View Full Version : Ο καφενές vol.2
Ίσως γίνεται μια στογγυλοποίηση, πάντως είναι νόμιμο http://www.enveth.gr/apikonisi-ton-timon-igron-kafsimon/
rainmike
19/09/2022, 11:37
ρε παιδιά ρητορική είναι η ερώτηση.ξεκολλάτε.άκου βάλε λέει 1.045.αυτό κατάλαβες να είναι το θέμα μου?το παράλογο και κόντρα στην πραγματικότητα είναι.
η απορία είναι γιατί βάζουν 3 δεκαδικά!!!!αφού στο νόμισμα μας αξία έχουμε μέχρι τα 2!
και αυτό που λέει ο πάνος είναι λάθος.αν βάλω 2 λίτρα θα πρέπει να πλήρωσω 3.834.εως τα 9 λίτρα πάντα θα υπάρχουν 3 δεκαδικά.
το θέμα δεν είναι να βάλω όσα πρέπει για να κάνω στογγυολοποίση,αλλά να βάλω ΟΣΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.
δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους κυνηγάει κάποιος.το υπουργείο ίσως?
χρεώνουν με τρόπο που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
και μην μου αρχίσετε τα παιδικά ότι κάνουν άλλες πόσες παρανομίες και χαλάτε αυτό που λέω.επικεντρωθείτε στο point.
Αν και στην πραγματικοτητα το ευρω σαν νομισμα ειναι κβαντισμενο με ελάχιστη ποσοτητα το ενα λεπτο,παρολα αυτά εχω την εντυπωση οτι
οι συναλλαγματικες ισοτιμιες εχουν 5 δεκαδικα ψηφια ισως για αυτο υπάρχουν τα 3 δεκαδικά στα καυσιμα.
Εσύ οπως και ολοι μας παντως πληρωνουμε με στρογγυλοποιηση,αυμβαινει και στα σουπερ μαρκετ.
Για να λεμε ομως και του στραβου το δικιο ποιος παει και λεει βαλε μου 2 ,3 η 5 λιτρα.
Βαλε 5 ,10,20 ευρώ του λέει και επι πασόκ γεμισέτο απλά:D
KotsosDR
19/09/2022, 12:11
Καλημέρα , το τρίτο , τέταρτο κπλ δεκαδικό πάντα υπάρχει και ας μή φαίνεται στον καταναλωτή , στρογγυλοποιήσεις ούτος ή αλλιώς γίνονται , το οτι εμφανίζεται τρίτο δεκαδικό στην τιμή είναι υπερ του καταναλωτή (πληρώνει δηλαδή πιο σωστά ), δηλαδή σε περίπτωση που η τιμή πετρελαίου για παράδειγμα είναι 1,045/lt όπως λες το λίτρο θα έπρεπε να μετατραπεί με στρογγυλοποίηση σε 1,05 /lt με 2 δεκαδικά , έτσι αν έβαζες 1000 λίτρα θα έχανες 5 ευρώ .
Από την πλευρά των εμπόρων (ένα βυτίο έχει φαντάζομαι χονδρικά 30000 λίτρα άρα διαφορά 150 ευρώ στο βυτίο ) όταν μιλάμε για αρκετές χιλιάδες βυτία το χρόνο καταλαβαίνεις ότι η διαφορά αγγίζει πολύ σοβαρά ποσά (και οι διακυμάνσεις στη τιμή έχουν παραπάνω απο 3 δεκαδικά) , δεν είναι σωστό να πηγαίνει και στον καταναλωτή αυτή η διαφορά;
δηλαδή το πόσα δεκαδικά μπαίνουν έχει να κάνει με το τί ποσότητα μπορεί να βάλει ενας καταναλωτής έτσι ώστε στη μέγιστη πιθανή αγορά του να έχει όσο γίνεται πιο "τίμια" τιμολόγηση .
motojojo
20/09/2022, 16:28
Και η αστυνομία κινέζικα πήρε (https://www.carandmotor.gr/moto/oi-kinezikes-motosikletes-tis-ellinikis-astynomias)
Αν οι τιμες που αναγράφει ειναι πραγματικές, τι μετατροπή έχουν κάνει που κοστίζει παραπάνω από την ίδια τη μοτοσυκλέτα;
basilis_k6
20/09/2022, 16:45
Και η αστυνομία κινέζικα πήρε (https://www.carandmotor.gr/moto/oi-kinezikes-motosikletes-tis-ellinikis-astynomias)
Αν οι τιμες που αναγράφει ειναι πραγματικές, τι μετατροπή έχουν κάνει που κοστίζει παραπάνω από την ίδια τη μοτοσυκλέτα;
υποθέτω εχουν ανα μοτοσυκλέτα και καποια ανταλλακτικα η καποια συμφωνια συντηρησης. αλλιως έπαιξε αθανατη ελληνικη καπελαδούρα μεγέθους σομπρερο με την αντιστοιχη μιζα.
giorgosb
20/09/2022, 16:58
6.290€ η μοτό, 7.810€ για κάγκελα και φάρους..;
:confused:
zannisvel
20/09/2022, 18:10
Ναι και εμένα μου έκανε εντύπωση, μήπως μέσα στη τιμή είναι και η συντήρηση τους?
thunder ace
20/09/2022, 19:55
Ναι και εμένα μου έκανε εντύπωση, μήπως μέσα στη τιμή είναι και η συντήρηση τους?
......και κατι αλλο;......που στα Αγγλικα ειναι ιγνισιον.
Τς τς τς ούτε μια μικρή μίζα δε μπορεί να βγάλει κανείς με εσάς που έμπλεξε!:D
thunder ace
20/09/2022, 20:59
Μωρε να βγαλουνε......αλλα να μη τα πληρωνω εγω και εσυ..............................και μαντεψε:ο μαλακας ο thunder τα πληρωνει και ολοι οι αλλοι εδω μεσα.
patsavour
20/09/2022, 21:29
Προφανώς θα είναι και άλλα, εκτός απ' τα κάγκελα και τους φάρους.Οι προμήθειες πλέον δημοσιεύονται αναλυτικά.
Το αρθρο γραφει οτι να ναι
Μιλαει για μελλοντικη αγορα μοτοσυκλετων με κονδυλι
282.000 και πιθανολογει οτι καποια απο αυτα θα ειναι cf
Επειδη τυχαινει να γνωριζω λιγο το θεμα
αυτα που ειναι ηδη ετοιμα και μπορει να τα δει κανεις
στο καταστημα επι της Καραμανλη στην Θεσσαλονικη
προοριζονται για την ομαδα Ζ Θεσσαλονικης
και ειναι δωρεα του ΟΛΘ
οσον αφορα την τιμη ο προμηθευτης εκανε γεναια εκπτωση
καθως η δωρεα ηταν 100.000 ευρω και εδωσε 18 μοτοσυκλετες
ετοιμες με ολα τα μπλιμπλικια επανω
KotsosDR
21/09/2022, 11:18
Το αρθρο γραφει οτι να ναι
Μιλαει για μελλοντικη αγορα μοτοσυκλετων με κονδυλι
282.000 και πιθανολογει οτι καποια απο αυτα θα ειναι cf
Επειδη τυχαινει να γνωριζω λιγο το θεμα
αυτα που ειναι ηδη ετοιμα και μπορει να τα δει κανεις
στο καταστημα επι της Καραμανλη στην Θεσσαλονικη
προοριζονται για την ομαδα Ζ Θεσσαλονικης
και ειναι δωρεα του ΟΛΘ
οσον αφορα την τιμη ο προμηθευτης εκανε γεναια εκπτωση
καθως η δωρεα ηταν 100.000 ευρω και εδωσε 18 μοτοσυκλετες
ετοιμες με ολα τα μπλιμπλικια επανω
του αρέσουν τα πεντάρια του προμηθευτή !
patsavour
21/09/2022, 12:28
του αρέσουν τα πεντάρια του προμηθευτή !
Τι είναι τά πενταρια?
KotsosDR
21/09/2022, 12:52
Τι είναι τά πενταρια?
100.000 ευρω δια 18 μοτοσυκλετες = 5555,555555555555 ευρώ τιμη μονάδας
patsavour
21/09/2022, 15:05
Με τον εξοπλισμό μια χαρά τιμή είναι
Motocard εχει σε καποια προϊόντα πολυ καλες εκπτώσεις αν καποιος ειναι στις ψακτικές για αγορά εξοπλισμού
Nostradamus
24/09/2022, 08:28
Δεν το γνώριζα το motocard. Είναι γενικά αξιόπιστο?
