PDA

View Full Version : Ο καφενές vol.2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

basilis_k6
05/03/2022, 00:20
Δεν νομίζω ότι είναι και πολύ ανούσια η σύγκριση. Καλώς ή κακώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο άνθρωπος κάνει συχνά τα ίδια λάθη. Να υποθέσω ότι και εσύ συμφωνείς με την λογική ότι δεν φταίει ο βιαστής αλλά το κοριτσάκι με κολλητό μπλουζάκι και το μίνι όταν την βιάσει; Ένα ελεύθερο κράτος πρέπει να μπορεί να επιλέξει τους συμμάχους του ελεύθερα. Μια μεγάλη δύναμη μπορεί και με άλλους τρόπους να αποκτήσει συμμάχους και όχι με την βία (π.χ. την παροχή ανταλλαγμάτων). Και όπως πολύ σωστά είπε ο div400 (πολύ καλή ανάλυση και με στοιχεία) η συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την δύση άρχισε να συζητιέται έντονα μετά την επιθετική ενεργεια της Ρωσιας και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Να σε ρωτήσω και κάτι. Αν αύριο μεθαύριο ο Ερντογάν επιτεθεί σε κανένα νησί μας γιατί νιώθει ότι απειλείται από τους εξοπλισμούς μας και απαιτήσει την αποστρατικοποίηση των νησιών εσύ θα του δώσεις τα χίλια δίκια;

Και κάτι ακόμα. Επειδή κάποιοι φέρνουν ως παράδειγμα την Κύπρο που κανείς δεν της έδωσε όπλα όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι ενώ τώρα δίνουν στην Ουκρανία να ρωτήσω κάτι. Αν θεωρείτε λάθος που δεν της έδωσαν γιατί είναι λάθος τώρα που δίνουν στους Ουκρανούς; Αν έγινε κάτι λάθος τότε γιατί πρέπει να το επαναλάβουμε σε παρόμοια κατάσταση;

Και να ξεκαθαρίσω κάτι. Προσωπικά ήμουν πάντα εναντιον των όποιων επιθετικών ενεργειών του ΝΑΤΟ/δυτικών δυνάμεων (αν εξαιρέσουμε τον πρώτο πολεμο του Κόλπου όπου το Ιρακ είχε εισβάλει στο Κουβειτ) και ειδικά στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας έτρεχα σε αντιπολεμικές πορείες (αθωότητα της νιότης). Δεν δέχομαι όμως την λογική αφού τα έκαναν οι Αμερικάνοι καλά κάνουν και τα κάνουν σήμερα οι Ρώσοι γιατί η βία είναι βία από όπου και αν προέρχεται. Αλλιώς αυτός που το δέχεται αυτό είναι αυτός πρώτος που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και μετά η δύση που αλλού κάνει τα στραβά μάτια.

η ουκρανία ειναι ενα ελεύθερο κράτος που ζούνε ΚΑΙ ρώσοι. αν είχαμε ακόμη 8 εκατομυρια ελληνες στην μικρα ασια και στην κων/πολη αλλα και την δύναμη πυρος να μπουμε μεσα θα κάναμε το ίδιο σε μια παρόμοια κατάσταση. το 2014 πολλοι ρώσοι ήθελαν η χερσονησος να επιστρεψει στην Ρωσία. δεν σηκωθηκε ο πουτιν μια μερα και είπε παω σε ενα άλλο κρατος που ζεί άλλο εθνος να παρω ενα κομματι. η ουκρανια ήταν ενα κράτος που ζουσαν -οχι και τοσο αρμονικα- ουκρανοι και ρωσοι, φιλοευρωπαιοι και φιλορωσσοι. Ποτε δεν ηταν ροδινα τα πραγματα στη χωρα αλλα πολεμο δεν ειχε. ουτε τωρα ηταν αναγκη να εχει.

αυτα για βιαστες κτλ δεν τα σχολιαζω.

Nostradamus
05/03/2022, 08:10
η ουκρανία ειναι ενα ελεύθερο κράτος που ζούνε ΚΑΙ ρώσοι. αν είχαμε ακόμη 8 εκατομυρια ελληνες στην μικρα ασια και στην κων/πολη αλλα και την δύναμη πυρος να μπουμε μεσα θα κάναμε το ίδιο σε μια παρόμοια κατάσταση. το 2014 πολλοι ρώσοι ήθελαν η χερσονησος να επιστρεψει στην Ρωσία. δεν σηκωθηκε ο πουτιν μια μερα και είπε παω σε ενα άλλο κρατος που ζεί άλλο εθνος να παρω ενα κομματι. η ουκρανια ήταν ενα κράτος που ζουσαν -οχι και τοσο αρμονικα- ουκρανοι και ρωσοι, φιλοευρωπαιοι και φιλορωσσοι. Ποτε δεν ηταν ροδινα τα πραγματα στη χωρα αλλα πολεμο δεν ειχε. ουτε τωρα ηταν αναγκη να εχει.

Επικίνδυνη ακολουθία σκέψης κατά την γνώμη μου. Ρωσοφωνοι ίσως, να ταιριάζει καλύτερα σαν όρος μετά την ανεξαρτησία της χώρας. Γιατί μετά θα μπλέξουμε τα μπούτια μας με την δυτική Θράκη και μεγάλο αριθμό κατοίκων της για παράδειγμα.

stefanos
05/03/2022, 08:47
μια χαρα του βγαίνει άσχετα με το τι λένε τα δυτικα μμε. εχει παρει πολύ μεγάλο κομματι σε ουτε δεκα μερες. σε άλλες δέκα θα τελειώσει το θεμα imo. δεν πιστευω οτι θέλει να την παρει ολη και να κάτσει εκει με το στρατο. θα την μετατρέψει σε λευκορωσια με μια συνθηκη που θα δεχτουν και οι αμερικανοι και θα φύγει σιγα σιγα προς τα πίσω. μετά θα κάνει και ενα deal για την "νεα" ουκρανια με την ευρώπη ωστε να παρουν πισω ολες τις κυρώσεις και κάπως θα πλασάρει η αμερική οτι με την δικη της παρεμβαση σταμάτησε ο πόλεμος και ολοι χαρούμενοι.

Εγώ νομίζω το ανάποδο.
Η Ρωσία μπλέχτηκε σε μια κατάσταση που δεν θα ξεμπλέξει τα επόμενα 10 χρόνια.
Και οι Ευρωπαϊκές χώρες του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας δεν θα υποχωρήσουν από τα οικονομικά μέτρα γιατί νιώθουν ότι είναι οι επόμενοι στόχοι.

KotsosDR
05/03/2022, 11:06

Λες θα κάναμε το ίδιο σε μια παρόμοια κατάσταση ... Ούτε καν , δεν θυμάμαι να κάναμε ντου στη βόρεια Ήπειρο πχ...

doctor_john
06/03/2022, 09:39
Παιδιά σας διαβάζω και νομίζω ότι κάτι λείπει.
Ποιό νατο ρε παιδιά; Τι έχει πετύχει αυτή η μηχανή απόσβεσης του δικαίου πέρα από το
να δίνει δουλειά σε παλέμαχους γραφίστες;

Βλέπω έναν - έναν στην κυβέρνηση των us και έχουν όλοι άρρηκτες σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα..
Το νατο είναι που ενοχλεί ή το ΔΝΤ;

Προφανώς και είμαι ενάντια στον πόλεμο και αυτή η πρόταση δεν έχει αλλά.
Αυτό όμως δεν μου επιβάλει να μην βλέπω την ώρα που φωνάζω σταματήστε.

Ενα ρηχό ανδρείκελο από το 2014; στρώνει χαλιά συμφερόντων στην πλάτη του λαού που διαχειρίζεται.
Είναι κάτι που βλέπω μόνο εγώ;
Με τις ευλογίες του, υπάρχει ταξιαρχία διοικούμενη από τον αρχηγό της ακροδεξιάς, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί
για τόσα εγκλήματα πολέμου τα τελευταία 10 χρόνια που κοντράρουν χώρες εκατοντάδων ετών.
Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σουρεαλ σήμα την λυκοπαγίδα!

Όλοι εμείς που 80 χρόνια τώρα ονομάζουμε κάθε απίστευτο κακό με παραδείγματα του 2ου ΠΠ, που κρατάμε ζωντανή την ανάμνηση
με κάθε κόστος, έχουμε νόμους να απαγορεύουν τα σύμβολα, φυλακίζουμε ομοϊδεάτες και αρνητές των θηριωδιών και τώρα είμαστε όλοι
μαζί τους;

Θα βάλω σκατά, πέτρες και το χέρι της αδερφής μου στο μπλέντερ και η μάνα μου θα με αφήσει να ζήσω με το σχήμα που είχα;

Παιδιά αυτό που παρακολουθήσαμε τις προάλλες εμένα με άλλαξε. Δεν ξέρω αν είναι αληθινό, ψέμα, προπαγάνδα, "παλιό" ή από άλλη χώρα.
Με άλλαξε γιατί υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι αναίρεσαν κάθε τους δικαίωμα ακόμα και της ζωής.
Η ζημιά που έκαναν σε όλους μας είναι ανυπολόγιστη.
Η επιρροή που έχουν τους χαρακτηρίζει ξεκάθαρα ως καρκίνωμα του ανθρώπινου είδους.

Λυπάμαι (για εμένα) που το λέω αλλά θεωρώ ότι ο αφανισμός τους είναι απαραίτητος για την ανθρωπότητα.

katsar
06/03/2022, 09:50
Δηλαδή επειδή έχει στρατιωτικό τάγμα νεοναζί η χώρα πρέπει να ισοπεδωθεί ,να γκρεμιστούν σχολεία,νοσοκομεία,να ξεσπιτωθούν γυναικόπαιδα,να πεθάνουν;
Εμείς δηλαδή που τους είχαμε τόσο χρόνια στην βουλή εκλεγμένους με τα τατουάζ σβάστικες ( συγνώμη,αρχαιοελληνικά σύμβολα ) πρέπει να αφανιστούμε κατά τα λεγόμενα σου.
:redcard:

doctor_john
06/03/2022, 09:52
Έχεις πλάκα αλλά δεν κατάφερες να αλλοιώσεις όσα γράφω. Αν θες ξαναδιάβασε τα και σοβαρέψου σε παρακαλώ.

katsar
06/03/2022, 09:55
Πλάκα έχω το ξέρω ,σε ευχαριστώ.
Μπα,δεν το ξαναδιαβάζω μια φορά φτάνει ,άντε και καλή μας μέρα.

div400
06/03/2022, 10:03
Παιδιά σας διαβάζω και νομίζω ότι κάτι λείπει.
Ποιό νατο ρε παιδιά; Τι έχει πετύχει αυτή η μηχανή απόσβεσης του δικαίου πέρα από το
να δίνει δουλειά σε παλέμαχους γραφίστες;

Βλέπω έναν - έναν στην κυβέρνηση των us και έχουν όλοι άρρηκτες σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα..
Το νατο είναι που ενοχλεί ή το ΔΝΤ;

Προφανώς και είμαι ενάντια στον πόλεμο και αυτή η πρόταση δεν έχει αλλά.
Αυτό όμως δεν μου επιβάλει να μην βλέπω την ώρα που φωνάζω σταματήστε.

