμοι δεν γεμίζουν χιόνι. Εάν είχαν όλοι οι οδηγοί τέτοια προετοιμασία πρόπερσι, δεν θα είχε πήξει η Αθήνα. Θα ήταν σχετικά καθαροί οι δρόμοι, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν τα αμάξια με αργό ρυθμό με τις αλυσίδες τους.

Όσον αφορά τα χιόνια, για 1-2 μέρες το χρόνο μιλάμε και αν. Για ποια εκατοντάδες συνέργεια εργολάβων λες;

Άρα πέρυσι αυτοί που παγιδεύτηκαν για ώρες στην Αττική οδό έφταιγαν οι ίδιοι που δεν είχαν αλυσίδες (και νερό, τρόφιμα, κουβέρτες) και όχι ο εργολάβος που δεν κουνήθηκε καν για να φροντίσει ο δρόμος να ναι καθαρός;

giorgosb
28/01/2024, 22:18
Καλό είναι να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Αλλά αν συνδράμουν οι πολίτες με μικρή προσπάθεια, το έργο του κράτους γίνεται σαφώς πιο εύκολο.

Μαζί σου, απλά δεν βλέπω το κράτος να προσπαθεί και ιδιαίτερα για έργο.. :lol:

Shinigami Ryuk
28/01/2024, 23:02
Panavour εισαι ο Ευγενιος Τζαβαρας του moto.gr :p

panavour
29/01/2024, 05:21
Panavour εισαι ο Ευγενιος Τζαβαρας του moto.gr :p

Δεν τον γνωρίζω τον κύριο.Ουτε κι αυτός εμένα φαντάζομαι.

george.S
29/01/2024, 08:30
Καλημέρα να μην κράζουμε εύκολα και μην είμαστε απόλυτοι

1ον και στη Γερμανία(μόναχο)τον Δεκέμβριο έκλεισε το αεροδρόμιο από τον χιονιά και είχαν θέμα παραπάνω από μια εβδομάδα

2ον Πράγα Βιένη τα Χριστούγεννα έκλεισε για 17 ώρες ο δρόμος γιατί δίπλωσε νταλίκα (ήταν και ένα πούλμαν απο Θεσσαλονίκη με εκδρομείς )

Και οι οργανωμένοι καμία φορά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και ας έχουν τόνους εμπειρίας

Στα δικά μας τώρα...

Σίγουρα δεν έχουμε καμία παιδεία και είναι αναγκαία
Το χιόνι είναι σπάνιο φαινόμενο για εμάς και ο κόσμος δεν γνωρίζει
Εδώ αν δεν πέσει στο σπίτι του να βγει να παίξει με το χιόνι θα πάρει το αυτοκίνητο και θα πάει στο βουνά της Αττικής με τα γνωστά επακόλουθα
Για μένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο πολίτης για τα μπάχαλα που γίνονται και μετά κράζει το κράτος
Αν εντωμεταξύ έριχνε χρήμα η Αττική για να κάνει υποδομές για εκχιονιστικα ,εκχιονιστικα, χειριστές με ειδίκευση, συνεργείο για να είναι όλα ετοιμοπόλεμα όταν θα ακούγαμε το κονδύλι που εμείς οι πολίτες θα πληρώναμε θα τους τρώγαμε ζωντανούς
Έχουμε τόσα μέτωπα ανοιχτά (ανάγκες σαν πόλη)που ας ρίξουμε την προσοχή μας αλλού και όχι γιατί κάνει 5 μέρες χιόνι
Ας κάτσουμε σπίτι μας ,δεν χρειάζεται να γίνουμε Salzburg στην οργάνωση για τον χιονιά
Το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι μας είναι δική μας ευθύνη να καθαριστεί και όχι του δήμου

Στην Καστοριά πάντως γελάνε.....

PaNick67
29/01/2024, 08:34
Δεν είναι θέμα παραίτησης δικαιωμάτων,είναι θέμα κοινής λογικής και ατομικής υπευθυνότητας.Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να σου καθαρίσουν το κάθε στενό,και το πεζοδρόμιο μπροστά απ' το σπίτι σου.Στην Γερμανία αν δεν το έχεις καθαρό σε γ@@@@@νε.