Δεν το γνώριζα το motocard. Είναι γενικά αξιόπιστο?
Κάναμε πρόσφατα κάποια μέλη αγορά, μια χαρά.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153309&page=2#post3139997
Dr.Monty
24/09/2022, 20:44
Τα πηρα και εγω στα 90ευρω
strokt up
26/09/2022, 09:11
Μπορώ να αγοράσω μηχανή χωρίς κτεο(δεν περνάει όπως είναι) με μεταβίβαση στο όνομα μου και μόλις την φτιάξω να περάσει κτεο και να αλλαξει η άδεια της πάλι για κυκλοφορία;
PaNick67
26/09/2022, 09:15
Μπορώ να αγοράσω μηχανή χωρίς κτεο(δεν περνάει όπως είναι) με μεταβίβαση στο όνομα μου και μόλις την φτιάξω να περάσει κτεο και να αλλαξει η άδεια της πάλι για κυκλοφορία;
Οχι. Μπορεις ομως να την περασεις, να κοπει και να την ξανα περασεις οποτε την φτιαξεις. Αυτο που χρειαζεται ειναι το προσφατο χαρτι του ΚΤΕΟ, οχι να εχει περασει το οχημα τον ελεγχο
DoctoR_k6
26/09/2022, 09:57
Ελα το καλο καφενειο...εχει κανεις ''ξυλά'' (εβαλα κ τονο αν ειδατε) εντος αττικης που να ψωνιζει χρονια κ να τον εμπιστευεται?
Αυτος που αγοραζα εκλεισε/πλακωθηκε με τον αδερφο του κ παπαλα.
Δυσκολο θεμα τα ξυλα στην Αθηνα γιατι πουλανε πολλοι αλλα κοροιδευουν εξισου.
PaNick67
26/09/2022, 10:08
Σχετικο-ασχετη ερωτηση.
Καποιον καλο εγκαταστατη να κανω το ανοιχτο μου τζακι ενεργειακο με κασετα εχουμε; Ψαχνω σε εταιριες και ζητανε οσα τους λειπουν νομιζω.
patsavour
26/09/2022, 10:14
Ελα το καλο καφενειο...εχει κανεις ''ξυλά'' (εβαλα κ τονο αν ειδατε) εντος αττικης που να ψωνιζει χρονια κ να τον εμπιστευεται?
Αυτος που αγοραζα εκλεισε/πλακωθηκε με τον αδερφο του κ παπαλα.
Δυσκολο θεμα τα ξυλα στην Αθηνα γιατι πουλανε πολλοι αλλα κοροιδευουν εξισου.
Από τότε που τα πωλούν με ογκομέτρηση και όχι με το βάρος η κοροϊδία έχει απογειωθεί. εκείνο που δεν έχω καταλάβει και ας μου το εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει το θέμα, είναι πως είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι η καύση ξύλων είναι πιο οικονομική απ' το πετρέλαιο,αν τα αγοράζεις βέβαια,και όχι αν τα κόβεις απ' τα δέντρα σου.
thunder ace
26/09/2022, 10:26
Από τότε που τα πωλούν με ογκομέτρηση και όχι με το βάρος η κοροϊδία έχει απογειωθεί. εκείνο που δεν έχω καταλάβει και ας μου το εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει το θέμα, είναι πως είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι η καύση ξύλων είναι πιο οικονομική απ' το πετρέλαιο,αν τα αγοράζεις βέβαια,και όχι αν τα κόβεις απ' τα δέντρα σου.
Εδω πιστευουν οτι θα παρει πρωταθλημα η APRILIA.
karellen
26/09/2022, 10:28
Από τότε που τα πωλούν με ογκομέτρηση και όχι με το βάρος η κοροϊδία έχει απογειωθεί.
...
Ναι,γιατί με το βάρος ήταν όλοι ειλικρινείς. :cry:
thunder ace
26/09/2022, 10:28
παντως η θερμανση με ξυλα ΔΕΝ ειναι πιο φτηνη λυση απο το πετρελαιο.
patsavour
26/09/2022, 10:32
Ναι,γιατί με το βάρος ήταν όλοι ειλικρινείς. :cry:
Με το βάρος ο κίνδυνο κοροϊδίας ήταν η ζυγαριά του πωλητή καί τα υγρά ξύλα.Το δεύτερο το ελυνες αγοράζοντας το καλοκαίρι.Τωρα η απάτη γίνεται με την σταυρωτή τοποθέτηση των ξύλων,που αφήνει πολλά κενά.
motojojo
26/09/2022, 10:33
Σχετικά με πελετ;
PaNick67
26/09/2022, 10:37
Με το βάρος ο κίνδυνο κοροϊδίας ήταν η ζυγαριά του πωλητή καί τα υγρά ξύλα.Το δεύτερο το ελυνες αγοράζοντας το καλοκαίρι.Τωρα η απάτη γίνεται με την σταυρωτή τοποθέτηση των ξύλων,που αφήνει πολλά κενά.
Δεν εχουν λαστιχα νερου στα ξυλαδικα; :lol:
Ο κιβωτισμος τα εκανε πιο ευκολα τα πραγματα. Μετρας με την μεζουρα 1Χ1Χ1 και εχεις κυβικο και πλεον δεν εχει νοημα να τα βρεξεις. Ναι, οκ υπαρχουν μερικοι που κανουν μαμουνιες ακομα στο εσωτερικο αλλα ειναι πιο ευκολος ο ελεγχος
karellen
26/09/2022, 10:40
Σωστό.
Μεγάλο ποσοστό όμως δεν μπορούσε να τσεκάρει γιατί τα παράγγελνε και τους τα φέρνανε έτοιμα σπίτι ή αγόραζε ξύλα από πλανόδιους οπαδούς της Ρόμα.Ένα Ντάτσουν γεμάτο "ένα τόνο είναι αδερφέ θα σου κάνω καλή τιμή".
Κάτι σαν το αμμοχάλικο που μας ξεφορτώνουν.
patsavour
26/09/2022, 10:43
Όσον αφορά την υγρασία ντάλα καλοκαίρι αγορά δεν έχεις πρόβλημα γιατί ακόμα και να τα βρέξεις στεγνώνουν.Τον χειμώνα υπάρχει πρόβλημα.Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι κάνουν οικονομία,για αυτό και τα ξύλα έχουν πάρει τον ανήφορο στις τιμές.Ασε την τεράστια ρύπανση με τα μικροσωματίδια στις μεγαλουπόλεις.
PaNick67
26/09/2022, 10:46
Όσον αφορά την υγρασία ντάλα καλοκαίρι αγορά δεν έχεις πρόβλημα γιατί ακόμα και να τα βρέξεις στεγνώνουν.Τον χειμώνα υπάρχει πρόβλημα.Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι κάνουν οικονομία,για αυτό και τα ξύλα έχουν πάρει τον ανήφορο στις τιμές.Ασε την τεράστια ρύπανση με τα μικροσωματίδια στις μεγαλουπόλεις.
Καπου διαβασα οτι η Βουλγαρια απαγορεψε τις εξαγωγες για φετος γι' αυτο εχουν ανεβει οι τιμες, περα απο την κλασικη "προσφορα-ζητηση"
DoctoR_k6
26/09/2022, 10:59
Αλλο το χυδην κ αλλο το κυβισμενο.
Αλλο το βρεγμενο κ αλλο το φρεσκοκομμενο ξυλο που ακομα ειναι υγρο.
Τι να το κανω εγω αν το εκοψε πριν 1 μηνα κ το παρω να το καψω στο τζακι.
Κανεις δεν ειπε οτι ειναι οικονομικοτερο. Αν περιμεναμε να ζεσταθουμε απο τα ξυλα θελαμε 5-6 τονους κ σε μερη οχι με πολικες θεμοκρασιες.
Λιγα τζακια (ενεργειακα) ειναι αυτα που θα παρουνε το μεγιστο απο το ξυλο.
Απλα λιγο για την κ@υλαντα το θελουμε. Το πετρελαιο η φυσκο αεριο για αλλους ειναι το βασικο...
Ρε να μην μπορω να φερω απο το χωριο τα πουρναρια...
AristidisZ
26/09/2022, 11:00
έλα ντε...
Ρε να μην μπορω να φερω απο το χωριο τα πουρναρια...
Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα μπορείς να κάνεις τα κουμάντα σου από νωρίς, σαν το μυρμήγκι να μεταφέρεις όλο το χρόνο λίγα - λίγα.