Ενα ρηχό ανδρείκελο από το 2014; στρώνει χαλιά συμφερόντων στην πλάτη του λαού που διαχειρίζεται.
Είναι κάτι που βλέπω μόνο εγώ;
Με τις ευλογίες του, υπάρχει ταξιαρχία διοικούμενη από τον αρχηγό της ακροδεξιάς, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί
για τόσα εγκλήματα πολέμου τα τελευταία 10 χρόνια που κοντράρουν χώρες εκατοντάδων ετών.
Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σουρεαλ σήμα την λυκοπαγίδα!

Όλοι εμείς που 80 χρόνια τώρα ονομάζουμε κάθε απίστευτο κακό με παραδείγματα του 2ου ΠΠ, που κρατάμε ζωντανή την ανάμνηση
με κάθε κόστος, έχουμε νόμους να απαγορεύουν τα σύμβολα, φυλακίζουμε ομοϊδεάτες και αρνητές των θηριωδιών και τώρα είμαστε όλοι
μαζί τους;

Θα βάλω σκατά, πέτρες και το χέρι της αδερφής μου στο μπλέντερ και η μάνα μου θα με αφήσει να ζήσω με το σχήμα που είχα;

Παιδιά αυτό που παρακολουθήσαμε τις προάλλες εμένα με άλλαξε. Δεν ξέρω αν είναι αληθινό, ψέμα, προπαγάνδα, "παλιό" ή από άλλη χώρα.
Με άλλαξε γιατί υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι αναίρεσαν κάθε τους δικαίωμα ακόμα και της ζωής.
Η ζημιά που έκαναν σε όλους μας είναι ανυπολόγιστη.
Η επιρροή που έχουν τους χαρακτηρίζει ξεκάθαρα ως καρκίνωμα του ανθρώπινου είδους.

Λυπάμαι (για εμένα) που το λέω αλλά θεωρώ ότι ο αφανισμός τους είναι απαραίτητος για την ανθρωπότητα.

δεν κατάλαβα τπτ :confused: αν θες να εξηγήσεις λίγο παραπάνω τις σκέψεις σου, σε ποιους και σε ποια γεγονότα αναφέρεσαι κτλ μπας και καταλάβω αυτό που θες να πεις.... :beer:

Garfield
06/03/2022, 10:13
Τώρα εξηγούνται όλα λοιπόν...

Γερμανία: Ακροδεξιοί και αρνητές της πανδημίας στηρίζουν τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία (https://www.kathimerini.gr/world/561749680/germania-akrodexioi-kai-arnites-tis-pandimias-stirizoyn-ti-rosiki-epithesi-stin-oykrania/?fbclid=IwAR3EPM-SbeGWC6ty33CcCuGLB7Kod7afWmjXf0Ec_T4vVdCQIIWOJeYHX9U)

panavour
06/03/2022, 10:18
Οι Ρωμαίοι είχαν την ρήση " cui bono " που σημαίνει "ποιος έχει όφελος " για να εξηγήσουν τις πράξεις και τα τεκταινόμενα στην πολιτική.Αμα δούμε λοιπόν ποιος έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ όφελος στην συγκεκριμένη περίπτωση,θα καταλάβουμε (βγάζοντας έξω από την εξίσωση το προφανές κακό του πολέμου για τον απλό κοσμο) για το ποιος πραγματικά ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ,απ' αυτό που γίνεται.ΟΛΑ μελετημένα από πριν είναι.Ο ΝΟΩΝ,ΝΟΗΤΩ.

doctoras
06/03/2022, 10:45
Για τα παρακρατικά ταγματα εφόδου (που πλέον νομιμοποιήθηκαν ως μερος του ουκρανικού στρατού), δεν κάνεις εισβολή και πόλεμο με εμπλεκόμενους αμάχους..
Ομως αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύπλευρο το θέμα, ο ουκρανικός στρατός ανατροφοδοτειται απο την δύση, επισήμως απο το νατο κατ'εντολή στα κράτη μελη.

Συνεπώς έχουμε : την μια μεριά το νατο που επιζητά μακροχρόνια την δυτικοποίηση της ουκρανίας για να συμπιέσει οικονομικά την ρωσία και διαχρονικά να καταφέρει να μεταβιβάσει την ρωσική ενεργεία σε αμερικανικα funds.....Η αλλη μεριά, οι ρωσοι που υπερασπίζονται για λογαριασμό του δικού τους μονοπώλιου και δεν θα το επιτρέψουν...

Και είναι τόσο σοβαρό, γιατι φαίνεται οτι η ρωσία θα τα δώσει όλα, γιατί ενώ είναι εισβολέας στην ουκρανία και μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος...απο την άλλη είναι αμυνόμενη στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό του νάτο, με τεράστιο κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη...

Πάντως αμερικάνοι, νατο και εε με τα φερέφωνα μιντια τους α) δείχνουν την απίστευτη υποκρισία τους με την ευαισθητοποίηση για το ανθρωπιστικό και τις απώλειες του...όταν όμως δεν είναι άμεσα εισβολείς, όπως σε πόσες χώρες ασίας-δύσης αλλά και σερβίας εδώ στην ευρώπη (και όλα αυτά μετά την πτώση της εσσδ)...
β) την ίδια ώρα τροφοδοτούν συνεχώς τον ουκρανικό στρατό(και τα τάγματα εφόδου τους) να συνεχίσουν να αντιστέκονται και με την κλιμάκωση του πόλεμου να συνεχίζει ρισκάροντας ευρύτερη σύρραξη..

Και μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε το σχέδιο ανακοπής "του δρόμου του μεταξιού" για να περιορίσουν τους κινέζους βάζοντας ένα απο τα αναχώματα τους του ταλιμπαν συνεργάτες τους...

Η θέση του λαού(γιατί οι κυβερνήσεις είναι ξύλινες) θα έπρεπε να είναι μη συμμετοχική ή συνενοχική στα εγκλήματα που γίνονται, με μονη ρεαλιστική βοήθεια την αλληλεγγύη των λαών και υποστήριξη ανθρωπιστικού υλικού

billy84
06/03/2022, 13:02
Χωρίς να παίρνω το μέρος καμίας πλευράς, θέλω απλά να θέσω έναν προβληματισμό.

Διάβασα ότι απαγορεύτηκε η Λίμνη των Κύκνων στα θέατρα της Ελλάδας και διάφορες άλλες απαγορεύσεις. Τι έχει σειρά? Να καίμε ρώσικα βιβλία στο σύνταγμα? Θεωρώ πως βαδίζουμε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια και θέλει προσοχή απο όλους να μην φτάσουμε να δικαιολογούμε ναζιστικές πρακτικές.

billyka
06/03/2022, 13:27
Billy από τον τραγικό κωμικό πορδηπουργίσκο μας και τους παρατρεχάμενους του περιμένεις τπτ σοβαρό?Ο τύπος είναι γελοίος και ακόμα ποιο γελοίος είναι ο ελληνικός λαός που τους ψηφίζει και τους γλυφει τις ποδιές για να μην πω κάτι άλλο.. Γιατί τα χειρότερα τόσες μέρες τα ακούω από ανθρωπακους του λαού,απο γλοιωδεις ρωσόφιλους λόγω θρησκείας και "προφητειών" παΐσιου ότι θα μας χαρίσουν οι ρώσοι την πόλη και από μετανάστες ρωσους ή ρωσοποντιους καραφασισταραδες χριστιανοταλιμπαν ότι καλά κάνει ο πούτιν..

KotsosDR
06/03/2022, 13:41
Για τα παρακρατικά ταγματα εφόδου (που πλέον νομιμοποιήθηκαν ως μερος του ουκρανικού στρατού), δεν κάνεις εισβολή και πόλεμο με εμπλεκόμενους αμάχους..
Ομως αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύπλευρο το θέμα, ο ουκρανικός στρατός ανατροφοδοτειται απο την δύση, επισήμως απο το νατο κατ'εντολή στα κράτη μελη.

Συνεπώς έχουμε : την μια μεριά το νατο που επιζητά μακροχρόνια την δυτικοποίηση της ουκρανίας για να συμπιέσει οικονομικά την ρωσία και διαχρονικά να καταφέρει να μεταβιβάσει την ρωσική ενεργεία σε αμερικανικα funds.....Η αλλη μεριά, οι ρωσοι που υπερασπίζονται για λογαριασμό του δικού τους μονοπώλιου και δεν θα το επιτρέψουν...

Και είναι τόσο σοβαρό, γιατι φαίνεται οτι η ρωσία θα τα δώσει όλα, γιατί ενώ είναι εισβολέας στην ουκρανία και μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος...απο την άλλη είναι αμυνόμενη στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό του νάτο, με τεράστιο κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη...

Πάντως αμερικάνοι, νατο και εε με τα φερέφωνα μιντια τους α) δείχνουν την απίστευτη υποκρισία τους με την ευαισθητοποίηση για το ανθρωπιστικό και τις απώλειες του...όταν όμως δεν είναι άμεσα εισβολείς, όπως σε πόσες χώρες ασίας-δύσης αλλά και σερβίας εδώ στην ευρώπη (και όλα αυτά μετά την πτώση της εσσδ)...
β) την ίδια ώρα τροφοδοτούν συνεχώς τον ουκρανικό στρατό(και τα τάγματα εφόδου τους) να συνεχίσουν να αντιστέκονται και με την κλιμάκωση του πόλεμου να συνεχίζει ρισκάροντας ευρύτερη σύρραξη..

Και μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε το σχέδιο ανακοπής "του δρόμου του μεταξιού" για να περιορίσουν τους κινέζους βάζοντας ένα απο τα αναχώματα τους του ταλιμπαν συνεργάτες τους...

Η θέση του λαού(γιατί οι κυβερνήσεις είναι ξύλινες) θα έπρεπε να είναι μη συμμετοχική ή συνενοχική στα εγκλήματα που γίνονται, με μονη ρεαλιστική βοήθεια την αλληλεγγύη των λαών και υποστήριξη ανθρωπιστικού υλικού

Ώπα ... Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό επιδιώκει το ΝΑΤΟ αλλά όχι η Ρωσία; Γράφεις ότι το ΝΑΤΟ επιζητά την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία , η Ουκρανία δηλαδή δεν το επιζητά;

Η Ρωσία δεν είναι αμυνόμενη πουθενά , δεν εισέβαλε κανένας "ιμπεριαλιστης" σε εθνικό της έδαφος ...

STF
06/03/2022, 14:19

Διάβασα ότι απαγορεύτηκε η Λίμνη των Κύκνων στα θέατρα της Ελλάδας και διάφορες άλλες απαγορεύσεις. Τι έχει σειρά? Να καίμε ρώσικα βιβλία στο σύνταγμα? Θεωρώ πως βαδίζουμε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια και θέλει προσοχή απο όλους να μην φτάσουμε να δικαιολογούμε ναζιστικές πρακτικές.