Εχεις θεοποιησει την Γερμανια αλλα μαλλον δεν ξερεις οτι λιγες μερες πριν ειχαν μεινει ωρς αποκλεισμενοι οδηγοι απο χιονια εκει
https://www.dw.com/el/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%8C-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1/a-68023481
οπως και τον Δεκεμβριο αλλη μια φορα.

Κανενα κρατος πουθενα στον κοσμο δεν μπορει να τα βαλει με σφοδρη κακοκαιρια.

Αλλο αυτο και αλλο να αποκλειεται η Αττικη Οδος, η Μεσογειων και η Κατεχακη στο 401.

Στον δημο μου πριν 2 και 3 χρονια η δημαρχος εριξε αλατι σε 10 δρομους κεντρικους, με αποτελεσμα οταν επεσε το χιονι των 15 εκατοστων να παγωσουν ολα τα στενα και μεινουν ετσι μια βδομαδα σχεδον ( ειδικα οι ανηφορες ). Αν ειχε περασει η αλατιερα απο ολα τα στενα, δεν θα ειχε κλεισει κανενας δρομος.

Το πεζοδρομιο μου και η εισοδος της πολυκατοικιας και τη πιλοτης ηταν πεντακαθαρα απο εμενα και την γυναικα μου που κατεβηκαμε αφου σταματησε το χιονι να το καθαρισουμε πριν παγωσει.

Αλλα στην χωρα μας φταιει ο πολιτης που δεν προεβλεψε την κακοκαιρια να παρει αδεια ωστε να κατσει σπτι του και η κυβερνηση που ειχε την πληροφορηση αφησε τον κοσμο να παει στις δουλειες του και κηρυξε αργια την ημερα λιγο πριν το μεσημερι στις 24/1/22 με αποτελεσμα να βγουν ολοι στους δρομους την ωρα της κορυφωσης των φαινομενων και να γινει οτι εγινε.

http://www.emy.gr/emy/el/meteorology/meteorological_news?name=2201202050

Μετα η δικαιολογια ηταν οτι χιονισε ημερα ενω συνηθως χιονιζει νυχτα!!

Ειπαμε κοντη μνημη ο Ελληνας, αλλα οχι και για πριν 3 χρονια!

Shinigami Ryuk
29/01/2024, 12:57
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο.Ουτε κι αυτός εμένα φαντάζομαι.

google it

panavour
29/01/2024, 13:05
google it

Εχεσθημεν και η βάρκα έγειρε.Αλλη δουλειά δεν είχα.

AUFGEBRACHT
29/01/2024, 13:13
Στη Γερμανία, επίσης, έχουν κράτος και ανταποδόσεις για τους φόρους τους. Αλλά τι λέμε τώρα. :lol:

Κι εδώ έχουμε κράτος...πας σε παιδική χαρά τα παιδιά σου και έχει μια κόλλα Α4 που σε προειδοποιεί: Η παιδική χαρά δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, η είσοδος γίνεται με δική σας ευθύνη.

Αλλά η παιδική χαρά είναι ανοικτή γτ είμαστε το λίκνο της δημοκρατίας και το κράτος είναι αλλεργικό σε αντιδημοκρατικά μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία του πολίτη.

Έχουν στη Γερμανία τόσο δημοκρατικό και προληπτικό κράτος όσο εδώ;

Shinigami Ryuk
29/01/2024, 13:25
Θα μπορουσες μονο και μονο για την πληροφορια μα ποιος ειμαι εγω να κρινω,ε?

BLiTzER
29/01/2024, 13:30
Κι εδώ έχουμε κράτος...πας σε παιδική χαρά τα παιδιά σου και έχει μια κόλλα Α4 που σε προειδοποιεί: Η παιδική χαρά δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, η είσοδος γίνεται με δική σας ευθύνη.

Αλλά η παιδική χαρά είναι ανοικτή γτ είμαστε το λίκνο της δημοκρατίας και το κράτος είναι αλλεργικό σε αντιδημοκρατικά μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία του πολίτη.