Αν δεν υπάρχει μπαγκαζιέρα, έστω και στο χώρο αποσκευών. Το κάνει ο ξάδερφός μου χρόνια τώρα απλά εκείνος πηγαινοέρχεται συχνά.
Αν εσείς δεν πάτε συχνά, τότε δεν αξίζει.
DoctoR_k6
26/09/2022, 11:10
Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα μπορείς να κάνεις τα κουμάντα σου από νωρίς, σαν το μυρμήγκι να μεταφέρεις όλο το χρόνο λίγα - λίγα.
Αν δεν υπάρχει μπαγκαζιέρα, έστω και στο χώρο αποσκευών. Το κάνει ο ξάδερφός μου χρόνια τώρα απλά εκείνος πηγαινοέρχεται συχνά.
Παω σχετικα συχνα (Ηπειρο) αλλα δεν παιζει χωρος για τετοιες δουλειες.
Μπαγκαζιερα δεν υπαρχει.
900χλμ πηγαινε/ελα + εξοδα δεν βοηθαει για ξυλα.
Αν ειχα κανα Navara η Raptor κατι θα γινοταν. :bawl:
Γι αυτο ψαχνω Αττικη καποιον σοβαρο.
Κ τι δεν εχουν δει τα ματια μου.
strokt up
26/09/2022, 11:43
Οχι. Μπορεις ομως να την περασεις, να κοπει και να την ξανα περασεις οποτε την φτιαξεις. Αυτο που χρειαζεται ειναι το προσφατο χαρτι του ΚΤΕΟ, οχι να εχει περασει το οχημα τον ελεγχο
Με το χαρτί του κτεο ότι έχει κοπεί μπορώ να κάνω μεταβίβαση;
karellen
26/09/2022, 11:47
Αυτό πιάνεται? :smokin:
438397
thunder ace
26/09/2022, 12:06
Γατάκια...
438398
PaNick67
26/09/2022, 12:33
Με το χαρτί του κτεο ότι έχει κοπεί μπορώ να κάνω μεταβίβαση;
Ναι, μπορεις.
Να υπάρχει Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) σε ισχύ
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh
Το εν ισχυ σημανει να μην εχει ληξει οπως συμβαινει συνηθως σε ακινητοποιημενες μοτο. Δεν σημαινει να εχει περασει επιτυχως
karellen
26/09/2022, 12:57
Γατάκια...
438398
Επάνω εσένανε δείχνει το βελάκι?
thunder ace
26/09/2022, 13:01
ωου γιες.
zannisvel
29/09/2022, 12:26
Είναι κανένας εδω μέσα που παίζει padel?
Εχουμε ξεκινήσει σαν παρέα εδώ κανά εξάμηνο αλλά δυσκολευόμαστε να μαζευτούμε 4 άτομα :lol:
Οπότε τελικά πάμε για μπύρες και σουβλάκια.
Είναι κανένας που ενδιαφέρεται?
Συνήθως Πέμπτες στις 8:00 - 9:30 το βράδυ στο Village η γενικά εκεί στη περιοχή του Ρέντη
Σήμερα πχ είμαστε μείον 2
Το κόστος είναι 12€ το γήπεδο και 2€ η ρακέτα
motojojo
29/09/2022, 12:31
Δεν επρεπε να γραψεις για μπυρες και σουβλακια
Πιο πιθανον ειναι να μαζευτει κοσμος για τα σουβλακια παρά για το παιχνίδι!
DoctoR_k6
29/09/2022, 13:25
Είναι κανένας εδω μέσα που παίζει padel?
Εχουμε ξεκινήσει σαν παρέα εδώ κανά εξάμηνο αλλά δυσκολευόμαστε να μαζευτούμε 4 άτομα :lol:
Οπότε τελικά πάμε για μπύρες και σουβλάκια.
Είναι κανένας που ενδιαφέρεται?
Συνήθως Πέμπτες στις 8:00 - 9:30 το βράδυ στο Village η γενικά εκεί στη περιοχή του Ρέντη
Σήμερα πχ είμαστε μείον 2
Το κόστος είναι 12€ το γήπεδο και 2€ η ρακέτα
Το κοστος για μπυρες κ σουβλακια ποσο ειναι? ΑΚουγεται πιο ενδιαφερον...:bawl:
zannisvel
29/09/2022, 14:34
Σίγουρα μεγαλύτερο... :bawl:
borgiriadis1
29/09/2022, 17:07
Πιο πιθανών να βρεις παρέα για μπύρες και σουβλάκια.:beer:
Γιατί δεν είναι ποιο οικονομικά τα καυσόξυλα απο το πετρέλαιο?Εξηγηστε το μου λιγο αν έχετε όρεξη.
stefanos
29/09/2022, 19:11
Γιατί δεν είναι ποιο οικονομικά τα καυσόξυλα απο το πετρέλαιο?Εξηγηστε το μου λιγο αν έχετε όρεξη.
Τα ξύλα πάντα θα είναι οικονομικότερα γιατί είναι δύσκολα στη χρήση θέλουν δουλειά χώρο και δεν σηκώνουν εύκολα αυτοματισμούς οπότε και ο μέσος καταναλωτής δεν θα τα προτιμήσει ποτέ.
Η γκρίνια είναι στο κλέψιμο που επίσης ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
thunder ace
29/09/2022, 19:50
Ενας απλος λογος ειναι οτι με το πετρελαιο (καλοριφερ δλδ) ζεσταινεις ΟΛΟ το σπιτι.
Με τα ξυλα (τζακι δλδ) μονο τον χωρο που καιει.
AristidisZ
29/09/2022, 20:52
Πολύ απλά, γιατί έχουν χαμηλή θερμογόνο δύναμη, και ειδικά σε ανοιχτό τζάκι ο βαθμός απόδοσης είναι πολύ χαμηλός
Αν πάρουμε ως παράδειγμα την αγαπημένη μας βελανιδιά, αυτή έχει περί τις 4000 θερμίδες ανα κιλό
Ένα λίτρο πετρέλαιο έχει περίπου 9000 θερμίδες (ανά λίτρο)
Ένα κυβικό ξύλα (χυδην) είναι καμία 400αρα κιλά, και πες ότι πάει 120 ευρώ
Άρα με 0,3 ευρώ (1 κιλό) παίρνεις 4000 θερμίδες, ενώ στο πετρέλαιο, ας πούμε με 1,5 ευρώ το λίτρο παίρνεις 9000 θερμίδες
Ας πούμε λοιπόν ότι χαλάς 1.5 ευρώ καύσιμα
Με τα ξύλα θα πάρεις 20000 θερμίδες, ενώ με το πετρέλαιο 9000
Το θέμα όμως είναι ότι το ανοιχτό τζάκι, έχει απόδοση περίπου 20%, ενώ στο πετρέλαιο έχεις απόδοση στην καύση 90%
Άρα οι 20000 θερμίδες του ξύλου στο τζάκι γίνονται 4000, ενώ το πετρέλαιο πέφτει από τις 9000 στις 8100 (μετά μπαίνουν και οι απώλειες στο δίκτυο, αλλά στη χειρότερη να χασεις άλλο ένα 7-8%)
Τώρα αν έχεις τσάμπα (ή πολύ φτηνά ξύλα), οκ τα πράματα αλλάζουν αλλά οποίος τα έχει τσάμπα προφανώς δεν τον απασχολεί η παραπάνω ανάλυση ή ο βαθμός απόδοσης καύσης
Ενας απλος λογος ειναι οτι με το πετρελαιο (καλοριφερ δλδ) ζεσταινεις ΟΛΟ το σπιτι.
Με τα ξυλα (τζακι δλδ) μονο τον χωρο που καιει.
Ούτε καν αυτόν, μόνο τον χώρο μπροστά του αν δεν βάλεις κάποιο σύστημα αέρος, σαν το παρακάτω....
438424
thunder ace
29/09/2022, 21:58
Ούτε καν αυτόν, μόνο τον χώρο μπροστά του αν δεν βάλεις κάποιο σύστημα αέρος, σαν το παρακάτω....
438424
Πεντακυλινδρο!!!!!! απο honda RC213V υποθετω
kostaskk
29/09/2022, 22:24
1 κυβικό, μάλλον εννοεί κυβικό μέτρο ξύλα 400 κιλά? Άρα η κάσα του αγροτικού που με το μάτι πιστεύω χωράει άνετα 3-4 κυβικά μέτρα σηκώνει 1600 κιλά? Κάτι πάει πολύ λάθος εδώ,. Καλητερο ξύλο ελιά, βάζεις ένα κ καίει για ώρες,. Επίσης όλο και κάποιο σύστημα θα έχει βγει να ζεσταίνεις από το τζάκι την παροχή νερού,σωλήνες καλοριφερ
stefanos
29/09/2022, 23:06
Τζάκια και σόμπες πετρελαίου είναι στα όρια του ανήθικου και να τα συζητάμε με αυτές τις τιμές.