Θα προσθέσω και το φίμωμα των Ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης. Άσχετα από τη προπαγάνδα που μπορεί να μεταδίδουν είναι δικαίωμα μου και όλων των ανθρώπων να φιλτράρουν όπως νομίζουν ΚΑΘΕ πληροφορία.
Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά μπορούν να γίνονται με τόση ευκολία σε πολιτισμό τέχνες και πληροφορία, τι μου εξασφαλίζει πως όταν θα βρεθούμε εμείς από τη θέση του επιτιθέμενου ή ακόμη χειρότερα -και συνηθέστερα- από τη θέση του αμυνόμενου δε θα μας συμβεί το ίδιο. Απροκάλυπτος φασισμός από καραδιεφθαρμένους πολιτικούς που θέλουν να εξουσιάζουν στο όνομα της δημοκρατίας (ανάθεμα και αν έχουν τη παραμικρή ιδέα της λέξης).

Δεν είμαι με το μέρος των Ρώσων, είμαι με το μέρος της ανθρωπότητας. Προφανώς και καταδικάζω τη Ρωσική εισβολή γιατί τίποτα δεν δικαιολογεί τη θυσία ανθρώπινων ζωών για το όλο παιχνίδι που γίνεται εκατέρωθεν. Περιμένω απλά τη στιγμή που η γη θα φτύσει το ανθρώπινο είδος από την επιφάνεια της.

KotsosDR
06/03/2022, 14:38
Θα προσθέσω και το φίμωμα των Ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης. Άσχετα από τη προπαγάνδα που μπορεί να μεταδίδουν είναι δικαίωμα μου και όλων των ανθρώπων να φιλτράρουν όπως νομίζουν ΚΑΘΕ πληροφορία.
Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά μπορούν να γίνονται με τόση ευκολία σε πολιτισμό τέχνες και πληροφορία, τι μου εξασφαλίζει πως όταν θα βρεθούμε εμείς από τη θέση του επιτιθέμενου ή ακόμη χειρότερα -και συνηθέστερα- από τη θέση του αμυνόμενου δε θα μας συμβεί το ίδιο. Απροκάλυπτος φασισμός από καραδιεφθαρμένους πολιτικούς που θέλουν να εξουσιάζουν στο όνομα της δημοκρατίας (ανάθεμα και αν έχουν τη παραμικρή ιδέα της λέξης).

Δεν είμαι με το μέρος των Ρώσων, είμαι με το μέρος της ανθρωπότητας. Προφανώς και καταδικάζω τη Ρωσική εισβολή γιατί τίποτα δεν δικαιολογεί τη θυσία ανθρώπινων ζωών για το όλο παιχνίδι που γίνεται εκατέρωθεν. Περιμένω απλά τη στιγμή που η γη θα φτύσει το ανθρώπινο είδος από την επιφάνεια της.

Σεβομαι πάντα τη σκέψη σου αλλά θα κάνω μια παρατήρηση , δεν μπορείς να είσαι με το μέρος της ανθρωπότητας και να περιμένεις ταυτόχρονα τη στιγμή που η γη θα την φτύσει από την επιφάνεια της .
Καλώς κακώς αυτή είναι η ανθρωπότητα , η την αγαπάς με τα ελαττώματα της η την σιχαίνεσαι . Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι πάντα μέχρι το τέλος .

div400
06/03/2022, 15:30

για να έχουμε context... ΔΕΝ έχει απαγορευτεί το ΕΡΓΟ αυτό καθ' αυτό. ακυρώθηκε η συνεργασία με τους Ρωσικούς φορείς που το ανεβάζουν (Bolshoi Ballet) και συγκεκριμένα η ζωντανή μετάδοση του έργου στα πλαίσια του The Bolshoi Ballet Live from Moscow....
φαντάζομαι για να μην υπάρχουν έσοδα για το Bolshoi (και έμμεσα για την Ρωσία) από royalties και βέβαια ως έμμεση τιμωρία για την εισβολή ....
υπερβολικό μέτρο; ναι σίγουρα

billy84
06/03/2022, 15:50
για να έχουμε context... ΔΕΝ έχει απαγορευτεί το ΕΡΓΟ αυτό καθ' αυτό. ακυρώθηκε η συνεργασία με τους Ρωσικούς φορείς που το ανεβάζουν (Bolshoi Ballet) και συγκεκριμένα η ζωντανή μετάδοση του έργου στα πλαίσια του The Bolshoi Ballet Live from Moscow....
φαντάζομαι για να μην υπάρχουν έσοδα για το Bolshoi (και έμμεσα για την Ρωσία) από royalties και βέβαια ως έμμεση τιμωρία για την εισβολή ....

Ναι εντάξει προφανώς είναι χτύπημα στους Ρωσικούς φορείς αλλά όσο να'ναι μαζί με τους φορείς πλήττεται και το έργο και γενικότερα ο πολιτισμός. Παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές αυτή η κίνηση...

div400
06/03/2022, 16:25
Ναι εντάξει προφανώς είναι χτύπημα στους Ρωσικούς φορείς αλλά όσο να'ναι μαζί με τους φορείς πλήττεται και το έργο και γενικότερα ο πολιτισμός. Παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές αυτή η κίνηση...

ναι σίγουρα... αλλά περισσότερη "ζημιά" στον πολιτισμό και ειδικά στον Ρωσικό, έχει κάνει ο ίδιος Πούτιν παρά η ακύρωση της live μετάδοσης του Bοlshoi στο Μέγαρο ....

και εάν εσένα η ακύρωση αυτή σε παραπέμπει στην 10/11/1938 (https://en.wikipedia.org/wiki/Kristallnacht), εμένα από την προηγούμενη Πέμπτη στο μυαλό μου είναι η 1/9/1939 (https://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland)....

Garfield
06/03/2022, 16:52

Έχεις απόλυτο δίκιο div400. Δεν έχει να κάνει τόσο με την προέλευση του έργου αλλά με το να πλήξουν την ρωσικών συμφερόντων εταιρία.

teogtp
06/03/2022, 17:09

Σειρά έχουν οι χρήστες του Kaspersky......

doctoras
06/03/2022, 18:23
Ώπα ... Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό επιδιώκει το ΝΑΤΟ αλλά όχι η Ρωσία; Γράφεις ότι το ΝΑΤΟ επιζητά την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία , η Ουκρανία δηλαδή δεν το επιζητά;

Η Ρωσία δεν είναι αμυνόμενη πουθενά , δεν εισέβαλε κανένας "ιμπεριαλιστης" σε εθνικό της έδαφος ...

100% δεν ειμαι, βαση λογικης ιστορικης διαδρομης απαντάω
Της ρωσιας το αίτημα ειναι η ουκρανια να μείνει ανεξάρτητη οπως η Σουηδία/Φινλανδία, να μη φερει νατοικη συμφωνία. Γιατι αν γινει νατοικη σε σχεση με τα παραπανω ο γ'ππ μαλλον θα είναι αναπόφευκτος..
Και δεύτερον να διαλυθουν τα ταγματα τους αζοφ που εχουν φαει τουλαχιστο 15k ρωσοφωνους τα τελευταια 15χρονια.

Αν και η ρωσια εχει εκλέξει το κομμα του πουτιν "ενωμένη ρωσια" δεξιο συντηρητικό ειναι βασισμένη πανω σε καπιταλιστικό μοντελο ανάπτυξης, και διεκδικεί την θεση της στην αγορα βαση των ανατολικών μονοπωλίων και κεφαλαίων.
Συνεπώς βαση των ανταγωνισμών, εν δύναμη μπορει να ασκήσει ιμπεριαλιστική πολιτικη.
Ομως ιστορικο παραδειγμα ιμπεριαλισμού οπως του νατο δεν εχω..
Παραδειγμα : εισβολή στο ιρακ(οχι για τα πετρελαια) επειδη ειναι τρομοκράτες, εισβολη στην σερβια επειδη εχουν δικτάτορα προεδρο, εισβολη στην Αίγυπτο, Λιβύη, κλπ δεν εχω με τους ρωσους.. αν εχεις κατέθεσε το.

Αμυνόμενη ειναι στο νατο, γιατι βαση της συνθήκης της Βαρσοβίας οτι δηλαδη δε θα προχωρήσει το νατο σε χωρες της πρωην εσσδ, καταπατηθηκε τοσο το 2004 με τις χωρες τις βαλτικης Εσθονία, λετονια, Λιθουανία που έχουν αμερικανικες βασεις. Οσο και με διαχρονικές πιεσεις προς την ουκρανια οπως την "πορτοκαλί επανασταση"..

basilis_k6
06/03/2022, 18:47
ζούμε το θέατρο του παραλόγου και αρχίζω να αναρωτίεμαι τι προσπαθει να πετύχει η αμερική με αυτο που κάνει τωρα. ο πολεμος εχει χαθει, η ρωσσια σε 10 μέρες θα εχει την ουκρανια και τελικα οχι μονο δεν θα συνθηκολογήσουν (με την ηγεσια) αλλα απλα θα τους δωσουν 1-2 μέρες να εγκαταλειψουν την χωρα αντι να τους εκτελέσουν. οπότε τι θέλει η αμερική να συμβει ακριβως? θέλει άλλοθι για κάτι που σκοπευει να κανει αργοτερα? με ενα τηλέφωνο τελειωνει ο πόλεμος. δίνεις στον πουτιν αυτο που θα πάρει ούτως η άλλως αργα η γρηγορα και σταματανε να σκοτωνονται ανθρωποι. αφου οπλα δεν θα στειλεις, τα νεροπιστολα και οι σφεντονες δεν μετράνε, no flight zone δεν θα κανεις, τι ακριβως περιμένεις να γινει? να κερδισει η ουκρανια και να γυρισουν πίσω οι ρώσοι ηττημένοι?

stefanos
06/03/2022, 20:07
να κερδισει η ουκρανια και να γυρισουν πίσω οι ρώσοι ηττημένοι?

Οι Ρώσοι έχουνε χάσει ήδη.
Καταφέραν να δώσουν νέα πνοή στο ΝΑΤΟ, να βάλουν τη Γερμανία στο παιχνίδι των εξοπλισμών, να καταστρέψουν το προφίλ του σύμμαχου της Ευρώπης
και να γίνουν τσιράκια της Κίνας.

Garfield
06/03/2022, 21:52
Καταφέραν να δώσουν νέα πνοή στο ΝΑΤΟ, να βάλουν τη Γερμανία στο παιχνίδι των εξοπλισμών, να καταστρέψουν το προφίλ του σύμμαχου της Ευρώπης

Και να κάνουν σκέψεις και άλλες χώρες γύρω από την Ρωσία να σκέφτονται την συντομότερη ένταξη τους σε ΝΑΤΟ ή ΕΕ μήπως και δεν έχουν την τύχη της Ουκρανίας.

KotsosDR
06/03/2022, 22:04
100% δεν ειμαι, βαση λογικης ιστορικης διαδρομης απαντάω
Της ρωσιας το αίτημα ειναι η ουκρανια να μείνει ανεξάρτητη οπως η Σουηδία/Φινλανδία, να μη φερει νατοικη συμφωνία. Γιατι αν γινει νατοικη σε σχεση με τα παραπανω ο γ'ππ μαλλον θα είναι αναπόφευκτος..
Και δεύτερον να διαλυθουν τα ταγματα τους αζοφ που εχουν φαει τουλαχιστο 15k ρωσοφωνους τα τελευταια 15χρονια.