Έχουν στη Γερμανία τόσο δημοκρατικό και προληπτικό κράτος όσο εδώ;

Έτσι. Τα τέλη και τα διόδια να πληρώνονται και όλα καλά.

Γενικά όλα σε αυτή τη χώρα λειτουργούν από τύχη. Αν χιονίσει, παρέλυσε η χώρα. Αν βρέξει αρκετά, πνίγηκαν άνθρωποι. Αν πιάσει φωτιά, κάηκαν. Όσο δε συμβαίνει τίποτα, λειτουργούν όλα ρολόι και γεμίζουν οι τσεπ.... εεεε τα ταμεία.

stefanos
29/01/2024, 13:38
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να συγκρινόμαστε με την Γερμανία, που δεν έχουμε και καμιά σχέση πουθενά.:confused:

basilis_k6
29/01/2024, 14:36
ατομικη ευθυνη. σημερα κανουν ελεγχους για αλυσιδες στην ομονοια που μολις χθες ειχε 18 βαθμους. το κρατος δουλευει.

pektis
29/01/2024, 14:51
ατομικη ευθυνη. σημερα κανουν ελεγχους για αλυσιδες στην ομονοια που μολις χθες ειχε 18 βαθμους. το κρατος δουλευει.

Εννοειται οτι το κρατος δουλευει...
(για να εισπρατει μονο!)
:p

CorpseAlive
29/01/2024, 14:58
Άσχετο, έχουμε κάποιον που να ασχολείται επαγγελματικά με Web Design Ιστοσελίδες κλπ?
Θα προτιμηθεί μέλος που πράγματι συμμετέχει στο Forum.
Παρακαλώ με Vroom ή PM .

νεοσσός
31/01/2024, 15:15
Δείτε online τις κλήσεις σας, τους βαθμούς ποινής και τους ελέγχους ΚΤΕΟ.
https://mindigital.gr/archives/5831

giorgosb
01/02/2024, 10:26
Οι δέκα δημοφιλέστερες μοτοσυκλέτες άνω των 401cc, μετά τις συνολικές ταξινομήσεις του 2023 στην Ιαπωνία: (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/37142-iaponiki-agora-2023-i-kawasaki-kai-oi-alloi-top-10-motosykleton?m=1)

1. Kawasaki Z900RS/Cafe/SE - 5,605 ταξινομήσεις
2. Harley-Davidson Lowrider S/ST - 3,632
3. Honda Rebel 1100/DCT - 3,282
4. Honda CB650R/CBR650R - 2,318
5. Honda CB1300 SF/SB - 1,778
6. Kawasaki Ninja 1000SX / 40th Anniversary - 1,466
7. Yamaha XSR900 - 1,440
8. Triumph Bonneville T120/Speed Twin/Thruxton RS/Scrambler 1200 - 1,421
9. Suzuki Hayabusa - 1,344
10. Suzuki GSX-S1000/GT/Katana - 1,284

Tsber
01/02/2024, 10:50
Οι δέκα δημοφιλέστερες μοτοσυκλέτες άνω των 401cc, μετά τις συνολικές ταξινομήσεις του 2023 στην Ιαπωνία: (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/37142-iaponiki-agora-2023-i-kawasaki-kai-oi-alloi-top-10-motosykleton?m=1)

Respect :)

Bowleno
01/02/2024, 11:16

7. Yamaha XSR900 - 1,440

Δεύτερη η Harley στην Ιαπωνία;

:lol:

D3300
01/02/2024, 13:49

7. Yamaha XSR900 - 1,440

Πόσο έρωτας είναι αυτό το Ζ900...
Δεύτερη η χαρλευ;;;;
Walking Dead με σοιτσιρο...

katsar
01/02/2024, 16:20
Ε ποια να ήταν δεύτερη στην Ιαπωνία; Η ducati ή η bmw;

AUFGEBRACHT
01/02/2024, 18:33
Ε ποια να ήταν δεύτερη στην Ιαπωνία; Η ducati ή η bmw;

Πάνε οι εποχές που οι Γιαπωνέζοι τα πήγαιναν καλά με τον Άξονα...