Υπάρχουν λέβητες και ενεργειακές σόμπες ξύλου και πέλλετ με πολύ καλή απόδοση.
Και έχω την εντύπωση ότι το ξύλο δεν υπόκειται στην κερδοσκοπία της αγοράς και σε πολιτικές κρίσεις όσο τα υπόλοιπα καύσιμα.
Ουσιαστικά πέρυσι η οικονομικότερη θέρμανση ήταν αντλία θερμότητας. Φέτος το επιδοτούμενο πετρέλαιο, του χρόνου δεν ξέρω τι.
Με την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατεί για τα απόμενα χρόνια το πιο σίγουρο καύσιμο θα είναι τα ξύλα.
AristidisZ
29/09/2022, 23:15
Τζάκια και σόμπες πετρελαίου είναι στα όρια του ανήθικου και να τα συζητάμε με αυτές τις τιμές.
Υπάρχουν λέβητες και ενεργειακές σόμπες ξύλου και πέλλετ με πολύ καλή απόδοση.
Και έχω την εντύπωση ότι το ξύλο δεν υπόκειται στην κερδοσκοπία της αγοράς και σε πολιτικές κρίσεις όσο τα υπόλοιπα καύσιμα.
Ουσιαστικά πέρυσι η οικονομικότερη θέρμανση ήταν αντλία θερμότητας. Φέτος το επιδοτούμενο πετρέλαιο, του χρόνου δεν ξέρω τι.
Με την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατεί για τα απόμενα χρόνια το πιο σίγουρο καύσιμο θα είναι τα ξύλα.
Πάντως με 0.5€ την kWh, με το 1.5€ του παραπάνω παραδείγματος η αντλία αποδίδει περί τα 9 kw, ήτοι περί τις 7800 θερμίδες, δηλαδή περίπου όσο το 1 λίτρο πετρέλαιο (με τις απώλειες στις σωλήνες)
Στο συμβατικό τζάκι έχεις μεγάλες απώλειες από τη ροή αέρα που απαιτεί για να "τραβήξει". Αναγκάζει όλες τις χαραμάδες του σπιτιού να μπάζουν με μεγάλη ροή κρύο αέρα απ' έξω, ώστε να αντισταθμίσουν τη ροή εξερχόμενου αέρα-αιθάλης από την καμινάδα. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό συνεπάγεται να ζεσταθεί ένα δωμάτιο και να κρυώσουν τα άλλα.
Αν το σπίτι έχει καλή μόνωση στα κουφώματα, το συμβατικό τζάκι χρειάζεται να ανοίξεις ελάχιστα ένα παράθυρο για να μην στέλνει τον καπνό μέσα. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ αποδοτικό.
peterTHErider
29/09/2022, 23:36
Πάντως με 0.5€ την kWh, με το 1.5€ του παραπάνω παραδείγματος η αντλία αποδίδει περί τα 9 kw, ήτοι περί τις 7800 θερμίδες, δηλαδή περίπου όσο το 1 λίτρο πετρέλαιο (με τις απώλειες στις σωλήνες)
Η αντλία σε συνδιασμό με ενδοδαπέδια είναι με ΔΙΑΦΟΡΑ η οικονομικότερη και απολαυστικότερη μορφή θέρμανσης του σπιτιού.
AristidisZ
30/09/2022, 07:08
1 κυβικό, μάλλον εννοεί κυβικό μέτρο ξύλα 400 κιλά? Άρα η κάσα του αγροτικού που με το μάτι πιστεύω χωράει άνετα 3-4 κυβικά μέτρα σηκώνει 1600 κιλά? Κάτι πάει πολύ λάθος εδώ,. Καλητερο ξύλο ελιά, βάζεις ένα κ καίει για ώρες,. Επίσης όλο και κάποιο σύστημα θα έχει βγει να ζεσταίνεις από το τζάκι την παροχή νερού,σωλήνες καλοριφερ
Δε κατάλαβα, τι σου φαίνεται, πολύ ή λίγο τα περίπου 400 κιλά ανά χυδην κυβικό ;
Η αντλία σε συνδιασμό με ενδοδαπέδια είναι με ΔΙΑΦΟΡΑ η οικονομικότερη και απολαυστικότερη μορφή θέρμανσης του σπιτιού.
Για το οικονομικότερο συμφωνώ, για το απολαυστικότερο, οκ, περί ορέξεως…
Ok, καταλαβα,μιλατε για απόδοση ανά τόνο πχ.Ναι συμφωνώ ποιό αποδότικό είναι το πετρέλαιο αλλά οχι ποιό οικονομικό.Πάντως στο σπίτι μου(90τμ) με την ξυλόσομπα,όχι τζάκι,ζεσταίνω ολο το σαλόνι(35τμ περίπου) και το χωλ σε βαθμό να είσαι γυμνός και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού (κουζίνα,μπάνιο, υπνοδωμάτιο) τους ζεσταίνει αρκετά.Με 3-4 τόνους βγάζω χειμώνα.Φέτος πήρα 3 τόνους και εχω και αλλο μισό απο πέρσι.Μπελάς είναι σίγουρα το ξύλο,θελει κουβάλημα-στοίβαγμα οταν τα πάρεις και χώρο να τα αποθηκεύσεις.Επίσης έχει βρωμιά,τριγύρω απ την σόμπα σκουπίζεις αρκετά.Πάντως τι 120-140€ το κυβικό λέτε?Που τις βρίσκετε αυτες τις τιμές να πάμε να πάρουμε?190€ τον τόνο πήρα μεσέ/οξιά.Με 570€ δλδ θα βγάλω τον χειμώνα.Τον μεσέ τωρα τον δίνουν 240€ τον τόνο
Υπάρχουν τζάκια με >80% απόδοση
τυχαίο λινκ
Efficiency: 81.9 %
https://www.nordpeis.com/en/all-products/fireplace-and-stove/fireplace/cannes
Αν το σπίτι είναι μονωμένο τα είδη θέρμανσης έχουν μικρή διαφορά.
Άντε να κάνεις απόσβεση στην αντλία θερμότητας σε σύγκριση με το πετρέλαιο για παράδειγμα εάν χρειάζεσαι <€400/έτος σε πετρέλαιο.
Ο καυστήρας βγάζει άνετα 20ετία με πάμφθηνα ανταλλακτικά και αμφιβάλλω αν μία αντλία θερμότητας βγάλει χωρίς κανένα πρόβλημα τα μισά χρόνια.
Φαίνονται οι ελάχιστες διαφορές με τις νέες τιμές ρεύματος και εδώ
https://energypress.gr/news/nea-meleti-toy-emp-sygkrinei-kostos-thermansis-apo-diafores-tehnologies-poies-allages-efere-i
karellen
30/09/2022, 08:33
1 κυβικό, μάλλον εννοεί κυβικό μέτρο ξύλα 400 κιλά? Άρα η κάσα του αγροτικού που με το μάτι πιστεύω χωράει άνετα 3-4 κυβικά μέτρα σηκώνει 1600 κιλά? Κάτι πάει πολύ λάθος εδώ,.
Κάπου κάνεις λάθος,πως προκύπτουν 3-4 κυβικά όταν η καρότσα ενός αγροτικού έχει επιφάνεια ~4 τετραγωνικά?
AristidisZ
30/09/2022, 08:44
Ok, καταλαβα,μιλατε για απόδοση ανά τόνο πχ.Ναι συμφωνώ ποιό αποδότικό είναι το πετρέλαιο αλλά οχι ποιό οικονομικό.Πάντως στο σπίτι μου(90τμ) με την ξυλόσομπα,όχι τζάκι,ζεσταίνω ολο το σαλόνι(35τμ περίπου) και το χωλ σε βαθμό να είσαι γυμνός και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού (κουζίνα,μπάνιο, υπνοδωμάτιο) τους ζεσταίνει αρκετά.Με 3-4 τόνους βγάζω χειμώνα.Φέτος πήρα 3 τόνους και εχω και αλλο μισό απο πέρσι.Μπελάς είναι σίγουρα το ξύλο,θελει κουβάλημα-στοίβαγμα οταν τα πάρεις και χώρο να τα αποθηκεύσεις.Επίσης έχει βρωμιά,τριγύρω απ την σόμπα σκουπίζεις αρκετά.Πάντως τι 120-140€ το κυβικό λέτε?Που τις βρίσκετε αυτες τις τιμές να πάμε να πάρουμε?190€ τον τόνο πήρα μεσέ/οξιά.Με 570€ δλδ θα βγάλω τον χειμώνα.Τον μεσέ τωρα τον δίνουν 240€ τον τόνο
Η τιμή που είπα είναι για κυβικό, δεν είναι για τόνο
Στην Αθήνα ο τόνος πάει κοντά ένα 300άρι, 3-4 τόνοι είναι κάνα χιλιάρικο
Η ξυλόσομπα φυσικά έχει σαφώς υψηλότερο βαθμό απόδοσης από το τζάκι, και συμφωνώ ότι κατά πάσα πιθανότητα με χαμηλή τιμή ξύλου είναι μάλλον πιο οικονομική από το πετρέλαιο
Βέβαια σε αστικές περιοχές δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσεις ξυλόσομπα...