Αν και η ρωσια εχει εκλέξει το κομμα του πουτιν "ενωμένη ρωσια" δεξιο συντηρητικό ειναι βασισμένη πανω σε καπιταλιστικό μοντελο ανάπτυξης, και διεκδικεί την θεση της στην αγορα βαση των ανατολικών μονοπωλίων και κεφαλαίων.
Συνεπώς βαση των ανταγωνισμών, εν δύναμη μπορει να ασκήσει ιμπεριαλιστική πολιτικη.
Ομως ιστορικο παραδειγμα ιμπεριαλισμού οπως του νατο δεν εχω..
Παραδειγμα : εισβολή στο ιρακ(οχι για τα πετρελαια) επειδη ειναι τρομοκράτες, εισβολη στην σερβια επειδη εχουν δικτάτορα προεδρο, εισβολη στην Αίγυπτο, Λιβύη, κλπ δεν εχω με τους ρωσους.. αν εχεις κατέθεσε το.

Αμυνόμενη ειναι στο νατο, γιατι βαση της συνθήκης της Βαρσοβίας οτι δηλαδη δε θα προχωρήσει το νατο σε χωρες της πρωην εσσδ, καταπατηθηκε τοσο το 2004 με τις χωρες τις βαλτικης Εσθονία, λετονια, Λιθουανία που έχουν αμερικανικες βασεις. Οσο και με διαχρονικές πιεσεις προς την ουκρανια οπως την "πορτοκαλί επανασταση"..

Έγραψα από το κινητό ένα κείμενο 6 παραγράφων αλλά τελικά το έσβησα όλο ... Τρομοκράτες στο Ιράκ , τάγματα αζοφ στην Ουκρανία ...

Θα έμπαινα και σε λεπτομέρειες για το wagner group και τον πραγματικό ρόλο που παίζει αλλά δεν βαριέσαι , θα έμπλεκα με ορολογίες του Λένιν για το τι είναι ιμπεριαλισμός .

Η Συνθήκη της Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας διαλύθηκε το 1991 , τι ακριβώς καταπατήθηκε το 2004;

basilis_k6
06/03/2022, 22:24

τι εχασαν οι ρωσοι? κερδισαν μια ολοκληρη χωρα που εχει τεραστια σημασια και πλουτο. ξεμπροστιασαν το νατο πουμιλαγε μιλαγε μιλαγε και τελικα έκανε την κοτα (και καλα εκανε). ρεζιλεψαν την ΕΕ που αρκεστηκε να φορεσουν τα κουστουμια για φωτογραφια και λογακια υποστήριξης. ακομη μια φορά η ΕΕ απεδειξε ποσο αχρηστη ειναι σαν ενωση. Μετα θα τους δωσει μισοτιμης αεριο και θα του γλυψουν τα χερια παιρνοντας πισω τις κυρωσεις και κανενας δεν θα τολμησει να ξαναμιλησει για ενταξη στο νατο.

STF
06/03/2022, 23:10
Σεβομαι πάντα τη σκέψη σου αλλά θα κάνω μια παρατήρηση , δεν μπορείς να είσαι με το μέρος της ανθρωπότητας και να περιμένεις ταυτόχρονα τη στιγμή που η γη θα την φτύσει από την επιφάνεια της .
Καλώς κακώς αυτή είναι η ανθρωπότητα , η την αγαπάς με τα ελαττώματα της η την σιχαίνεσαι . Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι πάντα μέχρι το τέλος .

Δεν έχεις άδικο με την έννοια ότι η ανάγνωση θα μπορούσε να γίνει έτσι όπως την εξέλαβες.
Δυστυχώς σε δυο γραμμές δε μπορείς να μεταφέρεις πάντα την ουσία των σχολίων που κάνεις. Μέλημα μου ήταν να μην παρεξηγηθεί η τοποθέτηση μου πολιτικά προς τη μια ή την άλλη πλευρά και φυσικά θα ήθελα διανύοντας τον 21ο αιώνα το ανθρώπινο είδος να έχει γίνει ουσιαστικά πιο έξυπνο. Ότι η γη μια μέρα θα μας φτύσει από την επιφάνεια της δεν έχει να κάνει με προσωπική επιθυμία αλλά με αναμενόμενη κατάληξη/συμπέρασμα που παράγεται από τη συμπεριφορά μας διαχρονικά.

stefanos
06/03/2022, 23:42
τι εχασαν οι ρωσοι? κερδισαν μια ολοκληρη χωρα που εχει τεραστια σημασια και πλουτο. ξεμπροστιασαν το νατο πουμιλαγε μιλαγε μιλαγε και τελικα έκανε την κοτα (και καλα εκανε). ρεζιλεψαν την ΕΕ που αρκεστηκε να φορεσουν τα κουστουμια για φωτογραφια και λογακια υποστήριξης. ακομη μια φορά η ΕΕ απεδειξε ποσο αχρηστη ειναι σαν ενωση. Μετα θα τους δωσει μισοτιμης αεριο και θα του γλυψουν τα χερια παιρνοντας πισω τις κυρωσεις και κανενας δεν θα τολμησει να ξαναμιλησει για ενταξη στο νατο.

Κέρδισαν λες εσύ, εγώ λέω έχασαν γιατί οι πολίτες δεν νομίζω να τους συμπαθούν και πολύ πλέον:)
Το ΝΑΤΟ ,που δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει στην συζήτηση, εφόσον η Ουκρανία δεν είναι χώρα της συμμαχίας δεν υπήρχε περίπτωση να εμπλακεί...
η ΕΕ δεν καταλαβαίνω που εμπλέκεται εφόσον είναι ουσιαστικά οικονομική ένωση.
Το σίγουρο μετά είναι ότι θα υπάρξει έλλειψη σε σιτάρια κριθάρια καλαμπόκια πετρέλαιο φυσικό αέριο κλπ γιατί η Ρωσία και η Ουκρανία εξάγουν τεράστιες ποσότητες και οι Ρώσοι θα έχουν έλλειψη σε δολάρια και ευρώ.

KotsosDR
06/03/2022, 23:58
Δεν έχεις άδικο με την έννοια ότι η ανάγνωση θα μπορούσε να γίνει έτσι όπως την εξέλαβες.
Δυστυχώς σε δυο γραμμές δε μπορείς να μεταφέρεις πάντα την ουσία των σχολίων που κάνεις. Μέλημα μου ήταν να μην παρεξηγηθεί η τοποθέτηση μου πολιτικά προς τη μια ή την άλλη πλευρά και φυσικά θα ήθελα διανύοντας τον 21ο αιώνα το ανθρώπινο είδος να έχει γίνει ουσιαστικά πιο έξυπνο. Ότι η γη μια μέρα θα μας φτύσει από την επιφάνεια της δεν έχει να κάνει με προσωπική επιθυμία αλλά με αναμενόμενη κατάληξη/συμπέρασμα που παράγεται από τη συμπεριφορά μας διαχρονικά.

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και οι ανέσεις μεγαλώνουν το ανθρώπινο είδος θα γίνεται λιγότερο έξυπνο . Από την αλλη η τεχνολογία ίσως δώσει τη λυση του προβληματος σε μερικές δεκαετίες ( ισως και τα πυρηνικά βέβαια , ποιος ξερει...)

doctoras
07/03/2022, 21:30
https://www.in.gr/2022/03/07/world/syntagmatarxis-ipa-ayti-einai-alitheia-gia-ti-rosiki-eisvoli-stin-oukrania/

Shinigami Ryuk
08/03/2022, 01:25
...Δεν δέχομαι όμως την λογική αφού τα έκαναν οι Αμερικάνοι καλά κάνουν και τα κάνουν σήμερα οι Ρώσοι γιατί η βία είναι βία από όπου και αν προέρχεται. Αλλιώς αυτός που το δέχεται αυτό είναι αυτός πρώτος που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και μετά η δύση που αλλού κάνει τα στραβά μάτια...

Δεν μπορω να σας καταλαβω εσας τους ηβιαειναιβιααποοπουκαιανπροερχεται.

Απο που και ως που ειναι ιδια η βια του εξουσιαστη και ιδια του εξουσιαζομενου?Η βια του θυτη με την βια του θυματος?

Με καθε καλη διαθεση θα ηθελες να μου εξηγησεις πως γινεται μεσα στο μυαλο σου αυτη η εξισωση?

Garfield
08/03/2022, 09:24
Δεν μπορω να σας καταλαβω εσας τους ηβιαειναιβιααποοπουκαιανπροερχεται.

Απο που και ως που ειναι ιδια η βια του εξουσιαστη και ιδια του εξουσιαζομενου?Η βια του θυτη με την βια του θυματος?

Με καθε καλη διαθεση θα ηθελες να μου εξηγησεις πως γινεται μεσα στο μυαλο σου αυτη η εξισωση?

Αυτό που εννοώ έχει να κάνει με το ποια χώρα ασκεί βία επιτιθέμενη είτε αυτή λέγεται ΗΠΑ, είτε Ρωσία είτε δεν ξέρω ποια άλλη. Φυσικά και δέχομαι ότι θα χρειαστεί να ασκήσεις βία όταν βρίσκεσαι σε άμυνα. Σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω την βία του θύτη με του θύματος. Απλά αναφέρομαι σε αυτούς που θεωρούσαν πχ άδικη την επίθεση των ΗΠΑ σε Γιουγκοσλαβία αλλά σήμερα θεωρούν απόλυτα δικαιολογημένη την Ρωσία να εισβάλει σε Ουκρανία.

doctoras
08/03/2022, 09:51
Αυτό που εννοώ έχει να κάνει με το ποια χώρα ασκεί βία επιτιθέμενη είτε αυτή λέγεται ΗΠΑ, είτε Ρωσία είτε δεν ξέρω ποια άλλη. Φυσικά και δέχομαι ότι θα χρειαστεί να ασκήσεις βία όταν βρίσκεσαι σε άμυνα. Σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω την βία του θύτη με του θύματος. Απλά αναφέρομαι σε αυτούς που θεωρούσαν πχ άδικη την επίθεση των ΗΠΑ σε Γιουγκοσλαβία αλλά σήμερα θεωρούν απόλυτα δικαιολογημένη την Ρωσία να εισβάλει σε Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα ειναι ανάποδα απο αυτο που περιγράφεις.
Δηλαδή αυτοι οι συγκεκριμένοι που ειναι διαχρονικα στις αντιπολεμικες διαδηλώσεις, ειτε αυτοι που ειναι νοερά υποστηρικτές τους.
Αντιλαμβάνονται ξαφνικα την ευαισθησία απο την κοινή γνωμη που ενω σφυρίζει αδιάφορα για τις διαχρονικές πολεμικές εμπλοκές, με την δικαιολόγηση ως "ο νομος τους ισχυρου" να πεφτουν απο τα σύννεφα σημερα με τους αμαχους ουκρανούς και τις προσφυγες τους..