Lioulios
02/02/2024, 16:39
Οσο αναφορα την προηγουμενη κουβέντα ...
Στα εξωτερικα οπου και κανει κρυο και χιονι κτλ σε μεγαλυτερο βαθμο απο εδω , με το που μπει ο Νοεμβρης , εισαι υποχεωμένος να αλλαξεις τετραδα σε χειμερινα ελαστικα .Ακομα και η ασφαλεια δεν αποζημιωνει αν δεν τα φοραγες σε ατυχημα και εχεις και προστημο. Οσοι ειναι πιο large εχουν 2 σετ ζαντες με τα αναλογα ελαστικα .
Τους λεω για τα δικα μας χαλια και γελανε ...που για να παω για μια δουλεια στο Ηρακλειο της Κρητης προχθες ,πηρα δενεικες αλυσίδες να τις εχω στο αμαξι να τις δειξω μην φαω καμια κλιση ,την ιδια ωρα που κυκλοφορουν αναμεσα μας αυτοκινητα με ελαστικα 7 και 8 ετων.
...Στο Ηρακλειο που ειχε 10 βαθμους και εβρεχε επρεπε να κραταω αλυσιδες .....ή να χα χιονολαστιχα

450377

motojojo
02/02/2024, 16:58
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δε νομίζω να μην καταλαβαινει ο ταξίαρχος πόσο αστείο και παράλογο είναι μια τετοια απόφαση για την Κρητη. Και δεν ξέρω αν ειναι στην ευχέρεια του να την εφαρμόσει ή όχι, το σίγουρο είναι ότι τουλαχιστον ειναι καλυμμένος αν γίνει μια στραβή και πάρει έκταση. Κατά τα άλλα είναι ακόμη μια απόδειξη πόσο γτπ παίρνονται μετρα στην Ελλάδα και μάλιστα οριζόντια.
Στη βόρεια Ελλάδα τα χιονολάστιχα εχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πάλι καλά που η αστυνομία ξέρει και για τα χιονολάστιχα θα έλεγα εγώ!

Α και το δευτερο σετ ζαντες δεν ειναι λαρτζιλίκι, ευκολία είναι και πρακτικά κοστίζει λιγότερο από το να αλλάζεις 2 φορές το χρόνο λάστιχα στις ίδιες ζάντες.

basilis_k6
02/02/2024, 17:03
παιρνεις 5 μετρα αλυσιδα και βαφεις μερικα κομματια με σπρευ να θυμιζουν κανονικες αλυσιδες. τις πετας σε μια σακουλα μαζι με ενα ζευγαρι γαντια του 1 ευρω και τις δειχνεις. δεν θα ταιριαζουν σε λαστιχα αλλα δεν εχει σημασια.

νεοσσός
02/02/2024, 17:29
Δεν είδα την καιρική πρόγνωση για την Κρήτη στις 29/1/2024, αλλά αν υπήρχε πρόβλεψη χιονόπτωσης, καλώς δημοσιεύθηκε το δελτίο τύπου. Όπως είπε ο motojojo, στα επαγγέλματα ασφαλείας προτιμάς να βγάλεις μία οδηγία (διαταγή λέγεται στο στρατό) για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση στραβής, παρά να πας με τη λογική των πιθανοτήτων και να ρισκάρεις έστω και λίγο. Άλλωστε κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον ταξίαρχο ότι ταλαιπωρεί τους οδηγούς με το να τους βάζει να αγοράζουν και να κουβαλάνε αλυσίδες, ενώ μπορεί να χάσει τη θέση του αν μαθευτεί ότι οι απανταχού περιφερειάρχες έδωσαν αντίστοιχη οδηγία, ενώ εκείνος παρέλειψε. Όσοι έχουν κάνει στρατό, θυμούνται το σκεπτικό και μερικοί ίσως το καταλαβαίνουν.