Υπάρχουν τζάκια με >80% απόδοση
τυχαίο λινκ
Efficiency: 81.9 %
https://www.nordpeis.com/en/all-products/fireplace-and-stove/fireplace/cannes
Αν το σπίτι είναι μονωμένο τα είδη θέρμανσης έχουν μικρή διαφορά.
Άντε να κάνεις απόσβεση στην αντλία θερμότητας σε σύγκριση με το πετρέλαιο για παράδειγμα εάν χρειάζεσαι <€400/έτος σε πετρέλαιο.
Ο καυστήρας βγάζει άνετα 20ετία με πάμφθηνα ανταλλακτικά και αμφιβάλλω αν μία αντλία θερμότητας βγάλει χωρίς κανένα πρόβλημα τα μισά χρόνια.
Φαίνονται οι ελάχιστες διαφορές με τις νέες τιμές ρεύματος και εδώ
https://energypress.gr/news/nea-meleti-toy-emp-sygkrinei-kostos-thermansis-apo-diafores-tehnologies-poies-allages-efere-i
Καλά, τόσο λένε ότι έχουνε, η ΤΟΤΕΕ λέει ότι συνήθης β.α. για σόμπες και ενεργειακά τζάκια είναι 50%, άρα το 82% είναι μάλλον ουτοπικό, παρά την πιστοποίηση που έχει (κάτι σαν τις καταναλώσεις των οχημάτων σκέψου :p )
Επίσης δε βλέπω τιμούλα :P
Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα, όπως και να το κάνουμε
Ακόμα και με το 82% βαθμό απόδοσης που λες στο ξύλο (που για μένα δε παίζει), αν υπολογίσουμε 0.3 € το κιλό, παίρνεις ανά κιλό περί τα 3.5 θερμικά kw
Μια αντλία θέρμανσης στην Αθήνα έχει εύκολα SCOP πάνω από 4, ήτοι με μια kwh, ας πούμε με κόστος 30 λεπτά (όσο δηλαδή ένα κιλό ξύλα), παίρνεις πάνω από 4 kw
Επίσης μη ξεχνάμε ότι σόμπες, τζάκια κλπ δεν έχουν θερμοστάτη, δεν έχουν inverter κλπ κλπ, το overkill είναι σύνηθες φαινόμενο, απλά κανείς δε το βάζει καν στην εξίσωση
motojojo
30/09/2022, 08:50
4 τετραγωνικά (εμβαδό) επι 1 μετρο υψος δεν μας κανουν 4 κυβικα;
karellen
30/09/2022, 09:12
4 τετραγωνικά (εμβαδό) επι 1 μετρο υψος δεν μας κανουν 4 κυβικα;
Ναι,αλλά θα σηκώσεις 1 μέτρο ύψος ξύλα στην καρότσα?
Και μάλιστα 1 μέτρο "πυργωτό" σε όλες τις πλευρές,με παραπέτια,όχι στοιβαγμένο στη μέση.
Καλά, τόσο λένε ότι έχουνε, η ΤΟΤΕΕ λέει ότι συνήθης β.α. για σόμπες και ενεργειακά τζάκια είναι 50%, άρα το 82% είναι μάλλον ουτοπικό, παρά την πιστοποίηση που έχει (κάτι σαν τις καταναλώσεις των οχημάτων σκέψου :p )
Ακόμα και με το 82% βαθμό απόδοσης που λες στο ξύλο (που για μένα δε παίζει), αν υπολογίσουμε 0.3 € το κιλό, παίρνεις ανά κιλό περί τα 3.5 θερμικά kw
Μια αντλία θέρμανσης στην Αθήνα έχει εύκολα SCOP πάνω από 4, ήτοι με μια kwh, ας πούμε με κόστος 30 λεπτά (όσο δηλαδή ένα κιλό ξύλα), παίρνεις πάνω από 4 kw
Επίσης μη ξεχνάμε ότι σόμπες, τζάκια κλπ δεν έχουν θερμοστάτη, δεν έχουν inverter κλπ κλπ, το overkill είναι σύνηθες φαινόμενο, απλά κανείς δε το βάζει καν στην εξίσωση
Το δικό μου κόστισε €3100 τοποθετημένο και αποδίδει στο μέγιστο 9kw.
Το παραπάνω παράδειγμα είναι πιστοποιημένο με μετρήσεις
https://assetstore.nordpeis.com/hcms/v2.4/entity/document/325207/storage/MzI1MjA3LzAvbWFzdGVy
το ότι όλοι βάζουν ότι βρούν μπροστά τους και έτσι η ΤΟΤΕΕ αναφέρει β.α. ~50% δεν σημαίνει ότι όλα αποδίδουν τόσο
Το δικό μου ζεσταίνει μονοκατοικία 120τμ ισόγειο και όροφο καλά μονωμένη ακόμα και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά (0-5 βαθμούς). Άντε να ανάψω ένα σώμα (αυτόνομη θέρμανση ανα δωμάτιο) στο ΒΔ υπνοδωμάτιο του ορόφου για βοήθεια. Το σώμα είναι λίγων θερμίδων. Όλα τα σώματα του σπιτιού (εκτός του υπογείου) είναι περίπου στις 9kw (δεν θυμάμαι θερμίδες, αλλά τα χαρακτηριστικά του λέβητα που έβγαλε η μελέτη του μηχανολόγου).
Στο σαλόνι είμαστε με κοντομάνικα. Όταν δουλέψει στο φουλ νιώθεις την ακτινοβολία στο πρόσωπο στα 10 μέτρα.
Υπόψιν τα ξύλα τα βρίσκω δωρεάν. Βάλε μόνο 2-3 ώρες να τα κόψω για το κόστος τους.
Δεν είπα ότι η ΑΘ είναι ακριβότερη. Αμφιβάλλω αν σε βάθος χρόνου κάνει απόσβεση σε ένα καλά μονωμένο σπίτι.
Αν μπούν βέβαια φωτοβολταικά με net-metering αλλάζει το πράγμα.
Εντιτ:
Είδα και αυτό για όποιον έχει ΦΑ
https://energypress.gr/news/pos-aerio-xanampainei-dynata-sto-paihnidi-tis-thermansis-sta-12-lepta-thermiki-kwh-i-timi-toy
doctor_john
30/09/2022, 09:30
Παιδιά το τζάκι όπως το έχουμε γνωρίσει στην ελλάδα είναι ένα κατάλοιπο ενεργοβόρου συστήματος καύσης
με τεράστια απώλεια θερμότητας. Πάνω από το 60% της θερμότητας πετιέται στο περιβάλλον.
Σαν μια οθόνη καύσης ξύλων που προσφέρει την εικόνα της φωτιάς με ελάχιστη εκμετάλλευση της θερμότητας που παράγεται.
Προσπάθησα να καταλάβω πως είναι δυνατόν να ήρθε στην χώρα και να έμεινε στην αντίληψη μας σαν κάτι λογικό για θέρμανση.
Όλα τα στοιχεία που βρήκα δείχνουν να υποστηρίζεται μόνο από την διαχείριση θέρμανσης παλατιών και άλλων οικημάτων
που η καύσιμη ύλη θεωρείτο μηδενικού κόστους και η όλη συντήρηση του συστήματος γινόταν από υπηρετικό προσωπικό.
Με λίγα λόγια "λειτουργεί" αν έχεις ένα σε κάθε δωμάτιο και υπάρχει κόσμος να το συντηρεί όταν δεν χρησιμοποιείται από εμάς,
με το προφανές κόστος σε καύσιμη ύλη και εργατοώρες.
Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η διαχείριση των ξύλων σαν καύσιμη ύλη γίνεται με κτιστές σόμπες (masonry heater)
που εκμεταλλεύονται πάνω από το 90% της θερμότητας, ζεσταίνουν μποϊλερ για μεταφορά θερμότητας όπως με καλοριφέρ
για χρήση στο μπάνιο, δημιουργούν θερμαντικά σώματα όπως πεζούλες, πάγκους, ντουλάπες, σκάλες κ.λπ. ανάλογα τις ανάγκες και με λίγα λόγια
η ελευθερία που παρέχει περιορίζεται μόνο από την φαντασία.
Σαν αρχιτεκτονικό στοιχείο θεωρείται η καρδιά του σπιτιού και σχεδιάζεται πρώτο σε κατασκευή νέου σπιτιού και μετά το υπόλοιπο σπίτι.
Αξίζει τον ελάχιστο κόπο και τον χρόνο μελέτης μας και θα έλεγα ότι είναι απολαυστικό να μάθεις πως δημιουργείται και αναπτύσσεται.
Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα.
motojojo
30/09/2022, 09:51
Ναι,αλλά θα σηκώσεις 1 μέτρο ύψος ξύλα στην καρότσα?
Και μάλιστα 1 μέτρο "πυργωτό" σε όλες τις πλευρές,με παραπέτια,όχι στοιβαγμένο στη μέση.
Εγώ στον όγκο αναφέρθηκα.
Το τι θα βαλεις εκει είναι άλλο θέμα. Εσυ θες να βαλεις ξύλα άλλος βάζει αμμοχαλικο. Τα 4 κυβικά όμως ειναι πάντα 4 κυβικά!
AristidisZ
30/09/2022, 10:15
Το δικό μου κόστισε €3100 τοποθετημένο και αποδίδει στο μέγιστο 9kw.
Το παραπάνω παράδειγμα είναι πιστοποιημένο με μετρήσεις
https://assetstore.nordpeis.com/hcms/v2.4/entity/document/325207/storage/MzI1MjA3LzAvbWFzdGVy
το ότι όλοι βάζουν ότι βρούν μπροστά τους και έτσι η ΤΟΤΕΕ αναφέρει β.α. ~50% δεν σημαίνει ότι όλα αποδίδουν τόσο
Το δικό μου ζεσταίνει μονοκατοικία 120τμ ισόγειο και όροφο καλά μονωμένη ακόμα και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά (0-5 βαθμούς). Άντε να ανάψω ένα σώμα (αυτόνομη θέρμανση ανα δωμάτιο) στο ΒΔ υπνοδωμάτιο του ορόφου για βοήθεια. Το σώμα είναι λίγων θερμίδων. Όλα τα σώματα του σπιτιού (εκτός του υπογείου) είναι περίπου στις 9kw (δεν θυμάμαι θερμίδες, αλλά τα χαρακτηριστικά του λέβητα που έβγαλε η μελέτη του μηχανολόγου).
Στο σαλόνι είμαστε με κοντομάνικα. Όταν δουλέψει στο φουλ νιώθεις την ακτινοβολία στο πρόσωπο στα 10 μέτρα.
Υπόψιν τα ξύλα τα βρίσκω δωρεάν. Βάλε μόνο 2-3 ώρες να τα κόψω για το κόστος τους.
Δεν είπα ότι η ΑΘ είναι ακριβότερη. Αμφιβάλλω αν σε βάθος χρόνου κάνει απόσβεση σε ένα καλά μονωμένο σπίτι.
Αν μπούν βέβαια φωτοβολταικά με net-metering αλλάζει το πράγμα.
Εντιτ:
Είδα και αυτό για όποιον έχει ΦΑ
https://energypress.gr/news/pos-aerio-xanampainei-dynata-sto-paihnidi-tis-thermansis-sta-12-lepta-thermiki-kwh-i-timi-toy
Ναι, έχει μετρήσεις, αλλά ξέρεις εσύ με τι καύσιμο έχουν γίνει ;
Αν μου βρεις το πρότυπο (γιατί με μια γρήγορη ψακτική που έκανα είναι επί πληρωμή), ευχαρίστως να του ρίξω μια ματιά
Δε καταλαβαινόμαστε, σου έγραψα παραπάνω για ενεργειακό κόστος κιλοβατώρας, και εσύ μου λες ότι ρίχνεις τσάμπα ξύλα
Μου λες ότι κυκλοφορείς με το κοντομάνικο, που σημαίνει ότι "σπαταλάς" ενέργεια για να φέρεις έναν χώρο στους 25-26 βαθμούς και εγώ σου μιλάω για αντισταθμίσεις και inverter
Είπα και πάλι, όταν το ξύλο είναι τσάμπα, κλάιν μάιν, και στην τελική κακώς έκανες κατά τη γνώμη μου που έδωσες και τα 3 χιλιάρικα , εγώ σε όποιο σπίτι έχω βρεθεί σε χωριό με μασίνες που κάνουν το 1/10, μια χαρά ζεσταίνομαι
motojojo
30/09/2022, 10:25
Τι διαφορά εχει η αντλία θερμότητας από τον κλιματισμό;
Απ'ότι κατάλαβα η βασική αρχή λειτουργίας ειναι ίδια.
peterTHErider
30/09/2022, 10:47
Δε κατάλαβα, τι σου φαίνεται, πολύ ή λίγο τα περίπου 400 κιλά ανά χυδην κυβικό ;
Για το οικονομικότερο συμφωνώ, για το απολαυστικότερο, οκ, περί ορέξεως…
προφανώς περί όρεξεως αλλά το να περπατάς με καλτσούλα και να νιώθεις ζεστούλα+το ομοιόρφο ζεστό χώρο ΠΑΝΤΟΥ και όχι μονο κοντά στα σώματα που φεύγει πάνω+τη μέγιστη απόδοση που αισθάνεσαι εώς τα 2 μέτρα όπου αρχίζει η μικρή διαφορά θερμοκρασίας είναι πραγματική απόλαυση.
καλά μην μιλήσω για τον δροσισμό όπου είναι σαν να μπαίνεις σε σπηλιά χωρίς το τραγικό να παθαίνεις ψύξη από το χτύπημα του αέρα του aircondition.
PaNick67
30/09/2022, 10:57
H τιμουλα που δεν βλεπεις ειναι περιξ των 6.000€ χωρις καμιναδες, τοποθετηση, κλπ
Εχει και με 3Κ η εστια συν τα υπολοιπα ΟΜΩΣ αυτα ειναι τζακια λουξ μπαινουν σε αντιστοιχους χωρους και προφανως δεν αποτελουν μοναδικη λυση θερμανσης αφου οι κατοχοι δενε χουν οικονομικα θεματα.
Απο εκει και μετα η πιο συμφερουσα θερμανση ειναι αυτη που εχεις ευκολη. Ζεις σε μερος με ελιες; Εχεις ξυλοσομπα και καις ελια η καυστηρα πυρηνας που και ελιες να μην εχεις υπαρχει αφθονη και φτηνη στην περιοχη. Ζεις σε περιοχη με οξιες; Αυτη χρησιμοποιεις
Εμεις στην Αθηνα ολα ακριβα τα εχουμε και δεν εχουμε τιποτα αφθονο. Οποτε κοιταμε λυσεις, λιγο ΦΑ, λιγο πετρελαιο, λιγο κλιμα, λιγο τζακι
Ψαχνω για να κανω ενεργειακο το τζακι μου το ανοιχτο με τοποθετηση κασετας. Την πιο φτηνη τιμη την εχω παρει απο εναν στην Καλαματα! Ο οποιος ηταν κι ο πιο ειλικρινης ως αναφορα την καμιναδα που πρεπει να παει μεχρι πανω και να ειναι ανοξειδωτη διπλου τοιχωματος . Ολοι οι αλλοι που πηρα προσφορες ζητησαν απο 50 μεχρι 100% περισοστερα χρηματα και η καμιναδα θα ειναι μεχρι να βγει απο το διαμερισμα. Μετα θα δουλεψει η χτιστη καμιναδα του τζακιου.
AristidisZ
30/09/2022, 11:07
Ψαχνω για να κανω ενεργειακο το τζακι μου το ανοιχτο με τοποθετηση κασετας. Την πιο φτηνη τιμη την εχω παρει απο εναν στην Καλαματα! Ο οποιος ηταν κι ο πιο ειλικρινης ως αναφορα την καμιναδα που πρεπει να παει μεχρι πανω και να ειναι ανοξειδωτη διπλου τοιχωματος . Ολοι οι αλλοι που πηρα προσφορες ζητησαν απο 50 μεχρι 100% περισοστερα χρηματα και η καμιναδα θα ειναι μεχρι να βγει απο το διαμερισμα. Μετα θα δουλεψει η χτιστη καμιναδα του τζακιου.