CorpseAlive
08/03/2022, 11:38
Καλά το ότι ο Μωησής πήρε πάνω του το θέμα εξωτερικής πολιτικής , ήταν το τελευταίο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο.
Το ότι αλλάξαμε εξωτερική πολιτική σε μία νύκτα είναι σοβαρό ατόπημα.
Το ότι οι Ουκρανοί έχουν δικαίωμα να είναι ότι στον πέοντα θέλουν να είναι , είναι ασφαλώς δικαίωμα τους, ακόμα και αν αυτό είναι αυτοκαταστροφικό Βλέπε ναζίδια.
Μην μπερδεύεστε. Οι ναζί έχουν συγκεκριμένη χρησιμότητα.
Το σύστημα χρειάζεται σκλάβους και οι σκλάβοι χρειάζονται κάποιον να κρατάει το μαστίγιο.
Το ότι τώρα το σύστημα παράγει περισσότερες κρίσεις από όσες μπορεί να αντέξει το λες και το Reset Button του καπιταλισμού και τον λόγο επιβιώσης του.
Το κακό είναι ένα.
Το αφήνουμε να συμβεί και να ξανασυμβεί και να ξανασυμβεί.
Ποιοί?
Εμείς παράγουμε τους πολιτικούς . Ο πούτιν δεν θα ήταν στην ρωσσία αν ο μέσος ρώσος δεν είχε σαν προτεταραίοτητα να φαίνεται ΑΝΤΡΑΣ και ο γητευτής της Αρκούδας.
Εμείς δεν θα είχαμε τον Μητσοτάκη αν ο μέσος Έλληνας δεν είχε την αυταπάτη πως ανήκει σε μια ανώτερη κοινωνικά τάξη από αυτή που όντως βρίσκεται. (Βλέπε μικροαστούς στην Μύκονο και φωτό από Social Media, λες και όλοι βγάζουν κανένα 10K τον μήνα και είναι σε φάση ξεκούραση από το κυνήγι των Venture Capitals, ενώ έχουν μια καφετέρια. )
Όλα συνδέονται και όλα καταλήγουν στην μισοτελειωμένη εξέλιξη μας ως καραφλά πιθήκια.

Και επειδή όλο αυτό ειναι πολύ παρόμοιο με το ''Φταίει ο Καπιταλισμός Ηλίθιε'' και για να φάω βρωμόξυλο και από τις δύο στρατιές ,
Αυτό που γίνεται στην Ουκρανία είναι ΕΙΣΒΟΛΗ.
Ο αμυνόμενος έχει δικαίωμα να βάλει φωτιά στην μισή του χώρα για να αμυνθεί. Κυριολεκτικά.

KotsosDR
08/03/2022, 14:54
https://www.in.gr/2022/03/07/world/syntagmatarxis-ipa-ayti-einai-alitheia-gia-ti-rosiki-eisvoli-stin-oukrania/

Να αναφέρω μερικά πράγματα για ξέρουμε τι λέμε .

1) στη Κούβα είχαν τοποθετηθεί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές (καθαρά επιθετικό όπλο μαζικής καταστροφής) , στην Ουκρανία δεν θυμάμαι να έχει τεθεί ζήτημα πυρηνικών.

3) η αντιπυραυλική ομπρέλα/ασπίδα του ΝΑΤΟ αποτελείται από όπλα αντιαεροπορικής άμυνας. δεν μπαίνω τώρα σε διαδικασία να εξηγήσω και συστήματα SBIRS , KOUPOL κτλ.

4) πυρηνικές κεφαλές δεν φέρουν μόνο χερσαίοι διηπειρωτικοί πύραυλοι άλλα και πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια , πλοία , αεροσκάφη κτλ. + τακτικά πυρηνικά μικρότερης ισχύος και εμβέλειας , απλά το αναφέρω...

5) ουσιαστικός σκοπός της αντιπυραυλικής ασπίδας είναι να ανασχεθεί τυχών πυρηνικός πύραυλος στα πρώτα στάδια της εκτόξευσης πριν γίνει πρακτικά μή ανασχέσιμος αλλα και να ενημερώσει έγκαιρα άλλα συστήματα που βρίσκονται πιο πίσω .

5) πυρηνικά όπλα στο ΝΑΤΟ έχουν μόνο οι ΗΠΑ , το Η.Β. και η Γαλλία (η οποία όμως δεν τα έχει προς διάθεση στο ΝΑΤΟ) , από εκεί και πέρα οι χώρες που φιλοξενούν πυρηνικά των ΗΠΑ είναι το Βέλγιο , η Γερμανία , η Ιταλία , η Ολλανδία και η Τουρκία .

6) Επειδή αναφέρθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας παραπάνω να ξεκαθαρίσουμε ότι την 1η Ιουλίου 1991, στην τελευταία σύσκεψη των ηγετών του Συμφώνου στην Πράγα, γνωστοποιήθηκε και το τέλος του Συμφώνου , φυσικά δεν παραβιάστηκε καμία συνθήκη και δεν υπάρχει νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την περίοδο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αν μιλάμε για προφορικές διαβεβαιώσεις είναι άλλο θέμα αλλά ξαναλέω τυπικά η Δύση δεν παραβίασε καμία συνθήκη.

Η όλη κατάσταση δυστυχώς θυμίζει αρκετά την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία και το Δόγμα Μπρέζνιεφ.

Όλα αυτά τα γράφω χωρίς τόνο και πνεύμα αντιπαράθεσης , κουβεντούλα να κάνουμε να ενημερωνόμαστε όλοι γιατί πέφτει πάρα πολύ προπαγάνδα (από όλες τις πλευρές και λογικό είναι).

Η εισβολή είναι παραβίαση του εθνικού δικαίου. Ειδικά σε χώρες με εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση (γιατί υπάρχουν και ιδιάζουσες περιπτώσεις) Τώρα αν θεωρώ την Ουκρανία σοβαρό σύμμαχο ή τη διοίκηση της μπετοβλακες είναι άλλο θέμα , ο λαός τους τους ανέβασε στη εξουσία (με συντριπτική πλειοψηφία).

*O Αμερικάνος Σχης δεν μου λέει κάτι (με την ίδια ευκολία θα πεί αύριο μεθαύριο ότι δεν βλέπει το λόγο να μή πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο)

Μή παρεξηγηθώ , δεν μου είναι συμπαθής η Ουκρανία και η πολιτική της σαν χώρα , ούτε την υποστηρίζω , υποστηρίζω όμως το δικαίωμά της στην άμυνα των εδαφών της και την εθνική της κυριαρχία (διαφορετικά πράγματα). Αν δεν το υποστηρίξω και μείνω ουδέτερος είναι σαν να λέω όλοι εσείς που μείνατε ουδέτεροι με την κατοχή στην Κύπρο και όσοι θα μείνετε ουδέτεροι ενδεχομένως στο μέλλον, καλά κάνετε .

basilis_k6
08/03/2022, 16:33

1) στη Κούβα είχαν τοποθετηθεί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές (καθαρά επιθετικό όπλο μαζικής καταστροφής) , στην Ουκρανία δεν θυμάμαι να έχει τεθεί ζήτημα πυρηνικών.

3) η αντιπυραυλική ομπρέλα/ασπίδα του ΝΑΤΟ αποτελείται από όπλα αντιαεροπορικής άμυνας. δεν μπαίνω τώρα σε διαδικασία να εξηγήσω και συστήματα SBIRS , KOUPOL κτλ.

4) πυρηνικές κεφαλές δεν φέρουν μόνο χερσαίοι διηπειρωτικοί πύραυλοι άλλα και πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια , πλοία , αεροσκάφη κτλ. (τακτικά πυρηνικά μικρότερης ισχύος και ίσως να αναχαιτίζονται πιο εύκολα αλλά απλά το αναφέρω...)

5) ουσιαστικός σκοπός της αντιπυραυλικής ασπίδας είναι να ανασχεθεί τυχών πυρηνικός πύραυλος στα πρώτα στάδια της εκτόξευσης πριν γίνει πρακτικά μή ανασχέσιμος .

5) πυρηνικά όπλα στο ΝΑΤΟ έχουν μόνο οι ΗΠΑ , το Η.Β. και η Γαλλία (η οποία όμως δεν τα έχει προς διάθεση στο ΝΑΤΟ) , από εκεί και πέρα οι χώρες που φιλοξενούν πυρηνικά των ΗΠΑ είναι το Βέλγιο , η Γερμανία , η Ιταλία , η Ολλανδία και η Τουρκία .

6) Επειδή αναφέρθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας παραπάνω να ξεκαθαρίσουμε ότι την 1η Ιουλίου 1991, στην τελευταία σύσκεψη των ηγετών του Συμφώνου στην Πράγα, γνωστοποιήθηκε και το τέλος του Συμφώνου , φυσικά δεν παραβιάστηκε καμία συνθήκη και δεν υπάρχει νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την περίοδο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αν μιλάμε για προφορικές διαβεβαιώσεις είναι άλλο θέμα αλλά ξαναλέω τυπικά η Δύση δεν παραβίασε καμία συνθήκη.

Η όλη κατάσταση δυστυχώς θυμίζει αρκετά την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία και το Δόγμα Μπρέζνιεφ.

Όλα αυτά τα γράφω χωρίς τόνο και πνεύμα αντιπαράθεσης , κουβεντούλα να κάνουμε να ενημερωνόμαστε όλοι γιατί πέφτει πάρα πολύ προπαγάνδα (από όλες τις πλευρές και λογικό είναι).

Η εισβολή είναι παραβίαση του εθνικού δικαίου. Ειδικά σε χώρες με εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση (γιατί υπάρχουν και ιδιάζουσες περιπτώσεις) Τώρα αν θεωρώ την Ουκρανία σοβαρό σύμμαχο ή τη διοίκηση της μπετοβλακες είναι άλλο θέμα , ο λαός τους τους ανέβασε στη εξουσία (με συντριπτική πλειοψηφία).

*Αμερικάνος Σχης δεν μου λέει κάτι (με την ίδια ευκολία θα πεί αύριο μεθαύριο ότι δεν βλέπει το λόγο να μή πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο)

Μή παρεξηγηθώ , δεν μου είναι συμπαθής η Ουκρανία και η πολιτική της σαν χώρα , ούτε την υποστηρίζω , υποστηρίζω όμως το δικαίωμά της στην άμυνα των εδαφών της και την εθνική της κυριαρχία (διαφορετικά πράγματα). Αν δεν το υποστηρίξω και μείνω ουδέτερος είναι σαν να λέω όλοι εσείς που μείνατε ουδέτεροι με την κατοχή στην Κύπρο και όσοι θα μείνετε ουδέτεροι ενδεχομένως στο μέλλον, καλά κάνετε .