Στον Νομό Αττικής το αντίστοιχο δελτίο τύπου ήταν ουσίας, διότι είχαμε πρόβλεψη χιονόπτωσης από τη Δευτέρα το βράδυ μέχρι και την Τρίτη. Δεν έστρωσε χιόνι στο λεκανοπέδιο αυτή τη φορά, αλλά θεωρώ σωστό να υπάρχει υποχρέωση εφοδιασμού με αλυσίδες εκείνες τις μέρες.

Τα χιονολάστιχα για όσους κινούνται κεντρική και νότια Ελλάδα σε χαμηλά υψόμετρα, είναι υπερβολή. Χρειάζονται αθροιστικά 10 μέρες τον χρόνο, οπότε δεν είναι σωστή τέτοια αντιμετώπιση του ζητήματος. Για τη βόρεια Ελλάδα και για όσους κινούνται σε βουνά (π.χ. είναι κάποιος συντηρητής κεραιών σε Πάρνηθα και Υμηττό), καλώς τοποθετούνται.

runner
02/02/2024, 17:40
Οταν καεις απο τον χυλο, φυσας και το γιαουρτι λεει μια παροιμια.

Lioulios
02/02/2024, 17:43
Δεν διαφωνω .Εχω τυχει και στην Αθηνα με χιονια και ξερω ...
Στην Κρητη χιονισε και χιονιζει στα ορεινα .Στα ΒΟΥΝΑ !!!
Το Ηρακλειο ειναι εκει που σκαει το κύμα .
Θυμαστε το Σιμητη και τα 7αρια με τα φρουτακια?
Απογορευτηκε σε μια βραδια και το Πακμαν και το τετρις.
Αυτο μου θυμισε .Αλυσιδες ολοι και να μαστε εμεις καλυμενοι.
Οπως λεει και ο Βασιλης μια μαζα αλυσιδα και ενα γαντι αρκει . Οι δικες μου ηταν για 4χ4 και ημουμα με ενα yaris.
Κανεις δεν σε ρωταει αν ξερεις να τις βαλεις ή αν κανουν για το οχημα που οδηγας ...απλα να τις εχεις ακομα και με 10 βαθμους .
10 βαθμοι . Αυτος ειναι ο χειμωνας στα πεδινα της Κρητης και τα ξημερωματα μπορει να παει 0 στη χειροτερη και αυτο μια φορα καθε χειμωνα ή και καμια ....χωρις χιονια .

motojojo
02/02/2024, 20:45
Και κάτι ακόμα που αγνοουμε, επειδή κάτι υπονοηθηκε για ατομική ευθύνη και δεν μπορουμε να εχουμε ετοιμο εκχιονιστικό για την παρτη μας.

Οι αλυσίδες δεν είναι πανακειες. Σε εντονη χιονόπτωση και χωρις εγκαιρο καθαρισμό μια χαρά κολας και με τις αλυσίδες. Καμιά 15αρια πόντοι είναι αρκετοί να κολήσεις, στους 20 οι τροχοι γυρνάνε στον αέρα. 30-40 πόντους απλά δεν ασχολείσαι, περιμένεις να σε μαζεψουν.

Acacius
03/02/2024, 17:21
Συμφωνώ και με την πρόληψη από πλευράς κρατικού μηχανισμού και ότι δεν υπάρχει ανάγκη να συντηρείς εκχιονιστικά στην πεδινή Κρήτη. Συμφωνώ και με το να είναι ο πολίτης συνυπεύθυνος ώστε να κυλήσουν όλα πιο ομαλά. Ο Lioulios όμως έχει δίκιο γιατί ενώ στους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης διευκρίνισαν σε ποιες περιοχές (https://www.neakriti.gr/kriti/2038745_kakokairia-ypohreotikes-oi-antiolisthitikes-alysides-se-olo-irakleio-ti-ishyei-gia) πρέπει τα οχήματα να είναι εξοπλισμένα με αλυσίδες, στο νομό Ηρακλείου το επέβαλλαν σε ολόκληρο το νομό, που είναι υπερβολή. Εδώ δεν έχει πια να κάνει με το αν φυσάμε το γιαούρτι αλλά με το πόσο χέζουν οι γριές (https://en.slang.gr/lemma/8555-eipan-tis-grias-na-xesei-kai-auti-ksekolothike)...