Πόσο σου είπαν για το τζάκι αν επιτρέπεται ;
Και για πόσους ορόφους μιλάς ότι πρεπει να ανέβει η καμινάδα ;
PaNick67
30/09/2022, 11:11
Πόσο σου είπαν για το τζάκι αν επιτρέπεται ;
Και για πόσους ορόφους μιλάς ότι πρεπει να ανέβει η καμινάδα ;
O φθηνοτερος 1.300€ η κασετα και γυρω στα 2Κ ολα μαζι. Η καμιναδα πρεπει να ανεβει εναν οροφο ακομα και 2 μετρα μεχρι την εξοδο της δηλαδη γυρω στα 6,5 μετρα συνολικα
Εχω παρει τιμες 2,5Κ, 3Κ και 4Κ για αναλογες κασετες, οχι ιδιες αλλα σε σχετικα κοντινες τιμες. Γενικα οσα τους λειπουν ζητανε!
panos_zip
30/09/2022, 11:25
Όλη η ουσία ειναι στο καλά μονωμένο σπίτι.
Στο σπίτι που έμενα (ενοίκιο) μέχρι πριν λιγες μέρες, έβγαζα ολο το χειμώνα με ~280€ πετρέλαιο. Ίσως και λιγότερο.
Έχω 2 μικρά παιδιά. Το καλοριφέρ άναβε νοέμβρη και έσβηνε μάρτη.
Ρυθμισμένο μόνιμα στους 21-22 βαθμους με θερμόμετρο στο κέντρο περιπου του σπιτιού.
Το σπιτι αεριζόταν κάθε μέρα.
Καλα προφανως και η περιοχή παίζει ρολο, αλλο «κρύο» εχουμε στον πειραιά, και άλλο στο κιλκις για παραδειγμα.
Έφυγα από εκεί για διάφορους λόγους αλλά η θέρμανση και το κόστος της δεν ειναι ένας απο αυτούς και ξερω ότι τέτοια ποσά δεν πρόκειται να βρω πουθενά αλλου.
Η μονωση ειναι το πρωταρχικο
Οι τοπικες θερμανσεις ανα δωματιο εχουν εγκαταλειφθει απο δεκαετιες
Ειναι απαραδεκτο σημερα να συζηταμε για θερμανση με στερεα καυσιμα
Μιλαμε για φουλ ατελη καυση με αστειο βαθμο αποδοσης και εκπομπη μικροσωματιδιων
PaNick67
30/09/2022, 11:52
Η μονωση ειναι το πρωταρχικο
Οι τοπικες θερμανσεις ανα δωματιο εχουν εγκαταλειφθει απο δεκαετιες
Ειναι απαραδεκτο σημερα να συζηταμε για θερμανση με στερεα καυσιμα
Μιλαμε για φουλ ατελη καυση με αστειο βαθμο αποδοσης και εκπομπη μικροσωματιδιων
Απαραδεκτο μπορει αν ηταν, δεν ειναι πλεον. Αν χρησιμοποιησεις ρευμα να ζεσταθεις τον χειμωνα θα κοστισει πολλα και οπως λενε οι επιδοτησεις στο ρευμα θα ειναι αναλογες της καταναλωσης, αρα αν εχεις αυξηση καταναλωσης (λογικο αφου τα κλιματιστικα θα επωμιστουν το βαρος του ΦΑ/πετρελαιου ) θα πληρωνεις την kWh απο 0,50-0,80€.
Αντιστοιχα αν καψεις ΦΑ θα εχεις να κανεις με τις απιστευτες τιμες που παιζει τωρα. Πετρελαιο; Ποσοι θα βαλουν αν εχει 1,5€ το λιτρο;
Ποσο σταθερο θα ειναι το ρευμα; Κανεις δεν ξερει. Τι θα γινει σε περιπτωση βαρυχειμωνιας;
Εδω φοβουνται στην Ευρωπη διακοπες στα δικτυα κινητης
https://www.reuters.com/business/media-telecom/exclusive-europe-braces-mobile-network-blackouts-sources-2022-09-29/
DoctoR_k6
30/09/2022, 12:00
Όλη η ουσία ειναι στο καλά μονωμένο σπίτι.
Στο σπίτι που έμενα (ενοίκιο) μέχρι πριν λιγες μέρες, έβγαζα ολο το χειμώνα με ~280€ πετρέλαιο. Ίσως και λιγότερο.
Έχω 2 μικρά παιδιά. Το καλοριφέρ άναβε νοέμβρη και έσβηνε μάρτη.
Ρυθμισμένο μόνιμα στους 21-22 βαθμους με θερμόμετρο στο κέντρο περιπου του σπιτιού.
Το σπιτι αεριζόταν κάθε μέρα.
Καλα προφανως και η περιοχή παίζει ρολο, αλλο «κρύο» εχουμε στον πειραιά, και άλλο στο κιλκις για παραδειγμα.
Έφυγα από εκεί για διάφορους λόγους αλλά η θέρμανση και το κόστος της δεν ειναι ένας απο αυτούς και ξερω ότι τέτοια ποσά δεν πρόκειται να βρω πουθενά αλλου.
21-22 κ 280ε ειναι τελεια!!
Δεν ξερω τι μονωση ειχες κ πως την εννοεις.
Αλλα σε πολυκατοικια κ δεξια αριστερα να εχεις αλλες πολυκατοικιες κ πανω κατω αλλα διαμερισματα κ αλλο να εισαι σε ενα οικοπεδο μονος σαν την καλαμια στον καμπο.
Εγω παντως στο δικο μου σπιτι (109τμ/Ζωγραφου) 2ος οροφος με αριστερα δεξια αλλη πολυκατοικια κ δυοροφη μονοκατοικια εκαψα κανα 300αρι χοντρικα σε πετρελαιο (μπορει κ λιγοτερα) ανοιγοντας καθε μερα τον θερμοστατη στις 0730 στους 20.5 κ κλεινοντας το στις 2130 που κοιμουνται τα μικρα.
Το πρωι κατω απο 18 δεν ειδα ποτε στον θερμοστατη πριν αναψω καλοριφερ.
Βεβαια εκαψα κ 2-3 κυβικα ξυλα γιατι γουσταρω το τζακι οχι οτι περιμενα να ζεσταθω απο αυτο. Μετα απο 2 ωρες καλης φωτιας το τζακι ενα χωρο 35-40τμ τον κραταει ζεστο απλα οχι απο το μηδεν.
Χοντρικα το κυβικο ειναι απο 450 εως 550 κιλα αναλογως του ξυλου.
Αντε να πουμε βαρια μισο τονο για 120 εως περισυ κ κανα 140-150αρι φετος.
Αν δεν ειναι ενεργειακο απλα τα καις για πλακα...
panos_zip
30/09/2022, 13:03
90τμ διαμέρισμα Πειραιά περικυκλωμένο από πολυκατοικίες.
Συγχρονο σπίτι (κατασκευή 2010) με ποιοτικά αλουμίνια
Πριν τα παιδιά και με χαμηλότερη τιμη στο πετρέλαια παιζαμε κάτω από 200
DoctoR_k6
30/09/2022, 13:04
Απο τα καλα σεναρια για μονωση κ οικονομια σε πετρελαιο αλλα κ ρευμα.
motojojo
30/09/2022, 13:04
Μπορεις σε μια πολυκατοικια να τραβηξεις καμινάδα;
patsavour
30/09/2022, 13:45
Μπορεις σε μια πολυκατοικια να τραβηξεις καμινάδα;
αν εχεις σουβλατζιδικο στο ισογειο.