έχει απαντησει χρόνια πριν ο ίδιος ο πουτιν στο γιατι δεν θελει την ουκρανια στο νατο. εν ολιγοις αν μπουνε οπλικα του νατο εκει, επειδη ειναι πολυ κοντα σε αποσταση, μπορουν σε μερικες μερες να μετατραπουν σε επιθετικα οπλα (πυρηνικα) και η αμυνα της ρωσίας δεν θα εχει το χρονο (λογο αποστασης) να αντιμετωπισει μια επιθεση. Αν είναι ηδη στο νατο η ουκρανια, η μετατροπη των αμυντικων σε επιθετικα οπλα δεν θα μπορει να εχει την ιδια απαντηση με σημερα (να εισβάλει) διοτι σαν μελος του νατο ουσιαστικα δινει την δυνατοτητα και σε άλλες χωρες να εμπλακουν. τωρα που δεν ειναι στο νατο μπηκε μεσα για να είναι σιγουρος οτι δεν θα βαλουν οπλα στα συνορα του. Ουτε τις άλλες χωρες ηθελε στο νατο αλλα δεν ηταν τοσο ισχυρός οσο σημερα για να το αποτρεψει.
επισης το οτι δεν εγινε ποτε γραπτως η συμφωνια για μη επέκταση της ρωσιας, το αναγνωριζει σαν γεγονος αλλα πιστευει οτι το νατο έπρεπε να το σεβαστει και να μην επεκταθει. η ουκρανια, για λογους που ολοι λιγο πολλοι καταλαβαινουμε, ειναι αιτια πολεμου. Το ειχε πει πολλες φορες σε καθε τονο, τον αγνοησαν, το εκανε.

συμφωνω σε ολο το κειμενο σου btw

PaNick67
08/03/2022, 17:07
Το θεμα ειναι ποιος επεισε τον Ζελενσκι οτι το ΝΑΤΟ θα βοηθουσε την χωρα του αμυντικα και θα την προστατευε απο εισβολη.

Οπως προστατευει εμας απο την συμμαχο Τουρκια ας πουμε;

Το ΝΑΤΟ παντα ηταν μια συμμαχια στηριξης των σχεδιων των ΗΠΑ και οχι το αναποδο. Οσο υπηρχε το ΣτΒ και η Σοβιετικη Ενωση κρατουσε μια ισορροπια "τρομου" στην Ευρωπη. Απο την στιγμη που επαψαν να υπαρχουν το ιδιο το ΝΑΤΟ ειχε δηλωσει οτι δεν υπαρχει λογος επεκτασης προς ανατολας διοτι δεν υπαρχει κινδυνος πλεον.

Τριαντα χρονια μετα ολες οι πρωην χωρες του ΣτΒ ειναι μελη του ΝΑΤΟ καθως και οι Βαλτικες Δημοκρατιες. Οποιος σημερα εκπλησσεται απο τον πολεμο ας δει το λινκ να καταλαβει απο ποτε καποιοι ειδικοι ειχαν προβλεψει τι θα γινει αν μπει η Ουκρανια στο ΝΑΤΟ.

https://mobile.twitter.com/rnaudbertrand/status/1498491107902062592

Παντα σε μια εισβολη το δικιο το εχει ο αμυνομενος!
Δυστυχως αυτοι που θα πληρωσουν και το πληρωνουν, το μαρμαρο του πολεμου ειναι οι Ουκρανοι σε πρωτη φαση και ολοι εμεις εμμεσως λογω της ακριβειας τροφιμων, ενεργειας, πρωτων υλων, κλπ

husky21
08/03/2022, 17:15
Το θεμα ειναι ποιος επεισε τον Ζελεζνι

Αυτος απ οσο θυμαμαι μονο ακοντιο πετουσε

panavour
08/03/2022, 19:08
Η ύπαρξη του ΝΑΤΟ μετά την διάλυση του συμφώνου της Βαρσοβίας,τι ακριβώς είπαμε ότι υπηρετεί;;Και σε τι ακριβώς έχει υποστηρίξει,και βοηθήσει την Ελλάδα;;;

stefanos
08/03/2022, 21:36
Η ύπαρξη του ΝΑΤΟ μετά την διάλυση του συμφώνου της Βαρσοβίας,τι ακριβώς είπαμε ότι υπηρετεί;;Και σε τι ακριβώς έχει υποστηρίξει,και βοηθήσει την Ελλάδα;;;

Είχαμε πρόσβαση σε όπλα?

Acacius
09/03/2022, 00:02
Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να έχει λόγο ύπαρξης και τον ξέρουν καλύτερα από εμάς οι χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ που προσεχώρησαν σε αυτό όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, προκειμένου να προστατευτούν από τη διαχρονική επεκτατικότητα της Ρωσίας (τι Τσάρος, τι Στάλιν, τι Πούτιν). Η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση γιατί θέλησε να φύγει από τη ζώνη επιρροής της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις κατά τη γνώμη μου. Σχετικό, αν και όχι με το ΝΑΤΟ: ο Xi κρατάει σημειώσεις και η Ταϊβάν νιώθει νευρική στην τοποθεσία βορειοδυτικός Ειρηνικός.

afasias
09/03/2022, 17:41
«Στην Ευρώπη δεν έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου» συνέντευξη με τον Ρώσο καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας Γκρεγκ Γιούντιν. Δύο μέρες πριν την επίθεση είχε αναφερθεί σε επικείμενο πόλεμο της Ρωσίας.
https://insidestory.gr/article/stin-eyropi-den-ehete-syneiditopoiisei-megethos-toy-kindynoy?token=8R5JH6OJ3F

AUFGEBRACHT
09/03/2022, 17:42
Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να έχει λόγο ύπαρξης και τον ξέρουν καλύτερα από εμάς οι χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ που προσεχώρησαν σε αυτό όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, προκειμένου να προστατευτούν από τη διαχρονική επεκτατικότητα της Ρωσίας (τι Τσάρος, τι Στάλιν, τι Πούτιν). Η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση γιατί θέλησε να φύγει από τη ζώνη επιρροής της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις κατά τη γνώμη μου. Σχετικό, αν και όχι με το ΝΑΤΟ: ο Xi κρατάει σημειώσεις και η Ταϊβάν νιώθει νευρική στην τοποθεσία βορειοδυτικός Ειρηνικός.

Οι Αφγανοί, οι Ιρακινοί, οι Λίβυοι... αυτοί να δεις, πόσο καλύτερα ξέρουν τον λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ.

AUFGEBRACHT
09/03/2022, 17:55
Σειρά έχουν οι χρήστες του Kaspersky......

:rolleyes:

434489

KotsosDR
09/03/2022, 18:56
Οι Αφγανοί, οι Ιρακινοί, οι Λίβυοι... αυτοί να δεις, πόσο καλύτερα ξέρουν τον λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ.

Εντάξει , οι Αφγανοί ειχαν πάρει και μια γεύση από σοβιέτ πιο πριν ... Πιστεύεις ότι ήταν καλύτερα πριν το ΝΑΤΟ εκεί η έστω μετά την αποχώρηση του;

AUFGEBRACHT
09/03/2022, 20:23
Εντάξει , οι Αφγανοί ειχαν πάρει και μια γεύση από σοβιέτ πιο πριν ... Πιστεύεις ότι ήταν καλύτερα πριν το ΝΑΤΟ εκεί η έστω μετά την αποχώρηση του;

Δεν θέλω να πω κακή κουβέντα για το ΝΑΤΟ, δεν θα ήθελα να κακολογήσω τον Οργανισμό που έσωσε την υφήλιο από τα πυρηνικά και βιολογικά όπλα του Σαντάμ...

KotsosDR
09/03/2022, 21:17
Δεν θέλω να πω κακή κουβέντα για το ΝΑΤΟ, δεν θα ήθελα να κακολογήσω τον Οργανισμό που έσωσε την υφήλιο από τα πυρηνικά και βιολογικά όπλα του Σαντάμ...

:lol:

KotsosDR
10/03/2022, 10:51

έχω ένα κρύο quiz ειδικά για σένα (η άλλους ψαγμενους) μιας που τον ανέφερες .

Ποιο ήταν το αγαπημένο στρουμφάκι του Saddam;

sheanachai
10/03/2022, 16:11
O Scud-ούφλης να υποθέσω.

rainmike
10/03/2022, 16:40

4) πυρηνικές κεφαλές δεν φέρουν μόνο χερσαίοι διηπειρωτικοί πύραυλοι άλλα και πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια , πλοία , αεροσκάφη κτλ. + τακτικά πυρηνικά μικρότερης ισχύος και εμβέλειας , απλά το αναφέρω...

5) ουσιαστικός σκοπός της αντιπυραυλικής ασπίδας είναι να ανασχεθεί τυχών πυρηνικός πύραυλος στα πρώτα στάδια της εκτόξευσης πριν γίνει πρακτικά μή ανασχέσιμος αλλα και να ενημερώσει έγκαιρα άλλα συστήματα που βρίσκονται πιο πίσω .

*O Αμερικάνος Σχης δεν μου λέει κάτι (με την ίδια ευκολία θα πεί αύριο μεθαύριο ότι δεν βλέπει το λόγο να μή πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο)

To Metal Gear ξεχασες:lol:

stefanos
10/03/2022, 17:02
Το ΝΑΤΟ νομίζω δεν έπαιξε στο Ιρακ

KotsosDR
10/03/2022, 17:58
O Scud-ούφλης να υποθέσω.

:lol:

AUFGEBRACHT
10/03/2022, 18:40
έχω ένα κρύο quiz ειδικά για σένα (η άλλους ψαγμενους) μιας που τον ανέφερες .

Ποιο ήταν το αγαπημένο στρουμφάκι του Saddam;

Απάντησε άλλος, δεν πρόκαμα...

sheanachai
10/03/2022, 21:19
Καλώς σας βρήκα. :beer:

AUFGEBRACHT
10/03/2022, 21:34
Καλώς σας βρήκα. :beer:

довгожданий !!! :beer:

Acacius
11/03/2022, 00:37

Το ότι και το ΝΑΤΟ κάνει παπαριές δε σημαίνει ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πάντως για το τυπικό της υπόθεσης:

Το ΝΑΤΟ νομίζω δεν έπαιξε στο Ιρακ

ενώ και στη Λιβύη εφήρμοσε απόφαση των Ηνωμένων Εθνών (https://en.wikipedia.org/wiki/2011_military_intervention_in_Libya), ενώ συμμετείχαν και μη-νατοΪκές δυνάμεις. Στο Αφγανιστάν θεωρώ ότι υπήρχε νομότυπη αφορμή, το αν όντως ήταν και η αιτία είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζω επαρκώς.

Dr.Monty
11/03/2022, 09:43
Μια που εδω μιλάμε για πολεμο να βάλω ενα λινκ που ανεβαινουν βιντεο απο τον πολεμο. Πολλα ειναι τρομακτικα. Με 2 απο αυτα εχασα τον υπνο μου. Δεν ειχα δει ποτε αμαχους νεκρους. Τεσπα για οποιον θελει

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/

doctoras
11/03/2022, 09:56
έχε υποψη πως εκτός απο το πολεμος με πολεμικά οπλα υπάρχει και ο ψυχολογικός πόλεμος..εκει έχουν σκαρφιστεί χιλιάδες μοντες, απο βιντεο games, αρχείο, παλαιότερες εμπλοκές με ενα reformat σε χρωμάτων, εμβλήματα μέχρι ότι θέλεις..
Συνεπώς αυτό που σου παρουσιάζεται με ένα κλικ δεν μπορεί να είσαι βέβαιος για την εγκυρότητα του..
Για να μη με παρεξηγήσει κάποιος δεν εννοώ εκεί στην ουκρανία οτι δεν γίνονται θηριωδίες στο ανθρώπινο είδος..εφόσον κρατάνε όπλα και όχι λουλούδια θα σκοτώνεται λαός εκατέρωθεν..