giorgosb
08/02/2024, 15:30
"Το Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ιταλίας λανσάρει μια συλλογή ασημένιων νομισμάτων (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/37222-ducati-tora-kai-se-episima-syllektika-nomismata-tis-italias?m=1) προς τιμήν του εργοστασίου του Borgo Panigale... Τα νομίσματα θα γίνουν διαθέσιμα τον Ιούνιο, ενώ η τιμή (https://www.shop.ipzs.it/en/catalogsearch/result/index/?anno_di_emissione=1998&q=ducati) τους θα ανέρχεται σε 80€ το ένα, με το τρίπτυχο να αγγίζει τα 250€"

450499

alexis72
11/02/2024, 13:58
πολυ πολυ χρήσιμη αυτη η πληροφορία (εγω την ξέρω οπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα -αλλα ισως υπάρχουν μερικοί φίλοι που δεν την ξέρουν) αν την ηξερε και ο φίλος που εφυγε τοσο αδικα ισως να ειχε σωθεί και να αγκάλιαζε την οικογένειά του σήμερα ....https://www.protothema.gr/greece/article/1465338/tragodia-stin-eurutania-tha-borouse-na-eihe-sothei-o-ekavitis-pou-epese-me-ti-mihani-tou-se-gremo-pos-hathikan/

Dimmanoukas
11/02/2024, 14:52
Ευχαριστώ για την ανάρτηση, εγώ προσωπικά δεν το ήξερα.

Είτε για καλό για να μπορεί να σε εντοπίσει κάποιος, είτε εάν δεν θέλει κάποιος να εντοπιστεί...χαχα

nikos_abel
11/02/2024, 17:43
112 και αφήνουμε τη γραμμή ανοιχτή, να μπορούν να βρουν το στίγμα μας.
Αυτό ισχύει είτε σε τέτοια περίπτωση, αλλά και σε περίπτωση που θέλουμε
αστυνομία, ασθενοφόρο, πυροσβεστική, οτιδήποτε.
Και ακόμη και αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε, θα μας το ρωτήσουν (π.χ. σε ληστεία)
και απαντάμε με sms χωρίς χρέωση.

runner
11/02/2024, 23:12
Ακριβως αυτο, ακομα και το 100 να θελουμε , καλυτερα να καλεσουμε το 112 που θα βρουν το στιγμα μας. Με το 100 δεν "βλεπουν" το στίγμα μας. Με το 112 δινεις αυτοματως το δικαιωμα να σε βρουν.

Coyote.V
11/02/2024, 23:24
Το 112 καλείται χωρίς sim, ακόμα και από κλειδωμένο τηλέφωνο και συνδέεται σε όλα τα δίκτια.

alexis72
14/02/2024, 22:14
44 νέες μοτο στην αστυνομία ...ποια μάρκα και μοντέλο διάλεξαν ? https://www.newsauto.gr/news/nees-motosikletes-gia-tin-amesi-drasi/

panavour
14/02/2024, 22:36
44 νέες μοτο στην αστυνομία ...ποια μάρκα και μοντέλο διάλεξαν ? https://www.newsauto.gr/news/nees-motosikletes-gia-tin-amesi-drasi/

Δοκιμασμενες,απο το προηγουμενο μοντελο πριν 20 χρονια.Ας ελπισουμε κι αυτες να ευδοκιμησουν.

alexis72
15/02/2024, 08:30
Δοκιμασμενες,απο το προηγουμενο μοντελο πριν 20 χρονια.Ας ελπισουμε κι αυτες να ευδοκιμησουν.

:beer:

DoctoR_k6
15/02/2024, 12:38
Σημερα μου ηρθε γραμματακι με κληση (μουνι-σιπαλ) απο τον Ιουνιο του 2022. :lol:
Ηθελα να δω ποτε θα ζητηθει η πληρωμη της.
Παλαιοτερα (2010-11?) δεν ειχε ερθει ποτε.
10αρικο ακομα...χωρις προσαυξησεις.