Ναι, έχει μετρήσεις, αλλά ξέρεις εσύ με τι καύσιμο έχουν γίνει ;
Αν μου βρεις το πρότυπο (γιατί με μια γρήγορη ψακτική που έκανα είναι επί πληρωμή), ευχαρίστως να του ρίξω μια ματιά
Δε καταλαβαινόμαστε, σου έγραψα παραπάνω για ενεργειακό κόστος κιλοβατώρας, και εσύ μου λες ότι ρίχνεις τσάμπα ξύλα
Μου λες ότι κυκλοφορείς με το κοντομάνικο, που σημαίνει ότι "σπαταλάς" ενέργεια για να φέρεις έναν χώρο στους 25-26 βαθμούς και εγώ σου μιλάω για αντισταθμίσεις και inverter
Είπα και πάλι, όταν το ξύλο είναι τσάμπα, κλάιν μάιν, και στην τελική κακώς έκανες κατά τη γνώμη μου που έδωσες και τα 3 χιλιάρικα , εγώ σε όποιο σπίτι έχω βρεθεί σε χωριό με μασίνες που κάνουν το 1/10, μια χαρά ζεσταίνομαι
προφανώς και δεν καταλαβαινόμαστε
το τί κάνω το έγραψα για ένα συγκεκριμένο λόγο που δεν πήρες χαμπάρι
το ότι αναφέρεις τη μασίνα πάλι μου λέει αρκετά για να σταματήσω την κουβέντα
βάλτε αντλία θερμότητας φέτος :)
AristidisZ
30/09/2022, 14:21
Με κεντρική θέρμανση, και χωρίς τίποτα άλλο, 280€;
Πόσο σου πήγαινε η ώρα δηλαδή ;
προφανώς και δεν καταλαβαινόμαστε
το τί κάνω το έγραψα για ένα συγκεκριμένο λόγο που δεν πήρες χαμπάρι
το ότι αναφέρεις τη μασίνα πάλι μου λέει αρκετά για να σταματήσω την κουβέντα
βάλτε αντλία θερμότητας φέτος :)
Σου ξαναλέω, αν πλήρωνες τα ξύλα που καις (με τιμές καυσόξυλου Αθήνας), ίσως να σκεφτόσουν διαφορετικά
Δεν προτρέπω κανέναν να βάλει αντλίες, προσωπικά φέτος θα πάω με πετρέλαιο, και ο Θεός βοηθός
Όμως οι αντλίες θερμότητας (ή ακόμα και τα απλά air condition) είναι η μόνη "τεχνολογία" που εξ ορισμού έχει απόδοση πάρα πολύ πάνω από τη μονάδα
Της δίνεις 1 kW και σου δίνει 3, 4 πίσω
Το πετρέλαιο, η σόμπα, το Φ/Α, το υγραέριο, η κηροζίνη, τα ξύλα, όλα, έχουν β.α. κάτω από 1.
Δίνεις 10, παίρνεις πίσω 9 - 8 - 7 ή και χειρότερα
Πόσο πιο λιανά να το κάνω ;
patsavour
30/09/2022, 14:41
ο μεγαλος σκοτωμος στα ξυλα γινεται στο ποιος θα καθαρισει και θα πεταξει την σταχτη οξω.:lol::cry:
panos_zip
30/09/2022, 23:18
Με κεντρική θέρμανση, και χωρίς τίποτα άλλο, 280€;
Πόσο σου πήγαινε η ώρα δηλαδή ;
…
Αυτόνομη θερμανση πετρέλαιο
Ρυθμισμένος ο θερμοστάτης να κρατάει 20-22 βαθμούς με εξωτερικό θερμόμετρο
Πέντε μηνες περιπου σχεδόν μονιμα αναμένο. Αλλα παρακολουθούσα το θερμοστάτη και στην πρέξη δεν άναβε πανω απο 5-6 φορες μεσα στη μέρα. Που σημαίνει οτι το σπίτι δεν έχανε.
Φυσικά οπως ξαναέγραψα, το αερίζαμε καθε μέρα.
Δεν το εχω υπολογίσει ανά ώρα
Αλλα εχω κρατημένα τα κοινόχρηστα, και θα τα βαλω κατω.
motojojo
01/10/2022, 17:58
Έχει κανεις εμπειρια από χιονοκουβέρτες;
Διαβασα για την υποχρεωτικότητα των αλυσίδων, αν και λογικά δεν θα βρω χιονια συντομα σκεφτόμουν να πάρω ενα ζευγάρι να υπάρχει (και πριν ακριβυνουν και αυτα).
Βρηκα κατι goodyear στο αμαζον και μου έκανε εντύπωση που δεν σφίγγει με λουριά αλλά με λάστιχο περιμετρικά.
Πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους;
Πρόσφυση παρέχουν σύμφωνα με όλα τα τεστ, αλλά μένουν στη θέση τους για αρκετά χλμ;
Επίσης είδα οτι δεν πρέπει να ξεπερνας τα 40-50χαω.
Αλυσίδες νομίζω δεν επιτρέπει ο κατασκευαστής.
doctor_john
01/10/2022, 19:57
Μια χαρά συμπεριφέρονται αρκεί να συμπεριφέρεσαι και εσύ προσεκτικά.
Ειδικά σε κομμάτια που φαίνεται το οδόστρωμα καλύτερα να τις αφαιρέσεις αν βλέπεις ότι είναι κοντά στα 500μ και πάνω.
motojojo
01/10/2022, 21:17
Από βιντεο που είδα (όχι πολλά ειναι η αλήθεια) αν τοποθετηθουν σωστά δεν βγαινουν κατά την κίνηση και οι επιδόσεις τους ειναι εφαμιλες (αν όχι καλύτερες) από τις αλυσίδες με σαφές πλεονέκτημα την έλλειψη κραδασμών. Μειονέκτημα η αντοχή τους φυσικά αλλά για λύση ανάγκης η αντοχή περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Προφανώς δεν ειναι για υπερβολές στο τιμόνι και στο γκάζι. Θέλω να πιστεύω ότι θα κρατιέμαι.
doctor_john
02/10/2022, 08:10
Και όχι και τόσο "σωστά" να τοποθετηθούν θα ισιώσουν με το ρολλάρισμα του τροχού ;)
Μου φαίνεται δύσκολο να ξεφύγεις, θα πρέπει να αγνοήσεις αίσθηση και ένστικτο σε τεράστιο βαθμό.
Χιονοκουβερτες είναι για συνεχόμενο μαλακό χιόνι. Πάγος οδόστρωμα θα σου μείνουν μόνο οι ιμάντες πρόσδεσης
motojojo
02/10/2022, 09:29
Και όχι και τόσο "σωστά" να τοποθετηθούν θα ισιώσουν με το ρολλάρισμα του τροχού ;)
Μου φαίνεται δύσκολο να ξεφύγεις, θα πρέπει να αγνοήσεις αίσθηση και ένστικτο σε τεράστιο βαθμό.
Με πισωκουνα και χιονι εύκολα πάνε στο βρόντο αίσθηση και ένστικτο! :evil:
Για λύση ανάγκης θέλω να έχω κάτι στο αυτοκίνητο, παλιά ειχα πάντα αλυσίδες το χειμωνα λόγω περιστασιακής διέλευσης στο μπράλο αν και ποτέ δεν χρειάστηκαν.
Φαντάζομαι ούτε τώρα θα χρειαστούν ποτέ αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
o_gavros
02/10/2022, 10:09
Φαντάζομαι ούτε τώρα θα χρειαστούν ποτέ αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
πέρσι με τα πολλά χιονια (εκείνο το περιβόητο διημερο με τους αποκλεισμένους στην αττική οδό), χρειάστηκε την πέμπτη μερα του φαινομένου να πάω για δουλειά στην Ηλιουπολη (μια γειτονιά στους πρόποδες του Υμηττού για όσους δεν είναι του λεκανοπεδίου).
Εβαλα αλυσίδες στο αμάξι της δουλειάς (φιατ στραντα) για να κάνω κυριολεκτικά το γυρο δυο τετραγωνων!
Αλλιώς δεν έφτανα εκεί που έπρεπε να φτάσω.
Τις αλυσίδες τις είχα πάρει μόλις τον προηγούμενο μήνα παρά τις παραινέσεις όλων γύρω μου ελα μωρε τωρα,τι να τις κάνεις, που θα βρεις χιονια με αυτό κλπ.
borgiriadis1
02/10/2022, 20:43
Γνωρίζει κάποιος πως λέγονται αυτά που φοράνε κάποιοι οδηγοί motogp κάτω από τα γάντια? Είναι κτ που δένει κάπως στα δάχτυλα και καλύπτει την παλάμη μόνο. Και αν ξέρουμε και που εξυπηρετεί?
doctor_john
02/10/2022, 21:08
Palm saver και αυξάνει την αντοχή σε κρούση και τριβή
tzimidis
02/10/2022, 21:12
Πάντως μπατσικό Hayabusa δεν περίμενα να δω στα Γιάννενα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/10/2022, 21:30
Πάντως μπατσικό Hayabusa δεν περίμενα να δω στα Γιάννενα.
Δε ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά πριν 1μιση με 2 χρόνια έβλεπα μπατσικο Μπούζα στο Ηράκλειο και τώρα έχω να το δω από τότε.Μηπως είναι ο ίδιος?