Θεωρώ πως ο πουτιν γνωρίζει ότι έχει ξοφλήσει.....πρέπει να είναι μετρημένα τα κουκιά του, η διεθνή κατακραυγή για τα εγκλήματα πολέμου είναι δεδομένη...

Dr.Monty
11/03/2022, 11:28
έχε υποψη πως εκτός απο το πολεμος με πολεμικά οπλα υπάρχει και ο ψυχολογικός πόλεμος..εκει έχουν σκαρφιστεί χιλιάδες μοντες, απο βιντεο games, αρχείο, παλαιότερες εμπλοκές με ενα reformat σε χρωμάτων, εμβλήματα μέχρι ότι θέλεις..
Συνεπώς αυτό που σου παρουσιάζεται με ένα κλικ δεν μπορεί να είσαι βέβαιος για την εγκυρότητα του..
Για να μη με παρεξηγήσει κάποιος δεν εννοώ εκεί στην ουκρανία οτι δεν γίνονται θηριωδίες στο ανθρώπινο είδος..εφόσον κρατάνε όπλα και όχι λουλούδια θα σκοτώνεται λαός εκατέρωθεν..

Θεωρώ πως ο πουτιν γνωρίζει ότι έχει ξοφλήσει.....πρέπει να είναι μετρημένα τα κουκιά του, η διεθνή κατακραυγή για τα εγκλήματα πολέμου είναι δεδομένη...

Δοκτορ επειδη η συζήτηση που εχει προηγηθει είναι μεγάλη και δεν την παρακολουθησα, δεν γνωρίζω αν απευθυνεσαι σε μένα. Σχετικά με τα συγκεκριμένα βίντεο δεν ειναι ουτε προπαγναδα ούτε fake news. Τραβαει ο αλλος με το κινητο. Σκαει ρουκετα. Γ@@ουνται τα παντα. Βγαινει στο δρομο. Βλέπει οικογένεια με παιδια σκοτωμένους.

Δεν θα πω αν ειναι απο τη μια πλευρα ή την αλλη. Κατα βαση ειναι απο την ουκρανική πλευρα. Αλλα δεν εξεταζω αυτο. Απλα το ποσταρα σαν raw footage, που σε παρόμοιο δεν ειχα εκτεθει.

nikos_abel
11/03/2022, 11:53
Ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

"The strength of a civilization is not measured by its ability to fight wars, but rather by its ability to prevent them"
Gene Roddenberry

Ναι, αυτός που έφτιαξε το Star Trek.
Ρεζίλιδες...

doctoras
11/03/2022, 12:24
Dr.Monty εχω δει και εγω μερικα απο αυτα που κυκλοφορούν και δε το ξανακανω στην ζωη μου. Οι λογοι αυτονοητοι πιστευω..
Ομως το υλικό που ανεβαίνει ακομη και απο κινητό, μονταρεται? εφοσον μονταρεται δε ξερεις τι ειναι πραγματικο
Και το reddit ειναι απο τα πιο βρώμικα σαιτ

Dr.Monty
11/03/2022, 13:00
Και το reddit ειναι απο τα πιο βρώμικα σαιτ

Δεν θελω να μονοπωλησουμε τη συζήτηση, επομένως πες μου λιγο συνοπτικά ή δωσε ενα ref πανω σε αυτο. Θενξ

doctoras
11/03/2022, 13:21
https://www.bark.us/blog/reddit-safe-kids/
Reddit is a site made by and for adults, and as such, there’s an incredible amount of inappropriate content. While there is some moderation, the sheer volume of content means that almost anything can be found, including pornography, violent material, hate speech, and suicide tips.

stefanos
19/03/2022, 18:43
https://www.amphenol-sine.com/RT062028PNH03SS-K-Plug-KIt-Pin-with-silicone-seal-IP69k_p_9166.html

Λέτε να υπάρχει περίπτωση να το βρώ Ελλάδα?

Viking
19/03/2022, 23:24
https://www.amphenol-sine.com/RT062028PNH03SS-K-Plug-KIt-Pin-with-silicone-seal-IP69k_p_9166.html

Λέτε να υπάρχει περίπτωση να το βρώ Ελλάδα?

Amphenol στην Ελλάδα παίρναμε από RS Electronics.

https://gr.rsdelivers.com/

Ένα τηλέφωνο/ email και μπορεί να σε βοηθήσουν :)

Tallyban
25/03/2022, 19:30
Λαμπάδα πρέπει να ανάψει σήμερα το βραδάκι κάποιος ξεκρανωτος στην Ηλιούπολη.
Όχι ίσα με το μπόι του ,αλλά 1560χιλιοστα ακριβώς,όσο είναι το μεταξόνιο γνωστού μοντέλου ιαπωνικής εταιρείας που του έσωσε τη ζωη.Ουδεν περαιτέρω σχόλιο.

Tallyban
25/03/2022, 19:34
Πολλοί σουρωμενοι αυτή την ώρα στους δρόμους με αυτοκίνητά και μηχανάκια που πάνε τεζα.( η χαρά των ασφαλιστικών).
Προσοχή στις διασταυρώσεις και στους καθρέφτες σας.

karellen
26/03/2022, 08:47
Πολλοί σουρωμενοι αυτή την ώρα στους δρόμους με αυτοκίνητά και μηχανάκια που πάνε τεζα.( η χαρά των ασφαλιστικών).
Προσοχή στις διασταυρώσεις και στους καθρέφτες σας.

Όντως,στερημένοι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου,δε χαμπαριάζουν τίποτα.

billyka
30/03/2022, 20:19
60 μέρες και κάτι ώρες...ΤΤ σου έρχομαι!

Nitse3
01/04/2022, 10:06
60 μέρες και κάτι ώρες...ΤΤ σου έρχομαι!
Θα πας στο νησί φέτος;;; Ζηλεύω, είναι όνειρο ζωής.

billyka
01/04/2022, 21:40
Ναι!Έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει μία φορά να το δω από κοντά,ε φέτος θα γίνει

div400
01/04/2022, 23:10
Ναι!Έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει μία φορά να το δω από κοντά,ε φέτος θα γίνει

μπράβο βρε φίλε ! :beer: ζηλεύω

doctoras
02/04/2022, 08:23
Isle of Man TT 2022. Από: Σάββατο, 28 Μαΐου Έως: Σάββατο, 11 Ιουνίου

bilyka βρες τρόπο και κάντο οδικώς με το μοτοσακό σου, ότι έχεις. Το ένα όνειρο θα πλαισιωθεί στο αλλο
η εποχή είναι σουπερ!

billyka
02/04/2022, 18:41
Ντοκτορ πριν κλείσω εισητήρια τσεκαρα γκουγκλ μαπς την απόσταση οδικώς..Το κόστος θα εκτιναχθεί μόνο και μόνο από την βενζίνη,χωρις να υπολογίσουμε διοδια και με την υπόθεση ότι δεν θα συμβεί κάτι απρόοπτο.Καλη φάση θα ήτανε αλλά δεν είναι για την τσέπη μου να πάω οδικώς.Ακομα και έτσι που θα πάω πάλι πολύ είναι..29 Μαιου βράδυ θα είμαι στο νησί αν όλα πάνε καλά και θα φύγω 13 Ιουνιου

DoctoR_k6
03/04/2022, 15:15
Isle of Man TT 2022. Από: Σάββατο, 28 Μαΐου Έως: Σάββατο, 11 Ιουνίου

bilyka βρες τρόπο και κάντο οδικώς με το μοτοσακό σου, ότι έχεις. Το ένα όνειρο θα πλαισιωθεί στο αλλο
η εποχή είναι σουπερ!

Εισιτήριο αναβάτη και μοτό απλά δεν βρίσκεις με καμιά πιθανότητα.
Σε κανένα από τα 3 λιμάνια που πάνε ΙΟΜ.
Από το 14 το κοιτούσα για κάνα 2 χρόνια κ ήταν πάρα πολύ δύσκολο.
Μόνο με προκρατηση 6 μήνες τουλάχιστον πριν.
Δυστυχώς μόνη λύση αεροπλάνο κ πόδια.

motojojo
03/04/2022, 16:30
3500+3500km για 10 μέρες ειναι όχι απλά πολλά, είναι πάααρα πολλά και ασύμφορα για 10 μέρες. Δεν ειναι τόσο καλό όσο ακούγεται.

Τόσα δεν κάνω ουτε εγώ όταν κατεβαίνω το καλοκαίρι διακοπές και μόνο όταν θα κατέβω για τουλάχιστον 3 βδομάδες. Και με αυτοκίνητο κιόλας, όχι με μηχανή.
Τζάμπα ταλαιπωρία και καταπόνηση για μοτοσυκλέτα και αναβάτη ακόμα και αν το μπατζετ το επέτρεπε, χώρια το άγχος του να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι ταξιδιού.

Νόημα θα είχε αν εκτός από το χρήμα υπήρχε και ο χρόνος (ας πούμε κανα μήνα) ώστε να σχεδιαστεί σαν roadtrip και να συνδυαστεί με περισσότερα αξιοθέατα και διαδρομές.

Αφου δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια αεροπλανάκι και πάλι αεροπλανάκι. Ακόμα κι έτσι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

doctoras
03/04/2022, 20:09
Προ οικογένειας αυτα ακουγοντουσαν πρόκληση στα αυτιά μου.
Να σας πω μια τετοια εμπειρία το 2009 δυο μηχανες δυο αναβατες σχεδιάσαμε να κανουμε θεσσαλονικη-Πραγα για ενα event και πισω. Πηγαμε μεσω σοφια, τιμισοαρα γιατι το τοτε δανεικό mio destinator δεν ειχε τους χαρτες της πρωην γιουγκοσλαβιας.
Το καλυτερο ομως ηταν οτι απο την ωρα που ξεκινήσαμε μεχρι την ωρα του event ειχαμε 36ωρες συμπεριλαμβανομένης της μιας διανυκτέρευσης.
Φυγαμε Πεμπτη, επιστρεψαμε Δευτερα δυο αναγκαστικές διανυκτερεύσεις στο οδικό και δυο στην πραγα.
Ταξιδι αντοχης μεσα απο τα χαλασματα του επαρχιακου(μετα τη σοφια που ανεβήκαμε και κατεβήκαμε χιονοδρομικό) και σχεδον ολη την δυτικη ρουμανια. Μετα την τιμισοαρα έστρωσε και μπορέσαμε να ανεβασουμε τεμπο.
Επιστρεψαμε "μπαλα παλι" αλλα μεσω βελιγραδίου και υψηλοτερες μουαγιεν.
Ταξιδι κορωνίδα που θα το θυμόμαστε ξεχωριστα.

billyka
03/04/2022, 22:31
Εισιτήριο αναβάτη και μοτό απλά δεν βρίσκεις με καμιά πιθανότητα.
Σε κανένα από τα 3 λιμάνια που πάνε ΙΟΜ.
Από το 14 το κοιτούσα για κάνα 2 χρόνια κ ήταν πάρα πολύ δύσκολο.
Μόνο με προκρατηση 6 μήνες τουλάχιστον πριν.
Δυστυχώς μόνη λύση αεροπλάνο κ πόδια.