νεοσσός
15/02/2024, 13:28
Σημερα μου ηρθε γραμματακι με κληση (μουνι-σιπαλ) απο τον Ιουνιο του 2022. :lol:
Ηθελα να δω ποτε θα ζητηθει η πληρωμη της.
Παλαιοτερα (2010-11?) δεν ειχε ερθει ποτε.
10αρικο ακομα...χωρις προσαυξησεις.
Τι κλήση είναι 10€;

CorpseAlive
15/02/2024, 13:31
Τι κλήση είναι 10€;

Παράνομη στάθμευση κατά 99%
Το οποίο οριακά στο κέντρο είναι και VFM

DoctoR_k6
15/02/2024, 13:31
Τι κλήση είναι 10€;

Παρκαρισμα (παρανομο προφανως). :lol:

dumutrus
16/02/2024, 20:05
Σας είδα ντελιβερά να φταις και να κάνεις και τσαμπουκά...πάω να πάρω την μικρή από την ρυθμική, παππούς έχει σταματήσει με αλάρμ για να αποβιβάσει την εγγονή του, δεξιά κι αριστερά αμάξια παρκαρισμένα κανονικά, ο ντελιβεράς ερχόταν από πίσω, και κλασικά πάει να κάνει σφήνα απ' τα αριστερά. Εκείνη την ώρα ανοίγει η πιτσιρίκα την πόρτα, και βρίσκει τον ντελιβερά στο κουτί για τις παραγγελίες, πάει να πέσει, το σώζει, και αρχίζει να βρίζει ότι θα τον σκοτώσουν...πετάγεται έξω ο παππούς της μικρής, αρχίζει να φωνάζει ότι φταίει αυτός, ότι θα την σκότωνε την μικρή με τη σφήνα που πήγε να κάνει, κουβέντα στην κουβέντα ο ντελιβεράς πετάει το κράνος και αρχίζει να σπρώχνει και πάει να πλακώσει τον παππού...

Πεταχτήκαμε εγώ κι ένα άλλο παιδί, πιάσαμε ο καθένας από έναν, εγώ τον παππού, αυτοί στον κόσμο τους, απειλές, ξέρω που δουλεύεις, θα ρθω να σε βρω, κι εγώ ξέρω που έχεις μαγαζί, απειλές, μικρά παιδιά να κοιτάνε τρομαγμένα, η μικρή κοκαλωμένη στο πίσω κάθισμα, με γουρλωμένα μάτια, σε κατάσταση σοκ. Πιάνω την μικρή, την παίρνω αγκαλιά, την πάω μέσα στη σχολή, βγαίνω σφαίρα έξω, ξαναπιάνω τον παππού, τον βάζω με το ζόρι μέσα στο αμάξι του, του λέω "έχετε γίνει θέαμα, υπάρχουν μικρά παιδιά τρομαγμένα, σεβαστείτε τα, η εγγονή σου ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα, την είχες αφήσει στο αμάξι και πλακωνόσουν"...την είπα και στον ντελιβερά "κι εγώ έχω μηχανή, ο άλλος είναι σταματημένος με αλάρμ, έρχεσαι από πίσω, και κάνεις σφήνα αέρα-πατέρα"...τελικά τους ηρεμήσαμε και τράβηξαν ο καθένας τον δρόμο του, έτοιμη για την επόμενη φορά...

Live your myth in Greece, cradle of civilization...

Στιγμές απλής ελληνικής καθημερινότητας

Maira
16/02/2024, 22:29
Στιγμές απλής ελληνικής καθημερινότητας

Ευτυχώς που υπάρχουν πάντα πιο ψύχραιμοι.....
Μόνο δεν παίρνουμε ξένα παιδιά αγκαλιά....... Μπορούμε να τους μιλήσουμε ήρεμα. Τα παιδιά δεν πρέπει να συνηθίζουν στην απομάκρυνση τους από τον γονέα/συγγενή από ξένα πρόσωπα. Για ευνόητους λόγους!