Παίζουν εισητήρια για αναβάτη και μοτό από άτομα που έχουν άλλα τελικά δεν θα πάνε.Αλλα δεν έχω σκοπό να πάω με την μηχανή,αεροπλανο,τρενο και πλοίο για το νησί

billyka
03/04/2022, 22:33
3500+3500km για 10 μέρες ειναι όχι απλά πολλά, είναι πάααρα πολλά και ασύμφορα για 10 μέρες. Δεν ειναι τόσο καλό όσο ακούγεται.

Τόσα δεν κάνω ουτε εγώ όταν κατεβαίνω το καλοκαίρι διακοπές και μόνο όταν θα κατέβω για τουλάχιστον 3 βδομάδες. Και με αυτοκίνητο κιόλας, όχι με μηχανή.
Τζάμπα ταλαιπωρία και καταπόνηση για μοτοσυκλέτα και αναβάτη ακόμα και αν το μπατζετ το επέτρεπε, χώρια το άγχος του να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι ταξιδιού.

Νόημα θα είχε αν εκτός από το χρήμα υπήρχε και ο χρόνος (ας πούμε κανα μήνα) ώστε να σχεδιαστεί σαν roadtrip και να συνδυαστεί με περισσότερα αξιοθέατα και διαδρομές.

Αφου δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια αεροπλανάκι και πάλι αεροπλανάκι. Ακόμα κι έτσι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Συμφωνώ.Εκτος τις βενζινες που από μόνες τους εκτοξεύουν το κόστος,μολις εφτανα πίσω θα ήθελα αλλαγή λάστιχα και θα κοντευα την δεύτερη αλλαγή λαδιών

doctor_john
04/04/2022, 09:27
Ε καλά δεν κάνεις τέτοιο ταξίδι γιατί εξυπηρετεί..

Θα μπορούσες αν το οργάνωνες κατάλληλα.
Να πάρεις γυαλιά με κάμερα, να δεις αν μπορείς να streamαρεις, να βγάλεις μια κάρτα για καύσιμα
να δούμε και εμείς τι μπορούμε.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ και τον αγώνα σαν να είμαστε εκεί..

DoctoR_k6
04/04/2022, 09:56
Παίζουν εισητήρια για αναβάτη και μοτό από άτομα που έχουν άλλα τελικά δεν θα πάνε.Αλλα δεν έχω σκοπό να πάω με την μηχανή,αεροπλανο,τρενο και πλοίο για το νησί

Πρεπει να βρεις το καταλληλο εισιτηριο τις μερες που σε εξυπηρετει κλπ κλπ.
Το εχω ψαξει σου λεω πολυ τα τελευταια χρονια. Στο φορουμ για το ΙΟΜ...δεν εκατσε δυστυχως.
Ηθελα να ανεβω με το μοτο γι αυτο το λογο κ μονο...

Κοιτα να βγαλεις πολλες φωτο κ να ανεβασεις εδω να ανοιξει το ματι.
Αλλο οι φωτο του δικτυου κ αλλο καποιου που το ζει απο κοντα.

billyka
21/04/2022, 19:48
Είδα αυτό στο γιουτιουμπ και ενθουσιάστηκα!

https://youtu.be/3wiVVg9S2k8

ioannispar
22/04/2022, 08:53
Απλά τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!

lleonidas
26/04/2022, 22:02
Ίσως να ενδιαφέρει κάποιους/ες...η Dunlop επιστρέφει 40€ με την αγορά ενός σετ εντός ή εκτός δρόμου ελαστικών της (1. SportSmart Mk3, 2. RoadSmart IV, 3. Mutant, 4. Trailmax Meridian, 5. SportSmart TT) .
Περισσότερα για τη διαδικασία επιστροφής, τους όρους και για το δίκτυο των καταστημάτων που συμμετέχουν στην καμπάνια εδώ (https://www.dunlop.eu/el_gr/motorcycle/promotions/cashback-promotion.html) .
Ισχύς προσφοράς μέχρι και 31/5/2022.

435489

doctoras
27/04/2022, 08:30
ελα ρε φίλε!
μολις έκλεισα να βάλω τα sportsmart TT
Thanks χαμπαρι δε θα έπαιρνα

lleonidas
27/04/2022, 08:36
Ωραίος, καλοφόρετα !
40 ευρουλάκια εδώ, 40 και από το fuel pass...ανάπτυξη ρεε :D

DoctoR_k6
03/05/2022, 12:30
Επειδη σιγουρα καποιος μπορει να βοηθησει...για πειτε για βιολογικο καθαρισμο του αυτοκινητου εχετε να προτεινετε καποιον?
Διαβασα οτι πανε κ κατοικον επισκεψη (πχ. γκαραζ-πυλωτη).

Panos76
03/05/2022, 13:05
Επειδη σιγουρα καποιος μπορει να βοηθησει...για πειτε για βιολογικο καθαρισμο του αυτοκινητου εχετε να προτεινετε καποιον?
Διαβασα οτι πανε κ κατοικον επισκεψη (πχ. γκαραζ-πυλωτη).

Είχα δικό μου άνθρωπο στο Χαλάνδρι αλλά δυστυχώς ξενιτεύτηκε.

Πλέον - από γνωστούς που εμπιστεύομαι - η επιλογή μου θα ήταν

www.swell.gr ή/και https://www.auto-star.gr/

μάλιστα το έχω παρατήσει το εργαΛείδι εδώ και καιρό (ενώ παλαιότερα το είχα πένα) και όλο λέω να πάω στον έναν ή τον άλλο αλλά όλο το αναβάλλω.

teogtp
03/05/2022, 15:01
Είχα δικό μου άνθρωπο στο Χαλάνδρι αλλά δυστυχώς ξενιτεύτηκε.

Πλέον - από γνωστούς που εμπιστεύομαι - η επιλογή μου θα ήταν

www.swell.gr ή/και https://www.auto-star.gr/

μάλιστα το έχω παρατήσει το εργαΛείδι εδώ και καιρό (ενώ παλαιότερα το είχα πένα) και όλο λέω να πάω στον έναν ή τον άλλο αλλά όλο το αναβάλλω.

Μην ασχολείσαι.
Το αγοράζω εγώ με 5χιλιαρικα........:D

doctor_john
05/05/2022, 16:37
Ποιο είναι το site του καταστήματος που φτιάχνει Φέρινγκ στην
Αθήνα ρε παιδιά;
Το έχω βρει δύο φορές και είναι πολύ δύσκολο στην αναζήτηση του.

Ευχαριστώ!

giorgosb
05/05/2022, 16:43
Ποιο είναι το site του καταστήματος που φτιάχνει Φέρινγκ στην
Αθήνα ρε παιδιά;
Το έχω βρει δύο φορές και είναι πολύ δύσκολο στην αναζήτηση του.

Ευχαριστώ!

Γι αυτό λες; https://mpfgrivas.com/

doctor_john
05/05/2022, 20:35
Φέρινγκ έχει αυτό που ψάχνω, ολόκληρα για πίστα και τμηματικά όπως τα εργοστασιακά.
'Ασπρα ήτανε και είχε για πολλά μοντέλα..

CorpseAlive
05/05/2022, 22:52
Φέρινγκ έχει αυτό που ψάχνω, ολόκληρα για πίστα και τμηματικά όπως τα εργοστασιακά.
'Ασπρα ήτανε και είχε για πολλά μοντέλα..

https://www.perfect-fairings.com/
Αυτό ?

doctor_john
06/05/2022, 07:45
E, μα; έχω άδικο Είναι όνομα αυτό για site του '22;..
Ευχαριστώ πολύ Νίκο (; ) δεν το είχα βρει ακόμα. :beer:

υγ: μιλήσαμε, άνετη επικοινωνία, μην μένετε σε όσα δείχνει το site έχουν αρκετά παραπάνω.

CorpseAlive
06/05/2022, 09:18
E, μα; έχω άδικο Είναι όνομα αυτό για site του '22;..
Ευχαριστώ πολύ Νίκο (; ) δεν το είχα βρει ακόμα. :beer:

υγ: μιλήσαμε, άνετη επικοινωνία, μην μένετε σε όσα δείχνει το site έχουν αρκετά παραπάνω.

Χάρης.
Και εγώ τυχαία το είχα βρει ψάχνοντας για Cowl για την 700 γιατί ο Σαρακάκης είχε βάλει φωτιά στο πορτοφόλι μας.

CorpseAlive
06/05/2022, 12:03
Καλησπέρα και πάλι,
θέλω να κάνω φιμέ τον ανεμοθώρακα (τον μαμά ) της μηχανής μου.
Δεν αγοράζω καινούρια γιατί είχα μια πιο ψηλή Aftermarket και μου προκαλούσε στροβιλισμό στο μέτωπο, ενώ με την μαμά τρώω τον αέρα στον θώρακα και είναι πιο ξεκούραστο συγκριτικά.
Αυτοί που φτιάχνουν φιμέ για τα αμάξια μου είπαν ότι δε μπορούν με μεμβράνη γιατί δεν κολλάει σε πλαστικό .
Ξέρετε σε τι μαγαζί μπορώ να απευθυνθώ ή έχετε να προτείνετε κάποιον στην Αθήνα?

McGyver
06/05/2022, 12:16
Καλησπέρα και πάλι,
θέλω να κάνω φιμέ τον ανεμοθώρακα (τον μαμά ) της μηχανής μου.
Δεν αγοράζω καινούρια γιατί είχα μια πιο ψηλή Aftermarket και μου προκαλούσε στροβιλισμό στο μέτωπο, ενώ με την μαμά τρώω τον αέρα στον θώρακα και είναι πιο ξεκούραστο συγκριτικά.
Αυτοί που φτιάχνουν φιμέ για τα αμάξια μου είπαν ότι δε μπορούν με μεμβράνη γιατί δεν κολλάει σε πλαστικό .
Ξέρετε σε τι μαγαζί μπορώ να απευθυνθώ ή έχετε να προτείνετε κάποιον στην Αθήνα?

Κόψε την aftermarket στο ύψος της "μαμά".

CorpseAlive
06/05/2022, 12:25
Κόψε την aftermarket στο ύψος της "μαμά".

Η Aftermarket μας άφησε . Ένα σίδερο την διαπέρασε όταν φίλος που οδηγούσε φορτηγό μπροστά αποφάσισε να κοκκαλώσει σε κάδο για να βρει άλλα σίδερα. Χαίρομαι που την κρούση την έφαγε ο φανοστάτης και όχι το στήθος γιατί θα γινόμουν ανθρώπινη γαρδούμπα.